פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

26/08/2007 | 10:05 | מאת: אילן

הרופא המליצ לי לקחת אומגה 3 כאשר המ"ג של ה DHA יותר גבוה מEPA והיחס הוא 1:2 אודה לך על עזרתך

26/08/2007 | 13:48 | מאת: מיכל

נזה לבדוק של nsp www.orbateva.com יש להם אומגה 3 ופשתן שנחשבים לטובים מאוד בהצלחה

27/08/2007 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

אילן שלום אם כך מה אתה רוצה לשאול ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/08/2007 | 15:25 | מאת: אם וסבתא

שלום רב, אני פונה בשם בני יען כי אין לו אינטרנט בביתו. השאלות הן 2: 1)גבר בגיל 43,גובהו 1,64,כמה קלוריות עליו לצרוך ביום. 2) נערה בגיל 16,גובהה 1,58 , אותה השאלה. מבנה גופם שמנמן. בתודה מראש

26/08/2007 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ישנם מספר גורמים המשפיעים על צריכת הקלוריות היומית כגון: משקל נוכחי, רמת הפעילות הגופנית היומית, עיסוק, גיל, מין ועוד. לכן קשה לענות על השאלה שלך. עם זאת ישנה נוסחה מ א ד כללית ולא מדוייקת האומרת שכדי להוריד במשקל יש לצרוך 25 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף ואילו לצורך שמירה על המשקל יש לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. בהצלחה צביקה

25/08/2007 | 13:02 | מאת: רעות

שלום רב! נושא התזונה מעניין אותי מאוד ואני שוקלת ללמוד אותו כתואר ראשון בשנה הבאה. שאלתי היא- האם יש מישהו שיוכל להסביר היום על המצב בשוק כתזונאי ? האם יש / אין ביקוש לתזונאים ? לאן אפשר להתפתח לאחר שעשית תואר ראשון ? אשמח לכל מידע רלוונטי. תודה רבה ! רעות עמית.

26/08/2007 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

רעותן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום תזונה קלינית - תבצעי חיפוש ותמצאי הרבה חומר. באופן כללי יש שני מסלולים: 1. תזונה קלינית - נלמד במוסד אקדמי מוכר ומאפשר עבודה בתחום הממסד הרפואי ומחוצה לו (בתי חולים, מרפאות, בתי אבות, פרטי וכד'). ישנם בארץ לפחות שלושה בתי ספר לתזונה קלינית. 2. תזונה טבעית או תזונה הוליסטית - נלמד במכללות לרפואה משלימה. לא מוכר על ידי הממסד הרפואי. אפשרויות התעסוקה וההשתכרות מוגבלות בצורה משמעותית. רוב בוגרי המכללות מוצאים את עצמם מוכרים תוספי מזון בחנויות טבע או אצל המשווקים. בהצלחה צביקה

24/08/2007 | 14:48 | מאת: טל

שלום האם חליטת תה ירוק עם גינג'ר מזיק בהריון?האם בתה ירוק יש קפאין? תודה

24/08/2007 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, ברוב סוגי התה הירוק יש קפאין. שתיה של תה ירוק וג'ינסנג בזמן ההריון אינה מומלצת. יש בהם חומרים מעוררים. בהצלחה צביקה

23/08/2007 | 19:01 | מאת: מאור

שלום קוראים לי מאור אני בן 22 התחלתי להתאמן במכון כושר ואני רוצה להשתמש באבקת חלבון על בסיס ביצה וזאת עקב דיאטה שאני עושה אני לא אוכל מוצרי חלב ולא גלוטן אמרו לי שהספיגה של אבקה על בסיס ביצה איטי ולרוב ספורטאים אינם נוהגים להשתמש בו. לי אין ברירה ואני מאוד רוצה להשתמש באבקה זו ביעילות אך אני פוחד לגרום לגופי נזק. הייתי שמח אם הייתם ממליצים לי כיצד להשתמש באבקה זו בחוכמה תודה

24/08/2007 | 15:28 | מאת: צביקה קורן

מאור שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. לדעתי תעשה בחוכמה אם לא תשתמש כלל באבקות, כדורים ושיקיים למיניהם. אפשר לקבל את כל תצרוכת החלבון מהתזונה. בהצלחה צביקה

לצוות האתר שלום רב, שאלתי היא: אילו צמחים (כולל גם צמחי מרפא וגם מזון) ומזונות מומלצים לאכילה לחיזוק מערכת העצבים ומניעת החלשתה? וכן מאילו צמחים ומזונות מומלץ להמנע? (הרקע: פיברומאלגיה (שכולל גם עייפות וחולשה). לפעמים במצבים שבהם העייפות והחולשה גוברים חוו"ח אזי עלול להיות מצב שבו קל יותר להתרגז או "להתעצבן" או להגיב בצורה כזו (שהיא אולי אינה "חוסכת" באנרגיה, וכך הדבר עלול שלא להיטיב גם ככה .). הנני מודה לכב', בכבוד רב, o.

23/08/2007 | 16:30 | מאת: טובה בר-שאן

ס שלום בפברומיאלגיה ניתן לעזור מאוד בתזונה הטבעית להוריד את הכאבים ובטח ובטח חיזוק של מע' העצבים בגדול: יש להוריד : 1. מזונות המכילים חומריהדברה, שימור, חומרי צבע. חשוב מאוד 2. בשר , עוף , ומוצרי חלב 3. מזונות לבנים כמו אורז לבן, לחם לבן, וכ"ו 4. לצמצם סוכרים. 5. להימנע מעגבניה ,חציל, פלפל, ותפוח אדמה. לאכל הרבה נבטים, ירקות, אגוזים, שקדים, דגי ים צפוני. לדעתי כדאי מאוד שתפנה לדיאטנית שתבנה לך תוכנית שתעזור לך מאוד לפברומיאלגיה ותרגיע את מע' העצבים. כי כשכואב קשה להיות רגוע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/08/2007 | 14:08 | מאת: שאלה

האם סוכרזית מסוכנת?אם כן כיצד להמתיק את הקפה? בנוסף-האם טונהמקופסת שימורים (ולא דג טרי)מספקת אומגה 3 בכמות הרצויה?

22/08/2007 | 15:58 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה שלום אכן לסוכרזית יש הרבה תופעות לוואי יש עליו המון חומר באינטרנט למשל באתר הבא http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=1298 ניתן להמתיק באמצעות סטביה או מולסה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

22/08/2007 | 13:50 | מאת: רחל

האם יוגורט דל שומן מומלץ?שמעתי שהוא מופחת גם במרכיבים נוספים ולא "תורם" כמו יוגורט רגיל

24/08/2007 | 15:32 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, ביוגורט דל שומן יש פחות ויטמין D ולכן ספיגת הסידן פחות טובה. ויטמין D הוא מסיס בשומן ונמצא בשומן של החלב. בהצלחה צביקה

02/09/2007 | 03:05 | מאת: שרונה שם-טוב

שלום רב צביקה אשמח מאד אם תוכל לעזור לי. קיבלתי מחבר חומר שקוראים לו "פטריית הפלא הטיבטית",מגדלים אותו בחלב מן החי והוא הופך את החלב ליוגורט. אני מניחה שזו איזו תרבית לקטית. היא אמורה לעשות נפלאות לגוף אם שותים את היוגורט. שאלתי היא- האם אתה מכיר את הנושא? האם זה בטוח? האם לא יכולים להיות שם חיידקים מזיקים? טעם היוגורט הוא טוב וטעים אך הוא מדיף ניחוח שמרים כלשהו ומזה אני חוששת מכיוון שאני סובלת מהתקפי קנדידה (יוגורט דווקא אמור לעזור...) האם זה עשוי להכיל שמרים? בכל אופן, צירפתי לינק - היחיד שמצאתי כדי שתוכל להתרשם במה מדובר http://www.reflexology.org.il/hagigim/pitrya.htm תודה מראש!!

22/08/2007 | 13:49 | מאת: סוניה

למה הוא מומלץ? הבנתי שמעורר ומפחית עייפות.האם צריך להתייעץ עם רופא?והאם זה בסדר ליטול אותו מס' שבועות ואז להפסיק? אודה לתשובתך

22/08/2007 | 15:36 | מאת: נעמי

לפי הגישה הטבעית - זהו שורש של צמח, שמייחסים לו תכונות מרפא, אבל האמת היא שזהו סם מעורר (כמו סמים אחרים). בהחלט לא מומלץ.

23/08/2007 | 16:39 | מאת: טובה בר-שאן

סוניה שלום גינסנג סיבירי הוא צמח אדפטוגני העוזר מאוד לגוף להתמודד עם עייפות ומצבי לחץ מתמשכים. עוזר מאוד לשיפור התפקוד הנפשי והפיזי . ניתן לקחת אותו אם את לא לוקחת תרופות אחרות או סובלת מלחץ דם להלן קישור על צמח זה http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs03-Gimal/Heb-Spices-Gimal-Ginseng.htm לדעתי יש מקום שתתיעצי עם הרופא שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/08/2007 | 13:43 | מאת: ליאורה

האם לטיגון שניצל עדיף שמן קנולה סויה או זית?הילדים מתעקשים על שניצל מטוגן ולא אפוי.. תודה

23/08/2007 | 16:54 | מאת: טובה בר-שאן

ליאורה שלום סלחי לי שאיני עונה ישירות לתשובתך. שמן שמטוגן נשרף ויוצר שומני טרנס הרעים כל כך אני מקשרת אותך לאתר האינטרנט שתקראי קצת http://www.tevalife.com/article.asp?article=2178 לכן המלצתי החמה אל תטגני. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/08/2007 | 13:39 | מאת: אלי

באילו מאכלים יש כמות חלבון גדולה? האם יש המלצה שלא כדאי לאכול משעה 7 בערב או שזה מיתוס של דיאטות?

23/08/2007 | 16:49 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום חלבונים יש בדגים, בביצים, במוצרי חלב (ככל שהם יותר רזים כמות החלבון רבה יותר) , בקטניות, באגוזים, וגם במוצרי בשר למרות שאני אישית לא ממליצה לאכל בשר. אכן כן עדיף לא לאכל לפני השינה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/08/2007 | 09:58 | מאת: חנה

שלום רב, אמי צרכה אקטימל למשך תק' (כפי שפורסם למשך שבועיים רצוף....) לאחרונה פורסם שצריכת אקטימל מוגברת גורמת לפגיעה בייצור החיידק הידידותי בגוף, דבר שיכול לפגוע בבריאות. אמי הפסיקה לקחת את האקטימל והתחילו אצלה שילשולים. 1. האם יש קשר בין המקרים? 2. יכול להיות שנפגעה אצלה המערכת החיסונית?! אודה על תשובתך הדחופה...

23/08/2007 | 16:52 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום אינני מאמינה שקיים קשר בין המקרים. ובטח איני מאמינה שנפגעה לאמך מע' החיסון. את יכולה להרגע. האם אמךלא סובלת דברי חלב כלומר יש לה אי סבילות ללקטוז? זאת אפשרות לשלשולים . או פשוט לקתה בשלשול חידקי או וירלי ללא שום קשר לאקטימל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/08/2009 | 19:50 | מאת: סיגלית

שלום האם מותר לשתות אקטימל בבוקר כאשר לוקחים כדורים לבלוטה שהם אלטרוקסין ? תודה

21/08/2007 | 18:26 | מאת: המוגלובין

האם קיים מזון כל שהוא שיכול להעלות את רמת ההמוגלובין בדם או לפחות לעצןר את ירידתו? תודה

23/08/2007 | 16:56 | מאת: טובה בר-שאן

המוגלובין שלום מזונות המכילים ברזל יכולים לעלות את רמת ההמוגלובין. כדאי ללכת לרופא ולבדוק למה ההמוגלובין נמוך האם באמת בגלל חוסר במינרל זה? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/08/2007 | 18:26 | מאת: סלט חסה

האם זה בסדר לשים שקדים ביחד עם חסה ולהוסיף שמן? שמן זה הולך ביחד עם שקדים? תודה!!!

23/08/2007 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

justone שלום זה בסדר גמור שיהיה לך בתאבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/08/2007 | 16:19 | מאת: מיכל

שלום אני נוטלת כדורי שמן דגים מסוג "אומגארד", כל יום. (אני לא אוכלת כ"כ הרבה דגים...) כתוב שצריך לקחת 4 כמוסות כל יום. זה לא הרבה?? האם לחשב לפי המשקל שלי? יש בכל כמוסה: 520 מ"ג שמן דגים. משקל כל כמוסה: 1500 מ"ג. תודה.

23/08/2007 | 17:07 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אם אדם בריא ממליצים על 1000 מ"ג ביום אין צורך ביותר אך יש מקום שתתיעצי אם הרופא שלך . בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

21/08/2007 | 10:58 | מאת: משה

אני לוקח אספירין - CARTYE - במינון של 100 מ"ג כל יום. האם אני יכול לקחת אומגה 3 ?

21/08/2007 | 13:52 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום גם אומגה 3 וגם אספירין הם מדללי דם לכן יש מקום להתיעץ אם רופא המשפחה איזה מינון של אומגה 3 אתה יכול לקחת מבלי להגביר את האפקט של אספירין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/08/2007 | 15:42 | מאת: ליאור

שלום אני מנסה להגיע לתשובה מספקת דרך כמה אתרים.אשמח לייעוץ גם פה: אני סטודנט לפני תק' אינטנסיבית.הייתי רוצה תוסף תזונה או תרופה טבעית כלשהי לשיפור קוגנטיבי ולעוררות (אך כמובן שלא יעשה לי חוסר שקט). קיבלתי תשובות מגוונות ולעיתים סותרות. מה המלצתך??ואם לא ניתן לענות לי אז יש פורום או מקום שכן ניתן לקבל מידע מהימן? תודה ויום טוב

21/08/2007 | 14:04 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום כדי לשמור על עירנות ומחשבה בהירה חשוב לאכל תזונה נכונה במחקרים הסתבר שאכילה של הרבה סוכרים ופחממות גורמת לעייפות בעוד שארוחה המכילה יותר ירקות וחלבונים גורמת יותר לעירנות מבחינת תוספי מזון ישנם מס' דברים : יש את הגינקו בילובה הגורם לזרימת דם טובה יותר למוח וכך לשיפור יכולת החשיבה . והפוספטידיל סרין החשוב למע' העצבים שגם עליו אומרים שהוא חשוב לשיפור החשיבה בגלל מעורבותו בבנית מע' העצבים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/08/2007 | 15:27 | מאת: סיון

שלום כמה שאלות שהצטברו..: האם הערך התזונתי של פירות טחונים מופחת?אני לא אוכלת פירות שלמים רק בשייק.. האם דבש שנקרש שמר על איכויותיו התזונתיות וניתן לאכול אותו כרגיל? איזה דבש הכי מומלץ לבישול/טיגון?האם נכון ששמן זית לא טוב לטיגון? תודה רבה

21/08/2007 | 14:08 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון שלום ברגע שטחנת את הפירות ואכלת אותם מייד לא שינית את ערכם התזונתי אולם אם תחכי חלק מהוויטמינים ילכו לאיבוד. דבש שנקרש עדיין שומר על איכותו. אני בכלל לא ממליצה לטגן את המזון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/08/2007 | 17:18 | מאת: קארין

שלום הייתי רוצה לדעת האם לחם קל של מאפיית "לחם חי" נחשב כלחם בריא מאחר והוא עשוי מגרעיני חיטה נבוטים + סיבים תזונתיים? ואם לא איזה סוג של לחם קל מומלץ לאכול ונחשב כלחם בריא? תודה מראש

20/08/2007 | 07:48 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, מבלי להתייחס למוצר שציינת, באופן כללי כדאי לקנות לחם שכמות הנתרן בו לא גבוהה מ 400 מ"ג ואין בו הרבה תוספים נלאכותיים. כדאי שיהיה עשוי מקמחים מלאים ואם אפשר גם ללא שמרים. בהצלחה צביקה

19/08/2007 | 03:03 | מאת: שי

שלום רב, בשנות ה 30 בריא וכל מימצאי הבדיקות תקינים. מזה תקופה ארוכה שאני סובל מהרגשה רעה מאוד ביומיום: תופעות של בחילות, חוסר איזון בראש, כאבי שרירים בכל חלקי הגוף ועייפות. מן הראוי לציין כי אינני מעשן או שותה משקאות אלכוהול. האם יש תזונה ממנה את ממליצה להימנע ו/או להוסיף?

19/08/2007 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום יש גורמים רבים להרגשה כלילת רעה כמו שלך, סטרס ואורח חיים לא מאוזן, תזונה לא תקינה, חסרים שנוצרים. וגם מחלה. לכן יש מקום שתפנה גם לרופא משפחה לברר את הסיבה להרגשה הרעה. ו או נטורופטית שתתשאל אותך ותבנה אתך תוכנית תזונתית המתאימה לך,שתעזור ותשפר את הרגשתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/08/2007 | 13:51 | מאת: היי

שלחתי לך אימל נסה לקרוא על פיברומיאלגיה ולראות אם זה מתחבר אליך בהצלחה

18/08/2007 | 23:02 | מאת: מירי

שלום רציתי לדעת על מאכלים בוני אינזימים בקיבה.

19/08/2007 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום את מתכוונת למאכלים מכילי אנזימים. נבטים, פפאיה המכיל את הפפאין וכמעט כל מזון מהצומח ומהחי ,שהוא טרי ולא מבושל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 13:47 | מאת: משה גדליהו

שלום רב, בעשב השעורה כשהו ההסוג המשובח יש אינזימים חיים. אשמח לספק מידע בנושא ולהציג דרך ניפלאה כיצד והיכן לרכוש

18/08/2007 | 22:33 | מאת: מיכל

שלום אני לא אוכלת מוצרי חלב בכלל. את הסידן אני מקבלת מירקות, שקדים, אגוזים, שומשום טחינה וכו'. בנוסף-אני אוכלת גבינת סויה למריחה. ולפעמים חלב סויה. שאלתי:האם מותר לילדים לאכול מוצרים מסויה?? שמעתי שזה מזיק ומפריע להתפתחות...בתי בת שנה. מותר לתת לה קצת ממרח סויה על לחם? ולגברים מותר?

19/08/2007 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום יש הרבה ויכוחים לגבי הסויה המלצה שסויה ניתן לתת לילדים אחרי גיל שנה. אם זה לא בהגזמה אין סיבה שגברים לא יוכלו סויה. ראי את כל ארצות המזרח בהם חיים על סויה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/08/2007 | 17:12 | מאת: טל

שלום קניתי תה שמכיל גינסנג סיבירי.למה הוא מועיל? האם הוא מזיק בהריון? תודה

20/08/2007 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, הסוג הזה מעורר מאד. לא מומלץ במהלך ההריון. בהצלחה צביקה

18/08/2007 | 12:07 | מאת: יבגני

צביקה אני הייתי לפני כמה חודשיים אצל רופא גסטרו והוא כתב לי כניראה ibs האבחנה

20/08/2007 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

יבגני שלום, אם כך - תפנה ליעוץ תזונתי מקצועי ואולי תחוש הטבה. בהצלחה צביקה

17/08/2007 | 19:41 | מאת: טל

שלום האם ג'ינסנג הוא זנגויל(ג'ינג'ר)? תודה

17/08/2007 | 20:42 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, ג'ינסנג זה לא גינג'ר למרות הדמיון בשם. גינגר נמכר בשווקים ובמרכולים כשורש טרי או באבקה. שורש הג'ינסנג יקר מאד ולכן נמכר בתמציות או בכדורים. יש שלושה סוגים עיקריים של ג'ינסנג ולהם השפעות שונות. כדאי להתייעץ לפני לקיחה. בהצלחה צביקה

17/08/2007 | 18:20 | מאת: יפית

שלום במשך כמה חודשים אכלתי סובין שיבולת-שועל ועזר לי מאד להורדת כולסטרול,אבל מכיוון שיש בזה הרבה קלוריות האם אוכל לאכול פסיליום במקום סובין שיבולת שועל להורדת כולסטרול? בתודה מראש

17/08/2007 | 20:52 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, בשיבולת שועל יש סיבים מסיסים שלהם השפעה טובה על הורדת כלוסטרול) וסיבים בלתי מסיסים שגם הם משפיעים לטובה.. בפסיליום יש רק סיבים בלתי מסיסים, כך שיתכן שההשפעה תהיה קטנה יותר - תנסי ותראי. אגב, כמות הקלוריות היא שולית ומצדיקה את "ההשקעה" מבחינת התמורה. הצלחה צביקה

17/08/2007 | 00:10 | מאת: דן

שלום רציתי לדעת איפה ניתן לקנות שעורה טבעית או טחונה ? כי ברוב חנויות הטבע קשה להשיג אשמח למידע בנושא,בתודה מראש

17/08/2007 | 09:05 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, כדאי לנסות בחנויות טבע גדולות כמו: עדן טבע מרקט באור יהודה ובפולג, רשת ניצת הדובדבן" ורשת "אורגניק מרקט" (לשעבר אורגניק אינדיאה). בהצלחה צביקה

16/08/2007 | 20:30 | מאת: יבגני ציר

שלום לכולם אני מקווה שאני הגעתי למקום נכון אני בחור 20+ לפני מיספר ימים אני הישתחררתי מהשירות הצבאי שלי במהלך כל הזמן שאני זוכר סבלתי מבעיות של אכילה ואני אכלתי כל מיני דברים ואחרי כמה זמן אני ישיר הלכתי לשלשל כמו אוכל מטוגן או שרוף אבל לפעמיים שזה קורה פעם בה ולפעמיים שזה קורה יותר הרבה אם אותה התגייסתי אם אותה לצבא אחרי כמה זמן התחלתי בירור ורופא בבית חולים שיבא כקבע לי "ibs" הייתי אצל דיאטנית בתקופה צבא והיא אמרה מה לי לאכול אחרי תקופה קצרה אחרי זה עוד הבעיה היתגלת "רופלוקס" עכשיו כלומר מה אני יכול לעשות במצב כזה מה אני יכול לעשות במצב כזה

17/08/2007 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

יבגני שלום, IBS ורפלוקס הןו שתי תופעותשונות בשתי הקצוות של מערכת העיכול. שתיהן יכולות להיגרם מתזונה לא נכונה. תזונה נכונה יכולה לרפא על תופעות של "מעי רגיז" ולהקל על תופעות של רפלוקס. אני מציע לך לפנות לרופא מעיים (גסטרואנטרולוג) כדי לקבל איבחון מדויק ומקצועי ולאחר מכן לפנות ליעוץ תזונתי אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

15/08/2007 | 21:59 | מאת: שולי

שלום ברצוני לדעת האם גבינה צהובה שאני אוכלת יש בה משהו שמקל או מאזן משהו בדם שכן יש לי לחצים בחזה ותחושה רעה ומאז שאני אוכלת גבינה צהובה אני לא יודעת אם זה מה שקשור לשינוי במצבי היתכן...

16/08/2007 | 08:10 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום בגבינות צהובות יש חומר שנקרא טיראמין כאשר הוא מצטבר בגוף ( וגם כאשר כאשר לוקחים תרופות מסויימות ביחד אתו ) הוא מעלה מאוד לחץ דם, גורם לדפיקות לב מואצות והרגשה כללית רעה. אני ממליצה לך להימנע מלאכל גבינה צהובה יתכן ואת רגישה לחומר זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/08/2007 | 18:04 | מאת: ליאת

אז ככה אני אוכלת לועסת ויורקת החוצה וככה אני מרגישה שאני לא מחסירה מעצמי כי אני טועמת אבל מרגישה פסיכולוגית מאוד ע כאילו בכול זאת נכנס משהו לתוך הגוף אני די אוכלת מאוזן ונמנעת אבל מפחדת אפילו פע ב...לאכול משהו"אסור" כי ירדתי במשקל ואני מאוד מפחדת וגם אם אני לא עושה ספורט יום אחד אני חושבת דברים שליליים וזה נורא מטריד מה אתם מציעים לעשות איך להתמודד שאלה נוספת ריח רע מהשתן והוא כהה גם כששותים הרבה 3 ליטר וריח רע מהגוף??.

16/08/2007 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום אינני יודעת בת כמה את אולם אני מבינה שאת נמצאת במצוקה בכל הנושא של אוכל. ללא אוכל אדם לא יכול להתקיים, לגדול, להתפתח, להוליד ילדים, ולהיות מאושר.. את חייבת ללכת לרופא משפחה או דיאטנית לטיפול ועזרה ,לבניה של תוכנית תזונתית בשבילך שתעזור לך להתמודד. זו עצתי החמה בשבילך. ריח רע מהגוף אומר שיש הצטברות של רעלים בגוף וחילוף החומרים אינו תקין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/08/2007 | 16:39 | מאת: אאא

קודם כל תודה על הקישור למאמר בשטראוס פרו. קראתי את המאמר הזה כבר לפני כחצי שנה אבל אפילו כאן בפורום המלצתם לצרוך מוצרי חלב עם אחוז שומן מסויים. איך לדעת למה להאמין? ושוב אני שואלתותגידי לי מה את חושבת- אם צורכים מספיק ויטמין D (כמובן שבסביבה שומנית) ואחרי כמה שעות אוכלים מוצר ללא שומן (כמו מעדן דיאט), הסידן שבו יספג או שהוא צריך את הויטמין צמוד אליו?

16/08/2007 | 08:17 | מאת: טובה בר-שאן

אאא שלום תמיד תהיה ספיגה מסויימת של הסידן כך שאין לך מה לדאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/08/2007 | 14:17 | מאת: דפני

שלום רב! אני חמישה וחצי חודשים לאחר לידה. מניקה. בבדיקות דם שערכתי לאחרונה התקבלו ערכי כולסטרול גבוהים יחסית וערך נמוך של כדוריות לבנות(17.4 LYM% ) עד להריון מעולם לא סבלתי מכולסטרול גבוה. מה מומלץ להוריד מהתוזנה מלבד ביצים ובשר אדום? תודה על העזרה להלן תוצאות הכולסטרול מבדיקת הדם: 200- 110 mg/dl 223 CHOLESTEROL 200- 10 mg/dl 60 TRIGLYCERIDES 120- 35 mg/dl 78 CHOLESTEROL- HDL 130.0- 1.0 mg/dl 132.2 CHOLESTEROL-LDL calc

16/08/2007 | 08:22 | מאת: טובה בר-שאן

דפני שלום בנוסף לדברים שאמרת אכלי הרבה ירקות דגנים מלאים כמו לחם מלא, אורז מלא, כוסמת, קינואה, שיבולת שועל (קווקר) הנותנים סיבים המורידים את רמת בכולסטרול . אכלי קטניות זרעי פשתן, ואגוזי מלך המורידים את רמת הכולסטרול. ועשי פעילות גופנית המתאימה לאשה לאחר לידה. בנוסף באמת כדאי שתפני לדיאטנית שתבנה תוכנית תזונתית המתאימה לך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/08/2007 | 10:43 | מאת: מיקה

שלום, ידוע כי קטניותזה בריא ומומלץ בתפריט השבועי. רציתי לדעת האם יש אנשים שלא מומלץ להם לאכול קטניות? אני מתכוונת לבישול עדשים כתומים, עדשים ירוקים, שעועית מש וקופסת שימורים שעועית ברוטב עגבניות. תודה

13/08/2007 | 20:29 | מאת: צביקה קורן

מיקה שלום, יש אנשים המתקשים בעיכול הקיטניות (גזים, כאבי בטן, נפיחות הפרעות עיכול וכד'). להם מומלץ להימנע מקטניות, או לנסות להשרות, להנביט ולבשל בישול קצר. בהצלחה צביקה

13/08/2007 | 09:05 | מאת: LIOR

שלום לאחרונה אני אוכל בננות. אני קונה אותם שהקליפה ירוקה אבל הבננה עצמה טעימה ולא קשה האם בננות עם קליפה ירוקה נחשבות לבוסר

13/08/2007 | 20:46 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, בננות בוסר מובחלות כיום באופן מלאכותי ולכן את מקבלת בננות רכות באריזה ירוקה. אפשר לאכול אותן אם כי, רצוי לאכול בננות בשלות שקליפתן צהובה עם כתמים חומים. בהצלחה צביקה

12/08/2007 | 20:34 | מאת: נוית

יש לי בעיה של עצירות כרונית, אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי מה לאכול ואולי גם לעזור לי לארגן תפריט יומי תודה מראש

13/08/2007 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

נוית שלום כדי למנוע עצירות ובמיוחד כרונית את חייבת לעשות 2 דברים : 1. שינוי בתזונה וזה אומר א. לשתות הרבה מים ב. לאכל הרבה מאוד ירקות ג. לאכל הרבה סיבים כלומר לחם מלא, אורז, מלא שיבולת שועל וכ"ו ד. לאכל קטניות ה. להוריד את הג'אנק פוד. 2. לעשות ספורט : כלומר תנועה: הליכה, או שחיה, או ריצה, או ריקוד. כיוון שאיני מכירה את אורח חייך חשוב מאוד שתלכי ליעוץ לדיאטנית. שתבנה תוכנית תזונתית המתאימה לך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן

12/08/2007 | 14:44 | מאת: אאא

לפי מה שהבנתי הסידן במוצרי חלב עם 0% שומן לא נספג טוב בגלל הויטמין D שצריך שומן כדי להספג. אם צורכים מספיק ויטמין D (כמובן שבסביבה שומנית) ואחרי כמה שעות אוכלים מוצר ללא שומן הסידן שבו יספג או שהוא צריך את הויטמין צמוד אליו? סליחה על הבלבול ואני מקווה שהשאלה מובנת.

13/08/2007 | 07:07 | מאת: טובה בר-שאן

.א.אא שלום ישנם מחקרים רבים לגבי הנושא שאת מעלה. חלק אכן תומך בעובדה ששומן עוזר לתהליך הספיגה של סידן אולם חלק מהמחקרים מוצא שאין כל כך השפעה של השומן על הספיגה. חשוב לציין שבספיגת הסידן יש גורמים רבים נוספים: כמו סוג המזון שאנחנו אוכלים, ודרגת החומציות במעי. אני מפנה אותך למאמר בנושא באנטרנט http://www.strausspro.co.il/Strauss/Article/Article.aspx?id=13&text=21 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/08/2007 | 13:38 | מאת: רבקה

אני בת 24, לוקחת תרופות כמו דפלפט, פריזה, מירו וסרוקוול ומטופלת אצל דיאטנית בעקבות הפרעת אכילה. לאחרונה העלתי 8 קילו במשך חודשיים. עשיתי בדיקת נשיפה של חילוף חומרים ויצא לי במנוחה שריפה של 1590 קלוריות. אני עושה פעילות גופנית 4-5 שעות בשבוע ועדיין לא מצליחה לרדת במשקל. בדקתי רמת של הורמוני בלוטת התריס: TSH גבוה ו - T3 נמוך ו - T4 יצא 9.1. הרופאה מבקשת שאחזור על הבדיקה לפני שאתחיל טיפול, וגם אז, לא בטוח ששווה לקחת אלתרוקסין. אבל רוצה לרדת במשקל! האם אפשר לקבל טיפול ברמה כזו של T4 שיוביל להורדה במשקל אני מרגישה שאני מתאמצת כל כך והורגת את עצמי כל שבוע בסטודיו כדי לשרוף קלוריות ושום דבר לא עוזר! איך אני אחכה עוד חודש ככה? בנוסף, גם סבתא שלי סובלת מהגדלת הבלוטה - האם כדאי שגם אמי ואחותי יבדקו?

13/08/2007 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

רבקה שלום אני חושבת שאת צריכה להתיעץ עם הרופאה המטפלת ולהחליט ביחד אתה אם אכן מתאים שתקחי אלטרוקסין. כן חשוב שגם אמך ואחותך יבדקו .זה בטח לא יזיק. בנוסף אם את מטופלת אצל דיאטנית חשוב שתיתן לך תזונה ללא מזונות וחומרים המדכאים את בלוטת התריס, וכך תגדילי את חילוף החומרים שלך ותרזי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/08/2007 | 12:03 | מאת: עמיר

שלום, 1. קראתי על נפלאות הפטרוזילה הכסבורה הלימון וכל השאר, חשבתי לעשות מחית בריאה למריחה....ואז עלתה השאלה, האם בערבוב של צמחי תבלין ובהוספת לימון, שום או בצל, שמן זית וכו', אין פגיעה בסגולות של כל אחד מצמחי התבלין, או ממרכיבי המחית ? 2. האם יש כמות גבולית של צריכת פטרוזילה קצוצה ו/או כסבורה ביום, או בארוחה ?

13/08/2007 | 07:22 | מאת: טובה בר-שאן

עמיר שלום תכין בכף את המחית היא פשוט מצויינת מכילה הרבה אשלגן, מגנזיום ויטמינים רבים ובריאה מאוד. אם אתה אדם בריא אז אין מניעה לאכל כמה שאתה רוצה .( ההגבלה היא לאנשים הלוקחים מדללי דם ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/08/2007 | 21:19 | מאת: יעל

יש לי ילד בן 7 עם אוטיזם, שבכל מקום מחפש מלח. הוא ממש מלקק את המלחייה, ואפילו שם לו בצלחת מלח ואוכל. רציתי לדעת..האם זה מסוכן? האם יש משהו טבעי שיכול להשלים לו את הצורך..אם זה בכלל צורך? תודה רבה. יעל

12/08/2007 | 07:39 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום מלח בכמויות גדולות אינו בריא ,ועשוי לגרום לבעיות רבות . חשוב מאוד לבדוק למה ילדך משתוקק כל כך למלח. אני חושבת שיש מקום להתיעץ עם הרופא המטפל של ילדך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/08/2007 | 19:01 | מאת: דני

האים בוטנים מכילים סוכר ?. והאים אכילת אגוזי מלך גורמת לאיזון רמות הסוכר בדם?

12/08/2007 | 07:48 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום כמות הסוכר בבוטנים היא מאוד נמוכה , כנ"ל באגוזי מלך. האינדקס הגליקמי שלהם נמוך . כלומר לא מעלים מהר את רמת הסוכר בדם. לכן הם טובים במינון נמוך לחולי סכרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/08/2007 | 10:33 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 20 וסובלת מכאבי בטן והפרעות עיכול כבר חמש שנים. המצב החמיר עם הזמן וכרגע הוא בלתי נסבל לחלוטין. במיוחד מפריעים הגזים הבלתי נגמרים, כאשר מדובר על מאות כל יום כל היום, רק אוויר (ללא ריח) שחוץ מהאי נוחות גם גורם לכאבי בטן עזים, עוויתות, נפיחות וכו'... במשך השנים ניסיתי כל מיני תרופות, דיאטות וטיפולים אלטרנטיביים כאשר שום דבר לא ממש הועיל. לאחורנה הציא לי הרופא גסטרו לעשות במשך חודש דיאטה המבוססת על שתיית "אנשור" בלבד... אני מפחדת שאני מאד אתקשה להתמיד בזה ורציתי לשאול האם יש איזשהי דיאטת אלמינציה שאפשר לעשות המבוססת על מזונות ניטרלים או שאולי אין מנוס מלעשות זאת באמצעות אנשור בלבד? תודה [מיכל

11/08/2007 | 19:38 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לא ציינת אילו בדיקות ואיבחונם כבר עברת לשלילת מצבים של קנדידה, אי סבילות ללקטוז, אלרגיה לחלבון החיטה (גלוטן), או לסוג מזון כלשהו, מחלת מעיים דלקתית וכד'. לא ציינת אילו טיפולים אלטרנטיביים עברת ולכן קשה לענות במסגרת הפורום כשיש כל כך מעט מידע. אני מציע שתנסי את הפתרון שהרופא מציע ואם זה לא יועיל תפני לתזונאי/ית טבעי/ת באזור מגורייך. צום מיצים או מים של מספר ימים (בהשגחה) ולאחר מכן חזרה הדרגתית לתזונה רגילה עשוי להועיל. בהצלחה צביקה

10/08/2007 | 11:28 | מאת: יהודית

שלום לכולם!!! במקרה הגעתי לאתר הזה ואני לא מצטערת בכלל! אחלה אתר שאפשר ללמוד ממנו הרבה. גם אני תזונאית ומטפלת באנשים בשיטה הטבעית דרך איבחון של הציפורניים, לשון, פנים, עיניים.כל המעוניין מוזמן ליצור איתי קשר דרך המייל.

11/08/2007 | 19:40 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, תודה על המשוב החיובי, עם זאת אני חייב להזכיר לך שהפורום הוא לא מקום לשיווק אישי (זה גם ממש לא יעיל...). את מוזמנת לענות לגולשים בפורום ולשתף אותם בידע שלך בברכה צביקה

09/08/2007 | 21:36 | מאת: עמירם

קראתי הרבה על נפלאות הפטרוזיליה במזון, האם גם לכסבורה יש לה את אותן סגולות ? והשאלה הגדולה, כמה מותר לצרוך ביום לאדם בשנות ה-60 ? (במשקל או קצוצה בכפיות.)

11/08/2007 | 19:50 | מאת: צביקה קורן

עמירם שלום, לכוסברה גם כן איכויות מבריאות. קשה לענות לגבי ה"מינון". אם אתה אדם בריא אתה יכול לאכול שתי כפות של פטרוזיליה קצוצה ללא חשש. בהצלחה צביקה

08/08/2007 | 19:26 | מאת: מעיין

אז ככה.. אני סובלת מעצירות במשך כ 2/3 ימים בשבוע. ניסיתי להוסיף שמן זית וזה גרם לי ליציאות רכות (שלשול) רציתי לדעת האם זה שהוספתי את השמן גרם לי לשלשול והאם בכללי שמן זית יכול לעזור במקרה של עצירות?

10/08/2007 | 11:13 | מאת: שירה

אני גם בתקופה האחרונה סובלת מעצירויות. רציתי לדעת אם אפשר לדעת מה הגורם לכך, ואיזה דרכים יש על מנת לפתור את זה? תודה

11/08/2007 | 19:57 | מאת: צביקה קורן

למעיין ולשירה, רוב מקרי העצירות נגרמים מצריכת מזון לא מתאים, אי שמירה על כללים לתזונה נכונה, אי שתיית מים, חוסר פעילות גופנית. למצבים נפשיים יכולה להיות השפעה. הפתרון הוא להימנע ממזונות שגורמים לעצירות (מזון חסר סיבים כמו חלבון מהחי, מטוגן, קקאו, סוכרים פשוטים ועוד) ולצרוך מזונות המעודדים תנועת מעיים (העשירים בסיבים כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים ועוד).שזמן זית בהחלט מועיל אבל זאת לא "תרופה". הטיפול בעצירות צריך להיות שלם. השאלה עלתה רבות בפורום - אתן מוזמנות לעשות חיפוש. בהצלחה צביקה

08/08/2007 | 15:34 | מאת: מיכל

שלום שמעתי שסרפד טוב לחיזוק הרחם ולברזל לנשים בהריון ואחרי לידה. איך צורכים את זה? באבקה/טבליות? ואיפה קונים? תודה מראש.

08/08/2007 | 16:19 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, עלי הסרפד עשירים בויטמינים ומינרלים, וברפואת הצמחים משתמשים בהם למצבי אנמיה, נשירת שיער, בעיות במערכת השתן (הוא משתן עדין). משתמשים בצמח גם בבעיות מפרקים, בעיות עור להורדת רמת סוכר ולניקוי גוף. עדיף להשתמש בו אחרי הלידה ולא בזמן ההריון (בגלל פעילותו המכווצת). בהצלחה צביקה

07/08/2007 | 22:09 | מאת: רותם

שלום! אני אמורה לעבור ניתוח פלסטי בקרוב אך הרופא החליט שאני לא יכולה לעבור תניתוח עקב רמת ברזל נמוכה מאוד!! יש לי שבועיים עד לבדיקה הבאה והתחלתי לבלוע כדורי ברזל עם זאת אני חייבת לשלב מאכלים עתירי ברזל ...אנא ממיך אם תוכל לומר לי שמות של מאכלים עתירי ברזל רב שיוכלו להשפיע כמה שיותר מהר... בתודה רותם

08/08/2007 | 15:13 | מאת: טובה בר-שאן

רותם שלום ברזל ישבצומח: בקטניות, אגוזים, ועלים ירוקים אולם ברזל נמצא גם בבשר דגים ועוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/08/2007 | 18:58 | מאת: שוש

כמה יחידות בינ"ל יש במ"ג ויטמין D ואיזו כמות בערך צריך לצרוך ביום?

08/08/2007 | 15:20 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום 1 מק"ג ויטמין D שווה ל-40 יחידות בינלאומיות צריכת הויטמין כמובן תלויה בגיל גילאי 1-50 – 5 (סף רעילות: 50 מק"ג). גילאי 51-70 – 10 (סף רעילות: 50 מק"ג). מגיל 71 ומעלה – 15 (סף רעילות: 50 מק"ג). בהצלחה טובה בר- שאן

07/08/2007 | 17:01 | מאת: סוניה

ידוע שבבישול נעלמים ויטמינים ומינרלים. האם יש פרק זמן מסוים רצוי לבישול כך שלא נאבד מינרלים וויטמינים או בכל מקרה שעדין ישארו מרבית הויטמינים והמינרלים

08/08/2007 | 15:24 | מאת: טובה בר-שאן

סוניה שלום בבישול בעיקר הויטמינים הנמסים במים מקב' הB ו הC אובדים באחוז גבוה. לכן ככל שהבישול יהיה קצר יותר (למשל באידוי שהזמן שלו הוא בין 10 דק' ל20 דק' ) איבוד שאר הויטמינים והמינרלים הוא קטן יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/08/2007 | 11:08 | מאת: חיה

שלום אני בת 49.5. מזה 4 חודשים אני לוקחת אספירין 75mg פעם ביום למניעה (כרגע אין בעיית לחץ דם או לב) עקב רקע משפחתי של בעיות לב ולחץ דם של האב. כמו כן קיבלתי הקרנות לבית החזה עקב מחלת הלימפומה שממנה החלמתי לפני 16 שנים. בנוסף אני לוקחת סימבסטאטין 20mg בגלל עודף כולסטרול (212) ו- LDL גבוה 145. אני גם נוהגת לקחת 2mg אומגה 3 . האם כדאי להמשיך לקחת אומגה 3 . המאמרים הם לא חד משמעיים ומראים רמה של סיכון. יש לציין שנסיון להוריד את רמת הכולסטרול בעזרת דיאטה לא צלח.

08/08/2007 | 16:06 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, כל המלצה בנושא תרופתי את צריכה להפנות לרופא המטפל אשר מכיר אותך ומוסמך לאשר או לאסור שימוש בתוסף אומגה 3. כדאי שתדעי שגם שום וגינגר נחשבים כמדללי דם. בהצלחה צביקה

06/08/2007 | 00:23 | מאת: גדי

שלום, מזה שבוע כאב בטן קל מלווה בגזים, תחושת עייפות / חולשה, הרגשה כללית לא טובה - כמו התקררות רק בלי נזלת ובלי חום. נתנו לי אומפרדקס / גסטרו שלא הועיל. המליצו לי לקחת שילוב של לקטובצילוס ואסידופילוס פעמיים ביום, וגם אנזימים מפרקים למזון עם (או מיד) אחרי אוכל למשך כשבוע-שבועיים. מה עוד כדאי לעשות ? מתי לרוץ לרופא ומה לבקש ממנו חוץ ממנוחה שכשלעצמה כנראה לא פותרת את הבעיה ? תודה

07/08/2007 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

גדי שלום מנוחה טובה, שתיה של תה בבונג, אכילה של מאכלים קלים (לא מטוגן) כמו מרק, לדעתי יפתור את הבעיה בנוסף לדברים שכתבת. במידה ותמשיך להרגיש לא טוב כדאי שתלך לרופא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן