פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/08/2007 | 16:59 | מאת: גזר

הייתי מעוניין לדעת האם יש בעיה בצריכה של גזר, כ- 10 עד 20 גזרים ביום, פרט לצבע העור, האם זה מזיק איכשהו. תודה.

06/08/2007 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

גזר שלום הרשה לי לשאול אותך: האם אתה אוכל רק גזר? לאכל הרבה גזר אין בעיה אך זכור שחשוב לאכל מגוון, לאכל מאכלים נוספים המכילים מרכיבים נוספים החשובים לגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/08/2007 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

גזר שלום הרשה לי לשאול אותך: האם אתה אוכל רק גזר? לאכל הרבה גזר אין בעיה אך זכור שחשוב לאכל מגוון, לאכל מאכלים נוספים המכילים מרכיבים נוספים החשובים לגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/08/2007 | 14:21 | מאת: נופר

אני נערה בת 15 אני לא מצלחה לרדת במשקל אני לא יודעת מה לעשות אתיכולה לעזר לי הורים שלי כול הזמן יורדים עלייי זה מאוד מהצבן ואני מאוד רוצה לרדת ולהיות רזה תאזרי לי או אתה

05/08/2007 | 16:26 | מאת: טובה בר-שאן

נופר שלום את נערה בגיל צמיחה ולכן חשוב מאוד לרדת במשקל בצורה מבוקרת על מנת שהצמיחה והגדילה שלך לא יפגעו. לא כתבת מה גובהך ומה משקלך. לכן קשה מאוד לדעת בכמה את חורגת מהמשקל האידאלי שלך. טיפ ראשון אתן לך תפסיקי לאכל חטיפים כמו במבה וביסלי ומיצים ממותקים ותאכלי רק ארוחות מסודרות . טיפ שני עסקי בספורט. כל פעם שבא לך לזלול צאי להליכה , או מחול, או שחיה . 2. בנוסף כדאי שתגשי לדיאטנית שתבנה איתך תוכנית תזונה שתתאים לירידה במשקל . שתפי בזה את הוריך, ואולי הם יעזרו לך בזה במקום לרדת עלייך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/08/2007 | 14:15 | מאת: רונית

מה יותר ממולץ לאכול ביצה רכה או קשה? וכמה חלבונים יש ב 2 ביצים? תודה

05/08/2007 | 16:37 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום תמיד מומלץ לאכל ביצה קשה כך הסיכוי להדבק בחיידקים למיניהם קטן . בביצה מס' 3 יש 6.6 גרם חלבון אז בשתי ביצים יש 13.2 גרם חלבון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/08/2007 | 17:06 | מאת: שירלי

שלום, חבר שלי סובל מפטריות. יש לו עור רגיש לפטריות כנראה (וגם לשמש...). אם הפטרייה משתלטת אז היא מכסה לו את כל החזה והחלק העליון של הגב והצוואר ומשנה לו את הצבע של העור לורוד/חום. הוא שם לפעמים משחה אנטי-פטריתית וזה מחזיק די טוב אבל הן תמיד חוזרות במוקדם או במאוחר. הבעיה היא שיש עוד דבר, ששנינו הבחנו בו: כשהוא מתעטש יש ריח לא טוב שיוצא מהפה והריח זהה לריח הגוף שיש לו כשהוא סובל מהפטרייה. כמו כן, הריח נדבק כנראה ממש חזק למגבות שלנו והכביסה לא מורידה את זה. כמו כן, יש לו גם פטריות בכפות הרגליים (אבל הבנתי שזה משהו שהרבה אנשים סובלים ממנו, פשוט אצלו זה מצטרף לכל החגיגה...). אם זה היה רק בעור אז מילא, אפשר להסתדר עם המשחה (אפילו שזה חוזר...) אבל מסתבר שזה בא גם מבפנים (מהפה? מערכת העיכול?) ויש לזה בהחלט חותם ריח לא נעים. מה אפשר לעשות? ממה זה יכול לנבוע? (הוא לא אוכל ג'אנק פוד מצד אחד אבל מצד שני גם לא הרבה פירות). איך נפטרים מזה? תודה.

05/08/2007 | 16:41 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום סביר להניח שחברך סובל מקנדידה . 1. חשוב לקחת חיידקים טובים לדכא את הפטריה. 2. לחזק את מע' החיסון . 3. לאכל תזונה ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל, ובמיוחד לא מאכלים מתוקים. כדאי לדעתי ללכת לתזונאית שתבנה לו תזונה מתאימה למיגור הפטריה וחיזוק של מע' החיסון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/08/2007 | 15:37 | מאת: נעם

שלום, שמי נעם ואני בת 13 וחצי. משקלי הוא 50 ק"ג בדיוק. ברצוני לרדת במשקל לפחות 10 ק"ג. בנוסף, אני צמחונית וגם לא אוכלת דגים , וגם מזון עם B12 אני לא אוכלת הרבה כך שחסר לי ברזל וכ'ו... כיצד אוכל לרדת במשקל??? בתודה, נעם.

05/08/2007 | 16:41 | מאת: טובה בר-שאן

נעם שלום לא כתבת מה גובהך על מנת שנוכל לדעת בכמה את חורגת ממשקלך. אל תשכחי שאת בגיל צמיחה וגדילה ודיאטה דרסטית עלולה לדכא את הצמיחה שלך לגובה . לדעתי חשוב מאוד שתלכי לתזונאית שתבנה אתך תפריט צמחוני שמתאים לך. על מנת שהגוף שלך לא יהיה בחסר. . כיוון שאת עלולה להחליש מאוד את מע' החיסון שלך, לפגוע בכושר הלמידה שלךובהתפתחות בגוף שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

03/08/2007 | 13:54 | מאת: איילת

אני בת 50. בריאה. לוקחת סרוקסט . כשהתחלתי לקחת לפני מספר שנים שמנתי בכ15 ק"ג..בתקופה הראשונה של הלקיחה...ובמשך השנים נשאר משקלי סטטי, כעת לאחר הפסקה של מספר חודשים בלקיחת הכדור, התחלתי שוב, וכמו כן המחזור שלי אינו סדיר ושמנתי בכ3 ק"ג. החלטתי לקחת את עצמי בידיים, כבר 3 שבועות אני הולכת לחדר כושר 4 פעמים בשבוע ואף שומרת על התזונה הנכונה. ולצערי...לא ירדתי כלל!! זה קצת מייאש אותי. אני מרגישה נפוחה כי המחזור מתאחר... האם יש הסבר לכך והאם אוכל סוף סוף לרדת במשקל? יש לציין כי גובהי 178 ומשקלי כעת 88 ק"ג. עד לקיחת הסרוקסט שקלי כ 70 ק"ג. אודה על תשובתכם

04/08/2007 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, אם את באמת רוצה לאזן את משקלך (לא לעשות "דיאטת הרזייה" שגורמת להשמנה), אני מציע לך לפנות לייעוץ תזונתי אישי באזור מגורייך ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אם בכל זאת את רוצה "עצות של פורום" - תבצעי חיפוש בפורום הזה או בפורום הרזייה ללא דיאטה של בלה אגמון - השאלה עלתה בפורומים מאות פעמים בהצלחה צביקה

03/08/2007 | 10:34 | מאת: נוי

שלום לצוות היקר, לאחרונה אני קוראת על עידוד וחשיבות אכילת פירות יער ובינהם אוכמניות. רציתי לדעת מהי הצורה המומלצת ביותר לצריכת אוכמניות? כמות? היכן ניתן להשיג? תודה

04/08/2007 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, הדרך הטובה ביותר לאכול פירות יער היא בצורתם הטבעית. לצערי הם לא זמינים בכל השנה ולכן אפשר לשתות מיץ, תרכזי, פרי יבש, או תוספי מזון. רצוי שהמיץ, הפרי היבש והתרכיז יהיו ללא סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים. בהצלחה צביקה

04/08/2007 | 09:25 | מאת: נוי

בוקר טוב, היכן ניתן להשיג את הפרי היבש? מה הכמות המומלצת? לגבי תוסף מזון, עד כמה הוא יעיל ?

03/08/2007 | 10:31 | מאת: דנה

הי, אני דנה , מחפשת יועץ תזונתי לחולה סקלרודרמה, המליצו לנו על נתורופאת אבל אני לא יודעת איפה למצוא כזה מי שיכול לעזור ,יבורך

04/08/2007 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, מעבר לתזונה טבעית עם תוספי מזון וטיפולי גוף עדינים בהחלט עשויים להועיל. כדאי להימנע מחלבון מהחי ולהוסיף מזונות טבעיים עשירים בויטמין B ובמינרלים. אם מדובר באישה שיש לה שתלים מסיליקון בשדיים, צריך להסיר אותם. את יכלה למצוא נטורופט בחיפוש ב"גוגל", או לפנות אל טובה או אלי - אנחנו נותנים יעוץ אישי בתזונה טבעית כאשר אנחנו לא עונים בפורום. בהצלחה צביקה

25/08/2007 | 12:30 | מאת: קרין

03/08/2007 | 03:18 | מאת: מינה

אני מבקשת לדעת איזו תזונה תועיל לי נגד רמה גבוהה של טריגליצרידים. תודה

04/08/2007 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

מינה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי. באופן כללי מומלץ להפחית בצורה משמעותית את כמות הסוכרים ואת השומן הרווי. פעילות גופנית וירידה במשקל מועילים גם כן. בהצלחה צביקה

02/08/2007 | 18:28 | מאת: אושרת

הבת שלי עשתה בדיקת נשיפה ויצה שיש חידק כיבלה טיפול משולש וזה חזר במה אפשר לעזור היא סובלת מכאבי בטן כאשר היא לא אוכלת בזמן אתם בטח יודעים שבצבה היא אפשר לאכול כול שלוש שעות סובלת גם מעצירות ליפעמים תודה מראש

03/08/2007 | 07:47 | מאת: טובה בר-שאן

אושרת שלום אני מבינה שלבתך מצאו את החיידק הליקובקטר פילורי הגורם לאולקוס. כעזרה ראשונה אני ממליצה לך מאוד לתת לבתך את החיידקים הטובים כל יום (ג'ארו צידופלוס) פעם ביום. בנוסף חשובה מאוד התזונה שלה יש מקום ללכת לדיאטנית שתבנה אתה תזונה מתאימה במסגרת הצבא שהיא נמצאת . כל זה ימנע ממנה גם עצירות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/08/2007 | 17:59 | מאת: ניצן

שלום, אני כבר כחודש בדיאטה לטיפול בקנדידה ומקפידה להימנע ממתוקים, קמח לבן, שמרים, פטריות, חומץ ועוד... הוזמנתי הערב לסדנת שוקולד לכבוד יום הולדת של חברה. כמה נזק יגרם מהפרה חד פעמית של הדיאטה? האם לגיטימי לוותר לעצמי יום אחד או שזה יחזיר אותי לנקודת ההתחלה? תודה רבה

03/08/2007 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

ניצן שלום זו כמובן ההחלטה שלך. דיאטה לקנדידה היא ארוכה, קשה, ודורשת הקרבה אולם שכרה בצידה. אם את כבר חודש מאוד מאוד מקפידה האם לא שווה לדאוג לעצמך שתהיי בריאה . אפשר להנות ולצחוק גם בלי לאכל שוקולד. אולם שוב את אחראית לגופך וההחלטה היא רק שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/09/2009 | 10:58 | מאת: ציפי

לפני ארבעה חודשים עקב סימפטומים רבים ערכתי בדיקה לגילוי קנדידה בבית החולים "אלישע" בחיפה , קיבלתי תשובה שאכן מדובר בקנדידה ברמה 2 - לכן החלתי בטיפול תזונתי מאוד מאוד קשה ללא שמרים פירות סוכרים פטריות חומץ וכו' , בחודש הראשון שמרתי כמו שצריך ואחרי חודש חזרתי לאכול רגיל יום עם שמרים יומיים בלי וככה - לא מסודר בכלל , אני מטופלת בתרופות טבע שונות כל מיני תוספי תזונה ואני חושבת שהטיפול קצת עזר למשל העייפות שהיום אני מצליחה להשאר 18 20 שעות ערה ופעם לא ודלקות בשתן שהיו כל חודשיים נעלמו כבר 4 5 חודשים , אני לא מצליחה לעמוד בזה אני מבקשת בבית שלא יקנו לחמניות עוגיות וכאלה אבל זה לא עובד לי ואני רואה ואוכלת ואין לי כל כך פתרון התשוקה שלי היא ללחם יותר מאשר למתוק .. מה ניתן לעשות? אני יודע שהאוכל הלא טוב סותר את התרופות שגם עולות המון כסף .. אמא שלי כבר מיואשת ממני המון כסף הונח על זה ואני לא מצליחה לעמוד בזה אני מנסה אבל משום מה הדחף הזה גובר עליי ואני ממש יושבת ובוכה ומצטערת שעשיתי את זה ואכלתי את זה ואפילו מנסה להקיא את זה .. אני סובלת גם מהשמנת יתר .. נשארו לי עוד 3 חודשים לטיפול ולא נראה כי משהו זז ונורא נורא מתסכל אותי כל העניין ... מה אפשר לעשות??? תודה ויום טוב

אושרת שלום קנדידה זו פטריה היושבת במע' העיכול אצל רב האנשים אולם במצבים של סטרס לקיחת אנטיביוטיקה , ירידה של מע' החיסון, וגורמים נוספים הפטריה מתפשטת במע' העיכול ויוצאת גם ומתקיפה מע' אחרות בגוף. גורמת לסמפטומים רבים .מכאב בטן ועד עייפות רבה , מגרנות וכ'. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/08/2007 | 17:50 | מאת: רונית

רציתי לשאול בקשר לביצים..מה יותר טוב לעיכול אני צימחונית ונמענת ממוצרי בשר וחלב. האם ביצה רכה טובה יותר לעיכול מאשר ביצה קשה/חביתה? אני בבעייה עם חלבונים, האם מותר לאכול אגוזים ושקדים על בסיס יומי? זה לא יעשה נזק לטווח הארוך? מאיפה עוד אני יכולה לקחת חלבונים? תודה

01/08/2007 | 18:02 | מאת: רונית

רצוי לאכול שקדים/אגוזים במשך השבוע. שאמרתי נזק התכונתי לפתח אי סבילות.

01/08/2007 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, לא ידוע לי ששקדים ואגוזים גורמים נזק או "אי סבילות". מדובר במזון טבעי ואיכותי העשיר בשמנים רב בלתי רוויים, חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. מי שאלרגי לשקדים, יודע זאת ונמנע מאכילתם. המזון החלבוני בתזונה הטבעית מורכב משקדים, אגוזים, זרעים (חמניות, דלעת, שומשום, פשתן ועוד), קיטניות (טופו במיוחד), טחינה ועוד. כדאי שתדעי שבדגנים מלאים יש 8 - 12% חלבון. גם בפירות ובירקות יש 1 - 2% חלבון. בתזונה הרגילה (הכוללת חלבון מהחי) יש עודף בחלבון והדבר גורם לנזקים בריאותיים. בתזונה הצמחונית וגם הטבעונית אין חוסר בחלבון. הטבעונים טוענים שצריך 0.3 גם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. התזונאים הרגילים (קלינית) מעלים את הכמות ל 0.8 גרם חלבון ביום לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אדם במשקל 70 קילוגרם צריך בסך הכול 56 גרם חלבון ביום ואת זה כאמור יש בתזונה צמחונית / טבעונית. פרטים נוספים על המזונות המועילים וסוגיהם תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בכל אופן, אם את רצינית ורוצה להבטיח תזונה מאוזנת, כדאי לפנות לאיש מקצוע ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

01/08/2007 | 14:55 | מאת: דיקלה

האם סוכר בדם שעומד על 89 בצום נחשב לגבוה? אם כן מה ניתן לעשות?

01/08/2007 | 20:46 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, הכמות שציינת נורמלית. בכל אופן אני מציע לך ולגולשים אחרים להפנות שאלות רפואיות וכאלה שאינן בתחום התזונה לפורום רפואי או לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה

01/08/2007 | 12:02 | מאת: יפית

הי צביקה אני בכל בוקר אוכלת יוגורט ואני רוצה לאכול אותו בצורה הטבעית ביותר שלו. שאלתי היא איזה אחוז שומן יותר מומלץ 3 או 1.5 והאם היוגורט של דנונה-שטראוס הוא יותר טבעי כי כתוב עליו שאין חומר משמר. במידה ואני שומרת על דיאטה להורדת כולסטרול האם מומלץ לאכול יוגורט 3 אחוז? ומה לגבי ספיגת הסידן?

01/08/2007 | 20:45 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אני בעד יוגורט עיזים טבעי מגידול אורגני (ללא צבעים ותוספים). יש הרבה סוגים והרבה טעמים. כדאי להימנע מיוגורט צבעוני או כזה המכיל "פירות". לגבי יוגורט מחלב פרה, אני לא ממליץ כאן על מותג זה או אחר, אבל כדאי להעדיף כזה המועשר בחיידקים "טובים". לגבי אחוז השומן - כדאי לצרוך 3% כדי להבטיח ספיגה טובה של הסידן. כמות הכולסטרול לא משמעותית, אם אכן זה המקור היחידי. בהצלחה צביקה

01/08/2007 | 09:54 | מאת: חביב

היכן ניתן למצוא דגנים מלאים ללא סוכר אלו חנויות טבע?לא מנשה לי אזור

01/08/2007 | 20:46 | מאת: צביקה קורן

חביב שלום, בכל חנות טבע תמצא דגנים מלאים. באתר שלי תמצא רשימה של חנויות טבע באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

17/08/2007 | 08:21 | מאת: ברכה אברהם

האם לתת לילד דגנים שיש בהם צבעי מאכל כגון TRIX ,USVן

01/08/2007 | 03:57 | מאת: דניאל

צביקה שלום, אני בן 16 וחצי ועד לפני חודש הייתי מתאמן באופן קבוע בחדר כושר (במשך חצי שנה), כמובן שראיתי תוצאות אך לא כמו שציפיתי. בבדיקות שגרתיות נמסר לי ע"י הרופאה שרמת החלבון שלי בגוף נמוכה מאוד והמליצה לי על מאכלים שכמות החלבון בהם גבוהה ואיכותו טובה, אך אני לא השבתי בחיוב על אף אחד מהמאכלים שהיא המליצה לי עליהם (בשר, עוף, דגים, ביצים), כלומר אני לא מסוגל לאכול את המאכלים הנ"ל כיוון שאני מרגיש את רפלקס ההקאה כשאני טועם את המאכלים האלו, לכן חשבתי על נטילת אבקת חלבון תוך כדי אימון כיוון שאני רוצה להעלות במשקל (מסת שריר) ולהתנפח קצת. שמעתי על הרבה התנגדויות בנטילת האבקה ולכן רציתי לשמוע את דעתך המקצועית על ההשלכות בנטילה והאם היא תוכל לעזור לי, כי לצערי אני לא מסוגל לשאוב את הכמות הדרושה מן הטבע. תודה מראש וסליחה על האורך: דניאל.

01/08/2007 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

דאל שלום, אני לא מתלהב מאבקות חלבון ושיקויים למיניהם. לדעתי צריך וניתן לקבל את כל צריכת החלבון מהמזון. לא כתבת מה עמדתך לגבי מוצרי חלב... אנא ראה תשובה שנתתי בנושא לרונית, כמה שורות למעלה. בגילך כדאי לקבל יעוץ מקצועי כדי לא לפגוע בגדילה. בהצלחה צביקה

31/07/2007 | 22:51 | מאת: ראובן

לטובה בר-שאן שלום שאלתי : מה יותר כדאי לצרוך שמן פשתן (שאני לא יודיע איך הוא הופק ואיך הוא אוחסן ולמה הוא נחשף) או...זרעי פשתן טחונים שאני טוחן אותם בעצמי ..ואם כן כמה ליום (בעיקר אני מתיחס לרמת הליגננים) תודה ראובן.

01/08/2007 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

ראובן שלום, אני נוטה להסכים איתך וממליץ לצרוך זרעי פשטן טריים שנטחנו ונאכלו תוך 20 דקות מהטחינה. הזרעים הטחונים מכילים בנוסף לשמן האיכותי גם חלבון, סיבים תזונתיים, פיטוסטרולים, ויטמינים ומינרלים. הכמות היומית המומלצת: 1 -2 כפות. השמן פשתן (הנמכר בחנויות) הוא רגיש מאד, מתקלקל במהירות והופך לרעיל. בהצלחה צביקה

30/07/2007 | 14:12 | מאת: ב. ריאה

בעודי נאבקת בהצלחה בכוסטרול, (ובתזונה בלבד!) עלתה אצלי רמת הטריגליצרידים, והיא כעת מעל לרמה המומלצת. מה עושים? מה הסכנה?

30/07/2007 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי. באופן כללי מומלץ להפחית בצורה משמעותית את כמות הסוכרים ואת השומן הרווי. פעילות גופנית וירידה במשקל מועילים גם כן. בהצלחה צביקה

29/07/2007 | 21:05 | מאת: רן

הי צביקה ערב טוב, ידוע לי שביצה עתירת כולסטרול, רציתי לדעת האם יש כולסטרול בחלבון או שהוא נמצא רק בחלמון או ברובו. והאם קיים סיכון מאכילת 5 ביצים כשמתוכם רק חלמון אחד אני אוכל ו 5 חלבונים. תודה רבה לך, רן.

30/07/2007 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, רוב הכולסטרול נמצא בחלמון. 5 ביצים ביום נראה לי מוגזם. אבל אם אתה עוסק בפתוח גוף בהשגחה ובפיקוח של מדריך מוסמך ומיומן, אולי זה בסדר. זה עדיף על אבקות המכילות סטרואידים. אגב, הביצה היא שלמות אחת ומומלץ לאכול את כולה ולא רק חלקים ממנה. בהצלחה צביקה

29/07/2007 | 21:01 | מאת: רן

הי צביקה ערב טוב, אני שוקל את מה שאני מכניס לגופי וכך נמנע מקלוריות מיותרות, אך חשוב לי גם החלבון שאני מכניס כי אני מפתח גוף. רציתי לשאול בבקשה כמה גרם חלבון יש בביצה אחת גדולה. אנשים אומרים שיש בין 5 ל 7 גרם חלבון לביצה, עכשיו תיאורתית זה לא נשמע לי נכון, מכיוון ששקלתי ביצה ללא החלמון רק החלבון וביצה אחת שקלה 28 גרם ללא החלמון רק החלבון זאת אומרת שאני מסיק שיש בביצה כ30 גרם חלבון האם זה נכון??? בתודה וערב טוב , רן.

30/07/2007 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

רן שלום , בביצה יש 6 - 9 גרם חלבון. השאר זה מים, שומנים ומינרלים. בהצלחה צביקה

29/07/2007 | 15:38 | מאת: בחורה

שלום, אני בת 25 והחזה שלי קטן מאוד.70A .רציתי לשאול אם ישנם מוצרים טבעיים או אפילו פירות או מזון טבעי שיכולים לסייע להגדיל את החזה אפילו במקצת.תודה..

30/07/2007 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

לבחורה שלום, לצערי לא ידוע לי על מזונות שמסוגלים לגרום להגדלת החזה. בהצלחה צביקה

02/05/2008 | 18:46 | מאת: קרן

קטע שמאוד יעזור לך ולכל מי שמתעניינת בהגדלת חזה: http://blog.tapuz.co.il/hagdala

18/02/2009 | 13:41 | מאת: אילנה

אני מודה לך מאד על הכתבה זו , ורציתי אם אפשר לשלוח לי את כתובת האתר שממנו את קונה את הגלולות ,כי אני רוצה לנסות להשתמש בגלולות אלה תודה רבה,

03/11/2010 | 18:28 | מאת: נופית

ניסית את הגלולות המדוברות? breast actives? אני אובדת עצות.. תודה

16/03/2009 | 10:53 | מאת: שאלה

זה לא קצת מפוקפק לקנות תרופות מהאינטרנט ולהכניס חומרים לגוף ללא התייעצות עם רופא? למרות שהעסק נשמע מאוד מפתה, אולי לטווח הארוך זה יתברר כמסוכן

03/11/2010 | 18:22 | מאת: נופית

מישהי מכן ניסתה את ה Breast Actives??

29/12/2010 | 00:18 | מאת: יש

12/12/2011 | 10:59 | מאת: צורית

אני השתמשתי בפמיניסק שהוא מוצר אמריקאי שבת דודה הביאה לי. להפתעתי הרבה היו תוצאות יפות כבר בחודשיים הראשונים אז קניתי באינטרנט לעוד חודשיים. הציצי שלי גדל מ-A ל-C והתוצאות נשמרות כבר שנתיים. את יכולה לחפש בגוגל feminisque ולדעתי תמצאי את החברה בלי בעיות, בעברית זה פמניסק או פמיניסק אני לא בטוחה

12/03/2012 | 15:34 | מאת: טלי

היי צורית רציתי לדעת האם היו לך תופעות לוואי כלשהן כי שמעתי שזה עלול לפתח תאים סרטניים בגלל שאין במוצר סלניום האם באמת זה בטוח לשימוש וזה לא מסוכן בעתיד

כשאני הגדלתי את החזה לפני בערך 3 שנים בעזרת הטבע התייחסתי לכל העיניין מבחינה מדעית ותבעית, אחרי כל המאמרים שקראתי (באנגלית, אני אמריקאית במקור(-:) אני הגעתי לרשימת החומרים הזאת fenugreek Extract saw palmetto Fennel seed L - Tyrosine Dong Quai ודרך אגב אלה גם חומרים שאת יכולה פשוט לקנות ולאכול(אבל זה די מגעיל) בקיצור התשובה שלי אלייך או לכל אחת שרוצה חזה גדול יותר פמיניסק זה המוצר! (שינה לי את החיים) בתוח האתר שלהם עדיין קיים חפשו בגוגל פמיניק (הם בתות למעלה שם) אני מברחת את הגעון שהרכיב את התמוסה המדויקת הזאות( הוא בתח מיליונר) ממש כל הכבוד לו ת זה לא קל להיות מדען ישר. קיצור בהצלחה מותק אל תאבדי תקווה, גם אחרי גיל 25 אפשר לצמוח.ואני עדאת ניסיון.

14/12/2011 | 00:00 | מאת: שני

אני לא מוצאת דרך להזמין את פמיניסק את יכולה לשלוח לי את הקישור לאתר שלהם שממנו מזמינים כי מצאתי אתר אבל אין דרך להזמין ממנו .. :@

איך אפשר לדעת שאת לא "מפרסמת" של החברה ? יש אימייל שאפשר לכתוב אליך ?

27/06/2014 | 21:19 | מאת: לי

האם זה עזר לך ומה היו התופעות לוואי?

19/05/2015 | 16:05 | מאת: חחח

כרוב

29/07/2007 | 12:30 | מאת: אנה

שלום איזה תוצאת מעבדה תהיה נמוכה שתאמר לנו שהמטופל צריך לקבל אלטרוקסין? תודה מראש

30/07/2007 | 08:51 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום כאשר TSH גבוה מעל טווח נתון וT3, וT4 נמוכים מתחת לטווח הנתון יש צורך לתת אלטרוקסין יש מקום להתיעץ עם אנדוקרינולוג וגם נטורופטית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2007 | 21:07 | מאת: קורל

שלום, רציתי לשאול עמדתכם כלפי תזונה המתבססת ברובה על פירות. אני בעודף משקל של 8 ק"ג. עד לפני שנה לא אכלתי כלל פירות. עכשיו בחום הכבד, אין לי כל כך תיאבון ואני מוצאת שפרי מרווה אותי ועונה גם על הצורך במתוק. כמובן שבתפריטי גם ירקות, חלבונים, קטניות ושומן. התפריט שלי מאוזן במובן שהוא מכיל את כל אבות המזון, אך רוב היום אני אוכלת פירות. הפירות לא עתירי סוכר כמו מנגו ואבטיח, האם זה בריא לגוף ??? ההמלצה הרגילה היא 3 פירות ביום, האם יש פסול ביותר מכך? מבחינה קלורית אין בעיה, והסוכר אצלי תקין.

29/07/2007 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

קורל שלום אם את נמנעת מלאכל סוכר מזוקק הקיים בחטיפים ובעוגות למיניהם הפירות יהוו תחליף מצויין . לפי מה שאת כותבת את רוצה לרדת במשקל לכן אין צורך להגזים בפירות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/07/2007 | 10:12 | מאת: קורל

בוקר טוב, נכון, מכיון שאני לא חשה בצורך לאכול מוצק וזה אפילו כבד לי, אני מבססת 2 ארוחות ביום על פירות בלבד. בסביבות 6-7 פירות אבל לא עתירי הסוכר. מדובר על תחליף לארוחה ולא בנוסף. אני משתדלת שארוחה נוספת תהיה ירקות, חלבונים ושומנים (סלט, כף שמן זית וביצה לדוגמה).

28/07/2007 | 12:11 | מאת: מיכל

השבוע עשיתי בדיקת דם לגילוי קנדידה ויצאה תשובה חיובית. הבדיקה נעשתה באופן פרטי דרך האתר www.hanoch.com (הם מפנים לקליניקה באזור המגורים ואת התשובה מקבלים תוך 5 דקות – ממליצה בחום) כפי הנראה, הרבה מהבעיות שסבלתי מהן בשנים האחרונות, מקורן בזיהום די חריף של קנדידה. (בעיקר גזים, נפיחויות, שילשולים, עייפות תמידית, פצעים בפה ודלקות אינסופיות בנרתיק). הבנתי שאצטרך לעבור דיאטה כדי לטפל בבעיה האם יש דרך אחרת מהירה יותר לטפל בקנדידה ללא דיאטה ? (אולי באמצעות תוספי תזונה) מיכל ש.

29/07/2007 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום כדי להפטר מהקנדידה את חייבת תזונה,( אין פיתרון קל ) אולם ניתן להוסיף מס' תוספי מזון שמזרזים את התהליך כמו למשל חיידקים טובים שדוחקים את הקנדידה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2007 | 15:53 | מאת: שואלת

בבדיקת דם שעשיתי יצא שישלי המון ויטמין B (בערך פי 2 מעל המקסימום בכל מיני סוגים) ורמה מאוד גבוהה של אמילז (300). הדיאטנית לא ממש הסבירה לי מה זה אומר. אז מה זה אומר?

28/07/2007 | 06:15 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שלום עמילז הוא אנזים המופרש מהלבלב למע' העיכול הוא לא צריך להיות בדם. רמה גבוהה של עמילז בדם יכולה להצביע על דלקת בלבלב או על "סתימה" של צינורות המרה . ה אם את סובלת מכאבי בטן? יש מקום שתלכי לעוץ לרופא המטפל. לגבי רמה גבוהה של ויטמיני B האם את לוקחת תוספי מזון שיש בהם ויטמין B ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2007 | 23:17 | מאת: רוברט

שלום, לפני כיומיים בצעתי בדיקות דם מקיפות. אנו מתגוררים בבלגראד, אשמח לשמוע את חוות דעתך. גיל:36 גובה: 177 משקל: 85 מצב בריאותי תקין מבנה גוף: בינוני. מבצע פעילות גופנית סדירה כשלוש פעמים בשבוע.רמת העמילז היתה גבוה גם לפני שנה ( הרופא לא ידע להסביר מדוע). להלן תוצאות הבדיקות שחרגו מהנורמה: הבדיקות הערך הסקלה HDL 1.13 (יותר מ 1,6 ) LDL 4.3 (פחות מ 3,4 ) CK 182 (עד 171 ) ALFA AMILAZA 133 ( עד 100) B12 683 (עד 489 )

27/07/2007 | 09:42 | מאת: אשלי

קראתי מספר מאמרים שמאוד בלבלו אותי- חלקם אומרים שזה טוב לשתות אחרי הארוחה ואפילו בזמן הארוחה וחלקם אומרים שזה מפריע לעיכול אם שותים פחות משעתיים אחרי הארוחה ומיד לפניה. מה נכון?

28/07/2007 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

אשלי שלום כאשר שותים עם האכילה יש מהילה במידה רבה של אנזימי העיכול המופרשים. לכן ההמלצה היא לשתות אחרי האוכל אך לא ביחד עם האכילה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/07/2007 | 17:18 | מאת: אני

שלום למומחים, מטפל אלטרנטיבי מוסמך הציע לי טיפול בפרחי באך, ההנחיות הן לטפטף מספר טיפות של תמצית מרוכזת של פרחי באך מהולה במים מתחת ללשון. רציתי לדעת האם יש לתמצית כזו ערך קלורי (כנראה שלא משמעותי אבל בכל זאת), או שתמצית כזו מהולה במים יכולה להקביל לחליטה של צמחים בתה? תודה.

28/07/2007 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

לתמצית פרחי בך המהולה במים אין ערך קלורי. לתמצית המהולה באלכוהול ערך קטן ביותר וזניח.

כמו חליטה של צמחים בתה? תודה.

26/07/2007 | 16:48 | מאת: מעין

שלום רב, הנכם מוזמנים לקרוא ולהתעדכן באתר הנטורופתיה החדש. http://www.natureopathy.co.il/index.asp

28/07/2007 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

תודה ששיתפת אותנו אתרים מקצועיים המספקים מידע חשוב ובחינם לקהל הרחב חיוניים ביותר ומבורכים. בהצלחה צביקה

28/07/2007 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

אין לי המלצה חד משמעית בנושא. כדאי שיהיה מגידול אורגני, טרי ולא מעופש.

26/07/2007 | 14:06 | מאת: נוחי

שלום האם צריך להשרות במים סובין של שבולת שועל ,לפני שמוסיפים אותו לסלט למשל, תודה נוחי נ

28/07/2007 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

נוחי שלום לא חובה , אך זה טוב להשרות את סובין השיבולת שועל כיוון שכך הוא הופך למוצילגי המרגיע מאוד את מע' העיכול. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

25/07/2007 | 06:49 | מאת: שני

האם צרבת זה מסוכן? האם זה מה שגורם לאולקוס? תודה מראש - שני

25/07/2007 | 11:01 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, צרבת חד פעמית לא מסוכנת. צרבת כרונית, מתמשכת עלולה לגרום לכיב קיבה, לפגיעה בושט ואפילו לסרטן בקיבה. מומלץ לטפל בצרבת על ידי חיסול הגורמים לה, שהם בעיקר תזונה לא נכונה ואי הקפדה על צירופי מזון נכונים. בהצלחה צביקה

25/07/2007 | 04:54 | מאת: נתי

שלום, יש לי שתי שאלות לגבי תזונה בהריון (שאני מתכננת בקרוב) אני לא צורכת מוצרי חלב ומקבלת סידן מפירות וירקות ומיני אגוזים. מאחר ואני מתנגדת לצריכת מוצרי חלב פרה הייתי רוצה לקבל עצה לגבי כמות הסידן לה זקוק הגוף בהריון וכמה מהמזון החלופי אותו אני אוכלת ובו יש סידן אצטרך לצרוך בשביל לקבל את הכמות המספקת (במינון יומי). יש לציין שאני שותה ואוכלת מוצרים מחלב עזים אך במידה מועטה. פרוטאין - אני משתדלת שלא לאכול בשר אדום בכלל וממעיטה באכילת עוף, הודו וכיוב'. כמה פעמים בשבוע עליי לאכול בשר על מנת לקבל את הויטמינים היחודיים לו (כמות מספקת להריון)? דבר נוסף שעלי לציין הוא שאני לא מעוניינת בנטילת תוספי מזון מלאכותיים מאחר ואני מאמינה שהתזונה שלי יכולה לספק את כל הדרוש לגוף ולעובר. תודה :)

25/07/2007 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

נתי שלום לפיRDA העולמי אשה בהריון צריכה אספקה יומית של 1000 מ"ג סידן. כיוון שאיני מכירה את תזונה שלך קשה לי להגיד לך כמה לאכל מהמזונות שאת רגילה לאכל .אני רוצה להתיחס למשפט האחרון שכתבת. אני מסכימה אתך בגדול שהתזונה צריכה לספק לנו את כל מה שחסר אולםחסר לתינוק עלול להיות בעיתי . מחקרים רבים העלו שברזל חיוני מאוד להתפתחות מוחו של התינוק , ולגידולו. חומצה פולית בחסר עלולה לגרום למומים כמו שפה שסועה וחוסר של חומצות שומן חיוניות עשויות למנועה התפתחות תקינה של מוחו שלהעובר. לכן המלצתי החמה לך אם לאחר בדיקות שתעשי הרופא ימליץ לך לקחת תוספי מזון להתפתחות תקינה של התינוק. אולי שווה לשקול את המלצתו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 14:11 | מאת: משה גדליהו

שלום לך, מזון מלא מהטבע כמו עשב השעורה יעשה פלאים לך ולעובר. שיחרור רעלים שמצטברים כתוצאה מלחצים וטרדות יומיום,הוספת אינזימים חיים לגוף,סיוע לגוף ביכולת שלו לנקות את מערכת הדם,עוזר לגוף ולחוסנו להתגבר על שפעות וכמובן מגביר יכולת יצור חלב אם.ינם עוד תועלות.אני מוכן לספק מידע נוסף.צרי קשר.

25/07/2007 | 02:18 | מאת: האן

לא בטוחה שאני במקום הנכון, רציתי לשאול אם מותר לאכול(בטעות)את פנים הגלעין של האפרסק שנראה כמו שקד? בעבר שמעתי שזה מאוד רעיל,האם השמועה נכונה?

25/07/2007 | 11:04 | מאת: צביקה קורן

האן שלום, אין סכנה באכילה מזדמנת (בטעות) של גרען האפרסק. הוא מכיל מעט ציאניד, אבל גם אנטיאוקסידנטים... בהצלחה צביקה

24/07/2007 | 23:46 | מאת: מורן

שלום, אכלתי במסעדה סלט פאפיה. כשקיבלתי את המנה ראיתי שמדובר בפפאיה ירוקה ולא בפרי הפפאיה הצהוב- כתום שבדרך כלל מוגש. כששאלתי הסתבר לי שמדובר ברצועות של פפאיה ירוקה (כלומר פפאיה בוסר). רציתי לדעת כיצד להתייחס לפאפיה מבינה קלוריות מאחר ואין זו הפאפיה הרגילה שאני מכירה (אין בה מתיקות הפרי ולכן אני מניחה כי כמות הקלוריות גם היא שונה- ואולי אף קרובה יותר לירק כלשהו...) תודה

25/07/2007 | 11:06 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, חבל שאת מוטרדת מהערך הקלורי של הפפייה הירוקה ולא מהעובדה שאכלת פרי בוסר. כבר כתבתי מספר פעמים שפרי בוסר הוא רעיל וכדאי מאד להימנע מאכילתו. לגבי הערך הקלורי, אין לי מושג, אבל יש הרבה מחשבוני קלוריות ברשת - נסי ותמצאי. בהצלחה צביקה

24/07/2007 | 22:07 | מאת: אשלי

תוך כמה זמן מרגע נטילתם\אכילתם נספגים הויטמינים והמינרלים בגוף? יש גם כאלה שנספגים כבר במגע עם הלשון?

25/07/2007 | 11:09 | מאת: צביקה קורן

אשלי שלום, רוב הויטמינים והמינרלים נספגים בגוף לאחר כמה שעות כשהם מגיעים למעי הדק. חלק קטן (למשל B12 ) נספג בפה ולכן מומלץ לקחת במציצה. בהצלחה צביקה

24/07/2007 | 13:24 | מאת: שני

לאחרונה התחלתי לאכול דייסת שיבולת שועל והדבר גורם לי צרבת. כמו כן, בעבר ניסיתי גם סובין חיטה וגם זה גרם לצרבת. רציתי לדעת אם יש אפשרות שהצרבת תעבור אחרי שהקיבה תתרגל קצת או שעלי להפסיק לאכול את דייסת השיבולת שועל. האם אני יכולה להוסיף משהו לדייסה או לעשות משהו כדי שאני אוכל להמשיך לאכול את הדייסה אך להימנע מהצרבת

24/07/2007 | 15:02 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום שום דבר לא בכוח כנראה דגנים אילה אינם מתאימים לך. ועדיף לא לאכל אותם. את יכולה לנסות במקום דוחן, קינואה אורז מלא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/07/2007 | 13:08 | מאת: ריבי

שלום רב אני נוהגת לקלף שיני שום בשיא העונה, ולהקפיאן לשימוש במהלך כל השנה. האם שמירת השום במקפיא מפחיתה משמעותית מערכיו ויתרונותיו? בתודה מראש

24/07/2007 | 15:07 | מאת: טובה בר-שאן

ריבי שלום כל זמן שלא חתכת את השום או כתשת אותו רב החומרים בעלי תכונות טרפויטיות ישמרו. אולם אם תחתכי את השום או תכתשי אותו ולאחר מכן ותקפיאי רב החומרים יהרסו.. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 11:19 | מאת: כוכבה

בני בן 9 עם תסמונת דאון .כל הזמן בפעולה אני נותנת לו אומגה 3 של עננים בטיפות(לא יכול לבלוע כדורים) כבר חודש בהתחלה זה השפיעה לטובה היה יותר מרוכז עכשיו פחות.שאלתי היא איך יודעים איזה אומגה 3 הכי מתאים אבל רק בטיפות או סירופ?ואיזה וויטמינים אפשר להוסיף? תודה על כל תשובה כוכבה

23/07/2007 | 12:05 | מאת: טובה בר-שאן

כוכבה שלום קשה מאוד לעזור דרך פורום כיוון שאיני מכירה את הילד, אופן התזונה שלו , והבדיקות שלו. לכן קשה מאוד להמליץ על תוספי מזון . אומגה 3 אכן חשובה מאוד להתפתחות של מע' העצבים, אך תזונה נכונה חשובה לא פחות . לדעתי יש מקום ללכת ליעוץ אצל תזונאי שיבנה תוכנית תזונתית המתאימה באופן אישי לילדך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 14:53 | מאת: כוכבה

טובה בר-שאן תודה רבה על התשובה האם יש אומגה 3 לילדים בסירופ או טיפות שמומלץ? אודה לך מאוד על התשובה כוכבה

23/07/2007 | 10:58 | מאת: צדף

היי! אני טבעונית מסיבות אידיאולוגיות כבר כשבע שנים ולאחרונה תוצאות ההזנחה בתזונתי באות לידי ביטוי אני מחפשת בנרות תזונאית טבעונית שתוכל לעזור לי לבנות תפריט מאוזן *פורומי הטבעונות למינהם לא עזרו לי במיוחד ואודה לכם מאוד אם תפנו אותי לתזונאי שכזה תודה

23/07/2007 | 11:17 | מאת: טובה בר-שאן

צדף שלום לא צריך לחפש בנירות גם אנוכי וגם צביקה קורן יכולים לעזור לך מאוד בבנית תפריט מאוזן של תזונה טבעונית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 16:09 | מאת: צדף

היי טובה! אשמח אם תוכלי לשלוח לי פרטי התקשרות אליך או לצביקה

22/07/2007 | 23:51 | מאת: הילה

שלום יש לי סיר מנירוסטה ששכחתי על הכיריים. אחרי שניקיתי אותו לגמרי העברתי אצבע והיא יצאה שחורה כנ"ל עם סקוטש. הפחד הוא שהקרה מששהו למתכת והיא מתפרקת (???). יש לציין שיש לי את הסיר הזה כבר 20 שנה. האם סירים הם רגישים לדברים כאלה? האם כדאי להשתמש בסיר? תודה

23/07/2007 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום נירוסטה היא בעצם פלדת אל חלד מכיוון שרובה של סגסוגת פלדת האל-חלד הוא בכל-זאת ברזל, היא עלולה פשוט להחליד (לתחמוצת ברזל) ומכיוון שאת אומרת שהסיר אצלך 20 שנה , ושכחת אותו על האש, הוא עבר תהליך של התחמצנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 11:46 | מאת: הילה

אז את ממליצה פשוט לזרוק אותו? ולהשתדל לא לשרוף סירים?

19/05/2008 | 08:27 | מאת: רותי ברק

שלום רב, ברצוני לקנות מסחטת מיצים ושאלתי היא האם כדאי לקנות מסחטה ידנית שכיפתה נירוסטה או פלסטיק ? ומה מונע הכי טוב את חימצון המיץ בזמן סחיטתו ?

21/07/2007 | 23:02 | מאת: אביטל

האם אפשר לרפא קנדידה בלשון?

22/07/2007 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום בוודאי שאפשר לרפא קנדידה בלשון על ידי חיזוק מע' החיסון .ותזונה נכונה העניה בסוכרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/07/2007 | 12:29 | מאת: אביעד

היי איזה סוגי מזון ידועים כמנקי כבד ? בינתיים יש לי ברשימה רק "סלק". אני רוצה ברשותך להרחיב את הרשימה החד-איברית הזאת. תודה

21/07/2007 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

אביעד שלום, אני שולל את "הגישה התרופתית" שמציעה תרופות "טבעיות" לניקוי הגוף ולבריאות כללית. הדרך היחידה ל"ניקוי" הכבד והגוף היא הימנעות מחומרים מזיקים ורעילים ואכילת תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית, רצוי מגידול אורגני. להשלמת התהליך כדאי לעשות פעם או פעמיים בשנה כמה ימים של צום מיצים או צום על מים. אין דרך אחרת ואל תלך שולל אחרי צמחי מרפא, טבליות, שיקויים, שטיפות מעיים ועוד פתרונות פלא "לניקוי הגוף". פירוט של החומרים המזיקים והמועילים בתזונתנו תוכל למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

21/07/2007 | 12:27 | מאת: אייל

היי זה מה שיש לי כרגע: * שום * ז?נ?ג??ב?יל, ג?'ינ?ג?'ר (סוג של תבלין) = ginger זאת רשימה מאוד מצומצמת ואני רוצה להרחיב אותה, ולפרט (למשל אם יש פירות מסויימים שמצמצמים - איזה?) כמה שיותר. רשימה של דברים להימנע מהם (שמייצרים ליחה) יש לי כבר. תודה

21/07/2007 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, אנא קרא את התשובה שנתתי לאביעד למעלה. האם בדקת אפשרות שמקור הליחה אצלך היא בחיידק ולא בתזונה? מציע שתבדוק את זה אצל הרופא המטפל ובמקביל תכניס תיקונים בתזונה. אתה יכול להוסיף לרשימה שלך בצל, מיץ גזר, מיץ ירקות ירוקים וחליטה מעלי טיליה, זית ואקליפטוס. מרק ירקות עם דוחן או תבשיל דוחן עשוי להועיל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 22:11 | מאת: reut b

ברצוני לדעת מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות בבטן, יש לי רגישות ללקטוז ולפרוקטוז וגם מעי רגיז כנראה. אבל כל דבר שאני אוכלת גורם לי לנפיחות ולגזים במשך כל היום כל יום אשמח דעת מה עלי לעשות כדי להקל על תופעות אלו. תודה

21/07/2007 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום, אנא חפשי את המילה "נפיחות" או "גזים". הסיבות יכולות להיות רבות (את חלקן ציינת) ולכן חשוב לאבחן ולמצוא את הסיבה. יתכן ומדובר בפטריית קנדידה, או אלרגיה לחלבון החיטה או למזון אחר. "מעי רגיז" נגרם בדרך כלל ממזון קלוקל "שמרגיז" את המעיים - כדי להרגיע אותם כדאי להכניס תיקונים בתזונה. לעיסה איטית ויסודית חשובה מאד - אולי את "בולעת את המזון מבלי ללעוס. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 19:09 | מאת: ליאל

האם לפני הליכתי לתזונאי,עלי לערוך בדיקות דם מסוימות? האם,יש מאכלים,אשר סופחים שומן? מחכה לתשובות,תודה מראש,ליאל.

21/07/2007 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

ליאל שלום, בהחלט כדאי לעשות בדיקות דם כלליות ובדיקות שתן. אם יש נטייה להשמנה כדאי לבדוק תפקוד של בלוטת התריס. תוצאות הבדיקות עשויים להקל על התזונאי בבניית התפריט המתאים עבורך. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 16:04 | מאת: דנה

האם שקדים יכולים להזיק במיוחד אם אוכלים אותם יום יום עם הקליפה שלהם אני נוהגת לאכול כל יום חופן שקדים (בערך 10) עם המוזלי בבוקר רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לי נזק אם אתמיד בזה.

20/07/2007 | 16:31 | מאת: נעמי

היא מכילה חומצה טנית חזקה, ואינה מיועדת לאכילה. משרים את השקדים למשך כמה דקות במים רתוחים, והקליפה מתקלפת בקלות.

21/07/2007 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, השקדים הם מזון טבעי ואיכותי. הם מכילים חלבון איכותי, שומנים רב בלתי רוויים, ויטמינים ומינרלים. מומלץ להשרות את השקדים למספר שעות במים מסוננים או מינרליים (לא רותחים!)ולקלף את הקליפה. יש הטוענים שכדאי לאכול גם את הקליפה מכיוון שהיא מכילה נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים (חברי שלמה גוברמן טוען כך בספרו המצוין: "סרטן - אפשר לנצח"). לסיכום - אין סכנה באכילה יומית של שקדים. כדאי לאכול אותם עם פירות או ירקות וללעוס לאט וביסודיות. בהצלחה צביקה

19/07/2007 | 14:40 | מאת: יפעת

שלום רב אני נוהגת כל בוקר לקחת כף נבט חיטה בתוך היוגורט רציתי לשאול אם זה מספיק או שאני יכולה להגדיל את הכמות כמה נבט חיטה אפשר לאכול ביום? שאלה נוספת כרגע אני בדיאטה להורדת כולסטרול לאחר שבבדיקות אחרונות התגלה כולסטרול גבוה: LDL - 149 מה יש לך להציע לי לאכול על מנת שאוכל להוריד אותו?

20/07/2007 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום נבט חיטה זה מצויין . ניתן לאכל עד 3 כפות של נבט חיטה ביום. כדי להוריד את הLDL יש: 1. לאכל הרבה ירקות כולל בצל ושום 2. לאכל דגנים מלאים וקטניות כיוון שבהם יש הרבה סיבים. 3. לאכל אגוזים ( 5 אגוזים ביום) 4. להוריד מוצרים מהחיי. 5. לעשות כל יום ספורט. עצתי לך ללכת לתזונאית כדי שתבנה איתך תפריט המתאים לך, ולמצבך הבריאותי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/07/2007 | 19:09 | מאת: יעקב

האם מיץ עשב חיטה טרי עושה את אותה העבודה?

18/07/2007 | 18:58 | מאת: קפה

מה עדיף מבחינה בריאותית בכלל, ולאנשים שסובלים מכולסטרול בפרט - לשתות נס קפה או קפה שחור? (בהנחה ששניהם לא בריאים - מה הרע במיעוטו?) תודה

19/07/2007 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

קפה שלום קפה שחור וקפה רגיל שניהם מכילים קפאין המעלה את רמת הכולסטרול בגוף כפי שאתה אמרת בעצמך עדיף להוריד לחלוטין את הקפה .יש הרבה מאוד תחליפים. אולם לשאלתך בקפה שחור יש יותר קפאין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2007 | 13:11 | מאת: אני

אני מכינה מיפס בשמן ושמה כמות רבה של שמן האם מותר להשתמש באותו שמן לטיגון חוזר?

19/07/2007 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום חימום חוזר של השמן גורם להתחמצנותו, קילקולו, והשפעותיו בגוף -מזיקות. המלצתי החמה לך כמה שפחות לטגן, ובטח לא לחזור על טיגון אותו שמן מס' פעמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן