פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

29/07/2007 | 21:01 | מאת: רן

הי צביקה ערב טוב, אני שוקל את מה שאני מכניס לגופי וכך נמנע מקלוריות מיותרות, אך חשוב לי גם החלבון שאני מכניס כי אני מפתח גוף. רציתי לשאול בבקשה כמה גרם חלבון יש בביצה אחת גדולה. אנשים אומרים שיש בין 5 ל 7 גרם חלבון לביצה, עכשיו תיאורתית זה לא נשמע לי נכון, מכיוון ששקלתי ביצה ללא החלמון רק החלבון וביצה אחת שקלה 28 גרם ללא החלמון רק החלבון זאת אומרת שאני מסיק שיש בביצה כ30 גרם חלבון האם זה נכון??? בתודה וערב טוב , רן.

30/07/2007 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

רן שלום , בביצה יש 6 - 9 גרם חלבון. השאר זה מים, שומנים ומינרלים. בהצלחה צביקה

29/07/2007 | 15:38 | מאת: בחורה

שלום, אני בת 25 והחזה שלי קטן מאוד.70A .רציתי לשאול אם ישנם מוצרים טבעיים או אפילו פירות או מזון טבעי שיכולים לסייע להגדיל את החזה אפילו במקצת.תודה..

30/07/2007 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

לבחורה שלום, לצערי לא ידוע לי על מזונות שמסוגלים לגרום להגדלת החזה. בהצלחה צביקה

02/05/2008 | 18:46 | מאת: קרן

קטע שמאוד יעזור לך ולכל מי שמתעניינת בהגדלת חזה: http://blog.tapuz.co.il/hagdala

18/02/2009 | 13:41 | מאת: אילנה

אני מודה לך מאד על הכתבה זו , ורציתי אם אפשר לשלוח לי את כתובת האתר שממנו את קונה את הגלולות ,כי אני רוצה לנסות להשתמש בגלולות אלה תודה רבה,

03/11/2010 | 18:28 | מאת: נופית

ניסית את הגלולות המדוברות? breast actives? אני אובדת עצות.. תודה

16/03/2009 | 10:53 | מאת: שאלה

זה לא קצת מפוקפק לקנות תרופות מהאינטרנט ולהכניס חומרים לגוף ללא התייעצות עם רופא? למרות שהעסק נשמע מאוד מפתה, אולי לטווח הארוך זה יתברר כמסוכן

03/11/2010 | 18:22 | מאת: נופית

מישהי מכן ניסתה את ה Breast Actives??

29/12/2010 | 00:18 | מאת: יש

12/12/2011 | 10:59 | מאת: צורית

אני השתמשתי בפמיניסק שהוא מוצר אמריקאי שבת דודה הביאה לי. להפתעתי הרבה היו תוצאות יפות כבר בחודשיים הראשונים אז קניתי באינטרנט לעוד חודשיים. הציצי שלי גדל מ-A ל-C והתוצאות נשמרות כבר שנתיים. את יכולה לחפש בגוגל feminisque ולדעתי תמצאי את החברה בלי בעיות, בעברית זה פמניסק או פמיניסק אני לא בטוחה

12/03/2012 | 15:34 | מאת: טלי

היי צורית רציתי לדעת האם היו לך תופעות לוואי כלשהן כי שמעתי שזה עלול לפתח תאים סרטניים בגלל שאין במוצר סלניום האם באמת זה בטוח לשימוש וזה לא מסוכן בעתיד

כשאני הגדלתי את החזה לפני בערך 3 שנים בעזרת הטבע התייחסתי לכל העיניין מבחינה מדעית ותבעית, אחרי כל המאמרים שקראתי (באנגלית, אני אמריקאית במקור(-:) אני הגעתי לרשימת החומרים הזאת fenugreek Extract saw palmetto Fennel seed L - Tyrosine Dong Quai ודרך אגב אלה גם חומרים שאת יכולה פשוט לקנות ולאכול(אבל זה די מגעיל) בקיצור התשובה שלי אלייך או לכל אחת שרוצה חזה גדול יותר פמיניסק זה המוצר! (שינה לי את החיים) בתוח האתר שלהם עדיין קיים חפשו בגוגל פמיניק (הם בתות למעלה שם) אני מברחת את הגעון שהרכיב את התמוסה המדויקת הזאות( הוא בתח מיליונר) ממש כל הכבוד לו ת זה לא קל להיות מדען ישר. קיצור בהצלחה מותק אל תאבדי תקווה, גם אחרי גיל 25 אפשר לצמוח.ואני עדאת ניסיון.

14/12/2011 | 00:00 | מאת: שני

אני לא מוצאת דרך להזמין את פמיניסק את יכולה לשלוח לי את הקישור לאתר שלהם שממנו מזמינים כי מצאתי אתר אבל אין דרך להזמין ממנו .. :@

איך אפשר לדעת שאת לא "מפרסמת" של החברה ? יש אימייל שאפשר לכתוב אליך ?

27/06/2014 | 21:19 | מאת: לי

האם זה עזר לך ומה היו התופעות לוואי?

19/05/2015 | 16:05 | מאת: חחח

כרוב

29/07/2007 | 12:30 | מאת: אנה

שלום איזה תוצאת מעבדה תהיה נמוכה שתאמר לנו שהמטופל צריך לקבל אלטרוקסין? תודה מראש

30/07/2007 | 08:51 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום כאשר TSH גבוה מעל טווח נתון וT3, וT4 נמוכים מתחת לטווח הנתון יש צורך לתת אלטרוקסין יש מקום להתיעץ עם אנדוקרינולוג וגם נטורופטית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2007 | 21:07 | מאת: קורל

שלום, רציתי לשאול עמדתכם כלפי תזונה המתבססת ברובה על פירות. אני בעודף משקל של 8 ק"ג. עד לפני שנה לא אכלתי כלל פירות. עכשיו בחום הכבד, אין לי כל כך תיאבון ואני מוצאת שפרי מרווה אותי ועונה גם על הצורך במתוק. כמובן שבתפריטי גם ירקות, חלבונים, קטניות ושומן. התפריט שלי מאוזן במובן שהוא מכיל את כל אבות המזון, אך רוב היום אני אוכלת פירות. הפירות לא עתירי סוכר כמו מנגו ואבטיח, האם זה בריא לגוף ??? ההמלצה הרגילה היא 3 פירות ביום, האם יש פסול ביותר מכך? מבחינה קלורית אין בעיה, והסוכר אצלי תקין.

29/07/2007 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

קורל שלום אם את נמנעת מלאכל סוכר מזוקק הקיים בחטיפים ובעוגות למיניהם הפירות יהוו תחליף מצויין . לפי מה שאת כותבת את רוצה לרדת במשקל לכן אין צורך להגזים בפירות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/07/2007 | 10:12 | מאת: קורל

בוקר טוב, נכון, מכיון שאני לא חשה בצורך לאכול מוצק וזה אפילו כבד לי, אני מבססת 2 ארוחות ביום על פירות בלבד. בסביבות 6-7 פירות אבל לא עתירי הסוכר. מדובר על תחליף לארוחה ולא בנוסף. אני משתדלת שארוחה נוספת תהיה ירקות, חלבונים ושומנים (סלט, כף שמן זית וביצה לדוגמה).

28/07/2007 | 12:11 | מאת: מיכל

השבוע עשיתי בדיקת דם לגילוי קנדידה ויצאה תשובה חיובית. הבדיקה נעשתה באופן פרטי דרך האתר www.hanoch.com (הם מפנים לקליניקה באזור המגורים ואת התשובה מקבלים תוך 5 דקות – ממליצה בחום) כפי הנראה, הרבה מהבעיות שסבלתי מהן בשנים האחרונות, מקורן בזיהום די חריף של קנדידה. (בעיקר גזים, נפיחויות, שילשולים, עייפות תמידית, פצעים בפה ודלקות אינסופיות בנרתיק). הבנתי שאצטרך לעבור דיאטה כדי לטפל בבעיה האם יש דרך אחרת מהירה יותר לטפל בקנדידה ללא דיאטה ? (אולי באמצעות תוספי תזונה) מיכל ש.

29/07/2007 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום כדי להפטר מהקנדידה את חייבת תזונה,( אין פיתרון קל ) אולם ניתן להוסיף מס' תוספי מזון שמזרזים את התהליך כמו למשל חיידקים טובים שדוחקים את הקנדידה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2007 | 15:53 | מאת: שואלת

בבדיקת דם שעשיתי יצא שישלי המון ויטמין B (בערך פי 2 מעל המקסימום בכל מיני סוגים) ורמה מאוד גבוהה של אמילז (300). הדיאטנית לא ממש הסבירה לי מה זה אומר. אז מה זה אומר?

28/07/2007 | 06:15 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שלום עמילז הוא אנזים המופרש מהלבלב למע' העיכול הוא לא צריך להיות בדם. רמה גבוהה של עמילז בדם יכולה להצביע על דלקת בלבלב או על "סתימה" של צינורות המרה . ה אם את סובלת מכאבי בטן? יש מקום שתלכי לעוץ לרופא המטפל. לגבי רמה גבוהה של ויטמיני B האם את לוקחת תוספי מזון שיש בהם ויטמין B ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2007 | 23:17 | מאת: רוברט

שלום, לפני כיומיים בצעתי בדיקות דם מקיפות. אנו מתגוררים בבלגראד, אשמח לשמוע את חוות דעתך. גיל:36 גובה: 177 משקל: 85 מצב בריאותי תקין מבנה גוף: בינוני. מבצע פעילות גופנית סדירה כשלוש פעמים בשבוע.רמת העמילז היתה גבוה גם לפני שנה ( הרופא לא ידע להסביר מדוע). להלן תוצאות הבדיקות שחרגו מהנורמה: הבדיקות הערך הסקלה HDL 1.13 (יותר מ 1,6 ) LDL 4.3 (פחות מ 3,4 ) CK 182 (עד 171 ) ALFA AMILAZA 133 ( עד 100) B12 683 (עד 489 )

27/07/2007 | 09:42 | מאת: אשלי

קראתי מספר מאמרים שמאוד בלבלו אותי- חלקם אומרים שזה טוב לשתות אחרי הארוחה ואפילו בזמן הארוחה וחלקם אומרים שזה מפריע לעיכול אם שותים פחות משעתיים אחרי הארוחה ומיד לפניה. מה נכון?

28/07/2007 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

אשלי שלום כאשר שותים עם האכילה יש מהילה במידה רבה של אנזימי העיכול המופרשים. לכן ההמלצה היא לשתות אחרי האוכל אך לא ביחד עם האכילה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/07/2007 | 17:18 | מאת: אני

שלום למומחים, מטפל אלטרנטיבי מוסמך הציע לי טיפול בפרחי באך, ההנחיות הן לטפטף מספר טיפות של תמצית מרוכזת של פרחי באך מהולה במים מתחת ללשון. רציתי לדעת האם יש לתמצית כזו ערך קלורי (כנראה שלא משמעותי אבל בכל זאת), או שתמצית כזו מהולה במים יכולה להקביל לחליטה של צמחים בתה? תודה.

28/07/2007 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

לתמצית פרחי בך המהולה במים אין ערך קלורי. לתמצית המהולה באלכוהול ערך קטן ביותר וזניח.

כמו חליטה של צמחים בתה? תודה.

26/07/2007 | 16:48 | מאת: מעין

שלום רב, הנכם מוזמנים לקרוא ולהתעדכן באתר הנטורופתיה החדש. http://www.natureopathy.co.il/index.asp

28/07/2007 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

תודה ששיתפת אותנו אתרים מקצועיים המספקים מידע חשוב ובחינם לקהל הרחב חיוניים ביותר ומבורכים. בהצלחה צביקה

28/07/2007 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

אין לי המלצה חד משמעית בנושא. כדאי שיהיה מגידול אורגני, טרי ולא מעופש.

26/07/2007 | 14:06 | מאת: נוחי

שלום האם צריך להשרות במים סובין של שבולת שועל ,לפני שמוסיפים אותו לסלט למשל, תודה נוחי נ

28/07/2007 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

נוחי שלום לא חובה , אך זה טוב להשרות את סובין השיבולת שועל כיוון שכך הוא הופך למוצילגי המרגיע מאוד את מע' העיכול. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

25/07/2007 | 06:49 | מאת: שני

האם צרבת זה מסוכן? האם זה מה שגורם לאולקוס? תודה מראש - שני

25/07/2007 | 11:01 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, צרבת חד פעמית לא מסוכנת. צרבת כרונית, מתמשכת עלולה לגרום לכיב קיבה, לפגיעה בושט ואפילו לסרטן בקיבה. מומלץ לטפל בצרבת על ידי חיסול הגורמים לה, שהם בעיקר תזונה לא נכונה ואי הקפדה על צירופי מזון נכונים. בהצלחה צביקה

25/07/2007 | 04:54 | מאת: נתי

שלום, יש לי שתי שאלות לגבי תזונה בהריון (שאני מתכננת בקרוב) אני לא צורכת מוצרי חלב ומקבלת סידן מפירות וירקות ומיני אגוזים. מאחר ואני מתנגדת לצריכת מוצרי חלב פרה הייתי רוצה לקבל עצה לגבי כמות הסידן לה זקוק הגוף בהריון וכמה מהמזון החלופי אותו אני אוכלת ובו יש סידן אצטרך לצרוך בשביל לקבל את הכמות המספקת (במינון יומי). יש לציין שאני שותה ואוכלת מוצרים מחלב עזים אך במידה מועטה. פרוטאין - אני משתדלת שלא לאכול בשר אדום בכלל וממעיטה באכילת עוף, הודו וכיוב'. כמה פעמים בשבוע עליי לאכול בשר על מנת לקבל את הויטמינים היחודיים לו (כמות מספקת להריון)? דבר נוסף שעלי לציין הוא שאני לא מעוניינת בנטילת תוספי מזון מלאכותיים מאחר ואני מאמינה שהתזונה שלי יכולה לספק את כל הדרוש לגוף ולעובר. תודה :)

25/07/2007 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

נתי שלום לפיRDA העולמי אשה בהריון צריכה אספקה יומית של 1000 מ"ג סידן. כיוון שאיני מכירה את תזונה שלך קשה לי להגיד לך כמה לאכל מהמזונות שאת רגילה לאכל .אני רוצה להתיחס למשפט האחרון שכתבת. אני מסכימה אתך בגדול שהתזונה צריכה לספק לנו את כל מה שחסר אולםחסר לתינוק עלול להיות בעיתי . מחקרים רבים העלו שברזל חיוני מאוד להתפתחות מוחו של התינוק , ולגידולו. חומצה פולית בחסר עלולה לגרום למומים כמו שפה שסועה וחוסר של חומצות שומן חיוניות עשויות למנועה התפתחות תקינה של מוחו שלהעובר. לכן המלצתי החמה לך אם לאחר בדיקות שתעשי הרופא ימליץ לך לקחת תוספי מזון להתפתחות תקינה של התינוק. אולי שווה לשקול את המלצתו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 14:11 | מאת: משה גדליהו

שלום לך, מזון מלא מהטבע כמו עשב השעורה יעשה פלאים לך ולעובר. שיחרור רעלים שמצטברים כתוצאה מלחצים וטרדות יומיום,הוספת אינזימים חיים לגוף,סיוע לגוף ביכולת שלו לנקות את מערכת הדם,עוזר לגוף ולחוסנו להתגבר על שפעות וכמובן מגביר יכולת יצור חלב אם.ינם עוד תועלות.אני מוכן לספק מידע נוסף.צרי קשר.

25/07/2007 | 02:18 | מאת: האן

לא בטוחה שאני במקום הנכון, רציתי לשאול אם מותר לאכול(בטעות)את פנים הגלעין של האפרסק שנראה כמו שקד? בעבר שמעתי שזה מאוד רעיל,האם השמועה נכונה?

25/07/2007 | 11:04 | מאת: צביקה קורן

האן שלום, אין סכנה באכילה מזדמנת (בטעות) של גרען האפרסק. הוא מכיל מעט ציאניד, אבל גם אנטיאוקסידנטים... בהצלחה צביקה

24/07/2007 | 23:46 | מאת: מורן

שלום, אכלתי במסעדה סלט פאפיה. כשקיבלתי את המנה ראיתי שמדובר בפפאיה ירוקה ולא בפרי הפפאיה הצהוב- כתום שבדרך כלל מוגש. כששאלתי הסתבר לי שמדובר ברצועות של פפאיה ירוקה (כלומר פפאיה בוסר). רציתי לדעת כיצד להתייחס לפאפיה מבינה קלוריות מאחר ואין זו הפאפיה הרגילה שאני מכירה (אין בה מתיקות הפרי ולכן אני מניחה כי כמות הקלוריות גם היא שונה- ואולי אף קרובה יותר לירק כלשהו...) תודה

25/07/2007 | 11:06 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, חבל שאת מוטרדת מהערך הקלורי של הפפייה הירוקה ולא מהעובדה שאכלת פרי בוסר. כבר כתבתי מספר פעמים שפרי בוסר הוא רעיל וכדאי מאד להימנע מאכילתו. לגבי הערך הקלורי, אין לי מושג, אבל יש הרבה מחשבוני קלוריות ברשת - נסי ותמצאי. בהצלחה צביקה

24/07/2007 | 22:07 | מאת: אשלי

תוך כמה זמן מרגע נטילתם\אכילתם נספגים הויטמינים והמינרלים בגוף? יש גם כאלה שנספגים כבר במגע עם הלשון?

25/07/2007 | 11:09 | מאת: צביקה קורן

אשלי שלום, רוב הויטמינים והמינרלים נספגים בגוף לאחר כמה שעות כשהם מגיעים למעי הדק. חלק קטן (למשל B12 ) נספג בפה ולכן מומלץ לקחת במציצה. בהצלחה צביקה

24/07/2007 | 13:24 | מאת: שני

לאחרונה התחלתי לאכול דייסת שיבולת שועל והדבר גורם לי צרבת. כמו כן, בעבר ניסיתי גם סובין חיטה וגם זה גרם לצרבת. רציתי לדעת אם יש אפשרות שהצרבת תעבור אחרי שהקיבה תתרגל קצת או שעלי להפסיק לאכול את דייסת השיבולת שועל. האם אני יכולה להוסיף משהו לדייסה או לעשות משהו כדי שאני אוכל להמשיך לאכול את הדייסה אך להימנע מהצרבת

24/07/2007 | 15:02 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום שום דבר לא בכוח כנראה דגנים אילה אינם מתאימים לך. ועדיף לא לאכל אותם. את יכולה לנסות במקום דוחן, קינואה אורז מלא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/07/2007 | 13:08 | מאת: ריבי

שלום רב אני נוהגת לקלף שיני שום בשיא העונה, ולהקפיאן לשימוש במהלך כל השנה. האם שמירת השום במקפיא מפחיתה משמעותית מערכיו ויתרונותיו? בתודה מראש

24/07/2007 | 15:07 | מאת: טובה בר-שאן

ריבי שלום כל זמן שלא חתכת את השום או כתשת אותו רב החומרים בעלי תכונות טרפויטיות ישמרו. אולם אם תחתכי את השום או תכתשי אותו ולאחר מכן ותקפיאי רב החומרים יהרסו.. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 11:19 | מאת: כוכבה

בני בן 9 עם תסמונת דאון .כל הזמן בפעולה אני נותנת לו אומגה 3 של עננים בטיפות(לא יכול לבלוע כדורים) כבר חודש בהתחלה זה השפיעה לטובה היה יותר מרוכז עכשיו פחות.שאלתי היא איך יודעים איזה אומגה 3 הכי מתאים אבל רק בטיפות או סירופ?ואיזה וויטמינים אפשר להוסיף? תודה על כל תשובה כוכבה

23/07/2007 | 12:05 | מאת: טובה בר-שאן

כוכבה שלום קשה מאוד לעזור דרך פורום כיוון שאיני מכירה את הילד, אופן התזונה שלו , והבדיקות שלו. לכן קשה מאוד להמליץ על תוספי מזון . אומגה 3 אכן חשובה מאוד להתפתחות של מע' העצבים, אך תזונה נכונה חשובה לא פחות . לדעתי יש מקום ללכת ליעוץ אצל תזונאי שיבנה תוכנית תזונתית המתאימה באופן אישי לילדך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 14:53 | מאת: כוכבה

טובה בר-שאן תודה רבה על התשובה האם יש אומגה 3 לילדים בסירופ או טיפות שמומלץ? אודה לך מאוד על התשובה כוכבה

23/07/2007 | 10:58 | מאת: צדף

היי! אני טבעונית מסיבות אידיאולוגיות כבר כשבע שנים ולאחרונה תוצאות ההזנחה בתזונתי באות לידי ביטוי אני מחפשת בנרות תזונאית טבעונית שתוכל לעזור לי לבנות תפריט מאוזן *פורומי הטבעונות למינהם לא עזרו לי במיוחד ואודה לכם מאוד אם תפנו אותי לתזונאי שכזה תודה

23/07/2007 | 11:17 | מאת: טובה בר-שאן

צדף שלום לא צריך לחפש בנירות גם אנוכי וגם צביקה קורן יכולים לעזור לך מאוד בבנית תפריט מאוזן של תזונה טבעונית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 16:09 | מאת: צדף

היי טובה! אשמח אם תוכלי לשלוח לי פרטי התקשרות אליך או לצביקה

22/07/2007 | 23:51 | מאת: הילה

שלום יש לי סיר מנירוסטה ששכחתי על הכיריים. אחרי שניקיתי אותו לגמרי העברתי אצבע והיא יצאה שחורה כנ"ל עם סקוטש. הפחד הוא שהקרה מששהו למתכת והיא מתפרקת (???). יש לציין שיש לי את הסיר הזה כבר 20 שנה. האם סירים הם רגישים לדברים כאלה? האם כדאי להשתמש בסיר? תודה

23/07/2007 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום נירוסטה היא בעצם פלדת אל חלד מכיוון שרובה של סגסוגת פלדת האל-חלד הוא בכל-זאת ברזל, היא עלולה פשוט להחליד (לתחמוצת ברזל) ומכיוון שאת אומרת שהסיר אצלך 20 שנה , ושכחת אותו על האש, הוא עבר תהליך של התחמצנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 11:46 | מאת: הילה

אז את ממליצה פשוט לזרוק אותו? ולהשתדל לא לשרוף סירים?

19/05/2008 | 08:27 | מאת: רותי ברק

שלום רב, ברצוני לקנות מסחטת מיצים ושאלתי היא האם כדאי לקנות מסחטה ידנית שכיפתה נירוסטה או פלסטיק ? ומה מונע הכי טוב את חימצון המיץ בזמן סחיטתו ?

21/07/2007 | 23:02 | מאת: אביטל

האם אפשר לרפא קנדידה בלשון?

22/07/2007 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום בוודאי שאפשר לרפא קנדידה בלשון על ידי חיזוק מע' החיסון .ותזונה נכונה העניה בסוכרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/07/2007 | 12:29 | מאת: אביעד

היי איזה סוגי מזון ידועים כמנקי כבד ? בינתיים יש לי ברשימה רק "סלק". אני רוצה ברשותך להרחיב את הרשימה החד-איברית הזאת. תודה

21/07/2007 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

אביעד שלום, אני שולל את "הגישה התרופתית" שמציעה תרופות "טבעיות" לניקוי הגוף ולבריאות כללית. הדרך היחידה ל"ניקוי" הכבד והגוף היא הימנעות מחומרים מזיקים ורעילים ואכילת תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית, רצוי מגידול אורגני. להשלמת התהליך כדאי לעשות פעם או פעמיים בשנה כמה ימים של צום מיצים או צום על מים. אין דרך אחרת ואל תלך שולל אחרי צמחי מרפא, טבליות, שיקויים, שטיפות מעיים ועוד פתרונות פלא "לניקוי הגוף". פירוט של החומרים המזיקים והמועילים בתזונתנו תוכל למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

21/07/2007 | 12:27 | מאת: אייל

היי זה מה שיש לי כרגע: * שום * ז?נ?ג??ב?יל, ג?'ינ?ג?'ר (סוג של תבלין) = ginger זאת רשימה מאוד מצומצמת ואני רוצה להרחיב אותה, ולפרט (למשל אם יש פירות מסויימים שמצמצמים - איזה?) כמה שיותר. רשימה של דברים להימנע מהם (שמייצרים ליחה) יש לי כבר. תודה

21/07/2007 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, אנא קרא את התשובה שנתתי לאביעד למעלה. האם בדקת אפשרות שמקור הליחה אצלך היא בחיידק ולא בתזונה? מציע שתבדוק את זה אצל הרופא המטפל ובמקביל תכניס תיקונים בתזונה. אתה יכול להוסיף לרשימה שלך בצל, מיץ גזר, מיץ ירקות ירוקים וחליטה מעלי טיליה, זית ואקליפטוס. מרק ירקות עם דוחן או תבשיל דוחן עשוי להועיל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 22:11 | מאת: reut b

ברצוני לדעת מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות בבטן, יש לי רגישות ללקטוז ולפרוקטוז וגם מעי רגיז כנראה. אבל כל דבר שאני אוכלת גורם לי לנפיחות ולגזים במשך כל היום כל יום אשמח דעת מה עלי לעשות כדי להקל על תופעות אלו. תודה

21/07/2007 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום, אנא חפשי את המילה "נפיחות" או "גזים". הסיבות יכולות להיות רבות (את חלקן ציינת) ולכן חשוב לאבחן ולמצוא את הסיבה. יתכן ומדובר בפטריית קנדידה, או אלרגיה לחלבון החיטה או למזון אחר. "מעי רגיז" נגרם בדרך כלל ממזון קלוקל "שמרגיז" את המעיים - כדי להרגיע אותם כדאי להכניס תיקונים בתזונה. לעיסה איטית ויסודית חשובה מאד - אולי את "בולעת את המזון מבלי ללעוס. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 19:09 | מאת: ליאל

האם לפני הליכתי לתזונאי,עלי לערוך בדיקות דם מסוימות? האם,יש מאכלים,אשר סופחים שומן? מחכה לתשובות,תודה מראש,ליאל.

21/07/2007 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

ליאל שלום, בהחלט כדאי לעשות בדיקות דם כלליות ובדיקות שתן. אם יש נטייה להשמנה כדאי לבדוק תפקוד של בלוטת התריס. תוצאות הבדיקות עשויים להקל על התזונאי בבניית התפריט המתאים עבורך. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 16:04 | מאת: דנה

האם שקדים יכולים להזיק במיוחד אם אוכלים אותם יום יום עם הקליפה שלהם אני נוהגת לאכול כל יום חופן שקדים (בערך 10) עם המוזלי בבוקר רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לי נזק אם אתמיד בזה.

20/07/2007 | 16:31 | מאת: נעמי

היא מכילה חומצה טנית חזקה, ואינה מיועדת לאכילה. משרים את השקדים למשך כמה דקות במים רתוחים, והקליפה מתקלפת בקלות.

21/07/2007 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, השקדים הם מזון טבעי ואיכותי. הם מכילים חלבון איכותי, שומנים רב בלתי רוויים, ויטמינים ומינרלים. מומלץ להשרות את השקדים למספר שעות במים מסוננים או מינרליים (לא רותחים!)ולקלף את הקליפה. יש הטוענים שכדאי לאכול גם את הקליפה מכיוון שהיא מכילה נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים (חברי שלמה גוברמן טוען כך בספרו המצוין: "סרטן - אפשר לנצח"). לסיכום - אין סכנה באכילה יומית של שקדים. כדאי לאכול אותם עם פירות או ירקות וללעוס לאט וביסודיות. בהצלחה צביקה

19/07/2007 | 14:40 | מאת: יפעת

שלום רב אני נוהגת כל בוקר לקחת כף נבט חיטה בתוך היוגורט רציתי לשאול אם זה מספיק או שאני יכולה להגדיל את הכמות כמה נבט חיטה אפשר לאכול ביום? שאלה נוספת כרגע אני בדיאטה להורדת כולסטרול לאחר שבבדיקות אחרונות התגלה כולסטרול גבוה: LDL - 149 מה יש לך להציע לי לאכול על מנת שאוכל להוריד אותו?

20/07/2007 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום נבט חיטה זה מצויין . ניתן לאכל עד 3 כפות של נבט חיטה ביום. כדי להוריד את הLDL יש: 1. לאכל הרבה ירקות כולל בצל ושום 2. לאכל דגנים מלאים וקטניות כיוון שבהם יש הרבה סיבים. 3. לאכל אגוזים ( 5 אגוזים ביום) 4. להוריד מוצרים מהחיי. 5. לעשות כל יום ספורט. עצתי לך ללכת לתזונאית כדי שתבנה איתך תפריט המתאים לך, ולמצבך הבריאותי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/07/2007 | 19:09 | מאת: יעקב

האם מיץ עשב חיטה טרי עושה את אותה העבודה?

18/07/2007 | 18:58 | מאת: קפה

מה עדיף מבחינה בריאותית בכלל, ולאנשים שסובלים מכולסטרול בפרט - לשתות נס קפה או קפה שחור? (בהנחה ששניהם לא בריאים - מה הרע במיעוטו?) תודה

19/07/2007 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

קפה שלום קפה שחור וקפה רגיל שניהם מכילים קפאין המעלה את רמת הכולסטרול בגוף כפי שאתה אמרת בעצמך עדיף להוריד לחלוטין את הקפה .יש הרבה מאוד תחליפים. אולם לשאלתך בקפה שחור יש יותר קפאין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2007 | 13:11 | מאת: אני

אני מכינה מיפס בשמן ושמה כמות רבה של שמן האם מותר להשתמש באותו שמן לטיגון חוזר?

19/07/2007 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום חימום חוזר של השמן גורם להתחמצנותו, קילקולו, והשפעותיו בגוף -מזיקות. המלצתי החמה לך כמה שפחות לטגן, ובטח לא לחזור על טיגון אותו שמן מס' פעמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2007 | 12:33 | מאת: שרהב

אני בת 49 בריאה בדרך כלל .יש לי לאחרונה אגזמה בכף היד לאורך הזרת ומתחת לזרת .מה לעשות (יש לי מחזור תקין)

19/07/2007 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

שרהב שלום יש טעם שתגשי לרופא עור ותתיעצי אתו (כיוון שקשה לתת יעוץ דרך פורום מבלי לראות ) אולם בנוסף הייתי ממליצה למרוח על האקסמה שמן עץ התה , ו אם את אוכלת הרבה מתוק יש להמנע ממתוקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/07/2007 | 11:44 | מאת: דנה

שלום רב! אני בתקופת לימודים די לחוצה וכמו כן סובלת ממצבי רוח נוראיים עקב גלולות למניעת היריון כך שאני פצצה מתקתקת הבנתי שבנטילת גלולות הגוף סופג פחות ויטמינים. כבר כחודש אני נוטלת אומגה 3 וויטמין B6 הבנתי שהויטמין מסיס במים לכן היתר מופרש. שמתי לב לירידה ניכרת בלחץ שלי ועלייה במצב רוח ואני פשוט יותר יציבה. השאלה שלי היא האם יכולים להיווצר נזקים מין השימוש בויטמינים ובאומגה 3? וכמו כן האם הם ניחשבים לטיפול בבעיה ולא רק למניעה? תודה

18/07/2007 | 07:58 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אכן גלולות נגד הריון גורמות לדלדול של ויטמינים ומינרלים שונים בגוף. אומגה 3 וB6 חשובים לבניה של מע' העצבים ותקינותה וחילוף חומרים תקין. ואני אכן רואה על פי מה שאת כותבת שאת מרגישה יותר טוב וזה נהדר. לשאלתך :הכל תלוי במינון של תוסף המזון שאת לוקחת במינונים גבוהים כמו תרופה יכולים להיות תופעות לוואי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2007 | 19:11 | מאת: רן

צביקה שלום, תודה רבה על ההתיחסות. סליחה שאני חולק על דעתך, אך לדעתי זה לא נכון שאני אמור לאכול 30 קלוריות על מנת לשמור על המשקל ו25 קלוריות בכדי לרזות. מכיון שלמשקל 92 קילו צריך לאכול על פי חישובך 2760 קלוריות בכדי לשמור על המשקל. ולמשקל 92 קילו צריך לאכול 2300 קלוריות על מנת להרזות. אם אני רוצה להפחית באחוזי שומן זאת אומרת שע"פ החישובים אני מפחית 460 קלוריות מהתזונה היומית שלי ולי כמפתח גוף זה גרוע, אומנם תיאורתית אני ארזה אבל אוריד הרבה מסת שריר עקב ייצור מירבי של הורמון הנקרא קורטיזול עקב חוסר רב בקלוריות ובכך יגרום לי למצב קטבולי. האם ישנו מספר מדויק של קלוריות המתאים לגופי? האם קיימת אפשרות שאוכל למצוא? אגב אני אוכל 7 ארוחות ביום שזה הרבה יותר מ2760 קלוריות. תודה רבה על עזרתך ושיהיה לך ערב טוב ומהנה, רן

17/07/2007 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

רו שלום, אני מקווה שקראת את תשובתי הקודמת בעיון. ציינתי במפורש ש"אין "מינון" קבוע שמתאים לכל אחד". כתבתי ש"ישנה נוסחה כללית מאד ולא מדוייקת..." חבל שאתה מתייחס לכך כאילו מדובר בהמלצה מדעית ומדוייקת. ברוב תשובותי לשאלות דומות לשלך אני ממליץ לפנות ליעוץ אישי המתאים לצרכים ולפעילות של האדם ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר (הגורמות לתיסכול, לחוסר שביעות רצון ולויכוחים מיותרים). בהצלחה צביקה

16/07/2007 | 17:09 | מאת: שגית

שלום רב אני בת 30 וסובלת משחלות פוליציסטיות,אני מודעת להתנגדות האינסולין בגופי ודי שומרת על תזונה דלת סוכרים ופחממות פשוטות אך עם זאת אני לפעמים אוכל 5 פירות ביום השאלה האם זה מזיק לי לטווח ארוך או שמא אם אני מרגישה עם זה טוב ללא סחרחורות,אז זה בסדר?? תודה מראש

16/07/2007 | 19:04 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, כדאי לבחור פירות שיש בהם יותר סיבים ופחות סוכר כמו: תפוחים, אגסים, חבושים (לבשל), שזיפים, פירות יער, דובדבנים, פפאיה וכד'. להימנע מענבים, בננות, מנגו, אבטיח וכד'. בהצלחה צביקה

16/07/2007 | 19:50 | מאת: שגית

16/07/2007 | 15:55 | מאת: יפעת

רציתי לדעת למה בריא לצרוך אותם, ואיך אפשר לשלב אותם בתפריט (חוץ מלחם) תודה!

16/07/2007 | 19:00 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, מקור הסיבים התזונתיים הוא בצמחים. הם מצויים בדפנות של תאי הצמח ובקליפות של הזרעים, ומקנים להם את המבנה הקשיח. הסיבים התזונתיים הם אלה שאינם נעכלים על-ידי האנזימים (מיצי העיכול). במחקרים שונים התברר שתפריט עשיר בסיבים מפחית את קליטת השומנים מהמעיים לגוף, מאט את ספיגת המזון, וגורם לתחושת שובע, עובדה המסייעת בדיאטה להורדת משקל. כדי להרגיש שובע צריך תמיד לשתות בעת אכילת סיבים על מנת שיגדילו את נפחם בקיבה. הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. נבט חיטה מכיל חלבון, ויטמינים ומינרלים. את שניהם ניתן לפזר על סלט ירקות או פירות, או בתבשיל, או במרק או ביוגורט

16/07/2007 | 00:12 | מאת: משה

טובה שלום אני יודיע שאני יכל לשתות תה בכל טמפרטורה.לא ניסחתי שאלתי נכון. שאלתי היתה :האם פעולתו האנטי אוקסידנטית של התה הירוק, אפקטיבית וגדולה יותר כאשר הוא חם ולצורך מיצוי פעולה זו צריך כמות של ארבע כוסות. האם תה קר שקול כאנטי אוקסידנט לתה חם ? אודה לתשובתך משה

16/07/2007 | 18:55 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, השאלה שלך שוב לא מנוסחת באופן ברור. יש חליטה קרה ויש חליטה חמה. בדרך כלל נוג לחלוט עלי צמחים במים רותחים למשך 30 שניות עד 3 דקות ואז שותים כשהתה חמים, פושר, או בטמפרטורת החדר. לא ממולץ לשתות משקאות חמים מידי ולא קרים מידי. תכולת האנטיאוקסידנטים לא משתנה. אני ממליץ לקבל נוגדי חימצון מהמזון הטבעי ולא מ"תרופות טבעיות" שיש בהן קפאין וחומרים מזיקים אחרים כמו שוקולד מריר, תה ירוק, אלכוהול וכד'. בהצלחה צביקה

15/07/2007 | 21:22 | מאת: דנה

הי , אני רגישה לחלב ולסויה על מוצריו השונים ואני שואלת אם אתם יכולים לפרט כמה מכל דבר עלי לאכול לכמות יומית מספקת לסידן זה יעזור לי מאוד ,תודה

16/07/2007 | 18:51 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, קשה לענות על השאלה שלך. הואיל ולא ברור לי מה רמת "הרגישות" שלך ומה התופעות הנלוות לאותה רגישות, אין לי אפשרות לתת לך "מינון". כדאי להימנע לחלוטין למשך מספר ימים,ובהדרגה להוסיף מוצרים שונים ולבחון את תגובת הגוף. בהצלחה צביקה

15/07/2007 | 18:36 | מאת: רן

שלום לך, ערב טוב. ברצוני לדעת בבקשה מהו סה"כ הקלוריות שאני אמור לצרוך ליום על מנת שלא אעלה במשקל ולא אשרוף שומן.( להישאר כמו שאני) אני בן 20 במשקל של 92 קילו וגובה 1.79. (אני לא סובל מעודף שומן אני מפתח גוף בעל מסת שרירים גדולה עם 14% שומן בגוף). מבצע 5 אימונים בשבוע, משך שעה לאימון. בתודה והמשך ערב נעים, רן.

16/07/2007 | 18:48 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אין "מינון" קבוע שמתאים לכל אחד. ישנה נוסחה כללית מאד ולא מדוייקת שאומרת שכדי לשמור על המשקל הקיים יש לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כדי להפחית במשקל יש לצרוך 25 קלוריות לכל קילוגרם. תעשה את החישובים. הערה: לדעתי בגילך וברמת הפעילות הגופנית שאתה מבצע אין צורך "לספור קלוריות". תזונה איכותית ומאוזנת מספיקה בהצלחה צביקה

15/07/2007 | 16:44 | מאת: משה

שלום ישלי שאלה נוספת ברשותכם "תה ירוק צריך לשתות חם ולפחות ארבע כוסות "...נכון או לא נכון..? תודה משה

15/07/2007 | 18:20 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום תה ירוק אתה יכול לשתות חם, פושר, ואפילו קר. לא מחייב 4 כוסות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 16:21 | מאת: טל

שלום אזה תזונה מומלצת כשיש אבני מרה?שמעתי שרצוי להמנע משומנים. אגב הנני בהריון. תודה

15/07/2007 | 18:26 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום כאשר יש אבני מרה עדיף לאכל אכל עני בשומנים רווים כיוון שקשה למע' העיכול לפרק בצורה יעילה לפרק את השומנים. אולם את בהריון וחשוב מאוד לאכל שמנים המכילים חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 וDHA שחשוביםלעובר שלך. לכן עדיף שתאכלי שמנים מהצומח. אגוזים ושקדים, שמן פשתן, טחינה , אבוקדו, שמן זיית, דגים אך תארגני ארוחות קטנות ורבות יותר במשך היום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 15:04 | מאת: מיכל

טובה שלום אני ממשיכה את שאלתי לגבי תזונת התינוקת בת שנה...(שאלת מה הבעיה, אם כן..?) את כל התפריט הזה שהזכרתי קודם, אני מנסה להאכיל אותה (לא בכוח, אבל מנסה, מציעה לה ,נותנת לטעום) העניין הוא שאם היא מוכנה לאכול זה ממש טיפה. כמות קטנה שלא משביעה אותה. רק בשביל המשחק היא אוכלת . שמעתי מהרבה אימהות שמניקות שלקח זמן להרגיל לאוכל אמיתי אבל חשבתי שאולי אני צריכה לתת לה דברים אחרים שהיא תאהב יותר...?או שפשוט ייקח לה עוד זמן ואין מה לעשות? זה העניין... תודה מראש,

15/07/2007 | 18:29 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אם אני זוכרת נכון בתך יונקת 6 פעמים ביום. יכול להיות שזה מספק אותה ולכן מהאוכל הנוסף היא אוכלת פחות. ואם היא בסדר ואינה יורדת במשקל יקח זמן והיא תתרגל לאוכל החדש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 11:39 | מאת: שלי

צביקה שלום מה כדאי להעדיף את התפוח האדמה הלבן או האדום שלי

15/07/2007 | 18:32 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום הזנים השונים של תפוח האדמה מתאימים כל אחד לפונקציה שונה בגלל ההרכב שלו : תפוחי אדמה בקליפה לבנה. הייחוד של הזנים האלה הוא בכך שהם לא מתפוררים בבישול.לכן הם עדיפים לבישול ולמרק. תפוחי אדמה בקליפה אדומה. הייחוד של הזנים האלה בכך שהם בעלי אחוז גבוה של חומר יבש ההופכים אותם אידיאליים לטיגון (אני מתנגדת לצורת בישול זאת ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 11:06 | מאת: מעיין

התחלתי בדיאטה.האם ,יש מזונות מסוימים אשר עוזרים להרזות?. אני מעוניינת להרזות 10 ק"ג ע"י אכילה בריאה ומזינה. אמרו לי,להמנע מאכילת פחממות וחלבונים ביחד,האומנם? אשמח לתשובה וליעוץ מה כדאי לאכול ומה לא . אני בת 41 .בריאה .הרבה תודות,מעיין.

15/07/2007 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות , דגנים מלאים (כמו לחם מחיטה מלאה, אורז מלא) , קטניות (אפונה, שעועית, חומוס, סויה , עדשים וכו') , פירות , אגוזים שקדים. אני חושבת שיש מקום שתלכי לתזונאית שתתאים לך את התפריט שיעזור לך לרדת במשקל והכמויות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 19:31 | מאת: מעיין

תודה .אני אגש לתזונאית

15/07/2007 | 01:38 | מאת: ענת

שלום, נאמר לי שלא לקחת אומגה 3 כשאין כיס מרה. האם נכון הדבר?? ואם כן כמה לקחת - תודה ענת

15/07/2007 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, מציע שתפני את השאלה לרופא המטפל, או לאחד הפורומים הרפואיים. בהצלחה צביקה

14/07/2007 | 15:49 | מאת: רון

מה הכי עדיף לאכול אבקת חילבה עים מים חמים בכוס או זירעי חילבה מיבחינת השפעה על רמות הסוכר בדם

15/07/2007 | 10:00 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, לדעתי אין הבדל רב, אבל ההשפעה יכולה להיות שונה אצל אנשים שונים. מציע שתבדוק על עצמך - נסה לקחת שבועיים כל מוצר ותמדוד את התוצאה בהצלחה צביקה

13/07/2007 | 23:29 | מאת: אבי

אני בן 60, משקלי 70 ק"ג, יש לי כולסטרול 230 והרופא נתן לי כדור simvastatin 20 מ"ג להורדתו. יש לציין שאני נוטל גם אומגה 3 שלוש פעמים ביום. לאחר חודש ירד לי הכולסטרול ל130. האם רצוי להפסיק ליטול את הכדור להורדת הכולסטרול? מה עלי לעשות.

14/07/2007 | 07:04 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אם אתה מאוד מקפיד על תזונה ולוקח את האומגה 3 יש מקום שתתיעץ עם הרופא המטפל בקשר להורדת הכדור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2007 | 18:16 | מאת: חיה

כמה קלוריות יש בחלק הלבן של האבטיח?

14/07/2007 | 07:07 | מאת: טובה בר-שאן

חייה שלום קשה לי להגיד לך כמה קלוריות יש בקליפה עצמה אולם אני יכולה לומר לך : 100 גרם אבטיח ללא קליפה מכיל 31 קלוריות בעוד ש100 גרם אבטיח עם קליפה מכיל רק 13 קלוריות. נוכחות הקליפה מורידה את כמות הקלוריות בגלל עושר בסיבים. בברכה וסליחה על התשובה המאוחרת טובה בר- שאן.

14/07/2007 | 14:27 | מאת: חיה

תודה

13/07/2007 | 09:54 | מאת: יעל

קניתי שמן קנולה כי הבנתי שהוא בריא ומומלץ. על הבקבוק כתוב שהשמן מזוכך. מה זה אומר? האם הוא פחות בריא משמן קנולה רגיל?

14/07/2007 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום אכן שמן קנולה הוא מצויין כיוון שהוא מכיל כמות גדולה של שומן חד בלתי רוויי. שמן חד בלתי רווי איננו מוריד את הכולסטרול הטוב ("הכולסטרול הטוב" - - HDL אוסף את הכולסטרול מדפנות העורקים השונים ומסיע אותו לכיוון הכבד במקום בו הוא מתפרק לחומצות מרה ונשטף מהגוף). שמנים חד בלתי רוויים מפחיתים את רמת ה"כולסטרול הרע" (LDL) הגורם לכולסטרול לשקוע בעורקים. אולם שמן מזוכך הוא שמן שעבר חימום ובתהליך זה השמן חלקו מתחמצן לכן אם את קונה שמן קנולה עדיף שתקני מכבישה קרה ולא מזוכך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2007 | 05:47 | מאת: אבי

מה לא בסדר באכילת שוקולד.אני אוכל שוקולד מזה הרבה שנים ויש נגדו טענות שאינו בריא. אשמח לקבל את דעתכם בנושא.

13/07/2007 | 08:30 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום בפולי בקאקאו מהם עושים את השוקולד יש מרכיבים בריאים. אולם בשוקולד שאתה אוכל יש קפאין, ריכוז גבוה מאוד של סוכרים, ושומנים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

12/07/2007 | 12:37 | מאת: מיכל

מה ניתן להוסיף לתפריט של אישה כבת 85 שסובלת מדלקת בשתן שחוזרת שוב ושוב? שמעתי שמיץ חמוציות טוב. איפה ניתן להשיג? ומה עוד?? תודה מראש..

13/07/2007 | 08:29 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אכן מיץ חמוציות הוא מצויין כיוון שהוא מונע את ההתיישבות של החיידקים הגורמים לדלקת בדרכי השתן. ניתן למצא מיץ חמוציות טבעי בבתי טבע ואפילו ברשתות מזון גדולות. כדי לפתור את הבעיה מהר ניתן גם לקנות כדורים המכילים תרכיז חמוציות ולקחת אותם 3 -פעמים ביום . הכדור מרוכז יותר ופותר מהר יותר את הבעייה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן