פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

אנא הנחייה האם יש לחם כזה שהוא 100% מחיטה נבוטה?והיכן לקנות תודה מראש

גלילי שלום לדעתי אין לחם מחיטה טרום נבוטה 100% כיוון ש: חיטה שלמה טרום נבוטה כוללת את הנבט בתחילת נביטתו. איכותה של זו מביאה ללחם עשיר יותר במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים עם מרקם וטעם ייחודים, אך מצד שני תכונותיו אלו גורמים לו להתפורר מהר יותר. לכן חייבים להוסיף קמח שידביק את הגרגרים 1 לשני. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

03/10/2012 | 03:22 | מאת: ממושי

לחם מחיטה טרום נבוטה אפשר למצוא במרבית המרכולים. לחמים אלה מכילים בד"כ שומן מן הצומח. ישנן מאפיות הטורחות ומציינות (באותיות קטנטת) שחלק מהשומן הינו שומן מוקשה... ישנה מאפיה המייצרת לחם מחיטה נבוטה אורגאנית ומוכרת אותו במחיר המוגזם של כ- 25 ש"ח לכיכר במשקל 450 גרם!

09/06/2007 | 06:51 | מאת: יוני

שלום צביקה...אני נורא מבולבל אשמח אם תוכל לתת לי קצת הדרכה אני כרגע נוטל פרוביוטיקה של סופרהב BIO-PLUS אך קראתי שיש פרוביוטיקה של חברת GRAMSE עם מינון גבוה יותר של חיידקים טובים ועוד סוגים יש גם של חבר NOW אסידופילוס ביליון בתופסת FOS האמת שרציתי לנסות את הפרוביוטיקה של חברת GRAMSE האם שמעת פעם על החברה או על המוצר? האם לדעתך הוא יותר איכותי מהזה שאני שותה כעת תודה

09/06/2007 | 09:34 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום לא שמעתי על המוצר. אך בשוק יש הרבה מאוד חברות המכילות חיידקים טובים , וגם חיידקים טובים בתוספת FOS שזה מצויין. מה שחשוב שכל חברות אילה אכן עומדות תחת פיקוח התקנים של הFDA העולמי. ואכן מה שהן אומרות שיש בקופסה אכן יש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2007 | 06:19 | מאת: רונן

שלום רב צביקה....אני מתאמן וצורך גלוטמין כדור ביום 500 מ"ג וחומצת אמינו גבא... אני מעוניין לצרוך חומצות אמינו שגם יעילות לנפח הגוף וגם שיתרמו ליכולת הקוקניטיבית שיפור הזכרון וריכוז... זה נכון של כדורי גאבה יש השפעה מרגיעה נוגדת דיכאון וחרדות הפוע כמו פרוזאק ועוזר לשינה?גאבא גם משחרר הורמון גדילה? תודה על הזמן שלך

09/06/2007 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

רונן שלום גאבה היא חומצה אמינית מרגיעה טובה מאוד לחרדה, דיכאון, ואפילפסיה לשאלתך השניה חומצות אמינו מסועפות (לאוצין, איזולאוצין, וואלין) הן חומצות אמינו המשקמות שריר לאחר אימון מסיבי . אך שאלה לי אילך למה אתה צריך חומצות אמינו האם לא פשוט יותר לאכל נכון לאחר אימון? בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

08/06/2007 | 18:16 | מאת: טל

האם בשוקולד לבן ובשוקולד חרובים יש קפאין? (במרכיבים של השוקולד הלבן ראיתי שיש חמאת קקאו). אני נמצאת בטיפול הומיאופתי ואסור לי לאכול מוצרים המכילים קפאין. מאחר ואני כמהה לשוקולד... אשמח לדעת האם אוכל לאכול שוקולד לבן או שוקולד חרובים, או שוקולד אחר.. תודה, טל.

09/06/2007 | 20:02 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום בשוקולד לבן בוודאי שיש קפאין אולם בשוקולד חרובים אין קפאין להלן אתר www.anonymous.org.il/nut-chocolate.htm - 10k בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2007 | 10:45 | מאת: יעלית הכרמלית

כאשר מכינים עוגה - באיזה חומר מתוק הכי כדאי להשתמש? דבש, סוכר חום, אולי תמרים טחונים? אשמח לקבל המלצות. תודה

09/06/2007 | 20:05 | מאת: טובה בר-שאן

יעלית שלום אני משתמשת בתמרים טחונים (כיוון שאין טעם להוסיף לעוגה סוכרים שהם סתם קלוריות ריקות המשמינות אך לא מוסיפות כלום ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2007 | 23:59 | מאת: רון

שלום, רציתי לשאול שאלה בנוגע למינון, אישתי בהריון שבוע 24 היא לוקחת משבוע 14 כדור אחד ביום של אומגין DHA של אלטמן- 100 מ"ג, על הקופסא רשום ליטול פעמיים ביום, האם כדור אחד מספיק? האם כדאיי לקחת 200 מ"ג ביום? אני יציין שאישתי אוכלת הרבה אגוזי מלך שגם בעליי אומגה 3. תודה

11/06/2007 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום לא ישבתי מול אשתך ובדקתי את תזונתה . אולם על פניו נראה לי שהיא נוהגת נכון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2007 | 18:36 | מאת: אפרת כהן

במוצרים שונים מופיעים הרכיבים " שמנים ושומנים מן הצומח" מה ההבדל בין שמן צמחי לשומן צמחי? אני מקפידה מאד לא להכניס לגופי שמנים שעברו הידרוגנציה והייתי רוצה לדעת אם רכיבים אלה עברו תהליך שכזה. תודה

11/06/2007 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

אפרת שלום שומן הכוונה בדרך כלל למוצק בטמפ החדר. לשמן הכוונה לנוזל בטמפ החדר. לעיתים הופכים את השמנים לשומני טרנס שהם מוקשים בטמפ החדר ,כמו למשל במרגרינות למיניהם.את צריכה לקרא ברכיבים שכתוב ללא שומן טרנס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2007 | 16:14 | מאת: .מ.

מהי רמת ההמוגלובין הנורמלית אצל נערים ונערות ואילו מאכלים כדאי לאכול כדי להעלות אותה?

07/06/2007 | 18:39 | מאת: טובה בר-שאן

. מ. שלום רמות תקינות של המוגלובין אצל גברים 13.8 עד 17.2 גרם לדציליטר ואצל נשים 12.1 עד 15.1 גרם לדציליטר. ההמוגלובין מכילמברזל ולכן ברב המקרים רמת המוגלובין נמוכה קשורה לברזל המאכלים המכילים ברזל יעלו במצב זה את רמת ההמוגלובין . הברזל מצוי במזונות: בבשרים מסוגים שונים(למרות שאני לא מתלהבת מבשר ), מעט בחלב ומוצריו ובצומח בירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), בקטניות (שעועיות יבשות, אפונה, פול, חומוס, בעדשים), במוצרי סויה למיניהם (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), באגוזים, בזרעים, בטחינה, בברוקולי, באבטיח, באבוקדו, בפירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), בקינואה, במולסה, בבורגול ובשמרי בירה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/08/2008 | 16:35 | מאת: מ.

רציתי לדעת מה אמורה להיות רמת המוגלובין בדם אצל נערים גברים בגיל 12-18 האם 14.6 זה טוב מספיק אצל נער בן 15?

07/06/2007 | 12:09 | מאת: אפרת

שלום וסליחה על השאלה המוזרה אני אמורה להגיש פרוייקט לביה"ס אחסוך מכם את כל הסיפור בגדול אני אמורה לדעת האם בתוך נייר ( כן זה שאנו כותבים עליו ומדפיסים עליו ) יש ויטמינים וסיבים. תודה לעונים

07/06/2007 | 18:41 | מאת: טובה בר-שאן

אפרת שלום אין ספק שבנייר יש סיבים.

08/06/2007 | 12:55 | מאת: אפרת

ומה לגבי המצאותם של ויטמינים ?

06/06/2007 | 21:10 | מאת: ציפי

יש לי בעיה של בטן נפוחה, אני לא אוכלת נכון, לא מסודר, ובולעת האוכל,זה הרגל של שנים ,עובדת בבנק עם קהל ללא הפסקה, כשאני מגיעה לאוכל אני רעבה ואז מתחילה לבלוע, וכמובן לאחר מכן אני נראית כמו בחודש שישי כיצד אני עובדת על עצמי לשנות ההרגל הזה? והאם יעזור לי נקוי רעלים? תודה ציפי

07/06/2007 | 10:19 | מאת: ימית

ציפי שלום, ראשית כל ע"מ לעשות סדר באוכל את תצטרכי ממש לרצות. גם אם את עובדת בקבלת קהל וכמעט ולא יוצא לך לשבת ולאכול כמו בן אדם ולהנות מהאוכל, אין זו סיבה "לחטוף". אני ממליצה לחלק את היום לכמה וכמה ארוחות קטנות, ככה למעשה תשמרי על רמת סוכר קבועה בדם וכאשר תגיעי לארוחה העיקרית שלך לא תהיי מורעבת. הארוחות הקטנות יכולות להיות מורכבות מפרי, חטיף גרנולה, פרוסות ירק, מעדן חלב או יוגורט. וכמובן המון לשתות, מים לא פעם גורמים לתחושת שובע. גם כשאת יושבת לאכול אני ממליצה לקחת לפחות רבע שעה, ולהתנתק מהלחץ, בן אדם חייב הפסקה קצרה, את יכולה אפילו לקרוא עיתון תוך כדי האוכל, ככה תוכלי רגע לחשוב על משהו אחר פרט מעבודה. בנוגע לניקוי רעלים, אינני בטוחה שזה מה שאת צריכה (למרות שלאף אחד מאיתנו זה לא יזיק), אני ממליצה על שתיית תה ירוק שיש לו סגולות הן בניקוי וטיהור הגוף והן השפעה מרגיעה על מע' העיכול והן על תה שומר, שסופח גזים ומונע תחושה של נפיחות. לאכול לאט... נורא חשוב בהצלחה ורפואה שלמה : )

21/08/2007 | 21:09 | מאת: ריק

שלום! אני בת 43 ושוקלת 57 קילו עשיתי דיאטה ירדתי 10 קילועושה הליכה 3 פעמים בשבוע אבל יש לי בטן נפוחה ולי יש לך עצה מה עלי לעשות . תודה ריק

07/06/2007 | 18:49 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום את בעצמך ענית לשאלותייך. אכן אכילה לא מסודרת בלחץ, לא בנחת, ובליעה של האוכל, גורמת לפירוק לא יעיל של המזון, התססה של המזון הלא מפורק על ידי חיידקים וגזים. חשוב מאוד שבשלב הראשון תקדישי זמן לאוכל, תאכלי לאט בלי לחץ ובלי עבודה תוך כדי אוכל. בשלב השני תאכלי ארוחות קטנות. ובשלב ושלישי יש מקום שתלכי לדיאטנית שתבנה אתך תפריט המתאים לך ולמצבך הבריאותי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

06/06/2007 | 13:27 | מאת: הילה

שלום! אני מתעניינת מאוד בתזונה נכונה, ומשתדלת במסגרת הידיעה הדלה והיכולת שלי. כבר כמה שנים שמדי פעם אני מרגישה חולשה ורעידות כשאני רעבה, לעיתים גם כאב ראש. חשוב לציין שלא מדובר במצב של צום, או בחוסר אילה יוצא דופן, אלא מספיק עיכוב קל של ארוחה וכו' לפעמים אני כ"כ חלשה שקשה לי להמשיך בעבודה, בקריאה או בכל דבר אחר. קראתי לאחרונה על אינדקס גליקמי והיפוגליקמיה, האם יש קשר ביניהם לבין החולשה והרעידות שלי, מה אפשר לעשות בנושא, ובאיזה שלב צריך, אם בכלל לפנות לרופא?

06/06/2007 | 14:01 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, בהחלט ייתכן ומדובר בהיפוגליקמה. מציע שתפני לרופא לבירור הנושא ואחר כך ליעוץ תזונתי מקצועי. עד אז תשתדלי לא לעשות הפסקות ארוכות בין הארוחות ולאכול מזון מלא ועשיר בסיבים תזונתיים. בהצלחה צביקה

05/06/2007 | 17:11 | מאת: שרון

שלום . אני בהריון . לאחרונה אני אוכלת כמעט כל יום אבטיח . האם יש בזה משהו מועיל בעל תזונתי ? האם יש בזה ערך קלורי רב ? (אני אוכלת כ 2-3 פרוסות אבטיח כל יום ) . תודה

06/06/2007 | 14:05 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אבטיח הוא מזון איכותי ומרווה שמתאים לעונת הקייץ. הוא עשיר באשלגן ויחסית דל קלוריות (רק 31 קלוריות במאה גרם). תשתדלי להימנע מכמויות גדולות. בהצלחה צביקה

05/06/2007 | 16:22 | מאת: לי

מה הערך התזונתי של מלון ואבטיח ובאיזה כמות מומלץ לצרוך? תודה, לי

06/06/2007 | 14:07 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, בקישור שלהלן תמצאי מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים ובכלל זה אבטיח ומלון: http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

04/06/2007 | 20:47 | מאת: ערן

האים אכילת כמות גדולה של אבוקדו מעלה את רמת הסוכר והגלוקוז בדם והאים בכלל בריא לאכול אבוקדו

05/06/2007 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, אכילת אבוקדו לא מעלה את רמת הסוכר והיא מותר ומומלצת לכל אדם וגם לחולי סוכרת. עם זאת "אכילת כמות גדולה" של אבוקדו ושל כל מזון שהוא אינה רצויה. מנה סבירה - רבע עד חצי אבוקדו בשל ביום. בהצלחה צביקה

04/06/2007 | 19:25 | מאת: h

שלום, האם כלי אוכל העשויים מקרמיקה כגון ספלי קפה ותה בטוחים לשימוש ,במיוחד אלה מתוצרת סין.הכוונה היא לחשש מעופרת ומתכות כבדות תודה

05/06/2007 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בהחלט יש מקום לדאגה וכדאי להימנע משתייה מכלי קרמיקה זולים המיובאים מסין ומהמזרח. בארץ חלק מהיצרנים והקרמיקאים נמנעים משימוש בחומרים שיש בהם עופרת (שעלולה להזיק להם יותר מאשר לצרכן הסופי...). בהצלחה צביקה

04/06/2007 | 16:37 | מאת: אלון

שלום רציתי לקבל מידע על נבט חיטה אני רוצה לדעת כמה חלבונים,פחמימות,שומנים,סיבים יש ב 100 גרם של נבט חיטה לא מבושל בתודה אלון

06/06/2007 | 14:16 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, בקישור שלהלן תמצא מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים ובכלל זה נבט חיטה: http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

02/06/2007 | 18:58 | מאת: מיטל

הצואה שלי בצבע חום כהה (כמעט שחור) והיא צפה על המים עד כדי כך היא לא יורדת עם המים. לא מצאתי קשר לתזונה הדבר נמשך כבר שבועיים מאז עברתי לידה מוקדמת בשבוע 20 הלידה נוצרה באמצעות מתן פרוסטוגלנדין לנרתיק שהביא לידי הקאות ושילשולים קשים (תופעות שנמשכו מספר שעות). אח"כ לא הייתה לי צואה כארבעה ימים ואז הופיעה הצואה הזאת. פעם שמעתי שצואה שצפה על המים נובעת ממזון שומני מה אתה יכול לומר את התופעה והאם יש מקום לבדיקה נוספת?

03/06/2007 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, מציע לך להפנות את השאלה לפורום רפואי או לרופא המשפחה. אכן מקובל שמזון שומני, או עיכול לא טוב של שומן גורם לצואה לצוף, אבל יכולים להיות גורמים נוספים. צואה שחורה יכולה להצביע על דימום במערכת העיכול העליונה. בכל מקרה כדאי לבצע בירור רפואי יסודי ואחר כך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה

02/06/2007 | 14:49 | מאת: נוי

שלום, לפני כשלושה שבועות הרגשתי כי אני מתחילה להתקרר. אחרי שבוע התחילה נזלת ובהמשך התחזקה, שינתה צבעה, הופיעה ליחה... בקיצור עברו 3 שבועות ואני לא מרגישה לקראת סיום. היו כמה ימים שהרגשתי כי הסינוסים מלאים ומודלקים וזה חלף. אני לא נוטלת תוספי תזונה ותרופות. התזונה שלי בעיקר מקווקר, ירקות, פירות, קרקרים, טונה, ביצה, אבוקדו, טחינה. השבוע לא אכלתי מוצרי חלב למרות שבד"כ אני אוכלת גבינה לבנה. אני מאמינה כי מדובר בתהליך ניקוי של הגוף, הפרשה של פסולת ויש לתת לגוף את הזמן והאפשרות לעשות זאת. שאלתי, האם יש משהו בתזונה שיכול לעזור לכך? לאחרונה יש התרבות של גזים, האם זה קשור להתקררות ולניקוי? תודה

03/06/2007 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, התיאוריה של "התנקות" מאד נוחה ולפעמים מונעת טיפול הולם. ייתכן ונתקפת בחיידק שהגוף לא מסוגל להתגבר עליו וצריך טיפול תרופתי (אנטיביוטיקה).התקררות רגילה אמורה לחלוף אחרי 7 - 10 ימים. אם לא תרגישי שיפור בעוד כמה ימים כדאי שתפני לרופא המשפחה. במקביל, אני מציע לך לקחת בימים הקרובים 3 פעמים ביום את התוספים הבאים: ויטמין C 500 מ"ג, אבץ למציצה ו 25 טיפות אכינציאה בחצי כוס מים. כל זאת בהנחה שאת ממשיכה בתזונה טבעית ואיכותית ושותה הרבה מים, מיץ לימון ומיץ ירקות המבוסס על גזר. בהצלחה צביקה

31/05/2007 | 22:07 | מאת: מיכל

שלום האם מומלץ לאכול סרדינים עם עצמות מקופסת שימורים כדי לקבל סידן?(כתוב ע"ג האריזה שיש סידן..) בנוסף-אוכלת מעט שקדים,אגוזים, טחינה עם לחם.(שבהם גם יש סידן כידוע לי) תודה

01/06/2007 | 08:40 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אכן בסרדינים יש סידן וזה בסדר גמור. (ההסתייגות היחידה הם החומרים המשמרים המוספים לקופסת שימורים) שקדים ,אגוזים וטחינה גם הם מכילים סידן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2007 | 21:23 | מאת: בלנקה

האם מישהו יודע היכן אפשר לקנות בירושלים, כלי ביתי (לא חשמלי)להנבטת אספסת?? חיפשתי במלא מקומות ולא מצאתי... אשמח לקבל את עזרתכם, בלנקה

01/06/2007 | 08:45 | מאת: טובה בר-שאן

בלנקה שלום כדי להנביט את יכולה אפילו על מגש שעליו את מפזרת בצורה אחידה את הזרעים ומכסה אותם במים. אין צורך בשום כלי מיוחד. להלן דוגמא ליצירתיות בהנבטה http://forum.kan-naim.co.il/viewtopic.php?p=695& בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2007 | 21:05 | מאת: רותי

אני מחפשת זוג שהתחתן בחתונה אורגנית

02/06/2007 | 11:28 | מאת: נעמי

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1820-15952,00.html אולי תמצאי מישהו בפורום האורגני.

31/05/2007 | 15:40 | מאת: קרן

שלום רב, אני בשליש השני להריוני והתחלטי ליטול כמוסות של סולגאר שנקראות OMEGA 3 700 לא ככ התייעצתי עם דיאטנית לפני ולקחתי ככה על דעת עצמי בשל העובדה כי אינני צורכת כלל מוצרי דגים ויודעת שזה חשוב. שאלותיי הם: האם המינון גבוה מדי? יש בכמוסה אחת EPA 380מג ו- DHA = 260 האם רצוי ליטול כמוסות ממקור צמחי? אודה לייעוץ והכוונה. תודה רבה!!!!

01/06/2007 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום רב אומגה 3 חשובה מאוד להתפתחות מע' העצבים של התינוק. לפי כל המחקרים אכן נהגת נכון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

30/05/2007 | 17:16 | מאת: דניאל

שלום בגלל בעית חניכיים ולעיסה, אכלתי כמה כפות טחינה גולמית משומשום מלא מהצינצנת ללא מים. אבוקדו ,וחצי בטטה. אחרי שעה הרגשתי עייף מת חולשה נוראית שהזכירה תחושה מלפני שנה שאכלתי 20 תמרים בבת אחת .אז הבנתי שהסוכר הלה ותכף ירד אבל פה אמנם הגזמתי בכמות הטחינה אבל אין פה סוכר? מה קרה? מה או מי לא מתפקד טוב אצלי? או כך גם בעודף חלבון כמו בסוכר וזה נורמלי? בלי קשר ? : שאוכל הרבה עלי גפן ממולאים בארוחה מיד מרגיש זרימת דם חזקה. בידיים צינורות הדם מתעבים מאד.לחץ ברגליים:כאילו הדם רוצה להתפרץ החוצה מרוב לחץ . קצת מציק, כואב . המילוי ללא בשר .רק אורז בטטה עדשים גריסי פנינה ובורגול האם עלי גפן רבים גורמים לבעיות? ,או לזרימת דם?או עודף פחמימות? תודה

02/06/2007 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, אני מציע לך לבצע בדיקות מקיפות אצל רופא המשפחה ובמקביל לפנות ליעוץ תזונתי. קשה לענות על השאלות שלך מבלי להכיר אותך. בהצלחה צביקה

29/05/2007 | 16:40 | מאת: רחלי

לאחרונה שמעתי על הקינואה. מה דעתך על מאכל זה ? האם הוא כ"כ בריא, ובמה ? אני סובלת מטריגליצרין מעט גבוה. (220). האם יש לי הגבלה לאכול קינואה ? אודה על תשובתך, רחלי.

29/05/2007 | 17:07 | מאת: ימית

רחלי שלום, הקינואה הינה דגן ממקור דרום אמריקאי. היא עשירה מאוד בויטמינים מקבוצת B , סידן, מגנזיום ואשלגן. בנוסף היא מכילה ברזל . זהו דגן עשיר בפחמימות אבל גם בחלבון ובכך היא דומה למשפחת הקטניות לעומת זאת היא דלה בשומן (פחות מאחוז אחד) ולכן מתאימה גם למי שמגביל את תפריטו בקלוריות ובשומנים. הקינואה נחשבת דגן קל לעיכול ולכן מתאימה גם לילדים. כאשר רוצים להעשיר את התפריט בדגנים מלאים (רצוי מעל גיל שנתיים ) . מתאימה מאוד לכל אוהבי הפחמימות ולספורטאים.אופן הכנתה דומה לאופן ההכנה של אורז. ניתן לשלב אותה בתפריט היומי כסלט קר,כתחליף לאורז ובמרקים. אין שום הגבלה על אכילת דגן על זה לאנשים הסובלים מטריגליצרידים גבוהים, ההפך. תהני :)

30/05/2007 | 16:42 | מאת: רחלי

תודה רבה על תשובתך המפורטת. רחלי.

29/05/2007 | 09:29 | מאת: נעמה

שלום רב, התזונה שלי כוללת גורמים רבי עוצמה לגזים ואני ממש סובלת מזה (כואב ומנפח) התחלתי דיאטה עתירת סיבים לטיפול בקנדידה (לבעיה של זיהומים חוזרים בנרתיק - זה עובד!!). אסור לי דגנים לא מלאים לכן אין לי מנוס מהסיבים. אני צימחונית ולכן צורכת כל יום קטניות. בנוסף אסור סוכר ואני מתנחמת בממתיקים כמו סוכרזית ומסטיקים ללא סוכר (עד כמה האחרונים גורמים לגזים - האם משמעותית?) 1- האם יש פיתרון למצב? האם כדאי לי לקחת פחם פעיל ואם כן איזה וכמה? האם ידועות לו השפעות מזיקות? האם יש פיתרון אחר\בריא יותר? 2- שאלה נוספת - האם ידועות לחומצה קפרילית השפעות מזיקות בנטילה לתקופת זמן ארוכה? (מעבר לתופעת הקסהיימר) 3- שאלה אחרונה - איזו פרוביוטיקה הכי חזקה וזמינה למעי? תודה רבה!!! נעמה

29/05/2007 | 10:28 | מאת: ימית

נעמה שלום, ראשית כל אימצי וחיזקי, קנדידה אכן פטרייה עקשנית אך יש אור בקצה המנהרה. הייתי רוצה להמליץ לך על שני מוצרים שיכולים לעזור לך כנגד תופעות לוואי שציינת: Pepermint Gels (מנטה, שומר וג'ינג'ר)-מוצר של חברת NOW המסייע לשיפור מער העיכול, יעיל ביותר במצבים של גזים, קשיי עיכול. מתאים להקלה בתסמיני הקנדידה. http://www.marshal.co.il/product_info.php?id=133 GR-8 דופילוס+FOS - שילוב של שמונה זנים שונים של חיידקים טובים. בעל ציפוי מיוחד המגן מפני חומציות הקיבה. http://www.marshal.co.il/product_info.php?id=132#list_anchor את המוצרים ניתן להשיג בחנויות טבע, בתי מרקחת נבחרים ורשת ניו פארם. רפואה שלמה : )

30/05/2007 | 23:03 | מאת: היידי

שלום רב, רציתי לשאול מה זה תא חמצני ומה זה איזוטינול (IP6) ?האם הם עוזרים לטפול בפיברומילגיה? תודה וכל טוב

29/05/2007 | 10:48 | מאת: טובה בר-שאן

נעמה שלום כדי להוריד את עודפי הגזים :1. חשוב מאוד להנביט את הקטניות (כלומר להשרות אותם במים יותר מ24 שעות) ההנבטה מבטלת חומר הנקרא אנטיטריפסין הגורם לגזים במע' העיכול. 2. עדיף לקחת בארוחה הכבדה יותר קומפלקס של אנזימים העוזרים לתהליך העיכול .(כנראה העיכול שלך לא יעיל מספיק) 3. אין ספק שהסוכרזיט גורם לבעיות בבטן כמו נפיחות וגזים ועדיף להפסיק עימו. 4. חשוב מאוד לקחת פרוביוטיקה. בשוק יש מוצרים רבים של פרוביוטיקה ואת צריכה להתיעץ עם תזונאית איזה פרוביוטיקה מתאימה לך. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

30/05/2007 | 12:31 | מאת: נעמה

תודה על התשובה! נותרו לי שתי שאלות 1- אילו אנזימים כדאי לי לקחת 2- אילו סוגים של ממתיקים מלאכותיים עדיפים ואילו ידועים כגורמי לגזים? אמון תודה נעמה

28/05/2007 | 21:34 | מאת: יעקב.

זה נכון שיש גבינה צהובה מסויה? איפה אפשר לקנות כזה דבר? והאם יש לזה טעם דומה לגבינה צהובה רגילה? תודה רבה.

29/05/2007 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, ישנם כמה תחליפים לגבינה צהובה. תבדוק בחנויות טבע גדולות. כדאי לשים לב שאין בתחליף חומרים כימיים שנותנים לו טעם של "גבינה צהובה". בהצלחה צביקה

29/05/2007 | 13:25 | מאת: יעקב

ואומרים שזה אותו טעם כמו של רגילה. http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=127257 http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=127258 ממה שהבנת מה התחליף לגבינה שם? תודה.

28/05/2007 | 20:11 | מאת: לילי

שלום! בכמה שנים האחרונות בערך אני סובלת מבעיות גזים שגורמים לכאבים חזקים בבטן. הם התחזקו מאוד השבוע ושמתי לב שהם בכל איזור הבטן (כלומר מעי) וגם באיזור הקיבה.הכאבים התחזקו מאוד בזמן האחרון עד שלא יכולתי לישון בלילה. זה מלווה בעצירות.עכשיו נרגע משהו,אך עדיין יש עצירות (בשביל זה אני לוקחת זרעי פשתן). קודם כל, מה ייתכן שזה? מה גורם לזה? (יש כאלו שאמרו לי שזה מעי רגיז כי זה בא והולך אצלי ובא פעמים רבות בתק' לחץ, האם זה נכון?). הרופאה נתנה לי אנציפלמד לעיכול. בנוסף נתנה לי נירבקסל (בטענה שזה ירגיע את ההתכווצויות) ואח"כ ראיתי שזה נועד להרגעה. האם נהוג לתת את זה במקרה כזה? ראיתי שם תופעות לוואי מדאיגות כגון טשטוש ראיה ולכן לא מומלץ לנהוג עם התרופה, כאבי ראש התנפחות בטן וכ"ו. עד כמה הן שכיחות? בנוסף כתוב שלא מומלץ לאסמטים (הרופאה יודעת שאני אסמטית מעט אך אולי לא יודעת בקשר לתרופה?).עד כמה זה עלולה להשפיע? מצטערת על ההודעה הארוכה. תודה מראש על כל התשובות, מיקה!!!

29/05/2007 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

מיקה שלום, אני מציע לך לפנות לרופא מומחה למערכת העיכול (גסטרואנטרולוג) לקבלת איבחון רציני ולא להסתפק בתרופות שמטשטשות את הגורמים לבעיה. בגישת התזונה הטבעית בעיות מעיים נגרמות מתזונה לא נכונה. ייתכן ומדובר באלרגיה לחלב, או לחיטה, קנדידה או טפיל אחר במעיים, או מחלה כלשהי. אחרי שתסיימי את הבירורים הרפואיים תפני לתזונאי טבעי או לנטורופת לקבלת יעוץ תזונתי מקיף ורציני. אל תסתפקי ביעוץ חינם הניתן בפורום זה או אחר. בהצלחה צבירה

28/05/2007 | 16:32 | מאת: רונית

שלום רב אני סובלת מצרבות כרגע לוקחת כדורים ויש לי קושי באוכל מוצק אני אוכלת רק מרק ירקות ורציתי לדעת האם הוספה של שיבולת שועל למרק יכולה לעזור בבעיה של הצרבת ? וגם להרגשת שובע? תודה

28/05/2007 | 19:37 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום שיבולת שועל מאוד טובה כנגד צרבת כיוון שיש בה חומרים ריריים הממסכים ומרגיעים את מע' העיכול. טוב להוסיף למרק. גם לגריסים יש תכונה המרגיעה את מע' העיכול ונותנת שובע. המלצה נוספת איכלי ארוחות קטנות כמה פעמים ביום. והורידי מזון מטוגן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/05/2007 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

כדאי לברר מה הגורם לצרבות והאם ניתן להעלים אותן באמצעות שינוי תזונתי מקיף.

27/05/2007 | 21:24 | מאת: מיכל

שלום אני נמנעת לגמרי ממוצרי חלב בגלל שזה עשה לי נפיחות, כאבי בטן נוראיים (בעיית פירוק הלקטוז). שאלותי הן: האם בחלב עיזים יש לקטוז או שאין בכלל?? האם אתם ממליצים על גבינות וחלב עיזים? אני לא אוהבת חלב סויה אבל מפחדת עדיין מחלב עיזים כי אני לא מכירה ולא רוצה לסבול שוב מאותן תופעות...

28/05/2007 | 19:48 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום בחלב עיזים יש לקטוז אך כמותו קטנה יותר .יש אנשים שקל להם לאכל מוצרי עיזים. להלן אתר שבו יש חומר על חלב עיזים. http://www.2eat.co.il/ShowArticle.asp?artID=230 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2007 | 09:10 | מאת: מעיין

שלום רב צביקה, מה כוונתך להימנע מלצרוך חלב ניגר? מה פרוש? והאם היוגורט ביו שאני צורכת או גבינה רגילה של 5 % זה בסדר? (של פרה הכוונה) אנסה גם של עיזים, אך חלב עיזים טוב לנו? שוב אודה לך מאוד

27/05/2007 | 16:41 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, חלב ניגר זה חלב נוזלי - חלב לשתייה הנמכר בשקיות או בבקבוקים. יוגורט ביו וגבינה עד 5% זה בסדר. חשוב לי להדגיש כאן שהתזונה הטבעונית, ללא מוצרים מהחי עדיפה, אבל רוב האנשים לא מסוגלים להתמיד בה ולכן אני ממליץ על "פשרות". בהצלחה צביקה

26/05/2007 | 10:18 | מאת: ירון

שלום, האם שימוש המאקה(אקטיב אמזון) בטוח לשימוש כאשר יש תופעות של דיכאון,חרדה,חוסר שקט וקשיי שינה בנוסף ל CFS? תודה

26/05/2007 | 17:09 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, לצמח המאקה אכן מיוחסות תכונות ריפוי רבות ובכלל זה טיפול במצבי מתח, חרדה וחוסר אנרגיה. (בחיפוש באינטרנט תמצא את "דבר המשווקים"). עם זאת, מאחר ואני לא מכיר אותך ואת מצבך הבריאותי, לא אוכל להמליץ לך להשתמש במוצר הזה. כן אמליץ לך לצרוך מזון טבעי ואיכותי, לעסוק בפעילות גופנית סדירה וללמוד טכניקות של טיפול במתחים. כדאי לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

25/05/2007 | 14:06 | מאת: מעיין

שלום רב אני נוהגת לבשל ברוקולי כי רק כך אני יכולה לאכול אותו עם מעט מלח, אבל מה זה שווה שאני אוכלת אותו מבושל האם זה לא "הורג" את כל הדברים הטובים שבו? (ובעוד ירקות שמבושלים?) חשוב לי במיוחד לגבי האנטי אוקסידנטים. בתודה מראש.

26/05/2007 | 12:36 | מאת: שלי

למעיין, הפתרון הוא לאדות ברשת אידוי.

26/05/2007 | 17:11 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, הברוקולי דורש בישול קצר - 5 עד 10 דקות ואז הוא שומר על הערכים התזונתיים. במיוחד מייחסים לברוקולי תכונות של מניעת סרטן. בהצלחה צביקה

27/05/2007 | 16:23 | מאת: עידית סער

שלום רב מעיין, אני נטורופתית ואוכל להמליץ לך על שיטת בישול יחודית. זוהי שיטה המשמרת את כל תכונות הירק או הפרי ובעצם כל מאכל המבושל בה. כשמבשלים בשיטה זו, לא צריך לדאוג לכך שהערכים של המזון, משתנים / יוצאים אל המים או כל דאגה אחרת. אפילו צבע הירקות נשמר ! יום טוב,

25/05/2007 | 11:07 | מאת: מעיין

שלום רב השבוע בתכנית הבקר של ערוץ 2 התארח רופא שאינני זוכרת את שמו ולרגל חג השבועות הוא דיבר על החלב ומוצריו , שהוא האויב שלנו והגורם להרבה מחלות ואפילו מאיץ תאים של סוגי סרטן שונים. הוא טוען שהחלב וחלבונים שבו לא מזוהים בגוף והגוף נלחם בהם וכך נוצרים נזקים בגוף האדם . הוא טוען שמוצרי החלב נועדו לפרה ולעגל ולא לאדם! בטבע הוא אומר יש הרבה סידן בירקות ובמים וכו... ולא צריך חלב בשביל זה, גם הג'ירפה והצב בטבע גופם מלא בסידן והם לא אוכלים מוצרי חלב. הוא עוד הוסיף ואמר שמטופלים רבים שלו שפנו אליו קיבלו ממנו הוראה להפסיק את מוצרי החלב לאלתר והם נרפאו מהמון בעיות וממש נולדו מחדש. כמובן שתוכנית זו בערוץ 2 היתה למחרת שיחת היום אצלי בעבודה.... והאמת אני ממש חושבת על זה ומבינה כמה שהוא צודק כניראה.... שאלתי היא האם נעשים מחקרים באמת לאמת טענה זו , ואם זה נכון למה ואיך ריבונו של עולם משרד הבריאות מאשר את זה? בבקשה יעצו לי מה לעשות (חלילה בקרוב כבר נגיע ל אחת מ 4....) בתודה רבה מראש.

הראיון בחג השבועות על החלב היה בערוץ 10, המרואיין היה ד"ר גדעון רון, מומחה לרפואה סינית וטבעונית, והדברים שאמר הם נכונים. בעוד שהרפואה המקובלת סבורה שבריא לאכול בשר, מוצרי חלב וביצים, הגישה הטבעית אומרת בדיוק את ההיפך - מי שרוצה להבריא, או לשמור על בריאותו, מוטב שיימנע ממזונות אלה. משרד הבריאות הולך, למרבה הצער, לפי הרפואה המקובלת. הנה קישור לראיון על החלב.http://news.walla.co.il/?w=//1111080

26/05/2007 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, הנושא שנוי מאד במחלוקת!! הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. דר' אריה אבני מוביל בארץ את המסע נגד מוצרי החלב יחד עם הדוגלים בתזונה טבעונית. הוא כתב שני ספרים בנושא:" תעזבו 'תעטינים שלי" ו "שוטי החלב". אם את קוראת אנגלית תולי למצוא מידע רב נגד החלב באתר: www.nomilk.com בנוסף, תמצית על נזקי החלב תוכלי למצוא במאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו" בפרק המאמרים באתר שלי (www.zom.co.il). עם זאת ולמען האיזון כדאי שתדעי שיש הרבה מחקרים המוכיחים את נחיצות החלב וחיוניותו בתזונה שלנו. באתר של חברת תנובה וחברת שטראוס תמצאי חלק מהמחקרים האלה. כמובן שמשרד הבריאות וכל הדיאטניות קליניות ממליצות לצרוך חלב. אחד המחקרים המרשימים מצא, כי המעבר משתיית חלב לשתיית משקאות מוגזים על ידי בני נוער גרם למחלת אוסטיאופורוזיס (בריחת סידן) לאחר 25 שנה. אני ממליץ לעשות "פשרה" - להימנע מחלב ניגר ומגבינות קשות, שמנות ומלוחות ולאכול יוגורט עיזים או "ביו" וגבינות רכות עד 5% שומן. דר' חיים סדובסקי - נטורופט - שאת דעתו אני מעריך ומחשיב, גם כן תומך באכילת מוצרי חלב. תקראי, תלמדי ותחליטי כיצד לנהוג. בהצלחה צביקה

23/05/2007 | 22:02 | מאת: אורן

שלום לך צביקה... אני בחור בן 25 השותה כל יום בין 3 ל 4 ליטר מים....שמעתי שזה נורא בריא מכמה סיבות. אשמח אם תוכל להגיד לי למה כולם אומרם שכ"כ בריא לשתות הרבה מים?אילו יתרונות בריאותיות יש בזה ששותים הרבה מים.. אם אשתה 4 ליטר מים ביום זה יכול לגרום לי איזה שהוא נזק? תודה רבה וחג שמח

25/05/2007 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, המים מהווים כ 65% ממשקל הגוף. הם נמצאים בתאים ובמרחבים שבין התאים והרקמות בגוף. הם חיוניים לחילוף חומרים תקין, לבריאות העור הכליות, מערכת העיכול ולמעשה כל איבר בגוף. 4 ליטר נראה קצת מוגזם אלא אם אתה חקלאי העובד בשמש או ספורטאי המשקיע מעל שעתיים ביום באימון גופני נמרץ. במזון טבעי (פירות וירקות) יש מיים איכותיים המפחיתים את הצורך בשתיית כמויות גדולות של מים. בהצלחה צביקה להלן מידע נוסף שקיבלתי במייל: 1. יתרונות שתיית המים 1. מחסור כרוני באספקת מים יכול לגרום לבעיות רפואיות כמו יתר לחץ דם, אסטמה, אלרגיות ואבנים בכליות. התייבשות היא הסיבה מספר אחת למיגרנות ולצרבת. שתיית חמש כוסות מים ביום מפחיתה את הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס ב-45%, בסרטן השד ב-79% ובסרטן השלפוחית ב- 50%. 2. חוסר מים נחשב לאחת הסיבות העיקריות לבחילות בתקופת ההריון: סימן לצמא של האם והעובר. 3. חשוב לזכור שגוף מיובש שואב מים מכל איבר, כולל כולם. כך, למשל, הדיסקים שמפרידים בין החוליות של עמוד השדרה מורכבים מ-75% מים. בגוף מיובש הם נאלצים לוותר על חלק מהמים והאלסטיות שלהם נפגעת. התוצאה היא שחיקת דיסקים מואצת. 4. מחסור במים הוא הגורם מספר אחת לעייפות במהלך היום. 5. שתיית מים משפרת את תהליכי העיכול ועוזרת למנוע עצירות. 6. מים מהווים גורם סיכה במרפקים ובשרירים והם עוזרים להפחית התכווצויות ועייפות בשרירים. מחקרים שעקבו אחר אתלטים הראו שהתייבשות משפיעה לרעה על היכולת האירובית, הסיבולת והכוח. אפילו התייבשות מתונה יכולה להפחית 20% מהביצועים שלהם, שכן בגוף מיובש רמות החמצן בדם יורדות. 7. שתיית מים במקום משקאות ממותקים מקטינה מאוד בעיות שיניים. 8. שתיית מים מוסיפה לעור לחות בשכבות הפנימיות ומונעת ממנו להיראות יבש. 9. מים מנקים את הגוף מחומרי פסולת, רעלים וחומרים שגורמים הזדקנות. כן, מי שחשקה נפשו להיראות צעיר - שישתה! 2. כמה מים צריך לשתות? על חולי כליות להתייעץ עם הרופא הפרטי בדבר כמות השתייה היומית. כמו כן להיזהר מדיאטות מים מטורפות שבהן "חובה" לשתות ארבעה ליטרים מים ביום בתנאי בית, מה שיכול לגרום, כן יש כזה דבר, הרעלת מים! (מהילה של מלחי הגוף בצורה מסוכנת). אבל ככלל, אדם במשקל 60 קילו צריך לשתות שבע-שמונה כוסות מים צלולים ביום. לכל עשרה קילו נוספים יש להוסיף כוס אחת (כוס = 250 מיליליטר). המים מצויים יותר בשרירים מאשר ברקמת שומן ולכן גופם של אנשים שמנים מכיל פחות אחוזי מים. מאחר שלמים יש תפקיד מפתח בתהליך פירוק שומנים, אנשים בעלי עודף משקל שרוצים לרזות, זקוקים ליותר מים! כדאי לזכור כיצד אנו מאבדים נוזלים: זה קורה בהזעה, בנשימה (עד שתי כוסות ביממה) ובהשתנה. כמו כן גם בזמן מחלה - כאשר חום גופנו עולה, בהקאה ובשלשולים. חשוב להתאים את השתייה לנסיבות. כך, למשל, פעילות גופנית מוגברת או מזג אוויר חם במיוחד מחייבים שתייה נוספת. יש דרך קלה לדעת האם אנו שותים מספיק. צבע השתן צריך לנוע בין שקוף לצהבהב בהיר. אם הצבע כהה, סימן שהאדם מיובש. לפעמים תחושת הצמא כה ירודה שהיא מתפרשת כרעב! 3. איך מגבירים את שתיית המים? הרבה אנשים לא אוהבים/לא רגילים/לא מסוגלים לדבריהם לשתות מים. באמת? כולנו נולדנו עם מנגנון צמא, אבל איבדנו אותו לאורך הדרך (חבל שזה לא קורה למנגנון הרעב...). רבים מחכים לתחושת הצמא, ליובש בפה, כדי לשתות. אלא שפה יבש הוא סימן להתייבשות חמורה. כחלק מתהליך ההסתגלות של הגוף לשתייה בכמויות קטנות, תחושת הצמא נחלשת. גם הגיל תורם למגמה זו. כאשר מתחילים לתת לגוף כמויות שתייה מספקות, תחושת הצמא משתקמת, ובעצם ככל ששותים יותר מרגישים צמאים יותר וזה טוב! הדרך להיכנס להרגל של שתייה מוגברת היא להתחיל לשתות מתוך החלטה שזה חשוב. ההרגל ייבנה עם הזמן. מתחילים מארבע כוסות ביום או מכל מספר מינימאלי שנראה סביר ועולים בהדרגה. חשוב לפזר את השתייה לאורך כל היום כדי לאפשר לנוזלים להיספג ולא רק להיות מופרשים. געזונטהייט! 4. מה לשתות? המומלצים ביותר הם מי ברז ומים מינרלים. מערכות סינון מים ביתיות, המשתמשות בתהליך סינון של אוסמוזה הפוכה, מאבדות את מרבית המינרלים.למערכות סינון ביתיות כמו תמי-4 יש פילטר פחם ואור אולטרה סגולי שהורג חיידקים, והן מנקות בעיקר חומרים אורגניים, אך מרבית המינרלים נשארים. הרתחת מי הברז גורמת לאיבוד חלק מהסידן שנמצא בהם. אגב, זו הסיבה שבקומקום שהמים בו חמים יש משקעים, בעוד שבמים המאוכסנים במקרר אין משקעי סידן. מים קשים עדיפים על מים רכים. מי שמתקין פילטרים נגד אבנית בכניסה לביתו עדיף שיבטל אותם. מחקרים מראים שבאזורים שבהם המים "רכים", יש עשרה אחוזים יותר של תמותה ממחלות לב ויותר מקרים של יתר לחץ דם, אוסטיאופורוזיס, אוסטיארטריטיס ותת פעילות של בלוטת התריס. מים מזוקקים (להבדיל מהמינרליים) אינם מומלצים לשתייה מלבד לתקופה קצרה של ניקוי רעלים. הסיבה: הם סופחים מהרקמות רעלים, אבל גם מינרלים חיוניים! מרבית המשקאות הקלים מיוצרים ממים מזוקקים ולכן עניים במינרלים חיוניים! גם כאן מומלץ לקרוא את התווית של המוצר ולראות לא רק ממה הוא מורכב אלא גם מה חסר בו! בנוסף, משקאות לא דיאטטיים מכילים סוכרים רבים ולכן זיכינו אותם בכינוי: "ממתקים נוזליים". משקאות המכילים קפאין אינם מומלצים, כי הם משתנים וגורמים לגוף לאבד נוזלים במהירות גדולה מדי. הם גם מגרים הפרשת אינסולין, הורמון הגורם להשמנה! משקאות אלכוהוליים ומיצי פירות מכילים הרבה סוכר ויש לצרוך אותם במשורה. במיוחד אצל ילדים, שתיית משקאות קלים גורמת לאובדן הרצון לשתות מים. די חוסר זמני של שניים-שלושה אחוזים מכמות המים שבגופנו כדי שיהיו לנו תופעות כמו בעיות בזיכרון לטווח קצר וקושי בביצוע פעולות מתמטיות פשוטות! ולכן, עכשיו ממש עכשיו לקום ולשתות מים ! לרוויה !

22/09/2008 | 23:28 | מאת: א.א.

אתה יכול בבקשה לפרט יותר על סוגי מערכות הסינון המומלצות והלא מומלצות?

26/05/2007 | 18:25 | מאת: הדס

בהמשך לתשובתך המעניינת והמפורטת , רציתי לברר משהו...אני נוהגת לשתות הרבה מים בעבודה, יש לי תמיד בקבוק מים שאני ממלאה אותו..אולם, כשאני בבית אני שותה פחות. (אבל שותה). האם הבדל בין הכמויות ביום ובערב משנה משהו לגוף??? הערה: השתן שלי תמיד בהיר. ובכלל תודה על הפורום המעניין!!!@@

27/05/2007 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

הדס שלום, בעולם מושלם היה רצוי לשתות בצורה מאוזנת במשך כל היום... אם את שותה בסך הכול 8 - 12 כוסות ביום והשתן שלך בהיר - אין מקום לדאגה. בהצלחה ותודה על המשוב החיובי. צביקה

01/06/2007 | 20:36 | מאת: שמואל

כמו שלאכול יותר מידי גם לשתות יותר מידי אמנם הגוף שלנו מורכב מכ-70%מיםאך 2עד3ליטר מים זה מספיק הכל תלוי ביחס הגובה למישקל על כך תענה התזונאית,ועד אז אתר חדש מעניין רייקי בכפר יביא לך רוגע ושלווה

23/05/2007 | 15:22 | מאת: הדס

אני בת 50, בריאה בד"ר. עקב רמה גבוה של כולסטרול אני מקבלת סימוביל 10 מ"ג אשר הוריד את הכולסטרוחל. עד היום לא היו לי טריליצרידים בדם. בבדיקה אחרונה יש לי 265 ... קצת נלחצתי. אני משתדלת לאכול נכון. אבל לא תמיד. מודעת לחשיבות פעילות גופנית ומשתדלת ואף צריכה לרדת במשקל (אני 178 ושוקלת 85) מבקשת כמה עיצות טובות להצלחת הורדת השומנים בדם...תודה!!

23/05/2007 | 17:03 | מאת: צביקה קורן

הדס שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה - מציע שתבצעי חיפוש. באופן כללי מומלץ להימנע מסוכרים פשוטים וגם מעודף פירות, שומן רווי ומזון קלוקל אחר. פעלילות גופנית סדירה עשוייה להועיל. אומגה 3, שמן זית וחליטה מעלי זית עשויים להועיל. בהצלחה צביקה

22/05/2007 | 20:33 | מאת: ישראל

האם חומץ ומיץ לימון עלולים להזיק לבריאות?האם יש בחומץ ומיץ לימון יתרון?

23/05/2007 | 09:18 | מאת: טובה בר-שאן

ישראל שלום למיץ לימון יש תכונות בריאותיות רבות מחטא, מנקה עוצר דימום מדרבן את בלוטות הרוק טוב להצטננות וכ"ו ולכן יש המלצה לשתות מיץ לימון כל בוקר . בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן .

22/08/2010 | 15:12 | מאת: גילה

22/05/2007 | 11:53 | מאת: ריקי

אומגה 3 למה זה טוב ? איזה מינון לוקח מבוגר מאחד עד שלוש כדורים? זמני לקיחת הכדור? לפני אוכל אחרי אוכל? תודה

23/05/2007 | 08:34 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום לאומגה 3 יש חשיבות רבה תפקידן העיקרי של חומצות אומגה-3 הוא : לשמור על גמישות נכונה של ממברנות (הדופן) התאים (מוזאיקה נוזלית), כך שכל הקולטנים של התא יוכלו לפעול בקליטה והעברה של מסרים בצורה תקינה. גורמת : לשיפור מערכת הדם והפחתת הסיכון למחלת לב כלילית. להפחתת הסיכון למחלת הסרטן. יש לה השפעה נוגדת דיכאון. משפרת את יכולת הקשב. מבוגר לוקח מ1 עד 3 כדורים ביום עם האוכל (מינון בין 300-700 מ"ג ) תלוי בכדור בברכת חג שבועות שמח טובה בר שאן

22/05/2007 | 01:22 | מאת: liz

1. מה היתרונות התזונתיים של נבט החיטה 2. מה הכמות היומית לצריכה 3. האם בישול הורס תודה

23/05/2007 | 08:16 | מאת: טובה בר-שאן

l izשלום נבט חיטה הוא הגרעין או "הלב" של גרגיר החיטה. הנבט מורחק בתהליך הפיכת הקמח ללבן, ועמו מורחקים כל הויטמינים והמינרלים שהוא מכיל. נבט חיטה עשיר במיוחד בויטמיני E ,B1, B2 ויש בו הרבה ברזל ואבץ. בשל תכולת השומן המרובה בנבטי החיטה הם נוטים להתקלקל תוך זמן קצר, ובייחוד בימי הקיץ החמים. לכן מומלץ לשמור אותם בקירור, להוציאם מהקירור, להשתמש בכמות הדרושה לנו לבישול, ואת הנותר להחזיר לקירור. לבריאות. הכמות היומית היא כף עד 3 כפות ליום בברכת חג שבועות שמח טובה בר שאן

21/05/2007 | 20:58 | מאת: רן

האים למי שסובל מיתר פעילות בבלוטת תריס מותר לאכול שום כל יום שתי שינים של שום האים זה לא מזיק לפעילות הבלוטה ולחילוף החומרים בגוף

23/05/2007 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום מצויין לאכל שתי שיני שום ליום .להפך יכול לעזור מאוד להיפרתירואידיזים. אחת הטענות שיתר פעילות נובעת גם מתהליך אוטואימוני. השום מעולה נגד מחלות דלקתיות וומפעילות יתר של המע' האימונית. בנוסף יש לשום תכונות רבות אחרות וטובות. לכן תמשיך באכילת שום . בברכת חג שבועות שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

20/05/2007 | 21:22 | מאת: דני

האים אפונה מכילה סוכר וגלוקוז והאים בריא לאכול אפונה בכמויות

21/05/2007 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, אפונה מכילה סוכר מורכב - פחמימות (לא גלוקוז). אפונה יבשה מכילה כמות גדולה יותר מאשר אפונה ירוקה - טריה. בריא לאכול אפונה, אבל לא "בכמויות". אני לא מכיר שום מזון שכדאי לאכול ממנו "בכמויות" בהצלחה צביקה

03/08/2012 | 13:25 | מאת: מרים

אני אוכלת אפונה כל יום - עם עוף בצהרים - אני אוהבת מאד. האם זה יכול להזיק לי?

18/05/2007 | 22:03 | מאת: מאיה

שלום רב, רציתי לדעת אילו מזונות יכולים לתרום להעלת רמת הברזל? לפני שנה ערך הברזל שלי היה 96, וכעת ירד ל 58. תודה, מאיה

19/05/2007 | 06:34 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום במזונות האילה יש ברזל הברזל מצוי במזונות: בבשרים מסוגים שונים, (שאת אכילתם אני לא ממליצה ) מעט בחלב ומוצריו אם מקפידים על תזונה צמחונית העשירה בברזל ממקורות שונים, בתוספת ויטמין C אין סיבה להגיע מחסור בברזל ובצומח בירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), בקטניות (שעועיות יבשות, אפונה, פול, חומוס, בעדשים), במוצרי סויה למיניהם (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), באגוזים, בזרעים, בטחינה, בברוקולי, באבטיח, באבוקדו, בפירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), בקינואה, במולסה, בבורגול ובשמרי בירה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

19/05/2007 | 20:12 | מאת: קמי

בתי שוקלת 60 קלו והיא בת 9 וחצי עזרו לי לעזור לילדה שלי לרדדת אני מחפשת פתרון

21/05/2007 | 16:19 | מאת: טובה בר-שאן

קמי שלום מאוד קשה לטפל בחלדה שלך דרך הפורום . הפיתרון הראשון הורדה של כמות הממתקים והג'אנק ומתן תזונה בריאה כמו הרבה ירקות, פירות דגנים מלאים וקטניות . הורדה של מיצים ממותקים ולהרגיל את הילדה לשתית מיים. הדרך הנוספת היא פעילות ספורטיבית . לדעתי חשוב שתלכי לתזונאית שתבנה איתך תפריט המתאים לבתך. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

18/05/2007 | 18:28 | מאת: מ

שלום. אני בת 20, ויש לי בעיה שמאוד מאוד מטרידה אותי. עשיתי דיאטה לפני שהתגייסתי, הורדתי 12 וחצי קילו ושמרתי על זה. כשהתגייסתי העלתי כמעט את הכל. הצלחתי להוריד 7 קילו שוב, העלתי שוב, עכשיו אני בתהליכים להוריד אותם שוב ואני מרגישה כבר ממש מתוסכלת והרבה יותר קשה לי להרזות עכשיו, כי זה כאילו לא עובד יותר (אני אוכלת מה שהייתי אוכלת בדיאטות הקודמות), ואני לא מצליחה להרזות. בנוסף, זה ידוע שבצבא משמינים וזה עוד יותר מתסכל! ניסיתי לשלב ספורט אבל זה לא עזר בלהוריד משקל ונכון לעשות מבחינת תפקידי בצבא, אין לי זמן לביצוע ספורט. שמעתי שיש תרופות שמסייעות בהרזייה ואני ממש שוקלת לקחת אותם. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על כדורים מסויימים, לספר לי בדיוק איך הם עובדים וגם לכתוב לי מה ההשלכות או התופעות לוואי שלהם אם יש. תודה רבה רבה רבה

19/05/2007 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

מ' שלום אני מאוד מבינה את התסכול שלך . ואכן ידוע שברוב הדיאטות מעלים חזרה את המשקל (במיוחד בדיאטות רצח). המסקנה לאכל נכון. להפוך את צורת האכילה לאורח חיים . אני מיעצת לך מאוד הללכת לתזונאית שתבנה אתך תפריט המתאים לך. ההרזיה תהיה בצורה הדרגתית ואת תשמרי על משקלך לאורך זמן. אני מתנגדת מאוד לכדורים להרזיה שחלקם גורמים לשלשולים ולתחושה לא טובה .לכן גם לא אמליץ לך עליהם בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

19/05/2007 | 15:06 | מאת: אלקי

עוד חומר מעניין ומועיל בנושא ניתן למצוא באתר טבעלייף http://www.tevalife.com

18/05/2007 | 10:08 | מאת: שמחה

אני בת 52 מטר 62 שוקלת 63.5 מחזור חודש כן חודש לא. מה שמעניין אותי זה שלמרות אכילה מועטה הקולגוז שלי יצא 97 וכולסטרול 116. [אני לא אוכלת מתוקים] איך ניתן לאזן את זה ע"י מזונות שונים?

18/05/2007 | 10:48 | מאת: טובה בר-שאן

שמחה שלום . מה שחשוב זה לא הכמות אלא סוג המאכלים שאת אוכלת . מאכלים מן החי, ומאכלים המעלים מהר את רמת הסוכר בדם (מאכלים בעלי אינדקס גליקמי גבוה) הם גורמים לרמה גבוהה של גלוקוז וכולסטרול. לגבי הגלוקוז את נמצאת בערך הנורמלי . וכן גם לגבי הLDL שלך. לכן חשוב לאכל יותר מוצרים מהצומח הרבה סיבים ומזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך לגבי טבלת מזונות להלן אתר אינטרנט http://naturemed.co.il/hc2/glindex.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

19/05/2007 | 15:46 | מאת: שמחה

תודה רבה על עזרתך! אני ממש מודה לך..

17/05/2007 | 17:49 | מאת: mr.j

רציתי לששאול, בבקשה: אני מעוניין בדיאטנית טבעונית באיזור מישור החוף (בין חיפה לת``א) שמתעסקת בכמה שיותר מזון טבעי וחי? (כלומר, דומה לגישתו של יצחק בן-אורי, לדוגמא) משהו יודע/מכיר ויכול לשלוח לי מידע? [email protected] תודה!!!

18/05/2007 | 09:06 | מאת: אני

היי, ידועה לי מישהי שעוסקת ביעוף דיאטני "טבעי". שמה עירית אלמוג, מאיזור כפר סבא. מקצועית ונחמדה.

19/05/2007 | 07:51 | מאת: חווה

שני מנהלי הפורום הזה - צביקה קורן וטובה בר שאן נותנים יעוץ בתזונה טבעית ובתזונה טבעונית. לא צריך לחפש רחוק... ועל זה נאמר: "אין נביא בעירו"..

16/05/2007 | 18:38 | מאת: ג'וליאנה

שלום, היום בשעות הבוקר רצתי מאט לאחר שלא אכלתי כלום מהשעה בה התעוררתי.(הרגל) רצתי ממש דקה אחת עם הכלבה ... לונטרינר.. לאחר כחצי שעה בערך חשתי סחרחורת בחילה פתאומית ולא הצלחתי לפקס את המבט.. מעין טשטוש כזה בעיניים. יצאתי מיד החוצה ושאפתי אוויר צח אשר עזר מאוד אך כל פעם שחזרתי לחדר שוב חזרה ההרגשה.. אני צמחונית כבר כשנה וחצי ויודעת כי התזונה שלי בשלושת הימים האחרונים לא הייתה כמות רגילה של אוכל למשך יום שלם. אך איני מרגישה תחושת רעב.. האם יש קשר בין התזונה להרגשה שתקפה אותי היום ואם יש מישהו איתו אוכל להתייעץ לתזונה צמחונית נכונה ? המון תודה .

17/05/2007 | 08:08 | מאת: טובה בר-שאן

ג'וליאנה שלום לפי דברייך ברור לי שאת חשה את גופך ומבינה שתחושותייך נובעות מתזונה חסרה ולא מסודרת. א. חשוב מאוד לאכל בבוקר אפילו מעט אם קשה לך. ב. לאכל את כל המרכיבים שהגוף צריך (חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, סיבים וכ"ו. ג. כל תזונאי יכול לתת לך יעוץ בנושא של תזונה נכונה המתאימה לך. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן

15/05/2007 | 09:42 | מאת: שולה

שלום רב, אני בת 22, בריאה בדרך כלל. מזה מספר חודשים אני סובלת מכאב ראש ברקות בצורת לחץ מתמיד- מהבוקר עד הלילה. האם יש איזושהיא תזונה מומלצת שתקל על כאבי הראש הכרוניים? תודה!

16/05/2007 | 11:57 | מאת: צביקה קורן

שולה שלום, מציע שתפני ראשית לאבחון רפואי של מקור הבעיה. אני מכיר מעל 10 סיבות אפשריות לכאבי ראש (מתח, עייפות, התייבשות, רעב, ירידת סוכר, פציעה או בעיה בחוליות הצוואר, עצירות, לחץ דם גבוה, עבודה מול מחשב ועוד). לאחר קבלת איבחון תפני ליעוץ נטורופתי שעשוי לכלול גם שינויים בתזונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, דיקור, שיאצו וכד'. בהצלחה צביקה

14/05/2007 | 21:45 | מאת: לאה

שלום, אני בשנות החמישים לחיי ובזמן האחרון אני חשה צרבות חריפות אחרי כמעט כל ארוחה. הרופא שלי הפנה אותי לבדיקות צליאק אבל אובחן שאני לא חולה. הורדתי לשבוע את הקמח על דעת עצמי לניסיון והרגשתי הרבה יותר טוב. איך אפשר להסביר את זה?

14/05/2007 | 22:48 | מאת: אוסנת

אולי את רגישה לגלוטן, אז באמת עצם הפחתת צריכת הקמח מקלה מאוד על ההרגשה הכללית. כדאי לך לבדוק את זה ובכל אופן לא להחליט על תפריט על דעת עצמך אלא לפנות ליעוץ מקצועי של דיאטנית. אני יודעת שהיום נותנים ביקור אצל דיאטנית במחירים מאוד נוחים דרך המושלם כך שכדאי לנצל את זה. צרפתי לך לינק. http://www.clalit.org.il/HE-IL/Women/

16/05/2007 | 12:06 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, צרבת ורוב בעיות מערכת העיכול נובעות מתזונה לקוייה. הכנסת תיקונים בתזונה ובעיקר הקפדה על צירופי מזון עשויים להועיל. כמובן שרצוי לשלול בעיה רפואית בקיבה ואת זה תעשי אצל הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

14/05/2007 | 19:41 | מאת: רועי

האם צריכה יומיומית של סודה לא ממותקת מזיקה?

14/05/2007 | 23:22 | מאת: נעמי

הגז המוכנס בלחץ למים, פחמן דו-חמצני, הוא הגז אותו אנו פולטים בנשיפה. זוהי פסולת נשימה שעלולה להפריע למיצי העיכול. כדאי לזכור שכל מה שאינו טבעי לגוף, אינו בריא.

15/05/2007 | 21:34 | מאת: אלי

נעמי ערב טוב, למה את מתכוונת ב"טבעי"? האם, למשל, חלב מפוסטר, גבינות וממרחי סויה, תה ירוק או שחור, יין אדום, ליקר, לחם, יוגורט, שימורי טונה, מרק עדשים, מרק עוף - הם טבעיים? האם תוספי תזונה המתיימרים להיות טבעיים, הנמכרים בבתי טבע, הם טבעיים, מבחינתך? אם הם מזיקים, לדעתך, האם תוכלי לתמוך את טענתך בתימוכין מדעיים ספציפיים - באילו כתבי עת ומתיי פורסמו ההוכחות? והאם יש הוכחות מדעיות לכך שסודה לשתייה מזיקה? ולבסוף, האם טענתך מבוססת על היותך בעלת מקצוע בתחום התזונה? מה מקצועך? אלי

16/05/2007 | 12:09 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, אני מתייחס לסודה כ"פשרה" אפשרית. עוד ברשימה: בירה שחורה, סיידר ומיצים "טבעיים" הנשמרים במקררים ברשתות השיווק. המשקאות המומלצים באמת הם: מים, תה צמחים ומיץ ירקות או פירות (סחוט טרי!). בהצלחה צביקה

14/05/2007 | 18:51 | מאת: ליאור

שלום רב, האם יומרת בתי טבע לפיה תוספי הוויטמינים שהם מוכרים הינם טבעיים - היא אמיתית, או שטיפת מוח? דהיינו, בהנחה שהתוספים מיוצרים במעבדה, וממילא עוברים סינתוז, ואינם מיוצרים בג'ונגל או בבית באופן טבעי, האם הם שונים מהותית מתוספים "סינטתיים"? אודה על הבהרתך. ליאור

16/05/2007 | 15:53 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אכן, הנושא בעייתי ושנוי במחלוקת. לא הייתי במעבדות של היצרנים השונים ולא בדקתי את תהליך הייצור של התוספים, אבל היצרנים של התוספים "הטבעיים" טוענים שהם מיוצרים מרכיבים טבעיים בלבד. לעומת זאת ישנם תוספים שמיוצרים מחומרים כימיים ובכך מאפשרים ליצרן לתת "מינון מדוייק" של החומר. אליהו קריא, מראשוני הטבעונים בארץ כתב בספרו "ויטמינים תריס בפני מחלות" - "בגלולה ויטמין אל תאמין"... חשוב מאד לקבל את כל רכיבי התזונה מהמזון ולהפחית למינימום את השימוש בתוספים טבעיים או מלאכותיים. לפעמים אין ברירה וצריך תגבור. אני ממליץ לקחת תוספים רק בייעוץ אישי ולאחר שהכנסנו תיקונים בתזונה. בהצלחה צביקה

20/05/2007 | 09:57 | מאת: ליאור

צביקה שלום רב, OK, אני מבין שעדיף לקבל הוויטמינים מהמזון, ואם זה לא מספיק, יש להשתמש בתוספים רק בייעוץ. אבל, אם מתברר שיש צורך בנטילת תוסף כזה או אחר, האם עקרונית עדיפים תוספים טבעיים או סינטתיים? נקודה זו בתשובתך לא הבינותי, לצערי, ואודה על הבהרתך אותה. א.

13/05/2007 | 22:30 | מאת: נער בן 14

טוב קראתי בפורום אחר שטונה בשמן זה מאכל שאם אוכלים אותו יותר מדי משמינים אז הנה תראו מה הם רשמו : דבר ראשון- טונה בשמן זה טונה בשמן סויה (הרוב יש מיוחד כזה בשמן קנולה שהוא טוב) שהוא מאוד לא בריא כי הוא מכיל (זה תקף לכל דבר שיש בו סויה) דימוי להורמון שנקרא אסטרוגן זה הורמן נשי ושהוא מצטבר בדם יש סימנים נשיים: ירידה במסת שריר עלייה באחוזי שומן שומן באיזור המותניים והחזה (כמו אצל נשים) האם זה נכון?!?!?!?

14/05/2007 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

לנער שלום, המידע שלקיבלת אינו נכון. עם זאת אכילת יתר של מזונות שומניים ועתירי אנרגיה עלולה לגרום להשמנה. בהצלחה צביקה

התיחסות לאוכל כמשמין או לא צריך להתיחס לכמות הקלוריות ל-100גרם משקל מסונן בקופסא שעומד על כ- 250 קלוריות ההשואתיות הנה מה אנחנו מקבלים בתמורה לכמות הקלוריות הנ"ל ומסתבר שהרבה רצוי לקרוא את טבלת הרכיבים שמציינת את כמות חלבונים ,היות הטונה כמקור טוב לאומגה 3 שחיוני מאוד עבור גופינו . הטונה ככלל הנה מקור בריא וטוב ומומלצת לצריכה ,אך למדקדקים יוכלו לצרוך טונה במים שבה יש כמחצית מכמות הקלוריות אך הטעם בהתאם