פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

22/06/2007 | 09:20 | מאת: אבי

שלום רב, נוירולוג המליץ לאבא שלי שהוא בן 83, לשתות כל יום תוסף מזון אג'ל EXO, כדי למנוע דמנציה ולשפר מצב מוחי. מישהו יודע לומר אם תוסף המזון הזה אכן שווה משהו ו/או עלול לגרום לנזק כלשהו לאדם בגיל הזה שיש לו סוכרת ואחרי התקף לב ? תודה

22/06/2007 | 18:26 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אחד הגורמים לדמנציה הוא תהליכי חימצון יתר הנעשים על ידי רדיקלים חופשיים שנמצאים במוח.לפי מה שקראתי (לא השתמשתי עם פציינטים שלי בתוסף ספציפי זה )שהמוצר מכיל אנטיאוקסידנטים רבים שמקורם מפירות .חומרים אילה מנטרלים את הרדיקלים החופשיים וכך מונעים את הנזק שהם עושים. לכן לדעתי תוסף מזון לא יגרום נזק לאבא שלך. להפך במיוחד עם הוא חולה בסוכרת ואחר התקף לב. שגם הן מחלות שקשורות לתהליכי חימצון יתר. בנוסף לתוספי המזון חשוב מאוד לתת לאביך תזונה העשירה בפירות, ירקות, אגוזים, דגי ים צפוני וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2007 | 16:14 | מאת: תמר

כמה קלוריות יש בכף פשתן טחון ? (ב-100 גרם יש 400 קלוריות)

24/06/2007 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום אם ב100 גרם יש 400 קלוריות בכף פשתן יש 20 גרם בערך כלומרערך קלורי הנמוך פי 5, כלומר 80 קלוריות בברכה ובהצלחה טובה ברר- שאן

19/06/2007 | 23:39 | מאת: יוני

שלום לך צביקה...אני שותה כדורים ל-גלוטמין 500 מ"ג של סולגר כמוסה ביום כדי לשפר את הזכרון יכולת קוגניטיבת וערנות...אבל אני קצת מבולבל כי אני יודע שיש ל-גלוטמין באבקה שכל כפית מכילה 5 מ"ג ל-גלוטמין... פי 10 יותר כמות מה כמוסה..יש טעם שאמשיך לקחת את הכמוסות של סולגר או לעבור לאבקה? האם מינון של 500 מ"ג כדור פעם ביום יכול באמת להשפיע? תודה רבה

20/06/2007 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום כפית אבקה לפי מה שאתה אומר מכילה 5 מ"ג לעומת קפסולה המכילה 500 מ"ג זה פי 10 נמוך לא גבוה כפי שאתה טוען. חומצה אמינית גלוטמין עוברת בקלות את מחסום דם מוח והופכת לחומצה גלוטמית הדרושה לפעילות תקינה של המוח. השאלה אם לא כדאי קודם להתבסס על תזונה תקינה המכילה את כל המרכיבים שהגוף צריך לתפקוד תקין בכלל ולתפקוד מוחי בפרט. בברכה ובהצלחה טובה ברר- שאן

19/06/2007 | 22:33 | מאת: ירון

שלום, בבדיקה עי סורק ביופוטוני נמצא רמה נמוכה של אנטי אוקסטנדטים (SCS). האם מוכר הסורק ואמינותו? האם מוכר המוצר LIFEPAK ויעילותו יחסית למוצרים אחרים גם יחסית למחיר?

20/06/2007 | 07:48 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום הבדיקה של הסורק הביופוטוני מתבססת על מדידת רמת הקרטנואידים בעור = רמת נוגדי החמצון בעור שמשקף את הרמה בשאר הגוף. אך בגופנו יש אנטיאוקסידנטים נוספים לכן נראה לי שבדיקה זו אינה מדוייקת במאה אחוז. אינני מכירה את המוצר LIFEPAK ואת מחירו אולם לפי מה שקראתי היא מכילה טווח רחב של אנטי אוקסידנטים הקיימים גם במוצרים אחרים בשוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/06/2007 | 16:56 | מאת: dan

שלום בן 60 טבעוני 10 שנים. בבדיקות הדם הערכים של :igg iga igm wbc יורדים במשך השנים בכל פעם קצת. יש פתרונות או זה הגיל ואין מה לעשות ? igg iga igm 38 135 517 הבדיקה היום 49 155 601 התוצאות לפני 5 שנים ה wbc לפני 3 שנים היה 2 אמרו את טבעוני לא אוכל מספיק חלבונים לכן זה נמוך בשנתיים האחרות התחלתי לאכול אגוזים טופו קטניות וכו בקביעות, וחד פעמי 6 ביצים בחודשיים האחרונים .. והתוצאה 3.5 .פה היה שיפור ושם לא? יש פתרונות? עצות ? גם הכולסטרול נשאר מלפני 3 שנים בטוטל 211 . אבל הטוב, עדיין בנורמל, אך יורד ויורד היום רק 67.והרע כבר 130 . פה יש עצות לשיפור? שאלה אחרונה איך לטבעוני יש כולסטרול לא מאה אחוז טוב? תודה לתשובות המנומקות .

24/06/2007 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

dan שלום igg igm igaהם נוגדנים בגוף. כמותם בגוף משתנה בהתאם לחשיפת הגוף לגורם המחלה. למשל igm עולה כאשר המחלה קיימת עכשיו בעוד igg עולה כאשר יש זיכרון חיסוני בחשיפה שניה לאותו גורם מחלה . לכן כשהערכים ירדו זה עדיין לא אומר כלום . לגבי שמירה על רמות כולסטרול קשה לי לומר לך כיוון שצריכים לבדוק את התזונה שלך למרות שאתה טבעוני (בביצים יש כולסטרול) . ישנם גורמים רבים המשפיעים על אי יכולת הכבד לווסת את רמת כולסטרול: תורשה, מחלה, חוסר פעילות גופנית, ותזונה לא נכונה. בברכה טובה בר- שאן

19/06/2007 | 16:54 | מאת: ענת

מה זה סירופ גלוקוזה? מה ההבדל בינו לבין סוכר ומה השפעותיו על הגוף? תודה

20/06/2007 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום סירופ גלוקוז הוא סירופ המכיל סוכר ענבים -חד סוכר(במע' העיכול אין פירוק שלו). המשמעות שהוא מעלה מאוד את ריכוז הסוכר בדם מייד לאחר אכילתו (אינדקס גליקמי גבוה). סוכר שאנחנו אוכלים הוא דו סוכר- סוכרוז, בגוף הוא מתפרק לחד סוכר. (גם הוא בעל אינדקס גליקמי גבוה). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/06/2007 | 17:45 | מאת: ענת

אז זה אומר הוא יותר גרוע מסוכר לבן?

19/06/2007 | 14:28 | מאת: עדי

שלום מה המשמעות של אחוזי השומן במוצרי חלב? האם מדובר אך ורק בשומן - קלוריות, ואז יש יתרון לאכילת מוצרים דלי שומן (למשל גבינה 0.5%), או שמא לשומן יש חשיבות בספיגת הסידן בגוף או עוד יתרונות שאני לא מודעת אליהם, ואז עדיף לאכול מוצרין שבכל זאת יש בהם מידה מסוייימת של שומן? (למשל גבינה 5%)

20/06/2007 | 07:11 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, בשומן של החלב יש ויטמין D החיוני לספיגת הסידן המצוי במוצרי החלב. לכן לא מומלץ 0% שומן. בהצלחה צביקה

18/06/2007 | 21:48 | מאת: TAL

שלום רב, בשל דלקות גרון חוזרות ונשנות וחשש למחסור באבץ, אשמח לדעת על מגוון מזונות העשירים באבץ. בברכה טל

20/06/2007 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, מזונות עשירים באבץ: (נתון ל- 100 גרם מזון) נבט חיטה – 14.3 מ"ג סובין חיטה – 9.8 מ"ג בשר בקר – 5.8 מ"ג כבד בקר – 5.1 מ"ג שקדים קלויים – 4.8 מ"ג ברנפלקס – 4.4 מ"ג בשר עגל / הודו – 4.1 מ"ג פולי סויה קלויים – 3.5 מ"ג בוטנים – 3.2 מ"ג ביצה – 2.9 מ"ג קוואקר – 1.7 מ"ג עדשים מבושלים – 1 מ"ג שעועית אדומה – 0.8 מ"ג מידע נוסף תמצא באתר האינטרנט של שירות המזון הבריטי: www.foodstandards.gov.uk בהצלחה צביקה

13/04/2011 | 12:26 | מאת: בן

בהמשך לנתונים שנתת על המאכלים בלחם יש גם אבץ? הוא לא נהרס באפייה? כמה יש בלחם? כי אני לא יודע מכמה חיטה משתמשים עם אפשר גם בלחם לבן, מלא וקל

18/06/2007 | 12:17 | מאת: מוריה

שלום, רציתי לשאול אם ידועות רגישויות או סיכונים לטווח רחוק בשימוש בחמרים משמרים ובפרט ב E211 ו E202 (המצויים רבות במשקאות קלים וסלטים מוכנים) האם אני יכולה לסמוך על המינונים שניתנים באישור משרד הבריאות? תודה

18/06/2007 | 12:55 | מאת: צביקה קורן

מוריה שלום, בנושא צבעי המאכל, חומרים משמרים וחומרים כימיים אחרים אני מציע לא לסמוך על משרד הבריאות ועל החברות המסחריות המשווקות את המוצרים הצבועים. אם בריאותך ובריאות משפחתך יקרה לך, כדאי מאד להימנע ממשקאות "קלים" ומוגזים העשירים בסוכר לבן, סוכר תירס מרוכז, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים ועוד. E211 מופיע ברשימות שלי כמסרטן. E202 מסומן כ"בטוח". מציע לך לקנות את ספרו המצויין של דר' חיים סדובסקי: "לסלק את הקוץ" הדן בפירוט בנושא זה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מידע נוסף על חומרים מזיקים בתזונתנו בהצלחה צביקה

27/11/2007 | 18:01 | מאת: דפוק

דאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאפוק

02/01/2008 | 18:06 | מאת: פאר

צבי שלום לפני כחצי שנה הצטרפתי לחברת אג'ל כמפיץ תוספי מזון בריאותיים תמורת סכום ניכבד. להפתעתי נודע לי במקרה שבתוספי המזון יש את החומר המשמר E211 פניתי לחברה ואמרתי להם שהחומר הזה מסוכן לבריאות ולא יתכן להפיץ את התוספים הללו שאמורים לשפר את הבריאות. להגנתם הם טענו שהמוצרים הללו מאושרים ע"י משרד הבריאות מכיוון שהמינון של ה E211 נמוך. שאלתי אליך היא האם יש אפקט מצטבר לצריכה שוטפת של המוצרים הלו, האם ישנם הוכחות מדעיות לסכנה בשימוש ב E211 שהיו קבילות בבית משפט. בכבוד רב פאר

09/05/2008 | 20:49 | מאת: XXX

האם כל ה-E משהוא במיצים זה נפט? לדוגמא E-202

08/07/2008 | 14:54 | מאת: א.ש

רציתי לשואל אם החומר המשמר E211 כשנמצא במשקה תפוזים טבעי האם הוא הופך לחומר מסרטן?

22/04/2009 | 08:29 | מאת: נועם אהרוני

כך אסתרוגן

מבחינת תזונה מה מומלץ לבעלי להשתמש בצמחי מרפא,מזונות מבריאים כנגד צרבת,גיהוקים,גזים,ומחשבות כפיתיות.לגבי מחשבות כפייתיות אינו נוטל תרופות וכימיות ומשלב טיפול קוגנטיבי וכדורים הומפאטיים.הבעייה שבזמן האחרון הוא מדוווח על תחושת אי נוחות כתוצאה מגיהוקים\צרבות פעם פעמיים בשבוע ורוק סמיך ולא נעים בפה. בעבר לא סבל מהתופעה הזו,מה מומלץ לעשות כדי לטפל בבעיה?? האם יש קשר לכך שבעלי כרגע נמצא בתחושת אי וודאות בעבודה שיש סיכוי שיפטרו אותו? מה מומלץ לטיפול נגד חרדות ומחשבות כפייתיות? מבחינת תזונה בעלי נוטה לפעמים לאכול עוגות,שוקולד,גלידות,ואוכל מטוגן האם יש קשר לכך? אשמח לקבל סיוע בדחיפות!!!

שלום רב, קצת מפתיע אותי שאת מצפה לקבל פתרון לבעיות מורכבות במסגרת הפורום. כמובן שתזונה לא נכונה, צירופי מזון לא נכונים ואי הקפדה על כללים בסיסיים יכולה לגרום לגיהוקים, שיהוקים, גזים ואי נוחות בכל מערכת העיכול. יכולות להיות לכך גם סיבות נפשיות. אני מציע שתפני קודם כל לרופא המשפחה או לרופא מומחה אחר כדי לשלול מחלה או בעיה פיזיולוגית / נפשית ואחר כך ואפילו במקביל לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. בהצלחה צביקה

17/06/2007 | 18:38 | מאת: אריאלה

1. מהיא משמעות תוצאות הבדיקה ? 2. כיצד ניתן להעלות מיידית, דרסטית, את רמות הברזל ? ערך בפועל נורמה Na 146-136 134 Protein total B 6.6-8.3 8.5 Fe iron 60-180 34 Esr 0-20 40 Rbc 3.8-5.3 3.75 Hemoglobin 11.7-16 10.9 Hematocrit 35-47 33.3 Img g 700-1600 2230

18/06/2007 | 12:47 | מאת: צביקה קורן

אריאלה שלום, לגבי פיענוח הבדיקות, כדאי שתפני לרופא המשפחה או לפורום רפואי כלשהו. העלאת רמת הברזל אפשרית על ידי ביצוע תיקונים בתזונה ולקיחת תוספי מזון. מציע שתפני ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באיזור מגורייך. בהצלחה צביקה

17/06/2007 | 18:30 | מאת: דני

שלום צביקה, אבי בן 61 סובל מסרטן הערמונית והחליט ללכת על צום מים ארוך, ב"ה יש לו נסיון וידע והוא צם כבר בעבר תקופות של 10 - 11 יום על מים. הפעם הוא רוצה לעשות צום מלא, 42 יום. בינתיים בדיקות הדם הראו על שינוי דרסתי לטובה מבחינת סרטן הערמונית.( הPSA ירד לנורמה כמעט) היום הוא אוחז ביום ה21 ומרגיש ב"ה מצויין הוא נמצא בקשר טלפוני עם רופא רציתי לשאול אם יש סיכונים שעליהם יכול להיות שהוא לא לא יודע, ואם כן איך אפשר לזהותם בתודה דני

18/06/2007 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, אני שמח לשמוע על התוצאות הטובות בעקבות הצום. עם זאת, צום שנמשך מעל שבוע מחייב השגחה רפואית או של מומחה לנושא. חייבים לעשות בדיקות דם אחת לשבוע - כלליות ולא רק PSA כדי לבדוק שאין מאזן אלקטרוליטים שללי (בעיה במלחים בדם). תוכל לקרוא על צום רפואי בהרחבה באתר שלי. תופעות המחייבות הפסקת הצום: דופק לא סדיר (מהיר , איטי, חזק וכד'). חולשה גדולה עצירת שתן. חשוב שיהיה בקשר עם רופא הבקי בנושא. רפואה שלמה ובהצלחה צביקה

19/06/2007 | 15:01 | מאת: אני

זה בטוח בריא? לא יורדים מזה במשקל? יש לי תת משקל מסויים ואפילו אסור היה לי לצום ביום כיפור אז איך זה בריא לצום לתקופה כל כך ארוכה?

16/06/2007 | 19:40 | מאת: יובל

ראיתי מחשבון תזונה חדש היום http://www.nutritionscalc.com/hebrew.php

16/06/2007 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

מגיעות הרבה שאלות בנושא

26/06/2007 | 15:46 | מאת: יובל

למעשה, הגרסה האנגלית שלו הרבה יותר טובה. יש בה אפילו נתונים לגבי נקודות של שומרי משקל. שווה בדיקה.

15/06/2007 | 16:30 | מאת: סימון

נתוני הכולסטרול שלי: כולסטרול 225 טריגליצרידים 123 כול.hdl 41 כול,ldl 160 מה ניתן לעשות להעלאת הכולסטרול הטוב?

15/06/2007 | 17:32 | מאת: טובה בר-שאן

סימון שלום על מנת להעלות את הכולסטרול הטוב ולהוריד את הכולסטרול ה"רע" יש: 1. לאכל הרבה סיבים המצויים בהרבה ירקות, בקטניות, בדגנים מלאים בלבד. 2. להוריד שומנים מהחי 3. לאכל יותר חומצות שומן מהצומח. (טחינה מלאה, אבוקדו, שקדים, אגוזים) 4. לאכל מעט דג ים צפוני. ולעשות ספורט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/06/2007 | 09:45 | מאת: אליעזר

טובה שלום, אני עושה בדיוק ובאופן עקבי את כל הדברים שכתבת, ובכל זאת הכולסטרול הטוב שלי מתעקש שלא לעלות - הוא עומד סביב 40. מה את ממליצה לעשות בנסיבות אלה? אליעזר

15/06/2007 | 16:29 | מאת: דודי

שלום! לאחרונה התחלתי לצרוך קפסולות ג'ל של אומגה 3. על האריזה כתוב לצרוך עם הארוחה. קודם כל, מדובר בחומצות שומן. ממה שאני יודע, יש למשל וימטינים שמסיסים בשומן שזקוקים לצריכה יחד עם שומן, אולם, מדוע במקרה של שומן (אומגה 3), יש צורך בצריכה עם הארוחה? מעבר לזה, צריכה עם הארוחה היא תמיד באמצע הארוחה, או שזה בסדר לצרוך מייד לאחר הארוחה (ולא באמצע)? תודה, דודי

15/06/2007 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

דודי שלום זה בסדר גמור לקחת את האומגה 3 מייד לאחר האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2007 | 04:17 | מאת: דודי - השאלה הראשונה

תודה על התושבה. האמת היא שעניין אותי במיוחד הקטע שקיים תזמון שבו ספיגה של שומן טובה יותר (השאלה הראשונה). אם יש לכם השערה כלשהי לתשובה, אשמח אם תגיבו בנושא.

שלום רב, היות שבני הוא צרכן גדול של פחמימות ברצוני לדעת האם בקמח כוסמין ובאורז יש גלוטן. תודה על התשובה (המהירה, מה טוב) בברכה טל

15/06/2007 | 17:34 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אורז אין גלוטן . אך בקמח כוסמין יש גלוטן. חשוב לציין שגלוטן הוא חלבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

14/06/2007 | 15:30 | מאת: ננה

מזה זרחן? מי שיהיה מוכן לגלות אני אשמח נורא!!!!!!!!!!!!! תודה!!!!!

14/06/2007 | 18:45 | מאת: צביקה קורן

ננה שלום, זרחן הוא מינרל שנמצא במזונות שונים וגם בגופינו. בכמות גדולה ולא מאוזנת הוא עלול לגרום לבריחת סידן ולבעיות בריאות אחרות חיפוש ב"גוגל" על המילה "זרחן" יביא לך הרבה יותר מידע. בהצלחה צביקה

14/06/2007 | 13:33 | מאת: סתיו

שלום לכם! רציתי לשאול כמה שאלות שדחופות לי: 1.כמה קלוריות יש בבורקס תפוח אדמה גדול אחד? כמה קלוריות יש בכף של ריבת חלב? וכמה בכף של ממרח שוקולד לבן? כמה קלוריות יש בפיצה ללא זיתים משולש אחד? כמה קלוריות בפנקייק עם קצפת ומייפל ? כמה קלוריות בחצי כוס קצפת ? כמה קלוריות יש בחצי מנה פלאפל עם קצת צ'יפס שני כדורי פלאפל סלט וחומוס? כמה קלוריות בזיווה? 2.אם אני מחליטה על יום אחד בשבוע (לשם שינוי,יום שבת) שבו אני אוכלת מה שבא לי ממש הכל! וביום יחיד זה אני שותה אחרי הארוחות תה תיבטי ...(רק ביום זה!) האם אני אשמין??? בבקשה עינו לי זה ממש חשוב לי.... (סליחה על המגילה) תודה מראש, סתיו.

14/06/2007 | 18:47 | מאת: צביקה קורן

סתיו שלום, אני לא מחשבון קלוריות... מצורף קישור לתר בו תוכלי למצוא מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים ובכלל זה כמות הקלוריות: http://naturemed.co.il/index.html אני ממליץ לך להימנע משתיית "תה טיבטי" - הוא מסוכן לבריאות. אני לא ממליץ לך לאכול "הכול" פעם בשבוע - את משבשת את חילוף החומרים ואת תהליך איזון המשקל. אפשר לאכול עוגה או גלידה או פיצה, או שוקולד שערכם לא יותר מ 700 קלוריות. בהצלחה צביקה

13/06/2007 | 21:10 | מאת: מיה

אני כל יום לוקחת כדור סידן (+ויטמיןD). לפעמים אין לי זמן לאכול אז אני לוקחת את הכדור עם אגוז מלך בשביל השומן. זה בסדר? האגוז עוזר בכלל לספיגת הסידן?

14/06/2007 | 18:42 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אנא ראי תשוה שנתתי קודם למירב (כמה שורות למטה). בשקדים ובאגוזים יש סידן שנספג טוב בגוף ולכן מומלץ לאכול אותם. בהצלחה צביקה

צביקה שלום רב!!! אחרי צום מיצים בן שבוע ימים, במסגרת רפואית-מוכרת , וחודשיים לאחר מעבר לתזונה טבעית (ללא חלב וביצים, וללא שום מוצר מן החי), ערכתי בדיקות דם שהראו ירידה אל מתחת לנורמה של תאי הדם האדומים וכן של ההמוגלובין, דבר שמסביר כנראה את העייפות והחולשה הרבות ואת "גוף העופרת" שאני חשה לאחרונה, כאבי ברכיים, קשיי שינה ועוד. מה שעוד יותר מדאיג אותי הוא ריבוי לא נורמלי של אאוזונופילים בדם (יותר מפי שניים)!!! אני יודעת שאאוזונופילים עלולים להצביע על תופעה אלרגית מה שאני בטוחה שאין לי כרגע או גם על טפילים מסויימים אך גם על דברים אחרים,לא עלינו. לאור הממצאים, ברצוני לבקש את חוות דעתך. האם ממצאים כאלה מופיעים בבדיקות דם לאחר צום ומעבר לתזונה טבעית? כאמור, במיוחד מדאיגה אותי תוצאת האאוזונופילים. אך גם לגבי תאי הדם האדומים אשמח אם תחווה דעתך. אני מאד מקפידה על תזונה עשירה בדגנים מלאים, קטניות, טחינה, אגוזים, זרעים ועוד. וחוץ מזה לוקחת באופן סדיר תוספים של B12 ומולטיוויטמין. על התייסותך אודה.

13/06/2007 | 17:52 | מאת: ענת

אני נוטלת באופן סדיר וקבוע גם פרוביוטיקה וכן אנזימים לעיכול. האם ייתכן שה"אשם" בריבוי האאוזינופילים הוא תגובה למוצרים הנ"ל? שוב תודה מראש.

לפי הגישה הטבעית, הם לא רק מיותרים, הם עלולים להזיק, בהיותם מוצרים שנרקחו במעבדה. המרפא יצחק בן-אורי אומר בספרו שהטבע התכוון שהאדם יקבל את כל אבות המזון, להם הוא זקוק, דרך המזון בלבד, ולא בנפרד, בצורת כדורים (או כל צורה אחרת).

14/06/2007 | 18:40 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, זאת דוגמה מצויינת לשאלה שקשה לענות עליה בפורום עם כל כך מעט מידע עלייך. האם עברת בהדרגה או באופן מיידי? האם קיבלת הדרכה ממומחה לתזונה טבעית או מתזונאית קלינית? מה זה "מסגרת רפואית מוכרת"? האם רמות הברזל היו נורמליות לפני הצום? האם יש לך מחזור "כבד"? לסיכום, התופעות שציינת בהחלט ייתכנו לאחר צום ומעבר חד לתזונה טבעונית. אנ בעד מעבר הדרגתי... תוספי המזון שאת לוקחת בהחלט יכולים להועיל, אבל כדאי לקבל יעוץ אישי ממוחה לתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

13/06/2007 | 10:12 | מאת: מירב

קראתי מאמר שטען שאם ארוחה כוללת יוני סידן ושמן, יוני הסידן יקשרו לשמן ויוציאו אותו מהגוף. (כלומר גם הסידן יוצא) מאמר אחר טען שהשמן, ובייחוד אומגה 3, דווקא עוזר לסידן להיספג. אני לוקחת תוספי אומגה 3 וסידן, אבל המחקרים האלו בלבלו אותי. צריך לקחת אותם ביחד או לחוד? תודה!

14/06/2007 | 18:28 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, אני לא מכיר את שני המאמרים שהזכרת ואת גם לא הבאת קישור אליהם. ספיגת סידן תלוייה בהרבה גורמים ולא בגורם אחד. לא ידוע לי על בעיה בספיגת סידן בסיבה שומנית, אבל סביבה חומצית (לדוגמה: ויטמין C או לימון בסלט) וויטמין D מסייעים לספיגת סידן. חשוב להימנע ממזונות ש"זורקים סידן מהגוף, או מונעים ספיגתו. כתבתי על כך רבות בפורום הזה - תבצעי חיפוש. פרטים נוספים תוכלי לקבל במאמר על "בריחת סידן" בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

12/06/2007 | 08:41 | מאת: אורית

האם התזונאית בקופ"ח (כללית) יכולה לתת לי ייעוץ בנושא תזונה טבעית או שיש קליניקות המתמחות בנושא? ואם כן, האם אני צריכה ביטוח משודרג כדי לקבל תור לתזונאית או שהרגיל יספיק לי?

12/06/2007 | 09:57 | מאת: אסיף

אם יש לך ביטוח רגיל אני חושב שאת צריכה הפניה מרופא. מי שיש לו מושלם או מושלם פלטינום יכול לקבוע תור, כי הייעוץ נכלל בסל שלו. בכל מקרה אני חושב שכדאי לך לשקול לשדרג את הביטוח שלך כי הכיסוי של הרגיל לא מספיק לכלום. אם יש לך יכולת כלכלית, אני ממליץ לך לשדרג לפלטינום כי הוא לא יקר והוא נותן ממש המון כיסויים בתחום של סרטן, השתלות....

12/06/2007 | 11:05 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אני לא ממליץ לפנות לתזונאית קלינית לקבלת יעוץ בתזונה טבעית. בכל קופת חולים יש מחלקה "אלטרנטיבית" שמפנה לנטורופטים - זה מכוסה על ידי הביטוחים המשלימים באופן חלקי.. אפשר גם לפנות באופן פרטי. לחלק מהמטפלים יש קשר עם חברות ביטוח. בהצלחה צביקה.

11/06/2007 | 18:54 | מאת: dado

אני נוטל לקטופרין כל יום, מה המשמעות של לקטופרין כחומר פרוביוטי והאם מומלץ לכל אחד?

12/06/2007 | 11:00 | מאת: צביקה קורן

דדו שלום, מדובר בתוסף תזונה - חלבון הקיים באופן טבעי בחלב אם. לדברי המשווקים הוא מועיל למע' החיסון,לתיפקוד מע' העיכול,למע' נוגדי החימצון, לאוכלוסיית החיידקים המועילים ולתמיכה כוללת בגוף. אני לא מכיר את המוצר הזה, לא משתמש בו ואין לי המלצות בנושא. בהצלחה צביקה

10/06/2007 | 23:37 | מאת: סיגל

בבדיקת נשיפה נתגלה אצלי החיידק הליקובקטר פילורי התחלתי אנטיביוטיקה והפסקתי עקב דברים שהאנטיביוטיקה גרמה ומתכוונת לעבור לטיפול אלטרנטיבי, מעונינת לדעת אם יש מזונות שעדיף לא לאכול אותם.

11/06/2007 | 05:10 | מאת: טובה בר-שאן

סיגל שלום הליקובקטר פילורי גורם לכיב קיבה. חשוב מאוד לא לאכל מטוגן ,לא לשתות ולאכל קפאין .כן לשתות מיץ כרוב המרפא ועוזר לכיב קיבה מאוד הייתי ממליצה לך ללכת לתזונאית קלינית שתיתן לך תפריט מתאים. בנוסף הייתי ממליצה לך לקחת את החיידקים הטובים. שמחזקים מאוד את מע' החיסון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 16:17 | מאת: ארז

קראתי כי במחקר שנערך בארה"ב קיבלה קבוצת אנשים אנטיביוטיקה וגם מיץ חמוציות שבוע ,ושבועיים נוספים מיץ חמוציות 2 כוסות ביום. מיץ החמוציות פוגע במנגנון ההתחברות של החיידק לדופן המעיים אחוזי הצלחה בטיפול המשולב עלו מ82.5% ל95.2% בקבוצת הנשים .

10/06/2007 | 14:07 | מאת: לודה

מה עושים נגד כולסטרול גבוה?

11/06/2007 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

לודה שלום כנגד כולסטרול גבוה יש לעשות מס' דברים: 1. שינוי רציני בתזונה: פחות מאכלים מהחי, אכילה של הרבה ירקות ופירות, אכילה של לחם מלא ודגנים מלאים על מנת לקבל הרבה סיבים המורידים את רמת הכולסטרול, ולהוריד את כמות הסוכר. 2. לעשות פעילות גופנית . 3. כדאי מאוד שתגשי תזונאית שתתאים לך את התפריט הנכון בשבילך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/06/2007 | 09:53 | מאת: אלדד

ומה אפשר לעשות כדי להעלות HDL נמוך(39-40)? אציין שאני מקבל סטטין, אשר כתוצאה ממנו (+ פעילות גופנית + משקל תקין) הכולסטרול הכללי והרע שלי תקינים (140-150 ו-80, בהתאמה). אבל הכולסטרול הטוב מתעקש להיות נמוך, כנ"ל.

10/06/2007 | 14:02 | מאת: אביבית

אני בעלת שחלות פוליציסטיות שמלווה עם שיעור ייתר בפנים וטסטורון גבוה עכשיו ידוע לי שיש התנגדות לאינסולין או שיש יותר אינסולין בגוף אם כך שאלתי מה מומלץ לאכול והאם אכילה של 3 פירות ביום יכולה להוות בעיה אני גם מתעמלת אז אני מרגישה שהגוף צריך יותר אוכל כל יום אירובי של שעה אני מתה מפחד להשמין ואני פשוט חייה ב"סרטים"מהבוקר ועד הלילה וכל הזמן חושבת על זה בבקשה עיזרו לי מה ניתן לאכול מבלי שאני אחשוש למשקל תודה רבה על התמיכה בת 26

11/06/2007 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

אביבית שלום במצב כמו שלך של שחלות פוליצסטיות כתוצאה מעמידות לאינסולין הדיאטה צריכה להיות בעלת אינדקס גליקמי נמוך כלומר להוריד את הסוכרים.במיוחד סוכרים המעלים מהר את הסוכר בדם .לעומת זאת לאכל הרבה ירקות, וחלבונים (עדיף מהצומח ודגים). בתזונה כזו לא רק שלא תשמיני גם תרזי . ותרגישי טוב במיוחד עם את גם מתעמלת. אני ממליצה לך בחום ללכת לתזונאית קלינית שתתאים לך תזונההמתאימה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2007 | 09:27 | מאת: יעל

כאשר מכינים עוגה, במה כדאי להמיר את הסוכר הלבן כדי לקבל מתכון בריא? תודה רבה

10/06/2007 | 13:04 | מאת: ימית

יעל שלום, סוכר הוא מרכיב חשוב בעוגה ולכן לעיתים אי אפשר לוותר עליו לגמרי אבל, אפשר לוותר על הסוכר הלבן. כיום ישנם בשוק "סוכרים" אחרים, שערכם הקלורי ואפילו יותר חשוב האינדקס הגליקמי שלהם נמוך יותר: http://www.marshal.co.il/product_info.php?id=336#list_anchor http://www.marshal.co.il/product_info.php?id=337#list_anchor כמו כן אפשר להשתמש בדבש להמתקה (למרות שהוא גם משנה טיפה את הטעם, אבל עשיר בכל טוב). בתאבון :)

11/06/2007 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום מבחינה קלורית הסוכר החום וסוכר דממרה מכילים ריכוז סוכר מאוד גבוה. אני משתדלת בעוגות להשתמש בפירות כמו תמרים או רכז תפוחים הממתיקים את העוגה ללא הוספה של קלוריות ריקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן (בספר התחדשות של פנינה בר סלע , כרך א+ב, יש מס' מתכונים ללא סוכר.

10/06/2007 | 08:22 | מאת: תומר

מה לעשות? אומרים לי תמיד, תוכל ותשמין. אני אוכל ואוכל, ואחרי זה כל יוצא בשרותים.. ואני נשאר ממש דק ורזה ובמיוחד עכשיו בקיץ זה לא נעים.. אני בן 13 וחצי תעזרו לי =[

11/06/2007 | 12:35 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש ותמצא כמה תשובות. בכל מקרה קח בחשבון שאתה צעיר וגופך מתפתח. בעוד כמה שנים אולי לא תהיה רזה מידי. בהצלחה צביקה

09/06/2007 | 19:24 | מאת: יפה

שלום. ברצוני לדעת אם שוקולד לבן מכיל קפאין. תודה

10/06/2007 | 09:05 | מאת:

10/06/2007 | 17:18 | מאת: יפה

שלום. חוץ מ"כן, ראי תשובה מתחתיך..." לא נכתב מאומה. התוכלו לחזור על הודעה מלאה? תודה. יפה

09/06/2007 | 12:08 | מאת: יוני

שלום, אני בן 17, אני 1.90 מטר, ואני שוקל 65. עכשיו השאלה שלי היא כזאת, כמה קלוריות אני צריך לצרוך ביום בשביל לתפקד באופן ראוי ובלי שאין אשמין? אני מקפיד על תזונה נכונה כמה שאני יכול אני לא אוכל שוקולדים וחטיפים, אבל אני מרגיש תמיד עייף וחסר חשק לכלום בגלל שאני מפחד להשמין. אני אודע מאוד אם תעזרו לי. תודה מראש (:

09/06/2007 | 19:05 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום על פי הנתונים שנתת אתה בחור רזה מאוד. אם אתה מרגיש עייף וחסר חשק לכלום כנראה אינך אוכל מספיק או אינך אוכל את כל המרכיבים שגופך דורש לגדילה שלו. אני באמת חושבת שכדאי מאוד שתלך לתזונאית שתבנה אתך תוכנית תזונה המתאימה לבחור בגילך.תוכנית שתכלול את כל המרכיבים שהגוף צריך לצמיחה ולהתפתחות וכמובן להרגשה של בריאות וחיוניות. חשוב שתדע שבגילך בחור צריך בסביבות 3000 קלוריות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2007 | 21:25 | מאת: יוני

אני הורדתי דיי הרבה מהמשקל שלי בערך 10 קילו בחודשיים, ואני מפחד להעלות אותם, אז אני משתדל לא לאכול יותר מ1500 בערך קלוריות..אם אני אוכל 3000 אני עלול להעלות במשקל..ואני לא עושה פעילות ספורטיבית..במיוחד לא בתקופה האחרונה

אני בת 12, ושוקלת 46 וחצי ואני דיי נמוכה, ניראלי 1.49 אני לא אומרת שאני ממש שמנה אלא אני קצת מלאה הייתי רוצה להוריד את כל משקל העודף, אני אוכלת ממתקים,ואני מנסה להפחית... למשל היום לא אכלתי שוקולד או סוכריה על מקל או חטיף, אכלתי חתיכת עוגה . וזה מה שאכלתי היום קמתי ב 3 וחצי אכלתי צלחת ספגטי ואז הלכתי לשיעור ריקוד שלי של 3 שעות וממש התאמצתי אז הוצאתי את כל כולי שם והורדתי המון קלוריות, חזרתי והכנתי לי סלט שמורכז ממלפון ועגבניה , עם מעט מיץ לימון מלח פלפל וכפית שמן זית רחסקתי ביצה קשה עם 2 תפו''א של החמין,וגם קצת מהאורז החום של החמין אבל ממש קצת [כף] הכנתי לי שתי צנימים עם לחם קל ואכלתי מכו שצריך, אחרי שעה שמתי בכוס מרק ירקות וכף שקדי מרק , ואח''כ אכלתי קלמנטינה. אח''כ הרגשתי קצת רעבה,כי היה לי נורא משעמם וכנראה מהשיעמום הייתי רעבה, ואכלתי מלפפון עם 2 כפות קוטג' ועכשיו אני אוכלת גזר. אני לא אוכלת ככה בד''כ . בד''כ זה מסתכם שאני כמה מאוחר,אוכלת ארוחת צהריים , אחרי 3 שעות אוכלת ערב ובגלל שאני נישארת עד מאוחר בלילה על המחשב בגלל השביתה אז אני כל פעם מרגישה רעבה. את יכולה לייעץ לי בבקשה כמה קלוריות אני אמורה לאכול,או מה אני אמורה לאכול? ואם אני אוכלת נכון? תודה :]

אנא הנחייה האם יש לחם כזה שהוא 100% מחיטה נבוטה?והיכן לקנות תודה מראש

גלילי שלום לדעתי אין לחם מחיטה טרום נבוטה 100% כיוון ש: חיטה שלמה טרום נבוטה כוללת את הנבט בתחילת נביטתו. איכותה של זו מביאה ללחם עשיר יותר במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים עם מרקם וטעם ייחודים, אך מצד שני תכונותיו אלו גורמים לו להתפורר מהר יותר. לכן חייבים להוסיף קמח שידביק את הגרגרים 1 לשני. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

03/10/2012 | 03:22 | מאת: ממושי

לחם מחיטה טרום נבוטה אפשר למצוא במרבית המרכולים. לחמים אלה מכילים בד"כ שומן מן הצומח. ישנן מאפיות הטורחות ומציינות (באותיות קטנטת) שחלק מהשומן הינו שומן מוקשה... ישנה מאפיה המייצרת לחם מחיטה נבוטה אורגאנית ומוכרת אותו במחיר המוגזם של כ- 25 ש"ח לכיכר במשקל 450 גרם!

09/06/2007 | 06:51 | מאת: יוני

שלום צביקה...אני נורא מבולבל אשמח אם תוכל לתת לי קצת הדרכה אני כרגע נוטל פרוביוטיקה של סופרהב BIO-PLUS אך קראתי שיש פרוביוטיקה של חברת GRAMSE עם מינון גבוה יותר של חיידקים טובים ועוד סוגים יש גם של חבר NOW אסידופילוס ביליון בתופסת FOS האמת שרציתי לנסות את הפרוביוטיקה של חברת GRAMSE האם שמעת פעם על החברה או על המוצר? האם לדעתך הוא יותר איכותי מהזה שאני שותה כעת תודה

09/06/2007 | 09:34 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום לא שמעתי על המוצר. אך בשוק יש הרבה מאוד חברות המכילות חיידקים טובים , וגם חיידקים טובים בתוספת FOS שזה מצויין. מה שחשוב שכל חברות אילה אכן עומדות תחת פיקוח התקנים של הFDA העולמי. ואכן מה שהן אומרות שיש בקופסה אכן יש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2007 | 06:19 | מאת: רונן

שלום רב צביקה....אני מתאמן וצורך גלוטמין כדור ביום 500 מ"ג וחומצת אמינו גבא... אני מעוניין לצרוך חומצות אמינו שגם יעילות לנפח הגוף וגם שיתרמו ליכולת הקוקניטיבית שיפור הזכרון וריכוז... זה נכון של כדורי גאבה יש השפעה מרגיעה נוגדת דיכאון וחרדות הפוע כמו פרוזאק ועוזר לשינה?גאבא גם משחרר הורמון גדילה? תודה על הזמן שלך

09/06/2007 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

רונן שלום גאבה היא חומצה אמינית מרגיעה טובה מאוד לחרדה, דיכאון, ואפילפסיה לשאלתך השניה חומצות אמינו מסועפות (לאוצין, איזולאוצין, וואלין) הן חומצות אמינו המשקמות שריר לאחר אימון מסיבי . אך שאלה לי אילך למה אתה צריך חומצות אמינו האם לא פשוט יותר לאכל נכון לאחר אימון? בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

08/06/2007 | 18:16 | מאת: טל

האם בשוקולד לבן ובשוקולד חרובים יש קפאין? (במרכיבים של השוקולד הלבן ראיתי שיש חמאת קקאו). אני נמצאת בטיפול הומיאופתי ואסור לי לאכול מוצרים המכילים קפאין. מאחר ואני כמהה לשוקולד... אשמח לדעת האם אוכל לאכול שוקולד לבן או שוקולד חרובים, או שוקולד אחר.. תודה, טל.

09/06/2007 | 20:02 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום בשוקולד לבן בוודאי שיש קפאין אולם בשוקולד חרובים אין קפאין להלן אתר www.anonymous.org.il/nut-chocolate.htm - 10k בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2007 | 10:45 | מאת: יעלית הכרמלית

כאשר מכינים עוגה - באיזה חומר מתוק הכי כדאי להשתמש? דבש, סוכר חום, אולי תמרים טחונים? אשמח לקבל המלצות. תודה

09/06/2007 | 20:05 | מאת: טובה בר-שאן

יעלית שלום אני משתמשת בתמרים טחונים (כיוון שאין טעם להוסיף לעוגה סוכרים שהם סתם קלוריות ריקות המשמינות אך לא מוסיפות כלום ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2007 | 23:59 | מאת: רון

שלום, רציתי לשאול שאלה בנוגע למינון, אישתי בהריון שבוע 24 היא לוקחת משבוע 14 כדור אחד ביום של אומגין DHA של אלטמן- 100 מ"ג, על הקופסא רשום ליטול פעמיים ביום, האם כדור אחד מספיק? האם כדאיי לקחת 200 מ"ג ביום? אני יציין שאישתי אוכלת הרבה אגוזי מלך שגם בעליי אומגה 3. תודה

11/06/2007 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום לא ישבתי מול אשתך ובדקתי את תזונתה . אולם על פניו נראה לי שהיא נוהגת נכון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2007 | 18:36 | מאת: אפרת כהן

במוצרים שונים מופיעים הרכיבים " שמנים ושומנים מן הצומח" מה ההבדל בין שמן צמחי לשומן צמחי? אני מקפידה מאד לא להכניס לגופי שמנים שעברו הידרוגנציה והייתי רוצה לדעת אם רכיבים אלה עברו תהליך שכזה. תודה

11/06/2007 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

אפרת שלום שומן הכוונה בדרך כלל למוצק בטמפ החדר. לשמן הכוונה לנוזל בטמפ החדר. לעיתים הופכים את השמנים לשומני טרנס שהם מוקשים בטמפ החדר ,כמו למשל במרגרינות למיניהם.את צריכה לקרא ברכיבים שכתוב ללא שומן טרנס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2007 | 16:14 | מאת: .מ.

מהי רמת ההמוגלובין הנורמלית אצל נערים ונערות ואילו מאכלים כדאי לאכול כדי להעלות אותה?

07/06/2007 | 18:39 | מאת: טובה בר-שאן

. מ. שלום רמות תקינות של המוגלובין אצל גברים 13.8 עד 17.2 גרם לדציליטר ואצל נשים 12.1 עד 15.1 גרם לדציליטר. ההמוגלובין מכילמברזל ולכן ברב המקרים רמת המוגלובין נמוכה קשורה לברזל המאכלים המכילים ברזל יעלו במצב זה את רמת ההמוגלובין . הברזל מצוי במזונות: בבשרים מסוגים שונים(למרות שאני לא מתלהבת מבשר ), מעט בחלב ומוצריו ובצומח בירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), בקטניות (שעועיות יבשות, אפונה, פול, חומוס, בעדשים), במוצרי סויה למיניהם (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), באגוזים, בזרעים, בטחינה, בברוקולי, באבטיח, באבוקדו, בפירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), בקינואה, במולסה, בבורגול ובשמרי בירה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/08/2008 | 16:35 | מאת: מ.

רציתי לדעת מה אמורה להיות רמת המוגלובין בדם אצל נערים גברים בגיל 12-18 האם 14.6 זה טוב מספיק אצל נער בן 15?

07/06/2007 | 12:09 | מאת: אפרת

שלום וסליחה על השאלה המוזרה אני אמורה להגיש פרוייקט לביה"ס אחסוך מכם את כל הסיפור בגדול אני אמורה לדעת האם בתוך נייר ( כן זה שאנו כותבים עליו ומדפיסים עליו ) יש ויטמינים וסיבים. תודה לעונים

07/06/2007 | 18:41 | מאת: טובה בר-שאן

אפרת שלום אין ספק שבנייר יש סיבים.

08/06/2007 | 12:55 | מאת: אפרת

ומה לגבי המצאותם של ויטמינים ?

06/06/2007 | 21:10 | מאת: ציפי

יש לי בעיה של בטן נפוחה, אני לא אוכלת נכון, לא מסודר, ובולעת האוכל,זה הרגל של שנים ,עובדת בבנק עם קהל ללא הפסקה, כשאני מגיעה לאוכל אני רעבה ואז מתחילה לבלוע, וכמובן לאחר מכן אני נראית כמו בחודש שישי כיצד אני עובדת על עצמי לשנות ההרגל הזה? והאם יעזור לי נקוי רעלים? תודה ציפי

07/06/2007 | 10:19 | מאת: ימית

ציפי שלום, ראשית כל ע"מ לעשות סדר באוכל את תצטרכי ממש לרצות. גם אם את עובדת בקבלת קהל וכמעט ולא יוצא לך לשבת ולאכול כמו בן אדם ולהנות מהאוכל, אין זו סיבה "לחטוף". אני ממליצה לחלק את היום לכמה וכמה ארוחות קטנות, ככה למעשה תשמרי על רמת סוכר קבועה בדם וכאשר תגיעי לארוחה העיקרית שלך לא תהיי מורעבת. הארוחות הקטנות יכולות להיות מורכבות מפרי, חטיף גרנולה, פרוסות ירק, מעדן חלב או יוגורט. וכמובן המון לשתות, מים לא פעם גורמים לתחושת שובע. גם כשאת יושבת לאכול אני ממליצה לקחת לפחות רבע שעה, ולהתנתק מהלחץ, בן אדם חייב הפסקה קצרה, את יכולה אפילו לקרוא עיתון תוך כדי האוכל, ככה תוכלי רגע לחשוב על משהו אחר פרט מעבודה. בנוגע לניקוי רעלים, אינני בטוחה שזה מה שאת צריכה (למרות שלאף אחד מאיתנו זה לא יזיק), אני ממליצה על שתיית תה ירוק שיש לו סגולות הן בניקוי וטיהור הגוף והן השפעה מרגיעה על מע' העיכול והן על תה שומר, שסופח גזים ומונע תחושה של נפיחות. לאכול לאט... נורא חשוב בהצלחה ורפואה שלמה : )

21/08/2007 | 21:09 | מאת: ריק

שלום! אני בת 43 ושוקלת 57 קילו עשיתי דיאטה ירדתי 10 קילועושה הליכה 3 פעמים בשבוע אבל יש לי בטן נפוחה ולי יש לך עצה מה עלי לעשות . תודה ריק

07/06/2007 | 18:49 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום את בעצמך ענית לשאלותייך. אכן אכילה לא מסודרת בלחץ, לא בנחת, ובליעה של האוכל, גורמת לפירוק לא יעיל של המזון, התססה של המזון הלא מפורק על ידי חיידקים וגזים. חשוב מאוד שבשלב הראשון תקדישי זמן לאוכל, תאכלי לאט בלי לחץ ובלי עבודה תוך כדי אוכל. בשלב השני תאכלי ארוחות קטנות. ובשלב ושלישי יש מקום שתלכי לדיאטנית שתבנה אתך תפריט המתאים לך ולמצבך הבריאותי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

06/06/2007 | 13:27 | מאת: הילה

שלום! אני מתעניינת מאוד בתזונה נכונה, ומשתדלת במסגרת הידיעה הדלה והיכולת שלי. כבר כמה שנים שמדי פעם אני מרגישה חולשה ורעידות כשאני רעבה, לעיתים גם כאב ראש. חשוב לציין שלא מדובר במצב של צום, או בחוסר אילה יוצא דופן, אלא מספיק עיכוב קל של ארוחה וכו' לפעמים אני כ"כ חלשה שקשה לי להמשיך בעבודה, בקריאה או בכל דבר אחר. קראתי לאחרונה על אינדקס גליקמי והיפוגליקמיה, האם יש קשר ביניהם לבין החולשה והרעידות שלי, מה אפשר לעשות בנושא, ובאיזה שלב צריך, אם בכלל לפנות לרופא?

06/06/2007 | 14:01 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, בהחלט ייתכן ומדובר בהיפוגליקמה. מציע שתפני לרופא לבירור הנושא ואחר כך ליעוץ תזונתי מקצועי. עד אז תשתדלי לא לעשות הפסקות ארוכות בין הארוחות ולאכול מזון מלא ועשיר בסיבים תזונתיים. בהצלחה צביקה

05/06/2007 | 17:11 | מאת: שרון

שלום . אני בהריון . לאחרונה אני אוכלת כמעט כל יום אבטיח . האם יש בזה משהו מועיל בעל תזונתי ? האם יש בזה ערך קלורי רב ? (אני אוכלת כ 2-3 פרוסות אבטיח כל יום ) . תודה

06/06/2007 | 14:05 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אבטיח הוא מזון איכותי ומרווה שמתאים לעונת הקייץ. הוא עשיר באשלגן ויחסית דל קלוריות (רק 31 קלוריות במאה גרם). תשתדלי להימנע מכמויות גדולות. בהצלחה צביקה

05/06/2007 | 16:22 | מאת: לי

מה הערך התזונתי של מלון ואבטיח ובאיזה כמות מומלץ לצרוך? תודה, לי

06/06/2007 | 14:07 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, בקישור שלהלן תמצאי מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים ובכלל זה אבטיח ומלון: http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

04/06/2007 | 20:47 | מאת: ערן

האים אכילת כמות גדולה של אבוקדו מעלה את רמת הסוכר והגלוקוז בדם והאים בכלל בריא לאכול אבוקדו

05/06/2007 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, אכילת אבוקדו לא מעלה את רמת הסוכר והיא מותר ומומלצת לכל אדם וגם לחולי סוכרת. עם זאת "אכילת כמות גדולה" של אבוקדו ושל כל מזון שהוא אינה רצויה. מנה סבירה - רבע עד חצי אבוקדו בשל ביום. בהצלחה צביקה

04/06/2007 | 19:25 | מאת: h

שלום, האם כלי אוכל העשויים מקרמיקה כגון ספלי קפה ותה בטוחים לשימוש ,במיוחד אלה מתוצרת סין.הכוונה היא לחשש מעופרת ומתכות כבדות תודה

05/06/2007 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בהחלט יש מקום לדאגה וכדאי להימנע משתייה מכלי קרמיקה זולים המיובאים מסין ומהמזרח. בארץ חלק מהיצרנים והקרמיקאים נמנעים משימוש בחומרים שיש בהם עופרת (שעלולה להזיק להם יותר מאשר לצרכן הסופי...). בהצלחה צביקה

04/06/2007 | 16:37 | מאת: אלון

שלום רציתי לקבל מידע על נבט חיטה אני רוצה לדעת כמה חלבונים,פחמימות,שומנים,סיבים יש ב 100 גרם של נבט חיטה לא מבושל בתודה אלון

06/06/2007 | 14:16 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, בקישור שלהלן תמצא מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים ובכלל זה נבט חיטה: http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

02/06/2007 | 18:58 | מאת: מיטל

הצואה שלי בצבע חום כהה (כמעט שחור) והיא צפה על המים עד כדי כך היא לא יורדת עם המים. לא מצאתי קשר לתזונה הדבר נמשך כבר שבועיים מאז עברתי לידה מוקדמת בשבוע 20 הלידה נוצרה באמצעות מתן פרוסטוגלנדין לנרתיק שהביא לידי הקאות ושילשולים קשים (תופעות שנמשכו מספר שעות). אח"כ לא הייתה לי צואה כארבעה ימים ואז הופיעה הצואה הזאת. פעם שמעתי שצואה שצפה על המים נובעת ממזון שומני מה אתה יכול לומר את התופעה והאם יש מקום לבדיקה נוספת?

03/06/2007 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, מציע לך להפנות את השאלה לפורום רפואי או לרופא המשפחה. אכן מקובל שמזון שומני, או עיכול לא טוב של שומן גורם לצואה לצוף, אבל יכולים להיות גורמים נוספים. צואה שחורה יכולה להצביע על דימום במערכת העיכול העליונה. בכל מקרה כדאי לבצע בירור רפואי יסודי ואחר כך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה

02/06/2007 | 14:49 | מאת: נוי

שלום, לפני כשלושה שבועות הרגשתי כי אני מתחילה להתקרר. אחרי שבוע התחילה נזלת ובהמשך התחזקה, שינתה צבעה, הופיעה ליחה... בקיצור עברו 3 שבועות ואני לא מרגישה לקראת סיום. היו כמה ימים שהרגשתי כי הסינוסים מלאים ומודלקים וזה חלף. אני לא נוטלת תוספי תזונה ותרופות. התזונה שלי בעיקר מקווקר, ירקות, פירות, קרקרים, טונה, ביצה, אבוקדו, טחינה. השבוע לא אכלתי מוצרי חלב למרות שבד"כ אני אוכלת גבינה לבנה. אני מאמינה כי מדובר בתהליך ניקוי של הגוף, הפרשה של פסולת ויש לתת לגוף את הזמן והאפשרות לעשות זאת. שאלתי, האם יש משהו בתזונה שיכול לעזור לכך? לאחרונה יש התרבות של גזים, האם זה קשור להתקררות ולניקוי? תודה

03/06/2007 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, התיאוריה של "התנקות" מאד נוחה ולפעמים מונעת טיפול הולם. ייתכן ונתקפת בחיידק שהגוף לא מסוגל להתגבר עליו וצריך טיפול תרופתי (אנטיביוטיקה).התקררות רגילה אמורה לחלוף אחרי 7 - 10 ימים. אם לא תרגישי שיפור בעוד כמה ימים כדאי שתפני לרופא המשפחה. במקביל, אני מציע לך לקחת בימים הקרובים 3 פעמים ביום את התוספים הבאים: ויטמין C 500 מ"ג, אבץ למציצה ו 25 טיפות אכינציאה בחצי כוס מים. כל זאת בהנחה שאת ממשיכה בתזונה טבעית ואיכותית ושותה הרבה מים, מיץ לימון ומיץ ירקות המבוסס על גזר. בהצלחה צביקה

31/05/2007 | 22:07 | מאת: מיכל

שלום האם מומלץ לאכול סרדינים עם עצמות מקופסת שימורים כדי לקבל סידן?(כתוב ע"ג האריזה שיש סידן..) בנוסף-אוכלת מעט שקדים,אגוזים, טחינה עם לחם.(שבהם גם יש סידן כידוע לי) תודה

01/06/2007 | 08:40 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אכן בסרדינים יש סידן וזה בסדר גמור. (ההסתייגות היחידה הם החומרים המשמרים המוספים לקופסת שימורים) שקדים ,אגוזים וטחינה גם הם מכילים סידן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2007 | 21:23 | מאת: בלנקה

האם מישהו יודע היכן אפשר לקנות בירושלים, כלי ביתי (לא חשמלי)להנבטת אספסת?? חיפשתי במלא מקומות ולא מצאתי... אשמח לקבל את עזרתכם, בלנקה

01/06/2007 | 08:45 | מאת: טובה בר-שאן

בלנקה שלום כדי להנביט את יכולה אפילו על מגש שעליו את מפזרת בצורה אחידה את הזרעים ומכסה אותם במים. אין צורך בשום כלי מיוחד. להלן דוגמא ליצירתיות בהנבטה http://forum.kan-naim.co.il/viewtopic.php?p=695& בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן