פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
רציתי לששאול, בבקשה: אני מעוניין בדיאטנית טבעונית באיזור מישור החוף (בין חיפה לת``א) שמתעסקת בכמה שיותר מזון טבעי וחי? (כלומר, דומה לגישתו של יצחק בן-אורי, לדוגמא) משהו יודע/מכיר ויכול לשלוח לי מידע? [email protected] תודה!!!
היי, ידועה לי מישהי שעוסקת ביעוף דיאטני "טבעי". שמה עירית אלמוג, מאיזור כפר סבא. מקצועית ונחמדה.
שני מנהלי הפורום הזה - צביקה קורן וטובה בר שאן נותנים יעוץ בתזונה טבעית ובתזונה טבעונית. לא צריך לחפש רחוק... ועל זה נאמר: "אין נביא בעירו"..
שלום, היום בשעות הבוקר רצתי מאט לאחר שלא אכלתי כלום מהשעה בה התעוררתי.(הרגל) רצתי ממש דקה אחת עם הכלבה ... לונטרינר.. לאחר כחצי שעה בערך חשתי סחרחורת בחילה פתאומית ולא הצלחתי לפקס את המבט.. מעין טשטוש כזה בעיניים. יצאתי מיד החוצה ושאפתי אוויר צח אשר עזר מאוד אך כל פעם שחזרתי לחדר שוב חזרה ההרגשה.. אני צמחונית כבר כשנה וחצי ויודעת כי התזונה שלי בשלושת הימים האחרונים לא הייתה כמות רגילה של אוכל למשך יום שלם. אך איני מרגישה תחושת רעב.. האם יש קשר בין התזונה להרגשה שתקפה אותי היום ואם יש מישהו איתו אוכל להתייעץ לתזונה צמחונית נכונה ? המון תודה .
ג'וליאנה שלום לפי דברייך ברור לי שאת חשה את גופך ומבינה שתחושותייך נובעות מתזונה חסרה ולא מסודרת. א. חשוב מאוד לאכל בבוקר אפילו מעט אם קשה לך. ב. לאכל את כל המרכיבים שהגוף צריך (חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, סיבים וכ"ו. ג. כל תזונאי יכול לתת לך יעוץ בנושא של תזונה נכונה המתאימה לך. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן
שלום רב, אני בת 22, בריאה בדרך כלל. מזה מספר חודשים אני סובלת מכאב ראש ברקות בצורת לחץ מתמיד- מהבוקר עד הלילה. האם יש איזושהיא תזונה מומלצת שתקל על כאבי הראש הכרוניים? תודה!
שולה שלום, מציע שתפני ראשית לאבחון רפואי של מקור הבעיה. אני מכיר מעל 10 סיבות אפשריות לכאבי ראש (מתח, עייפות, התייבשות, רעב, ירידת סוכר, פציעה או בעיה בחוליות הצוואר, עצירות, לחץ דם גבוה, עבודה מול מחשב ועוד). לאחר קבלת איבחון תפני ליעוץ נטורופתי שעשוי לכלול גם שינויים בתזונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, דיקור, שיאצו וכד'. בהצלחה צביקה
שלום, אני בשנות החמישים לחיי ובזמן האחרון אני חשה צרבות חריפות אחרי כמעט כל ארוחה. הרופא שלי הפנה אותי לבדיקות צליאק אבל אובחן שאני לא חולה. הורדתי לשבוע את הקמח על דעת עצמי לניסיון והרגשתי הרבה יותר טוב. איך אפשר להסביר את זה?
אולי את רגישה לגלוטן, אז באמת עצם הפחתת צריכת הקמח מקלה מאוד על ההרגשה הכללית. כדאי לך לבדוק את זה ובכל אופן לא להחליט על תפריט על דעת עצמך אלא לפנות ליעוץ מקצועי של דיאטנית. אני יודעת שהיום נותנים ביקור אצל דיאטנית במחירים מאוד נוחים דרך המושלם כך שכדאי לנצל את זה. צרפתי לך לינק. http://www.clalit.org.il/HE-IL/Women/
לאה שלום, צרבת ורוב בעיות מערכת העיכול נובעות מתזונה לקוייה. הכנסת תיקונים בתזונה ובעיקר הקפדה על צירופי מזון עשויים להועיל. כמובן שרצוי לשלול בעיה רפואית בקיבה ואת זה תעשי אצל הרופא המטפל. בהצלחה צביקה
האם צריכה יומיומית של סודה לא ממותקת מזיקה?
הגז המוכנס בלחץ למים, פחמן דו-חמצני, הוא הגז אותו אנו פולטים בנשיפה. זוהי פסולת נשימה שעלולה להפריע למיצי העיכול. כדאי לזכור שכל מה שאינו טבעי לגוף, אינו בריא.
נעמי ערב טוב, למה את מתכוונת ב"טבעי"? האם, למשל, חלב מפוסטר, גבינות וממרחי סויה, תה ירוק או שחור, יין אדום, ליקר, לחם, יוגורט, שימורי טונה, מרק עדשים, מרק עוף - הם טבעיים? האם תוספי תזונה המתיימרים להיות טבעיים, הנמכרים בבתי טבע, הם טבעיים, מבחינתך? אם הם מזיקים, לדעתך, האם תוכלי לתמוך את טענתך בתימוכין מדעיים ספציפיים - באילו כתבי עת ומתיי פורסמו ההוכחות? והאם יש הוכחות מדעיות לכך שסודה לשתייה מזיקה? ולבסוף, האם טענתך מבוססת על היותך בעלת מקצוע בתחום התזונה? מה מקצועך? אלי
רועי שלום, אני מתייחס לסודה כ"פשרה" אפשרית. עוד ברשימה: בירה שחורה, סיידר ומיצים "טבעיים" הנשמרים במקררים ברשתות השיווק. המשקאות המומלצים באמת הם: מים, תה צמחים ומיץ ירקות או פירות (סחוט טרי!). בהצלחה צביקה
שלום רב, האם יומרת בתי טבע לפיה תוספי הוויטמינים שהם מוכרים הינם טבעיים - היא אמיתית, או שטיפת מוח? דהיינו, בהנחה שהתוספים מיוצרים במעבדה, וממילא עוברים סינתוז, ואינם מיוצרים בג'ונגל או בבית באופן טבעי, האם הם שונים מהותית מתוספים "סינטתיים"? אודה על הבהרתך. ליאור
ליאור שלום, אכן, הנושא בעייתי ושנוי במחלוקת. לא הייתי במעבדות של היצרנים השונים ולא בדקתי את תהליך הייצור של התוספים, אבל היצרנים של התוספים "הטבעיים" טוענים שהם מיוצרים מרכיבים טבעיים בלבד. לעומת זאת ישנם תוספים שמיוצרים מחומרים כימיים ובכך מאפשרים ליצרן לתת "מינון מדוייק" של החומר. אליהו קריא, מראשוני הטבעונים בארץ כתב בספרו "ויטמינים תריס בפני מחלות" - "בגלולה ויטמין אל תאמין"... חשוב מאד לקבל את כל רכיבי התזונה מהמזון ולהפחית למינימום את השימוש בתוספים טבעיים או מלאכותיים. לפעמים אין ברירה וצריך תגבור. אני ממליץ לקחת תוספים רק בייעוץ אישי ולאחר שהכנסנו תיקונים בתזונה. בהצלחה צביקה
צביקה שלום רב, OK, אני מבין שעדיף לקבל הוויטמינים מהמזון, ואם זה לא מספיק, יש להשתמש בתוספים רק בייעוץ. אבל, אם מתברר שיש צורך בנטילת תוסף כזה או אחר, האם עקרונית עדיפים תוספים טבעיים או סינטתיים? נקודה זו בתשובתך לא הבינותי, לצערי, ואודה על הבהרתך אותה. א.
טוב קראתי בפורום אחר שטונה בשמן זה מאכל שאם אוכלים אותו יותר מדי משמינים אז הנה תראו מה הם רשמו : דבר ראשון- טונה בשמן זה טונה בשמן סויה (הרוב יש מיוחד כזה בשמן קנולה שהוא טוב) שהוא מאוד לא בריא כי הוא מכיל (זה תקף לכל דבר שיש בו סויה) דימוי להורמון שנקרא אסטרוגן זה הורמן נשי ושהוא מצטבר בדם יש סימנים נשיים: ירידה במסת שריר עלייה באחוזי שומן שומן באיזור המותניים והחזה (כמו אצל נשים) האם זה נכון?!?!?!?
לנער שלום, המידע שלקיבלת אינו נכון. עם זאת אכילת יתר של מזונות שומניים ועתירי אנרגיה עלולה לגרום להשמנה. בהצלחה צביקה
התיחסות לאוכל כמשמין או לא צריך להתיחס לכמות הקלוריות ל-100גרם משקל מסונן בקופסא שעומד על כ- 250 קלוריות ההשואתיות הנה מה אנחנו מקבלים בתמורה לכמות הקלוריות הנ"ל ומסתבר שהרבה רצוי לקרוא את טבלת הרכיבים שמציינת את כמות חלבונים ,היות הטונה כמקור טוב לאומגה 3 שחיוני מאוד עבור גופינו . הטונה ככלל הנה מקור בריא וטוב ומומלצת לצריכה ,אך למדקדקים יוכלו לצרוך טונה במים שבה יש כמחצית מכמות הקלוריות אך הטעם בהתאם
שלום אני בן 14 ואני מתחיל להתאמן כל יום התחלתי לעשות יום של פעילות אירובית ויום של פעילות אנארובית אני רוצה לדעת מה לאכול בבוקר בצהריים ובערב ביום של הפעילות הארובית וביום של הפעילות האנארובית תודה לעונים
שלום רב, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים אישיים או כלליים במסגרת הפורום הזה. את זאת צריך לעשות בהתאמה אישית ותוך התחשבות בגורמים רבים. מציע שתפנה לתזונאית לקבלת יעוץ אישי. בהצלחה צביקה
קבלתי מכתב זה מקרובה מברזיל שתבקר בארץ משהו יכול לעזור? Dear Michal; how are you there? You know my thesis on PHD is about the manipulation of science AND inddustry towards the concept of HEALTHY FOOD. AND my focus is on soybeans. I have some contacts with these two scientists (below) in the USA AND they sent me this text talking about the warning of he Israeli Health Ministry about soy; have you heard something about it ? I tried to check on the web but found nothing . I am trying to contact some Israeli reserachers on soy at Haifa AND Jerusalem University so I could interview them for my research but untill now I had no answer from them. I was informed by a newzealender doctor that Israeli researchers are updated with these info of soyabeans effects on children AND I would be very happy to contact someone there about this contradictions of information for my thesis. So I send you this email to see if you heard something about it in the news AND if you can help me find the announcement of your Health Ministry (see the text in red). Or even better; do you know someone at University who could help me to contact a professor ou a scientists involved with this type of research?
מיכל שלום, משרד הבריאות לא אסר להשתמש במוצרי סויה ולא המליץ להימנע מהם. המשרד המליץ להגביל את הכמות הניתנת לילים. פרטים נוספים תמצאי באתר של משרד הבריאות (תעשי חיפוש בגוגל). בהצלחה צביקה
הסיבה להגבלת הסויה לילדים היא עד גיל 18 לא יותר מפעמיים בשבוע. ההגבלה נובעת מהעובדה שבחלק ממוצרי הסויה ובפולי הסויה עצמם, קיים מרכיב הנקרא "פיטואסטרוגן" שהינו תחליץ צמחי להורמון אסטרוגן. בצריכה בכמות סבירה, רב האוכלוסיה מקבלת תועלת מצריכתו למעט נשים אשר גילו אצלן גידולים בשד או ברחם (ממילא גם הן אסורות בצריכת אסטרוגן סינטטי) לשאר הנשים, צריכת הסויה מועילה היות והיא מעכבת את תהליך המנופאוזה. קיימים בשוק מוצרים שאינן מכילים פיטואסטרוגנים - אלה הם תחליפי בשר "כמו בשר" המכילים 70% חלבון סויה מרוכז (מידע נוסף באתר www.soya-cmo-basar.com ) וגם בחלק מתחליפי החלב לתינוקות (יש להקפיד שהסויה במוצר היא מבודדת או מרוכזת (ISOLATE או CONCENTRATE) במוצרים אלה מוצה האיזופלובון (הורמון) כך שהם בטוחים לשימוש לכלל האוכלוסיה.
מה זה סוכרדיאט ממה מופק ולמה טוענים שהוא טוב ביותר מכל תחליפי הסוכר?
טולסי שלום סוכרלוז: הממתיק החדש ביותר שאישר ה-FDA לשימשו בשנת 1998. הוא מיוצר מסוכר שעובר שינוי כימי, תהליך ההופך אותו למתוק פי 600 מן הסוכר, וכך אפשר להגיע לרמת מתיקות גבוהה בכמות קלוריות אפסית. האם הוא בטוח לשימוש? עדיין לא ברור. כמה מחקרים שנערכו על עכברים, על חולדות ועל שפנים מצאו שהממתיק עלול לגרום לבעיות אצל החיות, ביניהן הגדלת כבד, הגדלת כליות, הפלות, עוברים במשקל נמוך, שלשולים ועוד. עם זאת, עדיין לא נערכו די מחקרים להוכחת הממצאים הללו, או הטענה ההפוכה, שהוא בטוח לשימוש. מסיבה זו הוא לא אושר עד היום באיחוד האירופי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
טולסי שלום, הסוכרה-דיאט (סוכרלוז, ספלנדה בלע"ז) נוצר מהכלרה של סוכר (הוספת אטומים של כלור לסוכר). מדובר בחומר רעיל שכדאי להימנע ממנו. להלן קישור לאתר המפרט את תכונות "הלהיט" החדש: http://www.holisticmed.com/splenda/ בהצלחה צביקה
שלום שמי שרון ואני בת 25 ואמא לתאומים בני שנתיים וחצי ...ואני שוקלת 88 קילו וסובלת מכאבי גב ורגליים ולחץ דם והרופא אמר לי שאני צריכה לרדת במישקל היתחלתי אני לא הוכלת לחם ולא מתוקים ולא עוגות ולא שתיה מוגזת רק מים אוכלת ארוחת בוקר אוכלת קוטג 3% וחבלב 1% וארוחת צהרים אורז ובשר או משהו כזה וארוחת ערב סלט וקוטז עם פירכיות ונס קפה ושותה המון מים היתחלתי לעשות הליכה חצי שעה 3 \4 פעמים בשבוע ורציתי לדעת אם זה בסדר כל מה שאני עושה? ויש לי בעיה שביום שישי בערב בקידוש אני הוכלת קצת חלה ואני מרגישה לא טוב אם עצמי תעזרו לי בבקשה !!!
שרון שלום, נראה שהתזונה שלך לא מאוזנת. מציע שתפני ליעוץ אישי אצל תזונאית או לקבוצת תמיכה. אני לא יכול לעזור לך במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה
עוד חומר מעניין ומועיל בנושא ניתן למצוא באתר טבעלייף http://www.tevalife.com
שלום איזה תחליף ניתן לתת לילדים במקום מוצרי חלב? הכוונה למקור של סידן במקום מוצרי החלב לילדים מגיל שנה ומעלה. תודה
א. שלום יש תחליפים רבים למקורות סידן ישנם מזונות נוספים, מעולם הצומח, המכילים סידן בכמויות טובות; כמו מוצרי הסויה למיניהם (טופו, טמפה, קמח סויה, חלב סויה ויוגורט סויה), ירקות עלים ירוקים (חלקם מכילים חומצה אוקסאלית, שמעכבת חלק מספיגת מינרלים שונים, אך לא את כל הכמות), קטניות, אגוזים (במיוחד שקדים), שומשום ומוצריו (חלבה, טחינה, נבטי שומשום, שומשום מלא טחון, חמאת שומשום) וכן ירקות ופירות רבים כמו ברוקולי, נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות). הוא מצוי גם בכמות יפה במוצרי החרובים למיניהם (אבקה, דבש, ממרחים, משקאות, שוקולדים ובחרובים עצמם כמובן). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן אפשר לשלב מזונות מכילי סידן לאורך כל היום בארוחות עיקריות ובנשנושים קטנים.
שלום איך מתמודדים עם רפלוקס שנובע מחולשת השריר המתאים? מעונין להפסיק לקחת לוסק. בתודה
ש אול שלום לשאלתך איך מתמודדים עם ריפלוקס . ישנם מאכלים שמגבירים את הריפלוקס כמו: קפה, מאכלים שמנים כמו בשר, שוקולד, אלכוהול,מיץ תפוזים, מנטה. הטיפול הלא תרופתי יעיל וכולל: *. הגבהת המיטה ( או להשים הרבה כריות). *. המנעות משתיה\ אוכל מספר שעות לפני השינה *.המנעות מעישון, אלכוהול, קפה *. המנעות משוקולד ומנטה. *. אכילה של ארוחות קטנות *.צמצום שומן באוכל *.ירידה במשקל *. המנעות מאכילת יתר *. להקפיד על אכילת מאכלים כמו ירקות , דגנים מלאים, קטניות , לאכל פחות מלח וסוכר וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום , לאחר התייעצות עם דיטאנית שפתרונה היה לאכול 6 ארוחות ביום שהוא לא ריאלי בשביל האם יש פיתרונות נוספים לעליה במשקל חוץ מפתרון זה ? כי מהדיטאנית הבנתי שלא. תודה מראש.
אוהד שלום הדרך לעלות במשקל ע"י הגברת הצריכה הקלורית היומית. בנוסף יש לזכור כמה כללים החשובים לעליה במשקל: א. ראשית יש להיבדק ע"י רופא המשפחה על מנת לשלול קיומן של מחלות המאופיינות בירידה במשקל, כמו פעילות יתר של בלוטת התריס ומצבים אחרים. ב. רצוי לעלות במשקל בצורה איטית והדרגתית, בקצב של כ 1.5-1 ק"ג לחודש. עלייה מהירה יותר תגביר את אחוז השומן בגוף. ג. יש לבצע פעילות גופנית על מנת להגביר את מסת השריר במקביל לעלייה במשקל. ד. יש לאכול ארוחות תכופות,ובזה צדקה הדיאטנית אפילו אם לא רעבים. לשם כך חשוב לפתח הרגלי אכילה נכונים ומודעות עצמית גבוהה. ה. יש להימנע מג'אנק-פוד ולאכול מזון מזין אמיתי תוך שימוש בחמאת בוטנים, שמן זית, טחינה, שתיית חלב מלא ומיצי פירות במקום מים, אכילת דגנים מלאים, פסטה, קטניות, פירות יבשים, אגוזים, ביוגורט, ביצים, . ו.יש לשמור על תזונה מאוזנת מבחינת הרכב שומן, פחמימות וחלבונים: לשם כך עליך לאכול מדי יום: 3-6 מנות ירקות (מנה 1/2 = כוס ירק) 2-4 מנות פירות (מנה = פרי בינוני) 2-3 מנות חלב, יוגורט, גבינה (מנה = 1 כוס חלב) 5 מנות לחם, פסטה, אורז מלא , דגנים מלאים (מנה 1/2 = כוס אורז / פסטה, פרוסת לחם) 2-3 מנות , דגים, קטניות, ביצים, אגוזים.
רציתי לדעת איך אני עולה במשקל אני בן 22 שוקל 45 קילו והייתי מאוד שמח אם מישהו יסביר לי מה לאכול כדי לעלות במשקל. אשמח אם ישלחו לי לאימל תפריט כיצד לעלות במשקל. תודה
שלום רב אין באפשרותי לגדל צמחי תבלין ותה. האם השקיות תה שאני קונה בחנות טבע כמו מליסה לימונית רוזמרין לואיסה וכו.... יש בהם את כל הטוב והבריא שיש בצמח הטרי שנקטף והושם במים רותחים?? הרי תמיד יש הבדל בין טרי למיובש לא? או שחבל על הכסף שלי ?? בתודה לכם מראש.
מעיין שלום כאשר את מייבשת את הצמח ריכוז של חלק מהחומרים גבוה יותר מהצמח הטרי. כן בוודאי שנשארים חלק מהדברים הטובים. אינך "זורקת" את כספך . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום, המיגרנות שלי מסתיימות בהקאות בדרך כלל. רציתי לדעת מאילו מזונות עליי להימנע בכדי לא להגיע בכלל למצב של מיגרנות ואילו מזונות עליי לצרוך? בברכה, מיטל
מיטל שלום מזונות רבים אלרגנים עלולים לגרום למגרנה כמו: מוצרי חלב חומרים עם צבעי מאכל מונוסודיום גלוטאמאט גבינות צהובות יין, שוקולד שיש בהם טיראמין, בשרים למינהם המכילים ניטריטים וניטרטים , וחומרים משמרים קפה. וכ'ו יש לאכל מזונות שאינם אלרגנים העשירים בנוגדי חמצון, העשירים במגנזיום כמו למשל עלים ירוקים אך באמת כדאי שתלכי ליעוץ . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מה ההבדל מבחינת ערך החלבון וניצולו בגוף בין חלבון שבודד בשיחלוף יונים לבין זה שבודד בסינון מיקרוני? אני מוצא הרבה סתירות בעניין שחלקם אומרים ששיחלוף יונים מוריד מהערך של החלבון לכ80% ובין אלה שאומרים שזהו סוג החלבון שהכי איכותי. אשמח לקבל אפילו הסבר טכני. תודה מראש.
אילן שלום, אין לי ידע טכני ברמה שאתה מבקש - מציע שתפנה לטכנולוג מזון, או לחברה שמייצרת את האבקות האלה. כתבתי לא פעם שאני מתנגד לשימוש באבקות ובשיקויים המכילים חלבונים ותוספים שונים. גם ללא האבקות התזונה שלנו עשירה מאד בחלבון ועל נזקי עודף החלבון כתבתי רבות בפורום הזה. בגישת התזונה הטבעית צריך לקבל את כל אספקת החלבון מהמזון ולא מאבקות למיניהן. תמצא לכך תמיכה גם בקרב תזונאים קליניים ומומחי תזונה מוינגייט. כמובן שיש מדריכים בחדר כושר ומשווקים של אבקות חלבון שטוענים אחרת ואף יציגו בפניך "מחקרים" להצדקת טענתם. בהצלחה צביקה
שלום בבדיקת שתן של רעייתי נמצא חלבון ברמה של 500 mg/dl. היא הופנתה לטיפול אצל תזונאית ובנוסף קיבלה לשתייה תכשיר פרוג'ים (תוסף מזון רב-חלבון) נראה ונמשע לנו מאוד מוזר לאור תוצאות בדיקת השתן. נא חוות דעתך, תודה בני
יש לי נשירת שיער כבר הרבה שנים. נבדקתי אצל רופא עור שעשה לי בדיקות דם וביופסיה והכול יצא תקין. האם יש מאכלים מסויימים שיוכלו לעזור לי להפסיק את הנשירה?
חופית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על "נשירת שיער". בכל אופן לנשירת שיער סיבות רבות. צריך לוודא שהתזונה מוזנת ויש אספקה הולמת של ברזל, אבץ, ויטמין B וחלבונים. צריך לוודא שהתזונה איכותית ונקייה מחומרים מזיקים. על רשימת החומרים המזיקים וניזקיהם תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. יש שם גם רשימה של מזונות מועילים. אל תצפי שמזון זה או אחר או תוסף תזונה זה או אחר יפתור את בעייתך. צריך לעשות עבודה יסודית. בהצלחה צביקה
שלום רב צביקה ותודה מראש על הזמן שלך.. אני בחור בן 25 המתעמל באופן קבוע...אחרי אימון אני אוכל ביצים (בלי חלמון כמובן) רציתי לדעת כמה זמן אני צריך לבשל את הביצים במים רותחים כדי להפיק מהם את החלבון המקסימלי?אני מבשל אותם 15 דקות אני צריך יותר זמן פחות זמן? גם לפנ אימון משקולות אני אוכל צלחת גדולה של פסטה או אורז..בשביל הפחממות לפני האימון אני צריך לאכול את הארוחה שעה וחצי או שעתיים לפני אימון? תודה רבה
רונן שלום החלבון כבר קיים בביצה , זמן הבישול לא קובע את הפקת החלבון המקסימלי. בישול של 15 דקות זה בסדר גמור (בבישול החלבון פשוט עובר שינוי במבנה המרחבי שלו ) לגבי שאלתך השניה עדיף לאכל את הארוחה הפחממתית מספיק זמן לפני האימון כדי שלא תרגיש כבד באימון שעה וחצי זה בסדר גמור. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן
רונן שלום, אני דווקא ממליץ לאכול את הביצה בשלמותה ולא חלקים ממנה. ביצה זאת שלמות אחת וחשוב לאכול גם את החלמון ולא רק את החלבון. כדאי לאכול ביצה מגידול אורגני. ההבדל במחיר לא משמעותי. בהצלחה צביקה
שלום צביקה. ראה הודעה קודמת מבוטלת.טעות בשליחה! אני מאוד אוהבת לאכול טונה בשמן המאוחסנת כמיטב המסורת בפח שימורים. קניתי ספר העוסק ב" בריאות "; מה לאכול ומה לאו, ובפרק הלאו כותב המומחה כי אין לצרוך מזון המאוחסן בפחי שימורים כמו טונה, חמוצים וכדומה. שאלתי, ואני מקווה שלא אשמע מגוחכת,האם בגלל שהמזון מתחמצן מאחר והוא שרוי בקופסאת פח? האם שמן (טונה בשמן ), לא מבודד את המוצר מהקופסא ומונע בזאת את חמצונו? בתודה מראש- שרונה.
שרונה שלום הרעיון בקופסאות השימורים הוא להחזיק את האוכל חודשים ואף שנים ראוי למאכל. לכן שמים במזון הרבה מאוד חומרים משמרים ומלח. שהם חומרים מאוד לא בריאים המסכנים את בריאותינו. לכן עדיף שלא לאכל מקופסת שימורים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני מעוניינת מאוד להנביט ברוקולי וזרעי חמניות.אני מבקשת לדעת איך עושים זאת.
רחלה שלום, אם תעשי חיפוש בגוגל על המילה "הנבטה" תמצאי כמה הסברים מפורטים. יש בחניות טבע "מנבטות" שעולות כמה עשרות שקלים והן נוחות לשימוש. אם זה לא יצליח תמיד תוכלי לקנות נבטים מוכנים. בהצלחה צביקה
שלום רב אבקש עזרה וייעוץ לגבי ארוחת בוקר/ערב בעייתי העיקרית במציאת ארוחה מתאימה היא עקב בעיות העיכול הקשות איתם אני נאלצת להתמודד הדברים שהגוף שלי לא מצליח לסבול: שמרים (החלפתי ללחם ללא) פירות וירקות טריים, וכל מוצרי החלב והסויה למיניהם ועל גווניהם. נמאס לי לאכול טחינה ביצה ואבוקדו בסדנוויץ של הבוקר ושל הערב. טונה ופסטרמה קשות לי לעיכול בבוקר וגם בערב. אבקש עזרה בפיתרון מה אפשר לאכול?
שירי שלום, במקרה שלך כדאי מאד לפנות ליעוץ אישי ולא לסמוך על עצות הניתנות בפורום זה או אחר. בכל אופן אני מציע לך לנסות לבשל דגנים מלאים (אורז, דוחן, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל כוסמת) ולהוסיף ירקות מבושלים כמו תפ"א, בטטה, שורשים, דלעת, דלורית ועוד. שקדים אגוזים וזרעים לא גורמים בדרך כלל להפרעות עיכול. בהצלחה צביקה
תודה על תשובתך סליחה שאני נשמעת קנטרנית (זה בגלל המצב הנורא שלי). קשה מאוד להתחיל את הבוקר עם בטטות, אורז, קינואה וכדו' התייעצתי רבות עם אנשי מקצוע, כולם נותנים את האפשרויות המצומצמות שלי ושאני ישבור את הראש ובמילים אחרות מה שנשאר זה רק לאכול את הלב. אני דואגת יחד עם זאת שהגוף לא מקבל את מה שהוא צריך מירקות ופירות אודה על התייחסותך ושוב סליחה על הניסוח
היי, קראתי שסוכר ענבים/פרוקטוז היננו סוכר שאיננו מעלה את רמת האינסולין בדם. רציתי לשאול, האם האם יש פירות וירקות ספציפיים שבו הוא נמצא, או שבכולם? והאם הפירות והירקות אינם מכילים גלוקוז בצורת החד סוכרית? (אני מבין אם העמילן יתפרק, אז נקבל גלוקוז)
סוכר ענבים(דקסטרוז) הוא סוכר שמתעכל מהר בגוף וכמו כל סוכר אחר מעלה את רמת הסוכר בגוף ולכן גם את האינסולין.
סוכר ענבים...טוב או רע? מצד אחד זה סוכר לכול דבר מצד שני הסוכר נכנס מהר למחזור הדם ונשאר בו לעורך זמן לא כמו סוכר רגיל. יש האומרים שלפני פעילות ספורטיבית ממומלץ להשתמש בסוכר ענבים,בזמן הפעילות הסוכר נכנס מהר למחזור הדם ונשאר בו לעורך זמן דבר שגורם לעירנות ומוכח מוגבר שיכולים השרירים לשאת. ויש האומרים שסוכר ענבים אומנם כן נכנס למחזור הדם ונשאר בו לאורך זמן אבל אז הלבלב צריך ליצר יותר אינסולין כדי להוריד את רמת הסוכר הגבוה בדם,ולאחר שנים של צריכה בו הלבלב יפסיק לתפקד ותיווצר מחלת הסכרת. חשוב לציין שכול סוכר אחר שאנו אוכלים קורא אותו תהליך של הקפצת רמת הסוכר בדם והלבלב מתחיל להוריד את רמת הסוכר בדם לא מדובר פה באופן ספיציפי על סוכר ענביים!!! בכול המשקאות המתוקים האסורים לשתייה כגון:קולה פנטה ספרייט וכ''ו.
למקפיד שלום, גם סוכר הפירות גורם להפרשת אינסולין ולכן הוא בעייתי לחולי סוכרת וצריך להגביל אכילת פירות בהתאם למצב ולהנחיות התזונתיות מהרופא או הדיאטנית. בהצלחה צביקה
מ ד ע ה ס ו כ ר קומפלקסים של סוכרחלבון הגליקוניוטריאנטים מכתב גלוי למין האנושי ד"ר יאין מקרוברט תפקיד הסוכרים בגוף, שהם חלק מהותי של הגליקופרוטאינים (קומפלקסים של סוכרחלבון), נחקר בהקף ענק בעשרים השנים האחרונות. הנה רשימת שמונת הסוכרים בעברית: מנוס, פוקוס, קסילוס, אן אסטיל גלוקוזמין, אן אסטיל גלקטוזמין, אן אסטול נורמיניק אסיד' גלוקוס, Manos, Fufose, Xylose, N-Acetylglucosamine, N-Acetylgalactosamine, N-Acetylnuraminic Acid, Glucose, Galactose. ..קומפלקסים אלו הם אבני הבנין של המערכת החיסונית בגופנו ומהווים את השיטה בה תאי הגוף יכולים "לתקשר" האחד עם משנהו. יותר מ- 80,000 עבודות מחקר פורסמו עד כה בהרבה כתבי עת רפואיים מן הבולטים. פרסומים אלו דנים באספקטים שונים של מטבוליזם הסוכר, החל ממחקר מדעי בסיסי ועד לתאור מקרי מחלה וניסיון של רופאים עם תכונות הריפוי המופלאות של הגליקוניוטריאנטים (GLYCONUTRIENTS). הוברר כי יש שמונה סוכרים חיוניים וכי שישה מהם חסרים בדיאטה המערבית המודרנית. חוסר זה נגרם ע"י דילול הקרקע, קטיף מוקדם של פירות וירקות, עיבוד המזון וזהום האויר והקרקע. כולנו נתונים עתה להשפעת סביבה רעילה, ובו בזמן חסרים אנו את אותם הכלים להם נזקק גופנו כדי להתמודד עם עומס הרעילות. אמנם התאים בגופנו מסוגלים ליצר את הסוכרים החסרים מגלוקוזה, אולם תהליך זה הנו איטי מאוד ויקר ביותר מבחינה מטבולית. כאשר סוכרים אלו חסרים, התאים בגופנו או שאינם מסוגלים "לתקשר" זה עם זה, או שהתקשור ביניהם משובש. התוצאה היא מחלה. נמצא כי מצב זה גורם לתגובות לקויות של המערכת החיסונית, תגובת יתר מן הצד האחד או תת-תגובה מן הצד השני. אלרגיות למיניהן הנן דוגמא של תגובת יתר. תת-תגובה של המערכת החיסונית מתבטאת באי היכולת של הלימפוציטים (כדוריות לבנות) לזהות ולהשמיד תאים נגועים או תאים סרטניים וכתוצאה עלול להגרם מוות. באם התאים מקבלים את מרכיבי המזון (ניוטריאנטים) להם הם זקוקים לתפקוד תקין, ההשפעה על מצב הבריאות נעה בין שיפור רב למדהים. בכמה מקרים, נראה היה כי חוקי מדע הרפואה קרסו. דברתי עם אנשים שהבריאו מטרשת נפוצה (מחלה שכידוע, אין לה מרפא). הפגיעות הנירולוגיות שאובחנו בסריקת MRI לפני הטפול נעלמו כלא היו. לספקן מושבע כמוני, נראה כי מהפך זה מחייב מפנה קונספטואלי עמוק בהנחות היסוד של מדע הרפואה. מפנה דומה לזה שארע עת גילו לראשונה כי חיידקים הם הגורם למחלות מדבקות. כרופאים, עלינו לפעול לשנות את יעדנו מ- "טיפול במחלות" ל- "מניעת מחלות". שעה שהרפואה המודרנית התפתחה בצעדים גדולים בהרבה שטחים, הרופאים, ואני ביניהם, מרגישים חסרי אונים כאשר אנו מנסים להתמודד עם הגל הגואה של מחלות ניווניות וכרונית המאפיין את תקופתנו. כל שבידנו להציע הן תרופות אשר אמנם מקלות אך לא מרפאות. יחד עם זאת גורמות התרופות לתופעת לוואי לא רצויות, אשר לעתים גם מסכנות חיים. בשנת 2000, יותר ממאה אלף בני אדם מתו בארה"ב, בלבד, כתוצאה משימוש בתרופות, כאשר המרשם להן היה נכון, והשימוש בם נעשה בהתאם להוראות. מספר זה אינו כולל תאונות טרגיות כתוצאה ממרשמים שגויים ומשימוש לא נכון. האם הסוכרים האמורים בטוחים? כן, הם מזון ולא תרופות. הם אינם רעילים ואין להם תופעות לוואי. חמישה מתוך שמונת הסוכרים מצויים בחלב-אם, (אחת הסיבות להיות תינוקות אשר ינקו חלב-אם מוגנים ממחלות). הסוכרים אינם תרופות ואינם מרפאים שום דבר. הם פשוט משיבים את הפעילות הבסיסית של התאים למצבה התקין, ואז הגוף מסוגל לדאוג לעצמו. תאי הדם הלבנים יזהו וישמידו תאים נגועים או סרטניים. המערכת החיסונית תחזור לפעילות תקינה ותתאים את עצמה לתגובה כאשר הגוף יותקף. אני מאמין כי נראה שינויים מהותיים בדרך בה תנהג הרפואה בעוד מספר שנים. כרגיל, אני צופה כי מקצוע הרפואה יגרר תוך מחאה והתנגדות אל השינוי. כל קידום מהותי שהיה ברפואה -- מרחיצת ידיים פשוטה של הרופא בין מטופל אחד למשנהו; טיפול בסיד בחולי צפדת; חיסון נגד אבעבועות שחורות; השימוש באילחוש (הרדמה); וחיטוי אזור הניתוח וכדומה זכה בתחילה ללעג, לאחר מכן להתנגדות עד שלבסוף באה ההכרה. דבר זה קורה גם היום עם תזונת הסוכר (GLYCONUTRITION). למרות היות הנושא חדש, כבר יש בארה"ב יותר מאלף רופאים המישמים באופן סדיר טפולים בתזונת סוכר. האגודה הרפואית האוסטרלית מאפשרת שימוש ברפואה משלימה, כמו דיקור-סיני ויוגה. שיטות העשויות להביא תועלת על אף שאין לכך תימוכין מדעיים. לעומת זאת, מדע הסוכר (GLYCOSCIENCE) נתמך בנפח ענק של פרסומים מדעיים, כולל פרס נובל ברפואה, 1999. תאורי מחלה של עשרות אלפי חולים אשר טופלו רק ע"י הוספת סוכרים אלו למזונם, שפורסמו בספרות הרפואית, מעידים על שיפור במצבם ואף על מקרים רבים של העלמות המחלה. עם הזמן, ישכנעו ממצאים אלו את הספקנים והמתנגדים. מה אפשר לטעון כאשר פגיעות נירולוגיות של טרשת נפוצה נעלמות וגרורות סרטניות נמוגות; כאשר יש שפור במחלת אלצהיימר ובמחלת פרקינסון; כאשר יש גידול ב- IQ של ילדים נפגעי תסמונת דאונס וכאשר אובחנו תופעות חיוביות בדלקת פרקים, דלקות ותסמונת עייפות כרונית. כל אלו תועדו ופורסמו ע"י רופאים מוסמכים ולא ע"י רופאי אליל. ניתן למצוא אינפורמציה נוספת באתרי האינטרנט דלהלן: www.glycoscience.com , www.glycoinformation.com בברכה, ד"ר יאין מקרוברט מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית בישראל 09-8846105/6 [email protected] Dr. Iain MacRoberts Short CV Graduated MB MS, Sydney University, 1975 Hospital Appointments Concord Repatriation Hos. 1976-1980 Medical Officer Sydney Eye Hos. 1981-1983 Ophthalmic Registrar The Westmead Centre 1984 Senior Ophthalmic Registrar Private Practice Penrith (west Sydney) 1985 Hong Kong 1986 to present Membership in Medical & Professional Organizations Fellow - Royal Australian College of Ophthalmologists International Member - American Academy of Ophthalmology Founding Fellow - Hong Kong Academy of Medicine Founding Fellow - Hong Kong College of Surgeons Founding Fellow - Hong Kong College of Ophthalmologists International Society of Refractive Surgeons Present Practice General AND pediatric ophthalmology Refractive surgery
אני לוקחת אלטרוקסין בגלל תת פעילות של בלוטת התריס. האם אני יכולה לקחת תוספי מזון כגון אצה כחולה ירוקה או כלורלה?
לוסי שלום, אם את מאוזנת עם אלטרוקסין, נראה לי שלא כדאי לקחת תוספים המכילים יוד. בהצלחה צביקה
מדובר באצות אגם כך שכנראה אין בהם יוד יש צורך לבקש אנליזה של הרכיבים ולראות
אני בת 51 סובלת מעייפות הכרונית זה מטבטא בעייפות בעית זיכרון ריכוז והרגשה של שפעת תמידית טופלתי בדיקור וויטמינים וכל מיני טיפולים ההמוגלובין שלי 12.7 הבי-12 היה לפני שבועיים 240 טופלתי בברזל ובבי-12 מציצה והתובה היתה 770 לאורך הרבה תקופות לקחתי ברזל ובי-12 אבל ההרגשה שלי לא משתפרת בלוטת התריס 3.58 האם הטיפול האצה יכולה לעזור תודה
אני בת 51 סובלת מעייפות הכרונית זה מטבטא בעייפות בעית זיכרון ריכוז והרגשה של שפעת תמידית טופלתי בדיקור וויטמינים וכל מיני טיפולים ההמוגלובין שלי 12.7 הבי-12 היה לפני שבועיים 240 טופלתי בברזל ובבי-12 מציצה והתובה היתה 770 לאורך הרבה תקופות לקחתי ברזל ובי-12 אבל ההרגשה שלי לא משתפרת בלוטת התריס 3.58 האם הטיפול האצה יכולה לעזור תודה
אני יודעת כי כלורלה מכילה אחוז גבוה יחסית של ויטמין A. הויטמין הזה לא מומלץ לצריכה בתקופת הריון. האם ניתן להסיק מכך כי לא %E
בת 53 , בריאה תודה לאל ומקפידה בדרך כלל על תזונה נכונה.אני מעוניינת לקחת ויטמינים כדי לחזק את המערכת החיסונית שלי,אם אפשר כדור ליום כהשלמה לתזונה , אך איני יודעת איזה ויטמין עליי לקחת.אשמח לקבל עצה , תודה
סוזנה שלום כיוון שאיני יודעת עליךכלום מבחינת מצבך הבריאותי קשה מאוד ליעץ. עדיף להתיעץ עם תזונאי או נטורופט. אם זו תמיכה למע' החיסונית כדאי לקחת מולטי ויטמין הנותן בצורה מאוזנת את כל הויטמינים וחלק מהמינרלים אך שוב לדעתי אין טעם לקחת סתם עדיף להתיעץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לאחרונה גיליתי את הצנוניות ואני אוכל אותן במרץ. מהן יתרונותיהן? מהן חסרונותיהן? אני בן 44, בריא, מתאמן ובעל עודף משקל קל. במשפחה הרחבה היסטוריה של בעיות מעיים. בתודה מראש.
רוני שלום . הצנונית שייכת למשפחת המצליבים . משפחה העשירה באנטיאוקסידנטים ובחומרים אנטי סרטניים. ירק מאוד בריא החסרון הוא אצל אנשים עם בעיה בבלוטת התריס . ש בצנונית חומרים גויטרוגנים המאיטים את פעילות של בלוטת התריס אצל אנשים רגישים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת לגבי לימודי תזונה-האם אוכל לקבל מידע לגבי נושא זה? יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות. תודה
אליאן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום תזונה קלינית - תבצעי חיפוש ותמצאי הרבה חומר. באופן כללי יש שני מסלולים: 1. תזונה קלינית - נלמד במוסד אקדמי מוכר ומאפשר עבודה בתחום הממסד הרפואי ומחוצה לו (בתי חולים, מרפאות, בתי אבות, פרטי וכד'). 2. תזונה טבעית או תזונה הוליסטית - נלמד במכללות לרפואה משלימה. לא מוכר על ידי הממסד הרפואי. אפשרויות התעסוקה וההשתכרות מוגבלות בצורה משמעותית. בהצלחה צביקה
קיים אצלי עודף של15 ק"ג ,אני רוצה להורידם. אינני מאמין בהורדת קלוריות אלא מאמין בתזונה מתאימה,עם שינויים מניסיון זה עובד, אך מגבלתי היא שאים מחזוריות המזון שלי קיום והוא די בריא אני תקוע במעגל של אותם15ק"ג שיורדים ועולים כל הזמן. אני מחפש מתכוניםנורטיבים של מזונות שמאפשרים גיוון נוסףובריא למעט טופ,שיפון,קיטניותשיוצרים אצלי גזים,אשמחלהצעות מכל בעלי הניסיון/
שמואל שלום. כדי להוריד במשקל צריך תזונה מאוזנת ובריאה אך גם ירידה בכמות המזון שאתה אוכל (ירידה מסויימת של הערך הקלורי) . לכן מצד אחד צריך תזונה נכונה. מצד שני צריך פעילות ספורטיבית המאפשרית ניצול אנרגתי של הגוף. לדעתי חשוב מאוד שתבנה תפריט מאוזן המתאים לדיאטה שלך להורדה במשקל של אותם 15 ק"ג מיותרים עם תזונאי/ת. (או אפילו ניקוי שלהגוף והגברת קצב חילוף החומרים) מתן מתכונים ללא הכרות איתך לא תמיד יכול להתאים לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, קראתי המון בפורום הזה, שנהוא מדהים בעיני הענין הוא שאני חייבת להודות שאני לא הבנתי את המסקנה לגבי: 1) זרעי פשתן - אם אין מטחנה, ועדיין מעוניינים לצרוך, אז מה ההמלצה שלכם? ואיפה שומרים אותו? במקרר/הקפאה? יש הבדל בכלל? 2) נבט חיטה - זה בסדר או לא לקנות אותו בחנות טבע ןלשמור בשקית במקרר? 3) שקדים - קלופים או לא? ואם קלופים, האם אפשר כבר לקנות אותם קלופים מהחנות? ושוב, איפה לשמור אותם? תודה רבה :) וסליחה על האי הבנה
תשובה חלקית לשאלות: זרעי פשתן - למרות הפירסומים מטעם אלה שמעוניינים למכור - רצוי מבחינה בריאותית להימנע (יש הסבר, אם את מעוניינת). שקדים צריך לקנות עם הקליפה החומה הדקה, לא קלויים, ולהוריד אותה על-ידי השריה קצרה במים רתוחים. לא רצוי לקנות שקדים שהוסרה מהם הקליפה הדקה - הם עלולים לאבד מערכם התזונתי ומטעמם.
ליאור שלום, תודה על המשוב. 1. אם אין מטחנה אפשר לקנות טחון ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר. יש הממליצים גם על שמירה במקפיא - אני לא מצדד בהמלצה הזאת. אפשר גם לטחון עם המטחנה הטבעית - השיניים (לאט וביסודיות) אבל חלק מהזרעים לא נטחנים ולא מתעכלים. 2.נבט חיטה - בעייתי! רצוי לאכול נבט חיטה לא קלוי אבל הוא מתעפש, מתקלקל והופך לרעיל. בנבט הקלוי השמן מקולקל... נדמה לי שבחנויות טבע מוכרים רק נבט חיטה קלוי מסיבות הגייניות. 3. שקדים - רצוי לא קלויים, לא מלוחים ולא קלופים. הקליפה שומרת על השמן הרגיש שבשקד. כדאי להשרות 4 -8 שעות במים רגילים (לא רותחים - אפשר רתוחים), לקלף ולאכול. יש נטורופטים הממליצים לאכול את השקד עם הקליפה הדקה עקב הימצאות נוגדי חימצון רבים בהם. אני ממליץ להשרות ולקלף. בהצלחה צביקה
אני די מפונקת באוכל ובגלל זה יוצא שאני אוכלת די מעט דברים ונמצאת בתת משקל של 8 קילו מתחת למינימום. רציתי לדעת מה ההשלכות של משקל נמוך. חשוב לי לציין שאני מנסה לדחוף כל יום אגוזי מלך ואני לוקחת מולטי ויטמין וכדור סידן כל יום (בהמלצת דיאטנית)
אני שלום אנני יודעת בת כמה את אך תת משקל ומניעת אוכל לא מאפשר לגוף : לבנות את עצמו, לקיים את כל תהליכי הגוף בצורה נורמלית , אין אנרגיה לתפקוד יום יומי, פגיעה חזקה במע' העצבים המובילות לדיכאון קשה, חרדה וכ"ו. התמוטטות של מע' החיסון. חשוב לי להגיד לך שלעולם תוספי מזון אינם תחליף לאוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום וברכה, האם נכון שאפשר לשתות קולה בעת שילשול ורצוי דייאט (בלי סוכר)? אודה על תשובתכם. גיטה
גיטה שלום אני מאוד מאוד מתנגדת למשקה זה בגלל המרכיבים שלו. לשאלתך יש אנשים שקולה עוזר להם בשלשול. אולם אני הייתי נותנת פתרונות אחרים ולא קולה לבעיה זו . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום כל החיים אכלתי בצל מכל הסוגים ואף פעם לא הפריע לי אבל בשנה האחרונה אם אני אוכלת בצל ולא משנה ירוק או קשה, מבושל או טרי עוברות שעות אני עדיין מרגישה את האוכל כאילו שלא מתעקל, הרגשה רעה, למחרת הרגשה רעה בקיבה, ריח רע יוצא לי מהקיבה לא טוב לי וההרגשה הזאת ממשיכה עד סוף היום. שאלי למה? מה קרה ? פתאום לא טוב לקיבה עם בצל ? תודה
לילי שלום, יתכן שיש לך בעיה בקיבה והבצל מעצים אותה. מציע לך לפנות לבדיקה רפואית ובמקביל להימנע מבצל, שום, תבלינים חריפים, סיגריות ואלכוהול. כדאי לפנות ליעוץ בתזונה טבעית. אגב, יצחק בן אורי, תזונאי, מראשי הטבעונים בארץ ממליץ להימנע מבצל ושום. בהצלחה צביקה
לדברי יצחק בן-אורי, הבצל (היבש) הוא ירק חריף מאוד, בגלל הריכוז הגבוה של שמן אתרי הנמצא בבצל. זהו חומר איריטנטי (מגרה, מציק). יתכן שבעבר גופך התמודד עם זה, אבל מגיע הרגע שגוף מתעייף, ומאותת שמאכל מסויים אינו רצוי לו. לדברי בן-אורי, אפשר להשתמש בבצל יבש בכמות קטנה, בתור תבלין - להשחים על אש קטנה, ללא שמן, בתוספת כף מים, או ללא מים. בצל ירוק אפשר לאכול, גם כן בכמות קטנה, רק את הגבעולים הירוקים, בסלט.
שלום, הועלתה בפני לא מזמן טענה ששומן הדג מרוכז ברקמת עורו. בעת אכילת הדג רובנו מסירים את שכבת העור (אני לא מכירה מישהו שלא), נשאלת השאלה עד כמה, אם בכלל, אנו זוכים לכמות של אומגה 3 מסוימת למשל באכילת פילה דג הסלמון. כמו כן, הייתי רוצה לדעת מאיזה חלקים של הדג מפיקים את "שמן הפלא" בכמוסות הפופלריות( אומגה 3). כמו כן, בהנחה שהשמן מופק מהעור, האם לא מדובר באליה וקוץ בה? תודה מראש, ש.
שני שלום, חומצת השומן אומגה 3 נמצאת בעור אבל גם (בכמות גדולה) ברקמת השומן של הדג וגם בכבד שלו. בהצלחה צביקה
לגבי ממה מפיקים את "שמן הפלא" בכמוסות, אין שום חלק ספציפי של הדג לרוב החברה שמפיקה שמן דגים והחברה שמייצרת כמוסות זה לא אותה חברה,הכמוסות שמתיימרות להיות תוסף מזון טבעי זה בעצם מוצר סינטתי (שמן דגים מרוכז) שמופק אכן משמן דגים בנוסף לכמה פעולות כימיות(לפחות 5 ) כמו שימוש באלכוהול כשלב ראשוני וקבלת חומר כימי שמכונה אסטר אתילי של חומצות שומן אומגא 3 לאחר מכן מרכזים את התמיסה על ידי תהליך של אידוי בוואקום התהליך מרכז גם את המתכות הכבדות שנמצא בשמן דגים לכמויות מסוכנות לבריאות לתווח ארוך, עם בהתחלת התהליכים הכימיים היו האומגא בצורתם הטבעית כתריגלצרידים בסוף כיבלנו חומר אחר לחלותין שנספג בכושי רב בגוף האדם אלה הם המוצרים הזולים ישנה דרך כימית להפוך חומר זה לצורתו "הטבעית" ואלה הם המוצרים היקרים בהרבה, עצם העובדה שמשתמשים ב כל כך הרבה תהליכים גורמים בעצם לחימצון של חומצות שומן שהיו בהתחלה וזוהי הסיבה שכמעת ואין חברה שמצהירה על נוכחות של בדיקות מעבדה של מוצר הסופי לאחר קפסולציה חומצות שומן אלה הם לרוב לא מצליחים להישמר וזה הוא הריח הצפציפי של דג רכוב שנודף מהכמוסה,בהמלצה רבה עדיף להישתמש כ תוסף תזונה של חומצות שומן חיוניות מאכילת דגי ים או משמן דגים רגיל או משמנים ממקור צמחיים כמו שמן קנביס סטיבה(HEMP SEEED OIL) ו פישתן מה גם ששמן קנביס בעל ריח וטעם טוב וישנם מחקרים רבים המוכחים את יעלותו ואין בו שום סכנה. שמן פישתן אכן ויכול להיות רעיל עם משתמשים בו לזמן ארוח מכיל סרידים של חומרים ציאנידים. ההבדל היחיד של חומצות שומן מהצומח מול שמן דגים מרוכז הוא שמהצומח הגוף שלנו יכול להפוך לחומצות שומן שהוא צריך לפי הצורך המטבולי (כמו פרו ויטמין A ו ויטמין A שבעצמו רעיל בכמויות גדולות)ו האומגא מכמוסות מחייב את הגוף להישתמש בהם גם עם המצב לא מצריך זאת כתוצאה נוצרים חומרי ביניים רבים שמשבשים את התהליכים מטבוליים.
מה הכוונה שאומרים על משהו שהוא מעקב ספיגת סידן? יש ברנפלקס מסויים שמועשר ב1100 מ"ג סידן ל100 גרם. זאת כמות ריאלית שהגוף מסוגל בכלל לספוג (כמובן שבכמות קטנה מ100 גרם כל פעם ובתוספת חלב1%) תודה.
רועי שלום, הנושא עלה רבות בפורום - מציע לך לעשות חיפוש על המילה "סידן". בכל אופן יש במזוננו חומרים הגורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף (מלח, קפאין ועוד) או להפרעה בספיגה שלו (קקאו ומזונות המכילים חומצה אוכסלית וחומצה פיטית), או מזונות המשבשים את מאזן החומציות בדם וגורמים להוצאת סידן מהעצמות (חלבון מהחי, סוכרים פשוטים). אלכוהול, ניקוטין ותרופות מסויימות גם הם מפריעים לספיגת סידן. שילשולים תכופים ומחלות מעיים עלולים לשבש את ספיגת הסידן בגוף. לסיכום אתה יכול לאכול 5,000 מ"ג סידן ביום ולסבול ממחסור בסידן בגוף. בהצלחה צביקה
מדוע חשוב לגוון בתזונה כלומר לא לאכול כל יום את אותו הדבר מה החשיבות הזאת שכולם מדברים ליה?
אלף שלום, בכל סוג מזון ישנם רכיבי תזונה (חלבון, שומן, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ועוד) בכמות זו או אחרת. שילוב של כמה סוגי מזונות וגיוון התזונה יאפשר לקבל את כל רכיבי התזונה הדרושים לקיומנו ולהבטחת בריאותנו. בהצלחה צביקה
אני כבת 56 סובלת מבריחת סידן קשה וכולסטרול גבהה כ288 אני אוכלת אוכל בריא כמו לחם מקמח מלא ירקות ופרות לאחרונה הציפורנים שלי קיבלו כתמים לבנים שאלתי היא אם יש לי חוסר בויטמינים אוו בחוסר סידן אודה לתשובתך המיקצועית
בשי שלום, יש הטוענים שכתמים על הציפורניים מעידים על חוסר במינרלים כמו סידן ואבץ. ישנה תורה שלמה המבוססת על אבחון הבריאות לפי הצורה, הצבע והחוזק של הציפורניים. את יכולה לנסות למצוא מטפל הבקי בכלי איבחוני זה. בהצלחה צביקה אגב, מה זה "תשובה מקצועית"?
שלום בשי התאור לוקה בחסר. גודל הכתם. האם רק נקודות. לבן או אפרפר. באילו צפרניים.. הכנסי לאתר:www.leshem.ybay.co.il
שלום רב רציתי לדעת מכבודך מה הכי טוב והכי בריא בפירות ומה הכי טוב בירקות לאכילה. ועוד דבר האם הבצל טוב ובריא . יש לצין שאני אוכל הרבה בצל. ומאוד מודה לך על כול תשובה .
אבי שלום בפירות יש הרבה ויטמינים, סוכרים, מינרלים ופיטוכימיקלים . כנ"ל גם בירקות רק שבירקות אחוז הסוכרים נמוך ורובם עשירים מאוד בסיבים . להלן אתר המדבר על חשיבות פירות . http://www.makash.ac.il/iahdav/life_quality/refua-tivit.htm http://www.yerek.co.il/customer/health.php בצל הוא בריא מאוד. ללב, להורדת לחץ דם , להגנה על כלי דם, למע' החיסון וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ביתי בת 10 ,מלאה וזקוקה להרזיה בצורה דחופה. איני יודעת למי לפנות ומה לעשות.
אמא מודאגת יקרה במקום לדאוג יש מקום שתפני לתזונאית שתבנה איתך תפריט המתאים לילדה בגיל בתך. שתתן תזונה המכילה את כל מרכיבי אבות המזון להתפתחות פיזית ונפשית תקינה של הילדה ומצד שני להורדה נכונה במשקל, ללא תסכולים ורגשות אשם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום לכולם, רציתי לשאול, ובמיוחד את אלה שמצדדים באורח חיים טבעוני, שכולל כמה שיותר מזון חי וטבעי, כמו פירות, ירקות, אגוזים שקדים... כיצד גבר בן 20 בגובה 1.72 במשקל נמוך (49 ק"ג) המבצע פעילות גופנית (ריצה, הליכות, פילאטיס במהלך היום), יכול לבנות תפריט המורכב מהמזונות האלה ויכיל מספיק אנרגיה ואבות מזון חשובים שיספקו את כל צרכיו, והוא אינו ירד במשקלו... (והדגש ירד)... אשמח לרעיונות, מאכלים, כמויות, דוגמא לתפריט (אם אפשר). תודה לכל העונים! יום טוב
mr.j שלום כיוון שאתה מאוד פעיל יש צורך שתקבל במזונות שלך חלבון על מנת לבנות את השריר (יש לציין שאתה מאוד רזה לגובה שלך. חשוב מאוד לאכל מאוזן במיוחד שאתה עושה ספורט בקטניות (סויה, חומוס, עדשים, אפונה, שעועית ירוקה יש חלבון וביחד עם דגנים מלאים כמו אורז, קינואה, גריסים דוחן הוא יוצר חלבון מלא, הכל כך חשוב בשבילך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם יש מתכונים לגלידה ביתית ללא שימוש בכל התוספים התעשייתיים? תודה
להלן אתר עם מתכונים לגלידה ביתית. http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?ArticleID=8772&VolumeID=&CategoryID=85 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3286988,00.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום , שמי הוא סטאס ואני הגעתי למסקנה שכדי לי לקחת מולטי ויטמין אך אינני יודע באיזה לבחור...יש כול כך הרבה סוגים בשוק...אולי תוכל להמליץ לי על איזה שם ? חברה ? אני סובל משברי מאמץ ו-SHIN SPLINT מי זה 3 חודשים אך אני בסוף תהליך ההחלמה...אני גם נחשב לתת משקל והתזונה שלי לקוייה כלומר אני לא אוכל יותר מארוחה אחת טובה ביום וכאן נוצר לנו החוסר בויטמינים. נ.ב: במאמר שקראתי באתר מסתבר שמולטי ויטמין לא מכיל את הכמות המומלצת של סידן...האם כדי להוסיף כדורי סידן ? פרט... עזרתך חשובה לי מאוד...תודה מראש סטאס.
שכחתי לציין את הגיל שלי ואת השאיפה שלי. גיל = 18.5 שאיפה = מתגייס לחטיבת הצנחנים עוד כשלושה חודשים והשאיפה היא להגיע לסיירת כך שפה אתה נכנס לתמונה בקשר להמלצתך על סוג המולטי ויטמין
סטאס שלום, א. אני לא ממליץ במסגרת הפורום על מוצר של חברה זו או אחרת. ב. אני לא ממליץ לקחת תוספי תזונה ללא יעוץ תזונתי כולל. במיוחד כאשר אתה כבר סובל משברי הליכה ועומד להתגייס - כדאי לפנות ליעוץ אישי. אם בכל זאת תעדיף לוותר על השלב הזה - תפנה לחנות טבע ותתייעץ על המוכר / נטורופט במקום. בהצלחה צביקה
שלום, אמרתם שטונה במים לא בריא. אז איך עוד אפשר לאכול טונה? ואם בכל זאת אוכלים טונה במים פעם בכמה ימים, כדאי להפסיק? תודה
ם מבוקר
נורית שלום, אפשר לקנות טונה קפואה או טרייה בחנות הדגים השכונתית או ברשתות המזון הגדולות. אם אין אפשרות (כלכלית או אחרת) - אפשר לאכול כל כמה ימים, אבל כדאי לשים במסננת ולשטוף את המלח במי ברז. בהצלחה צביקה
שלום רב,אם אני אוכלת כל יום 150 גרם טופו האם זה ישפיע על המאזן ההורמונלי שלי? ואם לא מה הכמות שכן פוגעת?
ליאורה שלום, המינון היומי המומלץ הוא 50 - 80 גרם. הכמות שאת אוכלת לא תגרום נזק, אבל כדאי להגביל את הכמות ולעשות הפסקות (לא לאכול כל יום). חשוב לגוון את התזונה. בהצלחה צביקה
יש משהו מאוד תמוה בנוגע לאומגה 3 שלא מסתדר לי. מצד אחד אני שומע שחשוב לצרוך מזונות עם אומגה 3 כמו: זרעי פשתן ביצי אומגה 3 ולחם אומגה 3 ודגים כמו טונה וסלומון. ומצד שני אומרים תמיד שהחימום הורס את האומגה 3, אז אם אני מבשל את כל המזונות שציינתי (קשה לאכול אותם בלי) אני בעצם לא מרוויח שום אומגה 3. האם זה נכון? ואם כן, אז איך כן אפשר לצרוך אומגה 3 דרך המזון ולא לעשות שמיניות?
עודד שלום חומצות השומן אומגה 3 רגישות מאוד לתהליכי חמצון וחימום מגביר תהליכים אילה . לכן למשל שמן זרעי פשתן ניתן להוסיף בסוף הבישול, או דגים הבישול שלהם אינו ארוך לכן כמעט לא יפגע בחומצת שומן זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה אז האם לחם עם פשתן שנאפה לא מכיל אומגה 3? וכנ"ל ביצים קשות?
שלום מספר שאלות בבקשה 1. כמה דגים מומלץ בשבוע 2. האם דג סול בשמן (כמו שניצל) נחשב בכלל? 3. טונה נחשב? 4. אם לא אוכלים כמעט דגים, האם אומגה 3 יעזור? תודה רבה
אדווה שלום לכל אדם ההמלצה היא שונה בהתאם למצבו הבריאותי. אם את בריאה ניתן לאכל בסביבות 3 פעמים בשבוע דג. 2. אני לא ממליצה כלל על דג מטוגן כיוון שהטיגון הורס את השמנים שבדג. 3. דג טונה הוא בסדר גמור. חשוב להבהיר שהאומגה 3 מגיעה לדג ממזונות בהם הוא ניזון במי ים צפוני. 4. מלבד דגים יש אומגה 3 בזרעי פשתן, באגוזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, מה מומלץ? איפה מאחסנים? כמה כפיות? תודה
נורית שלום נבט החיטה בגלל השומנים שלו מתחמצן מאוד מהר לכן חשוב לשמור אותו במקרר או במקפיא. נבט חיטה מומלץ מאוד נבט חיטה עשיר במיוחד בויטמיני E ,B1, B2 ויש בו הרבה ברזל ואבץ. צריכתו מומלצת במיוחד לנשים הרות ומיניקות, לילדים, לסובלים מאקנה או מעור יבש, אנמיה, לאיזון הורמונלי, לתקופת גיל המעבר, ולהרגעה. מומלץ להוספה לקמח לבן כדי להחזיר חלק מהמינרלים שעבדו בתהליך עיבודו. ניתן לאכל בין 2 ל3 כפות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום לך.אני ממליץ על עשב השעורה של חברת "ניקן". אם תרצה אשלח לך מידע רב על מוצריה בכלל ועל עשב השעורה בפרט. "חבל על הזמן" .בהצלחה.
שלום, טונה במים פעמיים בשבוע מקופסת שימורים זה בסדר? ראיתי שכתבת שקופסאות שימורים זה לא טוב..... שבוע טוב
נורית שלום טונה במים בשימורים פחות טוב מהסיבות: מוספים חומרים משמרים, והמון המון מלח. הדג טונה עצמו הוא בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
תודה על תשובתך כתבת: הכוונה: לקנות מטחנת קפה ולטחון לפני כל ארוחה כף אחת או שתיים של זרעים שלמים של פשתן (או שומשום). לא ממליץ לקנות טחון מוכן בחנות טבע בגלל החשש שיהיה מקולקל. סליחה אם אני שואלת שאלות שכבר נשאלת דבר כזה יגרום לי לא לאכול את זה אז אני חייבת לשאול: 1. האם יש דרך לדעת אם זה מקולקל כשקונים בחנות טבע? 2. או שזה גם בעיה שזה מאבד מהערך שלו כשטוחנים את זה מראש? תודה שוב
1. אי אפשר לדעת - יש רמות שונות של חימצון ו"קילקול" של השמן הרגיש. 2. את יכולה לטחון בבית ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר. אם אין שום אפשרות אחרת - תקני טחון בחנות טבע בידיעה שמדובר במוצר נחות לעומת זרעים שנטחנים בבית ונאכלים תוך 20 דקות.
קראתי במאמר על היגיינה טבעית שלא מומלץ לצרף חלבון מן החי עם עמילנים. זה אומר שהצירוף של קורנפלקס עם חלב לא מומלץ?
אם אתה מאמץ את עקרונות ההיגיינה הטבעית אתה צריך לשמור על צירופי מזון נכונים. יש החולקים על הגישה הזאת. פרטים נוספים על שיטת ההגיינה הטבעית אתה יכול למצוא בספרו של יצחק בן אורי: "תזונת האדם ובריאותו".
אני בת 33, בשבוע 39, סכרתית לפני ההריון, וסובלת מנוירופטיה בכפות הרגלים (עצבי+ מוטורי). האם אוכל לחזור לכדורי התוסף "נוירובטיק" (חומצה אלפה ליפואית) לאחר הלידה, בשילוב עם ההנקה? זה התוסף היחיד אשר באמת מקל על כאבי הרגלים, אך נמנעתי ממנו כל ההריון מחוסר ידע קיים כיום לגבי מעבר התוסף לעובר.
מיה שלום, אם אכן מדובר בתוסף מזון ולא בתרופה כימית, אני לא רואה מניעה לקחת אותו במהלך ההריון ולאחריו. בכל מקרה - תתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה