פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

27/04/2007 | 18:02 | מאת: אילן

שלום רב האם משמינים מכך שיום אחד אכלתי ממש הרבה אבל בשאר השבוע אני ממש שומר ומתעמל 4 פעמים בשבוע.??? פשוט אחרי שהורדתי 20 קילו אני מת מפחד תדה מראש

28/04/2007 | 06:50 | מאת: טובה בר-שאן

אילן שלום ממש לא! מיום אחד שחרגת לא תשמין .יש אפילו דיאאטנים הממליצים ביום אחד בשבוע לאכל את מה שאוהבים על מנת לא להשבר בדיאטה. אז אתה יכול להרגע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

27/04/2007 | 12:11 | מאת: אריאלה

האם אפשר לקבל חוות דעת על תוספי מזון עם ג'ל שמופצים ע"י חברת AGEL חוות דעת של רופא שאינו מעורב בחברה.

28/04/2007 | 07:05 | מאת: טובה בר-שאן

אריאלה שלום באתר זה איננו עושים פירסום לחברה זו או אחרת. אולם בכנות אגיד לך שאינני מכירהחברה זו ולא ניסיתי את המוצרים שלהם. מה שחשוב שהחברה עומדת בתקנים בין לאומיים ומאחריה עומדים מחקרים מדעיים המוכיחים את טיב מוצריה ומדברים גם על תופעות הלוואי וקונטראינדיקציות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/04/2007 | 12:01 | מאת: זהר

שלום, אני סובלת מאורטיקריה למעלה מחודש. ניתנו לי סטוראודים שהעלימו את התופעה, אך הכל חזר עם תום נטילת הכדורים... תופעות הלוואי התישו אותי ואני מחפשת תשובה לפיתרון הבעיה ממקורות אחרים.. האם ניתן לטפל באורטיקריה על ידי שינוי תזונתי? או ניקוי הכבד? ואם כן, במה מומלץ להתחיל? (אני התחלתי להוריד מינונים באכילת מזון הכולל: עגבניות, חצילים,תפוחי-אדמה ופלפל- הירקות הסולניים). תודה מראש, זהר.

28/04/2007 | 07:12 | מאת: טובה בר-שאן

זהר שלום לאורטיקריה יכולים להיות מס' גורמים 1. אלרגיה למזון מסוים, חומרים משמרים 2. תגובה לתרופות מסויימות שאת לוקחת 3. חשיפה לטפילים. כן ניתן לטפל באורטיקריה בתזונה מה שהתחלת חיובי מאוד אך לא מספיק . ניתן לתת תזונה - דיאטה היפו-אלרגנית ואנטי-דלקתית - נבנית תכנית טיפול הכוללת דיאטה היפו-אלרגנית ואנטי-דלקתית שיש להסיר בה לא רק את המזונות החשודים כאלרגנים אלא גם את כל התוספים של מזון מתועש: צבעי מאכל, חומרי שימור וכולי. • שיפור פלורת המעי לעיכול תקין של מרכיבים מהמזון ועל ידי כך הורדת התגובה האלרגית • תמיכה בכבד שהוא איבר מטרה כאשר מצטברים בגוף רעלים ואינם מסולקים כראוי, דבר הפוגע במערכת החיסון ויכול להתבטא בריאקציות עוריות. התמיכה תעשה ע"י צמחי מרפא. • שיטות שונות להרפיית לחצים לדעתי חשוב שתלכי לתזונאית קלינית שתבנה איתך תוכנית המתאימה לך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

26/04/2007 | 19:06 | מאת: אלי

שלום, שמי אלי ואני בן 14 וחצי. אני בגובה מטר 56 ומשקל 54 קילו. עכשיו, קודם כל האם משקל הגוף שלי הוא בסדר לגובי וגילי. ועוד משהו שמטריד אותי, יש לי חזה קצת שמן מדי, והוא בולט קצת , אז השאלה היא מה אני יכול לעשות בנוגע לזה, אני מתאמן ורץ קבוע, האם יש איזשהם טיפיפ בנושא ?

27/04/2007 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום לגבי שאלתך הראשונה, משקלך בסדר גמור לגילך ולגובהך. לגבי שאלתך השניה , אתה נמצא עכשיו בגיל ההתבגרות שחלים בו שינויים הורמונלים. שינויים אילה משפיעים על מבנה הגוף והחזה לאורך זמן זה יסתדר. תמשיך לעשות ספורט ולהתאמן זה מצויין. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/04/2007 | 16:09 | מאת: dan

שלום מה עדיף ולמה? למאפה שאני אופה: מגרעיני שעורה או מחיטה , נבוטים וטחונים . הם דומים בתכונותיהם או יש הבדל ומהו ?

28/04/2007 | 07:19 | מאת: טובה בר-שאן

dan שלום לזרעי שעורה וחיטה נבוטים וטחונים יש תכונות דומות אולם לשעורה יש תכונות נוספות 1. הורדת כולסטרול. 2. יש בה חומר מוצילגי המגן על מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/04/2007 | 15:41 | מאת: ליאורה

איך אפשר להקל על ליחה מצטברת? תודה:)

26/04/2007 | 20:07 | מאת: טובה בר-שאן

ליאורה שלום כדי להקל על ליחה מצטברת הייתי מורידה דברי חלב וסוכרים. שותה מרק ירקות ,ותה מחליטות צמחים כמו בבונאג, מרווה, סירפד וכ"ו . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

26/04/2007 | 14:49 | מאת: טל

שלום שוב..מזה שורש ספנוריה? תודה

תעשי חיפוש בגוגל ואולי תמצאי

26/04/2007 | 14:38 | מאת: ליבנת

שלום, אני בהריון , לא אוכלת דגים אך כן צורכת אגוזי מלך, ברזיל וכפית פשתן ביום. אשמח לדעת מהו המינון הרצוי בכמויות של מה שהזכרתי כדי להבטיח אספקה טובה של אומגה 3

26/04/2007 | 15:01 | מאת: צביקה קורן

ליבנת שלום, אני מתנגד ל"מינונים" הלקוחים מעולם הרפואה והתרופות. מדובר כאן באוכל ולא בתרופות. אם התזונה שלך מאוזנת - תקבלי כל מה שאת ועוברך צריכים. בכל אופן, כדאי מאד לגוון ולאכול מכל סוגי השקדים האגוזים והזרעים ולא "להיתקע עם סוג אחד. זרעי פשתן מכילים את הכמות הרבה ביותר וכדאי לאכול כף ביום (טחון טרי!). אגוזי ברזיל - 1 עד 2 ביום. אגוזי מלך ואגוזים אחרים - 5 -10 בהתאם למשקל הגוף. כדאי לך לפנות ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

26/04/2007 | 13:36 | מאת: קרן

שלום רב, אני בשליש השני להריוני (ב"ה) , אינני אוכלת כלל דגים ורציתי לדעת האם חשןב שאטול כמוסות אומגה 3 DHA ? יש לציין כי הנני נוטלת תוסף בשם פרנטאל אשמח לעצתך

26/04/2007 | 15:03 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, מחקרים רבים מוכיחים את התועלת של אומגה 3 להתפתחות העובר ולבריאות האם. אפשר לקבל את זה מפשתן טחון טרי, אגוזי מלך או מתוסף תזונתי. בהצלחה צביקה

26/04/2007 | 12:07 | מאת: ציפי

בתי בצבא בת 18 לא אוכלת בשר וסובלת מהמוגלבין נמוך חוסר ברזל קיבלה כדורים,ופןחדת לקחת כי הפחידו אותה שיש כאבים,יש בעיה עם אוכל בבסיס,איך אפשר לשלוח איתה מצרכים שישארו זמן רב ללא קרור,כמוכן אילו חטיפים או מאכלים מכילים ברזל? תודה

26/04/2007 | 15:06 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, את יכולה לצייד אותה בטחינה גולמית או חמאת שומשום, פירות יבשים (במיוחד צימוקים שחורים) ומולסה המכילים הרבה ברזל. יש גם תוסף תזונה שנקרא: "ברזל עדין" שלא גורם לתופעות לוואי והוא מאד יעיל. תבקשי ממנה להימנע משתיית קפה ותה רגיל שמונעים ספיגה של ברזל. בהצלחה צביקה

26/04/2007 | 10:10 | מאת: מימי

אני סובלת מקרישיות יתר (3 פעמים טרומבוזה)והפלות חוזרות.מטופלת באופן קבוע בקומדין, וכעת בהרייון- מטופלת בקלקסן. אלו מאכלים כדאי לאכול כדי לשפר את זרימת הדם בגוף ולמנוע הפלה נוספת?

26/04/2007 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

מימי שלום, שום, ג'ינג'ר, גינקו בילובה ושמן דגים (אומגה 3) הם מדללי דם טבעיים, אבל הואיל ואת לוקחת תרופות לדילול הדם, אני לא מציע לך להשתמש בהם ללא התייעצות עם הרופא המטפל או דיאטנת קלינית בקופת חולים. בהצלחה צביקה

01/07/2011 | 09:33 | מאת: א. אסתר

כמו שציין צביקה קורן אף אני לא מצ יעצת להוסיף שום התברר כי שום + אספירין יכול לגרום לדימום בקיבה.

26/04/2007 | 08:06 | מאת: דניאלה

הייתי מעונינת לברר האם ישנן תופעות לוואי לנטילת חיידקים פרוביוטיים או שניתן לקחת (כאחד ליום) ללא חשש?

26/04/2007 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

דניאלה שלום, לא אמורות להיות תופעות לוואי למעט גזים בימים הראשונים עד שהגוף מסתגל. בהצלחה צביקה

25/04/2007 | 17:27 | מאת: הילה

שלום אשמח לקבל פרוט של מה מותר לאכול בדיאטה דלת שארית ומה אסור. בתודה מראש הילה

26/04/2007 | 15:30 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, בדיאטה דלת שארית: יש להמנע מאכילת מזונות עתירי סיבי כמו: ירקות, פירות, דגנים (אורז מלא, כוסמת, דוחן, קורן פליקס, בראן וכו'), לחם חי, סובין, קווקר, בשר בקר, סובין, ופיצוחים. אפשר לאכול מוצרי חלב, ביצים, דגים, תה, ומים ממותקים, מיצי פרות מסוננים, מרק עוף צלול. אם לא מדובר בדיאטה לטווח קצר לצורך בדיקה רפואית או ניתוח - צריך להתייעץ עם תזונאי/ת כדי למנוע חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

25/04/2007 | 13:39 | מאת: יעלה

שלום, האם מישהו מכיר "מרכזי בריאות", כלומר מקומות שבאים אליהם למשך תקופה מסויימת וניזונים מתזונה טבעונית, בגישה של ניקוי מרעלים,למשל עפ"י ההיגיינה הטבעית,ובמשך היום יש פעילות מסויימת כמו יוגה,מדיטציה וכו'?

25/04/2007 | 16:03 | מאת: טובה בר-שאן

יעלה שלום סדנה מדהימה היא של פנינה בר סלע שמטרתה ניקוי הגוף והרוח המרכז פועל בקיבוץ מיזרע www.hitchadshut.co.il טלפון 049833317 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

25/04/2007 | 20:24 | מאת: נודניק

ישנו קיבוץ בצפון אשר נותן את כל מה שאת מבקשת בשבוע של עבודה.אני מציע לך לחפש את זה דרך אתר YNET,במדור התזונה\בריאות שלהם

25/04/2007 | 09:36 | מאת: lidia

שלום, עשיתי בדיקות תקופותיות, וראיתי ש-HDL שלי ירד (24) צריך 40 אני חולת סכרת ורציתי לדעת איך אפשר להעלות את ה- HDL הטוב מבלי להעלות את הסכרת (כיום אני עם כדור פעם ביום בערב והסוכר שלי הוא 107) אחרי צום בבוקר.

25/04/2007 | 16:16 | מאת: טובה בר-שאן

lidia שלום חשוב מאוד לאכל אגוזים, זרעי פשתן, שיבולת שועל , שמן זיית מכבישה קרה הרבה ירקות , הרבה סיבים המורידים את הכולסטרול הרע , פחות מוצרים מהחי, ומזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. בנוסף לעשות הרבה ספורט. המלצתי לך ללכת לתזונאית שתשב איתך על תפריט המתאים למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/04/2007 | 22:35 | מאת: רונית

שלום. האם שתיית קפה (כ-4 כוסות ליום) מזיקה לבריאות לאדם ממוצע?והאם דיאט קולה באמת הורס את המערכת החיסונית כפי שנטען ויש להימנע ממנו?

24/04/2007 | 05:52 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, בעיני שתיית קפה מזיקה ומיותרת בכל כמות. ישנן עדיות שמעל חמש כוסות ביום עלול להיגרם נזק ללב ולמערכת העיכול. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותוכלי לקרוא על נזקי המשקה השחור. בהצלחה צביקה

24/04/2007 | 15:52 | מאת: נעמי

הנה קטע קצר המפרט את את נזקי הקפאין, שנמצא, כידוע, גם בקולה ובדיאט-קולה: הקפאין פועל באופן ישיר על מערכת העצבים, פעולות הלב ומערכת הנשימה. הוא גורם לעצבנות, חוסר-שינה ופעימות-לב מוגברות, משבש את פעולות האנזימים השונים במערכת העיכול, מגביר את חומציות השתן, ועלול לגרום ללחץ-דם גבוה. הקפאין אומנם יוצר הרגשה טובה של עירנות, אבל זו רק הרגשה זמנית - זו אינה עירנות כתוצאה מתוספת כוח, אלא מהצורך של הגוף להגן על עצמו מפני הסם, ולהפריש אותו החוצה. צריכת קפאין מחלישה בהדרגה את הגוף, ונוצרת תלות. מערכת העצבים נחלשת, ועלול להיגרם דיכאון. נזק נוסף - יחד עם מזונות נוספים, יוצרי חומצה, הקפאין גורם להפרעות בספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף. (על-פי "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי) מדובר בקפאין - בכל כמות.

23/04/2007 | 16:14 | מאת: ריקי

יש לי נכדה בת 6 חודשים. כלתי אחנה מתכוונת לתת לה לאכול בשר. כלתי צמחונית והיא אינה מעוניינת שילדתה תאכל בשר. אני מודאגת. האם זה מסוכן להתפתחות התינוק? אודה לתשובתכם בברכה, ריקי

24/04/2007 | 05:55 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, אין צורך בבשר כדי להבטיח התפתחות תקינה של התינוקת, אבל צריך לקבל הדרכה מאיש מקצוע בתחום התזונה כדי למנוע חוסרים תזונתיים ונזקים הנובעים מכך. אגב, אם נכדתך תאכל בעתיד ביצים, דגים ומוצרי חלב - אן מקום לדאגה. בהצלחה צביקה

23/04/2007 | 13:03 | מאת: נועה

טובה וצביקה שלום רב! אני נמצאית באמצע החודש השישי להריוני הראשון. אורח החיים שלי כולל תזונה מאד מאד מוקפדת, מאוזנת וטבעית, ופעילות ספורטיבית של שחיה ויוגה באופן קבוע במשך שנים. ההמוגלובין שלי ברמתו לפני ההריון תמיד היה סביב הגבול התחתון 10.5-11 מקס. רמה זו מעולם לא השפיעה עלי לרעה, כמו שאמרתי, הקפדתי על צריכת מזון מאוזן לאורך כל הדרך, וזה לא הפריע לי לבצע ספורט מאומץ ללא שום בעיה. בהריון, נפלה רמת ההמוגלובין שלי ל 9.4, וזאת אפילו לאחר לקיחת 2 כדורי ברזל טבעי של סולגר + 1 ברזל כימי - אקטיפרין F. רמת ההמוגלובין לא עולה כבר במשך חדשיים. בנוסף, בהמלצת הרופא המטפל התחלתי לצרוך בשר אדום והודו - גם לא עזר. אין לי ירידה בפעילות, ועדיין הספורט שלי נשאר ברמה חזקה עם אנרגיות גבוהות. סה"כ מרגישה ממש מצוין. ולשאלתי: האם יתכן שרמת ההמוגלובין שנחשבת נמוכה עבור רופאים, יכולה להיות נכונה פיזיולוגית לגבי? כל עוד אני חשה בטוב ללא עייפות או חולשה או שום תופעה שהיא? כמו כן, במידה ואדרש לקחת עוד ברזל כימי - האם יש דרך אחרת להעלות את ההומגלובין ללא לקיחת כדור זה? אולי יש משהו שמפריע בספיגת הברזל? אציין שאני מקפידה לא לקחת אותו עם מוצרי חלב, ומוסיפה ויטמין C לכל ברזל. אשמח מאד לשמוע דעתכם! רוב תודות וחג שמח! נועה.

23/04/2007 | 14:37 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום כפי שאת מספרת תמיד רמת ההמוגלובין שלך היתה נמוכה ועכשיו ירדה בגלל הדרישה המוגברת של העובר לברזל. חשיבות של הברזל לעובר היא מאוד גדולה לכן לדעתי בנוסף לתזונה המכילה ברזל יש גם לקחת ברזל בכמוסות. ישנם גורמים מס' המפריעים לספיגת הברזל כמו למשל חומצה פיטית הנמצאת בדגנים ובסויה אולם גם חוסר מינרלים מסויימים עשוי לגרום לספיגה לקויה של ברזל. כמו למשל חוסר נחושת. לכן חשוב שתתיעצי עם רופאייך. בברכה ובהצלחה חג עצמאות שמח טובה

23/04/2007 | 10:23 | מאת: יפית

יש לי קופסאות של ויטמינים שפג תוקפם, ויטמין C, מולטי ויטמין וכד', רציתי לדעת האם מעבר לירידה ביעילות של הויטמינים לאחר תאריך התפוגה יש סכנות נוספות שרצוי לדעת כדי להחליט אם לזרוק את הויטמינים או להשאיר אותם.

23/04/2007 | 11:31 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, כדאי לנהוג בהתאם להנחיות הייצרן. מינרלים מתקלקלים פחות, אבל ויטמינים ישנים ומקולקלים עלולים להזיק. בהצלחה צביקה

23/04/2007 | 10:09 | מאת: סיגלית

מה עושים אני לא אוכלת בשר בכלל

23/04/2007 | 11:34 | מאת: צביקה קורן

סיגלית שלום, אם את אוכלת דגים, ביצים ומוצרי חלב - לא צפוי חוסר. אם התזונה שלך לא מאוזנת, כדאי לפנות ליעוץ אישי ועד אז אפשר לקחת פעם בשבוע כדור B12 למציצה. בהצלחה צביקה

23/04/2007 | 09:21 | מאת: שלי

שלום, האם בחלב אורז יש ערך תזונתי כלשהו? תודה.

23/04/2007 | 11:40 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, בוודאי בתנאי שהוא מיוצר מאורז מלא. בחלב אורז יש כמעט 10% חלבון, ויטמינים ומינרלים. כדאי לבחור מוצר שאין בו תוספת סוכר ומלח, או לפחות כמות קטנה. (צריך ללמוד להתרגל להביט בתווית ולהשוות מוצרים) בהצלחה צביקה!

22/04/2007 | 22:44 | מאת: יעל

שלום שאלתי היא האם ישנה כמות מוגבלת של פירות וירקות שממולץ לאכול במהלך היום? אני אוכלת במשך היום כמות גדולה של פירות וירקות ושאלתי היא בנוגע לערכם הקלורי. חשוב לציין שאינני שותה יותר משני ליטרים של מים ביום. תודה:]

23/04/2007 | 12:02 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, שאלה קשה... אם את טבעונית, כמעט שאין מגבלה לכמות. את את אוכלת "רגיל" - ההמלצה היא לאכול 3 - 5 מנות פרי וירקות ללא הגבלה. הערך הקלורי של הפירות: מ 30 - 100 קלריות למאה גרם - תלוי בסוג. בהצלחה צביקה

אני צריכה להגיע למשקל חמישים קילו בעוד חודשיים ואני שוקלת כרגע 44-45 ק"ג. מה לאכול ואיך להתנהג. חשוב לציין שאני ספורטאית בתחום הטניס. תודה ומחכה לתשובה מהירה.

23/04/2007 | 12:03 | מאת: צביקה קורן

אם את רצז מטבעך וגם ספורטאית, זה נראה לי קצת בעייתי. בכל אופן כדאי להוסיף לתזונה היומית מזון עתיר קלוריות (שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, שמן זית, לחם מלא, דגנים מלאים וכד'). בנוסף כדאי להעלות מסת שריר באימונים ייעודיים (משקוליות וכד') בהצלחה צביקה

אני שוקל 60 וגובה שלי הוא 1.86 אני בן 17 עוד מעט רציתי לדעת מה עליי לאכול אם אפשר \תפריט וכמה חלבונים לאכול למה אני ספורטאי ואם זאת שאני נישמין אני יתאמן וככה גם לפתח את מסת השריר תודה וחזור אליי במהירות האפשרית

שלום, קראתי על כך שסיבים תזונתיים, יכולים לסייע בספיגת רכיבים תזונתיים, במיוחד אלו בעלי ספיגה נמוכה יחסית. הרעיון הוא שהסיבים התזונתיים מאיטים את משאירים את הרכיבים, ובמיוחד ויטמינים ומינרלים, יותר זמן בקיבה ובמערכת העיכול, וע"י כך "נותנים" להם יותר זמן להיספג, ובזכות זאת, גדל הסיכוי שרכיבים אחרים שיכולים לסייע בספיגתם (למשל, ויטמין D וסידן) 'שנקבל בהמשך צריכת המזון, יצרפו אל שרשרת העיכול ויגדליו את ספיגתם. מה אתם אומרים על הרעיון הזה? ואשמח אם תוכלו להתייחס ספציפית לשני הגורמים: הארכת הזמן של הרכיבים התזונתיים "הכלואים" בסיבים, והגדלת הסיכוי לפגישת רכיבים אחרים שיסייעו בספיגתם.

23/04/2007 | 12:27 | מאת: צביקה קורן

דודי שלום, אני לא יודע אם אתה מכיר את הביטוי "אליה וקץ בה"... בכל אופן, לסיבים התזונתיים יש מספר יתרונות בריאותיים ובכלל זה הקניית תחושת שובע, השהיית מזון במעיים, מניעת עצירות, ספיחת כולסטרול וכימיקלים ועוד. עם זאת הסיבים סופחים גם ויטמינים ומינרלים בדרכם.... לכן לא רצוי לקחת לאורך זמן סובין ותוספי סיבים, אלא להסתפק בסיבים הנמצאים בפירות ובירקות. בהצלחה צביקה

25/04/2007 | 19:11 | מאת: דודי לצביקה

הבנתי את כוונתך. אני מניח שהעיקרון שיותר מדי מזיק, נכון גם לסיבים. כלומר, אם הבנתי נכון, במידה מסוימת הם לא עושים נזק מורגש בספיחה של ויטמינים ומינרלים...אך תוספת יכולה אכן לעשות זאת. בכל אופן, בנוגע לשאלה שהעליתי, רציתי לשאול אם בהנחה שאני משלב רכיבים חשובים כמו ויטמינים ונוגדי חימצון, עם סבים תזונתיים בכמות מעטה (למשל, אוכל ירק עם הסיבים התזונתיים שלו) האם הסיבים בכמות מעטה/מתונה יכולים אף לסייע בספיגתם בגוף, מהסיבות שציינתי, לעומת ספיגה של ויטמינים בשתייה |(למשל, כמו במוצר החדש של מים מינרליים עם ויטמינים)? האם ייתכן שיש אמת כלשהי בתיאוריה שהעלתי בשאלה?

22/04/2007 | 16:15 | מאת: טל

שלום מזה שורש ספנוריה שקיים בחלבות(שומשום)? תודה

23/04/2007 | 12:28 | מאת: צביקה קורן

לא ידוע לי על קיומו של שורש ספנוריה בחלבות(שומשום)

22/04/2007 | 11:42 | מאת: דנה

שלום רב, לפי מיטב הבנתי יוד עלול לגרום לאקנה.רציתי לברר האם מיץ עשב חיטה מכיל יוד וע"כ האם הו אעלול להחריף את האקנה?

23/04/2007 | 12:31 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, תכולת היוד בצמחים תלוייה בסוג האדמה בה הם גדלים. בעשב חיטה יש זניחה של יוד שלא אמורה לגרום נזק. למיץ יתרונות בריאותיים רבים - פרטים נוספים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי בהצלחה צביקה

22/04/2007 | 09:58 | מאת: נינה

שלום. זה מספר חדשים (מעל חצי שנה) אני סובלת משילשולים יומיומיים, מספר פעמים ביום, בליווי גאזים. כל הבדיקות שעשיתי, בהפנית רופא משפחה, ורופא גסטרו, היו תקינים. כמו: ספירה ושקיעת דם, תיפקודי כבד, צליאק, CRP, קולונוסקופיה קצרה, וכמובן תרביות צואה. כמו כן נתנו לי פעמיים אנטיביוטיקה, שלא הועילה. מה עוד אפשר לחפש ולבדוק? ניסיתי מספר ימים לקחת קפסולות של אסידופילוס, ולשתות תה קמומיל, אך ללא הועיל. האם יש לך הצעות לגבי שינוי בתזונה שיכול להועיל לי? בתודה רבה!

פתרון לא קל לביצוע, אבל כדאי להתאמץ - מה שיותר תזונה טבעית-צמחונית, רצוי אורגנית, במקום מה שאת נוהגת לאכול. עם תזונה כזאת, מערכת העיכול יכולה לחזור, בהדרגה, לתיפקוד תקין.

22/04/2007 | 23:22 | מאת: נינה

בהתחשב בעובדה שאני עובדת ונמצאת מחוץ לבית יומיום עד השעה 5 אחה"צ.

רצוי, כמובן, לקבל חוות-דעת מקצועית לבעיה, אבל עד אז את יכולה להקל על עצמך על-ידי אכילת מזונות טבעיים, מעולם הצומח, שקלים יותר לעיכול - פירות, ירקות (רצוי אורגנים), שקדים לא קלויים, טחינה גולמית, קינואה, אורז מלא. אוכל מסוג זה אפשר לקחת לעבודה, ולאכול את הארוחה העיקרית כשחוזרים הביתה.

21/04/2007 | 21:34 | מאת: רן

שלום, ביתי בת השנתיים ושמונה חודשים סובלת מזה כחודש וחצי מעצירויות חוזרות - יציאה כל 3-6 ימים וזאת לאחר שתיית מיץ שזיפים (מסכימה לשתות כשליש כוס ביום) ואל-צירות (ככפית וחצי ביום-מערבבים עם משקה כלשהו..). מתלוננת מדי פעם על כאבי בטן. התזונה שלה: אוכל מבושל - כמעט הכל. פירות-לא. ירקות חיים-לא!(רק אם בתבשיל). מוצרי חלב-כן. היא לא מוכנה לשתות מיץ תפוזים או לאכול משמישים וכו' נא תגובתכם/ עצתכם. (היש פתרונות טבעיים?, האם מומלץ בגיל כזה לקחת נר גליצרין?) שאלה נוספת, קניתי מתקן להכנת ארטיקים, האם יש ערך תזונתי במיץ תפוזים/פירות אחרים שנסחטו והוקפאו (נתן לה אותם כארטיק (בספק אם תסכים) תודה, רן

22/04/2007 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום על פי התזונה שאתה כותב בתך כמעט לא אוכלת סיבים שממריצים את מע' העיכול. ועוזרים לתהליך היציאה. היא עדיין קטנה וניתן לשבת עם תזונאית ולבנות לילדתך תפריט שיתאים לה יהיה בריא ויאפשר לה להתרוקן כל יום. (תבדקו את הנושא של מוצרי חלב , יתכן והם גם משפעים על העצירות של בתך). לא הייתי מתחילהישר אם נר גליצרין. ניתן לתת לה דיסת שיבולת שועל העשויה במים. לגבי שאלתך השניה בטח שארטיק כזה הוא הרבה יותר מומלץ מארטיק שקונים בחנות מומלץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/04/2007 | 20:42 | מאת: ערן

בן 43 לפני 4 שנים עברתי ארוע לב קל מאוד שהטרג. נמצאו כ 800 כיום אני סובל קבוע מטרג. גבוהים 200 בדם אמנם עוסק בספורט קבוע,{רץ כ 60 ק"מ בשבוע} שומר על תזונה נכונה{ גובה 1.85 משקל 90} האם יש רופאים שמתמחים לשומנים בדם והיכן ניתן למצוא ?

22/04/2007 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום לצערי אינני מכירה שם של רופא באופן אישי אולם רופאים העוסקים בהשמנה ותסמונת מטבולית הם רופאים המומחים גם בשומנים בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

21/04/2007 | 20:18 | מאת: אדיבו

שלום למומחי הפורום, לאחרונה שמתי לב שברוב הלחמים הנמכרים עטופים ופרוסים (כולל האורגנים למיניהם) יש גם קמח סויה. לאנשים הלוקחים אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס מומלץ לא להשתמש בסויה , למיטב ידיעתי, כיוון שהיא מורידה את הספיגה של התרופה. מה עושים? מדוע מוסיפים סויה לכל כך הרבה מוצרים ומדוע לא מביאים את העניין לידיעת הציבור בצורה בולטת יותר?

22/04/2007 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

אדיבו שלום בסויה ישנו חומר גויטרוגני המדכא את פעילות של בלוטת התריס כיוון שמונע את יצירת ההורמון המופרש מהבלוטה. חומר זה נהרס בחימום. כאשר מחממים את החומר או מתסיסים אותו, האפקט המדכא נהרס. לכן גם אם יש סויה בלחם ההשפעה שלו על בלוטת התרס היא אפסית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

22/04/2007 | 17:00 | מאת: אדיבו

תודה לתשובתך ועדיין - איני מתכוונת להשפעה של סויה על הבלוטה ויצירת ההורמון אלא על השפעת מוצרי סויה על ספיגת התרופה כפי שמצויין באתרים שונים הנוגעים לאלרוקסין עצמו ובמיוחד לדוגמא לגבי ילדים חסרי פעילות הבלוטה אשר מוגבלים בצריכת פורמולה מבוססת סויה. אודה אם תוכלי להאיר את עיני בנושא.

21/04/2007 | 06:58 | מאת: אורלי

לצביקה וטובה שלום, ביתי בת ה 11 החלה לפני יומיים לסבול מטעם מר בפה לאחר האוכל. מה עושים? האם זה מעיד על מחסורים תזונתיים? אודה לכם על תשובתכם המהירה.

21/04/2007 | 15:26 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, לטעם מר בפה יכולות להיות כמה סיבות כמו: מזון קלוקל, דלקות חניכיים, רקבון בשיניים, חומציות יתר בקיבה, עלייה של מיצי קיבה לושט, תרופות מסויימות, ועוד. מציע שתפני לרופא המשפחה לאבחון וקבלת חוות דעת. בהצלחה צביקה

אני עד היום בדיאטה כבר חודשיים..ירדתי 8 קילו! אני כל יום עושה הליכות ואני אוכלת נכון! דווקא אחרי חודשיים מלאים שאכלתי נכון ולא וויתרתי ..יש לי חשק לאכול יותר! היום מעדתי .. אכלתי טיפה יותר ממה שאני רגילה ... ואחרי זה הלכתי להליכה .. במשך כל הדיאטה היתרחקתי מלחם ממתוקים ומטוגנים! ולפעמים בא לי לאכול משהו מתוק או משהו מטוגן.. עם אני יואכל פעם בשבוע משהו מתוק או מטוגן אני לא ישמין? בבקשה תעזור לי ..

21/04/2007 | 15:31 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, מומלץ ורצוי לאכול פעם בשבוע משהו מתוק, או מלוח שאת מאד אוהבת. את לא תשמיני מזה - זה יעזור לך בתהליך הקשה של איזון המשקל (הרזייה). כדאי שלא יהיה יותר מ 700 קלוריות... בהצלחה צביקה

20/04/2007 | 08:25 | מאת: לינדה

שלום, אני אמא ל 2 הקטן בן 3 חודשים וחצי . אני נשארתי בעודף משקל של 9 ק"ג מאז הלידה . אני עדיין מניקה. האם יש מאכלים שכדי להימנע מהם ומאכלים שמומלץ לאכול? (במיוחד שאני מניקה וגם רוצה לשמור על בריאותי ובריאות התינוק). תודה ויום טוב,

21/04/2007 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

לינדה שלום, השאלה פשוטה וקשה כאחת. כל אחד יודע וגם את, שכדאי להימנע מסוכרים, שומנים ומוזונות עתירי קלוריות מחד, ולהרבות באכילת ירקות חיים ומבושלים וחלבונים שאינם עתירי שומן מאידך. אם את באמת רוצה להפחית במשקל כדאי שתמצאי מסגרת תומכת או שתפני ליעוץ אישי להרכבת תפריט שמתאים לך ופעילות סדירה. לא כדאי להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

20/04/2007 | 02:36 | מאת: דודי

שלום! בכל מה שקשור לצריכת סידן, תמיד אנחנו שומעים המלצות לגבי מוצרי חלב, שקדים וכו' מה שאני לא מבין, מדוע לעולם לא מדברים על מים. למשל, בבקבוקי מים מינרלים כתוב שלכל 100 מ"ל יש 80 מ"ג סידן. זה המון, כי אם שותים ליטר אחד (לא ביג דיל), משיגים 800 (!!!) מ"ג סידן. מדוע אין אנו שומעים על המלצות לשתיית מים? חשבתי שאולי הספיגה נמוכה, אולם הסידן מסיס במים (אינו זקוק לשומן לנהיספג כיאות) ואם אנו צורכים יחד מזון עם ויטמין D, אז בכלל הספיגה מעולה. משהו בנוסף - יש מושג לגבי הרכב הסידן במי הברז בישראל? תודה רבה

20/04/2007 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

דודי שלום, אני דווקא הזכרתי את זה מספר פעמים בתשובות לשאלות על "בריחת סידן". אני טוען שאין חוסר סידן - כפי שציינת יש שפע של סידן במזון ובמים. הבעיה היא הספיגה והקליטה בגוף. יש במזוננו שפע של חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף (כמו קפאין, מלח), או מונעים ספיגה שלו (כמו חומצה אוכסלית הנמצאת בשוקולד ובמספר צמחים), או משבשים את מאזן הסידן בדם ובגוף (סוכרים פשוטים, חלבונים מהחי, תרופות מסויימות ועוד) ועוד. בורות ושיקולים מסחריים מונעים מהציבור את המידע שהזכרת. אגב, התזונאי הטבעוני יצחק בן אורי טוען שספיגת הסידן מהמים נמוכה מאד. שבת שלום צביקה

20/04/2007 | 12:40 | מאת: דודי

אולי יש לך רעיונות איך אפשר להגביר את ספיגת הסידן מהמים? למשל, אולי לשתות לאחר מאכלים עשירים בוויטמין D, ושאינם מכילים קפאין, מלח או חומצה אוכסלית, אולי על בטן ריקה, כמו בבוקר עם ההשכמה. אשמח לשמוע את דעתך

21/04/2007 | 01:07 | מאת: אני

במים יש 80 מ"ג סידן בליטר וממש לא ב100מ"ל

22/04/2007 | 18:42 | מאת: דודי

כן, אכן התבלבלתי..., אך עדין השאלה נותרה על כנה.

19/04/2007 | 20:45 | מאת: ליאת

שלום רב אני בת 54 משקלי 52 וגובהי 1.54 ועישתי לפני כשבועים בדקת דם ובבדיקת דם היתגלה אצלי כולסטרול גבוהה בערכים של 100-200 ערכי יחוס.והתוצאה היא 219 וסוג השני של כולסטרול הטובכך ניקרא בעברית תוצאה של 85 וערכי יחוס 20-120.,וכולסטרול רע כך ניקרא בעברית, 124.4 תוצאה וערכי יחוס 0.0-130. ובכלל לגבי ערכי הגלצרדים הם תוצאה 51 ערכי יחוס 10.-200 .1 (כול הנתונים להלן עפ"י דוח מעבדה מקווה שזה בסדר). מה עליי לעשות על מנת להוריד את הכולסטרול?2.האם פעילות גופנית יכולה לסייע בהורדת הכולסטרול ??3. והאם זה קשור בתזונה ?? ואם כן מה לאוכל ומה לא לאוכל ?? אגב אני לא מרבה לאוכל הרבה בשר בקר וביצים ??4. האם זה קשור בתורשתיות ?.?5. אז מימה זה יכול להופיע ?? ככה פתאום בחיים.?. 6.והאם אכילה מבוקרת ונכונה יכולה לסייע בהורדת הכולסטרול ללא כדורים יכולה לעזור לי בכך?7.. והאם ישנו סיכון באי לקיחת הכדורים במקום זאת לשמור על תזונה נכונה?? בבקשה אנא פרט לי 8.בדיוק את הגורמים??9. ואת הסיכונים שבכך?? ואנא התייחס לכול השאלות הללו אודה לך אם תענה על כולם .בתודה מראש

20/04/2007 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, שאלת שאלות רבות וחשובות, אבל את לא הראשונה - הנושא עלה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - מציע שתעשי חיפוש ותמצאי תשובות לשאלותייך ולשאלות שלא שאלת. בכל אופן, כדאי שתדעי שרמות השומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים) בהחלט מושפעים התזונה ומאורח החיים (למשל פעילות גופנית), אבל לתורשה יש חלק קריטי, ומשמעותי בכך. במקרים מסויימים לא ניתן להסתפק בשינויים בתזונה ובאורח החיים. הערכים שלך הם גבוליים ולכן כדאי בשלב הראשון לנסות את האופציה התזונתית. אגב,הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שלך ברמה מצויינת. לקיחת תרופות עלולה להוריד אות רמתו. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית או תזונאי/ת טבעי באזור מגורייך ולא להסתפק בעצות החינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

19/04/2007 | 09:37 | מאת: MORAN

הנני בת 45 חולת סכרת , ולאחרונה נמנעת ממוצרי חלב (למעט יוגורט) בצים ובשר האם אני צריכה לקחת תוספות מזון באופן קבוע כי אני לא אוכלת את כל הדברים הנ"ל . כן אוכלת פרות וירקות דגים ועופות. תודה. מורן.

20/04/2007 | 06:43 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, באופן כללי, אם את אוכלת פרות וירקות, יוגורט, דגים ועופות אין מקום לדאגה ואין צורך בתוספים. כדאי להוסיף שקדים, אגוזים, זרעים וקטניות. עם זאת יתכן וישנן בעיות בריאות נוספות שדורשות השלמות - זה דורש תישאול נרחב. מציע לך לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק ביעוץ הכללי הניתן בפורום. שבת שלום צביקה

19/04/2007 | 06:53 | מאת: מתעניינת

במקורות רבים כתוב שויטמין c נהרס עם חשיפתו לאוויר. עד כמה שידוע לי, ויטמין c בחשיפתו לאוויר מתחמצן ל- דהדרו- חומצה אסקורבית, שגם היא צורה פעילה של ויטמין c . אם כך, חימצון לא אמור להרוס את הויטמין.

האם חשיפה לאוויר (לדוגמא של מיץ לימון) הורסת\ מפתחיתה את כמות ויטמין ה-C שבו ? ובאילו מקורות כתוב שויטמין Cנהרס עם חשיפתו לאוויר?(כמו שכתוב בשאלה בתשובה הקודמת)

18/04/2007 | 22:01 | מאת: ענת

שלום, שמעתי שצריך לשתות 2 גוסות מים מלאים לפני כל ארוחה! השאלה שלי היא .. לפני ארוחת בוקר צריך גם לשתות שתיי כוסות? או שזה יהיה בסדר עם אני ישתה תה בלי סוכר ואורחת בוקר? או שאפשר לשלב את שניהם? גם שתיי כוסות מים וגם תה? תעזרו לי בבקשה! זה דיי חשוב לי לדעת! ולמה כששותים כל כך הרבה (אני שותה 2 ליטר ביום) אמרו לי שזה טוב! למה רצים כל הזמן לשירותים? זה יכול לגרום לאיזשהו נזק? בבקשה תענו לי זה ממש חשוב לי לדעת!

20/04/2007 | 06:38 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, חשוב לשתות מים בין הארוחות, אבל לא ממש לפני הארוחה ולא בזמן האוכל. הצמא מתעורר רק כשאוכלים מזון מלוח, חריף או מתובל בצורה מוגזמת וזה דבר פסול בעיני. 2 ליטר מים במשך היום זאת כמות סבירה שלא גורמת נזק, אבל אם את לא מזיעה, הכמות הזאת (בתוספת נוזלים מהמזון) יוצאת בשתן. אין מקום לדאגה. בהצלחה צביקה

18/04/2007 | 18:32 | מאת: ilana

בס"ד באחת התוכניות בישול המליצו מאוד על שמן זית (כמוריך כולסטרול וטוב ללב)ובכלל טענו שאינו משמין . הומלץ שם לא רק להוסיף אותו לסלט או לבישול אלא אפילו לשתות אותו ללא הגבלה ) זה לא נראה לי הגיוני . האם הטענות שאינו משמין נכונות או שזה סתם פרסומת מסחרית?

19/04/2007 | 10:05 | מאת: אני שיודע מעט

פשוט השומן של השמן,הגוף מנצל את זה לתהליכים חיונים ואיכשהו זה עושה פולה הפוכה כגון:מנצל את חומצות האמנו בבנית תאים וכו משהו כזה

20/04/2007 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

אלנה שלום, השאלה קצת מוזרה. כתבתי כבר מספר פעמים שאין מזון משמין - השאלה כמה אוכלים ממנו ומה עוד אוכלים חוץ ממנו. לשמן זית תכונות בריאותיות חשובות שחלקן הוכח במחקרים, אבל זה לא אומר שאפשר לשתות ממנו ללא הגבלה. ב 100 גרם שמן זית (חצי כוס) יש 700 קלוריות. כדאי להוסיףל סלט או לתבשיל לפחות 3 כפיות ביום (מי שנמאת בדיאטת הרזיה) ומי שלא יכול לקחת אפילו 3 כפות ביום. חשוב להדגיש: 1. מדובר במזון ולא בתרופה. 2. אין שום משקה או מזון שאפשר וכדאי לאכול או לשתות ללא הגבלה. בהצלחה צביקה

18/04/2007 | 15:57 | מאת: מיכל

שלום אני לא אוכלת בכלל מוצרי חלב ומחפשת מקור אחר לסידן. אמרו לי שבשומשום (טחינה ) יש סידן. ניסיתי, אך זה ממש לא טוב לי מבחינת עיכול. אני אוכלת כל יום קצת שקדים ואגוזי מלך אך זה לא מספיק מבחינת כמות הסידן. יש מקור אחר ? ירק אולי, שעשיר בסידן חוץ משומשום?? בתאנים יש סידן? תודה מראש.

18/04/2007 | 17:18 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אכן בתאנים יש סידן ב40 גרם תאנים יש 53 מ"ג סידן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/04/2007 | 22:02 | מאת: אלירן דה-מאיו

שלום רב. אני שמח לשתף אתכם במדריך פשוט וקצר, המתאר במלים ובתמונות את השלבים השונים בתהליך גידול הנבטים ועשב החיטה ניתן לצפות במדריך בכתובת הבאה: http://tinyurl.com/2gwq3t בברכה אלירן

18/04/2007 | 09:19 | מאת: צביקה קורן

על שאתה משתף אותנו בידע הרב שרכשת. ההודעות שלך בפורום תורמות לשוחרי הבריאות הטבעית. יישר כוח!!! צביקה

17/04/2007 | 20:57 | מאת: אלה

שלום אני בת 28, לאחרונה חלטתי לוותר על אכילת הבשר (מסיבות מוסריות). אני כן אוכלת ביצים ומוצרי חלב. האם עליי לקחת תוספי מזון/ויטמינים מלשהם? ברצוני להדגיש כי רמת הברזל אצלי תמיד היתה גבולית, אך תקינה. תודה.

18/04/2007 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, אין שום בעיה במעבר לצמחונות, את תפיקי מכך תועלת רבה. אם בריאותך תקינה - אין צורך בתוספים. עם זאת, כדי לא להוציא שם רע לצמחונות וכדי שלא יווצרו חוסרים תזונתיים, אני מציע לך לקבל יעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. לדוגמה: חומצת שומן חיונית אומגה-3 ניתן לקבל (מי שלא אוכל דגים) מפשתן טחון ומאגוזי מלך. בהצלחה צביקה

17/04/2007 | 15:02 | מאת: אור

שלום. קוראים לי אור ואני בן 18. מחר יש לי וועדה רפואית בה יבדקו את נתוני הגובה והמשקל שלי. גובהי הוא 1.66 מטר ואני שוקל 46 ק"ג. האם מבחינת הצבא אני נכנס לקטגוריית תת משקל? והאם בעקבות זאת ירד לי הפרופיל? כששאלתי בלשכת הגיוס אמרו לי שלגובה 1.7 מטר יש לשקול 50 ק"ג. מחכה לתשובה ותודה

18/04/2007 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, ארי לא מכיר את הקריטריונים של הצבא. מקווה שהעניין יסתדר ותזכה לשרת בצהל בהצלחה צביקה

16/04/2007 | 22:18 | מאת: רותי

כמה זמן אחרי פקיעת תוקפו של תוסף תזונה הוא עדיין יעיל ואפשר להשתמש בו?

18/04/2007 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, זה תלוי בסוג התוסף. בויטמינים לא כדאי להשתמש - במיוחד בשמנים (E, שמן דגים). הם רגישים מאד לאור, ולחום. מינרלים פגיעים פחות. בהצלחה צביקה

16/04/2007 | 14:59 | מאת: אילת

אני קיוויתי לקל כאן יעוץ תזונתי להשלמת הברזל החסר לי. אילת

16/04/2007 | 17:51 | מאת: טובה בר-שאן

אילת שלום פריטין נמוך פרושו שמאגרי הברזל שלך נמוכים. כיוון שאת לא מפרטת קשה מאוד לדעת את הסיבה. יתכן שבתזונתך אין מספיק ברזל ויתכן שיש גורמים אחרים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

17/04/2007 | 10:51 | מאת: אילת

שלום רק הפריטין היה נמוך (גם לפני חצי שנה היתה תוצאה דומה) - שאר התוצאות בתחום הנורמה. המוגלובין - 13.4 Fe-Iron - 83 וגם שאר התוצאות בטווח הנורמה. (יש לי היפו תירואיד ואני לוקחת אלטרוקסין שנים). איני יודעת איזה עוד פירוט נדרש. אשמח לקבל יעוץ תזונתי בנושא. אילת

16/04/2007 | 13:44 | מאת: א

למנהל הפורום שלום רב! אני קוראית את ספרו של יצחק בן אורי על תזונה טבעונית שברובה מבוססת על פירות וירקות. לפני כמה זמן סבלתי מקנדידה ולכן מאז אני לא מרבה באכילת פירות מכיוון שהם מכילים סוכר אשר מזין את אותה פטריית שמר. אפשר לומר שכיום הקנדידה במצב די מאוזן ב"ה( אני לא אוכלת שמרים, מוצרי חלב ומעט סוכר).ולכן רציתי לדעת כיצד אוכל ליישם תזונה זו? האם כדאי לנסות לשוב ולאכול הרבה פירות או שבמצבי עדיף שלא תודה רבה א

17/04/2007 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

א. שלום בטיפול בקנדידה אין חשש לאכל ירקות כמה שאת צריכה. לעומת זאת פירות אם את כרגע מאוזנת מבחינת הקנדידה, את יכולה לאכל 3 פירות ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

16/04/2007 | 01:12 | מאת: אפרת

שלום צביקה! אני אוהבת ומעריכה את תשובותיך לפונים אליך בשאלות, למדתי והכרתי דברים רבים שמעניינים אותי ספיציפית מהפורום. אתה הזכרת שאתה אישית, שותה בבוקר מיץ ירקות, אני רוצה לאמץ את שתיית מיץ הירקות,אך אני לא יודעת למה הכוונה מיץ ירקות.אני מבינה שזה ירקות כגון סלרי,סלק וכו'-כלומר שורשיים, אך השאלה היא מה עושים איתם בכדי שיהיו ראויים לשתייה?! עניין נוסף, עניין אותי תמיד לדעת האם כל הדברים שאנו צורכים שהם בעלי ערך תזונתי ירוד-ריקים, כמו סוכרים-מיץ פטל,מסטיקים עם סוכר-כלומר אלו עם צבע מאכל, למעט זה שאין להם ערך תזונתי וכי הם גורמים להשמנה עקב מס' הקלוריות הרבות בהם, הם יכולים להוות פגיעה כלשהי בגוף ?! תודה.

16/04/2007 | 13:48 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, אני משתמש בשני סוגים של מיצי ירקות: 1. מיץ "ירוק" המורכב ממלפפון, קישוא (לא מקולפים), גבעול סלרי ופרוזיליה. זה פחות טעים, אבל אין בו סוכר ולכן המיץ מתאים למעוניינים בהרזייה ובחולי סוכרת. המיץ הזה עשיר באנזימים, ויטמינים, מינרלים, כלורופיל ונוגדי חימצון. 2. מיץ "אדום": מורכב ממיץ ירוק בתוספת גזר אחד ורבע סלק (חי - לא מבושל). אפשר להוסיף מעט אבקת ג'ינג'ר (זנגביל) לתיבול. חשוב לשתות את המיצים תוך 20 דקות מהסחיטה. רצוי שהירקות יהיו מגידול אורגאני. לגבי הסוכרים הפשוטים המכילים קלוריות "ריקות" - הם בהחלט גורמים נזק בריאותי. ראשית, הם גורמים לחוסר בויטמינים ובמינרלים בגוף עקב הפרעה בספיגה והשקעת "משאבים" על ידי הגוף כדי לפרק ולעכל אותם (הגוף מייצר אנזימים כדי לפרק את הסוכרים. האנזימים מורכבים מויטמינים ומינרלים שלא נמצאים בסוכרים הפשוטים וכך נוצר חוסר מתמשך). הם מחלישים את המערכת החיסונית גורמים להשמנה עליה ברמת השומנים בדם (טריגליצרידים) ובכך מגבירים את הסיכון למחלות לב וכלי דם. הם גורמים לבריחת סידן, צרבת וחומציות יתר בגוף. בהצלחה צביקה

17/04/2007 | 01:22 | מאת: אפרת

החכמתי מאד, וכעת אני משתדלת יותר להירתע ולהזהר מאותם סוכרים, אע"פ שהם מוצרים כל כך זמינים ונצרכים ע"י כל כך הרבה אנשים, וחבל. שאלה נוספת לי אליך. לגבי קופאין, במינון גבוה, רציתי לדעת מה ההשלכות שלו האם הן לטווח ארוך?

19/04/2007 | 19:50 | מאת: נלי

אתה יכול בבקשה לפרט איך מכינים את המיץ הירוק - כמות רכיבים, אופן הכנה...

15/04/2007 | 16:39 | מאת: דינה

המוצר הנ"ל של חברת סולגר מכיל בין השאר קרניטין, כרומיוןם פיקולינט, שן הארי B6 ועוד. האם חומרים אלו באמת עוזרים בזמן שנמצאים בדיאטה? אם כן - כיצד? תודה

16/04/2007 | 13:53 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, החומרים שציינת נחשבים כמועילים לאיזון רמת הסוכר בדם ולעיכוב תחושת הרעב. עם זאת מדובר ב"תרופה" ואני כידוע מתנגד ל"תרופות טבעיות" ללא ביצוע שינויים יסודיים בתזונה בהצלחה צביקה

15/04/2007 | 09:17 | מאת: אב

שלום בבדיקות שערכתי לאחרונה יצא לי פריטין נמוך - 12 (גם ב- 11/2006 - הייתה לי תוצאה דומה). שאר התוצאות בתחום הנורמה. המוגלובין - 13.4 Fe-Iron - 83 וגם שאר התוצאות בטווח הנורמה. (יש לי היפו תירואיד ואני לוקחת אלטרוקסין שנים). מה המשמעות ? ומה ניתן לעשות ? תודה רבה

15/04/2007 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

לאב שלום, מציע שתפנה את השאלה לרופא המשפחה או לפורום רפואי לניתוח התוצאה. אנחנו נותנים כאן יעוץ בנושא תזונה טבעית. בהצלחה

14/04/2007 | 19:12 | מאת: רני ושרון

שלום רב, אנחנו עושים פרוסות עם ריבה או גבינה ושמים בפרוסה, על הממרח, נבט חיטה או שיבולת שועל או גרעיני דלעת או פשתן.... כל פעם מגוונים ושמים משהו אחר על הסנדוויץ. אנחנו קוראים הרבה כתבות בתזונה וכל הזמן כתוב להוסיף את אלה לסלטים ויוגורטים. האם מה שאנחנו עושים בסדר גם? או שמא צריך להוסיף אותם לדברים נוזליים בכוונה? תודה רבה

16/04/2007 | 13:51 | מאת: צביקה קורן

לרני ושרון שלום, מה שאתם עושים לא כל כך מועיל וטוב. ריבה זה מזון מזיק ומיותר. זרעים של פשתן צריך לטחון במטחנה, אחרת הם יוצאים כמו שנכנסו. גרעיני דלעת (לא קלויים) כדאי לאכול עם ירקות או פירות ולא עם לחם. בהצלחה צביקה