פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
קיים אצלי עודף של15 ק"ג ,אני רוצה להורידם. אינני מאמין בהורדת קלוריות אלא מאמין בתזונה מתאימה,עם שינויים מניסיון זה עובד, אך מגבלתי היא שאים מחזוריות המזון שלי קיום והוא די בריא אני תקוע במעגל של אותם15ק"ג שיורדים ועולים כל הזמן. אני מחפש מתכוניםנורטיבים של מזונות שמאפשרים גיוון נוסףובריא למעט טופ,שיפון,קיטניותשיוצרים אצלי גזים,אשמחלהצעות מכל בעלי הניסיון/
שמואל שלום. כדי להוריד במשקל צריך תזונה מאוזנת ובריאה אך גם ירידה בכמות המזון שאתה אוכל (ירידה מסויימת של הערך הקלורי) . לכן מצד אחד צריך תזונה נכונה. מצד שני צריך פעילות ספורטיבית המאפשרית ניצול אנרגתי של הגוף. לדעתי חשוב מאוד שתבנה תפריט מאוזן המתאים לדיאטה שלך להורדה במשקל של אותם 15 ק"ג מיותרים עם תזונאי/ת. (או אפילו ניקוי שלהגוף והגברת קצב חילוף החומרים) מתן מתכונים ללא הכרות איתך לא תמיד יכול להתאים לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, קראתי המון בפורום הזה, שנהוא מדהים בעיני הענין הוא שאני חייבת להודות שאני לא הבנתי את המסקנה לגבי: 1) זרעי פשתן - אם אין מטחנה, ועדיין מעוניינים לצרוך, אז מה ההמלצה שלכם? ואיפה שומרים אותו? במקרר/הקפאה? יש הבדל בכלל? 2) נבט חיטה - זה בסדר או לא לקנות אותו בחנות טבע ןלשמור בשקית במקרר? 3) שקדים - קלופים או לא? ואם קלופים, האם אפשר כבר לקנות אותם קלופים מהחנות? ושוב, איפה לשמור אותם? תודה רבה :) וסליחה על האי הבנה
תשובה חלקית לשאלות: זרעי פשתן - למרות הפירסומים מטעם אלה שמעוניינים למכור - רצוי מבחינה בריאותית להימנע (יש הסבר, אם את מעוניינת). שקדים צריך לקנות עם הקליפה החומה הדקה, לא קלויים, ולהוריד אותה על-ידי השריה קצרה במים רתוחים. לא רצוי לקנות שקדים שהוסרה מהם הקליפה הדקה - הם עלולים לאבד מערכם התזונתי ומטעמם.
ליאור שלום, תודה על המשוב. 1. אם אין מטחנה אפשר לקנות טחון ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר. יש הממליצים גם על שמירה במקפיא - אני לא מצדד בהמלצה הזאת. אפשר גם לטחון עם המטחנה הטבעית - השיניים (לאט וביסודיות) אבל חלק מהזרעים לא נטחנים ולא מתעכלים. 2.נבט חיטה - בעייתי! רצוי לאכול נבט חיטה לא קלוי אבל הוא מתעפש, מתקלקל והופך לרעיל. בנבט הקלוי השמן מקולקל... נדמה לי שבחנויות טבע מוכרים רק נבט חיטה קלוי מסיבות הגייניות. 3. שקדים - רצוי לא קלויים, לא מלוחים ולא קלופים. הקליפה שומרת על השמן הרגיש שבשקד. כדאי להשרות 4 -8 שעות במים רגילים (לא רותחים - אפשר רתוחים), לקלף ולאכול. יש נטורופטים הממליצים לאכול את השקד עם הקליפה הדקה עקב הימצאות נוגדי חימצון רבים בהם. אני ממליץ להשרות ולקלף. בהצלחה צביקה
אני די מפונקת באוכל ובגלל זה יוצא שאני אוכלת די מעט דברים ונמצאת בתת משקל של 8 קילו מתחת למינימום. רציתי לדעת מה ההשלכות של משקל נמוך. חשוב לי לציין שאני מנסה לדחוף כל יום אגוזי מלך ואני לוקחת מולטי ויטמין וכדור סידן כל יום (בהמלצת דיאטנית)
אני שלום אנני יודעת בת כמה את אך תת משקל ומניעת אוכל לא מאפשר לגוף : לבנות את עצמו, לקיים את כל תהליכי הגוף בצורה נורמלית , אין אנרגיה לתפקוד יום יומי, פגיעה חזקה במע' העצבים המובילות לדיכאון קשה, חרדה וכ"ו. התמוטטות של מע' החיסון. חשוב לי להגיד לך שלעולם תוספי מזון אינם תחליף לאוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום וברכה, האם נכון שאפשר לשתות קולה בעת שילשול ורצוי דייאט (בלי סוכר)? אודה על תשובתכם. גיטה
גיטה שלום אני מאוד מאוד מתנגדת למשקה זה בגלל המרכיבים שלו. לשאלתך יש אנשים שקולה עוזר להם בשלשול. אולם אני הייתי נותנת פתרונות אחרים ולא קולה לבעיה זו . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום כל החיים אכלתי בצל מכל הסוגים ואף פעם לא הפריע לי אבל בשנה האחרונה אם אני אוכלת בצל ולא משנה ירוק או קשה, מבושל או טרי עוברות שעות אני עדיין מרגישה את האוכל כאילו שלא מתעקל, הרגשה רעה, למחרת הרגשה רעה בקיבה, ריח רע יוצא לי מהקיבה לא טוב לי וההרגשה הזאת ממשיכה עד סוף היום. שאלי למה? מה קרה ? פתאום לא טוב לקיבה עם בצל ? תודה
לילי שלום, יתכן שיש לך בעיה בקיבה והבצל מעצים אותה. מציע לך לפנות לבדיקה רפואית ובמקביל להימנע מבצל, שום, תבלינים חריפים, סיגריות ואלכוהול. כדאי לפנות ליעוץ בתזונה טבעית. אגב, יצחק בן אורי, תזונאי, מראשי הטבעונים בארץ ממליץ להימנע מבצל ושום. בהצלחה צביקה
לדברי יצחק בן-אורי, הבצל (היבש) הוא ירק חריף מאוד, בגלל הריכוז הגבוה של שמן אתרי הנמצא בבצל. זהו חומר איריטנטי (מגרה, מציק). יתכן שבעבר גופך התמודד עם זה, אבל מגיע הרגע שגוף מתעייף, ומאותת שמאכל מסויים אינו רצוי לו. לדברי בן-אורי, אפשר להשתמש בבצל יבש בכמות קטנה, בתור תבלין - להשחים על אש קטנה, ללא שמן, בתוספת כף מים, או ללא מים. בצל ירוק אפשר לאכול, גם כן בכמות קטנה, רק את הגבעולים הירוקים, בסלט.
שלום, הועלתה בפני לא מזמן טענה ששומן הדג מרוכז ברקמת עורו. בעת אכילת הדג רובנו מסירים את שכבת העור (אני לא מכירה מישהו שלא), נשאלת השאלה עד כמה, אם בכלל, אנו זוכים לכמות של אומגה 3 מסוימת למשל באכילת פילה דג הסלמון. כמו כן, הייתי רוצה לדעת מאיזה חלקים של הדג מפיקים את "שמן הפלא" בכמוסות הפופלריות( אומגה 3). כמו כן, בהנחה שהשמן מופק מהעור, האם לא מדובר באליה וקוץ בה? תודה מראש, ש.
שני שלום, חומצת השומן אומגה 3 נמצאת בעור אבל גם (בכמות גדולה) ברקמת השומן של הדג וגם בכבד שלו. בהצלחה צביקה
לגבי ממה מפיקים את "שמן הפלא" בכמוסות, אין שום חלק ספציפי של הדג לרוב החברה שמפיקה שמן דגים והחברה שמייצרת כמוסות זה לא אותה חברה,הכמוסות שמתיימרות להיות תוסף מזון טבעי זה בעצם מוצר סינטתי (שמן דגים מרוכז) שמופק אכן משמן דגים בנוסף לכמה פעולות כימיות(לפחות 5 ) כמו שימוש באלכוהול כשלב ראשוני וקבלת חומר כימי שמכונה אסטר אתילי של חומצות שומן אומגא 3 לאחר מכן מרכזים את התמיסה על ידי תהליך של אידוי בוואקום התהליך מרכז גם את המתכות הכבדות שנמצא בשמן דגים לכמויות מסוכנות לבריאות לתווח ארוך, עם בהתחלת התהליכים הכימיים היו האומגא בצורתם הטבעית כתריגלצרידים בסוף כיבלנו חומר אחר לחלותין שנספג בכושי רב בגוף האדם אלה הם המוצרים הזולים ישנה דרך כימית להפוך חומר זה לצורתו "הטבעית" ואלה הם המוצרים היקרים בהרבה, עצם העובדה שמשתמשים ב כל כך הרבה תהליכים גורמים בעצם לחימצון של חומצות שומן שהיו בהתחלה וזוהי הסיבה שכמעת ואין חברה שמצהירה על נוכחות של בדיקות מעבדה של מוצר הסופי לאחר קפסולציה חומצות שומן אלה הם לרוב לא מצליחים להישמר וזה הוא הריח הצפציפי של דג רכוב שנודף מהכמוסה,בהמלצה רבה עדיף להישתמש כ תוסף תזונה של חומצות שומן חיוניות מאכילת דגי ים או משמן דגים רגיל או משמנים ממקור צמחיים כמו שמן קנביס סטיבה(HEMP SEEED OIL) ו פישתן מה גם ששמן קנביס בעל ריח וטעם טוב וישנם מחקרים רבים המוכחים את יעלותו ואין בו שום סכנה. שמן פישתן אכן ויכול להיות רעיל עם משתמשים בו לזמן ארוח מכיל סרידים של חומרים ציאנידים. ההבדל היחיד של חומצות שומן מהצומח מול שמן דגים מרוכז הוא שמהצומח הגוף שלנו יכול להפוך לחומצות שומן שהוא צריך לפי הצורך המטבולי (כמו פרו ויטמין A ו ויטמין A שבעצמו רעיל בכמויות גדולות)ו האומגא מכמוסות מחייב את הגוף להישתמש בהם גם עם המצב לא מצריך זאת כתוצאה נוצרים חומרי ביניים רבים שמשבשים את התהליכים מטבוליים.
מה הכוונה שאומרים על משהו שהוא מעקב ספיגת סידן? יש ברנפלקס מסויים שמועשר ב1100 מ"ג סידן ל100 גרם. זאת כמות ריאלית שהגוף מסוגל בכלל לספוג (כמובן שבכמות קטנה מ100 גרם כל פעם ובתוספת חלב1%) תודה.
רועי שלום, הנושא עלה רבות בפורום - מציע לך לעשות חיפוש על המילה "סידן". בכל אופן יש במזוננו חומרים הגורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף (מלח, קפאין ועוד) או להפרעה בספיגה שלו (קקאו ומזונות המכילים חומצה אוכסלית וחומצה פיטית), או מזונות המשבשים את מאזן החומציות בדם וגורמים להוצאת סידן מהעצמות (חלבון מהחי, סוכרים פשוטים). אלכוהול, ניקוטין ותרופות מסויימות גם הם מפריעים לספיגת סידן. שילשולים תכופים ומחלות מעיים עלולים לשבש את ספיגת הסידן בגוף. לסיכום אתה יכול לאכול 5,000 מ"ג סידן ביום ולסבול ממחסור בסידן בגוף. בהצלחה צביקה
מדוע חשוב לגוון בתזונה כלומר לא לאכול כל יום את אותו הדבר מה החשיבות הזאת שכולם מדברים ליה?
אלף שלום, בכל סוג מזון ישנם רכיבי תזונה (חלבון, שומן, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ועוד) בכמות זו או אחרת. שילוב של כמה סוגי מזונות וגיוון התזונה יאפשר לקבל את כל רכיבי התזונה הדרושים לקיומנו ולהבטחת בריאותנו. בהצלחה צביקה
אני כבת 56 סובלת מבריחת סידן קשה וכולסטרול גבהה כ288 אני אוכלת אוכל בריא כמו לחם מקמח מלא ירקות ופרות לאחרונה הציפורנים שלי קיבלו כתמים לבנים שאלתי היא אם יש לי חוסר בויטמינים אוו בחוסר סידן אודה לתשובתך המיקצועית
בשי שלום, יש הטוענים שכתמים על הציפורניים מעידים על חוסר במינרלים כמו סידן ואבץ. ישנה תורה שלמה המבוססת על אבחון הבריאות לפי הצורה, הצבע והחוזק של הציפורניים. את יכולה לנסות למצוא מטפל הבקי בכלי איבחוני זה. בהצלחה צביקה אגב, מה זה "תשובה מקצועית"?
שלום בשי התאור לוקה בחסר. גודל הכתם. האם רק נקודות. לבן או אפרפר. באילו צפרניים.. הכנסי לאתר:www.leshem.ybay.co.il
שלום רב רציתי לדעת מכבודך מה הכי טוב והכי בריא בפירות ומה הכי טוב בירקות לאכילה. ועוד דבר האם הבצל טוב ובריא . יש לצין שאני אוכל הרבה בצל. ומאוד מודה לך על כול תשובה .
אבי שלום בפירות יש הרבה ויטמינים, סוכרים, מינרלים ופיטוכימיקלים . כנ"ל גם בירקות רק שבירקות אחוז הסוכרים נמוך ורובם עשירים מאוד בסיבים . להלן אתר המדבר על חשיבות פירות . http://www.makash.ac.il/iahdav/life_quality/refua-tivit.htm http://www.yerek.co.il/customer/health.php בצל הוא בריא מאוד. ללב, להורדת לחץ דם , להגנה על כלי דם, למע' החיסון וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ביתי בת 10 ,מלאה וזקוקה להרזיה בצורה דחופה. איני יודעת למי לפנות ומה לעשות.
אמא מודאגת יקרה במקום לדאוג יש מקום שתפני לתזונאית שתבנה איתך תפריט המתאים לילדה בגיל בתך. שתתן תזונה המכילה את כל מרכיבי אבות המזון להתפתחות פיזית ונפשית תקינה של הילדה ומצד שני להורדה נכונה במשקל, ללא תסכולים ורגשות אשם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום לכולם, רציתי לשאול, ובמיוחד את אלה שמצדדים באורח חיים טבעוני, שכולל כמה שיותר מזון חי וטבעי, כמו פירות, ירקות, אגוזים שקדים... כיצד גבר בן 20 בגובה 1.72 במשקל נמוך (49 ק"ג) המבצע פעילות גופנית (ריצה, הליכות, פילאטיס במהלך היום), יכול לבנות תפריט המורכב מהמזונות האלה ויכיל מספיק אנרגיה ואבות מזון חשובים שיספקו את כל צרכיו, והוא אינו ירד במשקלו... (והדגש ירד)... אשמח לרעיונות, מאכלים, כמויות, דוגמא לתפריט (אם אפשר). תודה לכל העונים! יום טוב
mr.j שלום כיוון שאתה מאוד פעיל יש צורך שתקבל במזונות שלך חלבון על מנת לבנות את השריר (יש לציין שאתה מאוד רזה לגובה שלך. חשוב מאוד לאכל מאוזן במיוחד שאתה עושה ספורט בקטניות (סויה, חומוס, עדשים, אפונה, שעועית ירוקה יש חלבון וביחד עם דגנים מלאים כמו אורז, קינואה, גריסים דוחן הוא יוצר חלבון מלא, הכל כך חשוב בשבילך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם יש מתכונים לגלידה ביתית ללא שימוש בכל התוספים התעשייתיים? תודה
להלן אתר עם מתכונים לגלידה ביתית. http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?ArticleID=8772&VolumeID=&CategoryID=85 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3286988,00.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום , שמי הוא סטאס ואני הגעתי למסקנה שכדי לי לקחת מולטי ויטמין אך אינני יודע באיזה לבחור...יש כול כך הרבה סוגים בשוק...אולי תוכל להמליץ לי על איזה שם ? חברה ? אני סובל משברי מאמץ ו-SHIN SPLINT מי זה 3 חודשים אך אני בסוף תהליך ההחלמה...אני גם נחשב לתת משקל והתזונה שלי לקוייה כלומר אני לא אוכל יותר מארוחה אחת טובה ביום וכאן נוצר לנו החוסר בויטמינים. נ.ב: במאמר שקראתי באתר מסתבר שמולטי ויטמין לא מכיל את הכמות המומלצת של סידן...האם כדי להוסיף כדורי סידן ? פרט... עזרתך חשובה לי מאוד...תודה מראש סטאס.
שכחתי לציין את הגיל שלי ואת השאיפה שלי. גיל = 18.5 שאיפה = מתגייס לחטיבת הצנחנים עוד כשלושה חודשים והשאיפה היא להגיע לסיירת כך שפה אתה נכנס לתמונה בקשר להמלצתך על סוג המולטי ויטמין
סטאס שלום, א. אני לא ממליץ במסגרת הפורום על מוצר של חברה זו או אחרת. ב. אני לא ממליץ לקחת תוספי תזונה ללא יעוץ תזונתי כולל. במיוחד כאשר אתה כבר סובל משברי הליכה ועומד להתגייס - כדאי לפנות ליעוץ אישי. אם בכל זאת תעדיף לוותר על השלב הזה - תפנה לחנות טבע ותתייעץ על המוכר / נטורופט במקום. בהצלחה צביקה
שלום, אמרתם שטונה במים לא בריא. אז איך עוד אפשר לאכול טונה? ואם בכל זאת אוכלים טונה במים פעם בכמה ימים, כדאי להפסיק? תודה
ם מבוקר
נורית שלום, אפשר לקנות טונה קפואה או טרייה בחנות הדגים השכונתית או ברשתות המזון הגדולות. אם אין אפשרות (כלכלית או אחרת) - אפשר לאכול כל כמה ימים, אבל כדאי לשים במסננת ולשטוף את המלח במי ברז. בהצלחה צביקה
שלום רב,אם אני אוכלת כל יום 150 גרם טופו האם זה ישפיע על המאזן ההורמונלי שלי? ואם לא מה הכמות שכן פוגעת?
ליאורה שלום, המינון היומי המומלץ הוא 50 - 80 גרם. הכמות שאת אוכלת לא תגרום נזק, אבל כדאי להגביל את הכמות ולעשות הפסקות (לא לאכול כל יום). חשוב לגוון את התזונה. בהצלחה צביקה
יש משהו מאוד תמוה בנוגע לאומגה 3 שלא מסתדר לי. מצד אחד אני שומע שחשוב לצרוך מזונות עם אומגה 3 כמו: זרעי פשתן ביצי אומגה 3 ולחם אומגה 3 ודגים כמו טונה וסלומון. ומצד שני אומרים תמיד שהחימום הורס את האומגה 3, אז אם אני מבשל את כל המזונות שציינתי (קשה לאכול אותם בלי) אני בעצם לא מרוויח שום אומגה 3. האם זה נכון? ואם כן, אז איך כן אפשר לצרוך אומגה 3 דרך המזון ולא לעשות שמיניות?
עודד שלום חומצות השומן אומגה 3 רגישות מאוד לתהליכי חמצון וחימום מגביר תהליכים אילה . לכן למשל שמן זרעי פשתן ניתן להוסיף בסוף הבישול, או דגים הבישול שלהם אינו ארוך לכן כמעט לא יפגע בחומצת שומן זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה אז האם לחם עם פשתן שנאפה לא מכיל אומגה 3? וכנ"ל ביצים קשות?
שלום מספר שאלות בבקשה 1. כמה דגים מומלץ בשבוע 2. האם דג סול בשמן (כמו שניצל) נחשב בכלל? 3. טונה נחשב? 4. אם לא אוכלים כמעט דגים, האם אומגה 3 יעזור? תודה רבה
אדווה שלום לכל אדם ההמלצה היא שונה בהתאם למצבו הבריאותי. אם את בריאה ניתן לאכל בסביבות 3 פעמים בשבוע דג. 2. אני לא ממליצה כלל על דג מטוגן כיוון שהטיגון הורס את השמנים שבדג. 3. דג טונה הוא בסדר גמור. חשוב להבהיר שהאומגה 3 מגיעה לדג ממזונות בהם הוא ניזון במי ים צפוני. 4. מלבד דגים יש אומגה 3 בזרעי פשתן, באגוזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, מה מומלץ? איפה מאחסנים? כמה כפיות? תודה
נורית שלום נבט החיטה בגלל השומנים שלו מתחמצן מאוד מהר לכן חשוב לשמור אותו במקרר או במקפיא. נבט חיטה מומלץ מאוד נבט חיטה עשיר במיוחד בויטמיני E ,B1, B2 ויש בו הרבה ברזל ואבץ. צריכתו מומלצת במיוחד לנשים הרות ומיניקות, לילדים, לסובלים מאקנה או מעור יבש, אנמיה, לאיזון הורמונלי, לתקופת גיל המעבר, ולהרגעה. מומלץ להוספה לקמח לבן כדי להחזיר חלק מהמינרלים שעבדו בתהליך עיבודו. ניתן לאכל בין 2 ל3 כפות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום לך.אני ממליץ על עשב השעורה של חברת "ניקן". אם תרצה אשלח לך מידע רב על מוצריה בכלל ועל עשב השעורה בפרט. "חבל על הזמן" .בהצלחה.
שלום, טונה במים פעמיים בשבוע מקופסת שימורים זה בסדר? ראיתי שכתבת שקופסאות שימורים זה לא טוב..... שבוע טוב
נורית שלום טונה במים בשימורים פחות טוב מהסיבות: מוספים חומרים משמרים, והמון המון מלח. הדג טונה עצמו הוא בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
אני אוחר כל יום טונה במים האם זה בריא
תודה על תשובתך כתבת: הכוונה: לקנות מטחנת קפה ולטחון לפני כל ארוחה כף אחת או שתיים של זרעים שלמים של פשתן (או שומשום). לא ממליץ לקנות טחון מוכן בחנות טבע בגלל החשש שיהיה מקולקל. סליחה אם אני שואלת שאלות שכבר נשאלת דבר כזה יגרום לי לא לאכול את זה אז אני חייבת לשאול: 1. האם יש דרך לדעת אם זה מקולקל כשקונים בחנות טבע? 2. או שזה גם בעיה שזה מאבד מהערך שלו כשטוחנים את זה מראש? תודה שוב
1. אי אפשר לדעת - יש רמות שונות של חימצון ו"קילקול" של השמן הרגיש. 2. את יכולה לטחון בבית ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר. אם אין שום אפשרות אחרת - תקני טחון בחנות טבע בידיעה שמדובר במוצר נחות לעומת זרעים שנטחנים בבית ונאכלים תוך 20 דקות.
קראתי במאמר על היגיינה טבעית שלא מומלץ לצרף חלבון מן החי עם עמילנים. זה אומר שהצירוף של קורנפלקס עם חלב לא מומלץ?
אם אתה מאמץ את עקרונות ההיגיינה הטבעית אתה צריך לשמור על צירופי מזון נכונים. יש החולקים על הגישה הזאת. פרטים נוספים על שיטת ההגיינה הטבעית אתה יכול למצוא בספרו של יצחק בן אורי: "תזונת האדם ובריאותו".
אני בת 33, בשבוע 39, סכרתית לפני ההריון, וסובלת מנוירופטיה בכפות הרגלים (עצבי+ מוטורי). האם אוכל לחזור לכדורי התוסף "נוירובטיק" (חומצה אלפה ליפואית) לאחר הלידה, בשילוב עם ההנקה? זה התוסף היחיד אשר באמת מקל על כאבי הרגלים, אך נמנעתי ממנו כל ההריון מחוסר ידע קיים כיום לגבי מעבר התוסף לעובר.
מיה שלום, אם אכן מדובר בתוסף מזון ולא בתרופה כימית, אני לא רואה מניעה לקחת אותו במהלך ההריון ולאחריו. בכל מקרה - תתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה
שלום אני סובל תקופה ארוכה מאוד משילשולים או לחילופין עצירות, וכאבי בטן, עד עכשיו אמרו לי שיש לי מה שמכונה המעי הרגיז וכו, לאחרונה התחלתי לסבול קשות מצרבות במשך כל היום עם כאבים מתחת לעצם בית החזה. נשלחתי לעשות גרסוסקופיה ונמצא תקין, ולאחר מכן עשיתי שיקוף כיבה וושט ונמצא שיש לי ארוזיות קטנות. שאלתי איזה תזונה הייתם ממליצים לי או תרופות טבעיות. עד לפני כחצי שנה שקלתי 125 קילו ולאחר דיאטה אני שוקל כרגע 108 תודה לכם מראש
איציק שלום, תזונה לא נכונה וצירופים לא מתאימים "מרגיזים" את המעי וגורמים לצרבות ולשיבושים נוספים במערכת העיכול (זה לא עונש מהשמים). אל תצפה לפתרון לבעייתך במסגרת פורום זה או אחר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית או תזונאי/ת באזור מגוריך. עד אז אתה יכול לקרוא באתר שלי את ההמאמרים על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. בהצלחה צביקה
אני גר בדרום אמריקה ולאחר כל אימון גופני (ריצה) מסיים בלגימת מי קוקוס טבעי (הפרי הירוק שנפתח בעזרת משטה...) האם למי קוקוס השפעה שלילית, עקב השומן הרווי בבשר הקוקוס?
לברזילאי שלום, לא ידועה לי השפעה שלילית של שתיית מי קוקוס. (לא ידועה לי השפעה שלילית של מזון טבעי כלשהו אם הוא נאכל במידה ואין אלרגיה אליו או בעיה רפואית שמונעת אכילתו...) בהצלחה צביקה
מה זה מתחלב E512 יש אתר שמספק מידע על כל התוספים האלה?
רועי שלום, כדאי להימנע ממוצרים המכילים את התוסף הזה. להלן קישור לפירוט נוסף: http://altmedangel.com/additive.htm בעבר היה אתר בריטי שהכיל את רשימת כל ה E והסכנות שלהם אך הוא נסגר. מציע לך לקנות את ספרו המצויין של דר' חיים סדובסקי: לסלק את הקוץ". בהצלחה צביקה
אבל כמעט בכל המוצרים התעשיתיים יש את התוסף הזה. אמא שלי קונה את האוכל בבית ואני לא יכול לדרוש ממנה לקנות מזונות אחרים. מה אתה מציע לי לעשות? ותודה רבה על הקישור
האם בצל ירוק עם עלים ירוקים מכיל סוכר
בני שלום, בבצל ירוק יש מעט סוכר במיוחד בחלק הלבן. בעלים יש כמות זניחה. בהצלחה צביקה
שלום, 1) האם לאכול כל בוקר פלח לימון וכף שמן זית בריא? מומלץ? 2) האם אפשר לחתוך פלח לימון ואת שארית הלימון לשמור במקרר בתוך ניילון ואז למחרת בבוקר לחתוך שוב פלח ואז שוב לשים במקרר..... או שזה נחשב כבר לא בריא? תודה
מורן שלום, 1 - אפשרי - לא זה מביא בריאות 2. גם כן אפשרי. בהצלחה צביקה
שלום, כשאתה אומר "זרעי פשתן טחון טרי" למה הכוונה בטחון טרי? אם אני קונה 250גר טחון ואוכלת כף ביום, זה בסדר? או שאני צריכה כל יום לקנות מחדש כף? סליחה על השאלה הזו, אבל אני לא מבינה למה הכוונה בטרי. תודה, :) שבוע טוב
מורן שלום, היות ועניתי בנושא בערך 300 פעם - אני מסתפק ב"טחון טרי"... הכוונה: לקנות מטחנת קפה ולטחון לפני כל ארוחה כף אחת או שתיים של זרעים שלמים של פשתן (או שומשום). לא ממליץ לקנות טחון מוכן בחנות טבע בגלל החשש שיהיה מקולקל. בהצלחה צביקה
שלום, שאלה אולי קצת מוזרה אז סליחה מראש מותר לבשל ביצים קשות ולשים במקרר ולאכול במהלך השבוע? 5 ביצים נניח = 5 ימים (כל יום ביצה) למה? מתוך עצלות, מכינה את כולם ואוכלת כל יום אחת. זה בסדר או שזה מאבד מהערך שלו? תודה רבה
ליאור שלום, לא נראה לי בעייתי, אם זה לא מקולקל - כדאי לשים לב לטעם ולריח. בהצלחה צביקה
שלום רב האם משמינים מכך שיום אחד אכלתי ממש הרבה אבל בשאר השבוע אני ממש שומר ומתעמל 4 פעמים בשבוע.??? פשוט אחרי שהורדתי 20 קילו אני מת מפחד תדה מראש
אילן שלום ממש לא! מיום אחד שחרגת לא תשמין .יש אפילו דיאאטנים הממליצים ביום אחד בשבוע לאכל את מה שאוהבים על מנת לא להשבר בדיאטה. אז אתה יכול להרגע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.
האם אפשר לקבל חוות דעת על תוספי מזון עם ג'ל שמופצים ע"י חברת AGEL חוות דעת של רופא שאינו מעורב בחברה.
אריאלה שלום באתר זה איננו עושים פירסום לחברה זו או אחרת. אולם בכנות אגיד לך שאינני מכירהחברה זו ולא ניסיתי את המוצרים שלהם. מה שחשוב שהחברה עומדת בתקנים בין לאומיים ומאחריה עומדים מחקרים מדעיים המוכיחים את טיב מוצריה ומדברים גם על תופעות הלוואי וקונטראינדיקציות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני סובלת מאורטיקריה למעלה מחודש. ניתנו לי סטוראודים שהעלימו את התופעה, אך הכל חזר עם תום נטילת הכדורים... תופעות הלוואי התישו אותי ואני מחפשת תשובה לפיתרון הבעיה ממקורות אחרים.. האם ניתן לטפל באורטיקריה על ידי שינוי תזונתי? או ניקוי הכבד? ואם כן, במה מומלץ להתחיל? (אני התחלתי להוריד מינונים באכילת מזון הכולל: עגבניות, חצילים,תפוחי-אדמה ופלפל- הירקות הסולניים). תודה מראש, זהר.
זהר שלום לאורטיקריה יכולים להיות מס' גורמים 1. אלרגיה למזון מסוים, חומרים משמרים 2. תגובה לתרופות מסויימות שאת לוקחת 3. חשיפה לטפילים. כן ניתן לטפל באורטיקריה בתזונה מה שהתחלת חיובי מאוד אך לא מספיק . ניתן לתת תזונה - דיאטה היפו-אלרגנית ואנטי-דלקתית - נבנית תכנית טיפול הכוללת דיאטה היפו-אלרגנית ואנטי-דלקתית שיש להסיר בה לא רק את המזונות החשודים כאלרגנים אלא גם את כל התוספים של מזון מתועש: צבעי מאכל, חומרי שימור וכולי. שיפור פלורת המעי לעיכול תקין של מרכיבים מהמזון ועל ידי כך הורדת התגובה האלרגית תמיכה בכבד שהוא איבר מטרה כאשר מצטברים בגוף רעלים ואינם מסולקים כראוי, דבר הפוגע במערכת החיסון ויכול להתבטא בריאקציות עוריות. התמיכה תעשה ע"י צמחי מרפא. שיטות שונות להרפיית לחצים לדעתי חשוב שתלכי לתזונאית קלינית שתבנה איתך תוכנית המתאימה לך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .
שלום, שמי אלי ואני בן 14 וחצי. אני בגובה מטר 56 ומשקל 54 קילו. עכשיו, קודם כל האם משקל הגוף שלי הוא בסדר לגובי וגילי. ועוד משהו שמטריד אותי, יש לי חזה קצת שמן מדי, והוא בולט קצת , אז השאלה היא מה אני יכול לעשות בנוגע לזה, אני מתאמן ורץ קבוע, האם יש איזשהם טיפיפ בנושא ?
אלי שלום לגבי שאלתך הראשונה, משקלך בסדר גמור לגילך ולגובהך. לגבי שאלתך השניה , אתה נמצא עכשיו בגיל ההתבגרות שחלים בו שינויים הורמונלים. שינויים אילה משפיעים על מבנה הגוף והחזה לאורך זמן זה יסתדר. תמשיך לעשות ספורט ולהתאמן זה מצויין. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום מה עדיף ולמה? למאפה שאני אופה: מגרעיני שעורה או מחיטה , נבוטים וטחונים . הם דומים בתכונותיהם או יש הבדל ומהו ?
dan שלום לזרעי שעורה וחיטה נבוטים וטחונים יש תכונות דומות אולם לשעורה יש תכונות נוספות 1. הורדת כולסטרול. 2. יש בה חומר מוצילגי המגן על מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
איך אפשר להקל על ליחה מצטברת? תודה:)
ליאורה שלום כדי להקל על ליחה מצטברת הייתי מורידה דברי חלב וסוכרים. שותה מרק ירקות ,ותה מחליטות צמחים כמו בבונאג, מרווה, סירפד וכ"ו . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן
שלום שוב..מזה שורש ספנוריה? תודה
תעשי חיפוש בגוגל ואולי תמצאי
שלום, אני בהריון , לא אוכלת דגים אך כן צורכת אגוזי מלך, ברזיל וכפית פשתן ביום. אשמח לדעת מהו המינון הרצוי בכמויות של מה שהזכרתי כדי להבטיח אספקה טובה של אומגה 3
ליבנת שלום, אני מתנגד ל"מינונים" הלקוחים מעולם הרפואה והתרופות. מדובר כאן באוכל ולא בתרופות. אם התזונה שלך מאוזנת - תקבלי כל מה שאת ועוברך צריכים. בכל אופן, כדאי מאד לגוון ולאכול מכל סוגי השקדים האגוזים והזרעים ולא "להיתקע עם סוג אחד. זרעי פשתן מכילים את הכמות הרבה ביותר וכדאי לאכול כף ביום (טחון טרי!). אגוזי ברזיל - 1 עד 2 ביום. אגוזי מלך ואגוזים אחרים - 5 -10 בהתאם למשקל הגוף. כדאי לך לפנות ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה
שלום רב, אני בשליש השני להריוני (ב"ה) , אינני אוכלת כלל דגים ורציתי לדעת האם חשןב שאטול כמוסות אומגה 3 DHA ? יש לציין כי הנני נוטלת תוסף בשם פרנטאל אשמח לעצתך
קרן שלום, מחקרים רבים מוכיחים את התועלת של אומגה 3 להתפתחות העובר ולבריאות האם. אפשר לקבל את זה מפשתן טחון טרי, אגוזי מלך או מתוסף תזונתי. בהצלחה צביקה
בתי בצבא בת 18 לא אוכלת בשר וסובלת מהמוגלבין נמוך חוסר ברזל קיבלה כדורים,ופןחדת לקחת כי הפחידו אותה שיש כאבים,יש בעיה עם אוכל בבסיס,איך אפשר לשלוח איתה מצרכים שישארו זמן רב ללא קרור,כמוכן אילו חטיפים או מאכלים מכילים ברזל? תודה
ציפי שלום, את יכולה לצייד אותה בטחינה גולמית או חמאת שומשום, פירות יבשים (במיוחד צימוקים שחורים) ומולסה המכילים הרבה ברזל. יש גם תוסף תזונה שנקרא: "ברזל עדין" שלא גורם לתופעות לוואי והוא מאד יעיל. תבקשי ממנה להימנע משתיית קפה ותה רגיל שמונעים ספיגה של ברזל. בהצלחה צביקה
אני סובלת מקרישיות יתר (3 פעמים טרומבוזה)והפלות חוזרות.מטופלת באופן קבוע בקומדין, וכעת בהרייון- מטופלת בקלקסן. אלו מאכלים כדאי לאכול כדי לשפר את זרימת הדם בגוף ולמנוע הפלה נוספת?
מימי שלום, שום, ג'ינג'ר, גינקו בילובה ושמן דגים (אומגה 3) הם מדללי דם טבעיים, אבל הואיל ואת לוקחת תרופות לדילול הדם, אני לא מציע לך להשתמש בהם ללא התייעצות עם הרופא המטפל או דיאטנת קלינית בקופת חולים. בהצלחה צביקה
כמו שציין צביקה קורן אף אני לא מצ יעצת להוסיף שום התברר כי שום + אספירין יכול לגרום לדימום בקיבה.
הייתי מעונינת לברר האם ישנן תופעות לוואי לנטילת חיידקים פרוביוטיים או שניתן לקחת (כאחד ליום) ללא חשש?
דניאלה שלום, לא אמורות להיות תופעות לוואי למעט גזים בימים הראשונים עד שהגוף מסתגל. בהצלחה צביקה
שלום אשמח לקבל פרוט של מה מותר לאכול בדיאטה דלת שארית ומה אסור. בתודה מראש הילה
הילה שלום, בדיאטה דלת שארית: יש להמנע מאכילת מזונות עתירי סיבי כמו: ירקות, פירות, דגנים (אורז מלא, כוסמת, דוחן, קורן פליקס, בראן וכו'), לחם חי, סובין, קווקר, בשר בקר, סובין, ופיצוחים. אפשר לאכול מוצרי חלב, ביצים, דגים, תה, ומים ממותקים, מיצי פרות מסוננים, מרק עוף צלול. אם לא מדובר בדיאטה לטווח קצר לצורך בדיקה רפואית או ניתוח - צריך להתייעץ עם תזונאי/ת כדי למנוע חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה
שלום, האם מישהו מכיר "מרכזי בריאות", כלומר מקומות שבאים אליהם למשך תקופה מסויימת וניזונים מתזונה טבעונית, בגישה של ניקוי מרעלים,למשל עפ"י ההיגיינה הטבעית,ובמשך היום יש פעילות מסויימת כמו יוגה,מדיטציה וכו'?
יעלה שלום סדנה מדהימה היא של פנינה בר סלע שמטרתה ניקוי הגוף והרוח המרכז פועל בקיבוץ מיזרע www.hitchadshut.co.il טלפון 049833317 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
ישנו קיבוץ בצפון אשר נותן את כל מה שאת מבקשת בשבוע של עבודה.אני מציע לך לחפש את זה דרך אתר YNET,במדור התזונה\בריאות שלהם
שלום, עשיתי בדיקות תקופותיות, וראיתי ש-HDL שלי ירד (24) צריך 40 אני חולת סכרת ורציתי לדעת איך אפשר להעלות את ה- HDL הטוב מבלי להעלות את הסכרת (כיום אני עם כדור פעם ביום בערב והסוכר שלי הוא 107) אחרי צום בבוקר.
lidia שלום חשוב מאוד לאכל אגוזים, זרעי פשתן, שיבולת שועל , שמן זיית מכבישה קרה הרבה ירקות , הרבה סיבים המורידים את הכולסטרול הרע , פחות מוצרים מהחי, ומזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. בנוסף לעשות הרבה ספורט. המלצתי לך ללכת לתזונאית שתשב איתך על תפריט המתאים למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום. האם שתיית קפה (כ-4 כוסות ליום) מזיקה לבריאות לאדם ממוצע?והאם דיאט קולה באמת הורס את המערכת החיסונית כפי שנטען ויש להימנע ממנו?
רונית שלום, בעיני שתיית קפה מזיקה ומיותרת בכל כמות. ישנן עדיות שמעל חמש כוסות ביום עלול להיגרם נזק ללב ולמערכת העיכול. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותוכלי לקרוא על נזקי המשקה השחור. בהצלחה צביקה
הנה קטע קצר המפרט את את נזקי הקפאין, שנמצא, כידוע, גם בקולה ובדיאט-קולה: הקפאין פועל באופן ישיר על מערכת העצבים, פעולות הלב ומערכת הנשימה. הוא גורם לעצבנות, חוסר-שינה ופעימות-לב מוגברות, משבש את פעולות האנזימים השונים במערכת העיכול, מגביר את חומציות השתן, ועלול לגרום ללחץ-דם גבוה. הקפאין אומנם יוצר הרגשה טובה של עירנות, אבל זו רק הרגשה זמנית - זו אינה עירנות כתוצאה מתוספת כוח, אלא מהצורך של הגוף להגן על עצמו מפני הסם, ולהפריש אותו החוצה. צריכת קפאין מחלישה בהדרגה את הגוף, ונוצרת תלות. מערכת העצבים נחלשת, ועלול להיגרם דיכאון. נזק נוסף - יחד עם מזונות נוספים, יוצרי חומצה, הקפאין גורם להפרעות בספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף. (על-פי "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי) מדובר בקפאין - בכל כמות.
יש לי נכדה בת 6 חודשים. כלתי אחנה מתכוונת לתת לה לאכול בשר. כלתי צמחונית והיא אינה מעוניינת שילדתה תאכל בשר. אני מודאגת. האם זה מסוכן להתפתחות התינוק? אודה לתשובתכם בברכה, ריקי
ריקי שלום, אין צורך בבשר כדי להבטיח התפתחות תקינה של התינוקת, אבל צריך לקבל הדרכה מאיש מקצוע בתחום התזונה כדי למנוע חוסרים תזונתיים ונזקים הנובעים מכך. אגב, אם נכדתך תאכל בעתיד ביצים, דגים ומוצרי חלב - אן מקום לדאגה. בהצלחה צביקה
טובה וצביקה שלום רב! אני נמצאית באמצע החודש השישי להריוני הראשון. אורח החיים שלי כולל תזונה מאד מאד מוקפדת, מאוזנת וטבעית, ופעילות ספורטיבית של שחיה ויוגה באופן קבוע במשך שנים. ההמוגלובין שלי ברמתו לפני ההריון תמיד היה סביב הגבול התחתון 10.5-11 מקס. רמה זו מעולם לא השפיעה עלי לרעה, כמו שאמרתי, הקפדתי על צריכת מזון מאוזן לאורך כל הדרך, וזה לא הפריע לי לבצע ספורט מאומץ ללא שום בעיה. בהריון, נפלה רמת ההמוגלובין שלי ל 9.4, וזאת אפילו לאחר לקיחת 2 כדורי ברזל טבעי של סולגר + 1 ברזל כימי - אקטיפרין F. רמת ההמוגלובין לא עולה כבר במשך חדשיים. בנוסף, בהמלצת הרופא המטפל התחלתי לצרוך בשר אדום והודו - גם לא עזר. אין לי ירידה בפעילות, ועדיין הספורט שלי נשאר ברמה חזקה עם אנרגיות גבוהות. סה"כ מרגישה ממש מצוין. ולשאלתי: האם יתכן שרמת ההמוגלובין שנחשבת נמוכה עבור רופאים, יכולה להיות נכונה פיזיולוגית לגבי? כל עוד אני חשה בטוב ללא עייפות או חולשה או שום תופעה שהיא? כמו כן, במידה ואדרש לקחת עוד ברזל כימי - האם יש דרך אחרת להעלות את ההומגלובין ללא לקיחת כדור זה? אולי יש משהו שמפריע בספיגת הברזל? אציין שאני מקפידה לא לקחת אותו עם מוצרי חלב, ומוסיפה ויטמין C לכל ברזל. אשמח מאד לשמוע דעתכם! רוב תודות וחג שמח! נועה.
נועה שלום כפי שאת מספרת תמיד רמת ההמוגלובין שלך היתה נמוכה ועכשיו ירדה בגלל הדרישה המוגברת של העובר לברזל. חשיבות של הברזל לעובר היא מאוד גדולה לכן לדעתי בנוסף לתזונה המכילה ברזל יש גם לקחת ברזל בכמוסות. ישנם גורמים מס' המפריעים לספיגת הברזל כמו למשל חומצה פיטית הנמצאת בדגנים ובסויה אולם גם חוסר מינרלים מסויימים עשוי לגרום לספיגה לקויה של ברזל. כמו למשל חוסר נחושת. לכן חשוב שתתיעצי עם רופאייך. בברכה ובהצלחה חג עצמאות שמח טובה
יש לי קופסאות של ויטמינים שפג תוקפם, ויטמין C, מולטי ויטמין וכד', רציתי לדעת האם מעבר לירידה ביעילות של הויטמינים לאחר תאריך התפוגה יש סכנות נוספות שרצוי לדעת כדי להחליט אם לזרוק את הויטמינים או להשאיר אותם.
יפית שלום, כדאי לנהוג בהתאם להנחיות הייצרן. מינרלים מתקלקלים פחות, אבל ויטמינים ישנים ומקולקלים עלולים להזיק. בהצלחה צביקה
מה עושים אני לא אוכלת בשר בכלל
סיגלית שלום, אם את אוכלת דגים, ביצים ומוצרי חלב - לא צפוי חוסר. אם התזונה שלך לא מאוזנת, כדאי לפנות ליעוץ אישי ועד אז אפשר לקחת פעם בשבוע כדור B12 למציצה. בהצלחה צביקה