פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

14/04/2007 | 18:46 | מאת: נויה

האם מותר לאכול שיבועלת שועל שקונים מחנות טבע או שצריך לבשל אותה קודם?

15/04/2007 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

נויה שלום, השאלה נשאלה מספר פעמים בעבר. אני ממליץ לבשל שיבולת שועל. בהצלחה צביקה

14/04/2007 | 18:17 | מאת: דלית

שלום, מה דעתך על הוספת קופסת תירס מופחת קלוריות גדולה לסלט? האם זה בריא/מזין? או שכדאי לוותר על זה? או אולי להפחית כמות? תודה רבה

15/04/2007 | 20:57 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, אני לא מתלהב משימוש בשימורים המאוחסנים בפחיות. כדאי להשתמש בתירס טרי או מבושל בעונה. בהצלחה צביקה

17/04/2007 | 20:39 | מאת: ליאורה

צביקה שלום, גם אני מעדיפה לאכול קלח תירס ואוהבת אותו, אבל הבעיה היא שהוא נכנס בין השיניים וגורם אי-נוחיות ניכרת בניקוי השיניים אחרי אכילתו. לכן גם אני נוהגת מדי פעם לאכול תירס משומר, והוא טעים לי מאוד. האם בנסיבות אלה היית ממליץ לי לחדול ממנהגי זה? ליאורה

14/04/2007 | 18:06 | מאת: מורני

היי טובה, שכחתי לשאול אותך שאלה נוספת בבקשה ושוב תודה על זמנך מה הכמויות מכל דבר שאפשר לאכול ביום (כולם לא קלויים כמובן): 1) גרעיני דלעת 2) פשתן 3) שבעולת שואל 4) נבט חיטה 5) אגוזי מלך 6) שקדים 7) גרעניני חמניות תודה רבה

15/04/2007 | 20:53 | מאת: צביקה קורן

מורני שלום, במזון אין "מינון תרופתי". זה תלוי במשקל, בגיל, בסוג הפעילות הגופנית ובתדירותה, במצב הבריאות ובתזונה הכללית ועוד. כדאי ךפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

14/04/2007 | 18:03 | מאת: מורני

היי, תודה שענית לי וכתבת לי שנכון לאחסן אזוגים, שבעולת שועל, גרעיני דלעת וכד', בהקפאה. כתוצאה מזה רציתי לשאול: 1) האם זה משנה כלי האיחסון? צנצנת? פלסטיק? שקית? 2) האם אפשר להוציא את זה מהמקפיא וישר לאכול או שצריך להפשיר (סליחה אם זו שאלה מוזרה :) ) 3) הבנתי מהתשובה שלך שצריך לגוון. אני מבינה ואכן אקשיב בעצתך. תודה. השאלה היא האם אפשר לאכול כמה סוגים באותה הארוחה? לדוגמא: לשים שבעולת שועל, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת ועוד באותה הארוחה בסלט? שוב, תודה

15/04/2007 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

מורני שלום, כדאי לאחסן בכלי מזכוכית. כדאי לגוון את סוגי האגוזים והזרעונים ואפשר בהחלט להשתמש בשילוב שציינת. בהצלחה צביקה

14/04/2007 | 14:13 | מאת: שלי

אתמול חברה שלי עשתה לי בדיקת סוכר ישר אחרי ששתיתי אייס דיאט ויצא 83. היא אמרה לי שזה נחשב די נמוך. זה נכון? ואם כן מה זה אומר? חשוב לי לציין שאני די רזה (BMI 15.7?) בתודה ,

15/04/2007 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, מציע שתפני לרופא המשפחה או לפורום רפואי לקבלת חוות דעת עת תוצאת הבדיקה. בהצלחה צביקה

14/04/2007 | 02:09 | מאת: מורני

שלום רב, איפה מומלץ לאחסן את אגוזי המלך, שיבועלת שועל, גרעיני דלעת וד'? נ.ב. מותר לאכול יותר מסוג אחד באותה ארוחה? תודה

14/04/2007 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

מורני שלום א. הכי טוב לאחסן אותם במקפיא כדי למנוע התחמצנות של השומנים שלהם. ב. זה טוב מאוד לגוון את סוגי האגוזים כיוון שבכל אחד מהם יש מרכיבים שונים.. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/04/2007 | 02:06 | מאת: הראל

היי, תודה שענית לי. כתבת שלציטין חשוב. לא הבנתי מאיפה אני צורך את זה? כדורים או שזה בא טיבעי? תודה

14/04/2007 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

הריאל שלום לציטין קיים באופן טבעי בצומח ובחי כמו בסויה, ביצים, שמן קנולה (לפתית) וכ'ו . לשם מה אתה צריך לצרוך אותו כתוסף? אם אתה בריא אז אין צורך בתוסף, מספיק שתקבל אותו במזון שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/04/2007 | 20:23 | מאת: גלית

שלום רב רציתי לשאול שאלה אני בת 34 ואמא ל4 ילדים הגובה שלי מטר שיבעים ושתיים ואני שוקלת 64-63 קילו המשקל בסדר ביחס לגובה ואני לא נראת ממש שמנה אבל אתה יודע לידות והשאלה שלי היא כזו פעם בצעירותי הייתי בכושר מעולה אלופה בריצות ארוכות כפיפות בטן ועוד המון שנים לא עשיתי כושר ועכשיו החלטתי להכנס לעניין בשיא הרצינות יש דבר כזה שאני אוכל להגיע למה שהייתי פעם? למרות גילי? ואיך בדיוק אני עושה זאת? אני רוצה ללכת למכון כושר כל יום לשעהוחצי בערך אבל רוצה לעשות זאת בהדרגה איך עושים זאת?

14/04/2007 | 08:00 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום רב א. את בחורה צעירה ואין שום סיבה שלא תחזרי לכושר להפך .את יכולה להגיע למה שהיית .חשוב מאוד שתשמרי על עצמך ותחזרי לכושר, תפעילי את השרירים שלך וחזקי את העצמות ותראי ותרגישי יותר טוב. ב. לדעתי יש מקום שתלכי למאמנת מקצועית או לחוג שבצורה מבוקרת יחזיר אותך לפעילות. אך בנוסף חשוב שתשמרי על תזונה מאוזנת ובריאה המכילה את כל המרכיבים שהגוף שלך צריך,ללא מזונות ג'אנק וקלוריות ריקות כמו סוכר שלא נותנות כלום רק משמינות. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

13/04/2007 | 19:15 | מאת: ad_tal

רציתי לשאול האם יש בעיתיות בשתיית מים שעברו אוסמוזה הפוכה? האם האוסמולריות של המים לא נמוכה מדי ומזיקה כמו שתיית מים מזוקקים? ואם זה עובר דרך מערכת שמוסיפה סידן ומאזנת את החומציות האם זה מספיק טוב? תודה, עדי

14/04/2007 | 08:06 | מאת: טובה בר-שאן

14/04/2007 | 08:14 | מאת: טובה בר-שאן

ad_tal שלום אני קצת מסתייגת כי כמות המינרלים המוכנסת לגוף היא נמוכה יותר. בברכה טובה בר שאן.

13/04/2007 | 18:10 | מאת: אביב

שלום רב , אני מודאג מהרגלי האכילה של ידידה קרובה שלי. ארוחת בוקר איננה אוכלת , ארוחת צהרים לעיתים מפספסת או לא אוכלת מספיק , אולם ארוחת הערב שלה עשירה ומגוונת ( ונראה כי "מכפה" על הרעב שמצטבר במשך היום) . בין לבין היא מרבה לאכול מאכלים מתוקים . אף על פי שמשקלה נמוך (45) וגובהה כ-1.5 מטר וגם העובדה שסובלת מאנמיה היא לא מודאגת מכך מכיוון שבדיקות הדם שלה תקינות. האם יש לי סיבה להמשיך לדאוג ? האם היא מסכנת את בריאות לטווח הרחוק ?

13/04/2007 | 18:41 | מאת: טובה בר-שאן

אביב שלום אומרים "אכל בבוקר כמו מלך, בצהרים כמו נסיך, ובערב כמו עני". לפי מה שאתה אומר הרגלי התזונה של ידידתך לא טובים. אולם רק היא יכולה לעשות את השינוי . לאכל מאוזן לאכל פחות מתוקים המכילים פחמימות ריקות. לכן המלצתי שתפנה לדיאטנית שתבנה אתה תפריט נכון וסדר יום נכון מבחינת אוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

13/04/2007 | 14:42 | מאת: מיכל

שלום רציתי לדעת-כשאני מכינה מרק ירקות, האם הערך התזונתי יורד? הכוונה לויטמינים. למשל בתפוחי אדמה, בטטה, דלעת, קישוא, גזר וכו'. תודה מראש...

13/04/2007 | 18:42 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אכן בבישול חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד. בעיקר ויטמיני B וC . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

13/04/2007 | 23:48 | מאת: כלנית

14/04/2007 | 07:47 | מאת: טובה בר-שאן

כלנית שלום. א. נשארים רב המינרלים. ב. נשארים ויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין E,A,K, וחלק קטן של ויטמיני B העמידים יותר לחימום. ככל שזמן החימום יהיה קצר יותר איבוד של הויטמינים יהיה קטן יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לא עוברת חימום. אז לא מומלץ לאכול אותה בצורה הזאת? תודה.

אליס שלום פתיתי שיבולת שועל ניתן לאכל גם לא מבושל על יוגורט או גלידה. אני לא רואה בעיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אליס שלום פתיתי שיבולת שועל ניתן לאכל גם לא מבושל על יוגורט או גלידה. אני לא רואה בעיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/04/2007 | 06:44 | מאת: שרית

שלום אני בת 41. כמה אגוזי מלך מומלץ לאכול ביום? תודה.

13/04/2007 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום טוב לך לאכל כ-5 אגוזי מלך ביום (שהם בערך 25 גרם)לא קלויים כמובן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/04/2007 | 22:24 | מאת: דוד

האם מותר לאכול אורז מלא עם קוטג באותה ארוחה?

13/04/2007 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום אורז מלא + קוטג נותנים ביחד צרוף של חלבון מלא. ניתן לאכל ביחד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/04/2007 | 19:30 | מאת: הילה

ברצוני לדעת האם לאדם שמשתמש הרבה באנטיביוטיקה,יש תרופות תחלופיות טבעיות לכך כמו סוגי אוכל מסויימים? תודה רבה.

13/04/2007 | 19:02 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום היום חשוב מאוד להימנע מלקיחת אנטיביוטיקה, כיוון שזנים רבים של חיידקים פתחו עמידות כנגד אנטיביוטיקה. התוצאה אי יכולת להתמודד עם אותם חיידקים עמידים. ישנם הרבה מאוד צמחי מרפא שהם אנטי חיידקים למשל כמו תה סרפד שהוא ממש אנטיביוטיקה טבעית. שום חי גם הוא אנטי חיידקי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/04/2007 | 07:55 | מאת: הראל

היי מה זה לציטין והאם צריך לצרוך אותו? אם כן, בכדורים או בדרך טיבעית? אחלה יום

12/04/2007 | 20:14 | מאת: טובה בר-שאן

הראל שלום לציטין (מיוונית - lekithos חלמון הביצה) הוא פוספוליפיד המהווה חומר חיוני לחיים. זוהי מולקולה שומנית, המגינה על ממברנות התאים ואף מהווה חלק מהם. הלציטין מסייע להפחית את שומני הדם, ולכן יש אנשים הלוקחים אותו להורדת כולסטרול תכונתו כמסיס במים בצידו האחד ומסיס בשומן בצידו האחר וכך מסיס גם במים וגם בשומן גם יחד, מאפשרת לו לפעול כמתחלב המאפשר מיזוג שומן ומים באותו חומר. בתעשיית המזון נהוג לעשות שימוש בלציטין במיני מזונות רבים כגון: שוקולד, מיני מאפה, גלידה, מיונז, ממתקים ועוד. הלציטין מצוי בחי ובצומח וניתן להפקה מלאכותית, בעיקר מחלמון ביצים, סויה, לפתית ועוד.

12/04/2007 | 07:54 | מאת: מורן

שלום, פתאום חשבתי על זה, האם אפשר להגיד שירקות שטופים שאנחנו קונים בשקיות, (כמו כל הירקות בשקיות של שטראוס למשל שיש בסופרים) הם ללא ויטמינם ומינרלים, כי כבר חתכו אותם ועד הרגע שזה מגיע אלינו הם עוברים כל מיני דברים? תודה

12/04/2007 | 20:17 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום אין ספק שאת צודקת. ירקות שנחתכו עוברים תהליכי חימצון וחלק מהויטמינים אכן באמת הולכים לאיבוד. בנוסף על מנת שהירקות ישמרו על צבעם ולא ישחימו מוסיפים דו תחמוצת הגופרית שהיא עצמה מסוכנת לחלק מהאנשים וגורמת לאלרגיות קשות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/04/2007 | 23:39 | מאת: עמק הטל

בחווה האקולוגית עמק הטל מתקיימות סדנאות טיבעונות, לחם בריאות -אפיית לחם שאור (מחמצת) גידול ירקות בשיטת הפירמידה סויה וטופו ארוחה טבעונית ועוד... לפרטים נוספים http://www.emekhatal.org/

10/09/2009 | 21:05 | מאת: ital

האם טבעונות יכולה לפתור בעית חלי חום בגיל המעבר אצל נשים?

11/04/2007 | 22:28 | מאת: משה

, מתי שאני קם -ארוחה 1: 3 פרוסות לחם מלא המבורגר\פסטרמה\חזה עוף בורגר 2 פסטרמה 5 6 זיתים לא כפות! תפוח 1 שמן זית כף אחת ארוחה 2 13:30 כף חומוס בורגר\חזה\פסטרמה\בשר 2 המבוגר 5 פסטרמה 4-3 זיתים ללא גלעין ארוחה 3---------16:00---16:30 בורגר\חזה\פסטרמה\בשר 2 המבוגר 5 פסטרמה 4-3 ירקות כף טחינה\כף חומוס 4-3 זיתים ללא גלעין\כף שמן זית ארוחה 4-----19:30 3 פרוסות לחם ביצה 1 3-4 זיתים\כף שמן זית אפרסק 3-4 זיתים ארוחה 5 10:00 שעועית עם בשר עם לחם עם 3 2 המבוגר\4-5 פסטרמה\חזה עוף 2 כפות טחינה\כף חומוס 3-4 זיתים ללא גלעין\שמן זית הרופא נתן לי את התוכנית הזאת אשמח אם תייעץ לי על מוצר שאפשר להחליף את האפרסק איזה מוצר בערך שווה ערך במספר הקלוריות שלו? 2)האם אפשר לאכול במקום 2 המבוגרים נגיד 4 כפות טחינה למשל? אשמח אם תראה לי תפריטים נוספים של 1700-1600-1800-

12/04/2007 | 20:20 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום לכל אדם בהתאם למצבו הגופני יש להתאים תפריט המתאים רק לו . לכן קשה לי מאוד לתת לך תפריטים נוספים. במקום אפרסק אתה יכול לאכל תפוח או אגס. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/04/2007 | 19:23 | מאת: קורל

שלום, אני קורל אני בת 14 הגובה שלי הוא 1.63 ומשקלי הוא 49 האם זה טוב?

12/04/2007 | 20:25 | מאת: טובה בר-שאן

קורל שלום את קצת רזה. אל תשכחי שאת נמצאת בגיל התבגרות שבו הגדילה מואצת. חשוב מאוד שתשמרי על תזונה מאוזנת בה הגוף יקבל את כל מה שהוא צריך להתפתחות. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/04/2007 | 13:40 | מאת: ליאור

שלום, האם אפשר לאכול זרעי פשתן טחונים ללא אפייה/בישול? אם אני שמה את זה בירקות או על פרוסה, האם זה ניתן לעיכול? אותה השאלה גם על: 1) שיבועלת שועל 2) נבט חיטה (בצורת פרורים) תודה רבה :)

11/04/2007 | 17:51 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום הכי נכון לאכל את זרעי הפשתן הטחונים על סלט או אפילו ביוגורט. זרעי הפשתן הטחונים מפרישים חומר גלטיני העוזר מאוד לעיכול ולמע' העיכול. כנ"ל מדובר על שיבולת שועל ונבט חיטה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/04/2007 | 06:56 | מאת: bnasn

ברצוני לשאול מה יכול לגרום להורדת טריגליצרידים בבדיקה האחרונה שלי התגלו 368 וכמו כן מאיזה מאכלים יש להימנע וכן האם אכילת 4 שיני שום בכל יום יכולה להועיל להורדת הטריגליצרידים והכולוסטרול? מודה על תשובתכם

11/04/2007 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הגבלה משמעותית של סוכרים ושומן רווי עשויים להוריד את רמת השומנים בדם. פעילות גופנית עשוייה להועיל. שום - שנוי במחלוקת - כדאי לנסות. חליטה מעלי זית עשוייה להועיל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. כדאי לזכור שהגורם התורשתי הוא משמעותי מאד ולפעמים צריך לקבל טיפול תרופתי. בהצלחה צביקה

11/04/2007 | 06:04 | מאת: גיטה

שלום וברכה, ברצוני לשאול האם אפשר לתת לפעוט בן שנה וחצי כל יום גביע של מעדן סויה של תנובה או לא כדאי? האם מאכלי סויה בכלל טובים בגיל זה? למשל חלב סויה? אודה על התשובה. גיטה

11/04/2007 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

גיטה שלום, אני לא מתלהב מ"מעדנים" מחלב או מסוייה. יש בהם הרבה סוכר ותוספים לא רצויים (קקאו, תמציות וניל, "חומרי טעם וריח" ועוד). כל יום נראה לי מוגזם. כדאי לגוון. נסי לתת לו תחליב שקדים או שומשום יחד עם פרי העונה-בשל. כתבתי על כך רבות בעבר. עמדת משרד הבריאות היא שיש להגביל את כמות מוצרי הסויה לפעוטות, אבל אין צורך להימנע מהם לחלוטין. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 21:23 | מאת: אמאל'ה

ילדתי בת 10 בבדיקות אחרונות גילו אצלה סוכר מעט גבוה 102 .הילדה סובלת מהשימוטו ובנוסף היא גם אסטמתית הילדה צטופלת בכדור אחד ביום של אלטרוקסין להשימוטו וכדור אחד של סינגולייר לאסטמה שאלתי האם אפשר על ידי תזונה טבעית להפחית את גובה הסוכר הייתי שמחה אם היית עוזר לי אמאל'ה

11/04/2007 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במקרה שלך לא ניתן לעזור במסגרת הפורום. תזונה טבעית ומאוזנת בהחלט יכולה להועיל. מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית או תזונאי/ית טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

12/04/2007 | 21:58 | מאת: נעמי

הסיבה לבעיות הרפואיות של בתך היא (וזו רק השערה, לא איבחון מקצועי) התזונה שלה - או, אם לדייק, מזונות מסויימים שהיא נוהגת לאכול, חומצתיים, שגורמים להצטברות של חומרי פסולת בגוף. תזונה בריאה, טבעית יותר וצמחונית, עשויה בהחלט לעזור. השאלה היא אם בתך תרצה לשתף-פעולה, ואם דרך זו מתאימה לך.

אני בת 14 ואני שוקלת 56. אני חושבת שיש לי לפחות 2-3 קילו עודפים. אני רוצה להוריד אותם אבל לא בדיאטה רצחנית! חודש (בערך) לפני פורים נכנסתי לדיאטה רצחנית ולא אכלתי כמעט כלום!! (2 ולפעמים 3 ארוחות ביום, אבל בארוחות לא אכלתי כלום!!) הייתה לי הגבלה לאלף קלוריות וכל פעם שהייתי סופרת את הקלוריות הייתי מעגלת אותן, למשל אם משהו היה 370 קלוריות הייתי מעגלת ל 400 אפילו 350 לפעמים הייתי מעגלת ל400 (סתם דוגמא). ירדתי הרבה!! והורדתי כמעט את כל מה שאני רוצה בשלושה שבועות או ארבעה! שבוע לפני פורים נכנסתי ל"משבר" (אמא שלי קוראת לזה ככה=) ואכלתי את כל הדברים הכי משמינים!! 200 קלוריות בממוצע ליום!! היה יום שאכלתי שניצל ענקי בפיתה ענקית, פיצה ( רבע מגש ענק עם מלא תוספות משמינות!),חבילה וחצי של כיפלי, קינדר בואנו, קינדר דליס ועוד כמה דברים משמינים!! והעלתי כמעט את כל מה שהורדתי!! לאחותי יש השמנת יתר (וגם סיכון לסוכרת) והיא בת 8, היא קיבלה מדיאטנית תפריט. אני אוכלת עכשיו 70%-80% ממה שיש בתפריט, אז אכלתי פחות מחצי ממה שיש בתפריט. והתזונטאית אמרה שאני צריכה לאכול יותר ממה שיש בתפריט! אבל אני באמת צריכה ורוצה והוריד עוד 2 עד 3 קילו!!! אודה לכם אם תעזרו לי=)

11/04/2007 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע לך לא להיכנס ל"דיאטה". תפני לדיאטנית בקופת חולים ותפעלי על פי ההנחיות שלה. קשה לתת לך יעוץ במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 20:37 | מאת: אלינור

אני שוקלת 10 קילו מעל המשקל שאני צריכה לשקול רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום ומהי הפעילות הרצויה ואם אפשר גם תפריט שאת/ה מציע/ה שיעזור לי וכמה טיפים. תודה רבה אלינור.

11/04/2007 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

אלינור שלום, חבל שלא בדקת את הקישור שנתתי בתשובה הקודמת. להלן התשובה: תצרוכת הקלוריות היומית אינה קבועה והיא משתנה בהתאם לגיל, למין, למשקל, לרמת הפעילות הגופנית, למבנה הגוף וכד'. בכל מקרה אסור לצרוך פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. ישנה נוסחה כללית ולא מדוייקת האומרת שכדי לשמור על המשקל צריך לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף וכדי לרדת במשקל - 25 קלוריות. במקרה שלך אפשר לצרוך 1,350 - 1,600 קלוריות ליממה חשוב לבצע פעילות גופנית של שעה לפחות 5 פעמים בשבוע (הליכה, אופניים, שחייה, התעמלות אירובית). אנחנו לא נוהגים לתת תפריט אישי או יעוץ אישי במסגרת הפורום, את זה צריך לעשות בהתאמה אישית בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 19:47 | מאת: מורן

שלום, ראיתי את תשובתך לגבי מים מקודם, שצריך 8-12 כוסות, וזה גורם לי לשאול, אם אני עובדת במשרד ולא עושה פעילות גופנית, האם 1 ליטר מים מספיק? בקבוק עד 12:00 ובקבוק עד 17:00 שאלה נוספת: האם תה ללא קפאין נחשב כמו שתיית מים? תודה

11/04/2007 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, אם את אוכלת הרבה פירות, ירקות ומרקים זה אמור להספיק. כדאי גם לשים לב לצבע השתן - אמור להיות בהיר. תה ללא קפאין נחשב כמו מים. תה עם קפאין או קפה לא נחשבים ולא מומלצים. בהצלחה צביקה

17/04/2007 | 20:45 | מאת: ליאורה

שלום צביקה, שתי שאלות בהקשר לנדון, ברשותך. א. האם נטילת מולטיוויטמין איננה משפיעה על צבע השתן? ב. האם תה גלוקודן ותה פרשר נחשבים כאילו היו מים? ליאורה

10/04/2007 | 19:45 | מאת: לי

היי צביקה, תודה על תשובתך על הלימונים.... אז ככה, זה לא מסתדר לי עם "חומר משמר" - למה צריך "חומר משמר", אם למעשה אפשר לשמור לימונים סחוטים בבקבוק במקרר גם חודש? איך הוא מחזיק חודש במקרר ללא חומרים משמרים? וברור שאזפק לה לימונים טריים, אבל היא ביקשה לראות את התשובה שלך כדי לא לסחוט יותר :) תודה שוב

11/04/2007 | 09:09 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, לא ראיתי בשאלה הקודמת שלך איזכור של חומר משמר... אני שולל שימוש בחומר משמר. מיץ טרי כדאי לשמור במקרר עד 5 ימים. שימוש במיץ טרי עדיף על קפוא, אבל זה לא רעיל או מזיק. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 19:43 | מאת: אליס

שלום, שמעתי שכאשר שיבולת שועל לא עוברת תהליך חימום, אז היא מאבדת מהערכים התזונתיים שלה או שהיא לא נספגת טוב בתהליך העיכול. האם זה נכון? והאם החלפת רוטב סויה במלח בחלק מהתבשילים עדיפה או להיפך מזיקה? תודה על העזרה!

11/04/2007 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

אליס שלום, אני לא שמעתי על כך... שיבולת שועל זה דגן ודגנים רצוי לבשל. בעיני רוטב סויה עדיף על מלח, אבל גם את המוצר הזה יש לצרוך במתינות ובקמצנות בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 16:44 | מאת: שחר

מה עושה לגוף החימר והאם נכון לההשתמש בו לניקוי אביב

10/04/2007 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, ישנם מטפלים אלטרנטיביים הממליצים על שימוש בחימר לספיחת "רעלים" מהגוף. קח בחשבון שהחימר לא כל כך מבחין בין חומרים מזיקים למינרלים מועילים וחיוניים... כדאי להיזהר ולא להתבסס על "תרופות טבעיות" - זאת המלצתי במספר רב של תשובות שנתתי בפורום. רק תזונה נכונה וצום תקופתי מביאים לניקוי אמיתי לאורך כל השנה ולא רק באביב. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 16:12 | מאת: יעקב

לצביקה\טובה שלום. לאור הכתבה אשר רצה באתר האם אפשר לקבל פרטים יותר אמינים, לי זה נראה כקדום מכירות???? של מספר מוצרים.

10/04/2007 | 16:48 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, אני לא מכיר את הכתבה ולא מכיר את המוצר. אשמח לקבל קישור ואז אולי אוכל להתייחס. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 19:48 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. באתר דוקטורס ברפואה משלימה התרופה של האינדיינים.

10/04/2007 | 15:41 | מאת: מיכל

האם יש איזו שהיא תרופה טבעית לטיפול בעצירות...אני חייבת לציין שניסיתי הכל...שזיפים, פסיליום, תה אשחר, שמן זית, אך עדיין אין יציאות ביום יום, אני אוכלת מאוד מאוזן תחת פיקוח של דיאטנית ואני שותה המון

10/04/2007 | 16:55 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אין "תרופה טבעית" לעצירות ואני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". השאלה עלתה רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש על המילה "עצירות" ותקבלי מאות התייחסויות לנושא רק תזונה טבעית ונכונה תימנע עצירות. ראי תשובה שנתתי לשחר למעלה. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 21:20 | מאת: אנה

גם אני סבלתי שנים רבות מאותה הבעיה וניסיתי הכל עד שפניתי לנתורופתית. העצה שלי - תנסי, בנוסף לשתיית 12 כוסות מים ביום שזה חובה, לא לאכול מוצרי חלב פרה/בקר אלא רק צאן וגם לא לאכול שום סוגי חיטה. הסבר קצר: חיטה לבנה היא כמו דבק בגוף ומוצרי חלב צאן מתעכלים הרבה יותר טוב ממוצרי חלב פרה. ותוסיפי לתזונה גם פרוביוטיקה כגון Jarro Dophilus. בהצלחה!

בגלל בעיות עיכול אסור לי לאכול מוצרי חלב פרה (בקר). אבל בהרבה גבינות מחלב עזים/כבשים ראיתי ברשימת הרכיבים את חלבוני חלב בקר. האם זה אומר שגם את זה לא מומלץ לי לאכול? תודה מראש על התשובה.

10/04/2007 | 16:57 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, אם את רגישה לסוכר החלב (לקטוז) או לחלבון (קזאין) כדאי שתימנעי מכל מוצרי חלב של כל בעלי החיים. יש הרבה תחליפים טבעיים ואחרים. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 09:28 | מאת: אמיר

שלום רציתי לשאול האם בעיה בבלוטת יותרת המוח יש עלייה במשקל ומה מומלץ לעשות במידה וכן??והאם כאשר בנאדם אוכל מבוקר ובריא ועושה פעילות גונית 5 פעמים בשבוע זה מסייע לשמור על משקל תקין??? תודה בה מראש נ.ב לשאלה השנייה,האם אורח חיים שכזה גם אם יש בעיות הורמונליות ניתן לשמור על המשקל תקין לאורך זמן??? מהמודאג :(

10/04/2007 | 17:01 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, הבלוטה שציינת מווסתת פעילות של בלוטות אחרות בגוף שחלקן אחראיות גם לאיזון המשקל (בלוטת התריס). כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג. "כאשר בנאדם אוכל מבוקר ובריא ועושה פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע" זה בהחלט עשוי לסייע לשמור על משקל תקין. השאלה מה אוכלים ומה זה "מבוקר". אין לי מספיק נתונים כדי לחוות דעה. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 01:21 | מאת: אלינור

אני שוקלת 10 קילו מעל המשקל שאני צריכה לשקול רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום ומהי הפעילות הרצויה ואם אפשר גם תפריט שאת/ה מציע/ה שיעזור לי וכמה טיפים. תודה רבה אלינור.

10/04/2007 | 17:04 | מאת: צביקה קורן

אלינור שלום, עניתי על שאלה דומה לפני כמה ימים. להלן הקישור: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-466,xFT-300065,xFP-300082,m-Doctors,a-Forums.html אנחנו לא נותנים תפריטים אישיים ומתכונים במסגרת הפורום. כדאי שתפני ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

09/04/2007 | 21:01 | מאת: נטלי

שלום, רציתי לשאול כמה ליטרים של מים אני יכולה לשתות ביום? ישנת ימים שאני מגיעה ל-6 ליטרים ורוצה רק לדעת אם זה מזיק. תודה מראש והמשך שבוע נפלא

10/04/2007 | 17:10 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, 6 ליטרים זה בהחלט מוגזם ועלול לפגוע בכליות ובחילוף החומרים. אם את לא ספורטאית אולימפית או עובדת בעבודה פיזית מאמצת בשמש היוקדת, אין הצדקה לשתיית כמות כזאת של מים ( אני מקווה שלא מדובר במשקאות "קלים" ומוגזים). הכמות המומלצת: 8 - 12 כוסות ביום בהתאם לעונות השנה, פעילות גופנית וסוג המזון שאוכלים. בהצלחה צביקה

09/04/2007 | 20:45 | מאת: לי

שלום ותודה על התשובות המדהימות שלך באתר :) לאמא שלי יש מנהג עתיק, שפתאום התחלתי לחשוב עליו שמשהו בו לא טוב ורציתי להתייעץ איתך כדי להוכיח לה (או שלא) היא סוחטת לימונים שמה בבקבוקים ואז שמה את כולם בהקפאה מלבד לאחד שהיא שמה במקרר, והיא משתמשת בו לאורך זמן. עד שניגמר ואז לוקחת את האחר מההקפאה וכד' פתאום חשבתי שזה לא רעיון טוב כי זה מאבד את הוטימנים ואולי אפילו לא בריא? אשמח מאד לעצה שלך תודה מראש על זמנך :)

10/04/2007 | 17:07 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, תודה על המשוב החיובי... אם את ותיקה בפורום את כבר יודעת שאני סבור שאין תחליף למזון טרי וטבעי, אבל יש לנו אילוצים בחיים ועושים פשרות... אני לא חושב שאימא שלך עושה "פשע" שיזיק לבריאותה, אבל אם תדאגי לה לאספקה שוטפת של לימונים טריים אולי היא תשתמש בהם ולא בקפוא... בהצלחה צביקה

שלום. האם הרגלי אכילה לא נכונים עלולים להשפיע על דור ההמשך? כגון: מחלות כלשהם מלידה, רגישויות למיניהם, או כל דבר אחר? ניקח דוגמא ספציפית ומוקצנת: אדם שלא אכל בחייו לא פירות ולא ירקות. כמובן שהוא עצמו ייפגע מכל, אבל כאמור, השאלה היא לגבי דור ההמשך. במידה והשאלה שלי לאו דווקא מתאימה לפורום "תזונה", אשמח אם תפנו אותי למקום תואם. תודה!

י' שלום אוכל בא מהבית ואנו מלמדים את דור ההמשך את מסורת ותרבות האוכל שלנו. אם אדם לא אוכל כלל ירקות ופירות ומקנה זאת לילדיו סביר מאוד שגם הם יסבלו מחסרים כמוהו. אתה שואל האם החסר שלנו בתזונה עובר בתורשה? התשובה היא אולם אם אשה בהריון נמצאת בחסרים כמו למשל ויטמין B6 או ברזל חסרישפיע על העובר המתפתח ויגרום להתפתחות לא תקינה, מומים וכו. אם אנחנו אוכלים מזון המכיל חומרי הדברה . אין ספק שחומרי הדברה אילה עלולים לגרום למומים בעובר. בברכת חג פסח שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

www.tevalife.com http://www.tevalife.com/article.asp?id=תזונה

שלום, אני מעוניין להתחיל לקחת כדורים טבעיים להרזייה בשם VitaLife 2000 . שאלתי : 1. הםא מישהו מכיר את המוצר ? 2. האם יש השפעות למוצר על זרע הגבר ? הכוונה האם הוא נכנס למחזור הדם ו / או יכול להשפיע במקרה ובת הזוג נכנסת להיריון תודה וחג שמח

08/04/2007 | 18:00 | מאת: טובה בר-שאן

ד' שלום אומר לך את האמת אני מתנגדת לכמוסות הרזיה אילה המכילות קפאין. הקפאין משפיע על מע' העצבים וגם מע' הרביה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/04/2007 | 18:50 | מאת: אלון

הם כאשר לא נכנסים לשירותים יויים בגלל טיול ושוני בתנאים המערכ משתבשת והאם ניתן להשמין מכך? שאלה נוספת איך מנקים את הכבד בצורה הטובה ביותר והאם שהידיים והכפות רגליים כתומות זה מעיד על רעלים בכבד ואני לא אוכל גזר וכתומים נוספים,ואני עושה ספורט ואם אני לא עושה יומיים אני מפחד להשמין אם אני אוכל אותו הדבר בלי ספורט פשוט הייתי מאוד שמן וזה מן פחד לאחר השגת תוצאות תודה מראש ומועדים לשמחה

08/04/2007 | 17:56 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום אני מבינה מאוד את הלחץ שלך מפני השמנה במיוחד שפעם היית שמן. אולם אם אתה אוכל נכון ועושה ספורט אין לך מה לדאוג. גם אם יומים לא יצאת לשירותים בגלל שיבוש אורח החיים התקין , לא תשמין. על מנת לעשות ניקוי כבד יש מס' שיטות: צורך שתלך מטפל/ת בתזונהאו מיצים שתיתן לך תפריט מתאים לניקוי כבד. חשוב לי לומר שכמה שיותר תרגע, בלי לחץ , תאכל נכון ותעשה ספורט. תשמור תמיד על משקל קבוע ולא תשמין . בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

06/04/2007 | 21:53 | מאת: rosane

יש לי בת בת 12 כמאוד נודניק עם האוכל. היא לא רוצה לאכול בשר מסיבות אידיאוךןגיות והמגוון של דברים שהיא אובת הוא מאוד מצומצם. אני רוצה בבקשה לקבל כל מיני טיפום וגם אלה דברים שכן עליההם אני חייבת להיתעקש. תודה מראש רוזנה

07/04/2007 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

רוזאן שלום, אפשר לגדול ולהתפתח גם ללא בשר. ישנם הרבה מקורות לחלבון, ויטמינים ומינרלים בתזונה הטבעית. אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ אישי במסגרת הפורום הזה - כדאי שתפני לאיש מקצוע להתאמת תפריט עבור בתך. זהו הטיפ חשוב ביותר שאני יכול לתת לך. בהצלחה צביקה

06/04/2007 | 20:14 | מאת: יעל

חג שמח טחינה היא אחד המזונות המומלצים ע"י רבים מהתזונאים, חלק מהללים את הסידן שבה, וחלק מהללים את הברזל שבה, ועל כל טחינה כתוב " עשירה בסידן וברזל" לי ידוע שספיגת ברזל מונעת ספיגת סידן. ( ולכן לא מקבלים סידן מחלב...) מה נכון? רוב תודות יעל

07/04/2007 | 07:26 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, הבעיה בטחינה היא לא הברזל אלא הכמות הרבה יחסית של חומצה אוקסלית וחומצה פיטית הקיימות בה ומפריעות לספיגת הסידן. למרות זאת אני חושב שהטבע מספיק חכם ומאפשר ספיגה בכמות הדרושה לנו. באופן מעשי רק 10% - 20% מכמות הסידן בטחינה נספגת בגוף. כדאי להעדיף חמאת שומשום מגידול אורגני ולא טחינה משומשום "לבן" המקולף באמצעים כימיים. בהצלחה צביקה

08/04/2007 | 16:16 | מאת: יעל

שלום צביקה הנושא עדין לא ברור לי, האם אני מקבלת ברזל מטחינה או שרק את הסידן שנשאר אחרי נזקי שתי החומצות? אם מוספים לטחינה פטרוזיליה- האם אז יש בעיה עם הברזל והסידן? מה כל כך בריא בטחינה? ואיזה סוג שומן היא מכילה? שוב תודה יעל

06/04/2007 | 16:38 | מאת: שילה

שלום בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מבעיית פגמנטציה בעור, שבאה לידי ביטוי בפס לא אסטטי מעל השפה העליונה כתוצאה מחשיפה לשמש, וכמו כן, סימן קבוע בעור בכל מקום בו נפצעתי או במקום בו הופיע פצעון בפנים. שאלתי, האם ניתן לשנות/לשפר את המצב באמצעות תזונה, ואם כן הכיצד?? (אני בת 30) תודה, שילה

07/04/2007 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

שילה שלום, לא ידוע לי על פתרון תזונתי לבעייתך. מציע שתפני למטפל/ת בשמנים אתריים או בקוסמטיקה טבעית. בהצלחה צביקה

06/04/2007 | 10:22 | מאת: יהודית א

שלום צביקה, אני ומשפחתי ובתי טבעוניות, לא אוכלות בשר, מוצרי חלב, ושום דבר אחר מן החי. לאחרונה התוודעתי לסייטן (seitan), שהוא בעצם חלבון חיטה, דהיינו גלוטן. הוא טעים מאד, הרבה יותר מוצלח ממוצרי הסויה למיניהם, וגם דומה יותר במרקמו לבשר. ברצוני לדעת מה ערכו התזונתי של גלוטן, והאם גם הוא מהווה תחליף לחלבון מן החי כדוגמת חלבוני הקטניות. בנוסף לכך - האם הוא עשוי להזיק גם למי שאיננו חולה בצליאק. תודה רבה יהודית

07/04/2007 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, אכן הרבה צמחונים לא מודעים לקיומו של הגלוטן כתחליף לחלבון מהחי. הסייטן הנמכר בחנויות טבע הוא אחת הצורות של גלוטן מעובד. אני ממליץ לשלב אותו בתזונה הצמחונית, אם כי חלק מהמוצרים עשירים במלח (נתרן) וזה בעייתי. בסייטן יש כ 10% חלבון והוא יכול להוות תחליף (גיוון) לקטניות ולשקדים. בקישור שלהלן תמצאי הסבר מפורט יותר על הכנת גלוטן ללא תוספת מלח ומספר רב של מתכונים בריאותיים. http://www.vrg.org/recipes/vjseitan.htm בהצלחה צביקה

07/04/2007 | 08:39 | מאת: יהודית

האמנם רק 10% חלבון? חשבתי שזה חלבון טהור. תודה על הקישור המועיל. אכן הצמחונים בארץ עוד לא כל כך מכירים את הסייטן, אבל מסתבר שבעולם הוא ותיק מאד ומוכר מאד. חן חן יהודית

11/04/2007 | 14:12 | מאת: דני כהן

הסייטן היחידי שמשווק בארץ הוא מאוד מאוד בריאותי - הוא מיוצר מחיטה מלאה אורגנית, במפעל של הכושים העיבריים (קהילה סופר בריאותית) ויש לו 30 אחוזי חלבון. והנה הקישור בנושא: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=10677 יום טוב לכולם :-)

05/04/2007 | 22:43 | מאת: תמי

שלום רב אני סובלת מפטריה וגינלית אחת לחצי שנה. הבנתי שתזונה שאינה נכונה עשויה להשפיע. האם יש סוגי מזון שעשויים לעזור לי למנוע את ההישנות של התופעה? בתקופה זו אני מקבלת טיפול תרופתי של 10 נרות וגינליים וגם כדורים דרך הפה (לאחר שטיפול קודם לא עזר לי). האם ישנם מוצרי מזון או תוספי מזון שעשויים לעזור לטיפול התרופתי להצליח? יש לציין כי אני נוטלת תוסף מזון בשם פרוביוטיק פמינה אך בינתיים איני רואה תוצאות. תודה רבה וחג שמח

06/04/2007 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, כדאי תמיד לחפש גם מוצרי מזון שכדאי ל ה י מ נ ע מהם ולא רק מה צריך להוסיף לתזונה. השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תחפשי את המילה "קנדידה". כדאי מאד לקבל יעוץ מקצועי המתאים לצרכים שלך - תוסף תזונה זה או אחר לא יועיל. באופן כללי כדאי להימנע מסוכרים בכל צורה שהיא, משמרים (לחם, עוגות וכד') וממזון קלוקל. כדאי להוסיף פרוביוטיקה במזון או בתוסף ופירות יער כמזון או כתוסף (חמוציות, אוכמניות, דובדבנים). בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 20:22 | מאת: אדי

אני בן 22. ליפני כחצי שנה היתה לי דלקת בברך. אחרי סידרת בדיקות שבן נתגלה אצלי יוריק אסיד גבוה ( בערך 10). הרופאים קבעו שזה היה התקף גאוט. כמו כן השנים האחרונות שי לי תופעה של אי נוחות בבטן, גזים, שלשולים לעיתים וצרבות. שהרופא הצבאי טען שזה פשוט מעי רגיז. בחצי שנה האחרונה אני והרופא שלי מנסים להבין את הסיבה ליוריק אסיד הגבוה שיש לי שכן לפי מה שאני יודע זה לא מקרה שכיח אצל אנשים בגילי. תחילה הרופא שלי טען שיכול להיות שזו תגובה של הגוף שלי לסטרס שהטלתי עליו עקב עבודה פיסית קשה בבית דפוס ועקב אימוני משקולות בחדר כושר. אך נראה שזו לא הסיבה. בספירות הדם הארונות שלי ההמוגלובין וספירת כדוריות הדם האדומות גבוה והרופא שלי טוען שיכול להיות שזו הסיבה ליוריק אסיד. יש המון תאים ולכן יותר רקמות שמתפרקות ולכן יותר יוריק אסיד שהכליות פשוט לא מספיקות לפלוט. בדיקת איסוף שתן יצאה תקינה 2 ליטר ב24 שעות וכמות היוריק אסיד תקין. רציתי לדעת מה לדעתך הסיבה ליוריק אסיד הגבוה אצלי? האם לדעתך יכול להיות קשר בין הבעיות בבטן לבין היוריק אסיד?? אני מוסיף ספירת דם אחרונה: Uric Acid (B - 11 WBC-Leucocytes - 8.2 RBC-Red Blood Cells 5.5 Platelets -213 RBC-Red Blood Cells -5.5 Hemoglobin - 17.1 Hematocrit - 47 MCV-Mean Cell Volume - 86 MCH-Mean Cell Hemoglobin - 31.4 MCHC-M.Cell Hb cont -36.4 RDW-Red Cell Distri.Width -13.3 MPV-Mean Platelet Volume -9.1 Neutrophils % -57 Lymphocytes % -33 Monocytes % -7.7 Eosinophils % -1.5 Basophils % 0.2 Neutrophils # -4.7 Lymphocytes # - 2.7 Eosinophils # - 0.1 Basophils # - 0.02

06/04/2007 | 07:03 | מאת: צביקה קורן

אדי שלום, בהחלט יתכן שחל שיבוש בחילוף החומרים בגוף. התזונה הטבעית יכולה להקל ולשפר מאד את המצב. צריך להימנע מחלבונים מהחי (המכילים חומצה אורית) ובכך להקל על הגוף בפינוי עודף החומצה שהוא מייצר. במקביל יש לעבור לתזונה איכותית המכילה שפע פירות וירקות חיים, שקדים, אגוזים, זרעונים ועוד. צריך להימנע גם מאלכוהול, ניקוטין, כימיקלים, סוכרים ומזון קלוקל נוסף. צום קצר יכול להועיל כדאי לקבל יעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 19:56 | מאת: טולסי

הי טובה מה כולל טיפול טבעי בדלקת בנרתיק? תודה טולסי

06/04/2007 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

טולסי שלום, אם הרקע הוא פטריה - תקראי את התשובה שנתתי לתמי כמה שורות למעלה. כדאי לבצע איבחון רפואי לאיתור הגורם לדלקת. בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 16:31 | מאת: אברהם

שלום . שמי אברהם ואני בן 28 , בגיל 15 הפכתי להיות צמחוני, חזרתי לאכול בשר ודגים באופן מלא לפני כשנה וחצי. בד"כ אני בריא לחלוטין ואף יכול להעיד על עצמי כאדם חזק ובעל כח סבל גדול מאוד.עבדתי זמן רב בעבודה פיזית ואף עשיתי כושר ומעולם לא הרגשתי חלש כמו עכשיו!!! לצערי אני סובל מזה מספר רב של חודשים מבעיות עיכול ומעיים. הכל התחיל עם שלשולים וכאבי בטן נוראיים שהלכו וגברו עם הזמן.. אליהם התלוו גם סחרחורות חולשה, עייפות כרונית, חוסר תיאבון וירידה במשקל. מספר השילשולים שהיו לי היום לדוגמא הוא -8 והשעה רק 19:00... בימים קשים יותר הגעתי גם ל-13 פעמים. יש ימים מעטים בהם היציאות טובות ולעיתים אינני מתפקד כלל. בתחילה רופאת המשפחה נתנה לי קלבטן ללא הועיל. המשכתי להתלונן ובעקבות כך עברתי לפני כארבעה חודשים בדיקות כגון: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, פסז' מעי דק, אולטרה סאונד בטן, עשרות בדיקות צואה ודם, ואף אישפוז עקב כאבים ושלשולים, בנוסף לאחרונה בוצע: ct בטן. בכל הבדיקות שציינתי עלו הממצאים הבאים: גסטרו-מס' ארוזיות עדינות באנגולוס, בבצל רירית בצקתית ואדומה ללא כיבים. קולון-רירית בצקתית עם מס' פטכיות בסיגמה בגובה 20-25 ס"מ בביופסיה מהקולון- דלקת כרונית קלה, נמצא תסנין דלקתי כרוני עם רכוזי למפוציטים בתת רירית. סרולוגיה לצליאק שלילית, יש בעיית ספיגה של ויטמינים דלקות בתריסריון, ובקיבה, נמצא חיידק בשם הליקובקטר פילורי שטופל ונעלם כמעט לחלוטין לדברי הרופאים, טפיל מסוג בלסטוציסטיס הומיניס שנעלם ע"פי בדיקות מעבדה. עפ"י ה- CT -בלוטות במזנטריום, ציסטה בכליה הימנית, עפ"י בדיקות הדם b12, ברזל וחומצה פולית נמוכים. נטלתי עד היום במשך חצי שנה ועודני נוטל כמויות מטורפות של כדורים מסוגים שונים שניתנו לי ע"י רופא הגסטרו ורופאת המשפחה כגון: אומפרדקס,קולוטאל,מטרוג'יל,ציפרוגיס,מוקסיויט פורטה,קארין,פאפברין ועוד... בנוסף לכל זאת אני סובל מאוד מטחורים עקב היציאות המרובות, מגרודים בפי הטבת, מכאבי גב שנלווים לכאבי הבטן, לטחורים קיבלתי רקטוזורין אך ללא הועיל. בדקתי עם עצמי למשך שלושה שבועות אם מוצרי חלב הם הגורם אך הבעיות המשיכו. בדקתי גם עם מוצרי חיטה אך ללא הועיל. בכל פעם שאני מתייעץ עם רופא הגסטרו ואומר לו שסוג אחד של כדור לא עזר הוא נותן לי סוג אחר לנסות לדוגמא: קולוטאל במשך חודש לא עזר, אז הוא הציע כדורי נירווקסל ואמר שאם זה לא יעזור במשך חודש, לנסות חודש נוסף ספזמלגין. אני מרגיש שהוא מגשש באפלה או שאין הוא מספיק מנוסה... אינני מתפקד עוד, אני ממש סובל ואובד עצות. מצב זה מדכא נורא במיוחד משום שנושא זה מפריע לי בתפקוד היום יומי ובניסיונות להתקדם בחיי. אינני יוצא עם חברתי לטיולים , וחד משמעית הדבר פוגע לי בקשר איתה. אינני יודע מה עוד לעשות. ואינני רוצה להיות שפן ניסויים של כדורים שונים כל חודש מסוג אחר... אם מישהו יוכל לעזור לי ולתת לי כיוון אני אודה לו על כך מאוד, בתודה מראש. אגב האם יכול להיות קשר ישיר בין הבעיות לאכילת בשר?

אכילת בשר ודגים עלולה לגרום לבעיות. מומלץ לשפר את התזונה, בכיוון הטבעי-צמחוני. באתר הצמחונות הישראלי תוכל למצוא עניין בכתבה על הנושא.

10/04/2007 | 10:26 | מאת: אנה

אני בת 29 וגם אני סובלת מבעיות עיכול , אומנם קצת אחרות משלך. גם אני עברתי בדיקות ותרופות אינסופיות ואף אחד לא עזר לי עד שהגעתי לתזונאית בשם אילנה רוגל. היא נותנת דיאטה לא קלה לתקופה של מינימום 3 חודשים - אבל בפעם הראשונה בחיי אני מרגישה נפלא (ואני רק באמצע של התהליך). אז אם תרצה - אתה מוזמן ליצור אתה קשר בימים א' ג' ה' בין השעות 8-9 בבוקר ב6354369 - 03

שלום לכולם! אימי חלתה לפני מס' חודשים בסרטן לא פשוט. במקום לשרוע בדכדוך עמוק, החלטנו שהרפואה הקונבנציונלית לא מספיקה (לא מרפאה) לכן בדקנו מה אפשר לעשות בנושא תזונה. מסתבר שהיתה רופאה בגרמניה בשם באדוויג שהיא גילתה שני מקורות פשוטים מצילים מסרטן: קוטג' עיזים אורגני +שמן פישתן. היא הוציאה אנשים מבית החולים במצבים סופניים והחזירה אותם בריאים לביתם. למה אף אחד לא מפרסם את זה? מכיוון שכל אחד יכול לקנות קוטג' ב10 ש"ח ושמן ב30 ש"ח. אין חברה שתסכים לממן פירסום שמציל חיים, ללא רווח. מה שעושים זה ככה:מערבבים 2 כפות שמן פישתן עם 4 כפות קוטג' אורגני- עדיף לטחון עד שמקבלים עיסה. מוסיפים כף זרעי פישתן טחון (עדיף לקנות זרעי פישתן לא טחונים ולטחון במקום). מערבבים ואוכלים ישר- לא מחכים! אפשר לאכול פעמיים ביום ולהגדיל את הכמות בהדרגה.(3 כפות שמן פישתן עם 6 כפות קוטג'). אפשר להוסיף שום ועשבי טיבול, או לחילופין פירות יבשים. זהו המקור הצימחי הטוב ביותר לאומגה 3 והדבר מרפא מחלות שונות. זהו לא תחליף לטיפולים קונבנציונלים, אלא במקביל (יכול להיות שזה כן תחליף, אך לא הייתי ממליצה על כך במחלות קשות). ליותר אינפורמציה- ראו ערך באדוויג/ שיטת באדוויג. בהצלחה!!!

רותם שלום, השיטה מוכרת וידועה למטפלים ברפואה משלימה. שלמה גוברמן (גובי) המליץ עליה רבות בפורום שניהל באתר הזה ובספרו: - סרטן אפשר לנצח. (יש לו גם אתר אישי באינטרנט). בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 15:53 | מאת: מיכל

אשמח לקבל מידע על השניים הנ"ל, ג'ינסנג ומאקה, .... מקווה שאני בפורום הנכון. תודה.

06/04/2007 | 10:27 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אם תעשי חיפוש פשוט בגוגל, תמצאי מספר רב של קישורים למידע בנושא. אני ממליץ על האתר המצויין של אמנון. להלן קישור למידע בנושא המאקה: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs13-Mem/Heb-Mem-Maca.htm לגבי הג'ינסנג, יש שלושה סוגים עיקריים (סיבירי, קוריאני ואמריקאי). לכל אחד תכונות קצת שונות. הסיבירי והקוריאני מחזקים ומעוררים, אבל לא מומלצים לבעלי לחץ דם גבוה. בהצלחה צביקה