פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שלום, האם בחלב אורז יש ערך תזונתי כלשהו? תודה.
שלי שלום, בוודאי בתנאי שהוא מיוצר מאורז מלא. בחלב אורז יש כמעט 10% חלבון, ויטמינים ומינרלים. כדאי לבחור מוצר שאין בו תוספת סוכר ומלח, או לפחות כמות קטנה. (צריך ללמוד להתרגל להביט בתווית ולהשוות מוצרים) בהצלחה צביקה!
שלום שאלתי היא האם ישנה כמות מוגבלת של פירות וירקות שממולץ לאכול במהלך היום? אני אוכלת במשך היום כמות גדולה של פירות וירקות ושאלתי היא בנוגע לערכם הקלורי. חשוב לציין שאינני שותה יותר משני ליטרים של מים ביום. תודה:]
יעל שלום, שאלה קשה... אם את טבעונית, כמעט שאין מגבלה לכמות. את את אוכלת "רגיל" - ההמלצה היא לאכול 3 - 5 מנות פרי וירקות ללא הגבלה. הערך הקלורי של הפירות: מ 30 - 100 קלריות למאה גרם - תלוי בסוג. בהצלחה צביקה
אני צריכה להגיע למשקל חמישים קילו בעוד חודשיים ואני שוקלת כרגע 44-45 ק"ג. מה לאכול ואיך להתנהג. חשוב לציין שאני ספורטאית בתחום הטניס. תודה ומחכה לתשובה מהירה.
אם את רצז מטבעך וגם ספורטאית, זה נראה לי קצת בעייתי. בכל אופן כדאי להוסיף לתזונה היומית מזון עתיר קלוריות (שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, שמן זית, לחם מלא, דגנים מלאים וכד'). בנוסף כדאי להעלות מסת שריר באימונים ייעודיים (משקוליות וכד') בהצלחה צביקה
אני שוקל 60 וגובה שלי הוא 1.86 אני בן 17 עוד מעט רציתי לדעת מה עליי לאכול אם אפשר \תפריט וכמה חלבונים לאכול למה אני ספורטאי ואם זאת שאני נישמין אני יתאמן וככה גם לפתח את מסת השריר תודה וחזור אליי במהירות האפשרית
שלום, קראתי על כך שסיבים תזונתיים, יכולים לסייע בספיגת רכיבים תזונתיים, במיוחד אלו בעלי ספיגה נמוכה יחסית. הרעיון הוא שהסיבים התזונתיים מאיטים את משאירים את הרכיבים, ובמיוחד ויטמינים ומינרלים, יותר זמן בקיבה ובמערכת העיכול, וע"י כך "נותנים" להם יותר זמן להיספג, ובזכות זאת, גדל הסיכוי שרכיבים אחרים שיכולים לסייע בספיגתם (למשל, ויטמין D וסידן) 'שנקבל בהמשך צריכת המזון, יצרפו אל שרשרת העיכול ויגדליו את ספיגתם. מה אתם אומרים על הרעיון הזה? ואשמח אם תוכלו להתייחס ספציפית לשני הגורמים: הארכת הזמן של הרכיבים התזונתיים "הכלואים" בסיבים, והגדלת הסיכוי לפגישת רכיבים אחרים שיסייעו בספיגתם.
דודי שלום, אני לא יודע אם אתה מכיר את הביטוי "אליה וקץ בה"... בכל אופן, לסיבים התזונתיים יש מספר יתרונות בריאותיים ובכלל זה הקניית תחושת שובע, השהיית מזון במעיים, מניעת עצירות, ספיחת כולסטרול וכימיקלים ועוד. עם זאת הסיבים סופחים גם ויטמינים ומינרלים בדרכם.... לכן לא רצוי לקחת לאורך זמן סובין ותוספי סיבים, אלא להסתפק בסיבים הנמצאים בפירות ובירקות. בהצלחה צביקה
הבנתי את כוונתך. אני מניח שהעיקרון שיותר מדי מזיק, נכון גם לסיבים. כלומר, אם הבנתי נכון, במידה מסוימת הם לא עושים נזק מורגש בספיחה של ויטמינים ומינרלים...אך תוספת יכולה אכן לעשות זאת. בכל אופן, בנוגע לשאלה שהעליתי, רציתי לשאול אם בהנחה שאני משלב רכיבים חשובים כמו ויטמינים ונוגדי חימצון, עם סבים תזונתיים בכמות מעטה (למשל, אוכל ירק עם הסיבים התזונתיים שלו) האם הסיבים בכמות מעטה/מתונה יכולים אף לסייע בספיגתם בגוף, מהסיבות שציינתי, לעומת ספיגה של ויטמינים בשתייה |(למשל, כמו במוצר החדש של מים מינרליים עם ויטמינים)? האם ייתכן שיש אמת כלשהי בתיאוריה שהעלתי בשאלה?
שלום מזה שורש ספנוריה שקיים בחלבות(שומשום)? תודה
לא ידוע לי על קיומו של שורש ספנוריה בחלבות(שומשום)
שלום רב, לפי מיטב הבנתי יוד עלול לגרום לאקנה.רציתי לברר האם מיץ עשב חיטה מכיל יוד וע"כ האם הו אעלול להחריף את האקנה?
דנה שלום, תכולת היוד בצמחים תלוייה בסוג האדמה בה הם גדלים. בעשב חיטה יש זניחה של יוד שלא אמורה לגרום נזק. למיץ יתרונות בריאותיים רבים - פרטים נוספים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי בהצלחה צביקה
שלום. זה מספר חדשים (מעל חצי שנה) אני סובלת משילשולים יומיומיים, מספר פעמים ביום, בליווי גאזים. כל הבדיקות שעשיתי, בהפנית רופא משפחה, ורופא גסטרו, היו תקינים. כמו: ספירה ושקיעת דם, תיפקודי כבד, צליאק, CRP, קולונוסקופיה קצרה, וכמובן תרביות צואה. כמו כן נתנו לי פעמיים אנטיביוטיקה, שלא הועילה. מה עוד אפשר לחפש ולבדוק? ניסיתי מספר ימים לקחת קפסולות של אסידופילוס, ולשתות תה קמומיל, אך ללא הועיל. האם יש לך הצעות לגבי שינוי בתזונה שיכול להועיל לי? בתודה רבה!
פתרון לא קל לביצוע, אבל כדאי להתאמץ - מה שיותר תזונה טבעית-צמחונית, רצוי אורגנית, במקום מה שאת נוהגת לאכול. עם תזונה כזאת, מערכת העיכול יכולה לחזור, בהדרגה, לתיפקוד תקין.
בהתחשב בעובדה שאני עובדת ונמצאת מחוץ לבית יומיום עד השעה 5 אחה"צ.
רצוי, כמובן, לקבל חוות-דעת מקצועית לבעיה, אבל עד אז את יכולה להקל על עצמך על-ידי אכילת מזונות טבעיים, מעולם הצומח, שקלים יותר לעיכול - פירות, ירקות (רצוי אורגנים), שקדים לא קלויים, טחינה גולמית, קינואה, אורז מלא. אוכל מסוג זה אפשר לקחת לעבודה, ולאכול את הארוחה העיקרית כשחוזרים הביתה.
שלום, ביתי בת השנתיים ושמונה חודשים סובלת מזה כחודש וחצי מעצירויות חוזרות - יציאה כל 3-6 ימים וזאת לאחר שתיית מיץ שזיפים (מסכימה לשתות כשליש כוס ביום) ואל-צירות (ככפית וחצי ביום-מערבבים עם משקה כלשהו..). מתלוננת מדי פעם על כאבי בטן. התזונה שלה: אוכל מבושל - כמעט הכל. פירות-לא. ירקות חיים-לא!(רק אם בתבשיל). מוצרי חלב-כן. היא לא מוכנה לשתות מיץ תפוזים או לאכול משמישים וכו' נא תגובתכם/ עצתכם. (היש פתרונות טבעיים?, האם מומלץ בגיל כזה לקחת נר גליצרין?) שאלה נוספת, קניתי מתקן להכנת ארטיקים, האם יש ערך תזונתי במיץ תפוזים/פירות אחרים שנסחטו והוקפאו (נתן לה אותם כארטיק (בספק אם תסכים) תודה, רן
רן שלום על פי התזונה שאתה כותב בתך כמעט לא אוכלת סיבים שממריצים את מע' העיכול. ועוזרים לתהליך היציאה. היא עדיין קטנה וניתן לשבת עם תזונאית ולבנות לילדתך תפריט שיתאים לה יהיה בריא ויאפשר לה להתרוקן כל יום. (תבדקו את הנושא של מוצרי חלב , יתכן והם גם משפעים על העצירות של בתך). לא הייתי מתחילהישר אם נר גליצרין. ניתן לתת לה דיסת שיבולת שועל העשויה במים. לגבי שאלתך השניה בטח שארטיק כזה הוא הרבה יותר מומלץ מארטיק שקונים בחנות מומלץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בן 43 לפני 4 שנים עברתי ארוע לב קל מאוד שהטרג. נמצאו כ 800 כיום אני סובל קבוע מטרג. גבוהים 200 בדם אמנם עוסק בספורט קבוע,{רץ כ 60 ק"מ בשבוע} שומר על תזונה נכונה{ גובה 1.85 משקל 90} האם יש רופאים שמתמחים לשומנים בדם והיכן ניתן למצוא ?
ערן שלום לצערי אינני מכירה שם של רופא באופן אישי אולם רופאים העוסקים בהשמנה ותסמונת מטבולית הם רופאים המומחים גם בשומנים בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום למומחי הפורום, לאחרונה שמתי לב שברוב הלחמים הנמכרים עטופים ופרוסים (כולל האורגנים למיניהם) יש גם קמח סויה. לאנשים הלוקחים אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס מומלץ לא להשתמש בסויה , למיטב ידיעתי, כיוון שהיא מורידה את הספיגה של התרופה. מה עושים? מדוע מוסיפים סויה לכל כך הרבה מוצרים ומדוע לא מביאים את העניין לידיעת הציבור בצורה בולטת יותר?
אדיבו שלום בסויה ישנו חומר גויטרוגני המדכא את פעילות של בלוטת התריס כיוון שמונע את יצירת ההורמון המופרש מהבלוטה. חומר זה נהרס בחימום. כאשר מחממים את החומר או מתסיסים אותו, האפקט המדכא נהרס. לכן גם אם יש סויה בלחם ההשפעה שלו על בלוטת התרס היא אפסית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.
תודה לתשובתך ועדיין - איני מתכוונת להשפעה של סויה על הבלוטה ויצירת ההורמון אלא על השפעת מוצרי סויה על ספיגת התרופה כפי שמצויין באתרים שונים הנוגעים לאלרוקסין עצמו ובמיוחד לדוגמא לגבי ילדים חסרי פעילות הבלוטה אשר מוגבלים בצריכת פורמולה מבוססת סויה. אודה אם תוכלי להאיר את עיני בנושא.
לצביקה וטובה שלום, ביתי בת ה 11 החלה לפני יומיים לסבול מטעם מר בפה לאחר האוכל. מה עושים? האם זה מעיד על מחסורים תזונתיים? אודה לכם על תשובתכם המהירה.
אורלי שלום, לטעם מר בפה יכולות להיות כמה סיבות כמו: מזון קלוקל, דלקות חניכיים, רקבון בשיניים, חומציות יתר בקיבה, עלייה של מיצי קיבה לושט, תרופות מסויימות, ועוד. מציע שתפני לרופא המשפחה לאבחון וקבלת חוות דעת. בהצלחה צביקה
אני עד היום בדיאטה כבר חודשיים..ירדתי 8 קילו! אני כל יום עושה הליכות ואני אוכלת נכון! דווקא אחרי חודשיים מלאים שאכלתי נכון ולא וויתרתי ..יש לי חשק לאכול יותר! היום מעדתי .. אכלתי טיפה יותר ממה שאני רגילה ... ואחרי זה הלכתי להליכה .. במשך כל הדיאטה היתרחקתי מלחם ממתוקים ומטוגנים! ולפעמים בא לי לאכול משהו מתוק או משהו מטוגן.. עם אני יואכל פעם בשבוע משהו מתוק או מטוגן אני לא ישמין? בבקשה תעזור לי ..
מור שלום, מומלץ ורצוי לאכול פעם בשבוע משהו מתוק, או מלוח שאת מאד אוהבת. את לא תשמיני מזה - זה יעזור לך בתהליך הקשה של איזון המשקל (הרזייה). כדאי שלא יהיה יותר מ 700 קלוריות... בהצלחה צביקה
שלום, אני אמא ל 2 הקטן בן 3 חודשים וחצי . אני נשארתי בעודף משקל של 9 ק"ג מאז הלידה . אני עדיין מניקה. האם יש מאכלים שכדי להימנע מהם ומאכלים שמומלץ לאכול? (במיוחד שאני מניקה וגם רוצה לשמור על בריאותי ובריאות התינוק). תודה ויום טוב,
לינדה שלום, השאלה פשוטה וקשה כאחת. כל אחד יודע וגם את, שכדאי להימנע מסוכרים, שומנים ומוזונות עתירי קלוריות מחד, ולהרבות באכילת ירקות חיים ומבושלים וחלבונים שאינם עתירי שומן מאידך. אם את באמת רוצה להפחית במשקל כדאי שתמצאי מסגרת תומכת או שתפני ליעוץ אישי להרכבת תפריט שמתאים לך ופעילות סדירה. לא כדאי להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה
שלום! בכל מה שקשור לצריכת סידן, תמיד אנחנו שומעים המלצות לגבי מוצרי חלב, שקדים וכו' מה שאני לא מבין, מדוע לעולם לא מדברים על מים. למשל, בבקבוקי מים מינרלים כתוב שלכל 100 מ"ל יש 80 מ"ג סידן. זה המון, כי אם שותים ליטר אחד (לא ביג דיל), משיגים 800 (!!!) מ"ג סידן. מדוע אין אנו שומעים על המלצות לשתיית מים? חשבתי שאולי הספיגה נמוכה, אולם הסידן מסיס במים (אינו זקוק לשומן לנהיספג כיאות) ואם אנו צורכים יחד מזון עם ויטמין D, אז בכלל הספיגה מעולה. משהו בנוסף - יש מושג לגבי הרכב הסידן במי הברז בישראל? תודה רבה
דודי שלום, אני דווקא הזכרתי את זה מספר פעמים בתשובות לשאלות על "בריחת סידן". אני טוען שאין חוסר סידן - כפי שציינת יש שפע של סידן במזון ובמים. הבעיה היא הספיגה והקליטה בגוף. יש במזוננו שפע של חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף (כמו קפאין, מלח), או מונעים ספיגה שלו (כמו חומצה אוכסלית הנמצאת בשוקולד ובמספר צמחים), או משבשים את מאזן הסידן בדם ובגוף (סוכרים פשוטים, חלבונים מהחי, תרופות מסויימות ועוד) ועוד. בורות ושיקולים מסחריים מונעים מהציבור את המידע שהזכרת. אגב, התזונאי הטבעוני יצחק בן אורי טוען שספיגת הסידן מהמים נמוכה מאד. שבת שלום צביקה
אולי יש לך רעיונות איך אפשר להגביר את ספיגת הסידן מהמים? למשל, אולי לשתות לאחר מאכלים עשירים בוויטמין D, ושאינם מכילים קפאין, מלח או חומצה אוכסלית, אולי על בטן ריקה, כמו בבוקר עם ההשכמה. אשמח לשמוע את דעתך
במים יש 80 מ"ג סידן בליטר וממש לא ב100מ"ל
כן, אכן התבלבלתי..., אך עדין השאלה נותרה על כנה.
שלום רב אני בת 54 משקלי 52 וגובהי 1.54 ועישתי לפני כשבועים בדקת דם ובבדיקת דם היתגלה אצלי כולסטרול גבוהה בערכים של 100-200 ערכי יחוס.והתוצאה היא 219 וסוג השני של כולסטרול הטובכך ניקרא בעברית תוצאה של 85 וערכי יחוס 20-120.,וכולסטרול רע כך ניקרא בעברית, 124.4 תוצאה וערכי יחוס 0.0-130. ובכלל לגבי ערכי הגלצרדים הם תוצאה 51 ערכי יחוס 10.-200 .1 (כול הנתונים להלן עפ"י דוח מעבדה מקווה שזה בסדר). מה עליי לעשות על מנת להוריד את הכולסטרול?2.האם פעילות גופנית יכולה לסייע בהורדת הכולסטרול ??3. והאם זה קשור בתזונה ?? ואם כן מה לאוכל ומה לא לאוכל ?? אגב אני לא מרבה לאוכל הרבה בשר בקר וביצים ??4. האם זה קשור בתורשתיות ?.?5. אז מימה זה יכול להופיע ?? ככה פתאום בחיים.?. 6.והאם אכילה מבוקרת ונכונה יכולה לסייע בהורדת הכולסטרול ללא כדורים יכולה לעזור לי בכך?7.. והאם ישנו סיכון באי לקיחת הכדורים במקום זאת לשמור על תזונה נכונה?? בבקשה אנא פרט לי 8.בדיוק את הגורמים??9. ואת הסיכונים שבכך?? ואנא התייחס לכול השאלות הללו אודה לך אם תענה על כולם .בתודה מראש
ליאת שלום, שאלת שאלות רבות וחשובות, אבל את לא הראשונה - הנושא עלה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - מציע שתעשי חיפוש ותמצאי תשובות לשאלותייך ולשאלות שלא שאלת. בכל אופן, כדאי שתדעי שרמות השומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים) בהחלט מושפעים התזונה ומאורח החיים (למשל פעילות גופנית), אבל לתורשה יש חלק קריטי, ומשמעותי בכך. במקרים מסויימים לא ניתן להסתפק בשינויים בתזונה ובאורח החיים. הערכים שלך הם גבוליים ולכן כדאי בשלב הראשון לנסות את האופציה התזונתית. אגב,הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שלך ברמה מצויינת. לקיחת תרופות עלולה להוריד אות רמתו. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית או תזונאי/ת טבעי באזור מגורייך ולא להסתפק בעצות החינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה
הנני בת 45 חולת סכרת , ולאחרונה נמנעת ממוצרי חלב (למעט יוגורט) בצים ובשר האם אני צריכה לקחת תוספות מזון באופן קבוע כי אני לא אוכלת את כל הדברים הנ"ל . כן אוכלת פרות וירקות דגים ועופות. תודה. מורן.
מורן שלום, באופן כללי, אם את אוכלת פרות וירקות, יוגורט, דגים ועופות אין מקום לדאגה ואין צורך בתוספים. כדאי להוסיף שקדים, אגוזים, זרעים וקטניות. עם זאת יתכן וישנן בעיות בריאות נוספות שדורשות השלמות - זה דורש תישאול נרחב. מציע לך לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק ביעוץ הכללי הניתן בפורום. שבת שלום צביקה
במקורות רבים כתוב שויטמין c נהרס עם חשיפתו לאוויר. עד כמה שידוע לי, ויטמין c בחשיפתו לאוויר מתחמצן ל- דהדרו- חומצה אסקורבית, שגם היא צורה פעילה של ויטמין c . אם כך, חימצון לא אמור להרוס את הויטמין.
האם חשיפה לאוויר (לדוגמא של מיץ לימון) הורסת\ מפתחיתה את כמות ויטמין ה-C שבו ? ובאילו מקורות כתוב שויטמין Cנהרס עם חשיפתו לאוויר?(כמו שכתוב בשאלה בתשובה הקודמת)
שלום, שמעתי שצריך לשתות 2 גוסות מים מלאים לפני כל ארוחה! השאלה שלי היא .. לפני ארוחת בוקר צריך גם לשתות שתיי כוסות? או שזה יהיה בסדר עם אני ישתה תה בלי סוכר ואורחת בוקר? או שאפשר לשלב את שניהם? גם שתיי כוסות מים וגם תה? תעזרו לי בבקשה! זה דיי חשוב לי לדעת! ולמה כששותים כל כך הרבה (אני שותה 2 ליטר ביום) אמרו לי שזה טוב! למה רצים כל הזמן לשירותים? זה יכול לגרום לאיזשהו נזק? בבקשה תענו לי זה ממש חשוב לי לדעת!
ענת שלום, חשוב לשתות מים בין הארוחות, אבל לא ממש לפני הארוחה ולא בזמן האוכל. הצמא מתעורר רק כשאוכלים מזון מלוח, חריף או מתובל בצורה מוגזמת וזה דבר פסול בעיני. 2 ליטר מים במשך היום זאת כמות סבירה שלא גורמת נזק, אבל אם את לא מזיעה, הכמות הזאת (בתוספת נוזלים מהמזון) יוצאת בשתן. אין מקום לדאגה. בהצלחה צביקה
בס"ד באחת התוכניות בישול המליצו מאוד על שמן זית (כמוריך כולסטרול וטוב ללב)ובכלל טענו שאינו משמין . הומלץ שם לא רק להוסיף אותו לסלט או לבישול אלא אפילו לשתות אותו ללא הגבלה ) זה לא נראה לי הגיוני . האם הטענות שאינו משמין נכונות או שזה סתם פרסומת מסחרית?
פשוט השומן של השמן,הגוף מנצל את זה לתהליכים חיונים ואיכשהו זה עושה פולה הפוכה כגון:מנצל את חומצות האמנו בבנית תאים וכו משהו כזה
אלנה שלום, השאלה קצת מוזרה. כתבתי כבר מספר פעמים שאין מזון משמין - השאלה כמה אוכלים ממנו ומה עוד אוכלים חוץ ממנו. לשמן זית תכונות בריאותיות חשובות שחלקן הוכח במחקרים, אבל זה לא אומר שאפשר לשתות ממנו ללא הגבלה. ב 100 גרם שמן זית (חצי כוס) יש 700 קלוריות. כדאי להוסיףל סלט או לתבשיל לפחות 3 כפיות ביום (מי שנמאת בדיאטת הרזיה) ומי שלא יכול לקחת אפילו 3 כפות ביום. חשוב להדגיש: 1. מדובר במזון ולא בתרופה. 2. אין שום משקה או מזון שאפשר וכדאי לאכול או לשתות ללא הגבלה. בהצלחה צביקה
שלום אני לא אוכלת בכלל מוצרי חלב ומחפשת מקור אחר לסידן. אמרו לי שבשומשום (טחינה ) יש סידן. ניסיתי, אך זה ממש לא טוב לי מבחינת עיכול. אני אוכלת כל יום קצת שקדים ואגוזי מלך אך זה לא מספיק מבחינת כמות הסידן. יש מקור אחר ? ירק אולי, שעשיר בסידן חוץ משומשום?? בתאנים יש סידן? תודה מראש.
מיכל שלום אכן בתאנים יש סידן ב40 גרם תאנים יש 53 מ"ג סידן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב. אני שמח לשתף אתכם במדריך פשוט וקצר, המתאר במלים ובתמונות את השלבים השונים בתהליך גידול הנבטים ועשב החיטה ניתן לצפות במדריך בכתובת הבאה: http://tinyurl.com/2gwq3t בברכה אלירן
על שאתה משתף אותנו בידע הרב שרכשת. ההודעות שלך בפורום תורמות לשוחרי הבריאות הטבעית. יישר כוח!!! צביקה
שלום אני בת 28, לאחרונה חלטתי לוותר על אכילת הבשר (מסיבות מוסריות). אני כן אוכלת ביצים ומוצרי חלב. האם עליי לקחת תוספי מזון/ויטמינים מלשהם? ברצוני להדגיש כי רמת הברזל אצלי תמיד היתה גבולית, אך תקינה. תודה.
אלה שלום, אין שום בעיה במעבר לצמחונות, את תפיקי מכך תועלת רבה. אם בריאותך תקינה - אין צורך בתוספים. עם זאת, כדי לא להוציא שם רע לצמחונות וכדי שלא יווצרו חוסרים תזונתיים, אני מציע לך לקבל יעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. לדוגמה: חומצת שומן חיונית אומגה-3 ניתן לקבל (מי שלא אוכל דגים) מפשתן טחון ומאגוזי מלך. בהצלחה צביקה
שלום. קוראים לי אור ואני בן 18. מחר יש לי וועדה רפואית בה יבדקו את נתוני הגובה והמשקל שלי. גובהי הוא 1.66 מטר ואני שוקל 46 ק"ג. האם מבחינת הצבא אני נכנס לקטגוריית תת משקל? והאם בעקבות זאת ירד לי הפרופיל? כששאלתי בלשכת הגיוס אמרו לי שלגובה 1.7 מטר יש לשקול 50 ק"ג. מחכה לתשובה ותודה
אור שלום, ארי לא מכיר את הקריטריונים של הצבא. מקווה שהעניין יסתדר ותזכה לשרת בצהל בהצלחה צביקה
כמה זמן אחרי פקיעת תוקפו של תוסף תזונה הוא עדיין יעיל ואפשר להשתמש בו?
רותי שלום, זה תלוי בסוג התוסף. בויטמינים לא כדאי להשתמש - במיוחד בשמנים (E, שמן דגים). הם רגישים מאד לאור, ולחום. מינרלים פגיעים פחות. בהצלחה צביקה
אני קיוויתי לקל כאן יעוץ תזונתי להשלמת הברזל החסר לי. אילת
אילת שלום פריטין נמוך פרושו שמאגרי הברזל שלך נמוכים. כיוון שאת לא מפרטת קשה מאוד לדעת את הסיבה. יתכן שבתזונתך אין מספיק ברזל ויתכן שיש גורמים אחרים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום רק הפריטין היה נמוך (גם לפני חצי שנה היתה תוצאה דומה) - שאר התוצאות בתחום הנורמה. המוגלובין - 13.4 Fe-Iron - 83 וגם שאר התוצאות בטווח הנורמה. (יש לי היפו תירואיד ואני לוקחת אלטרוקסין שנים). איני יודעת איזה עוד פירוט נדרש. אשמח לקבל יעוץ תזונתי בנושא. אילת
למנהל הפורום שלום רב! אני קוראית את ספרו של יצחק בן אורי על תזונה טבעונית שברובה מבוססת על פירות וירקות. לפני כמה זמן סבלתי מקנדידה ולכן מאז אני לא מרבה באכילת פירות מכיוון שהם מכילים סוכר אשר מזין את אותה פטריית שמר. אפשר לומר שכיום הקנדידה במצב די מאוזן ב"ה( אני לא אוכלת שמרים, מוצרי חלב ומעט סוכר).ולכן רציתי לדעת כיצד אוכל ליישם תזונה זו? האם כדאי לנסות לשוב ולאכול הרבה פירות או שבמצבי עדיף שלא תודה רבה א
א. שלום בטיפול בקנדידה אין חשש לאכל ירקות כמה שאת צריכה. לעומת זאת פירות אם את כרגע מאוזנת מבחינת הקנדידה, את יכולה לאכל 3 פירות ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום צביקה! אני אוהבת ומעריכה את תשובותיך לפונים אליך בשאלות, למדתי והכרתי דברים רבים שמעניינים אותי ספיציפית מהפורום. אתה הזכרת שאתה אישית, שותה בבוקר מיץ ירקות, אני רוצה לאמץ את שתיית מיץ הירקות,אך אני לא יודעת למה הכוונה מיץ ירקות.אני מבינה שזה ירקות כגון סלרי,סלק וכו'-כלומר שורשיים, אך השאלה היא מה עושים איתם בכדי שיהיו ראויים לשתייה?! עניין נוסף, עניין אותי תמיד לדעת האם כל הדברים שאנו צורכים שהם בעלי ערך תזונתי ירוד-ריקים, כמו סוכרים-מיץ פטל,מסטיקים עם סוכר-כלומר אלו עם צבע מאכל, למעט זה שאין להם ערך תזונתי וכי הם גורמים להשמנה עקב מס' הקלוריות הרבות בהם, הם יכולים להוות פגיעה כלשהי בגוף ?! תודה.
אפרת שלום, אני משתמש בשני סוגים של מיצי ירקות: 1. מיץ "ירוק" המורכב ממלפפון, קישוא (לא מקולפים), גבעול סלרי ופרוזיליה. זה פחות טעים, אבל אין בו סוכר ולכן המיץ מתאים למעוניינים בהרזייה ובחולי סוכרת. המיץ הזה עשיר באנזימים, ויטמינים, מינרלים, כלורופיל ונוגדי חימצון. 2. מיץ "אדום": מורכב ממיץ ירוק בתוספת גזר אחד ורבע סלק (חי - לא מבושל). אפשר להוסיף מעט אבקת ג'ינג'ר (זנגביל) לתיבול. חשוב לשתות את המיצים תוך 20 דקות מהסחיטה. רצוי שהירקות יהיו מגידול אורגאני. לגבי הסוכרים הפשוטים המכילים קלוריות "ריקות" - הם בהחלט גורמים נזק בריאותי. ראשית, הם גורמים לחוסר בויטמינים ובמינרלים בגוף עקב הפרעה בספיגה והשקעת "משאבים" על ידי הגוף כדי לפרק ולעכל אותם (הגוף מייצר אנזימים כדי לפרק את הסוכרים. האנזימים מורכבים מויטמינים ומינרלים שלא נמצאים בסוכרים הפשוטים וכך נוצר חוסר מתמשך). הם מחלישים את המערכת החיסונית גורמים להשמנה עליה ברמת השומנים בדם (טריגליצרידים) ובכך מגבירים את הסיכון למחלות לב וכלי דם. הם גורמים לבריחת סידן, צרבת וחומציות יתר בגוף. בהצלחה צביקה
החכמתי מאד, וכעת אני משתדלת יותר להירתע ולהזהר מאותם סוכרים, אע"פ שהם מוצרים כל כך זמינים ונצרכים ע"י כל כך הרבה אנשים, וחבל. שאלה נוספת לי אליך. לגבי קופאין, במינון גבוה, רציתי לדעת מה ההשלכות שלו האם הן לטווח ארוך?
אתה יכול בבקשה לפרט איך מכינים את המיץ הירוק - כמות רכיבים, אופן הכנה...
המוצר הנ"ל של חברת סולגר מכיל בין השאר קרניטין, כרומיוןם פיקולינט, שן הארי B6 ועוד. האם חומרים אלו באמת עוזרים בזמן שנמצאים בדיאטה? אם כן - כיצד? תודה
דינה שלום, החומרים שציינת נחשבים כמועילים לאיזון רמת הסוכר בדם ולעיכוב תחושת הרעב. עם זאת מדובר ב"תרופה" ואני כידוע מתנגד ל"תרופות טבעיות" ללא ביצוע שינויים יסודיים בתזונה בהצלחה צביקה
שלום בבדיקות שערכתי לאחרונה יצא לי פריטין נמוך - 12 (גם ב- 11/2006 - הייתה לי תוצאה דומה). שאר התוצאות בתחום הנורמה. המוגלובין - 13.4 Fe-Iron - 83 וגם שאר התוצאות בטווח הנורמה. (יש לי היפו תירואיד ואני לוקחת אלטרוקסין שנים). מה המשמעות ? ומה ניתן לעשות ? תודה רבה
לאב שלום, מציע שתפנה את השאלה לרופא המשפחה או לפורום רפואי לניתוח התוצאה. אנחנו נותנים כאן יעוץ בנושא תזונה טבעית. בהצלחה
שלום רב, אנחנו עושים פרוסות עם ריבה או גבינה ושמים בפרוסה, על הממרח, נבט חיטה או שיבולת שועל או גרעיני דלעת או פשתן.... כל פעם מגוונים ושמים משהו אחר על הסנדוויץ. אנחנו קוראים הרבה כתבות בתזונה וכל הזמן כתוב להוסיף את אלה לסלטים ויוגורטים. האם מה שאנחנו עושים בסדר גם? או שמא צריך להוסיף אותם לדברים נוזליים בכוונה? תודה רבה
לרני ושרון שלום, מה שאתם עושים לא כל כך מועיל וטוב. ריבה זה מזון מזיק ומיותר. זרעים של פשתן צריך לטחון במטחנה, אחרת הם יוצאים כמו שנכנסו. גרעיני דלעת (לא קלויים) כדאי לאכול עם ירקות או פירות ולא עם לחם. בהצלחה צביקה
האם מותר לאכול שיבועלת שועל שקונים מחנות טבע או שצריך לבשל אותה קודם?
נויה שלום, השאלה נשאלה מספר פעמים בעבר. אני ממליץ לבשל שיבולת שועל. בהצלחה צביקה
שלום, מה דעתך על הוספת קופסת תירס מופחת קלוריות גדולה לסלט? האם זה בריא/מזין? או שכדאי לוותר על זה? או אולי להפחית כמות? תודה רבה
דלית שלום, אני לא מתלהב משימוש בשימורים המאוחסנים בפחיות. כדאי להשתמש בתירס טרי או מבושל בעונה. בהצלחה צביקה
צביקה שלום, גם אני מעדיפה לאכול קלח תירס ואוהבת אותו, אבל הבעיה היא שהוא נכנס בין השיניים וגורם אי-נוחיות ניכרת בניקוי השיניים אחרי אכילתו. לכן גם אני נוהגת מדי פעם לאכול תירס משומר, והוא טעים לי מאוד. האם בנסיבות אלה היית ממליץ לי לחדול ממנהגי זה? ליאורה
היי טובה, שכחתי לשאול אותך שאלה נוספת בבקשה ושוב תודה על זמנך מה הכמויות מכל דבר שאפשר לאכול ביום (כולם לא קלויים כמובן): 1) גרעיני דלעת 2) פשתן 3) שבעולת שואל 4) נבט חיטה 5) אגוזי מלך 6) שקדים 7) גרעניני חמניות תודה רבה
מורני שלום, במזון אין "מינון תרופתי". זה תלוי במשקל, בגיל, בסוג הפעילות הגופנית ובתדירותה, במצב הבריאות ובתזונה הכללית ועוד. כדאי ךפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה
היי, תודה שענית לי וכתבת לי שנכון לאחסן אזוגים, שבעולת שועל, גרעיני דלעת וכד', בהקפאה. כתוצאה מזה רציתי לשאול: 1) האם זה משנה כלי האיחסון? צנצנת? פלסטיק? שקית? 2) האם אפשר להוציא את זה מהמקפיא וישר לאכול או שצריך להפשיר (סליחה אם זו שאלה מוזרה :) ) 3) הבנתי מהתשובה שלך שצריך לגוון. אני מבינה ואכן אקשיב בעצתך. תודה. השאלה היא האם אפשר לאכול כמה סוגים באותה הארוחה? לדוגמא: לשים שבעולת שועל, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת ועוד באותה הארוחה בסלט? שוב, תודה
מורני שלום, כדאי לאחסן בכלי מזכוכית. כדאי לגוון את סוגי האגוזים והזרעונים ואפשר בהחלט להשתמש בשילוב שציינת. בהצלחה צביקה
אתמול חברה שלי עשתה לי בדיקת סוכר ישר אחרי ששתיתי אייס דיאט ויצא 83. היא אמרה לי שזה נחשב די נמוך. זה נכון? ואם כן מה זה אומר? חשוב לי לציין שאני די רזה (BMI 15.7?) בתודה ,
שלי שלום, מציע שתפני לרופא המשפחה או לפורום רפואי לקבלת חוות דעת עת תוצאת הבדיקה. בהצלחה צביקה
שלום רב, איפה מומלץ לאחסן את אגוזי המלך, שיבועלת שועל, גרעיני דלעת וד'? נ.ב. מותר לאכול יותר מסוג אחד באותה ארוחה? תודה
מורני שלום א. הכי טוב לאחסן אותם במקפיא כדי למנוע התחמצנות של השומנים שלהם. ב. זה טוב מאוד לגוון את סוגי האגוזים כיוון שבכל אחד מהם יש מרכיבים שונים.. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
היי, תודה שענית לי. כתבת שלציטין חשוב. לא הבנתי מאיפה אני צורך את זה? כדורים או שזה בא טיבעי? תודה
הריאל שלום לציטין קיים באופן טבעי בצומח ובחי כמו בסויה, ביצים, שמן קנולה (לפתית) וכ'ו . לשם מה אתה צריך לצרוך אותו כתוסף? אם אתה בריא אז אין צורך בתוסף, מספיק שתקבל אותו במזון שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב רציתי לשאול שאלה אני בת 34 ואמא ל4 ילדים הגובה שלי מטר שיבעים ושתיים ואני שוקלת 64-63 קילו המשקל בסדר ביחס לגובה ואני לא נראת ממש שמנה אבל אתה יודע לידות והשאלה שלי היא כזו פעם בצעירותי הייתי בכושר מעולה אלופה בריצות ארוכות כפיפות בטן ועוד המון שנים לא עשיתי כושר ועכשיו החלטתי להכנס לעניין בשיא הרצינות יש דבר כזה שאני אוכל להגיע למה שהייתי פעם? למרות גילי? ואיך בדיוק אני עושה זאת? אני רוצה ללכת למכון כושר כל יום לשעהוחצי בערך אבל רוצה לעשות זאת בהדרגה איך עושים זאת?
גלית שלום רב א. את בחורה צעירה ואין שום סיבה שלא תחזרי לכושר להפך .את יכולה להגיע למה שהיית .חשוב מאוד שתשמרי על עצמך ותחזרי לכושר, תפעילי את השרירים שלך וחזקי את העצמות ותראי ותרגישי יותר טוב. ב. לדעתי יש מקום שתלכי למאמנת מקצועית או לחוג שבצורה מבוקרת יחזיר אותך לפעילות. אך בנוסף חשוב שתשמרי על תזונה מאוזנת ובריאה המכילה את כל המרכיבים שהגוף שלך צריך,ללא מזונות ג'אנק וקלוריות ריקות כמו סוכר שלא נותנות כלום רק משמינות. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
רציתי לשאול האם יש בעיתיות בשתיית מים שעברו אוסמוזה הפוכה? האם האוסמולריות של המים לא נמוכה מדי ומזיקה כמו שתיית מים מזוקקים? ואם זה עובר דרך מערכת שמוסיפה סידן ומאזנת את החומציות האם זה מספיק טוב? תודה, עדי
ad_tal שלום אני קצת מסתייגת כי כמות המינרלים המוכנסת לגוף היא נמוכה יותר. בברכה טובה בר שאן.
שלום רב , אני מודאג מהרגלי האכילה של ידידה קרובה שלי. ארוחת בוקר איננה אוכלת , ארוחת צהרים לעיתים מפספסת או לא אוכלת מספיק , אולם ארוחת הערב שלה עשירה ומגוונת ( ונראה כי "מכפה" על הרעב שמצטבר במשך היום) . בין לבין היא מרבה לאכול מאכלים מתוקים . אף על פי שמשקלה נמוך (45) וגובהה כ-1.5 מטר וגם העובדה שסובלת מאנמיה היא לא מודאגת מכך מכיוון שבדיקות הדם שלה תקינות. האם יש לי סיבה להמשיך לדאוג ? האם היא מסכנת את בריאות לטווח הרחוק ?
אביב שלום אומרים "אכל בבוקר כמו מלך, בצהרים כמו נסיך, ובערב כמו עני". לפי מה שאתה אומר הרגלי התזונה של ידידתך לא טובים. אולם רק היא יכולה לעשות את השינוי . לאכל מאוזן לאכל פחות מתוקים המכילים פחמימות ריקות. לכן המלצתי שתפנה לדיאטנית שתבנה אתה תפריט נכון וסדר יום נכון מבחינת אוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום רציתי לדעת-כשאני מכינה מרק ירקות, האם הערך התזונתי יורד? הכוונה לויטמינים. למשל בתפוחי אדמה, בטטה, דלעת, קישוא, גזר וכו'. תודה מראש...
מיכל שלום אכן בבישול חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד. בעיקר ויטמיני B וC . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
כלנית שלום. א. נשארים רב המינרלים. ב. נשארים ויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין E,A,K, וחלק קטן של ויטמיני B העמידים יותר לחימום. ככל שזמן החימום יהיה קצר יותר איבוד של הויטמינים יהיה קטן יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לא עוברת חימום. אז לא מומלץ לאכול אותה בצורה הזאת? תודה.
אליס שלום פתיתי שיבולת שועל ניתן לאכל גם לא מבושל על יוגורט או גלידה. אני לא רואה בעיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אליס שלום פתיתי שיבולת שועל ניתן לאכל גם לא מבושל על יוגורט או גלידה. אני לא רואה בעיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אני בת 41. כמה אגוזי מלך מומלץ לאכול ביום? תודה.
שרית שלום טוב לך לאכל כ-5 אגוזי מלך ביום (שהם בערך 25 גרם)לא קלויים כמובן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם מותר לאכול אורז מלא עם קוטג באותה ארוחה?
דוד שלום אורז מלא + קוטג נותנים ביחד צרוף של חלבון מלא. ניתן לאכל ביחד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ברצוני לדעת האם לאדם שמשתמש הרבה באנטיביוטיקה,יש תרופות תחלופיות טבעיות לכך כמו סוגי אוכל מסויימים? תודה רבה.
הילה שלום היום חשוב מאוד להימנע מלקיחת אנטיביוטיקה, כיוון שזנים רבים של חיידקים פתחו עמידות כנגד אנטיביוטיקה. התוצאה אי יכולת להתמודד עם אותם חיידקים עמידים. ישנם הרבה מאוד צמחי מרפא שהם אנטי חיידקים למשל כמו תה סרפד שהוא ממש אנטיביוטיקה טבעית. שום חי גם הוא אנטי חיידקי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
היי מה זה לציטין והאם צריך לצרוך אותו? אם כן, בכדורים או בדרך טיבעית? אחלה יום
הראל שלום לציטין (מיוונית - lekithos חלמון הביצה) הוא פוספוליפיד המהווה חומר חיוני לחיים. זוהי מולקולה שומנית, המגינה על ממברנות התאים ואף מהווה חלק מהם. הלציטין מסייע להפחית את שומני הדם, ולכן יש אנשים הלוקחים אותו להורדת כולסטרול תכונתו כמסיס במים בצידו האחד ומסיס בשומן בצידו האחר וכך מסיס גם במים וגם בשומן גם יחד, מאפשרת לו לפעול כמתחלב המאפשר מיזוג שומן ומים באותו חומר. בתעשיית המזון נהוג לעשות שימוש בלציטין במיני מזונות רבים כגון: שוקולד, מיני מאפה, גלידה, מיונז, ממתקים ועוד. הלציטין מצוי בחי ובצומח וניתן להפקה מלאכותית, בעיקר מחלמון ביצים, סויה, לפתית ועוד.
שלום, פתאום חשבתי על זה, האם אפשר להגיד שירקות שטופים שאנחנו קונים בשקיות, (כמו כל הירקות בשקיות של שטראוס למשל שיש בסופרים) הם ללא ויטמינם ומינרלים, כי כבר חתכו אותם ועד הרגע שזה מגיע אלינו הם עוברים כל מיני דברים? תודה
מורן שלום אין ספק שאת צודקת. ירקות שנחתכו עוברים תהליכי חימצון וחלק מהויטמינים אכן באמת הולכים לאיבוד. בנוסף על מנת שהירקות ישמרו על צבעם ולא ישחימו מוסיפים דו תחמוצת הגופרית שהיא עצמה מסוכנת לחלק מהאנשים וגורמת לאלרגיות קשות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בחווה האקולוגית עמק הטל מתקיימות סדנאות טיבעונות, לחם בריאות -אפיית לחם שאור (מחמצת) גידול ירקות בשיטת הפירמידה סויה וטופו ארוחה טבעונית ועוד... לפרטים נוספים http://www.emekhatal.org/
האם טבעונות יכולה לפתור בעית חלי חום בגיל המעבר אצל נשים?
, מתי שאני קם -ארוחה 1: 3 פרוסות לחם מלא המבורגר\פסטרמה\חזה עוף בורגר 2 פסטרמה 5 6 זיתים לא כפות! תפוח 1 שמן זית כף אחת ארוחה 2 13:30 כף חומוס בורגר\חזה\פסטרמה\בשר 2 המבוגר 5 פסטרמה 4-3 זיתים ללא גלעין ארוחה 3---------16:00---16:30 בורגר\חזה\פסטרמה\בשר 2 המבוגר 5 פסטרמה 4-3 ירקות כף טחינה\כף חומוס 4-3 זיתים ללא גלעין\כף שמן זית ארוחה 4-----19:30 3 פרוסות לחם ביצה 1 3-4 זיתים\כף שמן זית אפרסק 3-4 זיתים ארוחה 5 10:00 שעועית עם בשר עם לחם עם 3 2 המבוגר\4-5 פסטרמה\חזה עוף 2 כפות טחינה\כף חומוס 3-4 זיתים ללא גלעין\שמן זית הרופא נתן לי את התוכנית הזאת אשמח אם תייעץ לי על מוצר שאפשר להחליף את האפרסק איזה מוצר בערך שווה ערך במספר הקלוריות שלו? 2)האם אפשר לאכול במקום 2 המבוגרים נגיד 4 כפות טחינה למשל? אשמח אם תראה לי תפריטים נוספים של 1700-1600-1800-
משה שלום לכל אדם בהתאם למצבו הגופני יש להתאים תפריט המתאים רק לו . לכן קשה לי מאוד לתת לך תפריטים נוספים. במקום אפרסק אתה יכול לאכל תפוח או אגס. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום, אני קורל אני בת 14 הגובה שלי הוא 1.63 ומשקלי הוא 49 האם זה טוב?
קורל שלום את קצת רזה. אל תשכחי שאת נמצאת בגיל התבגרות שבו הגדילה מואצת. חשוב מאוד שתשמרי על תזונה מאוזנת בה הגוף יקבל את כל מה שהוא צריך להתפתחות. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן