פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

11/04/2007 | 13:40 | מאת: ליאור

שלום, האם אפשר לאכול זרעי פשתן טחונים ללא אפייה/בישול? אם אני שמה את זה בירקות או על פרוסה, האם זה ניתן לעיכול? אותה השאלה גם על: 1) שיבועלת שועל 2) נבט חיטה (בצורת פרורים) תודה רבה :)

11/04/2007 | 17:51 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום הכי נכון לאכל את זרעי הפשתן הטחונים על סלט או אפילו ביוגורט. זרעי הפשתן הטחונים מפרישים חומר גלטיני העוזר מאוד לעיכול ולמע' העיכול. כנ"ל מדובר על שיבולת שועל ונבט חיטה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/04/2007 | 06:56 | מאת: bnasn

ברצוני לשאול מה יכול לגרום להורדת טריגליצרידים בבדיקה האחרונה שלי התגלו 368 וכמו כן מאיזה מאכלים יש להימנע וכן האם אכילת 4 שיני שום בכל יום יכולה להועיל להורדת הטריגליצרידים והכולוסטרול? מודה על תשובתכם

11/04/2007 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הגבלה משמעותית של סוכרים ושומן רווי עשויים להוריד את רמת השומנים בדם. פעילות גופנית עשוייה להועיל. שום - שנוי במחלוקת - כדאי לנסות. חליטה מעלי זית עשוייה להועיל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. כדאי לזכור שהגורם התורשתי הוא משמעותי מאד ולפעמים צריך לקבל טיפול תרופתי. בהצלחה צביקה

11/04/2007 | 06:04 | מאת: גיטה

שלום וברכה, ברצוני לשאול האם אפשר לתת לפעוט בן שנה וחצי כל יום גביע של מעדן סויה של תנובה או לא כדאי? האם מאכלי סויה בכלל טובים בגיל זה? למשל חלב סויה? אודה על התשובה. גיטה

11/04/2007 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

גיטה שלום, אני לא מתלהב מ"מעדנים" מחלב או מסוייה. יש בהם הרבה סוכר ותוספים לא רצויים (קקאו, תמציות וניל, "חומרי טעם וריח" ועוד). כל יום נראה לי מוגזם. כדאי לגוון. נסי לתת לו תחליב שקדים או שומשום יחד עם פרי העונה-בשל. כתבתי על כך רבות בעבר. עמדת משרד הבריאות היא שיש להגביל את כמות מוצרי הסויה לפעוטות, אבל אין צורך להימנע מהם לחלוטין. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 21:23 | מאת: אמאל'ה

ילדתי בת 10 בבדיקות אחרונות גילו אצלה סוכר מעט גבוה 102 .הילדה סובלת מהשימוטו ובנוסף היא גם אסטמתית הילדה צטופלת בכדור אחד ביום של אלטרוקסין להשימוטו וכדור אחד של סינגולייר לאסטמה שאלתי האם אפשר על ידי תזונה טבעית להפחית את גובה הסוכר הייתי שמחה אם היית עוזר לי אמאל'ה

11/04/2007 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במקרה שלך לא ניתן לעזור במסגרת הפורום. תזונה טבעית ומאוזנת בהחלט יכולה להועיל. מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית או תזונאי/ית טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

12/04/2007 | 21:58 | מאת: נעמי

הסיבה לבעיות הרפואיות של בתך היא (וזו רק השערה, לא איבחון מקצועי) התזונה שלה - או, אם לדייק, מזונות מסויימים שהיא נוהגת לאכול, חומצתיים, שגורמים להצטברות של חומרי פסולת בגוף. תזונה בריאה, טבעית יותר וצמחונית, עשויה בהחלט לעזור. השאלה היא אם בתך תרצה לשתף-פעולה, ואם דרך זו מתאימה לך.

אני בת 14 ואני שוקלת 56. אני חושבת שיש לי לפחות 2-3 קילו עודפים. אני רוצה להוריד אותם אבל לא בדיאטה רצחנית! חודש (בערך) לפני פורים נכנסתי לדיאטה רצחנית ולא אכלתי כמעט כלום!! (2 ולפעמים 3 ארוחות ביום, אבל בארוחות לא אכלתי כלום!!) הייתה לי הגבלה לאלף קלוריות וכל פעם שהייתי סופרת את הקלוריות הייתי מעגלת אותן, למשל אם משהו היה 370 קלוריות הייתי מעגלת ל 400 אפילו 350 לפעמים הייתי מעגלת ל400 (סתם דוגמא). ירדתי הרבה!! והורדתי כמעט את כל מה שאני רוצה בשלושה שבועות או ארבעה! שבוע לפני פורים נכנסתי ל"משבר" (אמא שלי קוראת לזה ככה=) ואכלתי את כל הדברים הכי משמינים!! 200 קלוריות בממוצע ליום!! היה יום שאכלתי שניצל ענקי בפיתה ענקית, פיצה ( רבע מגש ענק עם מלא תוספות משמינות!),חבילה וחצי של כיפלי, קינדר בואנו, קינדר דליס ועוד כמה דברים משמינים!! והעלתי כמעט את כל מה שהורדתי!! לאחותי יש השמנת יתר (וגם סיכון לסוכרת) והיא בת 8, היא קיבלה מדיאטנית תפריט. אני אוכלת עכשיו 70%-80% ממה שיש בתפריט, אז אכלתי פחות מחצי ממה שיש בתפריט. והתזונטאית אמרה שאני צריכה לאכול יותר ממה שיש בתפריט! אבל אני באמת צריכה ורוצה והוריד עוד 2 עד 3 קילו!!! אודה לכם אם תעזרו לי=)

11/04/2007 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע לך לא להיכנס ל"דיאטה". תפני לדיאטנית בקופת חולים ותפעלי על פי ההנחיות שלה. קשה לתת לך יעוץ במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 20:37 | מאת: אלינור

אני שוקלת 10 קילו מעל המשקל שאני צריכה לשקול רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום ומהי הפעילות הרצויה ואם אפשר גם תפריט שאת/ה מציע/ה שיעזור לי וכמה טיפים. תודה רבה אלינור.

11/04/2007 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

אלינור שלום, חבל שלא בדקת את הקישור שנתתי בתשובה הקודמת. להלן התשובה: תצרוכת הקלוריות היומית אינה קבועה והיא משתנה בהתאם לגיל, למין, למשקל, לרמת הפעילות הגופנית, למבנה הגוף וכד'. בכל מקרה אסור לצרוך פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. ישנה נוסחה כללית ולא מדוייקת האומרת שכדי לשמור על המשקל צריך לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף וכדי לרדת במשקל - 25 קלוריות. במקרה שלך אפשר לצרוך 1,350 - 1,600 קלוריות ליממה חשוב לבצע פעילות גופנית של שעה לפחות 5 פעמים בשבוע (הליכה, אופניים, שחייה, התעמלות אירובית). אנחנו לא נוהגים לתת תפריט אישי או יעוץ אישי במסגרת הפורום, את זה צריך לעשות בהתאמה אישית בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 19:47 | מאת: מורן

שלום, ראיתי את תשובתך לגבי מים מקודם, שצריך 8-12 כוסות, וזה גורם לי לשאול, אם אני עובדת במשרד ולא עושה פעילות גופנית, האם 1 ליטר מים מספיק? בקבוק עד 12:00 ובקבוק עד 17:00 שאלה נוספת: האם תה ללא קפאין נחשב כמו שתיית מים? תודה

11/04/2007 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, אם את אוכלת הרבה פירות, ירקות ומרקים זה אמור להספיק. כדאי גם לשים לב לצבע השתן - אמור להיות בהיר. תה ללא קפאין נחשב כמו מים. תה עם קפאין או קפה לא נחשבים ולא מומלצים. בהצלחה צביקה

17/04/2007 | 20:45 | מאת: ליאורה

שלום צביקה, שתי שאלות בהקשר לנדון, ברשותך. א. האם נטילת מולטיוויטמין איננה משפיעה על צבע השתן? ב. האם תה גלוקודן ותה פרשר נחשבים כאילו היו מים? ליאורה

10/04/2007 | 19:45 | מאת: לי

היי צביקה, תודה על תשובתך על הלימונים.... אז ככה, זה לא מסתדר לי עם "חומר משמר" - למה צריך "חומר משמר", אם למעשה אפשר לשמור לימונים סחוטים בבקבוק במקרר גם חודש? איך הוא מחזיק חודש במקרר ללא חומרים משמרים? וברור שאזפק לה לימונים טריים, אבל היא ביקשה לראות את התשובה שלך כדי לא לסחוט יותר :) תודה שוב

11/04/2007 | 09:09 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, לא ראיתי בשאלה הקודמת שלך איזכור של חומר משמר... אני שולל שימוש בחומר משמר. מיץ טרי כדאי לשמור במקרר עד 5 ימים. שימוש במיץ טרי עדיף על קפוא, אבל זה לא רעיל או מזיק. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 19:43 | מאת: אליס

שלום, שמעתי שכאשר שיבולת שועל לא עוברת תהליך חימום, אז היא מאבדת מהערכים התזונתיים שלה או שהיא לא נספגת טוב בתהליך העיכול. האם זה נכון? והאם החלפת רוטב סויה במלח בחלק מהתבשילים עדיפה או להיפך מזיקה? תודה על העזרה!

11/04/2007 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

אליס שלום, אני לא שמעתי על כך... שיבולת שועל זה דגן ודגנים רצוי לבשל. בעיני רוטב סויה עדיף על מלח, אבל גם את המוצר הזה יש לצרוך במתינות ובקמצנות בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 16:44 | מאת: שחר

מה עושה לגוף החימר והאם נכון לההשתמש בו לניקוי אביב

10/04/2007 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, ישנם מטפלים אלטרנטיביים הממליצים על שימוש בחימר לספיחת "רעלים" מהגוף. קח בחשבון שהחימר לא כל כך מבחין בין חומרים מזיקים למינרלים מועילים וחיוניים... כדאי להיזהר ולא להתבסס על "תרופות טבעיות" - זאת המלצתי במספר רב של תשובות שנתתי בפורום. רק תזונה נכונה וצום תקופתי מביאים לניקוי אמיתי לאורך כל השנה ולא רק באביב. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 16:12 | מאת: יעקב

לצביקה\טובה שלום. לאור הכתבה אשר רצה באתר האם אפשר לקבל פרטים יותר אמינים, לי זה נראה כקדום מכירות???? של מספר מוצרים.

10/04/2007 | 16:48 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, אני לא מכיר את הכתבה ולא מכיר את המוצר. אשמח לקבל קישור ואז אולי אוכל להתייחס. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 19:48 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. באתר דוקטורס ברפואה משלימה התרופה של האינדיינים.

10/04/2007 | 15:41 | מאת: מיכל

האם יש איזו שהיא תרופה טבעית לטיפול בעצירות...אני חייבת לציין שניסיתי הכל...שזיפים, פסיליום, תה אשחר, שמן זית, אך עדיין אין יציאות ביום יום, אני אוכלת מאוד מאוזן תחת פיקוח של דיאטנית ואני שותה המון

10/04/2007 | 16:55 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אין "תרופה טבעית" לעצירות ואני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". השאלה עלתה רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש על המילה "עצירות" ותקבלי מאות התייחסויות לנושא רק תזונה טבעית ונכונה תימנע עצירות. ראי תשובה שנתתי לשחר למעלה. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 21:20 | מאת: אנה

גם אני סבלתי שנים רבות מאותה הבעיה וניסיתי הכל עד שפניתי לנתורופתית. העצה שלי - תנסי, בנוסף לשתיית 12 כוסות מים ביום שזה חובה, לא לאכול מוצרי חלב פרה/בקר אלא רק צאן וגם לא לאכול שום סוגי חיטה. הסבר קצר: חיטה לבנה היא כמו דבק בגוף ומוצרי חלב צאן מתעכלים הרבה יותר טוב ממוצרי חלב פרה. ותוסיפי לתזונה גם פרוביוטיקה כגון Jarro Dophilus. בהצלחה!

בגלל בעיות עיכול אסור לי לאכול מוצרי חלב פרה (בקר). אבל בהרבה גבינות מחלב עזים/כבשים ראיתי ברשימת הרכיבים את חלבוני חלב בקר. האם זה אומר שגם את זה לא מומלץ לי לאכול? תודה מראש על התשובה.

10/04/2007 | 16:57 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, אם את רגישה לסוכר החלב (לקטוז) או לחלבון (קזאין) כדאי שתימנעי מכל מוצרי חלב של כל בעלי החיים. יש הרבה תחליפים טבעיים ואחרים. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 09:28 | מאת: אמיר

שלום רציתי לשאול האם בעיה בבלוטת יותרת המוח יש עלייה במשקל ומה מומלץ לעשות במידה וכן??והאם כאשר בנאדם אוכל מבוקר ובריא ועושה פעילות גונית 5 פעמים בשבוע זה מסייע לשמור על משקל תקין??? תודה בה מראש נ.ב לשאלה השנייה,האם אורח חיים שכזה גם אם יש בעיות הורמונליות ניתן לשמור על המשקל תקין לאורך זמן??? מהמודאג :(

10/04/2007 | 17:01 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, הבלוטה שציינת מווסתת פעילות של בלוטות אחרות בגוף שחלקן אחראיות גם לאיזון המשקל (בלוטת התריס). כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג. "כאשר בנאדם אוכל מבוקר ובריא ועושה פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע" זה בהחלט עשוי לסייע לשמור על משקל תקין. השאלה מה אוכלים ומה זה "מבוקר". אין לי מספיק נתונים כדי לחוות דעה. בהצלחה צביקה

10/04/2007 | 01:21 | מאת: אלינור

אני שוקלת 10 קילו מעל המשקל שאני צריכה לשקול רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום ומהי הפעילות הרצויה ואם אפשר גם תפריט שאת/ה מציע/ה שיעזור לי וכמה טיפים. תודה רבה אלינור.

10/04/2007 | 17:04 | מאת: צביקה קורן

אלינור שלום, עניתי על שאלה דומה לפני כמה ימים. להלן הקישור: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-466,xFT-300065,xFP-300082,m-Doctors,a-Forums.html אנחנו לא נותנים תפריטים אישיים ומתכונים במסגרת הפורום. כדאי שתפני ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

09/04/2007 | 21:01 | מאת: נטלי

שלום, רציתי לשאול כמה ליטרים של מים אני יכולה לשתות ביום? ישנת ימים שאני מגיעה ל-6 ליטרים ורוצה רק לדעת אם זה מזיק. תודה מראש והמשך שבוע נפלא

10/04/2007 | 17:10 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, 6 ליטרים זה בהחלט מוגזם ועלול לפגוע בכליות ובחילוף החומרים. אם את לא ספורטאית אולימפית או עובדת בעבודה פיזית מאמצת בשמש היוקדת, אין הצדקה לשתיית כמות כזאת של מים ( אני מקווה שלא מדובר במשקאות "קלים" ומוגזים). הכמות המומלצת: 8 - 12 כוסות ביום בהתאם לעונות השנה, פעילות גופנית וסוג המזון שאוכלים. בהצלחה צביקה

09/04/2007 | 20:45 | מאת: לי

שלום ותודה על התשובות המדהימות שלך באתר :) לאמא שלי יש מנהג עתיק, שפתאום התחלתי לחשוב עליו שמשהו בו לא טוב ורציתי להתייעץ איתך כדי להוכיח לה (או שלא) היא סוחטת לימונים שמה בבקבוקים ואז שמה את כולם בהקפאה מלבד לאחד שהיא שמה במקרר, והיא משתמשת בו לאורך זמן. עד שניגמר ואז לוקחת את האחר מההקפאה וכד' פתאום חשבתי שזה לא רעיון טוב כי זה מאבד את הוטימנים ואולי אפילו לא בריא? אשמח מאד לעצה שלך תודה מראש על זמנך :)

10/04/2007 | 17:07 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, תודה על המשוב החיובי... אם את ותיקה בפורום את כבר יודעת שאני סבור שאין תחליף למזון טרי וטבעי, אבל יש לנו אילוצים בחיים ועושים פשרות... אני לא חושב שאימא שלך עושה "פשע" שיזיק לבריאותה, אבל אם תדאגי לה לאספקה שוטפת של לימונים טריים אולי היא תשתמש בהם ולא בקפוא... בהצלחה צביקה

שלום. האם הרגלי אכילה לא נכונים עלולים להשפיע על דור ההמשך? כגון: מחלות כלשהם מלידה, רגישויות למיניהם, או כל דבר אחר? ניקח דוגמא ספציפית ומוקצנת: אדם שלא אכל בחייו לא פירות ולא ירקות. כמובן שהוא עצמו ייפגע מכל, אבל כאמור, השאלה היא לגבי דור ההמשך. במידה והשאלה שלי לאו דווקא מתאימה לפורום "תזונה", אשמח אם תפנו אותי למקום תואם. תודה!

י' שלום אוכל בא מהבית ואנו מלמדים את דור ההמשך את מסורת ותרבות האוכל שלנו. אם אדם לא אוכל כלל ירקות ופירות ומקנה זאת לילדיו סביר מאוד שגם הם יסבלו מחסרים כמוהו. אתה שואל האם החסר שלנו בתזונה עובר בתורשה? התשובה היא אולם אם אשה בהריון נמצאת בחסרים כמו למשל ויטמין B6 או ברזל חסרישפיע על העובר המתפתח ויגרום להתפתחות לא תקינה, מומים וכו. אם אנחנו אוכלים מזון המכיל חומרי הדברה . אין ספק שחומרי הדברה אילה עלולים לגרום למומים בעובר. בברכת חג פסח שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

www.tevalife.com http://www.tevalife.com/article.asp?id=תזונה

שלום, אני מעוניין להתחיל לקחת כדורים טבעיים להרזייה בשם VitaLife 2000 . שאלתי : 1. הםא מישהו מכיר את המוצר ? 2. האם יש השפעות למוצר על זרע הגבר ? הכוונה האם הוא נכנס למחזור הדם ו / או יכול להשפיע במקרה ובת הזוג נכנסת להיריון תודה וחג שמח

08/04/2007 | 18:00 | מאת: טובה בר-שאן

ד' שלום אומר לך את האמת אני מתנגדת לכמוסות הרזיה אילה המכילות קפאין. הקפאין משפיע על מע' העצבים וגם מע' הרביה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/04/2007 | 18:50 | מאת: אלון

הם כאשר לא נכנסים לשירותים יויים בגלל טיול ושוני בתנאים המערכ משתבשת והאם ניתן להשמין מכך? שאלה נוספת איך מנקים את הכבד בצורה הטובה ביותר והאם שהידיים והכפות רגליים כתומות זה מעיד על רעלים בכבד ואני לא אוכל גזר וכתומים נוספים,ואני עושה ספורט ואם אני לא עושה יומיים אני מפחד להשמין אם אני אוכל אותו הדבר בלי ספורט פשוט הייתי מאוד שמן וזה מן פחד לאחר השגת תוצאות תודה מראש ומועדים לשמחה

08/04/2007 | 17:56 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום אני מבינה מאוד את הלחץ שלך מפני השמנה במיוחד שפעם היית שמן. אולם אם אתה אוכל נכון ועושה ספורט אין לך מה לדאוג. גם אם יומים לא יצאת לשירותים בגלל שיבוש אורח החיים התקין , לא תשמין. על מנת לעשות ניקוי כבד יש מס' שיטות: צורך שתלך מטפל/ת בתזונהאו מיצים שתיתן לך תפריט מתאים לניקוי כבד. חשוב לי לומר שכמה שיותר תרגע, בלי לחץ , תאכל נכון ותעשה ספורט. תשמור תמיד על משקל קבוע ולא תשמין . בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

06/04/2007 | 21:53 | מאת: rosane

יש לי בת בת 12 כמאוד נודניק עם האוכל. היא לא רוצה לאכול בשר מסיבות אידיאוךןגיות והמגוון של דברים שהיא אובת הוא מאוד מצומצם. אני רוצה בבקשה לקבל כל מיני טיפום וגם אלה דברים שכן עליההם אני חייבת להיתעקש. תודה מראש רוזנה

07/04/2007 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

רוזאן שלום, אפשר לגדול ולהתפתח גם ללא בשר. ישנם הרבה מקורות לחלבון, ויטמינים ומינרלים בתזונה הטבעית. אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ אישי במסגרת הפורום הזה - כדאי שתפני לאיש מקצוע להתאמת תפריט עבור בתך. זהו הטיפ חשוב ביותר שאני יכול לתת לך. בהצלחה צביקה

06/04/2007 | 20:14 | מאת: יעל

חג שמח טחינה היא אחד המזונות המומלצים ע"י רבים מהתזונאים, חלק מהללים את הסידן שבה, וחלק מהללים את הברזל שבה, ועל כל טחינה כתוב " עשירה בסידן וברזל" לי ידוע שספיגת ברזל מונעת ספיגת סידן. ( ולכן לא מקבלים סידן מחלב...) מה נכון? רוב תודות יעל

07/04/2007 | 07:26 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, הבעיה בטחינה היא לא הברזל אלא הכמות הרבה יחסית של חומצה אוקסלית וחומצה פיטית הקיימות בה ומפריעות לספיגת הסידן. למרות זאת אני חושב שהטבע מספיק חכם ומאפשר ספיגה בכמות הדרושה לנו. באופן מעשי רק 10% - 20% מכמות הסידן בטחינה נספגת בגוף. כדאי להעדיף חמאת שומשום מגידול אורגני ולא טחינה משומשום "לבן" המקולף באמצעים כימיים. בהצלחה צביקה

08/04/2007 | 16:16 | מאת: יעל

שלום צביקה הנושא עדין לא ברור לי, האם אני מקבלת ברזל מטחינה או שרק את הסידן שנשאר אחרי נזקי שתי החומצות? אם מוספים לטחינה פטרוזיליה- האם אז יש בעיה עם הברזל והסידן? מה כל כך בריא בטחינה? ואיזה סוג שומן היא מכילה? שוב תודה יעל

06/04/2007 | 16:38 | מאת: שילה

שלום בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מבעיית פגמנטציה בעור, שבאה לידי ביטוי בפס לא אסטטי מעל השפה העליונה כתוצאה מחשיפה לשמש, וכמו כן, סימן קבוע בעור בכל מקום בו נפצעתי או במקום בו הופיע פצעון בפנים. שאלתי, האם ניתן לשנות/לשפר את המצב באמצעות תזונה, ואם כן הכיצד?? (אני בת 30) תודה, שילה

07/04/2007 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

שילה שלום, לא ידוע לי על פתרון תזונתי לבעייתך. מציע שתפני למטפל/ת בשמנים אתריים או בקוסמטיקה טבעית. בהצלחה צביקה

06/04/2007 | 10:22 | מאת: יהודית א

שלום צביקה, אני ומשפחתי ובתי טבעוניות, לא אוכלות בשר, מוצרי חלב, ושום דבר אחר מן החי. לאחרונה התוודעתי לסייטן (seitan), שהוא בעצם חלבון חיטה, דהיינו גלוטן. הוא טעים מאד, הרבה יותר מוצלח ממוצרי הסויה למיניהם, וגם דומה יותר במרקמו לבשר. ברצוני לדעת מה ערכו התזונתי של גלוטן, והאם גם הוא מהווה תחליף לחלבון מן החי כדוגמת חלבוני הקטניות. בנוסף לכך - האם הוא עשוי להזיק גם למי שאיננו חולה בצליאק. תודה רבה יהודית

07/04/2007 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, אכן הרבה צמחונים לא מודעים לקיומו של הגלוטן כתחליף לחלבון מהחי. הסייטן הנמכר בחנויות טבע הוא אחת הצורות של גלוטן מעובד. אני ממליץ לשלב אותו בתזונה הצמחונית, אם כי חלק מהמוצרים עשירים במלח (נתרן) וזה בעייתי. בסייטן יש כ 10% חלבון והוא יכול להוות תחליף (גיוון) לקטניות ולשקדים. בקישור שלהלן תמצאי הסבר מפורט יותר על הכנת גלוטן ללא תוספת מלח ומספר רב של מתכונים בריאותיים. http://www.vrg.org/recipes/vjseitan.htm בהצלחה צביקה

07/04/2007 | 08:39 | מאת: יהודית

האמנם רק 10% חלבון? חשבתי שזה חלבון טהור. תודה על הקישור המועיל. אכן הצמחונים בארץ עוד לא כל כך מכירים את הסייטן, אבל מסתבר שבעולם הוא ותיק מאד ומוכר מאד. חן חן יהודית

11/04/2007 | 14:12 | מאת: דני כהן

הסייטן היחידי שמשווק בארץ הוא מאוד מאוד בריאותי - הוא מיוצר מחיטה מלאה אורגנית, במפעל של הכושים העיבריים (קהילה סופר בריאותית) ויש לו 30 אחוזי חלבון. והנה הקישור בנושא: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=10677 יום טוב לכולם :-)

05/04/2007 | 22:43 | מאת: תמי

שלום רב אני סובלת מפטריה וגינלית אחת לחצי שנה. הבנתי שתזונה שאינה נכונה עשויה להשפיע. האם יש סוגי מזון שעשויים לעזור לי למנוע את ההישנות של התופעה? בתקופה זו אני מקבלת טיפול תרופתי של 10 נרות וגינליים וגם כדורים דרך הפה (לאחר שטיפול קודם לא עזר לי). האם ישנם מוצרי מזון או תוספי מזון שעשויים לעזור לטיפול התרופתי להצליח? יש לציין כי אני נוטלת תוסף מזון בשם פרוביוטיק פמינה אך בינתיים איני רואה תוצאות. תודה רבה וחג שמח

06/04/2007 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, כדאי תמיד לחפש גם מוצרי מזון שכדאי ל ה י מ נ ע מהם ולא רק מה צריך להוסיף לתזונה. השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תחפשי את המילה "קנדידה". כדאי מאד לקבל יעוץ מקצועי המתאים לצרכים שלך - תוסף תזונה זה או אחר לא יועיל. באופן כללי כדאי להימנע מסוכרים בכל צורה שהיא, משמרים (לחם, עוגות וכד') וממזון קלוקל. כדאי להוסיף פרוביוטיקה במזון או בתוסף ופירות יער כמזון או כתוסף (חמוציות, אוכמניות, דובדבנים). בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 20:22 | מאת: אדי

אני בן 22. ליפני כחצי שנה היתה לי דלקת בברך. אחרי סידרת בדיקות שבן נתגלה אצלי יוריק אסיד גבוה ( בערך 10). הרופאים קבעו שזה היה התקף גאוט. כמו כן השנים האחרונות שי לי תופעה של אי נוחות בבטן, גזים, שלשולים לעיתים וצרבות. שהרופא הצבאי טען שזה פשוט מעי רגיז. בחצי שנה האחרונה אני והרופא שלי מנסים להבין את הסיבה ליוריק אסיד הגבוה שיש לי שכן לפי מה שאני יודע זה לא מקרה שכיח אצל אנשים בגילי. תחילה הרופא שלי טען שיכול להיות שזו תגובה של הגוף שלי לסטרס שהטלתי עליו עקב עבודה פיסית קשה בבית דפוס ועקב אימוני משקולות בחדר כושר. אך נראה שזו לא הסיבה. בספירות הדם הארונות שלי ההמוגלובין וספירת כדוריות הדם האדומות גבוה והרופא שלי טוען שיכול להיות שזו הסיבה ליוריק אסיד. יש המון תאים ולכן יותר רקמות שמתפרקות ולכן יותר יוריק אסיד שהכליות פשוט לא מספיקות לפלוט. בדיקת איסוף שתן יצאה תקינה 2 ליטר ב24 שעות וכמות היוריק אסיד תקין. רציתי לדעת מה לדעתך הסיבה ליוריק אסיד הגבוה אצלי? האם לדעתך יכול להיות קשר בין הבעיות בבטן לבין היוריק אסיד?? אני מוסיף ספירת דם אחרונה: Uric Acid (B - 11 WBC-Leucocytes - 8.2 RBC-Red Blood Cells 5.5 Platelets -213 RBC-Red Blood Cells -5.5 Hemoglobin - 17.1 Hematocrit - 47 MCV-Mean Cell Volume - 86 MCH-Mean Cell Hemoglobin - 31.4 MCHC-M.Cell Hb cont -36.4 RDW-Red Cell Distri.Width -13.3 MPV-Mean Platelet Volume -9.1 Neutrophils % -57 Lymphocytes % -33 Monocytes % -7.7 Eosinophils % -1.5 Basophils % 0.2 Neutrophils # -4.7 Lymphocytes # - 2.7 Eosinophils # - 0.1 Basophils # - 0.02

06/04/2007 | 07:03 | מאת: צביקה קורן

אדי שלום, בהחלט יתכן שחל שיבוש בחילוף החומרים בגוף. התזונה הטבעית יכולה להקל ולשפר מאד את המצב. צריך להימנע מחלבונים מהחי (המכילים חומצה אורית) ובכך להקל על הגוף בפינוי עודף החומצה שהוא מייצר. במקביל יש לעבור לתזונה איכותית המכילה שפע פירות וירקות חיים, שקדים, אגוזים, זרעונים ועוד. צריך להימנע גם מאלכוהול, ניקוטין, כימיקלים, סוכרים ומזון קלוקל נוסף. צום קצר יכול להועיל כדאי לקבל יעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 19:56 | מאת: טולסי

הי טובה מה כולל טיפול טבעי בדלקת בנרתיק? תודה טולסי

06/04/2007 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

טולסי שלום, אם הרקע הוא פטריה - תקראי את התשובה שנתתי לתמי כמה שורות למעלה. כדאי לבצע איבחון רפואי לאיתור הגורם לדלקת. בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 16:31 | מאת: אברהם

שלום . שמי אברהם ואני בן 28 , בגיל 15 הפכתי להיות צמחוני, חזרתי לאכול בשר ודגים באופן מלא לפני כשנה וחצי. בד"כ אני בריא לחלוטין ואף יכול להעיד על עצמי כאדם חזק ובעל כח סבל גדול מאוד.עבדתי זמן רב בעבודה פיזית ואף עשיתי כושר ומעולם לא הרגשתי חלש כמו עכשיו!!! לצערי אני סובל מזה מספר רב של חודשים מבעיות עיכול ומעיים. הכל התחיל עם שלשולים וכאבי בטן נוראיים שהלכו וגברו עם הזמן.. אליהם התלוו גם סחרחורות חולשה, עייפות כרונית, חוסר תיאבון וירידה במשקל. מספר השילשולים שהיו לי היום לדוגמא הוא -8 והשעה רק 19:00... בימים קשים יותר הגעתי גם ל-13 פעמים. יש ימים מעטים בהם היציאות טובות ולעיתים אינני מתפקד כלל. בתחילה רופאת המשפחה נתנה לי קלבטן ללא הועיל. המשכתי להתלונן ובעקבות כך עברתי לפני כארבעה חודשים בדיקות כגון: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, פסז' מעי דק, אולטרה סאונד בטן, עשרות בדיקות צואה ודם, ואף אישפוז עקב כאבים ושלשולים, בנוסף לאחרונה בוצע: ct בטן. בכל הבדיקות שציינתי עלו הממצאים הבאים: גסטרו-מס' ארוזיות עדינות באנגולוס, בבצל רירית בצקתית ואדומה ללא כיבים. קולון-רירית בצקתית עם מס' פטכיות בסיגמה בגובה 20-25 ס"מ בביופסיה מהקולון- דלקת כרונית קלה, נמצא תסנין דלקתי כרוני עם רכוזי למפוציטים בתת רירית. סרולוגיה לצליאק שלילית, יש בעיית ספיגה של ויטמינים דלקות בתריסריון, ובקיבה, נמצא חיידק בשם הליקובקטר פילורי שטופל ונעלם כמעט לחלוטין לדברי הרופאים, טפיל מסוג בלסטוציסטיס הומיניס שנעלם ע"פי בדיקות מעבדה. עפ"י ה- CT -בלוטות במזנטריום, ציסטה בכליה הימנית, עפ"י בדיקות הדם b12, ברזל וחומצה פולית נמוכים. נטלתי עד היום במשך חצי שנה ועודני נוטל כמויות מטורפות של כדורים מסוגים שונים שניתנו לי ע"י רופא הגסטרו ורופאת המשפחה כגון: אומפרדקס,קולוטאל,מטרוג'יל,ציפרוגיס,מוקסיויט פורטה,קארין,פאפברין ועוד... בנוסף לכל זאת אני סובל מאוד מטחורים עקב היציאות המרובות, מגרודים בפי הטבת, מכאבי גב שנלווים לכאבי הבטן, לטחורים קיבלתי רקטוזורין אך ללא הועיל. בדקתי עם עצמי למשך שלושה שבועות אם מוצרי חלב הם הגורם אך הבעיות המשיכו. בדקתי גם עם מוצרי חיטה אך ללא הועיל. בכל פעם שאני מתייעץ עם רופא הגסטרו ואומר לו שסוג אחד של כדור לא עזר הוא נותן לי סוג אחר לנסות לדוגמא: קולוטאל במשך חודש לא עזר, אז הוא הציע כדורי נירווקסל ואמר שאם זה לא יעזור במשך חודש, לנסות חודש נוסף ספזמלגין. אני מרגיש שהוא מגשש באפלה או שאין הוא מספיק מנוסה... אינני מתפקד עוד, אני ממש סובל ואובד עצות. מצב זה מדכא נורא במיוחד משום שנושא זה מפריע לי בתפקוד היום יומי ובניסיונות להתקדם בחיי. אינני יוצא עם חברתי לטיולים , וחד משמעית הדבר פוגע לי בקשר איתה. אינני יודע מה עוד לעשות. ואינני רוצה להיות שפן ניסויים של כדורים שונים כל חודש מסוג אחר... אם מישהו יוכל לעזור לי ולתת לי כיוון אני אודה לו על כך מאוד, בתודה מראש. אגב האם יכול להיות קשר ישיר בין הבעיות לאכילת בשר?

אכילת בשר ודגים עלולה לגרום לבעיות. מומלץ לשפר את התזונה, בכיוון הטבעי-צמחוני. באתר הצמחונות הישראלי תוכל למצוא עניין בכתבה על הנושא.

10/04/2007 | 10:26 | מאת: אנה

אני בת 29 וגם אני סובלת מבעיות עיכול , אומנם קצת אחרות משלך. גם אני עברתי בדיקות ותרופות אינסופיות ואף אחד לא עזר לי עד שהגעתי לתזונאית בשם אילנה רוגל. היא נותנת דיאטה לא קלה לתקופה של מינימום 3 חודשים - אבל בפעם הראשונה בחיי אני מרגישה נפלא (ואני רק באמצע של התהליך). אז אם תרצה - אתה מוזמן ליצור אתה קשר בימים א' ג' ה' בין השעות 8-9 בבוקר ב6354369 - 03

שלום לכולם! אימי חלתה לפני מס' חודשים בסרטן לא פשוט. במקום לשרוע בדכדוך עמוק, החלטנו שהרפואה הקונבנציונלית לא מספיקה (לא מרפאה) לכן בדקנו מה אפשר לעשות בנושא תזונה. מסתבר שהיתה רופאה בגרמניה בשם באדוויג שהיא גילתה שני מקורות פשוטים מצילים מסרטן: קוטג' עיזים אורגני +שמן פישתן. היא הוציאה אנשים מבית החולים במצבים סופניים והחזירה אותם בריאים לביתם. למה אף אחד לא מפרסם את זה? מכיוון שכל אחד יכול לקנות קוטג' ב10 ש"ח ושמן ב30 ש"ח. אין חברה שתסכים לממן פירסום שמציל חיים, ללא רווח. מה שעושים זה ככה:מערבבים 2 כפות שמן פישתן עם 4 כפות קוטג' אורגני- עדיף לטחון עד שמקבלים עיסה. מוסיפים כף זרעי פישתן טחון (עדיף לקנות זרעי פישתן לא טחונים ולטחון במקום). מערבבים ואוכלים ישר- לא מחכים! אפשר לאכול פעמיים ביום ולהגדיל את הכמות בהדרגה.(3 כפות שמן פישתן עם 6 כפות קוטג'). אפשר להוסיף שום ועשבי טיבול, או לחילופין פירות יבשים. זהו המקור הצימחי הטוב ביותר לאומגה 3 והדבר מרפא מחלות שונות. זהו לא תחליף לטיפולים קונבנציונלים, אלא במקביל (יכול להיות שזה כן תחליף, אך לא הייתי ממליצה על כך במחלות קשות). ליותר אינפורמציה- ראו ערך באדוויג/ שיטת באדוויג. בהצלחה!!!

רותם שלום, השיטה מוכרת וידועה למטפלים ברפואה משלימה. שלמה גוברמן (גובי) המליץ עליה רבות בפורום שניהל באתר הזה ובספרו: - סרטן אפשר לנצח. (יש לו גם אתר אישי באינטרנט). בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 15:53 | מאת: מיכל

אשמח לקבל מידע על השניים הנ"ל, ג'ינסנג ומאקה, .... מקווה שאני בפורום הנכון. תודה.

06/04/2007 | 10:27 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אם תעשי חיפוש פשוט בגוגל, תמצאי מספר רב של קישורים למידע בנושא. אני ממליץ על האתר המצויין של אמנון. להלן קישור למידע בנושא המאקה: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs13-Mem/Heb-Mem-Maca.htm לגבי הג'ינסנג, יש שלושה סוגים עיקריים (סיבירי, קוריאני ואמריקאי). לכל אחד תכונות קצת שונות. הסיבירי והקוריאני מחזקים ומעוררים, אבל לא מומלצים לבעלי לחץ דם גבוה. בהצלחה צביקה

05/04/2007 | 04:20 | מאת: אורי

יש לי בעיה קצת שונה... אני אוכל ממש ממש הרבה ולא משמין.. אני 1.85 ושוקל 63, בן 21 לא משנה כמה אני אוכל אני לא משמין וזה ממש מציק לי שאני נראה די 'שחיף' , למרות שכולם אומרים ש"התברכתי" בזה. אני עושה ספורט פעם בשבוע ובריא בד"כ פשוט לא יודע מה לעשות..

05/04/2007 | 15:02 | מאת: הרודה

לא נורא, גם לי יש את "הבעיה" הזאת, מה שהטריד אותי היה שחשבתי שבנות לא אוהבות את ה"שרוכים", אז תן לי להגיד לך רק שלא משנה מה תעשה אתה לא תעלה במשקל אולם, בעוד מספר שנים לא גדול תתרחב קצת ותבין למה כלום אומרים לך שבורכת. אני מציע: לאכול נכון, זה שיש לך חילוף חומרים גבוה לא אומר שלא תהיה לך הסתיידות עורקים. אל תיגע בצ'יפסים ושאר שומנים-סוכרים. תמשיך לעשות ספורט. בדרך כלל לשרוכים יש בעיית יציבה, שים לב שאתה הולך זקוף (הייתי ממליץ על כמה שיעורי איינגר יוגה כדי שתבין מה זאת יציבה נכונה ואל תשים על מי שאומר שאתה קוקסינל). הרגע, החיים יפים :)

05/04/2007 | 15:40 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום רב. אם אין לך בעיה של יתר בלוטת התריס והכל תקין אצלך, אתה מרגיש טוב וחיוני. ואם אתה אוכל בריא ומאוזן, אז ממש אין לך בעיה. הגוף שלך מווסת טוב את חילוף החומרים שלו. בברכת חג פסח שמח. טובה בר- שאן

05/04/2007 | 02:41 | מאת: הדר

שלום, שמי הדר, אני בת 15 וחצי, אני עוסקת הרבה בספורט (מכון כושר) הגובה שלי מטר שישים ושש וחצי ואני שוקלת 55 ק"ג. אני אוכלת טוב, אין לי הפרעות אכילה וכו'. אבל אני חייבת לשאול,לפי הפרטים שנתתי, מהי התצרוכת הקלורית ליום שאני צריכה בכדי לא לחרוג ממנה?, אני לפעמים מוצאת את עצמי אוכלת בשתיים בלילה כי אני ממש רוצה לאכול-מתוק, ולפי ההשערה שלי, זה דבר שבטוח גורם לי לחריגה מהתצרוכת היומית הנורמלית שאמורה להיות לי,מה כדאי לי לעשות?. מצפה לתשובתכם, הדר.

05/04/2007 | 12:55 | מאת: צביקה קורן

הדר שלום, תצרוכת הקלוריות היומית אינה קבועה והיא משתנה בהתאם לגיל, למין, למשקל, לרמת הפעילות הגופנית, למבנה הגוף וכד'. בכל מקרה אסור לצרוך פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. ישנה נוסחה כללית ולא מדוייקת האומרת שכדי לשמור על המשקל צריך לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף וכדי לרדת במשקל - 25 קלוריות. במקרה שלך אפשר לצרוך 1,350 - 1,600 קלוריות ליממה חג שמח צביקה

04/04/2007 | 05:10 | מאת: ברייר

שלום וברכה, קראתי באתר זה שמשקה אבקת חרובים טוב בעת שילשול. כמו כן קראתי שזהטוב לתת לפעוט לשתות במקום משקה קקאו. ברצוני לשאול האם זה טוב? האם כבר מגיל שנה וחצי אפשר לתת? וכיצד להכינו? אשמח לתשובתכם. בתודה ברייר

04/04/2007 | 17:21 | מאת: טובה בר-שאן

ברייר שלום בוודאי שניתן לתת לילד בן שנה וחצי את האבקת חרובים. ניתן להוסיף לחלב כפית אבקת חרובים . בברכה וחג פסח שמח טובה בר- שאן

04/04/2007 | 00:21 | מאת: טלי דרור

בלה שלום רב! ואני מקווה שאינני טועה בפנייתי. האמת שאני בתקופה של שאננות, מתה לרדת במשקל אך לא ממש מצליחה לגייס את הכוחות לשמור על שיגרה כזו. א. איזו דיטאה כדאי לעשות כדי להצליח ולהתמיד. ב. כיצד עושים את דיטאת אטקינס? בת דודתי ירדה איתה פיצוץ. (יש לי עבר של דיטאות ושיטות רבות של הרזיה. אך זמן רב אינני במשטר ולכן קשה לחזור לזה). מ ה ע ו ש י ם ????

04/04/2007 | 17:32 | מאת: טובה בר-שאן

טלי דרור שלום על מנת להוריד במשקל חשוב מאוד גם לעשות ספורט ותנועה. וגם לעשות דיאטה המתאימה לך אישית (ממש לשנות אורח חיים). לדעתי את צריכה ללכת לתזונאית שתתן לך תפריט שמתאים לך ותוכלי לעמוד בו . לא דיאטת רצח ולא דיאטות שעשויות להזיק לבריאותך. כמו דיאטת אטקינס שאיננה בריאה כיוון שאינה מאוזנת . העובדה שאת אינך מצליחה להתמיד. להלן אתר שמדבר על הדיאטה www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2823986,00.html - 46k http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%AA_%D7%90%D7%98%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%A1 בברכת חג פסח שמח ובהצלחה טובה בר שאן

03/04/2007 | 21:03 | מאת: טולסי

מהו טיפול טבעי בדלקת הנרתיק?

04/04/2007 | 17:41 | מאת: טובה בר-שאן

טולסי שלום לדלקת הנרתיק יש מס' רב מאוד של גורמים ולכן קשה מאוד ליעץ דרך הפורום. אך מחקרים רבים מראים שטיפול בדלקת נרתיקית הנגרמת על ידי חיידקים, בחיידקים פםרוביוטים -כמו למשל מתן תכשיר חיידקים המכיל את חיידקי הלקטובצילוס פעמים ביום . גורמת להבראה מלאה של הדלקת. בברכת חג פסח נפלא בהצלחה טובה בר -שאן

03/04/2007 | 17:46 | מאת: לי

שלום, האם קירור חליטת תה עלי פטל עלול לפגוע בסגולות המיוחסות לו כמחזק את הרחם לקראת הלידה? תודה

04/04/2007 | 17:43 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום התשובה לשאלתך היא לא. הקרור לא יפגע בתכונות החליטה. בברכת חג פסח שמח טובה בר- שאן

03/04/2007 | 08:33 | מאת: יורם

טובה הרבה תודה, השאלה התייחסה לתזונה אורגנית (בעצם לסוג תזונה כפי שהייתה לאדם לפני תקופת התעוש במזון)ולא לתוספי מזון אודה אם תוכלי להפנות אותי למחקר המדבר על כך חג שמח

04/04/2007 | 17:45 | מאת: טובה בר-שאן

יורם שלום ישנו ספר שנקרא תזונה אופטימלית לנפש של המחבר פטריק הולפורד .המדבר על הקשר בין תזונה, דיכאון ומחלות נפש אחרות . שם יש אוסף של בבליוגרפיה. בברכת חג פסח שמח ונפלא . טובה בר- שאן

02/04/2007 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

לך צביקה ולכל באי הפורום מאחלת לכם חג פסח שמח חג אביב פורח ומלא אושר ושמירה על הבריאות. שלכם טובה בר שאן

02/04/2007 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

מצטרף לברכות שלך ומברך אותך ואת כל המבקרים בפורום בברכת חג שמח ומהנה. צביקה

04/04/2007 | 10:09 | מאת: הרץ הקריית גתי

חג שמח וכשר לכם ולכל האנשים...

01/04/2007 | 15:26 | מאת: ישראל

מה בריא יותר לאכול זיתים שחורים או ירוקים והאם זה נכון שזיתים שחורים עוברים תהליך כימי לקבל את הצבע השחור

02/04/2007 | 06:11 | מאת: טובה בר-שאן

ישראל שלום הזיתים השחורים הם הזיתים הבשלים (התהליך הכימי שהם עוברים זה פשוט ההבשלה של הפרי) . אחוז השמן בזיתים השחורים הוא נמוך יותר מאשר בזיתים הירוקים. בברכה וחג פסח שמח טובה בר - שאן

01/04/2007 | 15:23 | מאת: ישראל

שלום יש לי שאלה מה בריא יותר צימוקים ירוקים או שחורים ולמה כל אחד מהם מיועד

02/04/2007 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

ישראל שלום, הצימוקים האדומים עשירים יותר בנוגדי חימצון ולכן הם עדיפים. באותה מידה מומלץ למי ששותה יין (אני לא ממליץ לשתות יין!) - לשתות יין אדום יבש. מי שלא שותה יין יאכל ענבים אדומים, צימוקים כהים ומיץ ענבים אדום ובכך יימנע מנזקי האלכוהול ויהנה מיתרונות הענבים האדומים. חג שמח צביקה

13/11/2012 | 17:17 | מאת: יונתן

צימוקים טוב לאכול בתחילת הסעודה..."ספר מראות אלוקים"

איך אפשר לברר כשרות לפסח של-מגה מולטי ויטמין, אסידופולוס כמוסות,חמוציות של ליף, אומגה 3, וB50 קומפלקס

01/04/2007 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, אפשר לנסות לפנות לשרות הלקוחות או מרכז ההדרכה של החברה המשווקת, או בחנות טבע. בהצלחה צביקה

31/03/2007 | 22:21 | מאת: טלי

שלום, יש לי מספר שאלות ואודה מאוד לתשובות...- אני מתעניינת בלימודי תזונה אבל לא ממש יודעת מה ההבדל בין דיאטנית קלינית (מלימודי מדעי התזונה באוניברסיטה העברית ) לבין נתורופטית (שניתן ללמוד בהרבה מכללות...)? מה ההבדל בהתמחות? מה ההבדל באפשרויות התעסוקה? בעבודה עצמה? האם דיאטנית קלינית מרכיבה תפריטים וסופרת קלוריות ומה בעצם עושה נתורופטית? היכן יכולים לעבוד מי שסיימו כל אחד מהמסלולים הנ"ל? מה השכר הממוצע (למתחילים...)? והאם יש הבדלי שכר בין התחומים? האם בשני התחומים ניתן לעבוד בקופות ובתי חולים? אני באמת לא יודעת מה מהם (אם בכלל...) ללמוד, בהתאם לאפשרויות התעסוקה... חשובות לי מאוד תגובות... תודה...

01/04/2007 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. באופן כללי דיאטנית קלינית לומדת במוסד המוכר על ידי הממסד הרפואי ולכן היא יכולה לעבוד בבתי חולים, מרפאות, בתי אבות ומוסדות בריאות ממוסדים. נטרופתיה לומדים בבתי ספר פרטיים ולרוב התואר לא מוכר על ידי הממסד הרפואי. השוק מוצף בבוגרי מככלות הנטורופתיה וקשה מאד למצוא עבודה. בהצלחה צביקה

31/03/2007 | 16:54 | מאת: הרץ הקריית גתי

שלום, שמעתי שמגנזיום טוב לכוח הגוף כמו החלבונים. אז אני רוצה לדעת באילו פירות או ירקות יש מגנזיום? והאם הרבה מגנזיום בריא לגוף או שרק משפר את הכוח? האם כדי להאכול ביום רק אכול עם חלבונים בלבד או שצריך גם לגוון? תודה רבה לכם.

01/04/2007 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

לרץ שלום, מגנזיום הוא מינרל חיוני וחשוב הנמצא במזונות הבאים: ירקות ירוקים, תרד, קטניות, שעועית, אפונה, גרגירי חומוס אגוזים, זרעונים, דגנים מלאים, אורז מלא, בננות, אוכמניות תמרים, תאנים מיובשות, מנגו, אבטיח, ערמונים, מי ברז, מים קשים, פולי סויה מגנזיום לא בא במקום חלבונים. חשוב לגוון את המזון ולא להסתפק רק בחלבונים. בהצלחה צביקה

29/10/2014 | 10:19 | מאת: זהבה

תודה רבה עזרת לי מאד

31/03/2007 | 16:54 | מאת: טל

שלום האם ניתן להקפיא אגוזים(ללא קליפה) אם רכשתי כמות גדולה וברצוני לשמור על טריותם? כמו שקשים ,אגוזי לוז וכו' תודה

01/04/2007 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אפשר להקפיא - לא רצוי אפשר לשמור במקרר בצנצנת זכוכית לתקפה ארוכה. חג שמח צביקה

30/03/2007 | 16:49 | מאת: מילכה

למה מצות גורמות (לי) לכאבי בטן? כולה מים וקמח.

01/04/2007 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

מילכה שלום, בגן ילדנם משתמשים בקמח לבן ובמים כדי לעשות דבק... מה הפלא שזה גורם לכאבי בטן? חשוב לשתות הרבה מים ורצוי להעדיף מצות מקמח מלא. בהצלחה צביקה

30/03/2007 | 13:16 | מאת: תות

הייתי מעוניינת לדעת מה בריא יותר לתת לילד בן שנה וחצי מבחינת ערך קלורי: ממרח חרובים, ממרח בוטנים או ממרח אגוזים . אודה לך אם תאמר לי כמה סוכרים הם מכילים.

01/04/2007 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

תות שלום, עדיף לגוון..!!ע ם זאת ממרח אגוזים עדיף בעיני בגלל תכולת השומן והחלבון שבו. כדאי להמעיט בסוכרים בכל גיל. בהצלחה צביק

29/03/2007 | 19:49 | מאת: חנית

שאלה לי האם לחם כהה הוא כמו לחם שחור מבחינה תזונתית? האם לחם שחור יותר בריא מלחם לבן? האם לחם זה בכלל בריא? תודה רבה על התשובות חנית

30/03/2007 | 07:21 | מאת: טובה בר-שאן

חנית שלום לחם לבן הוא לחם המופק מזרעי חיטה שהוסרו מהן כל הקליפות המכילות את הויטמינים, המינרלים והסיבים. הוא הפחות בריא כיוון שהוא עשיר בגלוטן חלבון אשר רבים מהאנשים אלרגים איליו ועני מאוד בויטמינים ומינרלים. לעומתו הלחם הכהה - שם -לסוגים שונים של לחמים שבהם אחוז הקמח המלא כלומר זרעי חיטה עם הקליפות גבוהה יותר. הלחם עשיר בסיבים, במינרלים ובויטמינים. ואין ספק שהוא הבריא ביותר. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

29/03/2007 | 18:44 | מאת: גל

שלום האם שמן ליפתית מופק מסויה?או מצמח?היכן גדל הצמח? תודה

30/03/2007 | 07:04 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום שמן לפתית הוא שמן קנולה שמן השייך לצמח ממשפחת המצליבים (הרבה פעמים רואים בצידי הדרכים בעונת החורף,הם צמחים צהובים הדומים מאוד לחרדל ). בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

29/03/2007 | 18:41 | מאת: טל

שלום האם אסידופוליס פרוביוטיקה,זה קומפלקס ויטמיני b? תודה

30/03/2007 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום ממש לא. אסידופוליס פרוביוטיקה אילה הם חיידקים טובים החיים במע' העיכול שלנו , מחזקים את מע' החיסון ומונעים התישבות של טפילים פתוגנים. קומפלקס B הם ויטמינים מסוג B הנמצאים במזון שלנו. הגוף חייב אותם לחילוף החומרים, אך אינו יודע לייצרם. אנו חייבים לקבל את הויטמינים במזון. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

28/03/2007 | 22:10 | מאת: יורם

האם יש קשר ברור בין תזונה מאוזנת ו/או אורגנית לאחוזי דיכאון / חרדה / סטרס בקהל?האם יש מחקרים בעניין?

30/03/2007 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

יורם שלום אין ספק שקיים קשר בין תזונה מאוזנת לדיכאון, חרדה, וסטרס. בתזונה מאוזנת יש את המרכיבים הבונים את השליחים העצביים במוח (סרוטונין, דופמין, גאבא וכו')האחראים על המצב רוח שלנו . חסר בחומרים הבסיסים המגיעים מהמזון עשוי למנוע בנית שליחים עצביים אילו, פגיעה במע' העצבים והתוצאה דיכאון ,חרדה וסטרס. אכן יש מחקרים רבים בנושא. להלןאתר עם מצגת על הנושא הלקוחה ממאמר http://209.85.135.104/search?q=cache:6XMMC_3vtyoJ:www.derby.co.il/_Uploads/336nardit.ppt+%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%95%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%94&hl=iw&ct=clnk&cd=1&gl=il בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר-שאן

30/03/2007 | 22:18 | מאת: יורם

טובה הרבה תודה, השאלה התייחסה לתזונה אורגנית (בעצם לסוג תזונה כפי שהייתה לאדם לפני תקופת התעוש במזון)ולא לתוספי מזון אודה אם תוכלי להפנות אותי למחקר המדבר על כך חג שמח