פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
אני נוטלת פרנטל של נוטרולייף כל יום. אשמח לדעת אם כדור זה כשר לפסח? היכן ניתן לברר זאת? תודה!!
מ' שלום אם את רוצה לברר אם התוסף מזון כשר . תתקשרי למרכז מידע של נוטרלייף. מס טלפון הוא: 1700704701 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
א. תודה רבה! ב. ביררתי איתם ופרנטל לא כשר לפסח... חבל..
היתי רוצה לדעת האם פולי סויה או בשם המוכר "א דה ממה" משמינים, ומה תרומתם התזונתית, אם בכלל. תודה
עינבר שלום לפולי סויה יש חשיבות תזונתית מאוד רבה יתרונות הסויה 1. הסויה נותנת תגובה בסיסית בגוף (בגלל ריכוז גבוה של אשלגן) בניגוד לשאר הקטניות שהן בעלות תגובה חומצית. 2. הסויה מכילה פיטואסטרוגנים (הורמונים צמחיים). מבנה הפיטואסטרוגן דומה לאסטרוגן האנושי. בגיל המעבר מזונות המכילים פיטואסטרוגנים מהווים יתרון היות ובגיל זה כמות האסטרוגן יורדת וגורמת לתופעות לוואי של גלי חום, יובש בנרתיק, נדודי שינה, אוסטיאופרוזיס ועוד. בתקופת המנופאוזה מחליפים הפיטואסטרוגנים את תפקיד האסטרוגן החסר וכך מצמצמים תופעות הלוואי הקשורות לירידה באסטרוגן. לעומת זאת בתקופת הפוריות כשרמת האסטרוגן תקינה הפיטואסטרוגנים מקטינים את פעילות האסטרוגן על ידי תפיסת אתרי קישור וכך מקטינים את הסיכון ללקות בסרטן שד או צואר רחם. 3. הסויה מכילה ליגנינים (סוג של סיב) בקטריות המעיים הופכות ליגנינים לנגזרות בעלות פעילות אסטרוגנית ואנטי אוקסידנטית חלשה. 4. הורדת כולסטרול - מבנה הפיטואסטרוגן דומה לכולסטרול והם מתחרים על הרצפטורים לספיגת כולסטרול במעיים וכך מקטינים ספיגת כולסטרול מהמזון. בנוסף סיבי הסויה עוזרים בהורדת כולסטרול דרך מנגנון ספיחת מלחי מרה. 5. הסויה עשירה במינרלים: ברזל, סידן, מגנזיום. 6. הסויה עשירה בויטמנים בעיקר: E B A . 7. הסויה מספקת חלבון צמחי שכמעט משתווה לחלבוני הבשר. למרות שחלבון הסויה דל בחומצה אמינית מטיונין יש לו ערך חלבוני גבוה מקטניות אחרות. 8. הסויה עשירה בחומצות אמינו ארגינין וגליצין שגורמים לירידה ברמת אינסולין וירידה בייצור כולסטרול. 9. הסויה מכילה כמות קטנה של חומצות אמינו המכילות גופרית מסיבה זו אכילת סויה גורמת לפחות הפרשת סידן בשתן. 10. שמן הסויה מכיל את שתי חומצות השומן ההכרחיות: לינולאית ולינולנית. שתיהן חשובות לבריאות מערכת דם ולב. 11. הסויה מכילה לציטין. הלציטין מסייע בהרזיה ולהורדת כולסטרול. 12. פולי סויה מכילים מרכיבים אנטיקרצינוגנים כמו ספונינים וחומצה פנולית. יחד הם מונעים פעילות של גנים מעודדים היווצרותם של תאים סרטניים וכן מנטרלים רדיקלים חופשיים. 13. מרכיבים אנטי אוקסידנטים איזופלבונואידים במיוחד ז`ניסטאין ודיאדזין שפועלים כאנטי אוקסידנטים ומעכבים פעילות אנזים טירוזין פרוטאין קינאז שאחראי על שגשוג תאים. 14. הסויה מכילה כחצי מכמות הפחממות של שאר הקטניות ולכן קלה יותר לעיכול. לכן אכילה בכמות נאותה היא בריאה ועוזרת לחילוף החומרים של הגוף. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן
אני בן 60 , יש לי כווצים וכאבים רק ברגל שמאל של שרירי השוק--אין שום סיבה רפואית ,עשיתי את כל הבדיקות .איך אני יכול להקל בכאב?
זיו שלום חשוב מאוד שתלך לאורטופד לברר את סיבת הכאב . קשה מאוד לעזור דרך הפורום . אך ידוע לי שהקרטילגו של אלטמן או מגה גלופלקס עוזרים מאוד לכאבים של מפרקים. אם מדובר על כיווץ שרירים אולי יש לבדוק מתן של מגנזיום שמאוד עוזר להרפיית שרירים. אני מציעה שתלך ליעוץ . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.
האם המןצר של מכבי אומגה 3 הוא באיכות טובה? לפי אחד המאמרים באתר צריך להיות רשום גם ויטמין E על הקופסה מה שלא קיים? האם המוצר מתאים לאישה לפני ובמהלך הריון?אם לא איזה כן? תודה
אלדד שלום אינני מכירה את המוצר של מכבי אומגה 3 הספציפי עליו אתה מדבר. אולם : 1. לא בכל מוצר אומגה 3 יש תוספת של ויטמין E. 2. אומגה 3 היא תוסף מזון החשוב לקחתו לפני הריון בהריון עצמו בגלל המעורבות שלו לבנית מע' העצבים של מוח העובר. בברכה ובהצלחה [ טובה בר שאן.
האם חלבה נחשבת למזון בריא? בעבר קיבלתי המלצה לתת לילד שלי חלבה ומאז אנחנו אוכלים דיי הרבה חלבה. האם להתיחחס לזה כמזון טוב יחסית או כאל ממתק בריא? האם שומשום מכיל גם חלבון?
זה מכיל סוכר, וחומרים מזיקים אחרים (תקראי את הכתוב על האריזה). תחליף מעולה ובריא זה לעשות טחינה בעצמך, מטחינה גולמית, ולהוסיף מעט דבש (דבש הכי טבעי שאפשר, שקונים בבית-טבע).
תמר שלום, אני מסכים עם נעמי. החלבה הקנוייה עתירת סוכר לבן ולפעמים גם קקאו. השומשום ממנו עשויה החלבה הוא שומשום לבן, אשר קולף באמצעים כימיים. טחינה גולמית טבעית ודבש - חלופה מומלצת בהחלט. אפשר להוסיף קצת אבקת חרובים ולקבל "חלבה שוקולד" טעימה. בהצלחה צביקה
תמר שלום חלבה מורכבת משומשום לא מלא שהוא עצמו בריא מאוד (למי שלא אלרגי ) והמון המון סוכר. אני הייתי ממליצה לתת לילד טחינה משומשום מלא עם דבש במקום לתת לו כמויות כל כך גדולות של סוכר. לשאלתך השניה. כן בשומשום יש חלבון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.
האם אין אפשרות לרכוש חלווה ללא סוכר?
שלום אני בת 12 והרצו לנו בכיתה שכל המטוגנים ועוד הרבה דברים לא בריאים ואני לא יודעת מה לאכול לארוחת צוהוריים כי אין לי כוכך אפשרויות כרגע...תוכל להמליץ לי? ובקשר לארוחת ערב גם אין לי כל כך אפשרויות..אני לא יודעת מה לאכול... ??
רונית ט שלום חשוב להסביר שאת נמצאת בגיל התבגרות . גיל של צמיחה מהירה מאוד והתפתחות מינית. לכן חשוב שהגוף יקבל את כל המרכיבים שהוא צריך: חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, וסיבים. יש לך המון מה לאכל . למשל בצהרים את יכולה לאכל אורז מלא, דג, סלט ירקות , מרק ירקות . פשוט תורידי את הגאנק פוד. אם אינך יודעת מה לאכל כדאי שתלכי לתזונאית שתתאים לך דיאטה שמתאימה לגילך. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
צביקה שלום, נכנסתי לאתרך ZOM וראיתי שישנה סדנת צום-המיצים שאתה מנחה באפריל , כיצד הצום יכול לסייע בניקוי רעלים בגוף- למה זה חשוב כל כך? והאם הצום יכול לסייע לי להתחיל הרזייה לקראת הקיץ? כמו כן האם בסדנא אתה נותן ייעוץ למשתתפים? בברכה, יהודה
יהודה שלום, הפסקת האכילה למשך מספר ימים והוספה של מיצים טבעיים מגידול אורגאני מאפשרים מנוחה למערכת העיכול. במקביל הכבד והכליות מתפנים לעסוק בניטרול רעלים ובפינוי רעלים מהדם, הכבד ותאי הגוף. ההתנקות מהעבודה, המשפחה, החדשות ולחצי היום יום וההות באתר נופש בחיקהטבע מאפשרים מנוחה פיזיולוגית לכל אברי הגוף ומנוחה פיזית נפשית ומנטלית. הצום הוא אחד מטיפולי האנטי-אייג'ינג הטובים ביותר. פרטים נוספים על יתרונות הצום תוכל למצוא באתר שלנו. הצום לא מיועד להרזייה, אבל ירידה של 2-3 קילו מהווה נקודת התחלה טובה לשינוי הרגלי אכילה ולאיזון המשקל (אני מתנגד ל"דיאטת הרזייה" שגורמת להשמנה). במסגרת הסדנה אני נותן יעוץ אישי בתזונה טבעית (ללא תשלום נוסף) למעוניינים בכך. אשמח לראות אותך באחת הסדנאות הקרובות שלנו. בהצלחה צביקה
קניתי זרעים של אספסת וניסיתי להנביט ללא הצלחה. מישהו יודע איך להנביט ללא מנבטה מיוחדת?
תתניק שלום שלבי ההנבטה. 1. על מגש שטוח פזרי את זרעי האספסת וכסי אותו במים. 2. החליפי לאחר 24 ש', ו48 ש' את המים. 3. ברגע שאת רואה שמתחיל לצאת נבט, שפכי את המים והשאירי את הזרעים לחים מאוד . 4. עם יציאת הנבט אפשר כבר לאכל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
רציתי לדעת מה רע בחמאה שעשויה משמנת מפוסטרת בלבד. אינני סובלת מעודף משקל (כמעט להפך)ואני מאוד אוהבת חמאה. האם זה רע?
תמלב שלום, החמאה עשירה מאד בשומן רווי שאין לו יתרונות בריאותיים לעומת שמנים צמחיים. יש הטוענים שהשומן הרווי אפילו מזיק ומיותר. לדעתי היא פחות מזיקה מרגרינה. אם את מאד אוהבת חמאה - אפשר לאכול מידי פעם. בקשר לשאלה על הביצים - אני ממליץ לאכול את כל הביצה ולא רק חלבון או חלמון בנפרד. בהצלחה צביקה
שלום רב, ברצוני לדעת מהן סגולות מיץ גזר, כמה מומלץ לשתות ממנו (האם יש מקסימום מומלץ ביום) והאם הוא עלול לגרום לתופעה של גזים מרובים? תודה רבה על התשובות
לי שלום מיץ גזר טרי ממריץ את העיכול והוא גם בעל השפעה משתנת קלה. תפקיד חשוב נוסף הוא ניקוי הכבד. שתייה סדירה של מיץ גזר מסייעת לכבד להיפטר ממרה ישנה ומשומנים עודפים . המיץ עשיר מאוד בביטא-קורטן שממנו נוצר ויטמין A בגוף . מיץ הגזר מכיל גם ויטמינים K, E, D, C, , B ומינרלים כמו: סידן, נתרן ואשלגן. ... ניתן לשתות כוס מיץ גזר ביום . בברכה טובה בר שאן
לשתות בן השעות 8 -10 בבוקר
שלום, אני בן 16 (176 ס"מ), ומתאמן כבר 3 חודשים בחדר כושר. כמובן שאני רואה תוצאות מרשימות אך אני לא יודע כלל איך לשלב את התזונה עם תוכנית האימונים, ואני מרגיש שאם הייתי יודע לשלב את שני המרכיבים יחד התוצאות היו הרבה יותר טובות והמאמץ להגיע אליהן היה מופחת. אז רציתי לדעת אם מישהו יכול להמליץ לי על דברים שאני יכול לאכול לפני ואחרי אימון ובכלל מאכלים במשך היום שיסייעו לפיתוח הגוף ולהעלת מסת השריר והמשקל, מכיוון שאני מעוצב אך רזה (57 ק"ג). שאלה שנייה-רציתי לדעת אם יש איזשהם כדורים או ויטמנים המגבירים את רמת האנרגיה מכיוון שאני רוב הזמן מרגיש תחושת עייפות וחולשה כללית. אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה!
שחר שלום, מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי באזור מגוריך ולא להסתפק בעצות בפורום זה או אחר. אי אפשר לתת יעוץ כפי שאתה מבקש במסגרת הפורום והוא גם לא נועד לכך. נסה למצוא תזונאית ספורט. אני מתנגד לשימוש בכדורים, אבקות ושיקויים "להגברכת האנרגיה". אם אתה עייף - תנוח, תתאמן פחות, תשפר את התזונה, או שתפנה לרופא לבדיקת הסיבות לעייפות. בהצלחה צביקה
אני צריך לעשות עבודה בנושאי חלבונים.(חלבון מן החי VS חלבון מן הצומח) באילו אתרים אפשר למצוא חומר בנושא ? תודה. אני
תעשה חיפוש בגוגל ותמצא הרבה חומר
והאם בקשתי הייתה חצופה ולא במקום? ווביצעתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי שום דבר שימושי
שלום רב, ישנה שאלה נוספת שמטרידה אותי. אני סובלת מזה חודשים רבים מקנדידה וגינלית, אחד לחודש, אחרי המחזור. אין לי שום תסמינים אחרים של קנדידה במעיים. נסיתי כל מיני סוגי טיפול, אבל הפטריה תמיד חוזרת אחרי חודש, מגרדת ושורפת. הציעו לי פרוביוטיקה, כמוסות של ג'ארו-דופילוס. הציעו (גורמים לא ממש מוסמכים) לי לקחת מינון של 2 כמוסות ביום. יש לי כמה בעיות עם זה - אחת, זה נורא יקר. 2- כמה חיידקים פרו-ביוטים הגיוני להעמיס באופן יום-יומי? האם אין בכך שום נזק? האם לא תיפגע היכולת הטבעית של הפלורה הפרוביוטית להתרבות? 3- האם היחדקים עוברים מהמעיים לנרתיק? איך הם עוזרים למנוע פטריה בנרתיק, אם הם מגיעים למעיים? בקיצור - האם לדעתך כדאי לקחת 2 כמוסות ביום? האם יש לדעתך טיפול אחר כדאי? המון תודה נועה
נועה שלום, הטיפול הטבעי בקנדידה הוא מקיף ורחב יותר מאשר לקיחת 2 כדורי פרוביוטיקה. (אין בעיה בלקיחת שני כדורים, אבל זה לא יפתור את הבעיה). מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית באזור מגורייך. השאלה עלתה רבות בפורום נטורופטיה ובפורום הזה - תבצעי חיפוש, תקבלי כמה טיפים ואולי תשתכנעי שכדאי להשקיע כמה שקלים ביעוץ מקצועי. בהצלחה צביקה
על מנת להרוג את הקנדידה לצמיתות כדאי לשלב כמוסות של פרוביוטיק שנקראות מולטי=ביליון דופילוס של סולגאר ולהמנע לחלוטין למשך 3 חודשים מאוכל המכיל סוכרים כולל פירות מתוקים מנסיון של 22 שנה בטיפול בתחום זה עובד!!!
שלום רב, תודה על ההתיחסות. אחרי כ-10 שנים מאז שיצא לי פצע ההרפס האחרון (בשפה התחתונה של הפה), הופיע לי פצע נוסף. הציעו לי לקחת, בשילוב עם משחת זובירקס, כמוסות של חומצת האמינו ל-ליזין של נוטרילייף (500 מ"ג). אני מבקשת להיוועץ בכם, כמה כמוסות עלי לקחת למניעה ומיגור של הווירוס, למניעת פצעים נוספים? האם לקיחת כדור או שניים ביום למשך תקופה יכולים לגרום לעודף והרעלה? האם לקיחה של הכמוסה למשך תקופה יכולה לשמש כמניעה, או שעדיף לקחת אותה רק כשיוצא פצע נוסף? תודה רבה נועה
נועה שלום, אם את ותיקה בפורום, ודאי שמת לב שאני מתנגד ל"תרופות טבעיות". אני לא עוסק בכך ולא במינונים. כדאי מאד לשפר את התזונה ולהימנע ממצבים המחייבים שימוש ב"תרופות" שונות. בכל אופן תוספי תזונה אפשרם לקחת רק אחרי שמסדרים את התזונה ולתקופה מוגבלת. בהצלחה צביקה
זה מצויין וכדאי להוסיף ןיטמין C במינון של 1000 מג אבל לתקופה של חצי שנה על מנת למנוע השנות ההרפס עוד מוצר מצויין של חברת האסכולה הטבעית בשם הרפסיל
בשיחה עם מוקד הצרכנים של תנובה הם אמרו שבחלב הפרה בפירוש אין הורמונים ואין אנטיביוטיקה. אם כך שאלתי היא מהם יתרונות צריכת חלב אורגני על פני חלב רגיל? תודה רבה
אז ככה,בחלב פרה א י ן יתרונות,אולי חוץ מזה שהוא מסובסד,לפניי פסח אפשר להשתמש בו בתור צבע לצביעת הבית. אז ככה: חסרונות חלב הפרה -IGF1,חוסר באומגה 3,לקטוז ולקטאז,אימונוגלובינים,ריבוי זרחן,E470. חסרונות חלב הסויה - חומצה פיטית,פיטוסטרולים,פיטואסטרוגנים,איזופלבונים,סוכלרוז,ספונינים. יתרונות חלב הסויה-חלבון מלא,אומגה 3,ואומגה 6. תהנה....
טל שלום, הנושא צריך להיבדק על-ידי מעבדה עצמאית ואובייקטיבית ולא על-ידי הייצרן. בנוסף, מצטברים בחלב שאריות של ריסוסים שריססו את הפרה נגד טפילים וזבובים ותרופות אחרות שהיא קיבלה במהלך חייה. צריך לבדוק גם את המזון שהפרה ולוודא שאין בו כימיקלים ופסולת. מלבד זאת כל הנושא של שתיית חלב שנוי במחלוקת. בהצלחה צביקה
חלב הפרה הוא רעל קטלני הגורם לבני אדם כ 36 סוגי סרטן קטלניים ביותר כיום נמצא הקשר בן סכרת נעורים לחלב פרה זהירות מהרעל הקטלני
אני בת 25 וחצי ושוקלת 44 קילו יש לי תאבון אבל אני אוכלת בכמיות די קטנות כל שעתיים, שלוש . מינוס פלוס אני רעבה בזמן שאני לא אוכלת יש לי טעם מר בפה.. ז"א במהלך היום כשאני לא אוכלת , אני צריכה ללעוס מסטיק או להיות עם בקבוק מים צמוד כדי לא להרגיש את הטעם המר בפה. באיזה שהוא דרך אני בטוחה שזה קשור לקיבה , כי היא לא רגועה במהלך היום אני "מרגישה" אותה כל הזמן..
רוני שלום, לא כתבת מה הגובה שלך. טעם רע בפה יכול להתקשר לבעיה בקיבה או בכבד. מציע לך לעשות בירור רפואי ולאחר מכן לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי. מסטיק זה בהחלט לא פתרון רצוי. בהצלחה צביקה
הגובה שלי 1.60 ותודה על התגובה
ילדיי (4,7) צורכים הרבה גבינה צהובה. 3-5 פרוסות ליום. האם זה בסדר? אין להם בעיות של השמנה בכלל, ובני(7) לא אוהב הרבה מזונות כך שגבינה צהובה מהווה מרכיב מרכזי בתזונה שלו. בנוסף האם עדיפה מוצרלה על גבינת העמק?
תמלב שלום, אני לא מתלהב מגבינות קשות ושמנות. הכמויות שציינת נראות מוגזמות. מציע שתגווני את מקורות החלבון והשומן של ילדייך. בהצלחה צביקה
בני בן השבע מוכן לאכול לפעמים חלבון ביצה (בלי חלמון) בתור מנה חלבונית יומית במקום בשר. האם זה מםפיק ומכמה ביצים להכין לו?
בת 52 . בבדיקות התגלו ערכים גבוהים של כולסטרול וגלוקוז. בנוסף- יתר לחץ דם. נקבע לי תור לדיאטנית לעוד חמישה שבועות... האם תוכלו לכוון אותי מעט, בנתיים בכל האמור לתזונה? (מאמרים, למשל, שמשלבים את כ ל הבעיות? לא הצלחתי למצוא) מה לגבי קפה- האם נטול קופאין מותר לי? כמה פרוסות לחם נטול ..מותרות לי ביום?או שעדיף לחם מקמח מלא? (התחלתי עם חילבה,שום,שמן זית, ירקות ירוקים, מוצרי חלב עד 3% וגם תרופות .. ואני די בלחץ :-( ) תודה.
דפנה שלום, קשה לתת יעוץ תזונתי מלא במסגרת הפורום. השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - מציע שתעשי חיפוש. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ועד אז נסי להפחית מזונות עשירים בסוכרים, שומנים רוויים וכולסטרול. כדאי לצרוך שמן זית ולשתות חליטה מעלים של זיתים. בהצלחה צביקה
מכיוון שפסח בדרך,יש לי קושיה... קינואה-האם יוצאי עדות המזרח יכולים לאכול אותה בפסח? ממני חכם,רשע,ותם גדול,וזה שלא ידע לשאול....
פסח שלום אין שום סיבה לא לאכל קינואה בפסח , כיוון שהקינואה כלל אינה דגן היא שייכת למשפחת הסלקיים. להלן קישור. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%94 בהצלחה בברכה טובה בר שאן
שמעתי שיש בדיקת דם שבודקת לאיזה מזון אתה אלרגי מה מותר ומה אסור לאכול רציתי לשאול האם זה אמין ואיפה עושים בדיקה כזאת?
נעמי שלום בדיקת דם לאלרגיה המתבצעת במעבדה נקראת Rast-IgE. בדיקה זו יקרה ודורשת זמן רב יותר מתבחין עור רגיל. במקרים מסוימים (לדוגמה- אלרגיה למזון או לתרופות) ניתן לבצע מבחן תגר ( Challenge) על ידי מתן החומר החשוד וצפייה בתוצאות. להלן קישור בנושא של אבחון אלרגיה להלן קישור לאינטרנט http://www.myallergy.co.il/template3b.asp?category_id=663 בברכה טובה בר שאן
שלום צביקה.. רציתי לשאול אם ברצוני לעשות מן ניקוי כזה של שבוע של פירות וירקות בלבד בשילוב של מיצים כמה פירות מומלץ לצרוך ביום ואילו יותר יתרמו לניקוי וכמה מיצים והאם מומלץ שזה יהיה אורגני בלבד???
עדי שלום, לגבי כמה, איך, מתי ולמה - צריך לעשות ביעוץ אישי המותאם לצרכייך ולא להתבסס על יעוץ כללי הניתן בפורום זה או אחר. עם זאת, היות ואת כנראה לא תגיעי ליעוץ אישי ובהנחה שאת בריאה (כליות, סוכר, מעיים, לב וכד') - מומלץ לשתות 2 -3 כוסות מיץ ירקות ביום. בין לבין אפשר לאכול כמה ארוחות של פירות כאשר בכל "ארוחה" אוכלים סוג אחד. אם את מוסיפה גם ירקות ל"ניקוי", כדאי לא לאכול כמה סוגים באותה ארוחה - שיהיה "משעמם" וקל לעיכול. לגבי שאלת האורגאני - רצוי מאד מאד שבשבוע "ניקוי" ייעשה שימוש רק בפירות ובירקות אורגאניים. גם אחרי הניקוי כדאי לשאף לאכילת מזונות מגידול אוראני. בהצלחה צביקה
האם פולן או רכז/דבש רימונים עוזרים לטיפול בסכרת- גבולית עם חשש בשל נטיה גנטית? תודה
אבי שלום, למוצרים שהזכרת יש איכויות חיוביות. עם זאת רק תזונה טבעית ומאוזנת עשויה להועיל בפתרון בעיות בריאות ולא "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה
לא כדי לטפל בסכרת מסוג כלשהו, או בכל בעיה אחרת. לפי דברי המרפא יצחק בן-אורי, פולן לא נועד למאכל אדם. זוהי אבקת פרחים, והשפעתו הממריצה נובעת מההורמונים שהוא מכיל. הוא עלול לגרום להפרעות בקצב הלב, שינויים בלחץ הדם ועוד.
אבי שלום. לחברת סאנריידר יש ממתיק המתאים לחולי סכרת. הממתיק הינו על בסיס צמחי מאכל בלבד שגודלו אורגנית. לפרטים פנה למפיצי סאנריידר או אלי לטלפון 052-8309746
האם סילאן מומלץ או שמדובר בסוכר פשוט וזה כבר לא משנה אם מדובר בסילאן או בסוכר לבן?
יעלית שלום, סילאן הוא תמר נוזלי ויש לו איכויות של תמר (ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד. בסוכר לבן אין את כל החומרים האלה ולכן הוא לא מומלץ לשימוש. עם זאת גם בסילאן תכולת הסוכר גבוהה ויש להגביל את הכמות היומית. בהצלחה צביקה
שלום קוראים לי הילה ואני בת 17 אני אוכלת מדי יום כמות גדולה של ירקות ועד 2-3 פרות ברצוני לשאול אותך כמה צריכה נערה בגילי לצרוך פירות וירקות ביום? תודה רבה הילה.
הילה שלום, ההמלצה הכללית היא לצרוך לפחות חמישה ירקות מסוגים שונים ומצבעים שונים ולפחות 3 פירות ביום. בהצלחה צביקה
היי נככסתי לאתר zom וראיתי את הספרים המומלצים איפה אפשר להשיג את הספרים,האם יש חנויות שמוכרים אותם?
ליאור שלום, צריך לחפש בחנויות ספרים גדולות (סטימצקי, צומת ספרים וכד'), או בהוצאה. יש גם "חנויות" מקוונות באינטרנט שאפשר לקנות דרכן. בהצלחה צביקה
בני בן שנה וחצי ואני רוצה להכין לו דייסה מזינה, שתסייע ליציאות. מעדיפה משהו לא על בסיס אינסטנט. אבל איו לי מושג איך ומה עושים. אשמח לדעת איך מכינים תודה רבה
דלית שלום ניתן לבשל שיבולת שועל במים ולהוסיף לבישול גם שזיף יבש. הדייסה תצא מתוקה וגם תעזור נהדר ליציאות של הילד. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
איך צריך לצרוך את התוסף קריאטין? מבחינת העמסה?אם יש צורך או שאין..או שאפשר לקחת 5 גרם ליום? גם אם אני לא מתאמן צריך לקחת? מתי צריך לקחת אותו..זה משנה אם זה לפני אימון? ומתי צריך לסיים מחזור? ושאלה אחרת האם יש מזונות או צמחים שיכולים לעזור ללופוס?
אלעד שלום אני בכלל ממליצה לקבל את הקריאטין דרך המזון ולא לצרוך תוסף. להלן אתר על הקריאטין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3042396,00.html לגבי לופוס. לופוס זו מחלה אוטואימונית לכן חשוב במאכלים למתן את הפעילות של מע' החיסון. מאכלים המתאימים הם זרעי פשתן, דגי ים צפוני, אגוזי מלך המכילים אומגה 3. בברכה טובה בר שאן
שלום רב יש לי שאלה אני חולת לופוס יותר מחצי שנה מה אליי לעסות?אני שוטה פרדניזון וזה נותן לי תעבון גדול אחשיו אני משמינה בפנים ובבטן חזק. מה אני צריכה לעסות אם זה תעזרו לי בבקשה. אני תמיד היתי ילדה רזה ואחשיו זה פשוט בילתי ניסבל אם הכול האוכל וכול השומן.
אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אני בת 18 שוקלת 45 גובה 1.60. כבר כמה חודשים שאני אוכלת ואחרי שעה- שעה וחצי מרגישה רעב נוראי, כאילו שלא אכלתי. הרעב בא בליווי בחילות, ולפעמים כאבי ראש. לא משנה כמה אני אוכל, אם זאת תהיה ארוחה מושקעת או סתם ארוחה משביעה, אני תמיד ארעב. העיניין מפריע לי בעיקר בבוקר, ולקראת השינה שאז אני חייבת להכניס משהו לפה. למה זה קורה? ואיך ניתן לטפל בזה?
דיאלה שלום, יתכן ואת סובלת מהפרעות באיזון רמת הסוכר בדם. אולי רק חסרים סיבים ושומן בתזונה שלך (שניהם משרים תחושת שובע ממושכת) מציע שתפני לרופא המשפחה לבדיקה ואבחון ולאחר מכן ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה
1. האם לשמן זית בתוך הסלט אותה השפעה כמו שתיתו לפני האוכל (כפי שכתבו כאן למטה) ? האם כשצורכים אותו בתוך הסלט, הוא גם מנקה כבד ומוריד כולסטרול? 2. האם דבש באמת בריא? האם יש לו ערך תזונתי או בריאותי? כי קראתי באיזה שהוא מקום שהוא בעצם אותו דבר כמו סתם סוכר. 3. מה פחות מזיק, חמאה או מרגרינה (בהנחה שמרגרינה מופחתת קלוריות ושומן) (שאלתי את זה בערב, אבל לא כל כך הבנתי את ההסבר למה חמאה פחות מזיקה, הרי בה יש כולסטרול ודווקא במרגרינה אין) תודה רבה מראש!
שלום רב, אני לא מתלהב כשמתייחסים למזון כ"תרופה". רצוי לאכול שמן זית עם סלט ירקות או תבשיל עם ירקות כתומים. הוא מועיל לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן. "ניקוי כבד" משיגים בתזונה נכונה או בצום ולא בשתייה של שמן או תה מצמחים מסויימים. דבש במינון נמוך (כפית עד שתים ביום) יכול להועיל. הוא מכיל אמנם כמות רבה של סוכר, אבל גם כמה חומצות אמינו, אנזימים, ויטמינים, מינראלים וחומרים מועילים שטרם התגלו... כל החומרים האלה לא נמצאים בסוכר לבן שהוא חומר מזיק ומיותר. על חמאה מול מרגרינה נכתב הרבה בפורום הזה וגם עברו הרבה מיילים בנושא ברשת האינטרנט. המרגרינה מזיקה יותר. אם תרצה פרטים נוספים תבצע חיפוש בפורום או תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה
האם יש בעייה לשמור את הירקות והפירות בשקית ניילון במקום התא במקרר? כי שמתי לב שהטריות שלהם נשמרת יותר זמן בניילון? אך שמעתי שיש גם חשש שהמיילון מכיל תרכובות לא טובות שיכולות לעבור לירק או לפרי??האם יש אמת בדבר?
אלעד שלום . עדיף לשמור את הפירות והירקות ללא שקית מאווררים במקרר. בנילון ישנם חומרים רעליים כמו ביספינול A הזולגים למזון ומצטברים בו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום אני יודע שטוענים שחלב מאוד מזיק האם גם מוצרי חלב כמו דנונה לא מומלץ? תודה
ליאור שלום, מי שטוען שמוצרי חלב לא מומלצים לא ממליץ גם על דנונה, במיוחד אלה הצבעוניים והדיאטטיים. יוגורט ביו זאת בהחלט פשרה אפשרות. בהצלחה צביקה
כיצד ניתן לרפא אנורקסיה בעזרת תזונה טבעונית- טבעית? על אילו מאכלים יש להקפיד במיוחד?
שלום רב, הטיפול באנורקסיה מחייב התערבות של מומחים מתחום התזונה והנפש. מאד לא מומלץ לצפות לעזרה מפורום זה או אחר. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בהקדם האפשרי. בהצלחה צביקה
שלום רב, בתי בת השנתיים ושלושה חודשים מאד אוהבת לאכול ביצים. היא אוכלת לפחות ביצה אחת ביום ולפעמים אוכלת 3 ביצים באותו יום. שאלתי היא האם זה בסדר לאכול כמויות כאלו, האם זה פוגע בצורה כל שהיא בתיפקוד הגוף שלה בצורה בריאה ואופטימלית. תודה, פאולה
פאולה שלום, שלוש ביצים ביום זאת בהחלט כמות מוגזמת בעיני, במיוחד כשמדובר בילדה בת שנתיים ואם זה בא על חשבון מקורת אחרים לחלבון. הביצה היא חלבון מושלם, במיוחד לילדים, אבל אסור להגזים בשום מזון וחשוב לשמור על איזון. בהצלחה צביקה
שלום רב, הייתי שמח לדעת אילו מזונות אשר זמינים לכל צרכן ממוצע עשירים בברזל ובאבץ(לא בהכרח שניהם ביחד באותו מזון)? ביצים? עוף? סוג של בשר ספציפי? תודה מראש.
טל שלום לבקשתך רשימת המקורות לברזל ואבץ ברזל מהחי איברים פנימים , בשר בקר, עוף ודגים ברזל מהצומח קטניות, ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים ברזל . כיום נהוג להוסיף ברזל למזונות מעובדים רבים. אבץ נמצא נבטי חיטה, קטניות, אגוזים, שמרים, וחסה. מהחי: ביצים , מוצרי חלב, בשר רזה , וכבד. בברכה טובה בר שאן
אני שותה כל בוקר ליפני הקפה והאוכל שתי כפות שמן זית עים לימון שמעתי שכששותים כל יום הכולסטרול יורד והכבד מיתנקה אודה לתשובתך המהירה והמיקצועית אמליה
אמליה שלום המשקה אותו את שותה אכן יש לו תכונות בריאותיות מצויינות כפי שציינת ניקוי כבד והורדת כולסטרול . אולם כל זה אינו מספיק .חשוב מאוד לאכל תזונה נכונה ולשמור על אורח חיים בריא. על מנת לשמור הבריאות. בברכה ובהצלחה ופורים שמח טובה בר שאן
שלום רב. רציתי לדעת האם ישנה סכנה בלקיחת ויטמין B COMPLEX ,כאשר אדם סובל מבעיות נפשיות . והאם ישנם תוספי מזון אשר אינם ממולצים לאנשים הסובלים מבעיות נפשיות. חג פורים שמח!!!
קלימרו שלום
קלימרו שלום B קומפלקס מכיל ויטמינים החשובים מאוד לאספקת אנרגיה לגוף ולמע' העצבים . ישנם בעיות נפשיות שאפילו ממליצים לקחת את קומפלקס זה . אולם חשוב מאוד שהאדם ילך לרופא או נטורופט שיתאים לו את התוסף המתאים ואת המינון הנכון, ותזונה מתאימה. בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר שאן
טובה שלום . האם הבנתי נכון שאין בעיה לקחת את ה תוסף תזונה,גם אם אדם סובל ממחלות של הנפש? אשמח לקבל קישורים לאתרים ולסדנאות אשר מתקיימות בנמושא תזונה טבעית,ותזונה של המח. פורים שמח קלימרו.
האם אכילת תירס מקופסת שימורים מזיקה הרבה יותר מאכילת תירס שבושל במים? האם יש בכלל בעיה עם מזונות מקופסאות שימורים (התכולה היא תירס, מלח ומים בלבד ולא שום דבר נוסף)? ועוד שאלה קטנה - האם זה נכון שמאוד לא בריא לאכול תירס בימינו בגלל הנדסה גנטית? תודה רבה
יעל שלום אין ספק שעדיף לאכל תירס שבושל במים בתירס משימורים יש כמות גדולה של מלח, סוכר ובעצם רב הויטמינים הלכו לאיבוד. לשאלתך השניה לא כל התירסים הם מהנדסה גנטית. סוגים מסויימים שמהנדסה גנטית התברר שגרמו לרגישות אצל אנשים מסויימים ולכן הורדו מהשוק. בברכה טובה בר שאן
שלום! מדי פעם אני נוהג לשתות מיץ של גזר, מלפפונים, סלרי וסלק יש לי כמה שאלות 1. אנשים אמרו לי, לא אחד אלה כמה כדי שגוף יספוג את המיץ טוב, צריך להוסיף כפית אחד של שמן זית או משהו כזה, אם לא אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום. האם זה נכון? 2. על הסלק אמרו לי שאחרי סחיטה לא טוב לשתות מיד, אלה לשים במקרר במשך שעתיים ואחר כך להוסיף מיצים אחרים כמו של גזר ומלפפון ואז לשתות 3. לגבי הוספת שמן(במידה וזה נכון), האם מוסיפים לכול סוגי מיץ ירקות או רק לסוג מסויים? תודה מראש!
מיכאל שלום, לשאלה 1 ו 3 - כדאי להוסיף כפית שמן למיצים כתומים המכילים בטא קרוטן. הסביבה השומנית מסייעת לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן ובטא קרוטן הוא אחד מהם. אל תאמין לאנשים חסרי ידע שאומרים שאם לא מוסיפים שמן "אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום". אלה שטויות! במיץ גזר ובמיצים האחרים יש שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים כלורופיל ואנטיאוקסידנטים שנספגים בגוף גם ללא הוספת שמן. כפי שציינתי השמן נחוץ רק לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, E, D, K ). אגב גם אם לא תוסיף שמן יש ספיגה מכיוון שגם במעיים יש שומנים. לגבי הסלק - אני לא מכיר את התיאוריה הזאת ולא תומך בה. ואני לא ממליץ לאכול ירקות קרים מהמקרר או לשתות מיץ קר (או מים קרים או כל שתייה אחרת). לא רצוי לשתות מיץ סלק לבד אלא לערבב אותו יחד עם ירקות אחרים. בהצלחה ושבת שלום צביקה קורן
קודם כל תודה על התגובה! אני רק רוצה לוודא שהבנתי את הדברים נכון אז, כמו שהבנתי אפשר לשתות מיץ סלק מיד לאחר סחיטה (בצירוף עם מיצים אחרים, אני מעבב אותו עם מיץ גזר, מלפפון וסלרי) ואין צורך לחכות בכלל אם מוסיפים שמן, איזה שמן מומלץ? אני מוסיף שמן זית בכבישה קרה האם לשתות מיץ קישואים במקום מלפפון? אני שואל כי פעם שתיתי מיץ קישואים יחד עם גזר וסלק ומשום מה זה נתן לי הרגשה מאד לא טובה, לא יודע אם זה הייה בגלל קישואים או משהו אחר שוב, תודה!
שלום אני בן 22 לא אוכל ירקות ופירות מגיל קטן. רציתי לדעת אילו תחליפים אני אמור לקחת כדי להשלים את כל החסרים השונים שאני לא מקבל מירקות ופירות. חוץ מזה אני אוכל כמעט הכל...
אבי שלום, אי אכילת פירות וירקות טריים אינה רצויה ועלולה להביא למחלות הנובעות מחוסר ויטמינים, במיוחד כאלה הנהרסים בחום. יש כמה מחקרים בנושא. אתה יכול לקחת כדור מולטיויטמין, אבל בכדורים האלה אין אנזימים, אין סיבים תזונתיים והספיגה שהם לא מושלמת כפו ב"דבר האמיתי".. בקיצור, תתחיל לצרוך בהדרגה פירות וירקות טריים. לא יתכן שאתה לא מסוגל לאכול שום פרי או ירק. בהצלחה צביקה
האמנם נכון שיש שיש רעל?
יעל שלום, התיאורה על רעל בדבש מחומם לא מוכרת לי ואני לא מבין את ההגיון שבה. בהצלחה צביקה
מהן הסגולות הרפואיות של רוטב סויה, אם יש כאלה???
123 שלום רוטב סוייה עשיר מאוד במלח לכן איני ממליצה כל כך להשתמש בו. בברכה טובה בר שאן
שלום, לא עדיף למשל לחלק מהמאכלים שלהם מוסיפים מלח להוסיף במקום רוטב סויה?
בת 60. אני לוקחת פעמיים ביום תוסף סידן 600 מג. ואוכלת מזון שכולל 500 מג. רמת סידן שלי 89 ויש לי צפיפות עצם נמוכה. האם לדעתך אני מגזימה בכמות הסידן? מה הסיכונים שבכך? תודה מראש
זיוה שלום, אני לא חושב שאת מגזימה, אבל אם התזונה שלך לא נכונה, גם אם תקחי כמות כפולה עדיין תשארי עם אותה בעיה. חשוב להימנע ממזונות ומשקאות שגורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף או מונעים את ספיגתו. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן". את יכולה לקרוא תקציר מאמר בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. www.zom.co.il הפתרון הטוב ביותר הוא לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה
שלום מישהו הציע לי להשתמש בפרחי ביסמרניק בצורת חליטת תה לטיפול בשלשול , כאבי בטן ובעיות מעיים באופן כללי. זה נמכר בחנות טבע ובחיים לא שמעתי על זה. אשמח לשמוע את דעתך. תודה
אלין שלום, הצמח הזה חדש יחסית בשוק הישראלי. הוא משמש לטיפול בבעיות במערכת העיכול ובעבר טיפלו באמצעותו בדיזינטריה. הוא נחשב גם כמועיל להתקררויות ולבעיות במערכת הנשימה. בהצלחה צביקה
האים לימון מכיל סוכר והאם בריא לאכול הרבה לימון
רן שלום, לימון מכיל סוכר ויש בו 23 קלוריות למאה גרם. לא בריא לאכול "הרבה לימון". אין שם מזון שכדאי לאכול ממנו כמות גדולה. חשוב לגוון את התזונה ולאכול בצורה מתונה. הלימון עשיר בויטמין C ובאנטי אוקסידנטים. בהצלחה צביקה
ידוע ששמן זית מיטיב עם עור הפנים אני נוהגת לבשל עם שמן זה ואף לאכול אותו סלט האם תוכל לתת לי הסבר מדוע כשאימצתי את ההרגל לשתות כל בוקר כפית שמן זית לעור הפנים פתאום הופיעו לי פצעים? האם זה רק מקרה? אני ממש לא רצה לנסות זאת שוב,כיוון שהחלמת הפצע אורכת המון זמן מה זה יכול להיות? תודה..
שרית שלום להופעת פצעים על הפנים יכולים להיות הרבה מאוד גורמים : מחזור, מתח, תזונה לא נכונה, מחלה וכו'. לכן קשה לי להגיד לך שאכן הפצעים הם מהשמן זיית. תעשי הפסקה בשתית השמן וראי איך את מרגישה . בברכה טובה בר שאן
שלום רב! מה יותר "בריא", או ליתר דיוק פחות מזיק : חמאה או מרגרינה? (בהנחה שקונים מרגרינה מופחתת קלוריות) ואם שתיהן מזיקות באותה מידה, האם יש להן תחליף יותר בריא? תודה.
שאלה שלום מרגרינה היא שמן מהצומח שעבר תהליך של הפיכה למוצק . חלק מהמרגרינה מכילה שומני טרנס שהם שומנים לא טובים לגוף ומחקרים מראים שהם אפילו יכולים לגרום לסרטן. לכן חמאה פחות מזיקה ממרגרינה. אני הייתי ממליצה במקום חמאה ומרגרינה שמן זיית מכבישה קרה שיש לו תכונות בריאותיות מצויינות. בברכה טובה בר שאן .
שלום. אני בת 28 וסובלת מחילוף חומרים כמעט אפסי. כבר כמעט 3 שנים שאני נעזרת בכדורים טבעיים (כל פעם מנסה סוג חדש), תה טיבטי או נרות גליצרין ליציאות. עובדה זו גרמה לי להשמנה ומזה 3 שנים שאני נלחמת עם עצמי להרזות. אני לא אוכלת לחם, תפו"א, פסטות ומיני קטניות, מטוגן ושומן כדרך חיים.שלא לדבר על מתוקים שמעולם גם לא אהבתי. בעיקר אני אוכלת ירקות מרקים ודברי חלב (ורוב היום אני ממש מרעיבה את עצמי). כל זאת ועדיין אינני מצליחה להרזות. וכמובן אני עוסקת בספורט אירובי יומיומי. אני בעצמי מתפלאה מתופעה זו משום שהייתי אמורה להיות מאוד רזה כבר. הבעיה החלה מיד לאחר ניתוח להסרת ציסטה אנדומטריומית מן השחלה. איני בטוחה שיש כ"כ קשר, אך מאז איני מצליחה להתפנות טיבעי. האם יש לך עצה? לאיזה רופא עליי לפנות?
ליאת שלום, משום מה אנשים מתבלבלים בין "חילוף חומרים" (מטבוליזם) לבין פעילות מעיים איטית (עצירות). ייתכן שבמקרה שלך שתי הבעיות קיימות. לא נראה לי שרופא יעזור במקרה זה (תרופות ומשלשלים רק יחמירו את הבעיה), אלא אם כן ישנה בעיה רפואית או פיזיולוגית שנגרמה מהרגלי האכילה הקולקלים שלך. לכן אני מציע שתבצעי בדיקות רופא כללי, בדיקות דם ובדיקות הורמונאליות (בלוטת תריס אדרנל וכד') ואם אין בעיה רפואית תפני לתזונאי/ת טבעי/ת או נטורופט/ית ותקבלי יעוץ אישי המותאם לצרכייך. אני לא מציע לך לנסות לפתור את בעייתך באמצעת פורום זה או אחר או מקריאות כתבה בעיתון או באינטרנט. בהצלחה צביקה
ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.
לדעתי חשוב מאוד לאכול אורגני. שאריות הריסוס וחומרי ההדברה לא נעלמות בזכות מרכיב מסויים בפרי או בירק, והם גם לא מתפרקים אחרי שהות במקרר. שטיפה וקילוף לא עוזרים, כי בהרבה מיקרים הריסוס מוכנס למי ההשקיה, ומגיע לפרי ולירק דרך השורשים. השאריות מצטברות בגוף - ואם לצטט מגדל אורגני: "מצטברות כמו קופה רושמת".
שלום רב, אני בהחלט מסכים עם נעמי. "גילוי הלב" של הנטורופטית שלך נובע מבורות ומחוסר ידע. הידעת שגופנו מייצר חלק ניכר מהאנטיאקסידנטים הדרושים לו ואת רוב האנזימים הדרושים לו. למרות זאת חשוב לקבל אנטיאוקסידנטים ואנזימים גם ממזון חי כדי להקל על הגוף בתהליכי העיכול, ניטרול הרעלים ופינויים מהגוף. כבר כתבתי מספר פעמים שרצוי לצרוך מזון מגידול אורגני, אבל אם יש בעיה כלכלית או אחרת בהשגתם, צריך לשאוף שלפחות הירקות העליים והתפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית ברוקולי, תות שדה וכד') יהיו מגידול אורגני. לא כל חומרי ההדברה מתפרקים ונעלמים (לא הם נעלמים?) ולא כל הכימיקלים נעלמים עם שטיפת הפרי או הירק. בנוסף, כדאי לזכור שבירקות יש גם ויטמינים ומינרלים ולא רק אנטיאוקסידנטים (הכוכב התורן). ירקות ופירות מגידול אורגני מכילים יותר מינרלים וויטמינים בשל שיטת הגידול והדישון השונה. לסיכום, כדאי מאד לצרוך מזון מגידול אורגאני. בהצלחה צביקה
שלום 1.האם אפייה של ירקות פוגעת בויטמינים שלהם? 2.אם אני מקלף את הקליפה של ירקות בשביל כל השבוע האם זה משנה? 3.האם גזר זה ירק שיש בו הרבה ריסוס? תודה
רוני שלום 1. אכן כן אפיה של ירקות גורמת להרס ואיבוד חלק מהויטמינים שלהם במיוחד ויטמיני Bו C. 2. רוני ההרגל ממש לא טוב כי כאשר אתה מקלף את הירקות אתה גורם להרס של הויטמינים ולתהליכי חימצון בירקות. עדיף לאכל את הירקות עם הקליפה ובטח לא לקלפם. 3. לצערי הרב בכל הירקות יש ריסוס כולל הגזר. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן
בשלושת החודשים האחרונים אני סובל מאפטות בחלל הפה- לאחרונה עם שיפור בשל שינויים בתזונה. לפני כחמישה שבועות, בעודי בברזיל, הופיעו כ-3 אפטות קטנות על השפה התחתונה. משום שאני יודע שלוקח לאפטות משך של עד שבועיים להחלים- ניסיתי לתת לפצעים (שנראו כמו חתכים קטנים ולבנים) זמן להחלים. כשראיתי שזה לא עוזר והפצע (שהפך לאחד גדול) הולך ומעמיק התחלתי (כעבור שבועיים מהופעת האפטות הראשוניות) להשתמש במשחה הסטרואידית "אורקורט" שקיבלתי מרופא טרם הנסיעה (לצורך טיפול באפטות כמובן). לאחר שבוע לא מוצלח של ניסיון טיפול במשחה סטרואידית מה שקרה היה פשוט שנוצר מעיין קרום (שהיה עשוי בין היתר מהמשחה -שנתקשתה מעל לפצע) על הפצע שמידי יומיים נפל והותיר תחתיו פצע עמוק יותר. החלטתי ללכת על כיוון של לתת לפצע להחלים לבד וכך במשך 10 ימים- גם כן ללא הצלחה עם גלד שנקרש ונופל מידי כמה ימים ושוב מותיר תחתיו פצע שהולך וגדל. הגעתי לארץ לפני שבוע וחצי וכ3 שבועות לאחר הופעת הפצע הראשוני (אני מדגיש שוב- הופיע כאפטה אשר אני יודע את מאפייניה וצורתה). אני בן 27, ובריא בד"כ ועכשיו כאן המקום להבהיר שלא קיימתי יחסי מין ו/או נשיקות וכו' לפני או בזמן הופעת הפצע. כמו כן הנני נוטל באופן קבוע כדורי זובירקס 400 מ"ג בשל תופעות הרפס חוזרות. נוסף על כך הנני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, המאוזנת מזה שנים (נוטל אלטרוקסין 150 מ"ג ליום). עד כאן על עצמי. מאז שובי ארצה ביקרתי אצל רופא משפחה שראה את הפצע ואמר שאולי התנאים בחו"ל (המון ים ושמש ומים מלוחים והרגלי תזונה ושינה שאינם כהרגלי) הם הגורמים לאי ההחלמה ושוב ניסיתי שבוע ללא טיפול- שבוע זה לא הוכיח את עצמו והגלד נפל וצמח שוב גדול יותר. יצויין כי הגלד היה מכוער ומציק מאוד- קשה לי לחייך ולאכול ופעולות אלו פותחות את הגלד ומוציאות ממנו נוזל מוגלתי. מיקום הפצע הוא מאוד בעייתי- במרכז השפה התחתונה, כך שמשך ההחלמה ארוך מהרגיל בין כה. בחלוף שבוע הרופא כבר התחיל לחשוש (חשב על לישמניה) ושלח אותי לרופא עור (לפני כחמישה ימים). כאמור ביקרתי אצל רופא עור (שנחשב למומחה בעל שם בתחום) והוא היה מאוד לא סימפטי וקצר רוח... לסיכום דבריו שלח אותי לביופסיה של לישמניה (ואמר שהוא מטיל ספק בקיומה של מחלה זו אצלי אבל "רק כדי להיות שקטים") ועד אז למרוח משחה בשם "אפלומיצין" 3 פעמים ביום (שבוע) ואח"כ פעמיים (שבוע) ולבסוף פעם אחת (גם כן שבוע...). בדיקת הביופסיה במעבדה הפרזיטולוגית בבי"ח סורוקה יצאה שלילית (אך תשובה וודאית ומלאה תינתן עוד שבוע). מייד לאחר הבדיקה החלתי למרוח את הפצע במשחה בדיוק לפי הוראות הרופא, וכעבור שעות ספורות הגלד הגדול נפל ותחתיו הופיע פצע שכבר אינו עמוק אך שטחו גדול (יחסית להתחלת הופעת הפצע)- כ0.75 ס"מ קוטרו והשפתיים מחורצות סביבו. כמו כן אני גם התחלתי להשתמש בשפתון מיוחד ועשיר בויטמין אי ע"מ להשאיר את הפצע לח- כהוראת רופא העור. מאז התחלתי בשימוש בשפתון ובמריחת המשחה הפצע כבר אינו עמוק ויצויין גם כי שטחו הצטמצם אך עדיין ההחלמה (אם זו אכן החלמה) איטית ואולי אף נעצרת בשלב הנוכחי בו יש מעיין גלד שטוח עם מעט דם קרוש מעל לפצע. אני מודאג, ועולים בי הרהורים רבים אודות התופעה, אני שייך לקופ"ח מאוחדת ולקבוע תור לרופא עור נוסף או רופא פה ולסת -(האם זה התחום?) אורך כשבועיים ויותר !!! פרק זמן שלדעתי ארוך עד כדי שאיני יכול להמתין עבורו... האם יש איזשהו תעוד על תופעה דומה? מה עליי לעשות? האם לפנות לרפואה פרטית?, ולאן? אני מתנצל על אורך המגילה- היה חשוב לי לגולל את כל הסיפור והפרטים, ומקדים תודתי לשאלותי, סול
סול שלום רב . בנוסף לבדיקות שעשית יש צורך לעשות בדיקת דם כללית לבדוק את מצבך הגופני כולל מצב בלוטת התריס, ספירת הדם שלך ותפקודי כבד, על מנת לשלול גורמים נוספים המשפיעים על אי החלמת הפצע. כן חשוב גם שתלך לתזונאי בנוסף לרופאים לבדוק ולשפר את התזונה שתעזור לחיזוק מע' החיסון. ולהתאוששות הגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן