פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/03/2007 | 10:55 | מאת: תתניק

קניתי זרעים של אספסת וניסיתי להנביט ללא הצלחה. מישהו יודע איך להנביט ללא מנבטה מיוחדת?

15/03/2007 | 18:44 | מאת: טובה בר-שאן

תתניק שלום שלבי ההנבטה. 1. על מגש שטוח פזרי את זרעי האספסת וכסי אותו במים. 2. החליפי לאחר 24 ש', ו48 ש' את המים. 3. ברגע שאת רואה שמתחיל לצאת נבט, שפכי את המים והשאירי את הזרעים לחים מאוד . 4. עם יציאת הנבט אפשר כבר לאכל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

15/03/2007 | 10:54 | מאת: תמלב

רציתי לדעת מה רע בחמאה שעשויה משמנת מפוסטרת בלבד. אינני סובלת מעודף משקל (כמעט להפך)ואני מאוד אוהבת חמאה. האם זה רע?

16/03/2007 | 06:30 | מאת: צביקה קורן

תמלב שלום, החמאה עשירה מאד בשומן רווי שאין לו יתרונות בריאותיים לעומת שמנים צמחיים. יש הטוענים שהשומן הרווי אפילו מזיק ומיותר. לדעתי היא פחות מזיקה מרגרינה. אם את מאד אוהבת חמאה - אפשר לאכול מידי פעם. בקשר לשאלה על הביצים - אני ממליץ לאכול את כל הביצה ולא רק חלבון או חלמון בנפרד. בהצלחה צביקה

14/03/2007 | 20:38 | מאת: לי

שלום רב, ברצוני לדעת מהן סגולות מיץ גזר, כמה מומלץ לשתות ממנו (האם יש מקסימום מומלץ ביום) והאם הוא עלול לגרום לתופעה של גזים מרובים? תודה רבה על התשובות

14/03/2007 | 22:27 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום מיץ גזר טרי ממריץ את העיכול והוא גם בעל השפעה משתנת קלה. תפקיד חשוב נוסף הוא ניקוי הכבד. שתייה סדירה של מיץ גזר מסייעת לכבד להיפטר ממרה ישנה ומשומנים עודפים . המיץ עשיר מאוד בביטא-קורטן שממנו נוצר ויטמין A בגוף . מיץ הגזר מכיל גם ויטמינים K, E, D, C, , B ומינרלים כמו: סידן, נתרן ואשלגן. ... ניתן לשתות כוס מיץ גזר ביום . בברכה טובה בר שאן

15/03/2007 | 10:45 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

לשתות בן השעות 8 -10 בבוקר

14/03/2007 | 01:04 | מאת: שחר

שלום, אני בן 16 (176 ס"מ), ומתאמן כבר 3 חודשים בחדר כושר. כמובן שאני רואה תוצאות מרשימות אך אני לא יודע כלל איך לשלב את התזונה עם תוכנית האימונים, ואני מרגיש שאם הייתי יודע לשלב את שני המרכיבים יחד התוצאות היו הרבה יותר טובות והמאמץ להגיע אליהן היה מופחת. אז רציתי לדעת אם מישהו יכול להמליץ לי על דברים שאני יכול לאכול לפני ואחרי אימון ובכלל מאכלים במשך היום שיסייעו לפיתוח הגוף ולהעלת מסת השריר והמשקל, מכיוון שאני מעוצב אך רזה (57 ק"ג). שאלה שנייה-רציתי לדעת אם יש איזשהם כדורים או ויטמנים המגבירים את רמת האנרגיה מכיוון שאני רוב הזמן מרגיש תחושת עייפות וחולשה כללית. אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה!

14/03/2007 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי באזור מגוריך ולא להסתפק בעצות בפורום זה או אחר. אי אפשר לתת יעוץ כפי שאתה מבקש במסגרת הפורום והוא גם לא נועד לכך. נסה למצוא תזונאית ספורט. אני מתנגד לשימוש בכדורים, אבקות ושיקויים "להגברכת האנרגיה". אם אתה עייף - תנוח, תתאמן פחות, תשפר את התזונה, או שתפנה לרופא לבדיקת הסיבות לעייפות. בהצלחה צביקה

13/03/2007 | 22:52 | מאת: אני

אני צריך לעשות עבודה בנושאי חלבונים.(חלבון מן החי VS חלבון מן הצומח) באילו אתרים אפשר למצוא חומר בנושא ? תודה. אני

14/03/2007 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

תעשה חיפוש בגוגל ותמצא הרבה חומר

14/03/2007 | 08:56 | מאת: אני

והאם בקשתי הייתה חצופה ולא במקום? ווביצעתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי שום דבר שימושי

13/03/2007 | 18:30 | מאת: נועה

שלום רב, ישנה שאלה נוספת שמטרידה אותי. אני סובלת מזה חודשים רבים מקנדידה וגינלית, אחד לחודש, אחרי המחזור. אין לי שום תסמינים אחרים של קנדידה במעיים. נסיתי כל מיני סוגי טיפול, אבל הפטריה תמיד חוזרת אחרי חודש, מגרדת ושורפת. הציעו לי פרוביוטיקה, כמוסות של ג'ארו-דופילוס. הציעו (גורמים לא ממש מוסמכים) לי לקחת מינון של 2 כמוסות ביום. יש לי כמה בעיות עם זה - אחת, זה נורא יקר. 2- כמה חיידקים פרו-ביוטים הגיוני להעמיס באופן יום-יומי? האם אין בכך שום נזק? האם לא תיפגע היכולת הטבעית של הפלורה הפרוביוטית להתרבות? 3- האם היחדקים עוברים מהמעיים לנרתיק? איך הם עוזרים למנוע פטריה בנרתיק, אם הם מגיעים למעיים? בקיצור - האם לדעתך כדאי לקחת 2 כמוסות ביום? האם יש לדעתך טיפול אחר כדאי? המון תודה נועה

14/03/2007 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, הטיפול הטבעי בקנדידה הוא מקיף ורחב יותר מאשר לקיחת 2 כדורי פרוביוטיקה. (אין בעיה בלקיחת שני כדורים, אבל זה לא יפתור את הבעיה). מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית באזור מגורייך. השאלה עלתה רבות בפורום נטורופטיה ובפורום הזה - תבצעי חיפוש, תקבלי כמה טיפים ואולי תשתכנעי שכדאי להשקיע כמה שקלים ביעוץ מקצועי. בהצלחה צביקה

14/03/2007 | 20:07 | מאת: ענת

על מנת להרוג את הקנדידה לצמיתות כדאי לשלב כמוסות של פרוביוטיק שנקראות מולטי=ביליון דופילוס של סולגאר ולהמנע לחלוטין למשך 3 חודשים מאוכל המכיל סוכרים כולל פירות מתוקים מנסיון של 22 שנה בטיפול בתחום זה עובד!!!

13/03/2007 | 18:25 | מאת: נועה

שלום רב, תודה על ההתיחסות. אחרי כ-10 שנים מאז שיצא לי פצע ההרפס האחרון (בשפה התחתונה של הפה), הופיע לי פצע נוסף. הציעו לי לקחת, בשילוב עם משחת זובירקס, כמוסות של חומצת האמינו ל-ליזין של נוטרילייף (500 מ"ג). אני מבקשת להיוועץ בכם, כמה כמוסות עלי לקחת למניעה ומיגור של הווירוס, למניעת פצעים נוספים? האם לקיחת כדור או שניים ביום למשך תקופה יכולים לגרום לעודף והרעלה? האם לקיחה של הכמוסה למשך תקופה יכולה לשמש כמניעה, או שעדיף לקחת אותה רק כשיוצא פצע נוסף? תודה רבה נועה

14/03/2007 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אם את ותיקה בפורום, ודאי שמת לב שאני מתנגד ל"תרופות טבעיות". אני לא עוסק בכך ולא במינונים. כדאי מאד לשפר את התזונה ולהימנע ממצבים המחייבים שימוש ב"תרופות" שונות. בכל אופן תוספי תזונה אפשרם לקחת רק אחרי שמסדרים את התזונה ולתקופה מוגבלת. בהצלחה צביקה

14/03/2007 | 20:16 | מאת: טבע-פארם

זה מצויין וכדאי להוסיף ןיטמין C במינון של 1000 מג אבל לתקופה של חצי שנה על מנת למנוע השנות ההרפס עוד מוצר מצויין של חברת האסכולה הטבעית בשם הרפסיל

13/03/2007 | 13:23 | מאת: טל

בשיחה עם מוקד הצרכנים של תנובה הם אמרו שבחלב הפרה בפירוש אין הורמונים ואין אנטיביוטיקה. אם כך שאלתי היא מהם יתרונות צריכת חלב אורגני על פני חלב רגיל? תודה רבה

13/03/2007 | 23:01 | מאת: כל עוד אתה לא מתנובה...

אז ככה,בחלב פרה א י ן יתרונות,אולי חוץ מזה שהוא מסובסד,לפניי פסח אפשר להשתמש בו בתור צבע לצביעת הבית. אז ככה: חסרונות חלב הפרה -IGF1,חוסר באומגה 3,לקטוז ולקטאז,אימונוגלובינים,ריבוי זרחן,E470. חסרונות חלב הסויה - חומצה פיטית,פיטוסטרולים,פיטואסטרוגנים,איזופלבונים,סוכלרוז,ספונינים. יתרונות חלב הסויה-חלבון מלא,אומגה 3,ואומגה 6. תהנה....

14/03/2007 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, הנושא צריך להיבדק על-ידי מעבדה עצמאית ואובייקטיבית ולא על-ידי הייצרן. בנוסף, מצטברים בחלב שאריות של ריסוסים שריססו את הפרה נגד טפילים וזבובים ותרופות אחרות שהיא קיבלה במהלך חייה. צריך לבדוק גם את המזון שהפרה ולוודא שאין בו כימיקלים ופסולת. מלבד זאת כל הנושא של שתיית חלב שנוי במחלוקת. בהצלחה צביקה

15/03/2007 | 18:03 | מאת: מידע

חלב הפרה הוא רעל קטלני הגורם לבני אדם כ 36 סוגי סרטן קטלניים ביותר כיום נמצא הקשר בן סכרת נעורים לחלב פרה זהירות מהרעל הקטלני

13/03/2007 | 12:03 | מאת: רוני

אני בת 25 וחצי ושוקלת 44 קילו יש לי תאבון אבל אני אוכלת בכמיות די קטנות כל שעתיים, שלוש . מינוס פלוס אני רעבה בזמן שאני לא אוכלת יש לי טעם מר בפה.. ז"א במהלך היום כשאני לא אוכלת , אני צריכה ללעוס מסטיק או להיות עם בקבוק מים צמוד כדי לא להרגיש את הטעם המר בפה. באיזה שהוא דרך אני בטוחה שזה קשור לקיבה , כי היא לא רגועה במהלך היום אני "מרגישה" אותה כל הזמן..

14/03/2007 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, לא כתבת מה הגובה שלך. טעם רע בפה יכול להתקשר לבעיה בקיבה או בכבד. מציע לך לעשות בירור רפואי ולאחר מכן לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי. מסטיק זה בהחלט לא פתרון רצוי. בהצלחה צביקה

14/03/2007 | 16:10 | מאת: לצביקה

הגובה שלי 1.60 ותודה על התגובה

13/03/2007 | 09:26 | מאת: תמלב

ילדיי (4,7) צורכים הרבה גבינה צהובה. 3-5 פרוסות ליום. האם זה בסדר? אין להם בעיות של השמנה בכלל, ובני(7) לא אוהב הרבה מזונות כך שגבינה צהובה מהווה מרכיב מרכזי בתזונה שלו. בנוסף האם עדיפה מוצרלה על גבינת העמק?

14/03/2007 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

תמלב שלום, אני לא מתלהב מגבינות קשות ושמנות. הכמויות שציינת נראות מוגזמות. מציע שתגווני את מקורות החלבון והשומן של ילדייך. בהצלחה צביקה

14/03/2007 | 19:48 | מאת: תמלב

בני בן השבע מוכן לאכול לפעמים חלבון ביצה (בלי חלמון) בתור מנה חלבונית יומית במקום בשר. האם זה מםפיק ומכמה ביצים להכין לו?

13/03/2007 | 08:09 | מאת: דפנה

בת 52 . בבדיקות התגלו ערכים גבוהים של כולסטרול וגלוקוז. בנוסף- יתר לחץ דם. נקבע לי תור לדיאטנית לעוד חמישה שבועות... האם תוכלו לכוון אותי מעט, בנתיים בכל האמור לתזונה? (מאמרים, למשל, שמשלבים את כ ל הבעיות? לא הצלחתי למצוא) מה לגבי קפה- האם נטול קופאין מותר לי? כמה פרוסות לחם נטול ..מותרות לי ביום?או שעדיף לחם מקמח מלא? (התחלתי עם חילבה,שום,שמן זית, ירקות ירוקים, מוצרי חלב עד 3% וגם תרופות .. ואני די בלחץ :-( ) תודה.

14/03/2007 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, קשה לתת יעוץ תזונתי מלא במסגרת הפורום. השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - מציע שתעשי חיפוש. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ועד אז נסי להפחית מזונות עשירים בסוכרים, שומנים רוויים וכולסטרול. כדאי לצרוך שמן זית ולשתות חליטה מעלים של זיתים. בהצלחה צביקה

12/03/2007 | 16:15 | מאת: פסח

מכיוון שפסח בדרך,יש לי קושיה... קינואה-האם יוצאי עדות המזרח יכולים לאכול אותה בפסח? ממני חכם,רשע,ותם גדול,וזה שלא ידע לשאול....

12/03/2007 | 20:56 | מאת: טובה בר-שאן

פסח שלום אין שום סיבה לא לאכל קינואה בפסח , כיוון שהקינואה כלל אינה דגן היא שייכת למשפחת הסלקיים. להלן קישור. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%94 בהצלחה בברכה טובה בר שאן

12/03/2007 | 16:12 | מאת: נעמי

שמעתי שיש בדיקת דם שבודקת לאיזה מזון אתה אלרגי מה מותר ומה אסור לאכול רציתי לשאול האם זה אמין ואיפה עושים בדיקה כזאת?

12/03/2007 | 21:02 | מאת: טובה בר-שאן

נעמי שלום בדיקת דם לאלרגיה המתבצעת במעבדה נקראת Rast-IgE. בדיקה זו יקרה ודורשת זמן רב יותר מתבחין עור רגיל. במקרים מסוימים (לדוגמה- אלרגיה למזון או לתרופות) ניתן לבצע מבחן תגר ( Challenge) על ידי מתן החומר החשוד וצפייה בתוצאות. להלן קישור בנושא של אבחון אלרגיה להלן קישור לאינטרנט http://www.myallergy.co.il/template3b.asp?category_id=663 בברכה טובה בר שאן

11/03/2007 | 10:57 | מאת: עדי

שלום צביקה.. רציתי לשאול אם ברצוני לעשות מן ניקוי כזה של שבוע של פירות וירקות בלבד בשילוב של מיצים כמה פירות מומלץ לצרוך ביום ואילו יותר יתרמו לניקוי וכמה מיצים והאם מומלץ שזה יהיה אורגני בלבד???

11/03/2007 | 15:50 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, לגבי כמה, איך, מתי ולמה - צריך לעשות ביעוץ אישי המותאם לצרכייך ולא להתבסס על יעוץ כללי הניתן בפורום זה או אחר. עם זאת, היות ואת כנראה לא תגיעי ליעוץ אישי ובהנחה שאת בריאה (כליות, סוכר, מעיים, לב וכד') - מומלץ לשתות 2 -3 כוסות מיץ ירקות ביום. בין לבין אפשר לאכול כמה ארוחות של פירות כאשר בכל "ארוחה" אוכלים סוג אחד. אם את מוסיפה גם ירקות ל"ניקוי", כדאי לא לאכול כמה סוגים באותה ארוחה - שיהיה "משעמם" וקל לעיכול. לגבי שאלת האורגאני - רצוי מאד מאד שבשבוע "ניקוי" ייעשה שימוש רק בפירות ובירקות אורגאניים. גם אחרי הניקוי כדאי לשאף לאכילת מזונות מגידול אוראני. בהצלחה צביקה

08/03/2007 | 12:11 | מאת: אבי

האם פולן או רכז/דבש רימונים עוזרים לטיפול בסכרת- גבולית עם חשש בשל נטיה גנטית? תודה

09/03/2007 | 12:25 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, למוצרים שהזכרת יש איכויות חיוביות. עם זאת רק תזונה טבעית ומאוזנת עשויה להועיל בפתרון בעיות בריאות ולא "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה

10/03/2007 | 14:15 | מאת: נעמי

לא כדי לטפל בסכרת מסוג כלשהו, או בכל בעיה אחרת. לפי דברי המרפא יצחק בן-אורי, פולן לא נועד למאכל אדם. זוהי אבקת פרחים, והשפעתו הממריצה נובעת מההורמונים שהוא מכיל. הוא עלול לגרום להפרעות בקצב הלב, שינויים בלחץ הדם ועוד.

14/03/2007 | 12:45 | מאת: דורית

אבי שלום. לחברת סאנריידר יש ממתיק המתאים לחולי סכרת. הממתיק הינו על בסיס צמחי מאכל בלבד שגודלו אורגנית. לפרטים פנה למפיצי סאנריידר או אלי לטלפון 052-8309746

08/03/2007 | 12:03 | מאת: יעלית

האם סילאן מומלץ או שמדובר בסוכר פשוט וזה כבר לא משנה אם מדובר בסילאן או בסוכר לבן?

09/03/2007 | 12:28 | מאת: צביקה קורן

יעלית שלום, סילאן הוא תמר נוזלי ויש לו איכויות של תמר (ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד. בסוכר לבן אין את כל החומרים האלה ולכן הוא לא מומלץ לשימוש. עם זאת גם בסילאן תכולת הסוכר גבוהה ויש להגביל את הכמות היומית. בהצלחה צביקה

07/03/2007 | 22:00 | מאת: הילה

שלום קוראים לי הילה ואני בת 17 אני אוכלת מדי יום כמות גדולה של ירקות ועד 2-3 פרות ברצוני לשאול אותך כמה צריכה נערה בגילי לצרוך פירות וירקות ביום? תודה רבה הילה.

09/03/2007 | 12:29 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, ההמלצה הכללית היא לצרוך לפחות חמישה ירקות מסוגים שונים ומצבעים שונים ולפחות 3 פירות ביום. בהצלחה צביקה

07/03/2007 | 21:09 | מאת: ליאור

היי נככסתי לאתר zom וראיתי את הספרים המומלצים איפה אפשר להשיג את הספרים,האם יש חנויות שמוכרים אותם?

07/03/2007 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, צריך לחפש בחנויות ספרים גדולות (סטימצקי, צומת ספרים וכד'), או בהוצאה. יש גם "חנויות" מקוונות באינטרנט שאפשר לקנות דרכן. בהצלחה צביקה

07/03/2007 | 08:40 | מאת: דלית

בני בן שנה וחצי ואני רוצה להכין לו דייסה מזינה, שתסייע ליציאות. מעדיפה משהו לא על בסיס אינסטנט. אבל איו לי מושג איך ומה עושים. אשמח לדעת איך מכינים תודה רבה

07/03/2007 | 18:47 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום ניתן לבשל שיבולת שועל במים ולהוסיף לבישול גם שזיף יבש. הדייסה תצא מתוקה וגם תעזור נהדר ליציאות של הילד. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/03/2007 | 00:19 | מאת: אלעד

איך צריך לצרוך את התוסף קריאטין? מבחינת העמסה?אם יש צורך או שאין..או שאפשר לקחת 5 גרם ליום? גם אם אני לא מתאמן צריך לקחת? מתי צריך לקחת אותו..זה משנה אם זה לפני אימון? ומתי צריך לסיים מחזור? ושאלה אחרת האם יש מזונות או צמחים שיכולים לעזור ללופוס?

07/03/2007 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום אני בכלל ממליצה לקבל את הקריאטין דרך המזון ולא לצרוך תוסף. להלן אתר על הקריאטין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3042396,00.html לגבי לופוס. לופוס זו מחלה אוטואימונית לכן חשוב במאכלים למתן את הפעילות של מע' החיסון. מאכלים המתאימים הם זרעי פשתן, דגי ים צפוני, אגוזי מלך המכילים אומגה 3. בברכה טובה בר שאן

17/05/2007 | 22:22 | מאת: נסטיה

שלום רב יש לי שאלה אני חולת לופוס יותר מחצי שנה מה אליי לעסות?אני שוטה פרדניזון וזה נותן לי תעבון גדול אחשיו אני משמינה בפנים ובבטן חזק. מה אני צריכה לעסות אם זה תעזרו לי בבקשה. אני תמיד היתי ילדה רזה ואחשיו זה פשוט בילתי ניסבל אם הכול האוכל וכול השומן.

06/03/2007 | 23:02 | מאת: דניאלה

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אני בת 18 שוקלת 45 גובה 1.60. כבר כמה חודשים שאני אוכלת ואחרי שעה- שעה וחצי מרגישה רעב נוראי, כאילו שלא אכלתי. הרעב בא בליווי בחילות, ולפעמים כאבי ראש. לא משנה כמה אני אוכל, אם זאת תהיה ארוחה מושקעת או סתם ארוחה משביעה, אני תמיד ארעב. העיניין מפריע לי בעיקר בבוקר, ולקראת השינה שאז אני חייבת להכניס משהו לפה. למה זה קורה? ואיך ניתן לטפל בזה?

07/03/2007 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

דיאלה שלום, יתכן ואת סובלת מהפרעות באיזון רמת הסוכר בדם. אולי רק חסרים סיבים ושומן בתזונה שלך (שניהם משרים תחושת שובע ממושכת) מציע שתפני לרופא המשפחה לבדיקה ואבחון ולאחר מכן ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה

06/03/2007 | 15:25 | מאת: שאלה

1. האם לשמן זית בתוך הסלט אותה השפעה כמו שתיתו לפני האוכל (כפי שכתבו כאן למטה) ? האם כשצורכים אותו בתוך הסלט, הוא גם מנקה כבד ומוריד כולסטרול? 2. האם דבש באמת בריא? האם יש לו ערך תזונתי או בריאותי? כי קראתי באיזה שהוא מקום שהוא בעצם אותו דבר כמו סתם סוכר. 3. מה פחות מזיק, חמאה או מרגרינה (בהנחה שמרגרינה מופחתת קלוריות ושומן) (שאלתי את זה בערב, אבל לא כל כך הבנתי את ההסבר למה חמאה פחות מזיקה, הרי בה יש כולסטרול ודווקא במרגרינה אין) תודה רבה מראש!

07/03/2007 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב כשמתייחסים למזון כ"תרופה". רצוי לאכול שמן זית עם סלט ירקות או תבשיל עם ירקות כתומים. הוא מועיל לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן. "ניקוי כבד" משיגים בתזונה נכונה או בצום ולא בשתייה של שמן או תה מצמחים מסויימים. דבש במינון נמוך (כפית עד שתים ביום) יכול להועיל. הוא מכיל אמנם כמות רבה של סוכר, אבל גם כמה חומצות אמינו, אנזימים, ויטמינים, מינראלים וחומרים מועילים שטרם התגלו... כל החומרים האלה לא נמצאים בסוכר לבן שהוא חומר מזיק ומיותר. על חמאה מול מרגרינה נכתב הרבה בפורום הזה וגם עברו הרבה מיילים בנושא ברשת האינטרנט. המרגרינה מזיקה יותר. אם תרצה פרטים נוספים תבצע חיפוש בפורום או תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה

06/03/2007 | 10:05 | מאת: אלעד

האם יש בעייה לשמור את הירקות והפירות בשקית ניילון במקום התא במקרר? כי שמתי לב שהטריות שלהם נשמרת יותר זמן בניילון? אך שמעתי שיש גם חשש שהמיילון מכיל תרכובות לא טובות שיכולות לעבור לירק או לפרי??האם יש אמת בדבר?

06/03/2007 | 14:31 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום . עדיף לשמור את הפירות והירקות ללא שקית מאווררים במקרר. בנילון ישנם חומרים רעליים כמו ביספינול A הזולגים למזון ומצטברים בו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/03/2007 | 18:43 | מאת: ליאור

שלום אני יודע שטוענים שחלב מאוד מזיק האם גם מוצרי חלב כמו דנונה לא מומלץ? תודה

05/03/2007 | 14:05 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, מי שטוען שמוצרי חלב לא מומלצים לא ממליץ גם על דנונה, במיוחד אלה הצבעוניים והדיאטטיים. יוגורט ביו זאת בהחלט פשרה אפשרות. בהצלחה צביקה

04/03/2007 | 18:20 | מאת: MR.J

כיצד ניתן לרפא אנורקסיה בעזרת תזונה טבעונית- טבעית? על אילו מאכלים יש להקפיד במיוחד?

05/03/2007 | 14:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הטיפול באנורקסיה מחייב התערבות של מומחים מתחום התזונה והנפש. מאד לא מומלץ לצפות לעזרה מפורום זה או אחר. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בהקדם האפשרי. בהצלחה צביקה

04/03/2007 | 09:30 | מאת: Paola

שלום רב, בתי בת השנתיים ושלושה חודשים מאד אוהבת לאכול ביצים. היא אוכלת לפחות ביצה אחת ביום ולפעמים אוכלת 3 ביצים באותו יום. שאלתי היא האם זה בסדר לאכול כמויות כאלו, האם זה פוגע בצורה כל שהיא בתיפקוד הגוף שלה בצורה בריאה ואופטימלית. תודה, פאולה

05/03/2007 | 14:08 | מאת: צביקה קורן

פאולה שלום, שלוש ביצים ביום זאת בהחלט כמות מוגזמת בעיני, במיוחד כשמדובר בילדה בת שנתיים ואם זה בא על חשבון מקורת אחרים לחלבון. הביצה היא חלבון מושלם, במיוחד לילדים, אבל אסור להגזים בשום מזון וחשוב לשמור על איזון. בהצלחה צביקה

03/03/2007 | 12:44 | מאת: טל

שלום רב, הייתי שמח לדעת אילו מזונות אשר זמינים לכל צרכן ממוצע עשירים בברזל ובאבץ(לא בהכרח שניהם ביחד באותו מזון)? ביצים? עוף? סוג של בשר ספציפי? תודה מראש.

03/03/2007 | 16:25 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום לבקשתך רשימת המקורות לברזל ואבץ ברזל מהחי איברים פנימים , בשר בקר, עוף ודגים ברזל מהצומח קטניות, ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים ברזל . כיום נהוג להוסיף ברזל למזונות מעובדים רבים. אבץ נמצא נבטי חיטה, קטניות, אגוזים, שמרים, וחסה. מהחי: ביצים , מוצרי חלב, בשר רזה , וכבד. בברכה טובה בר שאן

02/03/2007 | 23:21 | מאת: אמליה

אני שותה כל בוקר ליפני הקפה והאוכל שתי כפות שמן זית עים לימון שמעתי שכששותים כל יום הכולסטרול יורד והכבד מיתנקה אודה לתשובתך המהירה והמיקצועית אמליה

03/03/2007 | 19:01 | מאת: טובה בר-שאן

אמליה שלום המשקה אותו את שותה אכן יש לו תכונות בריאותיות מצויינות כפי שציינת ניקוי כבד והורדת כולסטרול . אולם כל זה אינו מספיק .חשוב מאוד לאכל תזונה נכונה ולשמור על אורח חיים בריא. על מנת לשמור הבריאות. בברכה ובהצלחה ופורים שמח טובה בר שאן

02/03/2007 | 14:16 | מאת: קלימרו

שלום רב. רציתי לדעת האם ישנה סכנה בלקיחת ויטמין B COMPLEX ,כאשר אדם סובל מבעיות נפשיות . והאם ישנם תוספי מזון אשר אינם ממולצים לאנשים הסובלים מבעיות נפשיות. חג פורים שמח!!!

03/03/2007 | 19:03 | מאת: טובה בר-שאן

קלימרו שלום

03/03/2007 | 19:07 | מאת: טובה בר-שאן

קלימרו שלום B קומפלקס מכיל ויטמינים החשובים מאוד לאספקת אנרגיה לגוף ולמע' העצבים . ישנם בעיות נפשיות שאפילו ממליצים לקחת את קומפלקס זה . אולם חשוב מאוד שהאדם ילך לרופא או נטורופט שיתאים לו את התוסף המתאים ואת המינון הנכון, ותזונה מתאימה. בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר שאן

טובה שלום . האם הבנתי נכון שאין בעיה לקחת את ה תוסף תזונה,גם אם אדם סובל ממחלות של הנפש? אשמח לקבל קישורים לאתרים ולסדנאות אשר מתקיימות בנמושא תזונה טבעית,ותזונה של המח. פורים שמח קלימרו.

02/03/2007 | 14:14 | מאת: יעל

האם אכילת תירס מקופסת שימורים מזיקה הרבה יותר מאכילת תירס שבושל במים? האם יש בכלל בעיה עם מזונות מקופסאות שימורים (התכולה היא תירס, מלח ומים בלבד ולא שום דבר נוסף)? ועוד שאלה קטנה - האם זה נכון שמאוד לא בריא לאכול תירס בימינו בגלל הנדסה גנטית? תודה רבה

03/03/2007 | 19:12 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום אין ספק שעדיף לאכל תירס שבושל במים בתירס משימורים יש כמות גדולה של מלח, סוכר ובעצם רב הויטמינים הלכו לאיבוד. לשאלתך השניה לא כל התירסים הם מהנדסה גנטית. סוגים מסויימים שמהנדסה גנטית התברר שגרמו לרגישות אצל אנשים מסויימים ולכן הורדו מהשוק. בברכה טובה בר שאן

01/03/2007 | 21:49 | מאת: מיכאל

שלום! מדי פעם אני נוהג לשתות מיץ של גזר, מלפפונים, סלרי וסלק יש לי כמה שאלות 1. אנשים אמרו לי, לא אחד אלה כמה כדי שגוף יספוג את המיץ טוב, צריך להוסיף כפית אחד של שמן זית או משהו כזה, אם לא אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום. האם זה נכון? 2. על הסלק אמרו לי שאחרי סחיטה לא טוב לשתות מיד, אלה לשים במקרר במשך שעתיים ואחר כך להוסיף מיצים אחרים כמו של גזר ומלפפון ואז לשתות 3. לגבי הוספת שמן(במידה וזה נכון), האם מוסיפים לכול סוגי מיץ ירקות או רק לסוג מסויים? תודה מראש!

02/03/2007 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, לשאלה 1 ו 3 - כדאי להוסיף כפית שמן למיצים כתומים המכילים בטא קרוטן. הסביבה השומנית מסייעת לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן ובטא קרוטן הוא אחד מהם. אל תאמין לאנשים חסרי ידע שאומרים שאם לא מוסיפים שמן "אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום". אלה שטויות! במיץ גזר ובמיצים האחרים יש שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים כלורופיל ואנטיאוקסידנטים שנספגים בגוף גם ללא הוספת שמן. כפי שציינתי השמן נחוץ רק לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, E, D, K ). אגב גם אם לא תוסיף שמן יש ספיגה מכיוון שגם במעיים יש שומנים. לגבי הסלק - אני לא מכיר את התיאוריה הזאת ולא תומך בה. ואני לא ממליץ לאכול ירקות קרים מהמקרר או לשתות מיץ קר (או מים קרים או כל שתייה אחרת). לא רצוי לשתות מיץ סלק לבד אלא לערבב אותו יחד עם ירקות אחרים. בהצלחה ושבת שלום צביקה קורן

03/03/2007 | 22:03 | מאת: מיכאל

קודם כל תודה על התגובה! אני רק רוצה לוודא שהבנתי את הדברים נכון אז, כמו שהבנתי אפשר לשתות מיץ סלק מיד לאחר סחיטה (בצירוף עם מיצים אחרים, אני מעבב אותו עם מיץ גזר, מלפפון וסלרי) ואין צורך לחכות בכלל אם מוסיפים שמן, איזה שמן מומלץ? אני מוסיף שמן זית בכבישה קרה האם לשתות מיץ קישואים במקום מלפפון? אני שואל כי פעם שתיתי מיץ קישואים יחד עם גזר וסלק ומשום מה זה נתן לי הרגשה מאד לא טובה, לא יודע אם זה הייה בגלל קישואים או משהו אחר שוב, תודה!

01/03/2007 | 18:13 | מאת: אבי

שלום אני בן 22 לא אוכל ירקות ופירות מגיל קטן. רציתי לדעת אילו תחליפים אני אמור לקחת כדי להשלים את כל החסרים השונים שאני לא מקבל מירקות ופירות. חוץ מזה אני אוכל כמעט הכל...

02/03/2007 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אי אכילת פירות וירקות טריים אינה רצויה ועלולה להביא למחלות הנובעות מחוסר ויטמינים, במיוחד כאלה הנהרסים בחום. יש כמה מחקרים בנושא. אתה יכול לקחת כדור מולטיויטמין, אבל בכדורים האלה אין אנזימים, אין סיבים תזונתיים והספיגה שהם לא מושלמת כפו ב"דבר האמיתי".. בקיצור, תתחיל לצרוך בהדרגה פירות וירקות טריים. לא יתכן שאתה לא מסוגל לאכול שום פרי או ירק. בהצלחה צביקה

28/02/2007 | 22:05 | מאת: יעל

האמנם נכון שיש שיש רעל?

02/03/2007 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, התיאורה על רעל בדבש מחומם לא מוכרת לי ואני לא מבין את ההגיון שבה. בהצלחה צביקה

28/02/2007 | 16:40 | מאת: 123

מהן הסגולות הרפואיות של רוטב סויה, אם יש כאלה???

28/02/2007 | 17:46 | מאת: טובה בר-שאן

123 שלום רוטב סוייה עשיר מאוד במלח לכן איני ממליצה כל כך להשתמש בו. בברכה טובה בר שאן

28/02/2007 | 19:22 | מאת: אלה

שלום, לא עדיף למשל לחלק מהמאכלים שלהם מוסיפים מלח להוסיף במקום רוטב סויה?

28/02/2007 | 12:39 | מאת: זיוה

בת 60. אני לוקחת פעמיים ביום תוסף סידן 600 מג. ואוכלת מזון שכולל 500 מג. רמת סידן שלי 89 ויש לי צפיפות עצם נמוכה. האם לדעתך אני מגזימה בכמות הסידן? מה הסיכונים שבכך? תודה מראש

28/02/2007 | 13:43 | מאת: צביקה קורן

זיוה שלום, אני לא חושב שאת מגזימה, אבל אם התזונה שלך לא נכונה, גם אם תקחי כמות כפולה עדיין תשארי עם אותה בעיה. חשוב להימנע ממזונות ומשקאות שגורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף או מונעים את ספיגתו. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן". את יכולה לקרוא תקציר מאמר בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. www.zom.co.il הפתרון הטוב ביותר הוא לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

שלום מישהו הציע לי להשתמש בפרחי ביסמרניק בצורת חליטת תה לטיפול בשלשול , כאבי בטן ובעיות מעיים באופן כללי. זה נמכר בחנות טבע ובחיים לא שמעתי על זה. אשמח לשמוע את דעתך. תודה

28/02/2007 | 09:41 | מאת: צביקה קורן

אלין שלום, הצמח הזה חדש יחסית בשוק הישראלי. הוא משמש לטיפול בבעיות במערכת העיכול ובעבר טיפלו באמצעותו בדיזינטריה. הוא נחשב גם כמועיל להתקררויות ולבעיות במערכת הנשימה. בהצלחה צביקה

28/02/2007 | 23:14 | מאת: אלין

26/02/2007 | 20:34 | מאת: רן

האים לימון מכיל סוכר והאם בריא לאכול הרבה לימון

28/02/2007 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, לימון מכיל סוכר ויש בו 23 קלוריות למאה גרם. לא בריא לאכול "הרבה לימון". אין שם מזון שכדאי לאכול ממנו כמות גדולה. חשוב לגוון את התזונה ולאכול בצורה מתונה. הלימון עשיר בויטמין C ובאנטי אוקסידנטים. בהצלחה צביקה

26/02/2007 | 12:11 | מאת: שרית

ידוע ששמן זית מיטיב עם עור הפנים אני נוהגת לבשל עם שמן זה ואף לאכול אותו סלט האם תוכל לתת לי הסבר מדוע כשאימצתי את ההרגל לשתות כל בוקר כפית שמן זית לעור הפנים פתאום הופיעו לי פצעים? האם זה רק מקרה? אני ממש לא רצה לנסות זאת שוב,כיוון שהחלמת הפצע אורכת המון זמן מה זה יכול להיות? תודה..

26/02/2007 | 17:35 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום להופעת פצעים על הפנים יכולים להיות הרבה מאוד גורמים : מחזור, מתח, תזונה לא נכונה, מחלה וכו'. לכן קשה לי להגיד לך שאכן הפצעים הם מהשמן זיית. תעשי הפסקה בשתית השמן וראי איך את מרגישה . בברכה טובה בר שאן

26/02/2007 | 10:59 | מאת: שאלה

שלום רב! מה יותר "בריא", או ליתר דיוק פחות מזיק : חמאה או מרגרינה? (בהנחה שקונים מרגרינה מופחתת קלוריות) ואם שתיהן מזיקות באותה מידה, האם יש להן תחליף יותר בריא? תודה.

26/02/2007 | 17:32 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה שלום מרגרינה היא שמן מהצומח שעבר תהליך של הפיכה למוצק . חלק מהמרגרינה מכילה שומני טרנס שהם שומנים לא טובים לגוף ומחקרים מראים שהם אפילו יכולים לגרום לסרטן. לכן חמאה פחות מזיקה ממרגרינה. אני הייתי ממליצה במקום חמאה ומרגרינה שמן זיית מכבישה קרה שיש לו תכונות בריאותיות מצויינות. בברכה טובה בר שאן .

23/02/2007 | 15:18 | מאת: liat

שלום. אני בת 28 וסובלת מחילוף חומרים כמעט אפסי. כבר כמעט 3 שנים שאני נעזרת בכדורים טבעיים (כל פעם מנסה סוג חדש), תה טיבטי או נרות גליצרין ליציאות. עובדה זו גרמה לי להשמנה ומזה 3 שנים שאני נלחמת עם עצמי להרזות. אני לא אוכלת לחם, תפו"א, פסטות ומיני קטניות, מטוגן ושומן כדרך חיים.שלא לדבר על מתוקים שמעולם גם לא אהבתי. בעיקר אני אוכלת ירקות מרקים ודברי חלב (ורוב היום אני ממש מרעיבה את עצמי). כל זאת ועדיין אינני מצליחה להרזות. וכמובן אני עוסקת בספורט אירובי יומיומי. אני בעצמי מתפלאה מתופעה זו משום שהייתי אמורה להיות מאוד רזה כבר. הבעיה החלה מיד לאחר ניתוח להסרת ציסטה אנדומטריומית מן השחלה. איני בטוחה שיש כ"כ קשר, אך מאז איני מצליחה להתפנות טיבעי. האם יש לך עצה? לאיזה רופא עליי לפנות?

24/02/2007 | 08:27 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, משום מה אנשים מתבלבלים בין "חילוף חומרים" (מטבוליזם) לבין פעילות מעיים איטית (עצירות). ייתכן שבמקרה שלך שתי הבעיות קיימות. לא נראה לי שרופא יעזור במקרה זה (תרופות ומשלשלים רק יחמירו את הבעיה), אלא אם כן ישנה בעיה רפואית או פיזיולוגית שנגרמה מהרגלי האכילה הקולקלים שלך. לכן אני מציע שתבצעי בדיקות רופא כללי, בדיקות דם ובדיקות הורמונאליות (בלוטת תריס אדרנל וכד') ואם אין בעיה רפואית תפני לתזונאי/ת טבעי/ת או נטורופט/ית ותקבלי יעוץ אישי המותאם לצרכייך. אני לא מציע לך לנסות לפתור את בעייתך באמצעת פורום זה או אחר או מקריאות כתבה בעיתון או באינטרנט. בהצלחה צביקה

23/02/2007 | 08:38 | מאת: אישה

ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.

לדעתי חשוב מאוד לאכול אורגני. שאריות הריסוס וחומרי ההדברה לא נעלמות בזכות מרכיב מסויים בפרי או בירק, והם גם לא מתפרקים אחרי שהות במקרר. שטיפה וקילוף לא עוזרים, כי בהרבה מיקרים הריסוס מוכנס למי ההשקיה, ומגיע לפרי ולירק דרך השורשים. השאריות מצטברות בגוף - ואם לצטט מגדל אורגני: "מצטברות כמו קופה רושמת".

24/02/2007 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני בהחלט מסכים עם נעמי. "גילוי הלב" של הנטורופטית שלך נובע מבורות ומחוסר ידע. הידעת שגופנו מייצר חלק ניכר מהאנטיאקסידנטים הדרושים לו ואת רוב האנזימים הדרושים לו. למרות זאת חשוב לקבל אנטיאוקסידנטים ואנזימים גם ממזון חי כדי להקל על הגוף בתהליכי העיכול, ניטרול הרעלים ופינויים מהגוף. כבר כתבתי מספר פעמים שרצוי לצרוך מזון מגידול אורגני, אבל אם יש בעיה כלכלית או אחרת בהשגתם, צריך לשאוף שלפחות הירקות העליים והתפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית ברוקולי, תות שדה וכד') יהיו מגידול אורגני. לא כל חומרי ההדברה מתפרקים ונעלמים (לא הם נעלמים?) ולא כל הכימיקלים נעלמים עם שטיפת הפרי או הירק. בנוסף, כדאי לזכור שבירקות יש גם ויטמינים ומינרלים ולא רק אנטיאוקסידנטים (הכוכב התורן). ירקות ופירות מגידול אורגני מכילים יותר מינרלים וויטמינים בשל שיטת הגידול והדישון השונה. לסיכום, כדאי מאד לצרוך מזון מגידול אורגאני. בהצלחה צביקה

19/02/2007 | 20:38 | מאת: רוני

שלום 1.האם אפייה של ירקות פוגעת בויטמינים שלהם? 2.אם אני מקלף את הקליפה של ירקות בשביל כל השבוע האם זה משנה? 3.האם גזר זה ירק שיש בו הרבה ריסוס? תודה

20/02/2007 | 21:27 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום 1. אכן כן אפיה של ירקות גורמת להרס ואיבוד חלק מהויטמינים שלהם במיוחד ויטמיני Bו C. 2. רוני ההרגל ממש לא טוב כי כאשר אתה מקלף את הירקות אתה גורם להרס של הויטמינים ולתהליכי חימצון בירקות. עדיף לאכל את הירקות עם הקליפה ובטח לא לקלפם. 3. לצערי הרב בכל הירקות יש ריסוס כולל הגזר. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן

18/02/2007 | 13:33 | מאת: סול

בשלושת החודשים האחרונים אני סובל מאפטות בחלל הפה- לאחרונה עם שיפור בשל שינויים בתזונה. לפני כחמישה שבועות, בעודי בברזיל, הופיעו כ-3 אפטות קטנות על השפה התחתונה. משום שאני יודע שלוקח לאפטות משך של עד שבועיים להחלים- ניסיתי לתת לפצעים (שנראו כמו חתכים קטנים ולבנים) זמן להחלים. כשראיתי שזה לא עוזר והפצע (שהפך לאחד גדול) הולך ומעמיק התחלתי (כעבור שבועיים מהופעת האפטות הראשוניות) להשתמש במשחה הסטרואידית "אורקורט" שקיבלתי מרופא טרם הנסיעה (לצורך טיפול באפטות כמובן). לאחר שבוע לא מוצלח של ניסיון טיפול במשחה סטרואידית מה שקרה היה פשוט שנוצר מעיין קרום (שהיה עשוי בין היתר מהמשחה -שנתקשתה מעל לפצע) על הפצע שמידי יומיים נפל והותיר תחתיו פצע עמוק יותר. החלטתי ללכת על כיוון של לתת לפצע להחלים לבד וכך במשך 10 ימים- גם כן ללא הצלחה עם גלד שנקרש ונופל מידי כמה ימים ושוב מותיר תחתיו פצע שהולך וגדל. הגעתי לארץ לפני שבוע וחצי וכ3 שבועות לאחר הופעת הפצע הראשוני (אני מדגיש שוב- הופיע כאפטה אשר אני יודע את מאפייניה וצורתה). אני בן 27, ובריא בד"כ ועכשיו כאן המקום להבהיר שלא קיימתי יחסי מין ו/או נשיקות וכו' לפני או בזמן הופעת הפצע. כמו כן הנני נוטל באופן קבוע כדורי זובירקס 400 מ"ג בשל תופעות הרפס חוזרות. נוסף על כך הנני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, המאוזנת מזה שנים (נוטל אלטרוקסין 150 מ"ג ליום). עד כאן על עצמי. מאז שובי ארצה ביקרתי אצל רופא משפחה שראה את הפצע ואמר שאולי התנאים בחו"ל (המון ים ושמש ומים מלוחים והרגלי תזונה ושינה שאינם כהרגלי) הם הגורמים לאי ההחלמה ושוב ניסיתי שבוע ללא טיפול- שבוע זה לא הוכיח את עצמו והגלד נפל וצמח שוב גדול יותר. יצויין כי הגלד היה מכוער ומציק מאוד- קשה לי לחייך ולאכול ופעולות אלו פותחות את הגלד ומוציאות ממנו נוזל מוגלתי. מיקום הפצע הוא מאוד בעייתי- במרכז השפה התחתונה, כך שמשך ההחלמה ארוך מהרגיל בין כה. בחלוף שבוע הרופא כבר התחיל לחשוש (חשב על לישמניה) ושלח אותי לרופא עור (לפני כחמישה ימים). כאמור ביקרתי אצל רופא עור (שנחשב למומחה בעל שם בתחום) והוא היה מאוד לא סימפטי וקצר רוח... לסיכום דבריו שלח אותי לביופסיה של לישמניה (ואמר שהוא מטיל ספק בקיומה של מחלה זו אצלי אבל "רק כדי להיות שקטים") ועד אז למרוח משחה בשם "אפלומיצין" 3 פעמים ביום (שבוע) ואח"כ פעמיים (שבוע) ולבסוף פעם אחת (גם כן שבוע...). בדיקת הביופסיה במעבדה הפרזיטולוגית בבי"ח סורוקה יצאה שלילית (אך תשובה וודאית ומלאה תינתן עוד שבוע). מייד לאחר הבדיקה החלתי למרוח את הפצע במשחה בדיוק לפי הוראות הרופא, וכעבור שעות ספורות הגלד הגדול נפל ותחתיו הופיע פצע שכבר אינו עמוק אך שטחו גדול (יחסית להתחלת הופעת הפצע)- כ0.75 ס"מ קוטרו והשפתיים מחורצות סביבו. כמו כן אני גם התחלתי להשתמש בשפתון מיוחד ועשיר בויטמין אי ע"מ להשאיר את הפצע לח- כהוראת רופא העור. מאז התחלתי בשימוש בשפתון ובמריחת המשחה הפצע כבר אינו עמוק ויצויין גם כי שטחו הצטמצם אך עדיין ההחלמה (אם זו אכן החלמה) איטית ואולי אף נעצרת בשלב הנוכחי בו יש מעיין גלד שטוח עם מעט דם קרוש מעל לפצע. אני מודאג, ועולים בי הרהורים רבים אודות התופעה, אני שייך לקופ"ח מאוחדת ולקבוע תור לרופא עור נוסף או רופא פה ולסת -(האם זה התחום?) אורך כשבועיים ויותר !!! פרק זמן שלדעתי ארוך עד כדי שאיני יכול להמתין עבורו... האם יש איזשהו תעוד על תופעה דומה? מה עליי לעשות? האם לפנות לרפואה פרטית?, ולאן? אני מתנצל על אורך המגילה- היה חשוב לי לגולל את כל הסיפור והפרטים, ומקדים תודתי לשאלותי, סול

18/02/2007 | 17:47 | מאת: טובה בר-שאן

סול שלום רב . בנוסף לבדיקות שעשית יש צורך לעשות בדיקת דם כללית לבדוק את מצבך הגופני כולל מצב בלוטת התריס, ספירת הדם שלך ותפקודי כבד, על מנת לשלול גורמים נוספים המשפיעים על אי החלמת הפצע. כן חשוב גם שתלך לתזונאי בנוסף לרופאים לבדוק ולשפר את התזונה שתעזור לחיזוק מע' החיסון. ולהתאוששות הגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

18/02/2007 | 08:35 | מאת: שלי

שלום רב, ילדיי אוכלים כל בוקר קורנפלקס ממותק עם חלב או שוקו וביסקוויטים. הם ממש מכורים לזה וברצוני לשאול כיצד ביכולתי להרגילם לאכול בריא יותר ומהם התחליפים שאפשר להציע להם במקום ? תודה ויום טוב !

18/02/2007 | 12:57 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, בעיני "ארוחת הבוקר" הזאת מזיקה יותר משהיא מועילה. נסי לעשות את השינוי הדרגתי ולהוסיף רכיבים בריאים יותר. לדוגמה לוותר על הקורנפלקס הממותק (לא לקנות!) ולעבור למוצר שיש בו פחות סוכר ומלח. במקום שוקו, אפש רלתת אבקת חרובים ובמקום ביסקוויטים (קמח לבן, שמן וסוכר לבן) לתת פירות יבשים או חטיף בריא יותר. בהצלחה צביקה

20/02/2007 | 08:18 | מאת: רווית

קורנפלקס לא ממותק עם חלב אורז ושקדיה (ממרח שקדים)או אגוזים טחונים סמוך לאכילה. שרק יהיו בריאים.

18/02/2007 | 06:01 | מאת: ליזין

האם יש מצב לקחת ליזין לכול החיים או לתקופה ארוכה נגד הרפס סוג 2? ומה בדיוק זה עושה נגד הרפס? שמעתי שזה ממש עוזר אודה אם תנדבי לי מידע

20/02/2007 | 21:34 | מאת: טובה בר-שאן

ליזין שלום אני ממש נגד לקחת ליזין כל החיים או תקופה ארוכה. לדעתי יש מקום בתזונה נכונה לחזק את מע' החיסון שלך למניעת התפרצות וירוס זה להלן שני אתרי אינטרנט על חומצת אמינו זאת http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_09_03.html http://www.articles.co.il/article/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20-%208%20%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20%D7%94%D7%97%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

17/02/2007 | 20:48 | מאת: גד

האם אכילת פול מעלה את רמת הגלוקוז בדם והאם זה בריא לאכול פול ומה מכיל הפול

18/02/2007 | 13:00 | מאת: צביקה קורן

גד שלום, פול לא מעלה את רמת הגלוקוז בדם. למעשה מדובר בקיטניה בעלת ערך גלעקמי נמוך ולכן זהו מזון ממולץ לחולי סכרת ולכל אדם. בפול ובכל הקיטניות יש חלבון, ויטמינים ומינרלים,סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון. בהצלחה צביקה

17/02/2007 | 12:54 | מאת: רון

זה נכון שסלרי בכלל לא משמין והעיכול שלו שורף יותר קלוריות ממה שיש בו?

18/02/2007 | 12:48 | מאת: אליק בום

נכון מאוד. וכמוהו מרבית העלים הירוקים.

15/02/2007 | 19:13 | מאת: סוחט המיצים

אשתי טוענת שאם לא אוכלים פרי שנפתח או רוסק למחית (עבור תינוק למשל) תוך 20 דקות אז כל הויטמינים בורחים ממנו וזה לא שווה כלום. לאחרונה קנינו מסחטה חשמלית של פירות וירקות והצעתי שנכין בקבוקים גדולים של מיצים שיהיה לנו לשבוע מראש (מיצים כגון: גזר, תפוחים, אגסים וכו'). אשתי אומרת שזה לא טוב לעשות את זה ואין לזה ערך. נראה לי מוזר. הבקבוק סגור לאן הויטמינים "יברחו". האם אשתי צודקת ? וגם אם כן, כלומר מאבדים משהו שקיים רק במצב טרי, האם זה אומר שזה לא שווה כלום, או שיש לזה בכל זאת ערך בריאותי שמצדיק להכין מיצים לשבוע מראש?

15/02/2007 | 20:41 | מאת: טובה בר-שאן

סוחט המיצים שלום אכן אשתך צודקת בהחלט. עם הסחיטה ומיד לאחריה חלק מהוויטמינים במיוחד ויטמיני C, וB נהרסים . לכן עדיף לסחוט ולשתות. בברכה טובה בר שאן

15/02/2007 | 21:37 | מאת: סוחט המיצים

תודה על התשובה המהירה. אני מבין שאם אני שותה מיץ שעמד יום אחד במקרר, אז אני מפסיד חלק מהויטמינים. אבל האם זה לא שווה כלום כמו שאשתי טוענת ? האם במיצים שמוכרים בסופר - גדוגמת פריגת/פרימור המיצים הטבעיים היקרים שנמצאים בקירור, האם הם ללא הויטמינים ? איזה דרך בכל זאת יש להכין מיץ ביתי ולשמר אותו למספר ימים ?

13/02/2007 | 21:02 | מאת: ליאור

שלום קראתי שיש חשיבות גדולה למערכת נטרול הרעלים בגוף ושאצות כמו כלורלה וספירולינה ונבטי חיטה מועילים במיוחד האם אצות באמת עוזרות?

13/02/2007 | 21:06 | מאת: lior

עוד שאלה אני אוכל בזמן האחרון ממרח שקדייה ויש בזה חומצה אוסקלית האם זה יכול לגרות לבעיות ?

14/02/2007 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, ניטרול רעלים וניקוי גוף אמיתיים מושגים רק באמצעות תזונה נכונה (הימנעות מחומרים מזיקים והוספת מזונות מועילים) וביצוע צום תקופתי. כל השאר אלו "תרופות" ותוספים שעשויים להועיל אבל לא מבצעים את העבודה האמיתית שמאפשרת לכבד ולכליות לעסוק בניטרול רעלים ופינויים מהגוף. אפשר לאכול (ואפילו רצוי) ללא חשש ממרח שקדיה וחמאת שומשום למרות שהם מכילים חוצה אוקסאלית וחומצה פיטית. בהצלחה צביקה

13/02/2007 | 12:44 | מאת: אורן

שלום שוב פעם דוקטור...אני מאוד מודה לך על התשובה שלך ובהחלט אתחיל לפעול לפי עצתך..אני אומנם משתדל להקפיד על תזונה נכונה מרבה לאכול ירקות ופירות לחם חיטה מלאה ודגנים מלאים שיבולעת שועל אורז ופסטה מחיטה מלאה כנעט ולא אוכל גאנק פאוד ומשקעות תוססים גרעינים וחמניות שותה הרבה מים אבל זה לא ממש עזר לי לבעיות הבריאות שלי..לגביי מישהו מקצועי שיוכל להמליץ לי אילו תוספי מזון כדאי לי לקחת לפי מצב הבריאותי שלי האם תזונאית של הקופת חולים תוכל לעזור לי או שאני צריך מקור מוסמך אחר?תוכל להמלית לי על מולטיויטמין טבעי? אני עכשיו אקח לי איזו שבוע חופש מהתוספי מזון..השאלי שלי היא..האם אני לוקח גם חופש של שבוע מלקיחת כונדרואיטין וגלוקוזאמין זה לא יגרום לנסיגה לשיפור שאני מרגיש בפרקים? שוב פעם תודה על הזמן והעצות שלך

13/02/2007 | 21:19 | מאת: נעמי

כתבתי לך אימייל בעניין כדורי ויטמינים (לא ממש עוזרים...) אבל קיבלתי הודעה שהוא לא עבר.

14/02/2007 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, ראשית אני שמח לשמוע שבנוסף לתוספים אתה מקפיד גם על תזונה נכונה. תזונאית קלינית בקופת חולים לא מתמצאת בנושא - כדאי לפנות לנטורופט/ית או תזונא/ית טבעי באזור מגוריך. הוא/י ימליצו לך על מולטיויטמין טבעי שמתאים לך - אני לא נוכהג לפרסם מוצר זה או אחר במסגרת הפורום. בקשר להפסקה של כמה ימים בלקיחת גלוקוזמין וכונדריטין - זה לא אמור להשפיע לרעה, אבל אם תחוש הרעה - תיקח כל הזמן. אגב, לגבי התועלת של תוסף התזונה הזה יש הרבה מחקרים וגם אורטופדים נאורים ממליצים על לקיחתו. אגב2, אני לא דוקטור - רק תזונאי. בהצלחה צביקה

20/02/2007 | 08:55 | מאת: אלה

א.ג.נ. האם תה גלוקודן הנמכר בחנויות טבע אכן נמצא מועיל - כפי שכותבים עליו - בהורדת רמת הגלוקוז בדם? מדובר בערכי גלוקוז גבוליים (98-100) ולא באדם סוכרתי. תודה, אלה