פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

12/02/2007 | 20:03 | מאת: שלי

שלום צביקה, ידוע לי שרוב הממתקים (אם לא כולם) מאד לא בריאים ואף מזיקים. מה אפשר בכל זאת לאכול כאשר מתחשק משהו מתוק ? (חוץ מפירות ושקדיה...). לתשובתך אודה. שלי.

13/02/2007 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אפשר לאכול פירות יבשים מגידול אורגני. אפשר להכין "חלבה" טבעית מטחינה או חמאת שומשום בתוספת כפית דבש ולמרוח על לחם או קרקר מחיטה מלאה. לילדים אפשר להוסיף אבקת חרובים ומקבלים "חלבה שוקולד". כדאי מאד להימנע מ"חטיפי אנרגיה" המכילים כמות רבה של סוכר. במיוחד צריך להיזהר מחטיפים ומשקאות המכילים סוכר תירס או באנגלית: high corn syrup או high corn fructose. נמצא קשר ישיר בין הממתיק הזה להשמנה. בהצלחה צביקה

דוקטור שלום וברכה מדי פעם אני משתמש בווטימנים כתוסף תזונתי. למעשה אני משתמש בסוג אחד שנקרא "אנרג'י לייף" אשר מורכב מכמוסות גינקו בילובה וגי'נסנג קוריאני. משקל כל כמוסה הוא 340 מ"ג . 60 מ"ג גינקו ו100 מ"ג ג'ינסנג קוריאני. בד"כ אני לוקח כדור אחד לאחר כל ארוחה אבל אתמול לקחתי שני כדורים בבת אחת. לאחר כשעה הרגשתי תחושה של נימול ורפיון ביד ימין. עכשיו, כ24 שעות לאחר נטילת הוויטמין אני עדיין חש את אותה תחושה מוזרה. מה לדעתך קרה והאם אני צריך לבדוק את היד? אציין כי אני יכול לבצע כל פעולה ביד אך יחד עם זאת בכל פעולה שאני מבצע אני מרגיש תחושה מוזרה של ריפיון וחולשה. אני מרגיש יותר מדי את יד ימין. תודה רבה דניאל

דניאל שלום, אני לא משוכנע שהתופעה נובעת מתוספי המזון שלקחת, אבל כדאי להפסיק לקחת אותם ואם התופעה לא נעלמת תוך יום או יומיים לפנות לרופא או לנוירולוג. כתבתי מספר פעמים שלא ממולץ לקחת תוספי מזון ללא יעוץ מקצועי. בהצלחה צביקה

12/02/2007 | 09:26 | מאת: אורן

שלום רב דוקטור... אני בחור בן 25 הסובל מבעיות בריאותיות ולאחר הרבה מחקרים שקראתי באינטרנט וכתבות על תופסי מזון מצאתי כמה תוספי מזון שאני צורך על בסיס קבוע שמאוד עוזרים לי בבעיות הבריאות שלי ורציתי להתעייץ איתך לגביי התוספי מזון שאני צורך האם לראות האם אני שותה יותר מדי.. אני שותה כדור מולטיויטמין צנטרום פעם ביום -מולטיפלקס 2 כמוסות ביום --2000מ"ג MSM ביום וכדור של מגנזיום ציטראט 200 מ"ג סידן ציאטראט 600 מ"ג ביום -2000מ"ג כמוסות שמן פשתן ביום 2 כדורים שבכל כדור 1000 מ"ג -- פרוביוטיקהBIO CARE כמוסות ביום2 ---וקוורציטין של סולגר 2 כמוסות ביום אני פעם בשבוע עושה הפסקה במשך יום שלם מכל התוספי מזון אמרו לי שמומלץ לתת לגוף יום אחד מבלי תוספי תזונה אני כבר נוטל את התוספי מזון האלא כמה חודשים...ואני מרגיש פשוט מעולה.. אין לי כבר כמעט כאבי פרקים כאבי גב והמגרנות בקושי מרגיש אותם מרגיש עם הרבה יותר אנרגיה אני ישן טוב יותר בלילות יש לי פחות כאבי בטן ובחילות מצב האלרגיות שלי מאוד השתפר...ואני כבר לא נוטל שום תרופה עם מרשם.. האם לדעתך אני מעמיס על הגוף שלי יותר מדי תופסי מזון?האם זה יכול לגרום לי לנזק אם אשתה את הדברים האלא לזמן ממושך?ואם כן למי לפנות כדי לעשות בדיקות דם? תודה מראש על הזמן שלך

13/02/2007 | 11:30 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, אני לא מכיר אותך ואת מצבך הבריאותי ולכן קשה לי לחוות דעה. הפסקה בלקיחת התוספים צריכה להיות כל חודש עד חודשיים למשך שבוע. שמן פשתן ופרו ביוטיקה לא צריך להפסיק לקחת. במקום צנטרום כדאי לבחור במולטי ויטמין המורכב ממוצרים טבעיים ולא כימיים. חבל שבחרת לקחת תוספים על סמך קריאת מאמרים באינטרנט ולא ביעוץ אישי המותאם לצרכיך. אני בטוח שגם ללא התוספים - עם הכנסת שינויים בתזונה היית מרגיש מצוין... מצד שני אולי ישנם תוספים שחשוב שתיקח ואתה לא לוקח. מצד שלישי, אם התזונה שלך לא טובה התוספים לא יחזיקו אותך הרבה זמן במצב מצוין. בהצלחה צביקה

12/02/2007 | 07:42 | מאת: קקאו

אני מאוד מבולבלת- מצד אחד אני קוראת שקקאו מאוד בריא אבל מצד שני יש בו קפאין. האם כוס עם אבקת קקאו ומים נחשבת לבריאה?

12/02/2007 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לצערי ב"מחקרים" האלה מציינים ומדגישים רק את יתרונות המוצר ולא את חסרונותיו. צריך לבדוק כל דבר במונחים של עלות (נזק) לעומת תועלת (יתרון בריאותי). בעיני, הקקאו ומוצריו לא מוסיפים בריאות לצורך אותם. הקקאו (והשוקולד) מכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין* • חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) - גורם ליצירת אבנים בכליות • תיאוברמין - דומה לקפאין • שומן רווי (בשוקולד) • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - גורם למשקעים סידניים בשד. • בנוסף הקקאו גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיה * שתיית משקאות המכילים קפאין עלולה לגרום להפרעות שינה, חרדה, דיכאון ועצבנות, עליה בלחץ הדם, הפרעות במערכת העיכול, דופק מהיר ופעימות לב מהירות ובלתי סדירות, בריחת סידן, חומציות יתר בקיבה ועוד. הנושא בעייתי במיוחד אצל ילדים שמשקל גופם קטן ממבוגרים ולכן כל גרם של הסם קפאין משפיע בצורה חזקה יותר. לסיכום - מומלץ להימנע מקקאו ומוצריו ולקבל אנטיאוקסידנטים, ויטמינים ומינרלים מהתזונה הטבעית. בהצלחה צביקה

11/02/2007 | 19:31 | מאת: אייל דהן

כשאני מסתכל בערכים התזונתיים אני רוב הזמן רואה : "ערך קלורי...(מספר)- קלוריות" כלומר אני רואה את המידה של הקלוריות ב"קלוריות" אבל לפעמים אני רואה במקום זה: "קק"ל" (אני יודע שזה קילו קלוריות) אז מה ההבדל ביניהם? בין "קלוריות" ל "קילו קלוריות"?? תודה.

12/02/2007 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

אייל דהן שלום . אכן נתת את התשובה בעצמך. קלוריה היא יחידת מידה לאנרגית חום . בקילו קלוריות יש 1000 קלוריות בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

10/02/2007 | 19:21 | מאת: מני

שלום, ידוע שממליצים לאכול גבינות עד 5%שומן. מהי הרמה המכסימלית המומלצת לשומן טראנס. האם ניתן לחשב את כמות שומן הטראנס כשיודעים את כמות השומן בגבינה? תודה

11/02/2007 | 11:36 | מאת: צביקה קורן

מני שלום, נראה לי שאתה מתבלבל קצת בין שומן רווי לשומן טראנס. שומן טרנס הוא שומן בלתי רווי מוקשה שעבר תהליך של הידרוגנציה (הוספת אטומים של מימן) כדי שיהיה מוצק בומפרטורת החדר. הוא נמצא במרגרינה, בעוגיות, במאפים (בורקס, מלאווח, ג'חנון), בממרחים שונים ובכל מוצר מזון מעובד בו מצויין על גבי התווית שהוא מכיל שומן מוקשה או מוקשה למחצה. אני ממליץ להימנע מכל מזון המכיל שומן טראנס בכל כמות שהיא (למרות שרשויות הבריאות בארה"ב מרשים ש 2% מכלל השומן במוצר יהיה טרנס). צריכה של שומן טרנס מעלה את רמות הכולסטרול הרע. לאחרונה הופיעו פרסומים שקושרים בין שומן טרנס להגברת הסיכון למחלות כלי הדם והלב, לדלקות, למחלות אסתמה ואלרגיה בילדים, לסרטן השד ולשורה ארוכה של מחולות. בהצלחה צביקה

10/02/2007 | 12:56 | מאת: רוני

האם תה צמחים שנקרא קמומיל מכיל סוכר והאם הוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם והאם אכילת גרעיני חמניות זה בריא והאם הם לא מעלים את רמת הסוכר בדם

11/02/2007 | 11:39 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, תה צמחים שנקרא קמומיל לא מכיל סוכר (אלא אם הוספת בעצמך) ולכן הוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם. תה קמומיל הוא מרגיע כללי ובמיוחד את מערכת העיכול. אכילת גרעיני חמניות זה בריא מאד והדבר לא מעלה את רמת הסוכר בדם. החמניות מכילות חלבון איכותי, חומצות שומן חיוניות ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה

שלום רב, אני לא בטוחה שזהו המקום הנכון לשאול את שאלתי אבל אולי מישהו כאן יכול לעזור... אני מעוניינת ללמוד תזונה והבנתי שיש לימודי תואר ולימודי תעודה. שאלתי היא האם לימודי תואר עדיפים משמעותית מבחינת מציאת עבודה אח"כ או לא? האם יש כאן מישהו שלמד תזונה כלימודי תעודה ועוסק בתחום היום שיכול לתת לי קצת מידע. (קיבלתי את ציוני הפסיכומטרי חזרה ונראה לי שלא אצליח להתקבל ללימודי תואר) כל מידע יתקבל בברכה תודה מראש

בפורום "תזונה קלינית" הדיאטנית ענתה על שאלה בנושא תבדקי.

אמיל - תודה , אך התזונאית לא ענתה על השאלה רק ציינה ש "אין זה המקום לשאול שאלות שכאלה" משהו כזה.

מירית שלום, לימודי תואר ("תזונה קלינית") בהחלט עדיפים משמעותית מבחינת מציאת עבודה אח"כ. את יכולה לעבוד בבתי חולים, בקופות חולים, במוסדות גריאטריים ובאופן פרטי. לימודי תעודה מתקיימים בד"כ במכללות לרפואה משלימה. הם לא מוכרים על ידי המימסד הרפאוי וקשה למצוא עבודה ופרנסה. בהצלחה צביקה

08/02/2007 | 20:55 | מאת: שגית

שלום. שמעתי שבשיבולת שועל קיימות חומצות שומן מסויימות, האם מדובר גם בסוג מסויים של שומן מסוג אומגה 3 או 6? תודה

09/02/2007 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, בשיבולת שועל יש כמות קטנה יחסית של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ואומגה 6. במאה גרם שיבולת שועל מבושלת יש כ 15מ"ג אומגה 3 וכ 50 מ"ג אומגה 6. בהצלחה צביקה

08/02/2007 | 11:58 | מאת: טל

שלום, כמה קלוריות יש במאה גרם של תפוח עץ מיובש שנקנה בתפזורת בחנות מוצרים טבעיים? תודה

08/02/2007 | 20:18 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום ב100 גרם תפוח עץ מיובש יש 256 קלוריות. אני אשמח להמליץ לך על ספר "ערכם התזונתי של המזונות " של יעקב אילני שם יש את הערך הקלורי של רב המזונות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/02/2007 | 08:43 | מאת: שלי

שלום רב, מה אפשר לאכול כתחליף לשוקולדים/עוגות וכו' ? האם אפשר כתחליף לאכול ריבה עם סוכר של הפרי ? (הכוונה כמריחה על פרוסת לחם/פריכית אורז). אני עושה דיאטת קנדידה כבר כחודשיים ואני כמעט נשברת, חשוב לי לחפש תחליפים סבירים ולא מזיקים יותר מדי... לתשובתכם אודה.

08/02/2007 | 20:23 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום חשוב מאוד שתקחי כוח ולא תשברי. דיאטת קנדידה אכן מאוד קשה ובה אסור לאכל סוכר כיוון שזה המזון של הקנדידה . כתחליף לשוקולד אפשר לאכל שקדיה (ממרח שקדים טבעי , ללא שום תוספות ) הוא מתקתק ומאוד טעים. בנוסף את יכולה לנשנש פופקורן ללא שומן . מעבר לזה חשוב מאוד שתתיעצי עם התזונאית שלך. שתנחה אותך לגבי הדיאטה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/02/2007 | 22:51 | מאת: סימבלמן

שלום. אני בהריון ראשון, בהתחלה שבוע 6. ברצוני לאכול בריא וכמובן להמנע מאלכוהול, וקפאין. (סגריות גם ככה לא) הבעיה היא....מה שותים בבוקר?! איזה משקה חם יש ללא קפאין? (יש בשוק המון תה צמחי/טבעי/חליטה או קפה נטול - ולא ברור מה ההבדל ומה באמת בריא יותר...) יש לך אפשרות להמליץ ספציפית על מוצרים מסוימים, לנקוב בשמות? תודה מראש!

08/02/2007 | 12:06 | מאת: ימית

שלום לך ומזל טוב.. אני יכולה להמליץ לך על תחליף לקפה - עולש. טעמו דומה מאוד לקפה אך הוא ללא קופאין וטבעי לחלוטין. למעשה זהו תחליף דגנים לקפה. יש מוצר שאני יכולה להמליץ עליו הנקרא "Nutri-Nes", זהו מוצר של חברת "מרשל" ואם הינך מעוניינת כתבי היכן את גרה ואני אמצא לך חנות קרובה. יום טוב

08/02/2007 | 20:28 | מאת: טובה בר-שאן

סימבלמן שלום ישנו משקה הנקרא במבו של חברת A.VOGEL המכיל עולש, תאנים, חיטה, שיעורה ופרי הבלוט, בנוסף אפשר לשתות חליטת של פרחי הבבונג שמאוד מאוד מרגיעה (קיימת גם בתיונים של ויסוצקי) . בברכה טובה בר שאן

האם כבד עוף הוא בשר שמן?? במחשבונים באינטרנט ראיתי שהוא מכיל בסביבות ה 150 קלוריות ל 100 גרם (5 גרם שומן) בערך כמו חזה עוף אבל הרבה אומרים שהוא בשר שמן מאד...האם זה בשר שמן או לא??? ובנוסף אני יודע שהכבד נחשב למחסן של ויטמינים כמו ברזל ובי 12, אבל שמעתי שהוא גם מלא בהורמונים וכל הרעלים שדוחפים לתרנגולות, אז האם אני צריך להגביל את עצמי בצריכת הכבד??? תודה

08/02/2007 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום כבד הוא איבר בגוף שאחראי על ניקוי הרעלים בגוף . לכן אני אינני ממליצה כלל לאכל כבד. בברכה טובה בר שאן

הסיבה שנתת להמלצה איננה מובנת. מה הקשר בין אחריות הכבד לניקוי רעלים לבין אכילתו? האם אכילתו פוגעת בתפקוד הכבד?

06/02/2007 | 23:38 | מאת: ירון

מה מומלץ להוסיף לתזונה,על מנת להעלות את רמת הסרוטונין ? ידוע שזה משפיע על מצב של חרדה. תודה,ירון

07/02/2007 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, בגישת התזונה הטבעית הטיפול בחרדות ובמתחים נעשה בגישה כוללת ולא באמצעות מזון זה או אחר או תוסף תזונהזה או אחר. בכל אופן, לשאלתך - רמת הסרוטונין עולה לאחר שאוכלים ארוחה של פחמימות. רצוי לאכול פחמימות מורכבות (אורז מלא, לחם מלא, דוחן, שיבולת שועל וכד'). אמנם גם הסוכר הפשוט והמתוק מעלה את רמת הסרוטונין במוח, אך זה יהיה רק לתקופה קצרה, מיידית. כדי להאריך את תקופת ההשפעה של הסרוטונין, כלומר את הרגשת הרוגע והשובע, צריך לאכול פחמימות מורכבות (עמילנים) ולא פחמימות פשוטות (סוכרים מתוקים). הפחמימות המורכבות מתפרקות לאט, וכך מתמשכת אותה השפעה מרגיעה. בהצלחה צביקה

06/02/2007 | 08:00 | מאת: יעל

שלום, קראתי בפורטל בנוגע לחשיבות אומגה 3 . רציתי לברר האם זה משהו שחובה לקחת באופן ובמינון קבוע מדי יום או האם גם בסדר לקחת ,מדי פעם, כשנזכרים - יום כן יומיים לא וכו'?? את הויטמין C שלי אני לוקחת מדי פעם, גם לא באופן קבוע יומיומי. זה בסדר??

06/02/2007 | 09:38 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אין ח ו ב ה לקחת שום תוסף תזונה בהריון או שלא בהריון, בתנאי שהתזונה שלך טבעית, מאוזנת ומגוונת. יש מחקרים על חשיבות לקיחת חומצה פולית למניעת נזקים למערכת העצבים של העובר. יש מחקרים על חשיבות לקיחת אומגה 3 להתפתוחת המוח של העובר. יש הממליצים לקחת מולטיויטמין הנקרא פרהנטל. אם את רצינית, כדאי שתקבלי יעוץ אישי מתזונאי טבעי או מנטורופת ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר, בבית המרקחת או בחנות טבע. בהצלחה צביקה

06/02/2007 | 01:50 | מאת: נעה

שלום רב רכשתי בבית מרקחת כרומיום פיקולינט 400 מק"ג (לאחר התיעצות עם הרוקח) לצורך שמירה על המשקל והפחתת החשק למתוק. לאחר שקראתי קצת הבנתי שהמינון המומלץ הוא עד 200 מק"ג. האם ישנה סכנה לעודף כרומיום? איך היית ממליצה להמשיך- האם לחצות את הכדורים לחצי או לקחת יום כן יום לא או שמא להמשיך במינון זה עד לגמר החבילה? בתודה לתשובתך נעה

06/02/2007 | 18:02 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אין ספק שהכמות גדולה מידי . לא הייתי ממליצה לך לקחת את הויטמין בכמות זאת. עדיף לחצות את הכדור ולקחת חצי כמות להלן קישור של מצבים של כרומיום בעודף http://www.orlyziv.com/magazin///insideprintS.asp?id=78 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

05/02/2007 | 22:50 | מאת: ירקנית

אני רגישה לגלוטן ולמרות שאני מקפידה על דיאטה אני סובלת נפיחות וגאזים כל התבלינים סןפחי הגזים לא עוזרים אודה מאד למי שייתן את התשובה המתאימה

06/02/2007 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

לירקנית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. אם תעשי חיפוש על המילה "גזים", תמצאי כמה תשובות. בהצלחה צביקה

05/02/2007 | 19:51 | מאת: ת

שלום רב רציתי לדעת באילו סוגי מזון יש את מירב חומצות האמינו והאם יש הבדל באיכותן? הבנתי שעיקר חומצות האמינו נמצא בכל סוגי הבשר והדגים..רציתי לדעת היכן יש יותר בשר בקר, הודו, עוף??? והאם יש הבדל בינהן?? ומה חשיבותן בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית.. תודה לכל המשיבים

06/02/2007 | 09:48 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ברוב המזונות יש חלבונים (גם בפירות וירקות...). העניין הוא לא כמות חומצות האמינו אלא מידת הספיגה של החלבון בגוף (הזמינות הביולוגית של החלבון). להלן מספר דוגמאות לערך הביולוגי של חלבונים ממקורות שונים: ביצה 96 חלב 89 טופו 80 בשר בקר 76 סויה 75 אורז 75 גבינה 70 חיטה שלמה 67 זרעונים 60 (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן) * 100 = ספיגה מלאה של החלבון כבר כתבתי כמה פעמים שעודף חלבון בתזונה מזיק לבריאות, אבל זה כבר נושא אחר. בהצלחה צביקה חלבון מן החי אינו הכרחי לקיומו של הגוף או לגידולו (פרופ' עזרא זוהר - הגוף ותפקודו)

05/02/2007 | 17:38 | מאת: לי

שלום, קראתי באתר כתבה על סגולות הדבש, בה צויין שניתן להנות מהן כאשר הדבש לא מחומם, אך גם שהתשתמשו בדבש בטיפול בחולים באמצעות רטיות חמות עם דבש (סתירה?) האם שתיית מים חמים עם דבש ולימון מבטלת את ההשפעות החיוביות המרפאות של הדבש? תודה

06/02/2007 | 09:51 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, לדבש יתרונות רבים ושימושים רבים ברפואה הטבעית (שימוש פניני וחיצוני). אפשר לקרוא על כך בחיפוש באינטרנט ובספרו של פרופ' אבשלום מזרחי על הדבש ומוצריו. עם זאת, צריך לזכור שהדבש מכיל הרבה סוכר ולא כדאי להרבות בשימוש בו. דבש במים חמימים או פושרים לא מאבד מערכו. בהצלחה צביקה

13/02/2007 | 08:39 | מאת: אלה

האם במעדן, הדומה לדבש, הנקרא לי-צוף (של חב' "טבעוני") יש גם כן סוכר? אני שואלת זאת מאחר שעל אריזתו כתוב שערכו הגליצמי 16 (בלבד). האם זה לא ערך נמוך יותר מזה של דבש רגיל?

05/02/2007 | 15:38 | מאת: יסמין

טובה שלום.. ראשית מברכת אותך על עצותייך הנהדרות.....אשרייך שאלתי היא האם כדאי לצרוך את דיאטת חומץ התפוחים לזירוז המטבוליזם כפי שהיצרנים מבטיחים ... הפורמולה מכילה סיבי אשכוליות, אבקת חומץ תפוחים, גלוקומנן(אין שום אינפורמציה מה זה )B6 לציטין,כרום, ואצות ים, איך באמת עובדת הפורמולה והאם היית ממליצה לקחת.. מנסה להוריד 10 ק"ג .. למי אסור לקחת? ומה ההשפעות ?אשמח מאוד לעזרתך .. למרות שהרבה ממליצים לא מצאתי שום אינפורמציה על המוצר .... אודה לך מאוד יסמין

09/02/2007 | 05:16 | מאת: יסמין

לצוות הפורום שלום.. מחכה לתשובה דיאטת חומץ תפוחים אודה אם תכוונו אותי למציאת אינפורמציה בעניין

05/02/2007 | 12:18 | מאת: אסנת

שלום, אני אמא ל3 ילדים ( 12, 9 ו- שמונה חודשים), התינוקת יונקת הנקה מלאה, בימים אלה הפסקתי להניק אותה בלילה, רק במשך היום (בלילה- מטרנה). היא אוכלת מרק ירקות, אורז, קציצות, פסטה, פרוסת לחם מרוחה באבוקדו או בחומוס/טחינה - בקיצור אוהבת אוכל רגיל. פירות היא בשום אופן לא מוכנה לאכול, לא משנה איזה הרכבים ומרקמים ניסיתי. הדבר הייחיד שהיא מוכנה לאכול- תמר יבש.( גילינו את זה בטו בשבט). שאלתי היא: איך אני יכולה לגוון לה את האוכל? בבוקר היא יונקת ואוכלת פרוסת לחם עם ממרח. בצהריים- ירקות או אוכל אחר מבושל, אחה"צ הנקה+ בסקויט ( את זה אני רוצה להחליף במשהו אחר. בערב שוב הנקה.(לפני השינה). אודה על תשובתכם, גם על ידי משתתפים בפורום, שיתרמו לי מניסיונם. בתודה, אסנת.

06/02/2007 | 09:55 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, אם בתך אוכלת מגוון של ירקות מצבעים שונים, אין בעיה באי אכילת פירות. רצוי לנסות פירות חדשים מידי תקופה. האם שאר בני המשפחה אוכלים פירות? אם כן - היא תחקה אותם בקרוב. בהצלחה צביקה

06/02/2007 | 12:42 | מאת: אסנת

האם אני יכולה להוסיף לה משהו נוסף שיעשיר לה את התפריט? ממתי מומלץ לתת לה מוצרי חלב? גבינה? אשל? למרות שלפי כל המחקרים שפורסמו לאחרונה( יותר נכון הספר שנכתב)- לא מומלץ לתת גבינה בכלל- לא לילדים ולא למבוגרים. מה דעתך בנושא? ומה יכול להחליף את הגבינה, מבחינת סידן שהיא מספקת לגוף? אודה על תשובתך.

04/02/2007 | 21:40 | מאת: חניתה כחלון

האם תזונאית קלינית תוכל לתת לי ולמשפחתי עצות לשינוי הרגלים בתזונה ותפריט שמורכב מתזונה בריאה וטבעית?

05/02/2007 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

חניתה כחלון שלום. בוודאי ובוודאי. אני ממליצה בחום שתלכי לתזונאית שתבנה אתך תפריט מאוזן המתאים לך ולבני משפחתך לאורח חיים בריא. בברכה טובה בר שאן

05/02/2007 | 21:55 | מאת: נעמי

מתזונאית קלינית תקבלי תפריט ברוח הרפואה הקונבנציונלית, שכולל גם מוצרי-חלב, ביצים, בשר, דגים וכדומה. יועצת לתזונה טבעית תיתן תפריט בכיוון הטבעי-צמחוני - מזון טבעי, לא מעובד, המלצה על תוצרת אורגנית וכן הלאה. שתיהן מגדירות את התפריטים שלהן כ"בריאים", אבל לדעתי, מניסיון אישי, זה לא בדיוק כך. הבחירה היא שלך. אני בוחרת בתפריט של היועצת.

04/02/2007 | 18:38 | מאת: שלי

שלום רב, האם רצוי לתת לתינוקת בת 3 חודשים את התוספת הנ"ל על מנת לחזק את המערכת החיסונית או שבעצם תינוק נולד עם "מספיק חיידקים טובים" ? ברצוני לציין כי הנקתי אותה כשלושה שבועות והנני סובלת מקנדידה ואגינלית והבנתי שיש סיכוי שהיא נדבקה ממני דרך ההנקה, לכן חשוב לתת לה את האבקה הפרוביוטית. לתשובתכם אודה.

05/02/2007 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום מחקרים מראים שאפילו מתן פרוביוטיקה לפגים חיזקה מאוד את מע' החיסון שלהם ומנעה הדבקות של מחלות. תינוק נדבק בחיידקים מאמו בתעלת הלידה ולאט נבנת אוכלוסיה שלמה של חיידקים במע העיכול שלו. לכן אין מניעה לתת לתינוק פרוביוטיקה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

03/02/2007 | 21:04 | מאת: עוז

אני בן 31 ולפחות חצי שנה או שנה החשק המיני שלי פשוט אפסי, אין לי חשק לסקס או לאונן. הכיצד אני יכול להגביר את היצר המיני שלי? אוכל (תזונה מסוימת) או דרך אחרת

04/02/2007 | 10:13 | מאת: צביקה קורן

עוז שלום, אתה לא בדיוק בפורום הנכון. כדאי שתפנה לאיש מקצוע ולא תסתפק בפורום זה או אחר. מבחינה תזונתית כדאי להימנע מאלכוהול, סוכרים וכימיקלים שונים ולעבור לתזונה טבעית ואיכותית. ישנם צמחי מרפא ושמנים ארומתיים הנחשבים כאפרודיסיאקים (מעוררי חשק מיני). דיקור, שיאצו ורפלקסולוגיה עשויים להועיל כדאי שתטפל בצד הנפשי, הפיזי והתזונתי במקביל. בהצלחה צביקה

02/02/2007 | 12:51 | מאת: YARDEN

שלום רב מבקשת חוות דעתכם על מיץ ענבים תירוש של "יקבי כרמל". כתוב שעבר פסטור של 85 מעלות ומכיל ביסולפיט. האם החומר ביסולפיט יכול לגרום נזק? ילדתי בת ה6 מאוד אוהבת לשתות את המיץ. האם זה רצוי? מהי כמות המומלצת לאדם בוגר וילד? בתודה מראש, ירדן

04/02/2007 | 10:08 | מאת: צביקה קורן

ירדן שלום, מבלי להתייחס לחברה זו או אחרת, רוב היינות, מיץ ענבים ומוצרי מזון אחרים מכילים ביסולפיט. הביסולפיט נועד למנוע תסיסה והתפתחות חיידקים ושמרים. הוא מוסף בכמויות זעירות ורובו מתנדף לאחר פתיחת היין. בכמויות קטנות הוא לא מזיק, אבל לא הייתי ממליך לך ולבתך להרבות בשתיית משקאות מפוסטרים וכאלה המכילים תוספים מלאכותיים ובכלל זה ביסולפיט. אגב, מיץ הענבים עשיר מאד בסוכר וגם זה חסרון מסויים. כדאי לעשות מאמץ ולסחוט מיץ טבעי ולשתות תוך 20 דקות מהול ב 20% עד 50% מים. בהצלחה צביקה.

06/02/2007 | 09:29 | מאת: ליאורה

שלום רב, האם יש בעיה בריאותית בשתיית כוסית יין מתוק (יין קידוש) פעמיים בשבוע - בערב שבת ובשבת? תודה, ליאורה

02/02/2007 | 05:09 | מאת: anna

רציתי לדעת מהו המינון המומלץ ליום לתוסף התזונה כרומיום פיקולינט במקרה של שמירה על המשקל והפחתת החשק למתוק

03/02/2007 | 12:31 | מאת: טובה בר-שאן

anna שלום המינון ללקיחת כרום הוא 200 מ"קג על מנת להפחית את החשק למתוק. בברכה ובהצלחה חג טו' בשבט שמח טובה בר שאן

06/02/2007 | 09:34 | מאת: ליאורה

שלום רב, האם תוסף כנ"ל, במסגרת מולטיוויטמין, מועילה גם להשגת מטרה בריאותית כללית (לאו דווקא לשמירת משקל - אני רזה יחסית ואינני מעוניינת לרזות)? והאם זה משנה אם הכרום הינו רגיל או פיקולינט (מה ההבדל ביניהם, בעיקר מבחינת השפעותיהם)? תודה, ליאורה

01/02/2007 | 00:38 | מאת: יעל

האם פירות מיובשים הם מזון בריא? ראיתי שהם מכילים חומצה גופריתית. מה זו חומצה גופריתית? האם אינה מזיקה לגוף? תודה רבה

01/02/2007 | 20:21 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום פירות יבשים הם פירות המכילים ריכוז סוכר גבוה אך גם הרבה מינרלים וויטמינים. המלצתי לך לקנות פירות יבשים ללא חומצה גופרתית המשתמשים בה כחומר משמר. חומצה זו רעילה ביותר לגוף. גורמת לאלרגיות וקשיי נשימה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

06/02/2007 | 09:37 | מאת: אליהו

אבל עוד לא ראיתי מוכר היודע לומר לי האם הפירות היבשים שהוא מוכר מכילים או לא מכילים חומצה גופריתית. אז איך אקנה את אלה שאת ממליצה עליהם?

11/02/2007 | 21:04 | מאת: א.

ובכן, מה תשובתך לשאלתי מ-6.2.07?

01/02/2007 | 00:33 | מאת: רויטל

שלום. רציתי בבקשה לשאול מישהו שמבין בעניין תזונה, כי קראתי כבר יותר מדי על תזונה מתאימה במצבי ועכשיו אני כבר מבולבלת. אני בת 28 וסובלת משחלות פוליציסטיות. קראתי ממקורות אינטרנט רבים כי כדי להבריא ממצב זה יש לשמור על דיאטה דלת פחמימות. במקום אחר קראתי שהפחמימות אינן הבעיה אלא רק הסוכר לבן או חום וכן הקמח הלבן... לכן מותר לאכול לחם מקמח מלא, אורז חום וכדומה... אז מה הנכון? האם מדובר בדיאטה דומה לאטקינס שמומלץ לצרוך רק עד 20 גרם פחמימות ביום? האם אסור פירות וירקות שחלקם עמוסים בסוכר ו/או פחמימות? בקיצור, מה ההמלצות??? תודה רבה וכל טוב.

01/02/2007 | 20:18 | מאת: טובה בר-שאן

רוויטל שלום הדיאטה המתאימה והחשוהנ לנשים הסובלות משחלות פוליציסטיות היא דיאטה דלת סוכר ושומן (דיאטה הדומה מאוד לאנשים חולי סכרת ותסמונת מטבולית ) הדיאטה עתירת סיבים כוללת הרבה ירקות, קטניות, דגנים מלאים (כמו למשל מס' מצומצם של פרוסות לחם מקמח שיפון מלא או חיטה מלא) בלבד בעלי אינדקס גליקמי נמוך, לא כוללת מוצרים מהחי מלבד דגים של ים צפוני המכילים אומגה 3 .ומעט מאוד פירות - פרי אחד ביום. הייתי ממליצה לך מאוד שתלכי לתזונאית שתבנה אתך דיאטה מאוזנת המתאימה לבעיה שלך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

30/01/2007 | 12:47 | מאת: שואלת שאלה

שלום האם בכלל מומלץ אומגה 3 לילד בין שנתיים? האם האומגה לדועה כמשפרת ראייה? כי יש לו מספר גבוה

30/01/2007 | 18:23 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שאלה שלום אכן אומגה 3 מצויין לילד בין שנתיים האומגה 3 חשובה מאוד להתפתחות המוח והעצבים (ביניהם גם עצבי הראיה )עוזרת להתפתחות יכולת קוגניטיבית וריכוז. ניתן לתת לילד אגוזי מלך טחונים בהם יש אומגה 3 (דגי ים כמו סלמון ) וזרעי פשתן טחונים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

30/01/2007 | 10:44 | מאת: אנונימית

שלום :-) אני נוסעת לחו"ל (לפסיפיק) בעוד כחודש לטיול ארוך של כחצי שנה ואני סובלת כבר זמן רב ממעי רגיש, ובכלל מבעיות בעיכול. האם יש מאכלים שרצוי להימנע מהם שם שעלולים להגביר לי את הבעיה? (להוציא ירקות ופירות שהם מצרך יקר מאוד ולא כל כך איכותי באזור הזה ובשר שאני לא אוכלת גם ככה) ואיך אני יכולה להקל על הגוף שלי (מבחינת תזונה כמובן) להסתגל לאזור החדש? האם היית ממליץ לי לקחת איתי תוספי תזונה מסויימים?אם כן אשמח לדעת איזה

30/01/2007 | 18:28 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימית שלום אינני מכירה את האוכל הנאכל הפסיפיק. אולם אם יש לך מעי רגיש ובעיות עיכול (לא אמרת איזה ) מאוד חשוב לאכל אוכל שאינו מטוגן , שאינו מעובד, ושאנו מכיל כמויות גדולות של סוכר מזוקק. לאכל לחמים מקמח מלא, אוכל המכיל הרבה סיבים , לשתות הרבה מים ולאכל כמויות קטנות של אוכל בכל ארוחה. כתוסף מזון הייתי ממליצה לך לקחת אתך פרוביוטיקה. נסיעה נעימה בהצלחה טובה בר שאן

29/01/2007 | 21:56 | מאת: מיכל לזרוביץ N.D

צביקה ערב טוב רציתי להודות לך בשמי ובשם הסטודנטים לנטורופתיה על ההרצאה המרתקת שנתת במכללת מדיסין/המכללה למינהל כל טוב ורק בריאות מיכל לזרוביץ, מנהלת מגמת נטורופתיה, מכללת מדיסין

30/01/2007 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

הי מיכל, תודה על הפירגון. שמחתי להעביר לדור העתיד של הנטורופטים בישראל את המסרים שלי בנושא בריאות טבעית. אשמח לשתף פעולה גם בעתיד. יום טוב צביקה

29/01/2007 | 21:48 | מאת: lior

שלום כל יום אני לוקח כף זרעי פשתן ו3-4 לחמים עם שקדיה או זרעי שומשום טחונים האם כף של זרעי פשתן ליום מספיקה לצריכה של אומגה 3?

30/01/2007 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, כבר כתבתי בעתיד שאני לא מתלהב מ"מינונים". יש אנשים שיסתפקו בכפית ויש כאלה שצריכים שתי כפות. השאלה מה עוד אוכלים יחד עם שמן הפשתן... אם התזונה שלך טבעית, מאוזנת ומגוונת - כף אחת תספיק. בהצלחה צביקה

29/01/2007 | 19:44 | מאת: מיכאל

שלום! מה דעתכם על הכתבה הזאת? הם ממליצים לקלף את השקדים. כפי שידוע לי מומלץ להשרות אותם במים ולקלף לפני האכילה. הינה הקישור: http://news.walla.co.il/?w=/18/1048723

30/01/2007 | 08:09 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, אני מכיר את הנושא . ישנם מטפלים אלטרנטיביים בסרטן שאומרים שכדאי לאכול את הקליפה בגלל החומרים האנטי אוקסידנטים. (המידע הזה הוא לא חדש...) גישת התזונה הטבעית טוענת שזה מיותר ומכיל כמות קטנה של ציאניד. גם יין, קקאו, קפה, תה ירוק ועד מזונות מזיקים מכילים אנטי אוקסידנטים – זה לא אומר שצריך לצרוך אותם. את כל האנטי אוקסידנטים שאנחנו צריכים אפשר לקבל ממזון טבעי וטרי ובמיוחד מפירות וירקות. זה עשוי למנוע סרטן ומחלות אחרות ולהביא לבריאות טובה ולמערכת חיסונית איתנה. בהצלחה צביקה

29/01/2007 | 18:41 | מאת: איגון

שלום בת 50 לפני ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי. לוקחת כל בקר אומגה 3 + שום + מולטי ויטמין לאישה אומגה הכולסטרול שלי 150 ובמצבי הומלץ להורידו ל100 מה דעתכם על התוספים שאני לוקחת? האם כדאי לשנות, והאם זה נכון לקחת הכל בבקר? מעוניינת גם להתחזק לקראת הניתוח. תודה

30/01/2007 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

איגון שלום, התוספים בסדר, אבל אלה רק תוספים... כדי להשיג בריאות טובה והכנה טובה לניתוח את צריכה לטפל בתזונה שלך. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופת באזור מגורייך. בהתייעצות איתו/ה תשקלי גם לקיחת תוסף Q10 שמשפר את תפקוד שריר הלב ונחשב אנטי-אוקסידנט מעולה. בהצלחה צביקה

06/02/2007 | 09:57 | מאת: אלדד

שם מה דרושים תוספים אם אוכלים הרבה ירקות ופירות? כמו כן, האם Q10 משפר את תפקוד שריר הלב גם כאשר מרבים לאכול ירקות ופירות? תודה אלדד

29/01/2007 | 12:08 | מאת: שואלת שאלה

שלום האם מומלץ לילד בין שנתיים. באיזה מינון? תודה

30/01/2007 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, אנא ראי תשובה שנתתי בנושא זה לליאור - כמה שורות למעלה. חבל שאנחנו נגררים אחרי הרפואה הקונבנציונלית ל"תרופות" ול"מינונים". יום טוב צביקה

29/01/2007 | 09:37 | מאת: חינן

האם מישהוא יודע היכן נתן להשיג מולסה לא ממותקת ומעובדת אלא טבעית לגמרי ללא תוספות עושה רושם לצערינו שכזו נעלמה לחלוטין ממדפי חנויות למוצרי הטבע בארץ חינן

30/01/2007 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

חינן שלום, אין מולסה שהיא ללא סוכר... יצחק בן אורי ממליץ על מולסה "מורגה" (MORGA). אם לא ניתן להשיג - נסה מולסה GRANDMA'S מסוג ROBUST. בהצלחה צביקה

30/01/2007 | 15:35 | מאת: חינן

כל מולסה מכילה סוכר - הרי היא מוצר לואי של יצור הסוכר מקני סוכר אך טעמה לא כל כך מתוק ולכן היא לא מהווה אטרקציה להמתקת דברים אבל שופעת מרכיבים בראים וטובים מולסה כזו אני מחפש שלא שונה לה תהליך היצור והוסיפו לה עוד הרבה סוכר ופחות מרכיבים בראים על מנת שתוכל לשמש כממתיק מסחרי בעבר היתה מולסה כזו ניתנת להשגה בארץ והיא נעלמה ואין לי מושג מה היה שמה רק שהיא היתה מגיעה מהודו אילה שהוצעו לי פה הם מהסוג המאוד ממותק ומיוצרים במיוחד להמתקה ולא כמוצר לוואי אמיתי של תהליך יצור הסוכר ולכן גם ערכם הבריאותי פחות בכל אופן תודה רבה ועם כן תצליח למצוא את המולסה הטבעית ללא המתקה אשמח ואודה מאוד חינן

28/01/2007 | 21:04 | מאת: שירי

שלום, רציתי לדעת האם הנבטה של קטניות משנה את ערכן הגליקמי ? הוא עולה או יורד או לא מושפע? כלומר האם להנבטה יש בכלל השפעה על אינדקס גליקמי כמו בישול , חיתוך וכ'ו? תודה רבה

30/01/2007 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, בהחלט כן! הנבטה מפחיתה את כמות הפחמימות (עמילן) בזרע והופכת אותו לירק ולכן הערך הגליקמי יורד. אגב, לקיטניות יש ערך גליקמי נמוך בכל מקרה ולכן הן מומלצות לחולי סוכרת ולכל אדם. בהצלחה צביקה

28/01/2007 | 19:13 | מאת: jon

to which tempature its ok to heat up different kind of oils? AND what about fish (omega 3- what is the best way to heat it without damaging the oil??????)

30/01/2007 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

JON שלום, לא רצוי לחמם שמן! החימום מקלקל אותו. מזון מטוגן זה מזון מזיק. אפשר להוסיף שמן לתבשיל או מרק אחרי שהם כבר בצלחת (לא רותח). בהצלחה צביקה

28/01/2007 | 18:01 | מאת: יוחנן

לאחרונה התוודעתי לבעיה כלל עולמית בספיגת וויטמינים בגוף יכול להיות שאני מגלה את אמריקה אבל בכל אופן היתי מאד שמח אם היית יכול הפנותאותי למקורות בנושא. שמעתי שיש כדורים שאינם מתפקרים עד כדי כך שחלקים מהם יוצאים בהפרשות הםא זה נכון? מישהו ציטט לי שזו אחת הבעיות של האמריקאים בסתימות ביובים בארה"ב. כמו כן הייתי שמח לדעת כמה באמת מהכדורים נספג בגופנו והאם יש הבדל בספיגה של נוזלים (ויטמינים בנוזל בגוף או לא?

28/01/2007 | 20:56 | מאת: טובה בר-שאן

יוחנן שלום לכל ויטמין יש צורת ספיגה משלו . למשל ויטמין B12 חייב פקטור פנימי על מנת להספג אם אין אותו הויטמין יופרש בצואה. ויטמיני A,D,K, E חייבים מלחי מרה לספיגה שלהם במע' העיכול. יש מס' אתרים עליהם אתה יכול לקרוא על הויטמינים . http://www.tevalife.com/vitamins_sade/ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2816000,00.html http://www.centrum.co.il/Vitamins.asp?subPage=2 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

28/01/2007 | 15:29 | מאת: ליעד

שלום, אני מחפשת רופא שמתמחה בדיקור סיני לדיכוי תאבון בזמן הריון. אני בשבוע 31 ומעוניינת לשלוט בתאבון בלתי נשלט

28/01/2007 | 16:34 | מאת: צביקה קורן

אנחנו לא ממליצים על רופאים ומטפלים במסגרת הפורום.

28/01/2007 | 13:56 | מאת: ש.

אהלן. קודם כל אני לא בטוח שזהו הפורום המתאים לשאול , אני אשמח אם תעבירו את השאלה לפורום המתאים כבר תקופה ארוכה (יותר משנה אבל ב"גלים") אני סובל מתופעה מוזרה. אני חש רטיבות מוזרה בישבן, בעבר חשבתי שזאת זיעה אבל היום אני לא בטוח, אולי זה הפרשה אחרת. ניסיתי להבין מה הבעיה ובסוף הגעתי למסקנה שאולי יש קשר בין התזונה שלי לתופעה. בעבר כבר ראיתי קשר בין הכמות הלא קטנה של חלב שאני צורך והפסקתי עם צריכת החלב כמעט לגמרי, בתקופה האחרונה התופעה חוזרת כל יום למרות המיעוט שלי בצריכת החלב ומכאן שאני חושב שאולי יש קשר בין התזונה שלי לעיניין המטריד. הבעיה גורמת לי אי נוחות רבה מבחינה פיזית וכמובן שמכך שאני לא הולך עם מכנסיים בהירים משום שבשלב מסויים נוצר "כתם" כאילו התיישבתי על משהו רטוב. תודה רבה לעונים.

28/01/2007 | 16:33 | מאת: צביקה קורן

ש. שלום, מציע שתפנה לגסטרואנטרולוג לאבחון. זאת לא שאלה לפורום זה או אחר. הורדת מוצרי חלב מהתפריט מועילה לכל בעיות מערכת העיכול. כנראה חולשה של הסוגרים. בהצלחה צביקה

28/01/2007 | 06:45 | מאת: רגישה

בגלל רגישות גבוהה מאד שלי לנ"ל (חלב וביצים)- תגובה מינורית: נפיחות ובצקתיות בלתי נסבלת, תגובה חמורה יותר: דופק מהיר וסטרס בגוף. שמתי לב שיש קשר ברור בין אכילת מוצרי הנ"ל לבין התגובות שלי. (אולי גבינה צהובה במידה פחותה יותר).\ מכיון שאני גם צמחונית (לא אוכלת עוף, בשר ודגים) ברצוני לשאול האם ישנה דרך טובה אחרת לספק חלבון וגם סידן לגוף והאם עלי לקחת תוספי מזון. (לוקחת קבוע תוספי סידן וכן חומצה פולית ובי 12 ) אודה על ההתיחסות.

28/01/2007 | 16:37 | מאת: צביקה קורן

לרגישה שלום, אין בעיה לקבל את כל תצרוכת החלבון והסידן מהצומח. את חייבת לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופת. כדי למנוע חוסרים תזונתיים ונזקים שעלולים לנבוע מכך, אני מציע לך לא להסתפק בתשובות בפורום זה או אחר, או במאמר שתמצאי באינטרנט. בהצלחה צביקה

27/01/2007 | 17:57 | מאת: ז'ו

אני אוכלת ברנפלקס מועשר בסידן ללא חלב אבל לוקחת ויטמין D. ספיגת הסידן גבוהה בצורה כזו?

28/01/2007 | 16:39 | מאת: צביקה קורן

ז'ו שלום, אם את שותה גם קפה בסוף הארוחה וממתיקה עם סוכר לבן (שגם נמצא בברנפלקס), אין ספיגה טובה. אם את אוכלת הרבה מלח וחלבון מהחי - אין ספיגה טובה כבר כתבתי על כך רבות בפורום (גם בשבוע שעבר) - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

26/01/2007 | 12:37 | מאת: מישהי

שלום! תמיד הדיאטנים אומרים שאפשר לאכול הרבה ירקות כמעט בכל דיאטה אז השאלה שלי היא, האם ירקות שורפים קלוריות? תודה.

27/01/2007 | 08:10 | מאת: טובה בר-שאן

מישהי שלום . ירקות לא שורפות קלוריות. הגוף כאשר הוא מבצע את חילוף החומרים שלו הוא דורש אנרגיה ואז מנוצלות הקלוריות. אנו ממליצים על ירקות כיוון שיש בהם הרבה מינרלים, ויטמינים, פיטוכימיקלים, וסיבים. מרכיבים אילו מעורבים בתהליכי חילוף החומרים בגוףושומרים על פעילותו תקינה . חומרים אילה וגם מעורבים ב פינוי של הרעלים מהגוף. מעבר לזה , ירקות הם דלי קלוריות ולכן שומרות על משקל תקין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/01/2007 | 11:27 | מאת: דן

האם אגוזי הפקאן הטיבעים מכילים סוכר ונהפכים לגלוקוז והאם בריא לאכול אותם בכמות רבה

27/01/2007 | 08:16 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום אגוזים כמעט אינם מכילים סוכר להלן התכולה הקלורית שלהם : תכולה קלורית ל- -100 גר`: 550-700 קלוריות רוב הקלוריות מקורם בשומן. האגוזים עניים בשומן רווי ועשירים בשומן בלתי רווי. חומצת השומן העיקרית באגוזים היא חומצה אולאית (מופיעה גם בשמן זית). מינרלים: מגנזיום, סידן, אשלגן, נחושת, אבץ. ויטמינים: ויטמין E, B1 ,B2 ,B3 חלבון: 12-29% לרוב החלבון מוגבל בחומצה אמינית ליזין. אגוזי ברזיל עשירים במיוחד בסלניום, בוטנים עשירים במיוחד בחומצה פולית. אגוזי מלך עשירים בחומצת שומן אומגה 3. חשוב מאוד לאכל אגוזים טבעיים לא קלויים אך לא בהגזמה .עד 5 אגוזי מלך ביום. בגלל כמות השומן. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

שלום רב, אני בת 25. אובחנתי ב-PCO לפני מספר שנים אך לא סובלת מציסטות. מלבד מעט שיעור, זה לא מפריע. המשקל שלי תקין. לאחרונה עם נשירת שיער קשה ועייפות. בבדיקות שם שערכתי - HG 15 g/dL RBC 4.82 M/microL Iron 178microg/dL transferrin 328 mg/dL ferritin 18 ng/ml B12 399 pmol/L folic acid 32 nmol/L prolactin 454 mU/L cortisol blood 624 nmol/L TSH 1.88 mU/L תפקודי הכבד תקינים. אני מודאגת מנזקי החימצון שישנם בעודף ברזל. ההמוגלובין שלי תמיד היה גבוה, אפילו 16בתקופה מסוימת. אני ממעטת לאכול בשר, אוכלת עיקר דגים וביצים כמקורות חלבון. מה יכול להביא לפריטין נמוך וברזל והמוגלובין גבוה? האם יש בדיקות מקיפות יותר שיש לעשות? כמו כן - מה לגבי הפרולקטין? מה אפשרלעשות? יש משהו תזונתי לעשות? תודה רבה ושבת שלום, מיכל

27/01/2007 | 08:25 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום . קשה מאוד לתת לך תשובה על סמך בדיקות אילה בלבד וכן על סמך האינפורמציה שנתת לגבי התזונה שלך . יש מקום ללכת לתזונאית והרופא שלך על מנת לברר את הנושא . אך שאלה לי אליך? האם במסגרת הבדיקות שעשית בדקו לך עמידות לאינסולין (בדיקת העמסת סוכר )? עמידות לאינסולין היא אחת הגורמים השכיחים ביותר לבעיית השחלות הפולי ציסטיות. במצב כזה יש לתת תזונה מחמירה עם רמת סוכרים ושומנים נמוכה,עשירה בירקות עתירי סיבים , וקטניות ודגנים. תזונה זו מאוד עוזרת לPCO וכן לרמת הברזל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

לטובה, תודה על התשובה. הרופא שלי אומר שהבדיקות תקינות ושהאנדרוגנים ב-PCO יכולים להעלות ברזל והמוגלובין. זה לא ממש מרגיע אותי כי הפרולקטין גבוה.. אני אלך לאנדוקרינולוג לבירור הסוכר שלי בצום הוא 90 תודה מיכל

17/10/2007 | 18:57 | מאת: הילה

שלום שמי הילה, אני סובלת מפרולקין גבוה בדם 2220 , רציתי לדעת האם תזונה יכולה לעזור להורדתו בדיקת סי טי הייתה תקינה. MRI עדיין לא עשיתי

25/01/2007 | 15:29 | מאת: שלי

שלום רב, רציתי לדעת מה יש בנ"ל שהם כ"כ בריאים וכמה אפשר לאכול ביום מכל סוג (על מנת לא להשמין). תודה.

26/01/2007 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, שקדים, אגוזים וזרעים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן) עשירים בחומצות שומן חיוניות (בפשתן יש גם אומגה 3), חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. כל זה הופך אותם למזון מובחר, מומלץ ואיכותי. בשל תכולת השומן כדאי להגביל ל 5 - 15 שקדים ביום, 2 אגוזי ברזיל, 3-5 אגוזים אחרים (פקאן, מלך, פיסטוק וכד') וכף עד שתים מהזרעים. בהצלחה צביקה

26/01/2007 | 11:24 | מאת: דן

25/01/2007 | 12:43 | מאת: בן

שלום רב, הייתי שמח לדעת באילו מזונות ישנה כמות יפה של אבץ? תודה מראש.

26/01/2007 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

בן שלום, בקישור שלהלן תמצא מידע מפורט על האבץ כולל רשמת המזונות בו הוא מצוי בשפע. http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=156590 בהצלחה צביקה

24/01/2007 | 16:51 | מאת: מיקה

לפני תקופה מסויימת לקחתי כמיות גדולות מאוד של לייסין למשך תקופה קצרה נגד דלקת גרון כרונית נראה לי שנהייה לי נזק מזה מה אני עושה למי אני פונה ? איפה אפשר לקבל עוד מידע?

24/01/2007 | 21:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיקה שלום . כיצד את מרגישה שיש לך תופעות לוואי מהליזין ? כמה ליזין לקחת? עדיף שתגשי לנטורופטית שתאזן לך את התזונה. להלן שני אתרים שתקראי על ליזין http://www.tevalife.com/article.asp?id=2813 http://www.articles.co.il/article/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20-%208%20%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20%D7%94%D7%97%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

24/01/2007 | 05:29 | מאת: ענת

צביקה שלום רב!!! בגלל אי סבילות לחלב או מוצריו ובגלל גילי הלא צעיר החלתי לצרוך תוספי סידן (כדורים של 1000 מ"ג (של חברה המיצרת תוספי מזון ויטמינים וכו' מוכרת וידועה). אני משתדלת גם לאכול ירוקים, קטניות ושקדים. לאחרונה קראתי כי אין שום תועלת בלקיחת תוספי הסידן בצורת של גלולות מאחר והוא בכלל לא נספג בגוף לא כל שכן תורם להעלאת מסת העצם. האמנם? בתודה.

24/01/2007 | 13:36 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, זה לא מדויק שהתוספים לא מועילים. אחוז קטן מהם נספג בגוף. (גם במוצרים מהטבע כמו שומשום וטחינה, העשירים מאד בסידן, יש בעיה של ספיגה בגלל נוכחות של חומצה אוכסלית וחומצה פיטית) עם זאת יש "נסיבות מקילות" ויש תנאים המקשים על הספיגה. כתבתי על כך רבות בפורום הזה וגם בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא על כך. זה נכון שתוספי סידן מעל גיל מסויים (40 ומעלה) לא מעלים מסת עצם אבל הם שומרים על הרמה הקיימת ומונעים הידלדלות. נוכחות של ויטמין D חיונית לספיגה ולכן אם את לוקחת תוסף, תבחרי כזה שמגיע עם ויטמין D. אגב, כדי שלא תוטרדי יותר מידי מהיעדרות מוצרי חלב בתפריטך, אני מציע לך לקרוא את ספרו החדש, המעניין והמשעשע של דר' אריה אבני - "שוטי החלב". בהצלחה צביקה