פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אני בת 18 שוקלת 45 גובה 1.60. כבר כמה חודשים שאני אוכלת ואחרי שעה- שעה וחצי מרגישה רעב נוראי, כאילו שלא אכלתי. הרעב בא בליווי בחילות, ולפעמים כאבי ראש. לא משנה כמה אני אוכל, אם זאת תהיה ארוחה מושקעת או סתם ארוחה משביעה, אני תמיד ארעב. העיניין מפריע לי בעיקר בבוקר, ולקראת השינה שאז אני חייבת להכניס משהו לפה. למה זה קורה? ואיך ניתן לטפל בזה?
דיאלה שלום, יתכן ואת סובלת מהפרעות באיזון רמת הסוכר בדם. אולי רק חסרים סיבים ושומן בתזונה שלך (שניהם משרים תחושת שובע ממושכת) מציע שתפני לרופא המשפחה לבדיקה ואבחון ולאחר מכן ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה
1. האם לשמן זית בתוך הסלט אותה השפעה כמו שתיתו לפני האוכל (כפי שכתבו כאן למטה) ? האם כשצורכים אותו בתוך הסלט, הוא גם מנקה כבד ומוריד כולסטרול? 2. האם דבש באמת בריא? האם יש לו ערך תזונתי או בריאותי? כי קראתי באיזה שהוא מקום שהוא בעצם אותו דבר כמו סתם סוכר. 3. מה פחות מזיק, חמאה או מרגרינה (בהנחה שמרגרינה מופחתת קלוריות ושומן) (שאלתי את זה בערב, אבל לא כל כך הבנתי את ההסבר למה חמאה פחות מזיקה, הרי בה יש כולסטרול ודווקא במרגרינה אין) תודה רבה מראש!
שלום רב, אני לא מתלהב כשמתייחסים למזון כ"תרופה". רצוי לאכול שמן זית עם סלט ירקות או תבשיל עם ירקות כתומים. הוא מועיל לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן. "ניקוי כבד" משיגים בתזונה נכונה או בצום ולא בשתייה של שמן או תה מצמחים מסויימים. דבש במינון נמוך (כפית עד שתים ביום) יכול להועיל. הוא מכיל אמנם כמות רבה של סוכר, אבל גם כמה חומצות אמינו, אנזימים, ויטמינים, מינראלים וחומרים מועילים שטרם התגלו... כל החומרים האלה לא נמצאים בסוכר לבן שהוא חומר מזיק ומיותר. על חמאה מול מרגרינה נכתב הרבה בפורום הזה וגם עברו הרבה מיילים בנושא ברשת האינטרנט. המרגרינה מזיקה יותר. אם תרצה פרטים נוספים תבצע חיפוש בפורום או תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה
האם יש בעייה לשמור את הירקות והפירות בשקית ניילון במקום התא במקרר? כי שמתי לב שהטריות שלהם נשמרת יותר זמן בניילון? אך שמעתי שיש גם חשש שהמיילון מכיל תרכובות לא טובות שיכולות לעבור לירק או לפרי??האם יש אמת בדבר?
אלעד שלום . עדיף לשמור את הפירות והירקות ללא שקית מאווררים במקרר. בנילון ישנם חומרים רעליים כמו ביספינול A הזולגים למזון ומצטברים בו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום אני יודע שטוענים שחלב מאוד מזיק האם גם מוצרי חלב כמו דנונה לא מומלץ? תודה
ליאור שלום, מי שטוען שמוצרי חלב לא מומלצים לא ממליץ גם על דנונה, במיוחד אלה הצבעוניים והדיאטטיים. יוגורט ביו זאת בהחלט פשרה אפשרות. בהצלחה צביקה
כיצד ניתן לרפא אנורקסיה בעזרת תזונה טבעונית- טבעית? על אילו מאכלים יש להקפיד במיוחד?
שלום רב, הטיפול באנורקסיה מחייב התערבות של מומחים מתחום התזונה והנפש. מאד לא מומלץ לצפות לעזרה מפורום זה או אחר. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בהקדם האפשרי. בהצלחה צביקה
שלום רב, בתי בת השנתיים ושלושה חודשים מאד אוהבת לאכול ביצים. היא אוכלת לפחות ביצה אחת ביום ולפעמים אוכלת 3 ביצים באותו יום. שאלתי היא האם זה בסדר לאכול כמויות כאלו, האם זה פוגע בצורה כל שהיא בתיפקוד הגוף שלה בצורה בריאה ואופטימלית. תודה, פאולה
פאולה שלום, שלוש ביצים ביום זאת בהחלט כמות מוגזמת בעיני, במיוחד כשמדובר בילדה בת שנתיים ואם זה בא על חשבון מקורת אחרים לחלבון. הביצה היא חלבון מושלם, במיוחד לילדים, אבל אסור להגזים בשום מזון וחשוב לשמור על איזון. בהצלחה צביקה
שלום רב, הייתי שמח לדעת אילו מזונות אשר זמינים לכל צרכן ממוצע עשירים בברזל ובאבץ(לא בהכרח שניהם ביחד באותו מזון)? ביצים? עוף? סוג של בשר ספציפי? תודה מראש.
טל שלום לבקשתך רשימת המקורות לברזל ואבץ ברזל מהחי איברים פנימים , בשר בקר, עוף ודגים ברזל מהצומח קטניות, ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים ברזל . כיום נהוג להוסיף ברזל למזונות מעובדים רבים. אבץ נמצא נבטי חיטה, קטניות, אגוזים, שמרים, וחסה. מהחי: ביצים , מוצרי חלב, בשר רזה , וכבד. בברכה טובה בר שאן
אני שותה כל בוקר ליפני הקפה והאוכל שתי כפות שמן זית עים לימון שמעתי שכששותים כל יום הכולסטרול יורד והכבד מיתנקה אודה לתשובתך המהירה והמיקצועית אמליה
אמליה שלום המשקה אותו את שותה אכן יש לו תכונות בריאותיות מצויינות כפי שציינת ניקוי כבד והורדת כולסטרול . אולם כל זה אינו מספיק .חשוב מאוד לאכל תזונה נכונה ולשמור על אורח חיים בריא. על מנת לשמור הבריאות. בברכה ובהצלחה ופורים שמח טובה בר שאן
שלום רב. רציתי לדעת האם ישנה סכנה בלקיחת ויטמין B COMPLEX ,כאשר אדם סובל מבעיות נפשיות . והאם ישנם תוספי מזון אשר אינם ממולצים לאנשים הסובלים מבעיות נפשיות. חג פורים שמח!!!
קלימרו שלום
קלימרו שלום B קומפלקס מכיל ויטמינים החשובים מאוד לאספקת אנרגיה לגוף ולמע' העצבים . ישנם בעיות נפשיות שאפילו ממליצים לקחת את קומפלקס זה . אולם חשוב מאוד שהאדם ילך לרופא או נטורופט שיתאים לו את התוסף המתאים ואת המינון הנכון, ותזונה מתאימה. בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר שאן
טובה שלום . האם הבנתי נכון שאין בעיה לקחת את ה תוסף תזונה,גם אם אדם סובל ממחלות של הנפש? אשמח לקבל קישורים לאתרים ולסדנאות אשר מתקיימות בנמושא תזונה טבעית,ותזונה של המח. פורים שמח קלימרו.
האם אכילת תירס מקופסת שימורים מזיקה הרבה יותר מאכילת תירס שבושל במים? האם יש בכלל בעיה עם מזונות מקופסאות שימורים (התכולה היא תירס, מלח ומים בלבד ולא שום דבר נוסף)? ועוד שאלה קטנה - האם זה נכון שמאוד לא בריא לאכול תירס בימינו בגלל הנדסה גנטית? תודה רבה
יעל שלום אין ספק שעדיף לאכל תירס שבושל במים בתירס משימורים יש כמות גדולה של מלח, סוכר ובעצם רב הויטמינים הלכו לאיבוד. לשאלתך השניה לא כל התירסים הם מהנדסה גנטית. סוגים מסויימים שמהנדסה גנטית התברר שגרמו לרגישות אצל אנשים מסויימים ולכן הורדו מהשוק. בברכה טובה בר שאן
שלום! מדי פעם אני נוהג לשתות מיץ של גזר, מלפפונים, סלרי וסלק יש לי כמה שאלות 1. אנשים אמרו לי, לא אחד אלה כמה כדי שגוף יספוג את המיץ טוב, צריך להוסיף כפית אחד של שמן זית או משהו כזה, אם לא אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום. האם זה נכון? 2. על הסלק אמרו לי שאחרי סחיטה לא טוב לשתות מיד, אלה לשים במקרר במשך שעתיים ואחר כך להוסיף מיצים אחרים כמו של גזר ומלפפון ואז לשתות 3. לגבי הוספת שמן(במידה וזה נכון), האם מוסיפים לכול סוגי מיץ ירקות או רק לסוג מסויים? תודה מראש!
מיכאל שלום, לשאלה 1 ו 3 - כדאי להוסיף כפית שמן למיצים כתומים המכילים בטא קרוטן. הסביבה השומנית מסייעת לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן ובטא קרוטן הוא אחד מהם. אל תאמין לאנשים חסרי ידע שאומרים שאם לא מוסיפים שמן "אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום". אלה שטויות! במיץ גזר ובמיצים האחרים יש שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים כלורופיל ואנטיאוקסידנטים שנספגים בגוף גם ללא הוספת שמן. כפי שציינתי השמן נחוץ רק לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, E, D, K ). אגב גם אם לא תוסיף שמן יש ספיגה מכיוון שגם במעיים יש שומנים. לגבי הסלק - אני לא מכיר את התיאוריה הזאת ולא תומך בה. ואני לא ממליץ לאכול ירקות קרים מהמקרר או לשתות מיץ קר (או מים קרים או כל שתייה אחרת). לא רצוי לשתות מיץ סלק לבד אלא לערבב אותו יחד עם ירקות אחרים. בהצלחה ושבת שלום צביקה קורן
קודם כל תודה על התגובה! אני רק רוצה לוודא שהבנתי את הדברים נכון אז, כמו שהבנתי אפשר לשתות מיץ סלק מיד לאחר סחיטה (בצירוף עם מיצים אחרים, אני מעבב אותו עם מיץ גזר, מלפפון וסלרי) ואין צורך לחכות בכלל אם מוסיפים שמן, איזה שמן מומלץ? אני מוסיף שמן זית בכבישה קרה האם לשתות מיץ קישואים במקום מלפפון? אני שואל כי פעם שתיתי מיץ קישואים יחד עם גזר וסלק ומשום מה זה נתן לי הרגשה מאד לא טובה, לא יודע אם זה הייה בגלל קישואים או משהו אחר שוב, תודה!
שלום אני בן 22 לא אוכל ירקות ופירות מגיל קטן. רציתי לדעת אילו תחליפים אני אמור לקחת כדי להשלים את כל החסרים השונים שאני לא מקבל מירקות ופירות. חוץ מזה אני אוכל כמעט הכל...
אבי שלום, אי אכילת פירות וירקות טריים אינה רצויה ועלולה להביא למחלות הנובעות מחוסר ויטמינים, במיוחד כאלה הנהרסים בחום. יש כמה מחקרים בנושא. אתה יכול לקחת כדור מולטיויטמין, אבל בכדורים האלה אין אנזימים, אין סיבים תזונתיים והספיגה שהם לא מושלמת כפו ב"דבר האמיתי".. בקיצור, תתחיל לצרוך בהדרגה פירות וירקות טריים. לא יתכן שאתה לא מסוגל לאכול שום פרי או ירק. בהצלחה צביקה
האמנם נכון שיש שיש רעל?
יעל שלום, התיאורה על רעל בדבש מחומם לא מוכרת לי ואני לא מבין את ההגיון שבה. בהצלחה צביקה
מהן הסגולות הרפואיות של רוטב סויה, אם יש כאלה???
123 שלום רוטב סוייה עשיר מאוד במלח לכן איני ממליצה כל כך להשתמש בו. בברכה טובה בר שאן
שלום, לא עדיף למשל לחלק מהמאכלים שלהם מוסיפים מלח להוסיף במקום רוטב סויה?
בת 60. אני לוקחת פעמיים ביום תוסף סידן 600 מג. ואוכלת מזון שכולל 500 מג. רמת סידן שלי 89 ויש לי צפיפות עצם נמוכה. האם לדעתך אני מגזימה בכמות הסידן? מה הסיכונים שבכך? תודה מראש
זיוה שלום, אני לא חושב שאת מגזימה, אבל אם התזונה שלך לא נכונה, גם אם תקחי כמות כפולה עדיין תשארי עם אותה בעיה. חשוב להימנע ממזונות ומשקאות שגורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף או מונעים את ספיגתו. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן". את יכולה לקרוא תקציר מאמר בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. www.zom.co.il הפתרון הטוב ביותר הוא לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה
שלום מישהו הציע לי להשתמש בפרחי ביסמרניק בצורת חליטת תה לטיפול בשלשול , כאבי בטן ובעיות מעיים באופן כללי. זה נמכר בחנות טבע ובחיים לא שמעתי על זה. אשמח לשמוע את דעתך. תודה
אלין שלום, הצמח הזה חדש יחסית בשוק הישראלי. הוא משמש לטיפול בבעיות במערכת העיכול ובעבר טיפלו באמצעותו בדיזינטריה. הוא נחשב גם כמועיל להתקררויות ולבעיות במערכת הנשימה. בהצלחה צביקה
האים לימון מכיל סוכר והאם בריא לאכול הרבה לימון
רן שלום, לימון מכיל סוכר ויש בו 23 קלוריות למאה גרם. לא בריא לאכול "הרבה לימון". אין שם מזון שכדאי לאכול ממנו כמות גדולה. חשוב לגוון את התזונה ולאכול בצורה מתונה. הלימון עשיר בויטמין C ובאנטי אוקסידנטים. בהצלחה צביקה
ידוע ששמן זית מיטיב עם עור הפנים אני נוהגת לבשל עם שמן זה ואף לאכול אותו סלט האם תוכל לתת לי הסבר מדוע כשאימצתי את ההרגל לשתות כל בוקר כפית שמן זית לעור הפנים פתאום הופיעו לי פצעים? האם זה רק מקרה? אני ממש לא רצה לנסות זאת שוב,כיוון שהחלמת הפצע אורכת המון זמן מה זה יכול להיות? תודה..
שרית שלום להופעת פצעים על הפנים יכולים להיות הרבה מאוד גורמים : מחזור, מתח, תזונה לא נכונה, מחלה וכו'. לכן קשה לי להגיד לך שאכן הפצעים הם מהשמן זיית. תעשי הפסקה בשתית השמן וראי איך את מרגישה . בברכה טובה בר שאן
שלום רב! מה יותר "בריא", או ליתר דיוק פחות מזיק : חמאה או מרגרינה? (בהנחה שקונים מרגרינה מופחתת קלוריות) ואם שתיהן מזיקות באותה מידה, האם יש להן תחליף יותר בריא? תודה.
שאלה שלום מרגרינה היא שמן מהצומח שעבר תהליך של הפיכה למוצק . חלק מהמרגרינה מכילה שומני טרנס שהם שומנים לא טובים לגוף ומחקרים מראים שהם אפילו יכולים לגרום לסרטן. לכן חמאה פחות מזיקה ממרגרינה. אני הייתי ממליצה במקום חמאה ומרגרינה שמן זיית מכבישה קרה שיש לו תכונות בריאותיות מצויינות. בברכה טובה בר שאן .
שלום. אני בת 28 וסובלת מחילוף חומרים כמעט אפסי. כבר כמעט 3 שנים שאני נעזרת בכדורים טבעיים (כל פעם מנסה סוג חדש), תה טיבטי או נרות גליצרין ליציאות. עובדה זו גרמה לי להשמנה ומזה 3 שנים שאני נלחמת עם עצמי להרזות. אני לא אוכלת לחם, תפו"א, פסטות ומיני קטניות, מטוגן ושומן כדרך חיים.שלא לדבר על מתוקים שמעולם גם לא אהבתי. בעיקר אני אוכלת ירקות מרקים ודברי חלב (ורוב היום אני ממש מרעיבה את עצמי). כל זאת ועדיין אינני מצליחה להרזות. וכמובן אני עוסקת בספורט אירובי יומיומי. אני בעצמי מתפלאה מתופעה זו משום שהייתי אמורה להיות מאוד רזה כבר. הבעיה החלה מיד לאחר ניתוח להסרת ציסטה אנדומטריומית מן השחלה. איני בטוחה שיש כ"כ קשר, אך מאז איני מצליחה להתפנות טיבעי. האם יש לך עצה? לאיזה רופא עליי לפנות?
ליאת שלום, משום מה אנשים מתבלבלים בין "חילוף חומרים" (מטבוליזם) לבין פעילות מעיים איטית (עצירות). ייתכן שבמקרה שלך שתי הבעיות קיימות. לא נראה לי שרופא יעזור במקרה זה (תרופות ומשלשלים רק יחמירו את הבעיה), אלא אם כן ישנה בעיה רפואית או פיזיולוגית שנגרמה מהרגלי האכילה הקולקלים שלך. לכן אני מציע שתבצעי בדיקות רופא כללי, בדיקות דם ובדיקות הורמונאליות (בלוטת תריס אדרנל וכד') ואם אין בעיה רפואית תפני לתזונאי/ת טבעי/ת או נטורופט/ית ותקבלי יעוץ אישי המותאם לצרכייך. אני לא מציע לך לנסות לפתור את בעייתך באמצעת פורום זה או אחר או מקריאות כתבה בעיתון או באינטרנט. בהצלחה צביקה
ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.
לדעתי חשוב מאוד לאכול אורגני. שאריות הריסוס וחומרי ההדברה לא נעלמות בזכות מרכיב מסויים בפרי או בירק, והם גם לא מתפרקים אחרי שהות במקרר. שטיפה וקילוף לא עוזרים, כי בהרבה מיקרים הריסוס מוכנס למי ההשקיה, ומגיע לפרי ולירק דרך השורשים. השאריות מצטברות בגוף - ואם לצטט מגדל אורגני: "מצטברות כמו קופה רושמת".
שלום רב, אני בהחלט מסכים עם נעמי. "גילוי הלב" של הנטורופטית שלך נובע מבורות ומחוסר ידע. הידעת שגופנו מייצר חלק ניכר מהאנטיאקסידנטים הדרושים לו ואת רוב האנזימים הדרושים לו. למרות זאת חשוב לקבל אנטיאוקסידנטים ואנזימים גם ממזון חי כדי להקל על הגוף בתהליכי העיכול, ניטרול הרעלים ופינויים מהגוף. כבר כתבתי מספר פעמים שרצוי לצרוך מזון מגידול אורגני, אבל אם יש בעיה כלכלית או אחרת בהשגתם, צריך לשאוף שלפחות הירקות העליים והתפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית ברוקולי, תות שדה וכד') יהיו מגידול אורגני. לא כל חומרי ההדברה מתפרקים ונעלמים (לא הם נעלמים?) ולא כל הכימיקלים נעלמים עם שטיפת הפרי או הירק. בנוסף, כדאי לזכור שבירקות יש גם ויטמינים ומינרלים ולא רק אנטיאוקסידנטים (הכוכב התורן). ירקות ופירות מגידול אורגני מכילים יותר מינרלים וויטמינים בשל שיטת הגידול והדישון השונה. לסיכום, כדאי מאד לצרוך מזון מגידול אורגאני. בהצלחה צביקה
שלום 1.האם אפייה של ירקות פוגעת בויטמינים שלהם? 2.אם אני מקלף את הקליפה של ירקות בשביל כל השבוע האם זה משנה? 3.האם גזר זה ירק שיש בו הרבה ריסוס? תודה
רוני שלום 1. אכן כן אפיה של ירקות גורמת להרס ואיבוד חלק מהויטמינים שלהם במיוחד ויטמיני Bו C. 2. רוני ההרגל ממש לא טוב כי כאשר אתה מקלף את הירקות אתה גורם להרס של הויטמינים ולתהליכי חימצון בירקות. עדיף לאכל את הירקות עם הקליפה ובטח לא לקלפם. 3. לצערי הרב בכל הירקות יש ריסוס כולל הגזר. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן
בשלושת החודשים האחרונים אני סובל מאפטות בחלל הפה- לאחרונה עם שיפור בשל שינויים בתזונה. לפני כחמישה שבועות, בעודי בברזיל, הופיעו כ-3 אפטות קטנות על השפה התחתונה. משום שאני יודע שלוקח לאפטות משך של עד שבועיים להחלים- ניסיתי לתת לפצעים (שנראו כמו חתכים קטנים ולבנים) זמן להחלים. כשראיתי שזה לא עוזר והפצע (שהפך לאחד גדול) הולך ומעמיק התחלתי (כעבור שבועיים מהופעת האפטות הראשוניות) להשתמש במשחה הסטרואידית "אורקורט" שקיבלתי מרופא טרם הנסיעה (לצורך טיפול באפטות כמובן). לאחר שבוע לא מוצלח של ניסיון טיפול במשחה סטרואידית מה שקרה היה פשוט שנוצר מעיין קרום (שהיה עשוי בין היתר מהמשחה -שנתקשתה מעל לפצע) על הפצע שמידי יומיים נפל והותיר תחתיו פצע עמוק יותר. החלטתי ללכת על כיוון של לתת לפצע להחלים לבד וכך במשך 10 ימים- גם כן ללא הצלחה עם גלד שנקרש ונופל מידי כמה ימים ושוב מותיר תחתיו פצע שהולך וגדל. הגעתי לארץ לפני שבוע וחצי וכ3 שבועות לאחר הופעת הפצע הראשוני (אני מדגיש שוב- הופיע כאפטה אשר אני יודע את מאפייניה וצורתה). אני בן 27, ובריא בד"כ ועכשיו כאן המקום להבהיר שלא קיימתי יחסי מין ו/או נשיקות וכו' לפני או בזמן הופעת הפצע. כמו כן הנני נוטל באופן קבוע כדורי זובירקס 400 מ"ג בשל תופעות הרפס חוזרות. נוסף על כך הנני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, המאוזנת מזה שנים (נוטל אלטרוקסין 150 מ"ג ליום). עד כאן על עצמי. מאז שובי ארצה ביקרתי אצל רופא משפחה שראה את הפצע ואמר שאולי התנאים בחו"ל (המון ים ושמש ומים מלוחים והרגלי תזונה ושינה שאינם כהרגלי) הם הגורמים לאי ההחלמה ושוב ניסיתי שבוע ללא טיפול- שבוע זה לא הוכיח את עצמו והגלד נפל וצמח שוב גדול יותר. יצויין כי הגלד היה מכוער ומציק מאוד- קשה לי לחייך ולאכול ופעולות אלו פותחות את הגלד ומוציאות ממנו נוזל מוגלתי. מיקום הפצע הוא מאוד בעייתי- במרכז השפה התחתונה, כך שמשך ההחלמה ארוך מהרגיל בין כה. בחלוף שבוע הרופא כבר התחיל לחשוש (חשב על לישמניה) ושלח אותי לרופא עור (לפני כחמישה ימים). כאמור ביקרתי אצל רופא עור (שנחשב למומחה בעל שם בתחום) והוא היה מאוד לא סימפטי וקצר רוח... לסיכום דבריו שלח אותי לביופסיה של לישמניה (ואמר שהוא מטיל ספק בקיומה של מחלה זו אצלי אבל "רק כדי להיות שקטים") ועד אז למרוח משחה בשם "אפלומיצין" 3 פעמים ביום (שבוע) ואח"כ פעמיים (שבוע) ולבסוף פעם אחת (גם כן שבוע...). בדיקת הביופסיה במעבדה הפרזיטולוגית בבי"ח סורוקה יצאה שלילית (אך תשובה וודאית ומלאה תינתן עוד שבוע). מייד לאחר הבדיקה החלתי למרוח את הפצע במשחה בדיוק לפי הוראות הרופא, וכעבור שעות ספורות הגלד הגדול נפל ותחתיו הופיע פצע שכבר אינו עמוק אך שטחו גדול (יחסית להתחלת הופעת הפצע)- כ0.75 ס"מ קוטרו והשפתיים מחורצות סביבו. כמו כן אני גם התחלתי להשתמש בשפתון מיוחד ועשיר בויטמין אי ע"מ להשאיר את הפצע לח- כהוראת רופא העור. מאז התחלתי בשימוש בשפתון ובמריחת המשחה הפצע כבר אינו עמוק ויצויין גם כי שטחו הצטמצם אך עדיין ההחלמה (אם זו אכן החלמה) איטית ואולי אף נעצרת בשלב הנוכחי בו יש מעיין גלד שטוח עם מעט דם קרוש מעל לפצע. אני מודאג, ועולים בי הרהורים רבים אודות התופעה, אני שייך לקופ"ח מאוחדת ולקבוע תור לרופא עור נוסף או רופא פה ולסת -(האם זה התחום?) אורך כשבועיים ויותר !!! פרק זמן שלדעתי ארוך עד כדי שאיני יכול להמתין עבורו... האם יש איזשהו תעוד על תופעה דומה? מה עליי לעשות? האם לפנות לרפואה פרטית?, ולאן? אני מתנצל על אורך המגילה- היה חשוב לי לגולל את כל הסיפור והפרטים, ומקדים תודתי לשאלותי, סול
סול שלום רב . בנוסף לבדיקות שעשית יש צורך לעשות בדיקת דם כללית לבדוק את מצבך הגופני כולל מצב בלוטת התריס, ספירת הדם שלך ותפקודי כבד, על מנת לשלול גורמים נוספים המשפיעים על אי החלמת הפצע. כן חשוב גם שתלך לתזונאי בנוסף לרופאים לבדוק ולשפר את התזונה שתעזור לחיזוק מע' החיסון. ולהתאוששות הגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום רב, ילדיי אוכלים כל בוקר קורנפלקס ממותק עם חלב או שוקו וביסקוויטים. הם ממש מכורים לזה וברצוני לשאול כיצד ביכולתי להרגילם לאכול בריא יותר ומהם התחליפים שאפשר להציע להם במקום ? תודה ויום טוב !
שלי שלום, בעיני "ארוחת הבוקר" הזאת מזיקה יותר משהיא מועילה. נסי לעשות את השינוי הדרגתי ולהוסיף רכיבים בריאים יותר. לדוגמה לוותר על הקורנפלקס הממותק (לא לקנות!) ולעבור למוצר שיש בו פחות סוכר ומלח. במקום שוקו, אפש רלתת אבקת חרובים ובמקום ביסקוויטים (קמח לבן, שמן וסוכר לבן) לתת פירות יבשים או חטיף בריא יותר. בהצלחה צביקה
קורנפלקס לא ממותק עם חלב אורז ושקדיה (ממרח שקדים)או אגוזים טחונים סמוך לאכילה. שרק יהיו בריאים.
האם יש מצב לקחת ליזין לכול החיים או לתקופה ארוכה נגד הרפס סוג 2? ומה בדיוק זה עושה נגד הרפס? שמעתי שזה ממש עוזר אודה אם תנדבי לי מידע
ליזין שלום אני ממש נגד לקחת ליזין כל החיים או תקופה ארוכה. לדעתי יש מקום בתזונה נכונה לחזק את מע' החיסון שלך למניעת התפרצות וירוס זה להלן שני אתרי אינטרנט על חומצת אמינו זאת http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_09_03.html http://www.articles.co.il/article/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20-%208%20%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20%D7%94%D7%97%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
האם אכילת פול מעלה את רמת הגלוקוז בדם והאם זה בריא לאכול פול ומה מכיל הפול
גד שלום, פול לא מעלה את רמת הגלוקוז בדם. למעשה מדובר בקיטניה בעלת ערך גלעקמי נמוך ולכן זהו מזון ממולץ לחולי סכרת ולכל אדם. בפול ובכל הקיטניות יש חלבון, ויטמינים ומינרלים,סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון. בהצלחה צביקה
זה נכון שסלרי בכלל לא משמין והעיכול שלו שורף יותר קלוריות ממה שיש בו?
נכון מאוד. וכמוהו מרבית העלים הירוקים.
אשתי טוענת שאם לא אוכלים פרי שנפתח או רוסק למחית (עבור תינוק למשל) תוך 20 דקות אז כל הויטמינים בורחים ממנו וזה לא שווה כלום. לאחרונה קנינו מסחטה חשמלית של פירות וירקות והצעתי שנכין בקבוקים גדולים של מיצים שיהיה לנו לשבוע מראש (מיצים כגון: גזר, תפוחים, אגסים וכו'). אשתי אומרת שזה לא טוב לעשות את זה ואין לזה ערך. נראה לי מוזר. הבקבוק סגור לאן הויטמינים "יברחו". האם אשתי צודקת ? וגם אם כן, כלומר מאבדים משהו שקיים רק במצב טרי, האם זה אומר שזה לא שווה כלום, או שיש לזה בכל זאת ערך בריאותי שמצדיק להכין מיצים לשבוע מראש?
סוחט המיצים שלום אכן אשתך צודקת בהחלט. עם הסחיטה ומיד לאחריה חלק מהוויטמינים במיוחד ויטמיני C, וB נהרסים . לכן עדיף לסחוט ולשתות. בברכה טובה בר שאן
תודה על התשובה המהירה. אני מבין שאם אני שותה מיץ שעמד יום אחד במקרר, אז אני מפסיד חלק מהויטמינים. אבל האם זה לא שווה כלום כמו שאשתי טוענת ? האם במיצים שמוכרים בסופר - גדוגמת פריגת/פרימור המיצים הטבעיים היקרים שנמצאים בקירור, האם הם ללא הויטמינים ? איזה דרך בכל זאת יש להכין מיץ ביתי ולשמר אותו למספר ימים ?
שלום קראתי שיש חשיבות גדולה למערכת נטרול הרעלים בגוף ושאצות כמו כלורלה וספירולינה ונבטי חיטה מועילים במיוחד האם אצות באמת עוזרות?
עוד שאלה אני אוכל בזמן האחרון ממרח שקדייה ויש בזה חומצה אוסקלית האם זה יכול לגרות לבעיות ?
ליאור שלום, ניטרול רעלים וניקוי גוף אמיתיים מושגים רק באמצעות תזונה נכונה (הימנעות מחומרים מזיקים והוספת מזונות מועילים) וביצוע צום תקופתי. כל השאר אלו "תרופות" ותוספים שעשויים להועיל אבל לא מבצעים את העבודה האמיתית שמאפשרת לכבד ולכליות לעסוק בניטרול רעלים ופינויים מהגוף. אפשר לאכול (ואפילו רצוי) ללא חשש ממרח שקדיה וחמאת שומשום למרות שהם מכילים חוצה אוקסאלית וחומצה פיטית. בהצלחה צביקה
שלום שוב פעם דוקטור...אני מאוד מודה לך על התשובה שלך ובהחלט אתחיל לפעול לפי עצתך..אני אומנם משתדל להקפיד על תזונה נכונה מרבה לאכול ירקות ופירות לחם חיטה מלאה ודגנים מלאים שיבולעת שועל אורז ופסטה מחיטה מלאה כנעט ולא אוכל גאנק פאוד ומשקעות תוססים גרעינים וחמניות שותה הרבה מים אבל זה לא ממש עזר לי לבעיות הבריאות שלי..לגביי מישהו מקצועי שיוכל להמליץ לי אילו תוספי מזון כדאי לי לקחת לפי מצב הבריאותי שלי האם תזונאית של הקופת חולים תוכל לעזור לי או שאני צריך מקור מוסמך אחר?תוכל להמלית לי על מולטיויטמין טבעי? אני עכשיו אקח לי איזו שבוע חופש מהתוספי מזון..השאלי שלי היא..האם אני לוקח גם חופש של שבוע מלקיחת כונדרואיטין וגלוקוזאמין זה לא יגרום לנסיגה לשיפור שאני מרגיש בפרקים? שוב פעם תודה על הזמן והעצות שלך
כתבתי לך אימייל בעניין כדורי ויטמינים (לא ממש עוזרים...) אבל קיבלתי הודעה שהוא לא עבר.
אורן שלום, ראשית אני שמח לשמוע שבנוסף לתוספים אתה מקפיד גם על תזונה נכונה. תזונאית קלינית בקופת חולים לא מתמצאת בנושא - כדאי לפנות לנטורופט/ית או תזונא/ית טבעי באזור מגוריך. הוא/י ימליצו לך על מולטיויטמין טבעי שמתאים לך - אני לא נוכהג לפרסם מוצר זה או אחר במסגרת הפורום. בקשר להפסקה של כמה ימים בלקיחת גלוקוזמין וכונדריטין - זה לא אמור להשפיע לרעה, אבל אם תחוש הרעה - תיקח כל הזמן. אגב, לגבי התועלת של תוסף התזונה הזה יש הרבה מחקרים וגם אורטופדים נאורים ממליצים על לקיחתו. אגב2, אני לא דוקטור - רק תזונאי. בהצלחה צביקה
א.ג.נ. האם תה גלוקודן הנמכר בחנויות טבע אכן נמצא מועיל - כפי שכותבים עליו - בהורדת רמת הגלוקוז בדם? מדובר בערכי גלוקוז גבוליים (98-100) ולא באדם סוכרתי. תודה, אלה
שלום צביקה, ידוע לי שרוב הממתקים (אם לא כולם) מאד לא בריאים ואף מזיקים. מה אפשר בכל זאת לאכול כאשר מתחשק משהו מתוק ? (חוץ מפירות ושקדיה...). לתשובתך אודה. שלי.
שלי שלום, אפשר לאכול פירות יבשים מגידול אורגני. אפשר להכין "חלבה" טבעית מטחינה או חמאת שומשום בתוספת כפית דבש ולמרוח על לחם או קרקר מחיטה מלאה. לילדים אפשר להוסיף אבקת חרובים ומקבלים "חלבה שוקולד". כדאי מאד להימנע מ"חטיפי אנרגיה" המכילים כמות רבה של סוכר. במיוחד צריך להיזהר מחטיפים ומשקאות המכילים סוכר תירס או באנגלית: high corn syrup או high corn fructose. נמצא קשר ישיר בין הממתיק הזה להשמנה. בהצלחה צביקה
דוקטור שלום וברכה מדי פעם אני משתמש בווטימנים כתוסף תזונתי. למעשה אני משתמש בסוג אחד שנקרא "אנרג'י לייף" אשר מורכב מכמוסות גינקו בילובה וגי'נסנג קוריאני. משקל כל כמוסה הוא 340 מ"ג . 60 מ"ג גינקו ו100 מ"ג ג'ינסנג קוריאני. בד"כ אני לוקח כדור אחד לאחר כל ארוחה אבל אתמול לקחתי שני כדורים בבת אחת. לאחר כשעה הרגשתי תחושה של נימול ורפיון ביד ימין. עכשיו, כ24 שעות לאחר נטילת הוויטמין אני עדיין חש את אותה תחושה מוזרה. מה לדעתך קרה והאם אני צריך לבדוק את היד? אציין כי אני יכול לבצע כל פעולה ביד אך יחד עם זאת בכל פעולה שאני מבצע אני מרגיש תחושה מוזרה של ריפיון וחולשה. אני מרגיש יותר מדי את יד ימין. תודה רבה דניאל
דניאל שלום, אני לא משוכנע שהתופעה נובעת מתוספי המזון שלקחת, אבל כדאי להפסיק לקחת אותם ואם התופעה לא נעלמת תוך יום או יומיים לפנות לרופא או לנוירולוג. כתבתי מספר פעמים שלא ממולץ לקחת תוספי מזון ללא יעוץ מקצועי. בהצלחה צביקה
שלום רב דוקטור... אני בחור בן 25 הסובל מבעיות בריאותיות ולאחר הרבה מחקרים שקראתי באינטרנט וכתבות על תופסי מזון מצאתי כמה תוספי מזון שאני צורך על בסיס קבוע שמאוד עוזרים לי בבעיות הבריאות שלי ורציתי להתעייץ איתך לגביי התוספי מזון שאני צורך האם לראות האם אני שותה יותר מדי.. אני שותה כדור מולטיויטמין צנטרום פעם ביום -מולטיפלקס 2 כמוסות ביום --2000מ"ג MSM ביום וכדור של מגנזיום ציטראט 200 מ"ג סידן ציאטראט 600 מ"ג ביום -2000מ"ג כמוסות שמן פשתן ביום 2 כדורים שבכל כדור 1000 מ"ג -- פרוביוטיקהBIO CARE כמוסות ביום2 ---וקוורציטין של סולגר 2 כמוסות ביום אני פעם בשבוע עושה הפסקה במשך יום שלם מכל התוספי מזון אמרו לי שמומלץ לתת לגוף יום אחד מבלי תוספי תזונה אני כבר נוטל את התוספי מזון האלא כמה חודשים...ואני מרגיש פשוט מעולה.. אין לי כבר כמעט כאבי פרקים כאבי גב והמגרנות בקושי מרגיש אותם מרגיש עם הרבה יותר אנרגיה אני ישן טוב יותר בלילות יש לי פחות כאבי בטן ובחילות מצב האלרגיות שלי מאוד השתפר...ואני כבר לא נוטל שום תרופה עם מרשם.. האם לדעתך אני מעמיס על הגוף שלי יותר מדי תופסי מזון?האם זה יכול לגרום לי לנזק אם אשתה את הדברים האלא לזמן ממושך?ואם כן למי לפנות כדי לעשות בדיקות דם? תודה מראש על הזמן שלך
אורן שלום, אני לא מכיר אותך ואת מצבך הבריאותי ולכן קשה לי לחוות דעה. הפסקה בלקיחת התוספים צריכה להיות כל חודש עד חודשיים למשך שבוע. שמן פשתן ופרו ביוטיקה לא צריך להפסיק לקחת. במקום צנטרום כדאי לבחור במולטי ויטמין המורכב ממוצרים טבעיים ולא כימיים. חבל שבחרת לקחת תוספים על סמך קריאת מאמרים באינטרנט ולא ביעוץ אישי המותאם לצרכיך. אני בטוח שגם ללא התוספים - עם הכנסת שינויים בתזונה היית מרגיש מצוין... מצד שני אולי ישנם תוספים שחשוב שתיקח ואתה לא לוקח. מצד שלישי, אם התזונה שלך לא טובה התוספים לא יחזיקו אותך הרבה זמן במצב מצוין. בהצלחה צביקה
אני מאוד מבולבלת- מצד אחד אני קוראת שקקאו מאוד בריא אבל מצד שני יש בו קפאין. האם כוס עם אבקת קקאו ומים נחשבת לבריאה?
שלום רב, לצערי ב"מחקרים" האלה מציינים ומדגישים רק את יתרונות המוצר ולא את חסרונותיו. צריך לבדוק כל דבר במונחים של עלות (נזק) לעומת תועלת (יתרון בריאותי). בעיני, הקקאו ומוצריו לא מוסיפים בריאות לצורך אותם. הקקאו (והשוקולד) מכיל מספר חומרים מזיקים: קפאין* חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) - גורם ליצירת אבנים בכליות תיאוברמין - דומה לקפאין שומן רווי (בשוקולד) דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - גורם למשקעים סידניים בשד. בנוסף הקקאו גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיה * שתיית משקאות המכילים קפאין עלולה לגרום להפרעות שינה, חרדה, דיכאון ועצבנות, עליה בלחץ הדם, הפרעות במערכת העיכול, דופק מהיר ופעימות לב מהירות ובלתי סדירות, בריחת סידן, חומציות יתר בקיבה ועוד. הנושא בעייתי במיוחד אצל ילדים שמשקל גופם קטן ממבוגרים ולכן כל גרם של הסם קפאין משפיע בצורה חזקה יותר. לסיכום - מומלץ להימנע מקקאו ומוצריו ולקבל אנטיאוקסידנטים, ויטמינים ומינרלים מהתזונה הטבעית. בהצלחה צביקה
כשאני מסתכל בערכים התזונתיים אני רוב הזמן רואה : "ערך קלורי...(מספר)- קלוריות" כלומר אני רואה את המידה של הקלוריות ב"קלוריות" אבל לפעמים אני רואה במקום זה: "קק"ל" (אני יודע שזה קילו קלוריות) אז מה ההבדל ביניהם? בין "קלוריות" ל "קילו קלוריות"?? תודה.
אייל דהן שלום . אכן נתת את התשובה בעצמך. קלוריה היא יחידת מידה לאנרגית חום . בקילו קלוריות יש 1000 קלוריות בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום, ידוע שממליצים לאכול גבינות עד 5%שומן. מהי הרמה המכסימלית המומלצת לשומן טראנס. האם ניתן לחשב את כמות שומן הטראנס כשיודעים את כמות השומן בגבינה? תודה
מני שלום, נראה לי שאתה מתבלבל קצת בין שומן רווי לשומן טראנס. שומן טרנס הוא שומן בלתי רווי מוקשה שעבר תהליך של הידרוגנציה (הוספת אטומים של מימן) כדי שיהיה מוצק בומפרטורת החדר. הוא נמצא במרגרינה, בעוגיות, במאפים (בורקס, מלאווח, ג'חנון), בממרחים שונים ובכל מוצר מזון מעובד בו מצויין על גבי התווית שהוא מכיל שומן מוקשה או מוקשה למחצה. אני ממליץ להימנע מכל מזון המכיל שומן טראנס בכל כמות שהיא (למרות שרשויות הבריאות בארה"ב מרשים ש 2% מכלל השומן במוצר יהיה טרנס). צריכה של שומן טרנס מעלה את רמות הכולסטרול הרע. לאחרונה הופיעו פרסומים שקושרים בין שומן טרנס להגברת הסיכון למחלות כלי הדם והלב, לדלקות, למחלות אסתמה ואלרגיה בילדים, לסרטן השד ולשורה ארוכה של מחולות. בהצלחה צביקה
האם תה צמחים שנקרא קמומיל מכיל סוכר והאם הוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם והאם אכילת גרעיני חמניות זה בריא והאם הם לא מעלים את רמת הסוכר בדם
רוני שלום, תה צמחים שנקרא קמומיל לא מכיל סוכר (אלא אם הוספת בעצמך) ולכן הוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם. תה קמומיל הוא מרגיע כללי ובמיוחד את מערכת העיכול. אכילת גרעיני חמניות זה בריא מאד והדבר לא מעלה את רמת הסוכר בדם. החמניות מכילות חלבון איכותי, חומצות שומן חיוניות ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה
שלום רב, אני לא בטוחה שזהו המקום הנכון לשאול את שאלתי אבל אולי מישהו כאן יכול לעזור... אני מעוניינת ללמוד תזונה והבנתי שיש לימודי תואר ולימודי תעודה. שאלתי היא האם לימודי תואר עדיפים משמעותית מבחינת מציאת עבודה אח"כ או לא? האם יש כאן מישהו שלמד תזונה כלימודי תעודה ועוסק בתחום היום שיכול לתת לי קצת מידע. (קיבלתי את ציוני הפסיכומטרי חזרה ונראה לי שלא אצליח להתקבל ללימודי תואר) כל מידע יתקבל בברכה תודה מראש
בפורום "תזונה קלינית" הדיאטנית ענתה על שאלה בנושא תבדקי.
אמיל - תודה , אך התזונאית לא ענתה על השאלה רק ציינה ש "אין זה המקום לשאול שאלות שכאלה" משהו כזה.
מירית שלום, לימודי תואר ("תזונה קלינית") בהחלט עדיפים משמעותית מבחינת מציאת עבודה אח"כ. את יכולה לעבוד בבתי חולים, בקופות חולים, במוסדות גריאטריים ובאופן פרטי. לימודי תעודה מתקיימים בד"כ במכללות לרפואה משלימה. הם לא מוכרים על ידי המימסד הרפאוי וקשה למצוא עבודה ופרנסה. בהצלחה צביקה
שלום. שמעתי שבשיבולת שועל קיימות חומצות שומן מסויימות, האם מדובר גם בסוג מסויים של שומן מסוג אומגה 3 או 6? תודה
שגית שלום, בשיבולת שועל יש כמות קטנה יחסית של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ואומגה 6. במאה גרם שיבולת שועל מבושלת יש כ 15מ"ג אומגה 3 וכ 50 מ"ג אומגה 6. בהצלחה צביקה
שלום, כמה קלוריות יש במאה גרם של תפוח עץ מיובש שנקנה בתפזורת בחנות מוצרים טבעיים? תודה
טל שלום ב100 גרם תפוח עץ מיובש יש 256 קלוריות. אני אשמח להמליץ לך על ספר "ערכם התזונתי של המזונות " של יעקב אילני שם יש את הערך הקלורי של רב המזונות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, מה אפשר לאכול כתחליף לשוקולדים/עוגות וכו' ? האם אפשר כתחליף לאכול ריבה עם סוכר של הפרי ? (הכוונה כמריחה על פרוסת לחם/פריכית אורז). אני עושה דיאטת קנדידה כבר כחודשיים ואני כמעט נשברת, חשוב לי לחפש תחליפים סבירים ולא מזיקים יותר מדי... לתשובתכם אודה.
שלי שלום חשוב מאוד שתקחי כוח ולא תשברי. דיאטת קנדידה אכן מאוד קשה ובה אסור לאכל סוכר כיוון שזה המזון של הקנדידה . כתחליף לשוקולד אפשר לאכל שקדיה (ממרח שקדים טבעי , ללא שום תוספות ) הוא מתקתק ומאוד טעים. בנוסף את יכולה לנשנש פופקורן ללא שומן . מעבר לזה חשוב מאוד שתתיעצי עם התזונאית שלך. שתנחה אותך לגבי הדיאטה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום. אני בהריון ראשון, בהתחלה שבוע 6. ברצוני לאכול בריא וכמובן להמנע מאלכוהול, וקפאין. (סגריות גם ככה לא) הבעיה היא....מה שותים בבוקר?! איזה משקה חם יש ללא קפאין? (יש בשוק המון תה צמחי/טבעי/חליטה או קפה נטול - ולא ברור מה ההבדל ומה באמת בריא יותר...) יש לך אפשרות להמליץ ספציפית על מוצרים מסוימים, לנקוב בשמות? תודה מראש!
שלום לך ומזל טוב.. אני יכולה להמליץ לך על תחליף לקפה - עולש. טעמו דומה מאוד לקפה אך הוא ללא קופאין וטבעי לחלוטין. למעשה זהו תחליף דגנים לקפה. יש מוצר שאני יכולה להמליץ עליו הנקרא "Nutri-Nes", זהו מוצר של חברת "מרשל" ואם הינך מעוניינת כתבי היכן את גרה ואני אמצא לך חנות קרובה. יום טוב
סימבלמן שלום ישנו משקה הנקרא במבו של חברת A.VOGEL המכיל עולש, תאנים, חיטה, שיעורה ופרי הבלוט, בנוסף אפשר לשתות חליטת של פרחי הבבונג שמאוד מאוד מרגיעה (קיימת גם בתיונים של ויסוצקי) . בברכה טובה בר שאן
האם כבד עוף הוא בשר שמן?? במחשבונים באינטרנט ראיתי שהוא מכיל בסביבות ה 150 קלוריות ל 100 גרם (5 גרם שומן) בערך כמו חזה עוף אבל הרבה אומרים שהוא בשר שמן מאד...האם זה בשר שמן או לא??? ובנוסף אני יודע שהכבד נחשב למחסן של ויטמינים כמו ברזל ובי 12, אבל שמעתי שהוא גם מלא בהורמונים וכל הרעלים שדוחפים לתרנגולות, אז האם אני צריך להגביל את עצמי בצריכת הכבד??? תודה
אלעד שלום כבד הוא איבר בגוף שאחראי על ניקוי הרעלים בגוף . לכן אני אינני ממליצה כלל לאכל כבד. בברכה טובה בר שאן
הסיבה שנתת להמלצה איננה מובנת. מה הקשר בין אחריות הכבד לניקוי רעלים לבין אכילתו? האם אכילתו פוגעת בתפקוד הכבד?
מה מומלץ להוסיף לתזונה,על מנת להעלות את רמת הסרוטונין ? ידוע שזה משפיע על מצב של חרדה. תודה,ירון
ירון שלום, בגישת התזונה הטבעית הטיפול בחרדות ובמתחים נעשה בגישה כוללת ולא באמצעות מזון זה או אחר או תוסף תזונהזה או אחר. בכל אופן, לשאלתך - רמת הסרוטונין עולה לאחר שאוכלים ארוחה של פחמימות. רצוי לאכול פחמימות מורכבות (אורז מלא, לחם מלא, דוחן, שיבולת שועל וכד'). אמנם גם הסוכר הפשוט והמתוק מעלה את רמת הסרוטונין במוח, אך זה יהיה רק לתקופה קצרה, מיידית. כדי להאריך את תקופת ההשפעה של הסרוטונין, כלומר את הרגשת הרוגע והשובע, צריך לאכול פחמימות מורכבות (עמילנים) ולא פחמימות פשוטות (סוכרים מתוקים). הפחמימות המורכבות מתפרקות לאט, וכך מתמשכת אותה השפעה מרגיעה. בהצלחה צביקה
שלום, קראתי בפורטל בנוגע לחשיבות אומגה 3 . רציתי לברר האם זה משהו שחובה לקחת באופן ובמינון קבוע מדי יום או האם גם בסדר לקחת ,מדי פעם, כשנזכרים - יום כן יומיים לא וכו'?? את הויטמין C שלי אני לוקחת מדי פעם, גם לא באופן קבוע יומיומי. זה בסדר??
יעל שלום, אין ח ו ב ה לקחת שום תוסף תזונה בהריון או שלא בהריון, בתנאי שהתזונה שלך טבעית, מאוזנת ומגוונת. יש מחקרים על חשיבות לקיחת חומצה פולית למניעת נזקים למערכת העצבים של העובר. יש מחקרים על חשיבות לקיחת אומגה 3 להתפתוחת המוח של העובר. יש הממליצים לקחת מולטיויטמין הנקרא פרהנטל. אם את רצינית, כדאי שתקבלי יעוץ אישי מתזונאי טבעי או מנטורופת ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר, בבית המרקחת או בחנות טבע. בהצלחה צביקה
שלום רב רכשתי בבית מרקחת כרומיום פיקולינט 400 מק"ג (לאחר התיעצות עם הרוקח) לצורך שמירה על המשקל והפחתת החשק למתוק. לאחר שקראתי קצת הבנתי שהמינון המומלץ הוא עד 200 מק"ג. האם ישנה סכנה לעודף כרומיום? איך היית ממליצה להמשיך- האם לחצות את הכדורים לחצי או לקחת יום כן יום לא או שמא להמשיך במינון זה עד לגמר החבילה? בתודה לתשובתך נעה
נועה שלום אין ספק שהכמות גדולה מידי . לא הייתי ממליצה לך לקחת את הויטמין בכמות זאת. עדיף לחצות את הכדור ולקחת חצי כמות להלן קישור של מצבים של כרומיום בעודף http://www.orlyziv.com/magazin///insideprintS.asp?id=78 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
אני רגישה לגלוטן ולמרות שאני מקפידה על דיאטה אני סובלת נפיחות וגאזים כל התבלינים סןפחי הגזים לא עוזרים אודה מאד למי שייתן את התשובה המתאימה
לירקנית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. אם תעשי חיפוש על המילה "גזים", תמצאי כמה תשובות. בהצלחה צביקה
שלום רב רציתי לדעת באילו סוגי מזון יש את מירב חומצות האמינו והאם יש הבדל באיכותן? הבנתי שעיקר חומצות האמינו נמצא בכל סוגי הבשר והדגים..רציתי לדעת היכן יש יותר בשר בקר, הודו, עוף??? והאם יש הבדל בינהן?? ומה חשיבותן בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית.. תודה לכל המשיבים
שלום רב, ברוב המזונות יש חלבונים (גם בפירות וירקות...). העניין הוא לא כמות חומצות האמינו אלא מידת הספיגה של החלבון בגוף (הזמינות הביולוגית של החלבון). להלן מספר דוגמאות לערך הביולוגי של חלבונים ממקורות שונים: ביצה 96 חלב 89 טופו 80 בשר בקר 76 סויה 75 אורז 75 גבינה 70 חיטה שלמה 67 זרעונים 60 (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן) * 100 = ספיגה מלאה של החלבון כבר כתבתי כמה פעמים שעודף חלבון בתזונה מזיק לבריאות, אבל זה כבר נושא אחר. בהצלחה צביקה חלבון מן החי אינו הכרחי לקיומו של הגוף או לגידולו (פרופ' עזרא זוהר - הגוף ותפקודו)
שלום, קראתי באתר כתבה על סגולות הדבש, בה צויין שניתן להנות מהן כאשר הדבש לא מחומם, אך גם שהתשתמשו בדבש בטיפול בחולים באמצעות רטיות חמות עם דבש (סתירה?) האם שתיית מים חמים עם דבש ולימון מבטלת את ההשפעות החיוביות המרפאות של הדבש? תודה
לי שלום, לדבש יתרונות רבים ושימושים רבים ברפואה הטבעית (שימוש פניני וחיצוני). אפשר לקרוא על כך בחיפוש באינטרנט ובספרו של פרופ' אבשלום מזרחי על הדבש ומוצריו. עם זאת, צריך לזכור שהדבש מכיל הרבה סוכר ולא כדאי להרבות בשימוש בו. דבש במים חמימים או פושרים לא מאבד מערכו. בהצלחה צביקה
האם במעדן, הדומה לדבש, הנקרא לי-צוף (של חב' "טבעוני") יש גם כן סוכר? אני שואלת זאת מאחר שעל אריזתו כתוב שערכו הגליצמי 16 (בלבד). האם זה לא ערך נמוך יותר מזה של דבש רגיל?
טובה שלום.. ראשית מברכת אותך על עצותייך הנהדרות.....אשרייך שאלתי היא האם כדאי לצרוך את דיאטת חומץ התפוחים לזירוז המטבוליזם כפי שהיצרנים מבטיחים ... הפורמולה מכילה סיבי אשכוליות, אבקת חומץ תפוחים, גלוקומנן(אין שום אינפורמציה מה זה )B6 לציטין,כרום, ואצות ים, איך באמת עובדת הפורמולה והאם היית ממליצה לקחת.. מנסה להוריד 10 ק"ג .. למי אסור לקחת? ומה ההשפעות ?אשמח מאוד לעזרתך .. למרות שהרבה ממליצים לא מצאתי שום אינפורמציה על המוצר .... אודה לך מאוד יסמין
לצוות הפורום שלום.. מחכה לתשובה דיאטת חומץ תפוחים אודה אם תכוונו אותי למציאת אינפורמציה בעניין