פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

23/01/2007 | 05:51 | מאת: שולי

צביקה יקר! ברצוני לשאול לגבי הכרחיות של צריכת מזון אורגני. אני מאד מקפידה על אכילת מזון כמה שיותר טבעי ובריא. יחד עם זאת, כידוע לך, צריכה של מזון אורגאני היא גם קצת קשה טכנית להשגה (על כל פנים יותר מאשר המזון הנמצא בסופר או אצל הירקן המקומיים) וכן, העלות הגבוהה מאד. האם לדעתך צריכת מזון אורגני היא הכרחית? על אלו מזונות אוכל לוותר ולצרוך באופן רגיל? לדוגמא, ידוע לי שירקות עליים מאד מרוססים ואולי כאן כדאי להתעקש על אורגני, מהצד השני אולי ישנם אחרים שאפשר להקל בהם ראש, כמו גם פירות מסויימים. מה באשר למוצרי חלב וביצים, קטניות דגנים וכד'? מאד אודה לך על ההתיחסות.

23/01/2007 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

שולי שלום, כבר עניתי על השאלה הזאת לפחות פעם אחת... בכל אופן, אני ממליץ למי שמתקשה לרכוש את כל המזון מגידול אורגני לעשות "פשרות". כפי שציינת ירקות עליים ותפרחת מרוססים מאד מכיוון שהם פגיעים ורגישים למזיקים וטפילים שונים. לכן כדאי להשתדל לקנות חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית, ברוקולי, תות שדה וכד' רק מגידול אורגאני. הרמה הבאה היא ירקות ופירות שגדלים מעל האדמה (עגבניות, מלפפונים, תפוחים וכד'). רמה שלישית - שורשים (סלרי, פטרוזיליה, סלק, גזר, תפ"א, בטטה וכד') רמה רביעית - הקליפים (בננה, תפוז, מלון אבטיח, צבר וכד) - אלו מרוססים פחות. לגבי ביצים - מומלץ מאד מגידול אורגני. הן טעימות יותר (אני לא אוכל ביצים...) ואין בהן חומרי הדברה, הורמונים ותרופות. מוצרי חלב - רצוי אורגני. קטניות, דגנים, שקדים, אגוזים וזרעונים, שמנים - רצוי אורגני, אפשר להתפשר. פירות יבשים - רק אורגאני בהצלחה צביקה

22/01/2007 | 19:50 | מאת: אירית

לאחר שקראתי מאמר של דר' אביטל סבג חורש שמופיע באתר,הממליצה לוותר על אכילת בשר.לפני כמה שנים הפסקתי לאכול בשר כתוצאה מכך בבדיקות דם B12 היה נמוך והיתי צריכה לקחת תוספת בכדורים כדי לעלות את הרמה אז איך מוותרים על הבשר? האם כל הכתוב מתייחס גם לדגים?

23/01/2007 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

אירית שלום, שכחת את סיסמת הכניסה לפורום: "שלום" ו"תודה"... בכל אופן חסרונות הבשר (במיוחד בשר בקר) עולים על יתרונותיו ולכן כדאי לימנע מאכילתו וכדי להשלים את המחסור ב B12 לוקחים פעם בשבוע כדור למציצה. בדרך כלל זה פותר את הבעיה. אגב, אחוז גבוה מאוכלי הבשר סובלים מרמה נמוכה של B12 בגלל בעיות ספיגה והפרעות עיכול אחרות. אגב2, אני מכיר את דר' אביטל סבג חורש באופן אישי והיא מומחית בתזונה טבעית ובבישול טבעי - כדאי לך לפנות אליה ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

22/01/2007 | 17:59 | מאת: יוחנן

האם קשיים בבליעת כדורים הינו דבר נפוץ בעולם? בעיקר בקרב אילו אוכלוסיות?

23/01/2007 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

יוחנן שלום, אתה לא בפורום הנכון - מציע שתפנה לפורום רפואי כלשהו כמו "רפואת משפחה". בכל אופן ילדים מתקשים בבליעת כדורים ולכן נותנים להם תרופות בצורה אחרת. אם זאת בעייתך יש מספר פתרונות - תתייעץ עם רופא המשפחה. בהצלחה צביקה

20/01/2007 | 13:36 | מאת: ארז

שלום, שאלותיי הן בעקבות אופנת ה-omega 3 החדשה, שעל פיה השומן הזה מרפה הכל מבעיות קשב בילדים וחינוך לקוי בכלבים ועד סרטן ואלצהיימר. האם ישנם מחקרים חד משמעיים לגבי התועלת שבצריכת omega3 כתוסף ? האם קיימים מינונים מומלצים כלשהם לצריכת omega3 כתוסף ? תודה רבה.

21/01/2007 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

ארז שלום, ישנם הרבה מחקרים בנושא. אתה יכול לחפש ותמצא. אני לא ממליץ על מינוני בפורום - צריך לעשות זאת לאחר תשאול יסודי וכחלק מתוכנית תזונתית. אומגה 3 זה לא תרופה, זאת חומצת שומן חיונית. השאלה עלתה רבות בפורום בצורות שונות - תבצע חיפוש ותמצא תשובות לשאלות שלא שאלת. בהצלחה צביקה

באיזו דרך ניתן לבדוק את רמת הויטמיניים והמינרלים בגוף? האם יש דרכים נוספות מלבד בדיקות דם? האם ניתן באופן פרטי לבקש במעבדה פרטית, נניח, בדיקת דם לרמת הויטמינים והמינרלים? בתודה.

למתעניינת שלום, בדיקות דם הם הבדיקות הרגילות והמקובלות לאותור רמת ויטמינים ומינרלים בדם (רק בדם!). לדוגמה: רמת הסידן בדם לא משקפת את רמתו בעצמות. ברפואה המשלימה יש בדיקות שיער, בדיקות ציפורניים, אירידיולוגיה, קיניזיאולוגיה ועוד כאלה שאולי אני לא מכיר. אל תתפתי לבדיקה של המכשיר החדש שבודר את רמת האנטיאוקסידנטים בגוף - זאת רמאות והונאה שנועדה למכור את כדורי הויטמינים והמינרלים שהחברה מייצרת. בהצלחה צביקה

22/01/2007 | 08:02 | מאת: מתעניינת

היכן עורכים בדיקות לרמת מינרלים בשיער או בצפרניים? תודה מראש.

20/01/2007 | 09:15 | מאת: הילית

שלום לכולם. אני סובלת מסינוסיטיס כרוני, טופלתי ונותחתי, בשנה האחרונה הייתה הקלה במצב. בחודשיים האחרונים (כנראה עם ההיחשפות לקור) אני מקנחת את ההאף ללא הפסק, כנראה נזלת אלרגית, אך עם הנזלת מופיע דם בצורה מפחידה, כמו לאחר הניתוח, כמו כן הופיע שיעול מבעית שלא נותן מנוחה, וההרגשה היא חוסר אונים משווע. בלילות אני מתעוררת ולא מצליחה לחזור לישון, מה שמשבש לחלוטין את המהלך התקין של היום. האם יש קשר למזונות מסויימים שמומלץ לצרוך/ לא לצרוך במצב זה? אשמח אם תוכלו לייעץ לי ולהפסיק את הטרדה היומיומית.

20/01/2007 | 10:08 | מאת: טובה בר-שאן

הילית שלום חשוב מאוד שתחזרי לרופא המטפל שלך לבדיקה ולמעקב מדוע חלה לך החמרה בסימפטומים. קשה מאוד לטפל במצב זה על גלי הפורום. אך הייתי ממליצה לך : 1. לא לאכל מוצרי חלב המגבירים מאוד את הליחה 2. להוריד חיטה (לחם לבן, פסטות, קוסקוס ועוגות) ובמקומם לצרוך לחם מקמח שיפון מלא או חיטה נבוטה. 3. לאכל הרבה ירקות ופירות המכילים ויטמינים מינרלים החשובים מאוד למע' החיסון. 4. לצרוך זרעי פשתן טחונים ואגוזים המכילים אומגה 3 הממתנת את פעילות היתר של מע' החיסון. בהצלחה. בברכה טובה בר שאן

19/01/2007 | 20:00 | מאת: אלמונימי

האם ברפואה הטבעית יש מאכלים מועדפים לחולי סרטן שד ששלח גרורות לכבד?

20/01/2007 | 10:19 | מאת: טובה בר-שאן

אלמונימי שלום אכן כן . בתזונה הטבעית יש מאכלים העוזרים מאוד לעצירת המחלה . למשל כמו שתיה של מיץ רימונים . (אך זה לא רציני לתת תפריט בפורום יש צורך שתלכי לתזונאית שאכן תמליץ לך מה לאכל וממה להמנע) ישנו ספר מצויין של ד"ר יוסף ברנר רופא אונקולוג שגם הוא עצמו חלה בסרטן-"תעצור את הסרטן אני רוצה לרדת", בספר הוא נותן דרכים רבות לעזרה אלטרנטיבית כולל תזונה בסוגי הסרטן השונים ביניהם סרטן שד. מאוד ממליצה. רק בריאות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2007 | 17:52 | מאת: סובלת מהזעה

שלום, מה כדאי לאכול וממה כדאי להימנע על מנת לשפר את ריח הזיעה?

20/01/2007 | 10:23 | מאת: טובה בר-שאן

סובלת מהזעה שלום יש תבלינים כמו עמבה, חילבה, ושום הגורמים לריח גוף לא נעים.מניעת אכילה תוריד את ריח הגוף. בנוסף אכילה של עלים ירוקים המכילים אנטיאוקסידנטים , שתית מיצי ירקות ומיץ עשב חיטה יכולה למנוע ריח גוף . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

19/01/2007 | 07:57 | מאת: צמחונית

שלום, רציתי לדעת האם שתייה מרובה של חלב סויה או אכילת מוצרי סויה באופן כללי, עשויים להוריד את החשק המיני או לפגוע בו? המליצו לי להפסיק לשתות חלב סויה כל יום על מנת שלא "אתייבש"... האם הטענות האלו נכונות? בתודה מראש על התשובות.

20/01/2007 | 10:26 | מאת: טובה בר-שאן

צמחונית שלום ממש לא . בסין האוכל העיקרי הוא סויה.ראי איזה ריבוי אוכלוסין יש שם . בברכה טובה בר- שאן

18/01/2007 | 18:43 | מאת: דנה יששכר

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי, חובב שתיית מים. שותה בדר"כ כ 2 ליטר מים מינרליים ביום. לאחרונה נחשף לתה צמחים ומאז מבקש רק תה. אני ממתיקה לו עם סוכר חום 4 כפיות לליטר.הוא שותה תה מסוג פומפדור בטעמים שונים. שאלתי- האם יש להגבילו בכמות התה? האם סוג זה מתאים לצריכה בגילו ובכמויות אלה? יש לציין שבמשך הבוקר בגן הוא ממשיך לשתות מים. את התה הוא שותה אחה"צ. בתודה מראש דנה

19/01/2007 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום רב אני שמחה מאוד שאת מרגילה את בנך לשתות מים .לשתות מים כמה שיותר חליטות תה זה בסדר גמור במיוחד קמומיל שהוא טוב מאוד לילדים ומרגיע את מע' העיכול. מה שפחות טוב שהילד מתרגל לסוכר ומתוק. לכן עדיף כמה שפחות להמתיק. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

16/01/2007 | 14:40 | מאת: נועה

שלום צביקה, טובה, אני כרגע בהריון בשבוע 12, ואתמול החל כאב גרון (מוזר באזור של חיבור הצוואר לגוף, מעולם לא היה לי כאב גרון כל כך פנימי...) וסימני שפעת כמו צמרמורות וחולשה. אין חום. כשרק נודע לי שאני בהריון באזור שבוע 5 היתה לי גם כן הצטננות קשה עם נזלת שנמשכה מעל שבועיים. אציין שבד"כ אני מאד בריאה וחוטפת הצטננויות אולי פעם בשנה בחורף. כמו כן מקפידה מאד על תזונה טבעית ומאוזנת. כנראה שבכל זאת משהו חסר? האם מערכת החיסון בזמן הריון נחלשת עד כדי כך שנוטים לקבל וירוסים או שפעות בקלות יתר? האם ניתן להשתמש באכיניצאה וויטמין C? ואם לא, כיצד אוכל לשפר את המצב ולצאת מזה כמה שיותר מהר? אני שותה חליטת ג'ינג'ר טרי עם לימון, מרק עוף. מה עוד כדאי? רוב תודות, נועה.

16/01/2007 | 18:14 | מאת: נועה

שההריון הושג בעקבות IVF ולאחר גירוי יתר. האם יתכן שהטיפולים החלישו את המערכת עד כדי כך? המון תודה, נועה.

16/01/2007 | 22:29 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום את יכולה לקחת ויטמין C ואכיניצאה . אך את צמח מרפא זה לא לזמן ארוך (פחות מחודש) בברכה והחלמה מהירה טובה בר שאן

17/01/2007 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, לא הייתי בוחר במרק עוף כ"תרופה" לכאב גרון והצטננות למרות "המחקרים" בנושא. בעיני זה משקה פסול בו מרוכזות שאריות התרופות וההורמונים שהתרנגולת קיבלה, בתוספת חומצת השתן שלה וחומרי פסולת אחרים הנמצאים ברקמת השריר שממנו עושים "מרק עוף". אני לא יודע מה זה בעינייך תזונה טבעית ומאוזנת, אבל חשוב מאד (ובמיוחד בתקופת ההריון) להימנע מקפאין, ניקוטין, ממתיקים מלאכותיים (במיוחד אספרטיים), צבעי מאכל כימיים, אלכוהול, סוכרים פשוטים ועודף מלח. חיזוק המערכת החיסונית מגיע רק כשנמנעים מחומרים מזיקים ומוסיפים מזונות מועילים לתזונה. על כך ועוד תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. לנושא כאב הגרון הייתי ממליץ להוסיף לכסניות של אבץ למציצה עם ויטמין C. לגרגר מספר פעמים ביום מיץ לימון עם מים פושרים ולחילופין עם חליטה של מרווה (לגרגר כשהמים פושרים). מיץ ירקות טרי (המורכב מגזר, סלק, סלרי, מלפפון ופטרוזיליה) עשוי להועיל לחיזוק המערכת החיסונית ולריפוי דלקות שונות. בהצלחה צביקה

17/01/2007 | 10:17 | מאת: נועה מ.

קודם כל תודה על תשובותיכם, בנוגע למזון טבעי, העוף הוא אורגני, איני נוגעת באף אחד מהמרכיבים הגרועים שהזכרת, לא בכלל בחיים ובפרט לא בהריון היקר הזה... מלח לא קיים אצלי בארון אפילו. שאלה קטנה לגבי מרווה - הבנתי שהיא לא מומלצת בהריון? או האם רק לצורך גרגור זה מותר? המון תודה, ויום טוב, נועה.

18/01/2007 | 11:19 | מאת: טוניטו

היום גילו שהוא מסוכן כי הוא מכיל כל מיני כימיקלים שעושיים מחלקיקים של גו'קים. עדיף לקנות תפוזים ולסחוט בבית http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3818

האם בריא לא לאכול את הירקות הנ"ל?

16/01/2007 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

נרקיס שלום, אדם בריא יכול לאכול את כל הירקות והפירות הקיימים ובכלל זה חצילים, עגבנייה ותפוחי אדמה. הכל במידה ובאיזון. רצוי מגידול אורגני. ההגבלה של ירקות סולניים חלה על מצבי מחלה מסויימים. אגב, בעגבנייה יש חומרים אנטי אוקסידנטים חזקים מאד שיעילותם הוכחה במחקרים מבוקרים. חשוב מאד שהעגבנייה תהיה בשלה (אדומה) ועל תפוח האדמה לא יהיו כתמים ירוקים, או ניצנים ירוקים. בהצלחה צביקה

בפנים?

21/06/2015 | 18:56 | מאת: דורית

קראתי באתרבאנגלית שאסור. נראה לי שזה אותו עקרון כמותפוחי אדמה ירוקים מבפנים

16/01/2007 | 06:07 | מאת: חיים

האם קיימת דיאטה לטיפול ושיפור ה"ריפלוקס"?, אני קם בבוקר עם תחושה של צריבה בגרון,כמו תחילה של דלקת גרון, אני משתדל לישון גבוה, תודה לכם מראש,

16/01/2007 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, בהחלט כן! הקפדה על תזונה נכונה, צירופי מזון וכללי אכילה נכונים יכולה לעזור. השאלה עלתה רבות בפורום הזה, בפורום תזונה קלינית ובפורום נטורופטיה - מציע לך לעשות חיפוש. במקביל כדאי לפנות לייעוץ אישי המתאים לצרכים שלך. בהצלחה צביקה

15/01/2007 | 23:56 | מאת: תומר

סליחה שאני מתעקש, פשוט אני רואה שזה מידע שקשה להשיגו. לפני כשבועיים שאלתי כאן את השאלה הזו ולא עניתם. אולי אינכם יודעים, אבל אם אתם יודעים ופספסתם, אשמח אם תענו: שאלתי הייתה מה טיבו של הקמח המתקרא "קמח חיטה כהה", שהוא כנראה הקמח האחיד, המשמש לאפיית לחם אחיד או מה שנהוג לכנות "לחם שחור". משרד הבריאות ומשרד התעשייה לא מתנדבים להסביר מה מכיל הקמח הזה. ע"פ מה ששמעתי קמח זה מורכב ברובו בעצם מקמח לבן, ואינו בריא ממנו בהרבה, אבל אולי המידע הזה אינו מדויק. לכן תהיתי אולי אתם יודעים מהו הרכבו המדוייק? בברכה, תומר

16/01/2007 | 11:28 | מאת: צביקה קורן

אולי טובה יודעת אנחנו לא "מפספסים", אבל יש דברים שגם אנחנו לא יודעים. אם תמצא תשובה - אשמח להתעדכן

16/01/2007 | 22:01 | מאת: תומר

תודה רבה! אנסה לברר ואם אצליח אשמח לספר :)

15/01/2007 | 17:12 | מאת: טל

שלום האם תוספת תרבית לקטית בגבינה מקלה על עיכול הלקטוז?לסובלים מעיכול הלקטוז

16/01/2007 | 11:44 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אני לא מכיר את המושג הזה ולא יודע איפה קונים "תרבית לקטית". כאשר יש בעיות של אי סבילות ללקטוז מומלץ להימנע ממוצרי חלב או להוסיף אנזימי עיכול (לקטאז) או חיידקים פרוביוטיים (אצידופילוס וכד'). בהצלחה צביקה

18/01/2007 | 13:56 | מאת: טל

בחמאה יש את התרבית לקטית.האם זה עוזר לעיכול הלקטוז? תודה

18/01/2007 | 13:57 | מאת: טל

בחמאה יש את התרבית לקטית.האם זה עוזר לעיכול הלקטוז? תודה

18/01/2007 | 13:57 | מאת: טל

בכמה סוגי חמאה יש את התרבית לקטית.האם זה עוזר לעיכול הלקטוז? תודה

14/01/2007 | 15:50 | מאת: אלעד

יש אפשרות לשלב בין חלב סויה לחלב רגיל עם דגני בוקר? אחרי שאני מחמם את שני סוגי החלב במיקרו דקה וחצי עם הדגני בוקר אני מוסיף יוגורט,השילוב בין כל המרכיבים הוא בסדר? האם החימום הורס את הערך התזונתי? יש לציין שמאוד טעים לי לאכול זאת בחורף..ובקיץ אני אוכל אותו דבר רק בלי חימום.. מה דעתך על השמן החדש iso?כדאי להשתמש בו? ראיתי שיש בו לא מעט אומגה 6..שגם ככה אנחנו רוצים להורידה אז מה התועל בשמן??

14/01/2007 | 19:21 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום אין בעיה לשלב את שני סוגי החלב ביחד (למרות שאני פחות מתלהבת מחלב. ). אולם כן חשוב לומר שחימום הורס חלק מויטמיני B . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

16/01/2007 | 10:31 | מאת: נרקיס

מה עם חלב אורז וחלב שקדים?

14/01/2007 | 15:11 | מאת: שלמה

שלום אודה לכם אם אקבל הבהרה לענין מסוים שתי חומצות השומן העקריות שמרכיבות את אומגה 3 הן:epa ו-dha ברוב הקפסולות המצויות בשוק וכן בדפי אינטרנט שונים נאמר שחובה שכמות הepa חייבת להיות גדולה מ- dha לאחרונה הופיעו קפסולות (ואף קניתי אותן) שבהן היחס ביניהן הוא הפוך האם מסוכן לצרוך אותן והאם הן אינן אפקטיביות ? תודה מראש על תשובתכם

14/01/2007 | 20:24 | מאת: טובה בר-שאן

שלמה שלום כיוון שצריכה מספקת של DHA וEPA חשובות ביותר במהלך הריון והנקה . DHA מרכיבה 15-20 אחוז מקליפת מוח של תינוק ו 30- 60 % מרשתית העיין . יתכן שסוג זה של תוספי מזון מתאים יותר לאשה בהריון . אך אין תוספי מזון אילה בכדי להזיק. הרי מדובר כאן בחומצות שומן חיוניות לגוף שהאדם לא יודע לייצרן בעצמו. וחלק ניכר מהאנשים לא צורך אותם לצערי בכמות מספקת בתזונה בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

16/01/2007 | 09:42 | מאת: ליאור

שלום רב, האם יש טעם, מבחינה בריאותית, בנטילת כמוסות שמן דגים 3 פעמים בשבוע בלבד, בכדי להימנע מנטילת כמוסות/טבליות רבות מדיי (משום שאני נוטל גם תוספים אחרים, כי אינני טבעוני)? תודה, ליאור

12/01/2007 | 13:01 | מאת: אלכס

שלום רב! רציתי לקבל קצת מידע לגבי מזון מלכות.מה טוב בו?למה עוזר?תכונות רפואיות. בתודה מראש

12/01/2007 | 21:22 | מאת: טובה בר-שאן

אלכס שלום בספר על הדבש ועל העוקץ של אבשלום מזרחי יש הכל על הדבש וגם על מזון מלכות . להלן אתרים על מזון מלכות http://www.tevalife.com/article.asp?id=1408 http://www.linfarm.co.il/products/RoyalH.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

18/01/2007 | 17:19 | מאת: ליאורה

טובה שלום רב, בקישורים כתובים דברים שונים, שאין לי כלים באמצעותם ניתן לבחון אותם. לפיכך אודה לך אם תסכמי את המידע בנדון כפי שהוא מקובל עלייך. תודה, ליאורה

12/01/2007 | 10:36 | מאת: חיים

אני כבן 50 סובל מרפלוקס ,לאחרונה התוודעתי ל"עשב החיטה" ואני סוחט כבר 4 חודשים ושותה את המיץ ושותה אותו על קיבה ריקה על הבוקר,ממתין 20 דקות ורק לאחר מיכן אוכל משהו,יש לך טיפים בנושא הזה? אני סוחט חבילה והמיץ מספיק לי ל-3 ימים (כל 3 ימים אני סוחט מחדש) לפני כשבועיים קיבלתי מתנה מכונה לסחיטת מיצים קשים, ואני מחפש כל מידע שקשור על מיצי בריאות, קרי שילובים מזינים, שילובים אסורים, ובכלל תפריט מיצים ורעיונות למיצים, אני יודע שהיה בשוק ספר על מיצים אבל הוא אזל מהשוק, אשמח אם תוכל לסייע, תודה ושבת שלום

12/01/2007 | 21:18 | מאת: טובה בר-שאן

חיים שלום ישנם שני ספרים מצויינים 1. "מיצים לבריאות -המדריך השלם למיצי פירות וירקות" של סטפן בלאור אתה יכול למצאו בחנות של מכללת רידמן ברחוב ירמיהו 5 בתל אביב . 2. "התחדשות" של פנינה בר סלע חלק א וחלק ב' . וכן מס' אתרים : http://www.dryang.co.il/tsom/aboutjuices.asp http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=1421 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

16/01/2007 | 05:54 | מאת: חיים

טובה, תודה רבה על העזרה, יישר כח,

10/01/2007 | 17:38 | מאת: שימרית

רצית לשאול האם אפשר לחיות על פירות וירקות מכל הסוגים עם קצת טונה הרבה מים או שקדים ואגוזים 10 ביום נגיד?????מבלי שייגרם נזק לגוף לפעמים אני צורכת אצות ים לפעמים דגים ונוטלת קומפלקס בי באופן קבוע

10/01/2007 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

שימרית שלום, התפריט שציינת אינו מאוזן, אינו בריא ועלול לגרום להיווצרות חוסרים תזונתיים בחלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים. כתוצאה מכך למחלות הנובעות מחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

אשמח אם תתן לי מס טיפים איך לגוון את התזונה תודה רבה מראש.

10/01/2007 | 10:36 | מאת: גלי

שלום רב! נמצאת בהריון חודש שישי כעת. אני נוטלת כדור אחד ברזל עם חומצה פולית, ומעבר לכך גם אומגה שלוש. האם זה בסדר ליטול אותם ביחד, או שכדאי להפריד בינהם? (מבחינת ספיגה לגוף כמובן) בתודה מראש!

10/01/2007 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

גלי שלו, לא ידוע לי על בעיה בספיגה בלקיחת שני התוספים שציינת. בהצלחה צביקה

10/01/2007 | 07:44 | מאת: קרנית

האם תירס בריא? האם לאחר שילובו בפשטידה עדיין נותר בו ערך תזונתי? אני תוהה אם הוא אכן מתאים לגוף האדם משום שהוא לא מתעכל...

10/01/2007 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

קרנית שלום, תירס טרי (לא משומר) הוא בהחלט מזון בריא. אפשר לאכול תירס צעיר ללא בישול ואם מבשלים - אפשר להסתפק ב 5 עד 10 דקות בלבד. פשטידה לא נחשבת מזון איכותי בעיני בגלל התערובת של החומרים שבה. ובמיוחד קמח עם ביצים זה לא שילוב מעולה. התירס מאבד מעט מערכו בפשטידה בגלל הבישול הממושך. תירס מתעכל אם לועסים אותו. רובנו בולעים את הגרגרים מבלי ללעוס היטב ולכן הם לא "מתעכלים". בהצלחה צביקה

09/01/2007 | 16:19 | מאת: סימה

אני חולת קרוהן,מטופלת בפנטסה 3 גרם ליום. בחצי שנה האחרונה ביצעתי 2 בדיקות דם בהפרש של 4 חוד' ויצא שיש לי רמה גבוה של כולסטרול. באוגוסט 210כולסטרול,ו-HDL כולסטרול 47. והחודש בינואר כולסטרול 203,HDL כולסטרול 44. ברצוני הזכיר כי התזונה שלי היא דלה מאוד. אני לא אוכלת :דגים, בשר ,אוכל מטוגן,מוצרי חב אני כן אוכלת אך רק חלב עיזים ועד 5 %. אשמח אם תוכלו עזור לי להבין זאת.

09/01/2007 | 23:19 | מאת: טובה בר-שאן

סימה שלום כדי להבין למה רמת כולסטרול גבוהה חשוב לדעת מה את כן אוכלת? (והאם יש רקע במשפחתך לעליה בשומנים בדם? לכן קשה לי מאוד לענות לך. גבינות עיזים כן מכילות כולסטרול מהחיי. לכן לדעתי יש מקום ללכת לדיאטנית ולהתיעץ אתה. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

09/01/2007 | 13:46 | מאת: אלכס

שלום רב ,רציתי לשאול מה טוב ובריא יותר לגוף דבש או סוכר,תודה מראש

09/01/2007 | 23:22 | מאת: טובה בר-שאן

אלכס שלום דבש הוא יותר טוב מסוכר כיוון שהוא מלבד סוכרים מכיל בתוכו חומרים שונים בעלי תכונות טרפויטיות. אולם לחולי סכרת בכלל אחוז סוכר גבוה , הדבש אינו מתאים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

18/01/2007 | 17:22 | מאת: א.

ומה דעתך על ליצוף? א.

או שמבחינתכם לאכול בשר אורגני לא מהווה שום בעיה?

09/01/2007 | 13:00 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני בעד תזונה טבעית - איכותית - צמחונית או טבעונית. בשר אורגני, דגים וביצים לא נכללים בקטיגוריה הזאת לא לכל אדם מתאימה תזונה טבעונית או צמחונית וצריך לעשות "פשרות" והתאמות. בכל מקרה כדאי מאד לקבל יעוץ אישי מתזונאי טבעי כדי למנוע נזקים, חוסרים תזונתיים והוצאת שם רע לתזונה הטבעונית / צמחונית. בהצלחה צביקה

09/01/2007 | 00:05 | מאת: יעל

אשמח לקבל תשובה לכמה שאלות: לפעמים אני מרגישה מין אי נוחות בגרון, ולמחרת מופיעים סימפטומים של התקררות קשה (נזלת, שיעול וכו'), שמחמירה לרוב והופכת לברונכיט. 1. האם יש דרך לעצור את התפרצות המחלה? אם כן כיצד? 2.משהו שעזר לי בעבר הוא לאכול המון המון כוסברה טריה - אבל אני מאוד לא אוהבת כוסברה וממש סובלת מאכילתה... האם זה הגיוני שהכוסברה מונעת מהמחלה להתפשט או שזה פסיכולוגי? 3. האם אכילת שום טרי יכולה להועיל? תודה רבה

09/01/2007 | 12:55 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, כבר כתבתי מספר פעמים שאני לא מעודד חיפוש של "תרופות טבעיות" ושימוש בהן. רק תזונה נכונה תחזק את המערכת החיסונית שלך ותאפשר לך להשתחרר מהתופעות שתיארת. תזונה נכולה כוללת הימנעות ממזונות ומשקאות מזיקים וצריכה של מזונות מועילים, טבעיים, טריים ורצוי מגידול אורגני. פרטים נוספים תוכלי למצא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

08/01/2007 | 22:23 | מאת: טל

שלום מזה קורתמוס?(היה רשום שזה צבע מאכל טיבעי). מזה סוקסלט?(היה רשום בטבלת ערכים תזונתיים ליד סימול של %שומן) מזה ביצים מפוסטרות? תודה

09/01/2007 | 16:36 | מאת: טל

שלום

09/01/2007 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

אני מציע שתעשי חיפוש בגוגל ותמצאי את מבוקשך. אני לא מכיר את המוצרים האלה

08/01/2007 | 17:42 | מאת: אני

לאחרונה קראתי על בדיקת ההמוטסט והייתה רוצה לעשות אותה (בדיקת דם הבודקת האם קיימת רגישות תזונתית לסוגים שונים של מזון) ורציתי לדעת היכן אוכל לעשות אותה? האם הקופת חולים הכללית עורכת בדיקה מסוג זה? האם זה כרוך בעלות נוספת? ואם לא בקופ"ח יש מקום בו אפשר לעשות את הבדיקה באזור חיפה?

09/01/2007 | 12:50 | מאת: צביקה קורן

מדובר בבדיקה במרפאה פרטית באזור המרכז. תעשי/ה חיפוש באינטרנט ותמצא.

11/01/2007 | 23:20 | מאת: אני

מצאתי את המרפאה אבל המספר טלפון שלה אינו פעיל...וכל הכתבות שמצאתי בנושא הן משנת 2004. ייתכן שהשירות שם בנושא זה לא פעיל יותר? זה ממש חשוב לי ואני לא יודעת איך ליצור קשר עם המרפאה...

08/05/2007 | 10:44 | מאת: עומליה

מחפשת נואשות בדיקת המוטסט לאדם . אם יש מידע חדש לגבי מרכז שנפתח-עד כה לא מצאתי דבר. מאוד מאוד אודה

11/07/2010 | 07:39 | מאת: קירה

אם ניסית את המוטסט בקליניקה סאן?מה תגיד.אם כדאי לי לעשות שם?תודה.

17/07/2010 | 17:40 | מאת: קירה

האם עשית את הבדיקה?קבלת מענה למבוקשך?איפה עשית אם כן?תודה רבה.

07/01/2007 | 23:05 | מאת: שירה

שלום וברכה, אני מרבה לאכול מוצרי חלב למרות שאני יודעת שאינם מומלצים לגישת התזונה הטבעית.בכל זאת רציתי לדעת מה הן המקורות המומלצים מטעם גישה זו. אשמח לקבל הצעה לצריכת הסידן היומית עבורי. לצורך השאלה אציין שאני בת 20.

09/01/2007 | 12:48 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, המקורות הטובים לסידן מעולם הצומח הם: שומשום טחון, חמאת שומשום, שקדים, זרעונים, קטניות, במיוחד סויה, כרוב, פטרוזיליה, פירות יבשים ועוד. השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - מציע לך לעשות חיפוש. הבעיה בנושא הסידון, היא צריכת מוצרים ש"זורקים" סידן מהגוף או מומנעים ספיגה שלו. בהצלחה צביקה

09/01/2007 | 20:55 | מאת: ליאורה

שלום רב, האם תוכל לפרט, במונחים כמותיים, כיצד ניתן לקבל מהמזונות אותם ציינת את מלוא מנת הסידן הדרושה? אני מתקשה מאוד להגיע למטרה הנ"ל עפ"י כמויות הסידן המצויות בהם לפי טבלת ההרכב המינרלי של המזונות. בתודה מראש, ליאורה

07/01/2007 | 18:01 | מאת: נועה

שלום טובה וצביקה! רציתי לדעת האם יש בעיה בצריכה (מתונה ביותר - כוס פעם ביומיים) של משקה צ'יקוריה כתחליף לתה וקפה בזמן הריון? תודה רבה! נועה.

07/01/2007 | 20:36 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אין ספק שמשקה זה עדיף מאשר להכניס קפאין לגוף שהפגיעה שלו כל כך רבה . אך בכל זאת לא הייתי מגזימה בכמויות הכמות שאת שותה נראת לי בסדר. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/01/2007 | 12:40 | מאת: טלי

שכדאי להציע לילדים קטנים(2 וגם 4 אז להמנע מאגוזים וכיוב) שממעטים באכילת בשר תודה!

07/01/2007 | 19:52 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום נפלא לתת לילדים קטניות כמו חומוס, אפונה שעועית, דגנים כמו כוסמת שיבולת שועל, קינואה (ילדים אוהבים קציצות קינואה) שניהם ביחד נותנים חלבון מלא המחליף את החלבון שבבשר. להלן אתר של מתכונים http://naturemed.co.il/hc.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/01/2007 | 10:25 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת האם הסוכר המצוי בדבש הוא אותו סוכר "הרע" הנמצא בממתקים, או שהוא אותו סוכר המצוי בפירות?

07/01/2007 | 19:46 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אכן בדבש יש את הגלוקוז הסוכר הרע כפי שאתה מכנה אותו הקיים גם בפירות . לכן הוא אסור לאנשים חולי סכרת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/01/2007 | 22:29 | מאת: דפנה

שלום ! האם אתם יודעים היכן אוכל למצוא מתכונים של מזון טבעי , בעיקר לפי שיטת הצרופים . האם יש ספרי בישול או אתרי אינטרנט מיוחדים לכך ? תודה !

07/01/2007 | 10:04 | מאת: נעמי

http://naturemed.co.il/hc.html אולי תמצאי עניין באתר הזה, למרות שזה לא לגמרי טבעי. הרבה מתכונים טבעוניים, מכל הסוגים, נמצאים בספרו של יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו".

07/01/2007 | 10:08 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, בנושא הזה יש שפע של מידע באינטרנט וספרים בעברית. לדוגמה: באתר הנטורופטים בקישור שלהלן שפע של מתכונים לפי נושאים: http://naturemed.co.il/hc.html ספרים: תזונת האדם ובריאותו - יצחק בן אורי התחדשות ב' - דר' פנינה בר סלע מזון למחשבה - דר' נמרוד שיינמן בהצלחה צביקה

05/01/2007 | 16:24 | מאת: dan

תודה .אם יורשה לי:לחדד: אני לפעמים מבשל אורז+אמרנט או 2 סוגי דגן+עדשים 2סוגי דגן יחד אפשר? ומה היחס דגן -קטניה לקבל חלבון מלא ומה הכמות לקבל 40 גרם חלבון ליום תודה

06/01/2007 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אפשר שלב שני סוגי דגן ויותר. היחס בדרך כלל הוא שליש קיטניה ושני שליש דגן, אבל זה לא מדע מדוייק. בקשר לכמות החלבון - הטבעונים ממליצים על 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף בעוד שהתזונה הקונבנציונלית ממליצה על 0.8 גרם חלבון ביום לכל קילוגרם. כל אדם (טבעוני או לא) שאוכל בצורה מאוזנת מקבל את כל תצרוכת החלבון היומית ויותר (25 - 55 גרם חלבון ביום). (אגב, אנשים שאינם צמחונים / טבעונים מקבלים הרבה יותר מהדרוש ולכן יש כל כך הרבה מחלות כליות, מפרקים, עיכול וסרטן.) קח בחשבון שבמאה גרם דגן יש כ 10% חלבון ובמאה גרם קיטניה יש כ 15%. בשקדים, אגוזים וזרעונים יש 20% עד 25% חלבון. עם זאת רק 70% נקלטים בגוף. עכשיו תעשה את החישובים בהתאם לתזונה היומית שלך. בהצלחה צביקה

05/01/2007 | 14:29 | מאת: dan

אורז+עדשים מספק חלבון לטבעוני . האם גם כוסמת+קטניות כך? האם פולי סויה צריכים שילוב לחלבון לטבעוניים? או אפשר להסתפק בת.אדמה . בכלל איזה עוד מאכלים ספציפיים עם דוגמאות יהוו תחליפי חלבון מושלם לטבעוני? חודה על ההסברים

05/01/2007 | 15:09 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, כל שילוב של דגן עם קיטניה מספק חלבון מלא ולכן גם שעועית עם דוחן, אפונה עם כוסמת, לחם עם חומוס וכד' מספקים חלבון מלא. סויה היא חלבון מלא, אבל גם לה אפשר להוסיף דגן העשיר בחומצות אמינו שחסרות בקיטנות (לדוגמה: מתיונין). תפוח אדמה הוא ירק עמילני ולכן גם הוא טוב עם סויה. לטבעונים אני ממליץ "לשדרג את החלבון שבשקדים עם זרעים טחונים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן), או טחינה משומשום מלא. חשוב מאד (לכל אחד ובמוחד לטבעונים) לגוון את התזונה!! בהצלחה צביקה

05/01/2007 | 12:36 | מאת: קובי קוב

שלום..אני משתמש בסוכר ענבים לאחר האימון עם תוסף אבקת חלבון...עכשיו שמעתי שהסוכר ענבים לא בריא? האם זה נכון?? תודה

05/01/2007 | 15:12 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, לא יודע ממי והיכן שמעת שסוכר ענבים לא בריא, אני דווקא שמעתי שאבקת חלבון לא בריאה... סוכר ענבים הוא סוכר עם היתרונות והחסרונות של סוכר. את החלבון חשוב לקבל מהמזון ולא מאבקות ושיקויים למיניהם. שבת שלום צביקה

04/01/2007 | 23:15 | מאת: ליאת

ערב טוב. 1. שאלתי היא כזו אני בחורה בת 23 סבלתי מחיידק הילקובקטר פלורי טופלתי ורגע הכול כמעט בסדר מלבד עצירות וגזים שפוקדים מאז מסיום הטיפול מזה כשנתיים. הופעתי אצל תזונאית היא נתנה לי תפריט עשיר בסיבים תזונתייים ואף שתיה מרובה ואכילה ירקות ופירות אבל הנסיון הזה צלח לעצירות אך לא לבעיית הגזים מלבד זה במהלך החודש הזה ירדת באופן דרסתי 4 ק"ג האם זה קשור לשנוי בהרגל תזונה ?שעשתי למרות שאכלתי בלי בעיות מה עלי לעשות כי הפסקתי לאוכל לחם מחיטה מלאה ודגנים מחיטה מלאה כי רזיתי איך אפשר למנוע את העצירות המתמשכת והגזים ?? והאם לחם מחיטה מלאה מרזה?? בתודה מראש

05/01/2007 | 15:16 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, לא הבנתי אם בעיית העצירות נפתרה או לא... מזון עשיר בסיבים גורם לגזים אצל חלק מהאנשים. אם תעשי חיפוש בפורום על המילה "גזים" תמצאי מספר תשובות שנתנו בנושא זה. אין מזון "מרזה" או מזון "משמין" - הכל תלוי בכמויות. בהצלחה צביקה

03/01/2007 | 17:26 | מאת: נועה

אני שוקלת להתחיל להשתמש במוצר ותהיתי אם למישהו יש חוות דעת עליו, מבחינה בריאותית כמובן. תודה.

03/01/2007 | 22:14 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אני מבינה שאת רוצה להוריד במשקל אולי עדיף שתתחילי קודם לתכנן בעזרת תזונאית תזונה נכונה ו מאוזנת להורדה במשקל במקום לקחת תוספי מזון ? רק בתוספי מזון אין ניסים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/01/2007 | 12:12 | מאת: נועה

כמובן תוספי המזון הם לא הפעולה היחידה שאני נוקטת. אני עוסקת בפעילות גופנית ואוכלת בצורה מאוזנת. לפי מיטב הבנתי המוצר רק מסייע לשמור ולהקל על התהליך ולא מרזה כשלעצמו. אולם לפני שאני נוטלת כדורים כלשהם, טבעיים ככל שהם יהיו, אני רוצה לוודא שהמוצר לא יפגע בבריאותי ועל כן אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על פי המרכיבים שלו . ניתן למצוא פירוט על המרכיבים בלינק הבא: http://www.vitaminglobal.co.il/diet-guard-60-tabs-supherb-p-194-c-7_183.html אשמח לתגובתך.

04/01/2007 | 12:12 | מאת: נועה

כמובן תוספי המזון הם לא הפעולה היחידה שאני נוקטת. אני עוסקת בפעילות גופנית ואוכלת בצורה מאוזנת. לפי מיטב הבנתי המוצר רק מסייע לשמור ולהקל על התהליך ולא מרזה כשלעצמו. אולם לפני שאני נוטלת כדורים כלשהם, טבעיים ככל שהם יהיו, אני רוצה לוודא שהמוצר לא יפגע בבריאותי ועל כן אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על פי המרכיבים שלו . ניתן למצוא פירוט על המרכיבים בלינק הבא: http://www.vitaminglobal.co.il/diet-guard-60-tabs-supherb-p-194-c-7_183.html אשמח לתגובתך.

04/01/2007 | 11:30 | מאת: נעמי

כל מוצר שמכיל כימיקל, מכל סוג, מסוכן לבריאות, ולא משנה איזה ספורים נפלאים על המוצר תשמעי בחנות.

04/01/2007 | 12:39 | מאת: נועה

אבל לא הוא מכיל כימיקלים... מוצרים טבעיים בלבד. ועם זאת אני רוצה להיות זהירה ולקבל חוות דעת מקצועית.

03/01/2007 | 16:49 | מאת: תומר

שלום, אשמח לדעת ממה בדיוק מורכב קמח חיטה כהה (אחיד). האם הוא בריא יותר באופן משמעותי מאשר קמח לבן, או שרובו הוא למעשה קמח לבן? תודה!

03/01/2007 | 22:18 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום להלן כתבה על חשיבות קמח מלא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3327212,00.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/01/2007 | 17:35 | מאת: תומר

לצערי לא עניתם לשאלתי. אני מודע היטב לחשיבותו של הקמח המלא. שאלתי הייתה מה טיבו של הקמח המתקרא "קמח חיטה כהה", שהוא כנראה הקמח האחיד, המשמש לאפיית לחם אחיד או מה שנהוג לכנות "לחם שחור". למרבה הצער הן משרד הבריאות והן משרד התעשייה לא מתנדבים לגלות לנו מה מכיל הקמח הזה. ע"פ מה שאני יודע קמח זה מורכב ברובו בעצם מקמח לבן, ואינו בריא ממנו בהרבה, אבל אולי אני טועה. לכן תהיתי אולי אתם יודעים מהו הרכבו המדוייק? בברכה, תומר

05/08/2022 | 09:39 | מאת: מיכל

שלום, גם אני קראתי את השאלה והתשובה לא עונה עליה. האם 'קמח אחיד כהה' הוא מוגדר כקמח מלא?? ואם לא מה טיבו?

03/01/2007 | 12:43 | מאת: מיקי

ביתי בת השנה נמצאת במשפחתון שם מידי בוקר היא אוכלת חצי אבוקדו חצי עגבניה וגבינה לבנה וצהובה האם יש בעיה עם חצי אבוקדו ופרוסת גבינה צהובה מידי בוקר לילדה בת גילה? תודה.

04/01/2007 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

מיקי שלום, קשה לענות מבלי לדעת מה היא אוכלת בשאר היום ואיזו כמות של גבינה ואבוקדו היא מקבלת. כמה גרם זה "חצי אבוקדו". כמה גבינה לבנה וכמה גבינה צהובה? בהצלחה צביקה

02/01/2007 | 21:09 | מאת: דנה

האם יש איזשהו תוסף/מוצר מדף טבעי שיעיל לטיפול בסטרס, לחץ נפשי ועצבנות שגורמים גם לנדודי שינה, בגיל מבוגר. תודה, דנה.

03/01/2007 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כבר כתבתי מספר פעמים בעבר שאני מתנגד ל"גישה התרופתית" לטיפול בתופעות ובמחלות וכי לא רצוי לטפל בבעיות בריאות באמצעות תרופות "טבעיות", או כדבריך "איזשהו תוסף/מוצר מדף טבעי". זה לא עובד וזה לא מצליח. הטיפול במתח צריך להיות כולל, שלם, משולב (הוליסטי) וצריך לכלול טיפול במימדים שונים של האדם כגון: תזונה נכונה, פעילות גופנית, תרגילי נשימה, שינה ומנוחה,היבטים נפשיים, אורח חיים, צמחי מרפא, טיפולי גוף וטיפולים אנרגטיים ועוד. לדוגמה: מבחינה תזונתית צריך להימנע מחומרים מעוררים ו"מעצבנים" כמו: קפאין, סוכרים וצבעי מאכל ולצרוך מזונות עשירים באשלגן, מגנזיום וויטמין B. הדך שאני מציע קשה יותר ודורשת השקעה של כסף, זמן ומשאבים אחרים, אבל כדאי שתדעי שתוסף תזונה זה או אחר לא יביא פתרון אמיתי למצוקה שלך (כפי שכדור שינה או כדור הרגעה לא מועילים אלא בטווח המיידי). מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או מטפל רב תחומי באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

02/01/2007 | 15:44 | מאת: מיכל

רציתי לשאול מה זה בדיוק סודה לשתיה. נהוג להכניס אותו במתכונים כמו למשל : קציצות, כי זה כנראה מתפיח. האם זה בריא? האם כדאי להימנע???? תודה

02/01/2007 | 17:06 | מאת: נעמי

סודה לשתיה זה גז, פחמן דו-חמצני, שמוכנס בלחץ למים, וחלק ממנו נספג במערכת העיכול, ועלול להפריע למיצי העיכול. מדובר באותו גז, אותו אנו פולטים בנשיפה. הכלל הוא: כל מה שאינו טבעי לגוף, שמוכנס בדרך שאינה טבעית, אינו בריא.

02/01/2007 | 18:50 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום להלן קישור להסבר מהו סודה לשתיה http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-BakingSoda.htm מסודה לשתיה במזון כדאי להימנע. כיוון שהיא פוגעת ביכולת העיכול שבקיבה שצריכה PH חומצי . אני לא ממליצה בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

01/01/2007 | 21:23 | מאת: דפנה

אני מוצאת את עצמי מדי פעם מותשת ועייפה ובלי ארוחת צהריים לבתי בת השנה וחודש. מכל הדברים המוכנים - מה אפשר לתת בלי להרגיש יותר מדי נקיפות מצפון? לדוגמה - חזה עוף בגריל (מצונן ולא קפוא) של מאמא עוף או קציצות של מאמא עוף או שניצל עוף או שניצל סויה? מה הכי פחות נורא? ומה לגבי שניצל דג? ומה עדיף מהתוספות הקלות ביותר להכנה: תירס, אפונה ירוקה, פסטה פתיתים. אשמח לעוד רעיונות לימי מצוקה שכאלו. תודה רבה

02/01/2007 | 18:43 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום חשיבות גדולה מאוד יש לתזונה של תינוקות וילדים. המרכיבים הנכונים אחראים להתפתחות תקינה של הגוף והמוח. לכן חשוב מאוד לתת לילד את כל מה שהוא צריך להתפתחות תקינה. להלן קישור המדבר על חשיבות התזונה. http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=318152 תני לילד הרבה ירקות ובנוסף קטניות כמו אפונה ירוקה זה מצוין ביחד עם אורז מלא . דג בוודאי שזה טוב במיוחד דג כמו סול, סלמון , בקלה . אני מבינה אותך מאוד אך עם קצת מאמץ תרגילי את ילדך לאוכל בריא ועשיר במרכיבים להתפתחות ולא גאנק. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

03/01/2007 | 13:38 | מאת: מירי

הי דפנה יש לי ילדה בת שנה גם כן, אני מכינה לה מרק שמחזיק ארבעה ימים, ובו כל ירק אפשרי מלבד תפוח אדמה, עדשים או קטניה אחרת וכמובן עוף, אני חותכת לקוביות ואת העוף לרצועות דקיקות והיא אוכלת לבד בלי עזרה שלי. תינוק שלא אוהב לבד - אפשר להאכיל אותו במרקם גס. אסור לשים הרבה תבלינים או הרבה מלח ובטח לא אבקת מרק. זה פתרון לכמה ימים. אפשר גם ביצה קשה כשבקביל מתחמם תפוח אדמה במיקרו. אפשר סנדוויץ מלחם מלא ובו גבינה לבנה או חומוס או טחינה. את יכולה גם להכין כמות גדולה של תבשיל שאת "טובה בו" ולהקפיא בקופסאות קטנות שניתן להפשיר מידי פעם (שוב - בתיבול קל). גם את המרק ניתן להקפיא. וכך את עובדת פעם אחת קשה בשביל כמה שבועות הלאה. בהצלחה!

01/01/2007 | 19:01 | מאת: lior

שלום אני בד"כ אוכל לארוחת בוקר וערב 2-3 פרוסות עם שקדייה או זרעי שומשום ובנוסף אני לוקח 1-2 כמוסות שמן דגים 1.האם צריך להגביל את כמות השומן שאני אוכל? 2.האם יש בזרעים ושקדייה אומגה 3? תודה

01/01/2007 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום בזרעי שומשום ובשקדיה יש אומגה 6 ואומגה 9 אין אומגה 3 . לגבי שאלה של הגבלת כמות השומן. בוודאי שיש להגביל את כמות השומן.בכמות מוגזמת תהיה עליה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

01/01/2007 | 02:27 | מאת: ליאת

שלום,אני בת 24 וסובלת מרפלוקס יותר משנה,קיבלתי טיפול של לוסק למשך חודש ואני מודעת לעניין שאסור לצרוך מזון שומני ומטוגן,עגבניות,הדרים,קפה,שוקולד ומוצרי חלב ,והשאלה שלי היא האם יש מזונות מסויימים שאני יכולה לאכול על מנת שלא יהיו לי חוסרים תזנתיים מכיוון שכל מוצרי החלב מגבירים לי משמעותית את ייצור הליחה ומתפוזים,עגבניות,לימון,קיווי אשכולית,פומלה וכו' אני מרגישה שריפה בבטן כ10 דקות לאחר האכילה,אז מימה אני אקבל ויטמנים,סידן,ליקופן וכו' אם אני כמעט ולא יכולה לאכול כלום? אשמח לקבל מענה תודה ושבוע טוב ליאת

01/01/2007 | 14:40 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, אני במקומך לא הייתי מצפה לקבל מענה לבעיה מורכבת כמו שלך במסגרת פורום זה או אחר. זה לא רציני ולא אחראי. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופת. אגב, בפלפל אדום יש פי 4 ויטמין C מאשר בתפוז. יש גם כדורים לא חומציים של ויטמין C הנקראים אסטרC. אבל הבעיה שלך היא לא רק ויטמין C ולכן את חייבת לקבל יעוץ אישי בהצלחה צביקה

יש לי תינוקת בת שנה וחדשיים . אני נוהגת לאפות עוגיות עבורה, רציתי לדעת באיזה קמח להשתמש? והאם בכלל כדאי להקפיד על קמחים מלאים(בפסטה וכד') תודה

31/12/2006 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום. בוודאי שעדיף קמח מלא העשיר בסיבים, ובויטמיני B אולם הייתי מעדיפה קמח משיבולת שועל, דוחן, וקמח קינואה שאינם מכילים בתוכם את הגלוטן העשוי לגרום לאלרגיות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2006 | 17:59 | מאת: אבייתר

שלום, קראתי עכשיו כתבה על כל היתרונות של חלב גמלים http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3662 ורציתי לדעת אם באמת הכל נכון, אם זה כשר ואיפה ניתן לקנות את זה? תודה אבייתר

02/01/2007 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

אבייתר שלום אכן לחלב נאקה יש תכונות רפואיות רבות . http://www.dryang.co.il/camelmilk/ אין לי מושג במרכז הארץ היכן מוכרים חלב נאקה .אך ניתן לברר בבתי טבע. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

31/12/2006 | 17:22 | מאת: לילי

איזה מבין הירקות עדיף לקנות אורגניים? בהתחשב שאין באפשרותי (כלכלית) לרכוש את כולם ואיזה מבין הירקות לא נורא לקנות לא אורגניים? ודרך איזה גוף / עמותה/ מוסד אני יכולה לאמת שאכן הירקות שאני קונה מהמשתלה שמזהה עצמה כאורגנית אכן אורגנית ולא עוד שרלטנים? (במקרה הרלוונטי מדובר ב"טבע הבשור" האם אומר לך משהו? תודה

31/12/2006 | 20:37 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום בוודאי שעדיף לאכל את כל הירקות אורגנים אך במידה וקשה לקנות הכל עדיף לקנות את כל הירקות העליים אורגנים כמו תרד, פטרוזיליה חסה וכו' כיוון שכמות הריסוס בהם היא גדולה מאוד. אינפורמציה על גידולים אורגנים נמצאת באתר זה : http://www.organic-israel.org.il/ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3260462,00.html#n בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

01/01/2007 | 21:53 | מאת: נעמי

אמנון מ"טבע הבשור" - אמין ומומלץ. הייתי לקוחה, אבל החלטתי שאני מעדיפה לבחור בעצמי את הפירות והירקות שלי. גם פירות מרוססים מאוד, ורצוי לאכול תוצרת אורגנית.

31/12/2006 | 12:14 | מאת: שאול

האם באמת יש לתוסף המזון כלורופיל תרומה לבריאות ולמניעת מחלות? האם יש מחקרים תומכים או שללים? בתודה

01/01/2007 | 20:39 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום אכן יש לכלורופיל חשיבות רבה להלן אתר המדבר על חשיבות הכלורופיל הנמצא בעשב חיטה ובעלים ירוקים. http://www.wheatgrass.co.il/about.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

30/12/2006 | 22:14 | מאת: מיכל

מה הערכים התזונתיים של גבינה בולגרית 5 אחוז? כמה קלוריות ? מה כמות הסידן? מה הכמות המומלצת ליום? תודה

01/01/2007 | 16:30 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, מצורף קישור לבסיס נתונים בנושא ערכים תזונתיים של מזונות שונים: http://naturemed.co.il/in_food.html אני ממליץ להימנע מכל סוגי הגבינות המלוחות והקשות. ניזקן עולה על תועלתן במיוחד עקב ריכוז גבוה של נתרן. בהצלחה צביקה