פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

10/01/2007 | 10:36 | מאת: גלי

שלום רב! נמצאת בהריון חודש שישי כעת. אני נוטלת כדור אחד ברזל עם חומצה פולית, ומעבר לכך גם אומגה שלוש. האם זה בסדר ליטול אותם ביחד, או שכדאי להפריד בינהם? (מבחינת ספיגה לגוף כמובן) בתודה מראש!

10/01/2007 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

גלי שלו, לא ידוע לי על בעיה בספיגה בלקיחת שני התוספים שציינת. בהצלחה צביקה

10/01/2007 | 07:44 | מאת: קרנית

האם תירס בריא? האם לאחר שילובו בפשטידה עדיין נותר בו ערך תזונתי? אני תוהה אם הוא אכן מתאים לגוף האדם משום שהוא לא מתעכל...

10/01/2007 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

קרנית שלום, תירס טרי (לא משומר) הוא בהחלט מזון בריא. אפשר לאכול תירס צעיר ללא בישול ואם מבשלים - אפשר להסתפק ב 5 עד 10 דקות בלבד. פשטידה לא נחשבת מזון איכותי בעיני בגלל התערובת של החומרים שבה. ובמיוחד קמח עם ביצים זה לא שילוב מעולה. התירס מאבד מעט מערכו בפשטידה בגלל הבישול הממושך. תירס מתעכל אם לועסים אותו. רובנו בולעים את הגרגרים מבלי ללעוס היטב ולכן הם לא "מתעכלים". בהצלחה צביקה

09/01/2007 | 16:19 | מאת: סימה

אני חולת קרוהן,מטופלת בפנטסה 3 גרם ליום. בחצי שנה האחרונה ביצעתי 2 בדיקות דם בהפרש של 4 חוד' ויצא שיש לי רמה גבוה של כולסטרול. באוגוסט 210כולסטרול,ו-HDL כולסטרול 47. והחודש בינואר כולסטרול 203,HDL כולסטרול 44. ברצוני הזכיר כי התזונה שלי היא דלה מאוד. אני לא אוכלת :דגים, בשר ,אוכל מטוגן,מוצרי חב אני כן אוכלת אך רק חלב עיזים ועד 5 %. אשמח אם תוכלו עזור לי להבין זאת.

09/01/2007 | 23:19 | מאת: טובה בר-שאן

סימה שלום כדי להבין למה רמת כולסטרול גבוהה חשוב לדעת מה את כן אוכלת? (והאם יש רקע במשפחתך לעליה בשומנים בדם? לכן קשה לי מאוד לענות לך. גבינות עיזים כן מכילות כולסטרול מהחיי. לכן לדעתי יש מקום ללכת לדיאטנית ולהתיעץ אתה. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

09/01/2007 | 13:46 | מאת: אלכס

שלום רב ,רציתי לשאול מה טוב ובריא יותר לגוף דבש או סוכר,תודה מראש

09/01/2007 | 23:22 | מאת: טובה בר-שאן

אלכס שלום דבש הוא יותר טוב מסוכר כיוון שהוא מלבד סוכרים מכיל בתוכו חומרים שונים בעלי תכונות טרפויטיות. אולם לחולי סכרת בכלל אחוז סוכר גבוה , הדבש אינו מתאים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

18/01/2007 | 17:22 | מאת: א.

ומה דעתך על ליצוף? א.

או שמבחינתכם לאכול בשר אורגני לא מהווה שום בעיה?

09/01/2007 | 13:00 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני בעד תזונה טבעית - איכותית - צמחונית או טבעונית. בשר אורגני, דגים וביצים לא נכללים בקטיגוריה הזאת לא לכל אדם מתאימה תזונה טבעונית או צמחונית וצריך לעשות "פשרות" והתאמות. בכל מקרה כדאי מאד לקבל יעוץ אישי מתזונאי טבעי כדי למנוע נזקים, חוסרים תזונתיים והוצאת שם רע לתזונה הטבעונית / צמחונית. בהצלחה צביקה

09/01/2007 | 00:05 | מאת: יעל

אשמח לקבל תשובה לכמה שאלות: לפעמים אני מרגישה מין אי נוחות בגרון, ולמחרת מופיעים סימפטומים של התקררות קשה (נזלת, שיעול וכו'), שמחמירה לרוב והופכת לברונכיט. 1. האם יש דרך לעצור את התפרצות המחלה? אם כן כיצד? 2.משהו שעזר לי בעבר הוא לאכול המון המון כוסברה טריה - אבל אני מאוד לא אוהבת כוסברה וממש סובלת מאכילתה... האם זה הגיוני שהכוסברה מונעת מהמחלה להתפשט או שזה פסיכולוגי? 3. האם אכילת שום טרי יכולה להועיל? תודה רבה

09/01/2007 | 12:55 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, כבר כתבתי מספר פעמים שאני לא מעודד חיפוש של "תרופות טבעיות" ושימוש בהן. רק תזונה נכונה תחזק את המערכת החיסונית שלך ותאפשר לך להשתחרר מהתופעות שתיארת. תזונה נכולה כוללת הימנעות ממזונות ומשקאות מזיקים וצריכה של מזונות מועילים, טבעיים, טריים ורצוי מגידול אורגני. פרטים נוספים תוכלי למצא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

08/01/2007 | 22:23 | מאת: טל

שלום מזה קורתמוס?(היה רשום שזה צבע מאכל טיבעי). מזה סוקסלט?(היה רשום בטבלת ערכים תזונתיים ליד סימול של %שומן) מזה ביצים מפוסטרות? תודה

09/01/2007 | 16:36 | מאת: טל

שלום

09/01/2007 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

אני מציע שתעשי חיפוש בגוגל ותמצאי את מבוקשך. אני לא מכיר את המוצרים האלה

08/01/2007 | 17:42 | מאת: אני

לאחרונה קראתי על בדיקת ההמוטסט והייתה רוצה לעשות אותה (בדיקת דם הבודקת האם קיימת רגישות תזונתית לסוגים שונים של מזון) ורציתי לדעת היכן אוכל לעשות אותה? האם הקופת חולים הכללית עורכת בדיקה מסוג זה? האם זה כרוך בעלות נוספת? ואם לא בקופ"ח יש מקום בו אפשר לעשות את הבדיקה באזור חיפה?

09/01/2007 | 12:50 | מאת: צביקה קורן

מדובר בבדיקה במרפאה פרטית באזור המרכז. תעשי/ה חיפוש באינטרנט ותמצא.

11/01/2007 | 23:20 | מאת: אני

מצאתי את המרפאה אבל המספר טלפון שלה אינו פעיל...וכל הכתבות שמצאתי בנושא הן משנת 2004. ייתכן שהשירות שם בנושא זה לא פעיל יותר? זה ממש חשוב לי ואני לא יודעת איך ליצור קשר עם המרפאה...

08/05/2007 | 10:44 | מאת: עומליה

מחפשת נואשות בדיקת המוטסט לאדם . אם יש מידע חדש לגבי מרכז שנפתח-עד כה לא מצאתי דבר. מאוד מאוד אודה

11/07/2010 | 07:39 | מאת: קירה

אם ניסית את המוטסט בקליניקה סאן?מה תגיד.אם כדאי לי לעשות שם?תודה.

17/07/2010 | 17:40 | מאת: קירה

האם עשית את הבדיקה?קבלת מענה למבוקשך?איפה עשית אם כן?תודה רבה.

07/01/2007 | 23:05 | מאת: שירה

שלום וברכה, אני מרבה לאכול מוצרי חלב למרות שאני יודעת שאינם מומלצים לגישת התזונה הטבעית.בכל זאת רציתי לדעת מה הן המקורות המומלצים מטעם גישה זו. אשמח לקבל הצעה לצריכת הסידן היומית עבורי. לצורך השאלה אציין שאני בת 20.

09/01/2007 | 12:48 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, המקורות הטובים לסידן מעולם הצומח הם: שומשום טחון, חמאת שומשום, שקדים, זרעונים, קטניות, במיוחד סויה, כרוב, פטרוזיליה, פירות יבשים ועוד. השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - מציע לך לעשות חיפוש. הבעיה בנושא הסידון, היא צריכת מוצרים ש"זורקים" סידן מהגוף או מומנעים ספיגה שלו. בהצלחה צביקה

09/01/2007 | 20:55 | מאת: ליאורה

שלום רב, האם תוכל לפרט, במונחים כמותיים, כיצד ניתן לקבל מהמזונות אותם ציינת את מלוא מנת הסידן הדרושה? אני מתקשה מאוד להגיע למטרה הנ"ל עפ"י כמויות הסידן המצויות בהם לפי טבלת ההרכב המינרלי של המזונות. בתודה מראש, ליאורה

07/01/2007 | 18:01 | מאת: נועה

שלום טובה וצביקה! רציתי לדעת האם יש בעיה בצריכה (מתונה ביותר - כוס פעם ביומיים) של משקה צ'יקוריה כתחליף לתה וקפה בזמן הריון? תודה רבה! נועה.

07/01/2007 | 20:36 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אין ספק שמשקה זה עדיף מאשר להכניס קפאין לגוף שהפגיעה שלו כל כך רבה . אך בכל זאת לא הייתי מגזימה בכמויות הכמות שאת שותה נראת לי בסדר. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/01/2007 | 12:40 | מאת: טלי

שכדאי להציע לילדים קטנים(2 וגם 4 אז להמנע מאגוזים וכיוב) שממעטים באכילת בשר תודה!

07/01/2007 | 19:52 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום נפלא לתת לילדים קטניות כמו חומוס, אפונה שעועית, דגנים כמו כוסמת שיבולת שועל, קינואה (ילדים אוהבים קציצות קינואה) שניהם ביחד נותנים חלבון מלא המחליף את החלבון שבבשר. להלן אתר של מתכונים http://naturemed.co.il/hc.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/01/2007 | 10:25 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת האם הסוכר המצוי בדבש הוא אותו סוכר "הרע" הנמצא בממתקים, או שהוא אותו סוכר המצוי בפירות?

07/01/2007 | 19:46 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אכן בדבש יש את הגלוקוז הסוכר הרע כפי שאתה מכנה אותו הקיים גם בפירות . לכן הוא אסור לאנשים חולי סכרת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/01/2007 | 22:29 | מאת: דפנה

שלום ! האם אתם יודעים היכן אוכל למצוא מתכונים של מזון טבעי , בעיקר לפי שיטת הצרופים . האם יש ספרי בישול או אתרי אינטרנט מיוחדים לכך ? תודה !

07/01/2007 | 10:04 | מאת: נעמי

http://naturemed.co.il/hc.html אולי תמצאי עניין באתר הזה, למרות שזה לא לגמרי טבעי. הרבה מתכונים טבעוניים, מכל הסוגים, נמצאים בספרו של יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו".

07/01/2007 | 10:08 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, בנושא הזה יש שפע של מידע באינטרנט וספרים בעברית. לדוגמה: באתר הנטורופטים בקישור שלהלן שפע של מתכונים לפי נושאים: http://naturemed.co.il/hc.html ספרים: תזונת האדם ובריאותו - יצחק בן אורי התחדשות ב' - דר' פנינה בר סלע מזון למחשבה - דר' נמרוד שיינמן בהצלחה צביקה

05/01/2007 | 16:24 | מאת: dan

תודה .אם יורשה לי:לחדד: אני לפעמים מבשל אורז+אמרנט או 2 סוגי דגן+עדשים 2סוגי דגן יחד אפשר? ומה היחס דגן -קטניה לקבל חלבון מלא ומה הכמות לקבל 40 גרם חלבון ליום תודה

06/01/2007 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אפשר שלב שני סוגי דגן ויותר. היחס בדרך כלל הוא שליש קיטניה ושני שליש דגן, אבל זה לא מדע מדוייק. בקשר לכמות החלבון - הטבעונים ממליצים על 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף בעוד שהתזונה הקונבנציונלית ממליצה על 0.8 גרם חלבון ביום לכל קילוגרם. כל אדם (טבעוני או לא) שאוכל בצורה מאוזנת מקבל את כל תצרוכת החלבון היומית ויותר (25 - 55 גרם חלבון ביום). (אגב, אנשים שאינם צמחונים / טבעונים מקבלים הרבה יותר מהדרוש ולכן יש כל כך הרבה מחלות כליות, מפרקים, עיכול וסרטן.) קח בחשבון שבמאה גרם דגן יש כ 10% חלבון ובמאה גרם קיטניה יש כ 15%. בשקדים, אגוזים וזרעונים יש 20% עד 25% חלבון. עם זאת רק 70% נקלטים בגוף. עכשיו תעשה את החישובים בהתאם לתזונה היומית שלך. בהצלחה צביקה

05/01/2007 | 14:29 | מאת: dan

אורז+עדשים מספק חלבון לטבעוני . האם גם כוסמת+קטניות כך? האם פולי סויה צריכים שילוב לחלבון לטבעוניים? או אפשר להסתפק בת.אדמה . בכלל איזה עוד מאכלים ספציפיים עם דוגמאות יהוו תחליפי חלבון מושלם לטבעוני? חודה על ההסברים

05/01/2007 | 15:09 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, כל שילוב של דגן עם קיטניה מספק חלבון מלא ולכן גם שעועית עם דוחן, אפונה עם כוסמת, לחם עם חומוס וכד' מספקים חלבון מלא. סויה היא חלבון מלא, אבל גם לה אפשר להוסיף דגן העשיר בחומצות אמינו שחסרות בקיטנות (לדוגמה: מתיונין). תפוח אדמה הוא ירק עמילני ולכן גם הוא טוב עם סויה. לטבעונים אני ממליץ "לשדרג את החלבון שבשקדים עם זרעים טחונים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן), או טחינה משומשום מלא. חשוב מאד (לכל אחד ובמוחד לטבעונים) לגוון את התזונה!! בהצלחה צביקה

05/01/2007 | 12:36 | מאת: קובי קוב

שלום..אני משתמש בסוכר ענבים לאחר האימון עם תוסף אבקת חלבון...עכשיו שמעתי שהסוכר ענבים לא בריא? האם זה נכון?? תודה

05/01/2007 | 15:12 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, לא יודע ממי והיכן שמעת שסוכר ענבים לא בריא, אני דווקא שמעתי שאבקת חלבון לא בריאה... סוכר ענבים הוא סוכר עם היתרונות והחסרונות של סוכר. את החלבון חשוב לקבל מהמזון ולא מאבקות ושיקויים למיניהם. שבת שלום צביקה

04/01/2007 | 23:15 | מאת: ליאת

ערב טוב. 1. שאלתי היא כזו אני בחורה בת 23 סבלתי מחיידק הילקובקטר פלורי טופלתי ורגע הכול כמעט בסדר מלבד עצירות וגזים שפוקדים מאז מסיום הטיפול מזה כשנתיים. הופעתי אצל תזונאית היא נתנה לי תפריט עשיר בסיבים תזונתייים ואף שתיה מרובה ואכילה ירקות ופירות אבל הנסיון הזה צלח לעצירות אך לא לבעיית הגזים מלבד זה במהלך החודש הזה ירדת באופן דרסתי 4 ק"ג האם זה קשור לשנוי בהרגל תזונה ?שעשתי למרות שאכלתי בלי בעיות מה עלי לעשות כי הפסקתי לאוכל לחם מחיטה מלאה ודגנים מחיטה מלאה כי רזיתי איך אפשר למנוע את העצירות המתמשכת והגזים ?? והאם לחם מחיטה מלאה מרזה?? בתודה מראש

05/01/2007 | 15:16 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, לא הבנתי אם בעיית העצירות נפתרה או לא... מזון עשיר בסיבים גורם לגזים אצל חלק מהאנשים. אם תעשי חיפוש בפורום על המילה "גזים" תמצאי מספר תשובות שנתנו בנושא זה. אין מזון "מרזה" או מזון "משמין" - הכל תלוי בכמויות. בהצלחה צביקה

03/01/2007 | 17:26 | מאת: נועה

אני שוקלת להתחיל להשתמש במוצר ותהיתי אם למישהו יש חוות דעת עליו, מבחינה בריאותית כמובן. תודה.

03/01/2007 | 22:14 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אני מבינה שאת רוצה להוריד במשקל אולי עדיף שתתחילי קודם לתכנן בעזרת תזונאית תזונה נכונה ו מאוזנת להורדה במשקל במקום לקחת תוספי מזון ? רק בתוספי מזון אין ניסים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/01/2007 | 12:12 | מאת: נועה

כמובן תוספי המזון הם לא הפעולה היחידה שאני נוקטת. אני עוסקת בפעילות גופנית ואוכלת בצורה מאוזנת. לפי מיטב הבנתי המוצר רק מסייע לשמור ולהקל על התהליך ולא מרזה כשלעצמו. אולם לפני שאני נוטלת כדורים כלשהם, טבעיים ככל שהם יהיו, אני רוצה לוודא שהמוצר לא יפגע בבריאותי ועל כן אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על פי המרכיבים שלו . ניתן למצוא פירוט על המרכיבים בלינק הבא: http://www.vitaminglobal.co.il/diet-guard-60-tabs-supherb-p-194-c-7_183.html אשמח לתגובתך.

04/01/2007 | 12:12 | מאת: נועה

כמובן תוספי המזון הם לא הפעולה היחידה שאני נוקטת. אני עוסקת בפעילות גופנית ואוכלת בצורה מאוזנת. לפי מיטב הבנתי המוצר רק מסייע לשמור ולהקל על התהליך ולא מרזה כשלעצמו. אולם לפני שאני נוטלת כדורים כלשהם, טבעיים ככל שהם יהיו, אני רוצה לוודא שהמוצר לא יפגע בבריאותי ועל כן אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על פי המרכיבים שלו . ניתן למצוא פירוט על המרכיבים בלינק הבא: http://www.vitaminglobal.co.il/diet-guard-60-tabs-supherb-p-194-c-7_183.html אשמח לתגובתך.

04/01/2007 | 11:30 | מאת: נעמי

כל מוצר שמכיל כימיקל, מכל סוג, מסוכן לבריאות, ולא משנה איזה ספורים נפלאים על המוצר תשמעי בחנות.

04/01/2007 | 12:39 | מאת: נועה

אבל לא הוא מכיל כימיקלים... מוצרים טבעיים בלבד. ועם זאת אני רוצה להיות זהירה ולקבל חוות דעת מקצועית.

03/01/2007 | 16:49 | מאת: תומר

שלום, אשמח לדעת ממה בדיוק מורכב קמח חיטה כהה (אחיד). האם הוא בריא יותר באופן משמעותי מאשר קמח לבן, או שרובו הוא למעשה קמח לבן? תודה!

03/01/2007 | 22:18 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום להלן כתבה על חשיבות קמח מלא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3327212,00.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/01/2007 | 17:35 | מאת: תומר

לצערי לא עניתם לשאלתי. אני מודע היטב לחשיבותו של הקמח המלא. שאלתי הייתה מה טיבו של הקמח המתקרא "קמח חיטה כהה", שהוא כנראה הקמח האחיד, המשמש לאפיית לחם אחיד או מה שנהוג לכנות "לחם שחור". למרבה הצער הן משרד הבריאות והן משרד התעשייה לא מתנדבים לגלות לנו מה מכיל הקמח הזה. ע"פ מה שאני יודע קמח זה מורכב ברובו בעצם מקמח לבן, ואינו בריא ממנו בהרבה, אבל אולי אני טועה. לכן תהיתי אולי אתם יודעים מהו הרכבו המדוייק? בברכה, תומר

05/08/2022 | 09:39 | מאת: מיכל

שלום, גם אני קראתי את השאלה והתשובה לא עונה עליה. האם 'קמח אחיד כהה' הוא מוגדר כקמח מלא?? ואם לא מה טיבו?

03/01/2007 | 12:43 | מאת: מיקי

ביתי בת השנה נמצאת במשפחתון שם מידי בוקר היא אוכלת חצי אבוקדו חצי עגבניה וגבינה לבנה וצהובה האם יש בעיה עם חצי אבוקדו ופרוסת גבינה צהובה מידי בוקר לילדה בת גילה? תודה.

04/01/2007 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

מיקי שלום, קשה לענות מבלי לדעת מה היא אוכלת בשאר היום ואיזו כמות של גבינה ואבוקדו היא מקבלת. כמה גרם זה "חצי אבוקדו". כמה גבינה לבנה וכמה גבינה צהובה? בהצלחה צביקה

02/01/2007 | 21:09 | מאת: דנה

האם יש איזשהו תוסף/מוצר מדף טבעי שיעיל לטיפול בסטרס, לחץ נפשי ועצבנות שגורמים גם לנדודי שינה, בגיל מבוגר. תודה, דנה.

03/01/2007 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כבר כתבתי מספר פעמים בעבר שאני מתנגד ל"גישה התרופתית" לטיפול בתופעות ובמחלות וכי לא רצוי לטפל בבעיות בריאות באמצעות תרופות "טבעיות", או כדבריך "איזשהו תוסף/מוצר מדף טבעי". זה לא עובד וזה לא מצליח. הטיפול במתח צריך להיות כולל, שלם, משולב (הוליסטי) וצריך לכלול טיפול במימדים שונים של האדם כגון: תזונה נכונה, פעילות גופנית, תרגילי נשימה, שינה ומנוחה,היבטים נפשיים, אורח חיים, צמחי מרפא, טיפולי גוף וטיפולים אנרגטיים ועוד. לדוגמה: מבחינה תזונתית צריך להימנע מחומרים מעוררים ו"מעצבנים" כמו: קפאין, סוכרים וצבעי מאכל ולצרוך מזונות עשירים באשלגן, מגנזיום וויטמין B. הדך שאני מציע קשה יותר ודורשת השקעה של כסף, זמן ומשאבים אחרים, אבל כדאי שתדעי שתוסף תזונה זה או אחר לא יביא פתרון אמיתי למצוקה שלך (כפי שכדור שינה או כדור הרגעה לא מועילים אלא בטווח המיידי). מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או מטפל רב תחומי באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

02/01/2007 | 15:44 | מאת: מיכל

רציתי לשאול מה זה בדיוק סודה לשתיה. נהוג להכניס אותו במתכונים כמו למשל : קציצות, כי זה כנראה מתפיח. האם זה בריא? האם כדאי להימנע???? תודה

02/01/2007 | 17:06 | מאת: נעמי

סודה לשתיה זה גז, פחמן דו-חמצני, שמוכנס בלחץ למים, וחלק ממנו נספג במערכת העיכול, ועלול להפריע למיצי העיכול. מדובר באותו גז, אותו אנו פולטים בנשיפה. הכלל הוא: כל מה שאינו טבעי לגוף, שמוכנס בדרך שאינה טבעית, אינו בריא.

02/01/2007 | 18:50 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום להלן קישור להסבר מהו סודה לשתיה http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-BakingSoda.htm מסודה לשתיה במזון כדאי להימנע. כיוון שהיא פוגעת ביכולת העיכול שבקיבה שצריכה PH חומצי . אני לא ממליצה בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

01/01/2007 | 21:23 | מאת: דפנה

אני מוצאת את עצמי מדי פעם מותשת ועייפה ובלי ארוחת צהריים לבתי בת השנה וחודש. מכל הדברים המוכנים - מה אפשר לתת בלי להרגיש יותר מדי נקיפות מצפון? לדוגמה - חזה עוף בגריל (מצונן ולא קפוא) של מאמא עוף או קציצות של מאמא עוף או שניצל עוף או שניצל סויה? מה הכי פחות נורא? ומה לגבי שניצל דג? ומה עדיף מהתוספות הקלות ביותר להכנה: תירס, אפונה ירוקה, פסטה פתיתים. אשמח לעוד רעיונות לימי מצוקה שכאלו. תודה רבה

02/01/2007 | 18:43 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום חשיבות גדולה מאוד יש לתזונה של תינוקות וילדים. המרכיבים הנכונים אחראים להתפתחות תקינה של הגוף והמוח. לכן חשוב מאוד לתת לילד את כל מה שהוא צריך להתפתחות תקינה. להלן קישור המדבר על חשיבות התזונה. http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=318152 תני לילד הרבה ירקות ובנוסף קטניות כמו אפונה ירוקה זה מצוין ביחד עם אורז מלא . דג בוודאי שזה טוב במיוחד דג כמו סול, סלמון , בקלה . אני מבינה אותך מאוד אך עם קצת מאמץ תרגילי את ילדך לאוכל בריא ועשיר במרכיבים להתפתחות ולא גאנק. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

03/01/2007 | 13:38 | מאת: מירי

הי דפנה יש לי ילדה בת שנה גם כן, אני מכינה לה מרק שמחזיק ארבעה ימים, ובו כל ירק אפשרי מלבד תפוח אדמה, עדשים או קטניה אחרת וכמובן עוף, אני חותכת לקוביות ואת העוף לרצועות דקיקות והיא אוכלת לבד בלי עזרה שלי. תינוק שלא אוהב לבד - אפשר להאכיל אותו במרקם גס. אסור לשים הרבה תבלינים או הרבה מלח ובטח לא אבקת מרק. זה פתרון לכמה ימים. אפשר גם ביצה קשה כשבקביל מתחמם תפוח אדמה במיקרו. אפשר סנדוויץ מלחם מלא ובו גבינה לבנה או חומוס או טחינה. את יכולה גם להכין כמות גדולה של תבשיל שאת "טובה בו" ולהקפיא בקופסאות קטנות שניתן להפשיר מידי פעם (שוב - בתיבול קל). גם את המרק ניתן להקפיא. וכך את עובדת פעם אחת קשה בשביל כמה שבועות הלאה. בהצלחה!

01/01/2007 | 19:01 | מאת: lior

שלום אני בד"כ אוכל לארוחת בוקר וערב 2-3 פרוסות עם שקדייה או זרעי שומשום ובנוסף אני לוקח 1-2 כמוסות שמן דגים 1.האם צריך להגביל את כמות השומן שאני אוכל? 2.האם יש בזרעים ושקדייה אומגה 3? תודה

01/01/2007 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום בזרעי שומשום ובשקדיה יש אומגה 6 ואומגה 9 אין אומגה 3 . לגבי שאלה של הגבלת כמות השומן. בוודאי שיש להגביל את כמות השומן.בכמות מוגזמת תהיה עליה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

01/01/2007 | 02:27 | מאת: ליאת

שלום,אני בת 24 וסובלת מרפלוקס יותר משנה,קיבלתי טיפול של לוסק למשך חודש ואני מודעת לעניין שאסור לצרוך מזון שומני ומטוגן,עגבניות,הדרים,קפה,שוקולד ומוצרי חלב ,והשאלה שלי היא האם יש מזונות מסויימים שאני יכולה לאכול על מנת שלא יהיו לי חוסרים תזנתיים מכיוון שכל מוצרי החלב מגבירים לי משמעותית את ייצור הליחה ומתפוזים,עגבניות,לימון,קיווי אשכולית,פומלה וכו' אני מרגישה שריפה בבטן כ10 דקות לאחר האכילה,אז מימה אני אקבל ויטמנים,סידן,ליקופן וכו' אם אני כמעט ולא יכולה לאכול כלום? אשמח לקבל מענה תודה ושבוע טוב ליאת

01/01/2007 | 14:40 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, אני במקומך לא הייתי מצפה לקבל מענה לבעיה מורכבת כמו שלך במסגרת פורום זה או אחר. זה לא רציני ולא אחראי. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופת. אגב, בפלפל אדום יש פי 4 ויטמין C מאשר בתפוז. יש גם כדורים לא חומציים של ויטמין C הנקראים אסטרC. אבל הבעיה שלך היא לא רק ויטמין C ולכן את חייבת לקבל יעוץ אישי בהצלחה צביקה

יש לי תינוקת בת שנה וחדשיים . אני נוהגת לאפות עוגיות עבורה, רציתי לדעת באיזה קמח להשתמש? והאם בכלל כדאי להקפיד על קמחים מלאים(בפסטה וכד') תודה

31/12/2006 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום. בוודאי שעדיף קמח מלא העשיר בסיבים, ובויטמיני B אולם הייתי מעדיפה קמח משיבולת שועל, דוחן, וקמח קינואה שאינם מכילים בתוכם את הגלוטן העשוי לגרום לאלרגיות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2006 | 17:59 | מאת: אבייתר

שלום, קראתי עכשיו כתבה על כל היתרונות של חלב גמלים http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3662 ורציתי לדעת אם באמת הכל נכון, אם זה כשר ואיפה ניתן לקנות את זה? תודה אבייתר

02/01/2007 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

אבייתר שלום אכן לחלב נאקה יש תכונות רפואיות רבות . http://www.dryang.co.il/camelmilk/ אין לי מושג במרכז הארץ היכן מוכרים חלב נאקה .אך ניתן לברר בבתי טבע. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

31/12/2006 | 17:22 | מאת: לילי

איזה מבין הירקות עדיף לקנות אורגניים? בהתחשב שאין באפשרותי (כלכלית) לרכוש את כולם ואיזה מבין הירקות לא נורא לקנות לא אורגניים? ודרך איזה גוף / עמותה/ מוסד אני יכולה לאמת שאכן הירקות שאני קונה מהמשתלה שמזהה עצמה כאורגנית אכן אורגנית ולא עוד שרלטנים? (במקרה הרלוונטי מדובר ב"טבע הבשור" האם אומר לך משהו? תודה

31/12/2006 | 20:37 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום בוודאי שעדיף לאכל את כל הירקות אורגנים אך במידה וקשה לקנות הכל עדיף לקנות את כל הירקות העליים אורגנים כמו תרד, פטרוזיליה חסה וכו' כיוון שכמות הריסוס בהם היא גדולה מאוד. אינפורמציה על גידולים אורגנים נמצאת באתר זה : http://www.organic-israel.org.il/ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3260462,00.html#n בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

01/01/2007 | 21:53 | מאת: נעמי

אמנון מ"טבע הבשור" - אמין ומומלץ. הייתי לקוחה, אבל החלטתי שאני מעדיפה לבחור בעצמי את הפירות והירקות שלי. גם פירות מרוססים מאוד, ורצוי לאכול תוצרת אורגנית.

31/12/2006 | 12:14 | מאת: שאול

האם באמת יש לתוסף המזון כלורופיל תרומה לבריאות ולמניעת מחלות? האם יש מחקרים תומכים או שללים? בתודה

01/01/2007 | 20:39 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום אכן יש לכלורופיל חשיבות רבה להלן אתר המדבר על חשיבות הכלורופיל הנמצא בעשב חיטה ובעלים ירוקים. http://www.wheatgrass.co.il/about.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

30/12/2006 | 22:14 | מאת: מיכל

מה הערכים התזונתיים של גבינה בולגרית 5 אחוז? כמה קלוריות ? מה כמות הסידן? מה הכמות המומלצת ליום? תודה

01/01/2007 | 16:30 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, מצורף קישור לבסיס נתונים בנושא ערכים תזונתיים של מזונות שונים: http://naturemed.co.il/in_food.html אני ממליץ להימנע מכל סוגי הגבינות המלוחות והקשות. ניזקן עולה על תועלתן במיוחד עקב ריכוז גבוה של נתרן. בהצלחה צביקה

30/12/2006 | 21:25 | מאת: יונה

אני רוצה להתחיל לחיות בריא יותר, יש למישהו המלצות למסעדות בריאות באזור תל אביב? אין לי זמן לבשל בבית, אני הרבה בעבודה. חשוב לי שהמסעדה תהיה כשרה. תודה :)

30/12/2006 | 21:36 | מאת: נועה

אני יכולה להמליץ לך על בית דרך חיים בתל אביב, יש שם מסעדת בריאות גורמה כשרה של השפית ממנטה ריי, עופרה גנור. אני מתאמנת ואוכלת שם פעמיים בשבוע, זה נהדר בעיניי. אני מצרפת לך לינק, את יכולה למצוא שם את התפריט שלהם: http://www.mccanndigital.co.il/clalit/BeitDerechHaim/

30/12/2006 | 21:13 | מאת: יעל

האם פתיתים הם פחמימה מלאה? האם מדובר בתוספת מומלצת למנת החלבון (בשר) לבתי בת השנה? תודה רבה

01/01/2007 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, פתיתים עשויים מקמח לבן ולכן אינם מזון מומלץ בעיני. הדגנים המלאים הם: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל וכד'. בהצלחה צביקה

30/12/2006 | 18:15 | מאת: קובי קוב

שלום רציתי לדעת אם קריאטין זה משו שיכול להשפיע לרעה כמו סטרואידים או אפילו פחות מזה?... האם זה מאושר ע''י משרד הבריאות? לציין שיש לי מעי רגיז שאני לא יודע כלכך אם זה קשור.. תודה

01/01/2007 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, מצורף קישור למאמר מפורט בנושא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=23&a=15086&c=1648&sc=0&ssc=0 אני מתנגד לשימוש באבקות חלבון ובכדורים וממליץ לקבל את כל החלבון מהמזון. מעיי רגיז נובע מתזונה לא נכונה (ובכלל זה אבקות חלבון), ממתח ומאורח חיים שגוי. בהצלחה צביקה

30/12/2006 | 15:41 | מאת: ציפה

מה גורם לגזים? התופעה הינה חדשה.מאיזה מזונות או תכשירים כדאי להמנע?

30/12/2006 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

ציפה שלום יש גורמים רבים לגזים : 1. אי סבילות לחלב כלומר חוסר אנזים המפרק את סוכר החלב לקטוז. הדבר גורם לגזים, כאבי בטן ,לעיתים גם שלשולים . 2. מזונות מסויימים כמו כרוב, כרובית, קטניות כמו שועית, חומוס (המכילים מעכבי טריפסין ). 3. סנדרום הבטן הרגיזה עשויה לגרום לגזים . 4. מצבים לא תקינים במע' העיכול. חשוב שתלכי לרופא או תזונאית על מנת לברר ממה נובעת הבעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

28/12/2006 | 17:02 | מאת: ריבי

שלום רב אני מאוד אוהבת לנשנש פולי סויה חלוטים ( קונה אותם קפואים) אך נאמר לי שכמויות גדולות עלולות להזיק. מהו המינון הבטוח? 100 גר פולים( נטו - לאחר הקילוף) מידי יום זה יותר מידי? האם לגיל יש משמעות ( אני בת 50 ובהחלט אשמח אם המוצר גם יעזור בהקלה על גלי חום, אך ביתי בת ה20 גם כן אוכלת כמוני) קראתי באיזה מקום שבכמות הנ"ל של פולים יש כמות הורמונים המקבילה לגלולה אחת ביום נגד הריון - האומנם? אציין שלמעט גבינת טופו שאני מורחת מידי פעם איני משתמשת במוצרי סויה אחרים. בתודה מראש

28/12/2006 | 19:20 | מאת: טובה בר-שאן

ריבי שלום אם יש במשפחתך אנשים החולים בסרטן שד תלוי הורמונים עדיף להימנע ממוצרי סויה . אולם אם אין מקרי סרטן ואת אדם בריא אין סיכון במוצרי סויה אילו. להלן כתבה שמסכמת את בעיות הסויה http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=85 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

31/12/2006 | 21:08 | מאת: אלה

טובה שלום רב, האם תשובתך לריבי חלה על ממרחי סויה, משקה סויה, שוקו סויה ומעדן סויה, המיוצרים בארצנו על בסיס פולי סויה (אגב, מצוין עליהם "ללא הנדסה גנטית"), הטעימים מאוד בעיניי? תודה מראש ושנה טובה, אלה

31/12/2006 | 21:08 | מאת: אלה

טובה שלום רב, האם תשובתך לריבי חלה על ממרחי סויה, משקה סויה, שוקו סויה ומעדן סויה, המיוצרים בארצנו על בסיס פולי סויה (אגב, מצוין עליהם "ללא הנדסה גנטית"), הטעימים מאוד בעיניי? תודה מראש ושנה טובה, אלה

28/12/2006 | 15:08 | מאת: ערן

לאחרונה חליתי בשפעת מס' פעמים מערכת החיסונית שלי חלשה האם יש קשר להיותי צמחוני ? והאם יש תחליפים לבשר ?

28/12/2006 | 19:25 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום אם אתה צמחוני אך אוכל מאוזן כלומר מקבל את כל הפחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים וסיבים אין כל סיבה שמע' החיסונית תהיה חלשה . אולם אם התזונה לא מאוזנת ואתה סובל מחסרים כל שהם מע' החיסון אכן תחלש. ישנם גורמים נוספים כמו מתח, אורח חיים לא נכון שמחלישים את מע' החיסון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן נ.ב בכל מקרה אולי כדאי ללכת לנטורטפאט על מנת לבדוק זאת

01/01/2007 | 17:26 | מאת: אלדד

ג.נ. איך יכול צמחוני לקבל את ויטמין B12? שנה טובה, אלדד

28/12/2006 | 00:49 | מאת: עידן

שלום צביקה רציתי לדעת האם יש מזונות שלא כדאי לצרוך ביחד או בסמיכות מחשש לראקציות כימיות בקיבה שיקטינו את הערכים התזונתיים של המזון או יגרמו להופעת גורמים שליליים. והאם יש שילובים שמועילים לספיגת החומרים המזינים. ידוע לי שזה הרבה מידע, אולי תוכל להפנות אותי לאיזשהו אתר בנושא תודה עידן

28/12/2006 | 19:42 | מאת: טובה בר-שאן

עידן שלום אכילת חומרים המכילים הרבה זרחן יחד עם מזונות המכילים סידן מקטינה את ספיגת הסידן במעי . מזונות המכילים ברזל ביחד עם מזונות המכילים חומצה אסקורבית מעלים את ספיגת הברזל במעי . עלים ירוקים מכילים חומצה אוקסלית המקטינה את ספיגת הסידן במעי. כנ"ל מזונות המכילים חומצה פיטית מקטינים את ספיגת הברזל במעי. ליקופן הנמצא העגבניה יספג טוב יותר כאשר הוא מבושל עם שמן להלן אתר המדבר על חלק קטן מאוד של הדברים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

28/12/2006 | 22:44 | מאת: תודה טובה, אך הקישור לא מופיע...

אודה לך אם תוכלי לשלוח את הקישור שוב עידן

28/12/2006 | 22:45 | מאת: עידן

אשמח אם תוכלי לשלוח אותו שוב עידן

27/12/2006 | 19:39 | מאת: אני

1. האם חיטה מלאה תפוחה ללא תוספת סוכר/ מלח/ שמרים - זה מאכל בריא? 2. איך ניתן לדעת האם הלחם שאני קונה הוא בריא? בד"כ מלבד ציון שהוא עשוי מחיטה מלאה או שיפון מלא, מופיעים עוד מרכיבים, כמו :גלוטן, שמרים, לתת, מלח, סוכר, חומרים משמרים וכו'. על מה כדי לשים לב? (תודה רבה על התשובה)

28/12/2006 | 19:56 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום לחם בריא הוא לחם העשוי מחיטה מלאה או שיפון מלא או מחיטה טרום מבוטה ללא חומרים משמרים, ללא תחליבים וצבעי מאכל למיניהם ועדיף ללא שמרים . לגבי השאלה הראשונה חיטה מלאה תפוחה היא אוכל בריא כיוון שמכילה ריכוז גבוה של סיבים וויטמיני B . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

27/12/2006 | 15:32 | מאת: לילך

שלום לצביקה קורן , ברצוני להכין בבית לבד לחם עם מרכיבים בריאותיים . קראתי מתכון אשר בו מופיעים בין השאר המרכיבים : נבט חיטה 25 גרם (כשתי כפות) וחיטה נבוטה 80 גרם . איפה ניתן להשיג את שני במרכיבים הללו ? תודה מראש לילך .

27/12/2006 | 16:32 | מאת: צביקה קורן

לילך שלום, נבט חיטה ניתן להשיג בחנויות טבע ובמחלקות בריאות במרכולים הגדולים (נראה כמו שבבים צהובים). חיטה נבוטה צריך להנביט בבית, או לנסות אולי בחנות טבע גדולה שמחזיקה נבטים. בהצלחה צביקה

27/12/2006 | 17:03 | מאת: לילך

תודה לך !

שלום לך אני בת 46 רציתי לשאול איך ניתן לחזק את הכליות? לפני שנים נטורופט עשה לי בדיקה ונאמר לי שהכליות עובדות 75 אחוז אם אני לא טועה. איך אוכל לשפר את תפקודם בעזרת תזונה ? שאלה נוספת אני הולכת לשרותים בתדירות גבוהה האם זה נורמלי?או שישנה בעיה. בקיץ אני שותה הרבה והולכת לפחות 10-14 פעם וכעת בחורף פחות כי אני שותה פחות. בתודה מראש דורין

27/12/2006 | 16:29 | מאת: צביקה קורן

דורין שלום, כדי לשמור על הכליות צריך להימנע ממזונות שעלולים לפגוע בהן ולהחליש אותן. לדוגמה: מלח ומזונות מלוחים, עודף חלבון מהחי, כימיקלים ורעלים אחרים. כדאי לצרוך מזון טבעי, מגוון ואיכותי העשיר באשלגן ובמגנזיום. שעועית אזוקי נחשבת ברפואה הסינית כמחזקת כליות. בהצלחה צביקה

27/12/2006 | 09:57 | מאת: לי

שלום, ביתי בת השנתיים סובלת מנזלת מרובה ובשל כך גם מליחה רבה. ברצוני לדעת האם דבש ובוטנים (חמאת בוטנים) מחמירים או מיטיבים את המצב? המון תודה

27/12/2006 | 12:14 | מאת: נעמי

כדאי להימנע מדבש (יש יצרנים שמאכילים את הדבורים בסוכר, ויש כאלה אשר מוסיפים סוכר לדבש) וגם חמאת בוטנים אינה רצויה (או כל מאכל אחר שיש לו קשר לבוטנים). אם חשוב לך הסבר מפורט, אוכל לכתוב. רצוי מאוד שבתך תאכל מה שיותר מזון טבעי, שאינו יוצר ליחה (פסולת) בגוף, כמו פירות וירקות (רצוי אורגנים), שקדיה, טחינה גולמית, אבוקדו וכל מזון טבעי אחר. עם תזונה כזאת הגוף מתנקה מפסולת, והליחה והנזלת נעלמות.

26/12/2006 | 23:21 | מאת: לירון

בזמן האחרון אני סובלת מחולשה כללית ומרגישה צורך לישון בכל דקה פנויה. אני סובלת מסינוסיטיס כרוני ודלקות גרון חוזרות ונשנות. רציתי לדעת אם ישנם מזונות המסייעים לטיפול בבעיות אלו, בעבר נטלתי ויטמין C והומלץ לי לשתות תה סרפד. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

27/12/2006 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, ויטמין C, תה סרפד, או מולטי-ויטמין הם בהחלט לא פתרון מתאים לבעיות שלך. את חייבת לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה ושינויים באורח החיים. מציע לך לפנות לברור רפואי כדי לשלול קיום מחלת הנשיקה, CFS (עייפות כרונית), או בעיה רפואית אחרת ובמקביל לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

26/12/2006 | 23:20 | מאת: לירון

בזמן האחרון אני סובלת מחולשה כללית ומרגישה צורך לישון בכל דקה פנויה. אני סובלת מסינוסיטיס כרוני ודלקות גרון חוזרות ונשנות. רציתי לדעת אם ישנם מזונות המסייעים לטיפול בבעיות אלו, בעבר נטלתי ויטמין C והומלץ לי לשתות תה סרפד. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

27/12/2006 | 18:55 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום חשוב מאוד שתגשי לרופא המשפחה ותעשי בדיקות . למה את כל כך עייפה כל הזמן? ומדוע מע' החיסון חלשה ואת חולה כל הזמן ? למשל יש מקום לבדוק את פעילות בלוטת התריס) מעבר לזה פירות, ירקות , דגנים מלאים, קטניות, ואגוזים עשירים מאוד במינרלים, וויטמינים, סיבים,אשר עשויים לחזק את מע' החיסון ולגרום לך להרגיש טוב יותר . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/12/2006 | 18:57 | מאת: קובי

שלום רציתי לדעת אם למשך 3 חודשים שהתאמנתי הכנסתי יותר חלבון לגוף ממה שאני זקוק..נניח למשל הכנסתי 30 גרם חלבון נניח כל יום מעבר לדרוש..משמע נזק לכליות..עכשיו רציתי לדעת האם יכול להיות נזק בזמן הזה? או שזה יכול לקרות לי יותר מאוחר בעוד שנה שנתיים 3...? האם הנזק לכליות הוא מיידי?

27/12/2006 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, השאלה שלך לא כל כך ברורה. כמה עודף חלבון צרכת? בכל אופן, צריכה עודפת של חלבון במשך שלושה חודשים לא אמורה לגרום נזק לכליות אצל אדם בריא. עם זאת אני לא מכיר אותך ואין לי מספיק נתונים כדי לתת תשובה רצינית ולכן אני מציע שתפנה לרופא לבדיקה כללית ולבדיקת תפקודי כליות. בהצלחה צביקה

26/12/2006 | 18:11 | מאת: ציפי

אני בת 35 בריאה. בבדיקות האחרונות שלי שאני יזמתי, התברר שויטמין B12 שלי צנח מ230 בערך ל 160ץ רופא המשפחה שלי המליץ לי על זריקות אך בגלל החשש שלי ממחטים ביקשתי לקחת טבליות מתחת ללשון בשם Bevitex מקופת חולים. האם עדיף זריקות? למשל היום אני הייתי מאוד מסוחררת. האם זה יכול להיות בגלל המחסור בויטנין זה? בנוסף אני אנמית -המוגלובין נע בין 10-11. האם מבחינת תזונה בכלל וכתוספי תזונה אני יכולה לשפר את מאגרי ויטמין זה? אודה על התייחסות בהקדם.

27/12/2006 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, לא נתת מספיק נתונים לגבי התזונה שלך (למשל האם את צמחונית, למרות שגם בקרב אוכלי בשר ישנם מקרים רבים של חוסר B12). בכל אופן, מצבים של אנמיה וחוסר B12 יכולים להשתפר באמצעות תזונה נכונה ולפעמים יש צורך גם בתוספים. גם 230 זאת רמה נמוכה. אין לי סמכות ורשות לתת הנחיות המנוגדות להוראות של הרופא שלך. זאת צריכה להיות החלטה שלך. בכל מקרה צריך לטפל בהקדם. מציע לך לסיים את הבירורים הרפואיים ולפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

27/12/2006 | 09:14 | מאת: ציפי

צביקה, אינני צמחונית. אני אוכלת בשר 3-4 פעמים בשבוע. האם הזריקות אכן כואבות יותר מכל זריקה אחרת- כמו ש"נפשות" נחמדות אמרו לי? ואם כן מדוע? ציפי

25/12/2006 | 21:17 | מאת: יעל

רציתי לשאול כמה קלוריות יש במיץ עשב חיטה- רבע כוס (כוסית) קראתי שבכפית יש 13 קלוריות!! זה לא הגיוני ובכוסית אפשר להכניס לפחות 20 כפיות

26/12/2006 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, מדובר כמובן בנתון שגוי. במיץ עשב חיטה יש 10 - 15 קלוריות במאה גרם שזה בערך חצי כוס (לא כפית!). בכמות שציינת מספר הקלוריות הוא זניח - כדאי להתרכז בערך התזונתי והבריאותי של המיץ. בהצלחה צביקה

26/12/2006 | 14:01 | מאת: יעל

15 קלוריות לחצי כוס- זה באמת כלום תודה רבה

25/12/2006 | 20:41 | מאת: לוני

שלום, רציתי לשאול אם בצד היתרונות של לקיחת שמן האורגנול כמניעה וטיפול יתכנו חסרונות העלולים להזיק בטווח הארוך.....אם נעשו מחקרים בנושא, כי אני לוקחת למניעה ושמעתי על מיקרים שזה עלול לגרום לפצע בקיבה בגלל החוזק שלו, אשמח לקבל מידע . תודה.

26/12/2006 | 11:16 | מאת: צביקה קורן

לוני שלום, אני לא מכיר את השמן הזה. מחיפוש קצר באינטרנט הבנתי שמדובר בעוד "תרופה טבעית" חדשה המשווקת על ידי אנשים נמרצים. כאן בפורום ממליצים בעיקר על מזון טבעי ואיכותי. בהצלחה צביקה

25/12/2006 | 20:02 | מאת: ליאת

אני בת 23 ולאחרונה אני שוכחת דברים רבים מה עלי לאוכל כדי להשפיע על הריכוז שלי ועל הזכרון אילו מזונות עלי לאוכל??? כדי לזכור יותר? והאם אכילה בלילה או בבבוקר משפיע על הזכרון

26/12/2006 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, ראשית כדאי לבצע איבחון קונבנציונאלי - תפני לרופא המשפחה. פטריית קנדידה במעיים נחשבת כמשפיעה על הזיכרון לטווח קצר, אבל יכולים ליות גם גורמים נוספים. הטיפול הטבעי כולל מזון טבעי, טרי, איכותי (רצוי מגידול אורגני), העשיר בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3), חלבונים וויטמין B. מציע לך לפנות ליעוץ אישי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

25/12/2006 | 15:40 | מאת: שוש

אשמח לקרוא על יתרונות אצות הקומבו ופטרית שיטאקה

25/12/2006 | 18:34 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום להלן אתר בו תוכלי לקרוא על אצת הקומבו http://www.feelgood.msn.co.il/feelgood/mudaut/9FFCE62DFD2B4F228E9C1C424BB63934.htm פטרית השיטקה גדלה ביערות עד ביפן גילו שלפטריה זו תכונות לשיקום מערכות החיסון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2006 | 14:20 | מאת: lior

שלום האם יש אתר שמראה ערך תזונתי של ירקות למשל יש לי כמה ספרים והרבה פעמים כל ספר רושם ערך אחר תודה

25/12/2006 | 18:44 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום לא מצאתי אתר האומר ערך קלורי של ירקות אך באתר שמצאתי אתה יכול לבנות לך את התפריט לפי פירמידת מזון אישית http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3095587,00.html ליעקב אילני יש ספר מצויין ערכם התזונתי של המזונות בו משתמשים כל התזונאים שווה שיהיה לך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

25/12/2006 | 18:44 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום לא מצאתי אתר האומר ערך קלורי של ירקות אך באתר שמצאתי אתה יכול לבנות לך את התפריט לפי פירמידת מזון אישית http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3095587,00.html ליעקב אילני יש ספר מצויין ערכם התזונתי של המזונות בו משתמשים כל התזונאים שווה שיהיה לך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן