פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/12/2006 | 21:25 | מאת: יונה

אני רוצה להתחיל לחיות בריא יותר, יש למישהו המלצות למסעדות בריאות באזור תל אביב? אין לי זמן לבשל בבית, אני הרבה בעבודה. חשוב לי שהמסעדה תהיה כשרה. תודה :)

30/12/2006 | 21:36 | מאת: נועה

אני יכולה להמליץ לך על בית דרך חיים בתל אביב, יש שם מסעדת בריאות גורמה כשרה של השפית ממנטה ריי, עופרה גנור. אני מתאמנת ואוכלת שם פעמיים בשבוע, זה נהדר בעיניי. אני מצרפת לך לינק, את יכולה למצוא שם את התפריט שלהם: http://www.mccanndigital.co.il/clalit/BeitDerechHaim/

30/12/2006 | 21:13 | מאת: יעל

האם פתיתים הם פחמימה מלאה? האם מדובר בתוספת מומלצת למנת החלבון (בשר) לבתי בת השנה? תודה רבה

01/01/2007 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, פתיתים עשויים מקמח לבן ולכן אינם מזון מומלץ בעיני. הדגנים המלאים הם: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל וכד'. בהצלחה צביקה

30/12/2006 | 18:15 | מאת: קובי קוב

שלום רציתי לדעת אם קריאטין זה משו שיכול להשפיע לרעה כמו סטרואידים או אפילו פחות מזה?... האם זה מאושר ע''י משרד הבריאות? לציין שיש לי מעי רגיז שאני לא יודע כלכך אם זה קשור.. תודה

01/01/2007 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, מצורף קישור למאמר מפורט בנושא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=23&a=15086&c=1648&sc=0&ssc=0 אני מתנגד לשימוש באבקות חלבון ובכדורים וממליץ לקבל את כל החלבון מהמזון. מעיי רגיז נובע מתזונה לא נכונה (ובכלל זה אבקות חלבון), ממתח ומאורח חיים שגוי. בהצלחה צביקה

30/12/2006 | 15:41 | מאת: ציפה

מה גורם לגזים? התופעה הינה חדשה.מאיזה מזונות או תכשירים כדאי להמנע?

30/12/2006 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

ציפה שלום יש גורמים רבים לגזים : 1. אי סבילות לחלב כלומר חוסר אנזים המפרק את סוכר החלב לקטוז. הדבר גורם לגזים, כאבי בטן ,לעיתים גם שלשולים . 2. מזונות מסויימים כמו כרוב, כרובית, קטניות כמו שועית, חומוס (המכילים מעכבי טריפסין ). 3. סנדרום הבטן הרגיזה עשויה לגרום לגזים . 4. מצבים לא תקינים במע' העיכול. חשוב שתלכי לרופא או תזונאית על מנת לברר ממה נובעת הבעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

28/12/2006 | 17:02 | מאת: ריבי

שלום רב אני מאוד אוהבת לנשנש פולי סויה חלוטים ( קונה אותם קפואים) אך נאמר לי שכמויות גדולות עלולות להזיק. מהו המינון הבטוח? 100 גר פולים( נטו - לאחר הקילוף) מידי יום זה יותר מידי? האם לגיל יש משמעות ( אני בת 50 ובהחלט אשמח אם המוצר גם יעזור בהקלה על גלי חום, אך ביתי בת ה20 גם כן אוכלת כמוני) קראתי באיזה מקום שבכמות הנ"ל של פולים יש כמות הורמונים המקבילה לגלולה אחת ביום נגד הריון - האומנם? אציין שלמעט גבינת טופו שאני מורחת מידי פעם איני משתמשת במוצרי סויה אחרים. בתודה מראש

28/12/2006 | 19:20 | מאת: טובה בר-שאן

ריבי שלום אם יש במשפחתך אנשים החולים בסרטן שד תלוי הורמונים עדיף להימנע ממוצרי סויה . אולם אם אין מקרי סרטן ואת אדם בריא אין סיכון במוצרי סויה אילו. להלן כתבה שמסכמת את בעיות הסויה http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=85 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

31/12/2006 | 21:08 | מאת: אלה

טובה שלום רב, האם תשובתך לריבי חלה על ממרחי סויה, משקה סויה, שוקו סויה ומעדן סויה, המיוצרים בארצנו על בסיס פולי סויה (אגב, מצוין עליהם "ללא הנדסה גנטית"), הטעימים מאוד בעיניי? תודה מראש ושנה טובה, אלה

31/12/2006 | 21:08 | מאת: אלה

טובה שלום רב, האם תשובתך לריבי חלה על ממרחי סויה, משקה סויה, שוקו סויה ומעדן סויה, המיוצרים בארצנו על בסיס פולי סויה (אגב, מצוין עליהם "ללא הנדסה גנטית"), הטעימים מאוד בעיניי? תודה מראש ושנה טובה, אלה

28/12/2006 | 15:08 | מאת: ערן

לאחרונה חליתי בשפעת מס' פעמים מערכת החיסונית שלי חלשה האם יש קשר להיותי צמחוני ? והאם יש תחליפים לבשר ?

28/12/2006 | 19:25 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום אם אתה צמחוני אך אוכל מאוזן כלומר מקבל את כל הפחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים וסיבים אין כל סיבה שמע' החיסונית תהיה חלשה . אולם אם התזונה לא מאוזנת ואתה סובל מחסרים כל שהם מע' החיסון אכן תחלש. ישנם גורמים נוספים כמו מתח, אורח חיים לא נכון שמחלישים את מע' החיסון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן נ.ב בכל מקרה אולי כדאי ללכת לנטורטפאט על מנת לבדוק זאת

01/01/2007 | 17:26 | מאת: אלדד

ג.נ. איך יכול צמחוני לקבל את ויטמין B12? שנה טובה, אלדד

28/12/2006 | 00:49 | מאת: עידן

שלום צביקה רציתי לדעת האם יש מזונות שלא כדאי לצרוך ביחד או בסמיכות מחשש לראקציות כימיות בקיבה שיקטינו את הערכים התזונתיים של המזון או יגרמו להופעת גורמים שליליים. והאם יש שילובים שמועילים לספיגת החומרים המזינים. ידוע לי שזה הרבה מידע, אולי תוכל להפנות אותי לאיזשהו אתר בנושא תודה עידן

28/12/2006 | 19:42 | מאת: טובה בר-שאן

עידן שלום אכילת חומרים המכילים הרבה זרחן יחד עם מזונות המכילים סידן מקטינה את ספיגת הסידן במעי . מזונות המכילים ברזל ביחד עם מזונות המכילים חומצה אסקורבית מעלים את ספיגת הברזל במעי . עלים ירוקים מכילים חומצה אוקסלית המקטינה את ספיגת הסידן במעי. כנ"ל מזונות המכילים חומצה פיטית מקטינים את ספיגת הברזל במעי. ליקופן הנמצא העגבניה יספג טוב יותר כאשר הוא מבושל עם שמן להלן אתר המדבר על חלק קטן מאוד של הדברים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

28/12/2006 | 22:44 | מאת: תודה טובה, אך הקישור לא מופיע...

אודה לך אם תוכלי לשלוח את הקישור שוב עידן

28/12/2006 | 22:45 | מאת: עידן

אשמח אם תוכלי לשלוח אותו שוב עידן

27/12/2006 | 19:39 | מאת: אני

1. האם חיטה מלאה תפוחה ללא תוספת סוכר/ מלח/ שמרים - זה מאכל בריא? 2. איך ניתן לדעת האם הלחם שאני קונה הוא בריא? בד"כ מלבד ציון שהוא עשוי מחיטה מלאה או שיפון מלא, מופיעים עוד מרכיבים, כמו :גלוטן, שמרים, לתת, מלח, סוכר, חומרים משמרים וכו'. על מה כדי לשים לב? (תודה רבה על התשובה)

28/12/2006 | 19:56 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום לחם בריא הוא לחם העשוי מחיטה מלאה או שיפון מלא או מחיטה טרום מבוטה ללא חומרים משמרים, ללא תחליבים וצבעי מאכל למיניהם ועדיף ללא שמרים . לגבי השאלה הראשונה חיטה מלאה תפוחה היא אוכל בריא כיוון שמכילה ריכוז גבוה של סיבים וויטמיני B . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

27/12/2006 | 15:32 | מאת: לילך

שלום לצביקה קורן , ברצוני להכין בבית לבד לחם עם מרכיבים בריאותיים . קראתי מתכון אשר בו מופיעים בין השאר המרכיבים : נבט חיטה 25 גרם (כשתי כפות) וחיטה נבוטה 80 גרם . איפה ניתן להשיג את שני במרכיבים הללו ? תודה מראש לילך .

27/12/2006 | 16:32 | מאת: צביקה קורן

לילך שלום, נבט חיטה ניתן להשיג בחנויות טבע ובמחלקות בריאות במרכולים הגדולים (נראה כמו שבבים צהובים). חיטה נבוטה צריך להנביט בבית, או לנסות אולי בחנות טבע גדולה שמחזיקה נבטים. בהצלחה צביקה

27/12/2006 | 17:03 | מאת: לילך

תודה לך !

שלום לך אני בת 46 רציתי לשאול איך ניתן לחזק את הכליות? לפני שנים נטורופט עשה לי בדיקה ונאמר לי שהכליות עובדות 75 אחוז אם אני לא טועה. איך אוכל לשפר את תפקודם בעזרת תזונה ? שאלה נוספת אני הולכת לשרותים בתדירות גבוהה האם זה נורמלי?או שישנה בעיה. בקיץ אני שותה הרבה והולכת לפחות 10-14 פעם וכעת בחורף פחות כי אני שותה פחות. בתודה מראש דורין

27/12/2006 | 16:29 | מאת: צביקה קורן

דורין שלום, כדי לשמור על הכליות צריך להימנע ממזונות שעלולים לפגוע בהן ולהחליש אותן. לדוגמה: מלח ומזונות מלוחים, עודף חלבון מהחי, כימיקלים ורעלים אחרים. כדאי לצרוך מזון טבעי, מגוון ואיכותי העשיר באשלגן ובמגנזיום. שעועית אזוקי נחשבת ברפואה הסינית כמחזקת כליות. בהצלחה צביקה

27/12/2006 | 09:57 | מאת: לי

שלום, ביתי בת השנתיים סובלת מנזלת מרובה ובשל כך גם מליחה רבה. ברצוני לדעת האם דבש ובוטנים (חמאת בוטנים) מחמירים או מיטיבים את המצב? המון תודה

27/12/2006 | 12:14 | מאת: נעמי

כדאי להימנע מדבש (יש יצרנים שמאכילים את הדבורים בסוכר, ויש כאלה אשר מוסיפים סוכר לדבש) וגם חמאת בוטנים אינה רצויה (או כל מאכל אחר שיש לו קשר לבוטנים). אם חשוב לך הסבר מפורט, אוכל לכתוב. רצוי מאוד שבתך תאכל מה שיותר מזון טבעי, שאינו יוצר ליחה (פסולת) בגוף, כמו פירות וירקות (רצוי אורגנים), שקדיה, טחינה גולמית, אבוקדו וכל מזון טבעי אחר. עם תזונה כזאת הגוף מתנקה מפסולת, והליחה והנזלת נעלמות.

26/12/2006 | 23:21 | מאת: לירון

בזמן האחרון אני סובלת מחולשה כללית ומרגישה צורך לישון בכל דקה פנויה. אני סובלת מסינוסיטיס כרוני ודלקות גרון חוזרות ונשנות. רציתי לדעת אם ישנם מזונות המסייעים לטיפול בבעיות אלו, בעבר נטלתי ויטמין C והומלץ לי לשתות תה סרפד. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

27/12/2006 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, ויטמין C, תה סרפד, או מולטי-ויטמין הם בהחלט לא פתרון מתאים לבעיות שלך. את חייבת לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה ושינויים באורח החיים. מציע לך לפנות לברור רפואי כדי לשלול קיום מחלת הנשיקה, CFS (עייפות כרונית), או בעיה רפואית אחרת ובמקביל לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

26/12/2006 | 23:20 | מאת: לירון

בזמן האחרון אני סובלת מחולשה כללית ומרגישה צורך לישון בכל דקה פנויה. אני סובלת מסינוסיטיס כרוני ודלקות גרון חוזרות ונשנות. רציתי לדעת אם ישנם מזונות המסייעים לטיפול בבעיות אלו, בעבר נטלתי ויטמין C והומלץ לי לשתות תה סרפד. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

27/12/2006 | 18:55 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום חשוב מאוד שתגשי לרופא המשפחה ותעשי בדיקות . למה את כל כך עייפה כל הזמן? ומדוע מע' החיסון חלשה ואת חולה כל הזמן ? למשל יש מקום לבדוק את פעילות בלוטת התריס) מעבר לזה פירות, ירקות , דגנים מלאים, קטניות, ואגוזים עשירים מאוד במינרלים, וויטמינים, סיבים,אשר עשויים לחזק את מע' החיסון ולגרום לך להרגיש טוב יותר . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/12/2006 | 18:57 | מאת: קובי

שלום רציתי לדעת אם למשך 3 חודשים שהתאמנתי הכנסתי יותר חלבון לגוף ממה שאני זקוק..נניח למשל הכנסתי 30 גרם חלבון נניח כל יום מעבר לדרוש..משמע נזק לכליות..עכשיו רציתי לדעת האם יכול להיות נזק בזמן הזה? או שזה יכול לקרות לי יותר מאוחר בעוד שנה שנתיים 3...? האם הנזק לכליות הוא מיידי?

27/12/2006 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, השאלה שלך לא כל כך ברורה. כמה עודף חלבון צרכת? בכל אופן, צריכה עודפת של חלבון במשך שלושה חודשים לא אמורה לגרום נזק לכליות אצל אדם בריא. עם זאת אני לא מכיר אותך ואין לי מספיק נתונים כדי לתת תשובה רצינית ולכן אני מציע שתפנה לרופא לבדיקה כללית ולבדיקת תפקודי כליות. בהצלחה צביקה

26/12/2006 | 18:11 | מאת: ציפי

אני בת 35 בריאה. בבדיקות האחרונות שלי שאני יזמתי, התברר שויטמין B12 שלי צנח מ230 בערך ל 160ץ רופא המשפחה שלי המליץ לי על זריקות אך בגלל החשש שלי ממחטים ביקשתי לקחת טבליות מתחת ללשון בשם Bevitex מקופת חולים. האם עדיף זריקות? למשל היום אני הייתי מאוד מסוחררת. האם זה יכול להיות בגלל המחסור בויטנין זה? בנוסף אני אנמית -המוגלובין נע בין 10-11. האם מבחינת תזונה בכלל וכתוספי תזונה אני יכולה לשפר את מאגרי ויטמין זה? אודה על התייחסות בהקדם.

27/12/2006 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, לא נתת מספיק נתונים לגבי התזונה שלך (למשל האם את צמחונית, למרות שגם בקרב אוכלי בשר ישנם מקרים רבים של חוסר B12). בכל אופן, מצבים של אנמיה וחוסר B12 יכולים להשתפר באמצעות תזונה נכונה ולפעמים יש צורך גם בתוספים. גם 230 זאת רמה נמוכה. אין לי סמכות ורשות לתת הנחיות המנוגדות להוראות של הרופא שלך. זאת צריכה להיות החלטה שלך. בכל מקרה צריך לטפל בהקדם. מציע לך לסיים את הבירורים הרפואיים ולפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

27/12/2006 | 09:14 | מאת: ציפי

צביקה, אינני צמחונית. אני אוכלת בשר 3-4 פעמים בשבוע. האם הזריקות אכן כואבות יותר מכל זריקה אחרת- כמו ש"נפשות" נחמדות אמרו לי? ואם כן מדוע? ציפי

25/12/2006 | 21:17 | מאת: יעל

רציתי לשאול כמה קלוריות יש במיץ עשב חיטה- רבע כוס (כוסית) קראתי שבכפית יש 13 קלוריות!! זה לא הגיוני ובכוסית אפשר להכניס לפחות 20 כפיות

26/12/2006 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, מדובר כמובן בנתון שגוי. במיץ עשב חיטה יש 10 - 15 קלוריות במאה גרם שזה בערך חצי כוס (לא כפית!). בכמות שציינת מספר הקלוריות הוא זניח - כדאי להתרכז בערך התזונתי והבריאותי של המיץ. בהצלחה צביקה

26/12/2006 | 14:01 | מאת: יעל

15 קלוריות לחצי כוס- זה באמת כלום תודה רבה

25/12/2006 | 20:41 | מאת: לוני

שלום, רציתי לשאול אם בצד היתרונות של לקיחת שמן האורגנול כמניעה וטיפול יתכנו חסרונות העלולים להזיק בטווח הארוך.....אם נעשו מחקרים בנושא, כי אני לוקחת למניעה ושמעתי על מיקרים שזה עלול לגרום לפצע בקיבה בגלל החוזק שלו, אשמח לקבל מידע . תודה.

26/12/2006 | 11:16 | מאת: צביקה קורן

לוני שלום, אני לא מכיר את השמן הזה. מחיפוש קצר באינטרנט הבנתי שמדובר בעוד "תרופה טבעית" חדשה המשווקת על ידי אנשים נמרצים. כאן בפורום ממליצים בעיקר על מזון טבעי ואיכותי. בהצלחה צביקה

25/12/2006 | 20:02 | מאת: ליאת

אני בת 23 ולאחרונה אני שוכחת דברים רבים מה עלי לאוכל כדי להשפיע על הריכוז שלי ועל הזכרון אילו מזונות עלי לאוכל??? כדי לזכור יותר? והאם אכילה בלילה או בבבוקר משפיע על הזכרון

26/12/2006 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, ראשית כדאי לבצע איבחון קונבנציונאלי - תפני לרופא המשפחה. פטריית קנדידה במעיים נחשבת כמשפיעה על הזיכרון לטווח קצר, אבל יכולים ליות גם גורמים נוספים. הטיפול הטבעי כולל מזון טבעי, טרי, איכותי (רצוי מגידול אורגני), העשיר בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3), חלבונים וויטמין B. מציע לך לפנות ליעוץ אישי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

25/12/2006 | 15:40 | מאת: שוש

אשמח לקרוא על יתרונות אצות הקומבו ופטרית שיטאקה

25/12/2006 | 18:34 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום להלן אתר בו תוכלי לקרוא על אצת הקומבו http://www.feelgood.msn.co.il/feelgood/mudaut/9FFCE62DFD2B4F228E9C1C424BB63934.htm פטרית השיטקה גדלה ביערות עד ביפן גילו שלפטריה זו תכונות לשיקום מערכות החיסון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2006 | 14:20 | מאת: lior

שלום האם יש אתר שמראה ערך תזונתי של ירקות למשל יש לי כמה ספרים והרבה פעמים כל ספר רושם ערך אחר תודה

25/12/2006 | 18:44 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום לא מצאתי אתר האומר ערך קלורי של ירקות אך באתר שמצאתי אתה יכול לבנות לך את התפריט לפי פירמידת מזון אישית http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3095587,00.html ליעקב אילני יש ספר מצויין ערכם התזונתי של המזונות בו משתמשים כל התזונאים שווה שיהיה לך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

25/12/2006 | 18:44 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום לא מצאתי אתר האומר ערך קלורי של ירקות אך באתר שמצאתי אתה יכול לבנות לך את התפריט לפי פירמידת מזון אישית http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3095587,00.html ליעקב אילני יש ספר מצויין ערכם התזונתי של המזונות בו משתמשים כל התזונאים שווה שיהיה לך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

24/12/2006 | 13:23 | מאת: מיכל

שלום בתי בת 5 חודשים יונקת מלא.שתינו מקוררות ומצוננות כולל ליחה בגרון אף נוזל. וחום-אצלה. מלבד הביקור אצל הרופא(מה שכבר עשינו)מה מומלץ לאכול יותר כדי לעזור לגוף להרפא ולמנוע בעתיד מצב כזה? אילו סוגי תה לשתות-גם בשבילה? שמעתי ששום עוזר אבל הריח בעייתי... תודה מראש... מיכל

25/12/2006 | 09:53 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, חשוב שאת תקפידי על תזונה איכותית - תמנעי ממזונות מזיקים ותוסיפי לתזונה מזונות טבעיים ומועילים. אין "תה" או משקה קסמים אחר שירפא אותך ויחזק את המערכת החיסונית מלבד מזון טבעי. כדאי להימנע מסוכרים פשוטים, ממתקים, קמחים מלוחים (בורקס, פיצה וכד'), עודף מוצרי חלב, קפה, תה קולה, משקאות מוגזים,צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים ועוד.. להוסיף לתזונה ירקות חיים ומבושלים, פירות, שקדים אגוזים, דגנים מלאים, קטניות שמן זית, חליטה מעלי זית. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי פרטים נוספים בכתבות על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. www.zom.co.il כדאי גם לפנות ליעוץ אישי מקצועי. בהצלחה צביקה

23/12/2006 | 17:04 | מאת: שלי

שלום רב, אני סובלת מקנדידה וגינלית ואני מנסה לעשות את הדיאטה המחמירה כולל כדורים פרוביוטים + חומצה קפרילית של חברת ביוקר. הבעיה היא שמאד קשה לי עם הדיאטה. האם אפשר ל"חטוא" פה ושם ? לדוגמא - אם פעמיים בשבוע אשתה כוס קפה עם חלב (מומתק עם סטיויה כמובן) לא אצליח להיפטר מהקנדידה או שזה פשוט ייקח יותר זמן ? הדיאטה הנ"ל היא כמעט בלתי אפשרית ואני עושה מאמצים אך אני חוששת שאשבר מהר מאד... לתשובתך אודה.

24/12/2006 | 11:31 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, לדעתי עדיף לעשות פשרות ו"הנחות" מאשר להישבר ולהפסיק את הטיפול באמצע. מציע שתתייעצי גם עם המטפלת שהכינה לך את התוכנית התזונתית (אני מאד מקווה שלא עשית את הדיאטה הזאת מכתבה בעיתון או באינטרנט, או מעצות של חברה). אגב, קפה עם חלב לא ממולץ בכל מקרה - גם לאנשים בריאים ללא קנדידה... בהצלחה צביקה

22/12/2006 | 17:31 | מאת: עמית

צביקה שלום, רציתי לדעת האם צום המיצים יכול לסייע לי בהרזייה? אילו יתרונות נוספים יש לצומות וכיצד ניתן להגיע לבצע צום מיצים? בברכה

22/12/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצע חיפוש. הצום לא מיועד להרזיה. במהלך צום של ארבעה ימים מאבדים 2-4 קילו, אבל לא מדובר רק בשומן. מאבדים גם הרבה מים. עם זאת הצום יכול להיות נקודת התחלה טובה לתזונה מאוזנת שתביא לאיזון המשקל. חשוב לעשות צום בהשגחה ובהדרכה של מומחה לנושא. לשאלתך, להלן כמה ממטרות הצום ויתרונותיו: שיפור הבריאות - צום תקופתי מסייע לשיפור הבריאות הפיזית והנפשית. פינוי פסולת ורעלים ממערכת העיכול, הכבד, הדם, המפרקים, העור. התנתקות - ממתחים, עבודה, חברה, מחויבויות וכד' התחדשות של תאים ורקמות הפגת מתחים מנוחה פיזית (שינה, ישיבה, הליכה מתונה) • מנוחה פיזיולוגית (כליות, כבד, לבלב, מע' עצבים, מע' עיכול) • מנוחה נפשית ומנטלית (באמצעות ביצוע יוגה, נשימות, הרפיה, הדמיה, מדיטציה). • הפסקה בהרעלת הגוף. • חיזוק המערכת החיסונית. • הגברת החיוניות והערנות. • בהירות המחשבה והחושים. • הצום מאפשר לך להיות עם עצמך, "להתחבר", למדוט, לקבל החלטות ללא לחץ. • הרזיה - בונוס משני. • טיפול קוסמטי לעור. • תוספת טבעית ומאוזנת של ויטמינים, מינרלים, אנזימים, כלורופיל ואנטיאוקסידנטים. • טיפול בהתמכרות (לאוכל, לקפה, סוכר, סיגריות, אלכוהול). - הקלה בתופעות ומחלות כמו: דלקת פרקים, התקררות, אלרגיות, מחלות עור, מחלות מערכת העיכול, מחלות ורידים, לחץ דם גבוה, תיאבון מופרע, אסטמה, דיכאון. פרטים נוספים על הצום תוכל לקבל באתר האישי שלי שכתובתו: www.zom.co.il המחזור הקרוב של צום המיצים יתקיים ביום חמישי הבא 28 בדצמבר בשדה יואב. שבת שלום צביקה

24/12/2006 | 14:17 | מאת: עמית

האם הצום מתאים ומומלץ לכל אחד?

22/12/2006 | 13:19 | מאת: גיטה

לאחרונה נוצרו בקיעים בתקשורת בקשר לאכילת לחם מלא. ברצוני לשאול האם יש עדיפות משמעותית לאכילתלחם עינן מחיטה מלאה לעומת אכילת לחם אחיד כהה? לתשובתכם אודה. גיטה

22/12/2006 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

גיטה שלום, לא שמעתי על "בקיעים בתקשורת" בקשר ללחם מלא. שמעתי על בעיות של ערכים קלוריים של "לחם קל". אשמח לקבל קישור וסימוכין לבקיעים שציינת. אני ממליץ לצרוך לחם מקמח מלא עם כמה שפחות תוספים וכמה שפחות מלח (נתרן). לצערי חלק מהלחמים המובילים במרכולים ובחנויות הטבע עשירים מאד במלח - מעל 500 מ"ג למאה גרם ולכן אני לא ממליץ לצרוך אותם. בהצלחה צביקה

23/12/2006 | 14:16 | מאת: יעל

וכך את יודעת בדיוק מה יש בלחם. אני אופה מ100% קמח מלא אורגני ומעט מאוד מלח.

22/12/2006 | 08:52 | מאת: אסתר

לחולי סכרת עם מה אתה מליץ להמטיק דיסות ? האים סוכרזית מומלף.? עם לא מה כן תודה

22/12/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, אני לא ממליץ להשתמש בממתיקים מלאכותיים כימיים (סכרין, ציקלמאט, אספרטיים, אססולפאם K וסוכרה-דיאט). את יכולה להשתמש בסטיביה. כתבתי על כך לפני כמה ימים בפורום - תקראי כמה תשובות למטה. בהצלחה צביקה

31/12/2006 | 21:18 | מאת: אלה

שלום רב, קראתי כי סוברהדיאט, אף כי איננו ממש "טבעי", פועל כטבעי. לעומת זאת סטיביה, אף כי היא טבעית, איננה טעימה לי, ואף מקלקלת את טעם המשקה המומתק - לימונדה, תה, קפה וכו'. מה אתה ממליץ על רקע זה? שנה טובה, אלה

22/12/2006 | 06:46 | מאת: תקווה

אני אישה בשנות החמישים המוקדמות לחיי , סובלת מן המחלה מספר שנים, כאשר היתה רמיסיה די ארוכה(כשנתיים) בשנה האחרונה המחלה הופיעה שוב כנראה בעקבות לחצים נפשיים ופיסיים. קראתי מאמרים שלך בנושא צומות ותזונה טבעית התומכים במשנתו של הרברט שלטון. רציתי לשאול אותך האם יש לכם איזשהו פידבק בעניין בנושא חולי הפיברומיאלגיה? האם מעבר לתזונה טבעית אכן יכול לסלק את המחלה? צומות? אודה לך על כל מה שתייעץ

22/12/2006 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

תקווה שלום, מעבר לתזונה טבעית והימנעות מגורמים מזיקים בתזונה ובאורח החיים בהחלט יכול להקל על התופעות, להפחית כאבים ולהאריך את משך ההפוגות. אין הבטחה ל"סילוק" מלא של המחלה. טיפלתי באופן אישי בכמה מקרים. התייחסות לצד הנפשי וטיפול במתחים - חיונית. מציע לך לפנות לייעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

22/12/2006 | 18:53 | מאת: נעמי

אחת הסיבות העיקריות לפיברומיאלגיה היא הצטברות של חומרי פסולת בגוף, שנוצרה בגלל אכילת מזונות מסויימים. כאשר מנקים פסולת זו, על-ידי תזונה טבעית, מעולם הצומח, יש סיכוי טוב להקלה משמעותית וגם לריפוי. נתתי עצה זו לחברה בת 60, שסובלת מהמחלה, אבל היה לה נוח יותר לקחת תרופות נגד כאבים, שרק גורמות להקלה לזמן קצר, ומוסיפות פסולת. אצלה, למרבה הצער, נוספו עוד בעיות.

22/12/2006 | 01:38 | מאת: אורית

שלום, ברצוני לדעת: 1.האם למי שסובל מצרבות יש אוכל כלשהו שממומלץ להימנע מלאכול? 2.האם יש משהו (טבעי, לא כדורים) שיכול להקל על התופעה? תודה!

22/12/2006 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, הטיפול בצרבת, עצירות וכל בעיות מערכת העיכול חייב להיות בתזונה ולא בכדורים או בתרופות (אלא אם כן נגרם נזק בלתי הפיך המחייב שימוש באמצעים אלה). קחי בחשבון שתזונה לא נכונה היא שגרמה וגורמת להפרעות אלה (זה לא "עונש" משמיים). הטיפול בצרבת כולל מצד אחד הימנעות ממזונות שגורמים לצרבת כמו: קפה, קקאו, סוכרים, מלח, חריף, תיבול יתר, צירופי מזון לא נכונים ועוד.מצד שני צריך להוסיף לתזונה מזונות בסיסיים כמו ירקות פירות, שקדים ואגוזים. אני לא בעד "תרופות טבעיות", אלא בעד שינוי תזונתי כולל. במקרי חירום אפשר לאכול כמה שקדים מושרים, או למצוץ קוביית קרח. מציע לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

24/12/2006 | 00:19 | מאת: אורית

תודה רבה!

21/12/2006 | 21:52 | מאת: יגאל

לצוות המשיבים . אודה מראש עבור הבהרה בנושא ספיגת סידן. מאחר וידוע שיכולת ספיגת הסידן מוגבלת ממילא, מה היתרון למזון בעל תכולת סידן גבוהה במיוחד [כמו למשל חמאת טחינה 1100 מ"ג] לעומת מוצר דומה בעל תכולת סידן פחותה, אם ממילא הגוף לא יספוג את רוב הסידן.

22/12/2006 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, ישנם גורמים רבים המשפיעים על ספיגת הסידן (ו"בריחת הסידן") בגוף כמו: בעיות הורמונליות, מחלות מעיים ואחרות, תרופות, עישון, צריכת קפאין (קפה, קקאו, קולה), מלח, משקאות מוגזים, סוכרים, עודף חלבון מהחי (עודף זרחן), חוסר פעילות גופנית, חוסר חשיפה לשמש ועוד. לאור כל זאת כדאי מאד לצרוך מזון עשיר בסידן איכותי ולהימנע מצריכת מזונות ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגתו. מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא. בהצלחה צביקה

22/12/2006 | 08:41 | מאת: אלישבע

האם "משקאות מוגזים", אותם ציינת בהקשר לנדון בין הגורמים לבריחת סידן, כוללים גם סודה רגילה (כלומר - לא ממותקת, לא קולה, לא גזוז וכו', אלא סתם מי סודה)?

20/12/2006 | 20:16 | מאת: דפנה

צביקה שלום ! מאז הדיון האחרון שערכנו כאן בעניין צרופי המזון המשכתי בדרך זו בעזרת עצותיך הטובות אבל נותרו לי כמה שאלות : א . לא הצלחתי להיכנס לאתר שלך ולכן עדיין לא קראתי את המאמר עליו המלצת . האם תוכל לצרף כאן קישור לאתר ? ב . ציינת שקיטניות מונבטות נחשבות לירק חלבוני . לא כל כך הבנתי הגדרה זו שהרי ירק אפשר לאכול גם עם חלבונים וגם עם פחממות או דגנים . האם לפי תורת צרופי המזון רצוי , למשל , לאכול מג'דרה המרכבת מעדשים שהונבטו ביחד עם אורז מלא ? אודה לך אם תוכל לדרג מאכל זה כצרוף רצוי , נסבל , מזיק וכו' . האם ממרח חומוס שהוכן מגרגירי חומוס מונבטים רצוי לאכול עם לחם מלא ? תודה רבה

20/12/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, את כתובת האתר שלי ניתן לקבל בלחיצה על התמונה... www.zom.co.il לפי תורת הצירופים הקלאסית מג'דרה זה לא מזון מומלץ, למרות שיש תזונאים טבעיים רבים (ואני בתוכם) שממליצים על הצירוף הזה כדי לקבל חלבון מלא באותה ארוחה. טבעונים מובילים כמו יצחק בן אורי טוענים שכדאי להפריד ולהרחיק את החלבון מהעמילן. לשאלתך, לדעתי קטניות מונבטות אפשר לאכול עם סלט ועם אורז מלא. אם את רוצה להקפיד - תפרידי ביניהם. בכל מקרה, סלט הולך עם כל מזון חלבוני. בהצלחה צביקה

21/12/2006 | 16:14 | מאת: דפנה

עכשיו זה ברור קצת יותר ( אני מבינה שהדברים לא מוחלטים ואני צריכה להחליט עד כמה אני מחמירה ) וגם הצלחתי להכנס לאתר שלך ולקרא את המאמר . תרמת לבריאותי ובריאות משפחתי - תודה רבה !

20/12/2006 | 14:32 | מאת: מיכל

אלו מאכלים יכולים לגרום לנפיחוית בבטן? האם יכול להיות שהבטן שלי נפוחה אך ללא כאבים/בעיות בעיכול/מעי רגיז וכו'? תודה מראש

20/12/2006 | 14:34 | מאת: מיכל

האם יוגורט אקטיביה (זה שבפרסומת בטלויזיה) באמת יכול להוריד נפיחויות בטן? מה עוד יכול להוריד נפיחות?

20/12/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, נפיחות בבטן (שלא מרקמות שומן) יכולה להיגרם מתסיסה וגזים, אלרגיה למוצרי חלב או לחלבון החיטה (גלוטן), פטריית קנדידה ועוד. כדאי לפנות ליעוץ ואבחון מקצועי. בנוסף, תבצעי חיפוש בפורום על המילה "נפיחות" ו"גזים" - תמצאי הרבה תשובות. (קחי בחשבון שאין שאלה שלא נשאלה בשנים האחרונות...) בהצלחה צביקה

20/12/2006 | 12:02 | מאת: מיכל

שלום אני 4.5 חודשים לאחר לידה ראשונה. אני בריאה ומניקה מלא. לאחרונה החלה נשירת שיער הראש בכמות גדולה מאד. האם ניתן להפחית לפחות את הנשירה ע"י מזון מסויים?תוסף תזונה? תודה מראש.

20/12/2006 | 21:01 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש ותמצאי הרבה תשובות. להלן תשובה שטובה נתנה לפני מספר ימים: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-456,xFT-295497,xFP-295513,m-Doctors,a-Forums.html בדרך כלל העסק מסתדר אחרי כמה שבועות כשהגוף מתאזן וחוזרים לתזונה איכותית. בהצלחה צביקה

18/12/2006 | 08:01 | מאת: קובי

האם יש קשר בין אבקת חלבון לריאות? חבר שלי יש לו טיפה בעיות בנשימה והוא לוקח אבקת חלבון כלשהי.. ואחד אמר לו שיש קשר בין השניים..האם זה נכון?

18/12/2006 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, לא ידוע לי על קשר כזה. אני מתנגד באופן עקרוני לשימוש באבקות חלבון, כדורים ו"משקאות אנרגיה". בהצלחה צביקה

18/12/2006 | 06:22 | מאת: גיטה

התחלתי להוסיף למזוני כפית פשתן ביום. כאשר הגעתי לכמות של שתי כפיות גדושות נתקפתי בשלשול והרגשה מאד לא נוחה בבטן. האם כמות של כפית וחצי ליום היא אפקטיבית? ואם לא - האם כדאי להפסיק בכלל< אודה על תשובה מהירה. בברכה גיטה

18/12/2006 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

גיטה שלום, לפשתן יש אפקט של משלשל עדין בגלל תכולת הסיבים שבו וחומרים נוספים. אין "מינון" או כמות אחת שמתאימה לכל אדם. יתכן ושתי כפיות זאת כמות גדולה מידי עבורך. תפחיתי לכמות שלא גורמת לך לאי נוחות ותופעות שליליות. בכל מקרה ולמען הסר ספק, מדובר בפשתן טחון טרי שמוסיפים למזון. בהצלחה צביקה

17/12/2006 | 23:58 | מאת: שירה

שלום, אני מעוניינת לדעת בקשר לסטיביה, האם אדם בריא יכול להשתמש בממתיק זה במידה מבוקרת (כלומר כמות קטנה)? מהי המלצתך הכללית בנוגע לסטיביה? אשמח לקבל כל מידע חיוני בנושא. תודה רבה!

18/12/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, סטיביה הוא ממתיק מלאכותי המיוצר משורש או מעלים של צמח שמקורו בדרום אמריקה. אני מעדיף את השימוש בו על פני ממתיקים מלאכותיים אחרים כמו אספרטיים, סכרין, ציקלאמאט, אססולפאם K ו"הלהיט" האחרון "סוכרה-דיאט" (ספלנדה, סוכרלוז). לא ידוע על תופעות לוואי שליליות, אבל למרות זאת ה FDA האמריקאי לא אישר את הפצתו. ניתן לרכוש את הממתיק בחנויות טבע ואצל מפיצי סנריידר. יש לו שימושים נוספים כמו טיפול בכוויות ובשריטות בעור. שוחרי הבריאות הטבעית, שאינם שותים קפה או תה, לא משתמשים בממתיקים. השתייה המומלצת: מים, מיץ ירק או פרי, תה צמחים - כל אלה לא דורשים המתקה. בהצלחה צביקה

16/12/2006 | 23:58 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת אילו מזונות עשירים ב"כולסטרול טוב" (HDL אם אינני טועה).

17/12/2006 | 19:07 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום המזונות לא מכילים כולסטרול טוב .את הכולסטרול הטוב מייצר הגוף שלנו . אולם יש מזונות הגורמים לעליית הכולסטרול הטוב כמו שמן זיית מכבישה קרה , אגוזי מלך ודגי ים צפוני. ודגנים מלאים המכילים ויטמיני B העוזרים ליצירת הכולסטרול הטוב בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

17/12/2006 | 21:04 | מאת: טל

האם זה נכון שפומלית ושאר פירות הדר מורידים את רמת הכולסטרול בדם? כלומר, ע"י כך שהם גורמים לעליית הכולסטרול הטוב בדם? אני זוכר שראיתי פעם כתבה על ההשפעות החיוניות של הפומלית על הכולסטרול.

20/12/2006 | 12:42 | מאת: אלעזר

טובה שלום, אם זה כפי שכתבת, מדוע אצלי הכולסטרול הטוב לא עולה (הוא נשאר יציב, 40-42), למרות שאני מקפיד זה שנים לצרוך שמן זית מכבישה קרה, אגוזי מלך, דגי ים צפוני ודגנים מלאים (ובנוסף, יש לציין, אני עושה פעילות גופנית יומיומית, ומשקלי תקין)? אלעזר

16/12/2006 | 23:15 | מאת: lior

שלום אני אוכל הרבה פירות בעיקר בננות האם לא מומלץ לאכול הרבה פירות בגלל שהם לא אורגנים? 2.אם אני מוציא את הקליפה האם נשאר ריסוס?

17/12/2006 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום לאכל פירות זה מצויין הם נותנים הרבה ויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים וחלק מאבות המזון . (שום דבר לא צריך לאכל בהגזמה) כן הריסוסים חודרים לפרי גם לבננה ). בברכה וחג אורים שמח טובה בר-שאן

15/12/2006 | 18:38 | מאת: מיכל

שלום רב, בבדיקות דם אובחנה אצלי היפרתירואידיזם מועטה. אשמח לדעת מהן ההמלצות התזונתיות ובכלל על מנת לאזן את פעילות הבלוטה. תודה, מיכל

16/12/2006 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, מצורף קישור למידע מפורט בנושא מהיבט נטורופתי: http://naturemed.co.il/in_si/health_23.html התזונה הטבעית יכולה בהחלט לתרום לאיזון ולמנוע החמרה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ובמקביל לאנדוקרינולוג. בהצלחה צביקה

15/12/2006 | 13:50 | מאת: דנונה

האם למישהו ידעו על ערך רפואי שיש לשרף עץ האלה (פיסטוקיה) ?

16/12/2006 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, להלן קישור למידע מפורט בנושא, כולל תכונות רפואיות המיוחסות לשרף (טיפול בבעיות במערכת העיכול, מערכת הנשימה, טיפול בשיגרון ועוד): http://www.geocities.com/HotSprings/Bath/6482/Hebrew/plants/ela.html בהצלחה צביקה

14/12/2006 | 19:07 | מאת: אני

שלום. יש לי שאלונת. אני הולך למכון כושר כבר חודש 3 פעמים בשבוע. אחרי כל אימון אני אוכל פיתה עם חמאת בוטנים בשביל חלבונים. אני לוקח אותה איתי כדי לאכול כמה שיותר מהר.... האם זה בסדר? מספיק חלבונים? לא משמין? יש איזו בעיה עם זה? תודה רבה..

15/12/2006 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אני נותנת לך את הערך התזונתי לחמאת בוטנים שתקבל את התשובה לשאלתך . אין ספק שחמאת בוטנים היא עתירת קלוריות כיוון שבנוסף לחלבונים היא מכילה אחוז גבוה של שומן. בנוסף עדיף שתאכל את הפיתה מקמח מלא שהוא עשיר יותר בסיבים וויטמיני B החשובים לאספקת האנרגיה לגוף. ערך תזונתי של חמאת בוטנים ל 100 גרם: אנרגיה.......................................595 קק"ל חלבונים........................................22 גרם פחמימות.......................................20 גרם שומנים.........................................54 גרם שומן רווי.......................................10 גרם נתרן............................................10 מ"ג סיבים תזונתיים................................7 גרם כולסטרול.......................................0 גרם ברזל.............................................2 מ"ג סידן.............................................70 מ"ג בברכה חג אורים שמח טובה בר- שאן

14/12/2006 | 16:09 | מאת: תומר

שלום! כפי שאני יודע לא מומלץ לשתות מים בזמן הארוחה, בזמן הקרוב לפני או אחרי ארוחה אז אם לוקחים ויטמינים כמו, אומניום, ברזל עדין, מתי אמורים לקבל אותם? אומרים שויטמינים לוקחים מיד אחרי ארוחה, אז אני בדילמה, אני זקוק לפחות חצי כוס מים על מנת לקבל ויטימין. חשבתי שהפיתרון הוא לקבל ויטמין לפחות חצי שעה לפני ארוחה, האם אני טועה? יש דרך אחרת? תודה!

14/12/2006 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום הספיגה הטובה ביותר של ויטמינים היא תמיד עם האוכל. (בויטמינים מסויימים אפילו יש המלצות לפתוח את הכמוסה ולפזרה על האוכל כדי שהספיגה תהיה אופטימלית ). לכן גם אם תשתה את החצי כוס מים לא נורא . בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן .

14/12/2006 | 17:53 | מאת: תומר

קודם כל תודה על התגובה! לגבי פתיחת הכמוסה, האם זה נכון על הויטמינים הבאים: אומנים, ברזל עדין, V2000 ? הכל חברת סולגר ועוד משהו- מתי בדיוק עדיף לקבל ויטמין לפני או אחרי ארוחה? שוב תודה!

14/12/2006 | 00:55 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 22, בריאה בדרך כלל וצמחונית כבר כשמונה שנים. מאז שחזרתי ללו"ז מטורף של לימודים- עבודה, אני מאד עייפה, גם אם אני ישנה 8 שעות בלילה, (למרות שזה לא קורה כל לילה). לפני כשנה עשיתי בדיקות דם, והברזל ן B12 היו תקינים. אשמח אם תוכלו להלמליץ לי על מזונות צמחונים עתירי ברזל (אולי בכל זאת זו הבעיה) וכן אולי שינם מזונות ספציפים שאינם טובים וגורמים לעיפות רבה. תודה מראש

14/12/2006 | 17:46 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום מזונות שיש בהם ברזל קטניות, ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים גם ברזל אך הם גם כוללים חומרים שונים כמו חומצה פיטית הקושרים אותו ומעכבים את ספיגתו במעי. שיר קשה מאוד להמלץ ולדעת לדעתי חשוב מאוד שתלכי לתזונאית שתבדוק את התזונה שלך האם אכן את מקבלת את כל המרכיבים שהגוף שלך צריך. ובנוסף יש לבקש בדיקות שאכן הכל תקין בנוסף את מספרת שאת נמצאת בסטרס ומרוץ של הלימודים. מתח כשלעצמו הוא גורם מרכזי לעייפות . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

13/12/2006 | 22:26 | מאת: דליה

איזה מזונות טובים ביותר למעי רגיז

13/12/2006 | 22:28 | מאת: דליה

האם יש תרופות טבעיות נוסף למאכלים מיוחדים

14/12/2006 | 17:50 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום אולי כדאי שנתחיל במזונות שלא כדאי לאכל במעי רגיז. אסור צבעי מאכל, חומרים משמרים, וקפה, קולה, מזון מטוגן ולהוריד מוצרי חלב ומוצרים אלרגנים כמו שוקולד . טוב לאכול ארוחות קטנות המכילות דגנים מלאים כמו שיבולת שועל, קינואה, אורז מלא קטניות כמו נבטים, אפונה ירוקה, הרבה ירקות המכילים סיבים ופירות בברכה ובהצלחה | טובה בר- שאן

16/12/2006 | 22:04 | מאת: דליה

תודה לטובה וחג שמח האם זה נכון שירקות כמו פלפלים למיניהם עגבניות ומלפפונים לא טובים כשהם חיים ורצוי לאכול אותם מבושלים במקרה של מעי רגיז

13/12/2006 | 12:33 | מאת: שירה

אני בת 29 וגילו אצלי כולסטרול גבוה. (יש גם במשפחה וכנראה גנטי) הממצאים: cholesterol total 265.3 triglycerides 168.1 hdl cholesterol 95 ldl cholesterol 137 האם תזונה יכולה לעזור להוריד את רמת הכולסטרול? על מה אתה ממליץ לאכול או לא לאכול? תודה רבה

13/12/2006 | 19:53 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום אין ספק שתזונה הוא גורם חשוב מאוד להורדת רמת הכולסטרול ושמירה על ערכים תקינים. המלצתי החמה לך ללכת לתזונאית ולבנות תפריט להורדת עודף השומנים בדמך. בגדול חשוב שתביני שיש צורך להוריד מוצרים מהחי כמו בשר, ביצים, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה. לאכל הרבה ירקות המכילים הרבה סיבים , זרעי פשתן, אגוזים (המכילים אומגה 3 ועוזרים להורדת הכולסטרול) דגנים מלאים וקטניות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בהצלחה

17/12/2006 | 17:31 | מאת: אלישבע

ג.נ. והאם תזונה יכולה להעלות את הכולסטרול הטוב, כאשר הוא נמוך יחסית (40)? על מה את ממליצה? תודה, אלישבע

13/12/2006 | 11:07 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 35, גובהי 161. ומשקלי 60 ק"ג. אני צורכת 20-30 גרם זרעי פישתן טחונים עם יוגורט (כ 200 גרם) בבוקר כתוסף תזונה טבעי, וכ- 30 גרם שומשום טחון בערב עם סלט חי. שאלתי היא האם הכמויות שאני צורכת משני מוצרים אלה, מספיקים לגופי מבחינת אומגה 3 וסידן? אודה על התייחסות בהקדם. בנוסף, אילו איכויות/ חשיבות יש לאכילת שומשום.

13/12/2006 | 20:03 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום 1. מבחינת חומצות השומן הרב בלתי רוויות את מקבלת את מה שאת צריכה (2 כפות של זרעי פשתן טחונים ביום מספקים את חומצות השומן בצורה מאוזנת . אולם מבחינת כמות הסידן את לא מקבלת את כל הכמות ההמלצה של RDA היא 800 מ"ג פר יום ב100 גרם טחינה יש בסביבות 100 מ"ג סידן . 2. בשומשום יש אומגה 6 ואומגה 9 ובנוסף יש ויטמינים ומינרלים עליהם את יכולה לקרא באתר http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs21-Shin/Heb-Spices-Shin-Sesame.htm בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2006 | 16:03 | מאת: ענת

מהו המקור הטוב לקבלת הסידן במזון טבעי? אני בכלל לא אוכלת מוצרי חלב תודה!

12/12/2006 | 22:12 | מאת: קארין

שלום רב! האם מוצרי חלב כגון : קוטג', יוגורט, אשל וכו' נחשבים למוצרי בריאות? תודה

13/12/2006 | 08:37 | מאת: נעמי

http://www.halav.org/health/index.html הסברים בקישור, וכדאי לזכור את שאריות האנטיביוטיקה וההורמונים שהוזרקו לפרות, אשר נשארות במוצרי-החלב. בטחינה (גולמית) ובמזונות אחרים מעולם הצומח יש יותר סידן מאשר בחלב.

13/12/2006 | 20:13 | מאת: טובה בר-שאן

קארין שלום רבים האנשים באוכלוסיה הרגישים מאוד לחלב. בנוסף לאחוז גבוה של אנשים אין את האנזים לאקטאז האחראי על פירוק הלקטוז הסוכר בחלב וכתוצאה מכך לאחר אכילת חלב ומוצריו האנשים סובלים מכאבי בטן, גזים, נפיחות, ושלשולים עזים . לכן אם כבר מחליטים לאכל מוצרי חלב עדיף מחלב עיזים שהוא דומה יותר בהרכבו לחלב אדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן ובהצלחה טובה בר שאן

12/12/2006 | 17:13 | מאת: אסתר בג

בצל ושום נחשבים לטובים ומועילים לבריאות . אישית, בצל ושום הם אבני יסוד בתפריט שלי, כמעט בכל ארוחה ובכמות כפולה או משולשת ממה שהמתכון "דורש". אלא, שרוב הבצל והשום, שאני אוכלת, הם מבושלים או מטוגנים. האם אני מזכה את גופי באותה תועלת, או שמדובר בבצל ושום "חיים" בלבד.

12/12/2006 | 22:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתר בג שלום אכן את צודקת בהחלט את רב האפקט הטרפויטי יש לבצל ולשום כאשר הם טריים לא מבושלים ולא מטוגנים . אך את כן מקבלת מהשום והבצל את המינרלים וחלק מהפיטוכימיקלים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן .

12/12/2006 | 16:20 | מאת: עודד

האם יש בעיה לאכול אפרסמונים עם הקליפה? אני אוכל לא מעט כאלה (לעיתים עד 3 ביום), ומזהירים אותי שיכולות להיווצא חסימות במעי. האם נכון?

12/12/2006 | 22:23 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום אפרסמון מכיל ריכוז מאוד גבוהה של סיבים תזונתיים שחלקם אינם מסיסים . לכן לאנשים עם קיבה רגישה הפרי יכול לעשות בעיות. מעבר לזה הפרי מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים להלן אתר שאתה יכול לקרא עליהם . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן http://www.hashulchan.co.il/Index.asp ?ArticleID=8988&CategoryID=100&Page=1

13/12/2006 | 11:03 | מאת: עודד

טובה שלום ותודה על תשובתך המהירה. האם בעלי קיבה רגישה לאפרסמונים יחושו בכך מייד, או שמא הדבר עלול להתגלות רק בהמשך הדרך (חודשים? שנים?), בעקבות השפעה מצטברת? אם השפעה שכזו אכן קיימת, מהן השלכותיה? עודד

12/12/2006 | 09:12 | מאת: ענת

רכשתי אומגה 3 מה ההמלצה לגביו האם מותר ורצוי לקחת התוספת פעם ביום אחרי ארוחה לפני ? ומה תועלות המוצר? אני בת 36.

12/12/2006 | 22:33 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום את התוסף אומגה 3 לוקחים בדרך כלל עם האוכל . (מה הסיבה שאת לוקחת אותו כתוסף) את יכולה לקבל אותו גם במזון עם דגים של ים צפוני, זרעי פשתן, אגוזים וכ"ו. בכל מקרה לאומגה 3 יש חשיבות מאוד גדולה 1. חשובה לבריאות הלב וכלי הדם 2. למניעת דלקות 3. נגד כאבים במחזור 4. נגד דיכאון 5.חשובה להריון להתפתחות מוחו של התינוק. וכ"ו וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 23:59 | מאת: שרון.

האם אפשר לשלב כמוסות רודיולה עם אומגה 3? שרון.

12/12/2006 | 22:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום לרודיולה פעילות אנטי דכאונית עדינה , וביכולתו למנוע ירידה ברמת הדופמין והסרוטונין בזמן סטרס. גם חומצת אומגה 3 מונעת דיכאון אבל במנגנון אחר כיון שהיא מהווה מרכיב של קרום תאי העצבים. לכן לדעתי אין מניעה לקחת את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

12/12/2006 | 22:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום לרודיולה פעילות אנטי דכאונית עדינה , וביכולתו למנוע ירידה ברמת הדופמין והסרוטונין בזמן סטרס. גם חומצת אומגה 3 מונעת דיכאון אבל במנגנון אחר כיון שהיא מהווה מרכיב של קרום תאי העצבים. לכן לדעתי אין מניעה לקחת את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 20:46 | מאת: רונית

האם אפשר להשתמש בסטיביה באפייה במקום סוכר?

12/12/2006 | 22:48 | מאת: טובה בר-שאן

רונית אכן כן את יכולה להשתמש בסטיביה באפיה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

17/12/2006 | 17:40 | מאת: אלישבע

ג.נ. ניסיתי להמתיק לימונדה, תה, קפה וקקאו בסטיוויה, אך לא הרגשתי שטיפות הסטיוויה ממתיקות את המשקה, גם כאשר שמתי טיפות אחדות (3-5) בכוס. יתר על כן, הן אפילו מקלקלות את טעם המשקה. האם תוכלי להמליץ לי על ממתיק המבצע את מלאכתו ביושר וביעילות? תודה, אלישבע

08/05/2011 | 09:40 | מאת: אמנון

כרגע אכלתי עוגת גבינה עם סטיביה . הכינו את העוגה עם טיפות סטבינול. מש לא הרגשתי את ההבדל בינו לבין סוכר. מה שכן המתיקות שהיתה בעוגה היתה נמוכה. וזה מה שעשה את העוגה עדינה להפליא. חבל שאני לא יכול לתת לכם לטעום דרך האינטרנט.מה שנותר . לנסות לקראת שבועות להכין עוגת גבינה עם סטבינול