פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

11/12/2006 | 18:07 | מאת: נועה

צביקה וטובה שלום רב, אני נמצאית בתחילת הריון, שבוע 6, וידוע לי שישנם צמחים שאינם רצויים לחליטה כמו מרווה. האם קמומיל, לימונית, קינמון, זוטא לבנה, ג'ינג'ר, חליטת פרות בתפזורת מותרים? כוונתי היא לצמחים טריים או מיובשים על ידי, ולא לשקיקים קנויים, למעט חליטת פרות בתפזורת אותה אני קונה. רוב תודות, נועה.

11/12/2006 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום קמומיל , זוטא לבנה , וגינגר טובים בהריון. (גינגר מקל על בחילות הריון ). לעומת זה קינמון אינו מומלץ בהריון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2006 | 12:52 | מאת: lior

שלום לאחרונה אני שותה הרבה מיץ גזר האם זה יכול להזיק? תודה

11/12/2006 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום ממש לא מיץ גזר לא יכול להזיק אך אתה יכול לקבל צבע צהב על העור מהבתא קרוטן שנמצא בגזר. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 09:11 | מאת: esti

לגבי שאלתי בחנות התבלינים נאמר לי שיש כאלה שקורים להם דוחן וכאלה שאומרים שזה סחלב האים את יודעת על שימושם ועל תכונותיהם.? תודה ויום טוב אסתי

11/12/2006 | 20:37 | מאת: טובה בר-שאן

esti שלום להלן אתר המדבר על חשיבות זרעי הדוחן ואיזה חומרים הוא מכיל http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs04-Dalet/Heb-Dalet-Millet.htm בברכה ובהצלחה טובה בר שאם

10/12/2006 | 09:11 | מאת: esti

שלןם אולי אתם יודעם את השם העיברי של גרגירים קטנים בגודל של כוסמת יש ביניהם גם יותר קטנים ,בצבע אפור .תוכנים אותם ומהקמח מכינים דיסה.בצבע אפור היא קצת מרה בטעם. בחנות התבלינים קוראים להם אוכל לציפורים. ידוע לכם גם סגולותיהם? תודה אסתי

10/12/2006 | 21:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתי שלום אולי הכוונה לדוחן כדאי שתשאלי את שם הגרגרים בחנות טבע ואז נוכל לדבר בצורה מדוייקת על תכונות גרגרים אילה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/12/2006 | 18:31 | מאת: גלי

למנהל הפורום אני בשבוע 9, קניתי מעין ריבה שנקראת "הקלה טבעית" על בסיס תמרהינדי, שזיפים, תאנים, סילאן, שומשום, פסיליום, אשחר (בסדר זה) - חברת אפקטבעי השאלה אם כמות של 1-2 כפיות ביום בהתחשב בכך שהתעברובת מכילה את צמח האשחר בטוחה להריון דבר נוסף, חליטת ג'ינגר שמכילה גם לימונית - מה ההגבלה בהריון מודה לך מאוד על תשובתך

10/12/2006 | 21:14 | מאת: טובה בר-שאן

גלי שלום כדי למנוע עצירות חשוב מאוד שתאכלי תזונה העשירה בסיבים . הרבה ירקות , פירות, דגנים מלאים וקטניות . והרבה הרבה מים .עדיף כמה שפחות משלשלים. לא הייתי ממליצה על ריבה זו כיוון שמתן אשחר אסור לנשים בהריון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/12/2006 | 17:58 | מאת: שלי

שלום, שיערי דק, פגום ונושר. אני מעוניינת לערוך בדיקות דם על כל מרכיב שקשור בכך, מבחינה תזונתית. כבר עשיתי הרבה בדיקות, אז אולי אני יכולה פשוט להתבונן בתוצאות. על מה עליי להסתכל? איך זה כתוב בשפה רפואית? אם התוצאה תקינה, אבל לא הכי טובה, כדאי לקחת תוספים?

10/12/2006 | 21:00 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום יש הרבה גורמים הגורמים לנשירת שיער וניתן לקרא אותם בבדיקות רמת ברזל בדם ומאגרי הברזל. רמת חומצה פולית וB12 רמת האבץ ורמת החלבונים בגוף. אולם יש גורמים שלא תמיד את רואה בבדיקות וזאת צורת התזונה שלך . האם היא מכילה את כל הויטמינים, מינרלים, ואבות המזון שאת צריכה . אולי יש מקום שתלכי לתזונאית לברר את הנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/12/2006 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני איעדר מהפורום עד יום ראשון 17/12. אשמח לענות לשאלות הגולשים כשאשוב. בהצלחה צביקה טובה - שלחתי אלייך הודעה נפרדת לכתובת שלך ב HOTMAIL - מקווה שקיבלת.

09/12/2006 | 15:39 | מאת: טובה בר-שאן

לא קבלתי ממך מייל אך מאחלת לך העדרות כפית מהפורום. חג חנוכה שמח טובה בר- שאן

08/12/2006 | 20:30 | מאת: esti

האים חולי סכרת,מותר להם להשתמש במולסה?מה היא הכמות היומית..? תודה אסתי

09/12/2006 | 11:03 | מאת: טובה בר-שאן

esti שלום מולסה היא תמיסה המכילה ריכוז גבוה של סוכרים . לכן היא אינה מומלצת לחולי סכרת. ישנן חולי סכרת בדרגות מחלה שונות לכן אין באפשרותי לדבר על כמויות .כאן המקום להתיעץ עם תזונאי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

08/12/2006 | 16:46 | מאת: עידו

כמה חשוב לשמור אגוזים במקרר על מנת לשמר את הערך התזונתי שלהם כגון אומגה שלוש , חלבונים ואחרים? האם ניתן במקום פשוט לשמור אותם מחוץ למקרר במקום חשוך ואפל? תודה עידו

09/12/2006 | 11:02 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, אפשר לשמור בארון יבש, קריר ואפל. אגוזים ושקדים בקליפתם נשמרים זמן רב יותר. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 16:43 | מאת: עידו

שם נאמר שיש אומנם טענות על כך שתנור המיקרוגל הורס את הערכים התזונתיים של מזון אבל הדברים לא הוכחו, וישנם גם מחקרים הטוענים שהוא הורס את המזון פחות מחימום בתנור רגיל. אני תוהה האם המיקרוגל באמת הורס, האם מדובר בעובדות, או שזה רק תפיסה רומנטית. ואיך אני כצרכן שמוצף במידע ממקורות שונים יכול לדעת? תודה עידו

ועל החימום במיקרוגל

09/12/2006 | 11:00 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, "כצרכן שמוצף במידע ממקורות שונים" קשה מאד לדעת. זה מבלבל וישנם מחקרים שונים וסותרים בכל תחומי התזונה והבריאות. אם תחליט ותפנים שהמיקרו-גל לא טוב - תמצא מספר מחקרים וטענות שתומכות בכך. אם לא - אתה יכול תמיד להתבסס על המידע של משרד הבריאות ושל רשויות הבריאות הרשמיות. אם בריאותך יקרה לך, כדאי להעמיק, לחקור, לבדוק ולקבל החלטה בהתאם. אני את המיקרו גל זרקתי מהבית אחרי שקראתי את המאמר באתר "מה שרופאים לא מספרים לך" (WDDTY) ובמקומות נוספים. עדיף להיות זהיר וחשדן מאשר תמים ושאנן. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 16:30 | מאת: שואלת

הי, אני קונה מס' רימונים ומגלענת אותם שיהיה לי לכל השבוע אם זה לסלט או לכל מטרה אחרת מאכסנת במקרר ומספיק לי לכל השבוע עוד מעט כבר לא יהיו רימונים חשבתי לקנות כמות שיהיה לי לתקופה השאלה היא האם ניתן להקפיא אותם מגולענים ללא גרימת נזק לערכים התזונתיים ואם כן מה הזמן המקסימלי שניתן להקפיא אותם ואם הם לא מתסמרטטים תודה מראש על תשובה וסופ"ש נעים

09/12/2006 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, אפשר להקפיא - המינרלים והאנטיאוקסידנטים נשארים. חלק מהויטמינים נעלמים וגם הטקסטורה משתנה עם ההפשרה. אפשר לקנות בחנויות טבע מיץ רימונים קפוא אורגני. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 14:59 | מאת: דודו

שמעתי שיש בעייה בריאותית עם עירוב בשרים (בקר והודו יחדיו לדוגמא). יש בזה ממש?

09/12/2006 | 10:43 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, קצת מוזר להעלות שאלה כזאת בפורום תזונה טבעית. אנחנו מתנגדים לאכילת בשר מכל סוג שהוא. רק לאחרונה התפרסמו מחקרים שמקשרים אכילת בשר בקר לסרטן המעי הגס, סרטן השד והלבלב. ישנם כמובן נזקים בריאותיים אחרים. ועל זה נאמר: "זה נבלה וזה טריפה" להלן קישור למידע למחקר שאסף מידע ממספר מחקרים: http://www.e-med.co.il/emed/new/UserSite/content.asp?CatID=13&ContentID=103949 בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 22:32 | מאת: estyi

כאשר יש קלסטרול אפשרי לאכול זרעי פישתן?ושומסום? תודה

08/12/2006 | 09:11 | מאת: טובה בר-שאן

estyi שלום כולסטרול הוא שומן הנוצר בחיי בלבד לאנשים שיש להם כולסטרול גבוה חשוב לצמצם את השומנים מהחי. לעומת זאת בשומשום ובשמן פשתן יש חומצות שומן חיוניות שהגוף שלנו לא יודע לייצר והוא חייב לקבל אותם מהמזון. לכן חשוב מאוד לצרוך מוצרים אילה כיוון שהם תורמים להורדת הכולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

12/12/2006 | 21:18 | מאת: אלישבע

ג.נ. באיזה צורה על השומשום (עליו את ממליצה) להיות? האם, למשל, שומשום הנמכר במחלקת החטיפים בבית המרקחת (שהוא טעים מאוד) עונה על הצורך שציינת? ואשר לשמן פשתן, האם יש בו משהו שאין בשמן זית (אני מחבבת דווקא את השמן זית)? אלישבע

07/12/2006 | 19:58 | מאת: אסתי

האים ידוע לכם מולסה מורידה סכרת? מותר להמתיק עים מולסה? באיזה כמות אפשר להישתמש ליום תודה

07/12/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, לא ידועה לי התכונה של מולסה להוריד את רמת הסוכר בדם (למה הכוונה: "מורידה סוכרת"?). מולסה עשוייה מסלק סוכר או מקנה סוכר, היא מכילה הרבה סוכר בתוספת ויטמינים ומינרלים. אדם בריא יכול לאכול 1-2 כפיות ביום. חולה בסוכרת צריך להגביל את הכמות. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 18:40 | מאת: lior

שלום קניתי שוקולד חרובים וראיתי שאין בן כמעט שומן רווי האם מדובר במזון בריא?

07/12/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, שוקולד חרובים הוא תחליף מעולה לשוקולד רגיל, אבל כדאי להגביל את הצריכה שלו בגלל כמות הסוכר והשומן שיש בו. בהצלחה צביקה

12/12/2006 | 21:22 | מאת: אלישבע

מאחר שבשוקולד חרובים יש הרבה סוכר ושומן, האם הוא עדיף ע"פ שוקולד מריר (או פשוט תחליף, אך לאו דווקא עדיף)? ואם כן, מה יתרונו? אלישבע

07/12/2006 | 13:43 | מאת: עומר

שלום, יש לי שתי שאלות בנוגע למוצר דגני הבוקר fiber 1 קודם כל, כתוב שהם מכילים ממתיק אספרטיים, האם זה יהיה בסדר לאכול מהם על בסיס יומי כמעט קבוע למרות הממתיק?? לא מצויין איזו כמות שלו מכיל 100 גרם מוצר... ושאלה שניה לגביי הערכים של המוצר כתוב ב 100 גרם 194 קלוריות אבל כתוב גם 35 גרם פחמימות=140 קל 47 גרם סיבים=94 קל 8 גרם חלבון=32 יחד זה 266 וממש לא 194, יש לך הסבר אולי?

07/12/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, אני ממליץ להימנע ממזון המכיל ממתיקים מלאכותיים ובמיוחד אספרטיים. לגבי חישוב הקלוריות ייתכן ולא החשיבו את החלבונים. מצד שני לא הכנסת את השומן לספירה. האם אין במוצר הזה שומן? אני מציע באופן כללי להימנע מהמזון התעשייתי המעובד הנקרא "דגני בוקר" ולצרוך דגנים מלאים טבעיים. בהצלחה צביקה

06/12/2006 | 15:51 | מאת: יולי

ידוע לי כי פירות וירקות מאבדים חלק ניכר מערכיהם התזונתיים בתהליך של הקפאה והפשרה. ברצוני לשאול מה ההבדל בין פרי טרי לבין פרי שנחתך ועבר הקפאה מבחינת כמות הויטמינים, המינרלים וכו'...? בתודה מראש

06/12/2006 | 21:52 | מאת: טובה בר-שאן

יולי שלום בתהליך החיתוך חלק קטן של הויטמינים כמו ויטמין C וחלק מויטמיני B הולך לאיבוד. אולם חלק ניכר עדיין נשאר בתהליך ההקפאה. המינרלים לא אובדים בתהליך החיתוך ההקפאה וההפשרה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/12/2006 | 12:55 | מאת: יולי

ראשית תודה על היענותך. איזה חלק בדיוק של הויטמינים אובד כתוצאה מתהליך ההקפאה? האם תוכלי להפנות אותי למחקר בנושא? מה לגבי פסטור? בתודה מראש.

05/12/2006 | 23:58 | מאת: הרקולס...סתם

אהלן לכולם ידוע שאגוזים שאנו אוכלים כיום רובם מקולפים - ולכן הם מתחמצנים (לא בריא) למרות זאת רוב המוכרים לא מקפידים על שמירת טריותם של האזוגים שמוצעים למכירה הם פתוחים ולא ארוזים היטב בשקיות. לכן אשמח לקבל המלצה היכן באזור ראשון לציון/בת ים/חולון/ת"א ניתן לקנות אגוזים באיכות טובה עדיף שהיו בעלי קליפה (לא מחייב) אצל מישהו באמת מקפיד על טריותם ניתן לראות את רשימת האגוזים (שקדים,קשיו,פקאן וכו) - באתר בהרחבה www.gamnon.net ניתן לפנות לאימיל תודה מראש [email protected]

07/12/2006 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

הרקולס שלום אגוזים (אם זה אגוזי פקאן או ועדיף אגוזי מלך ניתן לקנות דווקא בשוק או בשוק לווינסקי שם התחלופה גבוהה ולא מחזיקים אותם הרבה זמן. קלף אותם אתה ותהנה מאגוז שלא עבר תהליך התחמצנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/12/2006 | 09:31 | מאת: ליאור

ג.נ. האם ניתן לקלף אגוזי מלך או פקאן? איך? האם הכוונה לפיצוח, או לקילוף לאחר הפיצוח? ליאור

05/12/2006 | 19:43 | מאת: מיכל

מה ההבדלים בין דבש למולסה מבחינת ערך תזונתי וקלוריות. מה כדאי להשתמש ביומיום?? ועוד שאלה: מהו לחם כהה????או קמח כהה כפי שכתוב במרכיבים. האם זהו קמח מלא?????

06/12/2006 | 09:42 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לדבש ולמולסה ערכים קלוריים דומים פחות או יותר. שניהם מכילים גם ויטמינים ומינרלים. אני נוטה להמליץ יותר על מולסה שעשירה יותר בברזל, סידן ומגנזיום. לא יודע מה זה "לחם כהה". אם כתוב שהוא עשוי מקמח מלא, אז זה לחם מקמח מלא, אם לא - כנראה מדובר בקמח לבן שצבעו אותו עם לתת או בצבע חום אחר. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 09:35 | מאת: ליאור

א.נ. כיצד אוכלים/משתמשים במולסה? להמתקת תה/קפה? למריחה על פרוסת לחם? לערבוב עם קוואקר או דגנים בחלב? באופן אחר? ליאור

05/12/2006 | 16:00 | מאת: lior

ניסיתי לעשות טחינה והיא יצאה טעימה אבל היא מתקלקלת נורא מהר מספיק 3 ימים כדי שהיא תתקלקל.יש טחינות אורגניות שאני קונה ללא חומרים משמרים והם מחזיקות יותר זמן איך אפשר להאריך את הזמן שלהם?

06/12/2006 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, טחינה שמכינים בבית ללא חומר משמר מתקלקלת לאחר 3 ימים. תכין טרי כל פעם ואל תשתמש בחומרים משמרים. בהצלחה צביקה

05/12/2006 | 15:52 | מאת: מיכל

פולי סויה קלויים.... האם זה בריא ? עד כמה זה משמין??? האם זה משמין כמו פיצוחים אחרים?????

06/12/2006 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, כל מזון קלוי אינו רצוי. במזונות הקלויים נוצר חומר (בנזופירן-4) החשוד כמסרטן. החומר מצוי גם בעשן המכוניות, הסיגריות ובקפה קלוי. בנוסף יש ב"קלויים" הרבה מלח וגם זה לא מועיל. אין אוכל "משמין" - השאלה כמה אוכלים ממנו. אם את מתכוונת לערך קלורי - פולי סויה הם בעלי ערךקלורי נמוך יחסית ל"פיצוחים" רגילים. בהצלחה צביקה

05/12/2006 | 13:51 | מאת: רונית

אני אשה בת 43 ללא בעיות מיוחדות עם תורשה של לב מאבא( לחץ דם, סכרת) נוטלת כל בוקר לאחר ארוחת הבוקר אומגה 3 - לחיזוק מערכת החיסון ויטמין c וויטמין E - לשמירת העור הפנים קומפלקס ויטמין B - להרגעת עצבים ולחיזוק נשירה ברצוני לשאול 1. אם אפשר לשתות אותם ביחד לאחר ארוחת הבוקר ואין סתירה בניהם או שכדאי לחלק אותם בין הארוחות 2. ואם זה בסדר והם לא יזיקו לי במקום להועיל אני לוקחת על דעת עצמי תודה מראש

05/12/2006 | 22:20 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום הבסיס של הבריאות שלנו היא תזונה נכונה ,בריאה ומגוונת שמספקת לנו את כל הויטמינים המינרלים והחומרים אותם הגוף זקוק לבריאותו. תזונה נכונה ואורח חיים נכון גם יגנו עליך מפני אותן מחלות מהן סובל אביך. אם את לוקחת ויטמינים יש צורך לקחתם עם האוכל כיוון שאז הספיגה בגוף היא הטובה ביותר. במקרה של הוויטמינים שאת לוקחת אין סתירה ביניהם וניתן לקחתם יחד. בכל מקרה אני חושבת שכדאי לך להוועץ בתזונאית,לגבי תזונה ותוספי המזון שאת לוקחת. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

05/12/2006 | 13:34 | מאת: lior

שלום אם אני אןכל חמאת שומשום שיש בה חומצות שומן האם חשוב לצרוך אומגה 3 בזרעי פשתן? תודה

05/12/2006 | 22:14 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום בשומשום יש בעיקר חומצות שומן (חומצה לינולאית )שהיא אומגה 6 ואומגה 9 . בעוד שבזרעי פשתן יש גם אומגה 6 וגם אומגה 3 (חומצת שומן אלפא לינולנית) ואומגה 9 . לכן כדאי לאכל את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

05/12/2006 | 10:32 | מאת: ג'ולי

שלום, רציתי לדעת אם נוטלים את שלושת סוגי האומגה האלה, האם אחד מבטל את השפעתו של השני? והשפעת אומגה 3 יורדת? אני נוטלת תכשיר שמכיל אומגה 3 + זרעי פשתן וזרעי זיפן, האם גם שאר השפעתם של זרעים אלה גם יורדת? מה תפקידם של זרעי הזיפן? מה הם תורמים? תודה.

05/12/2006 | 22:09 | מאת: טובה בר-שאן

גולי שלום שמן הזיפן הוא מקור לחומצה לינולנית (אומגה 6 ) בעוד שזרעי פשתן + תכשיר של אומגה 3 מספק בעיקר אומגה 3 . שתי חומצות שומן אילה הן חומצות שומן חיוניות לגוף אשר מקבלים אותן מהמזון. חשובים היחסים בין הכמויות של חומצות שומן אילה כיוון שהם מעורבים בתהליכים שונים בגוף .עודף של חומצת שומן אחת על השניה עשויה להגביר תהליך כמו למשל פעילות יתר של מע' החיסון (בעודף של אומגה 6 ) . לכן חשוב לקבלן מהמזון ביחסים הנכונים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

06/12/2006 | 10:20 | מאת: ג'ולי

אז מהם היחסים הנכונים?

09/12/2006 | 17:01 | מאת: ג'ולי

עדיין לא קיבלתי תשובה בקשר ליחסים הנכונים שיש לקחת...

04/12/2006 | 19:09 | מאת: ליאור

שלום לפי מה שהבנתי שניהם מאוד בריאים בכל זאת רציתי לדעת לאיזה מהם יש יותר ערכים תזונתיים תודה

04/12/2006 | 20:16 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום שומשום מכיל יותר חומצת שומן מסוג אומגה 6 (חומצה לינולאית ) בעוד ששקדים מכילים יותר חומצה אולאית היא אומגה 9 . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/12/2006 | 09:13 | מאת: lior

הי אני רוצה לחזק את הגוף שלי וראיתי שלדיסת תנוקות יש הרבה ויטמינים האם זה באמת כך?

04/12/2006 | 14:30 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, מזון לתינוקות מיועד לתינוקות. אני מצציע שתקבל את כל אבות המזון (חלבונים, ויטמינים, מינרלים וכד') ממזון טבעי ולא מאבקות וכדורים. בהצלחה צביקה

04/12/2006 | 08:15 | מאת: מרמלדה

הי, שמעתי שיש דיעות שונות על סוגי הסוכרים סוכר חום כהה שהוא קצת דביק סוכר דמררה וסוכר לבן מה ההבדל בינהם מבחינה תזונתית, בריאותית, קלורית וכו' תודה מראש

04/12/2006 | 14:32 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורם - תבצעי חיפוש. סוכר לבן פסול לשימוש בעיני. הוא חסר ערכים תזונתיים ונזקו רב. בסוכר חום יש קצת יותר מינרלים (אם הוא לא צבוע), אבל זה לא נחשב מזון בריאות. בהצלחה צביקה

03/12/2006 | 22:48 | מאת: מוטי הזקן

אני עברתי את השמונים ומרגיש בהתאם. בעצם לא רע. שאלתי היא- האם בריא ונחוץ לשתות כל יום כוסית שמן זית, ואם כן- מתי לשתות? וכמה? אשמח מאוד אם תתייחסו לשאלתי ברצינות ותתנו לי ולקוראים הרבים תשובה בפורום הזה. בתודה מראש מוטי הזקן

04/12/2006 | 08:19 | מאת: אחת

אהלן שמעתי פעם שבתחילת יום על קיבה ריקה כדאי לקחת כף שמן זית עם כפית טחינה גולמית רצוי משומשום מלא ומעט דבש וכך הגוף מקבל אנרגיה לתחילת היום את כל זה ניתן להוסיף ליוגורט 0% (למי שלא מסוגל לקחת את זה לבד)

04/12/2006 | 14:36 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, אני מציע לא להשתמש בשמן זית כ"תרופה", למרות שיש לו סגולות רפואיות מוכחות. אם אתה שותה כמות זו או אחרת בבוקר ומרגיש טוב - יבושם לך. אני מציע להוסיף שמן זית לסלט או לתבשילים בהם יש ירקות כתומים. השמן עוזר לספיגה של בטא קרוטן וויטמינים אחרים המסיסים בשמן. בהצלחה צביקה

03/12/2006 | 21:31 | מאת: אור

שלום, האם חימום חלב סויה במיקרוגל הורס את תכונותיו? תודה.

04/12/2006 | 14:42 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, תנור מיקרוגל הורס כל מזון. אני מציע לא להשתמש במכשיר המזיק והמסוכן הזה. בקישור שלהלן תמצאי מידע מפורט על נזקי המיקרוגל. http://www.wddty.co.il/articals/microwave.html אם תעשי חיפוש נוסף ב"גוגל" (בעברית ובאנגלית) תמצאי עוד סימוכין לדעתי. מסיבות מסחריות ונוחות שימוש לא מפרסמים את המידע הזה. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 18:10 | מאת: ולרי

א.נ. קראתי בעבר שבישול במיקרו עלול להיות מסוכן. אבל האם זה רלוונטי גם לחימום במיקרו? ולרי

03/12/2006 | 20:13 | מאת: סנדי

אני עוסק בפעילות גופנית בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע לשעה/שעה וחצי רציתי לשאול: 1. איזה מאכלים מועשרים בחלבונים שמומלץ לאכול וכמה (פרטו בבקשה כמה שיותר) 2. תוך עד כמה זמן מומלץ לאכול 3. עד כמה זה אפקטיבי לאכול חלבונים 4. מהידע שצהברתי עד עכשיו המליצו לי לאכול מייד לאחר האימון פחמימות וחלבונים... אם תוכלו לפרט קצת בנושא... תודה רבה

03/12/2006 | 20:43 | מאת: טובה בר-שאן

סנדי שלום לאחר אימון ארוך מעבר ל45 דקות חשוב לאכל חלבונים ופחמימות במיוחד חלבונים המכילים חומצות אמינו מסועפות שרשרת כמו לאוצין איזולאוצין וואלין . חומצות אמינו אילה עוזרות לבנית השריר ולא לפירוקו לאחר אימון קשה. חומצות אמינו אילה נמצאות בסויה, דגים, ביצים, שעועית, עדשים, אגוזים שקדים חומוס, פיטרית, שומשום , גבינה, ביצים . אכן חשוב לאכל לאחר האימון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2006 | 22:19 | מאת: רותי

שלום - אני בת 63. רמת הטריגלצירידים נוטה להיות גבוהה כבר שנים. אני שומרת על תזונה נכונה ולפעמים חוטאת פה ושם.(אני לוקחת אומגה 3 ותרופה נוספת). לאחרונה התחילה רמת הסוכר בדם לעלות וכנראה שאני מפתחת סכרת מבוגרים. רציתי לשאול בקשר לשני מוצרים - 1 )"האצה כחולה ירוקה" ששמעתי רק דברים טובים עלייה - האם ידוע לכם השפעה שלה על הגוף בכלל ועל מצבי בפרט 2) האם פשטן שאטחן במטחנת קפה ואצרוך קבוע יכול לעזור גם לסוכר ולשומנים? 3) האם יש מניעה להשתמש בפשטן טחון והשמן דגים באותו זמן. תודה רבה אני אודה לכם מעוד על תשובה לשאלותי

03/12/2006 | 20:22 | מאת: טובה בר-שאן

רותי שלום . על מנת למנוע סכרת וטריגליצרידים הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לשמור על תזונה מחמירה דלת מוצרים מהחי, עתירת סיבים עם מזונות שאינם מעלים את רמת הסוכר בדם , וחשוב מאוד גם לעשות ספורט. לגבי תוספים יש להתיעץ עם תזונאית לגבי שאלותייך. 1. פשתן טחון מכיל אומגה 3 ואכן יכול לעזור להורדת השומנים בדם. 2. אין מניעה להשתמש בפשתן טחון ושמן דגים באותו זמן. 3. אצה כחולה ירוקה מכילה ריכוז גבוה של כלורופיל ומגנזיום . אילה חשובים לניקוי מרעלים אשר עשוי לעזור לכבד . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

כנראה שיש לי מחסור בגוף ברכיבים האלו כי השיער שלי נושר בקלות והציפורניים חלשות... תודה מראש

02/12/2006 | 21:50 | מאת: אמיל

http://www.anonymous.org.il/nut-iron.html http://www.anonymous.org.il/nut-avatz.htm אתר עם מידע- gamnon.net

03/12/2006 | 20:28 | מאת: טובה בר-שאן

א' שלום מזונות העשירים באבץ הם נבטי חיטה, קטניות, אגוזים, שמרים, וחסה. מהחי: ביצים , מוצרי חלב, . סידן מוצאים במ"ג פר 100 גרם 110 חלב דל שומן 115 גבינה לבנה 0.5%שומן 740-600 גבינה צהובה 120 יוגורט 350 סרדין עם עצמות 60 כרוב מבושל 85 ברוקולי מבושל 225 דבלים 100 טחינה גולמית 100 גרעיני חמניות ללא קליפה 250 שקדים 70 מוצרי סויה מבושלים 45 שעועית ירוקה מבושלת 85 במיה מבושלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ג.נ. מה זה דבלים? והאם ממרחי סויה ומעדני סויה כלולים ברשימת המזונות עתירי הסידן ? תודה, אלי

01/12/2006 | 06:43 | מאת: ריטה

קניתי אומגה שנקראת "תרי אומגה" מקופת חולים מאוחדת. וכתוב : 20% epa 160 מ"ג 50% dha 400 מ"ג ויטמין אי - 3.3 מ"ג. חייבת לדעת אם זה טוב? ואם כדאי להמשיך בזה. כי לפי מה שכתבתם בכתבה אין לי מושג אם זה טוב. רוצה לדעת דחוף. אם אפשר להעביר לי למייל את התשובה. תודה רבה.

01/12/2006 | 10:30 | מאת: טובה בר-שאן

ריטה שלום 1. כאשר את שואלת אם זה טוב את מתכוונת בשבילך ,ומיכיון שאינני יודעת מדוע את צורכת תוסף מזון זה קשה לי לענות לך. EPA וה DHA הן חומצות שומן מסוג אומגה 3 והן חשובות מאוד לתקינות מע' הדם, החיסון, מע' העצבים וכו' . ויטמין A הוא חשוב מאוד, להתמיינות של תאים ,לראיה ,הוא אנטי אוקסידנט מצויין .אך במינונים גבוהים הוא מצטבר בגוף ומזיק. לכן את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך לגבי תוסף מזון זה . בברכה טובה בר- שאן

29/11/2006 | 18:33 | מאת: קובי

שלום..אני מתאמן במכון ויש לי מעי רגיז אני נדרש כל בוקר ולפני השינה לאכול כמות נאותה של חלבון בערך 20 גרם..המקור הכי טוב לזה זה קוטג וגבינה שהרי טונה אני לא יכול לאכול על הבוקר כי לא כלכך בא לי על זה..כתוצאה מכך אני נכנס לשירותים על הבוקר כ4 פעמים יוצא ונכנס וכל כניסה לשירותים מלווה בכאבי בטן ..האם יש מקור חלבון טוב אחר לאלרגים ללקטוז? תודה..

29/11/2006 | 19:55 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, מי קבע שאתה צריך 20 גרם חלבון ארוחה? מקורות נוספים לחלבון שאפשר לאכול בבוקר: ביצה קשה (אורגאנית), שקדים, אגוזים, זרעים טחונים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת), חמאת שומשום. כדאי שתפנה ליעוץ אישי מקצועי ותבנה תפריט שיתאים לצרכים שלך. בהצלחה צביקה

29/11/2006 | 12:10 | מאת: דנה

מהן ההמלצות התזונתיות לשמירתהעור? מאיזה מאכלים להמנע ומאלה מומלץ לאכול?

29/11/2006 | 14:24 | מאת: היי

http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-454,xFT-294282,xFP-294288,m-Doctors,a-Forums.html

29/11/2006 | 09:38 | מאת: bnasn

מה השימוש שניתן לעשות במקלות קינמון? למה הם עוזרים? כיצד משתמשים בהם? תודה מראש

29/11/2006 | 20:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מקלות קינמון אפשר להוסיף לכוס מים רותחים ולשתות כחליטה. אפשר להוסיף לתערובת של תה צמחים אפשר להכניס לדייסה משיבולת שועל כתבלין אפשר לשים בארונות או בשרותים להפגת ריח רע. הקינמון נחשב צמח מחמם והוא טוב לבעלי לחץ דם נמוך ולאנשים הסובלים מקור. הוא מעולה למערכת העיכול ונחשב כמאזן רמת סוכר בדם. לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה. בהצלחה צביקה

האם גם ב - קוקה - קולה דיאט יש פוספטים המונעים את קליטת הברזל במעי, ואם לא כל-כך הרבה אז: 1.) כמה כוסות בינוניים (200 מ"ל לערך) מותר לשתות ביום קוקה-קולה דיאט ? 2.) כמה כוסות בינוניים מותר (200 מ"ל לערך) לשתות ביום קוקה-קולה רגילה (לא דיאט) ?

29/11/2006 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום בקולה יש הרבה פוספאטים . בשום פנים ואופן לא הייתי ממליצה כלל לשתות קולה . בטח לא לך ובטח לא לאנשים בריאים ללא בעית הברזל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2006 | 13:09 | מאת: דוד

אני חולה באנמיה תלויית ברזל ומצב ה-IRON בגופי הוא כ-32 או קצת פחות לעומת נורמה של 50-160 לערך.... יש לי כמה שאלות על תזונה נכונה: 1.) מה היא התזונה הנכונה עבורי ומה בערך הדיאטה המומלצת (אולי יהיה לי טור לדיאטולוג, אבל הוא יהיה בעוד לפחות 3-4 חודשים ואני צריך דחוף, לפחות מידע בסיסי...), מה אני צריך לאכול ביום (בבקשה לפחות בערך...) 2.) שמעתי שאסור לי בכלל תה או קפה. האם טאנין נמצא בכל תה או רק בתה ירוק... ? 3.) אני בכל ערב אוכל קוטג', ושמעתי שאסור לי בכלל מוצרי חלב, האם זה נכון והאם מותר לי לאכול א.) קוטג' ב.) יוגורט ג.) שאר מוצרי חלב... 4.) האם זה נכון שאסור לי בכלל אפילו לטעום משקאות-קלים כגון: מיץ ענבים, פאנטה *קולה, מיץ מנגו דיאט, מיץ עגבניות ומיץ רימונים, אפילו קצת ? מה רק מים מינרלים או סודה ? *.) מה אסור לי לשתות בכלל קוקה-קולה (למשל אפילו בלי גזים, לדוגמא...) ? 5.) מה מותר לי בכלל (???), ומה התזונה הנכונה עבורי ? אשמח לקבל תשובה מפורטת תודה רבה מכל הלב!

28/11/2006 | 14:18 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום 1. התזונה הטובה בשבילך הם מזונות שעשירים בברזל קטניות כמו עדשים, חומוס, סויה, אפונה וכ'ו ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים ברזל . וכן דגים ,ביצים . (גם בבשר יש ברזל ). 2. אכן זה נכון בקפה ותה יש חומרים הקושרים את הברזל ומונעים את ספיגתו במעי. 3. קולה עשיר מאוד בפוספטים המונעים את קליטת הברזל במעי. 4. מיצים טבעיים כמו למשל מיץ רימונים מצוינים וטובים מאוד בשבילך. כן מיצים המכילים הרבה ויטמין C כיוון שהוא עוזר לספיגת הברזל במעי. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן

29/11/2006 | 19:27 | מאת: ולרי

טובה הנכבדה, האם "סויה" אליה התייחסת בתשובתך לדוד כוללת ממרחי סויה ומעדני סויה המיוצרים בארץ (לדוגמה תוצרת צוריאל)? ולרי

05/12/2006 | 21:17 | מאת: אלעד

ג.נ. האם משקה רימונים ומשקה חמוציות נכללים בגדר "מיצים", לצורך העניין הנדון? ושאלה נוספת: מהם בדיוק ירקות עליים (כלומר, ספציפית, ולאו דווקא כהגדרה כללית)? אלעד

28/11/2006 | 10:51 | מאת: עמית חן

שלום צביקה וטובה...שאלה לי אליכים שני דברים הראשונה..כמה אגוזי מלך,קליפורניה מומלץ לצרוך ביום לקבל את החיוניות שלהם וכמה קלוריות יש ב10 אגוזים כאלו?? שאלה שנייה האם בצום מיצים יש להפסיק את השימוש בתוספי מזון כגון:קומלקס בי והרבל קלנזר.....לניקוי רעלים?? תודה מראש

28/11/2006 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, במאה גרם אגוזים יש כ 600 קלוריות. תשקול את הכמות שאת/ה אוכל/ת ותחשב/י. לגבי הכמות המומלצת - זה תלוי בגיל, במשקל ובמצב הבריאותי. 3 - 10 אגוזים יכולה להיות מנה סבירה. בצום מיצים מומלץ להפסיק לקחת תוספי מזון ובכלל זה "הרבל קלינזר". אני לא ממליץ להשתמש ב"הרבל קלינזר". רק תזונה נכונה ונטולת רעלים מנקה את הגוף - לא תרופות "טבעיות". כמובן שצום מיצים או מים של מספר ימים עשוי להועיל מאד. לא מומלץ לבצע צום ללא השגחה והדרכה של מומחה לנושא. כבר כתבתי על כך רבות בפורום - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

17/08/2013 | 21:18 | מאת: אאמ

ממה עשוי התוסף הנ"ל? חוץ ממה שרשום עליו?

28/11/2006 | 10:47 | מאת: אביבה

שלום רציתי לשאול לגבי פשתן זרעים כאשר כתוב שניתן לאכול את הזרעים בשלמותם או להשרותם במשך לילה ואז מה...לשתות את המים??? או לרסק בבלנדר כלומר שאלתי באיזו דרך הכי מומלץ לצרוך אותם ואיזו כמות ??? תודה מראש אה ו....האם ניתן לטגן אותם עם טופו ושמן זית??. תודה מראש!

28/11/2006 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, אחד הטיפולים למניעת עצירות הוא להשרות זרעים של פשתן בערב ולשתות את המים בבוקר. אפשר גם לטחון בבלנדר עם המים. אפשרות שלישית ומומלצת היא לטחון את הזרעים במטחת קפה (1 -2 כפות ביום). לא רצוי לחמם או לטגן את הזרעים. בהצלחה צביקה

27/11/2006 | 22:07 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 21, ובשנתיים האחרונות (אני סטודנטית שנה 1) יש לי בעייה שקשה לי להתרכז ובעיקר לזכור דברים. ולא רק בלימודים אלא גם בחיי היום יום, לפני זה לא הייתה לי את הבעייה הזאת והייתי זוכרת כמעט הכל. למרות שהייתה לי קצתךך בעיית ריכוז, מה שבשנתיים האחרונות רק החמיר. חשוב לי לציין שאני ישנה את ה6 שעות ביום כמו מלפני שהתחלתי לסבול מהבעיה הזאת. אני אודה לך אם תביאי לי מידע אודות: 1. מזון מתאים שיעזור בשיפור הבעייה 2. האם אומגה 3 מומלץ לטיפול בבעייה זאת. אם כן, האם זה יחזור אחרי הפסקת הטיפול. 3. מהם המקורות מזון שבהם יש אומגה 3 . ( שמעתי שיש אומגה 3 בדג סלומון, האם לאנשים שיש בעיות כולסטרול זה מקור ממולץ) 4. אתרים ממולצים אודות הבעייה. אני אשמח לקבל תשובה במייל. תודה על המידע, ליאת.

28/11/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, כדאי לבדוק מה הסיבה לירידה בזכרון (אם אכן ישנה בעיה) לפני שמחפשים "תרופות טבעיות". לדוגמה: פטריית קנדידה במעיים יכולה לגרום לפגיעה בזכרון. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורפט או תזונאי באזור מגורייך. חומצת שומן אומגה 3 מועילה למערכת העצבים והיא מצוייה בדג סלמון (לא סלומון). אפשר לקבל אומגה 3 גם מפשתן טחון ומאגוזי מלך. בנוסף את צריכה לוודא שהתזונה שלך מאוזנת ללא סוכרים פשוטים ומזון קלוקל אחר. קבוצת ויטמין B, ברזל ואבץ חיוניים גם כן. בהצלחה צביקה

27/11/2006 | 21:40 | מאת: דפנה

תודה על תשובתך היא עזרה לי מאוד . יש לי שתי שאלות : א . האם קטניות מונבטות הן ירק לכל דבר ועניין ? האם אינן חלבונים ? ואם כך הדבר מהם חלבונים מהצומח ? שהרי קטניות הן הן החלבונים מהצומח , נכון ? ב . בעניין טחינה - האם היא חלבון או שמן אותו אפשר לאכול עם לחם , למשל . שוב תודה . חשוב מאוד שיש את מי לשאול שאלות הבהרה כי בספרים לא הכל ברור ואין את מי לשאול .

28/11/2006 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת, העניין של "צירופי מזון" הוא לא שחור ולבן - יש גוונים... קטניות נחשבות כמזון חלבוני. קטניות מונבטות נחשבות כירק חלבוני, להבדיל מירק עמילני כמו בטטה, תפוח אדמה ותירס. חלבונים נוספים מהצומח - שקדים, אגוזים, זרעים (דלעת, חמניות, שומשום, פשתן). אגב, בדגנים מלאים יש כ 10% חלבון כך שהם מקור לא רע לחלבון. בטחינה מלאה יש כ 30% חלבון ולכן היא נחשבת כ"חלבון-שומני". לפי תורת הצירופים חלבון ושומן לא מומלצים, אבל טחינה היא מזון טבעי משובח ומומלץ. לסיכם כדאי להימנע מצירופים גרועים במיוחד כמו: לחם עם גבינה (לבנה או צהובה), בשר ותפוחי אדמה, דגים עם אורז, פיתה עם חמוצים, כריך עם עגבנייה, כריך טונה, או כריך עם ביצה, כמה חלבונים מהחי באותה ארוחה וכד'. אל תחמירי עם עצמך יותר מידי. בהצלחה צביקה

28/11/2006 | 20:55 | מאת: דפנה

תודה ! תודה ! הגישה שלך מאוד מתאימה לי . הצרופים הגרועים שהזכרת ירדו מזמן מעל שולחני . עם זאת חוששתני שיצחק אורי , שסיפרו ,עליו המלצת , מככב אצלי בזמן האחרון , לא היה סומך את ידיו על הדברים . זו אולי הסיבה לשאלותיי וטוב שהחזרת אותי למציאות .

27/11/2006 | 21:15 | מאת: נידא

שלום אני משתמשת התב טיבתי אבל לא רבה בעבר השתמשתי יום יום אבל עכשיו לא הרבה ולא כמו מה שכתוב בהוראות השימוש כל יומיים או פעם ביום האם הוא באמת מזיק לקיבה? באמת תענה לי בהקדם האם אפשר להשתמש בו ולשתות אותו מדי פעם ולא להפוך אותו להרגל? תענה לי

28/11/2006 | 10:16 | מאת: צביקה קורן

נידא שלום, התה הטיבטי הוא מסוכן ומזיק בטווח הקצר והארוך. ממולץ מאד להימנע משימוש בתה הזה ולעבור לתזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית. בהצלחה צביקה

28/11/2006 | 19:14 | מאת: תומר

סתם בצחוק לא יכולתי שלא לשים לב איך שהוא מדבר תענה לי!!!!!

28/11/2006 | 20:59 | מאת: ולרי

א.נ. האם גם תה ירוק מסוכן?

27/11/2006 | 20:40 | מאת: אלמונייייייייייייייי

השאלה שלי שאני קודם כל לא אוכל הכי טוב שאפשר.. כי קודם כל דבר 1 אני לא אוהב ירקות לא אוכל ירקות מדי פעם אוכל פירות אבל התזונה שלי יום יום זה שטויות בבוקר שותה תה בלי לאכול בצהריים אוכל המבורגר עם מנה חמה(ספגטי בולונז) במשך היום אוכל גלידה שטויות חטיפים ובלילה אוכל טוסט נקניק לפעמים או מעדן או חטיף כרגיל.. ככה זה כל יום.. או שאני אוכל שווארמה בחוץ מה אפשר לאכול כדי שתהיה לי יציאה טובה? ולא כל הזמן כאבים בבטן וזה?? תודה!

28/11/2006 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

לאלמוני שלום, ברגע שתתקן את התזונה שלך יהיו לך יציאות טובות ולא יהיו לך כאבי בטן. אתה צריך להחליט מה אתה מעדיף. מציע לך לפנות ליעוץ מקצועי. בהצלחה צביקה

28/11/2006 | 13:58 | מאת: אלמונייייייייייייייי

אני מעדיף לשנות את התזונה שלי אבל מה לאכול? איזה תזונה לעשות??

26/11/2006 | 21:07 | מאת: דפנה

שלום רב ! מה דעתכם על תזונה לפי צרופי מזון ? אם זה גורם לי לירידה מתונה ורצויה במשקל ולהרגשה כללית טובה - האם רצוי להמשיך בכך ? אם כן - האם תוכלו לענות לי על כמה שאלות לגבי צרופים רצויים ? תודה

27/11/2006 | 12:30 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, עקרונות צירופי המזון מקובלים מאד בתזונה הטבעונית. הקפדה על הכללים האלה מסייעת מאד בהרזייה ובטיפול במחלות שונות ובמיוחד מחלות מערכת העיכול. המתנגדים לרעיון טוענים שבהרבה מזונות יש גם חלבון, גם שומן וגם פחמימות (לדוגמה: לחם, דגנים מלאים, קטניות) והגוף ערוך לטפל במזונות כאלה. הרחבה בנושא תוכלי למצוא בספרו המצוין של יצחק בן אורי - תזונת האדם ובריאותו. אם תעשי חיפוש בפורום הזה תמצאי מספר התייחסויות לנושא - השאלה עלתה מספר פעמים בעבר. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי גם כן הסבר קצת יותר מפורט במאמר הנקרא: "כללים לתזונה נכונה". אשמח לענות על שאלות נוספות. בהצלחה צביקה

26/11/2006 | 18:45 | מאת: קרן

היתכן שכל פעם אחרי שאני אוכלת ביצה רקה אז יש לי בחילות? למה זה קורא? וזה לא שזה לא מבושל כן

26/11/2006 | 19:18 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום יתכן שאת רגישה לביצים אך שימי לב לתגובת הגוף שלך כאשר את אוכלת ביצים בכלל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/11/2006 | 14:10 | מאת: חיה

שלום שמעתי סברה שאומרת שאם לוקחים את כל הויטמינים אפילו שהם לא חסרים לגוף, הגוף מאזן מעצמו את הויטמינים אם לוקחים את כולם יחד. לוקח רק את הויטמינים הצריכים לו. רציתי לשאול האם זה נכון?

26/11/2006 | 19:22 | מאת: טובה בר-שאן

חיה שלום סברה זו ממש לא נכונה. ישנם ויטמינים שכאשר הם מצטברים בגוף הם גורמים נזקים קשים לגוף . יותר מזה עודף של ויטמינים מתערבים בתהליכים שונים בגוף ועשויים להפריע להם. לכן אם הגוף מאוזן, ואדם אוכל בצורה תקינה .אין צורך בתוספת של ויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/11/2006 | 14:08 | מאת: אור

שלום, לאחרונה ביתי כמעט ולא אוכלת אגוזים (וזה חשוב לי ,כי בשר אנחנו לא אוכלות ודברי חלב ממש מעט) . רציתי לדעת ,אם אני טוחנת אותם ומוסיפה להם שוקולד חרובים מומס (כדורי שוקולד) ושומרת במקרר כמה ימים ,האם הערכים של האגוזים נשמרים? .האם הסוכר שבשוקולד לא הורס אותם? תודה.

26/11/2006 | 19:26 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום . מכיוון שאת שומרת במקרר את האגוזים הטחונים (מס' ימים) סביר להניח שרב הערכים נשמרים , והסוכר לא הורס אותם. (הבעיה היא התחמצנות השומן הנמצא באגוזים) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/11/2006 | 17:53 | מאת: מיכל

שלום רב, ברצוני לדעת מהו אורח החיים המתאים (מזון, תרופות, ריח וכד') לבעלי G6PDD . אשמח לדעת גם על פורום קונבנציונלי שיוכל לתת מענה לשאלתי זו. בתודה מראש , מיכל

24/11/2006 | 18:07 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום G6PD היא מחלה תורשתית שבה אנזים גלוקוז 6 פוספט דהידרוגנאז האחראי ליציבות הכדוריות האדומות - לא תקין. הרחה של פול או אכילה שלו עלולה לערער את האנזים וכך לגרום להרס של כדוריות דם אדומות . אורח החיים של חולים במחלה הוא רגיל לחלוטין מלבד העובדה שאסור להריח ולאכל פול. כן יש רגישות לתרופות מסויימות כמו סולפה ויוד. בנוסף חשוב לאכל הרבה פירות וירקות המכילים אנטיאוקסידנטים העוזריםל לשמור על כדוריות הדם האדומות. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

25/11/2006 | 16:30 | מאת: מיכל

טובה, תודה רבה על תשובתך. איני אוכלת, מריחה ואף לא רואה פול מזה שנים בנוסף איני נוטלת תרופות המכילות סולפה או יוד אך למרות זאת בדיקות הדם מעידות על המוליזה תמידית ואנמיה. מה אם כך גורם לכך? משהי אמרה לי שלשעועית יש השפעה דומה לזו של הפול האם יש בזה אמת? ושוב תודה, מיכל

23/08/2008 | 00:15 | מאת: טל

הבן שלי בן 2.4 וגילו אצלו את המחלה G6PDD לא מיזמן, וגם חוסר ברזל . השאלה שלי יש כל כלך הרבה דברים מימשפחת פולים אז מה בעצם אסור לו לאכול חוץ מפול ירוק כי זה משה הרופאה אמר לי אני מאוד מתוסכלת ,

אני מתלבטת בין שני מוצרי חלב של 2 חברות ענק שונות, האחד - כולו מחומרים טבעיים עם 100 מ"ג סידן. השני - עם כמה מייצבים (חומרים משמרים) ו200 מ"ג סידן. מה יותר גרוע? מה עדיף? פחות סידן אבל טבעי או פי שניים סידן אבל עם חומרים מייצבים? פניתי לחברה שמייצרת עם חומרים טבעיים והם כתבו לי שאם מחדירים כ"כ הרבה סידן לקוטג' ולגבינה, זה מסוכן. האם מסוכן לאכול מוצר חלב עם חומרים משמרים אך המון סידן? לא בריא לצרוך מוצר של 250 מ"ג עם 200 מ"ג סידן? עדיף 100?

24/11/2006 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

קטי שלום אין ספק שעדיף לאכל גבינה טבעית עם פחות סידן וללא חומרים משמרים שלחלק מהם השפעות רעות ותופעות לוואי קשות בגוף. את הסידן את מקבלת לא רק מגבינות אלא ממאכלים נוספים כמו ירקות , שקדים, שומשום, פירות יבשים וכו' וכו' לכן אין לך מה לדאוג. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ג.נ. האם באפשרותך להמליץ לי כיצד אוכל לקבל את מלוא מנת הסידן הנדרשת, במונחים של כמויות של כל אחד מהמוצרים שציינת, וזאת על בסיס דברייך לפיהם עדיף גבינה טבעית שבה מעט סידן לעומת גבינה אחרת עם הרבה סידן. תודה, אלי