פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/12/2006 | 13:23 | מאת: מיכל

שלום בתי בת 5 חודשים יונקת מלא.שתינו מקוררות ומצוננות כולל ליחה בגרון אף נוזל. וחום-אצלה. מלבד הביקור אצל הרופא(מה שכבר עשינו)מה מומלץ לאכול יותר כדי לעזור לגוף להרפא ולמנוע בעתיד מצב כזה? אילו סוגי תה לשתות-גם בשבילה? שמעתי ששום עוזר אבל הריח בעייתי... תודה מראש... מיכל

25/12/2006 | 09:53 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, חשוב שאת תקפידי על תזונה איכותית - תמנעי ממזונות מזיקים ותוסיפי לתזונה מזונות טבעיים ומועילים. אין "תה" או משקה קסמים אחר שירפא אותך ויחזק את המערכת החיסונית מלבד מזון טבעי. כדאי להימנע מסוכרים פשוטים, ממתקים, קמחים מלוחים (בורקס, פיצה וכד'), עודף מוצרי חלב, קפה, תה קולה, משקאות מוגזים,צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים ועוד.. להוסיף לתזונה ירקות חיים ומבושלים, פירות, שקדים אגוזים, דגנים מלאים, קטניות שמן זית, חליטה מעלי זית. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי פרטים נוספים בכתבות על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. www.zom.co.il כדאי גם לפנות ליעוץ אישי מקצועי. בהצלחה צביקה

23/12/2006 | 17:04 | מאת: שלי

שלום רב, אני סובלת מקנדידה וגינלית ואני מנסה לעשות את הדיאטה המחמירה כולל כדורים פרוביוטים + חומצה קפרילית של חברת ביוקר. הבעיה היא שמאד קשה לי עם הדיאטה. האם אפשר ל"חטוא" פה ושם ? לדוגמא - אם פעמיים בשבוע אשתה כוס קפה עם חלב (מומתק עם סטיויה כמובן) לא אצליח להיפטר מהקנדידה או שזה פשוט ייקח יותר זמן ? הדיאטה הנ"ל היא כמעט בלתי אפשרית ואני עושה מאמצים אך אני חוששת שאשבר מהר מאד... לתשובתך אודה.

24/12/2006 | 11:31 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, לדעתי עדיף לעשות פשרות ו"הנחות" מאשר להישבר ולהפסיק את הטיפול באמצע. מציע שתתייעצי גם עם המטפלת שהכינה לך את התוכנית התזונתית (אני מאד מקווה שלא עשית את הדיאטה הזאת מכתבה בעיתון או באינטרנט, או מעצות של חברה). אגב, קפה עם חלב לא ממולץ בכל מקרה - גם לאנשים בריאים ללא קנדידה... בהצלחה צביקה

22/12/2006 | 17:31 | מאת: עמית

צביקה שלום, רציתי לדעת האם צום המיצים יכול לסייע לי בהרזייה? אילו יתרונות נוספים יש לצומות וכיצד ניתן להגיע לבצע צום מיצים? בברכה

22/12/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצע חיפוש. הצום לא מיועד להרזיה. במהלך צום של ארבעה ימים מאבדים 2-4 קילו, אבל לא מדובר רק בשומן. מאבדים גם הרבה מים. עם זאת הצום יכול להיות נקודת התחלה טובה לתזונה מאוזנת שתביא לאיזון המשקל. חשוב לעשות צום בהשגחה ובהדרכה של מומחה לנושא. לשאלתך, להלן כמה ממטרות הצום ויתרונותיו: שיפור הבריאות - צום תקופתי מסייע לשיפור הבריאות הפיזית והנפשית. פינוי פסולת ורעלים ממערכת העיכול, הכבד, הדם, המפרקים, העור. התנתקות - ממתחים, עבודה, חברה, מחויבויות וכד' התחדשות של תאים ורקמות הפגת מתחים מנוחה פיזית (שינה, ישיבה, הליכה מתונה) • מנוחה פיזיולוגית (כליות, כבד, לבלב, מע' עצבים, מע' עיכול) • מנוחה נפשית ומנטלית (באמצעות ביצוע יוגה, נשימות, הרפיה, הדמיה, מדיטציה). • הפסקה בהרעלת הגוף. • חיזוק המערכת החיסונית. • הגברת החיוניות והערנות. • בהירות המחשבה והחושים. • הצום מאפשר לך להיות עם עצמך, "להתחבר", למדוט, לקבל החלטות ללא לחץ. • הרזיה - בונוס משני. • טיפול קוסמטי לעור. • תוספת טבעית ומאוזנת של ויטמינים, מינרלים, אנזימים, כלורופיל ואנטיאוקסידנטים. • טיפול בהתמכרות (לאוכל, לקפה, סוכר, סיגריות, אלכוהול). - הקלה בתופעות ומחלות כמו: דלקת פרקים, התקררות, אלרגיות, מחלות עור, מחלות מערכת העיכול, מחלות ורידים, לחץ דם גבוה, תיאבון מופרע, אסטמה, דיכאון. פרטים נוספים על הצום תוכל לקבל באתר האישי שלי שכתובתו: www.zom.co.il המחזור הקרוב של צום המיצים יתקיים ביום חמישי הבא 28 בדצמבר בשדה יואב. שבת שלום צביקה

24/12/2006 | 14:17 | מאת: עמית

האם הצום מתאים ומומלץ לכל אחד?

22/12/2006 | 13:19 | מאת: גיטה

לאחרונה נוצרו בקיעים בתקשורת בקשר לאכילת לחם מלא. ברצוני לשאול האם יש עדיפות משמעותית לאכילתלחם עינן מחיטה מלאה לעומת אכילת לחם אחיד כהה? לתשובתכם אודה. גיטה

22/12/2006 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

גיטה שלום, לא שמעתי על "בקיעים בתקשורת" בקשר ללחם מלא. שמעתי על בעיות של ערכים קלוריים של "לחם קל". אשמח לקבל קישור וסימוכין לבקיעים שציינת. אני ממליץ לצרוך לחם מקמח מלא עם כמה שפחות תוספים וכמה שפחות מלח (נתרן). לצערי חלק מהלחמים המובילים במרכולים ובחנויות הטבע עשירים מאד במלח - מעל 500 מ"ג למאה גרם ולכן אני לא ממליץ לצרוך אותם. בהצלחה צביקה

23/12/2006 | 14:16 | מאת: יעל

וכך את יודעת בדיוק מה יש בלחם. אני אופה מ100% קמח מלא אורגני ומעט מאוד מלח.

22/12/2006 | 08:52 | מאת: אסתר

לחולי סכרת עם מה אתה מליץ להמטיק דיסות ? האים סוכרזית מומלף.? עם לא מה כן תודה

22/12/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, אני לא ממליץ להשתמש בממתיקים מלאכותיים כימיים (סכרין, ציקלמאט, אספרטיים, אססולפאם K וסוכרה-דיאט). את יכולה להשתמש בסטיביה. כתבתי על כך לפני כמה ימים בפורום - תקראי כמה תשובות למטה. בהצלחה צביקה

31/12/2006 | 21:18 | מאת: אלה

שלום רב, קראתי כי סוברהדיאט, אף כי איננו ממש "טבעי", פועל כטבעי. לעומת זאת סטיביה, אף כי היא טבעית, איננה טעימה לי, ואף מקלקלת את טעם המשקה המומתק - לימונדה, תה, קפה וכו'. מה אתה ממליץ על רקע זה? שנה טובה, אלה

22/12/2006 | 06:46 | מאת: תקווה

אני אישה בשנות החמישים המוקדמות לחיי , סובלת מן המחלה מספר שנים, כאשר היתה רמיסיה די ארוכה(כשנתיים) בשנה האחרונה המחלה הופיעה שוב כנראה בעקבות לחצים נפשיים ופיסיים. קראתי מאמרים שלך בנושא צומות ותזונה טבעית התומכים במשנתו של הרברט שלטון. רציתי לשאול אותך האם יש לכם איזשהו פידבק בעניין בנושא חולי הפיברומיאלגיה? האם מעבר לתזונה טבעית אכן יכול לסלק את המחלה? צומות? אודה לך על כל מה שתייעץ

22/12/2006 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

תקווה שלום, מעבר לתזונה טבעית והימנעות מגורמים מזיקים בתזונה ובאורח החיים בהחלט יכול להקל על התופעות, להפחית כאבים ולהאריך את משך ההפוגות. אין הבטחה ל"סילוק" מלא של המחלה. טיפלתי באופן אישי בכמה מקרים. התייחסות לצד הנפשי וטיפול במתחים - חיונית. מציע לך לפנות לייעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

22/12/2006 | 18:53 | מאת: נעמי

אחת הסיבות העיקריות לפיברומיאלגיה היא הצטברות של חומרי פסולת בגוף, שנוצרה בגלל אכילת מזונות מסויימים. כאשר מנקים פסולת זו, על-ידי תזונה טבעית, מעולם הצומח, יש סיכוי טוב להקלה משמעותית וגם לריפוי. נתתי עצה זו לחברה בת 60, שסובלת מהמחלה, אבל היה לה נוח יותר לקחת תרופות נגד כאבים, שרק גורמות להקלה לזמן קצר, ומוסיפות פסולת. אצלה, למרבה הצער, נוספו עוד בעיות.

22/12/2006 | 01:38 | מאת: אורית

שלום, ברצוני לדעת: 1.האם למי שסובל מצרבות יש אוכל כלשהו שממומלץ להימנע מלאכול? 2.האם יש משהו (טבעי, לא כדורים) שיכול להקל על התופעה? תודה!

22/12/2006 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, הטיפול בצרבת, עצירות וכל בעיות מערכת העיכול חייב להיות בתזונה ולא בכדורים או בתרופות (אלא אם כן נגרם נזק בלתי הפיך המחייב שימוש באמצעים אלה). קחי בחשבון שתזונה לא נכונה היא שגרמה וגורמת להפרעות אלה (זה לא "עונש" משמיים). הטיפול בצרבת כולל מצד אחד הימנעות ממזונות שגורמים לצרבת כמו: קפה, קקאו, סוכרים, מלח, חריף, תיבול יתר, צירופי מזון לא נכונים ועוד.מצד שני צריך להוסיף לתזונה מזונות בסיסיים כמו ירקות פירות, שקדים ואגוזים. אני לא בעד "תרופות טבעיות", אלא בעד שינוי תזונתי כולל. במקרי חירום אפשר לאכול כמה שקדים מושרים, או למצוץ קוביית קרח. מציע לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

24/12/2006 | 00:19 | מאת: אורית

תודה רבה!

21/12/2006 | 21:52 | מאת: יגאל

לצוות המשיבים . אודה מראש עבור הבהרה בנושא ספיגת סידן. מאחר וידוע שיכולת ספיגת הסידן מוגבלת ממילא, מה היתרון למזון בעל תכולת סידן גבוהה במיוחד [כמו למשל חמאת טחינה 1100 מ"ג] לעומת מוצר דומה בעל תכולת סידן פחותה, אם ממילא הגוף לא יספוג את רוב הסידן.

22/12/2006 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, ישנם גורמים רבים המשפיעים על ספיגת הסידן (ו"בריחת הסידן") בגוף כמו: בעיות הורמונליות, מחלות מעיים ואחרות, תרופות, עישון, צריכת קפאין (קפה, קקאו, קולה), מלח, משקאות מוגזים, סוכרים, עודף חלבון מהחי (עודף זרחן), חוסר פעילות גופנית, חוסר חשיפה לשמש ועוד. לאור כל זאת כדאי מאד לצרוך מזון עשיר בסידן איכותי ולהימנע מצריכת מזונות ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגתו. מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא. בהצלחה צביקה

22/12/2006 | 08:41 | מאת: אלישבע

האם "משקאות מוגזים", אותם ציינת בהקשר לנדון בין הגורמים לבריחת סידן, כוללים גם סודה רגילה (כלומר - לא ממותקת, לא קולה, לא גזוז וכו', אלא סתם מי סודה)?

20/12/2006 | 20:16 | מאת: דפנה

צביקה שלום ! מאז הדיון האחרון שערכנו כאן בעניין צרופי המזון המשכתי בדרך זו בעזרת עצותיך הטובות אבל נותרו לי כמה שאלות : א . לא הצלחתי להיכנס לאתר שלך ולכן עדיין לא קראתי את המאמר עליו המלצת . האם תוכל לצרף כאן קישור לאתר ? ב . ציינת שקיטניות מונבטות נחשבות לירק חלבוני . לא כל כך הבנתי הגדרה זו שהרי ירק אפשר לאכול גם עם חלבונים וגם עם פחממות או דגנים . האם לפי תורת צרופי המזון רצוי , למשל , לאכול מג'דרה המרכבת מעדשים שהונבטו ביחד עם אורז מלא ? אודה לך אם תוכל לדרג מאכל זה כצרוף רצוי , נסבל , מזיק וכו' . האם ממרח חומוס שהוכן מגרגירי חומוס מונבטים רצוי לאכול עם לחם מלא ? תודה רבה

20/12/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, את כתובת האתר שלי ניתן לקבל בלחיצה על התמונה... www.zom.co.il לפי תורת הצירופים הקלאסית מג'דרה זה לא מזון מומלץ, למרות שיש תזונאים טבעיים רבים (ואני בתוכם) שממליצים על הצירוף הזה כדי לקבל חלבון מלא באותה ארוחה. טבעונים מובילים כמו יצחק בן אורי טוענים שכדאי להפריד ולהרחיק את החלבון מהעמילן. לשאלתך, לדעתי קטניות מונבטות אפשר לאכול עם סלט ועם אורז מלא. אם את רוצה להקפיד - תפרידי ביניהם. בכל מקרה, סלט הולך עם כל מזון חלבוני. בהצלחה צביקה

21/12/2006 | 16:14 | מאת: דפנה

עכשיו זה ברור קצת יותר ( אני מבינה שהדברים לא מוחלטים ואני צריכה להחליט עד כמה אני מחמירה ) וגם הצלחתי להכנס לאתר שלך ולקרא את המאמר . תרמת לבריאותי ובריאות משפחתי - תודה רבה !

20/12/2006 | 14:32 | מאת: מיכל

אלו מאכלים יכולים לגרום לנפיחוית בבטן? האם יכול להיות שהבטן שלי נפוחה אך ללא כאבים/בעיות בעיכול/מעי רגיז וכו'? תודה מראש

20/12/2006 | 14:34 | מאת: מיכל

האם יוגורט אקטיביה (זה שבפרסומת בטלויזיה) באמת יכול להוריד נפיחויות בטן? מה עוד יכול להוריד נפיחות?

20/12/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, נפיחות בבטן (שלא מרקמות שומן) יכולה להיגרם מתסיסה וגזים, אלרגיה למוצרי חלב או לחלבון החיטה (גלוטן), פטריית קנדידה ועוד. כדאי לפנות ליעוץ ואבחון מקצועי. בנוסף, תבצעי חיפוש בפורום על המילה "נפיחות" ו"גזים" - תמצאי הרבה תשובות. (קחי בחשבון שאין שאלה שלא נשאלה בשנים האחרונות...) בהצלחה צביקה

20/12/2006 | 12:02 | מאת: מיכל

שלום אני 4.5 חודשים לאחר לידה ראשונה. אני בריאה ומניקה מלא. לאחרונה החלה נשירת שיער הראש בכמות גדולה מאד. האם ניתן להפחית לפחות את הנשירה ע"י מזון מסויים?תוסף תזונה? תודה מראש.

20/12/2006 | 21:01 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש ותמצאי הרבה תשובות. להלן תשובה שטובה נתנה לפני מספר ימים: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-456,xFT-295497,xFP-295513,m-Doctors,a-Forums.html בדרך כלל העסק מסתדר אחרי כמה שבועות כשהגוף מתאזן וחוזרים לתזונה איכותית. בהצלחה צביקה

18/12/2006 | 08:01 | מאת: קובי

האם יש קשר בין אבקת חלבון לריאות? חבר שלי יש לו טיפה בעיות בנשימה והוא לוקח אבקת חלבון כלשהי.. ואחד אמר לו שיש קשר בין השניים..האם זה נכון?

18/12/2006 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, לא ידוע לי על קשר כזה. אני מתנגד באופן עקרוני לשימוש באבקות חלבון, כדורים ו"משקאות אנרגיה". בהצלחה צביקה

18/12/2006 | 06:22 | מאת: גיטה

התחלתי להוסיף למזוני כפית פשתן ביום. כאשר הגעתי לכמות של שתי כפיות גדושות נתקפתי בשלשול והרגשה מאד לא נוחה בבטן. האם כמות של כפית וחצי ליום היא אפקטיבית? ואם לא - האם כדאי להפסיק בכלל< אודה על תשובה מהירה. בברכה גיטה

18/12/2006 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

גיטה שלום, לפשתן יש אפקט של משלשל עדין בגלל תכולת הסיבים שבו וחומרים נוספים. אין "מינון" או כמות אחת שמתאימה לכל אדם. יתכן ושתי כפיות זאת כמות גדולה מידי עבורך. תפחיתי לכמות שלא גורמת לך לאי נוחות ותופעות שליליות. בכל מקרה ולמען הסר ספק, מדובר בפשתן טחון טרי שמוסיפים למזון. בהצלחה צביקה

17/12/2006 | 23:58 | מאת: שירה

שלום, אני מעוניינת לדעת בקשר לסטיביה, האם אדם בריא יכול להשתמש בממתיק זה במידה מבוקרת (כלומר כמות קטנה)? מהי המלצתך הכללית בנוגע לסטיביה? אשמח לקבל כל מידע חיוני בנושא. תודה רבה!

18/12/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, סטיביה הוא ממתיק מלאכותי המיוצר משורש או מעלים של צמח שמקורו בדרום אמריקה. אני מעדיף את השימוש בו על פני ממתיקים מלאכותיים אחרים כמו אספרטיים, סכרין, ציקלאמאט, אססולפאם K ו"הלהיט" האחרון "סוכרה-דיאט" (ספלנדה, סוכרלוז). לא ידוע על תופעות לוואי שליליות, אבל למרות זאת ה FDA האמריקאי לא אישר את הפצתו. ניתן לרכוש את הממתיק בחנויות טבע ואצל מפיצי סנריידר. יש לו שימושים נוספים כמו טיפול בכוויות ובשריטות בעור. שוחרי הבריאות הטבעית, שאינם שותים קפה או תה, לא משתמשים בממתיקים. השתייה המומלצת: מים, מיץ ירק או פרי, תה צמחים - כל אלה לא דורשים המתקה. בהצלחה צביקה

16/12/2006 | 23:58 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת אילו מזונות עשירים ב"כולסטרול טוב" (HDL אם אינני טועה).

17/12/2006 | 19:07 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום המזונות לא מכילים כולסטרול טוב .את הכולסטרול הטוב מייצר הגוף שלנו . אולם יש מזונות הגורמים לעליית הכולסטרול הטוב כמו שמן זיית מכבישה קרה , אגוזי מלך ודגי ים צפוני. ודגנים מלאים המכילים ויטמיני B העוזרים ליצירת הכולסטרול הטוב בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

17/12/2006 | 21:04 | מאת: טל

האם זה נכון שפומלית ושאר פירות הדר מורידים את רמת הכולסטרול בדם? כלומר, ע"י כך שהם גורמים לעליית הכולסטרול הטוב בדם? אני זוכר שראיתי פעם כתבה על ההשפעות החיוניות של הפומלית על הכולסטרול.

20/12/2006 | 12:42 | מאת: אלעזר

טובה שלום, אם זה כפי שכתבת, מדוע אצלי הכולסטרול הטוב לא עולה (הוא נשאר יציב, 40-42), למרות שאני מקפיד זה שנים לצרוך שמן זית מכבישה קרה, אגוזי מלך, דגי ים צפוני ודגנים מלאים (ובנוסף, יש לציין, אני עושה פעילות גופנית יומיומית, ומשקלי תקין)? אלעזר

16/12/2006 | 23:15 | מאת: lior

שלום אני אוכל הרבה פירות בעיקר בננות האם לא מומלץ לאכול הרבה פירות בגלל שהם לא אורגנים? 2.אם אני מוציא את הקליפה האם נשאר ריסוס?

17/12/2006 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום לאכל פירות זה מצויין הם נותנים הרבה ויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים וחלק מאבות המזון . (שום דבר לא צריך לאכל בהגזמה) כן הריסוסים חודרים לפרי גם לבננה ). בברכה וחג אורים שמח טובה בר-שאן

15/12/2006 | 18:38 | מאת: מיכל

שלום רב, בבדיקות דם אובחנה אצלי היפרתירואידיזם מועטה. אשמח לדעת מהן ההמלצות התזונתיות ובכלל על מנת לאזן את פעילות הבלוטה. תודה, מיכל

16/12/2006 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, מצורף קישור למידע מפורט בנושא מהיבט נטורופתי: http://naturemed.co.il/in_si/health_23.html התזונה הטבעית יכולה בהחלט לתרום לאיזון ולמנוע החמרה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ובמקביל לאנדוקרינולוג. בהצלחה צביקה

15/12/2006 | 13:50 | מאת: דנונה

האם למישהו ידעו על ערך רפואי שיש לשרף עץ האלה (פיסטוקיה) ?

16/12/2006 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, להלן קישור למידע מפורט בנושא, כולל תכונות רפואיות המיוחסות לשרף (טיפול בבעיות במערכת העיכול, מערכת הנשימה, טיפול בשיגרון ועוד): http://www.geocities.com/HotSprings/Bath/6482/Hebrew/plants/ela.html בהצלחה צביקה

14/12/2006 | 19:07 | מאת: אני

שלום. יש לי שאלונת. אני הולך למכון כושר כבר חודש 3 פעמים בשבוע. אחרי כל אימון אני אוכל פיתה עם חמאת בוטנים בשביל חלבונים. אני לוקח אותה איתי כדי לאכול כמה שיותר מהר.... האם זה בסדר? מספיק חלבונים? לא משמין? יש איזו בעיה עם זה? תודה רבה..

15/12/2006 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אני נותנת לך את הערך התזונתי לחמאת בוטנים שתקבל את התשובה לשאלתך . אין ספק שחמאת בוטנים היא עתירת קלוריות כיוון שבנוסף לחלבונים היא מכילה אחוז גבוה של שומן. בנוסף עדיף שתאכל את הפיתה מקמח מלא שהוא עשיר יותר בסיבים וויטמיני B החשובים לאספקת האנרגיה לגוף. ערך תזונתי של חמאת בוטנים ל 100 גרם: אנרגיה.......................................595 קק"ל חלבונים........................................22 גרם פחמימות.......................................20 גרם שומנים.........................................54 גרם שומן רווי.......................................10 גרם נתרן............................................10 מ"ג סיבים תזונתיים................................7 גרם כולסטרול.......................................0 גרם ברזל.............................................2 מ"ג סידן.............................................70 מ"ג בברכה חג אורים שמח טובה בר- שאן

14/12/2006 | 16:09 | מאת: תומר

שלום! כפי שאני יודע לא מומלץ לשתות מים בזמן הארוחה, בזמן הקרוב לפני או אחרי ארוחה אז אם לוקחים ויטמינים כמו, אומניום, ברזל עדין, מתי אמורים לקבל אותם? אומרים שויטמינים לוקחים מיד אחרי ארוחה, אז אני בדילמה, אני זקוק לפחות חצי כוס מים על מנת לקבל ויטימין. חשבתי שהפיתרון הוא לקבל ויטמין לפחות חצי שעה לפני ארוחה, האם אני טועה? יש דרך אחרת? תודה!

14/12/2006 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום הספיגה הטובה ביותר של ויטמינים היא תמיד עם האוכל. (בויטמינים מסויימים אפילו יש המלצות לפתוח את הכמוסה ולפזרה על האוכל כדי שהספיגה תהיה אופטימלית ). לכן גם אם תשתה את החצי כוס מים לא נורא . בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן .

14/12/2006 | 17:53 | מאת: תומר

קודם כל תודה על התגובה! לגבי פתיחת הכמוסה, האם זה נכון על הויטמינים הבאים: אומנים, ברזל עדין, V2000 ? הכל חברת סולגר ועוד משהו- מתי בדיוק עדיף לקבל ויטמין לפני או אחרי ארוחה? שוב תודה!

14/12/2006 | 00:55 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 22, בריאה בדרך כלל וצמחונית כבר כשמונה שנים. מאז שחזרתי ללו"ז מטורף של לימודים- עבודה, אני מאד עייפה, גם אם אני ישנה 8 שעות בלילה, (למרות שזה לא קורה כל לילה). לפני כשנה עשיתי בדיקות דם, והברזל ן B12 היו תקינים. אשמח אם תוכלו להלמליץ לי על מזונות צמחונים עתירי ברזל (אולי בכל זאת זו הבעיה) וכן אולי שינם מזונות ספציפים שאינם טובים וגורמים לעיפות רבה. תודה מראש

14/12/2006 | 17:46 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום מזונות שיש בהם ברזל קטניות, ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים גם ברזל אך הם גם כוללים חומרים שונים כמו חומצה פיטית הקושרים אותו ומעכבים את ספיגתו במעי. שיר קשה מאוד להמלץ ולדעת לדעתי חשוב מאוד שתלכי לתזונאית שתבדוק את התזונה שלך האם אכן את מקבלת את כל המרכיבים שהגוף שלך צריך. ובנוסף יש לבקש בדיקות שאכן הכל תקין בנוסף את מספרת שאת נמצאת בסטרס ומרוץ של הלימודים. מתח כשלעצמו הוא גורם מרכזי לעייפות . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

13/12/2006 | 22:26 | מאת: דליה

איזה מזונות טובים ביותר למעי רגיז

13/12/2006 | 22:28 | מאת: דליה

האם יש תרופות טבעיות נוסף למאכלים מיוחדים

14/12/2006 | 17:50 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום אולי כדאי שנתחיל במזונות שלא כדאי לאכל במעי רגיז. אסור צבעי מאכל, חומרים משמרים, וקפה, קולה, מזון מטוגן ולהוריד מוצרי חלב ומוצרים אלרגנים כמו שוקולד . טוב לאכול ארוחות קטנות המכילות דגנים מלאים כמו שיבולת שועל, קינואה, אורז מלא קטניות כמו נבטים, אפונה ירוקה, הרבה ירקות המכילים סיבים ופירות בברכה ובהצלחה | טובה בר- שאן

16/12/2006 | 22:04 | מאת: דליה

תודה לטובה וחג שמח האם זה נכון שירקות כמו פלפלים למיניהם עגבניות ומלפפונים לא טובים כשהם חיים ורצוי לאכול אותם מבושלים במקרה של מעי רגיז

13/12/2006 | 12:33 | מאת: שירה

אני בת 29 וגילו אצלי כולסטרול גבוה. (יש גם במשפחה וכנראה גנטי) הממצאים: cholesterol total 265.3 triglycerides 168.1 hdl cholesterol 95 ldl cholesterol 137 האם תזונה יכולה לעזור להוריד את רמת הכולסטרול? על מה אתה ממליץ לאכול או לא לאכול? תודה רבה

13/12/2006 | 19:53 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום אין ספק שתזונה הוא גורם חשוב מאוד להורדת רמת הכולסטרול ושמירה על ערכים תקינים. המלצתי החמה לך ללכת לתזונאית ולבנות תפריט להורדת עודף השומנים בדמך. בגדול חשוב שתביני שיש צורך להוריד מוצרים מהחי כמו בשר, ביצים, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה. לאכל הרבה ירקות המכילים הרבה סיבים , זרעי פשתן, אגוזים (המכילים אומגה 3 ועוזרים להורדת הכולסטרול) דגנים מלאים וקטניות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בהצלחה

17/12/2006 | 17:31 | מאת: אלישבע

ג.נ. והאם תזונה יכולה להעלות את הכולסטרול הטוב, כאשר הוא נמוך יחסית (40)? על מה את ממליצה? תודה, אלישבע

13/12/2006 | 11:07 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 35, גובהי 161. ומשקלי 60 ק"ג. אני צורכת 20-30 גרם זרעי פישתן טחונים עם יוגורט (כ 200 גרם) בבוקר כתוסף תזונה טבעי, וכ- 30 גרם שומשום טחון בערב עם סלט חי. שאלתי היא האם הכמויות שאני צורכת משני מוצרים אלה, מספיקים לגופי מבחינת אומגה 3 וסידן? אודה על התייחסות בהקדם. בנוסף, אילו איכויות/ חשיבות יש לאכילת שומשום.

13/12/2006 | 20:03 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום 1. מבחינת חומצות השומן הרב בלתי רוויות את מקבלת את מה שאת צריכה (2 כפות של זרעי פשתן טחונים ביום מספקים את חומצות השומן בצורה מאוזנת . אולם מבחינת כמות הסידן את לא מקבלת את כל הכמות ההמלצה של RDA היא 800 מ"ג פר יום ב100 גרם טחינה יש בסביבות 100 מ"ג סידן . 2. בשומשום יש אומגה 6 ואומגה 9 ובנוסף יש ויטמינים ומינרלים עליהם את יכולה לקרא באתר http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs21-Shin/Heb-Spices-Shin-Sesame.htm בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2006 | 16:03 | מאת: ענת

מהו המקור הטוב לקבלת הסידן במזון טבעי? אני בכלל לא אוכלת מוצרי חלב תודה!

12/12/2006 | 22:12 | מאת: קארין

שלום רב! האם מוצרי חלב כגון : קוטג', יוגורט, אשל וכו' נחשבים למוצרי בריאות? תודה

13/12/2006 | 08:37 | מאת: נעמי

http://www.halav.org/health/index.html הסברים בקישור, וכדאי לזכור את שאריות האנטיביוטיקה וההורמונים שהוזרקו לפרות, אשר נשארות במוצרי-החלב. בטחינה (גולמית) ובמזונות אחרים מעולם הצומח יש יותר סידן מאשר בחלב.

13/12/2006 | 20:13 | מאת: טובה בר-שאן

קארין שלום רבים האנשים באוכלוסיה הרגישים מאוד לחלב. בנוסף לאחוז גבוה של אנשים אין את האנזים לאקטאז האחראי על פירוק הלקטוז הסוכר בחלב וכתוצאה מכך לאחר אכילת חלב ומוצריו האנשים סובלים מכאבי בטן, גזים, נפיחות, ושלשולים עזים . לכן אם כבר מחליטים לאכל מוצרי חלב עדיף מחלב עיזים שהוא דומה יותר בהרכבו לחלב אדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן ובהצלחה טובה בר שאן

12/12/2006 | 17:13 | מאת: אסתר בג

בצל ושום נחשבים לטובים ומועילים לבריאות . אישית, בצל ושום הם אבני יסוד בתפריט שלי, כמעט בכל ארוחה ובכמות כפולה או משולשת ממה שהמתכון "דורש". אלא, שרוב הבצל והשום, שאני אוכלת, הם מבושלים או מטוגנים. האם אני מזכה את גופי באותה תועלת, או שמדובר בבצל ושום "חיים" בלבד.

12/12/2006 | 22:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתר בג שלום אכן את צודקת בהחלט את רב האפקט הטרפויטי יש לבצל ולשום כאשר הם טריים לא מבושלים ולא מטוגנים . אך את כן מקבלת מהשום והבצל את המינרלים וחלק מהפיטוכימיקלים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן .

12/12/2006 | 16:20 | מאת: עודד

האם יש בעיה לאכול אפרסמונים עם הקליפה? אני אוכל לא מעט כאלה (לעיתים עד 3 ביום), ומזהירים אותי שיכולות להיווצא חסימות במעי. האם נכון?

12/12/2006 | 22:23 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום אפרסמון מכיל ריכוז מאוד גבוהה של סיבים תזונתיים שחלקם אינם מסיסים . לכן לאנשים עם קיבה רגישה הפרי יכול לעשות בעיות. מעבר לזה הפרי מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים להלן אתר שאתה יכול לקרא עליהם . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן http://www.hashulchan.co.il/Index.asp ?ArticleID=8988&CategoryID=100&Page=1

13/12/2006 | 11:03 | מאת: עודד

טובה שלום ותודה על תשובתך המהירה. האם בעלי קיבה רגישה לאפרסמונים יחושו בכך מייד, או שמא הדבר עלול להתגלות רק בהמשך הדרך (חודשים? שנים?), בעקבות השפעה מצטברת? אם השפעה שכזו אכן קיימת, מהן השלכותיה? עודד

12/12/2006 | 09:12 | מאת: ענת

רכשתי אומגה 3 מה ההמלצה לגביו האם מותר ורצוי לקחת התוספת פעם ביום אחרי ארוחה לפני ? ומה תועלות המוצר? אני בת 36.

12/12/2006 | 22:33 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום את התוסף אומגה 3 לוקחים בדרך כלל עם האוכל . (מה הסיבה שאת לוקחת אותו כתוסף) את יכולה לקבל אותו גם במזון עם דגים של ים צפוני, זרעי פשתן, אגוזים וכ"ו. בכל מקרה לאומגה 3 יש חשיבות מאוד גדולה 1. חשובה לבריאות הלב וכלי הדם 2. למניעת דלקות 3. נגד כאבים במחזור 4. נגד דיכאון 5.חשובה להריון להתפתחות מוחו של התינוק. וכ"ו וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 23:59 | מאת: שרון.

האם אפשר לשלב כמוסות רודיולה עם אומגה 3? שרון.

12/12/2006 | 22:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום לרודיולה פעילות אנטי דכאונית עדינה , וביכולתו למנוע ירידה ברמת הדופמין והסרוטונין בזמן סטרס. גם חומצת אומגה 3 מונעת דיכאון אבל במנגנון אחר כיון שהיא מהווה מרכיב של קרום תאי העצבים. לכן לדעתי אין מניעה לקחת את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

12/12/2006 | 22:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום לרודיולה פעילות אנטי דכאונית עדינה , וביכולתו למנוע ירידה ברמת הדופמין והסרוטונין בזמן סטרס. גם חומצת אומגה 3 מונעת דיכאון אבל במנגנון אחר כיון שהיא מהווה מרכיב של קרום תאי העצבים. לכן לדעתי אין מניעה לקחת את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 20:46 | מאת: רונית

האם אפשר להשתמש בסטיביה באפייה במקום סוכר?

12/12/2006 | 22:48 | מאת: טובה בר-שאן

רונית אכן כן את יכולה להשתמש בסטיביה באפיה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

17/12/2006 | 17:40 | מאת: אלישבע

ג.נ. ניסיתי להמתיק לימונדה, תה, קפה וקקאו בסטיוויה, אך לא הרגשתי שטיפות הסטיוויה ממתיקות את המשקה, גם כאשר שמתי טיפות אחדות (3-5) בכוס. יתר על כן, הן אפילו מקלקלות את טעם המשקה. האם תוכלי להמליץ לי על ממתיק המבצע את מלאכתו ביושר וביעילות? תודה, אלישבע

08/05/2011 | 09:40 | מאת: אמנון

כרגע אכלתי עוגת גבינה עם סטיביה . הכינו את העוגה עם טיפות סטבינול. מש לא הרגשתי את ההבדל בינו לבין סוכר. מה שכן המתיקות שהיתה בעוגה היתה נמוכה. וזה מה שעשה את העוגה עדינה להפליא. חבל שאני לא יכול לתת לכם לטעום דרך האינטרנט.מה שנותר . לנסות לקראת שבועות להכין עוגת גבינה עם סטבינול

11/12/2006 | 18:07 | מאת: נועה

צביקה וטובה שלום רב, אני נמצאית בתחילת הריון, שבוע 6, וידוע לי שישנם צמחים שאינם רצויים לחליטה כמו מרווה. האם קמומיל, לימונית, קינמון, זוטא לבנה, ג'ינג'ר, חליטת פרות בתפזורת מותרים? כוונתי היא לצמחים טריים או מיובשים על ידי, ולא לשקיקים קנויים, למעט חליטת פרות בתפזורת אותה אני קונה. רוב תודות, נועה.

11/12/2006 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום קמומיל , זוטא לבנה , וגינגר טובים בהריון. (גינגר מקל על בחילות הריון ). לעומת זה קינמון אינו מומלץ בהריון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2006 | 12:52 | מאת: lior

שלום לאחרונה אני שותה הרבה מיץ גזר האם זה יכול להזיק? תודה

11/12/2006 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום ממש לא מיץ גזר לא יכול להזיק אך אתה יכול לקבל צבע צהב על העור מהבתא קרוטן שנמצא בגזר. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 09:11 | מאת: esti

לגבי שאלתי בחנות התבלינים נאמר לי שיש כאלה שקורים להם דוחן וכאלה שאומרים שזה סחלב האים את יודעת על שימושם ועל תכונותיהם.? תודה ויום טוב אסתי

11/12/2006 | 20:37 | מאת: טובה בר-שאן

esti שלום להלן אתר המדבר על חשיבות זרעי הדוחן ואיזה חומרים הוא מכיל http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs04-Dalet/Heb-Dalet-Millet.htm בברכה ובהצלחה טובה בר שאם

10/12/2006 | 09:11 | מאת: esti

שלןם אולי אתם יודעם את השם העיברי של גרגירים קטנים בגודל של כוסמת יש ביניהם גם יותר קטנים ,בצבע אפור .תוכנים אותם ומהקמח מכינים דיסה.בצבע אפור היא קצת מרה בטעם. בחנות התבלינים קוראים להם אוכל לציפורים. ידוע לכם גם סגולותיהם? תודה אסתי

10/12/2006 | 21:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתי שלום אולי הכוונה לדוחן כדאי שתשאלי את שם הגרגרים בחנות טבע ואז נוכל לדבר בצורה מדוייקת על תכונות גרגרים אילה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/12/2006 | 18:31 | מאת: גלי

למנהל הפורום אני בשבוע 9, קניתי מעין ריבה שנקראת "הקלה טבעית" על בסיס תמרהינדי, שזיפים, תאנים, סילאן, שומשום, פסיליום, אשחר (בסדר זה) - חברת אפקטבעי השאלה אם כמות של 1-2 כפיות ביום בהתחשב בכך שהתעברובת מכילה את צמח האשחר בטוחה להריון דבר נוסף, חליטת ג'ינגר שמכילה גם לימונית - מה ההגבלה בהריון מודה לך מאוד על תשובתך

10/12/2006 | 21:14 | מאת: טובה בר-שאן

גלי שלום כדי למנוע עצירות חשוב מאוד שתאכלי תזונה העשירה בסיבים . הרבה ירקות , פירות, דגנים מלאים וקטניות . והרבה הרבה מים .עדיף כמה שפחות משלשלים. לא הייתי ממליצה על ריבה זו כיוון שמתן אשחר אסור לנשים בהריון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/12/2006 | 17:58 | מאת: שלי

שלום, שיערי דק, פגום ונושר. אני מעוניינת לערוך בדיקות דם על כל מרכיב שקשור בכך, מבחינה תזונתית. כבר עשיתי הרבה בדיקות, אז אולי אני יכולה פשוט להתבונן בתוצאות. על מה עליי להסתכל? איך זה כתוב בשפה רפואית? אם התוצאה תקינה, אבל לא הכי טובה, כדאי לקחת תוספים?

10/12/2006 | 21:00 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום יש הרבה גורמים הגורמים לנשירת שיער וניתן לקרא אותם בבדיקות רמת ברזל בדם ומאגרי הברזל. רמת חומצה פולית וB12 רמת האבץ ורמת החלבונים בגוף. אולם יש גורמים שלא תמיד את רואה בבדיקות וזאת צורת התזונה שלך . האם היא מכילה את כל הויטמינים, מינרלים, ואבות המזון שאת צריכה . אולי יש מקום שתלכי לתזונאית לברר את הנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/12/2006 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני איעדר מהפורום עד יום ראשון 17/12. אשמח לענות לשאלות הגולשים כשאשוב. בהצלחה צביקה טובה - שלחתי אלייך הודעה נפרדת לכתובת שלך ב HOTMAIL - מקווה שקיבלת.

09/12/2006 | 15:39 | מאת: טובה בר-שאן

לא קבלתי ממך מייל אך מאחלת לך העדרות כפית מהפורום. חג חנוכה שמח טובה בר- שאן

08/12/2006 | 20:30 | מאת: esti

האים חולי סכרת,מותר להם להשתמש במולסה?מה היא הכמות היומית..? תודה אסתי

09/12/2006 | 11:03 | מאת: טובה בר-שאן

esti שלום מולסה היא תמיסה המכילה ריכוז גבוה של סוכרים . לכן היא אינה מומלצת לחולי סכרת. ישנן חולי סכרת בדרגות מחלה שונות לכן אין באפשרותי לדבר על כמויות .כאן המקום להתיעץ עם תזונאי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

08/12/2006 | 16:46 | מאת: עידו

כמה חשוב לשמור אגוזים במקרר על מנת לשמר את הערך התזונתי שלהם כגון אומגה שלוש , חלבונים ואחרים? האם ניתן במקום פשוט לשמור אותם מחוץ למקרר במקום חשוך ואפל? תודה עידו

09/12/2006 | 11:02 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, אפשר לשמור בארון יבש, קריר ואפל. אגוזים ושקדים בקליפתם נשמרים זמן רב יותר. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 16:43 | מאת: עידו

שם נאמר שיש אומנם טענות על כך שתנור המיקרוגל הורס את הערכים התזונתיים של מזון אבל הדברים לא הוכחו, וישנם גם מחקרים הטוענים שהוא הורס את המזון פחות מחימום בתנור רגיל. אני תוהה האם המיקרוגל באמת הורס, האם מדובר בעובדות, או שזה רק תפיסה רומנטית. ואיך אני כצרכן שמוצף במידע ממקורות שונים יכול לדעת? תודה עידו

ועל החימום במיקרוגל

09/12/2006 | 11:00 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, "כצרכן שמוצף במידע ממקורות שונים" קשה מאד לדעת. זה מבלבל וישנם מחקרים שונים וסותרים בכל תחומי התזונה והבריאות. אם תחליט ותפנים שהמיקרו-גל לא טוב - תמצא מספר מחקרים וטענות שתומכות בכך. אם לא - אתה יכול תמיד להתבסס על המידע של משרד הבריאות ושל רשויות הבריאות הרשמיות. אם בריאותך יקרה לך, כדאי להעמיק, לחקור, לבדוק ולקבל החלטה בהתאם. אני את המיקרו גל זרקתי מהבית אחרי שקראתי את המאמר באתר "מה שרופאים לא מספרים לך" (WDDTY) ובמקומות נוספים. עדיף להיות זהיר וחשדן מאשר תמים ושאנן. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 16:30 | מאת: שואלת

הי, אני קונה מס' רימונים ומגלענת אותם שיהיה לי לכל השבוע אם זה לסלט או לכל מטרה אחרת מאכסנת במקרר ומספיק לי לכל השבוע עוד מעט כבר לא יהיו רימונים חשבתי לקנות כמות שיהיה לי לתקופה השאלה היא האם ניתן להקפיא אותם מגולענים ללא גרימת נזק לערכים התזונתיים ואם כן מה הזמן המקסימלי שניתן להקפיא אותם ואם הם לא מתסמרטטים תודה מראש על תשובה וסופ"ש נעים

09/12/2006 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, אפשר להקפיא - המינרלים והאנטיאוקסידנטים נשארים. חלק מהויטמינים נעלמים וגם הטקסטורה משתנה עם ההפשרה. אפשר לקנות בחנויות טבע מיץ רימונים קפוא אורגני. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 14:59 | מאת: דודו

שמעתי שיש בעייה בריאותית עם עירוב בשרים (בקר והודו יחדיו לדוגמא). יש בזה ממש?

09/12/2006 | 10:43 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, קצת מוזר להעלות שאלה כזאת בפורום תזונה טבעית. אנחנו מתנגדים לאכילת בשר מכל סוג שהוא. רק לאחרונה התפרסמו מחקרים שמקשרים אכילת בשר בקר לסרטן המעי הגס, סרטן השד והלבלב. ישנם כמובן נזקים בריאותיים אחרים. ועל זה נאמר: "זה נבלה וזה טריפה" להלן קישור למידע למחקר שאסף מידע ממספר מחקרים: http://www.e-med.co.il/emed/new/UserSite/content.asp?CatID=13&ContentID=103949 בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 22:32 | מאת: estyi

כאשר יש קלסטרול אפשרי לאכול זרעי פישתן?ושומסום? תודה

08/12/2006 | 09:11 | מאת: טובה בר-שאן

estyi שלום כולסטרול הוא שומן הנוצר בחיי בלבד לאנשים שיש להם כולסטרול גבוה חשוב לצמצם את השומנים מהחי. לעומת זאת בשומשום ובשמן פשתן יש חומצות שומן חיוניות שהגוף שלנו לא יודע לייצר והוא חייב לקבל אותם מהמזון. לכן חשוב מאוד לצרוך מוצרים אילה כיוון שהם תורמים להורדת הכולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

12/12/2006 | 21:18 | מאת: אלישבע

ג.נ. באיזה צורה על השומשום (עליו את ממליצה) להיות? האם, למשל, שומשום הנמכר במחלקת החטיפים בבית המרקחת (שהוא טעים מאוד) עונה על הצורך שציינת? ואשר לשמן פשתן, האם יש בו משהו שאין בשמן זית (אני מחבבת דווקא את השמן זית)? אלישבע

07/12/2006 | 19:58 | מאת: אסתי

האים ידוע לכם מולסה מורידה סכרת? מותר להמתיק עים מולסה? באיזה כמות אפשר להישתמש ליום תודה

07/12/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, לא ידועה לי התכונה של מולסה להוריד את רמת הסוכר בדם (למה הכוונה: "מורידה סוכרת"?). מולסה עשוייה מסלק סוכר או מקנה סוכר, היא מכילה הרבה סוכר בתוספת ויטמינים ומינרלים. אדם בריא יכול לאכול 1-2 כפיות ביום. חולה בסוכרת צריך להגביל את הכמות. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 18:40 | מאת: lior

שלום קניתי שוקולד חרובים וראיתי שאין בן כמעט שומן רווי האם מדובר במזון בריא?

07/12/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, שוקולד חרובים הוא תחליף מעולה לשוקולד רגיל, אבל כדאי להגביל את הצריכה שלו בגלל כמות הסוכר והשומן שיש בו. בהצלחה צביקה

12/12/2006 | 21:22 | מאת: אלישבע

מאחר שבשוקולד חרובים יש הרבה סוכר ושומן, האם הוא עדיף ע"פ שוקולד מריר (או פשוט תחליף, אך לאו דווקא עדיף)? ואם כן, מה יתרונו? אלישבע

07/12/2006 | 13:43 | מאת: עומר

שלום, יש לי שתי שאלות בנוגע למוצר דגני הבוקר fiber 1 קודם כל, כתוב שהם מכילים ממתיק אספרטיים, האם זה יהיה בסדר לאכול מהם על בסיס יומי כמעט קבוע למרות הממתיק?? לא מצויין איזו כמות שלו מכיל 100 גרם מוצר... ושאלה שניה לגביי הערכים של המוצר כתוב ב 100 גרם 194 קלוריות אבל כתוב גם 35 גרם פחמימות=140 קל 47 גרם סיבים=94 קל 8 גרם חלבון=32 יחד זה 266 וממש לא 194, יש לך הסבר אולי?

07/12/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, אני ממליץ להימנע ממזון המכיל ממתיקים מלאכותיים ובמיוחד אספרטיים. לגבי חישוב הקלוריות ייתכן ולא החשיבו את החלבונים. מצד שני לא הכנסת את השומן לספירה. האם אין במוצר הזה שומן? אני מציע באופן כללי להימנע מהמזון התעשייתי המעובד הנקרא "דגני בוקר" ולצרוך דגנים מלאים טבעיים. בהצלחה צביקה

06/12/2006 | 15:51 | מאת: יולי

ידוע לי כי פירות וירקות מאבדים חלק ניכר מערכיהם התזונתיים בתהליך של הקפאה והפשרה. ברצוני לשאול מה ההבדל בין פרי טרי לבין פרי שנחתך ועבר הקפאה מבחינת כמות הויטמינים, המינרלים וכו'...? בתודה מראש

06/12/2006 | 21:52 | מאת: טובה בר-שאן

יולי שלום בתהליך החיתוך חלק קטן של הויטמינים כמו ויטמין C וחלק מויטמיני B הולך לאיבוד. אולם חלק ניכר עדיין נשאר בתהליך ההקפאה. המינרלים לא אובדים בתהליך החיתוך ההקפאה וההפשרה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/12/2006 | 12:55 | מאת: יולי

ראשית תודה על היענותך. איזה חלק בדיוק של הויטמינים אובד כתוצאה מתהליך ההקפאה? האם תוכלי להפנות אותי למחקר בנושא? מה לגבי פסטור? בתודה מראש.

05/12/2006 | 23:58 | מאת: הרקולס...סתם

אהלן לכולם ידוע שאגוזים שאנו אוכלים כיום רובם מקולפים - ולכן הם מתחמצנים (לא בריא) למרות זאת רוב המוכרים לא מקפידים על שמירת טריותם של האזוגים שמוצעים למכירה הם פתוחים ולא ארוזים היטב בשקיות. לכן אשמח לקבל המלצה היכן באזור ראשון לציון/בת ים/חולון/ת"א ניתן לקנות אגוזים באיכות טובה עדיף שהיו בעלי קליפה (לא מחייב) אצל מישהו באמת מקפיד על טריותם ניתן לראות את רשימת האגוזים (שקדים,קשיו,פקאן וכו) - באתר בהרחבה www.gamnon.net ניתן לפנות לאימיל תודה מראש [email protected]

07/12/2006 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

הרקולס שלום אגוזים (אם זה אגוזי פקאן או ועדיף אגוזי מלך ניתן לקנות דווקא בשוק או בשוק לווינסקי שם התחלופה גבוהה ולא מחזיקים אותם הרבה זמן. קלף אותם אתה ותהנה מאגוז שלא עבר תהליך התחמצנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/12/2006 | 09:31 | מאת: ליאור

ג.נ. האם ניתן לקלף אגוזי מלך או פקאן? איך? האם הכוונה לפיצוח, או לקילוף לאחר הפיצוח? ליאור

05/12/2006 | 19:43 | מאת: מיכל

מה ההבדלים בין דבש למולסה מבחינת ערך תזונתי וקלוריות. מה כדאי להשתמש ביומיום?? ועוד שאלה: מהו לחם כהה????או קמח כהה כפי שכתוב במרכיבים. האם זהו קמח מלא?????

06/12/2006 | 09:42 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לדבש ולמולסה ערכים קלוריים דומים פחות או יותר. שניהם מכילים גם ויטמינים ומינרלים. אני נוטה להמליץ יותר על מולסה שעשירה יותר בברזל, סידן ומגנזיום. לא יודע מה זה "לחם כהה". אם כתוב שהוא עשוי מקמח מלא, אז זה לחם מקמח מלא, אם לא - כנראה מדובר בקמח לבן שצבעו אותו עם לתת או בצבע חום אחר. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 09:35 | מאת: ליאור

א.נ. כיצד אוכלים/משתמשים במולסה? להמתקת תה/קפה? למריחה על פרוסת לחם? לערבוב עם קוואקר או דגנים בחלב? באופן אחר? ליאור

05/12/2006 | 16:00 | מאת: lior

ניסיתי לעשות טחינה והיא יצאה טעימה אבל היא מתקלקלת נורא מהר מספיק 3 ימים כדי שהיא תתקלקל.יש טחינות אורגניות שאני קונה ללא חומרים משמרים והם מחזיקות יותר זמן איך אפשר להאריך את הזמן שלהם?

06/12/2006 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, טחינה שמכינים בבית ללא חומר משמר מתקלקלת לאחר 3 ימים. תכין טרי כל פעם ואל תשתמש בחומרים משמרים. בהצלחה צביקה