פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/12/2006 | 15:52 | מאת: מיכל

פולי סויה קלויים.... האם זה בריא ? עד כמה זה משמין??? האם זה משמין כמו פיצוחים אחרים?????

06/12/2006 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, כל מזון קלוי אינו רצוי. במזונות הקלויים נוצר חומר (בנזופירן-4) החשוד כמסרטן. החומר מצוי גם בעשן המכוניות, הסיגריות ובקפה קלוי. בנוסף יש ב"קלויים" הרבה מלח וגם זה לא מועיל. אין אוכל "משמין" - השאלה כמה אוכלים ממנו. אם את מתכוונת לערך קלורי - פולי סויה הם בעלי ערךקלורי נמוך יחסית ל"פיצוחים" רגילים. בהצלחה צביקה

05/12/2006 | 13:51 | מאת: רונית

אני אשה בת 43 ללא בעיות מיוחדות עם תורשה של לב מאבא( לחץ דם, סכרת) נוטלת כל בוקר לאחר ארוחת הבוקר אומגה 3 - לחיזוק מערכת החיסון ויטמין c וויטמין E - לשמירת העור הפנים קומפלקס ויטמין B - להרגעת עצבים ולחיזוק נשירה ברצוני לשאול 1. אם אפשר לשתות אותם ביחד לאחר ארוחת הבוקר ואין סתירה בניהם או שכדאי לחלק אותם בין הארוחות 2. ואם זה בסדר והם לא יזיקו לי במקום להועיל אני לוקחת על דעת עצמי תודה מראש

05/12/2006 | 22:20 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום הבסיס של הבריאות שלנו היא תזונה נכונה ,בריאה ומגוונת שמספקת לנו את כל הויטמינים המינרלים והחומרים אותם הגוף זקוק לבריאותו. תזונה נכונה ואורח חיים נכון גם יגנו עליך מפני אותן מחלות מהן סובל אביך. אם את לוקחת ויטמינים יש צורך לקחתם עם האוכל כיוון שאז הספיגה בגוף היא הטובה ביותר. במקרה של הוויטמינים שאת לוקחת אין סתירה ביניהם וניתן לקחתם יחד. בכל מקרה אני חושבת שכדאי לך להוועץ בתזונאית,לגבי תזונה ותוספי המזון שאת לוקחת. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

05/12/2006 | 13:34 | מאת: lior

שלום אם אני אןכל חמאת שומשום שיש בה חומצות שומן האם חשוב לצרוך אומגה 3 בזרעי פשתן? תודה

05/12/2006 | 22:14 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום בשומשום יש בעיקר חומצות שומן (חומצה לינולאית )שהיא אומגה 6 ואומגה 9 . בעוד שבזרעי פשתן יש גם אומגה 6 וגם אומגה 3 (חומצת שומן אלפא לינולנית) ואומגה 9 . לכן כדאי לאכל את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

05/12/2006 | 10:32 | מאת: ג'ולי

שלום, רציתי לדעת אם נוטלים את שלושת סוגי האומגה האלה, האם אחד מבטל את השפעתו של השני? והשפעת אומגה 3 יורדת? אני נוטלת תכשיר שמכיל אומגה 3 + זרעי פשתן וזרעי זיפן, האם גם שאר השפעתם של זרעים אלה גם יורדת? מה תפקידם של זרעי הזיפן? מה הם תורמים? תודה.

05/12/2006 | 22:09 | מאת: טובה בר-שאן

גולי שלום שמן הזיפן הוא מקור לחומצה לינולנית (אומגה 6 ) בעוד שזרעי פשתן + תכשיר של אומגה 3 מספק בעיקר אומגה 3 . שתי חומצות שומן אילה הן חומצות שומן חיוניות לגוף אשר מקבלים אותן מהמזון. חשובים היחסים בין הכמויות של חומצות שומן אילה כיוון שהם מעורבים בתהליכים שונים בגוף .עודף של חומצת שומן אחת על השניה עשויה להגביר תהליך כמו למשל פעילות יתר של מע' החיסון (בעודף של אומגה 6 ) . לכן חשוב לקבלן מהמזון ביחסים הנכונים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

06/12/2006 | 10:20 | מאת: ג'ולי

אז מהם היחסים הנכונים?

09/12/2006 | 17:01 | מאת: ג'ולי

עדיין לא קיבלתי תשובה בקשר ליחסים הנכונים שיש לקחת...

04/12/2006 | 19:09 | מאת: ליאור

שלום לפי מה שהבנתי שניהם מאוד בריאים בכל זאת רציתי לדעת לאיזה מהם יש יותר ערכים תזונתיים תודה

04/12/2006 | 20:16 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום שומשום מכיל יותר חומצת שומן מסוג אומגה 6 (חומצה לינולאית ) בעוד ששקדים מכילים יותר חומצה אולאית היא אומגה 9 . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/12/2006 | 09:13 | מאת: lior

הי אני רוצה לחזק את הגוף שלי וראיתי שלדיסת תנוקות יש הרבה ויטמינים האם זה באמת כך?

04/12/2006 | 14:30 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, מזון לתינוקות מיועד לתינוקות. אני מצציע שתקבל את כל אבות המזון (חלבונים, ויטמינים, מינרלים וכד') ממזון טבעי ולא מאבקות וכדורים. בהצלחה צביקה

04/12/2006 | 08:15 | מאת: מרמלדה

הי, שמעתי שיש דיעות שונות על סוגי הסוכרים סוכר חום כהה שהוא קצת דביק סוכר דמררה וסוכר לבן מה ההבדל בינהם מבחינה תזונתית, בריאותית, קלורית וכו' תודה מראש

04/12/2006 | 14:32 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורם - תבצעי חיפוש. סוכר לבן פסול לשימוש בעיני. הוא חסר ערכים תזונתיים ונזקו רב. בסוכר חום יש קצת יותר מינרלים (אם הוא לא צבוע), אבל זה לא נחשב מזון בריאות. בהצלחה צביקה

03/12/2006 | 22:48 | מאת: מוטי הזקן

אני עברתי את השמונים ומרגיש בהתאם. בעצם לא רע. שאלתי היא- האם בריא ונחוץ לשתות כל יום כוסית שמן זית, ואם כן- מתי לשתות? וכמה? אשמח מאוד אם תתייחסו לשאלתי ברצינות ותתנו לי ולקוראים הרבים תשובה בפורום הזה. בתודה מראש מוטי הזקן

04/12/2006 | 08:19 | מאת: אחת

אהלן שמעתי פעם שבתחילת יום על קיבה ריקה כדאי לקחת כף שמן זית עם כפית טחינה גולמית רצוי משומשום מלא ומעט דבש וכך הגוף מקבל אנרגיה לתחילת היום את כל זה ניתן להוסיף ליוגורט 0% (למי שלא מסוגל לקחת את זה לבד)

04/12/2006 | 14:36 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, אני מציע לא להשתמש בשמן זית כ"תרופה", למרות שיש לו סגולות רפואיות מוכחות. אם אתה שותה כמות זו או אחרת בבוקר ומרגיש טוב - יבושם לך. אני מציע להוסיף שמן זית לסלט או לתבשילים בהם יש ירקות כתומים. השמן עוזר לספיגה של בטא קרוטן וויטמינים אחרים המסיסים בשמן. בהצלחה צביקה

03/12/2006 | 21:31 | מאת: אור

שלום, האם חימום חלב סויה במיקרוגל הורס את תכונותיו? תודה.

04/12/2006 | 14:42 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, תנור מיקרוגל הורס כל מזון. אני מציע לא להשתמש במכשיר המזיק והמסוכן הזה. בקישור שלהלן תמצאי מידע מפורט על נזקי המיקרוגל. http://www.wddty.co.il/articals/microwave.html אם תעשי חיפוש נוסף ב"גוגל" (בעברית ובאנגלית) תמצאי עוד סימוכין לדעתי. מסיבות מסחריות ונוחות שימוש לא מפרסמים את המידע הזה. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 18:10 | מאת: ולרי

א.נ. קראתי בעבר שבישול במיקרו עלול להיות מסוכן. אבל האם זה רלוונטי גם לחימום במיקרו? ולרי

03/12/2006 | 20:13 | מאת: סנדי

אני עוסק בפעילות גופנית בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע לשעה/שעה וחצי רציתי לשאול: 1. איזה מאכלים מועשרים בחלבונים שמומלץ לאכול וכמה (פרטו בבקשה כמה שיותר) 2. תוך עד כמה זמן מומלץ לאכול 3. עד כמה זה אפקטיבי לאכול חלבונים 4. מהידע שצהברתי עד עכשיו המליצו לי לאכול מייד לאחר האימון פחמימות וחלבונים... אם תוכלו לפרט קצת בנושא... תודה רבה

03/12/2006 | 20:43 | מאת: טובה בר-שאן

סנדי שלום לאחר אימון ארוך מעבר ל45 דקות חשוב לאכל חלבונים ופחמימות במיוחד חלבונים המכילים חומצות אמינו מסועפות שרשרת כמו לאוצין איזולאוצין וואלין . חומצות אמינו אילה עוזרות לבנית השריר ולא לפירוקו לאחר אימון קשה. חומצות אמינו אילה נמצאות בסויה, דגים, ביצים, שעועית, עדשים, אגוזים שקדים חומוס, פיטרית, שומשום , גבינה, ביצים . אכן חשוב לאכל לאחר האימון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2006 | 22:19 | מאת: רותי

שלום - אני בת 63. רמת הטריגלצירידים נוטה להיות גבוהה כבר שנים. אני שומרת על תזונה נכונה ולפעמים חוטאת פה ושם.(אני לוקחת אומגה 3 ותרופה נוספת). לאחרונה התחילה רמת הסוכר בדם לעלות וכנראה שאני מפתחת סכרת מבוגרים. רציתי לשאול בקשר לשני מוצרים - 1 )"האצה כחולה ירוקה" ששמעתי רק דברים טובים עלייה - האם ידוע לכם השפעה שלה על הגוף בכלל ועל מצבי בפרט 2) האם פשטן שאטחן במטחנת קפה ואצרוך קבוע יכול לעזור גם לסוכר ולשומנים? 3) האם יש מניעה להשתמש בפשטן טחון והשמן דגים באותו זמן. תודה רבה אני אודה לכם מעוד על תשובה לשאלותי

03/12/2006 | 20:22 | מאת: טובה בר-שאן

רותי שלום . על מנת למנוע סכרת וטריגליצרידים הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לשמור על תזונה מחמירה דלת מוצרים מהחי, עתירת סיבים עם מזונות שאינם מעלים את רמת הסוכר בדם , וחשוב מאוד גם לעשות ספורט. לגבי תוספים יש להתיעץ עם תזונאית לגבי שאלותייך. 1. פשתן טחון מכיל אומגה 3 ואכן יכול לעזור להורדת השומנים בדם. 2. אין מניעה להשתמש בפשתן טחון ושמן דגים באותו זמן. 3. אצה כחולה ירוקה מכילה ריכוז גבוה של כלורופיל ומגנזיום . אילה חשובים לניקוי מרעלים אשר עשוי לעזור לכבד . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

כנראה שיש לי מחסור בגוף ברכיבים האלו כי השיער שלי נושר בקלות והציפורניים חלשות... תודה מראש

02/12/2006 | 21:50 | מאת: אמיל

http://www.anonymous.org.il/nut-iron.html http://www.anonymous.org.il/nut-avatz.htm אתר עם מידע- gamnon.net

03/12/2006 | 20:28 | מאת: טובה בר-שאן

א' שלום מזונות העשירים באבץ הם נבטי חיטה, קטניות, אגוזים, שמרים, וחסה. מהחי: ביצים , מוצרי חלב, . סידן מוצאים במ"ג פר 100 גרם 110 חלב דל שומן 115 גבינה לבנה 0.5%שומן 740-600 גבינה צהובה 120 יוגורט 350 סרדין עם עצמות 60 כרוב מבושל 85 ברוקולי מבושל 225 דבלים 100 טחינה גולמית 100 גרעיני חמניות ללא קליפה 250 שקדים 70 מוצרי סויה מבושלים 45 שעועית ירוקה מבושלת 85 במיה מבושלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ג.נ. מה זה דבלים? והאם ממרחי סויה ומעדני סויה כלולים ברשימת המזונות עתירי הסידן ? תודה, אלי

01/12/2006 | 06:43 | מאת: ריטה

קניתי אומגה שנקראת "תרי אומגה" מקופת חולים מאוחדת. וכתוב : 20% epa 160 מ"ג 50% dha 400 מ"ג ויטמין אי - 3.3 מ"ג. חייבת לדעת אם זה טוב? ואם כדאי להמשיך בזה. כי לפי מה שכתבתם בכתבה אין לי מושג אם זה טוב. רוצה לדעת דחוף. אם אפשר להעביר לי למייל את התשובה. תודה רבה.

01/12/2006 | 10:30 | מאת: טובה בר-שאן

ריטה שלום 1. כאשר את שואלת אם זה טוב את מתכוונת בשבילך ,ומיכיון שאינני יודעת מדוע את צורכת תוסף מזון זה קשה לי לענות לך. EPA וה DHA הן חומצות שומן מסוג אומגה 3 והן חשובות מאוד לתקינות מע' הדם, החיסון, מע' העצבים וכו' . ויטמין A הוא חשוב מאוד, להתמיינות של תאים ,לראיה ,הוא אנטי אוקסידנט מצויין .אך במינונים גבוהים הוא מצטבר בגוף ומזיק. לכן את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך לגבי תוסף מזון זה . בברכה טובה בר- שאן

29/11/2006 | 18:33 | מאת: קובי

שלום..אני מתאמן במכון ויש לי מעי רגיז אני נדרש כל בוקר ולפני השינה לאכול כמות נאותה של חלבון בערך 20 גרם..המקור הכי טוב לזה זה קוטג וגבינה שהרי טונה אני לא יכול לאכול על הבוקר כי לא כלכך בא לי על זה..כתוצאה מכך אני נכנס לשירותים על הבוקר כ4 פעמים יוצא ונכנס וכל כניסה לשירותים מלווה בכאבי בטן ..האם יש מקור חלבון טוב אחר לאלרגים ללקטוז? תודה..

29/11/2006 | 19:55 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, מי קבע שאתה צריך 20 גרם חלבון ארוחה? מקורות נוספים לחלבון שאפשר לאכול בבוקר: ביצה קשה (אורגאנית), שקדים, אגוזים, זרעים טחונים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת), חמאת שומשום. כדאי שתפנה ליעוץ אישי מקצועי ותבנה תפריט שיתאים לצרכים שלך. בהצלחה צביקה

29/11/2006 | 12:10 | מאת: דנה

מהן ההמלצות התזונתיות לשמירתהעור? מאיזה מאכלים להמנע ומאלה מומלץ לאכול?

29/11/2006 | 14:24 | מאת: היי

http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-454,xFT-294282,xFP-294288,m-Doctors,a-Forums.html

29/11/2006 | 09:38 | מאת: bnasn

מה השימוש שניתן לעשות במקלות קינמון? למה הם עוזרים? כיצד משתמשים בהם? תודה מראש

29/11/2006 | 20:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מקלות קינמון אפשר להוסיף לכוס מים רותחים ולשתות כחליטה. אפשר להוסיף לתערובת של תה צמחים אפשר להכניס לדייסה משיבולת שועל כתבלין אפשר לשים בארונות או בשרותים להפגת ריח רע. הקינמון נחשב צמח מחמם והוא טוב לבעלי לחץ דם נמוך ולאנשים הסובלים מקור. הוא מעולה למערכת העיכול ונחשב כמאזן רמת סוכר בדם. לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה. בהצלחה צביקה

האם גם ב - קוקה - קולה דיאט יש פוספטים המונעים את קליטת הברזל במעי, ואם לא כל-כך הרבה אז: 1.) כמה כוסות בינוניים (200 מ"ל לערך) מותר לשתות ביום קוקה-קולה דיאט ? 2.) כמה כוסות בינוניים מותר (200 מ"ל לערך) לשתות ביום קוקה-קולה רגילה (לא דיאט) ?

29/11/2006 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום בקולה יש הרבה פוספאטים . בשום פנים ואופן לא הייתי ממליצה כלל לשתות קולה . בטח לא לך ובטח לא לאנשים בריאים ללא בעית הברזל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2006 | 13:09 | מאת: דוד

אני חולה באנמיה תלויית ברזל ומצב ה-IRON בגופי הוא כ-32 או קצת פחות לעומת נורמה של 50-160 לערך.... יש לי כמה שאלות על תזונה נכונה: 1.) מה היא התזונה הנכונה עבורי ומה בערך הדיאטה המומלצת (אולי יהיה לי טור לדיאטולוג, אבל הוא יהיה בעוד לפחות 3-4 חודשים ואני צריך דחוף, לפחות מידע בסיסי...), מה אני צריך לאכול ביום (בבקשה לפחות בערך...) 2.) שמעתי שאסור לי בכלל תה או קפה. האם טאנין נמצא בכל תה או רק בתה ירוק... ? 3.) אני בכל ערב אוכל קוטג', ושמעתי שאסור לי בכלל מוצרי חלב, האם זה נכון והאם מותר לי לאכול א.) קוטג' ב.) יוגורט ג.) שאר מוצרי חלב... 4.) האם זה נכון שאסור לי בכלל אפילו לטעום משקאות-קלים כגון: מיץ ענבים, פאנטה *קולה, מיץ מנגו דיאט, מיץ עגבניות ומיץ רימונים, אפילו קצת ? מה רק מים מינרלים או סודה ? *.) מה אסור לי לשתות בכלל קוקה-קולה (למשל אפילו בלי גזים, לדוגמא...) ? 5.) מה מותר לי בכלל (???), ומה התזונה הנכונה עבורי ? אשמח לקבל תשובה מפורטת תודה רבה מכל הלב!

28/11/2006 | 14:18 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום 1. התזונה הטובה בשבילך הם מזונות שעשירים בברזל קטניות כמו עדשים, חומוס, סויה, אפונה וכ'ו ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים ברזל . וכן דגים ,ביצים . (גם בבשר יש ברזל ). 2. אכן זה נכון בקפה ותה יש חומרים הקושרים את הברזל ומונעים את ספיגתו במעי. 3. קולה עשיר מאוד בפוספטים המונעים את קליטת הברזל במעי. 4. מיצים טבעיים כמו למשל מיץ רימונים מצוינים וטובים מאוד בשבילך. כן מיצים המכילים הרבה ויטמין C כיוון שהוא עוזר לספיגת הברזל במעי. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן

29/11/2006 | 19:27 | מאת: ולרי

טובה הנכבדה, האם "סויה" אליה התייחסת בתשובתך לדוד כוללת ממרחי סויה ומעדני סויה המיוצרים בארץ (לדוגמה תוצרת צוריאל)? ולרי

05/12/2006 | 21:17 | מאת: אלעד

ג.נ. האם משקה רימונים ומשקה חמוציות נכללים בגדר "מיצים", לצורך העניין הנדון? ושאלה נוספת: מהם בדיוק ירקות עליים (כלומר, ספציפית, ולאו דווקא כהגדרה כללית)? אלעד

28/11/2006 | 10:51 | מאת: עמית חן

שלום צביקה וטובה...שאלה לי אליכים שני דברים הראשונה..כמה אגוזי מלך,קליפורניה מומלץ לצרוך ביום לקבל את החיוניות שלהם וכמה קלוריות יש ב10 אגוזים כאלו?? שאלה שנייה האם בצום מיצים יש להפסיק את השימוש בתוספי מזון כגון:קומלקס בי והרבל קלנזר.....לניקוי רעלים?? תודה מראש

28/11/2006 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, במאה גרם אגוזים יש כ 600 קלוריות. תשקול את הכמות שאת/ה אוכל/ת ותחשב/י. לגבי הכמות המומלצת - זה תלוי בגיל, במשקל ובמצב הבריאותי. 3 - 10 אגוזים יכולה להיות מנה סבירה. בצום מיצים מומלץ להפסיק לקחת תוספי מזון ובכלל זה "הרבל קלינזר". אני לא ממליץ להשתמש ב"הרבל קלינזר". רק תזונה נכונה ונטולת רעלים מנקה את הגוף - לא תרופות "טבעיות". כמובן שצום מיצים או מים של מספר ימים עשוי להועיל מאד. לא מומלץ לבצע צום ללא השגחה והדרכה של מומחה לנושא. כבר כתבתי על כך רבות בפורום - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

17/08/2013 | 21:18 | מאת: אאמ

ממה עשוי התוסף הנ"ל? חוץ ממה שרשום עליו?

28/11/2006 | 10:47 | מאת: אביבה

שלום רציתי לשאול לגבי פשתן זרעים כאשר כתוב שניתן לאכול את הזרעים בשלמותם או להשרותם במשך לילה ואז מה...לשתות את המים??? או לרסק בבלנדר כלומר שאלתי באיזו דרך הכי מומלץ לצרוך אותם ואיזו כמות ??? תודה מראש אה ו....האם ניתן לטגן אותם עם טופו ושמן זית??. תודה מראש!

28/11/2006 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, אחד הטיפולים למניעת עצירות הוא להשרות זרעים של פשתן בערב ולשתות את המים בבוקר. אפשר גם לטחון בבלנדר עם המים. אפשרות שלישית ומומלצת היא לטחון את הזרעים במטחת קפה (1 -2 כפות ביום). לא רצוי לחמם או לטגן את הזרעים. בהצלחה צביקה

27/11/2006 | 22:07 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 21, ובשנתיים האחרונות (אני סטודנטית שנה 1) יש לי בעייה שקשה לי להתרכז ובעיקר לזכור דברים. ולא רק בלימודים אלא גם בחיי היום יום, לפני זה לא הייתה לי את הבעייה הזאת והייתי זוכרת כמעט הכל. למרות שהייתה לי קצתךך בעיית ריכוז, מה שבשנתיים האחרונות רק החמיר. חשוב לי לציין שאני ישנה את ה6 שעות ביום כמו מלפני שהתחלתי לסבול מהבעיה הזאת. אני אודה לך אם תביאי לי מידע אודות: 1. מזון מתאים שיעזור בשיפור הבעייה 2. האם אומגה 3 מומלץ לטיפול בבעייה זאת. אם כן, האם זה יחזור אחרי הפסקת הטיפול. 3. מהם המקורות מזון שבהם יש אומגה 3 . ( שמעתי שיש אומגה 3 בדג סלומון, האם לאנשים שיש בעיות כולסטרול זה מקור ממולץ) 4. אתרים ממולצים אודות הבעייה. אני אשמח לקבל תשובה במייל. תודה על המידע, ליאת.

28/11/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, כדאי לבדוק מה הסיבה לירידה בזכרון (אם אכן ישנה בעיה) לפני שמחפשים "תרופות טבעיות". לדוגמה: פטריית קנדידה במעיים יכולה לגרום לפגיעה בזכרון. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורפט או תזונאי באזור מגורייך. חומצת שומן אומגה 3 מועילה למערכת העצבים והיא מצוייה בדג סלמון (לא סלומון). אפשר לקבל אומגה 3 גם מפשתן טחון ומאגוזי מלך. בנוסף את צריכה לוודא שהתזונה שלך מאוזנת ללא סוכרים פשוטים ומזון קלוקל אחר. קבוצת ויטמין B, ברזל ואבץ חיוניים גם כן. בהצלחה צביקה

27/11/2006 | 21:40 | מאת: דפנה

תודה על תשובתך היא עזרה לי מאוד . יש לי שתי שאלות : א . האם קטניות מונבטות הן ירק לכל דבר ועניין ? האם אינן חלבונים ? ואם כך הדבר מהם חלבונים מהצומח ? שהרי קטניות הן הן החלבונים מהצומח , נכון ? ב . בעניין טחינה - האם היא חלבון או שמן אותו אפשר לאכול עם לחם , למשל . שוב תודה . חשוב מאוד שיש את מי לשאול שאלות הבהרה כי בספרים לא הכל ברור ואין את מי לשאול .

28/11/2006 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת, העניין של "צירופי מזון" הוא לא שחור ולבן - יש גוונים... קטניות נחשבות כמזון חלבוני. קטניות מונבטות נחשבות כירק חלבוני, להבדיל מירק עמילני כמו בטטה, תפוח אדמה ותירס. חלבונים נוספים מהצומח - שקדים, אגוזים, זרעים (דלעת, חמניות, שומשום, פשתן). אגב, בדגנים מלאים יש כ 10% חלבון כך שהם מקור לא רע לחלבון. בטחינה מלאה יש כ 30% חלבון ולכן היא נחשבת כ"חלבון-שומני". לפי תורת הצירופים חלבון ושומן לא מומלצים, אבל טחינה היא מזון טבעי משובח ומומלץ. לסיכם כדאי להימנע מצירופים גרועים במיוחד כמו: לחם עם גבינה (לבנה או צהובה), בשר ותפוחי אדמה, דגים עם אורז, פיתה עם חמוצים, כריך עם עגבנייה, כריך טונה, או כריך עם ביצה, כמה חלבונים מהחי באותה ארוחה וכד'. אל תחמירי עם עצמך יותר מידי. בהצלחה צביקה

28/11/2006 | 20:55 | מאת: דפנה

תודה ! תודה ! הגישה שלך מאוד מתאימה לי . הצרופים הגרועים שהזכרת ירדו מזמן מעל שולחני . עם זאת חוששתני שיצחק אורי , שסיפרו ,עליו המלצת , מככב אצלי בזמן האחרון , לא היה סומך את ידיו על הדברים . זו אולי הסיבה לשאלותיי וטוב שהחזרת אותי למציאות .

27/11/2006 | 21:15 | מאת: נידא

שלום אני משתמשת התב טיבתי אבל לא רבה בעבר השתמשתי יום יום אבל עכשיו לא הרבה ולא כמו מה שכתוב בהוראות השימוש כל יומיים או פעם ביום האם הוא באמת מזיק לקיבה? באמת תענה לי בהקדם האם אפשר להשתמש בו ולשתות אותו מדי פעם ולא להפוך אותו להרגל? תענה לי

28/11/2006 | 10:16 | מאת: צביקה קורן

נידא שלום, התה הטיבטי הוא מסוכן ומזיק בטווח הקצר והארוך. ממולץ מאד להימנע משימוש בתה הזה ולעבור לתזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית. בהצלחה צביקה

28/11/2006 | 19:14 | מאת: תומר

סתם בצחוק לא יכולתי שלא לשים לב איך שהוא מדבר תענה לי!!!!!

28/11/2006 | 20:59 | מאת: ולרי

א.נ. האם גם תה ירוק מסוכן?

27/11/2006 | 20:40 | מאת: אלמונייייייייייייייי

השאלה שלי שאני קודם כל לא אוכל הכי טוב שאפשר.. כי קודם כל דבר 1 אני לא אוהב ירקות לא אוכל ירקות מדי פעם אוכל פירות אבל התזונה שלי יום יום זה שטויות בבוקר שותה תה בלי לאכול בצהריים אוכל המבורגר עם מנה חמה(ספגטי בולונז) במשך היום אוכל גלידה שטויות חטיפים ובלילה אוכל טוסט נקניק לפעמים או מעדן או חטיף כרגיל.. ככה זה כל יום.. או שאני אוכל שווארמה בחוץ מה אפשר לאכול כדי שתהיה לי יציאה טובה? ולא כל הזמן כאבים בבטן וזה?? תודה!

28/11/2006 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

לאלמוני שלום, ברגע שתתקן את התזונה שלך יהיו לך יציאות טובות ולא יהיו לך כאבי בטן. אתה צריך להחליט מה אתה מעדיף. מציע לך לפנות ליעוץ מקצועי. בהצלחה צביקה

28/11/2006 | 13:58 | מאת: אלמונייייייייייייייי

אני מעדיף לשנות את התזונה שלי אבל מה לאכול? איזה תזונה לעשות??

26/11/2006 | 21:07 | מאת: דפנה

שלום רב ! מה דעתכם על תזונה לפי צרופי מזון ? אם זה גורם לי לירידה מתונה ורצויה במשקל ולהרגשה כללית טובה - האם רצוי להמשיך בכך ? אם כן - האם תוכלו לענות לי על כמה שאלות לגבי צרופים רצויים ? תודה

27/11/2006 | 12:30 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, עקרונות צירופי המזון מקובלים מאד בתזונה הטבעונית. הקפדה על הכללים האלה מסייעת מאד בהרזייה ובטיפול במחלות שונות ובמיוחד מחלות מערכת העיכול. המתנגדים לרעיון טוענים שבהרבה מזונות יש גם חלבון, גם שומן וגם פחמימות (לדוגמה: לחם, דגנים מלאים, קטניות) והגוף ערוך לטפל במזונות כאלה. הרחבה בנושא תוכלי למצוא בספרו המצוין של יצחק בן אורי - תזונת האדם ובריאותו. אם תעשי חיפוש בפורום הזה תמצאי מספר התייחסויות לנושא - השאלה עלתה מספר פעמים בעבר. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי גם כן הסבר קצת יותר מפורט במאמר הנקרא: "כללים לתזונה נכונה". אשמח לענות על שאלות נוספות. בהצלחה צביקה

26/11/2006 | 18:45 | מאת: קרן

היתכן שכל פעם אחרי שאני אוכלת ביצה רקה אז יש לי בחילות? למה זה קורא? וזה לא שזה לא מבושל כן

26/11/2006 | 19:18 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום יתכן שאת רגישה לביצים אך שימי לב לתגובת הגוף שלך כאשר את אוכלת ביצים בכלל. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/11/2006 | 14:10 | מאת: חיה

שלום שמעתי סברה שאומרת שאם לוקחים את כל הויטמינים אפילו שהם לא חסרים לגוף, הגוף מאזן מעצמו את הויטמינים אם לוקחים את כולם יחד. לוקח רק את הויטמינים הצריכים לו. רציתי לשאול האם זה נכון?

26/11/2006 | 19:22 | מאת: טובה בר-שאן

חיה שלום סברה זו ממש לא נכונה. ישנם ויטמינים שכאשר הם מצטברים בגוף הם גורמים נזקים קשים לגוף . יותר מזה עודף של ויטמינים מתערבים בתהליכים שונים בגוף ועשויים להפריע להם. לכן אם הגוף מאוזן, ואדם אוכל בצורה תקינה .אין צורך בתוספת של ויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/11/2006 | 14:08 | מאת: אור

שלום, לאחרונה ביתי כמעט ולא אוכלת אגוזים (וזה חשוב לי ,כי בשר אנחנו לא אוכלות ודברי חלב ממש מעט) . רציתי לדעת ,אם אני טוחנת אותם ומוסיפה להם שוקולד חרובים מומס (כדורי שוקולד) ושומרת במקרר כמה ימים ,האם הערכים של האגוזים נשמרים? .האם הסוכר שבשוקולד לא הורס אותם? תודה.

26/11/2006 | 19:26 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום . מכיוון שאת שומרת במקרר את האגוזים הטחונים (מס' ימים) סביר להניח שרב הערכים נשמרים , והסוכר לא הורס אותם. (הבעיה היא התחמצנות השומן הנמצא באגוזים) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/11/2006 | 17:53 | מאת: מיכל

שלום רב, ברצוני לדעת מהו אורח החיים המתאים (מזון, תרופות, ריח וכד') לבעלי G6PDD . אשמח לדעת גם על פורום קונבנציונלי שיוכל לתת מענה לשאלתי זו. בתודה מראש , מיכל

24/11/2006 | 18:07 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום G6PD היא מחלה תורשתית שבה אנזים גלוקוז 6 פוספט דהידרוגנאז האחראי ליציבות הכדוריות האדומות - לא תקין. הרחה של פול או אכילה שלו עלולה לערער את האנזים וכך לגרום להרס של כדוריות דם אדומות . אורח החיים של חולים במחלה הוא רגיל לחלוטין מלבד העובדה שאסור להריח ולאכל פול. כן יש רגישות לתרופות מסויימות כמו סולפה ויוד. בנוסף חשוב לאכל הרבה פירות וירקות המכילים אנטיאוקסידנטים העוזריםל לשמור על כדוריות הדם האדומות. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

25/11/2006 | 16:30 | מאת: מיכל

טובה, תודה רבה על תשובתך. איני אוכלת, מריחה ואף לא רואה פול מזה שנים בנוסף איני נוטלת תרופות המכילות סולפה או יוד אך למרות זאת בדיקות הדם מעידות על המוליזה תמידית ואנמיה. מה אם כך גורם לכך? משהי אמרה לי שלשעועית יש השפעה דומה לזו של הפול האם יש בזה אמת? ושוב תודה, מיכל

23/08/2008 | 00:15 | מאת: טל

הבן שלי בן 2.4 וגילו אצלו את המחלה G6PDD לא מיזמן, וגם חוסר ברזל . השאלה שלי יש כל כלך הרבה דברים מימשפחת פולים אז מה בעצם אסור לו לאכול חוץ מפול ירוק כי זה משה הרופאה אמר לי אני מאוד מתוסכלת ,

אני מתלבטת בין שני מוצרי חלב של 2 חברות ענק שונות, האחד - כולו מחומרים טבעיים עם 100 מ"ג סידן. השני - עם כמה מייצבים (חומרים משמרים) ו200 מ"ג סידן. מה יותר גרוע? מה עדיף? פחות סידן אבל טבעי או פי שניים סידן אבל עם חומרים מייצבים? פניתי לחברה שמייצרת עם חומרים טבעיים והם כתבו לי שאם מחדירים כ"כ הרבה סידן לקוטג' ולגבינה, זה מסוכן. האם מסוכן לאכול מוצר חלב עם חומרים משמרים אך המון סידן? לא בריא לצרוך מוצר של 250 מ"ג עם 200 מ"ג סידן? עדיף 100?

24/11/2006 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

קטי שלום אין ספק שעדיף לאכל גבינה טבעית עם פחות סידן וללא חומרים משמרים שלחלק מהם השפעות רעות ותופעות לוואי קשות בגוף. את הסידן את מקבלת לא רק מגבינות אלא ממאכלים נוספים כמו ירקות , שקדים, שומשום, פירות יבשים וכו' וכו' לכן אין לך מה לדאוג. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ג.נ. האם באפשרותך להמליץ לי כיצד אוכל לקבל את מלוא מנת הסידן הנדרשת, במונחים של כמויות של כל אחד מהמוצרים שציינת, וזאת על בסיס דברייך לפיהם עדיף גבינה טבעית שבה מעט סידן לעומת גבינה אחרת עם הרבה סידן. תודה, אלי

23/11/2006 | 17:30 | מאת: Cool

שלום לחברי הפורום אפשר לדעת כטיפול להקלה על הצטננות קשה עם שיעולים כבדים,האם ניתן כטיפול ביניים להכין משהו בבית? תה מיוחד? משהו מסויים לאכול? אני מאוד מודה לכם.

23/11/2006 | 20:40 | מאת: נעמי

הדרך היחידה שאני יודעת עליה היא להבין, קודם כל, מה הסיבה להצטננות ולשיעול (חומרי פסולת שהצטברו בגוף כתוצאה מאכילת מזונות יוצרי פסולת). השלב השני הוא לאכול רק מזונות טבעיים, מעולם הצומח, שאינם יוצרים פסולת בגוף. כאשר הגוף מתנקה, הבעיה נעלמת. נשמע קשה לביצוע, אבל זה עובד, מניסיון אישי.

25/11/2006 | 08:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בנוסף לעצות הטובות של נעמי, יש מספר טיפולים טבעיים לשלב הקריטי של התופעה. לדוגמה: מיץ גזר עם סלרי (לא תפוזים...), סירופ בצל עם דבש, ויטמין C, אבץ למציצה, אכינציאה. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגוריך כדי לקבל הדרכה וטיפול המתאימים לך וכדי למנוע הישנות הבעיה. בהצלחה צביקה

23/11/2006 | 11:33 | מאת: אפרת

שלום רב, לפני כחצי שנה בעלי חלה במחלת הנשיקה. חום גבוה, תשישות מוחלטת וקושי רב לתפקד. מאז הוא לא התאושש באופן סופי, הוא מסוחרר ובנוסף לכל עובד בהייטק כך שהוא מאבד ריכוז, מתעייף מהר וחוזר הביתה מחוסר כוחות. שאלתי היא, מה מומלץ לו לאכול, לשתות ואולי ליטול - כדורים או תוספי תזונה טבעיים? מה עוד אפשר כדי שיתחזק ויחזור להיות "פנתר", מתעמל בחדר כושר, כפי שהיה לפני המחלה? תודה רבה מאוד

25/11/2006 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, הטיפול במחלה הזאת מחייב סבלנות ומנוחה וטיפול בגישה הוליסטית. התופעות ייעלמו אחרי מספר שבועות ואפילו מספר חודשים. חשוב מאד להקפיד על תזונה טבעית ואיכותית. בנושא זה לא כדאי להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בנושא הפעילות הגופנית - לא מומלץ ללכת "נגד הגוף" ולהתאמץ כדי לבצע פעילות גפנית נמרצת. הדבר עלול לגרום לנזק רב יותר. בהצלחה צביקה

22/11/2006 | 20:21 | מאת: מילי גרם

האם גבינות בולגרית וצפתית 5 % שומן נחשבות למאכל בריא? תודה על התשובה

23/11/2006 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה תלוי את מי שואלים... בגישת התזונה הטבעית גבינה בולגרית, צפתית, צהובה וכל שאר הגבינות הקשות, השמנות, המיוחדות והמעופשות אינן נחשבות כמזון בריאות. רובן עתירות מאד במלח. המלח במזון (בכמות שמעל 300 מ"ג למאה גרם) הוא חומר רעיל ומסוכן. על נזקי המלח תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי (חומרים מזיקים בתזונתנו). הפשרה שאני מציע למי שלא יכול לוותר על מוצרי חלב ("כדי לקבל סידן וחלבון") היא לאכול יוגורט עיזים, או יוגורט ביו או גבינה עד 3% שומן. בהצלחה צביקה

22/11/2006 | 18:12 | מאת: אמיל

נעים מאוד לאחר טיפול נטורופתי עזר למגר את האקנה,התחלתי טיפול ברואקיוטן היום,במינון של 20 מ"ג שני כדורים ביום. אני נוטל כחודשיים אבץ פיקולינט 22 מ"ג ואומגה שלוש שניהם כמוסה ביום,האם ניתן להמשיך וליטול? מתי מומלץ לקחת את הפרוביוטיקה? האם מותר לשתות חליטת תלתן אדום? ובגלל שהתרופה היא נגזרת של ויטמין A הבנתי שחל איסור לצרוך מוצרים המכילים ויטמין A ובטא קרוטאן. משמע שאסור גזר פלפל אדום כרוב עבניה ברוקולי ועלים ירוקים,וכל התזונה שלי הייתה בנוייה על כך במשך שנה על ירקות אלו בעיקר. האם יש המלצות למאכלים מסויימים? האם זה נכון שיש ממש להימנע מכך? האם ישנה המלצה לנטילת תוסף תזונה נוסף? המון תודות.

23/11/2006 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, באופן עקרוני, ברגע שאתה לוקח תרופות מרשם, אתה צריך להתייעץ עם הרופא לגבי תוספי מזון. בכל מקרה קשה (ולא רצוי ) לתת עצות בנושא זה במסגרת הפורום מבלי שמתשאלים ומכירים אותך. לשאלותיך: אני נוטל כחודשיים אבץ פיקולינט 22 מ"ג ואומגה שלוש שניהם כמוסה ביום,האם ניתן להמשיך וליטול? - אני מציע להפסיק לקיחת תוספים כל חודשים למשך כשבוע. הדבר עשוי למנוע אובדן יכולת של הגוף לסנטז ויטמינים מהמזון. מתי מומלץ לקחת את הפרוביוטיקה? - תקרא בתווית את המלצת היצרן. יש יצרנים הממליצים לקחת בין הארוחות ויש שממליצים לקחת בזמן הארוחה. בכל מקרה החומצה בקיבה הורסת את רוב החיידקים ורק חלק קטן מגיע למעיים. האם מותר לשתות חליטת תלתן אדום? - לא ידועה לי בעיה בשתיית חליטה מהצמח הזה לאדם בריא. ובגלל שהתרופה היא נגזרת של ויטמין A הבנתי שחל איסור לצרוך מוצרים המכילים ויטמין A ובטא קרוטאן. - לא נראה לי שצריך להטיל מגבלות תזונתיות (ובמיוחד לא של פירות וירקות החיוניים לבריאות העור והבריאות הכללית), אבל אם אלה הנחיות הרופא - תבצע אותן. האם יש המלצות למאכלים מסויימים? - מזון טבעי, טרי, מאוזן מגידול אורגאני - פרטים באתר שלי. - אני לא ממליץ על תוספים במסגרת הפורום מבלי להכיר את האדם השלם. בהצלחה צביקה

23/11/2006 | 13:53 | מאת: אמיל

תודה רבה אני מודה לך.

25/03/2024 | 23:42 | מאת: מרגלית

אני בעוד כמה ימים יתחיל לקחת רואקוטן האם יש ביה לקחת באותו זמן גם ברזל ופרוביוטיקה?

25/03/2024 | 23:46 | מאת: מרגלית

האם יש בעיה* ובכללי האם רואקוטן באמת מסוכן לגוף כמו שאנשים אומרים? אשמח לעזרה בנושא

האם לגוף יש כמות סידן מוגבלת שהוא מסוגל לספוג בפעם אחת? אם כן מהי או איך אפשר לחשב אותה?

דנה שלום קליטת הסידן מהמזון אינה שלמה וחלק ניכר מופרש בצואה. רק חלק קטן יחסית חודר לדופן המעי. הסידן שבמזון מתמזג עם הסידן האנדוגני שמקורו מיצי עיכול ותאי אפיתל שנשרו. כמותו נעמדת ב 100-200 מ"ג ליום שיעור קליטת הסידן תלוי במס' גורמים: א. גיל .שיעור קליטת הסידן פוחתת עם הגיל ב. בחומציות של תוכן המעיים. רוב מלחי הסידן מסיסים יותר בסביבה חומצית מאשר בסביבה בסיסית. משום כך נקלטים מלחי הסידן בחלק העליון של המעי הדק. מקום שם עדיין הPH מתקרב לחומצי. מיעוט חומציות בקיבה או כריתת קיבה פוגעים מאוד בקליטת הסידן. ג. בויטמין D . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

22/11/2006 | 10:48 | מאת: חגית

אני סובלת מעצירויות ונפיחות בבטן , לאחרונה הפסקתי לאכול לחם מה ששיפר את נושא הנפיחות אך גרם לחוסרים תזונתיים ונשירת שיער פרט לכך אני מקפידה על תזונה נכונה, שתיית ליטר וחצי מים ביום, התעמלות הדבר היחידי שאיני מקפידה עליו הוא אכילת בשר מהחי. ברצוני לדעת האם יש המלצות תזונתיות לשיפור מע' העיכול וזירוז העיכול תודה רבה חגית

22/11/2006 | 17:33 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום רב כדי למנוע עצירות חשוב מאוד א. שתאכלי הרבה ירקות המכילים סיבים . וגם פירות .ניתן לאכל פירות יבשים או להשרות את הפירות במים לאכל את הפרי ולשתות את המים. ב. דגנים מלאים כמו אורז מלא, קמח מלא (את יכולה לאכל לחם מקמח מלא) , קינואה וכו" שיבולת שועל מלאה (קוואקר) ג. הרבה נבטים. ד. לא לאכל מוצרי חלב . ואם את כן אוכלת אז רק מוצרי חלב שהם הביו. ה. לאכל ארוחות קטנות. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן ו. לשתות הרבה מיים ולעשות ספורט .

21/11/2006 | 13:36 | מאת: מילי גרם

שלום רב! האם גבינה צהובה (עד 9% שומן) נחשבת למאכל בריא?

21/11/2006 | 14:21 | מאת: טובה בר-שאן

מילי גרם שלום גבינה צהובה אינה נחשבת למאכל בריא כיוון שהיא מכילה אחוז גבוה של שומנים מהחי וכולסטרול. בברכה טובה בר- שאן

22/11/2006 | 10:17 | מאת: אלי

טובה שלום רב, לעומת זאת יש בגבינה צהובה הרבה סידן - שחשיבותו עצומה - לעומת מקורות אחרים. כמו כן, כאשר אני אוכל פרוסה אחת בלבד של גבינה צהובה (9%), היא לא עושה רושם על רמת הכולסטרול שלי (והדעת נותנת שכך גם אצל אנשים אחרים), אף כי כמובן מי שנוטה להשמין או שרמת הכולסטרול שלו גבוהה - אני מניח שרצוי שייזהר גם בעניין זה, במסגרת הזהירות שעליו לנקוט בכל הרגלי האכילה שלו. הלא כן? אבי

5 % שומן נחשבות למאכל בריא.

20/11/2006 | 22:26 | מאת: אלי

אני מבין שלטיבול מרובה בזעתר יש ערך קלורי שאין להתעלם ממנו, אך אין לי מושג לגביי הערך הקלורי, על האריזה של התבלין לא מצויין שם פרט בקשר לקלוריות כתוב על האריזה מכיל: עלי זעתר,סומסום,מלח,חיטה קלויה,גלוטן. כמה קלוריות בערך זה אמור להיות? לכפית? לכף? ל 100 גרם? וכמה שומן? תודה

21/11/2006 | 14:27 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום הזעתר עצמו מורכב ממס' צמחים ביניהם האיזוב והקורנית שהערך הקלורי של עליהם המיובשים הוא מאוד מאוד נמוך (פחות מ30 קלוריות ל100 גרם ) אולם הערך הקלורי של השומשום והחיטה יותר גבוה. בכל מקרה . כמות החיטה והשומשום הם מזעריים בתבלין זה. כך שאין לך מה לדאוג לגבי השמנה מהתבלין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2006 | 10:50 | מאת: רות

שלום, אני בחורה בת 20, אחרי צבא. בזמן שירותי הצבאי העליתי ממשקלי 10 קילו, וכעת ברצוני לרדת אותם (אני שוקלת 71 קילו וגובה 1.68) יש באפשרותך לתת לי תפריט מסודר שאוכל לרדת בתדירות מסודרת. אם כן תודה רבה.

20/11/2006 | 15:01 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורום תפריטים. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי המתחשב באורח החיים שלך, במצבך הבריאותי, בהעדפות התזונתיות שלך ועוד. בכל אופן, אני מציע שתימנעי מ"דיאטת כסאח" ותבחרי תפריט מתון ומאוזן שיביא לירידה הדרגתית במשקל ושתוכלי להמשיך בו עד סוף ימייך. בהצלחה צביקה

20/11/2006 | 09:12 | מאת: יאיר

ברצוני לדעת כמה קלוריות ישנם ב-100 גרם "קבוקים" המשווקים ב"פיצוציות". בתודה:

20/11/2006 | 14:57 | מאת: צביקה קורן

אם זה מגיע בשקיות - מספר הקלוריות מופיע על השקית. בכל מקרה כדאי להימנע מה"מזון" הקלוקל הזה

01/12/2008 | 15:47 | מאת: שם בדוי

ב100 גרם קבוקים יש כמספר הכולל של 666 ועוד המספר של השטן(666) ועכשיו לקוקה קולה, קוקה קולה פותחה במאה ה13 אחרי שלואי ה14 נרצח ע"ל המתנקש הראשון שלו מר פלאנגטון קוקה קולה וקבוקים זה שילוב מנצח כמובן שאפר לשלב את זה עם קצת "גרעינים שחורים" ו"שמש" וכמובן שגם "קשיו" המכונה בננות טוב ביי

29/07/2013 | 23:58 | מאת: שבע

19/11/2006 | 23:54 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 23, לאחרונה אני סובלת מנשירה מאסיבית מהשיער. תמיד היו נושרות משערי עשרות שערות אך לאחרונה, אני יוצאת מהמקלחת וקבוצה גדולה מאוד של שערות נשרו משערי. אמנם יש לי הרבה שיער אך נפחו ירד ואני פוחדת שימשיך לרדת. אני בגדול אוכלת בריא, מבדיקות דם שעשיתי לאחרונה אין כל בעיה של אנמיה/ בלוטת התריס/ או כל בעייה אחרת שאני יכולה להעלות על דעתי. זו גם אינה תקופה מלחיצה בחיי. מה הייתם ממליצים? תודה

20/11/2006 | 14:56 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - מציע שתבצעי חיפוש על "נשירת שיער". בנוסף תקראי את התשובה שנתתי למטה לעומר בנושא מתחים. בהצלחה צביקה

19/11/2006 | 20:47 | מאת: עומר

שלום.אני בחור בן 25 ובריא על פי כל בדיקות הדם+בדיקות השתן. מזה שנים שאני סובל מהתקפי חרדה ומתחושה של עצבנות מרובה ומתח במשך היום. התקפי החרדה כוללים תחושות של מתח רב,חוסר שקט,דפיקות לב,כאבי-בטן וחוסר תיאבון. אציין כי בנתיים,על סמך קריאה במאמרים, צימצמתי בצורה ניכרת את צריכת הקפאין ואת צריכת הסוכר הלבן ואני לוקח מולטי-ויטמין לחיזוק הגוף. רציתי להעזר בפורום ולקבל המלצות תזונתיות נוספות למצב המתואר.

20/11/2006 | 14:54 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, הטיפול ההוליסטי במתח וחרדה כולל התייחסות למימדים השונים של האדם ועושה שימוש בכמה טכניקות ושיטות טיפול. מבחינה תזונתית כדאי להימנע ממוצרים מזיקים ו"מעצבנים" כמו: קפאין (קפה, תה, קולה, קקאו, כדורים לטיפול בכאבי ראש), סוכר לבן, מלח, בשר בקר, צבע מאכל אדום וכתום. כדאי להוסיף לתזונה מזונות עשירים באשלגן, מגנזיום וקבוצת ויטמין B. אלה נמצאים בפירות, ירקות, שקדים, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים וקטניות. מציע לך לפנות ליעוץ אישי, להכיר ולמצות כלים נוספים ודרכים נוספות שיש לרפואה המשלימה להציע לטיפול בבעייתך. בהצלחה צביקה

19/11/2006 | 17:26 | מאת: אניה

כמה מ"ג של אומגה 3 מומלץ לקחת בהריון? תודה, אניה

19/11/2006 | 18:58 | מאת: טובה בר-שאן

אניה שלום. קשה לי מאוד לענות לך. כיוון שאיני יודעת את התפריט היומי שלך. בתזונה מאוזנת המכילה את כל כמות האומגה 3 , אין צורך לקחת תוספים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2006 | 18:25 | מאת: אלי

טובה שלום רב, איזו תזונה מכילה את כל כמות אומגה 3 הדרושה? תודה, אלי

19/11/2006 | 14:33 | מאת: שולי

שלום רב! לבתי בת ה20 התגלה מחסור רציני בויטמין B12 הייתי רוצה לדעת כיצד אוכל לעזור לה כלומר אילו מזונות רצוי להכין כדי לשפר את המצב. היא מרבה באכילת מוצרי חלב אך מלבד זא מה עוד עשיר בויטמין ונספג היטב?

19/11/2006 | 18:55 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום רב . ויטמין B12 הוא ויטמין הקיים רק במוצרים מהחי . בשר, דגים, וביצים. ויטמין זה לא קיים בצומח. במידה וספיגת הויטמין במע' העיכול אינה תקינה. יש צורך לקחת כמוסות למציצה העוקפות את מע' העיכול ונספגות ישירות לדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2006 | 12:02 | מאת: בר

שלום לך. אני הולך לעבור בעוד כמה ימים ניתוח לכריתת נקודות חן מהפנים. בניתוח הרופא נותן הרדמה מקומית, מסיר את הנקודה בגובה העור, דבר שכמובן יוצר דימום. הוא חובש ולאחר זמן מסויים הגלד נושר. הרופא אמר שלא מומלץ להוריד הרבה נקודות חן בפעם אחת כדי שההחלמה תהיה טובה יותר ואסטתית יותר. השאלה שלי היא, האם יש קבוצת מזון\מאכלים מסויימים שאני יכול לאכול בימים שלפני ואחרי הניתוח כדי לעזור לעור להתאחות ולמנוע הצטלקות? תודה!

19/11/2006 | 18:52 | מאת: טובה בר-שאן

בר שלום אין ספק שיש מאכלים העוזרים להגלדת העור . מאכלים המכילים בתא קרוטן כמו גזר, פלפל, בטטה דלעת ירקות ירוקים . מאכלים המכילים ויטמין E כמו שמן נבט חיטה, אפונה, אורז מלא, דגים ואגוזים בלתי קלויים המכילים אומגה 3 העוזרת לריפוי טוב של הפצעים . ומיץ עשב החיטה שהוא בעל יכולת מדהימה לשיקום העור. שיהיה לך בהצלחה בניתוח טובה בר- שאן

18/11/2006 | 17:54 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון שלישי בשבוע 36+. בת 37. תת פעילות של בלוטת התריס אחרי לידה שניה לפני 3 שנים. בלוטה מאוזנת כשנתיים וחצי. לאחר אישפוזים ברורים וירידה חדה במשקל, ואחרי חיטוטים באינטרנט כי אף רופא בבית החולים לא הבין מה קורה לי אחרי ארוחות. לאחר ארוחה במיוחד עם פרוסת לחם ועוד לחם דגנים - החלה תחושה של חולשה, רעד, דופק מהיר, זיעה, טשטוש בראייה, חוורון, תחושה של עילפון. חשבו שיש שיש לי בעיות עם הלב או התקפי פאניקה וחרדה. על דעת עצמי התחלתי לראות שאם אני לא נוגעת בפחמימות בכלל הסימפטומים לא חוזרים או שלא באים בצורה כה אקוטית. לאחר ששוחררתי הלכתי לרופאת המשפחה והיא טענה רגישות לפחמימות. התחלתי לחפש ומצאתי את ההיפוגליקמיה התגובתית - כתבתי בפורום לשתי תזונאיות קליניות והן היפנו אותי לחומר הנ"ל. הבעיה שאני רגישה למוצרי חלב ולא אוכלת בכלל מינקות. אני כאמור בהריון חלשה משינויי התזונה והירידה במשקל. אני לא יכולה לאכול שום פחמימה כרגע כי התגובות קשות ומתישות. הכלכלה שלי מורכבת מ: בוקר: ביצה, מלפפון, חצי אבוקדו, טחינה ועגבניה, תה צמחים. 10: אגוזים, או שליש פרי - אגס או תפוח. צהריים: מנת בשר, ירקות בכל הצורות. 4: מרק ירקות טחון, אגוזים שקדים. ערב: כמו הבוקר+זיתים. האם זה בסדר לאכול ככה בהריון? מה קורה ששום פחמימה לא נכנסת לגוף? מה קורה אחרי לידה? אם יש לך ידע בנושא. אני נמנעת מסוכרים בכלל כבר שנה+. לא נוגעת בשום דבר עם סוכר וממתיק עקב תחושה לא טובה אחרי שאני אוכלת. האם יש לך ידע בתזונת תינוקות? ילדיי נולדו עם אלרגיות מזון מאוד קשות וניזונו מנוטרמיגן. לא הגיבו גם טוב לחלב שלי (למה שאני אוכלת, למרות שכל הריון נמנעתי לאכול את הדברים שהם היו אלרגיים אליהם). תודה רבה על ההקשבה. בברכה, טלי - מיילדים אותי ביום רביעי הקרוב כדי להקל עלי. - הירידה במשקל ממשיכה ומחלישה אותי - מה לעשות כדי להתחזק קצת? תודה.

18/11/2006 | 20:20 | מאת: טובה בר-שאן

טלי היקרה שלום היפוגליקמיה תגובתית נגרמת בעיקר כתוצאה מאכילה של סוכרים מזוקקים ומעט מאוד סיבים .ואכן טוב מאוד שאת נמנעת מסוכרים מזוקקים . זה לא מוסיף שום דבר. אכילה של ירקות רבים , קטניות (כמו אפונה, עדשים, חומוס, שעועית ירוקה, נבטים) שרובן בעלי אינדקס גליקמי נמוך , אגוזים, שקדים ,פירות ודגים יכולים מאוד מאוד לעזור וגם לתת לגוף את כל מה שהוא צריך להתפתחות העובר וכמובן גם את הסוכרים שהוא צריך . לגבי שאלתך השניהקשה לי לענות לך מדוע ילדייך נולדו עם אלרגיות קשות לחלב שלך כיוון שאין לי מושג מה היה התפריט שלך בהריונות בנוסף אולי ישנם גם גורמים נוספים המשפיעים על רגישות העוברים . מאחלת לך לידה קלה בהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2006 | 09:22 | מאת: זהבה

שלום רב ! אני מרגישה מבולבלת מאוד לגבי תזונה ודיאטה אני מרגישה נפלא כשאני אוכלת רק פעם או פעמים ביום האם זה מותר מבחינה בריאותית או שאני חיבת לאכול 6 פעמים ביום כפי שדיאטנים ממליצים אני לא עומדת בזה ולצערי התיסכול והבילבול הזה רק גורמים לי לעלות במשקל כיום אני שוקלת 90.5 ק"ג והגובה הוא 170, בעבר אכלתי רק פעם אחת ביום לפי תחושת הרעב ומעולם לא הייתי בדיאטה ושקלתי 58 ק"ג עקב ההריונות עליתי במשקל ל 70- 68 ק"ג הדיאטנים אמרו לי לאכול 6 פעמים ביום לא עמדתי בזה בגלל כל הטירחה והחוסר זמן שבגידול ילדים ורוב הזמו או שלא אכלתי בכלל או שהשתוללתי ואכלתי מה שבא לי ולצערי התדרדרתי למשקל של 90.5 ק"ג מה עושים מקשיבים לגוף או לדיאטן כי כשאני שבעה אני לא מסוגלת לא לנשנש או לראות אוכל בכלל מה העצה שלכם. בברכה זהבה

17/11/2006 | 18:57 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, הרעיון באכילת 5 - 6 ארוחות קטנות ביום הוא לשמור על רמות סוכר יציבות בדם. תנודות ברמות הסוכר גורמות לתחושת רעב בלתי נשלטת,"התנפלות" וזלילה בלתי מבוקרת. אנשים שאצלם מנגנון הרעב מאוזן יכולים לאכול רק כשהם רעבים באמת - פעם, פעמיים, שלוש ואפילו שש פעמים ביום ולשמור על משקל מאוזן. אם את רוצה לאזן את משקלך (את לא חייבת לחזור למשקל לפני הלידות) כדאי שתאכלי כמה ארוחות קטנות ביום, שיהיו מאוזנות מבחינת אבות המזון ולא יהיו עתירות קלוריות. כדאי לפנות ליעוץ אישי, לקבל תפריט שמתאים לצרכים שלך ולאורח החיים שלך. בהצלחה צביקה

15/11/2006 | 22:19 | מאת: תומר

כמה שומן צריך לשלב עם הסידן כדי שהוא יספג בצורה טובה? וזה נכון שהסידן מהכדורים נספג ללא שומן?

16/11/2006 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, לא השומן עושה את העבודה. מדובר בויטמין D שנמצא בשומן שבמוצרי חלב. אפשר לספוג סידן מהמזון גם ללא שומן. ויטמין D נמצא בגוף ולכן אפשר לספוג סידן גם מכדור בהצלחה צביקה

16/11/2006 | 12:54 | מאת: תומר

אז אם ככה למה ממליצים לא לשתות חלב רזה?

בתי בת שנתיים ושלושה חודשים, היא סובלת מעצירות מסביבות גיל שנה, לפני כן היו לה יציאות נורמליות, חשוב לציין כי עוד כשאכלה מרק רקות מרוסק ופירות מרוסקים התחילה כל התופעה הזו של העצירות, כמו כן חשוב לציין שהיא בעייתית מאוד באוכל, עד גיל שנה וחצי אכלה רק מרוסק עד שנמאס לה אבל לא התחילה לאכול אורכל רגיל אלא אוכלת מעדנים וגבינות לרוב לעיתים לפחות פעמים שלוש בשבוע אוכלת שניצל (זה המזון ה"רגיל" היחיד שאוכלת, הא לא אוכלת פסטות, אורז וכדומה, אינה אוכלת אפונה ושעועית וכדומה. כן אוכלת מידי פעם ביצה קשה או קרונפלקס. היינו אצל דיאטנית שטוענת שאין לה בעיה פיזית בבליעה או אכילה אלא הרגלים, פינוק וכדומה. הכי מטריד אותי כרגע זה העצירות הקשה שלה. היא ממש מתייסרת בכל יומיים שש לה יציאה. מה עושים? לרופאת משפחה אין טיפול, לעיתים שאין לה יציאה יותר משלושה ימים היא מציעה לתת לה נר או חוקן (אבל לא כדרך קבע), הילדה לא מוכנה לאכול פירות וירקות. מהי הדרך? איך אפשר להקל עליה , היא מאוד מאוד סובלת כשיש לה יציאה, לעיתים מרוב ש"היציאה" קשה היא אפילו חותכת לה את המקום והילדה צורחת. אנא עזרו לנו, תנו עצה מועילה שתעזור לה...

יעל שלום, מעדנים, גבינות, ביצה קשה ושניצל זה מזון הגורם לעצירות - אין במוצרים האלה סיבים תזונתיים. התזונה של בתך בהחלט בעייתית ולא ניתן לפתור את הבעייה ללא תוספת של פירות וירקות חיים ומבושלים. סלק מבושל עם עוד ירקות ואפונה עשויים להועיל. נסי להחליף את ה"מעדן" ביוגורט טבעי ותמתיקי עותו עם כפית מולסה. המולסה (אפשר לקנות בחנות טבע) עשירה בויטמינים ומינרלים והיא משלשל קל טבעי. דייסה מקווקר גם הממותקת במולסה עשוייה להועיל (מבושלת במים או בחלב אורז - לא חלב פרה). תני לה לפחות 3 כפיות שמן זיית ביום. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט והבעיה עשויה להיעלם. נראה שיש גם אלמנט של "פינוק" אצל בתך והשלמה וכניעה מצידך. בהצלחה צביקה

14/11/2006 | 19:33 | מאת: אלונה

שלום כיוון שאני בהיריון אני משתדלת לשתות לא יותר משני ספלי קפה ביום. לאחרונה קניתי קפה נטול קפאין אך שמעתי מחברה שהתהליכים שהוא עובר להוצאת הקפאין עושים אותו רעיל וגרוע בהרבה מקפה רגיל. האם יש אמת בדברים אלו? אשמח לתשובה .

14/11/2006 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

אלונה שלום, כדי לסלק את הקפאין משתמשים בכמה חומצות, דבר שהופק את המשקה הזה למזיק ומיותר. מומלץ מאד להימנע בתקופת ההריון מקפאין, אספרטיים, אלכוהול וניקוטין. כדאי גם להגביל את כמות המלח. אל תקשיבי לעצות המרגיעות ש"שתי כוסות ביום" זה בסדר. על נזקי הקפאין תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי ("חומרים מזיקים במזוננו"). השתייה המומלצת: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. אפשר להתפשר על סודה, סיידר, מיץ "טבעי" שמוכרים בסופר ובירה שחורה. בהצלחה צביקה

15/11/2006 | 12:44 | מאת: נעמי

הוצאת הקפאין מהקפה נעשית באמצעות חומרים כמו אצטון, כלורופורם וכוהל.