פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/11/2006 | 20:42 | מאת: נועה

שלום רב ותודה מראש! אני בחורה בריאה בת 23. בגיל 12 בערך גליתי שיש לי נטיה להשמין (לא תורשתית). אני צימחונית וכמעט טבעונית (חלב סויה, מעט מוצרי חלב), עושה אירובי בין 3 ל4 פעמים בשבוע, ואוכלת הכי בריא ומחושב קלורית שאפשר. הכוונה: מוצרים מלאים, קטניות, הרבה פירות וירקות, בלי מטוגן, מעט מתוקים ובלי ג'אנק בכלל. הארוחות שלי בדרך כלל קטנות,ואני מודעת לעלות הקלורית של המזון. בדיקות הדם מראות שהכל תקין, כולל בלוטת התריס. ובכל זאת מאוד קשה לי לשמור על המשקל...גובהי 1.64 ואני שוקלת בדר"כ 59, שזה סביר, אבל אני רוצה (כמו כולן) בטן שטוחה, ועובדת על זה כל כך קשה! למה אני לא מצליחה? מה ניתן לעשות? תודה :-) נועה

06/11/2006 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, משקלך תקין! תמיד יישארו עוד כמה קילוגרמים שאנחנו רוצים להוריד. זה עלול להוביל למקומות לא טובים. אני מציע שתמשיכי בתזונה איכותית ובפעילות גופנית נמרצת ותלמדי לקבל את גופך ולאהוב אותו כמו שהוא. בהצלחה צביקה

05/11/2006 | 16:08 | מאת: ליאור

שלום רב, לפי רוח התזונה הטבעית - כמה ארוחות מומלץ לאכול ביום? מתי מומלץ לאכול אותם ומתי לא? ומה כדאי לאכול בהם ומה לא? (בכללי...) תודה רבה!

05/11/2006 | 20:20 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום לכל אדם מתאימים את התזונה על סמך אורח חייו ,בריאותו, והבעיות מהן הוא סובל . אולם תמיד עדיף לאכל ארוחות קטנות ולא בכמויות עדיף אפילו יותר מ3 ארוחות ביום. כן עדיף את הארוחה האחרונה לאכל רחוק מזמן השינה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2006 | 22:06 | מאת: ליאור

*יש כאלה שאומרים שהכי טוב לאכול ארוחה גדולה לפני הלילה כי שם הגוף נח ויש לו הי הרבה כוח לעכל ... *יש כאלו שאומרים שעד 12:00 לא כדאי לאכול שום דבר כי הגוף מתנקה מרעלים... *יש כאלה שאומרים שאחרי 12:00 אסור לאכול אולי רק ארוחה קטנה נוספת כי יכולת הגוף לעכל יורדת אחרי הצוהריים... *ובכלל יש כאלו שאומרים 5-6 ארוחות , יש כאלו 2-3 ויש כאלו שארוחה אחת גדולה+אחת קטנה זאת המלצתם... כל כך הרבה שיטות?!?!

05/11/2006 | 22:07 | מאת: ליאור

*יש כאלה שאומרים שהכי טוב לאכול ארוחה גדולה לפני הלילה כי שם הגוף נח ויש לו הי הרבה כוח לעכל ... *יש כאלו שאומרים שעד 12:00 לא כדאי לאכול שום דבר כי הגוף מתנקה מרעלים... *יש כאלה שאומרים שאחרי 12:00 אסור לאכול אולי רק ארוחה קטנה נוספת כי יכולת הגוף לעכל יורדת אחרי הצוהריים... *ובכלל יש כאלו שאומרים 5-6 ארוחות , יש כאלו 2-3 ויש כאלו שארוחה אחת גדולה+אחת קטנה זאת המלצתם... כל כך הרבה שיטות?!?!

05/11/2006 | 15:15 | מאת: נויה

שלום, אם עושים דיאטה שבה אסור לאכול קמח לבן, האם זה אומר שגם אסור לאכול חיטה כמו שהיא? (למשל בחמין). תודה.

05/11/2006 | 20:24 | מאת: טובה בר-שאן

נויה שלום זרעי החיטה בנוסף לקמח הלבן מכילים את הקליפות והזרע עצמו אשר מכילים ויטמינים מינרלים וסיבים. ולכן אין ספק שמותר וכדאי לאכל אותם, ואפילו בחמין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאןן

06/11/2006 | 21:50 | מאת: ויולט

האם לחם אחיד/שחור מיוצר מקמח לבן? אם כן (וזה חלק משאלתי), האם זה הופך אותו למזון מזיק, שרצוי להימנע מאכילתו?

05/11/2006 | 13:56 | מאת: yair5505

שלום רב, כשאומרים שבריא לשתות יין אדום (בערך כוס ליום), האם הכוונה גם ליין של קידוש כגון: פופדידא או יישן נושן? (שנייהם זולים יחסית ומאד טעימים לי) או שמא הכוונה ליין יבש (שהוא בדר:כ יקר יותר ופחות טעים לי)? מה הקריטריונים ליין בריא? האם גם מיץ ענבים של תירוש בריא? יאיר

06/11/2006 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

יאיר שלום, השאלה מי אומר ש"בריא לשתות יין אדום (בערך כוס ליום)". אני לא ממליץ לשתות יין בגלל שפע הנזקים הבריאותיים שהאלכוהול עלול לגרום. לצערי המחקרים האחרונים המעודדים שתיים אלכוהול ויין אדום עלולים להגביר את מגיפת האלכוהוליזם במדינה ובעולם. מעט מאד אנשים שותים במינון המומלץ. יין לקידוש ומיץ ענבים עשירים מאד בסוכר וכן לא מומלצים לשתייה, למרות שגם הם מכילים את החומרים המועילים. אני מעדיף להמליץ לחברי ולמטופלי לאכול ענבים אדומים עם הקליפה והגרגינים ולקבל את כל נוגדי החימצון החיוניים ממזון טבעי ולא מאלכוהו, קקאו או קפאין. אגב, על נזקי האלכוהול תוכל לקרוא ב"ספר התרופות" או בפרק המאמרים באתר שלי "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה

22/11/2006 | 10:26 | מאת: אלי

לפי תשובתך המנהג היהודי לקדש על היין בליל שבת ובשבת, לשתות "לחיים" באירועים חגיגיים וכו' - לא מומלץ. אז אחד הסממנים היחידים שנותרו לנו כעם, המלכדים את הדתיים והחילונים, פסול? האם נותרו לך מאפיינים יהודיים אחרים כלשהם, שבלעדיהם אוליי מוטב לנטוש את היהדות ואת ביטויה העיקרי - מדינת ישראל?

04/11/2006 | 22:04 | מאת: יאיר

שלום אני אוכל לא מעט קורנפלקס ביום 100 ג"ר בערך,רשום על האריזה על תכולת הוויטמינים, האם יכול להיות שהוויטמינים או הקורנפלקס עצמו גורמים לצרבת / נפיחות ? תודה

05/11/2006 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

יאיר שלום אם הקורנפלקס עשוי מתירס ועשיר מאוד בסוכרים סביר להניח שהסוכרים והתירס עצמו הם הגורמים לצרבת ונפיחות ולא הויטמינים המצויים בהם. בברכה והצלחה טובה בר שאן

06/11/2006 | 11:14 | מאת: צביקה קורן

קח בחשבון שבניגוד לדעה המקובלת - "דגני בוקר" זה לא מזון איכותי ובריא. כפי שטובה ציינה הם עשירים מאד בפחמימות פשוטות (קמח לבן או קמח תירס, סוכר לבן), צבעי מאכל ותוספים מלאכותיים. כדאי להימנע מ"דגני בוקר" ולצרוך דגנים מלאים אמיתיים כמו: שיבולת שועל, דוחן, קינואה, אמרנט, אורז מלא וכד'.

04/11/2006 | 19:31 | מאת: שירה

שלום, האם אפשר לקבל בבקשה דוגמה לתפריט יומי שאני צריכה לאכול? אני בת 30, רוצה להיכנס להריון .

05/11/2006 | 06:57 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום תפריט יומי בונים עם האדם בהתאם למצב הגופני שלו,בריאותו ,משקלו , והצרכים שלו כמו למשל במקרה שלך שאת רוצה להכנס להריון. לכן חשוב מאוד שתלכי לתזונאית שתבנה אתך את התפריט המתאים לך. אם את רוצה להכנס להריון חשוב מאוד שבמזון שלך יהיה מספיק ברזל, חומצה פולית, ויטמיני B הקיימים בדגנים מלאים כמו למשל לחם מלא ואורז מלא, וחומצות שומן חיוניות הקיימות בדגים של מי ים קרים. ומינרלים נוספים הקיימים בירקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/11/2006 | 13:05 | מאת: שחר

שלום רב. שאלתי היא כיצד ניתן להיפתר מריח השום בפה האם יש משהו שיעיל נגד הריח? כמו כן שאלתי הנוספת היא למה מועיל מיץ רימונים והאם מומלץ לצרוך אותו בזמן דיאטה תודה מראש שבת שלום

03/11/2006 | 14:36 | מאת: אמיל

לא זוכר בידיוק אם פטרוזיליה או כוסברה,אך אחד מהם מפיג ריחות מפה בלעיסה

03/11/2006 | 16:46 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום פטרוזיליה היא פיתרון נהדר לריח שום. תאכל צרור פטרוזיליה לאחר ארוחה המכילה שום והריח יפוג. מיץ רימונים מכיל בתוכו אנטי אוקסידנטים רבים הוא מצויין, למחלות לב, לחץ דם , כולסטרול גבוה, חיזוק מע' החיסון . וכו'. הרימון נחשב לפרי בעל התכונות הרפואיות הרבות ביותר. בברכה ושבת שלום טובה בר- שאן

03/11/2006 | 12:50 | מאת: rina

פרי או ירק מתחמצן כאשר הוא חתוך לאחר כמה זמן?האים ישנה דרך לימנוע התחמצנות? מה הבדל בין יגורט לאשל תודה רינה

03/11/2006 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

rina שלום התחמצנות של ירק או פרי קורת מהר מאוד תוך מס' דקות (למשל תפוח עץ שאת חותכת משחים תוך דקות מס' ). הדרך למנוע או לעכב את תהליך ההתחמצנות היא לשפוך על הירק או הפרי מיץ לימון. לגבי אשל ויוגורט שניהם נוצרים מחלב חמוץ המכיל חיידקים יוגורט, כגבינה, הוא תוצר לוואי במטבוליזם של חיידקים מסוימים. בתהליך התסיסה מוכנסים לחלב חיידקים המעבדים את הלקטוז (סוכר החלב), וכן מוכנס חמצן לתערובת על ידי עירבולה. תהליך זה מעניק ליוגורט את מרקמו הסמיך ואת טעמו החמצמץ. ניתן להפיק יוגורט כמעט מכל סוג של חלב (למשל חלב עיזים או חלב כבשים) אך מרבית היוגורט בעולם מבוסס על חלב פרה. בברכה ושבת שלום טובה בר -שאן [

03/11/2006 | 11:18 | מאת: אבי

שלום. רציתי לדעת אם יש קשר בין קפה ושמנה. רציתי לדעת אם שתיית קפה עוזרת להשמנה או מונעת איבוד משקל מיותר (שריפת שומנים). תודה

06/11/2006 | 11:19 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, בעיני קפה זה משקה מזיק שיש לוותר עליו. אני לא מאמין במזונות ש"שורפים שומנים". הקפאין מאיץ את הדופק באופן מלאכותי וייתכן ובכך הוא מגביר מעט את חילוף החומרים ואת "שריפת השומנים". זה בתנאי שהקפה לא מלווה בעוגה או בעוגיות... לא כדאי להסתמך על הקפה כמכשיר להרזייה. בהצלחה צביקה

02/11/2006 | 22:40 | מאת: ל

שלום רב, רציתי לברר לגבי תוסף הסידן E-341 - האם יש לו השפעות מזיקות ? (נאמר לי שהוא גורם להפרעות בעיכול ולפגיעה בספיגת הסידן) רוב תודות מראש.

03/11/2006 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

ל שלום E341 קיים חשד ששימוש לאורך שנים עלול לפגוע במאזן הסידן זרחן בגוף ולגרום לאוסטיאופורוזיס . באיחוד האירופאי הוחלט שמעבר לכמות של 70 מ"ג /ק"ג משקל גוף עלול בחומר לפגוע בבריאותו של האדם . בברכה ושבת שלום טובה בר- שאן

02/11/2006 | 19:42 | מאת: אתי

האם מישהו יכול לעזור לי בעצה איך להנביט קיטניות? תודה רבה

02/11/2006 | 19:58 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום פשוט מאוד. 1. קחי מגש ופזרי עליו את הקטנית אותה את רוצה להנביט (למשל שעועית מש) בשכבה אחת. 2. כסי את הזרעים במים. 3. החליפי יום יום את המים. 4. עד אשר יצא שורשון ונצרון. 5. זהו הנבט שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

04/11/2006 | 18:21 | מאת: אתי

תודה רבה הולכת לנסות

02/11/2006 | 15:37 | מאת: מור

שלום רב, מבקשת לדעת איזה חומצה אמינית יש בקינואה?

02/11/2006 | 19:55 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום בקינואה כמות החלבון גדולה מכל דגן אחר. יש בה 16% חלבון . ומאזן חומצות אמינו קרוב אצלה לאידאלי. הקינואה עשירה הליזין מתיונין וציסטאין. להלן אתר בו את יכולה לקבל יותר אינפורמציה. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs19-Kof/Heb-Kof-Quinoa.htm בברכה ובהצלחה טובה בר שאן .

02/11/2006 | 11:54 | מאת: שחר

שלום רב השאלה היא כזו אני בן 28 שנמצא בתהליך דיאטה שאלתי היא האם תוסף תזונה כמו "multi men " של נוטרי לייף בשחרור מושהה מתאים לי? 2. הנני צורך אומגה 3 בקביעות כמס' חודשים האם כדי להוסיף גם זרעי פיתן טחונים לתפריט היומי? כמו כן אילו מזונות עוזרים מאוד לירידה ברמת הכולוסטרול והשומנים בדם ומהי הכמות שצריך לצרוך מהם? 3. האם כדי לצרוך כדורים של שום האם זה יעיל? אם כן באיזה מינון? אודה לכם מאוד על תשובתכם בנושא ותודה מראש

02/11/2006 | 20:03 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום . המזונות העוזרים להורדה של רמת כולסטרול הם: א. מזונות מהצומח המכילים כמות גדולה של סיבים כמו ירקות, דגנים מלאים וקטניות. ב. שום מצויין להורדת כולסטרול ותמיד עדיף לאכל שום טרי מאשר לצרוך אותו בכדורים. ג. בוודאי נפלא שתוסיף זרעי פשתן. ספיגה של חומרים מהמזון תמיד יותר יעילה מאשר כדורים. ד. קשה מאוד להמליץ לך מולטיויטמין . כיוון שאיני מכירה את הבעיות מהן אתה סובל והתפריט ממנו אתה ניזון. בברכה והצלחה טובה בר שאן

05/11/2006 | 22:16 | מאת: אלה

האם יש משהו בעולם - מזון או תוסף - המעלה את הכולסטרול הטוב? אם יש מזון כזה, אני מקווה כמובן שהוא גם טעים, כך שניתן יהיה ליישם אותו בנקל.

01/11/2006 | 22:11 | מאת: לילי

שלום רב! כשמכינים בבית טחינה מטחינה גולמית, כמה זמן מותר לשמור אותה במקרר? (הרי לא מוסיפים אליה חומרים משמרים). וכמה זמן מותר לשמור את הקופסה עצמה של טחינה גולמית? על הקופסה נקוב תאריך, אבל השאלה היא האם הכוונה ללפני שפותחים אותה או אחרי, כי גם שם אין חומרים משמרים. תודה על התשובה

02/11/2006 | 20:08 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום רב . כאשר מכינים בבית טחינה ניתן לשמור אותה במקרר עד שבוע ימים. טחינה גולמית נשמרת יותר זמן . התאריך הטבוע על הקופסה כוחו יפה לפני שפותחים את הקופסה . מרגע שפותחים את הקופסה סביר להניח שהטחינה תתקלקל יותר מהר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/11/2006 | 15:52 | מאת: yair550

שלום רב, אני נמצא במהלך טיפולים להורדת שיער ע"י אמריקן לייזר בגב ובחזה, וכתוצאה מכך מופיעים לי הרבה פצעים באזורים אלו. הפצעים גדולים ונעלמים רק לאחר זמן רב ושוב צצים. התייעצתי עם רופאי עור וקיבלתי משחות ותרכובות מסויימות הכוללות אלכוהול למריחה חיצונית – אך זה לא פותר את הבעיה, הפצעים לא נעלמים. הומלץ לי לקחת אנטיביוטיקה לאורך זמן – ואיני מעוניין בכך. שאלתי היא: האם יש מזונות מסויימים ( בנוסף לשום ובצל ) שהיית/ה ממליצ/ה עליהם כתחליף לאנטיביוטיקה? (אם לא כתחליף אז לפחות שיהוו הקלה מסויימת). תודה

02/11/2006 | 20:12 | מאת: טובה בר-שאן

yair550 שלום 1. שמן אתרי של לבנדר ושמן עץ התה יכול מאוד מאוד לעזור. (יש למרוח כמות קטנה מאוד על הפצעים. שמן עץ התה והלבנדר הם אנטי חידקיים מצויינים ומשקמים את העור. 2.משחה נוספת היא משחת קלנדולה (ציפורני חתול )שממש משמשת כאנטיביוטיקה טבעית . 3. גם שתיית עשב חיטה עשוי מאוד לעזור לריפוי הפצעים שנוצרו מהלייזר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

31/10/2006 | 21:14 | מאת: לילך

אשמח אם תכתבו לי מהי נוסחת הBEE ואיך היא נראית(החישוב ע"פ) בתודה מראש

02/11/2006 | 20:25 | מאת: טובה בר-שאן

לילך שלום אולי את מתכוונת לנוסחת הBMI ? אינדקס מסת הגוף – BMI – BODY MASS INDEX המדד המקובל לבדיקת תקינות משקל גוף הוא מדד " אינדקס מסת הגוף- BMI " BMI =משקל גוף בק"ג גובה (מטר)בריבוע לדוגמה: BMI של גבר שמשקלו 80 ק"ג וגובהו 1.80 מ' הוא 24.7 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2006 | 18:42 | מאת: SAMER

שלום רב אני בחורה בת 23-- שוקלת 95 ק"ג -- גובה 1.61 ס"מ. לאחרונה התחלתי בדיאטה רצינית דרך תזונאית מוסמכת ואני אכן יורדת לאט לאט במשקל. ברצוני לשלב עם הדיאטה והספורט גם את התרופה קסינקאל. עכשיו קראתי שתרופה זו לוקחים אותה רק אחרי ארוחה שיש בה שומן כלומר היא לא עובדת על השומן שכבר הצטבר אלא מונעת משומן אחר להצטבר--- עד כמה זה נכון?? אם אכן זה כך אז עדיף להמשיך בדיאטה ולמה שאקח תרופה הרי אני אוכלת מינימום שומן תודה רבה

02/11/2006 | 20:21 | מאת: טובה בר-שאן

SAMERשלום ה-"קסניקל" היא תרופה לא סיסטמית לטיפול בהשמנת יתר (כלומר, פועלת ישירות במערכת העיכול ולא מדכאת תיאבון באמצעות השפעה על המוח). התרופה מעכבת את פעילות האנזים ליפאז, שתפקידו לפרק את השומנים במזון. באמצעות עיכוב פעילות האנזים ליפאז מונעת קסניקל ספיגת 30% מהשומנים שבמזון. שארית השומנים נספגת כרגיל, וכך גם הויטמינים מסיסי השומן. לכן מכאן את מבינה שהיא עובדת על השומן במזון ולא על השומן שהצטבר אצלך בגוף. לדעתי עדיף שתשמרי על תזונה מאוזנת. ותעשי ספורט מאשר תקחי תרופה זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2006 | 11:49 | מאת: קובי

קודם כל תודה על תשובתכם וסבלנותכם! עדין יש משהו שלא מסתדר לי. ברוב האתרים שקראתי על מיץ עשב חיטה ממליצים לסחוט אותם מיד לאחר הקטיפה אז בגלל זה אני לא מבין איך זה שאתם ממליצים לקנות עשבי חיטה בחנות ולסחוט אותם בבית לאחר יום, יומים, שלושה.... אם אני טועה וזה כן מותר לעשות כך, כמה זמן ואיפה אני יכול לשמור אותם לאחר קניה? לשמור אותם במקפיא או במקרר? אי אפשר לרוץ לחנות באור יהודה כל יום ולקנות טרי וגם אי אפשר לדעת ממתי זה נמצא בחנות אני מאד רוצה לשתות את המיץ הזה אז אשמח מאד אם תוכלו להבהיר לי את הנושא הזה שוב פעם תודה!

31/10/2006 | 12:08 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום אכן עדיף לשתות את עשב החיטה טרי מיד לאחר הקציר שלו לכן השיטה הפשוטה והקלה (הבטוחה והזולה) היא לגדל אותו בעצמך . 1. השרה זרעי חיטה אורגנית במים במשך 10 ש'. 2. מלא מגש באדמה בעובי של 2 סמ". 3. פזר את הזרעים באדמה בשכבה דקה. 4. השקה. 5. שים את המגש בצל על מנת למנוע התייבשות 6. לאחר מס' ימים נובטים הזרעים. 7. כאשר הזרעים מגיעים לגובה 15 ס"מ קוצרים אותם וסוחטים את המיץ.

31/10/2006 | 14:31 | מאת: קובי

את זה ברור לי, אבל אני לא יכול לגדל אות זה בבית בעצמי לכן שאלתי מהי הדרך טובה לשמור את עשב חיטה וכמה זמן ניתן לשמור לאחר קניה בחנות

31/10/2006 | 12:09 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום אכן עדיף לשתות את עשב החיטה טרי מיד לאחר הקציר שלו לכן השיטה הפשוטה והקלה (הבטוחה והזולה) היא לגדל אותו בעצמך . 1. השרה זרעי חיטה אורגנית במים במשך 10 ש'. 2. מלא מגש באדמה בעובי של 2 סמ". 3. פזר את הזרעים באדמה בשכבה דקה. 4. השקה. 5. שים את המגש בצל על מנת למנוע התייבשות 6. לאחר מס' ימים נובטים הזרעים. 7. כאשר הזרעים מגיעים לגובה 15 ס"מ קוצרים אותם וסוחטים את המיץ.

31/10/2006 | 14:32 | מאת: קובי

את זה ברור לי, אבל אני לא יכול לגדל אות זה בבית בעצמי לכן שאלתי מהי הדרך טובה לשמור את עשב חיטה וכמה זמן ניתן לשמור לאחר קניה בחנות

23/11/2006 | 17:54 | מאת: peri

אני לא מבינה - למה צריך "לשבור" את הראש עם הטריות של עשב החיטה , האם אין אפשרות לקנות את התוסף מזון הזה בטבליות?

31/10/2006 | 09:36 | מאת: יהודה

ראיתי בסופר שקית של זרעי פשתן טחונים האם זהו המצב הנכון לאכול זרעי פשתן ולקבל את האומגה 3 אם כן מהי הכמות היומית המומלצת ? ואיזה דברים נוספים הפשתן נותן חוץ מהאומגה 3 ? תודה יהודה

31/10/2006 | 12:24 | מאת: טובה בר-שאן

יהודה שלום אכן מצויין לאכל זרעי פשתן טחונים אך עדיף שתקנה את זרעי הפשתן ותבקש שיטחנו אותם במקום . בזרעי פשתן טחונים 58% מהשומן הוא אומגה 3 ,14% הוא אומגה 6 , 19% הוא אומגה 9 . יחס מאוזן של אומגה 3 ואומגה 6 הוא יחס 5:1 רב האנשים חסר להם אומגה 3 . לכן ניתן לפזר כף זרעי פשתן טחונים על הסלט פעם או פעמיים ביום . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

31/10/2006 | 04:57 | מאת: אלינור

ידיד שלי אמר שיש בראשון איזה חנות בריאות שאפשר לקנות את העשב עצמו ומסחטה השאלה אם יש מקום כזה באזור ר"ג ת"א שאפשר לקנות את העשב/לקנות מוכן

31/10/2006 | 07:02 | מאת: טובה בר-שאן

אלינור שלום באמת אין לי מושג לגבי חנויות בתל אביב אבל כנסי לאנטרנט וחפשי מסחטת עשב חיטה . ותקבלי מס' רב של אפשרויות היכן לקנות . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

31/10/2006 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

את יכולה להשיג עשב חיטה ומסחטה ב"עדן טבע מרקט" באור יהודה או ב"אורגאניק אינדיאה" בכפר אזר (בדרך לתל השומר). אחד המגדלים של עשב חיטה שגם מוכר מסחטות הוא ארקה שטמפר ממושב בצת בצפון.

31/10/2006 | 00:09 | מאת: קובי

שלום! קראתי את השאלה של אלינור לגבי חיטה. גם אני מעונין בזה, אין באפשרותי יכולת לגדל אם החיטה בבית וגם לא לנסוע לדוכן בשביל זה ערכתי חיפוש בפורום הזה ומצאתי את זה: נכתב ע"י נינה אולנר נבטי חיטה אכן עשירים מאד בויטמינים ומינרלים רבים. יחד עם זאת הם מתקלקלים במהירות מאחר והם עשירים בשומן בלתי רווי. יש חנויות טבע שמחזיקות במקררים שלהן גם נבטי חיטה טריים, שהם למעשה גרגרי חיטה אורגנית שהונבטו. את יכולה בקלות רבה להנביט גרגרי חיטה (רק האורגנית תנבוט) בבית. מרטיבים אותם כמה פעמים ביום, משאירים אותם לחים (לא שוחים במים), ומחכים. כאשר מבצבץ זנבנב קטן לבן, הם מוכנים לאכילה, ואפשר לאכול אותם גם ללא בישול כלל. הם די טעימים. השאלה שלי: האם גרגרי חיטה אורגנית שהונבטו הם תחליף למיץ עשב חיטה? האם יש לם אותם ערכים תזונתים והשפעה כמו מיץ עשב חיטה? אם כן, איך בדיוק מנביטים אותם? נינה פשוט מסבירה את זה באופן כללי אודה לכם מאוד אם תוכלו לפרט איך מתבצע תהליך הנבטה של גרגרי חיטה וכמה ימים זה דורש או לחלופין אם יש אתר כלשהו שמסביר את זה מקווה שלא שאלה גדולה ומסובכת מדי תודה מראש!

31/10/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, גרגרי חיטה מונבטים אינם תחליף למיץ עשב חיטה מכיון שאין בהם כלורופיל בכמות שיש בעשב. בנבטים יש יותר חלבון ועמילן. אני לא ממליץ לך להתעסק עם ההנבטה ואין לי אפשרות להסביר במסגרת הפורום מעבר למה שקראת בכתבה. אתה יכול למצוא הסברים מפורטים באינטרנט או בספרים בנושא בריאות טבעית כמו: "התחדשות" מאת דר' פנינה בר סלע "הנס הירוק" מאת אבי יעקובוביץ "תזונת האדם ובריאותו" מאת יצחק בן אורי. בהצלחה צביקה

30/10/2006 | 22:56 | מאת: סיגל

אשמח לדעם מהם סגולותיו של חלב הנאקות..האם זה חלב גמלים או שיש הבדל,ואיפה ניתן לקנות אותו?

31/10/2006 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, נאקה היא נקבת הגמל ולכן מדובר בחלב גמלים. לפני מספר שנים התפרסמו ידיעות על תכונות הריפוי המופלאות של החלב הזה. מצורף קישור לאתר בו תמצאי מידע נוסף: http://www.dryang.co.il/camelmilk/ יש המון חומר בנושא באינטרנט תעשי חיפוש בגוגל על "חלב נאקות" בהצלחה צביקה

30/10/2006 | 21:40 | מאת: אלינור

שלום רב, אני גרה ברמת גן שמעתי ככה על קצה המזלג על העשבי חיטה וזה מאוד עיניין אותי אשמח באם תדיגו לי איפה אוכל לקנות את המיץ "המופרסם" הזה באזור מגוריי

30/10/2006 | 22:00 | מאת: תומר

לצערי הרב אי אפשר לקנות אותו יש רק שתי אפשרויות: 1- או לגדל את זה בבית ולסחוט אותו כל יום בעצמך 2- או שללכת במקום שסוחטים מיצים ולשלם כסף כל יום ולא בכל דוכנים יש את זה השאלה שאולי את צריכה לשאול היא: אם אפשר לקנות עשב חיטה שנמצע בשלב גדילה, כלומר שהוא עדין בתוך אדמה ולקטוף אותם בבוקר ולסחוט, אבל לא נראה שיש הבעיה היא שצריך לסחוט אותם מיד לאחר הקטיפה אני מקווה שמומחים כאן באתר ימליצו לך על משהו וגם אני אשמח לדעת אם יש פתרון

31/10/2006 | 04:46 | מאת: esti

שלום לך יש לך אפשרות לגדל עשב חיטה בבית את קונה חיטה מלאה ומנביטה אותה ויש לך עשב חיטה בהצלחה אסתי

30/10/2006 | 13:31 | מאת: esti

שלום. אבקש לדעת את ערך גליקומי של קינואה ושל רימון ומלון תודה אסתי י

31/10/2006 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, ב 28/10 עניתי בנושא לבינה ונתתי שני קישורים לטבלאות. אנא בדקי למטה. בהצלחה צביקה

30/10/2006 | 12:51 | מאת: מיקי

לתנוקת שלי יש המוגלובין נמוך עליה לקבל כלכלה עשירה בברזל מה אתה ממליץ לאכול? היא יכולה כמעט כל דבר שמבוגר יכול תודה.

31/10/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

מיקי שלום, לא כתבת בת כמה התינוקת שלך... באופן כללי חשוב להימנע ממוצרים שמפריעים לספיגת הברזל בגוף כמו קפאין (נמצא בקקאו, קולה, תה רגיל וקפה), סוכרים פשוטים. להוסיף מזונות עשירים בברזל כמו טחינה, שקדים טחונים או תחליב שקדים (אפשר גם ממרח "שקדייה"), ירקות ירוקים (בפטרוזיליה יש הרבה ברזל), פירות, צימוקים ופירות יבשים, ביצים אורגאניות. אפשר לתת כפית מולסה ביום ויש בחנויות טבע גם תוסף נוזלי בשם פלורדיקס או מותג אחר שהוא עשיר בברזל. בהצלחה צביקה

30/10/2006 | 12:24 | מאת: תומר

שלום! באתר http://www.organiclife.co.il כתוב: מומלץ לבשל כמות גדולה של קטניות בכל פעם, לחלק למנות קטנות ולהקפיא, כך אפשר להנות מקטניות לעיתים קרובות בלי הכנות ממושכות (השריה ובישול). האפ זה מומלץ ונכון? מה עושים לאחר שמוצאים את הקטניות ממקפיא? מחכים עד שהם מפשירים או ששמים אותם במים רותחים ומחמים? האם ערכם התזונתי יורד לאחר הקפאה וחימום נוסף?

31/10/2006 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, זאת עצה טובה - כך גם אנחנו נוהגים. הטעם פחות טוב אבל החלבון והמינרלים נשמרים. אפשר להפשיר במים רותחים, באדים, או להכניס לתבשיל חם. בהצלחה צביקה

29/10/2006 | 22:02 | מאת: קובי

אולי זאת שאלה קצת מוזרה, אבל תהיתי: האם אתם מצטננים לפעמים? האם זה נכון שאמם לא נדבקים בשפעת ליד אנשים מצוננים? ובכלל אתם מקבלים כאבי ראש? פשוט כמו שקראתי במאמר כלשהו שאנשי טבע הם מלאים במרץ וחולים הרבה פחות מאנשים אחרים שזוללים את כל דבר

30/10/2006 | 08:21 | מאת: נעמי

השאלה שלך לא מוזרה, דווקא לעניין. בעבר הצטננתי המון - נזלת,דלקת-גרון וגם כאבי-ראש. מאז שעברתי לתזונה טבעית, לפני כמה שנים, זה לא קורה יותר, גם אם אני נמצאת בסביבתו הקרובה של אדם מצונן. כשהגוף נקי מליחה (שנגרמת בגלל מזונות מסויימים) לא נדבקים (אני לא, בכל אופן). מה שקראת על המרץ והבריאות של "אנשי טבע" - הכינוי מוצא-חן בעיני - הוא מאוד נכון.

29/10/2006 | 18:29 | מאת: תומר

היי, מכיוון שאינני חובב ירקות. אך אני מודע לחשיבות שלהם כמקור לויטמינים וסיבים תזותיים התחלתי לאכול אותם בצורתם המבושלת - במרק. א. הייתי מעוניין לדעת האם ערכם התזונתי יורד באופן משמעותי מבחינת סיבים וויטמינים בצורה זו, ב. כמו כן האם זה נכון שהרבה מהויטמינים נשארים במים של המרק.

29/10/2006 | 20:59 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום אכן אתה צודק חלק מהוויטמינים המסיסים במים נהרס וחלק עובר למי המרק. לכן לפעמים עדיף לאדות את הירקות זמן קצר מאוד בסלסלת אידוי וכך איבוד הויטמינים נמוך יותר . או להקפיץ את הירקות מס' מועט של דקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2006 | 18:00 | מאת: ax

אני נמצאת עכשיו בתהליכי החלמה מאנורקסיה ואמורה לשקול 48 קילו על 1.61 (משקל המינימום לפי המטפלת שלי). אני ממש לא רוצה לשקול ככה אבל גם לא רוצה ליפול שוב לאנורקסיה אז בניתי לי תפריט ממש מאוזן למשקל 40 (בהתחלה שקלתי 38) ואני מקפידה על כל סוגי המזון ולוקחת מולטי ויטמין וסידן בעיקר בארוחות שכוללות מנות שומן (אגוזים או במבה). רציתי לדעת אם אני יכולה להיות בריאה במשקל כזה ואם אני יכולה ככה לקבל מחזור. חשוב לי לציין שאין לי כבר עור צהוב או סימנים המעידים על תת תזונה. אני ממש מחכה לתשובה ממך,תודה.

29/10/2006 | 20:54 | מאת: טובה בר-שאן

ax שלום אם אכן את באמת רוצה להחלים מהאנורקסיה חשוב מאוד שתשמעי למטפלת שלך שנמצאת אתך ויודעת את כל הפרטים עלייך . שבי אתה ותבני באמת תזונה מאוזנת שתאפשר לך לחזור לעצמך. ולקבל מהמזון את כל מה שאת צריכה. לבחורה בגובה של 161 משקל 40 אכן באמת אינו מספיק. מאחלת לך המון המון הצלחה בברכה טובה בר שאן

29/10/2006 | 20:54 | מאת: טובה בר-שאן

ax שלום אם אכן את באמת רוצה להחלים מהאנורקסיה חשוב מאוד שתשמעי למטפלת שלך שנמצאת אתך ויודעת את כל הפרטים עלייך . שבי אתה ותבני באמת תזונה מאוזנת שתאפשר לך לחזור לעצמך. ולקבל מהמזון את כל מה שאת צריכה. לבחורה בגובה של 161 משקל 40 אכן באמת אינו מספיק. מאחלת לך המון המון הצלחה בברכה טובה בר שאן

29/10/2006 | 15:25 | מאת: דניאל

שלום בהמשך לשאלה קודמת מש זו קטניה? אני מנביט מש ואוכל אותו חי שנים..... כתוספת לארוחת פירות שיהוה " איזון חלבוני".. שאני אוכל פירות. ורק פירות אזי מתעייף לכן מוסיף אותו ונבטי חילבה כנגד עלייה מהירה של הסוכר .ואחר כך הירידה המהירה. תאנים אפרסמון אנונה ולפעמים מוסיף אבוקדו ואז אין עייפות תודה

29/10/2006 | 20:48 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום כן מש זו קטניה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

29/10/2006 | 20:48 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום כן מש זו קטניה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

29/10/2006 | 14:36 | מאת: דן

שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד מיד משלושה ביסים מגזר חי? גם שמלא ועוד בכ"ז אוכל טיפה האף מאדים .בעקר אחרי מאכלים חמים ולכן נמנע לאכול חם .

29/10/2006 | 20:46 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום שעועית אזוקי זו קטניה שצריך לבשלה גם לאחר הנבטה המשך 3 ימים. (יש לציין שבקטניות כמו בשעועית קיימים חומרים הנקראים מעכבי טריפסין אשר מעכבים פעילות אנזימתית במע' העיכול. בישול של השועית מנטרל חומרים אילו. גם את הארטישוק הירושלמי עדיף לאכל מבושל. דן לגבי תופעה בה האף נעשה אדום וחם לאחר האוכל. האם שמת לב מתי תופעה זו קורת ? האם היא קורת לאחר אכילה של מאכלים מסויימים? יכול להיות שאתה אלרגי לחומרי מזון אילה . אכן כדאי שתבדוק? בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

28/10/2006 | 19:29 | מאת: ורד

במה כדאי להמתיק שתיה חמה. סוכר לבן? סוכר חום? (שמעתי לאחרונה שהוא גם לא בריא) מה דעתך- חשבתי להמתיק שתיה חמה עם מולסה. האם זה טוב? בקיצור במה הכי בריא להמתיק שתיה חמה (לא מבחינה דיאטטית אלא- מבחינה בריאותית)?

29/10/2006 | 11:41 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, מבחינה בריאות לא כדאי להמתיק שתייה חמה. תה צמחים כדאי לשתות עם תמר או משמש אורגני. קפה, תה וקקאו לא מומלצים לשתייה. אם חייבים להמתיק אפשר להשתמש במולסה, דבש או סטיביה. בהצלחה צביקה

28/10/2006 | 18:50 | מאת: דן

שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד משלושה ביסים מגזר חי?

29/10/2006 | 11:44 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, כל קטניה מלבד עדשים כדאי לבשל או לחלוט, במיוחד אם זה הונבט 3 ימי - עלולים להיות שם פטריות וחיידקים. ארטישוק ירושלמי מבשלים או מאדים כמו תפוח אדמה. לגבי האדמומיות באף אין לי מושג. אולי מדובר בתגובה אלרגית ואולי טובה יודעת מה הסיבה בהצלחה צביקה.

28/10/2006 | 17:58 | מאת: דורית

שלום רב אבקש להמליץ לי על ספר בנושא הורדת כולסטרול. תודה דורית

29/10/2006 | 11:47 | מאת: צביקה קורן

דורת שלום, יש הרבה ספרים בנושא תחפשי בספריות מקוונות באינטרנט - סטימצקי, מיתוס, DBOOK ועוד, או בכל חנות ספרים באזור מגורייך. כדאי שהספר היה מקורב לגישת התזונה הטבעית. בהצלחה צביקה

28/10/2006 | 15:56 | מאת: bina

אני מודה לכם על האתר המענין והמואיל ,והנהדר והזמין. מצאתי את ערך גלקמי אך אין בו את כל הפרות והירקות ,ופחממות וקיטניות... היכן אוכל לימצוא מידה זה? תודה בינה .

29/10/2006 | 11:51 | מאת: צביקה קורן

בינה שלום מצורף קישור לבסיס נתונים ענק (באנגלית) שמכיל ערכים גליקמיים של רוב במזונות: http://www.glycemicindex.com/ יש גם אתרים בעברית שיש בהם רשימות חלקיות. תעשי חיפוש בפורום הזה - כבר סיפקתי קישורים מספר פעמים, או תעשי בעצמך חיפוש בגוגל על המילים: "ערך גליקמי" או "אינדקס גליקמי". בהצלחה צביקה

29/10/2006 | 14:24 | מאת: אמיל

http://naturemed.co.il/hc2/glindex.html כאן ישנו פירוט בעברית

27/10/2006 | 17:38 | מאת: bina

שלום אני קראתי לראשונה על נפרי הזה. היכן אפשר לימצאו אותו. אבקש לפרת את החנויות בהם ניתן לימצאו פרי זה . וכמה זמן הוא נימצא בעונה וכמה יש לאכול בים תודה בינה

28/10/2006 | 08:03 | מאת: טובה בר-שאן

bina שלום את פרי הפיטאיה ניתן למצא היום כמעט בכל חנויות הירקות . את הפיטאיה ניתן למצא מחודש יוני עד ינואר והיא בעלת חיי מדף ארוכים. הפרי נשמר היטב במשך 10 ימים בטמפרטורת החדר, ואפשר לאחסנו במקרר עד שלושה שבועות. פרי זה בריא מאוד מכיל בתוכו אנטי אוקסידנטים רבים . ניתן לאכל אחד או יותר ביום . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

27/10/2006 | 16:07 | מאת: לילך

שלום רציתי לשאול: אני שומרת על תזונה מאוזנת ומקפידה על חלוקה ברורה של אבות מזון והגבלה קלורית בתקווה לרדת במשקל במתינות ובאופן בריא. חשוב לי מאד להבין את הרציונל בבסיס הקביעה לפיה לא מספיק רק להגביל קלוריות כדי לרדת במקל, אלא צריך גם להגביל כמות שומנים... האם אכילת שומנים בהגבלה קלורית תמנע ירידה במשקל? מדוע? סתם נגיד אכילה של1300 קלוריות ביום שרובן מורכות משומנים... מה רע בזה? תודה. חשוב לי לדעת גם כדי לשכנע את עצמי שאני פועלת נכון וגם "כדי להפיץ את הבשוה" של ירידה בריאה במשקל

28/10/2006 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

לילך שלום את רושמת לי בעצמך שאת מקפידה על תזונה מאוזנת . מה פרוש המושג? כדי לשמור על איזון ובריאות ולרדת במשקל את צריכה לקבל במזון את כל המרכיבים החיוניים לגוף. כלומר שהגוף מקבל אותן אך ורק מהמזון ואינו מסוגל לייצר אותם בעצמו. כמו חומצות שומן חיוניות, כמו חומצות אמינו חיוניות המרכיבות חלבונים, כמו ויטמינים ומינרלים. במידה ואת את רב הקלוריות מקבלת משומן. את בעצם לא מספקת לגוף את המרכיבים החיונים שהגוף אינו יודע לייצר בעצמו , חילוף החומרים יורד ואת משמינה. לכן חשוב מאוד להקפיד לאכל את כל המרכיבים שהגוף צריך ובמינון הנכון. עודף יהפוך לשומן ואת זה את רוצה למנוע. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

26/10/2006 | 17:33 | מאת: כרמית

באם יש שמץ של אמת בדבר שאם מכינים חביתה עם עשבי תיבול כגון פטרוזליה - העשב מבטל את הכולסטרול הרע??

27/10/2006 | 10:45 | מאת: טובה בר-שאן

כרמית שלום רב אין ספק שהפטרוזליה כעשבי הטיבול יש בה שפע של ויטמינים (כמו ויטמין K , ביתא קרוטן ,וויטמין C ,ויטמיני B ומנרלים (כמו מגנזיום, ברזל, אבץ) ואנטי אוקסידנטים - כלומר נוגדי חימצון וסיבים. אשר כולם חשובים מאוד להורדה של הכולסטרול הרע . אולם אם אדם סובל מעודף כולסטרול הוא צריך להקפיד בתזונה דלה במזונות מהחי ועשירה מאוד בתפריט צמחוני . האימרה שפטרוזליה בתוך חביתה תבטל את הכולסטרול הרע ממש אינה נכונה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

25/10/2006 | 19:44 | מאת: אתי

האם יש קשר בין חומצה פולית לבין B12 -על איזה תזונה אתם ממליצים להעלת חומצה פולית ו B12 לבני בן ה-18 יש מחסור והוא מתנגד לויטמינים מה עושים? תודה רבה

26/10/2006 | 10:20 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, בהחלט יש קשר בין חומצה פולית ל B12. לא כתבת אם בנך צמחוני או "אוכל הכול" ולכן קשה לייעץ. אם הוא צמחוני - הוא צריך לקבל כדורים של B12. אם לא - צריך לבדוק מדוע אין ספיגה טובה של B12 בגוף. חומצה פולית ניתן לקבל מתזונה עשירה בירקות, שקדים אגוזים. הכל מקרה התזונה חייבת להיות איכותית כדי שתתאפשר ספידה טובה של כל אבות המזון בגוף. להלן קישור למידע מפורט בנושא חומצה פולית: http://www.ima-adama.co.il/healling_methods/naturopathy/nutrition/naturopathy_vered_lev14_polic_acid.htm בהצלחה צביקה

26/10/2006 | 16:05 | מאת: אתי

תודה על תשובתך בני לא צמחוני אבל ניזון רק מג'אנק פווד למשל פיצה, מנה חמה סנדוויץ מרוח בשוקולד ואוהב עוף בלבד בלי ירקות ובלי פירות אנחנו ננסה לשפר את התזונה ונראה אם יהיה שינוי

25/10/2006 | 11:33 | מאת: יוני

שלום אני בחור בן 21 מתאמן בחדר כושר מזה כ5 חודשים לאחרונה העליתי 4 קילוגרמים אני שוקל 104 ואני 1.98 מיבנה גוף רחב אני לא שמן כלל יש לי גוף חטוב אפילו. עכשיו לי יש לי בין 15 ל -17 אחוז שומן מה לפי דעתך התפריט פחמימות חלבונים וכו.. וסכ"ה קלוריות שאני צריך לאכול ביום כדי לרדת באחוזי השומן לפי הנתונים שרשמתי בתודה מראש יוני

26/10/2006 | 10:22 | מאת: צביקה קורן

יוני שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי, תוך התחשבות במספר רב של גורמים. מציע שתפנה לתזונאית ספורט באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

24/10/2006 | 21:09 | מאת: יוהנה

שלום אני פונה אליכם עם שאלה כללית. אמא שלי עוברת כרגע תיפולים כימיוטרפים והקרנות.הגידול באזור פי הטבעת. עברו כבר 4 שבועות מהתחלת התיפולים ומערכת החיסונית שלה התדרדרה במהירות. מה היא יכולה לעשות כדי לשפר אותה? איזה מאכלים יכולים לעזור לה? תוספי תזונה? ויטמינים? תודה

26/10/2006 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

יוהנה שלום, ניתן לעזור לאימך בתזונה, בתוספים ובצמחי מרפא. זה לא אחראי ולא רציני לעשות זאת במסגרת הפורום. מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ו"חומרים מועילים ומבריאים". זה יבהיר לך עד כמה הנושא רחב ומורכב ומדוע צריך לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק ב"טיפים" הניתנים בחינם בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

22/10/2006 | 20:14 | מאת: דריה

שלום לך טובה, אני יודעת ששומן מוקשה או מוקשה חלקית הוא שומן הטראנס אשר יש להוציא אותו מהתפריט. - במוצר בייגלה מחיטה מלאה מצוין במרכיבים שומן מוקשה חלקית ואילו על האריזה בגדול כתוב כי לא מכיל שומני טראנס. הכיצד? - האם מוצרים בהם יש שמנים צמחיים כמו במבה אינם עברו תהליך הרוויה והם בסדר? תודה רבה

23/10/2006 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

דריה שלום, שומנים מוקשים ושומנים מוקשים למחצה הם שומני טראנס שיש להימנע מאכילתם. לגבי "התרגיל השיווקי" - צריך להיזהר ולקרוא את האותיות הקטנות. אין לי מידע לגבי השמן שבבמבה, אבל בעיני זה לא מזון איכות וגם ממנו כדאי להימנע. בהצלחה צביקה

26/10/2006 | 20:50 | מאת: אבי

גם בחלווה יש שומנים מוקשים למחצה. האם אתה ממליץ להימנע מאכילתה?

22/10/2006 | 11:14 | מאת: מיכל

שלום רב, מה הם המזונות המומלצים והאסורים במצב של תת פעילות בלוטת התריס? מדובר בנער בן 17 שאובחנה אצלו רמת TSH גבוהה מעט (5.83 כשהטווח הוא 0.3-4.00). בתודה רבה, מיכל

23/10/2006 | 14:48 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום על פי התוצאת שנתת אכן בלוטת התריס פועלת לאט (היפותירואידיזים ) המזונות האסורים במצב זה הם: כרוב, כרובית, ברוקולי, חרדל, עלי רוקט, צנון, צנונית כל ירקות אילה שייכים למשפחת המצליבים שבהם יש חומרים גויטרוגנים המאיטים את פעולת הבלוטה . לעומת זאת לאכל אצות (בהן יש יוד) יכול מאוד לעזור לתפקוד הבלוטה כיוון שחוסר ביוד מונע את יצירת ההורמונים המופרשים מבלוטת התריס. חומצות אמינו כמו טירוזין הנמצאת בטונה, בסויה, בגבינות כמו קוטג וריקוטה יכולים לעזור לעידוד הבלוטה לחזור לתפקודה . בנוסף דגנים מלאים ולחם מחיטה מלאה המכילים את ויטמיני B עוזרים גם הם . מלבד אוכל חשוב גם לעשות ספורט לעודד את המטבוליזים ותפקוד הבלוטה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

23/10/2006 | 15:13 | מאת: מיכל

טובה שלום ותודה רבה לך על רשימת המזונות. אין לי מושג איפה ניתן להשיג אצות ואיך בדיוק משתמשים בזה? שוב תודה, מיכל

23/09/2008 | 20:24 | מאת: רחל

שלום אני בשבוע השישי של ההריון ותפקוד הבלוטה שלי גבולי: לפני 3 שבועות TSH היה 4.95 , T4-F 11.9 והיום TSH 4.55 , T4-F 12.5 לא עשיתי משהו מיוחד לשינוי, ועכשיו אני מתלבטת אם לקחת קת ההורמון או רק להקפיד על תזונה ופעילות אני לא הייתי רוצה לקחת את הטיפול התרופתי הקונבציונלי אבל אני מפחדת מפגיעה בעובר תודה

20/10/2006 | 18:48 | מאת: emil

נעים מאוד, ידוע שאכילת פחמימות מזוקקות ופשוט כגון סוכר וקמח לבן גורמות לאקנה. ישנה לי שאלה,האם יש להגביל את צריכת הפחמימות בארוחה כמו בתפריט סוכרתי? האם אכילה של גרנולה נטולת סוכר בכמות של 150 גרם מנה גדולה אסור,האם באמת יש צורך להגביל את איכלת הפחמימות המלאות בארוחה אחת? ההמלצה ל70 אחוזים מסך הקלורויות היומיות היא פחמימות נכון? תודה רבה בכבוד.

21/10/2006 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

emil שלום אכן במצב של אקנה חשוב מאוד להימנע מפחמימות מזוקקות כלומר סוכר, מוצרי קמח לבן ומשקאות מתוקים , כן יש לצמצם את כמות הפירות המתוקים . המתוק הוא קרקע נוחה להתרבות של חיידקים והתהוות מוגלה בפצעונים. לעומת זאת אכילה של פחמימות מורכבות היא טובה הרבה יותר ועדיף לאכל כמו :דגנים מלאים למשל אורז מלא או קוסקוס מחיטה מלאה . לגבי שאלתך על הגרנולה אם היא מכילה סוכר או דבש, פירות יבשים ושמן לא הייתי ממליצה אולם מיזלי שאינו מכיל סוכר או קוואקר מלא לבד כן ניתן לאכל. בנוסף עדיף שתאכל הרבה ירקות, קטניות וכפי שאמרתי דגנים מלאים ותצמצם את כמות השומן מן החיי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

20/10/2006 | 18:47 | מאת: emil

נעים מאוד, ידוע שאכילת פחמימות מזוקקות ופשוט כגון סוכר וקמח לבן גורמות לאקנה. ישנה לי שאלה,האם יש להגביל את צריכת הפחמימות בארוחה כמו בתפריט סוכרתי? האם אכילה של גרנולה נטולת סוכר בכמות של 150 גרם מנה גדולה אסור,האם באמת יש צורך להגביל את איכלת הפחמימות המלאות בארוחה אחת? ההמלצה ל70 אחוזים מסך הקלורויות היומיות היא פחמימות נכון? תודה רבה בכבוד.

21/10/2006 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר: טובה בר-שאן תאריך: 21.10.2006 שעה: 06:01 emil שלום אכן במצב של אקנה חשוב מאוד להימנע מפחמימות מזוקקות כלומר סוכר, מוצרי קמח לבן ומשקאות מתוקים , כן יש לצמצם את כמות הפירות המתוקים . המתוק הוא קרקע נוחה להתרבות של חיידקים והתהוות מוגלה בפצעונים. לעומת זאת אכילה של פחמימות מורכבות היא טובה הרבה יותר ועדיף לאכל כמו :דגנים מלאים למשל אורז מלא או קוסקוס מחיטה מלאה . לגבי שאלתך על הגרנולה אם היא מכילה סוכר או דבש, פירות יבשים ושמן לא הייתי ממליצה אולם מיזלי שאינו מכיל סוכר או קוואקר מלא לבד כן ניתן לאכל. בנוסף עדיף שתאכל הרבה ירקות, קטניות וכפי שאמרתי דגנים מלאים ותצמצם את כמות השומן מן החיי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

21/10/2006 | 11:58 | מאת: Emil

תודה רבה על התשובה. אך אני רוצה לדעת בסופו של דבר האם מותר לאכול דגנים מלאים בכמות גדולה בארוחה אחת? תודה רבה

20/10/2006 | 10:48 | מאת: אני

יש לי בעיית עצירות למרות שאני מקפידה לאכול ירקות וסיבים תזונתיים. ניסיתי לקחת כדורים אבל אני פוחדת שזה יעשה לי נזק לגוף אבל מצד שני בלי כדורים אני מאוד נפוחה ומרגישה לא נוח. חשוב לי לציין שאני נמצאת בתהליכי החלמה מאנורקסיה ושהמשקל שלי עדיין 9 קילו מתחת למינימום של הBMI וגם בגלל זה אני לא רוצה לקחת כדורים. איך אני יכולה להתגבר על העצירות?

21/10/2006 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום לפי דברייך את בתהליכי החלמה מהאנורקסיה , סביר להניח שמע' העיכול שלך עדיין "עצלה " ולכן יש עצירות. כדי למנוע עצירות 1. יש לאכל הרבה סלטים חיים 2. להרבות באכילת סלק חיי מרוסק דק בסלט או סלק מבושל, אפשר גם לשתות מיץ ירקות טרי המכיל מלפפון וסלק. 3. להשרות שזיפים יבשים במים ולאכל מהם בוקר וערב. 4. להשרות זרעי פשתן שלמים במים 1כף על 1 כוס מים . לחכות 24 שעות ואז לשתות את המים. עדיף לא לקת כדורים כיוון שאילה יגבירו בסופו של דבר את ה"עצלות של המעי" . 5. בנוסף יש לעשות פעילות גופנית. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

21/10/2006 | 20:29 | מאת: אני

יש לי כמה בעיות עם מה שאמרת- אני אוכלת כל יום הרבה ירקות חיים אבל זה לא עוזר. אני לא יכולה בשלב זה לעשות ספורט (אני רוצה אבל אסור לי) מלבד כפיפות בטן ותרגילים שלא שורפים קלוריות. את מה שאמרת על הזרעי פשתן אני ינסה. בכל מקרה תודה רבה על ההתיחסות והעצות.

19/10/2006 | 13:10 | מאת: רוית

ובאותו ענין... איך מפיקים טופו וחלב סויה מפולי הסויה? ומה ההבדל בינהם מבחינת ההרכב והערך התזונתי? תןדה!! רוית.

21/10/2006 | 07:26 | מאת: טובה בר-שאן

רוית שלום חלב סויה הוא מיצוי מימי של פולי הסויה .בעוד שטופו היא מעין " גבינה המתקבלת על ידי הקרשת החלבונים של חלב הסויה (בישול של חלב הסויה ) . הטופו דל בשומן ומכיל בין 8-15% חלבון הרכב וערך תזונתי את יכולה למצא בספר של יעקב אילני ערכם התזונתי של המזונות . הייתי אפילו ממליצה לך לרכש אותו . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

22/10/2006 | 21:13 | מאת: אלעד

בספרו של אילני הוא מבחין בין פחמימות זמינות ובין תאית. מה פשר האבחנה הזאת, והאם ככל שאחוז התאית גבוה יותר, כך המזון בריא יותר? בנוסף, כיצד מתקשרים הנתונים הללו עם ערך גליצמי? האם, לדוגמה, אין מזונות עתירי פחמימות שערכם הגליצמי נמוך? האם ספרו של אילני מציג גם נתונים כאלה?

19/10/2006 | 13:07 | מאת: רוית

אנסה לנסח באופן ברור יותר את שאלתי : אני מכינה בבית לבנה LABANE ע"י השריית יוגורט בתוך חיתול למשך מספר ימים, ללא כל תוספות. בסוף התהליך מתקבלים הגבינה שנשארת בתוך החיתול והנוזלים שנשארים בכלי. שאלתי היא מהו הערך התזונתי של אותם נוזלים שנשארים בתום תהליך המיצוי. תודה, רוית.

21/10/2006 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום למים הנשארים לאחר הכנת הגבינה קוראים מי גבינה . מי הגבינה מכילים: 1. כמות קטנה של חלבונים (אלבומינים 0.6-0.7% בחלב בקר) כמו לקטוגלובולין שחשיבותו רבה . 2. כמעט את כל הסוכר של החלב לקטוז. 3. את רב ויטמינים שבחלב מקב' B במיוחד ריבופלאבין וA . ממי הגבינה בגלל החשיבות של מרכיביה מכינים היום תוספי מזון כמו אבקת מי גבינה לספורטאים את ערכם התזונתי את יכולה לראות בספר של יעקב אילני ערכם התזונתי של המזונות בברכה טובה בר שאן

19/10/2006 | 12:18 | מאת: משה

לאחרונה נתקלתי בשוק בפרי הפיטאיה וקניתי כדי לנסות. צבע הפרי הינו סגול כהה שהשאיר לי סימנים על השפתיים. לאחר שאכלתי פרי אחד בלבד מסוג זה גיליתי למחרת שהפרי גם צבע את הצואה שלי בסגול כהה. האם הפרי הזה מומלץ לאכילה???

20/10/2006 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום רב בוודאי שאתה יכול לאכל פרי זה המכיל ריכוז גבוה של אנתוציאנים (פגמנטים צמחיים) ולהם תכונות רפואיות נפלאות לשמירת הבריאות . א. הם נוגדי חימצון ב. מגינים על המוח ,מגינים מפני סיבוכי סוכרת , מגינים מפני טרשת עורקים , ודלקות בכלי הדם. בברכה טובה בר שאן

19/10/2006 | 10:38 | מאת: יוני

ומה עושים שני המוצרים שרשמת? במה הם יעילים?

19/10/2006 | 12:37 | מאת: צביקה קורן

מחקרים הוכיחו שאנשים שעוסקים בפעילות גופנית נמרצת מאד (כמו פיתוח גוף) חשופים יותר לנזקים של רדיקלים חופשיים ולחוסרים תזונתיים. החומרים האלה אמורים למנוע או להקטין את הנזקים ולהשלים חוסר בעיקר של ויטמינים מקבוצת B.

19/10/2006 | 14:22 | מאת: יוני

תודה רבה לך צביקה