פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20552 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

19/11/2006 | 17:26 | מאת: אניה

כמה מ"ג של אומגה 3 מומלץ לקחת בהריון? תודה, אניה

19/11/2006 | 18:58 | מאת: טובה בר-שאן

אניה שלום. קשה לי מאוד לענות לך. כיוון שאיני יודעת את התפריט היומי שלך. בתזונה מאוזנת המכילה את כל כמות האומגה 3 , אין צורך לקחת תוספים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2006 | 18:25 | מאת: אלי

טובה שלום רב, איזו תזונה מכילה את כל כמות אומגה 3 הדרושה? תודה, אלי

19/11/2006 | 14:33 | מאת: שולי

שלום רב! לבתי בת ה20 התגלה מחסור רציני בויטמין B12 הייתי רוצה לדעת כיצד אוכל לעזור לה כלומר אילו מזונות רצוי להכין כדי לשפר את המצב. היא מרבה באכילת מוצרי חלב אך מלבד זא מה עוד עשיר בויטמין ונספג היטב?

19/11/2006 | 18:55 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום רב . ויטמין B12 הוא ויטמין הקיים רק במוצרים מהחי . בשר, דגים, וביצים. ויטמין זה לא קיים בצומח. במידה וספיגת הויטמין במע' העיכול אינה תקינה. יש צורך לקחת כמוסות למציצה העוקפות את מע' העיכול ונספגות ישירות לדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2006 | 12:02 | מאת: בר

שלום לך. אני הולך לעבור בעוד כמה ימים ניתוח לכריתת נקודות חן מהפנים. בניתוח הרופא נותן הרדמה מקומית, מסיר את הנקודה בגובה העור, דבר שכמובן יוצר דימום. הוא חובש ולאחר זמן מסויים הגלד נושר. הרופא אמר שלא מומלץ להוריד הרבה נקודות חן בפעם אחת כדי שההחלמה תהיה טובה יותר ואסטתית יותר. השאלה שלי היא, האם יש קבוצת מזון\מאכלים מסויימים שאני יכול לאכול בימים שלפני ואחרי הניתוח כדי לעזור לעור להתאחות ולמנוע הצטלקות? תודה!

19/11/2006 | 18:52 | מאת: טובה בר-שאן

בר שלום אין ספק שיש מאכלים העוזרים להגלדת העור . מאכלים המכילים בתא קרוטן כמו גזר, פלפל, בטטה דלעת ירקות ירוקים . מאכלים המכילים ויטמין E כמו שמן נבט חיטה, אפונה, אורז מלא, דגים ואגוזים בלתי קלויים המכילים אומגה 3 העוזרת לריפוי טוב של הפצעים . ומיץ עשב החיטה שהוא בעל יכולת מדהימה לשיקום העור. שיהיה לך בהצלחה בניתוח טובה בר- שאן

18/11/2006 | 17:54 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון שלישי בשבוע 36+. בת 37. תת פעילות של בלוטת התריס אחרי לידה שניה לפני 3 שנים. בלוטה מאוזנת כשנתיים וחצי. לאחר אישפוזים ברורים וירידה חדה במשקל, ואחרי חיטוטים באינטרנט כי אף רופא בבית החולים לא הבין מה קורה לי אחרי ארוחות. לאחר ארוחה במיוחד עם פרוסת לחם ועוד לחם דגנים - החלה תחושה של חולשה, רעד, דופק מהיר, זיעה, טשטוש בראייה, חוורון, תחושה של עילפון. חשבו שיש שיש לי בעיות עם הלב או התקפי פאניקה וחרדה. על דעת עצמי התחלתי לראות שאם אני לא נוגעת בפחמימות בכלל הסימפטומים לא חוזרים או שלא באים בצורה כה אקוטית. לאחר ששוחררתי הלכתי לרופאת המשפחה והיא טענה רגישות לפחמימות. התחלתי לחפש ומצאתי את ההיפוגליקמיה התגובתית - כתבתי בפורום לשתי תזונאיות קליניות והן היפנו אותי לחומר הנ"ל. הבעיה שאני רגישה למוצרי חלב ולא אוכלת בכלל מינקות. אני כאמור בהריון חלשה משינויי התזונה והירידה במשקל. אני לא יכולה לאכול שום פחמימה כרגע כי התגובות קשות ומתישות. הכלכלה שלי מורכבת מ: בוקר: ביצה, מלפפון, חצי אבוקדו, טחינה ועגבניה, תה צמחים. 10: אגוזים, או שליש פרי - אגס או תפוח. צהריים: מנת בשר, ירקות בכל הצורות. 4: מרק ירקות טחון, אגוזים שקדים. ערב: כמו הבוקר+זיתים. האם זה בסדר לאכול ככה בהריון? מה קורה ששום פחמימה לא נכנסת לגוף? מה קורה אחרי לידה? אם יש לך ידע בנושא. אני נמנעת מסוכרים בכלל כבר שנה+. לא נוגעת בשום דבר עם סוכר וממתיק עקב תחושה לא טובה אחרי שאני אוכלת. האם יש לך ידע בתזונת תינוקות? ילדיי נולדו עם אלרגיות מזון מאוד קשות וניזונו מנוטרמיגן. לא הגיבו גם טוב לחלב שלי (למה שאני אוכלת, למרות שכל הריון נמנעתי לאכול את הדברים שהם היו אלרגיים אליהם). תודה רבה על ההקשבה. בברכה, טלי - מיילדים אותי ביום רביעי הקרוב כדי להקל עלי. - הירידה במשקל ממשיכה ומחלישה אותי - מה לעשות כדי להתחזק קצת? תודה.

18/11/2006 | 20:20 | מאת: טובה בר-שאן

טלי היקרה שלום היפוגליקמיה תגובתית נגרמת בעיקר כתוצאה מאכילה של סוכרים מזוקקים ומעט מאוד סיבים .ואכן טוב מאוד שאת נמנעת מסוכרים מזוקקים . זה לא מוסיף שום דבר. אכילה של ירקות רבים , קטניות (כמו אפונה, עדשים, חומוס, שעועית ירוקה, נבטים) שרובן בעלי אינדקס גליקמי נמוך , אגוזים, שקדים ,פירות ודגים יכולים מאוד מאוד לעזור וגם לתת לגוף את כל מה שהוא צריך להתפתחות העובר וכמובן גם את הסוכרים שהוא צריך . לגבי שאלתך השניהקשה לי לענות לך מדוע ילדייך נולדו עם אלרגיות קשות לחלב שלך כיוון שאין לי מושג מה היה התפריט שלך בהריונות בנוסף אולי ישנם גם גורמים נוספים המשפיעים על רגישות העוברים . מאחלת לך לידה קלה בהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2006 | 09:22 | מאת: זהבה

שלום רב ! אני מרגישה מבולבלת מאוד לגבי תזונה ודיאטה אני מרגישה נפלא כשאני אוכלת רק פעם או פעמים ביום האם זה מותר מבחינה בריאותית או שאני חיבת לאכול 6 פעמים ביום כפי שדיאטנים ממליצים אני לא עומדת בזה ולצערי התיסכול והבילבול הזה רק גורמים לי לעלות במשקל כיום אני שוקלת 90.5 ק"ג והגובה הוא 170, בעבר אכלתי רק פעם אחת ביום לפי תחושת הרעב ומעולם לא הייתי בדיאטה ושקלתי 58 ק"ג עקב ההריונות עליתי במשקל ל 70- 68 ק"ג הדיאטנים אמרו לי לאכול 6 פעמים ביום לא עמדתי בזה בגלל כל הטירחה והחוסר זמן שבגידול ילדים ורוב הזמו או שלא אכלתי בכלל או שהשתוללתי ואכלתי מה שבא לי ולצערי התדרדרתי למשקל של 90.5 ק"ג מה עושים מקשיבים לגוף או לדיאטן כי כשאני שבעה אני לא מסוגלת לא לנשנש או לראות אוכל בכלל מה העצה שלכם. בברכה זהבה

17/11/2006 | 18:57 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, הרעיון באכילת 5 - 6 ארוחות קטנות ביום הוא לשמור על רמות סוכר יציבות בדם. תנודות ברמות הסוכר גורמות לתחושת רעב בלתי נשלטת,"התנפלות" וזלילה בלתי מבוקרת. אנשים שאצלם מנגנון הרעב מאוזן יכולים לאכול רק כשהם רעבים באמת - פעם, פעמיים, שלוש ואפילו שש פעמים ביום ולשמור על משקל מאוזן. אם את רוצה לאזן את משקלך (את לא חייבת לחזור למשקל לפני הלידות) כדאי שתאכלי כמה ארוחות קטנות ביום, שיהיו מאוזנות מבחינת אבות המזון ולא יהיו עתירות קלוריות. כדאי לפנות ליעוץ אישי, לקבל תפריט שמתאים לצרכים שלך ולאורח החיים שלך. בהצלחה צביקה

15/11/2006 | 22:19 | מאת: תומר

כמה שומן צריך לשלב עם הסידן כדי שהוא יספג בצורה טובה? וזה נכון שהסידן מהכדורים נספג ללא שומן?

16/11/2006 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, לא השומן עושה את העבודה. מדובר בויטמין D שנמצא בשומן שבמוצרי חלב. אפשר לספוג סידן מהמזון גם ללא שומן. ויטמין D נמצא בגוף ולכן אפשר לספוג סידן גם מכדור בהצלחה צביקה

16/11/2006 | 12:54 | מאת: תומר

אז אם ככה למה ממליצים לא לשתות חלב רזה?

בתי בת שנתיים ושלושה חודשים, היא סובלת מעצירות מסביבות גיל שנה, לפני כן היו לה יציאות נורמליות, חשוב לציין כי עוד כשאכלה מרק רקות מרוסק ופירות מרוסקים התחילה כל התופעה הזו של העצירות, כמו כן חשוב לציין שהיא בעייתית מאוד באוכל, עד גיל שנה וחצי אכלה רק מרוסק עד שנמאס לה אבל לא התחילה לאכול אורכל רגיל אלא אוכלת מעדנים וגבינות לרוב לעיתים לפחות פעמים שלוש בשבוע אוכלת שניצל (זה המזון ה"רגיל" היחיד שאוכלת, הא לא אוכלת פסטות, אורז וכדומה, אינה אוכלת אפונה ושעועית וכדומה. כן אוכלת מידי פעם ביצה קשה או קרונפלקס. היינו אצל דיאטנית שטוענת שאין לה בעיה פיזית בבליעה או אכילה אלא הרגלים, פינוק וכדומה. הכי מטריד אותי כרגע זה העצירות הקשה שלה. היא ממש מתייסרת בכל יומיים שש לה יציאה. מה עושים? לרופאת משפחה אין טיפול, לעיתים שאין לה יציאה יותר משלושה ימים היא מציעה לתת לה נר או חוקן (אבל לא כדרך קבע), הילדה לא מוכנה לאכול פירות וירקות. מהי הדרך? איך אפשר להקל עליה , היא מאוד מאוד סובלת כשיש לה יציאה, לעיתים מרוב ש"היציאה" קשה היא אפילו חותכת לה את המקום והילדה צורחת. אנא עזרו לנו, תנו עצה מועילה שתעזור לה...

יעל שלום, מעדנים, גבינות, ביצה קשה ושניצל זה מזון הגורם לעצירות - אין במוצרים האלה סיבים תזונתיים. התזונה של בתך בהחלט בעייתית ולא ניתן לפתור את הבעייה ללא תוספת של פירות וירקות חיים ומבושלים. סלק מבושל עם עוד ירקות ואפונה עשויים להועיל. נסי להחליף את ה"מעדן" ביוגורט טבעי ותמתיקי עותו עם כפית מולסה. המולסה (אפשר לקנות בחנות טבע) עשירה בויטמינים ומינרלים והיא משלשל קל טבעי. דייסה מקווקר גם הממותקת במולסה עשוייה להועיל (מבושלת במים או בחלב אורז - לא חלב פרה). תני לה לפחות 3 כפיות שמן זיית ביום. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט והבעיה עשויה להיעלם. נראה שיש גם אלמנט של "פינוק" אצל בתך והשלמה וכניעה מצידך. בהצלחה צביקה

14/11/2006 | 19:33 | מאת: אלונה

שלום כיוון שאני בהיריון אני משתדלת לשתות לא יותר משני ספלי קפה ביום. לאחרונה קניתי קפה נטול קפאין אך שמעתי מחברה שהתהליכים שהוא עובר להוצאת הקפאין עושים אותו רעיל וגרוע בהרבה מקפה רגיל. האם יש אמת בדברים אלו? אשמח לתשובה .

14/11/2006 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

אלונה שלום, כדי לסלק את הקפאין משתמשים בכמה חומצות, דבר שהופק את המשקה הזה למזיק ומיותר. מומלץ מאד להימנע בתקופת ההריון מקפאין, אספרטיים, אלכוהול וניקוטין. כדאי גם להגביל את כמות המלח. אל תקשיבי לעצות המרגיעות ש"שתי כוסות ביום" זה בסדר. על נזקי הקפאין תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי ("חומרים מזיקים במזוננו"). השתייה המומלצת: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. אפשר להתפשר על סודה, סיידר, מיץ "טבעי" שמוכרים בסופר ובירה שחורה. בהצלחה צביקה

15/11/2006 | 12:44 | מאת: נעמי

הוצאת הקפאין מהקפה נעשית באמצעות חומרים כמו אצטון, כלורופורם וכוהל.

14/11/2006 | 17:01 | מאת: חיה

שמעתי לאחרונה על ויטמינים הנקראים LifePak רציתי לשאול האם ידוע לכם משהו על הויטמינים האלו? האם הם באמת חיונים לגוף? האם אדם שאוכל תזונה מאוזנת צריך לקחת גם תוספי מזון כמו ויטמינים? האם ניתן לקחת אותם ללא יעוץ רפואי? תודה רבה חיה

14/11/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, אני לא מכיר את המוצר שציינת. באופן כללי, מי שבריא ותזונתו מאוזנת לא זקוק לתוספי מזון. מי שלא בריא ותזונתו לא מאוזנת צריך לשקול נטילת תוספים בתיאום עם מומחה לנושא. בכל מקרה אין לסמוך רק על תוספי מזון כאמצעי למניעת מחלות ולטיפול בהן. בהצלחה צביקה

13/11/2006 | 19:03 | מאת: קרן

האם יש ויטמינים אשר עוזרים לאקנה או ניקוי של הגוף? האם אומגה שלוש עוזר לדיכאון וחוסר מוטיבציה? והאם יש עוד וויטמינים אשר עוזרים לדיכאון? והאם זה עוזר מידית או שצריך לקחת את זה לטוח ארוך? יש לצין שאני בת 21 ואני סובלת מיאקנה ודיכאון כבר שנם *מצפה שתענה לי אל כל השאלות* בתודה קרן

12/11/2006 | 20:30 | מאת: יניב

לאחרונה אני מרגיש חוסר אנרגיות ועייפות יותר, יש לי גם קושי להקשיב בשיעורים, אני אוכל הרבה שוקולד וקקאו, רציתי לדעם אם יש לזה קשר ומה אני יכול לאכול שייתן לי יותר אנרגיות? תודה...

12/11/2006 | 20:35 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום אתה אוכל הרבה שוקולד וקאקאו , מציף את עצמך בסוכר מזוקק אך כנראה אינך אוכל מאכלים העשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים, ואבות מזון החיוניים לגוף. לכן אתה עייף. חשוב שתשב עם תזונאית על תפריט מתאים . שיעלה את כושר הריכוז שלך עם הרבה אנרגיות. וגם תהיה בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2006 | 16:02 | מאת: יעקב

לצביקה שלום, אני רוצה לקבל פרטים לגבי המוצר למי מותר למי אסור ומה התועלת בו. תודה מראש.

12/11/2006 | 20:46 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, בקישור שלהלן תמצא מידע על שמרי בירה: http://www.anonymous.org.il/nut-faq-yeast.htm הוא מותר לאכילה לכל אדם בריא, למרות שעדיף לקל את הויטמינים והמינרלים שבו מהמזון. בהצלחה צביקה

14/11/2006 | 20:21 | מאת: ולרי

א.נ. האם יש קשר בין "שמרי בירה" לבין בירה (שחורה/לבנה)? ואם כן, מה טיבו? תודה. ולרי

12/11/2006 | 13:00 | מאת: הלנה

שלום רב. אני בת 31 וסובלת ממיגרנה כבר 6 שנים, ניסתי הכול: תרופות, דיקור, הומאופטיה, כירופרקטיקה-לא עזר. עכשיו אני חושבת לנסות שינוי בתזונה. אבל מה אפשר אכול? כי כמעט כול סוג של מזון יכול לגרום למיגרנה. אסור: מוצרי חלב, חיטה,שמרים, שימורים,ביצים,בשרים,עופות-אז מה אפשר לאכול בכלל? תודה

12/11/2006 | 20:20 | מאת: טובה בר-שאן

הלנה שלום המחשבה שלך נכונה . אכן תזונה היא הדבר הבסיסי ביותר אותו צריך לבדוק ולנסות בנוסף לטיפולים אחרים. חשוב מאוד שתגשי לתזונאית שתבנה אתך תפריט המתאים לבעיית המגרנה שלך. אך בגדול חשוב לי שתדעי שיש לך המון מה לאכל: פירות, ירקות, דגנים מלאים כמו אורז מלא , קטניות. אגוזים, שקדים וכ"ו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

מניסיון אישי - זה עובד, ודרך אחרת - אין. יש הרבה מה לאכול, וזה טעים מאוד וגם משביע. כמו שטובה כתבה לך - ירקות, פירות, פירות מיובשים, טחינה גולמית, שקדים, אגוזים, קטניות. למרות שזה לא קל, מומלץ לנסות. אשמח לעזור עם כמה טיפים.

12/11/2006 | 09:49 | מאת: לילך

שלום, רציתי לדעת אם יש אדמומיות, עייפות, ורגישות לאור תאורה בערב בעיניים, יכול להיות שיש מחסור בויטמין A? ובכלל כמה מזון צריך לצרוך ע"מ לקבל את הכמות היומית הדרושה של ויטמין A?

12/11/2006 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

לילך שלום לא תמיד אדמומיות, עייפות מצביעים על חוסר לויטמין A אך עיוורון בין הערביים (כלומר ביום רואים טוב אך לקראת ערב יש בעיה בראיה כן מצביעים על חוסר בויטמין A. מקורות במזון מהצומח המכיל בתא קרוטן שממנו נוצר ויטמין A בגוף : גזר בטטה דלעת משמש מלון תרד ברוקולי כרוב מזונות שצבעם כתום או ירוק כהה מקורות מהחי שמן דגים. כמות ויטמין A היומית למבוגרים היא בסביבות 750 מיקרוגרם. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

11/11/2006 | 17:44 | מאת: מיטל

שלום!! שמי מיטל ואני בת 19,יש לי קיבה ומערכת עיכול נורא רגישה,רציתי לשאול אותך איזה מאכלים יולכו לגרום לי להרגיש יותר הקלה? ושאלה שניה האם יש איזהשהם מאכלים שיכולים לעזור או למנוע כאבי בטן במהלך המחזור החודשי? תודה

12/11/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, רגישות במערכת העיכול יכולה לנבוע ממספר סיבות - פיזיות ונפשיות. לדוגמה: אי סבילות לסוכר בחלב (לקטוז), רגישות לחלבון בחיטה (גלוטן), פטריות (קנדידה) או טפילים במעיים, מחלת מעיים, מתח נפשי ועוד. מציע לך לעבוד בשני מסלולים: א. לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקה ולאבחון קונבנציונאלי. ב. לפנות לתזונאי טבעי או נטורופט באיזור מגורייך לקבלת יעוץ אישי המותאם לצרכיים ולאורח החיים שלך. בהצלחה צביקה

11/11/2006 | 09:19 | מאת: דבי

שלום רב, ברצוני לשאול - כאשר נאמר לשתות 8 כוסות מים ביום, האם שתיית שאר נוזלים כגון תה קפה או מרק נחשבים במניין הכוסות או מים בלבד? שאלה נוספת- האם תפוח עץ גורם לגזים? תודה

12/11/2006 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

דבי שלום, בעיני קפה, קולה ומשקאות מוגזים הם משקאות פסולים. הקפה משתן בשלב ראשון ולאחר מכן גורם לעצירת נוזלים בגוף. הנוזלים (8-12 כוסות) צריכים להגיע ממים, תה צמחים, מיץ ירקות, מרק ירקות. זה תלוי גם בעונת השנה, בפעילות הגופנית ובתזונה. מי שאוכל הרבה פירות וירקות ומעט מלח ותבלינים חריפים - זקוק לפחות נוזלים. בהצלחה צביקה

14/11/2006 | 20:29 | מאת: ולרי

א.נ. האם גם סודה פשוטה לשתייה פסולה? מהם נזקיה? שאלתי נובעת מהעובדה שאינני מחבבת כמות גדולה של מים, ואינני מחבבת תה צמחים ומיץ ירקות. אני כן אוהבת מרק ירקות, אך אני מבינה שזה לא מספיק. אני מעדיפה תה ירוק, בירה (בעיקר מאלט דיאט, אך גם לבנה) וסודה (עם תרכיז רימונים, או עם יין אדום). אני אוכלת הרבה ירקות ולא מעט פירות. האם זה נראה לך עונה על הדרישות?

10/11/2006 | 12:10 | מאת: רויטל

שלום , יש לי ילד עם בעיות של יציאות הם יוצאות קשות מאוד ואחת לכמה ימים ילדי בן 3.5 שנים . רציתי לדעת בבקשה לגבי סיבים תזונתיים שאפשר להוסיף לבקבוק חלב שאני מכינה לו בבוקר הבקבוק שאני מכינה הוא מחלב פרה רגיל ודיסת שיבולת שועל או סולת או דגנים של חברת גרבר תודה רבה על התשובה בכבוד רב

12/11/2006 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

רויטל שלום, ראשית צריך לבדוק מדוע ילד בגיל כזה סובל מעצירות. ישנם כמה פתרונות תזונתיים (למשל סלק מבושל). סיבים סופחים איתם גם מינרלים וויטמינים. אפשר לשקול גם תוספת פרוביוטיקה לילדים. מציע שתפני ליעוץ אישי ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

12/11/2006 | 10:23 | מאת: רויטל

בס"ד שבוע טוב יש לי את התשובה לשאלה למה ילדי סובל מעצירות בגיל הזה , התשובה היא אוטוזם ומספר המזונות שלו מצומצם מאוד מאוד לצערי לא מבחירתי כמובן אלה מבחירתו (עקב הבעיה העיקרית ) סלק הוא לא יוכל אני מחפשת מה שאפשר להוסיף לחלב שלו כי את זה הוא אוכל תודה ושבוע טוב

09/11/2006 | 19:07 | מאת: tchah

התוסף, על פי הכתובים, אמור לסייע בהרזייה כאשר נוטלים אותו ךפני פעילות אירובית. מה האמת בזה?

10/11/2006 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא ממליץ על שימוש בתוספים, כדורים, אבקות ו"תרופות פלא" אחרות להרזייה. הרזייה נכונה ויציבה לאורך זמן מושגת רק על ידי תזונה נכונה בשילוב של פעילות גופנית ומצב נפשי מתאים. כדאי לאמץ תוכנית לשמירה על משקל בה ניתן להתמיד לאורך כל החיים ולא רק כדי להוריד "רק עוד 2 או 5 או 10 קילו". אלפי מחקרים הוכיחו ש"דיאטת הרזייה" גורמת להשמנה. (לכן יש כל כך הרבה "דיאטות" וכל כך הרבה מוצרים להרזייה. אנשים מתעשרים מהמצוקה של אנשים שרוצים לרזות. אילו הייתה שיטה אחת יעילה - לא היו כל כך הרבה שיטות...). בהצלחה צביקה

אני בן 15 וחצי ולפני כשנה וחצי עברתי הורדה רצינית במשקל..כ25 ק"ג.. עכשיו נשארתי עם השק הזה של עור או שומן עודף,ואני באמת לא יודע מה לעשות.. להורים שלי אין כסף בשביל לעשות לי מתיחת בטן..ואני מתחרט שבכלל ירדתי במשקל,כי אומנם אני רזה - אבל עם ה"דבר" הזה על הבטן שלי להיות רזה לא שווה בכלל. המצב הזה גורם לי להיות ממש מדוכא - כי מה סה"כ רציתי?להיות כמו כולם?

10/11/2006 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, לא ידוע לי על פתרון תזונתי לבעייתך. בוודאי שלא כדאי לך לעלות שוב במשקל. אתה עוד צעיר וגופך ממשיך להשתנות ולהתפתח. יתכן ועם פעילות גופנית נמרצת ותזונה נכונה העניין ישתפר. נסה להתייעץ עם רופא המשפחה או עם פלסטיקאי. בהצלחה צביקה

09/11/2006 | 15:56 | מאת: יעקוב

שלום, אני בן 15 ואני לא שמן אני שמן רק בשוקיים של הרגלים בבטן אני כמאט עים ריבועים כמאט עכשיו הבעיה שלי זה שאני יותר מדי רחב אני רחב כ 37 סנטינמטר ואני ניראה קצת רול ואני רוצה להיות ממש רזה בלי להיות רחב מה צריך לעשות? עים אני יעשה דיאטה אני לאט לאט יתקטן ולא היא רחב? בתודה יעקוב:)

09/11/2006 | 17:40 | מאת: טובה בר-שאן

יעקוב שלום קשה מאוד בצורה כזאת לתת לך עיצות . חשוב מאוד שתלך לתזונאית . היא תראה אותך ובהתאם למצב הגופני שלך, ואורח חייך היא תבנה לך תפריט מתאים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/11/2006 | 01:56 | מאת: דנה

שלום, אני צמחונית והיום קניתי פשתן טחון בשקית של 350 גרם... הבנתי שאפשר לערבב אותו בתוך מאכלים או משקאות (קיים גם משקה שכולו פשתן טחון) והוא חיוני לתזונה נכונה (במיוחד לאלו שצמחונים). אבל השאלה היא מה באמת המינון היומי? (בכפות למשל). כמה "נכון" לאכול מהפשתן, או כמה הכרחי, לפחות במינימום כפות? שאלה נוספת - יצא לי לאכול גרגירי פרחים (יש לזה טעם די איום) האם הגרגירים באמת טובים לתזונה? האם הם מכילים אותם ויטמינים כמו אלו שבפשתן? תודה על התשובות.

09/11/2006 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, הנושא של פשתן (כולל כל השאלות ששאלת) עלה מאות פעמים בפורום. תבצעי חיפוש על המילה "פשתן" ותקבלי תשובות גם לשאלות שלא שאלת... אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון בחנות טבע, אלא לקנות מטחנת קפה ולטחון בבית. המינון היומי המומלץ - כף עד שלוש כפות ביום - תלוי בגיל ובמצב הבריאותי. בהצלחה צביקה

08/11/2006 | 20:07 | מאת: גל

כאחד שמקפיד על תזונה מזינה ואורח חיים בריא הייתי מאוד רוצה לדעת מהם היתרונות(אם אכן קיימים) שיש באכילת שן שום פעם ביום וכן באכילת טונה 3 פעמים בשבוע? האם ישנם גם חסרונות? מה התרומה הייחודית של הטונה והשום לבריאותי. תודה מראש.

09/11/2006 | 08:23 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, לשום יש מספר יתרונות בריאותיים שחלקם הוכחו במחקרים. הוא מכיל בעיקר סולפור (אנטיביוטיקה), ויטמין C,B יש לו יכולת להשמיד וירוסים תכונות ריפוי: • מחטא • מוריד לחץ דם (שנוי במחלוקת) וכולסטרול. • שומר על כלי הדם והנימים - ניקוי משקעים סידניים • שומר על שריר הלב ותמיכה בו. • יעיל נגד הרעלת ניקוטין. • לטיפול בזיהומי מעיים, תולעים, שלשול ומחלות מעיים (גסטריטיס • בעל השפעה חזקה על מערכת הנשימה (מכיח, מעורר הזעה) • השמדת וירוסים מסוגים שונים. • שיפור חילוף החומרים בגוף • מסייע בכאבי ראש. • הוכח שיפור בטיפול בסרטן העור. מומלץ לאכול שום כתוש טרי (בטחינה למשל), אבל יש אנשים שזה גורם להם הפרעות עיכול וכאבים בקיבה - אלה צריכים לאכול שום מבושל, אפוי או מאודה. לגבי שימורי טונה כתבתי כבר מספר פעמים. בעיני זה מזון פסול בגלל החומרים המשמרים , המלח השמן הזול ושאריות הפח. התמול התבשרנו שלא מומלץ לנשים הרות בגלל שאריות כספית. בהצלחה צביקה

08/11/2006 | 13:21 | מאת: יעל

בתי בת השנה סובלת מעצירות ולכן החלטתי להוסיף לה לתפריט סלק אדום מבושל. וזה אכן עוזר ליציאות. רציתי לדעת מהו בעצם הסלק? האם מדובר בפחמימה? ולמה הוא מסייע ליציאות? תודה רבה

08/11/2006 | 19:31 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום הסלק עוזר ליציאות כיוון שהוא מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים , התורמים להסדרת מע' העיכול. . בנוסף הסלק עשיר מאוד במינרלים כמו ברזל , אשלגן ומגנזיום. ויטמינים כמו חומצה פולית החשובה ביותר למניעת מומים ומחלות לב. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/11/2006 | 09:32 | מאת: אבי

מצד שני, האם כמות הסוכר בסלק איננה מטרידה או מסוכנת? כמו כן, האם ניתן לאכול אותו באופן שטעמו הנורא ינוטרל, שלא לדבר על הפיכתו לטעים?

07/11/2006 | 18:28 | מאת: emmg

נעים מאוד שלום, אני יודע שזה לא אחראי ואין כמו פגישה אישית,אבל כרגע בעיה ואין מספיק תקציב בשביל לפנות לייעוץ אישי,אני מאוד מודה לכם מקר לב אם תוכלו לייעץ לי המון תודה. הנני נער כבן 16 וחצי,גובה 1.75 משקל 62. הבעיה שלי היא פצעי אקנה,אני בעל עור שמן ומידי פעם צצים לי פצעים מוגלתיים לא כל כך גדולים ללא עין רעה. דבר זה מכביד עליי מאוד ברובד הנפשי גורם לייאוש ומאוד מפריע לי,אני מקפיד מאוד על תזונה כי אני יודע שזהו דבר מאוד חשוב,ואני רוצה לקבל ממכם כמה טיפים אילו תוספי תזונה מומלץ להוסיף או ויטמינים או משהו לתפריט שלי,אני מאוד מודה לכם. בוקר- שעה 07:00 סלט גדול מכרוב סגול גזר ותפוח. ובנוסף גמבה אדומה. בית ספר שעה 10:00 גמבה אחת אדומה. בית ספר שעה 11:50 70 גרם שקדים לא קלויים. ארוחה בבית בשעה 14:15 סלט מאוד גדול הכולל 2 חצילים צלויים על האש מקולפים עגבנייה וגמבה ירוקה,וכ 500 גרם שעועית ירוקה קפואה ולתוך הסלט חצי כוס כסמת לפני בישול ושמן זית. מידי פעם מנשנש מעט גרנולה נטולת סוכר. בין השעות 4-7 בהתאם לרעב אני מכין סלט גדול הכולל 2 מלפפונים עגבנייה קולורבי אחד,המון שמיר ופטרוזיליה וחופן גדול של עליי בייבי,לפעמים אם אני מוצא בסופר אני מוסיף תרד,אבוקדו אחד שלם,וחופן נבטים סיניים,וכ 80 גרם פסטה מחיטה מלאה מבושלת בכורכום. לפני השינה כדור אבץ פיקולינט 22 מ"ג. וזהו יש לציין שהאקנה משפיע עליי מאוד הרזתי נורא קשה לי למצוא מה לאכול אני מתוסכל,ואפילו לטיול של הבית ספר אני לא יוצא בגלל הפחד מתזונה לקויה ופצעים. אני עוסק בגלישת גלים כספורט וכדרך חיי. אינני צורך מלח בגלל היוד,לא צורך כלל וכלל מוצרי חלב,ושומר על תפריט כמו של אדם סכרתי,הכל מחשש לפצעים,אני יודע שזה בעיה פסיכולוגית גדולה,אבל אשמח אם תייעצו לי על תוסף תזונה מתאים אולי להוסיף קומפלקס B או ויטמין A לשלושה חודשים?,או המלצה למזון שניתן להוסיף שיעזור? אני אפילו חושב על נטילת רואקוטן. המון תודה, בכבוד רב.

08/11/2006 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

emmg שלום אני מאוד מאוד מבינה את המצוקה שאתה נמצא בה אכן האקנה נובע מעליה של הורמוני המין בזמן ההתבגרות והפצעים נובעים בגלל חסימת תעלות החלב על ידי עודף קרטין בעור. (גם לחץ ומצוקה נפשית עשויים להגביר את התפרצות הפצעים על פי התפריט שלך אכן אתה בדרך הנכונה הורדת חלב הורדת מוצרים מהחי אתה אוכל הרבה סיבים אך אל תשכח שאתה בחור בגיל ההתבגרות ואתה לפי דבריך עושה המון ספורט . אתה צריך לקבל בתפריט חלבונים, וחומצות שומן חיוניות המאפשרות את הריפוי של הפצעים . לכן חשוב שתאכל דגים מים צפוני, ביצה מידי פעם, קטניות כמו חומוס, עדשים .דגנים מלאים כמו קינואה ,שיבולת שועל .וכן להמשיך עם המון המון ירקות ונבטים. וכדי לייבש את הפצעים ניתן למרוח את הפנים במיץ עשב חיטה שמאוד יכול לעזור. emmg אני מבינה שאתה במצוקה כלכלית אך אני באמת חושבת שאתה צריך ללכת לתזונאית שתעזור לך בנושא . המצב רוח שלך יעלה תגוון את האוכל ותקבל את כל מה שאתה צריך להתפתחות שלך הלחץ ירד וגם הפצעים יעלמו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

08/11/2006 | 06:44 | מאת: Emg

תודה רבה על התשובה והתייחסות

07/11/2006 | 18:27 | מאת: emmg

נעים מאוד שלום, אני יודע שזה לא אחראי ואין כמו פגישה אישית,אבל כרגע בעיה ואין מספיק תקציב בשביל לפנות לייעוץ אישי,אני מאוד מודה לכם מקר לב אם תוכלו לייעץ לי המון תודה. הנני נער כבן 16 וחצי,גובה 1.75 משקל 62. הבעיה שלי היא פצעי אקנה,אני בעל עור שמן ומידי פעם צצים לי פצעים מוגלתיים לא כל כך גדולים ללא עין רעה. דבר זה מכביד עליי מאוד ברובד הנפשי גורם לייאוש ומאוד מפריע לי,אני מקפיד מאוד על תזונה כי אני יודע שזהו דבר מאוד חשוב,ואני רוצה לקבל ממכם כמה טיפים אילו תוספי תזונה מומלץ להוסיף או ויטמינים או משהו לתפריט שלי,אני מאוד מודה לכם. בוקר- שעה 07:00 סלט גדול מכרוב סגול גזר ותפוח. ובנוסף גמבה אדומה. בית ספר שעה 10:00 גמבה אחת אדומה. בית ספר שעה 11:50 70 גרם שקדים לא קלויים. ארוחה בבית בשעה 14:15 סלט מאוד גדול הכולל 2 חצילים צלויים על האש מקולפים עגבנייה וגמבה ירוקה,וכ 500 גרם שעועית ירוקה קפואה ולתוך הסלט חצי כוס כסמת לפני בישול ושמן זית. מידי פעם מנשנש מעט גרנולה נטולת סוכר. בין השעות 4-7 בהתאם לרעב אני מכין סלט גדול הכולל 2 מלפפונים עגבנייה קולורבי אחד,המון שמיר ופטרוזיליה וחופן גדול של עליי בייבי,לפעמים אם אני מוצא בסופר אני מוסיף תרד,אבוקדו אחד שלם,וחופן נבטים סיניים,וכ 80 גרם פסטה מחיטה מלאה מבושלת בכורכום. לפני השינה כדור אבץ פיקולינט 22 מ"ג. וזהו יש לציין שהאקנה משפיע עליי מאוד הרזתי נורא קשה לי למצוא מה לאכול אני מתוסכל,ואפילו לטיול של הבית ספר אני לא יוצא בגלל הפחד מתזונה לקויה ופצעים. אני עוסק בגלישת גלים כספורט וכדרך חיי. אינני צורך מלח בגלל היוד,לא צורך כלל וכלל מוצרי חלב,ושומר על תפריט כמו של אדם סכרתי,הכל מחשש לפצעים,אני יודע שזה בעיה פסיכולוגית גדולה,אבל אשמח אם תייעצו לי על תוסף תזונה מתאים אולי להוסיף קומפלקס B או ויטמין A לשלושה חודשים?,או המלצה למזון שניתן להוסיף שיעזור? אני אפילו חושב על נטילת רואקוטן. המון תודה, בכבוד רב.

08/11/2006 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

emmg שלום אני מאוד מאוד מבינה את המצוקה שאתה נמצא בה אכן האקנה נובע מעליה של הורמוני המין בזמן ההתבגרות והפצעים נובעים בגלל חסימת תעלות החלב על ידי עודף קרטין בעור. (גם לחץ ומצוקה נפשית עשויים להגביר את התפרצות הפצעים על פי התפריט שלך אכן אתה בדרך הנכונה הורדת חלב הורדת מוצרים מהחי אתה אוכל הרבה סיבים אך אל תשכח שאתה בחור בגיל ההתבגרות ואתה לפי דבריך עושה המון ספורט . אתה צריך לקבל בתפריט חלבונים, וחומצות שומן חיוניות המאפשרות את הריפוי של הפצעים . לכן חשוב שתאכל דגים מים צפוני, ביצה מידי פעם, קטניות כמו חומוס, עדשים .דגנים מלאים כמו קינואה ,שיבולת שועל .וכן להמשיך עם המון המון ירקות ונבטים. וכדי לייבש את הפצעים ניתן למרוח את הפנים במיץ עשב חיטה שמאוד יכול לעזור. emmg אני מבינה שאתה במצוקה כלכלית אך אני באמת חושבת שאתה צריך ללכת לתזונאית שתעזור לך בנושא . המצב רוח שלך יעלה תגוון את האוכל ותקבל את כל מה שאתה צריך להתפתחות שלך הלחץ ירד וגם הפצעים יעלמו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

דבר ראשון: אני אחד שלא אוכל כמעט ירקות, ואני יודע שאני מפספס המון ויטמינים חשובים לגוף. לכן אני רוצה לדעת איזה ויטמינים משלימים את החלק הזה שחסר לי. אגב, אני גר בחו"ל, אז אני מקווה שזה אותו שמות. שמעתי משהו על ZINK זה משלים את הוטימינים של הירקות? דבר שני: זה שאני גם לו נוגע בדגים, אני מפספס איזה שהוא ויטמינים חשובים?! אני מאמין שאין משהו שבאמת משלים את האוכל והבריאות הזאת אבל אני פשוט לא נוגע בזה.

08/11/2006 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

דורי שלום חוסר אכילה של ירקות ופירות מונע מהגוף : 1. ויטמינים רבים כמו למשל ויטמיני B, C, E וכ"ו 2. גורם לחוסר של מינרלים כמו אבץ הוא ZINK עליו אתה שואל, ברזל, מגנזיום, סלניום,וסידן. 3. גורם לחוסר של סיבים החשובים ביותר לעיכול , והוצאת פסולת. ופיטוכימיקלים נוספים. 4. דגים במיוחד של ים צפוני נותנים חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 . חשוב לציין שמתן תוספים בלבד לא מספיק כמו אכילה במזון. לכן אולי בכל זאת כדאי לך לשקול שינוי או גיוון התפריט שאתה אוכל.

אני פשוט לא מסוגל לאכול ירקות ודגים, אני יודע שזה בעיה גדולה ושום דבר לא יכול לתקן את הנזק, אבל לפחות אני רוצה למזער אות בקצת ע"י לקיחת ויטמינים. אז אם תוכלו בבקשה לציין לי איזה ויטמינים אני זקוק להם, ואם זה בא בגלולה אחת, אם כן, מה שמה? תודה רבה רבה! דורי

20/12/2010 | 19:41 | מאת: מהממת דוט קום

כן אם תתחיל לאכול קצת ירקות ואו פרות ואו דגים זה יוסיף לך ויטמינים לגוף לכן כדאי שתתחיל לאכול את זה וחוץ מזה אני ממליצה לך על דג מלוח הוא ממש טעים אבל רמת המלח בו גבוהה לא ממש די גבוהה ובירקות מומלץחסה ,עגבנייה שמסייעת לחיזוק הדם וגם גזר שמסייע לראיית העניים טוב שמחה שעזרתי וכדאי שתתייחס לבקשתי

07/11/2006 | 14:24 | מאת: מאיה

צביקה שלום, בעוד כשבוע אני אמורה לעבור הליך כירורגי של הסרת נקודות חן בניתוח קוסמטי קצר אצל כירורג פלסטי. מזה מס' חודשים אני נוטלת תוסף של ויטמין E יבש+ סלניום. הבנתי שיש קונטראאינדיקציה בנטילת התוסף לפני ניתוח. האם אתה רואה בעיה בהמשך נטילת התוסף, האם הפסקתו כעת תותיר מספיק מרווח עד ליום הניתוח? תודה

08/11/2006 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום אכן ויטמין היא מתנהג כמו נוגד קרישה . לכן אולי עדיף שלקראת הניתוח תעשי הפסקה בלקיחת ויטמין זה .(מעבר לזה אדם שלוקח תוספי מזון עדיף לעשות גם הפסקה בלקיחת תוספים ולנסות לקבל את החסר בתזונה). בהצלחה בניתוח בברכה טובה בר- שאן.

07/11/2006 | 13:19 | מאת: גל

שלום רב, הייתי מאוד שמח לדעת מהם המזונות שידועים כהטובים ביותר לשמירה על השיער, חיזוק השיער ושמירה על הקיים? האם סוג מסויים של בשר? טונה? ביצים? האם להקפיד על מינרל או ויטמין מסויים שנמצא במזון שאני אוכל לשם המטרה של שמירה על בריאות וחיזוק השיער? תודה מראש.

07/11/2006 | 14:20 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, המזונות שידועים כטובים ביותר לשמירה על השיער, חיזוק השיער ושמירה על הקיים הם מזונות העשירים בברזל, אבץ, שמנים לא רוויים, חומצות שומן חיוניות וויטמין B. כל זאת ועוד יש באגוזים, שקדים, זרעים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת), פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות. אכילת מזון טבעי וטרי תשפר את בריאותך הכללית ולא רק את בריאות השיער... אנחנו בפורום תזונה טבעית לא ממליצים על אכילת בשר. בהצלחה צביקה

06/11/2006 | 14:25 | מאת: רון10

האם מותר לתת לגבר בן 69 אשר סובל מארוע מוחי , את VM2000 או VM75 + B12+אומגה 3 הוא לא נוטל שום כדורים כלשהם . תודה מראש

07/11/2006 | 14:25 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, אני לא מתלהב מנטילת תוספי תזונה כאשר הם לא חלק מתוכנית תזונתית מלאה. במקרה ציינת, כדאי לבקש אישור מהרופא מטפל ולאחר מכן לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט/ית או תזונאי/ת טבעי באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

06/11/2006 | 00:04 | מאת: מצפה...

היי, אני בת 22 בהריון בשבוע ה7, לפני שידעתי שאני בהריון עדיין שמרתי על דיאטה וספורט שאלתי, לגבי פעילות גופנית הבנתי שאין בעיה, אך מה כדאי להוסיף עכשיו לתזונה שלי? האם אפשר בהריון להוסיף זרעי פשטן לאוכל? וחוץ מחומצה פולית מה עוד כדאי לקחת? אני לא מרבה באכילת בשר וצורכת מוצרי חלב דלי שומן עד 5% תודה מראש על תשובתך

06/11/2006 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

למצפה שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים במסגרת הפורום - זה לא רציני ולא אחראי. באופן כללי כדאי מאד להרבות במזון איכותי (פירות, ירקות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים וקטניות) ולהימנע מחומרים מזיקים כמו מלח, קפאין, סוכרים פשוטים, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, משקאות "קלים" ומוגזים, שומנים מוקשים, אלכוהול וכד'. אפשר וכדאי לאכול כפית או כף פשתן טחון (טרי) ביום, במיוחד אם את לא אוכלת דגי ים. לגבי תוספים נוספים (מלבד חומצה פולית) כדאי לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. אגב, אני מציע לך כדאי לך ולמבקרים בפורום לעשות שימוש במנוע החיפוש של הפורום - תמצאי עשרות תשובות לכל שאלה שיש לך וגם למה שלא חשבת לשאול... בהצלחה צביקה

05/11/2006 | 21:27 | מאת: נויה

טובה שלום ותודה על תשובתך המהירה, שאלה נוספת- האם אורז חום הוא אורז מלא? תודה!

06/11/2006 | 10:50 | מאת: צביקה קורן

נויה שלום, בדרך כלל אורז חום הוא אורז מלא. בהצלחה צביקה

07/11/2006 | 12:47 | מאת: נויה

05/11/2006 | 20:42 | מאת: נועה

שלום רב ותודה מראש! אני בחורה בריאה בת 23. בגיל 12 בערך גליתי שיש לי נטיה להשמין (לא תורשתית). אני צימחונית וכמעט טבעונית (חלב סויה, מעט מוצרי חלב), עושה אירובי בין 3 ל4 פעמים בשבוע, ואוכלת הכי בריא ומחושב קלורית שאפשר. הכוונה: מוצרים מלאים, קטניות, הרבה פירות וירקות, בלי מטוגן, מעט מתוקים ובלי ג'אנק בכלל. הארוחות שלי בדרך כלל קטנות,ואני מודעת לעלות הקלורית של המזון. בדיקות הדם מראות שהכל תקין, כולל בלוטת התריס. ובכל זאת מאוד קשה לי לשמור על המשקל...גובהי 1.64 ואני שוקלת בדר"כ 59, שזה סביר, אבל אני רוצה (כמו כולן) בטן שטוחה, ועובדת על זה כל כך קשה! למה אני לא מצליחה? מה ניתן לעשות? תודה :-) נועה

06/11/2006 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, משקלך תקין! תמיד יישארו עוד כמה קילוגרמים שאנחנו רוצים להוריד. זה עלול להוביל למקומות לא טובים. אני מציע שתמשיכי בתזונה איכותית ובפעילות גופנית נמרצת ותלמדי לקבל את גופך ולאהוב אותו כמו שהוא. בהצלחה צביקה

05/11/2006 | 16:08 | מאת: ליאור

שלום רב, לפי רוח התזונה הטבעית - כמה ארוחות מומלץ לאכול ביום? מתי מומלץ לאכול אותם ומתי לא? ומה כדאי לאכול בהם ומה לא? (בכללי...) תודה רבה!

05/11/2006 | 20:20 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום לכל אדם מתאימים את התזונה על סמך אורח חייו ,בריאותו, והבעיות מהן הוא סובל . אולם תמיד עדיף לאכל ארוחות קטנות ולא בכמויות עדיף אפילו יותר מ3 ארוחות ביום. כן עדיף את הארוחה האחרונה לאכל רחוק מזמן השינה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2006 | 22:06 | מאת: ליאור

*יש כאלה שאומרים שהכי טוב לאכול ארוחה גדולה לפני הלילה כי שם הגוף נח ויש לו הי הרבה כוח לעכל ... *יש כאלו שאומרים שעד 12:00 לא כדאי לאכול שום דבר כי הגוף מתנקה מרעלים... *יש כאלה שאומרים שאחרי 12:00 אסור לאכול אולי רק ארוחה קטנה נוספת כי יכולת הגוף לעכל יורדת אחרי הצוהריים... *ובכלל יש כאלו שאומרים 5-6 ארוחות , יש כאלו 2-3 ויש כאלו שארוחה אחת גדולה+אחת קטנה זאת המלצתם... כל כך הרבה שיטות?!?!

05/11/2006 | 22:07 | מאת: ליאור

*יש כאלה שאומרים שהכי טוב לאכול ארוחה גדולה לפני הלילה כי שם הגוף נח ויש לו הי הרבה כוח לעכל ... *יש כאלו שאומרים שעד 12:00 לא כדאי לאכול שום דבר כי הגוף מתנקה מרעלים... *יש כאלה שאומרים שאחרי 12:00 אסור לאכול אולי רק ארוחה קטנה נוספת כי יכולת הגוף לעכל יורדת אחרי הצוהריים... *ובכלל יש כאלו שאומרים 5-6 ארוחות , יש כאלו 2-3 ויש כאלו שארוחה אחת גדולה+אחת קטנה זאת המלצתם... כל כך הרבה שיטות?!?!

05/11/2006 | 15:15 | מאת: נויה

שלום, אם עושים דיאטה שבה אסור לאכול קמח לבן, האם זה אומר שגם אסור לאכול חיטה כמו שהיא? (למשל בחמין). תודה.

05/11/2006 | 20:24 | מאת: טובה בר-שאן

נויה שלום זרעי החיטה בנוסף לקמח הלבן מכילים את הקליפות והזרע עצמו אשר מכילים ויטמינים מינרלים וסיבים. ולכן אין ספק שמותר וכדאי לאכל אותם, ואפילו בחמין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאןן

06/11/2006 | 21:50 | מאת: ויולט

האם לחם אחיד/שחור מיוצר מקמח לבן? אם כן (וזה חלק משאלתי), האם זה הופך אותו למזון מזיק, שרצוי להימנע מאכילתו?

05/11/2006 | 13:56 | מאת: yair5505

שלום רב, כשאומרים שבריא לשתות יין אדום (בערך כוס ליום), האם הכוונה גם ליין של קידוש כגון: פופדידא או יישן נושן? (שנייהם זולים יחסית ומאד טעימים לי) או שמא הכוונה ליין יבש (שהוא בדר:כ יקר יותר ופחות טעים לי)? מה הקריטריונים ליין בריא? האם גם מיץ ענבים של תירוש בריא? יאיר

06/11/2006 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

יאיר שלום, השאלה מי אומר ש"בריא לשתות יין אדום (בערך כוס ליום)". אני לא ממליץ לשתות יין בגלל שפע הנזקים הבריאותיים שהאלכוהול עלול לגרום. לצערי המחקרים האחרונים המעודדים שתיים אלכוהול ויין אדום עלולים להגביר את מגיפת האלכוהוליזם במדינה ובעולם. מעט מאד אנשים שותים במינון המומלץ. יין לקידוש ומיץ ענבים עשירים מאד בסוכר וכן לא מומלצים לשתייה, למרות שגם הם מכילים את החומרים המועילים. אני מעדיף להמליץ לחברי ולמטופלי לאכול ענבים אדומים עם הקליפה והגרגינים ולקבל את כל נוגדי החימצון החיוניים ממזון טבעי ולא מאלכוהו, קקאו או קפאין. אגב, על נזקי האלכוהול תוכל לקרוא ב"ספר התרופות" או בפרק המאמרים באתר שלי "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה

22/11/2006 | 10:26 | מאת: אלי

לפי תשובתך המנהג היהודי לקדש על היין בליל שבת ובשבת, לשתות "לחיים" באירועים חגיגיים וכו' - לא מומלץ. אז אחד הסממנים היחידים שנותרו לנו כעם, המלכדים את הדתיים והחילונים, פסול? האם נותרו לך מאפיינים יהודיים אחרים כלשהם, שבלעדיהם אוליי מוטב לנטוש את היהדות ואת ביטויה העיקרי - מדינת ישראל?

04/11/2006 | 22:04 | מאת: יאיר

שלום אני אוכל לא מעט קורנפלקס ביום 100 ג"ר בערך,רשום על האריזה על תכולת הוויטמינים, האם יכול להיות שהוויטמינים או הקורנפלקס עצמו גורמים לצרבת / נפיחות ? תודה

05/11/2006 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

יאיר שלום אם הקורנפלקס עשוי מתירס ועשיר מאוד בסוכרים סביר להניח שהסוכרים והתירס עצמו הם הגורמים לצרבת ונפיחות ולא הויטמינים המצויים בהם. בברכה והצלחה טובה בר שאן

06/11/2006 | 11:14 | מאת: צביקה קורן

קח בחשבון שבניגוד לדעה המקובלת - "דגני בוקר" זה לא מזון איכותי ובריא. כפי שטובה ציינה הם עשירים מאד בפחמימות פשוטות (קמח לבן או קמח תירס, סוכר לבן), צבעי מאכל ותוספים מלאכותיים. כדאי להימנע מ"דגני בוקר" ולצרוך דגנים מלאים אמיתיים כמו: שיבולת שועל, דוחן, קינואה, אמרנט, אורז מלא וכד'.

04/11/2006 | 19:31 | מאת: שירה

שלום, האם אפשר לקבל בבקשה דוגמה לתפריט יומי שאני צריכה לאכול? אני בת 30, רוצה להיכנס להריון .

05/11/2006 | 06:57 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום תפריט יומי בונים עם האדם בהתאם למצב הגופני שלו,בריאותו ,משקלו , והצרכים שלו כמו למשל במקרה שלך שאת רוצה להכנס להריון. לכן חשוב מאוד שתלכי לתזונאית שתבנה אתך את התפריט המתאים לך. אם את רוצה להכנס להריון חשוב מאוד שבמזון שלך יהיה מספיק ברזל, חומצה פולית, ויטמיני B הקיימים בדגנים מלאים כמו למשל לחם מלא ואורז מלא, וחומצות שומן חיוניות הקיימות בדגים של מי ים קרים. ומינרלים נוספים הקיימים בירקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/11/2006 | 13:05 | מאת: שחר

שלום רב. שאלתי היא כיצד ניתן להיפתר מריח השום בפה האם יש משהו שיעיל נגד הריח? כמו כן שאלתי הנוספת היא למה מועיל מיץ רימונים והאם מומלץ לצרוך אותו בזמן דיאטה תודה מראש שבת שלום

03/11/2006 | 14:36 | מאת: אמיל

לא זוכר בידיוק אם פטרוזיליה או כוסברה,אך אחד מהם מפיג ריחות מפה בלעיסה

03/11/2006 | 16:46 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום פטרוזיליה היא פיתרון נהדר לריח שום. תאכל צרור פטרוזיליה לאחר ארוחה המכילה שום והריח יפוג. מיץ רימונים מכיל בתוכו אנטי אוקסידנטים רבים הוא מצויין, למחלות לב, לחץ דם , כולסטרול גבוה, חיזוק מע' החיסון . וכו'. הרימון נחשב לפרי בעל התכונות הרפואיות הרבות ביותר. בברכה ושבת שלום טובה בר- שאן

03/11/2006 | 12:50 | מאת: rina

פרי או ירק מתחמצן כאשר הוא חתוך לאחר כמה זמן?האים ישנה דרך לימנוע התחמצנות? מה הבדל בין יגורט לאשל תודה רינה

03/11/2006 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

rina שלום התחמצנות של ירק או פרי קורת מהר מאוד תוך מס' דקות (למשל תפוח עץ שאת חותכת משחים תוך דקות מס' ). הדרך למנוע או לעכב את תהליך ההתחמצנות היא לשפוך על הירק או הפרי מיץ לימון. לגבי אשל ויוגורט שניהם נוצרים מחלב חמוץ המכיל חיידקים יוגורט, כגבינה, הוא תוצר לוואי במטבוליזם של חיידקים מסוימים. בתהליך התסיסה מוכנסים לחלב חיידקים המעבדים את הלקטוז (סוכר החלב), וכן מוכנס חמצן לתערובת על ידי עירבולה. תהליך זה מעניק ליוגורט את מרקמו הסמיך ואת טעמו החמצמץ. ניתן להפיק יוגורט כמעט מכל סוג של חלב (למשל חלב עיזים או חלב כבשים) אך מרבית היוגורט בעולם מבוסס על חלב פרה. בברכה ושבת שלום טובה בר -שאן [

03/11/2006 | 11:18 | מאת: אבי

שלום. רציתי לדעת אם יש קשר בין קפה ושמנה. רציתי לדעת אם שתיית קפה עוזרת להשמנה או מונעת איבוד משקל מיותר (שריפת שומנים). תודה

06/11/2006 | 11:19 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, בעיני קפה זה משקה מזיק שיש לוותר עליו. אני לא מאמין במזונות ש"שורפים שומנים". הקפאין מאיץ את הדופק באופן מלאכותי וייתכן ובכך הוא מגביר מעט את חילוף החומרים ואת "שריפת השומנים". זה בתנאי שהקפה לא מלווה בעוגה או בעוגיות... לא כדאי להסתמך על הקפה כמכשיר להרזייה. בהצלחה צביקה

02/11/2006 | 22:40 | מאת: ל

שלום רב, רציתי לברר לגבי תוסף הסידן E-341 - האם יש לו השפעות מזיקות ? (נאמר לי שהוא גורם להפרעות בעיכול ולפגיעה בספיגת הסידן) רוב תודות מראש.

03/11/2006 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

ל שלום E341 קיים חשד ששימוש לאורך שנים עלול לפגוע במאזן הסידן זרחן בגוף ולגרום לאוסטיאופורוזיס . באיחוד האירופאי הוחלט שמעבר לכמות של 70 מ"ג /ק"ג משקל גוף עלול בחומר לפגוע בבריאותו של האדם . בברכה ושבת שלום טובה בר- שאן

02/11/2006 | 19:42 | מאת: אתי

האם מישהו יכול לעזור לי בעצה איך להנביט קיטניות? תודה רבה

02/11/2006 | 19:58 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום פשוט מאוד. 1. קחי מגש ופזרי עליו את הקטנית אותה את רוצה להנביט (למשל שעועית מש) בשכבה אחת. 2. כסי את הזרעים במים. 3. החליפי יום יום את המים. 4. עד אשר יצא שורשון ונצרון. 5. זהו הנבט שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

04/11/2006 | 18:21 | מאת: אתי

תודה רבה הולכת לנסות

02/11/2006 | 15:37 | מאת: מור

שלום רב, מבקשת לדעת איזה חומצה אמינית יש בקינואה?

02/11/2006 | 19:55 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום בקינואה כמות החלבון גדולה מכל דגן אחר. יש בה 16% חלבון . ומאזן חומצות אמינו קרוב אצלה לאידאלי. הקינואה עשירה הליזין מתיונין וציסטאין. להלן אתר בו את יכולה לקבל יותר אינפורמציה. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs19-Kof/Heb-Kof-Quinoa.htm בברכה ובהצלחה טובה בר שאן .

02/11/2006 | 11:54 | מאת: שחר

שלום רב השאלה היא כזו אני בן 28 שנמצא בתהליך דיאטה שאלתי היא האם תוסף תזונה כמו "multi men " של נוטרי לייף בשחרור מושהה מתאים לי? 2. הנני צורך אומגה 3 בקביעות כמס' חודשים האם כדי להוסיף גם זרעי פיתן טחונים לתפריט היומי? כמו כן אילו מזונות עוזרים מאוד לירידה ברמת הכולוסטרול והשומנים בדם ומהי הכמות שצריך לצרוך מהם? 3. האם כדי לצרוך כדורים של שום האם זה יעיל? אם כן באיזה מינון? אודה לכם מאוד על תשובתכם בנושא ותודה מראש

02/11/2006 | 20:03 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום . המזונות העוזרים להורדה של רמת כולסטרול הם: א. מזונות מהצומח המכילים כמות גדולה של סיבים כמו ירקות, דגנים מלאים וקטניות. ב. שום מצויין להורדת כולסטרול ותמיד עדיף לאכל שום טרי מאשר לצרוך אותו בכדורים. ג. בוודאי נפלא שתוסיף זרעי פשתן. ספיגה של חומרים מהמזון תמיד יותר יעילה מאשר כדורים. ד. קשה מאוד להמליץ לך מולטיויטמין . כיוון שאיני מכירה את הבעיות מהן אתה סובל והתפריט ממנו אתה ניזון. בברכה והצלחה טובה בר שאן

05/11/2006 | 22:16 | מאת: אלה

האם יש משהו בעולם - מזון או תוסף - המעלה את הכולסטרול הטוב? אם יש מזון כזה, אני מקווה כמובן שהוא גם טעים, כך שניתן יהיה ליישם אותו בנקל.

01/11/2006 | 22:11 | מאת: לילי

שלום רב! כשמכינים בבית טחינה מטחינה גולמית, כמה זמן מותר לשמור אותה במקרר? (הרי לא מוסיפים אליה חומרים משמרים). וכמה זמן מותר לשמור את הקופסה עצמה של טחינה גולמית? על הקופסה נקוב תאריך, אבל השאלה היא האם הכוונה ללפני שפותחים אותה או אחרי, כי גם שם אין חומרים משמרים. תודה על התשובה

02/11/2006 | 20:08 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום רב . כאשר מכינים בבית טחינה ניתן לשמור אותה במקרר עד שבוע ימים. טחינה גולמית נשמרת יותר זמן . התאריך הטבוע על הקופסה כוחו יפה לפני שפותחים את הקופסה . מרגע שפותחים את הקופסה סביר להניח שהטחינה תתקלקל יותר מהר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/11/2006 | 15:52 | מאת: yair550

שלום רב, אני נמצא במהלך טיפולים להורדת שיער ע"י אמריקן לייזר בגב ובחזה, וכתוצאה מכך מופיעים לי הרבה פצעים באזורים אלו. הפצעים גדולים ונעלמים רק לאחר זמן רב ושוב צצים. התייעצתי עם רופאי עור וקיבלתי משחות ותרכובות מסויימות הכוללות אלכוהול למריחה חיצונית – אך זה לא פותר את הבעיה, הפצעים לא נעלמים. הומלץ לי לקחת אנטיביוטיקה לאורך זמן – ואיני מעוניין בכך. שאלתי היא: האם יש מזונות מסויימים ( בנוסף לשום ובצל ) שהיית/ה ממליצ/ה עליהם כתחליף לאנטיביוטיקה? (אם לא כתחליף אז לפחות שיהוו הקלה מסויימת). תודה

02/11/2006 | 20:12 | מאת: טובה בר-שאן

yair550 שלום 1. שמן אתרי של לבנדר ושמן עץ התה יכול מאוד מאוד לעזור. (יש למרוח כמות קטנה מאוד על הפצעים. שמן עץ התה והלבנדר הם אנטי חידקיים מצויינים ומשקמים את העור. 2.משחה נוספת היא משחת קלנדולה (ציפורני חתול )שממש משמשת כאנטיביוטיקה טבעית . 3. גם שתיית עשב חיטה עשוי מאוד לעזור לריפוי הפצעים שנוצרו מהלייזר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

31/10/2006 | 21:14 | מאת: לילך

אשמח אם תכתבו לי מהי נוסחת הBEE ואיך היא נראית(החישוב ע"פ) בתודה מראש

02/11/2006 | 20:25 | מאת: טובה בר-שאן

לילך שלום אולי את מתכוונת לנוסחת הBMI ? אינדקס מסת הגוף – BMI – BODY MASS INDEX המדד המקובל לבדיקת תקינות משקל גוף הוא מדד " אינדקס מסת הגוף- BMI " BMI =משקל גוף בק"ג גובה (מטר)בריבוע לדוגמה: BMI של גבר שמשקלו 80 ק"ג וגובהו 1.80 מ' הוא 24.7 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2006 | 18:42 | מאת: SAMER

שלום רב אני בחורה בת 23-- שוקלת 95 ק"ג -- גובה 1.61 ס"מ. לאחרונה התחלתי בדיאטה רצינית דרך תזונאית מוסמכת ואני אכן יורדת לאט לאט במשקל. ברצוני לשלב עם הדיאטה והספורט גם את התרופה קסינקאל. עכשיו קראתי שתרופה זו לוקחים אותה רק אחרי ארוחה שיש בה שומן כלומר היא לא עובדת על השומן שכבר הצטבר אלא מונעת משומן אחר להצטבר--- עד כמה זה נכון?? אם אכן זה כך אז עדיף להמשיך בדיאטה ולמה שאקח תרופה הרי אני אוכלת מינימום שומן תודה רבה

02/11/2006 | 20:21 | מאת: טובה בר-שאן

SAMERשלום ה-"קסניקל" היא תרופה לא סיסטמית לטיפול בהשמנת יתר (כלומר, פועלת ישירות במערכת העיכול ולא מדכאת תיאבון באמצעות השפעה על המוח). התרופה מעכבת את פעילות האנזים ליפאז, שתפקידו לפרק את השומנים במזון. באמצעות עיכוב פעילות האנזים ליפאז מונעת קסניקל ספיגת 30% מהשומנים שבמזון. שארית השומנים נספגת כרגיל, וכך גם הויטמינים מסיסי השומן. לכן מכאן את מבינה שהיא עובדת על השומן במזון ולא על השומן שהצטבר אצלך בגוף. לדעתי עדיף שתשמרי על תזונה מאוזנת. ותעשי ספורט מאשר תקחי תרופה זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2006 | 11:49 | מאת: קובי

קודם כל תודה על תשובתכם וסבלנותכם! עדין יש משהו שלא מסתדר לי. ברוב האתרים שקראתי על מיץ עשב חיטה ממליצים לסחוט אותם מיד לאחר הקטיפה אז בגלל זה אני לא מבין איך זה שאתם ממליצים לקנות עשבי חיטה בחנות ולסחוט אותם בבית לאחר יום, יומים, שלושה.... אם אני טועה וזה כן מותר לעשות כך, כמה זמן ואיפה אני יכול לשמור אותם לאחר קניה? לשמור אותם במקפיא או במקרר? אי אפשר לרוץ לחנות באור יהודה כל יום ולקנות טרי וגם אי אפשר לדעת ממתי זה נמצא בחנות אני מאד רוצה לשתות את המיץ הזה אז אשמח מאד אם תוכלו להבהיר לי את הנושא הזה שוב פעם תודה!

31/10/2006 | 12:08 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום אכן עדיף לשתות את עשב החיטה טרי מיד לאחר הקציר שלו לכן השיטה הפשוטה והקלה (הבטוחה והזולה) היא לגדל אותו בעצמך . 1. השרה זרעי חיטה אורגנית במים במשך 10 ש'. 2. מלא מגש באדמה בעובי של 2 סמ". 3. פזר את הזרעים באדמה בשכבה דקה. 4. השקה. 5. שים את המגש בצל על מנת למנוע התייבשות 6. לאחר מס' ימים נובטים הזרעים. 7. כאשר הזרעים מגיעים לגובה 15 ס"מ קוצרים אותם וסוחטים את המיץ.

31/10/2006 | 14:31 | מאת: קובי

את זה ברור לי, אבל אני לא יכול לגדל אות זה בבית בעצמי לכן שאלתי מהי הדרך טובה לשמור את עשב חיטה וכמה זמן ניתן לשמור לאחר קניה בחנות

31/10/2006 | 12:09 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום אכן עדיף לשתות את עשב החיטה טרי מיד לאחר הקציר שלו לכן השיטה הפשוטה והקלה (הבטוחה והזולה) היא לגדל אותו בעצמך . 1. השרה זרעי חיטה אורגנית במים במשך 10 ש'. 2. מלא מגש באדמה בעובי של 2 סמ". 3. פזר את הזרעים באדמה בשכבה דקה. 4. השקה. 5. שים את המגש בצל על מנת למנוע התייבשות 6. לאחר מס' ימים נובטים הזרעים. 7. כאשר הזרעים מגיעים לגובה 15 ס"מ קוצרים אותם וסוחטים את המיץ.

31/10/2006 | 14:32 | מאת: קובי

את זה ברור לי, אבל אני לא יכול לגדל אות זה בבית בעצמי לכן שאלתי מהי הדרך טובה לשמור את עשב חיטה וכמה זמן ניתן לשמור לאחר קניה בחנות

23/11/2006 | 17:54 | מאת: peri

אני לא מבינה - למה צריך "לשבור" את הראש עם הטריות של עשב החיטה , האם אין אפשרות לקנות את התוסף מזון הזה בטבליות?

31/10/2006 | 09:36 | מאת: יהודה

ראיתי בסופר שקית של זרעי פשתן טחונים האם זהו המצב הנכון לאכול זרעי פשתן ולקבל את האומגה 3 אם כן מהי הכמות היומית המומלצת ? ואיזה דברים נוספים הפשתן נותן חוץ מהאומגה 3 ? תודה יהודה

31/10/2006 | 12:24 | מאת: טובה בר-שאן

יהודה שלום אכן מצויין לאכל זרעי פשתן טחונים אך עדיף שתקנה את זרעי הפשתן ותבקש שיטחנו אותם במקום . בזרעי פשתן טחונים 58% מהשומן הוא אומגה 3 ,14% הוא אומגה 6 , 19% הוא אומגה 9 . יחס מאוזן של אומגה 3 ואומגה 6 הוא יחס 5:1 רב האנשים חסר להם אומגה 3 . לכן ניתן לפזר כף זרעי פשתן טחונים על הסלט פעם או פעמיים ביום . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן