פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

19/10/2006 | 08:39 | מאת: יוני

שלום אני רציתי להתעניין לגבי התוסף ששמו animal stak2 אני בחור בו 21 שמתאמן במכון כושר וליפני שאני מתחיל עם זה רציתי להתיעץ עם בעל מקצוע העתקתי לך קצת על תוסף זה :: :ANIMAL STAK 2 הינו מוצר הפועל על שחרור בהפרשת מספר הורמונים כגון : הורמון הגדילה GH אינסולין לייק גרו-פקטור-1 (IGF-1) ואינסולין. המוצר אנימאל סטאק 2 מסייע לשלוט על הורמונים הנ``ל.והוא מכיל גם רכיבי טסטוסטרון טבעיים, גורמים המשחררים הורמון גדילה , רכיבים ווזודילטוריים (מרחיבי כלי דם)רכיבים המעכבים פעילות ארומטית (המרתההורמון טסטוסטרון לאסטרוגן)חוסמי דיהדרו- טסטוסטרון, מעכבי הורמון קורטיזול(הורמון המפרק שריר)וגורמים התומכים בפעילות הכבד.כך המוצר מסייע לבנות מסת שריר ענקית וכוח מירבי..הוראות שימוש לקחת כל יום שקית המכילה 10 כדורים למשך 21 ימים ולעשות הפסקה של 7 ימים. מה הינך אומר על מאמר זה? האם יש סיכון בזה?

19/10/2006 | 10:27 | מאת: צביקה קורן

יוני שלום, הנושא עלה מספר פעמים בפורום. אני מאד מאד לא ממליץ להשתמש באבקות, שיקויים וכדורים להגדלת מסת שריר. בתוסף שציינת יש כמה צמחי מרפא "תמימים", אבל גם מספר חומרים "המווסתים" את הפרשת ההורמונים בגוף. ההתערבות הזאת בחילוף החומרים הטבעי של הגוף אינה רצויה ואפילו מסוכנת. ההורמונים הם חומרים הרגישים מאד להתערבות חיצונית. מי מבטיח לך שאחרי שתפסיק לצריך את האבקה הזאת הגוף שלך יחזור לתפקוד נורמאלי? הסיכון רב מאד. כדאי שתחפש חומר ביקורתי על המוצר ולא תקרא רק את עלוני הפירסום של היצרן והמשווק. אני מציע לך להתבסס רק על תזונה טבעית ואולי להשתמש באנטיאוקסידנטים ומולטיויטמין המבוסס על רכיבים טבעיים בלבד. לסיכום, אם בריאותך חשובה לך (ולא רק הגוף החטוב והשרירים המשורגים) כדאי להימנע מהמוצר הזה. בהצלחה צביקה

19/10/2006 | 06:08 | מאת: סמדרק

היתה לי דלקת בשתן. כיון שלא רציתי לקחת אנטיביוטיקה שתיתי כמות גדולה של מיץ חמוציות. בתחילה היתה הקלה משמעותית בכאבי בטן ולאחר שבועיים חלפה הצריבה. כעת אני ממשיכה לשתות כ- 4 כוסות ביום.להערכתי הדלקת חלפה האם יש בעיתיות בעניין. האם שתיית המיץ בכמות כזו ולאורך זמן מומלצת??

19/10/2006 | 10:29 | מאת: צביקה קורן

סמדר שלום, לא צייצת איזה סוג מיץ אוכמניות שתית. הממותק הוא בעייתי בגלל כמות הסוכר שבו וה"דיאט" בגלל הממתיק המלאכותי. אני מציע להסתפק בכוס אחת ביום למניעת הישנות הבעיה. בהצלחה צביקה

23/10/2006 | 18:42 | מאת: אבי

לאור הערתך על מיץ חמוציות דיאט, הבעייתי עקב הממתיק המלאכותי שבו, האם יש בעיה דומה בבירה מאלט דיאט המומתקת בסוכרלוז?

18/10/2006 | 21:01 | מאת: חסוי

שלום, אני לאדע אם זה המקום לשאול אבל ננסה... אני בן 17 וצריך לעלות במשקל עוד 12 קילו כדי לא להיות בתת משקל (לפי חישוב BMI) השאלה שלי היא איך..... אני צריך להכנס לאיזהשהי מסגרת של אכילה נכונה ובריאה יותר... אפשר עזרה בהכנת מסגרת זו??? אני כבר מיואש...

19/10/2006 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

חסוי שלום רב לפי דבריך רואים כמה חשוב לך לאכל בריא על מנת שתרגיש טוב ותעלה במשקל בצורה הנכונה והבריאה. אין ספק שאתה צריך ללכת לתזונאית . היא תבנה אתך תפריט המתאים לך , הרי אתה נמצא בתקופת גדילה. תפריט המכיל את כל מרכיבי המזון החיוניים להתפתחותך. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

18/10/2006 | 14:32 | מאת: bluemoon

מה יכול לעזור למנוע נפיחות האיזור הבטן שיכולה להיות עקב עצירות ?

19/10/2006 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

bluemoon שלום רב כדי למנוע נפיחות כתוצאה מעצירות יש: 1. לאכל הרבה סלטים חיים דגנים מלאים , ואגוזים 2. להשרות שזיפים יבשים במים ולאכל מהם בוקר וערב. 3. להימנע ממוצרי חלב, וממוצרי קמח לבן. 4. להשרות זרעי פשתן במים 1כף על כוס מים להשאיר 24 ש' ולשתות את המים. 5. לשתות תה שומר, בבונג, המרגיעים מאוד את מע' העיכול. 6. לאכל ארוחות קטנות. בהצלחה בברכה טובה בר שאן

17/10/2006 | 23:27 | מאת: ליאת

שלום רב, האם תוכל לייעץ לי לגבי בעיה של נשירת שיער כנראה על רקע הורמונלי גנטי. האם תזונה מסוימת עשויה לעזור?אני בת 41 , אמא לשניים. בברכה,ליאת

18/10/2006 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום ישנם גורמים רבים לנשירת שיער ואין ספק שלתזונה יש חשיבות גדולה מאוד למניעת נשירה . 1. מאכלים המכילים: אבץ, ברזל, ויטמיני B, חלבונים מלאים , וחומצות שומן חיוניות החשובות לבניה של ההורמונים . לדעתי כדאי לך ללכת לתזונאית שתבנה לך תפריט המתאים למניעת נשירה. בהצלחה רבה טובה בר שאן

17/10/2006 | 02:12 | מאת: איילת כהן

שלום צביקה, אני חיילת, בת 20. כתוצאה מהשירות הצבאי שלי ומאופי העבודה ירדתי באופן דיי דרסטי במשקל. בנוסף, אני לא אוהבת לאכול בשר, ובמהלך שהייתי בבסיס לא אוכלת בשר. בסופו של דבר יוצא לי לאכול בשר פעם יומיים בשבועיים בערך. בגלל התזונה הלקויה שלי התפתחו לי בעיות בגוף מן הסתם, שבהן הכי חמורה היא הפסקת הוסת. איך אני יכולה לשקם את הגוף ולהחזיר את עצמי לשיגרה? איך אפשר לסדר וכמה שיותר מהר את עניין הוסת? ( כמובן שכבר קבעתי תור לרופאת נשים בנושא) אודה לך אם תשיב לשאלתי, אני מאוד לא רגועה. איילת.

17/10/2006 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום. בנוסף לעובדה שהלכת לרופא נשים חשוב מאוד שתלכי לתזונאית. היא תשב אתך תבדוק את החסרים שנוצרו לך כתוצאה מאוכל לא מאוזן. תתן לך תפריט מתאים הכולל את כל המרכיבים שהגוף צריך כולל חומצות שומן חיוניות ( שהם חלק ממרכיבי הורמוני המין) ויטמנינים וכ'ו . בהצלחה טובה בר שאן

15/10/2006 | 16:53 | מאת: סבתא 7

האם ידוע על תופעות לוואי לשימוש בצמח לצרכי הרזיה או לאלרגיות של אנשים לצמח?

18/10/2006 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

סבתא 7 שלום אכן מסתבר שקקטוס ההודיה מדכא תאבון על ידי כך שהחומר הפעיל שלו P57 משפיע על ההיפותלמוס במרכז השובע וגורם לדיכוא התיאבון והגברת עירנות (קקטוס זה אינו מכיל קפיאין שהינו חומר ממריץ). מכל הכתבות שחיפשתי לא מצאתי על תופעות לוואי ואלרגיות. אולם לדעתי הרזיה נכונה נעשת על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית . ולא תוספים למיניהם המשפיעים על המוח. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

מעוניינת לקרא חומרים - ולכן אשמח באם תוכלו להפנות אותי לקישורים בנוגע לדיאטות נטולות גלוטון אשר מיועדות לא רק לאנשים הסובלים מצליאק. וגם.. מאחר ואנו מנהלים עסק למוצרי מזון ללא גלוטן ובנוסף לכך אני (בעיקר) מורה לחינוך מיוחד - פנו אליי הורים לילדים אוטיסטים או אלו המוגדרים כ-P.D.D שגם להם הומלצה דיאטה נטולת גלוטן,סויה ולקטוז - אודה לכם מאוד אם מישהו שמע על כך או יכול לפנות אותי לחומר כתוב בנושא. בתודה מראש ובברכת שבוע טוב - שירי

שירי שלום להלן 3 אתרים על דיאטה דלת גלוטן http://www.beok.msn.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1270 http://food.walla.co.il/?w=/917/777735 http://www.celiac.org.il/tal.doc אולם יש המון אתרים נוספים את פשוט צריכה לכתוב בגוגל דיאטה דלת גלוטן בהצלחה טובה בר שאן

תודה - את המידע הזה יש לי, מאחר ובתי היא חולת צליאק. רציתי מידע על אנשים אשר שומרים על דיאטה נטולת גלוטן - ללא קשר למחלה.. אבל המון תודה בכל אופן - שירי

14/10/2006 | 18:36 | מאת: יויו

שלום לכולם יש לי בדיקת דם חוזרת מחר בבוקר לבדיקת תפקוד הבלוטה ושכחתי לשאול .. האם יש צורך בצום לפני הבדיקה ואם כן כמה זמן לפני... תודה!! יויו

חוץ מזה תמיד כתוב על ההפניה האם יש צורך בצום או לא. אם לא כתוב כלום - אז אין צורך.

17/10/2006 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

אכן אמי צדקת אין צורך להיות בצום בבדיקה זו כיוון שאין השפעה מיידית של האוכל על הפרשת ההורמונים מהבלוטת התריס וכן מבלוטת ההיפופיזה המפרישה הורמון TSHהגורם לבלוטת התריס לעבוד. רמה גבוהה מדי שלו תצביע על כך שבלוטת התריס לא מפרישה בצורה תקינה את ההורמונים שלה . בהצלחה טובה בר שאן

14/10/2006 | 07:17 | מאת: מירית

שלום רב, רציתי לשאול מהי הדרך הטבעית לטפל בפטריה וגינלית. נדמה לי שקראתי פעם על שיטה של שטיפות פנימיות עם משקה אלו-וורה מעורבב עם אסידופילוס. מה דעתך?

14/10/2006 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

מירית שלום, מציע שתפני לרופא לאיתור מקור (הגורם) לפטריה ותתחילי בטיפול שהוא מציע. אם זה לא עוזר ובמקביל לכך תפני לנטורופט באיזור מגורייך לקבלת יעוץ אישי. "הדרך הטבעית" לטיפול בטריה היא לא באמצעות "תרופה טבעית" יש שורה של כללים, הנחיות וטיפולים שקשה לסקור אותם במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה

14/10/2006 | 07:15 | מאת: רננה

בירחון 'מנטה' מתפרסמת כתבה מקיפה על סוגי השומן השונים ותרומתם (או אי תרומתם) לבריאות. בסעיף "ממה להיזהר" מוזכרים טחינה וגרעיני חמניות - שני מוצרי מזון בסיסיים בתפריט שלי (כמו גם בתפריט של הרבה טבעונים או שוחרי בריאות אחרים). הנימוק: "חיוני לצרוך אותם בהגבלה, מאחר שלפי המחקרים, בגלל המבנה הכימי שלהם הם נוטים להתחמצן בקלות, ולכן הם מעודדים יצירת רדיקלים חופשיים הגורמים לחמצון הכולסטרול. כמות גדולה של שומנים אלה גם מביאה ליצירה של חומרים מעודדי דלקת, הידועים כיום כאחד הגורמים הראשונים בתהליך היווצרות טרשת עורקים." אני בהלם! מה פירוש "בהגבלה"? אם הם גורמים לרדיקלים חופשיים וטרשת עורקים, הרי שגם "בהגבלה" םה מסוכנים, לא? הנה הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3065706,00.html הנה הפיסקה הרלוונטית: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3065706,00.html#69699

14/10/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

רננה שלום, גם אני קראתי את המחקרים האלה. אני מציע לך לא להבהל ולא לדאוג. בריאותם הטובה של אוכלוסיית הטבעונים והמספר הנמוך יחסית של טרשת עורקים ומחלות לב בקרבם לעומת אוכלי הבשר והדגים אומרת הכול. המחקרים טוענים שבשנים האחרונות אנשים צורכים יותר שמנים העשירים באומגה 6 לעומת אומגה 3. המקור הטוב לאומגה 3 בתזונה הטבעית הוא פשתן טחון ואגוזי מלך. לסיכום, אם תזונתך טבעית / טבעונית, מגוונת ומאוזנת אין מקום לדאגה. המחקרים האלה נעשו בקרב "אוכלי הכל" ולא בקרב צמחונים וטבעונים. בהצלחה צביקה

12/10/2006 | 17:48 | מאת: אלי

מהן תכונות הקינואה מבחינת ויטמינים, מינרלים, חומצות וכן ערך גליצמי וסוג הפחמימות? האם בסך הכל זהו מזון בריא, שתכונותיו החיוביות עולות על השליליות?

12/10/2006 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, הקינואה הוא מזון מעולה, עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. לא ידוע לי על "תכונות שליליות". בקשור שלהלן תוכל למצוא פירוט של ערכים תזונתיים של קינואה ומזונות נוספים. http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

13/10/2006 | 08:43 | מאת: אלי

צביקה שלום רב, תודה על תשובתך והקישור אליו הפנית אותי. מצאתי בו שאחוז הפחמימות בקינואה הוא 82. אין שם פרטים על סוג הפחמימות - מורכבות או פשוטות - ועל האינדקס הגליצמי של קינואה. האם אחוז פחמימות כנ"ל אינו גבוה יתר על המידה? ואם חלק מהפחמימות של המזון הזה פשוטות, האם זה תואם את הצרכים הבריאותיים שלנו? האם האינדקס הגליצמי של מזון זה איננו גבוה במיוחד (לעומת מזונות דומים, כגון קוסקוס, אורז וכיו"ב)? חג שמח. אלי

15/10/2006 | 21:02 | מאת: אלי

צביקה שלום, ראשית, ניסיתי למצוא את קינואה באינדקס המזונות בקישור אליו הפנית אותי, אולם קיבלתי מסך ריק, אף כי לחצתי לכניסה לאינדקס המזונות בהתאם להנחיית האתר הנ"ל. לא ברור לי כיצד ניתן להיכנס אליו בדרך אחרת כלשהיא. שנית, מה שרציתי לדעת לגבי קינואה הוא הרכבה התזונתי וכמו כן ובעיקר את ערכה הגליצמי. אודה לך אם תשיבני על שני הדברים הנ"ל.

12/10/2006 | 15:00 | מאת: רחלי

מדוע זיהום חיידקי במערכת העיכול גורום לפגיעה בתפקיד המערכת ולמחסור בנוזלים בגוף?

12/10/2006 | 22:04 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלם, אנא הפני את השאלה לפורום רפואת משפחה או גסטרואנטרולוגיה, או לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה

12/10/2006 | 09:52 | מאת: וניל

1. האם לפי תזונה טבעית טונה במים ללא מלח מומלצת ? 2. האם סושי נחשב למזון בריא ? תודה

12/10/2006 | 22:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, טונה משומרת מקופסא לא נחשב בעיני כמזון בריאות וכך גם סושי. השאלה על טונה עלתה מספר פעמים - תבצע חיפוש.

הרי הוא עשוי ממרכיבים בריאים כמו אורז, אבוקדו, עצות וכו'. תודה

11/10/2006 | 17:24 | מאת: רווית

אני ומשפחתי מקפידים לצרוך חלק מהמזון אורגני .על פירות יבשים אני לא מתפשרת בגלל החומרים משמרים .הבעיה שביתי ממש לא אוהבת את המשמשים האורגנים. השאלה אם יש משמשים לא אורגנים (כתומים) ,אבל בלי חומר משמר.

11/10/2006 | 22:02 | מאת: נעמי

עד כמה שידוע לי, כצרכנית ותיקה של מזון אורגני, כל הפירות המיובשים שאינם אורגנים עוברים טיפול כימי, וספק אם יובשו בשמש. אם משמש מיובש לא טעים לבתך, אפשר לוותר, ולקבל ויטמינים ומינרלים ממזונות שהיא כן אוהבת.

10/10/2006 | 20:04 | מאת: רן

האים פיטריות מכילים סוכר והאים בריא לאכול פיטריות ישר מהטבע ללא טיגון ומה למעשה יש בפיטריות אילו מרכיבים

11/10/2006 | 10:16 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני לא ממוחה לפטריות יש הרבה סוגים וחלקן רעילות. לא הייתי ממליץ לאכול ישירות מהשדה. יש בחנויות טבע סוגי פטריות (שיטקי, מייטאקי ועוד) להן מיוחסות תכונות (שחלקן מבוססות במחקרים) של חיזוק המערכת החיסונית. תעשה חיפוש בגוגל ותמצא שפע של חומר בנושא. בהצלחה צביקה

10/10/2006 | 12:06 | מאת: אלמונית

שלום רב רציתי בבקשה לדעת כמה זרעי פשתן כדאי לקחת ביום בגילאים שונים? בעלי בן 47 ואני 44. ילדינו בני 22, 8 ,20 , תודה על התשובה.

11/10/2006 | 10:13 | מאת: צביקה קורן

לאלמונית שלום, פשתן זו לא תרופה ולכן אין "מינון" בהתאם לגיל, מין ומצב בריאותי. את ובני משפחתך יכולים לאכול כפית עד שתי כפות ביום של פשתן טחון טרי. בהצלחה צביקה

10/10/2006 | 11:51 | מאת: ?

זה נכון שאם אוכלים ירקות לפני האוכל העיקרי העכול מהיר יותר?

10/10/2006 | 12:09 | מאת: צביקה קורן

:-)

13/10/2006 | 08:45 | מאת: אלעד

האם ככל שהעיכול מהיר יותר זה בריא יותר?

09/10/2006 | 23:14 | מאת: אודי

שלום. אני בן 24 1.80 שוקל 70 קילו חילוף חומרים מהיר. אני מעונייין לעלות במישקל/מסת שריר רציתי לדעת אם כדאי להישתמש באבקות לעלייה במסה ואם יש סיכון בזה? רציתי לדעת כמה אני צריך לישקול לפי הנתונים שמסרתי למעלה ?

10/10/2006 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

אודי שלום, משקלך תקין. המשקל הרצוי עבורך 68 - 78 אני לא ממליץ להשתמש באבקות ושיקויים להעלאת מסת שריר, אלא רק בתזונה טבעית. אם בכל זאת תבחר להשתמש באבקה (כי המדריך בחדר כושר המליץ) , תוודא שאין בה הורמונים, סטרואידים וחומרים "מעוררים" ו"מגבירים". בהצלחה צביקה

09/10/2006 | 22:27 | מאת: אני

בהנחה שמכינים אותו עם מעט שמן ומעט מלך, האם יש לו אותם יתרונות כמו לתירס?

09/10/2006 | 22:28 | מאת: אני

10/10/2006 | 06:47 | מאת: צביקה קורן

אפשר מידי פעם לאכול פופ קורן שהוכן עם מעט שמן ומעט מאד מלח, אבל זה לא מזון בריאות.

09/10/2006 | 20:49 | מאת: יוסי

שלום רב, לאחרונה נתקלתי בלא מעט פרסומים אודות כל מיני אבקות אשר וסיפים למים כל בוקר ואז יש תחושת שובע ומפסיקים עם הנשנושים. שמעתי גם על כדורים כאלה אבל לא ראיתי שום פרסום בנושא. יש באמת יעילות לחומרים האלה? והאם קיימים באמת כדורים?

10/10/2006 | 06:50 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, אני לא ממליץ להשתמש באבקות, שיקויים, כדורים ותרופות פלא אחרות להרזייה. החומרים האלה משבשים את חילוף החומרים הטבעי של הגוף ובשלב הבינוני והארוך מזיקים וגורמים להשמנה. חג שמח צביקה

09/10/2006 | 17:24 | מאת: דיאנה

האם מותר להשתמש בטיפות יובסלקס בזמן ההריון?

09/10/2006 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

דיאנ שלום, אני ממליץ לא להשתמש בטיפות יובסלקס, או בכל תכשיר משלשל אחר לא בתקופת ההריון ולא בכל קופת חיים אחרת. עצירות צריך לפתור בתזונה נכונה. בהצלחה צביקה

09/10/2006 | 12:07 | מאת: אופירה

שלום רב, אני בת 25 ,מעוניינת ליטול מולטי ויטמין כיוון שלדעתי איני אוכלת מספיק טוב מכל אבות המזון החיוניים.השאלה שלי היא האם ישנה פורמולה מסויימת שעלי ליטול בהתחשב בכך שאני נוטלת גלולות וסובלת משחלות פוליציסטיות,ובנוסף סובלת מקרישתיות יתר גנטית. תודה מראש

09/10/2006 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

אופירה שלום, אני לא נוהג להמליץ על תוספי מזון במסגרת הפורום. לקיחת תוספי מזון צריכה להיות בשילוב עם תזונה איכותית ובהדרכה של איש מקצוע. זאת גישה קצת תמימה לחשוב שכדור זה או אחר יועיל לבעיות בריאות מורכבות. בהצלחה צביקה

22/10/2006 | 21:20 | מאת: אבי

מהו סוג בעל המקצוע המתאים אליו יש לפנות לייעוץ בעניין הצורך ליטול מולטיוויטמין או תוסף אחר כלשהוא?

22/10/2006 | 21:20 | מאת: אבי

מהו סוג בעל המקצוע המתאים אליו יש לפנות לייעוץ בעניין הצורך ליטול מולטיוויטמין או תוסף אחר כלשהוא?

09/10/2006 | 10:27 | מאת: ליאת

תוספי תזונה כגון אבץ קומפלקס B ויטמין C ויטמין E ויטמין A -ויטמין A למה מסייעים.?? והאם הם טובים במצב של אקנה מוגלתיים ?? ובאילו מזונות הם מצויים .?. ומהו נתרן .? ומה יכול לגרום שימוש יתר בו?? בתודה מראש

בבקשה לרשותך מקורות מידע על ויטמינים ומינרלים http://www.infomed.co.il/vitIndex.asp http://www.anonymous.org.il/nutrition.htm http://www.gamnon.net/

08/10/2006 | 21:11 | מאת: דוד

שלום! רציתי לדעת כמה זמן בדיוק מומלץ להשרות קטניות ודגנים הבאים לפני בישול? לכול אחד יש דעות שונות, לכן אני רוצה דעה של מומחה בעינין דגנים: 1 אורז מלא 2 כוסמת 3 דוחן 4 קינאוה 5 קוואקר קטניות: 1 עדשים אדומים, ירוקים 2 אפונה 3 חומוס 4 פול 5 סויה 6 שעוית על העדשים ואפונה קראתי באיזהשהו אתר שאין צורך להשרות בכלל האם זה נכון? האם יש אתר מסויים שמסביר באופן מפורט פחות או יותר את הדבים כגון: השרייה, הנבטה, מתכונים וכאלה תודה מראש וחג שמח

08/10/2006 | 22:16 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, דגנים מלאים לא חייבים להשרות, אבל אפשר להשרות משעה עד 4 שעות קיטניות משרים 8 שעות עד 24 שעות בהתאם לגודל. (עדשים מספיק 8 שעות). את אלה שמשרים יותר צריך לשטוף כל 8 שעות ולהחליף את המים. לא שאלת לגבי שקדים, אבל גם אותם מומלץ להשרות לפחות 4 שעות (במי ברז לא חמים) ולקלף את הקליפה. בהצלחה צביקה

וטונה כמקור לחלבונים? בשני המקרים מדובר בקופסאות שימורים, והכוונה היא לבערך 3 פעמים בשבוע סך הכל. תודה.

אלי שלום, כבר כתבתי על כך רבות אבל, שיהיה... לפי גישת התזונה הקונבנציונאלית טונה היא מקור טוב לחלבון והסרדינים מקור טוב לסידן. בגישת התזונה הטבעית המזונות האלה לא מומלצים. הטונה והסרדינים צפים בשמן מאיכות ירודה, יש בהם הרבה מלח, חומרים משמרים ושאריות פח שהשמן סופח. הכל עניין של עלות (נזק) לעומת התועלת. לדעתי יש מקורות טובים יותר ומזיקים פחות לחלבון ולסידן (וגם על כך נאמר רבות בפורום הזה). בהצלחה צביקה

08/10/2006 | 22:28 | מאת: טלי

האם לפי תזונה טבעית טונה במים ללא מלח מומלצת ?

צביקה שלום, קראתי כי במזונות המבוססים על קפאין (קפה, תה וקקאו), וכן בגבינות סויה וגם בטחינה יש חומצות, הנקראות אוקסאלית או פיטית, המעכבות את ספיגת הסידן. האם לפיכך רצוי להימנע מאכילתם, או לצמצמה?

07/10/2006 | 18:24 | מאת: אבנר

קראתי שבגרעיני ענבים יש מרכיבים התורמים לראייה טובה ולכלי דם גמישים ונקיים יותר. האם זה נכון? והאם ניתן להפיק ערך מבליעת הגרעינים ללא לעיסתם (שזה קשה עבורי) תודה

07/10/2006 | 22:26 | מאת: צביקה קורן

אבנר שלום, אין ערך לבליעת זרעי ענבים ללא לעיסה, טחינה או כתישה שלהם - הם לא מתעכלים. הגרעינים מכילים נוגדי חימצון רבי עוצמה. בקישור שלהלן תמצא מידע נוסף http://www.starmed.co.il/News/2018 בהצלחה צביקה

06/10/2006 | 13:43 | מאת: ניקול

שלום רב צביקה! אני די ותיקה כאן בפורום ואין ספק שאני נהנת ולומדת המון ובכן יש לי כמה דברים שרציתי לשאול אותך אני בחורה בת 23 ויש לי שחלות פוליציסטיות ועקב זה יש לי חוסר איזון הורמונלי ויש לי לא מעט רעלים בגוף אני מאוד רוצה לרזות אני שוקלת נכון להיום 59 ואני מטר שישים חשוב לי לציין שעשיתי ניקוי כבד בעזרת צום מיוחד עם פיקוח מקצועי ועכשיו אני די אוכל בבוקר ביצה וחסה או מלפפון אחר כך בביניים מיץ גזר עם שתי כוסות מים עם לימון בצהרים חזה עוף או טונה עם קצת ירקות ובערב תפוח עם מרק ירקות ואני לא יורדת מזה אני עושה 3 פעמים בשבוע הליכה של שעה ובכן מה דעתך מדוע אני לא יורדת מזה במשקל ואם כן מה ניתן לעשות?? תודה מראש וחג שמח

07/10/2006 | 22:23 | מאת: צביקה קורן

ניקול שלום, מצטער על האיחור בתשובה - היה לי סוף שבוע עמוס. הנושא של שחלות פוליציסטיות עלה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. נשים עם בעיה כמו שלך מתקשות לשמור על משקל תקין וקיימת נטייה למשקל עודף. משקלך תקין כרגע - את לא בעודף משקל. ייתכן מאד שהצום שעשית מקשה על ירידה נוספת במשקל. מציע שתוסיפי עוד יום של פעילות גופנית ותוסיפי קצת שמן זית למיץ הגזר, או לסלט הירקות, או למרק הירקות. אגב, מרק ירקות יכול להיות עשיר בקלוריות או דל בקלוריות - תלוי מה מכניסים פנימה. כדאי להוסיף מעט דגנים מלאים לתפריט הימי. בהצלחה צביקה

07/10/2006 | 23:43 | מאת: ניקול

צביקה...........מדוע זה כך מה הסיבה?למה כל כך קשה לרזות במצב שכזה בגלל האיזון ההורמונלי שלא קיים ובכן אשמח לתשובה מפורטת יש לציין שזו בעיה מולדת נכון??!!!! ותמיד ההיתי רזה רק בשנה האחרונה אבל לא שיניתי משהו בסדרי האכילה ובכן???....

05/10/2006 | 22:17 | מאת: ליאת

אני בת 23 בעלת עור פנים שמן מעורב סובלת לאחרונה מפצעים מגולתים בעור הפנים מימה זה.? והאם זה קשור בתזונה ?? ואם כן מה לאוכל ומה לא?? האם יש קשר לחוסר ויטמין aלמרות שאני אוכלת ללא בעיות הכול. זה נורא מציק ויוצא לי מזה גם דם ודוקר לפעמים. כיצד אני יכולה לטפל בזה אחת ולתמיד . לעולם לא הופיעו אצלי ככה מוגלות היה לי רק אקנה עדין בפנים וזהו. מה עלי לעשות בבקשה עזרי לי.

06/10/2006 | 08:32 | מאת: שלום

שלום רב, קודם כל את צריכה למצוא את שורש הבעיה לתופעה. את חייבת לעבור בדיקות למצב השחלות פוליציסטיות ולפעילות בלוטת התריס. הטיפול היעיל ביותר לאקנה הוא שילוב בין ביקור אצל רופא עור לטיפול אצ נטורופת. ותזונה לקויה היא בהחלט אחד הגורמים המשפיעים ביותר. מומלץ להימנע בעיקר ממאכלים עתירי סוכר קמח לבן עוגות עוגיות פיתות לחמים מוצרי חלב פרה גבינות שמנות מאכלים עתירי נתרן כלומר עשירים במלח ובבשרים. וכן,תזונה נכונה יכולה לטפל בבעיה,עלייך לאכול מאכלים עשירים באבץ בויטמין E ויטמין C ווטימין A ובויטמיני B3 B5 B6. www.acne.co.il אתר נהדר עם מידע רחב. www.naturemed.co.il בצד ימין בכניסה ישנו מאמר על דרך טיפול נטורופתית ב"אקנה",ופורום. ובאתר שאת מצאת בו ישנו פורום נטורופתיה. כמו כן יש לא לשכוח להשתמש במוצרי קוסמטיקה שלא מייבשים בצורה דרסטיתמוצרים ללא שומן בלבד! מוצרים שכתוב עליהם oil free ושהם מתאים לעור בעייתי. בריאות שלמה .

07/10/2006 | 12:49 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, בנוסף לעצות הטובות שקיבלת, אני מציע להתחיל עם רופא עור ולאחר מכן לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטרופת. לא כדאי להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. חג שמח צביקה

05/10/2006 | 13:05 | מאת: גליה

שלום רב, אני מקווה שזה הפורום המתאים, איפה ניתן לעשות את שיטת ד"ר מאייר ( צום חלקי)? תודה, גליה

05/10/2006 | 20:14 | מאת: צביקה קורן

גליה שלום, בעבר דר' יוסף דיין הנחה סדנאות בשיטת מאייר. יתכן והוא עושה את זה היום באופן פרטני. יש לו אתר באינטרנט - תעשי חיפוש על "דר' דיין" או "שיטת מאייר". הוא מנהל פורום רפואה שלמה באתר הזה: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-675,m-Doctors,a-Forums.html חג שמח צביקה

08/10/2006 | 09:18 | מאת: גליה

05/10/2006 | 09:31 | מאת: רוית

שלום שלום, ברצוני לדעת מה הערך התזונתי של הנוזלים הנשארים לאחר מיצוי לבנה מיוגורט. מדובר על יוגורט בלבד, ללא תוספים של מלח או טעמים. תודה וספ"ש נפלא.

05/10/2006 | 20:12 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, השאלה לא ברורה. נסי לנסח בצורה ברורה יותר צביקה

04/10/2006 | 21:54 | מאת: גליל

שלום רב ומועדים לשמחה. אני שותה תה בקיץ וגם בחורף. התה שאני מכין הוא לא תה חזק אלא עדין (צבע צהבהב) האם שתיית תה מרובה מדללת את כמות האבץ או הברזל בגוף ? שמעתי משהו כזה... אודה לך אם תבהיר לי את העניין, תודה רבה !

05/10/2006 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

גליל שלום, התה הרגיל מכיל קפאין וחומרים נוספים הפוגעים בספיגת מינרלים בגוף (ברזל, סידן, אבץ ועוד). אם מדובר בתה דליל ואתה שותה בין הארוחות, הנזק פחות. כדאי לשתות תה צמחים במקום. אגב, לאחרונה התפרסמו מספר מחקרים המשבחים את התכונות האנטי אוקסידנטיות (נוגדות חימצון) של התה הירוק והשחור, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שהם פוגעים בספיגת מינרלים בגוף (הכול עניין של עלות (נזק) לעומת תועלת). חג שמח צביקה

24/10/2006 | 20:17 | מאת: אלה

אם הנזק הכרוך בקפאין שבתה שחור או ירוק גדול מהתועלת הכרוכה בנוגדי החמצון בהם התברך, או האם תועלתו גדולה מנזקו?

04/10/2006 | 13:14 | מאת: גלי

שלום רב, אני בהריון (שבוע 8) ונוטלת מולטי ויטמין לנשים הרות + אומגה 3. את שניהם אני לוקחת בבת אחת אחרי האוכל. האם עלי לקחת את האומגה לפני האוכל כפי שרשום, או שזה לא כזה חשוב... בתודה מראש, גלי

05/10/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, מבחינת התועלת הבריאותית אין משמעות למועד הלקיחה. אם תקחי לפני הארוחה יתכן ותסבלי פחות משיהוקים וטעם של שמן דגים שעולה מהקיבה. חג שמח צביקה

16/12/2006 | 09:03 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 55 אני לוקחת כבר חצי שנה את האומגה3 חשבתי שזה יוריד לי מעט את רמות הכולסטרול והשומנים בדם אך לפי בדיקות אחרונות זה לא ירד אני מבינה שאני צריכה לקבל טיפול תרופתי השאלה האם להמשיך עם גםהאומגה 3?

03/10/2006 | 09:20 | מאת: ענת

לצביקה וטובה שלום שמעתי בעצתכם ואני צורכת כל יום זרעי פשתן שאני טוחנת כמובן. אין באפשרותי לספק למשפחתי דגי ים טריים כמה פעמים בשבוע (אני יודעת שזו השקעה טובה אבל עדיין כלכלית זה קשה וגם בסביבה שלי אין ממש מוכר דגים אמין ולך תדע מאיפה הדגים האלה הגיעו...) כמו כן לקנות לכל בני הבית שמן דגים בקפסולות גם קשה כלכלית לכן אנו צורכים זרעי פשתן בבית. אבל השבוע ראיתי בערוץ 8 תוכנית שלמה על חקר שמן הדגים (האומגה שלוש) ושם דיברו חוקרים שונים ורופאים והציגו מחקרים שהראו את חשיבות אכילת דגי ים אלו וכו... אני מציינת שזו היתה תוכנית מכובדת ואיכותית של הbbc כמדומני... והיה שם חוקר שפסל על הסף את זרעי הפשתן ואמר שאין בהם שום תועלת של אומגה ועדיין רק דגי הים ובמיוחד השומניים הם אלו שמספקים חומצת שומן בריאה זו. מה דעתכם ? איך יש חוקרים שטוענים שאין אומגה בפשתן..?? האם זה לא נבדק במעבדות ויש לזה תשובה אחת חד משמעית.? מה לעשות.? בתודה מראש

03/10/2006 | 13:51 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, ראשית אני מציע לך לא להתרגש מחוקר הפוסל מוצר זה או אחר וממליץ על מוצר אחר. אני מבטיח לך שיש כבר בספרייה של הBBC תוכנית רצינית על הסכנות באכילת דגים וגם שם יופיעו חוקרים מכובדים בעלי ארשת פנים רצינית שיסבירו לך כמה מסוכן לאכול דגים. אם תעשי חיפוש באינטרנט תמצאי שפע חומר (בעיקר באנגלית) על הסכנות שבאכילת דגים. להלן קישור לכתבה שהתפרסמה בYNET בשנת 2004 ובה מפורטים נזקי הדגים ודווקא ממליצים על פשתן כמקור לאומגה 3. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2971663,00.html העובדה היא שבזרעי פשתן יש חומצת שומן לינולאית שממנה הגוף מייצר אומגה 3. בשמן דגים יש EPA ו DHA שמהם "קל" יותר לגוף לייצר את החומצה החיונית. כדאי לזכור שהדגים צוברים הרבה חומרים כימיים, רעלים, ריסוסים, שפכים, תרופות ועוד. לרוע המזל כל החומרים האלה מצטברים בתאי השומן של הדג שהם גם עשירים באומגה 3... ככל שהדג גדול יותר יש בו יותר רעלים. רשויות הבריאות המליצו לנשים הרות לא לאכול יותר משתי מנות דג בשבוע בגלל תכולת הכספית הגבוהה שעלולה לפגוע בעובר. למען האיזון אני חייב לציין שיש גם אלפי מחקרים המשבחים אכילת דגים, ובעיני הם עדיפים על בשר בקר, למי שאינו צמחוני. לסיכום, אני מציע לך להמשיך עם פשתן טחון כחלק מתזונה איכותית ומאוזנת ולגוון את התזונה עם אגוזי מלך, שקדים, פירות, ירקות וכד'. בהצלחה צביקה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2971663,00.html

04/10/2006 | 12:52 | מאת: ענת

צביקה שלום ברצוני גם להיכנס להריון ואני יודעת ששמן הדגים הוכח כבריאותי לאם וגם להתפתחות העובר , לפי הידע שלך, כמה לקחת בשיגרה? וכמה בזמן הריון? תודה רבה מראש.

02/10/2006 | 21:08 | מאת: אמיל

שלום רב לכם, היות ושמרי בירה עשירים באבץ וויטמין E ואלו הם ויטמין ומינרל שהינני זקוק להם. כיצד ניתן לשלב שמרי בירה בתפריט?,לא כתוסף. ראיתי כמו אבקת שמרי בירה כזו דומה לסובין,האם ניתן להשתמש בה בסלטים או בארוחת בוקר עם גרנולה וחלב שקדים? תודה רבה גמר חתימה טובה שבוע מצויין לכולם

03/10/2006 | 13:57 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, אכן את אבקת שימרי הבירה ניתן לפזר על סלט ירקות או פירות, מרק ירקות או תבשיל ירקות וכד'. קח בחשבון שהאבקה עשירה מאד בזרחן וזה חסרון. אגב שמרי בירה עשירים בעיקר בויטמין B ובאשלגן ופחות בויטמין E (אם בכלל). בהצלחה צביקה

03/10/2006 | 14:34 | מאת: אמיל

תודה רבה על החידוד

02/10/2006 | 06:42 | מאת: טובה בר-שאן

כותבים לפורום יקרים בתאריכים 5/10/06-16/10/06 לא אוכל לענות לכם תשובות לשאלותיכם כיוון שאני בחו"ל. מברכת אתכם בגמר חתימה טובה שנה של בריאות , אושר והמון שמחה לכם ולבני משפחותיכם טובה בר- שאן

02/10/2006 | 18:59 | מאת: אמיל

תהני בחו"ל ותחזרי שלמה לארצנו,כל טוב לך.

02/10/2006 | 02:05 | מאת: מיה

היי מעוניינת בהמלצה מפורטת לניקוי כבד, מחפשת דיאטת ניקוי ל-3 שבועות בערך, אינטנסיבית ויעילה. שמעתי על דיאטה הכוללת אורז מלא וירקות ירוקים, תפוחי עץ ירוקים וחצי לימון בבוקר. ללא תבלינים ותוספות אחרות... אשמח אם תוכל להמליץ או לאמר דעתך בנושא הדיאטה שהומלצה. תודה וגמר חתימה טובה

02/10/2006 | 06:31 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום אני מאוד מאוד ממליצה על ניקוי כבד בשיטת אן ויגמור (הכולל שתיה של עשב החיטה) . פירוט על שיטה זאת נמצא בספר התחדשות של פנינה בר סלע. הדברים שאת כותבת הן חלק ממהמלצות שלה . בברכת גמר חתימה טובה ובהצלחה טובה בר שאן

02/10/2006 | 08:15 | מאת: נעמי

אם תקלידי בגוגל אן ויגמור, תוכלי לקרוא על דרכה. עצה מניסיון אישי - הדרך הטובה ביותר לניקוי הכבד (ומערכות הגוף האחרות) היא לדעת ולהבין מה שיותר מהי התזונה הטובה ביותר, כזאת שאחרי שמיישמים אותה, אין צורך בדיאטות ניקוי... ההמלצה שלי - תזונה טבעית-אורגנית. המלצה על ספר: "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי. שם תוכלי לקרוא שתפוחים ירוקים הם פרי בוסר, ורצוי לאכול תפוחים צהובים או אדומים. ולימון מתאים, בכמויות קטנות, לשימוש כרוטב בסלט. לא רצוי להגזים.

01/10/2006 | 11:54 | מאת: קובי

היי..מה קורה אם לאחר אימון לוקח לי שעה וארבעים דקות בערך להגיע הביתה? זתומרת אני אמור לספק עד כשעה לאחר האימון פחמימות וחלבון ..אז עד שאני יגיע הביתה יקח זמן אז מה מומלץ לי לעשות??מה אני יספק לשריר עד שאני יגיע הביתה??

02/10/2006 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום. אתה יכול לקחת אתך לאימון סנדביץ מקמח מלא עם ממרח המכיל טחינה או חומוס ו/או שקדים ואגוזים שימלא את החסר עד שתגיע הביתה לארוחה שלך. בברכת גמר חתימה טובה ואימונים פוריים טובה בר שאן

01/10/2006 | 08:16 | מאת: אני

אני לוקחת טיפות יובסלקס באופן קבוע. זה יכול לגרום לאיבוד ויטמינים ומינרלים?

02/10/2006 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום לפי דברייך את לוקחת טיפות יובלקס קבוע. התרופה גורמת להצטברות של מים במעי הגס וכתוצאה מכך לפריסטלטיקה של המעי הגורמת ליציאת הצואה. עם המים יש כמובן מינרלים שונים המומסים בהם. לכן סביר להניח שיש איבוד מסויים של מינרלים. האם ניסית למנוע עצירות בדרכים טבעיות כמו תזונה? שימוש קבוע במשלשלים עשוי לגרום למעי עצל. ולעצירות כרונית בברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

05/03/2007 | 11:40 | מאת: אדווה

08/07/2007 | 18:09 | מאת: ניקול

אני משתמשת ביובסלקס יותר משנה ורציתי לדעת למה סמים במוצר חומר שהוא מסוכן לכבד ולכליות החומר פרופילן גליקול אף פעם לא התייחסתי למה שכתוב כי הם ניחשבות טיפות 100 אחוז טבעי ומתברר שזה לא נכון אפשר לדעת איך ישפיע החומר על הגוף שלי אם אני ימשיך לקחת את הטיפות אני מקווה שלא ניגרם כבר נזק .

10/11/2007 | 17:25 | מאת: מיכל

זאת תרופה לא סימפטית שגורמת לתופעות לוואי קשות. האם עוד מישהו חוץ ממני נפגע ממנה? נא ליצור איתי קשר.

05/12/2008 | 21:55 | מאת: רונית

שלום רב אני בשבוע 9 להריון ברצוני לדעת האם מותר ליטול כדורי יובסלקס לפניי ההריון השתמשתי פעם יום תודה

30/09/2006 | 19:05 | מאת: יובל

שלום אני בן 16 ואני רזה הרופא המליץ לי לקחת אנשור רציתי לדעת מה ההשלכות שלו והאם גם בני נוער יכולים לשתות אותו כי קראתי שהוא מיועד לאנשים מעל לגיל 60 ומעלה אשמח לשמוע תשובתיך

01/10/2006 | 04:38 | מאת: טובה בר-שאן

יובל שלום אינשור הוא משקה מרוכז מאוד מבחינת פחמימות ,חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים. והוא ניתן לאנשים שקשה להם לאכל או נמצאים במצב של תת תזונה למשל לאחר או בזמן מחלה. יובל אתה בחור בן 16, אתה נמצא בתקופת צמיחה והתפתחות והתזונה התקינה מאוד משמעותית לגביך. אם אתה בריא. ואוכל תזונה מאוזנת אין ספק שאתה יכול לקבל את כל המרכיבים החיוניים לגופך במזון ואין צורךבאינשור. אולם אם לא, עדיף שתפנה לתזונאית שתבנה איתך תפריט תקין על מנת שתספק לגוף את כל מה שאתה צריך. גמר חתימה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/12/2009 | 01:39 | מאת: מ.ע.

שלום: ברצוני לדעת, האם האינשור מתאים גם לחולי סכרת????

30/09/2006 | 16:42 | מאת: ליאור

עשיתי בדיקה במכון לבריאות הקרקפת (שהוא מאוד אמין, ובדוק) ולפי הבדיקה האחרונה- חסר לי חלבונים בשורש השיער, לכם קיבלתי תכשיר מועשר בחלבונים וויטמינים כדי למרוח על השיער אחרי החפיפה תוך כדי עיסוי. מה שרציתי לשאול זה - האם אני יכול למרוח על השיער מיץ מעשב חיטה שהוא מלא בחלבונים וכו' במקום לקנות את התכשיר היקר שלהם?? תודה רבה :)

01/10/2006 | 04:51 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום אם שורש השערה שלך מראה שיש לך חסר בחלבונים סימן שהתזונה שלך לא מאוזנת . אין ספק שעדיף שתשתה את עשב החיטה (המכיל ויטמינים,מינרלים, ואנזימים) ותפנה בנוסף לתזונאית שתבנה אתך תפריט מתאים שיספק לך את כל אבות המזון וכל החסרים שבגללן כנראה יש לך נשירת שיער. בברכת גמר חתימה טובה ובהצלחה טובה בר - שאן.

30/09/2006 | 16:41 | מאת: מיקי

שלום רב, ברצוני לדעת האם מרווה מותרת לצריכה בהריון ובכלל- אילו צמחים אסורים לשימוש בהריון תודה רבה ושנה טובה, מיקי

01/10/2006 | 04:56 | מאת: טובה בר-שאן

מיקי שלום . מרווה מעודדת פעילות שרירים ברחם ולכן אסורה בשימוש בהריון. כמו כן היא מייבשת חלב אם ולכן לא מומלצת בזמן הנקה. בברכת גמר חתימה טובה בהצלחה טובה בר שאן

01/10/2006 | 08:11 | מאת: מיקי

תודה רבה על תשובתך המהירה, האם תוכלי להמליץ לי על אתר כלשהו העוסק בצמחי מרפא (וכולל אינדיקציות וקונטרה אינדיקציות) או על ספר מקצועי כלשהו בנושא. בברכת חתימה טובה, מיקי

28/09/2006 | 12:25 | מאת: אליהו

האם נכונה הטענה שהסידן הרב הנמצא בטחינה/שומשום איננו נספג היטב, עקב "חומצה אוקסאלית" המצויה בו? ואגב, מהי חומצה אוקסאלית? תודה וגמר חתימה טובה.

29/09/2006 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

אליהו שלום בטחינה אין חומצה אוקסלית היא קיימת בתרד בטטה ושעועית . חומצה אוקסלית היא חומצה הקושרת את הסידן למלח קשה תמס וכך מונעת את ספיגתו במעי. אולם בשומשום יש חומצה אחרת הנקראת חומצה פיטית שגם לה יש כושר לקשור מס' מינרלים כמו ברזל וגם סידן ולהקטין את ספיגתם במעי. בברכת שנה טובה רק בריאות טובה בר- שאן

29/09/2006 | 10:24 | מאת: אליהו

ג.נ. מאחר שהחומצה הפיטית פוגעת בספיגת הסידן (וגם ברזל) מהטחינה, ומאחר שאני זקוק לסידן עקב אוסטיאופניה, וכמו כן עליי להישמר מפגיעה בספיגת הברזל עקב המוגלובין וברזל גבוליים נמוכים בבדיקות הדם שלי, מהיכן יכול, לדעתך, להגיע למעי שלי הסידן הנדרש? רק בריאות וגמר חתימה טובה.

27/09/2006 | 20:06 | מאת: ענת

קראתי מאמר שלך לגבי צום רפואי, בו אתה ממליץ על שתיית מיצי פירות טריים. שאלתי - איך מכינים את מיצי הפירות? האם מספיק לרסק את הפרי (למשל תפוח, אגס או ענבים) עם מים בבלנדר, או שיש דרך לסחוט את המיף כמו בתפוזים? תודה!

27/09/2006 | 22:13 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, מיצי פירות וירקות סוחטים במסחטה ולא בבלנדר. אפשר לקנות בכל חנות למוצרי חשמל ב 200 - 300 ש"ח מיצי פירות כדאי למהול במים. מיצי ירקות לא צריך למהול. בהצלחה צביקה

27/09/2006 | 16:47 | מאת: גופרית

שלום רציתי לקבל מידע לגבי הגופרית וסגולות המרפא השונים שלה בכל הנוגע למחלותיו וכאביו של האדם?

27/09/2006 | 18:41 | מאת: טובה בר-שאן

גופרית שלום הגופרית בגוף הוא מינרל א. המרכיב של שתי חומצות אמינו מתיונין שהיא חיונית לגוף. וציסטאין . חומצות אמינו אילו הן בעלות חשיבות רבה בנטרול רעלים . ב. כמרכיבות חלבונים ונוטלות חלק באנזימים אנטיאוקסידנטים , ובסחוסים ורקמות חיבוריות של הגוף. ג. מרכיב חשוב המבנה מרחבי של חלבונים מסוימים . ד. משתתף בנטרול רעלים (תהליך נטרול רעלים מתרחש בעיקר בכבד) אחרים . לאחר נטרולם מסולקים הרעלים בדרך כלל בשתן. מוצאים גופרית בתרכובות הנמצאות בשום ובבצל החשובים לחיזוק מע' החיסון. הורדת כולסטרול ושומנים בגוף. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן

27/09/2006 | 11:47 | מאת: אילת

שלום אודה לקבלת מידע לגבי ספיגת הסידן בגוף מחלב פרה ומחלב עיזים. תודה אילת

27/09/2006 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

אילת שלום ספיגת הסידן במעי מחלב עיזים טובה יותר הסיבה לכך היא שחלב עיזים מכיל את החומצות אמינו החיוניות לאנזים המעלה את ספיגת הסידן במעי . כן חלב עיזים מכיל את האיזון הנכון בין זרחן לסידן , בניגוד לחלב פרה. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן

בבדיקת הדם האחרונה שלי רמת האשלגן היתה 6.1 אני מעוניין להקטין צריכת אשלגו באוכל. אני גם לוקח ויטמינים.ממה להימנע? תודה על תשומת הלב ועל שיתוף הפעולה. רן

רן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. תבצע חיפוש על המילה "אשלגן" ותקבל עשרות התייחסויות של מנהלי הפורום השונים משנת 2000. להלן קישור לתשובה שאני נתתי לפני כמה ימים: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xFT-291519,xFP-291554,m-Doctors,a-Forums.html בנוסף, אני מציע לך לרכוש את ספרו של דר' יעקב אילני "ערכם התזונתי של המזונות. שם תמצא רשימה של כל המזונות העשירים באשלגן ודלי אשלגן. בהצלחה צביקה

26/09/2006 | 10:57 | מאת: אילת

שלום יש לי שני ילדים קטנים (3.5 ו- 5.5) ואני מתחבטת בנושא התזונה שלהם. איך אני לדוגמא מספקת להם מספיק ברזל וסידן. לגבי סידן לדוג' נתתי להם עד היום לשתות חלב סויה, אך בגלל כל השמועות על הסויה אני חוששת לתת להם על בסיס יומיומי. כמובן, שהם לא אוהבים טחינה וסרדינים וגם לא חלבה. אודה לעזרתך אילת

26/09/2006 | 16:24 | מאת: טובה בר-שאן

אילת שלום הרבה ירקות ירוקים ,שקדים ואגוזים (יש את השקדים בצורת ממרח שקדיה שהוא ממש כמו ריבה ללא סוכר כלל ומאוד טעים.)ופירות יבשים. וכן מיץ רימונים שעתה מוצאים אותו בשוק. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

26/09/2006 | 21:59 | מאת: אילת

טובה שלום ושנה טובה הבעיה היא שהבת שלי לא אוהבת שקדיה וגם לא כל כך ירקות. ונראה לי שצריך לאכול המון ירקות ושקדים ואגוזים על מנת לספק את כל כמות הסידון והברזל היומית הדרושה. האם זה מספיק ? אילת

25/09/2006 | 11:57 | מאת: איילת

אני אופה לחם במכונת לחם (אופה לחם), תמיד עם קמחים מלאים (חצי מהכמות), הלחם יצא צפוף וכבד, על מנת להתפיח אותו יותר אני מוסיפה 2 כפיות גלוטן ו2 כפיות אבקת חלב, האם תוספת גלוטן אינה ממולצת מבחינה בריאותית ?

25/09/2006 | 15:57 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום גלוטן הוא חלבון אשר באפיה " מחזיק את מרכיבי הבצק ". אולם מבחינה בריאותית ממש לא הייתי ממליצה להוסיף אותו כיוון שמסתבר שאנשים רבים אלרגים לחלבון זה. אז אם אפשר כמה שפחות להחשף לחומר אלרגני זה, עדיף! שתהיה לך שנה טובה ובהצלחה טובה- בר שאן

25/09/2006 | 16:14 | מאת: איילת

תודה על התשובה , אך זה לא כל-כך עונה לי , שאלתי היא , אם איש במשפחתי אינו אלרגי לגלוטן האם בכל זאת יש סיבה לא להוסיף, האם זה נניח כמו סוכר שעדיף כמה שפחות, האם כמות של שתי כפיות לכיכר זה משמעותי.

25/09/2006 | 19:51 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום אכן גם במאפיות מוסיפים את הגלוטן לקמח. אני מבינה שאינכם אלרגים לגלוטן אולם כמטפלת טבעית המלצתי להימנע כמה שפחות מחומרים שעשויים להיות אלרגנים. שלך בברכה טובה בר- שאן

25/09/2006 | 09:19 | מאת: אבי

האם נכון שיש ערך בריאותי לקליפת התפוח? אני אוהב ואוכל תפוחים, אך אינני מצליח לאכול את קליפתם. האם רצוי (בהנחה שהקליפה אכן חשובה ורצויה) לבלוע אותה, לאחר שהיא "נטחנה" באמצעות השיניים?

25/09/2006 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, בקליפת התפוח יש ריכוז של ויטמינים, מינרלים, אנטי-אוקסידנטים ויש בה חומר המונע עצירות (פקטין). דא עקא, חלק מהתפוחים שאינם אורגניים מכילים שאריות ריסוס והם עטופים בשעווה כדי לשמור על הצבע והמראה הרען. לכן, כדאי להשתדל לאכול תפוחים מגידול אורגני. לטיפול בעצירות כדאי לאכול תפוח עם הקליפה ואפילו רק את הקליפה. לטיפול בשילשול (אצל ילדים ומבוגרים) - כדאי לאכול תפוח מרוסק ללא הקליפה. לשאלתך, כדאי ללעוס היטב ולבלוע את הקליפה, או לאכול תפוח מרוסק על קליפתו. בהצלחה צביקה