פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

22/09/2006 | 02:30 | מאת: ליליlili

בתקופה שניסיתי להוריד במשקל - לפני כל ארוחה שתיתי כוס מים ולאחר 5 דקות התחלתי לאכול, עדיף באיטיות. זה עובד-אוכלים פחות! עוד משהו- אפשר לכווץ את הקיבה על ידי כך שאוכלים לא עד ששבעים אלא קצת פחות ואולי סוגרים תארוחה עם איזה כוס מים והגוף מתרגל לאכול פחות ונהיים שבעים יותר מהר- פשוט מתרגלים!

25/09/2006 | 11:43 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, העצות שלך טובות ונחמדות, אבל בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות מים ממש לפני הארוחה, במהלכה, או בסופה. המים מדללים את מיצי העיכול וכתוצאה מכך ספיגת המזון בגוף נפגעת. בהצלחה צביקה

21/09/2006 | 14:59 | מאת: הילה

במאה גרם ענבים יש 0.45 גרם סיבים תזונתיים. כמה סיבים יש במאה גרם צימוקים?

21/09/2006 | 15:22 | מאת: הילה

היי טובה!! ממתי את מנהלת בפורום הזה? התפלאתי לראות אותך כאן.... שנה טובה :)

22/09/2006 | 08:50 | מאת: טובה בר-שאן

הילה היקרה גם אני מאחלת שנה טובה ומקסימה שנת בריאות ואושר טובה בר -שאן

22/09/2006 | 08:48 | מאת: טובה בר-שאן

הילה אין ספק שבמאה גרם צימוקים יש ריכוז גבוה יותר של סיבים מאשר בענבים . סיבים אילה חשובים מאוד לפריסטלטיקה של המעי . וניקוי. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר -שאן

21/09/2006 | 09:34 | מאת: שרית

שלום האם יש בעיה עם תפוח אדמה מבושל אפוי או מטוגן שנאכל לא באותו הרגע אלא כעבור יומיים שלושה לאחר ששכב במקרר או במקפיא?

22/09/2006 | 08:55 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום רב על תפוח אדמה מטוגן אני כלל לא ממליצה. ניתן לאכל תפוח אדמה אפוי או מבושל מס' ימים לאחר הבישול אם הוא במקרר. מה שחשוב להבין שחלק מויטמיני B הולכים לאיבוד. אולם רוב המינרלים כמו אשלגן, ומגנזיום נשארים. בברכת שנה טובה שנת בריאות ואושר טובה בר- שאן

21/09/2006 | 09:33 | מאת: מיקי

שלום האם לעוף ולבשר בקר יש תכונות שונות? אם אוכל עוף בלבד - כיסיתי את עניין הבשר? ואם אוכל רק בשר - אפשר לוותר על עוף? או שכל אחד מכיל דברים שאין לשני..... ובאותו עניין - מה מהשניים מומלץ לתת לתינוק בן 7 חודשים? או ששניהם בסדר?

22/09/2006 | 13:31 | מאת: צביקה קורן

מיקי שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. בגישת התזונה הטבעית שוללים שימוש בבשר בקר ובבשר עוף. הם מיותרים לתזונת האדם. מציע לך לפנות לפורום תזונה קלינית, יתנו לך תשובות המתאימות לך. שנה טובה צביקה

21/09/2006 | 09:26 | מאת: חני

שלום, האם יש משהו שעשוי לעזור לחניכיים רגישים? הייתי אצל רופא ולא מדובר בדלקת. כל דבר מעט קשה גורם לדימום וכאבים. תודה ושנה טובה. יש לציין שכל השאלות בפורום זוכות להתיחסות מהירה ועניינית ועל כך תודה רבה.

22/09/2006 | 09:01 | מאת: טובה בר-שאן

חני שלום רב אחת הסיבות לרגישות ודימום מהחניכיים זה חוסר של ויטמין C. האם את אוכלת פירות וירקות? תזונה עשירה בויטמין C כמו ירקות אדומים כמו כרוב, עגבניה ,תפוזים עלול מאוד לעזור. בנוסף יכול לעזור גם שתיה של מיץ חמוציות. בברכת שנה טובה ובריאה טובה בר שאן.

20/09/2006 | 14:32 | מאת: טל

היי, נתקלתי בתשובות הקובעות כי ירקות לא סופרים ועלו בי תהיות : שכל קלוריה הינה קלוריה לא משנה מה מקורה אם היא פחממה, חלבון, שומן או אולי סיבים -ירקות. ברצוני לעלות כמה עובדות: ערכו הקלורי של גזר ממצוע הינו כ-45 קלוריות, עגבנייה ממצועת כ30 ופלפל אדום כ-40 . הרי מי בארץ מוכר ירק ששוקל 100 גרם?!, תודה לאל הירקות בארץ אינם מינייטוריים כך שערך של יחידת ירק עשוי ליהיות מוכפל. ואז יחידת ירק שווה כבר כמעט לתפוח קטן או שזיף בינוני בערך הקלורי ואז קיימת התלבטות יחידת ירק או פרי מתוק? ראוי לציין שירקות עליים , מלפפון וכרוב הינם באמת בעלי ערך קלורי אפסי, אבל היתר אינם אז איך "לא סופרים"???

20/09/2006 | 16:33 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אם את בדיאטה של "ספירת קלוריות" כדאי להתייחס לירקות שיש בהם סוכר כמו בצל יבש (43 במאה גרם), גזר (34), פלפל אדום (23), עגבנייה (21) וכד'. אני בדעה שלא צריך להגביל אכילת ירקות. כדי "להשמין" מירקות צריך לאכול כמות אדירה ולא ריאלית. האנרגיה המושקעת בעיכול הסיבים שבהם מפצה על הערך הקלורי. הערך הקלורי של הירקות גדול יותר יותר ולכן מומלץ להגביל את הכמות. שנה טובה צביקה

19/09/2006 | 15:17 | מאת: קרן

שלום! רציתי לדעת האם יש נזק מצטבר באכילת כמויות גדולות של מלפפונים חמוצים וזיתים. (אני לא צוחקת.) תודה!

19/09/2006 | 21:06 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום בחמוצים יש ריכוז גבוה מאוד של מלח ושל חומצת חומץ (לעיתים בחמוצים משומרים יש גם בנוסף חומר משמר) . מלח בכמות גדולה מזיק לגוף גורם לעליה בלחץ הדם משבש את מאזן המינרלים בגוף ואפילו יש מחקרים שעשוי לגרום לסרטן . לכן אם אוכלים חמוצים עדיף במינון נמוך. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/09/2006 | 10:02 | מאת: הילה

האם לבנה עיזים שקונים בחנות רגילה (לא טבע) נחשב למזון בריא? או שיש הו כל מיני תוספות רעות שמכניסים אליו.....? אמרו לי שעדיף לא לאכול גביהנ לבנה רגילה אז חשבתי אולי לעבור ללבנה תודה

20/09/2006 | 16:35 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, יש הרבה סוגים של לבנה והרבה יצרנים. בדרך כלל לא מוסיפים חומרים ללבנה, מלבד מלח. חשוב לגוון את התזונה ולא לאכול רק לבנה, או רק יוגורט מסוג מסויים, או רק גבינה. בהצלחה צביקה

19/09/2006 | 06:49 | מאת: קובי

שלום..אני מתאמן ואוכל כל יום קופסת טונה..רציתי לדעת אם זה בריא ככה ...והאם יש רע בקופסת השימורים הזאת? ואם כן מה אני יכול להכין במקום החלבון הטוב הזה של הטונה? בהנחה שאני אלרגי לללקטוז במוצרי חלב..ככה שאין לי הרבה ברירות תודה

20/09/2006 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, אם אין אפשרות אחרת תאכל שימורי טונה. כבר התייחסתי כמה פעמים לנושא. הטונה בקופסה מכילה הרבה מלח, חומר משמר, שמן ירוד ושאריות פח שהשמן סופח מדפנות הקופסה. זה לא מזון בריאות בעיני. אפשר לאכול דג אחר או טונה טריה שקונים בחנות דגים. אפשר לקבל חלבון ושומן איכותי מטחינה גולמית, שקדים, אגוזים וזרעים. אפשר לאכול טופו, ביצה קשה ואולי גבינת עיזית שגורמת לפחות הפרעות עיכול. אפשר אפילו לקבל חלבון מלא משילוב של דגנים וקטניות - לדוגמה: מג'דרה מאורז מלא ועדשים. בהצלחה צביקה

18/09/2006 | 15:19 | מאת: מישל

שלום רב! ברצוני לשאול מהן סגולותיו של התמר הצהוב ומהו ערכו הקלורי? האם הוא עשיר בברזל ויש בו כמות רבה של סוכר? אשמח לשמוע תשובה בנושא. תודה רבה!

18/09/2006 | 21:40 | מאת: טובה בר-שאן

מישל שלום רב ערך תזונתי: התמרים אינם דלי קלוריות: 100 גרם תמרים לחים מכילים כ-142 קלוריות, ו-100 גרם תמרים מיובשים מכילים 293-274 קלוריות (תלוי בזן). הם מקורות טובים לסידן, אשלגן, זרחן ו-3 B (ניאצין), ובכלל, הם תרומה מתוקה לחיים כיוון שהם מכילים ריכוז גבוה של סוכר. שתהיה לך שנה טובה ומתוקה טובה בר שאן

20/09/2006 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

ש"תופס את הפה" בגישת התזונה הטבעית מאד לא מומלץ לאכול פירות שלא הבשילו במלואם. ה"פטנט" של הכנסת התמר הצהוב למקפיא כדי ש"יבשיל" לא נראית לי. שנה טובה צביקה

18/09/2006 | 14:39 | מאת: Hey

נעים מאוד. ישנו קשר בין אקנה לפחמימות ריקות וסוכרים פשוטים. ברצוני לדעת,האם כדאי להגביל את צריכת הפחמימות המלאות בנוסף? פחמימות כגון חיטה מלאה שיפון כוסמין. ושאלה נוספת קמח דורום שממנו עשויות פסטות אפשרי לצריכה כמו שאר הפחמימות המלאות? וכן מהו הקמח המומלץ ביותר שיפון קמח חיטה מלא כוסמין כסמת ? תודה רבה .

18/09/2006 | 21:45 | מאת: טובה בר-שאן

Hey שלום רב להפך הפחמימות המליאות מכילות ריכוז גבוה של סיבים העוזרים להוצאת הפסולת ממע' העיכול ובכך מונעים אקנה . לגבי קמח הדורום. אני ממליצה על קמח מלא. כל הקמחים שאמרת טובים אם הם קמחים מלאים . שתהיה לך שנה טובה טובה בר שאן

18/09/2006 | 23:04 | מאת: Hey

וחג מאושר לכל בית ישראל

18/09/2006 | 14:28 | מאת: מיואשת

שלום! אי בת 22, שוקלת 63 בגובה 166. עליתי 10 קילו בשתיים האחרונות. אי מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע - 40 דקות ארובי + 30 דקות מכשירים לחיזוק. אני משתדלת לאכול נכון - שותה רק מים (המון) לא אוכלת מתוקים. וכלום לא עוזר לי. חברה שלי התחילה בדיאטת "הרבלייף" - בבוקר ובערב שותים שייק (עשוי מאבקה המכילה חלבון/ חלבון סויה, שמנים, ויטמינים ומינרלים), כך שאוכלים ארוחה אחת ביום - צהריים. חברה שלי רזתה ומרגישה שיפור משמעותי. אני מפחדת להתחיל בזאת כי אני דואגת שאם אני אפסיק, אני אשמין עוד יותר.. אשמח לשמוע את דעתך! תודה

18/09/2006 | 21:48 | מאת: טובה בר-שאן

מיואשת שלום אני מתנגדת לדיאטות כאילה . אני בעד ארגון של תזונה טבעית בצורה נכונה המשולבת בספורט ואורח חיים נכון. אולי יש טעם שתלכי לתזונאית שתשב איתך ותתן לך תפריט מתאים שיעזור לך לרדת במשקל בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן

19/09/2006 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "הרבלייף". אני מצטרף לדעתה של טובה. זאת דיאטה מסוכנת ומזיקה שנמכרת על ידי משווקים נמרצים שאין להם מושג בתזונה.

17/09/2006 | 13:59 | מאת: ילי

מהם בדיוק Glyconutrients , למה הם כ"כ חשובים , והאם תוכל להמליץ על מוצר איכותי במחיר נורמאלי - לא מאות שקלים .

18/09/2006 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

ילי שלום, Glyconutrients זה "הלהיט" החדש בתחום תוספי התזונה. כפי שיש חומצות אמינו חיוניות שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו (חייבים לקבלן מהמזון) וחומצות שומן חיוניות (לדוגמה: אומגה 3), "גילו" לאחרונה 8 "סוכרים חיוניים" שהגוף לא יכול לייצרם ו"חייבים" לקבל אותם בצורת תוסף תזונה. לגילו הזה יש משמעויות מסחריות אדירות וכבר קיימת תחרות רבה בין היצרנים השונים. הואיל והגעת לפורום "תזונה טבעית", עצתנו היא לקבל את כל הסוכרים שהגוף צריך ממזון טבעי ולא מגלולות יקרות ומ"תרופות טבעיות". לשאלתך - אני לא נוהג להמליץ על מוצר זה או אחר בין אם הוא איכותי ובין אם לא. באופן כללי כדאי לאמץ את האימרה של אליהו קריא ז"ל: "בגלולה ויטמין - אל תאמין". בהצלחה ושנה טובה צביקה

17/09/2006 | 13:43 | מאת: סבא 7

האם אומגה 3 גורם להשמנה?

17/09/2006 | 13:51 | מאת: טובה בר-שאן

סבא 7 שלום אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית לגוף. פרושו שכדי שהגוף יתפקד בבנית ההורמונים שלו, בתפקוד של מע' החיסון, והמטבוליזים של שומנים בבנית מע' עצבים במוח הוא חייב חומצה אמינית זו. לכן לקיחה שלה לא תגרום להשמנה ,להפך תאפשר את חילוף החומרים התקין של הגוף. בברכה ושנה טובה טובה בר שאן.

18/09/2006 | 09:15 | מאת: אבא

טובה שלום, האם כאשר את כותבת "לקיחה שלה (של אומגה 3)" את מתכוונת ללקיחת כמוסה? ואם לאו, האם בתזונה רגילה ניתן לקבל כמות מספקת של הנ"ל? אם לאו, האם לקיחת כמוסה כנ"ל עשויה להועיל למי שלא מקבל די הצורך את האומגה מתזונתו?

01/10/2006 | 20:13 | מאת: תותח מאומגה 3

מה כמות זרעי הפשתן או גרעיני דלעת או אגוזי מלך המומלצת בכל יום ובאיזה עלים ירוקים מדובר ? האם זרעי פשתן שטוחנים במטחנה של פלפל שלא כולם נטחנים לאבקה אכן יעילה ?

16/09/2006 | 22:06 | מאת: חני

שלום, האם הלוטאין הנמצא בירקות נהרס בבישול? תודה

17/09/2006 | 09:49 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, בספטמבר 2005 פירסם המכון למחקר חקלאי בארצות הברית תוצאות של מחקר בנושא. מהמחקר עולה, כי חלק מהלוטאין נהרס בבישול (יש בו כמה רכיבים) וחלקו זמין יותר בעקבות הבישול. החוקרים מציינים, כי הצורה הטובה ביותר לקבל את החומר היא באידוי, או באכילה של הירק החי. להלן קישור למחקר: http://www.ars.usda.gov/research/publications/publications.htm?SEQ_NO_115=184702 ראוי לציין , כי לוטאין נמצא בכמות גדולה בעלים ירוקים כגון: כרוב, חרדל, לפת, תרד, פטרוזיליה, שן הארי, ארגולה, בזיליקום, חסה ועוד. לגולשים שלא יודעים - הלוטאין חיוני לשמירה על בריאות העיניים והראיה. בהצלחה צביקה http://www.ars.usda.gov/research/publications/publications.htm?SEQ_NO_115=184702

16/09/2006 | 20:44 | מאת: רונית

קיבלתי דיאטה בה אסור לי לאכל דברים עם סוכר או שמרים. כך שהלחם שאני אוכלת הוא שיפון מלא ללא סוכר ושמרים אך שפרוסת לחם אחת כזו היא פי 2 קלוריות מלחם קל. האם יש תחליף ללחם הזה שהוא גם יהיה קל ולא יגרום לי בסופו של דבר עליה במשקל?

17/09/2006 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, את יכולה לעבור לקרקרים מכוסמין, אורז, או שיפון (הם ללא חיטה וללא שמרים), או לנסות בחנויות טבע גדולות למצוא לחם שהערך הקלורי שלו נמוך יותר. בהצלחה צביקה

לפני כשנה, עקב מחלה במשפחה, החלנו בבית לעשות את הצעד ולעבור לתזונה האורגנית ומאז, אני חייבת לספר כי כל תרבות האוכל אצלנו בבית השתנתה מקצה לקצה. פתאום לעגבניה יש טעם וריח כמו של פעם. הכנת סלט הפכה לטקס אהוב על כל בני המשפחה.

15/09/2006 | 08:42 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום אני שמחה מאוד שעשיתם צעד גדול זה חשוב מאוד לקוראים גם לדעת האם שינוי בתזונה עזר לך ולמשפחתך מבחינה בריאותית? אני בטוחה שכן. בברכת שנה טובה ושנת בריאות טובה בר שאן

טובה שלום רב, בסביבת מגוריי אין חנות טבע, ואשתי אינה מוכנה לעשות את המאמץ הכרוך בנסיעות מיוחדות ולא קצרות לחנות טבע כדי לרכוש מזונות אורגניים, מה עוד שהיא לא מתלהבת מהם ואף איננה מאמינה ביתרונותיהם. האם ניתן להשיג מזון אורגני ברשתות המזון (פרט לפריטים בודדים)?

14/09/2006 | 14:33 | מאת: אמיל

שלום ברצוני לברר לגבי מרכיבי נוזל אגוז הקוקוס אשר משווק בפחיות משקה,הנוזל מכיל תמצית אגוזי קוקוס,מים,מונע חימצון-חומצת לימון ואשלגן מטאביסולפיט. האם לדעתך כדאי להימנע ממוצר זה? האם הוא מכיל סגולות בריאותיות כלשהן? מהי חומצת הלימון,היא נראית לי החומר המזיק. תודה רבה לך

15/09/2006 | 08:58 | מאת: טובה בר-שאן

אמיל שלום על מיץ קוקוס טבעי אני ממליצה אולם על משקה קוקוס זה שאתה מתאר אינני ממליצה כיוון שמכיל אשלגן מטאביסולפיט שהוא חומר משמר אשר עלול לגרום לתופעות לוואי רבות כמו למשל אלרגיות . דווקא החומצת לימון היא לא הבעייתית כאן היא מהווה אנטי אוקסידאנט המונע תהליכי חימצון . (בגוף שלנו גם נוצרת חומצה זו). בברכת שנה טובה טובה בר שאן

15/09/2006 | 14:51 | מאת: אמיל

שנה בריאה ומאושרת

14/09/2006 | 10:25 | מאת: מעיין

שלום רב חברה שלי המליצה לי כל בקר לשתות כוס מים עם כף של חומץ תפוחים איכותי שהיא קונה בחנות טבע, היא אומרת שזה מחזק מערכת החיסון ובכלל עם סגולות בריאות. ללכת לקנות? ( אגב גם בתוכניתה של אודטה היא ציינה לעשות זאת כל בקר) האם כך הדבר ואם כן איך לצרוך אותו? בתודה מראש!

15/09/2006 | 00:08 | מאת: דורית

במשך שנים כל בוקר אמא שלי שתתה על הבוקר לפני השתיה או ארוחת בוקר, כף חומץ תפוחים איכותי עם חצי כוס מים רותחים. היא טענה שזה עושה לה טוב. קיים חומץ תפוחים אורגני מעולה אותו נתן להשיג באתר אורגני 4U וכלקוחה שלהם אוכל לספר שהם כל כך מקסימים שאת המשלוחים של התוצרת האורגנית הם מביאים עד הבית.

04/01/2013 | 13:28 | מאת: איציק

שלום דורית! התשובה שנתת לשואלת היא מקסימה... יש רק בעיה קטנה... היא לא התשובה הנכונה לשאלה שנשאלה!!

15/09/2006 | 08:49 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום אכן חברתך צדקה מיץ תפוחים מותסס. מכיל סידן אשלגן וברזל, מזרז את קצב פירוק השומנים בגוף, עוזר במצבי אלרגיה מרקע עיכולי, גזים ועצירות, לעור חיוני ובריא. מאזן את חומציות של מע' העיכול . יש לשתות כף של חומץ תפוחים טבעי בכוס או חצי כוס מים על בטן ריקה בבוקר. בברכת שנה טובה ובריאה טובה -בר שאן

27/11/2011 | 10:38 | מאת: חלי

שלום .... האים זה נכון שחומץ תפוחים עוזר לרדת במשקל ????

07/01/2013 | 00:14 | מאת: זהבית

שלום, עמדתי להשתמש בחומץ תפוחים, ורופא אמר לי שזה יכול לגרום בעיות בוושט ולזרז אוסטאופורוזיס. אני בסביבות גיל ה-70. מה האמת בטענה של הרופא??

15/09/2006 | 11:42 | מאת: נעמי

המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי כותב בספרו "תזונת האדם ובריאותו" ששתיית חומץ תפוחים גורמת נזק לגוף, וזאת בניגוד לדיעה המקובלת בציבור, שזה מועיל. מיץ התפוחים עובר תהליך של התססה, והמוצר עובר ממערכת העיכול למחזור הדם, ומזיק בדיוק כמו צריכת אלכוהול. אוכל לשלוח לך את הקטע מהספר אם תפני אלי במייל.

16/09/2006 | 15:26 | מאת: טובה בר-שאן

נעמי שלום רב חומץ תפוחים הוא שלב סופי של התססה של חיידקים מסויימים . לכן הוא אינו יכול להיות מותסס שוב במע' העיכול . לעומת זאת מיץ תפוחים כן עלול לעבור התססה במע' העיכול. שלך בברכה ושנה טובה טובה בר שאן

05/06/2009 | 17:17 | מאת: mimi

אפשר לקחת 3 פעמים ביום ויותר, 2 כפיות על חצי כוס מים אני לוקחת ארפילו יותר,

שנים שסבלתי מפטריה בעור הקרקפת שום תרופה לא עזרה לי שרציתי כבר למות! בדרך נס נודע לי שחומץ תפוחים מרפא ואכן רבותיי זה עובדדד זה נס תודה לבורא עולם מסקנה רק חומץ תפוחים ולאאא רופאים שרלטנים.

לאחרונה אני מרגיש שרפה בבטן כשאני שותה חומץ תפוחים על בטן ריקה כשאני קם בבוקר.השאלה שלי האם אני עלול להנזק אם אמשיך.

28/02/2019 | 11:01 | מאת: לורה

שלום.. מתעניינת ושואלת בקשר לחומצ תפוחים לסידור מחזור ואיך משתמשים

14/09/2006 | 08:24 | מאת: שירי

ברצוני להתייעץ איתך לגבי בתי,בת 5. ילדה מקסימה ויצירתית. חכמה ולומדת. הבעיה היא הרגלי האכילה שלה.לעניות דעתי היא אינה אוכלת מספיק. גובהה כ-מטר משקלה כ-17 ק"ג. היא אינה מוכנה לטעום ולנסות מאכלים חדשים. דוגמה לרשימה של מזון שאכלה אתמול: כוס שוקו + 2 קוביות שוקולד לבן 2 סנדביצ'ים של גן עם חומוס וגבינה --לא אכלה ארוחת צהריים אגס מעדן קרלו שוקו לא אכלה ארוחת ערב (הגשתי לה את ארוחת הצהריים אך לא רצתה לאכול) הילדה אוהבת ממתקים אך יודעת שלא תקבל אם לא אכלה ארוחה מסודרת לכן יש מקרים שאינה אוכלת לא ארוחה ולא ממתקים. בסה"כ בבית איננו אוכלים ממתקים רבים. מבחינה חיצונית (איך לא) היא נראית חיוורת יחסית. יש לציין שבתקופת החורף היא סובלת מברונכיט אך לא זקוקה לתרופות מסויימות. אשמח לשמוע ממך מה דעתך תודה

14/09/2006 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, אכן תזונתה של בתך לא מאוזנת. חסרים בה ירקות, פירות וחלבונים והיא כוללת מוצרים שבעיני מדלדלים את הגוף מויטמינים ומינרלים (שוקו, שוקולד, קרלו "סנדביצים של גן (לחם לבן??)). השאלה היא אם אתם - שאר בני המשפחה - אוכלים מזון בריא ומאוזן. מציע שתקחי אותה לפגישה עם לתזונאי/ת שם יספרו לה על חשיבות התזונה הנכונה להתפתחותה ולבריאותה ויתנהל "משא ומתן" לגבי התזונה שלה - המזונות הבריאים שהיא כן מוכנה לאכול. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי כמה רעיונות בתקציר הרצאה בנושא "תזונת התינוק והילד", אבל זה לא יכול להחליף יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

14/09/2006 | 02:22 | מאת: איה

שלום צביקה וטובה! אני לא מצליחה לקלף עגבניות בעזרת סכין או קולפן, ועל כן אני מבקשת לדעת איך ניתן לקלף עגבניה מבלי לאבד את ערכיה התזונתיים. בתודה, איה

14/09/2006 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, עגבנייה טריה לא כדאי לקלף. עגבנייה מבושלת, או אפוייה בתנור ניתן לקלף בקלות יחסית. בהצלחה צביקה

17/09/2006 | 18:05 | מאת: יעקב

לאיה שלום. בצידו התחתון של העגבניה חורצים צלב וחולטים במים חמים למספר דקות מקררים ומקלפים

18/09/2006 | 11:22 | מאת: איה

13/09/2006 | 13:39 | מאת: מיטלולה

אני בשליש ראשון להריון, ושמעתי כי נטילת אומגה 3 טובה לעובר. יש לי מספר שאלות: האם זה נכון? האם מומלץ להתחיל כבר עכשיו או לחכות לשליש אחרון? האם לשלב אומגה 6 ו/או 9?האם ניתן לקחת עם פרנטל? יש אומגה 3 רגילה המכילה EPA ו- DHA ויש כזו שמורכבת רק מהרכיב שטוב לעובר כדי שלא יהיו בצקות או משהו- מה עדיף? כמה כמוסות ביום כדאי ליטול? כמו שאתם רואים אני ממש מבולבלת...אודה מאוד על תשובתכם.

14/09/2006 | 10:05 | מאת: צביקה קורן

מיטלולה שלום, אם תזונתך מאוזנת וכוללת ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, זרעים ושמן זית אין צורך בתוספי מזון. התוספים הם "טרנד" של השנים האחרונות. עם זאת, מחקרים מצאו ששמנים המכילים אומגה 3 מבטיחים התפתחות תקינה של מוח העובר ולכן אפשר לקחת את התוסף לפני ההריון, במהלכו ולאחר הלידה. כפי שציינתי, כדאי לקבל את כל חומצות השומן החיוניות מהמזון אין צורך באומגה 6 - יש מספיק במזון. אומגה 9 יש בשמן זית. אומגה 3 יש בפשתן טחון ובדגים מהים הצפוני. מקווה שלא הצלחתי לבלבל אותך עוד יותר שנה טובה צביקה בהצלחה צביקה

13/09/2006 | 12:16 | מאת: ענבר

שלום! ברוך שובך, צביקה. רציתי לשאול מס' שאלות ברשותכם: 1) אני בדיאטת קנדידה ובנוסף למרכיבים בתזונה שהוסרו לאחר בדיקת רגישויות לא נותר לי הרבה מה לאכול..לעיתים אני "מנשנשת" שיבולת שועל דקה ללא בישול. זה טעים לי, ולא גורם לכאבי בטן. האם זה בעייתי וקשה לעיכול בצורה זו? האם בצורה זו, מרכיבי הקוואקר החשובים אכן נינתנים לספיגה? 2) אשמח לשמוע את דעתך על ג'ל אלוורה לשתיה. הבנתי שהג'ל לא בעייתי בניגוד לכמוסות (שמופקות גם מהעלים). 3) שתייית מיץ רימונים סחוט טבעי - האם רצוי לשתות או שכוס מהמיץ מרוכזת מידי מבחינת תכולת הסוכר. תודה

14/09/2006 | 10:10 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, אפשר לאכול קווקר עדין ללא בישול, אבל זהו דגן שמיועד לבישול. לא צפויות בעיות עיכול, אלא אם כן את אלרגית למוצר. ג'ל אלוורה זה סוג של "תרופה טבעית" ואני לא מתלהב מכך, למרות דיווחים (בעיקר של המשווקים) על נפלאות המשקה. מיץ רימונים (שאלה טובה!) - כל מיץ פרי רצוי למהול במים 20% - 50%. המיץ הטבעי מרוכז מאד מבחינת סוכר וחומצה ולכן כדאי לדלל אותו במים. בהצלחה צביקה

13/09/2006 | 01:36 | מאת: שלי

שלום לך צביקה ראשית באתר שלך וכאן יש ידע עצום שעזר לי לשנות את התזונה, ועקב כך התקפי המיגנה שלי ירדו לחצי, וגם זה עובר ללא תרופות. תודה תודה. שמעתי שצמח בן חרצית טוב להפחתת מיגרנות {קשור לסרוטנין}, ידוע לך עליו? אני יכולה לשלבו? אני מעוניינת למגר את אזורי הצלוליטיס בגוף, האם יש מזון מסויים שעוזר? שמן לעיסוי אולי? תודה מראש על ההכוונה שלי

13/09/2006 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אכן כן, הצמח בן חרצית נחשב ברפואת הצמחים כמפחית התקפי מיגרנה ומקל עליהם. אבל, אם קראת מאמרים באתר שלי ואת תשובותיי בפורום הזה, את מבינה שאני מתנגד לגישה "התרופתית" ולשימוש ב"תרופות טבעיות" כמזור לבעיות שונות. צמח בן חרצית יהיה רק אחד הרכיבים בטיפול שלם ומלא (הוליסטי) במיגרנה (או בכל מחלה אחרת). תודה על המשוב החיובי. בהצלחה צביקה

13/09/2006 | 01:12 | מאת: שלווה

שלום רב אולי תוכל להצליץ לנו מה לעשות (אוכל, ויטמינים ובו') בכדי להוריד את חומציות השתן (יש לנו בעיה של בריחת זרע לשתן - השתן חומצי והזרעים מתים) תודה מרא ושנה טובה

13/09/2006 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

שלווה שלום, צריך להימנע ממזונות המגבירים את חומציות השתן (חלבונים מהחי, סוכרים פשוטים, משקאות מוגזים, קולה, קפה, קקאו, יין ועוד)ולהוסיף לתזונה מזונות הגורמים לתגובה בסיסית (מזונות עשירים בסידן, אשלגן ומגנזיום). ראה תשובה שנתתי אתמול למאור בנושא מזונות עשירים באשלגן מציע לכם לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופת באיזור מגוריכם זהצלחה צביקה

12/09/2006 | 21:55 | מאת: אלוורה

האם זה נכון שפשתן טחון המוכנס לבצק לחם מאבד מערכו ואפילו יכול להיות רעיל ?

13/09/2006 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

אלוורה שלום, שמן פשתן, כמו כל שמן טבעי מתקלקל, מתחמצן ומאבד מערכו בחשיפה לחום, לאוויר ואור השמש. שמן פשתן רגיש במיוחד! בהצלחה צביקה

12/09/2006 | 07:47 | מאת: פז

היי אישתי לוקחת ויטמין ברזל חודשיים במקום חודש , האם יכול להווצר נזק כתוצאה מזה? אישתי ילדה לא מזמן. אשמח אם תחזרו אלי בהקדם. תודה

12/09/2006 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

פז שלום, לא נראה לי שנגרם נזק. ייתכן אפילו שהיא תצטרך להמשיך לקחת את התוסף - בהתייעצות עם הרופא המטפל ולאחר ביצוע בדיקות מעבדה לבדיקת רמת הברזל בדמה. נשים מאבדות ברזל במחזור החודשי. עודף ברזל קיים בדרך כלל אצל גברים, או אצל אנשים הסובלים ממחלה הגורמת לעודפי ברזל. בהצלחה צביקה

12/09/2006 | 05:47 | מאת: רון

מה יותר בריא לאכול אגוזי מלך או שקדים ומי מהשנים מכיל פחות סוכר

12/09/2006 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, ראשית באגוזים ובשקדים אין סוכר. יש בהם שומן איכותי שיש לו ערך קלורי. לדעתי אין מזון שהוא "יותר טוב" או "הכי טוב". צריך לאכול בצורה מאוזנת מכל המזונות הטבעיים ולגוון את התפריט היומי והשבועי. באופן כללי באגוזים יש יותר שומן ובשקדים יש יותר חלבון. באגוזי מקדמיה יש הרבה חלבון. בהצלחה צביקה

11/09/2006 | 22:02 | מאת: אבי

אם נמנעים מאכילת בשר וחלב, מהיכן ניתן לקבל את הפחמימות החיוניות לתפקוד גופני ומוחי תקין, לחלבונים החיוניים לבניית רקמות, שרירים ועצמות, לחומצות שומן חיוניות, לסידן, ברזל וויטמין B12?

12/09/2006 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, פחמימות יש בשפע בפירות ובדגנים מלאים (אין פחמימות בבשר). חומצות שומן חיוניות מקבלים משקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה. ויטמינים ומינרלים יש בשפע הפירות ובירקות (כולל ברזל ואבץ). חלבונים יש בשקדים, אגוזים, זרעים, קטניות, דגנים מלאים. כמובן בהפירות והירקות עשירים באד גם בפיטוכימיקלים, נוגדי חימצון וחומאים אנטי סרטניים שלא נמצאים בבשר וחלב. הבעיה היחידה היא B12 ואת זה אפשר להשלים בקלות על ידי כדור למציצה. התזונה הצמחונית / טבעונית בריאה יותר ויש מספיק מחקרים המוכיחים שאנשים הניזונים ממזון טבעי חולים פחות במחלות המאה (לב, כלי דם, סוכרת,מפרקים "בריחת סידן, סרטן ועוד) ומשקל גופם מאוזן יותר. המעבר לתזונה צמחונית צריך להיות הדרגתי ותחת הדרכה והשגחה של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה

12/09/2006 | 09:23 | מאת: אבי

צביקה שלום רב, תודה רבה על המידע החשוב הכלול בתשובתך בעניין חלבונים ופחמימות. אבל שכחת להתייחס לסידן. מהיכן נקבל אותו? האם, בדומה לפתרון בעיית B12 שציינת, אתה ממליץ לקבל את הסידן מכדורים? הרי בתזונה צמחונית, על אף יתרונותיה, אין כמות מספקת של סידן כנדרש, הלא כן? אבי

11/09/2006 | 21:44 | מאת: מאור

שלום רב ברצוני לדעת אילו פירות וירקות הם עתירי אשלגן תודה מראש מאור

12/09/2006 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

מאור שלום, כל הפירות והירקות עשירים באשלגן ובמיוחד: אגוזי פקאן, שאר האגוזים, שקדים, שום, בצל, גזר, עגבנייה, אבוקדו, בננה, נבט חיטה ועשב חיטה, סויה ומוצריה, במיה. תמרים יבשים, שסק ועוד. הכמות הרבה ביותר נמצאת באצות ים ובשמרי בירה. בהצלחה צביקה

21/09/2006 | 18:05 | מאת: אביעזר

האם "שמרי בירה" אליהם התייחסת בהקשר לנדון הם אלו שעליהם מבוססת בירה מאלט או בירה לבנה? בברכת שנה טובה אביעזר

11/09/2006 | 12:25 | מאת: אילנית

שלום, אצלינו בבית לא אוכלים דגים בכלל, כולל ילדיי בן חמש ושנה וחצי. מאילו מקורות אחרים אני יכולה לספק את האומגה 3? תודה אילנית.

11/09/2006 | 14:35 | מאת: היי

חומצת שומן חיונית אומגה 3 ניתן לצרוך מאגוזי מלך,ומפשתן טרי טחון במקום,ולא פשתן הנקנה טחון.

11/09/2006 | 16:51 | מאת: טובה בר-שאן

אילנית שלום אכן היי צדקה אומגה 3 מסוג EPA (חומצה איקוסאפטאנואית) ניתן למצא מלבד דגים בבצים המועשרות באומגה 3 . אומגה 3 מסוג DHA (חומצה דוקוסאהקסנואית) ניתן למצא בבצים המועשרות באומגה 3 והאצות ואומגה 3 מסוג ALA ( אלפא לינולנית) אכן תמצאי בזרעי פשתן טחונים טריים, זרעי דלעת, שמן קנולה, פולי סוייה, אגוזי מלך, וירקות בעלי עלים ירוקים . בברכה ושנה טובה טובה בר שאן

10/09/2006 | 09:15 | מאת: נועה

האם בדיאטה לקנדדידה, בה לא אסרו עליי באופן מוחלט לאכל פירות אלא להשתדל להמנע, מותר לאכל עוגיות כוסמין שהן ללא סוכר / קמח רגיל / מגרינה / ביצים אלא מהכוסמין והמתיקות נובעת מרסק תפוחי עץ. האם כוסמין אפשרי בקנדידה?

10/09/2006 | 22:10 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אכן קמח כוסמין מלא מותר בקנדידה. וכן הוא טוב לעיכול . בברכה ושנה טובה טובה בר שאן .

25/10/2007 | 22:51 | מאת: מימי

09/09/2006 | 21:04 | מאת: אסף

שלום רציתי לדעת אם תוכל להפנות אותי למאמרים אקדמאים בנושא תוספי מזון אני מעוניין לכתוב עבודה בנושא תודה

10/09/2006 | 21:55 | מאת: טובה בר-שאן

אסף שלום אתה צריך להתמקד כיוון שתוספי מזון זהו נושא רחב מאוד הכולל בתוכו ויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא למיניהם , אנטי אוקסידנטים, חומצות שומן, חומצות אמינו וכ'ו לכן אני אתן לךשם של ספר שאולי ממנו תתחיל . vitamins herbs minerals AND supplements/h.winter griffith m.d בברכה ושנה טובה טובה בר שאן

09/09/2006 | 19:54 | מאת: חני

שלום, אני בת 45 צמחונית אבל סובלת מכולסטרול. אני נמנעת מאכילת עוגות ובינות שמנות. מה עלי לאכול כדי להפחית את הכולסטרול? תודה

10/09/2006 | 14:05 | מאת: טובה בר-שאן

שלום לך ישנם גורמים נוספים המעלים את רמת הכולסטרול: ביצים, וקפאין, וגם אכילת פחמימות ריקות כמו סוכר. מזונות המורידים כולסטרול הם :שום חיי (לא מבושל) אגוזי מלך המכילים בתוכם את החומצת השומן החיונית אומגה 3. ומזונות העשירים בסיבים כמו קמח מלא ,אורז, מלא וכו" . בהצלחה רבה בברכת שנה טובה טובה בר -שאן

10/09/2006 | 17:00 | מאת: חני

לטובה, תודה רבה על תשובתך המהירה. בזמן האחרון אני סובלת מPVD והיה לי גם קרע ברישתית. האם תזונה מסוימת עשויה לעזור לבריאות העין. הבנתי שאין שליטה על מה שקרה לי אבל ביאושי אני מחפשת פתרון אולי באמצעות תזונה נכונה.

09/09/2006 | 11:35 | מאת: יפית

שלום, אני אוכלת מדי יום דג סלמון (פילה) אפוי. חברה סיפרה לי ששמעה פעם זה לא מומלץ וצריך לאכול זאת בתדירות נמוכה. האם זה נכון? (אגב, אני לא אוכלת בשר ועוף וממעטת במוצרי חלב. והדג הוא מקור חלבון בשבילי)

09/09/2006 | 15:45 | מאת: טובה בר-שאן

יפית שלום הייתרון הרב של דג סלמון הוא בחומצות שומן מסוג אומגה 3 : EPA, DHA שהן חומצות שומן חיוניות לגוף. ולכן דג זה מומלץ. ואם דג זה מקורו במים קרים ולא בריכות אז גם אין בו אנטיביוטיקה והורמונים. יכול להיות שחברתך התכוונה להוריד את כמות הדג בכלל כמות הכספית היכולה להצטבר בדגים. בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן

10/09/2006 | 13:54 | מאת: טובה בר-שאן

יפית שלום הייתרון הרב של דג סלמון הוא בחומצות שומן מסוג אומגה 3 : EPA, DHA שהן חומצות שומן חיוניות לגוף. ולכן דג זה מומלץ. ואם דג זה מקורו במים קרים ולא בריכות אז גם אין בו אנטיביוטיקה והורמונים. יכול להיות שחברתך התכוונה להוריד את כמות הדג בכלל כמות הכספית היכולה להצטבר בדגים. בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן

09/09/2006 | 01:35 | מאת: הנין

שלום, רציתי לדעת האם העובדה שאני לוקחת תוספי ויטמנים (בקפסולות טבעיות), על אף שאין לי חוסר של ויטמינים משפיע לטובה ו/או לרעה על הגוף שלי? תודה!

09/09/2006 | 08:27 | מאת: טובה בר-שאן

הנין שלום מדוע אתה לוקח ויטמינים? ואיזה ויטמינים אתה לוקח? ומה המינון שאתה לוקח? אם אתה בריא, מרגיש טוב, מרגיש חיוני ואנרגתי , ואין לך שום סמפטומים ושום בעיות , למה לך לקחת ויטמינים? ויטמינים הם חומרים אורגנים שהגוף לא מסוגל לייצר, המגיעים אילנו מהמזון. ובמזון הספיגה לגוף היא הטובה ביותר. הגוף צריך מינונים מאוד נמוכים של ויטמינים (מקוגרמים, מ"ג). תוספת של אובר ויטמינים יכולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהויטמינים ואפילו רעילות למשל כמויות גדולות של ויטמין A. לכן כאשר רוצים לקחת תוספי מזון צריך להתיעץ עם תזונאית. חשוב לציין שרוב המולטי ויטמינים מכילים כמויות קטנות של ויטמינים שמטרתן תחזוק יומי של האדם כך שהסיכוי לנזק קטן מאוד ואפילו אפסי. בברכת שנה טובה והצלחה טובה בר- שאן

09/09/2006 | 13:12 | מאת: הנין

טובה שלום, תודה רבה על תשובתך המהירה. כמו כן רציתי לדעת אם לקיחת L-ליזין 500 מ"ג יכול להזיק אם לוקחים 1 ביום? (הסיבה שחשבתי לקחת היא שאומרים שזה מונע מהרפס להתרבות (זו פעם ראשונה שהופיע לי הרפס)) תודה

08/09/2006 | 14:58 | מאת: תומר

צביקה שלום! קראתי את המאמר שלך לגבי מיץ עשב חיטה באתר שלך. רציתי לשאל כמה דברים: 1) איפה בדיוק קונים את זה ובאיזה צורה?(כלומר-קונים את זה מוקפא, בצורה טבעית שלה, או כבר יש מיץ מוכן שנמכר בחנויות. אני לא רוצה לקבל את זה בצורה של כדורים וגם אין לי אפשרות לגדל את זה בבית) 2) הבנתי שצריך לקבל את זה על בטן ריקה בבוקר, כמה זמן אחרי שתית מיץ מומלץ לאכול 3) כמה אני צריך לשתות ועד מתי? האם אפשר לשתות את זה כל יום בלי הגבלת הזמן? 4) קראתי שקילו אחד של עשה חיטה שווה בערכו ל-35 קילו של ירקות ירוקים, זה אומר שכיאלו אירי שתית מיץ לא צריך לאכול את כל הירקות האלה? האם יש עוד משהו שלא שאלתי שעלי לדעת? אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי

08/09/2006 | 15:03 | מאת: תומר

אני מבצע אימונים קלים מדי בוקר, כמו ריצה על החוף הים או רכיבה על אופניים מתי עלי לשתות את המיץ, לפני אימון או אחרי? אני מקווה שלא שאלתי יותר מדי שאלות :-) תודה מראש!

08/09/2006 | 16:57 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שתה את עשב החיטה לפני האימון. בהצלחה טובה בר שאן

08/09/2006 | 16:56 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום 1. היום כמעט בכל דוכן שסוחטים מיצים טבעיים ניתן לקבל עשב חיטה סחוט (סוחטים את עשב החיטה במקום ).בבתי טבע יש עשב חיטה מוקפא אך ככל שעובר זמן מהסחיטה ערכו התזונתי והרפואי יורד. אי אפשר לקבל עשב חיטה בכדורים , אין דבר כזה . 2. אכן כן לוקחים את עשב החיטה על בטן ריקה . ניתן לאכל רבע שעה עד חצי שעה לאחר השתיה. 3. עדיף להתחיל עם חצי כוס פעם ביום .ולאחר מכן לעלות לפעמים ביום. בבוקר ובערב. 4. אני לא מסכימה איתך כי בירקות ירוקים שונים מלבד מרכיבים שהם דומים כל צמח מיצר גם חומרים ספציפים לו . למשל בברוקולי שהוא ירוק יש מרכיבים כמו אינדול 3 קרבינול שלא קיים בעשב חיטה. שתהיה לך שנה טובה והמון הצלחה עם עשב החיטה . טובה בר - שאן

08/09/2006 | 17:08 | מאת: תומר

קודם כל תודה על תגובתך! סליחה על הבורות, אבל עדין יש משהו שלא כל כך ברור לי: 1) כמו שהבנתי האפשרות היא לקנות מוקפא בחנות טבע, הרי אי אפשר לרוץ כל בוקר לדוכנים, חוץ מזה זה לדעתי יקר לשתות בדוכנים כל יום 2) אם קונים מוקפא איך זה מגיע? זה מיץ מוקפא או שטיטה מוקפא וצריך לשחוט בבית? או שיש עוד אפשרות אחרת? שוב פעם תודה!

09/09/2006 | 08:30 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום אכן אתה צודק לצערי הרב היום בשביל בריאות צריך לשלם . כאשר קונים מוקפא - אתה קונה את המיץ מוקפא. אם אתה שואל אותי עדיף לשתות את המיץ טרי, שנסחט במקום . הערך הרפואי של עשב החיטה הוא מאוד גדול ועוזר להרבה בעיות. בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן

06/09/2006 | 11:40 | מאת: רונית

שלום האם חומוס עוזר בבעיות נוירולוגיות האם עוזר בשחרור הסרוטנין? ואם זה נכון זה נכון גם לגבי חומוס למריחה? תודה רונית

06/09/2006 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, חומוס זה מזון חלבוני ולא תרופה. מזון עמילני מעודד הפרשת סרוטונין. האם את סבורה שהפרשה מוגברת של סרוטונין תפתור את הבעיות הניורולוגיות שלך? מציע שתפני ליעוץ תזונתי מקיף אצל נטורופט או תזונאי טבעי במקום לחפש "תרופה" זו או אחרת. בהצלחה צביקה

שלום לאחרונה קראתי על ממתיקים מלאכותיים שהינם מסרטנים ונחרדתי!!! הנני צורכת כמות רבה של סורביטול ויצקלמט וממתיקים נוספים כך: כ-3 מעדני פירות דיאט ליום אין ספק שקיים שפע ומגוון טעמים רב יותר מאשר למעדני הפרי הרגילים, ארטיק דיאט ובמשך היום שותה 2 פחיות קולה דיאט לימון וכליטר וחצי מים עם תרכיז דיאט, כל המוצרים הנ"ל הינם באישור אגודת אי"ל חשבתי שזה פרט חשוב, אני מעוניינת שתחוו את דעתכם על צריכה בכמויות אלה האם בסדר? נתונים: משקל 40 1.59, בת 20. כמובן שבנוסף למוצרי הדיאט הנ"ל אני אוכלת הרבה ירקות, וגבינות 3% ולעיתים חזה עוף

06/09/2006 | 16:00 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אני מתנגד לשימוש בממתיקים מלאכותיים ובמוצרי "דיאט" למינהם. המסוכן ביותר הוא האספרטיים הגורם לפגיעות במערכת העצבים המרכזית ולנזקים נוספים. גם ציקלמט לא מוסיף בריאות והוא אסור לשימוש בארצות הברית ובמספר מדינות באירופה. לגבי הסרטן - המחקר נערך על עכברים ולא על בני אדם, אבל גם זה עדיין מקור לדאגה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי חומר נוסף בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/harmful-food.htm אגב, קולה זה גם כן לא משקה בריאות... בהצלחה צביקה

על רקע התנגדותך, איך בכל זאת ניתן, לדעתך, להמתיק את משקאותינו על מנת שיהיו לפחות נסבלים וקצת טעימים, ולא תפלים או מרים כלענה? האם לא מוצדק, לשיטתך, ליהנות קצת מהאכילה והשתייה? מה לעשות שאני מאוד לא נהנה מארוחות קלות (בוקר וערב) שלא זו בלבד שאינן כוללות עוגות או לפחות עוגיות, אלא גם לא כוללות קפה או קקאו, ואינני נהנה מטעם החיים אם אני מתנזר משתיית תה בין הארוחות?

05/09/2006 | 20:30 | מאת: שחר

שלום, בגן של בני (ילדים בין גילאיי 1-2 שנים), החלנו כבר משנה שעברה לתת מזונות מלאים: לחם מחיטה טרום נבוטה, טחינה מלאה, דגניי שיבולת שועל מלאה. לאחרונה שמעתי ממספר אנשים כי לא בריא לתת לפעוטות טחינה מלאה, וכן שכמות גדולה של סיבים תזונתיים יכולה למנוע ספיגה של ויטמינים. הייתי שמחה להתייעץ בעיניין ולודא שאנחנו אכן עושים את הדבר הנכון. תודה מראש שחר

06/09/2006 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, לדעתי אין שחר לדאגתך. כדאי שתדעי שאין תחליף למזון מלא וטבעי. ככל שנתחיל מוקדם יותר, ילדינו יהיו בריאום יותר. לחם לבן, סוכר לבן, ממרח שוקולד, תרכיז פטל וממתקים אחרים אינם מכילים ויטמינים ומינרלים ולכן אין מה ש"יספח" אותם. צריך לתת לילד א ו כ ל ולא סוכר. גם מוצרי חלב הם בעייתיים בגיל הזה אבל משום מה אף אחד לא מבהיל אותך בעניין זה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי תקציר הרצאה בנושא תזונת התינוק והילד ומאמרים מקיפים בנושאו"חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. תקראי, תלמדי ואל תדאגי "ממה שאומרים". http://www.zom.co.il בהצלחה צביקה

05/09/2006 | 17:50 | מאת: אלעד

שלום, ברצוני לשאול את דעתך בנושא צריכת מוצרי חלב. קראתי ספר ששמו ''רזה לתמיד'', ובספר זה לא מומלץ (בלשון המעטה) לצרוך מוצרי חלב.. עד לפני שקראתי את הספר, הבנתי שחלב הינו מוצר חיוני לגופנו. מהי דעתך בנושא? תודה מראש, אלעד

05/09/2006 | 20:09 | מאת: שחר

היי אלעד, יש לך שאלה טובה, בדיוק כמו השאלה שלי. אני קראתי שלכאורה מוצרי החלב לא מיועדים לבנ"א, ובכל זאת מי שמעוניין לצרוך אותם עדיף שיבחר באלו המופקים מחלב עזים/כבשים. קראתי כי יש חומר שנקרא "קזאין" (אם זכרוני לא מטעה אותי) והוא גורם לתופעות אלרגניות שונות בגופנו. מלבד זאת קיימים הרבה תחליפים בשוק, והטבע מציע שלל מזונות לאספקת הסידן בדרכים חלופיות. אישית אני משתדלת לא להרבות במוצרי חלב פרה ובכלל, אבל הזמן עושה את שלו ודי התרגלתי לזה, כך שלדעתי היות ולא נגרמה לי תופעת אלרגיה קשה מכך, אין מקום להפוך את אורח חיי בעניין זה. אגב, אני תמיד ממליצה לקחת כל דבר בפרופורציה. מחכה כמוך לתשובת המומחים שבינינו, ושתהיה המון בריאות.

06/09/2006 | 15:55 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, השאלה עלתה מספקר פעמים בפורום - תבצע חיפוש. הנושא של מוצרי חלב שנוי במחלוקת, גם בין הנטורופטים. התזונאיות הקליניות סבורות כמוך ש"החלב חיוני לגופנו". בגישת התזונה הטבעית מתנגדים לצריכת חלב מסיבות בריאותיות ואידיאולוגיות. בספרו המצויין "תעזבו 'עטינים שלי" מסביר דר' אריה אבני (רופא פנימי) מדוע לא כדאי לצרוך מוצרי חלב. לעומתו הנטורופת המכובד דר' חיים סדובסקי סבור שאפשר וכדאי לצרוך מוצרי חלב... במספר מחקרים שנערכו בארץ ובעולם נמצא שהחלב הוא המוביל מבין המזונות גורמי אלרגיה והפרעות עיכול. לכן גם משרד הבריאות לא ממליץ לתינוקות מתחת לגיל שנה לצרוך חלב. החומרים הבעייתיים בחלב הם הלקטוז (סוכר החלב) והקזאין (חלבון החלב). כמובן שיש בו גם שאריות של חומרי הדברה, תרופות, הורמונים ושומן רווי. חלב עיזים ומוצריו קל יותר לעיכול ולכן הפשרה שאני מציע למי שחייב מוצרי חלב היא לאכול יוגורט עיזים אורגני. בפרק המאמרים באתר שלי ישנה התייחסות לנזקי החלב ומזונות אחרים בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/harmful-food.htm בהצלחה צביקה

10/09/2006 | 09:25 | מאת: אלירן

א.נ. מה לעשות, יוגורט עיזים מאוד לא טעים לנו (לי ולרעייתי). מאידך, שנינו זקוקים לכמות נכבדה של סידן עקב אוסטיאופניה. מהיכן, למיטב ידיעתך, רצוי שנקבל אותו, אם לא טעים לנו היוגורט הנ"ל?

05/09/2006 | 16:27 | מאת: שחר

שלום רב, יש לי שתיי שאלות: 1) אני מעוניינת לדעת בכמה שקדים/אגוזים/זרעי פשתן אפשר להמיר כף שמן זית? לפי ידיעותיי מומלץ לצרות 3 מנות שומן חיוניות ביום כאלה.. אשמח גם לשמוע על תחליפים נוספים לצורך הגיוון וההנאה. 2) אני מאוד אוהבת דבש אבל ספקה באשר ליתרונותיו כשהוא חלק מתפריט יומיומי. האם אני טועה ויש טעם לשלב לדוג' כפית דבש ביום, ואם כן האם זאת כשהוא מהווה תחליף לסוכר בלבד? תודה רבה ויום טוב!

05/09/2006 | 17:22 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום רב 1. ההמלצה היא לאכל ביום עד 6 שקדים ו5 אגוזים בלתי קלויים . יש לציין שבאגוזים מלבד אומגה 6 ואומגה 9 (חומצות שומן ) הקיימות בשמן עץ הזיית יש גם אומגה 3 שהיא חומצת שומן חשובה וחיונית לגוף. תחליפים נוספים : כף טחינה משומשום מלא, אגוזי מקדמיה, זרעי דלעת וחמניות בלתי קלויים (חופן) שניתן לשים על הסלט. 2. מחקרים רבים הראו את התכונות המבריאות שיש בדבש . אך אל תשכחי שבדבש יש גם ריכוז גבוה מאוד של סוכר . אם את אדם בריא ואינך סובלת מסכרת אפשר במקום סוכר להשתמש בכפית דבש ליום, ועדיף! מאחלת לך שנה טובה בהצלחה טובה בר -שאן

05/09/2006 | 20:13 | מאת: שחר

שלום טובה, תודה רבה על התשובה המפורטת, בהחלט הועיל עבורי. אבל בכל זאת שאלה קטנה, קיימת במשפחתי תורשה של סכרת (אף אבי לוקה בסכרת מבוגרים) האם עובדה זו תשנה את המלצתך בקשר לדבש? האם קיימות המלצות ספציפיות עבור בריאים עם תורשה לסכרת, כמוני למשל? נ.ב- אני בחורה בת 20, משערת שהנתון רלוונטי. תודה על תשובתך

05/09/2006 | 09:14 | מאת: מיכל

האם יש משהו מתוק שמותר לאכל בדיאטה של קנדידה? או לקנות בחנות טבע משהו מתוק ללא סוכר? או שאסור דבר מזה?

05/09/2006 | 13:12 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, בדיאטה לקנדידה כדאי להימנע משמרים, מסוכרים פשוטים, פירות וממתקים אחרים. כדאי להתייעץ עם ממוחה בנושא ולא לפצוח בדיאטה כזאת ללא איבחון ויעוץ אישי. בהצלחה צביקה

05/09/2006 | 09:07 | מאת: טלי

קיבלתי דיאטה מתאימה לקנדידה מחשד שזה מה שיש לי. אך כמה דברים לא ברורים לי. מותר לי לאכל גבינות צאן- האם מותר גם גבינות עיזים? אסור לי סוכר אך אמרו לי שאני יכולה לאכל בייגלה יבש כזה המקום פטיבר או עוגיות אך האם בייגלה זה לא קמח שאסור כ"כ? ומה קורה עם פסטה- האם יש פסטה שעונה לדרישות דיאטת הקנדידה בחנויות טבע? והאם יש לחם ללא סוכר ושמרים שהוא קל?

05/09/2006 | 13:33 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אני מקווה שקיבלת את הדיאטה מאיש מקצוע מנוסה. מציע שתפני אליו/ה ותקבלי תשובה לכל שאלותייך ותיצמדי להנחיות שלו (יש הנחיות שונות ב"דיאטה לקנדידה").. בעיקרון מומלץ להימנע מכל מוצר שמכיל שמרים (לחם, עוגות וכד') ומסוכרים בצורות השונות, כולל פירות. בהצלחה צביקה

04/09/2006 | 17:51 | מאת: גלית

שלוםף אני מניקה מיזה חודשיים באופן מלא וסובלת מעצירות . הוצע לי לקחת טבליות אלווה או קוביות פירות יבשים. האם זה בטיחותי בתקופת ההנקה?

05/09/2006 | 13:36 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, הנושא של עצירות והטיפול בה עלה רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש. אני מתנגד באופן עקרוני לשימוש ב"תרופות טבעיות" לטיפול בעצירות לכל אדם ולא רק בתקופת ההנקה. הטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות תזונה נכונה. בהצלחה צביקה

04/09/2006 | 13:57 | מאת: מעיין

שלום, לאחר בדיקת רגישויות למזונות, הומלץ לי ע"י תזונאית להימנע מחלב פרה ולצרוך במקום אך ורק יוגורט מחלב עזים. רציתי להבין מה ההבדל בין יוגורט מפוסטר שאינו מועשר בחיידקים, לעומת יוגורט עזים מועשר. האם יוגורט עזים שאינו מועשר אינו מכיל חיידקים ידידותיים? ההבדל במחיר בין המועשר ללא מועשר משמעותי, האם יש הבדל מהותי בינהם מבחינה תזונתית? שאלה נוספת לגבי % השומן. יש ב-3% וב-1% שומן. לגבי חלב פרה, אמרו לי בעבר תמיד לבחור מוצרים עם 3 % שומן כדי שהסידן ייספג. זה תקף גם לגבי חלב עזים? תודה

04/09/2006 | 13:58 | מאת: מעיין

אגב, היוגורט המועשר, מועשר בסיבי אינולין שמכילים חיידקים. (זה מה שמצויין על הבקבוק).

05/09/2006 | 13:40 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, כל יוגורט מכיל חידקים ידידותיים למעיים. ישנם סוגים נוספים שאותם מוסיפים (מעשירים). במעי הגס יש כ 400 סוגים של חיידקים שחלקם ידידותיים ורובם מזיקים. בשומן של כל מוצרי החלב יש ויטמין D שמסייע בספיגת הסידן בגוף. לכן ממליצים לצרוך מוצרי חלב עם 3% שומן. כמובן שאפשר לקבל ויטמין D גם ממקורות אחרים. בהצלחה צביקה

04/09/2006 | 11:32 | מאת: שני

אני בת 23, גובה 162 משקל 58 ממוצע. יש לי כולסטרול גבוה(250) התחיל לפני שנה ואני לוקחת כדורים (40 מ"ג) כל יום. זה לא תורשתי. הרופא אמר שכנראה הגוף שלי מייצר שומן. אבל לדעתי זה בגלל אכילה לא נכונה. b12 נמוך לוקחת כדורים. והיום גם גילו לי לחץ דם נמוך 89/57. אז ככה, מעולם לא אכלתי ירקות(רק עגבניה פעם ב..) פירות לעיתים רחוקות רק תפוח בננה תותים . האוכל שלי הוא בד"כ חטיפים ממתקים בצקים בורקס קוראסונים וכו..לחם שוקולד. בקיצור כל דבר שלא בריא. רק השבוע החלטתי לשנות והגעתי למסכנה שכל הבעיות שלי קשורות לאכילה. בעיות כמו שיער דליל חוסר צבע בשפתיים חולשה תמידית כאבי ראש. ועוד.. אז התחלתי לנסות לאכול. ומה שאני מצליחה לאכול זה רק חסה הרבה חסה ועגבניה. גם ירקות מבושלים כמו אפונה גזר שעועית לבנה. זה הכל לא מצליחה דברים אחרים. השאלה היא האם מה שאני אוכלת עכשיו זה יעזור זה מספיק זה מכיל את כל מה שהגוף צריך? מה אני צריכה לעשות כדי לגרום לגוף שלי להבריא? תודה לכל מי שיגיב!

04/09/2006 | 12:15 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום אין ספק שאת צודקת צורת האכילה שלך אכן לא נותנת לך כלום כיוון שהאוכל הנ"ל הוא אוכל מזוקק המכיל הרבה שומן וקלוריות אך לא ויטמינים מינרלים סיבים וכ"ו. ומכאן ההרגשה הרעה שלך וגם הכולסטרול הגבוה. אכן מה שהתחלת לאכל זה שיפור אך לא מספיק את צריכה תזונה מאוזנת המכילה דגנים מלאים, קטניות, ירקות , פירות, אגוזים ושקדים שיתנו לך חומצות שומן חיוניות וכ"ו. לדעתי יש מקום ללכת לתזונאית שתבנה לך תפריט מאוזן שימלא לך את החסרים (של ויטמינים, סיבים, מינרלים) . אני בטוחה שתחילי להרגיש יותר טוב וגם הכולסטרול ירד לך. בברכה , ובהצלחה אם את רוצה אז את בדרך הנכונה שנה טובה טובה בר -שאן

04/09/2006 | 15:50 | מאת: היי

שיהיו לך חיים בריאים כל עוד את צעירה תתחילי בתזונה בריאה,והתוצאות יהיו חיוביות לבריאות

03/09/2006 | 21:24 | מאת: ANNA

אז ככה.. אני בת 16...ואני בכיתה י"א.. בדרך כלל כשיש בצפר בבוקר אני לא אוכלת ואני חושבת שזה שגוי.. אני צריכה עצה לארוחות בוקר .. אני צריכה שהארוחה תהיה קצרה, בריאה ולא משמינה עד מאוד.. יש לי עד 15 דקות לאכול... עצות לארוחה?

04/09/2006 | 09:02 | מאת: טובה בר-שאן

ANNA היקרה אכן את במאה אחוז צודקת . ארוחת בוקר בריאה תיתן לך להרגיש שבעה כל היום , כושר הריכוז והלמידה שלך יעלה ואת תהיי הרבה יותר רגועה ונינוחה. הצעות לארוחת בוקר קלה ומהירה. 1. סנדביץ מחיטה מלאה הכולל בתוכו: טחינה, או חומוס, או אבוקדו בעונה ועליו עלים ירוקים או נבטים או עגבניה וכ'ו .או מריחה של דברים מתוקים כמו למשל ממרח שקדיה שלא כולל סוכר בתוכו. 2. אפשרות להכין סלט ירקות בבוקר. 3. לאכל מס' קטן של תמרים לחים עם 4-5 אגוזים (לא קלויים) או שקדים. 4. אם אינך רגישה למוצרי חלב את יכולה לאכול ביוגורט טבעי (אפשר של עיזים שהוא בריא יותר ), עם כף שיבולת שועל או מיזלי. בהצלחה רבה בלימודים בבית הספר ושנה טובה טובה בר שאן

04/09/2006 | 16:34 | מאת: Anna

תודה רבה לך.. אני חושבת שאני אבחר באפשרויות 2-3.. אני לא רגישה למוצרי חלב, אבל אני לא בקטע של יוגורטים..: תודה רבה לך :) אנה..

03/09/2006 | 20:47 | מאת: david

is regular thini not damaged by the heating process??? why do you recomend it as a health food?! am i supposed to look after cold pressed thini?

04/09/2006 | 10:33 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, הטחינה שאני ממליץ עליה לא עברה קילוף כימי ולא חימום. מדובר בטחינה או בחמאת שומשום שנעשו משומשום טבעי, מלא ורצוי מגידול אורגני. אם יש אצלכם ציון של "כבישה קרה" זה מועיל. בארץ אין מידע כזה על האריזות. בהצלחה צביקה

03/09/2006 | 09:34 | מאת: טלי

אני בדיאטה ללא סוכר ושמרים ובצקים מחשד לקנדידה. ואני אוכלת לחם שיפון או שעור מלא ללא שמרים וסוכר. בעבר הייתי אוכלת לחם קל כדי לשמור על המשקל. חבילה של לחם מיוחד כזה היא קילו1 ושל לחם קל היא חצי קילו. שניהם ל 100 גרם עומדים על 180 קלוריות ויש להם בערך אותו מספר פרוסות. אז האם יכול להיות שלחם ללא סוכר ושמרים הוא יותר משמין מלחם קל?

04/09/2006 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום אם שניהם מכילים ל100 גרם את אותו מס' קלוריות כפי שאת אומרת אז מה ההגיון שלחם אחד משמין יותר מהשני? יש לציין שהלחם שאת אוכלת הוא מצויין . עשיר מאוד בסיבים תזונתיים וגם בויטמיני B. חשוב לציין שבלחם קל ישנם חומרים נוספים שתפקידם להתפיח יותר את הלחם ולאוורר אותו . שלך בהצלחה טובה בר שאן