פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

18/08/2006 | 22:26 | מאת: אמיל

http://www.organinet.co.il/index_files/Page395.htm

18/08/2006 | 16:41 | מאת: טל

שלום, אני בן 29, צמחוני. לעיתים אני מתעורר בבוקר ומופיעים לי כתמים שחורים מתחת לעיינים. ממה הדבר נובע? חוסר ברזל?חוסר נוזלים? כיצד ניתן למנוע אותם? תודה

19/08/2006 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, ישנם כמה הסברים לכתמים מתחת לעיניים : תורשה, עייפות, מתח, הרזייה מהירה, חוסרים תזונתיים, בעיה בכלי הדם ועוד. הרפואה הסינית מקשרת את הכבד לעיניים וכן יתכן שמשם נובעת הבעיה. להלן קישור להסבר קונבנציונאלי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3128439,00.html אני מציע שתעשה בדיקות דם ותפקודי כבד וכליות ואם אין בעיה ואתה מרגיש בריא ומלא אנריה - תתעלם מהתופעה. בהצלחה צביקה

18/08/2006 | 09:18 | מאת: קובי

היי רציתי לדעת אם אני יכול לשלב אבקת חלבון וסוכר ענבים ביחד. כלומר בבקבוק הקטן שאני לוקח איתי למכון לשים גם כפית סוכר ענבים וגם כף אבקת חלבון..האם זה לא ישפיע על האפקטיביות של האבקה? תודה רבה

18/08/2006 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, אין לי מושג איך זה ישפיע, אבל מדוע אתה צריך "אבקת חלבון" כשיש כל כך הרבה חלבון במזון הרגיל? רובנו צורך הרבה יותר חלבון ממה שהגוף צריך ועודפי החלבון מעמיסים על הכבד והכליות. בהצלחה צביקה

18/08/2006 | 10:16 | מאת: קובי

מכיוון שאני מתאמן בסוף יום בצבא ואין לי כוח להכין טונה ולחם ובלאגן במשרד זה סתם מיותר אז מה יותר פשוט מאבקת חלבון מי גבינה טהור יעילה וחיונית לאחר אימון שבלי הרבה כאבי ראש שותה אותה ורגוע עד כעבור שעה וחצי שאני מגיע הביתה מהבסיס ומכין אוכל....ואני מחשב כמה אני אוכל ביום, ואני משתדל להגיע ל1.5 חלבון למשקל גוף. וללא האבקה גם זה קצת קשה, כי בנוסף אני אלרגי לדברי חלב (מעי רגיז). מזל שהאבקה נקיה מלקטוז

17/08/2006 | 18:15 | מאת: ארט קפה

כיצד משפיע הקפאין על ההרזייה? כמובן והתשובה שונה ממתאמן למתאמן ותלויה בבריאותו,ומטרת האימון... במידה והמטרה הינה הרזיה ונוגעת למתאמן בריא ההמלצה היא לשתות כוס קפה אספרסו ללא סוכר וחלב ,לפני אימון אירובי ולהקפיד לא לאכול כשעתיים לפני האימון,המטרה הינה להגיע לאימון אירובי עם רמות סוכר נמוכות כך שהאימון האירובי יגרום לשריפת שומן ולא לניצול סוכר הנמצא בדם ,בשריר ובכבד ישנם מתכוני קפה בריאותיים נוספים באתר : www.hot-click.co.il יוסי נגר מאמן בכיר וינגייט, art cafe

17/08/2006 | 19:13 | מאת: צביקה קורן

למרות האופי הפירסומי של הכתבה לא מחקתי אותה מכיוון שחשוב לי להבהיר לגולשים שאני מתנגד לשתיית קפה לפני האימון בזמן האימון ולאחריו. "שריפת שומנים" לא נגרמת משתיית קפה (למרות שיש "מחקרים" בנושא), אלא מהפעילות הגופנית עצמה. על נזקי הקפה הרבים אפשר לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי - "חומרים מזיקים בתזונתנו". בין שאר התופעות השליליות, שתיית קפה מגבירה את קצב הדופק של הלב. לדעתי כדאי להתחיל אימון גופני עם דופק נמוך - טבעי - ובהדרגה להגביר אותו עד לדופק המטרה שהוא משתנה מאדם לאדם ולא להגביר אותו באופן מלאכותי על ידי שתיית קפה או אספרסו. לסכום - להבא תפרסם את המוצר שלך בפורום אימון גופני או בפורום תזונה קלינית (שם ישמחו לקרוא על כך) ולא בפורום תזונה טבעית.

15/08/2006 | 14:45 | מאת: דוד

שלום צביקה! לפני כחודשיים לערך הייתה כתבה בידיעות אחרונות לגבי מי ברז מורתחים בהשוואה למיים מינרליים בבקבוקים ושם נאמר ש מי הברז כאשר הם מורתחים עדיפים לתינוקות ומבוגרים (זקנים). לפי איך שהבנתי זאת. ישנה בעיה במינרליים שמוציאים מהם את הכלור שמועיל לשיניים . שאלותיי הן:(1 ) האם מכל בחינה בריאותית עדיף בכל גיל לשתות מיים מורתחים על אף שידוע הוא שההרתחה בלבד אינה משמידה את כל החומרים המסוכנים וסוגי החיידקים שקיימים ב מי הברז. האם אתה יכול להמליץ מה בריא יותר עם נימוק ?. או שתוכל להמליץ לי על חומר קריאה בנושא זה באינטרנט. תודה מראש דוד חומר קריאה

15/08/2006 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, לא קראתי את הכתבה, אבל ברור שהרתחה של מים משמידה את החיידקים, אבל לא את המינרלים והכימיקלים שבהם. מה שנחשב מועיל לשיניים זה הפלואור ולא הכלור. הכלור הוא חומר חיטוי חריף שמזיק לגוף ולכלי הדם. משרד הבריאות ממליץ על הוספת פלואור למי השתייה כדי "לשמור על השיניים". יש הרבה החולקים על כך ויש הרבה חומר באינטרנט. להלן קישור לאחד מהם: http://www.adama.net/index/mrpi_article_fluoride לסיכום, אני בעד מים מינרליים (אם צריך אפשר להרתיח), או מים מסוננים (תמי 4, מי צורים וכד'). בהצלחה צביקה

15/08/2006 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אני לא ממליץ לעשות צום מיצים במהלך ההריון וההנקה. בנוסף, הצום לא מומלץ לחולים באי ספיקת כליות, סוכרת, מחלות מעיים מדממות, מחלות לב שמטופלות בתרופות, סרטן, תת משקל וחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

14/08/2006 | 13:46 | מאת: טל

שלום מה זה פימנטו? תודה

14/08/2006 | 19:26 | מאת: צביקה קורן

פימנטו זה מלח אנגלי. להלן קישור למידע בנושא: http://gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs17-Peh/Heb-Spices-Peh-Allspice.htm

13/08/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

אתה מתבקש להפסיק לפרסם את תוכנית ההרזייה "המהפכנית" שלך. יש באתר מגוון של אפשרויות פרסום בתשלום.

13/08/2006 | 14:51 | מאת: שרית

שלום צביקה בני בן 6 חודשים והתחלתי לתת לו מרקים ופירות, באיזו צורה אוכל להוסיף לו מאכלים עם אומגה 3? אילו ירקות או פירות מכילים זאת? האם ניתן לתת לו דגים בשלב הזה? תודה

13/08/2006 | 16:03 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, להלן קישור בו תמצאי תשובות לכל השאלות שלך (ויותר) בנושא תזונת תינוקך: http://www.ha-lool.co.il/magazine/Article.asp?id=582 מציע לך לא להיות מוטרדת בשלב זה מאומגה 3. בהצלחה צביקה

12/08/2006 | 16:19 | מאת: משה

שלום, אני בזמן האחרון התחלותי לשתות רד בול בערך פעם ביום או פעם ביומיין לכל היותר. רציתי לשאול האם רד בול זהו משקה שמסייע לגוף או מזיק לגוף? נאי יודע שהוא מכיל חומרים כגון טאורין (שכתוב ענק על האריזה) אבל אני לא יודע האם זה אומר שכדאי או לא כדאי לשתות אותו. בגדול אני שותה אותו כי הוא קצת ממריץ אותי ונראה לי שהוא תורם לריכוז וגם כי סתם טעים לי. בנוסף ראיתי שיש כל מיני משקאות נוספים (על סגנון הרד בול) שכם הם משקאות אנרגיה ומכילים טאורין, האם יש יחוד כלשהוא ברד בול או שכל שאר המשקאות (שלרוב זולים בהרבה ממנו) גם טובים (או לא ) באותה המידה? תודה רבה

12/08/2006 | 18:57 | מאת: אמיל

מכיל קופאין סוכר ועוד חומרים מזיקים

12/08/2006 | 10:03 | מאת: איציק

מה עדיף. לבשל או לאכול ללא בישול.אני מוסיף לסלט בבוקר 3 כפות שיבולת שועל ללא בישול. אודה לכם על תגובתכם

12/08/2006 | 12:05 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, שיבולת שועל זה דגן. דגן עדיף לאכול מבושל. לא ידוע לי על נזק שנגרם מאכילה ללא בישול. בהצלחה צביקה

10/08/2006 | 23:10 | מאת: שונית

שלום רב? ברצוני לשאול מה ההבדל בין מזון רגיל לאורגני ולמה כל כך קשה לרכוש אותו. האם יש דרך פשוטה? והאם זה שווה בכלל את המאמץ?

11/08/2006 | 16:15 | מאת: נעמי

ההבדל הוא שמזון רגיל מכיל שאריות של ריסוס וחומרי הדברה, והאורגני לא. אני קונה אורגני למעלה מ-10 שנים, וזה קל ופשוט - בבית-טבע או במשלוח הביתה. השאלה היא היכן את גרה. תזונה טבעית-אורגנית גורמת לגוף להיות נקי מפסולת רעילה, וזה אומר גוף בריא.

09/08/2006 | 23:09 | מאת: מיכל

שלום רב, מאז הוצאת ההתקן התוך רחמי (שהוצא במטרה להכנס להריון) אני סובלת ללא הפסקה מהפטריה. אודה לך אם תייעץ לי על פתרון טבעי כלשהו שאינו מפריע לכניסה להריון ואינו מסכן את ההריון במידה ואכנס להריון. תודה רבה, מיכל

10/08/2006 | 08:23 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, הנושא עלה רבות בפורום הזה ועוד יותר בפורום נטורופתיה - תעשי חיפוש. בכל מקרה הטיפול התזונתי הוא מחמיר ומחייב משמעת ומחוייבות. כדאי מאד להתחיל בתהליך רק לאחר קבלת יעוץ אישי. הימנעות משמרים ומסוכרים היא חיונית. בהצלחה צביקה

09/08/2006 | 20:12 | מאת: ליאת

היי שלום לך ,ערב טוב 1.רצית לשאול אילו מזונות רצוי כדאי למנוע השמנת יתר בעתיד ?? 2.והאם הפתחת אחוזי השומן בדברי החלב יקטין את ההשמנה בעתיד?. 3.ואכילת מזון עתיר בשמן אוכל שומני משמין יותר ? ו4.האם התעסקות בספרוט בגיל צעיר הליכה כול יום 40 דקות יכולה להקטין השמנת יתר ?. 5.איזה מזון יכול לדכא חשק למתוקים (סוכרים פשוטים ) כדבירך.כי אני לא מפסיקה לצרוך את הסוכרים האלה אך אפשר להיגמל?. בתודה מראש על הסבלנות המתמדדת ועל הייחסתך הטובה .

10/08/2006 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלות, לא ברור לי מדוע את שואלת את השאלות האלה. את הרי יודעת את התשובות לא פחות טוב ממני. בעיני אין מזונות משמינים - יש מזונות מזיקים לבריאות ובכלל זה לתהליך ההרזייה. אם הצרכיה היומית הכוללת של הקלוריות עולה על ההוצאה - תהיה השמנה. מזונות עתירי קלוריות הם מזונות שומניים. עיסוק סדיר בספורט תורם ל"שריפת" קלוריות ולכן הוא חיוני לשמירה על משקל מאוזן. מזונות עתירי סיבים (ירקות, דגנים מלאים) ומזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (קיטניות) יכולים לדכא כמיהה למתוק. בהצלחה צביקה

09/08/2006 | 15:25 | מאת: RUT

שלום רב לפני כ4 שנים חליתי בסרטן השד והומלץ לי כטיפול מניעתי על מס' תוספי מזון: 1.ADVANCED ANTIOXIDANT FORMULA 2.OMEGA LIFE 3.EARTH SOURSE GREEN 4. CO-Q10 מבקשת המלצתך בנושא איכויות הויטמינים של חברות השונות: "צנטרום"."דרך החיים", "קל","סולגר","GNC", מה עדיף? בתודה מראש, רות

09/08/2006 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, את לא מצפה שבמסגרת הפורום אמליץ על חברה זו או אחרת??! מציע שתתייעצי עם מי שהמליץ לך על התוספים האלה. עדיף לצריך ויטמינים ממקור טבעי ולפחות אחת החברות שציינת לא עומדת בקריטריון הזה. אגב, ללא שינוי תזונתי יסוד, כל התוספים האלה שווים כקליפת השום. בהצלחה צביקה

09/08/2006 | 21:30 | מאת: אליהו

האם התוספים שציינה רות כן תורמים תרומה משמעותית למי שנוטל אותם במקרה שהקפיד לעשות שינוי תזונתי מתאים (ברוח דבריך)? ואם כן, מה תרומתם (כמובן, מבלי להתייחס לחברה זו או אחרת)? תודה.

09/08/2006 | 01:45 | מאת: שגית

היי, שוב אני אמא טריה עם המון שאלות: אני מעוניינת להעשיר את מחית הפירות לבני. מלבד שילוב בננה, תפוח עץ ואגס. האם מנגו נחשב לפרי עשיר בויטמינים ומהם? מה מהפירות הר"מ מומלצים ובעלי ערך ויטמינים גבוה? אפרסק לבן ענבים ירוקים / סגולים מלון אבטיח מנגו שזיף אדום נקטרינה ******************************תודה רבה*******************

09/08/2006 | 16:16 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, כל הפירות עשירים בויטמינים, מינרלים, אנזימים, סיבים תזונתיים, אנטי אוקסידנטים ועוד. כבר כתבתי מספר פעמים שחשוב ל ג ו ו ן! אין פרי אחד שהוא "הכי טוב". גבי הערך התזונתי של כל אחד - תוכלי למצוא הרבה מידע ברשת. להלן קישור לאחד המקורות? http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

09/08/2006 | 00:53 | מאת: שגית

אני נוהגת לתת לבני מחית בננה + תפוח ובנוסף סוחטת פרי הדר (תפוז, קלמנטינה). האם זה נכון שהשילוב מנטרל את הויטמינים? נ.ב: השגתי סוף סוף אבוקדו, לאן מומלץ לשלב במחית ירקות או פירות? תודה.

09/08/2006 | 16:19 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, לא רצוי לערבב פרי חומצי עם פרי מתוק, אבל זה לא סוף העולם. אבוקדו הוא מזון שומני שאפשר לאכול עם ירקות או פירות. הוא עוזר לספיגת בטא קרוטן (פרו ויטמין A ) שנמצא בירקות ובפירות כתומים. בהצלחה צביקה

08/08/2006 | 16:29 | מאת: אמיל

שלום צביקה חלב מאורז מלא אורגני האם צריכתו כ 200 מ"ל ביום היא חיובית? במה חלב מאורז מלא עורגני מועשר?נדמה לי שבויטמיני B אם אני לא טועה ומאוד אשמח לדעת אילו ויטמיני B תודה רבה, אמיל

08/08/2006 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, חלב אורז הוא משקה עמילני בעוד שחלב סויה נחשב משקה חלבוני. למרות זאת יש בן 9% חלבון ורוב המרכיבים של ויטמין B מלבד B2, B12 וחומצה פולית. בהצלחה צביקה

הומלץ לי לאחרונה על דיאטת אורז מלא לנקוי רעלים מכבד ולשם הפחתת טריגליצרידים האם זה מוכח? אשמח לקבל תפריט לדיאטה כזו לכמה זמן מומלץ?

08/08/2006 | 13:08 | מאת: אמא

היי צביקה, לפני מס' ימים שאלתי על מחית מרק לבתי וזאת תשובתך: אפשר לטחון למחית את הירקות הקשים, אבל אני חושב שילדה בת 7 חודשים יכולה להתמודד עם חתיכת בטטה רכה או קישוא. ************ הירקות השורשיים סופחים הרבה מינרלים מהקרקע ולכן הם מומלצים. כמובן שכדאי לקנות ירקות מגידול אורגני, אם זה אפשרי. ***********לגבי הירקות השורשיים לטחון למחית או לא? בקיצור: מה אני טוחנת לה במחית מלבד גזר, קישוא ובטטה? גם את הבצל / כרישה / פטרוזיליה? או שאלו נועדו רק להפריש טעם למרק? תודה וסליחה על אי ההבנה שלי... לגבי סלק ולקולורבי - מותר בגיל 7 חודשים לטחון במרק?

08/08/2006 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

את כל הירקות את יכולה לטחון. שורש סלרי מכיל הרבה סיבים ולכן לא כדאי לטחון או לתת לתינוקת - כדאי להוציא אחרי הבישול. אפשר וכדאי להוסיף בהדרגה את כל סוגי הירקות כולל סלק (מעט) וקולרבי. בטטה, קישוא, גזר, תפוח אדמה הם רכים מאד לאחר הבישול ואפשר לתת לה לאכול ללא טחינה.

09/08/2006 | 00:43 | מאת: אמא

08/08/2006 | 11:24 | מאת: ערן

שלום שמי ערן ואני בן 16 וחצי ואני משחק כדורסל כבר הבה שנים..עכשיו יש לי כיאלו בעיה שאני מרגיש שאני אוכל המון ...אבל נראה לי שאני משמין מזה....כאילו אני מרגיש שאני נהיה שמן בגלל הזה...עכשיו אם אני מקטין אני לא נהיה שבע ואז אני צריך לאכול עוד עד שאהיה שבע...עכשיו חשבתי ללכת לתזונאי ספורט שינחה אותי ויתן לי תפריט תזונה כמו שמומלץ בשבילי ומתאים לגוף שלי..עכשיו רציתי לשאול מה אתה ממליץ לעשות? וואם ללכת לתזונאי אז למי אני צריך לפנות אם אתה יודע בבקשה... תודה ויום טוב

08/08/2006 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, יש הבדל אם אתה מרגיש שאתה משמין ובין אם אתה באמת משמין. תקנה משקל ותבדוק. קח בחשבון שאתה עדיין מתפתח, עוסק בספורט ועלייה במסת השריר גורמת לעלייה במשקל. תפנה לדיאטנית בקופת חולים והיא תדריך אותך או תפנה אותך לדיאטנית ספורט. בהצלחה צביקהכ

08/08/2006 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

ובכלק מרשתות השיווק הגדולות

14/08/2006 | 20:03 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. דג טונה טריה לא נמכרת ברשתות השיווק אלא בחניות קטנות(ביפו)

07/08/2006 | 20:51 | מאת: ליאת

אני בת 23 ולא משענת, ולא שותה ואני אוכלת ארוחות מסדרות בבוקר ולהלן הפירוט: בבוקר אני שותה נס קפה עם עוגיות ,עם טוסטים עם גבינה לבנה לפעמים בתוספת מעדן חלבי .בערך בשעה שמונה וחצי 9 בבוקר. ארוחת צהרייים אני אוכלת מנה בשרית או לפעמים טיבעונית אני אוכלת פסטה ,אורז עם ירקות סלט וכול סוגיי הבשר ללא פינוק . בשעה ככה 1 וחצי או 2 בצהריים . וארוחת ערב ככה בסביבות 6 בערב שכוללת .: סנביץ עם ביצה , ושוקו או נס עם עוגיות .. יש לי בעיה אני כול הזמן רעבה 1.אני אוכלת גם בין הארוחות מלא מלא ועדין נשארת רעבה מה לעשות ? 2.אין לי יציאה כל יום י ש סכוי שאשמין בעתיד .? כרגע אני רזה ולא השמנתי כי אני עוסקת בספרוט כול יום חצי שעה עד 40 דקות הליכות . 3.מה עלי לאוכל כדי לא להישאר רעבה למשך כול היום ושתהיה לי תחושה של שובע .?

08/08/2006 | 09:05 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, 1.אני אוכלת גם בין הארוחות מלא מלא ועדין נשארת רעבה מה לעשות ? כדאי להוסיף יותר מזון עשיר בסיבים תזונתיים (ירקות, פירות, דגנים וקטניות) ולהוריד מזון בעל ערך גליקמי גבוה כמו עוגיות. תאכלי 5-6 ארוחות קטנות ותשתי הרבה מים. תחליפי את העוקיות בקרקרים מחיטה מלאה או משיפון 2.אין לי יציאה כל יום י ש סכוי שאשמין בעתיד? אני לא יודע אם תשמיני, אבל ארוחת הבוקר שלך היא מתכון לעצירות. השילוב של קפה עם עוגיות וטוסטים עם גבינה גורם לעצירות. מציע שתפני ליעוץ אישי בהצלחה צביקה אגב, בתור משתתפת ותיקה בפורום הייתי מצפה שלא תשכחי לכתוב "שלום" ו"תודה".

07/08/2006 | 19:36 | מאת: ליאורה

איזה מאכלים רצוי לאכול כדי להפחית את כמות השומן והח'קונים על הפנים? ועוד שאלה:האם בטונה(שימורים) יש את אותן ערכים תזונתיים כמו בטונה טרייה? ואם לא אז איזה ערכים תזונתיים יש בטונה שימורים?

07/08/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

ליאורה שלום, כדאי להינהע ממזון מטוגן, שוקולד, שומן אווי, מרגרינה וסוכרים פשוטים. עם זאת כדאי שתדעי שברוב המקרים העניין הוא תורשתי והורמונלי. אני ממליץ להימנע מטונה משומרת בגלל כמות המלח, החומר המשמר והשמן הזול שבו היא מושרית. יש בה אותה כמות חלבון כמו בטונה טריה. בהצלחה צביקה

08/08/2006 | 16:25 | מאת: אמיל

בנוסף מוצרי חלב וגבינות ובעיקר מוצרי חלב פרה קמח לבן ומוצריו עוגיות עוגיות פיתות לחמניות סוכרים פשוטים כולל דבש. תאכלי בעיקר מאכלים המועשרים בויטמין A ויטמין E וויטמין C ובאבץ.

07/08/2006 | 16:17 | מאת: איה

שלום צביקה קורן ! קראתי פה בפורום שאם כבר חלווה אז עדיף לעשותה בבית ממרכיבים טבעיים, מטחינה גולמית ודבש. אני משתמשת בחמאת שומשום, משומשום מלא אורגני.(של חברת"אדמה"), ומדבש רגיל שאלתי היא: מה צריך להיות היחס בין חמאת השומשום לדבש? תודה,איה

07/08/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, בדרך כלל עושים כף וכף, אבל אפשר לשנות בהתאם לטעם האישי. אפשר להוסיף מעט אבקת חרובים ולקבל מעדן. בהצלחה צביקה

07/08/2006 | 21:37 | מאת: איה

07/08/2006 | 16:06 | מאת: טל

שלום האם מסוכן לבשל עם קולה תבשילים?ומה לגבי יין? תודה

07/08/2006 | 21:02 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, לא יודע אם זה מסוכן, אבל זה לא מתכון לבריאות טובה (גם יין). בהצלחה צביקה

07/08/2006 | 16:04 | מאת: טל

שלום האם גופרית דו חמצנית (כחומר משמר,טיבעי?)בפירות יבשים,מזיק?מה המינון המומלץ? תודה

07/08/2006 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

טל שלום הייתי מעדיף שתשאלי את כל השאלות באותה הודעה - זה יחסוך זמן. הגופרית בפירות יבשים מזיקה. כדאי לשטוף את הפירות במים חמים, או לקנות מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

07/08/2006 | 14:28 | מאת: דורית

השבוע שמעתי כדרך אגב בתוכנית בטלוויזיה מפי תזונאית על נפלאות הסויה, למעט חולות סרטן השד (כולל נשים בריאות שחלו פעם במחלה). הייתי בשוק מאחר ועברתי פעמיים את המחלה, ומעולם איש לא אמר לי שיש בעיה עם מזון שמקורו בסויה. מיותר לציין שחלק ניכר מתזונתי מבוסס על מאכלי טבעול. האם מישהו יודע, מכיר, שמע על הנושא?

07/08/2006 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, ראשית, מוצרי חלבון מעובד ("שניצל", "קציצות", "נקניקיות" וכד') לא מומלצים לשימוש. בעיני זהו מזון קלוקל. שנית, רוב הרופאים והתזונאיות הקליניות לא ממליצות לחולות סרטן השד לצרוך סויה בגלל הפיטואסטרוגן הנמצא בה. אני לא מתכוון לסתור אותם, אם כי ה נראה לי קצת קיצוני. ממליץ שתפני ליעוץ תזונתי טבעי. בהצלחה צביקה

שלום צביקה רציתי לשאול אם כל מוצרי החלב מחלישים את הסוגר בין הוושט לקיבה? האם יש כאלו שאפשר כן לאכול? האם אורז מלא מונע ספיגת סידן? האם חמאת שומשום מכילה ויטמין די? איך אפשר לקבל ויטמין די מלבד שמש (אני לא נחשפת לשמש) האם בדגים עצמם יש ויטמין די? או שרק בעצמות שלהם? תודה רבה

07/08/2006 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, הדעה שמוצרי החלב מחלישים את הסוגר בין הוושט לקיבה מקורה בגישות תזונתיות לא קונבנציונליות. אין לה ביסוס מחקרי. אני ממליץ למי שחייב מוצרי חלב, להסתפק ביוגורט עיזים אורגני וגבינות לא מלוחות עד 5% שומן. אורז מלא לא מונע ספיגת סידן. יש בו אפילו מעט סידן (12 מ"ג במאה גרם) חמאת שומשום לא מכילה ויטמין די באופן טבעי. ויטמין D נמצא בשומן דגים, מוצרי חלב ובאור השמש ויטמין די לא נמצא בעצמות של הדגים אלא בשומן ובמיוחד בעור. בהצלחה צביקה

06/08/2006 | 16:31 | מאת: שפרה

אני מבינה שבריא לאכול פטרוזיליה ושמיר , אבל איך שומרים על החבילה שלא תתקלקל ?

07/08/2006 | 08:06 | מאת: צביקה קורן

שפרה שלום, פטרוזיליה ושמיר נשמרים מספר ימים במקרר. אחר כך צריך לקנות טרי. צריך להתרגל לזרוק מזון מעופש או שאינו טרי. אם את רוצה לקבל אספקה טריה ואיכותית - תקני במשתלה כמה עציצים של פטרוזיליה ושמיר (וגם בזיליקום ותבלינים אחרים) ותשתלי בגינה או באדניות במרפסת או על אדן החלון. בהצלחה צביקה

16/08/2006 | 21:06 | מאת: עלה ירוק

דרך אחת להגדיל את טווח השימור היא לעטוף כל חבילה בנייר מגבת.הרחקת הלחות דוחה ריקבון. אפשר גם לקצוץ ולהקפיא.

06/08/2006 | 16:12 | מאת: אורלי

האם ביצי חופש הן אורגניות? אם לא מה היתרון שלהם? תודה אורלי

07/08/2006 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, ביצים אורגניות הן ביצים שהתרנגולות שהטילו אותן לא קיבלו תרופות והורמונים. ביצי חופש אמורות להיות מיוצרות על ידי מטילות שמטיילות בחצר ובוחרות את המזון שלהן. זה נכון בבתים עם חצרות ובחוות קטנות. לא נראה לי שזה המצב ב"ביצי החופש" שנמכרות במרכולים. בהצלחה צביקה

06/08/2006 | 14:55 | מאת: יעל

האם משקה סויה של משק צוריאל ללא סוכר נחשב משקה טוב לקבלת סידן? עליי לציין שהוא מכיל מים, פולי סויה, וניל, אססולפם, e333, e341 ומייצב e407 תודה רבה

06/08/2006 | 14:59 | מאת: יעל

קראתי את המאמר שלך בנושא ממתיקים מלאכותיים- והבנתי עד כמה אססולפם מזיק!

07/08/2006 | 08:19 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אכן כדאי מאד להימנע מכל משקאות ומאכלי "דיאט". גם צבעי המאכל שבהם מזיקים למערכת העיכול. בהצלחה צביקה

06/08/2006 | 08:55 | מאת: חן

שלום, האם מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעים להפחתת משקל? באילו מזונות יש אינדקס גליקמי נמוך?

06/08/2006 | 10:20 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, מזונות עם ערך גליקמי נמוך יכולים לסייע בהרזייה, בין השאר מכיוון שהם שומרים על רמת סוכר מאוזנת ומונעים כמיהה למתוק. להלן קישור לאתר הדן בנושא: http://ziag4.mmb.usyd.edu.au/mainV4a.htm בהצלחה צביקה

06/08/2006 | 08:48 | מאת: אדוה

במהלך היום אני אוכלת באופן מסודר: בבוקר פרוסה + פרי+ירק+כוס חלב בצהריים: מנה סה"כ 600 קלוריות הבעיה מתחילה בערב, אז אני יותר מנשנשת מאשר אוכלת, וגם אם אני אוכלת פרוסה או טוסט אני בכל זאת מנשנשת ולכן אני מוותרת מראש על הפרוסה. הנשנוש הוא: 1 ארטיק דיאט+3 וופלים+קערית קורנפלקס ללא סוכר+ 1 מעדן דיאט יש לציין כי אני עושה ספורט 5 שעות שבועיות האם זה שנתקעתי במשקל נובע מהנשנוש?

06/08/2006 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

אדווה שלום, אני לא יודע למה "נתקעת" בדיאטה. אולי כבר הגעת למשקל המתאים לך? אולי את אוכלת מעט מידי והגוף מתמרד? אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. תפני ליעוץ אישי בהצלחה צביקה

05/08/2006 | 22:42 | מאת: אתי

תודה רבה על התייחסותך לגבי מרק טחון לבת 7 חודשים. בהמלצתך, ירקות שורשיים כמו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, בטטה, קולרבי, בצל, כרישה. חשוב לגוון ולהוסיף גם כתומים כמו דלורית ודלעת. האם את הסלרי, פטרוזיליה, בצל, כרישה טוחנים למחית? או בשביל הטעם? מה לגבי קישוא? מה הייחוד של הירקות השורשיים? ושוב תודה.

06/08/2006 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אפשר לטחון למחית את הירקות הקשים, אבל אני חושב שילדה בת 7 חודשים יכולה להתמודד עם חתיכת בטטה רכה או קישוא. הירקות השורשיים סופחים הרבה מינרלים מהקרקע ולכן הם מומלצים. כמובן שכדאי לקנות ירקות מגידול אורגני, אם זה אפשרי. בהצלחה צביקה

05/08/2006 | 21:46 | מאת: בלה

מתי מומלץ לקחת?

05/08/2006 | 22:29 | מאת: צביקה קורן

עם הארוחה

05/08/2006 | 20:47 | מאת: מיכל

שלום, הנני בחורה בריאה כבת 34. ישנה במשפחתי בעייה גנטית של טרשת עורקים ( אימי אישה רזה מאוד אך סובלת מהצרות של 70 אחוז בעורק קרוטיד וכן עברה צינטור לב לאחר חסימה זהה בעורק ראשי בלב. היא מקפידה בתזונתה אך למרות זאת הגנטיקה פועלת לרעתה.עוד אוכל לציין כי אמה ואחותה נפטרו משבץ מוחי וכל אחיה סובלים מבעיה דומה} ברצוני להקדים תרופה למכה ועל כן אשמח אם תייעץ לי מה כדאי לי לצרוך כדי שהגנטיקה תתן את אותותיה בגיל מאוחר ככל האפשר.( המודעות שלי בנוגע לתזונה גבוהה. האם יש תוספים שכדי לי לצרוך מלבד אומגה 3 וח. פולית שאני צורכת בקביעות? מה לגבי נוגדי חימצון?) בתודה מראש.

05/08/2006 | 22:28 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אני לא מאמין ב"קיצורי דרך", בתרופות פלא או בתוספים שיעשו את העבודה. צריך להקפיד על תזונה איכותית ואורח חיים בריא הכולל גם ניקוי תקופתי. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל נטרופט או תזונאי טבעי. בפרק המאמרים באתר שלי תקראי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו ותביני למה אני מתכוון. בהצלחה צביקה

06/08/2006 | 19:17 | מאת: נעמי

ברוח תשובתו של צביקה - גנטיקה אינה גזירה משמיים. כדאי לך ללמוד מהי תזונה בריאה באמת (תזונה טבעית) ולהתחיל ליישם את הכללים. קיבלת בירושה נטיה לבעיה מסויימת, אבל זה לא אומר שזה חייב לקרות. זה לא קשה לבדוק את הרגלי התזונה של בנות משפחתך, להשוות עם שלך, ולשפר. הפתרון, לדעתי, לא נמצא באומגות למיניהם, ובייתר התוספות אותן הזכרת. בתי-הטבע תמיד שמחים עם כל קונה נוסף, שמאמין שזו הדרך לבריאות... לדעתי, זה לא.

05/08/2006 | 20:34 | מאת: מיכל

שלום רב, מה מומלץ לאישה עם סכרת סוג 2, הסובלת מעצירות קשה? האם פסיליום יכול לעזור? מה ההבדל בין אכילת סובין שיבולת שועל לצריכת פסיליום? האם שניהם יכולים לעזור באותה מידה? אנא יעץ לי הן תזונתית והן מבחינת תוספי מזון מתאימים. תודה רבה.

05/08/2006 | 22:24 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות", או שתקראי בפרק המאמרים באתר שלי. אני מתנגד לשימוש ב"תרופות" ובתוספים לטיפול בעצירות. רק שינוי תזונתי יסודי יפתור את הבעיה מהשורש. בהצלחה צביקה

05/08/2006 | 15:52 | מאת: אמיל

שלום צביקה. רציתי לדעת מהו המינון היומי המומלץ לצריכת אבץ? כמה גרם גרעיני דלעת כדאי לאכול על מנת להגיע למינון המומלץ. ואשמח לכמה ירקות מעושרים באבץ בהמלצתך. תודה רבה

05/08/2006 | 18:44 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, המינון היומי הרשמי (RDA ) משתנה בהתאם לגיל ולמין. לאדם מבוגר 8 - 12 מ"ג ליום. כמות גדולה יותר (25 מ"ג ומעלה) עשויה להבטיח את בריאות המערכת החיסונית, העור והשיער המין ועוד. להלן קישור לאתר שמספק מידע על האבץ (באנגלית): http://dietary-supplements.info.nih.gov/factsheets/cc/zinc.html כפי שכתבתי לפני כמה ימים בצדפות יש כמות עצומה של אבץ אבל גם בירקות כמו:כרוב, ברוקולי, פטריות, לבבות דגל, אספרגוס, נבטי אספסת לעוד. בגרעיני דלעת יש כ 3 - 3.5 מ"ג אבץ במאה גרם. חשוב מאד לגוון את המזון ואת מקורות האבץ. להלן קישור למנוע חיפוש מעולה שנותן מידע על רכיבי תזונה במזונות שונים http://www.nutritiondata.com/foods-011124000000000000000.html בהצלחה צביקה

05/08/2006 | 19:13 | מאת: אמיל

כיצד היא משפיעה על הצין האם היא משפיעה על רמות הטוסטטרון? תודה רבה

05/08/2006 | 15:04 | מאת: מירב

שלום, רציתי לדעת מהם המאכלים המחזקים את השיער? מדובר במצב של נשירה שלא ידוע הגורם (זאת לאחר בדיקות רבות במשך שנים. אין זו התקרחות אלא נשירה מאוד חזקה שהביאה להידללות של השיער) בברכה, מירב

05/08/2006 | 18:46 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש. כל המזונות הטבעיים מחזקים את השיער, אבל צריך גם לבדוק את רמת המתחים שלך ואפשרות לסיבה אחרת לנשירה. חשוב לצרוך מזון עשיר באבץ (ראי תשובה קודמת לאמיל), ברזל, B קומפלקס, חלבון איכותי, חומצות שומן חיוניות (אומגה 3). בהצלחה צביקה

05/08/2006 | 14:04 | מאת: מלכה

שלום רב! לאחרונה יצא מחקר לפיו אכילת ביצים על בסיס יומיומי היא דווקא בריאה. לפי המחקר, הדבר נכון גם לגבי הסובלים מרמת כולסטרול גבוהה. רציתי לדעת אם הדבר נכון, וכיצד זה יכול להיות?! עד עכשיו רופאים המליצו להמנע מאכילת ביצים לאלו הסובלים מכולסטרול. תודה רבה. לצורך העניין הוספתי קישור של הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3284712,00.html

05/08/2006 | 17:27 | מאת: ברכה

מלכה, שלום קיראי והפנימי, רצוי להתייחס ל"מחקרים" המתפרסמים בעד נגד סוגי מזון > בערבון מוגבל. להסיק בין השורות בחסות מי נכתבו מסקנות "המחקר" הקובע ש..: "שוקולד בריא למוח...!" "קפה בריא ללב...!" "אין תחליף לחלב!" כיו"ב בלבול סגולות הסויה בכלל זה, טופו. "ת נ ו ב ה", "ש ט ר א ו ס", כמוהם מפעלי חלב אחרים ימהרו לפרסם "מחקר" אשר "הוכיח" כי "הסויה מזיקה לבריאות!" עם כל המשתמע מכך....,מלכה. היינו האך התלבטות אכילת ביצים לסובלים מעודף כולסטרול.(כמוני כמוך). שאלתי עצמי מייד האם המחקר בחסות "ענף הלול" המבקש לקדם מרכולתו. לסיכום, מלכה: "כל "המחקרים" הללו אינם אלא קידום מכירה. נודפים 'ריח מסחרי' חריף. שלום ורגיעה ברכה, חיפה

05/08/2006 | 18:50 | מאת: צביקה קורן

לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר. התוספת היחידה שלי - אם החלטת לאכול ביצים - תקני ביצים מגידול אורגאני. ההבדל במחיר לא גדול, הטעם טוב יותר ואין בהם חומרי הדבר, תרופות וכימיקלים. הביצה היא חלבון שלם בעלת זמינות ביולוגית של 96% (96% מהחלבון נספג בגוף) בהצלחה צביקה

שלום צביקה, בתוך ימים, שכיח שיופיע על לחיי הפרי או הירק שבחרנו בקפידה מעין כתם, סימן חלוד (חסה), סימני מעיכה ורמז לרקב קטנטן. המתקשים (כלכלית) להשליך במחיר לא מבוטל, "יצילו" ויסירו את הנגע בפרי/ירק, יהנו מהחלק הנותר. העובדה שפירות וירקות אורגניים לשמם - אינם מרוססים, מאותה סיבה נטייתים להופעת פגמים, גדולה בהרבה. זה סוחף אותי לשאול אותך צביקה, בלי קשר לאורגני או לא: כשמופיע בגופנו כיב/פצע בגודל נקודה, הגוף ~כ ו ל ו~ חולה, דלקתי, כואב. החיידקים במשימה. אם כך, גם הפרי/ירק "ח ו ל ה" רעיל ומזיק ויש להשליכו, כל כולו בשלמותו. חשוב לי לדעת דעתך. תודה שרי טירת כרמל

05/08/2006 | 22:20 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, אני לא מסכים עם ההנחה שלך ש"כשמופיע בגופנו כיב/פצע בגודל נקודה, הגוף ~כ ו ל ו~ חולה, דלקתי, כואב". יש אמנם פעילות מוגברת של המערכת החיסונית, אבל אין מחלה כללית. בהצלחה צביקה

שלום לא ענית לשאלתי ! בחרתי להשתמש בדימוי פצע בגוף.... כדי להקיש מכך האם לאכול או לזרוק פרי / ירק שהופיע עליהם פגם, שמא רעיל. לא קיבלתי תשובה! תודה שרי

שלום לא ענית לשאלתי ! בחרתי להשתמש בדימוי פצע בגוף.... כדי להקיש מכך האם לאכול או לזרוק פרי / ירק שהופיע עליהם פגם, שמא רעיל. לא קיבלתי תשובה! תודה שרי

צביקה שלום, לאחרונה (לפני פרוץ המלחמה), הופיעו בשינה התכווצויות פתע ברגל ימין, בחלק הבשרני - בין הברך לקרסול. התכווצות מלווה כאב עז, פתאומי. סיגלתי לעצמי שיטה לשחרר את ההתכווצות ע"י מכת עקב הרגל בריצפה. בוקר שאחרי, מלווה כאב עמום ואי נוחות באיזור. בתנועת כיפוף כף הרגל (בעיקר בספורט) או איגרוף היד, קיימת נטייה להתכווצות מכאיבה ועיקשת ליישר אצבעות חזרה. 1. האם מדובר במחסור ב"מ ג נ ז י ו ם", אחר...? 2. אם כן, באילו מזונות מצוי מגנזיום, כדי כמות מספקת לגוף בתזונה בלבד, ללא תוספים 3. מתוך עיון בתופעה, האם יש לקשור למחסור בסידן? (58,מוגדרת אוסטיאופורוטית קשה) בצעירותי, אובחנתי סובלת אי ספיקת קלציום בדם בהגדרה: "טטניה" ההתוויה; סידן + ויטמין D צביקה, איך אני מפסיקה להתכווץ יום או לילה? אימת המלחמה לא תרמה לי למצב. בריגשי תודה וההערכה לתרומתך הרבה בפורום. שרי, טירת כרמל - "גבול" הצפון.

05/08/2006 | 22:23 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, התכווצויות ברגלים יכולות לנבוע ממחסור בסידן, מגנזיום, בעיה בכלי דם, או בעיה עצבית (למשל לחץ בחוליות הגב התחתון על עצב האישיאס (סיאטיקה). תתיכן גם בעיה מקומית. כדאי לפנות לאבחון ויעוץ רפואי ותזונתי. אם יש צורך אפשר לקחת תוסף של סידן ומגנזיום. בהצלחה צביקה

04/08/2006 | 18:35 | מאת: אתי

שאלה נוספת לגבי טחינה גולמית: בחנויות ישנם 2 סוגים, האחד משומשום טהור והשני משומשום מלא. מה ההבדל ומה עדיף לתינוקת? מה עדיף להוסיף למחית הפירות חלבה או טחינה גולמית?

05/08/2006 | 11:51 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אני לא יודע מה זה שומשום "טהור". אני ממליץ על טחינה טבעית שיוצרה מגרגירי שומשום שלא לוטשו באמצעים כימיים. חלבה רגילה עשירה מאד בסוכר לבן ולכן לא מומלצת בעיני. אחרי שביתל תהיה בת שנה תוכלי לעשות לה חלבה טבעית ובריאה עם דבש וטחינה גולמית. בהצלחה צביקה

04/08/2006 | 18:32 | מאת: אתי

שלום, רציתי לשאול במה אני יכולה להעשיר את תזונתה של בתי בת ה-7 חודשים. במרק אני מוסיפה טחינה גולמית עפ"י המלצות מחברות . אך למעשה אין לי מושג מה הפלוסים במתן טחינה גולמית? שמעתי על תוסף מזון שקדיה, מה יתרונותיו? מה מומלץ מפירות יבשים לטחון בתוספת לפירות? מבחינת ערך גבוה של ויטמינים? אני טוחנת לה מרק קלאסי: תפו"א, גזר, קישוא. מעוניינת לשפר ולהעשיר. אשמח לקבל את הצעתך. תודה ושבת שלום.

05/08/2006 | 11:48 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הוספת טחינה מלאה ושקדיה בהחלט אפשרית. צריך רק לבדוק שאין תגובה אלרגית. הטחינה והשקדיה עשירים בחלבון, סידן, ברזל ויטמינים ושמנים רב בלתי רויים. את המרק כדאי להעשיר בכמה שיותר ירקות שורשיים כמו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, בטטה, קולרבי, בצל, כרישה. חשוב לגוון ולהוסיף גם כתומים כמו דלורית ודלעת. במספר הזדמנויות המלצתי על תחליב שומשום ותחליב שקדים - תבצעי חיפוש בפורום. כדאי לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

עד ההריון הקפדתי מאד על תזונה בריאה להפליא, אלא שמאז תחילתן של הבחילות האיומות, אני נרתעת ולא מסוגלת לאכול כעמט דבר מכל מה שנהגתי קודם לכן: ירקות, קטניות, שקדים וזרעונים. קראתי את מאמריך על תזטנה מומלצת בהריון, אבל לצערי אני פשוט לא מסוגלת. אמנם אני לוקחת פרנטל, אבל הרי אי אפשר להסתמך רק על זה... שאלותי הן כאלה: 1. אני יודעת שדרוש הרבה סידן בהריון. האם מומלץ, לאור התזונה הלא מאוזנת, לקחת תוסף? ואם לא, מאחר וטחינה ושקדים מעוררים בו גועל קל בימים אלה, האם זה סביר לאכול מוצרי חלב, נניח רק מחלב עיזים/צאן, לשם הסידן? בהמלצתך, אני אוכלת כמה פעמים בשבוע טופו. 2. האם אכילה של סלמון מעושן כמה פעמים בשבוע (100 ג' בכל פעם) היא מוגזמת, או שאני יכולה להרשות לעצמי להנות? 3. על איזה מזונות בכל זאת, לא כדאי לוותר ושווה לעשות מאמץ עילאי ולאכול? 4. האם אכילה של עלי בייבי ועגבניות יכולה לספק את הצורך בירקות? ואם לא, איזה ממש ממש כדאי להוסיף? תודה רבה ושבת שלום.

05/08/2006 | 11:33 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, ראשית כפי שאת יודעת, תקופת הבחילות חולפת לאחר מספר שבועות. 1. את בהחלט יכולה לאכול יוגורט עיזים וגבינות עיזים כדי לקבל סידן וגם לקחת תוסף סידן עם מגנזיום או עם ויטמין D. 2. אני מציע לך להימנע ככל שאפשר ממזונות מעושנים ובכלל זה סלמון מעושן. המזונות המעושנים מכילים נטריטים וניטראטים שעלולה להיות להם השפעה מסרטנת. בנוסף, סלמון המעושן עשיר מאד בנתרן ובשומן וזה ממש מיותר בהריון. 3. צריך לעשות מאמץ לאכול את כל המזונות שדוחים אותך כרגע: פירות ירקות, טחינה שקדים אגוזים וזרעים, דגנים מלאים וקטניות. אני מציע שתמצאי יועץ תזנה טבעית או נטורופת ותנהלי איתו/ה "משא ומתן" לגבי התפריט היומי שלך. קשה לענות על כך במסגרת הפורום - הרשימה ארוכה מאד ויש הרבה חלופות ו"פשרות" אפשריות. 4. אכילה של עלי בייבי ועגבניות לא יכולה לספק את הצורך בירקות. בהצלחה צביקה

05/08/2006 | 15:37 | מאת: טלי

03/08/2006 | 12:35 | מאת: יעל

שלום צביקה, רציתי לשאול אילו מזונות עשירים באבץ שנספג היטב ע" הגוף? האם זה נכון שאבץ במוצרים מן החי נספג טוב יותר ואם כן אילו דגים עשירים במיוחד באבץ? (אני לא אוכלת בשר או עוף. אוכלת סול או סלמון שלוש פעמים בשבוע) האם מוצרים עשירים בברזל או סידן מונעים ספיגת אבץ?אני מאוד אוהבת חמאת שומשום מלא שהוא עשיר גם בברזל גם באבץ וגם בסידן- האם האחד מונע ספיגה של השני? תודה רבה!

03/08/2006 | 12:47 | מאת: יעל

הסיבה לשאלה יש לי נשירת שיער (בבדיקות דם התגלה פריטין מאוד נמוך ואבץ גם כן)אגב זו התזונה שלי- האם יש בה אבץ? בוקר: תפוח, 2 שזיפים, 6 ליצי צוהרים: 3 פרוסות לחם שיפון או חמש פריכיות אורז וכוסמת, 3 כפות יוגה קוטג, כף וחצי חמאת שומשום גולמית, ברוקולי וכרובית ארוחת חמש: מיץ גזר, סלרי וגמבה ארוחת ערב: דג וברוקולי או קוסקוס (עם שמן זית) +אפונה ארוחת לילה: 3 כפות קוטג יוגה, קערית קטנה של ברנפלקס ללא סוכר, 4 פריכיות אורז, 50 גרם חלוה משומשום מלא פרי קטן (אני חייבת לאכול לפני השינה ע"מ להירדם) בנוסף 4 כמוסות סידן 250 + ויטמין די מחולקים לאורך היום וברזל 100 מ"ג שעתים לפני ארוחת הבוקר (למשך חודש בלבד) אני מתעמלת כל יום חצי שעה (ריצה קלה) ואני בחורה רזה BMI 18.7

03/08/2006 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, נושא נשירת שיער עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ישנן הרבה סיבות, חוסר באבץ וברזל היא רק אחת מהן. בדגים דווקא אין הרבה אבץ. בצדפות, סרטנים ופירות ים יש הרבה אבץ. אני לא מקבל את הטענה של הדיאטניות הקליניות שהספיגה של ויטמינים ומינרלים מהצומח לא טובה. אין כמו תזונה טבעית מאוזנת לקבלת כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לנו. לארוחת בוקר אני מציע לך להוסיף כף שומשום טחון יחד עם גרעיני דלעת וחמניות. הזרעונים עשירים באבץ ובברזל (וגם בחלבון איכותי, שומן רב בלתי רווי, סיבים תזונתיים ועוד). כשזה בא ארוז ב"חבילה" שהטבע יצר, אין סתירה ואין בעיות בספיגה. הגוף מקבל את כל מה שהוא צריך. הרבה אבץ יש גם בדגני בוקר מועשרים במינרלים, בכרוב, בברוקולי, בתירס, נבטי אספסת, חמאת בוטנים, קיטניות ובמיוחד בסויה. בהצלחה צביקה

02/08/2006 | 20:14 | מאת: לאדעת

שלום לך! אני יודעת שלשקדים יש סגולות אנטי-אייג'ינג מדהימות. והם מכילים המון ויטמין E. מה שכן, יש בהם גם די הרבה קלוריות. אז שאלתי היא כמה לאכול ובאיזה תדירות. תודה מראש...

02/08/2006 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מנה סבירה ומשביעה - 10 עד 20 שקדים שהושרו במים רגילים למשך 4 שעות ומעלה. כדאי לקלף את הקליפה הדקה ולאכול את זה עם סלט ירקות או פירות. מי שנמצא בדיאטת הרזייה יכול להסתפק ב 6 - 10 שקדים. כדאי להוסיף גם פשתן טחון כדי לקבל אומגה 3. בהצלחה צביקה

02/08/2006 | 12:16 | מאת: איתי 31

שלום רב. לפני 10 שנים עברתי ניתוח spleno-renal shunt בעקבות יתר לחץ דם פורטלי שנבע משינויים מולדיים של כלי דם בתוך הכבד. מאז הניתוח אני בריא לחלוטין, מתאמן בחדר כושר ומרגיש נהדר. כמובן שאסור לי להשתולל עם אלכוהול אך מלבד זאת איני נוטל שם תרופות או מוגבל במזון כלשהו. אני במעקב והכל תקין. רציתי רק בבקשה לדעת שכמו שיש מאכלים שמשפרים את תפקוד הלב(אני אוכל 10 שקדים כל יום) האם יש מאכלים שמשפרים את תפקוד הכבד? וכמו כן מאכלים המשפרים את תפקוד מערכת העיכול ושומרים על רירית הקיבה. תודה רבה

02/08/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, הואיל והתשובה לשאלה החשובה הזאת ארוכה מאד, אני מציע לך להיכנס לפרק המאמרים באתר שלי ולקרוא על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ו"חומרים מועילים ומבריאים". העקרון בשמירת בריאות הכבד / הלב / מערכת העיכול / המערכת החיסונית / העור וכד' - הימנעות ממזונות מזיקים ואכילת מזונות מועילים ומבריאים. אל תתפה לקחת כל מיני צמחי מרפא וכמוסות ש"מנקים" את הכבד או "מחזקים" אותו, מבלי לעשות שינוי יסודי בתזונה. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

02/08/2006 | 09:13 | מאת: ליאור

היי אני יודע שטיגון ביצה מוציא את היתרונות התזונתיים בה אבל אם אני מטגן את החביתה רק ל2-3 דקות א.האם זה עושה את החביתה מזיק? ב.האם זה מאבד את הערך התזונתי שלו?

02/08/2006 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, טיגון ביצה לא "מוציא" את היתרונות התזונתיים בה. החלבון וחלק מהויטמינים נשארים. הבעיה היא השמן שהופך לרעיל במהלך הטיגון. בהצלחה צביקה

01/08/2006 | 17:06 | מאת: ליאת

אני בת 23 ולא משענת, ולא שותה ואני אוכלת ארוחות מסדרות בבוקר ולהלן הפירוט: בבוקר אני שותה נס קפה עם עוגיות ,עם טוסטים עם גבינה לבנה לפעמים בתוספת מעדן חלבי .בערך בשעה שמונה וחצי 9 בבוקר. ארוחת צהרייים אני אוכלת מנה בשרית או לפעמים טיבעונית אני אוכלת פסטה ,אורז עם ירקות סלט וכול סוגיי הבשר ללא פינוק . בשעה ככה 1 וחצי או 2 בצהריים . וארוחת ערב ככה בסביבות 6 בערב שכוללת .: סנביץ עם ביצה , ושוקו או נס עם עוגיות .. יש לי בעיה אני כול הזמן רעבה 1.אני אוכלת גם בין הארוחות מלא מלא ועדין נשארת רעבה מה לעשות ? 2.אין לי יציאה כל יום י ש סכוי שאשמין בעתיד .? כרגע אני רזה ולא השמנתי כי אני עוסקת בספרוט כול יום חצי שעה עד 40 דקות הליכות . 3.מה עלי לאוכל כדי לא להישאר רעבה למשך כול היום ושתהיה לי תחושה של שובע .?

01/08/2006 | 20:02 | מאת: אמיל

קודם כל אין לך כמעט בכלל פירות וירקות בתפריט אני מציע לך כנשנוש לאכול שניים שלושה פירות ביום. ולהוסיף ירקות ירקות אכלי שניים שלושה סלטים ביום עם ארוחה. נס קפה-החליפי אותו בתה צמחים ללא קפאין או בקפה נטול קפאין. עכשיו את חייבת להוסיף סיבים תזונתיים לתפריט בבוקר אכלי כ30 גרם גרנולה לא קלויה ללא תוספת סוכר ביחד עם חלב סויה או עם יוגורט שלושה אחוזי שומן ללא תוספת סוכר. על מנת להעלות את רמת הסיבים התזונתיים עלייך לאכול דגנים מלאים כגון לחמים מחיטה מלאה או שיפון פסטה מחיטה מלאה כוסמת קינואה אורז מלא ועוד. הלחם חייב להיות מלא. ושוב תאכלי כנשנושים בין הארוחות כשאת רעבה גמבה חתוכה מלפפונים צנוניות גזרים כל מיני ירקות שאת אוהבת דרך אגב סנדביץ עם ביצה אני מקווה שזה עשוי מחיטה מלאה הלחם. לבריאות ותפני לתזונאית להרכבת תפריט מזון