פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

04/08/2006 | 18:32 | מאת: אתי

שלום, רציתי לשאול במה אני יכולה להעשיר את תזונתה של בתי בת ה-7 חודשים. במרק אני מוסיפה טחינה גולמית עפ"י המלצות מחברות . אך למעשה אין לי מושג מה הפלוסים במתן טחינה גולמית? שמעתי על תוסף מזון שקדיה, מה יתרונותיו? מה מומלץ מפירות יבשים לטחון בתוספת לפירות? מבחינת ערך גבוה של ויטמינים? אני טוחנת לה מרק קלאסי: תפו"א, גזר, קישוא. מעוניינת לשפר ולהעשיר. אשמח לקבל את הצעתך. תודה ושבת שלום.

05/08/2006 | 11:48 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הוספת טחינה מלאה ושקדיה בהחלט אפשרית. צריך רק לבדוק שאין תגובה אלרגית. הטחינה והשקדיה עשירים בחלבון, סידן, ברזל ויטמינים ושמנים רב בלתי רויים. את המרק כדאי להעשיר בכמה שיותר ירקות שורשיים כמו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, בטטה, קולרבי, בצל, כרישה. חשוב לגוון ולהוסיף גם כתומים כמו דלורית ודלעת. במספר הזדמנויות המלצתי על תחליב שומשום ותחליב שקדים - תבצעי חיפוש בפורום. כדאי לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

עד ההריון הקפדתי מאד על תזונה בריאה להפליא, אלא שמאז תחילתן של הבחילות האיומות, אני נרתעת ולא מסוגלת לאכול כעמט דבר מכל מה שנהגתי קודם לכן: ירקות, קטניות, שקדים וזרעונים. קראתי את מאמריך על תזטנה מומלצת בהריון, אבל לצערי אני פשוט לא מסוגלת. אמנם אני לוקחת פרנטל, אבל הרי אי אפשר להסתמך רק על זה... שאלותי הן כאלה: 1. אני יודעת שדרוש הרבה סידן בהריון. האם מומלץ, לאור התזונה הלא מאוזנת, לקחת תוסף? ואם לא, מאחר וטחינה ושקדים מעוררים בו גועל קל בימים אלה, האם זה סביר לאכול מוצרי חלב, נניח רק מחלב עיזים/צאן, לשם הסידן? בהמלצתך, אני אוכלת כמה פעמים בשבוע טופו. 2. האם אכילה של סלמון מעושן כמה פעמים בשבוע (100 ג' בכל פעם) היא מוגזמת, או שאני יכולה להרשות לעצמי להנות? 3. על איזה מזונות בכל זאת, לא כדאי לוותר ושווה לעשות מאמץ עילאי ולאכול? 4. האם אכילה של עלי בייבי ועגבניות יכולה לספק את הצורך בירקות? ואם לא, איזה ממש ממש כדאי להוסיף? תודה רבה ושבת שלום.

05/08/2006 | 11:33 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, ראשית כפי שאת יודעת, תקופת הבחילות חולפת לאחר מספר שבועות. 1. את בהחלט יכולה לאכול יוגורט עיזים וגבינות עיזים כדי לקבל סידן וגם לקחת תוסף סידן עם מגנזיום או עם ויטמין D. 2. אני מציע לך להימנע ככל שאפשר ממזונות מעושנים ובכלל זה סלמון מעושן. המזונות המעושנים מכילים נטריטים וניטראטים שעלולה להיות להם השפעה מסרטנת. בנוסף, סלמון המעושן עשיר מאד בנתרן ובשומן וזה ממש מיותר בהריון. 3. צריך לעשות מאמץ לאכול את כל המזונות שדוחים אותך כרגע: פירות ירקות, טחינה שקדים אגוזים וזרעים, דגנים מלאים וקטניות. אני מציע שתמצאי יועץ תזנה טבעית או נטורופת ותנהלי איתו/ה "משא ומתן" לגבי התפריט היומי שלך. קשה לענות על כך במסגרת הפורום - הרשימה ארוכה מאד ויש הרבה חלופות ו"פשרות" אפשריות. 4. אכילה של עלי בייבי ועגבניות לא יכולה לספק את הצורך בירקות. בהצלחה צביקה

05/08/2006 | 15:37 | מאת: טלי

03/08/2006 | 12:35 | מאת: יעל

שלום צביקה, רציתי לשאול אילו מזונות עשירים באבץ שנספג היטב ע" הגוף? האם זה נכון שאבץ במוצרים מן החי נספג טוב יותר ואם כן אילו דגים עשירים במיוחד באבץ? (אני לא אוכלת בשר או עוף. אוכלת סול או סלמון שלוש פעמים בשבוע) האם מוצרים עשירים בברזל או סידן מונעים ספיגת אבץ?אני מאוד אוהבת חמאת שומשום מלא שהוא עשיר גם בברזל גם באבץ וגם בסידן- האם האחד מונע ספיגה של השני? תודה רבה!

03/08/2006 | 12:47 | מאת: יעל

הסיבה לשאלה יש לי נשירת שיער (בבדיקות דם התגלה פריטין מאוד נמוך ואבץ גם כן)אגב זו התזונה שלי- האם יש בה אבץ? בוקר: תפוח, 2 שזיפים, 6 ליצי צוהרים: 3 פרוסות לחם שיפון או חמש פריכיות אורז וכוסמת, 3 כפות יוגה קוטג, כף וחצי חמאת שומשום גולמית, ברוקולי וכרובית ארוחת חמש: מיץ גזר, סלרי וגמבה ארוחת ערב: דג וברוקולי או קוסקוס (עם שמן זית) +אפונה ארוחת לילה: 3 כפות קוטג יוגה, קערית קטנה של ברנפלקס ללא סוכר, 4 פריכיות אורז, 50 גרם חלוה משומשום מלא פרי קטן (אני חייבת לאכול לפני השינה ע"מ להירדם) בנוסף 4 כמוסות סידן 250 + ויטמין די מחולקים לאורך היום וברזל 100 מ"ג שעתים לפני ארוחת הבוקר (למשך חודש בלבד) אני מתעמלת כל יום חצי שעה (ריצה קלה) ואני בחורה רזה BMI 18.7

03/08/2006 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, נושא נשירת שיער עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ישנן הרבה סיבות, חוסר באבץ וברזל היא רק אחת מהן. בדגים דווקא אין הרבה אבץ. בצדפות, סרטנים ופירות ים יש הרבה אבץ. אני לא מקבל את הטענה של הדיאטניות הקליניות שהספיגה של ויטמינים ומינרלים מהצומח לא טובה. אין כמו תזונה טבעית מאוזנת לקבלת כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לנו. לארוחת בוקר אני מציע לך להוסיף כף שומשום טחון יחד עם גרעיני דלעת וחמניות. הזרעונים עשירים באבץ ובברזל (וגם בחלבון איכותי, שומן רב בלתי רווי, סיבים תזונתיים ועוד). כשזה בא ארוז ב"חבילה" שהטבע יצר, אין סתירה ואין בעיות בספיגה. הגוף מקבל את כל מה שהוא צריך. הרבה אבץ יש גם בדגני בוקר מועשרים במינרלים, בכרוב, בברוקולי, בתירס, נבטי אספסת, חמאת בוטנים, קיטניות ובמיוחד בסויה. בהצלחה צביקה

02/08/2006 | 20:14 | מאת: לאדעת

שלום לך! אני יודעת שלשקדים יש סגולות אנטי-אייג'ינג מדהימות. והם מכילים המון ויטמין E. מה שכן, יש בהם גם די הרבה קלוריות. אז שאלתי היא כמה לאכול ובאיזה תדירות. תודה מראש...

02/08/2006 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מנה סבירה ומשביעה - 10 עד 20 שקדים שהושרו במים רגילים למשך 4 שעות ומעלה. כדאי לקלף את הקליפה הדקה ולאכול את זה עם סלט ירקות או פירות. מי שנמצא בדיאטת הרזייה יכול להסתפק ב 6 - 10 שקדים. כדאי להוסיף גם פשתן טחון כדי לקבל אומגה 3. בהצלחה צביקה

02/08/2006 | 12:16 | מאת: איתי 31

שלום רב. לפני 10 שנים עברתי ניתוח spleno-renal shunt בעקבות יתר לחץ דם פורטלי שנבע משינויים מולדיים של כלי דם בתוך הכבד. מאז הניתוח אני בריא לחלוטין, מתאמן בחדר כושר ומרגיש נהדר. כמובן שאסור לי להשתולל עם אלכוהול אך מלבד זאת איני נוטל שם תרופות או מוגבל במזון כלשהו. אני במעקב והכל תקין. רציתי רק בבקשה לדעת שכמו שיש מאכלים שמשפרים את תפקוד הלב(אני אוכל 10 שקדים כל יום) האם יש מאכלים שמשפרים את תפקוד הכבד? וכמו כן מאכלים המשפרים את תפקוד מערכת העיכול ושומרים על רירית הקיבה. תודה רבה

02/08/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, הואיל והתשובה לשאלה החשובה הזאת ארוכה מאד, אני מציע לך להיכנס לפרק המאמרים באתר שלי ולקרוא על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ו"חומרים מועילים ומבריאים". העקרון בשמירת בריאות הכבד / הלב / מערכת העיכול / המערכת החיסונית / העור וכד' - הימנעות ממזונות מזיקים ואכילת מזונות מועילים ומבריאים. אל תתפה לקחת כל מיני צמחי מרפא וכמוסות ש"מנקים" את הכבד או "מחזקים" אותו, מבלי לעשות שינוי יסודי בתזונה. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

02/08/2006 | 09:13 | מאת: ליאור

היי אני יודע שטיגון ביצה מוציא את היתרונות התזונתיים בה אבל אם אני מטגן את החביתה רק ל2-3 דקות א.האם זה עושה את החביתה מזיק? ב.האם זה מאבד את הערך התזונתי שלו?

02/08/2006 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, טיגון ביצה לא "מוציא" את היתרונות התזונתיים בה. החלבון וחלק מהויטמינים נשארים. הבעיה היא השמן שהופך לרעיל במהלך הטיגון. בהצלחה צביקה

01/08/2006 | 17:06 | מאת: ליאת

אני בת 23 ולא משענת, ולא שותה ואני אוכלת ארוחות מסדרות בבוקר ולהלן הפירוט: בבוקר אני שותה נס קפה עם עוגיות ,עם טוסטים עם גבינה לבנה לפעמים בתוספת מעדן חלבי .בערך בשעה שמונה וחצי 9 בבוקר. ארוחת צהרייים אני אוכלת מנה בשרית או לפעמים טיבעונית אני אוכלת פסטה ,אורז עם ירקות סלט וכול סוגיי הבשר ללא פינוק . בשעה ככה 1 וחצי או 2 בצהריים . וארוחת ערב ככה בסביבות 6 בערב שכוללת .: סנביץ עם ביצה , ושוקו או נס עם עוגיות .. יש לי בעיה אני כול הזמן רעבה 1.אני אוכלת גם בין הארוחות מלא מלא ועדין נשארת רעבה מה לעשות ? 2.אין לי יציאה כל יום י ש סכוי שאשמין בעתיד .? כרגע אני רזה ולא השמנתי כי אני עוסקת בספרוט כול יום חצי שעה עד 40 דקות הליכות . 3.מה עלי לאוכל כדי לא להישאר רעבה למשך כול היום ושתהיה לי תחושה של שובע .?

01/08/2006 | 20:02 | מאת: אמיל

קודם כל אין לך כמעט בכלל פירות וירקות בתפריט אני מציע לך כנשנוש לאכול שניים שלושה פירות ביום. ולהוסיף ירקות ירקות אכלי שניים שלושה סלטים ביום עם ארוחה. נס קפה-החליפי אותו בתה צמחים ללא קפאין או בקפה נטול קפאין. עכשיו את חייבת להוסיף סיבים תזונתיים לתפריט בבוקר אכלי כ30 גרם גרנולה לא קלויה ללא תוספת סוכר ביחד עם חלב סויה או עם יוגורט שלושה אחוזי שומן ללא תוספת סוכר. על מנת להעלות את רמת הסיבים התזונתיים עלייך לאכול דגנים מלאים כגון לחמים מחיטה מלאה או שיפון פסטה מחיטה מלאה כוסמת קינואה אורז מלא ועוד. הלחם חייב להיות מלא. ושוב תאכלי כנשנושים בין הארוחות כשאת רעבה גמבה חתוכה מלפפונים צנוניות גזרים כל מיני ירקות שאת אוהבת דרך אגב סנדביץ עם ביצה אני מקווה שזה עשוי מחיטה מלאה הלחם. לבריאות ותפני לתזונאית להרכבת תפריט מזון

30/07/2006 | 12:56 | מאת: Hay

היי שלום גבינת טופו אם ניתן לומר גבינה. 1)קראתי באתר www.acne .co.il שלטופו ישנה השפעה מטיבה על אקנה,האם אתה יכול לומר לי באיזו דרך? 2)האם זה נכון שטופו מכילה הורמונים כלשהם שמשפיעים בדרך זו או אחרת על אקנה? תודה רבה ושבוע שקט ובריא ושמח לכולם

30/07/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, 1) בהחלט יתכן שלטופו ישנה השפעה מטיבה על אקנה,אך לא ידוע לי באיזה אופן זה משפיע. 2) זה נכון שבטופו יש הורמון אסטרוגן שעשוי להשפיע בדרך זו או אחרת על אקנה, במיוחד אצל נשים, כאשר הסיבה היא חוסר איזון הורמונלי. בהצלחה צביקה

31/07/2006 | 21:54 | מאת: Hay

צביקה אמר שטופו מכיל אסטרוגן שזה הורמון ואינני חושב שישנה השפעה באופן חיובי על רקע הורמונלי. בריאות שלמה לך ולכולם תגיעי לטיפול נטורופתי ובנוסף לרופא עור

29/07/2006 | 01:16 | מאת: אפרת

שלום, האם פולי סוה (ירוקים מבושלים במים רותחים- אדממה) עלולים לגרום לצלולטיט? (קראתי כי זה משפיע על ההרמונים). האם יש להפחית צריכת מוצר זה כאשר רוצים להכנס להריון או בעת הריון? תודה רבה, אפרת

29/07/2006 | 20:21 | מאת: צביקה קורן

אפשרת שלום, אין קשר בין סויה לצלוליט. בעיני פולי סויה ירוקים הם מזון מעולה ואפשר לאכול אותו לפני,בזמן ואחרי ההריון, במסגרת הגיוון התזונתי שאני תמיד מטיף לו. בהצלחה צביקה

08/08/2006 | 17:39 | מאת: אליעזר

אני אוהב גבינת סויה המיוצרת על בסיס פולי סויה (ללא הנדסה גנטית), בתוספת סידן, שום, שמרים, סוכרוז (פחמימות-2.4%), מלח (נתרן-0.58%), סורבט, שומן (5%, רווי-0.78%) ומייצב טבעי. היא טעימה מאוד, לדעתי. האם אתה ממליץ על גבינה כזאת?

28/07/2006 | 12:43 | מאת: אביבית

שלום רב צביקה!רצית לשאול האם ניתן לרדת במשקל גם אם יש חוסר איזון הורמונלי כתוצאה מאיחור באופן קבוע של המחזור מאחר והגוף צובר נוזלים והרמת טסטרון גבוהה מהרגיל אשמח לשמוע את דעתך כי אני מנסה המון זמן לרדת במשקל עם פעלות גופנית ואכילה מתונה תודה רבה מראש! שבת שלום.

28/07/2006 | 17:12 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, לדעתי ניתן לאזן את המשקל גם עם הבעיות שציינת. את צריכה לבדוק מספר דברים: - האם את באמת צריכה להוריד במשקל? - האם התזונה שלך מאוזנת? - האם רמת הפעילות הגופנית מספיקה ומתאימה לתוכנית שלך? - האם מבחינה נפשית את מוכנה לכך? בהצלחה צביקה

28/07/2006 | 23:26 | מאת: אביבית

הי צביקה!תודה על תגובתך המהירה אבל שאלה אחת שלא הבנתי,האם אני מוכנה נפשית לדזות איך אמורים לדעת את זה כל מה שאני יודעת שאני רוצה לחזור למה שההיתי האם זה מספיק בכדי לדעת שנפשית אני רוצה לרזות ומוכנה לתהליך.???

27/07/2006 | 22:10 | מאת: שירה

אני סובלתמהפרעת אכילה מתפקדת כראוי בלי התעלפויות או בעיות ריכוז 1.50 ושוקלת 36.5 בשלבי עליה והחלמה רציתלדעת אם יש בעיה שאני אנהג חשוב לילציין שדיברתי עם רופא לב והוא אמר שאין בעיה

28/07/2006 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, את לא בפורום הנכון ולא נראה לי שזאת שאלה שמתאימה לפורום כלשהו. תפני לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה

27/07/2006 | 21:50 | מאת: דורית

היי צביקה, אני מעיתקה לך את הודעתי מהפורום השכן (תזונה קלינית) הייתי שמחה לשמוע את דעתך. החשיבות של לאכול בריא ובריא רק הולך וגדל פה. בארצינו כמה חשוב לאכול מאוזן והכל.. הייתי שמחה לכתוב לכם מה אכלתי היום, אני לא רוצה המלצות לתפריטים רק את דעתכם, עם זה מספיק, לגיל שלי, אני בת 20 שוקולת 50 ואני 1.53 בוקר: סנדיץ משתי פרוסות לחם לבן, וכף ממרח (סליאן+ממרח שומשום) + נס קפה ביינים: שתי אגסים צהריים: בשר מן קציץ אפוי בתנור סוג הבשר(כבד+בקר) + אורז (אני לא יודעת כמה כפות היה באורז) מנה רגילה.. מלא ושעועית ירוקה, קינוח: קייוי (כדי שהבשר יספג טוב) ביינים: מקופלת ערב: סלט טונה של ארומה + גבינה בולגרית 5% שזה מורכז ממלא עגבניות ומלפפונים, כופסא שימורים של טונה במים, והמון המון גבינה בולגרית 5% (בלי לחם) אכלתי 5 סוכריות ללא סוכר ו 5 מסטיקים ללא סוכר עם מותר לכם לכתוב המלצות מה חסר בתפריט ומה הייתם מורידות אשמח לשמוע. בנוסף הייתי רוצה לשאול בקשר לממרח חרובים, אני לא מאלו שאוכלות הרבה שוקולד, אבל לאחרונה מתחשק לי לחם עם ממרח שוקולד, אז קניתי ממרח חרובים, שכתוב שזה עשוי רק מחרובים סוכר חום מולסה ולצטין משהו כזה.. העם כדי לוותר בכל מקרה על ממרח כזה כי הוא ממותק? או שהוא בריא ויש בו ויטמינים, ואולי בכל זאת עדיף יותר הממרח שאני אוכלת בבוקר עם הסיליאן והממרח שומשום)? ועם כן אשמח לדעת כמה קלוריות יש לכף ממרח חרובים פחות או יותר ואיזה ויטמינים נותן לי הממרח הזה. תודה ויום טוב

28/07/2006 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, בוקר: סנדיץ משתי פרוסות לחם לבן, וכף ממרח (סליאן+ממרח שומשום) + נס קפה - למה לחם לבן ולא לחם מלא? למה נס קפה ולא תה צמחים? אם את אוכלת סילאן + ממרח שומשום מטעמי בריאות - לחם לבן ונס קפה זה לא הפתרון. שניהם מונעים ספיגה של סידן ומינרלים אחרים הנמצאים בשומשום. אפש לגוון עם ממרח חרובים. ביינים: שתי אגסים - ש נ י אגסים בשלים או פרי אחר - חשוב לגוון. צהריים: בשר מן קציץ אפוי בתנור סוג הבשר(כבד+בקר) + אורז (אני לא יודעת כמה כפות היה באורז) מנה רגילה.. מלא ושעועית ירוקה, - בסדר - מקווה שהאורז מלא. כדאי לגוון עם דגן אחר מידי פעם. קינוח: קייוי (כדי שהבשר יספג טוב) לא מומלץ פרי בסוף ארוחה בשרית או עמילנית. הברזל ייספג גם בלי הקיווי. ביינים: מקופלת - לא רצוי כל יום. ערב: סלט טונה של ארומה + גבינה בולגרית 5% שזה מורכז ממלא עגבניות ומלפפונים, כופסא שימורים של טונה במים, והמון המון גבינה בולגרית 5% (בלי לחם) אכלתי 5 סוכריות ללא סוכר ו 5 מסטיקים ללא סוכר - גבינה בולגרית עשירה במלח וזה לא שיא הבריאות. גם כמות הסוכריות מוגזמת. בהצלחה צביקה

28/07/2006 | 18:44 | מאת: דורית

היי צביקה, שמי דורית. לא נועה אז הנה התשובות. למה לחם לבן? תאמת שזה לא לחם לבן זה לחם מקמח כוסמת+קמח מרמולייט ללא גלוטן. אני לא יכולה בלי נס קפה בבוקר, יש לך רעיון מה אפשר לעשות בנידון? בקשר לאגסים בדרך כלל זה הוא אגסים או מנגו. (באגסים יש הרבה סיבים וזה טוב לי) בכל אופן תודה על התגובות, אבל מה עם ממרח חרובים העם עדיף לא לצרוך בכלל, או שדווקא כן כדי מה יש בו בממרח הזה שזה טוב? נגיד בחרובים?

27/07/2006 | 13:09 | מאת: נירית

צביקה שלום, הנני מעוניינת לדעת איזה מוצרים מלבד בשר עשירים בויטמין B12 וחומצה פולית ויכולים אף להוות את הכמות היומית להם הגוף זקוק? תודה

28/07/2006 | 07:27 | מאת: צביקה קורן

נירית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ויטמין B12 יש רק בחלבון מהחי. חומצה פולית ניתן למצוא גם ב"דגני בוקר" מועשרים, בדגנים ובירקות. מצורף קישור לאתר המצוייד במנוע חיפוש שיתן מענה לשאלתך. http://www.nutritiondata.com/foods-000114000000000000000-1.html בהצלחה צביקה

27/07/2006 | 11:03 | מאת: בוקר טוב

נעים מאוד קראתי פעם בתשובתך שביצים לא מומלצות לאקנה. האם ביצים אורגניות אפשריות לצריכה? ומה ההבדל העיקרי בין ביצים אורגניות ללא אורגניות? כמובן ברובד הערכים הזתונתיים תודה רבה

28/07/2006 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

בוקר טוב, ביצים לא מתאימות לאקנה רק אם התגלתה רגישות והחמרה של המחלה בעקבות אכילת ביצים. יש אנשים שאלרגיים לביצים. ביצים אורגניות אמורות להיות ללא שאריות של חומרי הדברה, הורמונים ותרופות ולכן הן מומלצות יותר מביצים רגלות. מעבר לכך הן די דומות מבחינת ערכים תזונתיים. בהצלחה צביקה

26/07/2006 | 21:29 | מאת: קובי

שלום אני מתאמן במכון כבר 3 שבועות וכל יום אני אוכל טונה או ביצים או שניצלים ואני כמעט לא נוגע בעוגיות שוקולדים ודברים טעימים שהייתי אוכל לפני המכון. וכבר נמאס לי מהאוכל שאני אוכל כרגע הטונה יצאה לי מהאף מה אני אמור לעשות?? הרי חייב חלבון וכדי שלא יתווסף לי שומן בבטן אני לא יכול להנות מאכילה של דברים טעימים. מה מומלץ לעשות? תודה

26/07/2006 | 21:53 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, א. פעם בשבוע תאכל שוקולדים, או פיצה או משהו אחר ש"אסור". ב. נסה לגוון את התזונה והחלבונים. לדוגמה: עדשים עם אורז מלא נותנים חלבון מלא ממש כמו טונה או ביצה. שקדים, אגוזים, זרעים, מוצרי חלב הם גם מזונות חלבוניים אפשריים. מציע שתפנה ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

26/07/2006 | 12:06 | מאת: צלול

בוקר נעים ידוע שבאקנה יש השפעה של רמת הסוכרים בדם. מהי לדעתך הכמות האפשרית לצריכת םחמימות מלאות ביום? ב100 גרם כוסמת יש כ 55 פחמימות,האם לאחר בישול הכמות של הפחמימות גודלת או קטנה? תודה רבה יום נהדר לכולם

26/07/2006 | 21:50 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, למי זה "ידוע"? יש מספר סיבות לאקנה ולא כולן מושפעת לרעה מכמות הסוכרים. באופן עקרוני סוכרים פשוטים לא ממולצים בין אם יש אקנה ובין אם לא. לגבי הפחמימות המלאות הן צריכות לספק 50% עד 65% מכמות הקלוריות היומית. לאחר הבישול מספר הקלוריות נמוך יותר במאה גרם בגלל תוספת המים. בהצלחה צביקה

25/07/2006 | 16:49 | מאת: איה

שלום, אני לא מכירה את סוג האגוזים הנ"ל , ועל כן מבקשת לדעת עליהם כמה שיותר !!! מה ערכם התזונתי של אגוזי אילסר? האם יש איזשהו רכיב תזונתי בו הם מתברכים במיוחד? באיזה צורה צריך לקנות אותם? ואיך אוכלים אותם? תודה, איה

25/07/2006 | 22:02 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, אגוז אילסר (הנקרא גם לוז, בונדוק) עשיר בחלבון, בשמן רב בלתי רווי, בויטמין E , במינרלים ובמיוחד בסידן ובמגנזיום. הוא טעים, קל לעיכול ומשמש הרבה בתעשיית המממתקים. יש לו קליפה קשה שמחייתת שימוש ב"מפצח אגוזים", אבל אפשר לקנות גם אגוזים קלופים. כדאי להשרות במים ולקלף את הקליפה. אפשר לאכול עם סלט פירות, ירקות, או לטחון בבלנדר עם מים ופרי בצורת "שייק" טעים. לא כדאי לקנות אגוזים קלויים ומלוחים. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

25/07/2006 | 10:45 | מאת: אלה

הנני בת 39 שוקלת 68 בגובה 160 מבנה גוף רחב אבל איני שמנה עם כי מלאה בכול גופי באופן פרופרצינלי פעילה מאוד ספורטיבית. בשלושה השבועות האחרונים נכנסתי למישטר תזונה נכונה על פי יעוץ תזונאית ועל פי תפריט . אני אוכלת נכון מקפידה מאוד לא לחרוג ואף הגברתי את פעילותי הספורטיבית עד כדי נזק בברך, ויחד עם זאת המשקל פשוט 'לא זז'. בימים הראשונים השלתי 1 ק"ג ומאז משקלי "לא זז". קראתי כי בהתחלה הגוף נכנס למגננה ושורף פחות, שאולי בניתי שרירי ולכן המשקל לא זז ועוד.. אני מכירה את התאוריות היטב אבל יחד עם זאת האם יש מקום להאמין שבכול זאת אצליח מתישהו ואם בכלל להוריד במשקל? האם ענין הגיל משחק כאן תפקיד משמעותי? היש לי סיכוי ואם כן מה בעצם קורה לי? תודה מראש

25/07/2006 | 14:45 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, לאחר 3 שבועות אמורים לראות ירידה כלשהי במשקל, למרות שאת לא בעודף משקל משמעותי. מציע לך לבדוק תפקוד בלוטת התריס ויותרת הכיליה. אם הכל תקין - כנראה שאת אוכלת יותר מדי - כלומר מכניסה יותר קלוריות משאת מוציאה (אין ניסים בניהול פנקסים...). 1,500 - 1,600 קלוריות ביממה אמורים להניב תוצאות. תתייעצי שוב עם התזונאית שלך. בהצלחה צביקה

25/07/2006 | 10:35 | מאת: גלית

אני בת 31 גובה- 1.65 משקל- 55. לאחר בדיקות אצל רופאת המשפחה, מתברר שאני סובלת משומנים גבוהים בדם (250) ואני זקוקה מן הסתם לתפריט בריא שיעזור לי להוריד את השומנים. קבעתי תור לדיאטנית לעוד שבועיים. איזה תפריט מומלץ בנתיים?

25/07/2006 | 14:48 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אני לא נוהג לתת תפריטים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי לאחר תשאול מקיף. מציע שתמתיני לפגישה עם התזונאית ועד אז תימנעי מסוכרים פשוטים, שומן רווי, מרגרינה ותפחיתי את כמות הפירות. תקפידי על מזון עתיר סיבים ופעילות גופנית סדירה. שמן זית וחליטה מעלי זית עשויים להועיל. בהצלחה צביקה

25/07/2006 | 06:22 | מאת: קובי

שלום אני בן 25 במקצועי רקדן ,הגובה שלי 180 משקלי 71 . בימם אלה אני התחלתי להתאמן בחדר כושר ונאמר לי שאני צריך לעלות במשקל(ברצוני להדגיש שאני בתור רקדן קצועי שורף המון אנרגיה),אני משתדל לאכול טוב אך בבוקר אני לא רעב ,בצוהרים אוכל פחממות, בערב דגנים, לא יוצא לי לאכול בשר הרבה, אולי פעמיים בשבוע. אני צריך לציין שאני התחלתי לשתות אבקת חלבון.מה אני צרך עוד לעשות ? . תודה מראש

25/07/2006 | 14:53 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, אני מתנגד לשימוש באבקות, שיקויים וכדורים להעלאה במשקל. מדוע אתה צריך לעלות במשקל? האם אתה הולך למסלול המסוכן של "פיתוח גוף"? תמשיך בתזונה נכונה ובפעילות גופנית סדירה ותודה לאלוהים שאתה לא שמן ולא במשקל יתר. אפשר להתאמן בחדר כושר גם במשקל נמוך ובהדרגה מסת השריר תעלה ועמה המשקל. בהצלחה צביקה

24/07/2006 | 22:22 | מאת: מתעניינת

שמן זית, שמן סויה או שמן קנולה? תודה

24/07/2006 | 23:14 | מאת: טל

.

25/07/2006 | 01:02 | מאת: מתעניינת

25/07/2006 | 14:58 | מאת: צביקה קורן

עדיפות ראשונה - שמן זית כתית מעולה , רצוי אורגאני, חומציות 1% ומטה. עדיפות שניה שמן קנולה מכבישה קרה

24/07/2006 | 21:56 | מאת: טל

שלום גם מים קרים אסור לשתות?רשמת בכמה תגובות שלך שפוגם העיכול?למה??

25/07/2006 | 16:45 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, מים קרים זה לא דבר טבעי לגוף. זה גורם ל"שוק" לקיבה ועלול לפגוע בפעילות שלה ובתיפקודה. אפשר לשתות מים קרירים, אבל לא ממש קרים בהצלחה צביקה

01/08/2006 | 17:45 | מאת: אלירן

א.נ. האם גם סודה קרה ובירה קרה, אבטיח קר וגלידה אינם רצויים לגוף? תודה. אלירן

24/07/2006 | 19:35 | מאת: שירין

אני מאוד מקפידה לאכול ירקות ופירות בחמש צבעים סגול-ענבים סגולים ירוק- ברוקולי לבן- כרובית, קישוא כתום- בטטה ומיץ עשב חיטה - רבע כוס כל בוקר ומיץ גזר, גמבה אדומה, סלרי בערב אילו עוד ירקות/פירות סגולים יש? (מלבד סלק וכרוב שאני לא סובלת) אני לא אוכלת יותר מדי ירקות (כי זה ממלא אותי ואני רזה מאוד)- האם זה בסדר לאכול אותם במיץ האם כדאי לשתות את מיץ הירקות עם הארוחה או על קיבה ריקה? את מיץ עשב החיטה אני תמיד שותה על קיבה ריקה ומחכה 45 דקות לפני ארוחת הבוקר

24/07/2006 | 21:43 | מאת: צביקה קורן

שירין שלום, אני לא מכיר עוד סגולים למעט חציל שאת קליפתו לא אוכלים ואולי אפשר להתייחס לצנון וצנונית כסגולים. נסי לגרד סלק חי לתוך הסלט עם שאר הירקות. לא נורא אם לא יהיה לך סגול. מיץ ירקות לא מחליף אכילה של ירקות שלמים - חשוב לקבל את הסיבים וחומרים נוספים. את המיץ כדאי לשתות בין הארוחות, אבל אפשר גם יחד עם הארוחה. התזונה שלך טובה ואיכותית, אל תדאגי יותר מידי. בהצלחה צביקה

24/07/2006 | 23:49 | מאת: פלפל

24/07/2006 | 19:32 | מאת: ליטל

שלום רב , אני נמצאת בחודש חמישי ונוטלת מתחילת ההריון פרנטל (תוסף ויטמינים ומינרלים לנשים הרות ומניקות) אתמול לאור המלצות ועל דעת עצמי רכשתי טבליות של אומגה 3 מבית המרקחת. יש לציין כי בריאותי תקינה והבדיקות במעקב ההריון תקינות (התייעצתי בעבר עם רופא הנשים שלי ולא קיבלתי המלצות לאף כיוון) האם מומלץ ליטול ויטמינים אלו???? האם ישנו נזק ללא המלצה רפואית?? האם שילוב בין השניים תקין. תודה רבה על תשובתך והמשך ערב טוב

24/07/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, - אין סתירה בין התוספים. - לא ייגרם נזק, אלא אם את לוקחת תרופות לדילול הדם. - מאידך, אם את אוכלת שתי מנות דג ים בשבוע ופשתן טחון (טרי) אין צורך בתוסף. - אומגה 3 נמצא מועיל להתפתחות המוחית של העובר. בהצלחה צביקה

אני תושב קו העימות והייתי אומר להופיע שבוע שעבר אצל דייטנאית אבל בשל המצב בטחוני לא הופעתי אני סובל מסוכרת וכאבי שרירים בבקשה עזור לי מה היית ממליץ לי לאוכל בבקשה עזור לי בייתר פירוט אניני מפונק אני אוכל הכול ללא בעיה ?? ותגיד לי בבקשה גם מהו המינון הרצוי לגבי פירות מתוקים ?? ודברי מתיקה מה מותר ומה אסור.? והאם אורז , ופסטות, והעגבניות יש בהם יתר סוכר .? האם עישון יכול לגרום לי לכאבים.? בבבקשה אנא עוזר לי

24/07/2006 | 17:03 | מאת: היי

2-3 פירות ביום

24/07/2006 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה לפני מספר ימים בפורום (אולי שלך) ועניתי די בהרחבה. תבצעי חיפוש. אני לא יכול לתת יעוץ אישי לאדם חולה מבלי להכיר אותו ולראיין אותו - זה לא רציני ולא אחראי. חשוב להימנע מסוכרים ומפחמימות פשוטות (משקאות "קלים", ממתקים, קמח לבן, שוקולד, גלידה, בורקס וכד'). לצרוך הרבה ירקות חיים ומבושלים, טחינה, שקדים אגוזים, קטניות, דגנים מלאים. מקווה שתמצא בהקדם תזונאי או נטורופט באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

24/07/2006 | 15:37 | מאת: חגית

האם מישהו יכול לומר לי האם באמת זה מוצר טיבעי ללא תופעות לוואי.. וכמה הוא באמת עוזר לדיאטה?

26/03/2008 | 22:28 | מאת: לאה

האם יש מישהו שניסה את רוקח פורטה??? כיצד זה עזר -אני מאוד מתלבטת

24/07/2006 | 14:27 | מאת: אנונימוס

פורום מצויין מאוד שינה חלק בחיי תודה רבה צביקה. שעועית עדשים,מהם סגולותיהם ומהם חסרונותיהם? האם ישנה להם השפעה על רמות הסוכר האם הם עתירי פחמימות? ובכן לשאלה המרכזית את מי כדאי יותר לצרוך שעועית או עדשים לכל סוגיהם צהובים ירוקים? תודה רבה

24/07/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

לאנונימוס שלום, העדשים והשעועית שייכים למשפחת הקיטניות. (יחד עם פול, חומוס, סויה, אפונה). זה מזון חלבוני איכותי בעל ערך גליקמי נמוך ולכן הוא מתאים מאד לחולי סוכרת. בשילוב עם דגן מלא כמו: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, וכד' מקבלים חלבון מלא וזה יכול להחליף מנה בשרית. החסרון היחידי הוא הגזים שנגרמים לחלק מהאנשים שאוכלים קטניות. לכך יש פתרונות שעלו רבות בפורום. בהצלחה צביקה

24/07/2006 | 14:02 | מאת: אמיל

http://www.olympusfit.co.il/show_mamarim.asp?cat_id=11&id=46

27/07/2006 | 19:12 | מאת: נועה

24/07/2006 | 12:20 | מאת: נעים

שבוע שקט לכולם שלום בליחה על השאלה הקצת מוזרה. מרק ירקות-צביקה איך מכינים מרק ירקות בריא? צריך להוסיף רק מים וירקות כגון קישוא בצל גזר תפוח אדמה וזהו או שיש להוסיף עוף בנוסף? אם אפשר מתכון קצר למרק ירקות בריא

24/07/2006 | 12:21 | מאת: נעים

24/07/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, העקרון החשוב בהכנת מרק ירקות הוא לא להשתמש בהרבה מים ולהכניס את הירקות בהדרגה. ראשית מכניסים את הירקות הקשים, השורשים (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, תפוח אדמה בטטה, גזר וכד) לאחר מכן מכניסים בהדרגה את הבצלים (בצל, שומר, כריזה, שום) ובעשר הדקות האחרונות מוסיפים קישוא, טופו, תירס. להלן 2 מתכונים פשוטים ל"מרק שורשים" ול"מרק בריאות": מרק שורשים חומרים: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי (לא חבים הכול). אופן ההכנה:  שוטפים, מקלפים, חותכים גס ומכניסים לסיר עם מים.  מבשלים כשעה, או עד שהירקות רכים.  מוסיפים עלי פטרוזיליה (בסוף הבישול).  טוחנים בבלנדר, או מרסקים עם מזלג.  אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי. מרק בריאות חומרים:  חצי כוס דגן: אורז מלא, או כוסמת, דוחן, קינואה, או כף אחת מכל אחד מהם.  כף עדשים אדומים.  ירקות: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תירס, קישואים, כרובית, ברוקולי (לא חייבים הכל). אופן ההכנה  מבשלים את הדגן והעדשים (רצוי להשרות 2-4 שעות קודם) עם 2 כוסות מים למשך כרבע שעה.  בתחילת הבישול מוסיפים תפ"א, בטטה, סלק ושורש פטרוזיליה וסלרי.  לאחר כרבע שעה מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 20-30 דקות.  בסוף הבישול אפשר להוסיף מעט מיסו, או רוטב סויה ועלי פטרוזיליה קצוצים.  אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי לפני ההגשה. בהצלחה צביקה

24/07/2006 | 09:21 | מאת: סמדר

אני אמא מניקה לתינוקת בת חודשיים. חברה המליצה לי על כמוסות טבעיות להגברת כמות החלב (אני חוששת שכמות החלב שיש לי לא מספיקה לתינוקת). הכמוסות מכילות 150 מ"ג שומר, 150 מ"ג אניס, 150 מ"ג אספסת. לקחתי את הכמוסות במשך יומיים (3 כמוסות ביום כמו שמומלץ על האריזה) אלא שביומיים האלה התינוקת ישנה כל היום, (בדרך כלל היא ערה במשך היום כשעה אחרי ההנקה). שמעתי שהשומר והאניס עלולים להיות הגורם לכך, האם זה הגיוני? אין לי רצון לגדל תינוקת ישנונית גם אם זה אומר להפסיק להניק.

24/07/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

סמדר שלום, לשומר ולאניס יש תכונה של הרגעה כללית והרגעת מערכת העיכול בפרט. בנוסף, כל הצמחים שבכמוסה נחשבים כמרבים את תנובת החלב. זה צריך לבוא כמובן עם תזונה נכונה והרבה שתייה. ייתכן ובתך "ישנונית" מכיוון שהיא לא סובלת מגזים ומכאבים במערכת העיכול. האם היית מעדיפה להפסיק להניק בגלל זה ולתת לה אבקות מלאכותיות שייגרמו לה (אולי) לכאבים ול"ערנות" ביום ובלילה? הסבר אפשרי אחר - בתחילת ההנקה לא היה לך מספיק חלב ולכן היא לא הייתה רגועה. כעת עם נטילת התוסף, יש מספיק חלב ולכן היא רגועה. אגב, לחלב עצמו יש אפקט מרגיע. מצד שני ייתכן והישנוניות נגרמת מסיבה אחרת - תתייעצי עם רופא הילדים שלך. בהצלחה צביקה

23/07/2006 | 19:29 | מאת: אמיל

ערב טוב האם ישנה סכנה כלשהי מאכילת יתר של ירקות מצליבים? אני אוכל כרבע כרוב סגול טרי בסלט, כמה חתיכות כרובית טרייה,חצי כרוב לבן מאודה,כמה חתיכות ברוקולי מאודה. האם ישנה סכנה כלשהי באכילת יתר של ירקות אלו? האם ישנה השפעה על רמת הסוכר בגוף? תודה רבה ושבוע שקט לכל תושבי הארץ.

23/07/2006 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, כל אכילת יתר לא רצויה. הכמויות שציינת נראות סבירות. הירקת האלה עשירים בסיבים תזונתיים בסידן ובמינרלים נוספים ויש להם תכונות אנטי סרטניות חזקות שהוכחו במחקרים. אין להם השפעה שלילית על רמת הסוכר בדם. הסיבים שבהם יכולים להועיל. בהצלחה צביקה

23/07/2006 | 15:47 | מאת: דימה

אם אני מכין כדורי שוקולד עם אבקת קקאו ??? האם הקקאו נחשב מזון טבעי?? מה סכנותיו ויתרונותיו ומה רב יותר?

23/07/2006 | 21:36 | מאת: צביקה קורן

דימה שלום, קקאו אמנם בא מהטבע ולאחרונה נתקלו גם כמה יתרונות בריאותיים שלו. אני לא ממלציץ על צריכת שוקולד, או כדורי קקאו בגלל כמות הסוכר והמרגרינה / שומן שבהם. בקקאו יש קפאין, תיאוברמין (דומה לקפאין), חומצה אוכסלית (מונעת ספיגת סידן ועלולה לגרום לאבנים בכליות), הוא עלול לגרום לאלרגיות ועוד. בפרק המאמרים באתר שלי תמצא פרטים נוספים במאמר בנושא: "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה

01/08/2006 | 18:13 | מאת: אלירן

האם אתה ממליץ להימנע באופן מוחלט מאכילת שוקולד? למשל, האם קובייה אחת ביום יכולה לגרום נזק? כמו כן, האם ספל קפה אחד ביום יכול לגרום נזק? ובכלל, האם אלמנט המידתיות לחלוטין איננו רלוונטי בסוגיות כנ"ל?

23/07/2006 | 15:45 | מאת: מעיין

שלום למה עדיף לאכול שיבולת שועל מבושלת?? תודה. אגב, כמה נורא זה אלכוהול?? ואם כן, מה הסוג הכי פחות נורא??

23/07/2006 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, כל דגן עדיף לאכול מבושל. העיכול קל יותר וספיגת המינרלים והויטמינים שבו טובה יותר. בעיני אלכוהול ומזיק ומיותר למרות מספר מחקרים שמשבחים אותו כמונע מחלות לב. לדעתי ניזקו עולה על תועלתו וסכנתו מרובה. איגוד הלב האמריקאי (AHA ) מכיר ביתרונות האלכוהול, אך ממליץ למי שלא התחיל בשתייה, לא לעשות זאת בגלל סכנת ההתמכרות ונזקים אחרים של האלכוהול. בפרק המאמרים באתר שלי תוכל לקרוא יותר על ניזקי האלכוהול במאמר על "חומרים מזיקים במזוננו". בהצלחה צביקה

23/07/2006 | 11:36 | מאת: דנה

האם אבל כתוצאה מלקיחת התוסף והגוף כעת יפרק יותר מהמזון וכתוצאה מכך יקבל כמות גדולה יותר של קלוריות מאותה כמות מזון - מה שיכול גם להוביל לעליה במישקל??

23/07/2006 | 12:18 | מאת: צביקה קורן

חבל שאת מובילה את הדיון לכיוון שאני לא אוהב לעסוק בו - הרזייה. א. פירוק יעיל של המזון ועיכול תקין לא יגרמו להשמנה! ב. רוב האנזימים המגיעים בצורת תוספים חיצוניים נהרסים על ידי חומצת הקיבה והגוף מפיק מהם תועלת מועטה. ג. כפי שכבר כתבתי קודם - אדם בריא שתזונתו מאוזנת לא זקוק לאנזימי עיכול, לפרוביוטיקה (אצידופילוס), לצמחי מרפא, לקולוניק, לדיקור, להומיאופתיה, לאינטרה ולכל מיני שיקויים ותרופות "טבעיות" - לפעמים "כל המוסיף - גורע".

23/07/2006 | 07:53 | מאת: דנה

בוקר טוב. האם ניתן ומומלץ לאכול את הברוקולי חי? איך ניתן להגביר את ספיגת הסידן ממנו?

23/07/2006 | 09:36 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, ניתן ומומלץ לאכול ברוקולי חי. חשוב שיהיה צעיר וטרי! אפשר להוסיף אותו לסלט עם מעט לימון, או לטפטף עליו כמה טיפות לימון. הלימון מסייע לספיגת הסידן. בהצלחה צביקה

אני חייבת תשובות כי כל פעם שאני מתחילה דיאטה אני מתייאשת. אני רוצה לרזות במהירות ולא יודעת איך.

23/07/2006 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, לצערי אני לא מכיר "קיצורי דרך" ואני לא מאמין שישנם כאלה. היזהרי מדיאטות בזק ומתרופות פלא להרזייה. רק תזונה מאוזנת לאורך זמן תביא לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה

תזונה וספורט תפני לדיאטנית או נטורופתית בהצלחה רבה

22/07/2006 | 23:49 | מאת: דנה

שלום רציתי לדעת אודות הפעולה של תוספי אנזימי עיכול (התוספים שניתן לקנות לעזרה בפירוק של שומנים חלבונים ופחמימות שאמור לעזור בבעיות עיכול - מכילים ליפאז לקטאז עמילאז וכ"ו) מה המשמעות של לקחת תוספים אלו ? איך הם פועלים בגוף? האם זה שלוקחים אותם זה אומר שלמשל מבחינה קלורית הגוף יספוג יותר קלוריות מאותו המזון כי הוא ינצל יותר את המזון? האם זה שלוקחים תוסף העוזר לפירוק השומנים אומר שכעת יותר קלוריות מהשומן יספגו בגוף כי כעת הגוף מעכל יות שומנים וקודם הוא לא עיכל אותם ולכן ניספגו פחות קלוריות? או שאולי קורה משהו הפוך ? האם מישהו יכול להסביר מהי בידיוק הפעולה של אנזימי העיכול ואיך הם משפיעים על ספיגת המזון בגוף כולל כמה קלוריות האם לקיחת התוסף יכולה כתוצאה מלקיחתו להוסיף ליותר קלוריות ניספגות ומכאן לעליה במישקל? האם התוסף עצמו הוא בעל ערך קלורי תודה

23/07/2006 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, בגופנו יש מעל 5,000 סוגים שונים של אנזימים. אנזימים הם חלבונים שהגוף מייצר ויש להם תפקיד ספציפי אחד בלבד. חלק מהאנזימים נקראים אנזימי עיכול ותפקידם לסייע בתהליך העיכול. כפי שציינת יש אנזימים מפרקי עמילן (עמילאז), יש אנזימים מפרקי שומנים (ליפאז), יש אנזימים מפרקי חלבון (פרוטאז) ועוד ועוד. לאנזימים שלוקחים כתוספים אין ערך קלורי משמעותי. מחקרים הוכיחו שעם הגיל הגוף מייצר פחות אנזימים. גם תזונה לא נכונה ואורח חיים שגוי פוגעים בייצור האנזימים. ישנן מחלות שגורמות להפסקת ייצור אנזימים מסויימים ואז צריך לקבל מבחוץ. חוסר באנזימי עיכול פוגם בתהליך העיכול וכתוצאה לא מפיקים את מלוא התועלת מהמזון, יש גזים, כבדות, עצירות והפרעות עיכול נוספות. אדם בריא, שתזונתו מאוזנת לא זקוק לתוספת חיצונית של אנזימי עיכול. אגב, פירות וירקות ומיצים שלהם מכילים כמות רבה של אנזימי עיכול ובכל הם מקילים על הגוף בתהליך ייצור האנזימים. בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 21:32 | מאת: עדינה

שלום צביקה! ההיתי רוצה לדעת האם ניקוי גוף יכול להועיל למטרת איזון הגוף לצורך העיניין אני נמצאת בחוסר איזון הורמונלי ולכן עליתי במשקל אני אוכלת בריא אבל,לא מצליחה לרזות אני גם מטופלת ע"י צמחים סיניים אבל לא ממש עוזר לי הבנתי שהניקוי מאוד מומלץ ויכול גם לעזור לי לרדת במשקל ובכן מאחר ואני וותיקה בפורום ונהנת ממנו ומוקסמת מדעותייך המקצועיות אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא הזה \אז..ממש תודה!!!

23/07/2006 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, ראשית תודה על המשוב החיובי. שטיפת מעיים לא גורמות להרזייה ול"איזון גוף". שטיפות מעיים, (שהפכו ל"טרנד" בתקופה האחרונה) צריכות לבוא (אם בכלל) כחלק מאורח חיים בריא (תזונה נכונה, פעילות גופנית, טיפול במתחים, הימנעות מעישון ואלכוהול, שינה ומנוחה, הרפייה והדמייה, ניקוי תקופתי (צום) ועוד ועוד). זאת לא צריכה להיות מטרה בפני עצמה. בעיני זה שייך ל"תרופות הטבעיות" שצריך לקחת אותן רק אחרי שמסדרים את הבסיס. באותה מידה דיקור לא יועיל לך להרזייה או לאיזון גוף אם לא תפעלי בכל המימדים האחרים שציינתי. בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 19:17 | מאת: עינת

שלום רב צביקה! רציתי לשמוע את חוות דעתך על אכילה לפי סוג הדם לא בהכרח לדיאטה אלא באופן כללי .... תודה מראש ושבת שבוע טוב!!!

22/07/2006 | 19:24 | מאת: עינת

23/07/2006 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

עינת שלום, השאלה עלתה בעבר מספר פעמים. אני בטוח שיש אנשים שהתזונה הזאת מתאימה להם, אבל יש הרבה שזה לא מתאים. לדוגמה: אם אני צמחוני ויש לי סוג דם O - האם אתחיל לאכול בשר? מי שניזון מתזונה טבעית ונכונה ממילא מוגבל ונמנע מהרבה מזונות. אני לא רואה הצדקה להטיל מגבלות נוספות. אגב, יש כבר כמה ספרים בנושא, ויש אתר (באנגלית) עם מחקרים מעניינים. בארץ התמחתה בנושא הנטורופתית דבורי גתי יוסף. בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 08:52 | מאת: שי מימון

שלום אני עכשיו נמצא בדיאטת חיטוב (של מפתחי גוף) וכל שנה שאני עושה אותה הפרצוף שלי "נופל" זאת אומרת שנהיה לי כחול כזה מתחת לעינים והעינים נכנסות בפנים בקיצור הפרצוף נראה לא טוב הייתי רוצה לדעת איזה ויטמינם אני צריך לקחת בשביל לטפל בזה אני בנתיים לוקח רק ויטמין b12 ואומגה 3 (חומצת שומן בריא) היתי שמח אם תוכלו לענות לי באימיל בבקשה מפני שלא יוצא לי לבקר באתר [email protected] תודה מראש שי

22/07/2006 | 10:11 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, לא הגעת לפורום המתאים. אני מתנגד ל"דיאטות חיטוב" או כל דיאטת הרזיה קיצונית אחרת שגורמת לתופעות שתיארת. תוספי מזון לא יועילו לך. "פיתוח גוף" גורם נזקים גדולים בטווח הבינוני והארוך. אגב, התשובות בפורום נועדו לשרת את כל הגולשם ולא רק את השואל ולכן אני לא נוהג לשלוח תשובות למייל הפרטי (לדעתי זאת קצת חוצפה לבקש זאת). בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 10:15 | מאת: שי מימון

מצטער.. למה אתה חושב שהיא לא טובה אני אוכל מאוזן 6 ארוחות ביום אני אוכל פחממות חלבונים סוכרים שומנים פשוט בצורה מאוזנת ארוחת בוקר צהריים וערב עם פחממות ושאר הארוחות השניות רק חלבונים ושומן בריא קצת אגוזי מלך וכאלה ובבוקר אני אוכל גם פרי עם הארוחה בשביל שיהיה לי קצת סוכר בגוף

21/07/2006 | 19:22 | מאת: עידית

באתי לתרום היום דם והיה לי 11.8 בהמוגלובין. אני תורמת דם שנים ותמיד היו לי ערכים של 13 ומעלה.. מה עלי לעשות? לאכול ? בשביל שההמוגלובין יעלה... (אני אחרי ירידה משמעותית במשקל..)

22/07/2006 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

עידית שלום, ראשית חשוב לאזן ולגוון את התזונה. חשוב לאמנע מקפה, תה, קולה, אלכוהול, סוכרים פשוטים שמונעים ספיגה של ברזל בגוף. חשוב לצרוך מזונות שמכילים ברזל כמו טחינה, פירות יבשים, ירקות ירוקים, מולסעה. תבצעי חיפוש בפורום על המילה "ברזל" - תמצאי מידע נוסךף בהצלחה צביקה

21/07/2006 | 12:46 | מאת: נועה

ראיתי באחתה חניות טבע, סיליאן ללא סוכר, יש בזה רק תמים ומים. העם כף של ממרח כזה, בתוך לחמניה זה בסדר לילד לבית ספר? כמה ויטמינים יש בזה, ומה זה מכיל? או שעדיף משהו אחר?. אני מחפשת משהו שיש בו ערך תוזנאתי של ברזל גבוה, לשים בתוך סנויץ לילד.

22/07/2006 | 10:05 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, סילאן זה בהחלט ממרח סביר. בטחינה יש הרבה סידן, אם זאת המטרה שלך. את יכולה למרוח טחינה עם סילאן, או טחינה עם דבש. אפשר גם למרוח אבוקדו, או חמאת בוטנים טבעית. חשוב לגוון! בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 23:01 | מאת: נועה

זה הברזל . איזה ממרחים אתה ממליץ. שאלה בקשר לחמאת בוטנים. איזה חברה אתה ממליץ? וכמה קלוריות יש לכף שטוחה של חמאת בוטנים של אותו חברה שאתה ממליץ? אני בדרך כלל קונה בחנויות טבע, אז בטח יש את מה שתמליץ לי גם שם. תודה

21/07/2006 | 09:51 | מאת: בעיה

היי שבת שלום יש לי שאלה. אני מתחיל ליטול היום אנטיביוטיקה עקב זיהום פתוח ברגל. אני שומר ככל שביכולתי על אכילה נכונה ללא אכילת פחממות מזוקקות ללא ג'אנק פוד ולא מאכלים לא מלאים.אני צורך הרבה ירקות, ופירות בכמות מתונה יותר. אך אינני צורך כלל וכלל מוצרי חלב. אילו ויטמינים ומינרלים כדאי לי לצרוך? מאילו מזונות כדאי לי להימנע? אילו מאכלים מסויימים מומלצים? אני צורך מדי יום שלוש כוסות חליטת תלתן אדום האם כדאי להוזיף לחליטה שמן הארי? האם לאנטיביוטיקה מסוג Resprim Forte יש השפעה על אקנה? תודה רבה רבה על כל השאלות ושיהיה לכולם שבוע שמח בריא ומאושר

21/07/2006 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במצב כזה חשוב לשמור על המיקרופלורה של המעיים (החיידקים הטובים) שנהרסים על ידי האנטיביוטיקה. אני מציע לך לעשות זאת באמצעות התזונה הנכונה שאתה כבר צורך ולקיחת תוסף פרוביוטיקה כלשהו (אצידופילוס) וקומפלקס ויטמין B. בהצלחה צביקה

21/07/2006 | 13:13 | מאת: בעיה

תודה רבה צביקה אני לא מעוניין בתוספים. האם ביכולתך להגיד לי אילו סוגי ויטמין B חיוניים במיוחד? אצידופילוס-ממה הוא מורכב? והאם כדאי להוסיף לחליטת תלתן אדום צמח כלשהו שינקה את המעיים? תודה רבה שבת שמחה

20/07/2006 | 22:58 | מאת: היי

שלום צביקה אינולין,האם זהו סיב תזונתי? האם אכילתו בממרח חלבה ללא סוכר בריאה? האם ישנו לו השפעה על הסוכר או האינסולי בגוף? תודה רבה

21/07/2006 | 10:59 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, האינולין היא פחמימה (סוכר) שמקורה בפירות (פרוקטוז) ולכן יש לה השפעה על רמת הסוכר והאינסולין בגוף. "בריא" זה מושג יחסי - תלוי עבור מי. להלן קישור למידע נוסף בנושא: http://gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Inulin.htm שבת שלום צביקה

צביקה אשמל להיחסותך ללא קשר לתזונה הטבעית אם זה ביכולתך. היי צביקה מהו ההבדל בין מלטיטול לסוכרלוז? מי מהם עדיף לצריכה בהגבלה לסכרת? מהם ההשפעות של ממתיקים אלו בעיקר של סוכרלוז על הסוכר והאינסולין בגוף? מהי הכמות היומית המותרת לצריכה? תודה רבה קורא נאמן

21/07/2006 | 11:06 | מאת: צביקה קורן

לשואל שלום, מלטיטול הוא סוכר אלכוהולי (כמו גם סורביטול, קסיליטול ועוד). הוא אינו נספג היטב על-ידי הגוף ולכן תכולת הקלוריות שלו נמוכה בהשוואה לסוכר. צריכה גבוהה שלו (מעל 30-20 גרם ביום) עלולה לגרום לשילשולים ולכאבי בטן. סוכרלוז הוא סוכר רגיל שעבר "הכלרה" - כלומר הוספת מולקולות של כלור ודבר זה פוסל אותו בעיני כמזון לבני אדם. למרות שזה מוצר חדש יחסית (נקרא גם ספלנדה, סוכרה-דיאט ועוד) יש כבר הרבה דיווחים על הנזקים שלו. לחולי סוכרת כדאי להימנע משני הממתיקים האלה ובמיוחד מסוכרלוז. אם חייבים המתקה, אפשר להשתמש בסטיביה (ראה הסבר באחת השאלות למטה). בהצלחה צביקה

21/07/2006 | 13:09 | מאת: שואל

20/07/2006 | 17:15 | מאת: dan

שלום אני טבעוני בן 65 ועושה בבוקר תנועות תרגול קל בישיבה . מוגבל בעמידה. טיפה משקולות קלות וכו . קראתי שרצוי לאכול אחרי תרגול חלבונים ? מזה לטבעוני? טופו ,שקד, נבטים?אבוקדו? או מספיק פרי או גזר או סתם כוס מים כי לא נכנס אוכל בבוקר ? תודה

20/07/2006 | 18:37 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אני לא מקבל את הטענה הזאת וכבר כתבתי על כך כמה פעמים בעבר. מזון חלבוני מגיע לרקמת השריר רק לאחר כעשר שעות. אין שום חשיבות לסוג האוכל לאחר האימון. אם אתה רעב תאכל, אם לא - תאכל כשתהיה רעב. בהצלחה צביקה

20/07/2006 | 11:23 | מאת: סנונית

האם במצב של קנדידה ניתן לאכול שיבולת שועל (במים כמובן). מה הם המזונות המומלצים והאסורים במצב שכזה? תודה

20/07/2006 | 18:35 | מאת: צביקה קורן

סנונית שלום, מותר לאכול שיבולת שועל במצב קנדידה. לגבי התפריט - תבצעי חיפוש בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - השאלה עלתה מאות פעמים. רק זכרי שאין תחליף ליעוץ אישי המותאם לצרכייך בהצלחה צביקה

19/07/2006 | 23:28 | מאת: טל

שלום האם גלידה קרה פוגמת במערכת העיכול?בעבר כתבת שמזונות קררים פוגמים במערכת העיכול.

20/07/2006 | 08:04 | מאת: צביקה קורן

גלידה קרה ומזון קר פוגעים בקיבה ובמערכת העיכול.

20/07/2006 | 13:23 | מאת: קוראת

אם כן, גם פירות מהמקרר לא מומלץ לאכול? ומה עם יוגורט?גבינת עיזים?

19/07/2006 | 23:18 | מאת: טל

שלום האם ג'ינסנג זה זנגויל?ולמה שני שמות? תודה

20/07/2006 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, זנגביל זה השם העברי של שורש הנקרא באנגלית ג'ינג'ר. ניתן להשתמש בשורש או באבקה לתיבול תבשילים שונים או בחליטה. יש לו איכויות בריאותיות מעולות במיוחד למערכת העיכול. ג'נסנג זה גם סוג של שורש (יש שלושה סוגים שונים - סיבירי, קוריאני ואמריקאי) המשמשים ברפואת הצמחים. לכל אחד מהסוגים השפעות שונות. לא כדאי לקחת ללא יעוץ והדרכה של איש מקצוע. בהצלחה צביקה

19/07/2006 | 13:48 | מאת: Hey

יום נעים צביקה הכסמת באילו ויטמינים ומינרלים היא מועשרת? מהן יתרונותיה ומהן חסרונותיה? האם לכוסמת יש השפעה מטיבה על סוכרת ועל רמת האינסולין? תודה רבה ויום נהדר לכל הגולשים

19/07/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

הי HEY, הכוסמת הוא דגן מעולה. מכיל 5% חלבון, ויטמין B, סיבים תזונתיים, סידן ומינרלים שונים. לכוסמת יש תכונה של איזון רמת הסוכר בדם ואפילו הורדת רמת הסוכר ולכן היא מומלצת לחולי סוכרת. בהצלחה צביקה

20/07/2006 | 18:49 | מאת: Hey

האם כוסמת מומלצת לאיזון הסוכר בדם יותר מכל דגן אחר?