פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
ובכלק מרשתות השיווק הגדולות
לצביקה שלום. דג טונה טריה לא נמכרת ברשתות השיווק אלא בחניות קטנות(ביפו)
אני בת 23 ולא משענת, ולא שותה ואני אוכלת ארוחות מסדרות בבוקר ולהלן הפירוט: בבוקר אני שותה נס קפה עם עוגיות ,עם טוסטים עם גבינה לבנה לפעמים בתוספת מעדן חלבי .בערך בשעה שמונה וחצי 9 בבוקר. ארוחת צהרייים אני אוכלת מנה בשרית או לפעמים טיבעונית אני אוכלת פסטה ,אורז עם ירקות סלט וכול סוגיי הבשר ללא פינוק . בשעה ככה 1 וחצי או 2 בצהריים . וארוחת ערב ככה בסביבות 6 בערב שכוללת .: סנביץ עם ביצה , ושוקו או נס עם עוגיות .. יש לי בעיה אני כול הזמן רעבה 1.אני אוכלת גם בין הארוחות מלא מלא ועדין נשארת רעבה מה לעשות ? 2.אין לי יציאה כל יום י ש סכוי שאשמין בעתיד .? כרגע אני רזה ולא השמנתי כי אני עוסקת בספרוט כול יום חצי שעה עד 40 דקות הליכות . 3.מה עלי לאוכל כדי לא להישאר רעבה למשך כול היום ושתהיה לי תחושה של שובע .?
ליאת שלום, 1.אני אוכלת גם בין הארוחות מלא מלא ועדין נשארת רעבה מה לעשות ? כדאי להוסיף יותר מזון עשיר בסיבים תזונתיים (ירקות, פירות, דגנים וקטניות) ולהוריד מזון בעל ערך גליקמי גבוה כמו עוגיות. תאכלי 5-6 ארוחות קטנות ותשתי הרבה מים. תחליפי את העוקיות בקרקרים מחיטה מלאה או משיפון 2.אין לי יציאה כל יום י ש סכוי שאשמין בעתיד? אני לא יודע אם תשמיני, אבל ארוחת הבוקר שלך היא מתכון לעצירות. השילוב של קפה עם עוגיות וטוסטים עם גבינה גורם לעצירות. מציע שתפני ליעוץ אישי בהצלחה צביקה אגב, בתור משתתפת ותיקה בפורום הייתי מצפה שלא תשכחי לכתוב "שלום" ו"תודה".
איזה מאכלים רצוי לאכול כדי להפחית את כמות השומן והח'קונים על הפנים? ועוד שאלה:האם בטונה(שימורים) יש את אותן ערכים תזונתיים כמו בטונה טרייה? ואם לא אז איזה ערכים תזונתיים יש בטונה שימורים?
ליאורה שלום, כדאי להינהע ממזון מטוגן, שוקולד, שומן אווי, מרגרינה וסוכרים פשוטים. עם זאת כדאי שתדעי שברוב המקרים העניין הוא תורשתי והורמונלי. אני ממליץ להימנע מטונה משומרת בגלל כמות המלח, החומר המשמר והשמן הזול שבו היא מושרית. יש בה אותה כמות חלבון כמו בטונה טריה. בהצלחה צביקה
בנוסף מוצרי חלב וגבינות ובעיקר מוצרי חלב פרה קמח לבן ומוצריו עוגיות עוגיות פיתות לחמניות סוכרים פשוטים כולל דבש. תאכלי בעיקר מאכלים המועשרים בויטמין A ויטמין E וויטמין C ובאבץ.
שלום צביקה קורן ! קראתי פה בפורום שאם כבר חלווה אז עדיף לעשותה בבית ממרכיבים טבעיים, מטחינה גולמית ודבש. אני משתמשת בחמאת שומשום, משומשום מלא אורגני.(של חברת"אדמה"), ומדבש רגיל שאלתי היא: מה צריך להיות היחס בין חמאת השומשום לדבש? תודה,איה
איה שלום, בדרך כלל עושים כף וכף, אבל אפשר לשנות בהתאם לטעם האישי. אפשר להוסיף מעט אבקת חרובים ולקבל מעדן. בהצלחה צביקה
שלום האם מסוכן לבשל עם קולה תבשילים?ומה לגבי יין? תודה
טל שלום, לא יודע אם זה מסוכן, אבל זה לא מתכון לבריאות טובה (גם יין). בהצלחה צביקה
שלום האם גופרית דו חמצנית (כחומר משמר,טיבעי?)בפירות יבשים,מזיק?מה המינון המומלץ? תודה
טל שלום הייתי מעדיף שתשאלי את כל השאלות באותה הודעה - זה יחסוך זמן. הגופרית בפירות יבשים מזיקה. כדאי לשטוף את הפירות במים חמים, או לקנות מגידול אורגני. בהצלחה צביקה
השבוע שמעתי כדרך אגב בתוכנית בטלוויזיה מפי תזונאית על נפלאות הסויה, למעט חולות סרטן השד (כולל נשים בריאות שחלו פעם במחלה). הייתי בשוק מאחר ועברתי פעמיים את המחלה, ומעולם איש לא אמר לי שיש בעיה עם מזון שמקורו בסויה. מיותר לציין שחלק ניכר מתזונתי מבוסס על מאכלי טבעול. האם מישהו יודע, מכיר, שמע על הנושא?
דורית שלום, ראשית, מוצרי חלבון מעובד ("שניצל", "קציצות", "נקניקיות" וכד') לא מומלצים לשימוש. בעיני זהו מזון קלוקל. שנית, רוב הרופאים והתזונאיות הקליניות לא ממליצות לחולות סרטן השד לצרוך סויה בגלל הפיטואסטרוגן הנמצא בה. אני לא מתכוון לסתור אותם, אם כי ה נראה לי קצת קיצוני. ממליץ שתפני ליעוץ תזונתי טבעי. בהצלחה צביקה
שלום צביקה רציתי לשאול אם כל מוצרי החלב מחלישים את הסוגר בין הוושט לקיבה? האם יש כאלו שאפשר כן לאכול? האם אורז מלא מונע ספיגת סידן? האם חמאת שומשום מכילה ויטמין די? איך אפשר לקבל ויטמין די מלבד שמש (אני לא נחשפת לשמש) האם בדגים עצמם יש ויטמין די? או שרק בעצמות שלהם? תודה רבה
אסתר שלום, הדעה שמוצרי החלב מחלישים את הסוגר בין הוושט לקיבה מקורה בגישות תזונתיות לא קונבנציונליות. אין לה ביסוס מחקרי. אני ממליץ למי שחייב מוצרי חלב, להסתפק ביוגורט עיזים אורגני וגבינות לא מלוחות עד 5% שומן. אורז מלא לא מונע ספיגת סידן. יש בו אפילו מעט סידן (12 מ"ג במאה גרם) חמאת שומשום לא מכילה ויטמין די באופן טבעי. ויטמין D נמצא בשומן דגים, מוצרי חלב ובאור השמש ויטמין די לא נמצא בעצמות של הדגים אלא בשומן ובמיוחד בעור. בהצלחה צביקה
אני מבינה שבריא לאכול פטרוזיליה ושמיר , אבל איך שומרים על החבילה שלא תתקלקל ?
שפרה שלום, פטרוזיליה ושמיר נשמרים מספר ימים במקרר. אחר כך צריך לקנות טרי. צריך להתרגל לזרוק מזון מעופש או שאינו טרי. אם את רוצה לקבל אספקה טריה ואיכותית - תקני במשתלה כמה עציצים של פטרוזיליה ושמיר (וגם בזיליקום ותבלינים אחרים) ותשתלי בגינה או באדניות במרפסת או על אדן החלון. בהצלחה צביקה
דרך אחת להגדיל את טווח השימור היא לעטוף כל חבילה בנייר מגבת.הרחקת הלחות דוחה ריקבון. אפשר גם לקצוץ ולהקפיא.
האם ביצי חופש הן אורגניות? אם לא מה היתרון שלהם? תודה אורלי
אורלי שלום, ביצים אורגניות הן ביצים שהתרנגולות שהטילו אותן לא קיבלו תרופות והורמונים. ביצי חופש אמורות להיות מיוצרות על ידי מטילות שמטיילות בחצר ובוחרות את המזון שלהן. זה נכון בבתים עם חצרות ובחוות קטנות. לא נראה לי שזה המצב ב"ביצי החופש" שנמכרות במרכולים. בהצלחה צביקה
האם משקה סויה של משק צוריאל ללא סוכר נחשב משקה טוב לקבלת סידן? עליי לציין שהוא מכיל מים, פולי סויה, וניל, אססולפם, e333, e341 ומייצב e407 תודה רבה
קראתי את המאמר שלך בנושא ממתיקים מלאכותיים- והבנתי עד כמה אססולפם מזיק!
יעל שלום, אכן כדאי מאד להימנע מכל משקאות ומאכלי "דיאט". גם צבעי המאכל שבהם מזיקים למערכת העיכול. בהצלחה צביקה
שלום, האם מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעים להפחתת משקל? באילו מזונות יש אינדקס גליקמי נמוך?
חן שלום, מזונות עם ערך גליקמי נמוך יכולים לסייע בהרזייה, בין השאר מכיוון שהם שומרים על רמת סוכר מאוזנת ומונעים כמיהה למתוק. להלן קישור לאתר הדן בנושא: http://ziag4.mmb.usyd.edu.au/mainV4a.htm בהצלחה צביקה
במהלך היום אני אוכלת באופן מסודר: בבוקר פרוסה + פרי+ירק+כוס חלב בצהריים: מנה סה"כ 600 קלוריות הבעיה מתחילה בערב, אז אני יותר מנשנשת מאשר אוכלת, וגם אם אני אוכלת פרוסה או טוסט אני בכל זאת מנשנשת ולכן אני מוותרת מראש על הפרוסה. הנשנוש הוא: 1 ארטיק דיאט+3 וופלים+קערית קורנפלקס ללא סוכר+ 1 מעדן דיאט יש לציין כי אני עושה ספורט 5 שעות שבועיות האם זה שנתקעתי במשקל נובע מהנשנוש?
אדווה שלום, אני לא יודע למה "נתקעת" בדיאטה. אולי כבר הגעת למשקל המתאים לך? אולי את אוכלת מעט מידי והגוף מתמרד? אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. תפני ליעוץ אישי בהצלחה צביקה
תודה רבה על התייחסותך לגבי מרק טחון לבת 7 חודשים. בהמלצתך, ירקות שורשיים כמו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, בטטה, קולרבי, בצל, כרישה. חשוב לגוון ולהוסיף גם כתומים כמו דלורית ודלעת. האם את הסלרי, פטרוזיליה, בצל, כרישה טוחנים למחית? או בשביל הטעם? מה לגבי קישוא? מה הייחוד של הירקות השורשיים? ושוב תודה.
אתי שלום, אפשר לטחון למחית את הירקות הקשים, אבל אני חושב שילדה בת 7 חודשים יכולה להתמודד עם חתיכת בטטה רכה או קישוא. הירקות השורשיים סופחים הרבה מינרלים מהקרקע ולכן הם מומלצים. כמובן שכדאי לקנות ירקות מגידול אורגני, אם זה אפשרי. בהצלחה צביקה
מתי מומלץ לקחת?
עם הארוחה
שלום, הנני בחורה בריאה כבת 34. ישנה במשפחתי בעייה גנטית של טרשת עורקים ( אימי אישה רזה מאוד אך סובלת מהצרות של 70 אחוז בעורק קרוטיד וכן עברה צינטור לב לאחר חסימה זהה בעורק ראשי בלב. היא מקפידה בתזונתה אך למרות זאת הגנטיקה פועלת לרעתה.עוד אוכל לציין כי אמה ואחותה נפטרו משבץ מוחי וכל אחיה סובלים מבעיה דומה} ברצוני להקדים תרופה למכה ועל כן אשמח אם תייעץ לי מה כדאי לי לצרוך כדי שהגנטיקה תתן את אותותיה בגיל מאוחר ככל האפשר.( המודעות שלי בנוגע לתזונה גבוהה. האם יש תוספים שכדי לי לצרוך מלבד אומגה 3 וח. פולית שאני צורכת בקביעות? מה לגבי נוגדי חימצון?) בתודה מראש.
מיכל שלום, אני לא מאמין ב"קיצורי דרך", בתרופות פלא או בתוספים שיעשו את העבודה. צריך להקפיד על תזונה איכותית ואורח חיים בריא הכולל גם ניקוי תקופתי. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל נטרופט או תזונאי טבעי. בפרק המאמרים באתר שלי תקראי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו ותביני למה אני מתכוון. בהצלחה צביקה
ברוח תשובתו של צביקה - גנטיקה אינה גזירה משמיים. כדאי לך ללמוד מהי תזונה בריאה באמת (תזונה טבעית) ולהתחיל ליישם את הכללים. קיבלת בירושה נטיה לבעיה מסויימת, אבל זה לא אומר שזה חייב לקרות. זה לא קשה לבדוק את הרגלי התזונה של בנות משפחתך, להשוות עם שלך, ולשפר. הפתרון, לדעתי, לא נמצא באומגות למיניהם, ובייתר התוספות אותן הזכרת. בתי-הטבע תמיד שמחים עם כל קונה נוסף, שמאמין שזו הדרך לבריאות... לדעתי, זה לא.
שלום רב, מה מומלץ לאישה עם סכרת סוג 2, הסובלת מעצירות קשה? האם פסיליום יכול לעזור? מה ההבדל בין אכילת סובין שיבולת שועל לצריכת פסיליום? האם שניהם יכולים לעזור באותה מידה? אנא יעץ לי הן תזונתית והן מבחינת תוספי מזון מתאימים. תודה רבה.
מיכל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות", או שתקראי בפרק המאמרים באתר שלי. אני מתנגד לשימוש ב"תרופות" ובתוספים לטיפול בעצירות. רק שינוי תזונתי יסודי יפתור את הבעיה מהשורש. בהצלחה צביקה
שלום צביקה. רציתי לדעת מהו המינון היומי המומלץ לצריכת אבץ? כמה גרם גרעיני דלעת כדאי לאכול על מנת להגיע למינון המומלץ. ואשמח לכמה ירקות מעושרים באבץ בהמלצתך. תודה רבה
אמיל שלום, המינון היומי הרשמי (RDA ) משתנה בהתאם לגיל ולמין. לאדם מבוגר 8 - 12 מ"ג ליום. כמות גדולה יותר (25 מ"ג ומעלה) עשויה להבטיח את בריאות המערכת החיסונית, העור והשיער המין ועוד. להלן קישור לאתר שמספק מידע על האבץ (באנגלית): http://dietary-supplements.info.nih.gov/factsheets/cc/zinc.html כפי שכתבתי לפני כמה ימים בצדפות יש כמות עצומה של אבץ אבל גם בירקות כמו:כרוב, ברוקולי, פטריות, לבבות דגל, אספרגוס, נבטי אספסת לעוד. בגרעיני דלעת יש כ 3 - 3.5 מ"ג אבץ במאה גרם. חשוב מאד לגוון את המזון ואת מקורות האבץ. להלן קישור למנוע חיפוש מעולה שנותן מידע על רכיבי תזונה במזונות שונים http://www.nutritiondata.com/foods-011124000000000000000.html בהצלחה צביקה
כיצד היא משפיעה על הצין האם היא משפיעה על רמות הטוסטטרון? תודה רבה
שלום, רציתי לדעת מהם המאכלים המחזקים את השיער? מדובר במצב של נשירה שלא ידוע הגורם (זאת לאחר בדיקות רבות במשך שנים. אין זו התקרחות אלא נשירה מאוד חזקה שהביאה להידללות של השיער) בברכה, מירב
מירב שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש. כל המזונות הטבעיים מחזקים את השיער, אבל צריך גם לבדוק את רמת המתחים שלך ואפשרות לסיבה אחרת לנשירה. חשוב לצרוך מזון עשיר באבץ (ראי תשובה קודמת לאמיל), ברזל, B קומפלקס, חלבון איכותי, חומצות שומן חיוניות (אומגה 3). בהצלחה צביקה
שלום רב! לאחרונה יצא מחקר לפיו אכילת ביצים על בסיס יומיומי היא דווקא בריאה. לפי המחקר, הדבר נכון גם לגבי הסובלים מרמת כולסטרול גבוהה. רציתי לדעת אם הדבר נכון, וכיצד זה יכול להיות?! עד עכשיו רופאים המליצו להמנע מאכילת ביצים לאלו הסובלים מכולסטרול. תודה רבה. לצורך העניין הוספתי קישור של הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3284712,00.html
מלכה, שלום קיראי והפנימי, רצוי להתייחס ל"מחקרים" המתפרסמים בעד נגד סוגי מזון > בערבון מוגבל. להסיק בין השורות בחסות מי נכתבו מסקנות "המחקר" הקובע ש..: "שוקולד בריא למוח...!" "קפה בריא ללב...!" "אין תחליף לחלב!" כיו"ב בלבול סגולות הסויה בכלל זה, טופו. "ת נ ו ב ה", "ש ט ר א ו ס", כמוהם מפעלי חלב אחרים ימהרו לפרסם "מחקר" אשר "הוכיח" כי "הסויה מזיקה לבריאות!" עם כל המשתמע מכך....,מלכה. היינו האך התלבטות אכילת ביצים לסובלים מעודף כולסטרול.(כמוני כמוך). שאלתי עצמי מייד האם המחקר בחסות "ענף הלול" המבקש לקדם מרכולתו. לסיכום, מלכה: "כל "המחקרים" הללו אינם אלא קידום מכירה. נודפים 'ריח מסחרי' חריף. שלום ורגיעה ברכה, חיפה
לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר. התוספת היחידה שלי - אם החלטת לאכול ביצים - תקני ביצים מגידול אורגאני. ההבדל במחיר לא גדול, הטעם טוב יותר ואין בהם חומרי הדבר, תרופות וכימיקלים. הביצה היא חלבון שלם בעלת זמינות ביולוגית של 96% (96% מהחלבון נספג בגוף) בהצלחה צביקה
שלום צביקה, בתוך ימים, שכיח שיופיע על לחיי הפרי או הירק שבחרנו בקפידה מעין כתם, סימן חלוד (חסה), סימני מעיכה ורמז לרקב קטנטן. המתקשים (כלכלית) להשליך במחיר לא מבוטל, "יצילו" ויסירו את הנגע בפרי/ירק, יהנו מהחלק הנותר. העובדה שפירות וירקות אורגניים לשמם - אינם מרוססים, מאותה סיבה נטייתים להופעת פגמים, גדולה בהרבה. זה סוחף אותי לשאול אותך צביקה, בלי קשר לאורגני או לא: כשמופיע בגופנו כיב/פצע בגודל נקודה, הגוף ~כ ו ל ו~ חולה, דלקתי, כואב. החיידקים במשימה. אם כך, גם הפרי/ירק "ח ו ל ה" רעיל ומזיק ויש להשליכו, כל כולו בשלמותו. חשוב לי לדעת דעתך. תודה שרי טירת כרמל
שרי שלום, אני לא מסכים עם ההנחה שלך ש"כשמופיע בגופנו כיב/פצע בגודל נקודה, הגוף ~כ ו ל ו~ חולה, דלקתי, כואב". יש אמנם פעילות מוגברת של המערכת החיסונית, אבל אין מחלה כללית. בהצלחה צביקה
שלום לא ענית לשאלתי ! בחרתי להשתמש בדימוי פצע בגוף.... כדי להקיש מכך האם לאכול או לזרוק פרי / ירק שהופיע עליהם פגם, שמא רעיל. לא קיבלתי תשובה! תודה שרי
שלום לא ענית לשאלתי ! בחרתי להשתמש בדימוי פצע בגוף.... כדי להקיש מכך האם לאכול או לזרוק פרי / ירק שהופיע עליהם פגם, שמא רעיל. לא קיבלתי תשובה! תודה שרי
צביקה שלום, לאחרונה (לפני פרוץ המלחמה), הופיעו בשינה התכווצויות פתע ברגל ימין, בחלק הבשרני - בין הברך לקרסול. התכווצות מלווה כאב עז, פתאומי. סיגלתי לעצמי שיטה לשחרר את ההתכווצות ע"י מכת עקב הרגל בריצפה. בוקר שאחרי, מלווה כאב עמום ואי נוחות באיזור. בתנועת כיפוף כף הרגל (בעיקר בספורט) או איגרוף היד, קיימת נטייה להתכווצות מכאיבה ועיקשת ליישר אצבעות חזרה. 1. האם מדובר במחסור ב"מ ג נ ז י ו ם", אחר...? 2. אם כן, באילו מזונות מצוי מגנזיום, כדי כמות מספקת לגוף בתזונה בלבד, ללא תוספים 3. מתוך עיון בתופעה, האם יש לקשור למחסור בסידן? (58,מוגדרת אוסטיאופורוטית קשה) בצעירותי, אובחנתי סובלת אי ספיקת קלציום בדם בהגדרה: "טטניה" ההתוויה; סידן + ויטמין D צביקה, איך אני מפסיקה להתכווץ יום או לילה? אימת המלחמה לא תרמה לי למצב. בריגשי תודה וההערכה לתרומתך הרבה בפורום. שרי, טירת כרמל - "גבול" הצפון.
שרי שלום, התכווצויות ברגלים יכולות לנבוע ממחסור בסידן, מגנזיום, בעיה בכלי דם, או בעיה עצבית (למשל לחץ בחוליות הגב התחתון על עצב האישיאס (סיאטיקה). תתיכן גם בעיה מקומית. כדאי לפנות לאבחון ויעוץ רפואי ותזונתי. אם יש צורך אפשר לקחת תוסף של סידן ומגנזיום. בהצלחה צביקה
שאלה נוספת לגבי טחינה גולמית: בחנויות ישנם 2 סוגים, האחד משומשום טהור והשני משומשום מלא. מה ההבדל ומה עדיף לתינוקת? מה עדיף להוסיף למחית הפירות חלבה או טחינה גולמית?
אתי שלום, אני לא יודע מה זה שומשום "טהור". אני ממליץ על טחינה טבעית שיוצרה מגרגירי שומשום שלא לוטשו באמצעים כימיים. חלבה רגילה עשירה מאד בסוכר לבן ולכן לא מומלצת בעיני. אחרי שביתל תהיה בת שנה תוכלי לעשות לה חלבה טבעית ובריאה עם דבש וטחינה גולמית. בהצלחה צביקה
שלום, רציתי לשאול במה אני יכולה להעשיר את תזונתה של בתי בת ה-7 חודשים. במרק אני מוסיפה טחינה גולמית עפ"י המלצות מחברות . אך למעשה אין לי מושג מה הפלוסים במתן טחינה גולמית? שמעתי על תוסף מזון שקדיה, מה יתרונותיו? מה מומלץ מפירות יבשים לטחון בתוספת לפירות? מבחינת ערך גבוה של ויטמינים? אני טוחנת לה מרק קלאסי: תפו"א, גזר, קישוא. מעוניינת לשפר ולהעשיר. אשמח לקבל את הצעתך. תודה ושבת שלום.
אתי שלום, הוספת טחינה מלאה ושקדיה בהחלט אפשרית. צריך רק לבדוק שאין תגובה אלרגית. הטחינה והשקדיה עשירים בחלבון, סידן, ברזל ויטמינים ושמנים רב בלתי רויים. את המרק כדאי להעשיר בכמה שיותר ירקות שורשיים כמו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, בטטה, קולרבי, בצל, כרישה. חשוב לגוון ולהוסיף גם כתומים כמו דלורית ודלעת. במספר הזדמנויות המלצתי על תחליב שומשום ותחליב שקדים - תבצעי חיפוש בפורום. כדאי לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה
עד ההריון הקפדתי מאד על תזונה בריאה להפליא, אלא שמאז תחילתן של הבחילות האיומות, אני נרתעת ולא מסוגלת לאכול כעמט דבר מכל מה שנהגתי קודם לכן: ירקות, קטניות, שקדים וזרעונים. קראתי את מאמריך על תזטנה מומלצת בהריון, אבל לצערי אני פשוט לא מסוגלת. אמנם אני לוקחת פרנטל, אבל הרי אי אפשר להסתמך רק על זה... שאלותי הן כאלה: 1. אני יודעת שדרוש הרבה סידן בהריון. האם מומלץ, לאור התזונה הלא מאוזנת, לקחת תוסף? ואם לא, מאחר וטחינה ושקדים מעוררים בו גועל קל בימים אלה, האם זה סביר לאכול מוצרי חלב, נניח רק מחלב עיזים/צאן, לשם הסידן? בהמלצתך, אני אוכלת כמה פעמים בשבוע טופו. 2. האם אכילה של סלמון מעושן כמה פעמים בשבוע (100 ג' בכל פעם) היא מוגזמת, או שאני יכולה להרשות לעצמי להנות? 3. על איזה מזונות בכל זאת, לא כדאי לוותר ושווה לעשות מאמץ עילאי ולאכול? 4. האם אכילה של עלי בייבי ועגבניות יכולה לספק את הצורך בירקות? ואם לא, איזה ממש ממש כדאי להוסיף? תודה רבה ושבת שלום.
טלי שלום, ראשית כפי שאת יודעת, תקופת הבחילות חולפת לאחר מספר שבועות. 1. את בהחלט יכולה לאכול יוגורט עיזים וגבינות עיזים כדי לקבל סידן וגם לקחת תוסף סידן עם מגנזיום או עם ויטמין D. 2. אני מציע לך להימנע ככל שאפשר ממזונות מעושנים ובכלל זה סלמון מעושן. המזונות המעושנים מכילים נטריטים וניטראטים שעלולה להיות להם השפעה מסרטנת. בנוסף, סלמון המעושן עשיר מאד בנתרן ובשומן וזה ממש מיותר בהריון. 3. צריך לעשות מאמץ לאכול את כל המזונות שדוחים אותך כרגע: פירות ירקות, טחינה שקדים אגוזים וזרעים, דגנים מלאים וקטניות. אני מציע שתמצאי יועץ תזנה טבעית או נטורופת ותנהלי איתו/ה "משא ומתן" לגבי התפריט היומי שלך. קשה לענות על כך במסגרת הפורום - הרשימה ארוכה מאד ויש הרבה חלופות ו"פשרות" אפשריות. 4. אכילה של עלי בייבי ועגבניות לא יכולה לספק את הצורך בירקות. בהצלחה צביקה
שלום צביקה, רציתי לשאול אילו מזונות עשירים באבץ שנספג היטב ע" הגוף? האם זה נכון שאבץ במוצרים מן החי נספג טוב יותר ואם כן אילו דגים עשירים במיוחד באבץ? (אני לא אוכלת בשר או עוף. אוכלת סול או סלמון שלוש פעמים בשבוע) האם מוצרים עשירים בברזל או סידן מונעים ספיגת אבץ?אני מאוד אוהבת חמאת שומשום מלא שהוא עשיר גם בברזל גם באבץ וגם בסידן- האם האחד מונע ספיגה של השני? תודה רבה!
הסיבה לשאלה יש לי נשירת שיער (בבדיקות דם התגלה פריטין מאוד נמוך ואבץ גם כן)אגב זו התזונה שלי- האם יש בה אבץ? בוקר: תפוח, 2 שזיפים, 6 ליצי צוהרים: 3 פרוסות לחם שיפון או חמש פריכיות אורז וכוסמת, 3 כפות יוגה קוטג, כף וחצי חמאת שומשום גולמית, ברוקולי וכרובית ארוחת חמש: מיץ גזר, סלרי וגמבה ארוחת ערב: דג וברוקולי או קוסקוס (עם שמן זית) +אפונה ארוחת לילה: 3 כפות קוטג יוגה, קערית קטנה של ברנפלקס ללא סוכר, 4 פריכיות אורז, 50 גרם חלוה משומשום מלא פרי קטן (אני חייבת לאכול לפני השינה ע"מ להירדם) בנוסף 4 כמוסות סידן 250 + ויטמין די מחולקים לאורך היום וברזל 100 מ"ג שעתים לפני ארוחת הבוקר (למשך חודש בלבד) אני מתעמלת כל יום חצי שעה (ריצה קלה) ואני בחורה רזה BMI 18.7
יעל שלום, נושא נשירת שיער עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ישנן הרבה סיבות, חוסר באבץ וברזל היא רק אחת מהן. בדגים דווקא אין הרבה אבץ. בצדפות, סרטנים ופירות ים יש הרבה אבץ. אני לא מקבל את הטענה של הדיאטניות הקליניות שהספיגה של ויטמינים ומינרלים מהצומח לא טובה. אין כמו תזונה טבעית מאוזנת לקבלת כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לנו. לארוחת בוקר אני מציע לך להוסיף כף שומשום טחון יחד עם גרעיני דלעת וחמניות. הזרעונים עשירים באבץ ובברזל (וגם בחלבון איכותי, שומן רב בלתי רווי, סיבים תזונתיים ועוד). כשזה בא ארוז ב"חבילה" שהטבע יצר, אין סתירה ואין בעיות בספיגה. הגוף מקבל את כל מה שהוא צריך. הרבה אבץ יש גם בדגני בוקר מועשרים במינרלים, בכרוב, בברוקולי, בתירס, נבטי אספסת, חמאת בוטנים, קיטניות ובמיוחד בסויה. בהצלחה צביקה
שלום לך! אני יודעת שלשקדים יש סגולות אנטי-אייג'ינג מדהימות. והם מכילים המון ויטמין E. מה שכן, יש בהם גם די הרבה קלוריות. אז שאלתי היא כמה לאכול ובאיזה תדירות. תודה מראש...
שלום רב, מנה סבירה ומשביעה - 10 עד 20 שקדים שהושרו במים רגילים למשך 4 שעות ומעלה. כדאי לקלף את הקליפה הדקה ולאכול את זה עם סלט ירקות או פירות. מי שנמצא בדיאטת הרזייה יכול להסתפק ב 6 - 10 שקדים. כדאי להוסיף גם פשתן טחון כדי לקבל אומגה 3. בהצלחה צביקה
שלום רב. לפני 10 שנים עברתי ניתוח spleno-renal shunt בעקבות יתר לחץ דם פורטלי שנבע משינויים מולדיים של כלי דם בתוך הכבד. מאז הניתוח אני בריא לחלוטין, מתאמן בחדר כושר ומרגיש נהדר. כמובן שאסור לי להשתולל עם אלכוהול אך מלבד זאת איני נוטל שם תרופות או מוגבל במזון כלשהו. אני במעקב והכל תקין. רציתי רק בבקשה לדעת שכמו שיש מאכלים שמשפרים את תפקוד הלב(אני אוכל 10 שקדים כל יום) האם יש מאכלים שמשפרים את תפקוד הכבד? וכמו כן מאכלים המשפרים את תפקוד מערכת העיכול ושומרים על רירית הקיבה. תודה רבה
איתי שלום, הואיל והתשובה לשאלה החשובה הזאת ארוכה מאד, אני מציע לך להיכנס לפרק המאמרים באתר שלי ולקרוא על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ו"חומרים מועילים ומבריאים". העקרון בשמירת בריאות הכבד / הלב / מערכת העיכול / המערכת החיסונית / העור וכד' - הימנעות ממזונות מזיקים ואכילת מזונות מועילים ומבריאים. אל תתפה לקחת כל מיני צמחי מרפא וכמוסות ש"מנקים" את הכבד או "מחזקים" אותו, מבלי לעשות שינוי יסודי בתזונה. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה
היי אני יודע שטיגון ביצה מוציא את היתרונות התזונתיים בה אבל אם אני מטגן את החביתה רק ל2-3 דקות א.האם זה עושה את החביתה מזיק? ב.האם זה מאבד את הערך התזונתי שלו?
ליאור שלום, טיגון ביצה לא "מוציא" את היתרונות התזונתיים בה. החלבון וחלק מהויטמינים נשארים. הבעיה היא השמן שהופך לרעיל במהלך הטיגון. בהצלחה צביקה
אני בת 23 ולא משענת, ולא שותה ואני אוכלת ארוחות מסדרות בבוקר ולהלן הפירוט: בבוקר אני שותה נס קפה עם עוגיות ,עם טוסטים עם גבינה לבנה לפעמים בתוספת מעדן חלבי .בערך בשעה שמונה וחצי 9 בבוקר. ארוחת צהרייים אני אוכלת מנה בשרית או לפעמים טיבעונית אני אוכלת פסטה ,אורז עם ירקות סלט וכול סוגיי הבשר ללא פינוק . בשעה ככה 1 וחצי או 2 בצהריים . וארוחת ערב ככה בסביבות 6 בערב שכוללת .: סנביץ עם ביצה , ושוקו או נס עם עוגיות .. יש לי בעיה אני כול הזמן רעבה 1.אני אוכלת גם בין הארוחות מלא מלא ועדין נשארת רעבה מה לעשות ? 2.אין לי יציאה כל יום י ש סכוי שאשמין בעתיד .? כרגע אני רזה ולא השמנתי כי אני עוסקת בספרוט כול יום חצי שעה עד 40 דקות הליכות . 3.מה עלי לאוכל כדי לא להישאר רעבה למשך כול היום ושתהיה לי תחושה של שובע .?
קודם כל אין לך כמעט בכלל פירות וירקות בתפריט אני מציע לך כנשנוש לאכול שניים שלושה פירות ביום. ולהוסיף ירקות ירקות אכלי שניים שלושה סלטים ביום עם ארוחה. נס קפה-החליפי אותו בתה צמחים ללא קפאין או בקפה נטול קפאין. עכשיו את חייבת להוסיף סיבים תזונתיים לתפריט בבוקר אכלי כ30 גרם גרנולה לא קלויה ללא תוספת סוכר ביחד עם חלב סויה או עם יוגורט שלושה אחוזי שומן ללא תוספת סוכר. על מנת להעלות את רמת הסיבים התזונתיים עלייך לאכול דגנים מלאים כגון לחמים מחיטה מלאה או שיפון פסטה מחיטה מלאה כוסמת קינואה אורז מלא ועוד. הלחם חייב להיות מלא. ושוב תאכלי כנשנושים בין הארוחות כשאת רעבה גמבה חתוכה מלפפונים צנוניות גזרים כל מיני ירקות שאת אוהבת דרך אגב סנדביץ עם ביצה אני מקווה שזה עשוי מחיטה מלאה הלחם. לבריאות ותפני לתזונאית להרכבת תפריט מזון
היי שלום גבינת טופו אם ניתן לומר גבינה. 1)קראתי באתר www.acne .co.il שלטופו ישנה השפעה מטיבה על אקנה,האם אתה יכול לומר לי באיזו דרך? 2)האם זה נכון שטופו מכילה הורמונים כלשהם שמשפיעים בדרך זו או אחרת על אקנה? תודה רבה ושבוע שקט ובריא ושמח לכולם
שלום רב, 1) בהחלט יתכן שלטופו ישנה השפעה מטיבה על אקנה,אך לא ידוע לי באיזה אופן זה משפיע. 2) זה נכון שבטופו יש הורמון אסטרוגן שעשוי להשפיע בדרך זו או אחרת על אקנה, במיוחד אצל נשים, כאשר הסיבה היא חוסר איזון הורמונלי. בהצלחה צביקה
צביקה אמר שטופו מכיל אסטרוגן שזה הורמון ואינני חושב שישנה השפעה באופן חיובי על רקע הורמונלי. בריאות שלמה לך ולכולם תגיעי לטיפול נטורופתי ובנוסף לרופא עור
שלום, האם פולי סוה (ירוקים מבושלים במים רותחים- אדממה) עלולים לגרום לצלולטיט? (קראתי כי זה משפיע על ההרמונים). האם יש להפחית צריכת מוצר זה כאשר רוצים להכנס להריון או בעת הריון? תודה רבה, אפרת
אפשרת שלום, אין קשר בין סויה לצלוליט. בעיני פולי סויה ירוקים הם מזון מעולה ואפשר לאכול אותו לפני,בזמן ואחרי ההריון, במסגרת הגיוון התזונתי שאני תמיד מטיף לו. בהצלחה צביקה
אני אוהב גבינת סויה המיוצרת על בסיס פולי סויה (ללא הנדסה גנטית), בתוספת סידן, שום, שמרים, סוכרוז (פחמימות-2.4%), מלח (נתרן-0.58%), סורבט, שומן (5%, רווי-0.78%) ומייצב טבעי. היא טעימה מאוד, לדעתי. האם אתה ממליץ על גבינה כזאת?
שלום רב צביקה!רצית לשאול האם ניתן לרדת במשקל גם אם יש חוסר איזון הורמונלי כתוצאה מאיחור באופן קבוע של המחזור מאחר והגוף צובר נוזלים והרמת טסטרון גבוהה מהרגיל אשמח לשמוע את דעתך כי אני מנסה המון זמן לרדת במשקל עם פעלות גופנית ואכילה מתונה תודה רבה מראש! שבת שלום.
אביבית שלום, לדעתי ניתן לאזן את המשקל גם עם הבעיות שציינת. את צריכה לבדוק מספר דברים: - האם את באמת צריכה להוריד במשקל? - האם התזונה שלך מאוזנת? - האם רמת הפעילות הגופנית מספיקה ומתאימה לתוכנית שלך? - האם מבחינה נפשית את מוכנה לכך? בהצלחה צביקה
הי צביקה!תודה על תגובתך המהירה אבל שאלה אחת שלא הבנתי,האם אני מוכנה נפשית לדזות איך אמורים לדעת את זה כל מה שאני יודעת שאני רוצה לחזור למה שההיתי האם זה מספיק בכדי לדעת שנפשית אני רוצה לרזות ומוכנה לתהליך.???
אני סובלתמהפרעת אכילה מתפקדת כראוי בלי התעלפויות או בעיות ריכוז 1.50 ושוקלת 36.5 בשלבי עליה והחלמה רציתלדעת אם יש בעיה שאני אנהג חשוב לילציין שדיברתי עם רופא לב והוא אמר שאין בעיה
שירה שלום, את לא בפורום הנכון ולא נראה לי שזאת שאלה שמתאימה לפורום כלשהו. תפני לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה
היי צביקה, אני מעיתקה לך את הודעתי מהפורום השכן (תזונה קלינית) הייתי שמחה לשמוע את דעתך. החשיבות של לאכול בריא ובריא רק הולך וגדל פה. בארצינו כמה חשוב לאכול מאוזן והכל.. הייתי שמחה לכתוב לכם מה אכלתי היום, אני לא רוצה המלצות לתפריטים רק את דעתכם, עם זה מספיק, לגיל שלי, אני בת 20 שוקולת 50 ואני 1.53 בוקר: סנדיץ משתי פרוסות לחם לבן, וכף ממרח (סליאן+ממרח שומשום) + נס קפה ביינים: שתי אגסים צהריים: בשר מן קציץ אפוי בתנור סוג הבשר(כבד+בקר) + אורז (אני לא יודעת כמה כפות היה באורז) מנה רגילה.. מלא ושעועית ירוקה, קינוח: קייוי (כדי שהבשר יספג טוב) ביינים: מקופלת ערב: סלט טונה של ארומה + גבינה בולגרית 5% שזה מורכז ממלא עגבניות ומלפפונים, כופסא שימורים של טונה במים, והמון המון גבינה בולגרית 5% (בלי לחם) אכלתי 5 סוכריות ללא סוכר ו 5 מסטיקים ללא סוכר עם מותר לכם לכתוב המלצות מה חסר בתפריט ומה הייתם מורידות אשמח לשמוע. בנוסף הייתי רוצה לשאול בקשר לממרח חרובים, אני לא מאלו שאוכלות הרבה שוקולד, אבל לאחרונה מתחשק לי לחם עם ממרח שוקולד, אז קניתי ממרח חרובים, שכתוב שזה עשוי רק מחרובים סוכר חום מולסה ולצטין משהו כזה.. העם כדי לוותר בכל מקרה על ממרח כזה כי הוא ממותק? או שהוא בריא ויש בו ויטמינים, ואולי בכל זאת עדיף יותר הממרח שאני אוכלת בבוקר עם הסיליאן והממרח שומשום)? ועם כן אשמח לדעת כמה קלוריות יש לכף ממרח חרובים פחות או יותר ואיזה ויטמינים נותן לי הממרח הזה. תודה ויום טוב
נועה שלום, בוקר: סנדיץ משתי פרוסות לחם לבן, וכף ממרח (סליאן+ממרח שומשום) + נס קפה - למה לחם לבן ולא לחם מלא? למה נס קפה ולא תה צמחים? אם את אוכלת סילאן + ממרח שומשום מטעמי בריאות - לחם לבן ונס קפה זה לא הפתרון. שניהם מונעים ספיגה של סידן ומינרלים אחרים הנמצאים בשומשום. אפש לגוון עם ממרח חרובים. ביינים: שתי אגסים - ש נ י אגסים בשלים או פרי אחר - חשוב לגוון. צהריים: בשר מן קציץ אפוי בתנור סוג הבשר(כבד+בקר) + אורז (אני לא יודעת כמה כפות היה באורז) מנה רגילה.. מלא ושעועית ירוקה, - בסדר - מקווה שהאורז מלא. כדאי לגוון עם דגן אחר מידי פעם. קינוח: קייוי (כדי שהבשר יספג טוב) לא מומלץ פרי בסוף ארוחה בשרית או עמילנית. הברזל ייספג גם בלי הקיווי. ביינים: מקופלת - לא רצוי כל יום. ערב: סלט טונה של ארומה + גבינה בולגרית 5% שזה מורכז ממלא עגבניות ומלפפונים, כופסא שימורים של טונה במים, והמון המון גבינה בולגרית 5% (בלי לחם) אכלתי 5 סוכריות ללא סוכר ו 5 מסטיקים ללא סוכר - גבינה בולגרית עשירה במלח וזה לא שיא הבריאות. גם כמות הסוכריות מוגזמת. בהצלחה צביקה
היי צביקה, שמי דורית. לא נועה אז הנה התשובות. למה לחם לבן? תאמת שזה לא לחם לבן זה לחם מקמח כוסמת+קמח מרמולייט ללא גלוטן. אני לא יכולה בלי נס קפה בבוקר, יש לך רעיון מה אפשר לעשות בנידון? בקשר לאגסים בדרך כלל זה הוא אגסים או מנגו. (באגסים יש הרבה סיבים וזה טוב לי) בכל אופן תודה על התגובות, אבל מה עם ממרח חרובים העם עדיף לא לצרוך בכלל, או שדווקא כן כדי מה יש בו בממרח הזה שזה טוב? נגיד בחרובים?
צביקה שלום, הנני מעוניינת לדעת איזה מוצרים מלבד בשר עשירים בויטמין B12 וחומצה פולית ויכולים אף להוות את הכמות היומית להם הגוף זקוק? תודה
נירית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ויטמין B12 יש רק בחלבון מהחי. חומצה פולית ניתן למצוא גם ב"דגני בוקר" מועשרים, בדגנים ובירקות. מצורף קישור לאתר המצוייד במנוע חיפוש שיתן מענה לשאלתך. http://www.nutritiondata.com/foods-000114000000000000000-1.html בהצלחה צביקה
נעים מאוד קראתי פעם בתשובתך שביצים לא מומלצות לאקנה. האם ביצים אורגניות אפשריות לצריכה? ומה ההבדל העיקרי בין ביצים אורגניות ללא אורגניות? כמובן ברובד הערכים הזתונתיים תודה רבה
בוקר טוב, ביצים לא מתאימות לאקנה רק אם התגלתה רגישות והחמרה של המחלה בעקבות אכילת ביצים. יש אנשים שאלרגיים לביצים. ביצים אורגניות אמורות להיות ללא שאריות של חומרי הדברה, הורמונים ותרופות ולכן הן מומלצות יותר מביצים רגלות. מעבר לכך הן די דומות מבחינת ערכים תזונתיים. בהצלחה צביקה
שלום אני מתאמן במכון כבר 3 שבועות וכל יום אני אוכל טונה או ביצים או שניצלים ואני כמעט לא נוגע בעוגיות שוקולדים ודברים טעימים שהייתי אוכל לפני המכון. וכבר נמאס לי מהאוכל שאני אוכל כרגע הטונה יצאה לי מהאף מה אני אמור לעשות?? הרי חייב חלבון וכדי שלא יתווסף לי שומן בבטן אני לא יכול להנות מאכילה של דברים טעימים. מה מומלץ לעשות? תודה
קובי שלום, א. פעם בשבוע תאכל שוקולדים, או פיצה או משהו אחר ש"אסור". ב. נסה לגוון את התזונה והחלבונים. לדוגמה: עדשים עם אורז מלא נותנים חלבון מלא ממש כמו טונה או ביצה. שקדים, אגוזים, זרעים, מוצרי חלב הם גם מזונות חלבוניים אפשריים. מציע שתפנה ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה
בוקר נעים ידוע שבאקנה יש השפעה של רמת הסוכרים בדם. מהי לדעתך הכמות האפשרית לצריכת םחמימות מלאות ביום? ב100 גרם כוסמת יש כ 55 פחמימות,האם לאחר בישול הכמות של הפחמימות גודלת או קטנה? תודה רבה יום נהדר לכולם
שלום רב, למי זה "ידוע"? יש מספר סיבות לאקנה ולא כולן מושפעת לרעה מכמות הסוכרים. באופן עקרוני סוכרים פשוטים לא ממולצים בין אם יש אקנה ובין אם לא. לגבי הפחמימות המלאות הן צריכות לספק 50% עד 65% מכמות הקלוריות היומית. לאחר הבישול מספר הקלוריות נמוך יותר במאה גרם בגלל תוספת המים. בהצלחה צביקה
שלום, אני לא מכירה את סוג האגוזים הנ"ל , ועל כן מבקשת לדעת עליהם כמה שיותר !!! מה ערכם התזונתי של אגוזי אילסר? האם יש איזשהו רכיב תזונתי בו הם מתברכים במיוחד? באיזה צורה צריך לקנות אותם? ואיך אוכלים אותם? תודה, איה
איה שלום, אגוז אילסר (הנקרא גם לוז, בונדוק) עשיר בחלבון, בשמן רב בלתי רווי, בויטמין E , במינרלים ובמיוחד בסידן ובמגנזיום. הוא טעים, קל לעיכול ומשמש הרבה בתעשיית המממתקים. יש לו קליפה קשה שמחייתת שימוש ב"מפצח אגוזים", אבל אפשר לקנות גם אגוזים קלופים. כדאי להשרות במים ולקלף את הקליפה. אפשר לאכול עם סלט פירות, ירקות, או לטחון בבלנדר עם מים ופרי בצורת "שייק" טעים. לא כדאי לקנות אגוזים קלויים ומלוחים. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה
הנני בת 39 שוקלת 68 בגובה 160 מבנה גוף רחב אבל איני שמנה עם כי מלאה בכול גופי באופן פרופרצינלי פעילה מאוד ספורטיבית. בשלושה השבועות האחרונים נכנסתי למישטר תזונה נכונה על פי יעוץ תזונאית ועל פי תפריט . אני אוכלת נכון מקפידה מאוד לא לחרוג ואף הגברתי את פעילותי הספורטיבית עד כדי נזק בברך, ויחד עם זאת המשקל פשוט 'לא זז'. בימים הראשונים השלתי 1 ק"ג ומאז משקלי "לא זז". קראתי כי בהתחלה הגוף נכנס למגננה ושורף פחות, שאולי בניתי שרירי ולכן המשקל לא זז ועוד.. אני מכירה את התאוריות היטב אבל יחד עם זאת האם יש מקום להאמין שבכול זאת אצליח מתישהו ואם בכלל להוריד במשקל? האם ענין הגיל משחק כאן תפקיד משמעותי? היש לי סיכוי ואם כן מה בעצם קורה לי? תודה מראש
אלה שלום, לאחר 3 שבועות אמורים לראות ירידה כלשהי במשקל, למרות שאת לא בעודף משקל משמעותי. מציע לך לבדוק תפקוד בלוטת התריס ויותרת הכיליה. אם הכל תקין - כנראה שאת אוכלת יותר מדי - כלומר מכניסה יותר קלוריות משאת מוציאה (אין ניסים בניהול פנקסים...). 1,500 - 1,600 קלוריות ביממה אמורים להניב תוצאות. תתייעצי שוב עם התזונאית שלך. בהצלחה צביקה
אני בת 31 גובה- 1.65 משקל- 55. לאחר בדיקות אצל רופאת המשפחה, מתברר שאני סובלת משומנים גבוהים בדם (250) ואני זקוקה מן הסתם לתפריט בריא שיעזור לי להוריד את השומנים. קבעתי תור לדיאטנית לעוד שבועיים. איזה תפריט מומלץ בנתיים?
גלית שלום, אני לא נוהג לתת תפריטים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי לאחר תשאול מקיף. מציע שתמתיני לפגישה עם התזונאית ועד אז תימנעי מסוכרים פשוטים, שומן רווי, מרגרינה ותפחיתי את כמות הפירות. תקפידי על מזון עתיר סיבים ופעילות גופנית סדירה. שמן זית וחליטה מעלי זית עשויים להועיל. בהצלחה צביקה
שלום אני בן 25 במקצועי רקדן ,הגובה שלי 180 משקלי 71 . בימם אלה אני התחלתי להתאמן בחדר כושר ונאמר לי שאני צריך לעלות במשקל(ברצוני להדגיש שאני בתור רקדן קצועי שורף המון אנרגיה),אני משתדל לאכול טוב אך בבוקר אני לא רעב ,בצוהרים אוכל פחממות, בערב דגנים, לא יוצא לי לאכול בשר הרבה, אולי פעמיים בשבוע. אני צריך לציין שאני התחלתי לשתות אבקת חלבון.מה אני צרך עוד לעשות ? . תודה מראש
קובי שלום, אני מתנגד לשימוש באבקות, שיקויים וכדורים להעלאה במשקל. מדוע אתה צריך לעלות במשקל? האם אתה הולך למסלול המסוכן של "פיתוח גוף"? תמשיך בתזונה נכונה ובפעילות גופנית סדירה ותודה לאלוהים שאתה לא שמן ולא במשקל יתר. אפשר להתאמן בחדר כושר גם במשקל נמוך ובהדרגה מסת השריר תעלה ועמה המשקל. בהצלחה צביקה
שמן זית, שמן סויה או שמן קנולה? תודה
.
עדיפות ראשונה - שמן זית כתית מעולה , רצוי אורגאני, חומציות 1% ומטה. עדיפות שניה שמן קנולה מכבישה קרה
שלום גם מים קרים אסור לשתות?רשמת בכמה תגובות שלך שפוגם העיכול?למה??
טל שלום, מים קרים זה לא דבר טבעי לגוף. זה גורם ל"שוק" לקיבה ועלול לפגוע בפעילות שלה ובתיפקודה. אפשר לשתות מים קרירים, אבל לא ממש קרים בהצלחה צביקה
א.נ. האם גם סודה קרה ובירה קרה, אבטיח קר וגלידה אינם רצויים לגוף? תודה. אלירן
אני מאוד מקפידה לאכול ירקות ופירות בחמש צבעים סגול-ענבים סגולים ירוק- ברוקולי לבן- כרובית, קישוא כתום- בטטה ומיץ עשב חיטה - רבע כוס כל בוקר ומיץ גזר, גמבה אדומה, סלרי בערב אילו עוד ירקות/פירות סגולים יש? (מלבד סלק וכרוב שאני לא סובלת) אני לא אוכלת יותר מדי ירקות (כי זה ממלא אותי ואני רזה מאוד)- האם זה בסדר לאכול אותם במיץ האם כדאי לשתות את מיץ הירקות עם הארוחה או על קיבה ריקה? את מיץ עשב החיטה אני תמיד שותה על קיבה ריקה ומחכה 45 דקות לפני ארוחת הבוקר
שירין שלום, אני לא מכיר עוד סגולים למעט חציל שאת קליפתו לא אוכלים ואולי אפשר להתייחס לצנון וצנונית כסגולים. נסי לגרד סלק חי לתוך הסלט עם שאר הירקות. לא נורא אם לא יהיה לך סגול. מיץ ירקות לא מחליף אכילה של ירקות שלמים - חשוב לקבל את הסיבים וחומרים נוספים. את המיץ כדאי לשתות בין הארוחות, אבל אפשר גם יחד עם הארוחה. התזונה שלך טובה ואיכותית, אל תדאגי יותר מידי. בהצלחה צביקה
שלום רב , אני נמצאת בחודש חמישי ונוטלת מתחילת ההריון פרנטל (תוסף ויטמינים ומינרלים לנשים הרות ומניקות) אתמול לאור המלצות ועל דעת עצמי רכשתי טבליות של אומגה 3 מבית המרקחת. יש לציין כי בריאותי תקינה והבדיקות במעקב ההריון תקינות (התייעצתי בעבר עם רופא הנשים שלי ולא קיבלתי המלצות לאף כיוון) האם מומלץ ליטול ויטמינים אלו???? האם ישנו נזק ללא המלצה רפואית?? האם שילוב בין השניים תקין. תודה רבה על תשובתך והמשך ערב טוב
ליטל שלום, - אין סתירה בין התוספים. - לא ייגרם נזק, אלא אם את לוקחת תרופות לדילול הדם. - מאידך, אם את אוכלת שתי מנות דג ים בשבוע ופשתן טחון (טרי) אין צורך בתוסף. - אומגה 3 נמצא מועיל להתפתחות המוחית של העובר. בהצלחה צביקה
אני תושב קו העימות והייתי אומר להופיע שבוע שעבר אצל דייטנאית אבל בשל המצב בטחוני לא הופעתי אני סובל מסוכרת וכאבי שרירים בבקשה עזור לי מה היית ממליץ לי לאוכל בבקשה עזור לי בייתר פירוט אניני מפונק אני אוכל הכול ללא בעיה ?? ותגיד לי בבקשה גם מהו המינון הרצוי לגבי פירות מתוקים ?? ודברי מתיקה מה מותר ומה אסור.? והאם אורז , ופסטות, והעגבניות יש בהם יתר סוכר .? האם עישון יכול לגרום לי לכאבים.? בבבקשה אנא עוזר לי
2-3 פירות ביום
שלום רב, השאלה עלתה לפני מספר ימים בפורום (אולי שלך) ועניתי די בהרחבה. תבצעי חיפוש. אני לא יכול לתת יעוץ אישי לאדם חולה מבלי להכיר אותו ולראיין אותו - זה לא רציני ולא אחראי. חשוב להימנע מסוכרים ומפחמימות פשוטות (משקאות "קלים", ממתקים, קמח לבן, שוקולד, גלידה, בורקס וכד'). לצרוך הרבה ירקות חיים ומבושלים, טחינה, שקדים אגוזים, קטניות, דגנים מלאים. מקווה שתמצא בהקדם תזונאי או נטורופט באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה
האם מישהו יכול לומר לי האם באמת זה מוצר טיבעי ללא תופעות לוואי.. וכמה הוא באמת עוזר לדיאטה?
האם יש מישהו שניסה את רוקח פורטה??? כיצד זה עזר -אני מאוד מתלבטת
פורום מצויין מאוד שינה חלק בחיי תודה רבה צביקה. שעועית עדשים,מהם סגולותיהם ומהם חסרונותיהם? האם ישנה להם השפעה על רמות הסוכר האם הם עתירי פחמימות? ובכן לשאלה המרכזית את מי כדאי יותר לצרוך שעועית או עדשים לכל סוגיהם צהובים ירוקים? תודה רבה
לאנונימוס שלום, העדשים והשעועית שייכים למשפחת הקיטניות. (יחד עם פול, חומוס, סויה, אפונה). זה מזון חלבוני איכותי בעל ערך גליקמי נמוך ולכן הוא מתאים מאד לחולי סוכרת. בשילוב עם דגן מלא כמו: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, וכד' מקבלים חלבון מלא וזה יכול להחליף מנה בשרית. החסרון היחידי הוא הגזים שנגרמים לחלק מהאנשים שאוכלים קטניות. לכך יש פתרונות שעלו רבות בפורום. בהצלחה צביקה