פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

אני בן 31 ולאחרונה הרופא שלי המליץ לי לקחחת תוסף מזון של אומגה 3. בדקתי ומצאתי שבשוק יש הרבה מוצרים שטוענים שהם האומגה 3 הכי טוב (האם זה אומר מינון הכי טוב?). השאלות שלי הן: איך אני יכול יכול לדעת מהוא מוצר איכותי יותר ומה איכותי פחות? איזה מוצר יתן לי את התמורה הכי טובה לכסף שלי (איכות גבוהה במחיר טוב)? מהו המינון היומי המומלץ לאדם בוגר? האם זה תלוי בפרמטרים של גיל, גובה, משקל וכו'? תודה. חיים מר"ג.

18/07/2006 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, אני מקווה שאתה מבין שאני לא מקדם במסגרת הפורום מוצר זה או אחר. מציע שתבחר לא את המוצר הזול ביותר ולא כזה ש"במבצע". תבדוק תאריך תפוגה ותבדוק שמצויין בפירוש שאין כספית בכמוסות. אני ממלץ על כמוסות של אומגה 3 שעשויות משמן פשתן. באלה אין כספית ותוספים. המינון היומי המומלץ משתנה מאדם לאדם אבל הממליצים ממליצים על 1,000 מ"ג ביום. אם אתה אוכל דגי ים ו או פשתן טחון - אין צורך בתוסף. בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 10:59 | מאת: נועה

שלום, בני הגיע לגיל חצי שנה ועלי להתחיל לתת לו מזון מוצק. עד כה רק ינק. כצמחונית אינני יודעת האם עלי לתת לו עוף, או שהוא יכול לקבל את כל מה שהוא צריך מקטניות ודגנים. כמו כן האם מומלץ לתת דגנים מלאים לתינוק. תודה רבה נועה

18/07/2006 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, מחקרים חדשים מוכיחים, כי כדאי להמתין כמה שאפשר עם מתן מזון מוצק, כדי למנוע תגובות אלרגיות. כדאי להתחיל עם תחליב שקדים עם פרי בשל כמו בננה (הסברתי בהרחבה לפני מספר ימים - תבצעי חיפוש) ילדך יכול להתפתח יפה גם בלי עוף, אבל צריך לקבל הדרכה והכוונה. אפשר להתחיל בהדרגה עם דגנים מלאים כמו: שיבולת שועל, דוחן, קינואה וכוסמת. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 19:47 | מאת: שלומית

האם זה נכון שלחולי סוכרת אסור בכלל סוכר ואם למשל אוכלים גלידה פעם אחת בשבוע או שותים שתייה חמה עם סוכר זה עד כדי כך מזיק???

17/07/2006 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, זה תלוי בסוג הסוכרת, בחומרת המחלה, אם מקבלים טיפול תרופתי או לא ועוד. מציע להתייעץ עם הרופא המטפל. אפשר לאכול ממתק או סוכר מידי פעם. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 19:37 | מאת: ליאור

שלום קניתי שקולד חרובים וראיתי שיש בו שומן צמחי האם שומן זה מזיק? תודה

17/07/2006 | 20:57 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, שוקולד חרובים עדיף על משוקולד רגיל אבל יש בו סוכר ושומן שחלקו שומן רווי. אפשר לאכול מידי פעם. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 15:52 | מאת: נטלי

כל הזמן היה לי פנים מלאות למרות שאני רזה אבל עכשיו השתנה המצב למרות שהגוף שלי עדיין אותו גוף והרופא אמר שזה קשור לתזונה . מה אפשר לאכול כדי להחזיר את הפנים שלי כמו שהיה ?

17/07/2006 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, לצערי לא ניתן לרזות או להשמין בחלק מסוים של הגוף. מבנה הגוף (והפנים) הוא עניין תורשתי וכך גם ההתנהגות שלו בזמן עליה או ירידה במשקל. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 14:42 | מאת: יעל

לקחתי אומגה 3 במשך שנה בבדיקה שערכתי ירד לי כמות הכולסטרול הטוב מ93 ל77 מה יכולה ליהיות הסיבה

17/07/2006 | 15:23 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אומגה 3 אמור להשפיע בעיקר על הורדת הכולסטרול הרע. הכולסטרול הטוב מושפע מתזונה, פעילות גופנית ותרופות שונות. את עדייין במצב מצוין! מה ערכי הכולסטרול הכללי והרע (LDL)? בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 18:11 | מאת: יעל

תודה רבה!! הכולסטרול הרע ירד מ138 ל-125 והכללי ירד מ-258 ל- 216 - עדיין מעל לטווח, אבל ירידה יפה טריגליצרדים מ-87 ל- 70 לא נראה לי שהערכים ירדו משתי הכמוסות ליום (אבל אולי..) . אני כמעט בטוחה שהם ירדו מכך שהורדתי את כל הסוכר הלבן מהתפריט והתחלתי לאכול בריא- הרבה מיצי ירקות, דגנים, טחינה משומשום מלא - כמעט תזונה טבעונית (להוציא קוטג, יוגורט ודג (סול או סלמון) פעם בשבוע) ועוד שאלה- התחלתי לקחת גלולות מסיבות רפואיות חשובות האם התזונה הנכונה שלי תמנע את השינוי לרעה בערכי הכולסטרול (כפי שקורה להרבה בנות שנוטלות גלולות)

17/07/2006 | 10:33 | מאת: אורי

צביקקה ,שלום. 1- קשקשים, למה? 2- אני עובר לאנגליה, מהם השינויים התזונתיים שעליי לבצע? (לדוג'- צריכה מוגברת של ויטמים D עקב מחסור בשמש)

17/07/2006 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

אורי שלום, לנושא הקשקשים יש קשר לתזונה נכונה, עם זאת כדאי לעבור אצל רופא עור לשלול בעיה או מחלה בעור הראש. לשאלה השנייה - שוב תזונה נכונה. לא נראה לי שכל אנשי האנגליה והצפון לוקחים תוסף של ויטמין D. אם אתה אוכל דגים - אין בעיה, אם לא, צריך לבדוק את התזונה שלך ולבנות תפריט ביעוץ אישי. בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 13:51 | מאת: אורי

אני מאוד מודע למה שאני אוכל. נראה לי שלא הבנת את שאלתי: מה ההבדל בין תזונה באקלים סאב-טרופי לתזונה באקלים קר???? (לא דיברתי על צריכה מוגברת של ויטמין D כתוסף.... התכוונתי לאכול יותר דגים.... מה עוד?) תודה

18/07/2006 | 14:59 | מאת: צביקה קורן

הי אורי, בארצות הקרות כדאי להימנע ככל שניתן ממזונות קרים וממזונות מקררים. מזונות קרים (ישר מהמקרר), או שנמצאים במקום קר פוגעים בקיבה ובמערכת העיכול ואם מדובר בירקות ופירות, האנזימים שבהם לא פעילים. מזונות מחממים הם : דגנים מלאים מבושלים וקטניות, ירקות עמילניים כמו תפו"א, בטטה, שורשים, דלורית, דלעת וכד'. לתבלינים מסויימים יש אפקט מחמם, אנטי סרטני ומבריא כמו למשל: ג'ינג'ר, כורכום, פפריקה מתוקה, קינמון, ציפורן (לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה., שום ובצל גם כן מחממים. המזונות המקררים הם פירות, ירקות ומוצרי חלב. אני כמובן לא ממליץ להימנע מירקות ופירות, אבל חשוב לאכול אוצתם בטמפרטורה של החדר ולהרבות במרק ירקות ותבשילי ירקות עם דגנים. גם מוצרי חלב כדאי להוציא מהמקרר כשעה לפני האכילה. מקווה שהפעם הבנתי ואם לא תשאל שוב ואשתדל לענות. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 09:03 | מאת: נירית

הי צביקה, הפסקתי לצרוך מוצרי חלב מכל סוג שהוא עמ"נ לנקות את הגוף וגם לרדת במשקל. שאלתי היא: מה הם המוצרים הבריאים שמהם אני יכולה להמשיך ולהפיק את כמות הסידן היומית הנדרשת לגוף?

17/07/2006 | 15:15 | מאת: צביקה קורן

נירית שלום, מזונות עשירים בסידן: טחינה גולמית, שומשום טחון, שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, אצות ים,פירות יבשים, פטרוזיליה, כרוב, חרובים, מולסה, סויה, קטניות. חשוב מאד להימנע ממזונות ש"זורקים" סידן מהגוף. תקראי את תקציר ההרצאה בנושא "בריחת סידן" בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 21:04 | מאת: מיכל

שלום רב בחצי שנה האחרונה יש לי נשירת שיער מוגברת (ממש כמו אחרי לידה) האם אוכל לעצור/לשפר ע"י תזונה או ויטמינים? תודה

17/07/2006 | 15:06 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש יש הרבה סיבות לנשירת שיער - חוסרים תזונתיים (ברזל, אבץ קומפלקס B ), מתח, דיאטת הרזייה קיצונית, מחלת עור, חשיפה לחומר כימי (שמפו, צבע), מתח מתמשך, טראומה נפשית, תורשה ועוד. אם הבעיה היא תזונתית - תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה את כל אבות המזון תיתן מענה לבעיה. בנוסף את יכולה לנסות תוסף תזונה בשם: RootsHr. מציע לך לפנות לבירור אצל רופא עור ומשם להמשיך ליעוץ תזונתי במידת הצורך. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 19:04 | מאת: היי

שלום האם לדלורית דלעת או בטטה יש ערך גליקמי גבוה? האם אחד מהם גורם לעלייה בהפרשת האינסולין? האם ירקות אלו מכילים סוכר או די גבוהים בכמות הפחמימות? איזה מהם מכיל הכי הרבה סוכר/בעל ערך גליקמי גבוה/הרבה פחמימות מכיל תודה

16/07/2006 | 20:20 | מאת: צביקה קורן

הי הי דלעת ודלורית דלות בסוכר ולכן הערך הגליקמי שלהן נמוך. הבטטה מתוקה ולא מומלצת לחולי סוכרת. לפני כמה ימית נתתי קישור לטבלת ערך גליקמי. בהצלחה צביקה

אמה שאלות: 1. האם טופו אפשרי ומומלץ? ובאילו כמויות? האם אין בעיה עם האסטרוגנים הצמחיים? כנ"ל לגבי חלב סויה. 2. האם כל סוגי הצמחים שרשמת כמומלצים לתה אכן אפשריים בהריון? האם יש איזה מהם שמומלצים במיוחד? 3. לגבי התוספים, רק כדי לוודא שהבנתי נכונה, ובלי קשר לעקרונות ההגיינה הטבעית, האם נראה לך מועיל ובריא להוסיף סידן ואומגה 3? 4. ובאופן עקרוני (מאחר ולא ממש השתכנעתי מהסבריו של בן אורי כנגד הביצים והדגים) - מדוע הם פסולים (בהנחה שהביצים אורגניות ומדובר בדגי ים)? ושוב, תודה רבה!

שלום רב, 1. טופו אפשרי ומומלץ! מכיוון שלאחרונה יש מחקרים סותרים בנושא מציע שתספקי ב 50 - 80 גרם טופו פעמיים בשבוע וכוס חלב סיוה פעמיים בשבוע בימים אחרים. 2. לא זוכר את כל סוגי הצמחי שרשמתי, אבל את יכולה להכין תערובת טעימה ובטוחה מקמומיל, שומר, עשב לימון ולואיזה. שומור טוב במיוחד לתקופת ההנקה. 3. לגבי התוספים, חומצה פולית ופרנטאל - כדאי לקחת. אומגה 3 חשוב מאד, אבל אפשר לקבל מכף פשטן טחון (טרי). אם התזונה מטואזנת לא צריך תוסף סידן. 4. ובאופן עקרוני (מאחר ולא ממש השתכנעתי מהסבריו של בן אורי כנגד הביצים והדגים) - מדוע הם פסולים (בהנחה שהביצים אורגניות ומדובר בדגי ים)? רשויות התזונה בארצות הברית ממליצות לנשים הרות לאכול רק 2 מנות דגים בשבוע בשל החשש מהרעלת כספית. ביצה אורגאנית - זה חלבון מלא בעל זמינות ביולוגית גבוהה. אם אין לך בעיה מוסרית, או אחרת, אפשר לאכול אחת ביום. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 13:17 | מאת: נעים מאוד

היי צביקה וכל קוראי הפורום מוצקי חלב אשר נמצאים בחטיפים למינהם. מהם בעצם מוצקי חלב אלו? האם מוצקי חלב אלו מכילים את ההורמון שמכיל חלב הפרה? תודה רבה ויום נהדר לכולם

16/07/2006 | 20:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מוצקי חלב מיוצרים מחלבון מי גבינה או מחלב רקיל בתהליך שגורם להם להכיל יותר חלבון מחלב רגיל. הם משמשים לעיבוי מאכלים כמו שוקולד, חטיפים וכד'. יתכן ויהיו בהם שאריות הורמונים. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 11:14 | מאת: חגית

שלום רב צביקה רציתי לדעת ..אני אחרי לידה והתחלתי לסבול מעצירות ,קניתי בבית מרקחת את עיכולקס בכדורים שבוא רשום שזה מרוקחות טבעית.. משילוב של צמחים פעילים ,תאנים ושומר..האם אתה יכול לומר לי האם זה יכול למכר..? או לעשות עוד נזק.. והאם זה בסדר לצרוך יום יום.. אודה לתשובתך.. כול טוב ובריאות חגית

16/07/2006 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, התשובות לשאלותייך הן חיוביות. זה ממכר ומזיק. הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה נכונה בלבד. השאלה עלתה רבות בפורום ואפילו הבוקר. מציע שתבצעי חיפוש על המילה "עצירות" ו"משלשלים". בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 11:06 | מאת: הרמיוני

שלום רב. כבר מספר חודשים אני אמונה על תזונה בריאה (ברוח ההגיינה הטבעית, עם מעט דגים וביצים). כעת אני בתחילת ההריון ורציתי לשאול מהם הדגשים החשובים מבחינת אוכל, אילו מזונות מומלצים, האם כדאי ורצוי לקחת תוספי מזון (פרה-נטל, סידן, האם להמשיך לקחת אומגה 3). האם מוצרי לב אורגניים מחלב עיזים מומלצים? תודה.

16/07/2006 | 12:49 | מאת: צביקה קורן

הרמיוני שלום, אם את אוכלת ברוח ההגיינה הטבעית (טבעונות) את לא אמורה לאכול דגים, ביצים ומוצרי חלב ולא להשתמש בתוספי מזון... השאלות שלך מחייבות תשובה ארוכה ולכן אני מפנה אותך לפרק המאמרים באתר שלי שם תקראי את המאמרים הבאים: - חומרים מזיקים בתזונתנו - חומרים מועילים ומבריאים - תזונת האישה ההרה והמניקה. כתובת האתר: www.zom.co.il באופן כללי התוספים שציינת מומלצים לנשים הרות, אלא אם כן את ניזונה על פי כללי ההגיינה הטבעית שכאמור שוללת שימוש ב"תרופות" חיצוניות... מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 13:22 | מאת: הרמיוני

אני בן 49 סובל מסוכרת ברמות של 168 או מה 180 אניני מופנק אוכל הכול ללא בעיה מטופל באמצעות כדורים.. ואני לא סובל מלחץ דם גבוהה ,שומנים בדם ,וכ"ו הסוכרת אצלי על רקע גנטי..בבקשה עזור לי ותן לי לפחות תפריט זמני

ניר שלום, אני לא נותן מתכונים ותפריטים במסגרת הפורום, אבל המידע שלהלן עשוי להועיל: הדרך הטובה ביותר לשלוט בסוכרת היא באמצעות הפחתה בכמות הסוכרים הפשוטים (סוכר לבן, קמח לבן, ממתקים, פירות מתוקים, דבש וכד'), צריכה מוגברת של פחמימות מורכבות (אורז מלא, כוסמת, דוחן וכד'), קטניות, ירקות, שקדים ואגוזים ואכילה לעיתים קרובות. כמויות קטנות של גבינה, אגוזים וזרעונים מהווים חטיף טוב. ניתן להשתמש באופן קבוע גם בשומנים אחרים כגון: חמאה ואבוקדו. כמויות קטנות ממזונות אלה מציעים מקור אנרגיה מתמשך והדרגתי. מזונות העשירים בסיבים מסיסים (ירקות, שבולת שועל) מאיטים את ספיגת הפחמימות ומונעים תנודות ברמות הסוכר. ניתן להשתמש גם בפירות במקרים מסוימים, אך צריכה מוגזמת של פירות עלולה לגרום לתנודות חריפות בסוכר בדם. אולם אם אוכלים אותם יחד עם מזון עתיר סיבים או שומן, כמו אגוזים, ספיגת הסוכר במעיים תואט באופן משמעותי. אכילת מספר ארוחות קטנות עם פחמימות מורכבות, סיבים ושומנים והימנעות מסוכרים פשוטים, אלכוהול ומיצי פירות הם שינויים חיוניים. מוצרי חלב מותססים, בשר רזה ודגים עשויים לשפר. נסה להגיע בהקדם ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 23:11 | מאת: lior

שלום אני בן 22 והרבה שנים צרכתי חלב בעיקר עם דגנים והרגשתי טוב למרות ששתיתי כ 4-5 כוסות ביום לפעמים. לפני שנה חליתי בקוליטיס וקראתי שחלב יכול לגרום לדלקות האם יכול להיות שהצריכה המרובה של החלב גרמה לי למחלה?

16/07/2006 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

LIOR שלום, ישנם גורמים ברפואה הטבעית שטוענים ששתיית חלב ובמיוחד חלב קר (ומוצריו) עלולה לגרום למחלות מעיים דלקתיות כמו קוליטיס וקרוהן. אם תשאל כל רופא, או מומחה למחלות מעיים הוא יאמר לך שזאת שטות גמורה והסיבה למחלות אלה "לא ידועה". אני טוען שתזונה לא נכונה פוגעת במעיים וגורמת למחלות מעיים והתיקון היחידי הוא באמצעות תזונה נכונה. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 22:30 | מאת: מעיין

אני סובלת מהפרעות אכילה, וכרגע אני בטיפול פסיכולוגי ותזונה טבעית. רציתי להתייעץ עמך בשאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן ושמעתי לגביה דעות רבות: בעקבות שימוש בעברי במשלשלים האם אחרי תקופה ארוכה של אי שימוש עדיין יכול להופיע אצלי תופעות לוואי בעקבות המשלשלים שלקחתי (תקופה של 6 שנים לסירוגין..)? והאם זה נכון שמשלשלים (כאשר משתמשים בהם בעקביות), עושים את הפעולה ההפוכה ובעצם משמינים? אשמח לתגובה מעיין.

16/07/2006 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, שימוש במשלשלים לא מועיל להרזייה, הוא מסוכן ומזיק. שימוש במשלשלים עלול לגרום לעצלות מעיים, עצירות כרונית ואפילו למחלות מעיים דלקתיות כמו קוליטיס. באופן עקיף הם גורמים להשמנה על ידי שיבוש חילוף החומרים בגוף. שש שנים זאת תקופה ארוכה מאד ואני מאד מקווה שבאמצעות תזונה נכונה תבריאי את המעיים שלך ואת בריאותך. אני מקווה שמהסיפור שלך ילמדו נערות ונשים נוספות שעדיין משתמשות במשלשלים וב"תרופות פלא" להרזייה. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 21:59 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי, בת 77, נוטלת קומדין וזקוקה לויטמינים בגלל חולשה חזקה. אסור לה לבלוע ויטמין K וג'ינסנג. (בגלל הקומדין) האם תוכל בבקשה להמליץ על כדורי ויטמינים ללא החומרים הנ"ל ? בתודה מראש, אילנה

16/07/2006 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אני לא נוהג לתת "מרשמים" לויטמינים ומינרלים במסגרת הפורום ובמיוחד לא כדאי לעשות זאת לאישה לא בריאה בת 77. זה לא רציני ולא אחראי. מציע לך לפנות ליעוץ אישי , בו יבוצע תישאול מקיף ותינתן הדרכה בתזונה נכונה ואם צריך גם תוספי מזון. בהצלחה צביקה

נודע לי מבדיקות שאני חולה סוכרת אני מטופל בהובחנתי כחולה סוכרת הרופא נתן לי טיפולי כדורי בשם" מטפורמין" ובנסוף שמירה על תזונה מבוקרת ,רק שבזמן לקיחת התרופה הזו מטפורמין בכלל לגבי הסוכרת האם הסוכרת הזו נחשבת לגובהה ומוסכנת ?? .כיצד ניתן להקטין את התופעות של הסוכרת .? האם יש קשר בין זה לכך שתיי הורי סוכרתיים ,הנני מעשן, לתזונה שלפני כן היתה עתירה בסוכר,(האם מותר לי לאוכל לפירות ומהוא המינון לפירות למשך שבוע) והשאלה העיקרית מה מומלץ לאוכל ???? ומה לא כדאי לאוכל..??

ניר שלום, הפורום לא נועד לתת יעוץ אישי לבעיה מהסוג שהצגת. לא כתבת בן כמה אתה, מה רמת הסוכר, מה אתה אוכל ועוד. את כל זאת ועוד צריך לברר ביעוץ אישי. מציע שתפנה לדיאטנית בקופת חולים, באופן פרטי. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 18:31 | מאת: חיים

האם אתה מאמין שהחילבה הגימנמה השום והכרום אכן מסיעים להורדת רמת הסוכר בדם ואם כן מדוע רופאים לא ממליצים על צימחי מרפא אלו ורציתי לישאול מה הדרך הטובה ביותר לאכול חילבה האם ליבלוע את זירעי החילבה כמו שהם או ליטחון אותם בצורת אבקה ולהוסיף אותם למזון

15/07/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, החומרים שציינת נמצאו כמסייעים לאיזון רמת הסוכר בדם והם מועילים במיוחד לחולי סוכרת. יש גם מחקרים תומכים אבל רוב הרופאים לא קוראים מחקרים הקשורים לרפואה העממית. הרופאים נותנים תרופות שאושרו על ידי ה FDA או משרד הבריאות במינונים מסויימים, בהתאם לחומרת המחלה. חילבה אפשר לטחון, לבשל, לבלוע או לקחת בכמוסות מוכנות אותן תן לקנות בחנויות טבע. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 18:22 | מאת: מעיין

מחבר: צביקה קורן תאריך: 1.7.2006 שעה: 21:34 שרה שלום, חציל זה ירק בריא שאפשר לאכול. הוא מלא ברעלים אם הוא מרוסס ומדושן ולא מגידול אורגאני. לא מומלץ לאכול חציל מטוגן בשמן שמוסיפים לו הרבה מלח וחומץ. אפשר לצלות אותו בגריל או על הגז, למעוך ולהוסיף טחינה, שום, לימון ועשבי תיבול טבעיים. החציל לא מומלץ לחולים במחלות מפרקים. בהצלחה צביקה מצב" תשובתך לגבי החציל כתבת שהחציל כשהוא מרוסס הוא מלא ברעלים,האם גם אחרי שאני אשטוף אותו היטב (למרות שאני יודעת שגם בגוף החציל יש רעלים שמוחדרים אליו...) האם הוא עדיין מוגדר מלא ברעלים...?? (אוף צביקה מה זו ההרעלה הציבורית הזו ?מתי יהיה לזה סוף? מתי משרד הבריאות יחליף מדיניות? אחרי שניכחד מהריסוסים? אבל כשבני אדם חולים במחלות קשות כולם מוחים דמעה ואוספים תרומות להצלת חיים....אבל לא מונעים זאת מלכתחילה...) בתודה מראש

15/07/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, החציל לא מרוסס יותר מירקות אחרים שאינם מגידול אורגני. לדעתי בגלל הקליפה הוא מרוסס פחות מתות שדה, חסה, פטרוזילה, ברוקולי וכד'. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 14:22 | מאת: מתעניינת

האם סוכר בפירות וסוכר לבן הוא אותו סוכר מבחינת עבודת הגוף כשהוא מקבל אותו (לבלב, כבד וכו') האם כדאי להימנע מפירות עם תכולת סוכר גבוהה כמו ענבים (סגולים במיקרה שלי)

15/07/2006 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בספו של דבר כל הסוכרים והעמילנים הופכים בגוף לגלוקוז, אבל הסוכר שבפירות מגיע עם ויטמינם, מינרלים, אנזימים, סבים, חומרים נוגדי חימצון ולכן הם מחזקים ומשקמים את הגוף בעוד שהסוכרים הפשוטים (סוכר לבן, קמח לבן וכד') מרוקנים את הגוף מהמאגרים של חומרים חיוניים ומחלישים אותו. את בהחלט יכולה לאכול 5 - 10 ענבים אדמים ביום. החומרים המועילים נמצאים בקליפה. כדאי לקנות ענבים מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

14/07/2006 | 09:21 | מאת: עדינה

צביקה שלום רב! תהיתי לצמי האם תוכל להסביר לי מה זה אינדקיס גליקימי גבוה/נמוך למה מתכוונים המשוררים ?? תודה:)

14/07/2006 | 10:55 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. להלן קישור להסבר מפורט בנושא: http://naturemed.co.il/hc2/glirticle.html בחיפוש בפורום תמצאי קישורים נוספים. בהצלחה צביקה

13/07/2006 | 22:13 | מאת: ענב בורס

איזה מטחנת קפה הכי טובה לטחינת זרעים? האם יש מטחנת קפה ידנית?

14/07/2006 | 10:57 | מאת: צביקה קורן

ענב שלום, אני משתמש במטחנה חשמלית שעלותה כמאה שקלים. לא ידוע לי על מטחנה ידנית, אבל אני מתאר לעצמי שדבר כזה קיים. בהצלחה צביקה

13/07/2006 | 15:24 | מאת: יחיאל

רציתי לברר אם קיימת דיאטה שהנוהג לפיה מתרפא מתופעות של אקזמה, ראיתי באחד האתרים משהו בכיוון הזה ואינני זוכר היכן. תודה רבה מקרב-לב. 05066751739 יחיאל

14/07/2006 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

יחיאל שלום, אנא ראה תשובה שנתתי אתמול בבוקר לנורית בנושא זה. בהצלחה צביקה

13/07/2006 | 08:23 | מאת: אדווה

שלום צביקה ברצוני לשאול איך מכינים חליטתה של שורש גינגנר ולמון גראס והיכן ניתן לקנות? ואלו משקאות למינהים מומלצים להורדת שומנים ולסיוע חילוף חומרים האם זה גם תורם לפעולת ההרזייה? תודה רבה!

13/07/2006 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

אדווה שלום, ראשית כדאי שתביני ותפנימי שאין "תה מרזה" ואין "תרופות פלא" להרזייה. הרזייה מושגת רק על ידי תזונה נכונה ומאוזנת שבה כמות הקלוריות שנכנסת לגוף קטנה יותר מהכמות שיוצאת. בנוסף חשוב להקפיד על פעילות גופנית סדירה ועוד סדרה של כללים שאת ודאי מכירה. חליטת עשב לימון: מוסיפים מספר עלים (או כפית) לכוס מים רותחים ואחרי 30 שניות עד 3 דקות מסננים ושותים פושר. שורש ג'ינג'ר אפשר לחלוט כנ"ל או לבשל 10 דקות במים. אפשר לקנות אותם בחנויות טבע, בחנויות ירקות או במרכולים הגדולים. בהצלחה צביקה

13/07/2006 | 07:54 | מאת: אורית

שלום רב צביקה רצית לשאול אני בעלת שחלות פוליציסטיות נולדתי עם זה אני כיום בת 30 ומננסה בכל כוחי לרדת במשקל אני מטופלת ע" נטורופטית ואני די נעצרת האם זה בגלל שאני לא מקבלת מחזור באופן קבוע ואז יש עצירה או שמא זה בגלל שהורמון הטסטרון גבוה אצלי מהרגיל? אשמח לחוות דעתך המקצועי תודה מראש אורית!

13/07/2006 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - מציע שתעשי חיפוש. שחלות פוליציסטיות גורמות, בין השאר, להאטה בחילוף החומרים בגוף, להשמנה ולקושי בירידה במשקל. אני מציע שתמשיכי לפעול בהתאם להנחיות של הנטורופתית שלך ובמיוחד להקפיד על פעילות גופנית סדירה (הליכה, או אופניים סטטיות) של שעה לפחות, 5 ימים בשבוע. בהצלחה צביקה

13/07/2006 | 00:10 | מאת: נורית

בני התחיל להתאמן בחדר כושר. התזונה שנתנו לו היא להרבות בחלבונים קרוב ל- 160 גר חלבון ביום. לעניות דעתי זה הרבה מאד. בני בסה"כ בן 23.5 נתנו לו גם אבקת חלבונים מה הנכון ?

13/07/2006 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, בנך צורך יותר מדי חלבון! עודף חלבון עלול לגרום לנזק לכליות, לכבד, למפרקים ולמערכת העיכול. הכמות הנכונה היא: 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל גופו. אבקות חלבון מיותרות ומסוכנות ונמכרות בעיקר מסיבות מסחריות. השאלה נשאלה רבות בפורום - תעשי חיפוש. בהצלחה צביקה

25/01/2011 | 04:48 | מאת: רועי

אם יש לי חלבון גבוהה בשתן יש אם זה בעיה שאני אתאמן בחדר כושר

25/01/2011 | 04:48 | מאת: רועי

אם יש לי חלבון גבוהה בשתן יש אם זה בעיה שאני אתאמן בחדר כושר

13/07/2006 | 00:05 | מאת: נורית

מהי אגזמה, ובמיוחד ברגלים וכיצד ניתן להפטר ממנה ללא משחות עם קורטיזון

13/07/2006 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, "אגזמה" (גרב) זה כינוי לתופעה של גרד קשה בעור (רטוב, או יבש) שיכול לנבוע מכמה סיבות. חשוב לאבחן ולאתר את הגורם ואת סוג ה"אגזמה". מבחינה תזונתית, כדאי לנסות להימנע ממזונות אלרגניים וממזון קלוקל (ג'אנק) ולחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה טבעית ונכונה. פרטים נוספים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. מציע שתפני את השאלה גם לפורום רפואת עור, או לפורום נטורופתיה. בהצלחה צביקה

25/06/2007 | 11:55 | מאת: אנט

האם זה מדבק במים יש לי בריכה של 3 מטר ונכנס חבר עם אגזמה מה לעשות לרוקן אותה?

12/07/2006 | 23:30 | מאת: לאיה

ברצוני לדעת פרטים על תזונה בהנקה , מאיזה גיל לתת לתינוק אוכל במקום הנקה ואם לתת איזה אוכל מועדף?ומה דעתך לגבי תוספת ברזל בטיפות לתינוק שלא אובחן חוסר ברזל? אשמח לקבל תשובה לאיה .

13/07/2006 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

לאיה שלום, כפי שאת ודאי יודעת, המעבר מהנקה לתזונה הוא הדרגתי ומתחיל בערך בחודש השישי. אפשר בהתחלה לתת גם תחליב שקדים ושומשום עם פירות. מציע שלא תסמכי על פורום זה או אחר ותפני ליעוץ בקופת חולים או באופן פרטי. לגבי תוספת ברזל, יש לי דעה מגובשת, אבל אם זאת המלצת הרופא שלך - תפעלי לפי עצתו. מציע שתקראי בפרק המאמרים באתר שלי תקציר הרצאה בנושא "תזונת התינוק והילד" www.zom.co.il בהצלחה צביקה

12/07/2006 | 18:54 | מאת: יעקב

מה עם שום, בצל ושמן זית בענייני הורדת כולסטרול וחיסול או יצירה של חיידקים טובים/רעים

12/07/2006 | 19:02 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, מזונות שציינת מיוחסות ברפואה הטבעית תכונות של הורדת כולסטרול, שומנים, לחץ דם, חיזוק המערכת החיסונית, חיזוק מערכת כלי הדם והלב, מניעה וטיפול במחלות בדרכי הנשימה ועוד. בהצלחה צביקה

12/07/2006 | 16:52 | מאת: מעיין

צביקה שלום רב קראתי בתשובה קודמת שלך שחציל הוא מלא ברעלים ושצריך לאוכלו רק אורגני. נבהלתי נורא, אני הרבה קונה חציל בסופר שוטפת אותו היטב ,פורסת, ושמה בתנור מוברש במעט שמן זית... ממש נבהלתי מהתאור של החציל כמלא רעלים,בסביבת מגורי לא נתקלתי בשום חציל אורגני (כניראה שצריך מפת מטמון כדי למצא את כל סוגי הגידולים האורגניים...או שהם משווקים רק באזורי העשירון העליון וקצת מתחתיו...) בכל אופן צביקה ,האם להפסיק לאכול חצילים? כי אנו אוכלים כל שבוע... בתודה מראש

12/07/2006 | 19:00 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אולי תביאי לי קישור לתשובה המבהילה שלי. לא זכור לי שכתבתי ש"חציל הוא מלא ברעלים ושצריך לאוכלו רק אורגני". כנראה קראת את זה בפורום אחר שאוהב להבהיל את הגולשים... אני תמיד אומר" "רצוי לאכול אורגאני". לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות אורגני, או שזה לא בראש סדר העדיפוות שלו. החציל הוא ירק טבעי ובריא שאפשר לצלות אותו בתנור, לערבב עם שום וטחינה ולקבל מנה טעימה. לא כדאי לטגן חציל ולא לאכול אותו עם מיונז והרבה מלח. החציל לא מומלץ לסובלים ממחלות מפרקים. בהצלחה צביקה

12/07/2006 | 16:48 | מאת: אלמונית

מהם בדיוק נזקי מונוסודיום גלוטמאט בעיות עיכול? סוגי סרטן? תודה רבה

12/07/2006 | 18:42 | מאת: צביקה קורן

השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. להלן קישור לאחת התשובות: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xFT/234738/xFP/234820

12/07/2006 | 13:27 | מאת: אמיל

צהרים טובים צביקה וכל חברי הפורום הנה כמה שאלות לי אלייך. אילו מזונות ידועים כמועילים בניקוי הכבד? ואילו מזונות ידועים כמועילם בניקוי המעיים? איזה צמח לדעתך עדיף יותר לניקוי הכבד גדילן מצוי או שן הארי? תודה רבה מאוד צביקה

12/07/2006 | 18:54 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, שוב טעות נפוצה בניסוח השאלה. השאלה הנכונה היא: איזה מזונות מפריעים לניקוי הכבד ומכבידים עליו. מי שניזון מתזונה טבעית, איכותית, אורגנית ונטולת רעלים לא צריך "ניקוי כבד" ו"ניקוי מעיים"... זאת למעשה התשובה - כל מזון שאין בו ריסוסים (ירקות ופירות), תרופות, כימיקלים והורמונים (חלבון מהחי), ממתיקים מלאכותיים וצבעי מאכל ("מעדני דיאט", משקאות "קלים" וכד') מועלים לניקוי הכבד ולמניעת הרעלתו. ישנם צמחי מרפא מרים כמו גדילן מצוי, שן הארי, עלי ארטישוק, לענה (שיבה) ועוד שנחשבים כתומכים בכבד ועוזרים ל"ניקוי" שלו. אלו בעיני "תרופות" שיש לקחת רק לאחר הכנסת תיקונים בתזונה. בהצלחה צביקה

12/07/2006 | 13:24 | מאת: אנונימוס

שלום צביקה לגזר יש השפעה מטיבה על האקנה מה עדיף לצרוך מיץ גזר המורכב מארבעה גזרים ללא הקליפה, או לאכול 2-3 גזרים עם הקליפה? תודה רבה וחיים בריאים לכולם

12/07/2006 | 18:47 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אין תשובה חד משמעית בנושא. יש יתרונות לאכילת הירק השלם ולשתיית המיץ. בכל אופן את המיץ כדאי לעשות מגזר אורגני ואז לא צריך לקלף - רק לשטוף. בהצלחה צביקה

12/07/2006 | 12:21 | מאת: אלמונית

שלום רב, שתי שאלות יש לי בנוגע לריח רע מהגוף : 1. האם תזונה למלחמה בקנדידה - המנעות מ: שמרים, קמח לבן, פירות, סוכרים - גורמת לריח גוף רע ?? 2. אילו מזונות גורמים לריח גוף רע ואילו מזונות תורמים לריח גוף טוב ? תודה רבה !!

12/07/2006 | 12:26 | מאת: צביקה קורן

השאלה נשאלה לפני יומיים. להלן הקישור לתשובה. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xPG/441/xFT/287624/xFP/287642

12/07/2006 | 09:22 | מאת: מיכל

שלום רב, האם ניתן להוסיף זרעי פשתן טחונים למאכל חם? (ללא בישול הזרעים) תודה, מיכל

12/07/2006 | 10:16 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אם זה לא חם מאד. חום גבוה מקלקל את השמן. רצוי בטמפרטורה שבה אוכלים את התבשיל או המרק. יום טוב צביקה

11/07/2006 | 17:01 | מאת: אילנה

אני נזקקת לקומאדין כבר חמש שנים ועכשיו מסתבר לי שאני סובלת מרמת כולסטרול גבוהה מהנורמה..איזו תרופה מתאימה לי ביותר והאם אפשר להסתפק בשינוי תזונה..אני בת חמישים ומיואשת מההרעה במצבי

11/07/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, בנושא התרופות להורדת כולסטרול את צריכה לפנות לרופא המטפל או לפורום רפואי באתר הזה. ניתן להוריד את רמת הכולסטרול הרע באמצעות תזונה נכונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא, אך הירידה היא של 10% עד 15%בלבד ולא מיועדת לאנשים בעלי רמת כולסטרול גבוהה מאד. בהצלחה צביקה

11/07/2006 | 15:28 | מאת: לאה

שלום, ברצוני לברר: 1. האם שמן זית / קנולה מכילים הן אומגה 3 והן אומגה 9 או רק אחד מהשניים ואיזה מהם? (ומהו אומגה 9?) 2. האם קיימות קבוצות אוכלוסיה שעבורן נטילת אומגה 3 כתוסף או במזון עלולה להוות סיכון (אם כתוצאה ממחלה מסויימת, רגישות לדבר מה, נטילת תרופה כלשהי וכו'). בתודה מראש,

11/07/2006 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, 1. שמן זית / קנולה לא מכילים אומגה 3 אלא אם הוסיפו באופן חיצוני. בשמן זית יש אומגה 9 (חומצה אוליאית). 2. בהחלט קיימות קבוצות אוכלוסיה שעבורן נטילת אומגה 3 כתוסף או במזון עלולה להוות סיכון. לדוגמה: הנוטלים תרופות לדילול הדם כמו אספירין וקומדין. אנשים עם בעיה בקרישיות הדם, אנשים הרגישים לתוסף התזונה. בהצלחה צביקה

11/07/2006 | 14:51 | מאת: ana

בקישור שנתת לי, לא כתוב כלום על דולורית.. הייתי כן רוצה לדעת למה דולורית זה לאנשים שמצמצמים את צריכת הקלוריות שלהם? וכמובן את הויטמינים. מה שכן הייתי שמחה לשאול אותך גם על קמח טפיוקה, אני יודעת שזה שורש ואיזה צמח, אבל מה יש בזה? אני רוצה להתחיל להכין לי דברים מקמח טפיוקה, כי אסור לי חיטה, ואשמח לדעת איזה ערכים תזונאתיים טובים יש בטפיוקה. תודה ושבוע טוב. אנה.

11/07/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, דלורית, כמו דלעת דלה בסוכרים ובקלוריות ולכן היא מתאימה למי שמעוניין להקטין את כמות הקלוריות היומית. לגבי הרכיבים שלה - היא דומה לדלעת - עשירה מאד בבטא קרוטן - פרו ויטמין A, משביעה וטעימה. הטפיוקה זה סוג של מזון עמילני המופק משורש הקסאווה והוא משמש לעיבוי תבשילים. תוכלי למצוא חומר נוסף בחיפוש בגוגל. בהצלחה צביקה

11/07/2006 | 13:25 | מאת: נעים מאוד-אנונימי

היי שלום רב יש לי שאלה אני נער בן 16 אינני אוכל כלל וכלל מוצרי חלב מזה כמה חודשים ולא צורך סידן מטחינה ושומשום,התחלתי להרגיש עייפות בזמן האחרון וכאבים בעצמות מידי פעם. קניתי טבליות סידן ציטארט בתוספת ויטמין D של חברת "Solgar" 60 טבליות. לפי החברה יש לצרוך 1-4 טבליות ביום עם הארוחה. אני יודע שסידן חשוב בגיל ההתבגרות לגדילה ולחיזוק הגוף. משקל כל טבלית 1,459 ובתוכה סידן-250 מ"ג 31% ויטמין D-100 יחב"ל 50% השאלה שלי מהי הכמות המומלצת עליי לצרוך? האם ישנם מזונות עיקריים פרט לקפאין ופחמימות מזוקקות אשר אסור לצרוך על מנת לא לפגוע בספיגת הסידן? האם לקיחת הכמוסות עלולה לגרום לפצעי אקנה? יש לציין שאני אוכל בריא וולא ג'אנק פוד עם הרבה ירקות. מהי הפריסה של הכדורים בבוקר בצהריים וכן הלאה תודה רבה רבה על העזרה יום מויין ובריא לכולם

11/07/2006 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתעסק בכדורים ובמינונים. אני חושב שאתה עושה טעות במחשבה שתוכל לקבל את כל רכיבי התזונה מכדורים אלה או אחרים. אגב, אם אתה אוכל ירקות, אתה מקבל סידן. על החומרים הגורמים ל"בריחת סידן" תוכל לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי בקופת חולים או באופן פרטי. בהצלחה צביקה

10/07/2006 | 22:45 | מאת: שירי

קודם כל תודה לך! הפורום ממש מרתק אני מבקרת בו כל יום! מה דעתך על רפלקסולוגיה בעזרה לאי פריון .(בעיה בביוץ) כמובן בשילוב רפואה רגילה? והאם דרך תזונה מסוימת ניתן לעזור לביוץ? יש לציין שאני אוכלת מאוזן תBMI היה 19 עכשיו עליתי 2 ק"ג יש שיפור קל אבל עוד לא ניכנסתי להריון הנכסף. שוב תודה

11/07/2006 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, ראשית תודה על המשוב החיובי. הרפלקסולוגיה נועדה לאזן את פעילות המערכות השונות בגוף. מערכת איטית - מתוגברת ומערכת עם פעילות יתר - מואטת. לאור זאת היא בהחלט יכולה להועיל בבעיות הקשורות למערכת הרבייה. כמובן שכדאי לבחור במטפל/ת מיומן ומנוסה. הטיפול בדרך כלל נעים ומרגיע. תת משקל הנובע מחוסרים תזונתיים (דיאטת הרזייה, חוסר תיאבון, מחלה וכד') עלול למנוע כניסה להריון. לכן חשוב שתגיעי למשקל המתאים לגובהך, לגילך ולמבנה גופך. מבחינה תזונתית כדאי לצרוך מוצרים העשירים באבץ, ברזל, ויטמין E, ויטמין B וחומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ואומגה 6). כדאי להימנע ממזון מפחמימות פשוטות וממזון קלוקל אחר המדלדלים את הגוף מויטמינים ומינרלים. כמובן שגם ההיבט הנפשי חשוב! בהצלחה צביקה

10/07/2006 | 12:15 | מאת: ana

שלום לך צביקה, אני מעוניינת לדעת, העם קמח תירס נחשב לבריא? ומה בריא בקמח תירס. דבר נוסף שאני מתבקשת לדעת זה גם מה יש בדולורית והעם טוב לצרוך אותה? מה הם הערכים התזונאתיים שלה, ומה ההבדל בויטמינים בין הדולורית לבטטה ולדלעת. תודה ויום טוב

10/07/2006 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, קמח תירס מלא טוב כמו כל קמח מלא אחר. כפי שאני אומר תמיד - חשוב לגוון בסוגי המזונות והקמחים. יש בו סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. הדולורית מומלצת לאכילה לאנשים שמעוניינים להגביל את מספר הקלוריות היומית. אפשר להוסיף למרק ירקוץ, לאדות, לאפות בתנור, להקפיץ בווק, בפשטידה וכד'. לגבי ערכים תזונתיים והשוואה לבטטה, אני מצרף קישור לשני אתרים בהם תוכלי למצוא תשובות לשאלותייך: 1. אתר בעברית: http://naturemed.co.il/in_food.html 2. אתר באנגלית: http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html בהצלחה צביקה

10/07/2006 | 10:19 | מאת: טיאה

שלום צביקה, לאישה (בת 70)חולת סוכרת הסובלת מעצירות מזה כמה שנים, האם טיפול נאטורופתי יועיל לה? בברכה, טיאה

10/07/2006 | 13:30 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, אם אין בעיה במעיים (מחלה, סתימה וכד') אפשר לנסות לעזור. בדרך כלל הגורם לעצירות הוא תזונה לא נכונה והטיפול בה הוא בהכנסת תיקונים בתזונה. כדאי לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

10/07/2006 | 15:30 | מאת: טיאה

תודה על תשובתך. יחד עם זאת רציתי לחדד את המצב מאחר ומדובר בבעיה שקיימת שנים והגברת נוטלת כדורים על בסיס יומי בגלל סוכרת. מה שאני בעצם מבקשת לשמוע זה שאכן שינוי בתזונה יש בכוחו להועיל גם במקרה זה. תודה, טיאה

10/07/2006 | 08:46 | מאת: מיטל

צביקה, שלום החלו לי מגרנות חזקות - מה שלא היה לי לפני ההריון - ורציתי לדעת אם יש מאכלים שכדאי שאמנע מהם כדי למנוע התקפים כאלה (אני לא מעוניינת בנטילת כדורים). ידוע לי על שוקולד, גבינות שמנות ואלכוהול (כשאת השניים האחרונים אינני נוהגת לצרוך אף פעם). האם יש עוד דברים? מה כן כדאי לי לאכול? תודה ויום טוב, מיטל

10/07/2006 | 13:51 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, כדאי לעבוד במקביל. לבדוק אם אין סיבה רפואית - פיזיולוגית למיגרנות. אם זה היה על רקע של אלרגיה למזון זה או אחר זה היה מתפרץ גם לפני ההריון... מבחינה תזונתית הייתי ממליץ לך לצריך מזון עשיר במגנזיום ואשלגן שעשויה להיות להם השפעה מיטיבה. שקדים, אגוזים, זרעים, פירות וירקות (בננה, עגבניה, אבטיח), דגנים מלאים וקטניות. כמובן שכדאי להימנע מחומרים מזיקים ואלרגניים (פרטים מלאים בפרק המאמרים באתר שלי). אם את לא בחודשים הראשונים, אפשר לנסות שיאצו, רפלקסולוגיה או דיקור. ישנם צמחי מרפא שיכולים לעזור. ולפעמים אם אין ברירה לוקחים כדור - בהתייעצות עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

10/07/2006 | 21:19 | מאת: נעמי

מניסיון אישי - אפשר לרפא מיגרנות וכאבי-ראש על-ידי תזונה טבעית. כיוון שמדובר במצב של הריון, רצוי מאוד לקבל הנחיות מאיש-מקצוע. כדאי - ולכך אין צורך בהנחיות מקצועיות - להפסיק לשתות קפה (אם את נוהגת לשתות), ולא לאכול כל מה שנקרא ג'אנק-פוד. אם מתאים לך - אפשר לוותר על מזון מן החי, ולהתרכז בעולם הצומח, רצוי אורגני. http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=1420 אולי תמצאי עניין בקישור הזה.

09/07/2006 | 22:53 | מאת: שואלת

עד לפני שנה סבלתי מאנורקסיה עם הקאות שגרמו לי לצרבת אני כבר לא מקיאה ונמצאת כמעט במישקל תקין שנה ועדין אם אני לא לוקחת כדור לצרבת (1 פעם ביום-יומים בבוקר) אני סובלת (פחות מפעם אבל עדיין סובלת) אני חייבת להפסיק עם הכדור בגלל שהיא גורמת לי לפריחה דמוית אקנה (זה הבנתי מרופא העור שהתעקש שזו צורת אקנה שנובעת מתרופה וגילינו שזה מהלנפרזול (הרכיב באומפרדקס. יש רשימה של תרופות שגורמות לאקנה בינהם סטרואידים, ליתיום, תרופות אנטי דכאוניות מהדור החדש, ו... אומפרדקס) וגם בגלל דלדול עצם (סיפרתי לך בעבר), אני מפחדת שזה יגרום לאי ספיגת סידן תזונתי מאוד מוקפדת ובריאה (תפריט שניתן לי ע"י נטורופט) אני מקפידה לקחת פרוביוטיקה ואנזימי פאפייה עם כל ארוחה ניסיתי לקחת חליטה של פיליפנדולה (צמח מרפא לצרבת). זה השקיט במיקצת את הצרבת אך גרם לי לשלשולים מה עוד אפשר לקחת? אני יודעת שאתה לא חסיד של תרופות טבעיות אבל אולי אתה מכיר תרופה הומאופטית? אולי דיקור סיני? אולי מיץ מסוים? אולי להימנע לגמרי ממוצרי חלב (אצלי יוגורט לבן וגבינת לבנה עיזים)? בדיקת גסטרוסקופיה יצאה תקינה

10/07/2006 | 14:02 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, את חייבת לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. את יכולה לבצע חיפוש בפורום ולמצוא את כל העצות והטיפים שנתתי לנושא הצרבת, אבל מאחר ואת לוקחת את התרופה הזאת תקופה ארוכה יחסית הגוף שלך פיתח "תגובת הסתגלות" ולכן לא ניתן להפסיק לקחת בבת אחת. את חייבת לבצע שינוי תזונתי יסודי (בהדרכה ובהשגחה) ובמקביל להפסיק בהדרגה את המינון של התרופה. ביעוץ האישי יוסבר לך מה אוכלים, איך אוכלים, מתי, כמה וכד'. את יכולה לנסות גם דיקור או הומיאופתיה, אבל זה לא טיפול בשורש הבעיה. בהצלחה צביקה

10/07/2006 | 19:19 | מאת: שואלת

תודה רבה!! אני מניחה שאני צריכה להודות על זה שירדתי משני כדורים לכדור בבוקר ומכדור בבוקר לכדור בוקר כן ובוקר לא. (ביום השלישי מתחילה צרבת לא נעימה שמתמתנת אחרי אכילה אך חוזרת אחרי שעתיים מרגע האכילה) אופרדקס - 20 מ"ג ירדתי מ4 כוסות קפה עד לפני חצי שנה ל1 ועכשיו אוריד גם את זה! אין לי האמת צורך פיזי בזה אלך באמת שוב לנטורופט שלי ואדבר איתו על הצרבת. לא הדגשתי את זה כל כך בפגישות הקודמות. ואולי אצליח להוריד את מינון האומפרדקס לחצי כדור (הגסטרולוג שלי מאוד בעד לנסות להסתדר בלי אם אפשר! אבל אם יש צרבת עדיף לדעתו לקחת כדי למנוע כיבים ועוד צרות)

09/07/2006 | 16:54 | מאת: גאולה

אני משתמשת בתבשילים רבים באבקת מרק. אני יודעת מזה זמן רב שהאבקה אינה בריאה, וכי עדיף להשתמש במקומה ב"עשבי תיבול" טריים או מיובשים. העניין הוא שלא מצאתי מהם עשבי התיבול שיוכלו להחליף את טעמה הערב לחיך של אבקת המרק. אשמח אם תוכלו לפרט באילו עשבי תיבול ניתן להשתמש בתבשילים במקום באבקת מרק. תודה מראש, גאולה

09/07/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

גאולה שלום "ערב לחיך" זה עניין של הרגל. אילו היית יודעת, מבינה ומפנימה עד כמה האבקות האלה מזיקות ומיותרות, אולי זה היה פחות ערב לחיך. ישנן תערובות מוכנות בחנויות טבע. את יכולה להשתמש בתבלינים הבאים: אורגאנו, רוזמרין, זעתר, כמון, טימין, מיורן, זנגביל, כוכרום, פפריקה מתוקה ועוד. בהצלחה צביקה

10/07/2006 | 00:15 | מאת: גאולה

תודה על תשובתך המהירה. אין סתירה בין העובדה שמשהו ערב לחיך לבין היותו מזיק לבריאות. כפי שציינתי בהודעתי המקורית ידוע לי היטב כי אבקת המרק מזיקה לבריאות. ידוע לי גם שגלידת שמנת אינה בריאה במיוחד, אבל אינני מכירה רבים שיטענו כי אינה ערבה לחיכם :-) אנסה את התערובות המוכנות שציינת. אשמח אם מישהו ניסה תערובת כלשהי ויכול להמליץ עליה. שוב תודה, גאולה

09/07/2006 | 15:20 | מאת: מור

שתי שאלות ברשותך. 1. המזון היחידי שיוצא לי לאכול שיש בו סידן, זה בערב שלוש פרוסות לחם מלא שבכל לחם אני שמה כף חמאת שומשום שאני מערבבת עם מולסה.. העם זה מספיק סידן?.. \: 2. איזה ערכים תזונתאיים יש בטונה בשמן, או במים, למשל כמו שבביצה יש בי 12, למשל טונה זה לא ארוחת צהריים, למרות שלפעמים ארוחת צהריים שלי תיהיה סלט טונה בארומה.. אבל זה לא בשר ואורז, למשל שיש בזה יותר תכולה של ויטמינים. 3. העם רוטב פסטו נחשב לבריא?

09/07/2006 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

נועה, נועה, נועה - מה יהיה הסוף? אני באמת מציע לך לפנות ליעוץ אישי ולקבל תשובות לכל השאלות שמטרידות אותך. אם 3 פרוסות לחם עם טחינה זה כל מקור הסידן שלך סימן שהתזונה שלך לא מאוזנת. טונה זה מזון חלבוני שצריך לאכול עם סלט ירקות. כבר אמרתי לך שאני לא מתלהב מטונה משומרת. תכיני רשימת שלות ותפני ליעוץ מסודר. בהצלחה צביקה

09/07/2006 | 11:47 | מאת: רננה

שלום רב, אני צורכת טחינה, לא רק משומשום, אלא גם מאגוזים נוספים (קשיו, חמניות, שקדים ועוד). שאלתי היא, האם באגזוים טחונים לא קיימת סכנת חימצון. תודה.

09/07/2006 | 14:06 | מאת: צביקה קורן

רננה שלום, אם הצנצנת סגורה, נמצאת בארון סגור ולא קרובה למקור חום - אין סכנה של קילקול. נראה לי רעיון טוב לגוון את סוגי הטחינה והממרחים. בהצלחה צביקה

09/07/2006 | 18:47 | מאת: רננה

תודה על התשובה. אני לא מדברת על סתם "קלקול" כמו שבמזון רגיל. באגוזים יש סכנת חימצון, ככל הידוע לי.

09/07/2006 | 11:34 | מאת: גליה

שלום לך צביקה! אני בת 27 ומתכננת להכנס להריון. פניתי אל יועצת בתחום הרפואה המשלימה של הסופר פארם בשאלה כיצד אוכל לשמור על חוזק גופי לפני הכניסה להריון- כל עוד אני עושה כרגע דיאטה כי יש לי עודף משקל של 10 קילו. היא המליצה לי לקחת כבר מעכשיו מולטי ויטמין לנשים הרות, באומרה שזה בסדר לקחת לפני ההריון וגם בזמן ההריון. מה שגיליתי הוא שיש במולטי ויטמין זה 800 מק"ג חומצה פולית, ואני כבר לוקחת 400 מק"ג חומצה פולית כל יום כראוי לאישה הרוצה להכנס להריון. שאלתי היא- האם להפסיק עם החומצה הפולית ולהמשיך רק עם המולטי ויטמין? (שלא יהיה עומס הכליות פשוט...) בתודה מראש, גליה

09/07/2006 | 13:43 | מאת: צביקה קורן

גליה שלום, לדעתי אין בעיה לקחת את שני הכדורים, אבל את חייבת להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה