פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/07/2006 | 14:02 | מאת: אמיל

http://www.olympusfit.co.il/show_mamarim.asp?cat_id=11&id=46

27/07/2006 | 19:12 | מאת: נועה

24/07/2006 | 12:20 | מאת: נעים

שבוע שקט לכולם שלום בליחה על השאלה הקצת מוזרה. מרק ירקות-צביקה איך מכינים מרק ירקות בריא? צריך להוסיף רק מים וירקות כגון קישוא בצל גזר תפוח אדמה וזהו או שיש להוסיף עוף בנוסף? אם אפשר מתכון קצר למרק ירקות בריא

24/07/2006 | 12:21 | מאת: נעים

24/07/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, העקרון החשוב בהכנת מרק ירקות הוא לא להשתמש בהרבה מים ולהכניס את הירקות בהדרגה. ראשית מכניסים את הירקות הקשים, השורשים (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, תפוח אדמה בטטה, גזר וכד) לאחר מכן מכניסים בהדרגה את הבצלים (בצל, שומר, כריזה, שום) ובעשר הדקות האחרונות מוסיפים קישוא, טופו, תירס. להלן 2 מתכונים פשוטים ל"מרק שורשים" ול"מרק בריאות": מרק שורשים חומרים: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי (לא חבים הכול). אופן ההכנה:  שוטפים, מקלפים, חותכים גס ומכניסים לסיר עם מים.  מבשלים כשעה, או עד שהירקות רכים.  מוסיפים עלי פטרוזיליה (בסוף הבישול).  טוחנים בבלנדר, או מרסקים עם מזלג.  אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי. מרק בריאות חומרים:  חצי כוס דגן: אורז מלא, או כוסמת, דוחן, קינואה, או כף אחת מכל אחד מהם.  כף עדשים אדומים.  ירקות: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תירס, קישואים, כרובית, ברוקולי (לא חייבים הכל). אופן ההכנה  מבשלים את הדגן והעדשים (רצוי להשרות 2-4 שעות קודם) עם 2 כוסות מים למשך כרבע שעה.  בתחילת הבישול מוסיפים תפ"א, בטטה, סלק ושורש פטרוזיליה וסלרי.  לאחר כרבע שעה מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 20-30 דקות.  בסוף הבישול אפשר להוסיף מעט מיסו, או רוטב סויה ועלי פטרוזיליה קצוצים.  אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי לפני ההגשה. בהצלחה צביקה

24/07/2006 | 09:21 | מאת: סמדר

אני אמא מניקה לתינוקת בת חודשיים. חברה המליצה לי על כמוסות טבעיות להגברת כמות החלב (אני חוששת שכמות החלב שיש לי לא מספיקה לתינוקת). הכמוסות מכילות 150 מ"ג שומר, 150 מ"ג אניס, 150 מ"ג אספסת. לקחתי את הכמוסות במשך יומיים (3 כמוסות ביום כמו שמומלץ על האריזה) אלא שביומיים האלה התינוקת ישנה כל היום, (בדרך כלל היא ערה במשך היום כשעה אחרי ההנקה). שמעתי שהשומר והאניס עלולים להיות הגורם לכך, האם זה הגיוני? אין לי רצון לגדל תינוקת ישנונית גם אם זה אומר להפסיק להניק.

24/07/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

סמדר שלום, לשומר ולאניס יש תכונה של הרגעה כללית והרגעת מערכת העיכול בפרט. בנוסף, כל הצמחים שבכמוסה נחשבים כמרבים את תנובת החלב. זה צריך לבוא כמובן עם תזונה נכונה והרבה שתייה. ייתכן ובתך "ישנונית" מכיוון שהיא לא סובלת מגזים ומכאבים במערכת העיכול. האם היית מעדיפה להפסיק להניק בגלל זה ולתת לה אבקות מלאכותיות שייגרמו לה (אולי) לכאבים ול"ערנות" ביום ובלילה? הסבר אפשרי אחר - בתחילת ההנקה לא היה לך מספיק חלב ולכן היא לא הייתה רגועה. כעת עם נטילת התוסף, יש מספיק חלב ולכן היא רגועה. אגב, לחלב עצמו יש אפקט מרגיע. מצד שני ייתכן והישנוניות נגרמת מסיבה אחרת - תתייעצי עם רופא הילדים שלך. בהצלחה צביקה

23/07/2006 | 19:29 | מאת: אמיל

ערב טוב האם ישנה סכנה כלשהי מאכילת יתר של ירקות מצליבים? אני אוכל כרבע כרוב סגול טרי בסלט, כמה חתיכות כרובית טרייה,חצי כרוב לבן מאודה,כמה חתיכות ברוקולי מאודה. האם ישנה סכנה כלשהי באכילת יתר של ירקות אלו? האם ישנה השפעה על רמת הסוכר בגוף? תודה רבה ושבוע שקט לכל תושבי הארץ.

23/07/2006 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, כל אכילת יתר לא רצויה. הכמויות שציינת נראות סבירות. הירקת האלה עשירים בסיבים תזונתיים בסידן ובמינרלים נוספים ויש להם תכונות אנטי סרטניות חזקות שהוכחו במחקרים. אין להם השפעה שלילית על רמת הסוכר בדם. הסיבים שבהם יכולים להועיל. בהצלחה צביקה

23/07/2006 | 15:47 | מאת: דימה

אם אני מכין כדורי שוקולד עם אבקת קקאו ??? האם הקקאו נחשב מזון טבעי?? מה סכנותיו ויתרונותיו ומה רב יותר?

23/07/2006 | 21:36 | מאת: צביקה קורן

דימה שלום, קקאו אמנם בא מהטבע ולאחרונה נתקלו גם כמה יתרונות בריאותיים שלו. אני לא ממלציץ על צריכת שוקולד, או כדורי קקאו בגלל כמות הסוכר והמרגרינה / שומן שבהם. בקקאו יש קפאין, תיאוברמין (דומה לקפאין), חומצה אוכסלית (מונעת ספיגת סידן ועלולה לגרום לאבנים בכליות), הוא עלול לגרום לאלרגיות ועוד. בפרק המאמרים באתר שלי תמצא פרטים נוספים במאמר בנושא: "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה

01/08/2006 | 18:13 | מאת: אלירן

האם אתה ממליץ להימנע באופן מוחלט מאכילת שוקולד? למשל, האם קובייה אחת ביום יכולה לגרום נזק? כמו כן, האם ספל קפה אחד ביום יכול לגרום נזק? ובכלל, האם אלמנט המידתיות לחלוטין איננו רלוונטי בסוגיות כנ"ל?

23/07/2006 | 15:45 | מאת: מעיין

שלום למה עדיף לאכול שיבולת שועל מבושלת?? תודה. אגב, כמה נורא זה אלכוהול?? ואם כן, מה הסוג הכי פחות נורא??

23/07/2006 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, כל דגן עדיף לאכול מבושל. העיכול קל יותר וספיגת המינרלים והויטמינים שבו טובה יותר. בעיני אלכוהול ומזיק ומיותר למרות מספר מחקרים שמשבחים אותו כמונע מחלות לב. לדעתי ניזקו עולה על תועלתו וסכנתו מרובה. איגוד הלב האמריקאי (AHA ) מכיר ביתרונות האלכוהול, אך ממליץ למי שלא התחיל בשתייה, לא לעשות זאת בגלל סכנת ההתמכרות ונזקים אחרים של האלכוהול. בפרק המאמרים באתר שלי תוכל לקרוא יותר על ניזקי האלכוהול במאמר על "חומרים מזיקים במזוננו". בהצלחה צביקה

23/07/2006 | 11:36 | מאת: דנה

האם אבל כתוצאה מלקיחת התוסף והגוף כעת יפרק יותר מהמזון וכתוצאה מכך יקבל כמות גדולה יותר של קלוריות מאותה כמות מזון - מה שיכול גם להוביל לעליה במישקל??

23/07/2006 | 12:18 | מאת: צביקה קורן

חבל שאת מובילה את הדיון לכיוון שאני לא אוהב לעסוק בו - הרזייה. א. פירוק יעיל של המזון ועיכול תקין לא יגרמו להשמנה! ב. רוב האנזימים המגיעים בצורת תוספים חיצוניים נהרסים על ידי חומצת הקיבה והגוף מפיק מהם תועלת מועטה. ג. כפי שכבר כתבתי קודם - אדם בריא שתזונתו מאוזנת לא זקוק לאנזימי עיכול, לפרוביוטיקה (אצידופילוס), לצמחי מרפא, לקולוניק, לדיקור, להומיאופתיה, לאינטרה ולכל מיני שיקויים ותרופות "טבעיות" - לפעמים "כל המוסיף - גורע".

23/07/2006 | 07:53 | מאת: דנה

בוקר טוב. האם ניתן ומומלץ לאכול את הברוקולי חי? איך ניתן להגביר את ספיגת הסידן ממנו?

23/07/2006 | 09:36 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, ניתן ומומלץ לאכול ברוקולי חי. חשוב שיהיה צעיר וטרי! אפשר להוסיף אותו לסלט עם מעט לימון, או לטפטף עליו כמה טיפות לימון. הלימון מסייע לספיגת הסידן. בהצלחה צביקה

אני חייבת תשובות כי כל פעם שאני מתחילה דיאטה אני מתייאשת. אני רוצה לרזות במהירות ולא יודעת איך.

23/07/2006 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, לצערי אני לא מכיר "קיצורי דרך" ואני לא מאמין שישנם כאלה. היזהרי מדיאטות בזק ומתרופות פלא להרזייה. רק תזונה מאוזנת לאורך זמן תביא לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה

תזונה וספורט תפני לדיאטנית או נטורופתית בהצלחה רבה

22/07/2006 | 23:49 | מאת: דנה

שלום רציתי לדעת אודות הפעולה של תוספי אנזימי עיכול (התוספים שניתן לקנות לעזרה בפירוק של שומנים חלבונים ופחמימות שאמור לעזור בבעיות עיכול - מכילים ליפאז לקטאז עמילאז וכ"ו) מה המשמעות של לקחת תוספים אלו ? איך הם פועלים בגוף? האם זה שלוקחים אותם זה אומר שלמשל מבחינה קלורית הגוף יספוג יותר קלוריות מאותו המזון כי הוא ינצל יותר את המזון? האם זה שלוקחים תוסף העוזר לפירוק השומנים אומר שכעת יותר קלוריות מהשומן יספגו בגוף כי כעת הגוף מעכל יות שומנים וקודם הוא לא עיכל אותם ולכן ניספגו פחות קלוריות? או שאולי קורה משהו הפוך ? האם מישהו יכול להסביר מהי בידיוק הפעולה של אנזימי העיכול ואיך הם משפיעים על ספיגת המזון בגוף כולל כמה קלוריות האם לקיחת התוסף יכולה כתוצאה מלקיחתו להוסיף ליותר קלוריות ניספגות ומכאן לעליה במישקל? האם התוסף עצמו הוא בעל ערך קלורי תודה

23/07/2006 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, בגופנו יש מעל 5,000 סוגים שונים של אנזימים. אנזימים הם חלבונים שהגוף מייצר ויש להם תפקיד ספציפי אחד בלבד. חלק מהאנזימים נקראים אנזימי עיכול ותפקידם לסייע בתהליך העיכול. כפי שציינת יש אנזימים מפרקי עמילן (עמילאז), יש אנזימים מפרקי שומנים (ליפאז), יש אנזימים מפרקי חלבון (פרוטאז) ועוד ועוד. לאנזימים שלוקחים כתוספים אין ערך קלורי משמעותי. מחקרים הוכיחו שעם הגיל הגוף מייצר פחות אנזימים. גם תזונה לא נכונה ואורח חיים שגוי פוגעים בייצור האנזימים. ישנן מחלות שגורמות להפסקת ייצור אנזימים מסויימים ואז צריך לקבל מבחוץ. חוסר באנזימי עיכול פוגם בתהליך העיכול וכתוצאה לא מפיקים את מלוא התועלת מהמזון, יש גזים, כבדות, עצירות והפרעות עיכול נוספות. אדם בריא, שתזונתו מאוזנת לא זקוק לתוספת חיצונית של אנזימי עיכול. אגב, פירות וירקות ומיצים שלהם מכילים כמות רבה של אנזימי עיכול ובכל הם מקילים על הגוף בתהליך ייצור האנזימים. בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 21:32 | מאת: עדינה

שלום צביקה! ההיתי רוצה לדעת האם ניקוי גוף יכול להועיל למטרת איזון הגוף לצורך העיניין אני נמצאת בחוסר איזון הורמונלי ולכן עליתי במשקל אני אוכלת בריא אבל,לא מצליחה לרזות אני גם מטופלת ע"י צמחים סיניים אבל לא ממש עוזר לי הבנתי שהניקוי מאוד מומלץ ויכול גם לעזור לי לרדת במשקל ובכן מאחר ואני וותיקה בפורום ונהנת ממנו ומוקסמת מדעותייך המקצועיות אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא הזה \אז..ממש תודה!!!

23/07/2006 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, ראשית תודה על המשוב החיובי. שטיפת מעיים לא גורמות להרזייה ול"איזון גוף". שטיפות מעיים, (שהפכו ל"טרנד" בתקופה האחרונה) צריכות לבוא (אם בכלל) כחלק מאורח חיים בריא (תזונה נכונה, פעילות גופנית, טיפול במתחים, הימנעות מעישון ואלכוהול, שינה ומנוחה, הרפייה והדמייה, ניקוי תקופתי (צום) ועוד ועוד). זאת לא צריכה להיות מטרה בפני עצמה. בעיני זה שייך ל"תרופות הטבעיות" שצריך לקחת אותן רק אחרי שמסדרים את הבסיס. באותה מידה דיקור לא יועיל לך להרזייה או לאיזון גוף אם לא תפעלי בכל המימדים האחרים שציינתי. בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 19:17 | מאת: עינת

שלום רב צביקה! רציתי לשמוע את חוות דעתך על אכילה לפי סוג הדם לא בהכרח לדיאטה אלא באופן כללי .... תודה מראש ושבת שבוע טוב!!!

22/07/2006 | 19:24 | מאת: עינת

23/07/2006 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

עינת שלום, השאלה עלתה בעבר מספר פעמים. אני בטוח שיש אנשים שהתזונה הזאת מתאימה להם, אבל יש הרבה שזה לא מתאים. לדוגמה: אם אני צמחוני ויש לי סוג דם O - האם אתחיל לאכול בשר? מי שניזון מתזונה טבעית ונכונה ממילא מוגבל ונמנע מהרבה מזונות. אני לא רואה הצדקה להטיל מגבלות נוספות. אגב, יש כבר כמה ספרים בנושא, ויש אתר (באנגלית) עם מחקרים מעניינים. בארץ התמחתה בנושא הנטורופתית דבורי גתי יוסף. בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 08:52 | מאת: שי מימון

שלום אני עכשיו נמצא בדיאטת חיטוב (של מפתחי גוף) וכל שנה שאני עושה אותה הפרצוף שלי "נופל" זאת אומרת שנהיה לי כחול כזה מתחת לעינים והעינים נכנסות בפנים בקיצור הפרצוף נראה לא טוב הייתי רוצה לדעת איזה ויטמינם אני צריך לקחת בשביל לטפל בזה אני בנתיים לוקח רק ויטמין b12 ואומגה 3 (חומצת שומן בריא) היתי שמח אם תוכלו לענות לי באימיל בבקשה מפני שלא יוצא לי לבקר באתר [email protected] תודה מראש שי

22/07/2006 | 10:11 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, לא הגעת לפורום המתאים. אני מתנגד ל"דיאטות חיטוב" או כל דיאטת הרזיה קיצונית אחרת שגורמת לתופעות שתיארת. תוספי מזון לא יועילו לך. "פיתוח גוף" גורם נזקים גדולים בטווח הבינוני והארוך. אגב, התשובות בפורום נועדו לשרת את כל הגולשם ולא רק את השואל ולכן אני לא נוהג לשלוח תשובות למייל הפרטי (לדעתי זאת קצת חוצפה לבקש זאת). בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 10:15 | מאת: שי מימון

מצטער.. למה אתה חושב שהיא לא טובה אני אוכל מאוזן 6 ארוחות ביום אני אוכל פחממות חלבונים סוכרים שומנים פשוט בצורה מאוזנת ארוחת בוקר צהריים וערב עם פחממות ושאר הארוחות השניות רק חלבונים ושומן בריא קצת אגוזי מלך וכאלה ובבוקר אני אוכל גם פרי עם הארוחה בשביל שיהיה לי קצת סוכר בגוף

21/07/2006 | 19:22 | מאת: עידית

באתי לתרום היום דם והיה לי 11.8 בהמוגלובין. אני תורמת דם שנים ותמיד היו לי ערכים של 13 ומעלה.. מה עלי לעשות? לאכול ? בשביל שההמוגלובין יעלה... (אני אחרי ירידה משמעותית במשקל..)

22/07/2006 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

עידית שלום, ראשית חשוב לאזן ולגוון את התזונה. חשוב לאמנע מקפה, תה, קולה, אלכוהול, סוכרים פשוטים שמונעים ספיגה של ברזל בגוף. חשוב לצרוך מזונות שמכילים ברזל כמו טחינה, פירות יבשים, ירקות ירוקים, מולסעה. תבצעי חיפוש בפורום על המילה "ברזל" - תמצאי מידע נוסךף בהצלחה צביקה

21/07/2006 | 12:46 | מאת: נועה

ראיתי באחתה חניות טבע, סיליאן ללא סוכר, יש בזה רק תמים ומים. העם כף של ממרח כזה, בתוך לחמניה זה בסדר לילד לבית ספר? כמה ויטמינים יש בזה, ומה זה מכיל? או שעדיף משהו אחר?. אני מחפשת משהו שיש בו ערך תוזנאתי של ברזל גבוה, לשים בתוך סנויץ לילד.

22/07/2006 | 10:05 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, סילאן זה בהחלט ממרח סביר. בטחינה יש הרבה סידן, אם זאת המטרה שלך. את יכולה למרוח טחינה עם סילאן, או טחינה עם דבש. אפשר גם למרוח אבוקדו, או חמאת בוטנים טבעית. חשוב לגוון! בהצלחה צביקה

22/07/2006 | 23:01 | מאת: נועה

זה הברזל . איזה ממרחים אתה ממליץ. שאלה בקשר לחמאת בוטנים. איזה חברה אתה ממליץ? וכמה קלוריות יש לכף שטוחה של חמאת בוטנים של אותו חברה שאתה ממליץ? אני בדרך כלל קונה בחנויות טבע, אז בטח יש את מה שתמליץ לי גם שם. תודה

21/07/2006 | 09:51 | מאת: בעיה

היי שבת שלום יש לי שאלה. אני מתחיל ליטול היום אנטיביוטיקה עקב זיהום פתוח ברגל. אני שומר ככל שביכולתי על אכילה נכונה ללא אכילת פחממות מזוקקות ללא ג'אנק פוד ולא מאכלים לא מלאים.אני צורך הרבה ירקות, ופירות בכמות מתונה יותר. אך אינני צורך כלל וכלל מוצרי חלב. אילו ויטמינים ומינרלים כדאי לי לצרוך? מאילו מזונות כדאי לי להימנע? אילו מאכלים מסויימים מומלצים? אני צורך מדי יום שלוש כוסות חליטת תלתן אדום האם כדאי להוזיף לחליטה שמן הארי? האם לאנטיביוטיקה מסוג Resprim Forte יש השפעה על אקנה? תודה רבה רבה על כל השאלות ושיהיה לכולם שבוע שמח בריא ומאושר

21/07/2006 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במצב כזה חשוב לשמור על המיקרופלורה של המעיים (החיידקים הטובים) שנהרסים על ידי האנטיביוטיקה. אני מציע לך לעשות זאת באמצעות התזונה הנכונה שאתה כבר צורך ולקיחת תוסף פרוביוטיקה כלשהו (אצידופילוס) וקומפלקס ויטמין B. בהצלחה צביקה

21/07/2006 | 13:13 | מאת: בעיה

תודה רבה צביקה אני לא מעוניין בתוספים. האם ביכולתך להגיד לי אילו סוגי ויטמין B חיוניים במיוחד? אצידופילוס-ממה הוא מורכב? והאם כדאי להוסיף לחליטת תלתן אדום צמח כלשהו שינקה את המעיים? תודה רבה שבת שמחה

20/07/2006 | 22:58 | מאת: היי

שלום צביקה אינולין,האם זהו סיב תזונתי? האם אכילתו בממרח חלבה ללא סוכר בריאה? האם ישנו לו השפעה על הסוכר או האינסולי בגוף? תודה רבה

21/07/2006 | 10:59 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, האינולין היא פחמימה (סוכר) שמקורה בפירות (פרוקטוז) ולכן יש לה השפעה על רמת הסוכר והאינסולין בגוף. "בריא" זה מושג יחסי - תלוי עבור מי. להלן קישור למידע נוסף בנושא: http://gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Inulin.htm שבת שלום צביקה

צביקה אשמל להיחסותך ללא קשר לתזונה הטבעית אם זה ביכולתך. היי צביקה מהו ההבדל בין מלטיטול לסוכרלוז? מי מהם עדיף לצריכה בהגבלה לסכרת? מהם ההשפעות של ממתיקים אלו בעיקר של סוכרלוז על הסוכר והאינסולין בגוף? מהי הכמות היומית המותרת לצריכה? תודה רבה קורא נאמן

21/07/2006 | 11:06 | מאת: צביקה קורן

לשואל שלום, מלטיטול הוא סוכר אלכוהולי (כמו גם סורביטול, קסיליטול ועוד). הוא אינו נספג היטב על-ידי הגוף ולכן תכולת הקלוריות שלו נמוכה בהשוואה לסוכר. צריכה גבוהה שלו (מעל 30-20 גרם ביום) עלולה לגרום לשילשולים ולכאבי בטן. סוכרלוז הוא סוכר רגיל שעבר "הכלרה" - כלומר הוספת מולקולות של כלור ודבר זה פוסל אותו בעיני כמזון לבני אדם. למרות שזה מוצר חדש יחסית (נקרא גם ספלנדה, סוכרה-דיאט ועוד) יש כבר הרבה דיווחים על הנזקים שלו. לחולי סוכרת כדאי להימנע משני הממתיקים האלה ובמיוחד מסוכרלוז. אם חייבים המתקה, אפשר להשתמש בסטיביה (ראה הסבר באחת השאלות למטה). בהצלחה צביקה

21/07/2006 | 13:09 | מאת: שואל

20/07/2006 | 17:15 | מאת: dan

שלום אני טבעוני בן 65 ועושה בבוקר תנועות תרגול קל בישיבה . מוגבל בעמידה. טיפה משקולות קלות וכו . קראתי שרצוי לאכול אחרי תרגול חלבונים ? מזה לטבעוני? טופו ,שקד, נבטים?אבוקדו? או מספיק פרי או גזר או סתם כוס מים כי לא נכנס אוכל בבוקר ? תודה

20/07/2006 | 18:37 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אני לא מקבל את הטענה הזאת וכבר כתבתי על כך כמה פעמים בעבר. מזון חלבוני מגיע לרקמת השריר רק לאחר כעשר שעות. אין שום חשיבות לסוג האוכל לאחר האימון. אם אתה רעב תאכל, אם לא - תאכל כשתהיה רעב. בהצלחה צביקה

20/07/2006 | 11:23 | מאת: סנונית

האם במצב של קנדידה ניתן לאכול שיבולת שועל (במים כמובן). מה הם המזונות המומלצים והאסורים במצב שכזה? תודה

20/07/2006 | 18:35 | מאת: צביקה קורן

סנונית שלום, מותר לאכול שיבולת שועל במצב קנדידה. לגבי התפריט - תבצעי חיפוש בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - השאלה עלתה מאות פעמים. רק זכרי שאין תחליף ליעוץ אישי המותאם לצרכייך בהצלחה צביקה

19/07/2006 | 23:28 | מאת: טל

שלום האם גלידה קרה פוגמת במערכת העיכול?בעבר כתבת שמזונות קררים פוגמים במערכת העיכול.

20/07/2006 | 08:04 | מאת: צביקה קורן

גלידה קרה ומזון קר פוגעים בקיבה ובמערכת העיכול.

20/07/2006 | 13:23 | מאת: קוראת

אם כן, גם פירות מהמקרר לא מומלץ לאכול? ומה עם יוגורט?גבינת עיזים?

19/07/2006 | 23:18 | מאת: טל

שלום האם ג'ינסנג זה זנגויל?ולמה שני שמות? תודה

20/07/2006 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, זנגביל זה השם העברי של שורש הנקרא באנגלית ג'ינג'ר. ניתן להשתמש בשורש או באבקה לתיבול תבשילים שונים או בחליטה. יש לו איכויות בריאותיות מעולות במיוחד למערכת העיכול. ג'נסנג זה גם סוג של שורש (יש שלושה סוגים שונים - סיבירי, קוריאני ואמריקאי) המשמשים ברפואת הצמחים. לכל אחד מהסוגים השפעות שונות. לא כדאי לקחת ללא יעוץ והדרכה של איש מקצוע. בהצלחה צביקה

19/07/2006 | 13:48 | מאת: Hey

יום נעים צביקה הכסמת באילו ויטמינים ומינרלים היא מועשרת? מהן יתרונותיה ומהן חסרונותיה? האם לכוסמת יש השפעה מטיבה על סוכרת ועל רמת האינסולין? תודה רבה ויום נהדר לכל הגולשים

19/07/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

הי HEY, הכוסמת הוא דגן מעולה. מכיל 5% חלבון, ויטמין B, סיבים תזונתיים, סידן ומינרלים שונים. לכוסמת יש תכונה של איזון רמת הסוכר בדם ואפילו הורדת רמת הסוכר ולכן היא מומלצת לחולי סוכרת. בהצלחה צביקה

20/07/2006 | 18:49 | מאת: Hey

האם כוסמת מומלצת לאיזון הסוכר בדם יותר מכל דגן אחר?

19/07/2006 | 04:44 | מאת: טלי

צביקה שלום. איזה מים הכי מומלצים לשתיה? מינרלים (ואם כן, איזה סוג עדיף)? בריטה? תמי 4? האם באמת יש הבדל גדול בין מים מינרלים למים אחרים? תודה.

19/07/2006 | 13:47 | מאת: לפי מידע התווית

המומלצים ביותר הם "אקווה נובה" "נביעות" היות ובהם יש מעט ביותר נתרן וכמות גדולה יותר מהמים האחרים בסידן.

25/07/2006 | 14:11 | מאת: דניאל

חברת עין גדי מחרבת את שמורת עין גדי עבור בצע כסף!!!! אל תקנו אחרת תהיו שותפים לעבירה.

19/07/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אפשר לשתות מים מינרליים, או מים מסוננים בפילטר ובמנורה המשמידה חיידקים. אני לא ממליץ לשתות מים מהברז, ואם אין ברירה כדאי להרתיח ולצנן. אין הבדל ממש משמעותי בין סוגי המים המינרליים. במזון שלנו יש הרבה יותר נתרן. בהצלחה צביקה

לדעתי, הכי טובים, מכל הבחינות.

20/07/2006 | 09:13 | מאת: חווה

במים מינרליים יש חיידקים וחומרים אורגאניים מחוללי מחלה, במיוחד בבקבוקים שעומדים בשמש בתחנות דלק ובמרכולים שונים. יש גם בעיה של טריות המים. במים המסוננים (תמי 4 וכד') אין חיידקים, אבל יש כלור ופלואור שגם הם מזיקים. לכן, ההצעה של צביקה נראית לי מאוזנת והגיונית - כי חייבים לשתות מים...

18/07/2006 | 16:37 | מאת: נועה

שלום בעלי בן 33, רוכב על אופני הרים כפעמיים בשבוע, אימון בדופק גבוה לאורך כ3 שעות בממוצע. הוא אינו צורך כמעט בשר וביצים (אולי פעם פעמיים בשבוע), אך אוכל קטניות (חומוס ועדשים יחד עם פחמימות מלאות) וצורך גבינות. שאלתי היא האם הוא אוכל מספיק חלבונים? מה כדאי לאכול לפני ואחרי אימון כזה? תודה

18/07/2006 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אם הוא אוכל גם שקדים, אגוזים, זרעים וטחינה - אין בעיה. אם הוא לא צמחוני הוא יכול להוסיף - ביצה אורגאנית. פעמיים בשבוע זה לא הרבה. בעיני לא משנה מה אוכלים לפני או אחרי בתנאי שזה לא יכביד על האימון. אחרי האימון אוכלים כשרעבים - בדרך כלל הרעב מתעורר כשעה לאחר האימון בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 14:29 | מאת: נירית

הי צביקה, רציתי לדעת מהי הדרך הבריאה וה"חסכנית" מבחינת קלוריות להמתקת שתייה חמה כגון: תה צמחים, מים חמים עם נענע וכו'..

18/07/2006 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

נירית שלום, הדרך הטובה ביותר בעיני היא לשתות ללא המתקה ואם צריך לוקחים תמר או משמש אורגאני. אם את רוצה "לקלקל" את הטעם את יכולה להמתיק עם סטיביה - ממתיק שאין בו קלוריות. אפשר גם לשים מעט דבש או מולסה. בהצלחה צביקה

19/07/2006 | 15:48 | מאת: סימה

.

18/07/2006 | 13:57 | מאת: דגנית

איזה דגנים ניתן לאכול לא מבושלים פרט לשיבולת שועל?? ובכלל, התחלתי לעבוד במשרד חדש והאוכל שמוגש שם מאוד לא בריא. בנוסף, אני נמנעת מאכילת לחם (בגלל השמרים, והקמח- יש לי מעי צר וזה יוצר מעין כבדות) כבר מספר חודשים, וזה עושה לי רק טוב. מה אני יכולה להביא איתי לאכול בעבודה?

18/07/2006 | 20:45 | מאת: צביקה קורן

דגנית שלום, גם שיבולת שועל כדאי לבשל כדי להפיק את מלוא התועלת. את כל הדגנים האחרים יש לבלש (אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, וכד'). "דגני בוקר" זה מזון לא ראוי בעיני. את יכולה לקחת לעבודה, ירקות חתוכים, פירות, שקדים, אגוזים, פירות יבשים, יוגורט, גבינה, קרקרים משיפון ללא שמרים, פריכיות אורז, פשטידה ועוד. אם את לא בטוחה - כדאי לפנות ליעוץ אישי. אגב, יש לי "שיגעון" קטן. אני אוהב שמתחילים את השאלה בפורום ב"שלום" ומסיימים ב"תודה". בעיני זה התשלום המינימלי שראוי לשלם כמשקבלים שירות בחינם... בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 13:54 | מאת: נעמה

צביקה שלום. 1-איזה זרעים אתה טוחן במטחנת הקפה שלך? 2- איזה סוג של שמן (רווי, חד בלתי רווי, רב בלתי רווי....) עלול להיפגע מחום\אור\חמצן?

18/07/2006 | 20:39 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, אני טוחן זרעים שאי אפשר לעכל כשהם שלמים: פשתן ושומשום. אפשר לטחון גם גרעיני דלעת, חמניות, צנובר. בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 22:16 | מאת: נעמה

כן, אבל טני מניחה שמומלץ שלא לצרוך גרעיני דלעת וחמניה קלופים. לא נראה לי שאני אקלוף כמות ואז אטחן אותה.... תודה

18/07/2006 | 13:10 | מאת: טאלה

שךום רב, אני בת 27 אני יודעת שאי אפשר למנוע כמטים ככל שחולף הזמן ומתבגרים אבל אני מסתובב בסופר פארם ואמורים לי שכדאי לי לקבל ויטמנים כמו " סנטרום" או מולטי ויטמינים" השאלה שלי האם אתה תוכל לעזור לי בסדרת ויטמנים טוב לגוף וגם למניעת כמטים ? תודה

18/07/2006 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

טאלה שלום, אני לא ממליץ על תוספי מזון במסגרת הפורום הזה. רק אחרי שמסדרים את התזונה אפשר לקחת - אם צריך מולטיויטמין. מולטיויטמין לא יעזור לקמטים ולכתמים אם את מעשנת והתזונה שלך לא טובה. בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 11:43 | מאת: sasa

אני בת 19 והגובה שלי הוא 160 רציתי לשאול:כמה אני צריכה לשקול? תודה

18/07/2006 | 20:36 | מאת: צביקה קורן

55 עד 63 - תלוי במבנה הגוף ובמסת השריר שלך

אני בן 31 ולאחרונה הרופא שלי המליץ לי לקחחת תוסף מזון של אומגה 3. בדקתי ומצאתי שבשוק יש הרבה מוצרים שטוענים שהם האומגה 3 הכי טוב (האם זה אומר מינון הכי טוב?). השאלות שלי הן: איך אני יכול יכול לדעת מהוא מוצר איכותי יותר ומה איכותי פחות? איזה מוצר יתן לי את התמורה הכי טובה לכסף שלי (איכות גבוהה במחיר טוב)? מהו המינון היומי המומלץ לאדם בוגר? האם זה תלוי בפרמטרים של גיל, גובה, משקל וכו'? תודה. חיים מר"ג.

18/07/2006 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, אני מקווה שאתה מבין שאני לא מקדם במסגרת הפורום מוצר זה או אחר. מציע שתבחר לא את המוצר הזול ביותר ולא כזה ש"במבצע". תבדוק תאריך תפוגה ותבדוק שמצויין בפירוש שאין כספית בכמוסות. אני ממלץ על כמוסות של אומגה 3 שעשויות משמן פשתן. באלה אין כספית ותוספים. המינון היומי המומלץ משתנה מאדם לאדם אבל הממליצים ממליצים על 1,000 מ"ג ביום. אם אתה אוכל דגי ים ו או פשתן טחון - אין צורך בתוסף. בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 10:59 | מאת: נועה

שלום, בני הגיע לגיל חצי שנה ועלי להתחיל לתת לו מזון מוצק. עד כה רק ינק. כצמחונית אינני יודעת האם עלי לתת לו עוף, או שהוא יכול לקבל את כל מה שהוא צריך מקטניות ודגנים. כמו כן האם מומלץ לתת דגנים מלאים לתינוק. תודה רבה נועה

18/07/2006 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, מחקרים חדשים מוכיחים, כי כדאי להמתין כמה שאפשר עם מתן מזון מוצק, כדי למנוע תגובות אלרגיות. כדאי להתחיל עם תחליב שקדים עם פרי בשל כמו בננה (הסברתי בהרחבה לפני מספר ימים - תבצעי חיפוש) ילדך יכול להתפתח יפה גם בלי עוף, אבל צריך לקבל הדרכה והכוונה. אפשר להתחיל בהדרגה עם דגנים מלאים כמו: שיבולת שועל, דוחן, קינואה וכוסמת. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 19:47 | מאת: שלומית

האם זה נכון שלחולי סוכרת אסור בכלל סוכר ואם למשל אוכלים גלידה פעם אחת בשבוע או שותים שתייה חמה עם סוכר זה עד כדי כך מזיק???

17/07/2006 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, זה תלוי בסוג הסוכרת, בחומרת המחלה, אם מקבלים טיפול תרופתי או לא ועוד. מציע להתייעץ עם הרופא המטפל. אפשר לאכול ממתק או סוכר מידי פעם. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 19:37 | מאת: ליאור

שלום קניתי שקולד חרובים וראיתי שיש בו שומן צמחי האם שומן זה מזיק? תודה

17/07/2006 | 20:57 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, שוקולד חרובים עדיף על משוקולד רגיל אבל יש בו סוכר ושומן שחלקו שומן רווי. אפשר לאכול מידי פעם. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 15:52 | מאת: נטלי

כל הזמן היה לי פנים מלאות למרות שאני רזה אבל עכשיו השתנה המצב למרות שהגוף שלי עדיין אותו גוף והרופא אמר שזה קשור לתזונה . מה אפשר לאכול כדי להחזיר את הפנים שלי כמו שהיה ?

17/07/2006 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, לצערי לא ניתן לרזות או להשמין בחלק מסוים של הגוף. מבנה הגוף (והפנים) הוא עניין תורשתי וכך גם ההתנהגות שלו בזמן עליה או ירידה במשקל. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 14:42 | מאת: יעל

לקחתי אומגה 3 במשך שנה בבדיקה שערכתי ירד לי כמות הכולסטרול הטוב מ93 ל77 מה יכולה ליהיות הסיבה

17/07/2006 | 15:23 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אומגה 3 אמור להשפיע בעיקר על הורדת הכולסטרול הרע. הכולסטרול הטוב מושפע מתזונה, פעילות גופנית ותרופות שונות. את עדייין במצב מצוין! מה ערכי הכולסטרול הכללי והרע (LDL)? בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 18:11 | מאת: יעל

תודה רבה!! הכולסטרול הרע ירד מ138 ל-125 והכללי ירד מ-258 ל- 216 - עדיין מעל לטווח, אבל ירידה יפה טריגליצרדים מ-87 ל- 70 לא נראה לי שהערכים ירדו משתי הכמוסות ליום (אבל אולי..) . אני כמעט בטוחה שהם ירדו מכך שהורדתי את כל הסוכר הלבן מהתפריט והתחלתי לאכול בריא- הרבה מיצי ירקות, דגנים, טחינה משומשום מלא - כמעט תזונה טבעונית (להוציא קוטג, יוגורט ודג (סול או סלמון) פעם בשבוע) ועוד שאלה- התחלתי לקחת גלולות מסיבות רפואיות חשובות האם התזונה הנכונה שלי תמנע את השינוי לרעה בערכי הכולסטרול (כפי שקורה להרבה בנות שנוטלות גלולות)

17/07/2006 | 10:33 | מאת: אורי

צביקקה ,שלום. 1- קשקשים, למה? 2- אני עובר לאנגליה, מהם השינויים התזונתיים שעליי לבצע? (לדוג'- צריכה מוגברת של ויטמים D עקב מחסור בשמש)

17/07/2006 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

אורי שלום, לנושא הקשקשים יש קשר לתזונה נכונה, עם זאת כדאי לעבור אצל רופא עור לשלול בעיה או מחלה בעור הראש. לשאלה השנייה - שוב תזונה נכונה. לא נראה לי שכל אנשי האנגליה והצפון לוקחים תוסף של ויטמין D. אם אתה אוכל דגים - אין בעיה, אם לא, צריך לבדוק את התזונה שלך ולבנות תפריט ביעוץ אישי. בהצלחה צביקה

18/07/2006 | 13:51 | מאת: אורי

אני מאוד מודע למה שאני אוכל. נראה לי שלא הבנת את שאלתי: מה ההבדל בין תזונה באקלים סאב-טרופי לתזונה באקלים קר???? (לא דיברתי על צריכה מוגברת של ויטמין D כתוסף.... התכוונתי לאכול יותר דגים.... מה עוד?) תודה

18/07/2006 | 14:59 | מאת: צביקה קורן

הי אורי, בארצות הקרות כדאי להימנע ככל שניתן ממזונות קרים וממזונות מקררים. מזונות קרים (ישר מהמקרר), או שנמצאים במקום קר פוגעים בקיבה ובמערכת העיכול ואם מדובר בירקות ופירות, האנזימים שבהם לא פעילים. מזונות מחממים הם : דגנים מלאים מבושלים וקטניות, ירקות עמילניים כמו תפו"א, בטטה, שורשים, דלורית, דלעת וכד'. לתבלינים מסויימים יש אפקט מחמם, אנטי סרטני ומבריא כמו למשל: ג'ינג'ר, כורכום, פפריקה מתוקה, קינמון, ציפורן (לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה., שום ובצל גם כן מחממים. המזונות המקררים הם פירות, ירקות ומוצרי חלב. אני כמובן לא ממליץ להימנע מירקות ופירות, אבל חשוב לאכול אוצתם בטמפרטורה של החדר ולהרבות במרק ירקות ותבשילי ירקות עם דגנים. גם מוצרי חלב כדאי להוציא מהמקרר כשעה לפני האכילה. מקווה שהפעם הבנתי ואם לא תשאל שוב ואשתדל לענות. בהצלחה צביקה

17/07/2006 | 09:03 | מאת: נירית

הי צביקה, הפסקתי לצרוך מוצרי חלב מכל סוג שהוא עמ"נ לנקות את הגוף וגם לרדת במשקל. שאלתי היא: מה הם המוצרים הבריאים שמהם אני יכולה להמשיך ולהפיק את כמות הסידן היומית הנדרשת לגוף?

17/07/2006 | 15:15 | מאת: צביקה קורן

נירית שלום, מזונות עשירים בסידן: טחינה גולמית, שומשום טחון, שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, אצות ים,פירות יבשים, פטרוזיליה, כרוב, חרובים, מולסה, סויה, קטניות. חשוב מאד להימנע ממזונות ש"זורקים" סידן מהגוף. תקראי את תקציר ההרצאה בנושא "בריחת סידן" בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 21:04 | מאת: מיכל

שלום רב בחצי שנה האחרונה יש לי נשירת שיער מוגברת (ממש כמו אחרי לידה) האם אוכל לעצור/לשפר ע"י תזונה או ויטמינים? תודה

17/07/2006 | 15:06 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש יש הרבה סיבות לנשירת שיער - חוסרים תזונתיים (ברזל, אבץ קומפלקס B ), מתח, דיאטת הרזייה קיצונית, מחלת עור, חשיפה לחומר כימי (שמפו, צבע), מתח מתמשך, טראומה נפשית, תורשה ועוד. אם הבעיה היא תזונתית - תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה את כל אבות המזון תיתן מענה לבעיה. בנוסף את יכולה לנסות תוסף תזונה בשם: RootsHr. מציע לך לפנות לבירור אצל רופא עור ומשם להמשיך ליעוץ תזונתי במידת הצורך. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 19:04 | מאת: היי

שלום האם לדלורית דלעת או בטטה יש ערך גליקמי גבוה? האם אחד מהם גורם לעלייה בהפרשת האינסולין? האם ירקות אלו מכילים סוכר או די גבוהים בכמות הפחמימות? איזה מהם מכיל הכי הרבה סוכר/בעל ערך גליקמי גבוה/הרבה פחמימות מכיל תודה

16/07/2006 | 20:20 | מאת: צביקה קורן

הי הי דלעת ודלורית דלות בסוכר ולכן הערך הגליקמי שלהן נמוך. הבטטה מתוקה ולא מומלצת לחולי סוכרת. לפני כמה ימית נתתי קישור לטבלת ערך גליקמי. בהצלחה צביקה

אמה שאלות: 1. האם טופו אפשרי ומומלץ? ובאילו כמויות? האם אין בעיה עם האסטרוגנים הצמחיים? כנ"ל לגבי חלב סויה. 2. האם כל סוגי הצמחים שרשמת כמומלצים לתה אכן אפשריים בהריון? האם יש איזה מהם שמומלצים במיוחד? 3. לגבי התוספים, רק כדי לוודא שהבנתי נכונה, ובלי קשר לעקרונות ההגיינה הטבעית, האם נראה לך מועיל ובריא להוסיף סידן ואומגה 3? 4. ובאופן עקרוני (מאחר ולא ממש השתכנעתי מהסבריו של בן אורי כנגד הביצים והדגים) - מדוע הם פסולים (בהנחה שהביצים אורגניות ומדובר בדגי ים)? ושוב, תודה רבה!

שלום רב, 1. טופו אפשרי ומומלץ! מכיוון שלאחרונה יש מחקרים סותרים בנושא מציע שתספקי ב 50 - 80 גרם טופו פעמיים בשבוע וכוס חלב סיוה פעמיים בשבוע בימים אחרים. 2. לא זוכר את כל סוגי הצמחי שרשמתי, אבל את יכולה להכין תערובת טעימה ובטוחה מקמומיל, שומר, עשב לימון ולואיזה. שומור טוב במיוחד לתקופת ההנקה. 3. לגבי התוספים, חומצה פולית ופרנטאל - כדאי לקחת. אומגה 3 חשוב מאד, אבל אפשר לקבל מכף פשטן טחון (טרי). אם התזונה מטואזנת לא צריך תוסף סידן. 4. ובאופן עקרוני (מאחר ולא ממש השתכנעתי מהסבריו של בן אורי כנגד הביצים והדגים) - מדוע הם פסולים (בהנחה שהביצים אורגניות ומדובר בדגי ים)? רשויות התזונה בארצות הברית ממליצות לנשים הרות לאכול רק 2 מנות דגים בשבוע בשל החשש מהרעלת כספית. ביצה אורגאנית - זה חלבון מלא בעל זמינות ביולוגית גבוהה. אם אין לך בעיה מוסרית, או אחרת, אפשר לאכול אחת ביום. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 13:17 | מאת: נעים מאוד

היי צביקה וכל קוראי הפורום מוצקי חלב אשר נמצאים בחטיפים למינהם. מהם בעצם מוצקי חלב אלו? האם מוצקי חלב אלו מכילים את ההורמון שמכיל חלב הפרה? תודה רבה ויום נהדר לכולם

16/07/2006 | 20:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מוצקי חלב מיוצרים מחלבון מי גבינה או מחלב רקיל בתהליך שגורם להם להכיל יותר חלבון מחלב רגיל. הם משמשים לעיבוי מאכלים כמו שוקולד, חטיפים וכד'. יתכן ויהיו בהם שאריות הורמונים. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 11:14 | מאת: חגית

שלום רב צביקה רציתי לדעת ..אני אחרי לידה והתחלתי לסבול מעצירות ,קניתי בבית מרקחת את עיכולקס בכדורים שבוא רשום שזה מרוקחות טבעית.. משילוב של צמחים פעילים ,תאנים ושומר..האם אתה יכול לומר לי האם זה יכול למכר..? או לעשות עוד נזק.. והאם זה בסדר לצרוך יום יום.. אודה לתשובתך.. כול טוב ובריאות חגית

16/07/2006 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, התשובות לשאלותייך הן חיוביות. זה ממכר ומזיק. הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה נכונה בלבד. השאלה עלתה רבות בפורום ואפילו הבוקר. מציע שתבצעי חיפוש על המילה "עצירות" ו"משלשלים". בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 11:06 | מאת: הרמיוני

שלום רב. כבר מספר חודשים אני אמונה על תזונה בריאה (ברוח ההגיינה הטבעית, עם מעט דגים וביצים). כעת אני בתחילת ההריון ורציתי לשאול מהם הדגשים החשובים מבחינת אוכל, אילו מזונות מומלצים, האם כדאי ורצוי לקחת תוספי מזון (פרה-נטל, סידן, האם להמשיך לקחת אומגה 3). האם מוצרי לב אורגניים מחלב עיזים מומלצים? תודה.

16/07/2006 | 12:49 | מאת: צביקה קורן

הרמיוני שלום, אם את אוכלת ברוח ההגיינה הטבעית (טבעונות) את לא אמורה לאכול דגים, ביצים ומוצרי חלב ולא להשתמש בתוספי מזון... השאלות שלך מחייבות תשובה ארוכה ולכן אני מפנה אותך לפרק המאמרים באתר שלי שם תקראי את המאמרים הבאים: - חומרים מזיקים בתזונתנו - חומרים מועילים ומבריאים - תזונת האישה ההרה והמניקה. כתובת האתר: www.zom.co.il באופן כללי התוספים שציינת מומלצים לנשים הרות, אלא אם כן את ניזונה על פי כללי ההגיינה הטבעית שכאמור שוללת שימוש ב"תרופות" חיצוניות... מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

16/07/2006 | 13:22 | מאת: הרמיוני

אני בן 49 סובל מסוכרת ברמות של 168 או מה 180 אניני מופנק אוכל הכול ללא בעיה מטופל באמצעות כדורים.. ואני לא סובל מלחץ דם גבוהה ,שומנים בדם ,וכ"ו הסוכרת אצלי על רקע גנטי..בבקשה עזור לי ותן לי לפחות תפריט זמני

ניר שלום, אני לא נותן מתכונים ותפריטים במסגרת הפורום, אבל המידע שלהלן עשוי להועיל: הדרך הטובה ביותר לשלוט בסוכרת היא באמצעות הפחתה בכמות הסוכרים הפשוטים (סוכר לבן, קמח לבן, ממתקים, פירות מתוקים, דבש וכד'), צריכה מוגברת של פחמימות מורכבות (אורז מלא, כוסמת, דוחן וכד'), קטניות, ירקות, שקדים ואגוזים ואכילה לעיתים קרובות. כמויות קטנות של גבינה, אגוזים וזרעונים מהווים חטיף טוב. ניתן להשתמש באופן קבוע גם בשומנים אחרים כגון: חמאה ואבוקדו. כמויות קטנות ממזונות אלה מציעים מקור אנרגיה מתמשך והדרגתי. מזונות העשירים בסיבים מסיסים (ירקות, שבולת שועל) מאיטים את ספיגת הפחמימות ומונעים תנודות ברמות הסוכר. ניתן להשתמש גם בפירות במקרים מסוימים, אך צריכה מוגזמת של פירות עלולה לגרום לתנודות חריפות בסוכר בדם. אולם אם אוכלים אותם יחד עם מזון עתיר סיבים או שומן, כמו אגוזים, ספיגת הסוכר במעיים תואט באופן משמעותי. אכילת מספר ארוחות קטנות עם פחמימות מורכבות, סיבים ושומנים והימנעות מסוכרים פשוטים, אלכוהול ומיצי פירות הם שינויים חיוניים. מוצרי חלב מותססים, בשר רזה ודגים עשויים לשפר. נסה להגיע בהקדם ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 23:11 | מאת: lior

שלום אני בן 22 והרבה שנים צרכתי חלב בעיקר עם דגנים והרגשתי טוב למרות ששתיתי כ 4-5 כוסות ביום לפעמים. לפני שנה חליתי בקוליטיס וקראתי שחלב יכול לגרום לדלקות האם יכול להיות שהצריכה המרובה של החלב גרמה לי למחלה?

16/07/2006 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

LIOR שלום, ישנם גורמים ברפואה הטבעית שטוענים ששתיית חלב ובמיוחד חלב קר (ומוצריו) עלולה לגרום למחלות מעיים דלקתיות כמו קוליטיס וקרוהן. אם תשאל כל רופא, או מומחה למחלות מעיים הוא יאמר לך שזאת שטות גמורה והסיבה למחלות אלה "לא ידועה". אני טוען שתזונה לא נכונה פוגעת במעיים וגורמת למחלות מעיים והתיקון היחידי הוא באמצעות תזונה נכונה. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 22:30 | מאת: מעיין

אני סובלת מהפרעות אכילה, וכרגע אני בטיפול פסיכולוגי ותזונה טבעית. רציתי להתייעץ עמך בשאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן ושמעתי לגביה דעות רבות: בעקבות שימוש בעברי במשלשלים האם אחרי תקופה ארוכה של אי שימוש עדיין יכול להופיע אצלי תופעות לוואי בעקבות המשלשלים שלקחתי (תקופה של 6 שנים לסירוגין..)? והאם זה נכון שמשלשלים (כאשר משתמשים בהם בעקביות), עושים את הפעולה ההפוכה ובעצם משמינים? אשמח לתגובה מעיין.

16/07/2006 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, שימוש במשלשלים לא מועיל להרזייה, הוא מסוכן ומזיק. שימוש במשלשלים עלול לגרום לעצלות מעיים, עצירות כרונית ואפילו למחלות מעיים דלקתיות כמו קוליטיס. באופן עקיף הם גורמים להשמנה על ידי שיבוש חילוף החומרים בגוף. שש שנים זאת תקופה ארוכה מאד ואני מאד מקווה שבאמצעות תזונה נכונה תבריאי את המעיים שלך ואת בריאותך. אני מקווה שמהסיפור שלך ילמדו נערות ונשים נוספות שעדיין משתמשות במשלשלים וב"תרופות פלא" להרזייה. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 21:59 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי, בת 77, נוטלת קומדין וזקוקה לויטמינים בגלל חולשה חזקה. אסור לה לבלוע ויטמין K וג'ינסנג. (בגלל הקומדין) האם תוכל בבקשה להמליץ על כדורי ויטמינים ללא החומרים הנ"ל ? בתודה מראש, אילנה

16/07/2006 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אני לא נוהג לתת "מרשמים" לויטמינים ומינרלים במסגרת הפורום ובמיוחד לא כדאי לעשות זאת לאישה לא בריאה בת 77. זה לא רציני ולא אחראי. מציע לך לפנות ליעוץ אישי , בו יבוצע תישאול מקיף ותינתן הדרכה בתזונה נכונה ואם צריך גם תוספי מזון. בהצלחה צביקה

נודע לי מבדיקות שאני חולה סוכרת אני מטופל בהובחנתי כחולה סוכרת הרופא נתן לי טיפולי כדורי בשם" מטפורמין" ובנסוף שמירה על תזונה מבוקרת ,רק שבזמן לקיחת התרופה הזו מטפורמין בכלל לגבי הסוכרת האם הסוכרת הזו נחשבת לגובהה ומוסכנת ?? .כיצד ניתן להקטין את התופעות של הסוכרת .? האם יש קשר בין זה לכך שתיי הורי סוכרתיים ,הנני מעשן, לתזונה שלפני כן היתה עתירה בסוכר,(האם מותר לי לאוכל לפירות ומהוא המינון לפירות למשך שבוע) והשאלה העיקרית מה מומלץ לאוכל ???? ומה לא כדאי לאוכל..??

ניר שלום, הפורום לא נועד לתת יעוץ אישי לבעיה מהסוג שהצגת. לא כתבת בן כמה אתה, מה רמת הסוכר, מה אתה אוכל ועוד. את כל זאת ועוד צריך לברר ביעוץ אישי. מציע שתפנה לדיאטנית בקופת חולים, באופן פרטי. בהצלחה צביקה

15/07/2006 | 18:31 | מאת: חיים

האם אתה מאמין שהחילבה הגימנמה השום והכרום אכן מסיעים להורדת רמת הסוכר בדם ואם כן מדוע רופאים לא ממליצים על צימחי מרפא אלו ורציתי לישאול מה הדרך הטובה ביותר לאכול חילבה האם ליבלוע את זירעי החילבה כמו שהם או ליטחון אותם בצורת אבקה ולהוסיף אותם למזון

15/07/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, החומרים שציינת נמצאו כמסייעים לאיזון רמת הסוכר בדם והם מועילים במיוחד לחולי סוכרת. יש גם מחקרים תומכים אבל רוב הרופאים לא קוראים מחקרים הקשורים לרפואה העממית. הרופאים נותנים תרופות שאושרו על ידי ה FDA או משרד הבריאות במינונים מסויימים, בהתאם לחומרת המחלה. חילבה אפשר לטחון, לבשל, לבלוע או לקחת בכמוסות מוכנות אותן תן לקנות בחנויות טבע. בהצלחה צביקה