פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

09/07/2006 | 10:16 | מאת: ניר

אני בין 48 סובל מסוכרת בגובה 160 , ו140 סוכרתיים שהיתגלה אצלי דרך בדיקות הדם שאלותי מה מומלץ לאוכל ?? ומה לא מומלץ לאוכל?? והאם תזונה נכונה בשילוב פעילות סופרטיבית יתין את הסוכרת .? וכידצ ניתן להקטין את התופעות של הסוכרת ? כגון כאבי ידים ורגלים . והאם אפשר להלחים בזה כדי שלא יהיה יותר גרוע .?

09/07/2006 | 13:36 | מאת: צביקה קורן

ניר שלום, תזונה נכונה ופעילות גופנית בהחלט מקטינות את רמת הסוכר ואת נזקי הסוכרת. כדי לדעת מה זה "תזונה נכונה" את חייב לקבל יעוץ אישי ולא להסתפק במשפטים כמו: תימנע מסוכרים פשוטים ופירות", "תאכל הרבה ירקות, דגנים מלאים וקטניות".... מציע שתפנה ליעוץ אישי ועד אז תבקר בפורום סוכרת באתר הזה שם תוכל לקבל טיפים. [ בהצלחה צביקה

08/07/2006 | 23:47 | מאת: שרון

אילו מזונות גורמים לריח גוף רע ? (פרט כמובן לבצל, שום ותיבול מוגזם) האם דיאטה /תזונה למלחמה בקנדידה (ללא שמרים, חיטה מלאה, ללא פירות, ללא סוכרים) עלולה לתרום לריח גוף רע ?

09/07/2006 | 13:30 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, ישנן סיבות רבות לריח גוף רע כגון: בעיה בחילוף חומרים, פטרייה, אלרגיה, חוסר הגיינה אישית, חיידקים, הזעת יתר מזון מדיף ריח (חילבה, בצל, שום, עודף חלבון מהחי ועוד). בהיבט התזונתי, כדאי לבצע ניקוי גוף כלשהו (צום) של מספר ימים, ולאחר מכן לעבור בהדרגה לתזונה טהורה ואיכותית. כדאי לבצע זאת בהדרכה אישית. דיאטה /תזונה למלחמה בקנדידה יכולה לתרום לריח גוף רע למשך מספר ימים בהם הגוף מתנקה מרעלים. בהצלחה צביקה

08/07/2006 | 14:47 | מאת: מאיה

מה הגבינה הכי פחות נוראית מבחינה תזונתית אני אוכלת לבנה עיזים 3% שומן וקוטג יוגה (מחלב בקר) ןלעיתים צפתית 5% (מחלב בקר) למטרות של בריחת סידן

08/07/2006 | 21:57 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, הגבינה הצפתית מלוחה וזה לא מומלץ. כאי לאכול גבינות לא מלוחות עד 3% שומן. "למטרות של בריחת סידן" חשוב מאד להימנע ממזונות שזורקים סידן מהגוף. תעשי חיפוש בפורום, או תקראי בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

08/07/2006 | 11:10 | מאת: שרינה

שלום לך אני בת 45 עשיתי בדיקת דם וערך הB12 357 וברזל 88 האם עליי ליטול B12 תוספת או שזה מיותר? האם עליי ליטול תוספת ברזל או שזה מיותר? אם עליי ליטול ברזל מתי לוקחים ועם מה? אם עליי ליטול B12 מתי לוקחים ועם מה? אודה לך מראש על תשובותיך שרינה

08/07/2006 | 22:00 | מאת: צביקה קורן

שרינה שלום, שאלת שאלות טובות וחשובות, אבל אני לא נוהג לתת "מרשמים" לתוספי מזון במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי תוך התחשבות בגורמים רבים נוספים. לגבי רמות הברזל וה B12 את צריכה להתייעץ עם הרופא ולא בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

08/07/2006 | 11:02 | מאת: אורלי

שלום צביקה רציתי לשאול איך הכי מומלץ לשטוף ירקות ופירות במים וסבון ? איזה סבון ? האם להשתמש בספוגית? תודה

08/07/2006 | 22:03 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, אם מדובר בירקות אורגניים מספיק לשטוף עם מים כדי להוריד את האבק והמהדרים יוסיפו גם סבון. לגבי ירקות לא וארגניים, שוטפים באותה צורה, אבל חלק מחומרי ההדברה נמצאים בתוך הפרי והירק כך שהשטיפה החיצונית לא מסירה אותם. יש בחנויות טבע ואצל משווקי סנריידר, חומרי שטיפה מיוחדים שמונעים את הצורך בשימוש בסבון. בהצלחה צביקה

צביקה שלום תודה על תשובותיך המפורטות מקצועית, לכל שואל/ ת בפורום שימושי ונוח ללמוד ממך רבות מעיון בפורום כשעלי הגפן במיטבם בעונת הענבים, אני מרבה לשלבם בתפריט בצורת מחית ו/או המאכל הלאומי: במילוי אורז בסמטי מלבד היותם אכילים וטעמם החמצמץ, לא ידוע לי כלום על תכונות עלי גפן ברפואה העממית האם מומלץ לצמצם באכילתם - דוגמת עלי תרד המכילים חומצה אוקסלית? זו, ידועה כמפריעה בספיגת ויטמינים ומינרלים? האם תוספת מיץ לימון טרי פוגמת בערכם של ירקות עליים האם יש דמיון בערכם של ירקות עליים כגון: עלי תרד, עלי סלק, עלי גפן, כיו"ב? תודה על התשובה שבת שלום שרי

07/07/2006 | 21:55 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, תודה על המשוב החיובי. לצערי אין לי הרבה מידע לגבי עלי הגפן למעט העובדה שהם עשירים באנטיאוקסידנטים (במיוחד אלה שנמצאים לאחר מכן בקליפת הענבים). אין בהם חומצה אוכסלית, אבל יש הרבה כלורופיל, סיבים תזונתיים ומינרלים. אפשר לצרוך את העלים הצעירים בסלט , ללא בישול. העלים הגדולים יותר יכולים לשמש כמצע ל"ממולאים". אין מגבלה לגבי צריכתם, אבל כמו בכל דבר לא כדאי להגזים. כדאי כמובן להשתמש בעלים שלא רוססו ולא גופרו. אגב, ברפואת הצמחים משתמשים בחליטה של עלי גפן להורדת לחץ דם, לבעיות בכלי הדם (לדוגמה: טיפול בדימומים, כאב ודלקת מטחורים), לטיפול בפרונקלים וכהכנה ללידה. תוספת מיץ לימון לא פוגעת בערכם של ירקות עליים - הוא משפרת את ספיגת הסידן שבהם. בהצלחה צביקה

06/07/2006 | 14:12 | מאת: שי

בעקבות כתבה התחלתי השבוע ניקוי כבד וכליות בשיטת אכילת אורז מלא בלבד על מוצריו כגון פרכיות אורז וכ' בתוספת ירקות טריים ומבושלים על כל סוגיהם השונים.כמו כן, אני מקפידה על שתייה מרובה של מים וביום הרביעי והחמישי אני חשה בכאבי ראש האם יש לכך השפעה שכן אינני אוכלת מוצרי חלב או שותה וכן לא צורכת קפאין?

06/07/2006 | 21:58 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, אני מאד לא ממליץ לעשות "ניקוי", צום או דיאטת הרזיה על סמך כתבה בעיתון, בטלביזיה או מפי חברה. חייבים לקבל הדרכה וליווי מקצועי. את חווה עכשיו "משבר ניקוי" שאמור להסתיים תוך יום או יומיים, אבל אולי הסיבה אחרת. צריך לדעת איך להתכונן לניקוי, איך לבצע אותו, איך לזהות משבר ניקוי, או סימנים המחייבים הפסקת הניקוי, איך מסיימים את הניקוי ועוד ועוד. מציע לך לפנות ליעוץ מקצועי ולא לסכן את בריאותך. בהצלחה צביקה

06/07/2006 | 11:52 | מאת: שירה

בבדיקות דם אחרונות יצא לי RBC מעל לטווח ברזל בתחתית הטווח וטרנספרין בקצה העליון ביותר של הטווח האם יתכן שמיץ העשב חיטה אחראי ל- RBC הגבוה והאם טרנספרין גבוה מעיד שהברזל לא מגיע לתאים?

06/07/2006 | 13:28 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, לאחרונה נתקלתי בפורום במספר מקרים בהם מיוחסות למיץ עשב החיטה תכונות שליליות ותופעות לוואי. לדעתי זה מגזם, אבל כל אחד יכול להגיב בצורה שונה למזון, במיוחד אם מדובר במזון חדש. מיץ עשב החיטה עשיר בכלורופיל, אנזימים, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ואנטיאוקסידנטים. לרוב האנשים הבריאים והחולים הוא יכול להביא תועלת רבה ושיפור בבריאות. בקישור שלהלן תמצאי מידע לגבי הטרנספרין ובדיקות דם נוספות. http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=76 אגב, טרנספרין גבוה יכול להעיד על חוסר בברזל וזה מתאים לתוצאות הבדיקה שלך. מיץ עשב חיטה עשוי לשפר את תמונת הדם שלך. בהצלחה צביקה

06/07/2006 | 14:31 | מאת: שרה

לא. אין לי שום טענות למיץ עשב החיטה. להפך. העור שלי נראה יותר טוב, יש לי יותר אנרגיה, יציאות (3 פעמים ביום - מהמיץ אבל לא רק- גם מהתזונה הבריאה שלי) אבל פשוט קצת נבהלתי... הכי כדאי שאברר עם הרופא ןהבדיקות אכן נעשו לבירור נשירת השיער (שהשתפרה בהרבה מאז שלקחתי תוסף ברזל) תודה על התשובות הענייניות שלך, והאתר שלך שמכיל מאמרים מאוד מעניינים

06/07/2006 | 10:45 | מאת: עמית חן

שלום רב צביקה! רצוני לשאול האם כדורים בשם אגרסט לקבלת ווסת אותo אני אמורה לקחת מאחר ויש לי שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר המתבטא באיחורים,שאלתי היא ראשית האם אתה מכיר את הכדורים והאם יש להם תופעות לוואי כגון:השמנה אקנה וכו כמו גלולות כי אני כרגע בעיצומה של דיאטה דלת סוכרים ומאוזנת אצל נטורופט על מנת לרדת במשקל שהעלייה נבעה כתוצאה מהשחלות (סיפטומים) ואני לא רוצה שמשהו ישבש לי את התהליך מה דעתך אשמח לחוות דעתך המקצועית מאחר ואתה עשיר בידע תודה מראש!

06/07/2006 | 13:32 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, אני לא מכיר את הכדורים שהזכרת. מציע שתחפשי תופעות לוואי בעלון המצורף ובחיפוש פשוט בגוגל. לדוגמה: באתר INFOMED שהקישור שלו מופיע להלן: http://www.infomed.co.il/medIndex.asp בהצלחה צביקה

06/07/2006 | 00:15 | מאת: mey

מתאים לכל גיל בכל מצב?? אשמח לתשובה... תודה

06/07/2006 | 13:33 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אומגה 3 לא מתאים בכל גיל ולא בכל מצב. כדאי להתייעץ הנשא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה

05/07/2006 | 20:29 | מאת: דוד

שלום, ברצוני לברר, כאחד הסובל מהבעיה הנ"ל, (בדיקות דם תקינות, לרבות סוכר) אם מותר לי לאכול: אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, תפוחי עץ למיניהם, מלון, ענבים ירוקים ואדומים וכן מה קורה עם פירות טרופיים כגון אננס, קיוי, מנגו ועוד. אותה השאלה לגבי פטריות (בעיקר כאלו שבקופסאות שימורים, כגון פטריות שמפיניון וכד'). בתודה.

05/07/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, הטיפול בריפלוקס הוא מקיף יותר מאשר הימנעות מפרי זה או אחר, או מכל מזון שהוא. לגבי הפירות, לרובם יש תגובה בסיסית והם לא גורמים לצרבת (למעט שזיפים, נקטרינה ועגבניה). את הפירות חשוב לאכול בבוקר, או בצהרים ולא בערב או בלילה.לא אוכלים פירות כקינוח בסוף הארוחה, אלה כארוחה בפני עצמה. חשוב ללעוס הייטב את המזון, לשמור על צירופי מזון ולא להגזים בכמות. יש עוד הנחיות אותן תוכל לקבל ביעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

05/07/2006 | 17:24 | מאת: שירן

שלום, אני בשבוע 29 להריון. האם זה טוב לקחת כמוסות אומגה 3?

05/07/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, אם את לא אוכלת לפחות 2 מנות דג בשבוע ופשתן טחון, כדאי לקחת את הכמוסות. זה חשוב להתפתחות המוח ומערכת העצבים של העובר. בהצלחה צביקה

05/07/2006 | 13:58 | מאת: זרע

צביקה, 1- האין שומשום ניזוק בתהליך הקלייה לטחינה?? 2- כיצד אתה אוכל את הזרעים שלך? נדמה כי החמנייה מומלחת, הדלעת טבולה בקמח תפו"א...

05/07/2006 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שומשום ניזוק בתהליך הקלייה ולכן חשוב לקנות טחינה או חמאת שומשום שעשויים משומשום טבעי שלא נקלה. אני טוחן את זרעי הפשתן והשומשום ולפעמים גם את זרעי הדלעת והחמניות למרות שאותם אפשר לאכול ללא טחינה. אפשר לקנות בחנויות טבע זרעים טבעיים, לא מלוחים, לא קלויים ולא מצופים בקמח תפו"א. בהצלחה צביקה

05/07/2006 | 12:07 | מאת: בת אל

שלום, יש לי בעיות ביציאות, יש לי יציאה רק פעם בכמה ימים. עשיתי בדיקות והכל בסדר. אני אשמח לדעת אילו מאכלים: פירות, ירקות וכל מאכל צימחוני יוכלו לעזור לתת יציאה כל יום או כמעט כל יום תודה

05/07/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

בת אל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות" או "יציאות". את יכולה לקרוא על עצירות בפרק המאמרים באתר שלי שכתובתו: www.zom.co.il כדאי לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

05/07/2006 | 03:16 | מאת: שרי

צביקה שלום בניגוד לתאוריות, התאכזבתי להיווכח שלתזונה הבריאה, הטבעית, המועדפת...אפס השפעה בהפחתת רמת הכולסטרול בדם ו/או שמירה על יציבותו. עקב נתונים גבוליים, שיניתי לחלוטין את אורח התזונה שלי, משך שנה ברציפות על טהרת מזון בריאות טבעי, טרי, חי כגון: פירות וירקות בקליפתם, חיים/מאודים, מיצוי פירות וירקות טריים. מיץ עשב חיטה/שעורה, נבטוטים, פולן, סויה, טופו שיבולת שועל, פשתן טחון, שמו זית, שומשום מלא, אורז מלא, יערת דבש ושאר מזונות בריאות מהצומח בדיקת דם השוואתית בתום שנה, הצביעה על אפס שינוי בערכי הכולסטרול אפילו החמרה קלה לפיכך, אני פורשת מהסגפנות האדוקה לתפריט הקיצוני האם אכילת פשתן כמוהו שיבולת שועל, גורמים להשמנה, מלאות? תודה שרי

05/07/2006 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, אני חושב שיש לך טעות בסיסית בכך שאת "מענישה" את התזונה הטבעית משום שלא הורידה עת ערכי הכולסטרול שלך. היתרונות של התזונה הטבעית במניעת מחלות לב, מעיים, מפרקים, עור, מערכת הנשימה, סרטן ועוד הוכחו גם במחקרים וגם בעדיות אישיות של אלפי אנשים. האם חשבת מה הייתה רמת הכולסטרול שלך אילו לא הקפדת על תזונה נכונה? אגב מחקרים מוכיחים כי תזונה נכונה מורידה רמת כולסטרול רק ב 15% בממוצע. רק תרופות מורידות כולסטרול בצורה משמעותית. עם זאת מחקרים אחרים מוכיחים שכחמישים אחוז מחולי לב ושבץ מוחי היו בעלי רמת כולסטרול נורמלית ואף נמוכה. לסיכום, אם את מקבלת החלטה בנושא התזונה רק על סמך השפעתה על רמת הכולסטרול - כדאי שתחשבי על כך שוב. אני לא רואה בכך "סגפנות אדוקה". לדעתי זוהי מתנה שאנחנו נותנים לעצמנו, לגופנו ולמערכות הפנימיות האחראיות לניטרול רעלים ולפינויים. לגבי פשתן ושיבולת שועל - הם יכולים לגרום להשמנה אם אוכלים בכמות גדולה ואם סך כל הקלוריות היומיות גבוה. בעיני אין דבר כזה מזון "משמין". בהצלחה צביקה

07/07/2006 | 16:32 | מאת: למענך ב מאה אחוזים

זה יפגע לרעה הגעת עד לפה המשיכי תמיד במזון טבעי ובריא זה ישמור עלייך לעוד שנים ארוכות ובריאות בהצלחה בטיפול בכולסטרול

04/07/2006 | 22:20 | מאת: חיה

כמעט שבוע שאני שותה כרבע כוס מיץ עשב חיטה -סחוט בבית. בימים אלה חשתי מעט בילבול וכמו מצב של חרדה , האם יש קשר למיץ?

05/07/2006 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, בהחלט יתכן מצב של "תגובת ניקוי" (ריאקציה) רגשית לשתיית מיץ עשב חיטה. אבל זה אמור להימשך 24 עד 48 שעות. אם זה יותר ממושך יתכן ומדובר בבעיה אחרת. בכל אופן, אני מציע שתפסיקי למשך כשבוע, תבדקי את התחושות ותתחילי לשתות שוב בהדרגה, כאשר את מתחילה עם 2 כפות ביום ובכל שבוע את מעלה את הכמות עד לחצי כוס ביום. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 21:36 | מאת: שיר

צביקה שלום, מהי הדרך הטובה ביותר לקחת כמוסות פרוביוטיקה.האם שעה לפני האוכל? עם האוכל? בתודה מראש שיר

04/07/2006 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, תקראי את הוראות היצרן על האריזה. לדעתי כדאי בין הארוחות שאז חומצת הקיבה לא חזקה ולא הורסת את כל החיידקים. (צריך לזכור שאחד התפקידים של חומצת הקיבה הוא להשמיד חיידקים מזיקים שמגיעים עם האוכל. היא לא מבדילה בין חיידקים טובים לרעים...) בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 21:14 | מאת: סימה

שלום האם לציטין עוזר להורדת קולסטרול?מהסגולותין הנוספות של לציטין? בתודה

04/07/2006 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, יש מספר מחקרים שמצאו שלציטין מסייע להורדת כולסטרול. יש הון חומר בנושא באינטרנט - תחפשי בגוגל להלן דוגמה למידע בנושא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Lecithin.htm בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 20:00 | מאת: rina

שלום אני נותחתי לפני 8 שנים ניתוח הוצאת מעי גס / אפשר לומר לא בהצלחה סובלת מיציאות תכופות ומימיות / הייתי מאושפזת קיבלתי אנטיביוטיקה והתחלתי דיאטה בלי ירקות בלי פירות וללא מוצרי חלב / אוכלת ביצה דג בשר וגבינת עיזים שאלתי לראש הפורם האם אני לא צריכה תןספי ויטמי נים ואיזה מהם אני צריכה לקחת ? ברזל אני מקבלת באינפוזיה פעם בשנה כי דרך מערכת עיכול לא טוב לי אשמח לקבל תשובה בתודה רינה

04/07/2006 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, את שואלת שאלה שלא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי לתשאול מקיף ולמתן הדרכה תזונתית שתכלול, אולי, גם תוספי מזון. לא ברור מדוע את לא יכולה לאכול ירקות עמינליים מבושלים. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 16:51 | מאת: קרינה

מזה אבקת קולוריות ואיפה קונים את זה? האם זה בריא?

04/07/2006 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

קרינה שלום, "אבקת קלוריות" מסוג "אנשור" למשל מיועדת לאנשים הסובלים מתת משקל קיצוני או מחלת מעיים כמו קרוהן או קוליטיס. לא מומלץ לאדם בריא. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 15:27 | מאת: אמיל

שלום צביקה אני יודע שצריכת בשר ועוף היא שלילית בעיינך אך הודו ועוף הן "פשרה" והשאלה שלי האם יש עדיפות לעוף או להודו? והאם יש עדיפות לחלק מסוים בעוף ובהודו שמומלץ יותר(לדוגמא חזה עוף/הודו) תודה רבה רבה צביקה יום טוב לכולם

04/07/2006 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, אין לי דעה בנושא, אבל אומרים שהודו עדיף. נסה לקנות עוף אורגני, יש בו פחות כימיקלים. לצערי קיבלתי תלונות מצרכנים של עופות אורגניים על הכמות העצומה של שומן שיש בהם. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 15:24 | מאת: אמיל

שלום צביקה שעועית ירוקה ,במיה,אפונה יש לי כמה שאלות איזה מהמזונות הללו עשיר יותר בויטמין A C E או באבץ? אילו מהמוזונת הללו בעל ערך גליקמי גבוה יותר? תודה רבה צביקה ויום שמח לכולם

04/07/2006 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, אני לא מחזיק בראש טבלאות של ערכים תזונתיים... אני משתמש במאגרי מידע ורשימות כמו זה: http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html כל המזונות שציינת שייכים למשפחת הקטניות ולכן הערך הגליקמי שלהם נמוך (לא משנה מי "מנצח"). ויטמין E נמצא במזונות שומניים בעיקר. ויטמין C בפירות ובירקות טריים. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 09:13 | מאת: אמא

(בני בן תשעה חודשים, וכשהוא מתחיל עם נזלת, מייד אחרי זה הוא מפתח ברונכיט גיליתי שמתן שום מעוך לאוכל מונע מהמחלה להתפרץ ומסלק את הנזלת המינון שאני נותנת הוא חצי שום מעוך לתוך כוס מרק טחון וזה יוצא פעם אחת או שתיים כל שלושה שבועות, כשמתחילה הנזלת. רציתי לדעת האם ישנן השלכות למתן שום לתינוק קטן בנוסף, אני מציינת הוא שהתינוק לאחר מכן, קצת בכיין כי עולים לו גיהוקים מסריחים משום וכנראה גם קצת שורף לו, אבל לא משהו קיצוני.

04/07/2006 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, נראה לי קצת מוקדם ומוגזם לתת שום חי לתינוק בן 9 חודשים. מציע לתת שום מבושל או מאודה. בנוסף, חשוב לחזק את המערכת על ידי הימנעות מסוכרים פשוטים, ממתקים ואוכל "זבל" אחר. אפשר לנסות גם מיץ גזר במקום שום. ישנם בחנויות טבע תוספים לתינוקות ולילדים המיועדים למצבים אלה (פרוטק-קיד, סימפונוס, פלורדיקס ועוד). בהצלחה צביקה

זה ידוע שכאשר מבשלים את השום,הוא מאבד מאפקט האניטביוטי שבו התינוק מקבל תרופה הומאופטית לחיזוק המערכת החיסונית, שיעילותה עדיין עומדת במבחן מעניין אותי לדעת מדוע זה מוגזם או מוקדם לתת קצת שום חי בתוך המרק וזה באמת עוזר! ברצוני לציין שהוא אוכל מנת פירות מרוסק ומנת מרק עשיר בירקות ודגנים טחון פעם ביום וההשלמות נעשות ע"י בקבוק חלב מטרנה ושום דבר מעבר לזה.

04/07/2006 | 09:32 | מאת: ירון

מבלי להתייחס לתזונתו של התינוק , להערכתי שום איננו החומר המיטבי בגיל זה לטיפול . ילדים מנוזלים ומלאי ליחה יגיבו היטב לטיפול בפרוביוטיקה המעורבבת בבקבקוק המזון והכנת תרופה הומיאופאתית המתאימה לסוג המחלה האופיינית לו , אשר חוזרת על עצמה .

04/07/2006 | 03:32 | מאת: יפעת

אני צמחונית ואני חלשה באופן בלתי יאמן. אני לא מסוגלת להחזיק דברים ואני עייפה באופן תמידי. מה יכול לעזור לי? אני לא יודעת מה לאכול כדי להוסיף את הויטמינים שחסרים לי. אגב, אני גם לא שותה חלב. תודה.

04/07/2006 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, המצב שאת מתארת מחייב התייחסות וטיפול. תפני לרופא המשפחה לאיבחון ולבדיקות מעבדה. יתכן ומדובר בחוסרים תזונתיים או בעיה אחרת. לאחר הבדיקות תפני ליעוץ תזונתי מקצועי. תזונה צמחונית לא מאוזנת יכולה לגרום לנזקים. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 01:03 | מאת: חופית

שלום צביקה אני שותה מיץ תפוזים (סחוט על ידי) בכל בוקר על בטן ריקה (במקום נס קפה שהייתי שותה בעבר על הבוקר), כי אמרו לי שפרי הדר על הבוקר טוב ליציאות. 1. האם טוב לשתות גם לפני השינה (אם לא אכלתי דגנים או פחמימות לפני כן) או שלא מומלץ. והאם טוב לשתות חלב לפני השינה? 2. נהגתי לאכול בבוקר דייסת קוואקר ובגלל התפוזים הפסקתי כי זה לא טוב ביחד אז עכשיו שכבר קיץ והתפוזים נעלמים, חשבתי לחזור לזה. האם זה בסדר או שהגוף התרגל לשתות פרי בבוקר ולכן זה לא טוב. תודה רבה

04/07/2006 | 03:34 | מאת: יפעת

באופן כללי חלב זה גם לא בריא לקיבה. לשתות חלב לפני השינה זה בגדר 'מיתוס', זה לא באמת עוזר, אם תשים לב, שתיה מרובה של חלב גורמת ליציאות מאוד רכות. חלב סויה בריא יותר...

04/07/2006 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

חופית שלום, כמו שחשוב לגוון את התזונה, חשוב לגוון את השתייה. לא חייבים כל בוקר לשתות מיץ תפוזים. הוא עתיר סוכר, חומצי ואלרגני. אפשר לגוון עם מיצי ירקות, תה צמחים, מיץ מפרי אחר (אשכוליות, תפוחים, מלון), או מים עם לימון. לא רצוי לשתות מיץ תפוזים לפני השינה. אפשר לשתות חלב לפני השינה, אם את צורכת מוצרי חלב. יש בחלב חומרים מרגיעים (ויטמין B6, סידן, מגנזיום). אפשר ורצוי לאכול בבוקר דיסת שיבולת שועל מפתיתים גסים המבושלת עם מים או חלב אורז או חלב סויה. בהצלחה צביקה

03/07/2006 | 19:28 | מאת: קובי

שלום..אני רוצה להתחיל להתאמן במכון בבסיס..ואני מעוניין לקנות אבקת חלבון שתספק את הדרישות של החלבונים לאחר האימון מכיוון שיקח לי זמן להגיע הביתה ולאכול ארוחה מסודרת מיד לאחר האימון..רציתי לדעת אם זה בסדר לקנות את האבקה כדי להשתמש בה 3 פעמים בשבוע -מנה לאחר האימון..האם זה טבעי ולא מזיק? והאם זה יעזור לי להתפתח..תודה רבה

03/07/2006 | 21:55 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון, כדורים, או תוספים אחרים לפיתוח גוף. זה בודאי לא מזון טבעי. זה מזיק בטווח הארוך. אין צורך בתוספת חלבון מעבר לתזונה הרגילה. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 14:23 | מאת: אנונימוס

התינוק שלי בן 9 חודשים ושוקל כ9 קג. אני פונה אליכם היות ואני די חוששת שהאוכל שמוצע לו לא מספיק. שגרת יומו: יניקה, כוס פירות, כוס מרק ירקות עם בשר הודו ואורז/כוסמת/עדשים, יניקה בין הארוחות הוא מקבל עוגיות לתינוקות וטעימות קטנות ממה שאנחנו אוכלים ושותה מים. על פניו זה אמור להספיק אך ישנם ימים שהוא ממש קוטר ונראה לי שזה בגלל האוכל. 1 רציתי לדעת האם הכמויות (ירקות ופירות ) מספקת? מהי הכמות הרצויה? 2 כמה CCהוא צריך לשתות מים ביום? חלב אם? 3אני מכינה לו אוכל טרי יומיום, רציתי לדעת האם אפשר לעשות דיסות שונות? ואיך בלי חלב ניגר ? ומתי לתת לו אותם ביום/בלילה? יחד עם זאת חשוב לי להמשיך להניק לפחות 3 פעמים ביום. 4 אודה לכם מאוד אם תאירו את עיניי,יש יותר מדי אינפורמציה, הוראות של משרד החינוך של טיפות החלב ועוד...וכולן שונות זו מזו. למרות שאני עובדת עם תינוקות (התפתחות הילד) נראה "ש אימא בפעם הראשונה לא לראות בעיניים שמדובר בילד שלה", האמת שחוסר הודאות ושברי האינפורמציה (כל אחת יודעת קצת) גורמת לבלבול וחוסר אונים בקרב אימהות צעירות. יש לי בטחון בפורום הזה על סמך תשובות שקראתי לכן אני פונה אליכם.. בקיצור תודה רבה!!

03/07/2006 | 12:17 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני לא מומחה לתזונת תינוקות ובמיוחד לא ל"מינונים". מציע שתפני לנועה שיף בפורום תזונה קלינית - היא מתמחה בילדים. ההתנגדות שלי למינונים נובעת מהעובדה שלכל אחד יש צרכים שונים ומשתנים ולא נכון בעיני לעבוד לפי "פורמולות" ושבלונות. יתכן וילדך באמת רעב. הוספה של עוד מנת ירק חי, מבושל או פרי לא תגרום להשמנה ולא תגרום נזק כלשהו. אצל ילדים מנגנון הצמא עדיין מכוונן. תני לי בקבוק מים ושישתה לרוויה בהתאם לצורך. אפשר להכין דייסת שיבולת שועל עם חלב, אבל בעיני עדיף מים, או חלב אורז, או חלב סויה. חשוב לגוון ב ה ד ר ג ה את סוגי המזון ולראות שאין תגובה אלרגית. חלב הוא אלרגן ידוע וכדאי לחכות עד שבנך יהיה בן שנה. תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על "תזונת התינוק והילד" - תקבלי טיפים נוספים. לסיכום, אנחנו מציעים לך (לא הבנתי למה השתמשת בלשון רבים בהודעה שלך) לא לדאוג יותר מידי, ובמיוחד לא ל"מינונים". לגוון את התזונה ולוודא שבנך יקבל, בנוסף להנקה, מזון טרי, טבעי וללא חומרים מזיקים. בהצלחה צביקה

03/07/2006 | 12:19 | מאת: כנסי

www.zom.co.il למאמרים תזונת הילד והתינוק האתר המצויין של צביקה

נ.ב הבילבול והלבטים שציינתי בשאלה הוא נחלת האימהות שאני מכירה לכן פניתי אליך בלשון רבים. חוצמזה תודה רבה!!!

02/07/2006 | 22:46 | מאת: איה

שלום צביקה קורן ! אני שומעת רבות שאגוזים נורא טובים לבריאות ! רציתי לדעת איזה סוג של אגוזים צריך לאכול? (ואם אפשר גם איך ניראים האגוזים הללו,וסליחה על הבורות שלי בעניין !) וכמה אגוזים ליום יש לאכול כדי לקבל מהם את ערכם התזונתי המלא? תודה, איה

03/07/2006 | 11:59 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, אכן לאגוזים יש הרבה יתרונות בריאותיים, אבל הם עשירים בשומן וזה בעייתי למי שכמות הקלוריות היומית שלו מוגבלת. לאנשים כאלה אני ממליץ לאכול שקדים (מושרים) וזרעים של דלעת, חמניות, פשתן טחון ושומשום טחון. כפי שכתבתי מספר פעמים, אין סוג מסויים של אוכל או אגוז שהוא הכי בריא. צריך לגוון. יש מעל 10 סוגים של אגוזים בשוק. תיכנסי לחנות טבע ותוכלי לראות אותם. תמיד כדאי לקנות אגוזים בקליפתם (לדוגמה: פקאן, אגוזי מלך) ולא כשהם מקולפים. החשיפה לאור ולחמצן הורסת את השמן שבהם. לגבי המינון - זה משתנה בהתאם לסוג לסוג האגוז ולשומנים האחרים שאוכלים. כדאי לקבל יעוץ תזונתי מלא. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 21:55 | מאת: DORI

הכל טוב ויפה ותודה רבה אבל....הבעייה של היא כזו.....עשיץי בדיקת PCR ומצאו שיש בגופי נגיף של קונדילומה אבל הוא לא פרץ.....אני נמנע מקיום יחסי מין ונאמר לי שעליי לתגבר את המערכת החיסונית כדי שהנגיף יעלם מהגוף אז מה עליי לעשות????

02/07/2006 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

אתה צריך לפנות לרופא לקבלת טיפול תרופתי. חיזוק המערכת החיסונית לא נעשה באמצות מזון זה או אחר או תוסף כזונה זה או אחר. צריך לעשות שינוי יסודי בתזונה ולשם כך אתה צריך לפנות לנטורופת או תזונאי טבעי באיזור מגוריך. הפורום לא מתאים לסוג כזה של בעיה.

01/07/2006 | 20:43 | מאת: שיר

צביקה שלום, אני מעונינת לעשות קולוניק,אך לצערי אני אמורה לעבור טיפול שיניים ולקחת אנטיביוטיקה רק ביום של הטיפול.האם ניקוי המעי הגס בסמוך ללקיחת האנטיביוטיקה יכול להיות בעייתי? איני יודעת אם תוכל לענות על שאלה זו אבל אנסה.אני התחלתי לקחת אסידופולוס של BIOCARE האם אתה מכיר,ואם כן האם ממליץ עליהם? תודה, שיר

01/07/2006 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, לגבי ביצוע הניקוי יחד עם לקיחת אנטיביוטיקה - תתייעצי עם המטפל המבצע. לא נראה לי שיש בעיה. אני שולל ביצוע שטיפות מעיים (קולוניק או חוקן) באופן סדיר ומבלי שמבצעים שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. לגבי הפרוביוטיקה - זה מוצר טוב, ויש עוד מוצרים טובים בשוק. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 19:38 | מאת: שרה

האם החצילים שאני מאוד אוהבת לאכול אינם בריאים?שהם מלאים ברעלים? תודה מראש שרה

01/07/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, חציל זה ירק בריא שאפשר לאכול. הוא מלא ברעלים אם הוא מרוסס ומדושן ולא מגידול אורגאני. לא מומלץ לאכול חציל מטוגן בשמן שמוסיפים לו הרבה מלח וחומץ. אפשר לצלות אותו בגריל או על הגז, למעוך ולהוסיף טחינה, שום, לימון ועשבי תיבול טבעיים. החציל לא מומלץ לחולים במחלות מפרקים. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 18:13 | מאת: DORI

שלום אני בן 26 מעשן בסביבות משען בסביבות 6 שנים עם הפסקה של שנה.........הייתי אצל רופא בגלל שחטפתי וירוס והוא אמר שאני חייב להעלות את הרמה החיסונית בגוף הוא המליץ על אומגה 3....ולאכול דגים.....וכמובן הפסקת העישון......מה שרציתי לשאול כל כמה זמן לבלוע אומגה 3????האם אקטימל עוזר????האם עליי לאכול יותר פרות וירקות????מה עליי לאכול בנוסף אם אני רוצה לתגבר את מערכת החיסון???????

01/07/2006 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי שיתאים לצרכים שלך. עד אז אתה יכול לקרוא באתר שלי על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. (את כתובת האתר תמצא בלחיצה על התמונה שלי) בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 15:52 | מאת: מיכל

מזה מספר שנים אני סובלת מנשירת שיער מוגברת ומצמיחה מועטה, שערי דליל, הייתי רוצה לדעת אלו מזונות יכולים להאט את נשירת השיער שלי. אשמח לקבל תשובה. תודה!

01/07/2006 | 21:48 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בנוסף כדאי שתדעי שיש סיבות רבות לנשירת שיער ורק חלקן קשורות לתזונה ולחוסרים תזונתיים. בכל אופן, לשאלתך כדאי לאכול מוצרים העשירים באבץ (גרעיני דלעת), ברזל (טחינה) וויטמין B קומפלקס (שדקים, אגוזים, דגנים, קטניות). כדאי להימנע ממזונות מזיקים, אלרגניים, מתח, שמפו עם כימיקלים ועוד. כדאי לקבל יעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 12:09 | מאת: טל

האם השומן בחמאת שומשום מלא/טחינה הור רב בלתי רווי שלכן כדאי להמעיט באכילתו או חד בלתי רווי שאין הגבלה בצריכתו (מלבד אם יש בעית מישקל) אני פשוט קוראת באינטרנט גרסאות סותרות תודה

01/07/2006 | 15:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלו, כדאי שתדעי שבכל מזון שומני יש את כל סוגי השומן. העניין הוא היחס ביניהם. לדוגמה בשמן זית יש כ70% שומן חד בלתי רווי והשאר שומן רווי ורב בלתי רווי. השומן בבשר רווי ברובו, אבל יש בו גם מעט שומן חד בלתי רווי ורב בלתי רווי. בטחינה יש יותר שומן רב בלתי רווי ופחות שומן חד בלתי רווי. עם זאת, מדובר במזון איכותי, חיוני ומומלץ שלא כדאי להימנע ממנו בגלל "מחקרים אחרונים" על היחס בין אומגה 6 לאומגה 3. מי שניזון ממזון טבעי ומאוזן לא צריך לדאוג ליחסים האלה. אני מציע להשאיר את הדאגה לניזונים מצ'יפס, פלאפל, מזון מטוגן אחר, שוקולד, גבינות שמנות, גלידה, מרגרינה, חמאה ומשמנים אחרים שאינם מכבישה קרה. אני ממליץ לצרוך חמאת שומשום ולא טחינה. חמאת שומשום עשירה יותר בסידן ובברזל. בהצלחה צביקה

תודה. חמאת שומשום מאוד טעימה. ולגבי זיתים- האם זה נחשב מזון איכותי או שבגלל כמות המלח הרבה הוא לא. חשוב לי לציין שאני מקפידה לקנות זיתים שלא בקופסת שימורים- זיתים סורים בקועים מחנות טבע- הצנצנת מכילה בנוסף לזיתים: מלח(נדמה לי לא מעט בכלל לפי הטעם), שמן זית, לימון ושום

01/07/2006 | 09:22 | מאת: שימרית

שלום, שמעתי שמולסה היא תחליף לסוכר ,האם כך הדבר? מהיכן ניתן לקנות אותה? מהם הערכים התזונתיים של המולסה ? האם ניתן להשתמש בה כתחליף לסוכר על כל שימושיו השונים: בישול,אפייה ,אכילה.... איזה סוג של מולסה עדיף לקנות של איזו חברה? איך משתמשים בה כשרוצים להמתיק תה (לדוגמא)? מבקשת לדעת כמה שיותר אודות המולסה, בתודה,שימרית

01/07/2006 | 13:43 | מאת: נעמי

מולסה היא מיץ מבושל של קנה-סוכר ושל סלק מתוק, בצבע חום-כהה, ויש בה ויטמינים ומינרלים, בעיקר אשלגן, סידן וברזל. קונים אותה בבתי-טבע. רצוי לוודא שהיא אינה מכילה גופרית (המשמשת כחומר משמר). מאחסנים בצנצנת זכוכית, במקום קריר ואפל, כדי שלא תהיה תסיסה. היא בהחלט תחליף טוב לסוכר ולדבש. המולסה הטובה ביותר היא מתוצרת מורגה.

01/07/2006 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

שימרית שלו, אני מסכים עם כל מה שנעמי כתבה. המולסה היא "הפסולת" המתקבלת מתהליך הזיקוק של סלק סוכר או קנה סוכר. בסוף התהליך מקבלים סוכר לבן שהוא מזון ריק, חסר תועלת ואפילו מזיק. ברפואה הטבעית משתמשם במולסה לטיפול בעצירות (יש לה אפקט משלשל עדין) ולטיפול באנמיה על רקע של חוסר ברזל. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 09:14 | מאת: איה

שלום ! רוצה לדעת האם בריא לאכול לימון על קליפתו? האם יש בו את המרכיבים של עשב הלימון- ששמעתי שעוזר בין היתר במניעת סרטן? ואם לא האם יש ערך תזונתי ובריאותי לאכילת לימון על קליפתו? תודה לתשובתך, איה

01/07/2006 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, אנחנו משתמשים במעט קליפת לימון מגורדת לתיבול, אבל לא נראה לי שמומלץ לאכול לימון עם קליפתו. יש מספיק מזונות טעימים ומועילים. צמחי מרפא לימוניים (עשב לימון, מליסה ולואיזה) אכן נמצאו במחקר ישראלי כמועלים בטיפול בסרטן. בהצלחה צביקה

30/06/2006 | 17:14 | מאת: איה

שלום ! האם בריא לאכול בוטנים? האם יש ערכים תזונתיים לבוטנים? תודה,איה

30/06/2006 | 20:44 | מאת: נעמי

הרפואה הטבעית רואה בבוטנים מזון מזיק. ראשית, הם בעלי תגובה חומצתית, ושנית - הם אינם ניתנים לעיכול בצורה טבעית, אלא רק לאחר קלייה. החימום בשעת הקלייה הופך את השומנים שבהם מלא-רוויים לרוויים, מה שהופך אותם למזון מרוכז, קשה לעיכול ומזיק.

30/06/2006 | 23:45 | מאת: איה

30/06/2006 | 16:26 | מאת: ורדית

אני נמצאת עכשיו בתקופת החלמה ממשהו שהיה מאוד קרוב לאנורקסיה. מאז ומתמיד היתי רזה . יכולתי לאכול מה שרציתי אבל אפפעם לא השמנתי. היתי אוכלת המון שטויות ולא מתעמלת וכלום והיתי רזה והיה לי גוף מעוצב וטוב. עברתי עכשיו תקופה של הרעבה עצמית שנמשכה איזה שנה וקצת. עם תקופות שבהם הפסקתי לקצת אבל מיד חזרתי לזה.. לא היתי שמנה שנכנסתי לזה, היה לי גוף טוב ומעוצב, כמו שאמרתי. היתי אוכלת כמות כל כך קטנה של קלוריות. היו ימים שבהם לא אכלתי כלום למעט פירות וירקות . בפחממות כמעט לא נגעתי, ואם כן רק טעימה קטנה. . התפריט שלי היה מבוסס על הרבה קפה, מיצים ופה ושם מרקים דלי קלוריות... נהיתי מאוד מאוד מאוד רזה. בכל אופן לפני שבועיים תפסתי את עצמי בידיים. והוצאתי את עצמי מיזה. הבנתי פתאום מה אני עושה לגוף שלי והבנתי שאני חייבת לעצור את זה לפני שיהיה מאוחר מידי . כבר שבועיים שאני אוכלת ואוכלת הרבה! לא יותר מידי. מה שצריך ארוחות מסודרות, לא מפספסת אף ארוחה! חשוב לי לציין שאני אוכלת מאוד בריא! הרבה עוף ודגים.. לא נוגעת בפחממות ריקות, רק דברים מקמח מלא ולחם שיפון. אוכלת ביצים, פירות, סלטים. התחלתי גם לעשות הרבה כושר. אבל הבעיהשלי היא שהשמנתי כל כך הרבה! וזה לא ממבט של אנורקסית לשעבר שבודאי תרגיש ככה. זה לא פסיכולוגי . אנשים סביבי כל הזמן אומרים לי שהשמנתי הרבה. ולא לטובה . לא חזרתי למשקל הנורמלי שלי שהיתי בהתחלה- לפני שהתחלתי להרעיב את עצמי. הגעתי למשקל ממש גבוה לעומת מה שהיתי לפני כל ההרעבה. יש לי שומנים כאלה שנשפכים החוצה בצדדים של הבטן (כדים כאלה) אפפעם לא היו לי כאלה מ ע ו ל ם .. !יש לי מלא סימני מתיחה. הבטן שלי נהיתי ע נ ק י ת מעולם לא היה לי בטן ! אני מרגישה כאילו הגוף שלי מתנקם בי על מה שעשיתי לו ומשמין ומשמין. השאלה שלי האם זה רק כי הגוף שלי לא רגיל לכמות קלוריות שאני אוכלת עכשיו ו"אוגר " את השומן, אבל עם הזמן זה יתאזן ? ואני אחזור למשקל הנורמלי שלי ??? זה כל כך מתסכל אותי אני לא מבינה איך זה הגיוני שזה קורה לגוף שלי אני כל כך שמחה על זה שיצאתי מהאנורקסיה, וכבר לא רוצה להיות רזה כמו שהיתי בתקופה הזאת. לגמרי יצאתי מיזה. אבל זה פשוט לא הגיוני שעכשיו שאני אוכלת בריא ועושה כושר עליתי במשקל כל כך הרבה?? לעומת מה שהיתי לפני הכל ??????????....

30/06/2006 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

ורדית שלום, מדובר כנראה בהפרעת אכילה. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ מקצועי אצל רופא המשפחה והדיאטנית של קופת חולים. הם יפנו אותך לאנשי מקצוע שיוכלו לעזור לך. הפורום לא מתאים לטיפול בבעיה כפי שתיארת. בהצלחה צביקה

30/06/2006 | 15:30 | מאת: דן

מה עדיף לאכול לחם מחיטה מלאה או מקמח שיפון מלא לגבי חולה סוכרת

30/06/2006 | 22:05 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, לדעתי כדאי לגוון בסוגי הקמחים המלאים. תבדק בתווית שלא הוסיפו קמח לבן וסוכר. לחומרת המחלה יש השפעה על המזון המומלץ. כדאי לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

30/06/2006 | 12:57 | מאת: אייל

שלום.אני מתלבט לגבי לימודי קורס "יועץ תזונה בכיר"(3 שנות לימוד). רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם תעודה כזאת? האם היא מספקת כדי להתקבל לעבודה כתזונאי בקופות החולים?איזה עוד עבודות יש בתחום?

30/06/2006 | 22:11 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, כדאי שתדע שהשוק מוצף בתזונאים, תזונאים בכירים, תזונאים קליניים בכירים, נטורופטים ומטפלים (כל בית ספר ממציא שם "יוקרתי" אך חסר ערך). רק מעטים מהבוגרים מסוגלים להתפרנס בכבוד ולפרנס משפחה. לדעתי "הבכירות" נקבעת וניתנת רק לאחר שנים של ניסיון מעשי... האם ראית סטודנט לרפואה שמסיים את לימודיו ונקרא מייד רופא בכיר? היסטוריון? כלכלן? מהנדס? בקופת חולים, בבתי חולים ובמוסדות אחרים המפוקחים על ידי משרד הבריאות מקבלים לעבודה רק "דיאטניות קליניות" שלמדו בבתי ספר אקדמיים מתאימים (לא במכללות לרפואה משלימה). אפשר למצוא עבודה במרפאות לרפואה משלימה הצמודות לקופת חולים ולבית חולים, או לעבוד כמוכר/ת בחנויות טבע. השכר נמוך מאד! בהצלחה צביקה

29/06/2006 | 16:21 | מאת: מיטל

אחרי שנים של תזונת עתירת סוכרים, עשיתי מפנה ומזה 8 חודשים אוכלת בריא ומאוזן-ירקות, דגים,חמאת שומשום,לחם שיפון ושום מוצר עם סוכר לבן שאלתי- אני קוראת שעדיף לאכול פירות בנפרד. אבל כשאני אוכלת בניפרד - במיוחד ענבים סגולים/ירוקים אני מקבלת כאבי ראש האם יש מניעה מלאכול בלווית יוגורט/לחם שיפון

29/06/2006 | 22:11 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, התופעה שתיארת נובעת כנראה מהצפת הדם בסוכר - הפרשת אינסולין והוצאת הסוכר מהדם במהירות רבה. לחם שיפון או כל דגן אחר העשיר בסיבים תזונתיים עשוי למנוע את התופעה שתיארת, למרות שזה מנוגד לתורת הצירופים. הסיבים מאטים את הוצאת הסוכר מהדם אל תאי הגוף. גם אכילת פרי עם יוגורט יכולה להועיל. בהצלחה צביקה

29/06/2006 | 14:21 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לשאול מה דעתך על המטפל מרדכי הוכברג לטיפול בסרטן (חברה שלי חלתה). וגם- מדוע, כשהגוף בסטרס מאוד גדול ולחץ, החולי (גם אם זה משהו יחסת קל "שפעת, מונוקליאוזיס..) פורץ דווקא כשנרגעים והלחץ יורד, כלומר לא במצב שהגוף במצב של הישרדות/לוחמנות אלא כשבאה הרגיעה. כמו איתות לגוף שעכשיו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לפנות זמן ומרגוע להתמודדות עם המחלה. תודה

29/06/2006 | 22:08 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לא נראה לי ראוי שאחווה דעה על מטפל זה או אחר במסגרת הפורום. את יכולה להתקשר למייל האישי שלי. במצבי מתח מערכת העצבים הסימפטטית במצב פעילות מקסימלי ויש לכך השפעה גם על המערכת החיסונית. כשמגיעה "צפירת הרגעה" לאחר מתח מתמשך או קצר ואקוטי, יש גם קריסה של המערכת החיסונית. המערכת החיסונית במייטבה במצבים של איזון במצב הרוח והתזונה. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 23:20 | מאת: שירי

כתבת שעדיף להמנע מחלב בדייסה. האם זה בגלל הטבעונות או שיש מרכיב שאינו בריא בחלב?

29/06/2006 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, א. השילוב של חלב (חלבון) עם שיבולת שועל (עמילן) לא מתאים מבחינת צירופי מזון ועלול לגרום לקשיי עיכול (צרבת, גזים וכד') אצל חלק מהאנשים. בחלב יש הרבה מרכיבים לא רצויים כמו חומרי הדברה, תרופות, הורמונים, שומן רווי ועוד, אבל זהו מוצר מזון בסיסי אצל הרבה אנשים, במיוחד כאלה שלא אוכלים בשר. לכן אני ממליץ למי שחייב לאכול מוצרי חלב, להסתפק ביוגורט (רצוי מעיזים) וגבינות לא שמנות. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 17:46 | מאת: boshra

יש לי זרעי פישתן רציתי לדעת איך להשתמש אם ברצוני לרות הם צריך לטחן והאם אפשר לאחסן

28/06/2006 | 22:13 | מאת: צביקה קורן

boshra שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. חייבים לטחון את זרעי הפשתן (לא לקנות טחון). אפשר לאכול מייד או לשמור במקרר בצנצנת זכוכית למספר ימים. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 12:24 | מאת: אשמח לעזרה

צביקה שלום מצטער חיפשתי בפורום ולא מצאתי כלל וכלל מתכון להכנת חלב אורז האם תועיל בטובך ולחזור על המתכון שנית? תודה ויום נעים

28/06/2006 | 22:11 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, "המתכון" לא מתייחס לחלב אורז, כי אם לתחליב שקדים או שומשום. חלב אורז קונים בקופסה בסופר או בחנות טבע. הדבר האמיתי הוא תחליב שקדים. משרים 10 -20 שקדים לארבע שעות לפחות. מקלפים את הקליפה החומה הדקה וטוחנים בבלנדר עם כוס מים (או יותר). אפשר להוסיף פרי בשל כמו בננה, להמתיק עם מולסה או דבש ולתבל עם קינמון או גינג'ר בהצלחה צביקה

29/06/2006 | 23:17 | מאת: השואל

28/06/2006 | 08:30 | מאת: נוגה

צביקה שלום! התחלתי לקחת תוסף תזונה המכיל שילוב של שום ושמן דגים במטרה להפחית כולסטרול. לצערי לא צויינו תופעות לוואי אך כבר מס' שעות לאחר שנטלתי אותו לראשונה התחלתי לסבול מהתקף גזים קשה שלא חוויתי מעולם. תופעה זו חזרה על עצמה במשך 3 ימים בהם המשכתי לקחת את התוסף. במקביל (וסליחה על הפלסטיות...) היציאות הפכו קשות אך מכוסות בריר. הפסקתי לקחת את התוסף והתופעות התמתנו וחלפו לחלוטין לאחר 3 ימים. שאלותי: 1. האם ידועה רגישות לשום או שהבעיה היא השמן דגים? 2. האם אוכל לקוות שלאחר תקופת התרגלות התופעות יחלפו? 3. האם אני בכל זאת נהנית מיתרונות התוסף למרות שהוא גורם לתופעות אלה? 4. האם יש לך עצה כיצד ניתן להמשיך לקחת את התוסף ולמתן את התופעות? המון תודה מראש! נוגה

28/06/2006 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

נוגה שלום, 1. האם ידועה רגישות לשום או שהבעיה היא השמן דגים? יתכן שהשמן בכמוסה מקולקל. תופעות הלוואי נדירות, אבל הגיעו לפורום מספר תלונות דומות לשלך. נסי לקנות מוצר של חברה אחרת או אומגה 3 המבוסס על שמן פשתן (גם הוא רגיש מאדלקילקול). הטוב ביותר לאכול פשתן טחון או דגי ים, אם את לא צמחונית. 2. האם אוכל לקוות שלאחר תקופת התרגלות התופעות יחלפו? כן, אבל תנסי מוצר של חברה אחרת. 3. האם אני בכל זאת נהנית מיתרונות התוסף למרות שהוא גורם לתופעות אלה? במקרה זה הנזק עולה על התועלת - לא כדאי להמשיך. 4. האם יש לך עצה כיצד ניתן להמשיך לקחת את התוסף ולמתן את התופעות? ראי למעלה. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 22:27 | מאת: איה

שלום צביקה קורן ! האם במשמש טרי(שאיננו מיובש) יש סידן? כמה משמשים כדאי לצרוך ביום? תודה,איה

28/06/2006 | 10:20 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, ב 100 גרם משמש יש מעט מאד סידן - כחמישה מ"ג. כדאי לגוון את אכילת הפירות ולא להיצמד לסוג אחד בגלל שמישהו אמר לך או שקראת על כך בעיתון. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 22:21 | מאת: אור

שלום, יש לי קונדילומה (מחלת מין כלשהי) וזה כנראה גם מעיד על מערכת חיסונית חלשה. מישהו בפורום המליץ על כפסולות של "תא חמצני", האם שמעתם על זה והאם זה מומלץ לשם חיזוק של המערכת החיסונית? תודה מראש

28/06/2006 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, כפי שכתבתי רק אתמול לרונן בשאלה על הכרום ומספר פעמים בפורום, אני לא כל כך מאמין בתוספים, במינונים וב"תרופות טבעיות". הפתרון היחידי, הנכון, שעובד הוא שינוי תזונתי ושינויים באורח החיים. במקרה שלך צריך לעבוד על חיזוק המערכת החיסונית על ידי הימנעות ממזונות מזיקים, הוספת מזונות מועילים ורק לאחר מכן לשקול לקיחת תוסף זה או אחר. התא החמצני הוא תוסף תזונה של חברה מוכרת. אני לא מאמין ביעילותו. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 15:58 | מאת: ירון

תא חמצני איננו הטיפול לקונדילומה . פנה לרופא המשפחה לקבלת תרופה ( קונדילוקס ) שתקטול את הנגיף ובמידת הצורך צריבת היבלת ע"י רופא עור זכור : המחלה מידבקת!!

27/06/2006 | 21:53 | מאת: חן

צביקה היי האם אתה יכול להמליץ לי תרופה טבעית לחרדה שבדוקה שעוזרת או להפנות אותי למשהוא שעוסק בכך לתשובתך אודה

28/06/2006 | 10:27 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, כפי שכתבתי הבוקר לאור (תא חמצני), אתמול לרונן בשאלה על הכרום ומספר פעמים נוספות בפורום, אני לא כל כך מאמין בתוספים, במינונים וב"תרופות טבעיות". מילדות הורגלנו על ידי הממסד הרפואי לקבל "תרופה" לכל בעיה. הפתרון היחידי, הנכון, שעובד הוא שינוי תזונתי ושינויים באורח החיים. במקרה שלך צריך לנקוט בגישה מקיפה (הוליסטית) לטיפול בבעיה (תזונה, פעילות גופנית, נשימות, הרפייה, הדמייה, צמחי מרפא טיפולי גוף ועוד) ואת זאת צריך לעשות בהדרכה אישית. אם בכל זאת צריך "תרופה" אפשר לנסות פרחי בך, או צמחי מרפא בעלי איכות מרגיעה כמו: מליסה, ורבנה רפואית, קמומיל, פסיפלורה, סקוטלריה ועוד. כל זה מתאים אם מדובר במתחים וחרדות קלות. אם מדובר בחרדה קלינית - צריך לפנות לרופא או לפסיכיאטר. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 21:15 | מאת: דניאל

לדר קורן שלום אני בהריון בשבוע 5 ושוקלת לצרוך אומגה 3 קראתי את ההודעות באתר בנושאים אלו, ויש לי עוד מס שאלות/ הבהרות: 1. מה עדיף אומגה 3 בכמוסות או זרעי פשתן טחונים טרי?1 -2 כפות פשתן טחון.מה ההבדל ביניהם? 2.מה היתרונות בצריכת האומגה? הריון קודם לא צרכתי. 3.סרדין/טונה - בקופסת שימורים זה בסדר? 4.מה אתה ממליץ? כמוסות המבוססות על שמן פשתן או על שמן דגים? דניאל

27/06/2006 | 22:06 | מאת: דניאל

ואם לוקחים יותר ממה שצריך? הגוף יודע להוציא זאת? בכמוסות איזו כמות לקחת? בהנקה גם מומלץ? תודה

28/06/2006 | 10:36 | מאת: צביקה קורן

ואם לוקחים יותר ממה שצריך? הגוף יודע להוציא זאת? כמות גדולה מידי אף פעם לא טובה. אם תקחי 1-2 כמוסות או 1-2 כפות פשתן טחון אין סכנה. בכמוסות איזו כמות לקחת? תבררי בחנות טבע. רצוי מחברה ידוע ושמצויין בפירוש שאין כספית. בהנקה גם מומלץ? כן!

28/06/2006 | 10:34 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, (אני לא דר'...) 1. מה עדיף אומגה 3 בכמוסות או זרעי פשתן טחונים טרי?1 -2 כפות פשתן טחון.מה ההבדל ביניהם? בעיני תמיד עדיף לקבל את החומרים החיוניים מהמזון ולא מתוספים. בצורה כזאת זה בא עם עוד חומרים ובמינון שהטבע קבע. לכן אני ממליץ על פשתן טחון. יש אנשים העונים בפורום החולקים עלי ואת צריכה להחליט בנושא. 2.מה היתרונות בצריכת האומגה? הריון קודם לא צרכתי. במספר מחקרים נמצא שחומצת השומן החיונית הזאת שסייעת להתפתחות המוח ומערכת העצבים של העובר ומונעת פגמית. 3.סרדין/טונה - בקופסת שימורים זה בסדר? אני לא מתלהב משימורים בגלל החומרים המשמרים, המחל, השמן הזול ושאריות הפח שהשמן סופח. כדאי לשלם קצת יותר ולקנות דג טרי או קפוא. בכל מקרה, בגלל סכנת הכספית, רשויות הבריאות בארצות הברית ממליצות לנשים הרות לאכול רק 2 מנות דג בשבוע. 4.מה אתה ממליץ? כמוסות המבוססות על שמן פשתן או על שמן דגים? אני ממליץ על שמן פשתן. בהצלחה צביקה