פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

04/07/2006 | 15:24 | מאת: אמיל

שלום צביקה שעועית ירוקה ,במיה,אפונה יש לי כמה שאלות איזה מהמזונות הללו עשיר יותר בויטמין A C E או באבץ? אילו מהמוזונת הללו בעל ערך גליקמי גבוה יותר? תודה רבה צביקה ויום שמח לכולם

04/07/2006 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, אני לא מחזיק בראש טבלאות של ערכים תזונתיים... אני משתמש במאגרי מידע ורשימות כמו זה: http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html כל המזונות שציינת שייכים למשפחת הקטניות ולכן הערך הגליקמי שלהם נמוך (לא משנה מי "מנצח"). ויטמין E נמצא במזונות שומניים בעיקר. ויטמין C בפירות ובירקות טריים. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 09:13 | מאת: אמא

(בני בן תשעה חודשים, וכשהוא מתחיל עם נזלת, מייד אחרי זה הוא מפתח ברונכיט גיליתי שמתן שום מעוך לאוכל מונע מהמחלה להתפרץ ומסלק את הנזלת המינון שאני נותנת הוא חצי שום מעוך לתוך כוס מרק טחון וזה יוצא פעם אחת או שתיים כל שלושה שבועות, כשמתחילה הנזלת. רציתי לדעת האם ישנן השלכות למתן שום לתינוק קטן בנוסף, אני מציינת הוא שהתינוק לאחר מכן, קצת בכיין כי עולים לו גיהוקים מסריחים משום וכנראה גם קצת שורף לו, אבל לא משהו קיצוני.

04/07/2006 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, נראה לי קצת מוקדם ומוגזם לתת שום חי לתינוק בן 9 חודשים. מציע לתת שום מבושל או מאודה. בנוסף, חשוב לחזק את המערכת על ידי הימנעות מסוכרים פשוטים, ממתקים ואוכל "זבל" אחר. אפשר לנסות גם מיץ גזר במקום שום. ישנם בחנויות טבע תוספים לתינוקות ולילדים המיועדים למצבים אלה (פרוטק-קיד, סימפונוס, פלורדיקס ועוד). בהצלחה צביקה

זה ידוע שכאשר מבשלים את השום,הוא מאבד מאפקט האניטביוטי שבו התינוק מקבל תרופה הומאופטית לחיזוק המערכת החיסונית, שיעילותה עדיין עומדת במבחן מעניין אותי לדעת מדוע זה מוגזם או מוקדם לתת קצת שום חי בתוך המרק וזה באמת עוזר! ברצוני לציין שהוא אוכל מנת פירות מרוסק ומנת מרק עשיר בירקות ודגנים טחון פעם ביום וההשלמות נעשות ע"י בקבוק חלב מטרנה ושום דבר מעבר לזה.

04/07/2006 | 09:32 | מאת: ירון

מבלי להתייחס לתזונתו של התינוק , להערכתי שום איננו החומר המיטבי בגיל זה לטיפול . ילדים מנוזלים ומלאי ליחה יגיבו היטב לטיפול בפרוביוטיקה המעורבבת בבקבקוק המזון והכנת תרופה הומיאופאתית המתאימה לסוג המחלה האופיינית לו , אשר חוזרת על עצמה .

04/07/2006 | 03:32 | מאת: יפעת

אני צמחונית ואני חלשה באופן בלתי יאמן. אני לא מסוגלת להחזיק דברים ואני עייפה באופן תמידי. מה יכול לעזור לי? אני לא יודעת מה לאכול כדי להוסיף את הויטמינים שחסרים לי. אגב, אני גם לא שותה חלב. תודה.

04/07/2006 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, המצב שאת מתארת מחייב התייחסות וטיפול. תפני לרופא המשפחה לאיבחון ולבדיקות מעבדה. יתכן ומדובר בחוסרים תזונתיים או בעיה אחרת. לאחר הבדיקות תפני ליעוץ תזונתי מקצועי. תזונה צמחונית לא מאוזנת יכולה לגרום לנזקים. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 01:03 | מאת: חופית

שלום צביקה אני שותה מיץ תפוזים (סחוט על ידי) בכל בוקר על בטן ריקה (במקום נס קפה שהייתי שותה בעבר על הבוקר), כי אמרו לי שפרי הדר על הבוקר טוב ליציאות. 1. האם טוב לשתות גם לפני השינה (אם לא אכלתי דגנים או פחמימות לפני כן) או שלא מומלץ. והאם טוב לשתות חלב לפני השינה? 2. נהגתי לאכול בבוקר דייסת קוואקר ובגלל התפוזים הפסקתי כי זה לא טוב ביחד אז עכשיו שכבר קיץ והתפוזים נעלמים, חשבתי לחזור לזה. האם זה בסדר או שהגוף התרגל לשתות פרי בבוקר ולכן זה לא טוב. תודה רבה

04/07/2006 | 03:34 | מאת: יפעת

באופן כללי חלב זה גם לא בריא לקיבה. לשתות חלב לפני השינה זה בגדר 'מיתוס', זה לא באמת עוזר, אם תשים לב, שתיה מרובה של חלב גורמת ליציאות מאוד רכות. חלב סויה בריא יותר...

04/07/2006 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

חופית שלום, כמו שחשוב לגוון את התזונה, חשוב לגוון את השתייה. לא חייבים כל בוקר לשתות מיץ תפוזים. הוא עתיר סוכר, חומצי ואלרגני. אפשר לגוון עם מיצי ירקות, תה צמחים, מיץ מפרי אחר (אשכוליות, תפוחים, מלון), או מים עם לימון. לא רצוי לשתות מיץ תפוזים לפני השינה. אפשר לשתות חלב לפני השינה, אם את צורכת מוצרי חלב. יש בחלב חומרים מרגיעים (ויטמין B6, סידן, מגנזיום). אפשר ורצוי לאכול בבוקר דיסת שיבולת שועל מפתיתים גסים המבושלת עם מים או חלב אורז או חלב סויה. בהצלחה צביקה

03/07/2006 | 19:28 | מאת: קובי

שלום..אני רוצה להתחיל להתאמן במכון בבסיס..ואני מעוניין לקנות אבקת חלבון שתספק את הדרישות של החלבונים לאחר האימון מכיוון שיקח לי זמן להגיע הביתה ולאכול ארוחה מסודרת מיד לאחר האימון..רציתי לדעת אם זה בסדר לקנות את האבקה כדי להשתמש בה 3 פעמים בשבוע -מנה לאחר האימון..האם זה טבעי ולא מזיק? והאם זה יעזור לי להתפתח..תודה רבה

03/07/2006 | 21:55 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון, כדורים, או תוספים אחרים לפיתוח גוף. זה בודאי לא מזון טבעי. זה מזיק בטווח הארוך. אין צורך בתוספת חלבון מעבר לתזונה הרגילה. בהצלחה צביקה

04/07/2006 | 14:23 | מאת: אנונימוס

התינוק שלי בן 9 חודשים ושוקל כ9 קג. אני פונה אליכם היות ואני די חוששת שהאוכל שמוצע לו לא מספיק. שגרת יומו: יניקה, כוס פירות, כוס מרק ירקות עם בשר הודו ואורז/כוסמת/עדשים, יניקה בין הארוחות הוא מקבל עוגיות לתינוקות וטעימות קטנות ממה שאנחנו אוכלים ושותה מים. על פניו זה אמור להספיק אך ישנם ימים שהוא ממש קוטר ונראה לי שזה בגלל האוכל. 1 רציתי לדעת האם הכמויות (ירקות ופירות ) מספקת? מהי הכמות הרצויה? 2 כמה CCהוא צריך לשתות מים ביום? חלב אם? 3אני מכינה לו אוכל טרי יומיום, רציתי לדעת האם אפשר לעשות דיסות שונות? ואיך בלי חלב ניגר ? ומתי לתת לו אותם ביום/בלילה? יחד עם זאת חשוב לי להמשיך להניק לפחות 3 פעמים ביום. 4 אודה לכם מאוד אם תאירו את עיניי,יש יותר מדי אינפורמציה, הוראות של משרד החינוך של טיפות החלב ועוד...וכולן שונות זו מזו. למרות שאני עובדת עם תינוקות (התפתחות הילד) נראה "ש אימא בפעם הראשונה לא לראות בעיניים שמדובר בילד שלה", האמת שחוסר הודאות ושברי האינפורמציה (כל אחת יודעת קצת) גורמת לבלבול וחוסר אונים בקרב אימהות צעירות. יש לי בטחון בפורום הזה על סמך תשובות שקראתי לכן אני פונה אליכם.. בקיצור תודה רבה!!

03/07/2006 | 12:17 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני לא מומחה לתזונת תינוקות ובמיוחד לא ל"מינונים". מציע שתפני לנועה שיף בפורום תזונה קלינית - היא מתמחה בילדים. ההתנגדות שלי למינונים נובעת מהעובדה שלכל אחד יש צרכים שונים ומשתנים ולא נכון בעיני לעבוד לפי "פורמולות" ושבלונות. יתכן וילדך באמת רעב. הוספה של עוד מנת ירק חי, מבושל או פרי לא תגרום להשמנה ולא תגרום נזק כלשהו. אצל ילדים מנגנון הצמא עדיין מכוונן. תני לי בקבוק מים ושישתה לרוויה בהתאם לצורך. אפשר להכין דייסת שיבולת שועל עם חלב, אבל בעיני עדיף מים, או חלב אורז, או חלב סויה. חשוב לגוון ב ה ד ר ג ה את סוגי המזון ולראות שאין תגובה אלרגית. חלב הוא אלרגן ידוע וכדאי לחכות עד שבנך יהיה בן שנה. תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על "תזונת התינוק והילד" - תקבלי טיפים נוספים. לסיכום, אנחנו מציעים לך (לא הבנתי למה השתמשת בלשון רבים בהודעה שלך) לא לדאוג יותר מידי, ובמיוחד לא ל"מינונים". לגוון את התזונה ולוודא שבנך יקבל, בנוסף להנקה, מזון טרי, טבעי וללא חומרים מזיקים. בהצלחה צביקה

03/07/2006 | 12:19 | מאת: כנסי

www.zom.co.il למאמרים תזונת הילד והתינוק האתר המצויין של צביקה

נ.ב הבילבול והלבטים שציינתי בשאלה הוא נחלת האימהות שאני מכירה לכן פניתי אליך בלשון רבים. חוצמזה תודה רבה!!!

02/07/2006 | 22:46 | מאת: איה

שלום צביקה קורן ! אני שומעת רבות שאגוזים נורא טובים לבריאות ! רציתי לדעת איזה סוג של אגוזים צריך לאכול? (ואם אפשר גם איך ניראים האגוזים הללו,וסליחה על הבורות שלי בעניין !) וכמה אגוזים ליום יש לאכול כדי לקבל מהם את ערכם התזונתי המלא? תודה, איה

03/07/2006 | 11:59 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, אכן לאגוזים יש הרבה יתרונות בריאותיים, אבל הם עשירים בשומן וזה בעייתי למי שכמות הקלוריות היומית שלו מוגבלת. לאנשים כאלה אני ממליץ לאכול שקדים (מושרים) וזרעים של דלעת, חמניות, פשתן טחון ושומשום טחון. כפי שכתבתי מספר פעמים, אין סוג מסויים של אוכל או אגוז שהוא הכי בריא. צריך לגוון. יש מעל 10 סוגים של אגוזים בשוק. תיכנסי לחנות טבע ותוכלי לראות אותם. תמיד כדאי לקנות אגוזים בקליפתם (לדוגמה: פקאן, אגוזי מלך) ולא כשהם מקולפים. החשיפה לאור ולחמצן הורסת את השמן שבהם. לגבי המינון - זה משתנה בהתאם לסוג לסוג האגוז ולשומנים האחרים שאוכלים. כדאי לקבל יעוץ תזונתי מלא. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 21:55 | מאת: DORI

הכל טוב ויפה ותודה רבה אבל....הבעייה של היא כזו.....עשיץי בדיקת PCR ומצאו שיש בגופי נגיף של קונדילומה אבל הוא לא פרץ.....אני נמנע מקיום יחסי מין ונאמר לי שעליי לתגבר את המערכת החיסונית כדי שהנגיף יעלם מהגוף אז מה עליי לעשות????

02/07/2006 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

אתה צריך לפנות לרופא לקבלת טיפול תרופתי. חיזוק המערכת החיסונית לא נעשה באמצות מזון זה או אחר או תוסף כזונה זה או אחר. צריך לעשות שינוי יסודי בתזונה ולשם כך אתה צריך לפנות לנטורופת או תזונאי טבעי באיזור מגוריך. הפורום לא מתאים לסוג כזה של בעיה.

01/07/2006 | 20:43 | מאת: שיר

צביקה שלום, אני מעונינת לעשות קולוניק,אך לצערי אני אמורה לעבור טיפול שיניים ולקחת אנטיביוטיקה רק ביום של הטיפול.האם ניקוי המעי הגס בסמוך ללקיחת האנטיביוטיקה יכול להיות בעייתי? איני יודעת אם תוכל לענות על שאלה זו אבל אנסה.אני התחלתי לקחת אסידופולוס של BIOCARE האם אתה מכיר,ואם כן האם ממליץ עליהם? תודה, שיר

01/07/2006 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, לגבי ביצוע הניקוי יחד עם לקיחת אנטיביוטיקה - תתייעצי עם המטפל המבצע. לא נראה לי שיש בעיה. אני שולל ביצוע שטיפות מעיים (קולוניק או חוקן) באופן סדיר ומבלי שמבצעים שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. לגבי הפרוביוטיקה - זה מוצר טוב, ויש עוד מוצרים טובים בשוק. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 19:38 | מאת: שרה

האם החצילים שאני מאוד אוהבת לאכול אינם בריאים?שהם מלאים ברעלים? תודה מראש שרה

01/07/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, חציל זה ירק בריא שאפשר לאכול. הוא מלא ברעלים אם הוא מרוסס ומדושן ולא מגידול אורגאני. לא מומלץ לאכול חציל מטוגן בשמן שמוסיפים לו הרבה מלח וחומץ. אפשר לצלות אותו בגריל או על הגז, למעוך ולהוסיף טחינה, שום, לימון ועשבי תיבול טבעיים. החציל לא מומלץ לחולים במחלות מפרקים. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 18:13 | מאת: DORI

שלום אני בן 26 מעשן בסביבות משען בסביבות 6 שנים עם הפסקה של שנה.........הייתי אצל רופא בגלל שחטפתי וירוס והוא אמר שאני חייב להעלות את הרמה החיסונית בגוף הוא המליץ על אומגה 3....ולאכול דגים.....וכמובן הפסקת העישון......מה שרציתי לשאול כל כמה זמן לבלוע אומגה 3????האם אקטימל עוזר????האם עליי לאכול יותר פרות וירקות????מה עליי לאכול בנוסף אם אני רוצה לתגבר את מערכת החיסון???????

01/07/2006 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי שיתאים לצרכים שלך. עד אז אתה יכול לקרוא באתר שלי על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. (את כתובת האתר תמצא בלחיצה על התמונה שלי) בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 15:52 | מאת: מיכל

מזה מספר שנים אני סובלת מנשירת שיער מוגברת ומצמיחה מועטה, שערי דליל, הייתי רוצה לדעת אלו מזונות יכולים להאט את נשירת השיער שלי. אשמח לקבל תשובה. תודה!

01/07/2006 | 21:48 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בנוסף כדאי שתדעי שיש סיבות רבות לנשירת שיער ורק חלקן קשורות לתזונה ולחוסרים תזונתיים. בכל אופן, לשאלתך כדאי לאכול מוצרים העשירים באבץ (גרעיני דלעת), ברזל (טחינה) וויטמין B קומפלקס (שדקים, אגוזים, דגנים, קטניות). כדאי להימנע ממזונות מזיקים, אלרגניים, מתח, שמפו עם כימיקלים ועוד. כדאי לקבל יעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 12:09 | מאת: טל

האם השומן בחמאת שומשום מלא/טחינה הור רב בלתי רווי שלכן כדאי להמעיט באכילתו או חד בלתי רווי שאין הגבלה בצריכתו (מלבד אם יש בעית מישקל) אני פשוט קוראת באינטרנט גרסאות סותרות תודה

01/07/2006 | 15:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלו, כדאי שתדעי שבכל מזון שומני יש את כל סוגי השומן. העניין הוא היחס ביניהם. לדוגמה בשמן זית יש כ70% שומן חד בלתי רווי והשאר שומן רווי ורב בלתי רווי. השומן בבשר רווי ברובו, אבל יש בו גם מעט שומן חד בלתי רווי ורב בלתי רווי. בטחינה יש יותר שומן רב בלתי רווי ופחות שומן חד בלתי רווי. עם זאת, מדובר במזון איכותי, חיוני ומומלץ שלא כדאי להימנע ממנו בגלל "מחקרים אחרונים" על היחס בין אומגה 6 לאומגה 3. מי שניזון ממזון טבעי ומאוזן לא צריך לדאוג ליחסים האלה. אני מציע להשאיר את הדאגה לניזונים מצ'יפס, פלאפל, מזון מטוגן אחר, שוקולד, גבינות שמנות, גלידה, מרגרינה, חמאה ומשמנים אחרים שאינם מכבישה קרה. אני ממליץ לצרוך חמאת שומשום ולא טחינה. חמאת שומשום עשירה יותר בסידן ובברזל. בהצלחה צביקה

תודה. חמאת שומשום מאוד טעימה. ולגבי זיתים- האם זה נחשב מזון איכותי או שבגלל כמות המלח הרבה הוא לא. חשוב לי לציין שאני מקפידה לקנות זיתים שלא בקופסת שימורים- זיתים סורים בקועים מחנות טבע- הצנצנת מכילה בנוסף לזיתים: מלח(נדמה לי לא מעט בכלל לפי הטעם), שמן זית, לימון ושום

01/07/2006 | 09:22 | מאת: שימרית

שלום, שמעתי שמולסה היא תחליף לסוכר ,האם כך הדבר? מהיכן ניתן לקנות אותה? מהם הערכים התזונתיים של המולסה ? האם ניתן להשתמש בה כתחליף לסוכר על כל שימושיו השונים: בישול,אפייה ,אכילה.... איזה סוג של מולסה עדיף לקנות של איזו חברה? איך משתמשים בה כשרוצים להמתיק תה (לדוגמא)? מבקשת לדעת כמה שיותר אודות המולסה, בתודה,שימרית

01/07/2006 | 13:43 | מאת: נעמי

מולסה היא מיץ מבושל של קנה-סוכר ושל סלק מתוק, בצבע חום-כהה, ויש בה ויטמינים ומינרלים, בעיקר אשלגן, סידן וברזל. קונים אותה בבתי-טבע. רצוי לוודא שהיא אינה מכילה גופרית (המשמשת כחומר משמר). מאחסנים בצנצנת זכוכית, במקום קריר ואפל, כדי שלא תהיה תסיסה. היא בהחלט תחליף טוב לסוכר ולדבש. המולסה הטובה ביותר היא מתוצרת מורגה.

01/07/2006 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

שימרית שלו, אני מסכים עם כל מה שנעמי כתבה. המולסה היא "הפסולת" המתקבלת מתהליך הזיקוק של סלק סוכר או קנה סוכר. בסוף התהליך מקבלים סוכר לבן שהוא מזון ריק, חסר תועלת ואפילו מזיק. ברפואה הטבעית משתמשם במולסה לטיפול בעצירות (יש לה אפקט משלשל עדין) ולטיפול באנמיה על רקע של חוסר ברזל. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 09:14 | מאת: איה

שלום ! רוצה לדעת האם בריא לאכול לימון על קליפתו? האם יש בו את המרכיבים של עשב הלימון- ששמעתי שעוזר בין היתר במניעת סרטן? ואם לא האם יש ערך תזונתי ובריאותי לאכילת לימון על קליפתו? תודה לתשובתך, איה

01/07/2006 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, אנחנו משתמשים במעט קליפת לימון מגורדת לתיבול, אבל לא נראה לי שמומלץ לאכול לימון עם קליפתו. יש מספיק מזונות טעימים ומועילים. צמחי מרפא לימוניים (עשב לימון, מליסה ולואיזה) אכן נמצאו במחקר ישראלי כמועלים בטיפול בסרטן. בהצלחה צביקה

30/06/2006 | 17:14 | מאת: איה

שלום ! האם בריא לאכול בוטנים? האם יש ערכים תזונתיים לבוטנים? תודה,איה

30/06/2006 | 20:44 | מאת: נעמי

הרפואה הטבעית רואה בבוטנים מזון מזיק. ראשית, הם בעלי תגובה חומצתית, ושנית - הם אינם ניתנים לעיכול בצורה טבעית, אלא רק לאחר קלייה. החימום בשעת הקלייה הופך את השומנים שבהם מלא-רוויים לרוויים, מה שהופך אותם למזון מרוכז, קשה לעיכול ומזיק.

30/06/2006 | 23:45 | מאת: איה

30/06/2006 | 16:26 | מאת: ורדית

אני נמצאת עכשיו בתקופת החלמה ממשהו שהיה מאוד קרוב לאנורקסיה. מאז ומתמיד היתי רזה . יכולתי לאכול מה שרציתי אבל אפפעם לא השמנתי. היתי אוכלת המון שטויות ולא מתעמלת וכלום והיתי רזה והיה לי גוף מעוצב וטוב. עברתי עכשיו תקופה של הרעבה עצמית שנמשכה איזה שנה וקצת. עם תקופות שבהם הפסקתי לקצת אבל מיד חזרתי לזה.. לא היתי שמנה שנכנסתי לזה, היה לי גוף טוב ומעוצב, כמו שאמרתי. היתי אוכלת כמות כל כך קטנה של קלוריות. היו ימים שבהם לא אכלתי כלום למעט פירות וירקות . בפחממות כמעט לא נגעתי, ואם כן רק טעימה קטנה. . התפריט שלי היה מבוסס על הרבה קפה, מיצים ופה ושם מרקים דלי קלוריות... נהיתי מאוד מאוד מאוד רזה. בכל אופן לפני שבועיים תפסתי את עצמי בידיים. והוצאתי את עצמי מיזה. הבנתי פתאום מה אני עושה לגוף שלי והבנתי שאני חייבת לעצור את זה לפני שיהיה מאוחר מידי . כבר שבועיים שאני אוכלת ואוכלת הרבה! לא יותר מידי. מה שצריך ארוחות מסודרות, לא מפספסת אף ארוחה! חשוב לי לציין שאני אוכלת מאוד בריא! הרבה עוף ודגים.. לא נוגעת בפחממות ריקות, רק דברים מקמח מלא ולחם שיפון. אוכלת ביצים, פירות, סלטים. התחלתי גם לעשות הרבה כושר. אבל הבעיהשלי היא שהשמנתי כל כך הרבה! וזה לא ממבט של אנורקסית לשעבר שבודאי תרגיש ככה. זה לא פסיכולוגי . אנשים סביבי כל הזמן אומרים לי שהשמנתי הרבה. ולא לטובה . לא חזרתי למשקל הנורמלי שלי שהיתי בהתחלה- לפני שהתחלתי להרעיב את עצמי. הגעתי למשקל ממש גבוה לעומת מה שהיתי לפני כל ההרעבה. יש לי שומנים כאלה שנשפכים החוצה בצדדים של הבטן (כדים כאלה) אפפעם לא היו לי כאלה מ ע ו ל ם .. !יש לי מלא סימני מתיחה. הבטן שלי נהיתי ע נ ק י ת מעולם לא היה לי בטן ! אני מרגישה כאילו הגוף שלי מתנקם בי על מה שעשיתי לו ומשמין ומשמין. השאלה שלי האם זה רק כי הגוף שלי לא רגיל לכמות קלוריות שאני אוכלת עכשיו ו"אוגר " את השומן, אבל עם הזמן זה יתאזן ? ואני אחזור למשקל הנורמלי שלי ??? זה כל כך מתסכל אותי אני לא מבינה איך זה הגיוני שזה קורה לגוף שלי אני כל כך שמחה על זה שיצאתי מהאנורקסיה, וכבר לא רוצה להיות רזה כמו שהיתי בתקופה הזאת. לגמרי יצאתי מיזה. אבל זה פשוט לא הגיוני שעכשיו שאני אוכלת בריא ועושה כושר עליתי במשקל כל כך הרבה?? לעומת מה שהיתי לפני הכל ??????????....

30/06/2006 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

ורדית שלום, מדובר כנראה בהפרעת אכילה. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ מקצועי אצל רופא המשפחה והדיאטנית של קופת חולים. הם יפנו אותך לאנשי מקצוע שיוכלו לעזור לך. הפורום לא מתאים לטיפול בבעיה כפי שתיארת. בהצלחה צביקה

30/06/2006 | 15:30 | מאת: דן

מה עדיף לאכול לחם מחיטה מלאה או מקמח שיפון מלא לגבי חולה סוכרת

30/06/2006 | 22:05 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, לדעתי כדאי לגוון בסוגי הקמחים המלאים. תבדק בתווית שלא הוסיפו קמח לבן וסוכר. לחומרת המחלה יש השפעה על המזון המומלץ. כדאי לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

30/06/2006 | 12:57 | מאת: אייל

שלום.אני מתלבט לגבי לימודי קורס "יועץ תזונה בכיר"(3 שנות לימוד). רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם תעודה כזאת? האם היא מספקת כדי להתקבל לעבודה כתזונאי בקופות החולים?איזה עוד עבודות יש בתחום?

30/06/2006 | 22:11 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, כדאי שתדע שהשוק מוצף בתזונאים, תזונאים בכירים, תזונאים קליניים בכירים, נטורופטים ומטפלים (כל בית ספר ממציא שם "יוקרתי" אך חסר ערך). רק מעטים מהבוגרים מסוגלים להתפרנס בכבוד ולפרנס משפחה. לדעתי "הבכירות" נקבעת וניתנת רק לאחר שנים של ניסיון מעשי... האם ראית סטודנט לרפואה שמסיים את לימודיו ונקרא מייד רופא בכיר? היסטוריון? כלכלן? מהנדס? בקופת חולים, בבתי חולים ובמוסדות אחרים המפוקחים על ידי משרד הבריאות מקבלים לעבודה רק "דיאטניות קליניות" שלמדו בבתי ספר אקדמיים מתאימים (לא במכללות לרפואה משלימה). אפשר למצוא עבודה במרפאות לרפואה משלימה הצמודות לקופת חולים ולבית חולים, או לעבוד כמוכר/ת בחנויות טבע. השכר נמוך מאד! בהצלחה צביקה

29/06/2006 | 16:21 | מאת: מיטל

אחרי שנים של תזונת עתירת סוכרים, עשיתי מפנה ומזה 8 חודשים אוכלת בריא ומאוזן-ירקות, דגים,חמאת שומשום,לחם שיפון ושום מוצר עם סוכר לבן שאלתי- אני קוראת שעדיף לאכול פירות בנפרד. אבל כשאני אוכלת בניפרד - במיוחד ענבים סגולים/ירוקים אני מקבלת כאבי ראש האם יש מניעה מלאכול בלווית יוגורט/לחם שיפון

29/06/2006 | 22:11 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, התופעה שתיארת נובעת כנראה מהצפת הדם בסוכר - הפרשת אינסולין והוצאת הסוכר מהדם במהירות רבה. לחם שיפון או כל דגן אחר העשיר בסיבים תזונתיים עשוי למנוע את התופעה שתיארת, למרות שזה מנוגד לתורת הצירופים. הסיבים מאטים את הוצאת הסוכר מהדם אל תאי הגוף. גם אכילת פרי עם יוגורט יכולה להועיל. בהצלחה צביקה

29/06/2006 | 14:21 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לשאול מה דעתך על המטפל מרדכי הוכברג לטיפול בסרטן (חברה שלי חלתה). וגם- מדוע, כשהגוף בסטרס מאוד גדול ולחץ, החולי (גם אם זה משהו יחסת קל "שפעת, מונוקליאוזיס..) פורץ דווקא כשנרגעים והלחץ יורד, כלומר לא במצב שהגוף במצב של הישרדות/לוחמנות אלא כשבאה הרגיעה. כמו איתות לגוף שעכשיו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לפנות זמן ומרגוע להתמודדות עם המחלה. תודה

29/06/2006 | 22:08 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לא נראה לי ראוי שאחווה דעה על מטפל זה או אחר במסגרת הפורום. את יכולה להתקשר למייל האישי שלי. במצבי מתח מערכת העצבים הסימפטטית במצב פעילות מקסימלי ויש לכך השפעה גם על המערכת החיסונית. כשמגיעה "צפירת הרגעה" לאחר מתח מתמשך או קצר ואקוטי, יש גם קריסה של המערכת החיסונית. המערכת החיסונית במייטבה במצבים של איזון במצב הרוח והתזונה. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 23:20 | מאת: שירי

כתבת שעדיף להמנע מחלב בדייסה. האם זה בגלל הטבעונות או שיש מרכיב שאינו בריא בחלב?

29/06/2006 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, א. השילוב של חלב (חלבון) עם שיבולת שועל (עמילן) לא מתאים מבחינת צירופי מזון ועלול לגרום לקשיי עיכול (צרבת, גזים וכד') אצל חלק מהאנשים. בחלב יש הרבה מרכיבים לא רצויים כמו חומרי הדברה, תרופות, הורמונים, שומן רווי ועוד, אבל זהו מוצר מזון בסיסי אצל הרבה אנשים, במיוחד כאלה שלא אוכלים בשר. לכן אני ממליץ למי שחייב לאכול מוצרי חלב, להסתפק ביוגורט (רצוי מעיזים) וגבינות לא שמנות. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 17:46 | מאת: boshra

יש לי זרעי פישתן רציתי לדעת איך להשתמש אם ברצוני לרות הם צריך לטחן והאם אפשר לאחסן

28/06/2006 | 22:13 | מאת: צביקה קורן

boshra שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. חייבים לטחון את זרעי הפשתן (לא לקנות טחון). אפשר לאכול מייד או לשמור במקרר בצנצנת זכוכית למספר ימים. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 12:24 | מאת: אשמח לעזרה

צביקה שלום מצטער חיפשתי בפורום ולא מצאתי כלל וכלל מתכון להכנת חלב אורז האם תועיל בטובך ולחזור על המתכון שנית? תודה ויום נעים

28/06/2006 | 22:11 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, "המתכון" לא מתייחס לחלב אורז, כי אם לתחליב שקדים או שומשום. חלב אורז קונים בקופסה בסופר או בחנות טבע. הדבר האמיתי הוא תחליב שקדים. משרים 10 -20 שקדים לארבע שעות לפחות. מקלפים את הקליפה החומה הדקה וטוחנים בבלנדר עם כוס מים (או יותר). אפשר להוסיף פרי בשל כמו בננה, להמתיק עם מולסה או דבש ולתבל עם קינמון או גינג'ר בהצלחה צביקה

29/06/2006 | 23:17 | מאת: השואל

28/06/2006 | 08:30 | מאת: נוגה

צביקה שלום! התחלתי לקחת תוסף תזונה המכיל שילוב של שום ושמן דגים במטרה להפחית כולסטרול. לצערי לא צויינו תופעות לוואי אך כבר מס' שעות לאחר שנטלתי אותו לראשונה התחלתי לסבול מהתקף גזים קשה שלא חוויתי מעולם. תופעה זו חזרה על עצמה במשך 3 ימים בהם המשכתי לקחת את התוסף. במקביל (וסליחה על הפלסטיות...) היציאות הפכו קשות אך מכוסות בריר. הפסקתי לקחת את התוסף והתופעות התמתנו וחלפו לחלוטין לאחר 3 ימים. שאלותי: 1. האם ידועה רגישות לשום או שהבעיה היא השמן דגים? 2. האם אוכל לקוות שלאחר תקופת התרגלות התופעות יחלפו? 3. האם אני בכל זאת נהנית מיתרונות התוסף למרות שהוא גורם לתופעות אלה? 4. האם יש לך עצה כיצד ניתן להמשיך לקחת את התוסף ולמתן את התופעות? המון תודה מראש! נוגה

28/06/2006 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

נוגה שלום, 1. האם ידועה רגישות לשום או שהבעיה היא השמן דגים? יתכן שהשמן בכמוסה מקולקל. תופעות הלוואי נדירות, אבל הגיעו לפורום מספר תלונות דומות לשלך. נסי לקנות מוצר של חברה אחרת או אומגה 3 המבוסס על שמן פשתן (גם הוא רגיש מאדלקילקול). הטוב ביותר לאכול פשתן טחון או דגי ים, אם את לא צמחונית. 2. האם אוכל לקוות שלאחר תקופת התרגלות התופעות יחלפו? כן, אבל תנסי מוצר של חברה אחרת. 3. האם אני בכל זאת נהנית מיתרונות התוסף למרות שהוא גורם לתופעות אלה? במקרה זה הנזק עולה על התועלת - לא כדאי להמשיך. 4. האם יש לך עצה כיצד ניתן להמשיך לקחת את התוסף ולמתן את התופעות? ראי למעלה. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 22:27 | מאת: איה

שלום צביקה קורן ! האם במשמש טרי(שאיננו מיובש) יש סידן? כמה משמשים כדאי לצרוך ביום? תודה,איה

28/06/2006 | 10:20 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, ב 100 גרם משמש יש מעט מאד סידן - כחמישה מ"ג. כדאי לגוון את אכילת הפירות ולא להיצמד לסוג אחד בגלל שמישהו אמר לך או שקראת על כך בעיתון. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 22:21 | מאת: אור

שלום, יש לי קונדילומה (מחלת מין כלשהי) וזה כנראה גם מעיד על מערכת חיסונית חלשה. מישהו בפורום המליץ על כפסולות של "תא חמצני", האם שמעתם על זה והאם זה מומלץ לשם חיזוק של המערכת החיסונית? תודה מראש

28/06/2006 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, כפי שכתבתי רק אתמול לרונן בשאלה על הכרום ומספר פעמים בפורום, אני לא כל כך מאמין בתוספים, במינונים וב"תרופות טבעיות". הפתרון היחידי, הנכון, שעובד הוא שינוי תזונתי ושינויים באורח החיים. במקרה שלך צריך לעבוד על חיזוק המערכת החיסונית על ידי הימנעות ממזונות מזיקים, הוספת מזונות מועילים ורק לאחר מכן לשקול לקיחת תוסף זה או אחר. התא החמצני הוא תוסף תזונה של חברה מוכרת. אני לא מאמין ביעילותו. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 15:58 | מאת: ירון

תא חמצני איננו הטיפול לקונדילומה . פנה לרופא המשפחה לקבלת תרופה ( קונדילוקס ) שתקטול את הנגיף ובמידת הצורך צריבת היבלת ע"י רופא עור זכור : המחלה מידבקת!!

27/06/2006 | 21:53 | מאת: חן

צביקה היי האם אתה יכול להמליץ לי תרופה טבעית לחרדה שבדוקה שעוזרת או להפנות אותי למשהוא שעוסק בכך לתשובתך אודה

28/06/2006 | 10:27 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, כפי שכתבתי הבוקר לאור (תא חמצני), אתמול לרונן בשאלה על הכרום ומספר פעמים נוספות בפורום, אני לא כל כך מאמין בתוספים, במינונים וב"תרופות טבעיות". מילדות הורגלנו על ידי הממסד הרפואי לקבל "תרופה" לכל בעיה. הפתרון היחידי, הנכון, שעובד הוא שינוי תזונתי ושינויים באורח החיים. במקרה שלך צריך לנקוט בגישה מקיפה (הוליסטית) לטיפול בבעיה (תזונה, פעילות גופנית, נשימות, הרפייה, הדמייה, צמחי מרפא טיפולי גוף ועוד) ואת זאת צריך לעשות בהדרכה אישית. אם בכל זאת צריך "תרופה" אפשר לנסות פרחי בך, או צמחי מרפא בעלי איכות מרגיעה כמו: מליסה, ורבנה רפואית, קמומיל, פסיפלורה, סקוטלריה ועוד. כל זה מתאים אם מדובר במתחים וחרדות קלות. אם מדובר בחרדה קלינית - צריך לפנות לרופא או לפסיכיאטר. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 21:15 | מאת: דניאל

לדר קורן שלום אני בהריון בשבוע 5 ושוקלת לצרוך אומגה 3 קראתי את ההודעות באתר בנושאים אלו, ויש לי עוד מס שאלות/ הבהרות: 1. מה עדיף אומגה 3 בכמוסות או זרעי פשתן טחונים טרי?1 -2 כפות פשתן טחון.מה ההבדל ביניהם? 2.מה היתרונות בצריכת האומגה? הריון קודם לא צרכתי. 3.סרדין/טונה - בקופסת שימורים זה בסדר? 4.מה אתה ממליץ? כמוסות המבוססות על שמן פשתן או על שמן דגים? דניאל

27/06/2006 | 22:06 | מאת: דניאל

ואם לוקחים יותר ממה שצריך? הגוף יודע להוציא זאת? בכמוסות איזו כמות לקחת? בהנקה גם מומלץ? תודה

28/06/2006 | 10:36 | מאת: צביקה קורן

ואם לוקחים יותר ממה שצריך? הגוף יודע להוציא זאת? כמות גדולה מידי אף פעם לא טובה. אם תקחי 1-2 כמוסות או 1-2 כפות פשתן טחון אין סכנה. בכמוסות איזו כמות לקחת? תבררי בחנות טבע. רצוי מחברה ידוע ושמצויין בפירוש שאין כספית. בהנקה גם מומלץ? כן!

28/06/2006 | 10:34 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, (אני לא דר'...) 1. מה עדיף אומגה 3 בכמוסות או זרעי פשתן טחונים טרי?1 -2 כפות פשתן טחון.מה ההבדל ביניהם? בעיני תמיד עדיף לקבל את החומרים החיוניים מהמזון ולא מתוספים. בצורה כזאת זה בא עם עוד חומרים ובמינון שהטבע קבע. לכן אני ממליץ על פשתן טחון. יש אנשים העונים בפורום החולקים עלי ואת צריכה להחליט בנושא. 2.מה היתרונות בצריכת האומגה? הריון קודם לא צרכתי. במספר מחקרים נמצא שחומצת השומן החיונית הזאת שסייעת להתפתחות המוח ומערכת העצבים של העובר ומונעת פגמית. 3.סרדין/טונה - בקופסת שימורים זה בסדר? אני לא מתלהב משימורים בגלל החומרים המשמרים, המחל, השמן הזול ושאריות הפח שהשמן סופח. כדאי לשלם קצת יותר ולקנות דג טרי או קפוא. בכל מקרה, בגלל סכנת הכספית, רשויות הבריאות בארצות הברית ממליצות לנשים הרות לאכול רק 2 מנות דג בשבוע. 4.מה אתה ממליץ? כמוסות המבוססות על שמן פשתן או על שמן דגים? אני ממליץ על שמן פשתן. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 16:34 | מאת: רונן

האם כרום פיקולינט אכן מוריד בוודאות רמות סוכר וגם את המוגלובין hba1c המסוכרר וגם מאזן את רמת הסוכר בדם או שזה רק ספקולציות ורק מימחקרים האם זה נכון ב100% או לא והאם זה אמור לאזן את רמות הסוכר ולהוריד רמת סוכר לכל אחד או שלחלק כן וחלק לא מתי צריך לקחת את הכרום ליפני ארוחה גדולה או שזה לא משנה מתי לוקחים העקר לקחת כמוסה אחת במשך היום כמוסה של 275מ"ג

27/06/2006 | 20:39 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, שאלה לא ברורה. האם אתה מכיר תרופה או חומר אחר שפועל ב 100%? יש כל כך רבה גורמים שעשויים להשפיע כגון: גיל, מין, משקל, גנטיקה, מערכת חיסונית, תרופות אחרות שלוקחים, חומרת המחלה, מחלות אחרות ועוד ועוד. אתה צריך לבדוק אם זה עובד עליך וזה מה שחשוב. כפי שכתבתי מספר פעמים אני לא כל כך מאמין בתוספים, במינונים וב"תרופות טבעיות". הפתרון היחידי, הנכון, שעובד הוא שינוי תזונתי ושינויים באורח החיים. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 14:41 | מאת: אירית

אני סובלת מעצירויות מה היית ממליץ לקחת שיהיה יעיל וטבעי ולא ממכר. האם סעבי פסיליום מומלצים ובאיזה כמות ותדירות? תודה.

27/06/2006 | 15:19 | מאת: צביקה קורן

אירית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אני לא ממליץ לקחת משהו "שיהיה יעיל וטבעי ולא ממכר". אני נגד טיפול "תרופתי" בעצירות צריך לעשות שינוי בתזונה. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 10:55 | מאת: אורנה בן חמו

שלום רב, לשאלה הנפוצה, לגבי אכילת ארוחת בוקר, ומי שלא אוהב כמוני, יש פתרון קל מאוד, אפשר לשתות נס קפה אחד או שתיים אולם אפשר לצרף להם פרוסה מלחם קל עם ריבה דיטטית, או רחמא לצלן עוגיה טבעית או רגילה, ולאחר שעתיים, הרצון לאכול ארוחה טעימה מורגשת מיד. תנסו ותהנו, ותרוויחו בגדול. בן חמו אורנה

27/06/2006 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

ובטח לא ריבה דיאטטית. בפורום הזה (תזונה טבעית) אנחנו מנסים להנחיל הרגלי אכילה בריאים ולאו דווקא כאלה הקשורים לדיאטות הרזייה. על נזקי הקפה והממתיקים המלאכותיים דובר רבות במסגרת הפורום. בכל אופן, תודה על השיתוף והמידע שהעברת לגולשים.

27/06/2006 | 09:51 | מאת: יפה

שלום! יש לנו ילד בן שנתיים רזה מאוד ושוקל בסביבות 11 ק"ג. אין לו בעיה עם אוכל - האו אוכל כל מה שנותנים לו - לא "סרבן אכילה", אבל לא ממש עולה במשקל. איזו תזונה מומלצת עבורו? האם כדאי להוסיף ויטמינים? בעיה נוספת היא, שהוא מרבה בשיעולים עם ליחה, המתפתחים אצלו ממש במהירות ואף מגיעים לדלקת ריאות. מה נתן לעשות על מנת לגרום לו להיות בריא יותר? האם ישנם מזונות הגורמים להופעת ליחה או המגבירים אותה? אשמח מאוד לקבל תשובה מפורטת. בברכה ובתודה מראש, יפה.

27/06/2006 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

יפה שלום, קשה לענות תשובה "מפורטת" עם מעט הנתונים שסיפקת. מציע שתפני ליעוץ אישי שיכלול תישאול מקיף והכנת תוכנית תזונתים המתאימה לבנך ולך. לא כתבת אם אתם (ההורים) רזים או הייתים רזים בילדותכם. לא כתבת מה הוא אוכל ומה אתם אוכלים. בכל מקרה אני מציע לא לנסות להעלות את משקלו באמצעות עוגות, שוקולד, גלידה, ביסלי וממתקים מזיקים אחרים. כדאי להוסיף לתזונה טחינה גולמית, חלבה טבעית (טחינה עם דבש), שקדייה, ממרח בוטנים, לחם מלא ועוד. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 07:50 | מאת: יפה

לצביקה, שלום! תודה על התשובה - זה מה שחיפשתי. בהקשר למה שכתבת - אנחנו (ההורים) בתור ילדים היינו יחסית מלאים, כמצופה מילדים קטנים (כמו שאומרים "במשקל הנורמה"). ומבחינת הממתקים - אין אצלנו מושג כזה... לצערנו, הילדים למדו מה זה סוכריה, ביסלי ובמבה מהגן... ננסה לפנות גם לייעוץ אישי. בעיקרון, הוא ילד מאוד פעלתן ויכול להיות שהרזון שלו נובע מחילוף חומרים מהיר. תודה רבה ויישר כוח על הפורום! יפה.

27/06/2006 | 08:48 | מאת: נורית

שלום רב יש לי בקע סרעפתי בעייתי, ואני נמצאת בתחילת הריון שלישי וסובלת מאוד מהקאות ובחילות. בהריונות הקודמים ניסיתי שלל מוצרים (גינגר וכד') לנסות להקל על הכאב - אך לשווא. אולי יש לך המלצה איך אני יכולה להקל על הכאב, התשישות והתחושה הקשה שמלווה אותי כמעט לאורך כל ההריון? תודה מראש נורית

27/06/2006 | 12:00 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, אכן מקרה לא קל - גם הריון וגם בקע סרעפתי. הבשורה הטובה היא שהקלה רבה תבוא בסוף ההריון, אבל את חייבת להקפיד על תזונה נכונה, צירופי מזון, ארוחות קטנות, הפסקות קטנות, לא לאכול מאוחר בלילה ועוד ועוד. (כל צמד מילים מחייב הסבר של כחצי שעה...) תחזיקי בקרבת מקום שקדים קלופים, מים קרים ומים שהושרו בהם שבבים גסים של שיבולת שועל. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 12:16 | מאת: נורית

תודה על התגובה המהירה אכן אתייעץ גם עם נטורופט לצערי סוף ההריון הוא בעיה בפני עצמה מאחר והעובר לוחץ לחץ פיזי על מקום הבקע. אולי הפעם זה יהיה שונה... תודה

26/06/2006 | 23:31 | מאת: שרה

אני אוכלת מזה כחודש כל בוקר דייסת שיבולת שועל(אורגני) אני מכינה מחצי כוס חלב אחד אחוז,חצי כוס מים 1 סוכרזית ו4 כפות שבולת שועל ומבשלת כ3- דקות עד אשר הקווקר נעשה רך ממתינה קצת שהתקרר ואוכלת. האם כך מכינים את הדייסה? תודה מראש שרה

27/06/2006 | 12:05 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, רצוי לוותר על החלב וסוכרזית ולבשל רק עם מים או חלב אורז או חלב סויה. לא כתבת אם את מכינה את הדייסה מפתיתים דקים או גסים של שיבולת שועל (אורגנית). אם מדובר בפתיתים גסים (רצוי ועדיף), צריך לבשל 20 - 30 דקות. פתיתים דקים אפשר לבשל פחות זמן. להמתקה את יכולה להוסיף מעט מולסה או דבש. אפשר לתבל עם קינמון, שורש ג'ינג'ר קצוץ דק וקליפת לימון מגורדת. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 20:50 | מאת: שירי

היי אני אוכלת דיסת שיבולת שועל אורגנית גסה ללא בישול אלא רק בחלב. האם צריך דווקא לבשל את זה? אני אוהבת את זה ככה, לא אוהבת שזה דיסתי.

26/06/2006 | 20:43 | מאת: שאלה

נעים מאוד צביקה מה דעתך לגבי אכילת יוגורט סויה בעל הרכיבים:אספלקום K קקאו פולי סויה ומים היוגורט חצי אחוז שומן. ללא תוספת סוכר. שאלתי מהם החסרונות בו? האם הוא מעלה את רמת הסוכר בגוף? את רמת האינסולין בגוף ? ושאלה נוספת ידוע שחלב פרה מכיל הורמונים האם חלב סויה מכיל הורמונים?

26/06/2006 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא ממליץ להשתמש במוצר שציינת. אסולפאם K זה ממתיק מלאכותי מזיק ומיותר קקאו מונע ספיגה של סידן. בחלב סויה יש פיטואסטרוגנים - הורמון אסטרוגן מהצומח. באופן כללי אני ממליץ להשתמש במוצרי סויה כמו טופו וטמפה. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 14:16 | מאת: נעים להכיר

שלום היי מהו כרום? האם ניתן לצרוכו בדרך טבעית? תודה ושבוע מקסים

26/06/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

כרום הוא יסוד (אלמנט) קורט מתכתי, שהגוף זקוק לו בכמויות זעירות. הכרום מעורב במטבוליזם של הגלוקוז. כמו כן הוא חיוני בייצור של כולסטרול, שומנים, וחלבונים. הכרום עוזר לייצוב רמת הסוכר גם במקרים של סכרת (רמות סוכר גבוהות) וגם במקרים של היפוגלוקמיה (רמות סוכר נמוכות). הכרום נמצא במחסור בתזונה המערבית וגם בקרקעות הסובלות מניצול יתר. תרופות משתנות גורמות להפרשתו מהגוף ומגבירות את המחסור. כרום פיקולינט הוא הצורה הטבעית של הכרום. בצורה זו הוא נקלט בצורה הטובה ביותר בתאים. כאשר אין מחסור בכרום, האינסולין מתפקד טוב יותר. מה הם תפקידי הכרום? לסכרת:משפיע לטובה על איזון רמת הסוכר אצל סכרתיים.מאזן פעילות האינסולין. מוריד רמות סוכר גבוהות. מקטין תנגודת לאינסולין ומשפר את יעילותו. לאנרגיה: משתתף בחילוף החומרים של פחמימות – תהליך שרפת הפחמימות וייצור אנרגיה על ידי התא, (הידוע בשם מעגל קרבס - Krebs). לדיאטה: מפחית כמיהה למתוק על ידי הגברת פעילות המעביר הבין עצבי – הסרוטונין, מכאן חשיבותו בדיאטה להרזיה. לדיכאון אצל סכרתיים: יש קשר בין מחלת הסכרת והתפתחות מצבי דיכאון, בגלל חוסר בסרוטונין. להרזיה: משפר שרפת שומנים – הפחתת טריגליצרידים. תורם לשיפור היחס שבין הכולסטרול LDL (הרע) ו- HDL (הטוב) לאוסטאופורוזיס (בריחת סידן): אצל סכרתיים יורדת צפיפות העצם במהירות רבה בגלל מחסור באינסולין. לספורטאים: מאיץ חילוף חומרים של פחמימות ושומנים. מסייע בבניית שרירים. מקור: www.sakeret.com/כרום--וונדיום מקורות תזונתיים לכרום: כבד, דגנים מלאים, גבינה קשה, שמרים, מולסה, פטריות וחלבון ביצה. בצלחה צביקה

26/06/2006 | 14:02 | מאת: ליז

האם יש סוג של מזון שמגביר את הרעב?האם ארוחת בוקר "פותחת את התיאבון"?איזה טיפים יש לך כדי להשמין קצת!(אבל באופן בריא)תודה רבה!

26/06/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

מזונות חמוצים בדרך כלל פותחים את התיאבון. לגבי דיאטת השמנה - השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש

26/06/2006 | 13:28 | מאת: ליז

מה עדיף לאכול ביצה קשה או ביצת עין מבחינת כולסטרול?

26/06/2006 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

הטיגון לא מומלץ עדיף ביצה קשה

26/06/2006 | 13:26 | מאת: ליז

חומצות טרנס-כיצד נוצרות ולאלו נזקים בריאותיים יכולים לגרום.באילו מזונות ניתן למצוא ומה ההמלצה לצריכה יומית מירבית. תודה

26/06/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

חומצות טרנס נקראות גם שומנים מוקשים (מרגרינה). הם מיוצרים בתהליך של חימום שמן צמחי לטמפרטורה גבוהה והוספת אטומים של מימן (הידרוגנציה). כדאי להימנע מכל מזון המכיל שומנים מוקשים ומוקשים למחצה. את רשימת הנזקים של המרגרינה תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר של במאמר הנקרא: חומרים מזיקים בתזונתנו".

26/06/2006 | 13:23 | מאת: ליז

איזה חומצה אמינית חסרה במשפחת הקטניות ומי מכילה את כל חומצות האמינו ההכרחיות?ומהן יתרונות הנבטת קטניות?תודה

26/06/2006 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

בקיטניות יש כמות קטנה מאד של מתיונין וללן משלבים דגנים עם קטניות כדי לקבל חלבון מלא. הנבטת קיטניות משנה את ההרכב הכימי שלהן ומקילה על העיכול. במהלך ההשרייה וההנבטה הזרע מייצר אנזימים וויטמינים החיוניים להפיכתו לצמח.

26/06/2006 | 13:21 | מאת: ליז

אילו דגנים רצויים לחולי צליאק?

26/06/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

יש לצרוך דגנים ללא גלוטן כמו: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, תירס

26/06/2006 | 13:20 | מאת: ליז

איזה חומצה אמינית חסרה במשפחת הדגנים ואילו דגנים יוצאי דופן מבחינה זו שמכילים את כל חומצות האמינו ההכרחיות?

26/06/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

ליז שלום, חבל שלא ריכזת את כל השאלות בהודעה אחת - זה מקשה עלי וגוזל זמן מיותר. ברוב הדגנים יש כמות קטנה מאד של ליזין ולכן מומלץ לשלב קיטניות עם דגנים וכך מקבלים חלבון מלא. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 10:01 | מאת: דנה

1- האם יש משהו שמייחד את התירס משאר הדגנים? 2- מה עדיף, חי או מבושל? 3- האם קמח תירס מומלץ לצריכה? 4- מה זה לתת תירס?

26/06/2006 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כל דגן הוא יחיד ומיוחד ולכן אני תמיד ממליץ לגוון ולא "להיתקע" עם דגן אחד שנחשב "הכי בריא". היום קינואה הוא הלהיט... כדאי לחתוך לסלט גרעינים של תירס חי צעיר ואפשר גם לבשל. בעיני הטרי עדיף, אבל יש המעדיפים את הטעם של התירס המבושל. אפשר להשתמש בקמח תירס במסגרת הגיוון. לתת תירס זה סוג של סירופ מתוק המשמש להמתקה בדומה ללתת שעורה, לתת אורז, מייפל, מולסה (המיצרת מסלק סוכר או קנה סוכר) וכד'. מומלץ מאד להימנע ממשקאות "קלים" הממותקים בסוכר תירס מרוכז הנקרא: high fructose corn. לתירס המבושל ערך גליקמי גבוה יחסית ולכן הוא לא מומלץ לחולי סוכרת. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 00:03 | מאת: היי

שלום יש לי שאלה אילו מזונות מעלים את רמת האינסולין בגוף? ואילו מאכלים מורידים/מאזנים את רמת האינסולין בגוף? תודה רבה מאוד ושבוע נהדר לך תודה

26/06/2006 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

היי ושלום רב, סוכרים פשוטים, דגנים מלוטשים ורוב סוגי הפירות מעלים רמת אינסולין. קטניות דגנים מלאים (ובמיוחד כוסמת) מאזנים רמת אינסולין. תבצעי חיפוש בגוגל על "אינדקס גליקמי" ותמצאי רשימות בהתאם. להלן דוגמה: http://www.glycemicindex.com/ בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 13:45 | מאת: היי

25/06/2006 | 21:46 | מאת: דניאל

שלום אני מתכננת להכנס להריון 1. מה הכמות היומית המומלצת של אומגה 3? בכמוסות 2. מה הכמות גרעיני פשתן טחונים- ביום? 3. האם אומגה 3 עלול לגרום להעלאת ה LDL כולסטרול? 4. במידה ואוכלים דגים- טונה,סלמון זה עלול לגרום לחריגה בכמות אומגה 3 המומלצת ביום? 5. האם מומלץ אומגה 3 או 6? מה ההבדל? תודה

26/06/2006 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, השאלות ששאלת עלו מאות פעמים בפורום. רק אתמול היו כמה שאלות בנושא. תבצעי חיפוש ותמצאי תשובות גם לשאלות שלא שאלת. אם עדיין יהיו לך שאלות - אשמח לענות. בנוסף, אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי ושם תקבלי הדרכה מקיפה. בהצלחה צביקה

25/06/2006 | 21:29 | מאת: אירית

קיבלתי הפניות מרופאת המשפחה ורק אחר כך שמתי לב שהיא הביאה 2 דברים שונים דיאטנית ו - ייעוץ דיאטטי זה לא אמור היה להיכלל באותו רופא? כמו כן, מצויין שמה שיש לי מחלת לב כלילית והרופאה מבחינתה (שתמיד בסדר) לא דיווחה לי על זה כלום הגיוני?

26/06/2006 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

אירית שלום, דיאטנית (תזונאית בעברית) נותנת בדרך כלל יעוץ דיאטטי (תזונתי) כך שלמעשה זה אותו דבר ואין סיבה להתבלבל. אם אכן יש לך מחלת לב כלשהי את היית אמורה לדעת על כך. בהצלחה צביקה

25/06/2006 | 10:43 | מאת: דניאל

אם אני אוכל דגים (3 פעמים בשבוע), ביצים (יום כן יום לא-בערך) ומעט מוצרי חלב- האם עליי לצרוך B12 כתוסף? מהו המינימום בדם שמצריך לקיחת תוספים ?

25/06/2006 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, המזון שציינת אמור להספיק, אבל יש אנשים עם ליקוי בספיגה ובייצור הויטמין. מציע לך לבצע בדיקת דם פשוטה ולהחליט (בהתייעצות עם הרופא) אם צריך תוסף. בהצלחה צביקה

24/06/2006 | 23:53 | מאת: שרון

שלום, אבחנו אצלי צליאק עקב מחלת סכרת נעורים שיש לי,אך אני לא סובל כלל מתופעות של שילשולים וכאבי בטן נוראיים כפי שחולי צליאק מדווחים שסובלים מהם. שאלתי היא האם אני צריך לשמור דיאטה נטולת גלוטן באופן אבסולוטי? ושאלתי השניה היא במידה ואינני שומר על דיאטה ללא גלוטן האם ובמידה וכן כיצד זה יוכל להשפיע עליי בעתיד (אילו השלכות יש לכך מבחינה רפואית)?

25/06/2006 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, גם אם אין תופעות כדאי לשמור ולהימנע מגלוטן. בטווח הארוך עלולים להיות חוסרים תזונתיים של ויטמינים ומינרלים. תופעות הלוואי עלולות להגיע גם לאחר מספר שנים בהצלחה צביקה

24/06/2006 | 22:59 | מאת: יעקב

שלום 1. האם טונה במים וסרדינים בקופסאות שימורים מכילים אומגה 3 ואם כן כמה. 2. מהם סוגי הדגים ומזונות המכילים אומגה 3 תודה

25/06/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, בטונה יש אומגה 3. אנא קרא תשובה שנתתי בבוקר לויקי לאותה שאלה בדיוק. דגי ים מכילים כמות רבה של אומגה 3: סלמון, הליבוט, מקרל, טונה, סרדין, קוד. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 12:39 | מאת: יעקב

אתה בטוח שבטונה במים בקופסאת שימורים יש אומגה 3 ? כי שמעתי ממישהו שאין בזה אומגה 3