פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

27/06/2006 | 16:34 | מאת: רונן

האם כרום פיקולינט אכן מוריד בוודאות רמות סוכר וגם את המוגלובין hba1c המסוכרר וגם מאזן את רמת הסוכר בדם או שזה רק ספקולציות ורק מימחקרים האם זה נכון ב100% או לא והאם זה אמור לאזן את רמות הסוכר ולהוריד רמת סוכר לכל אחד או שלחלק כן וחלק לא מתי צריך לקחת את הכרום ליפני ארוחה גדולה או שזה לא משנה מתי לוקחים העקר לקחת כמוסה אחת במשך היום כמוסה של 275מ"ג

27/06/2006 | 20:39 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, שאלה לא ברורה. האם אתה מכיר תרופה או חומר אחר שפועל ב 100%? יש כל כך רבה גורמים שעשויים להשפיע כגון: גיל, מין, משקל, גנטיקה, מערכת חיסונית, תרופות אחרות שלוקחים, חומרת המחלה, מחלות אחרות ועוד ועוד. אתה צריך לבדוק אם זה עובד עליך וזה מה שחשוב. כפי שכתבתי מספר פעמים אני לא כל כך מאמין בתוספים, במינונים וב"תרופות טבעיות". הפתרון היחידי, הנכון, שעובד הוא שינוי תזונתי ושינויים באורח החיים. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 14:41 | מאת: אירית

אני סובלת מעצירויות מה היית ממליץ לקחת שיהיה יעיל וטבעי ולא ממכר. האם סעבי פסיליום מומלצים ובאיזה כמות ותדירות? תודה.

27/06/2006 | 15:19 | מאת: צביקה קורן

אירית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אני לא ממליץ לקחת משהו "שיהיה יעיל וטבעי ולא ממכר". אני נגד טיפול "תרופתי" בעצירות צריך לעשות שינוי בתזונה. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 10:55 | מאת: אורנה בן חמו

שלום רב, לשאלה הנפוצה, לגבי אכילת ארוחת בוקר, ומי שלא אוהב כמוני, יש פתרון קל מאוד, אפשר לשתות נס קפה אחד או שתיים אולם אפשר לצרף להם פרוסה מלחם קל עם ריבה דיטטית, או רחמא לצלן עוגיה טבעית או רגילה, ולאחר שעתיים, הרצון לאכול ארוחה טעימה מורגשת מיד. תנסו ותהנו, ותרוויחו בגדול. בן חמו אורנה

27/06/2006 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

ובטח לא ריבה דיאטטית. בפורום הזה (תזונה טבעית) אנחנו מנסים להנחיל הרגלי אכילה בריאים ולאו דווקא כאלה הקשורים לדיאטות הרזייה. על נזקי הקפה והממתיקים המלאכותיים דובר רבות במסגרת הפורום. בכל אופן, תודה על השיתוף והמידע שהעברת לגולשים.

27/06/2006 | 09:51 | מאת: יפה

שלום! יש לנו ילד בן שנתיים רזה מאוד ושוקל בסביבות 11 ק"ג. אין לו בעיה עם אוכל - האו אוכל כל מה שנותנים לו - לא "סרבן אכילה", אבל לא ממש עולה במשקל. איזו תזונה מומלצת עבורו? האם כדאי להוסיף ויטמינים? בעיה נוספת היא, שהוא מרבה בשיעולים עם ליחה, המתפתחים אצלו ממש במהירות ואף מגיעים לדלקת ריאות. מה נתן לעשות על מנת לגרום לו להיות בריא יותר? האם ישנם מזונות הגורמים להופעת ליחה או המגבירים אותה? אשמח מאוד לקבל תשובה מפורטת. בברכה ובתודה מראש, יפה.

27/06/2006 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

יפה שלום, קשה לענות תשובה "מפורטת" עם מעט הנתונים שסיפקת. מציע שתפני ליעוץ אישי שיכלול תישאול מקיף והכנת תוכנית תזונתים המתאימה לבנך ולך. לא כתבת אם אתם (ההורים) רזים או הייתים רזים בילדותכם. לא כתבת מה הוא אוכל ומה אתם אוכלים. בכל מקרה אני מציע לא לנסות להעלות את משקלו באמצעות עוגות, שוקולד, גלידה, ביסלי וממתקים מזיקים אחרים. כדאי להוסיף לתזונה טחינה גולמית, חלבה טבעית (טחינה עם דבש), שקדייה, ממרח בוטנים, לחם מלא ועוד. בהצלחה צביקה

28/06/2006 | 07:50 | מאת: יפה

לצביקה, שלום! תודה על התשובה - זה מה שחיפשתי. בהקשר למה שכתבת - אנחנו (ההורים) בתור ילדים היינו יחסית מלאים, כמצופה מילדים קטנים (כמו שאומרים "במשקל הנורמה"). ומבחינת הממתקים - אין אצלנו מושג כזה... לצערנו, הילדים למדו מה זה סוכריה, ביסלי ובמבה מהגן... ננסה לפנות גם לייעוץ אישי. בעיקרון, הוא ילד מאוד פעלתן ויכול להיות שהרזון שלו נובע מחילוף חומרים מהיר. תודה רבה ויישר כוח על הפורום! יפה.

27/06/2006 | 08:48 | מאת: נורית

שלום רב יש לי בקע סרעפתי בעייתי, ואני נמצאת בתחילת הריון שלישי וסובלת מאוד מהקאות ובחילות. בהריונות הקודמים ניסיתי שלל מוצרים (גינגר וכד') לנסות להקל על הכאב - אך לשווא. אולי יש לך המלצה איך אני יכולה להקל על הכאב, התשישות והתחושה הקשה שמלווה אותי כמעט לאורך כל ההריון? תודה מראש נורית

27/06/2006 | 12:00 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, אכן מקרה לא קל - גם הריון וגם בקע סרעפתי. הבשורה הטובה היא שהקלה רבה תבוא בסוף ההריון, אבל את חייבת להקפיד על תזונה נכונה, צירופי מזון, ארוחות קטנות, הפסקות קטנות, לא לאכול מאוחר בלילה ועוד ועוד. (כל צמד מילים מחייב הסבר של כחצי שעה...) תחזיקי בקרבת מקום שקדים קלופים, מים קרים ומים שהושרו בהם שבבים גסים של שיבולת שועל. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 12:16 | מאת: נורית

תודה על התגובה המהירה אכן אתייעץ גם עם נטורופט לצערי סוף ההריון הוא בעיה בפני עצמה מאחר והעובר לוחץ לחץ פיזי על מקום הבקע. אולי הפעם זה יהיה שונה... תודה

26/06/2006 | 23:31 | מאת: שרה

אני אוכלת מזה כחודש כל בוקר דייסת שיבולת שועל(אורגני) אני מכינה מחצי כוס חלב אחד אחוז,חצי כוס מים 1 סוכרזית ו4 כפות שבולת שועל ומבשלת כ3- דקות עד אשר הקווקר נעשה רך ממתינה קצת שהתקרר ואוכלת. האם כך מכינים את הדייסה? תודה מראש שרה

27/06/2006 | 12:05 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, רצוי לוותר על החלב וסוכרזית ולבשל רק עם מים או חלב אורז או חלב סויה. לא כתבת אם את מכינה את הדייסה מפתיתים דקים או גסים של שיבולת שועל (אורגנית). אם מדובר בפתיתים גסים (רצוי ועדיף), צריך לבשל 20 - 30 דקות. פתיתים דקים אפשר לבשל פחות זמן. להמתקה את יכולה להוסיף מעט מולסה או דבש. אפשר לתבל עם קינמון, שורש ג'ינג'ר קצוץ דק וקליפת לימון מגורדת. בהצלחה צביקה

27/06/2006 | 20:50 | מאת: שירי

היי אני אוכלת דיסת שיבולת שועל אורגנית גסה ללא בישול אלא רק בחלב. האם צריך דווקא לבשל את זה? אני אוהבת את זה ככה, לא אוהבת שזה דיסתי.

26/06/2006 | 20:43 | מאת: שאלה

נעים מאוד צביקה מה דעתך לגבי אכילת יוגורט סויה בעל הרכיבים:אספלקום K קקאו פולי סויה ומים היוגורט חצי אחוז שומן. ללא תוספת סוכר. שאלתי מהם החסרונות בו? האם הוא מעלה את רמת הסוכר בגוף? את רמת האינסולין בגוף ? ושאלה נוספת ידוע שחלב פרה מכיל הורמונים האם חלב סויה מכיל הורמונים?

26/06/2006 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא ממליץ להשתמש במוצר שציינת. אסולפאם K זה ממתיק מלאכותי מזיק ומיותר קקאו מונע ספיגה של סידן. בחלב סויה יש פיטואסטרוגנים - הורמון אסטרוגן מהצומח. באופן כללי אני ממליץ להשתמש במוצרי סויה כמו טופו וטמפה. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 14:16 | מאת: נעים להכיר

שלום היי מהו כרום? האם ניתן לצרוכו בדרך טבעית? תודה ושבוע מקסים

26/06/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

כרום הוא יסוד (אלמנט) קורט מתכתי, שהגוף זקוק לו בכמויות זעירות. הכרום מעורב במטבוליזם של הגלוקוז. כמו כן הוא חיוני בייצור של כולסטרול, שומנים, וחלבונים. הכרום עוזר לייצוב רמת הסוכר גם במקרים של סכרת (רמות סוכר גבוהות) וגם במקרים של היפוגלוקמיה (רמות סוכר נמוכות). הכרום נמצא במחסור בתזונה המערבית וגם בקרקעות הסובלות מניצול יתר. תרופות משתנות גורמות להפרשתו מהגוף ומגבירות את המחסור. כרום פיקולינט הוא הצורה הטבעית של הכרום. בצורה זו הוא נקלט בצורה הטובה ביותר בתאים. כאשר אין מחסור בכרום, האינסולין מתפקד טוב יותר. מה הם תפקידי הכרום? לסכרת:משפיע לטובה על איזון רמת הסוכר אצל סכרתיים.מאזן פעילות האינסולין. מוריד רמות סוכר גבוהות. מקטין תנגודת לאינסולין ומשפר את יעילותו. לאנרגיה: משתתף בחילוף החומרים של פחמימות – תהליך שרפת הפחמימות וייצור אנרגיה על ידי התא, (הידוע בשם מעגל קרבס - Krebs). לדיאטה: מפחית כמיהה למתוק על ידי הגברת פעילות המעביר הבין עצבי – הסרוטונין, מכאן חשיבותו בדיאטה להרזיה. לדיכאון אצל סכרתיים: יש קשר בין מחלת הסכרת והתפתחות מצבי דיכאון, בגלל חוסר בסרוטונין. להרזיה: משפר שרפת שומנים – הפחתת טריגליצרידים. תורם לשיפור היחס שבין הכולסטרול LDL (הרע) ו- HDL (הטוב) לאוסטאופורוזיס (בריחת סידן): אצל סכרתיים יורדת צפיפות העצם במהירות רבה בגלל מחסור באינסולין. לספורטאים: מאיץ חילוף חומרים של פחמימות ושומנים. מסייע בבניית שרירים. מקור: www.sakeret.com/כרום--וונדיום מקורות תזונתיים לכרום: כבד, דגנים מלאים, גבינה קשה, שמרים, מולסה, פטריות וחלבון ביצה. בצלחה צביקה

26/06/2006 | 14:02 | מאת: ליז

האם יש סוג של מזון שמגביר את הרעב?האם ארוחת בוקר "פותחת את התיאבון"?איזה טיפים יש לך כדי להשמין קצת!(אבל באופן בריא)תודה רבה!

26/06/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

מזונות חמוצים בדרך כלל פותחים את התיאבון. לגבי דיאטת השמנה - השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש

26/06/2006 | 13:28 | מאת: ליז

מה עדיף לאכול ביצה קשה או ביצת עין מבחינת כולסטרול?

26/06/2006 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

הטיגון לא מומלץ עדיף ביצה קשה

26/06/2006 | 13:26 | מאת: ליז

חומצות טרנס-כיצד נוצרות ולאלו נזקים בריאותיים יכולים לגרום.באילו מזונות ניתן למצוא ומה ההמלצה לצריכה יומית מירבית. תודה

26/06/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

חומצות טרנס נקראות גם שומנים מוקשים (מרגרינה). הם מיוצרים בתהליך של חימום שמן צמחי לטמפרטורה גבוהה והוספת אטומים של מימן (הידרוגנציה). כדאי להימנע מכל מזון המכיל שומנים מוקשים ומוקשים למחצה. את רשימת הנזקים של המרגרינה תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר של במאמר הנקרא: חומרים מזיקים בתזונתנו".

26/06/2006 | 13:23 | מאת: ליז

איזה חומצה אמינית חסרה במשפחת הקטניות ומי מכילה את כל חומצות האמינו ההכרחיות?ומהן יתרונות הנבטת קטניות?תודה

26/06/2006 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

בקיטניות יש כמות קטנה מאד של מתיונין וללן משלבים דגנים עם קטניות כדי לקבל חלבון מלא. הנבטת קיטניות משנה את ההרכב הכימי שלהן ומקילה על העיכול. במהלך ההשרייה וההנבטה הזרע מייצר אנזימים וויטמינים החיוניים להפיכתו לצמח.

26/06/2006 | 13:21 | מאת: ליז

אילו דגנים רצויים לחולי צליאק?

26/06/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

יש לצרוך דגנים ללא גלוטן כמו: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, תירס

26/06/2006 | 13:20 | מאת: ליז

איזה חומצה אמינית חסרה במשפחת הדגנים ואילו דגנים יוצאי דופן מבחינה זו שמכילים את כל חומצות האמינו ההכרחיות?

26/06/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

ליז שלום, חבל שלא ריכזת את כל השאלות בהודעה אחת - זה מקשה עלי וגוזל זמן מיותר. ברוב הדגנים יש כמות קטנה מאד של ליזין ולכן מומלץ לשלב קיטניות עם דגנים וכך מקבלים חלבון מלא. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 10:01 | מאת: דנה

1- האם יש משהו שמייחד את התירס משאר הדגנים? 2- מה עדיף, חי או מבושל? 3- האם קמח תירס מומלץ לצריכה? 4- מה זה לתת תירס?

26/06/2006 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כל דגן הוא יחיד ומיוחד ולכן אני תמיד ממליץ לגוון ולא "להיתקע" עם דגן אחד שנחשב "הכי בריא". היום קינואה הוא הלהיט... כדאי לחתוך לסלט גרעינים של תירס חי צעיר ואפשר גם לבשל. בעיני הטרי עדיף, אבל יש המעדיפים את הטעם של התירס המבושל. אפשר להשתמש בקמח תירס במסגרת הגיוון. לתת תירס זה סוג של סירופ מתוק המשמש להמתקה בדומה ללתת שעורה, לתת אורז, מייפל, מולסה (המיצרת מסלק סוכר או קנה סוכר) וכד'. מומלץ מאד להימנע ממשקאות "קלים" הממותקים בסוכר תירס מרוכז הנקרא: high fructose corn. לתירס המבושל ערך גליקמי גבוה יחסית ולכן הוא לא מומלץ לחולי סוכרת. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 00:03 | מאת: היי

שלום יש לי שאלה אילו מזונות מעלים את רמת האינסולין בגוף? ואילו מאכלים מורידים/מאזנים את רמת האינסולין בגוף? תודה רבה מאוד ושבוע נהדר לך תודה

26/06/2006 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

היי ושלום רב, סוכרים פשוטים, דגנים מלוטשים ורוב סוגי הפירות מעלים רמת אינסולין. קטניות דגנים מלאים (ובמיוחד כוסמת) מאזנים רמת אינסולין. תבצעי חיפוש בגוגל על "אינדקס גליקמי" ותמצאי רשימות בהתאם. להלן דוגמה: http://www.glycemicindex.com/ בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 13:45 | מאת: היי

25/06/2006 | 21:46 | מאת: דניאל

שלום אני מתכננת להכנס להריון 1. מה הכמות היומית המומלצת של אומגה 3? בכמוסות 2. מה הכמות גרעיני פשתן טחונים- ביום? 3. האם אומגה 3 עלול לגרום להעלאת ה LDL כולסטרול? 4. במידה ואוכלים דגים- טונה,סלמון זה עלול לגרום לחריגה בכמות אומגה 3 המומלצת ביום? 5. האם מומלץ אומגה 3 או 6? מה ההבדל? תודה

26/06/2006 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, השאלות ששאלת עלו מאות פעמים בפורום. רק אתמול היו כמה שאלות בנושא. תבצעי חיפוש ותמצאי תשובות גם לשאלות שלא שאלת. אם עדיין יהיו לך שאלות - אשמח לענות. בנוסף, אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי ושם תקבלי הדרכה מקיפה. בהצלחה צביקה

25/06/2006 | 21:29 | מאת: אירית

קיבלתי הפניות מרופאת המשפחה ורק אחר כך שמתי לב שהיא הביאה 2 דברים שונים דיאטנית ו - ייעוץ דיאטטי זה לא אמור היה להיכלל באותו רופא? כמו כן, מצויין שמה שיש לי מחלת לב כלילית והרופאה מבחינתה (שתמיד בסדר) לא דיווחה לי על זה כלום הגיוני?

26/06/2006 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

אירית שלום, דיאטנית (תזונאית בעברית) נותנת בדרך כלל יעוץ דיאטטי (תזונתי) כך שלמעשה זה אותו דבר ואין סיבה להתבלבל. אם אכן יש לך מחלת לב כלשהי את היית אמורה לדעת על כך. בהצלחה צביקה

25/06/2006 | 10:43 | מאת: דניאל

אם אני אוכל דגים (3 פעמים בשבוע), ביצים (יום כן יום לא-בערך) ומעט מוצרי חלב- האם עליי לצרוך B12 כתוסף? מהו המינימום בדם שמצריך לקיחת תוספים ?

25/06/2006 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, המזון שציינת אמור להספיק, אבל יש אנשים עם ליקוי בספיגה ובייצור הויטמין. מציע לך לבצע בדיקת דם פשוטה ולהחליט (בהתייעצות עם הרופא) אם צריך תוסף. בהצלחה צביקה

24/06/2006 | 23:53 | מאת: שרון

שלום, אבחנו אצלי צליאק עקב מחלת סכרת נעורים שיש לי,אך אני לא סובל כלל מתופעות של שילשולים וכאבי בטן נוראיים כפי שחולי צליאק מדווחים שסובלים מהם. שאלתי היא האם אני צריך לשמור דיאטה נטולת גלוטן באופן אבסולוטי? ושאלתי השניה היא במידה ואינני שומר על דיאטה ללא גלוטן האם ובמידה וכן כיצד זה יוכל להשפיע עליי בעתיד (אילו השלכות יש לכך מבחינה רפואית)?

25/06/2006 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, גם אם אין תופעות כדאי לשמור ולהימנע מגלוטן. בטווח הארוך עלולים להיות חוסרים תזונתיים של ויטמינים ומינרלים. תופעות הלוואי עלולות להגיע גם לאחר מספר שנים בהצלחה צביקה

24/06/2006 | 22:59 | מאת: יעקב

שלום 1. האם טונה במים וסרדינים בקופסאות שימורים מכילים אומגה 3 ואם כן כמה. 2. מהם סוגי הדגים ומזונות המכילים אומגה 3 תודה

25/06/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, בטונה יש אומגה 3. אנא קרא תשובה שנתתי בבוקר לויקי לאותה שאלה בדיוק. דגי ים מכילים כמות רבה של אומגה 3: סלמון, הליבוט, מקרל, טונה, סרדין, קוד. בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 12:39 | מאת: יעקב

אתה בטוח שבטונה במים בקופסאת שימורים יש אומגה 3 ? כי שמעתי ממישהו שאין בזה אומגה 3

24/06/2006 | 15:36 | מאת: חנה

שלום ברצוני לשאול האם זירעי פשתן ואומגה 3 גורמים למצב רוח משופר האם אפשר לקחת ביחד ואיזה כמות אודה לתשובתך

25/06/2006 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אומגה 3 זאת חומצת שומן חיונית שנמצאת בפשתן ובדגים. זאת לא תרופה זהו מזון שיש לו כמה תכונות טובות וביניהן שיפור "מצבי רוח". תעשי חיפוש בפורום - הנושא עלה פעמים רבות בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 09:35 | מאת: ירון

המושג "מצב רוח" איננו אומר דבר . מצב רוח עשוי להיות לכל אדם מסיבות שונות . כדי להיות מדוייק - אומגה 3 שמקורה בדגים מסייעת במצבי דיכאון קליני . כמו כן משפרת תפקוד קוגניטיבי בילדים . חשוב לזכור כי חומצות השומן הללו מהוות חומר תזונה בסיסי אך ברוב המקרים יש לחבר אליהם תוספים נוספים לפי הצורך , זאת כאשר מדובר בדיכאון או חרדה המפריעה לתפקוד היומי . לסתם מצב רוח - הליכה נמרצת 30 דקות שבסיומה 3 קוביות שוקולד מריר כהה אה כמובן.............לקשקש קצת עם איזה חבר/ה

23/06/2006 | 22:37 | מאת: פנינה

שלום רב, אני בשבוע 26 להריון, הבנתי שחשוב לצרוך 300 מ"ג אומגה 3 ביום בזמן הריון והנקה. 1. איך אני יכולה לקבל כמות כזו ממזון? הבנתי שיש אומגה 3 בשמן קנולה ובשמן פשתן, איזו כמות אני צריכה לצרוך מאלה ליום כדי להגיע לכמות אומגה 3 הרצויה? 2. האם יש מזונות נוספים שאני יכולה לקבל מהם אומגה 3? וכמה עליי לצרוך מהם ליום (אני לא אוכלת דגים...)

24/06/2006 | 06:58 | מאת: ירון

אומגה 3 משמני דגים היא החשובה להתפתחות העובר ( DHA EPA ) ניתן לצרוך תזונתית מדגים כגון סלומון או בכמוסות אומגה 3 ממקור צמחי המומלץ נמצא באגוזים טריים

25/06/2006 | 21:52 | מאת: ירון

חומצות השומן שנחקרו ונמצאו כתומכות בהליך ההתפתחות של העובר , כולל אינטילגנציה התפתחות קוגניטיבית והיקף הראש בלידה - הן משמני דגים . כלומר חומצת השומן DHA לכן כאשר התזונה איננה מכילה דגי מעמקים מומלץ לצרוך השלמה של שמן דגים בכמוסות .

25/06/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

פנינה שלום, אם את לא אוכלת דגים את יכולה לקבל את כל הכמות הדרושה מאכילת 1 - 2 כפות פשטן טחון (טרי - לטחון בבית). אומגה 3 יש גם (בכמות קטנה יותר) באגוזי מלך. יש גם כמוסות המבוססות על שמן פשתן ולא על שמן דגים. בהצלחה צביקה

23/06/2006 | 17:01 | מאת: פזית

בתי בת שנה וחודשיים אלרגית לחלב פרה, התגלה אצלה כאשר עברנו מהנקה לבקבוק בגיל 4 חודשים, הרופא אמר שברוב המקרים זה עובר בגיל שנה, ערכנו לה טסטים והתגלה שהיא עדיין אלרגית, מחומר שקראתי הבנתי כי תחליב החלב הצמחי מורכב מהורמון נשי בכמות מרובה ויש לכך תופעות בהתפתחות ההרומנלית מוקדמת אצל בנות. שאלתי היא היום היא מסוגלת לאכול אוכל מוצק ואני יכולה להמנע מלתת לה תחליב חלב מה ממולץ? האם יש סוג חלב אחר? שמעתי שיש חלב אורז היתכן????? איך את יכולה לעזור לי... ולהדריך אותי....... תודה מראש פזית

25/06/2006 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

פזית שלום, בגיל הזה את יכולה לתת לה מזון מוצק. אם את חייבת לתת לה "חלב" בבקבוק, אפשר לתת פעמיים בשבוע את הפורמולה הצמחית, פעמיים בשבוע חלב אורז ושלוש פעמים בשבוע תחליב שקדים או תחליב אורז. כתבתי על "אופן ההכנה" מספר פעמים בפורום - תעשי חיפוש. כדאי לפנות ליעוץ אישי כדי לבנות תפריט יומי בריא. בהצלחה צביקה איך את יכולה לעזור לי...

23/06/2006 | 12:18 | מאת: ויקי

שלום רב! האם טונה (בשמן או במים) נחשבת למזון בריא? האם יש בה מרכיבים חיוניים לגוף, כמו ווויטמינים או מינרלים או סיבים? תודה

25/06/2006 | 14:50 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, בטונה יש חלבון מלא, ויטמינים ואומגה 3. אני לא ממליץ להשתמש בטונה בקופסה בגלל חומרי השימור, המלח השמן הזול בו משתמשים. בהצלחה צביקה

23/06/2006 | 01:26 | מאת: אני 1

היי אני עושה הליכות בד"כ בערב בשעה 7 אבל החלטתי לעשות גם בבוקר הליכה והייתי מעוניינת לשמוע את דעתכם בנוגע לאיזה שעה בבוקר כדאי לעשות הליכה.... תודה!

23/06/2006 | 06:23 | מאת: צביקה קורן

חצי שעה אחרי הקימה אפשר ללכת. כדאי לשתות לפחות 2 כווסות מים לפני ההליכה

22/06/2006 | 18:41 | מאת: מיכל

צביקה שלום, רציתי לשאול: 1. מה יכול לעכב ספיגת סידן וברזל בגוף? 2. האם יש בעיה בספיגת הסידן והברזל אם צורכים אותם ביחד? 3. האם יש ברזל בתאנים מיובשות? וכמה יש בטחינה? 4. מה עוזר כנגד צרבות? (חוץ משקדים טבעיים?) בתודה...

22/06/2006 | 21:01 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, 1. מה יכול לעכב ספיגת סידן וברזל בגוף? קקאו, קפאין, אלכוהול, סוכרים, חלבונים מהחי, תרופות מסויימות, ברזל מעיים חולות ועוד. למידע נוסף תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על "בריחת סידן". 2. האם יש בעיה בספיגת הסידן והברזל אם צורכים אותם ביחד? בהחלט כן. מומלץ לעסות הפרדה של שעתיים לפחות 3. האם יש ברזל בתאנים מיובשות? וכמה יש בטחינה? יש ברזל בפירות יבשים וגם בתאנים. יש ברזל בשומשום מלא, חמאת שומשום, פטרוזיליה, קיטניות, מולסה ועוד. 4. מה עוזר כנגד צרבות? (חוץ משקדים טבעיים?) - את מחפשת "תרופות" ואני מציע לך לא להגיע למצבים של צרבת באמצעות תזונה נכונה המבוססת על הימנעות ממזונות שגורמים לצרבת (כמו קפה, קקאו, תה, מלח, מטוגן ועוד) וצריכת מזונות שגורמים לתגובה בסיסית בקיבה (ירקות, פירות, שקדים, אגוזים ועוד). כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה

23/06/2006 | 11:24 | מאת: מיכל

צביקה תודה רבה על התשובות!! לגבי הצרבת-מדובר בצרבת בסוף ההריון.. וכמעט כל דבר שאני אוכלת גורם לצרבת. לפעמים צרבת קלה ונסבלת ולפעמים לא כ"כ נעימה.. יש משהו שאפשר לעשות? תודה.

22/06/2006 | 13:50 | מאת: קארין

אילו מזונות מגברים את התופעות של המעי הרגיז?? ואילו מזונות מרגיעות את התופעת המעי הרגיז .? ולבד מה יכול לעזור לי בהקטנת התועות של המעי העצבני

22/06/2006 | 20:52 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, מזונות "מרגישים" הם מזונות שאת אלרגית אליהם. כדאי לעשות הפסקה של מספר שבועות ממוצרי חלב ולבדוק תוצאות. אולי יש אלרגיה לגלוטן - החלבון בחיטה. את צריכה לבדוק למה את אלרגית ולפעול בהתאם. ירקות עמילניים מבושלים ובמיוחד הכתומים - מרגיעים מעי רגיז. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 11:50 | מאת: מיכאל

לצביקה שלום! דר' הרברט שלטון טוען בספר "עקרונות צירופי מזון" שצירוף לחם עם החלבונים כגון בשר ביצה וכדומה לא נכון. אני יודע שזה פורום לתזונה טבעית אבל כיוון שזה קשור לצירוף מזונות אולי תוכל לעזור לי. מה אני יכול לאכל יחד אם לחם? אם מה אני יכול לצרף אותו, אפילו אם היתי צמחוני הרי לא הייתי אוכל לחם מחיטה מלאה בלי לצרף איתו שום מזון אחר. בקיצור מהם הצירופים הנכונים יחד אם לחם. אני יודע שלא כל כך מומלץ לאכול בשר, אבל אם כבר אוכלים אותו, איזה בשר ובאיזה צורה עדיף לאכול? מטוגן, מבושל, אל האש וכדומה? ומה לצרף אליו אני מקווה שתוכללעזור לי תודה!

22/06/2006 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, לחם זאת דוגמה לבעיתיות בתורת הצירופים. יש בו עמילן חלבון ושומן... בכל אופן לחם אפשר לאכול עם ירקות (לא עגבנייה). אפשר גם למרוח עליו טחינה או אבוקדו. כדאי להימנע מבשר בקר. "הפשרה" היא הודו, עוף או דג - בגריל, בתנור או מבושל. לא מטוגן. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 11:23 | מאת: דוד

שלום! אני בן 26 רופא עור המליץ לי על התוסף "רוטס HR" על מנת להפסיק נשירת שער. אין לי ממש ממש נשירה, אלה זה קורה אצלי באפן איטי מאוד אם הזמן אבל עדין יש לי נשירה וכבר מתחיל אצלי קרחת, חוץ מזה זה תורשתי. עכשיו מה שאני רוצה לשאול אותך האם זה עוזר באמת? ועוד יותר חשוב לי לדעת האם לקחת את התוסף מזיק באופן כלשהו? כי ידוע לי שכמה ויטמינים כמו צנטרום למשל לא מומלץ מה יכול להיות תחליף לתוסף הזה כך שאוכל לקבל אותו באופן טבעי אם המזון תודה מראש!

22/06/2006 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, לנשירה תורשתית התוסף לא עוזר. אם יש חוסרים תזונתיים זה יכול להועיל. חשוב שמור על תזונה טבעית ומאוזנת. לחיזוק השיער צריך אבץ, ברזל ו B קומפלקס. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 22:01 | מאת: דוד

קודם כל תודה על התגובה! האם יש ברוטס את כל המרכיבים שצינת? והאם הוא מזיק באופן כלשהו? כמו שאתה ציינת לפני זמן מה שצנטרום וכדומה גורם לשילשול ועוד כמה בעיות בהזדמנות הזה אני רוצה לשאול גם האם תוכל להמליץ לי על מולטיוויטמין מסוים שאכן עשוי באופן טבעי שוב תודה!

21/06/2006 | 22:11 | מאת: כפיתוש

בני בן 5 תזזיתי ועם עיכוב שפתי הומלץ לי לתת לו אומגה 3. ניסיתי לתת לו כמוסות וסירופ לילדים אבל זה לה הצליח לי והוא מסרב בתוקף לבלוע את התוספים. קראתי בפורום שניתן לתת זרעי פשתן טחונים.שאלותי הם: *היכן ניתן לרכוש זרעי פשתן?האם גם בחנויות של תבלינים? *מהי הכמות היומית שצריך לתת לילד בן 5 שתשפיע על תפקוד המוח? *האם ניתן להוסיף את זרעי הפשתן הטחונים למזון כדי שלא ירגיש בטעם? תודה רבה

22/06/2006 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בנושא ה"מינון" כתבתי רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש. תזכרי שפשתן זה מזון ולא תרופה. אפשר לקנות את הזרעים בחנות טבע ובחנויות תבלינים. אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון, אלא את הזרעים השלמים ולטחון בבית במטחנת קפה. אפשר לטחון כמות ולשמור בצנצנת במקרר. את יכולה להתחיל עם כפית אחת ולהגיע ל 2 כפיות ביום. אפשר ולערבב עם המזון, או להמתיק עם מעט מולסה או דבש. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 18:13 | מאת: שיר

אילו מזונות מקטנים את האפשרות שיהיה אקנה על עור הפנים?? ומה מגביר את את האקנה בפנים?? אילו מזונות מגברים את ההפרשות בנרתיק?? והאם לפני הווסת ההפרשות גוברות בלי קשר לדברים מתקים או שאין קשר.??

21/06/2006 | 22:00 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, בעיקר מזונות שומניים כגון בוטנים, שוקולד, מזון מטוגן ועוד. צריך להימנע גם מסוכרים פשוטים וממזונות שאת אלרגית אליהם. מזון טבעי (בעיקר פירות וירקות, דגנים וקטניות) מסייעים במניעת אקנה. הנושא עלה בפורום בעבר - תבצעי חיפוש לגבי ההפרשות תפני לרופא נשים לאיתור הסיבה. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 18:00 | מאת: אמיל

חלב פרה,מוצרי חלב פחמימות מזוקקות כמו סוכרים וקמח לבן חטיפים ומאכילים המכילים הרבה מלח להימנע ממאכלים המכילים הרבה יוד מועיל הרבה ירקות בעיקר כאלו המכילים ויטמין A E C כמו גזר כרוב ותבצעי חיפוש באינטרנט תחת "אקנה" http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Acne.htm#Acne http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/3796/xCT/49 http://naturemed.co.il/in_si/health_11.html

21/06/2006 | 17:16 | מאת: שרי

שלום רב רציתי לדעת ממה מורכב רוטב סויה תמרי שמקנה לו מליחות כה רבה. תכולת החומרים מראה כי הוא דל נתרן, האם הוא יכול לשמש כתחליף מלח לאנשים שאסור להם להשתמש במלח (כלומר בנתרן)? תודה רבה שרי

21/06/2006 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, רוטב סויה תמרי עשוי ממים, פולי סויה מותססים, חיטה, מלח ואנזים המסייע בתסיסה. רוטב סויה לא דל בנתרן. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 16:55 | מאת: יערה

האם צרוף של אפונה (של סנפרוסט- אני יודעת שאתה מעדיף אפונה טרייה) ואורז מלא נחשב כחלבון מלא? האם יוגורט זה חלבון מלא? באלו מאכלים ישאת חומצות האמינו L ציסטאין וליזין שהבנתי עוזרים למניעת נשירת שיער האם תוסף של 300 מק"ג בי 12 ליום מהווה סכנה בטווח הרחוק

21/06/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

יערה שלום, צירוף של חלבון ודגן מספק חלבון מלא. יוגורט זה חלבון מלא. חומצות האמינו שציינת נמצאות בקטניות, בשקדים ובחלבון מהחי. תוסף B12 לא מהווה סכנה אם צריך לקחת אותו (טבעונים ואנשים עם אנמיה). בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 14:52 | מאת: שואלת

בזמנו כתבתי לך שאני סובלת מבריחת סידן בגיל צעיר יחסית (33) הרופא המליץ לי על סידן ציטארט ועל טבליות שמכילות מגנזיום סידן ובורון כפי שאתה ממליץ הוא המליץ לי לחלק את הכדורים לאורך היום כמה שרחוק ממוצרי חלב ולאכול בנוסף לטחינה משומשום מלא גם מישמשים ועלים ירוקים למה לא מומלץ לקחת סידן עם מוצרי חלב? שמעתי שדגנים מלאים יכולים לגרום לאי ספיגת סידן- האם זה נכון? כי אם כן נראה לי שבלית ברירה אעבור לאכול קוסקוס/אורז לבן ולא מלא תודה רבה

21/06/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, כדאי באמת לפזר את המזון הסידני ותוספי המזון לאורך היום. לדעתי זאת טעות להימנע מדגנים מלאים בגלל חשש מאי ספיגת סידן. הדגנים המלאים מלאים בויטמינים מינרלים, חלבון, סיבים תזונתיים ועוד. הדגנים המלוטשים חסרים את רוב החומרים האלה וגורמים לחוסרים תזונתיים של ויטמינים ומינראלים ובכלל זה סידן. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 09:17 | מאת: ירון

קיבלת הנחיה נכונה אל תסטי ממנה

20/06/2006 | 22:56 | מאת: דודו

לצביקה שלום ב-16/6 שאלתי שאלה ועד עכשיו אני מחכה לתשובה למה אתה לא עונה האם שאלתי כל כך קשה? נא לענות לי בבקשה......................................

21/06/2006 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, ראשית אני לא חייב לענות על כל שאלה. שנית, הפורום הזה היה בעבר פורום "דיאטה" ועת הוא עוסק בתזונה טבעית. אני מציע ששאלות בנושא הרזייה ודיאטה תפנה לפורום "הרזייה ללא דיאטה" או לפורום "תזונה קלינית". שלישית, כדאי להיות פחות תוקפני ותובעני ויותר מנומס כשפונים לאנשים שעונים בהתנדבות ועל חשבון זמנם הפנוי בפורום. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 21:03 | מאת: סנונית

איך ניתן לצרוך חומצה פולית ממזון טבעי? אני מנסה להרות בטיפולי פוריות, הרופא נתן לי כדורי חומצה פולית לקחת. האם ניתן לוותר על הכדורים ובמקומם לצרוך מזון עתיר בחומצה פולית?

21/06/2006 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מציע לפעול בניגוד להנחיות הרופא שלך. חומצה פולית נמצאת בכמות קטנה במזון טבעי כמו: בצל, אורז, חיטה, אספרגוס, נבטים, תרד, ברוקולי, קטניות, מלון, מיץ תפוזים. ב"דגני בוקר" יש כמות רבה המוספת להם בתהליך הייצור. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 13:27 | מאת: ירון

השלמה של פולת בתוסף היא היעילה והבטוחה ביותר מומלץ ליטול במישלב עם בי 12 או בתוך פורמולה של פרנטל - המיועדת להריון . מינון יומי 800-1000 מק"ג

20/06/2006 | 20:02 | מאת: אתי

יש לי אקזמה באצבע, רציתי לדעת האם זה מעיד על חוסר בויטמין מסויים ואיזה ויטמין.

21/06/2006 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, "אקזמה" יכולה להיגרם ממספר סיבות וביניהן החלשה של המערכת החיסונית. מציע שתפני לרופא עור לאיתור הסיבה ולטיפול. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 19:37 | מאת: שלום

היי יש לי שאלה היכן ניתן למצוא את המקורות הטובים ביותר לויטמין C E אם ניתם בבקשה פירוט קצרצר. ושאלה נוספת,תירס באריזת וואקום ללא תוספת מלח וסוכר או תירס מבושל איזה מהם מכיל יותר ויטמינים ומינרלים ואיזה יותר כדאי לצרוך כמובן? האם לתירס יש השלכה כלשהי שלילית? תודה רבה אשמח לתשובה ערב מצויין

21/06/2006 | 07:29 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בחיפוש קשר ברשת תמצא אתרים המספקים מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים. להלן אחד מהם: http://naturemed.co.il/in_food.html מקורות לויטמין E במזון: שמנים בכבישה קרה: זית, חמניות, תירס, חריע, סויה. בנוסף הוא נמצא בשקדים, אגוזים, גרעינים, נבט חיטה. מקורות לויטמין C: קיווי, פלפל אדום, פטרוזיליה, גויאבה, פרי הדר. הטוב ביותר לאכול תירס טרי, צעיר באריזה הטבעית שלו (עלים). אעפשר לאכול חי או מבושל. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

אבניר שלום, מדובר במחלה לא פשוטה על רקע גנטי. מציע שתתיעץ עם המטולוג או עם הרופא המטפל. בכל מקרה, הימנעות מחומרים מזיקים בתזונה (ראה מאמר מפורט באתר שלי), קפאין ומזונות עשירים בברזל ומעבר לתזונה טבעית ומאוזנת עשויים לעזור. להלן מאמר מקצועי בנושא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=1411 בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 17:27 | מאת: רון

האם יותר בריא לאכול את החילבה בצורתו הטיבעית בצורת גרגרים או ליטחון את הגרגרים לאבקה והאם זה משנה או שאין הבדל בן 2 הצורות גרגרים או אבקה

20/06/2006 | 18:43 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, אפשר לבשל את הגרגרים, אפשר לטחון ואפשר (ורצוי) לאכול נבטים של חילבה אותם ניתן לרכוש בחנויות טבע. הנבטים גורמים לפחות ריח גוף. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 16:38 | מאת: אמיל

שלום צביקה האם ישנו ממתיק אשר מזיק פחות או מזיק יותר?(ללא התיחסות לסוכר לבן) תודה רבה

20/06/2006 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, (לאן נעלמת?) אני שולל שימוש בכל הממתיקים המלאכותיים (ציקלאמט, סכרין, אססולפאם K, אספרטיים). האחרון הוא המסוכן ביותר. אני לא ממליץ להשתמש ב"להיט" החדש "סוכרה-דיאט" הנקרא גם סוכרלוז, ספלנדה וכד'. הממתיק היחידי ללא קלוריות הוא סטיביה העשוי משורש של צמח דרום אמריקאי. לא ידוע על תופעות לוואי שלו. הטעם לא משהו... אם חייבים מתוק אמיתי, אפשר להשתמש במעט דבש, מולסה, סירופ אורז, מייפל וכד'. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 12:46 | מאת: שלומית

שלום לאחרונה אובחנתי כחולת לופוס. האם יש מזונות אותם אסור לי לאכול? האם יש מזונות אותם מומלץ לי לאכול? בברכה שלומית

20/06/2006 | 18:37 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, התזונה בלופוס, כמו בכל מחלה אחרת, צריכה להיות איכותית, מאוזנת ונקייה. כדאי מאד להימנע ממזונות מזיקים ובמיוחד ממתיקים מלאכותיים (במוחד אספרטיים), צבעי מאכל ומזונות אלרגניים. על כך ועוד תוכלי לקרוא במאמר "מזונות מזיקים בתזונתנו" בפרק המאמרים באתר שלי. בנוסף כדאי להימנע מעגבנייה, פלפל וחציל. חשוב שהמזון יהיה קל וקל לעיכול (ירקות מבושלים (במיוחד כתומים), מרק ירקות, דגים (אם את לא צמחונית), פירות בשלים (פאפיה, בננה וכד'), אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים (במיוחד חשוב פשתן טחון המכיל אומגה 3). תוסף תזונה אומגה 3 עשוי להועיל. חשוב לבדוק אלרגיה למזונות מסויימים ובמיוחד למוצרי חלב ולהימנע מהם. רשמת המזונות המועילים נמצאת גם כן באתר שלי. כדאי מאד שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי ולא תסתפקי באמור בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה.

20/06/2006 | 08:26 | מאת: מעיין

שלום רב אני נוהגת להשתמש בקורנפלור-עמילן תירס לעוגות גבינה. האם הוא בריא או מזיק? בתודה מראש.

20/06/2006 | 10:50 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, לעמילן תירס נקי (לבן - קורנפלור) אין ערך תזונתי והוא אפילו מזיק בכך שהוא "שודד" ויטמינים ומינרלים מהגוף. עדיף להשתמש בקמח מלא מדגן מלא. אגב, עוגות זה לא מזון בריאות...! בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 14:28 | מאת: מעיין

שלום אני יודעת כבר שעוגות זה לא מזון בריאות (ואכן תודה על כל מה שאני לומדת ממך) פשוט התכוונתי שפעם בחודשיים אני מכינה עוגת גבינה וצריך את הקורנפלור כ 2 כפות שזה ממש עדיף על ג'לטין...(ובעוגות גבינה לא ממש ניראה לי שאפשר לשים קמח מלא) בכל אופן הבנתי שהעמילן הלבן הוא אותו "פושע" כמו שאר האבקות הלבנות.... תודה מראש

19/06/2006 | 21:59 | מאת: שירי

בסוף היום מתנפחות לי הרגליים. האם שתיית חליטת פטרוזיליה תמנע מצב זה?

20/06/2006 | 10:48 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, יש מספר צמחים המועילים למניעת בצקות. עם זאת, המצב שאת מתארת הוא לא נורמלי וטבעי ואת צריכה לעשות בירור רפואי לאיתור הסיבות להתנפחות הרגלים. שימוש בתרופות "טבעיות" מבלי למצוא את שורש הבעיה אינו רצוי לאורך זמן. בהצלחה צביקה

19/06/2006 | 21:27 | מאת: מיכל

שלום האם צריכת זרעי פשתן טחונים במהלך הלידה וההנקה מומלצים? קראתי התייחסות אחת בלבד, שתופעות הלוואי של צריכת סויה זהות לצריכת זרעי פשתן!!!! מוזר, משום שבכל שאר המאמרים מציינים רק את היתרונות הרבים של צריכת זרעי פשתן לכלל האוכלוסיה. תודה

20/06/2006 | 10:45 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, על אילו "תופעות לוואי" את מדברת? פשתן טחון הוא מזון טבעי ומומלץ לכל אדם בכל גיל ובכל מצב. יש בו חלבון איכותי, שמנים חיוניים ובכלל זה אומגה 3, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטוסטרולים ופיטואסטרוגנים בכמות קטנה שלא גורמת ל"תופעות לוואי" שליליות. במוצרי חלב ובבשר יש הרבה יותר הורמונים וכימיקלים הגורמים לתופעות לוואי. בהצלחה צביקה

19/06/2006 | 17:49 | מאת: שרונה

שלום בחודשים האחרונים שמתי לב שמופיעות שריטות בגב העליון ללא שום סיבה הנראית לעין אין גרדת או רגישות מסויימות (רק תחושות של צריבה בעור) אני בריאה ולא ידוע לי על בעייה כלשהיא האם ידוע לך מה יכולים להיות הגורמים לכך ואיך פותרים זאת תודה

19/06/2006 | 19:46 | מאת: צביקה קורן

שרונה שלום, יתכן ומדובר בתגובה אלרגית למזון או לחומר אחר, או שמדובר בסוג של טפיל תת עורי. מציע שתפני לרופא עור לבירור הנושא. בהצלחה צביקה

19/06/2006 | 10:47 | מאת: יעל

בתי בת ששה חודשים, והתחלתי לתת לה ירקות: קישוא ובטטה. האם אכן יש טעם להוסיף תפוח אדמה למרק, בהתאם להמלצות? האם לא מדובר בעמילן בלבד? האם נשארים לתפוח האדמה יתרונות תזונתיים כלשהם כגון ויטמינים לאחר הבישול וההרתחה? אם מדובר בפחמימה ללא ערך תזונתי נוסף נראה לי קצת מיותר. תודה רבה

19/06/2006 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, תפוח אדמה זה לא "עמילן בלבד". מדובר במזון טבעי, איכותי ומומלץ. רצוי כמובן לאדות אותו או לאפות עם הקליפה (כדי לשמור על הערכים התזונתיים), אבל גם בבישול במרק המינרלים שבו נשארים - חלקם במים וחלקם בתפוח. כדאי לבחור תפוח טרי, ללא ניצנים וכתמים ירוקים ורצוי מגידול אורגאני. בהצלחה צביקה

18/06/2006 | 16:45 | מאת: דני

מה ההבדל בין אכילת תירס חי למבושל? תשובה מפורטת ככל האפשר

18/06/2006 | 19:43 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, בתירס חי (צעיר) יש אותן איכויות ויתרונות שיש לירק חי לעומת מבושל, כלומר יש בו אנזימים, וויטמינים שנהרסים בחום הבישול. גם החלבון שבו והעמילן קלים יותר לעיכול כשהוא חי. בהצלחה צביקה

18/06/2006 | 06:24 | מאת: אמא

שלום לכם, קראתי רבות על אומגה 3. הומלץ לבני לנסות את אומגה 3 במקום הריטלין שהופך אותו מילד מלא שמחת חיים ושובבות מקסימה לילד בלי מצב רוח ואף לפעמים לתופעות הדומות יותר לדיכאון. רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שלוקחים ו/או לקחו בעבר. עד כמה זה אמור לעזור לריכוז, לרגיעה, ולמצב רוח טוב ולא דאון? אשמח לשמוע מכם!

18/06/2006 | 14:43 | מאת: ירון

אומגה 3 מומלצת כטיפול בסיסי בהפרעה זו . יש להתאזר בסבלנות , לעיתים ניתן לחוש בסימני שיפור לאחר 3 חודשים יש להתמיד בטיפול . כיום יש אלספה בכפית לילדים קטנים ואלספה מיני לילדים יותר גדולים

18/06/2006 | 19:41 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, אני מסכים עם ירון, אולם את צריכה להביא בחשבון שאומגה 3 זאת לא תרופת הרגעה. מדובר בסך הכל בשמן דגים שנמצא שיש לו איכויות בריאותיות מסויימות. הטיפול בהיפראקטיביות ובהפרעות קשב צריך להיות מקיף (הוליסטי) הרבה מעבר לתוסף תזונה זה או אחר. יש במזון של הילדים הרבה חומרים שגורמים לחוסר שקט (למשל: קפאי, סוכרים, צבעי מאכל ועוד). יש מזונות מרגיעים ויש פעילויות נוספות שעשויות לסייע. מציע לך לפנות ליעוץ נטורופתי או אצל תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה