פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/06/2006 | 15:36 | מאת: חנה

שלום ברצוני לשאול האם זירעי פשתן ואומגה 3 גורמים למצב רוח משופר האם אפשר לקחת ביחד ואיזה כמות אודה לתשובתך

25/06/2006 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אומגה 3 זאת חומצת שומן חיונית שנמצאת בפשתן ובדגים. זאת לא תרופה זהו מזון שיש לו כמה תכונות טובות וביניהן שיפור "מצבי רוח". תעשי חיפוש בפורום - הנושא עלה פעמים רבות בהצלחה צביקה

26/06/2006 | 09:35 | מאת: ירון

המושג "מצב רוח" איננו אומר דבר . מצב רוח עשוי להיות לכל אדם מסיבות שונות . כדי להיות מדוייק - אומגה 3 שמקורה בדגים מסייעת במצבי דיכאון קליני . כמו כן משפרת תפקוד קוגניטיבי בילדים . חשוב לזכור כי חומצות השומן הללו מהוות חומר תזונה בסיסי אך ברוב המקרים יש לחבר אליהם תוספים נוספים לפי הצורך , זאת כאשר מדובר בדיכאון או חרדה המפריעה לתפקוד היומי . לסתם מצב רוח - הליכה נמרצת 30 דקות שבסיומה 3 קוביות שוקולד מריר כהה אה כמובן.............לקשקש קצת עם איזה חבר/ה

23/06/2006 | 22:37 | מאת: פנינה

שלום רב, אני בשבוע 26 להריון, הבנתי שחשוב לצרוך 300 מ"ג אומגה 3 ביום בזמן הריון והנקה. 1. איך אני יכולה לקבל כמות כזו ממזון? הבנתי שיש אומגה 3 בשמן קנולה ובשמן פשתן, איזו כמות אני צריכה לצרוך מאלה ליום כדי להגיע לכמות אומגה 3 הרצויה? 2. האם יש מזונות נוספים שאני יכולה לקבל מהם אומגה 3? וכמה עליי לצרוך מהם ליום (אני לא אוכלת דגים...)

24/06/2006 | 06:58 | מאת: ירון

אומגה 3 משמני דגים היא החשובה להתפתחות העובר ( DHA EPA ) ניתן לצרוך תזונתית מדגים כגון סלומון או בכמוסות אומגה 3 ממקור צמחי המומלץ נמצא באגוזים טריים

25/06/2006 | 21:52 | מאת: ירון

חומצות השומן שנחקרו ונמצאו כתומכות בהליך ההתפתחות של העובר , כולל אינטילגנציה התפתחות קוגניטיבית והיקף הראש בלידה - הן משמני דגים . כלומר חומצת השומן DHA לכן כאשר התזונה איננה מכילה דגי מעמקים מומלץ לצרוך השלמה של שמן דגים בכמוסות .

25/06/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

פנינה שלום, אם את לא אוכלת דגים את יכולה לקבל את כל הכמות הדרושה מאכילת 1 - 2 כפות פשטן טחון (טרי - לטחון בבית). אומגה 3 יש גם (בכמות קטנה יותר) באגוזי מלך. יש גם כמוסות המבוססות על שמן פשתן ולא על שמן דגים. בהצלחה צביקה

23/06/2006 | 17:01 | מאת: פזית

בתי בת שנה וחודשיים אלרגית לחלב פרה, התגלה אצלה כאשר עברנו מהנקה לבקבוק בגיל 4 חודשים, הרופא אמר שברוב המקרים זה עובר בגיל שנה, ערכנו לה טסטים והתגלה שהיא עדיין אלרגית, מחומר שקראתי הבנתי כי תחליב החלב הצמחי מורכב מהורמון נשי בכמות מרובה ויש לכך תופעות בהתפתחות ההרומנלית מוקדמת אצל בנות. שאלתי היא היום היא מסוגלת לאכול אוכל מוצק ואני יכולה להמנע מלתת לה תחליב חלב מה ממולץ? האם יש סוג חלב אחר? שמעתי שיש חלב אורז היתכן????? איך את יכולה לעזור לי... ולהדריך אותי....... תודה מראש פזית

25/06/2006 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

פזית שלום, בגיל הזה את יכולה לתת לה מזון מוצק. אם את חייבת לתת לה "חלב" בבקבוק, אפשר לתת פעמיים בשבוע את הפורמולה הצמחית, פעמיים בשבוע חלב אורז ושלוש פעמים בשבוע תחליב שקדים או תחליב אורז. כתבתי על "אופן ההכנה" מספר פעמים בפורום - תעשי חיפוש. כדאי לפנות ליעוץ אישי כדי לבנות תפריט יומי בריא. בהצלחה צביקה איך את יכולה לעזור לי...

23/06/2006 | 12:18 | מאת: ויקי

שלום רב! האם טונה (בשמן או במים) נחשבת למזון בריא? האם יש בה מרכיבים חיוניים לגוף, כמו ווויטמינים או מינרלים או סיבים? תודה

25/06/2006 | 14:50 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, בטונה יש חלבון מלא, ויטמינים ואומגה 3. אני לא ממליץ להשתמש בטונה בקופסה בגלל חומרי השימור, המלח השמן הזול בו משתמשים. בהצלחה צביקה

23/06/2006 | 01:26 | מאת: אני 1

היי אני עושה הליכות בד"כ בערב בשעה 7 אבל החלטתי לעשות גם בבוקר הליכה והייתי מעוניינת לשמוע את דעתכם בנוגע לאיזה שעה בבוקר כדאי לעשות הליכה.... תודה!

23/06/2006 | 06:23 | מאת: צביקה קורן

חצי שעה אחרי הקימה אפשר ללכת. כדאי לשתות לפחות 2 כווסות מים לפני ההליכה

22/06/2006 | 18:41 | מאת: מיכל

צביקה שלום, רציתי לשאול: 1. מה יכול לעכב ספיגת סידן וברזל בגוף? 2. האם יש בעיה בספיגת הסידן והברזל אם צורכים אותם ביחד? 3. האם יש ברזל בתאנים מיובשות? וכמה יש בטחינה? 4. מה עוזר כנגד צרבות? (חוץ משקדים טבעיים?) בתודה...

22/06/2006 | 21:01 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, 1. מה יכול לעכב ספיגת סידן וברזל בגוף? קקאו, קפאין, אלכוהול, סוכרים, חלבונים מהחי, תרופות מסויימות, ברזל מעיים חולות ועוד. למידע נוסף תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על "בריחת סידן". 2. האם יש בעיה בספיגת הסידן והברזל אם צורכים אותם ביחד? בהחלט כן. מומלץ לעסות הפרדה של שעתיים לפחות 3. האם יש ברזל בתאנים מיובשות? וכמה יש בטחינה? יש ברזל בפירות יבשים וגם בתאנים. יש ברזל בשומשום מלא, חמאת שומשום, פטרוזיליה, קיטניות, מולסה ועוד. 4. מה עוזר כנגד צרבות? (חוץ משקדים טבעיים?) - את מחפשת "תרופות" ואני מציע לך לא להגיע למצבים של צרבת באמצעות תזונה נכונה המבוססת על הימנעות ממזונות שגורמים לצרבת (כמו קפה, קקאו, תה, מלח, מטוגן ועוד) וצריכת מזונות שגורמים לתגובה בסיסית בקיבה (ירקות, פירות, שקדים, אגוזים ועוד). כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה

23/06/2006 | 11:24 | מאת: מיכל

צביקה תודה רבה על התשובות!! לגבי הצרבת-מדובר בצרבת בסוף ההריון.. וכמעט כל דבר שאני אוכלת גורם לצרבת. לפעמים צרבת קלה ונסבלת ולפעמים לא כ"כ נעימה.. יש משהו שאפשר לעשות? תודה.

22/06/2006 | 13:50 | מאת: קארין

אילו מזונות מגברים את התופעות של המעי הרגיז?? ואילו מזונות מרגיעות את התופעת המעי הרגיז .? ולבד מה יכול לעזור לי בהקטנת התועות של המעי העצבני

22/06/2006 | 20:52 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, מזונות "מרגישים" הם מזונות שאת אלרגית אליהם. כדאי לעשות הפסקה של מספר שבועות ממוצרי חלב ולבדוק תוצאות. אולי יש אלרגיה לגלוטן - החלבון בחיטה. את צריכה לבדוק למה את אלרגית ולפעול בהתאם. ירקות עמילניים מבושלים ובמיוחד הכתומים - מרגיעים מעי רגיז. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 11:50 | מאת: מיכאל

לצביקה שלום! דר' הרברט שלטון טוען בספר "עקרונות צירופי מזון" שצירוף לחם עם החלבונים כגון בשר ביצה וכדומה לא נכון. אני יודע שזה פורום לתזונה טבעית אבל כיוון שזה קשור לצירוף מזונות אולי תוכל לעזור לי. מה אני יכול לאכל יחד אם לחם? אם מה אני יכול לצרף אותו, אפילו אם היתי צמחוני הרי לא הייתי אוכל לחם מחיטה מלאה בלי לצרף איתו שום מזון אחר. בקיצור מהם הצירופים הנכונים יחד אם לחם. אני יודע שלא כל כך מומלץ לאכול בשר, אבל אם כבר אוכלים אותו, איזה בשר ובאיזה צורה עדיף לאכול? מטוגן, מבושל, אל האש וכדומה? ומה לצרף אליו אני מקווה שתוכללעזור לי תודה!

22/06/2006 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, לחם זאת דוגמה לבעיתיות בתורת הצירופים. יש בו עמילן חלבון ושומן... בכל אופן לחם אפשר לאכול עם ירקות (לא עגבנייה). אפשר גם למרוח עליו טחינה או אבוקדו. כדאי להימנע מבשר בקר. "הפשרה" היא הודו, עוף או דג - בגריל, בתנור או מבושל. לא מטוגן. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 11:23 | מאת: דוד

שלום! אני בן 26 רופא עור המליץ לי על התוסף "רוטס HR" על מנת להפסיק נשירת שער. אין לי ממש ממש נשירה, אלה זה קורה אצלי באפן איטי מאוד אם הזמן אבל עדין יש לי נשירה וכבר מתחיל אצלי קרחת, חוץ מזה זה תורשתי. עכשיו מה שאני רוצה לשאול אותך האם זה עוזר באמת? ועוד יותר חשוב לי לדעת האם לקחת את התוסף מזיק באופן כלשהו? כי ידוע לי שכמה ויטמינים כמו צנטרום למשל לא מומלץ מה יכול להיות תחליף לתוסף הזה כך שאוכל לקבל אותו באופן טבעי אם המזון תודה מראש!

22/06/2006 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, לנשירה תורשתית התוסף לא עוזר. אם יש חוסרים תזונתיים זה יכול להועיל. חשוב שמור על תזונה טבעית ומאוזנת. לחיזוק השיער צריך אבץ, ברזל ו B קומפלקס. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 22:01 | מאת: דוד

קודם כל תודה על התגובה! האם יש ברוטס את כל המרכיבים שצינת? והאם הוא מזיק באופן כלשהו? כמו שאתה ציינת לפני זמן מה שצנטרום וכדומה גורם לשילשול ועוד כמה בעיות בהזדמנות הזה אני רוצה לשאול גם האם תוכל להמליץ לי על מולטיוויטמין מסוים שאכן עשוי באופן טבעי שוב תודה!

21/06/2006 | 22:11 | מאת: כפיתוש

בני בן 5 תזזיתי ועם עיכוב שפתי הומלץ לי לתת לו אומגה 3. ניסיתי לתת לו כמוסות וסירופ לילדים אבל זה לה הצליח לי והוא מסרב בתוקף לבלוע את התוספים. קראתי בפורום שניתן לתת זרעי פשתן טחונים.שאלותי הם: *היכן ניתן לרכוש זרעי פשתן?האם גם בחנויות של תבלינים? *מהי הכמות היומית שצריך לתת לילד בן 5 שתשפיע על תפקוד המוח? *האם ניתן להוסיף את זרעי הפשתן הטחונים למזון כדי שלא ירגיש בטעם? תודה רבה

22/06/2006 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בנושא ה"מינון" כתבתי רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש. תזכרי שפשתן זה מזון ולא תרופה. אפשר לקנות את הזרעים בחנות טבע ובחנויות תבלינים. אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון, אלא את הזרעים השלמים ולטחון בבית במטחנת קפה. אפשר לטחון כמות ולשמור בצנצנת במקרר. את יכולה להתחיל עם כפית אחת ולהגיע ל 2 כפיות ביום. אפשר ולערבב עם המזון, או להמתיק עם מעט מולסה או דבש. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 18:13 | מאת: שיר

אילו מזונות מקטנים את האפשרות שיהיה אקנה על עור הפנים?? ומה מגביר את את האקנה בפנים?? אילו מזונות מגברים את ההפרשות בנרתיק?? והאם לפני הווסת ההפרשות גוברות בלי קשר לדברים מתקים או שאין קשר.??

21/06/2006 | 22:00 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, בעיקר מזונות שומניים כגון בוטנים, שוקולד, מזון מטוגן ועוד. צריך להימנע גם מסוכרים פשוטים וממזונות שאת אלרגית אליהם. מזון טבעי (בעיקר פירות וירקות, דגנים וקטניות) מסייעים במניעת אקנה. הנושא עלה בפורום בעבר - תבצעי חיפוש לגבי ההפרשות תפני לרופא נשים לאיתור הסיבה. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 18:00 | מאת: אמיל

חלב פרה,מוצרי חלב פחמימות מזוקקות כמו סוכרים וקמח לבן חטיפים ומאכילים המכילים הרבה מלח להימנע ממאכלים המכילים הרבה יוד מועיל הרבה ירקות בעיקר כאלו המכילים ויטמין A E C כמו גזר כרוב ותבצעי חיפוש באינטרנט תחת "אקנה" http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Acne.htm#Acne http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/3796/xCT/49 http://naturemed.co.il/in_si/health_11.html

21/06/2006 | 17:16 | מאת: שרי

שלום רב רציתי לדעת ממה מורכב רוטב סויה תמרי שמקנה לו מליחות כה רבה. תכולת החומרים מראה כי הוא דל נתרן, האם הוא יכול לשמש כתחליף מלח לאנשים שאסור להם להשתמש במלח (כלומר בנתרן)? תודה רבה שרי

21/06/2006 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, רוטב סויה תמרי עשוי ממים, פולי סויה מותססים, חיטה, מלח ואנזים המסייע בתסיסה. רוטב סויה לא דל בנתרן. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 16:55 | מאת: יערה

האם צרוף של אפונה (של סנפרוסט- אני יודעת שאתה מעדיף אפונה טרייה) ואורז מלא נחשב כחלבון מלא? האם יוגורט זה חלבון מלא? באלו מאכלים ישאת חומצות האמינו L ציסטאין וליזין שהבנתי עוזרים למניעת נשירת שיער האם תוסף של 300 מק"ג בי 12 ליום מהווה סכנה בטווח הרחוק

21/06/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

יערה שלום, צירוף של חלבון ודגן מספק חלבון מלא. יוגורט זה חלבון מלא. חומצות האמינו שציינת נמצאות בקטניות, בשקדים ובחלבון מהחי. תוסף B12 לא מהווה סכנה אם צריך לקחת אותו (טבעונים ואנשים עם אנמיה). בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 14:52 | מאת: שואלת

בזמנו כתבתי לך שאני סובלת מבריחת סידן בגיל צעיר יחסית (33) הרופא המליץ לי על סידן ציטארט ועל טבליות שמכילות מגנזיום סידן ובורון כפי שאתה ממליץ הוא המליץ לי לחלק את הכדורים לאורך היום כמה שרחוק ממוצרי חלב ולאכול בנוסף לטחינה משומשום מלא גם מישמשים ועלים ירוקים למה לא מומלץ לקחת סידן עם מוצרי חלב? שמעתי שדגנים מלאים יכולים לגרום לאי ספיגת סידן- האם זה נכון? כי אם כן נראה לי שבלית ברירה אעבור לאכול קוסקוס/אורז לבן ולא מלא תודה רבה

21/06/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, כדאי באמת לפזר את המזון הסידני ותוספי המזון לאורך היום. לדעתי זאת טעות להימנע מדגנים מלאים בגלל חשש מאי ספיגת סידן. הדגנים המלאים מלאים בויטמינים מינרלים, חלבון, סיבים תזונתיים ועוד. הדגנים המלוטשים חסרים את רוב החומרים האלה וגורמים לחוסרים תזונתיים של ויטמינים ומינראלים ובכלל זה סידן. בהצלחה צביקה

22/06/2006 | 09:17 | מאת: ירון

קיבלת הנחיה נכונה אל תסטי ממנה

20/06/2006 | 22:56 | מאת: דודו

לצביקה שלום ב-16/6 שאלתי שאלה ועד עכשיו אני מחכה לתשובה למה אתה לא עונה האם שאלתי כל כך קשה? נא לענות לי בבקשה......................................

21/06/2006 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, ראשית אני לא חייב לענות על כל שאלה. שנית, הפורום הזה היה בעבר פורום "דיאטה" ועת הוא עוסק בתזונה טבעית. אני מציע ששאלות בנושא הרזייה ודיאטה תפנה לפורום "הרזייה ללא דיאטה" או לפורום "תזונה קלינית". שלישית, כדאי להיות פחות תוקפני ותובעני ויותר מנומס כשפונים לאנשים שעונים בהתנדבות ועל חשבון זמנם הפנוי בפורום. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 21:03 | מאת: סנונית

איך ניתן לצרוך חומצה פולית ממזון טבעי? אני מנסה להרות בטיפולי פוריות, הרופא נתן לי כדורי חומצה פולית לקחת. האם ניתן לוותר על הכדורים ובמקומם לצרוך מזון עתיר בחומצה פולית?

21/06/2006 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מציע לפעול בניגוד להנחיות הרופא שלך. חומצה פולית נמצאת בכמות קטנה במזון טבעי כמו: בצל, אורז, חיטה, אספרגוס, נבטים, תרד, ברוקולי, קטניות, מלון, מיץ תפוזים. ב"דגני בוקר" יש כמות רבה המוספת להם בתהליך הייצור. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 13:27 | מאת: ירון

השלמה של פולת בתוסף היא היעילה והבטוחה ביותר מומלץ ליטול במישלב עם בי 12 או בתוך פורמולה של פרנטל - המיועדת להריון . מינון יומי 800-1000 מק"ג

20/06/2006 | 20:02 | מאת: אתי

יש לי אקזמה באצבע, רציתי לדעת האם זה מעיד על חוסר בויטמין מסויים ואיזה ויטמין.

21/06/2006 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, "אקזמה" יכולה להיגרם ממספר סיבות וביניהן החלשה של המערכת החיסונית. מציע שתפני לרופא עור לאיתור הסיבה ולטיפול. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 19:37 | מאת: שלום

היי יש לי שאלה היכן ניתן למצוא את המקורות הטובים ביותר לויטמין C E אם ניתם בבקשה פירוט קצרצר. ושאלה נוספת,תירס באריזת וואקום ללא תוספת מלח וסוכר או תירס מבושל איזה מהם מכיל יותר ויטמינים ומינרלים ואיזה יותר כדאי לצרוך כמובן? האם לתירס יש השלכה כלשהי שלילית? תודה רבה אשמח לתשובה ערב מצויין

21/06/2006 | 07:29 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בחיפוש קשר ברשת תמצא אתרים המספקים מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים. להלן אחד מהם: http://naturemed.co.il/in_food.html מקורות לויטמין E במזון: שמנים בכבישה קרה: זית, חמניות, תירס, חריע, סויה. בנוסף הוא נמצא בשקדים, אגוזים, גרעינים, נבט חיטה. מקורות לויטמין C: קיווי, פלפל אדום, פטרוזיליה, גויאבה, פרי הדר. הטוב ביותר לאכול תירס טרי, צעיר באריזה הטבעית שלו (עלים). אעפשר לאכול חי או מבושל. בהצלחה צביקה

21/06/2006 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

אבניר שלום, מדובר במחלה לא פשוטה על רקע גנטי. מציע שתתיעץ עם המטולוג או עם הרופא המטפל. בכל מקרה, הימנעות מחומרים מזיקים בתזונה (ראה מאמר מפורט באתר שלי), קפאין ומזונות עשירים בברזל ומעבר לתזונה טבעית ומאוזנת עשויים לעזור. להלן מאמר מקצועי בנושא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=1411 בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 17:27 | מאת: רון

האם יותר בריא לאכול את החילבה בצורתו הטיבעית בצורת גרגרים או ליטחון את הגרגרים לאבקה והאם זה משנה או שאין הבדל בן 2 הצורות גרגרים או אבקה

20/06/2006 | 18:43 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, אפשר לבשל את הגרגרים, אפשר לטחון ואפשר (ורצוי) לאכול נבטים של חילבה אותם ניתן לרכוש בחנויות טבע. הנבטים גורמים לפחות ריח גוף. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 16:38 | מאת: אמיל

שלום צביקה האם ישנו ממתיק אשר מזיק פחות או מזיק יותר?(ללא התיחסות לסוכר לבן) תודה רבה

20/06/2006 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, (לאן נעלמת?) אני שולל שימוש בכל הממתיקים המלאכותיים (ציקלאמט, סכרין, אססולפאם K, אספרטיים). האחרון הוא המסוכן ביותר. אני לא ממליץ להשתמש ב"להיט" החדש "סוכרה-דיאט" הנקרא גם סוכרלוז, ספלנדה וכד'. הממתיק היחידי ללא קלוריות הוא סטיביה העשוי משורש של צמח דרום אמריקאי. לא ידוע על תופעות לוואי שלו. הטעם לא משהו... אם חייבים מתוק אמיתי, אפשר להשתמש במעט דבש, מולסה, סירופ אורז, מייפל וכד'. בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 12:46 | מאת: שלומית

שלום לאחרונה אובחנתי כחולת לופוס. האם יש מזונות אותם אסור לי לאכול? האם יש מזונות אותם מומלץ לי לאכול? בברכה שלומית

20/06/2006 | 18:37 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, התזונה בלופוס, כמו בכל מחלה אחרת, צריכה להיות איכותית, מאוזנת ונקייה. כדאי מאד להימנע ממזונות מזיקים ובמיוחד ממתיקים מלאכותיים (במוחד אספרטיים), צבעי מאכל ומזונות אלרגניים. על כך ועוד תוכלי לקרוא במאמר "מזונות מזיקים בתזונתנו" בפרק המאמרים באתר שלי. בנוסף כדאי להימנע מעגבנייה, פלפל וחציל. חשוב שהמזון יהיה קל וקל לעיכול (ירקות מבושלים (במיוחד כתומים), מרק ירקות, דגים (אם את לא צמחונית), פירות בשלים (פאפיה, בננה וכד'), אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים (במיוחד חשוב פשתן טחון המכיל אומגה 3). תוסף תזונה אומגה 3 עשוי להועיל. חשוב לבדוק אלרגיה למזונות מסויימים ובמיוחד למוצרי חלב ולהימנע מהם. רשמת המזונות המועילים נמצאת גם כן באתר שלי. כדאי מאד שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי ולא תסתפקי באמור בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה.

20/06/2006 | 08:26 | מאת: מעיין

שלום רב אני נוהגת להשתמש בקורנפלור-עמילן תירס לעוגות גבינה. האם הוא בריא או מזיק? בתודה מראש.

20/06/2006 | 10:50 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, לעמילן תירס נקי (לבן - קורנפלור) אין ערך תזונתי והוא אפילו מזיק בכך שהוא "שודד" ויטמינים ומינרלים מהגוף. עדיף להשתמש בקמח מלא מדגן מלא. אגב, עוגות זה לא מזון בריאות...! בהצלחה צביקה

20/06/2006 | 14:28 | מאת: מעיין

שלום אני יודעת כבר שעוגות זה לא מזון בריאות (ואכן תודה על כל מה שאני לומדת ממך) פשוט התכוונתי שפעם בחודשיים אני מכינה עוגת גבינה וצריך את הקורנפלור כ 2 כפות שזה ממש עדיף על ג'לטין...(ובעוגות גבינה לא ממש ניראה לי שאפשר לשים קמח מלא) בכל אופן הבנתי שהעמילן הלבן הוא אותו "פושע" כמו שאר האבקות הלבנות.... תודה מראש

19/06/2006 | 21:59 | מאת: שירי

בסוף היום מתנפחות לי הרגליים. האם שתיית חליטת פטרוזיליה תמנע מצב זה?

20/06/2006 | 10:48 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, יש מספר צמחים המועילים למניעת בצקות. עם זאת, המצב שאת מתארת הוא לא נורמלי וטבעי ואת צריכה לעשות בירור רפואי לאיתור הסיבות להתנפחות הרגלים. שימוש בתרופות "טבעיות" מבלי למצוא את שורש הבעיה אינו רצוי לאורך זמן. בהצלחה צביקה

19/06/2006 | 21:27 | מאת: מיכל

שלום האם צריכת זרעי פשתן טחונים במהלך הלידה וההנקה מומלצים? קראתי התייחסות אחת בלבד, שתופעות הלוואי של צריכת סויה זהות לצריכת זרעי פשתן!!!! מוזר, משום שבכל שאר המאמרים מציינים רק את היתרונות הרבים של צריכת זרעי פשתן לכלל האוכלוסיה. תודה

20/06/2006 | 10:45 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, על אילו "תופעות לוואי" את מדברת? פשתן טחון הוא מזון טבעי ומומלץ לכל אדם בכל גיל ובכל מצב. יש בו חלבון איכותי, שמנים חיוניים ובכלל זה אומגה 3, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטוסטרולים ופיטואסטרוגנים בכמות קטנה שלא גורמת ל"תופעות לוואי" שליליות. במוצרי חלב ובבשר יש הרבה יותר הורמונים וכימיקלים הגורמים לתופעות לוואי. בהצלחה צביקה

19/06/2006 | 17:49 | מאת: שרונה

שלום בחודשים האחרונים שמתי לב שמופיעות שריטות בגב העליון ללא שום סיבה הנראית לעין אין גרדת או רגישות מסויימות (רק תחושות של צריבה בעור) אני בריאה ולא ידוע לי על בעייה כלשהיא האם ידוע לך מה יכולים להיות הגורמים לכך ואיך פותרים זאת תודה

19/06/2006 | 19:46 | מאת: צביקה קורן

שרונה שלום, יתכן ומדובר בתגובה אלרגית למזון או לחומר אחר, או שמדובר בסוג של טפיל תת עורי. מציע שתפני לרופא עור לבירור הנושא. בהצלחה צביקה

19/06/2006 | 10:47 | מאת: יעל

בתי בת ששה חודשים, והתחלתי לתת לה ירקות: קישוא ובטטה. האם אכן יש טעם להוסיף תפוח אדמה למרק, בהתאם להמלצות? האם לא מדובר בעמילן בלבד? האם נשארים לתפוח האדמה יתרונות תזונתיים כלשהם כגון ויטמינים לאחר הבישול וההרתחה? אם מדובר בפחמימה ללא ערך תזונתי נוסף נראה לי קצת מיותר. תודה רבה

19/06/2006 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, תפוח אדמה זה לא "עמילן בלבד". מדובר במזון טבעי, איכותי ומומלץ. רצוי כמובן לאדות אותו או לאפות עם הקליפה (כדי לשמור על הערכים התזונתיים), אבל גם בבישול במרק המינרלים שבו נשארים - חלקם במים וחלקם בתפוח. כדאי לבחור תפוח טרי, ללא ניצנים וכתמים ירוקים ורצוי מגידול אורגאני. בהצלחה צביקה

18/06/2006 | 16:45 | מאת: דני

מה ההבדל בין אכילת תירס חי למבושל? תשובה מפורטת ככל האפשר

18/06/2006 | 19:43 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, בתירס חי (צעיר) יש אותן איכויות ויתרונות שיש לירק חי לעומת מבושל, כלומר יש בו אנזימים, וויטמינים שנהרסים בחום הבישול. גם החלבון שבו והעמילן קלים יותר לעיכול כשהוא חי. בהצלחה צביקה

18/06/2006 | 06:24 | מאת: אמא

שלום לכם, קראתי רבות על אומגה 3. הומלץ לבני לנסות את אומגה 3 במקום הריטלין שהופך אותו מילד מלא שמחת חיים ושובבות מקסימה לילד בלי מצב רוח ואף לפעמים לתופעות הדומות יותר לדיכאון. רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שלוקחים ו/או לקחו בעבר. עד כמה זה אמור לעזור לריכוז, לרגיעה, ולמצב רוח טוב ולא דאון? אשמח לשמוע מכם!

18/06/2006 | 14:43 | מאת: ירון

אומגה 3 מומלצת כטיפול בסיסי בהפרעה זו . יש להתאזר בסבלנות , לעיתים ניתן לחוש בסימני שיפור לאחר 3 חודשים יש להתמיד בטיפול . כיום יש אלספה בכפית לילדים קטנים ואלספה מיני לילדים יותר גדולים

18/06/2006 | 19:41 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, אני מסכים עם ירון, אולם את צריכה להביא בחשבון שאומגה 3 זאת לא תרופת הרגעה. מדובר בסך הכל בשמן דגים שנמצא שיש לו איכויות בריאותיות מסויימות. הטיפול בהיפראקטיביות ובהפרעות קשב צריך להיות מקיף (הוליסטי) הרבה מעבר לתוסף תזונה זה או אחר. יש במזון של הילדים הרבה חומרים שגורמים לחוסר שקט (למשל: קפאי, סוכרים, צבעי מאכל ועוד). יש מזונות מרגיעים ויש פעילויות נוספות שעשויות לסייע. מציע לך לפנות ליעוץ נטורופתי או אצל תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

18/06/2006 | 00:22 | מאת: michal_

שלום. רציתי לדעת האם ניתן לרכוש בארץ את הממתיק splenda המשווק בארה"ב. והיכן?

18/06/2006 | 19:36 | מאת: צביקה קורן

ספלנדה נקרא בארץ סוכרה-דיאט, או סוכרלוז וניתן לרכוש אותו בכל רשתות המזון. אני שולל את השימוש בממתיק המלאכותי הזה שנוצר מהכלרה (הוספת כלור) של סוכר. יש כבר הרבה מידע באינטרנט על הנזקים של "הלהיט" החדש הזה בעולם דיאטות ההרזייה.

16/06/2006 | 23:15 | מאת: שירי

אשמח לדעת את הערך הקלורי של דייסה שרכיביה הם: כוס חלב 1% שומן 3 כפות שיבולת שועל גסה מעט תמצית וניל לטעם 2 סוכרזית האם זה בריא כארוחת לילה?

17/06/2006 | 15:18 | מאת: ירון

דיסת שיבולת שועל נחשבת למזינה . החלב עתיר בסידן זמין עשוי לשפר את איכות השינה . הערה - מחקרים מצאו כי אנשים ששתו חלב דל שומן העלו יותר במשקלם מאלו ששתו חלב רגיל 3% . הערה נוספת - במקום סוכרזית עדיף להמתיק בסוכרלוז

16/06/2006 | 00:31 | מאת: ענתוש

יש לי אומגה 3 על הצינצנת כתוב לא לנשים בהיריון ומניקות אז מותר או אסור לא מבינה לנשים בהיריון

17/06/2006 | 15:13 | מאת: ירון

הכיתוב הנ"ל הוא סטנדרטי ומופיע על כל תוספי המזון ללא יוצא מן הכלל . מטרתו להסיר אחריות אפשרית מהחברה המשווקת את המוצר ולהעביר את האחריות לרופא המטפל . באופן כללי אומגה 3 מומלצת בהריון ובהנקה .

15/06/2006 | 18:25 | מאת: דנה

http://musafim.walla.co.il/?w=//919151 אשמח לשמוע מה דעתם של המומחים, נשמע לי חשוד, הרזיה ללא דיאטה..

15/06/2006 | 22:10 | מאת: נעמי

היי זהירה, זה עלול להזיק. אין ירידה במשקל ללא הקפדה על תזונה שגורמת לכך, וההבטחות שלהם על "הורדת כולסטרול" ועוד, נשמעות כמו סיפור אגדה.

אפשר לרזות יפה מאוד אם עושים זאת בליווי מקצועי מההתחלה ותמיכה עד הסוף ולכל החיים בלי שטיות שייכנסו לגוף מניסיון ההיתי שוקלת 59 ואני מטר שישים כיום אני שוקלת 47 ואני נראית פיצוץ והכל עי תזונה וכושר והרבה הרבה הרבה מים אז שיהיה בהצלחה נ.ב למרות שכל הדברים האלו ממש מפתים

15/06/2006 | 14:10 | מאת: נתי

יש לחידק הזה טיפול טבעי ללא הכדורים כי כבר לקחתי 4 פעמים טיפול סדרתי במשך שבועיים.. ואין כלום!! אשמח אם למישהו יש מידע אפילו באינטרנט או רופא מיוחד שמטפל בברכה, נתיב

18/06/2006 | 19:29 | מאת: צביקה קורן

נתי שלום, החיידק "מתפרץ" כאשר המערכת החיסונית נחלשת, בין השאר כתוצאה מתזונה לא נכונה. אתה יכול להמשיך לחפש רופא שיתן לך אנטיביוטיקה, או לחפש תזונאי טבעי שיסדר לך את התזונה ואז אולי גם החיידק הזה יייעלם. בהצלחה צביקה

15/06/2006 | 12:20 | מאת: שאול

אשמח לדעת על סוגי מזון (ו/או כדורים) המגדילים את כמות הזרע תודה מראש, שאול

15/06/2006 | 22:30 | מאת: נעמי

אין כדורים שעשויים לעזור. מה שכן עוזר - כך שמעתי - זה שינוי בהרגלי התזונה שלך, לכיוון הטבעי, אולי בתוספת של דיקור סיני, והנחיות נוספות, שאינן ידועות לי. מרפא טבעוני שמתמחה בנושא יוכל לעזור לך.

רצוי להגיע למשקל גוף תקין למי שסובל מהשמנה . תוספי תזונה שמועילים לספירת הזרע ותנועתיות הם : אבץ ,קואנזים קיו 10 , קרניטין וארגינין .

14/06/2006 | 10:59 | מאת: חני

מאז התחלתי לצרוך אומגה 3 . חל שינוי לרעה במצבי הגופני. אני סובלת מתחושות לא נעימות בקיבה. צרבת.גיהוקים, ואף כאבי גרון ותחושה של שריפה בוושט וכאבי גרון עד קושי בבליעה. אני נמצאת עכשיו בסדרת בדיקות.אך שאלתי היא האים אומגה 3 יכולה לגרום לתופעות אלו אצל אנשים מסויימים. או אולי לא הייתה בקירור והתקלקלה.

14/06/2006 | 13:47 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, כמוסות אומגה 3 מכילות שמן דגים. לרוב האנשים אין תופעות לוואי מלבד גיהוקים בתקופה הראשונה. יתכן והמוצר שקנית מקולקל. את יכולה להשלים את כל החוסרים באומגה 3 מאכילת דגי ים או מאכילת 1 -2 כפות פשתן טחון (טרי) ביום. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

13/06/2006 | 14:30 | מאת: טל

שלום הכנתי ריבה ללא סוכר רק עם לימון.אבל למעלה יש תמיד עובש האם כל הריבה מקולקלת? איך ניתן לשמור על רסק עגבניות שפתחתי שלמעלה לא יהיה עובש?שמעתי על שמן לשים למעלה? תודה

13/06/2006 | 19:38 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, הסוכר והמלח משמשים כחומרים משמרים ולכן מוסיפים אותם למוצרי מזון שונים. ריבה ללא סוכר צריך להחזיק במקרר למשך מספר ימים ואז לזרוק לפח. אני לא ממליץ לשמור רסק עגבניות. תקני קופסאות קטנות ותזרקי את השאריות. בהצלחה צביקה

17/06/2006 | 18:31 | מאת: טל

האם מיץ הלימון לא משמש כחומר משמר בריבה ללא סוכר?ואם כן למה לזרוק?

13/06/2006 | 13:45 | מאת: אביבית

שלום צביקה רצית לשאול אני סובלת מבעיות במחזור עם עיכובים ואיחורים מאוד ארוכים בשל זה יש לי הצתברות נוזלים בגוף האם יש מאכלים שיכולים להקל אני מנסה לרדת במשקל זמן רב ללא כל הצלחה עם פעילות גופנית ידוע לך על איזשהו תוסף שיכול לעזור בברכה ותודה מראש אביבית

13/06/2006 | 19:36 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, אני מציע לך לא לחפש "תרופה טבעית" למצבך. את צריכה כנראה להכניס תיקונים בתזונה ולאכול בצורה נכונה ומאוזנת. בתקופה שלפני המחזור תורידי את כמות המלח, הסוכרים, אבקות מרק והשימורים ותוסיפי ירקות ירוקים (עשירים באשלגן ובמגנזיום), פירות אגוזים ושקדים (ארוחות קלות). חליטה מעלי פטרוזיליה, זקן התירס, סירפד וענבי הדוב משתנת ומקילה במצבים של אגירת נוזלים בגוף. בהצלחה צביקה

13/06/2006 | 12:53 | מאת: בליפ

2 שאלות האם סלט לארוחת צהריים זה בריא? נגיד עם פרוסת לחם או בלי... ובערב לאכול משהו יותר חם, שאלה נוספת יש לי בעיה עם הקיבה, קשה לי להסביר את התופעה הזו , גם אם אני אוכלת ארוחה מלאה וגם אם לא, נחה ואח"כ עושה הליכה מתחילה להיות לי חומציות כזו והתכווצות קיבה שקשה לי להסביר, כאילו ואני הולכת להתעלף או להקיא. ואכן פעם אחת כבר הקאתי את נשמתי.עשיתי מספר רב של בדיקות רפואיות דרך גסטרו, הבדיקה היחידה שלא עשיתי היא זו עם המצלמה...ואני ממש לא רוצה לעבור עוד בדיקה מענה שכזו. אשמח לפתרון לדעת מהי התופעה הזו בשל כך שאף רופא לא הצליח לפענח! לא יאמן שקראתי המון בנושא ושום דבר לא יכול להסביר את התופעה הזו! אולי תוכל לתת לי איזשהו כיוון?

13/06/2006 | 19:31 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, א. סלט בצהרים - טוב מאד. למעשה כדאי לצרף סלט לכל ארוחה כמעט. ב. הבעיה בקיבה מחייבת התייעצות עם מומחה בתזונה טבעית. לדעתי אם אין בעיה רפואית בקיבה או במערכת העיכול שלך, את מועמדת קלאסית לאכילה לפי צירופי מזון. את יכולה לקרוא על כך בספרו של יצחק בן אורי "תזונה פרי מחשבה" או בספר "רזה לתמיד". כפי שאמרתי, כדאי מאד לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

12/06/2006 | 12:57 | מאת: מיה

לצביקה שלום, אני בת 25 ויש לי כל הזמן הרגשת עייפות למרות שאני ישנה טוב ,דבר שמקשה על התפקוד היומיומי.השאלה שלי היא :על איזה בדיקות היית מייעץ לי לעשות ודבר שני אם אתה ממליץ לי להקפיד רק על תזונה של מקרוביוטיקה-לתשומת לבך לפני כשנתיים כן ניסיתי וזה עבד יפה כלומר הקל על תופעת עייפות .

12/06/2006 | 19:59 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, לנושא הבדיקות הרפואיות לאיתור הסיבה לעייפות אני מציע שתפני לרופא המשפחה. אני הייתי בודק רמות ברזל, B12, B6 וחומצה פולית. בנוסף, תפקודי בלוטת התריס ובלוטת יותרת הכיליה (אדרנל). יש בדיקות נוספות שרופאך ימליץ עליהן במידת הצורך. את ודאי מודעת לעובדה שיש סיבות רבות לעייפות (נפשיות, מנטליות, רפואיות וכד') מלבד חוסרים תזונתיים. לנושא התזונה המקרוביוטית - את חייבת לקבל הדרכה מממוחה בשיטה התזונתית הזאת ולוודא שלא יהיה חוסר בחלבון ובמזון חי (ירקות ופירות) על בסיס יומי. בהצלחה צביקה

13/07/2008 | 17:37 | מאת: קיד

שלום, אשמח לדעת כיצד התזונה המיקרוביוטית יכולה לעזור לי במקרה של תת פעילות בבלוטת התריס בלא לקחת אלטרוקסין. תודה גדולה

12/06/2006 | 10:26 | מאת: ליז

איך להרכיב תפריט לבחורה בת 28 1.67 שוקלת 44 ק"ג סובלת מדיכאון לוקחת כדורים מפסיכיאטר נגד דיכאון מטופלת אצל בחורה בשם שירלי שנראה לי שרלטנית על פי שיטת משהו... היא לא אוכלת ירקות בשר/עוף פעם בשבוע-שבועיים.לא אוכלת יוגורטים ,דגנים דגים היא ישנה הרבה שעות הלילה והיום התהפכו לה לא עושה כלום בחיים. איך ניתן לעזור לה?

12/06/2006 | 19:49 | מאת: צביקה קורן

ליז שלום, לצערי לא נראה לי שניתן לעזור למקרה זה במסגרת הפורום. היא חייבת לפנות לאיש מקצוע ליעוץ אישי. התזונה שלה כרגע לא מאוזנת. בהצלחה צביקה

14/06/2006 | 19:37 | מאת: יורם

נראה לי שהבעיה כאן היא מה שנקרא פסיכולוגית מכאן הכל התחיל וזה יכול לפתור את הבעיה. צריך למצוא מה מקור הדיכאון חבר שעזב אותה או משהו כזה ולתת לה מוטיבציה חיובית רק זה לדעתי יכול לעזור בהצלחה

10/06/2006 | 22:29 | מאת: נתי

מחבר: נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) תאריך: 8.6.2006 שעה: 23:25 שלום! מאחורי עבר עשיר של דיאטות והשמנה מחודשת הפעם החלטתי לקחת את הענין יותר ברצינות אני פחות או יותר במשקל תקין כרגע אבל כמות השומן בגוף גדולה מאוד (בטן רגליים ידיים בעיקר) התזונה שלי כרגע בריאה אני מקפיד על 3 ארוחות מסודרות ביום ולא מנשנש בין לבין גם הרכב הארוחות בסהכ בסדר. אני מתאמן אימוני כוח בעיקר שכיבות שמיכה מתח ובטן 4 פעמים בשבוע ומשתדל לעשות 2 - 3 אימונים איירוביים בשבוע (70 אחוז בין חצי שעה לחמישים דקות). קראתי קצת על איך לשרוף שומן והבנתי שמבחינת תזונה הדבר הכי חשוב הוא להפחית בפחמימות הבעיה היא שאני בצבא ושלושת הארוחות כוללות לחם סה"כ אני אוכל בין 6 ל 7 פרוסות לחם ביום ומנת פחמימות בארוחת צהרים אשמח אם תעזור לי בבניית תפריט מתאים יותר לחיטוב הגוף ובמקביל שלא תפגע התפתחות השרירים. תודה רבה!

11/06/2006 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

נתי שלום, אני לא נוהג לתת תפריטים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי תוך התחשבות במצב הבריאותי ובאילוצים נוספים. אני לא רואה בעיה באכילת 6 -7 פרוסות לחם. אני לא ממליץ להימנע מפחמימות. נסה למצוא תזונאית בצבא, בקופת חולים, או באופן פרטי ותרכיבו יחד תפריט המתאים לך. בהצלחה צביקה

10/06/2006 | 13:55 | מאת: אור

שלום, אני בת 31 והופיעה לי לראשונה בחיי פטרית קנדידה בנרתיק שלא עוזבת אותי למרות כל המשחות, הכדורים והנרות שנתנו לי(עוברת לכמה ימים ואז חוזרת שוב). קראתי חומר באינטרנט שאומר שניתן לחסל אותה ע"י תפריט נטול שמרים וסוכרים. אני מעונינת לעשות את הדיאטה הזו אבל הבעיה היא שכל מה שאני אוכלת כיום מבוסס על שמרים וסוכרים, מה אפשר לאכול במקום על מנת לשרוד? (אני צריכה לציין שגם ככה אני מאוד רזה) איך ניתן להיפטר מהפטריה אחת ולתמיד? (קראתי גם על שמן עץ התה ואני מתכוונת לעשות אמבטיות עם השמן)

11/06/2006 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, הנושא של קנדידה עלה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תבצעי חיפוש. כדי לטפל בקנדידה את צריכה לנקוט בשורה של פעולות ובכלל זה שינוי תזונתי הכולל הימנעות משמרים וסוכרים. שמן עץ התה זאת "תרופה" חיצונית שלא מטפלת בשורש הבעיה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. בהצלחה צביקה

10/06/2006 | 10:48 | מאת: מילי

שלום! לפני מס' חודשים חליתי בדלקת שקדים חריפה וניתנה לי אנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה לא הועילה מכיוון שהתברר שמדובר בוירוס, וירוס שלא הצליחו לזהותצ בבדיקות, אבל הסימפטומים היו של מחלת הנשיקה (לא מוירוס אפשטיין בר ואחרים המוכרים). המחלה נמשכה חודשיים ויותר. לאחר לקיחת האנטיביוטיקה הופיעה קנדידה בנרתיק. שאלתי מתייחסת לקנדידה. הרופא רשם לי משחת דקטרין +מס' כדורים ללקיחה פומית. ויתרתי על הטיפול הקונבנציונאלי והשתמשתי באמפולות עץ התה לטיפול בקנדידה, והטיפול המאוד לא נעים הזה הועיל רק במעט ולזמן קצר. כעת התחלתי דיאטת קנדידה ללא שמרים וסוכרים (באופן עצמאי), שטיפות יוגורט, ולקחית המוצר VSL עם כמות מאוד גדולה של חיידקים פרוביוטים. שאלותיי: 1) באיזה מינון להשתמש באבקת VSL (נמכרת בסופר פארם, 450 ביליון חיידקים בשקית אחת)? 2)האם זה יהיה נורא אם אשתמש במקביל בפתיליות או במשחה רפואית? מדוע לא מומלץ? (הרי זה לא עובר דרך הכבד) 3) אני מתכוונת להתמיד בדיאטה זמן קצר מכיוון שאני צמחונית וגם אחרי מחלה ולא מעוניינת לוותר על פירות בתזונה, פירות יבשים ויתר מרכיבים חשובים. על שאר המזונות המזיקים אין לי בעיה לוותר לתקופה ארוכה יותר. (אני לא יכולה לקחת מולטי מכיוון שהוא גורם לי לפריחה, ניסיתי סולגאר וטווין לאב) קיוויתי ששילוב של דיאטה לשבועיים+VSL+משחה רפואית, יפתרו את הבעיה. המלצות?? תודה מראש, מילי נ.ב. זו פעם ראשונה שפרצה אצלי קנדידה.

11/06/2006 | 10:59 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, הנושא של קנדידה עלה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תבצעי חיפוש. לשאלותייך: 1) באיזה מינון להשתמש באבקת VSL (נמכרת בסופר פארם, 450 ביליון חיידקים בשקית אחת)? - אני לא מכיר את האבקה הזאת ולא ממליץ על מינונים במסגרת הפורום - את זה צריך לעשות ביעוץ אישי. אם אין לך אפשרות - תסתמכי על המלצות היצרן המופיעות על האריזה. 2)האם זה יהיה נורא אם אשתמש במקביל בפתיליות או במשחה רפואית? מדוע לא מומלץ? (הרי זה לא עובר דרך הכבד) - אין בעיה להשתמש במקביל ובמשחות רפואיות. זה כן עובר בכבד. כל חומר כימי נספג בדם והדם מסונן בכבד. 3) אני מתכוונת להתמיד בדיאטה זמן קצר מכיוון שאני צמחונית וגם אחרי מחלה ולא מעוניינת לוותר על פירות בתזונה, פירות יבשים ויתר מרכיבים חשובים. על שאר המזונות המזיקים אין לי בעיה לוותר לתקופה ארוכה יותר. קיוויתי ששילוב של דיאטה לשבועיים+VSL+משחה רפואית, יפתרו את הבעיה. - הטיפול האלטרנטיבי בקנדידה הוא לא "קצר מועד". זה לוקח לפעמים חודשים וגם לאחר מכן יש להימנע משמרים ומסוכרים פשוטים. שמן עץ התה, פתילות ומשחות הן "תרופות" חיצונית שלא מטפלת בשורש הבעיה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך ולהתאזר בהרבה סבלנות, פתיחות ונכונות לשינויים בתזונה. בהצלחה צביקה

09/06/2006 | 11:44 | מאת: יואל

שלום רב, הרקע: גילי כ-50, סובל שנים ארוכות מפסוריאזיס מפושט ברוב הגוף. לאחרונה נמסר לי - שלא ע"י רופא או תזונאי - כי אנשים שנמנעו מלאכול מזון המכיל חיטה נוצר אצלם שיפור משמעותי (לטענתם, כך שמעו, שההמחלה נעלמה כליל ולתמיד אצל אותם חולים). מבחינת מוצרי המזון הכוונה במיוחד ללחם (אך גם לשאר המוצרים המכילים חיטה, כגון עוגות וכו'), לטענתם הדבר מתייחס במיוחד למרכיב מסויים בחיטה (גלוטומט? או בדומה לכך). זה המקום לציין כי אותם אנשים סבלו גם מעודף משקל ולאחר השינוי התזונתי - ירדו מאד במשקל, מבחינתם הדבר מצויין. לעומת זאת המשקל שלי תקין ביחס לגובה ולכל פרמטר אחר, כמו כן הוא משקל יציב מאד, לאורך זמן. שאלותי הן: 1. האם יש ממש בדברים? 2. מהו שם המרכיב המדוייק שנמצא בחיטה ועוזר בנדון? 3. אם יש ממש - מה התחליף ללחם? (האם יש לחמים שאין בהם כלל חיטה?) 4. האם אין בדבר נזק בריאותי מכיוון אחר (עקב מחסור במרכיב מסויים לגוף)? 5. האם ניתן - מבחינה בריאותית בלבד - "להתנזר" מחיטה (או מאותו מרכיב) לאורך זמן, חודשים ושנים?

09/06/2006 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

ואל שלום, ראשית כדאי שתדע שמחלת הפסוריאזיס זאת "מתנה" לכל החיים. לא נרפאים ממנה, אבל יש הפוגות. תזונה טבעית ואורח חיים בריא יכולים להביא להפוגות ארוכות יותר. 1. האם יש ממש בדברים? בהחלט ייתכן. הלחם הוא מזון מעובד והרבה אנשים אלרגיים לחלבון שבו (גלוטן). 2. מהו שם המרכיב המדוייק שנמצא בחיטה ועוזר בנדון? גלוטן 3. אם יש ממש - מה התחליף ללחם? (האם יש לחמים שאין בהם כלל חיטה?) אפשר להתקיים ללא לחם מכל סוג שהוא, למרות שזה מזון בסיסי ומקובל בתרבותנו. אפשר לאכול דגנים אחרים כמו אורז מלא, כוסמת, דוחן, קינואה, שיבולת שועל. אפשר לנסות לחם העשוי משיפון או מכוסמין. 4. האם אין בדבר נזק בריאותי מכיוון אחר (עקב מחסור במרכיב מסויים לגוף)? כאמור - אין נזק. 5. האם ניתן - מבחינה בריאותית בלבד - "להתנזר" מחיטה (או מאותו מרכיב) לאורך זמן, חודשים ושנים? כנ"ל. בהצלחה צביקה

09/06/2006 | 09:28 | מאת: פרדריק

1- האם נכונה הטענה כי מוסלי (פירות+ אגוזים+יוגורט) יוצר תסיסה? מה זה תסיסה? 2- כמה אגוזים זה יותר מדי? חופן ביום זה מספיק? 3- האם נכונה הטענה כי קליפת הזרעים מונעת את עיכולם ומגנה מפני חום אור ואוויר? אם אני קולה אותם האם השמן יינזק? אם כן, האין טחינה מזיקה? איך מנביטים שומשום? 4- דגנים + זרעים\ אגוזים= חלבון שלם ?? 5- מדוע מוצרים מחלב עזים מתעכלים טוב יותר ממוצרים מחלב פרה? האם יוגורט מפוסטר ראוי לצריכה (רמת החלבונים לא גבוהה, וכן הסידן, ואין חיידקים –אז למה לאכול)? 6- מה הסיכוי שאגוזי מלך מקולפים התעפשו עוד לפני שרכשתי אותם? 7- האם צריכת נבט חיטה מומלצת? האין זה סוג של חיטה לא מלאה?

09/06/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

פרדריק שלום, 1- האם נכונה הטענה כי מוסלי (פירות+ אגוזים+יוגורט) יוצר תסיסה? מה זה תסיסה? רוב הפירות והסוכרים יוצרים תסיסה. מבחינת צירופי מזון, מיזלי עם פירות ויוגורט זה לא אידיאלי. חשוב ללעוס לאט. 2- כמה אגוזים זה יותר מדי? חופן ביום זה מספיק? - חופן ביום זה מספיק. מנה של שקדים: 6 -20 תלוי במה שעוד אוכלים ובמשקל. 3- האם נכונה הטענה כי קליפת הזרעים מונעת את עיכולם ומגנה מפני חום אור ואוויר? אם אני קולה אותם האם השמן יינזק? אם כן, האין טחינה מזיקה? איך מנביטים שומשום? - הקליפה של שומשום ופשתן היא קשה ולכן חייבים לטחון כדי להפיק תועלת מתוכן הגרעין. הקלייה לא מומלצת - היא הורסת את השמן הטבעי שבזרע. אפשר להשרות זרעים של שומשום ולנסות להנביט - לא נראה לי שתצליח. לא נתקלתי בנבטים של שומשום. 4- דגנים + זרעים\ אגוזים= חלבון שלם ?? - כן! גם דגנים וקטניות נותן חלבון מלא. לדוגמה: עדשים עם אורז. 5- מדוע מוצרים מחלב עזים מתעכלים טוב יותר ממוצרים מחלב פרה? האם יוגורט מפוסטר ראוי לצריכה (רמת החלבונים לא גבוהה, וכן הסידן, ואין חיידקים –אז למה לאכול)? החלבון והסוכר שבחלב העזים מתעכלים בצורה טובה יותר וגורמים פחות לגובות אלרגיות. אפשר לאכול יוגורט עיזים מפסטר - יש בו חלבון, סידן וחיידקים טובים. לא חייבים "המון" חלבון וסידן... 6- מה הסיכוי שאגוזי מלך מקולפים התעפשו עוד לפני שרכשתי אותם? - סיכוי טוב מאד - צריך להסתכל, להריח ולטעום. 7- האם צריכת נבט חיטה מומלצת? האין זה סוג של חיטה לא מלאה? נבט חיטה עשיר בויטמין E ולכן מומלץ. הבעיה שהוא מתעפש בקלות ולכן מוכרים קלוי שהוא פחות טוב. בהצלחה צביקה

10/06/2006 | 10:33 | מאת: אלירן דה-מאיו

ניתן להנביט שומשום בחודשי הקיץ החמים. בחורף ההנבטה קשה יותר, אך עדיין אפשרית. את נבטי השומשום מומלץ לצרוך כשהם מוציאים שורש קטן. אם מאפשרים להם להמשיך לנבוט, הנבטים הופכים להיות מרים בצורה קיצונית. כמובן שלנבטים של שומשום יש יתרונות רבים לעומת הטחינה, או שומשום יבש טחון. לבריאות ושבוע טוב

10/06/2006 | 13:27 | מאת: פרדריק

1- מה זה תסיסה? 2-האין טחינה מזיקה (שכן השומשום קלוי)? 3- האם נכונה הטענה כי קליפת הזרעים מגנה מפני חום אור ואוויר?

08/06/2006 | 21:08 | מאת: שירי

היי מה עדיף לאכול ארוחת בוקר:2 פרוסות לחם מלא או דגני בוקר כמו שיבולת שועל עם אול בראן?

08/06/2006 | 21:36 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, עדיף לגוון ולא לאכול כל יום את אותו הדגן. כדאי לאכול גם דייסה משיבולת שועל גסה וטבעית ולא "דגני בוקר". אני לא מתלהב מ"דגני בוקר". בהצלחה צביקה

08/06/2006 | 15:45 | מאת: שואלת

לפני כשבוע כתבתי לך בעקבות אוסטיפורוזיס בגיל צעיר יחסית (33)- וסיפקת לי מידע מאוד תורם האנדוגניקולוג שלח אותי לבצע בדיקת דם לויטמין די לפני שיחליט על טיפול- יכול ליהיות שיהיה די כמוסות ויטמין די בינתיים הייתי אצל נטורופט של כללית משלימה שהמליץ לי לקחת את כדורי הסידן (עם ויטמין די) רחוק ממוצרי חלב הוא אמר שאפשרי שעתיים לפני ארוחת הבוקר (שמכילה אצלי יוגורט) עם מיץ עשב חיטה אני חוששת מאוד- האם ויטמין די וסידן לא זקוקים לשומן כדי להיספג? האם אכן די במיץ אני אוכלת לפחות 120 גרם חמאת שומשום גולמית ליום (הרבה, נכון! אבל אני בתת מישקל של 4 קילו, אז זה בסדר) - האם זה אכן נכון שהסידן בטחינה נספג יותר טוב מזה שבמוצרי חלב תודה רבה!

08/06/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, לדעתי אין צורך בשמן כשלוקחים תוסף סידן. הטעות נובעת מכך שיש סברה שלא כדאי לאכול מוצרי חלב דלי שומן. בשומן החלב יש ויטמין D החיוני לספיגת הסידן בגוף. בשמן צמחי אין ויטמין D ולכן הוא לא חיוני. בטחינה יש פי 10 סידן מאשר בחלב וגם אם הספיגה פחות טובה (כפי שטוענות הדיאטניות הקליניות) - עדיין מקבלים הרבה. במיוחד בכמות שאת אוכלת. כדאי לערבב את הטחינה עם מיץ לימון או לאכול עם עגבניות. החומציות טובה לספיגה. בהצלחה צביקה

08/06/2006 | 15:13 | מאת: אופיר

שלום, אנו נוהגים להוסיף לארוחת 10 (פירות טחונים) של ביתנו בת 10 החודשים, כף אגוזי מלך ואגוזי ברזיל טחונים במעבד מזון. כמה זמן ניתן לאחסן במקרר אגוזים טחונים אלו,מבלי לאבד מערכם התזונתי ? האם קיימת אפשרות שיווצרו חומרים מזיקים בעקבות חמצון או תגובה כימית אחרת ? תודה, אופיר

08/06/2006 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

אופיר שלום, אין בעיה לאחסן עד שבוע ימים בצנצנת זכוכית אטומה (לא פלסטיק). לא כדאי להגזים באגוזי ברזיל כדאי להוסיף לתערובת שקדים וזרעים של חמניות ודלעת. בהצלחה צביקה

08/06/2006 | 14:12 | מאת: מיכאל

לצביקה שלום רב! קודם כול תסלח לי על הבורות, כול מה שקשור לקנית מזונות אני בור לגמרי רציתי להבין כמה דברים: כמו שהבנתי יש כמה סוגי לחם מלא שמוכרים בסופר (לא ידוע לי איזה סוגים, פשוט אמרו לי) איזה מהם אני צריך לקנות? האם ישמשהו ספציפי שעדיף על כולם ואיפה כדי לקנות, האם צריך להיות חנות מיוחד לזה או שאפשר גם בסופר? יש לי אותו שאלה לגבי אורז מלא, ראיתי בחנות אורז שהיה כתוב עליו אורז מלא והוא היה בצבע אפור כזה, כפי שידוע לי הוא אמור להיות חום. האפ יש איטריות מקמח מלא או חיטה מלאה או ממה שלא עושים(אמרתי קודם שאני בור (-: ) אני יודע שיש הרבה חנויות, אבל האם תוכל להמליץ לי על חנות מסוים באזור תל אביב כדי לקנות שם כל מיני אגוזים,דגנים, קטניות וכאלה? לדעתי שווה לנסוע רחוק ולהיות בטוח שהחנות היא באמת טובה ולא מוכרת דברים טריים. עוד שאלה אחד: האם אתה יכול להמליץ לי על ספר מתכונים לצמחונים. בשביל שאוכל לדעת למשל: מה טוב להשרות במים, כמה זמן טוב להשרות וכדומה. לדוגמה שמעתי שאורז מלא עדיף להשרות במים 24 שעות. אני לא רוצה להסתמך רק על שמועות, בגלל זה אני זקוק לספר אני מקווה שלא שאלתי יותר מדי שאלות בבת אחד תודה מראש!

08/06/2006 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, 1. כדאי לקנות לחם מקמח שיפון מלא, או מקמח חיטה מלא, או מכוסמין. חשוב שלא יהיה כתוב "קמח" - זה קמח לבן. בנוסף חשוב שלא יהיה בו הרבה מלח (נתרן פחות מ 400 מ"ג). אפשר לקנות בסופר או בחנות טבע. 2. לאורז מלא יש צבע לבן כהה - לא אפור ולא חום. כדאי לוודא שיהיה טרי ואורגאני. 3. בהחלט יש איטריות מקמח מלא, מכוסמין ועוד דגנים. 4. יש הרבה חנויות טבע - תוכל למצוא רשימה בפרק הקישורים באתר שלי או בחיפוש פשוט בגוגל. הגדולות הן רשת ניצת הדובדבן, "אורגאניק אינדיאה" ובאור יהודה יש חנות גדולה מאד וזולה בשם: עדן-טבע-מרקט. 5. יש עשרות ספרי מתכונים צמחוניים וטבעוניים. תוכל לעשות חיפוש בגוגל. לדוגמה: התחדשות-2 של דר' פנינה בר סלע מזון למחשבה - דר' נמרוד שיינמן תזונת האדם ובריאותו - יצחק בן אורי 1000 מתכונים צמחוניים - צילה ליטבק בהצלחה צביקה

09/06/2006 | 12:17 | מאת: מיכאל

קודם כל תודה על התשובתך! רציתי לשאול גם לגבי כוסמת, האם יש גם כוסמת אורגני או מלא? כמו שיש אורז מלא ואורז רגיל. לגבי איטריות מקמח מלא האם יש מוצר מסוים שיש לו עדיפות ואם אפשר למצוא אותם בחנויות רגילות או שצריך לקנות אומם בחנות טבע? זאת אולי שאלה טפשית אבל איך בכלל אפשר לוודא שהמוצר(אורז מלא למשל) טרי ואורגי? הרי אם אשאל בחנות המוכר תמיד יגיד שהוא הכי טרי שיש שוב תודה מראש!