פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

01/06/2006 | 19:08 | מאת: שלמה

לאחר מספר בדיקות שערכתי, נמצא כי יש לי מחסור בברזל בגוף.. אילו מזונות עלי לאכול כדי לשפר את רמת הברזל שבגוף? בתודה מראש שלמה

01/06/2006 | 20:50 | מאת: נעמי

ברזל נמצא בכמות ניכרת בשומשום, חומוס, שקדים, אגוזים, חסה, תפוחי-אדמה, בפירות טריים ומיובשים. הסיבות למחסור הן בדרך-כלל בגלל אי ספיגה של ברזל. אוכל לשלוח לך במייל את רשימת הסיבות לאי ספיגה.

28/07/2009 | 08:01 | מאת: שגית

אשמח גם לקבל את רשימת הסיבות לאי ספיגת ברזל בגוף תודה מראש שגית

אלה הגורמים, לפי הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון): הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל. (מספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו"). ספר זה, אגב, מומלץ מאוד, ואפשר להזמינו אצל המחבר, המתגורר בנתניה.

01/06/2006 | 15:27 | מאת: אלירן דה-מאיו

בתזונה הטבעית, שמים דגש חשוב על אכילת מזון חי וטבעי. כל המזון החי מקורו מהצומח. אנשים חיים בריאים ומאושרים ללא אכילת בשר ודגים, מבלי לשתות חלב, וללא ביצים. אנשים אלו לא סובלים ממחסור בחלבונים וממחסור בוויטמין B12. אין להם בעיות בעצמות הגוף והשרירים כתוצאה ממחסור בסידן. וכשהם קמים בבוקר רעננים אין להם צורך בכוס קפה בשביל להתעורר. מרגע בריאות העולם, תמיד העולם היה מלא בשפע מכל טוב. אך מסיבה כלשהי, האדם תמיד רצה עוד. גם כשהוא השיג את כל מבוקשו, הוא מייד החל לחפש דברים "חדשים". אין בכך פסול, זהו טבע האדם. התחדשות, שינויים וגילוי. אך מסיבה כלשהי החליט האדם לקחת את בעלי-החיים אשר חיו לצידו בשלווה והרמוניה משלהם, ולהשתמש בהם לספק את תאוותיו. אני אשתדל לא להתייחס לצד המוסרי והרגשי שבעניין. ידוע שהמגדלים את הבשר לצורכי התעשייה והאדם, משתמשים בתרופות רבות וריסוסים בכמויות עצומות אשר נספגים בגוף החיה, ולאחר מכן נספגים במערכת העיכול של האדם הבולע אותם. אנשים רבים מודעים היום להתעללות המסיבית שחווים בעלי-החיים בדרכם אל צלחת האוכל במטבח. מי שיש לו ספקות בעניין, יכול לבדוק זאת בעצמו בכל רגע שיתחשק לו לבקר באחת מהמכלאות הכולאות בתוכם את בעלי-החיים. לאחר "בילוי" במכלאה שכזאת למשך יום שלם, האדם הרעב לבשר, יתקשה ללעוס בהנאה את העוף שראה במו עיניו, גם כשהוא מלא בתבלינים הדואגים להסוות את הטעם והמראה המקוריים של העוף החי, שנשחט ונמחץ בכדי לא להשאיר טיפת דם, שעלולה לגרום לאדם להקיא את נשמתו. הבשר כבד מדי למערכת העיכול של האדם. מערכת העיכול זקוקה למלוא האנרגיה לעיכול הבשר, וכתוצאה מכך, כל שאר מערכות הגוף נותרות ללא אנרגיה. האדם מרגיש עייף ומותש. לאורך זמן כוחות העיכול נשחקים ואיתם כל מערכות הגוף הסובלות ממחסור באנרגיה. הבשר הנמכר היום עשיר באנטיביוטיקה, הורמוני גדילה ובחומרי הדברה. גוף האדם אינו זקוק לאף אחד מהחומרים בנפרד, מה שהופך את המכלול כולו כשהוא מוחדר לגוף דרך הבשר, לסכנה גדולה עוד יותר. הערך הביולוגי הגבוה של חלבון הבשר אינו מוטל בספק. אך יש צורך להדגיש נקודה מסוימת. לכל בעל-חיים, בכל איבר, יש חלבון מסוג אחר. הבשר הנפוץ ביותר לאכילה אלו השרירים. דווקא החלקים הפנימיים, כמו הכבד, כליות, לב והטחול הם אלו שעשירים במיוחד בוויטמינים ובמרכיבים חשובים אחרים. כדי לקבל חלבון מלא מהבשר, יש צורך באכילת בעל-החיים כולו. בנוסף לכך, לאחר בישול, צלייה, אפייה או טיגון, ערכו של הבשר יורד במאות אחוזים. לעומת החלבון, השומנים שבבשר הם הגרועים ביותר שיש לגוף האדם. (שומנים רווים). בני אדם האוכלים בשר הופכים את קיבותיהם לבתי קברות וקוברים בהן את גוויות בעלי החיים המתים. בעולם הטבע כולו, בעלי-חיים מפסיקים לשתות חלב לאחר סיום תקופת היניקה. האדם הוא חלק מהטבע, מדוע הוא צריך להיות שונה מכולם ? למרות שאין לאדם צורך כלשהו בחלב ומוצריו, הוא צורך ממנו כמויות עצומות, ובנוסף הוא עושה זאת ממקור חיצוני של בעל-חיים אחר בטבע. חלב פרה או כל חלב אחר שמקורו בבעלי-חיים אינו ראוי ואינו מותאם למערכת העיכול של האדם. החלב של כל בעלי-החיים היונקים מותאם בדרכו הטבעית לצאצאיהם מאותו המין. אין בטבע יונקים שצורכים חלב של מין אחר, ובנוסף אין יונק בטבע שממשיך לינוק חלב לאחר שהתבגר וניגמל. שמתם-לב שבכל מחקר הנעשה על אלרגיות בגוף האדם, יש התייחסות למוצרי-חלב ו"עזרתם" לפיתוח האלרגיה. לא קיימת בעיית בריאות אחת שלא מייחסים לחלב "תרומה" משמעותית להיווצרותה. ביצים הם מזון המכיל את כל החלבון שהגוף זקוק לו. בנוסף הם מכילים שומנים רווים שבהם הגוף אינו יכול להשתמש, כולסטרול ושאר חומרים שזרים לגוף האדם. היש סיבה לצרוך ביצים רק בגלל היותם חלבון מלא ? גם אגוזים מכילים חלבון מלא, ובאכילת מגוון מזונות מהצומח, ניתן להשיג בקלות רבה את כל החלבון שהגוף זקוק לו. קחו לשל את הכולסטרול המצוי בביצים. בטוח שמעתם על אנשים רבים שסובלים מכולסטרול גבוה. הסיבה היחידה לעלייה בכולסטרול היא אכילת מזון מהחי. הכולסטרול באופן טבעי הוא חומר ייחודי שקיים רק אצל בעלי החיים ובני האדם. הוא מופרש על-ידי הכבד והוא חיוני לתהליכים רבים בגוף. הגוף יכול לנצל רק את הכולסטרול הטבעי שמיוצר בתוכו. כולסטרול שנאגר מאכילת מזון מהחי (רקמות בעלי-חיים), הוא סיכון משמעותי לבריאות. רמת הכולסטרול בדם עולה ככל שצורכים חלבון רב יותר מהחי, ויורדת ככל שצורכים חלבון רב יותר מהצומח. האנטיביוטיקה המוחדרת בקביעות למזון של בעלי-החיים מיועדת למניעת דלקות ולהגברת קצב הגדילה. בבשר, דגים ובביצים נוצרים משקעי אנטיביוטיקה ולצדם מתפתחים חיידקים שפיתחו אליה חסינות. חיידקים אלו גורמים להרעלות מזון ולפגיעה מתמשכת במערכת העיכול. החלבון שבבעל-החיים מקורו מהצומח. צריך לזכור שבעלי-חיים אינם יכולים לסנתז חומרי גלם מהאדמה לייצור חומצות אמינו. רק צמחים יכולים לעשות זאת. בעל-החיים תלוי באופן ישיר או עקיף בצומח בכדי לקבל את החלבון שהוא זקוק לו. כל סוגי החלבון המצויים בבשר, בביצים ובחלב, מקורו בצמחים. אפשר להגיד בוודאות, שאין אדם הזקוק לבשרם של בעלי-החיים. כל המרכיבים התזונתיים שאפשר לקבל מהבשר, אפשר לקבל בדרך טובה בהרבה ממזונות רבים מהצומח. אני לא חושב שיש צורך בניסיונות שכנוע להפסקת הצריכה של מוצרים מהחי. אני בכל אופן, עושה מאמצים להעביר מידע רב ככל האפשר לאנשים שרוצים לדעת. כל אחד צריך להקשיב לגוף שלו. אין להתווכח על צרכיו של גוף אחד לעומת האחר, כל אדם הוא מיוחד ושונה. אדם הקשוב לגופו, יבחר במזון הנועד בשבילו, מזון המייצר בגופו ובנפשו תחושות של הרמוניה ושלווה. אדם שכזה, ידחה מזון מהחי, ויבחר במזון חי וטבעי שמקורו מהצמחים שאליהם הוא קשור באופן אינסטינקטיבי ואבולוציוני. אלירן דה-מאיו [email protected] 054-5818518

רציתי רק לומר שכולסטרול ברוב המקרים לא נובע מאכילת מזון עתיר כולסטרול הוא נובע בדרך כלל מ... 1. אוכל עתיר שומן רווי 2. אוכל עתיר סוכר ולפעמים מ... 3. תת מישקל - הכבד מייצר עודף כולסטרול כשהגוף לא מקבל אוכל

01/06/2006 | 15:06 | מאת: נועה מ.

צביקה שלום, שאלה קצת מצחיקה: אני אופה לבד לחמים מלאים משאור טבעי, בהרבה מהם אני מוסיפה זרעים מכל הסוגים. בין השאר - פשתן. אני מודעת לעובדה שהפשתן מתחמצן במהירות לאחר טחינתו, ולעומת זאת, ערכו דל כשהוא שלם. מה עדיף - עבור תערובת הלחם - טחון או שלם? או לא זה ולא זה כי בגלל החום הגדול באפיה הכל נהרס??? אשמח לשמוע את דעתך, חג שמח וסוף שבוע נפלא! נועה.

01/06/2006 | 18:08 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, כפי שאמרת "בגלל החום באפייה הכל נהרס"... בכל אופן עדיף בעיני להשתמש בפשתן טחון. משהו מהחלבון ומהמינרלים שבו נקלט בגוף. חג שמח צביקה

01/06/2006 | 09:57 | מאת: חנית

צביקה שלום! ברצוני לשאול האם אתה מכיר את המרפאה של ד"ר סקאר בנמ"ל ת"א? במידה וכן אשמח לשמוע דעתך..........

01/06/2006 | 18:12 | מאת: צביקה קורן

חנית שלום, אני לא מכיר אותו ולא את המרפאה. אני חושב שהוא מנהל פורום "ניקוי גוף" באתר הזה. בכל מקרה אני לא ממליץ לעשות קולוניק (שטיפות מעיים עמוקות) באופן סדיר וללא שינוי תזונתי יסודי. אפשר לעשות כחלק מניקוי תקופתי (צום). בהצלחה צביקה

31/05/2006 | 16:19 | מאת: נועה

רציתי לשאול העם תפוח עץ גורם לעצירות? או שע אוכלים תפוח עץ אחד גדול ליום זה לא נורא. או כל דבר שכדי לדעת על תפוחים בקשר הזה, מצד אחד הבנתי שבקליפה למשל יש סיבים.. השמח לשמוע דעתך.

31/05/2006 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, תפוח לא גורם לעצירות. בקליפה יש חומרים שמונעים עצירות. במקרה של שילשול, נותנים תפוח מקולף. בהצלחה צביקה

31/05/2006 | 22:07 | מאת: נועה

ועם נגיד יש אנשים שסובלים מעצירויות (סתם לדוגמא רגע), אז עדיף להם לימנע, או שזה לא קשור? תודה.

01/06/2006 | 18:15 | מאת: צביקה קורן

רצוי לא להימנע מפירות וירקות במצבי עצירות

31/05/2006 | 09:35 | מאת: שמחה

הי צביקה,תוכל לומר לי את חוות דעתך על הרבלייף? אני ממש מבולבלת חברה שלי השתמשה ומשתמשת והתוצאות מדהימות רזתה בצורה מדהימה אבל אני שאוכל טבעי ולא מכניסה שום דבר אחר לגופי פתאום.....כאילו ממש בא לי שזה ככה ירזה אותי כמו שאני רוצה בלי לחשוב יותר מידי?.....אשמח לתגובה

31/05/2006 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

שמחה שלום, הנושא של הרבלייף עלה רבות בפורום בשנתים האחרונות - תבצעי חיפוש ותמצאי מספר התייחסויות שלי ושל בלה אגמון (כולן שליליות!). אני מתנגד באופן נחרץ לשימוש ב"דיאטה" הזאת, או בכל "דיאטה" המבוססת על שימוש בכדורים, אבקות, שיקויים ותוספים אחרים. דיאטת הרבלייף מסוכנת במיוחד ואני מציע שתבדקי איך החברה שלך נראית ומרגישה בעוד שנה או שנתיים ואיזה נזקים בריאותיים נגרמו לה כתוצאה משימוש באבקות ויותר מכך מהפסקת השימוש בהן. מקווה שהובנתי. בהצלחה צביקה

31/05/2006 | 00:40 | מאת: שרינה

שלום לך אני בת 45 ואני סובלת מסחרחורות בכל פעם שמתנדנדים לידי או מזיזים את המיטה או שאני במקום עם המון אנשים ורעש חזק של מוסיקה. יש לי יובש בנרתיק,יש לי כאבי ראש עדינים אך לעיתים מלווים אותי ימים . שאלותיי: 1 קראתי כתבה שיתכן שאנ סובלת מתופעות גיל המעבר האם זה יתכן בגיל הזה? 2 האם אכילת בטטה ולקיחת כדורי סויה או אכילת סויה יקלו את הסימפטומים? 3 האם יש דברים נוספים שיוכלו להקל? אודה על תשובתך שרינה

31/05/2006 | 10:51 | מאת: צביקה קורן

שרינה שלום, חלק מהתופעות שתיארת ניתן לקשר לתופעות גיל המעבר. אין תועלת ממשית במזון זה או אחר או בתוסף תזונה זה או אחר. מציע לך לעשות שינוי תזונתי משמעותי שיקל עליך לעבור את התקופה. את זאת יש לעשות ביעוץ אישי ולא מקריאת עיתונים או מתשובות בפורום זה או אחר. לגבי הסחרחורות - כדאי לראות רופא ולשלול בעיה בצוואר, באזניים וכד'. בהצלחה צביקה

פורום נטורפתיה פורום תזונה טבעית במערכת הפורום של האתר

30/05/2006 | 21:12 | מאת: עמית חן

צביקה ,תודה רבה שאלה נוספת למה הוא טוב לא הבנתי?...

30/05/2006 | 21:53 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, החיידקים "הטובים" (פרוביוטיקה), שומרים על איזון "צמחיית" (מיקרו-פלורה) החיידקים במעיים ומונעים התפשטות ושיגשוג של החיידקים הרעים. במעי הגס יש כ 400 סוגים של חיידקים. חלקם מזיקים ורעילים לגוף וחלקם מועילים. נמצא, כי מתן פרוביוטיקה מחזקת את המערכת החיסונית אצל מבוגרים וילדים ומונעת הפרעות עיכול כמו עצירות, שילשול, גזים ועוד. תוסף התזונה הזה מועיל לסובלות מפטריית קנדידה במעיים ומדלקות בדרכי השתן. בהצלחה צביקה

31/05/2006 | 20:47 | מאת: אביבה

הי לי הציעו אותו בגלל חוסר איזון הורמונלי בגוף ורעלים בגוף בטענה שבגלל שזה מחזק את המערכת החיסונית ובכך לחזק אותו בינתיים זה עוזר מאוד למערכת העיכול ואני עדיין בתהליכים אשמח לשמוע איך זה מגיב עלייך בהמשך ולאיזו מטרה את לוקחת את זה ואני אעדכן גם ובנוסף אשמח לתגובתך,צביקה-בנושא הזה האם יש קשר לאיזון ולתוסף זה?

30/05/2006 | 16:56 | מאת: ג'ולי

שלום, קניתי מולטיויטמין של GNC את האולטרה מגה, ולא שמתי לב שצריך לקחת שתי טבליות. העניין הוא שאם אקח שתיים, כמות הברזל תהיה 27 מ"ג, שזה יותר מדי בשבילי, האם כדאי לקחת רק טבליה אחת, או שעדיף להחליף למשהו אחר?

30/05/2006 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

ג'ולי שלום, אני לא מכיר אותך ואת מצבך הבריאותי ולכן קשה לי לייעץ. אם את לא סובלת מדימומים, אנמיה, או תופעות אחרות של חוסר ברזל, אין צורך בתוסף. בכל מקרה הייתי מתחיל עם כדור אחד של מולטיויטמין ולא עם שניים. תזכרי שליצרן יש אינטרס למכור... אגב, לגברים מעל גיל 40 לא כדאי לקחת תוספי ברזל ותוספי מולטיויטמין המכילים ברזל. בהצלחה צביקה

30/05/2006 | 12:50 | מאת: מקוסקס

יש לי בעית קסקסים רצינית בראש ובפנים... מלבד הטיפול במשחות ובשמפו נגד קסקסים אני סובל מהבעיה תקופה ארוכה מאוד רציתי לשאול על ההיבט התזונתי : 1.האם יש מאכלים מסוימים שיכולים לסייע לי בצימצום הבעיה ? 2.אילו מאכלים מומלץ להימנע ? תודה

30/05/2006 | 15:45 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לקשקשת הראש והפנים יכולות להיות סיבות רבות וביניהן תזונה לא נכונה, או אלרגיה למזון מסויים. בקישור שלהלן תמצא תשבה מקיפה לשאלתך, כולל ההיבט התזונתי: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Dandruff.htm בהצלחה צביקה

30/05/2006 | 20:45 | מאת: מקוסקס

30/05/2006 | 12:32 | מאת: מוריה

אני לוקחת תוסף תזונה לשיער שמכיל 50 מק"ג בי 12 אין לי נשירה בכלל!! אני לא רוצה להפסיק עם התוסף (לפחות לא עד שאסיים עם הבדיקות הגסטרולוגיות. יש לי (כנראה) בעיות ספיגה. אני בתת מישקל של 5 קילו ולא מצליחה לעלות) ולשאלתי האם יתכן שבי 12 גורם לי לאקנה ? אין שמרים בתוסף! (ינדמה לי שבי 12 העשוי משמרים עשוי לגרום לאקנה) זה של חברת Supherb אני אוכלת בריא ומאוזן כולל חצי כוס מיץ עשב חיטה בבבוקר (בהמלצתך לפני חצי שנה וזה עושה לי טוב!!) אני אוכלת הרבה מאוד טחינה ואגוזים- אין לי ברירה. האם זה עשוי לגרום לאקנה

30/05/2006 | 15:48 | מאת: צביקה קורן

מוריה שלום, לא ידוע לי על קשר בין עודף B12 לאקנה. יתכן קשר בין עודף שומן בתזונה (טחינה ואגוזים) לאקנה. כבר כתבתי במספר הזדמנויות שיש סיבות רבות לאקנה ולא רק תזונתיות. מציע שתפני לרופא עור למציאת הסיבה אצלך ובמקביל תטפלי בנושא התזונה אצל מומחה בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

30/05/2006 | 08:47 | מאת: עמית חן

שלום רב צביקה! ראשית פורום נהדר ומקצועי המשך בעבודתך הנפלאה איש יקר! לשאלתי:האם ידוע לך מה אומר כדור זה:ASIDOFILUSRE-MULTY BILION משהו כזה פחות או יותר תודה מראש!

30/05/2006 | 12:33 | מאת: מוריה

נדמה לי שזה כדור שמכיל חיידקים טובים וזה עוזר לאיזון המעי אבל עדיף שצביקה יענה לך ביתר פירוט

30/05/2006 | 15:53 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, ראשית תודה על המשוב. אני אוהב שמתחילים את השאלה ב"שלום" ומסיימים ב"תודה". יש הלוקחים את השירות הזה כמובן מאיליו... לשאלתך, מדובר במוצר פרוביוטיקה (חידקים ידידותיים) של אחת החברות המובילות בשוק. בשל הכמות הגדולה של החיידקים יש אנשים המגיבים לתוסף הזה בהפרעת מעיים קלה או שילשול. צריך לקחת ולבדוק איך זה משפיע באופן אישי. לרוב האנשים שלא ניזונים מתזונה טבעונית אדוקה כדאי להיעזר במוצרי פרוביוטיקה. בהצלחה צביקה

29/05/2006 | 19:08 | מאת: אורה

שלום, האם התהליך שעובר דג סלומון מעושן פוגע בצורה משמעותית בכמות האומגה 3 שבו? והאם גם תהליך של אפיית דג זה (המעושן) הורסת את מרכיביו התזונתיים? תודה

29/05/2006 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

אורה שלום, אני מאד לא ממליץ לצרוך מזון מעושן ובכלל זה סלמון. המזון המעושן מכיל כמות רבה של שומן, מלח, ניטריטים וניטראטים, אשר נהפכים בקיבה לחומר מסרטן הקרוי ניטרוזאמין. התועלת של אומגה 3 (אם נשאר משהו) היא זניחה לעומת הנזק האפשרי. מומלץ להימנע! בהצלחה צביקה

לד"ר שלום! בעוד חודש-חודשים מתקיים גיבוש לאחת היחידות בצה"ל שאני אמור להשתתף בו.. אני נמצא יחסית בכושר טוב ואני מרגיש שיש לי סיכוי טוב לעבור אותו.. הבעיה היחידה היא שאני שוקל 55 קילו <1.72 מ'> ואני פוחד שלא אצליח להתמודד עם פעילויות שבהן אני צריך לסחוב עלי משקלים של 20 קילו ויותר.. כבר המון זמן אני מנסה לעלות במשקל וללא הצלחה.. מה עלי לעשות כדי לעלות במשקל בהנחה שאני שורף קלוריות בקצב? נ.ב אין לי בעיות מיוחדות בתזונה או מגבלות רפואיות שיש להתחשב בהם לכן אני מבקש לקבל תשובה שמתאימה לספורטאי שמנסה להעלות את משקלו, ללא הפניה לגורם שיבדוק אותי פנים מול פנים, אם הדבר אפשרי. תודה רבה מראש.

יוסי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - מציע שתשה חיפוש. צריך להוסיף לתזונה מזונות בריאים עתירי קלוריות (לא גלידות וממתקים) כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה גולמית, שמן זית, לחם מלא, דגנים מלאים וכד'. בנוסף להעלות מסת שריר באמצעות תרגילים יעודיים ומשקוליות. אם זה מאד חשוב לך, אל תסתפק בתשובות בפורום זה או אחר - תפנה לייעוץ אישי. בהצלחה צביקה

29/05/2006 | 08:35 | מאת: רונן

שלום צביקה, מה דעתך על אכילת אצות? האם זה נכון שהן מכילות ויטמין B12 ? רונן

29/05/2006 | 15:41 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, לאנשים בריאים אין בעיה לאכול אצות. יש בהן חומרים מועילים. אנשים עם בלוטת תריס לא מאוזנת צריכים יעוץ אישי. לא ידוע לי שיש B12 באצות, או בכל מזון צמחי אחר. בהצלחה צביקה

28/05/2006 | 23:11 | מאת: אלי

מר קורן, שלום רב. רציתי לדעת מהו 'מלטדוקסטרין', מה תפקידו החיובי לגופנו והאם יכולה להיות נכונה השמועה שהוא עלול להיות מסרטן לטווח הארוך? אשמח לקבל תגובתך. בתודה מראש, אלי.

29/05/2006 | 15:39 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, מלטודקסטרין הוא סוג של סוכר (פחמימה מורכבת) המיוצרת בדרך כלל מעמילן תירס בתהליכים תעשייתיים. לא מצאתי סימוכין לנזקים בריאותיים של החומר הזה למעט גזים והפרעות עיכול קלות. עם זאת, בדרך כלל לא משתמשים בו באופן "טהור", אלא מצמידים אותו לממתיקים מלאכותיים (כמו סוכרלוז, או EQUAL ) שלהם עלולה להית השפעה מזיקה על הבריאות. בנוסף הוא משמש להמתקף חטיפים כמו בוריטוס. לסיכום: כדאי להימנע. בהצלחה צביקה

28/05/2006 | 19:55 | מאת: דן

האם כמוסות טיבעיות של כרום אכן מורידות רמת סוכר בדם וגורמןת לאיזון הסוכר בדם

28/05/2006 | 20:15 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, הכרום נחשב כמועיל באיזון רמת הסוכר בדם ומפחית כמיהה למתוק, אבל יש לו תפקידים רבים נוספים בתיפקודי הגוף השונים. להלן קישור למידע מפורט בקשר למינרל החשוב הזה: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/Minerals/H-Mineral-Chromium.html בהצלחה צביקה

28/05/2006 | 12:59 | מאת: מיואשת

אני לוקחת אנטיביוטיקה שוב וכמו תמיד זה גורם לי לבאלאגן לא נורמלי במעיים ובנרתיק שתי שאלות התחלתי אתמול לקחת פרוביוטיקה והבאלאגן רק החמיר- האם זה נורמלי? אני נמנעת ממוצרים עם סוכר שמחמירים את הבאלאגן. אבל מוצרים עם ממתיקים מלאכותים - עוד יותר מחמירים את המצב- האם אני מדמיינת? בעצם שמתי לב שאגוזים, טחינה, דגנים מלאים (אורז מלא, פריכיות אורז, ברנפלקס ללא סוכר), פרות חמוצים, בננות זה כמעט הדבר היחידי שמרגיע את מערכת העיכול שלי- האם יש היגיון בזה?

28/05/2006 | 20:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ברור לי מה זה "בלאגן". בכל אופן אנטיביוטיקה יכולה לגרום לתופעות לוואי לא נעימות, אבל לפעמים אין ברירה וצריך לקחת. מקווה שזה לתקופה מוגבלת. לאחר מכן את צריכה לשקם את בריאותך ובריאות המעיים בתזונה טבעית. תמשיכי לקחת פרובוטיקה ותאכלי מה שנראה לך כמועיל עבורך. לא כדאי לוותר על יעוץ אישי המותאם לצרכים שלך. אגב, אני מציע (שוב) להיפטר מהכינוי "מיואשת"... בהצלחה צביקה

28/05/2006 | 21:29 | מאת: נעמי

לא כדאי להתייאש. במקום זה רצוי ללמוד את כללי התזונה הטבעית, ולהתחיל ליישם. מניסיון אישי - זה מונע את הצורך לקחת אנטיביוטיקה, שגורמת נזק גדול לגוף, ששום מוצר, גם לא פרוביוטיקה, לא מסוגל לתקן (למרות שהייצרנים רוצים שתאמיני שזה כן מסוגל).

27/05/2006 | 20:42 | מאת: דינה

למה חשוב לאכול פישתן בגיל 60?

27/05/2006 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, מי אמר שחשוב לאכול פשתן בגיל 60? לדעתי חשוב לאכול פשתן בכל גיל. הפשתן (טחון טרי) מכיל חומצות שומן חיוניות (מהן הגוף מייצר אומגה 3), חלבון איכותי, סיבים, ויטמינים ומינרלים. לאומגה 3 מיוחסות מספר יתרונות בריאותיים ומניעת מחלות. על כך דובר רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

27/05/2006 | 19:31 | מאת: גרין

אם נשאר חצי ירק לדוגמה קשוא גדול למחרת חותכים טיפה והיתר אוכלים הערכים נשמרים ? או יש ירק או פרי לא גמרת זורקים? האים יש ערך תזונתי בעלי גפן ? ואיזה? חי . ומבושל ?

27/05/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

גרין שלום, אני לא ממליץ לאכול ירקות חתוכים למחצה. הקליפה שומרת עליהם. רצוי לאכול את על הפרי / ירק או לזרוק. עלי גפן מכילים כלורופיל, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כדאי לאכול עלים צעירים וטריים. עלי גפן "ממולאים" מאבדים הרבה מערכם בגלל הבישול. בהצלחה צביקה

27/05/2006 | 14:09 | מאת: דן

האם השום וכמוסות גלוקו גארד 1 אכן מורידות את רמת הסוכר בדם כפי שכתוב עליהם שהם מורידות ב30% את רמת הסוכר בדם

27/05/2006 | 18:35 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, על השום כתבתי כבר מספר פעמים בעבר. הוא אכן מזון מרפא שמיוחסות לו תכונות חיוביות רבות. לגבי הגלוקוגרד, אני לא מכיר את המוצר הזה מעבר לפרסום של היצרן. מציע שתבצע חיפוש ותנסה למצוא מחקרים תומכים. אשמח אם תשתף אותנו בתוצאות החיפוש שלך. בהצלחה צביקה

27/05/2006 | 14:05 | מאת: רון

האם צמח הגימנמה אכן מוריד רמות סוכר בדם וגם מוריד את רמת המוגלובין a1c

27/05/2006 | 18:32 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, לצמח הזה אכן מיוחסות מספר תכונות מרפא וביניהן סיוע לחולי סוכרת באיזון רמת הסוכר. מצורף קישור למאמר אחד מרבים אותם תוכל למצוא בחיפוש פשוט בגוגל: http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=915 בהצלחה צביקה

27/05/2006 | 14:03 | מאת: דורון

מה עדיף יותר לסוכרתי לאכול אורז או איטריות ומי מהם מכיל יותר סוכר

27/05/2006 | 18:26 | מאת: צביקה קורן

דורון שלום, עדיף לאכול אורז מלא. הסיבים מאטים את ספיגת הסוכר. רוב האיטריות עשויות מקמח לבן ובכך הן לא שונות מסוכר לבן. לכוסמת יש השפעה טובה על הורדת רמת הסוכר וכדאי לסוכרתים ולכן אדם לאכול אותה. בהצלחה צביקה

שלום צביקה ושבת שלום לך ולכול הקוראים בפורום המצויין הזה. יש לי שאלה האם בכל חנות טבע ניתן להשיג:טחינת שקדים או שמא מכינים אותה בבית באופן עצמי? והאם ניתן להשיג סילן תמרים,חרובים גם בכל חנות טבע? http://www.organiclife.co.il/index.php האתר מעניין תקראו

אמיל שלום, בכל חנות טבע נית להשיג טחינת שקדים - זה נקרא "שקדיה". יש גם "טחינה" של אגוזים אחרים. ממרח תמרים (סילאן) ניתן להשיג בכל חנות טבע ובמרכולים. תודה על הקישור לאתר המעניין והחשוב בהצלחה צביקה

26/05/2006 | 14:25 | מאת: אמיל

http://food.walla.co.il/?w=//912355 צביקה מה דעתך על כך?

26/05/2006 | 15:42 | מאת: צביקה קורן

אני מקווה שזאת לא פרסומת סמוייה, כך שלמען האיזון והשקיפות אציין שיש עוד כמה מסעדות אורגניות בתל אביב. ניתן למצוא אותן בחיפוש בגוגל או באינדקסי מסעדות. בכל מקרה, גם במסעדה הכי משובחת צריך להשתדל לא לאכול יותר מידי מנות ולא להגזים בכמויות ובסוגי המזון.

25/05/2006 | 18:47 | מאת: מיטל

שלום צביקה האם ידוע לך איפה אשר להשיג קמח שיפון? בסופרים לא מצאתי. מצאתי רק שיפון מלא של חברת שטיבל ואני לא מעוניינת במלא. יכול להיות שלא מייצרים כזה? בתודה מראש מיטל

25/05/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, נסי בחנויות טבע גדולות באזור מגורייך. נסי לבצע חיפוש בגוגל. בהצלחה צביקה

26/05/2006 | 16:07 | מאת: נועה

שלום, עד כמה שאני יודעת, ואני אופה לבד לחמים כבר הרבה שנים, לא מצאתי אף פעם שיפון לא מלא בכל החנויות בארץ. לשטיבל יש את מגוון הקמחים הכי גדול בארץ, ובדקתי באתר שלהם ואין... http://www.stybel.co.il/index.php נועה.

25/05/2006 | 18:40 | מאת: טל

צביקה שלום, תודה על תשובתך,ותוספת לשאלה. האם ניתן לעשות בדיקה שיכולה להראות את מצב הפרשת האנזימים,הבלוטות? מה הם הסימנים לבעיות בעיכול? תודה טל

25/05/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, יש כמה סימנים וביניהם, הפרעות עיכול, גזים, נפיחות, חוסרים תזונתיים ועוד. אם יש לך בעיות עיכול כדאי לפנות לרופא גסטרו' שיאבחן אם מדובר בבעיות אנזימטיות או מחלה אחרת. בהצלחה צביקה

25/05/2006 | 13:42 | מאת: אורית

שלום שמי אורית ואני בת 24. ברוב שנותיי האחרונות הייתי "מתעללת" בגוף שלי. נורא רציתי לרדת במשקל,אז פשוט החלטתי כל פעם או להרעיב אותו ואו לקחת ממריצים,כיום שאני הגעתי למשקל פחות או יותר בסדר (1.63 משקל- 54 ), אני מפחדת מעלייה שוב(יש לי נטייה),וכתוצאה מריבוי דיאטות וממריצים שהייתי לוקחת בעברי נוצרו לי בעיות עיכול רבות ויש גם תופעה של ריבוי גזים כנרא. הייתי שמחה אם היית מייעץ לי על איזה שהוא תפריט וא מזון אשר יעזור לי בעניין העיכול ולא להרגיש "תקועה" כל הזמן עם מזון בגוף. תודה

26/05/2006 | 14:42 | מאת: נעמי

כאשר התפריט מבוסס על מזונות טבעיים (לא מעובדים, ובלי ג'אנק-פוד) שמקורם בעולם הצומח, העיכול משתפר, כל התהליך נעשה קל, ולא מרגישים "תקועים" כל הזמן עם מזון בגוף. כל זה - מניסיון אישי.

25/05/2006 | 13:42 | מאת: אורית

שלום שמי אורית ואני בת 24. ברוב שנותיי האחרונות הייתי "מתעללת" בגוף שלי. נורא רציתי לרדת במשקל,אז פשוט החלטתי כל פעם או להרעיב אותו ואו לקחת ממריצים,כיום שאני הגעתי למשקל פחות או יותר בסדר (1.63 משקל- 54 ), אני מפחדת מעלייה שוב(יש לי נטייה),וכתוצאה מריבוי דיאטות וממריצים שהייתי לוקחת בעברי נוצרו לי בעיות עיכול רבות ויש גם תופעה של ריבוי גזים כנרא. הייתי שמחה אם היית מייעץ לי על איזה שהוא תפריט וא מזון אשר יעזור לי בעניין העיכול ולא להרגיש "תקועה" כל הזמן עם מזון בגוף. תודה

25/05/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אני לא נוהג לתת מתכונים ותפריטים במסגרת הפורום. זה לא רציני ולא אחראי לעשות זאת ללא תישאול מקיף והכרת נושאים נוספים הקשורים למצבך הבריאותי ולהרגלי האכילה שלך. במיוחד לאור מצבך המיוחד זה לא יהיה נבון לקבל "יעוץ אינסטנט" בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

25/05/2006 | 10:15 | מאת: יואב

1- קניתי ממרח חרובים וכתוב עליו "שמן ללא טראנס והידרוגנציה"? -מה זה אומר? מומלץ לצרוך? 2- האם זרעים ואגוזים זה משהו שמומלץ לאכול מדי יום או רק כמה פעמים בשבוע? 3- מידע על אשכולית בבקשה.

25/05/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, 1. אני לא יודע איזה שמן זה והאם הוא מכבישה קרה - לשיקולך. 2. שקדים, זרעים ואגוזים כדאי לצרוך באופן יומי, במיוחד זרעי פשתן טחונים. 3. אשכולית פרי הדר מעולה, עשיר באשלגן וויטמין C. מידע נוסף תוכל למצוא בחיפוש פשוט בגוגל. בהצלחה צביקה

24/05/2006 | 22:46 | מאת: טל

צביקה שלום, מה דעתך על שימוש באנזימי עיכול,(כמוסות),במצב של בעיות בעיכול וספיגה? האם שתיית מיצי ירקות,שמירה על צירופי מזון ואכילת אוכל חי יכולה לעזור בבעיה, מבלי להזדקק לכמוסות הנ"ל? תודה , טל

25/05/2006 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, רצוי לקבל את כל אנשימי העיכול מהמזון ולאפשר לגוף לייצר אנזימים אופן עצמי. שמירה על תזונה נכונה וכללי אכלה עשויה לעזור. עם זאת ישנם אנשים שמערכות הפרשת האנזימים בלבלב, בכבד ובקיבה לא פועלות בצורה תקינה והעיכול אצלם לא שלם. אנטיביוטיקה ותרופות שונות יכולות לפגוע במערך ייצור האנזימים בגוף. אנשים אלה יכולים להיעזר בכדורים. בהצלחה צביקה

25/05/2006 | 10:03 | מאת: שי

מה זאת אומרת "כללי אכילה"?

23/05/2006 | 19:20 | מאת: אפרת.

שלום, אני מתחילה עכשיו דיאטת קנדידה ורצית לשאול האם האורז האדום, אורז בר והאורז הצבעוני שיכים ל"קבוצת " האורז המלא? והאם במהלך הדיאטה אפשר לאכול אותם????

24/05/2006 | 11:41 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, לדעתי אםפשר לאכול למרות שלא כולם "אורז". מציע שתשאלי את מי שמנחה אותך ב"דיאטת הקנדידה". בהצלחה צביקה

23/05/2006 | 14:36 | מאת: דוד

איזה דגנים ניתן להנביט? אגב, האם תוצר העיכול של כל הדגנים הוא חומצי? האם הנבטתם משנה משהו בדבר חומציותם?

23/05/2006 | 15:51 | מאת: אלירן דה-מאיו

ניתן להנביט: חיטה, כוסמין, דוחן, שיבולת שועל וכוסמת. למעשה ניתן להנביט כל דגן, אך אלו מומלצים למאכל וניתן להשיגם בצורתם השלמה (עם קליפה). לאחר ההנבטה הדגנים קלים יותר לעיכול, ורמת החומציות שלהם יורדת. נסה בעצמך ותראה כיצד הגוף שלך מגיב לסוגים שונים. כל דגן הוא בעל רכיבים תזונתייים שונים המשפיעים על רמת החומציות.

22/05/2006 | 16:45 | מאת: מיטל

כל החורף שהיה עכשיו התחלתי לאכול בריא יותר. מולסה,שקדיה ודברים כאלו מחזקים. רציתי לשאול אותך ולהתעייץ איתך בקשר לשתי דברים. עכשיו הגיע הקיץ ובלי הרבה דברים קרים.. חוץ מפירות.. משהו כמו ארטיקים. יש לך רעיון למשהו שאפשר לעשות קר ומרענן, לא יודעת נגיד משהו עם מולסה בפריזר ועוד משהו? ודבר שני, אני רוצה לקנות דבש לגון קצת. לאכול בבוקר עם פרוסה, איזה דבש הכי רצוי? יש הרבה סוגים מפרחי אבוקדו מפרחי איקליפטוס, ואפילו עם אתה מכיר פירמה טובה מאחת החנויות הטבע.. אני השמח לשמוע על דבש עם ערכים תזונתיים מחזקים. תודה

22/05/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול מזון קר ובודאי לא ארקיקים, קרטיבים וגלידות. האנזימים הקיימים בירקות ובפירות פעילים רק בטמפרטורה של החדר. לגבי דבש, אין לי המלצה על מוצר זה או אחר - תבררי בחנות טבע. כדאי לודא שהדבש לא חומם ולא הוסיפו לו סוכר. הנושא של דבש "אורגני" הוא בעייתי. קשה לוודא שהדבורים אספו צוף רק מפרחים אורגאניים.. בהצלחה צביקה

שלום, ברצוני לדעת מהם המוסדות המוכרים ללימוד תזונה קלינית (מערבית וטבעית). בנוסף, אשמח אם תוכלו להבהיר לי מהי תזונה קלינית טבעית ומהם ההבדלים בינה לבין ההכשרה ה"מערבית" לתזונה קלינית. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי, זוהר

22/05/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, מדובר בשני מסלולים שונים לחלוטין, למרות שהלימודים הבסיסיים דומים. לדיאטנית קלינית מובטחת בדרך כלל עבודה במוסדות רפואיים. לתזונאים טבעיים ולנטורופטים קשה מאד להשיג עבודה. השוק מוצף ורובם לא עוסקים במקצוע, או עוסקים כמוכרנים של ויטמינים בחנויות טבע. כדאי לבחור במקצוע שמבטיח הכנסה ופרנסה. עד כמה שידוע לי תזונה קלינית לומדים ברחובות, במכללת תל חי ובמכללת אריאל. תזונה טבעית אפשר ללמוד באחת מעשרות המכללות לרפואה משלימה הפזורות ברחבי הארץ. בהצלחה צביקה

תודה מקרב לב. זוהר

21/05/2006 | 22:44 | מאת: גבר בן 33

האם זה נכון שאין לאכול יותר מ-4 אגוזי ברזיל ביום כדי לא להגיע למינון גבוה מדי של סלניום? האם קשיו ולוז הם גם אגוזים טובים? האם מיץ עשב שעורה דומה באיכיותיו למיץ עשב חיטה או שיש לו יותר/פחות יתרונות ממיץ עשב חיטה

22/05/2006 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הסיבה היחידה לאי הגזמה באכילת אגוזים היא סכנת השמנה. אין סכנה של עודף סלניום מאכילת אגוזי ברזיל. הרעלה עלולה להתרחש מלקיחת תוסף תזונה המכיל סלניום. קשיו ולוז הם אגוזים טובים. חשוב לגוון את מקורות החלבון השומני ולאכול גם שקדים, אגוזים אחרים וזרעים. לא ידוע לי שיש מיץ עשב שעורה טרי. אם מדובר באבקה, בתרכיז או במוצר קפוא - עדיף לצרוך מיץ עשב חיטה טרי. בהצלחה צביקה

יש מיץ עשב שעורה בניצת הדובדבן באבן גבירול- בת זוגתי שותה כל בוקר מיץ עשב חיטה ושתתה פעם אחת מיץ עשב שעורה- היא אמרה שהוא מר נורא ושמיץ עשב החיטה מתוק כמו סוכר לעומתו תודה על האינפורמציה לגבי האגוזים- לבת זוגתי אין בעיית השמנה- ההפך הוא הנכון. היא אוכלת 50 גרם אגוזים ליום (שהיא טוחנת במטחנת קפה) ו-25 גרם טחינה משומשום מלא

21/05/2006 | 22:30 | מאת: מרים

שלום רב! אני בת 30 ,סובלת מקרישיות יתר,(חסר של אנטי טרומבין 3), ומטופלת בקומדין/קלקסן באופן קבוע. כנראה בגלל הקרישיות הפלות חוזרות. רציתי לקבל המלצה על תזונה+ויטמינים שיכולים לעזור לי לאזן את הקרישיות גם באופן טבעי. תודה

22/05/2006 | 13:14 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, יש בתזונה מזונות שמסייעים לדילול הדם כמו: שום, בצל, ג'ינג'ר, שמן דגים ועוד. מצד שני בירקות ירוקים יש ויטמין K שגורם לקרישיות של הדם. לאור העובדה שאת מקבלת תרופות לדילול הדם, אני מציע שתפני ליעוץ אישי ולא תסתמכי על תשובות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 18:30 | מאת: עדי

היי, אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון. אני בת 26 ועדיין יש לי מעט פצעים על הפנים. הייתי אצל רופאת עוד והיא נתנה לי כמה תכשירים, הם מאוד עוזרים אבל השאלה שלי היא איך אני יכולה למנוע את הופעת הפצעים מלכתחילה? האם זה קשור רק באוכל? בגלולות? אשמח לדעת מה כדאי / לא כדאי לאכול בשביל שזה יעזור לי.. תודה.

21/05/2006 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, יש מספר סיבות לאקנה ותזונה לא נכונה היא אחת מהן. מציע שתעשי חיפוש בפורום הזה ובפורום נטורופטיה על המילה "אקנה" - תקבלי מידע רב. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 16:11 | מאת: משה ג

שלום לך! כמה שאלות לי: האם ג'ינג'ר מזיק או מועיל לבעלי לחץ דם גבוה? אותה שאלה לגבי רוזמרין? ולמי שאין לחץ דם גבוה: האם יש תועלת בשני צמחים אלו? אילו צמחים מועילים לחולי סכרת? לשיעול טורדני, שאולי נובע מאלרגיה עונתית: אילו צמחים מומלצים ומה הכמות ואופן השימוש בהם? בברכה, משה ג

21/05/2006 | 17:39 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, שני הצמחים "מחממים" ומועילים למערכת העיכול. עם זאת, רק הרוזמרין מעלה לחץ דם ולכן לא מומלץ לבעלי יתר לחץ דם. אני ממליץ על שתיית תה רוזמרין לאנשים שרוצים להיגמל מקפה ולבעלי לחץ דם נמוך. לג'ינג'ר איכויות רבות והוא מומלץ לחיזוק מערכת העיכול, למערכת הדם והלב ולחיזוק המערכת החיסונית. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 15:59 | מאת: רונה

שלום רב כיצד ניתן לסייע לפריסטלטיקה של המעי ?הנני סובלת מקשיים לעיתים קרובות ביציאה,והרגשת יציאה לא שלמה.אני בתהליך של ניקוי כבד ע"י תמצית גדילן בתוספת שמנים אתריים רוזמרין וגזר.ברצוני לבצע למעי "שטיפה טובה" ללא חוקנים.האם מלח אנגלי יכול לסייע בתהליך? עכשו אני נוטלת סירופ לבולק.כמה זמן רצוי לשתות את הסירופ?מהיא המלצתך לזירוז תהליך הניקוי בצורה עדינה. מבקשת מידע בנושא צמח אשחר (RHAMNUS PURSHIANA/RHAMNUS FRANGULA ) למטרה זו. בתודה מראש, רונה

21/05/2006 | 17:26 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, בעיני כל הפעולות שאת עושה שגויות ומוטעות! אני לא יודע אם את מקבלת יעוץ מקצועי או עושה זאת על דעת עצמך. את פועלת ושואלת בחשיבה של ה"גישה התרופתית" ולא בגישה ההוליסטית. הטיפול בעצירות צריך להיות רק באמצעות הכנסת תיקונים בתזונה ובאורח החיים. צריך להימנע מזונות שגורמים לעצירות ולהוסיף מזונות המעודדים פעילות מעיים באופן טבעי. אני שולל את השימוש במשלשלים למיניהם ו"מנקי" כבד וגוף. המשלשלים נותנים פתרון זמני בלבד. בטווח הארוך הם גורמים לעצירות כרונית, עצלות מעיים ומחלות מעיים. שימוש במלח אנגלי מקובל בשיטת הניקוי של דר' מאייר וזה נעשה רק בתקופת הניקוי ולא כפרוצדורה יומית. בקישור שלהלן תמצאי פרטים נוספים על הצמח המשלשל ששאלת עליו (אשחר): http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs01-Alef/Heb-Alef-Buckthorn.htm מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. (את יכולה להגיע גם אלי בלחצה על התמונה) עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא הטיפול בעצירות. בהצלחה צביקה

22/05/2006 | 00:11 | מאת: רונה

כיצד ניתן לסייע לפריסטלטיקה טובה יותר של המעי. למרות שאני צמחונית,מתנזרת מדברי חלב,מקפידה כל בוקר לשתות מים עם לימון,שזיפים ותמרים מיובשים,לשתות לפחות 8 כוסות נוזלים-עדיין מרגישה חוסר התרוקנות המלאה.בדר כלל אני נמנעת מליטול משלשלים,אך כיוון שכעת אני בתהליך "ניקוי כבד", היתי רוצה למנוע עצירות.שאלה נוספת:מדוע הנך מסתייג מתהליך "ניקוי כבד" ע"י תמצית גדילן ? הרי צמח זה ידוע כתומך בכבד? ולגבי צמח אשחר באתר של "גמנון" כתוב שצמח נועד לטיפול בעצירות ללא גירוי מערכת העיכול ותגובות לוואי.אז מדוע אין להעזר בו במצב של עצירות? בתודה מראש, רונה

22/05/2006 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות" לטיפול בעצירות, גם אם אין להן תופעות לוואי כביכול. המשפט שכתבת: "מקפידה כל בוקר לשתות מים עם לימון, שזיפים ותמרים מיובשים..." מוכיח את טענתי. אני חוזר שוב: הטיפול בעצירות צריך להיות רק על ידי ביצוע שינוי תזונתי. גם אם את צמחונית זה לא מבטיח שהתזונה שלך נכונה. מציע שתפני ליעוץ אישי. אותו עקון תופש לגבי "ניקוי כבד" - לא לוקחית תרופות ומחזקי כבד לפני שעושים שינוי בתזונה. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 10:42 | מאת: כרמית

שלום רב, האם יש המלצות תזונתיות מסויימות לאיזון בלוטת התריס? אני סובלת מתת פעילות קלה. תודה, כרמית

21/05/2006 | 12:47 | מאת: צביקה קורן

כרמית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - מציע שתבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 01:04 | מאת: shronet88

שלום רב , ברצוני לקבל הסבר קצר,מה צריך לבדוק כשקונים שמן דגים: מה שהבנתי, שיש בכומוסות שמן -הדגים 3 סוגי חומצות שומן: epa dha אומגה 3 השאלה היא זו : מהו המינון הנכון ,שיש לבדוק על גבי האריזה, לכל כמוסה של 1,000 מ"ג, מכל אחת מהחומצות הנ"ל, (כמובן לפני הרכישה) , על מנת שאוכל להפיק את התועלת הרצוייה מהכמוסה. תודה, שרון

21/05/2006 | 10:24 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, כבר כתבתי מספר פעמים שאני לא עוסק ב"מינונים". תרבות המינונים מגיעה מעולם התרופות. אין מינון אחד שמתאים לכל אדם. צריך התאמה אישית בהתאם, לגיל, למין, למשקל, למצב הבריאותי, תורופות ותוסיפים שלוקחים ועוד. אם את רוצה להיות רגועה - תקחי בהתאם למינון של היצרן. EPA ו DHA הן שתי חומצות שומן שמהן הגוף מייצר אומגה 3. אם אוכלים פשתן טחון או דגים אין צורך בתוספים ואין צורך במינונים. בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 21:59 | מאת: שילי

ויטמין e באילו מזונות יש אותו ?? וכיצד אפשר להשפיע שייספג טוב בגוף

21/05/2006 | 10:28 | מאת: צביקה קורן

שילי שלום, המקורות הטובים ביותר לויטמין E הם: שמנים מכבישה קרה ובמיוחד שמן נבט חיטה, אגוזים, שקדים, זרעים, דגנים. להלן קישור למאמר מפורט בנושא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=2278 בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 19:24 | מאת: איתי

היכן מומלץ לשמור אגוזים? אני קונה מניצת הדובדבן ופשוט משאירה בשקית על השידה במטבח. כמה יש לאכול ביום מאגוזי מלך כדי לקבל די אומגה 3? אילו אגוזים מומלצים מלבד אגוזי מלך ?

20/05/2006 | 20:46 | מאת: אלירן דה-מאיו

שלום איתי אגוזים בקליפתם מומלץ לשמור במקום קריר וחשוך. אם הבנתי מהודעתך, האגוזים שקנית אלו אגוזים קלופים, אותם כדאי לשמור במקרר אם את צורכת מהם רק לעתים רחוקות. אם את מתכוונת להשתמש בכמות שקנית בשבועות הקרובים, אפשר לשמור בארון. בכל אופן, מומלץ יותר לקנות אגוזים בקליפתם, אלו טריים הרבה יותר מהאגוזים הנמכרים קלופים. לא ניתן לענות על שאלתך בצורה משביעת רצון, מהסיבה שללא קשר לכמות הנצרכת של אגוזי מלך, הספיגה של האומגה 3 תלויה בגורמים נוספים שקשורים בתזונתך. באופן עקרוני, 50 גרם אגוזי מלך ליום, הם מקור מצוין לחלבון ולחומצות שומן חיוניות, ביניהם אומגה 3. אם את מחפשת מקור עשיר באומגה 3 מהצומח, זרעי הפשתן יכולים להיות בשבילך פתרון. 2 כפות ביום אמורות לספק אומגה 3 בכמות סבירה. אגוזים באופן כללי הם מקור מעולה לחלבונים שומנים ופחמימות. אגוזים הם מזון איכותי מאוד, ומקור עשיר לשפע של חומרי תזונה מזינים. הם מתאימים בצורה מושלמת למערכת העיכול של האדם, ובמקומות שונים בעולם קיימות אוכלוסיות שמתקיימות על תפריט שבעיקרו אגוזים. כל האגוזים נכללים בהגדרה זו, וביניהם: פקאן, לוז (בונדוק), קוקוס, ברזיל. את אגוזי הפקאן והלוז ניתן למצוא בקליפתם. אגוזי ברזיל אפשר לקנות רק כשהם חשופים ללא קליפה.

20/05/2006 | 20:52 | מאת: איתי

20/05/2006 | 20:49 | מאת: איתי

האם גם בטחינה יש אומגה 3?

20/05/2006 | 20:52 | מאת: אלירן דה-מאיו

לא. טחינה עשויה מזרעי שומשום, ובהם יש בעיקר אומגה 6. מקור מצויין לאומגה 3 אלו גרעיני הדלעת. כמובן שמומלץ לצרוך אותם בצורתם הטבעית ללא חימום וקלייה. גם בנבט חיטה יש תכולה של אומגה 3.

20/05/2006 | 17:53 | מאת: שירן

ברצוני לשאול אותך על אורז חום.. עם זה יותר כמו אורז לבן.. שיכול לגרום לעצירות (בתור אחת שסובלת מזה).. או שזה יותר כמו אורז מלא.. תודה

20/05/2006 | 20:48 | מאת: אלירן דה-מאיו

על-פי ידיעתי, אורז חום הוא שם נוסף לאורז מלא ואין הבדל ביניהם.

20/05/2006 | 16:29 | מאת: טל

צביקה שלום, שמעתי ששום בריא ביותר לגוף כיוון שיש לו אפקט אנטיביוטי. אפילו ראיתי פעם אחת בניסוי של גדילת חיידקים איך הם מתרבים בכל מקום על הצלחת חוץ מהאזור של השום. השאלה שלי היא האם שום לא דוחה מהגוף גם חיידקים טובים מלבד חיידקים מזיקים?

20/05/2006 | 20:57 | מאת: אלירן דה-מאיו

שלום טל. לשום יש סגולות רפואיות רבות, כמו אלו שציינת בהודעתך. אני לא שמעתי על כך ששום דוחה גם חיידקים טובים. אני יכול רק להעיר, שבתזונה הטבעית, מאכלים חריפים כמו שום ובצל נמצאים מחוץ לתפריט. אלו סוגי מזון שבדרך כלל לא צורכים בצורתם הטבעית, אלא לאחר עיבוד ובצירוף של מאכלים שונים. אלו מזונות שמגרים את מערכת העיכול, ולא תמיד מסייעים למערכות הגוף כפי שמייחסים להם.

20/05/2006 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, השום לא פוגע בחיידקים ידידותיים. לשום יש "מפתח גנבים" המתאים את עצמו למצבי מחלה שונים ומגוונים ולכן הוא כל כך מועיל. חלק מהאנשים לא יכולים לאכול שום חי ולהם מומלץ לבשל, לאפות או לאדות אותו. להלן כמה מתכונות הריפוי של השום (חלקן אושר ע"י מחקרים): • מחטא • מוריד לחץ דם וכולסטרול. • שומר על בריאות כלי הדם. • שומר על שריר הלב ותומך בו. • יעיל נגד הרעלת ניקוטין. • לטיפול בזיהומי מעיים, תולעים, שילשול • בעל השפעה חיובית חזקה על מערכת הנשימה. • משמיד וירוסים מסוגים שונים. • משפר את חילוף החומרים בגוף • מסייע בהפגת כאבי ראש. . אנטי סרטני, הוכח שיפור בטיפול בסרטן העור. בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 14:07 | מאת: טל

שלום מזה טרואין? תודה

20/05/2006 | 14:08 | מאת: טל

מזה טאורין?

20/05/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, טאורין הינה אחת מ 22 חומצות אמינו המרכיבות את החלבונים. היא נמצאת בעיקר בחלבון מהחי, אך אינה "חיונית" והגוף מסוגל לייצר אותה עצמו. להלן קישור למידע נוסף: http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_09_12.html בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 13:46 | מאת: לירון

היי, אני סובלת מחיידק ההליקובקטר כבר חודשיים. לקחתי את התרופה המשולשת והחיידק כבר מת אך תופעות הלוואי כמו צרבת ונפיחות בבטן עדיין קיימות. מה לדעת רצוי לי לאכול, כמעט כל סוג מזון גורם לי כאבים. איזה תרופות טבעיות אפשר לקחת כדי להוריד את הנפיחות של הבטן?

20/05/2006 | 15:41 | מאת: טל

מומלץ טבליות ביו(אסידופוליס)של סולגר. לשתות הרבה מים ןלהמנע ממלח. בהצלחה

20/05/2006 | 21:04 | מאת: אלירן דה-מאיו

אני ממליץ לך לפנות לאדם המתמחה בתזונה הטבעית שיכול להדריך אותך בצורה מתאימה. אין תרופות פלא שיכולות להשכיח ממך את התופעות שמציקות לך. עליך להקפיד על תזונה נכונה ועל אורח חיים נכון שיתרמו לשיפור במצבך הבריאותי. אני ממליץ שוב לפנות לאדם שיכול להדריך אותך באופן אישי, במצב כמו שאתה מתאר, כדאי לפעמים לערוך צום מיצים או מים למספר ימים, בכדי לתת מנוחה לאיברים הפנימיים ולאפשר להם להתנקות בצורה המקסימלית. בהצלחה

20/05/2006 | 21:50 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, כפי שאלירן ציין הפתרון הוא לא "תרופה" זו או אחרת. צריך לבצע תיקונים בתזונה ובמסגרת זאת לבדוק אם את רגישה למוצרי חלב, אלרגית לגלוטן של החיטה, או למוצר מזון אחר, או שיש לך פטריית קנדידה במעיים. מומלץ לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בתשובת בפרום. בהצלחה צביקה

19/05/2006 | 18:17 | מאת: שוש

באילו מזונות יש ברזל.?? וכיצד ניתן לסייע בספיגתו?

19/05/2006 | 18:25 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, מקורות לברזל מהחי: בשר- בעיקר בקר, איברים פנימיים (כבד), הודו, עוף, דגים (סרדינים). מקורות מהצומח: גרעיני שומשום, חמאת שומשום,ם, קטניות, אגוזים ושקדים, פירות יבשים, ירקות ירוקים ויטמין C משפר את ספיגת הברזל לכן מומלץ לאכול מזונות אלו בשילוב מזונות העשירים בויטמין זה. מוצרי חלב וסידן ושתיית תה, קפה ואלכוהול מעכבים ספיגת ברזל, כדאי לאכול אותם במרווח של מספר שעות מלקיחת/אכילת ברזל. קפאין מפריע במיוחד לספיגת ברזל בגוף. סוכרים פשוטים "שודדים" ברזל ומינרלים אחרים. מולסה עשירה בברזל. אפשר לשקול שימוש בתוסף הנקרא "ברזל עדין". בהצלחה צביקה השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש.

19/05/2006 | 12:47 | מאת: נעמה

1- קראתי שמותר לאכול נבטוטי קטניות קטנות (חילבה, עדשים...) ואתה אומר שלא... מה מבדיל את העדשים משאר הקטניות הקטנות (שכן אמרת שרק אותם מותר לאכול חיים)? 2- מהם יתרונות וחסרונות אכילת נבטוטי עדשים מבושלים לעומת חיים?

19/05/2006 | 18:13 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, עד כמה שאפשר אני משתדל להימנע משימוש במילים "מותר" ו"אסור". כתבתי שעדיף לאכול נבטוטים של עדשים. הם קטנים יותר וקלים לעיכול. נבטוטים של חומוס או שעועית הם גדולים, קשים לעיכול וכדאי לבשל או לאדות אותם למשך מספר דקות. בהצלחה צביקה