פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

25/05/2006 | 13:42 | מאת: אורית

שלום שמי אורית ואני בת 24. ברוב שנותיי האחרונות הייתי "מתעללת" בגוף שלי. נורא רציתי לרדת במשקל,אז פשוט החלטתי כל פעם או להרעיב אותו ואו לקחת ממריצים,כיום שאני הגעתי למשקל פחות או יותר בסדר (1.63 משקל- 54 ), אני מפחדת מעלייה שוב(יש לי נטייה),וכתוצאה מריבוי דיאטות וממריצים שהייתי לוקחת בעברי נוצרו לי בעיות עיכול רבות ויש גם תופעה של ריבוי גזים כנרא. הייתי שמחה אם היית מייעץ לי על איזה שהוא תפריט וא מזון אשר יעזור לי בעניין העיכול ולא להרגיש "תקועה" כל הזמן עם מזון בגוף. תודה

25/05/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אני לא נוהג לתת מתכונים ותפריטים במסגרת הפורום. זה לא רציני ולא אחראי לעשות זאת ללא תישאול מקיף והכרת נושאים נוספים הקשורים למצבך הבריאותי ולהרגלי האכילה שלך. במיוחד לאור מצבך המיוחד זה לא יהיה נבון לקבל "יעוץ אינסטנט" בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

25/05/2006 | 10:15 | מאת: יואב

1- קניתי ממרח חרובים וכתוב עליו "שמן ללא טראנס והידרוגנציה"? -מה זה אומר? מומלץ לצרוך? 2- האם זרעים ואגוזים זה משהו שמומלץ לאכול מדי יום או רק כמה פעמים בשבוע? 3- מידע על אשכולית בבקשה.

25/05/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, 1. אני לא יודע איזה שמן זה והאם הוא מכבישה קרה - לשיקולך. 2. שקדים, זרעים ואגוזים כדאי לצרוך באופן יומי, במיוחד זרעי פשתן טחונים. 3. אשכולית פרי הדר מעולה, עשיר באשלגן וויטמין C. מידע נוסף תוכל למצוא בחיפוש פשוט בגוגל. בהצלחה צביקה

24/05/2006 | 22:46 | מאת: טל

צביקה שלום, מה דעתך על שימוש באנזימי עיכול,(כמוסות),במצב של בעיות בעיכול וספיגה? האם שתיית מיצי ירקות,שמירה על צירופי מזון ואכילת אוכל חי יכולה לעזור בבעיה, מבלי להזדקק לכמוסות הנ"ל? תודה , טל

25/05/2006 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, רצוי לקבל את כל אנשימי העיכול מהמזון ולאפשר לגוף לייצר אנזימים אופן עצמי. שמירה על תזונה נכונה וכללי אכלה עשויה לעזור. עם זאת ישנם אנשים שמערכות הפרשת האנזימים בלבלב, בכבד ובקיבה לא פועלות בצורה תקינה והעיכול אצלם לא שלם. אנטיביוטיקה ותרופות שונות יכולות לפגוע במערך ייצור האנזימים בגוף. אנשים אלה יכולים להיעזר בכדורים. בהצלחה צביקה

25/05/2006 | 10:03 | מאת: שי

מה זאת אומרת "כללי אכילה"?

23/05/2006 | 19:20 | מאת: אפרת.

שלום, אני מתחילה עכשיו דיאטת קנדידה ורצית לשאול האם האורז האדום, אורז בר והאורז הצבעוני שיכים ל"קבוצת " האורז המלא? והאם במהלך הדיאטה אפשר לאכול אותם????

24/05/2006 | 11:41 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, לדעתי אםפשר לאכול למרות שלא כולם "אורז". מציע שתשאלי את מי שמנחה אותך ב"דיאטת הקנדידה". בהצלחה צביקה

23/05/2006 | 14:36 | מאת: דוד

איזה דגנים ניתן להנביט? אגב, האם תוצר העיכול של כל הדגנים הוא חומצי? האם הנבטתם משנה משהו בדבר חומציותם?

23/05/2006 | 15:51 | מאת: אלירן דה-מאיו

ניתן להנביט: חיטה, כוסמין, דוחן, שיבולת שועל וכוסמת. למעשה ניתן להנביט כל דגן, אך אלו מומלצים למאכל וניתן להשיגם בצורתם השלמה (עם קליפה). לאחר ההנבטה הדגנים קלים יותר לעיכול, ורמת החומציות שלהם יורדת. נסה בעצמך ותראה כיצד הגוף שלך מגיב לסוגים שונים. כל דגן הוא בעל רכיבים תזונתייים שונים המשפיעים על רמת החומציות.

22/05/2006 | 16:45 | מאת: מיטל

כל החורף שהיה עכשיו התחלתי לאכול בריא יותר. מולסה,שקדיה ודברים כאלו מחזקים. רציתי לשאול אותך ולהתעייץ איתך בקשר לשתי דברים. עכשיו הגיע הקיץ ובלי הרבה דברים קרים.. חוץ מפירות.. משהו כמו ארטיקים. יש לך רעיון למשהו שאפשר לעשות קר ומרענן, לא יודעת נגיד משהו עם מולסה בפריזר ועוד משהו? ודבר שני, אני רוצה לקנות דבש לגון קצת. לאכול בבוקר עם פרוסה, איזה דבש הכי רצוי? יש הרבה סוגים מפרחי אבוקדו מפרחי איקליפטוס, ואפילו עם אתה מכיר פירמה טובה מאחת החנויות הטבע.. אני השמח לשמוע על דבש עם ערכים תזונתיים מחזקים. תודה

22/05/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול מזון קר ובודאי לא ארקיקים, קרטיבים וגלידות. האנזימים הקיימים בירקות ובפירות פעילים רק בטמפרטורה של החדר. לגבי דבש, אין לי המלצה על מוצר זה או אחר - תבררי בחנות טבע. כדאי לודא שהדבש לא חומם ולא הוסיפו לו סוכר. הנושא של דבש "אורגני" הוא בעייתי. קשה לוודא שהדבורים אספו צוף רק מפרחים אורגאניים.. בהצלחה צביקה

שלום, ברצוני לדעת מהם המוסדות המוכרים ללימוד תזונה קלינית (מערבית וטבעית). בנוסף, אשמח אם תוכלו להבהיר לי מהי תזונה קלינית טבעית ומהם ההבדלים בינה לבין ההכשרה ה"מערבית" לתזונה קלינית. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי, זוהר

22/05/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, מדובר בשני מסלולים שונים לחלוטין, למרות שהלימודים הבסיסיים דומים. לדיאטנית קלינית מובטחת בדרך כלל עבודה במוסדות רפואיים. לתזונאים טבעיים ולנטורופטים קשה מאד להשיג עבודה. השוק מוצף ורובם לא עוסקים במקצוע, או עוסקים כמוכרנים של ויטמינים בחנויות טבע. כדאי לבחור במקצוע שמבטיח הכנסה ופרנסה. עד כמה שידוע לי תזונה קלינית לומדים ברחובות, במכללת תל חי ובמכללת אריאל. תזונה טבעית אפשר ללמוד באחת מעשרות המכללות לרפואה משלימה הפזורות ברחבי הארץ. בהצלחה צביקה

תודה מקרב לב. זוהר

21/05/2006 | 22:44 | מאת: גבר בן 33

האם זה נכון שאין לאכול יותר מ-4 אגוזי ברזיל ביום כדי לא להגיע למינון גבוה מדי של סלניום? האם קשיו ולוז הם גם אגוזים טובים? האם מיץ עשב שעורה דומה באיכיותיו למיץ עשב חיטה או שיש לו יותר/פחות יתרונות ממיץ עשב חיטה

22/05/2006 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הסיבה היחידה לאי הגזמה באכילת אגוזים היא סכנת השמנה. אין סכנה של עודף סלניום מאכילת אגוזי ברזיל. הרעלה עלולה להתרחש מלקיחת תוסף תזונה המכיל סלניום. קשיו ולוז הם אגוזים טובים. חשוב לגוון את מקורות החלבון השומני ולאכול גם שקדים, אגוזים אחרים וזרעים. לא ידוע לי שיש מיץ עשב שעורה טרי. אם מדובר באבקה, בתרכיז או במוצר קפוא - עדיף לצרוך מיץ עשב חיטה טרי. בהצלחה צביקה

יש מיץ עשב שעורה בניצת הדובדבן באבן גבירול- בת זוגתי שותה כל בוקר מיץ עשב חיטה ושתתה פעם אחת מיץ עשב שעורה- היא אמרה שהוא מר נורא ושמיץ עשב החיטה מתוק כמו סוכר לעומתו תודה על האינפורמציה לגבי האגוזים- לבת זוגתי אין בעיית השמנה- ההפך הוא הנכון. היא אוכלת 50 גרם אגוזים ליום (שהיא טוחנת במטחנת קפה) ו-25 גרם טחינה משומשום מלא

21/05/2006 | 22:30 | מאת: מרים

שלום רב! אני בת 30 ,סובלת מקרישיות יתר,(חסר של אנטי טרומבין 3), ומטופלת בקומדין/קלקסן באופן קבוע. כנראה בגלל הקרישיות הפלות חוזרות. רציתי לקבל המלצה על תזונה+ויטמינים שיכולים לעזור לי לאזן את הקרישיות גם באופן טבעי. תודה

22/05/2006 | 13:14 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, יש בתזונה מזונות שמסייעים לדילול הדם כמו: שום, בצל, ג'ינג'ר, שמן דגים ועוד. מצד שני בירקות ירוקים יש ויטמין K שגורם לקרישיות של הדם. לאור העובדה שאת מקבלת תרופות לדילול הדם, אני מציע שתפני ליעוץ אישי ולא תסתמכי על תשובות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 18:30 | מאת: עדי

היי, אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון. אני בת 26 ועדיין יש לי מעט פצעים על הפנים. הייתי אצל רופאת עוד והיא נתנה לי כמה תכשירים, הם מאוד עוזרים אבל השאלה שלי היא איך אני יכולה למנוע את הופעת הפצעים מלכתחילה? האם זה קשור רק באוכל? בגלולות? אשמח לדעת מה כדאי / לא כדאי לאכול בשביל שזה יעזור לי.. תודה.

21/05/2006 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, יש מספר סיבות לאקנה ותזונה לא נכונה היא אחת מהן. מציע שתעשי חיפוש בפורום הזה ובפורום נטורופטיה על המילה "אקנה" - תקבלי מידע רב. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 16:11 | מאת: משה ג

שלום לך! כמה שאלות לי: האם ג'ינג'ר מזיק או מועיל לבעלי לחץ דם גבוה? אותה שאלה לגבי רוזמרין? ולמי שאין לחץ דם גבוה: האם יש תועלת בשני צמחים אלו? אילו צמחים מועילים לחולי סכרת? לשיעול טורדני, שאולי נובע מאלרגיה עונתית: אילו צמחים מומלצים ומה הכמות ואופן השימוש בהם? בברכה, משה ג

21/05/2006 | 17:39 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, שני הצמחים "מחממים" ומועילים למערכת העיכול. עם זאת, רק הרוזמרין מעלה לחץ דם ולכן לא מומלץ לבעלי יתר לחץ דם. אני ממליץ על שתיית תה רוזמרין לאנשים שרוצים להיגמל מקפה ולבעלי לחץ דם נמוך. לג'ינג'ר איכויות רבות והוא מומלץ לחיזוק מערכת העיכול, למערכת הדם והלב ולחיזוק המערכת החיסונית. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 15:59 | מאת: רונה

שלום רב כיצד ניתן לסייע לפריסטלטיקה של המעי ?הנני סובלת מקשיים לעיתים קרובות ביציאה,והרגשת יציאה לא שלמה.אני בתהליך של ניקוי כבד ע"י תמצית גדילן בתוספת שמנים אתריים רוזמרין וגזר.ברצוני לבצע למעי "שטיפה טובה" ללא חוקנים.האם מלח אנגלי יכול לסייע בתהליך? עכשו אני נוטלת סירופ לבולק.כמה זמן רצוי לשתות את הסירופ?מהיא המלצתך לזירוז תהליך הניקוי בצורה עדינה. מבקשת מידע בנושא צמח אשחר (RHAMNUS PURSHIANA/RHAMNUS FRANGULA ) למטרה זו. בתודה מראש, רונה

21/05/2006 | 17:26 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, בעיני כל הפעולות שאת עושה שגויות ומוטעות! אני לא יודע אם את מקבלת יעוץ מקצועי או עושה זאת על דעת עצמך. את פועלת ושואלת בחשיבה של ה"גישה התרופתית" ולא בגישה ההוליסטית. הטיפול בעצירות צריך להיות רק באמצעות הכנסת תיקונים בתזונה ובאורח החיים. צריך להימנע מזונות שגורמים לעצירות ולהוסיף מזונות המעודדים פעילות מעיים באופן טבעי. אני שולל את השימוש במשלשלים למיניהם ו"מנקי" כבד וגוף. המשלשלים נותנים פתרון זמני בלבד. בטווח הארוך הם גורמים לעצירות כרונית, עצלות מעיים ומחלות מעיים. שימוש במלח אנגלי מקובל בשיטת הניקוי של דר' מאייר וזה נעשה רק בתקופת הניקוי ולא כפרוצדורה יומית. בקישור שלהלן תמצאי פרטים נוספים על הצמח המשלשל ששאלת עליו (אשחר): http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs01-Alef/Heb-Alef-Buckthorn.htm מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. (את יכולה להגיע גם אלי בלחצה על התמונה) עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא הטיפול בעצירות. בהצלחה צביקה

22/05/2006 | 00:11 | מאת: רונה

כיצד ניתן לסייע לפריסטלטיקה טובה יותר של המעי. למרות שאני צמחונית,מתנזרת מדברי חלב,מקפידה כל בוקר לשתות מים עם לימון,שזיפים ותמרים מיובשים,לשתות לפחות 8 כוסות נוזלים-עדיין מרגישה חוסר התרוקנות המלאה.בדר כלל אני נמנעת מליטול משלשלים,אך כיוון שכעת אני בתהליך "ניקוי כבד", היתי רוצה למנוע עצירות.שאלה נוספת:מדוע הנך מסתייג מתהליך "ניקוי כבד" ע"י תמצית גדילן ? הרי צמח זה ידוע כתומך בכבד? ולגבי צמח אשחר באתר של "גמנון" כתוב שצמח נועד לטיפול בעצירות ללא גירוי מערכת העיכול ותגובות לוואי.אז מדוע אין להעזר בו במצב של עצירות? בתודה מראש, רונה

22/05/2006 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות" לטיפול בעצירות, גם אם אין להן תופעות לוואי כביכול. המשפט שכתבת: "מקפידה כל בוקר לשתות מים עם לימון, שזיפים ותמרים מיובשים..." מוכיח את טענתי. אני חוזר שוב: הטיפול בעצירות צריך להיות רק על ידי ביצוע שינוי תזונתי. גם אם את צמחונית זה לא מבטיח שהתזונה שלך נכונה. מציע שתפני ליעוץ אישי. אותו עקון תופש לגבי "ניקוי כבד" - לא לוקחית תרופות ומחזקי כבד לפני שעושים שינוי בתזונה. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 10:42 | מאת: כרמית

שלום רב, האם יש המלצות תזונתיות מסויימות לאיזון בלוטת התריס? אני סובלת מתת פעילות קלה. תודה, כרמית

21/05/2006 | 12:47 | מאת: צביקה קורן

כרמית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - מציע שתבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

21/05/2006 | 01:04 | מאת: shronet88

שלום רב , ברצוני לקבל הסבר קצר,מה צריך לבדוק כשקונים שמן דגים: מה שהבנתי, שיש בכומוסות שמן -הדגים 3 סוגי חומצות שומן: epa dha אומגה 3 השאלה היא זו : מהו המינון הנכון ,שיש לבדוק על גבי האריזה, לכל כמוסה של 1,000 מ"ג, מכל אחת מהחומצות הנ"ל, (כמובן לפני הרכישה) , על מנת שאוכל להפיק את התועלת הרצוייה מהכמוסה. תודה, שרון

21/05/2006 | 10:24 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, כבר כתבתי מספר פעמים שאני לא עוסק ב"מינונים". תרבות המינונים מגיעה מעולם התרופות. אין מינון אחד שמתאים לכל אדם. צריך התאמה אישית בהתאם, לגיל, למין, למשקל, למצב הבריאותי, תורופות ותוסיפים שלוקחים ועוד. אם את רוצה להיות רגועה - תקחי בהתאם למינון של היצרן. EPA ו DHA הן שתי חומצות שומן שמהן הגוף מייצר אומגה 3. אם אוכלים פשתן טחון או דגים אין צורך בתוספים ואין צורך במינונים. בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 21:59 | מאת: שילי

ויטמין e באילו מזונות יש אותו ?? וכיצד אפשר להשפיע שייספג טוב בגוף

21/05/2006 | 10:28 | מאת: צביקה קורן

שילי שלום, המקורות הטובים ביותר לויטמין E הם: שמנים מכבישה קרה ובמיוחד שמן נבט חיטה, אגוזים, שקדים, זרעים, דגנים. להלן קישור למאמר מפורט בנושא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=2278 בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 19:24 | מאת: איתי

היכן מומלץ לשמור אגוזים? אני קונה מניצת הדובדבן ופשוט משאירה בשקית על השידה במטבח. כמה יש לאכול ביום מאגוזי מלך כדי לקבל די אומגה 3? אילו אגוזים מומלצים מלבד אגוזי מלך ?

20/05/2006 | 20:46 | מאת: אלירן דה-מאיו

שלום איתי אגוזים בקליפתם מומלץ לשמור במקום קריר וחשוך. אם הבנתי מהודעתך, האגוזים שקנית אלו אגוזים קלופים, אותם כדאי לשמור במקרר אם את צורכת מהם רק לעתים רחוקות. אם את מתכוונת להשתמש בכמות שקנית בשבועות הקרובים, אפשר לשמור בארון. בכל אופן, מומלץ יותר לקנות אגוזים בקליפתם, אלו טריים הרבה יותר מהאגוזים הנמכרים קלופים. לא ניתן לענות על שאלתך בצורה משביעת רצון, מהסיבה שללא קשר לכמות הנצרכת של אגוזי מלך, הספיגה של האומגה 3 תלויה בגורמים נוספים שקשורים בתזונתך. באופן עקרוני, 50 גרם אגוזי מלך ליום, הם מקור מצוין לחלבון ולחומצות שומן חיוניות, ביניהם אומגה 3. אם את מחפשת מקור עשיר באומגה 3 מהצומח, זרעי הפשתן יכולים להיות בשבילך פתרון. 2 כפות ביום אמורות לספק אומגה 3 בכמות סבירה. אגוזים באופן כללי הם מקור מעולה לחלבונים שומנים ופחמימות. אגוזים הם מזון איכותי מאוד, ומקור עשיר לשפע של חומרי תזונה מזינים. הם מתאימים בצורה מושלמת למערכת העיכול של האדם, ובמקומות שונים בעולם קיימות אוכלוסיות שמתקיימות על תפריט שבעיקרו אגוזים. כל האגוזים נכללים בהגדרה זו, וביניהם: פקאן, לוז (בונדוק), קוקוס, ברזיל. את אגוזי הפקאן והלוז ניתן למצוא בקליפתם. אגוזי ברזיל אפשר לקנות רק כשהם חשופים ללא קליפה.

20/05/2006 | 20:52 | מאת: איתי

20/05/2006 | 20:49 | מאת: איתי

האם גם בטחינה יש אומגה 3?

20/05/2006 | 20:52 | מאת: אלירן דה-מאיו

לא. טחינה עשויה מזרעי שומשום, ובהם יש בעיקר אומגה 6. מקור מצויין לאומגה 3 אלו גרעיני הדלעת. כמובן שמומלץ לצרוך אותם בצורתם הטבעית ללא חימום וקלייה. גם בנבט חיטה יש תכולה של אומגה 3.

20/05/2006 | 17:53 | מאת: שירן

ברצוני לשאול אותך על אורז חום.. עם זה יותר כמו אורז לבן.. שיכול לגרום לעצירות (בתור אחת שסובלת מזה).. או שזה יותר כמו אורז מלא.. תודה

20/05/2006 | 20:48 | מאת: אלירן דה-מאיו

על-פי ידיעתי, אורז חום הוא שם נוסף לאורז מלא ואין הבדל ביניהם.

20/05/2006 | 16:29 | מאת: טל

צביקה שלום, שמעתי ששום בריא ביותר לגוף כיוון שיש לו אפקט אנטיביוטי. אפילו ראיתי פעם אחת בניסוי של גדילת חיידקים איך הם מתרבים בכל מקום על הצלחת חוץ מהאזור של השום. השאלה שלי היא האם שום לא דוחה מהגוף גם חיידקים טובים מלבד חיידקים מזיקים?

20/05/2006 | 20:57 | מאת: אלירן דה-מאיו

שלום טל. לשום יש סגולות רפואיות רבות, כמו אלו שציינת בהודעתך. אני לא שמעתי על כך ששום דוחה גם חיידקים טובים. אני יכול רק להעיר, שבתזונה הטבעית, מאכלים חריפים כמו שום ובצל נמצאים מחוץ לתפריט. אלו סוגי מזון שבדרך כלל לא צורכים בצורתם הטבעית, אלא לאחר עיבוד ובצירוף של מאכלים שונים. אלו מזונות שמגרים את מערכת העיכול, ולא תמיד מסייעים למערכות הגוף כפי שמייחסים להם.

20/05/2006 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, השום לא פוגע בחיידקים ידידותיים. לשום יש "מפתח גנבים" המתאים את עצמו למצבי מחלה שונים ומגוונים ולכן הוא כל כך מועיל. חלק מהאנשים לא יכולים לאכול שום חי ולהם מומלץ לבשל, לאפות או לאדות אותו. להלן כמה מתכונות הריפוי של השום (חלקן אושר ע"י מחקרים): • מחטא • מוריד לחץ דם וכולסטרול. • שומר על בריאות כלי הדם. • שומר על שריר הלב ותומך בו. • יעיל נגד הרעלת ניקוטין. • לטיפול בזיהומי מעיים, תולעים, שילשול • בעל השפעה חיובית חזקה על מערכת הנשימה. • משמיד וירוסים מסוגים שונים. • משפר את חילוף החומרים בגוף • מסייע בהפגת כאבי ראש. . אנטי סרטני, הוכח שיפור בטיפול בסרטן העור. בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 14:07 | מאת: טל

שלום מזה טרואין? תודה

20/05/2006 | 14:08 | מאת: טל

מזה טאורין?

20/05/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, טאורין הינה אחת מ 22 חומצות אמינו המרכיבות את החלבונים. היא נמצאת בעיקר בחלבון מהחי, אך אינה "חיונית" והגוף מסוגל לייצר אותה עצמו. להלן קישור למידע נוסף: http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_09_12.html בהצלחה צביקה

20/05/2006 | 13:46 | מאת: לירון

היי, אני סובלת מחיידק ההליקובקטר כבר חודשיים. לקחתי את התרופה המשולשת והחיידק כבר מת אך תופעות הלוואי כמו צרבת ונפיחות בבטן עדיין קיימות. מה לדעת רצוי לי לאכול, כמעט כל סוג מזון גורם לי כאבים. איזה תרופות טבעיות אפשר לקחת כדי להוריד את הנפיחות של הבטן?

20/05/2006 | 15:41 | מאת: טל

מומלץ טבליות ביו(אסידופוליס)של סולגר. לשתות הרבה מים ןלהמנע ממלח. בהצלחה

20/05/2006 | 21:04 | מאת: אלירן דה-מאיו

אני ממליץ לך לפנות לאדם המתמחה בתזונה הטבעית שיכול להדריך אותך בצורה מתאימה. אין תרופות פלא שיכולות להשכיח ממך את התופעות שמציקות לך. עליך להקפיד על תזונה נכונה ועל אורח חיים נכון שיתרמו לשיפור במצבך הבריאותי. אני ממליץ שוב לפנות לאדם שיכול להדריך אותך באופן אישי, במצב כמו שאתה מתאר, כדאי לפעמים לערוך צום מיצים או מים למספר ימים, בכדי לתת מנוחה לאיברים הפנימיים ולאפשר להם להתנקות בצורה המקסימלית. בהצלחה

20/05/2006 | 21:50 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, כפי שאלירן ציין הפתרון הוא לא "תרופה" זו או אחרת. צריך לבצע תיקונים בתזונה ובמסגרת זאת לבדוק אם את רגישה למוצרי חלב, אלרגית לגלוטן של החיטה, או למוצר מזון אחר, או שיש לך פטריית קנדידה במעיים. מומלץ לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בתשובת בפרום. בהצלחה צביקה

19/05/2006 | 18:17 | מאת: שוש

באילו מזונות יש ברזל.?? וכיצד ניתן לסייע בספיגתו?

19/05/2006 | 18:25 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, מקורות לברזל מהחי: בשר- בעיקר בקר, איברים פנימיים (כבד), הודו, עוף, דגים (סרדינים). מקורות מהצומח: גרעיני שומשום, חמאת שומשום,ם, קטניות, אגוזים ושקדים, פירות יבשים, ירקות ירוקים ויטמין C משפר את ספיגת הברזל לכן מומלץ לאכול מזונות אלו בשילוב מזונות העשירים בויטמין זה. מוצרי חלב וסידן ושתיית תה, קפה ואלכוהול מעכבים ספיגת ברזל, כדאי לאכול אותם במרווח של מספר שעות מלקיחת/אכילת ברזל. קפאין מפריע במיוחד לספיגת ברזל בגוף. סוכרים פשוטים "שודדים" ברזל ומינרלים אחרים. מולסה עשירה בברזל. אפשר לשקול שימוש בתוסף הנקרא "ברזל עדין". בהצלחה צביקה השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש.

19/05/2006 | 12:47 | מאת: נעמה

1- קראתי שמותר לאכול נבטוטי קטניות קטנות (חילבה, עדשים...) ואתה אומר שלא... מה מבדיל את העדשים משאר הקטניות הקטנות (שכן אמרת שרק אותם מותר לאכול חיים)? 2- מהם יתרונות וחסרונות אכילת נבטוטי עדשים מבושלים לעומת חיים?

19/05/2006 | 18:13 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, עד כמה שאפשר אני משתדל להימנע משימוש במילים "מותר" ו"אסור". כתבתי שעדיף לאכול נבטוטים של עדשים. הם קטנים יותר וקלים לעיכול. נבטוטים של חומוס או שעועית הם גדולים, קשים לעיכול וכדאי לבשל או לאדות אותם למשך מספר דקות. בהצלחה צביקה

19/05/2006 | 07:31 | מאת: נעמי

שלום, שמי נעמי, ולאחרונה אני סובלת כל הזמן מלחה בגרון שמתחבר לאוזניים, הפסקתי עם מוצרי החלב ועשיתי גם בדיקה לריגושת ללקטוז אך יצא תקין. אין לי רגישות ללקטוז, יש לי כן צליאק. חשוה להגיד שאני לא אוכלת בכלל גבינות, אולי פעם ב יוגורט פרוביוטיק, או קצת קוטג או קצת גבינה צהובה, אבל פעם ב רוב הימים אני אוכלת טחינה טובה וממרחים עשירים אחרים בסידן כמו חמאת השומשום.. כבר תקופה גדולה שאני ככה, אבל עדיין יש מן לחה מעצבנת מאוד. ממה זה עוד יכול לגרום? תודה עם זה יעזור, בבוקר אני אוכלת בדרך כלל מיני לחמניה נ"ג עם כף ממרח שקדיה ושותה תה עם עליי נענע, ובערב זה משתנה אבל בדרך כלל סלט גדול עם טונה בלבד, או חביתה בפיתה נ"ג, טחינה.. אני לא רואה סיבה שיהיה לי כזאת לחה תודה

19/05/2006 | 18:19 | מאת: צביקה קורן

נעמי שלום, ליחה יכולה להיגרם מאלרגיה למזון מסויים, מתזונה לא נכונה הכוללת גם הרבה מוצרי חלב ופחמימות פשוטות (סוכרים) ועוד. עם זאת יכול להיות ש"התיישב" לך חיידק בגרון וטיפול קצר באנטיביוטיקה יסלק אותו. מציע שתפני לרופא אף-אוזן-גרון לבדיקת הנושא. במקביל חשוב לשמור על תזונה איכותית. צום מים או מיצים של מספר ימים עשוי להועיל, אבל את זה יש לבצע בהדרכה של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה.

02/11/2013 | 14:33 | מאת: לח

18/05/2006 | 20:35 | מאת: יהב

מה מומלץ לאכול בשביל ניקוי כבד? אילו מיצים מומלץ לשתות? - במשך כמה ימים מומלץ ניקוי כבד ואחת לכמה זמן?

18/05/2006 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

יהב שלום, אני לא ממליץ לך להיכנס לתהליך של ניקוי כבד על סמך מידע בפורום זה או אחר. אין טעם לבצע "ניקוי כבד" אם לא מתקנים את התזונה היומית. לא מומלץ לבצע צום מיצים או צום מים ללא קבלת הדרכה ממומחה לנושא. מציע לך לפנות לנטורופת או תזונאי טבעי באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 17:39 | מאת: רוית

שלום העלתי בהריון 30 ק"ג, חודש אחרי הלידה התחלתי לשמור וחודשיים אחרי התחלתי לעשות דיאטה בשילוב פעילות גופנית כ- 5 פעמים בשבוע. הדיאטה היתה בוקר:2 פרוסות לחם קל עם גבינה, צהרים:טבעול עם פרוסה לחם קל או סלט או אורז אחה"צ:פרי או חטיף אנרגי, ערב: סלט ירקות גדול עם טוסט או לחם קל או פסטה. עכשיו לאחר 9 חודשים ירדתי 33 ק"ג, נראית טוב ומרגישה מצוין, אני רוצה עכשיו להוריד עוד 5 ק"ג ואני לא מצליחה (נכון שאני עכשיו חוטאת בקטן מדי פעם אבל מה לעשות כדי שאמשיך לרדת). גילי:36, גובה:165 משקל עכשיו:67 תודה, תודה על תשובתך

18/05/2006 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, הפורום הזה כבר לא עוסק בדיאטות ובהרזייה. מציע שתפני לפורום תזונה קלינית או לפורום הרזייה ללא דיאטה. בכל אופן כדאי שתדעי שמשקלך תקין. תמיד יהיו "רק עוד שני קילו" להוריד שיגרמו לך להרבה תיסכולים ומפח נפש. לדעתי התזונה שלך דלה ולא מאוזנת ולאורך זמן את עלולה לסבול מחוסרים תזונתיים. טבעול זה לא מזון איכותי. אני מקווה שהאורז הוא אורז מלא. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 17:30 | מאת: אלונה

1. בחמאת שומשום כמה סידן יש בכף? 2. עם עשיתי בדיקת דם לפני יומים ולקחו לי שתי מבחנות, והיום עשיתי שוב לדברים אחרים ולקחו לי 4 מאחבנות.. העם המוגלובין שלי יכול לרדת מכל המבחנות שלקחו לי? או שזה לא כמו שמעבדים דם ואז המוגלובין יורד?

18/05/2006 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

אלונה שלום, 1. במאה גרם יש 1,100 גרם סידן. תשקלי את הכמות שיש בכף ותחשבי 2. בדיקות דם לא גורמות לחוסר דם או לאנמיה. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 15:01 | מאת: גילה מדבדצקי

האם אתה רואה צורך בלקיחת כמוסת ויטמין סי או שדי בכמות ירקות ופירות מספקת אני שותה 1 מיץ ירקות (מ-גזר,קישואים, סלרי, גמבה ו-3 פעמים בשבוע שותה במקום חצי כוס מיץ עשב חיטה) ו 1מיץ תפוזים/תפוחים ליום וגם תפוח ליום וקערית קטנה של ברקולי או אפונה או במיה קראתי את דעתך לגבי תוספי מזון שרובם יוצאים בשתן ואני מקבלת את דעתך ובאמת נמנעת עכשיו מכל המולטי ויטמינים והכמוסות המיותרות שלקחתי ומשתדלת פשוט לאכול נכון אבל עדיין לוקחת ויטמין סי (ואומגה 3) - מה דעתך האם גם זה מיותר?

חוות-דעת לא מקצועית (רק מקריאה) - חבל על הכסף ועל הפגיעה האפשרית בבריאותך. כל מה שגוף האדם זקוק לו נמצא בשפע בטבע. רצוי רק להעדיף תוצרת אורגנית.

18/05/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, אם את שותה כל יום מיץ ואוכלת פירות, תזונתך מאוזנת, את לא מעשנת ורמת המתחים בחייך לא גבוהה - אין צורך בתוסף חיצוני של ויטמין C. לגבי אומגה 3 הוא נמצא בפשתן טחון ובדגים. אם את לא אוכלת אחד מהמוצרים האלה - צריך תוסף. אגב, אני מעולם לא פסלתי באופן גורף שימוש בתוספים, אבל אלו צריכים להיות "קו הגנה שני" לאחר שסידרנו את התזונה ואורח החיים. ישנם מצבים בריאותיים ותזונתיים שמחייבית לקיחת תוספים. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 14:51 | מאת: ירדנה

שלום לך האם מולסה אפשרית כממתיק בסוכרת? איזה ממתיקים אפש/ריים בסוכרת חוץ מסטיביה? תודה

18/05/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

ירדנה שלום, באופן כללי מולסה בכמות קטנה אפשרית. אבל זה תלוי בחומרת המחלה. כדאי להתייעץ עם הרופא או התזונאית המטפלים. אני ממליץ לא להשתמש בממתיקים בכלל ורק אם אין ברירה - בסטיביה (מאד לא טעים). בגישת התזונה הטבעית שותים מים (מינרלים או מסוננים), מיץ ירקות ותה צמחים. מים ומיץ ירקות לא צריך להמתיק ותה צמחים אפשר להתרגל לשתות ללא המתקה. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 09:05 | מאת: חנה

שלום רציתי לשאול היום קמתי בבוקר עם כאבים בקיבה כבדות ונפיחות ממה יכול לנבוע הדבר התחלתי להרגיש את הנפיחות מאתמול

18/05/2006 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אני לא יודע מה אכלת אתמול, אבל סביר שזאת הסיבה לתחושות שלך. אם זה לא יעבור עד הערב, תפני לאבחון רפואי. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 08:47 | מאת: מעיין

צביקה שלום. ברצוני לשאול אותך איך אתה שוטף היטב חסה ושמיר ופטרוזליה וטרד וכו... על מנת להוריד ריסוסים וכו...כי לא בכל מקום יש את הכל אורגני. האם תוכל ללמד אותי איך לשטוף.? אני נוהגת להשרות ירק במים עם מעט מלח וחומץ ואחרכך לשטוף טוב . ואתה? בתודה לך מראש.

18/05/2006 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

מעיןן שלום, אני פחות "אדוק" ממך... אני משתדל לקנות עלים אורגניים ואם אין אני קונה בסופר ושוטף בקערה עם מים כדי להוריד את האבק והחרקים. חומרי ההדברה והריסוסים נמצאים בחלקם בתוך העלים ולא נעלמים בשטיפה. את ודאי מודעת לעובדה שהירקות העליים מרוססים בצורה רבה יותר מכיוון שהם פגיעים יותר למזיקים. אותו כלל לגבי תות, ברוקלי, כרובית ועוד צמחים שגדלים מעל האדמה והם לא קליפים. בהצלחה צביקה

03/06/2006 | 22:27 | מאת: סימה

שלום מה דעתך על שטיפה במי סבון?

18/05/2006 | 07:36 | מאת: דוד

שלום. אני צורך מעט מאוד מוצרי חלב, ורק בתקופות מסוימות. אני דואג לצרוך מספיק חלבונים. איני צורך את כל אותם דברים הגורמים לבריחת סידן- אם כך, מהי הצריכה המומלצת בשבילי?

18/05/2006 | 13:21 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אני לא מכיר אותך ואני לא יודע איזה מינון אתה צריך. באופן עקרוני אני מתנגד לתרבות "המינונים" שבאה מהעולם הרפואי. אם אתה צמחוני ואוכל מזון טבעי, איכותי ומאוזן, אתה לא צריך לדאוג למינונים. העובדה היא שאצל רוב הצמחונים והצמחוניות רמת צפיפות העצם גבוהה מהממוצע ולנשים צמחוניות מבוגרות יש פחות שברים הנובעים מבריחת סידן. אם אתה לא בטוח שאתה אוכל נכון - תפנה ליעוץ אישי. אגב, אני מקווה שלא התבלבלת מהתשובה שקיבלת בפורום תזונה קלינית. אם תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא "בריחת סידן" תגלה שיש עוד הרבה גורמים תזונתיים ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו מלבד קפאין ומלח. בהצלחה צביקה

17/05/2006 | 14:27 | מאת: אורית

שלום רב קראתי כתבה שבה הבנתי שכמעט בכל הגבינות הנמכרות גם גבינות עיזים יש הרבה תוספים (מייצבים, מלח, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו') ביניהם גם תוספים של סידן שלפעמים מפריעים לספיגת הסידן, בעיקר בגבינות שחושבים ששם דווקא יש יותר סידן וזה יותר בריא, מסתבר שזה בדיוק ההיפך (התוסף הוא E-341 ) בכתבה כתוב שיש תוסף סידן אחר בריא יותר שנקרא ציטראט. אז אם עד היום חשבנו שאפשר לקבל הרבה סידן ממוצרי חלב, גם זה לא בטוח. אז האם ידוע לך מאיזה מאכלים אפשר לקבל סידן מן הטבע? תודה רבה

17/05/2006 | 16:08 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, תודה ששיתפת אותנו במידע שמצאת. בגבינה ובמוצרי חלב יש גם הרבה זרחן שמפריע לספיגת הסידן. המלח (נתרן) גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן. במספר הזדמנויות ציינתי במסגרת הפורום שבשומשום מלא ובחמאת שומשום יש פי 10 סידן מאשר בחלב (1,100 מ"ג במאה גרם לעומת 100 בחלב). בנוסף יש סידן, בשקדים, אגוזים, זרעים, ירות, פירות יבשים, מולסה ועוד. אגב, אם תעלי את הנושא בפורום תזנה קלינית - תקבלי תשובה שונה לגמרי (ואפילו קצת עוינת...) בהצלחה צביקה

תודה

17/05/2006 | 14:19 | מאת: אורית

שלום רב קנינו לחם שיש בו מן גרעינים חומים, כמו שומשום אבל יותר גדולים ויותר כהים לא קצח, אלא יותר גדולים וחומים לא שחורים. האם ידוע לך מהם גרעינים אלו? ואיזה לחם נחשב לבריא יותר מכל מבחר הלחמים מקמח מלא? תודה

17/05/2006 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, מדובר כנראה בפשתן. אין לו ערך, כי הקליפה לא מתעכלת והוא גם קלוי. הלחם המועדף בעיני הוא לחם מקמח שיפון מלא, או קמח מלא ללא שמרים. כדאי להימנע מלחם שברכיבים מופיע "קמח" (לבן) וכמות הנתרן שבו גבוהה מ 400 מ"ג. בהצלחה צביקה

17/05/2006 | 19:48 | מאת: אורית

וכן, עדיף לצרוך פשתן טחון או רגיל ? (או אולי לטחון רגיל)? ולמה.

17/05/2006 | 10:35 | מאת: מאי

התחלתי לפני שבוע וחצי לפצח גרעיני דלעת בכמות של כוס כוס וחצי (אני מדברת על כוסות חד פעמיות השקופות),האם יכול להיות שבגלל זה עליתי קילו? יש לציין שהתזונה שלי לא השתנה,חוץ מהגרעינים כי לי זה נראה נשנוש בריא ולא משמין,כמה קלוריות יכול להיות בזה ,אשמח לקבל תשובות. יום טוב

17/05/2006 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, בהחלט ייתכן שהוספת למאזן הקלוריות היומי שלך עוד 500 קלוריות וזה גרם להשמנה. גרעיני דלעת בריאים מאד, אבל כדאי להסתפק בכף אחת ביום. בהצלחה צביקה

17/05/2006 | 16:15 | מאת: מאי

500 זה בערך מה שיש בכוס?

17/05/2006 | 10:18 | מאת: בלה

לנערה בת 20, אשר במחזור מה מומלץ לאכול באותו שבוע? העם יש מזון שכדי יותר לאכול אותו , או שלאכול אותו דבר גם כשמחזור? תודה

17/05/2006 | 16:15 | מאת: צביקה קורן

בלה שלום, מה שיפה בתזונה הטבעית הוא שגם אנשים בריאים וגם אנשים חולים, גם נשים במחזור וגם נשים שלא במחזור צריכים לאכול את המזון הטוב והאיכותי ביותר. אנחנו לא מחכים שתפרוץ מחלה או בעיה כלשהי כדי לשנות את התזונה. לדוגמה: אם מלח אסור לחולי כליות ולב - לא אוכלים מלח - גם אנשים בריאים. בהצלחה צביקה

16/05/2006 | 16:54 | מאת: דריה

התחשק לי לגון קצת בממרחים, והיום קניתי ממרח אגוזי ברזיל, במה אגוזי הברזיל עשירים? והעם זה טוב? או עדיף יותר את השקדיה וכו'.. כמו כן גם קניתי סופסוף לנסות את החמאת שומשום של חב' ירושלים.. הייתי שמחה לדעת כמה קלוריות לערכתך יש בכף של הממרח תודה

16/05/2006 | 22:03 | מאת: צביקה קורן

דריה שלום, חשוב לגוון בכל סוגי המזונות ובכלל זה באגוזים. אגוזי ברזיל עשירים, כמו כל האגוזים, בשומן רב בלתי רווי, חלבון, ויטמינים ומינרלים. הם מצטיינים בתכולה גבוהה של סלניום שהוא אנטיאוקסידנט חזק ונחשב. בכף חמאת שומשום יש בערך 100 קלוריות. בהצלחה צביקה

16/05/2006 | 09:53 | מאת: סופי

שלום, לפני כחודשיים חליתי בדלקת שקדים, ניתנה לי סדרה של אנטיביוטיקה (מוקסיפן) שלא הועילה. לאחר מכן נלקח משטח גרון שהראה תוצאה שלילית, כלומק אי המצאות סטרפטוקוק וההשערה הייתה שמדובר בוירוס. בדיקות לוירוסים שונים כגון ציטומגלו, אפשטיין בר (מחלקת הנשיקה) ואחרים גם החזירו תשובה שלילית. דלקת השקדים נמשכת עד היום למעשה(בצורה מוחלשת הרבה יותר), התפליטים (נק' לבנות) אמנם נעלמו מהשקדים, אך בלוטות הלימפה נפוחות והשקדים מוגדלים. באותה תקופה בה פרצה המחלה גם קיימתי מין לא מוגן (לפני שפרצה). האם יש לך הארות כלשהן ? (מומחית לזיהומים הפנתה אותי לבדיקות נוספות: טוסופלזמה,הפטיטיס,VDRL,איידס וכו'..כאשר חשדה שמדובר בוירוס בלתי מזוהה שיעבור כפי שהופיע). בנוסף, הופיעה לי קנדידה וגינלית, בינתיים אינני לוקחת את הטיפול הקונבנציונאלי ומסתפקת בטיפות לבנדר על פד. איזה טיפול חיצוני טבעי יכול להועיל קנדידה ובאיזה אופן? שטיפות יוגורט? כיצד לבצע אותן?? תודה מראש, סופי

16/05/2006 | 13:11 | מאת: בחורה

סליחה שאני מתפרצת כך, אך האם המומחית לזיהומים שהיית אצלה היא דרך קופ"ח או פרטית? אני גם מחפשת מישהי טובה. ודרך אגב בטח את יודעת שבגלל האנטיביוטיקה הגיעה הפטריה ובגלל זה חשוב להוסיף מוצרי ביו (כמו יוגורט ) לתזונה. ושמעתי שגם שטיפות חומץ עוזרות ויש עוד כל מיני שמנים למיניהם וכמובן שלהמנע מאכילת מתוקים ושמרים שמהם ניזונה הפטריה.

17/05/2006 | 14:22 | מאת: לבחורה

היי, הייתי אצל אחת הטובות והמוכרות ביותר בתחום בעלת שם עולמי. היא מקבלת גם דרך קופת חולים (לפחות לגבי מאוחדת אני יודעת) רשימת ההמתנה לתץור מאוד ארוכה..רצוי ללחוץ ולברר כל יום האם יש ביטול. שמה ד"ר גליה רהב, היא מנהלת היח' לזיהומים בתל השומר ויכול להיות שגם בהדסה, אני לא בטוחה. אני ירושלמית והיא מקבלת גם בי-ם במרפאה פרטית שעובדת גם עם קופות החולים. היא רופאה מאוד סימפטית ויסודית, ובניגוד ליתר הרופאים שהייתי אצלם והיא חשבה על כל כיוון אפשרי בבעיה שלי ונתנה לי לעשות המון בדיקות מקיפות ונתנה לי הסברים מפורטים. בהצלחה סופי נ.ב. תודה על המלצותייך. אומרים שכדאי גם לשטוף את האיזור עם מי קלנדולה..זה ממש עוזר לי בינתיים.(חליטת קלנדולה מרוכזת, כף עלים בספל מים רותחים, לסנן ולשטוף).

16/05/2006 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, מבחינה תזונתית צריך לאמץ דיאטה מיוחדת לטיפול בקנדידה. שמן עץ התה עדיף על שמן לבנדר לשימוש חיצוני. חשוב לחזק את המערכת החיסונית על-ידי הימנעות ממזונות מזיקים ומחלישים והוספת מזונות מחזקים ומבריאים. מציע שתפני לייעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 23:19 | מאת: נפתלי

כשכתוב, במוצרי בריאות בד"כ, "שומן צמחי לא מוקשה". האם נכונה הטענה כי אין זה אומר דבר על אופן הכבישה של השמן וכי עדיף להימנע ממנו?? וכן האם נוכחות שומן צמחי מוקשה מחייבת חומצות שומן טרנס??

16/05/2006 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, א. בהחלט כן. אם לא מצויין אחרת כנראה שזה לא מכבישה קרה. ב. שומנים מוקשים הם שומני טרנס שכדאי מאד להימנע מהם. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 23:13 | מאת: דימה

מה משלים דגנים לחלבון שלם חוץ מקטניות? וכן, אם אכלתי 12 גרם חלבון מדגנים ו-4 גרם חלבון מקטניות, האם זה אומר שצרכתי 16 גרם בסה"כ? או שמא העובדה כי מדובר בשני חלבונים לא שלמים מורידה את הסה"כ?

16/05/2006 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דימה שלום, זרעים (חמניות דלעת, שומשום ופשתן) יכולים להשלים דגנים. תזונה זה לא מתמטיקה מדוייקת. לפעמים יש בעיה של ספיגה והמספרים לא משמעותיים כל כך. ראה תשובה שנתתי הבוקר לנעמה בנושא כמויות חלבון במזון צמחי. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 22:47 | מאת: איתי

אם אני רזה מאוד(תמיד הייתי, אני אוכל מצויין). רוצה לצום צום מיצים אבל חושש לאבד (ולו במעט ממשקלי). מה לעשות

16/05/2006 | 07:09 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, הירידה במשקל בצום היא זמנית. הגוף מחזיר הכל בתוך שבוע. ההישג של ניקוי הגוף שווה את המאמץ. הצום לא מתאים למי שנמצא בתת משקל ובחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 15:54 | מאת: יהב

איזה מיצים מומלצים לניקוי כבד? כמה ביום?

15/05/2006 | 22:19 | מאת: בחורה

שלום רב אני מאוד רגישה ונדבקת בקלות מכל מי שחולה לידי, לכן אני חולה הרבה וזה מתבטא בעיקר בהצטננויות, נזלת כאבי ראש חום גבוה שמשבית אותי ולבסוף גם סינוסיטיס. חוץ מזה גם העור שלי מאוד רגיש ובמיוחד בזמן האחרון כל מיני פטריות נדבקות אלי - אף פעם לא סבלתי מפטריות ובפתאום כל הציפורניים ברגליים ולפעמים גם בין האצבעות ועוד כל מיני תופעות מעצבנות בעור) וגם בציפרניים בידיים ישנם שינויים. אני מאוד מיואשת ובעיקר עייפה מלהיות חולה. האם יש מששהו שאפשר לחזק איתו את המערכת חיסונית שאצלי היא מאוד חלשה? ואם אפשר לקבל מידע על צמח הסמבוק השחור. תודה ושיעול יבש וחונק.

16/05/2006 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

שלום לבחורה, יש הרבה מה לעשות. הדבר האחרון שצריך לעשות הוא לקחת "תרופות טבעיות". את צריכה לעשות שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים (ובכלל זה בהרגלי השינה והמנוחה שלך). מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 20:01 | מאת: יעקב

שלום האם הוספת כמה טיפות לימון בתוך כוס קפה שחור יעילה נגד כאב ראש ואם כן מתי עדיף לשים את הלימון תוך כדי בישול הקפה או לאחר שהכנתי אותו ? תודה רבה

15/05/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

יעקוב שלום, אני לא מכיר את "התרופה" הזאת. אני ממליץ להימנע שתיית קפה. אולי אם תיגמל מקפאין לא תסבול מכאבי ראש. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 17:53 | מאת: תום

שלום רב. אני בן 20 .גובה 175 . ומשקלי 55 רציתי לדעת אם זה נורמלי כי אני מרגיש שאני יותר מידי רזה. אני מנסה להשמין אך לא מצליח . מה אפשר לעשות?

15/05/2006 | 20:05 | מאת: עדי

תראה לפי ניסיוני האישי אני גם מאוד רזה ואני אוכלת מה שבא לי פשוט העשרתי את התזונה שלי במאכלים בריאים אך עם קלוריות למשל:טחינה גולמית משומשום מלא אבוקדו שקדים אגוזי מלך 5 פירות ביוםולחם שיפון מלא בכל אופן עלית כבר 3 קילו ואני מאושרת אז תאמץ אין סיבה שזה לא ישפיע ואם אתה יכול לשלב עם זה ספורט מה טוב!!!!!!!!!1 בהצלחה

15/05/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

תום שלום, משקלך נמוך מהממוצע. בנוסף לעצות הטובות של עדי תעשה חיפוש בפורום - השאלה עלתה רבות בעבר. בהצלחה צביקה

שלום רב, האם יש בעיה כלשהי לצרוך את הכדורים הללו יחד באופן קבוע, אני שואל זאת בגלל שעד כמה שידוע לי יש בעיה לצרוך אומגה 3 ואספרין. לגבי צריכת אומגה3 האם זה בסדר לצרוך זאת מזרעי פשתן טחונים בצריכה יומית של כפית ליום,והאם יש מוצרים עדיפים על פני זרעי פשתן טחונים כדי לצרוך אומגה 3 . תודה רבה

15/05/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, לשמן דגים יש אפקט מדלל דם ולכן אנחנו ממליצים שכל מי שלוקח תרופות מדללות דם יתייעץ עם הרופא המטפל. לדעתי אין בעיה לקחת כדור אחד או שנים ביום של אומגה 3. לגבי המקור הצמחי - פשתן טחון זה המקור הטוב ביותר. יש גם באגוזי מלך. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 14:36 | מאת: HAGIT

שלום צביקה יש לך אולי מושג מה אומרים נתונים אלו: NONPREGNANT:59-619 PREGNANT:205-4420 POSTMENOPAUSAL:38-430

15/05/2006 | 21:48 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, המספרים לא אומרים לי כלום. מציע שתפני לאחד הפורומים הרפואיים. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 14:11 | מאת: נעהמ

איזה דגנים ניתן לאכול לא מבושלים (פרט לשיבולת שועל)? איזה קטניות ניתן לאכול לא מבושלות? ובכלל מה נכלל במשפחת הקטניות (חוץ משעועית עדשים חומוס ואפונה)?

15/05/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, את כל הדגנים ואת כל הקיטניות צריך לבשל וגם שיבולת שועל מזינה יותר וקלה לעיכול כשהיא מבושלת. אשר לאכול נבטוטים של עדשים ללא בישול, אבל צריך לדעת להנביט. את הנבטוטים של שאר הקטניות צריך לבשל. משפחת הקטניות כוללת: עדשים, חומוס, פול, אפונה, שעועית, לוביה, סויה, מאש ועוד. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 23:05 | מאת: נעמה

1- קראתי שמותר לאכול נבטוטי קטניות קטנות (חילבה, עדשים...) ואתה אומר שלא... מה מבדיל את העדשים משאר הקטניות הקטנות? 2- האם בוטנים זה קטניה? 3- אני וחבר שלי אכלנו גריסי פנינה מבושלים וזה עשה לנו גזים נוראיים. מדוע? 4- אתה יכול להדגים בבקשה כיצד ניתן לקבל כמות מספקת של חלבון (במקרה שלי 60*0.8= 48) ביום נתון, מבלי לצרוך חלבון מן החי יותר מפעם אחת?? אני משתגעת

14/05/2006 | 16:03 | מאת: שירי

האם שילוב של ביצה וטונה באותו היום זה עודף חלבון ? האם מספיק לשלב רק אחד מהם?

15/05/2006 | 05:50 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, קשה לענות מבלי לדעת אילו עוד מזונות חלבוניים את אוכלת במשך היום. מזונות חלבוניים מהצומח: שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, קטניות. קחי בחשבון שגם בדגנים מלאים יש כ 10% חלבון. בפירות ובירקות יש אחוז אחד חלבון. למעשה ניתן לקבל את כל צריכת החלבון היומית ללא תוספת חלבון מהחי. אם את אוכלת באותו יום גם מוצרי חלב, ביצים ודגים - זה יותר מידי חלבון. בהצלחה צביקה

14/05/2006 | 16:01 | מאת: נעמה

1- אפשר בבקשה לינק לטבלת רמות אוליגוסכרידים בקטניות שונות? 2- האם צריכת חיטה תפוחה מומלצת? 3- עכשיו, בשגילו שמומלץ להגביל את צריכת הסויה, איזה משקה חלבוני נותר לטבעונים? 4- הבנתי שספיגת הסידן מטחינה נמוכה מאוד (יש מקורות צמחיים איכותיים יותר?), על אף העובדה שאיני צורכת תה או שוקולד, מניין (בתוך גבולות הטבעונות) אני יכולה להביא 1000 מ"ג (!!) סידן ביום??

15/05/2006 | 06:01 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלו, 1 - אין ברשותי טבה כזאת. אם תמצאי - אשמח לקבלה. 2. צריכת חיטה תפוחה לא מומלצת בעיני. יתכן ותמצאי אנשים שימליצו עליה. 3. מדוע לדעתך חייבים "משקה חלבונים"? (תינוקות שלא יכולים ללעוס מקבילם את המזון בצורה נוזלית. אנשי מבוגרים צריכים ללעוס את המזון). אפשר לאכול שקדים עם פרי ובין הארוחות לשתות מים, תה צמחים, או מיץ ירקות. אם בכל זאת את חייבת - אפשר לעשות תחליב שקדים או שומשום עם פרי טרי. על אופן ההכנה כתבתי כבר בעבר. 4. זהו מיתוס מתחום התזונה הקונבנציונאלית, המשווק ומעודד על ידי יצרניות החלב. שומשום טחון וחמאת שומשום (לא טחינה) מכילים 1,100 מ"ג סידן וגם אם הספיגה היא רק 50%, עדיין יש בזה יותר סידן מאשר בחלב (100 מ"ג למאה גרם). המינון של 1,000 - 1,200 מ"ג סידן ביום נועד לאנשים "נורמלים" שאוכלים מזונות הגורמים לבריחת סידן (קפאין, מלח, קאו, סוכרים, בשר ועוד), וכבר דובר על כך רבות בפורום. יש שפע של סידן במזון הטבעי ואפילו במים שאנחנו שותים. אם את ממש לא רגועה, את יכולה לקחת תוסף סידן. בהצלחה צביקה

14/05/2006 | 07:57 | מאת: אורית

מה יותר כדי לשים לילדי בלחמניה, ממרח חלבה מטחינה משומשום מלא ומולסה, או אבקת חרובים עם משהו לערבב? והעם עידף בכלל לימנע מחרובים? ומה יש בחרובים? או שיותר עדיף סירופ חרובים. תודה

15/05/2006 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, יותר כדאי ל ג ו ו ן. יום אחד - ממרח חלבה מטחינה משומשום מלא ומולסה. ביום אחר - אבוקדו, או ממרח חרובים. ש גם ממרח שקדיה, או אגוזים אחרים מדוע ליהמנע מחרובים? זהו מזון טבעי ומועיל. בהצלחה צביקה

13/05/2006 | 13:14 | מאת: נעמה

איזהי קטניה, קטנה וקלה להנבטה? (חוץ מחילבה....)

13/05/2006 | 13:57 | מאת: נעמי

עדשים ירוקים ואדומים, חומוס ומאש.