פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

19/05/2006 | 07:31 | מאת: נעמי

שלום, שמי נעמי, ולאחרונה אני סובלת כל הזמן מלחה בגרון שמתחבר לאוזניים, הפסקתי עם מוצרי החלב ועשיתי גם בדיקה לריגושת ללקטוז אך יצא תקין. אין לי רגישות ללקטוז, יש לי כן צליאק. חשוה להגיד שאני לא אוכלת בכלל גבינות, אולי פעם ב יוגורט פרוביוטיק, או קצת קוטג או קצת גבינה צהובה, אבל פעם ב רוב הימים אני אוכלת טחינה טובה וממרחים עשירים אחרים בסידן כמו חמאת השומשום.. כבר תקופה גדולה שאני ככה, אבל עדיין יש מן לחה מעצבנת מאוד. ממה זה עוד יכול לגרום? תודה עם זה יעזור, בבוקר אני אוכלת בדרך כלל מיני לחמניה נ"ג עם כף ממרח שקדיה ושותה תה עם עליי נענע, ובערב זה משתנה אבל בדרך כלל סלט גדול עם טונה בלבד, או חביתה בפיתה נ"ג, טחינה.. אני לא רואה סיבה שיהיה לי כזאת לחה תודה

19/05/2006 | 18:19 | מאת: צביקה קורן

נעמי שלום, ליחה יכולה להיגרם מאלרגיה למזון מסויים, מתזונה לא נכונה הכוללת גם הרבה מוצרי חלב ופחמימות פשוטות (סוכרים) ועוד. עם זאת יכול להיות ש"התיישב" לך חיידק בגרון וטיפול קצר באנטיביוטיקה יסלק אותו. מציע שתפני לרופא אף-אוזן-גרון לבדיקת הנושא. במקביל חשוב לשמור על תזונה איכותית. צום מים או מיצים של מספר ימים עשוי להועיל, אבל את זה יש לבצע בהדרכה של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה.

02/11/2013 | 14:33 | מאת: לח

18/05/2006 | 20:35 | מאת: יהב

מה מומלץ לאכול בשביל ניקוי כבד? אילו מיצים מומלץ לשתות? - במשך כמה ימים מומלץ ניקוי כבד ואחת לכמה זמן?

18/05/2006 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

יהב שלום, אני לא ממליץ לך להיכנס לתהליך של ניקוי כבד על סמך מידע בפורום זה או אחר. אין טעם לבצע "ניקוי כבד" אם לא מתקנים את התזונה היומית. לא מומלץ לבצע צום מיצים או צום מים ללא קבלת הדרכה ממומחה לנושא. מציע לך לפנות לנטורופת או תזונאי טבעי באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 17:39 | מאת: רוית

שלום העלתי בהריון 30 ק"ג, חודש אחרי הלידה התחלתי לשמור וחודשיים אחרי התחלתי לעשות דיאטה בשילוב פעילות גופנית כ- 5 פעמים בשבוע. הדיאטה היתה בוקר:2 פרוסות לחם קל עם גבינה, צהרים:טבעול עם פרוסה לחם קל או סלט או אורז אחה"צ:פרי או חטיף אנרגי, ערב: סלט ירקות גדול עם טוסט או לחם קל או פסטה. עכשיו לאחר 9 חודשים ירדתי 33 ק"ג, נראית טוב ומרגישה מצוין, אני רוצה עכשיו להוריד עוד 5 ק"ג ואני לא מצליחה (נכון שאני עכשיו חוטאת בקטן מדי פעם אבל מה לעשות כדי שאמשיך לרדת). גילי:36, גובה:165 משקל עכשיו:67 תודה, תודה על תשובתך

18/05/2006 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, הפורום הזה כבר לא עוסק בדיאטות ובהרזייה. מציע שתפני לפורום תזונה קלינית או לפורום הרזייה ללא דיאטה. בכל אופן כדאי שתדעי שמשקלך תקין. תמיד יהיו "רק עוד שני קילו" להוריד שיגרמו לך להרבה תיסכולים ומפח נפש. לדעתי התזונה שלך דלה ולא מאוזנת ולאורך זמן את עלולה לסבול מחוסרים תזונתיים. טבעול זה לא מזון איכותי. אני מקווה שהאורז הוא אורז מלא. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 17:30 | מאת: אלונה

1. בחמאת שומשום כמה סידן יש בכף? 2. עם עשיתי בדיקת דם לפני יומים ולקחו לי שתי מבחנות, והיום עשיתי שוב לדברים אחרים ולקחו לי 4 מאחבנות.. העם המוגלובין שלי יכול לרדת מכל המבחנות שלקחו לי? או שזה לא כמו שמעבדים דם ואז המוגלובין יורד?

18/05/2006 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

אלונה שלום, 1. במאה גרם יש 1,100 גרם סידן. תשקלי את הכמות שיש בכף ותחשבי 2. בדיקות דם לא גורמות לחוסר דם או לאנמיה. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 15:01 | מאת: גילה מדבדצקי

האם אתה רואה צורך בלקיחת כמוסת ויטמין סי או שדי בכמות ירקות ופירות מספקת אני שותה 1 מיץ ירקות (מ-גזר,קישואים, סלרי, גמבה ו-3 פעמים בשבוע שותה במקום חצי כוס מיץ עשב חיטה) ו 1מיץ תפוזים/תפוחים ליום וגם תפוח ליום וקערית קטנה של ברקולי או אפונה או במיה קראתי את דעתך לגבי תוספי מזון שרובם יוצאים בשתן ואני מקבלת את דעתך ובאמת נמנעת עכשיו מכל המולטי ויטמינים והכמוסות המיותרות שלקחתי ומשתדלת פשוט לאכול נכון אבל עדיין לוקחת ויטמין סי (ואומגה 3) - מה דעתך האם גם זה מיותר?

חוות-דעת לא מקצועית (רק מקריאה) - חבל על הכסף ועל הפגיעה האפשרית בבריאותך. כל מה שגוף האדם זקוק לו נמצא בשפע בטבע. רצוי רק להעדיף תוצרת אורגנית.

18/05/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, אם את שותה כל יום מיץ ואוכלת פירות, תזונתך מאוזנת, את לא מעשנת ורמת המתחים בחייך לא גבוהה - אין צורך בתוסף חיצוני של ויטמין C. לגבי אומגה 3 הוא נמצא בפשתן טחון ובדגים. אם את לא אוכלת אחד מהמוצרים האלה - צריך תוסף. אגב, אני מעולם לא פסלתי באופן גורף שימוש בתוספים, אבל אלו צריכים להיות "קו הגנה שני" לאחר שסידרנו את התזונה ואורח החיים. ישנם מצבים בריאותיים ותזונתיים שמחייבית לקיחת תוספים. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 14:51 | מאת: ירדנה

שלום לך האם מולסה אפשרית כממתיק בסוכרת? איזה ממתיקים אפש/ריים בסוכרת חוץ מסטיביה? תודה

18/05/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

ירדנה שלום, באופן כללי מולסה בכמות קטנה אפשרית. אבל זה תלוי בחומרת המחלה. כדאי להתייעץ עם הרופא או התזונאית המטפלים. אני ממליץ לא להשתמש בממתיקים בכלל ורק אם אין ברירה - בסטיביה (מאד לא טעים). בגישת התזונה הטבעית שותים מים (מינרלים או מסוננים), מיץ ירקות ותה צמחים. מים ומיץ ירקות לא צריך להמתיק ותה צמחים אפשר להתרגל לשתות ללא המתקה. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 09:05 | מאת: חנה

שלום רציתי לשאול היום קמתי בבוקר עם כאבים בקיבה כבדות ונפיחות ממה יכול לנבוע הדבר התחלתי להרגיש את הנפיחות מאתמול

18/05/2006 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אני לא יודע מה אכלת אתמול, אבל סביר שזאת הסיבה לתחושות שלך. אם זה לא יעבור עד הערב, תפני לאבחון רפואי. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 08:47 | מאת: מעיין

צביקה שלום. ברצוני לשאול אותך איך אתה שוטף היטב חסה ושמיר ופטרוזליה וטרד וכו... על מנת להוריד ריסוסים וכו...כי לא בכל מקום יש את הכל אורגני. האם תוכל ללמד אותי איך לשטוף.? אני נוהגת להשרות ירק במים עם מעט מלח וחומץ ואחרכך לשטוף טוב . ואתה? בתודה לך מראש.

18/05/2006 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

מעיןן שלום, אני פחות "אדוק" ממך... אני משתדל לקנות עלים אורגניים ואם אין אני קונה בסופר ושוטף בקערה עם מים כדי להוריד את האבק והחרקים. חומרי ההדברה והריסוסים נמצאים בחלקם בתוך העלים ולא נעלמים בשטיפה. את ודאי מודעת לעובדה שהירקות העליים מרוססים בצורה רבה יותר מכיוון שהם פגיעים יותר למזיקים. אותו כלל לגבי תות, ברוקלי, כרובית ועוד צמחים שגדלים מעל האדמה והם לא קליפים. בהצלחה צביקה

03/06/2006 | 22:27 | מאת: סימה

שלום מה דעתך על שטיפה במי סבון?

18/05/2006 | 07:36 | מאת: דוד

שלום. אני צורך מעט מאוד מוצרי חלב, ורק בתקופות מסוימות. אני דואג לצרוך מספיק חלבונים. איני צורך את כל אותם דברים הגורמים לבריחת סידן- אם כך, מהי הצריכה המומלצת בשבילי?

18/05/2006 | 13:21 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אני לא מכיר אותך ואני לא יודע איזה מינון אתה צריך. באופן עקרוני אני מתנגד לתרבות "המינונים" שבאה מהעולם הרפואי. אם אתה צמחוני ואוכל מזון טבעי, איכותי ומאוזן, אתה לא צריך לדאוג למינונים. העובדה היא שאצל רוב הצמחונים והצמחוניות רמת צפיפות העצם גבוהה מהממוצע ולנשים צמחוניות מבוגרות יש פחות שברים הנובעים מבריחת סידן. אם אתה לא בטוח שאתה אוכל נכון - תפנה ליעוץ אישי. אגב, אני מקווה שלא התבלבלת מהתשובה שקיבלת בפורום תזונה קלינית. אם תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא "בריחת סידן" תגלה שיש עוד הרבה גורמים תזונתיים ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו מלבד קפאין ומלח. בהצלחה צביקה

17/05/2006 | 14:27 | מאת: אורית

שלום רב קראתי כתבה שבה הבנתי שכמעט בכל הגבינות הנמכרות גם גבינות עיזים יש הרבה תוספים (מייצבים, מלח, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו') ביניהם גם תוספים של סידן שלפעמים מפריעים לספיגת הסידן, בעיקר בגבינות שחושבים ששם דווקא יש יותר סידן וזה יותר בריא, מסתבר שזה בדיוק ההיפך (התוסף הוא E-341 ) בכתבה כתוב שיש תוסף סידן אחר בריא יותר שנקרא ציטראט. אז אם עד היום חשבנו שאפשר לקבל הרבה סידן ממוצרי חלב, גם זה לא בטוח. אז האם ידוע לך מאיזה מאכלים אפשר לקבל סידן מן הטבע? תודה רבה

17/05/2006 | 16:08 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, תודה ששיתפת אותנו במידע שמצאת. בגבינה ובמוצרי חלב יש גם הרבה זרחן שמפריע לספיגת הסידן. המלח (נתרן) גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן. במספר הזדמנויות ציינתי במסגרת הפורום שבשומשום מלא ובחמאת שומשום יש פי 10 סידן מאשר בחלב (1,100 מ"ג במאה גרם לעומת 100 בחלב). בנוסף יש סידן, בשקדים, אגוזים, זרעים, ירות, פירות יבשים, מולסה ועוד. אגב, אם תעלי את הנושא בפורום תזנה קלינית - תקבלי תשובה שונה לגמרי (ואפילו קצת עוינת...) בהצלחה צביקה

תודה

17/05/2006 | 14:19 | מאת: אורית

שלום רב קנינו לחם שיש בו מן גרעינים חומים, כמו שומשום אבל יותר גדולים ויותר כהים לא קצח, אלא יותר גדולים וחומים לא שחורים. האם ידוע לך מהם גרעינים אלו? ואיזה לחם נחשב לבריא יותר מכל מבחר הלחמים מקמח מלא? תודה

17/05/2006 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, מדובר כנראה בפשתן. אין לו ערך, כי הקליפה לא מתעכלת והוא גם קלוי. הלחם המועדף בעיני הוא לחם מקמח שיפון מלא, או קמח מלא ללא שמרים. כדאי להימנע מלחם שברכיבים מופיע "קמח" (לבן) וכמות הנתרן שבו גבוהה מ 400 מ"ג. בהצלחה צביקה

17/05/2006 | 19:48 | מאת: אורית

וכן, עדיף לצרוך פשתן טחון או רגיל ? (או אולי לטחון רגיל)? ולמה.

17/05/2006 | 10:35 | מאת: מאי

התחלתי לפני שבוע וחצי לפצח גרעיני דלעת בכמות של כוס כוס וחצי (אני מדברת על כוסות חד פעמיות השקופות),האם יכול להיות שבגלל זה עליתי קילו? יש לציין שהתזונה שלי לא השתנה,חוץ מהגרעינים כי לי זה נראה נשנוש בריא ולא משמין,כמה קלוריות יכול להיות בזה ,אשמח לקבל תשובות. יום טוב

17/05/2006 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, בהחלט ייתכן שהוספת למאזן הקלוריות היומי שלך עוד 500 קלוריות וזה גרם להשמנה. גרעיני דלעת בריאים מאד, אבל כדאי להסתפק בכף אחת ביום. בהצלחה צביקה

17/05/2006 | 16:15 | מאת: מאי

500 זה בערך מה שיש בכוס?

17/05/2006 | 10:18 | מאת: בלה

לנערה בת 20, אשר במחזור מה מומלץ לאכול באותו שבוע? העם יש מזון שכדי יותר לאכול אותו , או שלאכול אותו דבר גם כשמחזור? תודה

17/05/2006 | 16:15 | מאת: צביקה קורן

בלה שלום, מה שיפה בתזונה הטבעית הוא שגם אנשים בריאים וגם אנשים חולים, גם נשים במחזור וגם נשים שלא במחזור צריכים לאכול את המזון הטוב והאיכותי ביותר. אנחנו לא מחכים שתפרוץ מחלה או בעיה כלשהי כדי לשנות את התזונה. לדוגמה: אם מלח אסור לחולי כליות ולב - לא אוכלים מלח - גם אנשים בריאים. בהצלחה צביקה

16/05/2006 | 16:54 | מאת: דריה

התחשק לי לגון קצת בממרחים, והיום קניתי ממרח אגוזי ברזיל, במה אגוזי הברזיל עשירים? והעם זה טוב? או עדיף יותר את השקדיה וכו'.. כמו כן גם קניתי סופסוף לנסות את החמאת שומשום של חב' ירושלים.. הייתי שמחה לדעת כמה קלוריות לערכתך יש בכף של הממרח תודה

16/05/2006 | 22:03 | מאת: צביקה קורן

דריה שלום, חשוב לגוון בכל סוגי המזונות ובכלל זה באגוזים. אגוזי ברזיל עשירים, כמו כל האגוזים, בשומן רב בלתי רווי, חלבון, ויטמינים ומינרלים. הם מצטיינים בתכולה גבוהה של סלניום שהוא אנטיאוקסידנט חזק ונחשב. בכף חמאת שומשום יש בערך 100 קלוריות. בהצלחה צביקה

16/05/2006 | 09:53 | מאת: סופי

שלום, לפני כחודשיים חליתי בדלקת שקדים, ניתנה לי סדרה של אנטיביוטיקה (מוקסיפן) שלא הועילה. לאחר מכן נלקח משטח גרון שהראה תוצאה שלילית, כלומק אי המצאות סטרפטוקוק וההשערה הייתה שמדובר בוירוס. בדיקות לוירוסים שונים כגון ציטומגלו, אפשטיין בר (מחלקת הנשיקה) ואחרים גם החזירו תשובה שלילית. דלקת השקדים נמשכת עד היום למעשה(בצורה מוחלשת הרבה יותר), התפליטים (נק' לבנות) אמנם נעלמו מהשקדים, אך בלוטות הלימפה נפוחות והשקדים מוגדלים. באותה תקופה בה פרצה המחלה גם קיימתי מין לא מוגן (לפני שפרצה). האם יש לך הארות כלשהן ? (מומחית לזיהומים הפנתה אותי לבדיקות נוספות: טוסופלזמה,הפטיטיס,VDRL,איידס וכו'..כאשר חשדה שמדובר בוירוס בלתי מזוהה שיעבור כפי שהופיע). בנוסף, הופיעה לי קנדידה וגינלית, בינתיים אינני לוקחת את הטיפול הקונבנציונאלי ומסתפקת בטיפות לבנדר על פד. איזה טיפול חיצוני טבעי יכול להועיל קנדידה ובאיזה אופן? שטיפות יוגורט? כיצד לבצע אותן?? תודה מראש, סופי

16/05/2006 | 13:11 | מאת: בחורה

סליחה שאני מתפרצת כך, אך האם המומחית לזיהומים שהיית אצלה היא דרך קופ"ח או פרטית? אני גם מחפשת מישהי טובה. ודרך אגב בטח את יודעת שבגלל האנטיביוטיקה הגיעה הפטריה ובגלל זה חשוב להוסיף מוצרי ביו (כמו יוגורט ) לתזונה. ושמעתי שגם שטיפות חומץ עוזרות ויש עוד כל מיני שמנים למיניהם וכמובן שלהמנע מאכילת מתוקים ושמרים שמהם ניזונה הפטריה.

17/05/2006 | 14:22 | מאת: לבחורה

היי, הייתי אצל אחת הטובות והמוכרות ביותר בתחום בעלת שם עולמי. היא מקבלת גם דרך קופת חולים (לפחות לגבי מאוחדת אני יודעת) רשימת ההמתנה לתץור מאוד ארוכה..רצוי ללחוץ ולברר כל יום האם יש ביטול. שמה ד"ר גליה רהב, היא מנהלת היח' לזיהומים בתל השומר ויכול להיות שגם בהדסה, אני לא בטוחה. אני ירושלמית והיא מקבלת גם בי-ם במרפאה פרטית שעובדת גם עם קופות החולים. היא רופאה מאוד סימפטית ויסודית, ובניגוד ליתר הרופאים שהייתי אצלם והיא חשבה על כל כיוון אפשרי בבעיה שלי ונתנה לי לעשות המון בדיקות מקיפות ונתנה לי הסברים מפורטים. בהצלחה סופי נ.ב. תודה על המלצותייך. אומרים שכדאי גם לשטוף את האיזור עם מי קלנדולה..זה ממש עוזר לי בינתיים.(חליטת קלנדולה מרוכזת, כף עלים בספל מים רותחים, לסנן ולשטוף).

16/05/2006 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, מבחינה תזונתית צריך לאמץ דיאטה מיוחדת לטיפול בקנדידה. שמן עץ התה עדיף על שמן לבנדר לשימוש חיצוני. חשוב לחזק את המערכת החיסונית על-ידי הימנעות ממזונות מזיקים ומחלישים והוספת מזונות מחזקים ומבריאים. מציע שתפני לייעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 23:19 | מאת: נפתלי

כשכתוב, במוצרי בריאות בד"כ, "שומן צמחי לא מוקשה". האם נכונה הטענה כי אין זה אומר דבר על אופן הכבישה של השמן וכי עדיף להימנע ממנו?? וכן האם נוכחות שומן צמחי מוקשה מחייבת חומצות שומן טרנס??

16/05/2006 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, א. בהחלט כן. אם לא מצויין אחרת כנראה שזה לא מכבישה קרה. ב. שומנים מוקשים הם שומני טרנס שכדאי מאד להימנע מהם. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 23:13 | מאת: דימה

מה משלים דגנים לחלבון שלם חוץ מקטניות? וכן, אם אכלתי 12 גרם חלבון מדגנים ו-4 גרם חלבון מקטניות, האם זה אומר שצרכתי 16 גרם בסה"כ? או שמא העובדה כי מדובר בשני חלבונים לא שלמים מורידה את הסה"כ?

16/05/2006 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דימה שלום, זרעים (חמניות דלעת, שומשום ופשתן) יכולים להשלים דגנים. תזונה זה לא מתמטיקה מדוייקת. לפעמים יש בעיה של ספיגה והמספרים לא משמעותיים כל כך. ראה תשובה שנתתי הבוקר לנעמה בנושא כמויות חלבון במזון צמחי. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 22:47 | מאת: איתי

אם אני רזה מאוד(תמיד הייתי, אני אוכל מצויין). רוצה לצום צום מיצים אבל חושש לאבד (ולו במעט ממשקלי). מה לעשות

16/05/2006 | 07:09 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, הירידה במשקל בצום היא זמנית. הגוף מחזיר הכל בתוך שבוע. ההישג של ניקוי הגוף שווה את המאמץ. הצום לא מתאים למי שנמצא בתת משקל ובחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

18/05/2006 | 15:54 | מאת: יהב

איזה מיצים מומלצים לניקוי כבד? כמה ביום?

15/05/2006 | 22:19 | מאת: בחורה

שלום רב אני מאוד רגישה ונדבקת בקלות מכל מי שחולה לידי, לכן אני חולה הרבה וזה מתבטא בעיקר בהצטננויות, נזלת כאבי ראש חום גבוה שמשבית אותי ולבסוף גם סינוסיטיס. חוץ מזה גם העור שלי מאוד רגיש ובמיוחד בזמן האחרון כל מיני פטריות נדבקות אלי - אף פעם לא סבלתי מפטריות ובפתאום כל הציפורניים ברגליים ולפעמים גם בין האצבעות ועוד כל מיני תופעות מעצבנות בעור) וגם בציפרניים בידיים ישנם שינויים. אני מאוד מיואשת ובעיקר עייפה מלהיות חולה. האם יש מששהו שאפשר לחזק איתו את המערכת חיסונית שאצלי היא מאוד חלשה? ואם אפשר לקבל מידע על צמח הסמבוק השחור. תודה ושיעול יבש וחונק.

16/05/2006 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

שלום לבחורה, יש הרבה מה לעשות. הדבר האחרון שצריך לעשות הוא לקחת "תרופות טבעיות". את צריכה לעשות שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים (ובכלל זה בהרגלי השינה והמנוחה שלך). מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 20:01 | מאת: יעקב

שלום האם הוספת כמה טיפות לימון בתוך כוס קפה שחור יעילה נגד כאב ראש ואם כן מתי עדיף לשים את הלימון תוך כדי בישול הקפה או לאחר שהכנתי אותו ? תודה רבה

15/05/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

יעקוב שלום, אני לא מכיר את "התרופה" הזאת. אני ממליץ להימנע שתיית קפה. אולי אם תיגמל מקפאין לא תסבול מכאבי ראש. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 17:53 | מאת: תום

שלום רב. אני בן 20 .גובה 175 . ומשקלי 55 רציתי לדעת אם זה נורמלי כי אני מרגיש שאני יותר מידי רזה. אני מנסה להשמין אך לא מצליח . מה אפשר לעשות?

15/05/2006 | 20:05 | מאת: עדי

תראה לפי ניסיוני האישי אני גם מאוד רזה ואני אוכלת מה שבא לי פשוט העשרתי את התזונה שלי במאכלים בריאים אך עם קלוריות למשל:טחינה גולמית משומשום מלא אבוקדו שקדים אגוזי מלך 5 פירות ביוםולחם שיפון מלא בכל אופן עלית כבר 3 קילו ואני מאושרת אז תאמץ אין סיבה שזה לא ישפיע ואם אתה יכול לשלב עם זה ספורט מה טוב!!!!!!!!!1 בהצלחה

15/05/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

תום שלום, משקלך נמוך מהממוצע. בנוסף לעצות הטובות של עדי תעשה חיפוש בפורום - השאלה עלתה רבות בעבר. בהצלחה צביקה

שלום רב, האם יש בעיה כלשהי לצרוך את הכדורים הללו יחד באופן קבוע, אני שואל זאת בגלל שעד כמה שידוע לי יש בעיה לצרוך אומגה 3 ואספרין. לגבי צריכת אומגה3 האם זה בסדר לצרוך זאת מזרעי פשתן טחונים בצריכה יומית של כפית ליום,והאם יש מוצרים עדיפים על פני זרעי פשתן טחונים כדי לצרוך אומגה 3 . תודה רבה

15/05/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, לשמן דגים יש אפקט מדלל דם ולכן אנחנו ממליצים שכל מי שלוקח תרופות מדללות דם יתייעץ עם הרופא המטפל. לדעתי אין בעיה לקחת כדור אחד או שנים ביום של אומגה 3. לגבי המקור הצמחי - פשתן טחון זה המקור הטוב ביותר. יש גם באגוזי מלך. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 14:36 | מאת: HAGIT

שלום צביקה יש לך אולי מושג מה אומרים נתונים אלו: NONPREGNANT:59-619 PREGNANT:205-4420 POSTMENOPAUSAL:38-430

15/05/2006 | 21:48 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, המספרים לא אומרים לי כלום. מציע שתפני לאחד הפורומים הרפואיים. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 14:11 | מאת: נעהמ

איזה דגנים ניתן לאכול לא מבושלים (פרט לשיבולת שועל)? איזה קטניות ניתן לאכול לא מבושלות? ובכלל מה נכלל במשפחת הקטניות (חוץ משעועית עדשים חומוס ואפונה)?

15/05/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, את כל הדגנים ואת כל הקיטניות צריך לבשל וגם שיבולת שועל מזינה יותר וקלה לעיכול כשהיא מבושלת. אשר לאכול נבטוטים של עדשים ללא בישול, אבל צריך לדעת להנביט. את הנבטוטים של שאר הקטניות צריך לבשל. משפחת הקטניות כוללת: עדשים, חומוס, פול, אפונה, שעועית, לוביה, סויה, מאש ועוד. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 23:05 | מאת: נעמה

1- קראתי שמותר לאכול נבטוטי קטניות קטנות (חילבה, עדשים...) ואתה אומר שלא... מה מבדיל את העדשים משאר הקטניות הקטנות? 2- האם בוטנים זה קטניה? 3- אני וחבר שלי אכלנו גריסי פנינה מבושלים וזה עשה לנו גזים נוראיים. מדוע? 4- אתה יכול להדגים בבקשה כיצד ניתן לקבל כמות מספקת של חלבון (במקרה שלי 60*0.8= 48) ביום נתון, מבלי לצרוך חלבון מן החי יותר מפעם אחת?? אני משתגעת

14/05/2006 | 16:03 | מאת: שירי

האם שילוב של ביצה וטונה באותו היום זה עודף חלבון ? האם מספיק לשלב רק אחד מהם?

15/05/2006 | 05:50 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, קשה לענות מבלי לדעת אילו עוד מזונות חלבוניים את אוכלת במשך היום. מזונות חלבוניים מהצומח: שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, קטניות. קחי בחשבון שגם בדגנים מלאים יש כ 10% חלבון. בפירות ובירקות יש אחוז אחד חלבון. למעשה ניתן לקבל את כל צריכת החלבון היומית ללא תוספת חלבון מהחי. אם את אוכלת באותו יום גם מוצרי חלב, ביצים ודגים - זה יותר מידי חלבון. בהצלחה צביקה

14/05/2006 | 16:01 | מאת: נעמה

1- אפשר בבקשה לינק לטבלת רמות אוליגוסכרידים בקטניות שונות? 2- האם צריכת חיטה תפוחה מומלצת? 3- עכשיו, בשגילו שמומלץ להגביל את צריכת הסויה, איזה משקה חלבוני נותר לטבעונים? 4- הבנתי שספיגת הסידן מטחינה נמוכה מאוד (יש מקורות צמחיים איכותיים יותר?), על אף העובדה שאיני צורכת תה או שוקולד, מניין (בתוך גבולות הטבעונות) אני יכולה להביא 1000 מ"ג (!!) סידן ביום??

15/05/2006 | 06:01 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלו, 1 - אין ברשותי טבה כזאת. אם תמצאי - אשמח לקבלה. 2. צריכת חיטה תפוחה לא מומלצת בעיני. יתכן ותמצאי אנשים שימליצו עליה. 3. מדוע לדעתך חייבים "משקה חלבונים"? (תינוקות שלא יכולים ללעוס מקבילם את המזון בצורה נוזלית. אנשי מבוגרים צריכים ללעוס את המזון). אפשר לאכול שקדים עם פרי ובין הארוחות לשתות מים, תה צמחים, או מיץ ירקות. אם בכל זאת את חייבת - אפשר לעשות תחליב שקדים או שומשום עם פרי טרי. על אופן ההכנה כתבתי כבר בעבר. 4. זהו מיתוס מתחום התזונה הקונבנציונאלית, המשווק ומעודד על ידי יצרניות החלב. שומשום טחון וחמאת שומשום (לא טחינה) מכילים 1,100 מ"ג סידן וגם אם הספיגה היא רק 50%, עדיין יש בזה יותר סידן מאשר בחלב (100 מ"ג למאה גרם). המינון של 1,000 - 1,200 מ"ג סידן ביום נועד לאנשים "נורמלים" שאוכלים מזונות הגורמים לבריחת סידן (קפאין, מלח, קאו, סוכרים, בשר ועוד), וכבר דובר על כך רבות בפורום. יש שפע של סידן במזון הטבעי ואפילו במים שאנחנו שותים. אם את ממש לא רגועה, את יכולה לקחת תוסף סידן. בהצלחה צביקה

14/05/2006 | 07:57 | מאת: אורית

מה יותר כדי לשים לילדי בלחמניה, ממרח חלבה מטחינה משומשום מלא ומולסה, או אבקת חרובים עם משהו לערבב? והעם עידף בכלל לימנע מחרובים? ומה יש בחרובים? או שיותר עדיף סירופ חרובים. תודה

15/05/2006 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, יותר כדאי ל ג ו ו ן. יום אחד - ממרח חלבה מטחינה משומשום מלא ומולסה. ביום אחר - אבוקדו, או ממרח חרובים. ש גם ממרח שקדיה, או אגוזים אחרים מדוע ליהמנע מחרובים? זהו מזון טבעי ומועיל. בהצלחה צביקה

13/05/2006 | 13:14 | מאת: נעמה

איזהי קטניה, קטנה וקלה להנבטה? (חוץ מחילבה....)

13/05/2006 | 13:57 | מאת: נעמי

עדשים ירוקים ואדומים, חומוס ומאש.

11/05/2006 | 23:27 | מאת: תמרה

רציתי לשאול למה בדיוק עלול לגרום המונוסודיום גלוטומט? האם נכון שהוא מזיק רק למי שרגיש אליו?

15/05/2006 | 06:17 | מאת: צביקה קורן

תמרה שלום, אלה הרגישים ל MSG הם ברי מזל - גופם מגיב מייד לרעל הזה ולכן הם נמנעים ממנו. מדובר בסוג של מלח המשמש כ"משפר טעם" - אבל ניזקו רב. הוא מופיע במזונות שונים, גם כאלה שאינם ארוזים ואין עליהם תוויות (המבורגרים, מזון מהיר, סלטים מוכנים ועוד). ה MSG פוגע בתאי המוח ועלול להתקפי כיפיון (אפילפסיה) אצל ילדים ואפילו לגידולים. כל זה בנוסף לתופעות המוכרות של כאבי ראש, גלי חום, אלרגיות בעור ועוד. יש חומר רב על כך באינטרנט כדאי מאד להימנע! בהצלחה צביקה

28/12/2010 | 20:54 | מאת: חוסר אחריות

המידע המוצג כאן כדעת מומחה מבוססת הוא לא נכון. מחקרים רבים מאוד נעשו בעולם על המונוסודיום גלוטומט (במקור התגלה באופן טבעי כתוצר לואי בתסיסה של אצות ביפן) וכולם הביאו לסיווגו של הנ"ל בקבוצה הבטוזחה ביותר של מוצרי מזון (גם בארגון הבריאות העולמי באף די איי וגופים נוספים). שטף המחקרים התחיל בסוף שנות ה-80 לאחר שהופיעו ספקות לגבי החומר. לסיכום השימוש בחומר זהה בסיכונים לשימוש במלח זאת כמובן בשל נוכחות הנתרן בשני התבלינים הללו. התבלין נפוץ מאוד במטבח האסייתי (נפוץ מאוד על כל שולחן לראות מלחייה ובתוכה מונוסדיום גלוטומט). בנוסף, מה פשר התגובה הלא מקצועית הזאת "רעל", גורם פרט ל"תופעות המוכרות" - האם יש לך מחקרים המוכיחים את התופעות הכל כך מוכרות הללו? האם יש מחקרים התומכים בתופעות החמורות מאוד שאתה מציין? אפילפסיה?! פגיעה בתאי מוח?! כמובן שיש חומר רב על כך באינטרנט, יש חומר רב באינטרנט על השפעת צלחות מעופפות על סרטן הלבלב. לא הוכח קשר בין התבלין לסכנה כלשהי.

11/05/2006 | 13:28 | מאת: היי

שלום אני נוהג לאכול לחמית של אסם כ125 גרם ביום הלחמית איננה מכילה לא סוכר ולא מלח ועשויינה מסובין חיטה מלא. ורציתי לשאול מה דעתך על הלחמית? עכשיו הממרחים כאשר אני אוכל את הלחמית או לחם מלא,אני רוצה למרוח משהו מעליו לכן השאלה שלי מה כדי למרוח? משהו טבעי אפילו שאני יכול להכין לבד בבית! שמעתי משהו על שקדייה...,האם ניתן להכין זאת בבית בעזרת שקדים וכמו כן אילו ממרחים כדאי לצרוך. טחינה גולמית-באריזה כתוב לשים כמות שווה של טחינה ומים ניסיתי ולא הצלחתי זה יצא די גועלי,ואני די אוהב טחינה האם באמת יש להוסיף לדוגמא 2 כפות טחינה גולמית ו 2 כפות מים וזהו? תודה רבה צביקה אשמח על כמה מתכונים בייתים למריחה.

12/05/2006 | 21:24 | מאת: ירון

למיטב ידיעתי הלחמיות הללו מכילות שומני טרנס ומעט סיבים . ישנם כיום בחנויות טבע קרקרים המכילים חיטה מלאה , שיבולת שועל , חמניות , ופשתן ומועשרות בסיבים .

15/05/2006 | 06:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לחמית זה לא מזון בריאות - אבל פשרה אפשרית. יש בו מלח (גם בסוג שכתוב על העטיפה "ללא מלח"...), שומנים מוקשים ותוספים מלאכותיים. לפחות אין בו שמרים שמזיקים לחלק מהאנשים. לגבי הכנת הטחינה - שמים כף או שתים בצלחת ומוסיפים בהדרגה את המים עם שמגיעים לרמת סמיכות רצוייה. אפשר לתבל עם כמון, לימון, שום, פטרוזיליה וכד'. רעיונת נוספים לממרחים תמצא בתשובה שנתתי למעלה לאורית בשש בבוקר. בהצלחה צביקה

11/05/2006 | 12:26 | מאת: דוד

אני מתכוון לצאת למסע למשך כשנה, שבמהלכה לא בטוח שתהיה לי אפשרות להשיג פירות וירקות טריים או כל אוכל אחר שדורש קירור (בשר, חלב וכו'...). אני לוקח ויטמינים בקופסה, דגנים, קטניות, שמן, דבש, פירות יבשים ושימורים שונים. רציתי לשאול האם יש עוד מוצרי מזון שצריך לקחת, על-מנת לשמור על תזונה מאוזנת במידת האפשר?

11/05/2006 | 14:28 | מאת: אליק בום

צביקה בוודאי מנוסה בשאלות מסוג שכזה, והוא יוסיף תשובה משלו. השאלה היא כמובן, אם במשך המסע, יהיה לך היכן לאחסן את הציוד שאתה לוקח איתך. אם כך הדבר, ואתה מעוניין לקחת איתך מזון מהבית שיספיק לכל המסע, אני אמליץ לך בחום, על אגוזים מכל הסוגים בכמות שתספיק לך לכל הטיול, גרעיני דלעת וחמנייה. אלו יכולים לספק לגופך מרכיבי תזונה רבים וחשובים שיכולים לתרום להנאתך ומצבך הבריאותי במשך הטיול. אתה יכול להוסיף לאלו, גם פיסטוקים, שקדים וקשיו. בקשר ללקיחת פירות יבשים, אני ממליץ בעיקר על תמרים, תאנים, ומעט משמשים ושזיפים. אם אתה בוחר לקחת שמן בכדי לבשל את הקטניות והדגנים, אני ממליץ לך מכל הלב, לקחת קטניות כמו: עדשים, מאש ואזוקי, ופשוט להנביט אותם במשך המסע. ההנבטה לא דורשת אמצעים מיוחדים חוץ ממים, וכלי כלשהו שיהיה אפשר להנביט בתוכו. גם בשקית אפשר להנביט ולהכין ארוחה אנרגטיתית, משביעה ומזינה מאוד. בהצלחה וטיול נעים !

15/05/2006 | 06:27 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, בנוסף לעצות הטובות של אליק, אני מציע לך לקחת גם חמאת שומשום גולמית וכמה קרקרים טבעיים. כדאי להצטייד גם בכמה לימונים ובצלים - לאספקה שוטפת של ויטמין C ולשיפור הטעם. זה לא מזון שמתקלקל במהירות ודי חיוני ומועיל. בצלחה

11/05/2006 | 10:18 | מאת: שגית

ילדי אוהב מאוד סלט ביצים, אני עושה לו עם ביצים ומיונז. יש לך אולי לרעיון בריא יותר? כי מיונז זה לא הדבר הכי בריא. תודה

11/05/2006 | 14:31 | מאת: אליק בום

עד שצביקה יתפנה, הדבר הכי קרוב למרקם של ביצים ומיונז שאני חושב עליו, היא טחינה. ואם כבר, אז עדיף טחינה אורגנית משומשום מלא. את יכולה להוסיף כף או שתיים היישר מהקופסא, מבלי לערבב עם מים. בכדי לשפר את הטעם, את יכולה פשוט לסחוט לימון ולהוסיף שמן זית.

12/05/2006 | 07:20 | מאת: שגית

ניסתי את האפשרויות הבאות. אני גם לא מעדיפה לתת להם סלט ביצים. כי זה מה שהם רוצים פשוט חשבתי שאולי יש לו רעיון טוב, לתחליף למיונז שיצא דומה לסלט ביצים תודה

11/05/2006 | 08:46 | מאת: גרשון

אשמח לדעת אם כדורי OMEGUARD מפחיתים את הכולסטרול הרע בדם? תודה!

15/05/2006 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

גרשון שלום, מבלי להתייחס למוצר הספציפי שציינת - נמצא, כי שמן דגים (המכיל חומצת שומן חיונית - אומגה 3) משפר את רמת השומנים בדם ויש לו גם השפעות חיוביות אחרות על הבריאות. כדאי לזכור שמדובר במזון ולא ב"תרופה". בהצלחה צביקה

10/05/2006 | 20:56 | מאת: דניאלה

אני רוצה לשאול שאלה האם הפרשות מאיזור הנרתיק מעידות על משהו לא תקין ?? מאחר וכול הזמן הם הולכות וחזרות אף לא עוברות ?? והאם זה קשור לתזונה?? ואך ניתן להיפטר מהם לחלוטין כי כבר נימאס לי ?? ההפרשות מופיעות לי כול הזמן בתדירות גבוהה עם ריח מגעיל והם בצבע צהוב שנוטה קצת לחום .? מה עלי לעשות עוזר לי בבקשה.

15/05/2006 | 06:35 | מאת: צביקה קורן

דניאלה שלום, הפרשות מהנרתיק מהסוג שתיארת "מעידות על משהו לא תקין". תפני בהקדם לרופא נשים לאבחון ולטיפול. תזונה טבעית יכולה בהחלט לסיע במניעה ובטיפול במצבים אלה. בהצלחה צביקה

10/05/2006 | 19:26 | מאת: אלכסנדר

האם נכונה הטענה כי בעת צום הגוף, עקב המצוקה שהוא חווה, שורף שריר כמקור לאנרגיה?!?!?

15/05/2006 | 06:40 | מאת: צביקה קורן

אלכסנדר שלום, בימים הראשונים של הצום הגוף משתמש ברקמת שריר וברקמת שומן כמקור לאנרגיה. לאחר מכן הוא "מתארגן" ומקבל את רוב הגלוקוז מפירוק שומנים. בכל מקרה לא מדובר בפגיעה ממשית ומשמעותית בשריר, או באיבר חיוני אחר. קיימים מצבים בריאותיים שמחייבים ביצוע צום. כדאי לזכור שגם לתרופות ולניתוחים יש תופעות לוואי קשות... בהצלחה צביקה.

10/05/2006 | 18:13 | מאת: מיכאל

קראתי לאחרונה ספרים של ד"ר שלטון "תזונה מושלמת" ו-"צירופי מזון" רציתי לשאול מה דעתך על התפריטים וצירופי מזון שהוא מציע. חוץ מזה אני רוצה לשאול עוד כמה דברים: כאשר קונים אגוזים (אני מתכוון לכל מיני אגוזים: אגוזים, אגוזי מלך, בוטנים וכו') איך אפשר לדעת אם הם אכן טריים וטובים, לדעתי הם יכולים לאחסן אותם בחנות במשך תקופה ארוכה ולמכור אותם כאילו חדש וטרי. כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר? הרי אי אפשר לרוץ כל יום לחנות ולקנות חדש, האם שמירה במקרר פוגע בתכולה של האגוזים? שלטון ממליץ לאכול בוטנים, גרעינים וכל מיניהם בלי לקלות, איך זה בכלל אפשרי יש לי אתה שאלה לגבי ירקות ופירות טריים, כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר בלי שהם לא יאבדו את איכותם? אם בכלל מומלץ לשמור אותם בקירור או שעדיף לקנות כל יום חדש(שוב פעם אופציה הזאת נשמע לי לא הגיוני, ללכת כל יום יומיים לחנות בשביל לקנות ירקות) ואוו! יצא לי שאלה גדולה מדי, וחוץ מזה יש לי עוד שאלות, אבל אסתפק בזה הפעם. תודה מראש!

11/05/2006 | 14:43 | מאת: אליק בום

מיכאל שלום. אנסה לענות לך במידה שתשביע את רצונך ככל האפשר. התזונה ששלטון ממליץ עליה, היא מעולה, ויש לו תומכים רבים ברחבי העולם שחיים על פי הדיאטה שהוא מציע. אני חושב שבקשר שלאלה זו, עדיף לך לבדוק בעצמך את ההמלצות של שלטון, ולבדוק איך מה שהוא ממליץ משפיע עליך. תנסה לצרף מזונות נכונים בארוחה אחת, ומזונות "לא-נכונים" בארוחה אחרת, ותראה אם יש אמת בדבריו לגביך. לגבי האגוזים, אני ממליץ לקנות תמיד כשהם בקליפתם. כך הם שומרים על ערכם התזונתי הגבוה ככל שאפשר, ולא מתחילים להתעפש כפי שקורה באגוזים הנמכרים קלופים. אין צורך לשמור אותם במקרר, אלא במקום חשוך וקריר יחסית, כמובן שלא באור שמש ישירה. כמובן שעדיף את אלו לקנות במידת האפשר, כשהם טבעיים, ואם ניתן למצוא אז אורגניים. כך אפשר להעריך שטריותם ומועד גידולם הוא הקרוב ביותר לזמן הזה. תדע לך שבוטנים וגרעינים ללא קלייה, טעמם מצויין. כמובן שאת שתיהם עדיף להנביט (בהשרייה) במים, בכדי לעורר בהם אנזימים מסוימים, זאת בכדי לעכל על העיכול, ולבעצם לעורר אותם לחיים. ברוב המקרים ההרגל עולה על הרצון של האדם, אך כשהרצון הוא אמיתי, ופועלים לקראת שינוי, מגלים דברים שלפני כן, נראו לא הגיוניים. כך גם לגבי טעם האוכל שנראה לך שבלתי אפשרי לאכול ללא קלייה. ירקות ופירות שנמכרים בחנויות, גם הם לא נקטפים כל בוקר מהצמחים היישר לבאסטה, כך שגם אם כל יום תתעורר ראשון בבוקר ותרוץ לקנות ירקות ופירות טריים, אתה לא תמצא את מבוקשך. פעם בשבוע, ואם באפשרותך, אז פעמיים בשבוע, כדאי לקנות ירקות ופירות בכדי להשיגם במצבם הטרי ביותר. ככל שהם נשמרים זמן אורך יותר במקרר, הם מאבדים מטריותם ואת ערכם התזונתי. כמובן שאם ברצונך למצוא ולאכול ירקות ופירות במצבם הטרי והמזין ביותר, תמצא בקרבת מקום מגורייך, חנות או מגדל שמוכרים תוצרת אורגני, שבדרך כלל נקטפת בכל הארץ, בימי ראשון ומשווקת לחנויות ביום שני בבוקר. כך שבכל זאת, ניתן למצוא ולהשיג ירקות ופירות טריים מאוד, ללא ריסוסים. מקווה שעזרתי. תהיה בריא ובהצלחה.

סלח לי על הבורות,איני מבין דבר כל מה שנוגע במזון, כאמרת להנביט במים למה הכוונה? כלומר איך עושים את זה? במיים רותחים או במיים קרים? כמה זמן אמורים להשרות? איזה גרינעים של חמניות יותר טובים- הקטנים שבצבע שחוראו הגדולים שמוכרים בחנויות פיצוחים? רציתי לשאול עוד כמה שאלות לגבי התעמלות. אני יודע שזה לא בדיוק פורום הנכון להתעמלות, אבל כיוון שזה קשור לצמחונות אשאל את השאלות איך בכלל משתלב צמחונות והתעמלות(ריצה בבוקר ואימונים אם משקולות במכון כושר ) כפי שידוע לי הדיאטנים במכון כושר ממליצים על הרבה חלבונים שמקורם העיקריים לפי טענתם בכל מיני בבשר שלטון ממליץ לקבל פירות, כלומר עמילנים בארוחת בוקר וחלבונים בארוחת ערב. אני מדגיש את זה כי אני רץ מדי בוקר על חוף היים ועושה כל מיני אימונים קלים כגון שכיבות שמיכה וכפיפות בטן. הדיאטנים של מכון כושר ממליצים לקבל חלבונים מיד אחרי האימון ושלטון טוען שלא מומלץ לקבל חלבונים בבוקר. את האימון במכון כושר אני עושה אחרי צהוריים, אז מבחינת זה בסדר, אפשר לאכול ארוחה של חלבונים אחרי זה אני יודע שסיבכתי אותכם אם השאלות שלי אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי קצת אם כל העניין הזה. אני מנסה לעבור לצמחונות, אבל לפני שאני עושה את הצעד הזה אני רוצה להיות מודע בכל דבר פחות או יותר שוב תודה מראש!

09/05/2006 | 23:29 | מאת: מתעניינת

איך אפשר לקבל אומגה 3 שלא דרך דגים או פשתן טחון? כמובן שהכי פשוט לקחת כדור אך אני מפחדת מחימצון (אף שיש ויטמין אי כחומר משמר)- האם פחדי מיותרים?

10/05/2006 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

אומגה 3 יש גם באגוזי מלך, אבל הכמות הגולה ביותר מהצומח היא בפשתן טחון (טרי)

09/05/2006 | 14:18 | מאת: רמהרז

מה היא המכונה המועדפת שאפשר להשיגה בארץ לסחיטת פירות וירקות קשים שכל הערכים התזונתיים שבמשקה לא יאבדו תוך כדי הסחיטה?

10/05/2006 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

רמהרז שלום, המכונות הטובות לסחיטת מיצים הן מכונות עם סיבובים איטיים או מכונות המבוססות על דחיה. לא ידוע לי אם ניתן להשיג מכונות כאלה בארץ. באינטרנט תמצא שפע. נסה באתר של שיטת "גרסון"- gerson אני משתמש במכונות רגילות. חשוב להרטיב את הירקות והפירות לפני הסחיטה כדי למנוע נזק למנוע. בהצלחה צביקה

10/05/2006 | 14:10 | מאת: רמהרז

תודה על התשובה. 1. האם לדעתך במכונות רגילות מתקבל אותו כוס בריאות עם ערכים כמו המכונות המיוחדות. 2. תוכל להפנות אותי לאתר בעברית בו אפשר להשיג את המכונות המיוחדות. תודה רבה

08/05/2006 | 22:34 | מאת: אתי

שלום רב בתי בת 14.5 מתלוננת על חולשה ועייפות למרות שישנה כ-10 שעות בלילה. להלן תוצאות בדיקות הדם שערכה : פריטין 36 ברזל 91 פוליק אסיד 10.49 b12 456 אבקש דעתכם על מימצאים אלו והאם דרושה התערבות של ויטמינים ? תודה מראש אתי

09/05/2006 | 11:09 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, מציע שתפני לקבלת חוות דעת רפואית לגבי הממצאים שהצגת. אני לא עוסק בכך במסגרת הפורום. לאחר קבלת איבחון - כדאי לפנות ליעוץ נטורופתי לבניית תפריט טבעי ואיכותי. בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 21:47 | מאת: נירה

אני בת 36 ומבקשת לדעת האם שתיית - נס קפה(קפה מגורען) משפיעה על ספיגת הסידן? איך? ובאיזו כמות? והאם יש השפעה לשתיית נס הקפה זמן רב לפני/אחרי אכילת המזון המכיל סידן? תודה וחג שמח.

09/05/2006 | 11:07 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, הקפאין (וגם המלח) גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן. הקפאין מפריע לספיגה של סידן בגוף. לקיחת מוצרי חלב ותוספי סידן יחד עם קפה, מלח, קקאו ועד היא בבחינת מילוי דלי שיש לו חור בתחתית.... בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 21:28 | מאת: נועה

שלום אני מחפשת את האתר של חברת המוצרים האורגניים "אדמה" ואני לא מוצאת האם יש לך את כתובת האתר תודה רבה נועה

09/05/2006 | 21:11 | מאת: נ

רשמי בגוגל - אדמה מוצרים - ותגיעי..

08/05/2006 | 20:10 | מאת: דוד

אני לא מבין. אם הממצאים עליהם מבוססים מדעי התזונה האלטרנטיביים הם מדעיים, והממצאים שעליהם מתבסס מדע התזונה הקונבציונלי הם מדעיים... מדוע יש כל כך הרבה חילוקי דיעות???? האם פרי וירק באמת מצריכים אנזימי עיכול שונים ואין לאוכלם ביחד, למה מדע התזונה הקונבציונלי לא ממליץ כך גם כן? אם צום מיצים באמת ה ו כ ח כבריא כל כך, למה אין הוא מומלץ על ידי הממסד הרפואי? האר את עיני...

08/05/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, לנושא צירופי המזון, קשה לי להסביר לך את כל התורה על רגל אחת במסגרת הפורום. לכן אני ממליץ שתקרא את ספרו של יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו. הפרדת מזונות משפרת את עיכול המזון וספיגתו בגוף. המתנגדים לשיטה מביאים כדוגמה את הלחם או הקיטניות שמכילים בתוכם חלבון, שומן, ועמילן וטוענים שהגוף יודע לעכל אותם. העובדה היא שקטניות זה מזון שקשה לעיכול. התזונה הטבעית מבוססת על חוקי הטבע ולא מושקע בה כסף על מחקרים. מי ירוויח ממחקר על נזקי המלח, הקפה, או הממתיקים המלאכותיים? רוב המחקרים ממומנים על ידי חברות התרופות כדי להפיק רווחים כספיים. בריאות הציבור לא כל כך מעניינת אותם ויש על זה הרבה מידע לאחרונה גם בתקשורת. 30% מהתרופות שאושרו אחרי מבחנים קפדניים של ה FDA מורדות מהמדף תוך חמש שנים. הויוקס היא רק דוגמה אחת מרבות. האדם הנבון והנאור צריך לקחת אחריות לבריאותו ולא לסמוך רק על ההצהרות של משרד הבריאות והממסד הרפואי. כפי שכתבתי אתמול, צריך ללמוד, לקרוא, "להגדיל ראש", להתייעץ ולהחליט מהי התזונה האופטימלית עבורי. בהצלחה צביקה

09/05/2006 | 11:01 | מאת: צביקה קורן

יש מחקרים גם על מזון טבעי - בעיקר אם זה מביא רווח כלכלי. לדגמה: הרימון היה פרי רגיל בעיני התזונאיות הקליניות, עד שבא פרופסור אבירם מחיפה והוכיח במקר שהתפרסם בכל העולם על תכונות הרימון למניעת מחלות לב. עכשיו יש מיץ רימונים קפוא, תמציות רימונים, גלולות והמחיר של הרימון הטרי בשוק עלה פי שנים. תוך ניצול גל ההצלחה, מייחסים לפרופסור אבירם פיתוח של גלולה מיוחדת של אנטיאוקסידנטים החזקה יותר מכל מה שקיים היום. היזמים הנמרצים כבר פנו אלי בהצעה להיות משווק. אותו רעיון קיים לגבי פירות היער (חמוציות, אוכמניות, תותים וכד'), פרי הנוני, אלוורה, אינטרה, צמחי מרפא סיניים (סאנריידר) ועוד ועוד. כל נושא הפיטוכימיקלים (שחלקם הם אנטי אוקסידנטים ואנטי סרטניים) זכה לכיסוי מחקרי נרחב. כידוע חומרים אלה נמצאים רק בפירות וירקות והם שנותנים להם את הצבע ותכונות נוספות. (מכאן באה ההמלצה לצרוך ירקות מחמישה צבעים). הניסויון למכור אנטיאוקסידנטים בגלולות הצליח אבל התרומה שלהם לא כל כך הצליחה. במספר מחקרים נמצא שההשפעה המועילה שלהם קיימת רק בפרי ובירק החי ופחות (ולפעמים אף מזיקה) בכדור המלאכותי. השיווק של תוספי מזון ותרופות "טבעיות" נופל על אוזן קשובה. משחר ילדותנו הורגלנו לחפש "תרופה" לכל בעיה גופנית או נפשית. עכשיו נותנם לנו את זה בצורת תוסף מזון "טבעי" או בתרופה הומיאופתית ("ללא תופעות לוואי") ואנחנו מוכנים לשלם. ה"תרופה" מקצרת תהליכים וחוסכת לנו, כביכול, את הצורך בקניה ובהכנה של מזון טבעי ובשינוי אורחות חיינו. כדאי לזכור שהתזונה הטבעית מבוססת על ניסיון מעשי של מאות שנים והמחקר בנושא הוא רק בתחילת דרכו. אין תחליף למזון טבעי, טרי, מלא, אורגאני ומגוון.

08/05/2006 | 19:53 | מאת: אור

מה הסדר הנכון באכילת ארוחה כדי להשיג איזון של הסוכר בגוף האם קודם אוכלים פחמימות לחוד למשל אורז או איטריות אחר כך אוכלים סלטים ואחר כך מרק ואחר כך בשר או הפוך קודם סלטים לחוד אחר כך פחמימות ואחר כך בשר או האם עדיף לערבב את הפחמימות עם הסלטים ולאכול אותם ביחד לא לחוד

08/05/2006 | 20:55 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, באותה ארוחה כדאי שיהיו כמה שפחות סוגי מזון. כדאי לאכול קודם את הסלט כדי שהגוף יעשה שימוש באנזימי העיכול הנמצאים בהם. בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 19:46 | מאת: רון

שלום רב, האם כדורים אלו מומלצים, האם צריך להתייעץ עם רופא לפני השימוש, ואלו סוגי כדורים יישנם ומומלצים? תודה רבה

08/05/2006 | 20:53 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, הכדורים האלה מכילים שמן דגים או שמן פשתן. אם אין בעיה רפואית המחייבת לקיחת תרופות מדללות דם, אין מניעה מלקחת, ויש מחקרים המצביעים על יתרונות בריאותיים. בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 15:40 | מאת: שרה

מהם זיתים? מהי הדרך המומלצת ביותר לצורכם?

08/05/2006 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, זיתים הם פרי שומני. לצערי במהלך הכבישה שלהם משתמשים בכמות רבה של מלח ולכן אני לא ממליץ לאכול זיתים. אני ממליץ לצרוך 2 -4 כפות שמן זית מכבישה קרה - כתית מעולה. אפשר ומולץ לשתות תה (חליטה) מעלי הזית. בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 15:27 | מאת: יעל מורדכי

ראשית. מאוד נהניתי לקרוא את המאמרים שלך!! כמה שאלות: 1. האם תות לא נחשב פרי טוב? הוא לא נמצא ברשימת הפירות המומלצים על ידך. 2. מה עדיף ירקות קפואים או טריים מרוססים(אורגנים יקרים לי מדי) 3. האם אפונה מכיל סידן? אם כן כמה בערך? 4. נאמר לי שאם לא אוכלים קצת כולסטרול ליום- הכבד מייצר ביתר? מה דעתך על הדיעה הזאת? רופא המישפחה אמר לי זאת בעקבות כולסטרול כללי גבולי גבוה 216 (השאר בסדר: כולסטרול רע-120,טוב-85 ושומנים 60) 5. האם יש סיכון בריאותי באכילת 100 גרם טחינה משומשום מלא גולמית ליום? מלבד עלייה במישקל

יעל שלום, 1. לצערי הרשימה שלי לא כוללת את כל הפירות והירקות הקיימים. תות פגיע מאד ולכן מרוסס - צריך לקנות רק אורגאני. 2. מדוע את חושבת שירקות קפואים אינם מרוססים? תמיד כדאי להעדיף ירקות חיים ורצוי מגידול אורגאני (לפחות העלים). אם תחפשי בפורום תמצאי רשימה של "פשרות" שניתן לעשות בנושא - תרומה של אחד הגולשים מלפני כשבוע. 3. אפונה כילה סידן - לא זוכר כרגע. תחפשי במנועי החיפוש שהמלצתי עליהם ל "א" למטה. 4. הגוף זקוק ל 1,500 מ"ג כולסטרול ביממה. אם הוא לא מקבל את זה מבחוץ הוא מייצר בעצמו. הבעיה עם כולסטרול גבוה - שחסרים קולטנים בכבד לספיגה ופירוק של העודפים. 5. 100 גרם טחינה גולמית נראית כמות רבה מידי לטעמי. אפשר להסתפק ב 2 -4 כפות טחינה מוכנה. בהצלחה צביקה

אשמח לדעת איפה אפשר לקרוא את המאמרים של המומחה ועשיר הידע - צביקה קורן.

כן. גם לטעמי 100 גרם זה יותר מדי אך אני לא אכלנית גדולה ורזה. אני רצה כל יום 30 דקות ויש לי חילוף חומרים מהיר (הסקתי זאת בעצמי- מכך שבכמות קלוריות של 1800-1900 אני יורדת במישקל ולכן הבנתי שאני צריכה להעלות בכמות הקלוריות) אני גם רוצה להיכנס להריון בעוד חצי שנה מה אתה מציע להוסיף בתפריט בלא להגדיל בנפח? אני משתדלת לא להעמיס בחלבונים שגם לא בריא... ולשאלת א. הנה קישור לאתר של צביקה בו יש מקבץ של מאמריו: http://www.zom.co.il

08/05/2006 | 13:29 | מאת: שרון

אני צמחונית 10 שנים, וקצת קשה להקפיד על תפריט נכון הייתי אצל דיאטקנית לפני כמה שנים (דרך קופת החולים) והיא הייתה "חובבנית" ולא סיפקה לי תפריט שמתחשב בחוסרים שלי אני רוצה לעבור לטבעונות וחוששת שהתסמינים והמחסור בברזל ואבץ יחמירו (אני לוקחת כדורים) היכן אני יכולה למצוא מישהו מיקצועי שיעשה לי סדר בתפריט בהתאם למשקלי/גובהי/ החוסרים וכו'? אני מרגישה מאוד חלשה רוב הזמן. מה כדאי לאכול כדי לתת "זריקת אנרגיה" ולמלא את החוסרים באופן טיבעי ולא ע"י כדורים? המון תודה

08/05/2006 | 16:03 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אכן תזונאית קלינית זאת לא בדיוק הכתובת לאדם שרוצה לעבור לטבעונות. אין סכנה במעבר, אבל את חייבת לקבל הדרכה ויעוץ אישי. את יכולה להגיע אלי, או לחפש ברשת נטורופטים, או תזונאים עם אוריינטציה טבעונית (יש כמה כאלה). בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 16:30 | מאת: שרון

המון תודה איך מגיעים אליך?..

08/05/2006 | 09:13 | מאת: נעמה

האם הסיבה שבגללה לא מערבבים בין פירות חומציים ומתוקים מבוססת על העיקרון של אי עירבוב בין מאכלים המצריכים מיצי עיכול בסיסיים וחומציים או שמא בגלל עיקרון אחר? מדוע לא מומלץ לערבב בין פירות וירקות?

08/05/2006 | 16:00 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, סביבת עיכול בסיסית / חומצית היא רק אחד מהעקרונות של צירופי המזון. ההמלצה לא לערבב פירות וירקות נובעת מסיבות אנימטיות. הגוף מייצר אנזימים שונים לעיכול המזונות השונים. תיאוריית הצירופים שנוייה במחלוקת, אבל אם את רוצה להבין אותה בצורה יסודית, אני מציע שתקראי את ספרו המצויין של יצחק בן אורי: תזונת האדם ובריאותו. בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 04:22 | מאת: יוני

שלום רב דוקטור אני בחור בן 25 אוכל מאוד בריא 5 ארוחות קטנות ביום בהפרשים של 3 שעות שותה כל יום 2 יוגורטים כוס חלב אוכל בשר כל יום 2 ביצים בים לחם שחור מלא בסיבים גם קורנפלקס מלאים בסיבים אורזחום או שבעולת שועל מקפיד לשתות הרבה מים וכמט ולא אוכל ג"נקפוד דברים מתוקים קפה או תה.בנוסף אני צורך כל יום B COMPLEX של 50מ"ג פעם ביום ויטמין E של 200מ"ג פעם ביום ומולטיויטמין פשוט מאוד של חברת אופטימה כם רכיבים נורא בסיסים אני שותה דווקא את אלא כי חשוב לי לשמור על עור ושיער בריא אני לא שותה אבץ בנפרד כי משום מה זה עושה לי תגובה אלרגית (אבל אוכל כל יום גרעני דלעת) בגוף וגם מולטיויטמין חזק גורם לי לגרד חזק עקב מחלת עור שממנה אני סובל הנקראת אורטיקריה פגמנטוסה. השאלה שלי היא האם יכול לגרום נזק לגוף עם התופסי מזון שאני שותה באופן קבוע? אני סובל מהרבה כאבים בגוף רופא נתן ל אלטרולט 30מ"ג וסביר להניח שיעלה לי את המינון בהמשך זה נכון שהתרופה גורמת להשמנה? אני לא מסוגל אפילו לעשות הליכה רגילה ממושכת מהכאבים האם אני יכול להשמין למרות שאני אוכל כון ומבוקר עם נטילת התרופה? אני יודע שהשאלה הארחונה לא כ"כ קשורה לנושא הפורום אבל נורא אשמח לקבל את חוות דעתך תודה רבה על הזמן שלך יוני

08/05/2006 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

יוני שלום, ראשית כדאי שתדע ש " 2 יוגורטים, כוס חלב, בשר כל יום, 2 ביצים ביום, לחם שחור מלא בסיבים גם קורנפלקס" זה לא תזונה בריאה בעיני. "אוכל מאד בריא" - תלוי בעיני מי... שנית, אם אתה באמת אוכל את כל הדברים האלה, אין לך צורך בתוספי מזון ובוודאי שלא גם ב B קומפלקס וגם מולטיויטמין. נראה לי שאתה פשוט מורעל בעודף של ויטמינים ומינרלים. לגבי התרופה - אני לא מתערב בהמלצות רפואיות. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי לבניית תפריט מאוזן יותר ואולי בעקבות זאת יעלמות הכאבים, הגירודים והאלגריות. בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 02:18 | מאת: רונית

שלום רב קניתי דגנים מלאים (אורז מלא, שיבולת שועל, חיטה ותירס) ושמתי לב של-100 ג' דגנים יש 660 מ"ג נתרן בערך , האם זה נורמלי? זה לא המון?

08/05/2006 | 15:49 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, לא סביר שזה המצב. תבדקי שוב. זה צריך להיות בין 0 - 40 מ"ג נתרן למאה גרם, אם מדובר במוצר טבעי ולא מעובד. בהצלחה צביקה

08/05/2006 | 17:55 | מאת: רונית

אלה דגני בוקר של נסטלה (צ'ריוס) וכמובן שיש תוספות כגון: סוכר, סירופ סוכר חום,עמילן תירס וצבעי מאכל (קרמל,אנטו), חומר מעכב חמצון, קלציום קרבונט, טריסודיום פוספט ועוד...אולי זה קשור. ואכן כתוב לכל מאה גר' דגנים 667 מ"ג נתרן. תודה