פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/04/2006 | 22:09 | מאת: מעיין

1- האם זה נכון שהוספת חילתית בעת בישול קטניות מונעת גזים? 2- האם נבטי קטניות נחשבים קלים לעיכול (לא ביחס לקטניות, בכלל)? 3- היכן אני יכול למצוא מתכוני מיצים המכילים מינרלים בכמויות עצומות (מיץ ברזל...)? 4- מה עדיף ביצה עשויה קלות או עשויה כהוגן? 5- מהו האלכוהול הכי פחות איום ונורא אחרי יין? היכן אני יכול למצוא טבלת ערך קלורי של יינות שונים?

25/04/2006 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, 1. לא ברור לי מה זה "חילתית". 2.נבטי קיטניות קלים יותר לעיכול בגלל שינוי היחס בין החלבון לעמילן ולשומן בקיטניה. בנבטים יש גם אנזימים, ויטמינים ומינרלים שהצמח מייצר כדי לאפשר לעצמו להפוך לשיח. 3. יש ספר הנקרא "ספר המיצים" מאת בלאור. מיץ עשב חיטה מכיל "מינרלים בכמויות עצומות" וגם מיץ ירקות שהזכרתי מספר פעמים המורכב מקישוא, מלפפון, גבעול סלרי, פטרוזיליה, גזר וסלק. 4. עדיף להרתיח את הביצה 5 - 10 דקות. הגזמה לא מומלצת לשום כיוון. 5. אני ממליץ להימנע משתיית אלכוהול. בהצלחה צביקה

25/04/2006 | 10:01 | מאת: מעיין

מהו היחס בין הירקות שאתה משתמש בו במיץ: קישוא ,מלפפון, גבעול סלרי, פטרוזיליה, גזר וסלק?

24/04/2006 | 20:28 | מאת: היי

1)אני יודע שמחינתך בשר הוא אינו בריא לאכילה. אך אני צורך בשר והשאלה שלי מהו הבשר שאפשר להתפשר כלפיו והוא היותר בריא (בקר עוף אווז וכו') ואם כן איזה חלק מהבשר 2)האם יש סכנה באכילת 5 גזרים ביום והאם גזר מכילה כמות מאוד גדולה של סוכר? ואילו פירות וירקות מכילים גם כמות סוכר גבוה? ואילו מכילים כמות נמוכה יותר? תודה רבה.

24/04/2006 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני ממליץ להימנע לחלוטין מבשר בקר ואיברים פנימיים. פשרה אפשריץ: בשר עוף או הודו ללא עור וללא שומן. יש בחנויות טבע עופות אורגניים. הם אמורים להיות ללא הורמונים, תרופות וריסוסים. אין סכנה באכילת 5 גזרים ביום, אבל לא רצוי לעשות זאת כל יום. צריך לגוון. גזר מכיל יותר סוכר מירקות אחרים. גם בסלק, בטטה, בצל ועגבניה יש יותר סוכר. ירקות דלי סוכר: ירוקים ושורשייים. פירות מתוקים: בננה מנגו, ענבים, מלון, אבטיח. פירות עם פחות סוכר: תפוח שזיף, אפרסק, שסק. בהצלחה צביקה

24/04/2006 | 13:43 | מאת: דינה

קיבלתי מידע על פרי בשם נוני שעשוי לעזור בין השאר בריפוי סרטן או לתמוך ברפואה הקונבנציונלית לענין זה. אשמח לקבל כל מידע בנושא

24/04/2006 | 16:05 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, לפני כשנתיים מיץ פרי הנוני היה בכותרות ונמכר כמשקה המרפא חוליים רבים. כתבתי כבר מספר פעמים שאני לא מאמין ב"תרופות טבעיות" - רק תזונה טבעית ומאוזנת, פעילות גופנית סדירה ושמירה על אורח חיים נכון יביאו בריאות וריפוי מחלות. כל זאת מבלי לשלול את התכונות הטובות של הפרי הזה והמיץ המופק ממנו. בהצלחה צביקה

24/04/2006 | 20:42 | מאת: סבי

שלום דוקטור קורן רציתי לשאול אותך אם יש קשר בין אכילת מאכלים כגון מוצרי חלב . לבין הווצרות של ליחה בשעות הלילה או הבוקר.תודה מראש.

24/04/2006 | 12:55 | מאת: יעל

עברתי לאחרונה בדיקות דם, והתברר שהכולסטרול ה"רע" שלי והטריגליצרידים ברמות תקינות, אבל הכולסטרול הטוב HDL נמוך מדי. מה זה אומר? איך אני יכולה להעלות אותו? אני בעודף משקל של בערך 15 ק"ג, שומרת על תזונה מאוזנת ומתעמלת בקביעות כדי לרדת במשקל. מה עלי להוסיף לתפריט?

24/04/2006 | 16:01 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, פעילות גופנית סדירה נמצאה כמעלה כולסטרול טוב. בנוסף כדאי להקפיד על תזונה עשירה בפירות, ירקות שקדים ואגוזים. שמן זית וחליטה מעלי זית עשוי להועיל. כדאי לקבל אומגה 3 מפשתן טחון. בהצלחה צביקה

24/04/2006 | 10:47 | מאת: מור

שלום צביקה רציתי לשאול לגבי מיץ עשב החיטה שאני שותה כשאני קמה על הבוקר האם כדאי להוסיף טיפונת שמן זית על מנת שויטמינים שדורשים שומן יספגו- כמו ויטמין A? ושאלה אחרת - מה דעתך על שניצל טבעול? האם זה חלבון מלא? איכותי?

24/04/2006 | 15:56 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, מיץ עשב חיטה מעולה ומומלץ. שמן זית יכול להועיל. אפשר גם להמתיק עם מעט מיץ גזר. חלבון מעובד - לא מומלץ! בעיני זהו מזון מזיק - ג'אנק אמיתי. לוקחים פתיתי סויה מעובדת, מוסיפים מלח, שמן, חומרים כימיים לטעם וריח, מטגנים בשמן עמוק ומשווקים את זה כמזון בריאות "מהטבע". כדאי להימנע. בהצלחה צביקה

24/04/2006 | 20:00 | מאת: מור

תודה על התשובות המיידיות ומאוד עוזרות שלך איך אפשר לקבל חלבון מלא בדרך הכי פשוטה ? האם טחינה משומשום מלא זה חלבון מלא? אני אוכלת 3 כפות גולמיות ליום (אני אוהבת את זה כך - ללא מים וללא שום תוספת) האם יוגורט וגבינה זה טוב? כמה חלבון עליי לאכול? אני שוקלת 47 קילו- BMI 18.5

בן 50 , דיאטה צמחונית 6 שנים , רזה וספורטיבי , בריאות טובה , אין כיום תלונות . שנה וחצי אחרי תחילת הדיאטה : בי 12 130 , המוגלובין 13 , המטוקריט 40% (שלושתם מתחת לנורמות של קופ"ח) , ברזל בתחתית הנורמה , MCV במרכז הנורמה , ללא חולשה או בעיה תפקודית מובחנת . הרופאה לא ראתה בכך אנמיה של ממש , אך המליצה להעלות את רמת הבי 12 על ידי כדורי מציצה תחת הלשון של בי 12 + ח' פולית 1 ליום למשך חודש , ואח"כ אחד לשבוע עד לגמר 100 הכדורים. ואכן , כמה חודשים לאחר שסיימתי את היומיומי נמדד בי 12 280 והמוגלובין 14.5 . רמת הבי 12 ירדה אח"כ ב- 40 - 50 לשנה , וכשנה אחרי שגמרתי עם ה- 100 כדורים שוב צנחה ל- 130 עם המוגלובין 13. לקחתי , הפעם על דעת עצמי ,את הנ"ל במשך חודש יומיומי , ומיד אחרי זה מדדתי המוגלובין 15.5 (לא מדדתי את יתר הפקטורים).המשכתי עם כדור לשבוע . אחרי 4 חודשים בלבד (לפני כחודשיים) מדדתי המוגלובין 13 (לא מדדתי את יתר הפקטורים) , ושוב לקחתי על דעת עצמי את הנ"ל במשך חודש יומיומי . אציין שחבר בארגון תורמי דם , ותורם דם 3 פעמים בשנה , ופלזמה עוד 3 פעמים בשנה , וכבר העירו לי להסתפק בתרומת דם אחת בלבד בשנה (ללא מיגבלה על תרומת הפלזמה . אפשר גם מידי חודש.) התפריט שלי :בוקר : 3 פירות . צהריים: כוס קינואה עם עדשים אדומים (בעבר מג'דרה), 80 ג' טופו יום כן יום לא , 3 - 4 כוסות ירקות מאודים שונים , נבטי קטניות . ערב: יוגורט ביו 1.5% , 2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% , 3 כפות סובין חיטה , 2 כפות פשתן טחון. בלילה (יודע שלא מומלץ.כך מתאים לי):ירקות חיים שונים בנפח של קערה ענקית,8 שקדים , 3 - 4 אגוזי מלך , כף שמן זית , כף חמאת שומשום , 2 כפות גרעיני חמניה ודלעת , 3 כפיות אבוקדו . עד לפני 3 חודשים לא הקפדתי על כמויות ועליתי 6 קג , אותם הפחתתי לאחר שהתחלתי להקפיד כאמור לעיל על כימות הכל מלבד הירקות . אודה לחוות דעתך .

24/04/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

אדם שלום, הנזק מחוסר B12 יכול להתרחש אחרי שנים של חוסר ואז זה עלול להיות בלתי הפיך. אני מציע לך להעלות שוב את רמת הויטמין באמצעות כדורי מציצה ולהמשיך עם כדור אחד בשבוע ללא הפסקה (כך גם אני נוהג). התפריט היומי שלך נראה מאוזן ומגוון. עם זאת, אני מציע לגוון את השילובים של דגנים עם קטניות ולא לאכול רק קינואה. כדאי לחזור למג'דרה, כוסמת עם חומוס, דוחן עם שעועית, פול, אפונה, אמרנט, שיבולת שועל וכד'. בעונה הזאת יש תרמילים ירוקים (אפונה, שעועית, פול) - מאד מומלץ! כדאי להוסיף 1-2 כפיות מולסה ליום. המולסה עשירה בברזל ובמינרלים. נסה להוסיף לתזונה פטריות איכותיות ואצות ים אותן ניתן לרכוש בחנויות טבע. בהצלחה צביקה

23/04/2006 | 19:49 | מאת: גלי

צביקה שלום, האם ניתן לשתות מיץ גזר איך שהוא, או שצריך לערבב אותו עם משהו? נאמר לי שלשתות מיץ גזר לבד זה לא בריא. בתודה מראש גלי

23/04/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, מיץ גזר עשיר בסוכר ולכן מומלץ להוסיף לו ירקות ירוקים כמו מלפפון, קישוא או גבעול סלרי. הירקות הירוקים משביחים את איכות המיץ. אפשר להוסיף גם רבע סלק לשיפור העיכול. אפש רגם למהול ב 50% מים. בהצלחה צביקה

שלום! עד לפני כחודש שקלתי 41 וגובהי:1.54 ,התחלתי לעשות דיאטה כי חשבתי שאני שמנה מידי... כעת אני שוקלת 36 (וגובהי 1.54,דרך אגב אני בת 13) אני מקפידה לאכל ביום מקסימום 240 קלוריות ויש ימים שגם פחות..... השאלות שלי הן: 1.האם לפני הדיאטה משקלי היה נכון לגובהי או שאולי פחות?אם פחות,אז בכמה ק"ג? 2.האם משקלי כעת הוא תקין לגובהי ?ואם הוא לא,אז בכמה ק"ג הוא פחות מן הממוצע הנכון לגובהי? בבקשה זה נורא דחוף!!!!!!!!!! תודה,

23/04/2006 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

סתיו שלום, אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. את מתחילה לפתח סוג של הפרעת אכילה. תקחי את אימא שלך ותפני יחד איתה לתזונאית בקופת חולים או באופן פרטי. בהצלחה צביקה

23/04/2006 | 04:27 | מאת: רינה

שלום הייתי אצל נטורופת והוא אמר שיש לי כנראה חוסר שהוא די נדיר בויטמין B6. הוא המליץ שאפנה לרופא המשפחה לבדיקה. רציתי לדעת איך בודקים ויטמיןB6 כי כתוב בפורום שרוב הויטמינים אל נמצאים באופן טבעי בדם? תודה.

23/04/2006 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אני לא יודע על איזה פורום את מדברת ומי אמר זאת. בכל אופן, עד כמה שאני יודע, בבדיקות מעבדה ניתן לבדוק רמת B6 בדם. בהצלחה צביקה

22/04/2006 | 21:00 | מאת: דינה

מה סגולותיו של השמן בוראנג למה הוא טוב האם הוא מומלץ?

22/04/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, בקישור שלהלן תמצאי תשובה מפורטת לשאלתך: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs02-Bet/Heb-Spices-Bet-Borage.htm בהצלחה צביקה

22/04/2006 | 20:55 | מאת: נתלי

שלום צביקה קארתי את כל השאלות על נושא השחלות ורצית לשאול שאלה נוספת אני מתחילה בקרוב דיאטה מיוחדת המתאימה לסובלות משחלות פוליציסטיות ורציתי לשאול האם ניתן לעשות ניקוי גוף בעזרת צום מסויים מיצם אורז וכדומה לפני שמתחילם על מנת לנקות את הגוף ורדת אולי קילו שניים על מנת שיהיה לי כוח ופוש להמשיך מה אתה אומר האם ישנו צום כזה שמתאים לבעייתי היות ואני רוצה להצליח כי העלייה במשקל לא נבעה מאוכל אלא רק בגלל חוסר האיזון ההורמונלי אודה לך מראש על התייחסותך המקצועית!

22/04/2006 | 21:07 | מאת: נטלי

דבר נוסף:האם יש איזשהו תוסף או משהו שיכול לתרום להרזייה בשילוב הנכון אני ממש אבל ממש יודה לך אני די עצרתי את חיי

22/04/2006 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

נתלי שלום, אני ממליץ לכל אדם בריא לעשות צום מיצים של ארבעה ימים פעמיים בשנה בעונות המעבר. לך הצום עשוי מאד להועיל. עם זאת אני לא ממליץ לבצע צום ללא הדרכה והשגחה. לאור זאת, את יכולה להגיע אלי לפגישת יעוץ של כשעה לביצוע הצום בביתך, או להצטרף לאחת הסדנאות הצום הקרובות שלנו. פרטים נוספים תמצאי באתר שלי שכתובתו: www.zom.co.il בכל מקרה את צריכה להתייעץ גם עם מי שמנחה אותך בדיאטה המיוחדת. (לא כדאי לערבב מטפלים וטיפולים). אני לא מאמין בתוספים ותכשירים שונים להרזייה. בהצלחה צביקה

22/04/2006 | 21:49 | מאת: נתלי

אשמח מאוד לבוא לפגישת ייעוץ והנחייה על מנת לבצע זאת בבית אשמח גם לשמוע מה העלות של הפגישה שנית,תודה על תשובבתך המהירה!

22/04/2006 | 17:26 | מאת: נטע

שלום. הייתי מעוניינת לדעת היכן אני יכולה להשיג מדיע לגבי תזונה טבעית לתינוקות. מה אפשר להתחיל לתת לתינוק, באיזה גיל כדאי להתחיל וכדומה. תודה.

22/04/2006 | 20:02 | מאת: נעמי

באיזה גיל להתחיל, מה לתת, כמה, איך מכינים, תפריטים, מתכונים... "תזונת האדם ובריאותו", של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי. אין להשיג בחנויות, ומזמינים אצל המחבר, 8331310 - 09

22/04/2006 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, בנוסף לעצה הטובה של נעמי, את יכולה לחפש ברשת באתרים כמו MAMY, LEIDA וכד', או להקיש בגוגל "תזונת תינוקות". בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקבל כמה רעיונות בתקציר הרצאה בנושא: "תזונת התינוק והילד". עם זאת, אין תחליף ליעוץ אישי המותאם לצרכים וליכולת שלך ושל תינוקך. בהצלחה צביקה.

22/04/2006 | 14:10 | מאת: לירי

אני אחת שבדרך כלל אוכלת מאוד בריא, לא אוכלת גאנק ולא שום דבר, אבל מה. אני תמיד חייבת מן ממתק יומי כזה. חפשתי משהו במקום שוקולד חלב, אלה משהו שיהיה יותר בריא, והתמכרתי אני אוכלת כל יום אחד כזה, העם זה נורא? או שעדיף לוותר.? או שהעם יש לך הצאות טובות יותר? תודה קוראים לזה: נוגט חרובים עם צימוקים זה של תופנית ללא סוכר ללא חומרים משמרים ללא לקטוז ללא גלוטן (לא שאני אלרגית לדברים האלו. אבל זה מה שכתוב) יש בזה מלטיטול,צימוקים,שומן צמחי,אגוזי אבקת חרובים פצפוצי אורז חמאת בוטנים ליצטין סויה, ונילן תמצית שמן תפוז ועלוש.

22/04/2006 | 20:53 | מאת: צביקה קורן

לירי שלום, החטיף שמצאת מהווה פשרה טובה יחסית אבל כדאי שתדעי שמלטיטול זה סוכר אלכוהולי. כשכותבים "ללא סוכר" זה לא תמיד מדוייק. בעיני הממתקים האופטימאלים הם פירות יבשים מגידול אורגאני. את יכולה להכין לך "חלבה" טבעית מדבש וטחינה גולמית ולמרוח על לחם מלא או לאכול בכפית. בהצלחה צביקה

23/04/2006 | 07:35 | מאת: לירי

כן חשבתי לעצמי שזה בטח משהו כזה. אבל זה לא נורא כל יום נכון?

22/04/2006 | 09:33 | מאת: אדית 4

ברצוני לדעת מהי התזונה הטובה לחולה סרטן הערמונית המקבל קרינה ואלו תוספי מזון כדאי לקחת?

22/04/2006 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

אדית שלום, מה שיפה בתזונה הטבעית הוא שאנחנו ממליצים גם לאדם הבריא וגם לאדם החולה לאכול את אותה תזונה מושלמת... טבעית, מגוונת, טריה, מאוזנת ורצוי מגידול אורגאני. אנחנו ממליצים לא להמתין עד שנעשים חולים (בכל מחלה שהיא) ואז להיזדקק לעזרת רופאים, מרפאים, תזונאיות וכד' ולנסות לקבל "תרופות טבעיות" למחלה. עם זאת במקרה של סרטן הערמונית וסרטן אחר חשוב להקפיד על איכות התזונה - כלומר הימנעות מחומרים מזיקים והוספת חומרים מועילים. מידע מקיף ומפורט למשפט הקצר הזה תוכלי למצוא בפרק האמרים באתר שלי: "חומרים מזיקים בתזונתנו" ו"חומרים מועילים ומבריאים". לגבי תוספים וצמחי מרפא - את זה כדאי לקבל ביעוץ אישי. לסיכום, אני לא בטוח שאת ובעלך מוכנים לשינוי תזונתי משמעותי ולכן מחפשים "תוספים" וקיצורי דרך, אבל כדי להשיג הקלה ואולי גם ריפוי - חיבים לעשות שינוי בתזונה ובאורח החיים. נסי לשאול גם בפורום "טיפולים אלטרנטיביים בסרטן". בהצלחה ורפואה שלמה צביקה

21/04/2006 | 17:33 | מאת: לינוי

שלום רב בני בן ה-7 מוגדר כהיפר מסוג אימפולסיבי ובעיות של קשב וריכוז,יש הטוענים כי בשפה הרוחנית הוא "אינדיגו". לאחרונה התחלתי באומגה 3 לילדים -פעמיים ביום. האם ישנם דברים נוספים שעלינו לתת או לשנות בתזונה? תודה

21/04/2006 | 22:23 | מאת: צביקה קורן

לינוי שלום, אכן נמצא קשר מחקרי בין צריכת אומגה 3 לשיפור מצבים של הפרעות קשב. עם זאת, בגישת התזונה הטבעית צריך קודם כל להוריד מהתפריט של הילד חומרים המעוררים את מערכת העצבים כמו: קפאין (נמצא בקולה, קקאו, ממתקים ומשקאות קקאו), סוכרים פשוטים, צבעי מאכל אדומים וכתומים ועוד. במקביל יש להעשיר את התזונה במזונות המכילים מגנזיום ואשלגן ואלה נמצאים בירקות, פירות, שקדים, אגוזים, דגנים וקטניות. רק אחרי זה אפשר להשתמש ב"תרופות טבעיות" כמו אומגה 3, תוספי מזון וצמחי מרפא להרגעה. אומגה 3 נמצא בשמן של דגים מהים הצפוני ובפשתן טחון (טרי). מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקיף ולא לבנות רק על אומגה 3 לפתרון הבעיה. אנחנו "מתוכנתים" לחפש "תרופה" לכל בעיה ולכן לא מחפשים פתרון כולל שהוא קשה יותר ליישום. בהצלחה צביקה

21/04/2006 | 13:37 | מאת: פאני

אני מעוניינת לתת לבני תוסף של שמן דגים . הוא בן 3.5 . מבקשת לדעת מה המינון המאים לגיל זה.

21/04/2006 | 22:18 | מאת: צביקה קורן

פאני שלום, קשה לי להמליץ על "מינונים" עם כל כך מעט פרטים על בנך. עדיף לתת תזונה מאוזנת ולקבל אומגה 3 מפשתן טחון ומדגי ים. בהצלחה צביקה

21/04/2006 | 11:40 | מאת: נועה מ.

צביקה שלום, אני עוברת כרגע תהליך הפריה חוץ גופית הכולל הזרקת הורמונים די מפחידים... אני בחורה בריאה לחלוטין (עוברים הפריה בעקבות קשירת צינורית זרע של בן זוגי), מקפידה על תזונה נכונה ושתיה מרובה. שאלתי, האם יש דרך לאזן את הגוף ולעזור לו לעבור את מתקפת ההורמונים? מלבד תזונה מאוזנת, האם יש תוספים שיכולים לעזור? לאזן, ולנקות לאחר שהתהליך יסתיים, בתקווה בהריון? תודה ושבת שלום, נועה.

21/04/2006 | 22:15 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אני לא הייתי מציע לך להציף את הגוף שלך (והכבד) ב"תוספים" נוספים. הניקוי הטוב ביותר הוא בצום מיצים של מספר ימים, אבל אם תיכנסי להריון, לא מומלץ לצום ואז כדאי לעבור לתזונה טהורה (טבעונית) למשך מספר ימים ובהדרגה לחזור לתזונה רגילה, מאוזנת ואיכותית בה לא יהיו חומרים מזיקים כמו: קפאין, מלח, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, סוכרים פשוטים, בשר בקר ועוד. בהצלחה צביקה

20/04/2006 | 23:18 | מאת: בחורה

שלום רב צביקה קראתי את תשובתך לאחד הפונים לגבי ויטמין B12. אני צמחונית כ-10 שנים (לא טבעונית ואוכלת ביצים מוצרי חלב,קטניות,דגים) משתדלת לאכול בריא - פירות וירקות וכו' למרות שלפעמים אוכלת גם ג'אנק פוד ומתוק אבל זה כבר בטח לא רלוונטי. החלטתי לבקש מרופא המשפחה ויטמינים. (לאחר שבדיקות הדם יצאו תקינות אבל לא בדקנו ויטמין B12) אחרי שקניתי קומפלקס B קראתי בעלון המצורף את האזהרות והתחרטתי. כתוב שם שזה מסוכן לקחת את הויטמינים כי הם עלולים לפגוע במערכת העצבים. אז איך יודעים מה נכון? לקחת או לא? כשהחלטתי לקנות זה היה בעקבות בעיות עור יובש וגירודים וכל מיני פצעונים ולאחרונה גם עייפות ונדודי שינה שכנראה גורמים לעייפות. אני לא יודעת אם יש קשר לחוסר ברזל או ויטמין B12, אבל בקרוב אני עוברת בדיקות דם. מה אפשר לעשות כדי להמנע מתוספת סינטטית של ויטמינים כדי לרפא את התופעות שציינתי? בתודה ולפעמים נשירת שיער

21/04/2006 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית אם את אוכלת כל מה שציינת - את לא צמחונת - את נמנעת מאכילת בשר וזה טוב מאד! שנית אם את אוכלת כל מה שציינת - לא אמורים להיות לך חוסרים בויטמינים ומינרלים. אני מציע שתבצעי בדיקות דם כלליות וגם בדיקת תפקוד בלוטת התריס (תת פעילות יכולה לגרות לתופעות שציינת) ותפקוד בלות יותרת הכיליה. במקביל, או לאחר קבלת תוצאות תפני ליעוץ אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך. יתכן שאת צריכה ניקוי (צום) של מספר ימים. נסי להימנע מ"ג'אנק פוד וממתקים" - זה מאד רלוונטי...! בהצלחה צביקה

20/04/2006 | 22:27 | מאת: שרונה

העם זה נכון שגבינות מתקבלות יותר כסידן בגוף וניספגות יותר טוב, מאשר בממרח שקדיה או בטחינה משומשום מלא?

21/04/2006 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

שרונה שלום, אולי... יש טענות לכאן ולכן. העובדה היא שבגבינה יש 100 - 200 מ"ג סידן במאה גרם ואילו בשומשום מלא ובחמאת שומשום יש 1,100 מ"ג סידן (פי עשר!!). אגב, אני בין אלה שטוענים שהספיגה ממזון טבעי ומלא היא טובה יותר (למרות הסיבים והחומצה הפיטית - הנשק הנגדי של הדיאטניות הקליניות). במוצרי חלב יש גם הרב זרחן וחלבון (קזאין) הגורמים לאובדן סידן בגלל התגובה החומצית שלהם בגוף. בהצלחה צביקה

20/04/2006 | 21:41 | מאת: אמיל

21/04/2006 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

ראה תשובתי למטה. "דגני בוקר" זה מוצר תעשייתי העשוי מקמח לבן (או תירס מלוטש שהערך הגליקמי שלו גבוה מאד) ויש בו הרבה סוכר, מלח ותוספים כימיים. כדי להרגיע את מצפונם היצרנים מוסיפים עוד קצת כימיקלים שנקראים ויטמינים ומינרלים. כדאי להימנע ולאכול מזון אמיתי. אנא ראה תשובה שנתתי לנטע למטה. בהצלחה צביקה

21/04/2006 | 18:18 | מאת: אמיל

ובכן אני לא יודע אבל קניתי דגנים אורגניים בשם אופטימום שמכילים חיטה מלאה קמוט סויה פשתן שיבולת שועל ואוכמניות מיץ קנה סוכר מאודה וכן יש להם סיבים תזונתיים כ 18.2 ל100 גרם והם מכילים כ100% מהצריכה היומית המומלצת של B12 וחומצה פולית האם ישנו משהו שרע בדגנים וכדאי להימנע בכלל אפילו מדגנים אלו?

20/04/2006 | 21:40 | מאת: אמיל

שלום יש לי שאלה,מה ניתן להוסיף לארוחת הבוקר כתחליף לחלב? תודה רבה

21/04/2006 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, אני מקווה שלא התכוונת בשאלה מה ניתן להוסיף ל"דגני בוקר"... השילוב הזה ממש לא נראה לי. בכל אופן במקום חלב אתה יכול להשתמש ביוגורט עיזים, בחלב סויה, חלב אורז, או בתחליב שקדים, אגוזים או שומשום (זאת החלופה המועדפת בעיני). משרים למשך הלילה 10 -20 שקדים או 2 כפות שומשום מלא. בבוקר טוחנים בבלנדר עם כוס מים ושותים. אפשר להמתיק עם קצת מולסה, או פירת יבשים או בננה בשלה. זהו מזון מומלץ גם לתינוקות ולילדים קטנים. בהצלחה צביקה

20/04/2006 | 17:18 | מאת: גלי

האם מיצ גזר יכול לעזור נגד פצעים בפנים?

21/04/2006 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, מיץ גזר זאת לא תרופה! מיץ גזר יכול להעיל רק את הוא נצרך יחד עם תזונה טבעית ואיכותית. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 19:54 | מאת: נטע

אני עושה דיקור סיני, וכבר הרבה זמן המדקרת שלי ממליצה לי לנסות לערבב טחינה גולמית משומשום מלא יחד עם דבש. אני אוכלת את זה כל בוקר, כף על פירכית אורז ועוד כף על פירכית אורז (בגלל שיש לי צליאק) בכל אופן אני נדהמתי לגלות שאחרי שאני אוכלת את זה אני פשוט מרגישה מחוזקת כזה, מאשר כל דבר אחר שהייתי אוכלת גם מזין בבוקר, מדוע? (סתם מעניין אותי) מה יש בזה שכ"כ מחזק.ונותן פוש כזה למהלך היום. דבר שני, אני סובלת מעצירות. מחר\ מחרתיים אני קונה לי חוקן עושה. ומתחילה תפריט מחדש, רק יש לי בעיה כל השזיפים יבשים והתאנים ומה שהמליצו לי על זה בבוקר וכו'.. לא עושה לי יציאות אלה עושה לי גזים נוראים בבטן. אז מה שכתבתי לך קודם שאני אוכלת זה בסדר? ממה להתחיל מאחרי החוקן? תודה נטע.

20/04/2006 | 08:07 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, פריכיות אורז גורמות לעצירות ולפעמים גם לגזים. זהו מוצר תעשייתי מעובד. אני לא מציע לך לבצע חוקן ללא הדרכה וליווי של איש מקצוע. חוקן הוא לא הפתרון לבעיות שלך. הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה בלבד. "דיקור" וטיפולים משלימים אחרים הם סוג של "תרופה" והם לא יכולים להחליף שינוי בסיסי בתזונה ובאורח החיים. אם המדקרת שלך לא יכולה לתת לך יעוץ תזונתי - תפני לנטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מספר טיפים לטיפול בעצירות בהצלחה צביקה

20/04/2006 | 14:46 | מאת: דוד

מה זאת אומרת "מוצר תעשייתי מעובד"? מה זה "מעובד"? מה עליי לשאול את עצמי לפני שאני קונה מוצר, האם העובדה כי ברכיבי הפריכיות כתוב "אורז חום מלא" ותו לא אינה מספיקה???? נהיה לי קשה יותר ויותר לאכול בהתאם לעקרונות התזונה הטבעית. פריכיות זה היה תחליף הלחם שלי שכן איני יודע מהם מרכיבי הלחמים במאפיות והפריכיות נראו לי טהורות. עכשיו אאלץ לבשל ארוחה נוספת כל יום..... נמאס לי

19/04/2006 | 17:26 | מאת: לינוי

שחום צביקה אני רוצה לשאול ממה ולמה ואיזו סיבה זה נובע:(אני מתצנלת אם זה נשמע קצת מגעיל פשוט אני סובלת משחלות פוליציסטיות ולאחר איחור של חודש במחזור קיבלתי ומשום מה הצבע חום דהוי ומעט מאוד פעם ראשונה נתקלתי בזה תודה מראש ושוב מצטערת על השאלה הלא אסתטית

20/04/2006 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

לינוי שלום, לדעתי אין שאלות אידיוטיות ואין שאלות "לא אסטטיות". לצערי הנושא לא קשור כל כך לתזונה ולכן אני מציע שתפני לגניקולוג שמטפל בך. שחלות פוליציסטיות מעורבות בשיבוש בייצור הורמוני המין ובהחלט ייתכנו התופעות שציינת. בכל אופן כדאי לפנות לרופא. הנושא של שחלות פוליציסטיות והטיפול התזונתי בהן עלה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 17:09 | מאת: שושק'ה

ברצוני להתחיל שימוש בקסניקל לשם טיפול בהשמנת יתר . אני כבת 28 ובעלת כבד שומני ומוגדל. הבנתי שזה לא מתאים לטיפול באנשים עם "בעיות מעיים". אין לי בעיה "מוכרת" פרט לשלשולים מדי פעם וצואה רכה לרוב. אילו בדיקות מעיים עלי לעשות לפני הטיפול בתרופה? מה בדבר הנזק לכבד? תודה וחג שמח

20/04/2006 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

שושקה שלום, קסניקל היא תרופה המונעת ספיגה של כ 30% מהשומן במזון. היא יכולה לעזור קצת בירידה במשקל, אבל חייבים במקביל לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה. את התרופה לא ניתן לקחת לתקופה ארוכה. את צריכה לקחת בחשבון שלקיחת התרופה כרוכה בשילשולים ובצואה שומנית ומסריחה. בנוסף, יש ליקוי בספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, E, D, K ). אני לא מתלהב מתרופות שלא חייבים לקחת. לגבי נזקים נוספים - תתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 12:16 | מאת: מיכל

שלום רב ברצוני לדעת איך אפשר להוריד כולסטרול? עלי לציין שאני הולכת 3 פעמים בשבוע, ולא אוכלת מאכלים שמנים... תודה מראש

20/04/2006 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בכל מקרה כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקיף. רק פעילות גופנית ורק הימנעות ממזונות שמנים לא מועילה. יש שומנים טובים (כמו שמן זית ושמנים המכילים אומגה 3) שמסעיים באיזון רמת השומנים בדם. בהצלחה צביקה

18/04/2006 | 09:18 | מאת: טיאה

שלום צביקה, אני מתאמנת מספר פעמים שבוע במכון כושר(אירובי ומשקולות). יועצים סביבי(מדריכים ומתאמנים) וממליצים לי לקחת חלבון מי גבינה או כפי שהוא נקרא פרוטאין כדי לשקם את השרירים אחרי האימון ועוד. כתזונאי טבעי, אנא אמור לי מה דעתך? אני זוכרת שמי גבינה אינם מומלצים. אם תשובתך תהיה שלילית אנא הצע לי מקורות אחרים לחלבון זה. בברכה.

18/04/2006 | 16:00 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, כגולשת ותיקה בפורום את יודעת את דעתי על תוספים, אבקות ושיקויים ל"פיתוח גוף". בתזונה הרגילה יש מספיק חלבון (ויותר ממה שאנחנו צריכים). אין צורך "לשקם" את השרירים אחרי אימון. ארוחה מאוזנת ושינה טובה יעשו את העבודה. אם את לא הולכת לעוות את גופך ולהיהפך ל"בודי בילדרית" אין צורך בשום תוסף חיצוני של חלבון או אנרגיה אחרת. תשאירי את הכסף שלך בארנק, או תקני מזון אורגאני במקום אבקות יקרות ומזיקות. "תני לטבע לנצח..." בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 15:21 | מאת: גלית

שלום צביקה!חג שמח! שאלתי לפני שבוע בערך בקשר לדיקור סיני או רפלקסולוגיה כמובן שהתכוונתי זה יהי בשילוב של תזונה נכונה ומקצועית רציתי פשוט לדעת על מנת להגיע לאיזון הורמונלי בשביל לרדת במשקל האם דיקור סיני או רפלקסולוגיה יוכלו לעזור (מה יותר מועיל)מניסיונך ומהידע?ושאלה נוספת האם יש לך מושג האם מרפאות מכבי טבעי מומלצות הבנתי שיש שם טיפולים של רפואה משלימה מה דעתך? אשמח לחוות דעתך תודה מראש נ.ב או עדיף כבר ללכת לנטורופת פרטי וזהו למרות שגם במכבי זה איפשהו אישי!

17/04/2006 | 18:44 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, למצב שלך עדיף לקבל דיקור בשילוב עם תזונה מתאימה. יש מטפלים טובים גם במכבי. יעוץ אישי-פרטי עדיף בעיני. בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 13:20 | מאת: סיסי

אני בת 16..מהם הסיכונים הבריאותיים בלהיות טבעונית?

17/04/2006 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

סיסי שלום, הסיכון העיקרי הוא התלהבות יתר ומעבר קיצוני ומיידי ךתזונה טבעונית. צריך לבצע את השינוי בהדרגה ורק לאחר קבלת יעוץ אישי ממומחה לנושא. אם עושים את זה נכון ובהדרגה אין סיכונים בריאותיים - להפך משיגים בריאות טובה! בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 12:08 | מאת: יוליה

שלום. רציתי לדעת איך ניתן להעשיר את מזונו של ילד בן שנתיים וחודשיים, גובהו נמוך לגילו, אלרגי לחלב וסובל מאסטמה שמצריך תרופות כמו סינגולאיר, על בסיס יומי ומשאף מדי פעם. מוצרי הסויה מסתבר מוגבלים. תודה רבה

17/04/2006 | 18:39 | מאת: צביקה קורן

יוליה שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - מציע שתבצעי חיפוש. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא מספר טיפים בתקציר ההרצאה בנושא "תזונת התינוק והילד". חלב שקדים וחלב שומשום מאד מומלצים בתוספת פרי בשל כמו בננה. טחינה גולמית עם דבש נותן "חלבה" מזינה ועשירה. כדאי מאד לפנות ליעוץ תזונתי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 11:25 | מאת: מעיין

איזה בדיקות קיימות בשוק? איזה המומלצת ביותר? והיכן ניתן לבצען?

17/04/2006 | 18:35 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, זאת לא בדיוק שאלה בנושא תזונה טבעית... מציע שתשאלי בפורום נטורופתיה. לי ידוע על בדיקות רפואיות - קונבנציונאלות, בדיקות קיניזיאולוגיה, מכון הנקרא "המוטסט", שיטת BAT. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 15:51 | מאת: יעל

אני מנומנמת ובבוקר אני מרגישה גירוי בעיניים הפה יבש וגם במשך היום אני משפשפת את העיניים האם זו אלרגיה לפריחה של עצים או פרחים בחצר שלי תודה

17/04/2006 | 09:03 | מאת: אלכסנדר

איזה בדיקות מעניינות ניתנות לרכישה בבית מרקחת?

17/04/2006 | 18:36 | מאת: צביקה קורן

מציע שתפנה את השאלה לפורום רוקחות

16/04/2006 | 14:57 | מאת: נפתלי

מהו התחליף הטוב ביותר הקיים בשוק? האם לא עדיף לצרוך אותו יחד עם קומפלקס ויטמיני B? האם נוכחות סידן היא חובה? האם שמרי בירה בתוסםת B12 מומלצת? האם עדיף לצרוך כל יום (וכמה?) או רק פעם בשבוע (וכמה?)? האם צריכה חד שבועית אינה מאוד לא טבעית ויוצרת עומס ופסולת?

16/04/2006 | 21:43 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, כדאי לצרוך עם הקומפלקס של B, אבל כדורים למציצה נספגים טוב יותר ומהר יותר. אין חובה בנוכחות סידן. שמרי בירה מכילים את רוב הקומפלקס אבל לא מומלצים לכלל האוכלוסיה. את המינון צריך לקבוע לאחר בדיקת הרמה הנוכחית בדם. אם הרמה בגבולות הנורמה אפשר להסתפק בכדור אחד פעם בשבוע. גם אם זה לא טבעי - זה חיוני. עם B12 לא משחקים. בהצלחה צבקיה

17/04/2006 | 07:23 | מאת: נפתלי

למי ולמה צריכת שמרי בירה אינה מומלצת? אתה חושב שכדאי לי לספק לעצמי גם ברזל? (אני צמחוני כ 9חודשים, נכון לעכשיו רמות הברזל תקינות)? ואם כן, כמה ואיך??

16/04/2006 | 14:04 | מאת: אורית

שלום רב צביקה! ראשית חג שמח וכשר שאלתי היא כזאת:אני כבר במשך שלושה חודשים סוסלת משלשולים נגיד יום בשבועיים אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי בשל שחלות פוליציסטיות עכשיו חליתי כנראה בוירוס של חום כאבים וצמרמורות בגוף ושלשולים למרות שאני לא ממש אוכל כי אין לי תיאבון מה ניתן לעשות יש לך מושג מה זה?.?? למה זה קורה?

16/04/2006 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

אורית שלם, ראשית כדאי לפנות לרופא המשפחה ולרופא גסטרו לשלול בעיה רפואית. לאחר מכן ובמקביל כדאי לבדוק מה את אוכלת ולהכניס שינויים ותיקונים בתזונה. לשם כך עלייך לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

16/04/2006 | 11:03 | מאת: בתיה

צביקה שלום. לצערי אני לא אוכלת כל יום 5 ירקות שונים ובטח שלא לועסת שמיר או פטרוזיליה ועלי סלרי... גם פירות לא כמו שהיה צריך...למרות שאני משתדלת כמה שאני מסוגלת ... יצא לי לראות בפרסומות וכו...שישנה מסחטת מיצים של ירקות ופירות ,פשוט דוחסים פנימה שמיר, פטרוזיליה, מלון, תפוח , תותים ו אחת שתיים נוצר מיץ ומייד לשתות... וזה מנקה את הגוף מרעלים וכמובן מספק את הצריכה היומית של הבריאות הכלכך רצויה! האם כך לנהוג? האם לגשת ולקנות מסחטה טובה כזו ולהתחיל לטחון ולשתות? תודה רבה.

16/04/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

בתיה שלום, מיץ ירקות מאד מומלץ כהשלמה לתזונה מאוזנת. אני לא מציע לך לערבב מלון עם ירקות ותותים. מיץ ירקות איכותי מורכב ממלפפון, קישוא גבעול סלרי ופטרוזיליה. אפשר להוסיף גזר ורבע סלק חי. מיצי הפירות המתוקים פחות מומלצים. בהצלחה צביקה

16/04/2006 | 10:18 | מאת: קורל

שתיתי תה רויבוש(תה חדש) מיד אחרי זה חשתי בדפיקות לב מואצות ולא סדירות האם יתכן שזה אלרגיה לתה הזה? אני אלרגית מאוד בדרך כלל.

16/04/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

קורל שלום, בהחלט יתכן שמדובר באלרגיה או תגובה לחומרים חדשים שגופך לא רגיל אליהם. לדברי היצרנים בתה הזה אין קפאין. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 23:38 | מאת: לילי

שלום, יש לי שאלה. לפני כשבוע התחלתי תהשתמש בתה טיבתי. אני שותה אותו פעם ביום או פעם ביומיים. לפעמים בשלושה ימים. בערב. האמת, שלא היתה השפעה כל כך חזקה כמו שקראתי בכמה מקומות (שהוא משלשל חזק). אז השאלה היא האם זה בסדר להשתמש בו נגיד פעם ביומיים, או שלא? אם לא, מה אפשרויות אחרות? המון תודה, לילי

16/04/2006 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. השימוש בתה המסוכן הזה פסול בעיני! הוא גורם לכאבי בטן, שילשול, עצלות מעיים, עצירות כרונית ועלול לפגוע בכבד. הטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות התזונה בלבד. יתכן שכבר עכשיו את סובלת מעצירות כרונית ולכן התה לא משפיע עלייך באופן קשה. האם את מתכננת "להגדיל מינון" או לעבור לחומרים חריפים יותר? חג שמח צביקה

16/04/2006 | 18:15 | מאת: לילי

צביקה, שלום. האמת, שאף פעם לא חשבתי שיש לי עצירות עד שקראתי בפורומים של תזונה. איך יודעים האם זה עצירות או לא? אם יש לי יציאות פעם ב 3,4 ימים, זה בסדר? מאוד נדיר שזה קורה כל יום, אבל לפעמים כן. האם עצירות אמורה להפריעה לי? האם זה מסוכן וצריך לטפל בזה? את התה שתיתי לא בגלל עצירות, אלא כדי להוריד במשקל. הבנתי שהוא משלשל רק אחרי שכבר שתיתי כמה פעמים, וכן הרגשתי שקורה לי משהו מוזר בבטן - ואז הלכתי לחפש מידע באינטרנט. אז אתה אומר להפסיק עם זה מיד? יש משהו אחר טבעי שעוזר להרזיה (חוץ מדברים ברורים כמו אורך חיים נכון, פחות אוכל ויותר ספורט). אני לא מחפשת כדורים, אלא משהו טבעי. תודה רבה על העזרה.

15/04/2006 | 22:06 | מאת: נפתלי

לאחר כישלונות חוזרים ונישנים בבישול קטניות ומניעת הגזים, אני נאלץ , שוב, לפנות לעזרת הקידמה ולשאול- מה זה BEANO ? (עיקרון פעולה, והאם צריכתו מומלצת). למרות שאני חייב להביע את מחאתי שבמסגרת המעבר לתזונה "טבעית" אני נאלץ ליטול טבליות B12 למציצה, ואנזימי עיכול בשל הכורח לאכול כמות מוגברת של קטניות (יחסית לתקופה בה אכלתי בשר). התזונה ה"טבעית" נראית רחוקה מתמיד.

16/04/2006 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, אכן המעבר לתזונה טבעית כרוך (לפחות בתקופה הראשונה) בקשיי עיכול והתאקלמות. הדבר נובע מריבוי הסיבים בתזונה, חומרים הנמצאים בקיטניות וצירופי מזון לא נכונים. חשוב להשרות את הקטניות 24 שעות ולהחליף את המים כל 8 שעות. לאחר הרתיחה שופכים את המים ומרתיחים שוב. אפשר להשתמש בBEANO - זהו תוסף תזונה המכיל אנזימים. זכור שיתרונות התזונה הטבעית עולים בהרבה על חסרונותיה ו"תופעות הלוואי" ניתנות לטיפול. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 21:45 | מאת: מירי

רקע לגביי אני בת 68 ,אסטמתית שנים, רציתי לברר לגבי תכונות חומץ תפוחים , באיזה מקרים הוא עוזר וכדאי לקחת אותו? האם הוא עוזר בבעיות עיכול, כמו גזים וכאבי בטן והאם הוא הורס ויטמין סי בגוף

15/04/2006 | 22:07 | מאת: נעמי

הוא לא עוזר בשום מיקרה, להפך - הוא רק עלול לגרום נזק. לא רק שלא עוזר בבעיות עיכול, הוא עלול לגרום נזק לדפנות הקיבה, לכבד ולכליות. הוא אף גורם להפסד יסודות בסיסיים בדם, בעיקר סידן. זה מוצר שעבר תהליך תסיסה, ועלול להשפיע לרעה כמו אלכוהול. ואגב, מיקרים רבים של אסטמה ניתנים לריפוי בעזרת תזונה טבעית-אורגנית.

16/04/2006 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ להשתמש בחומץ (גם לא בחומץ בלסמי "משובח"...). וכבר נאמר במקורותינו: "כחומץ לשיניים וכעשן לעיניים - כך העצל לשולחיו". הטיפול באסטמה צריך להיות רק באמצעות תזונה טבעית, מעט צמחי מרפא ותרגילי נשימה יעודיים. חג שמח צביקה

16/04/2006 | 09:47 | מאת: מיכל

חומץ תפוחים הוא תרופת פלא לכאבי גרון..

16/04/2006 | 10:13 | מאת: צביקה קורן

אנחנו משתדלים לא להיזדקק לתרופות - זאת ההתמחות של הרופאים. אנחנו משקיעים את המשאבים במניעה!! ..ואז נזקקים פחות ל"תרופות טבעיות" ול"תרופות פלא"

15/04/2006 | 21:38 | מאת: יגאל

לצביקה שלום. בהמשך להמלצות לצרוך ירקות מחמישה צבעים, רציתי לקבל את דעתך על הפלפל הכתום. בספרו של יצחק בן אורי " תזונת האדם ובריאותו" אין התייחסות לפלפל הכתום והצהוב מהסיבה שבעת כתיבת הספר עדיין לא פותחו המוצרים הללו, לגבי הפלפל הירוק נאמר בספר שהוא בוסר ואין לאכול אותו, אך מה לגבי הפלפל הכתום ? מודה מראש . יגאל

16/04/2006 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, פלפל כתום, צהוב, ואדום מומלצים לשימוש. מבין כל הפירסומות המטעות והשיקריות המציפות אותנו, ההמלצה לצרוך 5 צבעים היא אחת הטובות ביותר. כדאי לוודא שבמהלך היום אנחנו צורכים ירקות ופירות מצבעים שונים. לצבעים (הנקראים פיטוכימיקלים) יש תכונות אנטי אוקסידנטיות, אנטי סרטניות והם מגינים מפני מחלות שונות. בהצלחה צביקה

16/04/2006 | 21:53 | מאת: יגאל

לצביקה, תודה על תגובתך.האם תוכל להרחיב בקשר למרכיבי התזונה במצויים בכתום לעומת האדום.יגאל

15/04/2006 | 20:58 | מאת: איילת

תפוח אדמה זה ממש כמו סוכר לבן. מתפרק במהירות ומעורר רעב. צריך להתייחס לזה כמו אורז לבן. ואני אומרת את זה מנסיון אישי.

16/04/2006 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

אילת שלום, תפוח אדמה טרי המבושל, מאודה, או אפוי בקליפתו הוא מזון טבעי, בריא ומומלץ! תפוח אדמה עשיר בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, ויטמינים (מקבוצת B), מינרלים (בעיקר אשלגן, סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל, ונחושת), חלבון (2.5 גרם במאה גרם). יש לו שימושים רבים ברפואה הטבעית. מומלץ לשטוף טוב לפני הבישול ולאכול גם את הקליפה. לא מומלץ לבשל ללא הקליפה, לא מומלץ להוסיף מלח ולא מומלץ לקנות תפוח אדמה עם נקודות ירוקות. בהצלחה צביקה סיבים תזונתיים

15/04/2006 | 18:53 | מאת: ליאת

לצביקה שלום. קראתי שמולסה טובה לעצירויות. אך הייתי בחנות טבע ויש כ"כ הרבה סוגים של מולסה, חלק מסירופ מייפל חלק ככה וחלק ככה, העם תוכל להגיד לי איזה לקנות? או לפחות סוג או משהו? וכמה מספיק מזה ליום?? ראיתי המלצה שאפשר לערבב את זה עם טחינה גולמית. חוץ מטחינה גולמית עם איזה עוד מזון בריא טוב לערבב את זה? ואיזה ויטמינים המולסה נותנת? תודה

15/04/2006 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, מולסה יש רק אחת - יש יצרנים שונים. סירופ מייפל לא שייך. מולסה "מורגה" נחשבת טובה. חשוב שיהיה כתוב על התווית שהיא לא מגופרתת. המולסה נכילה הרבה מינרלים ובמיוחד ברזל, סידן ומגנזיות. יש לה אפקט משלשל עדין ולכן היא מועילה בטיפול בעצירות. אפשר להמתיק איתה טחינה, יוגורט, משקה דגנים (צ'קו), או פשוט לאכול בכפית. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 16:51 | מאת: גיא

שלום, האם ניתן לשמור על רמת סרוטנין גבוהה במהלך היום, באמצעות תזונה ? בתודה גיא.

15/04/2006 | 20:24 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, מזון עשיר בפחמימות מורכבות שומר על רמת סרוטנין (אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל, לחם מלא, תפוח אדמה, בטטה ועוד). אני לא ממליץ לשתמש בשוקולד לטיפול בנושא מכיוון שההשפעה היא קצרת מועד. אותו דבר לגבי סוכרים פשוטים (סוכר לבן). לפחמימות המורכבות השפעה ארוכת טווח והן עשירות גם בויטמין B6 ובשאר הויטמינים מקבוצה זאת שחיוניים לייצור. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 16:48 | מאת: רוני

שלום אני סובלת כבר שנים, אך בשנה האחרונה זה החמיר מאד, מתופעה של ציפורניים מתפצלות (בידיים). זה מפריע לי מאד ולא ברור לי כיצד לטפל בזה. רופא משפחה שפניתי אליו ביטל אותי במחי יד. תודה רוני

15/04/2006 | 20:21 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, התופעה יכולה להעיד על חוסר בויטמינים ובמינרלים הנובע מתזונה לקוייה או דיאטת הרזייה קיצונית, או מסיבה אחרת. כדאי לפנות ליעוץ נטורופתי באזור מגוריך.. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 16:29 | מאת: דוד

שלום צביקה מאיפה אתה מקבל את ה B12 שלך??

15/04/2006 | 20:19 | מאת: צביקה קורן

אני לוקח פעם בשבוע כדור למציצה - זה עונה על הצרכים שלי. יש אנשים שצריכים יותר ויש טבעונים שלא צריכים תוסף כלשהו.

15/04/2006 | 14:29 | מאת: טל

שלום מזה טפיוקה? תודה

15/04/2006 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, טפיוקה הוא מזון עמילני המגיע באבקה או בגרגרים. הוא מיצר משורש מיובש שמקורו במזרח ובאפריקה. ניתן לרכוש אותו בחנויות סיניות ובבתי טבע. משמש לעיבוי מרקים ולהכנת קינוחים שונים. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 18:29 | מאת: טל

השורש בריא?יש לו פרי?או שזה כמו זנגביל?

15/04/2006 | 10:37 | מאת: מאיר

האם הם גורמים לשלשול?

15/04/2006 | 16:08 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, לזרעי הפשתן יש אפקט משלשל קל ואנחנו נותנים אותם לאנשים הסובלים מעצירות. כדאי להתחיל עם כפית ביום ולעלות בהדרגה עד למינון שלא גורם לשילשול. זהו מזון איכותי שלא כדאי להימנע ממנו. הנושא עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 10:21 | מאת: יוסי

בוקר טוב וחג שמח כבר מספר חודשים אני סובל מכאבים בקיבה, ובכל אזור הסרעפה והחזה. הכאבים מופיעים בדרך כלל בלילה. בהתחלה זה היה קורה רק לאחר אכילת מוצרי חלב, אבל בזמן האחרון כנראה שיש עוד סוגי אוכל שגורמים לזה. חוץ מזה אני גם סובל מצרבות. כנראה שהכל התחיל לאחר תקופה בה השתמשתי בתרופות חזקות נגד כאבים (בשל בעיה אורטופדית). בבדיקות שעשו גילו בקע בסרעפת ואבנים בכיס המרה. הרופא אמר שאין מה שהתייחס לזה. למרות התשובה של הרופא אני עדיין סובל. האם יש מזונות מסויימים שגורמים לבעיות כאלה ? אולי כדאי לעשות דיאטת הרגעה לגוף לתקופה מסויימת להחזרת האיזון לגוף ? אשמח לקבל כל מידע ו/או עצה. אני בן 36, בריא בדרך כלל. תודה יוסי

15/04/2006 | 16:06 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, בהחלט ניתן להקל על בעייתך ואולי אף לפתור אותה באמצעות תזונה נכונה וכללי התנהגות בסיסיים. אתה חייב לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. עד אז נסה להימנע מארוחות כבדות בשעות הערב, משומן רווי, מלח, קפה, תבלינים חריפים, אלכוהול, קמח לבן, צירופי מזון לא מתאימים וכד'. בפרק המאמרים באתר שלי תוכל למצוא מידע נוסף במאמרים על "חומרים מזיקים במזוננו", "חומרים מועילים ומבריאים" ו"כללים לתזונה נכונה". בהצלחה צביקה

14/04/2006 | 22:25 | מאת: דוד

צביקה אני מחפש מזון שגם יעזור לי בהעלאת מסת שריר (או השמנה) וגם טבעי.... אני שוקל 50 קילו. גובהי 175 ס"מ. ואני אוכל דיאטה בריאה ומאוזנת. אך ברצוני להעלות במסת שריר.... אולי יש לך טיפים??

15/04/2006 | 16:01 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, לא כתבת בן כמה אתה - עם הגיל רוב האנשים עולים במשקל. בכל אופן כדאי להוסיף פעילות גופנית ייעודית להעלאת מסת שריר (משקולות ומשקוליות) ותזונה עתירת קלוריות וחלבון איכותי כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה מלאה, אבוקדו, שמן זית, פירות מתוקים, פחמימות מלאות ודגנים. אני לא מציע לקבל את הקלוריות מסוכרים פשוטים, גלידה, עוגות, שמנת וכד'. בהצלחה צביקה

14/04/2006 | 20:11 | מאת: מור

ראשית , שוב תודה על העצה לפנות לרופא מישפחה בענין הלחץ דם נמוך והקשר לכמוסות הסידן- הוא הוריד לי את הסידן מ- 1600 ל-600 ונראה מה יהיה... ולשאלתי, אני לוקחת רואקוטן- פעם בשבוע- כמוסה של 20 מ"ג(בגין אקנה עקשנית של שנים-שום דבר לא עזר). זה מינון מאוד נמוך. בדרך כלל לוקחים 40 מ"ג ליום הכמוסה החד שבועית הזאת אכן עזרה- אני חלקה אך ידוע לי שברגע שאפסיק זה יחזור כי המינון נמוך מכדי שישפיע לטווח רחוק ולכן אני ממשיכה (ולא מוכנה להגביר את המינון מפחד שזה יגרום נזק למערכות בגוף) רציתי לשאול אם יש מניעה מלשתות מיץ עשב חיטה שמכיל הרבה ויטמין A? ואם לא כמה כדאי לשתות? כל יום? פעם ביומים? אני רוצה לקחת כניקוי מכל התרופות שאני לוקחת (בגין הפרעות אכילה-ההפרעה ברגרסיה. אני במישקל המינימום התקין)

14/04/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, אפשר בהחלט לקחת מיץ עשב חיטה שמכיל הרבה וטמינים ומינרלים ולא רק ויטמין A. הכרלורופיל שבו מועיל לריפוי דלקות פנימיות וחיצוניות. רק את תתייחסי לזה כמו לתרופה. את המיץ צריך לקחת יחד עם מזון טבעי ואיכותי. מתחילים עם 2 כפות ביום ומגיעים בהדרגה עד חצי כוס ביום. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 11:57 | מאת: מור

תודה רבה!