פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/04/2006 | 16:30 | מאת: פסח

שלום מצות-האם המצות עשויות מקמח לבן? וכידוע קמח לבן לא בריא,ואילו על המצות כתוב שהן מכילות סיבים תזונתיים בכמות לא מועטה האם כדאי לאכול את המצות ואם כן עד איזו כמות? תודה רבה וחג שמח

13/04/2006 | 16:47 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מצות עשויות מקמח לבן - ערכן הקלורי גבוה וערכן התזונתי נמוך. מומלץ להימנע ככל שניתן. חג שמח צביקה

13/04/2006 | 11:05 | מאת: דוד

1- מהם הממצאים בנוגע לצום מיצים יום בשבוע? 2- ובכלל, האם צום מיצים של יום אחד בלבד אפקטיבי כתהליך ניקוי?

13/04/2006 | 16:45 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, יש הממליצים על צום מיצים או צום מים למשך יום בשבוע. אני לא תומך בהמלצה הזאת ולהלן ההסבר: במהלך הצום תהליך ייצור הסוכר (גלוקוז) בגף משתנה. לוקח לכבד 24 - 36 שעות כדי "להתארגן" לשינוי הזה שנקרא: גלוקונאוגנזה. ההתארגנות כרוכה בעומס על עוד כמה מערכות בגוף. רק לאחר מכן מתחילים להפיק תועלת הצום (ויש הרבה תועלת בצום!). צום של יום בשבוע עלול ל"שגע" את הגוף ולשבש את חילוף החומרים בו. לכן אני ממליץ לקיים צום מים או מיצים של מספר ימים (לפחות שלושה) פעמיים בשנה בעונות המעבר. בכל מקרה חייבים לבצע צום בהשגחה של מומחה לנושא. באתר שלי אפשר למצוא הסברים מפורטים יותר על הצום ועל תזונה טבעית. בהצלחה צביקה

11/04/2006 | 18:22 | מאת: נפתלי

1- מדוע נהוג לומר "יש לחכות לפחות שלוש שעות מעת הארוחה ועד אכילת פרי? 2- צנוברים, מהם? (משפחה, ערכים תזונתיים, והכי חשוב- שמם באנגלית) 3- האם מומלצת צריכת סרדינים במים? 4- מוזר, אבל בכל זאת- איזה ירקות ניתן לאכול טריים? ? ? (נמאס לי ממלפפון, גזר,גמבה , עגבניה וירקות ירוקים). 5- מה הסכנה בצריכת יתר (ומהי) של אגוזים וזרעים? 6- איזה ממרחים מומלצים פרט לטחינה, אבוקדו ובוטנים?

11/04/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, 1. הפרי מתעכל מהר והעובר מהר את הקיבה. מזון חלבוני ובמיוחד חלבון מהחי שוהה בקיבה לפחות 3 שעות. שילוב של הסוכר שבפרי וחלבון עלול לגרום לתסיסה ולהפרעות עיכול. 2. צנוברים נקראים: Pine nut. 3. אני לא ממליץ לצרוך דגים משומרים - יש זה הרבה מלח, חומר משמר ושאריות פח מהקופסה. הפשרה היא דגים טריים או קפואים מהחנות. 4. ירקות שניתן לאכול: חסה, עגבניה, מלפפון, פלפל אדום, גזר, בצל, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולרבי, עלי ביבי, עלי שמיר, פטרוזיליה. 5. כל הגזמה במזון אינה רצוייה ובכלל זה שקדים ואגוזים. זה עלול לגרום להפרעות עיכול, השמנה וחוסרים ברכיבי תזונה אחרים. 6. אפשר לערבב טחינה גולמית עם דבש ולקבל ממרח חלבה. אפשר למרוח חומוס טחון. אפשר למרוח שמן זית. חג שמח צביקה

12/04/2006 | 13:05 | מאת: נפתלי

תודה רבה. מאוד נחמד שיש את מי לשאול. ושהוא כל כך קרוב. עבודתך- קודש. האם לטונה במים מוסיפים מלח? מה זה כבושים? ואיזה ירקות מומלץ לצרוך כירקות כבושים? ומבושלים?

11/04/2006 | 16:19 | מאת: מור

אני סובלת מסחרחורות איומות מזה חודש בבדיקה שעברתי אתמול לחץ הדם שלי היה 80 על 50 ודופק 60 האם לחץ דם זה נחשב מאוד נמוך. האם יתכן שלחץ הדם הנמוך ובעקבותיו הסחרחורות נובע מטבליות סידן שאני לוקחת - 1600 מ"ג ליום איני יכולה להפסיק עם הכדורים לפחות לא עד שאגיע למישקל תקין(עוד 4.5 קילו)- האם יש משהו טבעי שאני יכולה לעשות לעלית לחץ הדם עליי לציין שבנוסף אני אוכלת מוצרים עתירי סידן - 4 כפות טחינה משומשום מלא, 4 מוצרי חלב ליום וגם ברוקולי.

11/04/2006 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, את צריכה להפנות את השאלות האלה לפורום רפואי - נסי רפואת משפחה. לא ברור לי מדוע את לוקחת 1,600 מ"ג סידן. הסיבה לסחרחורת יכולה להיות מלחץ דם נמוך כפי שיש לך. תה רוזמרין ותבלינים חריפים כמו קינמון וציפורן מעלים לחץ דם. תפני לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה

11/04/2006 | 23:56 | מאת: מור

תודה רבה! אעשה זאת

11/04/2006 | 12:23 | מאת: איציק

צביקה שלום האם יש לך הצעה לגברים שסובלים מדלקות חוזרות בערמונית תודה

11/04/2006 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, אם הדלקות הן על רקע זיהומי-חיידקי - חשוב לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה ולקחת תוספי מזון וצמחי מרפא בהם יש אבץ, מגנזיום, דקל ננסי, פרחי צבר סרפד וכד'. גרעיני דלעת עשירים באבץ. סוכרים פשוטים מחלישים את המערכת החיסונית ומעודדים התרבות חיידקים ודלקות. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי ולהרכיב תוכנית תזונה נכונה. כל זאת במקביל לטיפול קונבנציונאלי - אם יש כזה. חג שמח צביקה

11/04/2006 | 14:39 | מאת: איציק

צביקה שלום תודה על תשובתך

11/04/2006 | 11:08 | מאת: בני

האם בטבסקו שעשוי מפלפלים אדומים חריפים יש גם יתרונות בריאותים

11/04/2006 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

בני שלום בפלפל החריף יש חומר הנקרא קפסיצאין וממנו מכינים תרופות המשמשת בעיקר לשיכוך כאבי שרירים, וכאבי פרקים ועצמות בסובלים משיגרון כרוני ושלבקת חוגרת (הרפס). יש בה אף להגביר את עוצמת דופק הלב. החומר הזה נחשב גם אנטיאוקסידנט חזק. עם זאת אני לא ממליץ להשתמש בתבלינים חריפים כמו הטבסקו מכיוון שנזקו עולה על התועלת. אותו כלל תופס גם לגבי שוקולד, אלכוהול (גם יין אדום) קפה ועוד מוצרים מזיקים שעלו לכותרות לאחרונה כ"תרופות" מהטבע. בהצלחה צביקה

11/04/2006 | 09:47 | מאת: אלעד

צביקה שלום עברתי כריתת כליה לפניי 4 שנים ולפניי שנתיים התגלתה אצלי מחלת גרייבס. ברצוני לדעת מה הם המגבלות שאני צריך לשמור בתזונה בכדיי לשמור על כלייה תקינה לאריכות ימים. תודה רבה.

11/04/2006 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, לצערי, וכפי שאתה ודאי יודע, לטיפול במחלת גרייבס צריך תרופות ולפעמים התערבות כירורגית. עם זאת כדי למנוע החמרה בתופעות המחלה כדאי לשמור על תזונה טבעית מאוזנת ולהימנע מעישון. בנושא שמירת הכיליה - חשוב מאד להימנע מנתרון (מלח) ומחלבונים מהחי. כדי להתקיים צריך רק גרם אחד נתרן ביממה (1,000 מ"ג) ואת זה מקבלים מהמזון. גם כמות החלבונים צריכה להיות נמוכה מאד. חשוב להפסיק לעשן! מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. חג שמח צביקה

11/04/2006 | 09:31 | מאת: דורית

האם אפשר לתת לתינוקת בת 9 חודשים שאובחנה כרגישה לתוספי חלב (גם לחלב סויה) מאכלי חלב עזים?

11/04/2006 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

הי דורית, אפשר לנסות חלב עיזים, אבל לא נראה לי שזה הפתרון. אני מציע לתת לה תחליב שקדים ושומשום שאפשר להוסיף לו בננה בשלה או פרי אחר. זהו מזון עשיר בסידן, ברזל, חלבון ויטמינים ומינרלים וסביר שלא יהיהו תגובות אלרגיה, אם כי יש אנשים שאלרגים גם לשקדים ולשומשום. לגבי אופן ההכנה, כתבתי על כך מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. בפרק המאמרים באתר שלי תקראי על "תזונת התינוק והילד" ותמצאי שם טיפים נוספים. חג שמח לך ולמשפחתך ולהתראות באחת הסדנאות הקרובות צביקה

11/04/2006 | 00:07 | מאת: אלי

שלום, אני בן 21 שוקל 74קילו וגובה 1.86. אני מתאמן, 2-3 פעמים בשבוע וגם רץ, מבנה הגוף שלי היה רזה לפני שנתיים, השמנתי והתחלתי להתאמן ועכשיו רזיתי שוב והגוף התייצב, אבל נשאר לי כרס קטנה שלא מוכנה לרדת. אני עושה כושר, ואוכל כל בוקר דגנים, בארוחת צוהריים בשר עם פחמימות ובערב אני אוכל טונה ולחם קל. השאלה שלי היא : איזה תפריט אני צריך להכין לעצמי בשביל להפטר מהכרס ומהשומנים. ובמקביל לשמור על השרירים.?? תודה מראש אלי

11/04/2006 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, לצערי לא ניתן להוריד (באמצעות תזונה או תרגילים) רקמת שומן בחלק מסויים בגוף. משקלך תקין! תמשיך בפעילות גופנית ותזונה מאוזנת ותגביר תרגילים לחיזוק שרירי הגב התחתון והבטן. לפעמים שיפור היציבה מעלים את הכרס. אגב, האם אין לך ירקות ופירות בתפריט? חג שמח צביקה

11/04/2006 | 18:22 | מאת: אלי

ירקות אני אוכל, אבל פירות לא ממש מידי פעם.... אמרת שאני לא יכול להוריד את הכרס, אבל הכרס שלי הייתה הרבה יותר גדולה ממה שהיא עכשיו, הורדתי כמות רצינית מהכרס, ונשאר לי כרס קטנה.....שניסיתי כל מיני דרכים להוריד אותה, כמו אימוני אירובי ושיניתי את תפריט האכילה שלי לארוחות יותר מזינות ובריאות. איך זה שאני לא יוכל להוריד את הכרס? חייב להיות לזה פתרון מסויים. אני אשמח לקבל הסבר יותר מפורט., תודה מראש

שלום צביקה רציתי לשאול המלצת לגולשת על האיזון הורמונלי על ידי רפלקסולוגיה שאלתי היא מה עדיף זה או דיקור סיני למשל האם יש דיאטה מיוחדת לאלו שסובלים מזה משחלות פוליציסטיות האם אפשר להיות ממש רזים עם פעילות גופנית ואכילה נכונה שמיוחדת? האם יש ניקוי גוף מיוחד בשביל הסיפתח להקל שייתן פוש אני פשוט ממש רוצה לחזור לגוף שלי כי גם עליתי בעקבות זה עוד דבר הידיים וכפות הרגלים שלי כתומות,צהובות והרבה זמן לא אכלתי מאכלים כתומים מה זה יכול להיות מה ניתן לעשות??? (אני כל יום נכנסת לשירותים)??אויש אני כבר ממש רוצה לחזור לעצמי תודה צביקה אודה לך מאוד על התייחסותך!

גלי שלום, השאלה שלך קצת מבולבלת וקשה לי להבין בדיוק מה הבעיה. דיקור, רפלקסולוגיה, הומיאופתיה, צום, הילינג, תוספי מזון וכד' הם רק טיפולים משלימים והם צריכים להיות חלק מתוכנית כוללת לשינוי בתזונה ובאורח החיים שעשוי להקל על התופעות שתיארת. הנושא של שחלות פוליציסטיות עלה מספר פעמים בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - תבצעי חיפוש ותמצאי. הצבע הכותם נובע מעודף בטא קרוטן בתזונה לא הבנתי למה הכוונה "אני כל יום נכנסת לשירותים"... בקיצור, את צריכה לפנות ליעוץ אישי אצל איש מקצוע (נטורופט או תזונאי טבעי) לתשאול יסודי ולהכוונה והדרכה. בהצלחה צביקה

10/04/2006 | 17:14 | מאת: עירית

קראתי פה מאמר שמסביר על הצום כדרך יעילה לניקוי הגוף רשום שהצום (רק שתיית מים) נמשך ימים ואף שבועות .. (זה הגיוני??) מה משך זמן המינימום שצריך לבצע צום בכדי להגיע לתוצאות? תודה וחג שמח,

10/04/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

עירית שלום, צום לא נמשך "ימים ושבועות", הוא י כ ו ל להימשך ימים ושבועות. משך הזמן נקבע בהתאם לבעיה ולצורך ורק על ידי מומחה לנושא. גם צום של 3- 4 ימים שנחשב לצם קל וקצר צריך לעשות תחת הדרכה והשגחה. הצום הוא כלי ריפוי רב ערך בגישת הרפואה הטבעית, אבל אסור לבצע ללא הדרכה. בהצלחה צביקה

09/04/2006 | 20:41 | מאת: נפתלי

1- האם קיים מעין מקביל חלבוני לאינדקס הגליקאמי הקובע את איטיות פירוק החלבונים? 2- האם נכון הרעיון לפיו חיים מפתחי הגוף- ארוחת טרום שינה ככלל, וצריכת חלבון איטי (?!) בארוחה זו בפרט, תיצור מצב בו תהיה אספקת חומצות אמינו במשך הלילה, מה שימנע מצב של פירוק שריר. 3- מהי תזונה נוגדת תולעים מסוג ascaris lumbricoides? 4- האם הגוף עלול ליצור תלות בפרוביוטיקה?

10/04/2006 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, 1. לא ידוע לי על "אינדקס חלבוני" אבל ידוע שמשך השהות של כל חלבון בקיבה שונה והא מקבל מיצי עיכול, חומצה, ואנזימים שונים ובריכוז שונה. לדוגמה: בשר שוהה בקיבה 4 - 6 שעות. מוצרי חלב 2 -4 וכד'. כל שהחלבון שמן יותר הוא ישהה יותר זמן בקיבה. 2. אני לא הגישה של אכילת חלבונים לפני השינה. במהלך השינה מערכת העיכול צריכה לנוח ולא לעסוק בפירוק חלבונים. בכל מקרה פעילות המערכת איטית מאד במהלך השינה והחלבון "שוכב" בקיבה, תוסס ונרקב. אם רעבים לפני השינה אפשר לאכול משהו קל מאד. 3. לא מכיר את הנושא 4. כל תוסף מזון חיצוני עלול לגרום לתלות ולחוסר איזון ברגע שמפסיקים. אנשים שתזונתם לא מאוזנת צריכים תוספים ובכלל זה פרוביוטיקה. בהצלחה צביקה

24/04/2006 | 10:30 | מאת: פ.

במהלך ההריון השדיים שלי הפכו לחומים,במיוחד באזור הפטמות. ילדתי והם נראים אותו דבר. האם המצב יחזור לקדמותו?

08/04/2006 | 17:53 | מאת: דליה

גילו לי פטריה בנרתיק. האם יכול להיות שהיא גם במעיים ולכן אני סובלת מתשוקה מוגברת למאכלים מתוקים ופחממתיים. איך מטפלים בקנדידה כזו ? האם כדאי לנסות להפסיק לאכול מאכלים המכילים שמרים ?

08/04/2006 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, הטיפול התזונתי בקנדידה הוא מחמיר ודורש הימנעות משמרים (לחם, עוגות) ומסוכרים למיניהם. שאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - מציע לך לבצע חיפוש. עם זאת כדאי לפנות ליעוץ מקצועי. יש מעבדה פרטית בחיפה שמבצעת בדיקות לאבחון קנדידה ורמת החומרה שלה. תחפשי ברשת. בהצלחה צביקה

08/04/2006 | 21:00 | מאת: נעמי

חייבים "להרעיב" אותה, כלומר - לאכול מה שיותר מעולם הצומח, טבעי-אורגני, ופחות (רצוי בכלל לא) מכל המזונות האחרים, שגורמים לקנדידה להישאר.

14/04/2006 | 09:30 | מאת: מינה

לערבב יוגורט עם תוכן של קפסולת אסידופולוס ולצור משחה אותה יש להחדיר- זה עובד מצויין

07/04/2006 | 21:14 | מאת: נועה

1.באיזה שמן יש הכי הרבה אמוגה 3 ואמוגה 6 מכל השמנים ואיפה ניתן להשיגו? 2. העם השמן גם גורם לעיכול טוב שלוקחים אותו על הבוקר על קיבה ריקה? 3. איפה ניתן לקנות אותו ולהיות בטוחים שהוא מכור טובף עם יש לך אפילו משהו מומלץ של בחרה מסוימת השמח לשמוע. ועם ממש מרגישים את ההבדל בגלל האומגה, ואיך ניתן לשמור אותו כמובן שלא יחלוף כל הויטמינים תודה

07/04/2006 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, 1. בשמן דגים ובשמן פשתן יש כמות גדולה של אומגה 3. 2. לא הבנתי את השאלה - מה זה עיכול טוב? 3. אפשר לקנות בחנות טבע. אני לא ממליץ על חברה זו או אחרת. שבתשלום צביקה

07/04/2006 | 18:14 | מאת: שלום

שלום וחג שמח 1)בירה-קראתי ששתיית כ0.7 ליטר בירה אפילו ביום מועילה היות ובירה מכילה ויטמנים ומוצרים טבעיים,האם שתיית כ ליטר בירה ביום אחד בשבוע מותרת? והאם בירה מכילה סוכר או מלח בכמות גבוהה? תודה רבה מראש.

07/04/2006 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, לא קראת במקום הנכון. אם היית קורא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על חומרים מזיקים בתזונתנו היית נתקל בנזקים ובסכנות הרבות של האלכוהול לטווח קצר ולטווח ארוך. כתבתי על כך רבות בעבר. אם אתה חייב לשתות בפעם בשבוע "עם החברה" - נסה להגביל את הכמות לכוס אחת (200 גרם). אין בבירה "חומרים טבעיים" מועילים. אין בה סוכר אבל לאלכוהול שבה יש ערך קלורי גבוה משל הסוכר. אין בה מלח. אני מציע להימנע מכל סוגי האלכוהול למרות "המחקרים" ולמרות הפרדוקס הצרפתי. בריאות הלב וכלי הדם תושג רק באמצעות תזונה נכונה ואורח חיים נכון. בהצלחה צביקה

07/04/2006 | 18:12 | מאת: נער מתעניין

שלום אם אינני אוכל כלל מוצרי חלב. האם כדאי לקחת מידי פעם תוסף של סידן+ויטמין D? ואם כן באיזו כמות ? מתי? לפני ארוחה אחרי ארוחה? על קיבה ריקה? איזה הפרש בין ארוחות? תודה רבה רבה מצפה לתשובה

07/04/2006 | 21:49 | מאת: צביקה קורן

לנער המתעניין שלום, אם אתה לא שותה, קולה, משקאות מוגזים אחרים, קפה וקקאו - אין צורך בכדורי סידן. גם סוכרים פשוטים, מלח וחלבון מהחי מונעים ספיגה של סידן ו"זורקים" אותו מהגוף. תוודא שבתפריט שלך יהיו מזונות טבעיים עשירים בסידן כמו חמאת שומשום טבעית, שומשום טחון, שקדים, זרעים, דגנים, קטניות ועוד. כדאי לך לקבל יעוץ תזונתי אצל נטורופת או תזונאי טבעי ועד אז תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא "בריחת סידן". שים לב! התשובה שקיבלת בפורום תזונה קלינית מתייחסת לאנשים "נורמאליים" שעושים את כל השגיאות התזונתיות שהזכרתי למעלה ואשר גורמות לבריחת סידן. לצערי הדיאטניות הקליניות לא מתריעות על כך או שלא מודעות לכך. בהצלחה צביקה

07/04/2006 | 18:11 | מאת: אמיליו

צביקה שלום אתה יכול להמליץ לי על ממרח כלשהו לפרוסת הלחם(קמח מלא,שיפון) אשר איננה מכילה מלח ואיינה מכילה סוכר,וככן טבעית ורבה בסיבים תזונתיים תודה...

07/04/2006 | 21:52 | מאת: צביקה קורן

אמיליו שלום, ישנם כמה ממרחים כפי ביקשת: - אבוקדו מעוך - טחינה - חומוס ביתי (מבשלים חומוס וטוחנים בבלנדר עם שום, כמון, כוסברה, פטרוזיליה וכד') - ממרח עדשים (כנ"ל) - אתה יכול לקנות גם חמאת בוטנים טבעית ללא תוספת מלח או סוכר. בהצלחה צביקה

07/04/2006 | 17:59 | מאת: די מעניין

שלום צביקה פורום מהנה ומעניין יש לי כמה שאלות לגבי פשתן טחון 1)כיצד טוחנים פשתן? באיזה מוצר? 2)הפשתן שאני טוחן אלו גרעיני פשתן שלמים אורגניים שקונים בחנות טבע? תודה.

07/04/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, נושא הפשתן עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. טוחנים במטחנת קפה רגילה שעולה בערך 100 ש"ח. משתמשים בזרעים שלמים שקונים בחנות טבע. לא לקנות פשתן טחון הוא מתקלקל ומתעפש. בהצלחה צביקה

14/04/2006 | 09:26 | מאת: מינה

טוחנים זרעי פישתן במטחנת קפה ותבלינים לאחר שקולים אותם במחבת 2 דקות.

14/04/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

הקלייה הורסת את השמן

07/04/2006 | 10:11 | מאת: מעיין

שלום צביקה כדבריך, אני צורכת כל יום 2 כפיות זרעי פשתן שאני טוחנת. רק שאני מערבבת את זה בכוס תה צמחים ללא קפאין ומיד שותה,רק כך אני מסוגלת לצרוך זאת. האם זה בסדר? בתודה מראש

07/04/2006 | 11:11 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, זה בסדר, אבל כדאי שהמיים לא יהיו חמים מידי. האם נסית לפזר על סלט ירקות או סלט פירות? שבת שלום צביקה

11/04/2006 | 13:59 | מאת: אסקר זדה

א-האם גרעיני פשתן וזרעי פשתן האם זה אותו החומר ? אני משתמש בגרעני פישתן ביחד עם שיבולת -שואל מטרת השימוש שלי הוא לבעיה של כבה קשה , אם הוא טוב לדברים אחרים , האם גם יוצר השמנה תודה מראש

12/04/2006 | 14:21 | מאת: מירי

שלום צביקה, אני צורכת כף זרעי פשתן טחונים כל בוקר יחד עם חלב וגרנולה, האם זה נכון? קראתי במספר מאמרים שלזרעי הפשתן יש חשיבות במיוחד לחולי סרטן, האם זה נכון? מירי

07/04/2006 | 04:46 | מאת: אלכסנדרה

ידוע שככל שסלט הירקות טרי יותר כך הוא עשיר מבחינה תזונתית. בכל זאת מהו הטווח המומלץ שאחריו לא כדאי לאכול סלט ירקות שנשמר במקרר למשל. איזה ירקות רגישים יותר לאיבוד ערכם התזונתי , ועל איזה זמן מדובר בערך? אשמח אם באפשרותך להביא דוג' ממשיות כגון כרוב כעבור שעתיים מאבד את ויטמיני ה X שלו. תודה רבה

07/04/2006 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

אלכסנדרה שלום, אין ברשותי "טבלת איבוד ערכים" של ירקות ופירות שהושארו במקרר. לדעתי לא רצוי להשאיר סלט במקרר יותר מיום. אם משאירים בחוץ - כדאי לאכול תוך 20 דקות (אופטימאלי) עד שעתיים. בהצלחה צביקה

06/04/2006 | 18:31 | מאת: טל

שלום האם מומלץ לשמור בצל לבן במקרר? תודה

06/04/2006 | 21:01 | מאת: צביקה קורן

אפשר לשמור למספר ימים אבל עדיף להשתמש בטרי

07/04/2006 | 19:34 | מאת: טל

הכוונה לאחסן שלם

06/04/2006 | 16:33 | מאת: אמיר

אני סובל מאלרגיה, פצעים, אקנה... ממכאלים מסויימים (חלק אני יודע אבל הרוב אני לא יודע לכן אני נמנע מלאכול המון מאכלים כי אני מפחד לתגובה לא רצויה כמו פצעים) שמעתי על בדיקה בשם "הימוטסט" אני רוצה לעשות את זה הייתי בייעוץ בת"א בנושא הזה וזה עולה 1700 ש"ח, האם כדאי לעשות את זה, אני נורא מתלבט

06/04/2006 | 21:02 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, אני לא מכיר את הבדיקה הזאת. תבקש מהם שמום של 5 אנשים עם בעיה דומה ותשוחח איתם. בהצלחה צביקה

06/04/2006 | 16:19 | מאת: עדי

אני בחור בן 25, צמחוני מלידה וטבעוני 8 שנים, עשיתי כמה פעמים בדיקות והתברר שלא חסר לי ויטמין B 12 אתמול קניתי את האבץ פיקולינט של GNC אמרו שזה מסייע לטיפול באקנה, קניתי גם את המגניזיום ציטראט (אני סובל מהפרעות קשות בשינה), כמעט 3 שנים אני אוכל את אותו האוכל כל יום (סלט, תבו'לה, בורגול,מיצים טבעיים, וכל המאכלים הירוקים.. ניסיתי כמה פעמים לשתות חלב סויה (מעדני סויה) אך לצערי זה גרם להופעת פצעים....מה אתה אומר

06/04/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני אומר שהתזונה שלך כנראה לא מאוזנת ואתה צריך לקבל הדרכה מקצועית. יתכן ונוצרו חוסרים תזונתיים אחרים (ברזל למשל). תוספים תזונתיים של אבץ ומגנזיום לא יפתרו את הבעיה. אגב, לקיחת מגנזיום עלולה לגרום למחסור בסידן... בהצלחה צביקה

06/04/2006 | 09:32 | מאת: נפתלי

1-מה זה והאם כדאי להשתמש ב- מלטיטול, לתת, לציטין, WHEY POWDER וקמח תירס? 2- איך מכינים פיצה עם שמרי בירה? 3- האם צריכת ויטמין המסיס בשומן יחד עם שמן תשפר את ספיגתו (לדוג'- מיץ גזר עם שמן זיית )? 4- האם גיהוקים יכולים להיות גזים המגיעים מן המעיים ולא מן הקיבה? 5- בתור טבעוני, כמה חלבון עליי לצרוך וכיצד?

06/04/2006 | 13:30 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, מלטיטול שייך למשפחת הסוכרים הכהליים - לא מומלץ בבית ספרנו. לא נתקלתי בלתת באופן חופשי - ידוע לי שמוסיפים אותו לבירה שחורה, סוגי לחמים ועוד. אין לי דעה על החומר הזה. לציטין זה סוג של שומן שנמכר גם כתוסף מזון. יש ידיעות לא מבוססות שהוא מוריד רמת שומנים וכולסטרול בדם. WHEY POWDER - אבקת מי גבינה. נמצא בשימוש "בודי בילדרים" ואנשים הרוצים לפתח מסת שריר. נחשב כבעל זמינות ביולוגית גבוהה. אני לא ממליץ על שימוש באבקות ובשיקויים להגדלת מסת שריר או לכל צורך "בריאותי" אחר. גם כך יש לנו יותר מידי חלבון בתזונה. אני לא יודע איך מכינים פיצה, עם או בלי שימרי בירה. בכל מקרה פיצה נכללת ברשימת המזונות המזיקים (ג'אנק ) וכדאי להימנע מאכילתה. סביבה שומנית משפרת ספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, D, E, K). היו כמה מחקרים על כך ולכן התשובה חיובית. כדאי להוסיף שמן או מזון שומני (טחינה, אבוקדו, שקדים, אגוזים, זרעים טחונים) לסלט, למיץ גזר או לתבשילים בהם יש ירקות כתומים המכילים בטא קרוטן. לא סביר בעיני ששיהוקים יגיעו מהמעיים. בין המעי הדק לפה יש שני סוגרים הנמצאים בכניסה וביציאה מהקיבה. צריכת חלבון: הטבעונים (שלטון, יצחק בן אורי) טוענים שצריך רק 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אדם במשקל 70 קילו צריך 21 גרם חלבון ליום. התזונה הקונבנציונאלית טוענת שצריך רק 0.8 גרם. כלומר 56 גרם לאותו אדם ששוקל 70 קילו. רובנו אוכל הרבה יותר ממאה גרם חלבון ליום וזה גורם לנזקים בריאותיים מרובים וכבר כתבתי על כך רבות בעבר. לכן שללתי שימוש באבקות חלבון. בהצלחה צביקה

06/04/2006 | 15:08 | מאת: נפתלי

אם הפיצה עשויה מקמח מלא, עם שמרי בירה וללא גבינה. מדוע היא ג'אנק פוד?

06/04/2006 | 09:32 | מאת: עדנה

שלום צביקה מה ידוע לך על דג לוקוס האם יש לו ערכים תזונתיים טובים וחיוניים כמו לאחרים???

06/04/2006 | 13:14 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, קיימים שלושה סוגי לוקוס, הלבן הנחשב איכותי ביותר, לוקוס הסלע (דאור ) ולוקוס אדום. הדג הוא דג ים ולכן מומלץ לאוכלי דגים. הדג מכיל כ 25% חלבון וחומצות שומן חיוניות. לאחרונה התפרסמו ידיעות מדאיגות על תכולת כספית גבוהה בדגי הים וכימיקלים אחרים מפסולת שפכים תעשייתיים ואוניות. בהצלחה צביקה

05/04/2006 | 23:31 | מאת: שרלי

שלום צביקה. היום הלכתי לרופא עקב אי כניסה להריון הוא טוען שהBMI שלי נמוך. אני 1.65 משקל 51.7 מתעמלת 3 פעמים בשבוע .הוא טוען שאני צריכה במקום 40 דקות של פעילות להוריד ל 20 דקות ולאכול יותר.יש לציין שאני אוכלת רק בבוקר פחמימות שזה דגני בוקר- אול בראן וכ"ו ושאר היום רק דגים וירקות וקצת אגוזים ושקדים. כיצד ניתן להעלות את השומן בגוף בלי לאכול שטויות? אגב מאוד קשה לי נפשית להעות במישקל. מה דעתך?

06/04/2006 | 08:06 | מאת: צביקה קורן

שרלי שלום, בהחלט ייתכן שתת משקל יפגע בפוריות. האם היית אצל רופא גניקולוג או רופא משפחה? ההמלצה להוריד את רמת הפעילות הגופנית לא מקובלת עלי. עם זאת נראה לי שהתזונה שלך לא מאוזנת. "דגני בוקר" זה מזון פסול בעיני. לא הזכרת פירות, דגנים וקטניות וזה חשוב מאד. שקדים, אגוזים, זרעים (במיוחד דלעת, פשתן ושומשום) מכילים חומצות שומן חיוניות, אבץ וויטמין E החיוניים למערכת הרבייה. אני מניח שהשאלה שלך אלי באה לאחר שנשללה כל בעיה פיזית, פיזיולוגית או הורמונלים המונעת כניסה להריון. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי לאיזון התפריט היומי. תפריט טבעי ומאוזן לא יגרום לעלייה במשקל ויאפשר כניסה להריון. בהצלחה צביקה

06/04/2006 | 22:24 | מאת: שרלי

קודם כל תודה לך על התשובה כל הכבוד לך על היחס והזמן שאתה מקדיש! הלכתי לאנדרקולוג שמתמחה בהורמונים ופוריות. הוא טוען שיש בי יותר שריר ואין רקמת שומן, התזונה שלי מבוססת בעיקר על חלבונים , ירקות קצת אגוזים וגרעיני דלעת חוץ מבבוקר כפי שכתבתי שזה כולל גם שיבולת שועל, הוא לא יעץ לי להפסיק את הפעילות לגמרי אבל להוריד. אני ממש לא רוצה לעלות במישקל האם ישנה דרך להעלות אתהשומן בגוף בלי לעלות במישקל? אגב בדיקות הורמונליות בסדר ,עשיתי אולטרסאונד על השחלות על ידי מומחית גדולה והיא טוענת שבשחלה יש ריקמה מידי דקה וזה גורם לאי כניסה להריון וזה אופיני לנשים בעלות משקל נמוך.

05/04/2006 | 23:16 | מאת: נועם

שלום רציתי לשאול, איזה תכונות טובות (ויטמינים שומן והכל) יש באגוזי מקדמיה, העם זה טוב לשלב את זה יום יום בתפריט היומי? (כמובן באגוזי מקדמיה שקניתי בחנות טבע) מכיון שאני לא רוצה לעלות במשקל הייתי שמחה לדעת בערך כמה קלוריות יש ב 7 אגוזי מקדמיה. ובקשר לממרח שקדיה שקונים בחנויות טבע, כמה יש לכף תודה רבה נועם

06/04/2006 | 08:23 | מאת: צביקה קורן

נוהם שלום, אגוזי מקדמיה, כמו כל האגוזים עשירים בחומצת שומן רב בלתי רוויות הכוללות גם אומגה 3 ואומגה 6. יש בהם חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים (אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל ועוד). במאה גרם יש כ 650 קלוריות. בגלל יחס חלבון / שומן גבוה, כדאי להעדיף שקדים בהן יש פחות שומן ויותר חלבון. בכל מקרה חשוב לגוון ולא לאכול רק מקדמיה לא יודע כמה קלוריות יש בשבע אגוזים ובכף שקדיה. תקני משקל קטן ותחשבי יחסית למאה גרם. בהצלחה צביקה

05/04/2006 | 20:24 | מאת: שירי

שלום, חליתי לאחרונה בדלקת שקדים/גרון, הגרון מכוסה כולו בתפליטים (מוגלה) . יש לציין שההרגשה הכללית היא בסדר למעט התפליטים הלבנים על השקדים, שינוי בקול, ליחה וגב וצוואר תפוסים. הרופאה אמרה שאין חום והגרון לא כ"כ כואב דווקא בגלל שהמחלה מאוד חזקה והתפליטים מכסים עד קצות העצבים בגרון. שני נתונים נוספים: אני ממעטת ליטול אנטיביוטיקה וכ--6 5 שנים לא הייתי חולה ולא לקחתי תרופה או אנטיביוטיקה. בחודשים האחרונים אני במתח נפשי רב שהתעצם בשבועות האחרונות לאחר שנכנסתי למערכת יחסים מאוד תובענית ומסחררת. הרופאה נתנה לי מרשם למוקיסיפן (אנטיביוןטיקה) ל- 10 ימים שאלותיי: 1) האם יש לצרף את המוצר הפרוביוטי בזמן נטילת האנטיביוטיקה או בתם לקיחת האנטיביוטיקה, האם ניתן לקצר משך נטילת האנטיביוטיקה לשבוע? 2) מאוד חשובה לי המלצה ספציפית למוצר פרוביוטי המכיל אצידויפילוס? ביפידוס? 3) מבחינת הרפואה הסינית על איזו חולשה מעידה דלקת גרון, או ממה נובעת.. 4) המלצות נוספות כדי למזער את הנזק של נטילת האנטיביוטיקה תודה מראש, שירי

06/04/2006 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, פרוביוטיקה כדאי לקחת כל הזמן - לפני, אחרי ובזמן. בנוסף, נסי להוסיף, לכסניות של אבץ למציצה, וויטמין C לא חומצי (אסטר). חשוב לשמור על תזונה נכונה ולהימנע מסוכרים, מלח ומזון קלוקל אחר (לא רק בתקופת המחלה, אבל עכשיו תקפידי במיוחד). מיץ גזר עם ירקות ירוקים עשוי להועיל. אני לא ממליץ בפורום על מוצר פרוביוטי זה או אחר - תבררי בחנות טבע ואל תקני את הזול ביותר, או כזה ש"במבצע"... אני לא עוסק באיבחון לפי הרפואה הסינית - נסי בפורום רפואה משלימה שם יש מומחה לנושא. בעיני המחלה שלך נגרמה מתזונה לא נכונה, עייפות ומתח שגרמו להחלשת מערך ההגנה של הגוף. החלמה מהירה צביקה

05/04/2006 | 18:25 | מאת: שאלונת

שלום רב ידוע ששום מאוד בריא והוא אנטיפטרייתי ואנטיויראלי. אך קראתי שלמי שיש רגישויות בבטן לא מומלץ להרבות באכילתו. האם זה נכון? האם הוא גורם לשלשולים או לחילופין לעצירות? כאשר יש כאבי בטן וגזים ואין יציאות, רצוי לאכול שום או שיש מאכלים אחרים מועדפים?

06/04/2006 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אכן לשום יש יתרונות בריאותיים רבים והוא מועיל במגוון של מחלות ותופעות. עם זאת יש אנשים שגופם לא מקבל את השום (כאבים בקיבה, גזים, שילשול). אם זה המצב צריך לנסות לאכול שום מבושל או אפוי ואם זה לא מועיל להימנע מאכילת שום. יש עוד מגוון של מזונות מועילים. בהצלחה צביקה

05/04/2006 | 11:04 | מאת: רמי נגיד

המאמר בלשון המעטה לא מדוייק.אני מבין שהכותבת היא צימחונית.זו לא סיבה לשכנע אחרים במסוה של עובדות. אמנם יש הרבה חיות צמחוניות חזקותואני יכול למנות עוד כמה שלא הזכרת.אבל יחסית לגודל הטורפים (אוכלי בשר בלבד)חזקים יותר והחזקים ביותר הם הטורפים ממשפחת החתולים.כמו האריה והנמר.הנמר מסוגל להעלות צבי שלם שמישקלו כמישקל הנמר תוך כדי טיפוס על עץ. גם העופות הדורסים(עופות טורפים)חזקים מאד ביחס למישקלם.ויש עוד הרבה דוגמאות. אכילת בשר חשובה לאדם מי שלא צורך בשר ברוב המיקרים סובל מחוסר וטמין B12 אותו צריך להשלים ע"י זריקות כל החיות שעומדות בראש שרשרת המזון בטבע הן חיות טורפות.

05/04/2006 | 12:06 | מאת: צביקה קורן

לא צירפת קישור.... אולי ענית להודעה בפורום אחר. אתה טועה בגדול, אבל עייפתי מהוויכוח הזה. איש באמונתו יחיה. אבל, כדאי שתדע שאין צורך לאכול שום חלבון מהחי כדי להתקיים ולהיות בריא ופעיל. רוב החוסרים ב B12 הם אצל אוכלי כל (כולל בשר) ולא אצל צמחונים וטבעונים. מה עם ההיבט ההומני? "ומותר האדם מהבהמה (ומהטורף) אין"..???. בהצלחה צביקה

06/04/2006 | 02:56 | מאת: hal767

שכחת פיל,גי'רפה,היפופוטם

04/04/2006 | 23:16 | מאת: ...

מהו כוסמת? האם הוא בגדר מזן בריא? ואם כן מהם סגולותיו? האם אכילת צלחת כוסמת כל יום מזיקה או מועילה? והאם כוסמת מכיל סוכר?ואם כן מהי הכמות?

05/04/2006 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אנו משייכים את הכוסמת למשפחת הדגנים (אם כי יש הטוענים שמדובר בפרי). יש בה פחמימות מורכבות ("סוכר"), סיבים תזונתיים ו כ 10% חלבון. הכוסמת עשירה באשלגן, מגנזיום, זרחן, ברזל, וויטמינים מקבוצת B וויטמין E. הכוסמת נחשבת כמאזנת רמת סוכר, היא מועילה לבעיות במחזור הדם, מחזקת נימי דם, מאזנת לחץ דם, מסדירה בעיות עיכול ועוד. אין בעיה לאכול כל יום כוסמת, אבל זה לא רצוי. לא כדאי להיצמד לתפריט אחיד. כדאי להחליף את מנת הדגן היומית ולגוון עם אורז מלא, דוחן, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל ועוד. בהצלחה צביקה

04/04/2006 | 22:31 | מאת: אורין

שלום, בני בן 3 והוא אוכל תפריט מעוד מצומצם שכולל: פסטה, לחם, אורז, עוף, מלפפון, עגבניה, שוקו, עוגיות וזהו. הוא לא אוכל שום ירק אחר ושום ירק מבושל זהו התפריט שלו. ניסיתי לא לתת לו את מבוקשו והוא פשוט הולך לישון בלי כלום בבטן בלי שום בעיה, הוא לא מתלונן ולא נכנע, אני נקרעת בין לותר לו ולתת לו לאכול כל יום וכל היום לאכול אותו דבר או להמשיך להתעקש איתו שיאכל יותר מגוון. אני חושבת שאולי כדאי שאתן לו ויטמינים / תוספי תזונה. אודה לך על עצתך בנושא, אורין

05/04/2006 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

אורין שלום, האם התזונה שלכם מגוונת ובריאה? האם כל המשפחה אוכלת יחד? הילד מגבש הרגלי אכילה תוך חיקוי המשפחה ואימוץ מנהגיה. שוקו, פסטה ועוגיות - לא מזון בריאות. האם הלחם והאורז מלאים או מקמח לבן? מציע לך להציע לו בהדרגה מגוון של מזונות טעימים. לא כתבת לגבי פירות. האם ניסית להציע לו בננה בשלה, קלמנטינה, אפרסמון, אגס? נסי להציע לו ממרח חלבה טבעי ומזין המורכב מטחינה גולמית ודבש, או "שקדייה" ודבש, אפשר להוסיף אבקת חרובים ולהפוך את זה למעדן. תחליב שקדים או שומשום עם פרי - מזין וטעים. מציע לך לפנות ליעוץ אישי ועד אז תקראי את האמור בקישור שלהלן מפרק המאמרים באתר שלי: http://www.zom.co.il/baby-food.htm בהצלחה צביקה

05/04/2006 | 15:10 | מאת: אורין

תודה רבה על העזרה , אורין

04/04/2006 | 19:10 | מאת: אלכסנדר

למה אתה מתכוון צירופים לא נכונים?

04/04/2006 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

ישנם כמה צירופי מזון שעלולים לגרום להפרעות עיכול ולספיגה לקוייה של רכיבי התזונה. לדוגמה: מזון עמילני עם חומצי (לדוגמה: פיתה עם חמוצים), חלבון עם עמילן (לדוגמה: לחם עם גבינה) ועוד. פירוט בנושא צירופי המזון תוכל למצוא בספרו של יצחק בן אורי: תזונת האדם ובריאותו. אתה יכול לנסות לעשות גם חיפוש בפורום - אני בטוח שתמצא. גם בפרק המאמרים באתר שלי יש הסבר קצר במאמר הנקרא: "כללים לתזונה נבונה". שם גם תמצא טיפים נוספים לעיכול יעיל. בהצלחה צביקה

04/04/2006 | 19:01 | מאת: רינת

האם נכון שפטרוזיליה אינה מומלצת בזמן הריון? תודה

04/04/2006 | 21:00 | מאת: צביקה קורן

רינת שלום, פטרוזיליה זה מזון טבעי, בריא ומבריא. היא עשירה בויטמינים, מינרלים, כלורופיל, אנזימים ואפלו מעט חלבון יש בה. לא ידוע לי על מזון טבעי ובריא שלא מומלץ בהריון. יש אזהרות לגבי כמה צמחי מרפא ושמנם אתריים, אבל זה לא מזון. רצוי לאכול מגידול אורגאני מכיוון שהירקות העליים מאד מרוססים (גם חסה וכרוב). בהצלחה צביקה

04/04/2006 | 21:23 | מאת: ירון

אכן פטרוזילה מזון עשיר ומזין אולם קיימות שתי התויות נגד לשימוש בה בזמן הריון . 1. עלולה להקדים את הצירים . 2. מיבשת חלב אם . לכן ההמלצה לנשים בהריון לא לצרוך כמויות גדולות של פטרוזיליה כיוון שהחומרים APIOL ו - MYRISTICIN עשויים לגרות את הרחם .

04/04/2006 | 15:38 | מאת: טובה.ש

ממה מורכב משקה השווידן ביטר ולמה הוא מועיל מבקשת תשובה מםפורטת ככל האפשר

04/04/2006 | 16:13 | מאת: צביקה קורן

טובה שלום, המוצר הזה הוא מרקחת של צמחי מרפא שחלקם סודיים. אני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" גם אם הן עשויות מצמחי מרפא ומרכיבים טבעיים. בנוסף, המשקה הזה מתיימר לפתור מגוון של תופעות ומחלות ולכן הוא חשוד בעיני. אין תרופת פלא לבריאות. רק תזונה טבעית ואיכותית ושמירה על אורח חיים נכון תביא בריאות לגוף ולנפש. אם תחפשי בגוגל תמצאי מאות קישורים למשקה הזה שחלקם "שיווקיים" ויבטיחו לך גן עדן עלי אדמות וחיי נצח ללא מחלות ומכאובים. בהצלחה צביקה

04/04/2006 | 14:00 | מאת: אלכסנדר

ממה נוצרים גרפסים (מבחינה ביוכימית)? ואיך מונעים אותם?

04/04/2006 | 16:04 | מאת: צביקה קורן

אלכסנדר שלום, אני לא מומחה בביוכימיה ולכן לא אוכל לכסות את ההיבט הזה (לא ברור לי מדוע זה חשוב ואיך זה יפתור לך את הבעיה). התופעה שתיארת נובעת מכמה סיבות כמו: - אכילה מהירה מידי - לעיסה לא מספקת של המזון - אכילת יתר - אכילה עם צירופי מזון לא נכונים - אכילת מזון לא נכון. בהצלחה צביקה

04/04/2006 | 13:56 | מאת: נפתלי

1- בהכנת מיץ תרד, האם הברזל זמין יותר מאכילת תרד? וככלל, אם סחיטת מיץ מירקות מפרידה בין הסיבים לנוזלים- אזי קיימת הפיכת מינרלים לזמינים יותר?? כל סוגי המינרלים? 2- ביצה מקבלת את הציון 100 בדירוגה כחלבון איכותי. אם אוכל חלבון נוסף יחד עם הביצה, תתרחש הפרה של האיזון האמיני המושלם של הביצה ודירוגה ירד? 3- מה היחס שצריך להיות בין קטניות ודגנים על מנת שיווצר חלבון שלם? 4- האם קיים בטבע מצב בו יש סידן ללא ויטמין D? 5- על שום מה ההפרדה בין ירקות ופירות? (בהקשר לשאלה 1, חשבתי לרקוח מיץ תרד ותפוזים כתחליף ברזל. כדאי?)

04/04/2006 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, לצערי נקודת המבט שלך על המזון מוטעית והיא באה לידי ביטוי בשאלות הנוכחיות ובשאלות קודמות ששאלת (לכן התעכבתי בתשובה...). 1. התרד לא נועד לספק לנו ברזל ואם יש בו חומרים שמונעים ספיגה (פיטאטים) לא כדאי לאכול אותו. התרד שייך לסל המזונות הטבעיים ויש לו מקום כבוד בתפריט הטבעי. הוא מכיל ויטמינים, מינרלים, אנזימים, כלורופיל סיבים תזונתיים ופיטוכימיכלים התורמים לבריאות ולמניעת מחלות. 2. התשובה שלילית 3.כדאי לאכול שליש קטניות ושני שליש דגנים. הקטניות מרוכזות יותר וקשות לעיכול אבל השילוב נותן באמת חלבון מלא באותה ארוחה. 4. הפרדת מזונות ובכלל זה בין פירות וירקות נובעת מהצורך בייעול העיכול והספיגה של המזון. הגוף מייצר ומפריש אנזימים ומיצי עיכול שונים לבשר, חלב, תפוחי אדמה, לחם, פירות וירקות וכד'. אנא ראה תשובה שנתתי בנושא לאלכסנדר כמה שורות למעלה. הנושא של צירופי מזון שנוי במחלוקת ונשלל כל ידי הדיאטניות הקליניות. תוכל למצוא לכך התייחסויות שלי בפורום - תעשה חיפוש. בהצלחה צביקה

04/04/2006 | 13:23 | מאת: קארין

לפני חודשיים התחלתי לקחת אבץ פיקולינט, מאז עליתי קצת במשקל. הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין השניים או שסתם שמנתי...

04/04/2006 | 15:58 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, לצערי האבץ לא אשם בהשמנה. האבץ הוא מינרל חיוני למערכת החיסונית, למערכת הרבייה, לעור והוא מעורב בעוד עשרות פעילויות חיוניות בגוף. השאלה היא מדוע לקחת את התוסף הזה..?? בהצלחה צביקה

04/04/2006 | 16:09 | מאת: קארין

טוב, חיפשתי אשמים... לקחתי את זה כי שמעתי שזה טוב לעור, לציפורניים ולנשירת שיער, אני טועה?

04/04/2006 | 13:06 | מאת: גולשת שנאמנה לפורום זה....

אז כמו שאתה בטח כבר יודע אתה פשוט מדהים תשובות לעיניין הכל בטוב טעם ועם זאת המון מקצועיות מחשבה והרבה ניסיון מי יתן ויהיו עוד מטפלים כמוך המשך במה שאתה עושה כי אתה עושה זאת מצויין מגולשת שנהנת ומחכימה מתשובותיך המקצועיות!!!!!!

04/04/2006 | 15:54 | מאת: צביקה קורן

נעים לקבל מידי פעם משובים חיוביים ולדעת שהפורום חי ונושם.

04/04/2006 | 23:13 | מאת: אמיל

בסופו של דבר הכל מתאזן בחיים הן לטוב והן לרע ואני בטוח שלצביקה הכל יהיה טוב בהמשך חייו איש יקר כל הכבוד לך !

04/04/2006 | 05:44 | מאת: מרב

האם יש ערך תזונתי בסלט ירקות שנעשה ב 6 בערב ונאכל ב12 למחרת?

04/04/2006 | 10:29 | מאת: צביקה קורן

מרב שלום, לכל סלט ירקות יש ערך תזונתי, אבל אין תחליף לסלט טרי שאוכלים אותו תוך 20 דקות מההכנה.חלק מהויטמינים מתחמצנים והסלט מאבד מטעמו ומערכו לאחר מספר שעות. בכל מקרה אם שמרת במקרר - צריך להוציא לפני הארוחה ולהביא אותו לטמפרטורת החדר לפני האכילה. האנזימים בסלט פעילים רק בטמפרטורת החדר. אסור לאכול מזון קר - זה מזיק למערכת העיכול ורכיבי התזונה פחות זמינים. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 21:21 | מאת: נפתלי

האם קיים קונצנזוס בקרב התזונאים בנוגע לאכילה לפי סוג דם??

03/04/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, הנושא הזה שנוי במחלוקת (כמו הרבה נושאים תזונתיים אחרים). אני בדעה שמי שניזון מתזונה טבעית, איכותית ומאוזנת לא זקוק ל"גזירות" נוספות הנובעות מסוג הדם שלו. אם אני צמחוני עם סוג דם O, האם עלי להתחיל לאכול בשר כדי להיות בריא ולהתאים לאמור בספר? כבר התייחסתי לנושא מספר פעמים בעבר. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 20:23 | מאת: אורית

שלום, בשבוע האחרון הורדתי מתזונתי חלב , גבינות ולחם מחיטה מלאה והוספתי לבנה מחלב עיזים וקרקרים משיפון מלא. התחלתי בימים האחרונות לסבול מליחה מוגברת, האם יש קשר בין הדברים? האם לבנה מחלב עיזים או (וזה סביר עוד פחות) קרקרים משיפון יכולים להגביר ליחה? תודה על התשובה

03/04/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, לפני שאת מטילה על עצמך גזירות תזונתיות נוספות, אני מציע שתפני לרופא אף אוזן גרון לשלול אפשרות של דלקת מקומית הגורמת לליחה. אם זה אכן על רקע תזונתי צריך להוריד מוצרי חלב, חיטה, סוכרים, פרי הדר ואלרגנים נוספים - אם ידועים לך. צום מיצים או צום מים של 3-4 ימים עשוי להועיל, אבל את זה צריך לעשות בהדרכה ובהשגחה. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 22:04 | מאת: נעמי

כל מוצרי החלב, ולא חשוב חלב של איזה בעל-חיים, הם מזון בעל תגובה חומצתית. כנ"ל לגבי הקרקרים שאת אוכלת. מזונות חומצתיים יוצרים ליחה בגוף. כדאי מאוד לשים דגש בתפריט היומי על מזונות בעלי תגובה בסיסית (רוב המזונות מעולם הצומח).

03/04/2006 | 13:04 | מאת: טלי

שלום צביקה, ברצוני לדעת מאילו סוגי מזון אנו מקבלים ויטמינים העוזרים להתחדשות רקמות? (כוונתי לויטמינים העוזרים להתחדשות העור, אם אני לא טועה E או A) בתודה מראש

03/04/2006 | 15:00 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, העור מורכב מתאים. כדי להבטיח את בריאות התאים ורקמת העור יש צורך בכל הויטמינים והמינרלים הקיימים ולא רק A או E. לכן, רק תזונה טבעית ומאוזנת והימנעות ממזונות מזיקים - תבטיח את בריאות העור והתחדשותו. לבריאות העור חיוניים במיוחד מזונות שומניים כמו שקדים, אגוזים, זרעים (פשתן, שומשום, דלעת, חמניות), אבוקדו, שמן זית העשירים בויטמינים A,E ובחומצות שומן חיוניות (אומגה 3). בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי ללמוד מהם המזונות המועילים והמזיקים בתזונתנו. אגב, עישון פוגע בצורה קשה ברקמת העור. העישון גורם להיצרות ולסתימה של כלי דם קטנים (נימים) ומונע אספקת דם וחמצן לתאי העור. אצל אנשים המעשנים מעל 5 שנים העור גס, מחוספס ואפור (שלא לדבר על הריאות וכלי הדם האחרים). ישנם גם גורמים אחרים המשפיעים על בריאות העור כמו מצב נפשי, גנטיקה, חשיפה לאור השמש, שימוש בתמרוקים ובכימיקלים אחרים ועוד. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 12:57 | מאת: עדינה

האם טיפול ברפלקסולוגיה יכול לעזור במקרים של שחלות פוליציסטיות ועזרה בחילוף חומרים כמובן בעזרה של תזונה נכונה לסובלים מחוסר איזון הורמונלי בגוף כמו כן גם עזרה בבלוטת התריס אודה לך על תשובתך מניהול הפורום הכלכך מקצועי בברכה עדינה

03/04/2006 | 14:22 | מאת: עדינה

ועוד משהו קטנטן אם אני יטופל על ידי תערובת צמחים ואגיע לאיזון הירידה תהיה איפשהו"אוטומתית"אם ההשמנה לא נבעה מאוכל?? ממש תודה על התייחסותך

03/04/2006 | 14:49 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, ראשית תודה על המשוב. טיפול ברפלקסולוגיה בהחלט יכול להועיל. הרפלקסולוגיה מאזנת ומפעילה את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף (כבד, כליות, מערכת חיסונית, מערכת הורמונלית וכד'). כפי שציינת הטיפול הראשוני בשחלות פוליציסטיות הינו תזונתי, אבל שילוב של צמחי מרפא, תוספי תזונה וטיפולי גוף כדוגמת רפלקסולוגיה יכול להועיל להפחתת התופעות המציקות ובכלל זה הירידה במשקל. צריך הרבה סבלנות והתמדה. עם זאת, אין לשלול טיפול תרופתי (במיוחד אם לא רואים תוצאות מהטיפול האלטרנטיבי). אני מקווה שאת מקבלת יעוץ אצל נטורופת או תזונאי טבעי. בהצלחה רבה צביקה

03/04/2006 | 11:46 | מאת: צביקה קורן

אדון נכבד, אני מודה לך שמצאת לנכון לענות לגולשים בפורום. עם זאת, הואיל ואתה פוסל חלק מהתשובות שלי בפסקנות ובנחישות, הייתי שמח אם היית מזדהה בשמך ומציין מה ההכשרה והניסיון שלך. בנוסף, אני מציע שתציין את העובדה שאתה מייצג את זרם הטבעונות (בתזונה הטבעית(הגישה ההגייניסטית או בשמה העממי שיטת שלטון) . אני רוצה להזכיר לך שבנוסף לשיטה שאתה כל כך מאמין בה קיימות עוד גישות טובות ומוכחות שהועילו לאלפי חולים ולאנשים בריאים (שיטת אן ויגמור, שיטת קינגסטון, שיטת ג'נסן, שיטת מאייר, מאקרוביוטיקה ועוד). אגב, אחת הסיבות שהטבעונות לא נקלטה בארץ ובעולם, היא האדיקות, הקיצוניות והיעדר הפשרות שבה - תכונות שאתה מייצג בצורה נאמנה. אגב2, דווקא ירקות זה המזון היחיד שכל המחקרים משבחים אותו ומעודדים צריכה מרובה. לגבי פירות (ללא הגבלה כפי שאתה ממליץ) יש חילוקי דעות ובמיוחד עקב כמות הסוכר הגבוהה שבהם. אגב3, אין שיטה תזונתית אחת שמתאימה לכל אדם ולכן צריך להיזהר בתשובות שנותנים לאנשים שאנחנו לא מכירים ולא יודעים מה מצבם הבריאותי. אגב4, אני מכיר את שיטת שלטון באופן יסודי ואפילו מרצה על כך. יש בה יתרונות רבים, אבל גם חסרונות לא מעטים. לאור כל זאת, אני מציע לך להיות יותר צנוע ופחות נחוש וחד משמעי בתשובות שאתה נותן. משפטים כמו "לדעתי", או "מניסיוני", "כדאי לנסות" וכד' יכולים להועיל יותר מאשר פסילת תשובות שלי, של ירון, או של כל משיב אחר. אין לנו כוונה ורצון לבלבל את השואלים וליצור אצלם "חוסר איזון הכרתי" בהצלחה צביקה

למר קורן! איני מפרסם את שמי כי אין לי כוונה לעשות פרסומת לעצמי.מטרת כתיבתי היא לעזור לאנשים להיות בריאים יותר,בכך שאשתף אותם בידע ובניסיון שיש לי. השקעתי שנים רבות בלימוד בריאות בדרך טבעית,ועבדתי ביחד עם מטפלים מכובדים מגישות טיפול שונות,כולל מהמדיצינה. אינני נוהג לנהל ויכוחים עם מטפלים אחרים,אבל כן משיב למי שמשיב לתשובותיי. טבעונות אינה קיצונית ואין בה גישה דתית של הכל או לא כלום.היא נותנת דרך לבריאות שכל אחד יקח ממנה מה שהוא רוצה.זאת גישה מדעית שנוסתה שנים רבות בהצלחה ואין צורך להוכיח את נכונותה. בודאי שתמיד יש צורך בהתאמה אישית,בעיקר כשמדובר באנשים חולים.לכן תשובותיי הינן כלליות ובודאי אינן יעוץ.יש להדגיש ששיטה זאת אינה עוסקת רק בתזונה,אלא,בכל מה שקשור לאורח חיים נכון. אם הינך מעוניין שבפורום המכובד הזה יבואו לידי ביטוי גישות שונות,יש מקום לתשובותיי. באשר לאכילת פירות,הפרזה בהם ,כמו בכל מזון אחר,אינה רצויה,אבל דרישת הגוף אליהם הינה אינדבידואלית ואם אדם מרבה באכילתם ומרגיש טוב,זה המדד שהוא נוהג נכון.אכילת פירות מרובה אינה יכולה להזיק.בודאי שיש להוסיף לתפריט מזונות נוספים כדי להפוך את התזונה למושלמת. למרות הויכוח בינינו,אני בהחלט מודה לך על שהינך מנהל את הפורום החשוב הזה ושומר על הסדר בו.

03/04/2006 | 21:31 | מאת: צוות האתר
וכמובן מודים לו על האדיבות, המסירות והרצינות במתן תשובותיו. שוב רצינו להדגיש בפני כל הגולשים - יש לזכור שמדובר במדיה אינטרנטית פתוחה והיחיד שמוסמך לתת תשובות הוא מנהל הפורום שמודגש בצבע כחול. גולשים אחרים יכולים להציג עצמם כרופא או מטפל זה או אחר, אבל לא ניתן לדעת מי עומד באמת מאחורי הניק, ומה אינטרסים שלו. המשך גלישה נעימה
02/04/2006 | 23:11 | מאת: יעל

צביקה תודה על תשובתך, למה עלי כרוב? איך משפיעים? ואיך לשים אותם? כמו שהם? או שצריך נכנה מיוחדת? תודה

03/04/2006 | 10:26 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, לא תמיד יודעים איך התרופות העממיות עובדות. לא משקיעים מיליונים במחקרים בנושא - זה לא כלכלי... מיץ כרוב משמש לריפוי כיב קיבה, הוא אנטי סרטני ועשיר בויטמינים, מינרלים, אנזימים וסיבים תזונתיים. תשטפי את העלים בסיר עם מי ברז ותניחי על החזה. אם זה לא יועיל - זה לא יזיק. אם זה יועיל - אשמח לשמוע... בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 19:49 | מאת: ירון

ברפואה העממית משתמשים בעלי כרוב בנוסף , לחבישת מפרקים נפוחים וכואבים. משערים כי תרכובות גפרית המצויות בעלי הכרוב מביאות להקלה בכאב . כיום מצויות משחות המכילות מתיל סולפניל מתאן ומחוזקות בכונדרויטין סולפאט וארניקה - אשר נותנות מענה נוח ופרקטי יותר לשימוש .

02/04/2006 | 21:03 | מאת: ענב

מה עליי לאכול על מנת להפוך ארוחה המכילה סויה לחלבון שלם (ולמה, מבחינה אמינית)? טופו ?

02/04/2006 | 22:04 | מאת: צביקה קורן

ענב שלום, הסויה היא קטניה בכל הקטניות יש את כל חומצות האמינו החיוניות מלבד אחת - מתיונין. בדגנים המלאים יש מתיונין, אך חסר ליזין. לכן, שילוב של דגנים וקטניות נותן חלבון מלא. לדוגמה: אורז עם עדשים (מג'דרה), כוסמת עם חומוס, שעועית עם דוחן וכד'. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 00:22 | מאת: hal767

אין הכרח לקבל חלבון מלא בארוחה אחת.כן חשוב לצרוך חלבונים ממזון איכותי. חלבונים איכותיים ניתן להשיג בכמויות גדולות באגוזים,שקדים,שומשום,גרעיני חמניות לא קלויים. בקיטניות יש הרבה חלבון,אבל יש להביאם לנביטה כדי שיהיו קלים לעיכול,ואז גם ערכם התזונתי עולה. שילוב של דגנים וקיטניות אינו רצוי.שילוב כזה מביא בייחד הרבה עמילן וחלבון מרוכזים.אבות מזון אלה דורשים תנאי עיכול שונים בקיבה,ואכילתם ביחד תיגרום להפרעות בעיכול .לכן כדאי לאוכלם בארוחות ניפרדות. יש להדגיש שגם בפירות וירקות יש מעט חלבון,אבל אכילתם בכמויות גדולות בהחלט תורמת כמות חלבון משמעותית. בטופו יש חלבון,אבל הוא מזון שעבר עיבוד,ולכן ערכו פחות.

03/04/2006 | 11:40 | מאת: צביקה קורן

אדון נכבד, אני מודה לך שמצאת לנכון לענות לגולשים בפורום. עם זאת, הואיל ואתה פוסל חלק מהתשובות שלי בפסקנות ובנחישות, הייתי שמח אם היית מזדהה בשמך ומציין מה ההכשרה והניסיון שלך. בנוסף, אני מציע שתציין את העובדה שאתה מייצג את זרם הטבעונות (בתזונה הטבעית(הגישה ההגייניסטית או בשמה העממי שיטת שלטון) . אני רוצה להזכיר לך שבנוסף לשיטה שאתה כל כך מאמין בה קיימות עוד גישות טובות ומוכחות שהועילו לאלפי חולים ולאנשים בריאים (שיטת אן ויגמור, שיטת קינגסטון, שיטת ג'נסן, שיטת מאייר, מאקרוביוטיקה ועוד). אגב, אחת הסיבות שהטבעונות לא נקלטה בארץ ובעולם, היא האדיקות, הקיצוניות והיעדר הפשרות שבה - תכונות שאתה מייצג בצורה נאמנה. אגב2, דווקא ירקות זה המזון היחיד שכל המחקרים משבחים אותו ומעודדים צריכה מרובה. לגבי פירות (ללא הגבלה כפי שאתה ממליץ) יש חילוקי דעות ובמיוחד עקב כמות הסוכר הגבוהה שבהם. אגב3, אין שיטה תזונתית אחת שמתאימה לכל אדם ולכן צריך להיזהר בתשובות שנותנים לאנשים שאנחנו לא מכירים ולא יודעים מה מצבם הבריאותי. אגב4, אני מכיר את שיטת שלטון באופן יסודי ואפילו מרצה על כך. יש בה יתרונות רבים, אבל גם חסרונות לא מעטים. לאור כל זאת, אני מציע לך להיות יותר צנוע ופחות נחוש וחד משמעי בתשובות שאתה נותן. משפטים כמו "לדעתי", או "מניסיוני", "כדאי לנסות" וכד' יכולים להועיל יותר מאשר פסילת תשובות שלי, של ירון, או של כל משיב אחר. אין לנו כוונה ורצון לבלבל את השואלים וליצור אצלם "חוסר איזון הכרתי". אגב5, הנושא של שילוב קטניות עם דגנים לא מקובל בשיטצת שלטון, אבל מקובל בשיטות תזונה אחרות. הסיבות לגזים הם לא רק השילוב של פחמימות שומן וחלבון, אלא סוכרים מסויימים שנמצאים בקטנייה. בהצלחה צביקה

02/04/2006 | 21:01 | מאת: נפתלי

1- כל יום, איני יכול לסיים את ארוחת הערב אלא עם משהו בעל ערך גליקאמי גבוה. אני יודע שרמות הגלוקוז יורדות אט אט במשך היום. אני מקפיד לאכול לעיתים קרובות מאכלים בעלי ערך גליקאמי נמוך אך עדיין קיים כורח במתוק בארוחת הערב. איך אני יכול לפתור זאת? 2- הבנתי שמאכלים בעלךי ערך גליקאמי גבוה עלולים לפגוע ברגישות האיסולין. האם סיכוי זה קיים גם אם אם אני אוכל משהו קטן בעל ערך גליקאמי גבוה, נח מעט ויוצא לרוץ?

02/04/2006 | 22:06 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, נראה לי שאתה דואג לחינם. אם התזונה שלך מאוזנת ואתה עוסק בפעלות גופנית - לא יגרם נזק אם תאכל מנה קטנה של מזון בעל ערך גליקמי גבוה. גופנו בנוי לטפל בכך. בהצלחה צביקה

02/04/2006 | 20:55 | מאת: נפתלי

נראה לי מוזר שכדי לאכול קטניות ולא לסבול מגזים, אני צריך להחליט בערב שלפני על הארוחה של מחר ולהשרות אותם במים. יש טריק. מהו?

02/04/2006 | 22:08 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, גם השרייה לא מבטיחה היעדר גזים, אולי יהיו פחות. הנושא של טיפול בגזים עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 00:38 | מאת: hal767

בקצרה,בקיטניות,כשהן יבשות,יש הרבה עמילנים וחלבונים קשים.אבות מזון אלה דורשים בקיבה תנאי עיכול סותרים:העמילן רוצה בסיסיות והחלבון חומציות.התוצאה היא שבגלל החלבון תהיה חומציות בקיבה,העמילן לא יקבל פרוק אנזימטי ויתסוס.אז יש גזים. קיטניות יש להביא לפחות לתחילת נביטה,אז העמילן הופך לסוכר והחלבון מקבל מבנה כימי פשוט יותר.הקיטנית הופכת לירק חלבוני. השרייה של יום אחד אינה מספקת.יש להשרות 3-5 ימים לפי סוג הקיטניה.כל יום להחליף מים.אם חם,חלק מהזמן במקרר.משהתחילה הנביטה ניתן לשמור במקרר,רצוי לשטוף במים אחת ליומיים.

02/04/2006 | 20:07 | מאת: יעל

שלום רב ילדתי לפני כחודש ומידי פעם מופיע לי גודש בשדיים (אני מניקה) מה אפשר לעשות כדי למנוע את הגודש? תודה יעל

02/04/2006 | 22:15 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, זה לא בדיוק קשור לתזונה. לא תמיד ברורה הסיבה לגודש. מציע שתפני לאתרים המטפלים בהנקה ותמצאי שם תשובות. אני מציע לך להמשיך להניק בצורה סדירה, לבצע עיסוי עדין לפני ההנקה ולהניח עלי כרוב שטופים וקרירים בין הנקה להנקה. בהצלחה צביקה