פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

20/04/2006 | 21:40 | מאת: אמיל

שלום יש לי שאלה,מה ניתן להוסיף לארוחת הבוקר כתחליף לחלב? תודה רבה

21/04/2006 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, אני מקווה שלא התכוונת בשאלה מה ניתן להוסיף ל"דגני בוקר"... השילוב הזה ממש לא נראה לי. בכל אופן במקום חלב אתה יכול להשתמש ביוגורט עיזים, בחלב סויה, חלב אורז, או בתחליב שקדים, אגוזים או שומשום (זאת החלופה המועדפת בעיני). משרים למשך הלילה 10 -20 שקדים או 2 כפות שומשום מלא. בבוקר טוחנים בבלנדר עם כוס מים ושותים. אפשר להמתיק עם קצת מולסה, או פירת יבשים או בננה בשלה. זהו מזון מומלץ גם לתינוקות ולילדים קטנים. בהצלחה צביקה

20/04/2006 | 17:18 | מאת: גלי

האם מיצ גזר יכול לעזור נגד פצעים בפנים?

21/04/2006 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, מיץ גזר זאת לא תרופה! מיץ גזר יכול להעיל רק את הוא נצרך יחד עם תזונה טבעית ואיכותית. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 19:54 | מאת: נטע

אני עושה דיקור סיני, וכבר הרבה זמן המדקרת שלי ממליצה לי לנסות לערבב טחינה גולמית משומשום מלא יחד עם דבש. אני אוכלת את זה כל בוקר, כף על פירכית אורז ועוד כף על פירכית אורז (בגלל שיש לי צליאק) בכל אופן אני נדהמתי לגלות שאחרי שאני אוכלת את זה אני פשוט מרגישה מחוזקת כזה, מאשר כל דבר אחר שהייתי אוכלת גם מזין בבוקר, מדוע? (סתם מעניין אותי) מה יש בזה שכ"כ מחזק.ונותן פוש כזה למהלך היום. דבר שני, אני סובלת מעצירות. מחר\ מחרתיים אני קונה לי חוקן עושה. ומתחילה תפריט מחדש, רק יש לי בעיה כל השזיפים יבשים והתאנים ומה שהמליצו לי על זה בבוקר וכו'.. לא עושה לי יציאות אלה עושה לי גזים נוראים בבטן. אז מה שכתבתי לך קודם שאני אוכלת זה בסדר? ממה להתחיל מאחרי החוקן? תודה נטע.

20/04/2006 | 08:07 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, פריכיות אורז גורמות לעצירות ולפעמים גם לגזים. זהו מוצר תעשייתי מעובד. אני לא מציע לך לבצע חוקן ללא הדרכה וליווי של איש מקצוע. חוקן הוא לא הפתרון לבעיות שלך. הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה בלבד. "דיקור" וטיפולים משלימים אחרים הם סוג של "תרופה" והם לא יכולים להחליף שינוי בסיסי בתזונה ובאורח החיים. אם המדקרת שלך לא יכולה לתת לך יעוץ תזונתי - תפני לנטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מספר טיפים לטיפול בעצירות בהצלחה צביקה

20/04/2006 | 14:46 | מאת: דוד

מה זאת אומרת "מוצר תעשייתי מעובד"? מה זה "מעובד"? מה עליי לשאול את עצמי לפני שאני קונה מוצר, האם העובדה כי ברכיבי הפריכיות כתוב "אורז חום מלא" ותו לא אינה מספיקה???? נהיה לי קשה יותר ויותר לאכול בהתאם לעקרונות התזונה הטבעית. פריכיות זה היה תחליף הלחם שלי שכן איני יודע מהם מרכיבי הלחמים במאפיות והפריכיות נראו לי טהורות. עכשיו אאלץ לבשל ארוחה נוספת כל יום..... נמאס לי

19/04/2006 | 17:26 | מאת: לינוי

שחום צביקה אני רוצה לשאול ממה ולמה ואיזו סיבה זה נובע:(אני מתצנלת אם זה נשמע קצת מגעיל פשוט אני סובלת משחלות פוליציסטיות ולאחר איחור של חודש במחזור קיבלתי ומשום מה הצבע חום דהוי ומעט מאוד פעם ראשונה נתקלתי בזה תודה מראש ושוב מצטערת על השאלה הלא אסתטית

20/04/2006 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

לינוי שלום, לדעתי אין שאלות אידיוטיות ואין שאלות "לא אסטטיות". לצערי הנושא לא קשור כל כך לתזונה ולכן אני מציע שתפני לגניקולוג שמטפל בך. שחלות פוליציסטיות מעורבות בשיבוש בייצור הורמוני המין ובהחלט ייתכנו התופעות שציינת. בכל אופן כדאי לפנות לרופא. הנושא של שחלות פוליציסטיות והטיפול התזונתי בהן עלה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 17:09 | מאת: שושק'ה

ברצוני להתחיל שימוש בקסניקל לשם טיפול בהשמנת יתר . אני כבת 28 ובעלת כבד שומני ומוגדל. הבנתי שזה לא מתאים לטיפול באנשים עם "בעיות מעיים". אין לי בעיה "מוכרת" פרט לשלשולים מדי פעם וצואה רכה לרוב. אילו בדיקות מעיים עלי לעשות לפני הטיפול בתרופה? מה בדבר הנזק לכבד? תודה וחג שמח

20/04/2006 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

שושקה שלום, קסניקל היא תרופה המונעת ספיגה של כ 30% מהשומן במזון. היא יכולה לעזור קצת בירידה במשקל, אבל חייבים במקביל לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה. את התרופה לא ניתן לקחת לתקופה ארוכה. את צריכה לקחת בחשבון שלקיחת התרופה כרוכה בשילשולים ובצואה שומנית ומסריחה. בנוסף, יש ליקוי בספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, E, D, K ). אני לא מתלהב מתרופות שלא חייבים לקחת. לגבי נזקים נוספים - תתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 12:16 | מאת: מיכל

שלום רב ברצוני לדעת איך אפשר להוריד כולסטרול? עלי לציין שאני הולכת 3 פעמים בשבוע, ולא אוכלת מאכלים שמנים... תודה מראש

20/04/2006 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בכל מקרה כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקיף. רק פעילות גופנית ורק הימנעות ממזונות שמנים לא מועילה. יש שומנים טובים (כמו שמן זית ושמנים המכילים אומגה 3) שמסעיים באיזון רמת השומנים בדם. בהצלחה צביקה

18/04/2006 | 09:18 | מאת: טיאה

שלום צביקה, אני מתאמנת מספר פעמים שבוע במכון כושר(אירובי ומשקולות). יועצים סביבי(מדריכים ומתאמנים) וממליצים לי לקחת חלבון מי גבינה או כפי שהוא נקרא פרוטאין כדי לשקם את השרירים אחרי האימון ועוד. כתזונאי טבעי, אנא אמור לי מה דעתך? אני זוכרת שמי גבינה אינם מומלצים. אם תשובתך תהיה שלילית אנא הצע לי מקורות אחרים לחלבון זה. בברכה.

18/04/2006 | 16:00 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, כגולשת ותיקה בפורום את יודעת את דעתי על תוספים, אבקות ושיקויים ל"פיתוח גוף". בתזונה הרגילה יש מספיק חלבון (ויותר ממה שאנחנו צריכים). אין צורך "לשקם" את השרירים אחרי אימון. ארוחה מאוזנת ושינה טובה יעשו את העבודה. אם את לא הולכת לעוות את גופך ולהיהפך ל"בודי בילדרית" אין צורך בשום תוסף חיצוני של חלבון או אנרגיה אחרת. תשאירי את הכסף שלך בארנק, או תקני מזון אורגאני במקום אבקות יקרות ומזיקות. "תני לטבע לנצח..." בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 15:21 | מאת: גלית

שלום צביקה!חג שמח! שאלתי לפני שבוע בערך בקשר לדיקור סיני או רפלקסולוגיה כמובן שהתכוונתי זה יהי בשילוב של תזונה נכונה ומקצועית רציתי פשוט לדעת על מנת להגיע לאיזון הורמונלי בשביל לרדת במשקל האם דיקור סיני או רפלקסולוגיה יוכלו לעזור (מה יותר מועיל)מניסיונך ומהידע?ושאלה נוספת האם יש לך מושג האם מרפאות מכבי טבעי מומלצות הבנתי שיש שם טיפולים של רפואה משלימה מה דעתך? אשמח לחוות דעתך תודה מראש נ.ב או עדיף כבר ללכת לנטורופת פרטי וזהו למרות שגם במכבי זה איפשהו אישי!

17/04/2006 | 18:44 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, למצב שלך עדיף לקבל דיקור בשילוב עם תזונה מתאימה. יש מטפלים טובים גם במכבי. יעוץ אישי-פרטי עדיף בעיני. בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 13:20 | מאת: סיסי

אני בת 16..מהם הסיכונים הבריאותיים בלהיות טבעונית?

17/04/2006 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

סיסי שלום, הסיכון העיקרי הוא התלהבות יתר ומעבר קיצוני ומיידי ךתזונה טבעונית. צריך לבצע את השינוי בהדרגה ורק לאחר קבלת יעוץ אישי ממומחה לנושא. אם עושים את זה נכון ובהדרגה אין סיכונים בריאותיים - להפך משיגים בריאות טובה! בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 12:08 | מאת: יוליה

שלום. רציתי לדעת איך ניתן להעשיר את מזונו של ילד בן שנתיים וחודשיים, גובהו נמוך לגילו, אלרגי לחלב וסובל מאסטמה שמצריך תרופות כמו סינגולאיר, על בסיס יומי ומשאף מדי פעם. מוצרי הסויה מסתבר מוגבלים. תודה רבה

17/04/2006 | 18:39 | מאת: צביקה קורן

יוליה שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - מציע שתבצעי חיפוש. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא מספר טיפים בתקציר ההרצאה בנושא "תזונת התינוק והילד". חלב שקדים וחלב שומשום מאד מומלצים בתוספת פרי בשל כמו בננה. טחינה גולמית עם דבש נותן "חלבה" מזינה ועשירה. כדאי מאד לפנות ליעוץ תזונתי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

17/04/2006 | 11:25 | מאת: מעיין

איזה בדיקות קיימות בשוק? איזה המומלצת ביותר? והיכן ניתן לבצען?

17/04/2006 | 18:35 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, זאת לא בדיוק שאלה בנושא תזונה טבעית... מציע שתשאלי בפורום נטורופתיה. לי ידוע על בדיקות רפואיות - קונבנציונאלות, בדיקות קיניזיאולוגיה, מכון הנקרא "המוטסט", שיטת BAT. בהצלחה צביקה

19/04/2006 | 15:51 | מאת: יעל

אני מנומנמת ובבוקר אני מרגישה גירוי בעיניים הפה יבש וגם במשך היום אני משפשפת את העיניים האם זו אלרגיה לפריחה של עצים או פרחים בחצר שלי תודה

17/04/2006 | 09:03 | מאת: אלכסנדר

איזה בדיקות מעניינות ניתנות לרכישה בבית מרקחת?

17/04/2006 | 18:36 | מאת: צביקה קורן

מציע שתפנה את השאלה לפורום רוקחות

16/04/2006 | 14:57 | מאת: נפתלי

מהו התחליף הטוב ביותר הקיים בשוק? האם לא עדיף לצרוך אותו יחד עם קומפלקס ויטמיני B? האם נוכחות סידן היא חובה? האם שמרי בירה בתוסםת B12 מומלצת? האם עדיף לצרוך כל יום (וכמה?) או רק פעם בשבוע (וכמה?)? האם צריכה חד שבועית אינה מאוד לא טבעית ויוצרת עומס ופסולת?

16/04/2006 | 21:43 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, כדאי לצרוך עם הקומפלקס של B, אבל כדורים למציצה נספגים טוב יותר ומהר יותר. אין חובה בנוכחות סידן. שמרי בירה מכילים את רוב הקומפלקס אבל לא מומלצים לכלל האוכלוסיה. את המינון צריך לקבוע לאחר בדיקת הרמה הנוכחית בדם. אם הרמה בגבולות הנורמה אפשר להסתפק בכדור אחד פעם בשבוע. גם אם זה לא טבעי - זה חיוני. עם B12 לא משחקים. בהצלחה צבקיה

17/04/2006 | 07:23 | מאת: נפתלי

למי ולמה צריכת שמרי בירה אינה מומלצת? אתה חושב שכדאי לי לספק לעצמי גם ברזל? (אני צמחוני כ 9חודשים, נכון לעכשיו רמות הברזל תקינות)? ואם כן, כמה ואיך??

16/04/2006 | 14:04 | מאת: אורית

שלום רב צביקה! ראשית חג שמח וכשר שאלתי היא כזאת:אני כבר במשך שלושה חודשים סוסלת משלשולים נגיד יום בשבועיים אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי בשל שחלות פוליציסטיות עכשיו חליתי כנראה בוירוס של חום כאבים וצמרמורות בגוף ושלשולים למרות שאני לא ממש אוכל כי אין לי תיאבון מה ניתן לעשות יש לך מושג מה זה?.?? למה זה קורה?

16/04/2006 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

אורית שלם, ראשית כדאי לפנות לרופא המשפחה ולרופא גסטרו לשלול בעיה רפואית. לאחר מכן ובמקביל כדאי לבדוק מה את אוכלת ולהכניס שינויים ותיקונים בתזונה. לשם כך עלייך לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

16/04/2006 | 11:03 | מאת: בתיה

צביקה שלום. לצערי אני לא אוכלת כל יום 5 ירקות שונים ובטח שלא לועסת שמיר או פטרוזיליה ועלי סלרי... גם פירות לא כמו שהיה צריך...למרות שאני משתדלת כמה שאני מסוגלת ... יצא לי לראות בפרסומות וכו...שישנה מסחטת מיצים של ירקות ופירות ,פשוט דוחסים פנימה שמיר, פטרוזיליה, מלון, תפוח , תותים ו אחת שתיים נוצר מיץ ומייד לשתות... וזה מנקה את הגוף מרעלים וכמובן מספק את הצריכה היומית של הבריאות הכלכך רצויה! האם כך לנהוג? האם לגשת ולקנות מסחטה טובה כזו ולהתחיל לטחון ולשתות? תודה רבה.

16/04/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

בתיה שלום, מיץ ירקות מאד מומלץ כהשלמה לתזונה מאוזנת. אני לא מציע לך לערבב מלון עם ירקות ותותים. מיץ ירקות איכותי מורכב ממלפפון, קישוא גבעול סלרי ופטרוזיליה. אפשר להוסיף גזר ורבע סלק חי. מיצי הפירות המתוקים פחות מומלצים. בהצלחה צביקה

16/04/2006 | 10:18 | מאת: קורל

שתיתי תה רויבוש(תה חדש) מיד אחרי זה חשתי בדפיקות לב מואצות ולא סדירות האם יתכן שזה אלרגיה לתה הזה? אני אלרגית מאוד בדרך כלל.

16/04/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

קורל שלום, בהחלט יתכן שמדובר באלרגיה או תגובה לחומרים חדשים שגופך לא רגיל אליהם. לדברי היצרנים בתה הזה אין קפאין. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 23:38 | מאת: לילי

שלום, יש לי שאלה. לפני כשבוע התחלתי תהשתמש בתה טיבתי. אני שותה אותו פעם ביום או פעם ביומיים. לפעמים בשלושה ימים. בערב. האמת, שלא היתה השפעה כל כך חזקה כמו שקראתי בכמה מקומות (שהוא משלשל חזק). אז השאלה היא האם זה בסדר להשתמש בו נגיד פעם ביומיים, או שלא? אם לא, מה אפשרויות אחרות? המון תודה, לילי

16/04/2006 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. השימוש בתה המסוכן הזה פסול בעיני! הוא גורם לכאבי בטן, שילשול, עצלות מעיים, עצירות כרונית ועלול לפגוע בכבד. הטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות התזונה בלבד. יתכן שכבר עכשיו את סובלת מעצירות כרונית ולכן התה לא משפיע עלייך באופן קשה. האם את מתכננת "להגדיל מינון" או לעבור לחומרים חריפים יותר? חג שמח צביקה

16/04/2006 | 18:15 | מאת: לילי

צביקה, שלום. האמת, שאף פעם לא חשבתי שיש לי עצירות עד שקראתי בפורומים של תזונה. איך יודעים האם זה עצירות או לא? אם יש לי יציאות פעם ב 3,4 ימים, זה בסדר? מאוד נדיר שזה קורה כל יום, אבל לפעמים כן. האם עצירות אמורה להפריעה לי? האם זה מסוכן וצריך לטפל בזה? את התה שתיתי לא בגלל עצירות, אלא כדי להוריד במשקל. הבנתי שהוא משלשל רק אחרי שכבר שתיתי כמה פעמים, וכן הרגשתי שקורה לי משהו מוזר בבטן - ואז הלכתי לחפש מידע באינטרנט. אז אתה אומר להפסיק עם זה מיד? יש משהו אחר טבעי שעוזר להרזיה (חוץ מדברים ברורים כמו אורך חיים נכון, פחות אוכל ויותר ספורט). אני לא מחפשת כדורים, אלא משהו טבעי. תודה רבה על העזרה.

15/04/2006 | 22:06 | מאת: נפתלי

לאחר כישלונות חוזרים ונישנים בבישול קטניות ומניעת הגזים, אני נאלץ , שוב, לפנות לעזרת הקידמה ולשאול- מה זה BEANO ? (עיקרון פעולה, והאם צריכתו מומלצת). למרות שאני חייב להביע את מחאתי שבמסגרת המעבר לתזונה "טבעית" אני נאלץ ליטול טבליות B12 למציצה, ואנזימי עיכול בשל הכורח לאכול כמות מוגברת של קטניות (יחסית לתקופה בה אכלתי בשר). התזונה ה"טבעית" נראית רחוקה מתמיד.

16/04/2006 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, אכן המעבר לתזונה טבעית כרוך (לפחות בתקופה הראשונה) בקשיי עיכול והתאקלמות. הדבר נובע מריבוי הסיבים בתזונה, חומרים הנמצאים בקיטניות וצירופי מזון לא נכונים. חשוב להשרות את הקטניות 24 שעות ולהחליף את המים כל 8 שעות. לאחר הרתיחה שופכים את המים ומרתיחים שוב. אפשר להשתמש בBEANO - זהו תוסף תזונה המכיל אנזימים. זכור שיתרונות התזונה הטבעית עולים בהרבה על חסרונותיה ו"תופעות הלוואי" ניתנות לטיפול. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 21:45 | מאת: מירי

רקע לגביי אני בת 68 ,אסטמתית שנים, רציתי לברר לגבי תכונות חומץ תפוחים , באיזה מקרים הוא עוזר וכדאי לקחת אותו? האם הוא עוזר בבעיות עיכול, כמו גזים וכאבי בטן והאם הוא הורס ויטמין סי בגוף

15/04/2006 | 22:07 | מאת: נעמי

הוא לא עוזר בשום מיקרה, להפך - הוא רק עלול לגרום נזק. לא רק שלא עוזר בבעיות עיכול, הוא עלול לגרום נזק לדפנות הקיבה, לכבד ולכליות. הוא אף גורם להפסד יסודות בסיסיים בדם, בעיקר סידן. זה מוצר שעבר תהליך תסיסה, ועלול להשפיע לרעה כמו אלכוהול. ואגב, מיקרים רבים של אסטמה ניתנים לריפוי בעזרת תזונה טבעית-אורגנית.

16/04/2006 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ להשתמש בחומץ (גם לא בחומץ בלסמי "משובח"...). וכבר נאמר במקורותינו: "כחומץ לשיניים וכעשן לעיניים - כך העצל לשולחיו". הטיפול באסטמה צריך להיות רק באמצעות תזונה טבעית, מעט צמחי מרפא ותרגילי נשימה יעודיים. חג שמח צביקה

16/04/2006 | 09:47 | מאת: מיכל

חומץ תפוחים הוא תרופת פלא לכאבי גרון..

16/04/2006 | 10:13 | מאת: צביקה קורן

אנחנו משתדלים לא להיזדקק לתרופות - זאת ההתמחות של הרופאים. אנחנו משקיעים את המשאבים במניעה!! ..ואז נזקקים פחות ל"תרופות טבעיות" ול"תרופות פלא"

15/04/2006 | 21:38 | מאת: יגאל

לצביקה שלום. בהמשך להמלצות לצרוך ירקות מחמישה צבעים, רציתי לקבל את דעתך על הפלפל הכתום. בספרו של יצחק בן אורי " תזונת האדם ובריאותו" אין התייחסות לפלפל הכתום והצהוב מהסיבה שבעת כתיבת הספר עדיין לא פותחו המוצרים הללו, לגבי הפלפל הירוק נאמר בספר שהוא בוסר ואין לאכול אותו, אך מה לגבי הפלפל הכתום ? מודה מראש . יגאל

16/04/2006 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, פלפל כתום, צהוב, ואדום מומלצים לשימוש. מבין כל הפירסומות המטעות והשיקריות המציפות אותנו, ההמלצה לצרוך 5 צבעים היא אחת הטובות ביותר. כדאי לוודא שבמהלך היום אנחנו צורכים ירקות ופירות מצבעים שונים. לצבעים (הנקראים פיטוכימיקלים) יש תכונות אנטי אוקסידנטיות, אנטי סרטניות והם מגינים מפני מחלות שונות. בהצלחה צביקה

16/04/2006 | 21:53 | מאת: יגאל

לצביקה, תודה על תגובתך.האם תוכל להרחיב בקשר למרכיבי התזונה במצויים בכתום לעומת האדום.יגאל

15/04/2006 | 20:58 | מאת: איילת

תפוח אדמה זה ממש כמו סוכר לבן. מתפרק במהירות ומעורר רעב. צריך להתייחס לזה כמו אורז לבן. ואני אומרת את זה מנסיון אישי.

16/04/2006 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

אילת שלום, תפוח אדמה טרי המבושל, מאודה, או אפוי בקליפתו הוא מזון טבעי, בריא ומומלץ! תפוח אדמה עשיר בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, ויטמינים (מקבוצת B), מינרלים (בעיקר אשלגן, סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל, ונחושת), חלבון (2.5 גרם במאה גרם). יש לו שימושים רבים ברפואה הטבעית. מומלץ לשטוף טוב לפני הבישול ולאכול גם את הקליפה. לא מומלץ לבשל ללא הקליפה, לא מומלץ להוסיף מלח ולא מומלץ לקנות תפוח אדמה עם נקודות ירוקות. בהצלחה צביקה סיבים תזונתיים

15/04/2006 | 18:53 | מאת: ליאת

לצביקה שלום. קראתי שמולסה טובה לעצירויות. אך הייתי בחנות טבע ויש כ"כ הרבה סוגים של מולסה, חלק מסירופ מייפל חלק ככה וחלק ככה, העם תוכל להגיד לי איזה לקנות? או לפחות סוג או משהו? וכמה מספיק מזה ליום?? ראיתי המלצה שאפשר לערבב את זה עם טחינה גולמית. חוץ מטחינה גולמית עם איזה עוד מזון בריא טוב לערבב את זה? ואיזה ויטמינים המולסה נותנת? תודה

15/04/2006 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, מולסה יש רק אחת - יש יצרנים שונים. סירופ מייפל לא שייך. מולסה "מורגה" נחשבת טובה. חשוב שיהיה כתוב על התווית שהיא לא מגופרתת. המולסה נכילה הרבה מינרלים ובמיוחד ברזל, סידן ומגנזיות. יש לה אפקט משלשל עדין ולכן היא מועילה בטיפול בעצירות. אפשר להמתיק איתה טחינה, יוגורט, משקה דגנים (צ'קו), או פשוט לאכול בכפית. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 16:51 | מאת: גיא

שלום, האם ניתן לשמור על רמת סרוטנין גבוהה במהלך היום, באמצעות תזונה ? בתודה גיא.

15/04/2006 | 20:24 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, מזון עשיר בפחמימות מורכבות שומר על רמת סרוטנין (אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל, לחם מלא, תפוח אדמה, בטטה ועוד). אני לא ממליץ לשתמש בשוקולד לטיפול בנושא מכיוון שההשפעה היא קצרת מועד. אותו דבר לגבי סוכרים פשוטים (סוכר לבן). לפחמימות המורכבות השפעה ארוכת טווח והן עשירות גם בויטמין B6 ובשאר הויטמינים מקבוצה זאת שחיוניים לייצור. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 16:48 | מאת: רוני

שלום אני סובלת כבר שנים, אך בשנה האחרונה זה החמיר מאד, מתופעה של ציפורניים מתפצלות (בידיים). זה מפריע לי מאד ולא ברור לי כיצד לטפל בזה. רופא משפחה שפניתי אליו ביטל אותי במחי יד. תודה רוני

15/04/2006 | 20:21 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, התופעה יכולה להעיד על חוסר בויטמינים ובמינרלים הנובע מתזונה לקוייה או דיאטת הרזייה קיצונית, או מסיבה אחרת. כדאי לפנות ליעוץ נטורופתי באזור מגוריך.. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 16:29 | מאת: דוד

שלום צביקה מאיפה אתה מקבל את ה B12 שלך??

15/04/2006 | 20:19 | מאת: צביקה קורן

אני לוקח פעם בשבוע כדור למציצה - זה עונה על הצרכים שלי. יש אנשים שצריכים יותר ויש טבעונים שלא צריכים תוסף כלשהו.

15/04/2006 | 14:29 | מאת: טל

שלום מזה טפיוקה? תודה

15/04/2006 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, טפיוקה הוא מזון עמילני המגיע באבקה או בגרגרים. הוא מיצר משורש מיובש שמקורו במזרח ובאפריקה. ניתן לרכוש אותו בחנויות סיניות ובבתי טבע. משמש לעיבוי מרקים ולהכנת קינוחים שונים. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 18:29 | מאת: טל

השורש בריא?יש לו פרי?או שזה כמו זנגביל?

15/04/2006 | 10:37 | מאת: מאיר

האם הם גורמים לשלשול?

15/04/2006 | 16:08 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, לזרעי הפשתן יש אפקט משלשל קל ואנחנו נותנים אותם לאנשים הסובלים מעצירות. כדאי להתחיל עם כפית ביום ולעלות בהדרגה עד למינון שלא גורם לשילשול. זהו מזון איכותי שלא כדאי להימנע ממנו. הנושא עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 10:21 | מאת: יוסי

בוקר טוב וחג שמח כבר מספר חודשים אני סובל מכאבים בקיבה, ובכל אזור הסרעפה והחזה. הכאבים מופיעים בדרך כלל בלילה. בהתחלה זה היה קורה רק לאחר אכילת מוצרי חלב, אבל בזמן האחרון כנראה שיש עוד סוגי אוכל שגורמים לזה. חוץ מזה אני גם סובל מצרבות. כנראה שהכל התחיל לאחר תקופה בה השתמשתי בתרופות חזקות נגד כאבים (בשל בעיה אורטופדית). בבדיקות שעשו גילו בקע בסרעפת ואבנים בכיס המרה. הרופא אמר שאין מה שהתייחס לזה. למרות התשובה של הרופא אני עדיין סובל. האם יש מזונות מסויימים שגורמים לבעיות כאלה ? אולי כדאי לעשות דיאטת הרגעה לגוף לתקופה מסויימת להחזרת האיזון לגוף ? אשמח לקבל כל מידע ו/או עצה. אני בן 36, בריא בדרך כלל. תודה יוסי

15/04/2006 | 16:06 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, בהחלט ניתן להקל על בעייתך ואולי אף לפתור אותה באמצעות תזונה נכונה וכללי התנהגות בסיסיים. אתה חייב לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. עד אז נסה להימנע מארוחות כבדות בשעות הערב, משומן רווי, מלח, קפה, תבלינים חריפים, אלכוהול, קמח לבן, צירופי מזון לא מתאימים וכד'. בפרק המאמרים באתר שלי תוכל למצוא מידע נוסף במאמרים על "חומרים מזיקים במזוננו", "חומרים מועילים ומבריאים" ו"כללים לתזונה נכונה". בהצלחה צביקה

14/04/2006 | 22:25 | מאת: דוד

צביקה אני מחפש מזון שגם יעזור לי בהעלאת מסת שריר (או השמנה) וגם טבעי.... אני שוקל 50 קילו. גובהי 175 ס"מ. ואני אוכל דיאטה בריאה ומאוזנת. אך ברצוני להעלות במסת שריר.... אולי יש לך טיפים??

15/04/2006 | 16:01 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, לא כתבת בן כמה אתה - עם הגיל רוב האנשים עולים במשקל. בכל אופן כדאי להוסיף פעילות גופנית ייעודית להעלאת מסת שריר (משקולות ומשקוליות) ותזונה עתירת קלוריות וחלבון איכותי כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה מלאה, אבוקדו, שמן זית, פירות מתוקים, פחמימות מלאות ודגנים. אני לא מציע לקבל את הקלוריות מסוכרים פשוטים, גלידה, עוגות, שמנת וכד'. בהצלחה צביקה

14/04/2006 | 20:11 | מאת: מור

ראשית , שוב תודה על העצה לפנות לרופא מישפחה בענין הלחץ דם נמוך והקשר לכמוסות הסידן- הוא הוריד לי את הסידן מ- 1600 ל-600 ונראה מה יהיה... ולשאלתי, אני לוקחת רואקוטן- פעם בשבוע- כמוסה של 20 מ"ג(בגין אקנה עקשנית של שנים-שום דבר לא עזר). זה מינון מאוד נמוך. בדרך כלל לוקחים 40 מ"ג ליום הכמוסה החד שבועית הזאת אכן עזרה- אני חלקה אך ידוע לי שברגע שאפסיק זה יחזור כי המינון נמוך מכדי שישפיע לטווח רחוק ולכן אני ממשיכה (ולא מוכנה להגביר את המינון מפחד שזה יגרום נזק למערכות בגוף) רציתי לשאול אם יש מניעה מלשתות מיץ עשב חיטה שמכיל הרבה ויטמין A? ואם לא כמה כדאי לשתות? כל יום? פעם ביומים? אני רוצה לקחת כניקוי מכל התרופות שאני לוקחת (בגין הפרעות אכילה-ההפרעה ברגרסיה. אני במישקל המינימום התקין)

14/04/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, אפשר בהחלט לקחת מיץ עשב חיטה שמכיל הרבה וטמינים ומינרלים ולא רק ויטמין A. הכרלורופיל שבו מועיל לריפוי דלקות פנימיות וחיצוניות. רק את תתייחסי לזה כמו לתרופה. את המיץ צריך לקחת יחד עם מזון טבעי ואיכותי. מתחילים עם 2 כפות ביום ומגיעים בהדרגה עד חצי כוס ביום. בהצלחה צביקה

15/04/2006 | 11:57 | מאת: מור

תודה רבה!

13/04/2006 | 16:30 | מאת: פסח

שלום מצות-האם המצות עשויות מקמח לבן? וכידוע קמח לבן לא בריא,ואילו על המצות כתוב שהן מכילות סיבים תזונתיים בכמות לא מועטה האם כדאי לאכול את המצות ואם כן עד איזו כמות? תודה רבה וחג שמח

13/04/2006 | 16:47 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מצות עשויות מקמח לבן - ערכן הקלורי גבוה וערכן התזונתי נמוך. מומלץ להימנע ככל שניתן. חג שמח צביקה

13/04/2006 | 11:05 | מאת: דוד

1- מהם הממצאים בנוגע לצום מיצים יום בשבוע? 2- ובכלל, האם צום מיצים של יום אחד בלבד אפקטיבי כתהליך ניקוי?

13/04/2006 | 16:45 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, יש הממליצים על צום מיצים או צום מים למשך יום בשבוע. אני לא תומך בהמלצה הזאת ולהלן ההסבר: במהלך הצום תהליך ייצור הסוכר (גלוקוז) בגף משתנה. לוקח לכבד 24 - 36 שעות כדי "להתארגן" לשינוי הזה שנקרא: גלוקונאוגנזה. ההתארגנות כרוכה בעומס על עוד כמה מערכות בגוף. רק לאחר מכן מתחילים להפיק תועלת הצום (ויש הרבה תועלת בצום!). צום של יום בשבוע עלול ל"שגע" את הגוף ולשבש את חילוף החומרים בו. לכן אני ממליץ לקיים צום מים או מיצים של מספר ימים (לפחות שלושה) פעמיים בשנה בעונות המעבר. בכל מקרה חייבים לבצע צום בהשגחה של מומחה לנושא. באתר שלי אפשר למצוא הסברים מפורטים יותר על הצום ועל תזונה טבעית. בהצלחה צביקה

11/04/2006 | 18:22 | מאת: נפתלי

1- מדוע נהוג לומר "יש לחכות לפחות שלוש שעות מעת הארוחה ועד אכילת פרי? 2- צנוברים, מהם? (משפחה, ערכים תזונתיים, והכי חשוב- שמם באנגלית) 3- האם מומלצת צריכת סרדינים במים? 4- מוזר, אבל בכל זאת- איזה ירקות ניתן לאכול טריים? ? ? (נמאס לי ממלפפון, גזר,גמבה , עגבניה וירקות ירוקים). 5- מה הסכנה בצריכת יתר (ומהי) של אגוזים וזרעים? 6- איזה ממרחים מומלצים פרט לטחינה, אבוקדו ובוטנים?

11/04/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, 1. הפרי מתעכל מהר והעובר מהר את הקיבה. מזון חלבוני ובמיוחד חלבון מהחי שוהה בקיבה לפחות 3 שעות. שילוב של הסוכר שבפרי וחלבון עלול לגרום לתסיסה ולהפרעות עיכול. 2. צנוברים נקראים: Pine nut. 3. אני לא ממליץ לצרוך דגים משומרים - יש זה הרבה מלח, חומר משמר ושאריות פח מהקופסה. הפשרה היא דגים טריים או קפואים מהחנות. 4. ירקות שניתן לאכול: חסה, עגבניה, מלפפון, פלפל אדום, גזר, בצל, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולרבי, עלי ביבי, עלי שמיר, פטרוזיליה. 5. כל הגזמה במזון אינה רצוייה ובכלל זה שקדים ואגוזים. זה עלול לגרום להפרעות עיכול, השמנה וחוסרים ברכיבי תזונה אחרים. 6. אפשר לערבב טחינה גולמית עם דבש ולקבל ממרח חלבה. אפשר למרוח חומוס טחון. אפשר למרוח שמן זית. חג שמח צביקה

12/04/2006 | 13:05 | מאת: נפתלי

תודה רבה. מאוד נחמד שיש את מי לשאול. ושהוא כל כך קרוב. עבודתך- קודש. האם לטונה במים מוסיפים מלח? מה זה כבושים? ואיזה ירקות מומלץ לצרוך כירקות כבושים? ומבושלים?

11/04/2006 | 16:19 | מאת: מור

אני סובלת מסחרחורות איומות מזה חודש בבדיקה שעברתי אתמול לחץ הדם שלי היה 80 על 50 ודופק 60 האם לחץ דם זה נחשב מאוד נמוך. האם יתכן שלחץ הדם הנמוך ובעקבותיו הסחרחורות נובע מטבליות סידן שאני לוקחת - 1600 מ"ג ליום איני יכולה להפסיק עם הכדורים לפחות לא עד שאגיע למישקל תקין(עוד 4.5 קילו)- האם יש משהו טבעי שאני יכולה לעשות לעלית לחץ הדם עליי לציין שבנוסף אני אוכלת מוצרים עתירי סידן - 4 כפות טחינה משומשום מלא, 4 מוצרי חלב ליום וגם ברוקולי.

11/04/2006 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, את צריכה להפנות את השאלות האלה לפורום רפואי - נסי רפואת משפחה. לא ברור לי מדוע את לוקחת 1,600 מ"ג סידן. הסיבה לסחרחורת יכולה להיות מלחץ דם נמוך כפי שיש לך. תה רוזמרין ותבלינים חריפים כמו קינמון וציפורן מעלים לחץ דם. תפני לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה

11/04/2006 | 23:56 | מאת: מור

תודה רבה! אעשה זאת

11/04/2006 | 12:23 | מאת: איציק

צביקה שלום האם יש לך הצעה לגברים שסובלים מדלקות חוזרות בערמונית תודה

11/04/2006 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, אם הדלקות הן על רקע זיהומי-חיידקי - חשוב לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה ולקחת תוספי מזון וצמחי מרפא בהם יש אבץ, מגנזיום, דקל ננסי, פרחי צבר סרפד וכד'. גרעיני דלעת עשירים באבץ. סוכרים פשוטים מחלישים את המערכת החיסונית ומעודדים התרבות חיידקים ודלקות. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי ולהרכיב תוכנית תזונה נכונה. כל זאת במקביל לטיפול קונבנציונאלי - אם יש כזה. חג שמח צביקה

11/04/2006 | 14:39 | מאת: איציק

צביקה שלום תודה על תשובתך

11/04/2006 | 11:08 | מאת: בני

האם בטבסקו שעשוי מפלפלים אדומים חריפים יש גם יתרונות בריאותים

11/04/2006 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

בני שלום בפלפל החריף יש חומר הנקרא קפסיצאין וממנו מכינים תרופות המשמשת בעיקר לשיכוך כאבי שרירים, וכאבי פרקים ועצמות בסובלים משיגרון כרוני ושלבקת חוגרת (הרפס). יש בה אף להגביר את עוצמת דופק הלב. החומר הזה נחשב גם אנטיאוקסידנט חזק. עם זאת אני לא ממליץ להשתמש בתבלינים חריפים כמו הטבסקו מכיוון שנזקו עולה על התועלת. אותו כלל תופס גם לגבי שוקולד, אלכוהול (גם יין אדום) קפה ועוד מוצרים מזיקים שעלו לכותרות לאחרונה כ"תרופות" מהטבע. בהצלחה צביקה

11/04/2006 | 09:47 | מאת: אלעד

צביקה שלום עברתי כריתת כליה לפניי 4 שנים ולפניי שנתיים התגלתה אצלי מחלת גרייבס. ברצוני לדעת מה הם המגבלות שאני צריך לשמור בתזונה בכדיי לשמור על כלייה תקינה לאריכות ימים. תודה רבה.

11/04/2006 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, לצערי, וכפי שאתה ודאי יודע, לטיפול במחלת גרייבס צריך תרופות ולפעמים התערבות כירורגית. עם זאת כדי למנוע החמרה בתופעות המחלה כדאי לשמור על תזונה טבעית מאוזנת ולהימנע מעישון. בנושא שמירת הכיליה - חשוב מאד להימנע מנתרון (מלח) ומחלבונים מהחי. כדי להתקיים צריך רק גרם אחד נתרן ביממה (1,000 מ"ג) ואת זה מקבלים מהמזון. גם כמות החלבונים צריכה להיות נמוכה מאד. חשוב להפסיק לעשן! מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. חג שמח צביקה

11/04/2006 | 09:31 | מאת: דורית

האם אפשר לתת לתינוקת בת 9 חודשים שאובחנה כרגישה לתוספי חלב (גם לחלב סויה) מאכלי חלב עזים?

11/04/2006 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

הי דורית, אפשר לנסות חלב עיזים, אבל לא נראה לי שזה הפתרון. אני מציע לתת לה תחליב שקדים ושומשום שאפשר להוסיף לו בננה בשלה או פרי אחר. זהו מזון עשיר בסידן, ברזל, חלבון ויטמינים ומינרלים וסביר שלא יהיהו תגובות אלרגיה, אם כי יש אנשים שאלרגים גם לשקדים ולשומשום. לגבי אופן ההכנה, כתבתי על כך מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. בפרק המאמרים באתר שלי תקראי על "תזונת התינוק והילד" ותמצאי שם טיפים נוספים. חג שמח לך ולמשפחתך ולהתראות באחת הסדנאות הקרובות צביקה

11/04/2006 | 00:07 | מאת: אלי

שלום, אני בן 21 שוקל 74קילו וגובה 1.86. אני מתאמן, 2-3 פעמים בשבוע וגם רץ, מבנה הגוף שלי היה רזה לפני שנתיים, השמנתי והתחלתי להתאמן ועכשיו רזיתי שוב והגוף התייצב, אבל נשאר לי כרס קטנה שלא מוכנה לרדת. אני עושה כושר, ואוכל כל בוקר דגנים, בארוחת צוהריים בשר עם פחמימות ובערב אני אוכל טונה ולחם קל. השאלה שלי היא : איזה תפריט אני צריך להכין לעצמי בשביל להפטר מהכרס ומהשומנים. ובמקביל לשמור על השרירים.?? תודה מראש אלי

11/04/2006 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, לצערי לא ניתן להוריד (באמצעות תזונה או תרגילים) רקמת שומן בחלק מסויים בגוף. משקלך תקין! תמשיך בפעילות גופנית ותזונה מאוזנת ותגביר תרגילים לחיזוק שרירי הגב התחתון והבטן. לפעמים שיפור היציבה מעלים את הכרס. אגב, האם אין לך ירקות ופירות בתפריט? חג שמח צביקה

11/04/2006 | 18:22 | מאת: אלי

ירקות אני אוכל, אבל פירות לא ממש מידי פעם.... אמרת שאני לא יכול להוריד את הכרס, אבל הכרס שלי הייתה הרבה יותר גדולה ממה שהיא עכשיו, הורדתי כמות רצינית מהכרס, ונשאר לי כרס קטנה.....שניסיתי כל מיני דרכים להוריד אותה, כמו אימוני אירובי ושיניתי את תפריט האכילה שלי לארוחות יותר מזינות ובריאות. איך זה שאני לא יוכל להוריד את הכרס? חייב להיות לזה פתרון מסויים. אני אשמח לקבל הסבר יותר מפורט., תודה מראש

שלום צביקה רציתי לשאול המלצת לגולשת על האיזון הורמונלי על ידי רפלקסולוגיה שאלתי היא מה עדיף זה או דיקור סיני למשל האם יש דיאטה מיוחדת לאלו שסובלים מזה משחלות פוליציסטיות האם אפשר להיות ממש רזים עם פעילות גופנית ואכילה נכונה שמיוחדת? האם יש ניקוי גוף מיוחד בשביל הסיפתח להקל שייתן פוש אני פשוט ממש רוצה לחזור לגוף שלי כי גם עליתי בעקבות זה עוד דבר הידיים וכפות הרגלים שלי כתומות,צהובות והרבה זמן לא אכלתי מאכלים כתומים מה זה יכול להיות מה ניתן לעשות??? (אני כל יום נכנסת לשירותים)??אויש אני כבר ממש רוצה לחזור לעצמי תודה צביקה אודה לך מאוד על התייחסותך!

גלי שלום, השאלה שלך קצת מבולבלת וקשה לי להבין בדיוק מה הבעיה. דיקור, רפלקסולוגיה, הומיאופתיה, צום, הילינג, תוספי מזון וכד' הם רק טיפולים משלימים והם צריכים להיות חלק מתוכנית כוללת לשינוי בתזונה ובאורח החיים שעשוי להקל על התופעות שתיארת. הנושא של שחלות פוליציסטיות עלה מספר פעמים בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - תבצעי חיפוש ותמצאי. הצבע הכותם נובע מעודף בטא קרוטן בתזונה לא הבנתי למה הכוונה "אני כל יום נכנסת לשירותים"... בקיצור, את צריכה לפנות ליעוץ אישי אצל איש מקצוע (נטורופט או תזונאי טבעי) לתשאול יסודי ולהכוונה והדרכה. בהצלחה צביקה

10/04/2006 | 17:14 | מאת: עירית

קראתי פה מאמר שמסביר על הצום כדרך יעילה לניקוי הגוף רשום שהצום (רק שתיית מים) נמשך ימים ואף שבועות .. (זה הגיוני??) מה משך זמן המינימום שצריך לבצע צום בכדי להגיע לתוצאות? תודה וחג שמח,

10/04/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

עירית שלום, צום לא נמשך "ימים ושבועות", הוא י כ ו ל להימשך ימים ושבועות. משך הזמן נקבע בהתאם לבעיה ולצורך ורק על ידי מומחה לנושא. גם צום של 3- 4 ימים שנחשב לצם קל וקצר צריך לעשות תחת הדרכה והשגחה. הצום הוא כלי ריפוי רב ערך בגישת הרפואה הטבעית, אבל אסור לבצע ללא הדרכה. בהצלחה צביקה

09/04/2006 | 20:41 | מאת: נפתלי

1- האם קיים מעין מקביל חלבוני לאינדקס הגליקאמי הקובע את איטיות פירוק החלבונים? 2- האם נכון הרעיון לפיו חיים מפתחי הגוף- ארוחת טרום שינה ככלל, וצריכת חלבון איטי (?!) בארוחה זו בפרט, תיצור מצב בו תהיה אספקת חומצות אמינו במשך הלילה, מה שימנע מצב של פירוק שריר. 3- מהי תזונה נוגדת תולעים מסוג ascaris lumbricoides? 4- האם הגוף עלול ליצור תלות בפרוביוטיקה?

10/04/2006 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, 1. לא ידוע לי על "אינדקס חלבוני" אבל ידוע שמשך השהות של כל חלבון בקיבה שונה והא מקבל מיצי עיכול, חומצה, ואנזימים שונים ובריכוז שונה. לדוגמה: בשר שוהה בקיבה 4 - 6 שעות. מוצרי חלב 2 -4 וכד'. כל שהחלבון שמן יותר הוא ישהה יותר זמן בקיבה. 2. אני לא הגישה של אכילת חלבונים לפני השינה. במהלך השינה מערכת העיכול צריכה לנוח ולא לעסוק בפירוק חלבונים. בכל מקרה פעילות המערכת איטית מאד במהלך השינה והחלבון "שוכב" בקיבה, תוסס ונרקב. אם רעבים לפני השינה אפשר לאכול משהו קל מאד. 3. לא מכיר את הנושא 4. כל תוסף מזון חיצוני עלול לגרום לתלות ולחוסר איזון ברגע שמפסיקים. אנשים שתזונתם לא מאוזנת צריכים תוספים ובכלל זה פרוביוטיקה. בהצלחה צביקה

24/04/2006 | 10:30 | מאת: פ.

במהלך ההריון השדיים שלי הפכו לחומים,במיוחד באזור הפטמות. ילדתי והם נראים אותו דבר. האם המצב יחזור לקדמותו?

08/04/2006 | 17:53 | מאת: דליה

גילו לי פטריה בנרתיק. האם יכול להיות שהיא גם במעיים ולכן אני סובלת מתשוקה מוגברת למאכלים מתוקים ופחממתיים. איך מטפלים בקנדידה כזו ? האם כדאי לנסות להפסיק לאכול מאכלים המכילים שמרים ?

08/04/2006 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, הטיפול התזונתי בקנדידה הוא מחמיר ודורש הימנעות משמרים (לחם, עוגות) ומסוכרים למיניהם. שאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - מציע לך לבצע חיפוש. עם זאת כדאי לפנות ליעוץ מקצועי. יש מעבדה פרטית בחיפה שמבצעת בדיקות לאבחון קנדידה ורמת החומרה שלה. תחפשי ברשת. בהצלחה צביקה

08/04/2006 | 21:00 | מאת: נעמי

חייבים "להרעיב" אותה, כלומר - לאכול מה שיותר מעולם הצומח, טבעי-אורגני, ופחות (רצוי בכלל לא) מכל המזונות האחרים, שגורמים לקנדידה להישאר.

14/04/2006 | 09:30 | מאת: מינה

לערבב יוגורט עם תוכן של קפסולת אסידופולוס ולצור משחה אותה יש להחדיר- זה עובד מצויין

07/04/2006 | 21:14 | מאת: נועה

1.באיזה שמן יש הכי הרבה אמוגה 3 ואמוגה 6 מכל השמנים ואיפה ניתן להשיגו? 2. העם השמן גם גורם לעיכול טוב שלוקחים אותו על הבוקר על קיבה ריקה? 3. איפה ניתן לקנות אותו ולהיות בטוחים שהוא מכור טובף עם יש לך אפילו משהו מומלץ של בחרה מסוימת השמח לשמוע. ועם ממש מרגישים את ההבדל בגלל האומגה, ואיך ניתן לשמור אותו כמובן שלא יחלוף כל הויטמינים תודה

07/04/2006 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, 1. בשמן דגים ובשמן פשתן יש כמות גדולה של אומגה 3. 2. לא הבנתי את השאלה - מה זה עיכול טוב? 3. אפשר לקנות בחנות טבע. אני לא ממליץ על חברה זו או אחרת. שבתשלום צביקה

07/04/2006 | 18:14 | מאת: שלום

שלום וחג שמח 1)בירה-קראתי ששתיית כ0.7 ליטר בירה אפילו ביום מועילה היות ובירה מכילה ויטמנים ומוצרים טבעיים,האם שתיית כ ליטר בירה ביום אחד בשבוע מותרת? והאם בירה מכילה סוכר או מלח בכמות גבוהה? תודה רבה מראש.

07/04/2006 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, לא קראת במקום הנכון. אם היית קורא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על חומרים מזיקים בתזונתנו היית נתקל בנזקים ובסכנות הרבות של האלכוהול לטווח קצר ולטווח ארוך. כתבתי על כך רבות בעבר. אם אתה חייב לשתות בפעם בשבוע "עם החברה" - נסה להגביל את הכמות לכוס אחת (200 גרם). אין בבירה "חומרים טבעיים" מועילים. אין בה סוכר אבל לאלכוהול שבה יש ערך קלורי גבוה משל הסוכר. אין בה מלח. אני מציע להימנע מכל סוגי האלכוהול למרות "המחקרים" ולמרות הפרדוקס הצרפתי. בריאות הלב וכלי הדם תושג רק באמצעות תזונה נכונה ואורח חיים נכון. בהצלחה צביקה

07/04/2006 | 18:12 | מאת: נער מתעניין

שלום אם אינני אוכל כלל מוצרי חלב. האם כדאי לקחת מידי פעם תוסף של סידן+ויטמין D? ואם כן באיזו כמות ? מתי? לפני ארוחה אחרי ארוחה? על קיבה ריקה? איזה הפרש בין ארוחות? תודה רבה רבה מצפה לתשובה

07/04/2006 | 21:49 | מאת: צביקה קורן

לנער המתעניין שלום, אם אתה לא שותה, קולה, משקאות מוגזים אחרים, קפה וקקאו - אין צורך בכדורי סידן. גם סוכרים פשוטים, מלח וחלבון מהחי מונעים ספיגה של סידן ו"זורקים" אותו מהגוף. תוודא שבתפריט שלך יהיו מזונות טבעיים עשירים בסידן כמו חמאת שומשום טבעית, שומשום טחון, שקדים, זרעים, דגנים, קטניות ועוד. כדאי לך לקבל יעוץ תזונתי אצל נטורופת או תזונאי טבעי ועד אז תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא "בריחת סידן". שים לב! התשובה שקיבלת בפורום תזונה קלינית מתייחסת לאנשים "נורמאליים" שעושים את כל השגיאות התזונתיות שהזכרתי למעלה ואשר גורמות לבריחת סידן. לצערי הדיאטניות הקליניות לא מתריעות על כך או שלא מודעות לכך. בהצלחה צביקה

07/04/2006 | 18:11 | מאת: אמיליו

צביקה שלום אתה יכול להמליץ לי על ממרח כלשהו לפרוסת הלחם(קמח מלא,שיפון) אשר איננה מכילה מלח ואיינה מכילה סוכר,וככן טבעית ורבה בסיבים תזונתיים תודה...

07/04/2006 | 21:52 | מאת: צביקה קורן

אמיליו שלום, ישנם כמה ממרחים כפי ביקשת: - אבוקדו מעוך - טחינה - חומוס ביתי (מבשלים חומוס וטוחנים בבלנדר עם שום, כמון, כוסברה, פטרוזיליה וכד') - ממרח עדשים (כנ"ל) - אתה יכול לקנות גם חמאת בוטנים טבעית ללא תוספת מלח או סוכר. בהצלחה צביקה

07/04/2006 | 17:59 | מאת: די מעניין

שלום צביקה פורום מהנה ומעניין יש לי כמה שאלות לגבי פשתן טחון 1)כיצד טוחנים פשתן? באיזה מוצר? 2)הפשתן שאני טוחן אלו גרעיני פשתן שלמים אורגניים שקונים בחנות טבע? תודה.

07/04/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, נושא הפשתן עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. טוחנים במטחנת קפה רגילה שעולה בערך 100 ש"ח. משתמשים בזרעים שלמים שקונים בחנות טבע. לא לקנות פשתן טחון הוא מתקלקל ומתעפש. בהצלחה צביקה

14/04/2006 | 09:26 | מאת: מינה

טוחנים זרעי פישתן במטחנת קפה ותבלינים לאחר שקולים אותם במחבת 2 דקות.

14/04/2006 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

הקלייה הורסת את השמן

07/04/2006 | 10:11 | מאת: מעיין

שלום צביקה כדבריך, אני צורכת כל יום 2 כפיות זרעי פשתן שאני טוחנת. רק שאני מערבבת את זה בכוס תה צמחים ללא קפאין ומיד שותה,רק כך אני מסוגלת לצרוך זאת. האם זה בסדר? בתודה מראש

07/04/2006 | 11:11 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, זה בסדר, אבל כדאי שהמיים לא יהיו חמים מידי. האם נסית לפזר על סלט ירקות או סלט פירות? שבת שלום צביקה

11/04/2006 | 13:59 | מאת: אסקר זדה

א-האם גרעיני פשתן וזרעי פשתן האם זה אותו החומר ? אני משתמש בגרעני פישתן ביחד עם שיבולת -שואל מטרת השימוש שלי הוא לבעיה של כבה קשה , אם הוא טוב לדברים אחרים , האם גם יוצר השמנה תודה מראש

12/04/2006 | 14:21 | מאת: מירי

שלום צביקה, אני צורכת כף זרעי פשתן טחונים כל בוקר יחד עם חלב וגרנולה, האם זה נכון? קראתי במספר מאמרים שלזרעי הפשתן יש חשיבות במיוחד לחולי סרטן, האם זה נכון? מירי

07/04/2006 | 04:46 | מאת: אלכסנדרה

ידוע שככל שסלט הירקות טרי יותר כך הוא עשיר מבחינה תזונתית. בכל זאת מהו הטווח המומלץ שאחריו לא כדאי לאכול סלט ירקות שנשמר במקרר למשל. איזה ירקות רגישים יותר לאיבוד ערכם התזונתי , ועל איזה זמן מדובר בערך? אשמח אם באפשרותך להביא דוג' ממשיות כגון כרוב כעבור שעתיים מאבד את ויטמיני ה X שלו. תודה רבה

07/04/2006 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

אלכסנדרה שלום, אין ברשותי "טבלת איבוד ערכים" של ירקות ופירות שהושארו במקרר. לדעתי לא רצוי להשאיר סלט במקרר יותר מיום. אם משאירים בחוץ - כדאי לאכול תוך 20 דקות (אופטימאלי) עד שעתיים. בהצלחה צביקה