פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/03/2006 | 22:08 | מאת: אסף

אני בן 17, 1.75, נכון לעכשיו שוקל 71, אני שחקן כדורסל בנוער של הפועל חיפה. בתחילת נובמבר הפסקתי עם הכדורסל ל4 חודשים בגלל לימודים, אז שקלתי 68, ותוך חודש בערך עליתי 6 ק"ג! ל74..... במשך הזמן אחר כך, אחרי ניסיונות כושלים לדיאטה, קניתי תוסף תזונה לבודי בילדרים, מהשורפי שומנים (LIPO 6), התחלתי דיאטת אטקינס כשאני אוכל בסביבות ה1000-1200 קלוריות ביום בנוסף ל3 שעות על אופני כושר כל יום (27-28 קמ"ש). בסופו של דבר הצלחתי להוריד ל68 ק"ג וחזרתי להתאמן קבוע לפחות 4 פעמים בשבוע, וחזרתי לאכול רגיל. אך למרות שאני מתאמן, שמתי לב שבחודש האחרון עליתי לאט לאט ל71 ק"ג, אין לי שמץ של מושג למה.................... אתה יכול אולי להמליץ על דרך להוריד את ה3 ק"ג הנוספים האלו, אני פשוט מפחד שאם אני יוריד יותר מדי קלוריות לא יהיה לי כוח לאימון. תודה רבה ושבת שלום! :)

18/03/2006 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

אסף שלום, ראשית כדאי שתדע שאני שולל שימוש בכדורים, אבקות ושיקויים של "בודי בילדרס". אני גם שולל דיאטות חלבונים ובכלל זה את דיאטת אטקינס המסוכנת. אתה כנראה הכנסת את הגוף לחוסר איזון ולשיבוש מערך חילוף החומרים הטבעי והעדין. אני מציע לך להמשיך בתזונה איכותית, פעילות גופנית נמרצת וגופך יאזן את משקלו תוך מספר חודשים. בנוסף, כדאי שתיקח בחשבון שאתה עדיין בתהליך גדילה שמביא עימו עלייה במשקל, והאימונים שאתה מבצע מעלים את מסת השריר שתורמת למשקל יותר מרקמת שומן. אם לא ברור לך מה צריך לאכול תפנה ליעוץ מקצועי בקופת חולים או באופן פרטי לתזונאית ספורט. בהצלחה צביקה

17/03/2006 | 22:08 | מאת: שלומי

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1783

19/03/2006 | 08:51 | מאת: טליה

י

17/03/2006 | 19:36 | מאת: אמיל

שלום ממה מורכב הקוסקוס? האם הוא בעל סיבים תזונתיים? האם יש לו צורה מלאה? האם הוא בריא? האם יש לו השפעה על אקנה? תודה רבה,אמיל

18/03/2006 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, קוסקוס נחשב לדגן. אני לא בטוח שמדובר דגן מלא, אבל אפשר מדי פעם לגוון איתו את התפריט. להלן קישור לאתר שיתן לך מידע נוסף על הקוסוקוס: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=5333 לדעתי יש דגנים "בריאים" יותר. הטיפול באקנה הוא לא באמצעות מזון זה או אחר. בהצלחה צביקה

17/03/2006 | 18:57 | מאת: נילי

שלום, אני צמחונית מזה 10 שנים. לאחרונה אובחן אצלי פריטין נמוך מאוד- 12(מתחת לנורמה המינימלית שהיא 20), (כנראה שהיה נמוך מזמן, כי מזמן אני מרגישה ונראית רע, פשוט לא עשו לי את הטסט הזה). רמת הברזל בדם בנורמה, כמן כן גם ויטמינן b12 בדם בנורמה. לאחרונה התחלתי לקחת מולטי-ויטמין עם ברזל בנוסחה. השאלה שלי קשורה לתזונה - מאילו סוגי מזון ושילובי מזון אוכל למלא את מאגר הברזל? תודה מראש על העזרה.

18/03/2006 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

נילי שלום, דווקא מכיוון שאת צמחונית חשוב שתקפידי על התזונה וכדאי מאד שתעשי זאת ביעוץ אישי מתזונאי טבעי או נטורופט. המזונות העשירים בברזל הם: מולסה, אצות ים, גרעינים (במיוחד שומשום מלא), קטניות, אגוזים ושקדים, טחינה מלאה (עדיפה חמאת שומשום), פירות יבשים. גם בירקות ירקות יש ברזל, אך אינו נספג טוב בגלל נוכחות חומצה אוקסלית. ויטמין C משפר את ספיגת הברזל לכן מומלץ לאכול מזונות אלו בשילוב מזונות העשירים בויטמין זה (קיווי, פלפל אדום). מוצרי חלב וסידן ושתיית קפה, קולה ותה רגיל מעכבים ספיגת ברזל, כדאי לאכול אותם במרווח של מספר שעות מלקיחת/אכילת ברזל. אני שולל שימוש בכדורים מבלי להכניס שינויים בתזונה. במקביל לכל זאת את צריכה לברר אם אין בעיה רפואית כלשהי כמו דימום פנימי או מחזור מוגבר. בהצלחה צביקה

17/03/2006 | 12:35 | מאת: ירדנה

בגלל בירור לכאבי בטן נמצא לי אאוזונופילים גבוהים בדם (35) מה זה אומר?

18/03/2006 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

ירדנה שלום, תאים אלה שייכים למערכת החיסונית. רמה גבוהה בשילוב כאבי בטן יכולה להעיד על הימצאות פרזיטים במעיים כמו תולעים, אמבות וכד'. מציע לך להמשיך בבירור רפואי. בהצלחה צביקה

16/03/2006 | 23:48 | מאת: רם

הבשר בארץ עובר המלחה, האם התהליך לא מזיק ? מהם אחוזי הנתרן בבשר עוף /הודו שהוכשרו? האם יש מקומות שמוכרים בשר שנשחט ונבדק בפיקוח ויטרנרי ולא רבני?

17/03/2006 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

רם שלום, אם תשים לב לתכנים בפורום, אנחנו לא בדיוק חובבי בשר. מציע לך לקרוא ממצאי מחקר בנושא שהבאתי לפורום ב 3 למרץ. המלח הוא רעל מזיק שסכנותיו רבות (במויות בהן משתמשים בארץ). תוכל לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי. גם בשר בקר או עוף, זה לא מזון בריאות בעיני. נסה בפורום תזונה קלינית. בהצלחה צביקה

15/03/2006 | 22:22 | מאת: אלעד

האם יש קפאין במשקה שוקו סויה (כמו בקקאו רגיל)? האם הוא עדיף, מבחינה בריאותית, על קקאו? האם כל סוגי התה מכילים כמות גדולה מדיי של קפאין, שבגללה מוטב לוותר על תענוג שתיית התה? ושאלה כללית: מהו סוג המומחיות של מנהלי פורום זה? והאם הם מוסמכי אוניברסיטה? תודה.

16/03/2006 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אם אתה מחפש "דיפלומות" תפנה לפורום תזונה קלינית או לפורומים המנוהלים על ידי רופאים. אם אתה מחפש ידע ומידע אמיתי בנושא של תזונה טבעית - תיכנס לפרק המאמרים באתר שלי. שם גם תוכל לקרוא במאמר הנקרא: "חומרים מזיקים בתזונתנו" על נזקי הקקאו, הקפאין, המלח, הסוכר ועוד ועוד. זה לא כל כך נעים לקרוא, אבל הסתרת האמת מסיבות מסחריות ואחרות לא משנה אותה. אם תקליק על התמונה שלי, תוכל לראות "מי אני ומה אני". התזונה הטבעית והריפוי הטבעי נמצאים בקונפליקט מתמיד עם הרפואה הקונבנציונאלית ויש לכך סיבות רבות שלא אפרט אותן במסגרת הפורום. אם אתה אדם רציני, אני מציע לך לקרוא את הספר הנפלא "נקמת הרפואה" מאת איבן איליץ. יש על כך הרבה חומר באינטרנט. זה עושה קצת סדר בחשיבה המקובלת על הממסד הרפואי ודרכו לקיים ולהנציח את עצמו. לשאלתך, בקקאו יש קפאין ולא משנה אם הוא בשוקו "במעדן" בחטיף או במשקה סויה. אני ממליץ להימנע מקקאו מסיבות רבות אחרות ולא רק בגלל הקפאין. גם בתה רגיל יש קפאין וכדאי להעדיף תה צמחים, מים, או מיץ ירקות. בהצלחה צביקה

19/03/2006 | 23:51 | מאת: ירון

לאחרונה הוכח כי קפאין משפר את ספידת הגלוקוז לתאים והקקאו הינו אנטיאוקסידנט חזק המשפיע לטובה על לחץ הדם

באופן פיתאומי ובלי שום התראה אחז אותי כאב עז עד כדי פליטת זעקה באמצע הרחוב תוך כדי הליכה בפרק הירך הימנית /איזור האגן. לאחר בירור עם אורטופד צילום רנטגן/איזוטופיים-סקירת עצם וסונר. קיבלתי תוצאות מבחינתי מדאיגות ומבחינת האורטופד "אין מה לעשות" ..... ובכן התוצאות הן שינויים ארטרוטיים בברכיים ובאגןפרק צד ימין חזק יותר אבל גם בצד שמאל עם הצרות בין הפיקה עצם ירך. אני לא מקבלת את הדין ! מה לעשות? איזה תזונה תשפר ואולי תמנע הדרדרות? איזה סוג של פעילות פיזית תתאים? (אני במישקל 93) בת 56 ומישתדלת להגביר את הצריכת הסרדינים/אומגה 3. מה עוד?

15/03/2006 | 15:14 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אין לי ספק שתזונה טבעית ומאוזנת יכולה למנוע הידרדרות ולשפר את המצב הקיים. זה צריך לבוא יחד עם שינויים נוספים בהתנהגות ובאורח החיים. את חייבת להימנע ממזונות שמעודדים שחיקה ופגיעה בסחוסים ובמפרקים כגון: סוכרים, קמח לבן ומוצריו, מלח, קפה, קקאו, "חמוצים", חומרים משמרים, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, עודף חלבונים מהחי ועוד). במקביל את צריכה להוסיף מזון טבעי ומלא ודגי ים העשירים באומגה 3. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא מידע מפורט בנושא חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. בנוסף את חייבת לרדת במשקל. אמנם לא כתבת מה גובהך אבל אם את לא 1.90 - צריך להפחית במשקל. פעילות גופני סדירה - חיונית: שחייה, או הליכה בשילוב של יוגה מתונה או פלדנקרייז. ישנם תוספי מזון, צמחי מרפא ושמנים ארומטיים שיכולים לעזור אבל את זה כדאי לקבל ביעוץ אישי. התוסף גלוקוזמין וכונדריטין סובל לאחרונה מיחסי ציבור גרועים במיוחד בקרב הרופאים (שמעדיפים לספק תרופות כימיות), אבל מניסיוטי הטיפולי הוא מאד מועיל. טיפול שיאצו או מסג' מקצועי - יכול להועיל. בהצלחה צביקה סרדינים - ממש מיותר!

14/03/2006 | 20:14 | מאת: בז

בן 40 גובה 1.70 משקל 63 פעילות ספורטיבית מאומצת מאוד לרוב ריצות ארוכות. תזונה פעם ביום לרוב על בסיס אורז ועוף, בשר בקר אחת ל-שבועיים.פיצה וכדומה אחת לחודש לא אוכל בשעות הערב כלל ,צום פעמיים בחודש(רק שותה) ,אוכל הכל אבל מעט רק לקיום . בבדיקות דם כולסטרול 232 L.D.L -165 ברצוני להוריד את הפרמטרים האלו

14/03/2006 | 21:43 | מאת: צביקה קורן

בז שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. לא כתבת אם אתה אוכל גם ביצים, דגים ומוצרי חלב (גבינות שמנות?). איזה סוג של צום אתה עושה ולכמה זמן? בעיני צום של 24 שעות מזיק לחילוף החומרים בגוף (ובכלל זה חילוף החומרים של השומנים בדם) יותר ממה שהוא מועיל. מציע לך להפחית את תדירות אכילת עוף וחלבונים מהחי, להוסיף ירקות חיים ומבושלים, אומגה 3, שמון זית וחליטה מעלי זית יבשים. להחליף אורז לבן באורז מלא. יעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי עשוי להועיל מאד. בנוסף אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על 2 מחקרים בנושא כולסטרול. בהצלחה צביקה

15/03/2006 | 19:36 | מאת: עידית סער , נטורופתית

בז שלום, לפי דעתי אינך אוכל מספיק. רמת הכולסטרול בדם לא בהכרח קשורה לכמותו במזון. דבר שני, אורז ועוף, לא מומלץ לאכול יחד. רצוי להפריד בניהם ולאכול כל אחד מהם, עם ירקות. מאחר ופעילות גופנית מאומצת מעלה את רמת הרדיקלים החופשיים,רצוי שבתזונה יהיו מזונות העשירים בנוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים). אתה גם יכול לספק לגופך את אלה ע"י נטילת תוספי מזון צמחיים. בכל מקרה, כדאי שתתייעץ עם איש מקצוע, לקביעת תפריט מאוזן המותאם לך אישית. בהצלחה,

14/03/2006 | 20:01 | מאת: ירין

שלום צביקה אני מנסה לרזות,ומזה כחודשים אני מתאמנת בפעילות אירובית ואוכל נכון אובחן אצלי תת פעילות של בלוטת התריס על הגבול ושחלה פוליציסטית אני ממש רוצה לרזות ואובדת עצות מתוסכל מאוד אני עושה כל מה שצריך ולא מרזה וכבר חודשים:-( מה אפשר לעשות

14/03/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, עניתי לך כבר בפורום באתר השני, אבל לטובת גולשות נוספות אני עונה גם כאן. לא כתבת מה משקלך ומה גובהך וזה חשוב לצורך היעוץ. בכל אופן, יש קושי להפחית במשקל במצב שתיארת, אבל לא בלתי אפשרי. אם את באמת בעודף משקל, נסי להוסיף לתזונה אצות ים כמו קומבו, הישיקי, אראמה ווקאמה. תוודאי שהתזונה שלך איכותית ועשירה בסיבים. תוותרי על קפה ותעברי למים ותה צמחים. תוותרי על ממתיקים מלאכותיים המשבשים את חילוף החומרים בגוף. תמשיכי בפעילות גופנית סדירה - לפחות 5 פעמים בשבוע 60 -90 דקות של הליכה, או אופניים סטאטיות. תפני ליעוץ אישי שיקח בחשבון גורמים נוספים שחסרים לי. אגב, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

14/03/2006 | 19:37 | מאת: ענבר

קיבלתי אנטיביוטיקה "דוקסילין", עבור גרון אדום,חירחורים בנשימה וחום עד 38 מעלות. אני קצת חוששת לקחת אותה מפני שאני סובלת מקוליטיס פעילה, ומנטייה לפתח קנדידה וגינאלית. רציתי לדעת אם אתחיל לקחת "מזון מלכות", קפסולות שום, ומרק עוף, זה יהיה עדיף, בתוספת לכל הוויטמינים שאני כבר בולעת? אם יש לכם רעיונות טובים יותר, אשמח לקרוא עליהם.

14/03/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, אין לי סמכות להציע לך לא לקחת תרופה שקיבלת מרופא. עם זאת אין לי ספק שאם תשמרי על תזונה נכונה ותימנעי ממזון קלוקל לא תזדקקי לאנטיביוטיקה ול"תרופות" טבעיות כמו שום מזון, מלכות וכד'. אולי גם מחלת המעיים שלך תהיה פחות פעילה ומציקה. מרק עוף זה מזון קלוקל בעיני וכבר כתבתי על כך לפני מספר שבועות. בהצלחה צביקה

14/03/2006 | 15:26 | מאת: שואלת

האם זה נכון שבאפיית דגנים נוצרים רדיקלים חופשיים מסוכנים,כתוצאה מחמצון החומצות השומניות שבהם, כמו שיבולת שועל ,פשתן,דוחן,שיפון,כוסמת, שעורה ועוד דברים ששמים בלחמים ועוגות גם כמו שומשום שקדים ואגוזים שבריאים כשלעצמם,אך בחום ישנה תוצאה הפוכה? תודה

14/03/2006 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, במחקר שנערך בשבדיה נמצא, כי במהלך אפייה או טיגון בחום גבוה נוצר חומר החשוד כמסרטן - אקרילאמיד. אני מציע לך לא לדאוג מאפיית דגנים, אלא מהמבורגרים, קבבים ושניצלים - שם הבעיה חמורה יותר. בהצלחה צביקה

13/03/2006 | 21:02 | מאת: שיר

צביקה שלום, מה דעתך על אכילה לפי סוג הדם ?האם נתקלת באנשים שזה עזר להם? או שמא זו עוד אופנה? תודה.

13/03/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אני לא מתלהב מהשיטה הזאת. מי שאוכל תזונה טבעית בצורה נכונה ומאוזנת לא צריך להטיל על עצמו גזירות נוספות. אם אני צמחוני עם סוג דם O, האם אתחיל לאכול בשר? יש כמה תזונאים שהתמחו בשיטה. אני בטוח שיש הרבה אנשים שהפחתה בכמות המזונות והסוגים הועילה להם. בהצלחה צביקה

13/03/2006 | 19:13 | מאת: ערן

שלום שמי ערן ואני בן 15 ולומד בכיתה י'..עכשיו השנה אני עושה עבודת חקר מקיפה על תזונה נכונה הכוונה היא שהיא השפעת התזונה הנכונה על הספורטאי..עכשיו באמת שבאמת חיפשתי אתרים לגבי זה ומצאתי מלא שמסבירים לי על כל אחד בנפרד ואני כאילו רוצה על שניםהו ההשפעה של זה ולא מצתאי ואני לא יודע כבר למי לפנות אז חשבתי עלייך..בבקשה תוכל לעזור לי לתת לי מקור מידע מסויים שיסביר לי הקשר הזה שיפרט וממנו אוכל להתחיל תעבודה הנושא נורא מעניין אותי אני עוסק בספורט כבר 8 שנים ואני רוצה ללמוד ממנה ולהפיק לקחים לגבי עתידי אז בבקשה תעזור לי ותנסה להביא לי מקורות של השפעה תזונה נכונה על הספורטאי.. מחכה בקוצר רוח לתשובה

13/03/2006 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני מציע לך להיכנס לאתר של מכון וינגייט ושם תמצא הרבה מאמרים על הקשר בין ספורט ותזונה. תחפש בגוגל "וינגייט" , או שתחפז "ספורט ותזונה" בהצלחה צביקה

13/03/2006 | 15:25 | מאת: גל

שלום, אשתי עברה ניתוח להסרת תוספתן שהיה כבר במצב נמק. עקב כך הניתוח הצריך פתיחת הבטן על מנת לנקות את הזיהום. שבועיים לאחר הניתוח הופיעו ריכוזים של זיהום בחלל הבטן (אבצס). אשתי אושפזה שוב לצורך מתן כמויות של אנטיביוטיקה דרך הוריד. היום היא ממשיכה דרך הפה בכמות של 4500 מיליגרם ליום. מובן שהיא חלשה עקב כך. מה מומלץ לספק לגוף בתקופת נטילת האנטיביוטיקה על מנת לחזק אותו ומה מומלץ בסוף הטיפול על מנת לנקות את הגוף ולהחזיר אותו לאיזון. תודה.

13/03/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, על תזונה איכותית כבר דיברנו - זה ממש חיוני, במיוחד להימנע מחומרים המחלישים את המערכת החיסונית כמו סוכרים פשוטים. כדאי לתת תוספת של פרוביוטיקה (אצידופילוס) בכדור וביוגורט מועשר. כדאי לתת לתקופה מוגבלת מולטי ויטמין מרכיבים טבעיים. תוספים מחזקים נוספים כדאי לקחת רק ביעוץ אישי. בהצלחה צביקה

12/03/2006 | 15:30 | מאת: לימור

שלום צביקה, האם תסביר גם לי מדוע אתה לא אוהב שימוש בקקאו? תודה רבה מראש

12/03/2006 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, כבר עניתי על השאלה הזאת מספר פעמים.... למרות שלאחרונה הקקאו והשוקולד מככב כמזון בריאות, אני עדיין חושב שהנזק שלו עולה על התועלת וזאת מהסיבות הבאות: הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין הגורם לבריחת סידן, עצבנות, חומציות יתר ועוד • חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) מתחברת לסידן שבמזון ומונעת ספיגה שלו בגוף. לכן שוקו, "דני" וביצת קינדר זה לא מזון בריאו למרות הפירסומות החומצה האוכסלית עלולה לגרום לאבנים בכליות לאנשים מסויימים. • תיאוברמין - חומר הדומה בתכונותיו לקפאין • בשוקולד יש שומן רווי המשבש את רמות השומנים בדם - כולסטרול, טריגליצרידים. • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - חומר החשוד כגורם למשקעים סיגניים בשד. • בנוסף הוא גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיה. לסכום, כדאי להימנע, אבל אפשר לאכול 2 קוביות שוקולד מריר בשבוע. בהצלחה צביקה

12/03/2006 | 15:29 | מאת: מעיין

שלום רב גם אני מאוד חוששת מהדאודורנט... קראתי מה ענית על כך ועל זה שהימלצת על שמן לבנדר. האם באמת זה עבד אצל מישהו שעד סוף היום השמן מנע ריח זיעה? ללכת לחנות טבע ומה לבקש? שמן לבנדר? איך וכמה למרוח? והאם זה לא מסוכן לסתום את העור בבית השחי עם שמן? זה טיבעי לחלוטין? אודה לך מאוד

12/03/2006 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אי אפשר להשוות פעולה של מוצר טבעי למוצר כימי-תעשייתי. שמן הלבנדר הוא שמן אתרי, כלומר הוא נדיף. הוא מתנדף כעבור 2-3 שעות. אני מציע לשים טיפה על החולצה ולא ישירות על הגוף, למרות ששמן לבנדר (ושמן עץ התה) הוא השמן היחידי שמותר לשים ישירות על העור ללא שמן נשא. למזון ולאיכותו יש השפעה ישירה על ריחות הגוף. בהצלחה צביקה

12/03/2006 | 09:17 | מאת: אורלי

אני בת 50. מתעמלת פעמיים בשבוע, עושה הליכה פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע. משקל גופי 67 ק"ג , גובה 1.63 ., פעילה מאוד . בכל זאת יש לי את החגורת שומן בבטן שלא יורדת , וגם באזור הקיבה. מה עושים. תודה

12/03/2006 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, לצערי לא קיים "פטנט" שמאפשר להוריד רקמה שומנית באיזור מסויים של הגוף באמצעות התזונה. תמשיכי בצריכת מזון איכותי ובפעילות גופנית סדירה. מתן דגש לחיזוק שרירי הבטן והגב יחטב את הגוף ויסייע לשיפור היציבה והמראה הכללי. בהצלחה צביקה

10/03/2006 | 23:23 | מאת: גל

שלום, ידוע כי אוכל אורגני אינו סופג ריסוס בכימיקלים ולכן טעים יותר ומכיל את כל המרכיבים התזונתיים שלו במלואם. קראתי אף כי חומרי ההדברה מאיצים את חימצון הגוף. בעיית מוצרי מזון כיום היא לא רק פגיעה באיכות כתוצאה מריסוסים, אלא גם הנדסה גנטית שנועדה ליצור יותר תפוקה וגודל. הנני בן 32 וסובל מקרדיומיופטיה מורחבת המתבטאת באי ספיקה מאוזנת. פרט לעובדה שהנני משתדל לאכול נכון ובריא, אני נוטה לרכוש (כמה שזמין) אוכל אורגני. האם אכן לאכילת אוכל אורגני ישנה חשיבות יתרה לחולי לב מאשר כלל האוכלוסיה? אם כן במה זה בא לידי ביטוי? תודה.

11/03/2006 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, על פי גישת התזונה הטבעית לא צריך להיות הבדל בין תזונת האדם הבריא והחולה. שניהם צריכים לאכול את המזון הטהור והטוב ביותר בעולם ובכלל זה מזון מגידול אורגאני. לצערי בתרבות המערבית "המתקדמת" מחכים שתהיה "חולה כליות" ורק אז מגבילים מלח וחלבונים, או שתהיה "חולה לב" ורק אז מגבילים קפה, מלח, שומנים מהחי ועוד. חשוב להבין שאכילת מזון אורגאני מקילה על מערכות הפינוי והניקוי שלנו ובמיוחד הכבד והכליות והיות והגוף שלנו ומערכותיו הם שלמות אחת - זה משפיע באופן ישיר על תפקוד הלב ועל כל שאר האיברים בגוף. אני מציע לך לא לנסות לחפש "תרופה" למחלה הספציפית שלך (במקרה זה מזון אורגאני, ובמקרה קודם Q10...), אלא לטפל בגוף ובנפש במספר מישורים ואמצעים הקיימים כמו: תזונה איכותית, פעילות גופנית, טיפול במתחים, חשיבה חיובית, טיפולי גוף ואנרגיה, ניקוי גוף (צום תקופתי) וכד'. בהצלחה צביקה

11/03/2006 | 09:31 | מאת: גל

שלום צביקה, תודה רבה. אני בהחלט התחלתי לשנות אורח חיים על פי הפירוט שלך ועוד. שינוי אורח חיים מהרגלים מערביים סנטנדרטיים לאורח חיים בריא ונכון בייחוד לחולי לב הוא תהליך ארוך שאני בעיצומו. אני אף משוכנע שבשלב מסויים אף אנצח את המחלה ואפסיק עם התרופות או המינון. כמובן שאני זקוק להדרכה, ולכן אני בקשר גם עם עוד בעלי מקצוע הקשורים לרפואה טבעית או התעמלות סינית וכד', אני מאמין כי בשלב מסויים אפגוש גם אותך על מנת לקבל ייעוץ תזונה. שבת שלום. גל

10/03/2006 | 23:04 | מאת: נופר

10/03/2006 | 23:06 | מאת: נופר

אני רוצה לדעת מהי שעועית טורקית האם זה קטניות או ירק?

11/03/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

נופר שלום, שעועית טורקית (ירוקה) היא ירק ממשפחת הקיטניות. אפשר לאכול חופשי, אבל לא להגזים בכמות. בהצלחה צביקה

10/03/2006 | 10:08 | מאת: טיאה

בוקר טוב האם אכילת אפרסמון עלולעה לגרום לעצירות? האם כדאי לקלוף את האפרסמון? אני אוכלת בעיקר ירקות מבושלים עם תוספת לחם/כוסמת/אורז מלא...האם השגרה הזו עשויה אף היא לתרום לעצירות? אני קוראת למצב זה עצירות מפני שהוא שונה משאר הימים הרגילים. יש "שקט" יחסי ויציאות קטנות יותר. נא יעוצך. בברכה, טיאה

10/03/2006 | 17:32 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, אפרסמון לא גורם לעצירות. הוא עשיר בסיבים ומעודד יציאות טובות. אין צורך לקלף, אבל חשוב ללעוס היטב. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקבל טיפים נוספים לתזונה נכונה ולטיפול בעצירות. שבת שלום צביקה

10/03/2006 | 08:58 | מאת: רינת

אני חולה בקוליטיס אולצרטיבית. רציתי לדעת באופן עקרוני אילו מיני מזון טובים לי ויכולים לתמוך בהחלמתי, ואילו סוגי מזון יכולים להפריע לי להחלים. תודה.

10/03/2006 | 17:31 | מאת: צביקה קורן

רינת שלום, בקישור שלהלן תמצאי תשובה מפורטת לשאלתך: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/113/xFT/106907/xFP/107014 את יכולה לעשות חיפוש נוסף בפורום הזה או בפורום נטורופתיה. בכל מקרה אני מציע לא להסתפק בתשובות בפורום ולפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

09/03/2006 | 09:53 | מאת: עדי

שלום צביקה מב יכול לגרום לשלשולים בזמן האחרון מזה 3 חודשים כל פעם יש לי מידי שבועיים שילשולים יומיים רצוף כל היום מה זה אומר תודה מרשא!

09/03/2006 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, שילשולים יכולים להיגרם ממספר סיבות כמו: - אלרגיה או אי סבילות למזון : גלוטן בחיטה, גלוקוז בחלב ועוד. - אכילת מזון מקולקל שהגוף מנסה להיפטר ממנו באמצעות מנגנון השילשול. - וירוסים, חיידקים, אמבות, תולעים - מתח נפשי - מחלת מעיים ראשית, צריך לבצע איבחון רפואי לאיתור הסיבה לשלשול המגיע בתדירות קבועה. כשיהיה אבחון ובמידה והגורם הוא תזונתי, אפשר לטפל. בהצלחה צביקה

08/03/2006 | 10:30 | מאת: סימה

שלום קיבלתי ממך מתכון לממרך בריאותי לילדים.שהצליך בהצלחה רבה להתחרות אם ממרך שוקולד אצל ילדי. אולי זאת בקשה מוגזמת אבל אים אפשר לקבל מתכון לעוגיות בריאותיות ממך או מה קוראים ?בתודה וסליחה

08/03/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

סימה, אני לא מומחה לעוגות ועוגיות אבל מציע לך לפעול כלהלן: במקום קמח לבן - להשתמש בקמח מלא. במקום קקאו - אבקת חרובים במקום סוכר לבן - סוכר חום או / ו מולסה. במקום מרגרינה - שמן שומשום. בהצלחה צביקה

07/03/2006 | 13:33 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, האם בדאודוראנט יש חומר הגורם להלצהיימר, אם כן, מה שם החומר ואיך אפשר להמנע ממנו, ז"א באיזה תחליפים אפשר להשתמש. תודה, שושי

07/03/2006 | 15:34 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, האלומיניום שבדיאודורנט חשוד כגורם לאלצהיימר ולשורה של מחלות אחרות. כדאי שתדעי שהמתכת הרעילה הזאת- אלמיניום נמצאת בהרבה מוצרים אחרים בהם אנחנו משתמשים מידי יוום כמו: נייר כסף, תבניות חד פעמיות, סירים, מרגרינה ועוד. עוד כדאי שתדעי שבדיאודורנט יש חומרים כימיים נוספים החשודים כמסרטנים. צריך להבין שהעור שלנו הוא חדיר למחצה וכל חומר כימי שאנחנו שמים עליו מגיע למחזור הדם ולתאי הגוף ומרעיל אותם. הדבר נכון גם לגבי כל סוגי התמרוקים ומוצרי הטואלטיקה בהם אנחנו משתמשים. פרטים נוספים תוכלי לקרוא במאמר: "תמרוקים רעילים" המופיע באתר המצויין "מה שרופאים לא מספרים לך" שכתובתו: www.wddty.co.il בהצלחה צביקה

08/03/2006 | 12:21 | מאת: ינון

שלום על כל סוגי תמרוקים אפשר לוותר .אבל על רול (למניעת ריח זעה)אי אפשר לותר האים גם זה מזיק לבריאות?האם יש חומר חלופי? בתודה

06/03/2006 | 23:21 | מאת: לירן

שלום צביקה איך אפשר להכין חומוס לבד?

07/03/2006 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

לירן שלום, משרים גרגרי חומוס במים למשך 8 - 24 שעות מבשלים 2 - 3 שעות טוחנים בבלנדר יחד עם טחינה גולמית. כתבלין אפשר להוסיף: כמון, זרעי סלרי, מעט מלח או רוטב סויה, שום, פטרוזיליה, לימון. חומוס ביתי לא מכיל חומרים משמרים, חומצות ואתה יכול לשלוט בכמות המלח. עם זאת הוא לא נשמר יותר מ 3 -4 ימים. אפשר להקפיא חלק מהגרגרים השלמים ולטחון שוב לאחר 3 ימים. בתיאבון צביקה

05/03/2006 | 23:14 | מאת: שירה

שלום רב, הייתי מאוד שמחה לדעת למה לפי דעתך כדי ללמוד תזונה טבעית מאשר תזונה קלינית? אני נורא מתלבטת ומקווה שתוכל לעזור. מה היתרונות מה החסרונות?? מזה אומר שבעצם לא יהיה לי תואר אם אלמד תזונה טבעית? במה זה בא לידי ביטוי? איפה יותר יותר עבודה?? וכו וכ המון המון תודה! שירה

06/03/2006 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אם את רוצה מקום עבודה מסודר ופרנסה קבועה, תלכי ללמוד להיות "דיאטנית קלינית". זה מוכר על ידי הממסד הרפואי והציבורי ויש למקצוע "יחסי ציבור טובים". אם את רוצה באמת לעזור לאנשים, למנוע מחלות וללמד תזונה טבעית ואורח חיים בריא (שהיא הדרך הנכונה בעיני) - תלמדי תזונה טבעית. קשה למצוא עבודה, אין הכרה של המוסדות, יש התנכלות וזילזול של הממסד הרפואי ובמיוחד מצד הדיאטניות הקליניות (עד היום אני לא מבין למה צריך להשתמש במילים לועזיות כדי להאדיר את המקצוע...), אבל זה "הדבר האמיתי" וזאת הרפואה העתידית. בקיצור, כדי להיות נטורופטית או תזונאית טבעית, את צריכה מקור פרנסה בטוח (הורים, בן זוג, עבודה רגילה וכד'), קשה מאד להתקיים מהרפואה המשלימה. קחי בחשבון שהשוק מוצף באלפי בוגרים של עשרות בתי ספר ("מכללות") לרפואה משלימה. רובם מתפכח מהחלום ומוצא עבודה אחרת, חלקם עובדים כזבנים בחנויות טבע ומיעוט קטן הופך למטפל הוליסטי, תזונאי טבעי או נטורופט. בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 21:03 | מאת: טל

שלום איך נכנסים לאתר ,העבירו אותו מהכותרת?

06/03/2006 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

כתובת האתר שלי: www.zom.co.il כתובת אתר הפורומים: www.doctors.co.il

05/03/2006 | 20:51 | מאת: יעקב

צביקה שלום קניתי ביום שישי האחרון קפסולות של גינסנג סיבירי של חברת now האמריקאית , קניתי את זה על מנת לחזק את גופי ולתת לו המרצה עקב חולשה נפשית ופיסית שאני חווה בזמן האחרון , שאלתי היא : תוך כמה זמן הגינסנג מתחיל לפעול [ ימים שבועות ? ] וכן מה עדיף גינסנג סיבירי , קוריאני , אמריקאי ? רק אציין שאני בן 39 ויש לי לרוב לחץ דם נמוך 95 על 60 , תודה רבה מראש

06/03/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, כבר כתבתי רבות על הגישה המוטעית שנובעת מחינוך מוטעה של "לחפש תרופה" לכל בעיה. הג'ינסנג אכן מעורר, מחזק וממריץ, אבל אולי כדאי לנסות למצוא את המקור לחולשה הנפשית והפיזית לפני שלוקחוים תרופה "טבעית"...? במקרים כמו שלך צריך להכניס שינויים בתזונה ובאורח החיים ולא להסתפק בתרופה זו או אחרת. אם הבנת את המסר תפנה ליעוץ נטורופתי באיזור מגוריך ותמצא פתרון אמיתי לבעיה. בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 16:19 | מאת: רינה

שאלתי היא היכן ניתן לקנות מוצרים ללא מלח,והאם יש חנויות ספציפיות למוצרים ללא מלח באזור בת ים , חולון או ת"א . מחכה לתשובה תודה מראש. רינה

05/03/2006 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, קשה להשיג מוצרים תעשייתיים ו"סלטים" מוכנים ללא מלח. צריך להתרגל להביט בתווית ולהשתדל לקנות מזון עם מעט נתרן (מלח). לדוגמה: ממרח חומוס, לחם מוצרי חלב כדאי שכמות הנתרן למאה גרם תהיה פחות מ400 מ"ג וקרובה יותר ל300 מ"ג. בנוסף, תימנעי מ"חמוצים", פיצוחים, דגים מלוחים, גבינות מלוחות, חטיפים מלוחים (ביסלי, צ'יפס, בייגלה ועוד). גם לבישול צריך להימנע מהוספת מלח. בהצלחה צביקה

שלום דוקטור אני נער בן 15 וחצי. ויש לי כמה שאלות ובקשתות האם תוכל לרשום לי כמות קטנה של מזונות המשפרים את עור הפנים מחדשים תאים ומחדשים רקמות,משפרים את גמישות העור ושאלה:דוקטור אני אוכל כל יום דייסת שיבולת שועל על בסיס מים עם 2כפות פשתן טחון ובערך 2 כפות סובין,האם זה מספיק? האם עדיף להוסיף סיבים תזונתיים נוספים?. וכן אני אוכל כ 2 תפוחים ביום 2 אגסים וכ 600 גרם תות שדה. בערך כגזר אחד מלפפון אחד ועגבניה אחת האם זה מספיק האם אתה יכול לעשות לי סדר בתפריט אני מאוד מודה לך דוקטור ומיצטער אם המכתב ארוך תודה רבה,אמיל

05/03/2006 | 20:45 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, לאקנה יש כמה סיבות וחלקן לא קשורות לתזונה. מבחינה תזונתית כדאי להימנע מאלרגנים ידועים, ממזון מטוגן, שוקולד, סוכרים פשוטים קמח לבן ועוד. כדאי להוסיף לתזונה אמגה 3 (פשתן טחון כפי שאתה עושה), פירות וירקות חיים ומבושלים. לא הבנתי אם רשמת את התפריט היומי שלך, אבל אם זה כך, התפריט שלך דל מאד וחסרים לך חלבונים. אתה בתקופת גדילה וכדאי לאכול נכון ומאוזן. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה. אני לא נותן במסגרת הפורום מרשמים ומתכונים. את זה צריך לעשות בהתאמה אישית. אגב, אני לא דוקטור... בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 13:05 | מאת: יעלי

שלום האם שתיית חלב סויה כל יום (כ-200 מ"ל) פוגעת בהשפעה של תוספי אומגה 3 בכדורים? תודה

05/03/2006 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

יעלי שלום, לא ידוע לי על קונפליקט הקיים בין אומגה 3 לחלב סויה. בהצלחה צביקה

שלום רב, אני חולה בהיפוכונדריה ו OCD כבר כמה שנים, נוטל פבוקסיל במינון די גבוה ועדיין, נכיכרת אחיזתה של הפרעה זו בעמקי תאי מוחי! רציתי לדעת איזה מזונות יש כדאי לאפשר איזון במערכת העצבים וכדאי לצמצם את האובססיה, הטורדנות והכפייתיות שהתפרצו מחוסר איזון זה. בתודה מראש, רני.

05/03/2006 | 09:44 | מאת: צביקה קורן

רני שלום, זאת לא בדיוק שאלה לפורום. הטיפול בהפרעות אכילה צריך להיות מקיף יותר ונעשה ביעוץ אישי. בכל אופן, כדאי להוסיף מזונות העשירים הויטמין B, אשלגן, מגנזיום ואומגה 3. בקיצור תזונה טבעית ומאוזנת הכוללת: יקרות חיים ומבושלים, דגנים, קטניות, אגוזים, שקדים וזרעים(במיוחד פשתן טחון). בהצלחה צביקה

04/03/2006 | 18:44 | מאת: ערן

שלום אני בן 16 משקלי כ80 קילו בערך ואני עוסק בס]ורט..רציתי לשאול כמה חלבונים ופחמימות אני צריך לצרוך ביום ומהי הדרך הכי טובה? כאילו איזה מאכל הכי כדאי..

05/03/2006 | 12:38 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, הנוסחה הכללית היא 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אתה זקוק בערך ל70 גרם חלבון ביום ואת זה ניתן להשיג בקלות מתזונה רגילה. אני ממליץ לקבל את רוב החלבון משקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, קטניות. אם אתה לא צמחוני אפשר להוסיף גם גבינה לבנה לא שמנה, ביצה אורגאנית ודג ים מידי פעם. בכל מקרה כדאי שתזכור שתזונה זה לא "מרשם רופא". הצריכה של חלבונים ופחמימות משתנה מאדם לאדם בהתאם לגיל, למיןף למשקל, לסוג הפעילות הגופנית, לאורח החיים ועוד וחעוד. בהצלחה צביקה

06/03/2006 | 15:23 | מאת: ערן

אתה מתכוון בשקדים ואלה..כאילו זה מה שקונים מהשוק אלה? כאילו לא מבשלים אותם או משו נכון..?ומה לגבי בשר ועוף שני צל וכאלה..הם טובים? ולחם מה..מה דעתך?

04/03/2006 | 18:06 | מאת: שירי

היי. קניתי קוואקר חדש בסופר בתפזורת, והוא משום מה שונה מהקודם שהיה לי. האם קניתי קוואקר גס? איך יודעים מה ההבדל?

04/03/2006 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, אני לא יודע מה היה לך קודם ומה קנית עכשיו. קווקר זה המותג (שם החברה המייצרת), שיבולת שועל זה המוצר. תבררי בחנות. בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 08:53 | מאת: שירי

קניתי שיבולת שועל במשקל מתפזורת.. רק מעניין אותי לדעת מה ההבדלים בין הגסה לרגילה. אולי היא לא טריה? כי היא לא התרככה או ספחה נוזלים מהר כמו הקודמת.

03/03/2006 | 18:08 | מאת: צליל

בתי בת 3 וחצי ואיננה אוכלת מוצרי חלב (לא שותה חלב,ולא שוקו, לא מעדנים ולא גבינות פשוט כלום) בשבועיים האחרונים הבחנתי אצלה בכתמים לבנים על השיניים, השיער שלה לא צמח כבר חצי שנה והוא מאוד דליל, הציפורניים שלה דקות גמישות וסדוקות. ממתקים וחטיפים היא אפילו לא טועמת וגם בשר היא לא צורכת הרבה (אולי נקניקיה אחת או חתיכה קטנה של שניצל) ודגים היא בכלל לא אוכלת. האם הסימפטומים הללו הם מעידים על חיסרון חמור בויטמינים ואם כן מה עלי לעשות???

04/03/2006 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

צליל שלום, לא כתבת מה היא כן אוכלת. מהתיאור שלך ניתן להניח שישנם חוסרים תזונתיים. מציע לך לפנות לבדיקות מעבדה וליעוץ תזונתי בקופת חולים. אם תרצי לקבל היבטים של התזונה הטבעית נסי למצוא נטורופט את תזונאי טבעי. יתכן ובשלב ביניים, עד לאיזון התזונה, תצטרכי לתת לה מולטיויטמין לילדים. בהצלחה צביקה

03/03/2006 | 14:09 | מאת: גלי

שלום צביקה! הגיעה שמועה לאוזניי שאומרת שהמלח דל נתרן (LO SOLT פחות 66% נתרן מהמלח הרגיל) מורכב ברובו מנפט (!!!) זה ממש מפחיד. האם זה נכון? בתודה מראש, גלי

03/03/2006 | 16:58 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום. "השמועה" לא נכונה. אשמח אם תביאי ציטוט מדוייק מדבריי או קישור לתשובה שנתתי. אני כן אמרתי שרוב צבעי המאכל המזיקים מקורם בזפת, מה שנקרא באגלית: Coal tar. שבת שלום צביקה

03/03/2006 | 10:21 | מאת: יפית

שלום שמעתי על ניפלאותיו של אומגה3 .באילו דרכים אפשר לתת לילדים קטנים אומגה 3 .במיוחד ילד שלו מוכן להיסתכל על דגים ובמיוחד פשטו.בתודה ושבת שלום

03/03/2006 | 17:01 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אפשר לערבב את הפשתן הטחון עם טחינה גולמית ודבש ולהגיש כחלבה טעימה למריחה או לנישנוש עם כפית. אפשר לשדרג ל"חלבה שוקלד" על-ידי הוספה של קצת אבקת חרובים. יש גם תוסף לילדים בצורת סירופ, אבל כדאי לבדוק שאין שם חומרים מזיקים. בהצלחה צביקה

02/03/2006 | 22:47 | מאת: שיר

צביקה שלום, בספרו תזונת האדם ובריאותו,לא ממליץ בן אורי על אכילת זרעי פשתן(עמוד 89). מכיון שהמלצת על הספר,רציתי לשאול לדעתך. תודה

03/03/2006 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אני מאד מעריך ומוקיר את יצחק בן אורי ולכן אני מפנה שוחרי בריאות לקרוא את ספרו. עם זאת בנושא הזה (ובעוד נושאים) אני חולק עליו. אני חושב שחשוב להוסיף לתזונה פשתן טחון במיוחד לאשים שלא אוכלים דגים ובמיוחד לאור ריבוי המחקרים האחרונים בנושא אומגה 3. לדוגמה: בנושא של B12 לטבעונים. בן אורי טוען שאסור לקחת תוסף (כדור) ואני חושב שמי שלא אוכל חלבון מהחי חייב לקחת תוסף מכיוון שהויטמין הזה לא נמצא בעולם הצומח והוא נעלם מהגוף בהדרגה. ידועים מקרים רבים על אנשים שהחליטו פתאום לעבור לטבעונות ותוך שנה ויותר פיתחו חוסר חמור בויטמין. כמו שכתבתי לסימה למטה יש הרבה דעות, שיטות וזרמים. צריך ללמוד, לקרוא ולהכיר את העובדות. לפעמם זה מבלבל, מתסכל ומרגיז, אבל זה חלק מהחיים המסובכים שלנו... אגב, אם קראת את הספר בעיון ודאי שמת לב שיש הרבה יותר נושאים ורעיונות שאני מסכים איתם ומטיף להם מאשר חלוק על מר בן אורי. בהצלחה צביקה

02/03/2006 | 22:27 | מאת: סימה

שלום על פי תשובתך לטל אני מבינה שביכלל אסור לאכול עוף.מה אני יכולה לתת לילדים שלי במקום אוף?בתודה

03/03/2006 | 07:25 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, מעולם לא אמרתי שא ס ו ר לאכול עוף, אבל צריך להכיר את המיגבלות של המזון הזה. כן אמרתי, במספר הזדמנויות, שעל מרק עוף אפשר לוותר. כפי שכבר כתבתי, מרק עוף ממצה מתוך רקמת השריר של התרנגולת את כל החומרים המזיקים: שומן רווי, ריסוסים, תרופות, הורמונים, חומצת שתן ועוד. אני מייצג את הגישה הטבעית בתזונה ששוללת אכילת חלבונים מהחי. עם זאת אני מציע "פשרות" לאנשים שלא רוצים להתעמק בנושא התזונה הטבעית הנכונה ובמסגרת זאת אני מציע לאכול ביצה אורגאנית, יוגורט עיזים, גבינות לבנות לא שמנות ודגי ים (בנוסף כמובן לירקות חיים ומבושלים, דגנים מלאים, קטניות שקדים, אגוזים ועוד ועוד). בכל מקרה, אם את רוצה להיות "רגועה", תשאלי כל דיאטנית קלינית ממוצעת היא תגיד לך שחייבים לאכול עוף. חשוב להכיר את העובדות ולא ללכת כמו עיוור אחרי העדר. בהצלחה צביקה

03/03/2006 | 10:15 | מאת: סימה

02/03/2006 | 13:23 | מאת: משה

שלום אני צמחוני ואני מעוניין לדעת האם כף של זרעי פישתן טחונים ביום בארוחת הבוקר יכולה לספק לי את כמות האומגה3 שגופי זקוק לה? אני לא מעוניין לצרוך תוספים שמקורם מן החי ואני יודע על תוספים המתבססים על רכיבים צמחיים אך עדיין אני רוצה לדעת על נושא הפשתן. תודה

02/03/2006 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אם התזונה שלך מאוזנת ומגוונת ואתה אוכל גם שקדים ואגוזים, כף אחת של פשתן טחון טרי מספיקה (לא לקנות טחון מוכן בחנות טבע). בהצלחה צביקה

02/03/2006 | 12:36 | מאת: דורון

ברצוני להמליץ על אתר מצוין המפרט את ערכם התזונתי של המזונות השונים. האתר מדהים בהיקפו. מכיל כמעט כל סוג מזון שתחשבו עליו. www.nutritiondata.com אמנם באנגלית אבל אני בטוח שתסתדרו...

02/03/2006 | 15:26 | מאת: צביקה קורן

תודה דורון. אכן אתר מעולה עם הרבה אפשרויות חיפוש. הפניתי אליו מספר פעמים. אני מציע לכל מי שנזקק למידע על ערכים תזונתיים, לשמור "קיצור דרך" לאתר הזה בשולחן העבודה.

01/03/2006 | 23:24 | מאת: טל

מה ההבדל בין לחם לבן ולחם כהה?לחם כהה הוא לא לחם מלא.?

02/03/2006 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, יש היום המון סוגם של לחם כהה. חלקם עשויים מקמח לבן שצבעו אותו עם לתת או מולסה, או חומר אחר. כדאי לקנות לחם שכתוב עליו שהוא עשוי מקמח מלא. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 21:15 | מאת: מירב

יש לי חברה שלפני 4חודשים החליטה באופן קיצוני להפוך להיות טבעונית מאוכלת בשר. היא הלכה לתזונאית וסגרה איתה שהיא אוכלת קונפלקס ושותה נס קפה ואוכלת ממתקים ושותה גם מתוק אבל כל התזונה שלה היא סביב הממתקים והקונפלקס. לפני כחודש התחילו אצלה בעיות כגון טישטוש ראיה וכ"ו. האם יש קשר בין טישוטש ראיה לבין הטבעוניות שלה? ואם כן איך אפשר לפתור את זה? אודה מאוד לכל מי שמסוגל להשיב לי למייל שלי [email protected]

01/03/2006 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, החברה שלך לא טבעונית והתזונה המזיקה שלה רחוקה מאד מהתזונה הטבעונית הבריאה!!! אם היא תמשיך כך היא תהיה חולה מאד. קורנפלקס זה מזון מזיק שמכיל הרבה סוכר ומלח. נס קפה וממתקים מזיקים לבריאות ה"גונבים" ויטמינים ומינרלים מהגוף. מציע לך להציע לה לפנות בדחיפות לרופא או לתזונאית רצינית לבדיקות ולקבלת יעוץ תזונתי רציני. אני לא מאמין שהיא פנתה לתזונאית. אף תזונאית שפוייה לא תסכים לתפריט כזה גרוע. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 20:29 | מאת: מיכל

שלום רב האם יש משמעות לסוג האגוזים שחשוב לאכול? מלך? פקאן? ברזיל? קשיו? מה הכי מומלץ או שכולם אותו דבר..? תודה

01/03/2006 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אין "הכי טוב" - חשוב לגוון. לכל סוג יש יחס שונה של שומן וחומרים טובים אחרים. למשל באגוז ברזיל יש סלניות שהוא אנטי אוקסידנט חדש. באגוז מלך יש אומגה 3 שעליו כבר דובר רבות (אגב, בפשתן טחון יש הרבה יותר). צריך לזכור שאגוזים עשירים בשומן ובקלוריות ולכן כדאי להעדיף שקדים שבהם יש יותר חלבון ופחות שומן. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 15:15 | מאת: ג"ו

שלום צביקה! כשהחזרת לי תשובה לפני יומיים שוב שאלתי משהו שלא הבנתי טוב מתשובתך, וחיברתי לאותו הקובץ אך כנראה שלא ראית זאת , בכל אופן מדובר על הטיהורית שהזהרת אותי לא לנגוע בזה, כשאתה אומר שינויים בתזונה למה הכוונה, ואתה אומר כהמלצתך לעשות כמה ימי צום ולשתות מיים או מיץ ירקות למה הכוונה לסחוט במערבל ירקות ולשתות? או מיץ עגבניות? תודה רבה על עזרתך. ג"ו

01/03/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

ג'ו שלום, שינויים בתזונה כוללים הימנעות ממזונות מזיקים (כמו: קפה, תה, קולה, קקאו, אלכוהול, מלח, חומץ, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, סוכרים פשוטים, עודף חלבונים מהחי, מרגרינה, מזון מטוגן ועוד) והוספת מזונות מועילים ומשקמים (כמו: ירקות חיים ומבושלים, פירות, שקדים אגוזים, זרעים, דגנים מלאים, קטניות, שמן זית ועוד). פירוט נוסף תוכל למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. אם תקרא את התשובה שנתתי הבוקר לאתי בנושא ניקוי רעלים, תבין שימי צום על מים או מיצים זה לא רק "לסחוט ולשתות" (במסחטה ולא בבלנדר). אני מציע לך לקבל יעוץ אישי בשני הנושאים האלה. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 13:21 | מאת: שלום

שלום האם ניתן לבשל קולורבי?כמה זמן?

01/03/2006 | 13:43 | מאת: צביקה קורן

אפשר לבשל קולרבי במים או באדים. אחרי כחצי שעה הוא מוכן. כדאי להוסיף עוד ירקות (כתומים, שורשיים ובצלים) ולקבל מרק ירקות.

01/03/2006 | 16:51 | מאת: יעקב

אפשר להכין סלט עמולה, להל"ן החומרים: 1.ראש סלרי 2.קולורבי. 3.גזר. 4.לימון. אופן הכנה. קולפים את הירקות פורסים ןחותכים לזולין(גפרורים), את הלימון חותכים לקוביות קטנות, מעברים את הירקות והלימון לקערה,יוצקים שמן זית מיץ לימון לפי טעמו של הסועד. קוצצים כוסברה טריה, מלח למי שרוצה אפשר להוסיף גרעיני חמניות, דלעת,זרעי פשתן הרי לכם סלט טעים בריא ומזין.

01/03/2006 | 13:09 | מאת: טל

שלום ידוע שמרק עוף מומלץ לצינון.(משהו שקשור כדוריות לבנות), האם כשמכינים מרק עוף (ללא עור כמובן)צריך קודם להרתיח במים ולשפוך ורק אח"כ לבשל מרק ממים חדשים ,את המרק עוף?והאם המרק לא מעבד מערכו כיוון ששפכנו את המים הראשונים.

01/03/2006 | 13:41 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, בעיני הנזק של מרק עוף עולה על התועלת שלו. גם אם מחקר זה או אחר מצא שהוא מועיל להצטננות, האם חשבת איזה נזקים אחרים הוא גורם לגוף? לדעתי אם כבר שותים את הנוזל המזיק הזה, כדאי להרתיח ולהחליף את המים. כך לפחות מוציאים מרקמת השריר של התרנגולת חלק מחומרי ההדברה, התרופות, ההורמונים וחומצת השתן שנמצאים שם. בתיאבון צביקה

01/03/2006 | 12:48 | מאת: אתי

היי, אשמח אם תייעץ לי לגביי תוכנית של 3 ימים לניקוי רעלים- מיצי ירקות ופירות. יש לי את הספר שממליץ על אילו מיצים ומה כל מיץ עושה- אבל השאלה שלי היא מבחינת הרזייה- האם זה משמין או מרזה? תודה רבה.

01/03/2006 | 13:36 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אני נותן יעוץ אישי (בתשלום) לניקוי בצום מיצים. הייעוץ נמשך כשעה. אין אפשרות במסגרת הפורום לכלול את כל ההיבטים של הנושא (הכנה לצום, ביצוע הצום, כמה שותים, מתי שותים, סימני אזהרה, למי אסור לצום, שבירת הצום ועוד). צום מיצים של כמה ימים לא מביא להרזייה וזאת גם לא המטרה. יורדים קצת במשקל (בעיקר נוזלים) ולאחר כשבוע חוזרים למשקל ההתחלתי, אלא אם כן מתחילים בתוכנית תזונתית להורדה במשקל. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 09:32 | מאת: נוי

דר' שלום רב. לא ידעתי לאיזה פורום לפנות בנושא הזה. האם עצירות תמידית יכולה לגרום לסרטן מעי הגס? ואם כן? איך פותרים את הנושא? בברכה ובתודה מראש.

01/03/2006 | 13:31 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, עצירות כרונית גורמת לגירוי מתמשך של רירית המעי הגס ועלולה לגרום לכיבים, כיסים, מחלות מעיים וגם לסרטן. חשוב לטפל בעצירות באמצעות תזונה נכונה ולא באמצעות משלשלים שרק מחמירים את הבעיה. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי אישי. עד אז אפשר לקבל טיפים בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה