פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

27/03/2006 | 20:28 | מאת: אופיר

שיניתי את תזונתי לטבעית והתקבלו התוצאות שלהלן: TSH 0.9 B12 232 FOLIC ACID 18.7 HB 13.7 HCT 39.1 RBC 4.43 MCB 88.3 MCH 30.8 MCHC 34.9 RDW 14.2 WBC 4.7 NEUT.ABS 2.8 LYMP.ABS 1.4 MONO.ABS 0.3 EOS.ABS 0.1 BASO.ABS 0.00 NEUT 60.5% LYM 30.3% MONO 6.4% EOS 2.3% BASO 0.5% PLT 191 MPV 10.4 PDW 16.3 HEMOLYTIC 0 ICTERIC 0 LIPEMIC 0 GLUCOSE 76 UREA 17 CREATININE 0.66 BILIBIRUBIN- TOTAL 1.1 BILIBIRUBIN 0.3- DIRECT BILIBIRUBIN 0.8- INDIRECT SODIOM 140 POTASSIUM 4.0 ALK- PHOSPHATASE 52 GOT 19(AST) GPT 23(ALT) CHOLESTEROL 121 TRIGLYCERIDES 49 CHOLESTEROL- HDL 53 CHOLESTEROL –LDL- CAL 58 VLDL 10 COLOSETEROL\HDL 2 מה קורה לי בגוף (אודה לתשובה מעמיקה ככל האפשר)??

27/03/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

אופיר שלום, אני לא עוסק כאן בניתוח תוצאות של בדיקות דם. נסה בפורום רפואי או אצל הרופא המטפל. אם יש לך שאלה ספציפית בנושא תזונה טבעית - אשמח לענות. בהצלחה צביקה

27/03/2006 | 09:58 | מאת: סימה

שלום צביקה. בדרך כלל בכמוסות אומגה 3 של 1000 מ"ג , המינון של החומר הפעיל הוא 180 מ"ג EPA ו 120 מ"ג DHA שזה סה"כ 300 מ"ג, ויש חברה אחת שמייצרת את הכמוסות עם 600 מ"ג חומר פעיל (בכמוסה של 1000 מ"ג). מן הסתם כשלוקחים את הכמוסות השניות צריך לקחת פחות כמוסות ביום. שאלותי הן: 1. האם יש בעיה בכמוסות השניות? (אולי לא טוב שיש הרבה חומר פעיל בכמוסה אחת) אנ שואלת כי זה קצת מחשיד למה רק החברה הזאת מייצרת מינון גבוה של חומר פעיל. 2. מה המינון המומלץ ליד היפראקטיבי בן 12. 3. מה המינון המומלץ למצב רוח טוב, אני נוטלת כדורי ברזל האם אני יכולה לקחת גם אומגה 3. סליחה על השאלה הארוכה לא מצאתי דרך לקצר. תודה.

27/03/2006 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, כבר התייחסתי מספר פעמים לנושא ה"מינונים" האם את באמת חושבת שאני, או תזונאית קלינית, או רופא כלשהו יכולים לדעת בדיוק מה המונון המתאים לך? האם לדעתך אפשר לקבוע מינון כללי לאדם זה או אחר מבלי לדעת את גילו, מינו, משקלו, מחלות שיש לו, מטען גנטי, תרופות שהוא לוקח ועוד.... האם אתה באמת חושב ש"מינון" זה או אחר של תוסף זה או אחר באמת מרפא? כדאי שתדעי שכל הנושא של "מינונים" כרוך בהרבה השערות, ניסוי וטעיה. אין תחליף לתזונה טבעית, נכונה ומאוזנת. לשאלותייך: 1. לא נראה לי שיש בעיה עם הכמוסות השניות. תלוי כמה את לוקחת ביום. כאמור המינון משתנה מאדם לאדם והכל השערות. 2. בעיני אין "מינון מומלץ" - התוסף צריך לבוא כחלק מתוכנית תזונתית. תזכרי שברוב המקרים המינון נקבע על ידי הייצרן שמעוניין למכור... 3. אין בעיה לקחת אומגה 3 יחד עם ברזל. לגבי המינון - ראי סעיף 2. אני מתנצל על ה"התקפה החזיתית", אבל יש דעות מוטעות בציבור שחייבים לשרש. בהצלחה צביקה

27/03/2006 | 08:59 | מאת: שני

היי צביקה,רציתי לשאול עקב דיאטת ארוכת טווח לא מאוזנת נגרם לי שיבוש בחילוף חומרים ועכשיו לא משנה גם אם אני אוכלת מאוזן ובריא אני עדיין ממשיכה לעלות במשקל ואני גם מאמנת 5 פעמים בשבוע אני לא יודעת מה לעשות שאלה נוספת האם איחור במחזור כמעט באופן קבוע מעיד על כך משהו והאם בגלל דיאטה לא מאוזנת פגעתי לי בבלוטת התריס אני כרגע על הגבול?? אשמח לתשובה מקצועית ומעודדת:-) תודה רבה שני!

27/03/2006 | 18:44 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, דיאטת ארוכת טווח לא מאוזנת יכולה לגרום לשיבוש בחילוף חומרים וגם לשיבוש המערכת ההורמונאלית בגוף ובכלל זה בהורמוני המין האחראים על המחזור. גם בלוטת התריס שמעורבת חילוף החומרים ובאיזון המשקל מושפעת. הבשורות הטובות הן שזה בהחלט מצב הפיך, אבל את חייבת לקבל יעוץ אישי מנטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. מה שנחשב בעיניך כ"מזון בריא" הוא לא בהכרח כזה. הרבה חושבים בטעות שקורנפלקס וגרנולה עם חלב זה מזון בריאות. בהצלחה צביקה

27/03/2006 | 08:36 | מאת: נוי

שלום רב צביקה! רציתי לדשעת מדוע ממליצים על ארוחה קטנה כל 3 שעות בגלל שלא מרגישים את הרעב או בגלל שזה יותר טוב מבחינת תהליך הרזייה איז עוד חשיבות יש לנושא זה? שנית רציתי לשאול מדוע אני לא מרזה לאחר חודשיים של ספורט רירובי ואכילה נכונה? אני סובלת משחלות פוליציסטיות האם יש משהו שמעכב לי את התהליך אם כן מה ניתן לעשות וגם שמתי לב שיום אחד אני יכולה לקום קצת יותר נפוחה מהרגיל וזה באזור של הישבן והחזה? חייבת לציין שזה מאוד מבאס!תודה מראש!!

דרך אגב אני בת 22 שוקלת 54 ואני 1.59 או 1.60

27/03/2006 | 18:38 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, ראשית משקלך תקין. אכילה כל שלוש שעות נועדה למנוע תנודות ברמת הסוכר בדם ועקב כך לרעב לא אמיתי. בנוסף, אם עושים הפסקה גדולה אוכלים כמות יותר גדולה (כדי לפצות על ה"צום"). מצב של שחלות פוליציסטיות מקשה על הירידה במשקל ולכן חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה ונמרצת. מידע נוסף על שחלות פוליציסטיות תוכלי למצוא בחיפוש בפורום הזה ובפורום נטורופתיה. בהצלחה צביקה

26/03/2006 | 23:43 | מאת: דפנה

קראתי כאן באחת מתשובותיך שיש להיזהר בנטילת שמן דגים עם מדדלי דם. אני בהיריון ונוטלת מיקרופירין 0.75 אחד ליום. במקביל אני נוטלת כל יום 2 כמוסות של אומגה 3 (של סופהרב). האם יש בכך בעיה? שאלה שניה - באם אין בכך בעיה, האם יש ליצור מרווח זמן בין נטילתם?

27/03/2006 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, לשמן דגים יש תכונה של דילול דם ולכן מזהירים מפני נטילתו יחד עם מדללי דם תרופתיים כמו מיקרופירין, אספרין, קומדין וכד'. במקרה של דימום פנימי - עלולה להיות בעיה. אישית אני לא רואה בכך בעיה, אבל מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל שמכיר את מצבך הרפואי טוב יותר ממני.. אגב, לשום, בצל, ג'ינג'ר, גינקו בילובה גם כן יש השפעה על דילול הדם. בהצלחה צביקה

28/03/2006 | 21:00 | מאת: ירון

ל-75 מ"ג מיקרופירין ניתן ליטול 3 גרם אומגה 3 ביום ללא סיכון

26/03/2006 | 21:55 | מאת: רוית

שלום, יש לי כמה שאלות: 1. האם מוצרים העשויים מקמח שיפון ללא שמרים (לחם,קרקרים) טובים יותר לתהליך העיכול ממוצרים העשויים מחיטה מלאה? 2.ישנן על המלצות המצדדות בהימנעות ממוצרי חלב (כפוגעים בתהליך העיכול), האם הכוונה למוצרי חלב מפרה בלבד או גם מוצרים המיוצרים מחלב עיזים? 3. יש לי נטייה לסבול מגזים (בתכיפויות גבוהות) מה היית ממליץ לי לאכול/להימנע? תודה

27/03/2006 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, 1. קמח שיפון פחות מעובד ופחות אלרגני ולכן נחשב קל לעיכול אצל חלק מהאנשים. 2. הסוכר בחלב (לקטוז) והחלבון בחלב (קזאין) גורמים לתגובות אלרגיות ו"אי סבילות" אצל חלק מהאנשים כאשר זה בא לידי ביטוי בתחושת מלאות, גזים, כאבי ראש, פריחה בעור ועוד. חלב עיזים נחשב קל יותר לעיכול. נסי להימנע למספר שבועות ואז להחזיר בהדרגה. אני מציע להתחיל עם יוגורט עיזים ולהימנע מחלב ניגר ומגבינות שמנות. 3. נושא הגזים עלה רבות בפורום ונתתי הרבה טיפים בנושא. תבצעי חיפוש ותמצאי. יש מספר סיבות וחלקן קשורות לאכילת חיטה ומוצרי חלב, אבל יש עוד מזונות "מגיזים" ויש פתרונות תזונתיים. בהצלחה צביקה

26/03/2006 | 20:50 | מאת: סיגל

החלטתי עכשיו בגיל 56 להפוך לצמחונית משני טעמים: אחד, אינני אוהבת בשרים מכל הסוגים כולל בשר עוף (למעט דגים), ושנית מטעמי הומניטריות. אילו תחליפי מזון עלי להשתמש במקום הבשרים?

27/03/2006 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, לא כתבת אם את אוכלת גם ביצים ומוצרי חלב. אם כן וגם אם לא ואם תאכלי רק דגים אין שום בעיה ואין צורך ב"תחליפים" מיוחדים - רק תזונה טבעית ומאוזנת. אגב, ויתור על בשר זה לא "צמחונות". צמחוני אמיתי נמנע ממוצרים מהחי, אם כי יש כמה הבחנות בנושא לדוגמה: צמחוני שאוכל מוצרי חלב וכד'. ההימנעות מבשר היא מבורכת ותוסיף לבריאותך ולימי חייך. מציע שתפני ליעוץ תזונתי אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. כדי להתחזק באמונתך אני מציע לך ולכל הגולשים לצפות בסרטים בקישור המצורף ולסייע לעמותה ככל שניתן: http://www.anonymous.org.il/tv.htm בהצלחה צביקה

28/03/2006 | 20:39 | מאת: אופיר

מאיפה היא תקבל B12????

25/03/2006 | 11:56 | מאת: יעל

שלום, ניסיתי לשתות עשב חיטה טהור והטעם היה נוראי עד כדי בחילה. רציתי לשאול האם ניתן לערבב אותו עם מיצים אחרים מבלי לפגוע משמעותית בתפקוד שלה. אם כן, אילו מיצים?

25/03/2006 | 19:25 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, בהחלט ניתן לערבב עם ירקות אחרים כמו מלפפון, סלרי, פטרוזיליה או קישוא. אם את זקוקה למתיקות אפשר להוסיף גם גזר. חשוב מאד להתחיל עם כמות קטנה - 2 כפות ובהדרגה להגיע עד חצי כוס ביום. בהצלחה צביקה

24/03/2006 | 23:38 | מאת: di

אם אפשר את הסיבות. תודה ציפס הבנתי שזה לא כ"כ בריא אבל המבורגר?

25/03/2006 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, קציצת ההמבורגר עשוייה מבשר טחון שאיכותו לא ברורה. יש בו הרבה שומן ושאריות שונות ולפעמים מוסיפים גם צבעי מאכל כדי שייראה אדום וחומרים משמרים כדי שיישמר.. כל מזון מטוגן, או שעשוי במהירות בחום גבוה אינו בריא. במחקר שנערך לפני מספר שנים בשבדיה גילו, כי הצלייה המהירה של בשרים כמו המבורגר וקבב גורמת להיווצרות חומר מסרטן בשם אקרילאמיד. במחקר אחר (חדש יותר) בנושא הגורמים לסוכרת נמצא, כי מלבד עודף סוכרים פשוטים, גם בשר מעובד, מטוגן ו"קציצות" למינהן עלול לגרום לסוכרת. כדאי להימנע - זה לא מזון בריאות. בהצלחה צביקה

25/03/2006 | 10:25 | מאת: טל

ומה עם חצילים על האש?לא בריא?

25/03/2006 | 10:45 | מאת: רוני

חזה עוף על האש מומלץ?

24/03/2006 | 23:03 | מאת: גיא

חליתי ואני עדיין חולה קצת בשפעת, הייתי מאושפז בבית חולים, הקאתי הרבה, כעת כבר לא כ"כ אבל עדיין גם כן קצת אז רציתי לשאול אתכם איזה אוכל אתם מציעים לי לאכול? תודה

25/03/2006 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, קשה לענות מבלי לדעת מה מצבך הנוכחי. אבל בכל מקרה כדאי לאכול מזון קל ומזין (לא מרק עוף!!!). בימים הראשונים: ירקות, פירות, שקדים, זרעים, ואגוזים. מיץ ירקות עם גזר עשוי מאד להועיל. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה כדי לוודא שתתאושש מהר ושהמחלה לא תקוף שוב. בהצלחה צביקה

26/03/2006 | 05:57 | מאת: גיא

אין לי כבר חום, ולא כואב לי כבר הראש. רק השרירים לפעמים אבל כל הזמןןן אני מקיא מה עושיםםםםםםםם:(

26/03/2006 | 13:31 | מאת: גיא

מה זה מזון קל ומזין? ירקות ופירות כבר אכלתי קצת, עגבניה, בננה השאר אני לא אוהב אני בעייתי בכל הקשור לאוכל... עכשיו למזלי, אני מרגיש יותר טוב, היום בבוקר - מ-3 בבוקר הייתי ער, כל הזמן הקאתי והקאתי..:( לא יכולתי יותר.. אני מקווה שזה לא יחזור. והתרופות שלקחתי הם: קל בטן, עוד אחד שלא יהיו הקאות, אקמול ושתיתי כמה כוסות תה והקאתי הכול פשוט הכול... לגבי הרופא כבר הייתי, הוא אמר שזה יעבור, אז יעבור אבל מתי? אני מקווה שאולי זה עבר באמת, כי עכשיו אין לי דחף להקיא יותר, נקווה שזה יישאר ככה =/

24/03/2006 | 15:57 | מאת: רוני

שלום יש לי סוג דם 0 הקדום ביותר ולכן מומלץ לי לאכול רק מוצרים מהחי(מוכח שיורדים במשקל ומונעים מחלות). להיות טבעוני מתאים במיוחד לסוג דם A!(להם אסור לאכול מהחי). מה דעתך?לך יש סוג דם A?אולי לכן אתה מאמין בטבעונות?

25/03/2006 | 07:03 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, התזונה לפי סוג דם זו רק אחת שמיטות התזונה הקיימות. אני אישית לא מלהב מהשיטה הזאת. אני חושב שמי שאוכל מזון טבעי ומאוזן לא צריך להטיל על עצמו גזירות נוספות. אם את מרגיש שהתזונה הזאת מתאימה לך - בבקשה. אני לא חשב שזה נכון להגזים באכילת בשר גם אם אתה סוג דם O, גם אם זה כתוב בספר זה או אחר. אני מכיר רק ספר אחד שנחשב "דברי אלוהים חיים". בהצלחה צביקה

24/03/2006 | 15:52 | מאת: טל

שלום ממה מופק סירופ אגבה? מזה ארוניה?(קניתי עוגה ועליה רשום מרכיב זה).

25/03/2006 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

טל שלום שלום, לגבי אגבה: השאלה נשאלה בעבר, להלן התשובה שניתנה: בקישור שלהלן תמצאי מידע בנושא: http://www.goodfood.co.il/article.php?id=125 לגבי ארוניה: מדובר בעוד סוג של פירות יער (berries ) שבניסויים, בעיקר על בעלי חיים, נמצאו תכונות נוגדות חימצון חזקות. לא ניתן לאכול את הפרי באופן ישיר ולכן מוסיפים תמצית שלו לתוספי מזון שונים. להלן מידע נוסף בנושא: It shares with bilberry, cranberry, & other fruit OR fruit juices several healthful properties. A 2004 animal-modeled study (Matsumoto et al) conducted at the Department of Food Science & Human Nutrition Faculty of Human Life Science at Fuji Women's University, showed that the antioxidant effects of chokeberry extract had a "gastroprotective" effect in treating acute gastric hemorrhagic lesions in rats, suggesting it might be an effective natural treatment for severe stomach problems in humans, including ulcers. A 2003 study (Malik et al) conducted at the Department of Nutrition AND Food Science, University of Maryland, has provided preliminary indication of defense against colon cancer. A 2002 animal-modeled study (Kowalczyk et al), conducted in the Department of Pharmacology of the Military Medical Academy, Lodz, Poland, tested anthocyanins from black chokeberry. The study concluded that chokeberry anthocyanins might be useful in combating "oxidative stress" in cardiovascular patients. Yet another study (Simeonov et al, 2002) conducted at the Medical University in Plovdiv, Bulgaria, found that chokeberry juice without sugar added (artificially sweetened) was "a valuable adjunct" to treating patients with diabetes. Another Bulgarian study (Borissova et al, 1994) showed that chokeberry juice, due to its anthocyane flavonoids, had an anti-inflammatory value, when inflammation was induced by histamine & serotonin. A great many additional studies have been concluded, either proving OR hinting at likelihoods & possibilities of staggering health benifits for blood circulation, urinary tract health, heart health, gastrointestinal health, & much else. בהצלחה צביקה

08/10/2008 | 10:34 | מאת: קרן

מה זה ארוניה?ראיתי את זה במרכיבי מיץ ששתיתי(תפוזינה)..

23/03/2006 | 22:10 | מאת: מתעניין

האם טונה במים ללא מלח היא מאכל בריא ומומלץ? והאם סלט טונה חסה מלפפון עגבניה וטונה בריא לאכילה?

24/03/2006 | 07:24 | מאת: צביקה קורן

למתעניין שלום, לא נתקלתי בטונה בקופסא ללא מלח. המלח הוא אחד הרכיבים המשמרים בנוסף לחומר המשמר הרגיל שמוסיפים. אם אתה אוכל דגים, עדיף קנות בחנות דגים ולא משומר מקופסא. השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצע חיפוש על המלה "טונה". בהצלחה צביקה

23/03/2006 | 15:57 | מאת: אליק

יוגורט סויה טופו מיץ תפוזים

23/03/2006 | 19:15 | מאת: צביקה קורן

אליק שלום, אין דבר כזה אוכל "הכי בריא" במיוחד כשאתה מציג רשימה של מזונות שונים באופן מהותי. בפרק המאמרים באתר שלי תוכל לקרוא על המזונות "הכי מזיקים" ועל המזונות "הכי טובים". בהצלחה צביקה

23/03/2006 | 15:53 | מאת: תלמיד

שלום, אנו עורכים עבודה במדעים בנושא דיאטת אטקינס והשפעותיה. נשמח מאוד אם תזונאי מומחה יענה על מספר השאלות הבאות שנציג. נודה לכם מראש על העזרה! שימו לב! שם התזונאי יפורסם בעבודה, לכן אנו מבקשים מכל מי שיעזור לפרסם את שמו. אם אינכם רוצים לפרסם את שמכם באתר, ניתן לשלוח את השם ל[email protected] השאלות: . האם נערכו מחקרים מדעיים לגבי דיאטת אטקינס? אם כן, מהם? 2. מנסיון אישי כאיש תזונה ובעל מקצוע, האם תמליץ על דיאטת אטקינס? מדוע? 3. מהן השלכותיה הבריאותיות של דיאטת אטקינס? האם היא עשויה לגרום לנזקים כלשהם? 4. האם ישנם מצבים בהם אסור לאדם לעבור את דיאטת אטקינס? (מחלות לב, וכדומה) מדוע? 5. האם השימוש בדיאטת אטקינס כשיטה להרזייה נפוץ? 6. באיזו מידה דיאטת אטקינס יעילה (ק"ג ירידה במשקל בשבוע, לדוגמא). 7. האם כדאי לאמץ את דיאטת אטקינס כדרך חיים? האם יש זמן מוגבל שאפשר לעשות דיאטה זו? אנו מודים לראש לכל מי שיעזור לנו, ובהקדם, מכיוון שאין לנו עוד הרבה זמן לכתיבת העבודה. תלמידים מחטיבת הביניים שז"ר, כפר-סבא.

23/03/2006 | 19:13 | מאת: צביקה קורן

לתלמיד שלום, הנושא עלה רבות בפורום. אני מתנגד לדיאטה המסוכנת הזאת וכתבתי על כך מספר פעמים. מציע שתבצע חיפוש בפורום ותמצא תשובות לרוב השאלות שלכם. את השאר תוכל להשלים בחיפוש בגוגל בעברית ובאנגלית. בהצלחה צביקה

26/03/2006 | 22:09 | מאת: ירון

1. נערכו מחקרים השואתיים בהם הוכיחו את יעילותה של דיאטת אטקינס על פני דיאטה דלת קלוריות הן בקצב הירידה במשקל והן בשיפור פרופיל הליפידים בדם בתוך 6 חודשים . 2.ניתן כיום להמליץ לחולים רבים על דיאטת אטקינס לתקופה מוגבלת ותחת פיקוח . דיאטת אטקינס עברה התמתנות והתרככות בדמות " הדיאטה לשמירת הנעורים " 3. דיאטה שלא תחת פיקוח ותחת עומס חלבונים לא מאוזן עשויה לגרום לבעיות בריאותיות ובעיקר לאורך זמן , אולם כאשר הדיאטה מותרמת אינדבדואלית לחולה , הסיכוי לנזק אפסי . 4. חולים עם כשל כלייתי צריכים להשמר מצריכת חלבון עודפת , סוגים מסוימים של סרטן צריכים להפחית שומן מהחי . חולים עם מחלות אוטואימוניות צריכים להפחית מקורות לחומצה ארכידונית ועוד........... 5. בהנחה שאין בעיות בריאותיות שונות דיאטת אטקינס יעילה ביותר להרזיה 90% בקירוב משילים ממשקלם במהירות רבה יותר ב 6 החודשים הראשונים 6. חשוב להדגיש כי לדיאטת אטקינס כמה מהלכים ושיקולים במצבים של עודף משקף חריף הדיאטה מתחילה בצורה קיצונית יותר תחת פיקוח בין 3-6 חודשים , ומתמתנת בהדרגה כמוגדר בדיאטה החדשנית לשמירת הנעורים - בה ניתן להתמיד לאורך שנים ללא סיכון בריאותי - להיפך

27/03/2006 | 14:00 | מאת: תלמיד

תודה רבה ירון!

23/03/2006 | 12:52 | מאת: אפי

מאז אובחנתי כבעל יתר לחץ דם גבוה (170/100) והומלץ לי על טיפול תרופתי התחלתי למדוד את יתר לחץ הדם שלי בצורה מעט כפייתית - פעמיים שלוש ביום לפני ואחרי נטילת התרופה . שמתי לב למספר תופעות 1. לחץ הדם גבוה במיוחד בבוקר - אלא אם כן התרופה נלקחת בערב 2. לחץ הדם יורד דרסטית לאחר פעילות גופנית בת 45 דקות (הליכה בקצב 6 קמש) - לפעמים יותר מאשר הירידה לאחר לקיחת התרופה האם תופעות אלו מוכרות? האם ניתן לבנות על מימצאים אלו ולנסות להימנע מלקיחת התרופה בימים בהם נערכת הפעילות הגופנית (בערך 4 פעמים בשבוע)

23/03/2006 | 19:05 | מאת: צביקה קורן

אפי שלום, שתי התופעות שתיארת מוכרות. ירידת לחץ דם אחרי פעילות גופנית לא נמשכת זמן רב. אני לא מוסמך ולא רשאי להגיד לך להפסיק לקיחת תרופות. מציע שתפנה את השאלה לפורום רפואי או לרופא המשפחה. לרפואה הטבעית יש הרבה מה להציע בנושא. תעשה חיפוש בפורום הזה, בפורום נטורופטיה ובכל הרשת. בהצלחה צביקה

גולשת שאלה אותנו באתר סטיפס (לשאלות ותשובות וטיפים חינם) את השאלה הבאה: שמעתי ששתיית מיץ אשכוליות עם תרופות מזיקה. האם הדבר נכון? האם תוכלו לסייע בתשובה מוסמכת בנושא. בתודה, נדב - סטיפס www.stips.co.il

נדב שלום, תרופות זה לא התחום שלי, מיץ אשכוליות - כן. ישנן הנחיות של חברות התרופות שאין לקחת תרופות מסויימות (להורדת לחץ דם, כולסטרול, הרגעה וכד') יחד עם מיץ תפוזים. אם אתה רוצה תשובה "מוסמכת" - תפנה לפורום רפואי, או לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה

אכן מיץ אשכוליות מפריע לחלק מתרופות חוסמות הסידן וגורם לעלית רמת פלודיפין בדם תרופות המשפיעות על המעי כגון ציסאפריד , תרופות הרגעה כגון אלפראזולם , תרופות לאין אונות המרחיבות את כלי הדם ועוד .

22/03/2006 | 21:19 | מאת: לילי

מה דעתכם על ויטלייף 200 - דיאט אנרג'י?

23/03/2006 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, דעתי שלילית ביותר! א. בגלל האשלייה שניתן לרזות באמצעות תרופות ובמקביל "לאכול הכל". ב. בין רכיבי הגלולה יש לפחות 4 חומרים "טבעיים" ממריצים: גוארנה (המכיל 3 סוגים של קפאין), דמיאנה, ג'ינסנג וגו-טו-קולה. החומרים האלה גורמים להמרצת חילוף החומרים ועלולים לגרום לעליה בדחץ הדם, היפראקטיביות, חוסר שקט, נדודי שינה, פגיעה בבלוטת התריס ושיבוש חילוף החומרים הטבעי של הגוף. הגלולה אסורה לנשים הרות, מניקות וחולים במחלות מסויימות ג. הצהרות היצרן והמשווק בדבר תכונות הכדור שיקריות, הזויות ואין להן בסיס במציאות. מומלץ להימנע ולנסות לאזן את המשקל בתזונה טבעית שניתן להתמיד בה לאורך זמן. אגב, נושא הכדורים והשיקויים להרזייה עלה מספר פעמים בפורום וזכה להתייחסות. בהצלחה צביקה

23/03/2006 | 08:23 | מאת: לילי

21/03/2006 | 17:17 | מאת: מעיין

שלום רב אם יש דבר שכלכך טעים לי ובישבילי זה פינוק אמיתי, זה נקניק! אני מאוד אוהבת במיוחד פסטרמות .אני משתדלת לקנות פסטרמה לא מעושנת אלא צלויה או בתנור אבל אני שומעת שמזון זה הוא לא ממש בריא. מה דעתך.? ואם אפשר כבר קצת נקניק אז איזה? ובאיזו מידה? מודה לך מראש

21/03/2006 | 18:17 | מאת: ירון

אכן נקניק הוא אוסף של שאריות בשר ושומן ואינו מוצר בריאותי . לא רק השומן מזיק בנקניק - אלא גם סוכרים , חמרי טעם , מעכבי חימצון ומונוסודיום . אולם אם את אדם בריא אזי אין מניעה לאכול מידי פעם ולהנות , אין צורך להיות קיצוני . הרע במיעוטו הם נקניקים מנתחים מובחרים כגון פרגית או פסטרמה דלת שומן . אם את סובלת מכולסטרול או סוכר גבוה - אז האופרה משתנה .

21/03/2006 | 18:59 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, בעיני הנקניק הוא אחד המזונות המזיקים שיש להימנע מהם לחלוטין. כפי שירון הזכיר הנקניק מכיל הרבה שומן רווי, הרבה מלח, ניטריטים וניטרטים (חשודים כמסרטנים). הנקניק עשוי משאריות בשר שאינן "אסטטיות" למראה כמו: דם, שומן, איברים פנימיים ולפעמים גם עור שיער וציפורניים של החיה. מומלץ מאד להימנע מנקניק, נקניקיה, פסטרמה, בשר טחון וכל בשר מעובד. אם תחפשי בפורום תמצאי שציטטתי מחקר שמצא שאחד הגורמים לסוכרת סוג 2 (של מבוגרים) הוא אכילת מזונות מבשר מעובד(בנוסף לגורמים המוכרים כמו עודף סוכרים פשוטים). בהצלחה צביקה

21/03/2006 | 13:40 | מאת: ענבר

יש לי בת בגיל 15.5, בריאה ואוכלת הכל מלבד..דגים. האם יש צורך בתוסף אומגה 3 או שמא היא יכולה לאכול משהו אחר במקום? יש לציין שהיא מוכנה לאכול טונה מקופסא... תודה מראש.

21/03/2006 | 14:22 | מאת: ירון

חומצות השומן החיוניות אומגה 3 המצויות בדגים נחוצות לתפקוד פיזיולוגי תקין . השאלה היא הענות בתך לנטילת משלימים . אם כן - 2 כמוסות אומגהלייף ליום יספיקו . אם לא אפשר לצרוך ביצים ( ללא שפעת העופות ) מועשרות באומגה 3 וכן אומגה 3 ממקור צמחי כגון שמן פשתן , אגוזים טריים וכו' קיים גם תוסף נוזלי של שמן דגים בטעם פירות טרופים ומועשר בנוגדי חימצון שווה לנסות .

21/03/2006 | 14:25 | מאת: ענבר

לירון תודה על התשובה

20/03/2006 | 23:00 | מאת: אמיל

מהם ההיתרונות בלקיחת כף שמן ביום של שמן דגים?

21/03/2006 | 10:09 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, בשנים האחרונות התרבו העדויות בדבר היתרונות הבריאותיים של שמן דגים במניעת מחלות (לב, מפרקים, סרטן, אסתמה, מחלות מעיים ועוד) ובטיפול במחלות ובתופעות כמו: יתר שומנים בדם, לחץ דם גבוה, מיגרנות, "מצבי רוח", תסמונת קדם ויסתית, כאבי מחזור, ועוד. חשוב שהשמן לא יהיה מקולקל. שמן דגים נוטה להתעפש ולהתקלקל. אם הטעם מפריע, אפשר לקחת בכמוסות. בנוסף, כתבתי כבר בעבר שאנשים הלוקחים תרופות לדילול הדם צריפים להתייעץ עם רופא לפני שלוקחים עם זאת צריך לזכור שכל היתרונות של שמן דגים ויותר, ניתן למצוא בשמנים טבעיים הקיימים (ללא מיצוי מלאכותי וללא פגיעה בבעלי חיים) בשקדים, אגוזים, אבוקדו וזרעים ובמיוחד בפשתן. בהצלחה צביקה

21/03/2006 | 20:43 | מאת: אמיל

תודה רבה צביקה תבורך

20/03/2006 | 21:24 | מאת: ערן

ידוע לי כבר שרוב האנשים שעושים דיאטה תמיד מעלים חזרה את מה שהורידו, יחד עם תוספת. נכון שזה בגלל שחילוף החומרים שלהם ירד, אך האם מקרה זה הוא אותו דבר גם אצל ספורטאים? זאת אומרת, אם ספורטאי נמצא בדיאטה ומפסיק אותה לאחר שהגיע ליעדו, האם יעלה הכל חזרה למרות שהוא מתאמן כל יום באופן קבוע וחוזר לאכול רגיל? אשמח לקבל הסבר קצרצר...... תודה!

21/03/2006 | 10:02 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, לא כל דיאטת הרזייה גורמת להשמנה. אנשים שבוחרים בדיאטה מאוזנת שהירידה בה איטית מאד ושאפשר להמשיך בה לאורך כל החיים, לא יעלו במשקל. הגוף מגיע למשקל המאוזן. מי שבוחר בדיאטת "כאסח" או דיאטה מזיקה אחרת (למשל דיאטת חלבונים) שלא ניתן להתמיד בה לאורך זמן - גם אם הוא ספורטאי, יעלה במשקל. בהצלחה צביקה

21/03/2006 | 19:47 | מאת: ערן

תודה! ומה לדעתך נחשב בדר"כ לקצב איטי?

20/03/2006 | 12:02 | מאת: שירי

לפני מספר שנים גיליתי שלאחר אכילת פלפל תוקפים אותי כאבי בטן איומים למשך שעתיים בערך. לאחרונה התופעה מתקיימת גם לאחר אכילת קיווי. יש לציין שלא תמיד סבלתי מכאבי בטן לאחר אכילת פלפלים או קווי. האם יש משהו משותף בין פלפל לקווי שיכול לגרום לכאבי בטן? יש עוד פרות או ירקות שעלי להימנע מהם? תודה שירי

20/03/2006 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, לא כתבת אם הכאב הוא בחלק העליון של הבטן (בקיבה) או בחלק התחתון (במעיים) וכמה זמן לאחר האכילה מתחיל הכאב. האם הלפל ירוק או אדום? זה חשוב. בגישת התזונה הטבעית לא אוכלים פלפל ירוק. בכל אופן התופעה של כאבים בקיבה אחרי אכילת פלפל ידועה. על קיווי לא שמעתי, אבל אולי את לא אוכלת פרי בשל והחומציות היתרה של פרי הבוסר מציקה לך. הפתרון הוא פשוט - להימנע ממזונות שלא טובים לגוף שלך. בהצלחה צביקה

20/03/2006 | 15:40 | מאת: שירי

תודה צביקה על תגובתך המהירה הכאב הוא בחלק העליון של הבטן והוא מתחיל בערך רבע שעה לאחר אכילת הפלפל או הקיווי. מדובר בכל סוגי הפלפל. לגבי הבשלות של הקיווי, עקבתי אחר הנושא לאורך זמן ותמיד לאחר אכילת קיווי החל הכאב להופיע. שירי

21/03/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

הי שירי, כפי שכתבתי לך קודם, אני מציע להימנע ממזונות לא מתאימים לך. אני לא חושב שיש בעיה רצינית בקיבה, אבל אם את רוצה להיות בטוחה תפני לרופא גסטרו לבדיקות. בכל מקרה כדאי להמשיך בתזונה טבעית ואיכותית ולעיסה י ס ו ד י ת של המזון! אבוקדו מאד מועיל לבריאות הקיבה וכך גם ירקות כתומים מבושלים כמו גזר, דלעת, דלורית, בטטה. בהצלחה צביקה

19/03/2006 | 21:51 | מאת: מיכל

שלום רב מה כדאי להפחית או להוסיף למזון, לאדם שסובל מגאזים??(ודי מקפיד על תזונה נכונה) תודה

19/03/2006 | 22:40 | מאת: יואל שניאור- נטורופת

היי לרוה נובע או מאלרגיה למזון או מחוסר אנזימים מסויימים שהם אלו המפרקים את המזון וגם ייתכן ממצב של עצירות. אפשר לקחת אנזימי עיכול וכן חידקיים פרביוטיים והחשוב מכל לנסות לבצע דיאטה רטטורית - מבדלת ולבדוק אילו מזונות הגורמים למצב, ישנם מזונות הידועים כחשודים כמו כרוב, שתיה מוגזת, ועוד..... פנה למטפל רב תחומי ורק אחרי ראיון עומק מקיף ניתן להתיחס ביתר רצינות למצבך האישי ולהרכיב תוכנית טיפול. בבריאות טובה!

19/03/2006 | 23:46 | מאת: ירון

1. שילוב פרוביוטיקה עם אנזימי עיכול 2. להכין תה מהתבלינים : זנגויל , קינמון , שורש ליקוריש ( או זרעי שומר ) , קרדמון . שילוב תבלינים זה משמש כסופח גזים וממתן עויתות מעי .

21/03/2006 | 22:27 | מאת: טל

שלום ניסיתי קינמון ועזר באופן מידי .שמתי חצי כפית קינמון בחצי נכוס מים פושרים וקצת סוכר.תודה למי שהציע .

19/03/2006 | 13:33 | מאת: ציפי

כיצד רצוי לאכול אותם כאשר המטרה היא בטיפול בעצירות. האם לערבב בנוזל או לאכול עם היוגורט או הסלט?

19/03/2006 | 17:35 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. לטיפול בעצירות משרים כף בכוס מים רגילים בלילה ובבוקר שותים את המים. אפשר גם לטחון ולפזר על האוכל. עם זאת כדאי שתזכרי שהטיפול בעצירות הוא יותר מקיף ולא באמצעות "תרופה" זו או אחרת. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים. בהצלחה צביקה

19/03/2006 | 12:59 | מאת: אסף

מישהו פה אולי לוקח את התרופה הזאת, יש בה הרבה וויטמינים B וכאלה. מעניין אותי לדעת אם היא באמת עוזרת. אני סטודנט בתקופת מבחנים וחשבתי לקחת אותה ביחד עם ג'ינקו בילובה כי שמעתי שזה עוזר לזיכרון ובאמת יש לי הרבה חומר לשנן :-( בכל מקרה תודה רבה.

19/03/2006 | 22:32 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי מדובר בקומפלקס של ויט' B כם ויט' C הידועים כתומכי מצבי מתח - לחץ. להגיד לך שזה יעיל - כן אבל לא במיידי ויש אלמנטים אחרים שיוכלו לסייע לך מאוד ולדעתי רק לאחר ראיון עומק אצל מטפל רב תחומי והתאמה אישית. בבריאות טובה!

19/03/2006 | 08:57 | מאת: סימה

שלום אני יודעת שאין כמו אוכל טרי.אך בזמנינו זה קצת קשה שאלתי היא, כמה ימים מקסימום אפשר לשמור מרק ירקות במקרר וכמה ימם תבשילים אחרים שהויטמינים לא יפגעו?בתודה

19/03/2006 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, לדעתי אי אפשר לאכול מרק ירקות אחרי 3 ימים במקרר. הוא פשוט מתקלקל ולא טעים. חלק מהויטמינים נהרסים כבר בבישול הראשוני בבישול והמינרלים נשארים גם אחרי שבועיים... דגנים מלאים - לא יותר מארבעה ימים וקטניות גם כן 3- 4 ימים. פשטידה אפשר 5-6 ימים. כפי שציינת, כדאי לבשל כל יום טרי ולאכול באותו יום או למחרת. שימי לב סימה, בעיני תבשיל שצריך להוסיף לו מלח, פלפל ותבלינים אחרים "לשיפור הטעם" אינו ראוי לאכילה. בהצלחה צביקה

19/03/2006 | 13:14 | מאת: סימה

.

18/03/2006 | 22:33 | מאת: יגאל

לצביקה. ניסיתי לחפש בארכיון הפורום אודות התרד וערכיו התזונתיים ואולי גם מגבלות אם קיימים אך נעניתי שלא נמצא ערך בשם זה.נראה לי משונה ולכן אני פונה בשאלה אליך להאיר את עיני בהסבריך המקצועיים. לאור ידיעה ששמעתי שאין ספיגה של ברזל מתרד, אבקש ללמוד יותר על ירק זה. מודה מראש על תגובתך. יגאל

19/03/2006 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, התרד הוא מזון טבעי מעולה. הוא עשיר בחלבון (2.5%), ויטמינים (ויטמין A, C, B), מינרלים (אשלגן, סידן, ברזל, אבץ ועוד), סיבים תזונתיים, אנטיאוקסידנטים (בטא קרואן, קוורציטין, לוטאין ועוד) וכלורופיל (תרופת העתיד לנגעים פנימייםם וחיצוניים). כמו כל מזון לא כדאי להגזים. יש בו חומצה אוקסאלית שמפריעה לספיגת ברזל וסידו, אבל ריבוי החומרים המועילים שבן מפצה על כך. לצערי בתקשורת אוהבים להדגיש חסרון זה או אחר מבלי לראות ולהראות את כל התמונה השלמה. הוא לא מומלץ לאנשים עם דלקת פרקים ועם נטייה לאבנים בכליות. אפשר לאכול חי, אבל עדיף לבשל, או לאדות. מידע נוסף תמצא בקישור המצורף: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Spices-Tav-Spinach.htm בהצלחה צביקה

18/03/2006 | 17:16 | מאת: יעקב

שלום אני מסוקרן לדעת מדוע הציפס שאני אוכל ברשתות מזון מהיר הוא יחסית קשה ויבש ואילו כשאני עושה בבית זה יוצא פריך ושמנוני , האם זה משום שהם מוסיפים משהוא לתפוח אדמה , אולי סוג שמן אחר , אני אודה לך אם תיפתור לי את התעלומה , ודרך אגב כמעט שכחתי מי יותר בריא אם בכלל ? תודה מראש יעקב......

19/03/2006 | 12:53 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, אין שום תעלומה. הצ'פס ברשתות הוא תעשייתי, מיובש, עם הרבה מלח וחומרים משמרים. הוא חסר כל ערך בריאותי ומזיק הרבה יותר מצ'יפס שעושים בבית (שגם עליו כדאי מאד לוותר!). בהצלחה צביקה

19/03/2006 | 23:53 | מאת: ירון

הבעיה העיקרית בציפס היא הערך הגליקמי הגבוה שלו והכמות הרבה של שומני טרנס

17/03/2006 | 22:08 | מאת: אסף

אני בן 17, 1.75, נכון לעכשיו שוקל 71, אני שחקן כדורסל בנוער של הפועל חיפה. בתחילת נובמבר הפסקתי עם הכדורסל ל4 חודשים בגלל לימודים, אז שקלתי 68, ותוך חודש בערך עליתי 6 ק"ג! ל74..... במשך הזמן אחר כך, אחרי ניסיונות כושלים לדיאטה, קניתי תוסף תזונה לבודי בילדרים, מהשורפי שומנים (LIPO 6), התחלתי דיאטת אטקינס כשאני אוכל בסביבות ה1000-1200 קלוריות ביום בנוסף ל3 שעות על אופני כושר כל יום (27-28 קמ"ש). בסופו של דבר הצלחתי להוריד ל68 ק"ג וחזרתי להתאמן קבוע לפחות 4 פעמים בשבוע, וחזרתי לאכול רגיל. אך למרות שאני מתאמן, שמתי לב שבחודש האחרון עליתי לאט לאט ל71 ק"ג, אין לי שמץ של מושג למה.................... אתה יכול אולי להמליץ על דרך להוריד את ה3 ק"ג הנוספים האלו, אני פשוט מפחד שאם אני יוריד יותר מדי קלוריות לא יהיה לי כוח לאימון. תודה רבה ושבת שלום! :)

18/03/2006 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

אסף שלום, ראשית כדאי שתדע שאני שולל שימוש בכדורים, אבקות ושיקויים של "בודי בילדרס". אני גם שולל דיאטות חלבונים ובכלל זה את דיאטת אטקינס המסוכנת. אתה כנראה הכנסת את הגוף לחוסר איזון ולשיבוש מערך חילוף החומרים הטבעי והעדין. אני מציע לך להמשיך בתזונה איכותית, פעילות גופנית נמרצת וגופך יאזן את משקלו תוך מספר חודשים. בנוסף, כדאי שתיקח בחשבון שאתה עדיין בתהליך גדילה שמביא עימו עלייה במשקל, והאימונים שאתה מבצע מעלים את מסת השריר שתורמת למשקל יותר מרקמת שומן. אם לא ברור לך מה צריך לאכול תפנה ליעוץ מקצועי בקופת חולים או באופן פרטי לתזונאית ספורט. בהצלחה צביקה

17/03/2006 | 22:08 | מאת: שלומי

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1783

19/03/2006 | 08:51 | מאת: טליה

י

17/03/2006 | 19:36 | מאת: אמיל

שלום ממה מורכב הקוסקוס? האם הוא בעל סיבים תזונתיים? האם יש לו צורה מלאה? האם הוא בריא? האם יש לו השפעה על אקנה? תודה רבה,אמיל

18/03/2006 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, קוסקוס נחשב לדגן. אני לא בטוח שמדובר דגן מלא, אבל אפשר מדי פעם לגוון איתו את התפריט. להלן קישור לאתר שיתן לך מידע נוסף על הקוסוקוס: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=5333 לדעתי יש דגנים "בריאים" יותר. הטיפול באקנה הוא לא באמצעות מזון זה או אחר. בהצלחה צביקה

17/03/2006 | 18:57 | מאת: נילי

שלום, אני צמחונית מזה 10 שנים. לאחרונה אובחן אצלי פריטין נמוך מאוד- 12(מתחת לנורמה המינימלית שהיא 20), (כנראה שהיה נמוך מזמן, כי מזמן אני מרגישה ונראית רע, פשוט לא עשו לי את הטסט הזה). רמת הברזל בדם בנורמה, כמן כן גם ויטמינן b12 בדם בנורמה. לאחרונה התחלתי לקחת מולטי-ויטמין עם ברזל בנוסחה. השאלה שלי קשורה לתזונה - מאילו סוגי מזון ושילובי מזון אוכל למלא את מאגר הברזל? תודה מראש על העזרה.

18/03/2006 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

נילי שלום, דווקא מכיוון שאת צמחונית חשוב שתקפידי על התזונה וכדאי מאד שתעשי זאת ביעוץ אישי מתזונאי טבעי או נטורופט. המזונות העשירים בברזל הם: מולסה, אצות ים, גרעינים (במיוחד שומשום מלא), קטניות, אגוזים ושקדים, טחינה מלאה (עדיפה חמאת שומשום), פירות יבשים. גם בירקות ירקות יש ברזל, אך אינו נספג טוב בגלל נוכחות חומצה אוקסלית. ויטמין C משפר את ספיגת הברזל לכן מומלץ לאכול מזונות אלו בשילוב מזונות העשירים בויטמין זה (קיווי, פלפל אדום). מוצרי חלב וסידן ושתיית קפה, קולה ותה רגיל מעכבים ספיגת ברזל, כדאי לאכול אותם במרווח של מספר שעות מלקיחת/אכילת ברזל. אני שולל שימוש בכדורים מבלי להכניס שינויים בתזונה. במקביל לכל זאת את צריכה לברר אם אין בעיה רפואית כלשהי כמו דימום פנימי או מחזור מוגבר. בהצלחה צביקה

17/03/2006 | 12:35 | מאת: ירדנה

בגלל בירור לכאבי בטן נמצא לי אאוזונופילים גבוהים בדם (35) מה זה אומר?

18/03/2006 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

ירדנה שלום, תאים אלה שייכים למערכת החיסונית. רמה גבוהה בשילוב כאבי בטן יכולה להעיד על הימצאות פרזיטים במעיים כמו תולעים, אמבות וכד'. מציע לך להמשיך בבירור רפואי. בהצלחה צביקה

16/03/2006 | 23:48 | מאת: רם

הבשר בארץ עובר המלחה, האם התהליך לא מזיק ? מהם אחוזי הנתרן בבשר עוף /הודו שהוכשרו? האם יש מקומות שמוכרים בשר שנשחט ונבדק בפיקוח ויטרנרי ולא רבני?

17/03/2006 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

רם שלום, אם תשים לב לתכנים בפורום, אנחנו לא בדיוק חובבי בשר. מציע לך לקרוא ממצאי מחקר בנושא שהבאתי לפורום ב 3 למרץ. המלח הוא רעל מזיק שסכנותיו רבות (במויות בהן משתמשים בארץ). תוכל לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי. גם בשר בקר או עוף, זה לא מזון בריאות בעיני. נסה בפורום תזונה קלינית. בהצלחה צביקה

15/03/2006 | 22:22 | מאת: אלעד

האם יש קפאין במשקה שוקו סויה (כמו בקקאו רגיל)? האם הוא עדיף, מבחינה בריאותית, על קקאו? האם כל סוגי התה מכילים כמות גדולה מדיי של קפאין, שבגללה מוטב לוותר על תענוג שתיית התה? ושאלה כללית: מהו סוג המומחיות של מנהלי פורום זה? והאם הם מוסמכי אוניברסיטה? תודה.

16/03/2006 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אם אתה מחפש "דיפלומות" תפנה לפורום תזונה קלינית או לפורומים המנוהלים על ידי רופאים. אם אתה מחפש ידע ומידע אמיתי בנושא של תזונה טבעית - תיכנס לפרק המאמרים באתר שלי. שם גם תוכל לקרוא במאמר הנקרא: "חומרים מזיקים בתזונתנו" על נזקי הקקאו, הקפאין, המלח, הסוכר ועוד ועוד. זה לא כל כך נעים לקרוא, אבל הסתרת האמת מסיבות מסחריות ואחרות לא משנה אותה. אם תקליק על התמונה שלי, תוכל לראות "מי אני ומה אני". התזונה הטבעית והריפוי הטבעי נמצאים בקונפליקט מתמיד עם הרפואה הקונבנציונאלית ויש לכך סיבות רבות שלא אפרט אותן במסגרת הפורום. אם אתה אדם רציני, אני מציע לך לקרוא את הספר הנפלא "נקמת הרפואה" מאת איבן איליץ. יש על כך הרבה חומר באינטרנט. זה עושה קצת סדר בחשיבה המקובלת על הממסד הרפואי ודרכו לקיים ולהנציח את עצמו. לשאלתך, בקקאו יש קפאין ולא משנה אם הוא בשוקו "במעדן" בחטיף או במשקה סויה. אני ממליץ להימנע מקקאו מסיבות רבות אחרות ולא רק בגלל הקפאין. גם בתה רגיל יש קפאין וכדאי להעדיף תה צמחים, מים, או מיץ ירקות. בהצלחה צביקה

19/03/2006 | 23:51 | מאת: ירון

לאחרונה הוכח כי קפאין משפר את ספידת הגלוקוז לתאים והקקאו הינו אנטיאוקסידנט חזק המשפיע לטובה על לחץ הדם

באופן פיתאומי ובלי שום התראה אחז אותי כאב עז עד כדי פליטת זעקה באמצע הרחוב תוך כדי הליכה בפרק הירך הימנית /איזור האגן. לאחר בירור עם אורטופד צילום רנטגן/איזוטופיים-סקירת עצם וסונר. קיבלתי תוצאות מבחינתי מדאיגות ומבחינת האורטופד "אין מה לעשות" ..... ובכן התוצאות הן שינויים ארטרוטיים בברכיים ובאגןפרק צד ימין חזק יותר אבל גם בצד שמאל עם הצרות בין הפיקה עצם ירך. אני לא מקבלת את הדין ! מה לעשות? איזה תזונה תשפר ואולי תמנע הדרדרות? איזה סוג של פעילות פיזית תתאים? (אני במישקל 93) בת 56 ומישתדלת להגביר את הצריכת הסרדינים/אומגה 3. מה עוד?

15/03/2006 | 15:14 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אין לי ספק שתזונה טבעית ומאוזנת יכולה למנוע הידרדרות ולשפר את המצב הקיים. זה צריך לבוא יחד עם שינויים נוספים בהתנהגות ובאורח החיים. את חייבת להימנע ממזונות שמעודדים שחיקה ופגיעה בסחוסים ובמפרקים כגון: סוכרים, קמח לבן ומוצריו, מלח, קפה, קקאו, "חמוצים", חומרים משמרים, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, עודף חלבונים מהחי ועוד). במקביל את צריכה להוסיף מזון טבעי ומלא ודגי ים העשירים באומגה 3. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא מידע מפורט בנושא חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. בנוסף את חייבת לרדת במשקל. אמנם לא כתבת מה גובהך אבל אם את לא 1.90 - צריך להפחית במשקל. פעילות גופני סדירה - חיונית: שחייה, או הליכה בשילוב של יוגה מתונה או פלדנקרייז. ישנם תוספי מזון, צמחי מרפא ושמנים ארומטיים שיכולים לעזור אבל את זה כדאי לקבל ביעוץ אישי. התוסף גלוקוזמין וכונדריטין סובל לאחרונה מיחסי ציבור גרועים במיוחד בקרב הרופאים (שמעדיפים לספק תרופות כימיות), אבל מניסיוטי הטיפולי הוא מאד מועיל. טיפול שיאצו או מסג' מקצועי - יכול להועיל. בהצלחה צביקה סרדינים - ממש מיותר!

14/03/2006 | 20:14 | מאת: בז

בן 40 גובה 1.70 משקל 63 פעילות ספורטיבית מאומצת מאוד לרוב ריצות ארוכות. תזונה פעם ביום לרוב על בסיס אורז ועוף, בשר בקר אחת ל-שבועיים.פיצה וכדומה אחת לחודש לא אוכל בשעות הערב כלל ,צום פעמיים בחודש(רק שותה) ,אוכל הכל אבל מעט רק לקיום . בבדיקות דם כולסטרול 232 L.D.L -165 ברצוני להוריד את הפרמטרים האלו

14/03/2006 | 21:43 | מאת: צביקה קורן

בז שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. לא כתבת אם אתה אוכל גם ביצים, דגים ומוצרי חלב (גבינות שמנות?). איזה סוג של צום אתה עושה ולכמה זמן? בעיני צום של 24 שעות מזיק לחילוף החומרים בגוף (ובכלל זה חילוף החומרים של השומנים בדם) יותר ממה שהוא מועיל. מציע לך להפחית את תדירות אכילת עוף וחלבונים מהחי, להוסיף ירקות חיים ומבושלים, אומגה 3, שמון זית וחליטה מעלי זית יבשים. להחליף אורז לבן באורז מלא. יעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי עשוי להועיל מאד. בנוסף אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על 2 מחקרים בנושא כולסטרול. בהצלחה צביקה

15/03/2006 | 19:36 | מאת: עידית סער , נטורופתית

בז שלום, לפי דעתי אינך אוכל מספיק. רמת הכולסטרול בדם לא בהכרח קשורה לכמותו במזון. דבר שני, אורז ועוף, לא מומלץ לאכול יחד. רצוי להפריד בניהם ולאכול כל אחד מהם, עם ירקות. מאחר ופעילות גופנית מאומצת מעלה את רמת הרדיקלים החופשיים,רצוי שבתזונה יהיו מזונות העשירים בנוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים). אתה גם יכול לספק לגופך את אלה ע"י נטילת תוספי מזון צמחיים. בכל מקרה, כדאי שתתייעץ עם איש מקצוע, לקביעת תפריט מאוזן המותאם לך אישית. בהצלחה,

14/03/2006 | 20:01 | מאת: ירין

שלום צביקה אני מנסה לרזות,ומזה כחודשים אני מתאמנת בפעילות אירובית ואוכל נכון אובחן אצלי תת פעילות של בלוטת התריס על הגבול ושחלה פוליציסטית אני ממש רוצה לרזות ואובדת עצות מתוסכל מאוד אני עושה כל מה שצריך ולא מרזה וכבר חודשים:-( מה אפשר לעשות

14/03/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, עניתי לך כבר בפורום באתר השני, אבל לטובת גולשות נוספות אני עונה גם כאן. לא כתבת מה משקלך ומה גובהך וזה חשוב לצורך היעוץ. בכל אופן, יש קושי להפחית במשקל במצב שתיארת, אבל לא בלתי אפשרי. אם את באמת בעודף משקל, נסי להוסיף לתזונה אצות ים כמו קומבו, הישיקי, אראמה ווקאמה. תוודאי שהתזונה שלך איכותית ועשירה בסיבים. תוותרי על קפה ותעברי למים ותה צמחים. תוותרי על ממתיקים מלאכותיים המשבשים את חילוף החומרים בגוף. תמשיכי בפעילות גופנית סדירה - לפחות 5 פעמים בשבוע 60 -90 דקות של הליכה, או אופניים סטאטיות. תפני ליעוץ אישי שיקח בחשבון גורמים נוספים שחסרים לי. אגב, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

14/03/2006 | 19:37 | מאת: ענבר

קיבלתי אנטיביוטיקה "דוקסילין", עבור גרון אדום,חירחורים בנשימה וחום עד 38 מעלות. אני קצת חוששת לקחת אותה מפני שאני סובלת מקוליטיס פעילה, ומנטייה לפתח קנדידה וגינאלית. רציתי לדעת אם אתחיל לקחת "מזון מלכות", קפסולות שום, ומרק עוף, זה יהיה עדיף, בתוספת לכל הוויטמינים שאני כבר בולעת? אם יש לכם רעיונות טובים יותר, אשמח לקרוא עליהם.

14/03/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, אין לי סמכות להציע לך לא לקחת תרופה שקיבלת מרופא. עם זאת אין לי ספק שאם תשמרי על תזונה נכונה ותימנעי ממזון קלוקל לא תזדקקי לאנטיביוטיקה ול"תרופות" טבעיות כמו שום מזון, מלכות וכד'. אולי גם מחלת המעיים שלך תהיה פחות פעילה ומציקה. מרק עוף זה מזון קלוקל בעיני וכבר כתבתי על כך לפני מספר שבועות. בהצלחה צביקה

14/03/2006 | 15:26 | מאת: שואלת

האם זה נכון שבאפיית דגנים נוצרים רדיקלים חופשיים מסוכנים,כתוצאה מחמצון החומצות השומניות שבהם, כמו שיבולת שועל ,פשתן,דוחן,שיפון,כוסמת, שעורה ועוד דברים ששמים בלחמים ועוגות גם כמו שומשום שקדים ואגוזים שבריאים כשלעצמם,אך בחום ישנה תוצאה הפוכה? תודה

14/03/2006 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, במחקר שנערך בשבדיה נמצא, כי במהלך אפייה או טיגון בחום גבוה נוצר חומר החשוד כמסרטן - אקרילאמיד. אני מציע לך לא לדאוג מאפיית דגנים, אלא מהמבורגרים, קבבים ושניצלים - שם הבעיה חמורה יותר. בהצלחה צביקה

13/03/2006 | 21:02 | מאת: שיר

צביקה שלום, מה דעתך על אכילה לפי סוג הדם ?האם נתקלת באנשים שזה עזר להם? או שמא זו עוד אופנה? תודה.

13/03/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אני לא מתלהב מהשיטה הזאת. מי שאוכל תזונה טבעית בצורה נכונה ומאוזנת לא צריך להטיל על עצמו גזירות נוספות. אם אני צמחוני עם סוג דם O, האם אתחיל לאכול בשר? יש כמה תזונאים שהתמחו בשיטה. אני בטוח שיש הרבה אנשים שהפחתה בכמות המזונות והסוגים הועילה להם. בהצלחה צביקה

13/03/2006 | 19:13 | מאת: ערן

שלום שמי ערן ואני בן 15 ולומד בכיתה י'..עכשיו השנה אני עושה עבודת חקר מקיפה על תזונה נכונה הכוונה היא שהיא השפעת התזונה הנכונה על הספורטאי..עכשיו באמת שבאמת חיפשתי אתרים לגבי זה ומצאתי מלא שמסבירים לי על כל אחד בנפרד ואני כאילו רוצה על שניםהו ההשפעה של זה ולא מצתאי ואני לא יודע כבר למי לפנות אז חשבתי עלייך..בבקשה תוכל לעזור לי לתת לי מקור מידע מסויים שיסביר לי הקשר הזה שיפרט וממנו אוכל להתחיל תעבודה הנושא נורא מעניין אותי אני עוסק בספורט כבר 8 שנים ואני רוצה ללמוד ממנה ולהפיק לקחים לגבי עתידי אז בבקשה תעזור לי ותנסה להביא לי מקורות של השפעה תזונה נכונה על הספורטאי.. מחכה בקוצר רוח לתשובה

13/03/2006 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני מציע לך להיכנס לאתר של מכון וינגייט ושם תמצא הרבה מאמרים על הקשר בין ספורט ותזונה. תחפש בגוגל "וינגייט" , או שתחפז "ספורט ותזונה" בהצלחה צביקה

13/03/2006 | 15:25 | מאת: גל

שלום, אשתי עברה ניתוח להסרת תוספתן שהיה כבר במצב נמק. עקב כך הניתוח הצריך פתיחת הבטן על מנת לנקות את הזיהום. שבועיים לאחר הניתוח הופיעו ריכוזים של זיהום בחלל הבטן (אבצס). אשתי אושפזה שוב לצורך מתן כמויות של אנטיביוטיקה דרך הוריד. היום היא ממשיכה דרך הפה בכמות של 4500 מיליגרם ליום. מובן שהיא חלשה עקב כך. מה מומלץ לספק לגוף בתקופת נטילת האנטיביוטיקה על מנת לחזק אותו ומה מומלץ בסוף הטיפול על מנת לנקות את הגוף ולהחזיר אותו לאיזון. תודה.

13/03/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, על תזונה איכותית כבר דיברנו - זה ממש חיוני, במיוחד להימנע מחומרים המחלישים את המערכת החיסונית כמו סוכרים פשוטים. כדאי לתת תוספת של פרוביוטיקה (אצידופילוס) בכדור וביוגורט מועשר. כדאי לתת לתקופה מוגבלת מולטי ויטמין מרכיבים טבעיים. תוספים מחזקים נוספים כדאי לקחת רק ביעוץ אישי. בהצלחה צביקה

12/03/2006 | 15:30 | מאת: לימור

שלום צביקה, האם תסביר גם לי מדוע אתה לא אוהב שימוש בקקאו? תודה רבה מראש

12/03/2006 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, כבר עניתי על השאלה הזאת מספר פעמים.... למרות שלאחרונה הקקאו והשוקולד מככב כמזון בריאות, אני עדיין חושב שהנזק שלו עולה על התועלת וזאת מהסיבות הבאות: הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין הגורם לבריחת סידן, עצבנות, חומציות יתר ועוד • חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) מתחברת לסידן שבמזון ומונעת ספיגה שלו בגוף. לכן שוקו, "דני" וביצת קינדר זה לא מזון בריאו למרות הפירסומות החומצה האוכסלית עלולה לגרום לאבנים בכליות לאנשים מסויימים. • תיאוברמין - חומר הדומה בתכונותיו לקפאין • בשוקולד יש שומן רווי המשבש את רמות השומנים בדם - כולסטרול, טריגליצרידים. • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - חומר החשוד כגורם למשקעים סיגניים בשד. • בנוסף הוא גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיה. לסכום, כדאי להימנע, אבל אפשר לאכול 2 קוביות שוקולד מריר בשבוע. בהצלחה צביקה

12/03/2006 | 15:29 | מאת: מעיין

שלום רב גם אני מאוד חוששת מהדאודורנט... קראתי מה ענית על כך ועל זה שהימלצת על שמן לבנדר. האם באמת זה עבד אצל מישהו שעד סוף היום השמן מנע ריח זיעה? ללכת לחנות טבע ומה לבקש? שמן לבנדר? איך וכמה למרוח? והאם זה לא מסוכן לסתום את העור בבית השחי עם שמן? זה טיבעי לחלוטין? אודה לך מאוד

12/03/2006 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אי אפשר להשוות פעולה של מוצר טבעי למוצר כימי-תעשייתי. שמן הלבנדר הוא שמן אתרי, כלומר הוא נדיף. הוא מתנדף כעבור 2-3 שעות. אני מציע לשים טיפה על החולצה ולא ישירות על הגוף, למרות ששמן לבנדר (ושמן עץ התה) הוא השמן היחידי שמותר לשים ישירות על העור ללא שמן נשא. למזון ולאיכותו יש השפעה ישירה על ריחות הגוף. בהצלחה צביקה

12/03/2006 | 09:17 | מאת: אורלי

אני בת 50. מתעמלת פעמיים בשבוע, עושה הליכה פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע. משקל גופי 67 ק"ג , גובה 1.63 ., פעילה מאוד . בכל זאת יש לי את החגורת שומן בבטן שלא יורדת , וגם באזור הקיבה. מה עושים. תודה

12/03/2006 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, לצערי לא קיים "פטנט" שמאפשר להוריד רקמה שומנית באיזור מסויים של הגוף באמצעות התזונה. תמשיכי בצריכת מזון איכותי ובפעילות גופנית סדירה. מתן דגש לחיזוק שרירי הבטן והגב יחטב את הגוף ויסייע לשיפור היציבה והמראה הכללי. בהצלחה צביקה

10/03/2006 | 23:23 | מאת: גל

שלום, ידוע כי אוכל אורגני אינו סופג ריסוס בכימיקלים ולכן טעים יותר ומכיל את כל המרכיבים התזונתיים שלו במלואם. קראתי אף כי חומרי ההדברה מאיצים את חימצון הגוף. בעיית מוצרי מזון כיום היא לא רק פגיעה באיכות כתוצאה מריסוסים, אלא גם הנדסה גנטית שנועדה ליצור יותר תפוקה וגודל. הנני בן 32 וסובל מקרדיומיופטיה מורחבת המתבטאת באי ספיקה מאוזנת. פרט לעובדה שהנני משתדל לאכול נכון ובריא, אני נוטה לרכוש (כמה שזמין) אוכל אורגני. האם אכן לאכילת אוכל אורגני ישנה חשיבות יתרה לחולי לב מאשר כלל האוכלוסיה? אם כן במה זה בא לידי ביטוי? תודה.

11/03/2006 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, על פי גישת התזונה הטבעית לא צריך להיות הבדל בין תזונת האדם הבריא והחולה. שניהם צריכים לאכול את המזון הטהור והטוב ביותר בעולם ובכלל זה מזון מגידול אורגאני. לצערי בתרבות המערבית "המתקדמת" מחכים שתהיה "חולה כליות" ורק אז מגבילים מלח וחלבונים, או שתהיה "חולה לב" ורק אז מגבילים קפה, מלח, שומנים מהחי ועוד. חשוב להבין שאכילת מזון אורגאני מקילה על מערכות הפינוי והניקוי שלנו ובמיוחד הכבד והכליות והיות והגוף שלנו ומערכותיו הם שלמות אחת - זה משפיע באופן ישיר על תפקוד הלב ועל כל שאר האיברים בגוף. אני מציע לך לא לנסות לחפש "תרופה" למחלה הספציפית שלך (במקרה זה מזון אורגאני, ובמקרה קודם Q10...), אלא לטפל בגוף ובנפש במספר מישורים ואמצעים הקיימים כמו: תזונה איכותית, פעילות גופנית, טיפול במתחים, חשיבה חיובית, טיפולי גוף ואנרגיה, ניקוי גוף (צום תקופתי) וכד'. בהצלחה צביקה

11/03/2006 | 09:31 | מאת: גל

שלום צביקה, תודה רבה. אני בהחלט התחלתי לשנות אורח חיים על פי הפירוט שלך ועוד. שינוי אורח חיים מהרגלים מערביים סנטנדרטיים לאורח חיים בריא ונכון בייחוד לחולי לב הוא תהליך ארוך שאני בעיצומו. אני אף משוכנע שבשלב מסויים אף אנצח את המחלה ואפסיק עם התרופות או המינון. כמובן שאני זקוק להדרכה, ולכן אני בקשר גם עם עוד בעלי מקצוע הקשורים לרפואה טבעית או התעמלות סינית וכד', אני מאמין כי בשלב מסויים אפגוש גם אותך על מנת לקבל ייעוץ תזונה. שבת שלום. גל

10/03/2006 | 23:04 | מאת: נופר

10/03/2006 | 23:06 | מאת: נופר

אני רוצה לדעת מהי שעועית טורקית האם זה קטניות או ירק?

11/03/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

נופר שלום, שעועית טורקית (ירוקה) היא ירק ממשפחת הקיטניות. אפשר לאכול חופשי, אבל לא להגזים בכמות. בהצלחה צביקה

10/03/2006 | 10:08 | מאת: טיאה

בוקר טוב האם אכילת אפרסמון עלולעה לגרום לעצירות? האם כדאי לקלוף את האפרסמון? אני אוכלת בעיקר ירקות מבושלים עם תוספת לחם/כוסמת/אורז מלא...האם השגרה הזו עשויה אף היא לתרום לעצירות? אני קוראת למצב זה עצירות מפני שהוא שונה משאר הימים הרגילים. יש "שקט" יחסי ויציאות קטנות יותר. נא יעוצך. בברכה, טיאה

10/03/2006 | 17:32 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, אפרסמון לא גורם לעצירות. הוא עשיר בסיבים ומעודד יציאות טובות. אין צורך לקלף, אבל חשוב ללעוס היטב. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקבל טיפים נוספים לתזונה נכונה ולטיפול בעצירות. שבת שלום צביקה