פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

10/03/2006 | 08:58 | מאת: רינת

אני חולה בקוליטיס אולצרטיבית. רציתי לדעת באופן עקרוני אילו מיני מזון טובים לי ויכולים לתמוך בהחלמתי, ואילו סוגי מזון יכולים להפריע לי להחלים. תודה.

10/03/2006 | 17:31 | מאת: צביקה קורן

רינת שלום, בקישור שלהלן תמצאי תשובה מפורטת לשאלתך: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/113/xFT/106907/xFP/107014 את יכולה לעשות חיפוש נוסף בפורום הזה או בפורום נטורופתיה. בכל מקרה אני מציע לא להסתפק בתשובות בפורום ולפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה צביקה

09/03/2006 | 09:53 | מאת: עדי

שלום צביקה מב יכול לגרום לשלשולים בזמן האחרון מזה 3 חודשים כל פעם יש לי מידי שבועיים שילשולים יומיים רצוף כל היום מה זה אומר תודה מרשא!

09/03/2006 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, שילשולים יכולים להיגרם ממספר סיבות כמו: - אלרגיה או אי סבילות למזון : גלוטן בחיטה, גלוקוז בחלב ועוד. - אכילת מזון מקולקל שהגוף מנסה להיפטר ממנו באמצעות מנגנון השילשול. - וירוסים, חיידקים, אמבות, תולעים - מתח נפשי - מחלת מעיים ראשית, צריך לבצע איבחון רפואי לאיתור הסיבה לשלשול המגיע בתדירות קבועה. כשיהיה אבחון ובמידה והגורם הוא תזונתי, אפשר לטפל. בהצלחה צביקה

08/03/2006 | 10:30 | מאת: סימה

שלום קיבלתי ממך מתכון לממרך בריאותי לילדים.שהצליך בהצלחה רבה להתחרות אם ממרך שוקולד אצל ילדי. אולי זאת בקשה מוגזמת אבל אים אפשר לקבל מתכון לעוגיות בריאותיות ממך או מה קוראים ?בתודה וסליחה

08/03/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

סימה, אני לא מומחה לעוגות ועוגיות אבל מציע לך לפעול כלהלן: במקום קמח לבן - להשתמש בקמח מלא. במקום קקאו - אבקת חרובים במקום סוכר לבן - סוכר חום או / ו מולסה. במקום מרגרינה - שמן שומשום. בהצלחה צביקה

07/03/2006 | 13:33 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, האם בדאודוראנט יש חומר הגורם להלצהיימר, אם כן, מה שם החומר ואיך אפשר להמנע ממנו, ז"א באיזה תחליפים אפשר להשתמש. תודה, שושי

07/03/2006 | 15:34 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, האלומיניום שבדיאודורנט חשוד כגורם לאלצהיימר ולשורה של מחלות אחרות. כדאי שתדעי שהמתכת הרעילה הזאת- אלמיניום נמצאת בהרבה מוצרים אחרים בהם אנחנו משתמשים מידי יוום כמו: נייר כסף, תבניות חד פעמיות, סירים, מרגרינה ועוד. עוד כדאי שתדעי שבדיאודורנט יש חומרים כימיים נוספים החשודים כמסרטנים. צריך להבין שהעור שלנו הוא חדיר למחצה וכל חומר כימי שאנחנו שמים עליו מגיע למחזור הדם ולתאי הגוף ומרעיל אותם. הדבר נכון גם לגבי כל סוגי התמרוקים ומוצרי הטואלטיקה בהם אנחנו משתמשים. פרטים נוספים תוכלי לקרוא במאמר: "תמרוקים רעילים" המופיע באתר המצויין "מה שרופאים לא מספרים לך" שכתובתו: www.wddty.co.il בהצלחה צביקה

08/03/2006 | 12:21 | מאת: ינון

שלום על כל סוגי תמרוקים אפשר לוותר .אבל על רול (למניעת ריח זעה)אי אפשר לותר האים גם זה מזיק לבריאות?האם יש חומר חלופי? בתודה

06/03/2006 | 23:21 | מאת: לירן

שלום צביקה איך אפשר להכין חומוס לבד?

07/03/2006 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

לירן שלום, משרים גרגרי חומוס במים למשך 8 - 24 שעות מבשלים 2 - 3 שעות טוחנים בבלנדר יחד עם טחינה גולמית. כתבלין אפשר להוסיף: כמון, זרעי סלרי, מעט מלח או רוטב סויה, שום, פטרוזיליה, לימון. חומוס ביתי לא מכיל חומרים משמרים, חומצות ואתה יכול לשלוט בכמות המלח. עם זאת הוא לא נשמר יותר מ 3 -4 ימים. אפשר להקפיא חלק מהגרגרים השלמים ולטחון שוב לאחר 3 ימים. בתיאבון צביקה

05/03/2006 | 23:14 | מאת: שירה

שלום רב, הייתי מאוד שמחה לדעת למה לפי דעתך כדי ללמוד תזונה טבעית מאשר תזונה קלינית? אני נורא מתלבטת ומקווה שתוכל לעזור. מה היתרונות מה החסרונות?? מזה אומר שבעצם לא יהיה לי תואר אם אלמד תזונה טבעית? במה זה בא לידי ביטוי? איפה יותר יותר עבודה?? וכו וכ המון המון תודה! שירה

06/03/2006 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אם את רוצה מקום עבודה מסודר ופרנסה קבועה, תלכי ללמוד להיות "דיאטנית קלינית". זה מוכר על ידי הממסד הרפואי והציבורי ויש למקצוע "יחסי ציבור טובים". אם את רוצה באמת לעזור לאנשים, למנוע מחלות וללמד תזונה טבעית ואורח חיים בריא (שהיא הדרך הנכונה בעיני) - תלמדי תזונה טבעית. קשה למצוא עבודה, אין הכרה של המוסדות, יש התנכלות וזילזול של הממסד הרפואי ובמיוחד מצד הדיאטניות הקליניות (עד היום אני לא מבין למה צריך להשתמש במילים לועזיות כדי להאדיר את המקצוע...), אבל זה "הדבר האמיתי" וזאת הרפואה העתידית. בקיצור, כדי להיות נטורופטית או תזונאית טבעית, את צריכה מקור פרנסה בטוח (הורים, בן זוג, עבודה רגילה וכד'), קשה מאד להתקיים מהרפואה המשלימה. קחי בחשבון שהשוק מוצף באלפי בוגרים של עשרות בתי ספר ("מכללות") לרפואה משלימה. רובם מתפכח מהחלום ומוצא עבודה אחרת, חלקם עובדים כזבנים בחנויות טבע ומיעוט קטן הופך למטפל הוליסטי, תזונאי טבעי או נטורופט. בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 21:03 | מאת: טל

שלום איך נכנסים לאתר ,העבירו אותו מהכותרת?

06/03/2006 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

כתובת האתר שלי: www.zom.co.il כתובת אתר הפורומים: www.doctors.co.il

05/03/2006 | 20:51 | מאת: יעקב

צביקה שלום קניתי ביום שישי האחרון קפסולות של גינסנג סיבירי של חברת now האמריקאית , קניתי את זה על מנת לחזק את גופי ולתת לו המרצה עקב חולשה נפשית ופיסית שאני חווה בזמן האחרון , שאלתי היא : תוך כמה זמן הגינסנג מתחיל לפעול [ ימים שבועות ? ] וכן מה עדיף גינסנג סיבירי , קוריאני , אמריקאי ? רק אציין שאני בן 39 ויש לי לרוב לחץ דם נמוך 95 על 60 , תודה רבה מראש

06/03/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, כבר כתבתי רבות על הגישה המוטעית שנובעת מחינוך מוטעה של "לחפש תרופה" לכל בעיה. הג'ינסנג אכן מעורר, מחזק וממריץ, אבל אולי כדאי לנסות למצוא את המקור לחולשה הנפשית והפיזית לפני שלוקחוים תרופה "טבעית"...? במקרים כמו שלך צריך להכניס שינויים בתזונה ובאורח החיים ולא להסתפק בתרופה זו או אחרת. אם הבנת את המסר תפנה ליעוץ נטורופתי באיזור מגוריך ותמצא פתרון אמיתי לבעיה. בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 16:19 | מאת: רינה

שאלתי היא היכן ניתן לקנות מוצרים ללא מלח,והאם יש חנויות ספציפיות למוצרים ללא מלח באזור בת ים , חולון או ת"א . מחכה לתשובה תודה מראש. רינה

05/03/2006 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, קשה להשיג מוצרים תעשייתיים ו"סלטים" מוכנים ללא מלח. צריך להתרגל להביט בתווית ולהשתדל לקנות מזון עם מעט נתרן (מלח). לדוגמה: ממרח חומוס, לחם מוצרי חלב כדאי שכמות הנתרן למאה גרם תהיה פחות מ400 מ"ג וקרובה יותר ל300 מ"ג. בנוסף, תימנעי מ"חמוצים", פיצוחים, דגים מלוחים, גבינות מלוחות, חטיפים מלוחים (ביסלי, צ'יפס, בייגלה ועוד). גם לבישול צריך להימנע מהוספת מלח. בהצלחה צביקה

שלום דוקטור אני נער בן 15 וחצי. ויש לי כמה שאלות ובקשתות האם תוכל לרשום לי כמות קטנה של מזונות המשפרים את עור הפנים מחדשים תאים ומחדשים רקמות,משפרים את גמישות העור ושאלה:דוקטור אני אוכל כל יום דייסת שיבולת שועל על בסיס מים עם 2כפות פשתן טחון ובערך 2 כפות סובין,האם זה מספיק? האם עדיף להוסיף סיבים תזונתיים נוספים?. וכן אני אוכל כ 2 תפוחים ביום 2 אגסים וכ 600 גרם תות שדה. בערך כגזר אחד מלפפון אחד ועגבניה אחת האם זה מספיק האם אתה יכול לעשות לי סדר בתפריט אני מאוד מודה לך דוקטור ומיצטער אם המכתב ארוך תודה רבה,אמיל

05/03/2006 | 20:45 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, לאקנה יש כמה סיבות וחלקן לא קשורות לתזונה. מבחינה תזונתית כדאי להימנע מאלרגנים ידועים, ממזון מטוגן, שוקולד, סוכרים פשוטים קמח לבן ועוד. כדאי להוסיף לתזונה אמגה 3 (פשתן טחון כפי שאתה עושה), פירות וירקות חיים ומבושלים. לא הבנתי אם רשמת את התפריט היומי שלך, אבל אם זה כך, התפריט שלך דל מאד וחסרים לך חלבונים. אתה בתקופת גדילה וכדאי לאכול נכון ומאוזן. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה. אני לא נותן במסגרת הפורום מרשמים ומתכונים. את זה צריך לעשות בהתאמה אישית. אגב, אני לא דוקטור... בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 13:05 | מאת: יעלי

שלום האם שתיית חלב סויה כל יום (כ-200 מ"ל) פוגעת בהשפעה של תוספי אומגה 3 בכדורים? תודה

05/03/2006 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

יעלי שלום, לא ידוע לי על קונפליקט הקיים בין אומגה 3 לחלב סויה. בהצלחה צביקה

שלום רב, אני חולה בהיפוכונדריה ו OCD כבר כמה שנים, נוטל פבוקסיל במינון די גבוה ועדיין, נכיכרת אחיזתה של הפרעה זו בעמקי תאי מוחי! רציתי לדעת איזה מזונות יש כדאי לאפשר איזון במערכת העצבים וכדאי לצמצם את האובססיה, הטורדנות והכפייתיות שהתפרצו מחוסר איזון זה. בתודה מראש, רני.

05/03/2006 | 09:44 | מאת: צביקה קורן

רני שלום, זאת לא בדיוק שאלה לפורום. הטיפול בהפרעות אכילה צריך להיות מקיף יותר ונעשה ביעוץ אישי. בכל אופן, כדאי להוסיף מזונות העשירים הויטמין B, אשלגן, מגנזיום ואומגה 3. בקיצור תזונה טבעית ומאוזנת הכוללת: יקרות חיים ומבושלים, דגנים, קטניות, אגוזים, שקדים וזרעים(במיוחד פשתן טחון). בהצלחה צביקה

04/03/2006 | 18:44 | מאת: ערן

שלום אני בן 16 משקלי כ80 קילו בערך ואני עוסק בס]ורט..רציתי לשאול כמה חלבונים ופחמימות אני צריך לצרוך ביום ומהי הדרך הכי טובה? כאילו איזה מאכל הכי כדאי..

05/03/2006 | 12:38 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, הנוסחה הכללית היא 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אתה זקוק בערך ל70 גרם חלבון ביום ואת זה ניתן להשיג בקלות מתזונה רגילה. אני ממליץ לקבל את רוב החלבון משקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, קטניות. אם אתה לא צמחוני אפשר להוסיף גם גבינה לבנה לא שמנה, ביצה אורגאנית ודג ים מידי פעם. בכל מקרה כדאי שתזכור שתזונה זה לא "מרשם רופא". הצריכה של חלבונים ופחמימות משתנה מאדם לאדם בהתאם לגיל, למיןף למשקל, לסוג הפעילות הגופנית, לאורח החיים ועוד וחעוד. בהצלחה צביקה

06/03/2006 | 15:23 | מאת: ערן

אתה מתכוון בשקדים ואלה..כאילו זה מה שקונים מהשוק אלה? כאילו לא מבשלים אותם או משו נכון..?ומה לגבי בשר ועוף שני צל וכאלה..הם טובים? ולחם מה..מה דעתך?

04/03/2006 | 18:06 | מאת: שירי

היי. קניתי קוואקר חדש בסופר בתפזורת, והוא משום מה שונה מהקודם שהיה לי. האם קניתי קוואקר גס? איך יודעים מה ההבדל?

04/03/2006 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, אני לא יודע מה היה לך קודם ומה קנית עכשיו. קווקר זה המותג (שם החברה המייצרת), שיבולת שועל זה המוצר. תבררי בחנות. בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 08:53 | מאת: שירי

קניתי שיבולת שועל במשקל מתפזורת.. רק מעניין אותי לדעת מה ההבדלים בין הגסה לרגילה. אולי היא לא טריה? כי היא לא התרככה או ספחה נוזלים מהר כמו הקודמת.

03/03/2006 | 18:08 | מאת: צליל

בתי בת 3 וחצי ואיננה אוכלת מוצרי חלב (לא שותה חלב,ולא שוקו, לא מעדנים ולא גבינות פשוט כלום) בשבועיים האחרונים הבחנתי אצלה בכתמים לבנים על השיניים, השיער שלה לא צמח כבר חצי שנה והוא מאוד דליל, הציפורניים שלה דקות גמישות וסדוקות. ממתקים וחטיפים היא אפילו לא טועמת וגם בשר היא לא צורכת הרבה (אולי נקניקיה אחת או חתיכה קטנה של שניצל) ודגים היא בכלל לא אוכלת. האם הסימפטומים הללו הם מעידים על חיסרון חמור בויטמינים ואם כן מה עלי לעשות???

04/03/2006 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

צליל שלום, לא כתבת מה היא כן אוכלת. מהתיאור שלך ניתן להניח שישנם חוסרים תזונתיים. מציע לך לפנות לבדיקות מעבדה וליעוץ תזונתי בקופת חולים. אם תרצי לקבל היבטים של התזונה הטבעית נסי למצוא נטורופט את תזונאי טבעי. יתכן ובשלב ביניים, עד לאיזון התזונה, תצטרכי לתת לה מולטיויטמין לילדים. בהצלחה צביקה

03/03/2006 | 14:09 | מאת: גלי

שלום צביקה! הגיעה שמועה לאוזניי שאומרת שהמלח דל נתרן (LO SOLT פחות 66% נתרן מהמלח הרגיל) מורכב ברובו מנפט (!!!) זה ממש מפחיד. האם זה נכון? בתודה מראש, גלי

03/03/2006 | 16:58 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום. "השמועה" לא נכונה. אשמח אם תביאי ציטוט מדוייק מדבריי או קישור לתשובה שנתתי. אני כן אמרתי שרוב צבעי המאכל המזיקים מקורם בזפת, מה שנקרא באגלית: Coal tar. שבת שלום צביקה

03/03/2006 | 10:21 | מאת: יפית

שלום שמעתי על ניפלאותיו של אומגה3 .באילו דרכים אפשר לתת לילדים קטנים אומגה 3 .במיוחד ילד שלו מוכן להיסתכל על דגים ובמיוחד פשטו.בתודה ושבת שלום

03/03/2006 | 17:01 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אפשר לערבב את הפשתן הטחון עם טחינה גולמית ודבש ולהגיש כחלבה טעימה למריחה או לנישנוש עם כפית. אפשר לשדרג ל"חלבה שוקלד" על-ידי הוספה של קצת אבקת חרובים. יש גם תוסף לילדים בצורת סירופ, אבל כדאי לבדוק שאין שם חומרים מזיקים. בהצלחה צביקה

02/03/2006 | 22:47 | מאת: שיר

צביקה שלום, בספרו תזונת האדם ובריאותו,לא ממליץ בן אורי על אכילת זרעי פשתן(עמוד 89). מכיון שהמלצת על הספר,רציתי לשאול לדעתך. תודה

03/03/2006 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אני מאד מעריך ומוקיר את יצחק בן אורי ולכן אני מפנה שוחרי בריאות לקרוא את ספרו. עם זאת בנושא הזה (ובעוד נושאים) אני חולק עליו. אני חושב שחשוב להוסיף לתזונה פשתן טחון במיוחד לאשים שלא אוכלים דגים ובמיוחד לאור ריבוי המחקרים האחרונים בנושא אומגה 3. לדוגמה: בנושא של B12 לטבעונים. בן אורי טוען שאסור לקחת תוסף (כדור) ואני חושב שמי שלא אוכל חלבון מהחי חייב לקחת תוסף מכיוון שהויטמין הזה לא נמצא בעולם הצומח והוא נעלם מהגוף בהדרגה. ידועים מקרים רבים על אנשים שהחליטו פתאום לעבור לטבעונות ותוך שנה ויותר פיתחו חוסר חמור בויטמין. כמו שכתבתי לסימה למטה יש הרבה דעות, שיטות וזרמים. צריך ללמוד, לקרוא ולהכיר את העובדות. לפעמם זה מבלבל, מתסכל ומרגיז, אבל זה חלק מהחיים המסובכים שלנו... אגב, אם קראת את הספר בעיון ודאי שמת לב שיש הרבה יותר נושאים ורעיונות שאני מסכים איתם ומטיף להם מאשר חלוק על מר בן אורי. בהצלחה צביקה

02/03/2006 | 22:27 | מאת: סימה

שלום על פי תשובתך לטל אני מבינה שביכלל אסור לאכול עוף.מה אני יכולה לתת לילדים שלי במקום אוף?בתודה

03/03/2006 | 07:25 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, מעולם לא אמרתי שא ס ו ר לאכול עוף, אבל צריך להכיר את המיגבלות של המזון הזה. כן אמרתי, במספר הזדמנויות, שעל מרק עוף אפשר לוותר. כפי שכבר כתבתי, מרק עוף ממצה מתוך רקמת השריר של התרנגולת את כל החומרים המזיקים: שומן רווי, ריסוסים, תרופות, הורמונים, חומצת שתן ועוד. אני מייצג את הגישה הטבעית בתזונה ששוללת אכילת חלבונים מהחי. עם זאת אני מציע "פשרות" לאנשים שלא רוצים להתעמק בנושא התזונה הטבעית הנכונה ובמסגרת זאת אני מציע לאכול ביצה אורגאנית, יוגורט עיזים, גבינות לבנות לא שמנות ודגי ים (בנוסף כמובן לירקות חיים ומבושלים, דגנים מלאים, קטניות שקדים, אגוזים ועוד ועוד). בכל מקרה, אם את רוצה להיות "רגועה", תשאלי כל דיאטנית קלינית ממוצעת היא תגיד לך שחייבים לאכול עוף. חשוב להכיר את העובדות ולא ללכת כמו עיוור אחרי העדר. בהצלחה צביקה

03/03/2006 | 10:15 | מאת: סימה

02/03/2006 | 13:23 | מאת: משה

שלום אני צמחוני ואני מעוניין לדעת האם כף של זרעי פישתן טחונים ביום בארוחת הבוקר יכולה לספק לי את כמות האומגה3 שגופי זקוק לה? אני לא מעוניין לצרוך תוספים שמקורם מן החי ואני יודע על תוספים המתבססים על רכיבים צמחיים אך עדיין אני רוצה לדעת על נושא הפשתן. תודה

02/03/2006 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אם התזונה שלך מאוזנת ומגוונת ואתה אוכל גם שקדים ואגוזים, כף אחת של פשתן טחון טרי מספיקה (לא לקנות טחון מוכן בחנות טבע). בהצלחה צביקה

02/03/2006 | 12:36 | מאת: דורון

ברצוני להמליץ על אתר מצוין המפרט את ערכם התזונתי של המזונות השונים. האתר מדהים בהיקפו. מכיל כמעט כל סוג מזון שתחשבו עליו. www.nutritiondata.com אמנם באנגלית אבל אני בטוח שתסתדרו...

02/03/2006 | 15:26 | מאת: צביקה קורן

תודה דורון. אכן אתר מעולה עם הרבה אפשרויות חיפוש. הפניתי אליו מספר פעמים. אני מציע לכל מי שנזקק למידע על ערכים תזונתיים, לשמור "קיצור דרך" לאתר הזה בשולחן העבודה.

01/03/2006 | 23:24 | מאת: טל

מה ההבדל בין לחם לבן ולחם כהה?לחם כהה הוא לא לחם מלא.?

02/03/2006 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, יש היום המון סוגם של לחם כהה. חלקם עשויים מקמח לבן שצבעו אותו עם לתת או מולסה, או חומר אחר. כדאי לקנות לחם שכתוב עליו שהוא עשוי מקמח מלא. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 21:15 | מאת: מירב

יש לי חברה שלפני 4חודשים החליטה באופן קיצוני להפוך להיות טבעונית מאוכלת בשר. היא הלכה לתזונאית וסגרה איתה שהיא אוכלת קונפלקס ושותה נס קפה ואוכלת ממתקים ושותה גם מתוק אבל כל התזונה שלה היא סביב הממתקים והקונפלקס. לפני כחודש התחילו אצלה בעיות כגון טישטוש ראיה וכ"ו. האם יש קשר בין טישוטש ראיה לבין הטבעוניות שלה? ואם כן איך אפשר לפתור את זה? אודה מאוד לכל מי שמסוגל להשיב לי למייל שלי [email protected]

01/03/2006 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, החברה שלך לא טבעונית והתזונה המזיקה שלה רחוקה מאד מהתזונה הטבעונית הבריאה!!! אם היא תמשיך כך היא תהיה חולה מאד. קורנפלקס זה מזון מזיק שמכיל הרבה סוכר ומלח. נס קפה וממתקים מזיקים לבריאות ה"גונבים" ויטמינים ומינרלים מהגוף. מציע לך להציע לה לפנות בדחיפות לרופא או לתזונאית רצינית לבדיקות ולקבלת יעוץ תזונתי רציני. אני לא מאמין שהיא פנתה לתזונאית. אף תזונאית שפוייה לא תסכים לתפריט כזה גרוע. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 20:29 | מאת: מיכל

שלום רב האם יש משמעות לסוג האגוזים שחשוב לאכול? מלך? פקאן? ברזיל? קשיו? מה הכי מומלץ או שכולם אותו דבר..? תודה

01/03/2006 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אין "הכי טוב" - חשוב לגוון. לכל סוג יש יחס שונה של שומן וחומרים טובים אחרים. למשל באגוז ברזיל יש סלניות שהוא אנטי אוקסידנט חדש. באגוז מלך יש אומגה 3 שעליו כבר דובר רבות (אגב, בפשתן טחון יש הרבה יותר). צריך לזכור שאגוזים עשירים בשומן ובקלוריות ולכן כדאי להעדיף שקדים שבהם יש יותר חלבון ופחות שומן. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 15:15 | מאת: ג"ו

שלום צביקה! כשהחזרת לי תשובה לפני יומיים שוב שאלתי משהו שלא הבנתי טוב מתשובתך, וחיברתי לאותו הקובץ אך כנראה שלא ראית זאת , בכל אופן מדובר על הטיהורית שהזהרת אותי לא לנגוע בזה, כשאתה אומר שינויים בתזונה למה הכוונה, ואתה אומר כהמלצתך לעשות כמה ימי צום ולשתות מיים או מיץ ירקות למה הכוונה לסחוט במערבל ירקות ולשתות? או מיץ עגבניות? תודה רבה על עזרתך. ג"ו

01/03/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

ג'ו שלום, שינויים בתזונה כוללים הימנעות ממזונות מזיקים (כמו: קפה, תה, קולה, קקאו, אלכוהול, מלח, חומץ, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, סוכרים פשוטים, עודף חלבונים מהחי, מרגרינה, מזון מטוגן ועוד) והוספת מזונות מועילים ומשקמים (כמו: ירקות חיים ומבושלים, פירות, שקדים אגוזים, זרעים, דגנים מלאים, קטניות, שמן זית ועוד). פירוט נוסף תוכל למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. אם תקרא את התשובה שנתתי הבוקר לאתי בנושא ניקוי רעלים, תבין שימי צום על מים או מיצים זה לא רק "לסחוט ולשתות" (במסחטה ולא בבלנדר). אני מציע לך לקבל יעוץ אישי בשני הנושאים האלה. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 13:21 | מאת: שלום

שלום האם ניתן לבשל קולורבי?כמה זמן?

01/03/2006 | 13:43 | מאת: צביקה קורן

אפשר לבשל קולרבי במים או באדים. אחרי כחצי שעה הוא מוכן. כדאי להוסיף עוד ירקות (כתומים, שורשיים ובצלים) ולקבל מרק ירקות.

01/03/2006 | 16:51 | מאת: יעקב

אפשר להכין סלט עמולה, להל"ן החומרים: 1.ראש סלרי 2.קולורבי. 3.גזר. 4.לימון. אופן הכנה. קולפים את הירקות פורסים ןחותכים לזולין(גפרורים), את הלימון חותכים לקוביות קטנות, מעברים את הירקות והלימון לקערה,יוצקים שמן זית מיץ לימון לפי טעמו של הסועד. קוצצים כוסברה טריה, מלח למי שרוצה אפשר להוסיף גרעיני חמניות, דלעת,זרעי פשתן הרי לכם סלט טעים בריא ומזין.

01/03/2006 | 13:09 | מאת: טל

שלום ידוע שמרק עוף מומלץ לצינון.(משהו שקשור כדוריות לבנות), האם כשמכינים מרק עוף (ללא עור כמובן)צריך קודם להרתיח במים ולשפוך ורק אח"כ לבשל מרק ממים חדשים ,את המרק עוף?והאם המרק לא מעבד מערכו כיוון ששפכנו את המים הראשונים.

01/03/2006 | 13:41 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, בעיני הנזק של מרק עוף עולה על התועלת שלו. גם אם מחקר זה או אחר מצא שהוא מועיל להצטננות, האם חשבת איזה נזקים אחרים הוא גורם לגוף? לדעתי אם כבר שותים את הנוזל המזיק הזה, כדאי להרתיח ולהחליף את המים. כך לפחות מוציאים מרקמת השריר של התרנגולת חלק מחומרי ההדברה, התרופות, ההורמונים וחומצת השתן שנמצאים שם. בתיאבון צביקה

01/03/2006 | 12:48 | מאת: אתי

היי, אשמח אם תייעץ לי לגביי תוכנית של 3 ימים לניקוי רעלים- מיצי ירקות ופירות. יש לי את הספר שממליץ על אילו מיצים ומה כל מיץ עושה- אבל השאלה שלי היא מבחינת הרזייה- האם זה משמין או מרזה? תודה רבה.

01/03/2006 | 13:36 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אני נותן יעוץ אישי (בתשלום) לניקוי בצום מיצים. הייעוץ נמשך כשעה. אין אפשרות במסגרת הפורום לכלול את כל ההיבטים של הנושא (הכנה לצום, ביצוע הצום, כמה שותים, מתי שותים, סימני אזהרה, למי אסור לצום, שבירת הצום ועוד). צום מיצים של כמה ימים לא מביא להרזייה וזאת גם לא המטרה. יורדים קצת במשקל (בעיקר נוזלים) ולאחר כשבוע חוזרים למשקל ההתחלתי, אלא אם כן מתחילים בתוכנית תזונתית להורדה במשקל. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 09:32 | מאת: נוי

דר' שלום רב. לא ידעתי לאיזה פורום לפנות בנושא הזה. האם עצירות תמידית יכולה לגרום לסרטן מעי הגס? ואם כן? איך פותרים את הנושא? בברכה ובתודה מראש.

01/03/2006 | 13:31 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, עצירות כרונית גורמת לגירוי מתמשך של רירית המעי הגס ועלולה לגרום לכיבים, כיסים, מחלות מעיים וגם לסרטן. חשוב לטפל בעצירות באמצעות תזונה נכונה ולא באמצעות משלשלים שרק מחמירים את הבעיה. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי אישי. עד אז אפשר לקבל טיפים בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

01/03/2006 | 08:56 | מאת: רותה

אבקש לדעת מהו הטיפול המומלץ למניעה/ טיפול בדלקות בנרתיק, מלבד חמוציות...וכן אם קיימים חומרים טבעיים לטיפול חיצוני

01/03/2006 | 13:28 | מאת: צביקה קורן

רותה שלום, מציע לך לבצע חיפוש בפורום נטורופתיה. השאלה עלתה שם פעמים רבות. באופן כללי הטיפול הטבעי כולל הימנעות ממזונות מעובדים, סוכרים פשוטים (סוכר לבן, קמח לבן וכד') ואכילת מזונות טבעיים ומלאים. מומלץ לשתוש הרבה מים. מבחינת ה"תרופות" בנוסף לחמוציות אפשר להוסיף גם ויטמין C לא חומצי ופרוביוטיקה בשימוש פנימי ובקומפרסים מקומיים. כדאי לקבל יעוץ נטורופתי מלא ולא לסמוך על פורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

05/03/2006 | 16:41 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

מצורף לינק לדף מידע ופרטים http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=775 בברכת בריאות טבעית

01/03/2006 | 05:32 | מאת: מירה

אני בת 55 עם רמות לחץ דם וכולסטרול המאוזנים באמצעות תרופות. הומלץ לי להוסיף לתפריט שלי שיבולת שועל ופשתן וכך אני עושה לאחרונה. אני מבקשת לדעת מה התועלת בהם (אם יש), מה הכמויות שיש לאכול אותם ובאיזו תכיפות. תודה מירה

01/03/2006 | 13:23 | מאת: צביקה קורן

מירה שלום, על יתרונות שיבולת השועל והפשתן דובר רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי. לגבי הכמויות: כדאי לקחת 1 -2 כפות פשתן טחון (טרי) ביום וחצי כוס שיבושלת שועל גסה מבושל במים (לא בחלב). חשוב מאד לגוון את התזונה ולא להיצמד לתפריט קבוע ולמינונים קבועים. כדאי לקבל יעוץ תזונתי מלא ולהכניס תיקונים כוללים בתזונה ולא לסמוך על "תרופה" זו או אחרת - במקרה שלך פשתן ושיבולת שועל. מקווה שהבנת את המסר. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 21:42 | מאת: שלום

שלום רב, במקרים של עודף משקל, או כמו במקרה שלי חוסר משקל, ממליצים בד"כ על פניה לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט אישי.אולם מבנה גופנו מוגדר במידה רבה ע"י חילוף החומרים בגופנו הקשור בקוד הגנטי שלנו.אני שם לב כי משקלי אינו עולה או יורד ללא קשר למה שאני אוכל.מה אם כן פניה לדיאטנית תועיל במשהו? תודה.

01/03/2006 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, קבלת יעוץ תזונתי חיוני לכל אדם, בריא או חולה, רזה או שמן. היעוץ התזונאתי נועד להרכיב תפריט אישי המותאים לצרכים של האדם. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 20:15 | מאת: שיר

צביקה שלום, נאמר לי שכדאי להוסיף לתזונה הטבעונית שלי גם אכילת גרעיני דלעת.מדוע כדאי לאכול גרעיני דלעת? כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול אותם,ובאיזה כמות? עם מה כדאי לאכול אותם מבחינת צרופי מזון? תודה

28/02/2006 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, גרעיני דלעת מכילים חלבון איכותי, שמנים רב בלתי רוויים, מינרלים ובמיוחד אבץ החיוני לחיזוק המערכת החיסונית ומערכת הרבייה. אם אין בעיית משקל ואם את טבעונית אפשר לאכול כף גדושה ביום. כדאי לטחון או ללעוס טוב טוב. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 17:06 | מאת: טל

שלום 1). האם נכון שקפאין(תה,קפה)מומלץ בצינון? 2). האם צבע מאכל E-110 צבע כתום ,הינו טרטזין?(לא רשום טרטזין על האריזה אלא רק את הסימול הנ"ל. למה עדיין ממשיכים לייצר מזונות עם טרטזין המסוכן? תודה

28/02/2006 | 20:30 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, 1. קפאין לא מומלץ בהצטננות. למה? כי הוא לא תורם לשיקום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית. 2. טרטרזין זה E102, אבל גם 110 E לא בריא. יש מדינות כמו נורבגיה, אוסטריה ואחרות שאוסרות על השימוש בצבעים האלה. בארצנו עוד לא קראו מספיק "מחקרים" ואין מספיק "הוכחות" לנזק. אם אתה דואג לבריאותך תימנע מכל הצבעים המסוכנים והחשודים כמסוכנים. הרשימה נמצאת בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 16:50 | מאת: טל

שלום האם פריכיות אורז מחיטה מלאה טפוחה לא מומלץ?קראתי שכתבת בעבר שלא מומלץ חיטה טפוחה.

28/02/2006 | 20:22 | מאת: צביקה קורן

עד כמה שאני יודע פריכיות אורז עשיות מאורז ולא מחיטה. אפשר לאכול מידי פעם פריכיות אורז ללא מלח. חיטה תפוחה - כדאי לוותר.

28/02/2006 | 14:17 | מאת: חומה

האם הזנת תינוק בן קרוב לשנתיים במזונות צמחיים וחלביים, כולל דגים וסויה וללא עוף או בשר מסוכנת להתפתחותו הגופנית והמנטלית?

28/02/2006 | 20:20 | מאת: צביקה קורן

חומה שלום, לדעתי (ומניסיוני) בתזונה שציינת התינוק מקבל כל מה שצריך ואפשר לוותר על בשר. יתכן ואם תשאלי דיאטנית קלינית היא תחלוק עלי. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 10:57 | מאת: רוני

שלום, רציתי לדעת האם מותר לי לאכול שוקולד ומוצרי קקאו אחרים כאשר אני סובל מדלקת פרקים?

28/02/2006 | 20:18 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, מאד לא מומלץ לאכול שוקולד גם לאנשים בריאים. השוקולד (כמו גם הקפה, התה, הקולה, המשקאות המוגזים והחלבונים מהחי) מאד חומצי ומחמיר מצבים של דלקת מפרקים. מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו ובכלל זה על נזקי השוקולד. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 10:05 | מאת: אמיר

לא התכוונתי לתכשירים כמו סטרואידים חלילה או כל תכשיר כימי אחר.אבקת חלבון אינה סטרואיד וגם לא חומצות אמינו.אבקת חלבון וחומצות מוכרים בחנויות טבע כידוע לך.אך אם אתה מתנגד לזה בכל תוקף אני מכבד את דעתך,ובהחלט יכול להיות שאשמע לעצתך!!!

28/02/2006 | 20:16 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, מתברר שאבקות החלבון התמימות מכילים חומרים נוספים שהיצרנים לא מציינים אותם בתווית. זה שמוכרים אותם במנויות טבע לא מעודד אותי ולא נותן לכך הכשר. אני מצאתי בנויות טבע מולטי ויטמין לילדים שמכיר צבעי מאכל מסוכנים ומסרטנים. בעניין הזה הרווח הכספי קודם לבריאות הצרכנים (גם בחניות הטבע...). רק לידיע, בכל חלבון בין אם זה חבלבון מי גבינה, גבינה, ביצה, שקד או בשר יש 22 חומצות אמינו. ההצעה שלך לקחת רק שתי חומצות אמינו מתוך הקומפלקס לא מקובלת עלי. אבל כפי שאמרתי, אם תחפש תמצא הרבה מדריכי כושר בכירים שיחלקו על דעתי. אני טוען שאת כל החלבון צריך לקבל מהתזונה. אם הגוף שלך בנוי לעיבוי השרירים וה"קוביות" זה יגיע גם בלי תוספים חיצוניים. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 08:59 | מאת: יונית

צביקה שלום, הנני חולת קרוהן ורציתי לדעת מה הם המאכלים אשר יכולים לסייע לי לחזק את מערכת העיכול שלי? בעיקרון, אני צורכת מוצרי סויה, ירקות, פירות ודגנים מלאים. האם ישנם מרכיבי מזון אחרים שמומלץ לצרוך? בנוסף, רציתי לדעת ממה עליי להמנע, מאחר וכמובן שאני אוכלת גם אוכל פחות בריא כמו עוגות ושוקולד (הרגל מהבית של אמא). בברכה, יונית

28/02/2006 | 20:10 | מאת: צביקה קורן

יונית שלום, התזונה משתנה בהתאם לחומרת המחלה (התקף או הפוגה). כדאי מאד לקבל יעוץ מקצועי אישי לשני המצבים. באופן כללי כדאי מאד להוסיף לתזונה ירקות מבושלים כתומים (בטטה, גזר, דלעת, דלורית) המכילים בטא קרוטן שמשפר מצבים של כיבים ודלקות במערכת העיכול. בשעת התקף התזונה מוגבלת מאד ולפעמים יש צורך בתוספת של אבקות. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 04:04 | מאת: יונתן

אני ממש חלש כל היום .אני צמחוני בן 23, אין לי כח לעשות כלום ,אני ישן המון(10 שעות ביממה לפחות,).אני גם לומד ומאוד מאוד קשה לי לקום לשיעורים .גם שלא למדתי היתי חייב לישון הרבה כדי לתפקד-היה לי מאוד קשה בצבא ועוד חזרתי הביתה כל היום.זה נשמע כמו פינוק אבל אני לא מסוגל לקום ואני חייב לשנות את זה איכשהו.היתי במעבדת שינה יצא שהכל תקין.לקחתי bcoplax ואומגה 3 אבל זה לא עוזר.התאמנתי במכון פעם ועדיין לא היה לי כח אפילו ללכת למכון וגם שהלכתי היתי חייב לישון הרבה לפני כדי שיהיה לי כח . עשיתי בדיקות דם בצבא יצא שהכל תקין.מה כדאי לי לעשות? תודה

28/02/2006 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

יונתן שלום, אני מצע לך לפעול בשני מסלולים. א. תפנה לרופא המשפחה לבדיקות מקיפות ובכלל זה לבדיקות דם לאיתור חוסרים תזונתיים או אנמיה, תסמונת עייפות כרונית, "מונו" וכד'. במקביל תפנה ליעוץ אישי אצל נתורופת או תזונאי טבעי להכנסת שינויים באורח החיים ובתזונה שלך. (תזונה נכונה, הימנעות מחומרים מזיקים כמו עישון ואלכוהול, פעילות גופנית, שינה ומנוחה, צמחי מרפא וכד'). יש מה לעשות ויש מה להציע - אל תתייאש. בהצלחה צביקה

ת? תודה

27/02/2006 | 22:20 | מאת: טל

שלום האם לפת כמו צנון?ניתן לאכול רק חי?ללא בישול?

28/02/2006 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

אפשר לבשל לפת במים או באדים וזה מעדן...

28/02/2006 | 16:26 | מאת: טל

צנון אסור לבשל?

27/02/2006 | 21:45 | מאת: אמיר

לצביקה שלום!!! אני התחלתי לקחת את חומצות האמינו ארגינין ואורניטין,ארבע כדורים שיש בהם 1000 מ"ג אורניטין ו1500 מ"ג ארגינין ביחד לפני השינה.שאלתי היא האם כמות זו מספיקה כדי לגרות את ייצור הורמון הגדילה שגורם גם לפיתוח השרירים.אני עוסק בפיתוח גוף!!! בתודה מראש אמיר

28/02/2006 | 07:55 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, הגעת לפורום הלא נכון. כאן מדברים על תזונה טבעית מלאה ומוזנת. אני מתנגד לשימוש בתוספים, אבקות ושיקויים ל"ניפוח" שרירים. הנזק עולה על התועלת. לקיחה של כמות רבה של חלק מחומצות האמינו עלולה לגרום לחוסרים בחומצות האחרות ולנזקים בריאותיים הנובעים מכך אם תתעקש למצוא את התשובה המתאימה לך תפנה לאתרים של פוח גוף ושם "יפציצו" אותך בתוספים שיהפכו אותך לשרירי ונפוח בתוך זמן קצר. במחשבה שנייה אולי טוב שהגעת לכאן ואולי תימנע מלעשות שטויות ותיתן לטבע לנצח... בהצלחה צביקה.

27/02/2006 | 21:42 | מאת: טל

שלום כשמצוננים לא מומלץ לאכול חלבונים?יוגורט וכו' רק ירקות ופירות?

28/02/2006 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, כשמצוננים כדאי לאכול ארוחות קלות מאד המבוססות על פירות וירקות חיים ומבושלים, שקדים ואגוזים (חלבוים מהצומח). לא כדאי לאכול חלבונים מהחי, מלח, מטוגן וחריף. כדאי לשתות הרבה תה צמחים ומיצי ירקות. בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 16:25 | מאת: טל

פלפל חריף לא מומלץ בצינון?

27/02/2006 | 21:40 | מאת: טל

שלום האם סברס גורם לעצירות?(מכיל המון גרעינים)

28/02/2006 | 07:48 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אכן כן סברס נכשח כפרי שגורם לעצירות אצל אנשים עם נטייה לכך. לא כדאי לאכול מעל 3 פירות באותה ארוחה. בהצלחה צביקה

פירות. מעוניינת להוריד במשקל בערך 20-30 קילו שיש לי עודף. עקב התסמונת של המעי הרגיז המלווים ברגישות למוצרי חלב וסוכריים ופירות קשה להוריד במשקל. אשמח להמלצות למתכונים, תפריטי דיאטה או כל דבר אחר שיהווה תחליף. בבקשה לא סויה, ולא תוספי מזון. רוצה ללמוד לאכול נכון ובריא על מנת להרזות. היום אני ניזונה בעיקר על פחממות עקב הרגישות למוצרי חלב. הפחממות מקשות על הירידה במשקל. תודה

דנה שלום, אני לא נוהג לתת מתכונים ותפריטים בפורום ובמיוחד לא בבעיה מורכבת כמו שלך. זה לא אחראי ולא רציני. מציע שתפני ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

27/02/2006 | 12:28 | מאת: ג"ו

שלום צביקה! ראיתי בבתי טבע שנמכר בקבוקון שנקרא טיהורית לניקוי מערכת הדם. מהי היעילות של נוזל זה בשמירה על מערכת הדם שלנו. והאם אתה ממליץ? ואם אתה מכיר מוצר דומה אבל זול יותר שמבצע אותה פעולה. שאלה נוספת. כידוע לגופנו מנגנוני הגנה משלו אך במקרים שאדם אוכל מזון מקולקל או לא טרי שאין באפשרותו לבדוק ב 100% וזה עלול לקרוא לעיתם תכופות האם קיים בבתי טבע תרופה טבעית נוספת להוצאת הרעלים שנכנסו למערכת העיכול או שהטיהורית ודומיה עונה על הצרכים כולל הרעלת מזון? תודה רבה מראש ג"ו מקווה ששאלתי הובנה כהלכה.

27/02/2006 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

גו' שלום, אני מתנגד לשימוש במשקאות, כדורים, צמחי מרפא ו"תרופות" אחרות ל"ניקוי הגוף". ניקוי גוף אמיתי מתקיים רק בעקבות הכנסת שינויים בתזונה וביצוע צום של מספר ימים על מים או מיצי ירקות. הטיהורית ודומיה גורמים לשילשולים, השתנה מוגברת ועלולים לפגוע בכבד. ראה הוזהרת!! בהצלחה צביקה

28/02/2006 | 09:36 | מאת: ג"ו

שלום! צביקה תודה רבה רבה לך על עזרתך הרבה אשר באופן ישיר לא נותנת לפרסום הגדול שיש למוצר הזה שאני ראיתי ( טיהורית) להפיל אנשים בפח, ענית לי אתמול אך מה כוונתך לשינויים בתזונה ספציפית מה לעשות.? ובנוגע למיצי ירקות מה למשל מיץ מעגבניות טריות יש אפשרות למשל להכניס פלפל לבלנדר וכך לשתות את המיץ שמתקבל? תודה שוב.

27/02/2006 | 10:36 | מאת: טיאה

לצביקה בוקר טוב, אני מוצאת שתי גרסאות שונות לגבי ערבוב בין חלבונים ופחמימות האחת מצדדת בהפרדה והשניה דווקא בערבוב... על פי התזונה הטבעית, מהי הדרך הנכונה/בריאה תודה טיאה

27/02/2006 | 18:53 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, הנושא שנוי במחלוקת. יש טיעונים לכל אחת מהגירסאות. התומכים בהפרדה טוענים שמבחינת העיכול ומבחינה אנזימטית כדאי להפריד. המתנגדים טוענים שהרבה מזונות מכילים גם חלבון וגם פחמימות וגם שומן למשל לחם, דגנים, קיטניות ועוד, והגוף שלנו ערוך לטפל ב"בעיה".. אני ממליץ להקפיד על הפרדה למי שסובל מבעיית בריאות מסויימת ובמיוחד במערכת העיכול, לצורכי הרזייה ולמי שמאמין בשיטה. הטבעונים מצדדים מאד בהפרדת מזונות. אם תרצי להתעמק - תקראי את ספרו המצוין של יצחק בן אורי: "תזונת האדם ובריאותו". בהצלחה צביקה

27/02/2006 | 07:33 | מאת: רון

האם צריכה של 2ק''ג ויטמין סי חומצי אבקתי לאדם במשך חודש היא בגדר הנורמה? אם לא מה הן ההשלכות?

27/02/2006 | 18:47 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, 500 - 1,000 מ"ג ביום זאת כמות סבירה. בהצלחה צביקה

26/02/2006 | 23:09 | מאת: ערן

שלוםתשמי ערן ואני משחק כדורסל כבר שנים..עכשיו אני מתאמן גם תוך כדי במכון כושר גובהי 1.82 ואני בן 16 עוד מעט..עכשיו אני כבר למעלה משנה במכון כושר ואני לא ממש מרגיש תתוצאות אני לא רואה שממש התנפחת או התחזקתי ממש..ואני חושב שזה קשור בתזונה..תוכל להמצליץ לי בבקשה על משו מסויים שעליי לעשות כדי לשנות זאת בבקשה?

27/02/2006 | 18:46 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, בעיני "התנפחות" זה לא דבר חיובי. השאלה היא אם הכושר הגופני שלך עלה והאם שריריך התחזקו. התזונה הטבעית מציעה להימנע ממזונות מזיקים ולאכול מזון טבעי ומאוזן. פירוט רב תוכל למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

26/02/2006 | 19:52 | מאת: דודי

תודה לך על תשובתך. ברצוני לברר אם אדם בגילי, כבן 50, הסובל מ- BAD REFLUX ונוטל 20MG אומפרדוקס פעם ביום (לפני השינה), מוגבל בכמות הסיבים התזונתיים ליום (ממזון ולא מתוספים) ומהו המינון הנכון (או אם קיימת סתירה או מניעה מלקחתם בכלל), במקרה זה, לגבי. אשמח לקבל ממך עצה נוספת, בענין ה- BAD REFLUX. כידוע אנשים הסובלים מבעיה זו מנועים מלאכול כל פרי הדר. מהו הפתרון / האלטרטנטיבה לכך שהגוף יקבל את הויטמין C שהוא מחסיר עקב כך? האם נטילת טבליות - תוספים (ESTER-C, לבליעה) או שקיים פתרון אחר עליו היית ממליץ? בתודה מראש, דודי.

26/02/2006 | 21:55 | מאת: צביקה קורן

דודי שלום, אין "מינון" וכבר כתבתי על כך מספר פעמים. במקרה של רפלוקס צריך לקבל יעוץ אישי ולא להתבסס על הפורום. בפלפל אדום יש פי 4 ויטמין C, אבל גם הוא לפעמים קשה לעיכול. נסה בשעות הפוקר. גם בקיווי יש הרבה ויטמין C וגם בשאר הפירות ובפטרוזיליה. אסטר C זה גם פתרון אפשרי. בהצלחה צביקה