פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

22/02/2006 | 09:23 | מאת: טיאה

שלום, הבנתי כי מזונות בעל ערך גליקמי נמוך מקנים תחושת שובע מאחר והסוכר מתפרק בגוף לאט. האם מלבד עובדות אלו יש לערך הגליקמי "יתרונות" נוספים לגוף/לבריאות/למשקל? בברכה טיאה

22/02/2006 | 13:12 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, מזון בעל ערך קליקמי נמוך (למשל קיטניות) מכיל בדרך כלל גם רכיבי תזונה נוספים כמו חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. בנוסף מזון כזה מונע תנודתיות חריפה ברמות הסוכר בדם ותופעות הנובעות מכך כגון: רעב, חולשה, עצבנות, קשיים בריכוז ועוד. כמובן שיש להבדיל גם באיכויות של המזון. לחם מלא, תירס ותפוחי אדמה הם בעלי ערך גליקמי גבוהה, אבל מספקים רכיבים תזונתיים חשובים שלא נמצאיפ בלחם לבן, אורז לבן, עוגות, ממתקים, סוכר לבן וכד'. בהצלחה צביקה

21/02/2006 | 14:06 | מאת: : שיר

באילו מזונות מצוי ויטמין a

21/02/2006 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, בקישור המצורף תמצאי מידע מפורט על ויטמין A ובאילו מזונות הוא נמצא. http://www.tevalife.com/vitamins_sade/vit_1.asp בהצלחה צביקה

21/02/2006 | 13:43 | מאת: מיטל

שלום רב, אני בת 22 ועברתי לפני שנה ניתוח טבעת להצרת הקיבה. ירדתי מעל 40 קילו ואני מאוד מרוצה מאיך שאני נראית... אך ישנה בעיה ונראה לי שהיא משמעותית למדיי... אני בקושי אוכלת ובקושי שותה כי אני מאוד סגורה ומצד אחר אני מפחדת לפתוח את הטבעת כדי שאני לא אשמין.. אני עייפה רוב הזמן ומדיי פעם יש לי סחרחורות.. מה אני יכולה לעשות? האם ללכת ולפתוח את הטבעת קצת???

21/02/2006 | 20:27 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, השאלה היא כמה זמן עוד תוכלי להמשיך להרעיב את עצמך. התופעות שציינת אופייניות לחוסרים של ויטמינים ומינרלים. מציע לך להתייעץ עם הרופא ולהתחיל לאכול מזון איכותי. בהצלחה צביקה

שלום לנטורופט צביקה קורן (58), לפני יומיים דחף ותכיפות במתן שתן, טיפה לסרוגין מלווה צריבה מרגישה חולי כללי. כנראה דלקת בשתן. תרבית שתן שלילית. הכל ממליצים בשיבחי החמוציות לטיפול/מניעת דלקות בדרכי השתן: להשיג בצורת תרכיז חמוציות טבעי או מדולל וממותק, כדורי חמוציות עם/בלי ויטמין C, כדורי חמוציות עם פרביוטיקה... לא נתקלתי בהמלצה על אכילת חמוציות אדמדמות טבעיות ומיובשות. אולי מחירן היקר (250 ש"ח לק"ג). אם כן, מה הכמות היומית המומלצת...טרי, חליטה? מה שכן, אכילתן הגלמית גרמה לי לרגישות חומצית בקיבה עד כאב באיזור. העובדה שתרבית שלילית, אפשר שחוסר ויטמין C או אחרת מחולל הבעיה? מה המלצתך? תודה, שרי

שרי שלום, המלצתי היא לפעול בשני מסלולים. 1. להמשיך בבירורים הרפואיים. אולי מדובר בפטרייה או במחלה אחרת בדרכי השתן. 2. לא להתספק ב"תרופה" זו או אחרת (תרכיז חמוציות, ויטמין C וכד'), אלא לעשות שינוי תזונתי רציני ביעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. המושג של "מינון" לקוח מעולם הרפואי הקונבנליונאלית ואנחנו לא מתייחסים אליוץ כל אדם צריך את "המינון" המתאים לו. אגב, האם את שותה מספיק? מה את שותה? לפעמים שתייה מרובה של מים במקום קפה, קקאו ומשקאות "קלים", מוגזים ומתוקים יכולה לחסל את התופעה. בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 23:42 | מאת: יעל

שלום, אני מרבה לאדות ירקות שונים ע"מ לשמור על הויטמינים, אם אני מאדה ומיד מקפיאה- ואז מפשירה במיקרוגל האם זה פוגע בויטמינים? אם כן, באיזו דרך כדאי להפשיר?

21/02/2006 | 20:37 | מאת: צביקה קורן

על שלום, בישול ואידוי הורסים את רוב הויטמינים במזון, אבל המינרלים נשארים. השימוש במיקרוגל פסול בעיני. מציע לך לקרוא כתבה בנושא באתר הבא: www.wddty.co.il בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 20:18 | מאת: רז

מה יכול להיות רע בלקחת מולטי ויטמין כמו צנטרום למשל? (שיש בו מעט מכל ויטמין ומינרלי...) למה ישנם רופאים שמתנגדים למולטי ויטמין? ברור שעדיף לקבל את הכל טבעי מהמזון אבל להרבה אנשים קשה לעשות זאת עקב סדר היום שלהם וסיבות שונות ואחרות ובעיקר כי לא טעים להם ואין להם כוח להשיג הכל טבעי...

20/02/2006 | 22:00 | מאת: צביקה קורן

רז שלום, דווקא המוצר שציינת לא מומלץ בעיני מכיוון שהוא עשוי מחומרים כימיים. אם התזונה מאוזנת ונמצאים במצב של בריאות טובה - לא חייבים לקחת תוספים. אם יש בעיה, אפשר לקחת לאחר קבלת יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 16:28 | מאת: יעקב

לצביקה שלום רב. מה ההבדל בין כלורופיל אשר נקנה בחנות טבע, לבין מיץ נבט החיטה. חוץ מהטריות החומר אלא בהרכבו מבחינת הויטמינים,המנרלים,וחומצות אמינו. תודה ויום נעים. נ.ב. האם אתה מתעסק בצי גונג,טי צי.

20/02/2006 | 21:58 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, הטריות זה כל העניין...! בירק החי יש אנזימים, אנטי אוקסידנטים, אנרגיה ויטאלית, וחומרים נוספים (שעוד לא גילו) שלא נמצאים ולא יימצאו באבקה תעשייתית. אני לא עוסק בטאי צ'י בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 22:24 | מאת: תומר

ניתן למצוא כלורפיל ועוד המון מרכיבי תזונה חיוניים בנבט השעורה הנחשב להרבה יותר מזין מהחיטה. את אבקת נבט השעורה מפיקים בתהליך המשמר את כל המרכיבים אשר קיימים בצמח בטבע ובכך ניתן לצרוך את המוצר בבית ללא צורך לצאת לרחוב או לקנות מסחטות יקרות. כמו כן תהליך הגידול וההפקה מפוקח ואורגאני לחלוטין.

20/02/2006 | 14:33 | מאת: מומי

שלום!! רציתי לדעת כיצד אני יכול לגרום למערכת העיכול שלי לעבוד יותר מהר/ מה אני צריך לעשות בשביל לזרז את מערכת העיכול שלי?..האם זה קשור בספורט או במאכלים מסויימים? אם כן מהם המאכלים? אשמח לקבל תשובה תודה רבה!

20/02/2006 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

מומי שלום, רק תזונה טבעית יכולה לעזור ב"זירוז" מערכת העיכול. צריך להימנע ממזונות שגורמים לעצירות ולהוסיף לתזונה מזונות עתירי סיבים. אם תעשה חיפוש בפורום תמצא הרבה מידע בנושא. בנוסף אתה יכול לקרוא תקציר הרצאה בנושא בפרק המאמרים באתר שלי בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 10:56 | מאת: כוכבה

לפני כ10 שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס.והיום מטופלת באלטרוקסין.השאלה של היא .האם אני יכולה לקחת את אומגה 3 ?ואם אין לא תופעות לוואי?.אני גם g6pD .והאם זה מאזן גם?מפני חרדות תודה כוכבה

20/02/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

כוכבה שלום, עד כמה שאני יודע אין קשר בין אומגה 3 לבלוטת התריס. לגבי חרדות - תזכרי שלא מדובר בתרופה אלא בשמן דגים. במחקרים נמצא קשר בין אומגה 3 להפחתת "מצבי רוח", אבל לא מדובר כאן בתרופת הרגעה. בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 06:53 | מאת: ורד

שלום רב אני בת 34. הפסקתי לעשן לפני כחודש ואני מפחדת להשמין כתוצאה מכך. בתקופה הזו התחלתי לאכול שלוה - חיטה תפוחה ממותקת. על האריזה כתוב שב-30 גרם יש 100 קלוריות. האם זה נכון? האם שלוה אינה משמינה? אני אוכלת פעם ביום בדרך כלל בערב מנה של 30 גרם. אני חוששת שאולי היא כן משמינה וללא ידיעה אני יעלה במשקל. אודה לתשובתך בתודה ורד

20/02/2006 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, אם את רוצה לרזות ומגבילה את כמוצת המזון, כדאי לאכול מזון אמיתי ולא ממתק תעשייתי. נסי להחליף את ה"שלווה" בדגנים מלאים וירקות מבושלים.(לפני שאת שואלת מה זה דגנים מלאים - תעשי חיפוש בפורום - כתבתי על כך הרבה) בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 02:30 | מאת: עידן

בכל פעם שאני מצחצח שיניים אני שם לב שאני בולע בטעות קצת מהמשחה, מתוך רפלקס כזב שאין לי שליטה עליו. רציתי לדעת מה מכילה המשחת שיניים (קוליגייט או אלמקס) והאם זה מסוכן בשימוש בצטבר? תודה

20/02/2006 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, משחת שיניים מכילה חומרים כימיים חריפים שמיועדים לנקות את השיניים להרוג חיידיקים. כדאי ללמוד לא לבלוע, אבל אם זה קורה - לא נורא. בהצלחה צביקה

20/02/2006 | 00:20 | מאת: שלומי

שלום לכולם יש לי שאלה חשובה ובכן אשמח לקבל תשובה היא איך יודעים בדיוק שסוכר חום הוא טבעי לחלוטין ואיך ניתן לזהות זאת והאם הוא בריא ? תודה שלומי

20/02/2006 | 00:59 | מאת: יונת

נראה לי שאי אפשר. גם אני התיתי באותו עניין. בכולם כתוב שמיוצר מקנה סוכר טבעי, אבל מי יודע. מישהו אמר לי שהם לוקחים סוכר רגיל ומצפים בקרמל. בכל מקרה אם יש למישהו תשובה אחרת אשמח גם אני לשמוע

20/02/2006 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

שלומי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - כשדאי תמיד לבצע חיפוש. להלן אחת התשובות שנתתי לפני מספר ימים: "סוכר חום אמיתי יקר יותר ולכן יש הרבה זיופים. צובעים את הסוכר הלבן עם קרמל, לתת, מולסה, או צבעי מאכל מלאכותיים. יש חברות מוכרות וידועות שהסוכר החום שלהן לא מזוייף כמו דמררה או מוסקוודו . הבדיקה הפשוטה שאני מציע לעשות היא: לקחת כוס שקופה עם מים להוסיף לתוכה כפית סוכר חום. אם הגרגירים מגיעים לתחתית הכוס כשהם חומים - הסוכר כנראה אמיתי. אם הם מגיעים לבנים - הסוכר צבוע... בנוסף, כדאי לבדוק את שם היצרן וארץ המוצא... " בהצלחה צביקה

19/02/2006 | 21:48 | מאת: הדס

שמעתי על מוצר המכיל קאולופילום (או נקרא כך), שיעיל כהכנת הגוף ללידה באיזושהי צורה, רציתי לדעת במה הוא מועיל, ובאיזה מינון לקחת אותו. שאלה נוספת: הומלץ לי לקחת חומצות שומן בצורת גרעיני דלעת או שמן נר הלילה, למה זה מועיל?

20/02/2006 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

הדס שלום, מדובר בתרופה הומיאופטית לזירוז הלידה. אני לא מכיר את התרופה ולא מתלהב מ"תרופות" גם אם הן "טבעיות". גרעיני דלעת זה מלון מומלץ מאד. הם מכילים חלבון איכותי, אבץ (חיוני למערכות הרבייה והחיסון) ושמנים רב בלתי רוויים החיוניים לתיפקודים גופניים רבים (הורומונים, עצבים וכל תא בגוף). בהצלחה צביקה

19/02/2006 | 21:25 | מאת: אפרת

במה עדיף להשתמש לאפייה? באבקת אפייה או בשמרים?

20/02/2006 | 01:02 | מאת: יונת

בשמרים. באבקת אפיה יש חומרים כימיים (שאת שמם אני לא זוכרת אבל בטח כתוב על האריזה) שגורמים להתפחה. תעשי חיפוש בפורום. היו לא מזמן כמה שאלות בנושא

20/02/2006 | 16:37 | מאת: יעקב

לאפרת שלום. שני חומרי גלם שונים, תלוי למה את רוצה להשתמש?

19/02/2006 | 20:57 | מאת: טלי

ישלי שתי שאלות: 1)אני בת 13 וחצי גובהי הוא 1.55 ס"מ ומשקלי הוא 45 ק"ג רציתי לדעת האם המשקל שלי נכון וטוב ביחס לגובה שלי? האם עלי להרזות? 2)למרות שאני עסוקה בפעילות גופנית עד כארבע פעמים בשבוע אני לא מרזה ואף העליתי במשקל בזמן האחרון, האם זה הגיוני? האם אני עושה משהו שהוא לא נכון? בתודה, טלי

20/02/2006 | 01:04 | מאת: רויטל

נראה לי שאת ממש לא צריכה לרזות.

20/02/2006 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, משקלך תקיך. אל תחשבי על דיאטת הרזייה. העלייה במשקל היא טבעית וטובה - את חייבת לעלות במשקל - את בתהליך גדילה. תמשיכי בתזונה נכונה ובפעילות גופנית סדירה. בהצלחה צביקה

19/02/2006 | 19:33 | מאת: עדי

ביתי בת 9 חודשים. בגיל שבועיים פיתחה ליחה שלא עוזבת אותה עד היום. היא ממש מחרחרת כל הזמן, וממש מרגישים בנשימות של את הליחה. הרפואה הקונבנציונלית לא מציעה שום דבר - מלבד אדים ומדי פעם אינלציית ונטולין. אותי זה משגע לשמוע אותה נושמת ומחרחרת והשיעול הנוראי הזה. האם יש השפעה לתזונה שלה או אפילו שלי? היא עדיין יונקת ואוכלת גם ירקות מבושלים, דייסת שיבולת שועל, עגבניה וכדומה, בהתאם לגילה. האם יש משהו שניתן לתת לה ולהקל על הצטברות הליחה? תודה.

19/02/2006 | 20:43 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, מבחינה תזונתית מומלץ להימנע מסוכרים פשוטים ומאלרגנים שעלולים לגרום לליחה כמו: מוצרי חלב, חיטה, שוקולד, בוטנים וכד'. במקרה של הבת שלך אני הייתי הולך לכיוון הזיהומי ובודק את הנושא שוב אצל רופא מומחה לאף-אוזן-גרון. בהצלהח צביקה

19/02/2006 | 18:37 | מאת: אורלי

ברצוני לדעת איזה טיפ לטיפול בעצירות מאכל טבעי או מזון העוזר בטיפול בעצירות אני שבוע לאחר ניתוח פיסורה. תודה אורלי

19/02/2006 | 20:39 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, הנושא עלה רבות בפורום. אם תעשי חיפש על המילה "עצירות" תמצאי הרבה טיפים. בנוסף את יכולה לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי. www.zom.co.il בהצלחה צביקה

19/02/2006 | 17:08 | מאת: יעקב

לצביקה שלום האם באצה הזו קיים b12 , מה יש בה עוד והיכן אפשר להשיגה. תודה מראש. .

19/02/2006 | 20:37 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, לדברי חלק מהיצרנים יש בה B12. אני מסופק. עד כמה שאני יודע B12 יש רק בחלבון מהחי. יתכן והחיידקים הרבים שמעורבים בייצור האצה מספקים גם B12. עוד טוענים היצרנים שבאצה יש שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים וחומצות אמינו. אני מעדיף לקבל את כל רכיבי התזונה האלה מהמזון ולא מכדורים. ניתן לרכוש את האצה בחנויות טבע במחיר של כ 85 שקלים. בהצלחה צביקה

19/02/2006 | 01:15 | מאת: סימה

שלום. מה הדג הבריא ביותר ביו הדגים, בקלה, קרפיון, ונסיכת הנילוס..בתודה

19/02/2006 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, כבר כתבתי בעבר שאין "הכי בריא". צריך לגוון את התזונה. במקרה של דגים כדאי להעדיף דג ים למרות שהיום חלק מהם מגודל בבריכה. ברשימה שהצעת אני הייתי בוחר בבקלה. בהצלחה צביקה

18/02/2006 | 23:45 | מאת: מיכל

שלום רב גילי הוא 40 ואני אישה בריאה בד"כ. בזמן האחרון אני סובלת מהזעה חמורה בלילה. כשהולכת לישון קר לי... אך קמה באמצע הלילה מזיעה לחלוטין! האם יש לכך הסבר?

19/02/2006 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, זה יכול להיגרם משינויים הורמונליים האופייניים לגיל המעבר. הואיל וזה פורום תזונה, אני מציע שתפני לאחד מעשרות הפורומים הרפואיים באתר או לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה

18/02/2006 | 23:16 | מאת: מיכל

שלום רב ברצוני לשאול 2 שאלות. א. האם מסוכן או לא רצוי להרבות באכילת דבש?(לאדם מבוגר בן 70) ב.מה צריך אותו אדם, לאכול או להימנע מלאכול, כאשר הבדיקות מראות על B12 גבוה מהמותר? תודה מראש

19/02/2006 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, א. לא רצוי להגזים באכילת כל מזון שהוא גם אם הוא "הכי בריא". עודף סוכרים לא תורם לבריאות, גם אם הוא בא מדבש. ב. במקרה של עודף B12 כדאי להימנע לתקופה מסויימת מבשר ומחלבונים מהחי ובמקביל לבדוק אצל הרופא אם אין בעיה בחילוף החומרים בגוף. בהצלחה צביקה

18/02/2006 | 22:53 | מאת: שית

שלום צביקה. בתגובתך לאחד הפונים מצאתי שאתה לא ממליץ על אכילת בשק בקר או בשר מכל סוג שהוא. במה מועיל לנו הבשר? מה הוא מעניק לגוף? אני בהריון והמוגלובין שלי נמוך נורא-המליצו לי לאכול בשר כל יום. האם יש תחליף לבשר שיכול להעלות לי את רמת המוגלובין והברזל בדם? תודה רבה.. שרית

19/02/2006 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, ההמלצה שלי הייתה כללית לאנשים בריאים (כך צריך להתייחס לכל ההמלצות בפורום). במקרים של אנמיה, המוגלובין נמוך ומצבים מיוחדים צריך לפעמים לאכול אפילו כבד בקר. צריך להתייעץ ולבדוק כל נושא לגופו. בעיני הבשר מזיק יותר מאשר הוא מועיל. אם אין אנמיה חריפה אפשר להשלים את כל החוסרים התזונתיים בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

18/02/2006 | 17:55 | מאת: יפית

בעלון לצרכן של חברת biocare הם כותבים על מוצרי הפרוביוטיקה שלהם ושם נתקלתי במושג-מיחזור אסטרוגן.

19/02/2006 | 12:12 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, מיחזור אסטרוגן יכול להועיל לנשים בגיל מסויים ועלול להזיק בגיל אחר. בגיל המעבר יש עודף אסטרוגן בגוף ואנחנו לא מעוניינים למחזר אותו ביעילות רבה בשל הסכנות הבריאותיות הכרוכות בכך. בגיל צעיר יותר זה יכול להועיל. בכל מקרה אני מציע לך להפנות את השאלה גם לפורומים העוסקים בטיפולים הורמונליים, גיל מעבר וכד', או לפנות לרופא או לגניקולוג. בהצלחה צביקה

18/02/2006 | 13:21 | מאת: שימרית

היי ההיתי רוצה לדעת האם כל הכדורים שנמכרים ברשתות הטבע המובחרות טובים ומסייעים באמת כגון אומגה 3 וכו אני כבר די מבולבלת ומאוד רוצה לדעת את האמת

18/02/2006 | 18:49 | מאת: צביקה קורן

שימרית שלום, הנושא שנוי מאד במחלוקת וכבר דובר עליו רבות בפורום. ברור שלא "כל הכדורים שנמכרים ברשתות הטבע המובחרות טובים ומסייעים באמת" ולכן אני תמיד אומר שראשית לכל צריך לסדר את התזונה הבסיסית ורק אחר כך, אם יש צורך ביעוץ אישי ובהתאמה אישית אפשר לקחת תוספי תזונה. אומגה 3 לדוגמה, זה שמן דגים שעטוף בג'לטין. זה בעצם מזון. בהצלחה צביקה

18/02/2006 | 13:17 | מאת: עדי

שלום רב צביקה!אני מתאמנת כבר 4 שבועות כל יום באופן אינטנסיבי הכולל אימוני אירובי וקצת תרגילי כוח אוכל בריא אבל לא רואה שום שינוי התייעצתי איתך בעבר ואמרתי שגילו שבלוטת התריס שלי נמצאת בתת פעילות (גבולי)ולכן זה כנראה מאט את התהליך האם יש מזונות שיוכילים לגרום לי לעזר כגון:מיצים מסויימים שעוזרים לתהליך או מזונות שמומלץ לאנשים שסובלים מכך כרגע אינני מטופלת עם שום כדור לאיזון תודה מראש עדי!

18/02/2006 | 18:46 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, כדאי להוסיף לתפריט דגי ים (מקרל, טונה, הליבוט, סרדין) ואצות ים (קומבו, הישיקי, ואקאמה, אראמה). מיצי ירקות ירוקים דלים בקלוריות ומשופעים בויטמינים מינרלים וכלורופיל. תוודאי שהתזונה שלך עשירה בסיבים. לא להתייאש! בהצלחה צביקה

18/02/2006 | 10:57 | מאת: גלי

אילו מזונות שייכים לקבוצת "דגנים מלאים"?

18/02/2006 | 18:42 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, הדגנים המלאים העיקריים הם: אורז מלא, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל, קינואה, אמרנט, חיטה, שעורה, שיפון, כוסמין, בורגול, סולת מלאה. כפי שכתבתי בעבר כדאי לגוון ולאכול כל יום סוג אחר, או שנים יחד. כדאי לאכול יחד עם קיטניה כדי לקבל חלבון מלא. בהצלחה צביקה

17/02/2006 | 21:12 | מאת: שלומייייייייי

שלום רב: גובהי 1.75 מטר ומשקלי 54 ק"ג ברצוני לעלות את משקלי בצורה טבעית ע"י אכילה טובה רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי לעלות את המשקל כדי שיהיה טוב לגובהי? תודה ויום טוב

17/02/2006 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

שלומי שלום, את צריכה לשקול לפחות 60-63 קילו. נסי להוסיף לתזונה מזון עתיר קלוריות כמו: אבוקדו, שקדים, אגוזים, טחינה מלאה, לחם מלא, דגנים, בטטה, תפוח אדמה וכד'. אני לא ממליץ לעלות במשקל באמצעות גבינות שמנות, שמנת, ממתקים וסוכרים פשוטים ומזון קלוקל אחר. כדאי לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

17/02/2006 | 19:34 | מאת: טל

שלום לגבי חצילים,מה המינון השבועי המומלץ?(גם עגבניה,פלפל מכילים סלונין-לכן גם מה המינון ?) האם תופעות האלרגיות יכולות להיות כאבי ראש לכל אחד או לאלרגים בלבד? (כמו אלרגים לסויה לדוגמא שרק להם סימפטומים של האלרגיה)? ולמה לא בריא סלונין?

17/02/2006 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אין מינון. חציל זה מזון ולא תרופה. כבר כתבתי כמה פעמים שכדאי לגוון את סוגי המזון ולא להישאר עם סוג אחד. אם את בריאה את יכולה לאכול 2 - 3 פעמים בשבוע. סולנין נחשב מחמיר מצבים של דלקת פרקים אצל אנשים הרגשים אליו או חולים במחלה. בהצלחה צביקה

17/02/2006 | 19:28 | מאת: שיר

צביקה שלום, אני מאחסנת קטניות במקרר,שאלתי היא,כיצד אפשר לדעת שהן ראויות לשימוש גם אם הן נמצאות שם זמן רב? תודה.

17/02/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אם הן במקרר מעל שבוע - הן לא ראויות לאכילה. אפשר לחלק למנות קטנית ולשמור במקפיא (פריזר) בשקיות או בקופסאות קטנות. בהצלחה צביקה

19/02/2006 | 01:09 | מאת: סימה

שלום. האים זה ההמלצה לגבי קיטניות לפני בישול או אחרי בישול?מה עם זה שקיטנית נישארות הרבה זמן בחנויות? בתודה ושבוע טוב

17/02/2006 | 14:35 | מאת: a_lo

שלום.. אני בת 13 וחצי והגובה שלי משהו כמו 1.67. אני שוקלת 61. ויש לי מבנה גוף די רחב. רציתי לשאול אם המשקל שלי בסדר וסדיר לגיל שלי,ולגובה שלי?? ורציתי לשאול מה הדרך הכי טובה לרדת במשקל??או שיהיה סדיר?? מחכה לתשובה.. a_lo

17/02/2006 | 21:48 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, משקלך תקין. אל תחשבי אפילו על דיאטת הרזייה. נסי לאכול מזון בריא ומאוזן ולהימנע ממתקים ומ"שטויות" אחרות. פעילות גופנית סדירה חיונית. אם את לא בטוחה מה זה מזון בריא תפני לדיאטנית בקופת חולים או שתקראי בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

17/02/2006 | 11:26 | מאת: אפי

מישהו מכיר/התנסה בדיאטת abc או סאות'ביץ? מה עדיף אני רוצה להתחיל אחת מהן.

17/02/2006 | 21:46 | מאת: צביקה קורן

אני לא ממליץ על הדיאטה הזאת שגורמת לעליה במשקל ולנזקים בריאותיים. תבצע חיפוש בפורום על "דיאטת חלבונים" ועל "אטקינס" - היו הרבה דיונים בנושא.

17/02/2006 | 02:52 | מאת: מיכל

שלום!! אני עושה הליכות כ-4 פעמים בשבוע, במטרה לרדת במשקל או לעצב (בת 25, משקל 70 ק"ג, גובה 1.70). הבנתי שכל העניין של דופק מטרה של 65% הוא לא כזה אפקטיבי, אבל בכל זאת כך אני הולכת, פשוט כי ככה אני באמת נהנית מההליכה וזה עוזר לי להתמיד. בכל מקרה- שאלתי היא האם מומלץ לאכול איזה חטיף פחממתי ממש לפני ההליכה, כפי שקראתי באיזשהו מקום (וארוחה יותר רצינית כשעתיים לפני ההליכה), או שעדיף לא לאכול (ובמיוחד לא סוכר ופחמימות) כשעתיים לפני ההליכה- כמו בתאוריה שהיכרתי עד עכשיו- לפיה אם לא אוכלים שעתיים לפני הפעילות הגוף שורף יותר שומנים מפחמימות? תודה מראש...

17/02/2006 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אני בעד לאכול חטיף פחממתי ממש לפני ההליכה. זה מונע ירדת סוכר וחולשה באמצע האימון במקרה שעשית הפסקה גדולה לפני האימון. במקרה של אימון אינטנסיבי כדאי לאכול לפחות שלוש שעות לפני. בהצלחה צביקה

17/02/2006 | 02:18 | מאת: רינה

צביקה שלום איך אפשר להעלות רמת כולסטרול טוב באמצעות תזונה? תודה

17/02/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, תזונה טבעית ואיכותית והימנעות ממזון קלוקל ובמיוחד שומנים רוויים ומרגרינה ישמרו על רמת שומנים מאוזנת. פעילות גופנית סדירה מעלה את רמת הכולסטרול הטוב ובנוסף שמן זית ואומגה 3. השאלה נשאלה מספר פעמים בפורום - תעשי חיפוש. בהצלחה צביקה

16/02/2006 | 15:25 | מאת: אמיל

הקשר בין דגני בוקר ואקנה רוב דגני הבוקר עשויים מקמח לבן דבר המחמיר אקנה לכן השאלה שלי האם ניתן לאכול דגני בוקר מדגנים מלאים וזה לא יחמיר אקנה או יצור פצעי אקנה תודה רבה מראש אמיל.

16/02/2006 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

אמיל שלום, בעיני "דגני בוקר" תעשייתיים הם לא בריאים בכל צורה, גם אלה ש"מועשרים" בויטמינים ומינרלים או שעשויים מקמח מלא. יש בהם הרבה סוכר, מלח, צבעי מאכל מזיקים וחומרי טעם וריח. דגני בוקר אמיתיים הם כאלה שעשויים מדגנים מלאים למשל: דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים המבושלת במים ולא בחלב. אפשר להתפשר על פתיתים דקים יותר או "אינסטנט". בהצלחה צביקה

16/02/2006 | 13:23 | מאת: דניאלה

יש לי ילדה בת 3 שנים היא בררנית באוכל באופן מובהק. אחרי שנתיים שהיא מטופלת בעקבות האסטמה אצל רופא קונבנציונלי החלטנו על טיפול סיני. היא עדיין לא עשתה דיקור אבל שינינו את התזונה לגמרי. מה שהיא מוכנה לאכול זה פסטה מדורום, תפ"א, מרק צח ומרק דלעת בטטה גזר ועדשים, תירס, ביצה טונה, שניצל וכל מה שקשור לתזונה בריאה כמו קינואה, אורז מלא, קוסקוס מלא וכו' היא מסרבת, אני מרגישה שהתזונה מאוד דלה, לחם מלא היא אוכלת ממש מעט ובלי כלום, היא שותה גם מעט מאוד לגימות מתה של חליטת קמומיל והממתיק הוא דבש. יש לציין כי בעקבות הטיפול הסיני הופסקו לה כל החטיפים, מוצרי חלב, משמרים למיניהם וכדו'. שאלתי היא האם היא מקבלת את כל הויטמנים והמינרלים כדי להמשיך לבנות את עצמה ולהתפתח, והאם יש צורך בתופסי מזון? בטיפול היא מקבלת כרגע שני סוגי טיפות: פיניליאה ופרוספרוס פארמר. אשמח מאוד לקבל תשובה.

16/02/2006 | 15:28 | מאת: צביקה קורן

דניאלה שלום, התזונה בהחלט לא מאוזנת בעיני, אבל את צריכה להתייעץ בעניין זה עם המטפל הסיני. אני לא רואה מקורות לסידן. אם הורדתם מוצרי חלב, צריך להוסיף טחינה גולמית, שומשום טחון, שקדים, אגוזים, טופו ועוד. חסר ירקות חיים ופירות, שמן זית, אבוקדו, טחינה, שקדים אגוזים ועוד. שניצל זה מזון קלוקל - נסי להחליף בבשר מבושל, צלוי או "שניצל" ללא שמן ופירורי לחם שתעשי לבד בבית ולא תקני בסופר. מה זה "מרק צח" (אבקת מרק...) ? אם כן זה מיותר ולא תורם לבריאות. תזכרי שחשוב לתת לילדים (ולכל אדם) מזון מזין ואיכותי. כל תוספת של מזון קלוקל באה על חשבון מזון מזין וגורעת בריאות. אחרי שתסיימי את התהליך הזה, אני מציע לך לפנות ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

אני מאוזנת באלטרוקסין. גיליתי שאכילת כרוב גורמת לי לתחושת לאות ורצון עז לישון. האם בישול מצליבים מבטל את התכונה של מניעת ספיגת יוד או חילוף חומרים? בנוסף, קראתי שלאצידופולוס תכונה של מיחזור אסטרוגן. מה הכוונה והאם זה אומר שרמת האסטרוגן בגוף עולה?

16/02/2006 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, במצב של פעילות יתר של בלוטת התריס כדאי להוריד מהתזונה מזונות גויטרוגנים ובכלל זה ירקות מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, לפת, צנון, צנונית...). בנוסף מומלץ להימנע מסויה, דוחן וחרדל, בוטנים וצנוברים. יש סברה שהבישול מבטל את ההשפעה השלילית. אני מציע להימנע לחלוטין במיוחד לאור העובדה שבגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב. לא קראתי ולא שמעתי שלאצידופולוס תכונה של מיחזור אסטרוגן. אם תשלחי קישור למאמר או למחקר אוכל להתייחס. בהצלחה צביקה

15/02/2006 | 23:51 | מאת: מעיין

קראתי שדגי ים צפוני עשירים באומגה 3. האם תוכל לתת לי כמה שמות של דגים אלו מהנפוצים והמוכרים יותר? תודה מעיין

16/02/2006 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, הדגים המומלצים אותם ניתן להשיג גם בארץ הם: סלמון, מקרל, טונה, הליבוט, סרדין (לא בשימורים!). לצערי חלקם מגודלים בבריכות בצפיפות רבה. בהצלחה צביקה

16/02/2006 | 15:01 | מאת: יעקב

לצביקה שלום באחת מהשתלמיות שלנו בענף המזון (אגוד השפים)הובא לידעתנו כי באחרונה נתגלו כמיות גדולות של כספית בדג. לכן זה קצת מסוכן,גם בדג בקלה נמצא אומגה 6. תודה ושלום.

15/02/2006 | 22:23 | מאת: שרית

שלום. אני בת 25 ושמעתי שטוב לשתות כפית שמן זית בבוקר. למה זה טוב? והאם בגילי זה בסדר להתחיל? מה זה בדיוק עושה? תודה..

16/02/2006 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, את לא חייבת לשתות שמן זית בבוקר. כדאי להוסיף את השמן לסלט או לתבשיל שיש בו ירקות כתומים. השמן עוזר בספיגת ויטמינים מסיסים בשמן כמו: A, E, D, K. שמנים חד בלתי רוויים כמו שמן זית ורב בלתי רוויים כמו שמן פשתן, שומשום, חמניות וכד' חיוניים לתפקודי גוף שונים, לבריאות תאי הגוף, מערכת העצבים, המפרקים, העור ועוד. בהצלחה צביקה

15/02/2006 | 16:54 | מאת: טל

שלום, אני עברתי בימים אלו לתפריט בריא שמבוסס על ירקות, אורז, קיטניות ומכיוון שאני לא צימחונית אז גם בשר לפעמים. (כמו כן, הוצאתי את החלב ומוצריו מהתפריט שלי) יש לי כמה שאלות: 1- ברצוני לדעת על השילובים הנכונים מבחינה של ערכים תזונתיים וכן אבות המזון. כלומר, מה נכון לשלב לארוחת בוקר, צהריים וערב? האם בשר הולך עם תפוחי אדמה?( אני תמיד מרגישה כובד בבטן לאחר ארוחה כזאת שכ"כ נפוצה בתרבותנו). אורז+קטניות? אני יודעת שחשוב לאכול ירקות עם כל ארוחה בגלל הסיבים שעוזרים מאוד לעיכול. אני מרגישה קצת מבולבלת בתוך הנושא הזה... אשמח לעזרה. 2- כמה זמן באמת מומלץ לבשל ירקות כדי שלא יאבדו את ערכם התזונתי? אני יודעת שירקות שמתבשלים זמן רב מידי לא מתעכלים טוב לאחר מכן. תודה רבה, טל

15/02/2006 | 22:04 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, 1. טעות נפוצה של אנשים שמחליטים לעבור ל"תזונה בריאה" או לצמחונות או טבעוות ועושים זאת ללא הדרכה ואז עלולים להגרם נזקים וחוסרים תזונתיים. את יכולה לקרוא על תזונה נכונה וגם על צירופים באתר שלי או בספרו של יצחק בן אורי: תזונת האדם ובריאותו. הטוב ביותר לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. 2. משך בישול ירקות משתנה בהתאם לסוג. שורשים צריך לבשל לפחות 30 דקות. ירקות אחרים כמו דלעת וקישואים מספיק 15 - 20 דקות. כרובית, תירס - 5 -10 דקות. פטרוזיליה - לא מבשלים - רק חולטים - מוסיפים בסוף הבישול. בהצלחה צביקה.

15/02/2006 | 16:47 | מאת: טל

שלום האם ניתן להחליף מלח במלח לימון ,לבישול?מה ההבדל? תודה

15/02/2006 | 22:05 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, רצוי להימנע ככל שניתן משימוש במלח (מכל סוג שהוא ) בתזונה בהצלחה צביקה

16/02/2006 | 14:53 | מאת: יעקב

לטל שלום. מלח לימון הוא תבלין שמשתמשים בו במטבח מוסדי, ולא בבית כאשר מבשלים ירקות קיים בהם כמות מסוימת של מלח. בחניות טבע קימים כמה סוגי מלחים טבעיים, והם נוחים לעבודה.

15/02/2006 | 00:14 | מאת: רוני

כמה זמן צריך לבשל חצילים?האם צריך להוסיף מים? תודה

15/02/2006 | 22:06 | מאת: צביקה קורן

מספיק חצי שעה. אפשר להוסיף מעט מים. לא להרבות באכילת חצילים.

16/02/2006 | 13:03 | מאת: רוני

למה?

16/02/2006 | 15:14 | מאת: צביקה קורן

בחצילים יש חומר שנקרא סולנין והוא לא תורם לבריאות. בכל מקרה אני לא ממליץ לאכול חצילים מטוגנים או כאלה שמוכרים בקופסאות במרכולים. יש בהם הרבה מחל, חומץ וחומר משמר.

14/02/2006 | 20:23 | מאת: עדן

שלום רב לאחר הפסקת שימוש ממושך בהורמונים התחלתי לסבול מיובש בעור. הקוסמטיקאית המליצה לי על התוספות הנ"ל והמוכרת בחנות הטבע המליצה על כמויות שמקריאה בפורומים נראות לי גבוהות. אודה לדעתך באם השימוש אכן מקובל לבעיה זו ואיזה מינון מומלץ? אני בת 49, תמונת הדם שלי תקינה לחלוטין, ונהגתי לטחון 2 כפות זרעי פשתן מידי בוקר עד לתחילת השימוש בקפסולות( בלי להרגיש השפעה כלשהי...) לחוות דעתך אודה בברכה

14/02/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

עדן שלום, 2 כפות פשתן טחון זאת הכמות המומלצת לצריכה יומית. חשוב להוסיף לתזונה גם שמן זית ומזונות שומניים אחרים כמו טחינה מלאה, אבוקדו, שקדים ואגוזים. אם תזונתך איכותית ומאוזנת את לא זקוקה לתוספים. היות ואצל רוב האנשים התזונה לא איכותית ומאוזנת, נסי לקחת גם תוסף למשך מספר שבועות ותראי אם יש לכך השפעה חיובית. בהצלחה צביקה

14/02/2006 | 18:20 | מאת: עומר

דבר ששכחתי לציין הוא הסיבה ששאלה זו עלתה והיא עייפות חזקה הנופלת עלי לפעמים, יכולה להגיע במפתיע ולעבור באותה המהירות, לרוב בעקבות ישיבה ממושכת. האם זה יכול לעזור??

14/02/2006 | 18:23 | מאת: עומר

מצטער, טעות שלי בשליחת ההודעה.. ההתייחסות היא לשאלה על תוספי מזון מתאריך 10.2.. האם תוספי מזון יכולים לעזור במקרה זה??

14/02/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, לתופעה שציינת יכולות להיות סיבות רבות (שינויים בלחץ הדם, ירידת סוכר, אימון יתר, חוסרים תזונתיים, חוסר שינה, מתח נפשי ועוד). מציע לך לפנות לאיבחון רפואי ורק לאחר מכן לשקול לקחת מולטיויטמין. בהצלחה צביקה

14/02/2006 | 11:41 | מאת: שרון

שלום שמעתי שבשר אדום מסוכן לבריאות....מה זה בשר אדום? אני נוהגת להכין בבית לפחות פעם בשבוע בשר בקר. האם להפסיק עם בשר זה? מה כן לתת למישפחה? האם לצרוך רק עוף והודו? מה במקום בקר?הרי יש לו יתרונות... במקום מגוריי אין בשר אורגני....(מעניין גם כמה יעלה עוף שלם אורגני...) בתודה על עזרתך.

14/02/2006 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, בשר אדום זה כינוי לבשר בקר. בשר לבן זה כינוי לבשר חזיר. אכן יש הרבה מחקרים לאחרונה שקישרו בין צריכת בשר בקר וסוגי סרטן שונים. זה אולי נראה מוזר, אבל אפשר בהחלט להתקיים בבריאות טובה ללא בשר בקר ובעצם ללא שום בשר. אם לא רוצים לוותר על חלבון מהחי אפשר לאכול ביצים אורגניות, יוגורט, גבינות רזות ודגי ים 1-2 בשבוע. יש מספיק תחליפי חלבון בעולם הצומח. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

14/02/2006 | 10:35 | מאת: נורית

שלום רב, אני צמחונית מזה 33 שנים מגיל - מגיל ההתבגרות. מדי שנה אני עורכת בדיקות כלליות לצורך כללי וגם לשמירה על רמת B12 תקינה. עד כה כל הבדיקות היו תקינות. לפני כחצי שנה לאחר הבדיקה האחרונה היתה עלייה ברמות הסוכר ושומנים בדם. מאז אני משתדלת מאוד להימנע מסוכרים ומזונות בעלי תכולת שומן גבוה, כמו בגבינות וכו'. אני משתדךת לעסוק יותר מבעבר בפעיללות גופנית אבל אני רוצה לציין שבמשפחה , אצל הוריי ואחיותיי, הבעיות דומות, סוכרת, לחץ דם גבוה ושומנים בדם. לאחרונה אני מרגישה שאני מתחילה לאבד לרגעים את הזכרון כמו, שמות של אנשים, מקומות או לפעמים מילים פשוטות שפשוט בורחות לי מהזיכרון, זה מאוד מוזר ומביך וגם מדאיג. בנוסף בימים האחרונים אני נתקלת בבעיה חדשה בה העפעף של עין ימין קופצני לכמה שניות, יש רגיעה ושוב, זה קורה בכל שעות היום ולא רק כשאני עייפה. רק אני מבחינה בכך ומי שעומד מולי לא מבחין בכך בכלל. רציתי לשאול אם הבעיות שהזכרתי קשורות בהכרח לעצם היותי צמחונית? האם זה קשור לחוסר בויטמין B12 או האם זה יכול להיות קשור לרמת סוכר גבוהה? אשמח לקבל תגובה במהרה לפני שאני נגשת למרפאה לסדרת בדיקות נוספת. וכמובן איזה תוספים טבעיים מומלצים לחיזוק ושיפור בהקשר הנ"ל. תודה נורית נורית

14/02/2006 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, ניתן לטפל בתופעות שתיארת בדרכים טיבעיות (למעט העפעף), אבל את צריכה למצות קודם כל את מסלול הבדיקות והאבחון הקונבנציונאלי. יתכן ומדובר בנזק כלשהו למערכת העצבים. קשה לומר אם זה מחוסר B12 או לא ולכן חשוב לבדוק. בכל מקרה אני מציע לך לקבל יעוץ אישי מנטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. בהצלחה צביקה

14/02/2006 | 09:29 | מאת: שרה

שלום אני בת 34 ויש לי בת בת 8 האם אנו יכולות לשתות כל יום כוס חלב 3%? זה בריא ונחוץ? תודה רבה?

14/02/2006 | 20:29 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, נושא שתיית החלב שנוי במחלוקת. בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות חלב, אבל אם זה בא במקום משקאות מוגזים, משקאות "קלים", קפה וכד', אז כדאי לשתות חלב. אפשר לקבל את הסידן מיוגורט וגבינות לבנות לא שמנות. בהצלחה צביקה

15/02/2006 | 16:59 | מאת: ש.ל

אני אישית הוצאתי את החלב ומוצריו מהתפריט שלי לאחר המחקר שאני עשיתי בנושא. את כל הערכים שכביכול יש בחלב ניתן להשיג בכמויות גדולות יותר שנשמרות בגוף טוב יותר, מהצומח. לדעתי תסרקי קצת את האינטרנט וחפשי לעצמך את התשובות על כך. יש אפשרות גדולה שחלב פרה באמת לא בריא לבני האדם.

14/02/2006 | 09:26 | מאת: לימור

שלום רב אני אוהבת תה צמחים , האם זה בריא? אני שותה כ 2 כוסות ביום כמובן ללא קפאין. האם זה נותן ערך בריאותי.? האם התה של פירות יער שנהייה אדום אדום בכוס, אוכמניות וחמוציות זה טוב? בתודה מראש!

14/02/2006 | 20:26 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, "בריא" זאת מלה כללית מאד... לכל תה צמחים יש איכויות משלו (הרגעה, המרצה, ניקוי, , שיפור עיכול, הזעה וכד'). מאד מומלץ לשתות תה צמחים במקום קפה, תה קקאו או משקאות קלים ומוגזים. תה פירות יער טוב מאד לחיזוק כלי הדם וכאנטיאוקסידנט. הוא ממריץ. לא מומלץ לאנשים הסובלים מחומציות יתר בקיבה (צרבת). בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 22:56 | מאת: יגאל

לצביקה שלום. האם לדעתך יש ערך תזונתי חיובי לפולי סויה בקליה עדינה, בקליפתם וללא תוספות, שניתן לקנותם בחנויות טבע.תודה מראש. יגאל

14/02/2006 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, אני לא ממליץ על צריכת מזון קלוי. הערך מועט, אבל יש בהם חלבון ומינרלים ואם אין בזה מלח זה עדיף על "חטיפים" אחרים עתירי שמן, מלח, סוכר, קמח לבן ותוספים כימיים לשיפור הטעם. בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 21:19 | מאת: שי

שלום .. אני ילד בן 15 היתי רוצה לדעת איך אני יכול להתפתח מהר וטוב יותר אוכל ויטמינים ? אני מדבר על גובה

13/02/2006 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, הדרך היחידה היא לאכול מזון בריא, להימנע ממזון קלוקל, לעסוק בפעילות גופנית, לא לעשן, לא לשתות אלכוהול ולהיות סבלני ואופטימי בקשר לעתיד. בפרק המאמרים באתר שלי תוכל לקרוא על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 20:55 | מאת: שלי

שלום צביקה האם ניתן למצוא אמרנט גם במקומות שאינם חנויות טבע או שזה מזון שמוכר רק שם תודה?

13/02/2006 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, לא נתקלתי במקומות אחרים. נסי במחלקות הבריאות במרכולים הגדולים. בהצלחה צביקה