פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

במה עדיף להשתמש לאפייה? באבקת אפייה או בשמרים?
בשמרים. באבקת אפיה יש חומרים כימיים (שאת שמם אני לא זוכרת אבל בטח כתוב על האריזה) שגורמים להתפחה. תעשי חיפוש בפורום. היו לא מזמן כמה שאלות בנושא
לאפרת שלום. שני חומרי גלם שונים, תלוי למה את רוצה להשתמש?
ישלי שתי שאלות: 1)אני בת 13 וחצי גובהי הוא 1.55 ס"מ ומשקלי הוא 45 ק"ג רציתי לדעת האם המשקל שלי נכון וטוב ביחס לגובה שלי? האם עלי להרזות? 2)למרות שאני עסוקה בפעילות גופנית עד כארבע פעמים בשבוע אני לא מרזה ואף העליתי במשקל בזמן האחרון, האם זה הגיוני? האם אני עושה משהו שהוא לא נכון? בתודה, טלי
נראה לי שאת ממש לא צריכה לרזות.
טלי שלום, משקלך תקיך. אל תחשבי על דיאטת הרזייה. העלייה במשקל היא טבעית וטובה - את חייבת לעלות במשקל - את בתהליך גדילה. תמשיכי בתזונה נכונה ובפעילות גופנית סדירה. בהצלחה צביקה
ביתי בת 9 חודשים. בגיל שבועיים פיתחה ליחה שלא עוזבת אותה עד היום. היא ממש מחרחרת כל הזמן, וממש מרגישים בנשימות של את הליחה. הרפואה הקונבנציונלית לא מציעה שום דבר - מלבד אדים ומדי פעם אינלציית ונטולין. אותי זה משגע לשמוע אותה נושמת ומחרחרת והשיעול הנוראי הזה. האם יש השפעה לתזונה שלה או אפילו שלי? היא עדיין יונקת ואוכלת גם ירקות מבושלים, דייסת שיבולת שועל, עגבניה וכדומה, בהתאם לגילה. האם יש משהו שניתן לתת לה ולהקל על הצטברות הליחה? תודה.
עדי שלום, מבחינה תזונתית מומלץ להימנע מסוכרים פשוטים ומאלרגנים שעלולים לגרום לליחה כמו: מוצרי חלב, חיטה, שוקולד, בוטנים וכד'. במקרה של הבת שלך אני הייתי הולך לכיוון הזיהומי ובודק את הנושא שוב אצל רופא מומחה לאף-אוזן-גרון. בהצלהח צביקה
ברצוני לדעת איזה טיפ לטיפול בעצירות מאכל טבעי או מזון העוזר בטיפול בעצירות אני שבוע לאחר ניתוח פיסורה. תודה אורלי
אורלי שלום, הנושא עלה רבות בפורום. אם תעשי חיפש על המילה "עצירות" תמצאי הרבה טיפים. בנוסף את יכולה לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי. www.zom.co.il בהצלחה צביקה
לצביקה שלום האם באצה הזו קיים b12 , מה יש בה עוד והיכן אפשר להשיגה. תודה מראש. .
יעקב שלום, לדברי חלק מהיצרנים יש בה B12. אני מסופק. עד כמה שאני יודע B12 יש רק בחלבון מהחי. יתכן והחיידקים הרבים שמעורבים בייצור האצה מספקים גם B12. עוד טוענים היצרנים שבאצה יש שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים וחומצות אמינו. אני מעדיף לקבל את כל רכיבי התזונה האלה מהמזון ולא מכדורים. ניתן לרכוש את האצה בחנויות טבע במחיר של כ 85 שקלים. בהצלחה צביקה
שלום. מה הדג הבריא ביותר ביו הדגים, בקלה, קרפיון, ונסיכת הנילוס..בתודה
סימה שלום, כבר כתבתי בעבר שאין "הכי בריא". צריך לגוון את התזונה. במקרה של דגים כדאי להעדיף דג ים למרות שהיום חלק מהם מגודל בבריכה. ברשימה שהצעת אני הייתי בוחר בבקלה. בהצלחה צביקה
שלום רב גילי הוא 40 ואני אישה בריאה בד"כ. בזמן האחרון אני סובלת מהזעה חמורה בלילה. כשהולכת לישון קר לי... אך קמה באמצע הלילה מזיעה לחלוטין! האם יש לכך הסבר?
מיכל שלום, זה יכול להיגרם משינויים הורמונליים האופייניים לגיל המעבר. הואיל וזה פורום תזונה, אני מציע שתפני לאחד מעשרות הפורומים הרפואיים באתר או לרופא המשפחה. בהצלחה צביקה
שלום רב ברצוני לשאול 2 שאלות. א. האם מסוכן או לא רצוי להרבות באכילת דבש?(לאדם מבוגר בן 70) ב.מה צריך אותו אדם, לאכול או להימנע מלאכול, כאשר הבדיקות מראות על B12 גבוה מהמותר? תודה מראש
מיכל שלום, א. לא רצוי להגזים באכילת כל מזון שהוא גם אם הוא "הכי בריא". עודף סוכרים לא תורם לבריאות, גם אם הוא בא מדבש. ב. במקרה של עודף B12 כדאי להימנע לתקופה מסויימת מבשר ומחלבונים מהחי ובמקביל לבדוק אצל הרופא אם אין בעיה בחילוף החומרים בגוף. בהצלחה צביקה
שלום צביקה. בתגובתך לאחד הפונים מצאתי שאתה לא ממליץ על אכילת בשק בקר או בשר מכל סוג שהוא. במה מועיל לנו הבשר? מה הוא מעניק לגוף? אני בהריון והמוגלובין שלי נמוך נורא-המליצו לי לאכול בשר כל יום. האם יש תחליף לבשר שיכול להעלות לי את רמת המוגלובין והברזל בדם? תודה רבה.. שרית
שרית שלום, ההמלצה שלי הייתה כללית לאנשים בריאים (כך צריך להתייחס לכל ההמלצות בפורום). במקרים של אנמיה, המוגלובין נמוך ומצבים מיוחדים צריך לפעמים לאכול אפילו כבד בקר. צריך להתייעץ ולבדוק כל נושא לגופו. בעיני הבשר מזיק יותר מאשר הוא מועיל. אם אין אנמיה חריפה אפשר להשלים את כל החוסרים התזונתיים בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה
בעלון לצרכן של חברת biocare הם כותבים על מוצרי הפרוביוטיקה שלהם ושם נתקלתי במושג-מיחזור אסטרוגן.
יפית שלום, מיחזור אסטרוגן יכול להועיל לנשים בגיל מסויים ועלול להזיק בגיל אחר. בגיל המעבר יש עודף אסטרוגן בגוף ואנחנו לא מעוניינים למחזר אותו ביעילות רבה בשל הסכנות הבריאותיות הכרוכות בכך. בגיל צעיר יותר זה יכול להועיל. בכל מקרה אני מציע לך להפנות את השאלה גם לפורומים העוסקים בטיפולים הורמונליים, גיל מעבר וכד', או לפנות לרופא או לגניקולוג. בהצלחה צביקה
היי ההיתי רוצה לדעת האם כל הכדורים שנמכרים ברשתות הטבע המובחרות טובים ומסייעים באמת כגון אומגה 3 וכו אני כבר די מבולבלת ומאוד רוצה לדעת את האמת
שימרית שלום, הנושא שנוי מאד במחלוקת וכבר דובר עליו רבות בפורום. ברור שלא "כל הכדורים שנמכרים ברשתות הטבע המובחרות טובים ומסייעים באמת" ולכן אני תמיד אומר שראשית לכל צריך לסדר את התזונה הבסיסית ורק אחר כך, אם יש צורך ביעוץ אישי ובהתאמה אישית אפשר לקחת תוספי תזונה. אומגה 3 לדוגמה, זה שמן דגים שעטוף בג'לטין. זה בעצם מזון. בהצלחה צביקה
שלום רב צביקה!אני מתאמנת כבר 4 שבועות כל יום באופן אינטנסיבי הכולל אימוני אירובי וקצת תרגילי כוח אוכל בריא אבל לא רואה שום שינוי התייעצתי איתך בעבר ואמרתי שגילו שבלוטת התריס שלי נמצאת בתת פעילות (גבולי)ולכן זה כנראה מאט את התהליך האם יש מזונות שיוכילים לגרום לי לעזר כגון:מיצים מסויימים שעוזרים לתהליך או מזונות שמומלץ לאנשים שסובלים מכך כרגע אינני מטופלת עם שום כדור לאיזון תודה מראש עדי!
עדי שלום, כדאי להוסיף לתפריט דגי ים (מקרל, טונה, הליבוט, סרדין) ואצות ים (קומבו, הישיקי, ואקאמה, אראמה). מיצי ירקות ירוקים דלים בקלוריות ומשופעים בויטמינים מינרלים וכלורופיל. תוודאי שהתזונה שלך עשירה בסיבים. לא להתייאש! בהצלחה צביקה
אילו מזונות שייכים לקבוצת "דגנים מלאים"?
גלי שלום, הדגנים המלאים העיקריים הם: אורז מלא, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל, קינואה, אמרנט, חיטה, שעורה, שיפון, כוסמין, בורגול, סולת מלאה. כפי שכתבתי בעבר כדאי לגוון ולאכול כל יום סוג אחר, או שנים יחד. כדאי לאכול יחד עם קיטניה כדי לקבל חלבון מלא. בהצלחה צביקה
שלום רב: גובהי 1.75 מטר ומשקלי 54 ק"ג ברצוני לעלות את משקלי בצורה טבעית ע"י אכילה טובה רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי לעלות את המשקל כדי שיהיה טוב לגובהי? תודה ויום טוב
שלומי שלום, את צריכה לשקול לפחות 60-63 קילו. נסי להוסיף לתזונה מזון עתיר קלוריות כמו: אבוקדו, שקדים, אגוזים, טחינה מלאה, לחם מלא, דגנים, בטטה, תפוח אדמה וכד'. אני לא ממליץ לעלות במשקל באמצעות גבינות שמנות, שמנת, ממתקים וסוכרים פשוטים ומזון קלוקל אחר. כדאי לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה
שלום לגבי חצילים,מה המינון השבועי המומלץ?(גם עגבניה,פלפל מכילים סלונין-לכן גם מה המינון ?) האם תופעות האלרגיות יכולות להיות כאבי ראש לכל אחד או לאלרגים בלבד? (כמו אלרגים לסויה לדוגמא שרק להם סימפטומים של האלרגיה)? ולמה לא בריא סלונין?
טל שלום, אין מינון. חציל זה מזון ולא תרופה. כבר כתבתי כמה פעמים שכדאי לגוון את סוגי המזון ולא להישאר עם סוג אחד. אם את בריאה את יכולה לאכול 2 - 3 פעמים בשבוע. סולנין נחשב מחמיר מצבים של דלקת פרקים אצל אנשים הרגשים אליו או חולים במחלה. בהצלחה צביקה
צביקה שלום, אני מאחסנת קטניות במקרר,שאלתי היא,כיצד אפשר לדעת שהן ראויות לשימוש גם אם הן נמצאות שם זמן רב? תודה.
שיר שלום, אם הן במקרר מעל שבוע - הן לא ראויות לאכילה. אפשר לחלק למנות קטנית ולשמור במקפיא (פריזר) בשקיות או בקופסאות קטנות. בהצלחה צביקה
שלום. האים זה ההמלצה לגבי קיטניות לפני בישול או אחרי בישול?מה עם זה שקיטנית נישארות הרבה זמן בחנויות? בתודה ושבוע טוב
שלום.. אני בת 13 וחצי והגובה שלי משהו כמו 1.67. אני שוקלת 61. ויש לי מבנה גוף די רחב. רציתי לשאול אם המשקל שלי בסדר וסדיר לגיל שלי,ולגובה שלי?? ורציתי לשאול מה הדרך הכי טובה לרדת במשקל??או שיהיה סדיר?? מחכה לתשובה.. a_lo
שלום רב, משקלך תקין. אל תחשבי אפילו על דיאטת הרזייה. נסי לאכול מזון בריא ומאוזן ולהימנע ממתקים ומ"שטויות" אחרות. פעילות גופנית סדירה חיונית. אם את לא בטוחה מה זה מזון בריא תפני לדיאטנית בקופת חולים או שתקראי בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה
מישהו מכיר/התנסה בדיאטת abc או סאות'ביץ? מה עדיף אני רוצה להתחיל אחת מהן.
אני לא ממליץ על הדיאטה הזאת שגורמת לעליה במשקל ולנזקים בריאותיים. תבצע חיפוש בפורום על "דיאטת חלבונים" ועל "אטקינס" - היו הרבה דיונים בנושא.
שלום!! אני עושה הליכות כ-4 פעמים בשבוע, במטרה לרדת במשקל או לעצב (בת 25, משקל 70 ק"ג, גובה 1.70). הבנתי שכל העניין של דופק מטרה של 65% הוא לא כזה אפקטיבי, אבל בכל זאת כך אני הולכת, פשוט כי ככה אני באמת נהנית מההליכה וזה עוזר לי להתמיד. בכל מקרה- שאלתי היא האם מומלץ לאכול איזה חטיף פחממתי ממש לפני ההליכה, כפי שקראתי באיזשהו מקום (וארוחה יותר רצינית כשעתיים לפני ההליכה), או שעדיף לא לאכול (ובמיוחד לא סוכר ופחמימות) כשעתיים לפני ההליכה- כמו בתאוריה שהיכרתי עד עכשיו- לפיה אם לא אוכלים שעתיים לפני הפעילות הגוף שורף יותר שומנים מפחמימות? תודה מראש...
מיכל שלום, אני בעד לאכול חטיף פחממתי ממש לפני ההליכה. זה מונע ירדת סוכר וחולשה באמצע האימון במקרה שעשית הפסקה גדולה לפני האימון. במקרה של אימון אינטנסיבי כדאי לאכול לפחות שלוש שעות לפני. בהצלחה צביקה
צביקה שלום איך אפשר להעלות רמת כולסטרול טוב באמצעות תזונה? תודה
רינה שלום, תזונה טבעית ואיכותית והימנעות ממזון קלוקל ובמיוחד שומנים רוויים ומרגרינה ישמרו על רמת שומנים מאוזנת. פעילות גופנית סדירה מעלה את רמת הכולסטרול הטוב ובנוסף שמן זית ואומגה 3. השאלה נשאלה מספר פעמים בפורום - תעשי חיפוש. בהצלחה צביקה
הקשר בין דגני בוקר ואקנה רוב דגני הבוקר עשויים מקמח לבן דבר המחמיר אקנה לכן השאלה שלי האם ניתן לאכול דגני בוקר מדגנים מלאים וזה לא יחמיר אקנה או יצור פצעי אקנה תודה רבה מראש אמיל.
אמיל שלום, בעיני "דגני בוקר" תעשייתיים הם לא בריאים בכל צורה, גם אלה ש"מועשרים" בויטמינים ומינרלים או שעשויים מקמח מלא. יש בהם הרבה סוכר, מלח, צבעי מאכל מזיקים וחומרי טעם וריח. דגני בוקר אמיתיים הם כאלה שעשויים מדגנים מלאים למשל: דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים המבושלת במים ולא בחלב. אפשר להתפשר על פתיתים דקים יותר או "אינסטנט". בהצלחה צביקה
יש לי ילדה בת 3 שנים היא בררנית באוכל באופן מובהק. אחרי שנתיים שהיא מטופלת בעקבות האסטמה אצל רופא קונבנציונלי החלטנו על טיפול סיני. היא עדיין לא עשתה דיקור אבל שינינו את התזונה לגמרי. מה שהיא מוכנה לאכול זה פסטה מדורום, תפ"א, מרק צח ומרק דלעת בטטה גזר ועדשים, תירס, ביצה טונה, שניצל וכל מה שקשור לתזונה בריאה כמו קינואה, אורז מלא, קוסקוס מלא וכו' היא מסרבת, אני מרגישה שהתזונה מאוד דלה, לחם מלא היא אוכלת ממש מעט ובלי כלום, היא שותה גם מעט מאוד לגימות מתה של חליטת קמומיל והממתיק הוא דבש. יש לציין כי בעקבות הטיפול הסיני הופסקו לה כל החטיפים, מוצרי חלב, משמרים למיניהם וכדו'. שאלתי היא האם היא מקבלת את כל הויטמנים והמינרלים כדי להמשיך לבנות את עצמה ולהתפתח, והאם יש צורך בתופסי מזון? בטיפול היא מקבלת כרגע שני סוגי טיפות: פיניליאה ופרוספרוס פארמר. אשמח מאוד לקבל תשובה.
דניאלה שלום, התזונה בהחלט לא מאוזנת בעיני, אבל את צריכה להתייעץ בעניין זה עם המטפל הסיני. אני לא רואה מקורות לסידן. אם הורדתם מוצרי חלב, צריך להוסיף טחינה גולמית, שומשום טחון, שקדים, אגוזים, טופו ועוד. חסר ירקות חיים ופירות, שמן זית, אבוקדו, טחינה, שקדים אגוזים ועוד. שניצל זה מזון קלוקל - נסי להחליף בבשר מבושל, צלוי או "שניצל" ללא שמן ופירורי לחם שתעשי לבד בבית ולא תקני בסופר. מה זה "מרק צח" (אבקת מרק...) ? אם כן זה מיותר ולא תורם לבריאות. תזכרי שחשוב לתת לילדים (ולכל אדם) מזון מזין ואיכותי. כל תוספת של מזון קלוקל באה על חשבון מזון מזין וגורעת בריאות. אחרי שתסיימי את התהליך הזה, אני מציע לך לפנות ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה
אני מאוזנת באלטרוקסין. גיליתי שאכילת כרוב גורמת לי לתחושת לאות ורצון עז לישון. האם בישול מצליבים מבטל את התכונה של מניעת ספיגת יוד או חילוף חומרים? בנוסף, קראתי שלאצידופולוס תכונה של מיחזור אסטרוגן. מה הכוונה והאם זה אומר שרמת האסטרוגן בגוף עולה?
יפית שלום, במצב של פעילות יתר של בלוטת התריס כדאי להוריד מהתזונה מזונות גויטרוגנים ובכלל זה ירקות מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, לפת, צנון, צנונית...). בנוסף מומלץ להימנע מסויה, דוחן וחרדל, בוטנים וצנוברים. יש סברה שהבישול מבטל את ההשפעה השלילית. אני מציע להימנע לחלוטין במיוחד לאור העובדה שבגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב. לא קראתי ולא שמעתי שלאצידופולוס תכונה של מיחזור אסטרוגן. אם תשלחי קישור למאמר או למחקר אוכל להתייחס. בהצלחה צביקה
קראתי שדגי ים צפוני עשירים באומגה 3. האם תוכל לתת לי כמה שמות של דגים אלו מהנפוצים והמוכרים יותר? תודה מעיין
מעיין שלום, הדגים המומלצים אותם ניתן להשיג גם בארץ הם: סלמון, מקרל, טונה, הליבוט, סרדין (לא בשימורים!). לצערי חלקם מגודלים בבריכות בצפיפות רבה. בהצלחה צביקה
לצביקה שלום באחת מהשתלמיות שלנו בענף המזון (אגוד השפים)הובא לידעתנו כי באחרונה נתגלו כמיות גדולות של כספית בדג. לכן זה קצת מסוכן,גם בדג בקלה נמצא אומגה 6. תודה ושלום.
שלום. אני בת 25 ושמעתי שטוב לשתות כפית שמן זית בבוקר. למה זה טוב? והאם בגילי זה בסדר להתחיל? מה זה בדיוק עושה? תודה..
שרית שלום, את לא חייבת לשתות שמן זית בבוקר. כדאי להוסיף את השמן לסלט או לתבשיל שיש בו ירקות כתומים. השמן עוזר בספיגת ויטמינים מסיסים בשמן כמו: A, E, D, K. שמנים חד בלתי רוויים כמו שמן זית ורב בלתי רוויים כמו שמן פשתן, שומשום, חמניות וכד' חיוניים לתפקודי גוף שונים, לבריאות תאי הגוף, מערכת העצבים, המפרקים, העור ועוד. בהצלחה צביקה
שלום, אני עברתי בימים אלו לתפריט בריא שמבוסס על ירקות, אורז, קיטניות ומכיוון שאני לא צימחונית אז גם בשר לפעמים. (כמו כן, הוצאתי את החלב ומוצריו מהתפריט שלי) יש לי כמה שאלות: 1- ברצוני לדעת על השילובים הנכונים מבחינה של ערכים תזונתיים וכן אבות המזון. כלומר, מה נכון לשלב לארוחת בוקר, צהריים וערב? האם בשר הולך עם תפוחי אדמה?( אני תמיד מרגישה כובד בבטן לאחר ארוחה כזאת שכ"כ נפוצה בתרבותנו). אורז+קטניות? אני יודעת שחשוב לאכול ירקות עם כל ארוחה בגלל הסיבים שעוזרים מאוד לעיכול. אני מרגישה קצת מבולבלת בתוך הנושא הזה... אשמח לעזרה. 2- כמה זמן באמת מומלץ לבשל ירקות כדי שלא יאבדו את ערכם התזונתי? אני יודעת שירקות שמתבשלים זמן רב מידי לא מתעכלים טוב לאחר מכן. תודה רבה, טל
טל שלום, 1. טעות נפוצה של אנשים שמחליטים לעבור ל"תזונה בריאה" או לצמחונות או טבעוות ועושים זאת ללא הדרכה ואז עלולים להגרם נזקים וחוסרים תזונתיים. את יכולה לקרוא על תזונה נכונה וגם על צירופים באתר שלי או בספרו של יצחק בן אורי: תזונת האדם ובריאותו. הטוב ביותר לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. 2. משך בישול ירקות משתנה בהתאם לסוג. שורשים צריך לבשל לפחות 30 דקות. ירקות אחרים כמו דלעת וקישואים מספיק 15 - 20 דקות. כרובית, תירס - 5 -10 דקות. פטרוזיליה - לא מבשלים - רק חולטים - מוסיפים בסוף הבישול. בהצלחה צביקה.
שלום האם ניתן להחליף מלח במלח לימון ,לבישול?מה ההבדל? תודה
טל שלום, רצוי להימנע ככל שניתן משימוש במלח (מכל סוג שהוא ) בתזונה בהצלחה צביקה
לטל שלום. מלח לימון הוא תבלין שמשתמשים בו במטבח מוסדי, ולא בבית כאשר מבשלים ירקות קיים בהם כמות מסוימת של מלח. בחניות טבע קימים כמה סוגי מלחים טבעיים, והם נוחים לעבודה.
כמה זמן צריך לבשל חצילים?האם צריך להוסיף מים? תודה
מספיק חצי שעה. אפשר להוסיף מעט מים. לא להרבות באכילת חצילים.
למה?
בחצילים יש חומר שנקרא סולנין והוא לא תורם לבריאות. בכל מקרה אני לא ממליץ לאכול חצילים מטוגנים או כאלה שמוכרים בקופסאות במרכולים. יש בהם הרבה מחל, חומץ וחומר משמר.
שלום רב לאחר הפסקת שימוש ממושך בהורמונים התחלתי לסבול מיובש בעור. הקוסמטיקאית המליצה לי על התוספות הנ"ל והמוכרת בחנות הטבע המליצה על כמויות שמקריאה בפורומים נראות לי גבוהות. אודה לדעתך באם השימוש אכן מקובל לבעיה זו ואיזה מינון מומלץ? אני בת 49, תמונת הדם שלי תקינה לחלוטין, ונהגתי לטחון 2 כפות זרעי פשתן מידי בוקר עד לתחילת השימוש בקפסולות( בלי להרגיש השפעה כלשהי...) לחוות דעתך אודה בברכה
עדן שלום, 2 כפות פשתן טחון זאת הכמות המומלצת לצריכה יומית. חשוב להוסיף לתזונה גם שמן זית ומזונות שומניים אחרים כמו טחינה מלאה, אבוקדו, שקדים ואגוזים. אם תזונתך איכותית ומאוזנת את לא זקוקה לתוספים. היות ואצל רוב האנשים התזונה לא איכותית ומאוזנת, נסי לקחת גם תוסף למשך מספר שבועות ותראי אם יש לכך השפעה חיובית. בהצלחה צביקה
דבר ששכחתי לציין הוא הסיבה ששאלה זו עלתה והיא עייפות חזקה הנופלת עלי לפעמים, יכולה להגיע במפתיע ולעבור באותה המהירות, לרוב בעקבות ישיבה ממושכת. האם זה יכול לעזור??
מצטער, טעות שלי בשליחת ההודעה.. ההתייחסות היא לשאלה על תוספי מזון מתאריך 10.2.. האם תוספי מזון יכולים לעזור במקרה זה??
עומר שלום, לתופעה שציינת יכולות להיות סיבות רבות (שינויים בלחץ הדם, ירידת סוכר, אימון יתר, חוסרים תזונתיים, חוסר שינה, מתח נפשי ועוד). מציע לך לפנות לאיבחון רפואי ורק לאחר מכן לשקול לקחת מולטיויטמין. בהצלחה צביקה
שלום שמעתי שבשר אדום מסוכן לבריאות....מה זה בשר אדום? אני נוהגת להכין בבית לפחות פעם בשבוע בשר בקר. האם להפסיק עם בשר זה? מה כן לתת למישפחה? האם לצרוך רק עוף והודו? מה במקום בקר?הרי יש לו יתרונות... במקום מגוריי אין בשר אורגני....(מעניין גם כמה יעלה עוף שלם אורגני...) בתודה על עזרתך.
שרון שלום, בשר אדום זה כינוי לבשר בקר. בשר לבן זה כינוי לבשר חזיר. אכן יש הרבה מחקרים לאחרונה שקישרו בין צריכת בשר בקר וסוגי סרטן שונים. זה אולי נראה מוזר, אבל אפשר בהחלט להתקיים בבריאות טובה ללא בשר בקר ובעצם ללא שום בשר. אם לא רוצים לוותר על חלבון מהחי אפשר לאכול ביצים אורגניות, יוגורט, גבינות רזות ודגי ים 1-2 בשבוע. יש מספיק תחליפי חלבון בעולם הצומח. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה
שלום רב, אני צמחונית מזה 33 שנים מגיל - מגיל ההתבגרות. מדי שנה אני עורכת בדיקות כלליות לצורך כללי וגם לשמירה על רמת B12 תקינה. עד כה כל הבדיקות היו תקינות. לפני כחצי שנה לאחר הבדיקה האחרונה היתה עלייה ברמות הסוכר ושומנים בדם. מאז אני משתדלת מאוד להימנע מסוכרים ומזונות בעלי תכולת שומן גבוה, כמו בגבינות וכו'. אני משתדךת לעסוק יותר מבעבר בפעיללות גופנית אבל אני רוצה לציין שבמשפחה , אצל הוריי ואחיותיי, הבעיות דומות, סוכרת, לחץ דם גבוה ושומנים בדם. לאחרונה אני מרגישה שאני מתחילה לאבד לרגעים את הזכרון כמו, שמות של אנשים, מקומות או לפעמים מילים פשוטות שפשוט בורחות לי מהזיכרון, זה מאוד מוזר ומביך וגם מדאיג. בנוסף בימים האחרונים אני נתקלת בבעיה חדשה בה העפעף של עין ימין קופצני לכמה שניות, יש רגיעה ושוב, זה קורה בכל שעות היום ולא רק כשאני עייפה. רק אני מבחינה בכך ומי שעומד מולי לא מבחין בכך בכלל. רציתי לשאול אם הבעיות שהזכרתי קשורות בהכרח לעצם היותי צמחונית? האם זה קשור לחוסר בויטמין B12 או האם זה יכול להיות קשור לרמת סוכר גבוהה? אשמח לקבל תגובה במהרה לפני שאני נגשת למרפאה לסדרת בדיקות נוספת. וכמובן איזה תוספים טבעיים מומלצים לחיזוק ושיפור בהקשר הנ"ל. תודה נורית נורית
נורית שלום, ניתן לטפל בתופעות שתיארת בדרכים טיבעיות (למעט העפעף), אבל את צריכה למצות קודם כל את מסלול הבדיקות והאבחון הקונבנציונאלי. יתכן ומדובר בנזק כלשהו למערכת העצבים. קשה לומר אם זה מחוסר B12 או לא ולכן חשוב לבדוק. בכל מקרה אני מציע לך לקבל יעוץ אישי מנטורופט או תזונאי טבעי באיזור מגורייך. בהצלחה צביקה
שלום אני בת 34 ויש לי בת בת 8 האם אנו יכולות לשתות כל יום כוס חלב 3%? זה בריא ונחוץ? תודה רבה?
שרה שלום, נושא שתיית החלב שנוי במחלוקת. בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות חלב, אבל אם זה בא במקום משקאות מוגזים, משקאות "קלים", קפה וכד', אז כדאי לשתות חלב. אפשר לקבל את הסידן מיוגורט וגבינות לבנות לא שמנות. בהצלחה צביקה
אני אישית הוצאתי את החלב ומוצריו מהתפריט שלי לאחר המחקר שאני עשיתי בנושא. את כל הערכים שכביכול יש בחלב ניתן להשיג בכמויות גדולות יותר שנשמרות בגוף טוב יותר, מהצומח. לדעתי תסרקי קצת את האינטרנט וחפשי לעצמך את התשובות על כך. יש אפשרות גדולה שחלב פרה באמת לא בריא לבני האדם.
שלום רב אני אוהבת תה צמחים , האם זה בריא? אני שותה כ 2 כוסות ביום כמובן ללא קפאין. האם זה נותן ערך בריאותי.? האם התה של פירות יער שנהייה אדום אדום בכוס, אוכמניות וחמוציות זה טוב? בתודה מראש!
לימור שלום, "בריא" זאת מלה כללית מאד... לכל תה צמחים יש איכויות משלו (הרגעה, המרצה, ניקוי, , שיפור עיכול, הזעה וכד'). מאד מומלץ לשתות תה צמחים במקום קפה, תה קקאו או משקאות קלים ומוגזים. תה פירות יער טוב מאד לחיזוק כלי הדם וכאנטיאוקסידנט. הוא ממריץ. לא מומלץ לאנשים הסובלים מחומציות יתר בקיבה (צרבת). בהצלחה צביקה
לצביקה שלום. האם לדעתך יש ערך תזונתי חיובי לפולי סויה בקליה עדינה, בקליפתם וללא תוספות, שניתן לקנותם בחנויות טבע.תודה מראש. יגאל
יגאל שלום, אני לא ממליץ על צריכת מזון קלוי. הערך מועט, אבל יש בהם חלבון ומינרלים ואם אין בזה מלח זה עדיף על "חטיפים" אחרים עתירי שמן, מלח, סוכר, קמח לבן ותוספים כימיים לשיפור הטעם. בהצלחה צביקה
שלום .. אני ילד בן 15 היתי רוצה לדעת איך אני יכול להתפתח מהר וטוב יותר אוכל ויטמינים ? אני מדבר על גובה
שי שלום, הדרך היחידה היא לאכול מזון בריא, להימנע ממזון קלוקל, לעסוק בפעילות גופנית, לא לעשן, לא לשתות אלכוהול ולהיות סבלני ואופטימי בקשר לעתיד. בפרק המאמרים באתר שלי תוכל לקרוא על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. בהצלחה צביקה
שלום צביקה האם ניתן למצוא אמרנט גם במקומות שאינם חנויות טבע או שזה מזון שמוכר רק שם תודה?
שלי שלום, לא נתקלתי במקומות אחרים. נסי במחלקות הבריאות במרכולים הגדולים. בהצלחה צביקה
שלום האם יש מזונות המכילים q10? כמו שבכבד יש ברזל ו-b12. תודה
רוני שלום, המקורות ל Q10 (מלבד התוסף) הם: בשר, דגים, תרד, ברוקולי, אגוזים בהצלחה צביקה
שלום. רציתי לדעת באילו מאכלים יש ניקוטין, פרט לחציל תודה
מאיה שלום, לא ידעתי שבחציל יש ניקוטין. יש בו סולנין. מלבד עלי טבק, לא ידוע אלי על מזונות נוספים שמכילים ניקוטין. אשמח להתעדכן בנושא. בהצלחה צביקה
אני מעוניינת לדעת האם יש מניעה כל שהיא מבחינת הרפואה הטבעית להשתמש באבקת אפיה כתחליף לשמרים באפיית לחם. תודה אפרת
אפרת שלום. אבקת אפייה זה לא מזון בריאות. יש בה שני סוגים של מלח - סודיום (נתרן) בי-קרבונט (סודה לשתיה) וסודיום פירופוספט. אלה חומרים כימיים שנועדו להתפחת בצק. בהצלחה צביקה
שלום כמה זמן צריך לבשל חצילים?האם צריך להוסיף מים?
מה הכוונה לבשל, איזה תבשיל אתה רוצה להכין?.
עם רסק עגבניות.
שלום רב, מדוע פירות יבשים לא אורגניים אינם בריאים. תודה שושי
כוון שמוסיפים להם צבעי מאכל וחומרים משמרים.כמו לכל מוצר מהתעשיה.
שושי שלום, לשימור הפירות היבשים משתמשים בסולפטים (גופרית) וזה לא בריא במיוחד. לכן חשוב לשטוף טוב במים חמים. בהצלחה צביקה
שלום צביקה, אני אוכלת מידי יום כמעט את אותן הארוחות עם אותם המרכיבים אשר בינם לבינם שונים(ירקות, פירות, טחינה גולמית, סומסום מלא טחון, לחם/אורז מלא ועוד). האם חשוב לגוון במזון שאנו אוכלים? כלומר, אם מידי יום זו אותה מתכונת זה נכון בריאותית? תודה טיאה
טיאה שלום, חשוב מאד לגוון את סוגי המזון על בסיס יומי וגם להחליף בין הארוחות. גיוון המזון יבטיח שנקבל את כל רכיבי התזונה החיוניים. בהצלחה צביקה
מהם המזונות שמכילים הרבה אשלגן?
המזונות העשירים באשלגן הם: אצות ים, פקאנים, גרעיני חמניות, אגוזים אחרים, שקדים, שומשום, טחינה, שום, פטרוזיליה, סויה, אשכולית, בננה, פירות יבשים (תאנים, צימוקים ותמרים), עגבניות, קטניות, ירקות ירוקים, גזר
לצביקה שלום. האם אתה מכיר אתהצמחיםהבאים: 1.שורש מרשמלו 2.טריפלה. 3.גרעיני פסיליו. 4.שורש לקריצה. ולמה הם משמשים. תודה מראש יעקב
יעקב שלום, שורש מרשמלו משמש ברפואת הצמחים לטיפול בפצעים, כוויות ופגעים בעור. העלים (אלטיאה) משמשם בחליטה לטיפול בכאבי גרון ובשיעול. התה הזה מכייח. גרעיני פסיליום (לחך בלוטי - פלנטגו) משמשים כטיפול תומך בעצירות (לתקופה מוגבלת). הם סופחים מים פי 40 ממשקלם ולכן צריך לשתות הרבה כשלוקחים אותם. שורש ליקוריץ מחזק וממריץ (מעלה לחץ דם). משמש להזנת איברים במצבים של חולשה. בייחוד במצבים של שיעולים, אסטמה, אולקוס, גסטריטיס, קוליטיס. החומר הפעילגליצריזין הוא דמוי קורטיזון. קטרטיזון הינו הורמון המופרש מבלוטת יותרת הכליה. בדרך זו מחזק הצמח את בלוטת יותרת הכליה. בגלל איכותו דמוית הקורטיזון צמח זה יעיל למצבי דלקת ולחולים הרוצים להוריד בתרופות המכילות קורטיזול. בהצלחה צביקה
שלום! יש האןמרים כי הסוכר חום הכהה כהה הוא הבריא בין זה לבין הסוכר החום הבהיר מהו הנכון ועל מה מסתמכת תשובתכם בתודה שואל
אין הבדל ערך תזונתי בין שני סוגי הסוכר, עדיף להשתמש עם מולסה או יש צמח הנקרא סטיוויה ממתיק טבעי פי 30 מהסוכר.
לשואל שלום, אם החום הכהה הוא סוכר חום אמיתי ולא צבוע, יתכן והוא מכיל יותר מינרלים וויטמינים היות ועבר פחות תהליכי זיקוק. הסוכר החום והלבן הם תוצרים של זיקוק סלק סוכר או קנה סוכר. בשלבים השונים של הזיקוק מופקת המולסה שהיא "הפסולת" מתהליך הזיקוק ולכן מכילה הרבה ויטמינים ומינרלים ובמיוחד ברזל וסידן. (ולכן מומלץ מאד להשתמש בה במום סוכר). סוכר חום כהה מזוקק פחות מהבהיר ולכן מכיל יותר מינרלים. "אנחנו מסתמכים בתשובתנו" על ידע אישי. בהצלחה צביקה
שלום ! צביקה ראשית תודה לך על התשובה, אבל כאשר אתה אומר אם הסוכר החום הוא אמיתי למה הכוונה , האם יש סוכר חום מזוייף? קניתי לאחרונה במגה סוכר במיכל פלסטיק שהיה מאד מאד דק ממש כמו אבקה. (לא זוכר שם חברה) האם לחברה שנקראת טבע יש סוכר אמיתי, אני גם קונה בד"כ של סוגת. שוב תודה
שלום אני צורכת כבר זמן רב פיטואסטרוגנים דרך אכילת מוצרי סויה. העניין הוא שפיתחתי רגישות לסויה או כל מוצר של סויה ואני לא אוכלת יותר שום דבר מאלה. אני מנסה למצוא תחליף למקור פיטואסטרוגנים ורציתי לדעת האם זה מספיק: שעועית, כרוב, כרובית, פשתן וברוקולי. וגם שמעתי שבבטטה יש פיטואסטרוגנים האם זה נכון? תודה
אלה שלום, בכל הקיטניות יש פיטואסטרוגנים ולא רק בשעועית. גם בפשתן יש פיטאסטרוגנים ופיטוסטרולים (שמנים חשובים לבריאות האישה והגבר). בבטטה יש כמות קטנה. את יכולה לשקול לקחת בצורת תוסף תזונתי, למרות שתמיד עדיף לקבל את רכיבי התזונה מהמזון.. בהצלחה צביקה
פורטל חדש המטפל בכל האספקטים הקשורים לאורגני: בישול ומזון אורגני, מתכונים, חקלאות אורגנית ועוד. מומלץ בחום: www.organiclife.co.il
יופי של אתר !
באמת אתר מקסים, בדיוק המלצתי עליו במקום אחר.... נהנתי במיוחד מההסברים המדוייקים על בישול דגנים וקטניות אהבתי את התפיסה שלכל אחד תזונה בריאה שמתאימה לא ושאין תזונה בריאה שמתאימה לכולם. תכנסו כדאי.
שלום לכולם אני בן 28 ללאחר בדיקה תקופתית שביצעתי הייתה לי רמה גבוהה של B12 . רציתי לדעת מה המשמעות והאם יש סיכונים בכך? מה מומלץ לאכול ומה לא מומלץ כדי להגיע לרמה סבירה של B12 . רמת ה B12 היא1150. שאלה נוספת לגבי CK מה המשמעות של הנתון הרמה שלי בדם היא 172 כם כן מעל הנורמה. תודה מראש
משה שלום, הנושא נדון לפני כשבוע. להלן הקישור: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xPG/417/xFT/276609/xFP/276609 בכל מקרה כדאי שתתייעץ עם הרופא המטפל בנושא זה ובנושא רמת ה CK. בהצלחה צביקה
צביקה, שלום ראשית, ברצוני לציין כי אני נהנית מאוד מהפורום שלך. לצערי, מסיבה כלשהי (שאינה ידועה לי) אינני מצליחה להיכנס לאתר שלך בכדי לקרוא את המאמרים. המחשב "סוגר" לי את האינטרנט כאשר אני מנסה להכנס אליו.... אי לכך, רציתי לדעת אילו מאכלים "מבריחים" סידן מהגוף מאחר ונמצאה אצלי בריחת סידן מהעצמות? המון תודה, מיכל
מיכל שלום, לבקשתך, להלן תמצית של תקציר ההרצאה בנושא בריחת סידן המופיע באתר שלי. חשוב לדעת מה לאכול, מה לא לאכול ואיך לנהוג. נסי לקבל תמיכה טכנת לנושא התקלה בכניסה לאתר. יש שם עוד חומר חשוב ומעניין. מה זה אוסטיאופורוזיס? (אוסטיאו עצם, פורוזיס נקב / חור) מחלה, המתבטאת בהפחתה משמעותית במסת (צפיפות) העצם, הגורמת להגדלת החללים במבנה העצם ולהחלשתה, דבר שעלול לגרום לסדקים ושברים, כתוצאה מכל פגיעה גופנית קלה, הרמת משא, או חבלה. עמוד השדרה הינו האזור השכיח ביותר לירידה בצפיפות העצם דבר הגורם לכאבי גב, גיבנת וירידה בגובה. הדבר קורה בד"כ לאנשים שעברו את גיל 40 לנשים שעברו את תקופת-המעבר ולאנשים הממעטים בתנועה. האזורים הנפגעים: עמוד השדרה, מפרק הירך, שורש כף היד סטטיסטיקה (נכון לשנת 2003) - בישראל כ 400 אלף חולים במחלה - אחת מכל ארבע נשים מעל גיל 55 - 80% מהחולים במחלה הן נשים. - נשים פי 6 סיכון מאשר גברים - 35% 40% מהנשים יסבלו משבר אוסטיאופורוטי עד גיל 70. - 70% מהשברים מופיעים אצל חולים באוסטיאופורוזיס. -24% מבני 50+ עם שבר בצואר הירך, מתים במהלך השנה שלאחר השבר. סימפטומים - בדרך כלל אין ("מחלה שקטה") - לעיתים יש כאבים בעורף או בגב. פיזיולוגיה - העצם נבנית ונהרסת באופן מתמיד על ידי התאים הבונים והורסים. - חילוף החומרים של העצם תלוי באספקת חלבונים, ויטמינים ומינרלים. - עד גיל 25 עולים תהליכי הבניה בעצם על תהליכי הפירוק. - צפיפות העצם מגיעה לשיא בגיל 30 ונשארת כמעט קבועה עד גיל 35-40. - מגיל 40 תהליכי הפירוק עולים על תהליכי הבנייה. - אצל נשים בגיל המעבר מוגבר קצב הירידה בצפיפות העצם. הגורמים ל"בריחת סידן" - גנטיקה (הסטוריה משפחתית). - בעיות הורמונליות (אסטרוגן, קלציטונין). - מחלות (בלוטת התריס, אדרנל, שיגרון, סוכרת, מחלות כליה מעיים וכבד). - אי ספיגת סידן במעי ( גיל, מחלות, שישולים, חומצה אוכסלית). - קפאין (קפה, תה רגיל, קקאו, קולה), מלח - גורמים להפרשה מוגברת של סידן בשתן. - משקאות מוגזים, סוכרים, אלכוהול - עודף חלבון מהחי (עודף זרחן). - תרופות (סטרואידים, משתנים, נוגדי חומצה, הרגעה, כימותרפיה), הורמונים - עישון האם קולה פוגעת בצפיפות העצם? ממחקר עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן. מקור: "מכביתון" - מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות. גורמי סיכון נוספים - תזונה דלה בסידן, דיאטת הרזיה. - גיל אל-וסת צעיר (לפני 45). - וסת בלתי סדיר או אל-וסת. - כריתת רחם, במיוחד אם שתי השחלות הוצאו לפני גיל ארבעים וחמש. - תקופות בהם פסקה הווסת מלבד הריון כמו באנורקסיה. - בעלות עור לבן . - מבנה גוף צר - חוסר פעילות גופנית - חוסר חשיפה לשמש. - שלשולים ממושכים או שימוש במשלשלים. פתרונות טבעיים א. במזון - מזונות עשירים בסידן - מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים - תזונה צמחונית - הגבלת כמות החלבון מהחי - סביבה חומצית (סלט עם לימון, ויטמין C) כמויות סידן במזון: חלב 200 מ"ל 200 מ"ג גבינה לבנה %5 שומן 200 גרם 200 מ"ג יוגורט, לבן 200 גרם (גביע) 200 מ"ג גבינה צהובה 30 גרם (פרוסה) 200 מ"ג שומשום מלא טחון 100 גרם 1000 מ"ג סרדינים בשמן עם עצמות 100 גרם 350 מ"ג שקדים לא קלויים 100 גרם 250 מ"ג תאנים מיובשות 100 גרם 220 מ"ג אגוזי לוז 100 גרם 200 מ"ג משמש מיובש 100 גרם 170 מ"ג פולי סויה מיובשים 100 גרם 100 מ"ג ברוקולי - כרוב מבושל 100 גרם 45 מ"ג תפוז ללא קליפה 100 גרם 40 מ"ג ב. תוספי מזון (לקחת ביעוץ אישי בלבד) - ויטמין D משפר את ספיגת הסידן במעיים (400 IU) - קאל-מאג-בורון - קלציום ציטראט ג. פעילות גופנית: הנושאת משקל על העצמות כמו: הליכה, רכיבה, משקולות, או התעמלות אירובית ואנאירובית (דחיסה). ד. הימנעות ממצבים המפחיתים ספיגת סידן: מזונות עשירים בזרחן, חלבון מהחי בכמות גבוהה, מזונות עשירים בחומצה פיטית ואוקסאלית, אלכוהול, קפאין, דיאטות דלות קלוריות, תת-ספיגה של שומנים ושלשולים ממושכים. מעישון ומאלכוהול. מתרופות מזיקות שאינן הכרחיות. כמה סידן אנחנו צריכים? קצובה יומית מומלצת (במ"ג) גיל 500 1-3 800 4-8 1300 9-18 1000 19-50 1200 51+ מקור: האקדמיה הלאומית למדעים ארה"ב טיפול תרופתי מטרת הטיפול התרופתי: לעכב פירוק העצם ולעודד יצירת תאי עצם. - פוסלן: מאיטה את הרס תאי העצם, מעלה את צפיפות העצם, מפחיתה סיכון לשברים. יש תופעות לוואי (כיבים, דלקת בושט, כאבי בטן, שרירים ועצמות, בחילות, צרבות). - הורמונים (HRT): הורמוני מין. מאט הידלדלות העצם. (עלול לגרום לסרטן, מחלות לב, שבץ מוחי, פקקת ורידים). - סטרואידים: מעודדים פעילות תאים בוני עצם. מעלים מסת שריר. (רעילים לכבד). - קלציטונין: הורמון המאט פעילות התאים ה"הורסים". ניתן בזריקה או בתרסיס. - אויסטה: מחקה את פעולת האסטרוגן ברקמות. מעלה צפיפות העצם ומורידה עד 55% סיכון לפתח שברים חדשים בחוליות עמוד השדרה והירך. תופעות לוואי (קרישים בורידים העמוקים, אינטראקציה עם תרופות והורמונים, פגיעה בתפקודי כליות וכבד, בצקות). סיכום - המניעה חשובה, אך סיבות גנטיות לפעמים חזקות יותר. - אכילת מזון עשיר בסידן, התעמלות מתונה, תוספי מזון, הימנעות מעישון ומשתיית אלכוהול עשויים לעזור בטיפול ובמניעה של בריחת סידן. - התקדמות הרפואה המודרנית מאפשרת לטפל ולעזור לחולים בבריחת סידן, למנוע שברים נוספים ולשפר את איכות חייהם בצורה ניכרת. ספרות מומלצת - סידן בונה אותך, גואן נס, הוצאת: מודן - אוסטיאופורוזיס, בריחת סידן ד"ר צופיה איש שלום, הוצאת: פרולוג - בריחת סידן ליאונרד מרווין, הוצאת: אור עם. - עתיר סידן, טובה ארן, הוצאת: מודן בהצלחה צביקה