פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/02/2006 | 18:48 | מאת: רוני

שלום האם יש מזונות המכילים q10? כמו שבכבד יש ברזל ו-b12. תודה

13/02/2006 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, המקורות ל Q10 (מלבד התוסף) הם: בשר, דגים, תרד, ברוקולי, אגוזים בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 18:12 | מאת: מאיה

שלום. רציתי לדעת באילו מאכלים יש ניקוטין, פרט לחציל תודה

13/02/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, לא ידעתי שבחציל יש ניקוטין. יש בו סולנין. מלבד עלי טבק, לא ידוע אלי על מזונות נוספים שמכילים ניקוטין. אשמח להתעדכן בנושא. בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 17:47 | מאת: אפרת

אני מעוניינת לדעת האם יש מניעה כל שהיא מבחינת הרפואה הטבעית להשתמש באבקת אפיה כתחליף לשמרים באפיית לחם. תודה אפרת

13/02/2006 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום. אבקת אפייה זה לא מזון בריאות. יש בה שני סוגים של מלח - סודיום (נתרן) בי-קרבונט (סודה לשתיה) וסודיום פירופוספט. אלה חומרים כימיים שנועדו להתפחת בצק. בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 15:54 | מאת: טל

שלום כמה זמן צריך לבשל חצילים?האם צריך להוסיף מים?

13/02/2006 | 16:11 | מאת: יעקב

מה הכוונה לבשל, איזה תבשיל אתה רוצה להכין?.

13/02/2006 | 18:49 | מאת: טל

עם רסק עגבניות.

13/02/2006 | 13:38 | מאת: שושי

שלום רב, מדוע פירות יבשים לא אורגניים אינם בריאים. תודה שושי

13/02/2006 | 18:50 | מאת: טל

כוון שמוסיפים להם צבעי מאכל וחומרים משמרים.כמו לכל מוצר מהתעשיה.

13/02/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, לשימור הפירות היבשים משתמשים בסולפטים (גופרית) וזה לא בריא במיוחד. לכן חשוב לשטוף טוב במים חמים. בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 11:53 | מאת: טיאה

שלום צביקה, אני אוכלת מידי יום כמעט את אותן הארוחות עם אותם המרכיבים אשר בינם לבינם שונים(ירקות, פירות, טחינה גולמית, סומסום מלא טחון, לחם/אורז מלא ועוד). האם חשוב לגוון במזון שאנו אוכלים? כלומר, אם מידי יום זו אותה מתכונת זה נכון בריאותית? תודה טיאה

13/02/2006 | 12:48 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, חשוב מאד לגוון את סוגי המזון על בסיס יומי וגם להחליף בין הארוחות. גיוון המזון יבטיח שנקבל את כל רכיבי התזונה החיוניים. בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 11:35 | מאת: מתעניינת

מהם המזונות שמכילים הרבה אשלגן?

13/02/2006 | 12:54 | מאת: צביקה קורן

המזונות העשירים באשלגן הם: אצות ים, פקאנים, גרעיני חמניות, אגוזים אחרים, שקדים, שומשום, טחינה, שום, פטרוזיליה, סויה, אשכולית, בננה, פירות יבשים (תאנים, צימוקים ותמרים), עגבניות, קטניות, ירקות ירוקים, גזר

12/02/2006 | 19:42 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. האם אתה מכיר אתהצמחיםהבאים: 1.שורש מרשמלו 2.טריפלה. 3.גרעיני פסיליו. 4.שורש לקריצה. ולמה הם משמשים. תודה מראש יעקב

12/02/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, שורש מרשמלו משמש ברפואת הצמחים לטיפול בפצעים, כוויות ופגעים בעור. העלים (אלטיאה) משמשם בחליטה לטיפול בכאבי גרון ובשיעול. התה הזה מכייח. גרעיני פסיליום (לחך בלוטי - פלנטגו) משמשים כטיפול תומך בעצירות (לתקופה מוגבלת). הם סופחים מים פי 40 ממשקלם ולכן צריך לשתות הרבה כשלוקחים אותם. שורש ליקוריץ מחזק וממריץ (מעלה לחץ דם). משמש להזנת איברים במצבים של חולשה. בייחוד במצבים של שיעולים, אסטמה, אולקוס, גסטריטיס, קוליטיס. החומר הפעילגליצריזין הוא דמוי קורטיזון. קטרטיזון הינו הורמון המופרש מבלוטת יותרת הכליה. בדרך זו מחזק הצמח את בלוטת יותרת הכליה. בגלל איכותו דמוית הקורטיזון צמח זה יעיל למצבי דלקת ולחולים הרוצים להוריד בתרופות המכילות קורטיזול. בהצלחה צביקה

12/02/2006 | 16:42 | מאת: שואל

שלום! יש האןמרים כי הסוכר חום הכהה כהה הוא הבריא בין זה לבין הסוכר החום הבהיר מהו הנכון ועל מה מסתמכת תשובתכם בתודה שואל

12/02/2006 | 19:45 | מאת: יעקב

אין הבדל ערך תזונתי בין שני סוגי הסוכר, עדיף להשתמש עם מולסה או יש צמח הנקרא סטיוויה ממתיק טבעי פי 30 מהסוכר.

12/02/2006 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

לשואל שלום, אם החום הכהה הוא סוכר חום אמיתי ולא צבוע, יתכן והוא מכיל יותר מינרלים וויטמינים היות ועבר פחות תהליכי זיקוק. הסוכר החום והלבן הם תוצרים של זיקוק סלק סוכר או קנה סוכר. בשלבים השונים של הזיקוק מופקת המולסה שהיא "הפסולת" מתהליך הזיקוק ולכן מכילה הרבה ויטמינים ומינרלים ובמיוחד ברזל וסידן. (ולכן מומלץ מאד להשתמש בה במום סוכר). סוכר חום כהה מזוקק פחות מהבהיר ולכן מכיל יותר מינרלים. "אנחנו מסתמכים בתשובתנו" על ידע אישי. בהצלחה צביקה

13/02/2006 | 10:50 | מאת: שואל

שלום ! צביקה ראשית תודה לך על התשובה, אבל כאשר אתה אומר אם הסוכר החום הוא אמיתי למה הכוונה , האם יש סוכר חום מזוייף? קניתי לאחרונה במגה סוכר במיכל פלסטיק שהיה מאד מאד דק ממש כמו אבקה. (לא זוכר שם חברה) האם לחברה שנקראת טבע יש סוכר אמיתי, אני גם קונה בד"כ של סוגת. שוב תודה

12/02/2006 | 01:00 | מאת: אלה

שלום אני צורכת כבר זמן רב פיטואסטרוגנים דרך אכילת מוצרי סויה. העניין הוא שפיתחתי רגישות לסויה או כל מוצר של סויה ואני לא אוכלת יותר שום דבר מאלה. אני מנסה למצוא תחליף למקור פיטואסטרוגנים ורציתי לדעת האם זה מספיק: שעועית, כרוב, כרובית, פשתן וברוקולי. וגם שמעתי שבבטטה יש פיטואסטרוגנים האם זה נכון? תודה

12/02/2006 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, בכל הקיטניות יש פיטואסטרוגנים ולא רק בשעועית. גם בפשתן יש פיטאסטרוגנים ופיטוסטרולים (שמנים חשובים לבריאות האישה והגבר). בבטטה יש כמות קטנה. את יכולה לשקול לקחת בצורת תוסף תזונתי, למרות שתמיד עדיף לקבל את רכיבי התזונה מהמזון.. בהצלחה צביקה

11/02/2006 | 13:13 | מאת: חיים אורגניים

פורטל חדש המטפל בכל האספקטים הקשורים לאורגני: בישול ומזון אורגני, מתכונים, חקלאות אורגנית ועוד. מומלץ בחום: www.organiclife.co.il

11/02/2006 | 13:19 | מאת: שם בדוי

יופי של אתר !

11/02/2006 | 16:07 | מאת: דנית

באמת אתר מקסים, בדיוק המלצתי עליו במקום אחר.... נהנתי במיוחד מההסברים המדוייקים על בישול דגנים וקטניות אהבתי את התפיסה שלכל אחד תזונה בריאה שמתאימה לא ושאין תזונה בריאה שמתאימה לכולם. תכנסו כדאי.

11/02/2006 | 11:00 | מאת: משה

שלום לכולם אני בן 28 ללאחר בדיקה תקופתית שביצעתי הייתה לי רמה גבוהה של B12 . רציתי לדעת מה המשמעות והאם יש סיכונים בכך? מה מומלץ לאכול ומה לא מומלץ כדי להגיע לרמה סבירה של B12 . רמת ה B12 היא1150. שאלה נוספת לגבי CK מה המשמעות של הנתון הרמה שלי בדם היא 172 כם כן מעל הנורמה. תודה מראש

11/02/2006 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, הנושא נדון לפני כשבוע. להלן הקישור: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xPG/417/xFT/276609/xFP/276609 בכל מקרה כדאי שתתייעץ עם הרופא המטפל בנושא זה ובנושא רמת ה CK. בהצלחה צביקה

10/02/2006 | 18:08 | מאת: מיכל

צביקה, שלום ראשית, ברצוני לציין כי אני נהנית מאוד מהפורום שלך. לצערי, מסיבה כלשהי (שאינה ידועה לי) אינני מצליחה להיכנס לאתר שלך בכדי לקרוא את המאמרים. המחשב "סוגר" לי את האינטרנט כאשר אני מנסה להכנס אליו.... אי לכך, רציתי לדעת אילו מאכלים "מבריחים" סידן מהגוף מאחר ונמצאה אצלי בריחת סידן מהעצמות? המון תודה, מיכל

11/02/2006 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לבקשתך, להלן תמצית של תקציר ההרצאה בנושא בריחת סידן המופיע באתר שלי. חשוב לדעת מה לאכול, מה לא לאכול ואיך לנהוג. נסי לקבל תמיכה טכנת לנושא התקלה בכניסה לאתר. יש שם עוד חומר חשוב ומעניין. מה זה אוסטיאופורוזיס? (אוסטיאו – עצם, פורוזיס – נקב / חור) מחלה, המתבטאת בהפחתה משמעותית במסת (צפיפות) העצם, הגורמת להגדלת החללים במבנה העצם ולהחלשתה, דבר שעלול לגרום לסדקים ושברים, כתוצאה מכל פגיעה גופנית קלה, הרמת משא, או חבלה. עמוד השדרה הינו האזור השכיח ביותר לירידה בצפיפות העצם דבר הגורם לכאבי גב, גיבנת וירידה בגובה. הדבר קורה בד"כ לאנשים שעברו את גיל 40 לנשים שעברו את תקופת-המעבר ולאנשים הממעטים בתנועה. האזורים הנפגעים: עמוד השדרה, מפרק הירך, שורש כף היד סטטיסטיקה (נכון לשנת 2003) - בישראל כ 400 אלף חולים במחלה - אחת מכל ארבע נשים מעל גיל 55 - 80% מהחולים במחלה הן נשים. - נשים פי 6 סיכון מאשר גברים - 35% – 40% מהנשים יסבלו משבר אוסטיאופורוטי עד גיל 70. - 70% מהשברים מופיעים אצל חולים באוסטיאופורוזיס. -24% מבני 50+ עם שבר בצואר הירך, מתים במהלך השנה שלאחר השבר. סימפטומים - בדרך כלל אין ("מחלה שקטה") - לעיתים יש כאבים בעורף או בגב. פיזיולוגיה - העצם נבנית ונהרסת באופן מתמיד על ידי התאים הבונים והורסים. - חילוף החומרים של העצם תלוי באספקת חלבונים, ויטמינים ומינרלים. - עד גיל 25 עולים תהליכי הבניה בעצם על תהליכי הפירוק. - צפיפות העצם מגיעה לשיא בגיל 30 ונשארת כמעט קבועה עד גיל 35-40. - מגיל 40 תהליכי הפירוק עולים על תהליכי הבנייה. - אצל נשים בגיל המעבר מוגבר קצב הירידה בצפיפות העצם. הגורמים ל"בריחת סידן" - גנטיקה (הסטוריה משפחתית). - בעיות הורמונליות (אסטרוגן, קלציטונין). - מחלות (בלוטת התריס, אדרנל, שיגרון, סוכרת, מחלות כליה מעיים וכבד). - אי ספיגת סידן במעי ( גיל, מחלות, שישולים, חומצה אוכסלית). - קפאין (קפה, תה רגיל, קקאו, קולה), מלח - גורמים להפרשה מוגברת של סידן בשתן. - משקאות מוגזים, סוכרים, אלכוהול - עודף חלבון מהחי (עודף זרחן). - תרופות (סטרואידים, משתנים, נוגדי חומצה, הרגעה, כימותרפיה), הורמונים - עישון האם קולה פוגעת בצפיפות העצם? ממחקר עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן. מקור: "מכביתון" - מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות. גורמי סיכון נוספים - תזונה דלה בסידן, דיאטת הרזיה. - גיל אל-וסת צעיר (לפני 45). - וסת בלתי סדיר או אל-וסת. - כריתת רחם, במיוחד אם שתי השחלות הוצאו לפני גיל ארבעים וחמש. - תקופות בהם פסקה הווסת מלבד הריון כמו באנורקסיה. - בעלות עור לבן . - מבנה גוף צר - חוסר פעילות גופנית - חוסר חשיפה לשמש. - שלשולים ממושכים או שימוש במשלשלים. פתרונות טבעיים א. במזון - מזונות עשירים בסידן - מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים - תזונה צמחונית - הגבלת כמות החלבון מהחי - סביבה חומצית (סלט עם לימון, ויטמין C) כמויות סידן במזון: • חלב 200 מ"ל 200 מ"ג • גבינה לבנה %5 שומן 200 גרם 200 מ"ג • יוגורט, לבן 200 גרם (גביע) 200 מ"ג • גבינה צהובה 30 גרם (פרוסה) 200 מ"ג • שומשום מלא טחון 100 גרם 1000 מ"ג • סרדינים בשמן עם עצמות 100 גרם 350 מ"ג • שקדים לא קלויים 100 גרם 250 מ"ג • תאנים מיובשות 100 גרם 220 מ"ג • אגוזי לוז 100 גרם 200 מ"ג • משמש מיובש 100 גרם 170 מ"ג • פולי סויה מיובשים 100 גרם 100 מ"ג • ברוקולי - כרוב מבושל 100 גרם 45 מ"ג • תפוז ללא קליפה 100 גרם 40 מ"ג ב. תוספי מזון (לקחת ביעוץ אישי בלבד) - ויטמין D – משפר את ספיגת הסידן במעיים (400 IU) - קאל-מאג-בורון - קלציום ציטראט ג. פעילות גופנית: הנושאת משקל על העצמות כמו: הליכה, רכיבה, משקולות, או התעמלות אירובית ואנאירובית (דחיסה). ד. הימנעות • ממצבים המפחיתים ספיגת סידן: מזונות עשירים בזרחן, חלבון מהחי בכמות גבוהה, מזונות עשירים בחומצה פיטית ואוקסאלית, אלכוהול, קפאין, דיאטות דלות קלוריות, תת-ספיגה של שומנים ושלשולים ממושכים. • מעישון ומאלכוהול. • מתרופות מזיקות שאינן הכרחיות. כמה סידן אנחנו צריכים? קצובה יומית מומלצת (במ"ג) גיל 500 1-3 800 4-8 1300 9-18 1000 19-50 1200 51+ מקור: האקדמיה הלאומית למדעים – ארה"ב טיפול תרופתי מטרת הטיפול התרופתי: לעכב פירוק העצם ולעודד יצירת תאי עצם. - פוסלן: מאיטה את הרס תאי העצם, מעלה את צפיפות העצם, מפחיתה סיכון לשברים. יש תופעות לוואי (כיבים, דלקת בושט, כאבי בטן, שרירים ועצמות, בחילות, צרבות). - הורמונים (HRT): הורמוני מין. מאט הידלדלות העצם. (עלול לגרום לסרטן, מחלות לב, שבץ מוחי, פקקת ורידים). - סטרואידים: מעודדים פעילות תאים בוני עצם. מעלים מסת שריר. (רעילים לכבד). - קלציטונין: הורמון המאט פעילות התאים ה"הורסים". ניתן בזריקה או בתרסיס. - אויסטה: מחקה את פעולת האסטרוגן ברקמות. מעלה צפיפות העצם ומורידה עד 55% סיכון לפתח שברים חדשים בחוליות עמוד השדרה והירך. תופעות לוואי (קרישים בורידים העמוקים, אינטראקציה עם תרופות והורמונים, פגיעה בתפקודי כליות וכבד, בצקות). סיכום - המניעה חשובה, אך סיבות גנטיות לפעמים חזקות יותר. - אכילת מזון עשיר בסידן, התעמלות מתונה, תוספי מזון, הימנעות מעישון ומשתיית אלכוהול עשויים לעזור בטיפול ובמניעה של בריחת סידן. - התקדמות הרפואה המודרנית מאפשרת לטפל ולעזור לחולים בבריחת סידן, למנוע שברים נוספים ולשפר את איכות חייהם בצורה ניכרת. ספרות מומלצת - סידן בונה אותך, גואן נס, הוצאת: מודן - אוסטיאופורוזיס, בריחת סידן ד"ר צופיה איש שלום, הוצאת: פרולוג - בריחת סידן ליאונרד מרווין, הוצאת: אור עם. - עתיר סידן, טובה ארן, הוצאת: מודן בהצלחה צביקה

10/02/2006 | 17:03 | מאת: יהודית

איזו מטחנה מתאימה לטחינת זרעי פשתן? איפה אפשר למצוא אחת, רצוי חשמלית? יהודית

10/02/2006 | 17:07 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, בכל חנות חשמל תוכלי לקנות "מטחנת קפה" בערך במאה שקלים. שבת שלום צביקה

10/02/2006 | 15:44 | מאת: שירלי

שלום וברכה, נזקי הקפה ידועים לי ובכל זאת אינני מצליחה להמנע משתיית נס-קפה. בסה"כ ניתן לומר שאני מכורה, כמעט כל יום אני שותה 2 כוסות נס-קפה. רציתי לדעת אם קיים (אולי בחנות טבע) תחליף כלשהו לנס-קפה או שוקו? במידה ובכל זאת שותים מה פחות מזיק? אודה לקבלת תשובה, שירלי

10/02/2006 | 16:58 | מאת: צביקה קורן

שירלי שלום, בחנויות טבע יש כמה סוגים של תחליפי קפה על בסיס דגנים. תנסי כמה סוגים עד שתמצאי משהו שמתאים לך. התחליף הטוב לקקאו הוא אבקת חרובים. תזכרי שהכמיהה שלך לקפה נובעת מהתמכרות. זהו הרגל שניתן ורצוי לחדול ממנו בהקדם האפשרי. בכל אופן נס קפה מזיק יותר מקפה בוץ ולכן אם אין ברירה תשתי את זה. בהצלחה צביקה

10/02/2006 | 10:23 | מאת: עומר

אני בן 20 בריא מתאמן ואוכל די נכון, האם כדאי לקחת מולטי ויטמין כדוגמת צנטרום על מנת לחזק את גופי?? האם יש לו יעילות מסוימת על אנשים בריאים (להיות יותר בריא, כמה שיותר יותר טוב)?? האם הוא יכול להזיק??

10/02/2006 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, אתה צעיר, בריא, פעיל ואוכל נכון - אין צורך במולטי ויטמין ובטח לא מהיצרן שציינת. אני לא נוהג להמליץ על חברה זו או אחרת אבל אם כבר לוקחים מולטיויטמין כדאי שיהיה מחברה ידועה המשתמשת ברכיבים טבעיים ולא כימיים. בהצלחה צביקה

10/02/2006 | 10:04 | מאת: מירב

שבת שלום.. אני רוצה לאפות לחם בריא. השאלה היא האם ניתן לשים שמרי בירה במקום שמרים רגילים, וקמח מלא במקום קמח רגיל והאם באותם המינונים? תודה, מירב.

10/02/2006 | 16:49 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, אני לא מומחה גדול בבישול ובאפייה. הבישול הטבעי הוא פשוט. אנחנו מנסים כמה שפחות לקלקל את האוכל עם מלח, חומץ, חריף, טיגון וכד'. שמרי בירה לא יכולים לאחליף שמרי אפייה - הם לא יתיחו את הבצק. תשתמשי בשמרים רגילים, קמח מלא ומעט מלח. לגבי אפיית עוגות (רק אם חייבים), כדאי לוותר על מרגרינה, סוכר לבן, אבקת אפייה וקקאו. להשתמש בקמח מלא, סוכר חום או מולסה, שמן שומשום, קקאו חרובים וביצים אורגאניות. בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 22:38 | מאת: סימה

מה הכוונה(לאחר שסיימת את סבב הרפואי) .בתודה

10/02/2006 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, "הסבב הרפואי" זה שיחה עם רופא רגיל, רופה מומחה, בדיקות מעבדה, פגישה עם דיאטנית קלינית. המטרה ב"סבב הרפואי" לאתר אם יש בעיה בחילוף החומרים או אחרת. אחרי שסיימת את השלב הזה או אפילו במקביל, כדאי לעבור לתזונה טבעית-איכותית. המעבר הזה גם כן מחייב יעוץ אישי. לדוגמה: הרבה אנשים חושבים שארוחת בוקר בריאה זה "דגני בוקר" (קורנפלקס וכד') עם חלב, מעדן חלב, טוסט מלחם לבן עם גבינה צהובה, או חביתה מקושקשת. בגישת התזונה הטבעית זאת לא ארוחה בריאה. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

10/02/2006 | 12:08 | מאת: סימה

תודה על התיחסותך

09/02/2006 | 21:28 | מאת: יפית

לאחרונה חליתי בסרטן שד ועברתי הסרה חלקית.בנוסף אני מאוזנת באלטרוקסין מזה שנים. לוקחת תוסף סידן, ויטמין די וכן מגנזיום ואבץ. אני בת 54. הכולסטרול 230. הטוב 82 הרע 132 וטריגליצ. 86. מה התזונה והתוספים המומלצים לי. אני לא אוכלת בשר עוף ומדגים רק טונה משומרת.אוכלת הרבה מוצרי חלב דלי שומן ועד כה הלכתי הליכה נמרצת 4 פעמים לפחות בשבוע. משקלי ומסת השומן תקינים לגמרי.אני אלרגית לזרעי פשתה. מה כדאי לאכול.

09/02/2006 | 22:00 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אני לא ממליץ על תוספים במסגרת הפורום. מתן תוספים צריך להיות רק ביעוץ אישי, בהתאמה אישית ולאחר שהכנסת תיקונים בתזונה הבסיסית. רק טיפ אחד - עודף של ויטמין D ואבץ עלולים להזיק. כדאי מאד לעשות הפסקה של שבוע לאחר מספר שבועות שלוקחים תוספים. בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 21:24 | מאת: ליאורה

אלו מקורות לסידן שלא מכיל קלוריות רבות? אני בת 54 ובבדיקה של צפיפות העצם נאמר לי שהתוצאה גבולית. כמה סידן צריך לאכות ומהם המקורות. תודה רבה

09/02/2006 | 22:04 | מאת: צביקה קורן

ליאורה שלום, השאלה בנושא סידן עלתה רבות בפורום - מציע לך לעשות חיפוש. חשוב מאד להימנע ממזונות שזורקים סידן מהגוף, או מונעים ספיגה שלו. מזונות עשירים בסידן: טחינה, שומשום, ירקות ירוקים (כרוב, פטרוזיליה), פירות יבשים, חלב סויה, טופו, שקדים, אגוזים. מוצרי חלב. מציע לך לקבל יעוץ אישי בתזונה ועד אז לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "בריחת סידן". בהצלחה צביקה

26/02/2006 | 22:49 | מאת: יעקב

האם הסידן מצוי במי הברז או במים מינרליים והוא זמין לגוף? האם המים הם מקור לסידן?

09/02/2006 | 12:44 | מאת: אביב

בשנה האחרונה עברתי לתזונה בריאה יותר - פחות בעלי חיים ויותר ירקות חיים, ירקות שורש מבושלים, פרות וקטניות בעיקר עדשים, מעט גרעיני חומוס ואורז מלא וכן כמובן דברי חלב ( רק לבנים, לא צהובים ) בתקופה האחרונה אני סובל יותר מגזים מכפי שהייתי רגיל בשאלות פרטיות הבנתי שהבעיה מוכרת לכולם - ובכן מה עושים ?

09/02/2006 | 15:04 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, התזונה הטבעית מכילה הרבה סיבים ומזונות שגורמים לגזים (בהתחלה לפחות). מציע לך לעשות חיפוש בפורום (על המילה גזים) ולנצל את הטיפים שנתתי בנושא זה מספר פעמים בפורום. בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 11:23 | מאת: טיאה

שלום, עינתי באתר תזונה טבעית בכתובת אנגלית שהמלצת עליו. הוא מציע פירוט ערך תזונתי של מזון. המזון מתחלק לפי אחוזי פרוטאין, שומן ומושג נוסף שלא הבנתי אותו carbs מה זה? תודה טיאה

09/02/2006 | 15:02 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, CARBS זה קיצור של carbohydrates - פחמימות. כפי ששמת לב יש שם פירוט גדול מאד של רכיבי המזון ואפשרויות חיפוש מתקדמות. בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 11:10 | מאת: סימה

שלום האם קפסולות של שמן דגים עוזרים להורדת כולסטרול אצל ילד בו 14?אם כן כמה קפסולות צריך לקחת?מה לגבי פשטן?בתודה

09/02/2006 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, כבר כתבתי מספר פעמים ששמן דגים ושמן פשתן זה מזון ולא תרופה. רמה גבוהה של כולסטרול אצל ילד בן 14 יכולה לנבוע מבעיה בחילוף החומרים ולאו דווקא מתזונה. מציע לך לפנות לרופא מומחה ולדיאטנית קלינית לטיפול בנושא. תזונה טבעית מלאה (ולא "תרופה" טבעית זו או אחרת) יכולה לעזור באיזון רמות השומנים בדם. גם בנושא זה כדאי לקבל יעוץ (אחרי שסיימת את הסבב הרפואי). בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 10:12 | מאת: צילה

שלום ! אני מעוניית לקבל מידע מה אפשר לאכול וכמובן איפה משיגים אוכל ללא גלוטן... לא סובלת מצליאק אבל רגישות קלה לגלוטן אני אוכלת לחם כוסמין כי זה בנתיים הדבר היחיד שמצאתי. הבעיה שאני מאוד רוצה לרדת במשקל ואני לא יודעת אם קיים לחם קל ללא גלוטן... אם אפשר לקבל טיפים לדיאטה ללא גלוטן או בכל אופן רעיונות למה אפשר לאכול . אני ממש אשמח...והכי חשוב איפה אפשר להשיג...(אני גרה באיזור השפלה) עוד שאלה נוספת.... אני גם רגישה לחלב... האם ניתן להשתמש בחלב סויה בקפה במקום חלב? ואיזה חלב סויה או חלב אחר (אורז וכדו') אפשר ועדיף להשתמש כשרוצים לרדת במשקל? (אני לא כל כך אוהבת את כל הדברים האלו אז אשמח להמלצה מה שהכי "טעים" ומסתדר עם דיאטה) נ.ב אני בת 25 (נ+1) גובה - 1.58 משקל 67 ק"ג תודה ויום טוב!

09/02/2006 | 15:11 | מאת: צביקה קורן

צילה שלום, בכל חנות טבע גדולה ניתן למצוא מוצרים ללא גלוטן. בדוחן, כוסמת, קינואה ואמרנט אין גלוטן - את יכולה לאכול. אפשר להשתמש בחלב סויה, אבל רצוי להימנע מקפה, במיוחד אם יש לך בעיות במערכת העיכול. בין שאר הנזקים של הקפה - הוא מגרה את הריריות של מערכת העיכול. מציע לך לקבל יעוץ אישי לנושא ההרזייה והתזונה המתאימה לך ולא להסתפק בפורום זה און אחר. בהצלחה צביקה

11/02/2006 | 23:20 | מאת: צילה

ראשית תודה על ההיתייחסות! כוסמת וכוסמין זה אותו דבר? שיפון וכוסמין הבנתי שזה דל גלוטן נכון? באופן משמעותי מלחם רגיל? האם ניתן לחמם חלב סויה? להוסיף לתה? לבשל? האם 2 כוסות קפה בשבוע זה גרוע?

09/02/2006 | 09:18 | מאת: סיחבי

בתי בת 19 שותה 3או4 פעמים ביום נס קפה האם זה מזיק?האם המלבין באמת מסרטן

09/02/2006 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בעיני גם כוס אחת מיותרת ומזיקה, אבל מקובל שעד 4 כוסות ביום זה "בסדר". אם תשאלי בפורום תזונה קלינית תקבלי תשובה יותר מרגיעה. לגבי המלבין אני לא יודע ממה הוא מורכב. אם אדע אוכל לחוות דעה. על נזקי הקפה וחומרים נוספים תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר של (חומרים מזיקים בתזונתנו) בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 09:04 | מאת: עדי

צביקה שלום רב היכן אתה ממליץ או מכיר מוסדות ללמידת נטורופטיה על מנת להיות מוסמך מקצועית באיזור המרכז האם גם אתה מעביר הרצאות???

09/02/2006 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני לא יודע בת כמה את ומה מצבך הכלכלי, אבל אני מאד לא ממליץ על לימודי נטורופטיה כמקור הכנסה ופרנסה. השוק מוצף היום בבתי ספר לנטורופטיה ("מכללות" כמובן) ובבוגרים בעלי תעודת נטורופט. רובם עובדים כמוכרים בחנויות טבע או כמטפלים במרכזי ספא בתנאי עבדות. חלק גדול מהם עוסק בדברים אחרים. אני ממליץ ללמוד נטורופתיה רק לאחר שמתבססים בעבודה ובמקצוע ויש הכנסה קבועה. בכל אופן אם את נחושה ללמוד ולהיות נטורופטית, תקדישי לכך זמן ותעשי סקר שוק השוואתי בין חמשת בתי הספר הגדולים. תבדקי את נושאי הלימוד (סילבוס) ואיזה תעודה נותנים בסוף הקורס. אני נותן הרצאות לפי הזמנה של מוסדות, בתי ספר או אנשים פרטיים. באתר שלי תמצאי את רשימת ההרצאות. אם תארגני קבוצה של 10 אנשים לפחות, אשמח לבוא לתת הרצאה אחת או 20. בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 21:49 | מאת: עדי

הי צביקה ראשית תודה על התשובה,אני בת 22 וחצי אחרי לימודים אקדמיים שלא בא לי עליהם יותר וזה נושא שמרתק אותי שמעת על תוכנית הלימודים שבסמינר הקיבוצים בשיתוף רפואה כללית אם כן מה דעתך וממש ממש תודה על ההתייחסות

08/02/2006 | 19:54 | מאת: שיר

צביקה שלום, עם מה רצוי לאכול את זרעי הפשתן מבחינת שצירה על צירופי מזון? תודה

08/02/2006 | 21:57 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, זרעי פשתן הם מזון חלבוני-שומני ולכן מומלץ לאכול אותם (טחונים טרי) עם סלט ירקות או עם פרי. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 13:28 | מאת: משה

בבדיקת המסת סוכר נמצא, לפי הגדרת רופאת סכרת, שיש לי היפוקלוקמיה. הוסבר לי שהיתה לי בסוף הבדיקה נפילת סוכר (59) אחרי 180 דקות.גם הרגשתי חולשה. היא אמרה שאני צריך לשלב בדיאטה שלי פחמימות מורכבות. אני לא כל כך יודע מה זה בדיוק. האם אפשר לקבל תשובה בנידון. תודה מראש

08/02/2006 | 18:11 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, פחמימות מורכבות נמצאות בכל הדגנים המלאים : אורז מלא, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, דוחן, קינואה, אמרנט, לחם מלא, קרקרים מלאים כד'. במצבך טוב מאד לאכול גם קטניות (עדשים, חומוס, פול, שעועית, סויה) שיש להן ערך גליקמי נמוך והן מאזנות את רמת הסוכר בדם. רצוי מאד להימנע ממשקאות ממותקים, סוכר לבן, ממתקים, שוקולד, עוגות וכד' כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 20:51 | מאת: משה

לצבחקה, תודה על התשובה. האמת היא שהתזונה שלי צמחית וכוללת כ-50% ירקות חיים והיתר כפי שכתבת. ברור שאני לא צורך את כל הדברים שמנית כולל סוכר לבן (גם חום לא) וכוי. מה זה אמרנט? שם זה לא מוכר לי. שוב תודה, משה

08/02/2006 | 12:42 | מאת: יעל

שלום, רציתי לדעת האם בטטה וארטישוק ירושלמי נחשבים לפחממות ובכלל אם אפשר לתת קישור לאתר עם אנפורמציה בנושא הרכבים תזונתיים. תודה מראש

08/02/2006 | 18:07 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, בטטה וארטישוק ירושלמי הם ירקות עמילניים (פחמימות). זהו מזון מעולה ולא מומלץ להימנע מאכילתם. להלן קישור לאתר בעברית: http://naturemed.co.il/index.html להלן קישור לאתר מקיף ומפורט יותר אבל באנגלית: http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.htm בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 11:36 | מאת: לנה

מה בדבר המוצר שנקרא תרי-אומגה? מהמאמר אצלכם הבנתי שה-EPA צריך להיות יותר מה-DHA, ואילו הרוקחת שכנעה אותי לקחת לטובת המוח... את התרי-אומגה, שיש בה 400 מ"ג DHA, ורק 160 מ"ג EPA. יש בזה גם אומגה 9 וויטמין E. תודה

08/02/2006 | 18:03 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, המצב המומלץ הוא כפי שציינתי בעבר - כלומר יותר EPA. אם תבדקי בשוק רוב היצרנים משווקים את הכדורים של אומגה 3 בהם יש יותר EPA. לרוקחת שלך יש כנראה שיקולים כלכליים לשווק לך דווקא את המוצר הזה. לא נראה לי שייגרם לך נזק אם תקחי אותו. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 09:01 | מאת: איה

שלום מעוניינת לדעת האם אדם שיש לו סכרת, האם מותר לו לאכול דבש? באם כן, אז כמה, איזה כמות מותרת. בתודה לתשובתך ,איה

08/02/2006 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, תלוי ברמת הסוכר ואיך מאזנים אותו. באופן כללי כדאי להימנע מסוכרים פשוטים, אבל מידי פעם אפשר להמתיק דייסת שיבולת שועל במעט דבש. כדאי להכניס תיקונים בכל רכיבי התזונה ולא רק בזה או אחר. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 04:50 | מאת: סיגל

רציתי לדעת האם האובלטים של אסם טובים למאכל, והאם קציצות ירקות מתאימות לדיאטה? ומה אני יכולה לאכול בצהריים כדי שירד לי הסוכר. כי רק בצהריים יש לי בעיה בשעות הבוקר ואחרי ארוחת בוקר הסוכר שלי תקין.

08/02/2006 | 11:18 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, אם האובלטים של אוסם עשויים מקמח לבן ועשירים במלח הם לא מתאימים לאף אחד ובמיוחד לא לאישה עם סכרת הריונית. קציצות ירקות מטוגנות יש להחליף בכדורי ירקות מבושלים, או בפשטידה. הטיגון מזיק ורעיל. קיטניות, כוסמת ירקות ומזונות עתירי סיבים עוזרים בייצוב רמת הסוכר בדם. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי / /נטורופטי. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 22:14 | מאת: לי

שלום רב, ברצוני לדעת מהו הערך הקלורי של חמוציות יבשות הנמכרות בסופר מרקטים והאם מוסיפים להם סוכר תודה מראש על תשומת הלב לי

08/02/2006 | 11:11 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, בחמוציות יבשות עם סוכר יש כ 310 קלוריות למאה גרם. לרוב החמוציות היבשות מוסיפים סוכר. בחמוציות טריות יש 51 קלוריות למאה גרם. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 21:34 | מאת: רונית

צביקה שלום, ברצוני לדעת אילו מאכלים עשויים לחזק את מערכת הרביה הנשית? בתודה, רונית

07/02/2006 | 21:46 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, השאלה הנכונה והמלאה היא: אילו מאכלים עשויים לחזק את מערכת הרביה הנשית ואילו מאכלים מחלישים אותה? אנחנו רגילים תמיד לחפש "תרופות", בעוד שהתרופה האמיתית היא להפסיק להרעיל את המערכות השונות בגוף ובכלל זה את מערכת הרבייה הנשית והגברית. בתשובה לשאלה המשודרגת, אני מציע להימנע ממזונות שמדלדלים את הגוף מויטמינים ומינרלים (ראי תשובה כמה שורות למטה למטה בנושא נשירת שיער) ולהוסף לתזונה מזונות עשירים באבץ, ויטמין E וחומצות שומן חיוניות אומגה 3 ואומגה 6. את כל זה תשיגי אם תפעלי בהתאם לאמור בפרק המאמרים באתר שלי בנושא חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. אני מציע לך לא להתמקד במזון זה או אחר. צריך להוציא את הדיסקט של "הגישה התרופתית" ולהכניס דיסקט של הגישה התזונתית-הבריאותית-ההוליסטית. וכדי שלא תרגישי מקופחת ומבולבלת, החומרים המועילים למערכת הנשית נמצאים בדגי ים, שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, דגנים, וירקות חיים ומבושלים. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 19:49 | מאת: הדס

שלום צביקה, יש לי מס' שאלות שאין בניהן כל כך קשר: 1. האם קוסקוס נחשב לדגן? (חשוב לי לאכול את השילוב של קטניות ודגנים כי אני צמחונית) 2. אילו חוסרים בתזונה יכולים לגרום לנשירת שיער וכיצד ניתן להשלים אותם ע"י תזונה (אני מעדיפה לא לקחת תוספים) 3. האם זה נכון שבננות מיובשות עוברות טיגון בתהליך הכנתן ומכילות הרבה יותר שמן ואנרגיה? תודה רבה,הדס.

07/02/2006 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

הדס שלום, 1. קוסקוס נחשב לדגן. אני לא בטוח שמדובר דגן מלא, אבל אפשר מדי פעם לגוון איתו את התפריט. להלן קישור לאתר שיתן לך מידע נוסף על הקוסוקוס: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=5333 2. על נשירת שיער כתבתי מספר פעמים. יש הרבה סיבות. הסיבות התזונתיות הן: דיאטת הרזייה חריפה וחוסרים תזונתיים בברזל, אבץ וויטמין B. את בהחלט יכולה לטפל בבעיה בתזונה נכונה. חשוב להימנע ממזון שגורם לאובדן ויטמינים ומינרלים או מונע ספיגה כמו: סוכרים פשוטים, קפה, קולה,אלכוהול ועוד. במקביל כדאי להוסיף מזונות עשירים באבץ, ברזל, וויטמין B כמו שקדים, אגוזים, דגנים, קטניות, ירקות חיים ומבושלים. כדאי לקבל יעוץ מקצועי בתזונה טבעית ועד אז תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. 3. בננות מיובשות בהחלט עוברות תהליכי עיבוד. טעם הלוואי שנשאר אחרי שאוכלים אותם מעיד על כך. פירות יבשים כדאי לקנות רק אורגאניים. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 00:38 | מאת: הדס

07/02/2006 | 18:14 | מאת: ציפי

אני נמצאת בתזונה מסויימת במטרה לרדת במישקל וגם בעקרון כדרך חיים. אני צורכת ביום כ 15-20 גרם פישתן טחון כתוסף תזונה, וברצוני לדעת מה ערכו הקלוריו כמו-כן האם כמות זאת מספיקה לאישה בת 34 ואם כן למה זה טוב???? תודה מראש

07/02/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, במאה גרם פשתן טחון יש כ 550 קלוריות. 1 -2 כפות ביום זאת מנה מספיקה עבורך. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 17:59 | מאת: נעמה

צביקה הפנית אותי לאתר שלך עיינתי בו והחכמתי, תודה! יש לי מספר שאלות פרקטיות: 1- האם אתה יודע היכן ניתן להשיג מזון אורגני שבוודאות הוא אורגני? (אשמח מאוד לקבל פרטים של מגדלים אם יש בידך) קשה לי לתת אמון בחנויות טבע...מי מפקח על זה בכלל? 2- האם תוצרי הנפט שנמצאים בקרם גוף מסוכנים? היכן ניתן למצוא קרם גוף שמכיל רכיבים טבעיים ובריאים? מאיזה חומרים בקרם גוף עדיף להמנע? 3-קרם הגנה מפני השמש - האם מזיק? (לא בהשוואה לקרינה, בהשוואה לבגדים ארוכים) המון תודה וישר כח! נעמה

07/02/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, תודה על המשוב. 1. הנושא של מזון אורגאני הוא באמת בעייתי. דברים ארוזים צריכים לשאת סמל של האגודה הישראל למזון אורגאני. לגבי ירקות ופירות - קחי בחשבון שגם אם חצי מזוייף (וזה מרגיז) עדיין החצי השני אורגאני. כדאי לחפש מגדלים ולקנות ישירות מהם. 2. תוצרי נפט (צבעי מאכל, וזלין, שמן תינוקות ועוד) אכן מסוכנים ומזיקים. בחנויות טבע את יכולה לנסות למצוא מוצרים של חברת ולדה שאין בהם חומרים מזיקים. 3. קרם שיזוף גם כן מזיק. להלן ציטוט מדברי הנטורופט דר' דוד שדה בנושא זה: משחות שיזוף אמורות להגן עלינו בפני קרינה אולטרא סגולית שמקורה בשמש ויכולות לגרום לסרטן העור. האירוניה היא כי משחות השיזוף דווקא יכולות להגביר את הסיכון לסרטן העור. מרבית משחות השיזוף מכילות בנזונפנון Benzephnone או אחד מהרכיבים של חומר זה, כמו Benzephnone-3 אוOxybenzone . רכיבים אלה הם בעלי יכולת חמצון רבה מאוד לאדם. כימיקל זה מגביר גם את הרס הקולגן של העור. שימוש במשחות שיזוף מצמצם בצורה דרמטית את יצור הויטמין D שהוא נוגד חמצון חזק. במחקרים נמצא כי סרטן מלנומה או העור מתפתח יותר בין גברים ונשים שמשתמשים באופן קבוע במשחות השיזוף. השימוש במשחות השיזוף, מקנה תחושת ביטחון מזויפת לאנשים המשתמשים בהם. הסיבה לקביעה הזו נובעת מהעובדה כי מרבית משחות השיזוף נגד קרינת UVA מגינות בשיעור 10 אחוזים משיעור קרינת ה- UVA שמקורה בגלים הארוכים. הקרינה המסוכנת יותר, היא קרינת UBV שמקורה בגלים הקצרים והיא אחראית יותר לסרטן העור ולמלנומה. משחות המכילות Skin protection factor מעל 15 מגינות מפני קרינת UVA UVB. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 12:12 | מאת: אידית

לאחרונה שמעתי שבשר בקר לא בריא ועדיף לאכול עוף ברצוני שאתה תאמר לי אם זה נכון אני מכינה לילדיי הקטנים קציצות מבשר בקר טחון הם אוכלים את זה פעמיים בשבוע. האם עליי להפסיק להכין להם קציצות מבשר בקר טחון? הם בני שנתיים וחמש

07/02/2006 | 15:16 | מאת: צביקה קורן

אידית שלום, לאחרונה הגיעו לידי מספר ידעות (המבוססות על מחקרים) על הנזקים האפשריים של בשר בקר ובשר טחון במיוחד. אם את לא יכולה לוותר, הפשרה שאני מציע היא לקנות רק בשר טחון שנטחן מול עינייך, או שטחנת בעצמך. בבשר הטחון המוכן יש הרבה שומן, פסולת וצבעי מאכל המקנים לו צבע אדום. תיקון נוסף, תעשי כדורי בשר מבושלים (עם הרבה ירקות) ולא קציצות מטוגנות. הטיגון גורם להיווצרות חומר החשוד כמסרטן (אקרילמיד). באופן כללי למען בריאותך ובריאות ילדייך כדאי להימנע לחלוטין ממזון מטוגן. בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 23:09 | מאת: עומר

האם קוסמין הוא סוג של חיטה

07/02/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, כוסמין הוא סוג של דגן (כמו חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל) שממנו מפיקים קמח עדין. הכוסמין מוזכר רבות במקורותותינו, אך לאחרונה חזר לאופנה ומופיע במוצרי מאפה במאפיות ובחנויות טבע. בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 18:29 | מאת: shirel

שלום, אני תלמידת תיכון שכרגע עורכת עבודה בכל הנושא של הכלאת פירות. כמובן שיש באינטרנט ובספרים מידע אך הייתי שמחה לשמוע קצת גם מהמומחים פה (-; האם ישנה דרך פשוטה להכלאת פירות (אפילו אם היא טובה רק לפרי מסוים אחד)? אילו הכלאות של פירות נפוצים בקרבנו? האם הנכם מכירים אדם (או שאפילו אתם כמובן) המבין בתחום, שאיתו אני אוכל אולי לקבוע פגישה קצרה ולשוחח עמו בנושא? מודה לכם מאד מאד, שיראל לבנון

07/02/2006 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שיראל שלום, אני לא מתמצא בנושא. מציע לך להמשיך לחפש ברשת או לפנות למשרד החקלאות. באזור בית דגן יש מכון שעוסק בהכלאות. בהצלחה צביקה

26/01/2024 | 07:13 | מאת: כליל

איך להכלאות קיווי עם בננה?

06/02/2006 | 16:55 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. האם תוכל לשלוח לי במייל את שם האתר שלך לעיון. בתודה מראש יעקב

06/02/2006 | 17:14 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, לידיעתך ולידיעת מתעניינים נוספים. את כתובת האתר ופרטים נוספים אפשר לקבל בהקלקה על התמונה שלי... בכל אופן הכתובת היא: www.zom.co.il בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 12:41 | מאת: נורית

אני לא יודעת איפה לשאול ולאן לפנות אז אני אכתוב כאן... יש לי בעיית גזים.. כל הזמן... ולקחתי לתקופה כדורי פחם וזה לא עזר.. ניסיתי לרקדת ממוצרי חלב והכל אבל זה לא עובד... מה עליי לעשות?! אני בת 14...! מחכה לתשובה מהירה.... נורית

06/02/2006 | 17:00 | מאת: יעקב

אפשר לחלוט כפית זרעי שומר, ללעוס חצי כפית גרגרי קימל, תה בבונג(קמומיל).

06/02/2006 | 17:18 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תמיד כדאי לעשות חיפוש... במקרה הזה חיפשתי עבורך להלן כמה עצות שעשויות לעזור: • להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. • לא לללעוס מסטיק. • ללעוס את המזון לאט. • לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. • אם ניתן – לשמור על צירופי מזון • לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. • לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). • לתבל את המזון עם כמון. • לאכול פרי פפיה - בעונה. • תוספי מזון (של סולגר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid). • לשלול קיום קנדידה, ציליאק, אלרגיה, מחלת מעיים. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 10:54 | מאת: עינת

שמעתי על משקה שעורה בשם בארלי הניתן לתינוקות לאחר תקופת ההנקה. כיצד מכינים משקה זה ?

06/02/2006 | 17:20 | מאת: צביקה קורן

עינת שלום, אני לא מכיר את המוצר. אם מדובר באבקה - ההוראות אמורות להופיע בתווית. בהצלחה צביקה

10/02/2013 | 14:22 | מאת: עומר

היי עינת, אני למדתי את המתכון להכנת משקה בארלי מהאתר הזה: http://il.volunteerministers.org/training/children/overview.html

05/02/2006 | 20:03 | מאת: שיבולת שועל

שלום. באחת השאלות של מישהיא ששאלה אותך על יתרונות הקוואקר המלצת על בישול בחלב סויה ולא בחלב פרה. מדוע???

06/02/2006 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, כתבתי שעדיף לבשל עם מים. בישול עם חלב פרה לא מתאים מבחינת צירופי מזון והוא מכביד על העיכול. בישול עם חלב סויה זאת פשרה אפשרית. בהצלחה צביקה

05/02/2006 | 15:40 | מאת: נעמה

אני סובלת מלחץ דם נמוך, ובמיוחד כשחם ובמשברי עייפות במהלך היום זה ממש לא נעים. הטיפול הרגיל שלי זה קפה...לצערי לא מצאתי משהו יותר בריא או שעוזר לטווח ארוך. ובדיקות דם מראות שלא חסר לי כלום. יש לך רעיון? תודה

05/02/2006 | 17:09 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום. בעיני קפה זאת "תרופה" רעה ללחץ דם נמוך. קפה זה סם ממכר שהשפעתו פגה אחרי שעתיים ואז צרך לשתות עוד ועוד... ואז סובלים מהנזקים של המשקה הזה. על כך תקראי במאמר שהפניתי אותך אליו קודם. יש פתרונות טבעיים לבעיה, אבל כדאי לעשות ביעוץ אישי. באופן כללי, כדאי להרבות בשתיה, להוסיף קצת מלח ותבלינים "חמים" (קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, פפריקה ) לתזונה ולשתות תה רוזמרין שיש לו השפעה מעוררת והוא מעלה לחץ דם. בהצלחה צביקה

05/02/2006 | 15:37 | מאת: נעמה

שלום רב. היכן ניתן למצוא באינטרנט רשימה של החומרים (E למיניהם) המסוכנים\מסרטינים ? תודה

05/02/2006 | 16:42 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, תיכנסי לפרק המאמרים באתר שלי ותקראי על "חומרים מזיקים בתזונתנו". www.zom.co.il בהצלחה צביקה

05/02/2006 | 01:21 | מאת: מאיה

לום צביקה רציתי לדעת האם באבקת אפיה יש שמרים והאם ניתן להשתמש בזה להכנת לחם במקום שמרים (במתכונים בהם כתוב להשתמש בשמרים) תודה

05/02/2006 | 01:23 | מאת: מאיה

ועוד משהו האם תוכל לתת מתכון ללחם שיפון ללא שמרים. ניסיתי למצוא באינטרנט אבל בכולם משלבים קמחים נוספים או משהו שמכיל חיטה (שאני צריכה להימנע ממנה)

05/02/2006 | 16:46 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, באבקת אפיה אין שמרים, אבל זה מלח מזיק שיש בו אלומיניום. כדאי להימנע ממנו ומהתוצר הסופא (העוגה). אני לא עוסק במתכונים ותפריטים. יש כל כך הרבה ספרי בישול, באחד מהם תמצאי מתכון ללחם שיפון ואם לא, תוכלי לקנות מוכן בחנות טבע. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 23:32 | מאת: דנה

אני מתחילה דיאטה הבעיה שיש המון ירקות ופרות שגורמים לגזים ואני סובלת נורא מכאב בטן שיש גזים אנא פרטו לי מה הירקות והפירות שלא עושים גזים והאם יש משו להקלה על הגזים ללקיחה יום יום תודה

05/02/2006 | 16:50 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, נושא הגזים עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי. כדי לאתר את הירקות והפירות שגורמים לך לגזים תעבדי בשיטת האלימינציה. תתחילי עם גזר חי ומבושל, מלפפון ותפוח (שלא אמורים לגרום לגזים) ותוסיפי כל פעם ירק אחד. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 21:04 | מאת: אסתי

האם לילדה שעברה את גיל שנה ומוכנה לשתות חלב בבקבוק מומלץ לתתחלב במקום תחליף ? האם יש בחלב את כל הויטמינים שהיא מקבלת מתחילף חלב ?

04/02/2006 | 22:05 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, שום אבקה או שיקוי סינטטיי - תעשייתי לא יכולים להחליף מזון טבעי. אמנם חלב פרה הוא בעייתי, אבל בעיני הוא עדיף על אבקות. תוודאי שהילדה מקבלת מספיק פירות וירקות חיים ומבושלים, ביצה אורגאנית וטחינה מלאה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים בנושא תזונת התינוק והילד. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 20:40 | מאת: נטלי

שלום צביקה אני ההיתי רוצה לדעת אם בעקבות זה של הצבע בידיים וברגליים האם בטוח אני רגישה לירקות אלו? או שזה קטרה לכולם? האם ישנן עוד השפעות לכך כי ציינת משהו על חילוף חומרים ואני באמת מרגישה שעליתי במשקל ללא סיבה וכל יום הגוף שלי משתנה לפה ולשם חשוב לי לציין שאני עושה כבר ספורט במשך 3 שבועות עם תפריט מאוזן ולא מרזה גרם רק להפך וגם גילו אצלי בעיה בבלוטת התריס ושגם על זה שאלתי אותך מה אתה אומר האם נטורופט.תית יוכלו לעזור לי ועוד דבר אחרון האם טיפול בשיאצו יכול לעזור בניקוי רעלים מהגוף??? ממש תודה ושבוע טוב!!!

04/02/2006 | 20:42 | מאת: נטלי

להוריד גם עגבניות מהתפריט?

04/02/2006 | 22:02 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, לא נראה לי שיש בעיה של אלרגיה למזון, אלא עודף של בטא קרוטן שהכבד שלך לא מסוגל להיפטר ממנו ולכן כדאי להפסיק עם כל הכתומים לתקופה מסויימת ולאחר מכן לקחת כמויות קטנות. בהחלט יתכן שיש חוסר איזון הורמונאלי בגוף שגם כן משיע - כדאי לבצע את כל הבדיקות האפשריות. נטורופט/ית בהחלט יכולים לעזור לך. שיאצו מאזן את הגוף ובכלל זה את תיפקוד המערכות שאחראיות לניקוי ולפינוי רעלים מהגוף (הכבד, הכליות, מערכת העיכול והשתן), הוא לא ספציפי לניקוי רעלים. אין צורך להוריד עגבניות בהצלחה צביקה