פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

שלום, מזה כשנה אני משתדל להקפיד וליטול מדי יום שתי כמוסות: אומגה 3 (של חברת אלספה) + שום 2000 (של חברת נוטרילייף). שאלתי היא מהו המועד המומלץ ביותר לנטילת הכמוסות הללו: כחצי שעה לפני הארוחה ממש עם תחילת הארוחה עם סיום הארוחה או אולי בכלל ללא קשר לארוחה ?? בתודה מראש ! דוד

דוד שלום, תוספי תזונה כדאי לקחת בסמוך לארוחה (לפני, בזמן או אחרי). בהצלחה צביקה

בשבועיים האחרונים אני סובלת מעייפות רבה, ושמתי לב שאכילת פלפל אדום גורמת לי לנמרצות ולהסתלקותם של הקמטים מהפנים שלי (וזה לכשעצמו מצויין). במקביל, קראתי בספר תזונה כי אכילה מרובה פלפל אדום אינה מומלצת. יש לי מספר שאלות: 1. מהם סגולותיו של פלפל אדום? איזה חומרים הוא תורם לגוף? 2. מה עושה הסולניום לגוף, והאם חומר זה המצוי בפלפל באמת אינו מומלץ? 3. כמה פלפל אדום מומלץ לצרוך ביום? האם ההגזמה מזיקה? תודה רבה על התשובות!

04/02/2006 | 18:45 | מאת: נעמי

הפלפל הוא ירק חצי חריף, ולדברי המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי לא רצוי להרבות באכילתו, בגלל ריכוז הסולניום שבו. עם זאת, הפלפל האדום מכיל ויטמין סי בכמות גדולה (פי 4 מאשר בתפוז), וגם סידן.

04/02/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, את יכולה לאכול פלפל אדום אחד ביום ללא חשש. החומר שנמצא בו - סולנין, לא מומלץ לחולים בדלקת מפרקים או עם נטייה משפחתית למחלה. הפלפל מכיל הרבה ויטמין C, מינלים וויטמינים נוספים וכן אנטי אוקסידנטים. לא מומלץ לאכול פלפל ירוק. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 16:07 | מאת: גיא

אני בן 18 ולאחרונה נודע לי כי חסר לי וויטמין b12 . עקב כך התחלתי לנטול כדורים למציצה של סולגאר לוויטמין b12 (כדורים יומיים). רציתי לדעת אם יש מאכל של סוג מזון כל שהוא (כמו מוצרי חלב למשל),עשוי למנוע ממני לנטול ישירות אחריו את הוויטמין ? תודה רבה מראש, גיא :)

04/02/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, אלכוהול וקפאין מפריעים לספיגה (קפה, קקאו, תה, קולה). אפשר לקחת את הכדור לפני הארוחה או לאחריה. בהצלחה צביקה

רמת ההמוגלובין אצלי נמוכה 13.5 וזה דבר שקורה לי מידי פעם הרופא אמר שלא צריך להיתרגש והמליץ ליבלוע כדורי ברזל שאלתי היא האים אוכל להיסתפק בכדורי פורמולה צימחית שמכילים רק 18מג שזו כמות שקטנה משמעותית מהכמות שמכיל כדור ברזל בתודה ליאור

04/02/2006 | 21:49 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, האם חשבת מדוע רמת ההמוגלובין נמוכה? יש מספיק ברזל במזון ופורמולה צמחית בהחלט מספיקה. כדאי להימנע ממזונות שמונעים ספיגה של ברזל כמו קפה, תה, קולה אלכוהול. לא לקחת את תוסף הברזל יחד או בסמוך למוצרי חלב. להוסיף לתזונה 2 כפיות מולסה, שומשום טחום וטחינה מלאה. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 17:11 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת אילו מאכלים או רכיבי מזון מחזקים את הכליות? בברכה, מיטל

04/02/2006 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, ראשית כדאי לדעת מה מחליש את הכליות... מלח, בשר ועודף חלבון מהחי מחלישים את הכליות ועלולים לגרום להן נזק. לכן אני כל כך מתנגד לדיאטת החלבונים למיניהם. חוסר שתייה, עודף שתייה ומשקאות לא נכונים עלולים לגרום לנזק לכליות (קפה, תה, קולה, קקאו, מוגזים, אלכוהול). כל המזון הטבעי מחזק את הכליות ובמיוחד ירקות ירוקים (בתנאי שעדיין אין מחלת כליות) העשירים באשלגן. שקדים, דגנים, קטניות. על פי הרפואה הסינית שעועית אזוקי (קטנה וחומה - להשיג בחנות טבע) מחזקת כליות. אפשר לשקול גם דיקור לחיזוק הכליות, אבל זה חייב לבוא עם תזונה נכונה. באתר שלי תוכלי לקרוא על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 16:53 | מאת: שירי

או שיבולת שועל. בזמן האחרון אני נוהגת לאכול כל יום דייסת שיבולת שועל, המבושלת עם חלב דל שומן ומעט סוכר חום. אשמח לשמוע מה היתרונות של השיבולת שועל, והאם דייסה כזו טובה בתפריט הרזייה?

04/02/2006 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, שיבולת שועל זה דגן איכותי ביותר. עם זאת אני מציע לך לקנות שיבולת שועל "גסה" העשוייה מפתיתים עבים ולא "קווקר". הפתיתים הגסים דורשים בישול ארוך יותר - 30 דקות, אבל התועלת שלהם רבה יותר. בנוסף, כדאי לבשל עם מים, או חלב סויה ולא עם חלב פרה. אפשר לתבל עם קינמון, ג'ינג'ר (זנגביל) וקליפת לימון מגורדת. אפשר להמתיק עם מעט מולסה, או עם צימוקים. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 14:17 | מאת: אורית

שלום, יש לי כמה שאלות על זרעי פשתן: 1. האם מומלץ לטחון או להשרות במים מספר שעות? 2. האם יש להכניס למקרר גם זרעים שלמים? 3. מהי הכמות המומלצת לשימוש יומי (יש שממליצים על 2 כפות ויש שממליצים על לא יותר מכפית שטוחה) אשמח לקבל תשובה מקצועית בעניין. תודה.

04/02/2006 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - מציע לך לעשות חיפוש. 1. תלוי מה השימוש - כטפול לעצירות אני ממליף להשרות 2 כפיות בכוס מים ולשתות בבוקר. כדי להינות מהיתקונות התזונתיים של הפשתן - כדאי לטחון ולאכול תוך 20 דקות. 2. אפשר להחזיק במקרר בכלי זכוכית סגור אם הזרעים השלמים (בעיקר בקיץ) וגם את הטחונים. 3. אני ממליץ לצרוך 1- 2 כפות ביום. ישנם "גורמים מקצועיים" אחרים שאומרים שצריך רק כפית שטוחה, יש שאומרים שצריך 4 כפות מלאות ויש שאומרים לא לאכול בכלל. את צריכה להחליט מה מתאים לך ולא לסמוך רק על "מומחים". אגב, הבקשה לגבי "תשובה מקצועית" לא ברורה לי. בעיני הרשויות (רופאים ותזונאיות קליניות) אני ושכמותי לא מקצועיים. בעיני הם לא מקצועיים וחסרים ידע בנושא תזונה טבעית ומניעת מחלות. אז כמו שנאמר - הכל בעיני המתבונן. בהצלחה צביקה כדי

03/02/2006 | 01:27 | מאת: מק

שלום! כמה זמן ממוצץ לאכול לפני השינה ומה? האם זה בסדר לאכול בכלל לפני שינה?...מה ההשפעות לכך?

04/02/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

מק שלום, אם אתה רעב לפני השינה - כדאי לאכול. לא רצוי ללכת לישון כשרעבים. מומלץ לאכול ארוחה אחרונה 2 -3 שעות לפני השינה, אבל אם רעבים ממש לפני השינה אפשר לקחת בננה, או סלט קטן, או פרוסה עם ממרח כלשהו. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 01:00 | מאת: מיכל

צביקה שלום רב! הייתי רוצה לדעת אם תזונה שמבוססת על פירות וירקות חיים+מבושלים וקיטניות טובה לירידה במשקל??????? בבוקר פירות וירקות ובצהריים עדשים,חומוס,שעועית,אפונה יבשה,מש וכדומה (אע"פ שהערך הקלורי שלהם גבוה)עם ירקות מבושלים וביצה קשה ובערב או כמו בבוקר או כמו בצהריים (בלי ביצה) חשוב לי לציין שאני בחורה שמאוד מתעניינת בתזונה טבעית בריאה ומזינה. והייתי שמחה לתגובה ממך.הייתי רוצה להשיל 6 קילוגרם ממשקלי וידוע לי שלקיטניות יש תכונה של שובע לזמן ממושך. אודה לך אם תתן מענה לשאלותיי. מיכל

04/02/2006 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אכן כן, קטניות הן מזון מעולה להרזייה, לשמירה על המשקל ועל הבריאות. יש בהן חלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מינרלים וערך גליקמי נמוך. כדאי לשלב עם דגן מלא כמו אורז, דוחן, כסמת וכד' - זה נותן חלבון מלא ושובע לאורך זמן. בהצלחה צביקה

02/02/2006 | 22:06 | מאת: ליהי

ילדתי לפני 4 חודשים וביצעתי לאחרונה בדיקות דם ונמצאו לי ערכים גבוהים מהרגיל של כולסטרול (236) ושל LDL כולסטרול (155) שאלתי האם זה דבר המאפיין תקופה של אחרי לידה והנקה (אני מניקה הנקה מלאה) מאחר ואני מאוד שומרת על תזונתי. תודה

04/02/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

ליהי שלום, זה לא אופייני, אבל קחי בחשבון שלוקח לגוף זמן להתאזן מבחינת חילוף החומרים ומבחינה הורמונלית. תמשיכי בתזונה איכותית ובמעקב. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 23:53 | מאת: טל

שלום על טבליות חידקי פרוביוטיקה כתוב שצריך ליטול עם הארוחה.האם כוס חלב נחשב כארוחה? תודה

01/02/2006 | 23:58 | מאת: טל

ואם שכחתי ליטול במהלך היום טבליות פרוביוטיקה האם ניתן ליטול גם בשעות הערב המאוחרות? תודה

02/02/2006 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, כוס חלב נחשבת ארוחה. יש בה חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים. אפשר לקחת פרוביוטיקה בכל שעות היום. לדעתי עדיף לקחת בין הארוחות, מכיוון שאז יש פחות חומצה בקיבה. החומצה הורסת את רוב החיידקים ולמעשה רק כמות קטנה מאד מגיעה למעיים... "לקחת עם האוכל" בא מעולם התרופות ותוספי המזון. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 19:48 | מאת: שירי

שאלתי כבר בעבר על הנושא , יש לי עודף של B12 -1250 לא לוקחת שום תוספים לא בעבר ולא בהווה. אני מוטרדת כי קראתי לאחרונה שעודף מראה חלילה על גידול סרטני האם זה נכון? שאר בדיקות הדם שלי בסדר. תודה

02/02/2006 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, לכן הצעתי לך לבצע את כל הבירורים הרפואיים האפשריים. הרפואה הקונבנציונאלית מעמידה לרשותנו כלי איבחון ובדיקה טובים וצריך לנצל אותם. יתכן שזה "שום דבר", יתכן שיבוש במטבוליזם של תאי הדם האדומים, תיפקודי כבד ועוד. תבדקי ואני מקווה שתוכלי להירגע. בכל מקרה כדאי מאד להמשיך בתזונה טבעית ואיכותית. אשמח אם תעדכני אותי בהמשך. בהצלחה צביקה

02/02/2006 | 21:50 | מאת: שירי

קודם כל תודה! אני מאוד מעריכה את מה שאתה עושה . עשיתי בדיקות דם כלליות כבד ברזל עצמות ספירת דם והכל יצא תקין , איזה עוד בדיקות לפי דעתך צריך לעשות? יש לציין ואני לא יודעת אם זה קשור אני מנסה להרות כשנה ומשום מה משהו במערכת ההורמונלית שלי השתבש האם לדעתך יש קשר? בלטת התריס -תקין אני לוקחת תרופה וזה מאוזן. המון תודה ! התזונה שלי אני חושבת מאוזנת רוב הזמן דגים ופעמיים בשבוע עוף הרבה ירקות פרות קצת אגוזים.

01/02/2006 | 17:22 | מאת: רוני

שלום האם שימרי בירה עלולים לגרום קנדידה?אם היה לי קנדידה אבל נטלתי אצידופוליס האם מותר לי להשתמש בשימרי בירה? תודה

01/02/2006 | 17:24 | מאת: רוני

האם רק אנטביוטיקה גורמת קנדידה?או גם תזונה עם סוכר?וחסר חיידקים טובים?

02/02/2006 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, במצב של קנדידה פעילה לא כדאי להשתמש בשמרי בירה. אפשר לקחת B קומפלקס. פטריית קנדידה נמצאת אצל רוב האנשים במעיים בצורה לא פעילה וזאת בזכות החיידקים "הטובים". היא יכולה להתפרץ לאחר טיפול אנטיביוטי שהורס את כל סוגי החיידקים, אבל גם תזונה לא נכונה יכולה לגרום לכך ובמיוחד סוכרים ומזון המכיל שמרים. בהצלחה צביקה

31/01/2006 | 17:50 | מאת: אור

שלום לך אני סובלת מאלרגיה ליוד וגם לברזל. מה ניתן לקחת בתזונה במקום? או אפילו בתוספי מזון. תודה אור

31/01/2006 | 21:52 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, בהנחה שהתכוונת לאלרגיה לכדורי ברזל ויוד, את יכולה לאכול שומשום טחון, טחינה, ירקות ירוקים, רימון ובשר (אם את לא צמחונית) כדי לקבל ברזל. יוד ניתן לקבל מאכילת אצות (קומבו, הישיקי, וקאמה, אראמה) ודגי ים. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 14:43 | מאת: אור

צביקה, תודה על מהירות התשובה הכוונה היתה שאני רגישה להם במזון ואני פוחדת שאם אמנע ממאכלים המכילים יוד וברזל יהיו לי חסרים. אז מה לעשות? תודה אור

שלום רב למומחה היקר מר צביקה קורן! ברצוני לשאול אני מזה כבר משהו כמו:חצי שנה,כפות הידיים שלי והרגליים ממש כתומות בהתחלה חשבתי שזה מכך שאני אוכל המון גזרים אבל הפסקתי לתקופה ממש ארוכה אולי גזר אחד לשבוע והתופעה משום מה לא עוברת יכול להיות שזה קשור לאנמיה שהתפתחה אצלי בדר"כ אני בריאה ,ואגב מטפל מוסמך של שיאצו אמר לי שזה יכול להיות רעלים בגוך מה דעתך?? תודה מראש!!!

31/01/2006 | 21:49 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, אכן בדרך כלל התופעה נובעת מאכילת יתר של ירקות כתומים (עודף בטא-קרוטן). האם הורדת את כל הכתומים? דלעת, בטטה, דלורית, אפרסמון? מציע לך לפנות ליעוץ רפואי, לבצע בדיקות מעבדה, לשלול בעיה בכבד או בחילוף החומרים של הויטמין בגוף. לאחר מכן לפנות ליעוץ נטורופתי. יכול להיות שצום ירקות ירוקים של כמה ימים יכול לעזור. קשה לדעת ממעט הנתונים שמסרת. בהצלחה צביקה

31/01/2006 | 14:50 | מאת: מירי

שלום צביקה מצאו אצלי אי סבילות לחיטה. אני רגילה לאכול סוג של דגן (פסטה, בורגול, קינואה) בארוחת צהריים. מה אפשר לאכול במקום שאין בו חיטה כדי לגוון יותר

31/01/2006 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, גלוטן יש בחיטה, שעורה ושיבולת שועל. את יכולה לאכול אורז מלא, כוסמת, דוחן וקינואה. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 00:16 | מאת: מירי

תודה על התשובה המהירה. העניין הוא שאני לא רגישה לגלוטן אלא לחיטה עצמה.

31/01/2006 | 00:51 | מאת: עידן

רציתי לדעת האם לדעתך פירות יבשים הם בריאים או מזיקים. בהנחה שאני קונה פירות יבשים ללא כל תוספים. (לדוגמא שכתוב עליהם "רכיבים: תאנים") תודה

31/01/2006 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, לרוב הפיקות היבשים שמוכרים בסופר (וגם בחנויות טבע) מוסיפים גופרית כחומר משמר ולכן הם לא מעולים. כדאי לשטוף טוב טוב או לחלוט אותם במים רותחים. הטוב ביותר לקנות בחנות טבע פירות יבשים מגידול אורגאני. זה קצת יותר יקר אבל שווה. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 22:16 | מאת: אנונימי

קניתי שומר בבית טבע והבנתי שהוא טוב למערכת העיכול.האם זה נכון? ואם אני מרתיחה מים ומוסיפה 2 כפיות שומר,האם זה יעיל או שיש דרך אחרת יותר יעילה? תודה רבה

31/01/2006 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, את פועלת נכון. אפשר להסתפק בכפית אחת של זרעי שומר. להרגעת מערכת העיכול אפשר להוסיף גם קצת פרחי קמומיל (בבונג). אחרי 3 - 5 דקות במים רותחים צריך לסנן ולשתות חמים (לא חם מאד!). בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 21:15 | מאת: נשנש

מה אפשר לאכול כשסובלים מעצבים בקיבה?ולילדים בזמן התקף אסטמה ושיעול

30/01/2006 | 21:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא יודע מה זה "עצבים בקיבה". בכל אופן במקרה של הפרעות עיכול צריך לעבור לתזונה טבעית ומאוזנת, להימנע ממזונות ש"מרגיזים" את הקיבה ולאכול מזונות שמרגיעים אותה. בזמן התקף אסטמה לא כדאי לאכול. כשאי לשתות תה צמחים מרגיע (כמו קמומיל) ואם זה נמשך כמה שעות, אפשר סלט קטן עם טחינה מלאה. בשני המקרים כדאי לפנות ליעוץ נטורופתי ולא להסתפק באמור בפורום. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 16:51 | מאת: red

איזה מאכלים יש לאכול כדי לקבל b-12 לאדם צמחוני

30/01/2006 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ויטמין B12 נמצא רק במזון מהחי ובמיוחד בבשר אדום ובאיברים פנימיים. אם אתה צמחוני אדוק, צריך לקחת לפחות פעם בשבוע כדור למציצה. בהצלחה צביק

30/01/2006 | 15:28 | מאת: רן

האם אוכל פעוטות, כגון: דייסת שיבולת שועל בתוספת כל הויטמינים והמינרלים טובה ובריאה כתזונה למבוגרים

30/01/2006 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני מעדיף שמבוגרים יאכלו מזון טבעי אמיתי העשיר בכל הויטמינים והמינרלים ולא אבקות ושיקויים. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 11:19 | מאת: זיו

האים נבטי שעורה טובים לבריאות? האים כדאי לצרוך אותם? בקישור המצורף כתוב שמומלץ,אך אני שואל אתכם כדי להיות בטוח. http://www.nikkenil.com/ShowProductInfo.asp?ProductID=141 מחכה לתשובה. תודה מראש :-)

30/01/2006 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

זיו שלום, נבטי שעורה הם מזון מומלץ, אבל לא כשזה בא באבקה. מדובר במוצר תעשייתי, מעובד שאני לא ממליץ להשתמש בו. קשה לדעת בדיוק איזה חומרים הוסיפו לא. לא כדאי להאמין לייצרן. אם אתה מחפש מזון בריא עשיר בכלורופיל, תשתה מיץ עשב חיטה טרי, או תלעס את העלים שלו. כל שאר האבקות הם תחליפים עלובים (ואולי מזיקים) ל"דבר האמיתי". בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 10:46 | מאת: טיאה

בוקר טוב צביקה, תודה על תשובתך בעניין הטופו. שתי שאלות לי אליך: 1. ירק טרי בהקפאה, לדוגמה של סנפרוסט, האם נחשב למזון טבעי?? 2. לגבי חלב סויה, איך לזהות על גבי אריזת המוצר את טיב המשקהמבחינת הרכבו? כמו כן האם סוכר קנים שמוסיפים בסוג מסוים של חלב סויה הוא טוב? בברכה, טיאה

30/01/2006 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, 1. ירק שהוקפא לאחר שעבר עיבוד כימי כלשהו אינו מזון טבעי. למרות זאת לפעמים אין ברירה ואפשר לאכול (לעיתים רחקות). 2. לא הבנתי את השאלה השנייה, בכל אופן סוכר קנים הוא סוכר כמו סוכר העשוי מסלק סוכר. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 09:36 | מאת: snake800

יש לי עור פנים רגיש במיוחד, אם אני לא משתמשת במוצרי קוסמטיקה לטיפוח עור הפנים, אז אני מרגישה שהוא מתחיל להתקלף, אם אני משתמשת במוצרי קוסמטיקה, אז תוך זמן קצר אני מגיבה באלרגיה אל הטיפול. מה לעשות? האם יש פתרון בתזונה או ליתר דיוק דיאטה מסויימת שתעזור לי? תודה. P.S. רציתי לציין שפנייה לרופא עור של קופת חולים לא עזרה במיוחד, גם לתכשירים שהמליץ הגבתי באלרגיה.

30/01/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, קשה לענות עם מעט הפרטים שנתת. תזונה טבעית מיטיבה עם העור, אבל גם במזון הטבעי יכולה להתעורר אלרגיה. מציע לך לפנות למטפלת מומחית בשמנים אתריים ובקוסמטיקה טבעית. נסי לפנות לדר' רונית נחום היא תוכל לעזור לך. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 18:02 | מאת: שני

שלום צביקה, אני נמנעת מטיגון כבר זמן מה ולכן אני מכינה חביתה במחבת ללא שמן. האם זה בסדר או שגם פעולה זו כרוכה בנזק בריאותי כמו בטיגון בתודה שני

29/01/2006 | 20:26 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, זה בסדר גמור, אבל עדיף ביצה קשה. לאחרונה התפרסמו ידיעות לגבי הרעילות של הטפלון. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 15:31 | מאת: שרית

האם בשתי כפות מבושלות של דלעת יש את ערך האומגה 3 החיוני שקיים גם ב-2 כפות זרעי פשתן? תודה.

29/01/2006 | 15:46 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אנחנו לא מבשלים גרעיני דלעת אלא טוחנים אותם. בדלעת יש הרבה פחות אומגה 3 מאשר בגרעיני פשתן, אבל יש בה הרבה אבץ שהוא חיוני מאד לחיזוק המערכת החיסונית, לעור ולמערכת הרבייה (כולל מניעת פרוסטטה אצל גברים). בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 15:25 | מאת: גלית

שלום אימי לוקחת ויטמין C מידי יום אך זה גורם לה לצרבת האם יש ויטמין C הנמצא בקומפלקס שאינו גורם לצרבת? בברכה ובתודה גלית

29/01/2006 | 15:43 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, כדאי לה לנסות לעבור ל"אסטר C" - ויטמין C לא חומצי. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 15:09 | מאת: ורוניקה

האם מומלץ לחולה במחלה זו לא לאכול ירקות ממשפחת הסולניים

29/01/2006 | 15:42 | מאת: צביקה קורן

ורוניקה שלום, רצוי להימנע ממשפחת ההירקות שציינת. כדאי להרבות בירקות מבושלים ובמיוחד הכתומים שעוזרים בריפוי הכיבים. כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקיף ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 12:53 | מאת: טיאה

שלום צביקה, אני קונה טופו טבעי של אחת החברות המוכרות בשוק זה. אני מבקשת לדעת האם לטופו יש ערך תזונתי כלשהו ? או האם זה מזון "מת" שתפקידו להחליף את הבשר ולהשביע את התיאבון אליו? בברכה, טיאה

29/01/2006 | 15:40 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, הטופו הוא מזון טבעי שיכול להחליף בשר, אבל הוא לא מזון מת. הוא עשוי מקטניה שנקראת סויה. הטופו עשיר בחלבון, סידן, סיבים תזונתיים, פיטואסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 07:50 | מאת: גבי

שלום, בתי בת 7 חודשים החלה לאכול בננה לבדה ללא ערבוב עם תוח או כל פרי אחר. האם זה גורם לליחה ( היא לאחר תקופה של צינון וברונכית ומשתעלת) תודה

29/01/2006 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

גבי שלו, בננה בשלה היא מזון בריא, מזין ומומלץ לתינוקות, ילדים ומבוגרים. לא רצוי לערבב אותה עם פירות אחרים ובמיוחד לא עם פירות חמוצים כמו תפוזים ותותים (אפשר עם תפוח או אגס). בננה לא גורמת לליחה. לפי גישת התזונה הטבעית ליחה נגרמת מסוכרים פשוטים (ממתקים) ומאלרגיה למוצרי חלב. בהצלחה צביקה

28/01/2006 | 20:40 | מאת: לילינה

שלום צביקה ברצוני לדעת יותר על זירעי פישטן .הבנתי שאים אני אוכלת שתי כפות ביום זירעי פישתן ןצורכת שתי כפסולות של אומגה 3 זה יכול להוריד לי את הכולסטרול ? מחכה לתשובתך המיקצועית לילינה

28/01/2006 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

ליליאנה שלום, אני לא יודע ממי הבנת זאת, אבל זאת לא דעתי בנושא. פשתן זה מזון וכדורי אומגה 3 זה גם מזון (שמן דגים). לא מדובר כאן בתרופה! (לצערי הורגלנו לחפש "תרופה" לכל בעיה או תופעה, במקום לטפל בשושר הבעיה). כדי לאזן רמת שומנים בדם, צריך להכניס תיקונים משמעותיים בתזונה ובאורח החיים ולא לסמוך על תוסף מזון או צמח מרפא זה או אחר. בהצלחה צביקהו

28/01/2006 | 19:35 | מאת: smily

שלום דוקטור, אני רזה וברצוני קצת להשמין, כי זה לא הכי יפה כאשר העצמות בולטות (לדעתי). הדיאטנית שהלכתי אליה המליצה על משקה ensure. מה דעתל על המשקה הזה ולאיזה תקופה צריך להשתמש בו? מודה לך על תשובתך

28/01/2006 | 20:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב מאבקות ושיקויים למיניהם, אלא אם זה לאחר מחלה שגרמה להרזייה משמעותית. אפשר בהחלט לעלות במשקל באמצעות תזונה טבעית מאוזנת ועשירה בקלוריות (אבוקדו, שקדים, אגוזים, טחינה מלאה, לחם מלא, דגנים מלאים וכ'). מציע לך לפנות ליעוץ נטרופתי באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

28/01/2006 | 19:09 | מאת: קארין

היי צביקה שבוע טוב!אני בתהליך של דיאטה עכשיו ומתאמנת 5 פעמים בשבוע במשך שעה ולפעמים גם שעתיים אוכל כמו שצריך בריא לא עולה על 1200 קלוריות ואני מרגישה שאני רק משמינה ומנופחת אני ממש מתחילה לאבד תקווה מה ניתן אם בכלל לעשות? תודה מראש

28/01/2006 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, ראשית אני מציע לך לא להתייאש - זה לא מועיל לתהליך. מציע לך להמשיך במסלול בו התחלת - תזונה מאוזנת ואיכותית ופעילות גופנית נמרצת וסדירה. לא כתבת אם את כבר לוקחת אלטרוקסין לאיזון הבלוטה. אם את עוד לא לקחת תפני לרופא המטפל. אם התחלת לקחת - תמתיני בסבלנות כמה שבועות עד שהגוף יתאזן. בהצלחה רבה צביקה

28/01/2006 | 11:07 | מאת: מנשה

שלום. רציתי לשאול האם יש סוגי מזונות שמעלים את רמת הסוכר בדם ומה הם . האם יש כאלה שמתפרקים לסוכרים ומה הם . מהם המאכלים שיכולים לעזור להוריד את רמות הסוכר בדם . תודה

28/01/2006 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, פחמימות פשוטות (סוכרים, ממתקים קמח לבן, קמח תירס, אורז לבן, בורקס, עוגות, פירות מתוקים וכד') מעלות את רמות הסוכר במהירות. פחמימות מורכבות (דגנים מלאים - אורז מלא, דוחן, כוסמת שיבולת שועל וכד') נהפכים בסופו של דבר לסוכר, אבל מתפרקים לאט יותר. קטניות מאד מועילות למצבי סוכרת. מציע לך לא להסתפק בפורום ולפנות ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 23:15 | מאת: טל

שלום האם שימרי בירה באבקה(המכילים קומפלקס B)יכול להיות כתחליף לטבליות קומפלקס b?ואם כן מה המינון היומי?

28/01/2006 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

טל שלם, בעבר (לפני כ 20 שנה) פתיתי שמרי בירה ואבקת שמרי בירה היו מאד נפוצים ומקובלים. עם השנים הפופולאריות שלהם ירדה עקב התגברות המודעות לקנדידה. באבקת שמרי בירה ובפתיתים יש הרבה זרחן ושמרים וחסר בהם B12. עם זאת יש בהם חומצות אמינו, כמה מינרלים ורוב הקומפלקס של ויטמין B. אפשר להתחיל עם חצי כפית ביום ואם אין תגובות להגיע לכפית ביום. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 20:51 | מאת: שלי

צביקה שלום, האם גבינת עיזים עדיפה על גבינה המבוססת על חלב פרה? אם כן, למה? תודה, שלי

28/01/2006 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, גבינת עיזים עדיפה מכיוון שהחלבון שבה קל יותר לעיכול וגורם פחות לתגובה אלרגית. בנוסף, בחלב עיזים יש קצת יותר חלבון וסידן. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 19:57 | מאת: רונן

שלום צביקה , האם אחרי שמנביטים את הקיטניות (חומוס , עדשים וכו') הן מאבדות מערכם החלבוני, או שהן עדיין נחשבות למקור טוב לחלבון? איזה סוג של קיטניות הכי מומלץ להנביט ? תודה , רונן

28/01/2006 | 07:11 | מאת: צביקה קורן

רונן שנון, נהפוך הוא, חלבון של קטניות מונבטות איכותי יותר, זמין יותר לגוף וקל לעיכול. אפשר להנביט כל קטנייה (עד שיוצאים פסיגים - לא עלה או גבעול). קל ביותר להנביט עדשים שחורים או ירוקים. אותם אפשר לאכול חי, ללא בישול - בסלט, כתוספת לתבשלי או כחטי בריא בין הארוחות.. קטניות מונבטות אחרות צריך לבשל כמה דקות. הערה: אני לא מציע לך לשאול שאלות בנושא טבעונות ותזונה טבעית בפורום תזונה קלינית. אין להן מושג בנושא ואתה עלול לקבל תשובות (אם בכלל) שיערערו את הבטחון שלך בדרך התזונתית בה בחרת. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 17:27 | מאת: מיטל

שלום רב, דודתי סובלת מדלקת פרקים שאובחנה אצלה לאחרונה (היא בת 40) בשל כאבים עזים בפרקים. רציתי לדעת האם ישנם מזונות מסויימים המומלצים עבורה וכאלה שעליה להימנע מהם? בתודה, מיטל

27/01/2006 | 18:06 | מאת: נעמי

שלום מיטל, כאחת שסבלה בעבר מדלקת-פרקים (ברכיים, ידיים), אני יכולה לספר לך ולדודתך איך נרפאתי, לפני כמה שנים. כיוון שהגורם למחלה הוא, ברוב המיקרים, עודף חומצה בגוף, צריך להוציא מהתפריט (או להמעיט) במזונות יוצרי חומצה, והם: כל מה שבא מעולם החי, כולל ביצים ומוצרי חלב, כל מה שמכיל קמח לבן וסוכר, קפה, תה, אלכוהול, כל מה שמכיל צבעי-מאכל וחומר משמר. מה כן לאכול: מזונות מעולם הצומח, רצוי מאוד שיהיו אורגנים (כי שאריות ריסוס מוסיפים פסולת לגוף). אם יש צורך בעוד פרטים, כמו תפריטים ומתכונים, את יכולה לכתוב לי במייל. נעמי

28/01/2006 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, אני מסכים עם נעמי. בגישת התזונה הטבעית מזון הגורם לתגובה חומצית פוגע במפרקים (ובאברים נוספים בגוף). צריך להרבות במזון בסיסי כמו ירקות, פירות, שקדים ואגוזים. הרופאים טוענים שמדובר בדלקת, ו/או בתגובה אוטואימונית ונותים תרופות חזקות שיש להן הרבה תופעות לוואי. גם צום של מספר ימים, צמחי מרפא מסויימים, שמנים ארומתיים, תוספי מזון ועוד יכולים להועיל. כדאי לפנות ליעוץ אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 16:36 | מאת: טל

שלום 1)אזה מזונות מכילים ביוטין?(ויטמין B)? 2)האם כולסטרול נמוך 126 מצריך טיפול?ולגבי טריגליצרידים 45?אם כן מה מומלץ? ומה לגבי חומצה פולית 2.5 נמוך מידי? לגבי בדיקת דם בצום האם רמת גלוקוז בדם 74 תקין? תודה

28/01/2006 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, 1. ביוטין יש בקטניות, ירקות, חלמון ביצה וכבד. אגב, כבר בעבר שללתי את השימוש בחלבון ביצה (החלק הלבן) בלבד מטעמי דיאטה. בחלבון הביצה יש חומר שמונע ספיגה של ביוטין ועלול לגרום לחסר. מי שאוכל ביצה - לאכול מגידול אורגאני ואת כל הביצה. 2. לגבי כולסטרול - גם רמה נמוכה לא מומלצת, אבל פחות בעייתי. הכולסורול נחוץ למגוון פעולות בגוף ולייצור של הורמונים ותאים. רמת הגלוקוז - גבולי נמוך. נראה לי שהתזונה שלך לא מאוזנת וכדאי שתפני ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

26/01/2006 | 14:15 | מאת: ענבל

מבקשת לשאול עוד- האם חלבון הביצה מכיל ויטמין זה? תודה

28/01/2006 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

הויטמין נמצא בחלמון ולא בחלבון...

28/01/2006 | 11:55 | מאת: ענבל

תודה רבה! עזרת לי מאד מאד. הקישור ממש מצויין ועשיר במידע, ואיכשהו אני לא מצליחה לוודא לגבי הסויה, העוף וההודו כי מקורות שונים נותנים לי תוצאות שונות. האם זה קשור להעשרה של המזון? האם יש קשר בין העשרה בסידן ו/או בויטמין איי לנוכחות ויטמין די במזון?

26/01/2006 | 12:40 | מאת: רעות

בהכנת תה צמחים האם עדיף להרתיח (בכיריים) את המים ביחד עם העלים (שאז יוצא צבע חזק יותר מהעלים) או להרתיח מים בנפרד ואז להוסיף בכוס את העלים או שזה לא משנה?

26/01/2006 | 17:46 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, ברפואת הצמחים לא נהוג להרתיח עלים, רק שורשים וגבעולים. את העלים חולטים - מוסיפים כפית לכוס מים רותחים ולאחר 3 - 5 דקות מסננים ושותים כשזה פושר. אסור שתות חם!! לפי אותו עקרון לא מבשלים עלי שמיר או פטרוזיליה, אלה מוסיפים למרק רק לאחר שמכבים את האש.... בהצלחה צביקנה

26/01/2006 | 12:19 | מאת: ענבל

האם קיים ויטמין די במזונות הבאים: בשר עוף והודו חלב סויה ומאכלי סויה שונים האם ניתן לקבל קישור או רשימת מזונות המכילים ויטמין די? הבן שלי אמור להמנע מהם ואני רוצה להיות בטוחה וגם לדעת ערכים. משום מה מאד קשה להשיג חומר באינטרנט (או שאני לא יודעת לחפש). תודה רבה!!

26/01/2006 | 17:43 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, במזונות שציינת יש ויטמין D וגם בביצה. הכמות הגדולה ביותר נמצא בדגים, בשמן דגים ובמיוחד בשמן הנקרא: cod liver oil. אם את שולטת קצת באנגלית, תוכלי לעשות שימוש במנוע החיפוש המצורף שבאמצעותו תוכלי למצוא את כל המזונות העשירים בויטמין D. http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html כדאי שתדעי שבפירות, ירקות, דגנים, קטניות, שקדים ואגוזים אין ויטמין D. בהצלחה צביקה

26/01/2006 | 12:06 | מאת: דלית

האם יכולות להיות תופעות לוואי לאומגה 3? התחלתי לקחת לפני ארבעה ימים כפית של אלספה (נוזל- שכולל רכיבים נוספים לאומגה 3) ומזה כמעט שבוע שאני סובלת! מטעם נוראי בפה - טעם של דלק! התחושה פשוט נוראה ודומיננטית כל כך עד שממש מפריע לתפקוד היומי. מעולם לא סבלתי מתופעה דומה ואיני לוקחת שום דבר אחר פרט לאומגה 3 (שכמובן הפסקתי לקחת לפני יומיים). האם יכולות להיות סיבות נוספות לתופעה זו ואצל מי ניתן לבדוק זאת?

26/01/2006 | 17:38 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, בהחלט תיתכן תגובה כמו שתיארת. אחרי הכל מדובר במוצר תעשייתי במידה זו או אחרת ולא ברור איזה תוספים יש בו. טוב עשית שהפסקת. אם התופעה לא מפסיקה, כדאי לפנות לאבחון רפואי. במקביל את יכולה לעשות צום חלקי של מזון טהור למשך מספר ימים: פירות וירקות אורגניים, שקדים ואגוזים, טחינה ומיצי ירקות. בהצלחה

26/01/2006 | 11:04 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין פרוקטוז לגלוקוז והאם אסור לחולי קרוהן לצרוך מאכלים המכילים אותם, כפי ששמעתי? בתודה, מיכל

26/01/2006 | 17:35 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, פרוקטוז וגלוקוז הם חד סוכרים שנמצאים בפירות ובירקות מתוקים. התזונה במחלת הקרוהן משתנה בהתאם למצב החולה ולרמת ההתקפים. במצבי רגיעה אפשר לאכול מעט פירות מתוקים (כמו בננה ופפאייה) וירקות מבושלים כתומים (בטטה, דלעת, גזר). מציע לך לפנות ליעוץ אישי בנושא זה ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

26/01/2006 | 10:58 | מאת: טיאה

שלום צביקה, תודה על תשובתך המחכימה מאתמול. קראתי רבות על מוצרי חלב ובאופן כללי ההמלצה היא להמנע מהן "החלב נועד לעגל ולא לאדם.." ועוד מה התזונה הטבעית אומרת בנושא? כמו כן אבקשך להתייחס ליוגורט בנפרד האם גם הוא בקטגוריה של "מוצרי חלב" או אחרת. בברכה.

26/01/2006 | 17:31 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, הנושא של מוצרי חלב שנוי מאד במחלוקת. יש על זה המון חומר באינטרנט - בעד ונגד. התזונה הטבעית מתנגדת לשימוש במוצרי חלב. הפשרה שאני מציע למי שלא יכול לוותר על מוצרי חלב:: לאכול יוגורט עיזים רצוי אורגאני. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מאמר מעניין על חומרים מזיקים במזוננו ושם תמצאי פרק קטן על מוצרי חלב. למרות שכל דיאטנית קלינית תמליץ שלא לוותר על מוצרי חלב, העובדה היא שבמזרח הרחוק לא אוכלים מוצרי חלב בכלל ויש שם הרבה פחות מקרים של "בריחת סידן"... בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 22:23 | מאת: יפית

שלום האים כדורי אומגה3משמן דגים עוזרים להורדת כולסטרול?למה הם עוד טובים? ואיזה כמות לקחת ?בתודה

26/01/2006 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום ובכמה תזובות נתתי הפנייה לאתר בעברית שבו יש הרבה חומר בעברית - תבצעי חיפוש. לשאלתך - יש הוכחות שאומגה 3 מסייע לאיזון רמת השומנים בדם ובכך מונע מחלות לב. הוא טוב גם לעור, למניעה וטיפול במחלות מפרקים, סרטן, ו"מצבי רוח". בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 22:05 | מאת: סימה

שלום רציתי לשאול על שמן זית בכבישה קרה של איזה חברה אתה ממליץ? בתודה

26/01/2006 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, אני לא ממליץ על חברה זו או אחרת. לכל שמן זית יש טעם קצת שונה ואת צריכה למצוא את הטעם האהוב עליך. כדאי לקנות שמן זית כתית מעולה (Extra virgin) מכבישה קרה ורצוי מגידול אורגאני. כדאי לקנות שמן שמוחזק בבקבוק זכוכית (לא פלסטיק) כהה או שחור. זמן זית (כמו כל שמן) רגיש לחום, לאור ולחמצן. כדאי לקנות תוצרת הארץ ולא תוצרת חוץ בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 17:25 | מאת: דויד

שלום, אם מבשלים מרק ירקות, ואז מכניסים למקרר, ומחממים שוב, האם נשאר הערך התזונתי של הירקות? אם כן, כמה ימים ניתן לשמור במקרר? תודה

25/01/2006 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

דויד שלום, רצוי לעשות כל יום טרי ולאכול. לרוב האנשים זה קשה ולכן אפשר לשמו ר יום או יומיים ולחמם. הטעם שונה, אבל המינרלים וחלק מהויטמינים נשארים. בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 13:13 | מאת: שושי

שלום רב, האם ביציאה בשרותים 10 דקות לאחר ארוחה מאבדים את הערך התזונתי של המזון מכיוון שאינו מספיק להספג ואם כן, כמה זמן לוקח למזון להספק כדי לא לאבד ערכים תזונתיים ביציאה לשרותים. תודה, שושי

25/01/2006 | 16:42 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, ארוחה שנאכלת נשארת בגוף 24 עד 36 שעות (אצל אנשים בריאים שאין להם עצירות). יש למזון דרך ארוכה מהפה עד פי הטבעת ובהמלכה מתבצעת פעולת העיכול שכוללת לעיסה, פירוק, ספיגה ופינוי פסולת. הסירי דאגה מליבך. בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 10:13 | מאת: טיאה

האם אומגה 3 נמצאת גם בטונה /ואו סרדינים וכן האם זה עדיף על כמוסות אומגה 3?

25/01/2006 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, אומגה 3 נמצאת גם בטונה ובסרדינים, אבל אני ממליץ לקנות טונה וסרדינים קפואים או טריים ולא לאכול מקופסאות שימורים. יש בזה הרבה מלח, חומר משמר ושמן מאיכות ירודה. בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 18:10 | מאת: מלי

שלום צביקה אני בת 22 ויש לי חוסר ברזל כבר כמה שנים הייתי אצל הרופא והוא נתן לי כדורים אדומים שקוראים להם סול פה אבל זה לא עוזר אני שוקלת 50 קילו ולא אוכלת מסודר רציתי לדעת אם אתה ממליץ לי על כדורי אומגה 3, ועוד שאלה זה נכון שהכדורים טובים לעור הפנים? בתודה מראש