פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

09/02/2006 | 11:23 | מאת: טיאה

שלום, עינתי באתר תזונה טבעית בכתובת אנגלית שהמלצת עליו. הוא מציע פירוט ערך תזונתי של מזון. המזון מתחלק לפי אחוזי פרוטאין, שומן ומושג נוסף שלא הבנתי אותו carbs מה זה? תודה טיאה

09/02/2006 | 15:02 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, CARBS זה קיצור של carbohydrates - פחמימות. כפי ששמת לב יש שם פירוט גדול מאד של רכיבי המזון ואפשרויות חיפוש מתקדמות. בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 11:10 | מאת: סימה

שלום האם קפסולות של שמן דגים עוזרים להורדת כולסטרול אצל ילד בו 14?אם כן כמה קפסולות צריך לקחת?מה לגבי פשטן?בתודה

09/02/2006 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, כבר כתבתי מספר פעמים ששמן דגים ושמן פשתן זה מזון ולא תרופה. רמה גבוהה של כולסטרול אצל ילד בן 14 יכולה לנבוע מבעיה בחילוף החומרים ולאו דווקא מתזונה. מציע לך לפנות לרופא מומחה ולדיאטנית קלינית לטיפול בנושא. תזונה טבעית מלאה (ולא "תרופה" טבעית זו או אחרת) יכולה לעזור באיזון רמות השומנים בדם. גם בנושא זה כדאי לקבל יעוץ (אחרי שסיימת את הסבב הרפואי). בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 10:12 | מאת: צילה

שלום ! אני מעוניית לקבל מידע מה אפשר לאכול וכמובן איפה משיגים אוכל ללא גלוטן... לא סובלת מצליאק אבל רגישות קלה לגלוטן אני אוכלת לחם כוסמין כי זה בנתיים הדבר היחיד שמצאתי. הבעיה שאני מאוד רוצה לרדת במשקל ואני לא יודעת אם קיים לחם קל ללא גלוטן... אם אפשר לקבל טיפים לדיאטה ללא גלוטן או בכל אופן רעיונות למה אפשר לאכול . אני ממש אשמח...והכי חשוב איפה אפשר להשיג...(אני גרה באיזור השפלה) עוד שאלה נוספת.... אני גם רגישה לחלב... האם ניתן להשתמש בחלב סויה בקפה במקום חלב? ואיזה חלב סויה או חלב אחר (אורז וכדו') אפשר ועדיף להשתמש כשרוצים לרדת במשקל? (אני לא כל כך אוהבת את כל הדברים האלו אז אשמח להמלצה מה שהכי "טעים" ומסתדר עם דיאטה) נ.ב אני בת 25 (נ+1) גובה - 1.58 משקל 67 ק"ג תודה ויום טוב!

09/02/2006 | 15:11 | מאת: צביקה קורן

צילה שלום, בכל חנות טבע גדולה ניתן למצוא מוצרים ללא גלוטן. בדוחן, כוסמת, קינואה ואמרנט אין גלוטן - את יכולה לאכול. אפשר להשתמש בחלב סויה, אבל רצוי להימנע מקפה, במיוחד אם יש לך בעיות במערכת העיכול. בין שאר הנזקים של הקפה - הוא מגרה את הריריות של מערכת העיכול. מציע לך לקבל יעוץ אישי לנושא ההרזייה והתזונה המתאימה לך ולא להסתפק בפורום זה און אחר. בהצלחה צביקה

11/02/2006 | 23:20 | מאת: צילה

ראשית תודה על ההיתייחסות! כוסמת וכוסמין זה אותו דבר? שיפון וכוסמין הבנתי שזה דל גלוטן נכון? באופן משמעותי מלחם רגיל? האם ניתן לחמם חלב סויה? להוסיף לתה? לבשל? האם 2 כוסות קפה בשבוע זה גרוע?

09/02/2006 | 09:18 | מאת: סיחבי

בתי בת 19 שותה 3או4 פעמים ביום נס קפה האם זה מזיק?האם המלבין באמת מסרטן

09/02/2006 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בעיני גם כוס אחת מיותרת ומזיקה, אבל מקובל שעד 4 כוסות ביום זה "בסדר". אם תשאלי בפורום תזונה קלינית תקבלי תשובה יותר מרגיעה. לגבי המלבין אני לא יודע ממה הוא מורכב. אם אדע אוכל לחוות דעה. על נזקי הקפה וחומרים נוספים תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר של (חומרים מזיקים בתזונתנו) בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 09:04 | מאת: עדי

צביקה שלום רב היכן אתה ממליץ או מכיר מוסדות ללמידת נטורופטיה על מנת להיות מוסמך מקצועית באיזור המרכז האם גם אתה מעביר הרצאות???

09/02/2006 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני לא יודע בת כמה את ומה מצבך הכלכלי, אבל אני מאד לא ממליץ על לימודי נטורופטיה כמקור הכנסה ופרנסה. השוק מוצף היום בבתי ספר לנטורופטיה ("מכללות" כמובן) ובבוגרים בעלי תעודת נטורופט. רובם עובדים כמוכרים בחנויות טבע או כמטפלים במרכזי ספא בתנאי עבדות. חלק גדול מהם עוסק בדברים אחרים. אני ממליץ ללמוד נטורופתיה רק לאחר שמתבססים בעבודה ובמקצוע ויש הכנסה קבועה. בכל אופן אם את נחושה ללמוד ולהיות נטורופטית, תקדישי לכך זמן ותעשי סקר שוק השוואתי בין חמשת בתי הספר הגדולים. תבדקי את נושאי הלימוד (סילבוס) ואיזה תעודה נותנים בסוף הקורס. אני נותן הרצאות לפי הזמנה של מוסדות, בתי ספר או אנשים פרטיים. באתר שלי תמצאי את רשימת ההרצאות. אם תארגני קבוצה של 10 אנשים לפחות, אשמח לבוא לתת הרצאה אחת או 20. בהצלחה צביקה

09/02/2006 | 21:49 | מאת: עדי

הי צביקה ראשית תודה על התשובה,אני בת 22 וחצי אחרי לימודים אקדמיים שלא בא לי עליהם יותר וזה נושא שמרתק אותי שמעת על תוכנית הלימודים שבסמינר הקיבוצים בשיתוף רפואה כללית אם כן מה דעתך וממש ממש תודה על ההתייחסות

08/02/2006 | 19:54 | מאת: שיר

צביקה שלום, עם מה רצוי לאכול את זרעי הפשתן מבחינת שצירה על צירופי מזון? תודה

08/02/2006 | 21:57 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, זרעי פשתן הם מזון חלבוני-שומני ולכן מומלץ לאכול אותם (טחונים טרי) עם סלט ירקות או עם פרי. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 13:28 | מאת: משה

בבדיקת המסת סוכר נמצא, לפי הגדרת רופאת סכרת, שיש לי היפוקלוקמיה. הוסבר לי שהיתה לי בסוף הבדיקה נפילת סוכר (59) אחרי 180 דקות.גם הרגשתי חולשה. היא אמרה שאני צריך לשלב בדיאטה שלי פחמימות מורכבות. אני לא כל כך יודע מה זה בדיוק. האם אפשר לקבל תשובה בנידון. תודה מראש

08/02/2006 | 18:11 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, פחמימות מורכבות נמצאות בכל הדגנים המלאים : אורז מלא, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, דוחן, קינואה, אמרנט, לחם מלא, קרקרים מלאים כד'. במצבך טוב מאד לאכול גם קטניות (עדשים, חומוס, פול, שעועית, סויה) שיש להן ערך גליקמי נמוך והן מאזנות את רמת הסוכר בדם. רצוי מאד להימנע ממשקאות ממותקים, סוכר לבן, ממתקים, שוקולד, עוגות וכד' כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 20:51 | מאת: משה

לצבחקה, תודה על התשובה. האמת היא שהתזונה שלי צמחית וכוללת כ-50% ירקות חיים והיתר כפי שכתבת. ברור שאני לא צורך את כל הדברים שמנית כולל סוכר לבן (גם חום לא) וכוי. מה זה אמרנט? שם זה לא מוכר לי. שוב תודה, משה

08/02/2006 | 12:42 | מאת: יעל

שלום, רציתי לדעת האם בטטה וארטישוק ירושלמי נחשבים לפחממות ובכלל אם אפשר לתת קישור לאתר עם אנפורמציה בנושא הרכבים תזונתיים. תודה מראש

08/02/2006 | 18:07 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, בטטה וארטישוק ירושלמי הם ירקות עמילניים (פחמימות). זהו מזון מעולה ולא מומלץ להימנע מאכילתם. להלן קישור לאתר בעברית: http://naturemed.co.il/index.html להלן קישור לאתר מקיף ומפורט יותר אבל באנגלית: http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.htm בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 11:36 | מאת: לנה

מה בדבר המוצר שנקרא תרי-אומגה? מהמאמר אצלכם הבנתי שה-EPA צריך להיות יותר מה-DHA, ואילו הרוקחת שכנעה אותי לקחת לטובת המוח... את התרי-אומגה, שיש בה 400 מ"ג DHA, ורק 160 מ"ג EPA. יש בזה גם אומגה 9 וויטמין E. תודה

08/02/2006 | 18:03 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, המצב המומלץ הוא כפי שציינתי בעבר - כלומר יותר EPA. אם תבדקי בשוק רוב היצרנים משווקים את הכדורים של אומגה 3 בהם יש יותר EPA. לרוקחת שלך יש כנראה שיקולים כלכליים לשווק לך דווקא את המוצר הזה. לא נראה לי שייגרם לך נזק אם תקחי אותו. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 09:01 | מאת: איה

שלום מעוניינת לדעת האם אדם שיש לו סכרת, האם מותר לו לאכול דבש? באם כן, אז כמה, איזה כמות מותרת. בתודה לתשובתך ,איה

08/02/2006 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, תלוי ברמת הסוכר ואיך מאזנים אותו. באופן כללי כדאי להימנע מסוכרים פשוטים, אבל מידי פעם אפשר להמתיק דייסת שיבולת שועל במעט דבש. כדאי להכניס תיקונים בכל רכיבי התזונה ולא רק בזה או אחר. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 04:50 | מאת: סיגל

רציתי לדעת האם האובלטים של אסם טובים למאכל, והאם קציצות ירקות מתאימות לדיאטה? ומה אני יכולה לאכול בצהריים כדי שירד לי הסוכר. כי רק בצהריים יש לי בעיה בשעות הבוקר ואחרי ארוחת בוקר הסוכר שלי תקין.

08/02/2006 | 11:18 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, אם האובלטים של אוסם עשויים מקמח לבן ועשירים במלח הם לא מתאימים לאף אחד ובמיוחד לא לאישה עם סכרת הריונית. קציצות ירקות מטוגנות יש להחליף בכדורי ירקות מבושלים, או בפשטידה. הטיגון מזיק ורעיל. קיטניות, כוסמת ירקות ומזונות עתירי סיבים עוזרים בייצוב רמת הסוכר בדם. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי / /נטורופטי. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 22:14 | מאת: לי

שלום רב, ברצוני לדעת מהו הערך הקלורי של חמוציות יבשות הנמכרות בסופר מרקטים והאם מוסיפים להם סוכר תודה מראש על תשומת הלב לי

08/02/2006 | 11:11 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, בחמוציות יבשות עם סוכר יש כ 310 קלוריות למאה גרם. לרוב החמוציות היבשות מוסיפים סוכר. בחמוציות טריות יש 51 קלוריות למאה גרם. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 21:34 | מאת: רונית

צביקה שלום, ברצוני לדעת אילו מאכלים עשויים לחזק את מערכת הרביה הנשית? בתודה, רונית

07/02/2006 | 21:46 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, השאלה הנכונה והמלאה היא: אילו מאכלים עשויים לחזק את מערכת הרביה הנשית ואילו מאכלים מחלישים אותה? אנחנו רגילים תמיד לחפש "תרופות", בעוד שהתרופה האמיתית היא להפסיק להרעיל את המערכות השונות בגוף ובכלל זה את מערכת הרבייה הנשית והגברית. בתשובה לשאלה המשודרגת, אני מציע להימנע ממזונות שמדלדלים את הגוף מויטמינים ומינרלים (ראי תשובה כמה שורות למטה למטה בנושא נשירת שיער) ולהוסף לתזונה מזונות עשירים באבץ, ויטמין E וחומצות שומן חיוניות אומגה 3 ואומגה 6. את כל זה תשיגי אם תפעלי בהתאם לאמור בפרק המאמרים באתר שלי בנושא חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. אני מציע לך לא להתמקד במזון זה או אחר. צריך להוציא את הדיסקט של "הגישה התרופתית" ולהכניס דיסקט של הגישה התזונתית-הבריאותית-ההוליסטית. וכדי שלא תרגישי מקופחת ומבולבלת, החומרים המועילים למערכת הנשית נמצאים בדגי ים, שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, דגנים, וירקות חיים ומבושלים. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 19:49 | מאת: הדס

שלום צביקה, יש לי מס' שאלות שאין בניהן כל כך קשר: 1. האם קוסקוס נחשב לדגן? (חשוב לי לאכול את השילוב של קטניות ודגנים כי אני צמחונית) 2. אילו חוסרים בתזונה יכולים לגרום לנשירת שיער וכיצד ניתן להשלים אותם ע"י תזונה (אני מעדיפה לא לקחת תוספים) 3. האם זה נכון שבננות מיובשות עוברות טיגון בתהליך הכנתן ומכילות הרבה יותר שמן ואנרגיה? תודה רבה,הדס.

07/02/2006 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

הדס שלום, 1. קוסקוס נחשב לדגן. אני לא בטוח שמדובר דגן מלא, אבל אפשר מדי פעם לגוון איתו את התפריט. להלן קישור לאתר שיתן לך מידע נוסף על הקוסוקוס: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=5333 2. על נשירת שיער כתבתי מספר פעמים. יש הרבה סיבות. הסיבות התזונתיות הן: דיאטת הרזייה חריפה וחוסרים תזונתיים בברזל, אבץ וויטמין B. את בהחלט יכולה לטפל בבעיה בתזונה נכונה. חשוב להימנע ממזון שגורם לאובדן ויטמינים ומינרלים או מונע ספיגה כמו: סוכרים פשוטים, קפה, קולה,אלכוהול ועוד. במקביל כדאי להוסיף מזונות עשירים באבץ, ברזל, וויטמין B כמו שקדים, אגוזים, דגנים, קטניות, ירקות חיים ומבושלים. כדאי לקבל יעוץ מקצועי בתזונה טבעית ועד אז תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. 3. בננות מיובשות בהחלט עוברות תהליכי עיבוד. טעם הלוואי שנשאר אחרי שאוכלים אותם מעיד על כך. פירות יבשים כדאי לקנות רק אורגאניים. בהצלחה צביקה

08/02/2006 | 00:38 | מאת: הדס

07/02/2006 | 18:14 | מאת: ציפי

אני נמצאת בתזונה מסויימת במטרה לרדת במישקל וגם בעקרון כדרך חיים. אני צורכת ביום כ 15-20 גרם פישתן טחון כתוסף תזונה, וברצוני לדעת מה ערכו הקלוריו כמו-כן האם כמות זאת מספיקה לאישה בת 34 ואם כן למה זה טוב???? תודה מראש

07/02/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, במאה גרם פשתן טחון יש כ 550 קלוריות. 1 -2 כפות ביום זאת מנה מספיקה עבורך. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 17:59 | מאת: נעמה

צביקה הפנית אותי לאתר שלך עיינתי בו והחכמתי, תודה! יש לי מספר שאלות פרקטיות: 1- האם אתה יודע היכן ניתן להשיג מזון אורגני שבוודאות הוא אורגני? (אשמח מאוד לקבל פרטים של מגדלים אם יש בידך) קשה לי לתת אמון בחנויות טבע...מי מפקח על זה בכלל? 2- האם תוצרי הנפט שנמצאים בקרם גוף מסוכנים? היכן ניתן למצוא קרם גוף שמכיל רכיבים טבעיים ובריאים? מאיזה חומרים בקרם גוף עדיף להמנע? 3-קרם הגנה מפני השמש - האם מזיק? (לא בהשוואה לקרינה, בהשוואה לבגדים ארוכים) המון תודה וישר כח! נעמה

07/02/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, תודה על המשוב. 1. הנושא של מזון אורגאני הוא באמת בעייתי. דברים ארוזים צריכים לשאת סמל של האגודה הישראל למזון אורגאני. לגבי ירקות ופירות - קחי בחשבון שגם אם חצי מזוייף (וזה מרגיז) עדיין החצי השני אורגאני. כדאי לחפש מגדלים ולקנות ישירות מהם. 2. תוצרי נפט (צבעי מאכל, וזלין, שמן תינוקות ועוד) אכן מסוכנים ומזיקים. בחנויות טבע את יכולה לנסות למצוא מוצרים של חברת ולדה שאין בהם חומרים מזיקים. 3. קרם שיזוף גם כן מזיק. להלן ציטוט מדברי הנטורופט דר' דוד שדה בנושא זה: משחות שיזוף אמורות להגן עלינו בפני קרינה אולטרא סגולית שמקורה בשמש ויכולות לגרום לסרטן העור. האירוניה היא כי משחות השיזוף דווקא יכולות להגביר את הסיכון לסרטן העור. מרבית משחות השיזוף מכילות בנזונפנון Benzephnone או אחד מהרכיבים של חומר זה, כמו Benzephnone-3 אוOxybenzone . רכיבים אלה הם בעלי יכולת חמצון רבה מאוד לאדם. כימיקל זה מגביר גם את הרס הקולגן של העור. שימוש במשחות שיזוף מצמצם בצורה דרמטית את יצור הויטמין D שהוא נוגד חמצון חזק. במחקרים נמצא כי סרטן מלנומה או העור מתפתח יותר בין גברים ונשים שמשתמשים באופן קבוע במשחות השיזוף. השימוש במשחות השיזוף, מקנה תחושת ביטחון מזויפת לאנשים המשתמשים בהם. הסיבה לקביעה הזו נובעת מהעובדה כי מרבית משחות השיזוף נגד קרינת UVA מגינות בשיעור 10 אחוזים משיעור קרינת ה- UVA שמקורה בגלים הארוכים. הקרינה המסוכנת יותר, היא קרינת UBV שמקורה בגלים הקצרים והיא אחראית יותר לסרטן העור ולמלנומה. משחות המכילות Skin protection factor מעל 15 מגינות מפני קרינת UVA UVB. בהצלחה צביקה

07/02/2006 | 12:12 | מאת: אידית

לאחרונה שמעתי שבשר בקר לא בריא ועדיף לאכול עוף ברצוני שאתה תאמר לי אם זה נכון אני מכינה לילדיי הקטנים קציצות מבשר בקר טחון הם אוכלים את זה פעמיים בשבוע. האם עליי להפסיק להכין להם קציצות מבשר בקר טחון? הם בני שנתיים וחמש

07/02/2006 | 15:16 | מאת: צביקה קורן

אידית שלום, לאחרונה הגיעו לידי מספר ידעות (המבוססות על מחקרים) על הנזקים האפשריים של בשר בקר ובשר טחון במיוחד. אם את לא יכולה לוותר, הפשרה שאני מציע היא לקנות רק בשר טחון שנטחן מול עינייך, או שטחנת בעצמך. בבשר הטחון המוכן יש הרבה שומן, פסולת וצבעי מאכל המקנים לו צבע אדום. תיקון נוסף, תעשי כדורי בשר מבושלים (עם הרבה ירקות) ולא קציצות מטוגנות. הטיגון גורם להיווצרות חומר החשוד כמסרטן (אקרילמיד). באופן כללי למען בריאותך ובריאות ילדייך כדאי להימנע לחלוטין ממזון מטוגן. בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 23:09 | מאת: עומר

האם קוסמין הוא סוג של חיטה

07/02/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, כוסמין הוא סוג של דגן (כמו חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל) שממנו מפיקים קמח עדין. הכוסמין מוזכר רבות במקורותותינו, אך לאחרונה חזר לאופנה ומופיע במוצרי מאפה במאפיות ובחנויות טבע. בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 18:29 | מאת: shirel

שלום, אני תלמידת תיכון שכרגע עורכת עבודה בכל הנושא של הכלאת פירות. כמובן שיש באינטרנט ובספרים מידע אך הייתי שמחה לשמוע קצת גם מהמומחים פה (-; האם ישנה דרך פשוטה להכלאת פירות (אפילו אם היא טובה רק לפרי מסוים אחד)? אילו הכלאות של פירות נפוצים בקרבנו? האם הנכם מכירים אדם (או שאפילו אתם כמובן) המבין בתחום, שאיתו אני אוכל אולי לקבוע פגישה קצרה ולשוחח עמו בנושא? מודה לכם מאד מאד, שיראל לבנון

07/02/2006 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שיראל שלום, אני לא מתמצא בנושא. מציע לך להמשיך לחפש ברשת או לפנות למשרד החקלאות. באזור בית דגן יש מכון שעוסק בהכלאות. בהצלחה צביקה

26/01/2024 | 07:13 | מאת: כליל

איך להכלאות קיווי עם בננה?

06/02/2006 | 16:55 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. האם תוכל לשלוח לי במייל את שם האתר שלך לעיון. בתודה מראש יעקב

06/02/2006 | 17:14 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, לידיעתך ולידיעת מתעניינים נוספים. את כתובת האתר ופרטים נוספים אפשר לקבל בהקלקה על התמונה שלי... בכל אופן הכתובת היא: www.zom.co.il בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 12:41 | מאת: נורית

אני לא יודעת איפה לשאול ולאן לפנות אז אני אכתוב כאן... יש לי בעיית גזים.. כל הזמן... ולקחתי לתקופה כדורי פחם וזה לא עזר.. ניסיתי לרקדת ממוצרי חלב והכל אבל זה לא עובד... מה עליי לעשות?! אני בת 14...! מחכה לתשובה מהירה.... נורית

06/02/2006 | 17:00 | מאת: יעקב

אפשר לחלוט כפית זרעי שומר, ללעוס חצי כפית גרגרי קימל, תה בבונג(קמומיל).

06/02/2006 | 17:18 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תמיד כדאי לעשות חיפוש... במקרה הזה חיפשתי עבורך להלן כמה עצות שעשויות לעזור: • להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. • לא לללעוס מסטיק. • ללעוס את המזון לאט. • לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. • אם ניתן – לשמור על צירופי מזון • לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. • לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). • לתבל את המזון עם כמון. • לאכול פרי פפיה - בעונה. • תוספי מזון (של סולגר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid). • לשלול קיום קנדידה, ציליאק, אלרגיה, מחלת מעיים. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי בהצלחה צביקה

06/02/2006 | 10:54 | מאת: עינת

שמעתי על משקה שעורה בשם בארלי הניתן לתינוקות לאחר תקופת ההנקה. כיצד מכינים משקה זה ?

06/02/2006 | 17:20 | מאת: צביקה קורן

עינת שלום, אני לא מכיר את המוצר. אם מדובר באבקה - ההוראות אמורות להופיע בתווית. בהצלחה צביקה

10/02/2013 | 14:22 | מאת: עומר

היי עינת, אני למדתי את המתכון להכנת משקה בארלי מהאתר הזה: http://il.volunteerministers.org/training/children/overview.html

05/02/2006 | 20:03 | מאת: שיבולת שועל

שלום. באחת השאלות של מישהיא ששאלה אותך על יתרונות הקוואקר המלצת על בישול בחלב סויה ולא בחלב פרה. מדוע???

06/02/2006 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, כתבתי שעדיף לבשל עם מים. בישול עם חלב פרה לא מתאים מבחינת צירופי מזון והוא מכביד על העיכול. בישול עם חלב סויה זאת פשרה אפשרית. בהצלחה צביקה

05/02/2006 | 15:40 | מאת: נעמה

אני סובלת מלחץ דם נמוך, ובמיוחד כשחם ובמשברי עייפות במהלך היום זה ממש לא נעים. הטיפול הרגיל שלי זה קפה...לצערי לא מצאתי משהו יותר בריא או שעוזר לטווח ארוך. ובדיקות דם מראות שלא חסר לי כלום. יש לך רעיון? תודה

05/02/2006 | 17:09 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום. בעיני קפה זאת "תרופה" רעה ללחץ דם נמוך. קפה זה סם ממכר שהשפעתו פגה אחרי שעתיים ואז צרך לשתות עוד ועוד... ואז סובלים מהנזקים של המשקה הזה. על כך תקראי במאמר שהפניתי אותך אליו קודם. יש פתרונות טבעיים לבעיה, אבל כדאי לעשות ביעוץ אישי. באופן כללי, כדאי להרבות בשתיה, להוסיף קצת מלח ותבלינים "חמים" (קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, פפריקה ) לתזונה ולשתות תה רוזמרין שיש לו השפעה מעוררת והוא מעלה לחץ דם. בהצלחה צביקה

05/02/2006 | 15:37 | מאת: נעמה

שלום רב. היכן ניתן למצוא באינטרנט רשימה של החומרים (E למיניהם) המסוכנים\מסרטינים ? תודה

05/02/2006 | 16:42 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, תיכנסי לפרק המאמרים באתר שלי ותקראי על "חומרים מזיקים בתזונתנו". www.zom.co.il בהצלחה צביקה

05/02/2006 | 01:21 | מאת: מאיה

לום צביקה רציתי לדעת האם באבקת אפיה יש שמרים והאם ניתן להשתמש בזה להכנת לחם במקום שמרים (במתכונים בהם כתוב להשתמש בשמרים) תודה

05/02/2006 | 01:23 | מאת: מאיה

ועוד משהו האם תוכל לתת מתכון ללחם שיפון ללא שמרים. ניסיתי למצוא באינטרנט אבל בכולם משלבים קמחים נוספים או משהו שמכיל חיטה (שאני צריכה להימנע ממנה)

05/02/2006 | 16:46 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, באבקת אפיה אין שמרים, אבל זה מלח מזיק שיש בו אלומיניום. כדאי להימנע ממנו ומהתוצר הסופא (העוגה). אני לא עוסק במתכונים ותפריטים. יש כל כך הרבה ספרי בישול, באחד מהם תמצאי מתכון ללחם שיפון ואם לא, תוכלי לקנות מוכן בחנות טבע. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 23:32 | מאת: דנה

אני מתחילה דיאטה הבעיה שיש המון ירקות ופרות שגורמים לגזים ואני סובלת נורא מכאב בטן שיש גזים אנא פרטו לי מה הירקות והפירות שלא עושים גזים והאם יש משו להקלה על הגזים ללקיחה יום יום תודה

05/02/2006 | 16:50 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, נושא הגזים עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי. כדי לאתר את הירקות והפירות שגורמים לך לגזים תעבדי בשיטת האלימינציה. תתחילי עם גזר חי ומבושל, מלפפון ותפוח (שלא אמורים לגרום לגזים) ותוסיפי כל פעם ירק אחד. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 21:04 | מאת: אסתי

האם לילדה שעברה את גיל שנה ומוכנה לשתות חלב בבקבוק מומלץ לתתחלב במקום תחליף ? האם יש בחלב את כל הויטמינים שהיא מקבלת מתחילף חלב ?

04/02/2006 | 22:05 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, שום אבקה או שיקוי סינטטיי - תעשייתי לא יכולים להחליף מזון טבעי. אמנם חלב פרה הוא בעייתי, אבל בעיני הוא עדיף על אבקות. תוודאי שהילדה מקבלת מספיק פירות וירקות חיים ומבושלים, ביצה אורגאנית וטחינה מלאה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים בנושא תזונת התינוק והילד. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 20:40 | מאת: נטלי

שלום צביקה אני ההיתי רוצה לדעת אם בעקבות זה של הצבע בידיים וברגליים האם בטוח אני רגישה לירקות אלו? או שזה קטרה לכולם? האם ישנן עוד השפעות לכך כי ציינת משהו על חילוף חומרים ואני באמת מרגישה שעליתי במשקל ללא סיבה וכל יום הגוף שלי משתנה לפה ולשם חשוב לי לציין שאני עושה כבר ספורט במשך 3 שבועות עם תפריט מאוזן ולא מרזה גרם רק להפך וגם גילו אצלי בעיה בבלוטת התריס ושגם על זה שאלתי אותך מה אתה אומר האם נטורופט.תית יוכלו לעזור לי ועוד דבר אחרון האם טיפול בשיאצו יכול לעזור בניקוי רעלים מהגוף??? ממש תודה ושבוע טוב!!!

04/02/2006 | 20:42 | מאת: נטלי

להוריד גם עגבניות מהתפריט?

04/02/2006 | 22:02 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, לא נראה לי שיש בעיה של אלרגיה למזון, אלא עודף של בטא קרוטן שהכבד שלך לא מסוגל להיפטר ממנו ולכן כדאי להפסיק עם כל הכתומים לתקופה מסויימת ולאחר מכן לקחת כמויות קטנות. בהחלט יתכן שיש חוסר איזון הורמונאלי בגוף שגם כן משיע - כדאי לבצע את כל הבדיקות האפשריות. נטורופט/ית בהחלט יכולים לעזור לך. שיאצו מאזן את הגוף ובכלל זה את תיפקוד המערכות שאחראיות לניקוי ולפינוי רעלים מהגוף (הכבד, הכליות, מערכת העיכול והשתן), הוא לא ספציפי לניקוי רעלים. אין צורך להוריד עגבניות בהצלחה צביקה

שלום, מזה כשנה אני משתדל להקפיד וליטול מדי יום שתי כמוסות: אומגה 3 (של חברת אלספה) + שום 2000 (של חברת נוטרילייף). שאלתי היא מהו המועד המומלץ ביותר לנטילת הכמוסות הללו: כחצי שעה לפני הארוחה ממש עם תחילת הארוחה עם סיום הארוחה או אולי בכלל ללא קשר לארוחה ?? בתודה מראש ! דוד

דוד שלום, תוספי תזונה כדאי לקחת בסמוך לארוחה (לפני, בזמן או אחרי). בהצלחה צביקה

בשבועיים האחרונים אני סובלת מעייפות רבה, ושמתי לב שאכילת פלפל אדום גורמת לי לנמרצות ולהסתלקותם של הקמטים מהפנים שלי (וזה לכשעצמו מצויין). במקביל, קראתי בספר תזונה כי אכילה מרובה פלפל אדום אינה מומלצת. יש לי מספר שאלות: 1. מהם סגולותיו של פלפל אדום? איזה חומרים הוא תורם לגוף? 2. מה עושה הסולניום לגוף, והאם חומר זה המצוי בפלפל באמת אינו מומלץ? 3. כמה פלפל אדום מומלץ לצרוך ביום? האם ההגזמה מזיקה? תודה רבה על התשובות!

04/02/2006 | 18:45 | מאת: נעמי

הפלפל הוא ירק חצי חריף, ולדברי המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי לא רצוי להרבות באכילתו, בגלל ריכוז הסולניום שבו. עם זאת, הפלפל האדום מכיל ויטמין סי בכמות גדולה (פי 4 מאשר בתפוז), וגם סידן.

04/02/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, את יכולה לאכול פלפל אדום אחד ביום ללא חשש. החומר שנמצא בו - סולנין, לא מומלץ לחולים בדלקת מפרקים או עם נטייה משפחתית למחלה. הפלפל מכיל הרבה ויטמין C, מינלים וויטמינים נוספים וכן אנטי אוקסידנטים. לא מומלץ לאכול פלפל ירוק. בהצלחה צביקה

04/02/2006 | 16:07 | מאת: גיא

אני בן 18 ולאחרונה נודע לי כי חסר לי וויטמין b12 . עקב כך התחלתי לנטול כדורים למציצה של סולגאר לוויטמין b12 (כדורים יומיים). רציתי לדעת אם יש מאכל של סוג מזון כל שהוא (כמו מוצרי חלב למשל),עשוי למנוע ממני לנטול ישירות אחריו את הוויטמין ? תודה רבה מראש, גיא :)

04/02/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, אלכוהול וקפאין מפריעים לספיגה (קפה, קקאו, תה, קולה). אפשר לקחת את הכדור לפני הארוחה או לאחריה. בהצלחה צביקה

רמת ההמוגלובין אצלי נמוכה 13.5 וזה דבר שקורה לי מידי פעם הרופא אמר שלא צריך להיתרגש והמליץ ליבלוע כדורי ברזל שאלתי היא האים אוכל להיסתפק בכדורי פורמולה צימחית שמכילים רק 18מג שזו כמות שקטנה משמעותית מהכמות שמכיל כדור ברזל בתודה ליאור

04/02/2006 | 21:49 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, האם חשבת מדוע רמת ההמוגלובין נמוכה? יש מספיק ברזל במזון ופורמולה צמחית בהחלט מספיקה. כדאי להימנע ממזונות שמונעים ספיגה של ברזל כמו קפה, תה, קולה אלכוהול. לא לקחת את תוסף הברזל יחד או בסמוך למוצרי חלב. להוסיף לתזונה 2 כפיות מולסה, שומשום טחום וטחינה מלאה. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 17:11 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת אילו מאכלים או רכיבי מזון מחזקים את הכליות? בברכה, מיטל

04/02/2006 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, ראשית כדאי לדעת מה מחליש את הכליות... מלח, בשר ועודף חלבון מהחי מחלישים את הכליות ועלולים לגרום להן נזק. לכן אני כל כך מתנגד לדיאטת החלבונים למיניהם. חוסר שתייה, עודף שתייה ומשקאות לא נכונים עלולים לגרום לנזק לכליות (קפה, תה, קולה, קקאו, מוגזים, אלכוהול). כל המזון הטבעי מחזק את הכליות ובמיוחד ירקות ירוקים (בתנאי שעדיין אין מחלת כליות) העשירים באשלגן. שקדים, דגנים, קטניות. על פי הרפואה הסינית שעועית אזוקי (קטנה וחומה - להשיג בחנות טבע) מחזקת כליות. אפשר לשקול גם דיקור לחיזוק הכליות, אבל זה חייב לבוא עם תזונה נכונה. באתר שלי תוכלי לקרוא על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 16:53 | מאת: שירי

או שיבולת שועל. בזמן האחרון אני נוהגת לאכול כל יום דייסת שיבולת שועל, המבושלת עם חלב דל שומן ומעט סוכר חום. אשמח לשמוע מה היתרונות של השיבולת שועל, והאם דייסה כזו טובה בתפריט הרזייה?

04/02/2006 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, שיבולת שועל זה דגן איכותי ביותר. עם זאת אני מציע לך לקנות שיבולת שועל "גסה" העשוייה מפתיתים עבים ולא "קווקר". הפתיתים הגסים דורשים בישול ארוך יותר - 30 דקות, אבל התועלת שלהם רבה יותר. בנוסף, כדאי לבשל עם מים, או חלב סויה ולא עם חלב פרה. אפשר לתבל עם קינמון, ג'ינג'ר (זנגביל) וקליפת לימון מגורדת. אפשר להמתיק עם מעט מולסה, או עם צימוקים. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 14:17 | מאת: אורית

שלום, יש לי כמה שאלות על זרעי פשתן: 1. האם מומלץ לטחון או להשרות במים מספר שעות? 2. האם יש להכניס למקרר גם זרעים שלמים? 3. מהי הכמות המומלצת לשימוש יומי (יש שממליצים על 2 כפות ויש שממליצים על לא יותר מכפית שטוחה) אשמח לקבל תשובה מקצועית בעניין. תודה.

04/02/2006 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - מציע לך לעשות חיפוש. 1. תלוי מה השימוש - כטפול לעצירות אני ממליף להשרות 2 כפיות בכוס מים ולשתות בבוקר. כדי להינות מהיתקונות התזונתיים של הפשתן - כדאי לטחון ולאכול תוך 20 דקות. 2. אפשר להחזיק במקרר בכלי זכוכית סגור אם הזרעים השלמים (בעיקר בקיץ) וגם את הטחונים. 3. אני ממליץ לצרוך 1- 2 כפות ביום. ישנם "גורמים מקצועיים" אחרים שאומרים שצריך רק כפית שטוחה, יש שאומרים שצריך 4 כפות מלאות ויש שאומרים לא לאכול בכלל. את צריכה להחליט מה מתאים לך ולא לסמוך רק על "מומחים". אגב, הבקשה לגבי "תשובה מקצועית" לא ברורה לי. בעיני הרשויות (רופאים ותזונאיות קליניות) אני ושכמותי לא מקצועיים. בעיני הם לא מקצועיים וחסרים ידע בנושא תזונה טבעית ומניעת מחלות. אז כמו שנאמר - הכל בעיני המתבונן. בהצלחה צביקה כדי

03/02/2006 | 01:27 | מאת: מק

שלום! כמה זמן ממוצץ לאכול לפני השינה ומה? האם זה בסדר לאכול בכלל לפני שינה?...מה ההשפעות לכך?

04/02/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

מק שלום, אם אתה רעב לפני השינה - כדאי לאכול. לא רצוי ללכת לישון כשרעבים. מומלץ לאכול ארוחה אחרונה 2 -3 שעות לפני השינה, אבל אם רעבים ממש לפני השינה אפשר לקחת בננה, או סלט קטן, או פרוסה עם ממרח כלשהו. בהצלחה צביקה

03/02/2006 | 01:00 | מאת: מיכל

צביקה שלום רב! הייתי רוצה לדעת אם תזונה שמבוססת על פירות וירקות חיים+מבושלים וקיטניות טובה לירידה במשקל??????? בבוקר פירות וירקות ובצהריים עדשים,חומוס,שעועית,אפונה יבשה,מש וכדומה (אע"פ שהערך הקלורי שלהם גבוה)עם ירקות מבושלים וביצה קשה ובערב או כמו בבוקר או כמו בצהריים (בלי ביצה) חשוב לי לציין שאני בחורה שמאוד מתעניינת בתזונה טבעית בריאה ומזינה. והייתי שמחה לתגובה ממך.הייתי רוצה להשיל 6 קילוגרם ממשקלי וידוע לי שלקיטניות יש תכונה של שובע לזמן ממושך. אודה לך אם תתן מענה לשאלותיי. מיכל

04/02/2006 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אכן כן, קטניות הן מזון מעולה להרזייה, לשמירה על המשקל ועל הבריאות. יש בהן חלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מינרלים וערך גליקמי נמוך. כדאי לשלב עם דגן מלא כמו אורז, דוחן, כסמת וכד' - זה נותן חלבון מלא ושובע לאורך זמן. בהצלחה צביקה

02/02/2006 | 22:06 | מאת: ליהי

ילדתי לפני 4 חודשים וביצעתי לאחרונה בדיקות דם ונמצאו לי ערכים גבוהים מהרגיל של כולסטרול (236) ושל LDL כולסטרול (155) שאלתי האם זה דבר המאפיין תקופה של אחרי לידה והנקה (אני מניקה הנקה מלאה) מאחר ואני מאוד שומרת על תזונתי. תודה

04/02/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

ליהי שלום, זה לא אופייני, אבל קחי בחשבון שלוקח לגוף זמן להתאזן מבחינת חילוף החומרים ומבחינה הורמונלית. תמשיכי בתזונה איכותית ובמעקב. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 23:53 | מאת: טל

שלום על טבליות חידקי פרוביוטיקה כתוב שצריך ליטול עם הארוחה.האם כוס חלב נחשב כארוחה? תודה

01/02/2006 | 23:58 | מאת: טל

ואם שכחתי ליטול במהלך היום טבליות פרוביוטיקה האם ניתן ליטול גם בשעות הערב המאוחרות? תודה

02/02/2006 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, כוס חלב נחשבת ארוחה. יש בה חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים. אפשר לקחת פרוביוטיקה בכל שעות היום. לדעתי עדיף לקחת בין הארוחות, מכיוון שאז יש פחות חומצה בקיבה. החומצה הורסת את רוב החיידקים ולמעשה רק כמות קטנה מאד מגיעה למעיים... "לקחת עם האוכל" בא מעולם התרופות ותוספי המזון. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 19:48 | מאת: שירי

שאלתי כבר בעבר על הנושא , יש לי עודף של B12 -1250 לא לוקחת שום תוספים לא בעבר ולא בהווה. אני מוטרדת כי קראתי לאחרונה שעודף מראה חלילה על גידול סרטני האם זה נכון? שאר בדיקות הדם שלי בסדר. תודה

02/02/2006 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, לכן הצעתי לך לבצע את כל הבירורים הרפואיים האפשריים. הרפואה הקונבנציונאלית מעמידה לרשותנו כלי איבחון ובדיקה טובים וצריך לנצל אותם. יתכן שזה "שום דבר", יתכן שיבוש במטבוליזם של תאי הדם האדומים, תיפקודי כבד ועוד. תבדקי ואני מקווה שתוכלי להירגע. בכל מקרה כדאי מאד להמשיך בתזונה טבעית ואיכותית. אשמח אם תעדכני אותי בהמשך. בהצלחה צביקה

02/02/2006 | 21:50 | מאת: שירי

קודם כל תודה! אני מאוד מעריכה את מה שאתה עושה . עשיתי בדיקות דם כלליות כבד ברזל עצמות ספירת דם והכל יצא תקין , איזה עוד בדיקות לפי דעתך צריך לעשות? יש לציין ואני לא יודעת אם זה קשור אני מנסה להרות כשנה ומשום מה משהו במערכת ההורמונלית שלי השתבש האם לדעתך יש קשר? בלטת התריס -תקין אני לוקחת תרופה וזה מאוזן. המון תודה ! התזונה שלי אני חושבת מאוזנת רוב הזמן דגים ופעמיים בשבוע עוף הרבה ירקות פרות קצת אגוזים.

01/02/2006 | 17:22 | מאת: רוני

שלום האם שימרי בירה עלולים לגרום קנדידה?אם היה לי קנדידה אבל נטלתי אצידופוליס האם מותר לי להשתמש בשימרי בירה? תודה

01/02/2006 | 17:24 | מאת: רוני

האם רק אנטביוטיקה גורמת קנדידה?או גם תזונה עם סוכר?וחסר חיידקים טובים?

02/02/2006 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, במצב של קנדידה פעילה לא כדאי להשתמש בשמרי בירה. אפשר לקחת B קומפלקס. פטריית קנדידה נמצאת אצל רוב האנשים במעיים בצורה לא פעילה וזאת בזכות החיידקים "הטובים". היא יכולה להתפרץ לאחר טיפול אנטיביוטי שהורס את כל סוגי החיידקים, אבל גם תזונה לא נכונה יכולה לגרום לכך ובמיוחד סוכרים ומזון המכיל שמרים. בהצלחה צביקה

31/01/2006 | 17:50 | מאת: אור

שלום לך אני סובלת מאלרגיה ליוד וגם לברזל. מה ניתן לקחת בתזונה במקום? או אפילו בתוספי מזון. תודה אור

31/01/2006 | 21:52 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, בהנחה שהתכוונת לאלרגיה לכדורי ברזל ויוד, את יכולה לאכול שומשום טחון, טחינה, ירקות ירוקים, רימון ובשר (אם את לא צמחונית) כדי לקבל ברזל. יוד ניתן לקבל מאכילת אצות (קומבו, הישיקי, וקאמה, אראמה) ודגי ים. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 14:43 | מאת: אור

צביקה, תודה על מהירות התשובה הכוונה היתה שאני רגישה להם במזון ואני פוחדת שאם אמנע ממאכלים המכילים יוד וברזל יהיו לי חסרים. אז מה לעשות? תודה אור

שלום רב למומחה היקר מר צביקה קורן! ברצוני לשאול אני מזה כבר משהו כמו:חצי שנה,כפות הידיים שלי והרגליים ממש כתומות בהתחלה חשבתי שזה מכך שאני אוכל המון גזרים אבל הפסקתי לתקופה ממש ארוכה אולי גזר אחד לשבוע והתופעה משום מה לא עוברת יכול להיות שזה קשור לאנמיה שהתפתחה אצלי בדר"כ אני בריאה ,ואגב מטפל מוסמך של שיאצו אמר לי שזה יכול להיות רעלים בגוך מה דעתך?? תודה מראש!!!

31/01/2006 | 21:49 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, אכן בדרך כלל התופעה נובעת מאכילת יתר של ירקות כתומים (עודף בטא-קרוטן). האם הורדת את כל הכתומים? דלעת, בטטה, דלורית, אפרסמון? מציע לך לפנות ליעוץ רפואי, לבצע בדיקות מעבדה, לשלול בעיה בכבד או בחילוף החומרים של הויטמין בגוף. לאחר מכן לפנות ליעוץ נטורופתי. יכול להיות שצום ירקות ירוקים של כמה ימים יכול לעזור. קשה לדעת ממעט הנתונים שמסרת. בהצלחה צביקה

31/01/2006 | 14:50 | מאת: מירי

שלום צביקה מצאו אצלי אי סבילות לחיטה. אני רגילה לאכול סוג של דגן (פסטה, בורגול, קינואה) בארוחת צהריים. מה אפשר לאכול במקום שאין בו חיטה כדי לגוון יותר

31/01/2006 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, גלוטן יש בחיטה, שעורה ושיבולת שועל. את יכולה לאכול אורז מלא, כוסמת, דוחן וקינואה. בהצלחה צביקה

01/02/2006 | 00:16 | מאת: מירי

תודה על התשובה המהירה. העניין הוא שאני לא רגישה לגלוטן אלא לחיטה עצמה.

31/01/2006 | 00:51 | מאת: עידן

רציתי לדעת האם לדעתך פירות יבשים הם בריאים או מזיקים. בהנחה שאני קונה פירות יבשים ללא כל תוספים. (לדוגמא שכתוב עליהם "רכיבים: תאנים") תודה

31/01/2006 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, לרוב הפיקות היבשים שמוכרים בסופר (וגם בחנויות טבע) מוסיפים גופרית כחומר משמר ולכן הם לא מעולים. כדאי לשטוף טוב טוב או לחלוט אותם במים רותחים. הטוב ביותר לקנות בחנות טבע פירות יבשים מגידול אורגאני. זה קצת יותר יקר אבל שווה. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 22:16 | מאת: אנונימי

קניתי שומר בבית טבע והבנתי שהוא טוב למערכת העיכול.האם זה נכון? ואם אני מרתיחה מים ומוסיפה 2 כפיות שומר,האם זה יעיל או שיש דרך אחרת יותר יעילה? תודה רבה

31/01/2006 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, את פועלת נכון. אפשר להסתפק בכפית אחת של זרעי שומר. להרגעת מערכת העיכול אפשר להוסיף גם קצת פרחי קמומיל (בבונג). אחרי 3 - 5 דקות במים רותחים צריך לסנן ולשתות חמים (לא חם מאד!). בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 21:15 | מאת: נשנש

מה אפשר לאכול כשסובלים מעצבים בקיבה?ולילדים בזמן התקף אסטמה ושיעול

30/01/2006 | 21:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא יודע מה זה "עצבים בקיבה". בכל אופן במקרה של הפרעות עיכול צריך לעבור לתזונה טבעית ומאוזנת, להימנע ממזונות ש"מרגיזים" את הקיבה ולאכול מזונות שמרגיעים אותה. בזמן התקף אסטמה לא כדאי לאכול. כשאי לשתות תה צמחים מרגיע (כמו קמומיל) ואם זה נמשך כמה שעות, אפשר סלט קטן עם טחינה מלאה. בשני המקרים כדאי לפנות ליעוץ נטורופתי ולא להסתפק באמור בפורום. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 16:51 | מאת: red

איזה מאכלים יש לאכול כדי לקבל b-12 לאדם צמחוני

30/01/2006 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ויטמין B12 נמצא רק במזון מהחי ובמיוחד בבשר אדום ובאיברים פנימיים. אם אתה צמחוני אדוק, צריך לקחת לפחות פעם בשבוע כדור למציצה. בהצלחה צביק

30/01/2006 | 15:28 | מאת: רן

האם אוכל פעוטות, כגון: דייסת שיבולת שועל בתוספת כל הויטמינים והמינרלים טובה ובריאה כתזונה למבוגרים

30/01/2006 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני מעדיף שמבוגרים יאכלו מזון טבעי אמיתי העשיר בכל הויטמינים והמינרלים ולא אבקות ושיקויים. בהצלחה צביקה