פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/01/2006 | 15:28 | מאת: רן

האם אוכל פעוטות, כגון: דייסת שיבולת שועל בתוספת כל הויטמינים והמינרלים טובה ובריאה כתזונה למבוגרים

30/01/2006 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני מעדיף שמבוגרים יאכלו מזון טבעי אמיתי העשיר בכל הויטמינים והמינרלים ולא אבקות ושיקויים. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 11:19 | מאת: זיו

האים נבטי שעורה טובים לבריאות? האים כדאי לצרוך אותם? בקישור המצורף כתוב שמומלץ,אך אני שואל אתכם כדי להיות בטוח. http://www.nikkenil.com/ShowProductInfo.asp?ProductID=141 מחכה לתשובה. תודה מראש :-)

30/01/2006 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

זיו שלום, נבטי שעורה הם מזון מומלץ, אבל לא כשזה בא באבקה. מדובר במוצר תעשייתי, מעובד שאני לא ממליץ להשתמש בו. קשה לדעת בדיוק איזה חומרים הוסיפו לא. לא כדאי להאמין לייצרן. אם אתה מחפש מזון בריא עשיר בכלורופיל, תשתה מיץ עשב חיטה טרי, או תלעס את העלים שלו. כל שאר האבקות הם תחליפים עלובים (ואולי מזיקים) ל"דבר האמיתי". בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 10:46 | מאת: טיאה

בוקר טוב צביקה, תודה על תשובתך בעניין הטופו. שתי שאלות לי אליך: 1. ירק טרי בהקפאה, לדוגמה של סנפרוסט, האם נחשב למזון טבעי?? 2. לגבי חלב סויה, איך לזהות על גבי אריזת המוצר את טיב המשקהמבחינת הרכבו? כמו כן האם סוכר קנים שמוסיפים בסוג מסוים של חלב סויה הוא טוב? בברכה, טיאה

30/01/2006 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, 1. ירק שהוקפא לאחר שעבר עיבוד כימי כלשהו אינו מזון טבעי. למרות זאת לפעמים אין ברירה ואפשר לאכול (לעיתים רחקות). 2. לא הבנתי את השאלה השנייה, בכל אופן סוכר קנים הוא סוכר כמו סוכר העשוי מסלק סוכר. בהצלחה צביקה

30/01/2006 | 09:36 | מאת: snake800

יש לי עור פנים רגיש במיוחד, אם אני לא משתמשת במוצרי קוסמטיקה לטיפוח עור הפנים, אז אני מרגישה שהוא מתחיל להתקלף, אם אני משתמשת במוצרי קוסמטיקה, אז תוך זמן קצר אני מגיבה באלרגיה אל הטיפול. מה לעשות? האם יש פתרון בתזונה או ליתר דיוק דיאטה מסויימת שתעזור לי? תודה. P.S. רציתי לציין שפנייה לרופא עור של קופת חולים לא עזרה במיוחד, גם לתכשירים שהמליץ הגבתי באלרגיה.

30/01/2006 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, קשה לענות עם מעט הפרטים שנתת. תזונה טבעית מיטיבה עם העור, אבל גם במזון הטבעי יכולה להתעורר אלרגיה. מציע לך לפנות למטפלת מומחית בשמנים אתריים ובקוסמטיקה טבעית. נסי לפנות לדר' רונית נחום היא תוכל לעזור לך. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 18:02 | מאת: שני

שלום צביקה, אני נמנעת מטיגון כבר זמן מה ולכן אני מכינה חביתה במחבת ללא שמן. האם זה בסדר או שגם פעולה זו כרוכה בנזק בריאותי כמו בטיגון בתודה שני

29/01/2006 | 20:26 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, זה בסדר גמור, אבל עדיף ביצה קשה. לאחרונה התפרסמו ידיעות לגבי הרעילות של הטפלון. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 15:31 | מאת: שרית

האם בשתי כפות מבושלות של דלעת יש את ערך האומגה 3 החיוני שקיים גם ב-2 כפות זרעי פשתן? תודה.

29/01/2006 | 15:46 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אנחנו לא מבשלים גרעיני דלעת אלא טוחנים אותם. בדלעת יש הרבה פחות אומגה 3 מאשר בגרעיני פשתן, אבל יש בה הרבה אבץ שהוא חיוני מאד לחיזוק המערכת החיסונית, לעור ולמערכת הרבייה (כולל מניעת פרוסטטה אצל גברים). בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 15:25 | מאת: גלית

שלום אימי לוקחת ויטמין C מידי יום אך זה גורם לה לצרבת האם יש ויטמין C הנמצא בקומפלקס שאינו גורם לצרבת? בברכה ובתודה גלית

29/01/2006 | 15:43 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, כדאי לה לנסות לעבור ל"אסטר C" - ויטמין C לא חומצי. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 15:09 | מאת: ורוניקה

האם מומלץ לחולה במחלה זו לא לאכול ירקות ממשפחת הסולניים

29/01/2006 | 15:42 | מאת: צביקה קורן

ורוניקה שלום, רצוי להימנע ממשפחת ההירקות שציינת. כדאי להרבות בירקות מבושלים ובמיוחד הכתומים שעוזרים בריפוי הכיבים. כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקיף ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 12:53 | מאת: טיאה

שלום צביקה, אני קונה טופו טבעי של אחת החברות המוכרות בשוק זה. אני מבקשת לדעת האם לטופו יש ערך תזונתי כלשהו ? או האם זה מזון "מת" שתפקידו להחליף את הבשר ולהשביע את התיאבון אליו? בברכה, טיאה

29/01/2006 | 15:40 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, הטופו הוא מזון טבעי שיכול להחליף בשר, אבל הוא לא מזון מת. הוא עשוי מקטניה שנקראת סויה. הטופו עשיר בחלבון, סידן, סיבים תזונתיים, פיטואסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. בהצלחה צביקה

29/01/2006 | 07:50 | מאת: גבי

שלום, בתי בת 7 חודשים החלה לאכול בננה לבדה ללא ערבוב עם תוח או כל פרי אחר. האם זה גורם לליחה ( היא לאחר תקופה של צינון וברונכית ומשתעלת) תודה

29/01/2006 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

גבי שלו, בננה בשלה היא מזון בריא, מזין ומומלץ לתינוקות, ילדים ומבוגרים. לא רצוי לערבב אותה עם פירות אחרים ובמיוחד לא עם פירות חמוצים כמו תפוזים ותותים (אפשר עם תפוח או אגס). בננה לא גורמת לליחה. לפי גישת התזונה הטבעית ליחה נגרמת מסוכרים פשוטים (ממתקים) ומאלרגיה למוצרי חלב. בהצלחה צביקה

28/01/2006 | 20:40 | מאת: לילינה

שלום צביקה ברצוני לדעת יותר על זירעי פישטן .הבנתי שאים אני אוכלת שתי כפות ביום זירעי פישתן ןצורכת שתי כפסולות של אומגה 3 זה יכול להוריד לי את הכולסטרול ? מחכה לתשובתך המיקצועית לילינה

28/01/2006 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

ליליאנה שלום, אני לא יודע ממי הבנת זאת, אבל זאת לא דעתי בנושא. פשתן זה מזון וכדורי אומגה 3 זה גם מזון (שמן דגים). לא מדובר כאן בתרופה! (לצערי הורגלנו לחפש "תרופה" לכל בעיה או תופעה, במקום לטפל בשושר הבעיה). כדי לאזן רמת שומנים בדם, צריך להכניס תיקונים משמעותיים בתזונה ובאורח החיים ולא לסמוך על תוסף מזון או צמח מרפא זה או אחר. בהצלחה צביקהו

28/01/2006 | 19:35 | מאת: smily

שלום דוקטור, אני רזה וברצוני קצת להשמין, כי זה לא הכי יפה כאשר העצמות בולטות (לדעתי). הדיאטנית שהלכתי אליה המליצה על משקה ensure. מה דעתל על המשקה הזה ולאיזה תקופה צריך להשתמש בו? מודה לך על תשובתך

28/01/2006 | 20:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב מאבקות ושיקויים למיניהם, אלא אם זה לאחר מחלה שגרמה להרזייה משמעותית. אפשר בהחלט לעלות במשקל באמצעות תזונה טבעית מאוזנת ועשירה בקלוריות (אבוקדו, שקדים, אגוזים, טחינה מלאה, לחם מלא, דגנים מלאים וכ'). מציע לך לפנות ליעוץ נטרופתי באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

28/01/2006 | 19:09 | מאת: קארין

היי צביקה שבוע טוב!אני בתהליך של דיאטה עכשיו ומתאמנת 5 פעמים בשבוע במשך שעה ולפעמים גם שעתיים אוכל כמו שצריך בריא לא עולה על 1200 קלוריות ואני מרגישה שאני רק משמינה ומנופחת אני ממש מתחילה לאבד תקווה מה ניתן אם בכלל לעשות? תודה מראש

28/01/2006 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, ראשית אני מציע לך לא להתייאש - זה לא מועיל לתהליך. מציע לך להמשיך במסלול בו התחלת - תזונה מאוזנת ואיכותית ופעילות גופנית נמרצת וסדירה. לא כתבת אם את כבר לוקחת אלטרוקסין לאיזון הבלוטה. אם את עוד לא לקחת תפני לרופא המטפל. אם התחלת לקחת - תמתיני בסבלנות כמה שבועות עד שהגוף יתאזן. בהצלחה רבה צביקה

28/01/2006 | 11:07 | מאת: מנשה

שלום. רציתי לשאול האם יש סוגי מזונות שמעלים את רמת הסוכר בדם ומה הם . האם יש כאלה שמתפרקים לסוכרים ומה הם . מהם המאכלים שיכולים לעזור להוריד את רמות הסוכר בדם . תודה

28/01/2006 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, פחמימות פשוטות (סוכרים, ממתקים קמח לבן, קמח תירס, אורז לבן, בורקס, עוגות, פירות מתוקים וכד') מעלות את רמות הסוכר במהירות. פחמימות מורכבות (דגנים מלאים - אורז מלא, דוחן, כוסמת שיבולת שועל וכד') נהפכים בסופו של דבר לסוכר, אבל מתפרקים לאט יותר. קטניות מאד מועילות למצבי סוכרת. מציע לך לא להסתפק בפורום ולפנות ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 23:15 | מאת: טל

שלום האם שימרי בירה באבקה(המכילים קומפלקס B)יכול להיות כתחליף לטבליות קומפלקס b?ואם כן מה המינון היומי?

28/01/2006 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

טל שלם, בעבר (לפני כ 20 שנה) פתיתי שמרי בירה ואבקת שמרי בירה היו מאד נפוצים ומקובלים. עם השנים הפופולאריות שלהם ירדה עקב התגברות המודעות לקנדידה. באבקת שמרי בירה ובפתיתים יש הרבה זרחן ושמרים וחסר בהם B12. עם זאת יש בהם חומצות אמינו, כמה מינרלים ורוב הקומפלקס של ויטמין B. אפשר להתחיל עם חצי כפית ביום ואם אין תגובות להגיע לכפית ביום. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 20:51 | מאת: שלי

צביקה שלום, האם גבינת עיזים עדיפה על גבינה המבוססת על חלב פרה? אם כן, למה? תודה, שלי

28/01/2006 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, גבינת עיזים עדיפה מכיוון שהחלבון שבה קל יותר לעיכול וגורם פחות לתגובה אלרגית. בנוסף, בחלב עיזים יש קצת יותר חלבון וסידן. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 19:57 | מאת: רונן

שלום צביקה , האם אחרי שמנביטים את הקיטניות (חומוס , עדשים וכו') הן מאבדות מערכם החלבוני, או שהן עדיין נחשבות למקור טוב לחלבון? איזה סוג של קיטניות הכי מומלץ להנביט ? תודה , רונן

28/01/2006 | 07:11 | מאת: צביקה קורן

רונן שנון, נהפוך הוא, חלבון של קטניות מונבטות איכותי יותר, זמין יותר לגוף וקל לעיכול. אפשר להנביט כל קטנייה (עד שיוצאים פסיגים - לא עלה או גבעול). קל ביותר להנביט עדשים שחורים או ירוקים. אותם אפשר לאכול חי, ללא בישול - בסלט, כתוספת לתבשלי או כחטי בריא בין הארוחות.. קטניות מונבטות אחרות צריך לבשל כמה דקות. הערה: אני לא מציע לך לשאול שאלות בנושא טבעונות ותזונה טבעית בפורום תזונה קלינית. אין להן מושג בנושא ואתה עלול לקבל תשובות (אם בכלל) שיערערו את הבטחון שלך בדרך התזונתית בה בחרת. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 17:27 | מאת: מיטל

שלום רב, דודתי סובלת מדלקת פרקים שאובחנה אצלה לאחרונה (היא בת 40) בשל כאבים עזים בפרקים. רציתי לדעת האם ישנם מזונות מסויימים המומלצים עבורה וכאלה שעליה להימנע מהם? בתודה, מיטל

27/01/2006 | 18:06 | מאת: נעמי

שלום מיטל, כאחת שסבלה בעבר מדלקת-פרקים (ברכיים, ידיים), אני יכולה לספר לך ולדודתך איך נרפאתי, לפני כמה שנים. כיוון שהגורם למחלה הוא, ברוב המיקרים, עודף חומצה בגוף, צריך להוציא מהתפריט (או להמעיט) במזונות יוצרי חומצה, והם: כל מה שבא מעולם החי, כולל ביצים ומוצרי חלב, כל מה שמכיל קמח לבן וסוכר, קפה, תה, אלכוהול, כל מה שמכיל צבעי-מאכל וחומר משמר. מה כן לאכול: מזונות מעולם הצומח, רצוי מאוד שיהיו אורגנים (כי שאריות ריסוס מוסיפים פסולת לגוף). אם יש צורך בעוד פרטים, כמו תפריטים ומתכונים, את יכולה לכתוב לי במייל. נעמי

28/01/2006 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, אני מסכים עם נעמי. בגישת התזונה הטבעית מזון הגורם לתגובה חומצית פוגע במפרקים (ובאברים נוספים בגוף). צריך להרבות במזון בסיסי כמו ירקות, פירות, שקדים ואגוזים. הרופאים טוענים שמדובר בדלקת, ו/או בתגובה אוטואימונית ונותים תרופות חזקות שיש להן הרבה תופעות לוואי. גם צום של מספר ימים, צמחי מרפא מסויימים, שמנים ארומתיים, תוספי מזון ועוד יכולים להועיל. כדאי לפנות ליעוץ אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

27/01/2006 | 16:36 | מאת: טל

שלום 1)אזה מזונות מכילים ביוטין?(ויטמין B)? 2)האם כולסטרול נמוך 126 מצריך טיפול?ולגבי טריגליצרידים 45?אם כן מה מומלץ? ומה לגבי חומצה פולית 2.5 נמוך מידי? לגבי בדיקת דם בצום האם רמת גלוקוז בדם 74 תקין? תודה

28/01/2006 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, 1. ביוטין יש בקטניות, ירקות, חלמון ביצה וכבד. אגב, כבר בעבר שללתי את השימוש בחלבון ביצה (החלק הלבן) בלבד מטעמי דיאטה. בחלבון הביצה יש חומר שמונע ספיגה של ביוטין ועלול לגרום לחסר. מי שאוכל ביצה - לאכול מגידול אורגאני ואת כל הביצה. 2. לגבי כולסטרול - גם רמה נמוכה לא מומלצת, אבל פחות בעייתי. הכולסורול נחוץ למגוון פעולות בגוף ולייצור של הורמונים ותאים. רמת הגלוקוז - גבולי נמוך. נראה לי שהתזונה שלך לא מאוזנת וכדאי שתפני ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

26/01/2006 | 14:15 | מאת: ענבל

מבקשת לשאול עוד- האם חלבון הביצה מכיל ויטמין זה? תודה

28/01/2006 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

הויטמין נמצא בחלמון ולא בחלבון...

28/01/2006 | 11:55 | מאת: ענבל

תודה רבה! עזרת לי מאד מאד. הקישור ממש מצויין ועשיר במידע, ואיכשהו אני לא מצליחה לוודא לגבי הסויה, העוף וההודו כי מקורות שונים נותנים לי תוצאות שונות. האם זה קשור להעשרה של המזון? האם יש קשר בין העשרה בסידן ו/או בויטמין איי לנוכחות ויטמין די במזון?

26/01/2006 | 12:40 | מאת: רעות

בהכנת תה צמחים האם עדיף להרתיח (בכיריים) את המים ביחד עם העלים (שאז יוצא צבע חזק יותר מהעלים) או להרתיח מים בנפרד ואז להוסיף בכוס את העלים או שזה לא משנה?

26/01/2006 | 17:46 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, ברפואת הצמחים לא נהוג להרתיח עלים, רק שורשים וגבעולים. את העלים חולטים - מוסיפים כפית לכוס מים רותחים ולאחר 3 - 5 דקות מסננים ושותים כשזה פושר. אסור שתות חם!! לפי אותו עקרון לא מבשלים עלי שמיר או פטרוזיליה, אלה מוסיפים למרק רק לאחר שמכבים את האש.... בהצלחה צביקנה

26/01/2006 | 12:19 | מאת: ענבל

האם קיים ויטמין די במזונות הבאים: בשר עוף והודו חלב סויה ומאכלי סויה שונים האם ניתן לקבל קישור או רשימת מזונות המכילים ויטמין די? הבן שלי אמור להמנע מהם ואני רוצה להיות בטוחה וגם לדעת ערכים. משום מה מאד קשה להשיג חומר באינטרנט (או שאני לא יודעת לחפש). תודה רבה!!

26/01/2006 | 17:43 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, במזונות שציינת יש ויטמין D וגם בביצה. הכמות הגדולה ביותר נמצא בדגים, בשמן דגים ובמיוחד בשמן הנקרא: cod liver oil. אם את שולטת קצת באנגלית, תוכלי לעשות שימוש במנוע החיפוש המצורף שבאמצעותו תוכלי למצוא את כל המזונות העשירים בויטמין D. http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html כדאי שתדעי שבפירות, ירקות, דגנים, קטניות, שקדים ואגוזים אין ויטמין D. בהצלחה צביקה

26/01/2006 | 12:06 | מאת: דלית

האם יכולות להיות תופעות לוואי לאומגה 3? התחלתי לקחת לפני ארבעה ימים כפית של אלספה (נוזל- שכולל רכיבים נוספים לאומגה 3) ומזה כמעט שבוע שאני סובלת! מטעם נוראי בפה - טעם של דלק! התחושה פשוט נוראה ודומיננטית כל כך עד שממש מפריע לתפקוד היומי. מעולם לא סבלתי מתופעה דומה ואיני לוקחת שום דבר אחר פרט לאומגה 3 (שכמובן הפסקתי לקחת לפני יומיים). האם יכולות להיות סיבות נוספות לתופעה זו ואצל מי ניתן לבדוק זאת?

26/01/2006 | 17:38 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, בהחלט תיתכן תגובה כמו שתיארת. אחרי הכל מדובר במוצר תעשייתי במידה זו או אחרת ולא ברור איזה תוספים יש בו. טוב עשית שהפסקת. אם התופעה לא מפסיקה, כדאי לפנות לאבחון רפואי. במקביל את יכולה לעשות צום חלקי של מזון טהור למשך מספר ימים: פירות וירקות אורגניים, שקדים ואגוזים, טחינה ומיצי ירקות. בהצלחה

26/01/2006 | 11:04 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין פרוקטוז לגלוקוז והאם אסור לחולי קרוהן לצרוך מאכלים המכילים אותם, כפי ששמעתי? בתודה, מיכל

26/01/2006 | 17:35 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, פרוקטוז וגלוקוז הם חד סוכרים שנמצאים בפירות ובירקות מתוקים. התזונה במחלת הקרוהן משתנה בהתאם למצב החולה ולרמת ההתקפים. במצבי רגיעה אפשר לאכול מעט פירות מתוקים (כמו בננה ופפאייה) וירקות מבושלים כתומים (בטטה, דלעת, גזר). מציע לך לפנות ליעוץ אישי בנושא זה ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

26/01/2006 | 10:58 | מאת: טיאה

שלום צביקה, תודה על תשובתך המחכימה מאתמול. קראתי רבות על מוצרי חלב ובאופן כללי ההמלצה היא להמנע מהן "החלב נועד לעגל ולא לאדם.." ועוד מה התזונה הטבעית אומרת בנושא? כמו כן אבקשך להתייחס ליוגורט בנפרד האם גם הוא בקטגוריה של "מוצרי חלב" או אחרת. בברכה.

26/01/2006 | 17:31 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, הנושא של מוצרי חלב שנוי מאד במחלוקת. יש על זה המון חומר באינטרנט - בעד ונגד. התזונה הטבעית מתנגדת לשימוש במוצרי חלב. הפשרה שאני מציע למי שלא יכול לוותר על מוצרי חלב:: לאכול יוגורט עיזים רצוי אורגאני. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מאמר מעניין על חומרים מזיקים במזוננו ושם תמצאי פרק קטן על מוצרי חלב. למרות שכל דיאטנית קלינית תמליץ שלא לוותר על מוצרי חלב, העובדה היא שבמזרח הרחוק לא אוכלים מוצרי חלב בכלל ויש שם הרבה פחות מקרים של "בריחת סידן"... בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 22:23 | מאת: יפית

שלום האים כדורי אומגה3משמן דגים עוזרים להורדת כולסטרול?למה הם עוד טובים? ואיזה כמות לקחת ?בתודה

26/01/2006 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום ובכמה תזובות נתתי הפנייה לאתר בעברית שבו יש הרבה חומר בעברית - תבצעי חיפוש. לשאלתך - יש הוכחות שאומגה 3 מסייע לאיזון רמת השומנים בדם ובכך מונע מחלות לב. הוא טוב גם לעור, למניעה וטיפול במחלות מפרקים, סרטן, ו"מצבי רוח". בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 22:05 | מאת: סימה

שלום רציתי לשאול על שמן זית בכבישה קרה של איזה חברה אתה ממליץ? בתודה

26/01/2006 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, אני לא ממליץ על חברה זו או אחרת. לכל שמן זית יש טעם קצת שונה ואת צריכה למצוא את הטעם האהוב עליך. כדאי לקנות שמן זית כתית מעולה (Extra virgin) מכבישה קרה ורצוי מגידול אורגאני. כדאי לקנות שמן שמוחזק בבקבוק זכוכית (לא פלסטיק) כהה או שחור. זמן זית (כמו כל שמן) רגיש לחום, לאור ולחמצן. כדאי לקנות תוצרת הארץ ולא תוצרת חוץ בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 17:25 | מאת: דויד

שלום, אם מבשלים מרק ירקות, ואז מכניסים למקרר, ומחממים שוב, האם נשאר הערך התזונתי של הירקות? אם כן, כמה ימים ניתן לשמור במקרר? תודה

25/01/2006 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

דויד שלום, רצוי לעשות כל יום טרי ולאכול. לרוב האנשים זה קשה ולכן אפשר לשמו ר יום או יומיים ולחמם. הטעם שונה, אבל המינרלים וחלק מהויטמינים נשארים. בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 13:13 | מאת: שושי

שלום רב, האם ביציאה בשרותים 10 דקות לאחר ארוחה מאבדים את הערך התזונתי של המזון מכיוון שאינו מספיק להספג ואם כן, כמה זמן לוקח למזון להספק כדי לא לאבד ערכים תזונתיים ביציאה לשרותים. תודה, שושי

25/01/2006 | 16:42 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, ארוחה שנאכלת נשארת בגוף 24 עד 36 שעות (אצל אנשים בריאים שאין להם עצירות). יש למזון דרך ארוכה מהפה עד פי הטבעת ובהמלכה מתבצעת פעולת העיכול שכוללת לעיסה, פירוק, ספיגה ופינוי פסולת. הסירי דאגה מליבך. בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 10:13 | מאת: טיאה

האם אומגה 3 נמצאת גם בטונה /ואו סרדינים וכן האם זה עדיף על כמוסות אומגה 3?

25/01/2006 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, אומגה 3 נמצאת גם בטונה ובסרדינים, אבל אני ממליץ לקנות טונה וסרדינים קפואים או טריים ולא לאכול מקופסאות שימורים. יש בזה הרבה מלח, חומר משמר ושמן מאיכות ירודה. בהצלחה צביקה

25/01/2006 | 18:10 | מאת: מלי

שלום צביקה אני בת 22 ויש לי חוסר ברזל כבר כמה שנים הייתי אצל הרופא והוא נתן לי כדורים אדומים שקוראים להם סול פה אבל זה לא עוזר אני שוקלת 50 קילו ולא אוכלת מסודר רציתי לדעת אם אתה ממליץ לי על כדורי אומגה 3, ועוד שאלה זה נכון שהכדורים טובים לעור הפנים? בתודה מראש

24/01/2006 | 20:04 | מאת: פנינה

האם אפשר לשמור שמן במקרר לאחר טיגון צ'יפס? ואם כן לכמה זמן? שמעתי שזה אפשרי אבל אני רוצה להיות בטוחה, כי שמן הוא דבר עדין. האן שמן משומש ושמור במקרר מזיק לבריאות? תודה רבה, פנינה

24/01/2006 | 20:55 | מאת: צביקה קורן

פנינה שלום, גם הטיגון הראשוני הוא מזיק, מסוכן ורעיל. צריך לזרוק את השמן לאחר הטיגון הראשוני ולהשתדל לא לטגן מזון אם בריאותך ובריאות משפחתך יקרה לך. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:35 | מאת: שירי

היי. בדיקת דם נמצא אצלי ערך מאוד גבוה של B12-1250. אני אוכלת הרבה דג סלמון מה יכול להיות נזק בעודף? ומה עלי לאכול או לא לאכול כדי לאזן זאת. אגב עשיתי את הבדיקה מחשש שאני בחסר היות ואני לא נוגעת בבשר ויצא ממש הפוך. תודה מראש ובכלל תודה על הכל תענוג לדפדף בפורום הזה.

24/01/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, א. האם את לוקחת תוסף תזונה של B12 - אם כן כדאי להפסיק. ב. תבצעי בדיקה נוספת כדי לוודא שלא מדובר בטעות בבדיקה. ג. תפני לרופא לבדיקת אפשרות שיבוש בחילוף החומרים. ד. אם התזונה שלך טובה ומאוזנת - אין מקום לדאגה. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 21:46 | מאת: שירי

תודה. לא אני לא לוקחת שום תוספת. יש לציין שאני לוקחת תרופה לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס אבל זה מאוזן כרגע. הרופא אמר לחזור על הבדיקה בעוד 6 שבועות. מה הכוונה שיבוש בחילוף חומרים? והאם להפחית את הדג ואכילת אגוזים?

24/01/2006 | 16:59 | מאת: דני

שלום רב, שאלה חשובה במיוחד: איפה יש יותר סוכר בלימון או בתותים? תודה

24/01/2006 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, הם די דומים מבחינת תכולת הסוכר והקלוריות (בערך 28 - 33 קלוריות למאה גרם). זה משתנה בהתאם לעונה ולאיכות הפרי. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 14:55 | מאת: surke

שלום לך היום הייתי בשופרסלדיל ואחת המוכרות אמרה לי שכל השמנים שמן חמניות,סויה,קנולה הם אותו שמן ואין צורך לקנות קנולה. מה דעתך האם זה נכון? היתה תןכנית כלבוטק שם זה נאמר בתודה מראש שורקה

24/01/2006 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

לא נראה לי, אבל לא הייתי שם. בחמויות טבע תמצאי שמנים טובים מכל הסוגים בכבישה קרה

24/01/2006 | 12:57 | מאת: חדשה

שלום רב, רציתי לדעת אילו סוגי מזון עשירים בסיבים? ויכולים לעזור בתנועת המעיים? תודה מראש חדשה

24/01/2006 | 14:47 | מאת: צביקה קורן

לחדשה שלום, כל המזון הטבעי מהצומח עשיר בסיבים תזונתיים: ירקות, פירות, דגנים וקטניות. במיוחד: שיבולת שועל, סלק, כרוב, גזר, קולרבי, סלרי. בחלבון מהחי אין סיבים בכלל! בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:26 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. האם שבולת שועל לא גורמת לפעמים לעצירות? וכרוב לא גורם לגזים, אלא אם מצרפים אליו גרגירי קימל. אם הערותי מפריעות תוכל העיר לי תודה.

24/01/2006 | 11:05 | מאת: שרה

איך מכינים דוחן ? כמו אורז או בצורה אחרת? לגבי לחם מלא אילו מרכיבים חשובים שיהיו רשומים וכמותם ל100 גרם הכוונה לכמות סיבים סוג קמח וכד' תודה שרה

24/01/2006 | 14:05 | מאת: דליה

אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה

24/01/2006 | 14:06 | מאת: דליה

אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה

24/01/2006 | 14:44 | מאת: צביקה קורן

שרה ודליה שלום, על בישול דגנים מלאים כתבתי אתמול. בעקרון מבשלים כמו אורז - 3 כוסות מים על כוס דגן. לגבי לחם מלא, צריך לראות שהוא עשוי מקמח מלא ולא "אחיד" או לבן צבוע. צריך שלא יהיה בו הרבה מלח (פחות מ400 מ"ג נתרן) ושלא יהיו בו הרבה תוספים לא ברורים. לגבי האפיה התשובה חיובית. אפשר להשתמש בקמח מלא במקום בלבן. אפשר באבקת חרובים במקום קקאו ואפשר במולסה או סוכר חום במקום סוכר לבן. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:13 | מאת: יעקב

לצביקה, למיטב ידעתי לא קיים הבדל בין סוכר לבן, לסוכר חום מבחינת ערכים תזונתים.

24/01/2006 | 10:17 | מאת: משה

אני מעוניין לדעת את הערך התזונתי של הפקאן לא קלוי ולא מסוכר והאם הוא בריא ויש הגבלה לאכול אותו תודה

24/01/2006 | 14:39 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אגוז פקאן (לא קלוי, לא מלוח ולא מסוכר) הוא מזון טבעי מעולה. יש בו 10 אחוז חלבון והוא עשיר בסידן ובאשלגן ובשמנים רב בלתי רוויים. לא רצוי להגזים בשום מזון שאוכלים גם אם הוא טבעי ובריא.. בפקאן יש 730 קלוריות במאה גרם. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 10:06 | מאת: מנש

מהו ההבדל התזונתי בין זרעי פשתן שחורים לצהובים (זהב)?

24/01/2006 | 14:34 | מאת: צביקה קורן

מנש שלום, אני מכיר רק סוג אחד בצבע חום. על ערך הפשתן דובר רבות ואתה במיוחד כבר מומחה לשמנים. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 23:25 | מאת: 3476

אילו מאכלים מעלים את כמות הגזים בבטן ואילו מפחיתים אותה? האם חומוס מעלה או מוריד? ואילו מאכלים מומלץ לאכול לסובלים מגזים? ושאלה נוספת היא האם תה בריא או לא? כי יש בו קפאין אך בכל זאת אני יודעת שהוא בריא? ומה היא הכמות המומלצת של תה בשבוע כלומר כמה כוסות הן לא יותר מידי? תודה ויום טוב

24/01/2006 | 09:05 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה בנושא הגזים נשאלה מספר פעמים. תבצע חיפוש על המילה "גזים" ותמצא תשובה מקיפה. בגישת התזונה הטבעית תה רגיל לא מומלץ בגלל הקפאין והטנין שבו. יש בו מאידך אנטיאוקסידנטים, אבל אנחנו מעדיפים לקבל אותם ממזון טבעי ולא ממזונות שנזקם עולה על תועלתם כמו יין, קקאו, קפה ותה. בהצלחה צביקה

אני צמחונית שאוכלת דגים. מרבה בפעילות גופנית. ואולי תוסף מזון כלשהו ?

אכן להמנע משומן רוויבעיקר מהחי ולצרוך סיבים ממיסים(קטניות,סובין,שבולת שועל וכו)

נורית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה. מציע לך לעשות חיפוש. לא מומלץ לקחת "תרופה" (תוסף) זו או אחרת כדי לטפל בבעיות גם אם היא "טבעית". צריך לטפל בגישה שלמה ומקיפה (הוליסטית) בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 13:19 | מאת: טל

שלום לגבי ויטמין D.במאמר שהפנת אותי אליו רשום ששמש בחורף צריך להיחשף אליה 5 שעות. ולא 15 דקות כפי שרשמת. האם טבליות ויטמין D יכולות לעזור במקום? לגבי דלקת חניכיים האם טבליות ויטמין C יכולות גם לעזור במקום תזונה? תודה

23/01/2006 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, בהחלט לא רצוי להיחשף לשמש 5 שעות ביום. 15 דקות מספיקות ולא בשיא החום. אפשר לקחת תוסף ויטמין D וגם ויטמין C יכול להועיל. כפי שכתבתי קודם אין תחליף לתזונה נכונה ולשמירה על הגיינה. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 00:08 | מאת: עדנה

האם ניתן להשיג בארץ דג טונה טרי? האם דג מקרל מעושן מכיל אומגה 3 והאם גם אותו ניתן להשיג טרי?

23/01/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, ניתן להשיג דג טונה ודג מקרל טרי או קפוא ברוב חנויות הדגים. אני לא ממליץ לאכול מזון מעושן וכבר דובר על כך. בהצלחה צביקה

22/01/2006 | 22:05 | מאת: אורית

שלום רב צביקה קורן! רציתי לשאול אתם מעלים כאן פעמים רבות בפורום כל מיני מאכלים למינהם כמו:שיבולת שועל קוואקר ועוד מוצרים מחיטה מלאה אני ממש להתנסות אבל לא ממש יודעת מה כדאי איפה קונים וכו? ומה יכול להחליף פחממות שאני צורכת הרוב מפירות ולחם אני רוצה תחליפים ללחם מה אתה מציע ממש תודה ואני מאוד נהינת מהפורום הכל כך לעיניין !!!.

23/01/2006 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, התחליף האידיאלי ללחם הם הדגנים המלאים: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל. אפשר לקנות בכל חנות טבע ובמחלקות בריאות בסופרמרקט. מוסיפים 3 כוסות מים על כוס דגן ומבשלים 30 - 60 דקות. מציע לך להשלים את פערי הידע שלך ביעוץ אישי ועד אז לקרוא בפרק המאמרים אתר שלי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. תודה על המשוב החם. בהצלחה צביקה

22/01/2006 | 22:01 | מאת: קארין

שלום צביקה!האם בלוטת התריס יכולה להשפיע על תהליך ההרזיה כאשר היא לא טובה בגבול ,האם יש קשר בכלל אם כן מה ניתן לעשות?תודה מראש!

23/01/2006 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, לבלטות התריס יש השפעה ישירה על חילוף החומרים בגוף ועל איזון המשקל. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה להקשות בתהליך הרזייה. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 12:45 | מאת: קארין

הי צביקה תודה על התשובה אבל ידוע לך אולי כיצד ניתן לטפל?או האם ניתן להקל על זה טיפה או סוגי מזונות שונים ממש תודה חשוב לי מאוד!

22/01/2006 | 18:29 | מאת: אסתר

אני יודעת בבטיגון נוצרים חומרים מסרטנים. האם כך הדבר גם בחימום בתנור, למשל תפוח אדמה (עם שמן) בתנור?

22/01/2006 | 19:12 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, טיגון ממש אסור, חימום יתר (בישול ארוך) מאד לא מומלץ. רובנו אוכלים מזון מבושל. השמן בבישול או בחימום בתנור מאבד מערכו. לגבי החומרים המסרטנים, אני מציע לך לעשות חיפוש על המילה "אקרילאמיד" ויותר חומר תמצאי באנגילת: acrylamid. בהצלחה צביקה

22/01/2006 | 12:20 | מאת: אא

כיצד הוא נמכר ומה המינון היומי

22/01/2006 | 18:11 | מאת: צביקה קורן

עד כמה שאני יודע הצמח אסור לשיווק בארץ בגלל מספר תופעות לוואי במיוחד אצל אנשים שלקחו אותו במקביל לתרופות הרגעה. אפשר להשיג בארצות הברית בכדורים, או בתמצית. אפשר לנסות אצל שלוס בתחנה המרכזית החדשה, בצורת תמצית אם.

22/01/2006 | 05:00 | מאת: sonia

שלום לכם הייתי רוצה לדעת אם יש הבדלים בין חברות הויטמינים השונות,ואם יש משתתפים שיוכלו להמליץ על חברות מסויימות, ואם אפשר גם לנמק,למה דוקא אלה ולא אחרות. תודה יפה

22/01/2006 | 12:12 | מאת: רבקי

אני שמעתי על חברת אלטמן. אני יודעת שמוכרים את זה בחנויות טבע אז זה אמור להיות טוב יותר וגם קיבלתי המלצה על זה מנטורופת חברה נוספת היא סולגר שעליה המליצו באתר זה בפורום נטורופתיה

23/01/2006 | 21:41 | מאת: לי

אני משתמשת זמן מה בתוספי מזון, לאחרונה הכרתי חברת ויטמינים חדשה בשם פרידה ויטמינים, לאחר המלצות רבות ונסיון שלי אי יכולה לאמר לך שזו חברה עם מוצרים באיכות גבוהה, ובמחירים מאד נמוכים מאחר והם שולחים לך את הויטמינים בדואר ואין חנויות ופערי תווך, וכן ניתן לקבל ייעוץ טלפוני ותמיכה מלאה. כדאי מאד לדעתי. הטלפון שלהם לייעוץ 1-700-70-70-64

22/01/2006 | 03:20 | מאת: נירית

1. שמעתי שצירוף של פחמימות עם קטניות למשל אורז עם עדשים - מומלץ ובריא מאוד כי זה יוצר חלבון מלא. האם יש אמת בדבר? 2. הבנתי שיש דרך לבשל ירקות מבלי להרוס את הצורה התאית שלהם? האם יש באפשרותך להסביר כאן כיצד? בתודה מראש

22/01/2006 | 18:19 | מאת: צביקה קורן

נירית שלום, 1. בהחלט כן! שילוב של דגנים וקטניות מספק לגוף חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו חיוניות. בקטניות חסרה חומצת אמינו אחת מתוך 22 (מטיונין) ודגנים חסר ליזין. השילוב של שתיהן נותן כאמור חלבון מלא ולכן מומלץ לאכול עדשים עם אורז, חומוס עם כוסמת, אפונה עם דוחן וגם לחם עם חומוס. 2. יש שיטת בישול מסתורית שלטענת המשווקים אותה היא שומרת על כל הויטמינים והמינרלים. אם מריוס ויטנר ועידית סער גולשים בפורום הם ישמחו להסביר לך. יש גם המוכרים סירי ספטר במאות שקלים ששומרים על המירקם של הירק. אני בעד בישול קצר ופשוט באידוי או עם מעט מים. ויטמין C תמיד נהרס כבר ב 60 מעלות ולכן חשוב לאכול גם מזון חי במקביל למבושל. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:08 | מאת: יעקב

צביקה שלום, בשיטת בישול הראשונה אתה מציעה לחם עם חומוס, הכוונה לממרח או גרגרים. בממרח חומוס מוכן קימים חומרים לא בראים כגון:חומר משמר, חומר מיצב, ונתרן.

22/01/2006 | 03:16 | מאת: רועי

האם יש הבדל מבחינה תזונתית בין עגבניות רגילות לעגבניות שרי? האם בטטה נחשבת ירק. האם היא משמינה יחסית (כמו תפו"א)? תודה רבה

22/01/2006 | 18:23 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, לא ידוע לי על הבדל משמעותי בין עגבניה רגילה לשרי - כדאי לקנות מגידול אורגאני. בתפוח אדמה מבושל יש 76 קלוריות במאה גרם ובבטטה יש 113 קלוריות - תחליט מה "משמין" יותר". לדעתי אף אחד מהם לא "משמין" אם אוכלים במידה. בהצלחה ציקה

23/01/2006 | 17:45 | מאת: יעקב

צביקה שלום. נכון שבבטטה יש יותר קלוריות, אבל ערך גלוקומי נמוך יותר מתפןת אדמה?,

22/01/2006 | 02:09 | מאת: חגית

האם בורגול נחשב בריא? אני שואלת מכיון ששמתי לב שאתה לא מזכיר אותו כשאתה ממליץ על מזונות אחרים כמו קינואה, כוסמת, דוחן וכו'. האם זה בגלל שערכו התזונתי לא משהו או שהכל רק במקרה?

22/01/2006 | 18:29 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, בורגול לא נמצא אצלי בשורה הראשונה של הדגנים המומלצים מכיוון שבורגול הנו השם הערבי למוצר מזון ים-תיכוני העשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה. זה לא אומר שאי אפשר לשלב אותו בתזונה, אבל לא בעדיפות ראשונה. בהצלחה צביקה