פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין פרוקטוז לגלוקוז והאם אסור לחולי קרוהן לצרוך מאכלים המכילים אותם, כפי ששמעתי? בתודה, מיכל
מיכל שלום, פרוקטוז וגלוקוז הם חד סוכרים שנמצאים בפירות ובירקות מתוקים. התזונה במחלת הקרוהן משתנה בהתאם למצב החולה ולרמת ההתקפים. במצבי רגיעה אפשר לאכול מעט פירות מתוקים (כמו בננה ופפאייה) וירקות מבושלים כתומים (בטטה, דלעת, גזר). מציע לך לפנות ליעוץ אישי בנושא זה ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה
שלום צביקה, תודה על תשובתך המחכימה מאתמול. קראתי רבות על מוצרי חלב ובאופן כללי ההמלצה היא להמנע מהן "החלב נועד לעגל ולא לאדם.." ועוד מה התזונה הטבעית אומרת בנושא? כמו כן אבקשך להתייחס ליוגורט בנפרד האם גם הוא בקטגוריה של "מוצרי חלב" או אחרת. בברכה.
טיאה שלום, הנושא של מוצרי חלב שנוי מאד במחלוקת. יש על זה המון חומר באינטרנט - בעד ונגד. התזונה הטבעית מתנגדת לשימוש במוצרי חלב. הפשרה שאני מציע למי שלא יכול לוותר על מוצרי חלב:: לאכול יוגורט עיזים רצוי אורגאני. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מאמר מעניין על חומרים מזיקים במזוננו ושם תמצאי פרק קטן על מוצרי חלב. למרות שכל דיאטנית קלינית תמליץ שלא לוותר על מוצרי חלב, העובדה היא שבמזרח הרחוק לא אוכלים מוצרי חלב בכלל ויש שם הרבה פחות מקרים של "בריחת סידן"... בהצלחה צביקה
שלום האים כדורי אומגה3משמן דגים עוזרים להורדת כולסטרול?למה הם עוד טובים? ואיזה כמות לקחת ?בתודה
יפית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום ובכמה תזובות נתתי הפנייה לאתר בעברית שבו יש הרבה חומר בעברית - תבצעי חיפוש. לשאלתך - יש הוכחות שאומגה 3 מסייע לאיזון רמת השומנים בדם ובכך מונע מחלות לב. הוא טוב גם לעור, למניעה וטיפול במחלות מפרקים, סרטן, ו"מצבי רוח". בהצלחה צביקה
שלום רציתי לשאול על שמן זית בכבישה קרה של איזה חברה אתה ממליץ? בתודה
סימה שלום, אני לא ממליץ על חברה זו או אחרת. לכל שמן זית יש טעם קצת שונה ואת צריכה למצוא את הטעם האהוב עליך. כדאי לקנות שמן זית כתית מעולה (Extra virgin) מכבישה קרה ורצוי מגידול אורגאני. כדאי לקנות שמן שמוחזק בבקבוק זכוכית (לא פלסטיק) כהה או שחור. זמן זית (כמו כל שמן) רגיש לחום, לאור ולחמצן. כדאי לקנות תוצרת הארץ ולא תוצרת חוץ בהצלחה צביקה
שלום, אם מבשלים מרק ירקות, ואז מכניסים למקרר, ומחממים שוב, האם נשאר הערך התזונתי של הירקות? אם כן, כמה ימים ניתן לשמור במקרר? תודה
דויד שלום, רצוי לעשות כל יום טרי ולאכול. לרוב האנשים זה קשה ולכן אפשר לשמו ר יום או יומיים ולחמם. הטעם שונה, אבל המינרלים וחלק מהויטמינים נשארים. בהצלחה צביקה
שלום רב, האם ביציאה בשרותים 10 דקות לאחר ארוחה מאבדים את הערך התזונתי של המזון מכיוון שאינו מספיק להספג ואם כן, כמה זמן לוקח למזון להספק כדי לא לאבד ערכים תזונתיים ביציאה לשרותים. תודה, שושי
שושי שלום, ארוחה שנאכלת נשארת בגוף 24 עד 36 שעות (אצל אנשים בריאים שאין להם עצירות). יש למזון דרך ארוכה מהפה עד פי הטבעת ובהמלכה מתבצעת פעולת העיכול שכוללת לעיסה, פירוק, ספיגה ופינוי פסולת. הסירי דאגה מליבך. בהצלחה צביקה
האם אומגה 3 נמצאת גם בטונה /ואו סרדינים וכן האם זה עדיף על כמוסות אומגה 3?
טיאה שלום, אומגה 3 נמצאת גם בטונה ובסרדינים, אבל אני ממליץ לקנות טונה וסרדינים קפואים או טריים ולא לאכול מקופסאות שימורים. יש בזה הרבה מלח, חומר משמר ושמן מאיכות ירודה. בהצלחה צביקה
שלום צביקה אני בת 22 ויש לי חוסר ברזל כבר כמה שנים הייתי אצל הרופא והוא נתן לי כדורים אדומים שקוראים להם סול פה אבל זה לא עוזר אני שוקלת 50 קילו ולא אוכלת מסודר רציתי לדעת אם אתה ממליץ לי על כדורי אומגה 3, ועוד שאלה זה נכון שהכדורים טובים לעור הפנים? בתודה מראש
האם אפשר לשמור שמן במקרר לאחר טיגון צ'יפס? ואם כן לכמה זמן? שמעתי שזה אפשרי אבל אני רוצה להיות בטוחה, כי שמן הוא דבר עדין. האן שמן משומש ושמור במקרר מזיק לבריאות? תודה רבה, פנינה
פנינה שלום, גם הטיגון הראשוני הוא מזיק, מסוכן ורעיל. צריך לזרוק את השמן לאחר הטיגון הראשוני ולהשתדל לא לטגן מזון אם בריאותך ובריאות משפחתך יקרה לך. בהצלחה צביקה
היי. בדיקת דם נמצא אצלי ערך מאוד גבוה של B12-1250. אני אוכלת הרבה דג סלמון מה יכול להיות נזק בעודף? ומה עלי לאכול או לא לאכול כדי לאזן זאת. אגב עשיתי את הבדיקה מחשש שאני בחסר היות ואני לא נוגעת בבשר ויצא ממש הפוך. תודה מראש ובכלל תודה על הכל תענוג לדפדף בפורום הזה.
שירי שלום, א. האם את לוקחת תוסף תזונה של B12 - אם כן כדאי להפסיק. ב. תבצעי בדיקה נוספת כדי לוודא שלא מדובר בטעות בבדיקה. ג. תפני לרופא לבדיקת אפשרות שיבוש בחילוף החומרים. ד. אם התזונה שלך טובה ומאוזנת - אין מקום לדאגה. בהצלחה צביקה
תודה. לא אני לא לוקחת שום תוספת. יש לציין שאני לוקחת תרופה לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס אבל זה מאוזן כרגע. הרופא אמר לחזור על הבדיקה בעוד 6 שבועות. מה הכוונה שיבוש בחילוף חומרים? והאם להפחית את הדג ואכילת אגוזים?
שלום רב, שאלה חשובה במיוחד: איפה יש יותר סוכר בלימון או בתותים? תודה
דני שלום, הם די דומים מבחינת תכולת הסוכר והקלוריות (בערך 28 - 33 קלוריות למאה גרם). זה משתנה בהתאם לעונה ולאיכות הפרי. בהצלחה צביקה
שלום לך היום הייתי בשופרסלדיל ואחת המוכרות אמרה לי שכל השמנים שמן חמניות,סויה,קנולה הם אותו שמן ואין צורך לקנות קנולה. מה דעתך האם זה נכון? היתה תןכנית כלבוטק שם זה נאמר בתודה מראש שורקה
לא נראה לי, אבל לא הייתי שם. בחמויות טבע תמצאי שמנים טובים מכל הסוגים בכבישה קרה
שלום רב, רציתי לדעת אילו סוגי מזון עשירים בסיבים? ויכולים לעזור בתנועת המעיים? תודה מראש חדשה
לחדשה שלום, כל המזון הטבעי מהצומח עשיר בסיבים תזונתיים: ירקות, פירות, דגנים וקטניות. במיוחד: שיבולת שועל, סלק, כרוב, גזר, קולרבי, סלרי. בחלבון מהחי אין סיבים בכלל! בהצלחה צביקה
לצביקה שלום. האם שבולת שועל לא גורמת לפעמים לעצירות? וכרוב לא גורם לגזים, אלא אם מצרפים אליו גרגירי קימל. אם הערותי מפריעות תוכל העיר לי תודה.
איך מכינים דוחן ? כמו אורז או בצורה אחרת? לגבי לחם מלא אילו מרכיבים חשובים שיהיו רשומים וכמותם ל100 גרם הכוונה לכמות סיבים סוג קמח וכד' תודה שרה
אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה
אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה
שרה ודליה שלום, על בישול דגנים מלאים כתבתי אתמול. בעקרון מבשלים כמו אורז - 3 כוסות מים על כוס דגן. לגבי לחם מלא, צריך לראות שהוא עשוי מקמח מלא ולא "אחיד" או לבן צבוע. צריך שלא יהיה בו הרבה מלח (פחות מ400 מ"ג נתרן) ושלא יהיו בו הרבה תוספים לא ברורים. לגבי האפיה התשובה חיובית. אפשר להשתמש בקמח מלא במקום בלבן. אפשר באבקת חרובים במקום קקאו ואפשר במולסה או סוכר חום במקום סוכר לבן. בהצלחה צביקה
לצביקה, למיטב ידעתי לא קיים הבדל בין סוכר לבן, לסוכר חום מבחינת ערכים תזונתים.
אני מעוניין לדעת את הערך התזונתי של הפקאן לא קלוי ולא מסוכר והאם הוא בריא ויש הגבלה לאכול אותו תודה
משה שלום, אגוז פקאן (לא קלוי, לא מלוח ולא מסוכר) הוא מזון טבעי מעולה. יש בו 10 אחוז חלבון והוא עשיר בסידן ובאשלגן ובשמנים רב בלתי רוויים. לא רצוי להגזים בשום מזון שאוכלים גם אם הוא טבעי ובריא.. בפקאן יש 730 קלוריות במאה גרם. בהצלחה צביקה
מהו ההבדל התזונתי בין זרעי פשתן שחורים לצהובים (זהב)?
מנש שלום, אני מכיר רק סוג אחד בצבע חום. על ערך הפשתן דובר רבות ואתה במיוחד כבר מומחה לשמנים. בהצלחה צביקה
אילו מאכלים מעלים את כמות הגזים בבטן ואילו מפחיתים אותה? האם חומוס מעלה או מוריד? ואילו מאכלים מומלץ לאכול לסובלים מגזים? ושאלה נוספת היא האם תה בריא או לא? כי יש בו קפאין אך בכל זאת אני יודעת שהוא בריא? ומה היא הכמות המומלצת של תה בשבוע כלומר כמה כוסות הן לא יותר מידי? תודה ויום טוב
שלום רב, השאלה בנושא הגזים נשאלה מספר פעמים. תבצע חיפוש על המילה "גזים" ותמצא תשובה מקיפה. בגישת התזונה הטבעית תה רגיל לא מומלץ בגלל הקפאין והטנין שבו. יש בו מאידך אנטיאוקסידנטים, אבל אנחנו מעדיפים לקבל אותם ממזון טבעי ולא ממזונות שנזקם עולה על תועלתם כמו יין, קקאו, קפה ותה. בהצלחה צביקה
אני צמחונית שאוכלת דגים. מרבה בפעילות גופנית. ואולי תוסף מזון כלשהו ?
אכן להמנע משומן רוויבעיקר מהחי ולצרוך סיבים ממיסים(קטניות,סובין,שבולת שועל וכו)
נורית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה. מציע לך לעשות חיפוש. לא מומלץ לקחת "תרופה" (תוסף) זו או אחרת כדי לטפל בבעיות גם אם היא "טבעית". צריך לטפל בגישה שלמה ומקיפה (הוליסטית) בהצלחה צביקה
שלום לגבי ויטמין D.במאמר שהפנת אותי אליו רשום ששמש בחורף צריך להיחשף אליה 5 שעות. ולא 15 דקות כפי שרשמת. האם טבליות ויטמין D יכולות לעזור במקום? לגבי דלקת חניכיים האם טבליות ויטמין C יכולות גם לעזור במקום תזונה? תודה
טל שלום, בהחלט לא רצוי להיחשף לשמש 5 שעות ביום. 15 דקות מספיקות ולא בשיא החום. אפשר לקחת תוסף ויטמין D וגם ויטמין C יכול להועיל. כפי שכתבתי קודם אין תחליף לתזונה נכונה ולשמירה על הגיינה. בהצלחה צביקה
האם ניתן להשיג בארץ דג טונה טרי? האם דג מקרל מעושן מכיל אומגה 3 והאם גם אותו ניתן להשיג טרי?
עדנה שלום, ניתן להשיג דג טונה ודג מקרל טרי או קפוא ברוב חנויות הדגים. אני לא ממליץ לאכול מזון מעושן וכבר דובר על כך. בהצלחה צביקה
שלום רב צביקה קורן! רציתי לשאול אתם מעלים כאן פעמים רבות בפורום כל מיני מאכלים למינהם כמו:שיבולת שועל קוואקר ועוד מוצרים מחיטה מלאה אני ממש להתנסות אבל לא ממש יודעת מה כדאי איפה קונים וכו? ומה יכול להחליף פחממות שאני צורכת הרוב מפירות ולחם אני רוצה תחליפים ללחם מה אתה מציע ממש תודה ואני מאוד נהינת מהפורום הכל כך לעיניין !!!.
אורית שלום, התחליף האידיאלי ללחם הם הדגנים המלאים: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל. אפשר לקנות בכל חנות טבע ובמחלקות בריאות בסופרמרקט. מוסיפים 3 כוסות מים על כוס דגן ומבשלים 30 - 60 דקות. מציע לך להשלים את פערי הידע שלך ביעוץ אישי ועד אז לקרוא בפרק המאמרים אתר שלי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. תודה על המשוב החם. בהצלחה צביקה
שלום צביקה!האם בלוטת התריס יכולה להשפיע על תהליך ההרזיה כאשר היא לא טובה בגבול ,האם יש קשר בכלל אם כן מה ניתן לעשות?תודה מראש!
קארין שלום, לבלטות התריס יש השפעה ישירה על חילוף החומרים בגוף ועל איזון המשקל. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה להקשות בתהליך הרזייה. בהצלחה צביקה
הי צביקה תודה על התשובה אבל ידוע לך אולי כיצד ניתן לטפל?או האם ניתן להקל על זה טיפה או סוגי מזונות שונים ממש תודה חשוב לי מאוד!
אני יודעת בבטיגון נוצרים חומרים מסרטנים. האם כך הדבר גם בחימום בתנור, למשל תפוח אדמה (עם שמן) בתנור?
אסתר שלום, טיגון ממש אסור, חימום יתר (בישול ארוך) מאד לא מומלץ. רובנו אוכלים מזון מבושל. השמן בבישול או בחימום בתנור מאבד מערכו. לגבי החומרים המסרטנים, אני מציע לך לעשות חיפוש על המילה "אקרילאמיד" ויותר חומר תמצאי באנגילת: acrylamid. בהצלחה צביקה
כיצד הוא נמכר ומה המינון היומי
עד כמה שאני יודע הצמח אסור לשיווק בארץ בגלל מספר תופעות לוואי במיוחד אצל אנשים שלקחו אותו במקביל לתרופות הרגעה. אפשר להשיג בארצות הברית בכדורים, או בתמצית. אפשר לנסות אצל שלוס בתחנה המרכזית החדשה, בצורת תמצית אם.
שלום לכם הייתי רוצה לדעת אם יש הבדלים בין חברות הויטמינים השונות,ואם יש משתתפים שיוכלו להמליץ על חברות מסויימות, ואם אפשר גם לנמק,למה דוקא אלה ולא אחרות. תודה יפה
אני שמעתי על חברת אלטמן. אני יודעת שמוכרים את זה בחנויות טבע אז זה אמור להיות טוב יותר וגם קיבלתי המלצה על זה מנטורופת חברה נוספת היא סולגר שעליה המליצו באתר זה בפורום נטורופתיה
אני משתמשת זמן מה בתוספי מזון, לאחרונה הכרתי חברת ויטמינים חדשה בשם פרידה ויטמינים, לאחר המלצות רבות ונסיון שלי אי יכולה לאמר לך שזו חברה עם מוצרים באיכות גבוהה, ובמחירים מאד נמוכים מאחר והם שולחים לך את הויטמינים בדואר ואין חנויות ופערי תווך, וכן ניתן לקבל ייעוץ טלפוני ותמיכה מלאה. כדאי מאד לדעתי. הטלפון שלהם לייעוץ 1-700-70-70-64
1. שמעתי שצירוף של פחמימות עם קטניות למשל אורז עם עדשים - מומלץ ובריא מאוד כי זה יוצר חלבון מלא. האם יש אמת בדבר? 2. הבנתי שיש דרך לבשל ירקות מבלי להרוס את הצורה התאית שלהם? האם יש באפשרותך להסביר כאן כיצד? בתודה מראש
נירית שלום, 1. בהחלט כן! שילוב של דגנים וקטניות מספק לגוף חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו חיוניות. בקטניות חסרה חומצת אמינו אחת מתוך 22 (מטיונין) ודגנים חסר ליזין. השילוב של שתיהן נותן כאמור חלבון מלא ולכן מומלץ לאכול עדשים עם אורז, חומוס עם כוסמת, אפונה עם דוחן וגם לחם עם חומוס. 2. יש שיטת בישול מסתורית שלטענת המשווקים אותה היא שומרת על כל הויטמינים והמינרלים. אם מריוס ויטנר ועידית סער גולשים בפורום הם ישמחו להסביר לך. יש גם המוכרים סירי ספטר במאות שקלים ששומרים על המירקם של הירק. אני בעד בישול קצר ופשוט באידוי או עם מעט מים. ויטמין C תמיד נהרס כבר ב 60 מעלות ולכן חשוב לאכול גם מזון חי במקביל למבושל. בהצלחה צביקה
צביקה שלום, בשיטת בישול הראשונה אתה מציעה לחם עם חומוס, הכוונה לממרח או גרגרים. בממרח חומוס מוכן קימים חומרים לא בראים כגון:חומר משמר, חומר מיצב, ונתרן.
האם יש הבדל מבחינה תזונתית בין עגבניות רגילות לעגבניות שרי? האם בטטה נחשבת ירק. האם היא משמינה יחסית (כמו תפו"א)? תודה רבה
רועי שלום, לא ידוע לי על הבדל משמעותי בין עגבניה רגילה לשרי - כדאי לקנות מגידול אורגאני. בתפוח אדמה מבושל יש 76 קלוריות במאה גרם ובבטטה יש 113 קלוריות - תחליט מה "משמין" יותר". לדעתי אף אחד מהם לא "משמין" אם אוכלים במידה. בהצלחה ציקה
צביקה שלום. נכון שבבטטה יש יותר קלוריות, אבל ערך גלוקומי נמוך יותר מתפןת אדמה?,
האם בורגול נחשב בריא? אני שואלת מכיון ששמתי לב שאתה לא מזכיר אותו כשאתה ממליץ על מזונות אחרים כמו קינואה, כוסמת, דוחן וכו'. האם זה בגלל שערכו התזונתי לא משהו או שהכל רק במקרה?
חגית שלום, בורגול לא נמצא אצלי בשורה הראשונה של הדגנים המומלצים מכיוון שבורגול הנו השם הערבי למוצר מזון ים-תיכוני העשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה. זה לא אומר שאי אפשר לשלב אותו בתזונה, אבל לא בעדיפות ראשונה. בהצלחה צביקה
שלום רציתי לדעת אם יש תה צמחים שיעיל במקרים של כאב בגרון ו/או דלקת גרון וכמה כדאי ביום כדי להקל על הסימטומים תודה
מילי שלום, שוב גישה מוטעית המתייחסת לצמחים כמו לתרופה. כבר כתבתי על כך רבות בעבר. את צריכה לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה, כדי שלא יוופיע כאב גרון וגם הריפוי יהיה מהיר יותר. לשאלתך, כדאי להרתיח כפית גדושה של עלי מרווה בכוס מים וכשזה פושר-חמים לגרגר 3 פעמים ביום. אפשר לבלוע קצת מהנוזל. לא מומלץ לנשים מניקות (מייבש). בנוסף את יכולה לגרגר חצי לימון סחוט במים פושרים. אפשר גם למצוץ טבליות של אבץ עם ויטמין C להימנע מסוכרים פשוטים ומשקאות מוגזים. תעבדי על שיפור התזונה. תקראי על כך בפרק המאמרים באתר שלי. לבריאות צביקה
שלום, מכיוון שיש לי כולסטרול רע במידה גבוהה, הוצע לי לשתות מיץ סלק. רציתי לדעת: האם זה נכון שלסלק יש תכונה של "מנקה כבד"? מה הצורה הנכונה ביותר להכין את מיץ הסלק? הבנתי שצריך לשתות אותו לא מבושל. האם אפשר להכין כמות ולשמור אותה במקרר? האם כדאי להוסיף למיץ משהו נוסף (שמן זית?)
ליאורה שלום, אני לא ממליץ לשתות מיץ סלק לבד - הוא יותר מידי "חזק". כדאי לשלב אותו עם גזר, סלרי ומלפפון (אפשר להוסיף גם קישוא, חסה ופטרוזיליה) כוס מיץ ל"ניקוי כבד" ולבריאות כללית יהיה מורכב מ: 1 גזר חצי סלק קטן או רבע גדול, גבעול סלרי, מלפפון וקישוא קטן. כל הירקות חיים ולא מבושלים. רצוי להוסיף שמן זית העוזר בספיגת הויטמינים המסיסים בשמן ובמיוחד (בטא קרוטן). לא רצוי לשמור במקרר ורצוי לשתות תוך 20 דקות מהסחיטה - המיץ מתחמצן מהר. אנא קראי את התשובה שנתתי למילי שורה אחת למעלה. סלק זה לא תרופה. ניקוי כבד מושג רק באמצעות הימנעות מזיהומו על ידי מזון קלוקל וביצוע צום של מספר ימים 1פעם או פעמיים בשנה. בהצלחה צביקה
שלום רב אני רוצה לצרוך ירקות כמו ברוקולי , גזר, סלק, בטטה וכו... אבל את כל אלה ועוד אחרים צריך לבשל ואז הרבה דברים נהרסים בהם אז מה זה שווה? מה הפקתי מזה בכלל?? הרי כל החומר שנוגד סרטן(הנוגדי חימצון למיניהם) נהרס בבישול וגם הרבה ויטמינים....אז מה שווה? גם באידוי זה כך לא? נורא חבל לי ואני לא יודעת מה לעשות? אין סיכוי שאני יאכל גזר חי או ברוקולי חי...(וחבל..)אנא יעץ לי...מאוד תעזור לי בזה! בתודה רבה
שרה שלום, את כל הירקות שציינת ניתן ורצוי לאכול חיים, אבל אם את אומרת ש"אין סיכוי שאני יאכל גזר חי או ברוקולי חי" - יש בעיה. אגב, את יכולה לקבל אנטי אוקסידנטים גם מירקות ומפירות אחרים. אגב2, לא כל האנטי אוקסידנטים נהרסים בבישול כשהוא לא ארוך מידי. בטא קרוטן שנמצא בירקות הכתומים לא נהרס. אגב3, ברוקולי זאת תפרחת ולכן צריך לאדות או לבשל רק 5 -10 דקות ואז זה לא "מתקלקל" מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה
לשרה שלום, קיים בשוק כלי לאידוי מבמבוק ,ניתן להשיגו בחנויות מזרח הרחוק. ניתן לאדות כל סוגי הירקות, דגים ובצקים .
שלום רב קניתי שורש ג'ינג'ר, אני רוצה לצרוך אותו אבל איך? רק אל תאמר לי בבישול, כי אין סיכוי שאני יאכל כל יומיים איזה תבשיל עם טיפונת ג'ינג'ר בפנים כי זה לא יעיל לגבי.(אני גם לא אוהבת ולא מכירה מאכלים עם ג'ינג'ר...) יש לך המלצה אחרת לצרוך שורש זה ביום יום? אולי חליטת תה? איך לעשות זאת? האם הוא בכלל בריא לגופיינו? בתודה מראש
לימור שלום, את כבר השנייה שאומרת לי "רק אל תגיד לי". שורש גי'נג'ר מאד מומלץ לבריאות כללית ולחיזוק מערכת העיכול. אפשר לגרד או לחתוך קוביות קטנות לתוך מרק ירקות או תבשלי ירקות עם דגנים. זה מוסיף טעם מעודן ונעים. אפשר לחתוך חתיחת שורש ולחלוט לתה אפשר לגרד לדייסת שיבולת שועל ולהוסיף קינמון ומעט מולסה. בהצלחה צביקה
קניתי מרגרינה ללא שומן טרנס איך מכינים(הופכים שמן נוזל למוצק) מרגרינה -ללא שומן טרנס?
טל שלום, הם טוענים שהם ממצקים אותה באמצעות סיבים תזונתיים. לא הייתי במפע ולא ראיתי. בנוסף מדובר במוצר תעשייתי. כדאי להשתמש בשמן זית או בשמן שומשום. ואם זה למריחה - אבוקדו או טחינה מלאה. בהצלחה צביקה
אם רוצים להכין עוגיות בלי מרגרינה. מה עושים? הבנתי שעדיף להשתמש בשמן במקום, אבל האם זה אפשרי? האם העוגיות יהיו מוצקות?
שלום מה לגבי ויטמין D. וסידן?האם יכולים לעזור בדלקת חניכיים? האם צריך לעשות בדיקת דם לפני שנוטלים טבליוןת ויטמין D ? באילו מזונות יש ויטמיןD?ולגבי ויטמין C?האם ניתן לקחת בטבליות במקום תזונה ויעזור בטיפול דלקת חניכיים?מה המינון היומי? תודה נ.ב. חידשת לי לגבי Q10 תודה
טל שלום, בקישור שלהלן תמצאי תשובות לשאלותייך. http://e-dent.msn.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=509 המקור הטוב ביותר לויטמין D זה אור השמש. חשיפה של 10 - 15 דקות ביום לא באמצע היום מספיקה. בהצלחה צביקה
האם יכול להיות שיש לי בעיה בבלוטת התריס והסימנים הם כאבי ראש תמידיים ולא בעיה של עליה במשקל,האם זה באמת בלוטת התריס-רופא משפחה איבחן זאת על פי בדיקות דם והפנה אותי לצילום והייעצות עם רופא. אודה על תשובה בהקדם.תודה
יעל שלום, זאת שאלה רפואית וזהו פורום תזונתי... אני מכיר לפחות 20 גורמים אפשריים לכאבי ראש. אם קיבלת איבחון מרופא, תמשיכי בבדיקות וביעוץ הרפואי. לאחר סיום האבחון אשמח לעזור ביעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה
ליעל שלום. גם אני סבלתי מחוסר איזון בבלוטה וע"י דיקור,הגעתי לאיזון. אם תרצי לקבל מידע כתבי לי במייל.
מהו המינון הרצוי לגיל 50 +, אשה בבריאות טובה?
נאווה שלום, כף או שתים פשתן טחון ביום זה המינון הרצוי. לא כתבת אם את אוכלת דגי ים וכמה בשבוע. אפשר לקבל אומגה 3 גם מכדורים של שמן דגים או שמן פשתן. תזכרי שאין מינון אחד שמאתים לכל האנשים והנשים. גם אם הן בנות 50+ ובבריאות טובה... בהצלחה צביקה
שלום. ברצוני לדעת אם הקלוריות שנשים צורכות ביום הוא 1200, מהו הקלוריות שילדה בת 15 צריכה לצרוך?
ענבל שלום, את כבר לא ילדה - את נערה. חשוב מאד בגילך לא לספור קלוריות ולא לעסוק בדיאטות הרזייה שגורמות להשמנה ולחוסרים תזונתיים. תפני לדיאטנית של קופת חולים שתרכיב לך תפריט מאוזן ותבצעי פעילות גופנית נמרצת וסדירה. בהצלחה צביקה
תודה על התשובה נשמע הגיוני ,מה זה פישתה ואיפה קונים את הטוחן הזה? זאת אומרת שדג סלמון טרי לא בריא לי? גם היא הוא מסקנדינביה? איך מקבלים הרבה ויטמין ב וגם האם פארמאטון גריאטרי זה טוב לי?
פשתה זה פשתן. קונים את הזרעים בחנות טבע (לא לקנות טחון), טוחנים בבית במטחנת קפה ואוכלים תוך 20 דקות. לא אמרתי שסלמון טרי לא טוב עבורך, דובר על סלמון מעושן ושימורי טונה.. אני לא יודע אם פארמטון טוב עבורך מבלי לראיין אותך. יש עוד הרבה שאלות שלא שאלת, אני שוב מציע לך לפנות ליעוץ אשי בתזונה טבעית באזור מגורייך. בהצלחה צביקה
שלום!!! רציתי לשאול שאלה שנראה לי שמטרידה המון בנות שעושות דיאטה... ובנים :) אם נגיד כל השבוע אני אוכלת לפי תפריט דיאטה ולא חורגת ממנו... האם מותר לחרוג ביום שישי או שבת... והכוונה היא לנגיד חטיף שוקולד של 250 קלוריות כמו פסק זמן או משהו כזה... האם זה יעלה אותי במשקל??? זה יגרום לדיאטה להיות חסרת משמעות??? עדיף לוותר? ואם כן, אני רוצה לשמוע מכם... האם באמת אתם מצליחים להתנזר מכל הדברים האהובים עליכם במשך כל הדיאטה כי הרי זה אמור להיות אורח חיים ואי אפשר להתנזר משוקולדים או ממאפים לכל החיים... אני צודקת?? אולי טועה??? אני אשמח לכמה שיותר תגובות ודעות בנושא...
מור שלום, יש דעות לכאן ולכאן בנושא זה. אני בדעה שבמהלך דיאטת הרזייה כדאי לחרוג פעם בשבוע עם ארוחה או מאכל "אסור" שמכיל 400 - 500 קלוריות (עוגה, פיצה, שוקולד, גלידה וכד'). מבחינה נפשית זה מקל על התהליך ולא משמינים מכך. בהצלחה צביקה
אני סובלת מזה כ5 שנים מחוסר גדול בויטמין B12 ניסיתי לקחת כדורים במשך תקופה ארוכה אבל זה לא עזר לי. בשנה וחצי האחורנה אני מקבלת זריקה אחת לחודש של הויטמין. לאחר הפסקה של 3 חודשים של הזריקות בשביל בדיקה התברר כי המצב חזר לקדמותו. שמעתי שהיתה פעם בדיקה בשם מבחן שילינג שבודקת חוסר של גורם מסויים בדם שמונע את הספיגה בדם, ולפי מה שהבנתי כבר לא מבצעים את הבדיקה ותר. שאלתי היא האם יש בדיקה מסויימת לברר את הגורם לחוסר והאם אני אצטרך לקבל את הזריקות האלה למשך כל החיים?
עינת שלום, אני לא מכיר את הבדיקה שהזכרת אבל מחסור ב"גורם הפנימי" (intrinsic factor) בקיבה עלול לגרום לחוסר ב B12. גם תת חומציות בקיבה יכולה להשפיע לרעה. כדאי שתבדקי את שני הדברים האלה אצל רופא המשפחה או גסטרו'. בנוסף כדאי להימנע מקפה, תה קולה ואלכוהול שמפריעים לספיגת ברזל ו B12. תמשיכי לקחת כדורי B12 למציצה. בהצלחה צביקה
האם תה ירוק ותה צמחים (ללא תה"שחור") כן מומלצים?
שלום רב צביקה אני מטופלת בתרופות רבות על בסיס יומי מזה חצי שנה ביניהם פרדניזון,סאלזופירין,חומצה פולית,ארתופן ומטרוטרקסאט. הכל התחיל לפני שמונה חודשים כאשר חזרתי עם שילשולים ירקרקים ריריים(לא עם דימום)מטיול ממושך במזרח ואז אחרי חודשיים חליתי במה שרופאים חושבים שהוא סוג של דלקת פרקים (כנראה תגובתית),שהחמירה יותר יותר והגעתי למצבים ממש חמורים (שקיעה דם 120)בהם לא יכולתי להלך ואף אושפזתי.לפני כן הייתי בחורה בריאה לחלוטין כעת אני עומדת לפני קבלת טיפול בתרופה שנקראת רמיקייד (עירוי) ואני מתפללת ב"ה שהיא להבדיל מהאחרות תעזור לי להחלים.אני יודעת שבעקבות כל התרופות המערכת החיסונית שלי נהרסת וכמו כן שהעירוי מסכן אותי בזיהומים.אין לי הרבה ברירות כבר אבל לפחות הייתי רוצה לדעת מה אוכל לעשות כדי להקטין את הנזק?בעקבות מאמרים שאני קוראת התחלתי לאכול "בריא"וכמו כן גם קניתי כמוסות של שמן דגים (מהם אני בולעת 2 ביום) ופרוביוטיקה (8 מיני חיידקים ידידותיים,ממנו אני בולעת כדור פעם ביומיים. האם זה מספיק? מה אתה ממליץ לי לעשות? כמו לדוגמא הבנתי שבעקבות שימוש ממושך בסטרואידים עלולה להתפתח קנדידה,אם כן מה אוכל לעשות כדי למנוע מצב זה? בתודה מראש כנרת
כנרת שלום, מצבך מורכב ומענה קצר וסתמי בפורום לא יועיל הרבה. אני מציע לך לקבל יעוץ בתזונה טבעונית שעשויה להציל אותך. שימי לב לא אמרתי תזונה טבעית, אלא טבעונית! את חייבת להימנע מכל מוצרי המזון המעוררים תגובה חומצית בגוף כמו חלבונים מהחי, קפה, תה, קקאו, משקאות מוגזים, סוכרים, מלח, ממתיקים מלאכותיי, צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומץ ועוד. להרבות בירקות חיים ומבושלים, פירות שקדים, אגוזים וזרעים. נסי למצוא יועץ - מומחה באזור מגורייך. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים במזוננו ועל חומרים מועילים ומבריאים. לצערי לא נראה לי שהישועה תבוא מהתרופות. אשמח אם נעמי תוסיף. בהצלחה צביקה
שלום מה צריך לאכול בדלקת חניכיים?שמעתי על ויטמין D?סידן? וממה נגרם(מבחינת חסרים תזונתיים?) תודה
טל שלום, במצבי דלקת (וכדי למנוע מצבי דלקת) צריך להקפיד על תזונה נכונה ואיכותית. חשוב להימנע מסוכרים ומפחמימות פשוטות (לחם לבן, ממתקים, שוקולד, עוגות, בורקס וכד') ולהרבות באכילת מזונות המכילים ויטמין C (קיווי, פלפל אדום, פרי הדר, פטרוזיליה ועוד). תוסף התזונה co-q10 עשוי להועיל. שמירה על הגיינה של השיניים אחרי כל אוחה יכולה להועיל מאד (מברשת, קיסם, חוט דנטלי). בהצלחה צביקה
מה הקשר ל-Q10? תודה
q10 נמצא כמסייע בריפוי ובמניעה של דלקות חניכיים
שלום, לאיתמר מעולם לא היו בעיות אכילה (טפו (-:) הוא תמיד אכל טוב אבל בזמן האחרון הוא מסרב לאכול ירקות ופרות וגם לא אוכל מעדנים בריאים (רוצה מילקי שלפי דעתי גם עושה עצירות) הוא ממש אהב חביתה וקוטג' ועכשיו לא מוכן לגעת, טרף אבוקדו ועכשיו לא מוכן ויש לו בעיות עצירות יותר ויותר - הוא מאד אוהב עוף ותירס, אורז ופתיתים. מה אני יכולה להציע לו כדי לעזור לו עם העיכול? (הוא כן מוכן גרבר של שזיפים עם תפוח עץ) תודה מראש
שלום רב, הבעיה שהצגת מורכבת למענה בפורום. מציע שתפנאי ליעוץ נטורופטי או בתזונה טבעית. את בעיית העצירות צריך לפתור בתזונה בלבד. האם אתם אוכלים בבית אוכל בריא? (ילדים מחקים את בני המשפחה ומפתחים הרגלי אכילה בהתאם). מילקי, עוף, אורז (לבן) ופתיתים גורמים לעצירות. בהצלחה צביקה
מחפשת מידע לגבי דיאטה מיקרוביוטית , הבנתי שהיא גם מרזה וגם מאד בריאה. מחפשתהסבר על הדיטה הזאת וכן תפריט.
אורית שלום, אני לא מכיר "דיאטת הרזייה מקרוביוטית". אני מכיר תזונה מקרוביוטית המבוססת על עקרונות הרפואה הסינית. הבעיה העיקרית בתזונה הזאת שהיא מבוססת על אכילה רבה של דגנים, קטניות, שמן שומשום והרבה מלח. כמעט לא אוכלים ירקות ופירות טריים (עקב התכונה "המקררת" שלהם). שקדים וזרעים אוכלים קלוי ובכך יש הפסד בריאותי בעיני. יש תזונאי מקרוביוטיקה שלא משלבים חלבון מהחי בתפריט ואז עלולים להיות חוסרים תזונתיים. יש אנשים שהתזונה הזאת מתאימה להם, אבל צריך לקבל יעוץ אישי ממוחחה לשיטה. יש כמה ספרים בנושא שתוכלי למצוא בכל חנות ספרים גדולה. אני בעד תזונה טבעית....! בהצלחה צביקה
ברצוני לדעת מהו ההבדל בין לחם רגיל לבין לחם קל? האם בלחם רגיל יש יותר סיבים תזונתיים מאשר לחם קל? או שאין בכלל הבדל?
ענבל שלום, איםן הרבה הבדל. בלחם קל יש יותר אוויר ויותר גלוטן. מה שחשוב שתקני לחם מקמח מלא ושאין בו הרבה מלח (פחות מ 400 מ"ג) בהצלחה צביקה
קראתי שביוגורט המכיל פחות מ-3 אחוזי שומן הסידן לא נספג בגוף בצורה יעילה. אני כמעט ולא אוכלת מוצרים המכילים סידן, ושני היוגורטים שאני אוכלת ביום (1.5% שומן) הם אחד ממקוורת הסידן העיקריים שלי. האם כדאי להעדיף יוגורט 3% שומן על פני יוגורט 1.5% שומן? האם כדאי להעדיף חלב 3% על חלב 1%?
אדווה שלום, ויטמין D חיוני לספיגת סידן מהחלב. הויטמין הזה נמצא בשומן. אני שמעתי שיצרניות החלב התחכמו והן מוסיפות ויטמין D גם למוצרים דלי השומן או ללא שומן. אם את לא בדיאטת הרזייה תקחי 3% , אם לא אפשר גם 1.5%. כדאי שתדעי שיש גם הרבה סידן בירקות, בשקדים, בזרעים ובחמאת שומשום גולמית. בהצלחה צביקה
בבדיקה נמצא שחסר לי כוסטרול טוב. מה אפשר לאכול כדי להעלות אותו?
דורית שלום, אין תחליף לתזונה טבעית ומאוזנת בכל מה שקשור לאיזון רמות שומנים בדם. על כך תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. בנוסף נמצא, כי פעילות גופנית נמרצת גם כן מעלה HDL. בקישור שלהלן תמצאי עצות נוספות. אני כמובן לא מתלהב משימוש באלכוהול ובתרופות: http://www.starmed.co.il/News/1857 בהצלחה צביקה
אני רוצה להכין עוגיות בעצמי במקום לקנות. איך אפשר להמתיק אותן בלי להוסיף סוכר (כמו שעושים בחנויות טבע). אני מניחה שכדאי גם להימנע ממרגרינה. מה כדאי במקום? תודה
מיטל שלום, את יכולה להשתמש בממתיק טבעי ללא קלוריות שנקרא סטיביה. אפשר גם להשתמש בצימוקים המעניקים מתיקות, או במעט דבש , או מולסה, או דבש תמרים (סילאן). במקום מרגרינה אפשר להשתמש בשמן שומשום. בכל מקרה כדאי שתדעי שעוגה זה לא מזון בריאות ולא משנה איך עושים אותה. בהצלחה צביקה
הסלמון המעושן גם טעים וגם זמין וכן טונה מקופסת שימורים אך האם גם בהם יש אומגות שממומגות?
עדנה שלום, אני לא ממליץ על שימוש בסלמון מעושן ובטונה משומרת. מזון מעושן מכיל כמות רבה מאוד של מלח ויש בו חומרים החשודים כמסרטנים (ניטריטים וניטראטים). בטונה יש חומרים משמרים, שמן לא איכותי, הרבה מלח וקצת פח. מומלץ להימנע למרות שזה "טעין וזמין" ואולי יש בו גם אומגה 3. ניזקו עולה על תועלתו. מקור מצויין לאומגה 3 - פשתן טחון או שמן פשתן. בהצלחה צביקה.
שלום רב רציתי לקבל חוות דעת מקצועים בנושא ויטמנים למיניהם האם כמות הויטמים (ויטמין C למשל) הרשום היא הכמות שנספגת בדם בפועל? האם מחקרים הוכיחו עדיפות לויטמנים בצורתם הטבעית או בקפסולה בעלת ריכוז גבוה? למשל, האם עדיף תפוז או קיוי לויטמין C או קפסולה המכילה ויטמין C אשמח לקבל הפניה לאתר או מחקר/מאמר תודה מראש דנה
דנה שלום, תמיד עדיף תפוז או קיווי או פלפל אדום על פני כדור. רצוי לקבל את כל הויטמינים והמינרלים מהמזון. אנשים שתזונתם לא מאוזנת או מעשנים, או נמצאים במתח רב צריכים לפעמים השלמות של ויטמין C בכדורים. הויטמין הזה הוא מסיס במים ונשטף מהר מהגוף לכן כדאי לקחת כמה פעמים ביום כדור עם מעט חומר (200 או 500 מ"ג) ולא אחד של 1000 מ"ג פעם ביום. בהצלחה צביקה
אני רוצה לציין שעשיתי גם בדיקות לאמוגלבין ורמת ההמוגלבין אצלי היא טובה מאוד 12.7
מירית שלום, אם אין בעיה רפואית או הורמונלית שגורמת לבעיה, כדאי שתפני ליעוץ תזונתי מקצועי ותבני לך תפריט מזין מאוזן ובריא. לא מדובר במזון זה או אחר שיפתור את הבעיה. צריך להימנע ממזונות מזיקים ולהוסיף לתזונה מזונות מועילים. בהצלחה צביקה