פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/01/2006 | 20:04 | מאת: פנינה

האם אפשר לשמור שמן במקרר לאחר טיגון צ'יפס? ואם כן לכמה זמן? שמעתי שזה אפשרי אבל אני רוצה להיות בטוחה, כי שמן הוא דבר עדין. האן שמן משומש ושמור במקרר מזיק לבריאות? תודה רבה, פנינה

24/01/2006 | 20:55 | מאת: צביקה קורן

פנינה שלום, גם הטיגון הראשוני הוא מזיק, מסוכן ורעיל. צריך לזרוק את השמן לאחר הטיגון הראשוני ולהשתדל לא לטגן מזון אם בריאותך ובריאות משפחתך יקרה לך. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:35 | מאת: שירי

היי. בדיקת דם נמצא אצלי ערך מאוד גבוה של B12-1250. אני אוכלת הרבה דג סלמון מה יכול להיות נזק בעודף? ומה עלי לאכול או לא לאכול כדי לאזן זאת. אגב עשיתי את הבדיקה מחשש שאני בחסר היות ואני לא נוגעת בבשר ויצא ממש הפוך. תודה מראש ובכלל תודה על הכל תענוג לדפדף בפורום הזה.

24/01/2006 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, א. האם את לוקחת תוסף תזונה של B12 - אם כן כדאי להפסיק. ב. תבצעי בדיקה נוספת כדי לוודא שלא מדובר בטעות בבדיקה. ג. תפני לרופא לבדיקת אפשרות שיבוש בחילוף החומרים. ד. אם התזונה שלך טובה ומאוזנת - אין מקום לדאגה. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 21:46 | מאת: שירי

תודה. לא אני לא לוקחת שום תוספת. יש לציין שאני לוקחת תרופה לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס אבל זה מאוזן כרגע. הרופא אמר לחזור על הבדיקה בעוד 6 שבועות. מה הכוונה שיבוש בחילוף חומרים? והאם להפחית את הדג ואכילת אגוזים?

24/01/2006 | 16:59 | מאת: דני

שלום רב, שאלה חשובה במיוחד: איפה יש יותר סוכר בלימון או בתותים? תודה

24/01/2006 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, הם די דומים מבחינת תכולת הסוכר והקלוריות (בערך 28 - 33 קלוריות למאה גרם). זה משתנה בהתאם לעונה ולאיכות הפרי. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 14:55 | מאת: surke

שלום לך היום הייתי בשופרסלדיל ואחת המוכרות אמרה לי שכל השמנים שמן חמניות,סויה,קנולה הם אותו שמן ואין צורך לקנות קנולה. מה דעתך האם זה נכון? היתה תןכנית כלבוטק שם זה נאמר בתודה מראש שורקה

24/01/2006 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

לא נראה לי, אבל לא הייתי שם. בחמויות טבע תמצאי שמנים טובים מכל הסוגים בכבישה קרה

24/01/2006 | 12:57 | מאת: חדשה

שלום רב, רציתי לדעת אילו סוגי מזון עשירים בסיבים? ויכולים לעזור בתנועת המעיים? תודה מראש חדשה

24/01/2006 | 14:47 | מאת: צביקה קורן

לחדשה שלום, כל המזון הטבעי מהצומח עשיר בסיבים תזונתיים: ירקות, פירות, דגנים וקטניות. במיוחד: שיבולת שועל, סלק, כרוב, גזר, קולרבי, סלרי. בחלבון מהחי אין סיבים בכלל! בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:26 | מאת: יעקב

לצביקה שלום. האם שבולת שועל לא גורמת לפעמים לעצירות? וכרוב לא גורם לגזים, אלא אם מצרפים אליו גרגירי קימל. אם הערותי מפריעות תוכל העיר לי תודה.

24/01/2006 | 11:05 | מאת: שרה

איך מכינים דוחן ? כמו אורז או בצורה אחרת? לגבי לחם מלא אילו מרכיבים חשובים שיהיו רשומים וכמותם ל100 גרם הכוונה לכמות סיבים סוג קמח וכד' תודה שרה

24/01/2006 | 14:05 | מאת: דליה

אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה

24/01/2006 | 14:06 | מאת: דליה

אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה

24/01/2006 | 14:44 | מאת: צביקה קורן

שרה ודליה שלום, על בישול דגנים מלאים כתבתי אתמול. בעקרון מבשלים כמו אורז - 3 כוסות מים על כוס דגן. לגבי לחם מלא, צריך לראות שהוא עשוי מקמח מלא ולא "אחיד" או לבן צבוע. צריך שלא יהיה בו הרבה מלח (פחות מ400 מ"ג נתרן) ושלא יהיו בו הרבה תוספים לא ברורים. לגבי האפיה התשובה חיובית. אפשר להשתמש בקמח מלא במקום בלבן. אפשר באבקת חרובים במקום קקאו ואפשר במולסה או סוכר חום במקום סוכר לבן. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:13 | מאת: יעקב

לצביקה, למיטב ידעתי לא קיים הבדל בין סוכר לבן, לסוכר חום מבחינת ערכים תזונתים.

24/01/2006 | 10:17 | מאת: משה

אני מעוניין לדעת את הערך התזונתי של הפקאן לא קלוי ולא מסוכר והאם הוא בריא ויש הגבלה לאכול אותו תודה

24/01/2006 | 14:39 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אגוז פקאן (לא קלוי, לא מלוח ולא מסוכר) הוא מזון טבעי מעולה. יש בו 10 אחוז חלבון והוא עשיר בסידן ובאשלגן ובשמנים רב בלתי רוויים. לא רצוי להגזים בשום מזון שאוכלים גם אם הוא טבעי ובריא.. בפקאן יש 730 קלוריות במאה גרם. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 10:06 | מאת: מנש

מהו ההבדל התזונתי בין זרעי פשתן שחורים לצהובים (זהב)?

24/01/2006 | 14:34 | מאת: צביקה קורן

מנש שלום, אני מכיר רק סוג אחד בצבע חום. על ערך הפשתן דובר רבות ואתה במיוחד כבר מומחה לשמנים. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 23:25 | מאת: 3476

אילו מאכלים מעלים את כמות הגזים בבטן ואילו מפחיתים אותה? האם חומוס מעלה או מוריד? ואילו מאכלים מומלץ לאכול לסובלים מגזים? ושאלה נוספת היא האם תה בריא או לא? כי יש בו קפאין אך בכל זאת אני יודעת שהוא בריא? ומה היא הכמות המומלצת של תה בשבוע כלומר כמה כוסות הן לא יותר מידי? תודה ויום טוב

24/01/2006 | 09:05 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה בנושא הגזים נשאלה מספר פעמים. תבצע חיפוש על המילה "גזים" ותמצא תשובה מקיפה. בגישת התזונה הטבעית תה רגיל לא מומלץ בגלל הקפאין והטנין שבו. יש בו מאידך אנטיאוקסידנטים, אבל אנחנו מעדיפים לקבל אותם ממזון טבעי ולא ממזונות שנזקם עולה על תועלתם כמו יין, קקאו, קפה ותה. בהצלחה צביקה

אני צמחונית שאוכלת דגים. מרבה בפעילות גופנית. ואולי תוסף מזון כלשהו ?

אכן להמנע משומן רוויבעיקר מהחי ולצרוך סיבים ממיסים(קטניות,סובין,שבולת שועל וכו)

נורית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה. מציע לך לעשות חיפוש. לא מומלץ לקחת "תרופה" (תוסף) זו או אחרת כדי לטפל בבעיות גם אם היא "טבעית". צריך לטפל בגישה שלמה ומקיפה (הוליסטית) בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 13:19 | מאת: טל

שלום לגבי ויטמין D.במאמר שהפנת אותי אליו רשום ששמש בחורף צריך להיחשף אליה 5 שעות. ולא 15 דקות כפי שרשמת. האם טבליות ויטמין D יכולות לעזור במקום? לגבי דלקת חניכיים האם טבליות ויטמין C יכולות גם לעזור במקום תזונה? תודה

23/01/2006 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, בהחלט לא רצוי להיחשף לשמש 5 שעות ביום. 15 דקות מספיקות ולא בשיא החום. אפשר לקחת תוסף ויטמין D וגם ויטמין C יכול להועיל. כפי שכתבתי קודם אין תחליף לתזונה נכונה ולשמירה על הגיינה. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 00:08 | מאת: עדנה

האם ניתן להשיג בארץ דג טונה טרי? האם דג מקרל מעושן מכיל אומגה 3 והאם גם אותו ניתן להשיג טרי?

23/01/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, ניתן להשיג דג טונה ודג מקרל טרי או קפוא ברוב חנויות הדגים. אני לא ממליץ לאכול מזון מעושן וכבר דובר על כך. בהצלחה צביקה

22/01/2006 | 22:05 | מאת: אורית

שלום רב צביקה קורן! רציתי לשאול אתם מעלים כאן פעמים רבות בפורום כל מיני מאכלים למינהם כמו:שיבולת שועל קוואקר ועוד מוצרים מחיטה מלאה אני ממש להתנסות אבל לא ממש יודעת מה כדאי איפה קונים וכו? ומה יכול להחליף פחממות שאני צורכת הרוב מפירות ולחם אני רוצה תחליפים ללחם מה אתה מציע ממש תודה ואני מאוד נהינת מהפורום הכל כך לעיניין !!!.

23/01/2006 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, התחליף האידיאלי ללחם הם הדגנים המלאים: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל. אפשר לקנות בכל חנות טבע ובמחלקות בריאות בסופרמרקט. מוסיפים 3 כוסות מים על כוס דגן ומבשלים 30 - 60 דקות. מציע לך להשלים את פערי הידע שלך ביעוץ אישי ועד אז לקרוא בפרק המאמרים אתר שלי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. תודה על המשוב החם. בהצלחה צביקה

22/01/2006 | 22:01 | מאת: קארין

שלום צביקה!האם בלוטת התריס יכולה להשפיע על תהליך ההרזיה כאשר היא לא טובה בגבול ,האם יש קשר בכלל אם כן מה ניתן לעשות?תודה מראש!

23/01/2006 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, לבלטות התריס יש השפעה ישירה על חילוף החומרים בגוף ועל איזון המשקל. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה להקשות בתהליך הרזייה. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 12:45 | מאת: קארין

הי צביקה תודה על התשובה אבל ידוע לך אולי כיצד ניתן לטפל?או האם ניתן להקל על זה טיפה או סוגי מזונות שונים ממש תודה חשוב לי מאוד!

22/01/2006 | 18:29 | מאת: אסתר

אני יודעת בבטיגון נוצרים חומרים מסרטנים. האם כך הדבר גם בחימום בתנור, למשל תפוח אדמה (עם שמן) בתנור?

22/01/2006 | 19:12 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, טיגון ממש אסור, חימום יתר (בישול ארוך) מאד לא מומלץ. רובנו אוכלים מזון מבושל. השמן בבישול או בחימום בתנור מאבד מערכו. לגבי החומרים המסרטנים, אני מציע לך לעשות חיפוש על המילה "אקרילאמיד" ויותר חומר תמצאי באנגילת: acrylamid. בהצלחה צביקה

22/01/2006 | 12:20 | מאת: אא

כיצד הוא נמכר ומה המינון היומי

22/01/2006 | 18:11 | מאת: צביקה קורן

עד כמה שאני יודע הצמח אסור לשיווק בארץ בגלל מספר תופעות לוואי במיוחד אצל אנשים שלקחו אותו במקביל לתרופות הרגעה. אפשר להשיג בארצות הברית בכדורים, או בתמצית. אפשר לנסות אצל שלוס בתחנה המרכזית החדשה, בצורת תמצית אם.

22/01/2006 | 05:00 | מאת: sonia

שלום לכם הייתי רוצה לדעת אם יש הבדלים בין חברות הויטמינים השונות,ואם יש משתתפים שיוכלו להמליץ על חברות מסויימות, ואם אפשר גם לנמק,למה דוקא אלה ולא אחרות. תודה יפה

22/01/2006 | 12:12 | מאת: רבקי

אני שמעתי על חברת אלטמן. אני יודעת שמוכרים את זה בחנויות טבע אז זה אמור להיות טוב יותר וגם קיבלתי המלצה על זה מנטורופת חברה נוספת היא סולגר שעליה המליצו באתר זה בפורום נטורופתיה

23/01/2006 | 21:41 | מאת: לי

אני משתמשת זמן מה בתוספי מזון, לאחרונה הכרתי חברת ויטמינים חדשה בשם פרידה ויטמינים, לאחר המלצות רבות ונסיון שלי אי יכולה לאמר לך שזו חברה עם מוצרים באיכות גבוהה, ובמחירים מאד נמוכים מאחר והם שולחים לך את הויטמינים בדואר ואין חנויות ופערי תווך, וכן ניתן לקבל ייעוץ טלפוני ותמיכה מלאה. כדאי מאד לדעתי. הטלפון שלהם לייעוץ 1-700-70-70-64

22/01/2006 | 03:20 | מאת: נירית

1. שמעתי שצירוף של פחמימות עם קטניות למשל אורז עם עדשים - מומלץ ובריא מאוד כי זה יוצר חלבון מלא. האם יש אמת בדבר? 2. הבנתי שיש דרך לבשל ירקות מבלי להרוס את הצורה התאית שלהם? האם יש באפשרותך להסביר כאן כיצד? בתודה מראש

22/01/2006 | 18:19 | מאת: צביקה קורן

נירית שלום, 1. בהחלט כן! שילוב של דגנים וקטניות מספק לגוף חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו חיוניות. בקטניות חסרה חומצת אמינו אחת מתוך 22 (מטיונין) ודגנים חסר ליזין. השילוב של שתיהן נותן כאמור חלבון מלא ולכן מומלץ לאכול עדשים עם אורז, חומוס עם כוסמת, אפונה עם דוחן וגם לחם עם חומוס. 2. יש שיטת בישול מסתורית שלטענת המשווקים אותה היא שומרת על כל הויטמינים והמינרלים. אם מריוס ויטנר ועידית סער גולשים בפורום הם ישמחו להסביר לך. יש גם המוכרים סירי ספטר במאות שקלים ששומרים על המירקם של הירק. אני בעד בישול קצר ופשוט באידוי או עם מעט מים. ויטמין C תמיד נהרס כבר ב 60 מעלות ולכן חשוב לאכול גם מזון חי במקביל למבושל. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:08 | מאת: יעקב

צביקה שלום, בשיטת בישול הראשונה אתה מציעה לחם עם חומוס, הכוונה לממרח או גרגרים. בממרח חומוס מוכן קימים חומרים לא בראים כגון:חומר משמר, חומר מיצב, ונתרן.

22/01/2006 | 03:16 | מאת: רועי

האם יש הבדל מבחינה תזונתית בין עגבניות רגילות לעגבניות שרי? האם בטטה נחשבת ירק. האם היא משמינה יחסית (כמו תפו"א)? תודה רבה

22/01/2006 | 18:23 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, לא ידוע לי על הבדל משמעותי בין עגבניה רגילה לשרי - כדאי לקנות מגידול אורגאני. בתפוח אדמה מבושל יש 76 קלוריות במאה גרם ובבטטה יש 113 קלוריות - תחליט מה "משמין" יותר". לדעתי אף אחד מהם לא "משמין" אם אוכלים במידה. בהצלחה ציקה

23/01/2006 | 17:45 | מאת: יעקב

צביקה שלום. נכון שבבטטה יש יותר קלוריות, אבל ערך גלוקומי נמוך יותר מתפןת אדמה?,

22/01/2006 | 02:09 | מאת: חגית

האם בורגול נחשב בריא? אני שואלת מכיון ששמתי לב שאתה לא מזכיר אותו כשאתה ממליץ על מזונות אחרים כמו קינואה, כוסמת, דוחן וכו'. האם זה בגלל שערכו התזונתי לא משהו או שהכל רק במקרה?

22/01/2006 | 18:29 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, בורגול לא נמצא אצלי בשורה הראשונה של הדגנים המומלצים מכיוון שבורגול הנו השם הערבי למוצר מזון ים-תיכוני העשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה. זה לא אומר שאי אפשר לשלב אותו בתזונה, אבל לא בעדיפות ראשונה. בהצלחה צביקה

22/01/2006 | 02:03 | מאת: מילי

שלום רציתי לדעת אם יש תה צמחים שיעיל במקרים של כאב בגרון ו/או דלקת גרון וכמה כדאי ביום כדי להקל על הסימטומים תודה

22/01/2006 | 18:34 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, שוב גישה מוטעית המתייחסת לצמחים כמו לתרופה. כבר כתבתי על כך רבות בעבר. את צריכה לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה, כדי שלא יוופיע כאב גרון וגם הריפוי יהיה מהיר יותר. לשאלתך, כדאי להרתיח כפית גדושה של עלי מרווה בכוס מים וכשזה פושר-חמים לגרגר 3 פעמים ביום. אפשר לבלוע קצת מהנוזל. לא מומלץ לנשים מניקות (מייבש). בנוסף את יכולה לגרגר חצי לימון סחוט במים פושרים. אפשר גם למצוץ טבליות של אבץ עם ויטמין C להימנע מסוכרים פשוטים ומשקאות מוגזים. תעבדי על שיפור התזונה. תקראי על כך בפרק המאמרים באתר שלי. לבריאות צביקה

20/01/2006 | 10:47 | מאת: ליאורה

שלום, מכיוון שיש לי כולסטרול רע במידה גבוהה, הוצע לי לשתות מיץ סלק. רציתי לדעת: האם זה נכון שלסלק יש תכונה של "מנקה כבד"? מה הצורה הנכונה ביותר להכין את מיץ הסלק? הבנתי שצריך לשתות אותו לא מבושל. האם אפשר להכין כמות ולשמור אותה במקרר? האם כדאי להוסיף למיץ משהו נוסף (שמן זית?)

22/01/2006 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

ליאורה שלום, אני לא ממליץ לשתות מיץ סלק לבד - הוא יותר מידי "חזק". כדאי לשלב אותו עם גזר, סלרי ומלפפון (אפשר להוסיף גם קישוא, חסה ופטרוזיליה) כוס מיץ ל"ניקוי כבד" ולבריאות כללית יהיה מורכב מ: 1 גזר חצי סלק קטן או רבע גדול, גבעול סלרי, מלפפון וקישוא קטן. כל הירקות חיים ולא מבושלים. רצוי להוסיף שמן זית העוזר בספיגת הויטמינים המסיסים בשמן ובמיוחד (בטא קרוטן). לא רצוי לשמור במקרר ורצוי לשתות תוך 20 דקות מהסחיטה - המיץ מתחמצן מהר. אנא קראי את התשובה שנתתי למילי שורה אחת למעלה. סלק זה לא תרופה. ניקוי כבד מושג רק באמצעות הימנעות מזיהומו על ידי מזון קלוקל וביצוע צום של מספר ימים 1פעם או פעמיים בשנה. בהצלחה צביקה

20/01/2006 | 10:05 | מאת: שרה

שלום רב אני רוצה לצרוך ירקות כמו ברוקולי , גזר, סלק, בטטה וכו... אבל את כל אלה ועוד אחרים צריך לבשל ואז הרבה דברים נהרסים בהם אז מה זה שווה? מה הפקתי מזה בכלל?? הרי כל החומר שנוגד סרטן(הנוגדי חימצון למיניהם) נהרס בבישול וגם הרבה ויטמינים....אז מה שווה? גם באידוי זה כך לא? נורא חבל לי ואני לא יודעת מה לעשות? אין סיכוי שאני יאכל גזר חי או ברוקולי חי...(וחבל..)אנא יעץ לי...מאוד תעזור לי בזה! בתודה רבה

22/01/2006 | 18:52 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, את כל הירקות שציינת ניתן ורצוי לאכול חיים, אבל אם את אומרת ש"אין סיכוי שאני יאכל גזר חי או ברוקולי חי" - יש בעיה. אגב, את יכולה לקבל אנטי אוקסידנטים גם מירקות ומפירות אחרים. אגב2, לא כל האנטי אוקסידנטים נהרסים בבישול כשהוא לא ארוך מידי. בטא קרוטן שנמצא בירקות הכתומים לא נהרס. אגב3, ברוקולי זאת תפרחת ולכן צריך לאדות או לבשל רק 5 -10 דקות ואז זה לא "מתקלקל" מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 17:50 | מאת: יעקב

לשרה שלום, קיים בשוק כלי לאידוי מבמבוק ,ניתן להשיגו בחנויות מזרח הרחוק. ניתן לאדות כל סוגי הירקות, דגים ובצקים .

20/01/2006 | 09:59 | מאת: לימור

שלום רב קניתי שורש ג'ינג'ר, אני רוצה לצרוך אותו אבל איך? רק אל תאמר לי בבישול, כי אין סיכוי שאני יאכל כל יומיים איזה תבשיל עם טיפונת ג'ינג'ר בפנים כי זה לא יעיל לגבי.(אני גם לא אוהבת ולא מכירה מאכלים עם ג'ינג'ר...) יש לך המלצה אחרת לצרוך שורש זה ביום יום? אולי חליטת תה? איך לעשות זאת? האם הוא בכלל בריא לגופיינו? בתודה מראש

22/01/2006 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, את כבר השנייה שאומרת לי "רק אל תגיד לי". שורש גי'נג'ר מאד מומלץ לבריאות כללית ולחיזוק מערכת העיכול. אפשר לגרד או לחתוך קוביות קטנות לתוך מרק ירקות או תבשלי ירקות עם דגנים. זה מוסיף טעם מעודן ונעים. אפשר לחתוך חתיחת שורש ולחלוט לתה אפשר לגרד לדייסת שיבולת שועל ולהוסיף קינמון ומעט מולסה. בהצלחה צביקה

19/01/2006 | 23:13 | מאת: טל

קניתי מרגרינה ללא שומן טרנס איך מכינים(הופכים שמן נוזל למוצק) מרגרינה -ללא שומן טרנס?

22/01/2006 | 18:57 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, הם טוענים שהם ממצקים אותה באמצעות סיבים תזונתיים. לא הייתי במפע ולא ראיתי. בנוסף מדובר במוצר תעשייתי. כדאי להשתמש בשמן זית או בשמן שומשום. ואם זה למריחה - אבוקדו או טחינה מלאה. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 01:25 | מאת: צילה

אם רוצים להכין עוגיות בלי מרגרינה. מה עושים? הבנתי שעדיף להשתמש בשמן במקום, אבל האם זה אפשרי? האם העוגיות יהיו מוצקות?

19/01/2006 | 23:10 | מאת: טל

שלום מה לגבי ויטמין D. וסידן?האם יכולים לעזור בדלקת חניכיים? האם צריך לעשות בדיקת דם לפני שנוטלים טבליוןת ויטמין D ? באילו מזונות יש ויטמיןD?ולגבי ויטמין C?האם ניתן לקחת בטבליות במקום תזונה ויעזור בטיפול דלקת חניכיים?מה המינון היומי? תודה נ.ב. חידשת לי לגבי Q10 תודה

22/01/2006 | 19:07 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, בקישור שלהלן תמצאי תשובות לשאלותייך. http://e-dent.msn.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=509 המקור הטוב ביותר לויטמין D זה אור השמש. חשיפה של 10 - 15 דקות ביום לא באמצע היום מספיקה. בהצלחה צביקה

19/01/2006 | 12:27 | מאת: יעל

האם יכול להיות שיש לי בעיה בבלוטת התריס והסימנים הם כאבי ראש תמידיים ולא בעיה של עליה במשקל,האם זה באמת בלוטת התריס-רופא משפחה איבחן זאת על פי בדיקות דם והפנה אותי לצילום והייעצות עם רופא. אודה על תשובה בהקדם.תודה

19/01/2006 | 13:53 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, זאת שאלה רפואית וזהו פורום תזונתי... אני מכיר לפחות 20 גורמים אפשריים לכאבי ראש. אם קיבלת איבחון מרופא, תמשיכי בבדיקות וביעוץ הרפואי. לאחר סיום האבחון אשמח לעזור ביעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:20 | מאת: יעקב

ליעל שלום. גם אני סבלתי מחוסר איזון בבלוטה וע"י דיקור,הגעתי לאיזון. אם תרצי לקבל מידע כתבי לי במייל.

19/01/2006 | 10:04 | מאת: נאוה

מהו המינון הרצוי לגיל 50 +, אשה בבריאות טובה?

19/01/2006 | 13:51 | מאת: צביקה קורן

נאווה שלום, כף או שתים פשתן טחון ביום זה המינון הרצוי. לא כתבת אם את אוכלת דגי ים וכמה בשבוע. אפשר לקבל אומגה 3 גם מכדורים של שמן דגים או שמן פשתן. תזכרי שאין מינון אחד שמאתים לכל האנשים והנשים. גם אם הן בנות 50+ ובבריאות טובה... בהצלחה צביקה

19/01/2006 | 08:27 | מאת: עינבל.

שלום. ברצוני לדעת אם הקלוריות שנשים צורכות ביום הוא 1200, מהו הקלוריות שילדה בת 15 צריכה לצרוך?

19/01/2006 | 13:43 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, את כבר לא ילדה - את נערה. חשוב מאד בגילך לא לספור קלוריות ולא לעסוק בדיאטות הרזייה שגורמות להשמנה ולחוסרים תזונתיים. תפני לדיאטנית של קופת חולים שתרכיב לך תפריט מאוזן ותבצעי פעילות גופנית נמרצת וסדירה. בהצלחה צביקה

19/01/2006 | 01:29 | מאת: edna

תודה על התשובה נשמע הגיוני ,מה זה פישתה ואיפה קונים את הטוחן הזה? זאת אומרת שדג סלמון טרי לא בריא לי? גם היא הוא מסקנדינביה? איך מקבלים הרבה ויטמין ב וגם האם פארמאטון גריאטרי זה טוב לי?

19/01/2006 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

פשתה זה פשתן. קונים את הזרעים בחנות טבע (לא לקנות טחון), טוחנים בבית במטחנת קפה ואוכלים תוך 20 דקות. לא אמרתי שסלמון טרי לא טוב עבורך, דובר על סלמון מעושן ושימורי טונה.. אני לא יודע אם פארמטון טוב עבורך מבלי לראיין אותך. יש עוד הרבה שאלות שלא שאלת, אני שוב מציע לך לפנות ליעוץ אשי בתזונה טבעית באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 23:57 | מאת: מור

שלום!!! רציתי לשאול שאלה שנראה לי שמטרידה המון בנות שעושות דיאטה... ובנים :) אם נגיד כל השבוע אני אוכלת לפי תפריט דיאטה ולא חורגת ממנו... האם מותר לחרוג ביום שישי או שבת... והכוונה היא לנגיד חטיף שוקולד של 250 קלוריות כמו פסק זמן או משהו כזה... האם זה יעלה אותי במשקל??? זה יגרום לדיאטה להיות חסרת משמעות??? עדיף לוותר? ואם כן, אני רוצה לשמוע מכם... האם באמת אתם מצליחים להתנזר מכל הדברים האהובים עליכם במשך כל הדיאטה כי הרי זה אמור להיות אורח חיים ואי אפשר להתנזר משוקולדים או ממאפים לכל החיים... אני צודקת?? אולי טועה??? אני אשמח לכמה שיותר תגובות ודעות בנושא...

19/01/2006 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, יש דעות לכאן ולכאן בנושא זה. אני בדעה שבמהלך דיאטת הרזייה כדאי לחרוג פעם בשבוע עם ארוחה או מאכל "אסור" שמכיל 400 - 500 קלוריות (עוגה, פיצה, שוקולד, גלידה וכד'). מבחינה נפשית זה מקל על התהליך ולא משמינים מכך. בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 20:59 | מאת: עינת

אני סובלת מזה כ5 שנים מחוסר גדול בויטמין B12 ניסיתי לקחת כדורים במשך תקופה ארוכה אבל זה לא עזר לי. בשנה וחצי האחורנה אני מקבלת זריקה אחת לחודש של הויטמין. לאחר הפסקה של 3 חודשים של הזריקות בשביל בדיקה התברר כי המצב חזר לקדמותו. שמעתי שהיתה פעם בדיקה בשם מבחן שילינג שבודקת חוסר של גורם מסויים בדם שמונע את הספיגה בדם, ולפי מה שהבנתי כבר לא מבצעים את הבדיקה ותר. שאלתי היא האם יש בדיקה מסויימת לברר את הגורם לחוסר והאם אני אצטרך לקבל את הזריקות האלה למשך כל החיים?

18/01/2006 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

עינת שלום, אני לא מכיר את הבדיקה שהזכרת אבל מחסור ב"גורם הפנימי" (intrinsic factor) בקיבה עלול לגרום לחוסר ב B12. גם תת חומציות בקיבה יכולה להשפיע לרעה. כדאי שתבדקי את שני הדברים האלה אצל רופא המשפחה או גסטרו'. בנוסף כדאי להימנע מקפה, תה קולה ואלכוהול שמפריעים לספיגת ברזל ו B12. תמשיכי לקחת כדורי B12 למציצה. בהצלחה צביקה

30/09/2009 | 02:02 | מאת: צורי

האם תה ירוק ותה צמחים (ללא תה"שחור") כן מומלצים?

18/01/2006 | 20:13 | מאת: קנדידה

שלום רב צביקה אני מטופלת בתרופות רבות על בסיס יומי מזה חצי שנה ביניהם פרדניזון,סאלזופירין,חומצה פולית,ארתופן ומטרוטרקסאט. הכל התחיל לפני שמונה חודשים כאשר חזרתי עם שילשולים ירקרקים ריריים(לא עם דימום)מטיול ממושך במזרח ואז אחרי חודשיים חליתי במה שרופאים חושבים שהוא סוג של דלקת פרקים (כנראה תגובתית),שהחמירה יותר יותר והגעתי למצבים ממש חמורים (שקיעה דם 120)בהם לא יכולתי להלך ואף אושפזתי.לפני כן הייתי בחורה בריאה לחלוטין כעת אני עומדת לפני קבלת טיפול בתרופה שנקראת רמיקייד (עירוי) ואני מתפללת ב"ה שהיא להבדיל מהאחרות תעזור לי להחלים.אני יודעת שבעקבות כל התרופות המערכת החיסונית שלי נהרסת וכמו כן שהעירוי מסכן אותי בזיהומים.אין לי הרבה ברירות כבר אבל לפחות הייתי רוצה לדעת מה אוכל לעשות כדי להקטין את הנזק?בעקבות מאמרים שאני קוראת התחלתי לאכול "בריא"וכמו כן גם קניתי כמוסות של שמן דגים (מהם אני בולעת 2 ביום) ופרוביוטיקה (8 מיני חיידקים ידידותיים,ממנו אני בולעת כדור פעם ביומיים. האם זה מספיק? מה אתה ממליץ לי לעשות? כמו לדוגמא הבנתי שבעקבות שימוש ממושך בסטרואידים עלולה להתפתח קנדידה,אם כן מה אוכל לעשות כדי למנוע מצב זה? בתודה מראש כנרת

18/01/2006 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

כנרת שלום, מצבך מורכב ומענה קצר וסתמי בפורום לא יועיל הרבה. אני מציע לך לקבל יעוץ בתזונה טבעונית שעשויה להציל אותך. שימי לב לא אמרתי תזונה טבעית, אלא טבעונית! את חייבת להימנע מכל מוצרי המזון המעוררים תגובה חומצית בגוף כמו חלבונים מהחי, קפה, תה, קקאו, משקאות מוגזים, סוכרים, מלח, ממתיקים מלאכותיי, צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומץ ועוד. להרבות בירקות חיים ומבושלים, פירות שקדים, אגוזים וזרעים. נסי למצוא יועץ - מומחה באזור מגורייך. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים במזוננו ועל חומרים מועילים ומבריאים. לצערי לא נראה לי שהישועה תבוא מהתרופות. אשמח אם נעמי תוסיף. בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 17:45 | מאת: טל

שלום מה צריך לאכול בדלקת חניכיים?שמעתי על ויטמין D?סידן? וממה נגרם(מבחינת חסרים תזונתיים?) תודה

18/01/2006 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, במצבי דלקת (וכדי למנוע מצבי דלקת) צריך להקפיד על תזונה נכונה ואיכותית. חשוב להימנע מסוכרים ומפחמימות פשוטות (לחם לבן, ממתקים, שוקולד, עוגות, בורקס וכד') ולהרבות באכילת מזונות המכילים ויטמין C (קיווי, פלפל אדום, פרי הדר, פטרוזיליה ועוד). תוסף התזונה co-q10 עשוי להועיל. שמירה על הגיינה של השיניים אחרי כל אוחה יכולה להועיל מאד (מברשת, קיסם, חוט דנטלי). בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 22:56 | מאת: טל

מה הקשר ל-Q10? תודה

19/01/2006 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

q10 נמצא כמסייע בריפוי ובמניעה של דלקות חניכיים

18/01/2006 | 12:29 | מאת: אמא של איתמר

שלום, לאיתמר מעולם לא היו בעיות אכילה (טפו (-:) הוא תמיד אכל טוב אבל בזמן האחרון הוא מסרב לאכול ירקות ופרות וגם לא אוכל מעדנים בריאים (רוצה מילקי שלפי דעתי גם עושה עצירות) הוא ממש אהב חביתה וקוטג' ועכשיו לא מוכן לגעת, טרף אבוקדו ועכשיו לא מוכן ויש לו בעיות עצירות יותר ויותר - הוא מאד אוהב עוף ותירס, אורז ופתיתים. מה אני יכולה להציע לו כדי לעזור לו עם העיכול? (הוא כן מוכן גרבר של שזיפים עם תפוח עץ) תודה מראש

18/01/2006 | 17:38 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הבעיה שהצגת מורכבת למענה בפורום. מציע שתפנאי ליעוץ נטורופטי או בתזונה טבעית. את בעיית העצירות צריך לפתור בתזונה בלבד. האם אתם אוכלים בבית אוכל בריא? (ילדים מחקים את בני המשפחה ומפתחים הרגלי אכילה בהתאם). מילקי, עוף, אורז (לבן) ופתיתים גורמים לעצירות. בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 11:55 | מאת: אורית

מחפשת מידע לגבי דיאטה מיקרוביוטית , הבנתי שהיא גם מרזה וגם מאד בריאה. מחפשתהסבר על הדיטה הזאת וכן תפריט.

18/01/2006 | 17:35 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אני לא מכיר "דיאטת הרזייה מקרוביוטית". אני מכיר תזונה מקרוביוטית המבוססת על עקרונות הרפואה הסינית. הבעיה העיקרית בתזונה הזאת שהיא מבוססת על אכילה רבה של דגנים, קטניות, שמן שומשום והרבה מלח. כמעט לא אוכלים ירקות ופירות טריים (עקב התכונה "המקררת" שלהם). שקדים וזרעים אוכלים קלוי ובכך יש הפסד בריאותי בעיני. יש תזונאי מקרוביוטיקה שלא משלבים חלבון מהחי בתפריט ואז עלולים להיות חוסרים תזונתיים. יש אנשים שהתזונה הזאת מתאימה להם, אבל צריך לקבל יעוץ אישי ממוחחה לשיטה. יש כמה ספרים בנושא שתוכלי למצוא בכל חנות ספרים גדולה. אני בעד תזונה טבעית....! בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 10:17 | מאת: עינבל

ברצוני לדעת מהו ההבדל בין לחם רגיל לבין לחם קל? האם בלחם רגיל יש יותר סיבים תזונתיים מאשר לחם קל? או שאין בכלל הבדל?

18/01/2006 | 17:29 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, איםן הרבה הבדל. בלחם קל יש יותר אוויר ויותר גלוטן. מה שחשוב שתקני לחם מקמח מלא ושאין בו הרבה מלח (פחות מ 400 מ"ג) בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 10:14 | מאת: אדוה

קראתי שביוגורט המכיל פחות מ-3 אחוזי שומן הסידן לא נספג בגוף בצורה יעילה. אני כמעט ולא אוכלת מוצרים המכילים סידן, ושני היוגורטים שאני אוכלת ביום (1.5% שומן) הם אחד ממקוורת הסידן העיקריים שלי. האם כדאי להעדיף יוגורט 3% שומן על פני יוגורט 1.5% שומן? האם כדאי להעדיף חלב 3% על חלב 1%?

18/01/2006 | 17:27 | מאת: צביקה קורן

אדווה שלום, ויטמין D חיוני לספיגת סידן מהחלב. הויטמין הזה נמצא בשומן. אני שמעתי שיצרניות החלב התחכמו והן מוסיפות ויטמין D גם למוצרים דלי השומן או ללא שומן. אם את לא בדיאטת הרזייה תקחי 3% , אם לא אפשר גם 1.5%. כדאי שתדעי שיש גם הרבה סידן בירקות, בשקדים, בזרעים ובחמאת שומשום גולמית. בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 01:24 | מאת: דורית

בבדיקה נמצא שחסר לי כוסטרול טוב. מה אפשר לאכול כדי להעלות אותו?

18/01/2006 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, אין תחליף לתזונה טבעית ומאוזנת בכל מה שקשור לאיזון רמות שומנים בדם. על כך תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. בנוסף נמצא, כי פעילות גופנית נמרצת גם כן מעלה HDL. בקישור שלהלן תמצאי עצות נוספות. אני כמובן לא מתלהב משימוש באלכוהול ובתרופות: http://www.starmed.co.il/News/1857 בהצלחה צביקה

18/01/2006 | 01:23 | מאת: מיטל

אני רוצה להכין עוגיות בעצמי במקום לקנות. איך אפשר להמתיק אותן בלי להוסיף סוכר (כמו שעושים בחנויות טבע). אני מניחה שכדאי גם להימנע ממרגרינה. מה כדאי במקום? תודה

18/01/2006 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, את יכולה להשתמש בממתיק טבעי ללא קלוריות שנקרא סטיביה. אפשר גם להשתמש בצימוקים המעניקים מתיקות, או במעט דבש , או מולסה, או דבש תמרים (סילאן). במקום מרגרינה אפשר להשתמש בשמן שומשום. בכל מקרה כדאי שתדעי שעוגה זה לא מזון בריאות ולא משנה איך עושים אותה. בהצלחה צביקה

הסלמון המעושן גם טעים וגם זמין וכן טונה מקופסת שימורים אך האם גם בהם יש אומגות שממומגות?

עדנה שלום, אני לא ממליץ על שימוש בסלמון מעושן ובטונה משומרת. מזון מעושן מכיל כמות רבה מאוד של מלח ויש בו חומרים החשודים כמסרטנים (ניטריטים וניטראטים). בטונה יש חומרים משמרים, שמן לא איכותי, הרבה מלח וקצת פח. מומלץ להימנע למרות שזה "טעין וזמין" ואולי יש בו גם אומגה 3. ניזקו עולה על תועלתו. מקור מצויין לאומגה 3 - פשתן טחון או שמן פשתן. בהצלחה צביקה.

17/01/2006 | 23:40 | מאת: דנה

שלום רב רציתי לקבל חוות דעת מקצועים בנושא ויטמנים למיניהם האם כמות הויטמים (ויטמין C למשל) הרשום היא הכמות שנספגת בדם בפועל? האם מחקרים הוכיחו עדיפות לויטמנים בצורתם הטבעית או בקפסולה בעלת ריכוז גבוה? למשל, האם עדיף תפוז או קיוי לויטמין C או קפסולה המכילה ויטמין C אשמח לקבל הפניה לאתר או מחקר/מאמר תודה מראש דנה

18/01/2006 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, תמיד עדיף תפוז או קיווי או פלפל אדום על פני כדור. רצוי לקבל את כל הויטמינים והמינרלים מהמזון. אנשים שתזונתם לא מאוזנת או מעשנים, או נמצאים במתח רב צריכים לפעמים השלמות של ויטמין C בכדורים. הויטמין הזה הוא מסיס במים ונשטף מהר מהגוף לכן כדאי לקחת כמה פעמים ביום כדור עם מעט חומר (200 או 500 מ"ג) ולא אחד של 1000 מ"ג פעם ביום. בהצלחה צביקה

17/01/2006 | 16:20 | מאת: מירית

אני רוצה לציין שעשיתי גם בדיקות לאמוגלבין ורמת ההמוגלבין אצלי היא טובה מאוד 12.7

17/01/2006 | 19:55 | מאת: צביקה קורן

מירית שלום, אם אין בעיה רפואית או הורמונלית שגורמת לבעיה, כדאי שתפני ליעוץ תזונתי מקצועי ותבני לך תפריט מזין מאוזן ובריא. לא מדובר במזון זה או אחר שיפתור את הבעיה. צריך להימנע ממזונות מזיקים ולהוסיף לתזונה מזונות מועילים. בהצלחה צביקה

17/01/2006 | 12:41 | מאת: שירן

צביקה שלום אני כבר יותר מחצי שנה אוכלת אותו דבר ואני יודעת שזה מעט מאוד אבל אני לא רעבה ואוכלת כל 3 שעות להלן התפריט: בוקר:כוס ברנפלקס+כפית דבש או שקית קוואקר 7:00 10-11 חטיף דגנים 15:00 דנונה 18:00-19:00 לקט סיני או מרק או סלט תפוז מה לעשות כדי להעשיר את התפריט? אני מרגישה מצויין תודה לאל אבל בכל זאת רוצה להעשיר את התפריט אבל גם קיים חשש להעלות במשקל. מה עושים??? בת 24 גובה 1.66 משקל 52.

17/01/2006 | 12:44 | מאת: שירן שוב

שזו לא דיאטה אני פשוט אוכלת ככה וזה מספיק לי גם לפני זה אף פעם לא הייתי עוברת את ה800 900 קל

17/01/2006 | 19:52 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, תהפריט הזה לא מאוזן ובמיוחד חסרים בו ירקות ופירות. תוסיפי לפחות 5 ירקות מצבעים שונים ו2 פירות לא מתוקים. את עדיין צעירה וה"מחסנים" שלך עדיין מלאים. לאורך זמן עלול להיגרם נזק בריאות כתוצאה מחוסרים תזונתיים. אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. בהצלחה צביקה

17/01/2006 | 12:36 | מאת: שיר

לאחרונה הופיע לי תסמין של ציפורניים צהובות מאוד - דבר שלא קרה קודם לכן. יש לציין כי התחלתי ליטול תרופה טבעית להקלה במטבוליזם , וויטמין B12 . האם יכול להיות קשר בין התסמין לתרופות הנ"ל ? תודה.

17/01/2006 | 19:49 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, לא כתבת ממה מורכבת ה"תרופה טבעית להקלה במטבוליזם" ולכן אני לא יכול להתייחס. B12 לא אמור לגרום לתופעה שתיארת. דאי לזכור שגם ב"תרופות טבעיות" יש חומרים פעילים שעלולים להזיק. בהצלחה צביקה

17/01/2006 | 11:43 | מאת: מאי

צביקה שלום! בבוקר כאשר אני אוכלת דגבנים או גרנולה באופן קבוע אני אוהבת להוסיף כפית דבש ולאחרונה החלפתי אותה בדבש תמרים שהוא מעולה האם יש הבדלים תזונתיים או בריאותיים והאם אתה ממליץ רק על אחד מהם תודה ויום טוב:)

17/01/2006 | 19:46 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, כפית דבש דבורים או דבש תמרים לא תזיק. זה עדיף על סוכר לבן או חום. בהצלחה צביקה

17/01/2006 | 10:18 | מאת: תהילה

שלום צביקה, אני בת 30 גובהי 1.68 מ'. משקלי 69 ק"ג. ברצוני להפחית משקל. שאלתי היא מהו לדעתך המשקל אליו עלי לשאוף? (חשבתי על 60 ק"ג) וכמה קלוריות עלי לאכול ביום כדי להגיע לזה? לתשובתך אודה.

17/01/2006 | 11:05 | מאת: צביקה קורן

תהילה שלום, ישנם כמה מדדים שבאמצעותם אפשר לגבש את המשקל האידיאלי. להלן קישור לאחד מהם - מדד BMI: http://msn.alternativly.co.il/cal2.htm#ניתוח%20תוצאות עם זאת, קחי בחשבון שזה מדד מאד לא מדוייק ולא מתחשב במבנה הגוף, במסת שריר, בגיל ובמין. לגבי תפריט וצריכת קלוריות יומית - כדאי לקבל ביעוץ אישי. באופן כללי מאד אפשר לומר שכדי לרדת במשקל את צריכה 1,400 - 1,600 קלוריות ביממה. בהצלחה צביקה

19/01/2006 | 00:29 | מאת: nk

האם זה נכון שצריכה גבוהה מדי של אומגה 3 מורידה את רמת הכולסטרול הטוב? האם זה נכון שהוכח שאין לה תרומה בהורדת הכולסטרול הרע עד כמה כמוסות שמן דגים אתה ממליץ לקחת ללא גרימת בעיות בריאותיות אחרות?

17/01/2006 | 10:12 | מאת: אחד

שלום רב, לפני כחמישה ימים רכשתי בבית מרקחת כמוסות ג'ינסנג סיבירי להקלה על עייפות כרונית ששום דבר לא עוזר כנגדה.אני לוקח כמוסה אחת ליום ומתחיל לחוש שיפור די משמעותי, אולם התעוררה בעיה-כבר מזה שני לילות שאינני מצליח להרדם כלל.אציין שכאשר אני שוכב לישון(בסביבות 11 בלילה כרגיל) אינני מרגיש עודף מרץ שעלול למנוע ממני שינה ונדמה לי שאני אף עייף מספיק,אך פשוט אינני נרדם.האם הג'ינסנג הסיבירי הוא הגורם לכך וכיצד ניתן לשמור על השיפור בהרגשה מבלי לפגוע בשינה? תודה.

17/01/2006 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, תוספים מעוררים יש לקחת בבוקר. לא כתבת כמה תה לוקח ומתי. נסה להוריד את המינון לאחד ביום ואם אתה לוקח רק אחד - תקח כל יומיים או שלושה. אולי אתה כבר לא צריך את התוסף?! אני שולל שימוש בתוספים מעוררים גם אם הם "טבעיים". צריך לברר מדוע אתה עייף וחסר אנרגיה ולא לקחת "תרופות". בהצלחה צביקה

17/01/2006 | 15:04 | מאת: נעמי

ולכן קשה לך להירדם. זהו שורש של צמח, שמייחסים לו סגולות מרפא, אבל למעשה זה סם מעורר, שלא מרפא שום דבר. מוטב להימנע. חוסר שינה מזיק לבריאות.

17/01/2006 | 06:46 | מאת: עינבל

שלום, קוראים לי עינבל ואני חדשה באתר. עברתי דיאטה שבה הורדתי כ6 קילו הדיאטה שלי הייתה מורכבת מ800-900 קלוריות ליום עכשיו אני רוצה קצת להעלות את כמות הקלוריות שלי ביום אבל אני מפחדת שהגוף שלי היתרגל לכמות הקלוריות שהייתי אוכלת עד עכשיו ביום ושגופי ישמין מהר... האם יש לי ממה לפחד?? בתודה..עינבל

17/01/2006 | 11:09 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, כבר כתבתי מספר פעמים בעבר שאסור לעשות דיאטת הרזייה שבה אוכלים פחות מ 1,200 קלוריות. לאורך זמן דיאטה כזאת עלולה לגרום לחוסרים תזונתיים ולנזקים בריאותיים. את חייבת להעלות את רמת הקלוריות היומית ובמקביל לבצע פעילת גופנית נמרצת וסדירה. אולי בתחילה תעלי קצת במשקל, אבל לאחר מכן גופך יתאזן במשקל המתאים לו. בהצלחה צביקה

16/01/2006 | 23:16 | מאת: תמי

שמי תמי. בת 50 .גובה 1.60 משקל 80 קילו. [בשלושת החודשים האחרונים עליתי כ6 קילו. בעיתי המרכזית :תאווה לדברים מתוקים ,בעיקר שוקולד ועוגות משעות הצהרים עד לשעות הקטנות של הלילה. בבדיקת הדם שערכתי לפני כ3 חודשים נמצא כולוסטרול : 240. בבדיקה חוזקת שביצעתי השבוע התוצאה כבר 261. האם ישנה איזו תרופה או תוסף שיכול לעצור את ההתמכרות למתוקים? מה עצתך כדי להוריד דחוף את הכולסטרול?

17/01/2006 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, השאלה בנושא כולסטרול עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - תעשי חיפוש ותקבלי הרבה טיפים. בנושא הכמיהה למתוק את צריכה לשלול אפשרות של סוכרת סמוייה או היפוגליקמיה - אצל רופא המשפחה. במקביל צריך לבדור את בתזונה שלך יש הרבה סוכרים פשוטים ומעט פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים. בנוסף, את צריכה לבדוק את הסיבות הנפשיות לכמיהה למתוק כגון: מתח, שיעמום, תיסכול, כעס, עצב וכד'. פעילות גופנית סדירה ונמרצת בשעות אחר הצהריים והערב עשויי לסייע בדיכוי הכמיהה למתוק ובאיזון רמת השומנים בדם. בהצלחה צביקה