פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

16/01/2006 | 21:12 | מאת: isabela

אבקש לקבל רשימה ובה אחוזי תחולת סידן במזונות או כתובת אתר משם ניתן לקבל את הנ"ל. לא חייב להיות בעברית. תודה

16/01/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

איזבלה שלום, מצורף קישור מצויין ונוח לשימוש (באנגלית): http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html ועוד אתר בעברית: http://naturemed.co.il/index.html בהצלחה צביקה

16/01/2006 | 12:23 | מאת: א

שלום רב! ילדתי לפני כשבועיים . במהלך ההריון עליתי כ 11 קילו והצלחתי להפטר די בקלות מ9 קילו בערך. נשארתי עם 2 קילו עודפים מההריון ועוד 4-5 קילו עודפים מלפני ההריון שאני מאוד רוצה להוריד גם. אני מניקה כרגע אבל שומרת מאוד על התזונה. אוכלת 3 ארוחות מסודרות, לא מנשנשת ולא אוכלת שטויות וגם לא אוכלת כמויות גדולות בכלל! ובכל זאת כבר כמעט שבוע שלא הורדתי גרם !!! אני מאוד מתוסכלת מזה ורוצה עצה כיצד להפטר מהעודפים - ספורט אסור לי עדיין לעשות רק עוד חודש ובינתיים אני חייבת לראות מגמת ירידה - מה לעשות???

16/01/2006 | 16:22 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא כתבת מה גובהך, מה משקלך הנוכחי ומה את אוכלת וזה קצת מקשה על מתן תשובה רצינית. אולי זהו המשקל המתאים לגופך? תמיד יהיו עוד 2 קילו להוריד. אני מציע שכל עוד את מניקה תקפידי על תזונה מאוזנת ונכונה ולא תסתכני בדיאטתהרזייה שתגרום בסופו של עניין להשמנה. כאשר יתאפשר תתחילי פעילות גופנית סדירה של הליכה או אופניים סטאטיות. בהצלחה צביקה

16/01/2006 | 09:50 | מאת: אילנה

צביקה, שלום קניתי מזון מלכות בדבש טהור (37.000 מ"ג - מרוכז במיוחד) האם המחמאות למוצר הנ"ל על גבי האריזה באמת נכונות ? בתודה, אילנה

16/01/2006 | 16:27 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, ראשית צריך לזכור שמזון מלכות זה מזון של דבורים (כמו שחלב זה מזון של עגלים). הוא מכיל חומצות אמינו, ויטמינים, מנרלים, אנזימים, הורמונים וחומרים נוספים שטרם זוהו. ברפואה הטבעית מייחסים למזון המלכות, כמו לשאר מוצרי הכוורת יתרונות בריאותיים משמעותיים. אני מעדיף להתבסס על מזון טבעי אמיתי כדי להשיג בריאות טובה ולא להסתמך על תוספים. אגב, הדבש מכיל הרבה סוכר וכדאי להגביל את צריכתו. בהצלחה צביקה

16/01/2006 | 17:21 | מאת: נעמי

בניגוד למחמאות שעל האריזה, אותן כתבו הייצרנים, המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי חושב אחרת. הנה ציטוט מספרו, תזונת האדם ובריאותו: דבש מלכות הינו דבש מיוחד, המיוצר עבור המלכה, שהיא בעלת מימדים גדולים, ומטילה אלפי ביצים. הריכוז ההורמונלי של הדבש הזה מתאים למלכת הדבורים. האדם אינו זקוק למזון מרוכז כל-כך, ודבש זה עלול גם להזיק לו.

16/01/2006 | 00:52 | מאת: טילי

האם בפסטה יש שמרים? (אני שואלת כי אני בדיאטה נטולת שמרים)

16/01/2006 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

טילי שלום, בפסטה אין שמרים. נסי לקנות פסטה מקמח מלא, או מדגן מלא אחר. פסטה מקמח לבן לא מומלצת. בהצלחה צביקה

האם כשאני מבשלת או מטגנת קיטניות (בעיקר סויה), אני בעצם הורסת את הערכים התזונתיים שיש בהם כגון פיטואסטרוגנים? והאם בישול לזמן קצר כן שומר חלק מהם?

16/01/2006 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, קיטניות חייבים לבשל 2 - 3 שעות (בהתאם לגודל) וזאת לאחר השרייה של 8 שעות לפחות. רכיבי התזונה לא נהרסים. בהצלחה צביקה

15/01/2006 | 16:52 | מאת: יסמין

שלום: אני בת 20. המשקל שלי כמעט 59 ואורך 1.68 .יש לי בעיה שהיא חור סידן ווטמין d.אני מקבלת כדורים סידן ווטמין אבל אני גם אוכלת הרבה .אני רוצה שהסידן יהיה אצלי בסדר ובמקביל לא רוצה להשמין. מה אתה מציע לי . תודה. יסמין.

15/01/2006 | 20:54 | מאת: צביקה קורן

יסמין שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום. אני מציע לך לבצע חיפוש על המילה "סידן" ובנוסף לקרוא בפרק המאמרים באתר של על "בריחת סידן". יש שם הרבה טיפים שתוכלי ליישם. בהצלחה צביקה

15/01/2006 | 13:36 | מאת: מיה

שלום, אני סובלת מסבוריאה בפנים ובקרקפת מזה שנים רבות, כמו כן הרחבת כלי דם בפנים- אדמומיות. אחרי שנואשתי מטיפולים טבעיים רבים מאוד, אני בכ"ז לוקחת מס' תוספים באופן קבוע טווינלאב-דואל טאב- מולטיויטמין אומגה 3 - נוטרלייף 1,300 מ"ג נר הלילה - סולגאר ולריאן- 500 מ"ג מידי פעם בגלל מצבי לחץ ונטיה לחרוק שיניים. אחרי חודשי שימוש רבים, הופיעה לי פריחה הולכת וגוברת באזור המחשוף, מעל החזה, נק' אדומות (כמו פצעונים). הפסקתי את כל התוספים וזה נעלם בתוך כמה ימים. עכשיו, אני תוהה איך לחזור לתוספים, אחד אחד? או שיש תוספים חשודים יותר? נקודה נוספת, אני יודעת שלנר הלילה וולריאן יש רעילות מסוימת על הכבד. אשמח לשמוע דעתך לגבי טיפול בהפרעות המצוינות (בקווי מתאר), ובהתייחסות לפריחה והחזרה לנטילת תוספים. לתשובתך אודה וסליחה על אורך ההודעה. מיה

15/01/2006 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אני מהמר על המולטיויטמין. יש בו רכיבים (במיוחד ויטמיני B) שעלולים לגרום לתגובה אלרגית ואחרת בעור. בכל מקרה, אני תמיד ממליץ להפסיק לקיחת תוספי מזון כל 6 - 8 שבועות למשך 7 - 10 ימים כדי שהגוף לא יאבד את היכולת לסנטז ויטמינים מהמזון. בהצלחה צביקה

15/01/2006 | 01:09 | מאת: רותם

שלום. הנני בת 34. ברצוני לשאול האם יש הגבלה באכילת ביצים (חביתה וכו') למס' פעמים בשבוע? תודה רותם.

15/01/2006 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

רותם שלום, אם את בריאה אין מניעה לאכול ביצה קשה (לא חביתה מטוגנת) אורגאנית כמה פעמים בשבוע. לגבי השום - הקפסולה לא יכולה בשום אופן להחליף שום טרי. בהצלחה צביקה

15/01/2006 | 01:06 | מאת: רותם

שלום ראשית, אני מקווה כי הגעתי לפורום הנכון. הנני סובלת משפעת לעיתים קרובות ביותר (אחת ל-3 חודשים). ברצוני לשאול- האם אכילה יומיומית של שום הנודע כ "מחטא הטבעי", יכולה למנוע את השפעת הבאה? שאלה נוספת: על מנת להמנע מריח-הפה הלא סימפטי לאחר אכילת השום, האם טבליות השום הנמכרות בבתי- המרקחת אפקטיביות באותה מידה כמו השום הטרי? והאם טבליות אלו לא ישאירו אחריהם ריח לא נעים? בתודה מראש- רותם.

15/01/2006 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

רותם שלום, ראשית כדאי שתביני שהשום זה לא תרופה - זה מזון. כדי להימנע משפעת חוזרת את צריכה לחזק את המערכת החיסונית וזה לא נעשה על ידי "תרופה טבעית" זו או אחרת. את צריכה לעשות שינוי כולל בתזונה ובאורח החיים וזה לא קל למימוש. הרבה יותר קל לקחת "חיסון" או תרופה טבעית, אבל זה בדרך כלל לא עוזר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

14/01/2006 | 22:54 | מאת: אחד

שלום, לפני כשנה התחילו להופיע לי במפתיע סימנים כחולים מתחת לעיניים, הסימנים האלה מאוד מטרידים אותי, (אני מטופל כ שנה אצל פסיכולוג, שנתן לי כדורים בשם "רידזין" במינון מאוד נמוך,) הסימנים האלה נמשכים גם עכשיו, הם מאוד מציקים לי, הם מחמירים לי בעיקר שאני אוכל במבה, זה נשמע קצת מוזר אבל לאחר 7 חודש התחלתי לאכול קצת יותר טוב, יותר פרות, יותר ירקות, ופגשתי נטורופת שאמר לישצריך לאכול יותר טוב, אז הפחתתי את הבמבה, ביסלי, שוקולד וכל השטויות, והוא נתן לי כדורים בשם "אצות אוקיינוס", הכדורים מאוד מאוד עזרו, והוא אפילו המליץ לי על ויטמין c 1000 מ"ג, וגם זה עזר, אבל שוב, זה חוזר לי ומחמיר לי כל פעם, ואני עדין לא יודע מה אני אמור לקחת בשביל שהדבר המעצבן הזה ירד ממני לגמרי, הנטורופת אמר לי שאין לי כלום, ושלא צריך לעשות שום דבר בנידון חוץ מלקיחת ויטמין c, קראתי על אלרגיות למזון והיה כתוב שם שהתופעות הם נפיחות ועיגולים כהים מתחת לעיניים, אז אם אני אוכל במבה זה מחמיר או המון שוקולוד וכו` זה גם מחמיר אז זה אלרגיות למזון כמו שהנטורופת אמר, אבל אני מוטרד ומאוד רוצה שזה ירד לי מהפנים כי זה סתם מקנה לי פרצוץ עייף וחיוור, ומה שהכי מעצבן שזהה בא לי דווקא בגיל הזה, בקיצור התחלתי לאכול יותר טוב, יותר מסודר וראו שינוי אדיר, אך שמעתי על אתי נחשון ואני מאוד מעוניין שתמליץ לי על סוג כדורים כלשהם, בנתיים אני לוקח ויטמין c וכדורי ריספרדל (במסגרת הטיפול הפסיכיאטרי) ואני מאוד רוצה להתפטר מזה מה אני אמור לקחת? ביו אצידופולוס? שוב את האצות? או שמה אני אמור לקחת אחד מהמוצרים שכתוב באתר לגבי אלרגיות למזון, כי נמאס לי כבר, בוקר אחד אני קם עם סימנים בולטים, ובוקר אחד קצת יותר טוב, ושוב זה קצת מחמיר, יש לציין שהיה יום שבו אכלתי המון המון כבד עוף, ובוקר למחרת כמעט ולא ראו ממש את הסימנים, כלומר עברו, אני חושב שאולי הכליות שלי נחלשו בעקבות הכדורים שלקחתי כי אחרי חודש של הרידזין זה התחיל לי, אך עשיתי הפסקה של 3 חודשים מהכדורים ולא ראו שינוי, השינוי היחיד בא בעקבות התזונה, אבל זה לא משנה כמה טוב אני יאכל כי זה מחמיר לפעמים, ונהייה יותר כחול סביב העיניים, זה מאין סימני עייפות כאלה, שנמצאים סביב שני העיניים וגם מתחת קצת, בקיצור זה מקנה פנים עייפות וחיוורות, אבל אני לא יודע מה לעשות, עשיתי 2 בדיקות דם שהתוצאות היו מצוינות, לא חסר שום ויטמין, או מינרל בגוף, אבל מה לעזעזל אני יכול לעשות, שמעתי על ניקוי רעלים באמצעות המוצר של דטוקס, האם הוא יכול להזיק' לי ולעשות לי יותר סימנים כחולים, כי כשהתחלתי לאכול טוב יותר הרעלים התנקו אז כדאי אולי לקחת כדורים שמנקים את הרעלים, כי שאני ניקיתי רעלים בעזרת תזונה ושתיתי ויטמין c לא ראו כלום אבל שוב זה קצת בולט יום כן ויום לא, או שיומיים כן ויום לא, זה די מתסכל, נמאס לי כבר, הלכתי לנטורופת שאמר לי שאין לי כלום, אז אולי אני אמור לקחת דטוקס, או אולי ויטמין בי כי זה עובר לי שאני אוכל כבד אודה לכם מאוד

15/01/2006 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב לעיגולים כהם, או סימנים כחולים מסביב לעיניים יכולות להיות כמה סיבות: - תורשה - מרבית המקרים. - חשיפה לשמש - אלרגיה, אסטמה, אקזמה - תרופות - העלולות לגרום להרחבה של כלי דם ועיגולים כחולים סביב העיניים. - תזונה: תזונת קלוקלת עלולה לגרום לעיגולים כחולים או שחורים תחת העיניים. - עייפות , חוסר שינה - זרימת דם איטית בנימי הדם מכחילים את העיגולים תחת העיניים. - הריון ומחזור חודשי . - גיל - עם הגיל הנטייה לעיגולים כחלים סביב העיניים גוברת. - חולשת כליות - לפי הרפואה הסינית סימנים כהם מבטאים חולשה של הכליות. אני מציע לך לנסות לאתר את הסיבה לסימנים שלך אצל רופא מקצועי (משפחה, עור, כלי דם וכד') ובמקביל לנסות איבחונים ברפואה המשלימה. תיקונים בתזונה יכולים להועיל. אני לא ממליץ להשתמש בכדורים אלה או אחרים "לניקוי" הגוף. רק צום ותזונה נכונה מביאים לניקוי אמיתי. בהצלחה צביקה

14/01/2006 | 19:49 | מאת: קרין

צביקה שלום, האם יש כמוסות אומגה 3 משמן פשתן ולא משמן דגים? אם כן, האם אתה ממליץ עליהם יותר מכמוסות אומגה 3 משמן דגים? היכן ניתן לקנותם? האם מחירם יותר מאלו המיוצרות משמן דגים? תודה, קרין

14/01/2006 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

קרין שלום, ניתן להשיג בחנויות הטבע הגדולות. יש כמה יצרנים. אני מעדיף שמן פשתן על שמן דגים. בהצלחה צביקה

15/01/2006 | 13:50 | מאת: מיה

היי, תגובה, ברשותך- אינני מתלהבת משימוש בשמן פשתן, מהטעם הברור של נטייתו להתחמצן בנקל בחשיפה לאור, סמוך להפקתו. במשך שנים נטלתי שמן פשתן של חברות שונות, שבהן סולגאר, עד שהוצע לי לבדוק האם השמן מחומצן באמצעות פתיחת קפסולה וטעימת השמן. מרירות השמן מעידה על חימצונו, מה שאכן קרה בבדיקה שלי. (במוצרים שונים). לפיכך, אני סבורה שעדיף שמן דגים ללא כספית, אפשר לדרוש אנליזה מהחברה, אני ביקשתי מנוטרלייף וטריומר וקיבלתי. זו דעתי :) ואם כבר פשתן, אז פשתן טחון בהכנה עצמית והקפאה מיידית. מיה

14/01/2006 | 02:28 | מאת: יעל

שלום לך קיבלתי המלצה לקחת תוסף מזון שנקרא ambrotose האם שמעת עליו ואם כן מה דעתך עליו ועל יעילותו אשמח לתשובתך תודה

14/01/2006 | 07:55 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה, אבל מחיפוש קצר ברשת הבנתי שמדובר בפורמולה פטנטית ייחודית המשלבת חד סוכרים, רב סוכרים ועוד חומרים. המוצר חדש יחסית ולא ידוע אם יש לו תפועות לוואי בשימוש ממושך ואם הוא באמת מועיל. אני מציע להיזהר מגלולות פלא "ללא תופעות לוואי" המרפאות מחלות קשות (לופוס, טרשת נפוצה ועוד) מעניקות אנרגיה (סוכר מעניק אנרגיה) ומשפרות את איכות החיים. אין תחליף לתזונה טבעית ומאוזנת ולאורח חיים בריא. בהצלחה צביקה

13/01/2006 | 21:43 | מאת: ליאור

צביקה שלום, לפי המלצות משרד הבריאות, עלי לאכול בגילי (18) 1300 מ"ג סידן ביום. אני כמעט ולא צורכת חומרים "שזורקים" סידן מהגוף (מלבד שוקולד ומעדנים דיאטטיים בתדירות לא גבוהה). ביום אופייני, אני מקבלת, באמצעות המזון, בין 450-650 מ"ג סידן ביום (לא כולל הסידן המצוי בירקות) + כ-100 מ"ג סידן מהמים. כמות הסידן שאני צורכת ביום היא כחצי, ואף פחות, מהצריכה המומלצת. האם העובדה כי אני כמעט ולא צורכת מזונות "הזורקים" סידן מהגוף מפצה על כך?

14/01/2006 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, המלצות משרד הבריאות הם לאנשים "נורמליים" שאוכלים מזון קלוקל ש"זורק" סידן מהגוף. איך קבעת את הכמות שציינת? האם ידעת שגם במים יש סידן וגם בפירות ובירקות? אם התזונה שלך מאוזנת וכוללת גם שומשום טחון וחמאת שומשום אין לך מה לחשוש. אחד האוייבים הגדולים של הסידן הם משקאות מוגזים ובמיוחד קולה, שצעירים מרבים בשתייתם. תורידי צריכת שוקולד לפעם בשבוע - כמות קטנה. ממעדני דיאט אני ממליץ להימנע לחלוטין - זה מזיק יותר משוקולד. בהצלחה צביקה

13/01/2006 | 20:19 | מאת: יעלה

בבדיקת העמסת לקטוז נמצא כי אני סובלת מאי סבילות ברמה מאוד גבוהה בחודשיים האחרונים (שכן אי הסבילות הופיעה לפני כ- 3 חודשים בגיל 34...) אני נמנעת לחלוטין מגבינות לבנות, חלב וכל מאכל שיש בו חלב (כמו שוקולד חלב). כן אוכלת גבינות צהובות. שאלתי: האם בגבינות עיזים ובחלב עיזים יש לקטוז? האם ניתן לאכול כל יוגורט (מהמדף בסופר....) או רק מסויימים? ובכלל מה אפשר לאכול כתחליף אשר יספק סידן?

14/01/2006 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

יעלה שלום, גם בחלב עיזים יש לקטוז. אם עשי חיוש בפורום (נראה לי שאת ותיקה כאן) תמצאי הרבה התייחסויות שלי לגבי הסידן ומקורותיו. בנוסף, תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על המזונות ש"זורקים" סידן מהגוף או מפריעים לספיגה ואת המזונות המכילים סידן. אם תאכלי נכון, את יכולה להימנע לחלוטין ממוצרי חלב שכנראה לא מתאימים לגוף שלך. אם את בכל זאת חוששת - תקחי תוסף תזונה המכיל סידן מגנזיום ובורון, או סידןעם ויטמין D. בהצלחה צביקה

האם יש הבדל בין גבר לאישה בכמות? איזה סוגי מזון צריך לצרוך כדי לקבל את הכמות הנדרשת? האם יש אתרים שבהם ניתן לבדוק הסברים נוספים?

נעמי שלום, ני לא מכיר במושג הנקרא: "צריכה יומית מומלצת". יש מינונים מינימאלים (RDA - recommended daily allowance) הנקרא בעברית המינון היומי המומלץ שנקבע על ידי רשיויות הבריאות בארצות הברית. המינון הזה (לבוגרים) נקבע לפי גברים בריאים בני25 ולא מתחשב בעובדה שיש הבדלים בגיל, במין, במשקל, בנטיות הגנטיות, במערכת החיסונית, במחלות ובתופעות ובאורח החיים. לדוגמה: אנשים שמעשנים צריכים פי 4 ויטמין C. אנשים שנמצאים במתח רב צריכים יותר ויטמין C וויטמין B. תזונה טבעית ומאוזנת יכולה לספק את כל צריכת הויטמינים והמינרלים היומית. חשוב לקבל יעוץ אישי והדרכה ולא להסתמך רק על פורום זה או אחר או כתבה בעיתון או באינטרנט. בהצלחה צביקה

13/01/2006 | 01:19 | מאת: שירי

שלום. מזה כשנה אני אוכלת דג כל יום לארוחה עיקרית האם יכול להיגרם לי נזק? והאם יש מספיק B12 בדגים? אני אוכלת אגוזים והמון ירקות . תודה

13/01/2006 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, מומלץ לגוון את החלבונים במהלך השבוע. ההמלצה הכללית היא 2 -4 מנות דג ים בשבוע. אני מקווה שלא מדובר בדג משומר או מטוגן. יש מספיק B12 בדגים בהצלחה צביקה

12/01/2006 | 17:33 | מאת: מיכל

צביקה שלום, האם זה נכון שמומלץ לאכול בארוחת בוקר כמות גדולה של מזון (יחסית לשאר הארוחות) ובארוחת צהריים קצת פחות ובארוחת ערב-פחות מארוחת הצהריים? שמעתי גם גישה שאומרת שבנוסף לזה - יש לאכול "מן הקל אל הכבד": כלומר, בבוקר לאכול מזונות שמתעכלים בקלות יותר ודווקא בערב (כשאוכלים בערב-מוקדם ולא סמוך לשינה) לאכול מעט בשר?(וכך גם מונעים את העייפות אחרי ארוחת הצהריים הבשרית בד"כ והבשר מתעכל טוב יותר. מה אתה אומר?.. בתודה מראש...

12/01/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, חשוב לאכות 5 - 6 ארוחות קלות במהלך היום. בשר לא חייבים לאכול, אבל אם את אוכלת, לא כדאי בשעות הערב, אלא בצהרים. בהצלחה צביקה

12/01/2006 | 17:21 | מאת: מיכל

שלום צביקה, שמעתי שלנשים בהריון מומלץ לצרוך כ-1200 מ"ג סידן ביום. כמה מוצרי חלב זה בערך יוצא? (בכמויות של-גביע יוגורט, כוס חלב וכו'..)? ומה ניתן לעשות כדי לשפר את ספיגת הסידן בגוף? בתודה מראש, מיכל

12/01/2006 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, על כל מוצר חלב ישנה תווית ובה תכולת הסידן. תסכמי את הסכומים ותגיעי לסכום הרצוי. אני דווקא לא ממליץ לקבל את כל הסידן רק ממוצרי חלב. בשומשום מלא ובחמאת שומשום יש פי 10 סידן. חשוב מאד להימנע ממזונות שזוקרים סידן מהגוף או מפריעים לספיגה כמו: קפה, קקאו, קולה ומשקאות מוגזים, מלח, סוכרים ועוד. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מידע חשוב נוסף בתקציר ההרצאה על "בריחת סידן" ועל "תזונת האישה ההרה והמניקה". בנוסף, את יכולה לעשות חיפוש בפורם על המילה "סידן" - השאלה נשאלה רבות בעבר. בהצלחה צביקה

12/01/2006 | 11:35 | מאת: סמי

האם לשום יש תכונות גם כמדלל דם ואם לא האם יש מאכלים שעושים זאת

12/01/2006 | 14:02 | מאת: shay eyalנטורופט

שלום סמי השום מכיל את החומר הפעיל ליזין שמקנהלשום את חריפותו ונותן לו תכונות אנטי פטרייתיות , ובמידה מסויימת אותה חריפות יוצרת סביבה חומצית וחמה בגוף שגורמת לחיידקים ופטריות לא להתרבות בגוף ולהעלם כי זו לא הסביבה והאקלים שמתאים להם . תכונה נוספת של השום היא תכונה של ניקוי הדם והמסת אותו שומן שמצטבר בדפנות העורקים ולכן שמו של השום גם התפרסם בתור נקה דם וכתוצאה מכך גם עוזר לדם להיות פחות סמיך יותר דליל ללא שומניות יתר ועוזר להורדת לחץ הדם לשום יש גם תכונה של מוריד דלקת . ולכן השום טוב למניעה של טריגליצרידים בדם , עזרה במניעת כבד שומני , כולסטרול LDL גבוה ,ומצבי פטריות וזיהומים . אשמח להיות לך לעזר בכל שאלה ממני שי איל נטורופט

13/01/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

סמי שלום, השום נחשב כמדלל דם וכך גם הג'ינג'ר (זנגביל) וגם שמן דגים. בהצלחה צביקה

11/01/2006 | 22:48 | מאת: טל

שלום מה דעתך על תזונה לפי סוג דם? לפי סוג דם שלי אסור לי לאכול תפוחי אדמה,תירס שידועים כבריאים ומועילים. מה דעתך?

12/01/2006 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אני לא תומך באכילה לפי סוג דם. מי שאוכל נכון ונמנע ממזון קלוקל לא זקוק להגבלות נוספות. יש אנשים שנהנים מהשיטה וזה בסדר גמור. בהצלחה צביקה

12/01/2006 | 14:10 | מאת: שי איל נטורופט

שלום טל מטרתה של התזונה לפי סוג הדם היא לעזור לכל מטופל למצוא את שביל הזהב ולראות אילו מהו אורח החיים שיתאים לו לחיות ללא כאבים להיות יותר חיוני ופחות עייף וזה אומר : מהם רמות הלחץ ורמות הורמוני הלחץ הבסיסיות שיש לכל סוג דם (קבוצת אנשים) מהם המזונות שגורמים להאטה בקצב חילוף החומרים (ההורמון החשוב פה הוא אינסולין ) מהם נקודות החולשה והמצבים הלא מאוזנים שאותה קבוצה רגישה להם . הבסיס של פירמידת המזון נשאר כמו שהוא אך ברוב המקרים תרומתה של התזונה לפי סוג הדם הוא במיקוד הבעיה מה גורם לאותה בעיה : תזונה ,פעילות גופנית ,או בעיה בניקוז . נ.ב המחקר בנוגע לתזונה לפי סוג הדם עדיין נמשך ובקרוב סביר להניחשיהיו גילויים שיבהירו יותר את התמונה של תיאוריה זו. ממני שמחתי לעזור שי איל נטורופט

11/01/2006 | 21:41 | מאת: רוני

שלום אנמיה זה מחסור בברזל או בבי-12? במחסור ברזל מספיק לצרוך בי-12 האם צריך גם לצרוך טבליות ברזל? תודה

12/01/2006 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, יש כמה סוגים של אנמיה וכמה רמות של חומרה. יש אנמיה הנובעת מחוסר B12 ויש מחוסר ברזל ויש שילוב של שני המצבים. צריך לשפר את התזונה לפני שלוקחים טבליות ברזל ואז אלי אפשר להימנע מהן. בהצלחה צביקה

11/01/2006 | 21:38 | מאת: טל

שלום מה יכול להיות הסיבה שאגוזי מלך עושים לי סחרחורת?( אולי אלרגיה,אולי אומגה-3 כמדלל דם -שמשפיע עלי כי אני אנמית,או לחץ דם נמוך שיש לי? האם בלחץ דם נמוך וחוסר ברזל מומלץ לא לצרוך אומגה 3? האם יש בדיקה שמראה את כמות הויטמינים בגוף? תודה

12/01/2006 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אגוזי מלך לא אמורים לגרום לסחרחורת. השאלה מה עוד אכלת יחד איתם. אולי יש מצב של אלרגיה. יש הרבה תחליפים טובים לאגוזי מלך, אם זאת הבעיה. רצוי לאכול מזון המכיל אומגה 3 גם במצבי אנמיה, במיוחד פשתן טחון. בדיקות דם מראות את רמת הויטמינים והמינרלים בדם, אך לאו דווקא בגוף. לדוגמה כשיש רמת סידן נורמלית בדם זה לא מוכיח שיש או אין סידן בעצמות. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי. חסר לך הרבה ידע ומידע. בהצלחה צביקה

11/01/2006 | 16:30 | מאת: שי

שלום בחטיף דגנים קורני ודגני בוקר ברנפלקס יש לא מעט פחמימות. איזה פחמימות אלו?

11/01/2006 | 16:54 | מאת: צביקה קורן

יש בו סוכרים שזה פחמימות פשוטות יש גם פחמימות מורכבות

11/01/2006 | 15:09 | מאת: b

אני כל הזמן אוכל ויש לי תמיד כאבי בטן, ואני מרגיש כבד (הבעיה היא לא השמנה). האם אתם מכירים דרכים לא לאכול יותר מידי?

11/01/2006 | 16:56 | מאת: צביקה קורן

נסה לאכול 5 - 6 ארוחות קטנות יותר, עם מעט סוגי מזון, וללעוס היטב

11/01/2006 | 12:00 | מאת: אלה

שלום צביקה, ראיתי לפני כמה תגובות שאתה לא נוהג לייעץ בעינינים רפואיים אך חשבתי בכל זאת לשאול: בבדיקת דם שעשיתי לא מזמן הנתונים הצביעו על רמה קצת נמוכה של סוכר בדם. מעולם לא נתקלתי בבעיה דומה ואני בן אדם בריא בד"כ (מלבד מיגרנות חוזרות). שאלתי את הרופאה מה משמעות הממצא והיא אמרה לי שאין לי מה לדאוג, זה לא ממצא משמעותי. לא הייתי מרוצה מהתשובה הזו לכן החלטתי להתייעץ בפורום זה. האם יש לך מושג מה יכול לגרום לסוכר קצת נמוך בדם וכיצד לשנות את התזונה ע"מ לתקן את המצב? יש לציין כי אני אוכלת מהכל אך כן מנסה להרבות במזון בריא ולהפחית בג'אנק, מזון מעובד, מזון המכיל חומרי תשמורת רבים ומזון שמכיל הרבה שומן דוגמת מאפים. אני אוכלת כל שעתיים-שלוש כי אני סובלת מבפרק זמן זה אני נהיית רעבה ולא יכולה לחכות לארוחה הבאה. בתודה, אלה

11/01/2006 | 13:57 | מאת: נעמי

קצת קשה להגדיר אותו כ"אדם בריא", לדעתי. סבלתי מזה (ומסתם כאבי-ראש חזקים) תקופה ממושכת, ולא הגדרתי את עצמי אז כאדם בריא. ברמה של סוכר אני לא מתמצאת, אבל בקשר למיגרנות - ממליצה על הדרך בעזרתה ריפאתי את עצמי - הימנעות מכל מה שמוגדר כג'אנק וממזונות מעולם החי. במיקרה שלי - הנאה מג'אנק = סבל ממיגרנות.

11/01/2006 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, אני מציע שתבררי עם הרופאה שלך אם מדובר בהיפוגליקמיה, או רק רמת סוכר נמוכה מעט. אחד הסימנים להיפוגליקמיה שציינת הוא שאת לא יכולה להמתין יותר משלוש שעות בין ארוחה לארוחה. יש כמה סיבות וביניהן תזונה לא נכונה. לטיפול ארוך טווח בבעיה, שינויים בתזונה הם חיוניים כדי לשחרר את הגלוקוז לדם בצורה מאוזנת במשך היום ובכך למנוע התקפי היפוגליקמיה. השיפור נראה לאחר כעשרה ימים. הקלה משמעותית מושגת לאחר כעשרה חודשים... אך רק אם משטר התזונה נשמר בקפידה. במשך עשרת הימים הראשונים יש כאבי ראש הנובעים מגמילה מקפאין ועייפות הנובעת משינוי במקורות האנרגיה הבסיסיים של הגוף. ללא קשר לסיבה, ההנחיות שלהלן עשויות לסייע למניעת סימפטומים: 1. אל תדלגי על ארוחות. אכילה במועדים קבועים מספקת רמות יציבות של סוכר בדם. אכילה סדירה עוזרת לשליטה בתיאבון ומונעת "בולמוס". 2. הימנעי מסוכרים מרוכזים ומעובדים כגון: סוכריות, משקאות קלים ממותקים – במיוחד בין הארוחות. כמויות קטנות של פירות או מיצים נספגות יותר כחלק מהארוחה, במיוחד אם היא מכילה חלבונים כגון: ביצים, עוף, בשר, חלב, אגוזים. הישמרי ממוצרים בעלי תווית "ללא סוכר". קראי את המרכיבים ותמצא שהם מכילים ממתיק מלאכותי (רעל טהור שאושר ע"י רשות המזון והתרופות -FDA) ו / או סוג אחר של סוכר (כל מה שמסתיים ב"אוז"), או סוכר אלכוהול (ל מה שמסתיים ב"אול"). רוב סוכרי האלכוהול עלולים לגרום להפרעות מעיים כגון: גזים ושילשול. בכל אופן, הם מתפרקים לאט יותר מאשר סוכר ולכן, בד"כ לא גורמים לעלייה פתאומית ברמת הגלוקוז בדם. 3. הימנעי מפרי הדר הגורמים להורדה מהירה של הסוכר בדם. יש להימנע גם מענבים, מלון, אבטיח ופפיה הגורמים לעלייה פתאומית ברמות הסוכר בדם. 4. הימנעי מאלכוהול, מקפאין ומעשן סיגריות העלולים לגרום לתנודות מהירות ברמות הסוכר בדם. 5. בצעי פעילות גופנית מתונה באופן סדיר. הדבר עשוי לסייע בשליטה במתחים ולהפחית תיאבון. 6. יש להגביל את צריכת המלח, אשר גורם לירידת רמת הסוכר. מומלץ לצרוך אצות ים העשירות בחלבון ובמינרלים. לסיכום יש להפחית כמות הסוכרים הפשוטים, להגביר צריכה של פחמימות מורכבות ואכילה לעיתים קרובות. מזונות העשירים בסיבים מסיסים מאיטים את ספיגת הפחמימות ומונעים תנודות ברמות הסוכר. ניתן להשתמש גם בפירות במקרים מסוימים, אך צריכה מוגזמת של פירות עלולה לגרום לתנודות חריפות בסוכר בדם. אולם אם אוכלים אותם יחד עם מזון עתיר סיבים או שומן, כמו אגוזים, ספיגת הסוכר במעיים תואט באופן משמעותי. כמובן שכן מה שאמרתי לא בא להחליף יעוץ אישי המותאם לצרכייך. בהצלחה צביקה

11/01/2006 | 16:59 | מאת: אלה

אכן אברר אם מדובר ברמה מעט נמוכה יותר או רמה שהיא נמוכה באופן משמעותי ובינתיים אאמץ את העצות שלך!

10/01/2006 | 22:22 | מאת: אריה

שלום. לאחרונה רכשתי אומגה 3 שמשווק על ידי חברת תרימה בכמוסה יש 160 מ"ג EPA ו 400 מ"ג DHA המוצר נקרא תרי אומגה. האם רכשתי מוצר טוב? המו מוצר אומגה 3 טוב? ומה אלו החומצות האלו? בברכה אריה

11/01/2006 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

אריה שלום, השאלות שלך נשאלו רבות בפורום. יש הרבה תשובות כולל קישורים לאתרים - תבצע חיפוש. אני לא נותן ציונים למוצר זה או אחר אבל היחס בין שתי חומצות השומן נראה בסדר. בהצלחה צביקה

13/01/2006 | 00:25 | מאת: פלא ליאת

ברצוני לברר באם יש קונטרה אינדיקציות ללקיחת אומגה 3 עם כדורי אספירין והאם יש חשיבות למינון האספירין שנילקח.

10/01/2006 | 22:07 | מאת: מירב

שלום רב, אני מתרגמת במקצועי ונתקלתי במושג vito chemicals שלא מצאתי את המקבילה העברית שלו. האם מישהו יודע או מכיר? אשמח לקבל את עזרתכם. תודה.

11/01/2006 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, לדעתי מדובר בוריאציה של המילה (Phyto chemicals) שמשתמשים בה בעברית - פיטוכימיקלים. מדובר בחומרים כימיים הנמצאים בצמחים ונותנים להם את הצבע המיוחד. החומרים האלה התגלו כאנטי אוקסידנטים, מונעי סרטן ומחלות אחרות. לדוגמה: ליקופן בעגבנייה, ביופלבנואידים בפרי הדר, קרוטנואידים בגזר ובכתומים ועוד אלפי חומרים נוספים שהתגלו בפירות ובירקות חיים. בהצלחה צביקה

11/01/2006 | 09:19 | מאת: מירב

צביקה תודה על העזרה. אכן מצאתי את זה.

10/01/2006 | 18:18 | מאת: אביה

הגובה שלי 1.61 והרופא אמר שאני עוד יכולה לגבוה... אבל אמא שלי אומרת שאני לא אוכלת מפסיק וזה... תוכל לתת לי תפריטיום-יומי נכון שיעזור לי לגדול לגבוה ולתהתפתח?

10/01/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

אביה שלום, אנחנו לא נותנים תפריטים ומתכונים בפורום. את זה צריך לקבל ביעוץ אישי. מציע לך לפנות לתזונאית בקופת חולים. בהצלחה צביקה

09/01/2006 | 23:19 | מאת: לימור

שלום שמי לימור בת 29 בדר"כ בריאה בבדיקות שערכתי לבדוק האם יש לי סכרת בגלל אבצס ברגל אז ככה בצום היה לי 116 בהעמסת סוכר 50 ג 142 HEMOGLOBIN A1C % 5.3 מה זה אומר??

10/01/2006 | 08:07 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, אני לא מייעץ בנושאים רפואיים, אלא רק בנושאים הקשורים לתזונה טבעית. מציע שתפני את השאלה לפורום רפואת משפחה או תפני ישירות לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

09/01/2006 | 17:59 | מאת: רוני

כמה זמן זה בישול קצר בהם עדיין לא נהרסים כל הויטמינים?

09/01/2006 | 20:55 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, משך הבישול משתנה בהתאם לסוג המזון. תירס מבשלים 5 דקות קישואים, כרובית, ברוקולי 10 דקות בצל, שומר, כרישה - 20 דקות שורשים: 30 -45 דקות דגנים: 60 דקות קטניות 2.5 עד 3 שעות. פטרוזיליה ושמיר לא מבשלים בכלל אלא מוסיפים לתבשיל או למרק אחרי שמכבים את האש. כתבתי שויטמין C נהרס כבר ב 60 מעלות ויטמינים אחרים יכולים לשרוד באופן חלקי עד שעה. בהצלחה צביקה

09/01/2006 | 17:56 | מאת: רוני

אזה מזונות מומלצים ללחץ דם נמוך? תודה

09/01/2006 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, ראשית, לא להשתמש בקפה כתרופה ללחץ דם נמוך. הקפה הוא סם ממכר שמעלה את לחץ הדם באופן זמני ואחרי שעתיים צריך עוד ועוד. כדאי לשתות הרבה מים, מעט מלח, תה רוזמרין ותבלינים מחממים כמו ציפורן, קינמון ופפריקה חריפה. כדאי לבדוק רמת ברזל כדי לשלול אנמיה. כדאי מאד לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה

09/01/2006 | 11:40 | מאת: שרה

צביקה שלום רב. רציתי לדעת האם בסלק שקונים במרכולים המבושל וארוז בואקום יש אותם ערכים תזונתיים כמו בסלק שאני מבשלת בבית?ובכלל מה הערכים התזונתיים של סלק מבושל? האם הוא עשיר בברזל? תודה שרה

09/01/2006 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, אני לא מכיר את הסלק המבושל שארוז בואקום. האם את בטוחה שלא מוסיפים לו עוד חומרים כימיים? אין תחליף לבישול ביתי. בסלק יש סיבים תזונתיים, מעט קלוריות, הרבה אשלגן, ויטמין B ומעט ברזל. יש מקורות טובים יותר לברזל כמו שקדים, אגוזים, עדשים וקטניות אחרות, מולסה, שומשום מלא ועוד. הסלק המבושל מכיל אנטיאוקסידנטים חשובים והוא מצויין לטיפול בעצירות. בהצלחה צביקה

09/01/2006 | 17:54 | מאת: רוני

סלק עושה גזים?!

09/01/2006 | 18:07 | מאת: שרה

צביקה תודה על תגובתך המהירה אתה תותח. תודה שרה

09/01/2006 | 11:24 | מאת: רבקה

צביקה שלום! בעייתי מזה שנים רבות וארוכות היא צבירת נוזלים. בבדיקות מעבדה לא נמצאו שום ערכים חשודים ולא נקבעה מחלה, חלילה. עם זאת אני שמה לב שבימים מסויימים אני צוברת יותר נוזלים והדבר מתבטא בכבדות, עליה במשקל, עייפות, מצב רוח ירוד, כאב בשרירים, חוסר ריכוז ועוד. במיוחד קשורה התופעה במחזורים ההורמונליים הנשיים. כאשר אני משתחררת מנוזלים, אם על ידי יציאות, שתן או ווסת אני משתחררת תרתי משמע, גם פיסית, גם מנטאלית ובכלל.... ברצוני לשאול ממה נובעת התופעה והאם יש לרפואה הטבעית משהו על מנת להקל על התופעה? האם יש דברים מסוימים שעל להמנע מאכילתם? צמחי מרפא? מיצים וכו'? על תשובתך אודה מראש.

09/01/2006 | 16:46 | מאת: צביקה קורן

רבקה שלום, לא כתבת בת כמה את ומה את אוכלת. האם עשית בדיקת תיפקודי כליות? מה שאוכל לומר שלקראת המחזור יש אצל הרבה נשים אגירת נוזלים המתבטאת גם בעליה של קילו או שנים במשקל ותחושת מלאות ונפיחות. את צריכה להימנע ממזון מלוח ומהמלחה של המזון. כבר כתבתי על כך רבות - תעשי חיפוש על "מלח". המלח גורם לאצירה ועצירה של נוזלים בגוף, לבצקום ולכל התופעות שתיארת ויותר. גם קפה גורם לאצירת נוזלים וגם סוכרים פשוטים. נסי להוסיף לתזונה ירקות חיים (הרבה ירוקים) ומיצי ירקות המכילים אשלגן. נסי לשתות תה מ"זקן התירס" ענבי הדב וסירפד - משתנים ומחזקים את הכליות. אפשר לקנות בחנויות טבע. מומלץ מאד לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה

,שלום לפי דבריך ש הטשונט הוא מזון קשה לעיכול שאיבד את כל הויטמינים 1 אם כך כמה זמן לבשל אידיאלי פולי סויה שעועית חומוס שלא יהיו קשים לעיכול? 2הויטמינים הרי בכל מקרה נאבדים בבישול ?לא.? 3 אין תועלת מרובה ,אך מבין שפעם בחודש אין "נזק" ?? 4לשמור על הויטמינים מנביט עדשים ואוכל חי בטח תסכים איתי . אבל אם מאדה אותם שוב נשאר ללא הויטמינים או שיש לך עצה? 5 הרי בכל בישול נהרס הויטמ ין מעל 60 מעלות או יש מינימום גם לזמן ? רב תודות

דן שלום, ציפיתי לתגובה כמו שלך בעניין הקיטניות ולכן כתבתי במפורש ש"ראוי לציין כי משך הבישול של קיטניות שונה מזה של דגנים וגם ירקות שורשיים יש לבשל יותר מאשר ירקות שגדלים מעל האדמה". 1. קיטניות מבשלים 2- 3 שעות, אבל לא 15 שעות... 2. רוב הויטמינים אובדים בבישול ארוך, אבל לא בבישול קצר. 3. פעם בודש אין נזק וגם לא מפעם בשבוע - בתנאי שבשאר ימי השבוע אוכלים נכון. 4. עדשים מונבטים אפשר לאכול חי או לאדות. את הויטמינים מקבלים ממזון חי - ירקות, פירות, שקדים ואגוזים. במזון המבושל יש מינרלים וחלבון. 5. ויטמין C נהרס ב60 מעלות יש עוד ויטמינים שלא נהרסים באופן מלא בבישול קצר או ב"הקפצה" (B, D, E, בטא קרוטן). יש לך חוסר ידע ומידע בנושא תזונה נכונה - מציע שתקרא ספרים בנושא תזונה טבעית. בהצלחה צביקה

כמה זמן זה בישול קצר?

08/01/2006 | 20:02 | מאת: אילן

שלום , האם יש באומגה 3 יוד ,כמה, והאם זה יכול להשפיע על בלוטת הטריס בכמות של 1000מ"ג ביום. תודה.

08/01/2006 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

אילן שלום, בדגים יש יוד ולכן יתכן ובשמן דגים יש יוד בכמות זעומה. צריך לבדוק בתווית באריזה. כדי לעקוף את הבעיה אתה יכול לצרוך כדורי אומגה 3 משמן פשתן או פשוט לצרוך פשתן טחון. בהצלחה צביקה

08/01/2006 | 19:47 | מאת: אביבית

צביקה שלוםרב!אני נמצאת במצב שלאחר דיאטה די קיצונית מתחילה לאכול כמו בנאדם כ1200 קלורחות ביום ומעלה כל יום בערך במשקל אני ממש לחוצה מאוכזבת בינתיים רק עליתי במשקל אני מרגישה מאוכזבת גם על התוצאות שנהרסו וכל כך מתוסכלת אני לא יודעת מה לעשות חשוב לי לציין שבלוטת התריס שלי כרגע בתפקוד נמוך או מה שזה לא יהיה ע"פ בדיקות שעשיתי אני מאוד אשמח לשמוע מה אפשר לעשות בנידון לפחות לבינתיים אני די רוצה להוריד שוב במשקל ולא לעלות כל יומיים שלושה במשקל אשמח לכמה עצות לבינתיים כי אין לי ממש כסף כרע לפנות לייעוץ אישי בתודה מראש אביבית!

08/01/2006 | 21:01 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, לא כתבת מה גובהך ומה משקלך ולכן קשה לי ליעץ. יש לי תחושה שאת עדייין בתת משקל ולכן את עולה במשקל גם עם 1200 קלוריות ליום. את חייבת להמשיך לאכול לא פחות מ 1200 קלוריות, אבל שיהיה בתפריט הרבה ירקות, דגנים מלאים, חלבון איכותי (למשל ביצה קשה אורגאנית) ומעט שמן זית. תוך מספר שבועות תגיעי למשקל מאוזן. כמובן שאסור לוותר על פעילות גופנית ושתיים מים ותה צמחים תימנעי מקפה, משקאות תוססים, משקאות ומאכלי "דיאט" למיניהם. בהצלחה צביקה

08/01/2006 | 21:11 | מאת: אביבית

אתה צודק אני 1.60 ושוקלת 48 או 49 אבל לא נוח לי עם המצב הזה אני באמת משתדלת לאכול בריא ובכלל רוצה מאוד לאכול בשיטת התצזונה הטבעית האם צום המיצים שלך יכול להועיל לי בירידה במשקל?וכן בניקיון הגוף ופשוט להתחיל מחדש תזונה פעילות גופנית ?אשמח לתשובתך אגב אני בת22

08/01/2006 | 11:39 | מאת: יעל

צביקה, שלום חיפשתי בפורום לגבי תחליפי מלח ולא מצאתי. אני מבקשת אם יש לך מידע/ המלצה לגבי תחליפי מלח כאשר הבעיה היא: יתר לחץ דם. תודה ויומטוב, יעל

08/01/2006 | 15:35 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אם את יעל הותיקה בפורום את ודאי יודעת שצריך לטפל במחלות בגישה הוליסטית ולא באמצעות תרופה טבעית זו או אחרת או גריעת מזון זה או אחר. לגבי תחליפי מלח, קיימים בשוק מספר תחליפים. הפופולארי ביותר הוא מלח אשלגן, שבו האשלגן מחליף את הנתרן , כולו או חלקו. אשלגן דווקא מסייע להורדת לחץ דם, אבל המלח הזה בעייתי בפני עצמו, כי עודף אשלגן הוא מסוכן לא פחות מעודף נתרן. ישנם גם תחליפי מלח שאינם מכילים נתרן, אלא תערובות של תבלינים ועשבי תיבול מיובשים. המטרה כאן היא להסוות את חסרון המלח באוכל על ידי הוספת טעמים אחרים. מוצרים כמו מלח סלרי, מלח לימון וכד' הם מלח מעורב עם תבלין אחר, למשל זרעי סלרי. לכן הם לא מתאימים לדיאטה דלת מלח. שימי לב גם לשימורים, אבקות מרק ודברי מאפה קנויים- כל אלה מכילים כמויות גדולות מאד של נתרן, ממנו את אמורה להמנע. גם חטיפים מלוחים מכילים כמויות גדולות של מלח. הכמות הדרושה כדי להתקיים - 1,000 מ"ג שהם גרם אחד בלבד!!! את זה ויותר מקבלים מאכילה של לחם, מוצרי חלב, ממרחים, ירקות שורשיים ועוד. מציע להיפטר בהקדם מ"הלשון המלוחה" ולהתחיל להינות מהטעם האמיתי של המזון. אני ממליץ לנסות תבלינים מתונים כמו: זעתר, אורגאנו, טימיה, מיורן, כמון, קימל וכד'. בהצלחה צביקה

05/07/2014 | 21:17 | מאת: מיכה

יש מוצר חדש שבו הנתרן סודיום הוא 8%, נתרן כלורי 25% ואשלגן 4%. יש בו גם סידן וקצת ויטמין B2. קוראים לו המלוח הירוק.

08/01/2006 | 11:13 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, אבקש לדעת האם שתית מים בזמן ארוחה אינה רצויה. מדוע זה לא רצוי, אם אכן זה כך. כמה זמן לפני ואחרי הארוחה כדי לשתות. תודה, שושי

08/01/2006 | 15:11 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, בגישת התזונה הטבעית שתייה בזמן הארוחה אינה מומלצת (מים, קולה, בירה, מיץ, תה וכד'). השתייה גורמת לדילול מיצי העיכול, חומצת הקיבה והאנזימים המופרשים כדי לעכל את המזון. בקיבה מתחיל פירוק החלבונים והשומנים באמצעות מיצי העיכול. כשאת אוכלת בשר, דג, או ביצה האינטליגנציה של הקיבה יודעת איזה אנזימים ואיזו רמה של חומצה כלורית להפריש (מוצרי חלב מקבלים אנזימים אחרים מאשר בשר...). אם שותים נוזלים הם מדללים את מיצי העיכול ובכך פוגעים בשלמות העיכול הראשוני שהוא חשוב מאד. התוצאה: גזים, עיכול לא שלם וספיגה לא שלמה של רכיבי המזון. כדאי שתדעי שאנשים שאוכלים מזון טבעי שאינו מתובל, חריף, מלוח וחמוץ לא זקוקים לשתייה במהלך הארוחה. מזון מלוח מחייב שתייה מכיוון שהגוף מזהה רעל שצריך לדלל ולמהול אותו... מומלץ לשתות כשעה לפני הארוחה וכשעתיים לאחריה. השתייה המומלצת: מים, מיץ ירקות, תה צמחים. ידוע שדיאטניות העוסקות בהרזייה ממליצות לשתות 2 כוסות מים לפני הארוחה ואף במהלכה. זאת שגיאה חמורה מבחינה בריאותית, אבל כבר למדנו שהדרך להרזייה כרוכה בסכנות רבות... בהצלחה צביקה

07/01/2006 | 21:54 | מאת: אורית

אני בשלבים לאיתור טרשת נפוצה. אבל החלטתי כבר עכשיו לשנות את כל עניין התזונה. הבנתי שיש דברים שמותר לאכול ואחרים שאסור. אבל הבנתי שמה שמותר זה רק פירות וירקות, אורז, תפוחי אדמה, קצת קורנפלס עבש, שמן דגים ומעבר לזה כלום. אבל אי אפשר להתקיים רק על המזון הזה. מה לעשות ? מה מותר לאכול ? (אשמח אם יש לך מידע לגבי אנשים או חנויות שמוכרים ירקות אורגניים). תודה

08/01/2006 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אני לא יודע איך הבנת וממי הבנת שזה התפריט עבורך, אבל את טועה ואולי הטעו אותך. אני לא ממליץ לאכול קורנפלקס בכלל בין אם הוא טרי ובין אם הוא עבש. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך ותופתעי ממגוון המזונות המועילים שישנם. אם תצייני את מקום מגורייך אוכל אולי להמליץ על חנויות טבע. בהצלחה צביקה

08/01/2006 | 12:42 | מאת: אורית

אני באיזור חיפה. מה אני אמורה לאכול ? כתוב באינטרנט שצריך להימנע ממזונות שמכילים שומן רווי, שזה פחות או יותר - הכל. תודה

09/01/2006 | 16:04 | מאת: קרן

אורית שלום אמא שלי חולת טרשת נפוצה קרוב ל20 שנה אשמח לשוחח עימך- תכלי לשלוח אליי את מס הטלפון שלך ואני אקשר ביניכן. קרן

07/01/2006 | 21:05 | מאת: קרין

צביקה שלום, האם ניתן לעשות דיאטת מרק כרוב לשבוע בלבד לשם התחלה זריזה של הורדה במשקל? כמו כן, מצויין בדפי ההדרכה לדיאטה כי היא מנקה את מערכת העיכול. האם זה נכון? למקרה שאתה לא מכיר את הדיאטה, היא מבוססת על אכילת סוגי מזון מסויימים בתוספת של אכילת מרק בכמות בלתי מוגבלת. יום 1 - פירות (פרט לבננות) יום 2 - ירקות (בארוחה העיקרית תפו"א עם חמאה) יום 3 - פירות וירקות יום 4 - שלוש בננות ושתי כוסות חלב רזה יום 5 - 150 גרם עוף/בקר עם 6 עגבניות יום 6 - עוף/בקר (כתוב שניתן לאכול 2-3 סטייקים) וירקות עליים ירוקים יום 7 - אורז מלא, מיץ טבעי וירקות

07/01/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

קרין שלום, אני מתנגד לדיאטות מחץ ודיאטת הכרוב היא אחת מהן. את שלושת הקילו שתורידי במהלך השבוע את תעלי חזרה תוך 3 שבועות בתוספת. הדיאטות האלה מסוכנות מכיוון שהן מכניסות את הגוף ל"סטרס" ולמצב של "הישרדות" שבו הוא לומד שצריך לחסוך באנרגיה עקב "מצב החירום" וצריך לנצל כל גרם של מזון. כבר כתבתי מספר פעמים שה"דיאטה" היחידה הבטוחה ושעובדת לאורך זמן היא תזונה מאוזנת וטבעית, כזאת שניתן להמשיך בה למשך כל החיים. הירידה במשקל איטית והדרגתית. כל השאר נידונו לכשלון, גורמות להשמנה, לתסכול ומסוכנות לבריאות. בהצלחה צביקה

07/01/2006 | 19:44 | מאת: dan

שלום מה דעתך על טשונט ללא בשר ללא שומן רק פולי סויה שעועית וחומוס תפוחי אדמה וזרעי קימל וזהו. על פלטה שבת למשך 15 שעות טעים מאד .מזיק? רב תודותלתשובה עם הסבר

07/01/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול מזון שבושל זמן ממושך. הטשונט הוא מזון קשה לעיכול שאיבד את כל הויטמינים שבו, החלבון בקטניות פחות איכותי ופחות זמין לגוף ונשארו בו רק המינרלים והטעם הטוב. אני מודע לעובדה שישנן קהילות שמסיבות דתיות נאלצות לאכול את התבשיל הזה. נסה בשאר ימי השבוע לאכול אוכל מזין ובריא יותר. ראוי לציין כי משך הבישול של קיטניות שונה מזה של דגנים וגם ירקות שורשיים יש לבשל יותר מאשר ירקות שגדלים מעל האדמה. גם בנושא זה כדאי לקבל יעוץ והדרכה. בהצלחה צביקה

שלום רב, בני ובתי חייבים לאכול את הפסטה עם רוטב עגבניות. אשמח לדעת, איזהוא הרוטב הפחות חומצי מבין המבחר שיש בשוק? תודה טלי

טלי שלום, פסטה זה לא מזון בריאות. פסטה עם רוטב עגבניות זה שילוב גרוע מהיבט התזונה הטבעית, כך שזה ממש לא משנה איזה רוטב שופכים עליה. אני לא מתמצא בסוגי הרטבים האלה, לא משתמש בהם וממליץ לכל שוחרי הבריאות להתרחק מהם. אני חושב שאם תנסי בפורום תזונה קלינית תקבלי תשובה יותר מרגיעה. בהצלחה צביקה

07/01/2006 | 12:45 | מאת: תמי ב

אבי כבן 80. אדם פעיל ומתפקד. סובל בתקופה האחרונהב מגזים נוראים המפריעים לתפקודו. ברצוני להדגיש כמה נקודות לגבי ההיסטוריה הרפואית: א. עבר לפני כ- 20 שנה ניתוח להסרת שני גידולים סרטניים . ב. מאז משתמש בתרופות נגד עצירויות [כולל מוצרים טבעיים. ג. לפני כחודש עבר בדיקת קולונוסקופיה , והבדיקה הייתה תקינה. אנא עזרתך לבעיית הגזים הכל כך מציקה, שגורמת לו למצבי רוח. בתודה מראש.

07/01/2006 | 14:09 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, על נושא זה דובר רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש. להלן אחת התשובות שנתתי: כדאי להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. לא ללעוס מסטיק. ללעוס את המזון לאט. לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). לתבל את המזון עם כמון. לאכול פרי פפיה בשל - בעונה. תוספי מזון (של סולגאר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid?). לא להחזיק גזים במעיים - לשחרר אם אפשר פחם יכול לספוח גזים, אבל גם מינרלים. כדאי לנסות להוריד את כמות הסיבים בתזונה - במיוחד את זה בא בצורת תוספים "טבעיים". אני מתנגדת לתוספים "טבעיים" לטיפול בעצירות. כמובן שלאדם בן 80 עם היסטוריה רפואית כמו של אביך זה קשה, אבל לא בלתי אפשרי. ממליץ שתפני איתו ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

שלום רב, יותר מספר פתוח... כל כך מקצועי, כל כך לענין, מקיף וברור. תודה רבה רונה

07/01/2006 | 10:52 | מאת: עדי

האמת, שאני מסכימה עם כל מילה אתה מדבים ותשובותיך ממש עונות על הנושא לא בעקיפין אלא כמו שצריך מעריכה במלוא מקום בליבי

07/01/2006 | 14:11 | מאת: צביקה קורן

תודה רבה לרונה ולעדי על המשוב החם. אני שמח שהפורום מאפשר לי לשתף את הגולשים בידע שצברתי במהלך השנים. לצערי הבורות רבה והשלטונות לא מסייעים בהדרכה נכונה.

06/01/2006 | 23:08 | מאת: אסתר

שלום רציתי לשאול כאשר אני מתעוררת בבוקר בערך ב7 אז אני אוכלת כדי לא לדלג על הארוחה כי כשאני בעבודה בשעות הבוקר אני לא יכולה לאכול גם לא ברוגע וגם בגלל שאין לי זמן שאלתי היא כזאת למרות שאני אוכלת ב7 אחרי שעתיים בערך אני עוד פעם רעבה אחרי התרוקנות למה זה נובע יש לציין שאני אוכל לחם מדגן מלא עם גבינה וירקות מה אתה אומר??

07/01/2006 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, זה לא מוזר - זה טבעי ביותר. אחרי ההתרוקנות המעיים מאותתים שהתפנה מקום ואפשר לאכול. לכן, בגישת התזונה הטבעית מומלץ לאכול רק אחרי ההתרוקנות הטבעית של הבוקר שמגיעה מייד אחרי ההשכמה או כחצי שעה לאחר מכן. נסי להתארגן לאכילה רק אחרי ההתרוקנות. אם זה ממש בלתי אפשרי ואת רעבה - תאכלי כמה קרקרים מלאים. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 22:04 | מאת: רונה

שלום רב בריגשי תודה על התשובות המקיפות, מזמנך היקר. תבורך מתוך עיון על ערכי פשתן טחון בתפריט, מספק הפשתן אומגה 3 . האם אכילת 2 כפות פשתן טחון מידי יום מהווים ספק טבעי של אומגה 3 או יש להשלים בקפסולה יומית? תודה שבת שלום, רונה

07/01/2006 | 07:02 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, 2 כפות פשתן מספקות את המינון היומי ואז לא צריך להשלים בקפסולות. הפשתן עשיר בחומצות שומן חיוניות המכונות אלפא-לינולניק (ala) שמהן הגוף מייצר חומצות השומן החיוניות (EPA, DHA ) הנקראות: אומגה 3 . בשמן דגים האומגה 3 יותר זמין, אבל שמן דגים הוא בעייתי מכמה סיבות ולכן בעיני עדיף לצרוך פשתן טחון טרי המכיל גם סיבים תזונתיים, חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. נמצא כי אומגה 3 מסייע בבלימת דלקות בגוף (כולל מפרקים) מייצב לחץ דם ורמות שומנים, מסייע במניעת מחלות לב וסרטן ומשפיע לטובה על בריאות העור ועל "מצבי רוח". זרעי פשתן מתקלקלים בקלות, לכן כדאי לקנות אותם טריים, לטחון במטחנת קפה (לא לקנות טחון בחנות טבע), לאכול מייד או לשמור במקרר. אפשר להכניס לסלטים, מרקים, תבשילים ונזידים, יוגורט וכד'. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 14:52 | מאת: טל

שלום האם אסור להשתמש באומגה 3 (מדלל דם) באנמיה?

06/01/2006 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

אין קשר

06/01/2006 | 14:46 | מאת: טל

שלום כמה מ"ג בי-12 וברזל יש ב-100 גר' כבד?האם לאחר אכילת כמות זו יש צורך גם ליטול טבליות ברזל?האם עודף גורם לנזק? תודה

06/01/2006 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

במאה גרם כבד בקר יש 6 מ"ג ברזל ו 83 מג"ר B12 זאת כמות מספקת ולא צריך תוספים. הבעיה היא שיש אנשים שבגלל תזונה קלוקלת נוצרה אנמיה למרות כל הכבד והבשר שאוכלים. יש צמחונים וטבעונים שאוכלים נכון ולא סובלים מחוסרים תזונתיים.

06/01/2006 | 13:40 | מאת: טל

שלום המלצת להתרחק מסויה(סטרואיד)בזמן מחזור ,כי מגביר דימום האם לא לצרוך גם מקבוצת סטרואידים גזר,שומשום וכו?

06/01/2006 | 13:42 | מאת: טל

תקון טעות מדובר בפיטואסטרוגן(סויה,שומשום)

06/01/2006 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, לא ידוע לי שבשומשום ובגזר יש פיטואסטרוגנים (בפשתן טחון יש). גזר ושומשום מומלץ לצרוך בכל עונה וגם סויה. אמרתי שזה עלול לגרום לדימום מוגבר - לא חייב ולא אצל כל אישה. צריך לבדוק (להפסיק במשך 2-3 מחזורי וסת) ואם אין השפעה חיובית - אפשר להמשיך לקחת. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטרופט/ית באזור מגורייך ולא להסתמך על התשובות בפורום. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 13:33 | מאת: שי

רציתי לדעת מהו המוצר, האם הוא יעיל לכולסטרול גבוה, מי מייצר אותו, והיכן ניתן לרכוש ?

06/01/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. בהצלחה צביקה