פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שלום מה יכול להיות הסיבה שאגוזי מלך עושים לי סחרחורת?( אולי אלרגיה,אולי אומגה-3 כמדלל דם -שמשפיע עלי כי אני אנמית,או לחץ דם נמוך שיש לי? האם בלחץ דם נמוך וחוסר ברזל מומלץ לא לצרוך אומגה 3? האם יש בדיקה שמראה את כמות הויטמינים בגוף? תודה
טל שלום, אגוזי מלך לא אמורים לגרום לסחרחורת. השאלה מה עוד אכלת יחד איתם. אולי יש מצב של אלרגיה. יש הרבה תחליפים טובים לאגוזי מלך, אם זאת הבעיה. רצוי לאכול מזון המכיל אומגה 3 גם במצבי אנמיה, במיוחד פשתן טחון. בדיקות דם מראות את רמת הויטמינים והמינרלים בדם, אך לאו דווקא בגוף. לדוגמה כשיש רמת סידן נורמלית בדם זה לא מוכיח שיש או אין סידן בעצמות. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי. חסר לך הרבה ידע ומידע. בהצלחה צביקה
שלום בחטיף דגנים קורני ודגני בוקר ברנפלקס יש לא מעט פחמימות. איזה פחמימות אלו?
יש בו סוכרים שזה פחמימות פשוטות יש גם פחמימות מורכבות
אני כל הזמן אוכל ויש לי תמיד כאבי בטן, ואני מרגיש כבד (הבעיה היא לא השמנה). האם אתם מכירים דרכים לא לאכול יותר מידי?
נסה לאכול 5 - 6 ארוחות קטנות יותר, עם מעט סוגי מזון, וללעוס היטב
שלום צביקה, ראיתי לפני כמה תגובות שאתה לא נוהג לייעץ בעינינים רפואיים אך חשבתי בכל זאת לשאול: בבדיקת דם שעשיתי לא מזמן הנתונים הצביעו על רמה קצת נמוכה של סוכר בדם. מעולם לא נתקלתי בבעיה דומה ואני בן אדם בריא בד"כ (מלבד מיגרנות חוזרות). שאלתי את הרופאה מה משמעות הממצא והיא אמרה לי שאין לי מה לדאוג, זה לא ממצא משמעותי. לא הייתי מרוצה מהתשובה הזו לכן החלטתי להתייעץ בפורום זה. האם יש לך מושג מה יכול לגרום לסוכר קצת נמוך בדם וכיצד לשנות את התזונה ע"מ לתקן את המצב? יש לציין כי אני אוכלת מהכל אך כן מנסה להרבות במזון בריא ולהפחית בג'אנק, מזון מעובד, מזון המכיל חומרי תשמורת רבים ומזון שמכיל הרבה שומן דוגמת מאפים. אני אוכלת כל שעתיים-שלוש כי אני סובלת מבפרק זמן זה אני נהיית רעבה ולא יכולה לחכות לארוחה הבאה. בתודה, אלה
קצת קשה להגדיר אותו כ"אדם בריא", לדעתי. סבלתי מזה (ומסתם כאבי-ראש חזקים) תקופה ממושכת, ולא הגדרתי את עצמי אז כאדם בריא. ברמה של סוכר אני לא מתמצאת, אבל בקשר למיגרנות - ממליצה על הדרך בעזרתה ריפאתי את עצמי - הימנעות מכל מה שמוגדר כג'אנק וממזונות מעולם החי. במיקרה שלי - הנאה מג'אנק = סבל ממיגרנות.
אלה שלום, אני מציע שתבררי עם הרופאה שלך אם מדובר בהיפוגליקמיה, או רק רמת סוכר נמוכה מעט. אחד הסימנים להיפוגליקמיה שציינת הוא שאת לא יכולה להמתין יותר משלוש שעות בין ארוחה לארוחה. יש כמה סיבות וביניהן תזונה לא נכונה. לטיפול ארוך טווח בבעיה, שינויים בתזונה הם חיוניים כדי לשחרר את הגלוקוז לדם בצורה מאוזנת במשך היום ובכך למנוע התקפי היפוגליקמיה. השיפור נראה לאחר כעשרה ימים. הקלה משמעותית מושגת לאחר כעשרה חודשים... אך רק אם משטר התזונה נשמר בקפידה. במשך עשרת הימים הראשונים יש כאבי ראש הנובעים מגמילה מקפאין ועייפות הנובעת משינוי במקורות האנרגיה הבסיסיים של הגוף. ללא קשר לסיבה, ההנחיות שלהלן עשויות לסייע למניעת סימפטומים: 1. אל תדלגי על ארוחות. אכילה במועדים קבועים מספקת רמות יציבות של סוכר בדם. אכילה סדירה עוזרת לשליטה בתיאבון ומונעת "בולמוס". 2. הימנעי מסוכרים מרוכזים ומעובדים כגון: סוכריות, משקאות קלים ממותקים במיוחד בין הארוחות. כמויות קטנות של פירות או מיצים נספגות יותר כחלק מהארוחה, במיוחד אם היא מכילה חלבונים כגון: ביצים, עוף, בשר, חלב, אגוזים. הישמרי ממוצרים בעלי תווית "ללא סוכר". קראי את המרכיבים ותמצא שהם מכילים ממתיק מלאכותי (רעל טהור שאושר ע"י רשות המזון והתרופות -FDA) ו / או סוג אחר של סוכר (כל מה שמסתיים ב"אוז"), או סוכר אלכוהול (ל מה שמסתיים ב"אול"). רוב סוכרי האלכוהול עלולים לגרום להפרעות מעיים כגון: גזים ושילשול. בכל אופן, הם מתפרקים לאט יותר מאשר סוכר ולכן, בד"כ לא גורמים לעלייה פתאומית ברמת הגלוקוז בדם. 3. הימנעי מפרי הדר הגורמים להורדה מהירה של הסוכר בדם. יש להימנע גם מענבים, מלון, אבטיח ופפיה הגורמים לעלייה פתאומית ברמות הסוכר בדם. 4. הימנעי מאלכוהול, מקפאין ומעשן סיגריות העלולים לגרום לתנודות מהירות ברמות הסוכר בדם. 5. בצעי פעילות גופנית מתונה באופן סדיר. הדבר עשוי לסייע בשליטה במתחים ולהפחית תיאבון. 6. יש להגביל את צריכת המלח, אשר גורם לירידת רמת הסוכר. מומלץ לצרוך אצות ים העשירות בחלבון ובמינרלים. לסיכום יש להפחית כמות הסוכרים הפשוטים, להגביר צריכה של פחמימות מורכבות ואכילה לעיתים קרובות. מזונות העשירים בסיבים מסיסים מאיטים את ספיגת הפחמימות ומונעים תנודות ברמות הסוכר. ניתן להשתמש גם בפירות במקרים מסוימים, אך צריכה מוגזמת של פירות עלולה לגרום לתנודות חריפות בסוכר בדם. אולם אם אוכלים אותם יחד עם מזון עתיר סיבים או שומן, כמו אגוזים, ספיגת הסוכר במעיים תואט באופן משמעותי. כמובן שכן מה שאמרתי לא בא להחליף יעוץ אישי המותאם לצרכייך. בהצלחה צביקה
אכן אברר אם מדובר ברמה מעט נמוכה יותר או רמה שהיא נמוכה באופן משמעותי ובינתיים אאמץ את העצות שלך!
שלום. לאחרונה רכשתי אומגה 3 שמשווק על ידי חברת תרימה בכמוסה יש 160 מ"ג EPA ו 400 מ"ג DHA המוצר נקרא תרי אומגה. האם רכשתי מוצר טוב? המו מוצר אומגה 3 טוב? ומה אלו החומצות האלו? בברכה אריה
אריה שלום, השאלות שלך נשאלו רבות בפורום. יש הרבה תשובות כולל קישורים לאתרים - תבצע חיפוש. אני לא נותן ציונים למוצר זה או אחר אבל היחס בין שתי חומצות השומן נראה בסדר. בהצלחה צביקה
ברצוני לברר באם יש קונטרה אינדיקציות ללקיחת אומגה 3 עם כדורי אספירין והאם יש חשיבות למינון האספירין שנילקח.
שלום רב, אני מתרגמת במקצועי ונתקלתי במושג vito chemicals שלא מצאתי את המקבילה העברית שלו. האם מישהו יודע או מכיר? אשמח לקבל את עזרתכם. תודה.
מירב שלום, לדעתי מדובר בוריאציה של המילה (Phyto chemicals) שמשתמשים בה בעברית - פיטוכימיקלים. מדובר בחומרים כימיים הנמצאים בצמחים ונותנים להם את הצבע המיוחד. החומרים האלה התגלו כאנטי אוקסידנטים, מונעי סרטן ומחלות אחרות. לדוגמה: ליקופן בעגבנייה, ביופלבנואידים בפרי הדר, קרוטנואידים בגזר ובכתומים ועוד אלפי חומרים נוספים שהתגלו בפירות ובירקות חיים. בהצלחה צביקה
צביקה תודה על העזרה. אכן מצאתי את זה.
הגובה שלי 1.61 והרופא אמר שאני עוד יכולה לגבוה... אבל אמא שלי אומרת שאני לא אוכלת מפסיק וזה... תוכל לתת לי תפריטיום-יומי נכון שיעזור לי לגדול לגבוה ולתהתפתח?
אביה שלום, אנחנו לא נותנים תפריטים ומתכונים בפורום. את זה צריך לקבל ביעוץ אישי. מציע לך לפנות לתזונאית בקופת חולים. בהצלחה צביקה
שלום שמי לימור בת 29 בדר"כ בריאה בבדיקות שערכתי לבדוק האם יש לי סכרת בגלל אבצס ברגל אז ככה בצום היה לי 116 בהעמסת סוכר 50 ג 142 HEMOGLOBIN A1C % 5.3 מה זה אומר??
לימור שלום, אני לא מייעץ בנושאים רפואיים, אלא רק בנושאים הקשורים לתזונה טבעית. מציע שתפני את השאלה לפורום רפואת משפחה או תפני ישירות לרופא המטפל. בהצלחה צביקה
כמה זמן זה בישול קצר בהם עדיין לא נהרסים כל הויטמינים?
רוני שלום, משך הבישול משתנה בהתאם לסוג המזון. תירס מבשלים 5 דקות קישואים, כרובית, ברוקולי 10 דקות בצל, שומר, כרישה - 20 דקות שורשים: 30 -45 דקות דגנים: 60 דקות קטניות 2.5 עד 3 שעות. פטרוזיליה ושמיר לא מבשלים בכלל אלא מוסיפים לתבשיל או למרק אחרי שמכבים את האש. כתבתי שויטמין C נהרס כבר ב 60 מעלות ויטמינים אחרים יכולים לשרוד באופן חלקי עד שעה. בהצלחה צביקה
אזה מזונות מומלצים ללחץ דם נמוך? תודה
רוני שלום, ראשית, לא להשתמש בקפה כתרופה ללחץ דם נמוך. הקפה הוא סם ממכר שמעלה את לחץ הדם באופן זמני ואחרי שעתיים צריך עוד ועוד. כדאי לשתות הרבה מים, מעט מלח, תה רוזמרין ותבלינים מחממים כמו ציפורן, קינמון ופפריקה חריפה. כדאי לבדוק רמת ברזל כדי לשלול אנמיה. כדאי מאד לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה
צביקה שלום רב. רציתי לדעת האם בסלק שקונים במרכולים המבושל וארוז בואקום יש אותם ערכים תזונתיים כמו בסלק שאני מבשלת בבית?ובכלל מה הערכים התזונתיים של סלק מבושל? האם הוא עשיר בברזל? תודה שרה
שרה שלום, אני לא מכיר את הסלק המבושל שארוז בואקום. האם את בטוחה שלא מוסיפים לו עוד חומרים כימיים? אין תחליף לבישול ביתי. בסלק יש סיבים תזונתיים, מעט קלוריות, הרבה אשלגן, ויטמין B ומעט ברזל. יש מקורות טובים יותר לברזל כמו שקדים, אגוזים, עדשים וקטניות אחרות, מולסה, שומשום מלא ועוד. הסלק המבושל מכיל אנטיאוקסידנטים חשובים והוא מצויין לטיפול בעצירות. בהצלחה צביקה
סלק עושה גזים?!
צביקה תודה על תגובתך המהירה אתה תותח. תודה שרה
צביקה שלום! בעייתי מזה שנים רבות וארוכות היא צבירת נוזלים. בבדיקות מעבדה לא נמצאו שום ערכים חשודים ולא נקבעה מחלה, חלילה. עם זאת אני שמה לב שבימים מסויימים אני צוברת יותר נוזלים והדבר מתבטא בכבדות, עליה במשקל, עייפות, מצב רוח ירוד, כאב בשרירים, חוסר ריכוז ועוד. במיוחד קשורה התופעה במחזורים ההורמונליים הנשיים. כאשר אני משתחררת מנוזלים, אם על ידי יציאות, שתן או ווסת אני משתחררת תרתי משמע, גם פיסית, גם מנטאלית ובכלל.... ברצוני לשאול ממה נובעת התופעה והאם יש לרפואה הטבעית משהו על מנת להקל על התופעה? האם יש דברים מסוימים שעל להמנע מאכילתם? צמחי מרפא? מיצים וכו'? על תשובתך אודה מראש.
רבקה שלום, לא כתבת בת כמה את ומה את אוכלת. האם עשית בדיקת תיפקודי כליות? מה שאוכל לומר שלקראת המחזור יש אצל הרבה נשים אגירת נוזלים המתבטאת גם בעליה של קילו או שנים במשקל ותחושת מלאות ונפיחות. את צריכה להימנע ממזון מלוח ומהמלחה של המזון. כבר כתבתי על כך רבות - תעשי חיפוש על "מלח". המלח גורם לאצירה ועצירה של נוזלים בגוף, לבצקום ולכל התופעות שתיארת ויותר. גם קפה גורם לאצירת נוזלים וגם סוכרים פשוטים. נסי להוסיף לתזונה ירקות חיים (הרבה ירוקים) ומיצי ירקות המכילים אשלגן. נסי לשתות תה מ"זקן התירס" ענבי הדב וסירפד - משתנים ומחזקים את הכליות. אפשר לקנות בחנויות טבע. מומלץ מאד לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה
,שלום לפי דבריך ש הטשונט הוא מזון קשה לעיכול שאיבד את כל הויטמינים 1 אם כך כמה זמן לבשל אידיאלי פולי סויה שעועית חומוס שלא יהיו קשים לעיכול? 2הויטמינים הרי בכל מקרה נאבדים בבישול ?לא.? 3 אין תועלת מרובה ,אך מבין שפעם בחודש אין "נזק" ?? 4לשמור על הויטמינים מנביט עדשים ואוכל חי בטח תסכים איתי . אבל אם מאדה אותם שוב נשאר ללא הויטמינים או שיש לך עצה? 5 הרי בכל בישול נהרס הויטמ ין מעל 60 מעלות או יש מינימום גם לזמן ? רב תודות
דן שלום, ציפיתי לתגובה כמו שלך בעניין הקיטניות ולכן כתבתי במפורש ש"ראוי לציין כי משך הבישול של קיטניות שונה מזה של דגנים וגם ירקות שורשיים יש לבשל יותר מאשר ירקות שגדלים מעל האדמה". 1. קיטניות מבשלים 2- 3 שעות, אבל לא 15 שעות... 2. רוב הויטמינים אובדים בבישול ארוך, אבל לא בבישול קצר. 3. פעם בודש אין נזק וגם לא מפעם בשבוע - בתנאי שבשאר ימי השבוע אוכלים נכון. 4. עדשים מונבטים אפשר לאכול חי או לאדות. את הויטמינים מקבלים ממזון חי - ירקות, פירות, שקדים ואגוזים. במזון המבושל יש מינרלים וחלבון. 5. ויטמין C נהרס ב60 מעלות יש עוד ויטמינים שלא נהרסים באופן מלא בבישול קצר או ב"הקפצה" (B, D, E, בטא קרוטן). יש לך חוסר ידע ומידע בנושא תזונה נכונה - מציע שתקרא ספרים בנושא תזונה טבעית. בהצלחה צביקה
כמה זמן זה בישול קצר?
שלום , האם יש באומגה 3 יוד ,כמה, והאם זה יכול להשפיע על בלוטת הטריס בכמות של 1000מ"ג ביום. תודה.
אילן שלום, בדגים יש יוד ולכן יתכן ובשמן דגים יש יוד בכמות זעומה. צריך לבדוק בתווית באריזה. כדי לעקוף את הבעיה אתה יכול לצרוך כדורי אומגה 3 משמן פשתן או פשוט לצרוך פשתן טחון. בהצלחה צביקה
צביקה שלוםרב!אני נמצאת במצב שלאחר דיאטה די קיצונית מתחילה לאכול כמו בנאדם כ1200 קלורחות ביום ומעלה כל יום בערך במשקל אני ממש לחוצה מאוכזבת בינתיים רק עליתי במשקל אני מרגישה מאוכזבת גם על התוצאות שנהרסו וכל כך מתוסכלת אני לא יודעת מה לעשות חשוב לי לציין שבלוטת התריס שלי כרגע בתפקוד נמוך או מה שזה לא יהיה ע"פ בדיקות שעשיתי אני מאוד אשמח לשמוע מה אפשר לעשות בנידון לפחות לבינתיים אני די רוצה להוריד שוב במשקל ולא לעלות כל יומיים שלושה במשקל אשמח לכמה עצות לבינתיים כי אין לי ממש כסף כרע לפנות לייעוץ אישי בתודה מראש אביבית!
אביבית שלום, לא כתבת מה גובהך ומה משקלך ולכן קשה לי ליעץ. יש לי תחושה שאת עדייין בתת משקל ולכן את עולה במשקל גם עם 1200 קלוריות ליום. את חייבת להמשיך לאכול לא פחות מ 1200 קלוריות, אבל שיהיה בתפריט הרבה ירקות, דגנים מלאים, חלבון איכותי (למשל ביצה קשה אורגאנית) ומעט שמן זית. תוך מספר שבועות תגיעי למשקל מאוזן. כמובן שאסור לוותר על פעילות גופנית ושתיים מים ותה צמחים תימנעי מקפה, משקאות תוססים, משקאות ומאכלי "דיאט" למיניהם. בהצלחה צביקה
אתה צודק אני 1.60 ושוקלת 48 או 49 אבל לא נוח לי עם המצב הזה אני באמת משתדלת לאכול בריא ובכלל רוצה מאוד לאכול בשיטת התצזונה הטבעית האם צום המיצים שלך יכול להועיל לי בירידה במשקל?וכן בניקיון הגוף ופשוט להתחיל מחדש תזונה פעילות גופנית ?אשמח לתשובתך אגב אני בת22
צביקה, שלום חיפשתי בפורום לגבי תחליפי מלח ולא מצאתי. אני מבקשת אם יש לך מידע/ המלצה לגבי תחליפי מלח כאשר הבעיה היא: יתר לחץ דם. תודה ויומטוב, יעל
יעל שלום, אם את יעל הותיקה בפורום את ודאי יודעת שצריך לטפל במחלות בגישה הוליסטית ולא באמצעות תרופה טבעית זו או אחרת או גריעת מזון זה או אחר. לגבי תחליפי מלח, קיימים בשוק מספר תחליפים. הפופולארי ביותר הוא מלח אשלגן, שבו האשלגן מחליף את הנתרן , כולו או חלקו. אשלגן דווקא מסייע להורדת לחץ דם, אבל המלח הזה בעייתי בפני עצמו, כי עודף אשלגן הוא מסוכן לא פחות מעודף נתרן. ישנם גם תחליפי מלח שאינם מכילים נתרן, אלא תערובות של תבלינים ועשבי תיבול מיובשים. המטרה כאן היא להסוות את חסרון המלח באוכל על ידי הוספת טעמים אחרים. מוצרים כמו מלח סלרי, מלח לימון וכד' הם מלח מעורב עם תבלין אחר, למשל זרעי סלרי. לכן הם לא מתאימים לדיאטה דלת מלח. שימי לב גם לשימורים, אבקות מרק ודברי מאפה קנויים- כל אלה מכילים כמויות גדולות מאד של נתרן, ממנו את אמורה להמנע. גם חטיפים מלוחים מכילים כמויות גדולות של מלח. הכמות הדרושה כדי להתקיים - 1,000 מ"ג שהם גרם אחד בלבד!!! את זה ויותר מקבלים מאכילה של לחם, מוצרי חלב, ממרחים, ירקות שורשיים ועוד. מציע להיפטר בהקדם מ"הלשון המלוחה" ולהתחיל להינות מהטעם האמיתי של המזון. אני ממליץ לנסות תבלינים מתונים כמו: זעתר, אורגאנו, טימיה, מיורן, כמון, קימל וכד'. בהצלחה צביקה
יש מוצר חדש שבו הנתרן סודיום הוא 8%, נתרן כלורי 25% ואשלגן 4%. יש בו גם סידן וקצת ויטמין B2. קוראים לו המלוח הירוק.
צביקה שלום רב, אבקש לדעת האם שתית מים בזמן ארוחה אינה רצויה. מדוע זה לא רצוי, אם אכן זה כך. כמה זמן לפני ואחרי הארוחה כדי לשתות. תודה, שושי
שושי שלום, בגישת התזונה הטבעית שתייה בזמן הארוחה אינה מומלצת (מים, קולה, בירה, מיץ, תה וכד'). השתייה גורמת לדילול מיצי העיכול, חומצת הקיבה והאנזימים המופרשים כדי לעכל את המזון. בקיבה מתחיל פירוק החלבונים והשומנים באמצעות מיצי העיכול. כשאת אוכלת בשר, דג, או ביצה האינטליגנציה של הקיבה יודעת איזה אנזימים ואיזו רמה של חומצה כלורית להפריש (מוצרי חלב מקבלים אנזימים אחרים מאשר בשר...). אם שותים נוזלים הם מדללים את מיצי העיכול ובכך פוגעים בשלמות העיכול הראשוני שהוא חשוב מאד. התוצאה: גזים, עיכול לא שלם וספיגה לא שלמה של רכיבי המזון. כדאי שתדעי שאנשים שאוכלים מזון טבעי שאינו מתובל, חריף, מלוח וחמוץ לא זקוקים לשתייה במהלך הארוחה. מזון מלוח מחייב שתייה מכיוון שהגוף מזהה רעל שצריך לדלל ולמהול אותו... מומלץ לשתות כשעה לפני הארוחה וכשעתיים לאחריה. השתייה המומלצת: מים, מיץ ירקות, תה צמחים. ידוע שדיאטניות העוסקות בהרזייה ממליצות לשתות 2 כוסות מים לפני הארוחה ואף במהלכה. זאת שגיאה חמורה מבחינה בריאותית, אבל כבר למדנו שהדרך להרזייה כרוכה בסכנות רבות... בהצלחה צביקה
אני בשלבים לאיתור טרשת נפוצה. אבל החלטתי כבר עכשיו לשנות את כל עניין התזונה. הבנתי שיש דברים שמותר לאכול ואחרים שאסור. אבל הבנתי שמה שמותר זה רק פירות וירקות, אורז, תפוחי אדמה, קצת קורנפלס עבש, שמן דגים ומעבר לזה כלום. אבל אי אפשר להתקיים רק על המזון הזה. מה לעשות ? מה מותר לאכול ? (אשמח אם יש לך מידע לגבי אנשים או חנויות שמוכרים ירקות אורגניים). תודה
אורית שלום, אני לא יודע איך הבנת וממי הבנת שזה התפריט עבורך, אבל את טועה ואולי הטעו אותך. אני לא ממליץ לאכול קורנפלקס בכלל בין אם הוא טרי ובין אם הוא עבש. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגוריך ותופתעי ממגוון המזונות המועילים שישנם. אם תצייני את מקום מגורייך אוכל אולי להמליץ על חנויות טבע. בהצלחה צביקה
אני באיזור חיפה. מה אני אמורה לאכול ? כתוב באינטרנט שצריך להימנע ממזונות שמכילים שומן רווי, שזה פחות או יותר - הכל. תודה
אורית שלום אמא שלי חולת טרשת נפוצה קרוב ל20 שנה אשמח לשוחח עימך- תכלי לשלוח אליי את מס הטלפון שלך ואני אקשר ביניכן. קרן
צביקה שלום, האם ניתן לעשות דיאטת מרק כרוב לשבוע בלבד לשם התחלה זריזה של הורדה במשקל? כמו כן, מצויין בדפי ההדרכה לדיאטה כי היא מנקה את מערכת העיכול. האם זה נכון? למקרה שאתה לא מכיר את הדיאטה, היא מבוססת על אכילת סוגי מזון מסויימים בתוספת של אכילת מרק בכמות בלתי מוגבלת. יום 1 - פירות (פרט לבננות) יום 2 - ירקות (בארוחה העיקרית תפו"א עם חמאה) יום 3 - פירות וירקות יום 4 - שלוש בננות ושתי כוסות חלב רזה יום 5 - 150 גרם עוף/בקר עם 6 עגבניות יום 6 - עוף/בקר (כתוב שניתן לאכול 2-3 סטייקים) וירקות עליים ירוקים יום 7 - אורז מלא, מיץ טבעי וירקות
קרין שלום, אני מתנגד לדיאטות מחץ ודיאטת הכרוב היא אחת מהן. את שלושת הקילו שתורידי במהלך השבוע את תעלי חזרה תוך 3 שבועות בתוספת. הדיאטות האלה מסוכנות מכיוון שהן מכניסות את הגוף ל"סטרס" ולמצב של "הישרדות" שבו הוא לומד שצריך לחסוך באנרגיה עקב "מצב החירום" וצריך לנצל כל גרם של מזון. כבר כתבתי מספר פעמים שה"דיאטה" היחידה הבטוחה ושעובדת לאורך זמן היא תזונה מאוזנת וטבעית, כזאת שניתן להמשיך בה למשך כל החיים. הירידה במשקל איטית והדרגתית. כל השאר נידונו לכשלון, גורמות להשמנה, לתסכול ומסוכנות לבריאות. בהצלחה צביקה
שלום מה דעתך על טשונט ללא בשר ללא שומן רק פולי סויה שעועית וחומוס תפוחי אדמה וזרעי קימל וזהו. על פלטה שבת למשך 15 שעות טעים מאד .מזיק? רב תודותלתשובה עם הסבר
דן שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול מזון שבושל זמן ממושך. הטשונט הוא מזון קשה לעיכול שאיבד את כל הויטמינים שבו, החלבון בקטניות פחות איכותי ופחות זמין לגוף ונשארו בו רק המינרלים והטעם הטוב. אני מודע לעובדה שישנן קהילות שמסיבות דתיות נאלצות לאכול את התבשיל הזה. נסה בשאר ימי השבוע לאכול אוכל מזין ובריא יותר. ראוי לציין כי משך הבישול של קיטניות שונה מזה של דגנים וגם ירקות שורשיים יש לבשל יותר מאשר ירקות שגדלים מעל האדמה. גם בנושא זה כדאי לקבל יעוץ והדרכה. בהצלחה צביקה
שלום רב, בני ובתי חייבים לאכול את הפסטה עם רוטב עגבניות. אשמח לדעת, איזהוא הרוטב הפחות חומצי מבין המבחר שיש בשוק? תודה טלי
טלי שלום, פסטה זה לא מזון בריאות. פסטה עם רוטב עגבניות זה שילוב גרוע מהיבט התזונה הטבעית, כך שזה ממש לא משנה איזה רוטב שופכים עליה. אני לא מתמצא בסוגי הרטבים האלה, לא משתמש בהם וממליץ לכל שוחרי הבריאות להתרחק מהם. אני חושב שאם תנסי בפורום תזונה קלינית תקבלי תשובה יותר מרגיעה. בהצלחה צביקה
אבי כבן 80. אדם פעיל ומתפקד. סובל בתקופה האחרונהב מגזים נוראים המפריעים לתפקודו. ברצוני להדגיש כמה נקודות לגבי ההיסטוריה הרפואית: א. עבר לפני כ- 20 שנה ניתוח להסרת שני גידולים סרטניים . ב. מאז משתמש בתרופות נגד עצירויות [כולל מוצרים טבעיים. ג. לפני כחודש עבר בדיקת קולונוסקופיה , והבדיקה הייתה תקינה. אנא עזרתך לבעיית הגזים הכל כך מציקה, שגורמת לו למצבי רוח. בתודה מראש.
תמי שלום, על נושא זה דובר רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש. להלן אחת התשובות שנתתי: כדאי להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. לא ללעוס מסטיק. ללעוס את המזון לאט. לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). לתבל את המזון עם כמון. לאכול פרי פפיה בשל - בעונה. תוספי מזון (של סולגאר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid?). לא להחזיק גזים במעיים - לשחרר אם אפשר פחם יכול לספוח גזים, אבל גם מינרלים. כדאי לנסות להוריד את כמות הסיבים בתזונה - במיוחד את זה בא בצורת תוספים "טבעיים". אני מתנגדת לתוספים "טבעיים" לטיפול בעצירות. כמובן שלאדם בן 80 עם היסטוריה רפואית כמו של אביך זה קשה, אבל לא בלתי אפשרי. ממליץ שתפני איתו ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה
שלום רב, יותר מספר פתוח... כל כך מקצועי, כל כך לענין, מקיף וברור. תודה רבה רונה
האמת, שאני מסכימה עם כל מילה אתה מדבים ותשובותיך ממש עונות על הנושא לא בעקיפין אלא כמו שצריך מעריכה במלוא מקום בליבי
תודה רבה לרונה ולעדי על המשוב החם. אני שמח שהפורום מאפשר לי לשתף את הגולשים בידע שצברתי במהלך השנים. לצערי הבורות רבה והשלטונות לא מסייעים בהדרכה נכונה.
שלום רציתי לשאול כאשר אני מתעוררת בבוקר בערך ב7 אז אני אוכלת כדי לא לדלג על הארוחה כי כשאני בעבודה בשעות הבוקר אני לא יכולה לאכול גם לא ברוגע וגם בגלל שאין לי זמן שאלתי היא כזאת למרות שאני אוכלת ב7 אחרי שעתיים בערך אני עוד פעם רעבה אחרי התרוקנות למה זה נובע יש לציין שאני אוכל לחם מדגן מלא עם גבינה וירקות מה אתה אומר??
אסתר שלום, זה לא מוזר - זה טבעי ביותר. אחרי ההתרוקנות המעיים מאותתים שהתפנה מקום ואפשר לאכול. לכן, בגישת התזונה הטבעית מומלץ לאכול רק אחרי ההתרוקנות הטבעית של הבוקר שמגיעה מייד אחרי ההשכמה או כחצי שעה לאחר מכן. נסי להתארגן לאכילה רק אחרי ההתרוקנות. אם זה ממש בלתי אפשרי ואת רעבה - תאכלי כמה קרקרים מלאים. בהצלחה צביקה
שלום רב בריגשי תודה על התשובות המקיפות, מזמנך היקר. תבורך מתוך עיון על ערכי פשתן טחון בתפריט, מספק הפשתן אומגה 3 . האם אכילת 2 כפות פשתן טחון מידי יום מהווים ספק טבעי של אומגה 3 או יש להשלים בקפסולה יומית? תודה שבת שלום, רונה
רונה שלום, 2 כפות פשתן מספקות את המינון היומי ואז לא צריך להשלים בקפסולות. הפשתן עשיר בחומצות שומן חיוניות המכונות אלפא-לינולניק (ala) שמהן הגוף מייצר חומצות השומן החיוניות (EPA, DHA ) הנקראות: אומגה 3 . בשמן דגים האומגה 3 יותר זמין, אבל שמן דגים הוא בעייתי מכמה סיבות ולכן בעיני עדיף לצרוך פשתן טחון טרי המכיל גם סיבים תזונתיים, חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. נמצא כי אומגה 3 מסייע בבלימת דלקות בגוף (כולל מפרקים) מייצב לחץ דם ורמות שומנים, מסייע במניעת מחלות לב וסרטן ומשפיע לטובה על בריאות העור ועל "מצבי רוח". זרעי פשתן מתקלקלים בקלות, לכן כדאי לקנות אותם טריים, לטחון במטחנת קפה (לא לקנות טחון בחנות טבע), לאכול מייד או לשמור במקרר. אפשר להכניס לסלטים, מרקים, תבשילים ונזידים, יוגורט וכד'. בהצלחה צביקה
שלום האם אסור להשתמש באומגה 3 (מדלל דם) באנמיה?
אין קשר
שלום כמה מ"ג בי-12 וברזל יש ב-100 גר' כבד?האם לאחר אכילת כמות זו יש צורך גם ליטול טבליות ברזל?האם עודף גורם לנזק? תודה
במאה גרם כבד בקר יש 6 מ"ג ברזל ו 83 מג"ר B12 זאת כמות מספקת ולא צריך תוספים. הבעיה היא שיש אנשים שבגלל תזונה קלוקלת נוצרה אנמיה למרות כל הכבד והבשר שאוכלים. יש צמחונים וטבעונים שאוכלים נכון ולא סובלים מחוסרים תזונתיים.
שלום המלצת להתרחק מסויה(סטרואיד)בזמן מחזור ,כי מגביר דימום האם לא לצרוך גם מקבוצת סטרואידים גזר,שומשום וכו?
תקון טעות מדובר בפיטואסטרוגן(סויה,שומשום)
טל שלום, לא ידוע לי שבשומשום ובגזר יש פיטואסטרוגנים (בפשתן טחון יש). גזר ושומשום מומלץ לצרוך בכל עונה וגם סויה. אמרתי שזה עלול לגרום לדימום מוגבר - לא חייב ולא אצל כל אישה. צריך לבדוק (להפסיק במשך 2-3 מחזורי וסת) ואם אין השפעה חיובית - אפשר להמשיך לקחת. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטרופט/ית באזור מגורייך ולא להסתמך על התשובות בפורום. בהצלחה צביקה
רציתי לדעת מהו המוצר, האם הוא יעיל לכולסטרול גבוה, מי מייצר אותו, והיכן ניתן לרכוש ?
שי שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. בהצלחה צביקה
שלום איך יכול להיווצר דימום מוגבר משימוש בסטרואידים אם גלולה למניעת הריון(סטרואיד) אמורה להפחית דימום?
טל שלום, זאת שאלה רפואית ולא תזונתית - מציע שתפני את זה לרופא שלך. בהצלחה צביקה
איזו דרך ישנה להוריד את רמת הכולסטרול הרע, ולהעלות את רמת הכולסטרול הטוב? מדובר בגבר בן 30, בריא בד"כ.
מיכל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום. תבצעי חיפוש ותקבלי מבחר של תשובות. בהצלחה צביקה
כשאני אוכל פירות עסיסים, במיוחד תפוזים אני מרגיש שחם לי בראש וגם מזיע. למה ואיך פותרים את הבעיה? (לא לאכול זה לא פתרון)
שלום רב, כשאני אוכל מזון חריף כמו שום או בצל אני מזיע בראש. זאת תגובה של הגוף לחומר שקשה לו להתמודד איתו. לא כתבת אם מדובר בכל הפירות (לא סביר). לדעתי יש מספיק פירות שלא מייזעים וגם אם מזיעים בראש זה לא נורא. בהצלחה צביקה
בס"ד תזונה נכונה עם התפתחות התעשייה בעולם אשר הביאה לעליה ניקרת בסוגים שונים של מוצרים, בתחומים שונים של תעשייה . כך גם ניקרת העלייה במוצרים השונים הבאים מתוך תעשיית המזון, כך שכיום קיימים יותר ויותר מוצרי מזון שונים ומגוונים משהיו בעבר ,ובנוסף לכך תוחלת חיי המוצר ארוך יותר מבעבר. ובכך נשמרת טריותם לאורך זמן גדול יותר, כמו הלחם, שכיום יכול להישאר בין יומיים לשלושה על המדף כמוצר טרי מבלי שנבחין בכך, וכן לעוגות, העוגיות, והחטיפים השונים הנמכרים בשווקים . גם גודל המוצרים כיום גדול יותר מבעבר ואף יפה יותר , כמו למשל בירקות ובפרות . וכן מוצרי הבקר והעוף, יפים יותר גדולים יותר ואף רכים יותר. זאת כיוון שבמוצרים השונים ,כמו הבקר, העוף, המאפים והירקות , מוכנסים ומעורבבים לתוכם חומרים שונים בכדי להגדיל את ניפחם, לשמור על טריותם לאורך זמן גדול יותר ואף להגדיל את משקלם. בירקות ובפירות למשל , עוד בגדילתם, משלבים עם מערכת ההשקיה גם חומרים הורמונאליים , הגורמים להתפתחותם המהירה והגדלת ניפחם ואורך חייהם של הירקות והפירות, ובנוסף לכך הגידולים השונים עברים תהליכי חיטוי וריסוסים שונים המקנים להם יכולת עמידות ממזיקים שונים. גם במוצרי המאפה מוכנסים חומרים שונים. בתהליכי עבוד הבצק למשל, מעורבבים חומרים משמרים ,הגורמים לאורך חיי מדף ארוכים יותר, וכן מזרזי הטפחה המקצרים את תהליכי היצור באופן משמעותי,ואף הקמח בו משתמשים (הקמח הלבן) עובר תהליכי עיבוד שונים ובנוסף על כך מעורבבים גם חומרי טעם וריח במוצרים אלו על מנת לשפר את ריחם וטעמם . וגם בגידולי העוף והבקר משתמשים בשיטות דומות על מנת להגדיל את נפח וכמות הבשר ואף לייפותם וזאת על ידי כך שמאכילים את החיות בצורה שמגבירה ומגדילה את ניפחם ,כמו פיטום אווזים , ובנוסף לכך לאחר שחיטתם, הבשר עובר במפעלים תהליך הזרקת מים על מנת להגדיל את ניפחם ומשקלם, ועל מנת לרכך את הבשר מזריקים לבשר חומרי ריכוך שונים. חומרים אלו ואחרים המוכנסים למוצרי המזון, כמו הורמוני הגדילה וחומריי החיטוי וההדברה הניתנים לירקות והפירות, וחמרי ההתפחה הטעם והריח והחומרים המשמרים המעורבבים עם מוצרי המאפה והחטיפים השונים, וכמו חמרי הריכוך והזרקת המים המוחדרים למוצרי הבקר והעוף , ובנוסף לכך כאשר כיום רוב בני האדם נמצאים תחת מרדף אחרי הזמן, עם הרצון להספיק יותר דברים בפחות זמן, לא מוקדש הזמן הראוי ומלוא צומת הלב לאכילה ולתזונה נכונה. ולרוב או שאוכלים מהר מידי או ש"חוטפים" משהוא לאכול ובמשך היום "מנשנשים" הרבה. כול זאת מביא לידי התגלותם של תופעות פיזיולוגיות ורפואיות שלא היו בעבר ,כמו השמנת יתר בממדים גדולים יותר מבעבר, וכן הקדמת תקופת גיל ההתבגרות מבחינה פיזיולוגית והורמונאלית הן אצל זכרים והן אצל נקבות כבר מגיל 9 ו 10, וכן שינויים פיזיולוגיים והורמונאליים הן אצל גברים והן אצל נשים בכול גיל שהוא. כמו בהתפתחות התעשייה בעולם ,אשר הביאה את העולם לשפל בהתייחסות לפרט עד שהגיע למצב של עבודת ילדים עם חוסר תנאים הומניטאריים וסוציאליים, כך גם תעשיית המזון התייחסה לפרט. ולכן ניראה כי על מנת להגיעה לחיים בריאים יותר כיום צריך הפרט ליצור לעצמו את המזון הנחוץ לו, עם כל תהליכי העיבוד הנדרשים ,אבל בצורה בריאה יותר . או, כמו שבהתפתחות התעשייה בעולם,שלבסוף הביאה לרווחת הפרט בהתייחסות נאותה לתנאים הסוציולוגיים והומניטאריים של העובדים. כך גם כיום תעשיית המזון מתפתחת ומפתחת מוצרי תזונה המשלימים את החסר בתפריט היום יומי ובכך גם נמנעת הישארותם של גורמים לא רצויים בגופנו.
תודה ששיתפת והעשרת אותנו. אשמח לראות מסרים דומים בפורום.
שלום רב, שאלה מציקה; כולנו מכירים סוגי דגנים תפוחים מסוג; קורנפלקס - תירס תפוח, פצפוצי אורז תפוח, כמו כן חיטה תפוחה ואחרים שנעשים בתהליך תעשייתי מיוחד. עם/בלי תוספות טעם ואגוזים. מכיל תוספת נתרן ועוד ?. האם נכון להניח שכל אלו מאבדים מערכם התזונתי בתהליך העיבוד וההתפחה? מה מומלץ? תודה, רונה
בהחלט כן, וכבר כתבתי על כך בשבוע שעבר. מדובר במוצרים מתועשים, חסרי ערך תזונתי - כדאי להימנע. תעשי חיפוש בפורום על "שלווה" או חיטה תפוחה
שלום רב, 57. בימים אלו מציק לי וצורב חתך בזוית הפה, משמאל בלבד. לא אופייני לי אני מקפידה על תפריט עשיר אשר חייב לכלול מידי יום פירות טריים וירקות - חיים עד מאודים..בהתאם לסוג הירק כמו כן , סויה למוצריו, דגנים וחלבונים כגון; טופו, דגים קטניות דגן מלא ועוד. ארוחת הבוקר הקבועה; חלב סויה + דגנים + כף פשתן טחון + כף חרובים + כף שומשום טחון. כן משלימה B12 1000 מג' וכן אומגה 3 וסידן + D. איפה חטאתי, מה החסרתי מכדי לסבול מכל מיני כולירות מהסוג שתארתי ועוד...אפטות לסרוגין בפה, דלקות חניכיים ושאר האם יש ב-2 כפות פשתן טחון יומית כדי לספק אומגה 3 או מומלץ להשלים? תודה, רונה
רונה שלום, ראשית כדאי שתבררי אם החתך / כיב / פצע הוא על רקע ויראלי או חוסרים תזונתיים. אם מדובר בחוסרים תזונתיים כדאי לקחת לתקופה מוגבלת ויטמין B קומפלקס, אבץ ולמרוח שמן אובליפיחה. בהצלחה צביקה
האם הקרקרים המגוונים מחיטה מלאה ושיבולת שועל של אסם הם אכן בריאים, או שנחשבים מזון מעובד מידי ומלא בחומרים לא מומלצים. האם עדיף לחם דגנים קל על פניהם?
שירי שלום, הקרקרים המלאים מכילים כמות רבה מאד של מלח ושומנים מוקשים. זה לא שיא הבריאות אבל פשרה סבירה לעומת קרקרים מקמח לבן ולחם לבן. הטוב ביותר לאכול דגנים מלאים כמו אורז, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל, קינואה, אמרנט. אפשר גם לחם מקח מלא שאין בו הרבה מלח (פחות מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם) בהצלחה צביקה
שלום. רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין אורז מלא לאורז רגיל (לבן) ובין פסטה מלאה לרגילה. מה בדיוק ההשפעה? תודה..
מירב שלום, רוב הויטמינים והמינרלים (והסיבים הטובים) נמצאים בקליפה של הדגן. אורז לבן וקמח לבן הם מוצרים שליטשו בהם את הקליפה הטובה ולכן הם חסרים ויטמינים ומינרלים ולמעשה גוזלים מהגוף ויטמינים ומינרלים הנחוצים לעיכולם. כדאי לאכול רק דגנים מלאים בהצלחה צביקה
שלום רב, מה לפי הנסיון שלך התזונה המתאימה כשיש REFLUX כתוצאה מבקע קטן? מחכה לתשובה מהירה טלי
השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על ריפלוקס, או רפלוקס להלן אחת התזובות שניתנו: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xFT/110547/xFP/110897 מומלץ לקבל יעוץ אישי ולא להסתפק בתשובות בפורום
שלום מה זה סטרואידים?והאם תוספי מזון(שימרי בירה,ויטמין בי-12 וכו)כלולים? כיצד מכינים סוכר חום ומולסה ומה ההבדל?
טל שלום, סטרואידים (בלועזית: steroids ) הם קבוצת תרכובות הורמונליות בעלות מבנה משותף. הסטרואידים הטבעיים כוללים את הורמוני המין הזכריים והנקביים (אנדרוגנים ואסטרוגנים), את ההורמונים של קליפת יותרת הכליה וכן פרוגסטרון, מלחי מרה וסטרולים. כמו-כן קיימים סטרואידים סינתטיים למטרות רפואיות, פיתוח גוף ועוד. ברוב תוספי המזון המקובלים אין סטרואידים. כדאי להיזהר מאבקות חלבון, כדורים ואבקות אחרות המשמשות "בודי בילדרס". סוכר חום ומולסה הם תוצרי לוואי ("פסולת") מתהליך הזיקוק של סלק סוכר וקנה סוכר. המולסה עדיפה על סוכר חום מכיוון שהיא מכילה יותר מינרלים (ברזל, סידן, מגנזיום). המולסה טובה לטיפול בעצירות ובאנמיה (חוסר ברזל). בהצלחה צביקה
הסיבים בירקות(סלק,גזר)ידועים כמאזנים את רמת הסוכר.אך מכילים גם המון סוכר. איך הם בדיוק מומלצים לחולי סכרת? תודה
אם הסוכר מאוזן - אין בעיה לאכול גזר וסלק (וגם פרי) במידה ובהתייעצות עם הרופא / התזונאית המטפלים באדם.
אני סובלת מעודף משקל קל ומעוניינת להתחיל לאכול נכון בכדי להגיע גם למשקל טוב אך אני סובל מחוסר ברזל גבולי לאנמיה. כיצד אוכל גם לאכול נכון ולרדת במשקל וגם לא לאבד מהמעט ברזל שיש?
חנה שלום, איך הגעת למסקנה שדיאטת הרזייה גורמת לחוסר בברזל? למניעת אובדן ברזל צריך להימנע מחומרים שמונעים ספיגה או מפריעים לספיגה של הברזל כמו: קפה, קולה, אלכוהול, מוצרי חלב, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל ועוד דיאטת הרזייה קיצונית יכולה לגרום לחוסרים בויטמינים מינרלים וחלבון ולכן חשוב שתפני ליעוץ אישי מקצועי להרכבת תפריט מאוזן ולא תפצחי בדיאטה על דעת עצמך. בהצלחה צביקה
האם יש חשיבות לא לאכול מוצרי חלב סידן)לפני נטילת כדור ברזל?מפריע לספיגה? (האם לא מומלץ מוצרים חומציים לפני נטילת טבליות ברזל בי 12)? תודה
טל שלום, כדאי לקחת את תוסף הברזל במרחק של שעתיים מאכילת מוצרי חלב. לגבי המוצרים החומציים ו B12 - לא נראה לי. בהצלחה צביקה
שלום האם תזונה יכולה להשפיע על כמות הווסת?אם כן מה מומלץ לאכול בזמן ווסת מוגבר ,לפי הרפואה הטיבעית? ומה יכול להקל על כאבים והתכווצויות במחזור? תודה
טל ששלום, דימומים מוגברים וכאבים יכולים להיגרם ממספר סיבות: לקיחת תרופות כמו סטרואידים, נוגדי-קרישה תרופות הרגעה, דיגוקסין, תרופות נוגדות-פירכוסים וכמובן גם גלולות למניעת הריון, התקן התוך-רחמי ותורשה. אחרי שתשללי סיבות רפואיות, כדאי לנסות להכניס תיקונים בתזונה. להוסיף יותר מזונות עתירי סיבים, ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. אפונה שחורה נחשבת כמועילה במיוחד (להשיג בחנויות טבע). שמן נר הלילה והצמח אנגליקה גם כן עשויים להועיל. בתקופת המחזור כדאי להימנע ממוצרי סויה ומתוסף תזונה אומגה 3. בהצלחה צביקה
שלום אנני לקחת תרופות ולכן הסיבה העיקרית היא כנראה תורשה. האם תזונה יכולה לעזור?ולמה במהלך המחזור אסור סויה או אומגה 3?כפי שציינת. תודה
אני בת 21 שוקלת 45 כמעט בגובה 1.60 לא עשיתי דיטה אף בעם אוכלת טוב כמעט הכול לחם בסר אבל לא עולה במשקל עשיתי בדיקות והרופה אמר שהכול טוב איך אוכל לעלות במשקל?
גם אני נמצאת במצב דומה: בת 25, שוקלת 48-49 על 1.69 מטר. ככה היה תמיד בלי לעשות דיאטות. אני גם אוכלת מהכל. הנקודה היא שהמשקל שלך, גם אם לא מתאים לטבלאות שבספרים, הוא כזה באופן טבעי אז אין לך כ"כ מה להתנגד לו. תנסי לזרום עם זה כי יש דברים יותר חשובים מכמה קילו לפה או לשם. אם היית במשקל זה אחרי דיאטות, הוא לא היה משקל טבעי עבורך ולכן באמת היית צריכה להשמין, אך כיוון שאין זה המצב, תשלימי איתו, יהיו ימים שעוד תתגעגעי אליו! בהצלחה
תודה רבה טוב לדעת שיש עוד במשקל שלי עכשב כשאומרים לי להשמין אוכל לומר שזה טבעי ביי
שלום צביקה מה ידוע לך על הממתיקים הבאים:סטיווה זה ממתיק מעלי צמח כך הבנתי ידוע לך משהו ???
ירין שלום, סטיביה הוא ממתיק מלאכותי נטול קלוריות שעשוי משורש ומעלים של צמח שמקורו בדרום אמריקה. כיום הוא מגודל גם בארץ. לא ידוע על תופעות לוואי שליליות. הוא לא טעים במיוחד, אבל מי שחייב מתיקות ללא קלוריות - זה הפתרון. ניתן להשיג אצל משווקי סאנריידר ובחנויות טבע. בהצלחה צביקה
מה האמינות של בדיקת ההמוטסט והיכן מבצעים אותה? האם מבצעים גם בבתי חולים או רק המכונים פרטיים?
גיא שלום, השאלה עולה מדי פעם בפורום. אני לא מכיר את החברה והבדיקות שלה. יש להם מרכז בתל אביב ויש להם אתר באינטרנט. אני מקבל את הטענה שיש קשר בין אלרגיות, רגישויות, אי סבילות וכד' למוצרי מזון (מבלי שנדע על כך) לבין הפרעות עיכול, מחלות ושיבושים במצב הבריאותי. צריך לזכור שהאבחון זה רק אמצעי - צריך לתקן את התזונה מהבסיס. בהצלחה צביקה
מה הערך התזונתי שלהן, והאם הן עדיפות על עדשים ירוקים או ההיפך?
שרית שלום, אין הבדל מהותי בין עדשים אדומים לירוקים (יש סוג נוסף - "שחורים" אותם ניתן לקנות בחנויות טבע). העדשים האדומים קטנים יותר ולכן משך הבישול קצר יותר. העדשים מכילים כ 10% חלבון, ויטמין B, סידן, ברזל, אשלגן ורק 100 קלוריות ל 100 גרם מבושל. זהו מזון איכותי ומומלץ בעל ערך גליקמי נמוך שמיטיב עם חולי סוכרת ועם כל אדם. כדאי לאכול עם דגן מלא כמו אורז, דוחן, כוסמת וכד'. בהצלחה צביקה
למיטב ידעתי עדשים ירוקים הם פחות יוצרי גזים???
למיטב ידעתי עדשים אדומים הם פחות יוצרי גזים???
עקב מחלה כרונית - אני נאלצת לקחת באופן קבוע תרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה הוא - עליה גבוהה בתאוה לפחמימות. אינני יכולה, לצערי, לוותר על התרופה ושאלתי היא האם יש "פטנטים" כלשהם שיכולים לעזור לי עם בעיה זאת . תודה
נעמה שלום, כדאי להשתדל לצרוך פחמימות מורכבות כמו: דגנים מלאים (אורז, כוסמת, דוחן, אמרנט, קינואה, שיבולת שועל, לחם מלא). תחזיקי בקרבת מקום לחמית, פתית שיפון או פריכיות אורז ותאכלי בעת הצורך. בהתייעצות עם הרופא או נטורופט תשקלי לקחת תוסף תזונה של כרום פיקולינאט ומגנזיום. בהצלחה צביקה
שלום רב! האם חומץ בלסמי נחשב למוצר בריא וטבעי? האם זה בריא או לפחות לא מזיק להוסיף אותו לסלט היום-יומי? תודה
בגישת התזונה הטבעית החומץ הוא מזון מזיק ומיותר - גם אם הוא "בלסמי" ומיטב השפים משתמשים בו. ועל כך נאמר במקורותינו: "כחומץ, לשיניים וכעשן לעיניים, כן העצל, לשולחיו" (משלי פרק י' פסוק כו').
שלום, אני בחור בן 28 חולה בסוכרת נעורים מזה חצי שנה (ומזריק אינסולין 3 פעמים ביום). היות וספירת הפחמימות הפכה להיות לחלק בלתי נפרד מאורח חיי, ברצוני לשאול, מה בדיוק המשמעות של פחמימות המורכבות מרב כוהלים לעניין רמת הסוכר בדם? ובאופן יותר ספציפי, האם חטיף מיני חלווה שומשום ללא סוכר (25 גרם) בעל ערך תזונתי (ל-100 גרם) של 57 גר' פחמימות אשר מתוך זה רב כוהלים 55 גר' , מהווה מנת פחמימה רגילה (15 גר'), כלומר ללא רב כוהלים? תודה.
חיים שלום, פחמימות המיוצרות מכוהלים לא מעוררתו תגובת הפרשת אינסולין, אבל הן ערכן הקלורי דומה לסוכר ובמקרים מסויימים אף יותר. לעניין המיני חלווה אני לא מכיר את המושג "מנת פחמימה", אבל צריך לקחת בחשבון שעיקר הקלוריות באות מהשומן שבשומשום. אגב, מבחינה בריאותית, כדאי להימנע מחלוה של הסופר שעשוייה משושמשום ללבן שלוטש באמצעים כימיים. כדשאי להשתמש בטחינה גולמית, מלאה ולהוסיף לה דבש או במקרה שלך כמה טיפות סטיביה. בהצלחה צביקה