פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

שלום רב, יותר מספר פתוח... כל כך מקצועי, כל כך לענין, מקיף וברור. תודה רבה רונה

07/01/2006 | 10:52 | מאת: עדי

האמת, שאני מסכימה עם כל מילה אתה מדבים ותשובותיך ממש עונות על הנושא לא בעקיפין אלא כמו שצריך מעריכה במלוא מקום בליבי

07/01/2006 | 14:11 | מאת: צביקה קורן

תודה רבה לרונה ולעדי על המשוב החם. אני שמח שהפורום מאפשר לי לשתף את הגולשים בידע שצברתי במהלך השנים. לצערי הבורות רבה והשלטונות לא מסייעים בהדרכה נכונה.

06/01/2006 | 23:08 | מאת: אסתר

שלום רציתי לשאול כאשר אני מתעוררת בבוקר בערך ב7 אז אני אוכלת כדי לא לדלג על הארוחה כי כשאני בעבודה בשעות הבוקר אני לא יכולה לאכול גם לא ברוגע וגם בגלל שאין לי זמן שאלתי היא כזאת למרות שאני אוכלת ב7 אחרי שעתיים בערך אני עוד פעם רעבה אחרי התרוקנות למה זה נובע יש לציין שאני אוכל לחם מדגן מלא עם גבינה וירקות מה אתה אומר??

07/01/2006 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, זה לא מוזר - זה טבעי ביותר. אחרי ההתרוקנות המעיים מאותתים שהתפנה מקום ואפשר לאכול. לכן, בגישת התזונה הטבעית מומלץ לאכול רק אחרי ההתרוקנות הטבעית של הבוקר שמגיעה מייד אחרי ההשכמה או כחצי שעה לאחר מכן. נסי להתארגן לאכילה רק אחרי ההתרוקנות. אם זה ממש בלתי אפשרי ואת רעבה - תאכלי כמה קרקרים מלאים. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 22:04 | מאת: רונה

שלום רב בריגשי תודה על התשובות המקיפות, מזמנך היקר. תבורך מתוך עיון על ערכי פשתן טחון בתפריט, מספק הפשתן אומגה 3 . האם אכילת 2 כפות פשתן טחון מידי יום מהווים ספק טבעי של אומגה 3 או יש להשלים בקפסולה יומית? תודה שבת שלום, רונה

07/01/2006 | 07:02 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, 2 כפות פשתן מספקות את המינון היומי ואז לא צריך להשלים בקפסולות. הפשתן עשיר בחומצות שומן חיוניות המכונות אלפא-לינולניק (ala) שמהן הגוף מייצר חומצות השומן החיוניות (EPA, DHA ) הנקראות: אומגה 3 . בשמן דגים האומגה 3 יותר זמין, אבל שמן דגים הוא בעייתי מכמה סיבות ולכן בעיני עדיף לצרוך פשתן טחון טרי המכיל גם סיבים תזונתיים, חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. נמצא כי אומגה 3 מסייע בבלימת דלקות בגוף (כולל מפרקים) מייצב לחץ דם ורמות שומנים, מסייע במניעת מחלות לב וסרטן ומשפיע לטובה על בריאות העור ועל "מצבי רוח". זרעי פשתן מתקלקלים בקלות, לכן כדאי לקנות אותם טריים, לטחון במטחנת קפה (לא לקנות טחון בחנות טבע), לאכול מייד או לשמור במקרר. אפשר להכניס לסלטים, מרקים, תבשילים ונזידים, יוגורט וכד'. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 14:52 | מאת: טל

שלום האם אסור להשתמש באומגה 3 (מדלל דם) באנמיה?

06/01/2006 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

אין קשר

06/01/2006 | 14:46 | מאת: טל

שלום כמה מ"ג בי-12 וברזל יש ב-100 גר' כבד?האם לאחר אכילת כמות זו יש צורך גם ליטול טבליות ברזל?האם עודף גורם לנזק? תודה

06/01/2006 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

במאה גרם כבד בקר יש 6 מ"ג ברזל ו 83 מג"ר B12 זאת כמות מספקת ולא צריך תוספים. הבעיה היא שיש אנשים שבגלל תזונה קלוקלת נוצרה אנמיה למרות כל הכבד והבשר שאוכלים. יש צמחונים וטבעונים שאוכלים נכון ולא סובלים מחוסרים תזונתיים.

06/01/2006 | 13:40 | מאת: טל

שלום המלצת להתרחק מסויה(סטרואיד)בזמן מחזור ,כי מגביר דימום האם לא לצרוך גם מקבוצת סטרואידים גזר,שומשום וכו?

06/01/2006 | 13:42 | מאת: טל

תקון טעות מדובר בפיטואסטרוגן(סויה,שומשום)

06/01/2006 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, לא ידוע לי שבשומשום ובגזר יש פיטואסטרוגנים (בפשתן טחון יש). גזר ושומשום מומלץ לצרוך בכל עונה וגם סויה. אמרתי שזה עלול לגרום לדימום מוגבר - לא חייב ולא אצל כל אישה. צריך לבדוק (להפסיק במשך 2-3 מחזורי וסת) ואם אין השפעה חיובית - אפשר להמשיך לקחת. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטרופט/ית באזור מגורייך ולא להסתמך על התשובות בפורום. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 13:33 | מאת: שי

רציתי לדעת מהו המוצר, האם הוא יעיל לכולסטרול גבוה, מי מייצר אותו, והיכן ניתן לרכוש ?

06/01/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 13:29 | מאת: טל

שלום איך יכול להיווצר דימום מוגבר משימוש בסטרואידים אם גלולה למניעת הריון(סטרואיד) אמורה להפחית דימום?

06/01/2006 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, זאת שאלה רפואית ולא תזונתית - מציע שתפני את זה לרופא שלך. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 13:27 | מאת: מיכל

איזו דרך ישנה להוריד את רמת הכולסטרול הרע, ולהעלות את רמת הכולסטרול הטוב? מדובר בגבר בן 30, בריא בד"כ.

06/01/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום. תבצעי חיפוש ותקבלי מבחר של תשובות. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 11:30 | מאת: שכ

כשאני אוכל פירות עסיסים, במיוחד תפוזים אני מרגיש שחם לי בראש וגם מזיע. למה ואיך פותרים את הבעיה? (לא לאכול זה לא פתרון)

06/01/2006 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כשאני אוכל מזון חריף כמו שום או בצל אני מזיע בראש. זאת תגובה של הגוף לחומר שקשה לו להתמודד איתו. לא כתבת אם מדובר בכל הפירות (לא סביר). לדעתי יש מספיק פירות שלא מייזעים וגם אם מזיעים בראש זה לא נורא. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 10:53 | מאת: צוריאל

בס"ד תזונה נכונה עם התפתחות התעשייה בעולם אשר הביאה לעליה ניקרת בסוגים שונים של מוצרים, בתחומים שונים של תעשייה . כך גם ניקרת העלייה במוצרים השונים הבאים מתוך תעשיית המזון, כך שכיום קיימים יותר ויותר מוצרי מזון שונים ומגוונים משהיו בעבר ,ובנוסף לכך תוחלת חיי המוצר ארוך יותר מבעבר. ובכך נשמרת טריותם לאורך זמן גדול יותר, כמו הלחם, שכיום יכול להישאר בין יומיים לשלושה על המדף כמוצר טרי מבלי שנבחין בכך, וכן לעוגות, העוגיות, והחטיפים השונים הנמכרים בשווקים . גם גודל המוצרים כיום גדול יותר מבעבר ואף יפה יותר , כמו למשל בירקות ובפרות . וכן מוצרי הבקר והעוף, יפים יותר גדולים יותר ואף רכים יותר. זאת כיוון שבמוצרים השונים ,כמו הבקר, העוף, המאפים והירקות , מוכנסים ומעורבבים לתוכם חומרים שונים בכדי להגדיל את ניפחם, לשמור על טריותם לאורך זמן גדול יותר ואף להגדיל את משקלם. בירקות ובפירות למשל , עוד בגדילתם, משלבים עם מערכת ההשקיה גם חומרים הורמונאליים , הגורמים להתפתחותם המהירה והגדלת ניפחם ואורך חייהם של הירקות והפירות, ובנוסף לכך הגידולים השונים עברים תהליכי חיטוי וריסוסים שונים המקנים להם יכולת עמידות ממזיקים שונים. גם במוצרי המאפה מוכנסים חומרים שונים. בתהליכי עבוד הבצק למשל, מעורבבים חומרים משמרים ,הגורמים לאורך חיי מדף ארוכים יותר, וכן מזרזי הטפחה המקצרים את תהליכי היצור באופן משמעותי,ואף הקמח בו משתמשים (הקמח הלבן) עובר תהליכי עיבוד שונים ובנוסף על כך מעורבבים גם חומרי טעם וריח במוצרים אלו על מנת לשפר את ריחם וטעמם . וגם בגידולי העוף והבקר משתמשים בשיטות דומות על מנת להגדיל את נפח וכמות הבשר ואף לייפותם וזאת על ידי כך שמאכילים את החיות בצורה שמגבירה ומגדילה את ניפחם ,כמו פיטום אווזים , ובנוסף לכך לאחר שחיטתם, הבשר עובר במפעלים תהליך הזרקת מים על מנת להגדיל את ניפחם ומשקלם, ועל מנת לרכך את הבשר מזריקים לבשר חומרי ריכוך שונים. חומרים אלו ואחרים המוכנסים למוצרי המזון, כמו הורמוני הגדילה וחומריי החיטוי וההדברה הניתנים לירקות והפירות, וחמרי ההתפחה הטעם והריח והחומרים המשמרים המעורבבים עם מוצרי המאפה והחטיפים השונים, וכמו חמרי הריכוך והזרקת המים המוחדרים למוצרי הבקר והעוף , ובנוסף לכך כאשר כיום רוב בני האדם נמצאים תחת מרדף אחרי הזמן, עם הרצון להספיק יותר דברים בפחות זמן, לא מוקדש הזמן הראוי ומלוא צומת הלב לאכילה ולתזונה נכונה. ולרוב או שאוכלים מהר מידי או ש"חוטפים" משהוא לאכול ובמשך היום "מנשנשים" הרבה. כול זאת מביא לידי התגלותם של תופעות פיזיולוגיות ורפואיות שלא היו בעבר ,כמו השמנת יתר בממדים גדולים יותר מבעבר, וכן הקדמת תקופת גיל ההתבגרות מבחינה פיזיולוגית והורמונאלית הן אצל זכרים והן אצל נקבות כבר מגיל 9 ו 10, וכן שינויים פיזיולוגיים והורמונאליים הן אצל גברים והן אצל נשים בכול גיל שהוא. כמו בהתפתחות התעשייה בעולם ,אשר הביאה את העולם לשפל בהתייחסות לפרט עד שהגיע למצב של עבודת ילדים עם חוסר תנאים הומניטאריים וסוציאליים, כך גם תעשיית המזון התייחסה לפרט. ולכן ניראה כי על מנת להגיעה לחיים בריאים יותר כיום צריך הפרט ליצור לעצמו את המזון הנחוץ לו, עם כל תהליכי העיבוד הנדרשים ,אבל בצורה בריאה יותר . או, כמו שבהתפתחות התעשייה בעולם,שלבסוף הביאה לרווחת הפרט בהתייחסות נאותה לתנאים הסוציולוגיים והומניטאריים של העובדים. כך גם כיום תעשיית המזון מתפתחת ומפתחת מוצרי תזונה המשלימים את החסר בתפריט היום יומי ובכך גם נמנעת הישארותם של גורמים לא רצויים בגופנו.

07/01/2006 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

תודה ששיתפת והעשרת אותנו. אשמח לראות מסרים דומים בפורום.

06/01/2006 | 09:36 | מאת: רונה

שלום רב, שאלה מציקה; כולנו מכירים סוגי דגנים תפוחים מסוג; קורנפלקס - תירס תפוח, פצפוצי אורז תפוח, כמו כן חיטה תפוחה ואחרים שנעשים בתהליך תעשייתי מיוחד. עם/בלי תוספות טעם ואגוזים. מכיל תוספת נתרן ועוד ?. האם נכון להניח שכל אלו מאבדים מערכם התזונתי בתהליך העיבוד וההתפחה? מה מומלץ? תודה, רונה

06/01/2006 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

בהחלט כן, וכבר כתבתי על כך בשבוע שעבר. מדובר במוצרים מתועשים, חסרי ערך תזונתי - כדאי להימנע. תעשי חיפוש בפורום על "שלווה" או חיטה תפוחה

06/01/2006 | 09:28 | מאת: רונה

שלום רב, 57. בימים אלו מציק לי וצורב חתך בזוית הפה, משמאל בלבד. לא אופייני לי אני מקפידה על תפריט עשיר אשר חייב לכלול מידי יום פירות טריים וירקות - חיים עד מאודים..בהתאם לסוג הירק כמו כן , סויה למוצריו, דגנים וחלבונים כגון; טופו, דגים קטניות דגן מלא ועוד. ארוחת הבוקר הקבועה; חלב סויה + דגנים + כף פשתן טחון + כף חרובים + כף שומשום טחון. כן משלימה B12 1000 מג' וכן אומגה 3 וסידן + D. איפה חטאתי, מה החסרתי מכדי לסבול מכל מיני כולירות מהסוג שתארתי ועוד...אפטות לסרוגין בפה, דלקות חניכיים ושאר האם יש ב-2 כפות פשתן טחון יומית כדי לספק אומגה 3 או מומלץ להשלים? תודה, רונה

06/01/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, ראשית כדאי שתבררי אם החתך / כיב / פצע הוא על רקע ויראלי או חוסרים תזונתיים. אם מדובר בחוסרים תזונתיים כדאי לקחת לתקופה מוגבלת ויטמין B קומפלקס, אבץ ולמרוח שמן אובליפיחה. בהצלחה צביקה

06/01/2006 | 00:52 | מאת: שירי

האם הקרקרים המגוונים מחיטה מלאה ושיבולת שועל של אסם הם אכן בריאים, או שנחשבים מזון מעובד מידי ומלא בחומרים לא מומלצים. האם עדיף לחם דגנים קל על פניהם?

06/01/2006 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, הקרקרים המלאים מכילים כמות רבה מאד של מלח ושומנים מוקשים. זה לא שיא הבריאות אבל פשרה סבירה לעומת קרקרים מקמח לבן ולחם לבן. הטוב ביותר לאכול דגנים מלאים כמו אורז, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל, קינואה, אמרנט. אפשר גם לחם מקח מלא שאין בו הרבה מלח (פחות מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם) בהצלחה צביקה

05/01/2006 | 22:10 | מאת: מירב

שלום. רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין אורז מלא לאורז רגיל (לבן) ובין פסטה מלאה לרגילה. מה בדיוק ההשפעה? תודה..

06/01/2006 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, רוב הויטמינים והמינרלים (והסיבים הטובים) נמצאים בקליפה של הדגן. אורז לבן וקמח לבן הם מוצרים שליטשו בהם את הקליפה הטובה ולכן הם חסרים ויטמינים ומינרלים ולמעשה גוזלים מהגוף ויטמינים ומינרלים הנחוצים לעיכולם. כדאי לאכול רק דגנים מלאים בהצלחה צביקה

05/01/2006 | 18:50 | מאת: TAL

שלום רב, מה לפי הנסיון שלך התזונה המתאימה כשיש REFLUX כתוצאה מבקע קטן? מחכה לתשובה מהירה טלי

05/01/2006 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על ריפלוקס, או רפלוקס להלן אחת התזובות שניתנו: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xFT/110547/xFP/110897 מומלץ לקבל יעוץ אישי ולא להסתפק בתשובות בפורום

05/01/2006 | 13:47 | מאת: טל

שלום מה זה סטרואידים?והאם תוספי מזון(שימרי בירה,ויטמין בי-12 וכו)כלולים? כיצד מכינים סוכר חום ומולסה ומה ההבדל?

05/01/2006 | 16:33 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, סטרואידים (בלועזית: steroids ) הם קבוצת תרכובות הורמונליות בעלות מבנה משותף. הסטרואידים הטבעיים כוללים את הורמוני המין הזכריים והנקביים (אנדרוגנים ואסטרוגנים), את ההורמונים של קליפת יותרת הכליה וכן פרוגסטרון, מלחי מרה וסטרולים. כמו-כן קיימים סטרואידים סינתטיים למטרות רפואיות, פיתוח גוף ועוד. ברוב תוספי המזון המקובלים אין סטרואידים. כדאי להיזהר מאבקות חלבון, כדורים ואבקות אחרות המשמשות "בודי בילדרס". סוכר חום ומולסה הם תוצרי לוואי ("פסולת") מתהליך הזיקוק של סלק סוכר וקנה סוכר. המולסה עדיפה על סוכר חום מכיוון שהיא מכילה יותר מינרלים (ברזל, סידן, מגנזיום). המולסה טובה לטיפול בעצירות ובאנמיה (חוסר ברזל). בהצלחה צביקה

05/01/2006 | 11:22 | מאת: טל

הסיבים בירקות(סלק,גזר)ידועים כמאזנים את רמת הסוכר.אך מכילים גם המון סוכר. איך הם בדיוק מומלצים לחולי סכרת? תודה

05/01/2006 | 16:36 | מאת: צביקה קורן

אם הסוכר מאוזן - אין בעיה לאכול גזר וסלק (וגם פרי) במידה ובהתייעצות עם הרופא / התזונאית המטפלים באדם.

05/01/2006 | 09:10 | מאת: חנה

אני סובלת מעודף משקל קל ומעוניינת להתחיל לאכול נכון בכדי להגיע גם למשקל טוב אך אני סובל מחוסר ברזל גבולי לאנמיה. כיצד אוכל גם לאכול נכון ולרדת במשקל וגם לא לאבד מהמעט ברזל שיש?

05/01/2006 | 16:42 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, איך הגעת למסקנה שדיאטת הרזייה גורמת לחוסר בברזל? למניעת אובדן ברזל צריך להימנע מחומרים שמונעים ספיגה או מפריעים לספיגה של הברזל כמו: קפה, קולה, אלכוהול, מוצרי חלב, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל ועוד דיאטת הרזייה קיצונית יכולה לגרום לחוסרים בויטמינים מינרלים וחלבון ולכן חשוב שתפני ליעוץ אישי מקצועי להרכבת תפריט מאוזן ולא תפצחי בדיאטה על דעת עצמך. בהצלחה צביקה

04/01/2006 | 20:24 | מאת: טל

האם יש חשיבות לא לאכול מוצרי חלב סידן)לפני נטילת כדור ברזל?מפריע לספיגה? (האם לא מומלץ מוצרים חומציים לפני נטילת טבליות ברזל בי 12)? תודה

04/01/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, כדאי לקחת את תוסף הברזל במרחק של שעתיים מאכילת מוצרי חלב. לגבי המוצרים החומציים ו B12 - לא נראה לי. בהצלחה צביקה

04/01/2006 | 19:45 | מאת: טל

שלום האם תזונה יכולה להשפיע על כמות הווסת?אם כן מה מומלץ לאכול בזמן ווסת מוגבר ,לפי הרפואה הטיבעית? ומה יכול להקל על כאבים והתכווצויות במחזור? תודה

04/01/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

טל ששלום, דימומים מוגברים וכאבים יכולים להיגרם ממספר סיבות: לקיחת תרופות כמו סטרואידים, נוגדי-קרישה תרופות הרגעה, דיגוקסין, תרופות נוגדות-פירכוסים וכמובן גם גלולות למניעת הריון, התקן התוך-רחמי ותורשה. אחרי שתשללי סיבות רפואיות, כדאי לנסות להכניס תיקונים בתזונה. להוסיף יותר מזונות עתירי סיבים, ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. אפונה שחורה נחשבת כמועילה במיוחד (להשיג בחנויות טבע). שמן נר הלילה והצמח אנגליקה גם כן עשויים להועיל. בתקופת המחזור כדאי להימנע ממוצרי סויה ומתוסף תזונה אומגה 3. בהצלחה צביקה

05/01/2006 | 11:09 | מאת: טל

שלום אנני לקחת תרופות ולכן הסיבה העיקרית היא כנראה תורשה. האם תזונה יכולה לעזור?ולמה במהלך המחזור אסור סויה או אומגה 3?כפי שציינת. תודה

04/01/2006 | 18:21 | מאת: אור

אני בת 21 שוקלת 45 כמעט בגובה 1.60 לא עשיתי דיטה אף בעם אוכלת טוב כמעט הכול לחם בסר אבל לא עולה במשקל עשיתי בדיקות והרופה אמר שהכול טוב איך אוכל לעלות במשקל?

04/01/2006 | 18:45 | מאת: ענת

גם אני נמצאת במצב דומה: בת 25, שוקלת 48-49 על 1.69 מטר. ככה היה תמיד בלי לעשות דיאטות. אני גם אוכלת מהכל. הנקודה היא שהמשקל שלך, גם אם לא מתאים לטבלאות שבספרים, הוא כזה באופן טבעי אז אין לך כ"כ מה להתנגד לו. תנסי לזרום עם זה כי יש דברים יותר חשובים מכמה קילו לפה או לשם. אם היית במשקל זה אחרי דיאטות, הוא לא היה משקל טבעי עבורך ולכן באמת היית צריכה להשמין, אך כיוון שאין זה המצב, תשלימי איתו, יהיו ימים שעוד תתגעגעי אליו! בהצלחה

04/01/2006 | 19:08 | מאת: אור

תודה רבה טוב לדעת שיש עוד במשקל שלי עכשב כשאומרים לי להשמין אוכל לומר שזה טבעי ביי

04/01/2006 | 17:38 | מאת: ירין אהרון

שלום צביקה מה ידוע לך על הממתיקים הבאים:סטיווה זה ממתיק מעלי צמח כך הבנתי ידוע לך משהו ???

04/01/2006 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, סטיביה הוא ממתיק מלאכותי נטול קלוריות שעשוי משורש ומעלים של צמח שמקורו בדרום אמריקה. כיום הוא מגודל גם בארץ. לא ידוע על תופעות לוואי שליליות. הוא לא טעים במיוחד, אבל מי שחייב מתיקות ללא קלוריות - זה הפתרון. ניתן להשיג אצל משווקי סאנריידר ובחנויות טבע. בהצלחה צביקה

04/01/2006 | 13:46 | מאת: גיא

מה האמינות של בדיקת ההמוטסט והיכן מבצעים אותה? האם מבצעים גם בבתי חולים או רק המכונים פרטיים?

04/01/2006 | 16:04 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, השאלה עולה מדי פעם בפורום. אני לא מכיר את החברה והבדיקות שלה. יש להם מרכז בתל אביב ויש להם אתר באינטרנט. אני מקבל את הטענה שיש קשר בין אלרגיות, רגישויות, אי סבילות וכד' למוצרי מזון (מבלי שנדע על כך) לבין הפרעות עיכול, מחלות ושיבושים במצב הבריאותי. צריך לזכור שהאבחון זה רק אמצעי - צריך לתקן את התזונה מהבסיס. בהצלחה צביקה

04/01/2006 | 10:43 | מאת: שרית

מה הערך התזונתי שלהן, והאם הן עדיפות על עדשים ירוקים או ההיפך?

04/01/2006 | 15:58 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אין הבדל מהותי בין עדשים אדומים לירוקים (יש סוג נוסף - "שחורים" אותם ניתן לקנות בחנויות טבע). העדשים האדומים קטנים יותר ולכן משך הבישול קצר יותר. העדשים מכילים כ 10% חלבון, ויטמין B, סידן, ברזל, אשלגן ורק 100 קלוריות ל 100 גרם מבושל. זהו מזון איכותי ומומלץ בעל ערך גליקמי נמוך שמיטיב עם חולי סוכרת ועם כל אדם. כדאי לאכול עם דגן מלא כמו אורז, דוחן, כוסמת וכד'. בהצלחה צביקה

04/01/2006 | 20:14 | מאת: טל

למיטב ידעתי עדשים ירוקים הם פחות יוצרי גזים???

04/01/2006 | 20:17 | מאת: טל

למיטב ידעתי עדשים אדומים הם פחות יוצרי גזים???

03/01/2006 | 17:50 | מאת: נעמה

עקב מחלה כרונית - אני נאלצת לקחת באופן קבוע תרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה הוא - עליה גבוהה בתאוה לפחמימות. אינני יכולה, לצערי, לוותר על התרופה ושאלתי היא האם יש "פטנטים" כלשהם שיכולים לעזור לי עם בעיה זאת . תודה

03/01/2006 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, כדאי להשתדל לצרוך פחמימות מורכבות כמו: דגנים מלאים (אורז, כוסמת, דוחן, אמרנט, קינואה, שיבולת שועל, לחם מלא). תחזיקי בקרבת מקום לחמית, פתית שיפון או פריכיות אורז ותאכלי בעת הצורך. בהתייעצות עם הרופא או נטורופט תשקלי לקחת תוסף תזונה של כרום פיקולינאט ומגנזיום. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 22:42 | מאת: המתעניינת

שלום רב! האם חומץ בלסמי נחשב למוצר בריא וטבעי? האם זה בריא או לפחות לא מזיק להוסיף אותו לסלט היום-יומי? תודה

02/01/2006 | 22:44 | מאת: המתעניינת

03/01/2006 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

בגישת התזונה הטבעית החומץ הוא מזון מזיק ומיותר - גם אם הוא "בלסמי" ומיטב השפים משתמשים בו. ועל כך נאמר במקורותינו: "כחומץ, לשיניים וכעשן לעיניים, כן העצל, לשולחיו" (משלי פרק י' פסוק כו').

02/01/2006 | 18:24 | מאת: חיים

שלום, אני בחור בן 28 חולה בסוכרת נעורים מזה חצי שנה (ומזריק אינסולין 3 פעמים ביום). היות וספירת הפחמימות הפכה להיות לחלק בלתי נפרד מאורח חיי, ברצוני לשאול, מה בדיוק המשמעות של פחמימות המורכבות מרב כוהלים לעניין רמת הסוכר בדם? ובאופן יותר ספציפי, האם חטיף מיני חלווה שומשום ללא סוכר (25 גרם) בעל ערך תזונתי (ל-100 גרם) של 57 גר' פחמימות אשר מתוך זה רב כוהלים 55 גר' , מהווה מנת פחמימה רגילה (15 גר'), כלומר ללא רב כוהלים? תודה.

03/01/2006 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, פחמימות המיוצרות מכוהלים לא מעוררתו תגובת הפרשת אינסולין, אבל הן ערכן הקלורי דומה לסוכר ובמקרים מסויימים אף יותר. לעניין המיני חלווה אני לא מכיר את המושג "מנת פחמימה", אבל צריך לקחת בחשבון שעיקר הקלוריות באות מהשומן שבשומשום. אגב, מבחינה בריאותית, כדאי להימנע מחלוה של הסופר שעשוייה משושמשום ללבן שלוטש באמצעים כימיים. כדשאי להשתמש בטחינה גולמית, מלאה ולהוסיף לה דבש או במקרה שלך כמה טיפות סטיביה. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 16:02 | מאת: אבי

שלום רב, אבקש לדעת האם יש טבלאות המציגות את המשקל הנכון לגבי ילדים ביחס לגיל, כמו שקיים לגבי מבוגרים ? אם כן היכן ו/או האם אתם יכולים להציג זאת כאן באתר. בתודה מראש

02/01/2006 | 17:30 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני לא מכיר טבלאות או מחשבוני משקל לילדים. אם תמצא, או גולש אחר - אשמח לדעת על כך. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 13:33 | מאת: שושי

שלום רב, האם כפית חמאת שומשום מספקת את הצריכה היומית של סידן לאישה בגיל 50 ואם לא, איזה חלק זה מקנה מהצריכה היומית של הסידן והאם ידוע לך כמה קלוריות יש בכמות של כפית. תודה על מתן המידע. שושי

02/01/2006 | 17:29 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, להערכתי כפית חמאת שומשום (גולמית) מספקת כ 10% מצריכת הסידן היומית (בערך 100 מ"ג). את שאר הכמות מקבלים מהמזון. תלוי כמובן בגודל הכפית ובגודל "הגבעה" המונחת עליה. חשוב לזכור שיש לנו במזון חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף (קפה, קולה, מלח, סוכרים ועוד) או מונעים ספיגה (קקאו, אלכוהול, תרופות מסוימות ועוד) ולכן רשויות התזונה הגדירו ערכים כל כך גבוהים לצריכה היומית. כתבתי על כך רבות בעבר, תעשי חיפוש בפורום (סידן) או בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 00:06 | מאת: liran

האם כדאי להשתמש בתוספי ויטמינים? אני לא חושב שאני מקבל את כל הויטמינים שאני צריך מהאוכל שאני אוכל. אני בן 23, אם כן אז אפשר להשתמש בתוסף החדש "BOOM" שעוזר גם באותו הזמן לשפר את התפקוד המיני? תודה :)

02/01/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

לירן שלום, אם התזונה שלך לא מאוזנת, אתה מעשן ונמצא במתח, יתכן ואתה זקוק לתוספים. בכל מקרה לפני שלוקחים כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקצועי ולשפר את התזונה ואז אולי לא תיזדקק לתוספים ול BOOM (שאותו אני לא מכיר) כדי לשפר את התפקוד המיני. זה קצת מדאיג שאדם בן 23 זקוק לתוסף כדי לשפר את התיפקוד המיני... בהצלחה צביקה

01/01/2006 | 22:11 | מאת: מיקי

האם יש ערכים תזונתיים חיוביים בלובסטרים ושרימפסים? גם אם יש לא אוכלים כי זה לא כשר אבל סתם מעניין.

02/01/2006 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

יש בהם חלבון, יוד, אבל גם הרבה מתכות כבדות ורעלים אותם הם אוספים מהקרקעית. כדאי להימנע ולא רק מטעמי דת

01/01/2006 | 15:34 | מאת: baby

מה עדיף לקחת כדורי אומגה 3 או לאכול פשתן ?ואיך אפשר לשמור על טריותו

02/01/2006 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

תלוי את מי שואלים. אני מעדיף פשתן טחון טרי. צריך לטחון בבית ולאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור במקרר בצנצת זכוכית אטומה. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש

31/12/2005 | 19:28 | מאת: דגנית

צביקה שלום, איזה מזונות עשירים בחומצה פולית? תודה, דגנית

31/12/2005 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

דגנית שלום, חומצה פולית היא אחד הרכיבים של ויטמין B היא נמצאת בשמרי בירה, שעורה, קטניות, תרד, כרוב, ברוקולי, אספרגוס, בשר בקר, כבד, עוף, דגים, ביצים, מיצרי חלב, דגנים מלאים, נבט חיטה ועשב חיטה, לימון, עלי ירקות ירוקם, תות שדה, בננה. בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 16:19 | מאת: עידן

בזמן האחרון יש מודעות גוברת לנושא של בריאות בציבור. וגם אני מאוד מושפע מהעניין. אני משתדל להקפיד לאכול נכון, לא לצרוך מוצרים עם חומרים משמרים ותוספים מלאכותיים וכו וכו אבל לאחרונה אני מרגיש שהכל לחינם! הרי אנחנו חיים בעולם מלאכותי (לא טבעי) שבו כל דבר הוא מזיק לבריאות! החל מהאויר המזוהם שאנחנו נושמים, המים שאנחנו שותים (ואף אחד לא יכול להבטיח לנו שבמים המטוהרים (תמי 4 ו...) אין חומרי לוואי של הפילטרים וכו), כלי האוכל והבישול שלנו עשויים מחומרים מאלכותיים ומזיקים (מתכות, פלסטיק, חרסינה וכו) אפילו האדמה שבה גודלים הירקות והפירות שלנו מזוהמת בד"כ... ואני יכול להמשיך. אז אחרי כל זה האם ההקפדה על תזונה נכונה היא לא דבר שבטל בשישים נוכח כל שאר הדברים שציינתי? האם יש לזה באמת משמעות לגבי רמת הריאותינו? קצת לסבר את העין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3192423,00.html

31/12/2005 | 18:27 | מאת: נעמי

כדאי מאוד להסתכל על הסביבה בצורה חיובית - חלק מסויים מהעולם הוא טבעי, וחלק טבעי פחות. לא כל דבר בו מזיק לבריאות - יש המון דברים שמועילים לנו. יש מקומות עם אוויר צלול יותר, והמים המינרלים אמורים להיות נקיים (על תמי 4 אין לי מידע). אדמתם של המגדלים האורגנים נקיה מכימיקלים בצורה משמעותית, הרבה יותר מאדמה רגילה. לכן, לדעתי, לשמירה על תזונה בריאה יש משמעות רבה.

31/12/2005 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, דווקא בגלל שאנחנו מוקפים בכל כך הרבה גורמים מזהמים ומסכני בריאות שאין לנו שליטה עליהם, חובה עלינה לקחת אחריות ולטפל בדברים שיש לנו שליטה עליהם כמו הימנעות ממזונות מזיקים, צריכת מזונות מועילים, ביצוע פעלות גופנית, שינה ומנוחה, טיפול במתחים ובקונפליקטים, הימנעות מעישון ומאלכוהול ועוד ועוד. בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 13:07 | מאת: טל

איך ניתן להנביט זרעים(חיטה) בבית?כמה זמן בערך צריך להשרות במים? תודה

31/12/2005 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, יש שפע של סברים על הנבטה באינטרנט. להלן אחד מהם: http://www.anonymous.org.il/nut-sprout.htm בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 12:38 | מאת: סילבי

שלום רב לאחר קריאת המאמר על אומגה 3 יש לי 3 שאלות: א.אם אומגה 6 אינו טוב ,למה הוא מופיע בתוך הקפסולות יחד עם אומגה 3? (יש כמובן קפסולות של רק אומגה 3) ב. כמה כדורים של 1000מ"ג יש לקחת ליום? ההוראות על האריזה הן 3 קפסולות ,זה לא יותר מדי? ג. מה ההבדל באומגה 3 שבא מדגים לבין אומגה 3 שבא מזרעי פשתן? תודה מראש ושנה אזרחית טובה סילבי.

31/12/2005 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

סיבי שלום, הנושא נדון רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש. א. כדאי לצרוך קפסולות עם אומגה 3 בלבד. ב. תתחילי עם כדור אחד ותאכלי גם דגי ים ופשתן טחון. ג. בפשתן זה לא מופיע בצורת אומגה 3 (EPA ו DHA) אלה בצורת חומצה לינולנית שממנה הגוף מייצר את החומצות החיוניות. בעיני עדיף הפשתן. בהצלחה צביקה

30/12/2005 | 21:11 | מאת: יהודית

בבדיקות דם נמצא אצלי חוסר בb12 ובברזל,אילו מזונות כדאי שאקפיד לאכול כדי להשלים את החסר? תודה

31/12/2005 | 09:50 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, B12 אין בעולם הצומח. אם את לא צמחונית - את יכולה לאכול לתקופה מוגבלת כבד בקר או עוף המכילים הרבה משני החומרים. בטחינה מלאה, שומשום, שקדי, ירקות ירוקים, מולסה, פירות יבשים יש ברזל. בכל מקרה צריך לבדוק מה מקור החוסרים ולאזן את התזונה. בהצלחה צביקה

30/12/2005 | 19:08 | מאת: טל

מה ההבדל בין התהליך שעובר החיטה חיטה נבוטה, חיטה תפוחה? תודה

31/12/2005 | 09:55 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, חיטה תפוחה (שלווה) עשוייה מגרעיני חיטה שחיממו אותם לטמפרטורה גבוהה בתהליך תעשייתי, הוסיפו סוכר וחומרי טעם וריח והתקבל המוצר המוגמר שהוא ממתק חסר ערך תזונתי. חיטה נבוטה לעומת זאת זה מזון חי, בריא ומזין! לוקחים זרעים של חיטה ובמקום לקלות ולשרוף אותם, משרים במים ולאחר מכן מנביטים במנבטה או בדרך אחר. נבטי החיטה עשירים בחלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים, אנזימים. מומלץ מאד לשתות מיץ מעשב חיטה שזה השלב הבא שאחרי ההנבטה. בהצלחה צביקה

30/12/2005 | 15:32 | מאת: טל

האם חיטה תפוחה(שלווה)היא חיטה נבוטה? (מומלץ לי לאכול חיטה נבוטה) תודה

30/12/2005 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, חיטה תפוחה זה לא חיטה נבוטה. חיטה תפוחה זה ממתק מזיק. חיטה נבוטה זה מזון מבריא. בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 01:38 | מאת: חיטה נבוטה

צביקה שלום רציתי לדעת מה זה חיטה נבוטה ומה הערך התזונתי שלה אודה לתשובתך המהירה ליאור

31/12/2005 | 01:38 | מאת: חיטה נבוטה

צביקה שלום רציתי לדעת מה זה חיטה נבוטה ומה הערך התזונתי שלה אודה לתשובתך המהירה ליאור

30/12/2005 | 11:47 | מאת: עדן

שלום רב אני מבקשת לברר אילו תחליפים ( עשבי תיבול או אחרים) יכולים לתת טעם חליפי למלח בבישול ? זאת, במטרה להפחית או אפילו לבטל את השימוש במלח . בעלי סובל מיתר לחץ דם, מטופל בתרופות אך לא בהצלחה מלאה ומאוד מאוד אוהב אוכל מלוח...כך שאני מאוד מתקשה גם לשמור על הוראות הרופאים וגם להשאיר לו את ההנאה שבארוחה. בתודה מראש

30/12/2005 | 15:56 | מאת: צביקה קורן

עדן שלום, התחליף הטוב ביותר הוא להתרגל לאכול ללא מלח וליהנות מהטעם האמיתי של האוכל! רוב התחליפים למלח מכילים נתרן (מלח) במידה זו או אחרת. אם בעלך לא יבין ויפנים את העובדה שהמלח גרם ועלול לגרום לו לנזקים בריאותיים קשים, הוא תמיד יהיה "מסכן" ולא יהנה מהאוכל. השורשים מכילים כמות גדלה של מלחים וגם נתרן ובמיוחד שורש סלרי ושורש פטרוזיליה. את יכולה לנסות להשיג בחנויות טבע "מלח צמחים", מלח דל נתרן או מלח ללא נתרן. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 16:57 | מאת: זהבה מלכה

שלום רב ברצוני לדעת מה כמות החלבונים ולפחמימות שעלי לאכול ביום כדי שאוכל להוריה 20 קג' ממשקלי . אני שוקלת 88 קג' וגובהי הוא 170 סמ' אני כמעט ולא מרגישה רעב והבנתי שזו הסיבה לכך שאינני מצליחה לרדת במשקל. ודבר נוסף האם זה נכון שצריך לאכול 3 ארוחות: בוקר, צהריים וערב ועוד 2 ארוחות ביניים כגון: פירות, יוגורט וכו'... כדי לרזות. קשה לילעמוד בזה דהיינו לאכול כל כך הרבה פעמים ביום זה ממש מעייף מה עלי לעשות קדי לרזות בקלות מה הכי חשוב בהרזיה אני אשה בריאה ברוך השם בדרך כלל אך עודף המשקל ממש מפריע לי אנא עיזרו לי. בברכה זהבה

29/12/2005 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, לא ניתן לתת יעוץ אישי עם כל כך מעט פרטים והפורום גם לא נועד לכך. מציע לך לפנות לתזונאית שתרכיב יחד איתך תפריט מאוזן שיביא להרזייה. כיום באמת מומלץ לאכול 5-6 ארוחות קטנות במשך היום כדי לא לגרום לרעב גדול שמביא בעקבותיו אכילה בלתי מבוקרת. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 14:57 | מאת: ורד

האם אתה מכיר את שיטת קינגסטון קליניק לריפוי טבעי ומה אתה חושב עליה? אשמח לקרוא חוות דעתך בעניין תודה

29/12/2005 | 16:34 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, אני לא מכיר את השיטה ברמה שאוכל לחוות דעה. אני מכיר אנשים שנרפאו מסרטן וממחלות אחרות באמצעות השיטה, כך שהיא כנראה מתאימה לחלק מהציבור. אני לא אוהב את הדרישה של השיטה שלא לשתות מים. זה נראה לי קצת מסוכן. בנוסף, אני לא אוהב שמשווקים שיטה כ"היעילה ביותר לתחזוקת הבריאות". יש הרבה שיטות טובות ויעילות וזאת רק אחת מהן. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 14:46 | מאת: ב

מה ההבדל בין סיבים מסיסים לסיבים לא מסיסים איזה מזון שייך לכול קטגוריה

29/12/2005 | 16:41 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, סיבים מסיסים ולא מסיסים נמצאים ברמה זו או אחרת בכל מזון מהצומח. הסיבים מרכיבים את דופן התא של הצמח. אין סיבים בחלבון מהחי. סיבים מסיסים בכמות רבה נמצאים בשיבולת שועל ובפירות. הם מסייעים באיזון רמות כולסטרול וסוכר. סיבים בלתי מסיסים נמצאים דגנים מלאים (חיטה, אורז, כוסמת וכד'), בקטניות,בירקות (גזר, סלק, כרוב וכד') ובפירות. הם מונעים עצירות, סופחים רעלים, כולסטרול ממערכת העיכול. נמצאו כמסייעים במניעת השמנה וסוכרת. הסיבים סופחים גם מינרלים וויטמינים ולכן לא כדאי להרבות בצריכת סובין, דייסיבית, פסיליום וכד'. רצוי לקבל את כל הסיבים מהתזונה. הכמות המומלצת - כ 30 גרם ביום ואת זה מקבל (ויותר) כל מי שאוכל תזונה טבעית מאוזנת. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 13:07 | מאת: שביט

שלום רב! רציתי לשאול אילו מאכלים ו/או תוספי תזונה משופעים ביוד ? תודה

29/12/2005 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

שביט שלום, מאכלים עשירים ביוד: דגי ים, אצות ים, ירקות שגודלו באדמה עשירה ביוד. תוספים: קלפ צריך להיזהר לא לצרוך יותר מידי יוד, כדי לא לשבש את פעילות בלוטת התריס. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 10:20 | מאת: שביט

רציתי להוסיף ולשאול כיצד יתר יוד עלול לשבש את פעילות בלוטת התריס וכיצד אדע כמה עלי לצרוך כדי שיהיה יוד אך לא יותר מדי?

29/12/2005 | 11:04 | מאת: רויטל

צביקה שלום, האם שתי פרוסות לחם קל עם דגנים עם גבינה לבנה ומעט דבש מהווים ארוחת בוקר בריאה/מזינה? תודה, רויטל

29/12/2005 | 11:55 | מאת: מיה

שלום רויטל, אולי אוכל לענות... זוהי ארוחת בוקר, אך הייתי ממליצה על הוספה של ירקות. לאיזון רמת הסוכר, בירקות יש נוזלים ויטמינים סיבים תזונתיים ועוד..

29/12/2005 | 16:45 | מאת: צביקה קורן

רויטל שלום, השילוב של לחם, גבינה ודבש אולי מזין, אבל לא מולץ בגישת התזונה הטבעית. כדאי לוותר לפחות על הדבש ולקחת אותו מאוחר יותר (או מוקדם יותר)עם תה צמחים. אני מצטרף להמלצה של מיה להוספת ירקות טריים לכריך. זה יהפוך את הארוחה לבריאה ומזינה יותר. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 10:27 | מאת: אורית

שלום,רציתי לשאול:כמה פרוסות לחם מומלצות ביום אם אני רוצה לשמור על משקלי ומה יותר מומלץ לחם מקמח מלא או לחם קל? תודה !

29/12/2005 | 11:50 | מאת: מיה

תלוי במשקלך הנוכחי, 4 פרוסות ביום זה בסדר אם אין כוונה לרדת במשקל. כמובן מלחם מלא המכיל סיבים תזונתיים לבריאות הגוף וניקוי של מערכת העיכול. נטורופתית.

29/12/2005 | 16:48 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, זה מסוג השאלות שקשה לענות עליהן בלי לדעת מה עוד את אוכלת. אפשר לאכול גם 6 - 8 פרוסות ביום בלי לעלות במשקל. רצוי לחם מלא, אבל שלא יהיה עשיר בנתרן (פחות מ 400 מ"ג למאה גרם). בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 09:48 | מאת: דליה

מהי פעולם של אשכוליות ויטליה,האם זה תכשיר טבעי,האם אפשר לאכול גם קינוחים ועדיין לרזות אם נוטלים תכשיר זה?

29/12/2005 | 12:01 | מאת: מיה

התכשיר, כמו רבים מסוגיו הנמכרים בשוק התוספים, מיועד לסייע בפירוק של שומנים ומסתמך על כן שיש מרכיב באשכולית שמסייע בכך. כמובן שאם מעוניינים לרדת במשקל יש להקפיד על תפריט מסודר ומאוזן בהתאמה אישית המכיל את כול צרכי הגוף. גם אם נוטלים תוספים שונים להרזיה לא ניתן לרדת במשקל ללא אכילה מאוזנת ומודעת. אז לא בעניין הקינוחים...

29/12/2005 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אני מתנגד באופן חד משמעי לשימוש ב"גלולות פלא" להרזייה ובמיוחד כאלה שמבטיחים לך שאת יכולה להמשיך לאכול הכל "כרגיל" כולל קינוחים, מטוגן, שמן וכד'. חבל על הכסף וחבל על הזמן. במקרה הטוב לא ייגרם נזק. (אין ניסים בניהול פנקסים). אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי ולבנות תפריט טבעי, מאוזן ובריא. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 20:55 | מאת: חן

יש לי שאלה,כידוע פומלית טוב מכל המובנים בגלל שיש בו הרבה ויטמנים. האם זה מתאים לאנשים שיש להם סכרת? זה גם טוב בשבילם-לא?

29/12/2005 | 09:35 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, חולי סוכרת מאוזנים יכולים לאכול פירות מסויימים. פומלית בהחלט נמצאת ברשימה. זה מותנה ברמת הסוכר - צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 19:15 | מאת: דנית

כל נסיונותיי להתגבר על התשוקה למתוק, עלו בתוהו. כל נסיונותיי למצא תחליפים בריאים כמו פירות כשלו גם כן.. נו אז מה עושים??? אשמח לקבל עצות וטיפים חשובים. תודה

29/12/2005 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

דנית שלום, צריך לטפל בבעיה בכמה מישורים א. במישור הנפשי - לנסות לאתר את נקודות התורפה והחולשה שגורמות לך להימשך למתוק. ב. במישור השיכלי - להבין ולהפנים את הנזקים והסכנות של הממתקים והסוכרים הפשוטים - תוכלי לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי. ג. במישור ההתנהגותי - לבדוק מתי מגיעה הכמיהה למתוק. האם אחרי ארוחה כבדה? האם בין הארוחות? האם את עושה הפסקות גדולות? מה את אוכלת בכלל? וכד' ד. לבדוק במרפאה את רמת הסוכר בדם ואפשרות של רמה נמוכה מידי (היפוגליקמיה). ה. להוסיף לתזונה פחמימות מורכבות, קרקרים מלאים, לחם מלא ועוד. ו. טיפולים כמו דיקור והומיאופתיה, תוספי מזון, מצחי מרפא יכולים להועיל. את כל זאת ועוד את יכולה לפתור ביעוץ אישי אצל איש מקצוע ולא להסתפק בפורום. אין פתרון קסם ואין "גלולת פלא" - צריך לעבוד ולהשקיע. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 23:16 | מאת: שרון

אגוזי מלך עם תמרים (תמרים אורגניים הרבה יותר טעימים ולא כל כך יקרים) זה ממש מעדן. כל שילוב של שומן וסוכר טעים מאוד, כמו שיש בממתקים אבל הרבה יותר בריא.