פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

02/01/2006 | 16:02 | מאת: אבי

שלום רב, אבקש לדעת האם יש טבלאות המציגות את המשקל הנכון לגבי ילדים ביחס לגיל, כמו שקיים לגבי מבוגרים ? אם כן היכן ו/או האם אתם יכולים להציג זאת כאן באתר. בתודה מראש

02/01/2006 | 17:30 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני לא מכיר טבלאות או מחשבוני משקל לילדים. אם תמצא, או גולש אחר - אשמח לדעת על כך. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 13:33 | מאת: שושי

שלום רב, האם כפית חמאת שומשום מספקת את הצריכה היומית של סידן לאישה בגיל 50 ואם לא, איזה חלק זה מקנה מהצריכה היומית של הסידן והאם ידוע לך כמה קלוריות יש בכמות של כפית. תודה על מתן המידע. שושי

02/01/2006 | 17:29 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, להערכתי כפית חמאת שומשום (גולמית) מספקת כ 10% מצריכת הסידן היומית (בערך 100 מ"ג). את שאר הכמות מקבלים מהמזון. תלוי כמובן בגודל הכפית ובגודל "הגבעה" המונחת עליה. חשוב לזכור שיש לנו במזון חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף (קפה, קולה, מלח, סוכרים ועוד) או מונעים ספיגה (קקאו, אלכוהול, תרופות מסוימות ועוד) ולכן רשויות התזונה הגדירו ערכים כל כך גבוהים לצריכה היומית. כתבתי על כך רבות בעבר, תעשי חיפוש בפורום (סידן) או בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 00:06 | מאת: liran

האם כדאי להשתמש בתוספי ויטמינים? אני לא חושב שאני מקבל את כל הויטמינים שאני צריך מהאוכל שאני אוכל. אני בן 23, אם כן אז אפשר להשתמש בתוסף החדש "BOOM" שעוזר גם באותו הזמן לשפר את התפקוד המיני? תודה :)

02/01/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

לירן שלום, אם התזונה שלך לא מאוזנת, אתה מעשן ונמצא במתח, יתכן ואתה זקוק לתוספים. בכל מקרה לפני שלוקחים כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקצועי ולשפר את התזונה ואז אולי לא תיזדקק לתוספים ול BOOM (שאותו אני לא מכיר) כדי לשפר את התפקוד המיני. זה קצת מדאיג שאדם בן 23 זקוק לתוסף כדי לשפר את התיפקוד המיני... בהצלחה צביקה

01/01/2006 | 22:11 | מאת: מיקי

האם יש ערכים תזונתיים חיוביים בלובסטרים ושרימפסים? גם אם יש לא אוכלים כי זה לא כשר אבל סתם מעניין.

02/01/2006 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

יש בהם חלבון, יוד, אבל גם הרבה מתכות כבדות ורעלים אותם הם אוספים מהקרקעית. כדאי להימנע ולא רק מטעמי דת

01/01/2006 | 15:34 | מאת: baby

מה עדיף לקחת כדורי אומגה 3 או לאכול פשתן ?ואיך אפשר לשמור על טריותו

02/01/2006 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

תלוי את מי שואלים. אני מעדיף פשתן טחון טרי. צריך לטחון בבית ולאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור במקרר בצנצת זכוכית אטומה. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש

31/12/2005 | 19:28 | מאת: דגנית

צביקה שלום, איזה מזונות עשירים בחומצה פולית? תודה, דגנית

31/12/2005 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

דגנית שלום, חומצה פולית היא אחד הרכיבים של ויטמין B היא נמצאת בשמרי בירה, שעורה, קטניות, תרד, כרוב, ברוקולי, אספרגוס, בשר בקר, כבד, עוף, דגים, ביצים, מיצרי חלב, דגנים מלאים, נבט חיטה ועשב חיטה, לימון, עלי ירקות ירוקם, תות שדה, בננה. בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 16:19 | מאת: עידן

בזמן האחרון יש מודעות גוברת לנושא של בריאות בציבור. וגם אני מאוד מושפע מהעניין. אני משתדל להקפיד לאכול נכון, לא לצרוך מוצרים עם חומרים משמרים ותוספים מלאכותיים וכו וכו אבל לאחרונה אני מרגיש שהכל לחינם! הרי אנחנו חיים בעולם מלאכותי (לא טבעי) שבו כל דבר הוא מזיק לבריאות! החל מהאויר המזוהם שאנחנו נושמים, המים שאנחנו שותים (ואף אחד לא יכול להבטיח לנו שבמים המטוהרים (תמי 4 ו...) אין חומרי לוואי של הפילטרים וכו), כלי האוכל והבישול שלנו עשויים מחומרים מאלכותיים ומזיקים (מתכות, פלסטיק, חרסינה וכו) אפילו האדמה שבה גודלים הירקות והפירות שלנו מזוהמת בד"כ... ואני יכול להמשיך. אז אחרי כל זה האם ההקפדה על תזונה נכונה היא לא דבר שבטל בשישים נוכח כל שאר הדברים שציינתי? האם יש לזה באמת משמעות לגבי רמת הריאותינו? קצת לסבר את העין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3192423,00.html

31/12/2005 | 18:27 | מאת: נעמי

כדאי מאוד להסתכל על הסביבה בצורה חיובית - חלק מסויים מהעולם הוא טבעי, וחלק טבעי פחות. לא כל דבר בו מזיק לבריאות - יש המון דברים שמועילים לנו. יש מקומות עם אוויר צלול יותר, והמים המינרלים אמורים להיות נקיים (על תמי 4 אין לי מידע). אדמתם של המגדלים האורגנים נקיה מכימיקלים בצורה משמעותית, הרבה יותר מאדמה רגילה. לכן, לדעתי, לשמירה על תזונה בריאה יש משמעות רבה.

31/12/2005 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, דווקא בגלל שאנחנו מוקפים בכל כך הרבה גורמים מזהמים ומסכני בריאות שאין לנו שליטה עליהם, חובה עלינה לקחת אחריות ולטפל בדברים שיש לנו שליטה עליהם כמו הימנעות ממזונות מזיקים, צריכת מזונות מועילים, ביצוע פעלות גופנית, שינה ומנוחה, טיפול במתחים ובקונפליקטים, הימנעות מעישון ומאלכוהול ועוד ועוד. בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 13:07 | מאת: טל

איך ניתן להנביט זרעים(חיטה) בבית?כמה זמן בערך צריך להשרות במים? תודה

31/12/2005 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, יש שפע של סברים על הנבטה באינטרנט. להלן אחד מהם: http://www.anonymous.org.il/nut-sprout.htm בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 12:38 | מאת: סילבי

שלום רב לאחר קריאת המאמר על אומגה 3 יש לי 3 שאלות: א.אם אומגה 6 אינו טוב ,למה הוא מופיע בתוך הקפסולות יחד עם אומגה 3? (יש כמובן קפסולות של רק אומגה 3) ב. כמה כדורים של 1000מ"ג יש לקחת ליום? ההוראות על האריזה הן 3 קפסולות ,זה לא יותר מדי? ג. מה ההבדל באומגה 3 שבא מדגים לבין אומגה 3 שבא מזרעי פשתן? תודה מראש ושנה אזרחית טובה סילבי.

31/12/2005 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

סיבי שלום, הנושא נדון רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש. א. כדאי לצרוך קפסולות עם אומגה 3 בלבד. ב. תתחילי עם כדור אחד ותאכלי גם דגי ים ופשתן טחון. ג. בפשתן זה לא מופיע בצורת אומגה 3 (EPA ו DHA) אלה בצורת חומצה לינולנית שממנה הגוף מייצר את החומצות החיוניות. בעיני עדיף הפשתן. בהצלחה צביקה

30/12/2005 | 21:11 | מאת: יהודית

בבדיקות דם נמצא אצלי חוסר בb12 ובברזל,אילו מזונות כדאי שאקפיד לאכול כדי להשלים את החסר? תודה

31/12/2005 | 09:50 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, B12 אין בעולם הצומח. אם את לא צמחונית - את יכולה לאכול לתקופה מוגבלת כבד בקר או עוף המכילים הרבה משני החומרים. בטחינה מלאה, שומשום, שקדי, ירקות ירוקים, מולסה, פירות יבשים יש ברזל. בכל מקרה צריך לבדוק מה מקור החוסרים ולאזן את התזונה. בהצלחה צביקה

30/12/2005 | 19:08 | מאת: טל

מה ההבדל בין התהליך שעובר החיטה חיטה נבוטה, חיטה תפוחה? תודה

31/12/2005 | 09:55 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, חיטה תפוחה (שלווה) עשוייה מגרעיני חיטה שחיממו אותם לטמפרטורה גבוהה בתהליך תעשייתי, הוסיפו סוכר וחומרי טעם וריח והתקבל המוצר המוגמר שהוא ממתק חסר ערך תזונתי. חיטה נבוטה לעומת זאת זה מזון חי, בריא ומזין! לוקחים זרעים של חיטה ובמקום לקלות ולשרוף אותם, משרים במים ולאחר מכן מנביטים במנבטה או בדרך אחר. נבטי החיטה עשירים בחלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים, אנזימים. מומלץ מאד לשתות מיץ מעשב חיטה שזה השלב הבא שאחרי ההנבטה. בהצלחה צביקה

30/12/2005 | 15:32 | מאת: טל

האם חיטה תפוחה(שלווה)היא חיטה נבוטה? (מומלץ לי לאכול חיטה נבוטה) תודה

30/12/2005 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, חיטה תפוחה זה לא חיטה נבוטה. חיטה תפוחה זה ממתק מזיק. חיטה נבוטה זה מזון מבריא. בהצלחה צביקה

31/12/2005 | 01:38 | מאת: חיטה נבוטה

צביקה שלום רציתי לדעת מה זה חיטה נבוטה ומה הערך התזונתי שלה אודה לתשובתך המהירה ליאור

31/12/2005 | 01:38 | מאת: חיטה נבוטה

צביקה שלום רציתי לדעת מה זה חיטה נבוטה ומה הערך התזונתי שלה אודה לתשובתך המהירה ליאור

30/12/2005 | 11:47 | מאת: עדן

שלום רב אני מבקשת לברר אילו תחליפים ( עשבי תיבול או אחרים) יכולים לתת טעם חליפי למלח בבישול ? זאת, במטרה להפחית או אפילו לבטל את השימוש במלח . בעלי סובל מיתר לחץ דם, מטופל בתרופות אך לא בהצלחה מלאה ומאוד מאוד אוהב אוכל מלוח...כך שאני מאוד מתקשה גם לשמור על הוראות הרופאים וגם להשאיר לו את ההנאה שבארוחה. בתודה מראש

30/12/2005 | 15:56 | מאת: צביקה קורן

עדן שלום, התחליף הטוב ביותר הוא להתרגל לאכול ללא מלח וליהנות מהטעם האמיתי של האוכל! רוב התחליפים למלח מכילים נתרן (מלח) במידה זו או אחרת. אם בעלך לא יבין ויפנים את העובדה שהמלח גרם ועלול לגרום לו לנזקים בריאותיים קשים, הוא תמיד יהיה "מסכן" ולא יהנה מהאוכל. השורשים מכילים כמות גדלה של מלחים וגם נתרן ובמיוחד שורש סלרי ושורש פטרוזיליה. את יכולה לנסות להשיג בחנויות טבע "מלח צמחים", מלח דל נתרן או מלח ללא נתרן. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 16:57 | מאת: זהבה מלכה

שלום רב ברצוני לדעת מה כמות החלבונים ולפחמימות שעלי לאכול ביום כדי שאוכל להוריה 20 קג' ממשקלי . אני שוקלת 88 קג' וגובהי הוא 170 סמ' אני כמעט ולא מרגישה רעב והבנתי שזו הסיבה לכך שאינני מצליחה לרדת במשקל. ודבר נוסף האם זה נכון שצריך לאכול 3 ארוחות: בוקר, צהריים וערב ועוד 2 ארוחות ביניים כגון: פירות, יוגורט וכו'... כדי לרזות. קשה לילעמוד בזה דהיינו לאכול כל כך הרבה פעמים ביום זה ממש מעייף מה עלי לעשות קדי לרזות בקלות מה הכי חשוב בהרזיה אני אשה בריאה ברוך השם בדרך כלל אך עודף המשקל ממש מפריע לי אנא עיזרו לי. בברכה זהבה

29/12/2005 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, לא ניתן לתת יעוץ אישי עם כל כך מעט פרטים והפורום גם לא נועד לכך. מציע לך לפנות לתזונאית שתרכיב יחד איתך תפריט מאוזן שיביא להרזייה. כיום באמת מומלץ לאכול 5-6 ארוחות קטנות במשך היום כדי לא לגרום לרעב גדול שמביא בעקבותיו אכילה בלתי מבוקרת. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 14:57 | מאת: ורד

האם אתה מכיר את שיטת קינגסטון קליניק לריפוי טבעי ומה אתה חושב עליה? אשמח לקרוא חוות דעתך בעניין תודה

29/12/2005 | 16:34 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, אני לא מכיר את השיטה ברמה שאוכל לחוות דעה. אני מכיר אנשים שנרפאו מסרטן וממחלות אחרות באמצעות השיטה, כך שהיא כנראה מתאימה לחלק מהציבור. אני לא אוהב את הדרישה של השיטה שלא לשתות מים. זה נראה לי קצת מסוכן. בנוסף, אני לא אוהב שמשווקים שיטה כ"היעילה ביותר לתחזוקת הבריאות". יש הרבה שיטות טובות ויעילות וזאת רק אחת מהן. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 14:46 | מאת: ב

מה ההבדל בין סיבים מסיסים לסיבים לא מסיסים איזה מזון שייך לכול קטגוריה

29/12/2005 | 16:41 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, סיבים מסיסים ולא מסיסים נמצאים ברמה זו או אחרת בכל מזון מהצומח. הסיבים מרכיבים את דופן התא של הצמח. אין סיבים בחלבון מהחי. סיבים מסיסים בכמות רבה נמצאים בשיבולת שועל ובפירות. הם מסייעים באיזון רמות כולסטרול וסוכר. סיבים בלתי מסיסים נמצאים דגנים מלאים (חיטה, אורז, כוסמת וכד'), בקטניות,בירקות (גזר, סלק, כרוב וכד') ובפירות. הם מונעים עצירות, סופחים רעלים, כולסטרול ממערכת העיכול. נמצאו כמסייעים במניעת השמנה וסוכרת. הסיבים סופחים גם מינרלים וויטמינים ולכן לא כדאי להרבות בצריכת סובין, דייסיבית, פסיליום וכד'. רצוי לקבל את כל הסיבים מהתזונה. הכמות המומלצת - כ 30 גרם ביום ואת זה מקבל (ויותר) כל מי שאוכל תזונה טבעית מאוזנת. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 13:07 | מאת: שביט

שלום רב! רציתי לשאול אילו מאכלים ו/או תוספי תזונה משופעים ביוד ? תודה

29/12/2005 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

שביט שלום, מאכלים עשירים ביוד: דגי ים, אצות ים, ירקות שגודלו באדמה עשירה ביוד. תוספים: קלפ צריך להיזהר לא לצרוך יותר מידי יוד, כדי לא לשבש את פעילות בלוטת התריס. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 10:20 | מאת: שביט

רציתי להוסיף ולשאול כיצד יתר יוד עלול לשבש את פעילות בלוטת התריס וכיצד אדע כמה עלי לצרוך כדי שיהיה יוד אך לא יותר מדי?

29/12/2005 | 11:04 | מאת: רויטל

צביקה שלום, האם שתי פרוסות לחם קל עם דגנים עם גבינה לבנה ומעט דבש מהווים ארוחת בוקר בריאה/מזינה? תודה, רויטל

29/12/2005 | 11:55 | מאת: מיה

שלום רויטל, אולי אוכל לענות... זוהי ארוחת בוקר, אך הייתי ממליצה על הוספה של ירקות. לאיזון רמת הסוכר, בירקות יש נוזלים ויטמינים סיבים תזונתיים ועוד..

29/12/2005 | 16:45 | מאת: צביקה קורן

רויטל שלום, השילוב של לחם, גבינה ודבש אולי מזין, אבל לא מולץ בגישת התזונה הטבעית. כדאי לוותר לפחות על הדבש ולקחת אותו מאוחר יותר (או מוקדם יותר)עם תה צמחים. אני מצטרף להמלצה של מיה להוספת ירקות טריים לכריך. זה יהפוך את הארוחה לבריאה ומזינה יותר. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 10:27 | מאת: אורית

שלום,רציתי לשאול:כמה פרוסות לחם מומלצות ביום אם אני רוצה לשמור על משקלי ומה יותר מומלץ לחם מקמח מלא או לחם קל? תודה !

29/12/2005 | 11:50 | מאת: מיה

תלוי במשקלך הנוכחי, 4 פרוסות ביום זה בסדר אם אין כוונה לרדת במשקל. כמובן מלחם מלא המכיל סיבים תזונתיים לבריאות הגוף וניקוי של מערכת העיכול. נטורופתית.

29/12/2005 | 16:48 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, זה מסוג השאלות שקשה לענות עליהן בלי לדעת מה עוד את אוכלת. אפשר לאכול גם 6 - 8 פרוסות ביום בלי לעלות במשקל. רצוי לחם מלא, אבל שלא יהיה עשיר בנתרן (פחות מ 400 מ"ג למאה גרם). בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 09:48 | מאת: דליה

מהי פעולם של אשכוליות ויטליה,האם זה תכשיר טבעי,האם אפשר לאכול גם קינוחים ועדיין לרזות אם נוטלים תכשיר זה?

29/12/2005 | 12:01 | מאת: מיה

התכשיר, כמו רבים מסוגיו הנמכרים בשוק התוספים, מיועד לסייע בפירוק של שומנים ומסתמך על כן שיש מרכיב באשכולית שמסייע בכך. כמובן שאם מעוניינים לרדת במשקל יש להקפיד על תפריט מסודר ומאוזן בהתאמה אישית המכיל את כול צרכי הגוף. גם אם נוטלים תוספים שונים להרזיה לא ניתן לרדת במשקל ללא אכילה מאוזנת ומודעת. אז לא בעניין הקינוחים...

29/12/2005 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אני מתנגד באופן חד משמעי לשימוש ב"גלולות פלא" להרזייה ובמיוחד כאלה שמבטיחים לך שאת יכולה להמשיך לאכול הכל "כרגיל" כולל קינוחים, מטוגן, שמן וכד'. חבל על הכסף וחבל על הזמן. במקרה הטוב לא ייגרם נזק. (אין ניסים בניהול פנקסים). אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי ולבנות תפריט טבעי, מאוזן ובריא. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 20:55 | מאת: חן

יש לי שאלה,כידוע פומלית טוב מכל המובנים בגלל שיש בו הרבה ויטמנים. האם זה מתאים לאנשים שיש להם סכרת? זה גם טוב בשבילם-לא?

29/12/2005 | 09:35 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, חולי סוכרת מאוזנים יכולים לאכול פירות מסויימים. פומלית בהחלט נמצאת ברשימה. זה מותנה ברמת הסוכר - צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 19:15 | מאת: דנית

כל נסיונותיי להתגבר על התשוקה למתוק, עלו בתוהו. כל נסיונותיי למצא תחליפים בריאים כמו פירות כשלו גם כן.. נו אז מה עושים??? אשמח לקבל עצות וטיפים חשובים. תודה

29/12/2005 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

דנית שלום, צריך לטפל בבעיה בכמה מישורים א. במישור הנפשי - לנסות לאתר את נקודות התורפה והחולשה שגורמות לך להימשך למתוק. ב. במישור השיכלי - להבין ולהפנים את הנזקים והסכנות של הממתקים והסוכרים הפשוטים - תוכלי לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי. ג. במישור ההתנהגותי - לבדוק מתי מגיעה הכמיהה למתוק. האם אחרי ארוחה כבדה? האם בין הארוחות? האם את עושה הפסקות גדולות? מה את אוכלת בכלל? וכד' ד. לבדוק במרפאה את רמת הסוכר בדם ואפשרות של רמה נמוכה מידי (היפוגליקמיה). ה. להוסיף לתזונה פחמימות מורכבות, קרקרים מלאים, לחם מלא ועוד. ו. טיפולים כמו דיקור והומיאופתיה, תוספי מזון, מצחי מרפא יכולים להועיל. את כל זאת ועוד את יכולה לפתור ביעוץ אישי אצל איש מקצוע ולא להסתפק בפורום. אין פתרון קסם ואין "גלולת פלא" - צריך לעבוד ולהשקיע. בהצלחה צביקה

29/12/2005 | 23:16 | מאת: שרון

אגוזי מלך עם תמרים (תמרים אורגניים הרבה יותר טעימים ולא כל כך יקרים) זה ממש מעדן. כל שילוב של שומן וסוכר טעים מאוד, כמו שיש בממתקים אבל הרבה יותר בריא.

28/12/2005 | 17:50 | מאת: יעקב

היכן אפשר למצוא ספר על תזונה טבעונית,שם של ספר.

28/12/2005 | 18:04 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, יש כמה ספרים טובים בנושא. אחד מהם הוא ספרו של יצחק בן אורי: תזונת האדם ובריאותו. יש גם כמה ספרים של הרברט שלטון (המורה של יצחק בן אורי) שתורגמו לעברית. יש ספר של אליהו לוי מאמירים כדאי לקרוא גם את הספר של דר פנינה בר סלע (המורה שלי) - התחדשות. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 19:49 | מאת: נעמי

ב"תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי יש, לדעתי, הכל - הסברים מפורטים, כל מה שקשור בתזונה נכונה ובבריאות, תפריטים, מתכונים, הכל. אפשר להזמין מהמחבר, טלפון 8331310 - 09

28/12/2005 | 17:43 | מאת: שיר

שלום, אני בת 18, מטר 65 בערך ושוקלת בערך 57. יש לי תפריט די קבוע שאימצתי לעצמי ורציתי לדעת אם הוא בסדר בשביל לרדת במשקל בצורה נכונה (אני טבעונית דרך אגב אז אין לי חלב/ביצים/דגים/בשר בתפריט). בבוקר (אם אני לומדת) אני אוכלת סנוויץ' (לחם מחיטה מלאה) עם אבוקדו/חומוס (אם אני לא לומדת אני קמה מאוחר ומוותרת על זה) עד הצהריים אני אוכלת תפוח. בצהריים קערת מרק או קערה קטנה (נגיד כמו 2-3 כוסות) של פסטה מחיטה מלאה עם רוטב (עגבניות/ פסטו עם שמן זית, לא שמנת ודברים כאלו) או אורז מלא עם רוטב של ירקות נגיד. עד הערב אני אוכלת עוד איזה פרי, בדרך כלל תפוז או אגס. ובערב אני אוכלת סלט (גזר, עגבניה, מלפפון וקצת עלים) עם כף חומוס וקצת שמן זית. במשך היום אני שותה 8-10 כוסות מים. בנוסף אני עושה ספורט 2-3 בשבוע אבל אני לא יודעת כמה קלוריות אני שורפת. הפעילות זה פעמיים בשבוע ריקוד (כמו אירובי) במשך שעה+ 20 דקות חיטוב ועוד יום בשבוע פילאטיס. לי זה נראה שאני אוכלת טוב ומספיק אבל חישבתי את הקלוריות במחשבון קלוריות (http://www.miok.co.il/Calorie_index.asp?sm=11&md=4&type=no&tm=411) ויצא לי מעט קלוריות, במיוחד אם אני עוד עושה ספורט באותו יום או שזה יום שאני קמה מאוחר ולא אוכלת את הסנוויץ'. האם אני צריכה לשנות משהו או שהתפריט בסדר? תודה מראש :)

28/12/2005 | 18:10 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, התזונה שלך לא מאוזנת. חסר לך חלבון (שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, טופו). חסר ירקות בבוקר ובצהרים. אני לא ממליץ לוותר על ארוחת בוקר. טבעונות זה דבר נפלא, אבל חבל לפגוע בבריאות בגלל חוסר ידע. את עדיין צעירה, אבל בטווח הבינוני והרחוק עלולים להיווצר חוסרים תזונתיים. מציע לך לפנות ליעוץ אצל תזונאי טבעוני ותרכיבו ביחד תפריט מאוזן שיתאים לצרכיך. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 13:55 | מאת: פשר

שלום אני בן 21 בגיל 12-17 עשיתי דיאטת רצח בלי דיטאנית..הייתי אוכל ארוחה ביום..צהריים וזה היה אולי חתיכת שניצל או קצת אורז..וזהו. במשך 8 חודשיים בערך זה מה שאכלתי.. ירדתי 14 ק"ג בערך..כיום אני שוקל 70 וגובהי 1.72.. שאלתי היא עם פגעתי לי במערכות בגוף..למה אני סובל כיום מפיסיקולציות בכל הגוף (כמו שהעפעף קופץ בכל השרירים בגוף)? והאם פגעתי לעצמי בגובה כי אחי 184 ואחי הקטן כבר עוקף אותי..תודה רבה.

28/12/2005 | 17:21 | מאת: צביקה קורן

פשר שלום,, תזונה לא נכונה ולא מאוזנת בכל גיל ובמיוחד בגיל ההתבגרות יכולה לגרום לנזקים גופניים ונפשיים. עם מעט הנתונים שמסרת קשה לומר אם אכן נגרם לך נזק. מציע שתפנה לבדיקות מקיפות אצל הרופא המטפל לצורך איבחון והערכה. בכל מקרה כדאי שתדע שלגוף שלנו יש יכולת מופלאה לשקם את עצמו מרוב סוגי ההתעללות (ABUSE) המופעלים כלפיו מבורות ומסיבות אחרות. כדאי שתפנה בהקדם ליעוץ תזונתי מקצועי. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 12:15 | מאת: אילן_המחפש

לצביקה שלום! בני עבר בתקופה זו טיפולים כימוטרפיים וכמובן שהכל אצלו השתבש כולל התיאבון ועתה הוא רגיש יותר למחלות.ראיתי עד היום שהתרופות לא כל כך עוזרות ולעיתים אף מחמירות המצב. אני תמיד מוכן לשקול אלטרנטיבה חלופית טבעית,לכן בשלב ראש/ון אני רוצה להתחיל עם המערכת החיסונית ולחזק אותה.קראתי באחד הכתבות של DOCTORS שוויטמין D מחזק את המערכת החיסונית ועוזרת להילחם בסרטן.השאלה היא? 1 האם זה נכון?ואם כן זה מומלץ לילד שעבר טיפולים כימיים? 2 ואם כן אילו מוצרים מכילים כמות סבירה יומית של אותו וויטמין? 3 אילו מוצרים יכולים להגביר את התיאבון?

28/12/2005 | 17:17 | מאת: צביקה קורן

אילן שלום, חיזוק המערכת החיסונית לא יבוא בלקיחת ויטמן זה או אחר או צמח מרפא או פרי. צריך להכין תוכנית תזונתית ייעודית המתאימה לבנך ולמצבו. לצערי התרגלנו מילדות לקחת "תרופה" לכל בעיה במקום לתקן את אורחות חיינו. עם כל האמפתיה והרצון לעזור לא נראה לי שהפורום זה המקום הנכון. אני מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי / נטורופתי אצל מומחה לנושא. אחד המומחים שאני מכיר הוא גובי המנהל לשעבר של פורום טיפולים אלטרנטיביים בסרטן. גובי לומד וחוקר את תחום הטיפולים האלטרנטיביים בסרטן כבר 16 שנה. בשנים האחרונות הוא מטפל ויועץ לחולי סרטן בתחום הטיפולים אלטרנטיביים/משלימים. הוא כתב את הספר "סרטן אפשר לנצח" העוסק בטיפולים טבעיים בסרטן. ניתן לקרוא יותר על הספר ולרכוש אותו באתר: http://www.cure-cancer-naturally.com בהצלחה צביקה

שלום, שמי שני, ואני עושה עבודה על המזון בגיל ההתבגרות. אני רוצה לשאול, האם זה חשוב לאכול בריא בגיל ההתבגרות? (אם כן, למה, ואם לא למה?) איך צריך לאכול בגיל ההתבגרות? (בוקר, צהריים וערב) למה צריך לאכול נכון בגיל ההתבגרות? (פירוט)

שני שלום, מאד חשוב לאכול נכון ומאוזן בגיל ההתבגרות ובכל גיל. זאת טעות חמורה שאנשים (וגם רופאים) חושבים שצריך לאכול בריא רק כשחולים, או מניקים, או צעירים, או זקנים.... תיכנסי לפרק המאמרים באתר שלי ותקראי מהו המזון המזיק ומהו המזון המועיל. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 10:14 | מאת: אביב

לאחרונה נתקלתי בהמלצות לגבי צריכת שבולת שועל כמענה לשמירת משקל, פחמימה מומלצת במסגרת הכללית של תזונת ספורט ואימון גופני וכמובן כמקור בריא ונכון יותר מה נכון בכל הנ"ל, מה הצריכה המומלצת, מה שעות היום או תיזמון הצריכה ביחס לאימון הגופני ועם מה נכון יותר לשלב אותה בתודה מראש אביב

28/12/2005 | 15:15 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, שיבולת שועל מלאה (גסה - לא אינסטנט) זה מזון מעולה ומועיל. היא עשירה בסידן, באשלגן ובויטמין B. יש בה 10% חלבון וסיבים תזונתיים מסיסים המסייעים להורדת כולסטרול. יש לה השפעה מרגיעה ומרדימה ולכן טוב לאכול אותה לפני השינה, אבל אפשר בכל שעות היום ורצוי עם קטניה (חומוס, עדשים, טופו וכד'), כדי לקבל חלבון מלא. בהצלחה צביקה

02/01/2006 | 12:01 | מאת: אביב

תודה על התשובה האם זה מה שנקרא : קוואקר ?

1 -לאכול בשלמות (לעיסה אולי לא מספקת) 2-בצורת סלט .(יברחו הויטמינים). 3 –לרסק בבלנדר ומיד לאכול? טעים מאד. ועוד משהו קטן :שמן זית - 10 מל לארוחה וליום זה הרבה מדי?בן 58 שוקל 50 קג מרגיש שבעה לכל היום או זה בגלל 6 כפות טחינה וחמאת שומשום לארוחה? תודה

27/12/2005 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, הטוב ביותר לאכול את הירק שלם או בחתיכות גדולות ואז ללעוס היטב. חיתוך דק או טחינה בבלנדר גורם לחימצון ולאובדן ויטמינים. טחינה וחמאת שומשום מאד מומלץ! לא הבנתי את השאלה / הערה על שמן זית. אם אין לך בעיית משקל אתה יכול לאכול 3 כפות ביום. בהצלחה צביקה

27/12/2005 | 13:31 | מאת: מורדי

עברתי בזמנו אוטם שריר הלב אמרו לי לשתות יין אדום כל יום כוסית אחת להורדת כולסטרול.לאחרונה הטריגלצרידים עלו .שאלתי האם יש קשר כאמור ומה אני צריך לעשות להפסיק לשתות?. תודה מראש

27/12/2005 | 13:59 | מאת: נעמי

לא יין אדום, ולא שום משקה או מזון אחר. להוריד כולסטרול אפשר רק כאשר מפסיקים לאכול מזונות יוצרי כולסטרול (מעולם החי). בקשר למזונות האלה לא דיברו איתך, אבל את היין לא שכחו להזכיר... כנראה שיצרני יין אדום מימנו איזה מחקר, ופירסמו תוצאות כאילו זה בריא. הם רק שכחו להוסיף שכל משקה אלכוהולי גורם נזק רב לכל מערכות הגוף - הכבד, הכליות, הלב, ותורם בנוכחותו לאי ספיגה של סידן, ברזל, ויטמינים. אז כן, זה מה שאתה צריך לעשות, להפסיק לשתות ולהתעניין בתזונה בריאה.

27/12/2005 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

מורדי שלום, יש הרבה מחקרים על חשיבות האלכוהול והיין האדום לבריאות כלי הדם והלב. בגישת התזונה הטבעית אנחנו שוללים את השימוש שמציעים לעשות ביין כ"תרופה" להורדת כוסטרול. הדרך היחידה לאזן את השומנים בדם היא באמצעות תזונה נכונה ומאוזנת. אגב, אגודת הלב האמריקאית (AHA) לא אימצה את העצה הזאת ולא ממליצה לחולי לב לצרוך אלכוהול, בין השאר בשל החשש להתמכרות. אגב2, היין מכיל סוכר שמשפיע לרעה על רמת הטריגליצרידים. אגב 3, אלכוהול זה לא משקה תמים. הוא עלול לגרום נזקים ופגיעות במערכות רבות בגוף בטווח הקצר ובטווח הארוך. בעיני במונחים של עלות / תועלת ניזקו עולה על תועלתו. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 11:50 | מאת: אתי

שלום רב., אני בת 52 כרותת רחם ושחלות משנת 95 מטופלת בהורמונים (אבורל מדבקות).לאחרונה בלוטות התריס (הנמצאות מאחורי האוזניים) מגרדות לי והיה מצב שכתוצאה מהגירוד אחת הבלוטות לא פעם התנפחה. בימים אלו נוכחתי מנסיון שמריחה של קרם באיזור במקום הגירוד "פותרת" את הבעיה ומאפשרת חזרה להתנהלות רגילה. שאלתי היא: א. האם יש קשר בין הכריתה לתפקוד הבלוטות? ב. האם בבדיקת דם לבחינת תפקוד הבלוטה ניתן להבחין ולאתר הבעיה? ג. הצעתך איך עלי לנהוג. תודה

26/12/2005 | 20:30 | מאת: ספיר

דרך החשיבה לשי מוטעיייתתת אני עושה דיאטה ואני מצליחה לשמור יפה מאוד...הבעיה היא שכשנגיד אני מספספת במשהו הכי קטן אז אני כבר אומרת לעצמי יאללה היום הזה כבר הרוס ומרשה לעצמי להתפרע ולאכול מה שבא לי..נגיד אני ישתה נס קפה..זה יגרום לי לומר שהדיאטה תתחיל ממחר והיום מותר לאכול הכל.. והקטע שכל יום קורה לי מצב כזה שאני מתחילה לזלול..מה לעשות???

27/12/2005 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

ספיר שלום, אחת האפשרויות היא להצטרף לקבוצת תמיכה שבה תוכלי לדבר על הקשיים שלך ולשמוע שאת לא לבד במערכה הזאת. קבוצות תמיכה מוכרות הן: שומרי משקל, דיאטה קלאב, אכלנים כפייתיים (OA ) ויש גם דיאטניות שמקיימות קבוצות תמיכה או נותנות ליווי אישי. במקביל כדאי לעבוד על החלק הנפשי ולברר מדוע זה קורה לך. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 14:21 | מאת: דיקלה אברהם

שלום רב צביקה!אני בחורה בת26 ואחרי דיאטה ארוכה מאוד אכלתי גג1200 קלוריות ביום לפעמים גם פחות משהו כמו 800 900 קלוריות ביום אני מאמינה שנגרם נזק לגופי אבל עכשיו שאני מנסה לאכול יותר אני משמינה ישר באיזה 1 2 השאלה שלי למה זה קורה? ועוד שאלה שלמשל אם אני אוכלת 750 או 800 אני כבר לא מרזה מזה מאוד מתסכל ומה קורה לגופי? תודה מראטש

26/12/2005 | 15:27 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, הנושא עלה רבות בפורום. לצערי את לא המצאת את התזונה האנורקטית ויש עוד עשרות כמוך. כדי להגיע למשקל מאוזן את צריכה להתחיל לאכול...!!! אני בטוח שאת עדיין בתת משקל ותוספת של 2 -4 קילו לא תזיק לך. הגוף שלך למד להסתדר עם כמות מינימלית של קלוריות אבל בטווח הרחוק עלולים להיגרם לך נזקים בריאותיים מחוסר ויטמינים ומינרלים. רופא אמריקאי בדק באמצעות תוכנת מחשב את כל שילובי התזונה האפשריים וגילה שמתחת ל 1,200 קלוריות ביממה אי אפשר לקבל את כל רכיבי התזונה הדרושים (חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד). מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי שכולל מעקב שבועי כדי לשקם את תזונתך ובריאותך. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 14:04 | מאת: עמית

שלום!!! אני בא אחרי הרבה שאלות ותשובות שקיבלתי ששאלתי,קראתי, תזונאים ואנשים על ארוחה שאחרי אימון. כל אחד אומר משהו אחר לא יודע למי להאמין כבר. השאלה שלי היא: אחרי אימון (אימון מישקולות) קשה צריך קודם כל פחמימות כדי לחדש את מאגרי האנרגיה , הגליקוגן ואז אחרי שעה רק את החלבון.??? לדוגמא:אמרו לי תפוחי אדמה הכי טוב אחרי אימון ואז אחרי חצי שעה, שעה חלבון עם ירקות- נגיד ארוחה בשרית. או , אחרי אימון עד חצי שעה חלבון+פחמימות ביחד? חלק אמרו שאין טעם לאכול חלבון ישר אחרי אימון כי אז הוא מנצל את זה כמקור אנרגיה!!? ולא כחומר בנייה!!! מה אתה אומר? מטרתי היא לפתח מסת שריר כמובן * אם יש לי תוסף תזונה אני לוקח אותו ישר אחרי אימון, אז למה זה כן(הוא מכיל פחמימות וחלבון) תודה!! עמית

26/12/2005 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, להלן תשובה שנתתי למאור ב 21 /12 לשאלה דומה לשלך "מאור שלום, אני לא מסתדר עם ההנחייה של מאמני חדר כושר ומומחי ספורט שאומרים שחייבים לאכול חלבון תוך שעה מסיום האימון אחרת תהייה הידלדלות של השריר. כדאי שתדע שאם אתה אוכל מזון חלבוני הוא מתפרק והופך לחומצות אמינו רק לאחר כחמש שעות. לוקח לגוף עוד כמה שעות "לבנות" מחומצות האמינו רקמת שריר. בקיצור, אפשר לאכול מיד אחרי האימון ואפשר לאכול כשרעבים. אפשר לאכול ארוחה חלבונית ואפשר עמילנית. העיקר שתהיה ארחוה מזינה, מוזנת ומלאה ולא אוכל "זבל". אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון ושיקויים למיניהם. גם כך יש לנו יותר מידי חלבון בתזונה." לעמית, אני מקווה שלא הצלחתי לבלבל אותך יותר. לדעתי לא חשוב מה אוכלים אחרי האימון אבל חשוב מאד לאכול ארוחת פחמימות קלה לפני האימון כדי שלא תהיה ירידה חריפה ברמת הסוכר. גם על זה כבר כתבתי בעבר. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 21:56 | מאת: עמית

"יותר מדי חלבון בתזונה??" אבל צריך כדי לפתח מסת שריר חלבון פי 2 ממשקל הגוף, אז למה יותר מדי? עמית

26/12/2005 | 11:15 | מאת: שירה

מה זה קסניקל,למה טוב לקחת אותו בחורף ואיך הוא תורם בשמירה על המשקל?

26/12/2005 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, מצורף קישור לתשובה שניתנה בפורום לנושא זה בעבר. אני לא ממליץ לקחת קסניקל או כל תרופת פלא אחרת להרזייה - לא בחורף ולא בקיץ. איזון המשקל לאורך זמן יושג רק בתזונה טבעית ומאוזנת וביצוע פעילות גופנית סדירה. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xFT/433/xFP/434 בהצלחה צביקה

25/12/2005 | 22:27 | מאת: שיר

האם אלרגיה למזון יכולה ליצור שחורים ( אקנה) או פצעונים בעור הפנים . יש לי עור שמן מעורב .? איזה מזון עלי להימנע ?? הניני אלרגית לאבק וחתולים . כיצד אפשר לטפל בזה.? ומה כדי לאוכל כדאי שלא יצעו פצעונים ?. וחןץ מזה איזה סוג של אוכל מקטין לחץ נפשי ?. ומה מגביר ??

26/12/2005 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, לאקנה יש מספר סיבות (תורשה, חוסר איזון הורמונלי, מתח, דלקת מקומית, אי שמירה על נקיון הפנים ועוד) ותזונה לא נכונה היא אחת מהן. כדאי להימנע ממזון קלוקל ובכלל זה קפה, קקאו, שומנים רוויים, מטוגן, סוכרים פשוטים, צבעי מאכל גבינות שמנות, בוטנים ועוד. באופן לא מפתיע מזונות שגורמים לחוסר מנוחה ומתח הם: קפה, תה קולה, סוכרים פשוטים צבעי מאכל אדום, כתום, בשר אדום ועוד. מזונות מרגיעים הם מזונות העשירים באשלגן ובמגנזיום כמו: פירות (במיוחד בננה, תפוח) ירקות (עלים ירוקים, כרוב, עגבנייה), שקדים, אגוזים, דגנים מלאים (במיוחד שיבולת שועל) וקטניות. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא פירוט על חומרים מזיקים בתזונתנו ועל חומרים מועילים ומבריאים (לקבלת כתובת האתר תלחצי על התמונה שלי). להלן קישור למידע נוסף בנושא אקנה בגישה נטורופטית: http://naturemed.co.il/in_si/health_11.html בהצלחה צביקה

25/12/2005 | 18:15 | מאת: שרון

שלום, אני קונה צימוקים אורגנים במחיר לא יקר. החיסרון שלהם הוא שהם מאובקים וקשה מאוד לשטוף את כל האבק. האם האבק מסוכן? האם עדיף לא לקנות את את הצימוקים?

25/12/2005 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, כמובן שעדיף לקנות צימוקים אורגניים. אפשר לשים במסננת ולשטוף תחת הברז עם מים פושרים, או להשרות במים לחצי שעה עד שעה והאבק יירד. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 14:11 | מאת: שרון

25/12/2005 | 16:44 | מאת: יעקב

קראתי איזה מחקר ששמן זרעי ענבים מוריד את ldl ב13% ואת hdl מעלה ב7% במידה וצןרכים 3 כפות ביום, אם אני לא טועה אתה חבר של אחי רפי מאל על?

25/12/2005 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, לא מכיר את המחקר שקראת ואני גם לא מציע לך להתלהב יותר מידי מאחוזים וממחקרים. שמן זרעי ענבים זה מזון ולא תרופה. יש בו חומצת שומן אוליאית שנמצאת בשמן זית והיא כנראה "עושה את העבודה". בשמן זית יש כמות גדולה יותר ולכן הוא נחשב כמאזן רמות שומנים בדם. צריך לזכור שהטיפול בכולסטרול צריך להיות בכמה מישורים ולא רק באמצעות "תרופה" טבעית זו או אחרת. בהצלחה צביקה נכון, אני חבר של רפי...

25/12/2005 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע לכל שוחרי הבריאות ושומרי המשקל הגולשים בפורום הזה להימנע מהמאכלים המזיקים האלה. הסופגניות מכילות קמח לבן, הרבה סוכר לבן, ריבה ושמן שרוף. גם הלביבות המטוגנות מזיקות ומיותרות המאכלים המסורתיים האלה חסרים כל ערך תזונתי ויש להן ערך קלורי רב מאד (תלוי בגודל). כדאי גם לזכור שאין דבר כזה "סופגניות איכותיות" גם אם הן נאפות בקונדיטוריית צמרת זו או אחרת. זהו מזון מזיק ומיותר ולא משנה היכן הוא מיוצר! אני לא ממליץ לפגוע בבריאות כדי ל"שמור על המסורת" וכדי להיות חברותי, משפחתי ומקובל... אפשר להסתפק בהדלקת נרות ובשירי חנוכה. חג אורים שמח צביקה

26/12/2005 | 16:10 | מאת: אלמונית

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3189436,00.html

25/12/2005 | 11:54 | מאת: לולי

האם אכילת חמוציות עלולה לצבוע מעט את השתן? תודה!

25/12/2005 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

לולי שלום, בהחלט יתכן, כפי שאכילת סלק יכולה לצבוע את השתן. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 12:25 | מאת: דולי

היכן בדיוק ניתן לרכוש תה חמוציות תוגה מרגלית

25/12/2005 | 10:01 | מאת: סימה

שלום יש שוני מעוד בולת בין מרקם של פשתן טחון אורגני לרגיל. האים זה שונה גם מבחינת כמות ואיכות של אומגה 3שיש בהם?בתודה

25/12/2005 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, אין לי תשובה טובה לשאלה הזאת לא ידוע לי אם נערכו בדיקות מעבדה בנושא זה. היתרונות של מזון מגידול אורגאני ידועים ומוכרים. בהצלחה צביקה

24/12/2005 | 15:06 | מאת: יניב

ברצוני לדעת ממה מורכב בשר עוף למשל.... הרי אנו יודעים שיש בו כ 20 גרם גרם חלבון ב100 גרם בשר... השאלה מה עוד מרכיב את הבשר הרי פחמימות לא ייתכן וגם שומן אז מהם ה 80 גרם הנוספים???

24/12/2005 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

בנוסף לחלבון יש בעוף, שומן, מינרלים והשאר מים.

24/12/2005 | 08:31 | מאת: ליאת רבן

לאחרונה שמעתי על ניקוי כל הפסולת שמיצטברת במעי הגס ע"י ניקוי עם צינורית, מה ידוע לך על זה? והאם זה מסוכן? בתודה ליאת

24/12/2005 | 11:08 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, את ודאי מתכוונת ל"קולוניק". מדובר בהכנסה ובהוצאה מבוקרת של מים אל המעי הגס במטרה לנקות אותו משאריות פסולת. הקולוניק משמש גם לטיפול בפטריית קנדידה, בעצירות ובמחלות נוספות. הטיפול לא מכאיב, אבל הוא חייב להתבצע על ידי מומחה לנושא כדי לא לגרום נזק. לא מומלץ לבצע את הטיפול באופן קבוע (כל שבוע וכד'), אלא רק פעם או פעמיים בשנה בשילוב של טכניקת ניקוי כמו צום מיצים או מים. בטיפול יש סכנה מסויימת מעצם ההחדרה של צינרית ומים למעי הגס. בהצלחה צביקה

רציתי לדעת האם הקפאה של מוצרי מזון שונים הורסת את האנטי-אוקסידנטים שלהם (פלבואינים וכדומה...) בהנחה שמפשירים אח"כ בטמפ' החדר (ללא חימום)?

עידן שלום, לא בכל מוצרי המזון יש אנטי אוקסידנטים. הקפאה של פירות וירקות פוגעת בטעם ובחלק מהויטמינים והאנטיאוקסידנטים. המינרלים לא נפגעים. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 16:34 | מאת: ארז

אני סובל מאוד מגזים. איזה מזון מונע זאת? והאם ניתן למנוע זאת בדרכים אחרות? תודה רבה מראש, ארז

23/12/2005 | 18:16 | מאת: צביקה קורן

ארז שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש על "גזים" ותמצא מספר תשובות. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 16:13 | מאת: ג'ואל

שלום רב אני לא ממש אוהבת דגים ולכן אוכלת אותם בתדירות נמוכה. בתקופה האחרונה אני שומעת הרבה על אומגה 3 . למה זה בדיוק עוזר ומאיזה גיל כדאי להתחיל?האם כדאי לקחת את הקפסולות הנמכרות בבתי המרקחת?

23/12/2005 | 18:19 | מאת: צביקה קורן

ג'ואל שלום, בשבוע האחרון עניתי בערך חמישים פעם על אותה שאלה - תבצעי חיפוש במנוע החיפוש של הפורום על "אומגה 3" ותמצאי גם קישור לאתר שמסביר את הנשוא במפורט. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 13:01 | מאת: יובל

איך קוראים לחומצות השומן שמהם מייצר הגוף אומגה 3, ואומגה 6 (לפי מה שאני זוכר, יש חומצת שומן שקוראים לה linolenic acid( אני צריך לדעת את השמות כי אני מחפש באתר שבו כתובים שמות כאלה.

23/12/2005 | 18:20 | מאת: צביקה קורן

אתה יכול לחפש לפי EPA ו DHA

23/12/2005 | 11:52 | מאת: זהבה

שלום רב ! ברצוני לדעת אם יש טיפול שימנע את את הישנותם של הבעיות הללו בעבר קיבלתי טיפול הומיאופטי וזה לשמחתי טיפל גם בבעיה הנ"ל . ניסיתי כל מיני משחות שומנית ואפילו לישון עם ניילון וגרביים אך דבר לא עוזר אני בטוחה שמדובר בחוסר מסויים בגוף שגורם לבעיה. אשמח אם תוכל לעזור לי אם אתה מכיר את התופעה וגורמיה בברכה זהבה

23/12/2005 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, יש כמה הסברים תזונתיים, רגשיים, רפואיים ואחרים לסדקים ויובש בעקבים. אני מציע לך למרוח משחה בשם פלקסיטול (FLEXITOL ) ובמקביל לוודא שהתזונה שלך מאוזנת ויש בה מספיק שמן זית, אבוקדו ואומגה 3. לא לשכוח לשתות מים. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 11:38 | מאת: קרן .ש.ט

שלום, אני בשבוע 34 להריון ,משקל העובר קטן יחסית לשבוע ההריון לכן הומלץ לי לצרוך 3 כדורי אומגה 3 ביום ,האם המינון אניו גבוה? האם יכול להיות נזק במינון גבוה? אשמח לקבל תגובה בהקדם.

23/12/2005 | 18:45 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני נגד "מינונים" ופורמולות כלליות המתאימות לכל אחד. אני לא מכיר אותך, את משקלך, תזונתך, גילך, אורח החיים שלך ומצבך הבריאותי. אם את אוכלת 1-2 מנות דג בשבוע ומעט פשתן טחון, אן צורך בכדורים ואין צורך במינונים. כי להיות רגועה תקחי קפסולה אחת ביום בנוסף לתזונה שהזכרתי. בהצלחה צביקה

האם ניתן להשתמש באומגה 3 מתחילת ההריון ועד סופו? קראתי כי אומגה 3 עוזרת להתפתחות אינטיליגנטית גבוהה אצל העובר וכמו כן מונעת אלרגיות ובעיות חיסוניות ? אבקש לקבל תשובה בהקדם האפשרי

22/12/2005 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, רצוי לקבל אומגה 3 מתחילת ההריון ועד סופו. אם את אוכלת דגי ים 1 -2 בשבוע ואם את אוכלת פשתן טחון אין צורך בכדורים. לא יודע מה זה "עוצמה כפולה" ואני לא מכיר את המוצר של נטורילייף. מעניין איך הצלחנו לשרוד עד לפני 5 שנים בלי כל הכדורים של אומגה 3... נראה לי שהמהומה בנושא קצת מוגזמת ועומדים מאחוריה שיקולים כלכליים ושיווקיים רבים. בהצלחה צביקה

22/12/2005 | 16:49 | מאת: מיה

היי, חבר שלי אוהב לאכול הרבה הרבה חריף, אוכל אוכל נורא חם ואוכל ממש מהר. השאלה שלי היא,כיצד אני משכנעת אותו שכל זה לא בריא? מה לומר? תודה רבה!

22/12/2005 | 19:52 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, כבר כתבתי על כך בעבר. אוכל חריף עלול לגרום לכיבים במערכת העיכול. גם אוכל חם עלול לגרום לכוויות ולפציעה של דרכי העיכול. העיצוב במערכת העיכול לא כל כך מפותח וכשחשים כאב זה כבר מראה שיש בעיה. אכילה מהירה גם היא בעייתית מכיוון שאוכל שאינו לעוס לא מתעכל בקיבה ובמעיים בצורה טובה וחלקו יוצא כמו שנכנס והגוף לא מפיק ממנו בצורה מייטבית את הויטמינים, המינרלים החלבונים והשומנים. גם אוכל קר מזיק מאד. את לא תצליחי לשכנע אותו - הוא צריך להשתכנע בעצמו. נסי להפנות אותו לפרק המאמרים באתר שלי למאמר על "כללים לתזונה נכונה" ולמאמרים נוספים שם בנושא תזונה נכונה. אם אין נכונות הוא לא ישתכנע וכדאי שתפסיקי להציק לו. כל אחד צריך להיות אחראי לבריאותו. בהצלחה צביקה

22/12/2005 | 21:38 | מאת: נעמי

את יכולה להגיד לו שמזון חריף מגרה בלי הרף את דפנות הקיבה, ומזה עלול להיווצר שם פצע. הפצע עלול להתפתח לכיב (אולקוס), וזה כבר סיפור קשה מאוד, שגורם סבל רב, ולא קל לריפוי. עד כמה שידוע לי, נגרם נזק גם לכבד ולכליות. אם אני לא טועה, וכדאי לך לבדוק את זה, מזון חריף עלול לגרום לאי תפקוד תקין של הכליות.