פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

27/12/2005 | 13:31 | מאת: מורדי

עברתי בזמנו אוטם שריר הלב אמרו לי לשתות יין אדום כל יום כוסית אחת להורדת כולסטרול.לאחרונה הטריגלצרידים עלו .שאלתי האם יש קשר כאמור ומה אני צריך לעשות להפסיק לשתות?. תודה מראש

27/12/2005 | 13:59 | מאת: נעמי

לא יין אדום, ולא שום משקה או מזון אחר. להוריד כולסטרול אפשר רק כאשר מפסיקים לאכול מזונות יוצרי כולסטרול (מעולם החי). בקשר למזונות האלה לא דיברו איתך, אבל את היין לא שכחו להזכיר... כנראה שיצרני יין אדום מימנו איזה מחקר, ופירסמו תוצאות כאילו זה בריא. הם רק שכחו להוסיף שכל משקה אלכוהולי גורם נזק רב לכל מערכות הגוף - הכבד, הכליות, הלב, ותורם בנוכחותו לאי ספיגה של סידן, ברזל, ויטמינים. אז כן, זה מה שאתה צריך לעשות, להפסיק לשתות ולהתעניין בתזונה בריאה.

27/12/2005 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

מורדי שלום, יש הרבה מחקרים על חשיבות האלכוהול והיין האדום לבריאות כלי הדם והלב. בגישת התזונה הטבעית אנחנו שוללים את השימוש שמציעים לעשות ביין כ"תרופה" להורדת כוסטרול. הדרך היחידה לאזן את השומנים בדם היא באמצעות תזונה נכונה ומאוזנת. אגב, אגודת הלב האמריקאית (AHA) לא אימצה את העצה הזאת ולא ממליצה לחולי לב לצרוך אלכוהול, בין השאר בשל החשש להתמכרות. אגב2, היין מכיל סוכר שמשפיע לרעה על רמת הטריגליצרידים. אגב 3, אלכוהול זה לא משקה תמים. הוא עלול לגרום נזקים ופגיעות במערכות רבות בגוף בטווח הקצר ובטווח הארוך. בעיני במונחים של עלות / תועלת ניזקו עולה על תועלתו. בהצלחה צביקה

28/12/2005 | 11:50 | מאת: אתי

שלום רב., אני בת 52 כרותת רחם ושחלות משנת 95 מטופלת בהורמונים (אבורל מדבקות).לאחרונה בלוטות התריס (הנמצאות מאחורי האוזניים) מגרדות לי והיה מצב שכתוצאה מהגירוד אחת הבלוטות לא פעם התנפחה. בימים אלו נוכחתי מנסיון שמריחה של קרם באיזור במקום הגירוד "פותרת" את הבעיה ומאפשרת חזרה להתנהלות רגילה. שאלתי היא: א. האם יש קשר בין הכריתה לתפקוד הבלוטות? ב. האם בבדיקת דם לבחינת תפקוד הבלוטה ניתן להבחין ולאתר הבעיה? ג. הצעתך איך עלי לנהוג. תודה

26/12/2005 | 20:30 | מאת: ספיר

דרך החשיבה לשי מוטעיייתתת אני עושה דיאטה ואני מצליחה לשמור יפה מאוד...הבעיה היא שכשנגיד אני מספספת במשהו הכי קטן אז אני כבר אומרת לעצמי יאללה היום הזה כבר הרוס ומרשה לעצמי להתפרע ולאכול מה שבא לי..נגיד אני ישתה נס קפה..זה יגרום לי לומר שהדיאטה תתחיל ממחר והיום מותר לאכול הכל.. והקטע שכל יום קורה לי מצב כזה שאני מתחילה לזלול..מה לעשות???

27/12/2005 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

ספיר שלום, אחת האפשרויות היא להצטרף לקבוצת תמיכה שבה תוכלי לדבר על הקשיים שלך ולשמוע שאת לא לבד במערכה הזאת. קבוצות תמיכה מוכרות הן: שומרי משקל, דיאטה קלאב, אכלנים כפייתיים (OA ) ויש גם דיאטניות שמקיימות קבוצות תמיכה או נותנות ליווי אישי. במקביל כדאי לעבוד על החלק הנפשי ולברר מדוע זה קורה לך. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 14:21 | מאת: דיקלה אברהם

שלום רב צביקה!אני בחורה בת26 ואחרי דיאטה ארוכה מאוד אכלתי גג1200 קלוריות ביום לפעמים גם פחות משהו כמו 800 900 קלוריות ביום אני מאמינה שנגרם נזק לגופי אבל עכשיו שאני מנסה לאכול יותר אני משמינה ישר באיזה 1 2 השאלה שלי למה זה קורה? ועוד שאלה שלמשל אם אני אוכלת 750 או 800 אני כבר לא מרזה מזה מאוד מתסכל ומה קורה לגופי? תודה מראטש

26/12/2005 | 15:27 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, הנושא עלה רבות בפורום. לצערי את לא המצאת את התזונה האנורקטית ויש עוד עשרות כמוך. כדי להגיע למשקל מאוזן את צריכה להתחיל לאכול...!!! אני בטוח שאת עדיין בתת משקל ותוספת של 2 -4 קילו לא תזיק לך. הגוף שלך למד להסתדר עם כמות מינימלית של קלוריות אבל בטווח הרחוק עלולים להיגרם לך נזקים בריאותיים מחוסר ויטמינים ומינרלים. רופא אמריקאי בדק באמצעות תוכנת מחשב את כל שילובי התזונה האפשריים וגילה שמתחת ל 1,200 קלוריות ביממה אי אפשר לקבל את כל רכיבי התזונה הדרושים (חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד). מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי שכולל מעקב שבועי כדי לשקם את תזונתך ובריאותך. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 14:04 | מאת: עמית

שלום!!! אני בא אחרי הרבה שאלות ותשובות שקיבלתי ששאלתי,קראתי, תזונאים ואנשים על ארוחה שאחרי אימון. כל אחד אומר משהו אחר לא יודע למי להאמין כבר. השאלה שלי היא: אחרי אימון (אימון מישקולות) קשה צריך קודם כל פחמימות כדי לחדש את מאגרי האנרגיה , הגליקוגן ואז אחרי שעה רק את החלבון.??? לדוגמא:אמרו לי תפוחי אדמה הכי טוב אחרי אימון ואז אחרי חצי שעה, שעה חלבון עם ירקות- נגיד ארוחה בשרית. או , אחרי אימון עד חצי שעה חלבון+פחמימות ביחד? חלק אמרו שאין טעם לאכול חלבון ישר אחרי אימון כי אז הוא מנצל את זה כמקור אנרגיה!!? ולא כחומר בנייה!!! מה אתה אומר? מטרתי היא לפתח מסת שריר כמובן * אם יש לי תוסף תזונה אני לוקח אותו ישר אחרי אימון, אז למה זה כן(הוא מכיל פחמימות וחלבון) תודה!! עמית

26/12/2005 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, להלן תשובה שנתתי למאור ב 21 /12 לשאלה דומה לשלך "מאור שלום, אני לא מסתדר עם ההנחייה של מאמני חדר כושר ומומחי ספורט שאומרים שחייבים לאכול חלבון תוך שעה מסיום האימון אחרת תהייה הידלדלות של השריר. כדאי שתדע שאם אתה אוכל מזון חלבוני הוא מתפרק והופך לחומצות אמינו רק לאחר כחמש שעות. לוקח לגוף עוד כמה שעות "לבנות" מחומצות האמינו רקמת שריר. בקיצור, אפשר לאכול מיד אחרי האימון ואפשר לאכול כשרעבים. אפשר לאכול ארוחה חלבונית ואפשר עמילנית. העיקר שתהיה ארחוה מזינה, מוזנת ומלאה ולא אוכל "זבל". אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון ושיקויים למיניהם. גם כך יש לנו יותר מידי חלבון בתזונה." לעמית, אני מקווה שלא הצלחתי לבלבל אותך יותר. לדעתי לא חשוב מה אוכלים אחרי האימון אבל חשוב מאד לאכול ארוחת פחמימות קלה לפני האימון כדי שלא תהיה ירידה חריפה ברמת הסוכר. גם על זה כבר כתבתי בעבר. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 21:56 | מאת: עמית

"יותר מדי חלבון בתזונה??" אבל צריך כדי לפתח מסת שריר חלבון פי 2 ממשקל הגוף, אז למה יותר מדי? עמית

26/12/2005 | 11:15 | מאת: שירה

מה זה קסניקל,למה טוב לקחת אותו בחורף ואיך הוא תורם בשמירה על המשקל?

26/12/2005 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, מצורף קישור לתשובה שניתנה בפורום לנושא זה בעבר. אני לא ממליץ לקחת קסניקל או כל תרופת פלא אחרת להרזייה - לא בחורף ולא בקיץ. איזון המשקל לאורך זמן יושג רק בתזונה טבעית ומאוזנת וביצוע פעילות גופנית סדירה. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/16/xFT/433/xFP/434 בהצלחה צביקה

25/12/2005 | 22:27 | מאת: שיר

האם אלרגיה למזון יכולה ליצור שחורים ( אקנה) או פצעונים בעור הפנים . יש לי עור שמן מעורב .? איזה מזון עלי להימנע ?? הניני אלרגית לאבק וחתולים . כיצד אפשר לטפל בזה.? ומה כדי לאוכל כדאי שלא יצעו פצעונים ?. וחןץ מזה איזה סוג של אוכל מקטין לחץ נפשי ?. ומה מגביר ??

26/12/2005 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, לאקנה יש מספר סיבות (תורשה, חוסר איזון הורמונלי, מתח, דלקת מקומית, אי שמירה על נקיון הפנים ועוד) ותזונה לא נכונה היא אחת מהן. כדאי להימנע ממזון קלוקל ובכלל זה קפה, קקאו, שומנים רוויים, מטוגן, סוכרים פשוטים, צבעי מאכל גבינות שמנות, בוטנים ועוד. באופן לא מפתיע מזונות שגורמים לחוסר מנוחה ומתח הם: קפה, תה קולה, סוכרים פשוטים צבעי מאכל אדום, כתום, בשר אדום ועוד. מזונות מרגיעים הם מזונות העשירים באשלגן ובמגנזיום כמו: פירות (במיוחד בננה, תפוח) ירקות (עלים ירוקים, כרוב, עגבנייה), שקדים, אגוזים, דגנים מלאים (במיוחד שיבולת שועל) וקטניות. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא פירוט על חומרים מזיקים בתזונתנו ועל חומרים מועילים ומבריאים (לקבלת כתובת האתר תלחצי על התמונה שלי). להלן קישור למידע נוסף בנושא אקנה בגישה נטורופטית: http://naturemed.co.il/in_si/health_11.html בהצלחה צביקה

25/12/2005 | 18:15 | מאת: שרון

שלום, אני קונה צימוקים אורגנים במחיר לא יקר. החיסרון שלהם הוא שהם מאובקים וקשה מאוד לשטוף את כל האבק. האם האבק מסוכן? האם עדיף לא לקנות את את הצימוקים?

25/12/2005 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, כמובן שעדיף לקנות צימוקים אורגניים. אפשר לשים במסננת ולשטוף תחת הברז עם מים פושרים, או להשרות במים לחצי שעה עד שעה והאבק יירד. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 14:11 | מאת: שרון

25/12/2005 | 16:44 | מאת: יעקב

קראתי איזה מחקר ששמן זרעי ענבים מוריד את ldl ב13% ואת hdl מעלה ב7% במידה וצןרכים 3 כפות ביום, אם אני לא טועה אתה חבר של אחי רפי מאל על?

25/12/2005 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, לא מכיר את המחקר שקראת ואני גם לא מציע לך להתלהב יותר מידי מאחוזים וממחקרים. שמן זרעי ענבים זה מזון ולא תרופה. יש בו חומצת שומן אוליאית שנמצאת בשמן זית והיא כנראה "עושה את העבודה". בשמן זית יש כמות גדולה יותר ולכן הוא נחשב כמאזן רמות שומנים בדם. צריך לזכור שהטיפול בכולסטרול צריך להיות בכמה מישורים ולא רק באמצעות "תרופה" טבעית זו או אחרת. בהצלחה צביקה נכון, אני חבר של רפי...

25/12/2005 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע לכל שוחרי הבריאות ושומרי המשקל הגולשים בפורום הזה להימנע מהמאכלים המזיקים האלה. הסופגניות מכילות קמח לבן, הרבה סוכר לבן, ריבה ושמן שרוף. גם הלביבות המטוגנות מזיקות ומיותרות המאכלים המסורתיים האלה חסרים כל ערך תזונתי ויש להן ערך קלורי רב מאד (תלוי בגודל). כדאי גם לזכור שאין דבר כזה "סופגניות איכותיות" גם אם הן נאפות בקונדיטוריית צמרת זו או אחרת. זהו מזון מזיק ומיותר ולא משנה היכן הוא מיוצר! אני לא ממליץ לפגוע בבריאות כדי ל"שמור על המסורת" וכדי להיות חברותי, משפחתי ומקובל... אפשר להסתפק בהדלקת נרות ובשירי חנוכה. חג אורים שמח צביקה

26/12/2005 | 16:10 | מאת: אלמונית

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3189436,00.html

25/12/2005 | 11:54 | מאת: לולי

האם אכילת חמוציות עלולה לצבוע מעט את השתן? תודה!

25/12/2005 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

לולי שלום, בהחלט יתכן, כפי שאכילת סלק יכולה לצבוע את השתן. בהצלחה צביקה

26/12/2005 | 12:25 | מאת: דולי

היכן בדיוק ניתן לרכוש תה חמוציות תוגה מרגלית

25/12/2005 | 10:01 | מאת: סימה

שלום יש שוני מעוד בולת בין מרקם של פשתן טחון אורגני לרגיל. האים זה שונה גם מבחינת כמות ואיכות של אומגה 3שיש בהם?בתודה

25/12/2005 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, אין לי תשובה טובה לשאלה הזאת לא ידוע לי אם נערכו בדיקות מעבדה בנושא זה. היתרונות של מזון מגידול אורגאני ידועים ומוכרים. בהצלחה צביקה

24/12/2005 | 15:06 | מאת: יניב

ברצוני לדעת ממה מורכב בשר עוף למשל.... הרי אנו יודעים שיש בו כ 20 גרם גרם חלבון ב100 גרם בשר... השאלה מה עוד מרכיב את הבשר הרי פחמימות לא ייתכן וגם שומן אז מהם ה 80 גרם הנוספים???

24/12/2005 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

בנוסף לחלבון יש בעוף, שומן, מינרלים והשאר מים.

24/12/2005 | 08:31 | מאת: ליאת רבן

לאחרונה שמעתי על ניקוי כל הפסולת שמיצטברת במעי הגס ע"י ניקוי עם צינורית, מה ידוע לך על זה? והאם זה מסוכן? בתודה ליאת

24/12/2005 | 11:08 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, את ודאי מתכוונת ל"קולוניק". מדובר בהכנסה ובהוצאה מבוקרת של מים אל המעי הגס במטרה לנקות אותו משאריות פסולת. הקולוניק משמש גם לטיפול בפטריית קנדידה, בעצירות ובמחלות נוספות. הטיפול לא מכאיב, אבל הוא חייב להתבצע על ידי מומחה לנושא כדי לא לגרום נזק. לא מומלץ לבצע את הטיפול באופן קבוע (כל שבוע וכד'), אלא רק פעם או פעמיים בשנה בשילוב של טכניקת ניקוי כמו צום מיצים או מים. בטיפול יש סכנה מסויימת מעצם ההחדרה של צינרית ומים למעי הגס. בהצלחה צביקה

רציתי לדעת האם הקפאה של מוצרי מזון שונים הורסת את האנטי-אוקסידנטים שלהם (פלבואינים וכדומה...) בהנחה שמפשירים אח"כ בטמפ' החדר (ללא חימום)?

עידן שלום, לא בכל מוצרי המזון יש אנטי אוקסידנטים. הקפאה של פירות וירקות פוגעת בטעם ובחלק מהויטמינים והאנטיאוקסידנטים. המינרלים לא נפגעים. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 16:34 | מאת: ארז

אני סובל מאוד מגזים. איזה מזון מונע זאת? והאם ניתן למנוע זאת בדרכים אחרות? תודה רבה מראש, ארז

23/12/2005 | 18:16 | מאת: צביקה קורן

ארז שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש על "גזים" ותמצא מספר תשובות. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 16:13 | מאת: ג'ואל

שלום רב אני לא ממש אוהבת דגים ולכן אוכלת אותם בתדירות נמוכה. בתקופה האחרונה אני שומעת הרבה על אומגה 3 . למה זה בדיוק עוזר ומאיזה גיל כדאי להתחיל?האם כדאי לקחת את הקפסולות הנמכרות בבתי המרקחת?

23/12/2005 | 18:19 | מאת: צביקה קורן

ג'ואל שלום, בשבוע האחרון עניתי בערך חמישים פעם על אותה שאלה - תבצעי חיפוש במנוע החיפוש של הפורום על "אומגה 3" ותמצאי גם קישור לאתר שמסביר את הנשוא במפורט. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 13:01 | מאת: יובל

איך קוראים לחומצות השומן שמהם מייצר הגוף אומגה 3, ואומגה 6 (לפי מה שאני זוכר, יש חומצת שומן שקוראים לה linolenic acid( אני צריך לדעת את השמות כי אני מחפש באתר שבו כתובים שמות כאלה.

23/12/2005 | 18:20 | מאת: צביקה קורן

אתה יכול לחפש לפי EPA ו DHA

23/12/2005 | 11:52 | מאת: זהבה

שלום רב ! ברצוני לדעת אם יש טיפול שימנע את את הישנותם של הבעיות הללו בעבר קיבלתי טיפול הומיאופטי וזה לשמחתי טיפל גם בבעיה הנ"ל . ניסיתי כל מיני משחות שומנית ואפילו לישון עם ניילון וגרביים אך דבר לא עוזר אני בטוחה שמדובר בחוסר מסויים בגוף שגורם לבעיה. אשמח אם תוכל לעזור לי אם אתה מכיר את התופעה וגורמיה בברכה זהבה

23/12/2005 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, יש כמה הסברים תזונתיים, רגשיים, רפואיים ואחרים לסדקים ויובש בעקבים. אני מציע לך למרוח משחה בשם פלקסיטול (FLEXITOL ) ובמקביל לוודא שהתזונה שלך מאוזנת ויש בה מספיק שמן זית, אבוקדו ואומגה 3. לא לשכוח לשתות מים. בהצלחה צביקה

23/12/2005 | 11:38 | מאת: קרן .ש.ט

שלום, אני בשבוע 34 להריון ,משקל העובר קטן יחסית לשבוע ההריון לכן הומלץ לי לצרוך 3 כדורי אומגה 3 ביום ,האם המינון אניו גבוה? האם יכול להיות נזק במינון גבוה? אשמח לקבל תגובה בהקדם.

23/12/2005 | 18:45 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני נגד "מינונים" ופורמולות כלליות המתאימות לכל אחד. אני לא מכיר אותך, את משקלך, תזונתך, גילך, אורח החיים שלך ומצבך הבריאותי. אם את אוכלת 1-2 מנות דג בשבוע ומעט פשתן טחון, אן צורך בכדורים ואין צורך במינונים. כי להיות רגועה תקחי קפסולה אחת ביום בנוסף לתזונה שהזכרתי. בהצלחה צביקה

האם ניתן להשתמש באומגה 3 מתחילת ההריון ועד סופו? קראתי כי אומגה 3 עוזרת להתפתחות אינטיליגנטית גבוהה אצל העובר וכמו כן מונעת אלרגיות ובעיות חיסוניות ? אבקש לקבל תשובה בהקדם האפשרי

22/12/2005 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, רצוי לקבל אומגה 3 מתחילת ההריון ועד סופו. אם את אוכלת דגי ים 1 -2 בשבוע ואם את אוכלת פשתן טחון אין צורך בכדורים. לא יודע מה זה "עוצמה כפולה" ואני לא מכיר את המוצר של נטורילייף. מעניין איך הצלחנו לשרוד עד לפני 5 שנים בלי כל הכדורים של אומגה 3... נראה לי שהמהומה בנושא קצת מוגזמת ועומדים מאחוריה שיקולים כלכליים ושיווקיים רבים. בהצלחה צביקה

22/12/2005 | 16:49 | מאת: מיה

היי, חבר שלי אוהב לאכול הרבה הרבה חריף, אוכל אוכל נורא חם ואוכל ממש מהר. השאלה שלי היא,כיצד אני משכנעת אותו שכל זה לא בריא? מה לומר? תודה רבה!

22/12/2005 | 19:52 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, כבר כתבתי על כך בעבר. אוכל חריף עלול לגרום לכיבים במערכת העיכול. גם אוכל חם עלול לגרום לכוויות ולפציעה של דרכי העיכול. העיצוב במערכת העיכול לא כל כך מפותח וכשחשים כאב זה כבר מראה שיש בעיה. אכילה מהירה גם היא בעייתית מכיוון שאוכל שאינו לעוס לא מתעכל בקיבה ובמעיים בצורה טובה וחלקו יוצא כמו שנכנס והגוף לא מפיק ממנו בצורה מייטבית את הויטמינים, המינרלים החלבונים והשומנים. גם אוכל קר מזיק מאד. את לא תצליחי לשכנע אותו - הוא צריך להשתכנע בעצמו. נסי להפנות אותו לפרק המאמרים באתר שלי למאמר על "כללים לתזונה נכונה" ולמאמרים נוספים שם בנושא תזונה נכונה. אם אין נכונות הוא לא ישתכנע וכדאי שתפסיקי להציק לו. כל אחד צריך להיות אחראי לבריאותו. בהצלחה צביקה

22/12/2005 | 21:38 | מאת: נעמי

את יכולה להגיד לו שמזון חריף מגרה בלי הרף את דפנות הקיבה, ומזה עלול להיווצר שם פצע. הפצע עלול להתפתח לכיב (אולקוס), וזה כבר סיפור קשה מאוד, שגורם סבל רב, ולא קל לריפוי. עד כמה שידוע לי, נגרם נזק גם לכבד ולכליות. אם אני לא טועה, וכדאי לך לבדוק את זה, מזון חריף עלול לגרום לאי תפקוד תקין של הכליות.

22/12/2005 | 12:57 | מאת: רונית

צביקה שלום, היכן ניתן להשיג מיץ עשב חיטה? מה העלות שלו? יתרונות/חסרונות? תודה רונית

22/12/2005 | 15:25 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, הטוב ביותר לסחוט בבית ולשתות מיד. לשם כך צריך מסחטה מיוחדת שעולה כ 300 ש"ח (הידנית) וכ 1000 ש"ח (חשמלית). אפשר גם לקנות בחנויות טבע גדולות שיש בהן "בר מיצים" ובקיוסקים ברחוב שמתמחים במיצים. אפשר גם לקנות קפוא בחנויות טבע אבל זה פחות טוב. מחיר חבילה של עשב חיטה - כעשרה שקלים וזה יכול להספיק לארבע מנות (רבע כוס). בהצלחה צביקה

22/12/2005 | 12:00 | מאת: גובי

הי צביקה, לקוח מתוך הספר: "סרטן אפשר לנצח" כל הזכויות שמורות למחבר: שלמה גוברמן (גובי) www.cure-cancer-naturally.com הקשר המפתיע בין שמש וסרטן שאלה: איזו קבוצת אנשים באוכלוסיה חולה באחוזים גבוהים יותר בסרטן עור מסוג מלנומה, אנשים העובדים בחוץ וחשופים לאור השמש, או אנשים המבלים את רוב שעות עבודתן במשרד המואר האור פלורצנטי? ובכן, בניגוד ל- דוגמות הרפואיות המקובלות, מחקרים מצביעים, כי דווקא אנשים המבלים שעות רבות במשרד סגור ללא אור שמש חולים יותר במלנומה. נשמע מפתיע נכון? חשיפה לשמש במינון נמוך לא רק שאינה מזיקה אלא היא חיונית לגופנו. היא מורידה את הסיכון לסרטני: שד, מעי גס, וערמונית. ד"ר וויליאם גרנט (Dr William Grant), חוקר ממדינת וירג'יניה ארה"ב, חקר את ההבדלים במספר מקרי הסרטן, כפונקציה של מקום מגורים בארה"ב. עבודתו, אשר התבססה על נתונים מאטלס של תמותת הסרטן, מצא כי מספר מקרי המוות מסרטני: מעי גס, שד ושחלות באיזור בוסטון וניו אינגלנד בשנים 1994-1950 היה גבוה פי 2 מאחוז מקרי המוות מסרטנים אלה, במדינות הדרום מערביות בארה"ב. הוא מצא קשר זהה גם ב- 13 סוגי סרטן אחרים. הערכתו היא, כי היו כ- 23,000 מקרי סרטן בממוצע בשנה, המשויכים להבדלים בקרינה אולטרא סגולית בין המדינות הצפוניות למדינות הדרומיות שטופות השמש בארה"ב, ואשר היה אפשר למנוע אותם, אם אנשים היו מקבלים יותר ויטמין D מקרני השמש. בהסתמך על תוצאות מחקרו באמריקה, הוא מעריך כי 25% ממקרי סרטן השד בבריטניה הם תוצאה של חוסרים בויטמין D. במחקר שערך ד"ר וויליאם גרנט (Dr Wiiliam Grant), הוא גילה כי חשיפה לא מספקת לקרינה אולטרא סגולית, עלולה להוות גורם סיכון חשוב לסרטנים במדינות בצפון אירופה ובצפון ארה"ב (March,2002; 94:1867-75). סביר ביותר להניח, כי המנגנון ההגנה שהשמש מספקת הוא ויטמין D, אשר מסונתז בגוף באמצעות חשיפה לקרני אולטרא סגול B. לטענתו, איזורים מסוימים בצפון ארה"ב הם חשוכים במידה כזו, שהסנתוז של ויטמין D מפסיק כמעט לחלוטין. ד"ר ג'וסף מרקולה (www.mercola.com- אחד מאתרי הבריאות הפופולריים ביותר בעולם) אומר: "אנשים מאמינים כי חשיפה לשמש גורמת לסרטן, אולם זה רחוק מאוד מהאמת. חשיפה לשמש מנמיכה למעשה את מקרי הסרטן". הוא מאמין כי "אכן חשיפת יתר לשמש מגדילה את אחוזי סרטני העור, אולם סביר יותר להניח, כי סרטני עור נגרמים כתוצאה מהעיוות הנוראי שקיים ביחסי הצריכה של חומצות שומן מסוג אומגה 3, לעומת חומצות שומן מסוג אומגה 6. צריכה מועטה של אומגה 3, ולעומת זאת, צריכה מרובה של אומגה 6, גורמת לאנשים להיות בסיכון גבוה להתפתחות סרטני עור". "הפתרון הוא לא במריחה של כמויות גדולות של מגיני שמש, שכן תכשירים אלה מכילים חומרים רעילים, שרצוי לאנשים להימנע מהם. הגישה הנבונה, היא להגביל את החשיפה לשמש כך שלא ניכווים. כויות שיזוף בשילוב של צריכה גבוהה של חומצות אומגה 6 מגדילות את הסיכון לסרטן עור". ד"ר מרקולה מוסיף: "גם אם חשיפה לשמש מגדילה את הסיכון לסרטני עור, הרי שרוב סרטני העור הם שפירים ופחות מאיימים בהשוואה לסרטני: שד, מעי גס וערמונית אשר קשורים לחוסר חשיפה מספקת לקרני השמש. שנה את הדיאטה שלך וחשוף עצמך לשמש במידה מושכלת, וכך תוכל להנות מהתועלת של חשיפה לשמש". נמצאו יחסים הפוכים בין אחוזי סרטנים באברים פנימיים, לבין קרבת מגורים לאיזור קו המשווה. ככל שאוכלוסיות מתגוררות קרוב יותר לקו המשווה, כך קטנים אחוזי הסרטנים הפנימיים בקרב אותן אוכלוסיות. מחקר אשר הוכיח זאת בוצע ע"י ד"ר פרנק אפרלי (Dr Frank Apperly). ד"ר אפרלי מצא כי ככל שאנשים גרים קרוב יותר לקו המשוה כך קטן הסיכון שלהם לחלות בסרטנים פנימיים כמו: שד, ערמונית ריאות ומעי גס. בד בבד, יש עליה בסיכון לסרטני עור, אולם סיכון זה יורד באיזורים קרים בהם הטמפ' הממוצעת היא 5.5 מעלות צלסיוס. הוא היה המדען הראשון שחקר את הקשר בין טמפ' לבין סרטן עור. גם הוא, כמו מדענים אחרים, גורס כי חשיפה לקרני שמש, היא דרך יעילה להוריד את הסיכון למוות מסרטנים פנימיים. מספר מחקרים שנערכו ב- 20 שנים האחרונות תומכים בדיעה כי חשיפה לשמש מקטינה את הסיכון לחלות בסרטנים פנימיים. ב- 1992 פרסם ד"ר גורדון איינזלי (Dr Gordon Ainsleigh) מאמר במגזין לרפואה מונעת, בו הוא בחן ספרות רפואית בת 50 שנים בנושא הקשר בין סרטן לחשיפה לשמש. הוא הסיק כי התועלת בחשיפה סדירה לשמש היא לעין ערוך יותר גדולה מהסיכון לחלות בסרטני עור. בנוסף לחשיבותו בספיגת מינרלים,ויטמין D מעורב במספר נוסף של פעולות חשובות. הוא מווסת את רמות הסידן בדם, וכך משפיע על מערכת העצבים. הוא משפיעה על הפרשת האינסולין של הלבלב, ומשחק תפקיד חשוב בוויסות של המערכת החיסונית. ויטמין D מעורב גם בגדילה והתבגרות של תאים. ניסויים בתנאי מעבדה, מצאו כי ויטמין D מעכב גדילה וחלוקה של תאים סרטניים. נמצא אם כן, כי חשיפה מתונה ומושכלת לשמש בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות אחה"צ המאוחרות היא יעילה וגם בריאה. חשוב ביותר לא להיחשף חשיפת יתר וכמובן לא להיכוות. דרמטולוג ניו יורקי ידוע בשם ברנרד אקרמן (Dr. A. Bernard Ackerman), אינו מסכים עם ההסברים הקושרים מלנומה ישירות לחשיפה לשמש. ”כל מי שטוען כי חשיפה לשמש גורמת למלנומה", אומר אקרמן, "צריך להסביר מדוע שחורי עור ואסיאתים מקבלים מלנומה, כמעט באופן בלבדי בעור שאינו נחשף לשמש כמו: כפות ידיים, כפות רגליים, ציפורניים וקרום רירית. גם בקרב לבנים, האיזורים שמקבלים מלנומה כמו: רגליים (בנשים) ו- גזע הגוף (בגברים) אינם מהאיברים החשופים הרבה לשמש". http://209.157.64.200/focus/f-news/1191452/posts

22/12/2005 | 12:41 | מאת: צביקה קורן

גובי ידידי היקר, תודה ששיתפת אותנו במידע חשוב, רציני ומעניין. אשמח מאד אם תבקר כאן מדי פעם ותשתף אותנו בידע הרב שלך בנושא מניעת מחלות וטיפול בסרטן. אגב, כפי שוודאי שמת לב הנושא של אומגה 3 זוכה לפופולאריות רבה בקרב הגולשים בפורום הזה ולכן שמחתי לקרוא את ההערה על הקשר בין מחסור באומגה 3 למנלומה. בברכה צביקה

22/12/2005 | 13:04 | מאת: גליה

אם אני נחשפת לשמש אבל רק באזורים מסויימים יש בכך סכנה? או שהתועלת של השמש מגיעה לגוף, בלי קשר לאיזה אזור בגוף קלט אותה? תודה גליה

22/12/2005 | 11:22 | מאת: מאיר

תודה. מאיר.

22/12/2005 | 12:48 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, למי שלא צמחוני, הביצה הוא מזון שלם. יש בה חלבון איכותי וזמין, ויטמינים ומינרלים, אבל גם שומן רווי וכולסטרול. מומלץ לצרוך ביצה אורגאנית בהצלחה צביקה

22/12/2005 | 11:11 | מאת: רויטל

שלום, יש לי בעיה של ריבוי גזים ובטן נפוחה אחרי כל ארוחה ואני מדברת גם על ארוחות קטנות כמו כריך וקינוח. קיבלתי מחנות של רפואה אלטרנטיבית,אינזמי עיכול. מה בדיוק עושים האינזימים,האם הם מעודדים את חילוף החומרים בגוף,או שהם סופגים את הגזים,כי עדיין יש לי גזים,אמנם לא כמו קודם,אבל עדיין לא נעים לי.

22/12/2005 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

רויטל שלום, חלק קטן מהאנזימים שלא נהרס על ידי מיצי הקיבה מגיע למעי הדק ועוזר לעיכול. כדאי לקחת גם פרו-ביוטיקה (אצידופילוס), אבל חשוב מאד לברר אם אין לך פטריית קנדידה או אלרגיה ללקטוז, לגלוטן בחיטה או למזון אחר. לפרטים נוספים נסי למצוא נטורופת באיזור מגורייך. בהצלחה צביקה

22/12/2005 | 09:06 | מאת: יורם

מה עלי לאכול ובאיזו כמות - דגים, בצים וכו'. אם אני מעדיף שלא לצרוך את שמן הדגים. ואם כבר שמן דגים כיצד קובעים מה המינון הנכון. שמעתי שכמות גדולה מדי גם היא לא טובה ולעתים גדול הנזק מהרווח.

22/12/2005 | 12:53 | מאת: צביקה קורן

יורם שלום, אתה יכול לאכול 1 - 3 מנות דג ים בשבוע (לא מטוגן). בביצים אין אומגה 3 ואותן כדאי לאכול ביום שבו לא אוכלים דגים. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 22:32 | מאת: ניצה

שלום צביקה קורן מה ידוע לך אודות הרכב ואיכות כמוסות שמן דגים של חברת הרבלייף. בתודה ניצה

22/12/2005 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

ניצה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. אני מקווה שהוא מיוצר בסטנדרט גבוה, לא מכיל כספית ומכיל גם EPA וגם DHA, כאשר יש יותר EPA מאשר DHA. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 20:40 | מאת: דליה

השאלה שלי מה אתה יודע לגבי רגישות לגלוטן. הכוונה שלי לא לגבי אנשים שיודעים שהם חולי צליאק. האם יכול להיות שאני אלרגית לחיטה. מה שקורה זה שאני מרגישה שכשאני לא אוכלת לחם נניח בארוחת הבוקר ואוכלת רק חלבון ופרי זה פחות מעורר אצלי רעב אח"כ. וגם שמתי לב שמופיע לי גירוד בעור . ואני לא חושבת שאני מדמיינת. האם יש כזה דבר ? כלומר אנשים שהם לא חולי צליאק אבל בכל זאת אלרגיים לחיטה ? האם יש בדיקה שאפשר לעשות לגלות את זה ? תודה רבה.

22/12/2005 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, בהחלט יתכן מצב של אלרגיה ללחם המתבטאת בגירויים בעור ובתופעות אחרות. החיטה היא אחד האלרגניים המובלים. נסי להמשיך בדיקה וטיפול במסלול הקונבנציונלי והמשלים. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 20:19 | מאת: מאור

מממ..מעניין מאוד, אתה שובר פה הרבה מוסכמות. ובכל זאת היכן אני מוצא את החלבון בתפריט היומי? כבר נמאס לי מטונה והאבקות חלבון נורא נורא יקרות...

21/12/2005 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

אם תעשה חיפוש בפורום תמצא מספר התייחסויות שלי לכמות החלבון היומית הדרושה לספורטאים ולשימוש באבקות. מקורות החלבון בתפריט היומי הם רבים ומגוונים. חלבון מהחי: בשר (בקר, עוף, הודו), דגים, ביצים, מוצרי חלב. חלבון מהצומח: שקדים, אגוזים, זרעים, קטניות (רצוי בשילוב עם דגנים), טופו, טחינה מלאה. כדאי שתזכור שעודף חלבון בתזונה עלול לפגוע בכבד, בכליות, במפרקים, בצפיפות העצם, במערכת העיכול ואפילו לגרום לסרטן.

21/12/2005 | 15:52 | מאת: מאור

צביקה שלום, אני מתאמן בחדר כושר באינטנסביות ולידיעתי השרירים זקוקים לחלבונים לאחר האימון. אשמח לקבל את דעתך בנושא והיכן אני "משיג" את החלבונים?

21/12/2005 | 17:28 | מאת: צביקה קורן

מאור שלום, אני לא מסתדר עם ההנחייה של מאמני חדר כושר ומומחי ספורט שאומרים שחייבים לאכול חלבון תוך שעה מסיום האימון אחרת תהייה הידלדלות של השריר. כדאי שתדע שאם אתה אוכל מזון חלבוני הוא מתפרק והופך לחומצות אמינו רק לאחר כחמש שעות. לוקח לגוף עוד כמה שעות "לבנות" מחומצות האמינו רקמת שריר. בקיצור, אפשר לאכול מיד אחרי האימון ואפשר לאכול כשרעבים. אפשר לאכול ארוחה חלבונית ואפשר עמילנית. העיקר שתהיה ארחוה מזינה ומלאה ולא אוכל "זבל". אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון ושיקויים למיניהם. גם כך יש לנו יותר מידי חלבון בתזונה. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 15:19 | מאת: אורית

רציתי בבקשה לדעת אם זה נכון שאפשר להוריד במשקל אם אוכלים כל יום עד השעה 17:00 בערב ומשעה זו מפסיקים לאכול עד למחרת. ועוד שאלה רציתי לדעת אם לא בריא לאכול מנה של פלאפל פעם בשבוע. וכמה קלוריות יש בזה? ממתינה לתשובה תודה

21/12/2005 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, א. תלוי מה את אוכלת עד השעה 17:00. אם את מגיעה ל 3,000 קלוריות - זה לא יילך. יש גישות תזונתיות שממליצות להפסיק לאכול בצהרים או אחר הצהרים. השאלה אם את יכולה להמשיך בכך לכל החיים. אם זה רק לצורך "הרזייה" זה יגרום לך להשמנה כשתחזרי לאכול רגיל. פלאפל זה מזון פסול בעיני ובמיוחד פלאפל שקונים ברחוב או בסופר. אני לא ממליץ לאכול פלאפל אפילו פעם בשנה. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 13:51 | מאת: חנית

שלום רב1רציתי לשאול מה זה אומר תת פעילות בבלוטת התריס האם זה משפיע על תהליך ההרזיה 2.איזה מאכלים טובים ומסייעים להרזייה חשוב לי לציין שאני עושה דיאטה מבוקרת וחשוב לי להזין את גופי במאכלים מזינים! תודה רבה פעם ראשונה בפורום ונהנתי מכל רגע!

21/12/2005 | 17:19 | מאת: צביקה קורן

חנית שלום, "תת פעילות" כשמה כן היא - נכרם שיבוש בפעילות ההורמונלית של בלוטת התריס. הורמוני בלוטת התריס משפיעים על מגוון של פעילויות בגוף ובכלל זה חילוף החומרים. כשיש תת פעילות קשה יותר להוריד במשקל ולשמור על משקל מאוזן. בדרך כלל מאזנים בהורמון מלאכותי - תירוקסין ורוב התופעות נעלמות. בעיני, המזונות המועילים להרזייה הם מזונות טבעיים ומלאים. אני שולל שימוש במוצרי "דיאט", אבקות מרק, "חמוצים" וחומרים תעשייתיים נוספים. נסי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על החומרים המועילים והמבריאים ותבחרי מתוכם מזונות בעלי ערך קלורי נמוך. אם את בתהליך הרזייה את יכולה להימנע מבטטה, מתפוח אדמה ומפירות מתוקים ולהמעיט בצריכת שקדים ואגוזים. את יכולה לאכול ירקות ירוקים ללא הגבלה וגם שורשים (חייים או מבושלים) כמו גזר, בצל, סלק, קולרבי וכד'. אפשר דגנים מלאים וקטניות (לכל הקטניות ערך גליקמי נמוך והם עוזרים להרזייה). אם את בדיאטה מבוקרת אני מבין שיש איש מקצוע שמנחה אותך. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 13:19 | מאת: אביבה

שלום צביקה,רציתי לשאול מה דעתך על הפריכונים של אסם שמכילות 16 קלוריות לפרוסה אבל גם מכילות גלוטן וסיבים תזונתיים אני יודעת שבדרך כלל זה לא בריא בגלל שזה עובר כל מיני תהליכים בעיבוד אז....מה אתה אומר בכל זאת ואיפה אפשר לקנות קרקרים יותר בריאים?

21/12/2005 | 17:09 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, אני לא מכיר את הפריכונים. אם תכתבי לי מה הם מכילים, אוכל לתת תשובה. בעיקרון אם יש בהם קמח לבן, שומנים מוקשים והרבה מלח (מעל 300 מ"ג נתרן) הם פסולים בעיני. נסי לקנות קרקרים מחיטה מלאה לדוגמה: לחמית ללא מלח (יש בזה קצת מלח...), או פתית שיפון ללא מלח וללא סוכר (יש בזה גם מלח וגם סוכר). אפשר להשתמש גם בפריכיות אורז ללא מלח. המלח הוא אויב הבריאות וצריך להקטין את הכמות למינימום האפשרי ( 1 - 3 גרם ביום). בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 12:15 | מאת: אילנית

שלום לצביקה הייתי מאד מעונינת לדעת האם זרעי פשתן חשובים לתזונתינו? ואיך אוכלים אותם ? מבושלים?או בתוספת למזון? ואיך טעמם? ואם לוקחים אומגה 3 יש בכל זאת צורך בהם? בתודה מראש אילנית

21/12/2005 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, זרעי פשתן הם מזון טבעי, איכותי, מזין ומומלץ. הוא מכיל שמן איכותי שממנו הגוף מייצר חומצות שומן חיוניות (EPA, DHA ), ויטמינים, מינרלים, חלבון איכותי, סיבים תזונתיים ועוד. המנה היומית המומלצת: 1 - 2 כפות פשתן טחון ביום שאותו אפשר לפזר על המזון. לא מומלץ לקנות טחון מוכן בחנות טבע. השמן רגיש ומתקלקל במהירות לקנות את הזרעים ולטחון במטחנת קפה (שעולה בערך 100 ש"ח). לאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור בקופסת זכוכית אטומה במקרר עד שבוע ימים. כדאי לאכול פשתן גם אם לוקחים אומגה 3 בכדורים ואפילו במקום הכדורים. הפשתן הוא מזון טבעי והכדורים הם מוצר תעשייתי (למרות שהם מכילים רק שמן דגים - קיים חשש מזיהומים ושאריות של מתכות כבדות כמו כספית). בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 11:41 | מאת: שירן

אני בת 20 סובלת מהעודף משקל ותת פעילות של בלוטת התריס, בימים האלו התחלתי לשלב תזונה נכונה עם פעילות גופנית, שאלתי היא, האם זה נכון ששתיית קפה לפני פעילות גופנית מגבירה את קצב שריפת השומנים? - מומלץ? * מה מומלץ לאכול או לשתות לפני פעילות גופנית ...? תודה מראש, שירן.

21/12/2005 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, מחקרים מוכיחים ששתיית קפה לפני אימון גופני מסייעת בשריפת שומנים. אני שולל שתיית קפה מכל וכל וחושב שזה חומר מזיק שיש להימנע מצריכתו. הקפה מעלה את הדופק ולדעתי אימון גופני כדאי להתחיל עם דופק נמוך ולעלות אותו בהדרגה, באופן טבעי. לפני אימון את יכולה לאכול בננה בשלה, אגס או כל פרי אחר, חטיף אנרגיה, או כמה קרקרים מקמח מלא עם אבוקדו. (לא תשמיני מבננה בשלה, או לחמית מרוחה במעט אבוקדו) בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 11:30 | מאת: עדי

שלום לכל חברי הפורום קניתי טיהורית בבית מרקחת והתחלתי לשתות יום יום, עפ"י ההוראות. הייתי שמחה לשמוע על מישהו שניסה את זה בעבר והאם זה עזר? צביקה - אשמח מאוד לשמוע את דעתך המקצועית על התרכיז הזה. בברכת סופשבוע חמים ונעים עדי

21/12/2005 | 12:38 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני שולל שימוש ב"תרופות" לניקוי הגוף, הכבד ומערכת העיכול - גם אם מדובר ב"חומרים טבעיים" וב"צמחי מרפא נבחרים". ניקוי גוף וטיפול בבעיות מערכת העיכול משיגים רק על ידי צום ומעבר לתזונה נקייה ואיכותית (ללא חומרים מזיקים וצריכה רק של מזונות מועילים). שימוש בתכשיר זה או אחר ל"ניקוי הגוף" מבלי שמשנים את התזונה הוא פסול ומסוכן. אגב, אשמח אם תפרטי את רכיבי התרופה - באתר שמוכרים אותה זה לא מופיע. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 11:30 | מאת: אילנית

שלום צביקה אני בת 56 ובעלי 58 לקחנו לפני כשנה אומגה 3 כחודש ימים, ואח"כ קראנו איזה מאמר שדי הבהיל אותנו ועזבנו, שאלתי היא האם אפשר לסמוך על החברה שמיצרת אומגה 3 שאין בה מתכת כבדה? לנו זה דווקא מאד חשוב אנחנו לא אוכלים דגים, ובעלי עבר לפני שנתיים ארוע מוחי, אני מחכה בקוצר רוח לתשובתך בתודה מראש אילנית

21/12/2005 | 12:33 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, יש הרבה חברות שמייצרות שמן דגים בקפסולות. חלק מהשמן באיכות ירודה ויש בו שרידי כספית. תברריבחנות טבע מי הטובות ביותר. בנוסף, תעשי חיפוש בפורום או בגוגל ותמצאי אתר של בחור בשם גיא בן צבי מהגליל. הוא כתב מספר מאמרים בנושא והוא גם משווק את השמן. את ודאי מודעת לעובדה שלשמן דגים יש השפעה מדללת על הדם ואם את ובעלך לוקחים תרופות לדילול הדם צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. גם לשום ולבצל יש השפעה מדללת. אני ממליץ לקבל אומגה 3 ממזון טבעי כמו פשתן טחון - 1 - 2 כפות ביום. בהצלחה צבי'קה

לא בטווח המידי של שיפור מצב רוח ולא כשגיליתי בבדיקות האחרונות שיש לי כולסטרול 171

אילן שלום, השאלה כבר עלתה בעבר מספר פעמים בפורום. כדאי שתבין שאומגה 3 זה מזון ולא תרופה. מדובר בסך הכל בשמן דגים שמכיל חומצות שומן חיוניות שנמצא שיש להן השפעה חיובית על מצבים מסויימים. בפורום הזה אני שולל את "הגישה התרופתית" - יש בעיה לוקחים ויטמינים, צמחי מרפא, הילינג, דיקור, הומיאופתיה וכד'. כדי לשפר את הבריאות ולמנוע מחלות ותופעות שונות צריך לעשות שינוי מקיף בתזונה ובאורח החיים ולא לצפות ש"תרופה" זו או אחרת תושיע אותנו ואחר כך להתאכזב כשזה לא קורה. מציע לך להיכנס לפרק המאמרים באתר שלי ולקרוא על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו ומשם להמשיך ליעוץ אישי אצל איש מקצוע באיזור מגוריך. אגב, יש שם גם מידע מעניין בקשר לכולסטרול ול"מכסחי הכולסטרול"... בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 09:57 | מאת: irina

ד"ר צביקה שלום. אני אלרגית לדגים. אני יכולה לאכול טונה אבל עושה זאת לעיטים רחוקות. האם זה יוצר אצלי בגוף איזשהו מחסור? האם אני צריכה לשתות את האמגה שדיברתם עליה מקודם? והאם זה באמת חיוני?

21/12/2005 | 12:27 | מאת: צביקה קורן

אירינה שלום, אין צורך לאכול דגים כדי להתקיים ולהיות בריא, במיוחד אם את אלרגית אליהם (כנראה שהגוף שלך חושב שזה לא מתאים לו). את יכולה לקבל אומגה 3 מפשתן טחון או משמן דגים בכדורים. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 08:56 | מאת: יפית

איזה מוצרים /כדורים /טיפות של אומגה 3 יש לילדים יש לי 3 ילדים בני 8 , 4.5 ו - 1.5 שנים ומעבר לאומגה 3 שהם מקבלים מהמזון הרגיל האם מומלץ לתת תוסף נוסף של אומגה 3 תודה יפית

21/12/2005 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אם הילדים אוכלים דגי ים, אין צורך בתוספת מכדורים. כדאי לפזר פשתן טחון על האוכל שלהם (סלט, המרק, יוגורט וכד') בהצלחה צביקה

שלום רב, רציתי לדעת האם יש קשר בין יתר לחץ דם/עליות פתאומיות של לחץ דם לבין המיגרנות והאירוע מוחי ולהפך האם מיגרנה מובילה ליתר לחץ דם והאם יכולה לגרום גם לאירוע מוחי. לאחרונה אני סובלת מיתר לחץ דם, יותר נכון קפיצות פתאומיות של הלחץ דם, שלרוב באות לאחר מיגרנה ולעיתים המיגרנה באה אחר כך. היה לי אירוע מוחי לפני שנתיים ועוד כמה אירועים חולפים . האם באמת צום- מים יכול להפחית את לחץ הדם? ומה עושה חולה שכבר התחיל טיפול תרופתי..?? אני מקבלת נורמיטן בברכה ותדה שוש

שוש שלום, את שואלת שאלות רפואיות בפורום תזונתי... בזמן צום מיצים וצום מים לחץ הדם יורד, אבל הוא חוזר לערכים הרגילים לאחר שחוזרים לתזונה הרגילה. אפשר לטפל בלחץ דם ובמיגרנות באמצעים תזונתיים ובשיטות נוספות מתחום הטיפולים המשלימים. את יכולה לנסות לפנות לערן אשחר המטפל בצום מים ובשיטת ה"היגיינה הטבעית" ועשה דוקטורט על טיפול בלחץ דם באמצעות צום מים. אם תצליחי לוריד את לחץ הדם שלא באמצעות תרופות, ייתכן והרופא יפחית את המינון, או יוותר לך על הכדורים. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 18:56 | מאת: גלית

רציתי לדעת האם כדורי שמן דגים-אומגה 3 (כדור ביום) יכול להוות תחליף לאכילת דגים? האם כ"כ חשוב לאכול דגים בכלל? לא מספיק בשר/עוף? בתודה, גלית

20/12/2005 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אפשר לחיות בבריאות מעולה בלי דגים וגם בלי עוף ובשר. את יכולה לקחת כדורי אומגה 3 או פשתן טחון. הערה: כשמפסיקים לאכול מוצרים מהחי צריך לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 07:58 | מאת: מיכל טל

21/12/2005 | 08:24 | מאת: חגית

שלום רב בדג סלמון נמצאת כמות רבה של אומגה 3 - הדעה הרווחת היא כי סטייק דג אחד בשבוע מספק את כל הכמות הנדרשת לאדם - האם נכון? באיזה סוגי דגים אחרים שניתנים לקנות בארץ נמצאת אומגה 3? ובאיזה כמות צריך לצרוך אותם? תודה מראש - חגית

21/12/2005 | 09:07 | מאת: אמציה

שלום אני מבקש לדעת את תכולת השמנים בשמן זית ושמנים צמחיים נוספים (% חומצות השומן) תודה אמצי

21/12/2005 | 12:13 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, אומגה 2 בכמות טובה יש גם בהליבוט, טונה, קוד,מקרל, וסרדין. ההמלצה הכללית היא 2-3 מנות בשבוע. בגלל סכנת הכספית אפשר לוותר על דג ולקבל אומגה 3 מ 1 - 2 כפות פשתן טחון. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 18:43 | מאת: מעיין

שלום צביקה, יש לי כמה שאלות בקשר לתזונה בהריון: רציתי לדעת על אילו מזונות לשים דגש בהריון? האם צריך בכלל לאכול יותר? מה ניתן לאכול במקום מוצרי חלב, בשביל הסידן? (בשנתיים האחרונות החלה אצלי רגישות לחלב) בתודה מראש...

20/12/2005 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, רציתי לדעת על אילו מזונות לשים דגש בהריון? על הנושא הזה אני יכול לדבר 5 שעות ויותר. כדי לחסוך בזמן אני מציע לך לקרוא 3 מאמרים בפרק המאמרים באתר שלי שכתובותו: www.zom.co.il 1. חומרים מזיקים בתזונתנו, 2. חומרים מועילים ומבריאים, 3. תזונת האישה ההרה והמניקה. שימי לה לאישה ההרה חשוב מאד להימנע ממזונות מזיקים במקביל לצריכת מזונות מועילים. המסוכנים ביותר לאישה ההרה: קפאין, אספרטיים, אלכוהול, ניקוטין. לא צריך לאכול יותר - צריך לאכול מזון איכותי ולהימנע מאוכל זבל. במקום מוצרי חלב אפשר לאכול שומשום מלא, חמאת שומשום, שקדם, אגוזים, פירות יבשים, טופו וכד'. גם על כך תוכלי לקרוא בתקציר ההרצאה על "בריחת סידן". בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 14:53 | מאת: שרית

שלום. אני בהריון חודש חמישי, ברצוני לדעת מהי תרומתו של הדוחן, אילו ויטמינים הוא מכיל. והאם הוא יעיל לאישה בהריון. מהי הכמות המומלצת לאכילה ממנו ביום? תודה

20/12/2005 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, הדוחן שייך למשפחת הדגנים המלאים. הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים ו כ 10% חלבון. הוא יעיל לאשה ההרה, המניקה ולכל איש ואישה. את יכולה לאכול כוס דוחן ביום יחד עם קטנייה כלשהי (עדשים, חומוס, פול, טופו, אפונה וכד') ואז מקבלים חלבון מלא. חשוב מאד לגוון את הדגנים ולא לאכול רק דוחן. נסי אורז מלא, כוסמת, קינואה, אמרנט שיבולת שועל וכד'. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 14:49 | מאת: בחורה בת 22

שלום רב מר צביקה קורן אני בחורה בת 22 שעשתה דיאטה ארוכת טווח ומזה נוצר מצב של פחד לאכול עם כל מיני ניסיונות להשתקם מה שקורה שתקופה ארוכה הגבלתי את כמות הקלוריות שלי לממש מצומצמת ועכשיו שאני מנסה להעשיר ואילו ממש במירצת אני ישר מעלה במשקל אני ממש לא יכולה לקבל את המצב שבו אני מעלה במשקל לא אחרי שהשגתי את התוצאות אני יודעת שמצבי חמור אבל אני רוצה לנסות לעלות את הכמות לאט לאט בלי לפגוע ב"גופי החדש"יש לציין אחרי הרבה תיסכולים ומאמץ אני אובדת עצות אני יודעת שאני מזיקה לגופי לטווח הרחוק אבל מה עושים בבקשה רק אל תכתוב לי שאני חייבת להשלים עם המצב של לעלות במשקל למען בריאות אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית ובנוסף האם אתה מטפל אישית בנוגע למצבים כאלו והאם יש דרך כזו שתעזור לי להעשיר ולגוון את התפריט למאכלים מזינים בלי לגרום לי להשמנה ממש תודה!!!

20/12/2005 | 20:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב לך, עם מעט הפרטים שנתת קשה לתת יעוץ רציני ומועיל. לא כתבת מה גובהך, מה משקלך, מה את אוכלת ושותה, פעילות גופנית ועוד. המילים שלך משקפות מצוקה אמיתית, אבל יש דרך מוצא. כפי שכתבתי במספר הזדמנויות קודמות אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. את עדיין צעירה, אבל לאורך זמן עלול להיגרם נזק כתוצאה מחוסרים תזונתיים. קחי בחשבון שהעליה במשקל היא זמנית עד שהגוף מתאזן. יתכן שאוכל לעזור לך. אני נותן יעוץ אישי בתזונה וליווי ונראה שזה מה שאת צריכה כרגע. לקבלת פרטים תלחצי על התמונה שלי. את יכולה לנסות גם לפנות לבלה בפורום תזונה ללא דיאטה, או למצוא תזונאית באיזור מגורייך. בכל מקרה נראה לי שאת צריכה ייעוץ וליווי מקצועי ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה 054/4258544

20/12/2005 | 14:35 | מאת: עמית

אני בן 32, צמחוני ( אוכל דגים וביצים) , הייתי מעוניין לדעת איזה דברים מן הצומח מכילים איכות טובה של חלבון בהשוואה לחלבון מן החי. בנוסף עד לא מזמן היה לי חוסר בברזל וויטמין b12,נוטל כיום ויטמינים אני ממעיט בצריכת מוצרי חלב ואוכל עד 3 ביצים לשבוע. אילו דברים מן הצומח כדאי לצרוך, האם קיים שילוב נכון בתזונה בין הרכיבים הצמחיים על מנת להגיע לתזונה מושלמת ככל שניתן בכל הנוגע לחלבון.

20/12/2005 | 15:04 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, חלבון מהצומח אפשר לקבל משקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, טופו, אבוקדו, ושילוב של קטניות ודגנים (לדוגמה מג'דרה). השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. תמשיך לקחת לפחות פעם בשבוע כדור של B12. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 13:55 | מאת: הדס

צביקה שלום. בשל מצב בריאותי (מטפלסטיקה של הקיבה) המליץ לי גסטרואנטרולוג להמנע ממזונות ומתרופות עם חומציות. האם תוכל לפרט או להפנות אותי למקום בו אוכל לברר מאילו מזונות עלי להמנע? זה מאד מאד מאד חשוב לי! כמו כן: אני שותה חליטת עלי לואיזה פעם ביום... יש בזה חומציות מסוכנת בשבילי??? כמו כן רציתי לשאול אילו תרופות אסור לי לנטול בנוסף לאספירין ווולטרן? האם תוספי מזון שאני נוטלת בשל מחסור (אבץ, בי 12, אצות ים, וברזל הם עם חומציות? תודה רבה וכל טוב.

20/12/2005 | 14:44 | מאת: צביקה קורן

הדס שלום, רוב המזון שלנו הוא בעל תגובה חומצית. במיוחד כדאי לך להימנע מקולה, קפה, קקאו, משקאות מוגזים, מטוגן, ירקות סולניים, חלבון מהחי, סוכרים, קמח לבן, תרד, זיתים, קטשופ, אלכוהול. המזונות בעלי תגובה בסיסית הם: ירקות ירוקים (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית), שקדים, טחינה, צבר, ל?פ?ת, גויאבה, אבוקדו, קולרב?י, מלון, גזר, אבטיח, קטניות מונבטות, מנגו, גמבה, אנונה, סלק, דובדבנים, אפונה ירוקה שומשום, סלרי דלעת, אפרסמון,חבושים,אפרסק, תאנים ענבים חסה בטטות תות עץ תירס פ?פ?איה כרוב בננות תמרים פרי הדר כרובית ברוקולי לאבץ יש תגובה חומצית - השאר בסדר. לגבי תרופות - תשאלי את הרופא, אני לא עוסק בנושא. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 13:16 | מאת: מעיין

שלום רב קראתי באחת מתשובותיך שמרק עוף הוא גרוע... נורא נלחצתי כי אני עושה למשפחה ולתינוק מרקי עוף...אני משתדלת כמובן לשים ככפית אבקת מרק לסיר שלם כי ברור שזה לא בריא בכלל... אני גם שמה שתי כרעיים של עוף לסיר המרק, ותמיד אומרים שמרק עוף הוא בריא לכל המשפחה...לא? אנא ממך תן לי מתכון להכנת מרק עוף לפי שיטה שלך בריאה(אני גם שמה הרבה סוגי ירקות וירק במרק). בתודה רבה.

20/12/2005 | 14:58 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אם את רוצה לא להילחץ אני מציע לך להפנות את השאלה לפורום תזונה קלינית. שם תקבלי תשובות מרגיעות ואולי אפילו יגידו שאני מדבר שטויות וחייבים לתת לילד עוף. ההצעה שלי, אם את לא מוכנה לוותר על עוף (ויש תחליפים, אבל צריך לקלב יעוץ מקצועי) היא לקנות עוף אורגאני בחנויות טבע גדולות, או להרתיח את העוף ולאחר הרתיחה להחליף את המים או לפחות להוריד את השכבה השומנית הצהובה העליונה. אני לא ממליץ להשתמש באבקת מרק מכל סוג שהוא. אין לה שום ערך תזונתי - היא מזיקה לבריאות. אנא ראי תשובה שנתתי למטה בנושא הכבד. בהצלחה צביקה

אני מציע לך להוסיף למרק חוויאג' תימני שבמסגרת חיפושי מצאתי שמשתמשים במרכיבים שלו גם ברפואה ההודית האירוידית.(יש השפעה של תבלינים בין הודו לתימן ). בכלל האוכל התימני עם תבליניו והקטניות למינהן ("לאסיס" ) הוא אוכל בריא מאוד כפי שכבר המליצו לפני במחקרי קופ"ח. לבריאות

20/12/2005 | 12:19 | מאת: ענת

שלום רב התחלתי לצרוך זרעי פשתן טחונים . האם זה תחליף טוב לדגים שאינני אוהבת בכלל? כלומר אפשר לוותר על אכילת דגים? בתודה מראש!

20/12/2005 | 14:54 | מאת: צביקה קורן

את יכולה לוותר על הדגים

20/12/2005 | 12:17 | מאת: לימור

שלום רב בילדותנו נתנו לנו המון כבד(עוף,בקר) ואמרו שזה ברזל ומאוד בריא! היום כבר אומרים שזה לא בריא זה חלק פנימי עם רעלים וכולסטרול... שאלתי היא האם אפשר להמשיך לאכול כבד וכמה??? בתודה מראש!

20/12/2005 | 14:54 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, אפשר להמשיך לאכול כבד ואפשר לוותר עליו, אבל צריך לדעת את העובדות. לכבד, אצל כל יצור חי, יש מעל 150 תפקידים שונים. אחד מהם הוא ניטרול רעלים וכימיקלים. אם הרגנו פרה או תרנגולת לאחר שאכלו ירק מרוסס, או קיבלו תרופות, או רוססו בחומרים נגד טפילים, סביר להניח שבכבד שלהם ישארו חומרי הדברה וכימיקלים שטרם פורקו ונוטרלו. את החומרים האלה אנחנו אוכלים... מאידך הכבד משמש גם כמחסן של ויטמינים ומינרלים (וכולסטרול) ולכן ממליצים לאכול אותו. בעיה!!! אני ממליץ לאכול כבד רק לנשים הסובלות מאנמיה קשה על רקע של דימומים במחזור או מסיבה אחרת. כל השאר יכולים לקבל הכול מתזונה טבעית. בהצלחה צביקה