פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

20/12/2005 | 10:32 | מאת: שילת

ידוע לי שהפרי קיוי מכיל את הכמות הגדולה של הויטמין C, אני אוהבת לאכול את הקליפה של הקיווי, כמובן אחרי שטיפה חזקה..., אבל רציתי לדעת אם הקליפה של הפרי הזה באמת מכילה הרבה ויטמנים כמו בכל הפירות וירקות שאומרים שחשוב לאכול אותם ע םקליפתם , כי עיקר הויטמנים בקליפה... תודה ויום טוב.

20/12/2005 | 14:46 | מאת: צביקה קורן

שילת שלום, אני לא יודע מה יש בקליפה. תסתפקי בפרי שמכיל הרבה ויטמין C בהצלחה צביקה

29/11/2018 | 17:46 | מאת: רונן

אין בעיה לאכול את הקליפה, היא מאד בריאה, יותר מהפרי עצמו ולא מורגשת.

התחלתי להשתמש בבי קומפלקס אחת ליום. לפני שבועיים ב3 ימים אחרונים אני נתקפת בבחילה מציקה (אין הקאות רק בחילה) במיוחד אחרי האוכל האם זה יכול לנבוע משמוש בויטמין בי קומפלקס??

אני לא סמכות מקצועית, אבל נראה שהגוף מאותת לך שהכדורים האלה אינם טובים לו. מדובר, הרי, במוצר שנוצר במעבדה. אין לי מושג איזה חלק ממנו, אם בכלל, הוא טבעי. ויטמינים ומינרלים נקלטים הכי טוב כאשר מקבלים אותם בצורה טבעית, על-ידי אכילת פירות וירקות. הם נמצאים בשפע, למה להסתבך עם הקומפלקס הזה? הפירסומים בכל מקום מבטיחים שזו הדרך לבריאות, אבל כדאי תמיד לזכור שמי שמממן אותם רוצה, קודם כל, למכור ולעשות כסף.

שלי שלום, האם לקחת על דעת עצמך או בהמלצת רופא או מטפל? יש הבדלים במינונים ובשיטות הייצור. בעיקרון אני מסכים עם נעמי, אבל אם את חייבת לקחת תוסף תזונה, תחפשי ממקור טבעי, במינון נמוך יותר ותקחי פעם ביומיים ולא כל יום. תוספי תזונה וצמחי מרפא כדאי לקחת רק לאחר קבלת יעוץ מקצועי ולא בהמלצה של חברה, שכנה, יצרן, פרסומת, מאמר בעיתון וכד'. בהצלחה צביקה

19/12/2005 | 14:21 | מאת: גדי

האם שתית תה המכיל גנסינג הוא גם מעורר וגם יכול להעלות לחץ דם למרות שהוא לא מכיל קפאין

19/12/2005 | 16:29 | מאת: צביקה קורן

גדי שלום, יש שלושה סוגי ג'ינסנג עיקריים, שניים מהם מעלים לחץ דם למרות שאין בהם קפאין. יש עוד כמה צמחים ותבלינים שמעלים לחץ דם (למשל רוזמרין) למרות שאין בהם קפאין. אנשים טעים וחושבים שצמחים = טבעי = בריא = מותר. זאת טעות! צמחים יכולים להזיק ולהועיל. כדאי לפנות למומחה לצמחי מרפא לפני לקיחה של צמחים לטיפול בתופעות ובבעיות. בהצלחה צביקה

19/12/2005 | 12:44 | מאת: שוש

אני מאמינה גדולה של מוצרים טבעיים. שמתי לב מעיון במאמר שפורסם אצלכם שישנו הבדל במינונים של אומגה לייף לעומת נגיד אלספה , רציתי לדעת אם הכפלת הכמות באומגה לייף עדיפה על פני האחרים?

19/12/2005 | 16:32 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, אני לא ראיתי את המאמר המדובר. אם תחפשי כמה שורות למטה נתתי הפנייה לאתר הדן במפורט בתוסף אומגה 3 ובמינונים הדרושים (לפי דעת הכותב והמחקרים שהוא מתבסס עליהם). אני מציע לך לקבל אומגה 3 מכך או שתים פשתן טחון ביום. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 17:34 | מאת: שני

שלום לך. אני בת 50 אוכלת בדרך כלל אוכל בריא הרבה ירקות ופרות, משקלי בסדר ואני בריאה אני הולכת מספר פעמים בשבוע וגם מתעמלת.הבעיה שלי היא שלאחר ארוחה אני מרגישה צורך למשהו מתוק כמו שוקולד מה הבעיה? תודה לך. שני.

19/12/2005 | 07:25 | מאת: צביקה קורן

שנ שלום, אין בעיה. מדובר בהרגל שניתן להיפטר ממנו. נסי לבדוק אם הדחף למתוק בא אחרי ארוחה מלוחה ומתובלת, או אחרי בשר ודגים. כשלב ביניים נסי להחליף את השוקולד בתמר או בקרקר מחיטה מלאה או שיפון. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 16:04 | מאת: יובל

מהי כמות האומגה 3 בפקאנים, בערך? (בהשוואה לאגוזי מלך ושקדים)

18/12/2005 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

הכמות בפקנים זעומה וחסרת משמעות. אומגה 3 בכמות סבירה יש בזרעי פשתן טחונים. גם באגוזי מלך אין הרבה יחסית לפשתן. גם על כך נתתי נתונים מספריים בעבר - תבצע חיפוש

18/12/2005 | 15:12 | מאת: יובל

האם שומן אומגה 6 נהפך לאומגה 3?

18/12/2005 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, לא, אלה שתי חומצות שומן חיוניות שונות. השאלה נשאלה רבות וגם אתמול נתתי קישור לאתר מעניין - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 15:07 | מאת: מיה

היי, 1.רציתי לדעת מדוע זה לא בריא לאכול אוכל שהוא ממש חם?! 2. מדוע לא בריא אלכול אוכל חריף? תוד רבה :)

18/12/2005 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אוכל חם מאד עלול לגרום לכויות ולכיבים בפה, בגרון, בושט ובקיבה. אותה בעיה קיימת לגבי אוכל חריף. מי ש"רגיל" לאכול חם וחריף - מערכת ההעיכול הסתגלה ועיבתה את עצמה - זה עדיין לא אומר שזה בריא ושלא נגרם נזק. צריך לאכול ולשתות פושר, חמים או בטמפרטורת החדר. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 14:22 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, מהו סירופ האגבה, ממה הוא מופק ומה האיכויות שלו. אודה לתשובתך ולהתיחסותך האדיבה. שושי.

18/12/2005 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, לא שמעתי על המוצר הזה. בזכותך למדתי משהו חדש! בקישור שלהלן תמצאי מידע בנושא: http://www.goodfood.co.il/article.php?id=125 בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 11:28 | מאת: לילך

שלום, מזה חודשיים שלמים הפסקתי לעשן. מאז עליתי במשקל 5 קילו. לפני כן הייתי בחורה רזה. מאז הפסקת העישון מידי יום אני נתקלת בבעיות של נפיחות בבטן וגזים רבים ומסריחים. שאלתי היא - האם יש לכך פתרון טבעי ואו סוגי אוכל שמומלץ לאכול ו/או להימנע? כיצד ניתן להוריד את 5 הקילו שנוספו לי. מעוןלם לא עשיתי דיאטה

18/12/2005 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

לילך שלום, על נושא זה דובר רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש. בנוסף כדאי: - להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. - לא ללעוס מסטיק. - ללעוס את המזון לאט. - לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי, שומר, הל ולפזר על המזון. - לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). - לתבל את המזון עם כמון. - לאכול פרי פפיה - בעונה. - תוספי מזון : אצידופילוס, אנזימי עיכול (digestive aid?). לא להחזיק גזים במעיים - לשחרר אם אפשר פחם סופח גזים, אבל יכול לספוח גם מינרלים. נסי הוריד את כמות הסיבים בתזונה. אם לא עוזר תפני ליעוץ מקצועי בנושא ההרזייה - נסי להתחיל או להגביר פעילות גופנית ולהוריד את סך כל הקלוריות היומית. גם בנושא זה כדאי לפנות ליעוץ מקצועי להכנת תוכנית ולמעקב והדרכה. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 08:52 | מאת: צחית

שלום, אני בת 28,8 חודשים לאחר הלידה,עדיין לא קיבלתי וסת. האם העובדה שיש לי שני קילו עודף והבטן לא השטתחה לגמרי ולא ממש חזרה לעצמה,קשורה לזה שעדיין לא קיבלתי וסת?אחרי שאני אוכלת מרק/ירקות טריים הבטן מתנפחת לי כמו הריון ויש לי הרבה גזים,איך מתמודדים עם זה? אני מאד רעבה בשעות הערב,איך להירגע?

18/12/2005 | 13:31 | מאת: צביקה קורן

צחית שלום, למיטב ידיעתי אין קשר בין עודף משקל קל לבין אי הופעת המחזור. כדאי לפנות לגניקולוג לבדיקה ויעוץ. לגבי הגזים: אנא ראי תשובה שנתתי לליך שורה אחת למעלה. בנוסף כדאי שתשללי קיום פטריית קנדידה ואלרגיה למוצרי חלב וגלוטן. האם עשית לאחרונה שינויים בתזונה? לגבי הרעב בלילה - כדאי לאכול מספר ארוחות קטנות במשך היום ולא לעשות הפסקה גדולה. תוודאי שאת מקבלת מספיק חלבון, שומן וסיבים תזונתיים. בהצלחה צביקה

ולפעמים עולה עם צביקה?

18/12/2005 | 15:59 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, לבלה יש פורום אחר שנקרא: הרזייה ללא דיאטה. את צודקת - אם נכנסים לפורום הזה במתכונת הישנה - מקבלים תמונה של בלה. בכל אופן כאן אני עונה ברוב הזמן ולפעמים גם בלה בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 08:44 | מאת: ציפי

התחלתי לקחת ויטמין C כתוסף תזונה, מפני ששמעתי כי זה טוב לתנגודת הגוף וכמונע צינונים. שמתי לב כי אני "אוגרת" גזים במעיים ובטני מתנפחת אחרי מספר שעות מנטילת התוסף. האם יש קשר? האם איני יכולה לקחת את התוסף בגלל רגישות? והאם יש משהו במה שציינתי בתחילת המכתב לגבי יעילות הויטמין? דרך אגב, גם כשאני אוכלת פרי הדר שמתי לב כי אני "מתנפחת". תודה

18/12/2005 | 13:37 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, בהחלט ייתכן קשר בין עודף ויטמין C או לקיחתו כתוסף ובין הפרעות עיכול. נסי לקחת תוסף מסוג אחר לדוגמה: אסטר C. או שתוותרי על תוסף מלאכותי. גם תפוז נחשב אלרגן ידוע ולכן כדאי לקבל את הויטמין מפלפל אדום (פי 4 מתפוז) או מקיווי (פי 8), מגוייבה ומפירות אחרים. היו מספר רב של מחקרים שמצאו קשר בין ויטמין C לחיזוק המערכת החיסונית, חיזוק דפנות כלי הדם, מניעת סרטן, לחץ דם גבוה ועוד תופעות ומחלות. בהצלחה צביקה

17/12/2005 | 16:29 | מאת: מתעניינת

שלום רב צביקה מאחר ואני מעוניינת לגשת למומחה תזונה חשבתי לפנות אלייך האם אתה מקבל קהל מכל רחבי הארץ? האם ניתן לקבל את הפרטים שלך על מנת ליצור איתך קשר באופן אישי?? (לגבי עלות המיקום שבו אתה עובד וכו)תודה רבה מראש ושבת שלום

17/12/2005 | 17:48 | מאת: צביקה קורן

למתעניינת שלום, אכן כן, אני מקבל ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולטיפולי שיאצו אנשים מאזור המרכז ומכל רחבי הארץ. אם תקליקי על התמונה שלי תקבלי את כל הפרטים. אני גר ומטפל בקריית אונו - 054/4258544 בברכה, צביקה

17/12/2005 | 15:25 | מאת: ענבר

כמה טיפים בינתיים אולי???? אשמח לשמוע..

17/12/2005 | 15:54 | מאת: נעמי

אין לי סמכות מיקצועית, אבל אני יודעת אילו מזונות גרמו לי לכאבי-ראש, ואילו עשו אותי אדם בריא. אז אם הדרך שלי מתאימה לך, תוכלי ליישם את השיטה החל מרגע זה. אם תכתבי מה את נוהגת לאכול ולשתות, בוקר צהריים וערב, וגם בין הארוחות, אוכל לחלק את המזונות שלך לשתי רשימות - מה כדאי לאכול, וממה כדאי להימנע.

17/12/2005 | 17:58 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, מקווה שקראת את תשובתי הקודמת. רק "טיפים" לא יועילו - צריך תוכנית כוללת. בכל אופן להלן מספר עצות: א. נסי לאתר מזונות מעוררי מיגרנה אצלך כגון: קפה (אם כי דווקא בזמן התקף מומלץ לשתות קפה), חלב, שוקולד, ביצים, פירות הדר, בשר, חיטה, אגוזים, בוטנים, עגבניות, אבוקדו, אננס, בירה, גבינה צהובה, דגים משומרים, חצילים, לפת, תמציות שמרים, סויה, תפוחי עץ, סוכר, תפוחי אדמה, בננות, מונוסודיום גלוטמט, אספרטיים וניטריטים (מצויים בעיקר בנקניקיות, נקניקים ומוצרי בשר מעובדים), יין אדום. ב. הוסיפי לתזונה מזונות עשירים בסידן (טחינה, ממרח "שקדיה", שקדים, שומשום ועלים ירוקים), מזונות עשירים במגנזיום (עלים ירוקים כמו סלרי, כוסברה, פטרוזיליה), פחמימות מורכבות (אורז מלא, קטניות), ג'ינג'ר (זנגביל), מנטה, בצל ירוק, כוסמת, גריסי פנינה, גזר, שזיפים מיובשים, סלרי ושיפון (אפשר בצורת לחם, ללא שמרים). ג. מוזונות מועילים:, כמו בצל, שום, פשתן ודגים כמו סלמון, מקרל וטונה. * כדאי לשתות מיצים טבעיים שעשויים מגזר, תרד, סלרי, פטרוזיליה, סלקומלפפון. * להימנע משומנים מהחי המכילים ח ומצה ארכידונית (כמו חמאה ובשר). * מומלץ להגביר צריכה של חומצות שומן מסוג אומגה: אגוזי מלך, פשתן, סויה, דגים מהים הצפוני, כמו סול, סלמון, הליבוט, ומקרל, או חומצת אומגה 6- שמנים צמחיים כמו שמן חריע, חמניות ותירס. * עצירות עלולה לעודד התקפי מיגרנה, וחשוב מאוד למנוע מצבי עצירות על ידי צריכת סיבים תזונתיים וירקות ופירות מתאימים. * גם תנודות ברמות הסוכר בדם עלולות לעורר התקפי מיגרנה. כדי למנוע תנודות ברמת הסוכר בדם, מומלץ לאכול ארוחות קטנות במשך היום, להימנע מצריכת סוכר ודברי מתיקה (שמעלים בצורה חדה את רמת הסוכר) ולהרבות בצריכת פחמימות מורכבות. * כשמרגישים שההתקף מתקרב, מומלץ לשתות 1/2 לימון סחוט בכוס מים עם 1/2 כפית סודה לשתייה. * להגביר צריכת מזונות כמו: קוואקר, תאנים, תמרים, בטטה, תרד וגריסי פנינה. * תוספי מזון מומלצים: בהתאמה אישית * צמחי מרפא מומלצים: בן חרצית, ג'ינקו בילובה, פסיפלורה וורבנה. * פעילות גופנית המתאימה היא אירובית מתונה, כמו הליכה לא מהירה, ורכיבה על אופניים. לא מומלצת פעילות גופניתנמרצת כמו ריצה ושחייה. * בזמן התקף מיגרנה מומלצת שתיית קפה (מכווץ את כלי הדם), שתיית חצי כפית אבקת זנגביל בכוס מים (אפשר כל כמה שעות), לעיסת טבליות סידן, עיסוי הרקות והכתפיים בשמן זית, מנטה ולבנדר, ושחרור של אצבעות כפות הרגליים. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 08:02 | מאת: ענבר

17/12/2005 | 12:17 | מאת: ענבר

שלום רב, אני נהנית לקרוא את תשובותיך באתר בכל הנושאים. משתדלת לאכול נכון וברור לי שלא ממש...כן צורכת תרופות וכן אוכלת לא רק טבעי והחלטתי לנסות לשמוע את דעתך על נושא המיגרנות. אני שסובלת מהן כ25- שנה.(אני בת 49). בצורה סבירה, אם תקופות טובות יותר וטובות פחות..בתקופות ההריון וההנקה הייתי ללא... ובהחלט משתמשת בתרופות קונבציונליות שעוזרות ואף ניסיתי רפואה לא קונבציונליות כמו שיאצו, אקופונקטורה, הומאופטיה - והן ללא הצלחה .כטמור-אשמח לשמוא את דעתך וברור לי כי זהו פורום והץשובה יכולה להיות בסיסית בלבד. חן חן ותודה רבה בכלל על הפורום המעניין. ושבת שלום!!

עד שצביקה יענה לך, הנה הניסיון האישי שלי עם כאבי-ראש חזקים (שלפעמים התפתחו למיגרנות) - עברתי לתזונה טבעית, ובהדרגה הכאבים נעלמו. כיום, 10 שנים אחרי, ברור לי שהתזונה שלי בעבר גרמה לבעיה. יש רק מעטים שרוצים לעבור לטבעונות, אבל אפשר להשתדל "לנקות" את האוכל ממזונות שגורמים להתפרצות הכאב. פגישה עם מרפא טבעוני, שתזונה זה הצד החזק שלו (יש הרבה, אבל לא כולם שמים דגש על התזונה) עשויה לעזור לך.

ענבר שלום, הטיפול שאני מציע הוא טיפול משולב - הוליסטי. הבסיס צריך לכלול שינוי תזונתי מ ה ו ת י, כפי שנעמי ציינה. צריך לכלול גם טיפול שיאצו, או רפלקסולוגיה, או דיקור, צמחי מרפא ותוספי מזון, טיפול במתחים, פעילות גופנית ושינויים התנהגותיים. בעיני, רק דיקור, או רק שיאצו (ואני מטפל גם בשיאצו) לא יועיל - זה שייך ל"גישה התרופתית" - כשיש בעיה - מחפשים פתרוןמהיר - לוחצים, דוקרים או לוקחים ויטמין... הטיפול שאני מציע מחייב לקיחת אחריות השקעת מאמצים וביצוע פעולות ולכן הוא קשה יותר למימוש, מכיוון שאני מורגלים מילדות לקחת "תרופות" כשיש בעיה ועובדים פחות על מניעה. לסיכום, כפי שנעמי הציעה, נסי למצוא תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך אולי תשתחררי מהבעיה. בהצלחה צביקה

17/12/2005 | 10:14 | מאת: פלפלת

היי צביקה! תוכל בבקשה לפרט אילו מזונות (מן הצומח) עשירים בברזל ואילו בסידן? ובכלל, אילו עוד מינרלים וויטמינים חשובים צריך לקבל מתחליפים טבעיים וצמחיים במקום ממקורות מן החי? (למטרת ידע והעשרה כללית בלבד כמובן) תודה רבה!

17/12/2005 | 10:23 | מאת: פלפלת

האם חלבון ביצה נחשב, מבחינתך,לחלבון "טוב" (קראתי שהוא נחשב למודל לחלבון מלא ואיכותי וכמות ואיכות החלבון נמדדת בהשוואה אליו)-על אף היותו מן החי? כמה אתה ממליץ לצרוך ממנו (אם בכלל) - כדי לא לעבור את מנת החלבון המומלצת ליום? (זאת בהנחה שאיני צורכת חלבון מן החי משום מקור אחר חוץ ממוצרי חלב דלי שומן במידה) תוכל בבקשה לפרט קצת על שילובים לקבלת חלבון מלא מן הצומח? (אני יודעת שאורז ועדשים לדוגמה, אבל אני רוצה עוד אפשרויות למען הגיוון:)) שוב, תודה רבה!

17/12/2005 | 15:23 | מאת: צביקה קורן

פלפלת שלום, כמשתתפת ותיקה בפורום את ודאי יודעת את דעתי שבמקביל לצריכה של מזון עשיר בברזל, סידן ומינרלים אחרים חשוב להימנע מחומרים ש"זורקים" אותם מהגוף או מונעים ספיגה. מקורות לברזל מהצומח: ירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), ברוקולי, קטניות (שעועית, אפונה, פול, חומוס, עדשים), מוצרי סויה (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה מלאה, אבטיח, אבוקדו, פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), קינואה, מולסה!!, בורגול, שמרי בירה ואצות ים. חשוב להקפיד לא לצרוך קפה, תה, חלב או תוספות סידן בסמוך לארוחה עשירה בברזל, מאחר ואלו מונעים את ספיגתו. חומצה אוכסלית, חומצה פיטית וסיבים תזונתיים מעכבים ספיגת ברזל. פירות עשירים בויטמין C מסייעים בספיגת הברזל. כך גם חומצה פולית ו B12. סידן מעולם הצומח: מוצרי הסויה למיניהם (טופו, טמפה, קמח סויה, חלב סויה ויוגורט סויה), ירקות עלים ירוקים, קטניות, שקדים, אגוזים, שומשום מלא ומוצריו (חלבה, טחינה, נבטי שומשום, שומשום מלא טחון, חמאת שומשום) וכן ירקות ופירות רבים כמו ברוקולי, נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות). סידן מצוי גם במוצרי החרובים למיניהם (אבקה, דבש, ממרחים, משקאות, שוקולדים ובחרובים עצמם כמובן). מפריעים לספיגת סידן: קפאין, סוכרים, מוגזים, חלבונים מהחי, קקאו, תרופות מסויימות ועוד. ביצה: אם את לא צמחונית, ביצה זה חלבון שלם בעל זמינות ביולוגית גבוהה (96%). רצוי לאכול ביצה מגידול אורגאני. היא טעימה יותר ומכילה פחות חומרים מזיקים. חלבון מהצומח: לא רק עדשים עם אורז, כל שילוב של דגן עם קטניה הוא טוב. למשל: כוסמת עם אפונה, דוחן עם שעועית, חומוס עם קינוא וכד'. זרעים של דלעת או מניות משלימים את החלבון שבשקדים. פשתן טחון ושומשום גם כן מכילים חלבון אכותי. לגבי שאר הויטמינים והמינרלים זאת כבר הרצאה בפני עצמה - מציע שתבצעי חיפוש בגוגל ותמצאי שפעשל חומר. בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 16:04 | מאת: ויקי

שלום רב, קראתי לא מזמן בכתבה שצריכה של 6 כדורי אומגה 3 ביום אמורה לעזור נגד דכאון חורף. עם זאת, על הקופסא מצויין לצרוך 1-2 ביום.. האם צריכה של 6 כדורים ביום אינה מזיקה? ואם לא, האם הוכחה כמועילה? חוץ מזה, מהן התרומות של אומגה 3 לבריאות הגוף ?( אם זה עוזר- אני בת 19). בהמון תודה מראש.

17/12/2005 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, השלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. לאומגה 3 מיוחסות תכונות חיוביות רבות ובכללן הורדת רמות שומנים בדם, מנעית מחלות לב, מפרקים וסרטן והשפעה על "מצבי רוח". הוא חיוני להתפתחות המוח של העובר ועוד. עם זאת אני תמיד זכיר שמדובר במזון (שמן דגים ולא בתרופה) ולכן אי אפשר לדב רלע "מינון" ועל "מתי זה ישפיע". בקישור שלהלן תמצאי חומר נוסף בעברית: http://www.omega3galil.com/articles.asp בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 12:46 | מאת: נח

האם בשימורי טונה יש אומגה 3 ? ואם כן כמה פעמים יש לאכול טונה בשבוע? תודה.

17/12/2005 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

נח שלום, בשימורי טונה יש אומגה 3 , אבל יש גם הרבה מלח, חומר משמר, שמן מאיכות ירודה ושאריות פח. אני לא ממליץ לאכול שימורי טונה. כדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות טונה או דג ים אחר בחנות הדגים השכונתית או בסופר. בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 11:22 | מאת: חווה

שלום רב צביקה,ראשית תודה רבה על תשובתך אבל איזה ירקות בדיוק להכיל בתוך המיץ?וכמה פעמים ביום האם רק פעם אחת ביום יספיק ובתוך כמה זמן אני ירגיש בהקלה וחשוב לי לציין המזון שלי לא עשיר בשומנים מעל המותר ואני בכלל לא צורכת מלח אולי לפעמעם רק בבישו שגם זה כבר מסויה תודה מראש!

17/12/2005 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

חווה שלום, זאת בדיוק הסיבה שהצעתי לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי. קשה לעשות איבחון ולתת יעוץ טוב במסגרת המידע המועט שמקבלים בפורום. אין כמעט בעיה שאין לה פתרון בשינוי תזונתי ובאורח החיים. ברוטב סויה יש הרבה מלח...!! מיץ ירקות זו לא תרופה ולכן קשה לי להגיד מתי זה ישפיע. את יכולה לשתות כוס אחת או שתיים ביום. המיץ מורכב ממלפפון, קישוא (חי), גבעול סלרי ופטרוזיליה. אם את רוצה שיהיה מתוק, אפשר להוסיף גזר ורבע סלק (חי). בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 07:47 | מאת: אודליה

שלום למנהל האתר, מר קורן אני מנסה להפחית ממשקלי ואני ערה לנושא ה"ערך הגליקמי" של מזונות. לאחר פעילות גופנית אני מבינה שמומלץ לצרוך מזונות עם ערך גליקמי נמוך או מקסימום בינוני, ולא גבוה, כמו למשל גזר. אך השאלה היא - איפה ואיך מבררים מה ערכם הגליקמי של מזונות? האם פלפלים צהובים ואדומים, אשר גם מתקתקים כמו הגזר, בעלי ערך גליקמי גבוה? אני מקווה שהעניין שייך לתזונה טבעית, ואם לא, אז שבת שלום, ובכל מקרה, תודה רבה, אודליה

16/12/2005 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

אודליה שלום, במספר ספרי תזונה אפשר למצוא רשימה חלקית. מצאתי קישור לבסיס נתונים (באנגלית) שמספק מידע על ערך גליקמי של רוב סוגי המזון: http://www.glycemicindex.com/ בנוסף, מצורף קישור לרשימה מלאה ומקיפה של אינדקס גליקמי של מזונות (באנגלית). יש גם רשימות חלקיות בעברית - תחפשי בגוגל. http://www.mendosa.com/gilists.htm בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 20:57 | מאת: נח

אני צורך בקביעות בערב כ-3 כפות שמן זית יחד עם גבינה לבנה או יוגורט. האים לקיחת השמן יחד עם מוצרי חלב בערב פוגעת ביתרונות השמן זית.

15/12/2005 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

נח שלום, שמן זית כדאי לאכול עם ירקות ואם יש בסביבה גם גבינה לבנה או יוגורט, זה לא מזיק. לא הייתי ממליץ לאכול גבינה עם שמן זית ללא ירקות. בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 17:54 | מאת: חווה

שלום רב צביקה!ברצוני לשמוע את חוות דעתך בנוגע למשהו שנראה לי מאוד מוזר אני בתהליכים של שיפור התזונה אם זה על מוצרים אורגניים ומה יותר כדאי המלצות וכמובן שבעזרת הפורום הנהדר שאתה מנהל עכשיו מה שאני רוצה לשאול למעשה זה האם ייתכן שאפשר להשמין תוך 3 ימים או יומיים כלומר בזמן האחרון עקב כל מיני שינויים בתזונה יש לציין לחיובי אני מרגישה כי משקלי מתנדנד לעיתעם קרובות מאוד:א.האם זה יתכן ממה זה נובע ממש ממש מטריד!

15/12/2005 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

חווה שלום, עליה במשקל ותנודות במשקל יכולות לנבוע מכמה סיבות וביניהן מזון עשיר בנתרן (מלח)ובתבלינים חריפים. אני מקווה שהשיפורים שלך בתזונה לא כוללים מזון עשיר במלח. לצערי חלק מהלחמים הבריאים והאורגניים בחנויות טבע מכילים כמות גבוהה מאד של נתרן וזה ממש לא מצב מזהיר. בנוסף, אני לא יודע בת כמה את אבל בתקופת המחזור יש צבירת נוזלים בגוף ועלייה זמנית במשקל. אפשרות נוספת היא, שמזון הבריאות שלך עשיר בשומן ובקלוריות לעומת התזונה הקודמת. אני מציע לך להוסיף כוס מיץ ירקות לתפריט היומי. המיץ עשיר באשלגן ומסייע להרזייה. וכפי שאני תמיד ממליץ כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 01:32 | מאת: דליה

האם אפשר להכין חלבה עם סילאן (וטחינה גולמית כמובן) במקום דבש - מה עדיף מבחינה תזונתית או שזה לא משנה?

15/12/2005 | 09:00 | מאת: עדי

האם לאכול כפית דבש כל יום זה באמת בריא?

15/12/2005 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אפשר בהחלט לגוון עם סילאן. לעדי, אפשר לוותר על כפית דבש ביום - בדבש יש בעיקר סוכר. בכל אופן הדבש עדיף על ממתקים המבוססים על סוכר לבן. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 20:30 | מאת: ירון

האם עדיף לאכול רק מעט שעועית, ולאכול ירקות אחרים משום שבשעועית יש חמצה אוקסאלית?

14/12/2005 | 20:42 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, את רוב המזונות הטבעיים אפשר לאכול (במידה) ללא חשש ובכלל זה שעועית. כדאי להעדיף שעועית ירוקה או צהובה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 20:14 | מאת: שרית

שלום צביקה. בקישור שאליו הפנתה אותי, ראיתי שמוצרי חלב הם לא כל כך בריאים. אני בהריון ואומרים לי כולם שעליי לשתות חלב ולאכול מוצרי חלב רבים לבריאותו של העובר. איך וממה בכל זאת ניתן לקבל סידן, מאלו מקורות אחרים חוץ מחלב?? תודה.

14/12/2005 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, דר' אבני הוא מתנגד ידוע למוצרי חלב. הוא כתב ספר בנושא בשם: תעזבו 'תעטינים שלי". אני לא מציע לך להפסיק באופן מיידי אכילה של מוצרי חלב. כדאי להמשיך עם יוגורט עיזים אורגאני וגבינה לא שמנה. מוצרי מזון העשירים בסידן: שומשום וחמאת שומשום (פי 10 ממוצרי חלב), מולסה (עשירה גם בברזל), פירות יבשים, כרוב, שקדים, אגוזים, אצות ים ועוד. חשוב מאד להימנע מחומרים ש"זורקים" סידן מהגוף כמו: קפאין, סוכרים, קקאו, מלח, עודף חלבון מהחי ועוד. (זאת הבעיה העיקרית ב"בריחת סידן"). תקראי באתר שלי את המאמר על בריחת סידן ועל תזונת האישה ההרה והמניקה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 17:13 | מאת: ירין 22

היי צביקה תודה על תשובה מהירה אבל לא ענית לי על מה ששאלתי אני יודעת שזה לא מאוזן אבל האם אני ישמין מכך?

14/12/2005 | 17:38 | מאת: י

חשוב לך לא להשמין, אבל לא אכפת לך מכל המחלות שצפויות לך בגלל חסרים תזונתיים???

14/12/2005 | 20:30 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, אני ממש לא אוהב לענות על שאלות של "זה ישמין אותי"... השמנה תלוייה בכמות הקלוריות שמכניסים ומוציאים. אם זה כל מה שאת אוכלת זה לא ישמין אותך אבל לא תוכלי להמשיך עם תזונה כזאת לאורך זמן ולהשאר בריאה. מלבד זאת אנחנו כבר לא פורום תזונה ודיאטה... אני מבין שאת צעירה מאד וכרגע מוטרד מהמשקל, אבל כדאי להסתכל בראיה קצת יותר רחבה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 13:06 | מאת: irina

שלום. אני בת 22 ולאחר אינספור בדיקות שעברתי ולא נמצא דבר, הרופא שלי סובר שיש לי את סנדרום המעי הרגיז. אם זה כך אז עלי להקפיד מאוד על התזונה ומה שאסור לי לאכול בכלל. בעקרון אני גם ככה רגישה לחלב וכמעת ולא צורכת מוצרי חלב וגם יש לי רגישות לחומציות ולכן לא שותה מיצי הדר. אני אוהבת לאכול טעים ולא רוצה להגביל את עצמי ממה שאני כבר עכשיו. האם תוכל להמליץ לי על דרך טובה ונכונה להעלים את הסיכויים להתפרצויות של הסנדרום. ואם צריך לייעץ לי תזונאי או מומחה בתחום. תודה.

14/12/2005 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

אירינה שלום, בתזונה הטבעית לא מכירים מחלה שנקראת "מעי רגיז". צריך פשוט להימנע ממזונות, או ממצבים נפשיים ש"מרגיזים" את המעי. בכל מקרה אני לא מציע לך להתמכר לתרופות שמרגיעות אותו באופן מלאכותי מבלי לפתור את הבעיה מהשורש. (יש שמועה זדונית שאומרת שכשרופאים לא מסוגלים לנקוב בשם מדעי של מחלת מעיים הם קוראים לה "מעי רגיז"..). אני בהחלט מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי בגישת התזונה הטבעית. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי עלך חומרים מזיקים וחומרים מועילים שתזונתנו. בקישור שלהלן תוכלי לקרוא מה דעתו של דר' אריה אבני (רופא פנימי שיועץ כיום בתזונה טבבעית) בנושא זה: http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=2052 בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 12:27 | מאת: ירין 22

שלום רב צביקה אני מאוד אוהבת לחם מצידי לאכול כל היום במקום כל דבר אחר רק לחם רציתי לשאול אם אני יאכל לארוחת צהריים בגט לבן יותר נכון חצי בגט עם ירקות בלי ממרח משמין זה יהיה בסדר?לא משמינים מכן יש לציין שבנוסף אני אוכלת עוד 4 פרוסות לחם קל עם הרבה מים 4 פירות וזהו אני יודעת אולי שזה לא מזין אבל האם אני אשמין מכך בעקבות כל כך הרבה לחם?תודה רבה מראש!

14/12/2005 | 16:09 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, אם את באמת אוכלת רק לחם (לבן!!???), ירקות ופירות - התזונה שלך לא טובה ולא מאוזנת וצפויים חוסרים תזונתיים. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצעוי בקופת חולים או באופן פרטי. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 10:36 | מאת: שרית

צביקה שלום. שמעתי על מרק עוף של "ויטה" ללא מונוסודיום גלוטומאט, האם עכשיו הוא בטוח לשימוש או שעדיין לא. צויין על האריזה כי הוא ללא חומר זה שהזכרתי וללא חומרים משמרים או צבעי מאכל. מההיא דעתך?

14/12/2005 | 11:22 | מאת: ענבר

אם או בלי מונוסודיום גלוטמנט הרי שזהו מרק תעשייתי וראי הודעתי בנושא זה כמה שורות למטה... הכל למטרות פרסום ורווח. אני לא מחסידות המזון הבריא באופן מוחלט אבל..משתדלת להמעיט בחומרים התעשייתיים, אם עושים מרק מעוף, ירקות, ומלח תבלינים טבעיים אין כל צורך במרק עוף שמכיך..מי יודע מה... בהצלחה!!!

14/12/2005 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אני מסכים עם חלק מהדברים של ענבר. אבקת מרק זה לא אוכל של בני אדם. האבקה (או הקובייה) מכילה המון מלח, שומן, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכימיקלים אחרים הנותנים טעם של "מרק עוף". אין לאבקה הזאת שום ערך תזונתי ושום תרומה לבריאות. להיפך זה מזיק לבריאות!!! כדאי שתדעי שגם מרק עוף "אמיתי" הוא לא מתכון לבריאות. החומר הצהוב שצף על פני המים של המרק מורכב משומן רווי, חומצת שתן (של התרנגולת) ושאריות תרופות, הורמונים וחומרים כימיים שהופרשו מהרקמה של התרנגולת במהלך הבישול. לא מעורר תיאבון במיוחד... בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 10:32 | מאת: שרית

צביקה שלום. אני מודה לך על כל ההתיחסויות שלך לשאלותיי הרבות, העצות שלך ממש עוזרות לי. שאלה נוספת: מהי בערך כמות ה DHA הקיימת בשתי כפות פשתן טחון? תודה. שרית

14/12/2005 | 16:21 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, בקישור שלהלן תמצאי מענה מקיף וממצה לכל שאלותייך. אין לי אפשרות לפרט יותר מידי במסגרת הפורום. http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=194506&Action=Print&sid= העיקר שתזכרי שחשוב מאד בזמן ההריון לקבל אספקה שוטפת של אומגה 3 וניתן לקבל את הכמות הדרושה מ 1 -2 כפות פשתן טחון. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 09:29 | מאת: שרה

צביקה שלום! הכנתי תבשיל מיקנואה מאוד טעים ומה שאהבתי שלא הייתי רעבה חצי יום,אבל בני משפחתי לא אוהבים קינואה. אילו עוד סוגי מאכל אני יכולה להכין שישביעו אותנו לאורך זמן הכוונה לסוגי דגנים וכד'.

14/12/2005 | 20:20 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, א. אפשר לשנות את התיבלון. ב. אפשר לשלב קינורה עם דגן אחר כמו אורז מלא, אמרנט, או דוחן. ג. אפשר להשתמש בדגנים אחרים כמו: אורז מלא, כוסמת, דוחן, אמרנט, שיבולת שועל, סולת מלאה. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 21:03 | מאת: צוות האתר
שימו לב - הפורום הפך לפורום תזונה טבעית בלבד - תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד, אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו. למעונינים בפורום תזונה קלינית: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1040
13/12/2005 | 21:29 | מאת: נועה

אבל בפורום תזונה קלינית לא עונים... ואם עונים - זה רק לחלק מהשאלות ואחרי כמה ימים. כאן מקבלים תשובות מקצועיות ועוד באותו יום.

13/12/2005 | 21:41 | מאת: יהודה

ולא לפורום תזונה קלינת...

15/12/2005 | 08:53 | מאת: צוות האתר
13/12/2005 | 19:45 | מאת: לואיז

קניתי עלי לואיזה יבשים. האם לדעתך יש צורך לשטוף אותם מחשש לתולעים (כמו בנענע) למרות שהם יבשים? אם אני אטבול אותם במים רותכים לפני כן ואז אעביר את העלים לכוס האם היעילות התזונתית פוחתת?

13/12/2005 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

לואיז שלום, אפשר לשטוף ואפשר להעביר במים רותחים - לא חייבים. אני שותה כבר שנים רבות בלי לשטוף. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 17:55 | מאת: אביב

בת 14 גובה 163 משקל 45 מהי כמות הממתקים הממומלצת בשבילי כדי לא להעלות במשקל ?

13/12/2005 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, אין כמות מומלצת של ממתקים. כדאי להוריד למינימום האפשרי. נסי לאכול פירות יבשים במקום. אפשר לעשות חלבה טעימה עם טחינה גולמית, דבש ואבקת חרובים. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 13:38 | מאת: ירין

הי! יש תת פעילות של בלוטת התריס. מטופלת באלטרוקסין מזה כחודשיים. יש איזון בפעילות הבלוטה אני בתחום הנכון... אבל אין שיפור בתופעות הלוואי: יש נשירת שיער ויובש בעור. כמה זמן יקח לאלטרוקסין להשפיע גם על סימפטומים אלה? האם הנזק שנגרם לשיערי הוא הפיך? כיצד ניתן למנוע את התופעות הנ"ל? האם תזונה יכולה להועיל לשיפור התפקוד של הבלוטה? תודה

13/12/2005 | 17:29 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, צריך סבלנות וצריך לתת לגוף זמן להתאזן ולהתאושש. הנזק לשיער הפיך בהחלט. מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה לגבי השאלות הרפואיות ובמקביל תפני ליעוץ בתזונה נכונה וטבעית. בהצלחה צביקה

כמה עצוב העולם התעשייתי הזה מלא הפרסומות.. יש עכשיו פרסומת למרק משקית שהגאווה של החברה המייצרת - שהוא ללא צבעי מאכל ובתוספת ויטמינים והוא בריא בריא - כדברי הילד המפרסם!! ומה עם מרק מירקות טריים והרבה אהבה של אמא????????

13/12/2005 | 17:27 | מאת: צביקה קורן

המתובל באהבה של אימא!

13/12/2005 | 12:18 | מאת: DHA

שלום צביקה. המלצת לי לקחת אומגה 3 מזרעי פשתן טחון, הםא יש בהם גם רכיב שנקרא DHA או שלא? תודה שרית.

13/12/2005 | 17:25 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, בפשתן יש חומצת שומן חיונית הנקראת אלפא לינילאית אסיד (ALA ) שמכילה EPA ו DHA. 1 -2 כפות ביום - זאת המנה המומלצת. בנוסף תשמרי על תזונה נכונה. לנשים הרות (ולכל אישה ואיש) אני ממליץ להימנע מקפאין, ניקוטין, אלכוהול ואספרטיים. ארבעת החומרים האלה נמצאו כעלולים לשבש את מהלך ההריון ולפגוע בעובר או באם. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 11:44 | מאת: רפי

הי! רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לתזונה: הבנתי שלאכול חומוס זה בריא? האם גם חומוס בקופסא "עושה את העבודה"? לגבי ירקות ופירות הבנתי שמומלץ להרבות באכילתם... אך מצד שני יש חומרי ריסוס והדברה? איך נפטרים מחומרים מסוכנים אלה? וכן האם יש ירקות / פירות מסוכנים שיש להמנע מהם? מהי החשיבות של אכילת 6 צבעי ירקות ביום? כמו כן רציתי לשאול לגבי הפחמימות איזה סוג אורז מומלץ לאכול? איזה סוג לחם מומלץ לאכול? האם מומלץ לאכול פריכיות אורז? תודה

13/12/2005 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

רפי שלום, חומוס מאד בריא! חומוס בקופסא מכיל הרבה מלח וחומר משמור - פחות טוב, אבל לפעמים אין ברירה. תשתדל לקנות מחברה שבתווית יש מעט נתרן. הירקות המרוססים - בעיה בעיקר לצמחונים. הפתרון - מזון אורגאני באופן חלקי או מלא. ירקות עליים וירקות ופירות שגדלים מעל האדמה מרוססים הכי הרבה. הקליפים מרוססים פחות. חשוב לאכול מצבעים שונים. הצבעים נקראים פיטוכימיקלים וחלקם אנטי-סרטניים ואנטי אוקסידנטים. מומלץ אורז מלא עגול, רצוי אורגאני. לחם מקמח מלא שאין בו הרבה נתרן (פחות מ350 מ"ג למאה גרם). פריכיות אורז - לא מציאה, אבל "פשרה" אפשרית. תשדל לקנות פריכיות ללא מלח. המלח הוא רעל! בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 11:41 | מאת: שירה

שלום רב! קראתי מאמרים שונים בנושא של תזונה נכונה (עיינתי גם באתר המעניין שלך!). העניין הוא שאני רוצה לעשות שינוי, אך לא קיצוני מדי... כלומר, רוצה להמנע ממאכלים מסוכנים ביותר ולהקטין את רמת הסיכון כמה שאפשר ולאכול בעיקר דברים בריאים אך לא להפוך להיות טבעונית שחיה מאוכל אורגני בלבד... רציתי לשאול האם מעבר למרבית האוכל לאכול מה שניתן רק אורגני (לחם, ירקות, פחרות, ויתר מוצרי האורגני ולהמנע ככל האפשר מחומרים מזיקים יסייע בשמירה על הבריאות? איפה אפשר להשיג מזון אורגני? הבנתי שיש אפילו פסטה אורגנית ולא נתקלתי בזה... תודה

13/12/2005 | 17:16 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, את נוהגת בחוכמה ובתבונה. כבר כתבתי הבוקר לבחור שעבר לטבעונות והוא רעב כל הזמן שהמעבר חייב להיות הדרגתי ובפיקוח והדרכה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי באזור מגורייך, כדי לבנות תוכנית אישית למעבר לתזונה נכונה ולא להסתפק במאמרים כאלה או אחרים. מזון אורגאני ניתן להשיג בחנויות טבע גדולות. יש כמה באזור המרכז. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 11:20 | מאת: אתי

שלום רב! שמעתי כי ישנם סוגי מזון שמסייעים עם התמודדות עם סרטן וכן מונעים אותה... האם זה נכון? מהם המאכלים הנ"ל? שמעתי על לואיזה.. עגבניה... סלק... דובדבנים... באילו כמויות יש לאכול מזה כדי שזה באמת ישפיע? תודה, תודה, תודה!

13/12/2005 | 17:12 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אנא קראי את התשובה שלי לישראל, שורה אחת למטה. אכן יש מזונות שנחשבים כאנטי-סרטניים כמו: שום, בצל, עגבנייה, כרוביים, דובדבנים, פירות יער, מיץ עשב חיטה, טופו וכל הפירות, כל הירקות וכל המזון הטבעי. חשוב עוד יותר להימנע ממזונות מזיקים שחלקם נחשבים מסרטנים ולא להסתפק באכילת המזונות "הכי טובים". לדוגמה: צבעי מאכל, חמורים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, חומרים קלויים, מטוגן, ניקוטין ועוד. בנוסף, כמו שכתבתי לישראל אין פה עניין של "מינון" - צריך להשתחרר מה"גישה התרופתית" אנחנו כל כך רגילים אליה. הנושא מאד מורכב ולא ניתן להקיף אותו במסגרת הפורום. מציע לך לפנות ליעוץ אישי

13/12/2005 | 11:20 | מאת: ישראל

שלום רב לאחרונה קראתי כי לואיזה גורמת לתאי סרטן להתאבד... רציתי לשאול האם זה נכון? באילו סוגי סרטן מדובר? באיזה מינון ניתן להשיג התוצאה הנ"ל והאם חייב לשתות חליטת לואיזה או ששתיית תיון של לואיזה "עושה את העבודה"? כמו"כ אני סובל מחומציות יתר בקיבה וארוזיה בושט ולידיעתי הלואיזה היא ממשפחת הלימוניים האם היא שתייה מרובה של כוס מים רותחים עם לואיזה (בין פעם לפעמיים ביום) עלולה להזיק למצבי? תודה רבה

13/12/2005 | 17:04 | מאת: צביקה קורן

ישראל שלום, בסוף ההודעה שלי תמצא מידע מפורט על המחקר. אתה חייב להבין שצמחי מרפא זה לא תרופה שנותנים במינון זה או אחר. השימוש בצמחי מרפא לטיפול בסרטן או בכל מחלה אחרת צריך לבוא כחלק מתוכנית כוללת של שינויים בתזונה ובאורח החיים. את זה ניתן לעשות ביעוץ אישי עם תזונאי טבעי או נטורופת המתמחים בטיפול בסרטן. גם הבעיה בושט צריכה להיות מטופלת באותה צורה. אני מקווה שאתה לא שותה מים רותחים והתכוונת למים רתוחים... עם בעיה כמו שלך אסור לאכול ולשתות קר מידי, חם מידי, חמוץ, חריף, מלוח, אלכוהול, עישון. שוב, כדאי לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה, צביקה מחקר חדש: החומר המעניק את הארומה הלימונית בצמחי התבלין הורג תאים סרטניים "המחקר עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצימחי תבלין אלו" החומר המעניק את הארומה של טעם הלימון בעשבי תבלין כגון עשב לימון, לואיזה ומליסה, הקרוי ציטראל (Citral), הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים.כך עולה ממחקר חדש של קבוצת חוקרים בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, בראשותם של ד"ר רבקה אופיר ופרופסור יעקב וינשטין וד"ר נתיב דודאי מהמחלקה לצמחים ארומטיים במרכז נווה-יער. ממצאי המחקר, בו השתתפו גם הטכנאים מרגלית קרופ וטטיאנה רבינסקי, מהאוניברסיטה פורסם בימים אלה בעיתון המדעי Planta medica , העוסק בחקר צמחי מרפא וחומרים טבעיים המופקים מצמחים. החוקרים מצאו שהציטראל גורם לתאי הסרטן ל"התאבד" במנגנון הנקרא מוות תאי מתוכנן (אפופטוסיס ובאנגלית -programmed cell death). ריכוז הציטראל הדרוש להרג התאים הסרטניים הוא נמוך, ונמצא במשקה שהוסף לו גרם אחד של עשב לימון. מחקר זה עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצמחי תבלין אלו. הרפואה הקונבנציונאלית מכירה תרופות רבות שמקורם בצמחים לדוגמא תרופת האספירין והתרופה האנטי סרטנית טקסול. הרפואה העממית מייחסת לצמחים רבים, בעיקר צמחי תבלין, סגולות מרפא. לצמחי תבלין רבים בעלי ריח לימוני כמו עשב הלימון, לואיזה ומליסה מיוחסות סגולות רפואיות. החומר המצוי בצמחים אלו ומעניק את הארומה והריח הלימוני נקרא, כאמור, ציטראל . החוקרים בדקו את השפעת הציטראל על תאים סרטניים הוסיפו אותו לתאים סרטניים ותאים נורמלים שגדלו בתרבית בתוך מבחנות. החומר הוסף בריכוז הדומה לזה הנמצא בכוס תה רגיל שניתן להכינו באופן הבא: חליטת גרם אחד של עשב לימון בכוס מים חמים. נמצא שהציטראל הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים. החוקרים בדקו את מנגנון ההרג של התאים הסרטניים. ממצאי המחקר מלמדים כי הציטראל מפעיל בתוך התא הסרטני מנגנון של הרס תאי עצמי שגורם לתא לפרק את את הכרומוזומים הנמצאים בגרעין התא ולמוות של התאים הסרטניים. "בכל תא בגופנו" מסביר פרופ' וינשטין "יש תוכנית גנטית של מות עצמי; כאשר תוכנית זו משתבשת, התאים מתחלקים ללא בקרה והופכים לתאים סרטניים. מנגנון זה מופעל בדרך כלל כאשר תא נורמלי מגלה שמערכות הבקרה שלו אינן מתפקדות כראוי כמו למשל, כאשר התא מזהה תקלה בהכפלת החומר הגנטי שנמצא בגרעין. מחקר זה עשוי, כאמור, להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצימחי תבלין אלו". לפרטים נוספים ניתן לפנות לפרופ' יעקב וינשטיין: 6477626-08. טלפון סלולרי: 3912533-052. אמיר רוזנבליט

13/12/2005 | 19:03 | מאת: מיטל

מעניין...

13/12/2005 | 10:13 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, קראתי על גבי קופסת קורנפלס, ברכיבים, תוסף בשם טריסודיום פוספט. האם ידוע לך מהו התוסף הזה, האם הוא מזיק ומה "תרומתו" למזון. אציין שחוץ מתוסף זה שאר התוספים הם בריאים לכן הקורנפלס הזה מאוד אהוב עלי וגם טעמו. ואם אכן הוא מזיק, מדוע אין איסור להוסיף אותו. תודה, שושי

13/12/2005 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, כבר כתבתי בעבר שקורנפלקס, ברנפלקס וכל "דגני הבוקר" זה לא מזון בריאות. להלן ציטוט מדבריו של דר' חיים סדובסקי שהתמחה בנושא תוספי מזון וכתב ספר (מומלץ!) בנושא - לסלק את הקוץ: .E339 טריסודיום פוספאט תרכובת המסיסה במים, אשר משמשת כנוגד חמצון בתעשיית הנייר ובתעשיית הטקסטיל. ברפואה נעשה בו שימוש בהזרקה תוך ורידית במצב של פוליציטמיה (ריבוי תאי דם אדומים). בתעשיית המזון משמש טריסודיום פוספאט כחומר מתחלב וכחומר הקושר מים למזון. כמו כן משמש לריכוך, ניקוי וחיטוי מזון. עשוי להימצא בחלב מעוקר או עמיד, חלב מרוכז, אבקת חלב ובמזון לתינוקות. בכמות גבוהה עלול לגרום להפרת מאזן הס ידן והזרחן בגוף ולאוסטיאופורוזיס. בישראל מותר שימוש בכמות שבין 800 מ"ג לק"ג ועד כמות של 2.5 גרם לק"ג במוצרים אחרים. במוצרי מזון לתינוקות אסור בישראל להשתמש ביותר מגרם אחד לליטר מזון, לפי הסתייגויות והערות. הפיקוח צריך להיות על-ידי הצרכן הנבון ולא על ידי משרד ממשלתי זה או אחר... בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 02:24 | מאת: רונית

האם משנה לדעתך אם משתמשים בפרוביוטיק של חברת אלטמן או פרוביוטיק שקונים בקופ"ח (של חברת דרך חיים - כללית), פשוט כבר קניתי של הקופה כי חשבתי שזה אותו דבר ועכשיו אני מתלבטת. הסתכלתי במרכיבים אבל זה לא אומר לי כלום (בקיצור האם היעילות זהה?) תודה

13/12/2005 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, תוספי פרוביוטיקה שונים זה מזה בשיטות הייצור, בסוגי החיידקים ובאורך חיי המדף. רובם מכילים חיידקים מתים והם חסרי תועלת. יש עשרות סוגים ועשרות יצרנים. חומצת הקיבה הורסת את רוב החיידקים ורק חלק קטן מצליח להגיע לקיבה. למרות זאת יש מספר מחקרים שמציינים את התועלת שבצריכת מוצרי פרוביוטיקה. לדעתי הטובים ביותר הם אלה המוחזקים בחנויות טבע במקרר, אבל הם גם יקרים יותר. המוצר של אלטמן נחשב טוב יחסית. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 22:36 | מאת: ירד תשתית

טוב אני מודה מראש על התייחסותך, ומקווה שתוכל לעזור יש לנו בבית נודלס מוכן של אסם שתכולתה של כל מנה היא 50 גרם. ורשום שלמאה גרם זה 184 קלוריות לנודלס מוכן זאתמרת שלפי איך שהבנתי לשתי שקיות יש ערך קלוריות של 200 בקירוב מה שנראה לי לא הגיוני ואז הסבירו לי שמחשבים לפי ההוראות הכנה שאומרות שצריך 600 מ"ל של מים בשביל שהמנה תהיה מוכנה מה שאומר שהמשקל שלה בעצם 650.. שזה מסתכם ביותר מאלף קלוריות. תוכל לעזור לי כאן בבקשה?,תודה רבה מראש.

13/12/2005 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במאה גרם אטריות מבושלות יש כ 150 קלוריות. ב 650 גרם יש כאלף קלוריות. בקישור שלהלן תמצא מחשבון קלוריות לסוגי מזון שונים: http://www.olympusfit.co.il/show_mamarim.asp?cat_id=11&id=46 בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:42 | מאת: שירי

אני בת 50 ויש לי לחץ דם גבוה שמאוזן ע"י כדורים כמו כן כולסטרול גבוה כ- כ246 וסוכר מעט גבוה 113 פניתי לתזונאית הוליסטית שהציעה לי דיאטה ללא מוצרי חלב וללא בשר, דגנים מלאים קטניות וירקות, וכן דגים האם זה לא מסוכן ללא מוצרי חלב ובשר? אשמח לקבל את חוות דעתך.

12/12/2005 | 22:05 | מאת: שירי

רציתי להוסיף שאלה האם מותר להמתיק במולסה כפית ביום אם הסוכר הוא 113

13/12/2005 | 08:04 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, הימנעות מבשר וממוצרי חלב עשוייה לתרום לבריאותך בתנאי שאת עושה זאת תחת פיקוח והדרכה של איש מקצוע. אם את אוכלת גם דגים וביצים אורגאניות כמה פעמים בשבוע לא צפויים חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:37 | מאת: איל

לפני כחודשיים נהייתי טבעוני, כלומר, הפסקתי לאכול בשר וגבינה שאותם אכלתי קודם. כל הזמן אני מרגיש רעב, וזה גורם לי לאכול המון, ואני כל הזמן "מתפוצץ". מה אפשר לעשות (אני מעדיף לא לאכול שוב בשר וגבינה)?

13/12/2005 | 08:01 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לא ברור לי אם עברת לטבעונות באופן מיידי, או בהדרגה, האם קיבלת הדרכה, או עברת על דעת עצמך (מקריאת ספר?). המעבר לטבעונות הוא מאד משמעותי מבחינה גופנית ונפשית וחייבים לעשות זאת בהדרגה ובהדרכה. נסה להגדיל את כמות החלבון השומני (שומשום, שקדים, אגוזים), הקטניות והדגנים המלאים הגורמים לתחושת שובע. מומלץ מאד לפנות ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:32 | מאת: שירן

האם הבטטה נחשבת לקשה לעיכול?

13/12/2005 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, אני מסכים עם אייל. הבטטה מכילה ויטמינים ומינרלים חשובים והיא מהווה מזון מזין, בריא וקל לעיכול. מאד מומלץ לאנשים עם כיבים ומחלות במערכת העיכול. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:02 | מאת: שירן

למה אתה מתכוון אוכל טבעי? תודה

12/12/2005 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, מזון טבעי זה מזון שבא מהשדה ולא מבית החרושת, או המעבדה הכימית. לדוגמה: פירות, ירקות, שקדים, דגנים, קטניות וכד'. בקישור שלהלן תמצאי פירוט של המזונות הטבעיים: http://www.zom.co.il/best-food.htm בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 19:12 | מאת: שרית

שלום צביקה. אני בהריון (חודש חמישי) נוטלת מידי יום "סופר אומגה 3" , המרכיבים הם: שמן דגים 1000 מ"ג, EPA 300 מ"ג, DHA200 מ"ג. רכיבים נוספים: ג'לטין, גליצרין ומים. שאלתי היא - האם אין חשש באומגה זו לויטמין a? שמעתי שהוא לא ממש טוב להריון.. האם קיים אומגה 3 עם ריכוז גבוה יותר של dha? תודה.

12/12/2005 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אם את חוששת, את יכולה לקבל את כל הכמות הדרושה מכף או שתיים של פשתן טחון טרי. בהצלחה צביקה