פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
צביקה שלום, היכן ניתן להשיג מיץ עשב חיטה? מה העלות שלו? יתרונות/חסרונות? תודה רונית
רונית שלום, הטוב ביותר לסחוט בבית ולשתות מיד. לשם כך צריך מסחטה מיוחדת שעולה כ 300 ש"ח (הידנית) וכ 1000 ש"ח (חשמלית). אפשר גם לקנות בחנויות טבע גדולות שיש בהן "בר מיצים" ובקיוסקים ברחוב שמתמחים במיצים. אפשר גם לקנות קפוא בחנויות טבע אבל זה פחות טוב. מחיר חבילה של עשב חיטה - כעשרה שקלים וזה יכול להספיק לארבע מנות (רבע כוס). בהצלחה צביקה
הי צביקה, לקוח מתוך הספר: "סרטן אפשר לנצח" כל הזכויות שמורות למחבר: שלמה גוברמן (גובי) www.cure-cancer-naturally.com הקשר המפתיע בין שמש וסרטן שאלה: איזו קבוצת אנשים באוכלוסיה חולה באחוזים גבוהים יותר בסרטן עור מסוג מלנומה, אנשים העובדים בחוץ וחשופים לאור השמש, או אנשים המבלים את רוב שעות עבודתן במשרד המואר האור פלורצנטי? ובכן, בניגוד ל- דוגמות הרפואיות המקובלות, מחקרים מצביעים, כי דווקא אנשים המבלים שעות רבות במשרד סגור ללא אור שמש חולים יותר במלנומה. נשמע מפתיע נכון? חשיפה לשמש במינון נמוך לא רק שאינה מזיקה אלא היא חיונית לגופנו. היא מורידה את הסיכון לסרטני: שד, מעי גס, וערמונית. ד"ר וויליאם גרנט (Dr William Grant), חוקר ממדינת וירג'יניה ארה"ב, חקר את ההבדלים במספר מקרי הסרטן, כפונקציה של מקום מגורים בארה"ב. עבודתו, אשר התבססה על נתונים מאטלס של תמותת הסרטן, מצא כי מספר מקרי המוות מסרטני: מעי גס, שד ושחלות באיזור בוסטון וניו אינגלנד בשנים 1994-1950 היה גבוה פי 2 מאחוז מקרי המוות מסרטנים אלה, במדינות הדרום מערביות בארה"ב. הוא מצא קשר זהה גם ב- 13 סוגי סרטן אחרים. הערכתו היא, כי היו כ- 23,000 מקרי סרטן בממוצע בשנה, המשויכים להבדלים בקרינה אולטרא סגולית בין המדינות הצפוניות למדינות הדרומיות שטופות השמש בארה"ב, ואשר היה אפשר למנוע אותם, אם אנשים היו מקבלים יותר ויטמין D מקרני השמש. בהסתמך על תוצאות מחקרו באמריקה, הוא מעריך כי 25% ממקרי סרטן השד בבריטניה הם תוצאה של חוסרים בויטמין D. במחקר שערך ד"ר וויליאם גרנט (Dr Wiiliam Grant), הוא גילה כי חשיפה לא מספקת לקרינה אולטרא סגולית, עלולה להוות גורם סיכון חשוב לסרטנים במדינות בצפון אירופה ובצפון ארה"ב (March,2002; 94:1867-75). סביר ביותר להניח, כי המנגנון ההגנה שהשמש מספקת הוא ויטמין D, אשר מסונתז בגוף באמצעות חשיפה לקרני אולטרא סגול B. לטענתו, איזורים מסוימים בצפון ארה"ב הם חשוכים במידה כזו, שהסנתוז של ויטמין D מפסיק כמעט לחלוטין. ד"ר ג'וסף מרקולה (www.mercola.com- אחד מאתרי הבריאות הפופולריים ביותר בעולם) אומר: "אנשים מאמינים כי חשיפה לשמש גורמת לסרטן, אולם זה רחוק מאוד מהאמת. חשיפה לשמש מנמיכה למעשה את מקרי הסרטן". הוא מאמין כי "אכן חשיפת יתר לשמש מגדילה את אחוזי סרטני העור, אולם סביר יותר להניח, כי סרטני עור נגרמים כתוצאה מהעיוות הנוראי שקיים ביחסי הצריכה של חומצות שומן מסוג אומגה 3, לעומת חומצות שומן מסוג אומגה 6. צריכה מועטה של אומגה 3, ולעומת זאת, צריכה מרובה של אומגה 6, גורמת לאנשים להיות בסיכון גבוה להתפתחות סרטני עור". "הפתרון הוא לא במריחה של כמויות גדולות של מגיני שמש, שכן תכשירים אלה מכילים חומרים רעילים, שרצוי לאנשים להימנע מהם. הגישה הנבונה, היא להגביל את החשיפה לשמש כך שלא ניכווים. כויות שיזוף בשילוב של צריכה גבוהה של חומצות אומגה 6 מגדילות את הסיכון לסרטן עור". ד"ר מרקולה מוסיף: "גם אם חשיפה לשמש מגדילה את הסיכון לסרטני עור, הרי שרוב סרטני העור הם שפירים ופחות מאיימים בהשוואה לסרטני: שד, מעי גס וערמונית אשר קשורים לחוסר חשיפה מספקת לקרני השמש. שנה את הדיאטה שלך וחשוף עצמך לשמש במידה מושכלת, וכך תוכל להנות מהתועלת של חשיפה לשמש". נמצאו יחסים הפוכים בין אחוזי סרטנים באברים פנימיים, לבין קרבת מגורים לאיזור קו המשווה. ככל שאוכלוסיות מתגוררות קרוב יותר לקו המשווה, כך קטנים אחוזי הסרטנים הפנימיים בקרב אותן אוכלוסיות. מחקר אשר הוכיח זאת בוצע ע"י ד"ר פרנק אפרלי (Dr Frank Apperly). ד"ר אפרלי מצא כי ככל שאנשים גרים קרוב יותר לקו המשוה כך קטן הסיכון שלהם לחלות בסרטנים פנימיים כמו: שד, ערמונית ריאות ומעי גס. בד בבד, יש עליה בסיכון לסרטני עור, אולם סיכון זה יורד באיזורים קרים בהם הטמפ' הממוצעת היא 5.5 מעלות צלסיוס. הוא היה המדען הראשון שחקר את הקשר בין טמפ' לבין סרטן עור. גם הוא, כמו מדענים אחרים, גורס כי חשיפה לקרני שמש, היא דרך יעילה להוריד את הסיכון למוות מסרטנים פנימיים. מספר מחקרים שנערכו ב- 20 שנים האחרונות תומכים בדיעה כי חשיפה לשמש מקטינה את הסיכון לחלות בסרטנים פנימיים. ב- 1992 פרסם ד"ר גורדון איינזלי (Dr Gordon Ainsleigh) מאמר במגזין לרפואה מונעת, בו הוא בחן ספרות רפואית בת 50 שנים בנושא הקשר בין סרטן לחשיפה לשמש. הוא הסיק כי התועלת בחשיפה סדירה לשמש היא לעין ערוך יותר גדולה מהסיכון לחלות בסרטני עור. בנוסף לחשיבותו בספיגת מינרלים,ויטמין D מעורב במספר נוסף של פעולות חשובות. הוא מווסת את רמות הסידן בדם, וכך משפיע על מערכת העצבים. הוא משפיעה על הפרשת האינסולין של הלבלב, ומשחק תפקיד חשוב בוויסות של המערכת החיסונית. ויטמין D מעורב גם בגדילה והתבגרות של תאים. ניסויים בתנאי מעבדה, מצאו כי ויטמין D מעכב גדילה וחלוקה של תאים סרטניים. נמצא אם כן, כי חשיפה מתונה ומושכלת לשמש בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות אחה"צ המאוחרות היא יעילה וגם בריאה. חשוב ביותר לא להיחשף חשיפת יתר וכמובן לא להיכוות. דרמטולוג ניו יורקי ידוע בשם ברנרד אקרמן (Dr. A. Bernard Ackerman), אינו מסכים עם ההסברים הקושרים מלנומה ישירות לחשיפה לשמש. כל מי שטוען כי חשיפה לשמש גורמת למלנומה", אומר אקרמן, "צריך להסביר מדוע שחורי עור ואסיאתים מקבלים מלנומה, כמעט באופן בלבדי בעור שאינו נחשף לשמש כמו: כפות ידיים, כפות רגליים, ציפורניים וקרום רירית. גם בקרב לבנים, האיזורים שמקבלים מלנומה כמו: רגליים (בנשים) ו- גזע הגוף (בגברים) אינם מהאיברים החשופים הרבה לשמש". http://209.157.64.200/focus/f-news/1191452/posts
גובי ידידי היקר, תודה ששיתפת אותנו במידע חשוב, רציני ומעניין. אשמח מאד אם תבקר כאן מדי פעם ותשתף אותנו בידע הרב שלך בנושא מניעת מחלות וטיפול בסרטן. אגב, כפי שוודאי שמת לב הנושא של אומגה 3 זוכה לפופולאריות רבה בקרב הגולשים בפורום הזה ולכן שמחתי לקרוא את ההערה על הקשר בין מחסור באומגה 3 למנלומה. בברכה צביקה
אם אני נחשפת לשמש אבל רק באזורים מסויימים יש בכך סכנה? או שהתועלת של השמש מגיעה לגוף, בלי קשר לאיזה אזור בגוף קלט אותה? תודה גליה
תודה. מאיר.
מאיר שלום, למי שלא צמחוני, הביצה הוא מזון שלם. יש בה חלבון איכותי וזמין, ויטמינים ומינרלים, אבל גם שומן רווי וכולסטרול. מומלץ לצרוך ביצה אורגאנית בהצלחה צביקה
שלום, יש לי בעיה של ריבוי גזים ובטן נפוחה אחרי כל ארוחה ואני מדברת גם על ארוחות קטנות כמו כריך וקינוח. קיבלתי מחנות של רפואה אלטרנטיבית,אינזמי עיכול. מה בדיוק עושים האינזימים,האם הם מעודדים את חילוף החומרים בגוף,או שהם סופגים את הגזים,כי עדיין יש לי גזים,אמנם לא כמו קודם,אבל עדיין לא נעים לי.
רויטל שלום, חלק קטן מהאנזימים שלא נהרס על ידי מיצי הקיבה מגיע למעי הדק ועוזר לעיכול. כדאי לקחת גם פרו-ביוטיקה (אצידופילוס), אבל חשוב מאד לברר אם אין לך פטריית קנדידה או אלרגיה ללקטוז, לגלוטן בחיטה או למזון אחר. לפרטים נוספים נסי למצוא נטורופת באיזור מגורייך. בהצלחה צביקה
מה עלי לאכול ובאיזו כמות - דגים, בצים וכו'. אם אני מעדיף שלא לצרוך את שמן הדגים. ואם כבר שמן דגים כיצד קובעים מה המינון הנכון. שמעתי שכמות גדולה מדי גם היא לא טובה ולעתים גדול הנזק מהרווח.
יורם שלום, אתה יכול לאכול 1 - 3 מנות דג ים בשבוע (לא מטוגן). בביצים אין אומגה 3 ואותן כדאי לאכול ביום שבו לא אוכלים דגים. בהצלחה צביקה
שלום צביקה קורן מה ידוע לך אודות הרכב ואיכות כמוסות שמן דגים של חברת הרבלייף. בתודה ניצה
ניצה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. אני מקווה שהוא מיוצר בסטנדרט גבוה, לא מכיל כספית ומכיל גם EPA וגם DHA, כאשר יש יותר EPA מאשר DHA. בהצלחה צביקה
השאלה שלי מה אתה יודע לגבי רגישות לגלוטן. הכוונה שלי לא לגבי אנשים שיודעים שהם חולי צליאק. האם יכול להיות שאני אלרגית לחיטה. מה שקורה זה שאני מרגישה שכשאני לא אוכלת לחם נניח בארוחת הבוקר ואוכלת רק חלבון ופרי זה פחות מעורר אצלי רעב אח"כ. וגם שמתי לב שמופיע לי גירוד בעור . ואני לא חושבת שאני מדמיינת. האם יש כזה דבר ? כלומר אנשים שהם לא חולי צליאק אבל בכל זאת אלרגיים לחיטה ? האם יש בדיקה שאפשר לעשות לגלות את זה ? תודה רבה.
דליה שלום, בהחלט יתכן מצב של אלרגיה ללחם המתבטאת בגירויים בעור ובתופעות אחרות. החיטה היא אחד האלרגניים המובלים. נסי להמשיך בדיקה וטיפול במסלול הקונבנציונלי והמשלים. בהצלחה צביקה
מממ..מעניין מאוד, אתה שובר פה הרבה מוסכמות. ובכל זאת היכן אני מוצא את החלבון בתפריט היומי? כבר נמאס לי מטונה והאבקות חלבון נורא נורא יקרות...
אם תעשה חיפוש בפורום תמצא מספר התייחסויות שלי לכמות החלבון היומית הדרושה לספורטאים ולשימוש באבקות. מקורות החלבון בתפריט היומי הם רבים ומגוונים. חלבון מהחי: בשר (בקר, עוף, הודו), דגים, ביצים, מוצרי חלב. חלבון מהצומח: שקדים, אגוזים, זרעים, קטניות (רצוי בשילוב עם דגנים), טופו, טחינה מלאה. כדאי שתזכור שעודף חלבון בתזונה עלול לפגוע בכבד, בכליות, במפרקים, בצפיפות העצם, במערכת העיכול ואפילו לגרום לסרטן.
צביקה שלום, אני מתאמן בחדר כושר באינטנסביות ולידיעתי השרירים זקוקים לחלבונים לאחר האימון. אשמח לקבל את דעתך בנושא והיכן אני "משיג" את החלבונים?
מאור שלום, אני לא מסתדר עם ההנחייה של מאמני חדר כושר ומומחי ספורט שאומרים שחייבים לאכול חלבון תוך שעה מסיום האימון אחרת תהייה הידלדלות של השריר. כדאי שתדע שאם אתה אוכל מזון חלבוני הוא מתפרק והופך לחומצות אמינו רק לאחר כחמש שעות. לוקח לגוף עוד כמה שעות "לבנות" מחומצות האמינו רקמת שריר. בקיצור, אפשר לאכול מיד אחרי האימון ואפשר לאכול כשרעבים. אפשר לאכול ארוחה חלבונית ואפשר עמילנית. העיקר שתהיה ארחוה מזינה ומלאה ולא אוכל "זבל". אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון ושיקויים למיניהם. גם כך יש לנו יותר מידי חלבון בתזונה. בהצלחה צביקה
רציתי בבקשה לדעת אם זה נכון שאפשר להוריד במשקל אם אוכלים כל יום עד השעה 17:00 בערב ומשעה זו מפסיקים לאכול עד למחרת. ועוד שאלה רציתי לדעת אם לא בריא לאכול מנה של פלאפל פעם בשבוע. וכמה קלוריות יש בזה? ממתינה לתשובה תודה
אורית שלום, א. תלוי מה את אוכלת עד השעה 17:00. אם את מגיעה ל 3,000 קלוריות - זה לא יילך. יש גישות תזונתיות שממליצות להפסיק לאכול בצהרים או אחר הצהרים. השאלה אם את יכולה להמשיך בכך לכל החיים. אם זה רק לצורך "הרזייה" זה יגרום לך להשמנה כשתחזרי לאכול רגיל. פלאפל זה מזון פסול בעיני ובמיוחד פלאפל שקונים ברחוב או בסופר. אני לא ממליץ לאכול פלאפל אפילו פעם בשנה. בהצלחה צביקה
שלום רב1רציתי לשאול מה זה אומר תת פעילות בבלוטת התריס האם זה משפיע על תהליך ההרזיה 2.איזה מאכלים טובים ומסייעים להרזייה חשוב לי לציין שאני עושה דיאטה מבוקרת וחשוב לי להזין את גופי במאכלים מזינים! תודה רבה פעם ראשונה בפורום ונהנתי מכל רגע!
חנית שלום, "תת פעילות" כשמה כן היא - נכרם שיבוש בפעילות ההורמונלית של בלוטת התריס. הורמוני בלוטת התריס משפיעים על מגוון של פעילויות בגוף ובכלל זה חילוף החומרים. כשיש תת פעילות קשה יותר להוריד במשקל ולשמור על משקל מאוזן. בדרך כלל מאזנים בהורמון מלאכותי - תירוקסין ורוב התופעות נעלמות. בעיני, המזונות המועילים להרזייה הם מזונות טבעיים ומלאים. אני שולל שימוש במוצרי "דיאט", אבקות מרק, "חמוצים" וחומרים תעשייתיים נוספים. נסי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על החומרים המועילים והמבריאים ותבחרי מתוכם מזונות בעלי ערך קלורי נמוך. אם את בתהליך הרזייה את יכולה להימנע מבטטה, מתפוח אדמה ומפירות מתוקים ולהמעיט בצריכת שקדים ואגוזים. את יכולה לאכול ירקות ירוקים ללא הגבלה וגם שורשים (חייים או מבושלים) כמו גזר, בצל, סלק, קולרבי וכד'. אפשר דגנים מלאים וקטניות (לכל הקטניות ערך גליקמי נמוך והם עוזרים להרזייה). אם את בדיאטה מבוקרת אני מבין שיש איש מקצוע שמנחה אותך. בהצלחה צביקה
שלום צביקה,רציתי לשאול מה דעתך על הפריכונים של אסם שמכילות 16 קלוריות לפרוסה אבל גם מכילות גלוטן וסיבים תזונתיים אני יודעת שבדרך כלל זה לא בריא בגלל שזה עובר כל מיני תהליכים בעיבוד אז....מה אתה אומר בכל זאת ואיפה אפשר לקנות קרקרים יותר בריאים?
אביבה שלום, אני לא מכיר את הפריכונים. אם תכתבי לי מה הם מכילים, אוכל לתת תשובה. בעיקרון אם יש בהם קמח לבן, שומנים מוקשים והרבה מלח (מעל 300 מ"ג נתרן) הם פסולים בעיני. נסי לקנות קרקרים מחיטה מלאה לדוגמה: לחמית ללא מלח (יש בזה קצת מלח...), או פתית שיפון ללא מלח וללא סוכר (יש בזה גם מלח וגם סוכר). אפשר להשתמש גם בפריכיות אורז ללא מלח. המלח הוא אויב הבריאות וצריך להקטין את הכמות למינימום האפשרי ( 1 - 3 גרם ביום). בהצלחה צביקה
שלום לצביקה הייתי מאד מעונינת לדעת האם זרעי פשתן חשובים לתזונתינו? ואיך אוכלים אותם ? מבושלים?או בתוספת למזון? ואיך טעמם? ואם לוקחים אומגה 3 יש בכל זאת צורך בהם? בתודה מראש אילנית
אילנה שלום, זרעי פשתן הם מזון טבעי, איכותי, מזין ומומלץ. הוא מכיל שמן איכותי שממנו הגוף מייצר חומצות שומן חיוניות (EPA, DHA ), ויטמינים, מינרלים, חלבון איכותי, סיבים תזונתיים ועוד. המנה היומית המומלצת: 1 - 2 כפות פשתן טחון ביום שאותו אפשר לפזר על המזון. לא מומלץ לקנות טחון מוכן בחנות טבע. השמן רגיש ומתקלקל במהירות לקנות את הזרעים ולטחון במטחנת קפה (שעולה בערך 100 ש"ח). לאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור בקופסת זכוכית אטומה במקרר עד שבוע ימים. כדאי לאכול פשתן גם אם לוקחים אומגה 3 בכדורים ואפילו במקום הכדורים. הפשתן הוא מזון טבעי והכדורים הם מוצר תעשייתי (למרות שהם מכילים רק שמן דגים - קיים חשש מזיהומים ושאריות של מתכות כבדות כמו כספית). בהצלחה צביקה
אני בת 20 סובלת מהעודף משקל ותת פעילות של בלוטת התריס, בימים האלו התחלתי לשלב תזונה נכונה עם פעילות גופנית, שאלתי היא, האם זה נכון ששתיית קפה לפני פעילות גופנית מגבירה את קצב שריפת השומנים? - מומלץ? * מה מומלץ לאכול או לשתות לפני פעילות גופנית ...? תודה מראש, שירן.
שירן שלום, מחקרים מוכיחים ששתיית קפה לפני אימון גופני מסייעת בשריפת שומנים. אני שולל שתיית קפה מכל וכל וחושב שזה חומר מזיק שיש להימנע מצריכתו. הקפה מעלה את הדופק ולדעתי אימון גופני כדאי להתחיל עם דופק נמוך ולעלות אותו בהדרגה, באופן טבעי. לפני אימון את יכולה לאכול בננה בשלה, אגס או כל פרי אחר, חטיף אנרגיה, או כמה קרקרים מקמח מלא עם אבוקדו. (לא תשמיני מבננה בשלה, או לחמית מרוחה במעט אבוקדו) בהצלחה צביקה
שלום לכל חברי הפורום קניתי טיהורית בבית מרקחת והתחלתי לשתות יום יום, עפ"י ההוראות. הייתי שמחה לשמוע על מישהו שניסה את זה בעבר והאם זה עזר? צביקה - אשמח מאוד לשמוע את דעתך המקצועית על התרכיז הזה. בברכת סופשבוע חמים ונעים עדי
עדי שלום, אני שולל שימוש ב"תרופות" לניקוי הגוף, הכבד ומערכת העיכול - גם אם מדובר ב"חומרים טבעיים" וב"צמחי מרפא נבחרים". ניקוי גוף וטיפול בבעיות מערכת העיכול משיגים רק על ידי צום ומעבר לתזונה נקייה ואיכותית (ללא חומרים מזיקים וצריכה רק של מזונות מועילים). שימוש בתכשיר זה או אחר ל"ניקוי הגוף" מבלי שמשנים את התזונה הוא פסול ומסוכן. אגב, אשמח אם תפרטי את רכיבי התרופה - באתר שמוכרים אותה זה לא מופיע. בהצלחה צביקה
שלום צביקה אני בת 56 ובעלי 58 לקחנו לפני כשנה אומגה 3 כחודש ימים, ואח"כ קראנו איזה מאמר שדי הבהיל אותנו ועזבנו, שאלתי היא האם אפשר לסמוך על החברה שמיצרת אומגה 3 שאין בה מתכת כבדה? לנו זה דווקא מאד חשוב אנחנו לא אוכלים דגים, ובעלי עבר לפני שנתיים ארוע מוחי, אני מחכה בקוצר רוח לתשובתך בתודה מראש אילנית
אילנית שלום, יש הרבה חברות שמייצרות שמן דגים בקפסולות. חלק מהשמן באיכות ירודה ויש בו שרידי כספית. תברריבחנות טבע מי הטובות ביותר. בנוסף, תעשי חיפוש בפורום או בגוגל ותמצאי אתר של בחור בשם גיא בן צבי מהגליל. הוא כתב מספר מאמרים בנושא והוא גם משווק את השמן. את ודאי מודעת לעובדה שלשמן דגים יש השפעה מדללת על הדם ואם את ובעלך לוקחים תרופות לדילול הדם צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. גם לשום ולבצל יש השפעה מדללת. אני ממליץ לקבל אומגה 3 ממזון טבעי כמו פשתן טחון - 1 - 2 כפות ביום. בהצלחה צבי'קה
לא בטווח המידי של שיפור מצב רוח ולא כשגיליתי בבדיקות האחרונות שיש לי כולסטרול 171
אילן שלום, השאלה כבר עלתה בעבר מספר פעמים בפורום. כדאי שתבין שאומגה 3 זה מזון ולא תרופה. מדובר בסך הכל בשמן דגים שמכיל חומצות שומן חיוניות שנמצא שיש להן השפעה חיובית על מצבים מסויימים. בפורום הזה אני שולל את "הגישה התרופתית" - יש בעיה לוקחים ויטמינים, צמחי מרפא, הילינג, דיקור, הומיאופתיה וכד'. כדי לשפר את הבריאות ולמנוע מחלות ותופעות שונות צריך לעשות שינוי מקיף בתזונה ובאורח החיים ולא לצפות ש"תרופה" זו או אחרת תושיע אותנו ואחר כך להתאכזב כשזה לא קורה. מציע לך להיכנס לפרק המאמרים באתר שלי ולקרוא על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו ומשם להמשיך ליעוץ אישי אצל איש מקצוע באיזור מגוריך. אגב, יש שם גם מידע מעניין בקשר לכולסטרול ול"מכסחי הכולסטרול"... בהצלחה צביקה
ד"ר צביקה שלום. אני אלרגית לדגים. אני יכולה לאכול טונה אבל עושה זאת לעיטים רחוקות. האם זה יוצר אצלי בגוף איזשהו מחסור? האם אני צריכה לשתות את האמגה שדיברתם עליה מקודם? והאם זה באמת חיוני?
אירינה שלום, אין צורך לאכול דגים כדי להתקיים ולהיות בריא, במיוחד אם את אלרגית אליהם (כנראה שהגוף שלך חושב שזה לא מתאים לו). את יכולה לקבל אומגה 3 מפשתן טחון או משמן דגים בכדורים. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש בהצלחה צביקה
איזה מוצרים /כדורים /טיפות של אומגה 3 יש לילדים יש לי 3 ילדים בני 8 , 4.5 ו - 1.5 שנים ומעבר לאומגה 3 שהם מקבלים מהמזון הרגיל האם מומלץ לתת תוסף נוסף של אומגה 3 תודה יפית
יפית שלום, אם הילדים אוכלים דגי ים, אין צורך בתוספת מכדורים. כדאי לפזר פשתן טחון על האוכל שלהם (סלט, המרק, יוגורט וכד') בהצלחה צביקה
שלום רב, רציתי לדעת האם יש קשר בין יתר לחץ דם/עליות פתאומיות של לחץ דם לבין המיגרנות והאירוע מוחי ולהפך האם מיגרנה מובילה ליתר לחץ דם והאם יכולה לגרום גם לאירוע מוחי. לאחרונה אני סובלת מיתר לחץ דם, יותר נכון קפיצות פתאומיות של הלחץ דם, שלרוב באות לאחר מיגרנה ולעיתים המיגרנה באה אחר כך. היה לי אירוע מוחי לפני שנתיים ועוד כמה אירועים חולפים . האם באמת צום- מים יכול להפחית את לחץ הדם? ומה עושה חולה שכבר התחיל טיפול תרופתי..?? אני מקבלת נורמיטן בברכה ותדה שוש
שוש שלום, את שואלת שאלות רפואיות בפורום תזונתי... בזמן צום מיצים וצום מים לחץ הדם יורד, אבל הוא חוזר לערכים הרגילים לאחר שחוזרים לתזונה הרגילה. אפשר לטפל בלחץ דם ובמיגרנות באמצעים תזונתיים ובשיטות נוספות מתחום הטיפולים המשלימים. את יכולה לנסות לפנות לערן אשחר המטפל בצום מים ובשיטת ה"היגיינה הטבעית" ועשה דוקטורט על טיפול בלחץ דם באמצעות צום מים. אם תצליחי לוריד את לחץ הדם שלא באמצעות תרופות, ייתכן והרופא יפחית את המינון, או יוותר לך על הכדורים. בהצלחה צביקה
רציתי לדעת האם כדורי שמן דגים-אומגה 3 (כדור ביום) יכול להוות תחליף לאכילת דגים? האם כ"כ חשוב לאכול דגים בכלל? לא מספיק בשר/עוף? בתודה, גלית
גלית שלום, אפשר לחיות בבריאות מעולה בלי דגים וגם בלי עוף ובשר. את יכולה לקחת כדורי אומגה 3 או פשתן טחון. הערה: כשמפסיקים לאכול מוצרים מהחי צריך לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה
שלום רב בדג סלמון נמצאת כמות רבה של אומגה 3 - הדעה הרווחת היא כי סטייק דג אחד בשבוע מספק את כל הכמות הנדרשת לאדם - האם נכון? באיזה סוגי דגים אחרים שניתנים לקנות בארץ נמצאת אומגה 3? ובאיזה כמות צריך לצרוך אותם? תודה מראש - חגית
שלום אני מבקש לדעת את תכולת השמנים בשמן זית ושמנים צמחיים נוספים (% חומצות השומן) תודה אמצי
חגית שלום, אומגה 2 בכמות טובה יש גם בהליבוט, טונה, קוד,מקרל, וסרדין. ההמלצה הכללית היא 2-3 מנות בשבוע. בגלל סכנת הכספית אפשר לוותר על דג ולקבל אומגה 3 מ 1 - 2 כפות פשתן טחון. בהצלחה צביקה
שלום צביקה, יש לי כמה שאלות בקשר לתזונה בהריון: רציתי לדעת על אילו מזונות לשים דגש בהריון? האם צריך בכלל לאכול יותר? מה ניתן לאכול במקום מוצרי חלב, בשביל הסידן? (בשנתיים האחרונות החלה אצלי רגישות לחלב) בתודה מראש...
מעיין שלום, רציתי לדעת על אילו מזונות לשים דגש בהריון? על הנושא הזה אני יכול לדבר 5 שעות ויותר. כדי לחסוך בזמן אני מציע לך לקרוא 3 מאמרים בפרק המאמרים באתר שלי שכתובותו: www.zom.co.il 1. חומרים מזיקים בתזונתנו, 2. חומרים מועילים ומבריאים, 3. תזונת האישה ההרה והמניקה. שימי לה לאישה ההרה חשוב מאד להימנע ממזונות מזיקים במקביל לצריכת מזונות מועילים. המסוכנים ביותר לאישה ההרה: קפאין, אספרטיים, אלכוהול, ניקוטין. לא צריך לאכול יותר - צריך לאכול מזון איכותי ולהימנע מאוכל זבל. במקום מוצרי חלב אפשר לאכול שומשום מלא, חמאת שומשום, שקדם, אגוזים, פירות יבשים, טופו וכד'. גם על כך תוכלי לקרוא בתקציר ההרצאה על "בריחת סידן". בהצלחה צביקה
שלום. אני בהריון חודש חמישי, ברצוני לדעת מהי תרומתו של הדוחן, אילו ויטמינים הוא מכיל. והאם הוא יעיל לאישה בהריון. מהי הכמות המומלצת לאכילה ממנו ביום? תודה
שרית שלום, הדוחן שייך למשפחת הדגנים המלאים. הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים ו כ 10% חלבון. הוא יעיל לאשה ההרה, המניקה ולכל איש ואישה. את יכולה לאכול כוס דוחן ביום יחד עם קטנייה כלשהי (עדשים, חומוס, פול, טופו, אפונה וכד') ואז מקבלים חלבון מלא. חשוב מאד לגוון את הדגנים ולא לאכול רק דוחן. נסי אורז מלא, כוסמת, קינואה, אמרנט שיבולת שועל וכד'. בהצלחה צביקה
שלום רב מר צביקה קורן אני בחורה בת 22 שעשתה דיאטה ארוכת טווח ומזה נוצר מצב של פחד לאכול עם כל מיני ניסיונות להשתקם מה שקורה שתקופה ארוכה הגבלתי את כמות הקלוריות שלי לממש מצומצמת ועכשיו שאני מנסה להעשיר ואילו ממש במירצת אני ישר מעלה במשקל אני ממש לא יכולה לקבל את המצב שבו אני מעלה במשקל לא אחרי שהשגתי את התוצאות אני יודעת שמצבי חמור אבל אני רוצה לנסות לעלות את הכמות לאט לאט בלי לפגוע ב"גופי החדש"יש לציין אחרי הרבה תיסכולים ומאמץ אני אובדת עצות אני יודעת שאני מזיקה לגופי לטווח הרחוק אבל מה עושים בבקשה רק אל תכתוב לי שאני חייבת להשלים עם המצב של לעלות במשקל למען בריאות אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית ובנוסף האם אתה מטפל אישית בנוגע למצבים כאלו והאם יש דרך כזו שתעזור לי להעשיר ולגוון את התפריט למאכלים מזינים בלי לגרום לי להשמנה ממש תודה!!!
שלום רב לך, עם מעט הפרטים שנתת קשה לתת יעוץ רציני ומועיל. לא כתבת מה גובהך, מה משקלך, מה את אוכלת ושותה, פעילות גופנית ועוד. המילים שלך משקפות מצוקה אמיתית, אבל יש דרך מוצא. כפי שכתבתי במספר הזדמנויות קודמות אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. את עדיין צעירה, אבל לאורך זמן עלול להיגרם נזק כתוצאה מחוסרים תזונתיים. קחי בחשבון שהעליה במשקל היא זמנית עד שהגוף מתאזן. יתכן שאוכל לעזור לך. אני נותן יעוץ אישי בתזונה וליווי ונראה שזה מה שאת צריכה כרגע. לקבלת פרטים תלחצי על התמונה שלי. את יכולה לנסות גם לפנות לבלה בפורום תזונה ללא דיאטה, או למצוא תזונאית באיזור מגורייך. בכל מקרה נראה לי שאת צריכה ייעוץ וליווי מקצועי ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה 054/4258544
אני בן 32, צמחוני ( אוכל דגים וביצים) , הייתי מעוניין לדעת איזה דברים מן הצומח מכילים איכות טובה של חלבון בהשוואה לחלבון מן החי. בנוסף עד לא מזמן היה לי חוסר בברזל וויטמין b12,נוטל כיום ויטמינים אני ממעיט בצריכת מוצרי חלב ואוכל עד 3 ביצים לשבוע. אילו דברים מן הצומח כדאי לצרוך, האם קיים שילוב נכון בתזונה בין הרכיבים הצמחיים על מנת להגיע לתזונה מושלמת ככל שניתן בכל הנוגע לחלבון.
עמית שלום, חלבון מהצומח אפשר לקבל משקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, טופו, אבוקדו, ושילוב של קטניות ודגנים (לדוגמה מג'דרה). השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. תמשיך לקחת לפחות פעם בשבוע כדור של B12. בהצלחה צביקה
צביקה שלום. בשל מצב בריאותי (מטפלסטיקה של הקיבה) המליץ לי גסטרואנטרולוג להמנע ממזונות ומתרופות עם חומציות. האם תוכל לפרט או להפנות אותי למקום בו אוכל לברר מאילו מזונות עלי להמנע? זה מאד מאד מאד חשוב לי! כמו כן: אני שותה חליטת עלי לואיזה פעם ביום... יש בזה חומציות מסוכנת בשבילי??? כמו כן רציתי לשאול אילו תרופות אסור לי לנטול בנוסף לאספירין ווולטרן? האם תוספי מזון שאני נוטלת בשל מחסור (אבץ, בי 12, אצות ים, וברזל הם עם חומציות? תודה רבה וכל טוב.
הדס שלום, רוב המזון שלנו הוא בעל תגובה חומצית. במיוחד כדאי לך להימנע מקולה, קפה, קקאו, משקאות מוגזים, מטוגן, ירקות סולניים, חלבון מהחי, סוכרים, קמח לבן, תרד, זיתים, קטשופ, אלכוהול. המזונות בעלי תגובה בסיסית הם: ירקות ירוקים (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית), שקדים, טחינה, צבר, ל?פ?ת, גויאבה, אבוקדו, קולרב?י, מלון, גזר, אבטיח, קטניות מונבטות, מנגו, גמבה, אנונה, סלק, דובדבנים, אפונה ירוקה שומשום, סלרי דלעת, אפרסמון,חבושים,אפרסק, תאנים ענבים חסה בטטות תות עץ תירס פ?פ?איה כרוב בננות תמרים פרי הדר כרובית ברוקולי לאבץ יש תגובה חומצית - השאר בסדר. לגבי תרופות - תשאלי את הרופא, אני לא עוסק בנושא. בהצלחה צביקה
שלום רב קראתי באחת מתשובותיך שמרק עוף הוא גרוע... נורא נלחצתי כי אני עושה למשפחה ולתינוק מרקי עוף...אני משתדלת כמובן לשים ככפית אבקת מרק לסיר שלם כי ברור שזה לא בריא בכלל... אני גם שמה שתי כרעיים של עוף לסיר המרק, ותמיד אומרים שמרק עוף הוא בריא לכל המשפחה...לא? אנא ממך תן לי מתכון להכנת מרק עוף לפי שיטה שלך בריאה(אני גם שמה הרבה סוגי ירקות וירק במרק). בתודה רבה.
מעיין שלום, אם את רוצה לא להילחץ אני מציע לך להפנות את השאלה לפורום תזונה קלינית. שם תקבלי תשובות מרגיעות ואולי אפילו יגידו שאני מדבר שטויות וחייבים לתת לילד עוף. ההצעה שלי, אם את לא מוכנה לוותר על עוף (ויש תחליפים, אבל צריך לקלב יעוץ מקצועי) היא לקנות עוף אורגאני בחנויות טבע גדולות, או להרתיח את העוף ולאחר הרתיחה להחליף את המים או לפחות להוריד את השכבה השומנית הצהובה העליונה. אני לא ממליץ להשתמש באבקת מרק מכל סוג שהוא. אין לה שום ערך תזונתי - היא מזיקה לבריאות. אנא ראי תשובה שנתתי למטה בנושא הכבד. בהצלחה צביקה
אני מציע לך להוסיף למרק חוויאג' תימני שבמסגרת חיפושי מצאתי שמשתמשים במרכיבים שלו גם ברפואה ההודית האירוידית.(יש השפעה של תבלינים בין הודו לתימן ). בכלל האוכל התימני עם תבליניו והקטניות למינהן ("לאסיס" ) הוא אוכל בריא מאוד כפי שכבר המליצו לפני במחקרי קופ"ח. לבריאות
שלום רב התחלתי לצרוך זרעי פשתן טחונים . האם זה תחליף טוב לדגים שאינני אוהבת בכלל? כלומר אפשר לוותר על אכילת דגים? בתודה מראש!
את יכולה לוותר על הדגים
שלום רב בילדותנו נתנו לנו המון כבד(עוף,בקר) ואמרו שזה ברזל ומאוד בריא! היום כבר אומרים שזה לא בריא זה חלק פנימי עם רעלים וכולסטרול... שאלתי היא האם אפשר להמשיך לאכול כבד וכמה??? בתודה מראש!
לימור שלום, אפשר להמשיך לאכול כבד ואפשר לוותר עליו, אבל צריך לדעת את העובדות. לכבד, אצל כל יצור חי, יש מעל 150 תפקידים שונים. אחד מהם הוא ניטרול רעלים וכימיקלים. אם הרגנו פרה או תרנגולת לאחר שאכלו ירק מרוסס, או קיבלו תרופות, או רוססו בחומרים נגד טפילים, סביר להניח שבכבד שלהם ישארו חומרי הדברה וכימיקלים שטרם פורקו ונוטרלו. את החומרים האלה אנחנו אוכלים... מאידך הכבד משמש גם כמחסן של ויטמינים ומינרלים (וכולסטרול) ולכן ממליצים לאכול אותו. בעיה!!! אני ממליץ לאכול כבד רק לנשים הסובלות מאנמיה קשה על רקע של דימומים במחזור או מסיבה אחרת. כל השאר יכולים לקבל הכול מתזונה טבעית. בהצלחה צביקה
ידוע לי שהפרי קיוי מכיל את הכמות הגדולה של הויטמין C, אני אוהבת לאכול את הקליפה של הקיווי, כמובן אחרי שטיפה חזקה..., אבל רציתי לדעת אם הקליפה של הפרי הזה באמת מכילה הרבה ויטמנים כמו בכל הפירות וירקות שאומרים שחשוב לאכול אותם ע םקליפתם , כי עיקר הויטמנים בקליפה... תודה ויום טוב.
שילת שלום, אני לא יודע מה יש בקליפה. תסתפקי בפרי שמכיל הרבה ויטמין C בהצלחה צביקה
אין בעיה לאכול את הקליפה, היא מאד בריאה, יותר מהפרי עצמו ולא מורגשת.
התחלתי להשתמש בבי קומפלקס אחת ליום. לפני שבועיים ב3 ימים אחרונים אני נתקפת בבחילה מציקה (אין הקאות רק בחילה) במיוחד אחרי האוכל האם זה יכול לנבוע משמוש בויטמין בי קומפלקס??
אני לא סמכות מקצועית, אבל נראה שהגוף מאותת לך שהכדורים האלה אינם טובים לו. מדובר, הרי, במוצר שנוצר במעבדה. אין לי מושג איזה חלק ממנו, אם בכלל, הוא טבעי. ויטמינים ומינרלים נקלטים הכי טוב כאשר מקבלים אותם בצורה טבעית, על-ידי אכילת פירות וירקות. הם נמצאים בשפע, למה להסתבך עם הקומפלקס הזה? הפירסומים בכל מקום מבטיחים שזו הדרך לבריאות, אבל כדאי תמיד לזכור שמי שמממן אותם רוצה, קודם כל, למכור ולעשות כסף.
שלי שלום, האם לקחת על דעת עצמך או בהמלצת רופא או מטפל? יש הבדלים במינונים ובשיטות הייצור. בעיקרון אני מסכים עם נעמי, אבל אם את חייבת לקחת תוסף תזונה, תחפשי ממקור טבעי, במינון נמוך יותר ותקחי פעם ביומיים ולא כל יום. תוספי תזונה וצמחי מרפא כדאי לקחת רק לאחר קבלת יעוץ מקצועי ולא בהמלצה של חברה, שכנה, יצרן, פרסומת, מאמר בעיתון וכד'. בהצלחה צביקה
האם שתית תה המכיל גנסינג הוא גם מעורר וגם יכול להעלות לחץ דם למרות שהוא לא מכיל קפאין
גדי שלום, יש שלושה סוגי ג'ינסנג עיקריים, שניים מהם מעלים לחץ דם למרות שאין בהם קפאין. יש עוד כמה צמחים ותבלינים שמעלים לחץ דם (למשל רוזמרין) למרות שאין בהם קפאין. אנשים טעים וחושבים שצמחים = טבעי = בריא = מותר. זאת טעות! צמחים יכולים להזיק ולהועיל. כדאי לפנות למומחה לצמחי מרפא לפני לקיחה של צמחים לטיפול בתופעות ובבעיות. בהצלחה צביקה
אני מאמינה גדולה של מוצרים טבעיים. שמתי לב מעיון במאמר שפורסם אצלכם שישנו הבדל במינונים של אומגה לייף לעומת נגיד אלספה , רציתי לדעת אם הכפלת הכמות באומגה לייף עדיפה על פני האחרים?
שוש שלום, אני לא ראיתי את המאמר המדובר. אם תחפשי כמה שורות למטה נתתי הפנייה לאתר הדן במפורט בתוסף אומגה 3 ובמינונים הדרושים (לפי דעת הכותב והמחקרים שהוא מתבסס עליהם). אני מציע לך לקבל אומגה 3 מכך או שתים פשתן טחון ביום. בהצלחה צביקה
שלום לך. אני בת 50 אוכלת בדרך כלל אוכל בריא הרבה ירקות ופרות, משקלי בסדר ואני בריאה אני הולכת מספר פעמים בשבוע וגם מתעמלת.הבעיה שלי היא שלאחר ארוחה אני מרגישה צורך למשהו מתוק כמו שוקולד מה הבעיה? תודה לך. שני.
שנ שלום, אין בעיה. מדובר בהרגל שניתן להיפטר ממנו. נסי לבדוק אם הדחף למתוק בא אחרי ארוחה מלוחה ומתובלת, או אחרי בשר ודגים. כשלב ביניים נסי להחליף את השוקולד בתמר או בקרקר מחיטה מלאה או שיפון. בהצלחה צביקה
מהי כמות האומגה 3 בפקאנים, בערך? (בהשוואה לאגוזי מלך ושקדים)
הכמות בפקנים זעומה וחסרת משמעות. אומגה 3 בכמות סבירה יש בזרעי פשתן טחונים. גם באגוזי מלך אין הרבה יחסית לפשתן. גם על כך נתתי נתונים מספריים בעבר - תבצע חיפוש
האם שומן אומגה 6 נהפך לאומגה 3?
יובל שלום, לא, אלה שתי חומצות שומן חיוניות שונות. השאלה נשאלה רבות וגם אתמול נתתי קישור לאתר מעניין - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה
היי, 1.רציתי לדעת מדוע זה לא בריא לאכול אוכל שהוא ממש חם?! 2. מדוע לא בריא אלכול אוכל חריף? תוד רבה :)
מיה שלום, אוכל חם מאד עלול לגרום לכויות ולכיבים בפה, בגרון, בושט ובקיבה. אותה בעיה קיימת לגבי אוכל חריף. מי ש"רגיל" לאכול חם וחריף - מערכת ההעיכול הסתגלה ועיבתה את עצמה - זה עדיין לא אומר שזה בריא ושלא נגרם נזק. צריך לאכול ולשתות פושר, חמים או בטמפרטורת החדר. בהצלחה צביקה
צביקה שלום רב, מהו סירופ האגבה, ממה הוא מופק ומה האיכויות שלו. אודה לתשובתך ולהתיחסותך האדיבה. שושי.
שושי שלום, לא שמעתי על המוצר הזה. בזכותך למדתי משהו חדש! בקישור שלהלן תמצאי מידע בנושא: http://www.goodfood.co.il/article.php?id=125 בהצלחה צביקה
שלום, מזה חודשיים שלמים הפסקתי לעשן. מאז עליתי במשקל 5 קילו. לפני כן הייתי בחורה רזה. מאז הפסקת העישון מידי יום אני נתקלת בבעיות של נפיחות בבטן וגזים רבים ומסריחים. שאלתי היא - האם יש לכך פתרון טבעי ואו סוגי אוכל שמומלץ לאכול ו/או להימנע? כיצד ניתן להוריד את 5 הקילו שנוספו לי. מעוןלם לא עשיתי דיאטה
לילך שלום, על נושא זה דובר רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש. בנוסף כדאי: - להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. - לא ללעוס מסטיק. - ללעוס את המזון לאט. - לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי, שומר, הל ולפזר על המזון. - לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). - לתבל את המזון עם כמון. - לאכול פרי פפיה - בעונה. - תוספי מזון : אצידופילוס, אנזימי עיכול (digestive aid?). לא להחזיק גזים במעיים - לשחרר אם אפשר פחם סופח גזים, אבל יכול לספוח גם מינרלים. נסי הוריד את כמות הסיבים בתזונה. אם לא עוזר תפני ליעוץ מקצועי בנושא ההרזייה - נסי להתחיל או להגביר פעילות גופנית ולהוריד את סך כל הקלוריות היומית. גם בנושא זה כדאי לפנות ליעוץ מקצועי להכנת תוכנית ולמעקב והדרכה. בהצלחה צביקה
שלום, אני בת 28,8 חודשים לאחר הלידה,עדיין לא קיבלתי וסת. האם העובדה שיש לי שני קילו עודף והבטן לא השטתחה לגמרי ולא ממש חזרה לעצמה,קשורה לזה שעדיין לא קיבלתי וסת?אחרי שאני אוכלת מרק/ירקות טריים הבטן מתנפחת לי כמו הריון ויש לי הרבה גזים,איך מתמודדים עם זה? אני מאד רעבה בשעות הערב,איך להירגע?
צחית שלום, למיטב ידיעתי אין קשר בין עודף משקל קל לבין אי הופעת המחזור. כדאי לפנות לגניקולוג לבדיקה ויעוץ. לגבי הגזים: אנא ראי תשובה שנתתי לליך שורה אחת למעלה. בנוסף כדאי שתשללי קיום פטריית קנדידה ואלרגיה למוצרי חלב וגלוטן. האם עשית לאחרונה שינויים בתזונה? לגבי הרעב בלילה - כדאי לאכול מספר ארוחות קטנות במשך היום ולא לעשות הפסקה גדולה. תוודאי שאת מקבלת מספיק חלבון, שומן וסיבים תזונתיים. בהצלחה צביקה
ולפעמים עולה עם צביקה?
שרה שלום, לבלה יש פורום אחר שנקרא: הרזייה ללא דיאטה. את צודקת - אם נכנסים לפורום הזה במתכונת הישנה - מקבלים תמונה של בלה. בכל אופן כאן אני עונה ברוב הזמן ולפעמים גם בלה בהצלחה צביקה
התחלתי לקחת ויטמין C כתוסף תזונה, מפני ששמעתי כי זה טוב לתנגודת הגוף וכמונע צינונים. שמתי לב כי אני "אוגרת" גזים במעיים ובטני מתנפחת אחרי מספר שעות מנטילת התוסף. האם יש קשר? האם איני יכולה לקחת את התוסף בגלל רגישות? והאם יש משהו במה שציינתי בתחילת המכתב לגבי יעילות הויטמין? דרך אגב, גם כשאני אוכלת פרי הדר שמתי לב כי אני "מתנפחת". תודה
ציפי שלום, בהחלט ייתכן קשר בין עודף ויטמין C או לקיחתו כתוסף ובין הפרעות עיכול. נסי לקחת תוסף מסוג אחר לדוגמה: אסטר C. או שתוותרי על תוסף מלאכותי. גם תפוז נחשב אלרגן ידוע ולכן כדאי לקבל את הויטמין מפלפל אדום (פי 4 מתפוז) או מקיווי (פי 8), מגוייבה ומפירות אחרים. היו מספר רב של מחקרים שמצאו קשר בין ויטמין C לחיזוק המערכת החיסונית, חיזוק דפנות כלי הדם, מניעת סרטן, לחץ דם גבוה ועוד תופעות ומחלות. בהצלחה צביקה
שלום רב צביקה מאחר ואני מעוניינת לגשת למומחה תזונה חשבתי לפנות אלייך האם אתה מקבל קהל מכל רחבי הארץ? האם ניתן לקבל את הפרטים שלך על מנת ליצור איתך קשר באופן אישי?? (לגבי עלות המיקום שבו אתה עובד וכו)תודה רבה מראש ושבת שלום
למתעניינת שלום, אכן כן, אני מקבל ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולטיפולי שיאצו אנשים מאזור המרכז ומכל רחבי הארץ. אם תקליקי על התמונה שלי תקבלי את כל הפרטים. אני גר ומטפל בקריית אונו - 054/4258544 בברכה, צביקה
כמה טיפים בינתיים אולי???? אשמח לשמוע..
אין לי סמכות מיקצועית, אבל אני יודעת אילו מזונות גרמו לי לכאבי-ראש, ואילו עשו אותי אדם בריא. אז אם הדרך שלי מתאימה לך, תוכלי ליישם את השיטה החל מרגע זה. אם תכתבי מה את נוהגת לאכול ולשתות, בוקר צהריים וערב, וגם בין הארוחות, אוכל לחלק את המזונות שלך לשתי רשימות - מה כדאי לאכול, וממה כדאי להימנע.
ענבר שלום, מקווה שקראת את תשובתי הקודמת. רק "טיפים" לא יועילו - צריך תוכנית כוללת. בכל אופן להלן מספר עצות: א. נסי לאתר מזונות מעוררי מיגרנה אצלך כגון: קפה (אם כי דווקא בזמן התקף מומלץ לשתות קפה), חלב, שוקולד, ביצים, פירות הדר, בשר, חיטה, אגוזים, בוטנים, עגבניות, אבוקדו, אננס, בירה, גבינה צהובה, דגים משומרים, חצילים, לפת, תמציות שמרים, סויה, תפוחי עץ, סוכר, תפוחי אדמה, בננות, מונוסודיום גלוטמט, אספרטיים וניטריטים (מצויים בעיקר בנקניקיות, נקניקים ומוצרי בשר מעובדים), יין אדום. ב. הוסיפי לתזונה מזונות עשירים בסידן (טחינה, ממרח "שקדיה", שקדים, שומשום ועלים ירוקים), מזונות עשירים במגנזיום (עלים ירוקים כמו סלרי, כוסברה, פטרוזיליה), פחמימות מורכבות (אורז מלא, קטניות), ג'ינג'ר (זנגביל), מנטה, בצל ירוק, כוסמת, גריסי פנינה, גזר, שזיפים מיובשים, סלרי ושיפון (אפשר בצורת לחם, ללא שמרים). ג. מוזונות מועילים:, כמו בצל, שום, פשתן ודגים כמו סלמון, מקרל וטונה. * כדאי לשתות מיצים טבעיים שעשויים מגזר, תרד, סלרי, פטרוזיליה, סלקומלפפון. * להימנע משומנים מהחי המכילים ח ומצה ארכידונית (כמו חמאה ובשר). * מומלץ להגביר צריכה של חומצות שומן מסוג אומגה: אגוזי מלך, פשתן, סויה, דגים מהים הצפוני, כמו סול, סלמון, הליבוט, ומקרל, או חומצת אומגה 6- שמנים צמחיים כמו שמן חריע, חמניות ותירס. * עצירות עלולה לעודד התקפי מיגרנה, וחשוב מאוד למנוע מצבי עצירות על ידי צריכת סיבים תזונתיים וירקות ופירות מתאימים. * גם תנודות ברמות הסוכר בדם עלולות לעורר התקפי מיגרנה. כדי למנוע תנודות ברמת הסוכר בדם, מומלץ לאכול ארוחות קטנות במשך היום, להימנע מצריכת סוכר ודברי מתיקה (שמעלים בצורה חדה את רמת הסוכר) ולהרבות בצריכת פחמימות מורכבות. * כשמרגישים שההתקף מתקרב, מומלץ לשתות 1/2 לימון סחוט בכוס מים עם 1/2 כפית סודה לשתייה. * להגביר צריכת מזונות כמו: קוואקר, תאנים, תמרים, בטטה, תרד וגריסי פנינה. * תוספי מזון מומלצים: בהתאמה אישית * צמחי מרפא מומלצים: בן חרצית, ג'ינקו בילובה, פסיפלורה וורבנה. * פעילות גופנית המתאימה היא אירובית מתונה, כמו הליכה לא מהירה, ורכיבה על אופניים. לא מומלצת פעילות גופניתנמרצת כמו ריצה ושחייה. * בזמן התקף מיגרנה מומלצת שתיית קפה (מכווץ את כלי הדם), שתיית חצי כפית אבקת זנגביל בכוס מים (אפשר כל כמה שעות), לעיסת טבליות סידן, עיסוי הרקות והכתפיים בשמן זית, מנטה ולבנדר, ושחרור של אצבעות כפות הרגליים. בהצלחה צביקה
שלום רב, אני נהנית לקרוא את תשובותיך באתר בכל הנושאים. משתדלת לאכול נכון וברור לי שלא ממש...כן צורכת תרופות וכן אוכלת לא רק טבעי והחלטתי לנסות לשמוע את דעתך על נושא המיגרנות. אני שסובלת מהן כ25- שנה.(אני בת 49). בצורה סבירה, אם תקופות טובות יותר וטובות פחות..בתקופות ההריון וההנקה הייתי ללא... ובהחלט משתמשת בתרופות קונבציונליות שעוזרות ואף ניסיתי רפואה לא קונבציונליות כמו שיאצו, אקופונקטורה, הומאופטיה - והן ללא הצלחה .כטמור-אשמח לשמוא את דעתך וברור לי כי זהו פורום והץשובה יכולה להיות בסיסית בלבד. חן חן ותודה רבה בכלל על הפורום המעניין. ושבת שלום!!
עד שצביקה יענה לך, הנה הניסיון האישי שלי עם כאבי-ראש חזקים (שלפעמים התפתחו למיגרנות) - עברתי לתזונה טבעית, ובהדרגה הכאבים נעלמו. כיום, 10 שנים אחרי, ברור לי שהתזונה שלי בעבר גרמה לבעיה. יש רק מעטים שרוצים לעבור לטבעונות, אבל אפשר להשתדל "לנקות" את האוכל ממזונות שגורמים להתפרצות הכאב. פגישה עם מרפא טבעוני, שתזונה זה הצד החזק שלו (יש הרבה, אבל לא כולם שמים דגש על התזונה) עשויה לעזור לך.
ענבר שלום, הטיפול שאני מציע הוא טיפול משולב - הוליסטי. הבסיס צריך לכלול שינוי תזונתי מ ה ו ת י, כפי שנעמי ציינה. צריך לכלול גם טיפול שיאצו, או רפלקסולוגיה, או דיקור, צמחי מרפא ותוספי מזון, טיפול במתחים, פעילות גופנית ושינויים התנהגותיים. בעיני, רק דיקור, או רק שיאצו (ואני מטפל גם בשיאצו) לא יועיל - זה שייך ל"גישה התרופתית" - כשיש בעיה - מחפשים פתרוןמהיר - לוחצים, דוקרים או לוקחים ויטמין... הטיפול שאני מציע מחייב לקיחת אחריות השקעת מאמצים וביצוע פעולות ולכן הוא קשה יותר למימוש, מכיוון שאני מורגלים מילדות לקחת "תרופות" כשיש בעיה ועובדים פחות על מניעה. לסיכום, כפי שנעמי הציעה, נסי למצוא תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך אולי תשתחררי מהבעיה. בהצלחה צביקה
היי צביקה! תוכל בבקשה לפרט אילו מזונות (מן הצומח) עשירים בברזל ואילו בסידן? ובכלל, אילו עוד מינרלים וויטמינים חשובים צריך לקבל מתחליפים טבעיים וצמחיים במקום ממקורות מן החי? (למטרת ידע והעשרה כללית בלבד כמובן) תודה רבה!
האם חלבון ביצה נחשב, מבחינתך,לחלבון "טוב" (קראתי שהוא נחשב למודל לחלבון מלא ואיכותי וכמות ואיכות החלבון נמדדת בהשוואה אליו)-על אף היותו מן החי? כמה אתה ממליץ לצרוך ממנו (אם בכלל) - כדי לא לעבור את מנת החלבון המומלצת ליום? (זאת בהנחה שאיני צורכת חלבון מן החי משום מקור אחר חוץ ממוצרי חלב דלי שומן במידה) תוכל בבקשה לפרט קצת על שילובים לקבלת חלבון מלא מן הצומח? (אני יודעת שאורז ועדשים לדוגמה, אבל אני רוצה עוד אפשרויות למען הגיוון:)) שוב, תודה רבה!
פלפלת שלום, כמשתתפת ותיקה בפורום את ודאי יודעת את דעתי שבמקביל לצריכה של מזון עשיר בברזל, סידן ומינרלים אחרים חשוב להימנע מחומרים ש"זורקים" אותם מהגוף או מונעים ספיגה. מקורות לברזל מהצומח: ירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), ברוקולי, קטניות (שעועית, אפונה, פול, חומוס, עדשים), מוצרי סויה (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה מלאה, אבטיח, אבוקדו, פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), קינואה, מולסה!!, בורגול, שמרי בירה ואצות ים. חשוב להקפיד לא לצרוך קפה, תה, חלב או תוספות סידן בסמוך לארוחה עשירה בברזל, מאחר ואלו מונעים את ספיגתו. חומצה אוכסלית, חומצה פיטית וסיבים תזונתיים מעכבים ספיגת ברזל. פירות עשירים בויטמין C מסייעים בספיגת הברזל. כך גם חומצה פולית ו B12. סידן מעולם הצומח: מוצרי הסויה למיניהם (טופו, טמפה, קמח סויה, חלב סויה ויוגורט סויה), ירקות עלים ירוקים, קטניות, שקדים, אגוזים, שומשום מלא ומוצריו (חלבה, טחינה, נבטי שומשום, שומשום מלא טחון, חמאת שומשום) וכן ירקות ופירות רבים כמו ברוקולי, נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות). סידן מצוי גם במוצרי החרובים למיניהם (אבקה, דבש, ממרחים, משקאות, שוקולדים ובחרובים עצמם כמובן). מפריעים לספיגת סידן: קפאין, סוכרים, מוגזים, חלבונים מהחי, קקאו, תרופות מסויימות ועוד. ביצה: אם את לא צמחונית, ביצה זה חלבון שלם בעל זמינות ביולוגית גבוהה (96%). רצוי לאכול ביצה מגידול אורגאני. היא טעימה יותר ומכילה פחות חומרים מזיקים. חלבון מהצומח: לא רק עדשים עם אורז, כל שילוב של דגן עם קטניה הוא טוב. למשל: כוסמת עם אפונה, דוחן עם שעועית, חומוס עם קינוא וכד'. זרעים של דלעת או מניות משלימים את החלבון שבשקדים. פשתן טחון ושומשום גם כן מכילים חלבון אכותי. לגבי שאר הויטמינים והמינרלים זאת כבר הרצאה בפני עצמה - מציע שתבצעי חיפוש בגוגל ותמצאי שפעשל חומר. בהצלחה צביקה
שלום רב, קראתי לא מזמן בכתבה שצריכה של 6 כדורי אומגה 3 ביום אמורה לעזור נגד דכאון חורף. עם זאת, על הקופסא מצויין לצרוך 1-2 ביום.. האם צריכה של 6 כדורים ביום אינה מזיקה? ואם לא, האם הוכחה כמועילה? חוץ מזה, מהן התרומות של אומגה 3 לבריאות הגוף ?( אם זה עוזר- אני בת 19). בהמון תודה מראש.
ויקי שלום, השלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. לאומגה 3 מיוחסות תכונות חיוביות רבות ובכללן הורדת רמות שומנים בדם, מנעית מחלות לב, מפרקים וסרטן והשפעה על "מצבי רוח". הוא חיוני להתפתחות המוח של העובר ועוד. עם זאת אני תמיד זכיר שמדובר במזון (שמן דגים ולא בתרופה) ולכן אי אפשר לדב רלע "מינון" ועל "מתי זה ישפיע". בקישור שלהלן תמצאי חומר נוסף בעברית: http://www.omega3galil.com/articles.asp בהצלחה צביקה
האם בשימורי טונה יש אומגה 3 ? ואם כן כמה פעמים יש לאכול טונה בשבוע? תודה.
נח שלום, בשימורי טונה יש אומגה 3 , אבל יש גם הרבה מלח, חומר משמר, שמן מאיכות ירודה ושאריות פח. אני לא ממליץ לאכול שימורי טונה. כדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות טונה או דג ים אחר בחנות הדגים השכונתית או בסופר. בהצלחה צביקה
שלום רב צביקה,ראשית תודה רבה על תשובתך אבל איזה ירקות בדיוק להכיל בתוך המיץ?וכמה פעמים ביום האם רק פעם אחת ביום יספיק ובתוך כמה זמן אני ירגיש בהקלה וחשוב לי לציין המזון שלי לא עשיר בשומנים מעל המותר ואני בכלל לא צורכת מלח אולי לפעמעם רק בבישו שגם זה כבר מסויה תודה מראש!
חווה שלום, זאת בדיוק הסיבה שהצעתי לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי. קשה לעשות איבחון ולתת יעוץ טוב במסגרת המידע המועט שמקבלים בפורום. אין כמעט בעיה שאין לה פתרון בשינוי תזונתי ובאורח החיים. ברוטב סויה יש הרבה מלח...!! מיץ ירקות זו לא תרופה ולכן קשה לי להגיד מתי זה ישפיע. את יכולה לשתות כוס אחת או שתיים ביום. המיץ מורכב ממלפפון, קישוא (חי), גבעול סלרי ופטרוזיליה. אם את רוצה שיהיה מתוק, אפשר להוסיף גזר ורבע סלק (חי). בהצלחה צביקה
שלום למנהל האתר, מר קורן אני מנסה להפחית ממשקלי ואני ערה לנושא ה"ערך הגליקמי" של מזונות. לאחר פעילות גופנית אני מבינה שמומלץ לצרוך מזונות עם ערך גליקמי נמוך או מקסימום בינוני, ולא גבוה, כמו למשל גזר. אך השאלה היא - איפה ואיך מבררים מה ערכם הגליקמי של מזונות? האם פלפלים צהובים ואדומים, אשר גם מתקתקים כמו הגזר, בעלי ערך גליקמי גבוה? אני מקווה שהעניין שייך לתזונה טבעית, ואם לא, אז שבת שלום, ובכל מקרה, תודה רבה, אודליה
אודליה שלום, במספר ספרי תזונה אפשר למצוא רשימה חלקית. מצאתי קישור לבסיס נתונים (באנגלית) שמספק מידע על ערך גליקמי של רוב סוגי המזון: http://www.glycemicindex.com/ בנוסף, מצורף קישור לרשימה מלאה ומקיפה של אינדקס גליקמי של מזונות (באנגלית). יש גם רשימות חלקיות בעברית - תחפשי בגוגל. http://www.mendosa.com/gilists.htm בהצלחה צביקה