פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

12/12/2005 | 17:39 | מאת: רון אימן

בת 14 1.63 משקל 45 משהו כמו פעם בשבוע יש לי התקף זלילה שבו אני אוכלת לדג' 10 ופלים פרוסת עוגה 2 במבות 2 בילים ביגלה 2 קערות קורנפלקס ועוד בבת אחת. רציתי לדעת עם אחרי י+ום כזה אני משמינהף או שעם המשקל עולה בקילו הקילו הזה ירד או ישאר והאם יראו את זה שהעלתי במשקל על גופי? תודה רבה רון

12/12/2005 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, זלילה של פעם בשבוע לא מעלה במשקל, אבל מאד לא טובה למערכת העיכול. נסי לפחות להפחית את הכמויות. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 15:31 | מאת: נתלי

שלום רציתי לדעת האם כאשר ישנן יציאות כל יום זה אומר שחילוף החומרים תקין ומהיר יש לציין לא האותה שעה בכל יום?שאלה נוספת האם כאשר מקיאים הגוף מתנקה מכל האוכל של כל היום כי פשוט לפני יומיים הקאתי כי לא הרגשתי טוב אולי איזה 7 פעמים ביום ולמחרת הרגשתי ממש הקלה כאילו תחושת ניקיון? תודה מראש!

12/12/2005 | 16:54 | מאת: צביקה קורן

נתלי שלום, יציאה אחת ביום זה המינימום הדרוש. 2-3 זה נורמלי לאנשים שאוכלים מזון טבעי. הקאה מוציאה רק את תכולת הקיבה ולא את כל האוכל הנמצא במעיים. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 12:29 | מאת: שרון

כבר מעל לחצי שנה אני משתמשת בתה משלשל. החלטתי להפסיק אך במשך שבוע לא נכנסתי לשירותים. האם יש אוכל ספציפי שיכול לעזור לי להכנס לשירותים מבלי משלשלים?

12/12/2005 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, בהחלט יש מה לעשות הטיפול בעצירות צריך להיות רק בתזונה נכונה. יש לימנע ממזונות שגורמים לעצירות ולהוסיף מזונות המעודדים יציאות סדירות כשאי לקבל יעוץ תזונתי מקצועי. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים, אבל זה לא מחליף יעוץ מקצועי. שימוש קבוע במשלשלים (גם במשלשלים "טבעיים") עלול לגרום לנזק בלתי הפיך. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 11:02 | מאת: רואי

הייתי רוצה לדעת תחת איזה קטגוריה נמצא משקה הGATORADE, ומה מתחריו העיקריים בארץ.. תודה, רואי, כדור מים

12/12/2005 | 16:49 | מאת: צביקה קורן

זהו "משקה ספורט", משקה איזוטוני - מכיל הרבה מלחים וחומרים ממריצים - כדאי להימנע. מידע נוסף תוכל למצוא בחיפוש בגוגל

12/12/2005 | 10:37 | מאת: מיטל

רציתי לדעת לאיזה נזקים יכול לגרום מונוסדיום גלוטומט, לאחרונה שמעתי שזה לא בריא במיוחד לילדים.

12/12/2005 | 13:33 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, מונוסודיום גלוטומט הוא משפר טעם הנמצא במזון סיני ובאופן סמוי במוצרי מזון שונים. מסוכן לאנשים הרגישים לחומר. תופעות אפשריות: כאבי ראש, לחץ בחזה, תחושת שריפה בידיים ובצוואר. יש המכנים אותו "הרעל הלבן" וטוענים שהוא פוגע במערכת העצבים המרכזית (במוח). כדאי להימנע!!

13/12/2005 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

Dear Friends, Here is an eye opening report on the widspread use of MSG under hidden names used in 100's of prepared foods, for the sole purpose of getting you to eat more of the same product, while making you obese. Read this carefully AND circulate widely. Rudolf MSG - The Slow Poisoning Of America MSG Hides Behind 25+ Names, Such As 'Natural Flavouring' MSG Is Also In Your Favorite Coffee Shops AND Drive-Ups 9-12-5 I wondered if there could be an actual chemical causing the massive obesity epidemic, so did a friend of mine, John Erb. He was a research assistant at the University of Waterloo in Ontario, Canada, AND spent years working for the government. He made an amazing discovery while going through scientific journals for a book he was writing called "The Slow Poisoning of America". In hundreds of studies around the world, scientists were creating obese mice AND rats to use in diet OR diabetes test studies. No strain of rat OR mice is naturally obese, so the scientists have to create them. They make these morbidly obese creatures by injecting them with MSG when they are first born. The MSG triples the amount of insulin the pancreas creates; causing rats (and humans?) to become obese. They even have a title for the fat rodents they create: "MSG-Treated Rats". I was shocked too. I went to my kitchen, checking the cupboards AND the fridge. MSG was in everything: The Campbell's soups, the Hostess Doritos, the Lays flavoured potato chips, Top Ramen, Betty Crocker Hamburger Helper, Heinz canned gravy, Swanson frozen prepared meals, Kraft salad dressings, especially the 'healthy low fat' ones. The items that didn't have MSG marked on the product label had something called ''Hydrolyzed Vegetable Protein'', which is just another name for Monosodium Glutamate. It was shocking to see just how many of the foods we feed our children everyday are filled with this stuff. They hide MSG under many different names in order to fool those who carefully read the ingredient list, so they don't catch on. (Other names for MSG: 'Accent' - 'Aginomoto' - 'Natural Meet Tenderizer', etc) But it didn't stop there. When our family went out to eat, we started asking at the restaurants what menu items had MSG. Many employees, even the managers, swore they didn't use MSG. But when we ask for the ingredient list, which they grudgingly provided, sure enough MSG AND Hydrolyzed Vegetable Protein were everywhere: Burger King McDonalds Wendy's Taco Bell And every restaurant like: TGIF, Chilis', Applebees AND Denny's use MSG in abundance. Kentucky Fried Chicken seemed to be the WORST offender: MSG was in EVERY chicken dish, salad dressing AND gravy. No wonder I loved to eat that coating on the skin, their secret spice was MSG. So, why is MSG in so may of the foods we eat? Is it a preservative OR a vitamin?? Not according to my friend John. In the book he wrote, an expose of the food additive industry called "The Slow Poisoning of America" he said that MSG is added to food for the addictive effect it has on the human body. http://www.spofamerica.com Even the propaganda website sponsored by the food manufacturers lobby group supporting MSG at: http://www.msgfactscom/facts/msgfact12.html explains that the reason they add it to food is to make people EAT MORE OF THEIR PRODUCTS. A study of the elderly showed that people eat more of the foods it is added to.The Glutamate Association lobby group says eating more benefits the elderly, but what does it do to the rest of us? 'Betcha can't eat just one', takes on a whole new meaning where MSG is concerned! AND we wonder why the nation is overweight? The MSG manufacturers themselves admit that it addicts people to their products. It makes people choose their product over others, AND makes people eat more of it than they would if MSG wasn't added. Not only is MSG scientifically proven to cause obesity, it is an addictive substance! Since its introduction into the American food supply fifty years ago, MSG has been added in larger AND larger doses to the pre-packaged meals, soups, snacks AND fast foods we are tempted to eat everyday.The FDA has set no limits on how much of it can be added to food. They claim it's safe to eat in any amount. How can they claim it safe when there are hundreds of scientific studies with titles like these? :- 'The monosodium glutamate (MSG) obese rat as a model for the study of exercise in obesity'. GobattoCA, Mello MA, Souza CT, Ribeiro IA.Res Commun Mol Pathol Pharmacol. 2002. 'Adrenalectomy abolishes the food-induced hypothalamic serotonin release in both normal AND monosodium glutamate-obese rats'. Guimaraes RB, Telles MM, Coelho VB, Mori C, Nascimento CM, Ribeiro Brain Res Bull. 2002 Aug. 'Obesity induced by neonatal monosodium glutamate treatment in spontaneously hypertensive rats: an animal model of multiple risk factors'. Iwase M, Yamamoto M, Iino K, IchikawaK, Shinohara N, Yoshinari Fujishima Hypertens Res. 1998 Mar. 'Hypothalamic lesion induced by injection of monosodium glutamate in suckling period AND subsequent development of obesity'. Tanaka K, Shimada M, Nakao K, Kusunoki Exp Neurol. 1978 Oct. Yes, that last study was not a typo, it WAS written in 1978. Both the "medical research community" AND "food manufacturers" have known about MSG's side effects for decades! Many more studies mentioned in John Erb's book link MSG to Diabetes, Migraines AND headaches, Autism, ADHD AND even Alzheimer's. But what can we do to stop the food manufactures from dumping fattening AND addictive MSG into our food supply AND causing the obesity epidemic we now see? Even as you read this, G. W. Bush AND his corporate supporters are pushing a Bill through Congress called the "Personal Responsibility in Food Consumption Act" also known as the "Cheeseburger Bill", this sweeping law bans anyone from suing food manufacturers, sellers AND distributors. Even if it comes out that they purposely added an addictive chemical to their foods. Read about it for yourself at: http://www.yahoo.com. The Bill has already been rushed through the House of Representatives, AND is due for the same rubber stamp at Senate level. It is important that Bush AND his corporate supporters get it through before the media lets everyone know about 'MSG, the intentional Nicotine for food'. Several months ago, John Erb took his book AND his concerns to one of the highest government health officials in Canada. While sitting in the Government office, the official told him "Sure, I know how bad MSG is, I wouldn't touch the stuff." But this top level government official refused to tell the public what he knew. The big media doesn't want to tell the public either, fearing legal issues with their advertisers. It seems that the fallout on fast food industry may hurt their profit margin. The food producers AND restaurants have been addicting us to their products for years, AND now we are paying the price for it. Our children should not be cursed with obesity caused by an addictive food additive. But what can I do about it?... I'm just one voice. What can I do to stop the poisoning of our children, while our governments are insuring financial protection for the industry that is poisoning us. This e-mail is going out to everyone I know in an attempt to tell you the truth that the corporate owned politicians AND media won't tell you. The best way you can help to save yourself AND your children from this drug-induced epidemic, is to forward this email to everyone. With any luck, it will circle the globe before politicians can pass the legislation protecting those who are poisoning us. The food industry learned a lot from the tobacco industry. Imagine if big tobacco had a bill like this in place before someone blew the whistle on Nicotine? If you are one of the few who can still believe that MSG is good for us, AND you don't believe what John Erb has to say, see for yourself. Go to the National Library of Medicine, at http://www.pubmed.com . Type in the words "MSG Obese" AND read a few of the 115 medical studies that appear. We the public, do not want to be rats in one giant experiment AND we do not approve of food that makes us into a nation of obese, lethargic, addicted sheep, feeding the food industry's bottom line, while waiting for the heart transplant, diabetic induced amputation, blindness OR other obesity induced, life threatening disorders. With your help we can put an end to this poison. Do your part in sending this message out by word of mouth, e-mail OR by distribution of this print-out to all your friends all over the world AND stop this 'Slow Poisoning of Mankind' by the packaged food industry. Blowing the whistle on MSG is our responsibility, get the word out.

12/12/2005 | 10:10 | מאת: רונן

שלום צביקה , הזכרת בעבר את העובדה שצימוקים רגילים שקונים בסופר מכילים גופרית , ובאמת כשהסתכלתי ברשימת הרכיבים שרשומה על האריזה (לגבי צימוקים בהירים) היה רשום "גופרית כחומר משמר". השאלה שלי היא לגבי צימוקים שחורים. לגבי הצימוקים השחורים - לא היה רשום ברשימת הרכיבים "גופרית כחומר משמר". היה רשום "צימוקים" בלבד. האם צימוקים שחורים אלה הם אינם מזיקים? והאם מהעובדה שרשום ברשימת הרכיבים "צימוקים" בלבד , ניתן לדעת בודאות שהצימוקים לא יובשו ע"י גופרית ? תודה , רונן

12/12/2005 | 13:35 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, אם לא כתוב "אורגאני", סביר שיש בזה גם גופרית כחומר משמר. לא כל היצרנים עומדים בדרישות החוק. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 22:31 | מאת: דן

בסופר ישנם אלף סוגים של שמן רציתי לדעת מה לקנות?איזה יותר בריא?

12/12/2005 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אני מציע לך לקנות שמן זית כתית מעולה (extra virgin ) עם 1% חומציות ומטה. בחנויות טבע תוכל להשיג שמן אורגאני. רצוי שיהיה בבקבוק כהה - השמן מתקלקל באור, בחום ובאוויר. לכל שמן יש טעם אופייני - תקנה כל פעם סוג אחר עד שתמצא את הטעם שלך. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 21:47 | מאת: שלי

אני בת 54 ומזה כשנתיים אני חולה באפילפסיה, תמיד הייתי שמנה מעט אך בזמן האחרון אני מרגישה רעב כל הזמן ורצון לאכול מה אפשר לעשות כדי להתגבר על כך זה מתחיל במיוחד בשעות אחהצ אחרי העבודה.

12/12/2005 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אני מציע לך לפעול בשני מסלולים: אחד - לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות דם מקיפות לשלילת בעיות הורמונליות ושינויים ברמת הסוכר בדם (היפוגליקמיה). שני - לפנולת ליעוץ תזונתי מקצועי להתאמת תפריט שיתן מענה לתופעה (מספר אחרוחות קטנות, מאוזנות ומכילות דגנים מלאים, חלבון ושומן איכותיים ועוד). צריך לשלול גם סיבות נפשיות כמו מתח, שיעמום, תיסכול, כעס, אשמה וכד' בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 19:25 | מאת: שרון

צביקה שלום, בכמה ימים האחרונים התפתחה אצלי תשוקה כמעט בלתי נשלטת לפחמימות. אני בד"כ אוכלת דגנים מלאים, פירות וירקות, אבל בכמה ימים האחרונים לא משנה לי איזה פחמימות, מורכבות או פשוטות, אני אוכלת, אני פשוט חייבת. ממה זה נגרם וכיצד ניתן להפסיק ולמנוע את התופעה בעתיד? מודה לך מראש, שרון

11/12/2005 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, זה יכול לבוא על רקע נפשי (מתח, תיסכול, שיעמום וכד'), או על רקע פיזיולוגי כמו תנודות ברמת הסוכר בדם, או הפרעה הורמונלית. מציע לבצע בדיקות דם ולאתר את הסיבה. בינתיים תשתדלי לצרוך כמה שיותר דגנים מלאים, קרקרים מלאים וכד' ולהימנע מקמח לבן וסוכר לבן. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 19:21 | מאת: ענבר

יש לי מס' שאלות לגבי צום מיצים: 1. האם אפשר לעשות את הצום רק ממיצי פירות? יש לך המלצה למיץ ירקות? 2. האם יש פירות שהם יותר מומלצים כאשר עושים צום מיצים (לשם טיהור/ניקוי הגוף)? כנ"ל לגבי ירקות. 3. מהי כמות הפירות שניתן לעשות מהם מיצים במשך יום? האם ירקות הם ללא הגבלה? 4. ניתן לעשות את מיצי הפירות על בסיס חלב? 5. האם יש מניעה להמשיך את הצום לתקופה ארוכה מארבעה ימים כמו שבוע? תודה לך, ענבר

11/12/2005 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על "צום מיצים". אני לא ממליץ לעשות צום מיצים ללא הכוונה והדרכה. חשוב להתכונן ולהכין את הגוף ובמיוחד את מערכת העיכול. צריך לדעת איזה מיצים לשתות וכמה. מה שותים בין המיצים? מה עושים אם מרגישים לא טוב? איך שוברים את הצום? ועוד ועוד. לשאלותייך, 1. אפשר לעשום צום על מיצי פירות (תפוחים, ענבים, מלון, תפוזים). אני מעדיף מיצי ירקות בגלל התכולה הנמוכה של הסוכר. דוגמה: מיץ "ירוק" המורכב ממלפפון, קישוא, סלרי ופטרוזיליה, או מיץ "אדום" שזה מיץ ירוק בתוספת סלק וגזר. 2. כדאי לגוון ולא לעשות עם פרי או ירק אחד. 3. לא שותים מיצים ללא הגבלה. בנושא זה צריך יעוץ אישי. 4. חלב זה מזון חלבוני מרוכז - לא כדאי לשלב בצום מיצים. 5. לא מומלץ לעשות צום לבד מעל 3 ימים. עלול להיווצר מחסור במלחים. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 15:17 | מאת: סיון

שלום רב אני סובלת לאחרונה מנשירת שיער מוגזמת. השיער שלי עבה ומעולם לא נשר בצורה כה מוגזמת. התחלתי בנטילת אבץ, ברזל ובי 12 לפני כשבוע והמצב לא משתפר. בבדיקות דם לא נתגלו חוסרים של הנ"ל אולם הייתי "בקצה" ולא יזיק לי לחזק את הנ"ל. השאלה היא האם ערכים נמוכים של הנ"ל אכן עלולים לגרום לנשירת שיער? ואם כן, תוך כמה זמן של נטילת הויטמינים ישתפר המצב? אני גם סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת 50 מ"ג אלטרוקסין ביום. בבדיקות אחרונות יש איזון בפעילות הבלוטה והתוצאה שלי היא בתוך תחום הסבירות. האם למרות האיזון ונטילת האלטרוקסין יכולה להופיע כזו נשירת שיער? מה עלי לעשות כדי לעצור אותה? מהם הגורמים הנוספים מלבד הנ"ל שעלולים לגרום לנשירה? מה עוד עלי לעשות כדי להתמודד עימה? אני ממש סובלת מזה וחוששת למראה שיערי!!!! הבנתי שגם מתח נפשי ו/או עונת הסתיו בה אנו מצויים כעת עלולים להחמיר את הנשירה. אם אכן היא נובעת מהסיבת הנ"ל מה ניתן לעשות כדי לעוצרה? תודה וכל טוב! סליחה על המכתב הארוך!

11/12/2005 | 16:17 | מאת: נעמי

הרבה יותר מאשר הכדורים שאת לוקחת. תמיד טוב יותר לקבל ויטמינים ומינרלים מפירות וירקות, ולא מכדורים שנרקחים במעבדה כימית. כאשר לומדים ומתרגלים לאכול נכון, הגוף מתנקה ומתחזק, והנשירה נפסקת. תופעה מוכרת - גם לי היתה פעם נשירה, כשלא אכלתי נכון, ועכשיו אין לי. כיוון שהמכתב שלך ארוך, אולי יהיה יותר נוח אם תכתבי לי במייל?

11/12/2005 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום. כפי שציינת יכולות להיות סיבות רבות לנשירה כמו: חוסרים תזונתיים, דיאטת הרזייה קיצונית (שעלולה לגרום לחוסרים תזונתיים), מתח, מחלת עור מקומית, אלרגיה לשמפו או לחומר כימי אחר שאת באה במגע איתו, תרופות, תורשה ועוד. מציע לך לפנות לרופא עור לביצוע איבחון ולשלול מחלה ולאחר מכן לפנות ליעוץ נטורופתי שיכלול הדרכה בתזונה נכונה ומתן תוספי תזונה במידת הצורך. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 11:43 | מאת: גליה

צביקה שלום, ידוע לך על אבקת מרק ללא ה"רעל הלבן"? שמעתי משהו על ויטה... בתודה מראש, גליה

11/12/2005 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

גליה שלום, לא ידוע לי, אבל אני מאד ממליץ לא להשתמש באבקות למיניהן. יש מספק מלחים וטעמים בירקות שורשיים ואין צורך "לחזק" אותם. בכל אופן את יכולה להכין תערובת מתבלינים ביתיים כמו למשל: בזיליקום, אוראגנו, מיורן, טימיה, זעתר, כורכום וזנגביל. בהצלחה צביקה

10/12/2005 | 23:53 | מאת: גיא

משהתחלתי לקחת מולטי ויטמין השתן שלי יוצא בצבע צהוב זוהר![אני שותה הרבה.] ,למה?

הרי הוא תוצרת של מעבדה כימית. זו לא תשובה מקצועית, רק ידע מקריאה על הכדורים האלה. הם, כאילו, אמורים לעזור, אבל הם גם עלולים להזיק. כדאי לך לדעת שכל הוויטמינים והמינרלים להם הגוף נזקק נמצאים בשפע הפירות והירקות העומד לרשותך. הבריאות האמיתית נמצאת בטבע, לא במעבדה, ואין דבר כזה - אין לי זמן לאכול ירקות ופירות. מוצאים זמן. ובתוצרת האורגנית יש כמות גדולה יותר של ויטמינים ומינרלים, והיא גם טעימה יותר.

11/12/2005 | 20:31 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, הצבע הצהוב נובע מאחד הרכיבים של ויטמין B שנמצא בכדור. עודף הויטמין שלא נספג בגוף מופרש בשתן. הצבע נעלם אחרי 3 שעות בערך. בהצלחה צביקה

10/12/2005 | 14:52 | מאת: רווית

אני כבת 55 יש לי אוספורוזיס קשה טופלתי כ -3 שנים בפוסלן בנוסף אני צורכת ויטמין כלציום + ויטמין ציטרט + אומגה 3לאחרנה החלטתי על דעת עצמי להפסיק לצרוך את הפוסלן רציתי לציין שאני פעילה בספורט כ-4 פעמים בשבוע אני מיתנשאת לגובה 170 ומישקלי הוא 58 קילו בנוסף יש לי קולסטרול גבווה מאוד כ-286 שהכולסטרול הרע הוא כ-212 והטוב כ-46 ובנוסף אני סובלת מעצירות רציתי לדעת עים הויטמינים שאני צורכת יכולים להועיל לבעיות שלי דרך אגב אני שומרת על תזונה נכונה אודה לתשובתך המיקצועית רווית

11/12/2005 | 20:27 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, קשה לייעץ במסגרת הפורום עם מעט הנתונים שמסרת במיוחד אם יש לך בעיות בריאות נוספות כפי שתיארת. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט ולאחר תישאול מקיף תקבלי מענה מפורט לתלונותיך. אני לא יודע מה זה בעינייך "תזונה נכונה", אבל במצבים שתיארת חשוב מאד להימנע ממזונות שגורמים לעצירות, או שלא מאפשרים ספיגה טובה של סידן בגוף. בהצלחה צביקה

10/12/2005 | 00:54 | מאת: ליליאנה

האם נכון שבישול ירקות ופירות, או אפילו חשיפה של פנים הירק/פרי לאויר (כמו בסלט) הורסת את הויטמינים? האם בכל מקרה כדאי לאכול ירקות ופירות בצורתם הטבעית?

11/12/2005 | 20:23 | מאת: צביקה קורן

ליליאנה שלום, צודקת! בישול פירות וירקות הורס את רוב הויטמינים אבל לא את המינרלים ולכן חשוב לאכול גם ירקות מבושלם וגם ירקות חיים. חשיפה של ירקות חתוכים לאוויר גורמת לאובדן של חלק מהויטמינים (חימצון) ולכן לא כדאי לאכול סלט קצוץ דק דק, אלא בחתיכות גדולות, או לאכול את הירק השלם. בכל מקרה לא להשאיר סלט או ירקות חתוכים חשופים לאוויר למשך זמן ממושך. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 16:56 | מאת: מיכל

עם כל הכבוד, ויש כבוד, אנו נשמח עם רק צביקה יענה לנו. בכל אופן, הוא מקצועי וחוות דעתך איננה מעניינת אותנו, גם אם היא נכונה. אחת הדוגמאות למה שאני מתכוונת היא עם שאלת "מוצרי החלב". צביקה ענה את אינך צריכה לחזור על דבריו.

09/12/2005 | 17:16 | מאת: נעמי

רציתי רק לעזור, ביומיים שצביקה הודיע שהוא לא יוכל לענות. אני מקפידה לכתוב שאני רק מתעניינת בתזונה, ולא מתיימרת להיות מיקצועית. לידיעתך, אני עונה באישורו של צביקה. מצטערת אם הפרעתי לך. רק בריאות, וקצת יותר שלווה, סבלנות ועדינות.

כאן מותר לכל אחד להביע את דעתו מתוך עולם הידע המקצועי שלו. כמובן שאין פה שום ערעור על מקצועיותו של צביקה והרי ברור שצביקה הוא האדם היחיד שמוסמך לתת חוות דעת מקצועית, אבל זה לא גורע מזכותם של שאר חברי הפורום להביע את דעתם ולתרום מנסניונם...

11/12/2005 | 19:08 | מאת: צביקה קורן

על שפה נקייה ונמנעים מקללות וגידופים. לכל אחד זכות להביע את דעתו במסגרת הפורום.

09/12/2005 | 16:49 | מאת: פלפלת

צביקה יקר, היום התברר כי במחיות הגזר של "גרבר" נמצאו כמויות קדמיום החורגות עד פי 40 מהמותר. מנהל היחידה לפרמקולוגיה בשניידר: "לדעתי, כל ילד שאכל גרבר מהסוג הזה במשך שבוע ברצף, צריך לעבור הערכה רפואית. זה לא דחוף, אבל זה חשוב" (חדשות) 1.מה עושים במצב כזה? 2.מה זה פרמקולוגיה? 3.האם תוכל להסביר מה זה בדיוק "קדמיום"? הנה קישור לכתבה בפורסמה היום (שישי) ב-Ynet: www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3181966,00.html תודה מראש, פלפלת המודאגת.

לא רק קדמיום, שהוא יסוד כימי ממשפחת המתכות, ואם זה מעניין, אז הוא משמש לייצור סוללות, לציפוי מתכות, ובתעשיית הצבעים. זוהי תשובה לא מיקצועית, אני רק מתעניינת בתזונה בריאה, ואומרת כבר שנים לאמהות להפסיק עם הגרבר המזיק הזה, אבל הן אומרות שזה נוח, וזה בריא... בקיצור, אין עם מי לדבר. אולי עכשיו משהו יזוז בנושא. פרמקולוגיה זה תורת התרופות. אפשר להתייעץ עם רופא, או מרפא טבעוני, כדי להיות רגועים. כמובן שכל הגרברים בבית מוטב שייזרקו מייד לפח, וכדאי להתחיל לתת לילדים מזון טבעי ובריא, לא מצנצנות, ומה שיותר מעולם הצומח.

11/12/2005 | 20:18 | מאת: צביקה קורן

פלפלת שלום, אכן יש מקום לדאגה. מדובר במתכת כבדה רעילה ביותר שקשה להיפטר ממנה. מצורף קישור למאמר מקיף בנושא: http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=956 מחקרים נוספים הראו שהקדמיות הוא אחד הגורמים לעלייה בלחץ הדם. לשאר השאלות אני מסכים עם נעמי. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 14:17 | מאת: רמי

שלום רב ,פעם ראשונה בפורום ,תבורך . לשאלה ,האם נכון המידע הבא בקשר לאגוז , שהם נחשבים לממיסי אבנים בגוף כמו כן אם מטגנים 120 גר' אגוזים בשמן ירקות עד שהם פריכים ומוספים סוכר וטוחנים למשחה וזאת אוכלים במשך יומיים ושוב לוקחים עד להעלמות הסימפטומם כמו אבנים בכליות ובכיס המרה ,עצירות ,שיעול .... ,האם יש אמת בדבר ?

בריא לאכול אגוזים, כמו שהם, בצורה טבעית, אבל טיגון בשמן עלול להיות מסרטן, וסוכר גורם לבריחת סידן. מי ממציא סיפורים כאלה? הדרך היחידה למנוע עצירות, שיעול ואבנים בכליות ובכיס-המרה היא ללמוד לאכול נכון - לדעת שיש מזונות בריאים, יש מזונות שגורמים לצרות האלה, ולהתרכז רק בקבוצה הראשונה, מזונות מעולם הצומח, רצוי מתוצרת אורגנית.

12/12/2005 | 20:34 | מאת: רמי

צביקה תענה לי

13/12/2005 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

רמי שלום, אני לא מכיר את הטיפול הזה, אבל אני גם לא שולל אותו. זה כנראה שייך לאוסף התרופות העממיות שחלקן פועל וחלקן לא. מבחינת התזונה הטבעית לא רצוי לקלות אגוזים ושקדים מכיוון שהשמן נהרס ווהופך לרעיל ומזיק. ההוספה של הסוכר גם כן לא מועילה לבריאות הכללית. לא ברור לי באיזה אגוז מדובר. לא ברור לי מה זה "שמן ירקות"... אתה יכול לנסות את "התרופה" הזאת למשך מספר ימים - אני בספק לגבי יעילותה. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 12:06 | מאת: בני

שלום 1) ברצוני לדעת אם יש מינוסים בשימוש בויטמינים כמו צנטרום? 2)וכן אם אני לוקח ויטמין מסוים גם מאוכל וגם מהטבלית ככה שביחד זה יוצא יותר מהקצבה היומית (לדוגמא:ויטמין c הקצבה היומית 60 מ"ג ,הקצבה המומלצת זה 200% כלומר 120 מ"ג,ועוד אני אוכל תפוזים שגם בהם יש ויטמין c ככה שיוצא שבערך אני מקבל ביום 250% מהקצבה היומית...האם זה רע?אשמח אם תרחיבו) 3)ועוד משהו קטן האם יש הבדל בין מציצה לבליעה של הויטמינים? (יש ברשות צנטרום של גילאי 18-35 לא כתוב כלום על בליעה או מציצה ....אני אמור לבלוע או למצוץ ???) כדי לא ליצור בילבול אשמח אם תענו לי לפי סדר השאלות בתודה בני

09/12/2005 | 16:50 | מאת: נעמי

כדורי ויטמינים עלולים לגרום נזק לגוף, וכאשר אוכלים נכון, אין בהם צורך. יש ויטמין סי בשפע בפירות ובירקות, ובמיוחד במנגו, גוייאבה ופפאיה (הרבה יותר מאשר בתפוזים). אין כל יסוד מדעי לדיעה שוויטמין סי מונע הצטננות או מרפא אותה. עודף מהוויטמין הזה גורם לחומציות-יתר ובעיקר לדלקות בדרכי-השתן. (מידע זה לקוח מספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי).

10/12/2005 | 21:36 | מאת: מרים

מהי הכמות ? אדם עובד ועסוק אינו יכול תמיד לאכול מסודר ולפי הכללים, אז מה עדיף להשתמש בכדורים או להיות בחסר ? מה עצתכם ?

כדורים מלאכותיים שנרקחו במעבדה. זו לא תשובה מקצועית, רק מהתעניינות בתזונה בריאה. אני לא הייתי סומכת על כדורים שישמרו על בריאותי. תבדקי את השמועות שהגיעו אלי, על כדורי ויטמינים שגרמו נזק. גם אדם עובד ועסוק יכול לאכול נכון. לא צריך כללים, או הרבה זמן לשבת סביב שולחן ערוך. צריך לדעת איך מרכיבים תפריט בריא, המבוסס בעיקר על עולם הצומח, ורצוי מאוד פירות וירקות אורגנים, כי הם לא רק נקיים מריסוס, הם גם טעימים יותר, ומכילים כמות גדולה יותר של ויטמינים ומינרלים מאשר בצמחים מרוססים.

11/12/2005 | 19:04 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, 1. אני לא ממליץ על שחמוש בצנטרום - זהו וצר כימי, סינטטי. נסה לחפש בחנויות טבע מולטיויטמינים ממקורות טבעיים. 2. הקצובה היומית זה המינימום שדרוש לנו כדי להתקיים. אנשים שנמצאים במתח, מעשנים, מבוגרים, לא בריאים, או שתזונתם לא מאוזנת יכולים לקחת תוסף תזונה הרבה מעבר ל"קצובה היומית". כדאי להתייעץ בנושא זה עם מומחה ולא לקחת על דעת עצמך. 3. ויטמין B12 לוקחים במציצה. את השאר בבליעה. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 08:59 | מאת: ענבר

בבדיקות מעדה נמצאו התוצאות הבאות: המוגלובין 13.5, B12: 356, פריטין 28, חומצה פולית 31 האם יש צורך בתוסף כל שהוא? בתודה ובברכה, ענבר

11/12/2005 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, מציע לך להתייעץ עם רופא המשפחה ולאחר מכן לפנות לדיאטנית קלינית בקופת חולים. בהצלחה צביקה

08/12/2005 | 23:38 | מאת: פוגי

כאחד שצורך פולן במשך 15 שנה הגעתי היום ל- הארה אז ככה .... הפולן המשווק בארץ בעיקרו נקנה בחו"ל וחלקו אכן נאסף בארץ השיטה שבהן משתמשים המשווקים/כוורנים היא ניקוי הפולן יבושו(במצבו המקורי הוא לח) והקפאתו והשאלה ששאלתי ת'צמי רק עכשיו לאחר שנים רבות של צריכת הפולן היא: אם אני בעצם לא צורך פולן עקר ( הרי בהקפאה נהרסים החלבונים וויטמינים) הטמפרטורה בכוורת היא 35 מעלות באופן יציג אז למה להרוס לי את הפולן ולהקפיא אותו? כנראה שהשפעת צריכת הפולן עלי בכל אופן היתה פלאסבו אשמח לקבל תגובה פוגי

09/12/2005 | 00:10 | מאת: נעמי

הנה חומר למחשבה - ציטוט מספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי על פולן: "פולן לא נועד למאכל אדם. זוהי אבקת פרחים, המכילה את החלק הזכרי של מערכת ההפריה. השפעתו הממריצה נובעת מההורמונים שהוא מכיל, והוא עלול להפרעות בקצב-הלב ולשינויים בלחץ-הדם". לגבי הרס ויטמינים בהקפאה - אם אני זוכרת נכון, נאמר כאן שמשהו בכל זאת נשאר. הרי אם לא, לא היה טעם לאכול מדי פעם סנפרוסט.

11/12/2005 | 18:55 | מאת: צביקה קורן

פוגי שלום, אני לא שולל שימוש בפולן, אלא אם כן אתה אלרגי אליו. יש בו הרבה חומרים מזינים מלבד ההורמונים. החלבונים והמינרלים שבו לא נהרסים בהקפאה וגם חלק מהויטמינים נשארים. בהצלחה צביקה

08/12/2005 | 21:06 | מאת: ירון

אני בן 22 שוקל 60 קילו. מתאמן בחדר כושר אימוני משקולות(יום אימון ויום מנוחה). מדי יום, בין היתר בתוזנה שלי, אוכל אנ י3 ביצים [שבהם 2 חלמונים.] ,ליטר חלב,וקופסת טונה , יום יום,,האם מרכיבי התזונה הללו בכמויות גדולות אינו מזיק [חשש לכספית בטונה,עודף סידן בחלב,וכולסטרול בביצים..] בצריכה מרובה יום יום בכמויות הללו??? [אני בנאדם בריא ואין לי בעיות כלשהן]

זו תשובה לא מקצועית, רק מניסיון אישי והתעניינות בתזונה בריאה. יצחק בן-אורי, מרפא טבעוני ידוע, מגדיר ביצים כ"מחסן של כולסטרול". החלב מלא בחומרים מזיקים. השבוע קראתי בעיתון שבנוסף להורמונים ואנטיביוטיקה, מזריקים לפרות גם סטרואידים. החלב, בגלל עודף הזרחן שבו, גורם גם לבריחת סידן. טונה - מזון מזיק גם כן. לדעתי, תזונה כזאת, אם לא תשפר אותה, עלולה לפגוע בבריאותך (אולי לא מייד עכשיו, בגיל 22, אבל בהמשך). כדאי, לצד אימוני כושר, לדעת איך אוכלים נכון. אתה יכול למצוא חומר על הנושא, יש ספרים, ויש מומחים שאפשר להתייעץ איתם.

11/12/2005 | 18:51 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, המדריך בחדר הכושר יגיד שזה מצויין לפיתוח מסת שריר. בגישת התזונה הטבעית התזונה הזאת ממש מזיקה. באופן כללי אני מסכים עם הדברים שנעמי אמרה, אם כי אני לא שולל אכילת ביצה אורגאנית אחת ביום. אם אתה מוטרד, תפנה ליעוץ אצל תזונאי טבעי או נטורופט. בהצלחה צביקה

08/12/2005 | 16:15 | מאת: שיר

האם מותר לקחת קפסולות של אומגה 3 בהריון? (אני כבר לוקחת פרנטל וחומצה פולית+ברזל )

11/12/2005 | 18:46 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אומגה 3 זה מזון (שמן דגים) ולא תרופה או תוסף תזונה. רצוי לקחת בהריון, זה משפיע לטובה על התפתחות המוח של העובר. כדאי לקחת מפשתן טחון. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 21:10 | מאת: שיר

השאלה היא האם זה בסדר לקחת בקפסולות של חברות טבעיות למינהן?

07/12/2005 | 14:23 | מאת: ירין אהרון

שלום רב צביקה!לאחרונה הורדתי מהתפריט כמעט את כל מוצרי החלב ואני שמה לב שהבטן פחות נפוחה היציאות יותר טובות היתכן וזה עוזר או שמא אני מדמיינת? אשמח לשמוע תשובתך!

07/12/2005 | 18:29 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, בהחלט יתכן. הרבה אנשים סובלים מתופעה של "אי סבילות ללקטוז" (הסוכר בחלב). חלק מהתופעות באות לידי ביטוי בנפיחות וגזים. בהצלחה צביקה

לדעתי, זה לא בדמיון שלך, ובלי מוצרי חלב מרגישים הרבה יותר טוב, לאותו רגע, וגם לטווח ארוך. מה שפחות מזונות יוצרי חומצה בגוף - הבריאות טובה יותר.

מה התחליף למוצרי חלב ? מנין חלבונים ? קטניות מכילות פחמימות לרוב, וקלוריות לרוב וגם לא טעימים במיוחד, ומבחינתי הם OUT. האם זה כך גם לגבי חלב עזים ?

30/03/2010 | 01:20 | מאת: צהלה

צהלה

07/12/2005 | 12:41 | מאת: שרית

שלום!! אני נוטלת "סופר אומגה 3" לא בגלל בעיות כולסטרול , אלא משום שיש בהן ריכוז גבוה של DHA , דבר ששמעתי שמאוד חיוני לעובר ולהתפתחות האינטליגנציה. רמת הDHA היא 200 מ"ג סה"כ כל גלולה מכילה 1000 מ"ג. האם זה חזק מדיי? האם אני צריכה ליטול קפסולה אחת ביום או שמספיק אחת ליומיים בגלל הריכוז הגבוה שלה?? תודה לא ציינתי שאנהי בהריון -0חודש חמישי. בת 25.5

07/12/2005 | 18:28 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום חשוב שבכל קפסולה יהיה גם EPH וגם DHA בקישור שלהלן תמצא חומר מפורט בנושא: http://www.omega3galil.com/product.html אני מציע שתקבלי את האומגה 3 מפשתן - 1 - 2 כפות זרעם טחונים טרי ביום. בהצלחה צביקה

07/12/2005 | 08:02 | מאת: רותי

שלום רב. האם סודה לשתייה מועילה להיתפוררות אבנים בכליות והוצאתם? האם בסודה לשתייה יש מלחים שאסורים לאנשים עם לחץ דם גבוע?? אם התשובה לשאלתי הראשונה היא חיובית,באיזה תדירות מותר לקחת אותה ובאיזה זמן של היום..בבוקר..בערב.. תודה רבה וברכות על הפורום הניפלאה

07/12/2005 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, לא ידוע לי על קשר בין סודה לשתייה להתפוררות אבנים בכליות. סודה לשתייה זה סוג של מלח (סודיום ביקרבונט) ולכן אני לא ממליץ לצרוך אותו כמזון או עם המזון. בקישור שלהלן תמצאי הסבר מפורט יותר ועצות לשימושים ביתיים בחומר הזה. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-BakingSoda.htm בהצלחה צביקה

קראתי הרבה מאמרים על כך שבתזונה שלנו חסר אומגה 3 והדבר גורם למחלות לב וכדומה... רציתי לדעת האם אפשר לקבל מספיק אומגה 3 ממזון רגיל המכיל אומגה שלוש (כמו ירקות עליים, קנולה ועוד מזונות מהצומח) או שכדי להשלים את המחסור רצוי לקחת תןספעי מזון? תודה

עידן שלום, אם אתה צורך 1-2 כפות פשתן טחון כמה פעמים בשבוע - אין חוסר באומגה 3. בירקות אין אומגה 3. בהצלחה צביקה

06/12/2005 | 17:30 | מאת: שיר

איזה מזון באופן מדיוק עושה ריח בשתן מה עלי לאוכל ומה עלי להימנע? כדי להעלמים את הריח? והדלקת בשתן?.

06/12/2005 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אין "מדוייק". יש סוגי מזון שעלולים לגרום לריח אצל חלק מהאנשים כגון: דגים, חילבה, שום ועוד. גם דלקת בדרכי השתן ופטריה גורמים לריחות. בהצלחה צביקה

06/12/2005 | 14:28 | מאת: גלית

שלום, אני מופתעת מתשובתך צביקה- בתור מי שיוצא נגד מזונות מתועשים, חומרי הדברה ובעד מזונות טבעיים אתה ממליץ על מי ברז מסוננים? לצערנו איכות המים בארץ אינה מהטובות בעולם בלשון המעטה , והמסננים למינהם לא פותרים את הבעיות במי הברז והכימיקלים והמזהמים מהתעשייה יגיעו אלינו גם אחרי המסנן- גם אם נחליף את המנורה והסננים בזמן!!! תראו מקרה רמת השרון - המים שם כ"כ מזוהמים שאסור להשתמש במסננים

06/12/2005 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, את צריכה לתת לי קצת קרדיט שאני מכיר את נושא המים. גם המים המינרליים הם בעייתיים, עלולים להכיל חיידקים ומאוכסנים בבקבוקים מפלסטיק שלא משפרים את איכותם. במיוחד צריך להימנע מבקבוקים שעומדים בשמש בתחנות דלק ובחנויות. ישנה עוד אפשרות של מים מאוסמוזה הפוכה, המים האלה לא מכילים מינרלים בכלל ובמיכל האיחסון שלהם עלולים להצטבר חיידקים. לסיכום, אין "פתרון בית ספר" ואין הכי טוב ולכן המים המסוננים הם פשרה טובה בעיני. אם רוצים להיות בטוחים אפשר לשתות מים מסוננים או מינרליים אחרי הרתחה. בהצלחה צביקה

06/12/2005 | 14:22 | מאת: רפי

שלום אני בן 60 ומעוניין לקחת אומגה 3 כתוסף. במבט מהיר ראיתי שיש אומגה 3 של המון חברות וטווח המחירים גדול. האם תוכל להמליץ לי על חברה מסוימית? האם יש שוני בין התוספים? מה עלי לבדוק? האם אומגין DHA זה בעצם אומגה 3 או זה לא אותו דבר? תודה

06/12/2005 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

רפי שלום, אכן יש הרבה סוגים ואני לא יכול להמליץ על יצרן זה או אחר. חשוב שבכל קפסולה יהיה גם EPH וגם DHA בקישור שלהלן תמצא חומר מפורט בנושא: http://www.omega3galil.com/product.html בהצלחה צביקה

06/12/2005 | 08:31 | מאת: אסנת

צביקה שלום! אינני יודעת אם תוכל לענות אבל שאלתי היא זו: האם מים מסוננים של חברה מוכרת כמו מי צורים או תמי 4 בריאים לשתייה ?כי זה מה שיש לנו בעבודה ואני מקפידה כדבריך לשתות הרבה. השאלה היא אם אכן המסננים הללו מספקים מים בריאים לפחות כמו מינרליים ושהם בטוחים לשתייה ... בתודה רבה.

06/12/2005 | 13:12 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, לדעתי המסננים הללו מספקים מים בריאים לפחות כמו מינרליים והם בטוחים לשתייה. אני אישית משתמש במערכת של אחת מהחברות שהזכרת. חשוב להחליף בזמן את הפילטר ואת המנורה. בהצלחה צביקה

05/12/2005 | 19:36 | מאת: גילי

שלום רב צביקה! ברצוני לברר מספר דברים הבנתי שלפי התזונה הטבעית לא מומלץ לקבל את הפחממיות מלחם? זה נכון במידה וכן אלו תחליפים ההית מציע ?אני מחפשת דגנים שאני יכולה לאכול בבוקר כמובן שלא יהיו משמינים למרות שאני יודעת שזה תלוי בכמויות מה ההית מציע? ועוד שאלה מה אפשר לאכול במקום גבינות כי גם זה לא הכי מומללץ??! נ.ב:אני לחא נוהגת לעשות בקביעות ספורט רק מידי פעם מתי שיוצא אבל לעומת זאת משתדלת ללכת הרבה ברגל שזה מגיע לשעה וחצי הליכה ויש לציין לא איטית האםזה איפשהו "מכפה"?

05/12/2005 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

גילי שלום, לחם זה מזון מאד בסיסי וקשה לוותר עליו. לכן כדאי לצרוך לחם מלא עם מעט מלח. (לצערי רוב הלחמים המלאי האורגניים עתירי נתרן). בבוקר את יכולה לגוון עם דגן אחר כמו דייסת שיבולת שועל מבושלת במים או בחלב סויה מהול במים. אפשר גם לאכול אמרנט או קינואה שהם דגנים עדינים, טעימים ומזינים. בהצלחה צביקה.

05/12/2005 | 17:19 | מאת: מיכל

צביקה שלום רב! בני בן השנה וחודשיים לאחרונה הפסיק לאכול בקבוק ודורש ארוחת ערב ממוצקים. השאלה שלי מה רצוי לתת לו? הארוחות שלו במהלך היום: בבוקר - בקבוק מטרנה, 10:00 כריך עם אבקודו/גבינה וביצה/פירות טחונים, בצהריים ארוחה בשרית עם תוספת של פחמימות וירקות, אחה"צ - כריך ועוגייה או מעדן חלב. אז מה כדאי לתת לו לארוחת ערב לפני השינה שישביע אותו לכל הלילה? אודה לך מאד על תשובתך.

05/12/2005 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, בערב את יכולה לנסות לתת מרק ירקות, או ירקות מבושלים / מאודים בתוספת דגן מלא כלשהו. (אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל, לחם מלא). אפשר להוסיף מזון שומני משביע ומזין כמו: אבוקדו, טחינה מלאה, ממרח שקדיה, חלבה תוצרת בית (טחינה עם דבש וקקאו חרובים). בהצלחה צביקה

05/12/2005 | 15:56 | מאת: דנה

שלום האם אורז לבן הוא עמילן? תודה

05/12/2005 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

גם אורז מלא נחשב מזון עמילני.

05/12/2005 | 15:17 | מאת: אבי

אשמח אם תעזרו לי ברכישת ספר או חוברת שבה מצוינים מזונות שונים מכל הסוגים, פירות, פחממות, קטניות, לחמים, בשר שתיה וכו" עם כמות הסוכר שהם מכילים או דרגת הסיכון שלהם לגבי חולי סכרת 2 [עדיין עם תרופות ללא הזרקת אינסולין}. בתודה מראש.

05/12/2005 | 16:10 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, מצורף קישור לרשימת ספרים בנושא. אני ממליץ על ספרו של דר' מרדכי הוכברג: לבלום את הסכרת בדרכים טבעיות. http://www.sakeret.com/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%9D בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 23:01 | מאת: רון

שלום לכם, ראיתי לאחרונה מוצר חדש בשם סיליציאה - שהוא סיליציום די אוקסיד SIO2 - הם מייחסים לו תכונות פלא רבות והשפעה על רקמות חיבור/מפרקים, עיכול, עור ועוד. האם יש דברים בגו? האם נעשו מחקרים רציניים - או הכל גימיק פרסומי. המוצר מאוד יקר והייתי רוצה לדעת אם באמת יועיל. בברכה, רון

05/12/2005 | 11:32 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, לא מכיר את המוצר הזה. תבצע חיפוש באינטרנט ותספר לנו. מדובר בחומר קריסטלי המופק מצורן. כדאי להשקיע בתזונה נכונה ולא בתרופות "טבעיות" יקרות. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 22:20 | מאת: אבי

ברצוני לדעת האם יש סוכר בפרי הדר כגון אשכוליות לימונים ופומליתות? והאם לחולי סכרת 2 מותר לאכלם וכמה?

05/12/2005 | 11:30 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, יש סוכר בפרי הדר וגם בלימון. לחולי סוכרת מותר, במידה, בהתאם לרמת הסוכר ובתיאום עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 20:17 | מאת: נעמה

הבנתי שחלבה מכינים מטחינה ודבש? מה צריכים להיות יחסי הכמויות ביניהם? האם טחינה שקונים בסופר זה בסדר? האם הערך הקלורי גבוה ? תודה רבה

04/12/2005 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, אכן כן, חלבה ביתית מכינים מטחינה גולמית ומדבש. לגבי המינון - תקבעי בהדרגה בהתאם לטעם שלך. הטחינה מכילה בעיקר שמן ולכן הערך הקלורי שלה גבוה מאד. אני לא ממליץ לקנות טחינה מהסופר. היא עשוייה משומשום לבן שקולף באמצעים כימיים. תקני בחנות טבע. עדיך "חמאת שומשום" המכילה כמות רבה יותר של סידן. בהצלחה צביקה

09/09/2008 | 14:47 | מאת: שי

קראתי שמשתמשים בשורש saponaria לצורך גיבוש החלבה . איך משתמשים בו? ובאיזה מינון? תודה

04/12/2005 | 19:58 | מאת: שלומית

אני מאוד אוהבת מיץ תפוזים טבעי אבל קוסמטיקאית הציעה לי להימנע כי העור שלי שמן ונוטה לאקנה והיא אומרת שאכילת תפוזים מעודדת את זה. מה דעתך?

04/12/2005 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, לא ידוע לי על קשר בין מיץ תפוזים לאקנה. לא נראה לי שאכילת תפוזים תחמיר את המצב. עם זאת התפוז נחשב אלרגן ומשפיע לרעה על חלק מהאנשים בעיקר במערכת העיכול. הוא עשיר בויטמין C ובציפה הלבנה יש חומרים חשובים לחיזוק המערכת החיסונית. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 19:54 | מאת: אילנה

הייתי אצל נטורופט ובנוסף לתזונה מתאימה לבעיית עצירות הוא המליץ לי לקחת כדורים של פרוביוטיק גולד בשביל לחזק את מערכת העיכול. האם כדאי או להסתפק בתזונה נכונה בלבד?

04/12/2005 | 20:32 | מאת: נעמי

לפי דעתי - וזו לא דיעה מקצועית - אם קיבלת הנחיות טובות לתזונה מתאימה, אני לא הייתי לוקחת את התוספת הזאת, שנוצרה במעבדה. בטבע יש כל מה שהגוף זקוק לו, בצורה טבעית, שהיא טובה בהרבה מהכדורים. השאלה היא אם אכן למדת לאכול נכון. כדאי תמיד לזכור שכדורים עלולים להזיק.

04/12/2005 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, לא רצוי לערבב יותר מידי מטפלים ויועצים. יש גישות שונות לגבי שימוש בתוספי מזון. אם את מאמינה במטפל שלך "תלכי" איתו ותבצעי את ההנחיות שלו במלואן. תוסף אצידופילוס נמצא מועיל לטיפול במצבי עצירות, אבל אם את מסתדרת בלעדיו - מה טוב. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 19:45 | מאת: מירב

שלום אני בדיאטה ואני משתדלתלאכול סלט ירקות בבוקר וערב,לפעמים גם צהריים. רציתי לגוון ולהוסיף תירס (משימורים) כי זה ממש מוסיף. האם זה משמין, האם צריך להגביל את הכמות או שכדאי בכלל להימנע? תודה

04/12/2005 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, בפורום הזה לא ממליצים על שימוש במזון משומר. תקחי קלח תירס צעיר וטרי, תחתכי עם סכין לאורך ותוסיפי את הגרגירים החיים לסלט.. זה בריא, טעים ולא משמין (אם לא מגזימים בכמות) בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 16:20 | מאת: טל

שלום למה לא מומלץ לחמם (לקלות)או לבשל עם האוכל שומשום? איך מנביטים שומשום? תודה

04/12/2005 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, שומשום מלא מכיל שמן צמחי איכותי (רב בלתי רווי בעיקר). החימום והקלייה הורסים אותו. כדאי לטחון ולפזר על האוכל. לגבי הנבטה - תבצע חיפוש בגוגל ותמצא הסברים מפורטים. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 15:01 | מאת: טל

שלום ד"ר האם יש הגבלה לצריכה יומית גר' של שוקולד?והאם יש נזק מלבד השמנה והסוכר אם עוברים צריכה זו?לפעמים אני מרגישה סחרחורת אחרי אכילת שוקולד.ולמה זה ממכר? (ידוע לי שצריכת קפה יומית ממומלצת עד 3 כוסות). תודה

04/12/2005 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, א. אני לא דר' ב. אני ממליץ להימנע משוקולד לחלוטין. אם חייבים אפשר 2 קוביות פעם בשבוע.. לי לא ידוע שמומלץ לצרוך 3 כוסות קפה ביום. אני ממליץ להימנע מקפה וממשקאות המכילים קפאין. להלן חלק מהנזקים של הההקאו ומוצריו (שוקולד, מעדנים וכד'): • זהו מזון אנרגטי המכיל 55% שומן, 15% חלבון, 10% עמילן. • הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין • חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) - מונעת ספיגת סידן מהמזון ועלולה לגרום לאבנים בכליות • תיאוברמין - כמו קפאין • שומן רווי - מגביר רמת כולסטרול, טריגליצרידים • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - עלול לגרום גידול בשד. בנוסף גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיות. לאור זאת אני לא חושב שהקקאו הוא מזון בריאות שיש לצרוך. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 13:53 | מאת: שושי

שלום רב, האם יש ערך לשתית עשב חיטה קפוא, בכמות הנמכרת בבתי הטבע, באריזת פלסטיק קטנה, 20 CC, בערך. או, שעל מנת, לקבל את האפקט הערכי של עשב החיטה, צריכים לשתות כמות גדולה יותר, כמו, 2 אריזות קטנות, או יותר. אני מבינה שכמות גדולה יותר תורמת יותר, אך השאלה האם כמות קטנה מספיקה. תודה, שושי

04/12/2005 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, המיץ הקפוא מאבד מעל חמישים אחוז מהרכיבים המועילים שבו בעקבות ההקפאה, אבל אפשר לשתות. זה עדיין עדיף על קפה או קולה. רצוי להתחיל עם 2 כפות ולאט להעלות את הכמות עד חצי כוס ביום (בערך שתי קופסאות של מיץ קפוא). בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 12:54 | מאת: שני

שלום, אני בהיריון, מתחילה את שבוע 24, נוטלת חומצה פולית (הוראת הרופא להמשיך כל ההיריון) ופרנטאל. סובלת מזה שבוע מעצירות קשה במיוחד, כאבים בבטן, דקירות של ממש בכל מיני אזורים בבטן וכאב חד במיוחד (לא כל הזמן) מצד ימין למטה (באזור האפנדציט) כואב בעיקר כשגם השלפוחית מלאה. משתדלת לא לאכול בצקים, אוכלת ירקות, שתיתי ואכלתי שזיפים, שתיתי שמן זית, שתיתי הרבה חלב (חם וקר), שמה שיבולת שועל באוכל שלי.....אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות וזה נמשך כבר שבוע. מה אני יכולה לעשות?

04/12/2005 | 19:49 | מאת: נעמי

אני לא עוסקת בטיפול, אבל כמתעניינת בתזונה בריאה, הנה הצעה - לפעמים תוספות מזון וכדורים שונים, אפילו אם הם נלקחים בהוראת רופא, גורמים נזק לגוף. אולי זה המיקרה אצלך, והבעיה קשורה לחומצה הפולית? תעשי הפסקה, תנקי את הגוף מכימיקלים (כי הרי זה כדור שנוצר במעבדה כימית) ותראי מה קורה. אני לא יודעת מה זה פרנטאל, אבל כדאי לוותר, בתור ניסיון (לדעתי). עוד עצה קטנה - תעשי הפסקה גם עם חלב ומוצרי חלב. תאכלי אבוקדו במקום לשתות שמן זית. תאכלי כמה ימים בעיקר פירות וירקות, רצוי אורגנים.

04/12/2005 | 20:13 | מאת: דנית

חומצה פולית חשובה מאוד במהלך הריון. לא הייתי לוקחת סיכון ומפסיקה אותה, בטח שלא על דעת עצמי. תתייעצי עם הרופא. אל תפסיקי לבד זה באמת יכול להיות מסוכן להריון

04/12/2005 | 20:55 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, אם העצירות נמשכת רק שבוע זה כנראה לא קשור לתוספי התזונה שאת לוקחת. אגב תכשיר הברזל שנותנים לנשים הרות ולתינוקות גורמים לעצירות. במהלך ההריון הרבה נשים חוות עצירות, כאבי גב, בטן ותופעות נוספות. מציע לך לפנות לבדיקה רפואית ואם הכל תקין, לנסות יעוץ תזונתי מקצועי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. הטיפול בעצירות לא מסתכם בהוספה של חומרים משלשלים, אלא גם בהימנעות ממוצרי מזון שגורמים לעצירות. עד שתגיעי לאיש מקצוע תקראי בפרק המאמרים באתר שלי את המאמרים הבאים: חומרים מזיקים בתזונתנו, חומרים מועילים ומבריאים, תזונת האישה ההרה והמניקה, הטיפול בעצירות. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 11:43 | מאת: גל

שלום קראתי את חוות הדעת שלך/כם לגבי זרעי הפשתן בדבר אחסון זרעי הפשתן עדיין לא השתכנעתי!!! 1-אם אני מאחסן אותם במקרר בשלב מסוים הלחות במקרר תפגע בזרעי הפשתן 2-אחסון במקפיא תפגע ברמת החלבונים בזרעים(כולל פגיעה במס' מינרלים) 3-אם אני מאחסן אותם מחוץ למקרר( בקופסא אטומה כמובן) הבלאי יהיה יותר מהיר אז.....????.. לדעתי פתרון מס' 3 הוא הכי אפקטיבי( כמובן שיש לצרוך את המוצר בזרעים שלמים ולטחון כמות לצריכה יומית בלבד!!!) **אשמח לקבל תגובה *** זרעי הפשתן נמכרות אמנם באריזות אטומות אך לא אטומות לאור ז"א כבר במצבם על מדף חנויות הטבע הן איבדו מריכוזם להשתמע גל

04/12/2005 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, אין עולם מושלם...! אתה יכול לאחסן במקרר בצנצנת זכוכית אטומה, או בארון המטבח ואז זה לא סופג לחות. אם אתה קונה חצי קילו ומשתמש מידי יום - אין בעיה - הזרעים לא יתקלקלו. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 10:04 | מאת: ששי

שלום רציתי ללשאול האם תת תפקוד של בלוטת התריס נחשבת למחלה מטבולית? מה היא למעשה מחלה מטבולית והאם וכיצד היא יכולה להשפיע על הכבד? תודה

04/12/2005 | 12:38 | מאת: צביקה קורן

ששי שלום, מחלה מטבולית היא מחלה של חילוף החומרים בגוף. סוכרת היא מחלה מטבולית, רמה גבוהה מאד של שומנים בדם יכולה להיגרם ממחלה מטבולית, פגיעה בכבד ועוד. לבלוטת התריס יש השפעה ישירה על חילוף החומרים בגוף ולכן בלוטה לא מאוזנת יכולה לפגוע בחילוף החומרים ובעקיפין גם בכבד. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 14:24 | מאת: ששי

תודה... אוסיף ואשאל: לי יש תת תפקוד של בלוטת התריס. אני נוטלת אלטרוקסין ובבדיקה האחרונה יצא THS 5 וT4FREE יצא 18.3 זה תוצאות גבוליות אבל אני בטיפול רק חודש ולבלוטה לוקח זמן להתאזן, נכון? שאלתי היא: האם התוצאות מצביעות שאני בדרך הנכונה לאיזון? האם עלי להגדיל המינון? (אני נוטל רק 50 מ"ג) והאם לאחר האיזון האיום של פגיעה אפשרית בכבד ייעלם לגמרי? תודה

04/12/2005 | 09:54 | מאת: יפה

שלום רב! ברצוני לשאול האם לואיזה עלולה להעלות את החומציות בקיבה? תודה!

04/12/2005 | 12:30 | מאת: צביקה קורן

יפה שלום, לואיזה שייכת למשפחת הלימוניים שהם קצת חמוצים. חומציות יתר בקיבה נובעת מתזונה לא נכונה ולא משתיית תה לואיזה, או תה צמחים אחר. צריך לבדוק מה אוכלים יחד עם התה ומה אוכלים לפני ואחרי. בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 09:10 | מאת: כרמית

שלום רב בני בן 9 חודשים ואוכל הכל שאלתי בקשר לפירות. אני טוחנת לו כל בוקר פירות טריים אך יוצא שהוא מקבל את המנה לאחר כשעתיים לאחר הטחינה בבלנדר כי אנחנו יוצאים מהבית ואני מכינה מראש האם הויטמינים בפירות נשארים לאחר הטחינה והשהייה שעתיים בבקבוק עד האכילה תודה מראש

04/12/2005 | 12:27 | מאת: צביקה קורן

כרמית שלום, אחרי שעתיים הפרי קצת מתחמצן וחלק מהויטמינים נעלמים. עם זאת בעיני זה עדיף על מוצר דומה קנוי הנמכר בצינצנות קטנות. נסי להשביח את המנה עם כפית טחינה גולמית אורגאנית או ממרח "שקדייה". בהצלחה צביקה

04/12/2005 | 08:20 | מאת: דפנה

שלום רב אתמול קניתי לי מטחנת קפה וטחנתי זרעי פשתן כ 2 כפות שתיתי אותם במים מעורבבים . לאחר כשעתיים התחלתי לקבל בחילה והקאתי הרבה פעמים עם צמרמורות וזיעה קרה כמובן שאינני יודעת אם קרה לי כך בתגובה לזרעי פשתן שצרכתי, אולי זה בכלל וירוס או ממשהו שאכלתי בצהריים... רציתי לשאול מה דעתך והאם זו תופעה מוכרת מהזרעים או שאני לא יכולה לעכל אותם ? האם כבר שמעת מעוד משהו שקרה לו כך אולי בגלל זה? בתודה מראש

04/12/2005 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, התופעה שתיארת לא מוכרת לי. עם זאת חבל שהתחלת מייד עם כמות כל כך גדולה. כשמציגים לגוף מזון חדש כדאי תמיד להתחיל במינון נמוך כדי לבדוק איך זה מתקבל. היות ומדובר במזון איכותי ביותר, אני מצע לך לנסות שוב עם כפית פשתן טחון שאותה תפזרי על סלט ירקות, או תבשיל ירקות או סלט פירות. אגב, חשוב לוודא שהזרעים טריים ולשמור אותם במקרר. בהצלחה צביקה