פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/12/2005 | 20:57 | מאת: נח

אני צורך בקביעות בערב כ-3 כפות שמן זית יחד עם גבינה לבנה או יוגורט. האים לקיחת השמן יחד עם מוצרי חלב בערב פוגעת ביתרונות השמן זית.

15/12/2005 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

נח שלום, שמן זית כדאי לאכול עם ירקות ואם יש בסביבה גם גבינה לבנה או יוגורט, זה לא מזיק. לא הייתי ממליץ לאכול גבינה עם שמן זית ללא ירקות. בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 17:54 | מאת: חווה

שלום רב צביקה!ברצוני לשמוע את חוות דעתך בנוגע למשהו שנראה לי מאוד מוזר אני בתהליכים של שיפור התזונה אם זה על מוצרים אורגניים ומה יותר כדאי המלצות וכמובן שבעזרת הפורום הנהדר שאתה מנהל עכשיו מה שאני רוצה לשאול למעשה זה האם ייתכן שאפשר להשמין תוך 3 ימים או יומיים כלומר בזמן האחרון עקב כל מיני שינויים בתזונה יש לציין לחיובי אני מרגישה כי משקלי מתנדנד לעיתעם קרובות מאוד:א.האם זה יתכן ממה זה נובע ממש ממש מטריד!

15/12/2005 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

חווה שלום, עליה במשקל ותנודות במשקל יכולות לנבוע מכמה סיבות וביניהן מזון עשיר בנתרן (מלח)ובתבלינים חריפים. אני מקווה שהשיפורים שלך בתזונה לא כוללים מזון עשיר במלח. לצערי חלק מהלחמים הבריאים והאורגניים בחנויות טבע מכילים כמות גבוהה מאד של נתרן וזה ממש לא מצב מזהיר. בנוסף, אני לא יודע בת כמה את אבל בתקופת המחזור יש צבירת נוזלים בגוף ועלייה זמנית במשקל. אפשרות נוספת היא, שמזון הבריאות שלך עשיר בשומן ובקלוריות לעומת התזונה הקודמת. אני מציע לך להוסיף כוס מיץ ירקות לתפריט היומי. המיץ עשיר באשלגן ומסייע להרזייה. וכפי שאני תמיד ממליץ כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 01:32 | מאת: דליה

האם אפשר להכין חלבה עם סילאן (וטחינה גולמית כמובן) במקום דבש - מה עדיף מבחינה תזונתית או שזה לא משנה?

15/12/2005 | 09:00 | מאת: עדי

האם לאכול כפית דבש כל יום זה באמת בריא?

15/12/2005 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אפשר בהחלט לגוון עם סילאן. לעדי, אפשר לוותר על כפית דבש ביום - בדבש יש בעיקר סוכר. בכל אופן הדבש עדיף על ממתקים המבוססים על סוכר לבן. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 20:30 | מאת: ירון

האם עדיף לאכול רק מעט שעועית, ולאכול ירקות אחרים משום שבשעועית יש חמצה אוקסאלית?

14/12/2005 | 20:42 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, את רוב המזונות הטבעיים אפשר לאכול (במידה) ללא חשש ובכלל זה שעועית. כדאי להעדיף שעועית ירוקה או צהובה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 20:14 | מאת: שרית

שלום צביקה. בקישור שאליו הפנתה אותי, ראיתי שמוצרי חלב הם לא כל כך בריאים. אני בהריון ואומרים לי כולם שעליי לשתות חלב ולאכול מוצרי חלב רבים לבריאותו של העובר. איך וממה בכל זאת ניתן לקבל סידן, מאלו מקורות אחרים חוץ מחלב?? תודה.

14/12/2005 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, דר' אבני הוא מתנגד ידוע למוצרי חלב. הוא כתב ספר בנושא בשם: תעזבו 'תעטינים שלי". אני לא מציע לך להפסיק באופן מיידי אכילה של מוצרי חלב. כדאי להמשיך עם יוגורט עיזים אורגאני וגבינה לא שמנה. מוצרי מזון העשירים בסידן: שומשום וחמאת שומשום (פי 10 ממוצרי חלב), מולסה (עשירה גם בברזל), פירות יבשים, כרוב, שקדים, אגוזים, אצות ים ועוד. חשוב מאד להימנע מחומרים ש"זורקים" סידן מהגוף כמו: קפאין, סוכרים, קקאו, מלח, עודף חלבון מהחי ועוד. (זאת הבעיה העיקרית ב"בריחת סידן"). תקראי באתר שלי את המאמר על בריחת סידן ועל תזונת האישה ההרה והמניקה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 17:13 | מאת: ירין 22

היי צביקה תודה על תשובה מהירה אבל לא ענית לי על מה ששאלתי אני יודעת שזה לא מאוזן אבל האם אני ישמין מכך?

14/12/2005 | 17:38 | מאת: י

חשוב לך לא להשמין, אבל לא אכפת לך מכל המחלות שצפויות לך בגלל חסרים תזונתיים???

14/12/2005 | 20:30 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, אני ממש לא אוהב לענות על שאלות של "זה ישמין אותי"... השמנה תלוייה בכמות הקלוריות שמכניסים ומוציאים. אם זה כל מה שאת אוכלת זה לא ישמין אותך אבל לא תוכלי להמשיך עם תזונה כזאת לאורך זמן ולהשאר בריאה. מלבד זאת אנחנו כבר לא פורום תזונה ודיאטה... אני מבין שאת צעירה מאד וכרגע מוטרד מהמשקל, אבל כדאי להסתכל בראיה קצת יותר רחבה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 13:06 | מאת: irina

שלום. אני בת 22 ולאחר אינספור בדיקות שעברתי ולא נמצא דבר, הרופא שלי סובר שיש לי את סנדרום המעי הרגיז. אם זה כך אז עלי להקפיד מאוד על התזונה ומה שאסור לי לאכול בכלל. בעקרון אני גם ככה רגישה לחלב וכמעת ולא צורכת מוצרי חלב וגם יש לי רגישות לחומציות ולכן לא שותה מיצי הדר. אני אוהבת לאכול טעים ולא רוצה להגביל את עצמי ממה שאני כבר עכשיו. האם תוכל להמליץ לי על דרך טובה ונכונה להעלים את הסיכויים להתפרצויות של הסנדרום. ואם צריך לייעץ לי תזונאי או מומחה בתחום. תודה.

14/12/2005 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

אירינה שלום, בתזונה הטבעית לא מכירים מחלה שנקראת "מעי רגיז". צריך פשוט להימנע ממזונות, או ממצבים נפשיים ש"מרגיזים" את המעי. בכל מקרה אני לא מציע לך להתמכר לתרופות שמרגיעות אותו באופן מלאכותי מבלי לפתור את הבעיה מהשורש. (יש שמועה זדונית שאומרת שכשרופאים לא מסוגלים לנקוב בשם מדעי של מחלת מעיים הם קוראים לה "מעי רגיז"..). אני בהחלט מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי בגישת התזונה הטבעית. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי עלך חומרים מזיקים וחומרים מועילים שתזונתנו. בקישור שלהלן תוכלי לקרוא מה דעתו של דר' אריה אבני (רופא פנימי שיועץ כיום בתזונה טבבעית) בנושא זה: http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=2052 בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 12:27 | מאת: ירין 22

שלום רב צביקה אני מאוד אוהבת לחם מצידי לאכול כל היום במקום כל דבר אחר רק לחם רציתי לשאול אם אני יאכל לארוחת צהריים בגט לבן יותר נכון חצי בגט עם ירקות בלי ממרח משמין זה יהיה בסדר?לא משמינים מכן יש לציין שבנוסף אני אוכלת עוד 4 פרוסות לחם קל עם הרבה מים 4 פירות וזהו אני יודעת אולי שזה לא מזין אבל האם אני אשמין מכך בעקבות כל כך הרבה לחם?תודה רבה מראש!

14/12/2005 | 16:09 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, אם את באמת אוכלת רק לחם (לבן!!???), ירקות ופירות - התזונה שלך לא טובה ולא מאוזנת וצפויים חוסרים תזונתיים. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצעוי בקופת חולים או באופן פרטי. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 10:36 | מאת: שרית

צביקה שלום. שמעתי על מרק עוף של "ויטה" ללא מונוסודיום גלוטומאט, האם עכשיו הוא בטוח לשימוש או שעדיין לא. צויין על האריזה כי הוא ללא חומר זה שהזכרתי וללא חומרים משמרים או צבעי מאכל. מההיא דעתך?

14/12/2005 | 11:22 | מאת: ענבר

אם או בלי מונוסודיום גלוטמנט הרי שזהו מרק תעשייתי וראי הודעתי בנושא זה כמה שורות למטה... הכל למטרות פרסום ורווח. אני לא מחסידות המזון הבריא באופן מוחלט אבל..משתדלת להמעיט בחומרים התעשייתיים, אם עושים מרק מעוף, ירקות, ומלח תבלינים טבעיים אין כל צורך במרק עוף שמכיך..מי יודע מה... בהצלחה!!!

14/12/2005 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אני מסכים עם חלק מהדברים של ענבר. אבקת מרק זה לא אוכל של בני אדם. האבקה (או הקובייה) מכילה המון מלח, שומן, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכימיקלים אחרים הנותנים טעם של "מרק עוף". אין לאבקה הזאת שום ערך תזונתי ושום תרומה לבריאות. להיפך זה מזיק לבריאות!!! כדאי שתדעי שגם מרק עוף "אמיתי" הוא לא מתכון לבריאות. החומר הצהוב שצף על פני המים של המרק מורכב משומן רווי, חומצת שתן (של התרנגולת) ושאריות תרופות, הורמונים וחומרים כימיים שהופרשו מהרקמה של התרנגולת במהלך הבישול. לא מעורר תיאבון במיוחד... בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 10:32 | מאת: שרית

צביקה שלום. אני מודה לך על כל ההתיחסויות שלך לשאלותיי הרבות, העצות שלך ממש עוזרות לי. שאלה נוספת: מהי בערך כמות ה DHA הקיימת בשתי כפות פשתן טחון? תודה. שרית

14/12/2005 | 16:21 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, בקישור שלהלן תמצאי מענה מקיף וממצה לכל שאלותייך. אין לי אפשרות לפרט יותר מידי במסגרת הפורום. http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=194506&Action=Print&sid= העיקר שתזכרי שחשוב מאד בזמן ההריון לקבל אספקה שוטפת של אומגה 3 וניתן לקבל את הכמות הדרושה מ 1 -2 כפות פשתן טחון. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 09:29 | מאת: שרה

צביקה שלום! הכנתי תבשיל מיקנואה מאוד טעים ומה שאהבתי שלא הייתי רעבה חצי יום,אבל בני משפחתי לא אוהבים קינואה. אילו עוד סוגי מאכל אני יכולה להכין שישביעו אותנו לאורך זמן הכוונה לסוגי דגנים וכד'.

14/12/2005 | 20:20 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, א. אפשר לשנות את התיבלון. ב. אפשר לשלב קינורה עם דגן אחר כמו אורז מלא, אמרנט, או דוחן. ג. אפשר להשתמש בדגנים אחרים כמו: אורז מלא, כוסמת, דוחן, אמרנט, שיבולת שועל, סולת מלאה. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 21:03 | מאת: צוות האתר
שימו לב - הפורום הפך לפורום תזונה טבעית בלבד - תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד, אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו. למעונינים בפורום תזונה קלינית: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1040
13/12/2005 | 21:29 | מאת: נועה

אבל בפורום תזונה קלינית לא עונים... ואם עונים - זה רק לחלק מהשאלות ואחרי כמה ימים. כאן מקבלים תשובות מקצועיות ועוד באותו יום.

13/12/2005 | 21:41 | מאת: יהודה

ולא לפורום תזונה קלינת...

15/12/2005 | 08:53 | מאת: צוות האתר
13/12/2005 | 19:45 | מאת: לואיז

קניתי עלי לואיזה יבשים. האם לדעתך יש צורך לשטוף אותם מחשש לתולעים (כמו בנענע) למרות שהם יבשים? אם אני אטבול אותם במים רותכים לפני כן ואז אעביר את העלים לכוס האם היעילות התזונתית פוחתת?

13/12/2005 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

לואיז שלום, אפשר לשטוף ואפשר להעביר במים רותחים - לא חייבים. אני שותה כבר שנים רבות בלי לשטוף. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 17:55 | מאת: אביב

בת 14 גובה 163 משקל 45 מהי כמות הממתקים הממומלצת בשבילי כדי לא להעלות במשקל ?

13/12/2005 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, אין כמות מומלצת של ממתקים. כדאי להוריד למינימום האפשרי. נסי לאכול פירות יבשים במקום. אפשר לעשות חלבה טעימה עם טחינה גולמית, דבש ואבקת חרובים. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 13:38 | מאת: ירין

הי! יש תת פעילות של בלוטת התריס. מטופלת באלטרוקסין מזה כחודשיים. יש איזון בפעילות הבלוטה אני בתחום הנכון... אבל אין שיפור בתופעות הלוואי: יש נשירת שיער ויובש בעור. כמה זמן יקח לאלטרוקסין להשפיע גם על סימפטומים אלה? האם הנזק שנגרם לשיערי הוא הפיך? כיצד ניתן למנוע את התופעות הנ"ל? האם תזונה יכולה להועיל לשיפור התפקוד של הבלוטה? תודה

13/12/2005 | 17:29 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, צריך סבלנות וצריך לתת לגוף זמן להתאזן ולהתאושש. הנזק לשיער הפיך בהחלט. מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה לגבי השאלות הרפואיות ובמקביל תפני ליעוץ בתזונה נכונה וטבעית. בהצלחה צביקה

כמה עצוב העולם התעשייתי הזה מלא הפרסומות.. יש עכשיו פרסומת למרק משקית שהגאווה של החברה המייצרת - שהוא ללא צבעי מאכל ובתוספת ויטמינים והוא בריא בריא - כדברי הילד המפרסם!! ומה עם מרק מירקות טריים והרבה אהבה של אמא????????

13/12/2005 | 17:27 | מאת: צביקה קורן

המתובל באהבה של אימא!

13/12/2005 | 12:18 | מאת: DHA

שלום צביקה. המלצת לי לקחת אומגה 3 מזרעי פשתן טחון, הםא יש בהם גם רכיב שנקרא DHA או שלא? תודה שרית.

13/12/2005 | 17:25 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, בפשתן יש חומצת שומן חיונית הנקראת אלפא לינילאית אסיד (ALA ) שמכילה EPA ו DHA. 1 -2 כפות ביום - זאת המנה המומלצת. בנוסף תשמרי על תזונה נכונה. לנשים הרות (ולכל אישה ואיש) אני ממליץ להימנע מקפאין, ניקוטין, אלכוהול ואספרטיים. ארבעת החומרים האלה נמצאו כעלולים לשבש את מהלך ההריון ולפגוע בעובר או באם. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 11:44 | מאת: רפי

הי! רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לתזונה: הבנתי שלאכול חומוס זה בריא? האם גם חומוס בקופסא "עושה את העבודה"? לגבי ירקות ופירות הבנתי שמומלץ להרבות באכילתם... אך מצד שני יש חומרי ריסוס והדברה? איך נפטרים מחומרים מסוכנים אלה? וכן האם יש ירקות / פירות מסוכנים שיש להמנע מהם? מהי החשיבות של אכילת 6 צבעי ירקות ביום? כמו כן רציתי לשאול לגבי הפחמימות איזה סוג אורז מומלץ לאכול? איזה סוג לחם מומלץ לאכול? האם מומלץ לאכול פריכיות אורז? תודה

13/12/2005 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

רפי שלום, חומוס מאד בריא! חומוס בקופסא מכיל הרבה מלח וחומר משמור - פחות טוב, אבל לפעמים אין ברירה. תשתדל לקנות מחברה שבתווית יש מעט נתרן. הירקות המרוססים - בעיה בעיקר לצמחונים. הפתרון - מזון אורגאני באופן חלקי או מלא. ירקות עליים וירקות ופירות שגדלים מעל האדמה מרוססים הכי הרבה. הקליפים מרוססים פחות. חשוב לאכול מצבעים שונים. הצבעים נקראים פיטוכימיקלים וחלקם אנטי-סרטניים ואנטי אוקסידנטים. מומלץ אורז מלא עגול, רצוי אורגאני. לחם מקמח מלא שאין בו הרבה נתרן (פחות מ350 מ"ג למאה גרם). פריכיות אורז - לא מציאה, אבל "פשרה" אפשרית. תשדל לקנות פריכיות ללא מלח. המלח הוא רעל! בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 11:41 | מאת: שירה

שלום רב! קראתי מאמרים שונים בנושא של תזונה נכונה (עיינתי גם באתר המעניין שלך!). העניין הוא שאני רוצה לעשות שינוי, אך לא קיצוני מדי... כלומר, רוצה להמנע ממאכלים מסוכנים ביותר ולהקטין את רמת הסיכון כמה שאפשר ולאכול בעיקר דברים בריאים אך לא להפוך להיות טבעונית שחיה מאוכל אורגני בלבד... רציתי לשאול האם מעבר למרבית האוכל לאכול מה שניתן רק אורגני (לחם, ירקות, פחרות, ויתר מוצרי האורגני ולהמנע ככל האפשר מחומרים מזיקים יסייע בשמירה על הבריאות? איפה אפשר להשיג מזון אורגני? הבנתי שיש אפילו פסטה אורגנית ולא נתקלתי בזה... תודה

13/12/2005 | 17:16 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, את נוהגת בחוכמה ובתבונה. כבר כתבתי הבוקר לבחור שעבר לטבעונות והוא רעב כל הזמן שהמעבר חייב להיות הדרגתי ובפיקוח והדרכה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי באזור מגורייך, כדי לבנות תוכנית אישית למעבר לתזונה נכונה ולא להסתפק במאמרים כאלה או אחרים. מזון אורגאני ניתן להשיג בחנויות טבע גדולות. יש כמה באזור המרכז. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 11:20 | מאת: אתי

שלום רב! שמעתי כי ישנם סוגי מזון שמסייעים עם התמודדות עם סרטן וכן מונעים אותה... האם זה נכון? מהם המאכלים הנ"ל? שמעתי על לואיזה.. עגבניה... סלק... דובדבנים... באילו כמויות יש לאכול מזה כדי שזה באמת ישפיע? תודה, תודה, תודה!

13/12/2005 | 17:12 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אנא קראי את התשובה שלי לישראל, שורה אחת למטה. אכן יש מזונות שנחשבים כאנטי-סרטניים כמו: שום, בצל, עגבנייה, כרוביים, דובדבנים, פירות יער, מיץ עשב חיטה, טופו וכל הפירות, כל הירקות וכל המזון הטבעי. חשוב עוד יותר להימנע ממזונות מזיקים שחלקם נחשבים מסרטנים ולא להסתפק באכילת המזונות "הכי טובים". לדוגמה: צבעי מאכל, חמורים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, חומרים קלויים, מטוגן, ניקוטין ועוד. בנוסף, כמו שכתבתי לישראל אין פה עניין של "מינון" - צריך להשתחרר מה"גישה התרופתית" אנחנו כל כך רגילים אליה. הנושא מאד מורכב ולא ניתן להקיף אותו במסגרת הפורום. מציע לך לפנות ליעוץ אישי

13/12/2005 | 11:20 | מאת: ישראל

שלום רב לאחרונה קראתי כי לואיזה גורמת לתאי סרטן להתאבד... רציתי לשאול האם זה נכון? באילו סוגי סרטן מדובר? באיזה מינון ניתן להשיג התוצאה הנ"ל והאם חייב לשתות חליטת לואיזה או ששתיית תיון של לואיזה "עושה את העבודה"? כמו"כ אני סובל מחומציות יתר בקיבה וארוזיה בושט ולידיעתי הלואיזה היא ממשפחת הלימוניים האם היא שתייה מרובה של כוס מים רותחים עם לואיזה (בין פעם לפעמיים ביום) עלולה להזיק למצבי? תודה רבה

13/12/2005 | 17:04 | מאת: צביקה קורן

ישראל שלום, בסוף ההודעה שלי תמצא מידע מפורט על המחקר. אתה חייב להבין שצמחי מרפא זה לא תרופה שנותנים במינון זה או אחר. השימוש בצמחי מרפא לטיפול בסרטן או בכל מחלה אחרת צריך לבוא כחלק מתוכנית כוללת של שינויים בתזונה ובאורח החיים. את זה ניתן לעשות ביעוץ אישי עם תזונאי טבעי או נטורופת המתמחים בטיפול בסרטן. גם הבעיה בושט צריכה להיות מטופלת באותה צורה. אני מקווה שאתה לא שותה מים רותחים והתכוונת למים רתוחים... עם בעיה כמו שלך אסור לאכול ולשתות קר מידי, חם מידי, חמוץ, חריף, מלוח, אלכוהול, עישון. שוב, כדאי לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה, צביקה מחקר חדש: החומר המעניק את הארומה הלימונית בצמחי התבלין הורג תאים סרטניים "המחקר עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצימחי תבלין אלו" החומר המעניק את הארומה של טעם הלימון בעשבי תבלין כגון עשב לימון, לואיזה ומליסה, הקרוי ציטראל (Citral), הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים.כך עולה ממחקר חדש של קבוצת חוקרים בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, בראשותם של ד"ר רבקה אופיר ופרופסור יעקב וינשטין וד"ר נתיב דודאי מהמחלקה לצמחים ארומטיים במרכז נווה-יער. ממצאי המחקר, בו השתתפו גם הטכנאים מרגלית קרופ וטטיאנה רבינסקי, מהאוניברסיטה פורסם בימים אלה בעיתון המדעי Planta medica , העוסק בחקר צמחי מרפא וחומרים טבעיים המופקים מצמחים. החוקרים מצאו שהציטראל גורם לתאי הסרטן ל"התאבד" במנגנון הנקרא מוות תאי מתוכנן (אפופטוסיס ובאנגלית -programmed cell death). ריכוז הציטראל הדרוש להרג התאים הסרטניים הוא נמוך, ונמצא במשקה שהוסף לו גרם אחד של עשב לימון. מחקר זה עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצמחי תבלין אלו. הרפואה הקונבנציונאלית מכירה תרופות רבות שמקורם בצמחים לדוגמא תרופת האספירין והתרופה האנטי סרטנית טקסול. הרפואה העממית מייחסת לצמחים רבים, בעיקר צמחי תבלין, סגולות מרפא. לצמחי תבלין רבים בעלי ריח לימוני כמו עשב הלימון, לואיזה ומליסה מיוחסות סגולות רפואיות. החומר המצוי בצמחים אלו ומעניק את הארומה והריח הלימוני נקרא, כאמור, ציטראל . החוקרים בדקו את השפעת הציטראל על תאים סרטניים הוסיפו אותו לתאים סרטניים ותאים נורמלים שגדלו בתרבית בתוך מבחנות. החומר הוסף בריכוז הדומה לזה הנמצא בכוס תה רגיל שניתן להכינו באופן הבא: חליטת גרם אחד של עשב לימון בכוס מים חמים. נמצא שהציטראל הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים. החוקרים בדקו את מנגנון ההרג של התאים הסרטניים. ממצאי המחקר מלמדים כי הציטראל מפעיל בתוך התא הסרטני מנגנון של הרס תאי עצמי שגורם לתא לפרק את את הכרומוזומים הנמצאים בגרעין התא ולמוות של התאים הסרטניים. "בכל תא בגופנו" מסביר פרופ' וינשטין "יש תוכנית גנטית של מות עצמי; כאשר תוכנית זו משתבשת, התאים מתחלקים ללא בקרה והופכים לתאים סרטניים. מנגנון זה מופעל בדרך כלל כאשר תא נורמלי מגלה שמערכות הבקרה שלו אינן מתפקדות כראוי כמו למשל, כאשר התא מזהה תקלה בהכפלת החומר הגנטי שנמצא בגרעין. מחקר זה עשוי, כאמור, להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצימחי תבלין אלו". לפרטים נוספים ניתן לפנות לפרופ' יעקב וינשטיין: 6477626-08. טלפון סלולרי: 3912533-052. אמיר רוזנבליט

13/12/2005 | 19:03 | מאת: מיטל

מעניין...

13/12/2005 | 10:13 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, קראתי על גבי קופסת קורנפלס, ברכיבים, תוסף בשם טריסודיום פוספט. האם ידוע לך מהו התוסף הזה, האם הוא מזיק ומה "תרומתו" למזון. אציין שחוץ מתוסף זה שאר התוספים הם בריאים לכן הקורנפלס הזה מאוד אהוב עלי וגם טעמו. ואם אכן הוא מזיק, מדוע אין איסור להוסיף אותו. תודה, שושי

13/12/2005 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, כבר כתבתי בעבר שקורנפלקס, ברנפלקס וכל "דגני הבוקר" זה לא מזון בריאות. להלן ציטוט מדבריו של דר' חיים סדובסקי שהתמחה בנושא תוספי מזון וכתב ספר (מומלץ!) בנושא - לסלק את הקוץ: .E339 טריסודיום פוספאט תרכובת המסיסה במים, אשר משמשת כנוגד חמצון בתעשיית הנייר ובתעשיית הטקסטיל. ברפואה נעשה בו שימוש בהזרקה תוך ורידית במצב של פוליציטמיה (ריבוי תאי דם אדומים). בתעשיית המזון משמש טריסודיום פוספאט כחומר מתחלב וכחומר הקושר מים למזון. כמו כן משמש לריכוך, ניקוי וחיטוי מזון. עשוי להימצא בחלב מעוקר או עמיד, חלב מרוכז, אבקת חלב ובמזון לתינוקות. בכמות גבוהה עלול לגרום להפרת מאזן הס ידן והזרחן בגוף ולאוסטיאופורוזיס. בישראל מותר שימוש בכמות שבין 800 מ"ג לק"ג ועד כמות של 2.5 גרם לק"ג במוצרים אחרים. במוצרי מזון לתינוקות אסור בישראל להשתמש ביותר מגרם אחד לליטר מזון, לפי הסתייגויות והערות. הפיקוח צריך להיות על-ידי הצרכן הנבון ולא על ידי משרד ממשלתי זה או אחר... בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 02:24 | מאת: רונית

האם משנה לדעתך אם משתמשים בפרוביוטיק של חברת אלטמן או פרוביוטיק שקונים בקופ"ח (של חברת דרך חיים - כללית), פשוט כבר קניתי של הקופה כי חשבתי שזה אותו דבר ועכשיו אני מתלבטת. הסתכלתי במרכיבים אבל זה לא אומר לי כלום (בקיצור האם היעילות זהה?) תודה

13/12/2005 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, תוספי פרוביוטיקה שונים זה מזה בשיטות הייצור, בסוגי החיידקים ובאורך חיי המדף. רובם מכילים חיידקים מתים והם חסרי תועלת. יש עשרות סוגים ועשרות יצרנים. חומצת הקיבה הורסת את רוב החיידקים ורק חלק קטן מצליח להגיע לקיבה. למרות זאת יש מספר מחקרים שמציינים את התועלת שבצריכת מוצרי פרוביוטיקה. לדעתי הטובים ביותר הם אלה המוחזקים בחנויות טבע במקרר, אבל הם גם יקרים יותר. המוצר של אלטמן נחשב טוב יחסית. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 22:36 | מאת: ירד תשתית

טוב אני מודה מראש על התייחסותך, ומקווה שתוכל לעזור יש לנו בבית נודלס מוכן של אסם שתכולתה של כל מנה היא 50 גרם. ורשום שלמאה גרם זה 184 קלוריות לנודלס מוכן זאתמרת שלפי איך שהבנתי לשתי שקיות יש ערך קלוריות של 200 בקירוב מה שנראה לי לא הגיוני ואז הסבירו לי שמחשבים לפי ההוראות הכנה שאומרות שצריך 600 מ"ל של מים בשביל שהמנה תהיה מוכנה מה שאומר שהמשקל שלה בעצם 650.. שזה מסתכם ביותר מאלף קלוריות. תוכל לעזור לי כאן בבקשה?,תודה רבה מראש.

13/12/2005 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במאה גרם אטריות מבושלות יש כ 150 קלוריות. ב 650 גרם יש כאלף קלוריות. בקישור שלהלן תמצא מחשבון קלוריות לסוגי מזון שונים: http://www.olympusfit.co.il/show_mamarim.asp?cat_id=11&id=46 בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:42 | מאת: שירי

אני בת 50 ויש לי לחץ דם גבוה שמאוזן ע"י כדורים כמו כן כולסטרול גבוה כ- כ246 וסוכר מעט גבוה 113 פניתי לתזונאית הוליסטית שהציעה לי דיאטה ללא מוצרי חלב וללא בשר, דגנים מלאים קטניות וירקות, וכן דגים האם זה לא מסוכן ללא מוצרי חלב ובשר? אשמח לקבל את חוות דעתך.

12/12/2005 | 22:05 | מאת: שירי

רציתי להוסיף שאלה האם מותר להמתיק במולסה כפית ביום אם הסוכר הוא 113

13/12/2005 | 08:04 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, הימנעות מבשר וממוצרי חלב עשוייה לתרום לבריאותך בתנאי שאת עושה זאת תחת פיקוח והדרכה של איש מקצוע. אם את אוכלת גם דגים וביצים אורגאניות כמה פעמים בשבוע לא צפויים חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:37 | מאת: איל

לפני כחודשיים נהייתי טבעוני, כלומר, הפסקתי לאכול בשר וגבינה שאותם אכלתי קודם. כל הזמן אני מרגיש רעב, וזה גורם לי לאכול המון, ואני כל הזמן "מתפוצץ". מה אפשר לעשות (אני מעדיף לא לאכול שוב בשר וגבינה)?

13/12/2005 | 08:01 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לא ברור לי אם עברת לטבעונות באופן מיידי, או בהדרגה, האם קיבלת הדרכה, או עברת על דעת עצמך (מקריאת ספר?). המעבר לטבעונות הוא מאד משמעותי מבחינה גופנית ונפשית וחייבים לעשות זאת בהדרגה ובהדרכה. נסה להגדיל את כמות החלבון השומני (שומשום, שקדים, אגוזים), הקטניות והדגנים המלאים הגורמים לתחושת שובע. מומלץ מאד לפנות ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:32 | מאת: שירן

האם הבטטה נחשבת לקשה לעיכול?

13/12/2005 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, אני מסכים עם אייל. הבטטה מכילה ויטמינים ומינרלים חשובים והיא מהווה מזון מזין, בריא וקל לעיכול. מאד מומלץ לאנשים עם כיבים ומחלות במערכת העיכול. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 21:02 | מאת: שירן

למה אתה מתכוון אוכל טבעי? תודה

12/12/2005 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, מזון טבעי זה מזון שבא מהשדה ולא מבית החרושת, או המעבדה הכימית. לדוגמה: פירות, ירקות, שקדים, דגנים, קטניות וכד'. בקישור שלהלן תמצאי פירוט של המזונות הטבעיים: http://www.zom.co.il/best-food.htm בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 19:12 | מאת: שרית

שלום צביקה. אני בהריון (חודש חמישי) נוטלת מידי יום "סופר אומגה 3" , המרכיבים הם: שמן דגים 1000 מ"ג, EPA 300 מ"ג, DHA200 מ"ג. רכיבים נוספים: ג'לטין, גליצרין ומים. שאלתי היא - האם אין חשש באומגה זו לויטמין a? שמעתי שהוא לא ממש טוב להריון.. האם קיים אומגה 3 עם ריכוז גבוה יותר של dha? תודה.

12/12/2005 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אם את חוששת, את יכולה לקבל את כל הכמות הדרושה מכף או שתיים של פשתן טחון טרי. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 17:39 | מאת: רון אימן

בת 14 1.63 משקל 45 משהו כמו פעם בשבוע יש לי התקף זלילה שבו אני אוכלת לדג' 10 ופלים פרוסת עוגה 2 במבות 2 בילים ביגלה 2 קערות קורנפלקס ועוד בבת אחת. רציתי לדעת עם אחרי י+ום כזה אני משמינהף או שעם המשקל עולה בקילו הקילו הזה ירד או ישאר והאם יראו את זה שהעלתי במשקל על גופי? תודה רבה רון

12/12/2005 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, זלילה של פעם בשבוע לא מעלה במשקל, אבל מאד לא טובה למערכת העיכול. נסי לפחות להפחית את הכמויות. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 15:31 | מאת: נתלי

שלום רציתי לדעת האם כאשר ישנן יציאות כל יום זה אומר שחילוף החומרים תקין ומהיר יש לציין לא האותה שעה בכל יום?שאלה נוספת האם כאשר מקיאים הגוף מתנקה מכל האוכל של כל היום כי פשוט לפני יומיים הקאתי כי לא הרגשתי טוב אולי איזה 7 פעמים ביום ולמחרת הרגשתי ממש הקלה כאילו תחושת ניקיון? תודה מראש!

12/12/2005 | 16:54 | מאת: צביקה קורן

נתלי שלום, יציאה אחת ביום זה המינימום הדרוש. 2-3 זה נורמלי לאנשים שאוכלים מזון טבעי. הקאה מוציאה רק את תכולת הקיבה ולא את כל האוכל הנמצא במעיים. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 12:29 | מאת: שרון

כבר מעל לחצי שנה אני משתמשת בתה משלשל. החלטתי להפסיק אך במשך שבוע לא נכנסתי לשירותים. האם יש אוכל ספציפי שיכול לעזור לי להכנס לשירותים מבלי משלשלים?

12/12/2005 | 16:52 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, בהחלט יש מה לעשות הטיפול בעצירות צריך להיות רק בתזונה נכונה. יש לימנע ממזונות שגורמים לעצירות ולהוסיף מזונות המעודדים יציאות סדירות כשאי לקבל יעוץ תזונתי מקצועי. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים, אבל זה לא מחליף יעוץ מקצועי. שימוש קבוע במשלשלים (גם במשלשלים "טבעיים") עלול לגרום לנזק בלתי הפיך. בהצלחה צביקה

12/12/2005 | 11:02 | מאת: רואי

הייתי רוצה לדעת תחת איזה קטגוריה נמצא משקה הGATORADE, ומה מתחריו העיקריים בארץ.. תודה, רואי, כדור מים

12/12/2005 | 16:49 | מאת: צביקה קורן

זהו "משקה ספורט", משקה איזוטוני - מכיל הרבה מלחים וחומרים ממריצים - כדאי להימנע. מידע נוסף תוכל למצוא בחיפוש בגוגל

12/12/2005 | 10:37 | מאת: מיטל

רציתי לדעת לאיזה נזקים יכול לגרום מונוסדיום גלוטומט, לאחרונה שמעתי שזה לא בריא במיוחד לילדים.

12/12/2005 | 13:33 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, מונוסודיום גלוטומט הוא משפר טעם הנמצא במזון סיני ובאופן סמוי במוצרי מזון שונים. מסוכן לאנשים הרגישים לחומר. תופעות אפשריות: כאבי ראש, לחץ בחזה, תחושת שריפה בידיים ובצוואר. יש המכנים אותו "הרעל הלבן" וטוענים שהוא פוגע במערכת העצבים המרכזית (במוח). כדאי להימנע!!

13/12/2005 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

Dear Friends, Here is an eye opening report on the widspread use of MSG under hidden names used in 100's of prepared foods, for the sole purpose of getting you to eat more of the same product, while making you obese. Read this carefully AND circulate widely. Rudolf MSG - The Slow Poisoning Of America MSG Hides Behind 25+ Names, Such As 'Natural Flavouring' MSG Is Also In Your Favorite Coffee Shops AND Drive-Ups 9-12-5 I wondered if there could be an actual chemical causing the massive obesity epidemic, so did a friend of mine, John Erb. He was a research assistant at the University of Waterloo in Ontario, Canada, AND spent years working for the government. He made an amazing discovery while going through scientific journals for a book he was writing called "The Slow Poisoning of America". In hundreds of studies around the world, scientists were creating obese mice AND rats to use in diet OR diabetes test studies. No strain of rat OR mice is naturally obese, so the scientists have to create them. They make these morbidly obese creatures by injecting them with MSG when they are first born. The MSG triples the amount of insulin the pancreas creates; causing rats (and humans?) to become obese. They even have a title for the fat rodents they create: "MSG-Treated Rats". I was shocked too. I went to my kitchen, checking the cupboards AND the fridge. MSG was in everything: The Campbell's soups, the Hostess Doritos, the Lays flavoured potato chips, Top Ramen, Betty Crocker Hamburger Helper, Heinz canned gravy, Swanson frozen prepared meals, Kraft salad dressings, especially the 'healthy low fat' ones. The items that didn't have MSG marked on the product label had something called ''Hydrolyzed Vegetable Protein'', which is just another name for Monosodium Glutamate. It was shocking to see just how many of the foods we feed our children everyday are filled with this stuff. They hide MSG under many different names in order to fool those who carefully read the ingredient list, so they don't catch on. (Other names for MSG: 'Accent' - 'Aginomoto' - 'Natural Meet Tenderizer', etc) But it didn't stop there. When our family went out to eat, we started asking at the restaurants what menu items had MSG. Many employees, even the managers, swore they didn't use MSG. But when we ask for the ingredient list, which they grudgingly provided, sure enough MSG AND Hydrolyzed Vegetable Protein were everywhere: Burger King McDonalds Wendy's Taco Bell And every restaurant like: TGIF, Chilis', Applebees AND Denny's use MSG in abundance. Kentucky Fried Chicken seemed to be the WORST offender: MSG was in EVERY chicken dish, salad dressing AND gravy. No wonder I loved to eat that coating on the skin, their secret spice was MSG. So, why is MSG in so may of the foods we eat? Is it a preservative OR a vitamin?? Not according to my friend John. In the book he wrote, an expose of the food additive industry called "The Slow Poisoning of America" he said that MSG is added to food for the addictive effect it has on the human body. http://www.spofamerica.com Even the propaganda website sponsored by the food manufacturers lobby group supporting MSG at: http://www.msgfactscom/facts/msgfact12.html explains that the reason they add it to food is to make people EAT MORE OF THEIR PRODUCTS. A study of the elderly showed that people eat more of the foods it is added to.The Glutamate Association lobby group says eating more benefits the elderly, but what does it do to the rest of us? 'Betcha can't eat just one', takes on a whole new meaning where MSG is concerned! AND we wonder why the nation is overweight? The MSG manufacturers themselves admit that it addicts people to their products. It makes people choose their product over others, AND makes people eat more of it than they would if MSG wasn't added. Not only is MSG scientifically proven to cause obesity, it is an addictive substance! Since its introduction into the American food supply fifty years ago, MSG has been added in larger AND larger doses to the pre-packaged meals, soups, snacks AND fast foods we are tempted to eat everyday.The FDA has set no limits on how much of it can be added to food. They claim it's safe to eat in any amount. How can they claim it safe when there are hundreds of scientific studies with titles like these? :- 'The monosodium glutamate (MSG) obese rat as a model for the study of exercise in obesity'. GobattoCA, Mello MA, Souza CT, Ribeiro IA.Res Commun Mol Pathol Pharmacol. 2002. 'Adrenalectomy abolishes the food-induced hypothalamic serotonin release in both normal AND monosodium glutamate-obese rats'. Guimaraes RB, Telles MM, Coelho VB, Mori C, Nascimento CM, Ribeiro Brain Res Bull. 2002 Aug. 'Obesity induced by neonatal monosodium glutamate treatment in spontaneously hypertensive rats: an animal model of multiple risk factors'. Iwase M, Yamamoto M, Iino K, IchikawaK, Shinohara N, Yoshinari Fujishima Hypertens Res. 1998 Mar. 'Hypothalamic lesion induced by injection of monosodium glutamate in suckling period AND subsequent development of obesity'. Tanaka K, Shimada M, Nakao K, Kusunoki Exp Neurol. 1978 Oct. Yes, that last study was not a typo, it WAS written in 1978. Both the "medical research community" AND "food manufacturers" have known about MSG's side effects for decades! Many more studies mentioned in John Erb's book link MSG to Diabetes, Migraines AND headaches, Autism, ADHD AND even Alzheimer's. But what can we do to stop the food manufactures from dumping fattening AND addictive MSG into our food supply AND causing the obesity epidemic we now see? Even as you read this, G. W. Bush AND his corporate supporters are pushing a Bill through Congress called the "Personal Responsibility in Food Consumption Act" also known as the "Cheeseburger Bill", this sweeping law bans anyone from suing food manufacturers, sellers AND distributors. Even if it comes out that they purposely added an addictive chemical to their foods. Read about it for yourself at: http://www.yahoo.com. The Bill has already been rushed through the House of Representatives, AND is due for the same rubber stamp at Senate level. It is important that Bush AND his corporate supporters get it through before the media lets everyone know about 'MSG, the intentional Nicotine for food'. Several months ago, John Erb took his book AND his concerns to one of the highest government health officials in Canada. While sitting in the Government office, the official told him "Sure, I know how bad MSG is, I wouldn't touch the stuff." But this top level government official refused to tell the public what he knew. The big media doesn't want to tell the public either, fearing legal issues with their advertisers. It seems that the fallout on fast food industry may hurt their profit margin. The food producers AND restaurants have been addicting us to their products for years, AND now we are paying the price for it. Our children should not be cursed with obesity caused by an addictive food additive. But what can I do about it?... I'm just one voice. What can I do to stop the poisoning of our children, while our governments are insuring financial protection for the industry that is poisoning us. This e-mail is going out to everyone I know in an attempt to tell you the truth that the corporate owned politicians AND media won't tell you. The best way you can help to save yourself AND your children from this drug-induced epidemic, is to forward this email to everyone. With any luck, it will circle the globe before politicians can pass the legislation protecting those who are poisoning us. The food industry learned a lot from the tobacco industry. Imagine if big tobacco had a bill like this in place before someone blew the whistle on Nicotine? If you are one of the few who can still believe that MSG is good for us, AND you don't believe what John Erb has to say, see for yourself. Go to the National Library of Medicine, at http://www.pubmed.com . Type in the words "MSG Obese" AND read a few of the 115 medical studies that appear. We the public, do not want to be rats in one giant experiment AND we do not approve of food that makes us into a nation of obese, lethargic, addicted sheep, feeding the food industry's bottom line, while waiting for the heart transplant, diabetic induced amputation, blindness OR other obesity induced, life threatening disorders. With your help we can put an end to this poison. Do your part in sending this message out by word of mouth, e-mail OR by distribution of this print-out to all your friends all over the world AND stop this 'Slow Poisoning of Mankind' by the packaged food industry. Blowing the whistle on MSG is our responsibility, get the word out.

12/12/2005 | 10:10 | מאת: רונן

שלום צביקה , הזכרת בעבר את העובדה שצימוקים רגילים שקונים בסופר מכילים גופרית , ובאמת כשהסתכלתי ברשימת הרכיבים שרשומה על האריזה (לגבי צימוקים בהירים) היה רשום "גופרית כחומר משמר". השאלה שלי היא לגבי צימוקים שחורים. לגבי הצימוקים השחורים - לא היה רשום ברשימת הרכיבים "גופרית כחומר משמר". היה רשום "צימוקים" בלבד. האם צימוקים שחורים אלה הם אינם מזיקים? והאם מהעובדה שרשום ברשימת הרכיבים "צימוקים" בלבד , ניתן לדעת בודאות שהצימוקים לא יובשו ע"י גופרית ? תודה , רונן

12/12/2005 | 13:35 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, אם לא כתוב "אורגאני", סביר שיש בזה גם גופרית כחומר משמר. לא כל היצרנים עומדים בדרישות החוק. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 22:31 | מאת: דן

בסופר ישנם אלף סוגים של שמן רציתי לדעת מה לקנות?איזה יותר בריא?

12/12/2005 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אני מציע לך לקנות שמן זית כתית מעולה (extra virgin ) עם 1% חומציות ומטה. בחנויות טבע תוכל להשיג שמן אורגאני. רצוי שיהיה בבקבוק כהה - השמן מתקלקל באור, בחום ובאוויר. לכל שמן יש טעם אופייני - תקנה כל פעם סוג אחר עד שתמצא את הטעם שלך. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 21:47 | מאת: שלי

אני בת 54 ומזה כשנתיים אני חולה באפילפסיה, תמיד הייתי שמנה מעט אך בזמן האחרון אני מרגישה רעב כל הזמן ורצון לאכול מה אפשר לעשות כדי להתגבר על כך זה מתחיל במיוחד בשעות אחהצ אחרי העבודה.

12/12/2005 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אני מציע לך לפעול בשני מסלולים: אחד - לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות דם מקיפות לשלילת בעיות הורמונליות ושינויים ברמת הסוכר בדם (היפוגליקמיה). שני - לפנולת ליעוץ תזונתי מקצועי להתאמת תפריט שיתן מענה לתופעה (מספר אחרוחות קטנות, מאוזנות ומכילות דגנים מלאים, חלבון ושומן איכותיים ועוד). צריך לשלול גם סיבות נפשיות כמו מתח, שיעמום, תיסכול, כעס, אשמה וכד' בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 19:25 | מאת: שרון

צביקה שלום, בכמה ימים האחרונים התפתחה אצלי תשוקה כמעט בלתי נשלטת לפחמימות. אני בד"כ אוכלת דגנים מלאים, פירות וירקות, אבל בכמה ימים האחרונים לא משנה לי איזה פחמימות, מורכבות או פשוטות, אני אוכלת, אני פשוט חייבת. ממה זה נגרם וכיצד ניתן להפסיק ולמנוע את התופעה בעתיד? מודה לך מראש, שרון

11/12/2005 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, זה יכול לבוא על רקע נפשי (מתח, תיסכול, שיעמום וכד'), או על רקע פיזיולוגי כמו תנודות ברמת הסוכר בדם, או הפרעה הורמונלית. מציע לבצע בדיקות דם ולאתר את הסיבה. בינתיים תשתדלי לצרוך כמה שיותר דגנים מלאים, קרקרים מלאים וכד' ולהימנע מקמח לבן וסוכר לבן. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 19:21 | מאת: ענבר

יש לי מס' שאלות לגבי צום מיצים: 1. האם אפשר לעשות את הצום רק ממיצי פירות? יש לך המלצה למיץ ירקות? 2. האם יש פירות שהם יותר מומלצים כאשר עושים צום מיצים (לשם טיהור/ניקוי הגוף)? כנ"ל לגבי ירקות. 3. מהי כמות הפירות שניתן לעשות מהם מיצים במשך יום? האם ירקות הם ללא הגבלה? 4. ניתן לעשות את מיצי הפירות על בסיס חלב? 5. האם יש מניעה להמשיך את הצום לתקופה ארוכה מארבעה ימים כמו שבוע? תודה לך, ענבר

11/12/2005 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על "צום מיצים". אני לא ממליץ לעשות צום מיצים ללא הכוונה והדרכה. חשוב להתכונן ולהכין את הגוף ובמיוחד את מערכת העיכול. צריך לדעת איזה מיצים לשתות וכמה. מה שותים בין המיצים? מה עושים אם מרגישים לא טוב? איך שוברים את הצום? ועוד ועוד. לשאלותייך, 1. אפשר לעשום צום על מיצי פירות (תפוחים, ענבים, מלון, תפוזים). אני מעדיף מיצי ירקות בגלל התכולה הנמוכה של הסוכר. דוגמה: מיץ "ירוק" המורכב ממלפפון, קישוא, סלרי ופטרוזיליה, או מיץ "אדום" שזה מיץ ירוק בתוספת סלק וגזר. 2. כדאי לגוון ולא לעשות עם פרי או ירק אחד. 3. לא שותים מיצים ללא הגבלה. בנושא זה צריך יעוץ אישי. 4. חלב זה מזון חלבוני מרוכז - לא כדאי לשלב בצום מיצים. 5. לא מומלץ לעשות צום לבד מעל 3 ימים. עלול להיווצר מחסור במלחים. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 15:17 | מאת: סיון

שלום רב אני סובלת לאחרונה מנשירת שיער מוגזמת. השיער שלי עבה ומעולם לא נשר בצורה כה מוגזמת. התחלתי בנטילת אבץ, ברזל ובי 12 לפני כשבוע והמצב לא משתפר. בבדיקות דם לא נתגלו חוסרים של הנ"ל אולם הייתי "בקצה" ולא יזיק לי לחזק את הנ"ל. השאלה היא האם ערכים נמוכים של הנ"ל אכן עלולים לגרום לנשירת שיער? ואם כן, תוך כמה זמן של נטילת הויטמינים ישתפר המצב? אני גם סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת 50 מ"ג אלטרוקסין ביום. בבדיקות אחרונות יש איזון בפעילות הבלוטה והתוצאה שלי היא בתוך תחום הסבירות. האם למרות האיזון ונטילת האלטרוקסין יכולה להופיע כזו נשירת שיער? מה עלי לעשות כדי לעצור אותה? מהם הגורמים הנוספים מלבד הנ"ל שעלולים לגרום לנשירה? מה עוד עלי לעשות כדי להתמודד עימה? אני ממש סובלת מזה וחוששת למראה שיערי!!!! הבנתי שגם מתח נפשי ו/או עונת הסתיו בה אנו מצויים כעת עלולים להחמיר את הנשירה. אם אכן היא נובעת מהסיבת הנ"ל מה ניתן לעשות כדי לעוצרה? תודה וכל טוב! סליחה על המכתב הארוך!

11/12/2005 | 16:17 | מאת: נעמי

הרבה יותר מאשר הכדורים שאת לוקחת. תמיד טוב יותר לקבל ויטמינים ומינרלים מפירות וירקות, ולא מכדורים שנרקחים במעבדה כימית. כאשר לומדים ומתרגלים לאכול נכון, הגוף מתנקה ומתחזק, והנשירה נפסקת. תופעה מוכרת - גם לי היתה פעם נשירה, כשלא אכלתי נכון, ועכשיו אין לי. כיוון שהמכתב שלך ארוך, אולי יהיה יותר נוח אם תכתבי לי במייל?

11/12/2005 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום. כפי שציינת יכולות להיות סיבות רבות לנשירה כמו: חוסרים תזונתיים, דיאטת הרזייה קיצונית (שעלולה לגרום לחוסרים תזונתיים), מתח, מחלת עור מקומית, אלרגיה לשמפו או לחומר כימי אחר שאת באה במגע איתו, תרופות, תורשה ועוד. מציע לך לפנות לרופא עור לביצוע איבחון ולשלול מחלה ולאחר מכן לפנות ליעוץ נטורופתי שיכלול הדרכה בתזונה נכונה ומתן תוספי תזונה במידת הצורך. בהצלחה צביקה

11/12/2005 | 11:43 | מאת: גליה

צביקה שלום, ידוע לך על אבקת מרק ללא ה"רעל הלבן"? שמעתי משהו על ויטה... בתודה מראש, גליה

11/12/2005 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

גליה שלום, לא ידוע לי, אבל אני מאד ממליץ לא להשתמש באבקות למיניהן. יש מספק מלחים וטעמים בירקות שורשיים ואין צורך "לחזק" אותם. בכל אופן את יכולה להכין תערובת מתבלינים ביתיים כמו למשל: בזיליקום, אוראגנו, מיורן, טימיה, זעתר, כורכום וזנגביל. בהצלחה צביקה

10/12/2005 | 23:53 | מאת: גיא

משהתחלתי לקחת מולטי ויטמין השתן שלי יוצא בצבע צהוב זוהר![אני שותה הרבה.] ,למה?

הרי הוא תוצרת של מעבדה כימית. זו לא תשובה מקצועית, רק ידע מקריאה על הכדורים האלה. הם, כאילו, אמורים לעזור, אבל הם גם עלולים להזיק. כדאי לך לדעת שכל הוויטמינים והמינרלים להם הגוף נזקק נמצאים בשפע הפירות והירקות העומד לרשותך. הבריאות האמיתית נמצאת בטבע, לא במעבדה, ואין דבר כזה - אין לי זמן לאכול ירקות ופירות. מוצאים זמן. ובתוצרת האורגנית יש כמות גדולה יותר של ויטמינים ומינרלים, והיא גם טעימה יותר.

11/12/2005 | 20:31 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, הצבע הצהוב נובע מאחד הרכיבים של ויטמין B שנמצא בכדור. עודף הויטמין שלא נספג בגוף מופרש בשתן. הצבע נעלם אחרי 3 שעות בערך. בהצלחה צביקה

10/12/2005 | 14:52 | מאת: רווית

אני כבת 55 יש לי אוספורוזיס קשה טופלתי כ -3 שנים בפוסלן בנוסף אני צורכת ויטמין כלציום + ויטמין ציטרט + אומגה 3לאחרנה החלטתי על דעת עצמי להפסיק לצרוך את הפוסלן רציתי לציין שאני פעילה בספורט כ-4 פעמים בשבוע אני מיתנשאת לגובה 170 ומישקלי הוא 58 קילו בנוסף יש לי קולסטרול גבווה מאוד כ-286 שהכולסטרול הרע הוא כ-212 והטוב כ-46 ובנוסף אני סובלת מעצירות רציתי לדעת עים הויטמינים שאני צורכת יכולים להועיל לבעיות שלי דרך אגב אני שומרת על תזונה נכונה אודה לתשובתך המיקצועית רווית

11/12/2005 | 20:27 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, קשה לייעץ במסגרת הפורום עם מעט הנתונים שמסרת במיוחד אם יש לך בעיות בריאות נוספות כפי שתיארת. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט ולאחר תישאול מקיף תקבלי מענה מפורט לתלונותיך. אני לא יודע מה זה בעינייך "תזונה נכונה", אבל במצבים שתיארת חשוב מאד להימנע ממזונות שגורמים לעצירות, או שלא מאפשרים ספיגה טובה של סידן בגוף. בהצלחה צביקה

10/12/2005 | 00:54 | מאת: ליליאנה

האם נכון שבישול ירקות ופירות, או אפילו חשיפה של פנים הירק/פרי לאויר (כמו בסלט) הורסת את הויטמינים? האם בכל מקרה כדאי לאכול ירקות ופירות בצורתם הטבעית?

11/12/2005 | 20:23 | מאת: צביקה קורן

ליליאנה שלום, צודקת! בישול פירות וירקות הורס את רוב הויטמינים אבל לא את המינרלים ולכן חשוב לאכול גם ירקות מבושלם וגם ירקות חיים. חשיפה של ירקות חתוכים לאוויר גורמת לאובדן של חלק מהויטמינים (חימצון) ולכן לא כדאי לאכול סלט קצוץ דק דק, אלא בחתיכות גדולות, או לאכול את הירק השלם. בכל מקרה לא להשאיר סלט או ירקות חתוכים חשופים לאוויר למשך זמן ממושך. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 16:56 | מאת: מיכל

עם כל הכבוד, ויש כבוד, אנו נשמח עם רק צביקה יענה לנו. בכל אופן, הוא מקצועי וחוות דעתך איננה מעניינת אותנו, גם אם היא נכונה. אחת הדוגמאות למה שאני מתכוונת היא עם שאלת "מוצרי החלב". צביקה ענה את אינך צריכה לחזור על דבריו.

09/12/2005 | 17:16 | מאת: נעמי

רציתי רק לעזור, ביומיים שצביקה הודיע שהוא לא יוכל לענות. אני מקפידה לכתוב שאני רק מתעניינת בתזונה, ולא מתיימרת להיות מיקצועית. לידיעתך, אני עונה באישורו של צביקה. מצטערת אם הפרעתי לך. רק בריאות, וקצת יותר שלווה, סבלנות ועדינות.

כאן מותר לכל אחד להביע את דעתו מתוך עולם הידע המקצועי שלו. כמובן שאין פה שום ערעור על מקצועיותו של צביקה והרי ברור שצביקה הוא האדם היחיד שמוסמך לתת חוות דעת מקצועית, אבל זה לא גורע מזכותם של שאר חברי הפורום להביע את דעתם ולתרום מנסניונם...

11/12/2005 | 19:08 | מאת: צביקה קורן

על שפה נקייה ונמנעים מקללות וגידופים. לכל אחד זכות להביע את דעתו במסגרת הפורום.

09/12/2005 | 16:49 | מאת: פלפלת

צביקה יקר, היום התברר כי במחיות הגזר של "גרבר" נמצאו כמויות קדמיום החורגות עד פי 40 מהמותר. מנהל היחידה לפרמקולוגיה בשניידר: "לדעתי, כל ילד שאכל גרבר מהסוג הזה במשך שבוע ברצף, צריך לעבור הערכה רפואית. זה לא דחוף, אבל זה חשוב" (חדשות) 1.מה עושים במצב כזה? 2.מה זה פרמקולוגיה? 3.האם תוכל להסביר מה זה בדיוק "קדמיום"? הנה קישור לכתבה בפורסמה היום (שישי) ב-Ynet: www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3181966,00.html תודה מראש, פלפלת המודאגת.

לא רק קדמיום, שהוא יסוד כימי ממשפחת המתכות, ואם זה מעניין, אז הוא משמש לייצור סוללות, לציפוי מתכות, ובתעשיית הצבעים. זוהי תשובה לא מיקצועית, אני רק מתעניינת בתזונה בריאה, ואומרת כבר שנים לאמהות להפסיק עם הגרבר המזיק הזה, אבל הן אומרות שזה נוח, וזה בריא... בקיצור, אין עם מי לדבר. אולי עכשיו משהו יזוז בנושא. פרמקולוגיה זה תורת התרופות. אפשר להתייעץ עם רופא, או מרפא טבעוני, כדי להיות רגועים. כמובן שכל הגרברים בבית מוטב שייזרקו מייד לפח, וכדאי להתחיל לתת לילדים מזון טבעי ובריא, לא מצנצנות, ומה שיותר מעולם הצומח.

11/12/2005 | 20:18 | מאת: צביקה קורן

פלפלת שלום, אכן יש מקום לדאגה. מדובר במתכת כבדה רעילה ביותר שקשה להיפטר ממנה. מצורף קישור למאמר מקיף בנושא: http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=956 מחקרים נוספים הראו שהקדמיות הוא אחד הגורמים לעלייה בלחץ הדם. לשאר השאלות אני מסכים עם נעמי. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 14:17 | מאת: רמי

שלום רב ,פעם ראשונה בפורום ,תבורך . לשאלה ,האם נכון המידע הבא בקשר לאגוז , שהם נחשבים לממיסי אבנים בגוף כמו כן אם מטגנים 120 גר' אגוזים בשמן ירקות עד שהם פריכים ומוספים סוכר וטוחנים למשחה וזאת אוכלים במשך יומיים ושוב לוקחים עד להעלמות הסימפטומם כמו אבנים בכליות ובכיס המרה ,עצירות ,שיעול .... ,האם יש אמת בדבר ?

בריא לאכול אגוזים, כמו שהם, בצורה טבעית, אבל טיגון בשמן עלול להיות מסרטן, וסוכר גורם לבריחת סידן. מי ממציא סיפורים כאלה? הדרך היחידה למנוע עצירות, שיעול ואבנים בכליות ובכיס-המרה היא ללמוד לאכול נכון - לדעת שיש מזונות בריאים, יש מזונות שגורמים לצרות האלה, ולהתרכז רק בקבוצה הראשונה, מזונות מעולם הצומח, רצוי מתוצרת אורגנית.

12/12/2005 | 20:34 | מאת: רמי

צביקה תענה לי

13/12/2005 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

רמי שלום, אני לא מכיר את הטיפול הזה, אבל אני גם לא שולל אותו. זה כנראה שייך לאוסף התרופות העממיות שחלקן פועל וחלקן לא. מבחינת התזונה הטבעית לא רצוי לקלות אגוזים ושקדים מכיוון שהשמן נהרס ווהופך לרעיל ומזיק. ההוספה של הסוכר גם כן לא מועילה לבריאות הכללית. לא ברור לי באיזה אגוז מדובר. לא ברור לי מה זה "שמן ירקות"... אתה יכול לנסות את "התרופה" הזאת למשך מספר ימים - אני בספק לגבי יעילותה. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 12:06 | מאת: בני

שלום 1) ברצוני לדעת אם יש מינוסים בשימוש בויטמינים כמו צנטרום? 2)וכן אם אני לוקח ויטמין מסוים גם מאוכל וגם מהטבלית ככה שביחד זה יוצא יותר מהקצבה היומית (לדוגמא:ויטמין c הקצבה היומית 60 מ"ג ,הקצבה המומלצת זה 200% כלומר 120 מ"ג,ועוד אני אוכל תפוזים שגם בהם יש ויטמין c ככה שיוצא שבערך אני מקבל ביום 250% מהקצבה היומית...האם זה רע?אשמח אם תרחיבו) 3)ועוד משהו קטן האם יש הבדל בין מציצה לבליעה של הויטמינים? (יש ברשות צנטרום של גילאי 18-35 לא כתוב כלום על בליעה או מציצה ....אני אמור לבלוע או למצוץ ???) כדי לא ליצור בילבול אשמח אם תענו לי לפי סדר השאלות בתודה בני

09/12/2005 | 16:50 | מאת: נעמי

כדורי ויטמינים עלולים לגרום נזק לגוף, וכאשר אוכלים נכון, אין בהם צורך. יש ויטמין סי בשפע בפירות ובירקות, ובמיוחד במנגו, גוייאבה ופפאיה (הרבה יותר מאשר בתפוזים). אין כל יסוד מדעי לדיעה שוויטמין סי מונע הצטננות או מרפא אותה. עודף מהוויטמין הזה גורם לחומציות-יתר ובעיקר לדלקות בדרכי-השתן. (מידע זה לקוח מספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי).

10/12/2005 | 21:36 | מאת: מרים

מהי הכמות ? אדם עובד ועסוק אינו יכול תמיד לאכול מסודר ולפי הכללים, אז מה עדיף להשתמש בכדורים או להיות בחסר ? מה עצתכם ?

כדורים מלאכותיים שנרקחו במעבדה. זו לא תשובה מקצועית, רק מהתעניינות בתזונה בריאה. אני לא הייתי סומכת על כדורים שישמרו על בריאותי. תבדקי את השמועות שהגיעו אלי, על כדורי ויטמינים שגרמו נזק. גם אדם עובד ועסוק יכול לאכול נכון. לא צריך כללים, או הרבה זמן לשבת סביב שולחן ערוך. צריך לדעת איך מרכיבים תפריט בריא, המבוסס בעיקר על עולם הצומח, ורצוי מאוד פירות וירקות אורגנים, כי הם לא רק נקיים מריסוס, הם גם טעימים יותר, ומכילים כמות גדולה יותר של ויטמינים ומינרלים מאשר בצמחים מרוססים.

11/12/2005 | 19:04 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, 1. אני לא ממליץ על שחמוש בצנטרום - זהו וצר כימי, סינטטי. נסה לחפש בחנויות טבע מולטיויטמינים ממקורות טבעיים. 2. הקצובה היומית זה המינימום שדרוש לנו כדי להתקיים. אנשים שנמצאים במתח, מעשנים, מבוגרים, לא בריאים, או שתזונתם לא מאוזנת יכולים לקחת תוסף תזונה הרבה מעבר ל"קצובה היומית". כדאי להתייעץ בנושא זה עם מומחה ולא לקחת על דעת עצמך. 3. ויטמין B12 לוקחים במציצה. את השאר בבליעה. בהצלחה צביקה

09/12/2005 | 08:59 | מאת: ענבר

בבדיקות מעדה נמצאו התוצאות הבאות: המוגלובין 13.5, B12: 356, פריטין 28, חומצה פולית 31 האם יש צורך בתוסף כל שהוא? בתודה ובברכה, ענבר

11/12/2005 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, מציע לך להתייעץ עם רופא המשפחה ולאחר מכן לפנות לדיאטנית קלינית בקופת חולים. בהצלחה צביקה

08/12/2005 | 23:38 | מאת: פוגי

כאחד שצורך פולן במשך 15 שנה הגעתי היום ל- הארה אז ככה .... הפולן המשווק בארץ בעיקרו נקנה בחו"ל וחלקו אכן נאסף בארץ השיטה שבהן משתמשים המשווקים/כוורנים היא ניקוי הפולן יבושו(במצבו המקורי הוא לח) והקפאתו והשאלה ששאלתי ת'צמי רק עכשיו לאחר שנים רבות של צריכת הפולן היא: אם אני בעצם לא צורך פולן עקר ( הרי בהקפאה נהרסים החלבונים וויטמינים) הטמפרטורה בכוורת היא 35 מעלות באופן יציג אז למה להרוס לי את הפולן ולהקפיא אותו? כנראה שהשפעת צריכת הפולן עלי בכל אופן היתה פלאסבו אשמח לקבל תגובה פוגי

09/12/2005 | 00:10 | מאת: נעמי

הנה חומר למחשבה - ציטוט מספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי על פולן: "פולן לא נועד למאכל אדם. זוהי אבקת פרחים, המכילה את החלק הזכרי של מערכת ההפריה. השפעתו הממריצה נובעת מההורמונים שהוא מכיל, והוא עלול להפרעות בקצב-הלב ולשינויים בלחץ-הדם". לגבי הרס ויטמינים בהקפאה - אם אני זוכרת נכון, נאמר כאן שמשהו בכל זאת נשאר. הרי אם לא, לא היה טעם לאכול מדי פעם סנפרוסט.

11/12/2005 | 18:55 | מאת: צביקה קורן

פוגי שלום, אני לא שולל שימוש בפולן, אלא אם כן אתה אלרגי אליו. יש בו הרבה חומרים מזינים מלבד ההורמונים. החלבונים והמינרלים שבו לא נהרסים בהקפאה וגם חלק מהויטמינים נשארים. בהצלחה צביקה