פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/11/2005 | 09:27 | מאת: אבי

שלום רב למומחה היקר !אגב קודם לפני מאוד נהנה מהפורום! רציתי לשאול האם כאשר אוכלים פירות ללא הגבלה במשך שבוע אחד מרזים האם מומלצים פירות מסויימים והאם יש לזה עוד סגולות ריםוי למעט ההרזיה אם בכלל אשמח לשמוע את תשובתך המקצועית תודה מראש אבי

30/11/2005 | 17:00 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אוכלים פירות ללא הגבלה במשך שבוע אחד לא בטוח שמרזים אבל אפשר לקבל שילשול ואולי גם הרעלה מחומרי הדברה אם אלה לא פירות אורגאניים. אפשר לעשות "שבוע פירות" אבל לאכול כמויות סבירות. ההרזייה לא נמשכת זמן רב אם לא שומרים לאחר מכן על תזונה נכונה. הפירות עשירים בויטמינים, מינרלים אנזימים, סיבים תזונתיים, פיטוכימיקלים ועוד ולכן הם מועילים מאד בשמירת הבריאות. אבל כפי שאמרתי אסור להגזים. בהצלחה צביקה

30/11/2005 | 08:41 | מאת: אורי

האם יש קשר בין סוגים מסויימים של מזונות לבין התגברות הופעה של דלקת פרקים? אם כן, מהם המזונות שרצוי להימנע מהם?

30/11/2005 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

אורי שלום, בגישת התזונה הטבעית יש קשר בין מזונות סולניים ומזונות המעוררים תגובה חומצית לבין החמרה בפגיעה במפרקים והאטה בהחלמה. כדאי לקבל יעוץ תזונתי טבעי או נטורופתי מלא. בכל אופן, כדאי להימנע מסולניים: תפ"א, חצילים, פלפל, עגבנייה. להמנע מגורמי חומציות: סוכרים, קפה, קקאו, תה, אלכוהול, בשר אדום וכל חלבון מהחי (אפשר מעט מוצרי חלב אורגניים. להוסיף לתזונה מזונות המעודדים תגובה בסיסית כמו: ירקות, פירות, שקדים ועוד. יש גם צמחי מרפא, תוספי תזונה, צום וטיפולים משלימים - כל זה ביעוץ אישי. בהצלחה צביקה

30/11/2005 | 00:19 | מאת: סתווית

הכנסתי לתפריט שלי קינואה כתחליף למזונות קודמים כמו פסטה ופתיתים וזה באמת מאוד טעים. הבעיה היא ששמעתי שקינואה עתירת קלוריות ואני מאוד לא רוצה להשמין. האם יש אמת בדבר?

30/11/2005 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

סתווית שלום, פסטה ופתיתים מכילים קמח לבן (או מלא) וערכם התזונתי נמוך. יש בהם כ 250 קלוריות למאה גרם - מבושל בקינואה יבשה יש בערך 350 קלוריות ובמבושלת בערך 130 קלריות. זהו מזון איכותי עשיר בחלבון וברכיבים תזונתיים נוספים. אל תחששי לאכול דגנים מלאים, במידה. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 18:28 | מאת: ליאור

שלום רב, ברצוני לדעת האם כדורי האקומפליה הגיעו כבר לארץ ודבר שני חברים מסרו לי שיצא כדור הרזיה חדש שעדיין לא אושר לשימוש בארץ האם מדובר באותו כדור שציינתי כאן תודה,

29/11/2005 | 19:52 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני מתנגד לשימוש בכדורי הרזייה מכל סוג שהוא. לדעתי הם טרם קיבלו אישור FDA ועוד לא בארץ. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 18:06 | מאת: יולי

שלום צביקה אני יודעת שאתם ממליצים על תזונה נכונה ופירות ודגנים ומים ונגד כל התרופות העוזרות לעצירויות. נתקלתי בסופר פארס בכדורים שמיועדים לעיכול במיוחד, זה כדורי סיבים עם חיידקי ביו וכו', נאמר לי שכדורים אלה אינם גורמים לעצלות ולא ממכרים ושפשוט יש בהם חידקים העוזרים לכך. לחבילת כדורים אחת קראו"אסידופילוס", האם אתה מכיר? תודה תודה תודה על תשובתך. יום מצויין!!!

29/11/2005 | 19:55 | מאת: צביקה קורן

יולי, אסידופילוס זה תוסף תזונה פרוביוטי המכיל חידקים "ידיתויים" למעיים ולכן עשויים להועיל גם במקרה עצירות. כפי שכתבתי הבוקר במענה לשאלה אחרת - הטיפול בעצירות צריך להיות משולב ולא מבוסס על "תרופה" זו או אחרת. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 16:36 | מאת: שרית

שלום צביקה. אני בהריון ומשתדלת להימנע ממסטיקים נטולי סוכר (כמו "אורביט" ו"מאסט") בגלל החומרים הלא טובים שיש בהם, אינני יכולה ללעוס גם "בזוקה" ושאר דומיה כיוון שיש בהם צבעי מאכל, שכידוע, גם הם אינם בריאים. האם קיימים מסטיקים שניתן ללעוס אותם ללא חשש??? תודה.

29/11/2005 | 19:57 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אני לא ממליץ על לעיסת מסטיק. זה עלול לגרום לגירוי יתר של הקיבה עד כדי כיבים. כל סוגי המסטיקים, "המותרים" המכילים צבעי מאכל מלאכותיין והאחרים המכילים סוכר וצבעי מאכל כימיים לא מומלצים. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 11:15 | מאת: מלי

שלום במסגרת ה"קמפיין " של חמישה סוגי ירקות ופירות ביום בצבעים שונים האם זה כולל גם ירקות מבושלים ? אם לא אוכלים ירקות חים רק מבושלים זה מספיק ? תודה רבה יום טוב

29/11/2005 | 14:34 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, ירקות מבושלים שומרים על חלק מהערכים התזונתיים, אבל לא על כולם. לא כל ירק ניתן לבשל: חסה, פלפל, כרוב, מלפפון ועוד. רצוי מאד לאכול גם ירקות חיים מצבעים שונים. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 11:12 | מאת: אורית

שלום צביקה יש לי תינוק בן שנה . במרק שאני מבשלת אני מוסיפה עדשים , אורז, מלא , פסטה מחיטה מלאה ובורוגול ( כמובן לא ביחד ) שאלתי, האם בורגול בעל תכונות בריאות מיוחדות ? האם יש דברים נוספים מומלצים שאני יכולה לבשל בנוסף לזה ? תודה

29/11/2005 | 14:39 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אני לא מתלהב מפסטה מחיטה מלאה ומבורגול. כדאי להוסיף דגנים מלאים ואיכותיים יותר כמו: כוסמת, דוחן, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל. עדשים יש 3 סוגים: אדום, ירוק ושחור - נסי לגוון גם בזה. בהדרגה תוסיפי גם קטניות נוספות כמו: חומוס, פול, אפונה, שעועית. שעועית אזוקי - עדינה ומומלצת. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 09:48 | מאת: ליאן

שלום צביקה, אני בחורה בת 30 גובה 1.62 משקל 68. אני מתאמנת קבוע (ספינינג והליכות) 3 פעמים בשבוע. לפני כחודש התחלתי דיאטה מאוזנת בייעוץ דיאטנית אך לא ירדתי אפילו גרם אחד. אני סובלת מעצירות כרונית (יציאה אחת לשבוע עד עשרה ימים) מאז שאני זוכרת את עצמי. התפריט היומי שלי מכיל סיבים כמו fiber1 ירקות ופירות ואני נמנעת מקמח לבן. אני לא משתמשת במשלשלים, ניסיתי לאכול מאכלים רבים שעשויים לעזור לתופעה אך או שהם לא עוזרים או שהגוף שלי מתרגל ולאחר שבוע הם כבר לא משפיעים. גסטרולוג נתן לי כדורים (אני לא זוכרת את שמם) שהקלו על המצב אך עלותם יקרה מידי. ניסיתי גם שטיפת מעיים פעמיים. תוכל לומר לי בבקשה האם לדעתך אני צריכה לעשות בדיקות כלשהן? האם העצירות הכרונית מונעת את הירידה שלי במשקל? אודה להמלצתך. יום נפלא, ליאן

29/11/2005 | 14:43 | מאת: צביקה קורן

ליאן שלום, א. עצירות בהחלט יכולה לעכב ירידה במשקל. בץ את בדרך הנכונה בטיפול בבעיית העצירות, אבל כנראה צריכה עוד הכוונה והדרכה. מציע לך לא להמשיך ולהתמודד עם זה בכוחות עצמך ולפנות ליעוץ תזונתי טבעי או נטורופטי באזור מגורייך. עד אז תקראי מספר עצות בפרק המאמרים באתר שלי. לדעתי אסור לטפל בעצירות בתרופות ובמשלשלים, אלא אם כן יש כבר עצירות כרונית או מחלת מעיים. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 09:16 | מאת: קרנין

שלום רב גבר בן 29 ששוקל 50 קילו,מנסה להשמין,אך לחדר כושר לצערי הוא לא הולך,מה אפשר לאכול כדי שיגרום לו להשמין,מה עוד אפשר לעשות או לאכול? תודה

29/11/2005 | 14:46 | מאת: צביקה קורן

קרנין שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. באופן כללי מומלץ מזון טבעי, מלא ועתיר קלוריות (לא סוכרים, חמאה וממתקים). לדוגמה: שקדים, אגוזים, זרעונים (לא מלוח ולא קלוי), טחינה מלאה, אבוקדו, לחם מלא, דגנים מלאים וכד'. בנוסף צריך להעלות מסת שריר באמצעות תרגילים יעודיים. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 09:04 | מאת: קרני

שלום, שאלתי מתייחסת לתינוקת כבת שנה בקרוב. התינוקת יונקת מיום היוולדה (האם רזה מאוד ולא ומזונה אינו מזין במיוחד, הרבה ג'אנק וסנדוויצ'ים). התינוקת רזה מאוד (מרגישים את העצמות) ומסרבת כמעט לאכול מלבד הנקה..היא נועלת את הפה, צורחת ובוכה כשמנסים להאכיל אותה. ידוע שלא רצוי להכריח ואנו מנסים להימנע. בעיקר מנסים להאכיל אותה במרק טחון (ירקות ועוף) ופירות..רק כפיות אחדות מקבלות אישור מעבר וגם זה במחמת עולם רביעית. היא הגיבה בצורה קשה לטחינה גולמית (על לחם), דייסות וכו'..הצרחות נשמעו בכל רחבי הארץ, ואולי גם במדינות שכנות. נקודה נוספת- בגיל חצי שנה היא ליקקה מעו גלידה או חלב (לא זוכרת) מה שהביא אותה ישירות לביה"ח באמבולנס בגלל פריחה קשה וקשיי נשימה (אלרגיה). לכן לא נותנים לה מוצרי חלב, ביצים, בשר וכו'.. מה עושים? אנא עזרתכם. תודה

29/11/2005 | 14:52 | מאת: צביקה קורן

קרני שלום, הנושא "כבד" למסגרת הפורום. מציע שתפני ליעוץ תזונתי מקצועי. בכל אופן, אני מציע: א. לא להתייאש ב. להושיב אותה ליד השולחן המשפחתי ולוודא שאתם אוכלים אוכל בריא ומזין ולא ג'אנק. ג. לנסות לתת לה תחליב שקדים עם בננה או פרי רך אחר. זה טעים ומזין מאד. משרים בערב 10 -20 שקדים במים רגילים, בבוקר מקלפים את הקליפה הדקה, טוחנים בבלנדר עם כוס מים ומוסיפים פרי בשל. אם היא לא תרצה, בני המשפחה האחרים יהנו, או שמראש תוודאו שכולם שותים מ"משקה האלים" הזה. ד. לנסות מיץ גזר או מיץ פרי. ה. לבצע בדיקות מקיפות אצל אלרגולוג כדי לאבחן למה היא אלרגית. בהצלחה צביקה

29/11/2005 | 08:28 | מאת: רוצה להוריד במשקל =\

שלום,שמי עומרי ואני בן 16 1.80 משקל 85, אני לא מאוד שמן אבל יש לי "צמיג" שאני כל כך מעוניין להיפטר ממנו,אני עושה ממש הרבה ספורט 3 אימונים בשבוע של כדורסל ועוד שני אימונים בשבוע בחדר כושר, יש לי כתפיים רחבות מאוד וזה ממש לא יפה, יש לי זרועות מאוד שריריות ביחס לשאר הגוף,אין לי שרירי בטן וקצת שרירי חזה ואני ממש לא אוהב את הגוף שלי אם הייתי יכול להוריד במשקל לפחות 5 קילו הייתי מרוצה מאיך שאני נראה תוכל להפנות אותי למקום בו יסבירו לי איזה הרגלי אכילה אני צריך לאמץ? כי למעשה אני גם אוכל הרבה, בין עם זה הרבה ירקות וגם הרבה פחממות... בתודה מראש. עומרי.

29/11/2005 | 14:59 | מאת: צביקה קורן

עומרי שלום, לכולנו יש תקופות בחיים שבהן אנחנו לא אוהבים את גופנו או חלק זה או אחר בו. אני מציע שתהיה סבלני, תמשיך בפעילות גופנית נמרצת, בתזונה נכונה ומאוזנת ואם אתה מרגיש צורך בהדרכה מקצועית, תפנה לדיאטנית של קופת חולים או תחפש תזונאית ספורט. בכל מקרה, לא ניתן לרזות חלק זה או אחר בגוף. בהצלחה צביקה

28/11/2005 | 23:42 | מאת: מ

אני בת 28 ויש לי נשירת שיער נוראית, התחלתי לקחת רוטס (ויטמינים) והמליצו לי לקחת גם אומגה 3, האם ניתן לקחת את שניהם יחד?

29/11/2005 | 08:04 | מאת: צביקה קורן

מ שלום, הנושא עלה רבות בפורום - כדאי שתבצעי חיפוש. אפשר לקחת רוטס HR ואומגה 3 ביחד, אבל במקום לחפש עוד ועוד "תרופות" נסי למצוא את הסיבה לנשירה. יש הרבה סיבות לנשירה: תורשה, מחלה, אלרגיה, או דלקת, חוסרים תזונתיים, דיאטת הרזייה קיצונית, מתח מתמשך ועוד. אחרי שתאתרי את הסיבה (או הסבות), אוכל אולי לתת לך המלצות תזונתיות. בהצלחה צביקה

28/11/2005 | 20:46 | מאת: יעל

תןדה על התשובה ,לצערי אני כבר מקפידה על אותה הדברים שציינת וזה לא עוזר,בכל אופן, אני אמשיך ואתמיד.נ.ב תודה על התשובה המהירה.חידוש מעניין-בנוגע לפטרוזילה.

29/11/2005 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אל תצטערי על כך שאת כבר מקפידה על אותם הדברים שציינתי. אם לא היית מקפידה המצב היה יכול להיות רע יותר. אני שוב אומר שאם תהיי סבלנית - תראי תוצאות. בהצלחה צביקה

28/11/2005 | 20:27 | מאת: יובל

צביקה שלום, קניתי בחנות טבע שומשום מלא אורגני. צבעו כהה (לא כמו הצבע של שומשום ששמים בחלה). לפי מה שבדקתי באתרים שכותבים רכיבים תזונתיים, לשומשום יש כ-100 מ"ג סידן, כ-10 גרם סיבים, כ-10 מ"ג ברזל, וכ- 700 מ"ג אשלגן. ברכיבים של השומשום כתוב שיש 100 גרם סידן, 2.5 גרם ברזל, 3.2 גרם סיבים ו-375 מ"ג אשלגן. איך יכול שומשום מלא שמכיל כמויות נמוכות של מינרלים, ביחס לערכים שנבדקו? האם יש יותר מסוג אחד של שומשום מלא?

29/11/2005 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, בשומשום מלא (חום) ובחמאת שומשום (לא בטחינה) יש 1,100 מ"ג סידן בכל 100 גרם וגם כמות יפה של ברזל. אגב, בחלב יש רק 100 מ"ג סידן במאה גרם בהצלחה צביקה

31/08/2010 | 16:45 | מאת: הני

האם מותר לבשל גרעיני שומשום מלא, כמו קינואה וכד'?

28/11/2005 | 19:38 | מאת: אור

שלום רב. האם זה בריא לאכול פופקורן? הרי זה תירס כעיקרון. ולמה הוא כזה משמין הרי בתירס יש כ- 100 קלוריות ל-100 ג'.

29/11/2005 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, פופקורן זה לא מזון בריאות. הוא "משמין" בגלל הכמות הרבה של שמן וחמאה שמוסיפים לו. גם המלח מזיק מאד. אפשר לאכול מידי פעם כמות קטנה שעושים בבית בסיר פשוט ללא שמן וללא מלח. בהצלחה צביקה

28/11/2005 | 17:31 | מאת: מתעניינת

רציתי לשאול האם לאחר צום המיצים המדובר לא משמינים?כי כאילו הגוף היתרגל היתכן

28/11/2005 | 18:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לאחר צום מיצים של 4 ימים לא משמינים. זאת הזדמנות טובה לנצל את הירידה הקלה במשקל ולהמשיך בתזונה טבעית ומאוזנת. דיאטת הרזייה קיצונית (כאסח) הנמשכת מספר שבועות או מספר חודשים גורמת להשמנה. אגב, המטרה של הצום היא לא הרזייה, אלא ניקוי, מנוחה, התנתקות והתחדשות. בהצלחה צביקה

28/11/2005 | 19:06 | מאת: מתעניינת

ראשית ממש תודה על תשובתך המהירה שנית ההיתי שמיחה אם אתה יכול להמליץ לי על שניים שלושה סוגים להכנת המיצים אני ממש ממש אודה לך ערב טוב!

28/11/2005 | 15:30 | מאת: קרן

האם הויטמינים והמינרלים שבפירות הולך לאיבוד בעת חימום? אני מודעת לחשיבות שבאכילת ירקות, אך לצערי אני מאד לא אוהבת ירקות טריים. איך ניתן לבשל ירקות מבלי שיאבדו את הערך התזונתי שלהם? האם פשטידות (פשטידת קישואים, פשטידת בצל, פשטידת כרובית, פשטידת פטריות) הם פיתרון טוב? מרקים? האם כרובית מטוגנת, חצילים מטוגנים וכו' הם מזינים? האם לירקות אפויים בתנור יש ערך תזונתי?

28/11/2005 | 18:47 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, פירות כדאי לאכול בטמפרטורה של חדר. בישול פירות (קומפוט) הורס את כל הויטמינים שבהם. בישול ירקות הורס חלק מהויטמינים אבל משאיר את המינרלים. כדאי לבשל עם מעט מים. פשטידות זה לא מזון בריאות בגלל התוספת של ביצים וקמח. ירקות כדאי לאדות, לאפות בתנור או לבשל ולאכול בתוספת דגן מלא או חלבון. מרק ירקות - פתרון טוב, אבל כדאי שיהיה ללא אבקת מרק ומונוסודיום גלוטומט. טיגון של מזון פסול בעיני. השמן הופל לרעיל והמזון מאבד מערכו התזונתי. בהצלחה צביקה

28/11/2005 | 19:32 | מאת: דפי

אם מכינים את הפשטידה עם קמח מלא או קוואקר (זה עובד מצוין) אז זה כן יהיה מזון בריאות? או אם מכינים פשטידות ללא קמח (יש כאלו...)? לגבי ביצים- חשבתי שזה כן בריא ואפילו חובה מידי פעם. לא? תודה

28/11/2005 | 11:58 | מאת: יעל

אניסובלת מדלקותחוזרות. האנטיביוטיקה לא ממש עוזרת למניעת דלקות אלא רקלעצירת דלקת חריפה. אני אוכלת בצורה מאוזנת ונמנעת מכל מקפאין ,סוכר,אוכל הכולל תוספים מזיקים כמו מונוסודיום גולוטמאט{שגורםלי לכאבי ראש ובחילות דרך אגב} אני שותה הרבה וכ"ו...מקפידה על אצידופילוס ...ושתיית חמוציות אשמח אים תתן לי עצה שתשנה אתהמצב משום שאני ,לכאורה, נוהגת כמו שצריך אבל השיפור איננו משמעותי.מבנה גופי קטן ,והרופא ציין שכנראה יבוא שיפוי בשינוי אנטומי לאחר לידה. יש לציין שעברתי בדיקותרפואיות ואין לי חסימה,בעיה בדרכי השתן .....

28/11/2005 | 15:02 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, דלקת כרונית בדרכי השתן שטופלה בכמה סדרות של אנטיביוטיקה קשה יותר לטיפול ומחייבת סבלנות. המניעה חשובה מאד. הטיפול הטבעי כולל כמה רכיבים: 1. הגברת השתיה- מים, תה צמחים, מיץ ירקות. 2. חליטת צמחים- צמחי מרפא משתנים כגון: סירפד, זקן התירס, ענבי הדב. 3. פטרוזיליה- מומלץ לקחת צרור של פטרוזליה (רצוי אורגאנית),ולהרתיח בסיר עם מים ולשתות את המים. 4. שתיה של מיץ חמוציות או תרכיז חמוציות (ללא סוכר וללא ממתיק מלאכותי - אפשר להשיג בחנויות טבע). בזמן דלקת לשתות כמה כוסות ביום , למניעת הדלקת כוס אחת ביום, ניתן גם להשתמש בחמוציות מיובשות , 50 - 100 גר' חמוציות מיובשות ליום. 5. תוספי מזון: - תוספת של ויטמין C חומצי , לפחות 1000 מ"ג ביום בזמן הדלקת . - כמוסות של חמוציות בזמן דלקת 3-4 ביום ולמניעה 1-2 כמוסות ביום. - פרוביוטיקה (אצידופילוס) - כמוסה אחת כל בוקר. 6. אמבטיות עם שמנים אתריים: שמן עץ התה לבנדר וכ'ו. 7. התנהגות מונעת: - ניגוב הפוך (מלפנים לאחור) - הגיינה - מומלצת הטלת שתן אחרי מגע מיני ושמירה על הגיינה מקומית - הימנעות מסוכר לבן, קמח לבן, שוקולד, ממתקים, דגני בוקר ועוד. כדאי לפנות ליעוץ נטופורתי - יתכן שאת חושבת שהתזונה שלך נכונה, אבל אולי זה לא בדיוק כך. בהצלחה צביקה

28/11/2005 | 16:40 | מאת: נעמי

מניסיון, תזונה טבעונית מרפאה סוגים שונים של דלקות בגוף, ובוודאי דלקות בדרכי השתן. הימנעות ממזונות שגורמים לדלקת, תימנע את הדלקת. אפשר ללמוד את הנושא לבד, בעזרת ספר מתאים או עם יעוץ של מרפא טבעוני.

שלום יש לי בעיה ,בת 23 יש לי חבר ולאחר כול פעם שאנחנו מקיימים יחסי מין יום אחרי זה אני חוטפת דלקת שתן עברתי טיפול אנטיביוטי וזה לא עזר ובדיקות תרבית הראו שאיין לי חיידק, אני שומרת על היגיינה ברמה מאוד גבהה כמו כן שותה חומציות . עם החחבר לשעבר שלי לא היתה לי את הבעיה, מה יכולה להיות הסיבה לדלקת בשתן? ומה הטיפול לכך? אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם תודה מראש

28/11/2005 | 00:06 | מאת: עדי

אני לא אוהבת לאכול תפוזים כמו שהם אלא רק מיץ סחוט. האם גם בצורתו זו נשארים סגולותיו וערכיו התזונתיים או שהם הולכים לאיבוד בכלל, אני לא משתגעת על פירות, האם אפשר לוותר על סוג מזון זה (שממילא הם מכילים הרבה סוכר). ירקות אני כן מקפידה לאכול על בסיס יומי כמעט עם כל ארוחה. תודה

28/11/2005 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, את יכולה לשתות מיץ תפוזים סחוט טרי בבית (לא מיץ "טבעי" מהסופר). נסי לאכול לפחות פרי אחד ביום וירקות מכל הצבעים (חיים ומבושלים). בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 23:15 | מאת: ליהי

שלום התחלתי להקפיד על תזונה נכונה ובין השאר אני משתדלת לאכול דגנים מלאים. רציתי לדעת אם במסגרת זאת אפשר לאכול מזונות שעשויים מסולת כמו עוגת סולת, קוסקוס וכו' או שגם במקרה זה יש "גרסה" מלאה. תודה רבה ליהי

28/11/2005 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

ליהי שלום, ניתן להשיג בחנויות טבע סולת מלאה. חשוב לגוון את הדגנים על בסיס יומי. בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 19:51 | מאת: שרית

אני בת 54 , לאחרונה הייתי במצבי לחץ והומלץ לי לצרוך אומגה 3 .מה דעתכם? מה הכמות המומלצת?

28/11/2005 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, השאלה נשאלה מספר פעמים - תבצעי חיפוש. אומגה 3 זה מזון - לא תרופה. אין טעם לדבר על "מינון". הטיפול במצבי לחץ צריך להיות משולב, תוך התייחסות לכל המימדים של האדם השלם. מציע שתפני ליעוץ נטורופתי . בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 17:06 | מאת: איה

שלום האם מותר לחולי סכרת, לאכול דבש של כוורת דבורים? בתודה,איה

28/11/2005 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, כל דבש מגיע מכוורת דבורים. דבש לא מומלץ לחולי סוכרת, אבל יש רמות שונות של חומרה של המחלה. תתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 16:59 | מאת: גיל

שלום אני מתאמן בחדר כושר אבל אני לא גדל . לא מתנפח.יש לציין שאחרי האימונים בחדר כושר אני רץ 6-8 ק'מ. ארוחת בוקר אני כמעט ולא אוכל. צהריים אני אוכל טוב וערב קצת קשה לי לאכול. גובהי 1.73 על 61 ק'ג. אחרי אימון בחדר כושר אני לוקח מי גבינה אבל זה לא עוזר. אני לא עולה במשקל. אתה ממליץ שאני אקח גיינר.? שהוא תוסף מזון שיש בו את כל אבות המזון בכדי לעלות במסת שריר. תודה

28/11/2005 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

גיל שלום, אני מתנגד לשימוש בתוספי מזון כדי "לנפח" את הגוף - החל ממי גבינה וכלה באבקות ובסטרואידים.. יתכן ויש מעט מידי חלבון בתזונה שלך ויתכן וזה המבנה שלך. אתה יכול להיות שרירי ובכושר גפני מעולה ללא שרירים נפוחים. את כל אבות המזון צריך לקבל מהאוכל ולא מאבקות סינטטיות. מציע שתפנה לתזונאית ספורט לקבלת יעוץ אישי בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 14:52 | מאת: לימור

שלום צביקה! זו שוב אני! רציתי להודות על תשובתך בנוגע לימונית וללואיזה... עכשיו רציתי לשאול: אכן קראתי על המחקר לגבי הצמחים הלימוניים ושכחתי את הצמח השלישי בנוסף ללימונית ולואיזה, האם אתה יודע מהו? וכן: האם שתייה "תיון" של תה ירוק בתוספת לימונית ולואיזה יכול לסייע באותו אופן כמו חליטת מים רותחים עם אחד מהמצחים הנ"ל? האם יש הבדל? וכן - איך לגדל את הצמחים הנ"ל? מה התנאים המתאימים? +++> חום/קור/צל/שמש/מים מועטים/מים רבים וכיו"ב רוב תודות

27/11/2005 | 16:39 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, מדובר בכל הלימוניים כגון: עשב לימון, לואיזה, מליסה, ורבנה, לימונית וכ'. אפשר לשתות תיון של תה ירוק, אבל הוא כיל קפאין ועדיף להשתמש בעלים. לגבי הגידול - תשאלי במשתלה - הם בטח מוצפים בפניות בנושא. להלן חלק מהדיווח על המחקר לטובת כל מי שלא קיבל: מחקר חדש: החומר המעניק את הארומה הלימונית בצמחי התבלין הורג תאים סרטניים "המחקר עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצימחי תבלין אלו" החומר המעניק את הארומה של טעם הלימון בעשבי תבלין כגון עשב לימון, לואיזה ומליסה, הקרוי ציטראל (Citral), הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים.כך עולה ממחקר חדש של קבוצת חוקרים בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, בראשותם של ד"ר רבקה אופיר ופרופסור יעקב וינשטין וד"ר נתיב דודאי מהמחלקה לצמחים ארומטיים במרכז נווה-יער. ממצאי המחקר, בו השתתפו גם הטכנאים מרגלית קרופ וטטיאנה רבינסקי, מהאוניברסיטה פורסם בימים אלה בעיתון המדעי Planta medica , העוסק בחקר צמחי מרפא וחומרים טבעיים המופקים מצמחים. החוקרים מצאו שהציטראל גורם לתאי הסרטן ל"התאבד" במנגנון הנקרא מוות תאי מתוכנן (אפופטוסיס ובאנגלית -programmed cell death). ריכוז הציטראל הדרוש להרג התאים הסרטניים הוא נמוך, ונמצא במשקה שהוסף לו גרם אחד של עשב לימון. מחקר זה עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצמחי תבלין אלו...". בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 10:39 | מאת: עדי

צביקה שלום לא פעם אתה מפנה למאמרים שלך רציתי לשאול היכן הם נמצאים תודה

27/11/2005 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, כדי לא לעשות יותר מידי פרסומת אישית (כפי ששמת לב אני מוחק מייד את כל ההודעות ה"שיווקיות"), אני לא מציין את כתובת האתר שלי, אבל אם תלחצי על התמונה שלי, או על הכפתור הירוק - תקבלי את כל הפרטים. באתר יש "לשונית" שנקראת מאמרים. אגב, אם תחפשי "צביקה קורן" בגוגל - תגיעי לאתר שלי. בהצלחה צביקה www.zom.co.il

27/11/2005 | 10:38 | מאת: נוגה

מעוטניינת להגיע אליך לייעוץ אישי לשם התאמת תזונה... רציתי לדעת האם וכיצד ניתן לתאם פגישה והאם יש השתתפות של ביטוחים משלימים? תודה!

27/11/2005 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

נוגה שלום, אם תלחצי על התמונה שלי, או על הכפתור הירוק - תקבלי את כל הפרטים להתקשרות. אגב, אם תחפשי "צביקה קורן" בגוגל - תגיעי לאתר שלי. אני לא מקושר לחברות ביטוח, אבל עלות מפגש יעוץ שנמשך כשעה היא 140 ש"ח בלבד (מקבלים גם חומר מודפס). ברוב המקרים אין צורך להגיע ליותר ממפגש אחד. אם מקבלים את העצות שלי, בדרך כלל אין צורך לבוא ליעוץ נוסף (אני נותן ליווי ותמיכה טלפוניים, או במייל האישי). אם לא מקבלים את העצות שלי - גם כן אין צורך לבוא למפגש נוסף... להתראות צביקה www.zom.co.i 054/4258544l

27/11/2005 | 10:36 | מאת: שמרית

עכשיו אני לחוצה!!!! אני שותה המון אספרטיים: בסוכרזית, בדיאט קולה ולא יודעת במה עוד... יש לי כמה שאלות: 1. באילו מוצרים יש אספרטיים: האם בכל מוצרי הדיאט המתוקים? כמו למשל דלידה דיאט או כל יתר מוצרים מתוקיים ללא סוכר (ופלה שוקולד וכיו"ב)? 2. עד היום שתיתי המוווון דיאט קולה והממווון סוכרזית. אני בת 27! האם כבר נגרם לי נזק??? האם הפסקה מיידית עכשיו תשפר את שנעשה בעבר? האם הנזק הפיך? 3. מה עליי לעשות מעכשיו וכיצד אוכל "לחפות" על שנים (בסביבות 5 עד 7 שנים) של שימוש רב בהנ"ל? תודה

27/11/2005 | 13:20 | מאת: צביקה קורן

שמרית שלום, אין מקום לדאגה וגם לא להיסטרייה. התופעות של האספרטיים הן בעיקר עיצביות - הוא פוגע במערכת העעצבים המרכזית. תקראי באתר שלי על מגוון התופעות של המוצר. ברוב מוצרי ה"דיאט" יש אספרטיים" - צריך להביט בתווית. גם הממתיקים האחרים: ציקלאמט, סכרין, אססולפאם K וה"להיט" החדש "סוכרה-דיאט (סוכרלוז, ספלנדה באנגלית) הם מזיקים וכדאי להימנע. אני לא חושב שנגרם לך נזק, אבל כדאי להפסיק את השימוש ואם את חייבת ממתיק מלאכותי - תשתמשי בסטיביה (ניתן להשיג בחנויות טבע או אצל משווקי סנריידר). בגישת התזונה הטבעית אנחנו אוכלים מזון טבעי שלא דורש המתקה, המלחה ו"החרפה" ושותים רק מים, תה צמחים ומיץ ירקות - את אלה לא צריך להמתיק. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי טבעי באיזור מגורייך ועד אז לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. למען האיזון, אני חייב שוב להדגיש שאם תשאלי את משרד הבריאיות, את רופא המשפחה ואת רוב הדיאטניות הקליניות הם יגידו לך שאני מדבר שטויות ואין כל סכנה במוצר הזה. בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 10:01 | מאת: לימור

היי צביקה! אתה מנהל את הפורום הכי טוב בדוקטורס!!! עונה מהר ובפירוט ונותן הרגשה נהדרת ! על כך התודה! רציתי לשאול (שאלה אולי מעט טיפשית) היכן ניתן לקנות לימונית ולואיזה ממש (ולא בתוך תיון מוכן)??? האם יש במקומות כמו קוסמוס??? אני גרה באיזור חיפה ולא יודעת היכן יש חנויות טבע... האם מישהו יכול לומר לי? תודה

27/11/2005 | 13:24 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, תודה על המשוב החם! כמעט בכל משתלה תוכלי לקנות שתילים של לואיזה, לימונית, נענע ועוד. אפשר לגדל באדנית או בגינה. בחנויות טבע אפשר לקנות את העלים היבשים בתפזורת. אני מתאר לעצמי שקראת על המחקר הישראלי שמצא חומרים אנטי סרטניים בכל הצמחים הלימוניים. אגב, אין שאלות טפשיות - כשלא יודעים צריך לשאול. בהצלחה צביקה

27/11/2005 | 23:52 | מאת: מיטל

אפשר גם לקנות בשוק. אני קניתי שם (לא בחיפה אבל אני מתארת לי שגם בשוק בחיפה יש). זה באמת מעולה וטעים מאוד, והעלים נותנים צבע די חזק

26/11/2005 | 19:57 | מאת: שני

שלום רב,רציתי לשאול האם אפשר להשמין משתית קפה עם סוכרזית ומשקאות דיאטיים מלאחר תקופה האם זה נוזלים שנספגים לגוף או ...... ??.? תודה מראש שבוע טוב!

26/11/2005 | 20:51 | מאת: עידו

בלי קשר להשמנה, לדעתי זה די אידיוטי לפגוע לעצמך בבריאות בכוונה. משקאות מזיקים גורמים להרבה נזקים שמתגלים בעיקר בגיל מבוגר, כמו דלקות פרקים, דילול העצם, סרטן וכל מיני נזקים אחרים. מי שרוצה להרוס לעצמו את הגוף - זכותו. הבעיה היא חוסר מודעות לנזקים. יש מספיק אנשים שמרגישים קל וטוב גם בגיל מבוגר, ומי שרוצה להרגיש כמוהם צריך לאכול כמוהם. אם אוכלים אוכל בריא ואוכלים המון פירות וירקות לא משמינים. (ובזאת תם הנאום...)

26/11/2005 | 22:02 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, ראשית אני מסכים עם עידו. שנית ממתיקים מלאכותיים ובמיוחד כאלה המכילים אספרטיים עלולים לגרום להשמנה על ידי שיבוב חילוף החומרים בגוף. גם הקפה מזיק וגורם לאצירת נוזלים בגוף. על כך חעוד תוכלי לקרוא בהרחבה בפרק המאמרים באתר שלי במאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו" בהצלחה צביקה

26/11/2005 | 15:38 | מאת: שי

רוב התזונה שלי היא מפירות וירקות (בלתי אורגניים). האם לרעלים יכולה להיות השפעה משמעותית על הבריאות, והאם ישנה סכנה מסויימת מאכילת פירות וירקות רבים (שאינם אורגנים)?

26/11/2005 | 21:59 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, לצערי זאת בעיה רצינית עבור צמחונים ואנשים שמרבים באכילת פירות וירקות שאינם מגידול אורגני. רוב הירקות והפירות מרוססים. ההרעלה היא איטית ולא מורגשת מייד. במיוחד מרססים ירקות עליים (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית, תות שדה וכד') וירקות הגדלים מעל האדמה. כדאי לנסות לעבור בהדרגה לאכול אורגני. בהצלחה צביקה

26/11/2005 | 23:06 | מאת: נעמי

חייב לאכול אורגני. כל הירקות והפירות מרוססים, חלקם בצורה מוגזמת. בתוצרת האורגנית יש יותר ויטמינים ומינרלים מאשר ברגילה, והיא גם יותר טעימה. ברשימה שלי של הגורמים לסרטן, מזון מרוסס נמצא באחד המקומות הראשונים. יש לי חומר כתוב על הנושא האורגני, ואוכל לשלוח במייל למי שמעוניין.

26/11/2005 | 14:23 | מאת: מאי

התחתי לאכול תפוזים על בסיס יומי, והבחנתי שמאז אין לי יותר עצירויות (היה לי מידי פעם למשך כ-3 או אפילו 4 ימים).ויש לי כל יום או יומיים האם יש לזה קשר? האם התפוז עוזר לקיבה. תודה ויום מצויין

26/11/2005 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, התפוז מכיל סיבים תזונתיים שמונעים עצירות. אני מקווה שמלבד תפוזים את אוכלת גם הרבה ירקות ופירות אחרים. בהצלחה צביקה

26/11/2005 | 12:03 | מאת: יובל

האם פירות שאוחסנו בקירור והוצאו מהמקרר ממשיכים להבשיל כמו פירות שלא היו במקרר?

26/11/2005 | 21:55 | מאת: צביקה קורן

כן, אבל חלק מהפירות מוכנסים למקרר במצב בוסר שלא מאפשר המשך הבשלה גם אילו לא הוכנסו למקרר.

25/11/2005 | 23:52 | מאת: דניאל

צביקה שלום, האם מזון מועשר בויטמינים/מינרלים מזיק יותר מאשר מזון שאינו מועשר בשל תהליכים נוספים שבוצעו על מנת להעשיר אותו? (לדוג' חלב רגיל עם 100 מ"ג סידן לעומת חלב מועשר עם 180 מ"ג סידן ב100 מ"ל) תודה, דניאל

בנוסף לתשובה המקצועית שאותה תקבל, רציתי רק לומר שהרבה יותר בריא לקבל ויטמינים ומינרלים כפי שהטבע התכוון שנקבל אותם - ישירות מעולם הצומח. רק שם תמצא איכות ובריאות (ורצוי שהפירות והירקות יהיו אורגנים). אם מזון מסויים זקוק ל"העשרה", כמו חלב או גבינה, זה בגלל שבתהליך הייצור נגזל מהם הסידן כמעט לגמרי. אז למה לך לקבל תוספות מלאכותיות שנוצרו במעבדה הכימית? נסה לבדוק אם הגוף מסוגל בכלל לספוג את התוספות האלה. אני בספק רב...

לפי מה שאני יודע, סידן שלא נספג יכול לעשות נזק רב, כמו אבנים בכליות והסתיידות כלי הדם.

26/11/2005 | 21:53 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, מזון מועשר בויטמינים לא מזיק יותר ממזון שאינו מועשר, אבל אין צורך "להעשיר" את המזון. לדוגמה דגני בוקר "מועשרים", אך הם מכילים קמח לבן וסוכר לבן ולכן התועלת שלהם מוטלת בספק. אני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו על-ידי שי ונעמי. בהצלחה

25/11/2005 | 17:28 | מאת: יסמין

לצביקה קורן שלום, אני בהריון (שבוע 37) ובבדיקת תרבית ואגינאלית התגלה לי החיידק GBS (סטרפטוקוקוס מקבוצה B) במשך כל ההריון השתדלתי לאכול נכון (הרבה פירות וירקות אורגניים,כמה שפחות בשר, אגוזים שקדים טחינה עדשים ומוצרים מקמח מלא והכל אורגאני) ברור שלעיתים "חטאתי" אך השתדלתי מאוד מאוד להקפיד בגלל התינוק. כעת בעקבות החיידק אצטרך לקבל אנטיביוטיקה (פניצילין)ישירות לוריד בעת הלידה...הייתי מאוד רוצה לנסות להעביר את החיידק לפני הלידה (למרות שאין לי הרבה זמן) אני גם לוקחת אצידיפילוס (החיידקים הטובים) על מנת לאזן קצת את הגוף. אשמח לשמוע חוות דעתך בנושא ומה ניתן לעשות באופן "טבעי" כדיי שהחיידק לא יהיה (או ירד בריכוזו)..מצרפת לך קישור בנושא ה-GBS. http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=-1&Keywords=GBS

25/11/2005 | 19:35 | מאת: צביקה קורן

יסמין שלום, החשש שלך מטיפול אנטיביוטי במהלך הלידה מוצדק, אבל זה הדבר היחיד שכנראה משמיד את החידק וזה גם הטיפול המקובל כיום (כפי שאת כבר יודעת). מבחינת הגישה הטבעית לטיפול בבעיה, צריך להמשיך לחזק את המערכת החיסונית בתזונה נכונה .את יכולה להוסיף שום טרי למזון שלך וגם קפליות שום. לשתות טיפות של אכינציאה ולבצע טיפול מקומי בנרות וגינליים של שמן עץ התה ושום (נסי למצוא בבתי מרקחת הומיאופתיים גדולים). בנוסף את יכולה לפנות להומיאופת מנוסה שיתן לך פניצילין במינון הומיאופתי, או תרופה אחרת. בהצלחה צביקה

25/11/2005 | 16:36 | מאת: אורי

צביקה, שלום רב, שמי אורי, אני בן 16 וסובל מבעיית משקל חמורה. (אני שוקל 112). עשיתי בדיקות דם וגילו שיש לי בעיות בתפקודי כבד וכולסטרול של 256 מ"ג (הכולסטרול "הרע"). בנוסף, לפי הבדיקות, יש לי בעיה קלה בתפקוד בלוטת התריס. יש לציין שאני סובל מדופק לא סדיר (מגיל 7, בערך). מה שברצוני לדעת הוא - 1) מה אתה ממליץ לי לעשות בנושא? 2) האם תוכל לסביר לי ממה נובעת הבעיה בבלוטת התריס? 3) עקב רמת כולסטרול גבוהה אני מנסה "להוריד" אותה בכל דרך. מה אתה ממליץ לי לעשות בנידון? אני חייב להוסיף שאין לי כסף, כרגע, ושחדרי כושר, וכל הלחמים והדגנים היקרים, שרצוי להוסיפם לדיאטה, לא באים בחשבון בגלל מחירם. תודה מראש, אורי.

25/11/2005 | 19:13 | מאת: צביקה קורן

אורי שלום, ראשית, לא צריך חדרי כושר כדי לבצע פעילות גופנית. מספיק זוג נעלי הליכה (או ריצה) טובות. גם לחמים מלאים ויקרים לא צריך, אבל גם פיתות ולחם לבן לא צריך. אתה יכול לאכול דגנים מלאים כמו: אורז מלא, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל (מורידה כולסטרול רע...). הסיבה לשיבוש בתפקוד בלוטת התריס יכולה להיות תורשתית, ממחלה כלשהי או מתזונה לא נכונה שהתחילה כבר בינקות. אני מציע שתגייס 100 - 150 שקלים ותפנה ליעוץ תזונתי טבעי או נטורופתי. יש בכל בית חולים מרפאה לרפואה משלימה. לדוגמה: שיר"ם באסף הרופא. עם הפנייה מרופא המשפחה אתה יכול להתקבל שם ליעוץ תזונתי. במיוחד בגילך כדאי מאד שהטיפול בכולסטרול ובבעיות האחרות יהיה בתזונה נכונה ובפעילות גופנית. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

25/11/2005 | 11:48 | מאת: שרה

שלום רב אנו אוכלים יום יום ירקות ופירות וירק... אני משתדלת לשטוף טוב טוב מחומרי הריסוס וההדברה, אבל מי יודע מה כן נשאר עליהם... האם תוכל ליעץ לי איך לשטוף הכי טוב כדי להרחיק כמה שאפשר חומרים אלו? אני שוטפת עם מים וסבון אבל את החסה ועשבי התיבול אני לא ממש יודעת איך לשטוף הכי טוב...(בהנחה שלא תמיד יש אורגני כי גם אין עשבי תיבול אורגניים בכל מקום) בתודה מראש

25/11/2005 | 16:12 | מאת: עדי

את שוטפת אותם בסדר גמור מעבר לזה ,זה פשוט לקנות ירקות ופירות אורגניים

25/11/2005 | 17:43 | מאת: נעמי

חומרי ריסוס והדברה נמצאים, בחלק מהמיקרים, בגוף הפרי או הירק, כך ששום שטיפה שבעולם לא תוציא את הריסוס. לפעמים הריסוס נמהל במי ההשקייה, ומועבר לצמח דרך השורשים. שלא לדבר על חומרי הדברה רעילים בקרקע. אני לא הייתי שוטפת עם סבון. לדעתי יש בו חומר רעיל, ומי ערב לי שמשהו מזה לא נשאר על הפרי? אפשר לקנות אורגני בלבד, בבתי-טבע או במשלוח, ישר הביתה, בכל הארץ (או כמעט בכל הארץ). עשבי תיבול, אם זה כל-כך חשוב, אפשר לקנות אורגני או לגדל לבד. אם תקלידי בגוגל ירקות ופירות אורגנים, תקבלי מידע מפורט. הנזק של הריסוס הוא נזק מצטבר, ומומלץ לאכול אורגני בלבד. רק בריאות.

25/11/2005 | 19:05 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, נעמי צודקת. כימיקלים ןחומרי דישון מוכנסים לפרי ולירק בטיפטוף ובהשקייה ולכך השטיפה החיצונית לא תמיד עוזרת. לגבי החסה, פטרוזיליה ועשבי התיבול - שוטפים בתוך כלי גדול שמכיל מים ומנערים את העלים בתוך הכלי. בהצלחה צביקה

24/11/2005 | 23:12 | מאת: שירה

אני חייבת להשמין בחודש הזה לפחות 4 קילו!!! האם זה אפשרי?? ואולי אפשר יותר?? ואני לא רוצה להשמין מלאכול ג’אנק פוד ושוקולד כל הזמן....אני אוהבת לאכול אוכל בריא!!! תעזרו לי!

25/11/2005 | 07:02 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, לא כתבת בת כמה את, כמה את שוקלת ומה הבהילות לעליה במשקל (גיוס לצבא?). אם את בתת משקל באופן טבעי נראה שיהיה קשה לעלות 4 קילו בחודש. בכל אופן באמת לא כדאי להתחיל לאכול שוקולד, עוגות וממתקים. נסי להוסיף לתזונה מזונות עתירי קלוריות כמו: אגוזים, שקדים, זרעים (דלעת, חמניות, שומשום ופשטן טחונים), אבוקדו, לחם מלא, טחינה מלאה, דגנים מלאים (אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, שיבולת שועל), פירות מתוקים (בננה, אנונה, תמרים וכד'). גם פעילות גופנית להעלאת מסת שריר עשוייה לעזור בהצלחה צביקה

25/11/2005 | 21:42 | מאת: שירה

אני בת 15 ואני שוקלת עכשיו 44 קילו והגובה שלי הוא 162. (אני במשקל הזה אחרי שהעליתי קרוב ל5 קילו).. אני לא נמצאת בתת משקל באופן טבעי. בנתיים הרופא המליץ לי לא לעשות שום ספורט מכיוון שאין לי שום שומן לשרוף והוא לא רוצה שאני ישרוף קלוריות. הזכרת פה קינואה. קינואה זה מאכל עשיר בקלוריות? אני יודעת שהוא מאוד בריא אבל לא ידעתי שהוא עשיר בקלוריות. כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום כדי להעלות לפחות 4 קילו בחודש?

24/11/2005 | 22:18 | מאת: מורן

שלום. האם זה נכון שיש אנשים שלא מתאים להם לאכול ירקות טריים? ומי הם? והאם זה נכון גם לגבי קמח מלא? תודה.

25/11/2005 | 06:57 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, בהחלט כן! יש אנשים שהרסו את המעיים בתזונה קלוקלת וסובלים ממחלות מעיים שונות שלא מאפשרות אכילת ירקות טריים - לתקופה מוגבלת, עד הריפוי, שאמור להתבצע באמצעות צום ותזונה נכונה. גם אצל חלק מאנשים הזקנים יש חולשה של מערכת העיכול שמקשה על אכילת ירקות חיים. יש גם צעירים שאלרגיים לירק או פרי כזה או אחר. בהצלחה צביקה

25/11/2005 | 10:40 | מאת: מורן

בוקר טוב,ד"ר קורן. תודה רבה על התשובה המהירה! קראתי פעם שחוץ מהאנשים שהזכרת שלא מתאים להם ירקות טריים, יש כאלה שצריכים לפחות להוציא את הירקות מהמקרר לפחות שעה לפני. מה העניין הזה? ושוב האם הדבר נכון גם לגבי חיטה מלאה? תודה מראש.

24/11/2005 | 21:56 | מאת: טלי

שלום צביקה, יש לי רמה גבוהה של קריאטינין/ ציטראט בשתן. האם אתה יודע במקרה, ממה זה יכול לנבוע? (אני פונה , כי לא קיבלתי תשובה מאף אורולוג, עד כה) תודה טלי

24/11/2005 | 22:14 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, רמה גבוהה של קריאטינין נובעת מעודף חלבון מהחי בתזונה, או מחוסר יכולת של הכליות לפנות אותו מהדם (יתכן עקב בעיה בתפקודי כליות). מציע לך לפנות ליעוץ בתזונה טבעית ועד אז להוריד כל חלבון מהחי מהתזונה. את יכולה לאכול שקדים, אגוזים, טחינה, טופו, שילוב של קטניות ודגנים (מג'דרה - נותן חלבון מלא). גם מלח מכביד מאד על הכליות - נסי להפחית למינימום האפשרי. בהצלחה צביקה בהצלחה

24/11/2005 | 23:07 | מאת: טל

שלום צביקה, בקשר לחלבון מן החי, אני לא אוכלת כמעט בשר וביצים. האם להוריד גם את הגבינה? בברכה טלי

24/11/2005 | 21:50 | מאת: טלי

שלום צביקה, אני מתארת לי שאתה נגד צריכת בשר אדום, אבל לבני יש אנמיה קלה והוא אינו אוהב קטניות/ טחינה ושאר מכילי הברזל מהצומח. לכן, שאלתי, אם במקרה אתה יודע באיזה בשר אדום, מלבד כבד (שהוא לא אוהב), יש הכי הרבה ברזל והכי מעט שומן (הוא סובל מעודף משקל).?? תודה תודה על כל עיצה טלי

24/11/2005 | 22:09 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אני לא מתנגד למתן כבד או בשר בקר כ"עזרה ראשונה" במקרים של חוסר ברזל רציני. אם המצב כרוני צריך לטפל בזה בתזונה נכונה. כלומר להוריד מהתזונה חומרים שמונעים ספיגת ברזל ולהוסיף מזונות עשירים בברזל ותוספי מזון. כדאי לקבל יעוץ נטורופתי. יש בחנויות טבע תוסף ברזל נוזלי "קינדרויטל", "פלורדיקס" ועוד שעשירים בברזל בזמינות טובה. גם מולסה מאד מועילה ועוד. לשאלתך, מלבד כבד, אפשר לתת כל חלק (שריר) מבשר בקר. הקישור שלהלן מאפשר לך לבצע חיפוש בבסיס נתונים ענק לפי סוג מזון ורכיב תזונה:http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html בהצלחה צביקה

26/11/2005 | 12:07 | מאת: ש

בבשר הודו אדום (ובמיוחד הודו אדום שווארמה נקבה) יש הרבה מאוד ברזל.

24/11/2005 | 17:05 | מאת: מעיין

שלום אז איך לחמם כבר מזון וחלב?(אני לא מכינה שום מזון במיקרו , רק מחממת מזון.) להשתמש בתנור אובן קטן? ושאלת המיליון דולר: איך , איך, איך משרד הבריאות מאשר שימוש במיקרוגל?? (לאחר שקראתי את הכתבה המזעזעת...) תודה רבה

24/11/2005 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אפשר לחמם בטוסטר אובן, או בתנור רגיל או בסיר על כיריים. משרד הבריאות לא מקבל את ממצאי המחקר הזה ועוד הרבה מחקרים על חומרים מזיקים. למשרד הבריאות יש מחקרים אחרים שאומרים שמיקרוגל לא מזיק. יש בעיה בכל המחקרים האלה. השאלה מי מממן אותם ומה רוצים להוכיח. על כל מחקר יש שני מחקרים ששוללים את המסקנות שלו. אין תחליף למזון טבעי ולשמירה על חוקי הטבע. בהצלחה צביקה

24/11/2005 | 16:41 | מאת: יעל

צביקה שלום, האם בצמחים כמו נענע, לימונית וכו' יש קפאין באופן טבעי? האם הקפאין מוסף לתה שאנו קונים? והאם יש יתרון לתחליף קפה - צ'יקו תודה וסוף שבוע נעים

24/11/2005 | 21:56 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, בצמחי מרפא כמו לימונית נענע, בבונג, שומר וכד' אין קפאין. בפולי קפה, קקאו ובעלי תה יש קפאין באופן טבעי לא מוסיפים. למשקאות כמו קולה מוסיפים קפאין. תחליף קפה כמו משקה דגנים עדיף על קפה, אבל הקלייה לא בריאה. בהצלחה צביקה

24/11/2005 | 12:21 | מאת: שרה

שלום צביקה מדוע אי אפשר לסחוט מיץ עשב חיטה במסחטת מיצים רגילה?האם זה רק בגלל החלקים המתכתיים? האם אפשר להנביט חיטה בבית? תודה

24/11/2005 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, אפשר לנסות לסחוט במסחטה רגילה, אבל זה "תוקע" אותה ועלול לגרום להרס המנוע. צריך מסחטה ייעודית - ידנית (בערך 300 ש"ח) או חשמלית (1,000 - 2,000 ש"ח). אפשר להנביט חיטה בבית. תוכלי לחפש בגוגל ולמצוא הסברים באינטרנט בהצלחה צביקה

24/11/2005 | 10:29 | מאת: מעיין

שלום אני רוצה להיכנס להריון וגם רוצה בריאות לעצמי ואני מאוד מבולבלת אני לא אכלנית של דגים ואני רוצה את "האומגה המדוברת"... מה אתה מציע לי לקחת? כדורי שמן דגים? איזה? כמה לקחת ביום? או זרעי פשטן טחונים?כמה ביום? והאם לשני המוצרים אותו אפקט בדיוק או שאחד עדיף על השני? ( בהנחה שאיני צורכת דגים...) בתודה מראש

24/11/2005 | 15:18 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אני בעד צריכת אומגה 3 מפשתן טחון. הפשתן מכיל שומן איכותי, חלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים איכותיים. תתחילי עם כף אחת ותגיעי לשתים ביום. עם זאת כדאי שתזכרי ש"הכנת" גופך להריון לא מסתיימת עם פשתן טחון. כדאי שתעשי שינויים רצינים בתזונה. הסברים נוספים ומפורטים תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. לנשים הרות ולנשים שרוצות להיכנס להריון אני ממליץ להימנע מקפאין, אספרטיים, אלכוהול וניקוטין. ארבעת החומרים האלה נמצאו כמסכנים את המהלך התקין של ההריון ואת בריאות העובר. (ההמלצה הזאת טובה גם לגברים ונשים שלא בהריון...) בהצלחה צביקה

24/11/2005 | 10:25 | מאת: לימור

שלום רב אני נוהגת להכין מרקים בסיר לחץ אבל הבנתי שחימום הירקות הורס את כל מה שטוב בהם. אז מה בעצם טוב במרק ירקות? מה נשאר בו בכלל? האם יש כבר הבדל בין סיר לחץ לסיר רגיל. ועוד דבר בבקשה , ציינת שאת המיקרוגל צריך להוציא מהבית , למה ? גם אני תמיד חוששת ממנו אבל מה הסיבה? האם הוא משאיר עקבות באוכל.? האם הוא מרעיל אותנו? בתודה מראש.

24/11/2005 | 15:13 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, מרק ירקות מכיל הרבה חומרים מזינים ומועילים כמו מינרלים, פיטוכימיקלים, חלבון וסיבים תזונתיים. רוב הויטמינים נהרסים בחום ואותם אפשר לקבל מירקות טריים או מפירות. אין לי דעה לגבי היתרון של סיר לחץ לעומת סיר רגיל, אבל יש שיטות בישול מתקדמות בסירי צ'פטר או בשיטת בישול שמריוס ויטנר ועידית סער משווקים ולטענתם נשמרים הערכים התזונתיים. לגבי מיקרו גל תקראי את המאמר שבקישור שלהלן: http://www.wddty.co.il/articals/microwave.html המיקרו גל הורס את המזון ברמה המולקולרית וגורם לנזקים בריאותיים. יש באתר הזה עוד כתבות מזעזעות ומרגיזות (את השלטונות). בהצלחה צביקה

24/11/2005 | 08:58 | מאת: דנה

האם זה בסדר לערבב את הפסיליום ביוגורט שזה סמיך בניגוד לנוזל כמו מיים או מיץ ויהיה לזה אותו אפקט?? האם חייבים לקחת בבוקר (למניעת עצירות) או שזה בסדר גם בערב (או שאם בערב זה עלול ליגרום ליציאות יותר קשות)??? תודה

24/11/2005 | 15:00 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אפשר לקחת עם היוגורט אבל צריך לשתות אחרי זה לפחות כוס מים אחת או תה צמחים (לא קפה...!). אם לא שותים עלולים להשיג תוצאה הפוכה. רצוי לקחת את הפסיליום בין הארוחות - זה גם משביע יותר וגם סופח פחות מינרלים מהמזון. החסרון של סיבים מלאכותיים כמו סובין, פסייום ודייסיבית - הם סופחים מינרלים מהמעיים. בכל מקרה אם את ותיקה בפורום את צריכה לדעת שאני מתנגד לשימוש ב"תרופות" כדי לטפל בעצירות. רק תזונה נכונה תפתור את הבעיה מהשורש. בהצלחה צביקה

23/11/2005 | 22:16 | מאת: שי

לאחרונה ביצעתי שינויים בתזונה שלי. הפסקתי לאכול בשר וחלב, והפחתי את כמות הדגנים. אני אוכל הרבה, אבל אני מרגיש רעב הרבה זמן במהלך היום, גם אחרי שאני אוכל ארוחה גדולה. האם זה בגלל שאני לא אוכל מזון שהייתי רגיל לאכול במשך 16 שנה? (אגב, אני רזה ואין חשש להשמנה)

24/11/2005 | 08:09 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, לשינוי בתזונה יש השפעה על התחושות החדשות. אם אין לך בעיית משקל, תוודא שאתה מקבל מספיק חלבון איכותי ושומנים "טובים" (מאבוקדו, שקדים, אגוזים, זרעונים, טחינה מלא). בנוסף כדאי לחזור לדגנים מלאים (אורז, כוסמת, דוחן, קינוא, אמרנט, שיבולת שועל). בהצלחה צביקה

23/11/2005 | 20:31 | מאת: שירן

האם זה נכון שזנגביל עוזר לעצירויות?

23/11/2005 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

זנגביל זה מזון שמועיל למערכת העיכול. זו לא תרופה ולא חומר משלשל.

23/11/2005 | 17:42 | מאת: שרה

צביקה שלום ,אם אני לוקחת שני תפוחים אחד אני אוכלת בשלמותו והשני אני שותה כמיץ,האם לא נכנסים לי לגוף אותם החמרים בדיוק? בהמשך לשאלתי מלפני יומיים. בתודה מראש שרה

23/11/2005 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, לא בדיוק. כפי שכתבתי לך בתשובה הקודמת בפרי השלם יש סיבים תזונתיים ובמיץ יש הכל חוץ מהסיבים. מומלץ לשתות מיץ, אבל לא לוותר על פירות וירקות שלמים. בהצלחה צביקה