פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/11/2018 | 14:06 | מאת: נועם

היי דבר ראשון תודה על התשובות שלכן דבר שני שאלתי את השאלה כי חבר שלי אמר לי שברכב קיצוני הגוף אוכל לעצמו את השרירים ואז זה פוגע בגדילה אז רציתי הסבר על כך תודה

06/12/2018 | 17:34 | מאת: טובה בר-שאן

נועם שלום אכן כן . ברעב קיצוני יהיה פרוק מסיבי של שרירי .לכן כשמתאמנים מאוד חשוב לאכול ולתת לגוף את חומרי הגלם לבנית שריר. בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

07/12/2018 | 16:50 | מאת: נועם

ורציתי לדעת אחרי כמה זמן בערך יש רעב קיצוני

27/11/2018 | 23:03 | מאת: מינה

שלום רב, רציתי לדעת אם אנזמי עיכול כתוסף תזונה זה דבר בריא/מועיל. יש לי תופעת גזים בערב, ולאחר קריאה בנושא מצאתי שזה יכול להיות מועיל. האם כך? תודה מראש

06/12/2018 | 17:13 | מאת: אנזימי עיכול

מינה שלום תוסף זה חשוב מאוד לוקחים אותו ביחד עם האוכל והוא מאוד יעזור לך חג אורים שמח טובה בר- שאן

06/12/2018 | 17:35 | מאת: טובה בר-שאן

מינה היקרה את צודקת בהחלט תוספת של אנזימי עיכול עם האוכל יכולה מאוד מאוד לעזור . בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

23/11/2018 | 13:40 | מאת: יריב

איזה יתרונות בריאותיים יש לחומוס/טחינה +איזה מחלות הוא יכול לעזור למנוע ?

06/12/2018 | 12:01 | מאת: אביטל זלצר

יריב שלום. שילוב של טחינה וחומוס נותן חלבון מלא ומצוין כתחליף למזון מן החי. עתיר ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף ומעיל שומנים שהם ברובם בריאים. מומלץ לצריכה לפחות פעמים בשבוע לשמירה על תזונה מאוזנת. בברכה אביטל

22/11/2018 | 15:30 | מאת: יוגב

איזה אלטרנטיבה של אוכל יש אם אני רוצה לצמצם בפחמימות/לחם ?

26/11/2018 | 22:17 | מאת: אביטל זלצר

יוגב שלום נסה קטניות ודגנים. פריכיות אורז, פתית, קרקרים מסןג איכותי, בטטה נפלאה גם כן, משביעה כמו לחם ומלאה בערכים תזונתיים מצויינים. זה בהחלט תחליפים מצויינים ללחם. בברכה, אביטל

22/11/2018 | 10:02 | מאת: איש אחד

שלום, התחלתי לצרוך גרעיני פשתן. כרגע אני לועס אותם טוב אולם נאמר לי שיש צורך לטחון אותם. האם ידוע אםיש מטחנה ספציפית לגרעיני פשתן? אני יודע שנהוג לטחון עם מטחנת קפה אולם מוכר בחנות אמר לי שזה לא מתאים כי הגרעינים של הפשתן קשים מידי למטחנת קפה. תודה.

26/11/2018 | 22:15 | מאת: אביטל זלצר

איש אחד שלום גרעיני פשתן נטחנים מצויין במטחנת קפה או במעבד מזון מסוג נינג'ה. בברכה אביטל

שלום אני שמונה חודשים אחרי לידת תאומים , מניקה , הבעיה שאני יורדת במשקל , לפני ההריון שקלתי 46 ק"ג כעת אני פחות מ 40 ק"ג , צריך לציין שאני אוכלת קצת יותר ממה שהיתי אוכלת לפני ההריון, מה ניתן לעשות כדי לחזור למשקל הנורמלי אבל בלי להפסיק הנקה ??

26/11/2018 | 22:18 | מאת: אביטל זלצר

חנאן שלום,מציעה לך לקבל עזרה מקצועית, חסרים הרבה פרטים במצב שאת מציגה, בברכה אביטל

שלום אני שמונה חודשים אחרי לידת תאומים , מניקה , הבעיה שאני יורדת במשקל , לפני ההריון שקלתי 46 ק"ג כעת אני פחות מ 40 ק"ג , צריך לציין שאני אוכלת קצת יותר ממה שהיתי אוכלת לפני ההריון, מה ניתן לעשות כדי לחזור למשקל הנורמלי אבל בלי להפסיק הנקה ??

26/11/2018 | 22:14 | מאת: אביטל זלצר

חנאן שלום. 40 ק"ג זה אכן משקל נמוך. צצליצה לך בחום להיבדק רפואית ולקבל סיוע וליווי מקצועי מתזונאית טבעית או נטורופתית. בברכה אביטל

17/11/2018 | 18:12 | מאת: זיו

לאכול בורקסים זה מסוכן לבריאות ? הם עושים נזק ?

26/11/2018 | 22:12 | מאת: אביטל זלצר

זיו שלום. רוב המאפים לרבות בורקסים מכילים שומן מוקשה רווי בכמויות גדולות וזה לא בריא מאחר ומצטבר בכלי הדם ולגוף כמעט בלתי אפשרי לפרק. בברכה אביטל

16/11/2018 | 15:07 | מאת: ספי

זה נכון ששקדים עוזרים להפחית את הסיכויים לחלות בסוכרת ? איזה מאכלים כן עוזרים לזה ?

26/11/2018 | 22:10 | מאת: אביטל זלצר

ספי שלום, כדי למנוע סוכרת, יש לצרוך מזונות עם ערכי אינדקס קליקמי נמוכים. יש טבלאות מצויינות במרשתת. שקדים, אגוזים, גרעינים הם מצויינים כמו גם ירקות, דגנים מלאים וקטניות. בברכה אביטל

16/11/2018 | 14:34 | מאת: ליאור

אני רוצה לדעת איך נגמלים ממאפים+ סוכרים ?

26/11/2018 | 22:08 | מאת: אביטל זלצר

ליאור שלום. ראשית מקבלים החלטה חד משמעית מה לא רוצים לאכול. ואז לא מכניסים הביתה. והכי חשוב, מוצאים תחליפים בריאים בכל פעם שמתחשק פחממות ומתוקים כמו למשל: תמרים, בננה, שייק פירות וכד'. בהצלחה אביטל

14/11/2018 | 14:44 | מאת: טום

איזה סוגים של אוכל בריאים לגוף ויכולים לעזור בלמנוע מחלות כרוניות ? ( סוכרת דימנציה לחץ דם גבוה וכו' )

15/11/2018 | 14:51 | מאת: אביטל זלצר

טום שלום המון מחלות לכל מחלה התזונה שלה. באופן כללי, מזון טרי, ירקות, פירות אגוזים, קטניות, דגנים... לאכול בריא וטוב כאורח חיים, לשתות הרבה מים, להתעמל. להוריד רמות מתח ודאגה. בברכה אביטל

14/11/2018 | 14:39 | מאת: ירון

מאיזה אוכל צריך להימנע/להפחית מי שהוא בסיכון לסוכרת ?

15/11/2018 | 14:49 | מאת: אביטל זלצר

ירון שלום כל מוצרי המאפה מקמח לבן, כל המתוקים, יש לצרוך מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, יש המון טבלאות באינטרנט. תקשי "טבלת אינדקס גליקמי" יש לצרוך כמה שיותר נמוך. להרבות באכילת ירקות, זרעים, גרעינים , דגנים וקטניות.ואם פחממות אז רק מלאות (תלוי ברמת הסוכרת) בברכה, אביטל

היי דוקטור אני בן 16 וממלצר קראתי לא מזמן כתבה שאם מגיעים למצב שלא אוכלים הרבה זמן אז הגוף נפגע ויכול להיות נזק לגדילה אז אני ממלצר ופעם בחודש בערך יוצא מצב שאני עושה משמרת של 8 שעות על הרגליים ורק אחרי זה אני אוכל כמובן שאנמ אחרי זה משלים ואוכל את הכמות שהייתי אוכל אם לא הייתי עובד ומעבר לזה אבל באותו זמן אני ממש ממש רעב רציתי לדעת האם זה יכול לפגוע בגדילה\ בגוף תודה.

13/11/2018 | 17:40 | מאת: טובה בר-שאן

נועם שלום זה לא יפגע לך בגדילה אבל זה משפיע על חילוף החומרים שלך .גורם לך להיות רעב עצבני .ואני מניחה שאתה לאחר מכן טורף אפילו בהגזמה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2018 | 22:20 | מאת: נועם

היי דוקטור אני בן 16 וממלצר קראתי לא מזמן כתבה שאם מגיעים למצב שלא אוכלים הרבה זמן אז הגוף נפגע ויכול להיות נזק לגדילה אז אני ממלצר ופעם בחודש בערך יוצא מצב שאני עושה משמרת של 8 שעות על הרגליים ורק אחרי זה אני אוכל כמובן שאנמ אחרי זה משלים ואוכל את הכמות שהייתי אוכל אם לא הייתי עובד ומעבר לזה אבל באותו זמן אני ממש ממש רעב רציתי לדעת האם זה יכול לפגוע בגדילה\ בגוף תודה.

15/11/2018 | 14:45 | מאת: אביטל זלצר

נועם שלום. המצב שאתה מתאר הוא לא מצב מומלץ.דאג לאכול במשמרת של 8 שעות לפחות פעם אחת אפילו משהו קטן. אתה יוצר הרעבה של הגוף מצד אחד והעמסה של הרבה אוכל מצד שני. במשמרת של 8 שעות, מגיע לך הפסקה לפי חוק, דאג לקחת אותה ולנצל אותה לאכילה. בברכה אביטל

11/11/2018 | 09:12 | מאת: יוני

היי, אני חייל בן 20, סובל כבר 5 שנים מטעם מר בפה, ריח רע ויובש בפה שמלווה אותי 24/7. באזרחות ביקרתי אצל רופאים רבים ואף אחד לא מצא את המקור לבעיה. היום אני יודע ובטוח כמעט במאה אחוזים שהבעיה נובעת ממחלה או חוסר תקפוד או זיהום כלשהו שיש לי בגוף או באחת המערכות ואני יודע גם שאני נורא רגיש לאוכל ואחרי שאני אוכל סוכרים ופחמימות הטעם מוגבר. 5 שנים שאני חי בחוסר ביטחון בפני אנשים עקב הטעם והריח, המחלה הזו הורסת לי את החיים וגורמת לי לאבד שפיות. המערכת הצבאית עושה ממני צחוק ומסרבת לעזור. בבקשה אם באפשרותך לעזור לי ולייעץ לי אילו בדיקות לעשות ,לאילו רופאים לפנות או מה עליי לעשות אני יותר מאשמח. **** אולי ניקוי רעלים יעזור? אוכל מסויים שכדאי לי לאכול?? תודה מראש

13/11/2018 | 17:41 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום אתה מספר שאתה אוכל המון סוכרים . המלצתי החמה לעשות בדיקה לקנדידה בפה וגם קנדידה מערכתית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב, ידוע ששתיית יין אדום יבש תורם לבריאות, אבל האם גם לתירוש, שלמעשה הוא מיץ טבעי של ענבים, יש את אותם יתרונות או שעצם נוכחות האלכוהול היא הערך המועיל? תודה

15/11/2018 | 14:46 | מאת: אביטל זלצר

חיים שלום, תירוש הוא בעצם מיץ ענבים ומלא בסוכר. יין אדום, ככל שהוא יבש יותר, כך כמות הסוכר שבו פחותה. אין להשוות שתיית יין למיץ ענבים. בברכה אביטל

06/11/2018 | 14:55 | מאת: רני

שלום רב הייתי אצל רופא עור ואמר שיש לי פטריה בכף הרגל.והמליץ לי על משחות למריחה שחלקן די צורבות לעור.האם יש אפשרות יותר יעילה באמצעות תזונה שונה לקצר את זמן השהות של הפטרייה על הרגלים שלי?[יש קשקשת וקצת יובש על כף הרגל בשתי הרגליים] אודה לעזרתכם.

13/11/2018 | 17:43 | מאת: טובה בר-שאן

רני שלום אכן יש תזונה למניעת פטריה ברגל .אך כן עלייך ללכת לנטורופאט או תזונאי שימליץ לך על התזונה ותוספי מזון להרוג את הפטריה .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2018 | 22:29 | מאת: גילת

שלום!!! האם העובדה שהתחלתי לשתות חומץ תפוחים מעורבב במים בבוקר ובערב גורמת לגרעפסים ? האם זה בריא בכלל והאם משנה אם לפני האוכל או אחרי? למה יש גרעפסים?

13/11/2018 | 17:44 | מאת: טובה בר-שאן

גילת שלום אולי שתית חומץ תפוחים פשוט לא מתאימה לך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/11/2018 | 21:09 | מאת: לירון

אני טבעונית ויש לי גם תת פעילות של בלוטת התריס. בתקופה האחרונה התחלתי להכין שייקים של פירות שאני מוסיפה להם תוספות כמו צ'יה, כורכום, פשתן, אגוזים ולפעמים גם ספירולינה. בד'כ הכל ביחד. האם "מותר" לשלב אותם? האם יכולים ליצור התנגשויות בעיתיות?

07/11/2018 | 08:23 | מאת: אביטל זלצר

לירון שלום מותר ומומלץ וכל הרבה הרי זה משובח. שיהיה לך לבריאות אביטל

15/11/2018 | 09:11 | מאת: לירון

נהדר, תודה

שלום, אני מנסה לסגל אכילה בריאה ככל הניתן ויש לי 2 קשיים: 1. אינני מצליחה לשנות את התפישה השלילית לגבי פחמימות, אמנם אני אוכלת מס מנות ביום אך בהחלט לא לפי פירמידה המזון. עיקר התזונה שלי מגיעה ממוצרי חלב (שיש לי חשק לאוכלם, כנראה עקב בריחת סידן משמעותית ואני אחרי 2 ניתוחים בוושט - פונדופליקציה ונוח לי לאוכלם) כך שהבסיס הוא לא הפחמימות. זה נראה לי מוזר, לא בריא ומשמין לאכול עם בסיס של פחמימות.. 2. אני לא יכולה לאכול יותר מפרי ביום (וגם ללא הקליפה ולפעמים יורקת גם מהפרי בגלל קושי עם ירקות ופירות מאז הניתוח) ירקות אני לא אוכלת בכלל. איך אשלים את החסרים? לא יכולה לרסק זה לא עוזר ולא לשתות מיצי ירקות. גם לא קטניות. אני פשוט סובלת אחכ מאוד ולא מסוגלת. מצד שני, לא אוכלת ג'אנק כלל. מה הכי נכון לעשות? יש לי תור לדיאטנית אבל עוד הרבה זמן ואשמח לקבל עצות בינתיים. תודה רבה

07/11/2018 | 08:22 | מאת: אביטל זלצר

אלה שלום רב. תחילת השינוי יתחיל בתפיסת העולם שלך לגבי המזון.פחממות מלאות וטובות יכולות להיות פיתרון. כדאי לך להתמקד במה כן, מה כן אפשרי לך. לנסות פירות וירקות אחד אחד, יכול להיות שתגלי שאת יכולה חלק מהם. נסי פירות יבשים אורגניים. ירקות אולי במרקים את ניזונה בעיקר מחלבונים. את צריכה לעבוד על המחשבות שלך בעיקר. בברכה ובהצלחה אביטל

24/10/2018 | 19:59 | מאת: סיון

שלום, האם אכילת כרוב כבוש נחשב למזון בריא?

07/11/2018 | 08:13 | מאת: אביטל זלצר

סיון שלום, כרוב כבוש אכן נחשב למזון בריא, בתהליך הכבישה נוצרים חיידקים פרוביוטיים המיטיבים עם מערכת העיכול והחיסון. לא מומלץ לבעלי ל"ד גבוה בשל כמות המלח הרבה שבו. בברכה אביטל

19/10/2018 | 11:07 | מאת: אהוד

מייבש כביסה מעבה את האדים וכך מתקבלים מים מזוקקים. האם המים האלה בריאים לשתייה ?

20/10/2018 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

אהוד שלום המיים האילה הם מיים מזוקקים חסרי מינרלים לחלוטין .לא מתאים לשתותו אותם בשום פנים ואופן בברכה והצלחה טובה בר- שאן

18/10/2018 | 07:52 | מאת: שרית

שלום, משבחים את הקפה שהוא בריא ויש לו יתרונות ,האם אפשר ליחס לאבקת קקאו אורגני טבעי גם את אותם סגולות? אשמח לקבל תשובה שרית

20/10/2018 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום את צודקת .אבקת קקאו טבעית רו. היא מצויינת . מכילה בתוכה הרבה אנטי אוקסידנטים .וכמובן אין בה סוכר ותוספים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2018 | 13:38 | מאת: מעונין בטיפול טבעוני לאורח חיים בריא

שלום למנהלי הפורום! אני סובל מחמש בעיות , עודף פעילות בלוטת התריס, עודף הורמון גדילה אקרומגליה, וממחלת עצם פיברוזיס דיספלזיה, ופטריה בכפות וציפורני הרגליים, וקושי בפוריות, כמות זרעונים מועטה ואיכות נמוכה. ברפואה. הרגילה, סומטולין 90mg, מרקפטיזול 5mg ליום, 4 טיפות d ליום, וקלצילס לאיזון הפוספטים 4 כדורים ליום. האם לתזונה טבעית יש מה להועיל לי? ולאיזה הגדרת מומחיות אני צריך לפנות, כי אני מבולבל מהשפע שיש, האם דווקא תזונה טבעית או רפואה סינית או נטורופתיה? אני מתכוון גם אצל מי לעקוב ולדאוג שלא ידרדר המצב. תודה

20/10/2018 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

מתעניין שלום אכן כן הרפואה הטבעית יכולה מאוד לעזור לך המלצתי שתלך לנטורופאט המשלב תזונה צמחי מרפא ותוספי תזונה ומגע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2018 | 11:26 | מאת: שיר

שלום, האם שתייה של בירה לבנה בריאה לגוף?

20/10/2018 | 06:44 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום אני לא ממליצה לשתות בירה לבנה .הן בגלל הרלכוהול והן בגלל הסוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2018 | 10:51 | מאת: שחר

מעוניין בייעוץ ממוקד )כולל תפריטים) לתזונה טבעית לשמירה על בלוטה מאוזנת לאחר שהייתי בפעילות יתר ואוזנתי עם תרופות

17/10/2018 | 22:14 | מאת: יעל

פעילות יתר של בלוטת התריס האם שמן נבט חיטה מתאים לאכילה והאם מתאים לחולה אפילפסיה הלוקח למיקטל

20/10/2018 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום המלצתי החמה לא להסתפק בהמלצות פורום זה או אחר. לך לנטורופטית שתתאים לך תוכנית תזונה . לשמירה על בלוטת התריס שלך. בהתאם למצבכה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/10/2018 | 04:45 | מאת: דנה

לאחרונה אני רואה ברשתות שיווק מרגרינה שכתוב עליה ללא שומן מוקשה מה דעתך לגבי המוצר בריא?לא בריא?פחות מזיק? אשמח לתשובתך

20/10/2018 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אין ספק שהוצאת השומן המוקשה מורידה את הנזק שהוא עושה .אך המרגרינה זה שמן שעבר תהליך עיבוד. עדיף להשתמש בחומרים טבעיים כמו שמן זיית אמיתי .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/10/2018 | 15:24 | מאת: יוחאי

איזה נזק גורמים מאפים (בורקסים/פיצות ) לגוף וכמה פעמים אפשר לאכול מהם בשבוע ?

20/10/2018 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

יוחאי שלום במאפים אילה יש כמות גדולה של שומן , סוכר קמח לבן. הם מאפים ריקים עתירי קלוריות אין בהם כמעט ויטמינים , וסיבים . יכולים לגרום להשמנה.ומחלות רבות . עדיף לאכל במינון נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/10/2018 | 15:16 | מאת: ירין

איזה פתרון יש להרגשה של רעב כללי בגוף/בין הארוחות כי זה קורה גם מתי שאני אוכל מסודר ?

07/11/2018 | 08:16 | מאת: אביטל זלצר

ירין שלום, רעב קבוע יכול לנבוע מכמה סיבות. המלצתי היא ללכת למפגש עם תזונאית טבעית או נטורופתית ולחקור את הסיבה וכמו כן, להתנהל לפי תפריט מסודר הכולל פתרון גם לזמנים שבין הארוחות. ועד אז, לאכול כל שעתיים שלוש משהו קטן, בעל ערכים תזונתיים טובים או לנסות לשתות כוס מים לפני , לעיתים אחת הסיבות לתופעה היא בילבול בין מנגנון הרעב למנגנון הצמא. בברכה אביטל

07/10/2018 | 20:13 | מאת: מנשה

מהו החומר החשוב בבננה שרק עם שילוב מוצר חלבי הגוף יכול לספוג אותו?

10/10/2018 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה היקר אין לי מושג על מה אתה מדבר בבננה יש מרכיבים רבים כמו מינרלים למשל מגנזיום סיבים רבים וגם אבות המזון .אין צורך במוצרי חלב כדי שיספג יותר טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2018 | 22:01 | מאת: מנשה

מה עם החומר אינולין?

07/10/2018 | 17:24 | מאת: עופר

זה נכון שאומגה 3/שקדים מפחיתים את הסיכוי לסוכרת ?

10/10/2018 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום נכון מאוד. אומגה 3 היא שמן חיוני לגוף והוא אנטי דלקתי. סכרת היא מחלה דלקתית . ולכן היא יכולה למנוע את התפרצות המחלה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2018 | 17:22 | מאת: מני

איזה מאכלים יכולים למנוע/לעזור להפחית את הסיכויים לסוכרת + כמה פעמים צריך לאכול מהם ביום ?

10/10/2018 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

מני שלום מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך . כלומר מאכלים שלא מעלים את הסוכר בדם . כמו ירקות קטניות מאכלים שיש בהם הרבה סיבים תזונתייםעלים ירוקים .בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

03/10/2018 | 23:17 | מאת: איתן

אני סובל מזרמים ועקצוצים בגוף הפכתי לפירותי למשך 4 חודשים ועכשיו אני טבעוני ולא נרפא

08/10/2018 | 05:51 | מאת: טובה בר-שאן

איתן שלום הכי חשוב כרגע שתבדוק את הB12 שלך. יתכן שאתה בחסר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/09/2018 | 13:46 | מאת: כורכומין

האם מותר לקחת כורכומין עם מדלל דם מיקרופירין 100

01/10/2018 | 11:34 | מאת: טובה בר-שאן

כורכומין שלום כורכומין מדלל דם לכן לא מומלץ לקחת אותו עם קומדין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/09/2018 | 12:28 | מאת: שני

שלום האם אפשר לאכול ביצה קשה מבושלת ביום למחרת,אם הכנתי אותה ערב קודם,האם היא מאבדת מהאיכות והיתרונות? ובנוסף אבקש לדעת ,אם אני אוכלת יחד גבינה, ביצה קשה ויוגורט -אין סתירה או בעיה אחרת? בתודה מראש לתשובה שני

01/10/2018 | 11:37 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום את יכולה לאכל את הביצה למחרת כיוון שבה יש חלבונים ,שומנים ,ומינרלים ומעט ויטמינים .כן את יכולה לאכל עם גבינה ויוגורט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/09/2018 | 10:02 | מאת: ש

שלום, האם תזונה יכולה לעזור לצימצום גידול קיים בבלוטת התריס? עדיין לא ידוע אם הוא שפיר או לא

30/09/2018 | 06:11 | מאת: גידול בבלוטת התריס ותזונה

ש שלום אין ספק שתזונה יכולה לעזור .תזונה ללא מזונות גויטרוגנים כמו כרוב כרובית ברוקולי .סויה . ומזונות עשירים באנטיאוקסידנטים כמו פירות יער .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/10/2018 | 11:33 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום בגידול בבלוטת התריס יש להימנע ממזונות גויטרוגנים כמו כרוב , כרובית ברוקולי וסויה .לאכל מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים כמו פירות יער .ומזונות אנטי דלקתיים כמו אומגה 3 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/10/2018 | 00:07 | מאת: ש

האם אפשר לקבל דוגמאות נוספות למזונות שכדאי לצרוך?

28/09/2018 | 11:32 | מאת: דורי

אני סובל מבעיות בשינה שזה להתעורר באמצע הלילה ולחזור לישון כמה פעמים ואני גם לוקח מודיקט שזה נראה לי מה שעושה את הבעייה ניסיתי את כל התרופות לשינה לשינה שיש בשוק וכלום לא עזר וגם לרופא שינה אין מה לחזור אז קלמה לילה/תרופות טבעיות יכול לעזור במקרה שלי ? איזה פתרון יש ?

01/10/2018 | 11:49 | מאת: טובה בר-שאן

דורי שלום יש טעם לנסות לקחת גבא. יש מקום להתיעץ עם נטורופטית .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/09/2018 | 23:21 | מאת: הכולסטרול הרע

מה יכול לגרום לרמות גבוהות של LDL 250+ דבר חשוב להגיד שאני לא אוכלת כל סוגי הבשר מ- 7 שנים( בשר אדום/ עוף) גם לא אוכלת מאכלי ים ולא ביצים - את כל המאכלים העשירים בכולסטרול אני לא אוכלת( אך כן אני אוכלת חלב ונגזרותיו), לפני 3 שנים בבדיקת דם יצא שרמות הכולסטרול הרע כל כך גבוהות ומאז אני עושה בדיקות שנתיות ללא ירידה בכולסטרול( אני לא מטופלת תרופתית) מה אני יכולה לעשות בכדי לטפל בדבר הזה? אני בת 23, האם צריך לפנות לרופא בכדי לקבל תרופה או לפנות לדיטאנית( לעומת שה- BMI שלי בגדר המשקל התקין)

כולסטרול רע שלום המלצי החמה ללכת לנטורופטית עם בדיקות הדם שלך שתבדוק ותיעץ לך בתזונה ותוספי תזונה להוריד כולסטרול זה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/09/2018 | 21:43 | מאת: מנשה

לטיפול בדיכאון ולזיכרון,האם עדיפות לתמצית או לכמוסה? מה הכמות המומלצת?

07/11/2018 | 08:25 | מאת: אביטל זלצר

צמחים לוקחים רק אצל מי שמורשה לתת אותם, נטורופת, תזונאי טבעי או הרבליסט קליני. כל מקרה לגופו אביטל

22/09/2018 | 08:32 | מאת: דוד יוסף

אני עובר טיפןל שתלים בלסת העליונה ,,,נתבקשתי לקחת כדורי אנטיביוטיקה שאלתי היא האם נחוץ לקחת את הכימיקלים האלה?האם יש אפשרות טבעית להתמודד?

07/11/2018 | 08:26 | מאת: אביטל זלצר

יוסף שלום, יש מצבים שאין ברירה. קח את הכמות שניתנה לך ובמקביל במרחק של שעתיים טול פרוביוטיקה. בהצלחה אביטל

21/09/2018 | 16:49 | מאת: ליאור

איזה תכונות רפואיות יש לשקדים ?

07/10/2018 | 16:03 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום להלן תכונות של שקדים שומרים על בריאות הלב מחקר שנערך מצא שבקרב אנשים שצרכו שקדים 5 פעמים בשבוע, קטן הסיכון לקבלת התקף לב ב-50%. השקדים רוויים בויטמין E, והוא כנוגד חמצון מפחית את הסיכון לקבל התקף לב. 2. מפחיתים את הכולסטרול הרע נוגדי החמצון שנמצאים בקליפת השקדים כוללים פלבונולים וקטכינים, שבתנאי מעבדה מפגינים יכולת להגן על הכולסטרול הרע ‭(LDL)‬ מפני חמצון ובכך למנוע את שקיעתו בעורקים. חופן שקדים בכל יום יכול להוריד את רמת הכולסטרול הרע בין 12%-8%. 3. משפרים את זרימת הדם שקדים עשירים באשלגן ודלים בנתרן, שניהם משפיעים על זרימת הדם. כמו כן, לרמה הגבוהה של המגנזיום הנמצאת בשקדים יש השפעה מאוד חיובית על העורקים והורידים שלנו. הם מכילים גם ברזל, מה שעוזר להעביר חמצן לכל האיברים בגוף. 4. מחזקים את העצמות השקדים מהווים מקור טוב לסידן שמחזק את העצמות, השיניים והשרירים. השקדים גם מספקים חומרים מזינים אחרים שמסייעים להגביר את צפיפות המינרלים בעצמות, דבר המחזק את השלד. 5. עוזרים לרדת במשקל בשקדים יש סיבים, חלבון ושומן טוב שיגרמו לכם לתחושת שובע בלי שתאכלו הרבה. מחקרים גילו שדיאטה המשלבת בתוכה שקדים יעילה יותר להפחתה במשקל. 6. טוב לאנשים עם סוכרת השקד נחשב למזון בעל מדד גלימקי נמוך, הוא משחרר את האנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע ומומלץ לחולי סוכרת. 7. מפחיתים את הסיכון לסרטן כמזון העשיר בסיבים טבעיים, השקדים משפרים את תנועת המזון דרך המעי ובכך מונע סרטן המעי הגס. השקדים הם מקור מצויין לויטמין E, פיטוכימיקלים ופלבנואידים שידועים ביכולת שלהם לדכא את תאי סרטן השד. השקדים הם גם מקור עשיר לבורון המסייע במניעת סרטן הערמונית. 8. מונעים אבני מרה מחקר שנערך מצא שאצל אנשים שאכלו לפחות 5 שקדים ביום קטן הסיכוי לפתח אבן מרה ב-25%. שמן שקדים הוא בעל תכונות של חומר משלשל, ומסייע להפיק צואה רכה ולמנוע עצירות. 9. בריאים לשיער עיסוי השיער עם שמן שקדים מעורב במיץ של פרי האמלה מונע נשירת שיער, מעכב האפרה ודילול ועוזר נגד קשקשים. 10. טובים לעור ערכת טיפות העשויה משקדים מונעת עור יבש, פצעונים, ראשים שחורים וטובה לריפוי אקנה. היא גם משפרת את גוון העור, מונעת הזדקנות מוקדמת של עור הפנים והופכת את העור לרך וחלק. 11. מגבירים אנרגיה השקד עשיר בחלבון, מנגן, נחושת וויטמין B המשמשים ליצירת אנרגיה בגוף שלנו. 12. מקור טוב לחלבון שקדים הם מקור מעולה לחלבון. רבע כוס (כ-30 שקדים) מכילה 7.6 גרם חלבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2018 | 17:42 | מאת: איש אחד

שלום, אני בן 49 ולפני כחצי שנה התגלה אצלי לחץ דם מאוד גבוה. כל הבדיקות שעברתי – לב, ריאות וכו' – תקינים. בבדיקת הדם התגלה כולסטרול גבוה וקצת סוכר. הרופא המליצה להתחיל טיפול בכדור נגד לחץ דם רמיפריל 5 מ"ג (1ביום) וכן כדורים נגד כולסטרול שאותם לא נטלתי בכלל. כמו כן שיניתי את הרגלי התזונה - ואני אוכל בעיקר ירקות והרבה - ובבדיקת דם חוזרת הסוכר תקין והכולסטרול ירד אך עדיין גבוה. לאחר כחודש וחצי שנטלתי את הכדור ראיתי שהוא בעצם לא משפיע והפסקתי לקחת אותו תוך כדי שבבדיקות לחץ הדם היומיות (ולפעמים גם פעמיים ושלוש ביום) הגעתי ללחץ דם תקין בד"כ (לעיתים ממש 120/80) או מעט יותר. כך זה נמשך 3 חודשים. לפני כ-10 ימים הצטננתי קשות, ועם או בלי קשר, לחץ הדם מאז קפץ שוב לאיזור ה-160/100 ויותר ולא יורד, גם כשהצינון עבר ואני מרגיש בסה"כ בסדר. כמו כן התחלתי שוב לקחת הכדור רמיפריל. מה יכולה להיות הסיבה? האם יתכן שיש לי דלקת כלשהי או אולי השפעה של עקיצות יתוש שנעקצתי או מאכל שאכלתי (כמו ביצים שפעם ראשונה קניתי לפני שבועיים במארז שונה ממה שהייתי קונה קודם)? תודה

19/09/2018 | 21:31 | מאת: טובה בר-שאן

איש אחד שלום ללחץ דם יש גורמים רבים סביר להניח שבעיקבות והטראומה של הגוף לחץ הדם עלה . בנוסף לפי דבריך יש לך בעית כולסטרול וסוכר שהם עצמם גורמים לעלית לחץ דם .המלצתי להיות במעקב רפואי . לחץ דם של 160על 100 הוא גבוה .וללכת לנטורופטית לגבי תזונה ואורח חיים להורדם כל הגורמים שתארת. בברכת גמר חתימה טובה .טובה בר- שאן

17/09/2018 | 01:44 | מאת: ג

שלום רב, שואל שוב ולאחר חיפושים בפורום נראה שהנושא לא ככ מובן.. אבל האם ערבוב של מי קוקוס ו"החלב" קוקוס עם טחינה מי שקדים ואבקת קקאו יכול לגרום ליצירת שומן טראנס בבלילה שכזו שמחוממת על הגז למשהו כמו 5 דק על חום בינוני גבוה? או ששומן טראנס יכול להיווצר אך ורק בתהליך כימי מעבדתי ? אשמח לפירוט בנושא כדי להבין איך שומן טראנס יכול להיווצר ואיך הוא לא יכול להיווצר תודה וסליחה שוב

17/09/2018 | 01:52 | מאת: ג.

אוסיף רק שבמתכון עורבב גם קצת קמח טפיוקה ובסוף התהליך נוצר נוזל מעט סמיך יותר מאשר לפני הבישול . לאחר מכן הוקפא על מנת שיתקשה יותר

19/09/2018 | 21:39 | מאת: טובה בר-שאן

ג שלום חימום השומן הרב בלתי רווי בטמפרטורה גבוה לאורך זמן יכול לגרום לשינוי או שרפה של השמן. בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

פרסמתם מאמר המפרט את יתרונות אכילת הדבש.בקשתי לדעת אם אכילת דבש מהווה סכנה להתפרצות מחלת הסכרתץבמקביל פורסם מאמר ע"י קופ"ח כללית עם תיזה שונה משלכם והוא מזהיר מפני אכילת דבש ומעדיף סילאן על פני דבש. כיוון שאני גבולי לסכרת שאלתי ולא קבלתי תשובה ,אולי את תעני לי. תודה

שלמה יקר, עניתי לך ועונה לך שוב. ברמות סוכר גבוליות לא מומלץ לאכול דבש מאחר וכ 80% ממנו מורכב משני סוכרים הנקראים פרוקטוז וגלוקוז המעלים את רמות הסוכר בדם ועתירי קלוריות. בברכה אביטל

המאמר מציין ומדגיש כי הדבש אינו מכיל סוכר האם אין חשש שאכילת דבש על בסיס יומי או בתדירות גבוהה כגון שבועית וכו. תגרום לסכרת? אני גבולי למחלת הסוכרת וחושש שאם אוכל דבש המחלה תתפרץ. אני מודע ליתרונות של הדבש ואוהב מאד אך החשש מפני הסוכרת מונע ממני לאוכלו. תודה ושנה טובה

שלמה שלום 80% מהדבש הם שני סוכרים הנקראים פרוקטוז וגלוקוז ולכן אינו מומלץ לסוכרתיים כלל וכלל. בברכת שנה טובה אביטל

האם כורכום עם שמן נהרס באפייה בחום גבוה ? בתודה מראש

11/09/2018 | 18:52 | מאת: טובה בר-שאן

י שלום כורכום בסביבה שומנית תעלה את זמינות הספיגה שלו בגוף. בחום גבוה עדיין שומר על האפקט הטרפויטי שלו .בברכת שנה טובה טובה בר- שאן בברכה

09/09/2018 | 12:45 | מאת: אריק

אכילת תפוח עם גרעיניו מומלצת. האם הגרעינים הנוקשים מתעכלים במעיים ונספגים לזרם הדם? לטובת הגנה נגד סרטן. חשבתי שהם מופרשים בצואה. שלמים.

12/09/2018 | 08:15 | מאת: אביטל זלצר

אריק שלום, קליפת הגרעין אכן תצא שלמה בצואה אולם החלק הלבן שבפנים, אם תלעס היטב, יספג בגוף. בברכת שנה טובה אביטל

07/09/2018 | 19:10 | מאת: רועי

שלום רב הייתי אצל פרוקטלוג אתמול ואמר שיש שם טחור חיצוני בדרך לריפוי עם פצע באמצע הישבן ובצרפת למה הכוונה.?הרופא אמר לי שזה יקח להן לשיפור שלושה חודשים כרגע אני משתמש בשמחת הממליס ומידי פעם באוולוורה העניין שלעיתים בבוקר או אחרי מס שעות יש תחושת גירוי או צריבה לא נעימה מה מומלץ לעשות.? קראתי שב שימוש בקליטת בבננה החומר הלבן שעל הקליפה אמור לסייע בבעיית טחורים האם זה יכול לסייע ומה עוד מומלץ בטיפול יעיל כרגע לשיפור המצב באזור? בתודה רועי שנה טובה

08/09/2018 | 19:23 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום משחת הממליס היא מצויינת . שים אותה אם אתה יכול 3 פעמים ביום בנוסף תשתה הרבה מיים ומזונות עשירים בסיבים . בברכת שנה טובה רק בריאות ושמחה טובה בר- שאן

07/09/2018 | 18:19 | מאת: ויקטור

איזה פתרון יש לצמא קשה שזה אומר לשתות הרבה + גם מתי שלא צריך בקיץ/חורף כמה פעמים ביום ?

12/09/2018 | 08:14 | מאת: אביטל זלצר

ויקטור שלום. ישנם מספר גורמים שיכולים ליצור את התחושה הזו. ישנן תרופות שגורמות לתופעה הזו. יכולה להיות בעייה בבלוטות הרוק. סוכרת סמוייה גורמת אף היא לצמא תמידי. יכול להגרם ממצב נפשי, סטרס. נסה לבדוק מול רופא המשפחה שלך ולמצוא מהי הסיבה ומשם הפיתרון יהיה מדוייק. בברכת שנה טובה אביטל

06/09/2018 | 20:46 | מאת: תמיר

מאיזה מאכלים צריך להימנע אדם שרוצה למנוע סוכרת ואיזה מאכלים יכולים לעזור לו להפחית את הסיכויים לחלות בה ?

12/09/2018 | 08:10 | מאת: אביטל זלצר

תמיר שלום, יש להמנע ממזון מתועש, בצקים, סוכר וקמח לבן משומנים רוויים.שתייה ממותקת, יש להרבות באכילת פחמימות מלאות, מזונות עתירי סיבים, פירות וירקות, עלים ירוקים, זרעים, גרעינים ואגוזים. לצרוך מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (יש טבלאות נפלאות במרשתת בהן תוכל לגלות מהו הערך הגליקמי של מזונות). בברכת שנה טובה אביטל