פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
איזה תוספי תזונה יכולים לעזור לשפר ת'זכרון /למידה/הבנה ?
דן שלום מספר תוספי תזונה יכולים לעזור לזיכרון 1. B קומפלקס 2. פוספטידיל סרין -ממולייף 3. אומגה 3. המלצתי שתלך לנטורופטית שתתאים לך את התזונה ותוספי תזונה בהתאם למצבך .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, האם ניתן לאכול שקדים וגרעיני חמניה לא קלויים יחד עם בליעה ויטמין די ? לא נוצר נטרול של אחד מהם בגלל היחד ? תודה מראש.
מירב שלום ניתן לאכל ביחד . לא נוצר ניטרול . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אך בשקדים וגרעיני חמניה יש כמות גדולה של סידן זה לא סותר לויטמין די?
איזה יתרון בריאותי יש לצימוקים ? אפשר לאכול מהם הרבה ?
יורם שלום צימוקים הם אוכל מרוכז מאוד המכיל גלוקוז . לכן המינון צריך להיות נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם יש נזק בריאותי לגוף אם אוכלים בורקסים/פחמימות בתדירות גבוהה ?
דרור שלום המאפים האילה הם אוכל ריק המכיל אחוז גבוה של סוכר מלח וקמח לבן ושמן אין בו ויטמינים וסיבים . לאורך זמן ובמינון גבוה עלול לגרום להשמנה
רציתי לדעת מה שה רעב קיצוני כאילו אחרי כמה זמן בערך מגיעים לזה
נועם שלום לא הבנתי כל כך את שאלתך ? רעב קיצוני הוא מצטבר כבר אחרי יום צום אדם מרגיש לא טוב. בהמשך יהיה פירוק שומנים ובסוף פירוק חלבונים והרס של הגוף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
דבר ראשון תודה על התשובה אז רציתי לדעת אחרי כמה זמן בערך מגיע הפירוק חלבונים ואם זה קרה לי רק פעמיים הרעב קיצוני הזה אז יש לו השפעה על הדווח הארוך
קראתי לא מעט כתבות מחקר על מלח ים אטלנטי,מלח גס ומלח גס ורוד הימלאיה באחת הכתבות היה רשום שאין הבדל בין כמות הנתרן במלח גס למלח הורוד מהאימליה שניהם מכילים 98% נתרן ואין הרבה מינרלים ומה שיש הוא בכמות קטנה ההבדל הוא בתהליך העיבוד לכן ממולץ יותר להשתמש במלח גס ההימלאיה אם כך למה לעבור למלח הימלאיה
ציפי שלום. אני מצרפת קישור בו תוכלי ללמוד יותר על סוגי המלח הקיימים לרבות מלח ים אאלנטי ומלח מההימלאיה. כמו שכתבת, הסוגים מכילים כמויות זניחות מאוד של ויטמינים ומינרלים,זה עניין של העדפה וגם עניין של שימור הסביבה. אני באופן אישי תמיד אעדיף מלח שנכרה בצורתו הטבכית ולא כבר תהליכים כימיים במפעלים שמזהמים את הסביבה. בברכה אביטל http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=33451
שלום רב אני בן 65 יש לי יציאה ללא קושי כל בוקר ומרגיש מרוקן אלא שאחרי שעתיים שלוש מרגיש שוב רצון להתרוקן וכנל גם מאוחר יותר.קולונוסקופיה תקינה יעצו לי להוסיף סיבים תזונתיים.מה עדיף בניפייבר או סובין שיבולת שועל או עדיף למצבי סובין חיטה מלאה.או תציעו משהוא נוסף או אחרו. ואיזה כמויות?לתובה אודה
רלף שלום המלצתי החמה לקחת פרוביוטיקה שתעזור לך לווסת את היציאות שלך . הסיבים הטובים הם שיבולת שועל בנוסף המלצתי שתלך לתזונאית לבדוק את התזונה שלך . .בברכה ובהצלחה . חג אורים שמח טובה בר- שאן
תודה על תשובתך לפיה פרוביוטיקה תסייע להסדיר את היציאות שלי השאלה אם יש סוג מסוים או כל פרוביוטיקה ואיזה מינון והאים לא להוסיף סיבים תזונתיים בניפייבר וסובין כפי שהמליצו לי.לתשובתך אודה
היי דבר ראשון תודה על התשובות שלכן דבר שני שאלתי את השאלה כי חבר שלי אמר לי שברכב קיצוני הגוף אוכל לעצמו את השרירים ואז זה פוגע בגדילה אז רציתי הסבר על כך תודה
נועם שלום אכן כן . ברעב קיצוני יהיה פרוק מסיבי של שרירי .לכן כשמתאמנים מאוד חשוב לאכול ולתת לגוף את חומרי הגלם לבנית שריר. בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן
ורציתי לדעת אחרי כמה זמן בערך יש רעב קיצוני
שלום רב, רציתי לדעת אם אנזמי עיכול כתוסף תזונה זה דבר בריא/מועיל. יש לי תופעת גזים בערב, ולאחר קריאה בנושא מצאתי שזה יכול להיות מועיל. האם כך? תודה מראש
מינה שלום תוסף זה חשוב מאוד לוקחים אותו ביחד עם האוכל והוא מאוד יעזור לך חג אורים שמח טובה בר- שאן
מינה היקרה את צודקת בהחלט תוספת של אנזימי עיכול עם האוכל יכולה מאוד מאוד לעזור . בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן
איזה יתרונות בריאותיים יש לחומוס/טחינה +איזה מחלות הוא יכול לעזור למנוע ?
יריב שלום. שילוב של טחינה וחומוס נותן חלבון מלא ומצוין כתחליף למזון מן החי. עתיר ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף ומעיל שומנים שהם ברובם בריאים. מומלץ לצריכה לפחות פעמים בשבוע לשמירה על תזונה מאוזנת. בברכה אביטל
איזה אלטרנטיבה של אוכל יש אם אני רוצה לצמצם בפחמימות/לחם ?
יוגב שלום נסה קטניות ודגנים. פריכיות אורז, פתית, קרקרים מסןג איכותי, בטטה נפלאה גם כן, משביעה כמו לחם ומלאה בערכים תזונתיים מצויינים. זה בהחלט תחליפים מצויינים ללחם. בברכה, אביטל
שלום, התחלתי לצרוך גרעיני פשתן. כרגע אני לועס אותם טוב אולם נאמר לי שיש צורך לטחון אותם. האם ידוע אםיש מטחנה ספציפית לגרעיני פשתן? אני יודע שנהוג לטחון עם מטחנת קפה אולם מוכר בחנות אמר לי שזה לא מתאים כי הגרעינים של הפשתן קשים מידי למטחנת קפה. תודה.
איש אחד שלום גרעיני פשתן נטחנים מצויין במטחנת קפה או במעבד מזון מסוג נינג'ה. בברכה אביטל
שלום אני שמונה חודשים אחרי לידת תאומים , מניקה , הבעיה שאני יורדת במשקל , לפני ההריון שקלתי 46 ק"ג כעת אני פחות מ 40 ק"ג , צריך לציין שאני אוכלת קצת יותר ממה שהיתי אוכלת לפני ההריון, מה ניתן לעשות כדי לחזור למשקל הנורמלי אבל בלי להפסיק הנקה ??
חנאן שלום,מציעה לך לקבל עזרה מקצועית, חסרים הרבה פרטים במצב שאת מציגה, בברכה אביטל
שלום אני שמונה חודשים אחרי לידת תאומים , מניקה , הבעיה שאני יורדת במשקל , לפני ההריון שקלתי 46 ק"ג כעת אני פחות מ 40 ק"ג , צריך לציין שאני אוכלת קצת יותר ממה שהיתי אוכלת לפני ההריון, מה ניתן לעשות כדי לחזור למשקל הנורמלי אבל בלי להפסיק הנקה ??
חנאן שלום. 40 ק"ג זה אכן משקל נמוך. צצליצה לך בחום להיבדק רפואית ולקבל סיוע וליווי מקצועי מתזונאית טבעית או נטורופתית. בברכה אביטל
לאכול בורקסים זה מסוכן לבריאות ? הם עושים נזק ?
זיו שלום. רוב המאפים לרבות בורקסים מכילים שומן מוקשה רווי בכמויות גדולות וזה לא בריא מאחר ומצטבר בכלי הדם ולגוף כמעט בלתי אפשרי לפרק. בברכה אביטל
זה נכון ששקדים עוזרים להפחית את הסיכויים לחלות בסוכרת ? איזה מאכלים כן עוזרים לזה ?
ספי שלום, כדי למנוע סוכרת, יש לצרוך מזונות עם ערכי אינדקס קליקמי נמוכים. יש טבלאות מצויינות במרשתת. שקדים, אגוזים, גרעינים הם מצויינים כמו גם ירקות, דגנים מלאים וקטניות. בברכה אביטל
אני רוצה לדעת איך נגמלים ממאפים+ סוכרים ?
ליאור שלום. ראשית מקבלים החלטה חד משמעית מה לא רוצים לאכול. ואז לא מכניסים הביתה. והכי חשוב, מוצאים תחליפים בריאים בכל פעם שמתחשק פחממות ומתוקים כמו למשל: תמרים, בננה, שייק פירות וכד'. בהצלחה אביטל
איזה סוגים של אוכל בריאים לגוף ויכולים לעזור בלמנוע מחלות כרוניות ? ( סוכרת דימנציה לחץ דם גבוה וכו' )
טום שלום המון מחלות לכל מחלה התזונה שלה. באופן כללי, מזון טרי, ירקות, פירות אגוזים, קטניות, דגנים... לאכול בריא וטוב כאורח חיים, לשתות הרבה מים, להתעמל. להוריד רמות מתח ודאגה. בברכה אביטל
מאיזה אוכל צריך להימנע/להפחית מי שהוא בסיכון לסוכרת ?
ירון שלום כל מוצרי המאפה מקמח לבן, כל המתוקים, יש לצרוך מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, יש המון טבלאות באינטרנט. תקשי "טבלת אינדקס גליקמי" יש לצרוך כמה שיותר נמוך. להרבות באכילת ירקות, זרעים, גרעינים , דגנים וקטניות.ואם פחממות אז רק מלאות (תלוי ברמת הסוכרת) בברכה, אביטל
היי דוקטור אני בן 16 וממלצר קראתי לא מזמן כתבה שאם מגיעים למצב שלא אוכלים הרבה זמן אז הגוף נפגע ויכול להיות נזק לגדילה אז אני ממלצר ופעם בחודש בערך יוצא מצב שאני עושה משמרת של 8 שעות על הרגליים ורק אחרי זה אני אוכל כמובן שאנמ אחרי זה משלים ואוכל את הכמות שהייתי אוכל אם לא הייתי עובד ומעבר לזה אבל באותו זמן אני ממש ממש רעב רציתי לדעת האם זה יכול לפגוע בגדילה\ בגוף תודה.
נועם שלום זה לא יפגע לך בגדילה אבל זה משפיע על חילוף החומרים שלך .גורם לך להיות רעב עצבני .ואני מניחה שאתה לאחר מכן טורף אפילו בהגזמה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
היי דוקטור אני בן 16 וממלצר קראתי לא מזמן כתבה שאם מגיעים למצב שלא אוכלים הרבה זמן אז הגוף נפגע ויכול להיות נזק לגדילה אז אני ממלצר ופעם בחודש בערך יוצא מצב שאני עושה משמרת של 8 שעות על הרגליים ורק אחרי זה אני אוכל כמובן שאנמ אחרי זה משלים ואוכל את הכמות שהייתי אוכל אם לא הייתי עובד ומעבר לזה אבל באותו זמן אני ממש ממש רעב רציתי לדעת האם זה יכול לפגוע בגדילה\ בגוף תודה.
נועם שלום. המצב שאתה מתאר הוא לא מצב מומלץ.דאג לאכול במשמרת של 8 שעות לפחות פעם אחת אפילו משהו קטן. אתה יוצר הרעבה של הגוף מצד אחד והעמסה של הרבה אוכל מצד שני. במשמרת של 8 שעות, מגיע לך הפסקה לפי חוק, דאג לקחת אותה ולנצל אותה לאכילה. בברכה אביטל
היי, אני חייל בן 20, סובל כבר 5 שנים מטעם מר בפה, ריח רע ויובש בפה שמלווה אותי 24/7. באזרחות ביקרתי אצל רופאים רבים ואף אחד לא מצא את המקור לבעיה. היום אני יודע ובטוח כמעט במאה אחוזים שהבעיה נובעת ממחלה או חוסר תקפוד או זיהום כלשהו שיש לי בגוף או באחת המערכות ואני יודע גם שאני נורא רגיש לאוכל ואחרי שאני אוכל סוכרים ופחמימות הטעם מוגבר. 5 שנים שאני חי בחוסר ביטחון בפני אנשים עקב הטעם והריח, המחלה הזו הורסת לי את החיים וגורמת לי לאבד שפיות. המערכת הצבאית עושה ממני צחוק ומסרבת לעזור. בבקשה אם באפשרותך לעזור לי ולייעץ לי אילו בדיקות לעשות ,לאילו רופאים לפנות או מה עליי לעשות אני יותר מאשמח. **** אולי ניקוי רעלים יעזור? אוכל מסויים שכדאי לי לאכול?? תודה מראש
יוני שלום אתה מספר שאתה אוכל המון סוכרים . המלצתי החמה לעשות בדיקה לקנדידה בפה וגם קנדידה מערכתית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, ידוע ששתיית יין אדום יבש תורם לבריאות, אבל האם גם לתירוש, שלמעשה הוא מיץ טבעי של ענבים, יש את אותם יתרונות או שעצם נוכחות האלכוהול היא הערך המועיל? תודה
חיים שלום, תירוש הוא בעצם מיץ ענבים ומלא בסוכר. יין אדום, ככל שהוא יבש יותר, כך כמות הסוכר שבו פחותה. אין להשוות שתיית יין למיץ ענבים. בברכה אביטל
שלום רב הייתי אצל רופא עור ואמר שיש לי פטריה בכף הרגל.והמליץ לי על משחות למריחה שחלקן די צורבות לעור.האם יש אפשרות יותר יעילה באמצעות תזונה שונה לקצר את זמן השהות של הפטרייה על הרגלים שלי?[יש קשקשת וקצת יובש על כף הרגל בשתי הרגליים] אודה לעזרתכם.
רני שלום אכן יש תזונה למניעת פטריה ברגל .אך כן עלייך ללכת לנטורופאט או תזונאי שימליץ לך על התזונה ותוספי מזון להרוג את הפטריה .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום!!! האם העובדה שהתחלתי לשתות חומץ תפוחים מעורבב במים בבוקר ובערב גורמת לגרעפסים ? האם זה בריא בכלל והאם משנה אם לפני האוכל או אחרי? למה יש גרעפסים?
גילת שלום אולי שתית חומץ תפוחים פשוט לא מתאימה לך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני טבעונית ויש לי גם תת פעילות של בלוטת התריס. בתקופה האחרונה התחלתי להכין שייקים של פירות שאני מוסיפה להם תוספות כמו צ'יה, כורכום, פשתן, אגוזים ולפעמים גם ספירולינה. בד'כ הכל ביחד. האם "מותר" לשלב אותם? האם יכולים ליצור התנגשויות בעיתיות?
לירון שלום מותר ומומלץ וכל הרבה הרי זה משובח. שיהיה לך לבריאות אביטל
נהדר, תודה
שלום, אני מנסה לסגל אכילה בריאה ככל הניתן ויש לי 2 קשיים: 1. אינני מצליחה לשנות את התפישה השלילית לגבי פחמימות, אמנם אני אוכלת מס מנות ביום אך בהחלט לא לפי פירמידה המזון. עיקר התזונה שלי מגיעה ממוצרי חלב (שיש לי חשק לאוכלם, כנראה עקב בריחת סידן משמעותית ואני אחרי 2 ניתוחים בוושט - פונדופליקציה ונוח לי לאוכלם) כך שהבסיס הוא לא הפחמימות. זה נראה לי מוזר, לא בריא ומשמין לאכול עם בסיס של פחמימות.. 2. אני לא יכולה לאכול יותר מפרי ביום (וגם ללא הקליפה ולפעמים יורקת גם מהפרי בגלל קושי עם ירקות ופירות מאז הניתוח) ירקות אני לא אוכלת בכלל. איך אשלים את החסרים? לא יכולה לרסק זה לא עוזר ולא לשתות מיצי ירקות. גם לא קטניות. אני פשוט סובלת אחכ מאוד ולא מסוגלת. מצד שני, לא אוכלת ג'אנק כלל. מה הכי נכון לעשות? יש לי תור לדיאטנית אבל עוד הרבה זמן ואשמח לקבל עצות בינתיים. תודה רבה
אלה שלום רב. תחילת השינוי יתחיל בתפיסת העולם שלך לגבי המזון.פחממות מלאות וטובות יכולות להיות פיתרון. כדאי לך להתמקד במה כן, מה כן אפשרי לך. לנסות פירות וירקות אחד אחד, יכול להיות שתגלי שאת יכולה חלק מהם. נסי פירות יבשים אורגניים. ירקות אולי במרקים את ניזונה בעיקר מחלבונים. את צריכה לעבוד על המחשבות שלך בעיקר. בברכה ובהצלחה אביטל
שלום, האם אכילת כרוב כבוש נחשב למזון בריא?
סיון שלום, כרוב כבוש אכן נחשב למזון בריא, בתהליך הכבישה נוצרים חיידקים פרוביוטיים המיטיבים עם מערכת העיכול והחיסון. לא מומלץ לבעלי ל"ד גבוה בשל כמות המלח הרבה שבו. בברכה אביטל
מייבש כביסה מעבה את האדים וכך מתקבלים מים מזוקקים. האם המים האלה בריאים לשתייה ?
אהוד שלום המיים האילה הם מיים מזוקקים חסרי מינרלים לחלוטין .לא מתאים לשתותו אותם בשום פנים ואופן בברכה והצלחה טובה בר- שאן
שלום, משבחים את הקפה שהוא בריא ויש לו יתרונות ,האם אפשר ליחס לאבקת קקאו אורגני טבעי גם את אותם סגולות? אשמח לקבל תשובה שרית
שרית שלום את צודקת .אבקת קקאו טבעית רו. היא מצויינת . מכילה בתוכה הרבה אנטי אוקסידנטים .וכמובן אין בה סוכר ותוספים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום למנהלי הפורום! אני סובל מחמש בעיות , עודף פעילות בלוטת התריס, עודף הורמון גדילה אקרומגליה, וממחלת עצם פיברוזיס דיספלזיה, ופטריה בכפות וציפורני הרגליים, וקושי בפוריות, כמות זרעונים מועטה ואיכות נמוכה. ברפואה. הרגילה, סומטולין 90mg, מרקפטיזול 5mg ליום, 4 טיפות d ליום, וקלצילס לאיזון הפוספטים 4 כדורים ליום. האם לתזונה טבעית יש מה להועיל לי? ולאיזה הגדרת מומחיות אני צריך לפנות, כי אני מבולבל מהשפע שיש, האם דווקא תזונה טבעית או רפואה סינית או נטורופתיה? אני מתכוון גם אצל מי לעקוב ולדאוג שלא ידרדר המצב. תודה
מתעניין שלום אכן כן הרפואה הטבעית יכולה מאוד לעזור לך המלצתי שתלך לנטורופאט המשלב תזונה צמחי מרפא ותוספי תזונה ומגע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, האם שתייה של בירה לבנה בריאה לגוף?
שיר שלום אני לא ממליצה לשתות בירה לבנה .הן בגלל הרלכוהול והן בגלל הסוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מעוניין בייעוץ ממוקד )כולל תפריטים) לתזונה טבעית לשמירה על בלוטה מאוזנת לאחר שהייתי בפעילות יתר ואוזנתי עם תרופות
פעילות יתר של בלוטת התריס האם שמן נבט חיטה מתאים לאכילה והאם מתאים לחולה אפילפסיה הלוקח למיקטל
שחר שלום המלצתי החמה לא להסתפק בהמלצות פורום זה או אחר. לך לנטורופטית שתתאים לך תוכנית תזונה . לשמירה על בלוטת התריס שלך. בהתאם למצבכה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לאחרונה אני רואה ברשתות שיווק מרגרינה שכתוב עליה ללא שומן מוקשה מה דעתך לגבי המוצר בריא?לא בריא?פחות מזיק? אשמח לתשובתך
דנה שלום אין ספק שהוצאת השומן המוקשה מורידה את הנזק שהוא עושה .אך המרגרינה זה שמן שעבר תהליך עיבוד. עדיף להשתמש בחומרים טבעיים כמו שמן זיית אמיתי .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
איזה נזק גורמים מאפים (בורקסים/פיצות ) לגוף וכמה פעמים אפשר לאכול מהם בשבוע ?
יוחאי שלום במאפים אילה יש כמות גדולה של שומן , סוכר קמח לבן. הם מאפים ריקים עתירי קלוריות אין בהם כמעט ויטמינים , וסיבים . יכולים לגרום להשמנה.ומחלות רבות . עדיף לאכל במינון נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
איזה פתרון יש להרגשה של רעב כללי בגוף/בין הארוחות כי זה קורה גם מתי שאני אוכל מסודר ?
ירין שלום, רעב קבוע יכול לנבוע מכמה סיבות. המלצתי היא ללכת למפגש עם תזונאית טבעית או נטורופתית ולחקור את הסיבה וכמו כן, להתנהל לפי תפריט מסודר הכולל פתרון גם לזמנים שבין הארוחות. ועד אז, לאכול כל שעתיים שלוש משהו קטן, בעל ערכים תזונתיים טובים או לנסות לשתות כוס מים לפני , לעיתים אחת הסיבות לתופעה היא בילבול בין מנגנון הרעב למנגנון הצמא. בברכה אביטל
מהו החומר החשוב בבננה שרק עם שילוב מוצר חלבי הגוף יכול לספוג אותו?
מנשה היקר אין לי מושג על מה אתה מדבר בבננה יש מרכיבים רבים כמו מינרלים למשל מגנזיום סיבים רבים וגם אבות המזון .אין צורך במוצרי חלב כדי שיספג יותר טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מה עם החומר אינולין?
זה נכון שאומגה 3/שקדים מפחיתים את הסיכוי לסוכרת ?
מנשה שלום נכון מאוד. אומגה 3 היא שמן חיוני לגוף והוא אנטי דלקתי. סכרת היא מחלה דלקתית . ולכן היא יכולה למנוע את התפרצות המחלה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
איזה מאכלים יכולים למנוע/לעזור להפחית את הסיכויים לסוכרת + כמה פעמים צריך לאכול מהם ביום ?
מני שלום מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך . כלומר מאכלים שלא מעלים את הסוכר בדם . כמו ירקות קטניות מאכלים שיש בהם הרבה סיבים תזונתייםעלים ירוקים .בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
אני סובל מזרמים ועקצוצים בגוף הפכתי לפירותי למשך 4 חודשים ועכשיו אני טבעוני ולא נרפא
איתן שלום הכי חשוב כרגע שתבדוק את הB12 שלך. יתכן שאתה בחסר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם מותר לקחת כורכומין עם מדלל דם מיקרופירין 100
כורכומין שלום כורכומין מדלל דם לכן לא מומלץ לקחת אותו עם קומדין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום האם אפשר לאכול ביצה קשה מבושלת ביום למחרת,אם הכנתי אותה ערב קודם,האם היא מאבדת מהאיכות והיתרונות? ובנוסף אבקש לדעת ,אם אני אוכלת יחד גבינה, ביצה קשה ויוגורט -אין סתירה או בעיה אחרת? בתודה מראש לתשובה שני
שני שלום את יכולה לאכל את הביצה למחרת כיוון שבה יש חלבונים ,שומנים ,ומינרלים ומעט ויטמינים .כן את יכולה לאכל עם גבינה ויוגורט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, האם תזונה יכולה לעזור לצימצום גידול קיים בבלוטת התריס? עדיין לא ידוע אם הוא שפיר או לא
ש שלום אין ספק שתזונה יכולה לעזור .תזונה ללא מזונות גויטרוגנים כמו כרוב כרובית ברוקולי .סויה . ומזונות עשירים באנטיאוקסידנטים כמו פירות יער .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ש שלום בגידול בבלוטת התריס יש להימנע ממזונות גויטרוגנים כמו כרוב , כרובית ברוקולי וסויה .לאכל מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים כמו פירות יער .ומזונות אנטי דלקתיים כמו אומגה 3 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם אפשר לקבל דוגמאות נוספות למזונות שכדאי לצרוך?
אני סובל מבעיות בשינה שזה להתעורר באמצע הלילה ולחזור לישון כמה פעמים ואני גם לוקח מודיקט שזה נראה לי מה שעושה את הבעייה ניסיתי את כל התרופות לשינה לשינה שיש בשוק וכלום לא עזר וגם לרופא שינה אין מה לחזור אז קלמה לילה/תרופות טבעיות יכול לעזור במקרה שלי ? איזה פתרון יש ?
דורי שלום יש טעם לנסות לקחת גבא. יש מקום להתיעץ עם נטורופטית .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מה יכול לגרום לרמות גבוהות של LDL 250+ דבר חשוב להגיד שאני לא אוכלת כל סוגי הבשר מ- 7 שנים( בשר אדום/ עוף) גם לא אוכלת מאכלי ים ולא ביצים - את כל המאכלים העשירים בכולסטרול אני לא אוכלת( אך כן אני אוכלת חלב ונגזרותיו), לפני 3 שנים בבדיקת דם יצא שרמות הכולסטרול הרע כל כך גבוהות ומאז אני עושה בדיקות שנתיות ללא ירידה בכולסטרול( אני לא מטופלת תרופתית) מה אני יכולה לעשות בכדי לטפל בדבר הזה? אני בת 23, האם צריך לפנות לרופא בכדי לקבל תרופה או לפנות לדיטאנית( לעומת שה- BMI שלי בגדר המשקל התקין)
כולסטרול רע שלום המלצי החמה ללכת לנטורופטית עם בדיקות הדם שלך שתבדוק ותיעץ לך בתזונה ותוספי תזונה להוריד כולסטרול זה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לטיפול בדיכאון ולזיכרון,האם עדיפות לתמצית או לכמוסה? מה הכמות המומלצת?
צמחים לוקחים רק אצל מי שמורשה לתת אותם, נטורופת, תזונאי טבעי או הרבליסט קליני. כל מקרה לגופו אביטל
אני עובר טיפןל שתלים בלסת העליונה ,,,נתבקשתי לקחת כדורי אנטיביוטיקה שאלתי היא האם נחוץ לקחת את הכימיקלים האלה?האם יש אפשרות טבעית להתמודד?
יוסף שלום, יש מצבים שאין ברירה. קח את הכמות שניתנה לך ובמקביל במרחק של שעתיים טול פרוביוטיקה. בהצלחה אביטל
איזה תכונות רפואיות יש לשקדים ?
ליאור שלום להלן תכונות של שקדים שומרים על בריאות הלב מחקר שנערך מצא שבקרב אנשים שצרכו שקדים 5 פעמים בשבוע, קטן הסיכון לקבלת התקף לב ב-50%. השקדים רוויים בויטמין E, והוא כנוגד חמצון מפחית את הסיכון לקבל התקף לב. 2. מפחיתים את הכולסטרול הרע נוגדי החמצון שנמצאים בקליפת השקדים כוללים פלבונולים וקטכינים, שבתנאי מעבדה מפגינים יכולת להגן על הכולסטרול הרע (LDL) מפני חמצון ובכך למנוע את שקיעתו בעורקים. חופן שקדים בכל יום יכול להוריד את רמת הכולסטרול הרע בין 12%-8%. 3. משפרים את זרימת הדם שקדים עשירים באשלגן ודלים בנתרן, שניהם משפיעים על זרימת הדם. כמו כן, לרמה הגבוהה של המגנזיום הנמצאת בשקדים יש השפעה מאוד חיובית על העורקים והורידים שלנו. הם מכילים גם ברזל, מה שעוזר להעביר חמצן לכל האיברים בגוף. 4. מחזקים את העצמות השקדים מהווים מקור טוב לסידן שמחזק את העצמות, השיניים והשרירים. השקדים גם מספקים חומרים מזינים אחרים שמסייעים להגביר את צפיפות המינרלים בעצמות, דבר המחזק את השלד. 5. עוזרים לרדת במשקל בשקדים יש סיבים, חלבון ושומן טוב שיגרמו לכם לתחושת שובע בלי שתאכלו הרבה. מחקרים גילו שדיאטה המשלבת בתוכה שקדים יעילה יותר להפחתה במשקל. 6. טוב לאנשים עם סוכרת השקד נחשב למזון בעל מדד גלימקי נמוך, הוא משחרר את האנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע ומומלץ לחולי סוכרת. 7. מפחיתים את הסיכון לסרטן כמזון העשיר בסיבים טבעיים, השקדים משפרים את תנועת המזון דרך המעי ובכך מונע סרטן המעי הגס. השקדים הם מקור מצויין לויטמין E, פיטוכימיקלים ופלבנואידים שידועים ביכולת שלהם לדכא את תאי סרטן השד. השקדים הם גם מקור עשיר לבורון המסייע במניעת סרטן הערמונית. 8. מונעים אבני מרה מחקר שנערך מצא שאצל אנשים שאכלו לפחות 5 שקדים ביום קטן הסיכוי לפתח אבן מרה ב-25%. שמן שקדים הוא בעל תכונות של חומר משלשל, ומסייע להפיק צואה רכה ולמנוע עצירות. 9. בריאים לשיער עיסוי השיער עם שמן שקדים מעורב במיץ של פרי האמלה מונע נשירת שיער, מעכב האפרה ודילול ועוזר נגד קשקשים. 10. טובים לעור ערכת טיפות העשויה משקדים מונעת עור יבש, פצעונים, ראשים שחורים וטובה לריפוי אקנה. היא גם משפרת את גוון העור, מונעת הזדקנות מוקדמת של עור הפנים והופכת את העור לרך וחלק. 11. מגבירים אנרגיה השקד עשיר בחלבון, מנגן, נחושת וויטמין B המשמשים ליצירת אנרגיה בגוף שלנו. 12. מקור טוב לחלבון שקדים הם מקור מעולה לחלבון. רבע כוס (כ-30 שקדים) מכילה 7.6 גרם חלבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני בן 49 ולפני כחצי שנה התגלה אצלי לחץ דם מאוד גבוה. כל הבדיקות שעברתי – לב, ריאות וכו' – תקינים. בבדיקת הדם התגלה כולסטרול גבוה וקצת סוכר. הרופא המליצה להתחיל טיפול בכדור נגד לחץ דם רמיפריל 5 מ"ג (1ביום) וכן כדורים נגד כולסטרול שאותם לא נטלתי בכלל. כמו כן שיניתי את הרגלי התזונה - ואני אוכל בעיקר ירקות והרבה - ובבדיקת דם חוזרת הסוכר תקין והכולסטרול ירד אך עדיין גבוה. לאחר כחודש וחצי שנטלתי את הכדור ראיתי שהוא בעצם לא משפיע והפסקתי לקחת אותו תוך כדי שבבדיקות לחץ הדם היומיות (ולפעמים גם פעמיים ושלוש ביום) הגעתי ללחץ דם תקין בד"כ (לעיתים ממש 120/80) או מעט יותר. כך זה נמשך 3 חודשים. לפני כ-10 ימים הצטננתי קשות, ועם או בלי קשר, לחץ הדם מאז קפץ שוב לאיזור ה-160/100 ויותר ולא יורד, גם כשהצינון עבר ואני מרגיש בסה"כ בסדר. כמו כן התחלתי שוב לקחת הכדור רמיפריל. מה יכולה להיות הסיבה? האם יתכן שיש לי דלקת כלשהי או אולי השפעה של עקיצות יתוש שנעקצתי או מאכל שאכלתי (כמו ביצים שפעם ראשונה קניתי לפני שבועיים במארז שונה ממה שהייתי קונה קודם)? תודה
איש אחד שלום ללחץ דם יש גורמים רבים סביר להניח שבעיקבות והטראומה של הגוף לחץ הדם עלה . בנוסף לפי דבריך יש לך בעית כולסטרול וסוכר שהם עצמם גורמים לעלית לחץ דם .המלצתי להיות במעקב רפואי . לחץ דם של 160על 100 הוא גבוה .וללכת לנטורופטית לגבי תזונה ואורח חיים להורדם כל הגורמים שתארת. בברכת גמר חתימה טובה .טובה בר- שאן
שלום רב, שואל שוב ולאחר חיפושים בפורום נראה שהנושא לא ככ מובן.. אבל האם ערבוב של מי קוקוס ו"החלב" קוקוס עם טחינה מי שקדים ואבקת קקאו יכול לגרום ליצירת שומן טראנס בבלילה שכזו שמחוממת על הגז למשהו כמו 5 דק על חום בינוני גבוה? או ששומן טראנס יכול להיווצר אך ורק בתהליך כימי מעבדתי ? אשמח לפירוט בנושא כדי להבין איך שומן טראנס יכול להיווצר ואיך הוא לא יכול להיווצר תודה וסליחה שוב
אוסיף רק שבמתכון עורבב גם קצת קמח טפיוקה ובסוף התהליך נוצר נוזל מעט סמיך יותר מאשר לפני הבישול . לאחר מכן הוקפא על מנת שיתקשה יותר
ג שלום חימום השומן הרב בלתי רווי בטמפרטורה גבוה לאורך זמן יכול לגרום לשינוי או שרפה של השמן. בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן