פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20551 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

06/10/2005 | 18:26 | מאת: אביבית

שלום רב דר צביקה קורן!קודם כל חשוב לי לציין שנכנסתי לאתר שלך והוא מדהים ומלא הפתעות ורק הרחבתי אופקים בנושאים רבים ומעניינים שאלתי היא האם יש אפשרות לעשות את ניקוי המיצים המומלץ בבית ועצמאי עף על פי כך שמאוד ההיתי רוצה לבוא לסדנא שלך אבל זה קצת יקר בשבילי אודה לך מאוד על תשובתך ואשמח לשמוע הכיצד?תודה מראש.

06/10/2005 | 19:40 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, תודה על המשוב החיובי. בהחלט ניתן לעשות צום ניקוי בבית, אם כי חלק חשוב מתהליך הניקוי הוא מנוחה והתנתקות מהסביבה הקרובה שבדרך כלל לועגת לך, "מרחמת" עלייך, או מזהירה אותך מה"סכנה" שבצום.. את הצום בבית חייבים לעשות לאחר קבלת יעוץ אישי מנטורופט/ית, או ממומחה לצומות ובליווי והשגחה במהלך הצום. אני נותן יעוץ כזה, הנמשך כשעה בביתי בקריית אונו. אגב, אני לא רופא ולא דר'... שנה טובה צביקה

06/10/2005 | 22:09 | מאת: אביבית

אשמח מאוד ליצור איתך קשר בנוגע לפרויירקט זה ולשמוע קצת יותר לעומק,אז.....איך ניתן לעשות זאת?

שלום רב! בבדיקת THS שעשיתי יצא 10.370. התחלתי ליטול אלטרוקסין. אני לוקחת כבר יומיים 25 מק"ג ומרגישה נורא בשל כך. חצי שעה אחרי בליעת הכדור אני מתחילה לחוש עייפות, עצבים, ריגוש יתר, כאבים בכל הגוף (כמו שחשים בהתקררות), כל שרירי הגוף נתפסים, חולשה כללית וכאב ראש!!! בעלון המצורף רשום כי תופעות הלוואי נגרמות ככל הנראה עקב מינון יתר. שאלותיי: 1. אני נוטלת רק יומיים רק 25 מק"ג... האם ייתכן שמדובר במינון יתר? (זה נשמע לי לא סביר) 2. עד מתי אסבול כך מהתרופה? האם תופעות אלה יחלפו?[ 3. האם אצטרך לבלוע את התרופה הנ"ל כל חיי? 4. אני משלבת את התרופה "אומפרדקס (שתי טבליות ביום), האם זה בסדר? 5. לעיתים אני סובלת מנדודי שינה ונוטלת "יוניסום" שעוזר לי להרדם.. האם זה בסדר לערבב בין אלטרוקסין, יוניסום ואומפרדקס? בפורום תרופות ורוקחות הבנתי כי המשיבים אינם רופאים והדבר מטריד אותי לכן אשמח אם תוכלו אתם להשיב על שאלותיי! סליחה על המכתב הארוך! תודה מראש ושנה טובה!

06/10/2005 | 19:43 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, מציע שתפני לפורום רפואת משפחה או פורום אנדוקרינולוגיה. עם זאת, לדעתי הפתרון לא יימצא בפורום זה או אחר אלא בדיאלוג עם הרופא המטפל שלך. יחד איתו תמצאי את המינון המתאים למיזעור תופעות הלוואי. בהצלחה צביקה

06/10/2005 | 10:45 | מאת: שנה טובה!

שלום רב! עקב כאבים חזקים ברום הבטן נשלחתי לבדיקות שונות.. עשיתי גסטרוסקופיה ויצא כי רירית הקיבה מגורה, דלקתית, קפלים באנטרום מעובים - ביופסיה. הרופא הסביר כי הביופסיה נלקחה לשם זיהוי החיידק שגורם לתופעות אלה ברירית וככל הנראה מודבר בהליקובקטר. רציתי לשאול, מה עוד מלבד חיידק זה עלול לגרום לרירית בלהיות במצב זה? כמו"כ התגלה בקע סרעפתי בינוני. האם הכאבים ברום הבטן עלולים להגרם מבקע ולא מהחיידק? מה עלי לאכול, או יותר נכון להמנע מלאכול כדי לשפר את התןפעות הנ"ל? תודה תודה

06/10/2005 | 19:45 | מאת: צביקה קורן

שנה טובה גם לך, אני מציע שבשלב הראשון תסיים את הבירורים הרפואיים והטיפול הרפואי ולאחר מכן תפנה לדיאטנית בקופת חולים לקבלת יעוץ תזונתי. השאלה נשאלה בעבר - תבצע חיפוש בהצלחה צביקה

06/10/2005 | 10:04 | מאת: עמית

שלום!! רציתי לדעת מה ההבדל בין סוכר רגיל לסוכר פירות מבחינה של מפתחי גוף ?(רציניים- מרי עולם וכאלה) שאסור להם סוכרים (סוכר רגיל) ,מפני שזה גורם להפרשת אינסולין ואז הגוף מפרק ואוכל מהשרירים במקום מהסוכר שהכנסנו לו. למה זה קורה? למה הגוף עובד הפוך? אז אם זה ככה אז איך בעצם סוכרים גורמים להשמנה??? לפי מה שזה נראה זה גורם לירדיה במשקל... תודה!! עמית

06/10/2005 | 19:47 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, אני לא מכיר את התיאוריה שאתה מציג כאן. מציע שתשאל את המאמן שלך בחדר כושר או את מי שסיפר לך על כך. בספרים שלי כתוב אחרת. בהצלחה צביקה

05/10/2005 | 21:45 | מאת: מיקי

בני בן שנה וחצי. כל שן שגודלת לו מלווה בנזלת , שילשולים והגרוע מכל - פצעים עמוקים בטוסיק מלווים בדימום (מעין תפרחת חיתולים רק הרבה יותר גרוע) . הבעיה : עוד בטרם מגלידים הפצעים הישנים צומחת שן חדשה וכל הסיפור מתחיל מהתחלה... גם רופא העור שאליו לקחנו אותו וגם רופא הילדים טוענים שכנראה שהדבר נובע מכך שהחומציות של היציאות של בננו משתנה והופחת להיות גבוהה יותר בתקופת צמיחת השיניים, דבר הגורם לפצעים בטוסיק. ניסינו כבר את כל המשחות והתרופות (כולל קורטיזונים) והחלפת חיתול כל שעה אך כלום לא עוזר. שאלתי היא : האם ניתן לנטרל את חומציות היציאות בעזרת מאכל, תוסף מאכל או תרופה כלשהי ?

06/10/2005 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

מיקי שלום, לא ברור לי הקשר בין צמיחת שיניים לחומציות ולפצעים. זאת רק השערה... אני דווקא מציע להחליף חיתולים/טיטולים לעיתים קרובות יותר כדי לא לגרום גירוי. בנוסף, למרוח על העור (כשאין פצעים) שמן נבט חיטה טרי העשיר בויטמין E ומגן על העור. להקפיד על נקיון האיזור. בלי לדעת מה התפריט היומי אין לי אפשרות לתת עצות תזונתיות, אבל אני מקווה שהוא לא שותה קקאו ומוצריו ולא אוכל "מעדנים" ולא סוכרים וממתקים. כל אלה ועוד גורמים ל"חומציות". כדאי לפנות ליעוץ נטורופתי. בהצלחה צביקה

05/10/2005 | 17:17 | מאת: ענת ג2

אני מבקשת לגעת איזה מזונות אסורים ואלו מותרים לחולי דיאליזה. תודה ושתהיה לכם שנה נפלאה.

05/10/2005 | 19:19 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, עם כל האמפתיה והרצון לעזור, אני חושב ששאלה בנושא כל כך רגיש צריך להפנות לתזונאית נפרולוגית. הדיאטה בחולי דיאליזה, מחייבת הדרכה, לצריכה של דיאטה, המכילה כמות מתאימה של חלבון ואנרגיה, וכמות מוגבלת באלקטרוליטים, מינרלים ונוזלים. בטיפול תזונתי כזה, נעזרת הדיאטנית בתוספות תזונתיות מיוחדות, הניתנות בשתיה ומותאמות ספציפית לחולה הדיאלטי. פורמולה כזו, חשוב שתהיה זמינה לחולה, גם בגלל מורכבותה של הדיאטה וגם בגלל השכיחות הגבוהה של סימפטומים בחולים אלו, כמו חוסר תאבון, בחילות והקאות. לסיכום צריך להגביל את כמות החלבון מהחי ואת כמות המלח, אבל חייבים לעשות בהדרכה ובהשגחה. בהצלחה צביקה

05/10/2005 | 15:23 | מאת: חיים נחומי

של קפה בכמות מופרזת ? (חוץ מההשפעה על לחץ הדם). תודה מראש ושנה טובה לכולם.

05/10/2005 | 19:26 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, הקפאין (המצוי גם בתה, בקקאו, בקולה ובתרופות שונות) הוא סם הגורם למשיכה ולהתמכרות גופנית ופסיכולוגית. כל מזון קלוי אינו בריא וחשוד כמסרטן (מכיל בנזופירן-4) השפעה שלילית: - השפעתו היא קצרת טווח והוא גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה (צרבת), אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן ואשלגן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (בעיקר ברזל). - בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. - מחקרים גילו כי קפה עלול לגרום לפגמים מולדים - קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים הגורמים לחומציות יתר בקיבה. - הגמילה מקפה צריכה להיות הדרגתית. - תחליפי קפה: תה צמחים (רוזמרין), ציקוריה, צ'יקו, דגנים קלויים על נזקי הקפה וחומרים נוספים במזוננו תוכל לקרוא (בחינם) בפרק המאמרים באתר שלי שכתובתו: www.zom.co.il שנה טובה צביקה

05/10/2005 | 14:44 | מאת: לין

קארתי את מכתבך ,אני נמצאת בקבוצת תמיכה אני משתדלת לשמור אפילו שזה קשה מאוד ,רציתי לדעת אם יש קבוצת תמיכה עם שילוב של פסכולוגית , ורציתי עוד טיפים וכלים איך להתמודד עם החברה, בתודה לין

05/10/2005 | 15:41 | מאת: צביקה קורן

אל מי מופנית השאלה?

05/10/2005 | 12:28 | מאת: מתוסכלת

שלום אני בת 29, במשך 10 השנים האחרונות הייתי מעשנת בין חצי קופסא לקופסא ביום ולפני כשלושה חודשים הפסקתי לעשן בבת אחת, ללא תחליפי ניקוטין או כל דבר אחר. כמובן שאני מאוד מאושרת מכך שהפסקתי לעשן אך אני מתוסכלת כיוון שלמרות שאינני אוכלת יותר אלא אפילו פחות, ובצורה מסודרת יותר ואוכל בריא, העליתי במשקל כ2 קילוגרמים. זה מאוד מאוד מתסכל כי עם כל הקושי שבדבר לא התפתתי להתחיל לכרסם ללא שליטה ובכ"ז אני משמינה. האם זה הגיוני? ומה ניתן לעשות בנושא? אני לא מאמינה בדיאטות כסאח ולא מוכנה להרעיב את עצמי ובכל מקרה אני בעודף משקל של כ 7 קילוגרמים מה יהיה? (גובה 160 ושוקלת 65)

05/10/2005 | 19:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הפסקת עישון גורמת אצל חלק מהאנשים לעליה זמנית במשקל. מציע שתפני לקבוצת תמיכה, או לתזונאית להכנת תוכנית תזונתית מבוקרת ומאוזנת שתביא לאיזון במשקל. בהצלחה צביקה

04/10/2005 | 17:03 | מאת: אמא רעיה

שלום רב לפני כחודש ילדתי את ילדתי הרביעית ואני מניקה אותה באופן מלא. אשמח לקבל מכם המלצות בנוגע לתזונה נכונה בזמן ההנקה. האם יש הסבר לחשק שגדל למאכלים מתוקים? כמו כן לביתי פצעונים רבים על הפנים. האם הכל שייך להורמונים או שיש קשר למאכלים המגבירים תופעה זו? סיימתי את הלידה במשקל זהה לתחילת ההריון, אך כמו בשאר ההנקות הקודמות, אני תופשת תיאבון ונעשית "מרופדת" בתקופת ההנקה (שמגיעה ל9- חודשים), לכן אשמח לקבל תפריט משביע אך מאוזן.

05/10/2005 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אנחנו לא נוהגים לתת מתכונים ותפריטים בפורום. זה צריך להיעשות ביעוץ אישי ובהתאמה אישי. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקבל טיפים בנושא תזונת התינוק והילד ובנושא תזונה נכונה בכלל (עבורך ועבור שאר בני המשפחה) שנה טובה ומזל טוב צביקה

04/10/2005 | 16:25 | מאת: אביבית

רציתי לשאול מה אפשר לעשות כאשר נכנסים לשירותים ולא הכל יוצא במשך חודשים כבר והבטן כל הזמן נפוחה בעקבות זה? האם זה קשור לתזונה שמשפיעה על כך והאם ניקוי הגוף בעזרת מיצים יכולה לעזור?

05/10/2005 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, התשובות לשאלותייך - חיוביות. תזונה נכונה יכולה לתקן מצב של עצירות מתמשכת. ניקוי של צום מיצים יכול לרפא מעיים שלא מתפקדים בצורה תקינה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי עצות נוספות. בהצלחה צביקה

05/10/2005 | 11:50 | מאת: אביבית

קודם כל תצודה רבה על התשובה אבל איפה בידיוק אני יכולה למצוא מאמרים באתר שלך כלומר איזה נושא לחפש ושאלה נוספת איך ניתן לעשות ניקוי בעזרת מיצים הכיצד ולמי לפנות אודה לך על תשובתך שנה טובה!

04/10/2005 | 15:26 | מאת: רונן

שלום, אם מקורו של ויטמין b12 הוא אך ורק מהחי אז כיוון שבני אדם הם גם מה"חי" זה לא אומר שגוף האדם מייצר לבד את הויטמין ? בשר פרה מכיל ויטמין b12 והרי הפרה היא צמחונית , מכאן שהיא "מייצרת" בעצמה את הויטמין , לא ?

05/10/2005 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, האדם אמור היה להית מסוגל לייצר B12 במעיים, אבל אצל רובנו המעים חולים והמנגנון הזה לא פועל. יש מספר טבעונים מחמירים שהמעיים שלהם בריאים, הם לא לוקחים תוספים ובכל זאת אין להם חוסר בויטמין. רוב אוכלוסיית הצמחונים והטבעונים חייבים לקחת תוסף. משאלות קודמות שלך אני מבין שאתה נוטה לטבעונות. מציע שתבדוק לפחות פעם בשנה את רמת ה B12 שלך כדי להימנע מנזקים בלתי הפיכים. בהצלחה צביקה

04/10/2005 | 11:21 | מאת: מיכל

שלום, אני נמצאת בתחילת חודש רביעי להריוני, וסבלתי רבות בהיריון משלשולים, בסוף שבוע האחרון הגעתי לבית חולים עקב שלשולים, הקאות והרגשת עילפון. עקב כך, איבדתי אשלגן בבדיקות שערכו לי הערך היה 3.2 וקיבלתי במשך יומיים אינפוזיה עם אשלגן על מנת להתאזן. שחררו אותי מבית החולים לאחר שמצבי השתפר, ועל אף שנזהרתי במזון שאכלתי היום יום לאחר השחרור שוב שלשלתי. אני מפחדת שוב לאבד אשלגן, ורציתי לדעת מה מומלץ מבחינת תזונה לאכול יום ביומו על מנת שלא לאבד אשלגן (או ליתר דיוק מה הכמות המומלצת של מרכיבים תזונתיים (אבל לא כדורים) על מנת שאוכל להבטיח כמות רצויה של אשלגן על אף שאני משלשלת).אני יודעת שבבננות יש רמה גבוהה של אשלגן, אז כמה בננות לדוגמא כדאי לי לאכול, מה עוד שבננה לא גורמת לשלשול. בברכת שנה טובה מיכל

05/10/2005 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, חלק מהמקרים של שלשולים נגרמים מתזונה לא נכונה וניתן לטפל בהם על ידי הכנסת תיקונים בתזונה. אובדן אשלגן נגרם גם על ידי שתיית קפה, תה ומלח. האם את צורכת מוצרים אלה בכמות רבה? אשלגן יש בבננה, עגבניה, אבטיח, אשכולית, שקדים, אגוזים, דגנים ועוד. את חייבת לקבל יעוץ תזונתי מנטורופתית או מדיאטנית קלינית באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

03/10/2005 | 23:14 | מאת: ניר

שלום בניתי לעצמי תכנית תזונה ואשמח לדעת אם חלוקת החלבון לאורך היום ובכלל הארוחות עצמן מתאימות לנער שבקרוב בן 17 ושוקל 51 על מטר 67, ומתאמן פעמיים בשבוע אימונים אירוביים (ריצת 2200) ו3 פעמים בשבוע אימונים אנאירובים. התכנית לימים שבהם אני מתאמן (גם אירובי וגם אנאירובי) 7:30 דנונה 200 גרם + גרנולה - 10 גרם 11:30 לחמניה עם ביצה - 7 15:00 ארוחה בשרית שכוללת בצד גם אוכל עשיר בפחממות כמו : פסטה/אורז/פיתה, שניצל/קציצות בשר/בולונז - 20+ מתחיל אימון בין 17:00 ל18:00 מיד אחרי האימון חצי פיתה עם טונה או פיתה עם גבינה בולגרית/קוטג' - 15 ארוחת ערב (בין 20:00 ל-21:00) חלה, מלאווח, פיתה עם חומוס/טחינה/סלט כרוב - 0 ככה זה היה עד עכשיו אבל אני אוסיף חלבונים לארוחה - נגיד 10 ארוחה לפני השינה 2 וחצי כוסות חלב - 7 --------- סה"כ חלבונים אחרי שינויים – 70+

04/10/2005 | 06:00 | מאת: צביקה קורן

ניר שלום, כבר עכשיו יש יותר מידי חלבון - לא כדאי להוסיף. כדאי שתדע שבדגנים :פיתה מלאה, לחם מלא, פסטה, אורז וכד' יש כ 10% חלבון. בחומוס ובטחינה מלאה יש 15%. אתה צריך רק 50 גרם חלבון ביום בולט חסרון משמעותי בפירות ובירקות. מה עם שמן זית? התזונה שבנית בעצמך לא מאוזנת מבחינת אבות המזון, מציע שתפנה ליעוץ מקצועי. שנה טובה צביקה

04/10/2005 | 17:09 | מאת: רותם

שלום רב. החלטתי לפנות אליכם משום שחשוב לי לקבל מידע מיקצועי כנה ואמיתי. אז ככה החלטתי להתחיל להישתמש בתוספי תזונה וויטמינים והייתי רוצה לקבל ייעוץ לגבי החברות שישנן באיזה מוצרים של איזה חברות כדאי להישתמש ובאיזה לא ומדוע תודה רבה מראש. רותם.

04/10/2005 | 19:03 | מאת: ניר

קביעת תור לתזונאית עולה כסף? וכיצד מומלץ לעשות זאת?

03/10/2005 | 18:42 | מאת: שירי

1. פעמים רבות, אני מרגישה תחושה נפיחות בבוקר בבטן, גם על קיבה ריקה. האם יש מזונות מסויימים שעליי להימנע מאכילתם בערב שלפני, כדי לא לקום בתחושה זו? 2. לעתים אני נוהגת לשתות תה עם נענע/ירוק בסיומה של ארוחה. התה נותן לי תחושה של "ניקוי" הקיבה, ופחות כבדות. האם לתה באמת יתרונות כאלה או שזה סתם פסיכולוגי?

04/10/2005 | 06:03 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, הרבה אנשים צוברים גזים במשך הלילה אשר משתחררים במהלך היום. את התה כדאי לשתות כשעה לפני הארוחה או כשעתיים אחריה. לתה נענע בהחלט יש תכונות של ספיחת גזים והרגעת המעיים. את יכולה לנסות לגוון עם תה שומר, קמומיל (בבונג), לואיזה, מליסה, עשב לימון. שנה טובה צביקה

04/10/2005 | 21:28 | מאת: שירי

על תשובתך וחג שמח!

03/10/2005 | 17:42 | מאת: zathn

בבדיקות הדם יצא הכורסטרול 236 ------- ldl 161 מה האוכל הממולץ לאכול ואם יכולים לאוכל דבש , ריבת , גרענים מכל הסוגים , פירות , שתיה כלה ? וחג שמיח לכל החיים

04/10/2005 | 06:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה נשאלה רבות הפורום - תבצע חיפוש. שתייה "קלה" ממותקת או "דיאט" - לא מומלצת. דבש, ריבה וממתקים - לא מועילים לשומנים בדם. גרעינים - זה טוב בתנאי שהם לא מלוחים ולא קלויים. פירות טריים וירקות טריים ומבושלים - מצויין. שמן זית וחליטה מעלים של זמן זית - מצויין! פעילות גופנית - מאד מועיל. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בתזונה שנה טובה צביקה

03/10/2005 | 16:25 | מאת: angel

שלום רב... אני מעוניינת לדעת מה יותר בריא בצל מבושל עם מים(כמו מרק) או בצל אפוי בתנור? אני חייבת לציין שיש לי בעיות של יציאות,ונאמר לי שבצל עוזר למערכת העיכול...אז השאלה שלי,האם זה משנה איך אני צריכה לאכול אותו :רך או קצת קשה? בתודה מראש... angel

04/10/2005 | 06:10 | מאת: צביקה קורן

אנג'ל שלום, זה לא כל כך משנה אם הוא אפוי או מבושל. רצוי שהבישול יהיה עם מעט מים כדי שהבצל לא יאבד חומרים. אם הבעיה היא עצירות - תוסיפי גם סלק אדום חי או מבושל. תקראי בפרק המאמרים באתר של על הטיפול בעצירות ועל חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. חשוב לתקן את כל התזונה ולא לחפש "תרופות". שנה טובה צביקה

03/10/2005 | 15:19 | מאת: ענת:)

שלום! קנו לי כמוסות אומגה 3 של לייף - היחס בין הEPA לDHA הוא כמו שצריך אך לא מצויין על-גבי הארידה את כמות הויטמין E ולכן רציתי לדעת האם להמשיך ליטול כמוסות אלה או שצריך לקנות כמוסות שעליהן כן כתובה כמות הוויטמין E? תודה רבה! שנה טובה! ענת:)

04/10/2005 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, אני לא מכיר את המוצר המסויים הזה אבל בדרך כלל אין ויטמין E בכמוסות של אומגה 3. אגב, מחקרים מוכיחים שכמוסות ויטמין E סינטטיות מזיקות יותר מאשר הן מועילות. חשוב לצרוך ויטמין E שיש בו את כל 8 הרכיבים של הויטמין (קומפלקס E) ושיהיה ממקור טבעי בהצלחה צביקה

04/10/2005 | 22:57 | מאת: ענת:)

טוב לדעת... פשוט הלכתי לפי מה שקראתי כאן באתר (יכול להיות שלא הבנתי נכון את הקטע..) תודה רבה! ענת:)

03/10/2005 | 13:28 | מאת: טל

שלו לכולם. אני נורא אוהבת ללעוס מסטיקים. אני יכולה לסיים אפילו שתי חבילות ביום. (60 גרם סה"כ) שאלתי היא האם חוץ מהנזק לשיניים כמובן, מבחינה תזונתית זה מזיק???האם זה משמין? חשוב לציין שאני לועסת רק מסטיקים ללא סוכר (אורביט ומאסט). מה דעתכם?

04/10/2005 | 06:17 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אני לא ממליץ ללעוס מסטיק ובמיוחד לא כאלה העשירים בממתיקים מלאכותיים. הלעיסה מגרה את הקיבה להפריש מיצי עיכול בציפיה לאוכל שיגיע בעקבות הלעיסה. אם לא מגיע אוכל היא עלולה להתחיל לעכל את עצמה... במיוחד אצל אנשים רגישים. הלעיסה עצמה לא גורמת להשמנה אבל הפרשת מיצי עיכול גורמת לתחושת רעב. שנה טובה צביקה

02/10/2005 | 22:27 | מאת: מיטל

שלום צביקה, רציתי לשאול: אנו קונים בבית לחם קל העשוי לפי הכתוב על האריזה: מחיטה שלמה טרום נבוטה, קמח חיטה כהה, סובין חיטה וקמח סויה. האם זהו לחם מחיטה מלאה? בגלל שהמרכיבים אינם ברורים לי איני בטוחה, האם עדיף לקנות לחם קל אחר? מה לגבי לחם סויה? תודה ושנה טובה!

03/10/2005 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, זה נראה בסדר. לצערי חלק מהלחמים המלאים שמוכרים בחנויות טבע עשירים מאד במלח. צריך להשתדל לקנות לחם שיש בו 300 - 400 מ"ג נתרן ולא יותר. לחם שיפון מלא עדיף על לחם מחיטה מלאה. בנוסף, אני לא מתלהב מלחם "קל" בגלל החומרים שמוסיפים כדי לעשות אותו "קל". שנה טובה צביקה

02/10/2005 | 21:49 | מאת: דנה

צביקה שלום אבקש לקבל מידע בנושא צריכת גבינה צהובה. האם בנוסף לצבעי המאכל יש בה חומרים מזיקים נוספים? אם כן, אשמח לקצת מידע בנושא. תודה ושנה טובה

03/10/2005 | 06:54 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אני לא מכיר את כל הגבינות הצהובות בין השאר מכיוון שאני לא צורך אותן, אבל בגבינה צהובה "בטעם הולנדי" של יצרן מסויים יש E252 שנחשב חומר מזיק ומסוכן. בנוסף יש בגבינה צהובה שומן רווי, כולסטרול והרבה מלח. לעומת זאת יש בה גם הרבה סידן וחלבון. יש תחליפים טובים יותר ומזיקים פחות. אני מזכיר שלגבי התוספים הכימיים למזון (E numners) כדאי לבדוק את מידת הנזק שלהם ב"גוגל", או בטבלה המופיעה באתר שלי, או בספרו המצויין של דר' חיים סדובסקי: "לסלק את הקוץ". תוספים כימיים מזיקים נמצאים בעיקר בסוכריות ובממתיקם צבעוניים לילדים, במשקאות "קלים", בשלגונים צבעוניים, בגבינות צהובות, ב"מעדני חלב", פודינג, ג'לי וכל מזון נוסף שנראה "יותר טרי מטרי" ויותר טבעי מהטבע... שנה טובה צביקה

02/10/2005 | 19:36 | מאת: חיים

מה הערך התזונתי של גבינה צהובה גלבוע?

03/10/2005 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, השאלה לא ברורה. אם אתה מתכוון למרכיבים שלה (חלבונים, שומן, סידן וכד') - תקרא על גבי האריזה - זה משתנה מגבינה לגבינה. שנה טובה צביקה

02/10/2005 | 16:41 | מאת: איל

האם ניתן לאכול 9 מנות פרי ביום (לנער רזה בן 15), משום שהן הרבה יותר קלות לעיכול מעמילנים, ומדוע מומלץ להרבות בצריכת דגנים? (לעומת פירות)

03/10/2005 | 06:41 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, חשוב שהתזונה היומית תהייה מגוונת ומאוזנת, כלומר מכילה את כל רכיבי התזונה החיוניים: חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטוכמיקלים, אנזימים. בפירות טריים יש הרבה ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטוכמיקלים, אנזימים, אבל מעט מאד חלבון ושומן. לא ברור לי מי אמר לך ש"מומלץ להרבות בצריכת דגנים (לעומת פירות)". דגנים מלאים מכילים סיבים תזונתיים, כ 10% חלבון, פחמימות, ויטמינים ומינרלים וחשוב לאכול גם אותם. לשאלתך, אין בעיה לאכול 9 מנות פרי אם זה לא בא על חשבון רכיבי תזונה אחרים ואם אין לך בעיה של עודף משקל. שנה טובה צביקה

02/10/2005 | 16:14 | מאת: ירון

ידוע שיין אדום יבש בריא ללב ולכולסטרול,האם איכות היין בהנחה שהוא אדום ויבש משנה את תועלתו?כלומר ההבדל הגדול בין המחירים ביניהם גם משנה את יעלותם או שרק את הטעם שלהם?

02/10/2005 | 16:28 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, בהחלט כדאי לצרוך יין אדום באיכות מעולה. למחיר בדרך כלל יש קשר לאיכות היין. שנה טובה צביקה

01/10/2005 | 21:07 | מאת: שוש מרגליות

שלום רב, אודה לכם אם תוכלו לתת לי הנחייה לגבי דיאטה לקשישה הסובלת מאבנים בכיס המרה בשילוב עם סוכרת קלה מטופלת.תודה ושנה טובה.

02/10/2005 | 06:54 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, אנחנו לא נוהגים לתת מתכונים ותפריטים בפורום. במקרה המדובר כדאי מאד לקבל יעוץ אישי שיתחשב במצב הכללי ובבעיות נוספות שקיימות. בכל מקרה, כפי שאת ודאי כבר יודעת כדאי להימנע משומן מהחי ולצרוך שמן זית. בהצלחה צביקה

01/10/2005 | 19:37 | מאת: מתן

שלום !! אני מתן ושאלתי היא כזאת: האם סודה מהווה כתחליף למים מבחינה בריאותית?

01/10/2005 | 20:32 | מאת: צביקה קורן

מתן שלום, סודה לא מהווה תחליף טוב למים. כל המשקאות המוגזים לא מומלצים. הסודה היא הפחות מזיקה מבין כולם ולכן אפשר לשתות מידי פעם. שנה טובה צביקה

01/10/2005 | 20:38 | מאת: לין

רצתי לשאול אני בחורה מלאה שניסתי כל מיני דיאטות ואני יורדת קצת ואני מאוד מתוסכלת עם הגוף שלי הדמוי העצמי שלי מאוד נמוך וזה מכניס אותי לדכאון עמוק ואין לי שמחת חיים ןלפעמים אני שומעת הערות כמו שמנה היא צריכה לעשות שאיבת שומן או להתחיל דיאטה או איך היא נראת המילים נכנסים לי כמן סכינים בגוף ןלפעמים אני קובעת עם חבירות ןהם מנסות להתחמק בכל מיני ספורי שקרים וזה מאוד לא נעים לשמוע אני בחורה מאוד טובה שאוהבת להקשיב לשמוע לעזור ולתת עיצות בבקשה עזרו לי להתמודד עם המצב בו אני נמצאת אודה לכם מאוד ואשמח אם תנדבו לי כמה טיפים, שיעזרו לי מאוד, בחיי היום יום, וכלים לעתיד יותר ורוד , בתודה לין,

02/10/2005 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

לין שלום, מהודעתך האישית והכנה אני מבין שקשה לך להתמודדד לבד עם הבעיה. אני מציע שתפני לקבוצת תמיכה כמו שומרי משקל או "דיאטה קלאב" שם תפגשי נשים וגברים שמצבם דומה למצבך ותראי ש"השד לא נורא כל כך. אם את לא אוהבת קבוצות - תחפשי דיאטנית המשלבת יעוץ תזונתי עם תמיכה נפשית (כמו בלה אגמון, שאת פרטיה תקבלי בלחיצה על התמונה שלה) כדאי לזכור שלא כולנו נולדנו ונועדנו להיות רזים ודקיקים. צריך לנסות לקבל את הגוף כמו שהוא (למרות הלחץ הקבוצתי והחברתי), לאהוב ולטפח אותו ובמקביל לפעול לקבלת תמיכה נפשית וביצוע תיקונים בתזונה שיביאו לירידה במשקל והגעה למשקל מאוזן. חברות שנמנעות (אולי) מפגישה איתך בגלל משקלך אינן ראויות וכדאי שתמצאי חברות אחרות. כדאי שתדגישי חלקים יפים ונאים בגופך וכישורים מיוחדים שאולי יש לך. פעילות גופנית סדירה בבית, בקבטצה, או בחדר כושר תחטב את גופך ותשפר את ההרגשה. שנה טובה צביקה

01/10/2005 | 17:49 | מאת: myaakov

קראתי את מאמר מתאריך 25-09-2005 בזכות הסויה כמוריד לחץ דם. עם זאת לפני מספר חודשים הזהיר משרד הבריאות מפני אכילת סויה ובכן?! כמו כן כלתי טוענת שסויה לכשלעצמו הוא בריא מאד אך המזון המעובד של הסויה הוא סכנה של ממש מאחר שהוא מטוגן מכיל הרבה מלח ואולי לא מכיל מספיק סויה ואני שואל שוב ובכן!?

01/10/2005 | 20:31 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, בעיני הסוייה ומוצריה הם מזון בריא ומועיל. החלבון המעובד ("שניצל", קציצות, קבב וכד') מאד לא בריא!!! משרד הבריאות לא אסר על אכילת סויה. ההמלצה היא לא להגזים בכמויות שנותנים לילדים. יש הרבה מחקרים סותרים בנושא. אני מקורא ומכיר את המחקרים שמדברים על הורדת לחץ דם, הורדת כולסטרול ושומנים בדם ומניעת סרטן. במקום חלבון מעובד אתה יכול לאכול טופו, טמפה, מיסו (להשיג בחנויות טבע), חלב סויה ופולי סויה (משרים ומבשלים כמו חומוס) שנה טובה צביקה

01/10/2005 | 17:49 | מאת: אלעד

אני שוקל אמנם 64 ק"ג אבל רוצה להוריד את אחוזי השומן בגופי................ תתקנו לי בבקשה את התפריט כמה שיותר: בוקר - 3 חלבוני ביצה כחביתה, עגבנייה, 2 מלפפונים, 3 פרוסות לחם קל, 100 גרם קוטג' 3%, 10 גרם גרעיני חמנייה ללא מלח עשר - סנדויץ' עם פסטרמה, חצי קופסת טונה במים, כפית מיונז, מלפפון, עגבנייה, תפוח עץ צהריים - 100 גרם עוף, הודו או כל בשר דל שומן אחר, 150 גרם תפו"א, סלט ירקות ארבע - חצי קופסת טונה במים, 100 גרם קוטג' 3%, יוגורט פירות 1.5%, כוס תה ערב - 2 פרוסות לחם עם 3 פרוסות גבינה 9%, מלפפון, עגבנייה. זה יוצא בסוף בסביבות ה1500,1600 קלוריות, 141 גרם חלבון, 197 גרם פחמימות, 26 גרם שומנים........ עוד משהו קטנצ'יק - מתי הזמן הכי נכון בשביל להישקל??? אני לא יודע אם לפני, אחרי האוכל, אחרי אימונים........... תודה!

02/10/2005 | 21:06 | מאת: איל

לפי מה שאני מבין, זה תפריט ממש גרוע... אתה לא צריך כל כך הרבה חלבונים, זה ממש מכביד על הגוף וגורם לו נזק כי צריך לאכול שליש מהכמות הזאת. רוב השומן שלך רווי והכמות צריכה להיות מכסימום שליש...

01/10/2005 | 16:59 | מאת: עדי

ההיתי רוצה לדעת,האם אםשר להשמין מכך שלאחר ארוחת צהרים קטנה של עוף סלט ולחם קל אפשר להשמין ? במידה והולכים לישון אח"כ מיד וזה עוד ביום שבת שאני בקושי זזה מהמיטה? אני יודעת שזה נשמע קצת חולני וקיצוני אבל בכל זאת אשמח לשמוע את תגובתך בנושא יש לציין שכל היום אני שומרת על תזונה נכונה .תודה ושנת בריאות ואחווה!

01/10/2005 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, שינה מייד אחרי האוכל לא מומלצת במיוחד, אבל לא תשמיני מכך. שנה טובה צביקה

מה עושים? מאז 4 יודשים שהפסקתי לעשן לאחר שנים רבות ,אני עולה במשקל.... אני הולכת ברגל,אוכלת ירקות שום דבר לא עוזר(אפשר להשתגע) אולי יש פתרון מה כדאי לאכול כדי לזרז את הירידה במשקל? איזו תזונה? תודה ושבוע מקסים...

01/10/2005 | 20:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בשלב המעבר לאחר הפסקת עישון יש לפעמים עליה במשקל. תמשיכי בתזונה מאוזנת ובפעילות גופנית סדירה וגופך יתאזן. מציע לך לנסות לקבל יעוץ אישי מתזונאית. שנה טובה צביקה

01/10/2005 | 10:01 | מאת: נועה

שלום רב! במהלך בדיקת גסטרוסקופיה נחשף שקמטי רירית הקיבה שלי גסים. יש חשש כי מצוי אצלי החידק הליקובקטר פילורי... בשל האמור, נשלחה דגימה לביופסיה. אני נורא לחוצה מהענין ורציתי לשאול: 1. האם העובדה שנטלתי את האנטיביוטיקה "אוגמנטין" לפני הבדיקה - התחלתי שבועיים לפני הבדיקה וסיימתי שבוע לפני הבדיקה - עלולה לפגום בתוצאות הבדיקה? 2. האם החיידק הנ"ל עלול להתפתח באופן כה "שקט" וללא סימנים? האם הוא לא גורם לסיממפטומים כלשהם?? 3. במידה ואכן יאושר החשש, הבנתי כי תזונה עשויה להועיל לטיפול האנטיביוטי. מאד חשוב לי לדעת כיצד אוכל לסייע לטיפול האנטיביוטי? האם יש תוספי מזון עליהם אתם ממליצים? אוכל שראוי להמנע ממנו? 4. כמו כן, רציתי לדעת האם יש דרך לדעת כמה זמן שוהה החיידק בגופי? האם איתורו בשלב מוקדם מעלה את סיכויי הריפוי ממנו? האם לגילי יש השפעה על סיכויי ההחלמה מהחיידק? (הנני בת 27) תודה רבה! תסייעו לי מאד אם תועילו להשיב על כל שאלותיי אני די לחוצה וזה משפיע עלי קשה נפשית! כל פיסת מידע תסייע! כל טוב!

01/10/2005 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, כדאי שתדעי שאצל כל אדם קיים החיידק בקיבה בצורה לא פעילה. תזונה לא נכונה ומתח נפשי הגורמים להחלשת המערכת החיסונית מעוררים התפרצות של החיידק. אני מציע שתסיימי את הטיפול התרופתי ותפני בהקדם ליעוץ תזונתי טבעי, כדי למנוע התפרצות מחודשת. בשלב הזה אני לא מציע לך לקחת תוספי מזון למעט פרוביוטיקה כלשהי (אצידופילוס) כדי למזער את נזקי האנטיביוטיקה למעיים. בהצלחה צביקה

יש לי עוד מספר שאלות... אבל... ראשית, רציתי לציין כי השבת מהר על שאלתי ועל כך התודה ובהרכה. שנית, אני טסה לחודש הקרוב ולא אהיה בארץ, לכן לא אוכל להתייעץ עם תזונאית לאחר הטיפול האנטיביוטי.... רציתי, אם תוכל, מספר טיפים כלליים בנושא, אפילו על קצה המזלג. כמו כן רציתי לשאול: המלצת לי לפנות לייעוץ תזונתי טבעי... מה זה אומר? האם דיאטנית בקופת חולים תוכל לסייע לי? ועוד: מדוע לא לקחת כעת תוספי מזון: אני נוטלת באופן קבוע מולטי ויטמין, אבץ וויטמין E, מדוע להפסיק עם זה? זה עלול להגביר פעילות החיידק? מלבד זאת ישנן עו מספר שאלות ששאלתי שלא קיבלתי עליהן תשובה, אודה לך אם תוכל להשיב לי: 1. האם העובדה שנטלתי את האנטיביוטיקה "אוגמנטין" לפני הבדיקה - התחלתי שבועיים לפני הבדיקה וסיימתי שבוע לפני הבדיקה - עלולה לפגום בתוצאות הבדיקה? 2. האם החיידק הנ"ל עלול להתפתח באופן כה "שקט" וללא סימנים? האם הוא לא גורם לסיממפטומים כלשהם?? 3. רציתי לדעת האם יש דרך לדעת כמה זמן החיידק פעיל בגופי? האם איתורו בשלב מוקדם מעלה את סיכויי הריפוי ממנו? האם לגילי יש השפעה על סיכויי ההחלמה מהחיידק? (הנני בת 27) תודה וכל טוב, נועה!

נועה שלום, אני יצאתי מתוך הנחה שאת לא לוקחת תוספים ולכן הזכרתי את הנושא. את יכולה להמשיך לקחת מולטי-ויטמין. עדיף שיהיה ממקורות טבעיים ולא כימיים (כמו צנטרום). אבץ מחזק את המערכת החיסונית, אבל בעודף הוא פוגע בה ובנוסף הוא גורם לחומציות יתר בקיבה. ממליץ שתפסיקי עם האבץ. כמות מספקת נמצאת במולטי-ויטמין. בנוסף תאכלי כל יום כף גרעיני דלעת העשירים באבץ ובחומצות שומניות. גם ויטמין E הוא בעייתי אם הוא לא ממקורות טבעיים ולא מכיל את 8 הרכיבים של הקומפלס E. יש הרבה מחקרים על הנזק של ה E הסינטטי. אני תמיד אומר שכל הנושא של תוספים צריך לבוא כהשלמה לתזונה נכונה וצריך להינתן כל ידי איש מקצוע (נטורופט). כשהפניתי אותך לאיש מקצוע התכוונתי לנטרופת או תזונאי טבעי ולא תזונאית קלינית. הטיפול הטבעי בבעיה כמו שלך כולל הורדת מזונות מזיקים, הוספת חומרים מועילים. תוספי מזון, צמחי מרפא ושמירה על כללים לתזונה נכונה. לשאלותיך: 1 - לא יודע, כנראה שלא. 2. בהחלט כן. כפי שכתבתי לך אצל רוב האנשים החיידק קיים בצורה סמוייה ומרוסן (לא מתפרץ) על ידי המערכת החיסונית. 3. לא יודע. האיתור המוקדם והגיל הצעיר בהחלט מסייעים, אבל חשוב לעשות תיקונים בתזונה. בשלב הראשון את צריכה להמנע ממזונות הגורמים לחומציות יתר כמו: סוכר לבן, קמח לבן, מלח, קפה, תה, משקאות מוגזים, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, חומץ ועוד. להוסיף לתזונה פירות, ירקות טריים ומבושלים ובעיקר כתומים. שקדים אגוזים וזרעונים, דגנים וקטניות. יש עוד דברים, אבל זה כדאי ביעוץ אישי. אני מציע לך גם לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים, חומרים מועילים וכללים לתזונה נכונה. שנה טובה צביקה

01/10/2005 | 08:33 | מאת: דניאל

בכוונתי להיות צמחוני, זאת אומרת, להפסיק לאכול בשר ועוף, למעט דגים. האם זה אפשרי ולאילו חסכים אני צפוי ? אילו תחליפים יש למנת בשר ועוף בעידן של ימינו?

01/10/2005 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, אתה לא צפוי לשום חסכים או חוסרים תזונתיים, במיוחד אם תמשיך לאכול דגים, ביצים ומוצרי חלב. אתה צפוי לחוש שיפור בבריאות ובהרגשה הכללית. כדי להתקיים אין צורך לאכול חלבון מהחי. עם זאת, לא מומלץ לעשות את המעבר לא קבלת יעוץ אישי. אני מציע לך לנות לנטורופ/ית או תזונאי טבעי באיזור מגוריך. בהצלחה צביקה

01/10/2005 | 15:26 | מאת: דניאל

תודה על התשובה. מהיכן מתקבל התחליף לויטמין B12 המצוי בבשר?

30/09/2005 | 17:02 | מאת: -עידן-

אני בן 22 מתאמן בחדר כושר מזה שנה וחצי לקחתי הרבה סוגי אבקות(חלבון קראטין ועוד...) ואין שיפור ממש משמעותי (יש לי גוף חטוב) אבל לא ענק.... אני מעוניין להתחיל להישתמש בסטרוידים (סיקלים) אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי מספר טלפון של רופא מומחה בתחום וגם להפנות אותי לכתבות וקישורים בנושא בתודה וחג שמח הבחור שרוצה ליגדול

01/10/2005 | 10:43 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אני מתנגד לשימוש באבקות סינטטיות ובמיוחד לשימוש בסטרואידים. אתה עלול לגרום לעצמך נזק בלתי הפיך ואיברים מסויימים וחיוניים בגופך יצטמקו ולא יגדלו... הנושא עלה רבות בפורום - תעשה חיפוש. להבא, כדאי שבנושא השאלה תגלה יותר רצינות לפורום ולאנשים שעונים על שאלותיך בהתנדבות (מה מה מה) שנה טובה צביקה

30/09/2005 | 15:51 | מאת: : שיר

אני אנמית מגיל צעיר יחסית בתורשה אנמיה שלי יחסית קלה בגדר נורמה אני אוכלת בשר דגים בקיצור כול מה שמכיל ברזל אפילו לקחתי כדורים ברזל רק חבל שהם לא עוזרים לי שאלתי אך אני יכולה להגיע למצב של ברזל ברמה טובה ללא חוסר יש לי ספיגה של ויטמין d אז למה יש לי כול פעם חוסר ברזל ?? הרי אני אוכלת הכול .?

01/10/2005 | 10:39 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, הפורום זה לא בדיוק המקום לקבל תשובה רצינית לשאלתך. את חייבת לעבור תשאול יסודי ומקיף על ידי רופא או מומחה בתזונה, לעשות בדיקות מעבדה וכד'. בכל אופן את צריכה לבדוק אם התזונה שלך באמת נכונה. - קפה סוכר, אלכוהול, ניקוטין מונעים ספיגה טובה של ברזל בגוף. - תוספי ברזל לא מומלץ לקחת יחד עם מוצרי חלב או תוספי סידן. - תוסיפי מולסה, טחינה גולמית וירקות ירוקים לתזונה. בקיצור תפני ליעוץ אישי. שנה טובה צביקה

30/09/2005 | 14:49 | מאת: שלמה קורן

לפי מה שהבנתי, יש לצרוך ביום בערך 2.5 עד 3 מקג b12. אומרים שבשר הוא אחד הספקים העיקריים של הויטמין, אך למרות זאת, 100 גרם עוף מכיל רק כרבע מקג b12, כך שכמות של 200 גרם עוף ביום מכילה רק חמישית מהדרישות. כך שלא כל כך הבנתי למה בשר הוא מרכיב כל כך חשוב לצריכה של הויטמין (אם ניקח בחשבון שהרוב המוחלט של הארוחות הבשריות הן ארוחות של עוף). בצ'יריוס יש 5 מקג b12 ב-100 גרם, כך שאכילה של 10 גרם צ'יריוס ביום יכולה להחליף 200 גרם עוף ליום מבחינת הויטמין???

01/10/2005 | 10:34 | מאת: צביקה קורן

שלמה שלום, אני לא מכיר את הנתונים המספריים שהזכרת אבל את אתה רוצה לקבל ויטמין B12 בצורה שלא יווצר חוסר - תיקח כדור למציצה פעם בשבוע. בנוסף כדאי להימנע מחומרים שמונעים ספיגה כמו קפה אלכוהול וסוכרים. שנה טובה צביקה

30/09/2005 | 00:42 | מאת: שני

שלום. רציתי לדעת האם יש סכנה באכילת דג כל יום בתור מנה עיקרית ,אני מוצאת שירדתי לאחרונה ממוצרי עוף ובשר. ועוד שאלה האם מסוכן ללעוס הרבה מסטיקים אורביט ,אבל ממש הרבה בגלל הממתיק שבהם? בנוסף לזה אני מתכננת הריון האם יש סכנה במאכלים הנ"ל? תודה ושנה טובה.

01/10/2005 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, בעקרון רצוי מאד לגוון את המזון, את מקורות החלבון וגם את סוגי הדגים שאוכלים. לאור זאת נראה לי מוגזם לאכול כל יום דג וגם לאור ריבוי הכספית והכימיקלים שנמצא בחלק מהדגים. לנשים הרות מומלץ לאכול 2-3 פעמים בשבוע. מסטיק לא מומלץ ללעוס ובמיוחד מסטיק "מותר" הממותק בממתיקים מלאכותיים. לקראת הכניסה להריון אני מציע לך להימנע מקפאין, ניקוטין, אלכוהול ואספרטיים. ארבעת החומרים נמצאו קשורים לתקלות במהלך ההריון. בהצלחה צביקה

01/10/2005 | 11:05 | מאת: צביקה קורן

מצאתי קישור למאמר שלא מתלהב מאכילת דגים. הכותב הוא יריב גלבוע, טבעוני, עורך המגזין "טבע ובריאות" http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=142236

01/10/2005 | 21:47 | מאת: שני

תודה ! השאלה מה אני אוכלת במקום דגים אני לא נוגעת במוצרי בשר.ולא רוצה לאכול פחמימיות במשך היום מה הפתרון?

29/09/2005 | 23:18 | מאת: יפית

האם בדג נסית הנילוס יש הרבה כולסטרול?איזה דד יש בו הכי פחות כולסטרול ?

01/10/2005 | 11:08 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אין לי נתונים לגבי נסיכת הנילוס, אבל מצאתי שבדגים הבאים יש פחות כולסטרול מאחרים: בס, מקרל, טרוטה, סלמון. בנוסף,מצאתי קישור למאמר שלא מתלהב מאכילת דגים. הכותב הוא יריב גלבוע, טבעוני, עורך המגזין "טבע ובריאות" http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=142236 שנה טובה צביקה

29/09/2005 | 21:00 | מאת: גל

אני בת 31 משקלי 53 גובה 1.61 ברצוני להציג בעיה שמאוד מפריעה לי לחיי היום יום. אני סובלת לאורך כל היום מגזים ללא קשר למה שאני אוכלת, ממש כל דבר שנכנס לי לפה גורם לי לגזים. אודה על התיחסות לשאלתי והלוואי שגם לפתרונה!!

01/10/2005 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום את תעשי חיפוש תמצאי כמה תשובות. במקביל כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקת אלרגיות למזון, אי סבילות ללקטוז, חוסר אנזימטי, מחלת מעיים וכד' להלן כמה עצות שעשויות לעזור: • להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. • לא לללעוס מסטיק. - לא לשתות משקאות מוגזים • ללעוס את המזון לאט. • לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. • אם ניתן – לשמור על צירופי מזון • לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. • לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). • לתבל את המזון עם כמון. • לאכול פרי פפיה - בעונה. • תוספי מזון (של סולגר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid). • לשלול קיום קנדידה, ציליאק, אלרגיה, מחלת מעיים. שנה טובה צביקה

29/09/2005 | 17:53 | מאת: שרית

שלום צביקה. אני בחודש שני להריון, בת 25, וסובלת מבחילות נוראיות לאורך כל היום. מסתבר שהדבר היחידי המקל קצת על בחילותיי הוא קולה, ואני שותה לפחות 4 כוסות ביום. מימיי לא שתיתי קולה ואני שותה תמיד רק מים, אך הפעם אני מוצאת זאת ממש כתרופה. אני יודעת שהקולה לא כל כך בריאה אך בכל זאת היא עוזרת לי, האם להפסיק?? שמעתי דברים לא טובים על הרכב הקולה, ולא הייתי רוצה שעוברי יספוג את כל הרעלים הללו משלב זה ובכלל.. אודה לתשובתך. שרית.

29/09/2005 | 19:16 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, יש גם פתרונות טבעיים לבחילות אבל אולי ניסית וזה לא עזר. אני מציע לנסות להפחית את הכמות לכוס אחת ביום (רבע כוס בכל פעם ולמהול במים קרים). בקולה יש חומצה זרחתית, קפאין והרבה סוכר שגורמים לבריחת סידן ולהשמנה. נסי לשתות מיץ גזר טרי מדולל במים ותה קר או חם של שורש הג'נג'ר (זנגביל). קרקרים יבשים גם כן יכולים לעזור. כמובן שבעוד מספר שבועות כשהצרבת תחלוף, תפסיקי עם הקולה. בהצלחה צביקה

29/09/2005 | 12:43 | מאת: הילה

שלום האם לסוכרת מותר: 1. לשתות מיץ גזר (ואם כן , כמה?)? 2. ממרח חרובים ללא תוספת סוכר? תודה

29/09/2005 | 19:04 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, קשה לענות עם כל כך מעט פרטים. בעקרון אפשר לשתות מיץ גזר מדולל אם רמת הסוכר לא גבוהה. אפשר לאכול ממרח חרובים אם אין בו סוכר מכל סוג שהוא. בנושאים תזונתיים לסוכרת כדאי להתייעץ עם איש מקצוע ולא להסתפק בפורום. שנה טובה צביקה

29/09/2005 | 08:44 | מאת: אורלי

אני מאלה שממש מנסה לצרוך את כל חמשת הצבעים מדי יום...ואני מקפידה ברוב הימים לאכול סלט ירקות לאחת מארוחותי, ובבוקר רק פירות. מה שמציק לי הוא כל מיני דברים שאני שומעת וקוראת. מכיוון שאינני יכולה לקנות מידי יום פירות וירקות אורגניים, מה עוד שאין ממש מגוון באורגני, אני צריכה להתמודד עם כך שעם כל הבריאות אני גם מקבלת מנה הגונה של ריסוס. מהי הדרך הטובה ביותר לשתוף ירקות ופירות. האם צריך להשתמש בסבון כלים? או האם רק מיים מספיקים.

29/09/2005 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, זה לא כל כך משנה. הסבון מוריד יותר טוב אבק וליכלוך. ישנם חומרי הדברה בחלק החיצוני של הפרי אשר מתנדפים לאחר מספר ימים, אבל הרבה כימיקלים מוחדרים לפרי בהשקייה ובטיפטוף ושטיפה חיצונית לא תועיל. זאת בעיה רצינית לצמחונים וטבעונים המרבים באכילת פירות וירקות לא אורגאניים. בהצלחה צביקה

29/09/2005 | 00:05 | מאת: שושנקה

שלום רב לאחרונה שמנתי מאוד וכל נסיונותי לרזות, כולל גם שינוי תזונה והגברת הפעילות הספורטיבית, לא צולחים בידי. אני תוהה אם לא לקיתי במה שנקרא התסמונת המטבולית. הסימפטומים שאני מזהה אצלי: רעב מתמיד, צורך אדיר בפחמימות, בעיקר לחם לסוגיו, השמנה באיזור הבטן, בעיות שינה. אגב, אני בת 63, בריאה חוץ מבעייה של לחץ דם גבוה שמטופל באוקסאר פלוס. כמו כן יש לי תת פעילות גבולית של בלוטת התריס. רצוני לדעתהאם קיימת בדיקה קלה (מלבד העמסת סוכר) שיכולה לאתר את הבעייה שלי ולאיזה רופא אני צריכה לפנות (האם לאנדוקרינולוג או לאחר). תודה, שושנקה

29/09/2005 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

שושנקה שלום, בהחלט כדאי לפנות קודם כל לרופא המטפל לביצוע סקירת מערכות מקיפה ולאבחון. הוא יפנה אותך לרופא מומחה במידת הצורך. לאחר סיום השלב הזה תפני ליעוץ תזונתי אצל דיאטנית קלינית או נטורופת/ית באיזור מגוריך. שנה טובה צביקה

28/09/2005 | 23:13 | מאת: בלה אגמון

לצביקה ולכל הגולשים היקרים. אני רוצה לאחל שנה טובה. שנה של בריאות, איזון ואהבה עצמית. שנה של רזון נכון וטבעי לגוף בלי נזק, שנה של תזונה איכותית ומאוזנת. עושר ואושר. במיוחד לצביקה חזק ואמץ ותמשיך לענות תשובות מקצועיות ומעולות. להתראות - בלה

29/09/2005 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

תודה בלה! שנה טובה, בריאות טובה ובשורות טובות לך ולכל הגולשים. בהצלחה בפורום החדש שלך "הרזייה ללא דיאטה". מי יתן וכולנו נרזה ללא דיאטה ונשמור על משקל מאוזן המתאים לנו. צביקה

28/09/2005 | 23:13 | מאת: אברהם

האוכל תזונה מאוזנת, בריא, הולך ברגל 3 פעמים בשבוע ושוחה 20 דקות 3 פעמים בשבוע? אני לא מעשן, לא שותה אלכוהול. יתר הפעילות הגופנית שלי מתבטאת בהליכה בלבד לצרכים רגילים.לחץ דם תקין (בגלל תרופות).משקלי הוא בהתאם לנידרש עבור גובהי. תודה מראש

29/09/2005 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

אברהם שלום, יש נוסחה מאד כללית ולא מדוייקת שאומרת שכדי לשמור על המשקל צריך לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר, אם אתה שוקל 70 קילו - צריך 2,100 קלוריות ליממה. ( אין להבין מכך שמי ששוקל 120 קילו צריך לצרוך 3,600 קלוריות...) בהצלחה צביקה

28/09/2005 | 20:14 | מאת: יובל

שאלה לצבי קורן: אני שוקל 67 קילו והגובה שלי 1.70. שומר על תזונה נכונה . מתאמן באופן קבוע בחדר כשר 4 פעמים בשבוע במשך שעה וחצי . 4 פעמים בשבוע אני יוצא להליכה של 6 עד 8 ק"ם בפרק זמן של שעה או שעה ורבע . בצאתי להליכה הבטן שלי שטוחה , דבר שגרתי כי אני שומר על משקל פחות או יותר קבוע , 65 עד 67 ק"ג. אבל תמיד , תמיד, כאשר אני חוזר מהליכה הבטן שלי נפוחה . ה כ י צ ד ??????

29/09/2005 | 09:09 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, שאלה מעניינת, אבל לצערי אין לי תשובה טובה. יתכן ומדובר בהצטברות גזים, או פטריית קנדידה. נסה לברר אצל רופא המשפחה, או בפורומים הבאים: נטורופתיה, כושר ואימון גופני, רפואת משפחה, גסטרואנטרולוגיה. בהצלחה צביקה

28/09/2005 | 20:12 | מאת: הילה

מלח בישול בסיסי מורכב מנתרן כלורי- NaCl. ממה מורכבים מלח ים ומלח שולחן? ומה זה בכלל "מלח רץ"? כשמייצרים מלח דל נתרן, איזה הרכב כימי נוצר? תודה.

29/09/2005 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, מבחינה ההרכב הכימי כל המלחים דומים. מלח שולחן ומלח ים גרוסים דק יותר. ל"מלח רץ" מוסיפים חומרים (כמו מגנזיום קרבונט) למניעת התגבשות. במלח דל נתרן יש פחות נתרן ובמקומו מוסיפים "מלח" אחר כמו מגנזיום או סידן. אם את ותיקה בפורום את יודעת שאני מתנגד לשימוש במלח. כדי להתקיים אנו זקוקים לגרם אחד של מלח בלבד ואת זה (ויותר) מקבלים מירקות, מוצרי חלב, ממרחים למיניהם, לחם, קורנפלקס וכד'. שנה טובה צביקה

29/09/2005 | 16:54 | מאת: הילה

ידעתי שאדם צריך לאכול קצת מלח, אבל לא חשבתי שעד כדי כך! הבנתי שעדיף להשתמש קצת, בגלל שהוא גורם, בין היתן, ללחץ דם גבוה. איזה מרכיב של המלח עושה את זה, הנתרן או הכלור?

29/09/2005 | 18:57 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני לא מופתע שאת מופתעת. קיים חוסר ידע רב בנושא. אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ואז אולי תהיי עוד יותר מופתעת (אבל עם הרבה יותר ידע). להלן מספר פרטים על נזקי המלח (בעיקר הנתרן - סודיום) התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר ובמשקאות קלים. נמצא, כי מלח גורם ל: • אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (אדימה) • אבדן גמישות כלי הדם, יתר לחץ דם • יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה • כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי, מועקה ומתח • פגיעה בתפקוד הכליות • התרחבות החדר השמאלי של הלב • אסטמה, בריחת סידן • החמרה בתופעות PMS • נמצא קשר לרעלת הריון צריך רק גרם אחד ביום ולא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (בכפית יש 7 ג"ר). כיום רשויות הבריאות והתזונה בארצות הברית ממליצות לא לצרוך יותר מ 2.3 גרם נתן ביממה...! זה מוריד מיידית מהתפריט את הכל ה"חמוצים", פיצוחים, גבינות מלוחות, דגים מלוחים, "סלטים" וממרחים מלוחים, עוגיות מלוחות ועוד. שנה טובה ובריאה צביקה

28/09/2005 | 18:40 | מאת: מאיר

איך בודקים את רמת נוגדי החימצון בגוף ? איך אפשר לבדוק את רמת נוגדי החימון בגוף?

28/09/2005 | 19:04 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, שוב לא ברור לי אם מדובר בפרסומת סמוייה ומתוחכמת או בשאלה תמימה. יש בשוק אנשים המתיימרים לאבחן עבורך את רמת האוקסידנטים בגוף באמצעות מכשיר "חדיש ומתוחכם". בדרך כלל המכשיר "מגלה" שחסרים לך אנטיאוקסידנטים ואז מוכרים לך את הכדורים שלהם (שגם הם כמו הכדורים של הרבלייף מורכבים מ"רכיבים טבעיים בלבד" ונספגים בגוף בצורה אופטימאלית וטובה יותר מכל כדור אחר בשוק... כמובן שהכל מגובה במחקרים ויש כמה פרופסורים וחוקרים ידועי שם שתומכים בפטנט). ראה תשובה שנתתי הבוקר לולדי בנושא "שיקויים". כדאי שתדע שמדובר בהונאה ובגניבת הדעת. יש היום מעל 10 אנטיאוקסידנטים ידועים (ועוד 50 שעוד לא גילו) - המכשיר הזה מגלה אנטיאוקסידנט אחד או שניים ויש לי ספק לגבי אמינות הבדיקה. זכור! אין תחליף למזון טבעי וטרי המכיל את כל האנטיאוקסידנים הידועים (ואלה שעוד לא התגלו) במינון ובשילוב הנכון כפי שהטבע יצר עבורנו. אם אתה משווק - רד מזה, אם ניסו למכור לך את הבדיקה - שמור על כספך! בהצלחה צביקה

28/09/2005 | 19:19 | מאת: מאיר

תודה על המידע עשיתי את הבדיקה שאתה מתיחס אליה וגם לי היו חשדות לא ציינתי בכוונה את שם החברה כדי לא לעשות פרסומת יש גם חברה ישראלית שפועלת בחממת הטכניון ופיתחה מכשיר הבודק נוגדי חימצון ע"י בדיקת דם.נראה לי שהם יותר רציניים מהחברה בארה"ב.

28/09/2005 | 18:18 | מאת: יעל

עקב טיפולי פוריות אני מקבלת כדורי סטרואידים והורמונים שמנפחים לי את הבטן מאד מאד - כמו הריון בחודש רביעי. אסור לי לתקופה של שבועיים לעשות בפעילות ספורטיבים ובכלל להתאמץ עקב בעיות הפוריות אולם בגלל הבטן הנפוחה הייתי מעוניינת לדעת איזה אוכל ממולץ ואיזה לא על מנת לעזור להוריד את הנפיחות

28/09/2005 | 19:07 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, תמיד כדאי לצרוך מזון טבעי ונטול רעלים ובמיוחד עכשיו. נסי לצרוך מזון קל לעיכול כמו ירקות חיים ומבושלים (בעיקר כתומים), פירות, שקדים ואגוזים, טחינה מלאה ודגי ים. תמנעי מקטניות וממזון "מגיז" בהצלחה צביקה

28/09/2005 | 16:44 | מאת: ערן

המולץ לי ע"י חבר לבלוע שן שום אחת ליום. (ע"מ להפחית את הריות הנלווים) האם אין תרומתו של השום אפקטיבית יותר ברמה משמעותית אם לועסים אותו קודם, ושבצריכתו תוך בליעה יש ירידת ערך משמעותית?

28/09/2005 | 19:09 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, אתה צודק! שן שום שלמה לא מתעכלת ויוצאת כמעט כמו שנכנסה לגוף. לכן חשוב ללעוס את המזון עד שיהפוך לעיסה. עדיף לאכול שום כתוש טרי בטחינה או בכל צורה אחרת. בהצלחה צביקה

28/09/2005 | 14:38 | מאת: רמי

אני מדריך טניס ומתחילות לי בעיות בשתי הבירכיים (עדיין לא פציעות כרוניות) אני לוקח סופר גלוקון. מה עוד אני צריך לקחת בכדי לחזק את הג'וינטים? האם אני צריך בדיקות מיוחדות מבחינת דם, תזונה וכד'? אני לא במצב של אורטופד ולא רואה ערך לאורטופדים בשלב זה

28/09/2005 | 19:18 | מאת: צביקה קורן

רמי שלום, להלן כמה רעיונות לטיפול בנושא בגישה הוליסטית: 1. מבחינה גישת התזונה הטבעית, עודף חומציות בתזונה פוגע במפרקים ואילו מזון בסיסי ועשיר בשמנים טבעיים מחזק, משמר ומשפר את תיפקודם ובריאותם. לאור זאת כדאי לך להימנע מעישון, אלכוהול, קפה, תה, קולה, קקאו, בשר אדום, עגבייה. להוסיף לתזונה שמן זית, שקדים, אגוזים\ פשתן טחון, פירות וירקות חיים ומבושלים. 2. לחזק את השרירים והרצועות התומכות בברכים באמצעות תרגילים יעודיים. למשל: הרמת רגלים לסירוגין בישיבה על כיסא (אפשר עם משקוליות טבעתיות). 3. לקנות תערובת של שמן ארומתי עם איכות מחממת ולמרוח פעמיים ביום. 4. לקבל טיפול דיקור או שיאצו. 5. למצוא זמן למנוחה ולהרפייה. התכשיר שאתה לוקח הוא מעין "תרופה" ואני מעדיף שמטפלים בבעיה מכמה כיוונים. בהצלחה צביקה

25/07/2009 | 19:56 | מאת: סיגל

כמו שבמתמטיקה מינוס ועוד מינוס יוצא פלוס זה מה שקרה לי. בחייים לא עסקתי בפעילות גופנית ובצבא הייתי פקידה, כך שלא יכולתי לעשות פרצוף של פייטרית ולספר כיצד הברך נפגעה לי במהלך מבצע נועז בלבנון. ניסיתי הכל דיקור, לחיצות תרופות ושום דבר לא עזר. ואז בשיחה עם אחת מחברותיי שגם לה יש כאבי בירכיים הגעתי למרכז ספורט שמנהל אותו עמי מימון המרכז נקרא:ami's place בראשל"צ. עמי התחיל לעבוד עימי על אופני ספינינג כן, כן , כן וכעבור חודש הכאבים פחתו. כיום לאחר שנה הבירכיים לא כואבות לי בכלל ואפילו ירדתי 10 ק"ג. מומלץ בחום לנסות.