פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/04/2005 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

השאלה כללית מאד. זה תלוי אם מדובר בגבר או באישה, הגיל, סוג העבודה או הפעילות הגופנית ועוד. לסיכום, בין 1,800 ל4,000

4000???? איך?!

04/04/2005 | 19:41 | מאת: גילי

האם ירידה של 3 ק"ג בחודשיים תקינה?

04/04/2005 | 23:24 | מאת: בלה אגמון

קצב מצוין.

05/04/2005 | 17:57 | מאת: אושרית

בלה? ככה את אומרת אני חייבת להגיד שאת פשוט רעה אוהבת רק ששמנות רושמות לך ואם משהי אומרת לך שהיא ירדה מהר את אומרת לה: דברי איתי עוד מעט את תעלי את הכל חזרה תשני את הגישה שלך לעידוד יותר 3 ק"ג בחודשיים זה מצויין? המינימום זה 6-8

04/04/2005 | 19:27 | מאת: משה

לאנשים יש דעות שונות לגבי זה.. אם מותר לטגן בשמן זית או עדיף בשמנים אחרים? תודה..

05/04/2005 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

עדיף לטגן בשמן זית, אבל צריך לשים לב, אם יוצא עשן - השמן נשרף (כל שמן) ואז הוא הופך לרעיל. בכל מקרה אסור להשתמש יותר מפעם אחת. אחרי השימוש לשפוך את השמן.

05/04/2005 | 11:40 | מאת: עירית

לחברתי ישחוברת הנקודות של שומרי משקל.היא ירדה 26 קילוגרם!!! אם את מעונינת אנסה להשיג לך את החוברת הזאת.

04/04/2005 | 18:32 | מאת: יניב .ל.

כמה קלוריות יש בכפית מלח?

05/04/2005 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

/

04/04/2005 | 18:06 | מאת: אורי

הייתי רוצה לדעת איזה מאכלים גורמים לגזים בבטן (ירקות - מבודלים או טריים מוצרי חלב וכד')

05/04/2005 | 01:09 | מאת: שרון

שמי שרון בת 21 מאזור המרכז והנני מוצאת את עצמי כל הזמן אוכלת ורק כשאני עייפה כדי " שיהיה לי מרץ שוב " -עוזר לכמה דקות ואח"כ חוזרת להיות עייפה . פעם הייתי שותה דיאט קולה והגעתי למצב שלא הייתי ישנה בלילה והיום אני נגעלת מזה ומנס קפה -גם הנטול קופאין .אז יוצא שרוב הזמן אני עייפה . איזה מוצרים יכולים לעורר אותי ? מקווה שתסכימו לעזור לי . שרון

05/04/2005 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

את לא צריכה עוד מוצרים "מעוררים". את צריכה לנסות למצוא (יחד עם רופא, ו/או נטורופט) את הסיבות לעייפות. אולי את פשוט לא ישנה מספיק, אולי מתח, אולי חוסר ברזל, בלוטת תריס לא מאוזנת ועוד. רק אחרי מציאת הסיבות ובמקביל יש לעשות תיקונים בתזונה ובאורח החיים. בהצלחה צביקה

05/04/2005 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

קטניות נחשבות כגורמות לגזים וכן כרוב, כרובית, צנון וקולרבי. מוצרי חלב גורמים גזים ונפיחות לאנשים עם "אי סבילות ללקטוז" - הסוכר בחלב. אם תעשה חיפוש תמצא תשובות עם פתרונות לבעייה.

04/04/2005 | 17:26 | מאת: גילי

בלה/צביקה שלום רב, אני בת 25, לפני כמספר חודשים החלטתי להתחיל להשתמש בתוספי ויטמינים בצורת גלולות, אך מפני שיש לי קושי בבליעת כדורים, אני לוקחת ויטמינים שנועדו לילדים (למציצה) של חברת SOLGAT. מפני הויטמינים האלו נועדו לילדים בני 4-10, אני לוקחת מנה כפולה. לשאלתי, לאיזה משקל נועדה הכמות המומלצת לילדים בגיל הזה? האם הכפלת המינון למבוגר נשמעתהגיונית?

05/04/2005 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

גילי שלום, המינונים של כדורי המולטיויטמין משתנים מחברה לחברה. לפי רשויות הבריאות אין צורך בתוספת ויטמינים בכדורים ו"המינון היומי הנדרד" מתקבל מהמזון שלנו. אני סבור שיש מצבים המחייבים לקיחת תוספים, אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו. לשאלתך, תקחי קופסה של מולטיויטמין מקובל למבוגרים, תבדקי את המינונים ותעשי את המכפלות המתאימות. בהצלחה צביקה

04/04/2005 | 14:43 | מאת: michal

שלום האם בכל מוצרי החלב באשר הם ישנו ויטמין B12 או רק אם הוסיפו אותו למוצר באופן מלאכותי? רק על האריזות החדשות של חלב מועשר מחברה מסויימת כתובים ערכים של הויטמין ופעם היו כתובים רק הערכים של הויטמינים A ו- D . אני צמחונית בתחילת דרכי ולא אוהבת במיוחד את השניצלים הטבעיים למיניהם המכילים תוספת ויטמינים ואיני מעוניינת לקחת תוספים בגלולות האם אוכל בינתיים לקבל את כמות הויטמין המספקת מדגני בוקר וחלב עד לייעוץ עם תזונאית קופת החולים (התור הוא לעוד כחודש ואיני רוצה לגרום לנזקים)האם עלי לדאוג להשלים ויטמינים נוספים? בתודה, מיכל.

04/04/2005 | 17:23 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, בכל חלבון מהחי יש B12. הכמות במוצרי חלב היא קטנה מאד. אני מכיר הרבה טבעונים אדוקים שלוקחים פעם בשבוע כדור מציצה ופותרים את הבעיה. זה עדיף על פני שימוש במוצרים ה"מועשרים". אגב הנזק מחוסר B12 מתגלה רק אחרי שנים של חוסר ולא אחרי חודש אחד. בהצלחה צביקה

04/04/2005 | 14:22 | מאת: חלי

שלום ! אני חלי ואני בת 16. השאלות שלי הן : >אם אני לא רוצה להשמין ולא רוצה להרזות, כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום כדי להישאר בריאה?[ יש איזו-שהי נוסחא של גובה ומשקל, לא?]. > ועכשיו שאלה פחות חשובה... אם משנים את צורת ההגשה של הביצה, לדוגמא : ביצה קשה, ביצת עין, חביתה ועוד. האם הערך הקלורי שלה משתנה? תודה רבה מראש חלי

04/04/2005 | 23:22 | מאת: בלה אגמון

שלום חלי, אני לא יכולה לכתוב לך כמה קלוריות בפורום זה מצריך פגישה אישית. האמת היא שאני נגד ספירת קלוריות זה משמין ולא בריא אני בעד תזונה מאוזנת ובריאה. בקשר לביצים - אם את מטגנת את הביצה הערך הקלורי יעלה כמובן, בין ביצה רכה לקשה אין שום הבדל.

04/04/2005 | 10:24 | מאת: בל

שלום, קראתי את הכתבה על סגולות השום והבצל. שאלתי היא, האם הם מאבדים מאיכותם בזמן הבישול או שמשהו מהטיב שלהם בכל זאת נשאר. ולגבי הבצל, הושם דגש בכתבה על בצל צהוב וסגול, האם הבצל הלבן חסר באותם אכויות. תודה.

04/04/2005 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

בל שלום, אני לא יודע איזו כתבה קראת, בכל אופן מומלץ לאכול את השום והבצל בצורה חיה בסלט, בכריך, או בממרח טחינה, חצילים, חומוס וכד'. לאנשים עם קיבה רגישה כדאי לאכול מבושל, אפי או מאודה. בבישול הם מאבדים חלק מהאיכויות, אבל זה עדיין מזון מומלץ ומבריא. בבצל האדום יש חומר נוסף החסר בלבן, אבל זה לא מוריד מערכו של הבצל הלבן. במחקר שנערך במקסיקו נמצאו אחוזים נמוכים של סרטן הקיבה אצל אנשים שהירבו באכילת בצל. בהצלחה צביקה

04/04/2005 | 14:33 | מאת: בל

04/04/2005 | 09:48 | מאת: סובלת...

פעם עוד לפניש התבגרתי הייתי הולכת לשירותים מדיי יום. היום גם פעם בשבוע זה נס? מה עושים? הדבר גורם לי לגזים קשים ולחוסר ביטחון גדול

04/04/2005 | 10:57 | מאת: מנדבת מידע

נסי 2 כפות שמן זית על הבוקר על קיבה ריקה- לי זה עשה פלאים

04/04/2005 | 13:33 | מאת: צביקה קורן

לסובלת שלום, צריך לטפל בעצירות בצורה יותר מקיפה ורצינית מאשר 2 כפות שמן, או מיץ אשכוליות, שזיפים, או סובין. צריך להימנע ממזונות הגורמים לעצירות ולהוסיף לתזונה מזונות עשירים בסיבים תזונתיים המונעים עצירות. צריך להכניס תיקונים באורח החיים מציע לך לקבל יעוץ תזונתי באיזור מגורייך. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את תמצית ההרצאה בנושא הטיפול בעצירות. בהצלחה צביקה

04/04/2005 | 00:03 | מאת: מתעניין

יש לי שאלה עקרונית האם זה אותו הדבר לאכול לחם מלא ולאכול למשל לחם לבן + לדוגמא כף פסיליום או אורז מלא לעומת אורז לבן ופסיליום וכ"ו ונאמר שמוסיפים אפילו מולטי ויטמין כאשר אוכלים את מלבן -- האם זה זהה או לא? מה ההבדל? האם יש חשיבות לזה שהסיבים הם במזון עצמו לעומת המצב בו לוקחים אותם כתוסף? למה ומה ההבדל תודה

04/04/2005 | 00:05 | מאת: מתעניין

בהמשך - האם יש הבדל בין השניים מבחינה קלורית??

04/04/2005 | 09:09 | מאת: צביקה קורן

בדגנים מלאים יש ויטמינים, מינרלים וסיבים במינון שהטבע קבע והם פועלים בצורה אופטימלית. אין אפשרות לחקות את הטבע על ידי תוספת סיבים או מולטיויטמין. אגב זה מה שיצרניות דגני הבוקר מנסות לעשות וגם חלק מהמאפיות המיצרות לחם לבן "מועשר". מדוע צריך מועשר אם אפשר לאכול אוכל המועשר באופן טבעי?

03/04/2005 | 20:53 | מאת: חלי

שלום ! רציתי לדעת אם אחד מכם דיאטני/ת ... כי יש לי שאלה וכתבתי אותה ולא עניתם לי... אני ישמח אם תענו לי, זה די חשוב. תודה מראש חלי

03/04/2005 | 22:03 | מאת: בלה אגמון

שלום חלי אני דיאטנית וצביקה נטורפת . איזו שאלה?

03/04/2005 | 20:52 | מאת: נינה

כמה קלוריות מכילים 100 גרם חמוציות מיובשות ? איזה ויטמינים ו/או חומרים אחרים הן מכילות ? האם רצוי לקחת באופן פרופילקטי קבוע למניעת דלקות בדרכי בשתן ואיזו כמות ? האם יש לחמוציות מיובשות יתרונות נוספים?

04/04/2005 | 08:07 | מאת: צביקה קורן

נינה שלום, ב 100 גרם חמוציות יש 50 קלוריות. לגבי שאר השאלות - קיבלת תשובות מספקות בפורום נטורופטיה.

למה מועיל המגנזיום בתוספת B6 ? איזה מינון יומי מומלץ? אחרי/לפני ארוחה? אותה שאלה לגבי B12

04/04/2005 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

השאלה לא מנוסחת בצורה שאני יכול לענות עליה. המגנזיום הוא מינרל חיוני לתפקוד תקין של מערכות רבות בגוף ובכלל זה השלד, השרירים, כלי הדם, חילוף החומרים ועוד. B6 הוא אחד הויטמינים מקבוצת B וגם לו חשיבות רבה במערכת הדם ועוד. B12 חיוני למניעת אנמיה. אני לא אוהב שמתייחסים לתוספי מזון כ"תרופות". תוספי מזון באים כהשלמה לתזונה מאוזנת ואיכותית ורק במקרים שצריך, אם ישנה בעיה המחייבת זאת. לוקחים אותם רק לאחר קבלת יעוץ אישי. אני בטוח שאם תחפשי תמצאי מישהו, או איזושהי חברת ויטמינים שיגידו לך שהשילוב הזה טוב כתרופה לבעיה זו או אחרת. בהצלחה צביקה

אני סובל מחרדות וכאבי ראש. אילו ויטמינים או מינרלים כדאי לצרוך? מאיזה מינון? האם שמן דגים אומגה 3 יעיל? באיזה מינון? כל התופעות נובעות ממתח עצום מה מומלץ?

ע שלום מומלץ לקבל יעוץ אישי מנטורופת באיזור מגוריך. אני מתנגד לטיפול "תרופתי" גם אם זה כביכול רק ויטמינים ומינרלים טבעיים. יש הרבה מה לעשות בנדון ואפשר לעזור לך במגוון של טכניקות ושיטות להפגת מתחים. לצערי אנחנו מתוכנתים שלכל בעיה יש "כדור" שפותר אותה כהרף עיין. בגישת הריפוי הטבעי צריך למצוא את שורש הבעיה ולטפל בה בגישה הוליסטית ולא בגישה התרופתית. אנא ראה תשובתי למעלה בנושא מגנזיום עם B6. בהצלחה צביקה

03/04/2005 | 20:14 | מאת: מרגלית

שלום רב! לפני כ-3 חודשים אובחנתי כאלרגית לניקל בעקבות פריחה בירכיים, בזרועות ובאצבעות, בנוסף אני סובלת מגלי חום בעקבות גיל המעבר,מצב זה גורם לי לבלבול בקשר למזון שעלי לאכול, אודה לך מאוד אם תוכלי לסייע לי בקצרה על איזה סוגי מזון עלי לוותר ואיזה מזונות אני חייבת לאכול. (משקלי הוא 60 וגובהי 161, אינני מעשנת מזה כ-8 חודשים ואני מקבלת טיפול להורדת השומנים בדם). תודה מראש מרגלית

04/04/2005 | 13:47 | מאת: צביקה קורן

מרגלית שלום, יש להבדיל בין האלרגיה לניקל (שיכולה לנבוע מתכשיטים) ולבין תופעות גיל המעבר. קשה לתת יעוץ תזונתי מלא במסגרת הפורום ואנחנו לא נוהגים לעשות זאת. אני מציע לך לקבל יעוץ תזונתי אישי באזור מגורייך. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את הכתבות על "חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו". זה רלבנטי לכל גיל ולכל מצב. אגב, במרגרינה יש ניקל - כדאי להימנע ממנה ומכל מזון המכיל שומן מוקשה בהצלחה צביקה

03/04/2005 | 17:48 | מאת: שירז

בלה וצביקה שלום.... לא פעם ולא פעמיים כתבתי פה בפורום... פעם על תזונה נכונה ופעם על בולימיה ועוד'.... ניגשתי לטיפול במרכז בריאות הילד (שיר"ן) ואחרי שההיתי שם לאט לאט הפסקתי להקיא ועכשיו אני מקיאה פעמים בשבוע שזה מצויין מבחינתי! אבל הבעיה שלי היא שחודש כבר לא ההיתי שם ועוד הפעם מתחיל לעלות לי כול מיני רעיונות בראש כמו הרצון להפוך להיות אנורקסית ובתת-משקל... יש לי תפריט שעשיתי לעצמי כדי להרזות: בוקר: פרי צהריים: 4 כפות תוספת פחמימות + מנת בשר + ירקות, ערב: סלט גדול עם כפית שמן זית אני באמת לא יודעת מה יהיה איתי אבל מה שכן אני הפעם נכנסת בזה חזק.... את/ה חושב/ת שאני יוכל להרזות מהתפריט הזה??? אשמח אם תענו לי תשובה מלאה ומפורטת מה דעתכם....

03/04/2005 | 17:58 | מאת: בלה אגמון

שלום שירז. אם יש לך הפרעת אכילה את לא יכולה להסתפק בטיפול פעם בחודש. עליך להיות בטיפול אננסיבי יותר. חבל זה הרי עזר לך אני מציע לך לחזור לשם. בקשר לתפריט שלך קשה להביע דעה כי אין לי מידע לגבי גילך, משקלך בדיקות רפואיות שלך ופרמטרים רבים נוספים. בכל אופן הוא נראה מצוצמם מידי. והיתי מציע לך להרחיב ולגוון אותו הרבה יותר. בהצלחה.

03/04/2005 | 16:14 | מאת: עינב

שלום חסר לי B12 באיזה מזון אפשר לקבל סוג ויטמין זה ? תודה

03/04/2005 | 17:08 | מאת: צביקה קורן

ויטמין B12 נמצא בחלבון מהחי (בשר, דגים, ביצים) ובמיוחד בכבד ובאיברים פנימיים. אם את לא אוכלת בשר, אפשר לקנות כדור למציצה בחנות טבע, או בבית מרקחת.

03/04/2005 | 14:52 | מאת: שושי

שום הוא מזון בריא מאוד. אך אם מציבים את תרומת אכילתו לבריאות לעומת הבעיות האסטטיות שהוא גורם לאוכלים אותו אין שום ספק שאסור לאכול אותו. הדברים אמורים רק לגבי שום הנאכל טרי. את ריח השום מהפה אי אפשר להוציא, לא עם שטיפה ולא עם אכילת מזון כזה או אחר. הריח לא בא ישירות מהפה כי אם מהקיבה, כמו כן הריח נודף מהגוף דרך הזיעה ודרך נקבוביות העור (אפשר להתקרב לאנשים האלה הם מסריחים בצורה מוטרפת והם לא מודעים לכך).השום גורם לגזים ונפיחויות. מדובר לא בצריכה מרובה מספיק שן ליום כדי לקבל את האפקטים השלילים שגורם השום. לכל אוכלי השום, תעשו טובה לאנושות, אתם לא חיים על אי בודד, אתם חיים בין בני אדם, תפסיקו לאכול שום. הנזק גדול מהתועלת.

03/04/2005 | 16:55 | מאת: צביקה קורן

שושי, לא ברור לי על סמך מה החלטת שאם השום מסריח, "הנזק עולה על התועלת"? ברפואה הטבעית בכלל וברפואת הצמחים בפרט מיוחסות לשום תכונות ריפוי רבות, אשר חלקן הוכח במחקרים. להלן כמה מתכונות השום ויתרונותיו: מכיל בעיקר סולפור ("אנטיביוטיקה" טבעית), ויטמין C,B יש לו "מפתח" להשמדת וירוסים תכונות ריפוי (כפי שאושרו ע"י המחקר המודרני): • מחטא • מוריד לחץ דם וכולסטרול. • שומר על כלי הדם והנימים - ניקוי משקעים סידניים • שומר על שריר הלב ותומך בו. • יעיל נגד הרעלת ניקוטין. • טוב לטיפול בזיהומי מעיים, תולעים, שלשול ומחלות מעיים (גסטריטיס • בעל השפעה חזקה על מערכת הנשימה (מכיח, מעורר הזעה) • משמיד וירוסים מסוגים שונים. • משפר את חילוף החומרים בגוף • מסייע בכאבי ראש. • הוכח שיפור בטיפול בסרטן העור ובסוגי סרטן נוספים * יעיל כמזון מונע סרטן. לאור זאת, אני ממליץ להשתמש בשום באופן סדיר בצורה חיה, או באפיה, בישול או אידוי.

03/04/2005 | 18:04 | מאת: ליאת

מה התועלת בלנסח שאלה כל-כך "מתגרה"?

19/04/2005 | 23:06 | מאת: אני

שום זה טעים!!!!

03/04/2005 | 10:34 | מאת: שירן

שלום, אני בת 20 , גובהי 1.65 מטר , מבנה גוף בינוני. הייתי רוצה לדעת מה המשקל הרצוי ע"פ הנתונים שפירטתי. תודה מראש. :)

03/04/2005 | 17:10 | מאת: צביקה קורן

לפי מדד BMI המשקל הרצוי עבורך הוא בין 55 ל60

02/04/2005 | 23:28 | מאת: ענתש

שבוע טוב! שאלותי הן: מה בין זרעי פשתן וזרעי פשתה? איזו כמות של זרעי פשתן טחונים מומלץ לצרוך ביום? תודה! ענת.

03/04/2005 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

פשתה ופשתן זה אותו דבר. כדאי להתחיל עם כפית אחת של פשתן טחון (לטחון בבית - לא לקנות מוכן) ולהגיע עד 2 - 3 כפיות לנשים בגיל המעבר כדאי לקחת 1 - 2 כפות ביום.

27/10/2006 | 22:52 | מאת: jחנה

שלום רב, אני בת 48 - ורמת השומן בדם גבוה - ברצוני לדעת האם זרעי פישתן יכול לפתור את הבעיה - ואיך להשתמש עם זרעי פישתן - לטחון או לא לטחון - וכמה כפיות ליום מותר ? אשמח מאד באם תפרטו לי אתר בעברית שאוכל לשאוף מידע משם בקשר לזרעי פישתן . תודה ! חנה

02/04/2005 | 23:15 | מאת: טלי

הילדה שלי בת שנה ו - 10 חודשים היא אוכלת הרבה . מזה הרבה? אני אסביר - ארוחת הבוקר כאשר היא קמה מהשינה זה עוגיות 2-3 או קורנפלקס לאחר מכן בשעה 8:00 בגן היא אוכלת את מה שנותנים, במהלך היום עד ארוחת הצהריים נותנים להם שם עוגיות או תפוח עץ או במבה תלוי ארוחת הצהריים היא אוכלת כל מה שיש ותמיד מבקשת תוספת יש את ארוחת ה - 16:00 לחם עם שוקולד וזה לא מסתפק רק ב - 1 אלא ב - 2 כך מספרות הגננות . כמו כן הגננות מספרות שהיא אוכלת הרבה . היא מגיעה הביתה רעבה גבינה עם מלפפון או מעדן וכשאני אוכלת לידה היא רוצה גם את האוכל שלי בנוסף למה שהיא אכלה היא יכולה לאכול גם את הסנביץ שלי וכל הזמן היא סביב המקרר ככה הפה שלה לא פוסק עד השינה יש לציין שאני לא שמנה ואני חוץ מסנביץ 1 אני לא אוכלת עד שהיא הולכת לישון . אצל אנשים אחרים היא עושה שלי פדיחות , היא ניגשת למקרר שלהם רוצה אוכל או הולכת לארון ההפתעות ורוצה חטיפים . הילדה שוקלת 12 קילו היא ניראת מלאה . עשיתי לה בדיקת תולעים - הבדיקה תקינה. הייתי מבקשת לדעת מה עושים אם תוכלי לתת לי תפריט לדיאטה ואיך אומרים לילד "לא" כשהוא מבקש לאכול . אני מפחדת שהיא תהיה שמנה כי כל מי שאוכל לידה היא גם רוצה לאכול אפילו שהיא אכלה לפני דקה ארוחה משביעה .

04/04/2005 | 08:01 | מאת: בלה אגמון

שלום טלי נראה שילדתך לא למדה להפריד בין רעב פיזי לצרכים נפשיים ואחרים. כלומר כל דבר מטווח אצלה דרך הפה וקיבה. אם היא עיפה עצבנית כועסת רוצה תשומת לב או את חברתך ובגיל זה היא רוצה ממנה הרבה - היא פונה לאכל. הדפוס הוא בעיתי ,עליך ללמד אותה אחרת בשביל זה צריך הרבה אהבה וסבלנות. דבר מאד חשוב עליה לקבל תזונה מאוזנת ומתאמה לגילה לשם כך עליך לפנות ליעוץ אישי. היא צריכה לאכל שש ארוחות ביום של אכל מזין בריא ואיכותי. זה יהיה חלק קטן מעבודה. החלק השיני זה להבהיר לה ולעצמך שלא יהיה אכל מחוץ לארוחות אלו. אבל במקום להגיד לה לא ,תגידי לה כן ,כלומר כל פעם שהיא רוצה לאכל מחוץ למה שנקבע לה בתפריט תשחקי משחק בילוש האומר מה היא באמת רוצה ונסי לתת לה. טיול מחוץ לבית? משחק משותף? חיבוק? השתוללות משותפת? לישון? השיחי את תשומת לבה לפעילויות אלו. זה לא פשוט ומצריך ממך אנרגיה וזמן אבל זה מאד מאד חשוב בשביל העתיד שלה. בברכה, בלה

02/04/2005 | 21:37 | מאת: דנה

אני מודעת לכל הסכנות בלהקיא אחרי האוכל - אבל התחלתי עם זה כי רציתי לרזות ושום דרך אחרת לא הצליחה. עכשיו אני לא יכולה להפסיק - אני כבר לא מסוגלת לאכול כלום - גם לא ממתקים אליהם הייתי מכורה - ואם אני כבר אוכלת זה גורם לי להרגיש כל כך רע שאני חייבת להקיא את זה - אני לא רוצה לפנות לעזרה כי יש למשפחה שלי כבר מספיק על הראש - אני רוצה לפתור את זה - את יכולה להגיד לי מה צריך לעשות ?

03/04/2005 | 16:44 | מאת: דגנית

שילחי לי בהקדם האפשרי את המייל שלך -אני רוצה לעזור לך

03/04/2005 | 17:19 | מאת: בלה אגמון

שלום אם את בתחילתה של הפרעת אכילה ניתן לפתור את זה יחסית מהר ובקלות. אבל אין אפשרות דרך הפורום. תתקשרי אלי ואנסה לכוון אותך בטלפון אחרי שאקבל ממך פרטים חיוניים. 0528303005

02/04/2005 | 21:32 | מאת: שני

האם כשמקיאים אחרי שאוכלים - זה באמת מוריד במשקל ? כלומר הקלוריות באוכל לא נתפסות בגוף ?

03/04/2005 | 17:20 | מאת: בלה אגמון

לא מדוייק. חלק גדול נספג ונרגם נזק עצום לגוף ולנפש.

02/04/2005 | 21:06 | מאת: חלי

שלום ! קוראים לי חלי ואני בת 16. אם יש פה דיאטנית אני ממש ישמח אם היא תוכל לעזור לי ולענות לי על 2 שאלות חשובות... >הכי חשובה היא שאלה של קלוריות... אם אני לא רוצה להשמין ולא רוצה להרזות, כמה קליורות אני צריכה לאכול ביום כדי להישאר בריאה?[ יש איזו-שהי נוסחא של גובה ומשקל לא?]. > ועכשיו שאלה פחות חשובה... אם משנים את צורת ההגשה של הביצה, לדוגמא : ביצה קשה, ביצת עין, חביתה ועוד. האם הערך הקלורי שלה משתנה? אני מאוד יודה לך אם תעני לי [במיוחד על השאלה הראשונה] תודה רבה מראש חלי

03/04/2005 | 12:13 | מאת: רחל פולק

אני שואלת אותך אם כדורים הרזיה רדוקטיל עוזר לרדת משקל נכון או לא נכון ומבקשת תשובה אני שוקלת 92 קילו וגובה שלי 164 בת 57 ורוצה לרדת משקל

02/04/2005 | 17:01 | מאת: סמדר

לפני שמונה חודשים הפסקתי לעשן. בחודשיים הראשונים להפסקת העישון עליתי כ- 7 ק"ג. מאז אני בדיאטות שונות ואני לא מצליחה אפילו גרם לרדת. בתקופה הזאת לא אכלתי כלום מתוק, כמעט ולא נגעתי בשומן, עוגות, וכל יתר המזון המשמין. אני אוכלת לחם קל, גבינות רזות, הרבה ירקות, אני חושבת שאני אוכלת מאוזן. כבר חצי שנה הולכת כשעה ארבע פעמים בשבוע, לפני חודש התחלתי "ספיננג", וכלום. אני ממש אובדת עצות. האם מישהו יכול לסייע לי. היום אני שוקלת 65 ק"ג, וגובהי 1,68.

03/04/2005 | 18:00 | מאת: בלה אגמון

התופעה של עליה במשקל אחרי הפסקת עישון ידוע אך לא מוסברת. אני בטוחה שאם תמשיכי לעשות מה שאת עושה את בסוף תרדי אולי זה יקח הרבה זמן. פשוט כנראה שזה משפיע על מטבוליזם.

02/04/2005 | 15:37 | מאת: אורגני

אני מעונייינת להתחיל באכילת מוצרים אורגניים, אבל חלקית ( מפאת יוקר המוצרים) מהם המוצרים ה"משמעותיים" ביותר - שיכולים הכי להזיק ושכדאי לצרוך אורגני בשלב הראשון? תודה

02/04/2005 | 17:38 | מאת: צביקה קורן

רצוי להתחיל עם ירקות עליים (חסה, פטרוזיליה, כרוב) ופרחים (ברוקולי כרובית) - הם המרוססים ביותר. גם תות שדה פגיע מאד ולכן מרוסס. בשלב הבא כדאי לקנות ירקות ופירות הגדלים מעל האדמה - עגבניות פלפלים, מלפפונים וכד בשלב הבא - ירקות שורשיים (בצל, שום, תפ"א, בטטה הפשרה שאפשר לעשות זה עם הקליפים - בננה, אבוקדו אבטיח מלון וכד'. כמובן שרצוי שהכל יהיה מגידול אורגני, אבל כפי שאמרת יש אילוצים תקציביים וצריך לעשות פשרות. אגב, ביקור אחד אצל רופא פרטי מומחה יכול לכסות חודש קניות של מוצרים אורגניים...

02/04/2005 | 18:51 | מאת: חלי

זהו בדיוק המידע אותו ביקשתי למצוא.

02/04/2005 | 13:46 | מאת: ליאת

היי, תודה על תשובתכם עם כל הבריאות הידועה של השום אני נמנעת מלאכול אותו בשל הריח ומשום שאיני יודעת מתי הריח יעלם ( צחצוח שיניים אינו עוזר משום שהספיגה שלו עמוקה יותר). שאלתי היא תוך כמה זמן, פחות או יותר, הריח עוזב אותנו פחות קריטי, אבל שאלה דומה לגבי בצל

02/04/2005 | 16:22 | מאת: ליאת

שאלה נוספת לגבי השום שום שבתנור אפיה- הריח פחות חזק? הריח עובר מהר יותר? והכי חשוב- האם רב היתרונות שבו נשארים לאחר האפיה?

02/04/2005 | 17:44 | מאת: צביקה קורן

יש שמועה שלעיסת עלי פטרוזיליה אחרי אכילת שום מפיגה את הריח. אפשר לנסות גם טיפת שמן לבנדר על מברשת שיניים, או שטיפה במי פה. אין לי מושג אחרי כמה זמן הריח נעלם - זה תלוי גם בחוש הריח של מי שמריח אותך. שום מבושל או אפוי עדיין שומר על חלק מהתכונות של שום חי

02/04/2005 | 13:34 | מאת: אורנה

שלום רב, הייתי רוצה לדעת מהם סוגי האוכל המהיר שאליהם מתייחסים הדיאטנים. האם כל אוכל שנאכל בעמידה הוא כזה? אולי רק אוכל קפוא שמחממים בבית? האם אלה רק מזונות מזיקים או שיש ביניהם גם דברים אחרים?

02/04/2005 | 17:48 | מאת: צביקה קורן

רוב המזונות המכילים הרבה שומן רווי, מלח, קמח לבן, סוכר וכד' נחשבים "מזון מהיר או ג'אנק פוד. (המבורגר, פיצה, הוטדוג, תפוציפס, עוגות, וכד'). זה לא משנה אם את קונה את זה בחוץ ואוכלת בעמידה, או קונה בסופר ומכניסה למיקרו גל.

האם זה נכון?? אנא תענו לי במהרה. תודה מראש

02/04/2005 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

ירקות מתחמצנים במגע עם האוויר. הקליפה שומרת עליהם. זה לא משמעותי כל כך מבחינת אובדם ויטמינים, אבל אם את רוצה להיות "אדוקה" - תאכלי את הירק מבלי לחתוך אותו, או לחתוך לחתיכות גדולות. מבחינה זאת סלט "ערבי" (חתוך דק דק) לא מומלץ.

01/04/2005 | 21:07 | מאת: מוריה

שלום לכולם...רציתי לדעת כמה קלוריות אני מורידה בערך כאשר אני רוקדת במשך שעה ביום...

02/04/2005 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

תלוי בקצב, בכושר הגופני ובמשקל שלך, אבל זה נע בין 300 - 500 קלוריות

01/04/2005 | 19:59 | מאת: דנית

אני בת 25 ולאחרונה סובלת מחוסר ריכוז עייפות איומה עד כדי חוסר יכולת ללמוד,בבדיקות שערך לי רופא המשפחה נמצא: ברזל ברמה של 30 בי 12- 215 כדוריות אדומות-במינוס3.8 רופא המשפחה הורה לי על כדורים שגרמו לי לתופעות לוואי איומות בבטן שהחמירו לי בעיית עצירות שיש לי כבר. שאלתי האם ברזל "פמינה" מומלץ? מה הייתם ממליצים לי שלא עושה עצירות? אני מרגישה שמצבי מידרדר כל כך ,אני כל הזמן נירדמת נשימותיי כבדות ואינני צמליחה לעשות ספורט, אני ממש מיואשת ורוצה לדעת האם זה משפיע על כך שאינני יכולה להוריד במישקל(למרות שבלוטת התריס4.19 שזה תקין אשמח לקבל יעוץ מכם אני על סף יאוש.

02/04/2005 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

דנית שלום, מולסה עשירה מאד בברזל ולא גורמת לעצירות וכך גם חמאת שומשום ועוד מזונות טבעיים. גם בכבד בקר ובאיברים פנימיים יש הרבה ברזל, אבל גם חומרים מזיקים. לא מכיר את הפמינה. את צריכה לקבל יעוץ אישי מלא. נסי למצוא נטורופט/ית באיזור מגוריך בהצלחה צביקה

01/04/2005 | 18:41 | מאת: אורית

יש מאכלים שיכולים לשפר את הזכרון או טובים לזכרון?

01/04/2005 | 19:21 | מאת: פלפלת

קפאין משפר זכרון

02/04/2005 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

הזכרון שייך למערכת העצבים ולכן יתכן והזנת העצבים בצורה נכונה תסייע לזכרון. העצבים עטופים במעטה שומני הנקרא מיאלין המשמש כ"מוליך חשמלי" של האותות שתאי העצב משגרים. חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 , שמנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים חיוניים לבריאות המיאלין ולתפקוד מערכת העצבים. בנוסף, הצמח גינקו בילובה נחשב משפר זיכרון בשל תכונתו לשיפר את זרימת הדם המוחית. יש לו גם תופעות לוואי ולא כדאי לקחת ללא יעוץ אישי. אגב, קפה לא משפר את הזיכרון. קפאין הוא סם מעורר, המגביר דופק, מעלה לחץ דם ולכן גם מבהיר את המחשבה לתקופה קצרה. נזקיו עולים על תועלתו.

01/04/2005 | 14:01 | מאת: יעלי

שלום, רציתי לדעת האם דגני בוקר משמינים? כרגע אני אוכלת דגנים של קראנץ' ולמרות שרשום שזה בריא וזה עם הרבה סידן וברזל אני לא יודעת אם זה משמין או לא? והאם כדאי בכלל לצרוך את זה? תודה

01/04/2005 | 17:23 | מאת: היי

שלום רציתי רק להביע את דעתי: אני אכליתי תקופה ארוכה את "פייבר 1" והם מעולים ומלאים בסיבים תזונתיים יותר מכל דגנים אחרים שזה עוזר לעיכול מאוד! אני ממליצה על כוס אחת כל בוקר וזה לא משמין בכלל. (כוס בגודל חד פעמית). בההצלחה

01/04/2005 | 17:42 | מאת: צביקה קורן

יעלי שלום, רק ירקות שאינם מתוקים לא משמינים. כל שאר המזון עלול לגרום להשמנה אם נגזים בכמויות. היום ואי אפשר לחיות רק על ירקות ירוקים, צריך לאכול מכל דבר בצורה מאוזנת ולא לוותר על שמנים בריאים כמו שמן זית, אבודקו ושקדים. בהצלחה צביקה

01/04/2005 | 13:59 | מאת: טל

שלום רב!יש לי ילדה בת חמש.גובהה 1,15 ומשקלה 22,8 ק''ג.במשפחתנו הנחמדה ל צערי הרב יש נטייה להשמנה .מה עליי לעשות כדי שהיא לא תתחיל להשמין כבר הגיל הזה.ומה צריך לכלול תפריט בריא ומזין לגיל הזה .אני מסבירה לה עד כמה זה חשוב לאכול אוכל בריא .בזמן אחרון שמתי לב שהיא משמינה,אולי נדמה לי,לכן ברצוני להתחיל לפעול כבר מעכשיו שלא יהיה מאוחר. בברכה.טל

01/04/2005 | 17:14 | מאת: בלה אגמון

שלום רב עושה רושם שהנושא מטריד אותך ואת עלולה לגרום לתוצאה הפוכה. הדבר הכי חשוב שכל הבית יאכל בריא ונכון. אם יש לילדתך נטייה להשמנה חשוב מאד לגרום לה להיות פעילה. פחות מחשב וטלווזיה והרבה יותר משחקים בחוץ. בנוסף, הדימיוי שלה בעיני עצמה קריטי וחשוב מאד שלא תרגיש שמנה. עליך להפסיק לראות אותה כך ולנסות לראות אותה נוראמאלית ובריאה זה קריטי. אל תשימי דגש רב מידי על תזונה. פשוט תבשלי בריא ואל תכניסי הביתה מזון מאיכות ירודה. תרגילי אותה לשתות רק מים ועזרי לה ללמוד להקשיב לקולות הפנימיים שעל עצמה וללמוד לנחם את עצמה לא דרך מזון. הכי חשוב את צריכה להיות מאוזנת עם עצמך עם גופך ועם תזונתך. ילדתך תלמד ממך כל מה שיש ללמוד על העולם ולכן חשובה מאד דוגמא אישית.

01/04/2005 | 00:05 | מאת: מירה

מה דעתך על הקפאת מזון, האם הוא אכן מאבד מערכו התזונתי בהקפאה? (מתכוונת לפשטידות ירק וכדומה), כי שמעתי דעות מנוגדות בנושא.

01/04/2005 | 17:33 | מאת: צביקה קורן

כל מזון מוקפא מאבד מערכו, אבל תבשיל ביתי עדיף תמיד (גם אם הוא מוקפא) על פני מזון מוכן שקונים בסופר או בקניונים, או במקומות שמוכרים "מזון מהיר" (בורגר, פיצה, נקנקיות וכד'). לכולנו יש אילוצי זמן וצריך לעשות פשרות... עדיף לבשל כל יום טרי. שבת שלום צביקה

שהצעת לי לצרוך ואמרת לא לאכול את הטחינה הגולמית הרגילה, רציתי לבקש הסבר לכך - מה ההבדל בניהן? שכן כמות הסידן די זהה בשתיהן. תודה

01/04/2005 | 17:29 | מאת: צביקה קורן

מירה שלום, אני ממליץ לקנות טחינה גולמית, מלאה (רצוי אורגנית) בחנות טבע. חמאת שומשום עשירה יותר בסידן מאשר "טחינה" וכדאי לחפש ולקנות אותה. אני לא מציע לקנות טחינה שמוכרים בסופר שנראית לבנה ועשויה משומשום לא מלא, אשר קולף באמצעים כימיים. שבת שלום צביקה

31/03/2005 | 23:32 | מאת: צופיה

ויטמין C עוזר לספיגת הברזל וגם הסידן? כדאי להמנע מסיבים תזונתיים עם סידן? אבל בפירות יש בד"כ גם סיבים תזונתיים וגם ויטמין C תודה

01/04/2005 | 17:36 | מאת: צביקה קורן

שהמגבלות מתייחסות לתוספי מזון בכדורים. אם תאכלי קיווי עם יוגורט לא תהיה בעיה של חוסר בסידן, בויטמין C או בברזל. לבריאות

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש הגבלה על כמות שבועית באכילת דגים מסוג סלמון, טונה או סרדינים לפעוט בן שנתיים וחצי ולנשים בהריון? תודה מראש

01/04/2005 | 17:38 | מאת: צביקה קורן

ניבה שלום, ההגבלה לנשים הרות היא בגלל כמויות הכספית שהתגלו בדגי ים במקומות שונים בעולם והחשש להרעלה. לגבי פעוטות הבעיה דומה. לכן ההמלצה היא לצרוך 1 - 2 בשבוע. שבת שלום צביקה

31/03/2005 | 21:24 | מאת: שילה תורג'מן

שלום, מזה חודש וחצי אני אוכלת בשיטת הנקודות ודיי מסתדרת איתה. כל התקופה לא ירדתי ואילו חצי קילו, מה יכולה להיות הסיבה?

01/04/2005 | 17:16 | מאת: בלה אגמון

חודש וחצי זה מעט זמן. יש המון פרמטרים שישפעו על ירידה במשקל. גיל שלך כמה דיאטות עשית עד עכשיו כמה יש לך לרדת.

31/03/2005 | 21:04 | מאת: צופיה

נאמר כאן שהירקות הקפואים התעשייתיים עוברים תהליך כלשהוא שאלתי היא לגבי הקטניות חומוס+שעועית המוכנות והמוקפאות של סנפרוסט (שצריך רק לחמם, לא שימורים) גם הם עוברים "תהליך"? ואיזה? תודה

01/04/2005 | 17:25 | מאת: צביקה קורן

הכוונה הייתה לירקות הקפואים של סנפרוסט. אני לא יודע איזה תהליך, אבל יתכן ומכניסים חומר כימי כלשהו.

31/03/2005 | 19:36 | מאת: ליהי

שאני בודקת במחשב שריפת קלוריות כל מיני דברים אז רשום שגם בישיבה במשרד שורפים קלוריות וזה רושם כמות לא קטנה זה באת יכול להיות???????????

31/03/2005 | 20:27 | מאת: צביקה קורן

גם בזמן השינה "שורפים קלוריות". רוב הקלוריות שאנחנו צורכים משמשים לחילוף חומרים של הגוף, לקיונו ולשמירה על חום הגוף. בפעילות גופנית ממוצעת הנמשכת כשעה "שורפים" רק 400 קלוריות

31/03/2005 | 19:12 | מאת: רוני

זה נכון שאם שורפים קלוריות יותר ממה שמכניסים אז יורדים במשקל?

31/03/2005 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

למה הכוונה "שורפים קלוריות"?

31/03/2005 | 21:56 | מאת: רוני

הכוונה לשרוף קלוריות במכון כושר על מכשירים

31/03/2005 | 18:43 | מאת: יורם יפרח

האים בזמן דיאטה יש הגבלה באכילת ירקות ואים כן אז מה היא??????????? תודה מראש יורם יפרח

31/03/2005 | 20:22 | מאת: צביקה קורן

כבר שאלת את השאלה הזאת בעבר...

31/03/2005 | 18:29 | מאת: קרן

שלום רציתי לדעת אם אני יוסיף לדיאטה שלי קסינקל זה יכול לעזור לירידה במשקל?

01/04/2005 | 17:09 | מאת: בלה אגמון

קסניקל מונע ספגית שומנים ויכול לעזור קצת בירידה במשקל. זה לא מונע את הצורך לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה.

14/06/2007 | 00:01 | מאת: fani

1986 ,דחואמה ץוביקה ."דברמה לע בשי דמחנ דחא לותח" לכבו ,"דברמה לע בשיו בלכ אב" :אבה דומעבו ,רפסה לש ןושארה דומעב ךכ תואלממ ןה יכ דע ,ליפו ,הרפ ,זע - הלודג רתוי ,תפסונ היח תפרטצמ דומע ויתורעש ,ףעוז רתויו רתוי ךפוה לותחה תפרטצמש היח לכ םע .ףדה לכ תא ,תופולש וינרופצו רמוקמו לודג ,ףדה תיזחב הארנ אוה ףוסבלש דע ,תורמוס .תוחרוב - תונטק םואתפ תוכפוהש תויחה לכו לש הקיטתסאהו םוכחתה לומ טסקטה לש םזילמינימה אוה רפסה לש ומסק דוס תוינועבצו "תוחיטש" ךרד :יתימאה רופיסה תא םירפסמש הלא םהש םירויצה .טסקטה לש המצע לע תרזוחה תינבתה תא םימילשמ םה הרישע םיעימשמ םהש תולוקל עדוותהל ,תונושה תויחה תא רפסה תועצמאב ריכהל רשפא דוע ןיא ךא ,בחרמו לדוג לש םיסחי לע דומללו (תוקתוש ןה רפסבש תורמל) אוה םג ,ובש ףוסה תארקל תכלוהו תרבוג תושגרתהב ךרדיהל ינבל םרוגש רפס אטבל חילצמש רפס דוע ןיאו … טטספ :להציו ובג תא רמקיי ,םיינרפצ ףולשי .םילימ טעמ ךכ לכב הברה ךכ-לכ

31/03/2005 | 17:56 | מאת: אמנון פלד

RE: ביצה מחבר: בלה אגמון תאריך: 31.3.2005 שעה: 08:42 כמות שאתה מתאר היא בהחלט מוגזמת. אמנם יש בביצה וטמינים ומנרלים אבל גם לא מעט כולסטרול ,הייתי ממלצה על מתינות. גוון את תזונתך במוצרי מזון אחרים.

31/03/2005 | 17:57 | מאת: אמנון פלד

RE: ביצה מחבר: אמנון פלד תאריך: 31.3.2005 שעה: 11:58 בלה , שלום ! אם כך , באופן כללי ביותר , האם ביצה ליום זה סביר ? בברכה אמנון

31/03/2005 | 20:21 | מאת: צביקה קורן

אמנון שלום, אני דווקא הייתי אומר יום כן ויום ולא ורצוי שתהיה ביצה אורגנית. כפי שבלה אמרה כדאי לגוון את מקורות החלבון ולא להגזים בצריכת חלבונים מהחי. ערב טוב צביקה

31/03/2005 | 16:15 | מאת: שירי

שלום, אבקש לקבל פרטים על גלולת הרזייה חדשה בשם "hoodia" . הגלולה מיועדת לבעלי בן ה-50 האם ישנן תופעות לואי שעליו להשמר מהן? תודה.

31/03/2005 | 17:27 | מאת: בלה אגמון

שלום רב לא שמעתי על הגלולה האם זו תרופה שמצריכה מרשם רופא או תוסף מזון?

31/03/2005 | 15:32 | מאת: רונן

שלום צביקה / בלה, קוראים לי רונן ואני בן 20, אני מטר שמונים, לפני חודשיים הייתי 71 וחצי קילו עשיתי דיאטה ירדתי ל66.5 עכשיו הבעיה שלי היא כזאת... אני שלם עם חלקי גופי חוץ מהישבן שתמיד תמיד היה גדול ביחס לגוף ועוד מה שמכונה "צמיג" קטן בבטן שזאת שיכבת שומן שאני סוחב איתי מגיל יותר צעיר לפחות כמה שנים טובות ולא מצליח להוריד את שתי הנ"ל, הייתי רוצה לקבל עצה טובה מה אני עושה כדי להפטר מהבעיה הזאת איזה סוג של אוכל לאכול או אפילו איזה סוג של פעילות גופנית יש לבצע תנועות מסויימות או משהו כדי להצליח למסימתי... אני מאוד מודה מראש וממתין לתשובה שתעזור לי, תודה רבה, רונן

31/03/2005 | 15:34 | מאת: רונן

אגב הייתי רוצה לציין שאני צמחונית רונן.

31/03/2005 | 17:26 | מאת: בלה אגמון

רונן היקר שאלתך מורכבת ולא פשוטה. את באמת חושב שיש איזה מאכל שיכול לשנות מראה של חלק גוף מסוים? משקלך תקין ואני חושבת שלא כדאי לך לזלזל בגופך ובחלקים שלו זה חבל. אתה יכול לעשות התעמלות וזה אולי יעזור למראה שימצא חן בעיניך יותר.

31/03/2005 | 14:03 | מאת: יורם יפרח

למה כאשר עושים דיטה אומרים שאסור לאכול עגבניות?????????????????????? תודה יורם יפרח

31/03/2005 | 18:03 | מאת: אני

בגלל הפחמימות

31/03/2005 | 20:18 | מאת: צביקה קורן

יורם שלום, יש הרבה שיטות דיאטה, אחת מהן כנראה אוסרת על אכילת עגבניות בגלל הכמות (הנמוכה יחסית) של סוכר המצוייה בהן. אני חושב שכדאי מאד לאכול עגבניה בתזונה היומית גם אם המטרה היא הורדה במשקל. ערב טוב צביקה

31/03/2005 | 13:53 | מאת: gabriela

שלום לך, הייתי רוצה לדעת איזה מזון כולל ויטמין B12?

31/03/2005 | 18:46 | מאת: ארנון

למיטב ידיעתי B12 נמצא בעיקר בבשר בקר, אבל גם בצהוב של הביצה. או שתעשה חיפוש פשוט באינטרנט. http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=B12+%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA&meta=