פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20526 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/01/2018 | 13:54 | מאת: סופי

שלום רב, רציתי לישאול לגבי פרג,אני רוצה לשלב אותו לתפריט שלי,איך אפשר ,והטוב ביותר לאכול ממנו מלבד עוגות שאינני מעונינת לאכול?האם אפשר לאכול ממנו טחון וללא בישול ,או שחייבים לבשל אותו?ואיזה כמות לצרוך ליום איך להשתמש בו נכון כדי לקבל את הסגולות שלו? אשמח לקבל ממך תשובה בתודה מראש סופי

15/01/2018 | 10:49 | מאת: אביטל זלצר

סופי שלום, המלצתי היא בערך כף ליום. פרג הוא עתיר קלוריות,בדומה לשמן ולכן צריכה מתונה תטיב איתך. ניתן להוסיף לסלטים ולשייקים בריאים ולמרקים,לקרקרים בריאים ותבשילים למרות שפחות מומלץ לחמם, לבשל או לאפות כי מתחמצן גם בחום ומאבד ערכים תזונתיים. מומלץ לקנות טרי ושלם לטחון בסמוך לאכילה כדי למנוע מרירות. זרעים טחונים נשמרים כמה חודשים במקפיא (פחות מומלץ) בברכה אביטל

07/01/2018 | 12:22 | מאת: טבעונית

שלום רב, אני בת 53 טבעונית. שמתי לב שאני צורכת פי 4 סיבים מהמומלץ ולעיתים כ 450 מ"ג מגנזיום ליום. האם עודף זה יכול להוות סיבה לשלשול שיש לי לעיתים בערב? בדיקת קולונוסקופיה יצאה תקינה. אודה על תשובתכם.

09/01/2018 | 06:53 | מאת: עודף סיבים ומגנזיום

שלום רב אדם צריך בסביבות 35 גרם סיבים ביום עודף סיבים עלול לגרום לשלשול בנוסף למה 450 מ"ג מגנזיום ? חשוב מאוד מגנזיום . אבל למה להגזים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2018 | 12:07 | מאת: תומר

שלום טובה, אני צורכת הרבה מאוד ירקות (בעיקר כרוב, רוב התזונה שלי מבוססת על ירקות, והרבה) ובקלות עוברת את ה-35. אני ככה כבר שנים ובדרך כלל לא סובלת מכאבי בטן או גזים חריגים, על אף שפעם כן סבלתי. האם מערכת העיכול התרגלה וכך גם הגוף כולו? מאכלים שומניים, לעומת זאת, כן גורמים לי לשלשולים וקטניות גורמות לי לגזים.

31/12/2017 | 20:28 | מאת: פורטל שרה חדווה

באיסזו תזונה אני צריכה.כגי לחזק את גיד אכילס?

07/01/2018 | 08:35 | מאת: אביטל זלצר

פורטל שרה חדווה שלום רב, במידה ומדובר בדלקת, יש להפחית מזונות מעודדי דלקת כגון תוצרת מהחי וירקות ממשפחת הסולניים (חציל,עגבניה,פלפל,תפוח אדמה) ולהגביר מזונות מחזקי מערכת חיסון כמו שום,בצל,ג'ינג'ר כורכום, ובכלל להרבות באכילת קטניות,דגנים ירקות ופירות,אגוזים וזרעים. במידה ומדובר בפציעה,בנוסף על כל מה שכתבתי,מומלץ לאמן את בגיד בהמלצת אורתופד או פיזיותרפיסט ולבצע תרגילים במידת האפשר. טיפול רפלקסולוגי או דיקור יכולים להטיב גם כן. בברכה אביטל

היכן ניתן לרכוש חלב עיזים או כבשים טרי וללא פיסטור בכמויות ביתיות קטנות

30/12/2017 | 14:45 | מאת: אביטל זלצר

ניצה שלום, קראי את תשובתי לזוהר כאן ממש בשאלה הקודמת. בהצלחה אביטל

30/12/2017 | 14:49 | מאת: אביטל זלצר

ניצה מצרפת לך לינק לאתר רלוונטי לשאלתך https://food.walla.co.il/item/2533657 בהצלחה

היכן ניתן לרכוש חלב עיזים/כבשים טרי בשרון לצורך הכנת גבינה ביתית באיזור השרון

30/12/2017 | 14:44 | מאת: אביטל זלצר

זורה שלום, חפשי באינטרנט מחלבות בוטיק שמוכרות תוצרת לציבור. אני מכירה את חוות זלצר בהרי ירושלים ומניחה שזה רחוק לך. בצלחה אביטל

30/12/2017 | 14:49 | מאת: אביטל זלצר

זוהר נסי למצוא בלינק המצורף https://food.walla.co.il/item/2533657 בהצלחה

26/12/2017 | 13:45 | מאת: ישראל

אומרים שזה עוזר לתחושת שובע ויציאות תקינות מה דעתכם המקצועית? והאם זה לא מסוכן לקחת קבוע? תודה

30/12/2017 | 14:42 | מאת: אביטל זלצר

ישראל שלום. ניתן לצרוך פרוביוטיקה.היא מצוייה היום במזונות רבים כמו יוגורט ביו למשל או כרוב כבוש. לקיחת פרוביוטיקה בתוסף בדכ" מומלצת אחרי נטילת אנטיביוטיקה או כחיזוק למערכת עיכול רגישה. בברכה אביטל

25/12/2017 | 22:30 | מאת: משה

שלום, האם נכון הדבר שאכילת תפוחים מגדילה את הסיכוי לעצירות ? תודה מראש

30/12/2017 | 14:38 | מאת: אביטל זלצר

משה שלום, תפוח וא מזון בריא ואיכותי. אם תצרוך אותו עם קליפה, אין שום סיב לעצירות. בקליפ סיבים תזונתיים עוזרים למערכת העיכול. בברכה, אביטל

23/12/2017 | 16:35 | מאת: רחלי

שלום, רציתי להתחיל לצרוך שקדים. מקריאה ב"גוגל" ראיתי כי קיימות מחלוקות לגבי אופן אכילת השקדים: חלק אומרים שיש להוריד את הקליפה ע"י השרייה במים וחלק אומרים שיש לאכול עם הקליפה.. כיצד עדיף לצרוך אותם?

25/12/2017 | 08:45 | מאת: אביטל זלצר

רחלי שלום רב, קליפת השקדים מכילה כמויות קטנות של חומר רעיל בשם ציאניד ולכן חשוב להבין באיזו כמות שקדים מדובר. עד 7 שקדים ליום ניתן לאכול עם הקליפה מאחר ומצויים בה חומרים אנטיאוקסידנטים חזקים ובריאים ,בערך פי 10 מבשקד עצמו, מעבר לכמות הזו רצוי לקלף. בברכה אביטל

שלום, ברצוני לדעת אם ניתן ואף רצוי לאכול דגנים מלאים מונבטים (חיטה, כוסמין, שיפון, כוסמת, קינואה וכד,) ללא בישול אלה טריים. ידוע לי שקטניות אפשר. חשוב לי להתבסס על מזונות חיים ללא בישול, אפייה ועיבודים למינהם. תודה מראש על המענה.

21/12/2017 | 17:30 | מאת: אביטל זלצר

תמיר שלום רצוי ומומלץ להנביט ולאכול דגנים וקטניות ללא בישול. זה חלק מעקרונות של תזונה הנקראת רואו פוד. אם אין ריבוי גזים וכאבי בטן זו תזונה נפלאה ומלאה בערכים תזונתיים המכפילים עצמם בעשרות מונים בשל ההנבטה ושמירה על רכיבי תזונה הרגישים לחום שבהחלט ולכים לאיבוד בבישול. בברכה, אביטל

16/12/2017 | 13:04 | מאת: ליהי

שלום אני לוקחת תוסף תזונה ליזין כחצי שנה בגלל הרפס באיזור האף ,בעבר סבלתי מהפרעות בקצב הלב התקף של דופק מהיר שאלתי לבעיות קצב בלב יש הגבלה בתוסף ליזין הגיל שלי 57 תודה

21/12/2017 | 17:39 | מאת: אביטל זלצר

ליהי שלום. אני מצרפת לך כאן מאמר אמין ובסופו כל הטוויות הנגד והבעד לתוסף וממה יש להיזהר. מאחר ואת נוטלת כחצי שנה ברצף, ממליצה לך גם להיוועץ עם רופאך. http://www.naturopedia.com/supplement.asp?rId=930 בברכה אביטל

04/12/2017 | 20:04 | מאת: תום

שלום, מהי כמות הברזל המומלצת לטבעוניים ו/או צמחוניים לגברים בני 30??? ההמלצה הרגילה או יותר? מכיוון שברזל מן הצומח נספג פחות טוב בגוף לפי מה שהבנתי...

09/12/2017 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

שלום ההמלצה היא לפי הRDA ולא יותר . בדיוק כמו כל האנשים . ברזל בעודף הוא רעיל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2017 | 11:18 | מאת: חנה

ומי שלא אוהבת דייסות למיניהם ומשתדל להפחית במוצרי חלב כמו יוגורט מה מומלץ?

29/11/2017 | 08:46 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום דייסה ניתן להכין מתחליפי חלב כמו חלב אורז או חלב שקדים. מרקים מומלצים אף הם למי שלא אוהב דייסה. בברכה אביטל

בבוקר מרק? מרקי ירקות וקטניות אני אוכל בערב או אחה"צ...

25/11/2017 | 22:36 | מאת: תומר

שלום רציתי לשאול מה הכמות המומלצת של צריכת נבטי חילבה? ומה כמות הברזל בהם? תודה רבה...

29/11/2017 | 08:35 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב ב-100 גר' זרעי חילב יש 33.5 מג ברזל מומלץ לצרוך בכמות של 50 גר' ביום בברכה, אביטל

29/11/2017 | 10:26 | מאת: תומר

שלום שוב ותודה על המענה.... התכוונתי לשאול בנבטי החילבה ולא בזרע עצמו (או שאולי זה אותו דבר). שוב תודה על המענה...

30/11/2017 | 08:35 | מאת: אביטל זלצר

תומר שלום בנבטה הערכים מקפיצים את עצמם בעשרות אחוזים ויותר.כל כשל מה שנכתב על הזרע מתעצם עד מאוד בנבט. בבכ אביטל

שלום, מאז שאני ילדה יין גורם לי לשיעול לא רצוני, אפילו בכמויות מאוד קטנות. אני לא יודעת למה זה נגרם אבל אני פשוט נמנעת משתיית יין. חלק ממי הפה עם כורמים לכך. היום שמתי לב שרוטב סויה גורם לי לתחושה דומה (פחות חזקה). ידוע לך מה יכול להיות הגורם לכך? האם יש קשר בין השניים? תודה רבה!

שלום רב, יכולות להיות כמה וכמה סיבות לתופעה הזו.יתכן ואת רגישה לאלכוהול (ביין ובמי פה) או לרכיבי מזון בעלי טעם חריף,חזק ומרוכז. השיעול יכול לנבוע משאיפת אדי הארומה של הרכיבים אותם את מתארת. ממליצה לך לערוך בירור אלרגיה לרכיבים הספציפיים שציינת ואז תקבלי תשובה ודאית בברכה אביטל

21/11/2017 | 18:22 | מאת: סופי

שלום רב, בת 70, בבדיקות שעשיתי נימצא שיש לי מחסור בברזל,אני אוכלת ,כמה פעמים בשבוע בשר הודו,סלטים ,עדשים קטניות ודגנים,מידי יום טוחנת כף מגרעיני דלעת חמניות ושומשום,שותה חצי כוס מיץ רימונים,וגם שתיה מאבקת קקאו ,אוכלת גם מוצרי חלב בעיקר יוגורט,דרך אגב ההמוגלובין שלי תקין ובכול זאת איך אפשר באמצעות מזון ולא תרופות לשפר את מצב הברזל? אשמח לקבל מענה סופי

23/11/2017 | 16:38 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום האם את לוקחת סותרי חומצה ? כי זה עצמו יכול להוריד את ספיגת הברזל. גם עודף מוצרי חלב מקטינים את ספיגת הברזל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2017 | 19:01 | מאת: מנשה

שאלתי לפני 10 ימים, מישהו? תודה

23/11/2017 | 16:40 | מאת: טובה בר-שאן

תחזור על שאלתך ?

24/11/2017 | 21:03 | מאת: מנשה

תה ירוק: אני חולט 2 כפיות גדושות בחצי ליטר מים ל-3 דקות,ולוגם במשך היום. ידוע לי כי הפרזה פוגעת בספיגת הברזל מהמזון. מהי הכמות המירבית וזמן החליטה המומלצים? תודה

29/11/2017 | 08:49 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום תה ירוק מומלץ לחלוט לא יותר מ-7 דקות.לאחר זמן זה וא מוציא חומרים מרירים הנקראים טאנינים וטעמו הופך מריר . הכמות המומלצת היא בין 4-6 כוסות ביום במצב בריאותי תקין בברכה אביטל

29/11/2017 | 20:52 | מאת: מנשה

תודה על תשובתך המפורטת. מנשה

18/11/2017 | 02:42 | מאת: יעל

שלום, אני בשבוע 28, ולפני כמה ימים רופא המשפחה אמר שיש לי בקע סערפתי. הוא הורה לי לקחת שני אומפרדקס 20 מ''ג ביום. הכאב והלחץ בחזה החמירו מאז, ואני לא יכולה לישון כי בלילה הכאב מתגבר (נשללה בעיה בלב). אציין שיש לי ממש בליטה של כמה סנטימטרים מתחת לחזה ימין. האם נדרשת התערבות ניתוחית? איך אדע אם אין לי סיבוך שיכול לפגוע בעובר? תודה.

23/11/2017 | 16:42 | מאת: טובה בר-שאן

שלום לך יש מקום שתלכי לבדוק אצל הרופא המטפל שלך. בינתיים תאכלי ארוחות קטנות .מספר רב של פעמים ביום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2017 | 11:03 | מאת: פנינה

שלום רב , רציתי לישאול מה דעתך על פטריות בשם פורצ'יני מה שידוע לי שאין כאלה בארץ,ייתכן ואפשר לימצוא אותם מיובשים,רציתי לישאול ,מה דעתך על פטריות בכלל ואם ידוע לך אם יש להם ערכים תזונתיים וסגולות בריאות?ואיך להשתמש בהם בצורה הטובה ביותר, ובנוסף רציתי לעשאול אם אין אותם טריים האם מיובשים גם נחשבים טובים ובריאים? בתודה מראש פנינה

23/11/2017 | 16:45 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום הפטריות האילה טובות מאוד . בפטריות האלו קיים ריכוז גבוה מאוד של חומצות אמינו, אבני הבניין של החלבונים, ביחס לשאר הפטריות. הפורצ'יני גם עשירות באשלגן, סידן וזרחן, והאלקלואידים (תרכובות אורגניות על בסיס חנקני) המצויים בהן מסייעים לטיפול בתעוקת לב. רכיב חשוב נוסף בפטרייה הוא הבטא גלוקן, הזכור לנו גם מפטריות אחרות, אך מצוי בריכוז הגבוה ביותר בפורצ'יני והינו חיוני לבריאות הלב וכלי הדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2017 | 07:19 | מאת: קארין

היי אני בת 20 בריאה, אני מטר 71 ושוקלת 48, הבנתי שהBMI שלי נמוך, עד כמה זה לא טוב? אני משתדלת ביום לאכול כמה שיותר בריא.. שיבולת שועל פירות וסופר פור וכמובן גם פחמימות אבל לא עושה בכלל פעילית גופנית בבדיקה שגרתית אצל הרופא הוא לא העיר לי על המשקל.. האם יש טעם לגשת ליועצת תזונה שתבנה לי תפריט שבו אעלה במשקל? או שזה בסדר.. אני נראת בסדר לא כלכך רזה.. תודה

19/11/2017 | 15:06 | מאת: אביטל זלצר

קארין שלום רב ה-BMI שלך הוא 16.42 תוצאה זאת מכניסה אותך לקטגוריה של "תת משקל" (Underweight). דבר המעיד על כך שהתפריט התזונתי שלך אינו תואם את הדרישות התזונתיות של הגוף שלך (את אוכלת פחות מדי). במצב האידיאלי ה-BMI שלך צריך להיות בערכים של 18.5-24.9. מצב של תת משקל מסוכן בדיוק כמו מצב של עודף משקל. מצב זה מגביר את הסיכוי לנזק ללב, לעצמות ולרקמות אחרות בגופך. מומלץ כי תתחילי להגביר את הצריכה הקלורית שלך, כדי לשמור על רמה בריאה של שומן בגוף.. אפשר בהחלט לפנות לתזונאית להתאמת תזונה בברכה אביטל

היי אני בת 25, בריא אני אוכל ביום בארוחת צהריים 3 פלפל חריף בצבע אדום כשהם טריים, ללא טיגון או בישול כשלהו. רציתי לשאול האם זה מוגזם מידי או שזה בסדר? מבחינה בריאותית.. יש לציין שאין לי רגישות לחריף כלל. תודה

23/11/2017 | 16:46 | מאת: טובה בר-שאן

שלום הקפסיקום הוא בריא מאוד. קוטל חרקים ואנטי דלקתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2017 | 15:15 | מאת: אתי

1. כמה זמן אחר אכילה הקיבה ריקה? כמה זמן אחר אכילת פירות, אחר ארוחת בשר או עוף, אחר נשנוש, והאם זה תלוי רק בסוג או גם בכמות המזון? 2. אם מצוין לקחת תרופה/תוסף תזונה על קיבה ריקה ו/או חצי שעה לפני האוכל, האם זה אומר שחייבים לאכול אחר כך?

23/11/2017 | 16:48 | מאת: טובה בר-שאן

שלום אין ספק שהתרוקנות הקיבה תלויה במזון .ובסוגו ובכמותו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/11/2017 | 08:22 | מאת: בתי

עדין לא קבלתי מענה. .. 1. כמה זמן אחר אכילת מנת בשר, מנת עוף, סלט ירקות, כל אחד מהנ"ל בנפרד - הקיבה ריקה? 2.אם נאמר חצי שעה לפני האוכל, האם זה אומר ש ח יי ב ים לאכול לפחות חצי שעה אחר התוסף?

11/11/2017 | 12:20 | מאת: שיעול

שלום, מאז שאני ילדה יין גורם לי לשיעול לא רצוני, אפילו בכמויות מאוד קטנות. אני לא יודעת למה זה נגרם אבל אני פשוט נמנעת משתיית יין. היום שמתי לב שרוטב סויה גורם לי לתחושה דומה (פחות חזקה). ידוע לך מה יכול להיות הגורם לכך? האם יש קשר בין השניים? תודה רבה!

12/11/2017 | 09:21 | מאת: שיעול

שכחתי לעדכן שגם חלק מהמי פה (לשטיפה אחר צחצוח שיניים) גורמים לי לאותה תחושה בדיוק

23/11/2017 | 19:21 | מאת: שיעול

הקפצה

10/11/2017 | 21:55 | מאת: מנשה

1.מה הכמות היומית המירבית של תה ירוק (בתפזורת) המומלצת? האם הפרזה מזיקה? זמן חליטה מירבי?

23/11/2017 | 16:47 | מאת: טובה בר-שאן

שלום תה ירוק הוא מצוין .שתה כמה שאתה רוצה .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/11/2017 | 10:57 | מאת: ש

שלום, בת 50. מעוניינת להוריד לחץ דם גבולי. האם חליטת נענע עוזרת לעניין זה?

08/11/2017 | 20:09 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב, לא על הנענע לבדה. על מנת להוריד לחצי דם בתזונה יש להתקרב לתפריט לפי עקרונות דיאטת דאש. חליטות מומלצות הן נענע, לואיזה, מליסה, עשב לימון, מרווה, סרפד, גדילן ושן הארי. (גדילן ושן הארי תומכים בכבד). ממליצה לך בחום להיצמד לעקרונות דיאטת דאש. בברכה אביטל

כולסטרול גבולי..טרגליצים גבוהים 300 אני אכול פעם בחצי שנה קורקבנים/ ריאות/ לשון עגל..

שלום כל האיברים האילה מאוד לא בריאים וחומציים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2017 | 00:37 | מאת: ברכה

טובה שלום רב, ברגשי תודה על הייעוץ. ציטוט אבחון אירידיולוגי: "עין חומצית"! חומציות יתר שגורמת לחוסר איזון בקיבה וחיידקים רבים במעיים. החיידקים עולים למוח כאדי אלכוהול והם שגורמים לעליית לחץ דם לבילי ושינויים נפשיים - התקפי חרדה, התקפי יתר לחץ דם... מקפידה לאכול מזונות בסיסיים, ללא פחמימות וסוכרים! חסר לי מאד לחם מקמח מלא ושאר מאפי קמח מלא, אטריות שיפון, שיבולת שועל, קקאו/שוקלד ועוד.... יורדת במשקל! האם מיץ עשב חיטה נחשב חומצי או בסיסי? מה כן מומלץ לאכול בסיסי, לצורך איזון ?! קשה לי עם זה! אם כי אני רגילה למטבח בריא: רואו-פוד, מאודה/אפוי, מיצים טבעיים, מזונות מלאים, אורגני. לא ז'אנק פוד! לא מסעדות! לא שימורים ולא מאפי רחוב כיו"ב. ובכל זאת, המעיים מתהפכים בתוכי. אשמח לקבל המלצתך. תודה ברכה

08/11/2017 | 09:43 | מאת: טובה בר-שאן

שלום רב עשב חיטה הוא בסיסי . יש מקום שתלכי לתזונאית שתאבחן אותך ותיתן לך תזונה מאוזנת . את יכולה להתקשר אלי אם את רוצה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן 0546829699

02/11/2017 | 00:18 | מאת: שרי

טובה שלום. בדיקת גסטרו וכן נשיפה, הצביעו בוודאות על נוכחות הליקובקטר פילורי בקיבה. הופיע לפני עשור וטופל במשולש אנטיביוטי. (אחרי "הטיפול המונע", הולכים על ארבע). מה גם שהחידק הארור חוזר להופיע! מסרבת לחזור על השילוב האנטיביוטי הקונבנציונלי! שאלתי: 1. קיים קשר להופעת דיכאון וחרדה לסובלים מהליקובקטר בקיבה, בכתבה שקראתי. 2. הליקובקטר גורם לירידה במשקל? 3. קיים טיפול חלופי בחידק הנ"ל, במקום הרכב אנטיביוטי מזיק? 4. שמן אורגנו - אני יודעת שיש קונטרה-אינדיקציה לשימוש בשמן זה, באילו מצבים אסור לשימוש? תודה שרי

08/11/2017 | 09:38 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום 1. אכן יש טיפול להליקובקטר פילורי .משולב בתזונה ,צמחי מרפא ורפלקסולוגיה .את יכולה להתקשר אלי אם את רוצה 0546829699 2. שמן אורגנו . קוטל חיידקים טובים . כמו אנטיביוטיקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2017 | 00:20 | מאת: שי

שלום לפי מה שהבנתי סידן וברזל נוגדים אחד השני. רציתי לדעת למשל איך טחינה מועילה לעניין זה? כלומר יש בה הרבה סידן אבל גם הרבה ברזל אז אין ניגוד? שניהם נספגים טוב בגוף? וכמובן שעוד מאכלים כאלו. בנוסף, האם הסידן והברזל ממזונות אלו איכותיים כמו מוצרים מן החי? אני שואלת מכיוון שאני רוצה להיות טבעונית. אז כמובן שאלו התחליפים. ממש לא מעוניינת בתוספים או במוצרי סויה ומוצרים מעובדים למיניהם. אם כבר להיות טבעונית אז טבעי כמה שאפשר. תודה על המענה

29/10/2017 | 08:25 | מאת: אביטל זלצר

שי שלום רב מעבר לתזונה טבעונית כרוך בשינוי רגלי תזונה משמעותיים תוך כדי שימת לב ודגש לא ליצור חוסר ברכיבי מזון חיוניים לגוף. בעיקר יש לתת דגש על השלמת חלבון מלא אותו ניתן להרכיב משילוב של קטניות ודגנים הנאכלים ביחד.וזה כתחליף למזונות מן החי.אגוזים, גרעינים וזרעים מהווים אף הם תחליפים מצויינים למוצרים מהחי. לגבי סידן וברזל, הם אכן נספגים בגוף באותו מנגנון ומכאן אנו יכולים לציין את העובדה שהם "מתחרים" על אותם אתרי ספיגה. ועדיין, ערך תזונתי של 100 ג' טחינה יש 600 מג' סידן למול 6.5 גר' ברזל ומכאן שתבקלי כמות יפה של סידן וברזל מן הסתם יספג פחות ויש להשלימו ממזון אחר בהפרש של 4 שעות לפחות. ממליצה לך להיכנס לאתר הישראלי של טבעונות https://veg.anonymous.org.il/ כאן תוכלי ללמוד רבה עובדות ולקבל טיפים ומתכונים. בברכת שבוע נפלא אביטל

26/10/2017 | 17:27 | מאת: שירה

רציתי לדעת אם התבלין קארי מפחית משקל.עוזר בתזונה נכונה ויציאות נכונות.

28/10/2017 | 18:03 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום קארי זו תערובת של תבלינים כמו כורכום , כמון ,שחלקם נפלא לעיכול יעיל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/10/2017 | 17:01 | מאת: אקטימל

כמה אקטימל מותר לילד בגיל 6 לשתות ביום?

28/10/2017 | 18:01 | מאת: טובה בר-שאן

שלום רב . באקטימל ישל סוכר . לכן אני מתנהגת איליו כממתק . לכן יש להמעיט לשתות ממנו ביום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/10/2017 | 14:20 | מאת: כרמלה

שלום רב, האם נכון לומר שאם שותים תה אחרי האוכל זה גורם לאנמיה מהסיבה שפוגע בספיגת הויטמינים ברזל וכו',האם זה גם נכון לגבי שתיית משקה של קקאו? מה אפשר לשתות אחרי כול ארוחה מבלי לאבד את הויטמינים ובעיקר ברזל? בתודה מראש למענה כרמלה

28/10/2017 | 17:59 | מאת: טובה בר-שאן

כרמלה שלום קפה ,קאקאו , וקולה מקטינים את ספיגת הברזל. לכן עדיף לשתות מים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2017 | 09:47 | מאת: מוני

גם משקאות תוססים עם גזים ממש לא רצויים וגורמים לתסיסה בקיבה.

20/11/2017 | 10:27 | מאת: טומי

מה המאכל הכי בריא לשתות אחרי ארוחות??

18/10/2017 | 15:51 | מאת: אילנה

שלום רב , הייתי מבקשת לדעת לגבי בישול של בשר עוף במחבת מתהפכת כמה זמן לדעתך צריך לבשל בשר עוף במחבת כזו, והאם זמן קצר יכול להזיק לגבי כול הנושא של החיידקים שמזהירים אותנו, כי אני מבינה שהבישול במקרה כזה קצר , מה דעתך? בתודה מראש ובברכה אילנה

28/10/2017 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

אילנה שלום אם את שואלת אותי .טיגון הוא מאוד מאוד לא בריא. ובטח טיגון בשר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/10/2017 | 19:01 | מאת: הילה

אני עם היפרתרואידיזם ומטופלת במרקפטיזול. האם לפני בדיקת הדם עליי להפסיק את התרופה? אם כן, כמה ימים לפני?

17/10/2017 | 17:44 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום . ערב לפני הבדיקה לא לקחת את התרופה .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2017 | 11:06 | מאת: רינה

שלום , רציתי לשאול לגבי כוסמת איזה סוגים קיימים האם היא נחשבת למזון בריא איך מבשלים אותה ?האם צריך להשרות אותה קודם במים , האם אפשר לבשל אותה עם עדשים? והאם אפשר לאכול אותה כתוספת לבשר עוף? תודה לכל התשובות

17/10/2017 | 17:43 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום כוסמת היא מאכל בריא מאוד. אינה מכילה גלוטן .ועשירה בחלבונים ויטמינים ומינרלים. נהדר לבשלה עם עדשים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/10/2017 | 11:06 | מאת: נינה

שלום , רוצה להכין מתכון שמכיל קרם קוקוס אני יודעת שיש לו הרבה קלוריות מעל 20% , ראשית רציתי לדעת אם יש לו חסרונות אחרים, ושנית אם יש תחליף שדומה במרקם אבל עדיף על פניו? ומכיוון שאיני מכירה את המוצר הזה מה דעתך עליו האם יכול להזיק לבריאות? ואיזה קרם קוקוס את ממליצה להשתמש? תודה מראש לתשובה

17/10/2017 | 17:42 | מאת: טובה בר-שאן

נינה שלום . בקרם קוקוס יש תוספת של מייצבים ,חומרים משמרים .כך שאני פחות מתלהבת ממנו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

30/09/2017 | 18:07 | מאת: סופי

שלום, איך מחשבים כמות קלוריות של כף שומשום מלא ? ב-100 גר' יש 570 קלוריות ,אבקש לדעת כמה יש בכף אחד ? ובנוסף אבקש לדעת כמה קלוריות בכף של דלעת וגם בכף של חמניות ? כמובן כולם אורגני ולא קלוי בתודה ובברכה סופי

17/10/2017 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום יש באינטרנט תוכנה חינמים הנקראת נטוגרין .שממש מחשבת לך הכל לפי הכמויות שאת מבקשת . כנסי אליה ותחשבי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/09/2017 | 08:33 | מאת: רינה

שלום רב האם שתיה של שתי כפות של אבקת קקאו- כול פעם כף עם כוס מים רותחים ואני מוסיפה מעט חלב אורז,האם הכמות נחשבת הרבה מבחינת הקופאין,שמצוי בקקאו, אבקת הקקאו הוא טהור ואורגני ,האם ייתכן ואם שותים אותו בערב הוא עלול לגרום לקשיי שינה? תודה מראש לתשובה רינה

27/09/2017 | 10:26 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום 100 גרם קקאו יש קפאין בקקאו, אך הוא נמצא בכמות מאד קטנה (0.05%) ובצורה מאד ידידותית לגוף, לא נאגר ויוצא בקלות. אין שום תופעות לוואי מקפאין שבקקאו, ואין הגבלה בצריכת קקאו בגלל הקפאין. כמות הקפאין בקקאו כל-כך זניח, שאפילו לא הוא אחראי על אפקט מעורר של קקאו אלא חומר נוסף, שנמצא בקקאו - תאוברומין. גם חומר זה לא מזיק לבריאות, אך יכול להפריע להרדם לילדים עד גיל 3, אם שותים אותו סמוך לשינה. בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

שלום רב. אני מנסה בזמן האחרון לשנות את התפריט היומי שלי לתזונה בריאה. שאלתי היא-כמה קלוריות נחשבת הארוחה הבאה?ומה דעתכם עליה,האם כדאי להשאיר אותה במתכונת הזו,או לשנות משהו? הארוחה-דייסה שמורכבת מהחומרים הבאים: -חצי ליטר מים -שלוק של חלב 3% -50 גרם קוואקר דק -כפית סילאן טבעי -10 גרם גוג'י ברי מיובש -10 גרם זרעי צ'יה יבשים כל הנ"ל מן הסתם מתבשל על הגז ובסוף הבישול שאורך כעשר דקות,מתקבלת דייסה טעימה ובריאה. השאלה היא,אם היא לא יותר מידי "בריאה"? תודה מראש אבי

אבי שלום יש לך במחשב תוכנה נהדרת שבה תוכל לחשב קלורית ואת כל הרכיבים שיש באוכל שאתה אוכל . לתוכנה קוראים נטוגרין . בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

24/09/2017 | 09:11 | מאת: ענת

שלום, יש לי פטרייה יוגית בה אני משתמשת ליצירת היוגורט. עפ"י מיטב הבנתי מומלץ שלא להקפיא את הפטרייה. במידה ואין כרגע אפשרות להעביר חלק מהפטרייה, באיזה תנאים ניתן לשמר חלק מהפטרייה מבלי להשתמש בה ולמשך איזו תקופה?

27/09/2017 | 10:20 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום ניתן לשמר את הפטריה י: לאכסן את הפטריה עם החלב במקרר. בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

22/09/2017 | 12:52 | מאת: ויקי

שלום, רציתי לדעת האם יש בטופו פיטואסטרוגנים כמו שיש בסויה? מחפשת מזון שקל להכנה עם פיטואסטרוגנים. ( בת 39 ללא וסת טבעית) תודה

27/09/2017 | 10:17 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום אכן בטופו יש פיטואסטרוגנים . בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

19/09/2017 | 13:39 | מאת: מממ

שלום איזה מאכלים צריך לאכול במקרה של טפילי מעיים? הורדתי סוכר לגמרי מהתפריט אני אוכלת רק גרגרי חומטס מבושלים וכוסמת רק עם מלח וכורכום.. והאם שום באמת עוזר? לי לא עזר... האם צום מלא יעזור לי למיגור התולעים המעצבנות האלה?

27/09/2017 | 10:17 | מאת: טובה בר-שאן

שלום את צריכה לאכל מזון שעוזר למגר את טפילי המעיים . יש לקחת פרוביוטיקה לאכל מאכלים כמו שום ובצל. בלי סוכר , בלי קמח לבן, וכן להתיעץ עם נטורופט לגבי צמחי מרפא שמחזקים מערכת חיסון והורגים את הטפיל. בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

שלום רב האם צירוף של פירות עם אגוזים הוא טוב או לא? וגם צירןף של יוגורט עם פירות קפואים? בנוסף רציתי לישאול ,אני אוכלת את הענבים ללא קליפה האם אני מאבדת מהסגולות של הענבים? אשמח לקבל מענה ריקי

ריקי שלום רב פירות עם אגוזים הוא שלוב נפלא וכן יוגורט עם פירות קפואים או טריים. כדאי מאוד לאכול גם את קליפת הענב משום שבענבים ובעיקר בקליפה ובגרעינים יש נוגדי חמצון המעכבים התפתחות תאים סרטניים ואף מזרזים מוות של תאים אלה. לבריאות בברכה אביטל

02/09/2017 | 16:51 | מאת: יעקב

מה ההבדל בין גרנולה לשבולת שועל

07/09/2017 | 08:42 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב גרנולה בדרך כלל עשויה משיבולת שועל רק שיש בה תוספות של גרעינים,פירות יבשים ובד"כ גם חומר מתוק כגון דבש או סוכר. בברכה, אביטל

קניתי דג פורל וכששטפתי אותם ירד מהם צבע שחור. האם בסדר לאכול את הדג? אם הדג טרי? איך יודעים שדג טרי? מה המשמעות של הצבע השחור?

ריקה שלום צבע שחור פרושו דם שהתחמצן והוא כבר לא אדום . כנראה כבר לא טרי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/08/2017 | 15:48 | מאת: בת אל

האם כדאי לאכול שקדים או בעיקרון משהו שתכולתו שומנית בעת צריכת אלכוהול על מנת לעכב את ספיגתו שלא ישכר מהר וירד מהר? אלכוהול נספג ישירות בדם לכן אני תוהה האם הרעיון נכון?

31/08/2017 | 16:06 | מאת: טובה בר-שאן

בת אל. שלום עדיף פשוט להוריד את כמות האלכוהול. כי הוא מאוד מאוד לא בריא. מעבר לזה כל גרם אלכוהול זה 7 קילוקלוריות . בברכה ובהצלחה .טובה בר- שאן

29/08/2017 | 09:51 | מאת: דנה

הפסדתי עבודה טובה רק בגלל העוגיות! הפסקתי לעבוד במקום שהייתי בגלל שבכל בוקר שמו בשולחן עוגיות ובורקסים ולא יכולתי להתאפק!!! לא יכולתי לעצור את עצמי אכלתי לכל העובדים את כל המגש עוגיות ובורקסים!!! למה זה קרה לי? למה? נשבעת שבבוקר יש לי החלטה לאכול בריא ולא לגעת בבצקים ובעוגיות ששמים בעבודה אני לוקחת איתי ירקות פירות יוגורט בישול . ואז כשאני מגיעה לעבודה קורה אסון אני לוקחת בלי שליטה עוגיות על הבוקר לפחות 30 עוגיות ועוגות ובורקסים. יש שם 100 עובדים במקום מביאים בבוקר שם מלא עוגות! ובצהריים שמים שם בשולחן 200 פיתות עם שוקולד וחומוס ואני לוקחת 10 פיתות עם חומוס ושוקולד בכל יום! אני מרגישה רע רע כל יום יש לי צרבת ואני אוכלת בכוח עד שאני מתפוצצת אני מרגישה שהלב שלי קורס. אני לא עומדת בזה יותר!!! כמה כבר אפשר לסבול? זה לא נגמר אין לזה סוף כל יום אותו דבר אני בהחלטה של לאכול בריא ולא לגעת לא לגעת בעוגיות אבל כשאני רואה בשולחן עוגיות אז אני זוללת בלי הכרה. אחר כך מתחרטת ורוצה למות. מה אני אעשה? בבקשה תבין שזה לא בשליטתי!

31/08/2017 | 16:04 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום מבינה אותך מאוד. את מכורה למתוק ולבצק. ויתכן שאכילתך היא גם אכילה רגשית .שקשורה לסטרס במקום העבודה, או בכלל. יש מקום לדעתי שתפני לעזרה .או לתזונאית או לאימון לבריאות. שיעזור לך בתהליך הגמילה שלך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2017 | 07:25 | מאת: דנה

נכון אני מכורה למתוק ולבצק. נכון אכילתי היא גם אכילה רגשית .שקשורה לסטרס קשה ביותר!!!!!!! הייתי אצל תזונאית - לא עזר בכלל אני לא מצליחה להיגמת ממתוק ובצקים איך אפשר להיגמל מזה? זה יותר גרוע מסמים

26/08/2017 | 11:52 | מאת: אנה

שלום רב , התוצאה בבדיקות דם שלי הכולסטרול 136 LDL כאשר הטווח הוא עד 100 ,אני יודעת שהתוצאה לא טובה רציתי לישאול איזה מזונות מורידים כולסטרול הרע ומעלים את הכולסטרול הטוב. בתודה מראש אנה

31/08/2017 | 16:01 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום מזונות המורידים כלסטרול רע הם :ירקות ירוקים אבוקדו אגוזי מלך שמן זיית ובכלל ירקות בנוסף ספורט מוריד מאוד כולסטרול רע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2017 | 14:21 | מאת: בת אל

שלום האם יש אפשרות לדעת באיזה כלי הכי טוב לכתוש באופן ידני לדוגמא זרעי פשתן האם בנחושת עץ או אבן בשביל לא להרוס את הויטמינים.

25/08/2017 | 11:33 | מאת: בת אל

דוגמא

27/08/2017 | 14:23 | מאת: אביטל זלצר

בת אל אבן או עץ יהיו טובים וישמרו רב הערכים התזונתיים בברכה אביטל

15/08/2017 | 11:00 | מאת: שרית

היכן אפשר להשיג עלי דפנה טריים?

15/08/2017 | 13:38 | מאת: דפנה

בשיח. וכל כך קל למצוא כאלה

14/08/2017 | 14:04 | מאת: כרובי

שלום, אני מאוד אוהבת (אהבתי) כרוב ונהגתי לאכול כמות של חצי כרוב לפחות (לרוב כרוב שלם, לעיתים גם 2) ביום במהלך ה11 שנים האחרונות. בחודשיים האחרונים התחלתי להרגיש תחושת בחילה בכל פעם שאני אוכלת, ולעיתים גם רואה, כרוב. בהתחלה חשבתי שזה כרוב מחנות מסויימת אז עברתי לקנות בסופר אחר אבל זה לא עזר. בהמשך לקחתי "פסק זמן" של שבועיים מכרוב אבל, כשחזרתי לאכול, חזרה גם תחושת הבחילה. מה יכול לגרום לזה? האם ניתן לעשות משהו כדי שאוכל לשוב ולהנות מכרוב? מקווה שתוכלו לענות לי ומצטערת אם השאלה נשמעת טפשית

17/08/2017 | 18:32 | מאת: אביטל זלצר

כרובי שלום. ממה שאת מתארת כאן, אכילה של שני כרוב ביום 1 שנים היא בהחלט מעל הממוצע המומלץ. הכרוב שייך למשפחת המצליבים והוא מזון גויטרוגני המאט בכמויות גדולות את קצב הפעילות של בלוטת התריס. אולי כדאי לבדוק מה מצב הבלוטה שלך. בברכה אביטל