פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/03/2005 | 17:15 | מאת: בטי

בבדיקות דם שערכנו פעמיים התבבר שעמילז גבוה בדם ואירון נמוך, איך לשפר?

14/03/2005 | 14:55 | מאת: צביקה קורן

בטי שלום, עמילאז זה אנזים ששנצא במערכת העיכול והוא מפרק סוכרים. לא ברור לי מה הוא עושה בדם? אני לא יודע מה זה "אירון". אולי תרשמי את המושגים באנגלית. בנושאים כאלה כדאי לפנות לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

22/03/2008 | 16:03 | מאת: א.א

ממה נובע חוסר יכולת לעיכול עמילנים/פחמימות.? מדובר בעיקר על וסר יכולת לעכל לחמים.

13/03/2005 | 14:14 | מאת: אתי

שלוםא ני בת 40 ואני נוטלת את התרופה קומודין שמעתי כשנוטלים את התרופה הזאת יש מאכלים שמותר לאוכל וכאלה שלא תוכלי לרשום לי איזה פירות וירקות אסור לי לאכול בתודה מראש אתי

13/03/2005 | 20:29 | מאת: שרון - תזונאית

אתי שלום, התרופה קומדין נועדה כדי לדלל את הדם. שמן דגים (שמגיע בכמוסות) גם הוא נחשב למדלל דם ולכן עלול להיות בעייתי , כמו כן הצמח ג'ינקו בילובה (אם את מכירה). לא ידוע לי על פירות וירקות שמהווים בעייה. בברכה, שרון

13/03/2005 | 21:13 | מאת: שרון

תיקון/תוספת לתשובה: שמן דגים , ג'ינקו בילובה וויטמין E גם הם מדללים את הדם ולכן יש להיוועץ ברופא לפני נטילתם. ירקות עליים כמו ברוקולי ותרד מכילים ויטמין K שעוזר בתהליך קרישת הדם ולכן מנוגד לפעילות התרופה. בברכה, שרון

31/10/2008 | 20:23 | מאת: מאירה זליגר

אבי,בן 67 סובל מפרפור חדרים ונוטל קומודין 5 מג".לפני כשבועיים הוא קיבל אירוע מוחי ,כתוצאה של קריש דם.הוראת הרופא שרמת ה-INR תהיה בין 2-3.בימים האחרונים הוא נוטל כדור וחצי והרמה אינה מתרוממת על 1.2.האם עלי לעלות למינון של 2 כדורים? בתודה-מאירה זליגר.

13/03/2005 | 13:24 | מאת: יערה

שלום, מהי רמה תקינה של אבץ בדם ? האם 70 זו רמה תקינה לאישה בת 40 ? תודה !

14/03/2005 | 14:47 | מאת: צביקה קורן

יערה שלום, 70 נחשב קצת מתחת לממוצע. היות וזאת בדיקה רפואית מציע שתפני את השאלה לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

13/03/2005 | 09:39 | מאת: נירה

לאחרונה עלה הסוכר ל-118. בעבר נאמר לי שיש לי היפוגליקמיה. אני מעונינת לדעת כמה פירות ופחממות מותר ביום ואם יש מוצרים מועדפים .תודה נירה.

14/03/2005 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, רמת הסוכר שלך גבולית-גבוהה. כדאי לקבל יעוץ תזונתי מלא ולא להסתפק בפורום. בשלה הזה כדאי לך להימנע מסוכרים ומפחמימות פשוטות (סוכר לבן, קמח לבן, ממתקים, שוקולד עוגות וכד'). כדאי לצרוך ירקות ירוקים, דגנים מלאים (כוסמת מורידה רמת סוכר), קטניות וחלבונים. אפשר לאכול 2 פירות (תפוח, אגס, קיווי וכד') ביום לא מהסוג המתוק (בננה, אפרסמון, מנגו). בהצלחה צביקה

12/03/2005 | 21:19 | מאת: לימור

שלום רב! לאחר דיאטה שעשיתי , הגעתי למשקל הרצוי , כעת אני מעוניינת לשמור על המשקל , הבעיה היא שעשיתי דיאטה לא מבוקרת והבנתי שלאחר דיאטה קיצונית יש פגיעה בקצב חילוף החומרים וכשאני יאכל יותר ממה שאכלתי בזמן הדיאטה אני יעלה במשקל , יש לציין שאני עושה פעילות גופנית של הליכה מהירה כ4 פעמים בשבוע אך איך בכל זאת אני יכולה לאכול יותר ממה שאכלתי בדיאטה וגם לשמור על המשקל?

12/03/2005 | 23:22 | מאת: בלה אגמון

שלום זה שעשית דיאטה קיצונית וירדת עברת רק 10 קילומטר מתוך מסע של 100 שעליך לעבור כדי להיות רזה ומאוזנת לתמיד. אני מקווה מאד שזה לא הזיק לך. עכשיו כשאת רוצה לשמור עליך ללמוד את כל הפרמטרים האחרים כמו הרגלי אכילה מאוזנים ובריאים, איזון הקונפלקטים הרגשיים העומדים מאחורי אכילה , שיפור ואיזון בדימוי הגוף, שינוי ושיפור בדפוסי חשיבה, היפטרות ממנטליות של עשיית דיאטה, איזון בין כל החלקים שבך - מרדן הדיאטה, משטרת הדיאטה, שופט פנמי, הילד הפנימי . זה שאת עושה פעלות גופנית זה טוב תמשיכי עם זה. אם תרצי עוד הכוונה נשמח לתת לך.

12/03/2005 | 19:54 | מאת: ניר הראל

מתי הסדנא בנושא תזונת ספורט ?

12/03/2005 | 19:59 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, צחי לא עונה בפורום. חפש את האתר שלו ותיצור אתו קשר. אתה יכול למצוא דרך כל מנוע חיפוש. פשוט תכתוב צחי כנען.

12/03/2005 | 18:35 | מאת: מיכל

שלום אני בתחילת שנות העשרים לחיי ובריאה בדר"כ. האם ניתן לוותר לחלוטין על אכילת בשר ולהסתפק באכילת דגים וביצים ללא פגיעה בבריאות ואם כן - אילו דגים מומלצים כדי לספק את החוסר מאי אכילת בשר על סוגיו השונים? בתודה ושבוע טוב, מיכל.

12/03/2005 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, את כל הצרכים התזונתיים את יכולה לקבל מדגים, ביצים, מוצרי חלב, דגנים, קטניות, פירות, ירקות, שקדים ואגוזים. יש אנשים הנמנעים לחלוטין מחלבון מהחי ונהנים מבריאות טובה ומאריכות ימים. הדגים המומלצים הם דגי ים ממסוג: סלמון, מקרל, הליבוט, טונה וסרדינים (לא בשימורים). בהצלחה צביקה

14/03/2005 | 12:35 | מאת: מיכל

תודה על התשובה המהירה... הכוונה היא האם ניתן לעבור לדיאטה כזו ללא תוספות ויטמינים ותוספי מזון... מיכל.

12/03/2005 | 23:08 | מאת: טלי

השאלה היא למה את רוצה להימנע מבשר אם בגלל מה שאני חושבת אז ממילא גם מוצרי חלב פרה אינם בריאים בדיוק כפי שבשר . חומר למחשבה.

12/03/2005 | 14:56 | מאת: הגר

למה גברים חולים פחות באנורקסיה נרווזה? למה זה קורה?

12/03/2005 | 20:02 | מאת: בלה אגמון

אנורקסיה היא בין השאר מחלה תרבותית. נשים חשופות הרבה יותר ללחץ תרבותי של רזון. חשוב להן הרבה יותר מראה הגוף שלהן ועמידה בסטנדרתים של היופי. אנורקסיה מבטא את המלחמה שמנהלת הנערה והאשה מול גופה המתבגר והופך להיות נשי. כל הלחצים האלה הרבה פחות נפוצים אצל גברים .

12/03/2005 | 11:57 | מאת: פלפלת

שלום, מישהו בבקשה יכול להסביר לי, אחת ולתמיד, מה זו הדיאטה הזו? אין צורך להרצות לי שהיא מזיקה. אני יודעת את זה. פשוט מעניין אותי לדעת איך היא הולכת, בשביל הסקרנות תודה!

12/03/2005 | 23:24 | מאת: בלה אגמון

ככל הידוע לי זו דיאטה המשלבת דיקור עם תפריט המבוסס על מעט מאד קלוריות בעקר חלבונים רזים כמו דג חזה עוף וביצה קשה עם ירקות ירוקים. עם הזמן מוסיפים עוד קצת מזונות.

12/03/2005 | 11:47 | מאת: אושר

אני בת 23 שוקלת 114 גובה 1.70 ומעוניינת לעשות קיצור קיבה. רציתי לדעת מה הסיכונים והאם אתם ממליצים?

12/03/2005 | 20:04 | מאת: בלה אגמון

הסיכונים רבים מאד. אבל זו דרך מהירה מאד להרזיה. אני לא יכולה לחוות דעה כי יש הרבה דברים לכאן ולכאן. אני בכל מקרה מאד בעד תהליך איזון נפשי שעליך לעשות כי אם לא הכל יחזור בחזרה.

12/03/2005 | 21:33 | מאת: צביקה קורן

אושר שלום, גם אני לא מתלהב מהתהליך. הסכנות: זהו תהליך פולשני ובכך סכנתו, חוסר כרוני ב B12, צרבות קשות, קושי בעיכול מזונות מסויימים, חזרה למשקל ההתחלתי. שבוע טוב צביקה

12/03/2005 | 11:36 | מאת: אמנון פלד

צביקה , שלום רב ! גזר , צנונית חיים. האם צריך לאכול אותם קלופים ? בברכת לב שמח ופנים מאירות אמנון

12/03/2005 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

אמנון שלום, אם הם אורגניים אפשר וכדאי לשטוף טוב ולאכול עם הקליפה. כנ"ל לגבי סלק, לפת, תפוח אדמה ובטטה. שבוע טוב צביקה

13/03/2005 | 07:48 | מאת: אמנון פלד

רציתי להבין: 1. האם עקרונית רצוי לאכול עם הקליפה ? 2. כאשר הפרי אינו אורגני , האם בכל מקרה להסיר את הקליפה , או שלאחר שטיפה ממש טובה של הפרי אפשר לאכול עם הקליפה ? * אודה להסבר קצת יותר מפורט מה הסיבות ?

11/03/2005 | 23:22 | מאת: דפנה

האם קיימים הבדלים בין שני מוצרים אלה ומהם? האם יש תופעות לוואי למוצרים אלה והאם קיים איסור או המלצה לאנשים מסויימים (כמו חולי סכרת, לחץ דם גבוה וכו') לא ליטול שני תוספים אלה? תודה מראש.

12/03/2005 | 11:04 | מאת: שרון

דפנה שלום, אין הבדל בין מגה גלופלקס לFREE MOTION של סופהרב. המוצרים מכילים אותם הרכיבים: גלוקוזאמין - 500 מ"ג, כונדרויטין 400 מ"ג, ויטמין C ומנגן. יש להיוועץ ברופא אם את חולת סכרת.

11/03/2005 | 21:47 | מאת: זיו

שלום אני בן 18 1.83 שוקל בערך 62 קילו ועוסק בספורט בעיקר כדורסל אך לא במסגרת קבועה ויומיומית.אני אומנם רזה אך יש לי קפלים רבים באיזור הבטן ואפילו שאני עוסק בספורט וכל יום עושה בערך 500 כפיפות בטן זה לא נעלם.אני אוכל ארוחות מסודרות-3 ביום ללא ממתקים וג'אנק פוד למיניהם ושותה אך ורק מים מינרלים. שאלתי היא כיצד אני יכול להשמין ולהיראות מלא יותר אך באותו זמן להוריד את הכפלים בבטן? תודה.

11/03/2005 | 23:37 | מאת: בלה אגמון

יתכן שזה המבנה של הגוף שלך ואין מה לעשות יותר ממה שאתה עושה מלבד כמובן ניתוח פלסטי דבר שאני כמובן לא ממלצה לך משקלך תקין לגמרה ואם אתה אכל נכון ומתעמל אז פשוט תעזוב את זה.

11/03/2005 | 15:49 | מאת: אוסי

האם אפשר לשתות כוס יין אדום פעם בכמה ימים?

11/03/2005 | 23:37 | מאת: בלה אגמון

לא ביין יש הרבה פחממות ועקרון של אטקינס הוא דיאטה לחלוטין ללא פחממות.

11/03/2005 | 12:14 | מאת: שרית

עם מה לשלב אכילת פשתן טחון?

11/03/2005 | 23:39 | מאת: בלה אגמון

יוגורטים, מעדנים, רסק פירות, דייסות וכמובן אפשר להוסיף לפשטידות ומאפים .

11/03/2005 | 11:30 | מאת: חנה

מה בריא יותר סטיביה או סוכר חום? האם תוכלו להמליץ על קפה הכי פחות מזיק?

11/03/2005 | 23:40 | מאת: בלה אגמון

סטיביה זה מצוין. סוכר חום בכל זאת יש בו קלוריות ופחממות פשוטות אמנם הוא עדיף על סוכר לבן . תלוי כמה אוכלים.

12/03/2005 | 11:40 | מאת: תוספת

האם גם לנשים בהריון עדיף להשתמש בסטיביה מאשר סוכר חום ( לשתיה חמה)? תודה

11/03/2005 | 02:10 | מאת: סקרנית

שלום- אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להבין מספר דברים- איך יכול להיות שאדם צורך פחות מ 500 קלוריות ליום (מאוד לא בריא..) ויורד מעט מאוד במשקל? (2 קילו בתקופה של חודשיים) האם הגוף כביכול מנסה לאגור את האנרגיה המועטה שנכנסת אליו? האם יש משקל נמוך שמגיעים אליו ומשם קשה מאוד לרדת אפילו שלא צורכים הרבה אוכל? נראה בעצם שאין קשר לבין צריכת האוכל - לירידה במשקל. (לפחות כך נדמה..מוזר לא?) מקוה שדברי היו ברורים - תודה!

11/03/2005 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

הנושא דובר רבות בפורום ואפילו בשבוע האחרון. את צודקת - זאת דיאטה מסוכנת ביותר. הגוף נכנס למצב הישרדות, שימור אנרגיה והאטת חילוף החומרים. כדי לרדת במשקל אסור לצרוך פחות מ 1,200 קלוריות ביום ורצוי 1,400 - 2,000 תלוי במשקל ההתחלתי ובגיל. כדאי לקבל יעוץ. שבת שלום צביקה

11/03/2005 | 01:45 | מאת: noni

אני בת 21 וסובלת מעודף משקל די קל- רוצה להוריד בין 5-7 ק"ג. אני אפילו יודעת איך עושים את זה- לאכול קצת פחות ולעשות ספורט. אז מה הבעיה? בתיכון הייתי אנורקטית, מה שאומר שבמשך שנה הייתי רעבה באופן כרוני. מאז הבראתי, חזרתי למשקל הרגיל ובצבא העליתי עוד. עכשיו אני לא מסוגלת לאכול פחות, אפילו טיפה רעב כי אני מרגישה שלא אכלתי מספיק, ישר מלחיץ אותי. וגם הספורט, במקום להרגיע ולשפר את המוראל- מלחיץ ומתיש אותי. ואני מאוד רוצה להרזות כי אחרי ההשמנה של הצבא אני מרגישה לא כ"כ טוב עם הגוף שלי. אז מה עושים? יש אולי טיפים שעוד לא חשבתי עליהם?

11/03/2005 | 23:33 | מאת: בלה אגמון

שלום לך מצבך מורכב ואת צריכה הדרכה ממשהו שמתמחה בהפרעות אכילה. עליך לנסות את גישת ההרזיה ללא דיאטה. זו גישה מצונית שעוזרת לרזות בלי לעשות דיאטה ובלי רעב אלא תוך כדי תהליך של מודועת עצמית ודיאלוג פנמי. זה יכול לקחת קצת זמן אבל בשבילך זה הרבה יותר נכון כי באמת קימת סכנה שתחזרי שוב להפרעת אכילה. את יכולה להתקשר אלי אנסה לכוון אותך בטלפון . 0528303005

11/03/2005 | 00:07 | מאת: תמי

האם במיץ רימונים יש כמות גדולה של ברזל ? אם כן, האם בשל כך צריך להגביל את כמות כוסות המיץ ביום למשל אם שותה 3 כוסות ביום או לפעמים 4. כי אולי כמות ממוצעת גדולה מדי של ברזל ליום . מה כמות הברזל המקסימלית המותרת לצריכה בכל יום? כמו כן האם יש ויטמינים נוספים במיץ רימונים בכמות גדולה בלבד ואיזה ובאיזה כמות ומהי הכמות הדרושה לגוף של אותו ויטמין?

11/03/2005 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, מיץ רימונים עשיר יחסית בברזל ובאשלגן. אין בעיה עם שתיית 3 כוסות ביום, אם אין לך נטייה לעצירות הכמות היומית המומלצת לנשים 18 מ"ג ולגברים 10 מ"ג. נשים הרות ואנמיות צריכות כמות גדולה יותר. לאחרונה התבררו (במחקר באוניברסטת חיפה) התכונות של מיץ הרימונים כאנטיאוקסידנט חדש וכמונע מחלות לב. שבת שלום צביקה

12/03/2005 | 23:18 | מאת: תמי

1. האם מה שמונע ברימונים את המחלות לב אלו הם האנטיאוקסידנטים או שזה נתגלה חוץ מזה שמונע מחלות לב? 2. האם האנטיאוקסידנטים שנתגלו במחקר יעילים נגד סוג או סוגי סרטן מסויימים או כללית לגבי כל סוגי הסרטן והאם מונע או גם מרפא? 3. מהי כמות הברזל הנמצאת בכוס מיץ רימונים?(200 מ"ל).

10/03/2005 | 20:35 | מאת: ***

האם יכול להיות מצב שבנאם לא יכול להקיא בכוונה?!?! או כמעט ובכלל.......? אפילו אם הוא אוכל ממש ממש הרבה ברמה שהאוכל כבר עולה ועדיין זה לא יוצר?

11/03/2005 | 00:03 | מאת: תמי

זאת שאלה מוזרה אבל מסתתר פה משהו חכם . אפשר לשאול למה את שואלת , כי זה נשמע מעניין, ולא כי אני לועגת. תודה. בי

11/03/2005 | 00:23 | מאת: ***

אני שואלת כי הייתי במצב כזה ודיברתי עם אנשים שטענו שאצלהם זה בדיוק אותה בעיה... לפעמים צריכים להוציא את הכל החוצה ושמתי לב שיש אנשים שלא מצליחים לעומת כאלה שזה ממש בא להם בקלות..

10/03/2005 | 20:32 | מאת: חסויה

שלום, אני בת 15 גובה 1.66 ומשקל בין 57-59 כבר הרבה זמן שאני מנסה ורוצה להרזות... בתקופה האחרונה עשיתי דיאטת כסאח בשמך שבועיים וחצי שבמהלכה אכלתי עד 500 קלוריות ביום וירדתי 4 וחצי קילו בשבועיים.. אנשים ראו תוצאות והחלו לדאוג למצבי הבריאותי בעיקר אמרו לי שלאחר 3 שבועות הקיבה שלי תצתמק וכל דבר קטן שאני יאכל ישמין אותי הרבה יותר.. בסוף השבוע השני נשברתי והתחלתי לאכול בכמויות מטורפות.. היו לי בולמוסי אכילה שלא יכלתי להפסיק לאכול, האוכל פשוט עלה לי והבטן התנפחה נורא אבל בכל המשכתי לאכול עוד ועוד.. (אני מודעת לזה שהגוף שלי היה במצב של חסף והוא ניסה להשלים את הזמן שבו הוא לא קיבל מספיק אנרגיה..) אחרי כמה ימים כאלה שוב חזרתי לדיאטה ובסוף השבוע שוב נשברתי וכך חוזר חלילה. עכשיו אני ממש רוצה לחזור לדיאטה ואני פשוט לא מסוגלת אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה לאכול וברגע שאני מתחילה אני לא יכולה להפסיק! בגלל זה אני אפילו לא מצליחה לאכול מסודר זה או לאכול המון או לא לאכול בכלל.. אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות אני מודעת לזה שאני במצב רע אבל אני לא יודעת איך להפסיק את זה ובנוסף אני ממש ממש צריכה להרזות כמה קילוגרם תוך שבועיים... אם מישהו יוכל לעזור לי אני ישמח כי אני לא יודעת אל מי לפנות..

11/03/2005 | 23:42 | מאת: בלה אגמון

שלום לך עליך לקבל יעוץ תזונתי מקצועי רצוי אצל איש מקצוע המתמחה בהפרעות אכילה. תתקשרי אלי ואנסה לכוון אותך לפי אפה שאת גרה ומה שאת צריכה. 0528303005

10/03/2005 | 20:26 | מאת: אנינית

אני שוקלת 61 קילו וגובה 1.57 מבנה גוף די רחב... יש לי כבר כמה שנים הפרעת אכילה מתונה- בולמיה ואחד השיפורים המשמעותיים שעשיתי היה שהפסקתי להתעסק בדיאטה. אבל תכלס אני עדיין רוצה לרזות, לפחות 5 קילו , לא מוגזם. בגלל הבולימיה וכל הסיבוך שלי עם נושא הדיאטות קשה לי להכניס את הראש שוב לדיאטות, מפחדת שזה יוביל אותי חזרה לאיבוד שליטה.. מה אפשר לעשות? יש איזה קבוצת תמיכה? איך אפשר פעם אחת ולתמיד לרזות בלי שזה ישתלט על כל החיים ויגזול כל טיפה של שמחה וספונטאניות בקשר לאוכל??

11/03/2005 | 23:35 | מאת: בלה אגמון

שלום לך שיטת הרזיה בלי דיאטה יכולה מאד להתאים לך. זו שיטה שעוזרת לרזות על ידי תהליכים של איזון פנמי ולא דרך דיאטה. זה לוקח יותר זמן אבל מאד משתלם. את יכולה להתקשר אלי אנסה לעזור לך בטלפון. 0528303005

10/03/2005 | 13:31 | מאת: לירון

שלום, אני טבעונית כחצי שנה ומשלבת הרבה דגנים וקטניות בתזונה שלי, כגון כוסמת, אורז מלא, שיבולת-שועל, חיטה מלאה, שעועית, חומוס, עדשים. האם המבחר מספיק גדול או שכדאי לצרף עוד מוצרים? האם כדאי להוסיף דוחן למשל? מה היתרונות התזונתיים שלו? אשמח לקבל המלצות. תודה.

10/03/2005 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, א. יישר כוח - את עושה את הדבר הנכון למען בריאותך. את יכולה להוסיף דוחן, קינואה ואמרנט. הקינואה עשירה בחלבון זמין ואיכותי והאמרנט טעים ועדין. כדאי לאכול בשילוב עם קטניה כדי לקבל חלבון מלא. כל הדגנים המלאים מכילים 8 - 10% חלבון. כדי לא להוציא שם רע לטבעונות ולטבעונים תקחי כדור B12 ומולסה או פלורדיקס להשלמת הברזל. מזון חלבוני נוסף מומלץ: שקדים (מושרים), אגוזים, זרעונים, טופו, וטחינה. כדאי לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את הכתבה על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. בהצלחה צביקה

11/03/2005 | 14:31 | מאת: לירון

אני אכן אוכלת את שאר הדברים שהזכר,מלבד האמרנט אבל אני אחפש בחנות טבע.

10/03/2005 | 13:26 | מאת: אליס

שלום, מה היתרונות התזונתיים של קישואים? האם כדאי לשלב אותם בתזונה? וכמה מומלץ לצרוך שמן פשתן ליום/ שבוע לילד בן שש ולמבוגר? אודה מאד על קבלת תגובות!

10/03/2005 | 20:02 | מאת: אליס

ועוד שאלה קטנה, אפשר לאכול קישואים טריים? ואם לא, איך מומלץ לאכול אותם? תודה.

10/03/2005 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

אליס שלום, הקישוא מכיל הרבה אשלגן ומעט קלוריות. הוא משתן קלות ולא משמין. אפשר לאכול מבושל או חי. רצוי שיהיה טרי ואורגני ואז אפשר לאכול עם הקליפה. שמן פשתן - כפית ליום לילד וכף עד שתים ביום למבוגר. השמן רגיש מאד ומתקלקל מהר - עדיף לטחון זרעי פשתן ולאכול מייד. בהצלחה צביקה

10/03/2005 | 13:02 | מאת: נטע

* אני נמנעת מאכילת סוכר לבן/ חום וממתיקה רק עם דבש. ישנם מוצרי סויה מסוימים של אלפרו שכתוב עליהם שמכילים סוכר קנים גולמי. האם סוכר קנים גולמי נחשב כסוכר לבן או שבגלל שהוא גולמי, הוא בכל זאת טבעי ובריא? * אני לומדת תזונה אבל עדיין לא למדנו וזה מעניין אותי- אם הצריכה הקלורית היומית הממוצעת היא 1500 קק"ל, האם יש סיכוי לרדת במשקל? ואם לא, מהי הצריכה הקלורית שכן מורידה במשקל?

10/03/2005 | 14:45 | מאת: אביבה לווייב

אם לא עושים דיאטה אז איזה נזקים נגרמים? האם אתם יכולים לתת מידע על נושא הבריאות?

10/03/2005 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, סוכר קנים גולמי הוא סוכר לכל דבר. זה כמו שאומרים שמלח ים יותר טוב ממלח רגיל. בנושא הקלוריות יש נוסחה כללית ומאד לא מדוייקת שאומרת שכדי לשמור על המשקל צריך לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כדי לרדת במשקל צריך 25 קלוריות. תעשי את החישוב. בהצלחה בלימודי התזונה צביקה

10/03/2005 | 12:46 | מאת: אני

שלום, בבדיקת דם שערכתי עלו, בין היתר, הנתונים הבאים: כולסטרול - 231 HDL - 66.1 LDL - 110 מה המשמעות של הקריאה הגבוהה לכולסטרול הכללי?

10/03/2005 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

תשאלי את רופא המשפחה. לי זה לא נראה בעייתי ובמיוחד לאור העובדה שה KDL וה HDL ברמות טובות

10/03/2005 | 08:27 | מאת: חיה

בלה שלום את כותבת לי שהסוכר בפירות בריא. עד כמה שידעתי עד כה הסוכר בפירות הופך במהירת לשומנים בדם. האם את יכולה לומר לי מה בריא בסוכר שבפירות? בתודה מראש על תשובתך

10/03/2005 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, מה שבריא זה מה שבא יחד עם הסוכר - ויטמינים, מינרלים, אנזימים, פיטוכמיקלים וסיבים תזונתיים. הסוכר עצמו הופך בסופו של דבר לגלוקוז כמו כל פחמימה אחרת. עודף סוכר הופך לשומנים, אבל 4 פירות ביום לא יזיקו לך. 4 עוגיות, או 4 קוביות שוקולד יזיקו הרבה יותר בהצלחה צביקה

10/03/2005 | 04:46 | מאת: חיה

לצביקה שלום יש לי בעיה להגביל את עצמי בכמות הפרות. לאחר 4 חודשים של דיאטת הלחם בה הורדתי 7 ק"ג, אני מרגישה שלאט לאט אני מעלה את כמות הפירות. לפי המלצת הדיאטנית ובגלל רמה גבוהה של שומנים בדם, ממומלץ לי לאכול 1-2 פירות ביום. זה הדבר הקשה ביותר עבורי בדיאטה זו. הויתור על הסוכרים בממתקים וכן על כל מוצרי המאפה למיניהם עבר אצלי ללא בעיה. אני גם מיישמת חלק מהמלצותיך בפורום בנושא תזונה בריאה. האם יש לך עצה טובה עבורי איך להתגבר על הרצון לפרי ולהסתפק בכמות המומלצת? בתודה מראש על תשובתך

10/03/2005 | 08:11 | מאת: בלה אגמון

שלום חיה. אני חושבת שזו טעות להלחם עם עצמך כל כך. אני מציע לך לאכל יותר פירות. גם 4 מנות פרי ליום לא יזיקו אבל אכילה של מעט פירות כשאת כל כך נלחמת עם עצמך תזיק מאד. זה יגרום לך להתחיל להרגיש שאת בכלא ושנמאס לך להיות בו. עלול להיות מצב של הפסקה מוחלטת על שמירה של תזונה נכונה וחוסר יכולת לחזור למסגרת. 2 פירות נוספים יוסיפו לא יותר מ100 קלוריות . פירות זה דבר מאד בריא והסוכרים שלהם גם בריאים.

10/03/2005 | 08:23 | מאת: חיה

לבלה שלום אני מאד מודה לך על תשובתך המקיפה. שאלה נוספת לי אליך בבקשה: מאחר ויש לי כמות שומנים גבוהה בדם, גם כולסטרול וגם טריגליצרידים, אני מטופלת בכדורים נגד השומנים. אחת הסיבות העיקריות לכך שאני בדיאטת הלחם, בנוסף לרצון לרדת במשקל (אחרי הורדה של 7 ק"ג אני שוקלת 78 ק"ג - גובהי 172 ס"מ, גילי 58), הוא להוריד את השומנים בדם ואולי להפטר מהכדורים. האם אם אוכל 4 פירות ליום אוכל גם לרדת במשקל וגם להוריד את השומנים בדם?

09/03/2005 | 14:36 | מאת: בן 20

שלום, אני חייל בן 20 וחצי. התחיל לגדול לי שיער לבן מאז שהייתי בן 15!! כיום רוב השיער שלי עדיין שחור אבל לפי קצב ההלבנה עד גיל 25 אני אהיה כולי לבן!! האם יש דרך רפואית/ אלטרנטיבית/ ניסיונית להשחרת השיער מהשורש ולהחזרתו להיות שחור תמיד? אם לא אז האם יש דרך כלשהיא לעצור תהליך ההלבנה בשיער שלי ולהשאיר את המצב הקיים? דרך מאכל מסוים? ירק? ויטמין? נאמר לי שויטמין B או קומפלקס B עוצר או מאט את התופעה? האם זה נכון? כמה זמן צריך לקחת את הויטמין?

09/03/2005 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

B קומפלקס, אבץ, ויטמין E חשובים לבריאות השיער, אבל במקרה שלך לא נראה לי שיש לרפואה האלטרנטיבית פתרון. תפנה לרופא עור ואם לא יעזור תלמד לחיות עם התופעה. זה לא סוף העולם - אפשר לצבוע

09/03/2005 | 12:05 | מאת: רונה

יותר קליפה יש כי מדובר בשומשום מלא אבל ראיתי שאתה גם מבדיל בין טחינה משומשום מלא לבין חמאת שומשום אז מה בכל זאת ההבדל? או שזה אותו הדבר? האם כאשר רשום טחינה זה יותר מדולל או משהו כזה וחמאת שומשום יותר מרוכזת למרות שבשני המיקרים מדובר במוצר גולמי? האם יש דרגות שונות ל"מלאות" של השומשום? אנא פרט והסבר כפי יכולתך זה די מסקרן אותי האם לצורך הכנת טחינה למשל זה לערבב חמאת שומשום עם מיים או טחינה גולמית מלאה עם מיים וזה אותו הדבר או שכאן רצוי טחינה גולמית מלאה ולא חמאת שומשום ומדוע

09/03/2005 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

חמאת שומשום היא יותר "גסה" מטחינה וכל מכילה יותר סידן וחלבון. את שני הסוגים כדאי לקנות בחנות טבע, רצוי מגידול אורגני. אפשר לקחת בכפית מהצנצנת ולאכול או לערבב עם דבש ולקבל חלבה בריאה, או להוסיף למרק ירקות במקום שמן, או לערבב עם מים, שום, פטרוזיליה, לימון וכמון ולקבל מטבל טחינה. בהצלחה צביקה אפש

09/03/2005 | 10:56 | מאת: אמנון פלד

צביקה , שלום רב ! בהמשך למאמצי להרכיב תפריט מאכלים , הנני נעזר בלינק שהעברת אליי בזמנו. ראשית , ברצוני לומר כי התוכנה המופעלת באתר למטרה שהצבתי , כפי שזה נראה עד כה , עונה על הצפיות ואף מעל למשוער. התוכנה כל כך מפורטת ועמוקה , שאני חייב להפעיל כלים מסויימים , על מנת לפעול ביעילות להשגת המטרה. ובמה דברים אמורים: למשל בסיס הנתונים מספק כ-750 סוגים וצרופים של בשר ... לך תתרגם ותנסה לדלות את 10 סוגי הבשר הרלוונטיים לי. וזאת בקשתי: היה ותוכל באמצעות הידע והקשרים שלך , למצוא באינטרנט רשימה מאכלים שעונה על הדרישות הבאות: א. שפה עברית - 1. כדי לאתר בקלות את המאכלים הרלוונטיים 2 . היא תהיה מורכבת ממאכלים של ישראל בלבד , מה שרלוונטי עבורי ב. שניתן להוריד לקובץ - כי היום לעבוד עם עט ונייר זה ... מצ"ב בהמשך רשימה כללית ראשונית שהרכבתי בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון NutritionData.com Pantry Click on food to see nutrition facts & analysis Ingredient List -ND Foods- Avocados, raw, California Bread, white, commercially prepared, low sodium no salt Cabbage, raw Carrots, raw [Includes USDA commodity food A099] Chicken, broilers OR fryers, leg, meat AND skin, cooked, stewed Chicken, broilers OR fryers, thigh, meat AND skin, cooked, stewed Chicken, heart, all classes, cooked, simmered Chicken, liver, all classes, cooked, pan-fried Cucumber, with peel, raw Egg, whole, cooked, hard-boiled Fish, salmon, pink, cooked, dry heat Milk, whole, 3.25% milkfat Noodles, egg, cooked, unenriched, without added salt Olives, pickled, canned OR bottled, green Peppers, sweet, green, raw Potatoes, boiled, cooked in skin, flesh, with salt Radishes, raw Rice, white, medium-grain, cooked Sour cream, reduced fat Tomatoes, orange, raw Import this entire Ingredient List into Your Pantry NutritionData (ND) is a free online service that instantly generates nutrition facts labels AND simplified nutritional analyses for all foods AND recipes. ND lets you create AND maintain your own personal ingredient list in an electronic "Pantry". These ingredients can easily be analyzed, compared, OR combined to form new recipes. Learn more about NutritionData... -------------------------------------------------------------------------------- No virus found in this incoming message. Checked by AVG Anti-Virus. Version: 7.0.308 / Virus Database: 266.7.0 - Release Date: 08/03/2005

http://www.nutritiondata.com/quickstart.html

09/03/2005 | 11:14 | מאת: אמנון פלד

!

09/03/2005 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

לדוא"ל

09/03/2005 | 09:45 | מאת: tuli

האם יכול להיות שאני שומרת לפי הנקודות, עושה פעילות גופנית ויחד עם זאת אין תוצאות?

09/03/2005 | 13:30 | מאת: אנונימי

הגיוני מאוד!!! , שומרי משקל חותכים לכל אחד את הצריכה היומית שלו של קלוריות לכמות קטנה מאוד יחסית ביחס למשקל גופו ובמיוחד לנשים , מה שקורה שכשאוכלים פחות ובמיוחד הרבה פחות כמו בשומרי משקל עם הזמן גם שורפים פחות קלוריות , גוף האדם תוכנן למצבים כאלה של הרעבה ,ונאלץ לשמר אנרגיה בכך הוא ילחם לשמור על משקל קבוע ע"י זה שבשבועות הראשונים של הדיאטה כבר ירדת הרבה במשקל , זה נובע בעיקר מאיבוד מסה רזה (שרירים , עצמות איברים פנימיים וכו') ,מהתייבשות ויחסית כמות קטנה של שומן ,ובאמצעות איבוד מסה רזה הגוף שורף פחות קלוריות , ייתכן שאם הזמן שוב תראי עוד ירידה במשקל אבל מה , מתישהו המשקל יעצר ותרגישי שהוא מאיים עלייך לחזור כלפי מעלה , כך זה בדיאטות , אני חושש שאולי את תכנסי למעגל הקסמים של הדיאטות , אפקט היויו שבו עולים ויורדים במשקל , אני גם הייתי בשומרי משקל ואחרי ירידה במשקל הוא נעצר והתחיל לזנק כלפי מעלה אבל לשמחתי כיום יש לי ידע רב בהרבה יותר מזה שהיה לי כשהייתי בדיאטה הזאת. בנוסף חשוב שתקראי את מה שכתוב בקישור הבא: http://www.chez.com/affection/actual/dec02b.htm בהצלחה בהמשך! :-)

09/03/2005 | 16:25 | מאת: tuli

אז על איזו דרך להפחתת משקל אתה ממליץ, שתהיה גם יעילה וגם בריאה?

13/03/2005 | 09:30 | מאת: נירה

אני בת 58. בשנתיים האחרונות היתה אצלי עליה הדרגתית של הסוכר ובבדיקה אחרונה הגיעה ל-118. גם לפני כ-13 שנים הסתבר שיש לי היפוגליקמיה. אני מעוניינת לדעת כיצד באמצעות דיאטה ניתן למנוע עליה נוספת של הסוכר בדם.אני גם רוצה לדעת כמה פירות וכמה פחממות מותר ביום ואם יש מוצרים מיוחדים שהם עדיפים. תודה נירה.

09/03/2005 | 09:22 | מאת: עליזה

מה הכמויות המותרות יתרונות וסיכונים

09/03/2005 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

עליזה שלום, במזון שומני יש ויטמין E (שקדים, אגוזים, זרעונים, טחינה, שמן נבט חיטה) וגם בלחם מלא. אם את מתכוונת לתוסף מלאכותי, ההמלצה היא להתחיל עם 200IU ולעלות ל400. אם יש לחץ דם גבוהה כדאי להתייעץ. מחקרים אחרונים הוכיחו כי התועלת בויטמין E בכמוסות היא מיזערית והתועלת האמיתית היא כזה מגיע כחלק מהמזוןל. בהצלחה צביקה

09/03/2005 | 09:21 | מאת: סיניה

כמה קלוריות ליום אפשר לצרוך כדי לא לעלות במשקל .?גלילי 75 ומשקלי 72

09/03/2005 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

סיניה שלום, יש נוסחה כללית ומאד לא מחייבת ומדוייקת האומרת שכדי לשמור על משקל קיים צריך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. אם רוצים לרזות יש לצרוך 25 קלוריות. במקרה שלך 2,160 קלוריות נחוצות כדי לשמור על המשקל. בהצלחה צביקה

09/03/2005 | 09:21 | מאת: אור

האם אומגה 3 יכול לעזור בבעיות של כולסטרול גבוה

09/03/2005 | 16:17 | מאת: צביקה קורן

יש מחקרים התומכים בטענה זאת. עם זאת ראי תשובתי לשאלה בנושא אבץ ומולטיויטמין. אם תעשי חיפוש בפורום תמצאי עצות נוספות

09/03/2005 | 09:20 | מאת: יעל

האם מותר לאדם סכרתי לאכול דבש טבעי?

09/03/2005 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

דבש מורכב בעיקר מסוכר ולכן כדאי להימנע, או לצרוך כמות קטנה מאד. תלוי גם באיזה רמת חומרה המחלה. כדאי להתייעץ עם הרופא, או התזונאית המטפלים

09/03/2005 | 07:51 | מאת: נטלי

שלום, יש לחברה שלי תופעה מוזרה- לאחר אכילת ארוחה דשנה ש"מפוצצת" אותה היא מתחילה להתעטש לא מעט פעמים ברצף. היא טוענת שזו לא אלרגיה למזון ספציפי כי זה קורה כל פעם שהיא מלאה יותר מדיי מאוכל, וכאשר היא אוכלת מעט או במידה הנכונה היא לא מתעטשת. אתה מכיר את התופעה הזו? יש לה הסבר? ואם כן- איך אפשר למנוע אותה? תודה רבה מראש, נטלי.

09/03/2005 | 16:06 | מאת: צביקה קורן

נאלי שלום, אני לא מכיר את התופעה, אבל אולי כדאי לא "להתפוצץ" ולאכול פחות. אגב, יתכן והתופעה נגרמת ממזון קר, או מאינטראקציה בין שני מזונות. בהצלחה צביקה

09/03/2005 | 06:26 | מאת: שי

שלום איני אוכל כראוי עקב לחץ (בעבודה) ומרגיש חולשה אני שוקל לקחת אבץ פיקולט ביכדי להגביר את התאבון ולקחת מולטי ויטאמין האם אפשר יהיה לשלב את שניהם ביחד ? מה הכמות הנידרשת? והאם במיקרה של אי צורך יהיה מסוכן לקחת תוספים אלו אשמח אם אענה בהקדם בתודה שי

09/03/2005 | 07:55 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, מולטי ויטמין מכיל אבץ ולכן אין צורך לקחת בנפרד. אני לא מתנגד למולטיויטמין, אך זה צריך להיות קו הגנה שני אחרי שמסדרים את הבסיס - תזונה ואורח חיים. אני מציע לך לקבל יעוץ אישי ולא להתבסס על "תרופה" זו או אחרת גם אם היא נקראת "מולטיויטמין". יום טוב צביקה

09/03/2005 | 00:25 | מאת: ?

תמיד הייתי בטוחה שטחינה גולמית וחמאת שומשום זה אותו הדבר רק שהשם חמאת שומשום הוא פשוט עבור מצב בו הטחינה הגולמית היא משומשום מלא האם זה נכון ? מה בידיוק ההבדל ביניהם?

09/03/2005 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

תבדקי את הרכיבים על התווית ותראי שזה שונה. בחמאת שומשום יש יותר קליפה ולכן היא עשירה יותר בסידן ובמינרלים אחרים. אגב, כדי שהדיאלוג יהיה נעים יותר הייתי מעדיף לקבל שם (אפילו בדוי) לא סימנים ואותיות.

09/03/2005 | 09:25 | מאת: אמנון פלד

צביקה , כל הכבוד. דרך ארץ קודמת לתורה !!! בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון

08/03/2005 | 20:10 | מאת: אילה

שמעתי על חלווה ללא סוכר ,מה דעתך?הערך הקלורי וכו'

08/03/2005 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

לא מכיר את המוצר הזה, אבל אני לא מתלהב מחלבה של הסופר במיוחד אם היא ממותקת בממתיק מלאכותי. אין לה הרבה ערך תזונתי מלבד שומן והשומשום מקולף באמצעים כימיים עדיף לצרוך טחינה גולמית מלאה, או חמאת שומשום.

08/03/2005 | 19:19 | מאת: פלפלת

שלום! קיבלתי הפניה לתזונאית בכל בי"ח בארץ בו אבחר. רציתי לדעת אם יש בי"ח מסויים שאתם ממליצים עליו? ועל תזונאית מסויימת? זה בכלל יהיה מצויין. תודה רבה!

08/03/2005 | 19:36 | מאת: ליאת

אני ממליצה על שירותיי בריאות כללית הם מצויינים.

08/03/2005 | 22:24 | מאת: פלפלת

לא...לדעתי אני צריכה רק בי"ח... אני פשוט בצבא

08/03/2005 | 18:11 | מאת: רונן

שלום , האם יש בטחינה שומן רווי , מה הכמות היומית המומלצת לצריכת טחינה (גולמית) גובה 1.79 משקל 66

08/03/2005 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, בטחינה יש כמות קטנה מאד של שומן רווי והרבה שומן רב בלתי רווי. בבשר יש הרבה שומן רווי ומעט שומן רב בלתי רווי. אתה יכול לצרוך 1-2 כפות טחינה גולמית ביום. רצוי חמאת שומשום המכילה יותר סידן. בהצלחה צביקה

08/03/2005 | 18:10 | מאת: א&צ

קניתי שמפו המכיל טטרזין, האם מסוכן להשתמש בו?

08/03/2005 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

טטרזין הוא צבע מאכל צהוב החשוד כמסרטן. אם אתה לא שותה את השמפו אין בעיה. אתה צריך להיות מוטרד מחומר מסרטן אחר הנמצא בשמפו הנקרא: סודיום לורייל סולפאט.

אני מעוניינת לעבור בדיקת רגישות למזונות מאחר ואני סובלת מאד מנפיחויות, כאבי בטן, בחילות ויציאות לא סדירות. האם מישהו ממנהלי הפורום מכיר את חברת נובו-מדיס ויכול להמליץ על הבדיקות הנערכות בה? תודה מראש

08/03/2005 | 16:48 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, אני לא מכיר את המכון למרות ששמעתי על פעילותו. השאלה נשאלה בעבר בפורום. מציע לך לבקש מהם רשימת אנשים שעברו את הבדיקה ולשאול אותם. מה שחשוב זה לעשות את השינוי התזונתי הנכון. לא כל תופעה שתיארת נובעת מאלרגיה. יתכן שאת פשוט לא אוכלת את המזונות הנכונים ובצורה לא נכונה. אולי כדאי לקבל יעוץ תזונתי ממומחה לנושא. בהצלחה צביקה.

או לא אוכלת בצורה הנכונה?

08/03/2005 | 14:46 | מאת: א

כלומר כשנכתב שמוצר כלשהו מכיל 70 קק"ל למאה גרם, הכוונה היא ל 70,000???

08/03/2005 | 16:29 | מאת: צביקה קורן

כשאומרים שתפוח עץ מכיל 60 קלוריות - הכוונה בעצם ל60 קילו קלוריות. כדי לקצר לרוב משמיטים את המילה "קילו"

08/03/2005 | 13:45 | מאת: א

מה ההבדל בין קלוריות לק"קל. וכיצד מתרגמים את הק"קל לקלוריות? יש לכך נוסחא?

08/03/2005 | 14:31 | מאת: צביקה קורן

קילו קלוריות = 1000 קלוריות. היום משתמשים בדרך כלל בקילו קלוריות

08/03/2005 | 13:20 | מאת: אבי בן פרץ

שלום לגב' אגמון. אני חולה מספר שנים בטרשת העורקים ורק לאחרונה נעשתה לי בדיקה גנטית והסתבר שרמת הליפופרוטאין איי אצלי גבוהה במיוחד (1320). שאלתי היא,האם ניתן לעשות משהו בכדי להוריד את הרמה הזו,או שזהו נתון לא משתנה שאצטרך לחיות איתו כל החיים?והאם ידוע על מרכיבי תזונה שכדאי להימנע מהם כדי לא להעלות אף יותר את הרמה ? תודה רבה על זמנכם. אבי בן פרץ

08/03/2005 | 16:35 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, ראשית כדאי להימנע לחלוטין מחומרים המעלים את רמתו בדם כגון: מרגרינה, שומנים מוקשים, מזון מטוגן, שומן רווי, סוכרים פשוטים ועוד. להוסיף חומצות שומן חד בלתי רוויות (שמן זית) ורב בלתי רוויות (אבוקדו, שקדים , אגוזים, זרעונים) ומזון עשיר בויטמין B (ירקות ירוקים, דגנים מלאים וקטניות). אני מציע לך לחפש נטורופט מנוסה באיזור מגוריך ולקבל יעוץ אישי. עד אז לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמרים בנושא חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו (ועוד כמה מאמרים מועילים). בהצלחה צביקה

08/03/2005 | 12:50 | מאת: a

רציתי לדעת מה ההבדל בין LGG (ביוגורט של תנובה) לבין ביפידוס לונגום (ביוגורט ביו-פרו של שטראוס) או בחידקים האחרים ביוגורט של שטראוס הוא ביו רגיל מי מהם עדיף? בנוסף אם אני מערבבת חלב עם היוגורט האם זה פוגם בחידקים ? מה עם החלב הוא חם? מה ההבדל בין בביו-פרו לבין הביו הרגיל - מבחינת תוספת החיידק ביפודוס לונגום ועד כמה זה משמעותי מבחינת התועלת התוזנתית לקחת ביו-פרו ולא ביו רגיל?

מה לגבי היוגורטים בהם לא מצויין ברכיבים על תוספת חידיקים האם זה אומר שאין בהם חיידקים האם הם כמו חלב רגיל או מעדן לבן רגיל?

08/03/2005 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

בעבר אכלנו יוגורט בלי תוספות וידענו שיש בו חיידקים ידידותיים. היום מוסיפים חיידקים (פרוביוטיקה). יש מעל 10 סוגים של חיידקים ידידותיים שחלקם נמצאים באופן טבעי ביוגורט וחלקם מוספים. אני דווקא ממליץ לאכול יוגורט עיזים אורגני ללא תוספות, אבל גם כל ה"ביו" וה"PRO", וה LGG הם בסדר. כדאי לגוון מבחינת הסוגים ולא להיצמד לסוג אחד לאורך זמן.

08/03/2005 | 12:41 | מאת: ר.י

שלום, לפני מס' ימים הצטרפתי לדיאטה של חרמון -מן (אני מניחה ששמעת עליה) בעבר כבר עשיתי אותה והורדתי למעלה מ-15 קג', מה שמטריד אותי כעת היא העובדה שאני מנסה להיכנס להריון כבר הרבה זמן ואני רוצה לדעת האם דיאטה כזו עלולה לפגוע בסיכויים שלי להרות מחכה לתשובה ר.י

08/03/2005 | 13:39 | מאת: בלה אגמון

לדעתי זו דיאטה מזיקה מאד בכל המובנים ואני כמובן נגד. היא גם מזיקה מאד למצב התזונתי שלך שחשוב מאד שיהיה מאוזן לפני הריון. בנוסף, אם הגוף חווה רעב קשה יתכן שלא יכנס להריון גם בגלל סיבה זו.

08/03/2005 | 13:39 | מאת: בלה אגמון

לדעתי זו דיאטה מזיקה מאד בכל המובנים ואני כמובן נגד. היא גם מזיקה מאד למצב התזונתי שלך שחשוב מאד שיהיה מאוזן לפני הריון. בנוסף, אם הגוף חווה רעב קשה יתכן שלא יכנס להריון גם בגלל סיבה זו.

08/03/2005 | 14:28 | מאת: צביקה קורן

מדיווחים שקיבלנו בפורום הזה וממקורות אחרים - הסיבוב השני של הדיאטה הזאת בדרך כלל נכשל. הגוף כבר "למד" והתחסן... חבל על הכסף, הזמן והתסכול

08/03/2005 | 10:47 | מאת: רונן

שלום, אני מחפש פתרונות פשוטים כיצד לבשל ללא מלח כלל (ושעדיין יהיה אכיל :) האם יש תחליפי מלח "אמיתיים"? (לא מלח דל נתרן וכ') האם תבלינים כגון קארי או חוואיג' טובים לשימוש? תודה...

08/03/2005 | 11:11 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, אני מקווה שאין בעיה בריאותית רצינית שגורמת לך לרצות לאכול ללא מלח. אני מברך אותך על הצעד הזה ומציע לכל מי שבריאותו יקרה לו להפחית את כמות הנתרן בתזונה ל 2-3 גרם ביום. את כל כמות הנתרן הדרושה (ויותר) אפשר לקבל מגבינות, לחם, חומוס, גרנולה, קורנפלקס, ירקות שורשיים וכד' על נזקי המלח תוכל לקרוא באתר שלי. לשאלתך, עצם ההימנעות ממלח תאפשר לך להכיר את הטעמים השונים של המזון כגון: עגבנייה, אבוקדו, תירס, תפוחי אדמה וכד'. רובנו ממליחים את המזון לפני שטועמים. למזון מבושל שחייב תיבול אתה יכול להוסיף תבלינים "מתונים" כמו זעתר (טבעי ללא מלח), בזיליקום, מיורן, אורגאנו, טימיה, כמון, שום, בצל. כורכום מומלץ בשל התכונות האנטי סרטניות שלו וג'ינג'ר (זנגביל) מועיל למערכת העיכול אגב, אני נמנע ממלח כבר מספר רב של שנים, מרגיש מצויין ונהנה מהאוכל. בהצלחה צביקה