פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20529 הודעות
16821 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/08/2017 | 14:21 | מאת: בת אל

שלום האם יש אפשרות לדעת באיזה כלי הכי טוב לכתוש באופן ידני לדוגמא זרעי פשתן האם בנחושת עץ או אבן בשביל לא להרוס את הויטמינים.

25/08/2017 | 11:33 | מאת: בת אל

דוגמא

27/08/2017 | 14:23 | מאת: אביטל זלצר

בת אל אבן או עץ יהיו טובים וישמרו רב הערכים התזונתיים בברכה אביטל

15/08/2017 | 11:00 | מאת: שרית

היכן אפשר להשיג עלי דפנה טריים?

15/08/2017 | 13:38 | מאת: דפנה

בשיח. וכל כך קל למצוא כאלה

14/08/2017 | 14:04 | מאת: כרובי

שלום, אני מאוד אוהבת (אהבתי) כרוב ונהגתי לאכול כמות של חצי כרוב לפחות (לרוב כרוב שלם, לעיתים גם 2) ביום במהלך ה11 שנים האחרונות. בחודשיים האחרונים התחלתי להרגיש תחושת בחילה בכל פעם שאני אוכלת, ולעיתים גם רואה, כרוב. בהתחלה חשבתי שזה כרוב מחנות מסויימת אז עברתי לקנות בסופר אחר אבל זה לא עזר. בהמשך לקחתי "פסק זמן" של שבועיים מכרוב אבל, כשחזרתי לאכול, חזרה גם תחושת הבחילה. מה יכול לגרום לזה? האם ניתן לעשות משהו כדי שאוכל לשוב ולהנות מכרוב? מקווה שתוכלו לענות לי ומצטערת אם השאלה נשמעת טפשית

17/08/2017 | 18:32 | מאת: אביטל זלצר

כרובי שלום. ממה שאת מתארת כאן, אכילה של שני כרוב ביום 1 שנים היא בהחלט מעל הממוצע המומלץ. הכרוב שייך למשפחת המצליבים והוא מזון גויטרוגני המאט בכמויות גדולות את קצב הפעילות של בלוטת התריס. אולי כדאי לבדוק מה מצב הבלוטה שלך. בברכה אביטל

יש לי ליחה שקופה בתדירות גבוהה ללא שיעול או כאב כלשהו, מה הסיבה והטיפול המתאים ?

דוד שלום, ליחה שקופה הינה ליחה שלא עברה תהליך דלקתי בגוף ויכולה לנבוע מכמה סיבות. חסרים פרטים כמו תדירות יציאת הליחה,האם יותר בבוקר בקימה, מתי התחיל והאם מפריע לך בתפקוד. כמו כן האם אתה מעשן או סובל מבעיות בדרכי הנשימה. בברכה אביטל

11/08/2017 | 14:23 | מאת: סופי

שלום, רציתי לישאול,האם ציפורניים חזקות ולא נישברות מעיד שהמצב של הסידן והברזל תקינים?

17/08/2017 | 18:23 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב, חוזק הציפורניים אינו מהווה מדד לכמויות תקינות של סידן בדם. בברכה אביטל

11/08/2017 | 00:40 | מאת: סמדר

שאלתי:בשנה האחרונה הtag רק הוא התנדנד בין7.5 כשהקפדתי על דיאטת יוד ועד ל14.5כשאכלתי כדורי אצות יד וכלל לא ידעתי שאסור לי.אני מתעקשת שלא לקחת אלטרוקסין כי אני מבינה שזה ממש תלוי באוכל,חוץ מדיאטת יוד,מה עוד היית ממליץ שיוכל לסייע לי להוריד את הtshמשמעותית ומהר?

17/08/2017 | 18:22 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב, רמת הTSH מעידה על תת פעילות של בלוטת התריס. תוכלי לקרוא את המאמר הבא ולקבל טיפים מצויינים. http://www.ima-adama.co.il/articles/article.asp?articleId=3912 בברכה, אביטל

09/08/2017 | 22:52 | מאת: משה

רצון להכי

16/08/2017 | 07:53 | מאת: אביטל זלצר

יש לראות רופא

08/08/2017 | 17:44 | מאת: yol

מדי פעם מתפרסמים המהדרים ומהללים את הצ'יה. עד כמה אמת יש בנתונים הבריאותיים של הצ'יה ואם אכן נכונים הם , מה המינון היומי המומלץ ?

שאלתי הנ"ל הנה לאחר שימוש בן כחודש, ובין שאר היתרונות מפורסם כי ,השימוש בצ'יה משפר ומקל בנושא היציאות. אינני רואה לכך תוצאות. ומאחר ולגבי שאר המדדים אין ביכולתי לבדוק , אני מבקש את תשובתכם המלומדה. תודה

17/08/2017 | 18:36 | מאת: אביטל זלצר

YOL שלום כדי להינות מהסיוע של צ'יה ביציאות, יש להשרות הכל בוקר כף מלאה בכוס של מים, להמתין 15 דקות ולשתות על קיבה ריקה. מומלץ לסחוט פנימה גם חצי לימון המשפעל את הקיבה ומוריד את רמת החומציות. מאחר והצ'יה מפרישה למים חומר מוצילג הדומה לג'ל, נוצר סיכוך של המעים, מה שמקל אצל חלק מהאוכלוסיה את היציאות. בברכה ובהצלחה אביטל

שאלתי העיקרית ואשר לגביה לא נעניתי - מה באשר לנכונות הנתונים המתפרסמים באשר לחשיבות הבריאותית בצ'יה? תודה

19/08/2017 | 23:28 | מאת: אביטל זלצר

על היתרונות והחסרונות תוכל לקרוא בכתבה הבאה- http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-2c18d9d398f8641006.htm ערכים תזונתיים והבריאותיים הם אכן מדוייקים ונכונים לגבי אומגה 3 = לא נספג בגוף מהגרעין עצמו. בברכה אביטל

אני בן 34, מתאמן חובבן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר ברצוני לדעת אחת ולתמיד איזה לחם הכי בריא וטוב מבחינת השפעתו על חוסר השמנה,עיכול טוב, ופחוץ הגפעה על ערכי סוכר בדם תודה

16/08/2017 | 07:53 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב, ישנם היום בשוק לחמים טובים ואיכותיים כמו למשל לחם כוסמין לחם מחיטה מלאה מונבטת לחם מחמצת שאור. בכל מקרה לשאלתך, יש לצרוך בצורה מתונה. בברכה אביטל

עד היום לא ברור לי מה ההבדל בין שיבולת שועל רגילה לבין סובין שיבולת שועל? ברור לי שבסובין יש סובין. אבל האם יש בסובין הזה גם קצת ויטמינים כמו בקוואקר עצמו? או שהם רק תחליף לבנפיבר שקונים בבית המרקחת?

02/08/2017 | 08:52 | מאת: אביטל זלצר

גלי שלום סובין שיבולת שועל הינה הקליפה של גרגר שיבולת בשועל ומהווה מקור נפלא לפחממימה מלאה ומורכבת. לסובין ערך חלבוני גבוה מאוד. בכוס סובין (כ 100 גרם) ניתן למצוא 17.3 חלבון, 7 גרם שומן (מתוכו 1.3 גרם שומן רווי), 246 קלוריות, 50.8 גרם פחמימות, 15.4 סיבים, 58 גרם סידן ו-0 גרם כולסטרול. עוד מידע חשוב שכדאי לדעת ,בין סיביה המסיסים נמצא גם בטא גלוקן, שהתגלה כיעיל בהורדת רמות הכולסטרול בדם ובשיפור תפקוד המערכת החיסונית. הערך הקלורי של סובין שיבולת שועל נמוך הרבה יותר מזה של שיבולת שועל מלאה (246 קלוריות לעומת 389) וכמות הסיבים גדולה יותר. לגבי ערכים תזונתיים סובין לא מהווה מחליף לשיבולת שועל כלל וכלל. בברכה אביטל

30/07/2017 | 19:17 | מאת: הילה

היי האם מותר לקחת כדורי כורכום בזמן ההנקה?

02/08/2017 | 08:41 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב אין שום בעיה ליטול כוככום בהנקה. בברכה אביטל

25/07/2017 | 13:13 | מאת: בן40

שלום רב למנהלי הפורום, ברצוני לשאול מה מומלץ לאכול לחולה קרוהן-קולוטיס (+ "צרות" וכולי), מבחינת איזה סוג לחם מומלץ? / פיתות (שחורות או רגילות)?, קרונפלקס? ודגנים? והאם צריך להיות חשש לחולה, מתירס, מגרענים של מיצי הדר קטנים ומסומסום לא טחון? תודה מקרב לב על העזרה!!

28/07/2017 | 23:17 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב יש תזונה למצבי התקפים ותזונה למצבי הפוגה. בכל מקרה, התזונה מותאמת לפי המקום בו נפגעו המעיים ולפי התסמינים. לדוגמא: במידה ויש פגיעה במעי הגס,מומלץ להימנע ממזונות המכילים לקטוז ותאית. במידה והושט נפגעה מומלץ לאכול מזונות בעלי מרקם חלק כדי לא לפגוע בריקמה המודלקת בכל מקרה, למחלות אלו אין תפריט אחד אלא התאמה ספציפית שמורכבת אחרי תשאול מלא ומקיף.חסרים כאן פרטים ומומלץ מאוד להיפגש עם תזונאית טבעית או נטורופתית להרכבת תפריט בהתאם לתסמינים ולמצב הקיים באופן אישי. בברכה אביטל

שלום עשה דסקופיה דרך הפה ואמרו שיש לי דלקת .בקבה לקחתי שבועים הנטביוטקה .לאחר שלושה ימים התחלו יצאות בין 7 -6מיום מזה כחודש וגם ירדתי במשקל .מב עלי לעשת תודה מראש צפי

28/07/2017 | 23:10 | מאת: אביטל זלצר

צפי שלום רב, יש לפנות לרופא המטפל כדי להמשיך בירור ולאבחן את מקור השילשול מאחר ומדובר בחודש שלם ובירידה במשקל. עד אז, יש לאכול תזונה לתמיכה בקיבה ולהקפיד לקחת ויטמינים כדי שלא יווצרו חסרים תזונתיים. בברכה אביטל

זוכרת משהייתנו בחו"ל סוג של נבט חיטה wheat germ שנמכר מוכן לפיזור מעל סלטים, יוגורט, וכו' - בישראל חיפשתי כזה במשך זמן רב, ובינתיים השתמשתי בסובין לאותן מטרות. לבסוף, מצאתי שקית אטומה של נבט חיטה שנראה לי חיצונית זהה למוצר בו השתמשנו בחו"ל (אריזה של 250 גרם, יצרן: תבליני שרף, אף. סי. תבליני הגליל בע"מ) - אלא שלא כתוב על האריזה האם מותר להשתמש בזה as is או לא - אז התקשרתי ליצרן. אנשי המקצוע שם התיעצו ביניהם ולבסוף חזרו עם תשובה שאין להשתמש במוצר as is - נבט החיטה הזה מיועד לשימוש באפיה, בישול, צליה... - תמהתי מאד על תשובה זו. הרי קניתי את המוצר הזה כי אמור להיות לו ערך תזונתי מאד גבוה - והם אישרו לי שאכן ערכו התזונתי גבוה מאד - אבל אפיה, בישול, צליה, פוגעים מאד מאד בערכו התזונתי - וגם את העובדה הזו הם אישרו - אז בשביל מה לקנות את זה בכלל? תשובתם היתה שלהבא יכתבו על האריזה הנחיות לשימוש במוצר. שאלתי אליך: האם יש תהליך קליה קצר אשר גם ישמר ערך תזונתי וגם יאפשר שימוש בטוח ללא כל חימום נוסף, כלומר פיזור מעל סלטים, יוגורט, וכו'

שלום רב. עד כמה שידוע לי, אין כל מניעה להשתמש בנבט חיטה ללא תהליך בישול או חימום כפי שנהוג בתזונת הרוא פוד, כך גם במקרה שאת מציגה. אני לא מכירה את המוצר עליו את מדברת, הייתי שואלת את היצרן מדוע ענה כך, מהי הסיבה. בברכה אביטל

יש המשתמשים בקמח שעורה או כוסמין במקום חיטה, אך גם בהם יש גלוטן, ונאמר שכ-50% מהאוכלוסיה סובלת מאלרגיה לגולטן, לא רק חולי צליאק. אם אני רוצה לשמור מאכילת גלוטן, עלי להימנע גם מקמחים כמו שעורה או כוסמין וכו'? תודה על המשוב.

ספיר שלום גלוטן נמצא בחיטה ,שעורה ,שיפון ,ושיבולת שועל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2017 | 15:23 | מאת: איתן

אני לוקח יום יום סידן קרבונט+D ולפני השינה אני נוטל מגנזיום. האם ניתן וכדאי לקחת אותם יחד לפני השינה? כי הרופאה אמרה לקחת חצי שעה אחרי בשר, ושעה וחצי אחרי גבינה. תודה מראש איתן

21/07/2017 | 19:02 | מאת: טובה בר-שאן

איתן שלום אכן ניתן לקחתם ביחד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2017 | 18:51 | מאת: מנשה

האם צריכת חלב בקר ומוצריו מעלים את רמות הסוכר בדם? וחלב עיזים?

21/07/2017 | 19:01 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום האינדקס בגליקמי של חלב נמוך .הוא לא מעלה סוכר בדם אלא אם הוסף לו סוכר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום שוב לטובה ענית לי שאבקת כוסמין זה קמח חיטה - אבל כתבתי שזה ל א קמח כי לא הייתי שותה ושמה בקפה קמח. זה מתערבב יפה בקפה וללא טעם לוואי ונראה כמו חלב בקפה. כפי שציינתי לא מצאתי באף חנות טבע ביורשלים או במחשב שמוכרים אבקת כוסמין בארץ.אם תמצאי - אשמח לדעת. תודה יעל

21/07/2017 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום מצטערת לא שמעתי על אבקת כוסמין .יש אבקת עשב חיטה . שזה יותר הגיוני. בתודה וסליחה טובה בר- שאן

09/07/2017 | 15:13 | מאת: אסתי

האם שתיית מיץ סלק (נסחט במסחטה איטית) מוגבלת לכמות מסויימת? האם אני מותר לשתות מיץ מ-3 סלקים? האם נכון לערבב מיץ סלק עם פירות / ירקות נוספים ואיזה? תודה אסתי

11/07/2017 | 08:33 | מאת: טובה בר-שאן

אסתי שלום. כן את יכולה ואפילו רצוי שתשתי מיץ סלק גם מ3 סלקים . את יכולה לערבב עם סלרי, חסה, גזר, תפוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/07/2017 | 14:42 | מאת: אסתי

טובה שלום תודה רבה על התשובה זה בסדר לערבב עם מיץ תפוזים? או שהערבוב הורס? תודה רבה אסתי

17/08/2017 | 18:37 | מאת: אביטל זלצר

זה בסדר גמור לערבב

08/07/2017 | 12:07 | מאת: כרמלה

שלום האם אפשר להשאיר חצי בצל במקרר,ולהשתמש בו למחרת? האם הוא מהווה בעיה מבחינת בריאותית?,אומרים שהוא יכול לצבור אליו חיידקים שעלולים להזיק לבריאות, מה דעתך? כרמלה

11/07/2017 | 08:31 | מאת: טובה בר-שאן

כרמלה שלום לבצל יש הרבה תכונות רפואיות ברגע שחותכים את הבצל חלק מהחומרים לאורך זמן נהרסים. המקרר מונע התרבות של חיידקים . ולכן אם השארת זמן מסוייםבמקרר הבצל לא יתקלקל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/07/2017 | 13:43 | מאת: סימה

שלום רב, אבקש לדעת איך אפשר לבדוק אם יש חוסר ביוד? איזו בדיקה עושים? ואם מתגלה חוסר ביוד איזה מזונות אפשר להשלים את החוסר מלבד דגים שאיני אוכלת? תודה לתשובה סימה

11/07/2017 | 08:30 | מאת: טובה בר-שאן

סימה שלום לצערי לא נותנים בדיקה רוטינית לבדיקת רמת היוד בדם. להרבה מאיתנו יש חסר ביוד. יוד נמצא גם באצות ימיות . ואמור להיות גם במים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/07/2017 | 10:53 | מאת: רחלי

שלום לכן, אני רוצה לטחון שקדים ולהוסיף לסלט.(לא אוהבים אצלי בבית את השקדים כפי שהם, שלמים) האם זה בסדר שאטחון אותם כפי שהם עם הקליפה החומה או שכדאי שאקנה באריזות מוכנות בחנות ,שקדים קלופים הנקראים "שקדים מולבנים" ואותם אוסיף לסלט? תודה מראש

11/07/2017 | 08:28 | מאת: טובה בר-שאן

רחלי שלום . עדיף שטטחני אותם במקום . כך את מונעת חמצון שלהם והרס של חומצות השומן שבשקד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/07/2017 | 10:46 | מאת: רחלי

אני בת 54 בבדיקת דם נתגלה אצלי מחסור בויטמין D. התוצאה :43 כשהסף הנמוך הוא 75. אני נמצאת די הרבה בחוץ אם כי אני מתמרחת בקרם הגנה בעיקר בפנים. האם יש לי בעיית ייצור של הויטמין ? איך בודקים את זה?כיצד פותרים את הבעיה חוץ מלקיחת הויטמין? תודה מראש

11/07/2017 | 08:27 | מאת: טובה בר-שאן

רחלי שלום א. החסר נגרם כי אנחנו מתמרחים במסנני קרינה. וככל שאנחנו מתבגרים יכולת הקליטה בעור מהשמש קטנה. חשוב מאוד לקחת את הויטמין כיוון שחסר שלו גורם למחלות אוטואימוניות וסרטן . המלצתי החמה שתתחילי לקחת את הויטמין ותתיעצי עם נטורופט לגבי הכמות שאת צריכה בהתאם למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2017 | 10:20 | מאת: יעל

שלום.חזרתי מסלובקיה (אתר ספא) ובעקבות המלצה קניתי בחנות טבע אבקת כוסמת שאני שותה עם קפה - אין טעם - מצויינת - וטובה לחיזוק העצמות בערך כמו סידן. לא מצאתי באף חנות טבע בירושלים או באתרי אינטרנט שיש בארץ אבקה כזו. בא באריזה של חצי קילו. כולם מציעים רק קמח כוסמת כוסמין? שכמובן לא אשתה לא בקפה ולא במים. האם ידוע לכן? האם יש מקום בארץ להשיג זאת? (נקרא בסלבית pohankovy napoj - תודה יעל ירושלים suseny

11/07/2017 | 08:25 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום אבקת כוסמין זאת העצפ קמח חיטה -אם החיטה שלא עברה שינוי מבחינת כמות הגלוטן שלה . אבקת כוסמת זה דגן שלא מכיל גלוטן . למה כוונתך ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2017 | 12:32 | מאת: yol

האם התה הירוק שומר על תכונותיו הבריאות, גם בטעמים נוספים , כגון לימונית וכו' ?

26/06/2017 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

יול שלום אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/06/2017 | 10:44 | מאת: עלמה

אני הידרו תרפיסיטית הרבה שעות מים,מעוניית לדעת באם נכון לאכול שמרים חיים להגנה על העור והשיער

26/06/2017 | 17:09 | מאת: טובה בר-שאן

עלמה שלום אני ממש לא בעד . במקום תאכלי ירקות ופירות המכילים מלא אנטיאוקסידאנטים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/06/2017 | 22:39 | מאת: רבקי

בתקופה האחרונה סובלת מאוד מגזים. נוטלת פרוביוטיקה. נוטלת סמטיקון . נמנעת מדגנים פרות יבשים... לועסת לאט...וכו, במה עוד ניתן להעזר תודה

26/06/2017 | 17:08 | מאת: טובה בר-שאן

רבקי שלום בארוחה אחרונה לקחת אנזימי עיכול לפרוק יעיל של המזון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/06/2017 | 07:51 | מאת: ריקי

שלום רציתי לדעת מה החשיבות של לאכול משהו לפני העמסת סוכר 50. אם לא אוכל כלום, האם זה ישפיע על התוצאה? מה המטרה של האכילה לפני? אם זה רק בשביל ההרגשה שלי אז אני מעדיפה לוותר על האוכל הזה בבוקר כי אוכל בבוקר עושה לי בחילות. מצד שני אם יפגע בתוצאות אז אעשה זאת...

26/06/2017 | 17:07 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום בבדיקה נותנים לך לשתות תמיסת סוכר בריכוז גבוה ובודקים את הזמן שהסוכר יורד בדם. בדרך כלל לא אוכלים לפני הבדיקה. בברכה טובה בר- שאן

26/06/2017 | 17:09 | מאת: ריקי

סליחה אבל את טועה. ב 50 ההנחייה כן לאכול

17/06/2017 | 18:39 | מאת: סימה

שלום, אני טוחנת פעם ביום זרעוני דלעת חמניות ושומשום כף אחת מכול סוג ומוסיפה ליוגורט האם הכמות של כף אחת מספיקה כדי להפיק את היתרונות של כול אחד מהם? או שעלי להגדיל את הכמות? תודה לתשובה סימה

24/06/2017 | 18:09 | מאת: אביטל זלצר

סימה שלום כמות של כף מכל סוג מספיקה בהחלט אין צורך לטחון בברכה אביטל

עברתי לפני שנים רבות כריתת כיס מרה ,מאחר שאתה מציין שקארי מעורר מיצי כיס מה מרה האם אני יכולה לצרוך כורכום (כבר כמה שבועות אני מכינה אבקת כורכום עם מעט פלפל שחור ובולעת כמות בגודל גרגר פלפל שחור כל בוקר ) מחכה לעצתך

10/06/2017 | 16:54 | מאת: טובה בר-שאן

דינה שלום תבלין קארי זו תערובת שהרכבה יכול להשתנות ממתכון למתכון. בכל התערובות ימצא כורכום, שגם נותן לתערובת את צבעה האופייני. בנוסף, במרבית התערובות ימצאו כוסברה טחונה, כמון, ופלפל שחור. מרכיבים אחרים עשויים להיות גרגרנית יוונית (חילבה), זנגביל טחון, אבקת שום, חלתית, שומר, קינמון, ציפורן, הל, זרעי או אבקת חרדל, אגוז מוסקט טחון ומייס, ופלפלים חריפים מסוגים שונים (צ'ילי, קאיין, פלפל ארוך). בעוד שכורכום מופק משורש הכורכום בברכה ובהצלחה טובה בר-- שאן ראו גם

08/06/2017 | 22:39 | מאת: רינה

שלום רב, גילו אצלי אי סבילות לפרוקטוז האם אני יכולה לאכול אוכמניות ודובדבנים מוקפאים,בכמות של חופן ליום? אשמח לתשובה רינה

09/06/2017 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום גם בפירות אילה יש פרוקטוז אך במינון נמוך. לכן יש טעם לבדוק ולראות את הרגשתך אם זה לא גורם לך לתופעות לוואי אז התשובה היא כן .את יכולה לאכל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2017 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום בפירות אילה יש כמות קטנה יחסית של פרוקטוז. לכן שווה לנסות . אם אין לך תופעות לוואי ,אז את יכולה לאכל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/06/2017 | 10:25 | מאת: עינת

האם בהריון מותר להשתמש בחומץ תפוחים לא מזוקק לחיזוק מערכת חיסון? האם יש עוד דברים שיכולים לעזור עם דלקות גרון בהריון?

09/06/2017 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

עינת שלום לדלקות בגרון בזמן הריון עדיף לקנות ביוביליס של סופרב ,שזו פרוביוטיקה מיוחדת המונעת התיישבות של חיידקים בגרון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/06/2017 | 17:46 | מאת: אטי

לבתי בת התשע החלו לבצבץ הפיטמות וגם מעט שיער פלומה מתחת לבית השחי. אנחנו בבית מקפידים על תזונה בריאה ורב המזון שלנו אורגני. האם נכון יהיה למנוע/להקטין מבתי את המזונות הבאים: זרעי פשתן, נבטי אלפאלפא, אורז, גרעינים, סלק... ועוד מזונות המכילים פיטואסטרוגנים? תודה

09/06/2017 | 05:51 | מאת: טובה בר-שאן

אטי שלום לפי המחקרים התפתחות מינית מוקדמת נובעת בעיקר מאסטרוגנים סביבתיים הקיימים במשחות דאודורנטים חלב ביצים בשר , פלסטיקים שההורמונים מהם זולגים למזון. כל המזונות שדברת עליהם נפלאים וחשוב שתשאירי אותם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/06/2017 | 13:48 | מאת: לינוי

אני רגישה לפרוקטוז ולוקטוז האם בסירופ סירופ גלוקוזה יש את הסוכרים האלה ?

09/06/2017 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

לינוי שלום בסירופ גלוקוז אמור להיות אך ורק גלוקוז . בדקי את המרכיבים כאשר את קונה סירופ זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום. האם במשקה ציקורה על בסיס עולש יש תאוברומין? האם חוץ בשוקולד, תה שחור, קפה וקולה יש עוד משקאות / מאכלים שעדיף להמנע מהם עם יש לי רגישות לא ברורה לתאוברומין? האם שמעת על רגישות דומה לתאוברומין.

09/06/2017 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

דפקט שלום תאוברומין לא קיים בקפה ציקוריה . כיוון שהוא מופק מצמח העולש בו אין חומר זה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/05/2017 | 08:59 | מאת: ענת

היי האם ניתן לאכל גזר בחופשיות ? האם צבע הכתום משגורם הגזר על העור כלול להזיק ?

24/05/2017 | 17:57 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום בגזר יש בתא קרוטאן .אנטי אוקסידאנט חשוב .חלקו הופך בגוף לוויטמין A / הצבע הכתום מתחת לעור אינו מזיק. אנשים מעשנים לא צריכים להגזים . בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

20/05/2017 | 20:31 | מאת: שלומית

היי, מתי רצוי לאכול. גבינות יוגורט בוקר צהרים או ערב? ואם אוכלים בערב איזה השפעה יש לאכילת מוצרי חלב מבחינת שינה,העיכול והספיגה? אשמח לדעתך שלומית

24/05/2017 | 17:55 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית אודה על האמת . אני לא מתלהבת ממוצרי חלב. יוגורט הוא הבריא מכולם. כי יש בו חיידקים פרוביוטים. ניתן לאכל בבוקר או בערב לפי הרגשתך. בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

20/05/2017 | 17:17 | מאת: דליה

אני בת 66 וקיבלתי כדורי צנטרום סילבר האם לקחת אותם בוקר או ערב והאם צריך להמשיך לקחת ויטמין D בנפרד 10 טיפול ביום שלקחתי עד עכשיו

24/05/2017 | 17:54 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום תתיעצי בבקשה עם המטפל שלך או לפי הוראות שקבלת. כנ"ל לגבי ויטמין D . כי אין לי פרטים על המצב הרפואי שלך בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

19/05/2017 | 20:20 | מאת: סימה

האם שתיה של כוס 1 של מי טוניק כול יום עלולה להזיק? אני שותה כיוון שזה עוזר לי לכיווץ השרירים תודה מראש לתשובה סימה

24/05/2017 | 17:52 | מאת: טובה בר-שאן

סימה שלום אכן עוזר. בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

האם השפעתו טובה לא רק בשתיה לפני השינה. ?

19/05/2017 | 06:30 | מאת: יניב

שלום לכולם, לא יודע אם זה הפורום הנכון לתחום של התזונה לחדר כושר, אבל אשמח אם יפנו אותי לפורום הנכון.

24/05/2017 | 17:51 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום כדי לבנות תזונה נכונה יש לדעת את זמן הפעילות ודרגת קושי .בעיקרון לפני פעילות אוכלים פחממות . לאנרגיה זמינה . לאחר פעילות אוכלים חלבונים עם ירקות לשמירה על שרירים ומניעת פרוקם. בברכה ובהצלךחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

18/05/2017 | 15:03 | מאת: אמנון

הי שאלתי - מדוע צריך לעשות הפסקה של שבוע בשתיית היוגורט של הפטרייה הטיבטית ,לאחר שלושה שבועות של שתיה רצופה בתודה אמנון

24/05/2017 | 17:50 | מאת: טובה בר-שאן

אמנון. שלום אודה על האמת שפעם ראשונה אני שומעת . זאת באמת אינני יודעת בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

18/05/2017 | 08:39 | מאת: דורי

אני סובל מגאוט כבר מספר שנים.לאחרונה ההתקפים הינם בתכיפות גבוהה.מקפיד מאד על תזונה נטולת פורינים אך בכל זאת חווה התקפים. שאלתי האם אכילה של מזון מקופסאות שימורים כשלעצמם או מבושלים כרוטב לספגטי או לאפונה-האם יתכן שהם כשלעצמם יוצרים את התקפי הגאוט. אודה לתשובתך

24/05/2017 | 17:48 | מאת: טובה בר-שאן

שלום אין לי מושג מה אתה אוכל .אבל אוכל משימורים למעשה הרבה מאוד מהערכים התזונתיים אובדים. . בגאוט מאוד חשוב לאכל אוכל ללא פורינים ואוכל שאינו דלקתי .בשימורים יש כמויות של מלח. גם כך גאוט זה הצטברות של מלח חומצת שתן. המלצתי שתאכל אוכל בריא יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/05/2017 | 09:10 | מאת: דליה

מה היא המנה המומלצת ליום של קינמון טחון? האם לקינמון טחון שקונים בסופר יש לו את היתרונות ונחשב מספיק טוב מבחינת הסגולות שלו? אשמח לקבל תשובה דליה

24/05/2017 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום . כפית קינמון זה נפלא . כן גם קינמון טחון עושה את העבודה .מעלה את הרגישות לאינסולין ומוריד סוכר בדם בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

16/05/2017 | 00:11 | מאת: יעל

שלום, האם אכילת פירות יער מומלצת ואיזה סגולות יש להם?איזה מהם הכי מומלצת? ומאחר ולא ניתן להשיגם טרי,האם גם לקפואים יש יתרון? תודה לתשובה יעל

24/05/2017 | 17:38 | מאת: טובה בר-שאן

פירות יער הם ממש סופר פוד . בעלי ערך גליקמי נמוך . שומרים על כלי הדם . מגינים על המוח . נפלא וחשוב לאכל אותם .גם קפואים . בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

03/05/2017 | 23:14 | מאת: יעל

שלום רב, רציתי לשאול לגבי גויבות,האם הגרעינים שנימצאים בתוכם מסוכנים לבריאות?אני יודעת שהם מכילים ויטמין C כמה צריך לאכול מהם כדי לקבל את הכמות הנידרשת ליום? בתודה ובברכה יעל

07/05/2017 | 07:46 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום גויאבות הן פרי נפלא. הגרעינים ממש לא מסוכנים לבריאות לאדם בריא. ניתן לאכל בסביבות 2 גויאבות ליום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/05/2017 | 08:04 | מאת: עייפה בצורה קיצונית

הי, לפני כחודש וחצי עברתי הפלה טבעית ונזקקתי לגרידה בביח. שבועיים לפני ועד היום קצב העבודה שלי כולל טיסה לכנס וההתרוצציות מטורף מהרגיל. אני חובה מעין קריסה שאין לי כח לקום מהמיטה וחולשה קיצונית. עשיתי ב. דם כולל פריטין וכו והכול תקין. מה מומלץ לקחת לחיזוק? והאם אכן זה מהמקרה לעיל? האם מומלץ לבדוק משהו נוסף או שפשוט לעצור ולנוח (לא ממש אפשרי לגמרי...). תודה!

07/05/2017 | 07:45 | מאת: טובה בר-שאן

שלום תהליך ההפלה הוא תהליך טראומתי לגוף . בנוסף בבת אחת חלה השתנות בהורמונים .לכן את כל כך עייפה. ממליצה מאוד לקחת קומפלקס ויטמיני B . ופרוביוטיקה. ופורמולה של אנטיאוקסידנטים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/05/2017 | 15:27 | מאת: טלי

יש לרפואה היפנית מענה לעייפות הקיצונית אחרי הפלה. אני מטפלת בדיקור ויכולה לעזור או לנסות למצוא לך מטפל באיזור מגורייך אם זה מענה שמתאים לך.

30/04/2017 | 00:41 | מאת: עדי 😊

אני ביום השני למחזור, ואני אמורה לעבור בדיקות דם ושתן, האם כדאי לי לדחות את הבדיקה, או שאעבור בכל זאת, תודה

07/05/2017 | 07:42 | מאת: טובה בר-שאן

שלום עדי. אם הבדיקות הן של הורמוני מין . יש לעשות את הבדיקה בתאריך שהרופא נתן אך אם אילה בדיקות רגילות . דחי את הבדיקה . כי בשתן תקבלי דם שישבש את התוצאות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/04/2017 | 10:14 | מאת: סופי

שלום, איך אפשר למדוד גרם 1 של קינמון טחון ??(אני יודעת שבכפית יש 5 גרם איך אפשר להעריך משקל של גרם 1? תודה מראש לתשובה סופי

07/05/2017 | 07:41 | מאת: טובה בר-שאן

שלום פשוט חלקי את הכפית ל5 חלקים ודעי שזה גרם קינמון . או תקני משקל לתבלינים .הבברכה והצלחה טובה בר- שאן

21/04/2017 | 13:41 | מאת: ממתיק ציטריט

שאלתי היא , האם ממתיק ציטריט מזיק לבריאות ? מה זה בעצם הממתיק הזה? הוא טבעי? הוא מסרטן? תודה.

23/04/2017 | 16:43 | מאת: טובה בר-שאן

שלום לשואל סודיום ציטיטריט זה כלל לא ממתיק אלא נוגד חימצון מספרו הוא E331 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

איזה מזונות אינם מכילים עמילן

23/04/2017 | 16:39 | מאת: טובה בר-שאן

דש שלום מזונות עניים בעמילן הם עלים ירוקים , פרחים כמו כרובית וברוקולי ,עגבניה, פלפל מלפפון והעלים של בצל ירוק . גם שקדים ואגוזי מלך אינם מכילים עמילן אלא שומן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן