פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

29/01/2005 | 11:50 | מאת: סימה

מהי דיאטת לחם ?

29/01/2005 | 14:39 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, הדיאטה פותחה על-ידי הדיאטנית הקלינית אולגה רז, אשר כתבה גם ספר הדרכה בנושא והיא זוכה לפופולריות בארץ. את יכולה לרכוש את הספר, או לפנות ישירות לאולגה. כמו כל דיאטה יש לה את החסרונות של דיאטה. בהצלחה צביה

29/01/2005 | 09:34 | מאת: גיל

קניתי את המוצר הנ"ל , מצויין עליו שהוא מכיל סידן בערך 1100 מ"ג ל-100 גר. (תוצרת חוץ) האמנם זה נכון-תכולת סידן כה גבוהה במוצר כזה? האם גם תמרים מכילים כ"כ הרבה סידן?

29/01/2005 | 14:43 | מאת: צביקה קורן

גיל שלום, בתמרים יש 20 - 30 מ"ג סידן במאה גרם, כך שנראה לי שהמידע הרשום על התווית הוא שגוי, אלא אם כך הוסיפו סידן באופן מלאכותי. לסילאן יש עוד חסרון - הוא עשיר מאד בסוכר הגורם, בין השאר, לבריחת סידן... בהצלחה צביקה

29/01/2005 | 05:09 | מאת: lucky

אני חושבת שכל הנכנסים לפורום זה חייבים תודות לצביקה על הזמן שהוא משקיע במתן תשובות מקיפות ומלומדות על מגוון השאלות המוצגות כאן. אני פשוט נהנית לקרוא את תשובותיך. כה לחי!!!!!

29/01/2005 | 14:48 | מאת: צביקה קורן

לצערי קיימת בורות רבה בציבור ופערי ידע הנובעים, בין השאר, מפרסומות מטעות, מלחצים כלכליים, משיקולים מסחריים, משמרנות ומנוקשות של הגורמים הרשמיים האמורים להדריך ולהנחות את הציבור. אני מציע לכל מי שרוצה לשמור על בריאותו ללמוד, להתעדכן ולשאול שאלות... שבת שלום צביקה

29/01/2005 | 01:41 | מאת: לירון

אני סובלת הרבה מאוד מבחילות.. מדוע? וכיצד ניתן להפסיק כי זה מציק לי מאוד לירון

29/01/2005 | 14:50 | מאת: צביקה קורן

לירום שלום, לבחילות יכולות להיות סיבות רבות, פיזיולוגיות ונפשיות. קשה לענות במסגרת הפורום. כדאי לשלול בעיה רפואית ולפנות במקביל ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה

29/01/2005 | 01:38 | מאת: לירון

רציתי לדעת היכן אפשר להשיג טבלה של משקל רצוי לגיל, כי הבנתי ששיטת הBMI לא מדוייקת מפני שהגיל גם קובע... ואם אין איפ הלהשיג את זה אבקש לדעת כמה אני שגובהי164 ומשקלי בערך 69-71 ואני בת 14 ושמונה חודשים צריכה לשקול.. תודה רבה, לירון

29/01/2005 | 14:55 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, כדי לחשב משקל רצוי צריך להשתמש בכמה מדדים וביניהם: BMI, יחס בין גובה למשקל, מדידת אחוזי שומן, מדד היקף מתנים. אני לא מכיר מחשבון שעושה את שלושת הדברים במיוחד שאת מדידת שומן צריך לבצע עם מכשיר (ידני או אלקטרוני). לדעתי את בגבול העליון של המשקל התקין. תגבירי קצת פעילות גופנית ותורידי את כמות הסוכרים, הממתקים והחטיפים ואז תתאזני. בהצלחה צביקה

28/01/2005 | 21:13 | מאת: צ

שלום רציתי לדעת האם: קינואה ו/או דוחן ו/או שיבולת שועל(זו שניראת כמו אורז) ו/או גריסים יכולים להוות תוספת בארוחה בימקום אורז או פתיתים או איטריות? (הכוונה כאשר מבשלים אותם כמו את האורז ולא במרק או דייסה) מי מהם עדיף? בנוסף רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי הגריסים (יש גריסי פנינה ויש גריסים עבים ) והאם יש דבר כזה כמו גריסים מלאים? תודה

28/01/2005 | 21:58 | מאת: צביקה קורן

אורז (לבן), פתיתים ואטריות מקמח לבן זה מזון חסר ערך תזונתי השודד מהגוף ויטמינים ומינרלים ומעניק רק קלוריות ריקות. מומלץ להשתמש בדגנים מלאים כגון: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינוא אמרנט, שיבולת שועל גריסים ועוד. כדאי לגוון עם סוגי הדגנים ולא לאכול כל יום אותו סוג. גריסי פנינה הם יותר מעובדים וגריסים עבים הם יותר טבעיים ולכן דורשים בישול ארוך יותר (כמו אורז). קינואה הוא מזון איכותי ביותר ויש בו כ 10% חלבון. בהצלחה צביקה

29/01/2005 | 06:01 | מאת: יונתן

אבקש לדעת אם אפשר לאכול קינואה כאשר יש אי ספיקת כליות כרונית עם ערכים של קראטנין 1.7

28/01/2005 | 19:47 | מאת: מישהי 1

שלום ! שאלה: מדוע בימי צום סובלים מבחילות ועד הקאות? הרי אין בעצם מה להקיא, אז מאין נובעת תגובה זו של הגוף? למה זה קורה? האם זו תגובה נורמלית? בתודה מראש!

28/01/2005 | 20:43 | מאת: צביקה קורן

בימי צום אין לגוף סוכרים זמינים ולכן הוא הופך תאי שומן לסוכר (גלוגוז) כדי לספק את צרכי הגוף והמוח. בתהליך הפיכת תאי השומן לסוכרים יש מספר תוצרי לוואי שאחד מהם הוא גופי קטון. גופי הקטון גורמים למספר תופעות בגוף ובין השאר גם לבחילה עד כדי הקאה ולחומציות יתר בגוף. אגב, בדיאטות החלבונים (אטקינס משל) יש ייצור ייתר של גופי קטון. אם הגוף לא מסוגל לפנות אותם יש תופעה של "אצידוזיס" (חמצת) שעלולה לגרום נזק לכליות ולכבד. זאת הסיבה שממליצים למי שעושה את הדיאטה הזאת לבדוק תפקודי כבד וכליות כל מספר שבועות והיא אסורה לחולי כליות. בצלחה צביקה

28/01/2005 | 15:38 | מאת: יעל

שלום רב- אני בת 24. סובלת מאקנה כבר המון שנים- לפעמים קל ולפעמים קשה מאד... כלום לא עוזר. לאחרונה נאמר לי להפסיק לאכול מוצרי חלב וזה אכן עזר. ואז כבר לא יכולתי להתאפק והפצעים חזרו ובגדול ... :( אני מיואשת כי מוצרי חלב זה הדבר העיקרי שאני אוכלת- וסויה פשוט לא טעים לי.. מה לעשות? אשמח אם תעזרו לי.. חוץ מזה רציתי לדעת מה קורה אם אני אוכלת כל יום ביצה (לפעמים 2 ביום)- האם זה מזיק בכמות כזו? תודה רבה רבה יעל.

28/01/2005 | 20:57 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, לאקנה יכולות להיות מספר סיבות (הורמונליות, אלרגיה, זיהום פנימי וכד') וגם הטיפול שונה בהתאם. מוצרי חלב למשל מלאים בהורמונים ויתכן שזה משפיע עלייך. גם שוקולד, שומנים רוויים ופחמימות פשוטות עלולות להחמיר את המצב. אני מציע לך לפנות ליעוץ נטורופתי ובינתיים השתדלי להמנע ממוצרי חלב (מלבד יוגורט עיזים), מאכילת פחמימות ריקות כגון לחם לבן, אורז לבן, סוכר לבן וכד' (עלול להחמיר את מצב האקנה). מומלץ לאכול פחמימות מלאות כגון שבולת שועל, גריסים, כסמת, שיפון, חיטה שלמה וכולי. בטיפול תזונתי לאקנה ממעיטים בכלל בפחמימות - גם במורכבות. יש גם מספר תוספי תזונה שיכולים לעזור (אבץ, שמן נר הלילה, ויטמין B ועוד), אבל זה כדאי לקחת רק לאחר תישאול ויעוץ אישי בהצלחה צביקה

28/01/2005 | 15:16 | מאת: מני

שלום בימים אלה אני לומד בקורס מדריכי ח. כושר בביה"ס להסמכות באוני' ת"א. ברצוני לשאול האם יש דבר הנקרא "ירקות קטבוליים" המסייעים להוצאה האנרגטית ע"י תהליך עיכולם (ירקות קשים:כרוב גזר קולורבי וכד'). אם כן אשמח לקבל מענה ואף הפנייה לחומר עיון על כך. בברכה, מני.

28/01/2005 | 20:34 | מאת: צביקה קורן

מני שלום, אכן ירקות שעשירים בסיבים ודלים בסוכרים גורמים להוצאת אנרגיה במהלך העיכול יותר מאשר הם מעניקים. בנוסף לרשימה שהזכרת שורש סלרי וגבעולי סלרי שייכים לקבוצה הזאת. לא טעים במיוחד אבל בריא ויעיל... בהצלחה צביקה

28/01/2005 | 13:59 | מאת: תה טיביטי

שלום: אני בת 32 ורווקה ומשתמשת בתה טיביטי להרזיה. רציתי לבקש מכבודכם ולהתיעץ איתכם על זה. השאלה שלי האם בתה הזה עוזר באמת להרזיה, והאם מזיק לבריאות שלי? והרבה תודות לכם.

28/01/2005 | 20:30 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, עניתי בנושא זה מספר פעמים. אם תעשי חיפוש בפורום תמצאי. התה הזה מזיק ומסוכן. הוא עלול לגרום לפגיעה בכבד, לשילשולים, השתנה מרובה ואובדן ויטמינים ומינרלים. אין ולא קיים תה מרזה!!! בהצלחה צביקה

28/01/2005 | 00:25 | מאת: שמש

מותר לאכול: בשר דגים ועוף מכל סוג ובתנאי שאין בהם סוכר. (לשים לב:בנקניקיות לדוגמה יש סוכר) , מותר לאכול גבינות מכל סוג וגם חמאה, מרגרינה ושמן (אבל אסור חלב) , מותר ביצים בכל צורה קשה, חביתה וכ"ו ( אבל אסור פירות, קפאין , לחם ודגנים) באשר לאגוזים, שקדים וכ"ו - יש בהם יותר שמן מפחמימות ולכן אפשר לאכול אותם אבל לא בשבועיים הראשונים לדיאטה. הדיאטה אסורה לנשים בהיריון ולחולים במחלות כליות. הרעיון הכללי של הדיאטה הוא לאכול מאכלים ללא פחמימות או דלי פחמימות ולהרבות באכילת חלבונים ושומן (בעיקר חלבונים). אני מאד ממליצה לקנות את הספר בנושא. הדיאטה מצויינת ואני מאד בעדה!!! מבעלת ניסיון !

28/01/2005 | 07:18 | מאת: נאוה

אם אסור לחולי כליות, אולי הדיאטה פוגעת בכליות גם של אנשים בריאים? כמה זמן עשית את הדיאטה? האם עשית בדיקת תפקודי כבד וכליות?

29/01/2005 | 22:54 | מאת: שמש

הדיאטה אינה גורמת למחלות כליות אצל אנשים בריאים אם מבצעים אותה כמו שצריך כלומר, אם כל הויטמינים ותוספי המזון שאטקינס מציין בספרו. עשיתי את הדיאטה במשך חצי שנה אני ממשיכה אותה בקלות כדרך חיים ולא עליתי מאז שהגעתי למשקל היעד שלי. הסיבה שהדיאטה אסורה לחולי כליות היא כיוון שהיא משנה את אופן הפירוק של מרכיבי האוכל (המטבוליזם) ובעיקר פחמימות ובכך משנה גם את הפרשת האינסולין וחמרים נוספים הנוצרים בכליות ובלבלב. נ.ב זוהי דיאטה שצריכים להקפיד עליה מאד עד לפרטים הקטנים ועוזר גם להיות בעלי אמצעים כי לאכול כל הזמן רק בשר, ביצים ודגים יחד עם תוספי תזונה זה לא עסק זול

27/01/2005 | 23:27 | מאת: גלי

האם זה נכון שלא מומלץ ואולי אפילו אסור לעשות דיאטה מתחת 1200 קלוריות? תודה ולילה טוב! גלי

28/01/2005 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, רופא בארה"ב בדק באמצעות תוכנת מחשב את כל הצירופים האפשריים של תפריטים המכילים מתחת ל 1,200 קלוריות. הוא גילה שלא ניתן לקבל את הצרכים המינימליים הדרושים לגוף מבחינת חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרליים. זאת מלבד העובדה הידועה שדיאטה כזת מכניסה את הגוף למצוקה ולמצב של "הישרדות". מאד מאד לא מומלץ!!! אגב, גם דיאטת אטקינס מאד מאד מאד לא מומלצת!!! בהצלחה צביקה

27/01/2005 | 22:36 | מאת: שרון

רזיתי במהלך החודשים האחרונים כ-10 ק"ג בדיאטה מאד קיצונית וכרגע בכל פעם שאני נתקפת רעב ואוכלת אני מיד משמינה. מה עלי לעשות??????????

29/01/2005 | 20:06 | מאת: בלה אגמון

עליך להתאזון ולשקם את הגוף והנפש שלך מהנזק שגרמת לעצמך. אפשר לעשות זאת על ידי יעוץ תזונתי אחראי ומקצועי.

27/01/2005 | 20:47 | מאת: נטע

שלום השאלה שלי היא האם בישול של עגבניה ותפ"א מפרק את האשלגן (האם למי שאשלגן בגופו גבוה מותר לאכול עגבניה ותפ"א הנמצאים בתבשיל)? התשובה מאד חשובה לי אודה לכם אם תענו לי, תודה מראש.

28/01/2005 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, האשלגן הוא מינרל ולכן הוא לא "מתפרק". חלק נשאר במי הבישול וחלק בירק עצמו. אם רמת האשלגן בגופך גבוהה צריך לבדוק את הסיבה לחוסר האיזון ולתקן עם תזונה נכונה. כדאי לקבל יעוץ. מצורף קישור למחשבון תזונה מתקדם (באנגלית) בו תוכלי לבקש רשימה של מזונות עניים (או עשירים) באשלגן. http://www.nutritiondata.com/ בהצלחה צביקה

27/01/2005 | 12:23 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לדעת האם מומלץ לקחת תוספי ויטמינים והאם יש איזשהו תכשיר מומלץ.

27/01/2005 | 13:28 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אם התזונה שלך ממש טובה ומאוזנת ואם אין לך תופעות או מחלות, אין צורך לקחת. בכל מקרה תוספי תזונה כדאי לקחת לאחר יעוץ אישי, אבל אם לא מסתדרן, אז לוקחים מולטיויטמין עם רכיבים טבעיים מחברה ידועה (סולגאר, CNC, twinlab, now וכד'). לא כתבת בת כמה את. מעל גיל 50 כדאי לקחת תוספי סידן. אם את מעשנת, נמצאת במתח ועושה פעילות גופנית מאומצת גם כן כדאי לקחת תוספים. יש עוד שיקולים אם לקחת או לא ולכן כדאי לקבל יעוץ. בהצלחה צביקה

02/02/2005 | 17:17 | מאת: דליה

יש לי שאלה בהמשך לאותו נושא - אני בת 54 ובהמלצת רופא לוקחת ויטמין C + D ויטמין E ומה שנקרא טריקרדיה שזה שילוב של B 12 , B6 לאחרונה נאמר לי שכדאי לקחת צנטרום - שהוא כדור הכולל את כל המרכיבים הדרושים לגיל המעבר - זאת בנוסף לסרטן השד שממנו יצאתי בשלב זה אודה על תשובתך דליה

26/01/2005 | 20:52 | מאת: פוז

אני בת 33 נשואה ואם לארבעה ואחרי לידה האחרונה השמנתי ועליתי במשקל וזה מאוד לא נוח לי אני מרגישה כבדה עייפה ולא בא לי לעבוד עבודות הבית. אני רוצה לציין שאני מכורה לממתקים . מה אתם מציעים לי לעשות?

29/01/2005 | 22:04 | מאת: בלה אגמון

אני מאד מציע לך להכנס לתהליך של איזון נפשי ותזונתי. בצד התזונתי יש לבנות לך תפריט מאוזן ובריא אשר יענה על כל הצרכים התזונתיים שלך (אחרי לידה, אולי מניקה אולי צריכה לרזות). בצד הנפשי היתי עובדת אתך על בדיקה של מקורות הכח והתמיכה מול הדרישה והשחיקה בחייך ואיך לאזן בינהם. להיות אמא ל4 ילדים כאשר אחד מהם תינוק שרק נולד זה מאד לא פשוט ודורש הרבה אנרגיה פיזית ונפשית. איזון נכון בין מריכבי החיים השונים עשוי לתרום רבות לשיפור הרגשתך.

26/01/2005 | 19:51 | מאת: טינה

בשל יציאות מרובות ותקינות אני סובלת מטחורים. אבקש לדעת מה אסור לי לאכול ? (נאמר לי שסיבים אסורים וכנראה גם מוצרי חלב) מה כן מומלץ לי לאכול. אני בת 46 תודה!

26/01/2005 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

טינה שלום, טחורים נובעים בדרך כלל משילוב של חולשת כלי דם, עצירות, עמידה ממושכת ותזונה לא נכונה. זה נכון שאצל חלק מהאנשים צריכה מרובה של מוצרי חלב (בעיקר גבינות קשות) תורמת להופעת טחורים. אם המצב לא חמור, את יכולה לטפל בבעיה בצורה טובה בתזונה ובטיפולים משלימים. אני מציע לך לפנות ליעוץ נטורופתי. עד אז, נסי להוריד את כל מוצרי החלב מלבד יוגורט "ביו" או יוגורט עיזים. לצרוך מזון עשיר בויטמין C המחזק את כלי הדם. לא להתתאמץ בשירותים. לעשות אמבטיות של מים פושרים. בהצלחה צביקה

26/01/2005 | 19:08 | מאת: מישהו

אני בן 26 גובהי 1.82 ואני שוקל 69 ק"ג. לפני כשנה חליתי בצורה קלה מאוד במחלת הנשיקה ואיבדתי כ 10 ק"ג ממשקלי. אני אוכל הכל מהכל, אך לא הצלחתי להחזיר את המשקל האבוד. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם ושתן והתוצאות היו בסדר. כיצד אוכל להעלות מס' ק"ג במשקלי? תודה.

27/01/2005 | 13:30 | מאת: צביקה קורן

הנושא נדון הרבה בפורום (גם בימים האחרונים) תבצע חיפוש ותמצא.

26/01/2005 | 17:20 | מאת: בת 15

אני בת 15 יש כאלה שומרים לי שאני רזה אבל לדעתי לא . אני שוקלת בסביבות 56-55 הגובה שלי 163 אני לא יודעת מה לעשת כדי לרזות ולא לפגוע בגדילה שלי . אשמח אם תחזירו לי תשובה ...

26/01/2005 | 21:36 | מאת: צביקה קורן

27/01/2005 | 22:30 | מאת: בת 15

אבל לדעתי אני שמנה ... ואני גם לא אוכלת מסודר

26/01/2005 | 15:34 | מאת: יגאל

קבלתי לאחרונה מצגת בא מסבירים כי את הפירות יש לאכול על קיבה ריקה כדי להנות מכל היתרונות שלהם. האכילה על קיבה מלאה, על פי המצגת, מביאה לעיקוב הפירות בקיבה, הגורם לתסיסה לא רצויה של הפירות ע"י החומצה בקיבה ולאובדן/החלשת כל הדברים הטובים שבהם. בנוסף, נאמר כי נוצרים גזים לא רצויים וחומרים המפריעים להמשך תהליך העיכול. על מנת להנות מהייתרונות (סילוק רעלים מהגוף אספקת אנרגיה ועזרה בהורדת משקל), יש צורך לאכול את הפירות על קיבה ריקה (כך הפירות מגיעים מהר יותר למעיים). האם נכון הדבר ? בנוסף הומלץ במצגת לא לשתות מיצי פירות יחד עם הארוחה אלה, שוב על קיבה ריקה (מאותם סיבות שצויינו). תודה רבה על ההבהרה.

26/01/2005 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, המצגת שקיבלת מייצגת את גישת התזונה הטבעית שגורסת שאין לאכול פרי כקינוח בסוף הארוחה, אלא כארוחה בפני עצמה. זה מתאים גם לתיאוריית צירופי המזון שמדברת, בין השאר, על הפרדת הפירות ממזון עימילני. אני תומך באמור במצגת וחושב שמי שיקפיד על האמור בה ישפר את בריאותו וימנע בעיות במערכת העיכול. בהצלחה צביקה

26/01/2005 | 15:01 | מאת: שגית

שלום !!! אני בת 16 וחצי וכבר שנתיים אני לא מקבלת מחזור לאחר שירדתי 10 קילו בדיאטה מ-50 ק"ג ל- 40 ק"ג. כעת עליתי 7 ק"ג, ואני שוקלת 47 ק"ג אך עדיין לא מקבלת מחזור. גובהי הוא בערך 1.57. בסוף שנה שעברה הלכתי לרופאת נשים היא נתנה לי כדורים כדי שיחזור המחזור ואכן הוא חזר אך הפסיק שוב. ולאחר 3 חודשים קיבלתי שוב פעם אך בצורה טבעית אך לפני שקבלתי הרגשתי נורא לא טוב( שלשולים וכו'). אני נורא דואגת ורוצה לדעת מה עושים על מת לקבל שוב. אשמח לקבל תשובה :) תודה שגית.

26/01/2005 | 16:17 | מאת: בלה אגמון

שלום שגית, יש לבדוק את התזונה שלך ולוודא שהיא מאוזנת ובריאה. המחזור יחזור כנראה את עדיין במשקל יחסית נמוך ולכן הוא לא מאוזן. אם תעלי קצת במשקל ותאכלי בריא הכל יסתדר.

26/01/2005 | 11:34 | מאת: מירי

מה ההיתרונות בשתיית חליטה של צמח המרווה

26/01/2005 | 12:11 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, לצמח המרווה תכונות אנטיספטיות (קוטל חיידקים) ולכן מומלץ לשתות חליטה ולגרגר במקרים של דלקות חניכיים, לוע, פציעות ודלקות בחלל הפה. בנוסף היא מורידה חום, מסדירה את פעילות המעיים, מרגיעה עוויתות וכאבי בטן כתוצאה מגזים, מורידה יתר לחץ דם, מפחיתה הזעת יתר, יתר חלב בהנקה, מקילה על תופעות גיל המעבר, הצטננות וכאב גרון. לא מומלץ לשתייה לנשים מניקות (היא מייבשת חלב) ולסובלים ממחלת הנפילה. בהצלחה צביקה

26/01/2005 | 08:38 | מאת: ררררררר

אני בחורה רזה (173cm - 56kg). לפעמים כשאני קמה בבוקר אני מרגישה שהקיבה שלי ריקה לגמרי ואני ממש רעבה, אבל פשוט לא בא לי לאכול כמעט כלום כי התחושה היא של בחילה. אין לי כוונה בשום אופן לדיאטת הרזיה אלא לתזונה נכונה. מה מומלץ לאכול במצב כזה?

26/01/2005 | 17:51 | מאת: ....

26/01/2005 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

זאת שאלה שקשה לענות כשאת אומרת ש"פשוט לא בא לי לאכול כמעט כלום"... מה כן בא לך לאכול? אני ממליץ על פרי שאת אוהבת עם שקדים ואגוזים, או עם יוגורט או ביצה קשה. אפשר סלט קטן עם לחם מלא ואבוקדו. כדאי שתפני ליעוץ תזונתי מקצועי.

26/01/2005 | 00:42 | מאת: אני

פירסמת רשימה של חומרי E ראיתי ברשימה ש- E341 עושה בעיות עיכול וזה כלל לא מסתדר לי כי בכל היוגורטים כלל הטיבעיים ישנו תוסף זה שהוא תוסף סידן בעצם ודווקא ביוגורט ועוד יוגורט לבן - טיבעי ניראה לי שהדבר האחרון ההגיוני יהיה שיהיה בו חומר שעושה בעיות עיכול ניראה לי שיש כאן איזושהי טעות כי שאלתי ובפרוש נאמר לי שה- E341 הוא פשוט שם הקוד לסידן שמוסיפים אודה לך על הסבר

26/01/2005 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

שלוםרב, א. אני לא אחראי לרשימה ולא הכנתי אותה. אני מגיש אותה כשרות לציבור וכל אדם האחראי לבריאותו ילך ויבדוק את נכונותה.יש היום אפשרות לחפש ולבדוק ברשת. בנוסף, אני מציע לך לקנות את ספרו של דר' חיים סדובסקי "לסלק את הקוץ" - שם מפורטות תופעות הלוואי של כל תוספי המזון. מה שנראה לך הגיוני (שלא יכניסו תוספים מזיקים ביוגורט טבעי) לא תמיד מסתדר עם שיקולים מסחריים של היצרנים. בעיני נראה הגיוני מאד שכאשר מוסיפים תוסף (מינרל) חיצוני למזון טבעי זה עלול לגרום להפרעות עיכול אצל חלק מהאנשים. למה צריך כל הזמן להוסיף חומרים ולא להסתפק במה שהטבע נתן? עשיתי חיפוש קצר ומצאתי שבכנס בנושאי תזונה של כמה מדינות אירופאיות, המשלחת הגרמנית הביעה חוסר שביעות רצון מהוספת תוספים למוצרי חלב. להלן חלק מהדברים: The German delegation regrets that additives E500 (sodium carbonates), E338 (phosphoric acid), E339 (sodium phosphates), E340 (potassium phosphates), E341 (calcium phosphates), E343(magnesium phosphates), E450(diphosphates), E451(triphosphates) AND E452 (polyphosphates) have been generally authorized for soured cream butter although there was no technological requirement which justified it. The German delegation believes that the additive E 500 (sodium carbonates) AND the phosphates actually used should be authorized only for specific products in the manufacture of which such substances are traditionally used in Sweden AND Finland. קישור: http://www.foodlaw.rdg.ac.uk/news/eu-98-31.htm בהצלחה צביקה

25/01/2005 | 20:40 | מאת: אודי

כמה שום מומלץ לאכול... האם בריא לאכול כל יום?

26/01/2005 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

אודי שלום, אפשר לאכול ללא חשש 1 -2 שיני שום ביום. לא מומלץ לאנשים עם אולקוס, קיבה רגישה או חומציות יתר בקיבה. אנשים אלה יכולים לאכול שום מבושל, מאודה, או אפוי. אפשר לאכול כל יום. בהצלחה צביקה

25/01/2005 | 19:27 | מאת: nilly

שלום, אני בת 28 וצמחונית מזה 10 שנים. בזמן האחרון אנשים מעירים לי שיש לי צבע עור צהבהב על כפות הידיים, "כאילו שיחקת בצבעים". לפני מספר חודשים עשיתי בדיקות דם כלליות, שהיו תקינות. (גם בדיקות צהבת היו שליליות ותפקוד הכבד היה טוב). שמעתי שבעיה כזו קיימת אצל אנשים שמרבים לאכול ירקות כתומים, והאמת היא שאכן יוצא לי כל יום לאכול גזר או מרק דלעת, כי דברים אחרים אני פשוט לא אוכלת. אני לא יכולה לגוון כ"כ בתפריט שלי, הן מטעמי צמחונות והן מטעמי שמירה על המשקל. רציתי לשאול מה המשמעות של התופעה הזו, איזה חומר בדיוק יש בירקות הכתומים שיכול לגרום לגוון צהוב של העור, והאם כרוך בכך סיכון בריאותי כלשהו?

25/01/2005 | 19:29 | מאת: בלה אגמון

החומר הוא בטא קרוטן ואכן גורם לצבע צהבהב בעור. ככל הידוע לי אין עם זה בעיה בריאותית. אשמח אם צביקה יוסיף עוד

26/01/2005 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

נסי לוריד את כמות הירקות הכתומים למשך מספר ימים והתופעה אמורה להיעלם.

25/01/2005 | 14:08 | מאת: ת

אז במקרה של התרוקנות איטית על מה אתה ממליץ (סיבים מסיסים או לא-מסיסים) ואילו מזונות מומלץ כתוצאה מההמלצה הנ"ל?? האם אם כן שיבולת שועל (דייסת קוואקר) זה כן טוב? או שעדיף מזונות בהם היחס של הלא-מסיסים הוא היותר דומיננטי? מה לגבי ברנפלקס למשל? או דגני בוקר של קוואקר (מרובעים) שהם גם בעצם עשויים משיבולת שועל?

25/01/2005 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

אין בעיה לאכול שיבולת שועל. התזונה המומלצת היא לאכול מזון מלא, טבעי, טרי ואיכותי הכולל שפע (מגוון) של פירות וירקות. ברנפלקס זה לא המזון האידיאלי, אבל הוא לא פסול. אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "הטיפול בעצירות" אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום ובכתבות באינטרנט. בהצלחה צביקה

קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה

25/01/2005 | 15:16 | מאת: צביקה קורן

25/01/2005 | 13:44 | מאת: נטלי

רציתי לדעת כמה קלוריות יש ב: 10 טבעות זיתים ירוקים זה ששמים בפיצות? וכמה קלוריות יש בכף גבינה צהובה מגוררת? וכמה קלוריות יש בכפית טונה בשמן? מודה לך מראש נטלי

25/01/2005 | 16:51 | מאת: צביקה קורן

לדוגמה: http://www.olympusfit.co.il/show_mamarim.asp?cat_id=11&id=46

25/01/2005 | 04:28 | מאת: ליאורה

בני בן 4 וכמעט תמיד שתה תחליפי חלב אם צמחיים, ומאוחר יותר חלב סויה (עם הקורנפלקס למשל). לאחרונה שמענו על השפעה שלילית שיש לסויה לבנים (הורמונים נשיים??). האם זה נכון? האם להתחיל לתת לו חלב פרה מעכשיו? תודה, ליאורה

25/01/2005 | 13:46 | מאת: צביקה קורן

ליאורה שלום, הנושא שנוי במחלוקת. יש הרבה מחקרים סותרים. בעתונות מעדיפים לשדר "חדשות" ועכשיו באופנה לתקוף את הסויה. בעיני זהו מזון איכותי שיש לצרוך אותו על בסיס יומי. אני מוטרד יותר משאריות ההורמונים, התרופות וחומרי ההדברה הנמצאים בחלב ובמוצריו. כוס חלב סויה ביום ומעט טופו לא ישפיעו על המאזן ההורמונלי של בנך. זכרי שהמוצר בשימוש מאות מיליוני אנשים (וילדים) במזרח הרחוק. המחקרים ששללו את השימוש בסויה דיברו על "צריכה מוגזמת". כדי להתחזק אני מציע לך לקרוא את ספרו של דר' אריה אבני: "תעזוב 'תעטינים שלי". שם גם יש הפנייה למחקרים. בהצלחה צביקה

25/01/2005 | 00:38 | מאת: דנה

שלום אני בת 18 גובהי הוא 1.65 ומשקלי הוא 57 האם המשקל שלי תקין? הייתי רוצה לרדת ל 54... רציתי לדעת אם התפריט שלי טוב על מנת שאוכל לרדת במשקל 10:00 קערת קטנה ברנפלקס + גרנולה ללא חלב 11:00-12:00 עושה כושר גופני מורידה בסביבות ה 300 קלוריות ( 3-4 פעמים בשבוע) 13:00 ארוחת צהריים - אורז/פסטה + עוף ותפוח אדמה מבושלים 18:45 קערת ברנפלקס עם גרנולה ללא חלב +פרי 22:00 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 5 % וקערת ירקות האם התפריט שלי בסדר? האם אצליח להרזות 3 קילו לפחות?

25/01/2005 | 17:49 | מאת: בלה אגמון

שלום משקלך תקין את לא צריכה לרזות. התפריט שאת מתארת נראה די סביר אבל הוא דל ולא מגוון מספיק. אני מציע לך להיזהר מדיאטות זה משמין מאד.

25/01/2005 | 00:34 | מאת: ת

קראתי בדף הבית שלך על סיבים תזונתיים כתוב שם שסיבים לא מסיסים עוזרים להיתרוקנות הקיבה וסיבים מסיסים מאיטים את התרוקנות הקיבה אם יש לי בעייה של התרוקנות איטית מאוד אז זה אומר שעלי להימנע מסיבים מסיסים? כתוב שבשבולת שועל (קוואקר) יש סיבים מסיסים האם זה אומר שעלי לוותר על דייסת קוואקר? מה לגבי ברנפלקס ודגני בוקר אחרים? איפה (באילו מזונות או דגני בוקר ) קיימים סיבים לא מסיסים שלפי מה שהבנתי הם כן אמורים לעזור תודה ואודה לך גם על הבהרות לגבי פעילות הסיבים וההבדלים בין המסיסים ללא מסיסים והאם הבנתי נכון לגבי השפעתם על התרוקנות הקיבה בנוסף מה לגבי צריכת פסיליום מידי יום? מתי וכמה כדאי לקחת איך לקחת והאם זה יכול להזיק?

25/01/2005 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא יודע באיזה מאמר קראת, אבל גם לסיבים מסיסים וגם לסיבים לא מסיסים יש השפעה טובה על מערכת העיכול והם מסייעים למניעת עצירות. עם זאת, הטיפול בעצירות צריך להיות כולל ושלם (הוליסטי) ולא "תרופתי" (שימוש בסיבים, או במשלשלים אחרים). סיבים מסיסים נמצאים בשיבולת שועל, בפירות ובקטניות. סיבים לא מסיסים נמצאים בקליפה של חיטה, אורז,דגנים מלאים ירקות (גזר, סלק, כרוב וכד') ובפירות. השימוש בפסיליום, דייסיבית, או סובין צריך להיות מוגבל לתקופה של הטיפול בעצירות. אחרי שהעניין מסתדר בעקבות השינוי התזונתי, אין צורך, כי בתזונה יש מספיק סיבים. צריך לקחת בחשבון שסיבים אלה (פסיליום וכד') סופחים גם מינרלים מהגוף ומוציאים אותם החוצה. בהצלחה צביקה

25/01/2005 | 13:02 | מאת: ת

קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה

25/01/2005 | 13:02 | מאת: ת

קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה

24/01/2005 | 20:19 | מאת: רחל

תודה על התשובה לגבי קמח התירס. בענין הברנפלקס כמה מותר? חצי כוס ביום זה נחשב מעט?

24/01/2005 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

חצי כוס ביום זו כמות סבירה. כפי שהצעתי, נסי למצוא את הסוג שיש בו מעט סוכר

24/01/2005 | 18:48 | מאת: נירית

שלום רב. האם ישנה חשיבות לשטיפת ידיים מייד! לאחר נגיעה בקליפת ביצה תוך כדי בישול או אפייה? האם הדבקות בסלמונלה יכולה להיות רק ממגע בקליפת הביצה? תודה.

25/01/2005 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

כדאי לרחוץ ידים לפני שמטפלים באוכל. לא שמעתי על אנשים שנדבקו מנגיעה בקליפה של ביצה אין סוף לאמצעי הזהירות שאפשר לנקוט, אבל צריך לתת גם למערכת החיסונית לעבוד. בהצלחה צביקה

24/01/2005 | 18:41 | מאת: יהודית

שלום. אני נוהגת לאכול פעם ביום צנצנת ביוגורט מעורב ב2-3 כפיות שבולת שועל. שמעתי שאכילת שיבולת השועל מונעת את ספיגת הסידן בגוף. האם זה נכון?

24/01/2005 | 19:10 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, בשיבולת שועל יש חצי מכמות הסידן שיש בכוס חלב (55 מ"ג ב 100 גרם לעות 100 מ"ג בכוס חלב). לכן לא רק שהיא לא מונעת ספיגת סידן, היא אפילו תורמת סידן. מזון עשיר בסיבים לא מסיסים, כמו סובין, פסיליום עשוי לספוח מינרלים שונים במעיים ובכלל זה סידן. בתיאבון צביקה

24/01/2005 | 18:27 | מאת: משה צור

ידוע לי כי יש טבלה המכילה את מיספרי צבעי המאכל עם תיאור הסכנה שבכל צבע . מבקש אם למישהוא יש אותה לפרסם אותה בפורום . ואם אפשר לשלוח אותה אלי [email protected] בתודה צור משה

24/01/2005 | 19:03 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, מצורף קישור לאתר שלי בו נמצאת הטבלה: http://www.zom.co.il/E-numbers-hebrew.htm בנוסף, אני מציע לך לקרוא את המאמר על שאר החומרים המזיקים במזוננו ולאחר מכן על החומרים המועילים. בהצלחה צביקה

24/01/2005 | 13:51 | מאת: שאול

שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין שומן רווי לבלתי רווי?

24/01/2005 | 19:19 | מאת: בלה אגמון

הבדל הוא במבנה הכימי של השומן. שומן בלתי רווי הרבה פחות מזיק לבריאות מאשר שומן רווי. שומן רווי בדרך כלל מוצק בטמפרטורת החדר.

24/01/2005 | 12:41 | מאת: דני

אני בן 23 שוקל 60 ומעוניין לעלות במשקל כבר הרבה זמן. אני בקושי אוכל עקב לימודים/עבודה - חשבתי להשתמש באבקה לעלייה במשקל. האם אתה ממליץ?

25/01/2005 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, השאלה נשאלה הרבה בפורום וקיבלה הרבה תשובות - תבצע חיפוש בעקרון אתה צריך להתחיל לאכול ולאכול מזון איכותי, עתיר אנרגיה. להוסיף פעילות גופנית יעודית המעלה מסת שריר. בהצלחה צביקה

24/01/2005 | 12:27 | מאת: נעמה

האם גרנולה משמין?? אני נוהגת לאכול הרבה גרנולה, כל פעם שמתחשק לי לאכול משהו אני לוקחת גרנולה (מנשנשת) איזה כמות מותר לאכול ביום???.. ועוד משהו, תפוח אדמה מבושל זה משמין??

25/01/2005 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

מ 50 גרם גרנולה ביום לא תשמיני תפוח אדמה בינוני המבושל באדים או בתנור עם הקליפה - בריא ולא משמין.

24/01/2005 | 08:55 | מאת: עדי

שלום, רציתי לברר האם יכול להיות קשר בין צריכה גבוהה של מלח בתזונה לבין תכיפות בהטלת שתן בלילה. במקרה שלי- אני אוכלת עם הרבה מאוד מלח, ובלילות מתעוררת פעמיים עד שלוש פעמים להטיל שתן, למרות שאיני שותה בלילה וגם לא בערב המאוחר. ביום אין לי בעייה של השתנה מרובה, רק בלילה. חשבתי שמכיוון שמלח סופח נוזלים, אולי הם משתחררים דווקא בלילה?... אודה מאוד למי שיגיב בנושא. ובכלל- אודה למי שיסביר מדוע מלח מזיק. יש לציין שאני בת 35, בריאה מאוד, עושה הרבה ספורט ומקפידה על תזונה נכונה (חוץ מהמלח...) גם לא לוקחת כדורים משום סוג. תודה.

24/01/2005 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, לדעתי אין קשר בין השתנה מרובה בלילה לצריכה מוגברת של מלח. כפי שציינת המלח עוצר ואוצר נוזלים בגוף. יתכן ואת סובלת מדלקת בשלפוחית השתן. תפני לבדיקה רפואית. בנושא נזקי המלח, כדאי שתדעי שכדי להתקיים צריך רק גרם אחד (1,000 מ"ג) ביום ולא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (בכפית יש 7 ג"ר). מקור: "הגוף ותפקודו" מאת פרופ' עזרא זוהר. (ספר אנטומיה / פיזיולוגיה). התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר, בלחם, בממרח חומוס וסלטים מוכנים, בגבינות ובמשקאות קלים. נמצא, כי מלח גורם ל: • אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (בצקת - אדימה) • אבדן גמישות כלי הדם • יתר לחץ דם • יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה • כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי, מועקה ומתח • פגיעה בתפקוד הכליות • התרחבות החדר השמאלי של הלב • אסטמה, בריחת סידן • החמרה בתופעות PMS • נמצא קשר לרעלת הריון לאור זאת אני מציע לך להגביל את צריכת המלח ולהימנע מ"חמוצים", גבינות מלוחות, דגים מלוחים, חטיפים מלוחים וכד'. בהצלחה צביקה

24/01/2005 | 18:22 | מאת: עדי

תשובתך ממצה ומחכימה. תודה.

23/01/2005 | 22:33 | מאת: צחי

האם מותר לאכול ללא הגבלה או שצריך לחשב קלוריות?

24/01/2005 | 08:05 | מאת: בלה אגמון

לא מחשבים קלוריות כל עוד אתה אוכל רק חלבונים ושומנים.

23/01/2005 | 21:40 | מאת: צחי

שלום האם מותר לאכול ללא הגבלה את כל מוצרי המזון המותרים בדיאטה(דלי פחמימות)? האם מותר לאכול את כל האגוזים למינהם כגון שקדים אגוזים וכו'? האם מותר לאכול את כל סוגי הירקות? תודה צחי

24/01/2005 | 08:06 | מאת: בלה אגמון

אנחנו לא בקיאים מאד בדיאטה זו מה גם שאנחנו מאד לא בעדה. הכי טוב שתקנה את הספר. בספר יש את כל ההסברים.

27/01/2005 | 15:30 | מאת: דובית

אני שוקלת קורב למאה ק"ג ומנסה להיכנס להריון הייתי רוצה להשיל מעליי במהירות 15 - 20 ק"ג רק על מנת לא לסכן אותי ואת עוברי בעת ההריון הייתי רוצה לקבל פרטים על דיאטת אטקינס גם אם אעשה אותה לזמן מוגבל כלומר, לתקופה של חודש- חודשיים בכדי שאוכל להיכנס להריון

23/01/2005 | 21:39 | מאת: גלי

היי לכולם, רציתי לברר מהי דעתכם על דיאטת הלחם? אני אשמח לשמוע גם מאנשים שניסו אותה.. שאלה: בדיאטת הלחם מותרים ירקות ללא הגבלה. האם קולורבי, בצל וגזר גם בין הירקות האלו או שלגביהם יש איזושהי מניעה? תודה ולילה טוב!

24/01/2005 | 02:52 | מאת: lucky

שלום לך אני עושה את דיאטת הלחם 2.5 חדשים בהם ירדתי 5 ק"ג . אני ממשיכה במטרה להוריד עוד 5 ק"ג. כאחת שניסת הרבה סוגים של דיאטה אומר לך שזו הפעם הראשונה שאינני מרגישה שאני בדיאטה והאוכל פשוט טעים לי. הייתי מאד ממליצה לך לעשות את הדיאטה בליווי דיאטנית דבר שיקל עליך. ב"רפואת המאה" בת"א יש סדנאות בנושא. באשר לירקות - מותר את כל הירקות, ללא הגבלה, למעט תפו"א ותירס. כשתעשי את הדיאטה תראי שאין לך אפילו צורך בכמות גדולה של הירקות כיוון שאכילת הלחם ואכילת ארוחות כל 3-4 שעות מפחיתה באופן דרסטי את סך כמות האוכל שאוכלים.בהצלחה.

23/01/2005 | 21:20 | מאת: נועה11

האם קפה האג הוא ללא קפאין , או שיש בו כמות ולו קטנה של קפאין? אמא שלי אמרה לי שבהרצאה שניתנה להם נאמר כי קפה האג זה עבודה בעיניים מאחר ורשום עליו "נטול קפאין" ולא ללא קפאין או משהו כזה זה חשוב לי מאחר ואני צריכה להימנע ממזון או שתיה המכילים קפאין תודה:)

23/01/2005 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אם את דואגת לבריאותך כדאי שתמנעי מקפה האג עם קפאין, "נטול קפאין", או "ללא". בתהליך הוצאת הקפאין משתמשים במספר חומצות חזקות ההופכות את המשקה הזה מזיק יותר מקפה "בוץ". אגב את בוודאי יודעת שקפאין יש גם בקולה, בתה רגיל, בקקאו ובמוצריו (שוקולד, מעדני חלב, שלגונים וכד')ולכן כדאי להימנע גם מהם. בהצלחה צביקה

25/01/2005 | 20:53 | מאת: נועה11

.

25/01/2005 | 20:53 | מאת: נועה11

.

25/01/2005 | 20:53 | מאת: נועה11

.

14/10/2010 | 14:38 | מאת: מור

בהמשך לשאלה על קפה האג, האם התחליפים שמציעות חנויות הטבע של קפה ללא קפאין, המיוצר מתערובות של פירות- כגון צ'קו, הם תחליפים ראויים ? תודה, מור

23/01/2005 | 19:29 | מאת: רחל

אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות: האם חולה סכרת יכול לאכול קמח תירס [ממליגה]? האם ברנפלקס ממולץ לחולי סכרת? תודה.

23/01/2005 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, לתירס יש ערך גליקמי גבוה ולכן הוא לא מומלץ לחולי סוכרת. אפשר כמות קטנה של ברנפלקס, אבל יש בו הרבה סוכר. נסי למצוא בחנות טבע את המוצר של חברת "אדמה" שכתוב עליו "ללא סוכר". עדיין יש בו סוכר אבל פחות. בהצלחה צביקה

23/01/2005 | 18:49 | מאת: ספיר

קורנפלקס (ללא סוכר) זה בריא או שעדיף לוותר? ואל תגידי לי לאכול במידה כי זה לא יעבוד..או לאכול כל יום צלחת שופעת או בכלל לא

23/01/2005 | 21:00 | מאת: בלה אגמון

לדעתי אין בעיה. אני מאמינה שצביקה פחות בעד.

23/01/2005 | 18:31 | מאת: שירז

שלום! ההיתי פעם בקבוצת תמיכה לאכילה נכונה!!! אכלתי לפי התפריט שנתנו לי 1200 קלוריות....עזבתי את הקבוצה לפני כחצי שנה ועכשיו אני רוצה רוצה לחזור לתפריט הזה אבל מה שכן אני רוצה לשנות אותו קצת זאת אומרת להשאיר את אותה כמות הקלוריות אבל רק להוריד את ארוחת הבוקר ולהוסיף לצהריים את הקלוריות...כי אני אניני מסוגלת לאכול בבוקר אני פשוט שונאת את זה!!! אני יפרט לך את התפריט שהיה לי בעבר ואת התפריט שעשיתי לעצמי והייתי רוצה לדעת אם תוכל לומר לי אם זה בסדר!! בוקר נס קפה בייניים פרי צהריים שניצל תירס תפוח"א 2 אפוי /כוס פתיתים או אורז או פסטה סלט ירקות כפית 1 שמן זית בייניים גביע יוגורט 1 פרי ערב אומלט פטריות פרוסות לחם קל 2 סלט וזה התפריט שהיה לי בעבר בקבוצה: יום א' בוקר כוס ברנפלקס 1/2כוס חלב דל שומן בייניים פרי צהריים כוס מרק ירקות טבעולייט 2 תפוח"א 1 אפוי סלט ירקות כפית 1 שמן זית בייניים גביע יוגורט 1 פרי שתייה ערב אומלט פטריות פרוסות לחם קל 2 סלט

23/01/2005 | 21:02 | מאת: בלה אגמון

אני מבינה שאת צמחונית. זה תפריט סביר אבל זו דיאטה. אני נגד דיאטות כי בטווח ארוך הן מזיקות וגורמות להשמנה. הרחבי וגווני את התפריט שלך הרבה הרבה יותר.

23/01/2005 | 22:46 | מאת: שירז

לא אני לא צמחונית.... אבל פשוט אני יודעת שבבשר יש המון שומן ולא מומלץ לאכול כול יום בשר בקר כמו קציצה לדוג' לכן אני מעדיפה לאכול שניצל תירס אחד במקום!!! למה את אומרת שזאת דיאטה את יכולה לפרט קצת??? כי לפי מה שאני יודעת 1200 קלוריות זה לא דיאטה!!

23/01/2005 | 18:21 | מאת: חנה

שלום רב, הנני בת 39 משקלי 83 ק"ג וגובהי 167 ס"מ. הנני מטופלת לסירוגין, מזה מספר שנים בסרוקסט בגלל בעיות חרדה. שאלותי אליכם הינן : 1 למרות בעיית סרוטונין דיאטה נטולת פחמימות האם היא מתאימה לי? 2. האם ניתן למצוא היכן שהוא בפורום או באינטרנט בכלל תפריט לדיאטה מאוזנת? ת ו ד ה חנה

23/01/2005 | 21:03 | מאת: בלה אגמון

אני ממלצה לך להגיע ליעוץ אישי כדי לקבל תפריט המתאים לך. אני מאד נגד דיאטות וזו ללא פחממות מאד לא מומלצת לטווח ארוך.

23/01/2005 | 16:20 | מאת: דר' אפרים אברהם

האם התוסף מונוסודיום גלוטומט ראוי למאכל, לאור השימוש הנירחב בו בחברות המזון ? מה נוהגים לגביו בשאר המדינות המודרניות? מה ממצאי המחקרים האחרונים לגביו?

23/01/2005 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגישת התזונה הטבעית מונוסדיום גלוטומט מאד לא מומלץ לשימוש. הוא נקרא "הרעל הלבן" ונחשב ניורו-טוקסיק. הוא פוגע במערכת העצבים המרכזית, וגרם לתגובות אלרגיות קשות לאנשים הרגישים אליו. החומר מאושר לשימוש על יד מינהל התרופות והמזון בארה"ב (FDA ), שלמרות שפע העדויות שהצטברו על הנזקים מהשימוש בו. אם תחפש בגוגל תמצא שפע חומר בנושא. להלן קישור לאחד האתרים השולל את השימוש בו (כולל מחקרים תומכים)? http://www.truthinlabeling.org/ בהצלחה צביקה

23/01/2005 | 15:25 | מאת: שירי

אני בשבוע שישי ויש לי כמה שאלות:1.האם מותר לי לאבול 4 פעמים בשבוע סלמון? 2.מסטיק אורביט הרבה....? 3.קפה והאם עדיף נטול? 4.כוס יין לשבוע? תודה.

23/01/2005 | 21:08 | מאת: בלה אגמון

שלום דג אין בעיה רק תבשלי אותו טוב המנעי מאכילת דגים לא מבושלים. על המסטיק היתי מוותרת בגלל הממתיק המלאכותי. קפה רצוי כמה שפחות. אלכוהול לא מומלץ בהריון במיוחד בהתחלה. את יכולה לשאול את הרופא שלך בקשר לזה.