פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
אני בן כמעט בן שמונה עשרה. אוהב ירקות, אוהב פירות, אוהב בשר או עופות, לא מתנגד לגבינות. דווקא לא מכור למטוגנים, או בצקים, חטיפים מסוכרים, או משוקולד וכ'ו וכ'ו. בהתייחסות לכך שאני בהליך הגדילה כיום, ולפי מה שאני אוהב, תהיתי אם תוכלו להמליץ לי על דיאטה, או ליצור אחת? חשוב לי מאוד שהשומן, (למשל בפנים) "יישאב", (בצורה שזה לא יראה כמו Baby Fat), אלא יראו עצמות לסת וכ'ו..... (חשבתי על דיאטת אטקינס, שנראית קלה, אבל אני לא כ"כ אוהב רק שומנים וטיגונים....). אני 182 כיום, ושוקל כ 97 קילו.
ראובן תפריט יש להרכיב באופן אישי. הפורום לא נועד למטרה זו. על פניו נראה שתזונתך מאוזנת אבל יש צורך לבדוק לעומק.
שלום רב, ברצוני לדעת מהו הערך התזונתי של אורז מלא ועדשים כתומים מבחינה קלורית ובריאותית הם הם פחממות או חלבונים, ומה עדיף עדשים כתומים או ירוקים תודה ויום טוב
הדס שלום, האורז הוא דגן - פחמימה מורכבת. העדשים הם קטניות - זהו מזון חלבוני. בקישור שלהלן תמצאי מידע לגבי הערכים התזונתיים והקלוריים של האורז, העדשים ועוד מאות מוצרי מזון: http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה
תודה רבה על הקישור חיפשתי משהו כזה : - ) יום טוב
לפני 5 שנים עברתי כריתת בלוטת תריס עקב גידול סרטני. שנה לאחר מכן התגלה גידול נוסף ומאז הטיפול הראשון ביוד רדיואקטיבי עברתי 3 טיפולים נוספים ביוד הכללו גם בידוד למשך 4 ימים. אני מטופלת באלטרוקסין ומבחינת TSH ו FT4 אני מאוזנת. מיותר לציין שכמובן שמנתי ב- 15 קילו אותם אינני מצליחה להוריד ויהי מה. אני מיואשת ונכנסת לדיכאון. אני עייפה יותר קשה לי מאוד לעשות דברים כאשר בעבר לא הזיז לי אפילו. אני מציינת שאני כן פעילה, הולכת ברגל ומשתדלת עד מאוד לאכול בריא. הייתי גם אצל דיאטנית קלינית ולאחר חודשיים וקצת הצלחתי להוריד כמעט 3 קילו. אני פעילה מאוד ואינני יושבת בבית, אני עובדת ולעבודה אני הולכת וחוזרת ברגל מרחק של רבע שעה כל כיוון, מדרגות אני לוקחת בכל מקום, אולם מה שאני לא יעשה, המשקל לא יורד. האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות על מנת להוריד במשקל, האם יש משהו שאני יכולה לקחת בנוסף לאלטרוקסין כדי שיעזור בחילוף חומרים מהיר יותר? אנא, עזרו לי, אני לא בנוייה לזה....
שלום למיואשת קשה להשיב על מקרה כמו שלך שהוא מורכב ודורש ברור מדוייק הייתי מציע לך ללכת לנטורופט שיכנס לעניין לעומק וישאל אותך יותר שאלות להבין את המצב יותר לעומק ומשם לראות מה תוכנית הטיפול כי חוץ מן הטיפול התזונת יכול להיות שטיפול במגע או טיפול תמיכתי יכול לבוא בחשבון זה אחד הדברים שעלו לי בתור מחשבה ראשונה . אך צריך לראות את זה לעומק זה מה שאני הייתי עושה בברכת בריאות טובה ואם יש לך עוד דברים שמטרידים אותך אני פה . באהבה ואופטימיות שי(נטורופט)
שלום רב, אני מסכימה עם שי. לדעתי בהחלט יש מקום לבדיקה לטיפול מסוג נוסף מעבר ליעוץ תזונתי. יתכן מאד שבעקבות הטראומה שגופך עבר חילוף החומרים השתנה והצטמצם מאד ויקח לגופך יותר זמן לחזור לאיזון.
בכל פעם שאני מנסה לעבור לתזונה בריאה יותר ולאכול ירקות ודגנים מלאים וכו', הדבר מלווה בגאזים ונפיחות קשה. ניסיתי לעבור בהדרגה ולא לאכול פחמימות ריקות וג'אנק פוד אלא שמעט אוכל בריא אינו משביע אותי ואם אני אוכלת לשבעה מהאוכל הבריא תוך המנעות מאוכל זבל, אני מתנפחת וסובלת מגאזים. אודה לכם על ייעוץ.
שלום יאירה . התופעה של הגזים שמטרידה אותך מתחיל ממצב של מזון שמגיע אל הקיבה עובר אל המעי הדק ומגיע בסופו של דבר למעי הגס שהוא התחנה האחרונה לפני פינוי הפסולת במעי הגס ישנה באופן קבוע אוכלוסייה של חיידקים פתוגנים בנוסף לחיידקים אחרים שתפקידם לעזור לגוף לפרק את המזון במצב רגיל מאוזן שאין גזים ישנו איזון בין החיידקים הטובים לרעים אך כאשר מגיע מזון למעי הגס שלא עבר תהליך ספיגה ופירוק במעי ההדק הוא מתיישב במעי הגס ולאחר זמן הוא נרקב מצטברים עליו אוכלוסיית חיידקים פטוגנים חדשה שמפרים את האיזון בין החיידקים הטובים לרעים והתופעה של הגזים והנפיחות זה אותו אויר זנוצר מהמצאות שלהחיידקים במעי הגס . הפתרון לבעייתך הוא כזה : א. למשך שבוע להוריד מן התפריט את אותם מזונות גורמי גזים(קטניות , פחמימות פשוטות , כרוב ,כרובית ,סויה או כל מזון שאת יודעת שכאשר את אוכלת אותו הוא גורם לך לגזים ) לאחר שבוע כאשר התופעות נעלמות את מתחילה בהחזרת המזונות לתפריט אחד אחד שבין מזון למזון מרווח של יומיים כך נדע איזה מזון בדיוק עושה את הבעיה עד להחזרת כל המזונות. ב. שתיית מים מרובה . ג. אכילת מזונות בעלי תכונה קרמינטיבית : קימל שומר ,גינגר וירקות עליים ירוקים אחרים. ד. נטילת כדורי פרוביוטיקה למשך שבוע(עד שהנפיחות תרד כדי לאזן את אוכלוסיית החיידקים במעי הגס ) 2 כמוסות ביום לפני הארוחה הגדולה (כחצי שעה לפני) ה. להרבות באכיל מזוות אשר מכילים סיבים תזונתיים כגון:שיבולת שועל ,שיפון חיטה מלאה . ו להוסיף לתזונה שמנים מן הצומח חד בלתי רוויים כגון : שמן זית (כף עד 2 כפות ביום ז. עשית פעילות גופנית שתעזור להעלאת התנועה ושיפור הפריסטלטיקה במעי הגס . ח. עשיית מסג בטן בכיוון השעון עזרה בעיכול של המזון ושיפור התנועה במעיים . בברכת בריאות טובה שי
שלום ד'ר, יש לי בעיה שאני מבחין בה כבר מעל כמה חודשים...כל פעם שאני שותה שתיה מוגזת אני מרגיש אחרי כמה דקות כאבי בטן שממשיכים לפחות חצי שעה..וכל פעם שאני שותה מוגז זה חוזר ועכשיו אני נירתע מלגעת במוגז...רציתי לדעת אם הבעיה הזאת מוכרת ? עשיתי בדיקה עם המצלמה (סטטוסקופיה) שהכניסו דרך הפה והכל יצא רגיל חוץ מחיידק שהיה בקיבה אבל לקחתי אנטיביוטיקה 10 ימים זה היה אמור לעבור...אשמח לקבל תשובה מפורטת מאחר ואיני רגוע ... תודה ויום טוב !
יוסי שלום, הגזים במשקאות המוגזים עלולים לגרום להרגשת נפיחות ולכאבי בטן. בנוסף, אם אתה אלרגי לצבעי המאכל האדומים והכתומים - יתכן וזאת הסיבה. אם אתה שותה משקאות "דיאט" - יתכן ואתה מגיב לממתיקים המלאכותיים המזיקים. הפתרון הוא פשוט - להימנע ממשקאות מוגזים ומשקאות "קלים" המכילים צבעי מאכל מזיקים, סוכרים, וממתיקים מלאכותיים והם חסרי כל ערך תזונתי. עבור לשתיית מיים, תה צמחים ומיצים טבעיים. בהצלחה צביקה
שלום רב, רציתי להתייעץ בנושא הבא : אני נמצאת במצב של דיאטה מדי פעם.כמובן שכאשר אני עושה דיאטה , אני מרגישה באופן כללי הרבה יותר טוב , אך כאשר תקופה זאת נמשכת זמן רב ( כחצי שנה ומעלה ) מתחילה לי נשירת שער מאסיבית ביותר .כאשר אני מפסיקה את הדיאטה , וחוזרת לסורי מבחינת התזונה , משתפר מצבי מבחינת השער - לאין ערוך . שאלתי היא : מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את המצב , והאם יש צורך בבדיקת ערכים ספציפיים בדם כדי להתרשם מהמצב , ואולי להתגבר על הבעיה הזאת ? האם יש רופא מומחה אליו עלי לפנות בקשר לתופעה ? ברצוני לציין כי תופעה זאת ממש מפחיתה את רמת המוטיבציה שלי להיות באורח חיים דיאטתי. ת ו ד ה
שכחתי לציין כי התזונה שלי בזמן הדיאטה מאוזנת לחלוטין , ואני אוכלת מכל אבות המזון באופן קבוע ( שומנים , פחמימות , חלבונים , פירות וירקות , אני מקפידה על שתיית מים מספקת ) , ואילו כאשר איני במשטר דיאטה , תזונתי לקויה , ודוקא בתקופה זאת אין לי נשירת שיער .
שלום רב נשירת שיער עלולה להגרם עקב מחסור בוטמינם ומנרלים חיוניים. את חלקם קשה לבדוק בדם. כדי למנוע את התופעה עליך להקפיד על דיאטה נכונה ומאוזנת ובנוסף לקחת תוסף מזון מתאים. רופא המתעסק בזה הוא רופא עור. אני כמובן בעד שתגיעי ליעוץ אישי לאיש מקצוע.
תודה על התשובה המהירה . האם יש איזה שהוא תוסף מזון מומלץ , או מולטיויטמין כל שהוא ?
שלום, בעלי מעוניין להרזות והמלצתי לו להבין כמה יש לצרוך בכל יום מאבות המזון (פירות, ירקות, פחמימות, חלבונים...), אבל לא מצאתי מקום בו אפשר לדעת את הכמויות לגבי גבר מעל גיל 30 במשקל מעל 85 שמעוניין להרזות. אשמח לקבל פירוט כזה או הפניה לאתר ובו יש את המידע הזה. תודה, ליאורה
ליאורה שלום. כדאי לבעלך לקבל יעוץ אישי.
מהי דיאטת לחם ?
סימה שלום, הדיאטה פותחה על-ידי הדיאטנית הקלינית אולגה רז, אשר כתבה גם ספר הדרכה בנושא והיא זוכה לפופולריות בארץ. את יכולה לרכוש את הספר, או לפנות ישירות לאולגה. כמו כל דיאטה יש לה את החסרונות של דיאטה. בהצלחה צביה
קניתי את המוצר הנ"ל , מצויין עליו שהוא מכיל סידן בערך 1100 מ"ג ל-100 גר. (תוצרת חוץ) האמנם זה נכון-תכולת סידן כה גבוהה במוצר כזה? האם גם תמרים מכילים כ"כ הרבה סידן?
גיל שלום, בתמרים יש 20 - 30 מ"ג סידן במאה גרם, כך שנראה לי שהמידע הרשום על התווית הוא שגוי, אלא אם כך הוסיפו סידן באופן מלאכותי. לסילאן יש עוד חסרון - הוא עשיר מאד בסוכר הגורם, בין השאר, לבריחת סידן... בהצלחה צביקה
אני חושבת שכל הנכנסים לפורום זה חייבים תודות לצביקה על הזמן שהוא משקיע במתן תשובות מקיפות ומלומדות על מגוון השאלות המוצגות כאן. אני פשוט נהנית לקרוא את תשובותיך. כה לחי!!!!!
לצערי קיימת בורות רבה בציבור ופערי ידע הנובעים, בין השאר, מפרסומות מטעות, מלחצים כלכליים, משיקולים מסחריים, משמרנות ומנוקשות של הגורמים הרשמיים האמורים להדריך ולהנחות את הציבור. אני מציע לכל מי שרוצה לשמור על בריאותו ללמוד, להתעדכן ולשאול שאלות... שבת שלום צביקה
אני סובלת הרבה מאוד מבחילות.. מדוע? וכיצד ניתן להפסיק כי זה מציק לי מאוד לירון
לירום שלום, לבחילות יכולות להיות סיבות רבות, פיזיולוגיות ונפשיות. קשה לענות במסגרת הפורום. כדאי לשלול בעיה רפואית ולפנות במקביל ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה
רציתי לדעת היכן אפשר להשיג טבלה של משקל רצוי לגיל, כי הבנתי ששיטת הBMI לא מדוייקת מפני שהגיל גם קובע... ואם אין איפ הלהשיג את זה אבקש לדעת כמה אני שגובהי164 ומשקלי בערך 69-71 ואני בת 14 ושמונה חודשים צריכה לשקול.. תודה רבה, לירון
לירון שלום, כדי לחשב משקל רצוי צריך להשתמש בכמה מדדים וביניהם: BMI, יחס בין גובה למשקל, מדידת אחוזי שומן, מדד היקף מתנים. אני לא מכיר מחשבון שעושה את שלושת הדברים במיוחד שאת מדידת שומן צריך לבצע עם מכשיר (ידני או אלקטרוני). לדעתי את בגבול העליון של המשקל התקין. תגבירי קצת פעילות גופנית ותורידי את כמות הסוכרים, הממתקים והחטיפים ואז תתאזני. בהצלחה צביקה
שלום רציתי לדעת האם: קינואה ו/או דוחן ו/או שיבולת שועל(זו שניראת כמו אורז) ו/או גריסים יכולים להוות תוספת בארוחה בימקום אורז או פתיתים או איטריות? (הכוונה כאשר מבשלים אותם כמו את האורז ולא במרק או דייסה) מי מהם עדיף? בנוסף רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי הגריסים (יש גריסי פנינה ויש גריסים עבים ) והאם יש דבר כזה כמו גריסים מלאים? תודה
אורז (לבן), פתיתים ואטריות מקמח לבן זה מזון חסר ערך תזונתי השודד מהגוף ויטמינים ומינרלים ומעניק רק קלוריות ריקות. מומלץ להשתמש בדגנים מלאים כגון: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינוא אמרנט, שיבולת שועל גריסים ועוד. כדאי לגוון עם סוגי הדגנים ולא לאכול כל יום אותו סוג. גריסי פנינה הם יותר מעובדים וגריסים עבים הם יותר טבעיים ולכן דורשים בישול ארוך יותר (כמו אורז). קינואה הוא מזון איכותי ביותר ויש בו כ 10% חלבון. בהצלחה צביקה
אבקש לדעת אם אפשר לאכול קינואה כאשר יש אי ספיקת כליות כרונית עם ערכים של קראטנין 1.7
שלום ! שאלה: מדוע בימי צום סובלים מבחילות ועד הקאות? הרי אין בעצם מה להקיא, אז מאין נובעת תגובה זו של הגוף? למה זה קורה? האם זו תגובה נורמלית? בתודה מראש!
בימי צום אין לגוף סוכרים זמינים ולכן הוא הופך תאי שומן לסוכר (גלוגוז) כדי לספק את צרכי הגוף והמוח. בתהליך הפיכת תאי השומן לסוכרים יש מספר תוצרי לוואי שאחד מהם הוא גופי קטון. גופי הקטון גורמים למספר תופעות בגוף ובין השאר גם לבחילה עד כדי הקאה ולחומציות יתר בגוף. אגב, בדיאטות החלבונים (אטקינס משל) יש ייצור ייתר של גופי קטון. אם הגוף לא מסוגל לפנות אותם יש תופעה של "אצידוזיס" (חמצת) שעלולה לגרום נזק לכליות ולכבד. זאת הסיבה שממליצים למי שעושה את הדיאטה הזאת לבדוק תפקודי כבד וכליות כל מספר שבועות והיא אסורה לחולי כליות. בצלחה צביקה
שלום רב- אני בת 24. סובלת מאקנה כבר המון שנים- לפעמים קל ולפעמים קשה מאד... כלום לא עוזר. לאחרונה נאמר לי להפסיק לאכול מוצרי חלב וזה אכן עזר. ואז כבר לא יכולתי להתאפק והפצעים חזרו ובגדול ... :( אני מיואשת כי מוצרי חלב זה הדבר העיקרי שאני אוכלת- וסויה פשוט לא טעים לי.. מה לעשות? אשמח אם תעזרו לי.. חוץ מזה רציתי לדעת מה קורה אם אני אוכלת כל יום ביצה (לפעמים 2 ביום)- האם זה מזיק בכמות כזו? תודה רבה רבה יעל.
יעל שלום, לאקנה יכולות להיות מספר סיבות (הורמונליות, אלרגיה, זיהום פנימי וכד') וגם הטיפול שונה בהתאם. מוצרי חלב למשל מלאים בהורמונים ויתכן שזה משפיע עלייך. גם שוקולד, שומנים רוויים ופחמימות פשוטות עלולות להחמיר את המצב. אני מציע לך לפנות ליעוץ נטורופתי ובינתיים השתדלי להמנע ממוצרי חלב (מלבד יוגורט עיזים), מאכילת פחמימות ריקות כגון לחם לבן, אורז לבן, סוכר לבן וכד' (עלול להחמיר את מצב האקנה). מומלץ לאכול פחמימות מלאות כגון שבולת שועל, גריסים, כסמת, שיפון, חיטה שלמה וכולי. בטיפול תזונתי לאקנה ממעיטים בכלל בפחמימות - גם במורכבות. יש גם מספר תוספי תזונה שיכולים לעזור (אבץ, שמן נר הלילה, ויטמין B ועוד), אבל זה כדאי לקחת רק לאחר תישאול ויעוץ אישי בהצלחה צביקה
שלום בימים אלה אני לומד בקורס מדריכי ח. כושר בביה"ס להסמכות באוני' ת"א. ברצוני לשאול האם יש דבר הנקרא "ירקות קטבוליים" המסייעים להוצאה האנרגטית ע"י תהליך עיכולם (ירקות קשים:כרוב גזר קולורבי וכד'). אם כן אשמח לקבל מענה ואף הפנייה לחומר עיון על כך. בברכה, מני.
מני שלום, אכן ירקות שעשירים בסיבים ודלים בסוכרים גורמים להוצאת אנרגיה במהלך העיכול יותר מאשר הם מעניקים. בנוסף לרשימה שהזכרת שורש סלרי וגבעולי סלרי שייכים לקבוצה הזאת. לא טעים במיוחד אבל בריא ויעיל... בהצלחה צביקה
שלום: אני בת 32 ורווקה ומשתמשת בתה טיביטי להרזיה. רציתי לבקש מכבודכם ולהתיעץ איתכם על זה. השאלה שלי האם בתה הזה עוזר באמת להרזיה, והאם מזיק לבריאות שלי? והרבה תודות לכם.
שלום רב, עניתי בנושא זה מספר פעמים. אם תעשי חיפוש בפורום תמצאי. התה הזה מזיק ומסוכן. הוא עלול לגרום לפגיעה בכבד, לשילשולים, השתנה מרובה ואובדן ויטמינים ומינרלים. אין ולא קיים תה מרזה!!! בהצלחה צביקה
מותר לאכול: בשר דגים ועוף מכל סוג ובתנאי שאין בהם סוכר. (לשים לב:בנקניקיות לדוגמה יש סוכר) , מותר לאכול גבינות מכל סוג וגם חמאה, מרגרינה ושמן (אבל אסור חלב) , מותר ביצים בכל צורה קשה, חביתה וכ"ו ( אבל אסור פירות, קפאין , לחם ודגנים) באשר לאגוזים, שקדים וכ"ו - יש בהם יותר שמן מפחמימות ולכן אפשר לאכול אותם אבל לא בשבועיים הראשונים לדיאטה. הדיאטה אסורה לנשים בהיריון ולחולים במחלות כליות. הרעיון הכללי של הדיאטה הוא לאכול מאכלים ללא פחמימות או דלי פחמימות ולהרבות באכילת חלבונים ושומן (בעיקר חלבונים). אני מאד ממליצה לקנות את הספר בנושא. הדיאטה מצויינת ואני מאד בעדה!!! מבעלת ניסיון !
אם אסור לחולי כליות, אולי הדיאטה פוגעת בכליות גם של אנשים בריאים? כמה זמן עשית את הדיאטה? האם עשית בדיקת תפקודי כבד וכליות?
הדיאטה אינה גורמת למחלות כליות אצל אנשים בריאים אם מבצעים אותה כמו שצריך כלומר, אם כל הויטמינים ותוספי המזון שאטקינס מציין בספרו. עשיתי את הדיאטה במשך חצי שנה אני ממשיכה אותה בקלות כדרך חיים ולא עליתי מאז שהגעתי למשקל היעד שלי. הסיבה שהדיאטה אסורה לחולי כליות היא כיוון שהיא משנה את אופן הפירוק של מרכיבי האוכל (המטבוליזם) ובעיקר פחמימות ובכך משנה גם את הפרשת האינסולין וחמרים נוספים הנוצרים בכליות ובלבלב. נ.ב זוהי דיאטה שצריכים להקפיד עליה מאד עד לפרטים הקטנים ועוזר גם להיות בעלי אמצעים כי לאכול כל הזמן רק בשר, ביצים ודגים יחד עם תוספי תזונה זה לא עסק זול
האם זה נכון שלא מומלץ ואולי אפילו אסור לעשות דיאטה מתחת 1200 קלוריות? תודה ולילה טוב! גלי
גלי שלום, רופא בארה"ב בדק באמצעות תוכנת מחשב את כל הצירופים האפשריים של תפריטים המכילים מתחת ל 1,200 קלוריות. הוא גילה שלא ניתן לקבל את הצרכים המינימליים הדרושים לגוף מבחינת חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרליים. זאת מלבד העובדה הידועה שדיאטה כזת מכניסה את הגוף למצוקה ולמצב של "הישרדות". מאד מאד לא מומלץ!!! אגב, גם דיאטת אטקינס מאד מאד מאד לא מומלצת!!! בהצלחה צביקה
רזיתי במהלך החודשים האחרונים כ-10 ק"ג בדיאטה מאד קיצונית וכרגע בכל פעם שאני נתקפת רעב ואוכלת אני מיד משמינה. מה עלי לעשות??????????
עליך להתאזון ולשקם את הגוף והנפש שלך מהנזק שגרמת לעצמך. אפשר לעשות זאת על ידי יעוץ תזונתי אחראי ומקצועי.
שלום השאלה שלי היא האם בישול של עגבניה ותפ"א מפרק את האשלגן (האם למי שאשלגן בגופו גבוה מותר לאכול עגבניה ותפ"א הנמצאים בתבשיל)? התשובה מאד חשובה לי אודה לכם אם תענו לי, תודה מראש.
נטע שלום, האשלגן הוא מינרל ולכן הוא לא "מתפרק". חלק נשאר במי הבישול וחלק בירק עצמו. אם רמת האשלגן בגופך גבוהה צריך לבדוק את הסיבה לחוסר האיזון ולתקן עם תזונה נכונה. כדאי לקבל יעוץ. מצורף קישור למחשבון תזונה מתקדם (באנגלית) בו תוכלי לבקש רשימה של מזונות עניים (או עשירים) באשלגן. http://www.nutritiondata.com/ בהצלחה צביקה
שלום, רציתי לדעת האם מומלץ לקחת תוספי ויטמינים והאם יש איזשהו תכשיר מומלץ.
מיכל שלום, אם התזונה שלך ממש טובה ומאוזנת ואם אין לך תופעות או מחלות, אין צורך לקחת. בכל מקרה תוספי תזונה כדאי לקחת לאחר יעוץ אישי, אבל אם לא מסתדרן, אז לוקחים מולטיויטמין עם רכיבים טבעיים מחברה ידועה (סולגאר, CNC, twinlab, now וכד'). לא כתבת בת כמה את. מעל גיל 50 כדאי לקחת תוספי סידן. אם את מעשנת, נמצאת במתח ועושה פעילות גופנית מאומצת גם כן כדאי לקחת תוספים. יש עוד שיקולים אם לקחת או לא ולכן כדאי לקבל יעוץ. בהצלחה צביקה
יש לי שאלה בהמשך לאותו נושא - אני בת 54 ובהמלצת רופא לוקחת ויטמין C + D ויטמין E ומה שנקרא טריקרדיה שזה שילוב של B 12 , B6 לאחרונה נאמר לי שכדאי לקחת צנטרום - שהוא כדור הכולל את כל המרכיבים הדרושים לגיל המעבר - זאת בנוסף לסרטן השד שממנו יצאתי בשלב זה אודה על תשובתך דליה
אני בת 33 נשואה ואם לארבעה ואחרי לידה האחרונה השמנתי ועליתי במשקל וזה מאוד לא נוח לי אני מרגישה כבדה עייפה ולא בא לי לעבוד עבודות הבית. אני רוצה לציין שאני מכורה לממתקים . מה אתם מציעים לי לעשות?
אני מאד מציע לך להכנס לתהליך של איזון נפשי ותזונתי. בצד התזונתי יש לבנות לך תפריט מאוזן ובריא אשר יענה על כל הצרכים התזונתיים שלך (אחרי לידה, אולי מניקה אולי צריכה לרזות). בצד הנפשי היתי עובדת אתך על בדיקה של מקורות הכח והתמיכה מול הדרישה והשחיקה בחייך ואיך לאזן בינהם. להיות אמא ל4 ילדים כאשר אחד מהם תינוק שרק נולד זה מאד לא פשוט ודורש הרבה אנרגיה פיזית ונפשית. איזון נכון בין מריכבי החיים השונים עשוי לתרום רבות לשיפור הרגשתך.
בשל יציאות מרובות ותקינות אני סובלת מטחורים. אבקש לדעת מה אסור לי לאכול ? (נאמר לי שסיבים אסורים וכנראה גם מוצרי חלב) מה כן מומלץ לי לאכול. אני בת 46 תודה!
טינה שלום, טחורים נובעים בדרך כלל משילוב של חולשת כלי דם, עצירות, עמידה ממושכת ותזונה לא נכונה. זה נכון שאצל חלק מהאנשים צריכה מרובה של מוצרי חלב (בעיקר גבינות קשות) תורמת להופעת טחורים. אם המצב לא חמור, את יכולה לטפל בבעיה בצורה טובה בתזונה ובטיפולים משלימים. אני מציע לך לפנות ליעוץ נטורופתי. עד אז, נסי להוריד את כל מוצרי החלב מלבד יוגורט "ביו" או יוגורט עיזים. לצרוך מזון עשיר בויטמין C המחזק את כלי הדם. לא להתתאמץ בשירותים. לעשות אמבטיות של מים פושרים. בהצלחה צביקה
אני בן 26 גובהי 1.82 ואני שוקל 69 ק"ג. לפני כשנה חליתי בצורה קלה מאוד במחלת הנשיקה ואיבדתי כ 10 ק"ג ממשקלי. אני אוכל הכל מהכל, אך לא הצלחתי להחזיר את המשקל האבוד. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם ושתן והתוצאות היו בסדר. כיצד אוכל להעלות מס' ק"ג במשקלי? תודה.
הנושא נדון הרבה בפורום (גם בימים האחרונים) תבצע חיפוש ותמצא.
אני בת 15 יש כאלה שומרים לי שאני רזה אבל לדעתי לא . אני שוקלת בסביבות 56-55 הגובה שלי 163 אני לא יודעת מה לעשת כדי לרזות ולא לפגוע בגדילה שלי . אשמח אם תחזירו לי תשובה ...
אבל לדעתי אני שמנה ... ואני גם לא אוכלת מסודר
קבלתי לאחרונה מצגת בא מסבירים כי את הפירות יש לאכול על קיבה ריקה כדי להנות מכל היתרונות שלהם. האכילה על קיבה מלאה, על פי המצגת, מביאה לעיקוב הפירות בקיבה, הגורם לתסיסה לא רצויה של הפירות ע"י החומצה בקיבה ולאובדן/החלשת כל הדברים הטובים שבהם. בנוסף, נאמר כי נוצרים גזים לא רצויים וחומרים המפריעים להמשך תהליך העיכול. על מנת להנות מהייתרונות (סילוק רעלים מהגוף אספקת אנרגיה ועזרה בהורדת משקל), יש צורך לאכול את הפירות על קיבה ריקה (כך הפירות מגיעים מהר יותר למעיים). האם נכון הדבר ? בנוסף הומלץ במצגת לא לשתות מיצי פירות יחד עם הארוחה אלה, שוב על קיבה ריקה (מאותם סיבות שצויינו). תודה רבה על ההבהרה.
יגאל שלום, המצגת שקיבלת מייצגת את גישת התזונה הטבעית שגורסת שאין לאכול פרי כקינוח בסוף הארוחה, אלא כארוחה בפני עצמה. זה מתאים גם לתיאוריית צירופי המזון שמדברת, בין השאר, על הפרדת הפירות ממזון עימילני. אני תומך באמור במצגת וחושב שמי שיקפיד על האמור בה ישפר את בריאותו וימנע בעיות במערכת העיכול. בהצלחה צביקה
שלום !!! אני בת 16 וחצי וכבר שנתיים אני לא מקבלת מחזור לאחר שירדתי 10 קילו בדיאטה מ-50 ק"ג ל- 40 ק"ג. כעת עליתי 7 ק"ג, ואני שוקלת 47 ק"ג אך עדיין לא מקבלת מחזור. גובהי הוא בערך 1.57. בסוף שנה שעברה הלכתי לרופאת נשים היא נתנה לי כדורים כדי שיחזור המחזור ואכן הוא חזר אך הפסיק שוב. ולאחר 3 חודשים קיבלתי שוב פעם אך בצורה טבעית אך לפני שקבלתי הרגשתי נורא לא טוב( שלשולים וכו'). אני נורא דואגת ורוצה לדעת מה עושים על מת לקבל שוב. אשמח לקבל תשובה :) תודה שגית.
שלום שגית, יש לבדוק את התזונה שלך ולוודא שהיא מאוזנת ובריאה. המחזור יחזור כנראה את עדיין במשקל יחסית נמוך ולכן הוא לא מאוזן. אם תעלי קצת במשקל ותאכלי בריא הכל יסתדר.
מה ההיתרונות בשתיית חליטה של צמח המרווה
מירי שלום, לצמח המרווה תכונות אנטיספטיות (קוטל חיידקים) ולכן מומלץ לשתות חליטה ולגרגר במקרים של דלקות חניכיים, לוע, פציעות ודלקות בחלל הפה. בנוסף היא מורידה חום, מסדירה את פעילות המעיים, מרגיעה עוויתות וכאבי בטן כתוצאה מגזים, מורידה יתר לחץ דם, מפחיתה הזעת יתר, יתר חלב בהנקה, מקילה על תופעות גיל המעבר, הצטננות וכאב גרון. לא מומלץ לשתייה לנשים מניקות (היא מייבשת חלב) ולסובלים ממחלת הנפילה. בהצלחה צביקה
אני בחורה רזה (173cm - 56kg). לפעמים כשאני קמה בבוקר אני מרגישה שהקיבה שלי ריקה לגמרי ואני ממש רעבה, אבל פשוט לא בא לי לאכול כמעט כלום כי התחושה היא של בחילה. אין לי כוונה בשום אופן לדיאטת הרזיה אלא לתזונה נכונה. מה מומלץ לאכול במצב כזה?
זאת שאלה שקשה לענות כשאת אומרת ש"פשוט לא בא לי לאכול כמעט כלום"... מה כן בא לך לאכול? אני ממליץ על פרי שאת אוהבת עם שקדים ואגוזים, או עם יוגורט או ביצה קשה. אפשר סלט קטן עם לחם מלא ואבוקדו. כדאי שתפני ליעוץ תזונתי מקצועי.
פירסמת רשימה של חומרי E ראיתי ברשימה ש- E341 עושה בעיות עיכול וזה כלל לא מסתדר לי כי בכל היוגורטים כלל הטיבעיים ישנו תוסף זה שהוא תוסף סידן בעצם ודווקא ביוגורט ועוד יוגורט לבן - טיבעי ניראה לי שהדבר האחרון ההגיוני יהיה שיהיה בו חומר שעושה בעיות עיכול ניראה לי שיש כאן איזושהי טעות כי שאלתי ובפרוש נאמר לי שה- E341 הוא פשוט שם הקוד לסידן שמוסיפים אודה לך על הסבר
שלוםרב, א. אני לא אחראי לרשימה ולא הכנתי אותה. אני מגיש אותה כשרות לציבור וכל אדם האחראי לבריאותו ילך ויבדוק את נכונותה.יש היום אפשרות לחפש ולבדוק ברשת. בנוסף, אני מציע לך לקנות את ספרו של דר' חיים סדובסקי "לסלק את הקוץ" - שם מפורטות תופעות הלוואי של כל תוספי המזון. מה שנראה לך הגיוני (שלא יכניסו תוספים מזיקים ביוגורט טבעי) לא תמיד מסתדר עם שיקולים מסחריים של היצרנים. בעיני נראה הגיוני מאד שכאשר מוסיפים תוסף (מינרל) חיצוני למזון טבעי זה עלול לגרום להפרעות עיכול אצל חלק מהאנשים. למה צריך כל הזמן להוסיף חומרים ולא להסתפק במה שהטבע נתן? עשיתי חיפוש קצר ומצאתי שבכנס בנושאי תזונה של כמה מדינות אירופאיות, המשלחת הגרמנית הביעה חוסר שביעות רצון מהוספת תוספים למוצרי חלב. להלן חלק מהדברים: The German delegation regrets that additives E500 (sodium carbonates), E338 (phosphoric acid), E339 (sodium phosphates), E340 (potassium phosphates), E341 (calcium phosphates), E343(magnesium phosphates), E450(diphosphates), E451(triphosphates) AND E452 (polyphosphates) have been generally authorized for soured cream butter although there was no technological requirement which justified it. The German delegation believes that the additive E 500 (sodium carbonates) AND the phosphates actually used should be authorized only for specific products in the manufacture of which such substances are traditionally used in Sweden AND Finland. קישור: http://www.foodlaw.rdg.ac.uk/news/eu-98-31.htm בהצלחה צביקה
כמה שום מומלץ לאכול... האם בריא לאכול כל יום?
אודי שלום, אפשר לאכול ללא חשש 1 -2 שיני שום ביום. לא מומלץ לאנשים עם אולקוס, קיבה רגישה או חומציות יתר בקיבה. אנשים אלה יכולים לאכול שום מבושל, מאודה, או אפוי. אפשר לאכול כל יום. בהצלחה צביקה
שלום, אני בת 28 וצמחונית מזה 10 שנים. בזמן האחרון אנשים מעירים לי שיש לי צבע עור צהבהב על כפות הידיים, "כאילו שיחקת בצבעים". לפני מספר חודשים עשיתי בדיקות דם כלליות, שהיו תקינות. (גם בדיקות צהבת היו שליליות ותפקוד הכבד היה טוב). שמעתי שבעיה כזו קיימת אצל אנשים שמרבים לאכול ירקות כתומים, והאמת היא שאכן יוצא לי כל יום לאכול גזר או מרק דלעת, כי דברים אחרים אני פשוט לא אוכלת. אני לא יכולה לגוון כ"כ בתפריט שלי, הן מטעמי צמחונות והן מטעמי שמירה על המשקל. רציתי לשאול מה המשמעות של התופעה הזו, איזה חומר בדיוק יש בירקות הכתומים שיכול לגרום לגוון צהוב של העור, והאם כרוך בכך סיכון בריאותי כלשהו?
החומר הוא בטא קרוטן ואכן גורם לצבע צהבהב בעור. ככל הידוע לי אין עם זה בעיה בריאותית. אשמח אם צביקה יוסיף עוד
נסי לוריד את כמות הירקות הכתומים למשך מספר ימים והתופעה אמורה להיעלם.
אז במקרה של התרוקנות איטית על מה אתה ממליץ (סיבים מסיסים או לא-מסיסים) ואילו מזונות מומלץ כתוצאה מההמלצה הנ"ל?? האם אם כן שיבולת שועל (דייסת קוואקר) זה כן טוב? או שעדיף מזונות בהם היחס של הלא-מסיסים הוא היותר דומיננטי? מה לגבי ברנפלקס למשל? או דגני בוקר של קוואקר (מרובעים) שהם גם בעצם עשויים משיבולת שועל?
אין בעיה לאכול שיבולת שועל. התזונה המומלצת היא לאכול מזון מלא, טבעי, טרי ואיכותי הכולל שפע (מגוון) של פירות וירקות. ברנפלקס זה לא המזון האידיאלי, אבל הוא לא פסול. אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "הטיפול בעצירות" אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום ובכתבות באינטרנט. בהצלחה צביקה
קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה
רציתי לדעת כמה קלוריות יש ב: 10 טבעות זיתים ירוקים זה ששמים בפיצות? וכמה קלוריות יש בכף גבינה צהובה מגוררת? וכמה קלוריות יש בכפית טונה בשמן? מודה לך מראש נטלי
לדוגמה: http://www.olympusfit.co.il/show_mamarim.asp?cat_id=11&id=46
בני בן 4 וכמעט תמיד שתה תחליפי חלב אם צמחיים, ומאוחר יותר חלב סויה (עם הקורנפלקס למשל). לאחרונה שמענו על השפעה שלילית שיש לסויה לבנים (הורמונים נשיים??). האם זה נכון? האם להתחיל לתת לו חלב פרה מעכשיו? תודה, ליאורה
ליאורה שלום, הנושא שנוי במחלוקת. יש הרבה מחקרים סותרים. בעתונות מעדיפים לשדר "חדשות" ועכשיו באופנה לתקוף את הסויה. בעיני זהו מזון איכותי שיש לצרוך אותו על בסיס יומי. אני מוטרד יותר משאריות ההורמונים, התרופות וחומרי ההדברה הנמצאים בחלב ובמוצריו. כוס חלב סויה ביום ומעט טופו לא ישפיעו על המאזן ההורמונלי של בנך. זכרי שהמוצר בשימוש מאות מיליוני אנשים (וילדים) במזרח הרחוק. המחקרים ששללו את השימוש בסויה דיברו על "צריכה מוגזמת". כדי להתחזק אני מציע לך לקרוא את ספרו של דר' אריה אבני: "תעזוב 'תעטינים שלי". שם גם יש הפנייה למחקרים. בהצלחה צביקה
שלום אני בת 18 גובהי הוא 1.65 ומשקלי הוא 57 האם המשקל שלי תקין? הייתי רוצה לרדת ל 54... רציתי לדעת אם התפריט שלי טוב על מנת שאוכל לרדת במשקל 10:00 קערת קטנה ברנפלקס + גרנולה ללא חלב 11:00-12:00 עושה כושר גופני מורידה בסביבות ה 300 קלוריות ( 3-4 פעמים בשבוע) 13:00 ארוחת צהריים - אורז/פסטה + עוף ותפוח אדמה מבושלים 18:45 קערת ברנפלקס עם גרנולה ללא חלב +פרי 22:00 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 5 % וקערת ירקות האם התפריט שלי בסדר? האם אצליח להרזות 3 קילו לפחות?
שלום משקלך תקין את לא צריכה לרזות. התפריט שאת מתארת נראה די סביר אבל הוא דל ולא מגוון מספיק. אני מציע לך להיזהר מדיאטות זה משמין מאד.
קראתי בדף הבית שלך על סיבים תזונתיים כתוב שם שסיבים לא מסיסים עוזרים להיתרוקנות הקיבה וסיבים מסיסים מאיטים את התרוקנות הקיבה אם יש לי בעייה של התרוקנות איטית מאוד אז זה אומר שעלי להימנע מסיבים מסיסים? כתוב שבשבולת שועל (קוואקר) יש סיבים מסיסים האם זה אומר שעלי לוותר על דייסת קוואקר? מה לגבי ברנפלקס ודגני בוקר אחרים? איפה (באילו מזונות או דגני בוקר ) קיימים סיבים לא מסיסים שלפי מה שהבנתי הם כן אמורים לעזור תודה ואודה לך גם על הבהרות לגבי פעילות הסיבים וההבדלים בין המסיסים ללא מסיסים והאם הבנתי נכון לגבי השפעתם על התרוקנות הקיבה בנוסף מה לגבי צריכת פסיליום מידי יום? מתי וכמה כדאי לקחת איך לקחת והאם זה יכול להזיק?
שלום רב, לא יודע באיזה מאמר קראת, אבל גם לסיבים מסיסים וגם לסיבים לא מסיסים יש השפעה טובה על מערכת העיכול והם מסייעים למניעת עצירות. עם זאת, הטיפול בעצירות צריך להיות כולל ושלם (הוליסטי) ולא "תרופתי" (שימוש בסיבים, או במשלשלים אחרים). סיבים מסיסים נמצאים בשיבולת שועל, בפירות ובקטניות. סיבים לא מסיסים נמצאים בקליפה של חיטה, אורז,דגנים מלאים ירקות (גזר, סלק, כרוב וכד') ובפירות. השימוש בפסיליום, דייסיבית, או סובין צריך להיות מוגבל לתקופה של הטיפול בעצירות. אחרי שהעניין מסתדר בעקבות השינוי התזונתי, אין צורך, כי בתזונה יש מספיק סיבים. צריך לקחת בחשבון שסיבים אלה (פסיליום וכד') סופחים גם מינרלים מהגוף ומוציאים אותם החוצה. בהצלחה צביקה
קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה
קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה
תודה על התשובה לגבי קמח התירס. בענין הברנפלקס כמה מותר? חצי כוס ביום זה נחשב מעט?
חצי כוס ביום זו כמות סבירה. כפי שהצעתי, נסי למצוא את הסוג שיש בו מעט סוכר
שלום רב. האם ישנה חשיבות לשטיפת ידיים מייד! לאחר נגיעה בקליפת ביצה תוך כדי בישול או אפייה? האם הדבקות בסלמונלה יכולה להיות רק ממגע בקליפת הביצה? תודה.
כדאי לרחוץ ידים לפני שמטפלים באוכל. לא שמעתי על אנשים שנדבקו מנגיעה בקליפה של ביצה אין סוף לאמצעי הזהירות שאפשר לנקוט, אבל צריך לתת גם למערכת החיסונית לעבוד. בהצלחה צביקה
שלום. אני נוהגת לאכול פעם ביום צנצנת ביוגורט מעורב ב2-3 כפיות שבולת שועל. שמעתי שאכילת שיבולת השועל מונעת את ספיגת הסידן בגוף. האם זה נכון?
יהודית שלום, בשיבולת שועל יש חצי מכמות הסידן שיש בכוס חלב (55 מ"ג ב 100 גרם לעות 100 מ"ג בכוס חלב). לכן לא רק שהיא לא מונעת ספיגת סידן, היא אפילו תורמת סידן. מזון עשיר בסיבים לא מסיסים, כמו סובין, פסיליום עשוי לספוח מינרלים שונים במעיים ובכלל זה סידן. בתיאבון צביקה
ידוע לי כי יש טבלה המכילה את מיספרי צבעי המאכל עם תיאור הסכנה שבכל צבע . מבקש אם למישהוא יש אותה לפרסם אותה בפורום . ואם אפשר לשלוח אותה אלי [email protected] בתודה צור משה
משה שלום, מצורף קישור לאתר שלי בו נמצאת הטבלה: http://www.zom.co.il/E-numbers-hebrew.htm בנוסף, אני מציע לך לקרוא את המאמר על שאר החומרים המזיקים במזוננו ולאחר מכן על החומרים המועילים. בהצלחה צביקה
שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין שומן רווי לבלתי רווי?
הבדל הוא במבנה הכימי של השומן. שומן בלתי רווי הרבה פחות מזיק לבריאות מאשר שומן רווי. שומן רווי בדרך כלל מוצק בטמפרטורת החדר.
אני בן 23 שוקל 60 ומעוניין לעלות במשקל כבר הרבה זמן. אני בקושי אוכל עקב לימודים/עבודה - חשבתי להשתמש באבקה לעלייה במשקל. האם אתה ממליץ?
דני שלום, השאלה נשאלה הרבה בפורום וקיבלה הרבה תשובות - תבצע חיפוש בעקרון אתה צריך להתחיל לאכול ולאכול מזון איכותי, עתיר אנרגיה. להוסיף פעילות גופנית יעודית המעלה מסת שריר. בהצלחה צביקה
האם גרנולה משמין?? אני נוהגת לאכול הרבה גרנולה, כל פעם שמתחשק לי לאכול משהו אני לוקחת גרנולה (מנשנשת) איזה כמות מותר לאכול ביום???.. ועוד משהו, תפוח אדמה מבושל זה משמין??
מ 50 גרם גרנולה ביום לא תשמיני תפוח אדמה בינוני המבושל באדים או בתנור עם הקליפה - בריא ולא משמין.
שלום, רציתי לברר האם יכול להיות קשר בין צריכה גבוהה של מלח בתזונה לבין תכיפות בהטלת שתן בלילה. במקרה שלי- אני אוכלת עם הרבה מאוד מלח, ובלילות מתעוררת פעמיים עד שלוש פעמים להטיל שתן, למרות שאיני שותה בלילה וגם לא בערב המאוחר. ביום אין לי בעייה של השתנה מרובה, רק בלילה. חשבתי שמכיוון שמלח סופח נוזלים, אולי הם משתחררים דווקא בלילה?... אודה מאוד למי שיגיב בנושא. ובכלל- אודה למי שיסביר מדוע מלח מזיק. יש לציין שאני בת 35, בריאה מאוד, עושה הרבה ספורט ומקפידה על תזונה נכונה (חוץ מהמלח...) גם לא לוקחת כדורים משום סוג. תודה.
עדי שלום, לדעתי אין קשר בין השתנה מרובה בלילה לצריכה מוגברת של מלח. כפי שציינת המלח עוצר ואוצר נוזלים בגוף. יתכן ואת סובלת מדלקת בשלפוחית השתן. תפני לבדיקה רפואית. בנושא נזקי המלח, כדאי שתדעי שכדי להתקיים צריך רק גרם אחד (1,000 מ"ג) ביום ולא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (בכפית יש 7 ג"ר). מקור: "הגוף ותפקודו" מאת פרופ' עזרא זוהר. (ספר אנטומיה / פיזיולוגיה). התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר, בלחם, בממרח חומוס וסלטים מוכנים, בגבינות ובמשקאות קלים. נמצא, כי מלח גורם ל: אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (בצקת - אדימה) אבדן גמישות כלי הדם יתר לחץ דם יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי, מועקה ומתח פגיעה בתפקוד הכליות התרחבות החדר השמאלי של הלב אסטמה, בריחת סידן החמרה בתופעות PMS נמצא קשר לרעלת הריון לאור זאת אני מציע לך להגביל את צריכת המלח ולהימנע מ"חמוצים", גבינות מלוחות, דגים מלוחים, חטיפים מלוחים וכד'. בהצלחה צביקה
תשובתך ממצה ומחכימה. תודה.
האם מותר לאכול ללא הגבלה או שצריך לחשב קלוריות?
לא מחשבים קלוריות כל עוד אתה אוכל רק חלבונים ושומנים.
שלום האם מותר לאכול ללא הגבלה את כל מוצרי המזון המותרים בדיאטה(דלי פחמימות)? האם מותר לאכול את כל האגוזים למינהם כגון שקדים אגוזים וכו'? האם מותר לאכול את כל סוגי הירקות? תודה צחי
אנחנו לא בקיאים מאד בדיאטה זו מה גם שאנחנו מאד לא בעדה. הכי טוב שתקנה את הספר. בספר יש את כל ההסברים.
אני שוקלת קורב למאה ק"ג ומנסה להיכנס להריון הייתי רוצה להשיל מעליי במהירות 15 - 20 ק"ג רק על מנת לא לסכן אותי ואת עוברי בעת ההריון הייתי רוצה לקבל פרטים על דיאטת אטקינס גם אם אעשה אותה לזמן מוגבל כלומר, לתקופה של חודש- חודשיים בכדי שאוכל להיכנס להריון
היי לכולם, רציתי לברר מהי דעתכם על דיאטת הלחם? אני אשמח לשמוע גם מאנשים שניסו אותה.. שאלה: בדיאטת הלחם מותרים ירקות ללא הגבלה. האם קולורבי, בצל וגזר גם בין הירקות האלו או שלגביהם יש איזושהי מניעה? תודה ולילה טוב!
שלום לך אני עושה את דיאטת הלחם 2.5 חדשים בהם ירדתי 5 ק"ג . אני ממשיכה במטרה להוריד עוד 5 ק"ג. כאחת שניסת הרבה סוגים של דיאטה אומר לך שזו הפעם הראשונה שאינני מרגישה שאני בדיאטה והאוכל פשוט טעים לי. הייתי מאד ממליצה לך לעשות את הדיאטה בליווי דיאטנית דבר שיקל עליך. ב"רפואת המאה" בת"א יש סדנאות בנושא. באשר לירקות - מותר את כל הירקות, ללא הגבלה, למעט תפו"א ותירס. כשתעשי את הדיאטה תראי שאין לך אפילו צורך בכמות גדולה של הירקות כיוון שאכילת הלחם ואכילת ארוחות כל 3-4 שעות מפחיתה באופן דרסטי את סך כמות האוכל שאוכלים.בהצלחה.