פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
אני בן 44, משקל 74 ק"ק גובה 167 בריא בד"כ מתאמן במכון כושר 2-3 פעמים בשבוע וגם רוכב על אופניים פעם בשבוע אני שומע מכל הכוונים כי חייבים לאכול 5 ארוחות ביום. קצת קשה לי לעמוד בזה כי אני עובד עד מאוחר ומהעבודה רץ ישר למכון כושר. איך היית מייעץ לי לחלק את הארוחות??? בתודה
גיל שלום, לא כתבת מתי את חוזר מחדר הכושר. באופן כללי אכן מומלץ לאכול 5-6 ארוחות לא גדולות כדי למנוע תנודות ברמת הסוכר בדם - רעב - השמנה. כדאי שתאכל כשעה לפני האימון פחמימה כלשהי (קרקים או לחם עם אבוקדו, בננה עם כמה שקדים וכד') ואחרי האימון (ולא סמוך לשינה) ארוחה חלבונית קלה (סלט עם ביצה קשה, או יוגורט, או גבינה וכד'). בהצלחה צביקה
אני עושה את דיאטת הלחם של אולגה רז. ירדתי 5 ק"ג בחודשיים וחצי. הכולסטרול הטוב ירד אצלי מ 39 ל 30. שאלתי לדיאטנית - כיצד ניתן להעלות את הכולסטרול הטוב? ידוע לי שספורט משפיע- אני שוחה כל יום 1 ק"מ, עושה הליכות מספר פעמים בשבוע וכן יוגה ופלדנקרייז, ובכל זאת רמת הכולסטרול הטוב נמוכה מאוד. לתשובת הדיאטנית אודה.
שלום לך . כולסטרול שייך קבוצת השומנים ויש לו תפקיד חשוב בהובלת הורמונים תפקוד מערכת העצבים תמיכה במערכת השלד והשרירים . בבדיקות המעבדה ישנם שלושה ערכים : רמת הכולסטרול הכללי רמת הכולסטרול הטוב ורמת הכולסטרול הרע . הכולסטרול הטוב(hdl) נאגר ברקמות השרירים והדרך היחידה לעלות אותו הוא בעשיית פעילות גופנית יומיומית שצריכה להיות פעילות אירובית בעוצמה נמוכה עד בינונית משמע : מאמץ גופני בין רמת דופק של 120-155 פעימות לדקה (65-80 אחוז מן הדופק המקסימלי של הבן אדם) כגון: הליה על מסילה נעה במהירות של 5.0 -6.8 קמ"ש עם שינוי שיפוע המסילה והליכה בשיפוע (1% -13 אחוז בהתאמה למאמץ והדופק ) . ולהמשיך בדיאטה לפי אולגה רז . בברכת בריאות טובה שי
שלום רב, נסי לשתות יין אדום זה עשוי לשפר קצת. כמובן פעילות גופנית גם עוזרת.
אני בת 23 ותקופה ארוכה אני כבר סובלת מפטריות בנרתיק. אמרו לי שאני צריכה לוותר על אכילת פיטריות וסוכרים. האם זה נכון ? והאם יש מוצרים אחרים שכדאי לי לא לאכול. תודה
זה מצב שנטורפטים קוראים לו קנדידזיס - שגשוג הקנדידה בגוף. יש לזה טיפולים המשלבים דיאטה קפדנית עם תוספי מזון שונים. צביקה בטח יוכל להרחיב על זה יותר. יש לציין שברפואה המערבית לא מקבלים את ההגדרה הזאת ולכן שוללים את הטיפול. אני אישית נתקלתי באנשים שאמרו שהדיאטה והטיפול ממש הציל אותם. אז זה לשיקולך. בכל אופן הדיאטה היא חמורה וכוללת המנעות מכל המזונות עם שמרים כמו לחמים למנהם רוב הסוגים של פירות סוכרים ומזונות שיש עלהם עובש דוגמאת גבינות צהובוות. צביקה תרחיב עוד בבקשה.
שירלי, אין לי הרבה מה להוסיף במסגרת הפורום. כדאי שתקבלי יעוץ אישי מנטורופט/ית באיזור מגוריך. צריך להימנע מכל מזון המכיל שמרים (לחם, עוגות), מסוכרים, פירות ועוד. כדאי להוסיף יוגורט ביו המועשר בחיידקים "ידידותיים" וגם לקחת תוסף תזונה פרוביוטי. בפורום נטורופטיה השאלה הזאת נשאלת בערך פעמיים בשבוע - תמצאי שם הרבה חומר. בכל מקרה חשוב שתקבלי איבחון מדוייק מרופא מקצועי לפני שאת פונה לטיפול משלים. בהצלחה צביקה.
שירלי שלום . הטיפול הנטורופטי במקרה שלך הוא שמירה על אורח חיים שלא מכיל מזונות אשר יכולים לגרום לשיגשוג והעלאת החיידקים הפתוגנים שבדרך כלל המקום שלהם הוא במעי הגס אך השפעתם יכולה לבוא לידי ביטוי במקומות אחרים בגוף וכיוון שהנרתיק קרוב במיקום שלו למעי הגס בדרך המקום מאוד שכיח לפטריות . מה שאני ממליץ לך לשים גל של שמן עץ התה בתוך הנרתיק וכך לטפל בפטריות אפשר להשיג את הגל בחנויות טבע ורשתות הפארם . כמו כן התזונה צריכה להתבסס על פחמימות מורכבות ללא פחמימות פשוטות (שוקולד וכולי) להמנע ממזונות שיכולים לגרום לאלרגיה (קטניות למינהם, סויה או חיטה ) להרבות באכילת דגים מסוג: מקרל סלמון טונה , סרדינים . ומבחינת תוספי תזונה כדי לאזן את אוכלוסיית החיידקים הטובים את יכולה לקחת כדורי פרוביוטיקה למשך זמן מה . בכל אופן רצוי ללכת ליעוץ אישי אצל נטורופט שייעץ לך יעוץ אישי ולא כללי . בברכת בריאות טובה שי
לפני פעילות אירובית בזמן של שעתיים פעילות, האם עדיף לאכול מזון שומני כמו טחינה/שמן זית, או פחממות כמו פסטה, אורז.
עדיף פחמימות מורכבות כדאי שיהיה אורז מלא ופסטה מקמח מלא. כדאי שלא יהיה עם רוטב חריף, עשיר ושמנוני ש"יעלה" לך בזמן האימון
למנהל/ת הפורום שלום נרשמתי לחדר כושר , אני עושה פעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע (כל פעם שעה וחצי בממוצע) במשך חודש בלבד, במהלך החודש הזה אכלתי מוצרים דיאטטים שערכם הקלורי לא עלה על 1200 ביום. כששקלתי את עצמי התברר לי שעליתי שני קילו, האם זה הגיוני? האם עלי להפחית את הפעילות הגונית שאני עושה? אני רוצה לציין שמעולם לא עשיתי דיאטות ממושכות בחיי ויש לי 10 ק"ג מיותרים שברצוני להתפטר מהם.... מה עושים?
זה מאד הגיוני חלה עליה של מאסת השריר. אם תמשיכי לאכל מאוזן ולהתעמל השומן ירד ותראי יותר חטובה. אני ממלצה לך לא להשקל לעתם קרובות מידי.
אני בת כמעט 18 גובה 1.62 משקל 48-49. מעוניינת לשמור על המשקל: 6: ברנפלקס עם חלב. 9: פרי + חופן פיצוחים/יוגורט/חטיף אנרג'י/ 30 גרם חלבה 11:30: סנדוויץ' מלחמניה מלאה עם גבינה וירק 14:00-15:00: מנת בשר/עוף +כוס פחמימות מלאות/קטניות + חצי כוס ירקות מבושלים + 2 כפות חומוס 17:00: פרי + חטיף אנרג'י /יוגורט/ 30 גרם חלבה 19:00: סלט עם שמן זית + 2 טוסטים מלחם קל +חביתה/פשטידה + חצי קופסה גבינ"ל + 2 כפות חומוס/אבוקדו 22:00: פרי+ יוגורט/ארטיק דיאט/חלבה הולכת לישון בסביבות 22:00-23:00. תודה מראש.
כדי לדעת כמה קלוריות את אוכלת מדי יום את יכולה לשקול במשקל קטן, ביתי של מזון עד 1/2 ק"ג, כל דבר שאת אוכלת ולרשום ליד המזון, להכנס לאתר שנקרא אולימפוס פתרונות בריאות ושם יש את מחשבון הקלוריות (תחת השם מחשבוני בריאות) הכי טוב מדויק שיש. כך תוכלי לדעת כמה קלוריות את צורכת מדי יום, שעה וכו'
אנחנו לא נוהגים לחוות דעה על תפריט בפורום.
בני בן 14+ . לאחרונה החל לשתות בירה, בבית יש בירה שחורה בעיקר שאבא שלו קונה לעצמו. אני נגד הבירה. מפחידה אותי האמירה שלו: הבירה עושה לי מצב רוח טוב. יש לציין כי הוא ילד די עם בעיות . בעיות חברתיות בעיות לימודים ונוטה לדיכאונות לכן מפחידה אותי העובדה שאולי הבירה היא מיפלט שלו ואני פוחדת מהתמכרות. יש כאלה שטוענים שבירה שחורה בריאה לילדים. השאלה אם זה נכון ומה המינון? אני נלחמת איתו שלא יגע בבירה ואף הפסקנו לקנות בגללו הביתה בירה למרות שזה נוגד את העקרונות שלי. אודה לתשובתך
שלום, בירה שחורה היא ללא אלכוהול ולכן אין בעיה שישתה אותה. להפך יש בה ריכיבי מזון חיוניים . אבל עליך לבדוק היטב האם זה באמת הסוג ללא אלכוהול. אלכוהול הוא אסור כמובן לילד בגיל כל כך צעיר.נסי לא להפוך את זה למאבק כוחות בינכם. בנך בגיל שאם יראה שזה מה שאת לא מרשה לו ילך ויעשה דווקא בלי שתדעי.
ערב-טוב אני סובלת המון מבעיית של עצירות קניתי לפני כמה חודשים עלי סנה וכול פעם שאני שותה את התה הזה (אחת לשבועיים) יש לי כאבי תופת בבטן ממש כאבים עזים שאני לא יכולה לזוז עקב הכאבים העזים..... ובגלל זה אני שותה אחת לכמה זמן... השאלה שלי האם כדי להמשיך לשתות את התה הזה למרות הכאבים העזים או שיש תה או כדורים שכדי לי להשתמש בהם!!! יש לציין שהתה לא תמיד עוזר לי לפעמיים יש יציאות ולפעמים אין. שאני שותה המון מים וזה לא כ"כ עוזר מה ניתן לעשות??? בבקשה תעזרו לי אני ממש סובלת מעצירות נוראית שנמשכת כבר מספיק זמן....
שרז שלום, את חייבת להפסיק מייד להשתמש בתה סנה. זהו חומר שגורם לתלות, לעצלות מעיים ולעצירות קשה יותר. את חייבת לקבל יעוץ בתזונה ולא להשתמש בחומרים משלשלים. צריך להימנע מאכילת מזונות הגורמים לעצירות ולהוסיף מזונות העשירים בסיבים. בקישור הבא תמצאי מספר טיפים נוספים, אבל אל תוותרי על יעוץ מקצועי. http://www.zom.co.il/constipation2.htm בהצלחה צביקה
צביקה תודה רבה על תשובתך... אבל רציתי לשאול לאיזה גורם אני יכולה לפנות לעזרה בנושא זה?? רופא המשפחה שלי דוחף לי כול הזמן כדורים שבכלל לא עוזרים לי!! למי עוד ניתן לפנות?
האם אתה מכיר/ממליץ לשתות את התה היפני להרזיה בטעם לימונענע? מכיל:"תה יפני (סנצ'ה), תה ירוק סיני, לימונית, פקעות ורדים, פסיליום, סירפד, קמומיל, תלתן אדום,קליפת לימון, טרמינליה צ'בולה, טרמינליה בלריקה, חרובים, תמר הינדי,שזיפים מיובשים,נענע, לואיזה, ויטמין C אודה מאוד על התיחסותך המלומדת
שלום רב, ראשית אני רוצה להבהיר שוב שלא קיים תה מרזה! ראה תשובה שנתתי בנושא התה הטיבטי אתמול. התה היפני מורכב משני סוגים של תה ירוק שהוא חיובי, אבל לא מתרים לאנשים עם לחץ דם גבוה והסובלים מבריחת סידן. שאר סוגי התה טובים ותמימים, אם כי יש כאן יותר מידי סוגים וזה לא מומלץ. המלכודת היא בתמר הינדי ובשזיפים שהם כנראה דומיננטים בתה. התמר ההינדי הוא חומר משלשל חזק ויש להימנע ממנו. יש כאן גם סירפד שהוא תה משתן. אגב, יתכן שיש גם חומרים נוספים מזיקים שלא מופעים ברשימת הרכיבים בקיצור - מומלץ להימנע. עדיף לשתות תה צמחים בתפזורת - בודד, או תערובת של 3 - 5 סוגים. בהצלחה צביקה
אני בת 40 ולאחרונה סובלת מגלי חום וכן מעצירות יחסית. האם תוכל להמליץ לי על מאכלים שיעודדו פעולת מעיים? תודה
נחמי שלום, אנא קראי תשובה שנתתי לשיראז. בנוסף את יכולה לעשות חיפוש בפורום. דובר רבות על הבעיה הזאת. בקישור הבא תמצאי באתר שלי טיפים נוספים. http://www.zom.co.il/constipation2.htm בהצלחה צביקה
1) באיזה מאכלים מן הצומח יש חלבונים? 2)האם כרובית שמטוגנת בשמן עמוק מאבדת מהערכים התזונתיים שבה? 3)האם במלפפונים כבושים במלח נשארים הערכים התזונתיים?
שלום רב, חלבון יש בקטניות באגוזים ושקדים במוצרי סויה וטופו. בגדנים מסוג קינואה ואמרנט. כמו כן בתפוחי אדמה, תירס וירקות אחרים. טיגון בשמן עמוק מוריד מהערך התזונתי של המזון ומוסיף לו הרבה מאד קלוריות מיותרות. עדיף לאפות. כל סוג של עיבוד תעשיתי מוריד מהערך התזונתי כבישה במלח גם.
האם אתה מכיר/ממליץ לשתות את התה היפני להרזיה בטעם לימונענע? מכיל:"תה יפני (סנצ'ה), תה ירוק סיני, לימונית, פקעות ורדים, פסיליום, סירפד, קמומיל, תלתן אדום,קליפת לימון, טרמינליה צ'בולה, טרמינליה בלריקה, חרובים, תמר הינדי,שזיפים מיובשים,נענע, לואיזה, ויטמין C אודה מאוד על התיחסותך המלומדת
המרכיבים נראים בסדר חוץ מחלק שאני לא מכירה אולי צביקה יתחייס גם.
שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין קלוריות לשומן? מה ההבדל בין שומן רווי לשומן בלתי רווי
קלוריות זה יחידת מידה המודדת את כמות האנרגיה במזון. שומן זה אב מזון. בגרם שומן יש 9 קלוריות.
האם תמרים מסייעים לחולי לב או מזיקים?
משה שלום, זאת טעות להתייחס לתמרים, או לכל סוג מזון אחר כתרופה. תמרים לא יכולים לרפא מחלת לב, אבל אם תאכל 2-4 תמרים ביום לא ייגרם לך כל נזק. הם עדיפים על עוגות וממתקים אחרים. למניעת מחלות לב ולטיפול בקיימות יש לעשות שינוי תזונתי רציני. בהצלחה צביקה
תודה. התכוונתי לשאול על סוג השמנים בתמר.
האם ניתן לקבל פירוט של מאכלים עתירי סיבים. מה לגבי פירות יבשים ומיני אגוזים?
המזונות העשירים בסיבים הם כל המזונות מהצומח: ירקות, פירות, דגנים וקטניות. במיוחד עשירים: כרוב, גזר, כל השורשים, תפוח עץ, שסק, שיבולת שועל, סובין, פסיליום ועוד. בפירות יבשים ובשקדים גם כן יש סיבים במזון מהחי אין סיבים.
שלום אני חולה כרגע במחלת הנשיקה. הייתי רוצה לדעת מה מומלץ/כדאי לי לאכול בתקופה הנ"ל? ברצוני להוסיף שכרגע,בנוסף, קשה לי מאוד לבלוע, בגלל מוגלה ודלקת בגרון. בתודה לתשובתך, איה
איה שלום, לחולים במחלת הנשיקה (וגם לאנשים בריאים) חשוב לחזק את המערכת החיסונית. לכן התזונה צריכה להיות טבעית, איכותית ומלאה ונטולת חומרים מזיקים המחלישים את המערכת. בגלל בעיה של זמן ומרחב לא אוכל לפרט כאן אבל אם תכנסי לאתר שלי תוכלי לקרוא בפרק המאמרים על "חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו". בקשר לבעיית הבליעה אני מציע לך לקרוא את התשובה שנתתי לגלי בנושא ההרנייה (מתחת לשאלה שלך). בנוסף אני מציע לך לקבל יעוץ נטורופטי שיתן לך מגוון של כלים ודרכי מוצא מהמחלה (תזונה מתאימה, תוספי מזון, צמחי מרפא, מנוחה, טיפולים וכד'). החלמה מהירה צביקה
צבירקה/בלה שלום הנני בת 23 , אובחנתי לפני כשנתיים כסובלת מבקע סרעפתי - הרנייה, ניסיתי לאור העבודה שסבלתי כרונית מצרבות לעבור מדברי חלב למוצרי סויה . כמו כן למדתי עם הזמן מה עושה לי טוב או רע, היום אני אוכלת קוטג' וגבינה לבנה וחזרתי לשתות חלב רגיל 1% , לחם אני עברתי מלחם קל ללחם מחיטה מלאה ללא שמרים ולא קמח לבן, שאלתי, מדוע בכל החברות שניסיתי חלב הסויה מלא בגושים, רק בגלל זה עברתי לחלב רגיל ... האם יש עוד איזשהו תחליף אחר לחלב ?? אני רגישה מאוד לחלבים חמוצים, למשל יוגורט מחלב עזים עושה לי לא טוב ....מה בכלל מומלץ לאכול בערב, אני מתאמנת כל יום שעה בחדר כושר, בעבודה אוכלת שני סנדויצ'ים ופרי עד שש ומגיעה הביתה כמהה לאוכל והעיקר למתוק, היום אני מוצאת נחמה ביוגורט ביו שלא ממש עושה לי טוב עם צימוקים , שיבולת שועל וסילאן , זה לא משביע אותי ממש, מצד שני אני בתקווה לרדת קצת במשקל לכן אינני יודעת מה לאכול בערב. נוכח העבודה והנוחות יוצא לי לרוב לאכול אוכל מבושל רק בסופ"ש בדר"כ ... תודה וסליחה על הסיפור הארוך
גלי שלום, תחליב שקדים או שומשום יכלו להיות תחליף מצויין לחלב וזה אפילו מונע (ועוזר) צרבת. צריך להשרות 10 - 20 שקדים, או 2 כפות שומשום מלא למשך 4 - 8 שעות. לקלף את הקליפה מהשקדים ולטחון בבלנדר עם 1 - 2 כוסות מים. אפשר להוסיף פרי אחד או שניים ולתבל בקינמון, ו/או ג'ינג'ר. אני לא ממליץ להמתיק (מתוק גורם לצרבת...). השילוב של יוגורט, צימוקים, שיבולת שועל וסילאן לא ממש טוב לנושא הצרבת. אם תאכלי יוגורט טבעי (לא הסוג הצבוע בתוספת "פרי" ומעדנים למיניהם) עם פרי, או יוגורט עם סלט וכמה שקדים או אגוזים - את מסודרת מבחינת ארוחת ערב. אני מציע לך לחפש בגוגל או בספרות הטבעונית על נשוא "צירופי מזון". זה יכול לשפר מאד את איכות חייך ולמנוע נזקים לוושט ולקיבה. כדאי לרכוש את ספרו של יצחק בן אורי: "תזונת האדם ובריאותו. זה ספר הדרכה לתזונה טבעונית ולכן כדאי לקרוא בצורה סלקטיבית ולקחת רק מה שמתאים לך (לדוגמה צירופי המזון וכללים לאכילה נכונה). במקרה שלך אני לא מציע להסתפק רק בפורום אלא לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה
שלום לך, בניגוד לצביקה אני לא חושבת שכולנו צריכים להיות טבעונים זה יפה בתאוריה אבל לרוב האנשים לא מעשי . לכן לדעתי את כן יכולה להשתמש ביגורטים עם פירות וגם בברים של אנרגי, גרנולה וקורנפלקס. אם את יכולה לעשות חלב שקדים יופי אבל לדעתי גם חלב סויה של חברת תנובה הוא בסדר גמור ואין בו שום גושים. בערב את יכולה לאכל סנדיצ מלחם מלא עם אבוקדו, גבינה, ביצה. את יכולה גם לעשות פשטידות מירקות ופסטה מקמח מלא . כמו כן אפשר לאכל תבשילים על בסיס קטניות וארז מלא וגם דיסות מדגנים שונים.
בלה יקרה, א. אני לא טבעוני ולא המלצתי לגלי להיות טבעונית. ב. גלי סובלת מצרבות כרוניות. ואפילו יוגורט ביו "עושה לה לא טוב"... ג. אני מציע לאנשים עם צרבות לא לערבב יותר מדי סוגי מזון. לחם עם גבינה זה מתכון לצרבת לאנשים רגישים (במיוחד בערב). מבחינה זאת לטבעונות יש פתרונות טובים ואחד מהם הוא שמירה על צירופי מזון. ד. את לא הצעת לה פתרון לצרבת, רק אמרת שבניגוד אלי היא יכולה בעצם לאכול הכל, אבל זאת הבעיה שלה - היא לא יכולה לאכול הכל... להתראת צביקה
1.שומן רווי בצמחי מאכל קיים בשמן קוקוס(מרגרינה) ושמן דקל.האם יש עוד? על אריזת נבט חיטה גיליתי שרשום בתכולה גם שומן רווי,מהיכן? 2.האם יש ליקופן גם בפלפל אדום? ידוע לי על אשכולית אדומה,אבטיח ועגבניה,יש עוד? 3.האם כרובית מכילה חומרים חשובים?
מנש שלום, 1. כדאי שתדע שבכל שמן ושומן יש את שלושת הסוגים של חומצות השומן (רוויות, רב בלתי רוויות וחד בלתי רוויות). ההבדל הוא בריכוז. בשמן זית ושמן קנולה למשל יש 61% ו 75% חומצת שומן חד בלתי רוויה וכ 10% חומצת שומן רוויה. בחמאה יש 68% שומן רווי, 28% שומן חד בלתי רווי ו3% רב בלתי רווי. וכד'... 2. ליקופן אכן מצוי בריכוז גבוה בעגבניה, קטשופ, אשכולית, אבטיח ובגויבה אדומה. בפלפל יתכן שיש מעט בגלל הצבע האדום אבל בעיקר יש בו שפע של ויטמין C - פי 4 מתפוז. 3. כרובית שייכת למשפחת המצליבים וזהו מזון איכותי וחיוני שאפשר לאכול חי או מבושל קלות. הכרובית עשירה בסידן, גופרית, סיבים תזונתיים ומכילה פיטואסטרוגנים המגינים מפני ההשפעה השלילית של האסטרוגן שהגוף מייצר בעודף (חשוב לנשים בגיל המעבר). בנוסף, היא מכילה פיטוכימיקל שנמצא יעיל למניעה וטיפול בסרטן. בהצלחה צביקה
צביקה קורן, תודה על התשובה המפורטת והזריזה,החכמתי.
האם יש כדור בדוק שסותם את התאבון? האם גרנולה טובה לדיאטה?
רדוקטיל מוריד מעט את התאבון אבל יש לו תופעות לוואי והוא מומלץ לבעלי משקל עודף גדול. זה לא מונע ממך את הצורך בלשנות הרגלי אכילה כלומר להתאמץ כדי לרזות כמו שצריך. אין קיצורי דרך.
מה שאלתך? קצת קשה לייעץ כשאין תוכן להודעה שלך, לא?
שלום, קוראים לי לוטם ואני בת 17. לפני כמה חודשים (ברוב טיפשותי) התחלתי דיאטה לא מבוקרת ובה אכלתי בסביבות ה - 1000 קלוריות... לפני שהתחלתי שקלתי 54, ובעקבות הדיאטה אני עומדת כיום על משקל שנע בין 46 - 47 (הורדתי את המשקל תוך 3 חודשים בערך). כיום, אני מתחילה להתגבר על הבעייה ואני כבר אוכלת 1300 קלוריות. הבעייה היא שבעקבות הדיאטה הזאת הפסקתי לקבל מחזור, ואיני יודעת מה לעשות. אימי מודעת לבעייה, ובעקבות כך התחלתי טיפול אצל גניקולוגית. רציתי לשאול האם לדעתך אני צריכה ללכת גם לדיאטנית במקביל בשביל לפתור את הבעייה...? תודה מראש, לוטם.
שלום רצוי מאד לגשת גם לדיאטנית כדי שתקבלי תזונה מאוזנת ונכונה למצבך וגילך וגם כדי לעזור לך להתאזן כך שלא תעלי את כל מה שהורדת מהר ותכנסי למעגל הדיאטות. הווסת יחזור כשתגיעי למשקל קצת יותר נורמאלי ממה שאת כיום.
שלום: אני בת 32 ואני משתמשת בתה שקניתי מבית מרקחת(תה טיביטי)ואני רוצה לברר אם התה הזה מזיק לבריאות שלי,וגם רוצה לשאול אם זה באמת עוזר להורדת המשקל שלי. תודה רבה. מיה
מיה שלום, התה הטיבטי וכל שאר סוגי התה להרזיה גורמים במקרה הטוב להשתנה מרובה ושילשולים. במקרה הפחות טוב הם גורמים לכאבי בטן, גאזים, פגיעה בכבד ואובדן ויטמינים ומינרלים המופרשים מהגוף במהירות שלפני שיספגו (כתוצאה מהההשתנה המרובה והשילשולים). לא קיים "תה מרזה"!! מציע לך לא להשתמש בתה הזה ולעבור לתזונה שפוייה ואכותית. בהצלחה צביקה
התה הזה מאד מזיק זה למעשה סוג של משלשל שגורם להתמכרות של הגוף. כשעבדתי במכון גאסטרו ועשינו בדיקות מעיים לאנשים אלה שהשתמשו בתה סבלו ממצב שנקרא מלנוזיס קולי - צבע שחור של המעי (במקור אמור להיות ורוד) עקב שימוש במשלשלשים
הייתי מעוניין לדעת מה היעילות של מוצרי דיאטה בצורת שייקים ותוספי מזון. חשבתי לקנות ערכת מוצרים לדיאטה אשר תתאים לי מחברת Herbalife. כמובן שאת צריכת המוצרים אני אשלב עם תזונה נכונה ומידה מסויימת של התעמלות או ספורט. האם תוספי המזון אכן משפרים את יעילות הדיאטה לטווח הקצר והארוך, והאם השמירה על המשקל הרצוי לאחר תום הדיאטה תהיה קלה יותר עם צריכת אותם מוצרים? שאלה נוספת היא דעתכם האישית, בתור דיאטנים מוסמכים, על מוצרי Herbalife. תודה רבה, MichaeLx
MichaeLx שלום, הנושא נדון רבות בפורום. אפשר לעשות חיפוש ולמצוא. לפחות פעם בחודש מופיע כאן משווק של חברת הרבלייף, או של חברה אחרת ומבטיח ניסים ונפלאות. בלה ואני מאד מתנגדים לשימוש במוצרי דיאטה בצורת שייקים ותוספי מזון ובכלל זה המוצרים ה"טבעיים" של חברת Herbalife. מדובר במוצרים עתירי ויטמינים ומינרלים היוצרים תלות ועם הפסקת השימוש במוצר יש קריסה של הגוף שמאבד את היכולת לסנטז את הויטמינים מהמזון. ועוד לא דיברנו על ההוצאה הכספית של מאות שקלים בחודש... כמובן שיציעו לך להיות "משווק" ולגייס פתאים אחרים לרשת. אני מציע לעבור לתזונה טבעית מאוזנת ואיכותית ואם צריך אפשר להשלים עם מולטי-ויטמין לתקופה מוגבלת. בהצלחה צביקה
שלום צביקה! ובכן רציתי לברר מהי דיאטת אטקינס(דיאטת חלבונים), מה ה"חוקים" שלה ומדוע היא עובדת? תודה הדר
הדר שלום, פנית לכתובת הלא נכונה... בעיני הדיאטה הזאת פסולה ומזיקה! יש יותר ויותר הוכחות על חוסר הצלחתה בטווח שמעבר לשנה, אחוז נשירה גבוה, השפעה שלילית על מצב הרוח ונזקים בריאותיים שונים. אל תתחילי ואל תחשבי על כך אפילו אם בריאותך יקרה לך (וגם משקלך). נסי למצוא שיטת תזונה בריאה שתוכלי להתמיד בה עד שארית ימיך. היו הרבה דיאלוגים בפורום בנושא לפני כשנה. אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום על המילה "אטקינס" ועל "דיאטת חלבונים". תמצאי הרבה חומר בהצלחה צביקה
את יכולה לשאול בפורום תזונה נבונה.
האם ניתן לקבל את כמות היומית המומלצת של ויטמין C ללא נטילת כדורים של אותו ויטמין אלא באמצעות אכילת פרות (פרות הדר, למשל) ואם כן מהי הכמות הממולצת. אם לא האם יש עדיפות לויטמינים "טבעיים" הנמכרים בכמוסות על פני מגוון רחב של ויטמין C הנמכר בחנויות ומה הכמות המומלצת לנטילתו ביום. תודה מראש
כל מה שרצית לדעת על ויטמין C ויותר - תמצא בקישור הבא: http://www.tevalife.com/vitamins_sade/vit_10.asp משרד הבריאות ורשויות התזונה הרשמיות גורסות ש 75 מ"ג ויטמין C ביום זאת הכמות היומית המומלצת (rda ) ואת זה ניתן לקבל בתזונה רגילה של פירות וירקות. אני חושב שצריך הרבה יותר כדי למנוע מחלות ולטפל בקיימות. אגב בפלפל אדום יש פי 4 ויטמין C מאשר בתפוז... בהצלחה צביקה
שלום... קוראים לי חן ואני בת 13... אני מלאה...ואני מנסה להפחית את כמות הממתקים, אבל אני לא מצליחה...אני גם לא יודעת איך אני אוכל להרזות...אני מבקשת עצה וכמה טיפים להרזיה... אשמח אם מישהו יענה לי... האימייל שלי: [email protected]
שלום חן, מטיפים לא תרזי עליך לקבל יעוץ מקצועי. בגילך זה חשוב במיוחד היות ויש לגופך צרכים מיוחדים וגם כי יש סכנה גדולה של הפרעת אכילה שעלולה להופיע אם תרזי בצורה לא נכונה.
שלום רב, ברצוני לשאול, בתור אחת שאין לה יותר מידי סובלנות לבשל ולהכין דברים שעורכים יותר מידי זמן, מה ניתן להכין בערב שלא יהיה כבד מידי?
זה תלוי בהרבה דברים בראש וראשונה מה אכל משך כל היום? אם אכלת את הארוחה החמה שלך בצוהרים ארוחת ערב יכולה להיות גם מנת קורנפקלס עם חלב, או דיסה או מרק ירקות עם 2 פרוסות לחם ואיפלו מעדן של פירות. או סלט פירות עם קרקרים. אבל כמובן שצריך לקחת בחשובן הרבה דברים בנהם את גילך, סדר יומך וצרכים תזונתיים אחרים.
שלום רב, קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. שנית, ארוחת צהריים היא הארוחה הגדולה מבחינתי (היא בדר"כ כוללת סלט, ולפעמים בערך פעם בשבוע בשר). בבוקר אני אוכלת סנדביץ עם גבינה. האם יש לך עוד הצעות לארוחת ערב, שלא דורשות בישול מעמיק?
מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה
מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה
בעיני שניהם לא מומלצים. החלבה הבריאותית היא חלבה שעושים בבית מטחינה מלאה עם דבש. אפשר גם לקנות בחנות טבע חלבה משומשום מלא. החלבה בסופר עשויה משומשום מקולף (באמצעים כימיים) ועשירה בסוכר לבן. לגבי השוקולד כבר עניתי בעבר תבצע/י חיפוש בפורום.
דווקא מחקרים מוכיחים כי אכילת שוקולד מריר לא מזיקה ואף מועילה... הכל כמובן בגבול הטעם הטוב ולא בהגזמה...
צביקה שלום ותודה רבה על התשובה , בתשובתך אליי כתבת לי שעדיף להשתמש במולסה - מהו מולסה ואיפה אפשר למצוא /לקנות אותו ? כמו כן אמרו לי כי הסוכר החום בישראל ברוב המקרים הוא מזוייף -היכן ניתן למצוא סוכר חום אמיתי ? האם חנויות טבע הם הפתרון ? תודה מראש
ניצן שלום, מולסה זה ה"פסולת" מתהליך הזיקוק של סלק הסוכר וקנה הסוכר, ולכן היא מכילה שפע של מינרלים (בעיקר ברזל סידן ומגנזיום) וויטמינים. לעומת הסוכר הלבן שהוא חסר ערך תזונתי ויש לו רק ערך קלורי. המולסה נראית כמו סירופ כהה וניתן לרכוש אותה בחנויות טבע. הסוג המומלץ הוא מתוצרת "מורגה" אבל קשה להשיג בארץ. תקנה מה שיש בתנאי שיהיה כתוב על התווית "בלתי מגופרתת". חלק מהסוכר החום הוא צבוע - זה יותר זול. כדי לבדוק את זה מזוייף, לוקחים כפית סוכר חום ומוסיפים לכוס שקופה עם מי ברז. אם הגרגרים מגיעים לקרקעית לבנים - זה סוכר צבוע. אם הם מגיעים חומים - זה סוכר חום אמיתי. בהצלחה צביקה
קשה להשיג בארץ ? לא נראה לי. קניתי לפני שבועיים בחנות טבע.
האם בתותים יש ויטמין C ? והאם פירות יבשים זה משמין ?
בתותים יש וטימין c , פירות יבשים משמין אם מגזימים.
שלום קראתי את הכתבה על נפלאות פרי ההדר. בטרם אני ממליצה על זה לאבי שסובל מסוכר גבוה, רציתי לדעת האם הסוכר שבפירות הדר אינו עלול להזיק לו? תודה
מיקי השלום, לפרי הדר יש הרבה יתרונות בריאותיים. אבל יש בו סוכר והסוכר שבו כמו הסוכר בכל הפירות לא מומלץ לחולי סוכרת. כדאי להתייעץ עם הדיאטנית שמטפלת באביך. תלוי מה רמת הסוכר, אם הוא מקבל טיפול תרופתי ועוד. בהצלחה צביקה
איך מטפלים בזה? האם זה משהו כרוני?
האם בגבינות כבשים/עיזים יש כמות לקטוז כמו בגבינה רגילה???
אין הבדל משמעותי ביןם סוגי הגבינות מבחינת כמות הלקטוז
אם אני אוכלת כל יום 1000 קלוריות ורק שישי שבת יוצאת מהמסגרת ואוכלת 6000 קלוריות ליום בשישי ו6000 בשבת..האם אני אוריד ק"ג או שזה רק יתאזן עם כל השבוע? אמרת (צביקה) שזה סוג של הפרעת אכילה..אבל לא נכון..אני עושה את זה מתוך שליטה ובמודע. אני רק רוצה לדעת אם זה יתן לי ירידה במשקל או יתאזן או שבעצם רק יעלה לי..
ספיר אני מומחית להפרעת אכילה ומה שאת מתארת הוא לא הפרעת אכילה אלא הפרעה באכילה. מושג המתאר מצב של חוסר איזון סביב נושא של אכל ואכילה. מה שאת מתארת זה רע מאד אני לא ממלצה. אין לדעת איך גופך יגיב ולדעתי לא תוכלי לרדת במשקל כך בטח לא בצורה בריאה ומאוזנת.
רציתי להבין משהו לגבי תמרים יש כל מיני סוגים ואני קצת מבולבל מה זה: תמר - לח תמר טרי תמר מיובש מה ההבדל בין הסוגים (ביכלל לא ברור לי מה זה תמר לח) איפה קונים כל אחד האם יש דבר כזה ביכלל תמר טרי (לא לח) כמה קלוריות ל - 100 גרם יש בכל אחד מן הסוגים הנ"ל וכמה בערך יש בתמר אחד מכל אחד מהסוגים הנ"ל? בנוסף ראיתי שיש גם מה שניקרא תמר - צהוב ותמר מהגוני - מה זה? (מה ההבדל) איזה תמר מומלץ לאכול? אודה על הסבר אני ממש מבולבל
תמר טרי זה תמר שהורד מהעץ תמר לח זה תמר טרי שעבר עיבוד כלשהו והוא מוחזק בשקיות ניילון במקרר יצחק שלום, תמר יבש זה הסוג הנפוץ ביותר הנמכר בתפזורת או בשקיות על גבי המדפים בסופרמרקט, בשווקים, או בחנויות טבע. בתמר טרי יש כ 150 קלוריות במאה גרם בתמר יבש יש 25 - 300 קלוריות תלוי בסוג (יש לפחות 10 סוגים של תמרים יבשים). תמר צהוב זה בד"כ תמר בוסר. בהצלחה צביקה
שלום רב, רציתי לדעת, האם אכילה יום יומית של שקדים לא קלויים, אבל עם קליפה יכולה להזיק. ידוע לי כי בקליפה יש חומר לא בריא. כמו-כן ידוע לי כי התמר נותן אנרגיה זמינה לפעילות גופנית, למשל, על הבוקר כמובן על קיבה ריקה. האם גם התמר הלח עושה את אותה הפעולה? האם אכילה של 5 תמרים ליום לאורך זמן יכולה לגרום לעליה בתריגליצרידים? תודה מראש פנינה
ראיתי שמאוד מומלץ לאכול דייסת שיבולת שועל - שזה מאוד בריא ומכיל סיבים טובים עוזר לעיכול ולכולסטרול השאלה שלי היא האם הכוונה לשיבולת שועל הלבנ - האינסטנט שיש בסופרים או האם הכוונה כאן לשיבולת שועל שניראת כמו גריסים הנימכרת בחנויות הטבע האם זה משנה?? איך משתמשים בזו הנימכרת בחנויות הטבע? ועוד שאלה - האם שיבולת שועל (הלבנה וזו מחנויות הטבע ) אפשר גם לאכול כמו שהיא כלומר להוסיף ליוגורט וכ"ו או שצריך תמיד לבשל אותה? תודה
אבי שלום, מומלץ לאכול שיבולת שועל גסה (נראה כמו שבבים). זה מצריך יותר בישול אבל יותר בריא. את הסוג שנראה כמו גריסים צריך לבשל כמו אורז. לגבי ה"אינסטנט" אפשר לאכול - זה יותר טוב מסולת, או פודניג. אפשר לאכול ללא בישול (במיוחד סובין שיבולת שועל) לאחר השרייה, אבל כדאי לבשל. אני מציע לא לבשל עם חלב אלא עם מים, או חלב סויה. אפשר להוסיף, קינמון, ג'ינג'ר ולהמתיק עם מולסה. בהצלחה צביקה
תודה על התשובה אך לא ברור לי -- שבבים זה מה שיש באינסטנט (לדוגמא שיבולת שועל של חברת קוואקר או אחרות אני לא מדבר על אלו שיש בהם גם ממתיקים וכ"ו אלא על כאלו שיש בהם רק שיבולת שועל ) והסוג השני שראיתי בחנויות טבע ניראה כמו אורז האם יש סוג שלישי - השבבים שאתה מדבר עלייהם אני לא כל כך מבין ואם יש איפה??? ריאיתי או כזה של קוואקר או את צורת האורז
שלום רב , ברצוני לשאול מה ההבדל בין סוגי סוכר כמו סוכר רגיל לבן לבין סוכר חום וסוכר קנים ? האם אחד מהם בריא יותר ? במה עדיף להשתמש קלורית ,תזונתית ? אודה על כל תשובה.
סוכר חום הוא פחות מזוקק ולכן נשארו בו עוד קצת מינרלים וויטמינים. לכן הוא פחות מזיק.(סוכר זה סוכר). סוכר לבן מכיל רק קלוריות טהורות, הוא שודד ויטמינים ומינרלי, גורם להשמנה, עליה ברמת השומנים, בריחת סידן, מחלות מפרקים ועוד. מומלץ להימנע ולהשתמש בדבש מולסה או פירות יבשים
אני בת 15 וחצי איזה משקל רצוי לי? אני בגבוה של בערך 1.60
חשבי לפי bmi גובה חלקי משקל בריבוע. המומלץ בין 19 - 24 .
אני יודעת שההמלצה לנשים בגיל הפוריות ולאחר הריון היא לצרוך כ- 400-500 מ"קג ח. פולית וידוע לי המקורות במזון אך לא ידוע לי כמויות כלומר כמה ירקות ירוקים או שעועית או בשר וכו אני אמורה לאכול ביום כדי לדעת שאני מכוסה מבחינת הכמות ללא צורך בנטילת תוסף תזונתי? הצילו אני לא מוצאת את התשובה בשום מקום תודה
טלי שלום, מצורף קישור לרשימה של עשרות מוצרי מזון העשירים בחומצה פולית: http://www.nutritiondata.com/foods-000114000000000000000.html זהו מנוע חיפוש מתקדם שמאפשר חיפוש לפי סוג מזון ולפי אחד הרכיבים. מומלץ לשמור "קיצור דרך" על "שולחן העבודה" בהצלחה צביקה
שלום, מה האמת בשמועה שאכילת הרבה ביצים אומנם מעלה את הכולסטרול , אבל היא "הרע במיעוטו" כיוון שהיא מעלה בעיקר את הכולסטרול הטוב , ולכן זה לא נורא כל כך ?
אהרון שלום, אני לא מציע לך להיות מוטרד יתר על המידע מרמת הכולסטרול בביצה. את רוב הכולסטרול שהגוף צריך (מעל 60% ) הוא מייצר בעצמו. לא שמעתי את "השמועה" על ה HDL בביצה יש חלבון איכותי וזמין. בהצלחה צביקה
האם תבניות מסוג סיליקון המשווקות לשמוש בתנור בריאותיות? בתודה ישראל
ישראל שלום, המוצר חדש יחסית - לא ידוע לי על נזקים. נסה לעשות חיפוש בגוגל ודווח לנו אם תמצא משהו מעניין בהצלחה צביקה
שלום לאחר תקופה של 4 חודשים של זלילה לללא הכר הגעתי ליום המכריע של לקחת את עצמי בידיים והתחלתי בניסיון להוריד את ה- 2 קילו שהעלתי. השאלה איך מצמצמים קיבה שהתרחבה כ"כ? אני שותה ממש מלא, האם מים מרחיבים את הקיבה כמו אוכל? תודה
קיבה היא אבר מאד מאד אדפטיבי. אם תאכלי מאוזן ובריא תוך זמן קצר היא תחזור לאיזון שלה. עליך לבדוק את הדפוס שלך זלילה מול צמצום קיבה. תזהרי ממנו זה עלול לגרום לך להיות במעגל של דיאטות.
תודה מה בקשר לשתיה האם שתיה מרובה אכן מרחיבה את הקיבה ולא רק מזון?
כאשר מדברים על כוס האם הכוונה לכוס חד-פעמית של כ - 200מ"ל או לכוס רגילה של בית של כ- 280 - 300 מ"ל כמה קלוריות יש בכוס פחמימות מבושלות? - ועל איזו כוס מדובר (כמה מ"ל) פחימומות הכוונה לחיטה (מלאה) או אורז (מלא) או פתיתים כמה קלוריות יש בכוס קיטניות מבושלות (חומוס , אפונה , פול , שעועית לבנה,..) כמה קלוריות יש בכוס איטריות מבושלות (פסטה) וכמה בכוס ספגטי מבושל? אם לוקחים ארוחה שהיא לא הספגטי נטו אלא למשל ספגטי עם רוטב בולונז שמכיל גם בשר כמה קלוריות יש בכוס כזו וכמה כוסות זו מנה שתשמש ארוחת צהריים? אני ניסיתי לישקול וקיבלתי שבכוס של 200 מ"ל יש כ- 150 גרם חיטה מבושלת שזה ליפני בישול היה כ - 80 גרם כלומר בערך יוצא שכוס כזו זה כ - 300 קלוריות מיצד שני ראיתי בהרבה מקומות ערכים שהם חצי ופחות אז איך זה מסתדר איפה אני טועה ביגלל זה כל השאלות למעלה כדי לעשות פעם אחת סדר בבלאגן ושאני לא אצתרך לבדוק כל פעם מחדש אודה לכם אם תוכלו לענות לי מסודר ומפורט כדי שאני לא אצתך להסתבך יותר ואוכל לקחת תמיד מכל הנל לפי מידות כוס של המזון המבושל דא"ג הפחימומות בבושלות עם שמן כמו שיש בהוראות ההכנה - האם זה נלקח בחשבון במאזן הקלורי? כמה כפות הגשה - גדושות זה כוס (כדי לדעת אם יש קערה בשולחן עם כף הגשה גדולה אז יותר נוח ליפעמים במקם לישפוך לכוס) וכמה כפות מרק רגילות (גדושות) זו כף הגשה אחת (גדושה) בבקשה עיזרו לי
אני ממש לא בעד ספירת קלוריות כל כך דקדקנית שאת מנסה לעשות זה מאד מזיק. זה לא יביא אותך לרזון המיוחל זה רק יגביר את ההתעסקות בדבר שהוא טפל ולא עקר בירידה במשקל. זה לא משנה אם תאכלי 1200 קלוריות או 1300 לצורך ירידה מה שמשנה זה איך תשמרי על זה. אם תעסקי במדידות מדויקות כאלה יתעורר בך חלק שאני קוראת לו מרדן הדיאטה ויעשה דווקא. יגרום לך אחרי יום שלך של הקפדה למופת על הקלוריות כוסות וכפות להתחיל לזלול הרבה עוגיות או שוקלדים או מזונות אחרים. ולשאלותיך הכוס המקובלת למדידה היא בדרך כלל של 250 מל. לא אוכל לתת במדויק את הקלוריות של כל מזון ששאלת לפי מידות של כוס וכפות כי יש בזה שונות רבה כפי שראית בעצמך. אם את באמת רוצה לדייק עליך פשוט להשתמש במשקל דיגיטלי ולשקול את המזון שלך. יש ספרים עם קלוריות מדויקות וכך תוכלי למדוד בידיוק. אבל אני ממש לא ממליצה לך על ספירת קלוריות.
שלום, האם ערכם התזונתי של ירקות קפואים למיניהם שווה לערכם של ירקות טריים, והאם יש לבשל אותם בצורה שונה כדי לשמור על ערכם? תודה
סמדר שלום, אם תכניסי ירק חי וטרי להקפאה - כשתתפשירי אותו הוא איבד צורה, מרקם וטעם (מת). סביר להניח שהירקות הקפואים התעשייתיים עוברים תהליך ש"הורג" אותם לפני ההקפאה וכך הם שומרים על הצורה. עדיף כמובן לצרוך ירק טרי, אבל לפעמים אין זמן וחייבים לעשות פשרות (עד שנעשים חולים ואז יש הרבה זמן אבל אז אין תאבון...) בהצלחה צביקה
תמיד עדיף לצרוך ירקות טריים אורגניים. אם חסר לך זמן להכנתם, אני יכול להציע לך להכיר שיטה מיוחדת להכנת מזון שתפטור לך את הבעיה. ובנוסף תשמור על ערכם התזונתי של הירקות, מרקמם וטעמם הטבעיים.
שלום רב, רציתי לדעת מהם היתרונות בנטילת אומגה 3 על בסיס יומי מה המינון המומלץ למבוגר? והאם יש קשר בין נטילת הכדור למצב-הרוח (כמו דכאון ובככל למצב הכללי) לתשובתכם אודה.
אביגיל שלום, חומצת שומן חיונית אומגה 3 נמצאת בשומן של דגים צפוניים ואפשר להשיג גם בכמוסות. כמות גדולה של שמן זה נמצא במקרל, סלמון, הרינג, טונה (טרייה) וכדומה. שמן זה מאריך זמן קרישת הדם, מסוגל למנוע יצירת קרישי דם, מאזן לחץ דם, עשוי לשפר תופעות של פסוריאזיס, דלקות שונות (דלקת פרקים, דלקות במעיים וכו'), משפר את התגובה החיסונית ועוד. ממחקרים עולה ששמן דגים מסוגל לסייע במניעת סרטן. אכילת דגים 3-4 פעמים בשבוע עשויה להקטין סיכון להתפתחות מחלת לב בצורה משמעותית. כדאי להתחיל עם כמוסה אחת של 1,000 מ"ג ולהגיע ל 2 ביום. התוסף אסור לאנשים הוטלים תרופות לדילול הדם. נמצא, שלאומגה 3 יש השפעה חיובית על מצב הרוח בהצלחה צביקה
שלום מה דעתכם על מי סודה? האם יש בה חומרים מזיקים לבראיות? תןדה מראש
כפי הידוע לי אין שום דבר מזיק במי סודה . זה מים עם פחמן דו חמצני. אבקש גם התיחסותו של צביקה.
מבין המשקאות ה"קלים" והתוססים משקה הסודה הוא הפחות מזיק. למי שסובל מגזים או מבריחת סידן כדאי להימנע.
1) בוטנים הם מלאי קלוריות...השאלה שלי אם הם בריאים?או שהחסרון גדול מהיתרון? 2) יש לי 3 ק"מ..בהליכה זה 40 דקות ובריצה 15 דקות האם אני שורפת אותה כמות קלוריות? 3) אם אני אוכלת כל יום 1000 קלוריות ורק שישי שבת יוצאת מהמסגרת ואוכלת 6000 קלוריות ליום בשישי ו6000 בשבת..האם אני אוריד ק"ג או שזה רק יתאזן עם כל השבוע? תודה רבה
ספיר שלום, 1. בוטנים קלויים זה לא מזון איכותי בעיני. בוטנים לא קלויים אסור לאכול. מציע לך לעבור לשקדים, אגוזים וזרעונים - לא קלויים ולא מלוחים. 2. הליכה / ריצה - לא יודע - תשאלי בפורום אימון וכושר גופני. אני ממליץ על הליכה. ריצה עלולה לגרום נזקים לאיברים הפנימיים (צניחת איברים), לשלד ולמפרקים. 3. אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. את מתארת כאן סוג של הפרעת אכילה וכדאי לטפל בה בהקדם. בהצלחה צביקה
שלום רב, האם מותר לאכול אגוזי קשיו לא קלויים ? מדוע אסור לאכול בוטנים לא קלויים ? איזה עוד אגוזים אסור לאכול לא קלויים ? תודה מראש, שירי
היי שלום.. משקלי 52 קילו וגובהי 1.76 מטר. רציתי לדעת האם משקלי תקין או האם המצב הקיים הוא תת משקל. תודה מראש...
דודו שלום, לפי מדד BMI משקלך נמוך מהממוצע. כדאי לקבל יעוץ תזונתי ובינתיים לאכול מזון עתיר קלוריות ולעסוק בחיזוק שרירים. בהצלחה צביקה
ממה נוצרים גזים? מה הנזק שלהם לגוף? מה קורה אם לא מטפלים בגזים? זה טוב "להוציא" גזים?
גזים נוצרים מפירוק לא שלם של מהמזון, מחוסר באנזימי עיכול, עצירות, חיידקי מעיים, משקאות מוגזים,פטריית קנדידה, אלרגיה למזון ועוד. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים למעט אי נוחות, כאבי בטן וסכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. טיפים לטיפול טבעי בגזים תוכל למצוא בעמוד הזה או בחיפוש בפורום.