פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

18/01/2005 | 16:17 | מאת: hadar

שלום צביקה! ובכן רציתי לברר מהי דיאטת אטקינס(דיאטת חלבונים), מה ה"חוקים" שלה ומדוע היא עובדת? תודה הדר

18/01/2005 | 17:15 | מאת: צביקה קורן

הדר שלום, פנית לכתובת הלא נכונה... בעיני הדיאטה הזאת פסולה ומזיקה! יש יותר ויותר הוכחות על חוסר הצלחתה בטווח שמעבר לשנה, אחוז נשירה גבוה, השפעה שלילית על מצב הרוח ונזקים בריאותיים שונים. אל תתחילי ואל תחשבי על כך אפילו אם בריאותך יקרה לך (וגם משקלך). נסי למצוא שיטת תזונה בריאה שתוכלי להתמיד בה עד שארית ימיך. היו הרבה דיאלוגים בפורום בנושא לפני כשנה. אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום על המילה "אטקינס" ועל "דיאטת חלבונים". תמצאי הרבה חומר בהצלחה צביקה

18/01/2005 | 18:50 | מאת: יעל

את יכולה לשאול בפורום תזונה נבונה.

18/01/2005 | 15:50 | מאת: א.

האם ניתן לקבל את כמות היומית המומלצת של ויטמין C ללא נטילת כדורים של אותו ויטמין אלא באמצעות אכילת פרות (פרות הדר, למשל) ואם כן מהי הכמות הממולצת. אם לא האם יש עדיפות לויטמינים "טבעיים" הנמכרים בכמוסות על פני מגוון רחב של ויטמין C הנמכר בחנויות ומה הכמות המומלצת לנטילתו ביום. תודה מראש

18/01/2005 | 17:08 | מאת: צביקה קורן

כל מה שרצית לדעת על ויטמין C ויותר - תמצא בקישור הבא: http://www.tevalife.com/vitamins_sade/vit_10.asp משרד הבריאות ורשויות התזונה הרשמיות גורסות ש 75 מ"ג ויטמין C ביום זאת הכמות היומית המומלצת (rda ) ואת זה ניתן לקבל בתזונה רגילה של פירות וירקות. אני חושב שצריך הרבה יותר כדי למנוע מחלות ולטפל בקיימות. אגב בפלפל אדום יש פי 4 ויטמין C מאשר בתפוז... בהצלחה צביקה

18/01/2005 | 15:38 | מאת: חן

שלום... קוראים לי חן ואני בת 13... אני מלאה...ואני מנסה להפחית את כמות הממתקים, אבל אני לא מצליחה...אני גם לא יודעת איך אני אוכל להרזות...אני מבקשת עצה וכמה טיפים להרזיה... אשמח אם מישהו יענה לי... האימייל שלי: [email protected]

18/01/2005 | 16:55 | מאת: בלה אגמון

שלום חן, מטיפים לא תרזי עליך לקבל יעוץ מקצועי. בגילך זה חשוב במיוחד היות ויש לגופך צרכים מיוחדים וגם כי יש סכנה גדולה של הפרעת אכילה שעלולה להופיע אם תרזי בצורה לא נכונה.

18/01/2005 | 15:12 | מאת: אמילי

שלום רב, ברצוני לשאול, בתור אחת שאין לה יותר מידי סובלנות לבשל ולהכין דברים שעורכים יותר מידי זמן, מה ניתן להכין בערב שלא יהיה כבד מידי?

18/01/2005 | 17:04 | מאת: בלה אגמון

זה תלוי בהרבה דברים בראש וראשונה מה אכל משך כל היום? אם אכלת את הארוחה החמה שלך בצוהרים ארוחת ערב יכולה להיות גם מנת קורנפקלס עם חלב, או דיסה או מרק ירקות עם 2 פרוסות לחם ואיפלו מעדן של פירות. או סלט פירות עם קרקרים. אבל כמובן שצריך לקחת בחשובן הרבה דברים בנהם את גילך, סדר יומך וצרכים תזונתיים אחרים.

23/01/2005 | 13:09 | מאת: אמילי

שלום רב, קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. שנית, ארוחת צהריים היא הארוחה הגדולה מבחינתי (היא בדר"כ כוללת סלט, ולפעמים בערך פעם בשבוע בשר). בבוקר אני אוכלת סנדביץ עם גבינה. האם יש לך עוד הצעות לארוחת ערב, שלא דורשות בישול מעמיק?

18/01/2005 | 14:32 | מאת: מ

מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה

18/01/2005 | 16:30 | מאת: miramar

18/01/2005 | 14:31 | מאת: מ

מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה

18/01/2005 | 16:10 | מאת: צביקה קורן

בעיני שניהם לא מומלצים. החלבה הבריאותית היא חלבה שעושים בבית מטחינה מלאה עם דבש. אפשר גם לקנות בחנות טבע חלבה משומשום מלא. החלבה בסופר עשויה משומשום מקולף (באמצעים כימיים) ועשירה בסוכר לבן. לגבי השוקולד כבר עניתי בעבר תבצע/י חיפוש בפורום.

19/01/2005 | 00:22 | מאת: דנה

דווקא מחקרים מוכיחים כי אכילת שוקולד מריר לא מזיקה ואף מועילה... הכל כמובן בגבול הטעם הטוב ולא בהגזמה...

18/01/2005 | 13:54 | מאת: ניצן

צביקה שלום ותודה רבה על התשובה , בתשובתך אליי כתבת לי שעדיף להשתמש במולסה - מהו מולסה ואיפה אפשר למצוא /לקנות אותו ? כמו כן אמרו לי כי הסוכר החום בישראל ברוב המקרים הוא מזוייף -היכן ניתן למצוא סוכר חום אמיתי ? האם חנויות טבע הם הפתרון ? תודה מראש

18/01/2005 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

ניצן שלום, מולסה זה ה"פסולת" מתהליך הזיקוק של סלק הסוכר וקנה הסוכר, ולכן היא מכילה שפע של מינרלים (בעיקר ברזל סידן ומגנזיום) וויטמינים. לעומת הסוכר הלבן שהוא חסר ערך תזונתי ויש לו רק ערך קלורי. המולסה נראית כמו סירופ כהה וניתן לרכוש אותה בחנויות טבע. הסוג המומלץ הוא מתוצרת "מורגה" אבל קשה להשיג בארץ. תקנה מה שיש בתנאי שיהיה כתוב על התווית "בלתי מגופרתת". חלק מהסוכר החום הוא צבוע - זה יותר זול. כדי לבדוק את זה מזוייף, לוקחים כפית סוכר חום ומוסיפים לכוס שקופה עם מי ברז. אם הגרגרים מגיעים לקרקעית לבנים - זה סוכר צבוע. אם הם מגיעים חומים - זה סוכר חום אמיתי. בהצלחה צביקה

18/01/2005 | 18:42 | מאת: מירי

קשה להשיג בארץ ? לא נראה לי. קניתי לפני שבועיים בחנות טבע.

18/01/2005 | 12:37 | מאת: עינת

האם בתותים יש ויטמין C ? והאם פירות יבשים זה משמין ?

18/01/2005 | 17:05 | מאת: בלה אגמון

בתותים יש וטימין c , פירות יבשים משמין אם מגזימים.

18/01/2005 | 09:13 | מאת: מיקי

שלום קראתי את הכתבה על נפלאות פרי ההדר. בטרם אני ממליצה על זה לאבי שסובל מסוכר גבוה, רציתי לדעת האם הסוכר שבפירות הדר אינו עלול להזיק לו? תודה

18/01/2005 | 16:05 | מאת: צביקה קורן

מיקי השלום, לפרי הדר יש הרבה יתרונות בריאותיים. אבל יש בו סוכר והסוכר שבו כמו הסוכר בכל הפירות לא מומלץ לחולי סוכרת. כדאי להתייעץ עם הדיאטנית שמטפלת באביך. תלוי מה רמת הסוכר, אם הוא מקבל טיפול תרופתי ועוד. בהצלחה צביקה

18/01/2005 | 08:44 | מאת: אתי

18/01/2005 | 10:09 | מאת: צביקה קורן

18/01/2005 | 11:55 | מאת: אתי

איך מטפלים בזה? האם זה משהו כרוני?

18/01/2005 | 07:34 | מאת: גילה

האם בגבינות כבשים/עיזים יש כמות לקטוז כמו בגבינה רגילה???

18/01/2005 | 10:02 | מאת: צביקה קורן

אין הבדל משמעותי ביןם סוגי הגבינות מבחינת כמות הלקטוז

17/01/2005 | 19:25 | מאת: ספיר

אם אני אוכלת כל יום 1000 קלוריות ורק שישי שבת יוצאת מהמסגרת ואוכלת 6000 קלוריות ליום בשישי ו6000 בשבת..האם אני אוריד ק"ג או שזה רק יתאזן עם כל השבוע? אמרת (צביקה) שזה סוג של הפרעת אכילה..אבל לא נכון..אני עושה את זה מתוך שליטה ובמודע. אני רק רוצה לדעת אם זה יתן לי ירידה במשקל או יתאזן או שבעצם רק יעלה לי..

17/01/2005 | 22:56 | מאת: בלה אגמון

ספיר אני מומחית להפרעת אכילה ומה שאת מתארת הוא לא הפרעת אכילה אלא הפרעה באכילה. מושג המתאר מצב של חוסר איזון סביב נושא של אכל ואכילה. מה שאת מתארת זה רע מאד אני לא ממלצה. אין לדעת איך גופך יגיב ולדעתי לא תוכלי לרדת במשקל כך בטח לא בצורה בריאה ומאוזנת.

17/01/2005 | 12:18 | מאת: יצחק

רציתי להבין משהו לגבי תמרים יש כל מיני סוגים ואני קצת מבולבל מה זה: תמר - לח תמר טרי תמר מיובש מה ההבדל בין הסוגים (ביכלל לא ברור לי מה זה תמר לח) איפה קונים כל אחד האם יש דבר כזה ביכלל תמר טרי (לא לח) כמה קלוריות ל - 100 גרם יש בכל אחד מן הסוגים הנ"ל וכמה בערך יש בתמר אחד מכל אחד מהסוגים הנ"ל? בנוסף ראיתי שיש גם מה שניקרא תמר - צהוב ותמר מהגוני - מה זה? (מה ההבדל) איזה תמר מומלץ לאכול? אודה על הסבר אני ממש מבולבל

17/01/2005 | 13:21 | מאת: צביקה קורן

תמר טרי זה תמר שהורד מהעץ תמר לח זה תמר טרי שעבר עיבוד כלשהו והוא מוחזק בשקיות ניילון במקרר יצחק שלום, תמר יבש זה הסוג הנפוץ ביותר הנמכר בתפזורת או בשקיות על גבי המדפים בסופרמרקט, בשווקים, או בחנויות טבע. בתמר טרי יש כ 150 קלוריות במאה גרם בתמר יבש יש 25 - 300 קלוריות תלוי בסוג (יש לפחות 10 סוגים של תמרים יבשים). תמר צהוב זה בד"כ תמר בוסר. בהצלחה צביקה

17/01/2005 | 19:45 | מאת: פנינה

שלום רב, רציתי לדעת, האם אכילה יום יומית של שקדים לא קלויים, אבל עם קליפה יכולה להזיק. ידוע לי כי בקליפה יש חומר לא בריא. כמו-כן ידוע לי כי התמר נותן אנרגיה זמינה לפעילות גופנית, למשל, על הבוקר כמובן על קיבה ריקה. האם גם התמר הלח עושה את אותה הפעולה? האם אכילה של 5 תמרים ליום לאורך זמן יכולה לגרום לעליה בתריגליצרידים? תודה מראש פנינה

17/01/2005 | 12:15 | מאת: אבי

ראיתי שמאוד מומלץ לאכול דייסת שיבולת שועל - שזה מאוד בריא ומכיל סיבים טובים עוזר לעיכול ולכולסטרול השאלה שלי היא האם הכוונה לשיבולת שועל הלבנ - האינסטנט שיש בסופרים או האם הכוונה כאן לשיבולת שועל שניראת כמו גריסים הנימכרת בחנויות הטבע האם זה משנה?? איך משתמשים בזו הנימכרת בחנויות הטבע? ועוד שאלה - האם שיבולת שועל (הלבנה וזו מחנויות הטבע ) אפשר גם לאכול כמו שהיא כלומר להוסיף ליוגורט וכ"ו או שצריך תמיד לבשל אותה? תודה

17/01/2005 | 13:00 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, מומלץ לאכול שיבולת שועל גסה (נראה כמו שבבים). זה מצריך יותר בישול אבל יותר בריא. את הסוג שנראה כמו גריסים צריך לבשל כמו אורז. לגבי ה"אינסטנט" אפשר לאכול - זה יותר טוב מסולת, או פודניג. אפשר לאכול ללא בישול (במיוחד סובין שיבולת שועל) לאחר השרייה, אבל כדאי לבשל. אני מציע לא לבשל עם חלב אלא עם מים, או חלב סויה. אפשר להוסיף, קינמון, ג'ינג'ר ולהמתיק עם מולסה. בהצלחה צביקה

17/01/2005 | 13:29 | מאת: אבי

תודה על התשובה אך לא ברור לי -- שבבים זה מה שיש באינסטנט (לדוגמא שיבולת שועל של חברת קוואקר או אחרות אני לא מדבר על אלו שיש בהם גם ממתיקים וכ"ו אלא על כאלו שיש בהם רק שיבולת שועל ) והסוג השני שראיתי בחנויות טבע ניראה כמו אורז האם יש סוג שלישי - השבבים שאתה מדבר עלייהם אני לא כל כך מבין ואם יש איפה??? ריאיתי או כזה של קוואקר או את צורת האורז

17/01/2005 | 10:37 | מאת: ניצן

שלום רב , ברצוני לשאול מה ההבדל בין סוגי סוכר כמו סוכר רגיל לבן לבין סוכר חום וסוכר קנים ? האם אחד מהם בריא יותר ? במה עדיף להשתמש קלורית ,תזונתית ? אודה על כל תשובה.

17/01/2005 | 12:55 | מאת: צביקה קורן

סוכר חום הוא פחות מזוקק ולכן נשארו בו עוד קצת מינרלים וויטמינים. לכן הוא פחות מזיק.(סוכר זה סוכר). סוכר לבן מכיל רק קלוריות טהורות, הוא שודד ויטמינים ומינרלי, גורם להשמנה, עליה ברמת השומנים, בריחת סידן, מחלות מפרקים ועוד. מומלץ להימנע ולהשתמש בדבש מולסה או פירות יבשים

16/01/2005 | 15:11 | מאת: N_N7

אני בת 15 וחצי איזה משקל רצוי לי? אני בגבוה של בערך 1.60

17/01/2005 | 09:03 | מאת: בלה אגמון

חשבי לפי bmi גובה חלקי משקל בריבוע. המומלץ בין 19 - 24 .

16/01/2005 | 12:28 | מאת: טלי

אני יודעת שההמלצה לנשים בגיל הפוריות ולאחר הריון היא לצרוך כ- 400-500 מ"קג ח. פולית וידוע לי המקורות במזון אך לא ידוע לי כמויות כלומר כמה ירקות ירוקים או שעועית או בשר וכו אני אמורה לאכול ביום כדי לדעת שאני מכוסה מבחינת הכמות ללא צורך בנטילת תוסף תזונתי? הצילו אני לא מוצאת את התשובה בשום מקום תודה

16/01/2005 | 14:29 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, מצורף קישור לרשימה של עשרות מוצרי מזון העשירים בחומצה פולית: http://www.nutritiondata.com/foods-000114000000000000000.html זהו מנוע חיפוש מתקדם שמאפשר חיפוש לפי סוג מזון ולפי אחד הרכיבים. מומלץ לשמור "קיצור דרך" על "שולחן העבודה" בהצלחה צביקה

16/01/2005 | 11:28 | מאת: אהרון

שלום, מה האמת בשמועה שאכילת הרבה ביצים אומנם מעלה את הכולסטרול , אבל היא "הרע במיעוטו" כיוון שהיא מעלה בעיקר את הכולסטרול הטוב , ולכן זה לא נורא כל כך ?

16/01/2005 | 14:33 | מאת: צביקה קורן

אהרון שלום, אני לא מציע לך להיות מוטרד יתר על המידע מרמת הכולסטרול בביצה. את רוב הכולסטרול שהגוף צריך (מעל 60% ) הוא מייצר בעצמו. לא שמעתי את "השמועה" על ה HDL בביצה יש חלבון איכותי וזמין. בהצלחה צביקה

16/01/2005 | 07:53 | מאת: ישראל

האם תבניות מסוג סיליקון המשווקות לשמוש בתנור בריאותיות? בתודה ישראל

16/01/2005 | 15:05 | מאת: צביקה קורן

ישראל שלום, המוצר חדש יחסית - לא ידוע לי על נזקים. נסה לעשות חיפוש בגוגל ודווח לנו אם תמצא משהו מעניין בהצלחה צביקה

16/01/2005 | 07:41 | מאת: מיכל

שלום לאחר תקופה של 4 חודשים של זלילה לללא הכר הגעתי ליום המכריע של לקחת את עצמי בידיים והתחלתי בניסיון להוריד את ה- 2 קילו שהעלתי. השאלה איך מצמצמים קיבה שהתרחבה כ"כ? אני שותה ממש מלא, האם מים מרחיבים את הקיבה כמו אוכל? תודה

16/01/2005 | 08:01 | מאת: בלה אגמון

קיבה היא אבר מאד מאד אדפטיבי. אם תאכלי מאוזן ובריא תוך זמן קצר היא תחזור לאיזון שלה. עליך לבדוק את הדפוס שלך זלילה מול צמצום קיבה. תזהרי ממנו זה עלול לגרום לך להיות במעגל של דיאטות.

17/01/2005 | 00:06 | מאת: מיכל

תודה מה בקשר לשתיה האם שתיה מרובה אכן מרחיבה את הקיבה ולא רק מזון?

16/01/2005 | 00:49 | מאת: ש

כאשר מדברים על כוס האם הכוונה לכוס חד-פעמית של כ - 200מ"ל או לכוס רגילה של בית של כ- 280 - 300 מ"ל כמה קלוריות יש בכוס פחמימות מבושלות? - ועל איזו כוס מדובר (כמה מ"ל) פחימומות הכוונה לחיטה (מלאה) או אורז (מלא) או פתיתים כמה קלוריות יש בכוס קיטניות מבושלות (חומוס , אפונה , פול , שעועית לבנה,..) כמה קלוריות יש בכוס איטריות מבושלות (פסטה) וכמה בכוס ספגטי מבושל? אם לוקחים ארוחה שהיא לא הספגטי נטו אלא למשל ספגטי עם רוטב בולונז שמכיל גם בשר כמה קלוריות יש בכוס כזו וכמה כוסות זו מנה שתשמש ארוחת צהריים? אני ניסיתי לישקול וקיבלתי שבכוס של 200 מ"ל יש כ- 150 גרם חיטה מבושלת שזה ליפני בישול היה כ - 80 גרם כלומר בערך יוצא שכוס כזו זה כ - 300 קלוריות מיצד שני ראיתי בהרבה מקומות ערכים שהם חצי ופחות אז איך זה מסתדר איפה אני טועה ביגלל זה כל השאלות למעלה כדי לעשות פעם אחת סדר בבלאגן ושאני לא אצתרך לבדוק כל פעם מחדש אודה לכם אם תוכלו לענות לי מסודר ומפורט כדי שאני לא אצתך להסתבך יותר ואוכל לקחת תמיד מכל הנל לפי מידות כוס של המזון המבושל דא"ג הפחימומות בבושלות עם שמן כמו שיש בהוראות ההכנה - האם זה נלקח בחשבון במאזן הקלורי? כמה כפות הגשה - גדושות זה כוס (כדי לדעת אם יש קערה בשולחן עם כף הגשה גדולה אז יותר נוח ליפעמים במקם לישפוך לכוס) וכמה כפות מרק רגילות (גדושות) זו כף הגשה אחת (גדושה) בבקשה עיזרו לי

16/01/2005 | 07:59 | מאת: בלה אגמון

אני ממש לא בעד ספירת קלוריות כל כך דקדקנית שאת מנסה לעשות זה מאד מזיק. זה לא יביא אותך לרזון המיוחל זה רק יגביר את ההתעסקות בדבר שהוא טפל ולא עקר בירידה במשקל. זה לא משנה אם תאכלי 1200 קלוריות או 1300 לצורך ירידה מה שמשנה זה איך תשמרי על זה. אם תעסקי במדידות מדויקות כאלה יתעורר בך חלק שאני קוראת לו מרדן הדיאטה ויעשה דווקא. יגרום לך אחרי יום שלך של הקפדה למופת על הקלוריות כוסות וכפות להתחיל לזלול הרבה עוגיות או שוקלדים או מזונות אחרים. ולשאלותיך הכוס המקובלת למדידה היא בדרך כלל של 250 מל. לא אוכל לתת במדויק את הקלוריות של כל מזון ששאלת לפי מידות של כוס וכפות כי יש בזה שונות רבה כפי שראית בעצמך. אם את באמת רוצה לדייק עליך פשוט להשתמש במשקל דיגיטלי ולשקול את המזון שלך. יש ספרים עם קלוריות מדויקות וכך תוכלי למדוד בידיוק. אבל אני ממש לא ממליצה לך על ספירת קלוריות.

15/01/2005 | 23:48 | מאת: סמדר

שלום, האם ערכם התזונתי של ירקות קפואים למיניהם שווה לערכם של ירקות טריים, והאם יש לבשל אותם בצורה שונה כדי לשמור על ערכם? תודה

16/01/2005 | 15:11 | מאת: צביקה קורן

סמדר שלום, אם תכניסי ירק חי וטרי להקפאה - כשתתפשירי אותו הוא איבד צורה, מרקם וטעם (מת). סביר להניח שהירקות הקפואים התעשייתיים עוברים תהליך ש"הורג" אותם לפני ההקפאה וכך הם שומרים על הצורה. עדיף כמובן לצרוך ירק טרי, אבל לפעמים אין זמן וחייבים לעשות פשרות (עד שנעשים חולים ואז יש הרבה זמן אבל אז אין תאבון...) בהצלחה צביקה

17/01/2005 | 16:27 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

תמיד עדיף לצרוך ירקות טריים אורגניים. אם חסר לך זמן להכנתם, אני יכול להציע לך להכיר שיטה מיוחדת להכנת מזון שתפטור לך את הבעיה. ובנוסף תשמור על ערכם התזונתי של הירקות, מרקמם וטעמם הטבעיים.

15/01/2005 | 20:50 | מאת: אביגיל

שלום רב, רציתי לדעת מהם היתרונות בנטילת אומגה 3 על בסיס יומי מה המינון המומלץ למבוגר? והאם יש קשר בין נטילת הכדור למצב-הרוח (כמו דכאון ובככל למצב הכללי) לתשובתכם אודה.

15/01/2005 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

אביגיל שלום, חומצת שומן חיונית אומגה 3 נמצאת בשומן של דגים צפוניים ואפשר להשיג גם בכמוסות. כמות גדולה של שמן זה נמצא במקרל, סלמון, הרינג, טונה (טרייה) וכדומה. שמן זה מאריך זמן קרישת הדם, מסוגל למנוע יצירת קרישי דם, מאזן לחץ דם, עשוי לשפר תופעות של פסוריאזיס, דלקות שונות (דלקת פרקים, דלקות במעיים וכו'), משפר את התגובה החיסונית ועוד. ממחקרים עולה ששמן דגים מסוגל לסייע במניעת סרטן. אכילת דגים 3-4 פעמים בשבוע עשויה להקטין סיכון להתפתחות מחלת לב בצורה משמעותית. כדאי להתחיל עם כמוסה אחת של 1,000 מ"ג ולהגיע ל 2 ביום. התוסף אסור לאנשים הוטלים תרופות לדילול הדם. נמצא, שלאומגה 3 יש השפעה חיובית על מצב הרוח בהצלחה צביקה

15/01/2005 | 19:03 | מאת: דור

שלום מה דעתכם על מי סודה? האם יש בה חומרים מזיקים לבראיות? תןדה מראש

15/01/2005 | 20:14 | מאת: בלה אגמון

כפי הידוע לי אין שום דבר מזיק במי סודה . זה מים עם פחמן דו חמצני. אבקש גם התיחסותו של צביקה.

15/01/2005 | 21:50 | מאת: צביקה קורן

מבין המשקאות ה"קלים" והתוססים משקה הסודה הוא הפחות מזיק. למי שסובל מגזים או מבריחת סידן כדאי להימנע.

15/01/2005 | 17:49 | מאת: ספיר

1) בוטנים הם מלאי קלוריות...השאלה שלי אם הם בריאים?או שהחסרון גדול מהיתרון? 2) יש לי 3 ק"מ..בהליכה זה 40 דקות ובריצה 15 דקות האם אני שורפת אותה כמות קלוריות? 3) אם אני אוכלת כל יום 1000 קלוריות ורק שישי שבת יוצאת מהמסגרת ואוכלת 6000 קלוריות ליום בשישי ו6000 בשבת..האם אני אוריד ק"ג או שזה רק יתאזן עם כל השבוע? תודה רבה

15/01/2005 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

ספיר שלום, 1. בוטנים קלויים זה לא מזון איכותי בעיני. בוטנים לא קלויים אסור לאכול. מציע לך לעבור לשקדים, אגוזים וזרעונים - לא קלויים ולא מלוחים. 2. הליכה / ריצה - לא יודע - תשאלי בפורום אימון וכושר גופני. אני ממליץ על הליכה. ריצה עלולה לגרום נזקים לאיברים הפנימיים (צניחת איברים), לשלד ולמפרקים. 3. אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. את מתארת כאן סוג של הפרעת אכילה וכדאי לטפל בה בהקדם. בהצלחה צביקה

13/10/2009 | 09:37 | מאת: שירי

שלום רב, האם מותר לאכול אגוזי קשיו לא קלויים ? מדוע אסור לאכול בוטנים לא קלויים ? איזה עוד אגוזים אסור לאכול לא קלויים ? תודה מראש, שירי

15/01/2005 | 16:33 | מאת: דודו

היי שלום.. משקלי 52 קילו וגובהי 1.76 מטר. רציתי לדעת האם משקלי תקין או האם המצב הקיים הוא תת משקל. תודה מראש...

15/01/2005 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, לפי מדד BMI משקלך נמוך מהממוצע. כדאי לקבל יעוץ תזונתי ובינתיים לאכול מזון עתיר קלוריות ולעסוק בחיזוק שרירים. בהצלחה צביקה

15/01/2005 | 15:00 | מאת: מגה

ממה נוצרים גזים? מה הנזק שלהם לגוף? מה קורה אם לא מטפלים בגזים? זה טוב "להוציא" גזים?

15/01/2005 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

גזים נוצרים מפירוק לא שלם של מהמזון, מחוסר באנזימי עיכול, עצירות, חיידקי מעיים, משקאות מוגזים,פטריית קנדידה, אלרגיה למזון ועוד. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים למעט אי נוחות, כאבי בטן וסכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. טיפים לטיפול טבעי בגזים תוכל למצוא בעמוד הזה או בחיפוש בפורום.

15/01/2005 | 13:10 | מאת: אביבית

לבלה וצביקה, בעלי ואני מעוניינים להתחיל לצרוך אומגה 3 שאלתי היא: 1) האם מתחילים בהדרגה ובאיזה מינון? 2) אני סבלתי מעודף פעילות בבלוטת התריס, לקחתי כדורים בשם PYU אוזנתי, היתה לי ירידה בכדוריות הדם, וכמעט נשארתי ללא חיסון. כיום אני מאוזנת ללא תרופות, האם מותר לי לקחת אומגה 3?. האם אתם מכירים את התוסף אומגה 3 בשם CARLSONS אותו אנו מעוניינים לקחת. תודה מראש אביבית.

15/01/2005 | 21:02 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, במקרה שלך אני מציע לקבל אישור מרופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלכם. לידיעתך לשמן דגים יש אפקט של דילול הדם ולכן הוא אסור לאנשים הלוקחים תרופות לדילול הדם. גם אם תקבלי אישור יש להתחיל בדרגה. אני לא מכיר את התוסף אומגה 3 CARLSONS בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

14/01/2005 | 23:50 | מאת: ע

שלום אני מעוניין לצאת ממצב של דיאטה שבו אני נימצא כבר חודש וחצי. אכלתי סביב ה1800 קלוריות ליום פלוס מינוס וירדתי כל שבוע 1.5 ק"ג, עכשיו נעצרתי קצת. אני לא רוצה להמשיך בזה יותר נימאס לי כבר. המישקל שהגעתי אליו בהחלט מספק אותי, אבל איך אני אצליח לחזור לאכילה רגילה עם מינימום עלייה במישקל? יש לך אולי רעיון איך לצאת מהדיאטה הזאת מבלי לחזור למישקל הקודם? יש לציין שאני עוסק בספורט ואני בחור בשנות העשרים תודה.

15/01/2005 | 21:50 | מאת: בלה אגמון

יש כל מיני דרכים, הכי פשוטה לבדוק למה ואיך אתה מגדיר את המצב בו אתה נמצא דיאטה ומה הפער בינו לבין מצב בו היית אומר לעצמך שאתה לא בדיאטה. אחרי זה לנסות לגשר על הפער בין שני המצבים. באופן בסיסי עלך כל הזמן להקפיד על בחירת מזון איכותי מזין ובריא. אכול על פי רעב ושובע, התעמל והכי חשוב שים לב אם אתה אכל בתגובה לרגשות .

14/01/2005 | 18:27 | מאת: יורם יפרח

צביקה שלום רב לך האים ידוע לך או יש לך חומר על כדור ששמו ריטלין???????????? ומה ההשלכות שלו??????????????. תודה מראש יורם יפרח.

14/01/2005 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

יורם שלום, זה נושא שהוא מאד שנוי במחלוקת. מדובר בתרופה שנותנים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז (היפר אקטיביים). יש הרבה חומר בנושא - בעד ונגד תעשה חיפוש בגוגל על המילה ריטלין. אני מציע להורים לפני שנותנים ריטלין להוריד מהתזונה של הילד מזונות מעוררים ו"מעצבנים" כמו קפאין (נמצא בכל מוצרי השוקולד והקקאו), סוכרים, צבעי מאכל אדום וצהוס ולהוסיף לתזונה מזונות מרגיעים (עשירים באשלגן ומגנזיום) כמו: שקדים, אגוזים, פירות וירקות. לרשום לחוגים עם פעילות גופנית. בהצלחה צביקה

14/01/2005 | 16:33 | מאת: ש

לאחרונה התפרסם כי שוקולד- מריר טוב לבריאות (ולא שוקולד רגיל הדגש היה על שוקולד מריר) רציתי לברר ישנו שוקולד מריר חלבי וישנו שוקולד מריר פרווה האם הכוונה היתה גם שהשוקולד המריר יהיה פרווה או שמה שחשוב זה שוקולד מריר בנוסף שמתי לב שדווקא השוקולדים המרירים האיכותיים (70%) יותר הם חלביים ולא פרווה אודה על תשובה עם הסבר אם יש אפשרות

14/01/2005 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

ההמלצה היא על שוקולד שיש בו פחות שומן ופחות סוכר. אלה רק חלק מהחומרים המזיקים שנמצאים בשוקולד. לדעתי כדאי לוותר ולחזק את המערכת החיסונית בתזונה נכונה.

14/01/2005 | 12:16 | מאת: רוני

שלום לאבא שלי יש גזים בלי הפסקה אפילו שתיה של מים גורמת לו להתפרצץ כמובן שגם כל מיני ירקות, הוא טוען שבגלל שהוא לא אוכל מסודר אז הקיבה שלו פועלת שעות נוספות והכל שם רותח. מה לעשות? זה פשוט לא נעים יושבים לאכול והוא בשלו מזל שליד אורחים הוא מתאפק אנא עיזרו לנו רוני

14/01/2005 | 00:40 | מאת: נעה

שלום רב. אני מקפידה על דיאטה לטיפול בקנדידה כבר חודש, ומעבר לכך שהרגשתי השתפרה אני סובלת מגזים יותר מאי פעם, כואבים מנפחים ומציקים. אני צימחונית לכן אוכלת הרבה קטיניות אבל הגזים מופיעים אצלי כל יום, גם כשאני לא אוכלת קטניות. בנוסף יש לי כ- 5 יציאות ביום, וזה נראה לי מוגזם. ניסיתי פחם אקטיבי שלא תמיד עוזר ואני לא רוצה לקחת אותו בלי סוף. אז ממה הגזים? מהלחם שיפון המיוחד? מהג'רו-דופילוס? משיבולת שועל? אבוקדו ?? ומה עושים? ו2 שאלות נוספות-1-מה קורה כשמונעים מהגזים לצאת-האם זה מזיק,האם זה מפחית? 2-פחם אקטיבי-כתוב שסופח גם תרופות ויש לקחת שעתיים בינו לתרופות אחרות. מה הוא עוד סופח? תודה רבה, נועה

14/01/2005 | 11:51 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, צמחונות וקנדידיה - צפוי שיהיו גזים. על נושא זה דובר רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש. בנוסף כדאי: להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. לא ללעוס מסטיק. ללעוס את המזון לאט. לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). לתבל את המזון עם כמון. לאכול פרי פפיה - בעונה. תוספי מזון (של סולגר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid?). לא להחזיק גזים במעיים - לשחרר אם אפשר פחם יכול לספוח גם מינרלים. נסי הוריד את כמות הסיבים בתזונה. אם לא עוזר תלכי ליעוץ מקצועי בהצלחה צביקה

לצוות האתר שלום רב, הנני מבקשת לדעת אילו פירות וירקות מכילים חומצה מאלית (חומצת תפוחים) בכמויות גדולות יחסית , חוץ מתפוחים חמוצים? (הרקע- פיברומיאלגיה, קראתי כי אצל אנשים שיש להם רקע של התסמונת הזו ישנו מחסור בחומצה זו ובמגנזיום). כמו"כ הנני מבקשת לדעת האם נטילת מולטיויטמין המכיל כמויות של ויטמינים הגדולות מהקצובה היומית המומלצת , עלולים חוו"ח לגרום נזק? וכן האם מולטיויטמין הכולל אצות או המבוסס על אצות (אם איני טועה נתקלתי במולטיויטמין המיוצר ע"י חב' ביו-ויט -biovit,- לא מיוצר בארץ. אך איני בטוחה בכך!!! ) הינו בטוח או מספיק דיו ואפשר לנטלו גם כשהוא מכיל אצות ים? תודה רבה . o.

14/01/2005 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, פירות וירקות מכילים חומצה מאלית (וגם מגנזיום) ובמיוחד תפוחים ענבים ופירות יער (חמוציות, אוכמניות, פטל). בשקדים, אגוזים וזרעונים יש הרבה מגנזיום וגם בבננות. אם את קוראת אנגלית תוכלי לחפש בגוגל "malic acid" ולמצוא הרבה חומר בנושא. עודף ויטמינים מכדורים עלול להיות רעיל במיוחד ויטמינים המסיסים בשמן (A, E, D ) שעודפים שלהם לא נשטפים עם השתן. אצות ים הם מזון מעולה, אבל יש להגביל צריכה לאנשים עם בלטות תריס לא מאוזנת. בהצלחה צביקה

לצביקה , תודה על התשובה. o.

13/01/2005 | 20:43 | מאת: חסוי

לא מזמן כתבתי בפורום הודעה בשם שאלה דחופה (אני מקווה שאתם זוכרים) ושם סיפרתי על הדיאטה שעשיתי ושניכם עניתם לי, מריוס גם ענה לי... אני נמצאת בטיפול אצל דיאטנית ופסיכולוגית ועד לפני 3 ימים הכל היה טוב ויפה ולפתע תקפה אותי שפעה (כבר שלושה ימים) ושיא החום הגיע ל-39.8 ובדר"כ החום נע בין 39-39.6 ולפעמים יורד ל-38.5 אך אח"כ שוב עולה. השפעת מלווה בכאבי ראש,סחרוחורות,עייפות,כאבי גרון וכו'... וגם בכאבי בטן מה שמונע ממני לאכול את התפריט שאני אמורה מכיוון שאין לי בכלל תאבון ומרגישה כאילו אני עומדת להקיא. אני לא יודעת אם אתם מבינים בנושא הזה אבל השאלה שאני רוצה לשאול היא- האם המחלה יכולה להשפיע על הגוף שלי ולפגוע בתהליך ההחלמה שאני עוברת עכשיו (הכוונה לדיאטה שעשיתי) ומה אני אמורה לאכול במצב כזה מכיוון שאני לא רוצה עוד לרדת במשקל. דרך-אגב אני משתמשת בכדורים לשיכוך כאבים והורדת החום-אמקול ונורופן וגם שותה פעם ביום דקסמול סינוס(5 סמ"ק בערך) אך הרופא אמר לי להפסיק עם הכדורים ולהתמש רק בדקסמול. מצטערת על ההודעה הארוכה, ומצפה לתשובה:)

13/01/2005 | 20:56 | מאת: בלה אגמון

שלום, למה שלא תשאלי את הדיאטנית שלך מה לעשות? המחלה החלישה את המערכת החיסונית שלך כנראה . אל תדאגי את תתאזני.

13/01/2005 | 22:12 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

במצבך עדיף דווקא לא לאכול בכלל ! רצוי לשתות תה צמחים (טיליה, נענע ,קמומיל ,סמבוק)- ללא סוכר, מיץ תפוזים / אשכוליות סחוט טרי מדולל במים,מיץ אננס, או מים חמים עם לימון ומעט דבש (חצי לימון לכוס מים). לכל המשקאות החמים, כדאי להוסיף קינמון, להגברת יעילותם. אם החום לא עולה מעל 39, רצוי גם לא לקחת תרופות להורדת חום. החום עוזר בעצם לגוף, להילחם במחלה. נגד כאבי הראש, את יכולה להניח על המצח מטפחת טבולה בתה לוונדר. אם כן יש חשק לאכול דבר מה, כדאי לאכול תות שדה, פרי הדר ואגסים בשלים. תהיי בריאה, מריוס

15/01/2005 | 13:13 | מאת: חסוי

אם אני לא יאכל, כפי שאתה אומר, אני ארד במשקל לא? מדוע במצבי עדיף לא לאכול בכלל? כמו שכתבתי בהודעה אני צריכה עכשיו לעלות במשקל בגלל שאני בתת-משקל. עד מתי אני צריכה לא לאכול? והכוונה לא לאכול כלום אפילו לא דברים קלים כמו: צנימים, ביו, תפוח וכד'?

13/01/2005 | 20:15 | מאת: י

שלום לבלה ולצביקה. אני בחור בן 24 גובה ממוצע שוקל 75. רציתי לרדת קצת במישקל ועשיתי לעצמי תפריט יומי ואני מעוניין שתגידו לי אם התפריט מאוזן מספיק וביכלל אם הוא לא בעייתי. ארוחת בוקר:100 גרם(פלוס מינוס)דגני בוקר ללא סוכר, 4 פרוסות לחם קל, כף קוטג'. ארוחת צהריים:רבע עוף בתנור, תפוח אדמה גדול, וכף וחצי קוטג'(אני חולה על קוטג') ארוחת ערב:6 פרוסות לחם קל, סלט ירקות גדול, 1 ביצה, ותנחשו....כף קוטג'. במשך היום אני גם אוכל 3 מנות פרי (תפוח ותפוז בדרך כלל) התפריט הזה ניראה בסדר?? אני מקווה שהוא לא קיצוני מידי לבחור בגילי תודה על התגובה

13/01/2005 | 20:57 | מאת: בלה אגמון

הפורום לא נועד לדברים כאלו, קשה לחוות דעה כשחסרים לנו פרטים רבים עלך. אסור לעשות זאת.

13/01/2005 | 21:30 | מאת: י

אבל מבחינת הכמות אפשר להניח שהתפריט עובר את ה2000 קלוריות?

14/01/2005 | 08:32 | מאת: בלה אגמון

התפריט דל מידי אבל שוב זה רק בהסתכלות מאד כללית. כאמור אני לא יודעת פרטים רבים עלך.

13/01/2005 | 18:59 | מאת: דינה

למנהלי הפורום שלום עד היום השתמשתי בשמן קנולה,נודע לי על מחקר הטוען ששמן קנולה רעיל האם נכון? www.karinya.com/canola.htm בתודה

13/01/2005 | 22:22 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום דינה, כל שמן הנקנה בחנות והוא מזוקק, נחשב ללא בריא. לגבי שמן קנולה, הדיעות חלוקות, אך כדאי בכל מקרה להשתמש בשמן זית מכבישה קרה. גם לגבי צורת בישול / טיגון השמן או מאכלים אחרים, אוכל לחדש לך.

14/01/2005 | 08:30 | מאת: בלה אגמון

עידית שלום. אני מעונינת לשמוע על צורת הבישול שאת מדברת עליה כל הזמן. בעבר לא ממש מצאתי זמן אבל עכשיו אני יותר פנויה. תתקשרי אלי - 0528303005

13/01/2005 | 17:05 | מאת: ן

כמה קלוריות יש בסמבוסק (של מאפיות הטאבון) א) עם תפוחי אדמה ב)עם גבינה בולגרית ג) עם גבינה צהובה ורטב פיצה ד) עם טונה הסמבוסק שוקל כ - 200 - 220 גרם כמה קלוריות במשולש פיצה מפיצריה בחוץ - שוקל כ - 200 - 170 גרם מה עדיף סמבוסק (למשל הסמבוסק פיצה) או משולש פיצה מבחינה תזונתית ומבחינה קלורית

13/01/2005 | 20:58 | מאת: בלה אגמון

שלום אנחנו לא עונים על שאלות כאלו. יש אתרים רבים הנותנים מידע זה. למשל מיוק של קופת חולים כללית .

13/01/2005 | 22:48 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

כל שאלה בנושא הקלוריות אינה רלוונטית. הגוף אינה מכונה השורפת את הקלוריות שמכניסים לתוכה בכל תנאי ובכל מצב. אם המכונה הקרויה גוף לא מקבלת מספיק ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט ממקורות טבעיים, היא לא תוכל לשרוף את הקלוריות מה-junk-food שאת/ה אוהב/ת. לכן אין טעם לדאוג לקלוריות. תאוכל ותיהנה... אם קודם לכן אכלת מספיק פירות וירקות ועוד כמה דברים.

13/01/2005 | 14:37 | מאת: galit

שלום לכולם אני אומרת את המצוקה שלי במשפט אחד הצילוווווווווווווו חייבת להפחיט לפחות 20 ק"ג ולא מצליחה את הטאוריות אני "מקיאה" סליחה על הביטוי

13/01/2005 | 14:45 | מאת: בלה אגמון

שלום, תתקשרי אלי. אנסה לעזור לך בטלפון. 0528303005

13/01/2005 | 12:21 | מאת: amran

1) רציתי לשאול באילו מאכלים נמצא הכולסטרול הטוב ? 2) האם כדאי לקחת אבקת חלבונים כתוסף אוכל? האם קיימות סכנות?

13/01/2005 | 14:47 | מאת: בלה אגמון

יש פה בלבול בין משוגים. כולסטרול טוב זה למעשה דרך של הגוף לפנות את הכולסטרול דרך קומפלקס כימי. זה לא משהו שנימצא במזון. כדי לעלות אותו צריך לעשות פעילות גופנית.

13/01/2005 | 11:56 | מאת: מיכל

צביקה / בלה שלום, האם לגרנולה עם צימוקים, תפו"ע וכו' יש יתרונות בריאותיים? מהם? אני אוכלת לפעמים גרנולה לארוחת בוקר. (ללא חלב, אני רגישה לחלב) בתודה מראש... מיכל

13/01/2005 | 14:48 | מאת: בלה אגמון

לגרנולה יש בהחלט יתרונות בריאותיים. יש בה וטמינים , מינרלים, סבים, פחממות וחלבונים. גרנולה יחסית עשירה בקלוריות ולכן לא כדאי להגזים בצריכתה.

13/01/2005 | 16:54 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אני מסכים עם בלה, אבל כדאי שתקחי בחשבון שהגרנולה היא קלוייה ולכן מבחינה בריאותית היא לא מקבלת אצלי ציון גבוה. אני מציע לך לנסות מיזלי שזה די דומה לגרנולה, רק לא קלוי. בהצלחה צביהק

13/01/2005 | 11:42 | מאת: אלינור.

שלום! אני מאד אוהבת פרג וצורכת אותו במוצרים שונים. לאחרונה נחרדתי לשמוע ממישהי שפרג עלול לגרום לבעיות בכליות או בלב (???). האם יש אמת בדבר ומה אומרים המחקרים? בתודה מראש!!

13/01/2005 | 17:27 | מאת: צביקה קורן

אלינור שלום, כל מזון בכמות מופרזת עלול לגרום לנזקים. זרעי הפרג אינם מכילים אופיום ומשמשים לתיבול ואפיה. נודעו מספר מקרים בודדים (מהעיתונות) של אבדן חושים גם מאכילה מופרזת של "אזני המן". הפרג שימש כצמח רפואי במצרים וביוון העתיקה במאה ה- 9 לפה"ס ביוון (תקופת הומרוס) וסימל את אל השינה (מורפיאוס). משתמשים בו לקשיים בשינה, לכאבי בטן ולהרגעה. בהצלחה צביקה

13/01/2005 | 08:48 | מאת: קטי-יעל

שלום רב למומכי הפורום. אני אחרי שפעת קשה, טרם חזרתי לכוחותי. מרגישה שעדיין חלשה מאוד וגם רזיתי (רזה מטיבעי). ברצוני לשאול על ויטמינים, תוספי מזון או עיצה אחרת - מה עלי לקחת כדי לעזור לגוף לחזור לקדמותו. שמעתי על סמבוכל,מולטיויטמינים למיניהם ועוד. אני רוצה משהו משמעותי עם המלצה של המומכים. מבקשת תשובה מהירה. בברכה קטי-יעל

13/01/2005 | 16:48 | מאת: צביקה קורן

קטי שלום, חיזוק המערכת החיסונית לא נעשה על ידי "תרופות" ובמקרה זה - מולטי-ויטמינים ותוספי תזונה אחרים. ראשית את צריכה להכניס תיקונים בתזונה (להוציא חומרים מזיקים המחלישים את המערכת החיסונית) ולהוסיף חומרים מועילים ומזינים המחזקים ומעוררים אותה. רק אחרי שהכנסת תיקונים בתזונה את יכולה לקחת תוספי מזון (אני לא נגד תוספי מזון), אבל את זה יש לעשות לאחר פגישה עם מומחה לנושא שיבצע תישאול ויעוץ אישי והתאמה לאדם. אנחנו לא נוהגים להמליץ כאן על תוספי תזונה, אבל אם תחליטי לחסוך את הכסף של היעוץ האישי תוכלי לגשת לחנות טבע ושם כבר יעמיסו עלייך תוספי מזון במאות שקלים. באתר שלי תוכלי לקרוא בפרק המאמרים על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. אולי אם תנהגי נכון לא תגיעי לשפעת הבאה ולא תזדקקי לתוספי מזון. בהצלחה צביקה

12/01/2005 | 20:53 | מאת: שירה

שלום, קראתי באיזה מקום שגלוטן אסור לאנשים שחולים בציליאק אבל הוא יכול לפעמים אצל אנשים בריאים לתופעה של רעב מוגבר ואפילו בלתי נשלט. עשיתי בדיקה על עצמי ונמנעתי כמה ימים מאכילת מוצרים שמכילים גלוטן ועוברים עלי ימים שלמים ללא תשוקה עזה למתוק ורעב מוגבר בכלל. האם יכול להיות שבאמת גלוטן זה מה שמפיע עלי ? תודה

13/01/2005 | 07:14 | מאת: בלה אגמון

כן בהחלט. זה תחום שעוד לא נחקר אבל ידוע שחיטה גורמת למגוון תופעות כמו צרוך למתוק, נפיחות וגזים - לאנשים מסוימים. דיאטה ללא גלוטן היא קשה מאד לישום ורק מי שחייב מצליח להקפיד עליה. אם זה מה שאת בוחרת כדאי לקבל יעוץ תזונתי. אבל יתכן שאת צריכה סהכ לא דיאטה ללא גלוטן אלא דיאטה דלה בגלוטן ואז זה הרבה פחות מסובך.

12/01/2005 | 19:27 | מאת: אלה

שלום אני אוכלת 5-6 פעמים בשבוע ביצה (מבושלת). האם זה בסדר? תודה נ.ב. אני בדר כלל בריאה, רמת כולסטרול תקינה.

13/01/2005 | 07:15 | מאת: בלה אגמון

בסדר גמור, ביצה זה דבר בריא. הרבה וטמינים מינרלים חלבון מאיכות מעולה. נסי לאכל ביצים אורגניות אם את יכולה.

12/01/2005 | 19:05 | מאת: ארנון

כיצד מגיבים מי חמצן ביחד עם DISODIUM EDTA ?

13/01/2005 | 08:19 | מאת: צביקה קורן

12/01/2005 | 18:44 | מאת: ניצה

האם גלוטן יכול להזיק לאורך זמן למי שאין לו מחלת ציליאק ? איזה כמות של גלוטן ניתן להוסיף לק"ג קמח מלא כדי להשיג תוצאה טובה. האם הוספת גלוטן עדיפה מבחינה בריאותית על פני הוספת קמח לבן לקמח מלא? מדוע בקמח מלא יש פחות גלוטן בקמח לבן

13/01/2005 | 07:18 | מאת: בלה אגמון

גלוטן זה חומר שמוסיפם. הוא פשוט נמצא בכל מוצרי החיטה. בעקרון לא ידוע על נזק שלו לאנשים שאין להם צלאיק למרות שיש כאלה שמדווחים על שיפור בהרגשה. צביקה האם יש לך להוסיף?

13/01/2005 | 08:13 | מאת: צביקה קורן

ניצה שלום, האם גלוטן יכול להזיק לאורך זמן למי שאין לו מחלת ציליאק ? ***חיטה ומוצריה יעולים לגרום לתגובה אלרגית (להבדיק מציליאק). אם אין אלרגיה - לא אמור להיות נזק. איזה כמות של גלוטן ניתן להוסיף לק"ג קמח מלא כדי להשיג תוצאה טובה. *** מדוע להוסיף גלוטן לקמח מלא??? מה זה תוצאה טובה??? האם הוספת גלוטן עדיפה מבחינה בריאותית על פני הוספת קמח לבן לקמח מלא? *** מדוע להוסיף גלוטן לקמח מלא??? בכל מקרה כדאי להימנע מקמח לבן!! מדוע בקמח מלא יש פחות גלוטן בקמח לבן *** כנראה בגלל שיש בו יותר סיבים, מינרלים וחלבון

12/01/2005 | 18:12 | מאת: מלי

בעקרון עשיתי את הבדיקה דרך גסטרוסקופיה ולא נימצאה רגישות לצליאק אך עדיין אני חושבת שיש לי.. האם רצוי להימנע בכל זאת מזה? תודה שוב.

13/01/2005 | 07:16 | מאת: בלה אגמון

זה נושא מסובך היום יש סברה שהרבה אנשים רגשים לגלוטן בדרגות שונות רק שקשה להוכיח את זה. אם לא מפריע לך להמנע מגלוטן ואת מרגישה טוב פיזית אני בהחלט מציע לך לנסות לאכל כך.

12/01/2005 | 17:17 | מאת: אורית

האם משקה הסחלב שנמכר בבתי הקפה (או אבקות שנמכרות בחנויות) נחשב למשקה בריא?

13/01/2005 | 07:19 | מאת: בלה אגמון

לא , זה מזון תעשיתי שעבר עיבוד רב ואיבד את רוב ערכו התזונתי.

12/01/2005 | 16:21 | מאת: מלי

שלום רב, אני מטופלת אצל דוקטור (דיאטן), ואני מנסה לעשות דיאטת חיטה מלאה כלומר, להימנע מקמח לבן. האם גלוטן נחשב לקמח לבן???? אודה לכם על תשובתכם.... מלי

12/01/2005 | 16:44 | מאת: בלה אגמון

את מבלבלת בין מושגים. גלוטן הוא חלבון המצוי בחיטה וכל מיני מוצרים המיוצרים מחיטה. גם בקמח לבן וגם בקמח מלא יש גלוטן. ישנם אנשים אשר לא יכולים לעכל את הגלוטן וחייבים להמנע ממנו.