פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16831 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

04/04/2016 | 10:36 | מאת: ליאת

שלום, האם דג סול קפוא נחשב כדג בריא? תודה ליאת

07/04/2016 | 19:14 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום . דג סול הוא דג טוב אלא אם כן בהקפאה מוסיפים פוספטים וחומרים משמרים אחרים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/03/2016 | 10:47 | מאת: רפי

עקב קדם סוכרת והיפרליפידמיה עלי לבצע פעילות גופנית בשילוב דיאטה. אני נוהג ללכת ארבע פעמים בשבוע כארבעים דקות, בשעות הערב/לילה. האם עדיף לבצע את ההליכה לאחר ארוחת הערב או לפניה?

03/04/2016 | 14:39 | מאת: אביטל זלצר

רפי שלום לפני פעילות גופנית מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות שיספקו אנרגיה זמינה לגוף ולאחר פעילות גופנית מומלץ לצרוך חלבון על מנת לאפשר תהליכי בנייה מחדש. בברכה אביטל

20/03/2016 | 15:29 | מאת: ישראל

אני מקבל לעיתים התקפי חרדה המתבטאים בלחץ ורעידות לא חזקות. אני משתדל להתגבר בעצמי . ההתקפים מגיעים ללא התראה ונראה לי גם ללא סיבה נראית לעין. אני בן 67 יצאתי לפנסיה , נהנה מהחיים . לציין שלפני כשנה לקיתי בשווץ מוחי קל שלאחריו חזרתי במיידי לתפקוד רגיל. תודה

21/03/2016 | 19:22 | מאת: אביטל זלצר

ישראל שלום מהי שאלתך? בברכה, אביטל

21/03/2016 | 23:45 | מאת: ישראל

מבקש לדעת האם האם קיימת אפשרות לטיפול טיבעי על מנת להתגבר על התופעה?

20/03/2016 | 14:56 | מאת: yol

האם שקיקי חליטת קינמון שוים בערכם ובתוצאות שלהם למקל קינמון בכוס תה? תודה

21/03/2016 | 19:21 | מאת: אביטל זלצר

yol שלום ערכים אכן דומים,כמובן שהדבר תלוי באיכות התה. ממליצה מאוד לשתות חצי כפית קינמון מסוג ציילון (בכוס מים חמים) הידוע בתכונותיו הנפלאות. בברכה אביטל

18/03/2016 | 10:08 | מאת: ציפי פרי

מה ההבדל בין קורנפלור לבין עמילן תירס? האם קורנפלור יכול לשמש תחליף לעמילן תירס? ואם לא, היכן ניתן לקנות עמילן תירס. אודה להתייחסותכם.

21/03/2016 | 19:17 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום קורנפלור ועמילן תירס - אחד הם. בברכה אביטל

17/03/2016 | 09:04 | מאת: עדן

שלום, אני בת 30, בריאה בד"כ. אוכלת בצורה מאוד בררנית (נרתעת ממרקמים וריחות, מאז ומעולם..) ורציתי לברר האם יש לי צורך להוסיף משהו לתפריט או שסה"כ התזונה שלי מספקת: מלפפונים, עגבניות, פטריות, חסה, קולורבי, ברוקולי, כרובית, חצילים, קישואים, שעועית ירוקה וצהובה (לעיתים רחוקות) שמן זית, אבוקדו שעועית לבנה (~פעם בשבוע) סלמון, טונה משומרת פילה בקר (1-2 בחודש) נוטלת ויטמינים: D , ברזל עם חומצה פולית ו- B12 (פעמיים בשבוע). תודה רבה, עדן

21/03/2016 | 19:16 | מאת: אביטל זלצר

עדן שלום גיוון המזון הינו חלק חשוב מאוד לבריאות האדם. מה לגבי פירות? מה לגבי קטניות ודגנים? מה לגבי גרעינים, זרעים ואגוזים? מה לגבי פחמימות? כמה פעמים בשבוע את צורכת סלומון/טונה? בברכה, אביטל

שלום. אני סובלת מבלוטת תריס מוגדלת. הייתי מעוניינת לקבל מידע על ירקות פירות שאסור לי לאכול ומאכלים למיניהים לדוגמא כרוב חי? מה דעתכן על פטריה טיבטית מבחינת יעילות הקטנה של הבלוטה? תודה

21/03/2016 | 19:12 | מאת: אביטל זלצר

ליאת שלום האם את מאובחנת עם תת פעילות של הבלוטה או עודף פעילות שלה? בברכה אביטל

היי, שאלה אם אפשר אני ממש חסרת אונים. יש לי נפיחות בבטן כמה בערך שבועיים בצד ימין, כשאני נוגעת ממש מרגיש קשה כמו הריון בחודש מתקדם. אין כאבים. עשיתי אולטראסאונד בטן ויצא תקין. אני כבר חודש וחצי נמנעת מפחמימות ואוכלת בעיקר חלבונים. יש קשר בין הדברים? מה אוכל לעשות שתרד הנפיחות? יש עוד בדיקה שאני צריכה לבצע? בת 35 עם 3 ילדים בניתוח קיסרי

היי ראשית, סליחה על העיכוב בתשובה. מקווה שאת כבר מרגישה טוב אך במידה וזה ממשיך יש לחזור לבירור אצל רופא המשפחה. בברכת בריאות עדי מילר דיאטנית קלינית

היי, שאלה אם אפשר אני ממש חסרת אונים. יש לי נפיחות בבטן כמה בערך שבועיים בצד ימין, כשאני נוגעת ממש מרגיש קשה כמו הריון בחודש מתקדם. אין כאבים. עשיתי אולטראסאונד בטן ויצא תקין. אני כבר חודש וחצי נמנעת מפחמימות ואוכלת בעיקר חלבונים. יש קשר בין הדברים? מה אוכל לעשות שתרד הנפיחות? יש עוד בדיקה שאני צריכה לבצע? בת 35 עם 3 ילדים בניתוח קיסרי

05/03/2016 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום חשוב שתשללי תהליך דלקתי. יש מקום ללכת לגסטרואנטרולוג. ולרופאת נשים לשלול מדהו גניטלי. לא התייחסת מתי הנפיחות מגיעה ? האם אחרי אוכל ? האם אחרי מוצרים מסויימים כמו דברי חלב ? בברכה והצלחה טובה בר- שאן

29/02/2016 | 10:44 | מאת: רונית

היי, רציתי לשאול אם שמרי בירה טובים לאכילה גם לסובלים מטפילים במעיים ומקנדידה... קראתי חומר על כך,,, ישנן הערות שזה לא לסובלים מטפילים ומקנדידה,,, וישנן הערות שזה לא מזיק לסובלים מטפילים ומקנדידה.. תודה

05/03/2016 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום כאשר יש קנדידה וטפילים המלצה שלי לא לאכל שמרים וגם לא שמרי בירה. ניתן לקבל את הויטמינים בדרך אחרת . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/02/2016 | 09:14 | מאת: זאב

האם לקיחה קבועה של חומץ תפוחי עץ בכוס מים כל בוקר יש בצידה נזקים כלשהם? לקיבה? למערכות אחרות בגוף?

05/03/2016 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

זאב שלום בחומץ תפוחים משתמשים לניקוי הכבד והגוף. לקיחה של חומץ תפוחים בבוקר על בטן ריקה . יוצרת תהליך של ניקוי ולא גורמת לנזקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/02/2016 | 21:19 | מאת: שירלי

שלום רב. אני אוכלת בצורה די בריאה. בנוסף הינני נוטלת מולטיויטמין של מכבי קייר, האם יש בו צורך או שהוא מיותר? יש לציין כי אני אוכלת בשר ואינני צמחונית/טבעונית וגם נוטלת תרופות (זיפרקסה, ויאפקס ודפלפט). ידוע לי כי התרופות שנוטלת עשויות לרוקן חלק מהויטמינים והמינרלים בגוף, וגם לא תמיד ניתן לספק לגוף את כל המינון של הויטמינים והמינרלים היומי, ולכן התחלתי לקחת מולטימויטמין. והאם מכיוון שהוא סינתטי הוא פחות טוב? בתודה רבה, שירלי.

05/03/2016 | 06:34 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום התרופות שאת לוקחת באמת מדלדלות ויטמינם בעיקר את ויטמיני B . לכן זה נכון שאת לוקחת את המולטי ויטמין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/03/2016 | 06:34 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום התרופות שאת לוקחת באמת מדלדלות ויטמינם בעיקר את ויטמיני B . לכן זה נכון שאת לוקחת את המולטי ויטמין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2016 | 15:21 | מאת: ליטל

שלום ברצוני לשואל עם הרמת מגנזיום בדם באמצע זאת אומרת תקין זאת אומר שאייני יכולה ליטול תוסף מגנזיום מחשש להרעלה!? סובלת מהתכווציות רבות וקפיצות שריר נימול ברקע מחלה שאלה נוספת...האם קיים תחליף לבנזדואפינים!? שלקחתי תוסף e ומגנזיום ההרגשה הייתה טובה שחוזרת לעצמי האם זה גם יכול להיות קשור ליובש כללי עור וכו מה פעולת הויטמין e !? בנסוף רמה נמוכה מעט של d האם יש המלצה של תוסף של חברה כזאת או אחרת יש הרבה בשוק ואיינני יודעת מה באמת טוב סלוגאר או הרגיל של הקופה אשמח לתשובה תודה בברכה

22/02/2016 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום מגנזיום הוא מנרל תוך תאי לכן רמתו בדם לא יכולה להצביע כל כך על רמתו בתוך תאי הגוף. הסיכוי להרעלת מגנזיום הוא נמוך כי מגנזיום הולך לאיבוד במהר מאוד. יש תחליף לווליום וזה גאבה אכן ויטמין E חשוב גם לעור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/02/2016 | 22:02 | מאת: שירה

אני לומדת כרגע לפסיכומטרי , מעולם לא אובחנתי בהפרעות קשב וריכוז אבל אני בטוחה שיש לי . לא מחפשת ריטלין וכאלה , מחפשת דרך טבעית איזה אלטרנטיביות קיימות היום? תודה

22/02/2016 | 18:28 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום . 1. יש את ממולייף שמאוד ממקד. 2. אומגה 3 3. B קומפלקס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/02/2016 | 14:36 | מאת: דנה

שלום, אני נוהגת להכין מראש ירקות קלופים ושטופים במקרר בתוך סיר של מים ,לאחר כמה שעות אני מבשלת אותם,האם אני מאבדת מהיתרונות של הירקות? מה דעתך? תודה דנה

22/02/2016 | 18:25 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום ברגע שאת מקלפת את הירקות .מתחילים תהליכי חמצון. ואת מאבדת חלק מהויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

קניתי משקה חלב כפיר אך כשפתחתי את הבקבוק ראיתי שלא מדובר בנוזל כמו בחלב רגיל אלא במרקם סמיך כמו יוגורט, האם זה תקין או שזה מקולקל? התוקף עד ה06.03

10/02/2016 | 00:26 | מאת: אביטל זלצר

עידן שלום, כפיר הינו סוג של יוגורט ולכן זה תקין.\בברכה, אביטל

08/02/2016 | 22:07 | מאת: יפית

שלום. אני בת 24 ומאז ומתמיד זוכרת מערכת יחסים בעייתית עם אוכל מלווה בעליות וירידות במשקל כתוצאה מכך. לאורך כל השנים הייתי רזה גובה 1.77 ומשקל שנע בין 53-57, אך אני חשה שהמערכת היחסים הבעייתית שלי עם אוכל מביאה אותי לתזונה לא בריאה ובעייתית. האם זה באמת ניתן לטיפול? ממה זה יכול להיות?

10/02/2016 | 00:28 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום זה בהחלט ניתן לטיפול. יש לבדוק היטב (ממליצה לך מאוד לעשות זאת עם מטפלת מתחום הנטורופתיה), את מערכת היחסים שלך עם האוכל ולהבין את מהותה ומשם לתקן ולסגל אורח חיים בריא שמתחיל בחשיבה בריאה. בברכה אביטל

08/02/2016 | 19:20 | מאת: רונית

שלום רב כמה קלוריות וסידן יש בפרוסה אחת של גבינה צהובה 22% ? האם החומר המשמר בגבינה מסוג זה יכול להזיק? תודה לתשובה רונית

10/02/2016 | 00:32 | מאת: אביטל זלצר

רונית שלום חשבי את הקלוריות לפי הפרטים המופיעים על גבי האריזה. כמות הקלוריות מופיעה שם. לגבי חומר משמר, ניתן היום להשיג גבינות צהובות ללא חומר משמר,ושוב, המלצתי לך היא תמיד לקרוא את הרכיבים והערכים התזונתיים המופיעים ע"ג האריזה. בברכה אביטל

06/02/2016 | 02:30 | מאת: איילת

היי, הכנתי מרק כתומים עם עדשים בתוספת קרם קוקוס. המרק מאד מאד בריא ואפילו מאה אחוז אורגני א ב ל רק בסיום הבישול ראיתי שקרם הקוקוס מכיל כמות קלוריות גבוה מאד. בכל 100 מל יש 180 קלוריות ואני שמתי 450 מל , כלומר 81,000 קלוריות וזה בלי כוס העדשים שהוספתי למרק, מעט שמן זית שאיתו טיגנתי והירקות הכתומים. ממש מבאס לזרוק אבל לא יכולה לאפשר לעצמי לצרוך כמות כזו של קלוריות. יש אפשרות להנות מהמרק מבלי להשמין? אם לדוגמא אשתמש איתו רק כרוטב על אורז למשל ואוכל את העדשים והירקות כרגיל זה יהיה בסדר? אם כן- עד כמה כפות רוטב לשים? תודה מראש!

06/02/2016 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום 1. במרק כזה אין צורך לשים כל כך הרבה שמנים .אבל מצד שני שם שמנים חשובים ותרפוייטים. 2. תאכלי ותהני מהמרק. שמן קוקוס מגביר חילוף חומרים ועוזר להרזייה. תאכלי כמויות מדודות . מרק כזה זאת ארוחה בפני עצמה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

06/02/2016 | 11:49 | מאת: איילת

תוכלי לתת לי הערכה כמה זו כמות מדודה?

שלום שמי יוחאי התחלתי סדנת ניקוי רעלים עם מעקב של נטרופט. את הסדנה התחלתי עם מעבר לתזונה של ירקות טרים או מאודים במשך 12 יום, ולאחר מכן עברתי לצום. במהלך כל יום צום, אני שותה כשני ליטר מים. היום אני ביום החמישי לצום במשך היומיים האחרונים, מדידת הסוכר שלי מראה עליה ביחס לימים הקודמים. ביום השלישי לצום מדידת הסוכר עמדה על 66 ביום הרביעי על 83 והיום המדידה מראה 95 האם עלי להיות מודאג? או שזאת תופעה מוכרת. בתודה מראש יוחאי

יוחאי שלום מצב זה הוא נורמלי בהחלט כתוצאה מכך שאתה צם הגוף "מודיע" לכבד לפרק את הגליקוגן לגלוקוז ולהעלותו בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2016 | 14:58 | מאת: יוסי

מדוע קולה מזיקה לשיניים ורפאי השיניים אוסרים על שתייתה?

06/02/2016 | 07:11 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום בקולה יש חומצות והרבה זרחן שעוזרים לפירוק האמייל של השיניים בברכהובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב, מה עדיף לשתות משקה מאבקת קקאו או מאבקת חרובים באיזה יש יותר יתרונות בריאותיים? אשמח לקבל את דעתך תודה אנה

06/02/2016 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום קקאו אמיתי מפולי קקאו נאים . אכן מכיל הרבה מאוד אנטי אוקסידנטים והרבה מאוד מנרלים .לכן הוא עדיף . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם זה נכון מה עוד מה שווה למנת בשר ?

06/02/2016 | 07:16 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום זה לא נכון כי חלבון בשקדים לא מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מותר או אסור לערבב עם שיבולת שועל פירות כמו תפוח עץ, בננה או אפרסמון?

06/02/2016 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום אפשר לאכל שיבולת שועל עם פירות. לפי שיטת הפרדת מזונות פירות זו ארוחה בפני עצמה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/01/2016 | 19:14 | מאת: רינה

שלום האם בישול במים של ירקות כמו קישוא ,בטטה ,תפ"א, דלעת למשך חצי שעה מאבדים את יעילותם והתועלת התזונתית ? מה דעתך? רינה

26/01/2016 | 21:07 | מאת: אביטל זלצר

רינה שלום חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד בבישול במים, בעיקר אלה הרגישים לחום. יחד עם זאת, ירקות מבושלים, הינם חלק מתזונה בריאה ונבונה. נסי להקפיץ קלות, כך נשמרים יותר ערכים תזונתיים בברכה אביטל

25/01/2016 | 11:18 | מאת: נורית

היי, אני בשבוע ה5 ושאני שותה שתייה מוגזת ישר אני הולכת להקיא. האם זה קשור לגזים או שזה חלק מההיריון?

26/01/2016 | 21:05 | מאת: אביטל זלצר

נורית שלום, בהריון מומלץ לשתות מים. שתייה מוגזת אינה בריאה באופן כללי. בברכה אביטל

18/01/2016 | 22:03 | מאת: מנשה

ישנו תוסף יקר מהרגיל על בסיס אנזימטי. האם עדיף? מה היתרון?

24/01/2016 | 08:43 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום, אין שום בעייה בספיגת ויטמיני B המסיסים במים ולכן אין שום צורך להשקיע כספים מיותרים לשווא. בברכה אביטל

18/01/2016 | 08:29 | מאת: דנה

שלום, האם חלק של הבטטה שאותה אני מאכסנת במקרר, ונישאר במקרר ליום יומיים מאבד מיעילותו ומיתרונותיו ואין בו יותר תועלת מבחינת הויטמינים שבו? תודה מראש דנה

24/01/2016 | 08:42 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום, כל דבר צומח מאבד מערכיו התזונתיים מרגע הקטיף ועד להגעתו לצלחת, כל שכן אם נחתך ואופסן. את יכולה להנות מהסיבים התזונתיים ומחלק קטן מהערכים התזונתיים במצב כפי שתיארת. המלצתי, קני בטטות קטנות. בברכה ולבריאות, אביטל

15/01/2016 | 00:07 | מאת: מיטל

שלום רב, האם אכילת תפוז אחד שלם ביום(לא סחוט)יכול לספק את הכמות הנידרשת של ויטמין C ליום? תודה מראש למענה מיטל

24/01/2016 | 08:39 | מאת: אביטל זלצר

מיטל שלום. כמות ויטמין C בתפוז - למנה של 100 גרם: כ-60 מ"ג ויטמין או כ-83 מ"ג לכל פרי על קליפתו בעוד שצריכה יומית צריכה לעמוד על 75-80 מ"ג ביום ואל לנו לשכוח שחלק מהויטמין מתחמצן כשבא במגע עם האויר. מזונות נוספים עתירי ויטמין C הינם: כרובית, ברוקולי, תות שדה,כרוב ניצנים, פלפלים (בעיקר הצהובים), קיווי, פאפיה ופירות הדר בכלל. כדאי לגוון ולשלב מזונות אלו על בסיס יומי בתפריט ולא להסתפק בתפוז אחד. בברכה ולבריאות אביטל

14/01/2016 | 23:05 | מאת: מרים

אני סובלת מפיברומיאלגיה. תסמונת רנו כבר 12 שנה בערך ובשנתיים האחרונות גם מאריתמה נודזום .כאשר הכאבים והחולשה והדלקות נוראות והכאבים חזקים מיום ליום עד כדי מוגבלות גופנית ותנועתית לקחתי כבר את כל הכדורים שנותנים הרופאים אבל שום דבר לא עוזר לי באמת לטפל בבעיה אשמח אם תוכלי לעזור לי אני כבר ממש נואשת תודה

24/01/2016 | 08:33 | מאת: אביטל זלצר

מרים שלום. מפנייתך אני מבינה שאת סובלת כאבים חזקים ולאורך זמן. כמו כן, שניסית תרופות שונות ואין מזור. אי לכך, אני ממליצה לך לפנות לטיפולים אלטרנטביים (מומלץ אצל נטורופתית או מטפלת ברפואה סינית), ולהתחיל טיפול משולב שיקח בחשבון את כל הפרמטרים. בברכה ובבריאות אביטל

14/01/2016 | 19:44 | מאת: מיכל

שלום , מה דעתך על פלפל חריף טרי,האם הוא יכול להזיק ,או שיש לו יתרונות? אשמח לקבל את דעתך מיכל

24/01/2016 | 08:30 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום אין שום בעיה לאכול פלפל חריף וזה אפילו בריא. אני מצרפת לך לינק ובו מאמר שיענה על שאלותייך. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4522488,00.html בברכה, אביטל

14/01/2016 | 11:18 | מאת: סיון

קראתי שקצח זה מאוד בריא. איך ניתן לשלב אותו בתזונה?

14/01/2016 | 16:26 | מאת: טובה בר-שאן

יוון שלום את יכולה לשלבו כתבלין בקרקרים בסלט וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2016 | 11:18 | מאת: שמרית

היי, רציתי לדעת האם בלחם, בורגול, בטטה, אורז מלא יש עמילן, ואשמח לדעת באילו עוד מזונות יש עמילן. והאם בלחם כוסמין/ שיפון גם יש עמילן? שאלה שניה, מהי הדרך הכי בריאה לצרוך ג'ינג'ר? מה המינון? האם אפשר לצרוך כל יום? בנוסף, הבנתי שיש מרכיב אנטי סרטני- shogaol 6, שמשתחרר ממנו רק כאשר הוא מבושל, האם זה נכון?

14/01/2016 | 16:25 | מאת: טובה בר-שאן

שמרית שלום בכל המזונות שמנית יש עמילן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/01/2016 | 15:27 | מאת: שמרית

12/01/2016 | 21:45 | מאת: מנשה

יקר הרבה יותר מהתוסף הרגיל. האם טוב יותר? במה? (לשאלתי מ-6 לחודש).תודה

12/01/2016 | 21:49 | מאת: מנשה

כוונתי לבי קומפלקס-לא רק בי-1.סליחה

09/01/2016 | 19:37 | מאת: רוני

שלום רב אני נוטלת אומגה 3 "950" של סולגאר האם ניתן להחליף זה באגוזי פקאן/אגוזי מלך לקבלת אותה תכולת אומגה איזה מהם עדיף האם זו אותה איכות לזיכרון וריכוז, נוגד דלקת,הרגעה,עיכול,זרימת דם מה ההבדל בינהם לתוסף בחומצות, באופן הפעולה?במיוחד כאשר אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס-השימוטו איני צורכת דגים, אבל משתדלת לקבל את מהשצריך באופן טבעי מהמזון

14/01/2016 | 16:23 | מאת: טובה בר-שאן

וני שלום כאשר את לוקחת אומגה 3 את כבר מקבלת את המוצר המוגמר .כאשר את אוכלת אגוזי מלך . הגוף צריך להפוך אותו לEPA ולDHA. לכן חשוב שתאכלי דגים ואגוזי מלך. ובמקרה שלך לא יזיק גם שתקחי את התוסף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2016 | 14:21 | מאת: רוני

שלום אני חולה בתתפעילות בלוטת התריס המצב היה בהתחלה יו-יו נכנסת לנורמה ויוצאת לתת פעילות (במספר5) וחוזרת לנורמה לבד בקיץ המצב החמיר, הבדירות הראו שהבלוטה על 6.5 במהלך טיפול אצל הנטורופתית נוסה פיתרון אצות+ל-טירוזין, ותוך 4 חודשים הבלוטה קפצה ל-TSH 25, כתוצאה מכך הופסק הטיפול באצות+ל-טירוזין הותחל אלטרוקסין ומעקב אצל אנדוקרינולוג, ה-TSH חזר ל8, ובדרך לאיזון. רציתי להיעזר לדעת אילו מזונות יסייעו לבלוטה ואילו להימנע אני יודעת שאסור משפחת המצליבים-כרוב,כרובית,ברוקולי,תותים,אגס,אפרסק יש עוד ירקות או פירות אסורים, או לא מומלצים? מה בנוגע לדגנים מלאים: בורגול, חיטה מלאה, גריסים, קינואה, כוסמת קיטניות:חומוס, שעועית על כל רזיה, אפונה, עדשים, מש. למוצרי חלב עברתי רק לעיזים פעם עד פעמיים ביום

14/01/2016 | 16:21 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום את צריכה לעקוב כי הבלוטה שלך בחסר של פי 1.5 . באיזה שלב יש מקום לשקול לקבל את ההורמון .כיוון שחסר משפיע על כל חילוף החומרים והמוח ולעיתים הנזק הוא רציני . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/01/2016 | 22:14 | מאת: משה

אני כבר שנה מאובחן כחולה צליאק ואני כמעט אותו משקל ,אני מקפיד על הדיאטה ה- anti tg שלי היום 68 הוא היה בבדיקה הראשונית 900. האם אני בדרך להשמנה? אשמח לתשובה ממך

14/01/2016 | 16:18 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום לא הבנתי את השאלה ? למה אתה בדרך להשמנה ? מה הקשר ? אתה בדרךלהבראה ולשיקום רירית המעי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/01/2016 | 20:43 | מאת: שחר

שלום, גיליתי על הפיטמה של הבקבוק מים של הבת שלי בת השנתיים ממש עובש... כמובן שזרקתי את הפיטמה השאלה שלי האם זה מזיק לשתות ממנה כי אני מניחה שהיא שתתה מזה הרבה זמן ואני לא שמתי לב... אני לא שוטפת כמעט את הבקבוק כי זה רק לשתית מים אבל אני רואה שזה בהחלט טעות... האם יכטל להיות פגיעה בריאותית כתוצאה מזה? מדאגת מאוד, שחר.

14/01/2016 | 16:16 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום רוב הסיכויים שלא קרה כלום יש גם מקרים שהעובש יכול להזיק עם זאת פטריה פתוגנית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2016 | 22:59 | מאת: רות

שלום, האם נכון שהערך הגליקמי של סוכר קוקוס - נמוך, ולכן הוא בריא כממתיק? כמו כן, מהו ערכו הגליקמי, ומהו העומס הגליקמי שלו? והיכן מפורסמים נתונים אלו ברשת? רות

05/01/2016 | 15:26 | מאת: אביטל זלצר

רות שלום נכון מאוד. האינדקס הגליקמי שלו הוא נמוך, (בין 33-35). מוכלי לקרוא עליו עוד בכתבה כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4633058,00.html בברכה, אביטל

07/01/2016 | 22:42 | מאת: רות

היי, עדין לא ברור לי מהו מקור האינפורמציה על הערך הגליקמי של מוצר ספציפי זה - מי המציא אותו וכיצד נדע שנתון זה נכון ואמין? רות

02/01/2016 | 20:45 | מאת: מנשה

לשיפור זיכרון בגיל מבוגר: רצוי ויטמין בי מסוים או קומפלקס?

05/01/2016 | 15:24 | מאת: אביטל זלצר

יכרון ויטמין בי שלום רצוי לקחת קומפלקס. ישנו מוצר מצויין נוסף, מצרםת קישור. כמובן יש להתייעץ עם הרופא אם נוטל תרופות נוספות. https://www.telepharma.co.il/%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%91_%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9F_%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9C_%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%9F.html בברכה אביטל

07/01/2016 | 22:59 | מאת: מנש/ה

תודה על ההפניה. סולגאר מוכר ויטמין בי קומפלקס אנזימטי יקר הרבה יותר מהקומפלקס הרגיל. האם יש יתרון בריאותי לאנזימתי?

30/12/2015 | 10:38 | מאת: יובל

שלום, מתעניין בתזונת ראו פוד אבל נתקל במספר שאלות ללא מענה: 1. איך ניתן לאכול מאכלים כמו בטטות, דלעת, דלורית מבלי לבשלם? נמנעים מהם לחלוטין? 2. ידוע שקטניות קלות יותר לעיכול לאחר בישול (ועדיף גם לאחר הנבטה), האם אסור לבשל אותם? תודה מראש יובל

30/12/2015 | 10:41 | מאת: יובל

נ.ב - מה עוד שגם ידוע שבחלק מהירקות, הערכים התזונתיים באים לידי ביטוי טוב יותר לאחר בישול (למשל ליקופן בעגבניה, או בטא קרוטן בבטטה).

11/02/2016 | 21:07 | מאת: אביטל זלצר

יובל שלום. תזונה לפי גישת ה רואו פוד מבוססת על הגברת האינזימים בתוך רכיבי המזון ןמכאן נובע הצורך להנביט או לחמם עד מקסימום של 50 מעלות את המזון. לאחר הנבטה, אין כל צורך בבישול דגנים וקטניות מאחר והיא גורמת לריכוך. את המזונות הכתומים אותם ציינת, ניתן לגרד באופן חי בסלט, תופתע עד כמה זה טעים ללא בישול, ניתן גם לפרוס דק ולייבש בתנור בחום שלא עולה על 50 מעלות. ישנם הרבה אתרים עם מתכונים לתזונה הזו. חשוב לזכור שאינה מתאימה לכל אחד. ישנו חלק קטן באוכלוסייה, שריבוי אינזימים גורם לגזים ואי נוחות בבטן. הייה ער לתגובות מערכת העיכול שלך במעבר לתזונה זו ודאג להשלמת רכיבים חיוניים דרך תוספים. בברכה ובהצלחה אביטל

30/12/2015 | 07:37 | מאת: 1

שלום, קניתי שמן פשתן של חברת D&B, כתוב מכיל שמן פשתן,ויטמין E. הבקבוק היה סגור אך לא היה במקרר,קניתי אותו בסופר. אני משתמשת בו מזה כמה ימים בבליעה לפחות 2 כפות ביום, כיוון שיש לי עור יבש והבנתי שזה יעזור. הבעיה שרק עכשיו קראתי שהוא מתחמצן מהר, ואני ערבבתי אותו בתפוחי אדמה חמים..בנוסף אין לי מושג אם אולי בסופר הבקבוק היה בשמש,או בחום..השאלה שלי, האם יכול להגרם לי נזק לעור?

30/12/2015 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

1 שלום שמן פשתן אכן מתחמצן מהר (תוך 3 שבועות מהפתיחה) ולכן מומלץ לרכוש בכלי כהה ואטום ולשמור במקרר בחושך. כל עוד הבקבוק סגור, לא חל תהליך התחמצנות מאחר והשמן לא בא במגע עם חמצן. ברגע שפותחים, יש לשמור בחושך ובקירור. להזיק זה לא יכול, מקסימום לא תהייה תועלת מיירבית. בברכה אביטל

ואיזה חמוציות מומלצות

גלילי שלום חמוציות הינן פרי חמוץ מאוד - בדרגה של לימון ולכן משווקים אותן לרוב כשהן ממותקות. יש שני סוגים.כאלה שממותקות ברכז פרי- כמו תפוחים למשל, או כאלה שממותקות בסוכר לבן או חום שהן אותו הדבר בעצם. אפשר גם לקנות במקפיאי הסופרים היום חמוציות שלא עברו כל המתקה וטעמן חמוץ עד מאוד. אם הברירה היא בין סוכר תעשייתי לסןכר פרי, הרי ברור שסוכר הפרי בריא יותר. בברכה אביטל

14/12/2015 | 14:24 | מאת: מיכל

האם ניתן להשתמש בעלים היבשים כתמצית שתייה? אם כן מהי הכמות המומלצת?

15/12/2015 | 07:43 | מאת: מיכה מורן

בדיוק כמו בכל עלי תה אחרים.

09/12/2015 | 23:09 | מאת: דנית

שלום רב. אני נוטלת תרופה שמורידה לי מאוד את התיאבון. האם קיים מגביר תיאבון טבעי? התחלתי ליטול תוסף תזונה מולטי ויטמין לנשים קוואנטום של life (בעצת רוקח ) שמכיל גם קומפלקס b 40 מ"ג. האם הוא יכול לעזור למצב? בתודה מראש, דנית.

20/12/2015 | 08:29 | מאת: אביטל זלצר

דנית שלום קומפלקס אכן יכול לשפר את המצב. במצבים שאין תיאבון, מומלץ לאכול בכל שעתיים משהו קטן ואיכותי מבחינת רכיבי תזונה בריאים.במיוחד בזמנים שאין יכולת לאכול ארוחה גדולה. בצורה זו, לאורך זמן, הקיבה מתרגלת לעבודה סדירה ונמנעת ירידה לא רצוייה במשקל. בהצלחה אביטל

08/12/2015 | 16:46 | מאת: חני

איך הפטריה היוגית מתרבה?..איזה תהליכים קורים בה עד שהיא מכפילה את המסה שלה??

20/12/2015 | 08:26 | מאת: אביטל זלצר

חני שלום הפטריה היוגית ניזונה ומתרבה מהלקטוז המצוי בחלב. יש לשים בצנצנת ,למלא בחלב ולשמור במקרר. החלב הופך ליוגורט אותו יש לשתות מידי בוקר. אחת לשבוע, יש לרוקן את חלקי הפטריה למסננת, לשטוף היטב במי ברז ולמלא בחלב חדש. בברכה ובהצלחה אביטל

08/12/2015 | 16:11 | מאת: מורן

שלום רב, בעקבות המעבר לתזונה טבעית, התחלתי לשתות שייק כל יום של פירות בשילוב עם ירוקים. המליצו לי להוסיף תותי ג'וגי וזרעי צ'יה. כיצד להוסיפם? מה הכמות המומלצת לשייק? האם להשרותם במים חמים לפני? תודה, מורן

11/12/2015 | 05:04 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום תוסיפי לשיק כפית זרעי צייה וחופן תותי גוגי .אין צורך להשרות . בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/12/2015 | 20:27 | מאת: אייל

שלום רב. אני מתחיל ללמוד פעמיים בשבוע, קשה לי מאוד לשבת ולהתרכז בכיתה (הפרעת קשב והיפראקטיביות). אני כמובן לא מעוניין להתחיל עם ריטלין. אני מחפש משהו שיתן לי את ”ההרגשה” שהכי קרובה לריטלין. הכוונה למשהו שימקד אותי מצד אחד, וגם שתהיה השפעה מעוררת מצד שני. קניתי אנרג`י מאקה וגוארנה. (הבנתי כבר שגוארנה לא כל כך רלוונטי לזה) אני צריך ש ”ההשפעה” תהיה ל 5 שעות. קיימים כל כך הרבה מוצרים, תמציות. ג'ינסנג סיבירי, רוזמרין, ספלילה, פשתה שרועה, שוש קירח וכ'ו... על מה אתם יכולים להמליץ לי שיתן לי את ההרגשה וההשפעה שאני מחפש? יש לציין שיותר חשוב הקשב והריכוז, על ההיפראקטיביות אני עוד יכול "להתגבר". האם אתה ממליץ על משהו אחר?

11/12/2015 | 05:02 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום קודם כל חשוב לעשות שינוי גם בתזונה אבל יש 3 דברים שחשוב שתיקח B קןמפלקס אומגה 3 ופוספטידיל סרין בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2015 | 19:14 | מאת: אייל

אז ככה. יש לי אומגה 3 (כל כמוסה 400 מ"ג של dha), ופוספטידיל סרין של "ממולייף" שבכל כמוסה 100 מ"ג של פוספטידיל סרין. האם ניתן ומומלץ לקחת אותם ביחד? אני התחלתי עכשיו, ולוקח כל יום 2 כמוסות מהאומגה ו 2 כמוסות מהפוספטידיל (לוקח אותם ביחד). ומה לגבי ימי הלימודים עצמם? יש כל מיני פורמולות, שמן אתרי של רוזמרין וכ'ו... האם יש משהו שאת ממליצה לקחת ממש בסמוך לשעות הלימודים שיתן אפקט של עירנות וריכוז? תודה רבה ושבת שלום.

06/12/2015 | 20:12 | מאת: שיר

הרופא המליץ לי לקחת ויטמין e עבור התכווצויות שרירים ונוירופתיה ורשם לי מרשם עבור evitol 200. המרכיב הפעיל הוא vitamin e acetate. הוא עולה רק 16 שקל.. מה ההבדל בינו לבין ויטמין e של סולגר למשל שעולה 100 שקל? ומה יותר אפקטיבי ופעיל?

11/12/2015 | 04:59 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום הויטמין שהימליץ לך הרופא הוא ויטמין סינטטי שברגע שאת בולעת אותו הוא הופך בגופך לוחטמין הפעיל . בברכת חג אורים שמח ובבהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2015 | 16:25 | מאת: ג'וני

היי רציתי לשאול אם צריך לשטוף את השקדים ואגוזי מלך הטריים לפני אכילה? שמעתי פעם שהם מרוססים בגופרית כדי לשמור על הצבע וחיי המדף אם כן צריך , במי ברז או מי חמים?? תודה

03/12/2015 | 20:15 | מאת: אביטל זלצר

ג'וני שלום מומלץ להשרות במים לכמה שעות. זה מסלק את רוב החומצה הפיטית במצוייה בעיקר בקטניות, זרעים ואגוזים. בברכה אביטל

השאלה שלי על חומרים רעלים מריסוס ולא על ההשריה