פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

שלום רב, מה עדיף לשתות משקה מאבקת קקאו או מאבקת חרובים באיזה יש יותר יתרונות בריאותיים? אשמח לקבל את דעתך תודה אנה

06/02/2016 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום קקאו אמיתי מפולי קקאו נאים . אכן מכיל הרבה מאוד אנטי אוקסידנטים והרבה מאוד מנרלים .לכן הוא עדיף . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם זה נכון מה עוד מה שווה למנת בשר ?

06/02/2016 | 07:16 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום זה לא נכון כי חלבון בשקדים לא מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מותר או אסור לערבב עם שיבולת שועל פירות כמו תפוח עץ, בננה או אפרסמון?

06/02/2016 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום אפשר לאכל שיבולת שועל עם פירות. לפי שיטת הפרדת מזונות פירות זו ארוחה בפני עצמה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/01/2016 | 19:14 | מאת: רינה

שלום האם בישול במים של ירקות כמו קישוא ,בטטה ,תפ"א, דלעת למשך חצי שעה מאבדים את יעילותם והתועלת התזונתית ? מה דעתך? רינה

26/01/2016 | 21:07 | מאת: אביטל זלצר

רינה שלום חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד בבישול במים, בעיקר אלה הרגישים לחום. יחד עם זאת, ירקות מבושלים, הינם חלק מתזונה בריאה ונבונה. נסי להקפיץ קלות, כך נשמרים יותר ערכים תזונתיים בברכה אביטל

25/01/2016 | 11:18 | מאת: נורית

היי, אני בשבוע ה5 ושאני שותה שתייה מוגזת ישר אני הולכת להקיא. האם זה קשור לגזים או שזה חלק מההיריון?

26/01/2016 | 21:05 | מאת: אביטל זלצר

נורית שלום, בהריון מומלץ לשתות מים. שתייה מוגזת אינה בריאה באופן כללי. בברכה אביטל

18/01/2016 | 22:03 | מאת: מנשה

ישנו תוסף יקר מהרגיל על בסיס אנזימטי. האם עדיף? מה היתרון?

24/01/2016 | 08:43 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום, אין שום בעייה בספיגת ויטמיני B המסיסים במים ולכן אין שום צורך להשקיע כספים מיותרים לשווא. בברכה אביטל

18/01/2016 | 08:29 | מאת: דנה

שלום, האם חלק של הבטטה שאותה אני מאכסנת במקרר, ונישאר במקרר ליום יומיים מאבד מיעילותו ומיתרונותיו ואין בו יותר תועלת מבחינת הויטמינים שבו? תודה מראש דנה

24/01/2016 | 08:42 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום, כל דבר צומח מאבד מערכיו התזונתיים מרגע הקטיף ועד להגעתו לצלחת, כל שכן אם נחתך ואופסן. את יכולה להנות מהסיבים התזונתיים ומחלק קטן מהערכים התזונתיים במצב כפי שתיארת. המלצתי, קני בטטות קטנות. בברכה ולבריאות, אביטל

15/01/2016 | 00:07 | מאת: מיטל

שלום רב, האם אכילת תפוז אחד שלם ביום(לא סחוט)יכול לספק את הכמות הנידרשת של ויטמין C ליום? תודה מראש למענה מיטל

24/01/2016 | 08:39 | מאת: אביטל זלצר

מיטל שלום. כמות ויטמין C בתפוז - למנה של 100 גרם: כ-60 מ"ג ויטמין או כ-83 מ"ג לכל פרי על קליפתו בעוד שצריכה יומית צריכה לעמוד על 75-80 מ"ג ביום ואל לנו לשכוח שחלק מהויטמין מתחמצן כשבא במגע עם האויר. מזונות נוספים עתירי ויטמין C הינם: כרובית, ברוקולי, תות שדה,כרוב ניצנים, פלפלים (בעיקר הצהובים), קיווי, פאפיה ופירות הדר בכלל. כדאי לגוון ולשלב מזונות אלו על בסיס יומי בתפריט ולא להסתפק בתפוז אחד. בברכה ולבריאות אביטל

14/01/2016 | 23:05 | מאת: מרים

אני סובלת מפיברומיאלגיה. תסמונת רנו כבר 12 שנה בערך ובשנתיים האחרונות גם מאריתמה נודזום .כאשר הכאבים והחולשה והדלקות נוראות והכאבים חזקים מיום ליום עד כדי מוגבלות גופנית ותנועתית לקחתי כבר את כל הכדורים שנותנים הרופאים אבל שום דבר לא עוזר לי באמת לטפל בבעיה אשמח אם תוכלי לעזור לי אני כבר ממש נואשת תודה

24/01/2016 | 08:33 | מאת: אביטל זלצר

מרים שלום. מפנייתך אני מבינה שאת סובלת כאבים חזקים ולאורך זמן. כמו כן, שניסית תרופות שונות ואין מזור. אי לכך, אני ממליצה לך לפנות לטיפולים אלטרנטביים (מומלץ אצל נטורופתית או מטפלת ברפואה סינית), ולהתחיל טיפול משולב שיקח בחשבון את כל הפרמטרים. בברכה ובבריאות אביטל

14/01/2016 | 19:44 | מאת: מיכל

שלום , מה דעתך על פלפל חריף טרי,האם הוא יכול להזיק ,או שיש לו יתרונות? אשמח לקבל את דעתך מיכל

24/01/2016 | 08:30 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום אין שום בעיה לאכול פלפל חריף וזה אפילו בריא. אני מצרפת לך לינק ובו מאמר שיענה על שאלותייך. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4522488,00.html בברכה, אביטל

14/01/2016 | 11:18 | מאת: סיון

קראתי שקצח זה מאוד בריא. איך ניתן לשלב אותו בתזונה?

14/01/2016 | 16:26 | מאת: טובה בר-שאן

יוון שלום את יכולה לשלבו כתבלין בקרקרים בסלט וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2016 | 11:18 | מאת: שמרית

היי, רציתי לדעת האם בלחם, בורגול, בטטה, אורז מלא יש עמילן, ואשמח לדעת באילו עוד מזונות יש עמילן. והאם בלחם כוסמין/ שיפון גם יש עמילן? שאלה שניה, מהי הדרך הכי בריאה לצרוך ג'ינג'ר? מה המינון? האם אפשר לצרוך כל יום? בנוסף, הבנתי שיש מרכיב אנטי סרטני- shogaol 6, שמשתחרר ממנו רק כאשר הוא מבושל, האם זה נכון?

14/01/2016 | 16:25 | מאת: טובה בר-שאן

שמרית שלום בכל המזונות שמנית יש עמילן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/01/2016 | 15:27 | מאת: שמרית

12/01/2016 | 21:45 | מאת: מנשה

יקר הרבה יותר מהתוסף הרגיל. האם טוב יותר? במה? (לשאלתי מ-6 לחודש).תודה

12/01/2016 | 21:49 | מאת: מנשה

כוונתי לבי קומפלקס-לא רק בי-1.סליחה

09/01/2016 | 19:37 | מאת: רוני

שלום רב אני נוטלת אומגה 3 "950" של סולגאר האם ניתן להחליף זה באגוזי פקאן/אגוזי מלך לקבלת אותה תכולת אומגה איזה מהם עדיף האם זו אותה איכות לזיכרון וריכוז, נוגד דלקת,הרגעה,עיכול,זרימת דם מה ההבדל בינהם לתוסף בחומצות, באופן הפעולה?במיוחד כאשר אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס-השימוטו איני צורכת דגים, אבל משתדלת לקבל את מהשצריך באופן טבעי מהמזון

14/01/2016 | 16:23 | מאת: טובה בר-שאן

וני שלום כאשר את לוקחת אומגה 3 את כבר מקבלת את המוצר המוגמר .כאשר את אוכלת אגוזי מלך . הגוף צריך להפוך אותו לEPA ולDHA. לכן חשוב שתאכלי דגים ואגוזי מלך. ובמקרה שלך לא יזיק גם שתקחי את התוסף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2016 | 14:21 | מאת: רוני

שלום אני חולה בתתפעילות בלוטת התריס המצב היה בהתחלה יו-יו נכנסת לנורמה ויוצאת לתת פעילות (במספר5) וחוזרת לנורמה לבד בקיץ המצב החמיר, הבדירות הראו שהבלוטה על 6.5 במהלך טיפול אצל הנטורופתית נוסה פיתרון אצות+ל-טירוזין, ותוך 4 חודשים הבלוטה קפצה ל-TSH 25, כתוצאה מכך הופסק הטיפול באצות+ל-טירוזין הותחל אלטרוקסין ומעקב אצל אנדוקרינולוג, ה-TSH חזר ל8, ובדרך לאיזון. רציתי להיעזר לדעת אילו מזונות יסייעו לבלוטה ואילו להימנע אני יודעת שאסור משפחת המצליבים-כרוב,כרובית,ברוקולי,תותים,אגס,אפרסק יש עוד ירקות או פירות אסורים, או לא מומלצים? מה בנוגע לדגנים מלאים: בורגול, חיטה מלאה, גריסים, קינואה, כוסמת קיטניות:חומוס, שעועית על כל רזיה, אפונה, עדשים, מש. למוצרי חלב עברתי רק לעיזים פעם עד פעמיים ביום

14/01/2016 | 16:21 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום את צריכה לעקוב כי הבלוטה שלך בחסר של פי 1.5 . באיזה שלב יש מקום לשקול לקבל את ההורמון .כיוון שחסר משפיע על כל חילוף החומרים והמוח ולעיתים הנזק הוא רציני . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/01/2016 | 22:14 | מאת: משה

אני כבר שנה מאובחן כחולה צליאק ואני כמעט אותו משקל ,אני מקפיד על הדיאטה ה- anti tg שלי היום 68 הוא היה בבדיקה הראשונית 900. האם אני בדרך להשמנה? אשמח לתשובה ממך

14/01/2016 | 16:18 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום לא הבנתי את השאלה ? למה אתה בדרך להשמנה ? מה הקשר ? אתה בדרךלהבראה ולשיקום רירית המעי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/01/2016 | 20:43 | מאת: שחר

שלום, גיליתי על הפיטמה של הבקבוק מים של הבת שלי בת השנתיים ממש עובש... כמובן שזרקתי את הפיטמה השאלה שלי האם זה מזיק לשתות ממנה כי אני מניחה שהיא שתתה מזה הרבה זמן ואני לא שמתי לב... אני לא שוטפת כמעט את הבקבוק כי זה רק לשתית מים אבל אני רואה שזה בהחלט טעות... האם יכטל להיות פגיעה בריאותית כתוצאה מזה? מדאגת מאוד, שחר.

14/01/2016 | 16:16 | מאת: טובה בר-שאן

שחר שלום רוב הסיכויים שלא קרה כלום יש גם מקרים שהעובש יכול להזיק עם זאת פטריה פתוגנית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2016 | 22:59 | מאת: רות

שלום, האם נכון שהערך הגליקמי של סוכר קוקוס - נמוך, ולכן הוא בריא כממתיק? כמו כן, מהו ערכו הגליקמי, ומהו העומס הגליקמי שלו? והיכן מפורסמים נתונים אלו ברשת? רות

05/01/2016 | 15:26 | מאת: אביטל זלצר

רות שלום נכון מאוד. האינדקס הגליקמי שלו הוא נמוך, (בין 33-35). מוכלי לקרוא עליו עוד בכתבה כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4633058,00.html בברכה, אביטל

07/01/2016 | 22:42 | מאת: רות

היי, עדין לא ברור לי מהו מקור האינפורמציה על הערך הגליקמי של מוצר ספציפי זה - מי המציא אותו וכיצד נדע שנתון זה נכון ואמין? רות

02/01/2016 | 20:45 | מאת: מנשה

לשיפור זיכרון בגיל מבוגר: רצוי ויטמין בי מסוים או קומפלקס?

05/01/2016 | 15:24 | מאת: אביטל זלצר

יכרון ויטמין בי שלום רצוי לקחת קומפלקס. ישנו מוצר מצויין נוסף, מצרםת קישור. כמובן יש להתייעץ עם הרופא אם נוטל תרופות נוספות. https://www.telepharma.co.il/%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%91_%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9F_%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9C_%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%9F.html בברכה אביטל

07/01/2016 | 22:59 | מאת: מנש/ה

תודה על ההפניה. סולגאר מוכר ויטמין בי קומפלקס אנזימטי יקר הרבה יותר מהקומפלקס הרגיל. האם יש יתרון בריאותי לאנזימתי?

30/12/2015 | 10:38 | מאת: יובל

שלום, מתעניין בתזונת ראו פוד אבל נתקל במספר שאלות ללא מענה: 1. איך ניתן לאכול מאכלים כמו בטטות, דלעת, דלורית מבלי לבשלם? נמנעים מהם לחלוטין? 2. ידוע שקטניות קלות יותר לעיכול לאחר בישול (ועדיף גם לאחר הנבטה), האם אסור לבשל אותם? תודה מראש יובל

30/12/2015 | 10:41 | מאת: יובל

נ.ב - מה עוד שגם ידוע שבחלק מהירקות, הערכים התזונתיים באים לידי ביטוי טוב יותר לאחר בישול (למשל ליקופן בעגבניה, או בטא קרוטן בבטטה).

11/02/2016 | 21:07 | מאת: אביטל זלצר

יובל שלום. תזונה לפי גישת ה רואו פוד מבוססת על הגברת האינזימים בתוך רכיבי המזון ןמכאן נובע הצורך להנביט או לחמם עד מקסימום של 50 מעלות את המזון. לאחר הנבטה, אין כל צורך בבישול דגנים וקטניות מאחר והיא גורמת לריכוך. את המזונות הכתומים אותם ציינת, ניתן לגרד באופן חי בסלט, תופתע עד כמה זה טעים ללא בישול, ניתן גם לפרוס דק ולייבש בתנור בחום שלא עולה על 50 מעלות. ישנם הרבה אתרים עם מתכונים לתזונה הזו. חשוב לזכור שאינה מתאימה לכל אחד. ישנו חלק קטן באוכלוסייה, שריבוי אינזימים גורם לגזים ואי נוחות בבטן. הייה ער לתגובות מערכת העיכול שלך במעבר לתזונה זו ודאג להשלמת רכיבים חיוניים דרך תוספים. בברכה ובהצלחה אביטל

30/12/2015 | 07:37 | מאת: 1

שלום, קניתי שמן פשתן של חברת D&B, כתוב מכיל שמן פשתן,ויטמין E. הבקבוק היה סגור אך לא היה במקרר,קניתי אותו בסופר. אני משתמשת בו מזה כמה ימים בבליעה לפחות 2 כפות ביום, כיוון שיש לי עור יבש והבנתי שזה יעזור. הבעיה שרק עכשיו קראתי שהוא מתחמצן מהר, ואני ערבבתי אותו בתפוחי אדמה חמים..בנוסף אין לי מושג אם אולי בסופר הבקבוק היה בשמש,או בחום..השאלה שלי, האם יכול להגרם לי נזק לעור?

30/12/2015 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

1 שלום שמן פשתן אכן מתחמצן מהר (תוך 3 שבועות מהפתיחה) ולכן מומלץ לרכוש בכלי כהה ואטום ולשמור במקרר בחושך. כל עוד הבקבוק סגור, לא חל תהליך התחמצנות מאחר והשמן לא בא במגע עם חמצן. ברגע שפותחים, יש לשמור בחושך ובקירור. להזיק זה לא יכול, מקסימום לא תהייה תועלת מיירבית. בברכה אביטל

ואיזה חמוציות מומלצות

גלילי שלום חמוציות הינן פרי חמוץ מאוד - בדרגה של לימון ולכן משווקים אותן לרוב כשהן ממותקות. יש שני סוגים.כאלה שממותקות ברכז פרי- כמו תפוחים למשל, או כאלה שממותקות בסוכר לבן או חום שהן אותו הדבר בעצם. אפשר גם לקנות במקפיאי הסופרים היום חמוציות שלא עברו כל המתקה וטעמן חמוץ עד מאוד. אם הברירה היא בין סוכר תעשייתי לסןכר פרי, הרי ברור שסוכר הפרי בריא יותר. בברכה אביטל

14/12/2015 | 14:24 | מאת: מיכל

האם ניתן להשתמש בעלים היבשים כתמצית שתייה? אם כן מהי הכמות המומלצת?

15/12/2015 | 07:43 | מאת: מיכה מורן

בדיוק כמו בכל עלי תה אחרים.

09/12/2015 | 23:09 | מאת: דנית

שלום רב. אני נוטלת תרופה שמורידה לי מאוד את התיאבון. האם קיים מגביר תיאבון טבעי? התחלתי ליטול תוסף תזונה מולטי ויטמין לנשים קוואנטום של life (בעצת רוקח ) שמכיל גם קומפלקס b 40 מ"ג. האם הוא יכול לעזור למצב? בתודה מראש, דנית.

20/12/2015 | 08:29 | מאת: אביטל זלצר

דנית שלום קומפלקס אכן יכול לשפר את המצב. במצבים שאין תיאבון, מומלץ לאכול בכל שעתיים משהו קטן ואיכותי מבחינת רכיבי תזונה בריאים.במיוחד בזמנים שאין יכולת לאכול ארוחה גדולה. בצורה זו, לאורך זמן, הקיבה מתרגלת לעבודה סדירה ונמנעת ירידה לא רצוייה במשקל. בהצלחה אביטל

08/12/2015 | 16:46 | מאת: חני

איך הפטריה היוגית מתרבה?..איזה תהליכים קורים בה עד שהיא מכפילה את המסה שלה??

20/12/2015 | 08:26 | מאת: אביטל זלצר

חני שלום הפטריה היוגית ניזונה ומתרבה מהלקטוז המצוי בחלב. יש לשים בצנצנת ,למלא בחלב ולשמור במקרר. החלב הופך ליוגורט אותו יש לשתות מידי בוקר. אחת לשבוע, יש לרוקן את חלקי הפטריה למסננת, לשטוף היטב במי ברז ולמלא בחלב חדש. בברכה ובהצלחה אביטל

08/12/2015 | 16:11 | מאת: מורן

שלום רב, בעקבות המעבר לתזונה טבעית, התחלתי לשתות שייק כל יום של פירות בשילוב עם ירוקים. המליצו לי להוסיף תותי ג'וגי וזרעי צ'יה. כיצד להוסיפם? מה הכמות המומלצת לשייק? האם להשרותם במים חמים לפני? תודה, מורן

11/12/2015 | 05:04 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום תוסיפי לשיק כפית זרעי צייה וחופן תותי גוגי .אין צורך להשרות . בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/12/2015 | 20:27 | מאת: אייל

שלום רב. אני מתחיל ללמוד פעמיים בשבוע, קשה לי מאוד לשבת ולהתרכז בכיתה (הפרעת קשב והיפראקטיביות). אני כמובן לא מעוניין להתחיל עם ריטלין. אני מחפש משהו שיתן לי את ”ההרגשה” שהכי קרובה לריטלין. הכוונה למשהו שימקד אותי מצד אחד, וגם שתהיה השפעה מעוררת מצד שני. קניתי אנרג`י מאקה וגוארנה. (הבנתי כבר שגוארנה לא כל כך רלוונטי לזה) אני צריך ש ”ההשפעה” תהיה ל 5 שעות. קיימים כל כך הרבה מוצרים, תמציות. ג'ינסנג סיבירי, רוזמרין, ספלילה, פשתה שרועה, שוש קירח וכ'ו... על מה אתם יכולים להמליץ לי שיתן לי את ההרגשה וההשפעה שאני מחפש? יש לציין שיותר חשוב הקשב והריכוז, על ההיפראקטיביות אני עוד יכול "להתגבר". האם אתה ממליץ על משהו אחר?

11/12/2015 | 05:02 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום קודם כל חשוב לעשות שינוי גם בתזונה אבל יש 3 דברים שחשוב שתיקח B קןמפלקס אומגה 3 ופוספטידיל סרין בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2015 | 19:14 | מאת: אייל

אז ככה. יש לי אומגה 3 (כל כמוסה 400 מ"ג של dha), ופוספטידיל סרין של "ממולייף" שבכל כמוסה 100 מ"ג של פוספטידיל סרין. האם ניתן ומומלץ לקחת אותם ביחד? אני התחלתי עכשיו, ולוקח כל יום 2 כמוסות מהאומגה ו 2 כמוסות מהפוספטידיל (לוקח אותם ביחד). ומה לגבי ימי הלימודים עצמם? יש כל מיני פורמולות, שמן אתרי של רוזמרין וכ'ו... האם יש משהו שאת ממליצה לקחת ממש בסמוך לשעות הלימודים שיתן אפקט של עירנות וריכוז? תודה רבה ושבת שלום.

06/12/2015 | 20:12 | מאת: שיר

הרופא המליץ לי לקחת ויטמין e עבור התכווצויות שרירים ונוירופתיה ורשם לי מרשם עבור evitol 200. המרכיב הפעיל הוא vitamin e acetate. הוא עולה רק 16 שקל.. מה ההבדל בינו לבין ויטמין e של סולגר למשל שעולה 100 שקל? ומה יותר אפקטיבי ופעיל?

11/12/2015 | 04:59 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום הויטמין שהימליץ לך הרופא הוא ויטמין סינטטי שברגע שאת בולעת אותו הוא הופך בגופך לוחטמין הפעיל . בברכת חג אורים שמח ובבהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2015 | 16:25 | מאת: ג'וני

היי רציתי לשאול אם צריך לשטוף את השקדים ואגוזי מלך הטריים לפני אכילה? שמעתי פעם שהם מרוססים בגופרית כדי לשמור על הצבע וחיי המדף אם כן צריך , במי ברז או מי חמים?? תודה

03/12/2015 | 20:15 | מאת: אביטל זלצר

ג'וני שלום מומלץ להשרות במים לכמה שעות. זה מסלק את רוב החומצה הפיטית במצוייה בעיקר בקטניות, זרעים ואגוזים. בברכה אביטל

השאלה שלי על חומרים רעלים מריסוס ולא על ההשריה

28/11/2015 | 17:28 | מאת: סמי

שלום רב,אני בן 82 עם תת פעילות גבולית של בלוטת התריס שלא מצריכה טיפול כי אם רק מעקב בלבד אני קונה אוכל מוכן ותבשילים שבהם עלפי רוב משתמשים בשמן סויה . קראתי שמי שסובל מתת פעילות בלוטת התריס צריך להימנע ממוצרי סויה . השאלה שלי האם צריך להימנע גם משמן סויה? תודה

29/11/2015 | 11:58 | מאת: טובה בר-שאן

סמי שלום שמן סויה לא פוגע בבלוטת התריס . מוצרי סויה הם שפוגעים בבלוטת התריס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2015 | 23:23 | מאת: ש

שלום רב, ברצוני לדעת האם בגבינות צהובות טבעוניות העשויות ברובן משמן קוקוס יש שומן טראנס בגלל שהן מוצקות האם יש סיכון שהשמן הפך למוקשה שאלה 2 מאיפה מגיע השומן הרווי הגדול אם השומן צמחי צירפתי קישור היכן ניתן לראות את המרכיבים התזונתים של גבינה כזו http://www.foodsdictionary.co.il/Products/596/%D7%A6%D7%94%D7%95%D7%91%D7%94%20%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA תודה

29/11/2015 | 11:56 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום שמן קוקוס בטמפרטורת החדר הופך מוצק ורוב השומן שלו רווי. זה לא תהליך שהופך אותו ומשנה אותו לטרנס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2015 | 22:59 | מאת: יוסי נחושתן

התחלתי לפניי כחודשיים בדיאטה ובין היתר פעמיים בשבוע בערב אני אוכל גביע יוגורט 3 אחוז עם פרוסת לחם שיפון 100 אחוז כפית דבש 4יחידות אגוזי מלך וכף גדולה של קורנפלקס .רציתי לדעת אם זהו דבר עתיר בקלוריות או שהוא מומלץ

29/11/2015 | 11:53 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום חסרה לי אינפורמציה מה התפריט שלך במשל כל היום. אבל בגדול. יוגורט ואגוזי מלך זה מצוין למה דבש וקורנפלקס? אין לי מושג אם מתאים לך או לא. הקורנפלקס פשוט לא נותן כלום. זה מזון מעובד וריק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2015 | 15:14 | מאת: דניאל

האם עדיין בריאים ושומרים על רוב התכונות?

29/11/2015 | 11:50 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום השימורים מעבדים את כל הויטמינים בהם . לא ממליצה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2015 | 15:53 | מאת: יעל

שלום תודה על התושבה לבתי יש לי עוד שאלה הבן שלי בן 4 וחצי והגננת מתולננת שהוא קופץ בגן לא מעניין אותו משחקים עם חברה מאוד קשה לו אני היום לוקחת ותו לקליני תקשורת ורפוי בעיסוק אני חושבת גם לתת אומגה 3 שירגע אותו ויהיה קשוב יותר מה את ממליצה ואיזה כמות טובה לו תודה

29/11/2015 | 11:48 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום יש היום סוכריות אומגה 3 לילדים המכילים 300 מג של אומגה 3 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2015 | 03:33 | מאת: דפנה

שלום, הבנתי שבתקופת הריון והנקה רמת הכולסטרול עולה. מהי רמת הכולסטרול המקסימלית התקינה בתקופת הנקה? אני מניקה שלוש פעמים ביום, ילדה בת שנתיים. עשיתי בדיקות דם והרמות שלי הן כאלה: כולסטרול - 233 טריגליצרידים - 75 HDL - 59 Non-hdl -174 Ldl - 160 האם הכולסטרול גבוה, או סביר לתקופת הנקה? אני שואלת כאן כי ראיתי בחיפוש שבעבר אחת המומחיות של הפורום התמצאה בנושא של כולסטרול בהנקה.

19/11/2015 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום הכולסטרול צריך להיות עד 200 וLDL עדיף שיהיה עד 130 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2015 | 10:07 | מאת: טובה ביאלה

האם ייפגע הערך התזונתי של המש, אם אסיר לחלוטין את הקליפות הירוקות? בבישול הן נפרדו כמעט בשלמות מגוף הגרגר, כך שאפשר לעשות זאת, אם כי זה כרוך בעבודת ידיים קלה. אני חושבת ששמעתי, שהקליפה היא זו אשר מכבידה על מערכת העיכול וגורמת לגזים, וזאת הסיבה שחשבתי להיפטר מהן. תודה

19/11/2015 | 04:50 | מאת: טובה בר-שאן

טובה שלום תאבדי קצת סיבים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/11/2015 | 08:27 | מאת: נוי

האם סובין חיטה מכיל גלוטן ועמילן? מותר לחולי צליאק?

19/11/2015 | 04:49 | מאת: טובה בר-שאן

נוי שלום סובין חיטה מכיל גלוטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2015 | 14:31 | מאת: דפנה מור

הי אני טבעונית בערך שנה וחצי. לפני כשנה עשיתי בדיקות דם, שהראו שמצבי הכללי מושלם מאי פעם. בכל זאת, אני מרגישה ירידה בכוחות ואני לא מבינה למה, כי הברזל, וכל יתר המינרליים כולל סידן היו מושלמים ממש. דוקא לפני הטבעונות הייתי על סף אנמיה, כך שמעולם לא הייתי חזקה במיוחד. ולמרות השיפור כפי שמראה בדיקת דם, אני בלי כוחות. הטבעונות הוא השינוי היחיד שעשיתי באורחות חיי. יתר התפקודים רגילים נשארו אותו דבר. יש לכם רעיון? כרגע אני צורכת B12 רק מחמוצים שאני מכינה בבית. (גם הערך של זה היה מושלם +). השאלה שלי היא אם אני למשל אוכלת מלפפון חמוץ ביתי, כמה יחידות צריך ליום לקבלה מספקת של B12? האם גם לימון כבוש ביתי מייצר ויטמין B12?

17/11/2015 | 17:20 | מאת: רוני

ויטמין b12 יש רק במוצרים מן החי. כטבעוני, אני נוטל תוסף B12 והכל בסדר. מעניין מי סיפר לך שחמוצים הם מקור לוויטמין זה.

19/11/2015 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום החיידקים שמתסיסים את הלימון או את המלפפון הם אילה שמייצרים B12 . אין לי מושג כמה הם מייצרים. אבל הדרך הפשוטה לדעת עם יש לך מספיק מהוויטמין, זה פשוט לעשות בדיקה. בנוסף ירידה בכוחות יכולות לנבוע מחסר של חומצות שומן חיוניות נוחלבונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2015 | 11:14 | מאת: רוני

מתוך ויקיפדיה: "ויטמין B12 נמצא במאכלים שמקורם מן החי: בשר (בעיקר בכבד בקר), מוצרי חלב, ביצי תרנגולת, דגים, פירות ים, רכיכות, צדפות וסרטנים."

11/11/2015 | 22:52 | מאת: מנשה

אני סובל מכעסנות וקוצר רוח וגם אי שקט בשינה. רוצה להתחיל עם כמוסות פסיפלורה 400 מ"ג. כמה ביום מומלץ? עם או בנפרד מהאוכל? האם שימוש ממושך יזיק? האם תה פסיפלורה עדיף?

19/11/2015 | 04:43 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום לפני שאתה לוקח פסיפלורה אולי כדאי שתבדוק חסרים כמול למשל B12 חומצה פולית וויטמין D. צמחי מרפא בדרך כלל לוקחים לפני האוכל כחצי שעה. קשה לי לתת לך מינון כי אני לא מכירה את המקרה שלך. עדיף שלא תסתפק בהמלצה זו או אחרת ותלך לנטורופט שיתאים לך טיפול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/11/2015 | 10:09 | מאת: שרית

שלום ברוני לשאול הבת שלי בת 11 ויש לה קצת ניתוקים בבית הספר שהיא קצת חולמת הייתי אצל נירולוג ואמר שיש ניתוקים אבל לא צריך טיפול תרופתי אני מאוד רוצה לעזור לה להמשך העתיד כי כל שנה הלימודים יותר קשים יש מצב שאומגה 3 יעזור לה גם מבחינת ציונים שיהיו יותר גבוהיים והייתי שמחה שהם את ממליצה על אומגה 3 איזה חברה טובה ומה כמות שהיא צריכה ליום תודה רבה

19/11/2015 | 04:40 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום אומגה 3 זה מצויין בשבילה כדור של 1000 מ"ג של אלספה + קומפלקס B50 בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

08/11/2015 | 15:13 | מאת: מורן

ידוע שכדי לאבד כמה שפחות ויטמינים רתוי לאפות בתנור במקום לבשל אלא שאין לי תנור ולכן אני מאדה עם מים. כמובן שבבישול זה אני מאבדת חלק מהויטמינים. אם אשתה את המים בהם בישלתי את הבטטה אם ארוויח את הויטמינים? ושאלה נוספת- האם המים מכילים עמילן מהבטטה? תודה

19/11/2015 | 04:34 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום עדיף לאדות את הבטטה בסלסלת אידוי וכך הויטמינים נשארים בבטטה. הרעיון שלך לשתות את המים הוא רעיון נכון . המיים מכילים גם ויטמינים וגם קצת עמילן מהבטטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2015 | 21:13 | מאת: חיה

יש מצב שדלעת יותר מימית ממנגו? חיפשתי ברשת ועשיתי השוואה מה רשום על כל אחד ויצא שמנגו מכיל יותר סיבים ופחות מים ואילו הדלעת מכילה יותר מים ופחות סיבים. נשמע לך הגיוני? לי נראה שממש ההפך מה דעתך

19/11/2015 | 04:29 | מאת: טובה בר-שאן

חייה שלום שניהם פרות שונים אחד מהשני לחלוטין ממשפחות שונות . המנגו עשיר הרבה יותר מסיבים מהדלעת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2015 | 07:44 | מאת: מאיה

שלום יכול להיות שיש זנים של אבוקדו שיש בהם פחות שומן מאשר זנים אחרים? קניתי בסופר אבוקדו ממש ממש קטנים, בגולם של אגס , וגם לא היה להם טעם (היו מעט טפלים) וגם חשתי שהם ממש א שומניים אלא יותר מימיים לעומת אבוקדו גדולים שבהם ממש חשים בשומניות. היתכן שיש באלו פחות שומן? ואם כן - האם זה אומר שהם פחות בריאים? תודה

19/11/2015 | 04:23 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום איםן ספק שזנים שונים יכילו ריכוז שומן שונה .זה גם תלוי בדרגת הבשלה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2015 | 00:06 | מאת: דן

שלום בספר של אילני כתוב אגוז לוז- מכיל 400 סידן באינטרנט כל אתר כותב אחרת בין 100 ל188 איך אפשר ואיפה לדעת מה הנכון ?? תודה

19/11/2015 | 04:22 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום אילני הוא הסמכותאבל הדרך הטובה . זה לקנות את המוצר ארוז ואז יש פרוט כמה סידן יש פר 100 גרם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2015 | 21:30 | מאת: שי

שלום אני אוהבת להוסיף נבטים לסלט, מבין כל הנבטים הקיימים- מה מהם נחשבים לבריאים יותר? והאם הם צריכים שמן כדי להיספג? תודה

06/11/2015 | 00:24 | מאת: אביטל זלצר

שי שלום כל הנבטים בריאים להפליא. מומלץ לעשות מיקס ולהנות מיתרונותיהם הרבים. לא חייבים שמן בברכה אביטל

30/10/2015 | 10:28 | מאת: מאי

שלום רב, אשמח לשאול שאלה ברשותך. אני מאוד אוהבת לאכול את הלבן של הביצה כשהוא מבושל כמו בשקשוקה. אני כינה רוטב עגבניות ומעל שוברת תריסר שם של ביצים אבל רק את הלבן שלהם. עד כמה לא בריא זה? יש האומרים שזה בסדר גמור ויש האומרים שלמרות שמדובר רק בלבן של הביצה זה עדין המון ויותר מידי חלבון. יש לציין שאם אני אוכלת כה אז במהלך היום אני לא אוכלת כלל עוד חלבון ממקור אחר. אני לא אוכלת לא גבינות ולא בשר ולא דגים כי אני צמחונית. גם דגנים אני לא אוכלת. חיה רק על פירות וירקות בעיקר. אז מבחינת החלבון האם באמת הכמות גדולה מידי ליום? האם יש בכך סכנה בריאותית? תודה

01/11/2015 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום הלבן של הביצה זה חלבון נקי. את צריכה 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג גוף . תעשי חשבון כמה חלבון את צריכהץ חבל שאת לא מגוונת גם מחלבונים מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2015 | 06:53 | מאת: חן

שלום, אני לוקחת ספירולינה כבר תקופה ומאוד מרוצה מההשפעה. כעת עליי לקחת למשך תקופה קלקסן, אני יודעת שברמת העיקרון אסור לקחת ספירולינה במקביל למדללי דם אבל האם זה נכון רק לקומדין או גם לקלקסן? תודה מראש, חן

01/11/2015 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום אי אפשר לקחת במקביל ספירולינה עם קלקסן. כיוון שבספירולינה יש ויטמין K הסותר את ההשפעה של מדלל הדם בברכה ובהצלחה (אם את מזריקה כל יום אז תמנעי מהספירולינה לתקופת ההזרקה ) טובה בר- שאן

26/10/2015 | 13:45 | מאת: דא

אני לא אוכלת מוצרי חלב גבינת עיזים מעט ירקות אורז לבן עוף ביצה לוקחת פרביוטיקה וכל היום יש לי יציאות רכות. אני שותה חלב אורז

01/11/2015 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

דא שלום יציאות רכות זה לא שלשול יתכן שיש לך סיבים באוכל . וזה מצוין אם את לא סובלת מכאבים ויוצאת נורמלי לשרותים (פעם עד פעמים ביום זה בסדר ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/10/2015 | 23:14 | מאת: יעל

שלום איזה קמח יותר בריא, יותר עם סיבים ויותר טוב לשמירה על המשקל: קמח סורגום (דורה) קמח כוסמין תודה

01/11/2015 | 07:11 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום קמח דורה עדיף כיוון שאין בו גלוטן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2015 | 16:08 | מאת: אסף

שלום. האם זה בסדר לצרוך תה ירוק בתפזורת ולחלוט את העלים זמן רב עד סיום המשקה , האם הטאנינים שנוצרים עם הצבע הכהה אינם מזיקים?

20/10/2015 | 07:03 | מאת: אביטל זלצר

אסף שלום זה בסדר גמור ובטח שלא מזיק, פרט לעובדה שככל שהעלים חלוטים זמן רב יותר התה הופך למר יותר. בברכה אביטל