פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20529 הודעות
16821 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

08/11/2015 | 15:13 | מאת: מורן

ידוע שכדי לאבד כמה שפחות ויטמינים רתוי לאפות בתנור במקום לבשל אלא שאין לי תנור ולכן אני מאדה עם מים. כמובן שבבישול זה אני מאבדת חלק מהויטמינים. אם אשתה את המים בהם בישלתי את הבטטה אם ארוויח את הויטמינים? ושאלה נוספת- האם המים מכילים עמילן מהבטטה? תודה

19/11/2015 | 04:34 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום עדיף לאדות את הבטטה בסלסלת אידוי וכך הויטמינים נשארים בבטטה. הרעיון שלך לשתות את המים הוא רעיון נכון . המיים מכילים גם ויטמינים וגם קצת עמילן מהבטטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2015 | 21:13 | מאת: חיה

יש מצב שדלעת יותר מימית ממנגו? חיפשתי ברשת ועשיתי השוואה מה רשום על כל אחד ויצא שמנגו מכיל יותר סיבים ופחות מים ואילו הדלעת מכילה יותר מים ופחות סיבים. נשמע לך הגיוני? לי נראה שממש ההפך מה דעתך

19/11/2015 | 04:29 | מאת: טובה בר-שאן

חייה שלום שניהם פרות שונים אחד מהשני לחלוטין ממשפחות שונות . המנגו עשיר הרבה יותר מסיבים מהדלעת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2015 | 07:44 | מאת: מאיה

שלום יכול להיות שיש זנים של אבוקדו שיש בהם פחות שומן מאשר זנים אחרים? קניתי בסופר אבוקדו ממש ממש קטנים, בגולם של אגס , וגם לא היה להם טעם (היו מעט טפלים) וגם חשתי שהם ממש א שומניים אלא יותר מימיים לעומת אבוקדו גדולים שבהם ממש חשים בשומניות. היתכן שיש באלו פחות שומן? ואם כן - האם זה אומר שהם פחות בריאים? תודה

19/11/2015 | 04:23 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום איםן ספק שזנים שונים יכילו ריכוז שומן שונה .זה גם תלוי בדרגת הבשלה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2015 | 00:06 | מאת: דן

שלום בספר של אילני כתוב אגוז לוז- מכיל 400 סידן באינטרנט כל אתר כותב אחרת בין 100 ל188 איך אפשר ואיפה לדעת מה הנכון ?? תודה

19/11/2015 | 04:22 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום אילני הוא הסמכותאבל הדרך הטובה . זה לקנות את המוצר ארוז ואז יש פרוט כמה סידן יש פר 100 גרם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2015 | 21:30 | מאת: שי

שלום אני אוהבת להוסיף נבטים לסלט, מבין כל הנבטים הקיימים- מה מהם נחשבים לבריאים יותר? והאם הם צריכים שמן כדי להיספג? תודה

06/11/2015 | 00:24 | מאת: אביטל זלצר

שי שלום כל הנבטים בריאים להפליא. מומלץ לעשות מיקס ולהנות מיתרונותיהם הרבים. לא חייבים שמן בברכה אביטל

30/10/2015 | 10:28 | מאת: מאי

שלום רב, אשמח לשאול שאלה ברשותך. אני מאוד אוהבת לאכול את הלבן של הביצה כשהוא מבושל כמו בשקשוקה. אני כינה רוטב עגבניות ומעל שוברת תריסר שם של ביצים אבל רק את הלבן שלהם. עד כמה לא בריא זה? יש האומרים שזה בסדר גמור ויש האומרים שלמרות שמדובר רק בלבן של הביצה זה עדין המון ויותר מידי חלבון. יש לציין שאם אני אוכלת כה אז במהלך היום אני לא אוכלת כלל עוד חלבון ממקור אחר. אני לא אוכלת לא גבינות ולא בשר ולא דגים כי אני צמחונית. גם דגנים אני לא אוכלת. חיה רק על פירות וירקות בעיקר. אז מבחינת החלבון האם באמת הכמות גדולה מידי ליום? האם יש בכך סכנה בריאותית? תודה

01/11/2015 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום הלבן של הביצה זה חלבון נקי. את צריכה 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג גוף . תעשי חשבון כמה חלבון את צריכהץ חבל שאת לא מגוונת גם מחלבונים מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2015 | 06:53 | מאת: חן

שלום, אני לוקחת ספירולינה כבר תקופה ומאוד מרוצה מההשפעה. כעת עליי לקחת למשך תקופה קלקסן, אני יודעת שברמת העיקרון אסור לקחת ספירולינה במקביל למדללי דם אבל האם זה נכון רק לקומדין או גם לקלקסן? תודה מראש, חן

01/11/2015 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום אי אפשר לקחת במקביל ספירולינה עם קלקסן. כיוון שבספירולינה יש ויטמין K הסותר את ההשפעה של מדלל הדם בברכה ובהצלחה (אם את מזריקה כל יום אז תמנעי מהספירולינה לתקופת ההזרקה ) טובה בר- שאן

26/10/2015 | 13:45 | מאת: דא

אני לא אוכלת מוצרי חלב גבינת עיזים מעט ירקות אורז לבן עוף ביצה לוקחת פרביוטיקה וכל היום יש לי יציאות רכות. אני שותה חלב אורז

01/11/2015 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

דא שלום יציאות רכות זה לא שלשול יתכן שיש לך סיבים באוכל . וזה מצוין אם את לא סובלת מכאבים ויוצאת נורמלי לשרותים (פעם עד פעמים ביום זה בסדר ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/10/2015 | 23:14 | מאת: יעל

שלום איזה קמח יותר בריא, יותר עם סיבים ויותר טוב לשמירה על המשקל: קמח סורגום (דורה) קמח כוסמין תודה

01/11/2015 | 07:11 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום קמח דורה עדיף כיוון שאין בו גלוטן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2015 | 16:08 | מאת: אסף

שלום. האם זה בסדר לצרוך תה ירוק בתפזורת ולחלוט את העלים זמן רב עד סיום המשקה , האם הטאנינים שנוצרים עם הצבע הכהה אינם מזיקים?

20/10/2015 | 07:03 | מאת: אביטל זלצר

אסף שלום זה בסדר גמור ובטח שלא מזיק, פרט לעובדה שככל שהעלים חלוטים זמן רב יותר התה הופך למר יותר. בברכה אביטל

17/10/2015 | 19:13 | מאת: דלעת ולורית

ערב טוב האם דלעת ודלורית מכילים עמילן? ומה היתרונות התונתים שלהם? תודה.

18/10/2015 | 04:18 | מאת: טובה בר-שאן

אכן כן דלעת ודלורית מכילים עמילן ערכים תזונתיים תמצאי באתר http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/%D7%93%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2015 | 17:15 | מאת: רינה

שלום ברצוני לשתות כוס של יין אדום אחת ליום,האם את יכולה להמליץ לי איזה יין כדאי לרכוש ואוכל לקבל את מיטב היתרונות שבו,יש כול כך הרבה מהם וכאחת שלא מבינה בזה ,אבקש את המלצתך מתוך ניסיון שלך או ידע שלך. בתודה רינה

20/10/2015 | 07:00 | מאת: אביטל זלצר

רינה שלום המלצתי היא יין אדום יבש מאחר וכמויות הסוכר בו מופחתות, לטעמי האישי אני מעדיפה את הסוג על ענבי המרלו אבל זה בהחלט עניין של טעם בברכה אביאל.

15/10/2015 | 10:38 | מאת: מאי

שלום אחרי ששנה אכלתי 95% ללא גלוטן (חוץ משיבולת שועל שאותה אכלתי חופשי) הרצון שלי לעבור לתזונה שהפחמימות בה הם: כוסמין, שיפון, שיבולת, (ללא חיטה מלאה ולבנה בכלל )וזה אומר שאני מעלה בחזרה את הגלוטן ובגלל זה יש לי חשש מהשמנה או נפיחות. מצד שני שהתנזרתי מגלוטן רזיתי אבל אכלתי אורז לבן, תפא, גלידות ושוקולדים העיקר שלא יהיו בצקים. זה בהחלט עבד אבל האם מה שרשמתי בהתחלה יותר בריא ועדיין ישמר המשקל למרות הגלוטן? כלומר מעבר לקמחים מלאים בריאים במקום קמחים ללא גלוטן בהם השתמשתי עד היום (תירס, כוסמת, סורגום, קוקוס) אין לי רגישות לגלוטן המטרה היתה רק הרזיה. תודה

18/10/2015 | 04:15 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום אז מה השאלה ? אם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה לעבור ללחם שיפון וכוסמין מלא שאחוז הגלוטן שלו נמוך יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/10/2015 | 07:31 | מאת: רונה

שלום החלה עונה של גויבות,כמה אפשר לאכול מהם(למי שיש סוכר גבולי)והאם הגרעינים יכולים להזיק? תודה רונה

18/10/2015 | 04:12 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום הגויאבה מכילה כמות יפה שלחלבון מן הצומח, סידן, מגנזיום ואשלגן. היא עשירה בפיטוכימיקלים נוגדי חמצון כגון ליקופן וקרטנואידים. אבל היא מפורסמת במיוחד בגלל תכולת הויטמין C שלה - היא מקום שני מכל הירקות והפירות! כל העושר הזה של מרכיבים חיוניים מעמיד אותה במקום הראשון לטיפול במגוון רחב של בעיות כגון: סינוסיטיס, אסטמה, אטופיק דרמטיטיס, אובאיטיס, גסטריטיס ועוד. ניתן לאכל ממנה גויאבה ליום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/09/2015 | 15:39 | מאת: נירה

שלום איזה יתרונות בריאותיים יש לגרגירי חומוס מבושלים? אני מבשלת את גרגירי החומוס הקפואים ,ואז גם נושרת להם הקליפה האם אני מקבלת את היתרונות שלהם גם בלי הקליפה? תודה מראש לתשובה נירה

06/10/2015 | 15:16 | מאת: טובה בר-שאן

נירה שלום יתרונות רבים לחומוס מבושל. מכיל חלבון, הוא עשיר בסיבים מסיסים שתורמים לתחושת שובע, בסידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. בברכה והצלחה טובה בר- שאן

21/09/2015 | 12:24 | מאת: ירון

שלום רב, בני בן 4.5 שוקל 14 ק"ג ובגובה 99 סמ. הילד נמצא במעקב של רופו מומחה. כל הבדיקות תקינות ואין חוסר אפילךו בהורמון גדילה, הילד בריא חיוני ועושה ספורט, אך הבדל הגובה בינו לבין חבריו בלתי נתפס. אגב הילד אוכל תזונה מגוונת אך אין בכלל ספק כי כמויות האוכל למטה מן הממוצע. אני רוצה לתת לילד תוסף תזונה שכולל אבף וויטמין A שהבנתי שהם רלבנטיים מאוד לגדילה. האם אתן ממליצות על מולטי ויטמין מסוג מסוים?

24/09/2015 | 17:47 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום יש לבדוק מה רמת ויטמיני B וD וA אצל ילדך? וכן רמות הסידן והמגנזיום והברזל ? למה לא בודקים לו גורמים אילה? לאחר בדיקות ניתן לשקול תוספי תזונה בברכת חג סוכות שמח בהצלחה טובה בר- שאן

20/09/2015 | 15:31 | מאת: ליאן

בת 24..בשבועות האחרונים צץ לי פתאום וריד בפנים באיזור הרקה בין העין למצח..הוא לא בולט החוצא אבל רואים אותו..הוא מאוד מפריע לי..האם יש סיכוי לפיתרון? באמצעות ויטמינים מסויימים כמו תמצית רימונים/ענבים וויטמין k/e שאני יודעת שטובים לכך..או שהפיתרון היחידי זה טיפולים פוללשניים ואין סיכוי באמצעות שמנים וויטמינים לפתור את הבעיה? תודה רבה מראש!

24/09/2015 | 17:44 | מאת: טובה בר-שאן

ליאן שלום . כל הפלוואנואידים ביחד עם ויטמין C עובדים חזק מאוד על כלי הדם ויכולים למנוע את יציאת הורידים. בברכת חג סוכות שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

19/09/2015 | 17:36 | מאת: רינה

שלום רב, האם שתייה מאבקת קקאו או מאבקת חרובים טובה לבריאות? מה היתרונות? והאם יש גם חסרונות? תודה רינה

24/09/2015 | 17:41 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום אבקת קאקאו אמיתית מפולי קאקאו טובה מאוד יש בה אנטיאוקסידנטים רבים עשיר במגנזיום וסידן וברזל החיסרון זה הקפאין לחרוב תכונות בריאותיות חיוניות לגופנו – בהיותו עשיר בסידן, ויטמינים A, B ו- C, ומינרלים (סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד), ומהווה תחליף לקקאו המכיל קפאין. בברכת חג סוכות שמח והבהצלחה טובה בר- שאן .

15/09/2015 | 20:31 | מאת: מירב

שלום רב, האם אכילת רימונים שהתוכן שלהם לא אדום ,אלא מין צבע בהיר כמעט לבן,האם יש לו את אותם היתרונות כמו הרימונים האדומים? ובנוסף ,אם בסחיטת הרימונים נישארים גם כמה חרצנים האם זה מזיק לשתות יחד עם המיץ? תודה מראש לתשובה מירב

24/09/2015 | 17:36 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום גם לרימונים הלבנים יש יתרונות בריאותיים . לגבי החרצנים ממש לא מזיק בברכת חג סוכות שמח טובה בר- שאן

14/09/2015 | 19:31 | מאת: שיר

בת 22. בשבועיים הבחנתי שכמה ורידים ברגל למעלה נהיו יותר בולטים, לא בולטים כלפי חוץ אלא פשוט רואים את הצבע הכחלחל..זה לא משהו מאוד דומיננטי אבל מפריע לי. האם יש סיכוי שזה מהליכה ממושכת או מסיבה מסויימת כמו הורמונים מהמחזור בחודש האחרון וזה יכול פתאום להעלם ולחזור למצב הקודם או שזה אבוד? האם יש טיפול טבעי יכול לעזור לזה?

19/09/2015 | 13:37 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום זוהי תופעה טבעית, יכול לקרות בעיקר כשהטמפרטורה בחוץ גבוהה ונכנסים למזגנים. בברכת שנה טובה אביטל

11/09/2015 | 14:57 | מאת: מאי

שלום האם תוכלי להמליץ לי על מכונה הטוחנת זרעי צ'יה? אם אפשר דגם וחברה תודה

19/09/2015 | 13:34 | מאת: אביטל זלצר

מאי שלום כל מטחנת תבלינים קטנה תעשה את העבודה. היתרון בשיטה הזו היא לטחון בכל פעם רק את הכמות בה משתמשים מאחר וזה מתחמצן במהירות מרגע הטחינה. ניתן לרכוש בכל חנות למוצרי חשמל בברכת שנה טובה אביטל

09/09/2015 | 23:02 | מאת: ירדן

שלום רציתי לשאול מה הכמות היומית לצריכה על מנת לקבל ערך תזונתי הטוב ביותר עבורי ל: נבט חיטה זרעי פשתןטחון זרעי צ'יה סובין חיטה תודה רבה

15/09/2015 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

ירדן שלום קשה לי לענות עבורך . כמות יומית תלויה גם במצב בריאותי . כעיקרון זרעי פשתן וציה טוב לאכול בין 2-3 כפות ביום. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

09/09/2015 | 16:54 | מאת: שירן

איזה סוג קמח בריא? והאם אפשר להשתמש בכל סוג לכל דבר? מלא, כוסמין, תירס, שיפון וכו... ומה הכי מומלץ להשתמש במתכונים לתינוקות?

15/09/2015 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

שירן שלום כעיקרון עדיף קמח מלא תמיד. לתינוקות לא הייתי נותנת עד גיל שנה קמח חיטה. (זה אומר חיטה ,כוסמין, )יש קמח חומוס, קמח כוסמת, קמח שקדים, קמח קינואה קמח שיבולת שועל וכ"ו .בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

08/09/2015 | 19:37 | מאת: מעיין

שלום רב שמעתי רבות על נפלאותיו של שמן הקוקוס מכבישה קרה, אני מעוניינת לצרוך אותו. שאלתי היא כמה עלי לצרוך ביום או בשבוע על מנת לקבל את הערך התזונתי שלו? תודה מראש

15/09/2015 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום כפית עד כף ביום בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

05/09/2015 | 08:17 | מאת: שירן

שלום, בעלי בן 33 אמא שלו עם סכרת מגיל 30 ומשהו ומזריקה אינסולין, אבא שלו מגיל 65 לוקח גלוקופז. הערך של הסוכר של בעלי בבדיקת דם היא 100, מה ניתן לעשות כדי למנוע שיהיה לו סכרת בעתיד?

05/09/2015 | 10:15 | מאת: אביטל זלצר

שירן שלום. ערך 100 עם גנטיקה שכזו אכן מחייבת טיפול. הטיפול הוא תזונתי. יש להמנע מסוכר על כל סוגיו, קמח לבן, דברי מתיקה ומאפים. יש לעבור לתזונה ותפריט מאזן אותו יכולה להרכיב תזונאית טבעית או נטורופתית. מפורסמות באינטרנט טבלאות רבות של מדד אינדקס גלקמי . יש לצרוך המטבלה רק מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך הידועים בין השאר,כשומרים על רמות סוכר מייטביות בדם. המלצתי היא לטפל במדד הסוכר כמה שיותר מהר ולהפוך את התזונה לאורח חיים. בברכה ובהצלחה אביטל

האם בגרעיני חמניות קלופים ואורגנים יש חומצה פיטית ?

ד"ר שקשוקה שלום כל הזרעים, קטניות ודגנים כולם מכילים חומצה פיטית. עוד על כך ואיך להפחית כמותה בזקע, ניתן לקרוא במאמר הבא: http://he-responsiblenutrition.blogspot.co.il/2012/06/blog-post_12.html בברכה אביטל

זרעי חמנייה מכילים כמות מזערית של חומצה פיטית בהשווה לזרעים ואגוזים אחרים. האם יש להשרות אותם במים ? מה התכולה של חומצה פיטית ב- 100 גרם ?

01/09/2015 | 11:34 | מאת: דלית

שלום מה התועלת והזמינות של ברזל מאכילת פירות? אני אוכלת שפע של פירות מכול הסוגים,האם אני מקבלת את הברזל מהם? דלית

02/09/2015 | 09:04 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום שאלתך היא כללית מאוד הזמינות של ברזל מהצומח פחותה מברזל מהחי. אבל יש פירות כמו רימון המכילים כמות יפה של ברזל . בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

31/08/2015 | 10:38 | מאת: עדנה

שלום רב, הבוקר קראתי שבאורז מלא יש כמות רבה של ארסן שאין באורז לבן. שנים אני מנסה להרגיל בני ביתי לאכול המלא ולא הלבן ועכשיו??הרי האזהרות כל יום על מזון מסרטן אחר מביאות למסקנה "אל תאכלו כלום" דרך אגב באותו מאמר כתוב שגם בתפוחים ובאגסים יש ארסן. אודה על הבהרותייך ביחוד לגבי האורז. תודה עדנה

03/09/2015 | 09:54 | מאת: עדי מילר

שלום עדנה זה בהחלט מבלבל ומטריד... עשיתי לא מעט מחקר בנושא ועלה שבישול האורז במים מוריד משמעותית את כמות הארסן ושעיקר הארסן נמצא בסובין האורז לעומת אורז לבן שכמות הארסן בו הייתה נמוכה משמעותית. חייבת לציין שבשום מחקר מדעי שקראתי לא הייתה קריאה חד משמעית לא לאכול אורז אלא רק לגוון בדגנים כדי להפחית סיכון לחשיפה לרמות גבוהות. וכמו תמיד כלל האצבע הוא לגוון !!! בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/08/2015 | 23:41 | מאת: מירב

שלום רב, אומרים שתאנים מכילים ברזל הייתי מבקשת לדעת איזה כמות של תאנים עלי לקחת ביום על מנת לקבל את כמות הברזל הרצויה לגוף. אני יודעת שיש גם מזונות אחרים שמכילים ברזל אבל הייתי רוצה לדעת לגבי תאנים. תודה מראש מירב

02/09/2015 | 09:01 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום ב100 גרם תאנים טריות יש0.37 מליגרם ברזל אדם מבוגר בסביבות 15 מ"ג ברזל אז תעשי חשבון כמה תאנים צריך לאכל . בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

30/08/2015 | 17:32 | מאת: שירה

ברצוני בבקשה לשאול מס שאלות שקשורות זו לזו ובבקשה תענו לי לפי הסדר שיהיה לי קל להבין- 1) האם נכון שגם באורז בסמטי וגם בקינואה יש עמילן? 2) אם זה נכון- אז מי מהם מכיל יותר עמילן? 3) איפה יש יותר עמילן? באורז בסמטי מלא או באורז בסמטי לא מלא? 4) האם אורז בסמטי מלא בריא יותר מאורז בסמטי לא מלא? ואם כן אז למה הוא בריא יותר? (חוץ מתכולת סיבים גדולה יותר). 5(- מה נחשב לבריא/מזין יותר? אורז בסמטי מלא או קינואה? אלפי תודות מראש

02/09/2015 | 08:57 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום 1. באורז ובקינואה יש עמילן. אך בקינואה כמות העמילן נמוכה יותר כי יש יותר חלבון. לכן הוא נחשב גם בריא יותר . באורז החלבון הוא חלבון חסר. 2. אורז מלא בריא יותר כיוון שמכיל סיבים וויטמינים . בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

28/08/2015 | 23:51 | מאת: אלה

שלום באילו חנויות ניתן לקנות את הדגן טף? אני מעונינת בדגן עצמו ולא במח . חיפשתי בעדן טבע ולא מצאתי. תודה

02/09/2015 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

אלה שלום את הטף ניתן לקנות בחנויות המוכרות פיצוחים למיניהם וגם בעדן טבע מרקט. גם בשווקים ניתן לקנות כמו בשוק לווינסקי. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

27/08/2015 | 14:47 | מאת: מלכה

האם ביצה הינה התוצרת של הוסת של התרנגולת.

22/08/2015 | 18:42 | מאת: מיכל

שלום מבקשת לדעת על איזה סידן את ממליצה לקחת ,עם פחות תופעות לואי ומקסימום תוצאות חיוביות מבחינת ספיגה וחיזוק העצמות אני בת 65 עושה ספורט באופן קבוע אוכלת אוכל בריא ירקות פירות אגוזים ובכול זאת הייתי רוצה להוסיף סידן למען שלא יחסר. תודה רבה לתשובה מיכל

25/08/2015 | 08:27 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום הוכח מחקרית שסידן מסוג ציטראט נספג בצורה היעילה ביותר מבין שלושת הסוגים הקיימים. בברכה אביטל

22/08/2015 | 07:15 | מאת: רוני

מה ההבדל בין קונסיל לבין בונפייבר?

03/09/2015 | 09:45 | מאת: עדי מילר

שלום רוני מדובר בשני מוצרים יחסית דומים ההבדל העיקרי הוא החומר הפעיל - בקונסיל החומר הפעיל הינו מצח הפסיליום ובבנפייבר הוא צמח הגואר גאם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/08/2015 | 07:34 | מאת: שוש

שלום אודה לך אם תעני לי לשאלותי הבאות: 1- האם על מנת להנות מיתרונות הצ'יה עלי לטחון אותם (כמו שטוחנים את הפשתן) או שאפשר לאכול אותם/לבלוע אותם כמו שהם בלי לטחון? 2- רימון- ידוע שכדי להנות מהיתרונות של הירקות והפירות רצוי לאכול אותם בזה הרגע אחרי שנחתכו ולא הרבה זמן לאחר מכן כי אז הם מתחמצנים וכוי...האם ככה גם בנוגע לרימון? כלומ- אם אני מפרידה את הגרעינים מהרימון ושדה בקופסא -האם יש לאכול את הגרעינים ישראחרי שהוצאתי אותם מתרמיל הרימון או שאני יכולה לשים במקרר ולאכול גם למחרת? או שאם אוכל למחרת אאבד מהיתרונות התזונתיים? 3- סומסום מלא מול שקד טבעי לא קלוי/ממולח- איפה יש יותר ויטמינים ומינרלים ובפרט ברזל? אודה אם תעני לי לפי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי ברור תודה 3

22/08/2015 | 17:35 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום 1. אין צורך לטחון ציה . 2. עדיף לאכל את הרימון כמה שיותר קרוב להוצאת הגרעינים. 3. בשומשום יש יותר ברזל מאשר בשקדים אבל חשוב לגוון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/08/2015 | 13:26 | מאת: מנשה

לשינה רגועה וגם ללא התכווצויות שרירים, האם מגנזיום יכול לעזור? כמה ביום והאם 200 בבוקר ו-200 בערב? או הכל יחד ומתי? עם אוכל? תודה.

22/08/2015 | 17:31 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום המגנזיום יכול לעזור מאוד 200 מ"ג לפני השינה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/08/2015 | 00:42 | מאת: חגית

שלום. אני אדם רזה שעושה ספורט והתזונה שלי לא עשירה כלל בשומנים. בבדיקות נמצא רמה גבוהה של כולסטרול רע 268 יחד עם זאת הכולסטרול הטוב גבוה מאוד 90 והטריגלצרין נמוך 55. גם נתרן מעט נמוך. האם שינוי בהרגלי תזונה יעזור בהורדת הכולסטרול? עד כמה זה קריטי ? האם זה מעיד על תורשה והאם מצריך נטילת תרופות. תודה חגית

22/08/2015 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום הכולסטרול הכללי הוא סיכום של הכולסטרול הרע והטוב . הכולסטרול הטוב שלך מצוין. כיוון שאינני יודעת עלייך הרבה ואין לי יומן אכילה שלך . המלצתי שתלכי לתזונאית שתבנה איתך תוכנית המתאימה למצב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/08/2015 | 16:52 | מאת: אמיר

שלום רב קוראים לי אמיר אני בן 23 שמתאמן בחדר כושר אימון חזק..אני חושב לקנות אבקת חלבון ולקחת 2 מנות ביום . קראתי הרבה מחקרים בהיותי סטודנט לסיעוד חלק מהמחקרים בעד וחלק נגד. אני יודע שחייב להתאים את כמות החלבון הנצרכת לצורך הגוף אבל השאלה האם זה מזיק למשל גורם להצטברות שומנים בדם או משפיע על הלב ?? דבר שני האם זה משפיע אם נלקח בזמן שלוקח תרופה נגד חרדה (לןסטרל100מ''ג)

22/08/2015 | 17:27 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום אדם צריך ביום 0.8 גרם חלבון על כל ק"ג גוף. אדם שעושה ספורט מסיבי צריך ביום בין 1 ל1.6 גרם חלבון על כל ק"ג גוף . מעבר לזה נוצר עומס על הכליות וכן נוצרת חומציות שהגוף צריך לעבוגד קשה כדי לנטרלה המלצי לקבל את מה שאתה צריך באוכל נכון לפני ואחרי ספורט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/08/2015 | 14:30 | מאת: שני

שלום, היום קראתי במדור בריאות של YNET על הנושא של אורז שיש בו ארסן שיש בו חומר רעיל הגורם למחלות, בין היתר הזכירו שמדובר גם בחלב אורז, שנים שאני שותה חלב אורז ,ואולי אני גורמת לעצמי צרות, הוא משמש אותי במקום חלב פרה,קודם ברחתי מחלב פרה, ועכשיו באה כתבה מאוד מדאיגה בנוגע לנזקים של הארסן שמצוי באורז, ובחלב אורז, מה דעתך?האם עלי להפסיק לחלוטין את שתיית חלב אורז? בתודה מראש שני

22/08/2015 | 17:24 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום אכן אורז מלא קולט בתוכו מתכות כמו כספית ארסן וקדמיום . המלצתי לגוון בסוגי "החלב" כמו למשל חלב שקדים וגם לגוון בסוגי הדגניים . למשל שיבולת שועל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/08/2015 | 16:15 | מאת: חנוש

שלום רב, מהי הכמות המומלצת לאכילת גוגי ברי? ומהי הכמות המומלצת לזרעי ציה ביום? בברכה חנוש

19/08/2015 | 19:25 | מאת: אביטל זלצר

חנוש שלום יופי של מזונות על!!! כף זרעי צ'יה וחופן (50 גרם) גוג'י בריז. בתאבון אביטל

13/08/2015 | 19:24 | מאת: מאיה

קניתי בטעות אלספה אומגה 3 (1000 מ"ג) במקום אלספה מקס אומגה 3 (1250 מ"ג). אני אמורה לקחת 4 ביום, וכבר פתחתי (בטעות) את האריזה. נועד להורדת טריגליצרידים. זה נורא שטעיתי בין הסוגים או שגם מה שיש לי יעשה את העבודה?

19/08/2015 | 19:23 | מאת: אביטל זלצר

מאיה שלום מחקרים אכן מצאו, כי חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, מסייעות להורדת רמות הכולסטרול ולכן חשוב מאוד להוסיף את חומצות השומן הללו לתפריט היומי! בנוסף למינון הנמוך יחסית של התוסף שלך, הרבי לאכול מהמזונות הבאים עד שתסיימי ואחר כך תקני את המינון מקורות לאומגה 3: דגי ים צפוני ממים קרים (סלומון, הליבוט, סול...), גרעיני צ'יה (לבנים או שחורים) וזרעי פשתן. בהצלחה

13/08/2015 | 10:03 | מאת: גילת

שלום האם חלב אורז שמועשר בסידן,אפשר לקחת את הסידן כמרכיב -לכמות הסידן שאנו צורכים במשך היום, כלומר אם לדוגמא יש 100מ"ל של סידן ב-100 גרם חלב אורז מועשר בסידן האם עלי לקחת זאת בחישוב כללי שאני צורכת סידן ביום? מודה לכם מראש לתשובה, גילת

16/08/2015 | 15:51 | מאת: טובה בר-שאן

גילת שלום חישוב הסידן היומי שלך נקבע על פי הסידן הנספג מכלל המזונות שאכלת במשך היום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם נתן להשתמש בנפייבר. לאישה בילדה לפני חודש ומניקה?

16/08/2015 | 16:14 | מאת: עדי מילר

שלום ראשית מזל טוב, לא צריכה להיות בעיה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/08/2015 | 09:57 | מאת: א

קראתי על כמוסות בשם GREEN SLIM להרזיה, מעונינת לשמוע את דעתך המקצועית על כמוסות אלו , האם הן בטוחות ? תופעות לואי? תודה א

16/08/2015 | 16:11 | מאת: עדי מילר

שלום איני מכירה את הכמוסות הנ"ל אבל יכולה לענות שבכלליות אין היום כמוסות שנמצאו במחקרים קלינים כמסייעות לירידה במשקל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/08/2015 | 00:32 | מאת: דנה

שלום שאלה האם ידוע לך על אזה צמח ( או טיפול טבעי ) שגורם להתכווצויות רחם על מנת להוציא את שאריות מן הרחם לאחר ההפלה ? תודה

16/08/2015 | 15:49 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום ההורמון שגורם להתכווצויות הרחם הוא אוקסיטוצין. טיפול טבעי שיכול לעזור זה רפלקסולוגיה או דיקור או אפילו שתית שמן קיק שגורם להתכווצויות של המעי ויכול לגרום גם להתכווצויות רחם . תה פטל שגורם לזרוז לידה גורם להתכווצויות ויציאת שארית רירית הרחם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/08/2015 | 22:25 | מאת: שרי

שלום, עברתי לטבעונות כמעט מלאה לפני כארבעה ימים בשל דלקת בדרכי עיכול. היתה לי השפעה ממש טובה והפסקתי לקחת אומפרדקס וכן הפסיקו לי התעטשויות של אלרגיה! אבל, מדי ערב מגיעים לי גירודים בכל מיני מקומות גוף כמו אלרגיה, יש לי תחושת קור וצמרמורת ואולי קצת גם חרדה שאולי אני לא עושה דברים נכון ואני עלולה לעשות לעצמי נזק. אני די מקפידה על תזונה מאוזנת של סידן, ברזל וחלבונים. האם זה תהליך ניקוי?מה זה? תודה, שרי

16/08/2015 | 15:33 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום עושה רושם שאכן את עוברת תהליך של ניקוי אך חשוב שתלכי לתזונאית שתבנה איתך תוכנית למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/08/2015 | 15:33 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום עושה רושם שאכן את עוברת תהליך של ניקוי אך חשוב שתלכי לתזונאית שתבנה איתך תוכנית למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/08/2015 | 12:23 | מאת: חיה

הי אני נוהגת לאכול דוחן כמנה בצהריים. אני מבשלת כוס דוחן עם מים ויוצא לי כמאין דיסה שאני אוהבת את המרקם. לא מוסיפה כלום מעבר למים. שאלתי היא- בהשוואה לדגנים אחרים שמתי לב שכשאני בולעת את הדיסה הזאת אז יש לי מאין צריבה בגרון האם הדוחן מכיל משהו שגורם לצריבה? האם עלי להשרות את הדוחן טרם הבישול ולסנן את המים? תודה

05/08/2015 | 17:48 | מאת: אביטל זלצר

חיה שלום דוחן לא אמור לגרום לצריבה. אין צורך להשרות למרות שתמיד מומלץ . אולי תנסי לבשל ויתר זמן לריכוך מלא כדי שיעבור חלק יותר בבית הבליעה. בברכה אביטל

11/08/2015 | 13:03 | מאת: אילה

שלום, נהגתי לאכול דוחן, אהבתי והפסקתי, כי זה גרם לי צריבה בגרון, ותופעה נוספת שבמקום לשבוע הייתי רעבה. אשמח לדעת יותר על דוחן, למי זה לא מתאים. בתודה אילה

04/08/2015 | 11:25 | מאת: דפנה

שלום, איזה מזונות/תבלינים/צמחים, מכילים פוספוליפידים. תודה.

06/08/2015 | 22:30 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום את סוגי הליפידים השונים תוכלי למצוא במזונות שומניים. בברכה,אביטל

04/08/2015 | 03:56 | מאת: יניב

אני בן 28 איזה חסרים נוספים צריך לבדוק? כן יש לי טיפה עודף במשקל ובבדיקות דם עליה קצת באשלגן 5.2או 5.3

05/08/2015 | 17:45 | מאת: אביטל זלצר

יניב שלום רצוי מידי פעם לבדוק אלקטרוליטים, B12, ברזל וויטמין D. אין בברכה אביטל

02/08/2015 | 23:44 | מאת: צילה

שלום, ברצוני לדעת כמה פירות מומלץ לאכול ביום מבלי שתיווצר השמנה? והאם לאכול 3-5 מנות פרי בדיאטה זה בסדר? במידה ואכלתי כמות פחמימות מעטה באותו היום. אשמח להמלצות על פירות עדיפים יותר/דיאטטיים? ( הבנתי שתאנים טריות ותפוח עץ מומלצים ) תודה.

05/08/2015 | 17:43 | מאת: אביטל זלצר

צילה שלום 5 מנות פרי זו בהחלט המלצה חמה לגבי דיאטה, העדיפי פירות חמוצים כמו משמש,שזיף, תפוח ירוק, קיווי,אפרסק וותרי על ענבים ואבטיח העמוסים סוכרים. בברכה אביטל