פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

22/01/2015 | 12:07 | מאת: מיכל

האם כדי להנות מהיתרונות של הציה צריך לטחון או שלא חובה?

22/01/2015 | 12:17 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום ניתן לאכול בשתי הצורות טחון או שלם. רצוי לטחון מיד לפני האכילה כדי להנות מהיתרונות התזונתיים. יש לשים לב, המוצר הטחון מתחמצן במהרה ולכן מומלץ לטחון רק את מה שצורכים ביום יומיים הקרובים. צריכת גרגרים שלמים מושרים במים עוזרת מאוד לעצירויות. אכלי בהתאם למה שאת רוצה להפיק ממנו.

22/01/2015 | 12:05 | מאת: כורכום

שלום ברצוני לצרוך כורכום לצורך הנאה מכל היתרונות התזונתיים אשר מצויים בו ואין צצורךלפרט. אלא שאני מעונינת לצרוך אותובצורתוהטבעית, לא בקפסולות או אבקות שנפכרוץ בבתי טבע אשר ,מריחות, לי כמו סוג של תוסף מזון/תרופה. אני יכולה לקנות תבלין כמו שמוכרים במרכולים אבל מרגיש לי ששם האבקה קיימת כבר הרבה זמן מה שמעיד על איכות מוצר ירודה. איך ואיפה בכל זאת אוכל לצרוך את הכורכום בצורתו הכמה שיותר טבעית? אני יודעת שיש שורש שאותו אוכל לקנות אבל הוא קשה כמו אבן ואין לי יכולת לטחון. תודה

22/01/2015 | 12:14 | מאת: אביטל זלצר

כורכום שלום השורש שציינת הוא המקור היחיד בו תוכלי להיות בטוחה שאת צורכת 100% כורכום. אני ממליצה לך לרכוש מטחנת תבלינים קטנה (בעלות של 80-100 ש"ח לכל היותר) ולטחון את השורש בבית. דאגי לצרוך עם מעט פלפל שחור ומעט שמן זית וכך תוכלי להגביר את ספיגתו. בברכה אביטל

21/01/2015 | 13:19 | מאת: הילה

שלום, אשמח לשמוע על מקורות מזון שעשירים בכלורופיל? (לגבי עלים ירוקים אני יודעת- אבל אשמח לפירוט איזה עלים ירוקים בדיוק) תודה רבה מראש

21/01/2015 | 18:51 | מאת: אביטל זלצר

הילה שלוםכ לורופיל הוא החומר הצבע הירוק בצמחים. הוא קולט את אור השמש בתהליך הפוטוסינתזה: תהליך ייצור האנרגיה בצמחים ולכן מצוי בכל הירוקים מן הצומח ללא יוצא מן הכלל. כל סוגי העלים הירוקים מכילים כלורופיל. גם באצות ירוקות כמו ספירולינה יש כמויות יפות של כלורופיל. בברכה אביטל

13/01/2015 | 14:56 | מאת: מיכאל

היי מהי הבעיתיות של טיגון בצל במים (במקום בשמן)? (ואם אין בעיה אז למה לא לעשות כך?) האם ערכו התזונתי של הבצל נהרס בטיגון? תודה

20/01/2015 | 08:40 | מאת: אביטל זלצר

מיכאל שלום חלק מהערכים של הבצל אכן נחרסים בחימום/טיגון. אם יש הכרח לטגן, בהחלט עדיף לעשות זאת עם מעט מים או עם כפית של שמן קוקוס או דקל הידועים כמתחמצנים בטמפרטורות גבוהות במיוחד (מעל 200 מעלות). בברכה אביטל

אני מודעת לבעיה שלי..אבל מידי פעם חוטאת ואוכלת מטוגן(קצת יותר מדי) ואז מתחיל לי צריבה ואם אני מפספסת את הטיפול בה במיידי. מתחיל כאב שלא מרפה לתקופה של חודש/חודשיים של דקירה באזור הושט לקיבה וזה כואבבב. שאלתי: האם לתזונה הטבעית יש מקום בהתקפים האלה? פרי/ירק/צמח שיכול להקל לרפא ולהועיל. תודה וסליחה על המגילה

מאיה שלום חסרים כאן נתונים רבים כדי לדייק את תשובתי...על פניו לתזונה בדרך כלל יש מקום מרכזי בכל הקשור לסימפטומים של מערכת העיכול כל שכן, המצב אותו את מתארת כאן נגרם בעצמו מתזונה לקוייה. אין פתרונות קסם ,אולם אם אבחון נכון של הבעייה, ניתן אולי להרכיב פורמולת צמחים ולהקפיד על תזונה נבונה יותר בזמן התקפים. עצתי לך הינה לפנות לנטורופתית או תזונאית טבעית , לאבחן ולטפל. בברכת הצלחה אביטל

11/01/2015 | 20:44 | מאת: עודד חדד

שלום וברכה. קראתי באינטרנט שכאשר שותים קפה או תה,לאחר ארוחה מלאה בויטמינים הויטמינים עצמם לא נספגים טוב בגוף. רציתי לדעת אם זה נכון?! והאם צריך לחכות שעתיים לאחר אכילת ויטמינים?!ואז לשתות והאם מדובר גם על תה ירוק?

20/01/2015 | 08:33 | מאת: אביטל זלצר

עודד חדד שלום מומלץ לחכות כשעתיים לפחות מרגע סיום הארוחה ועד לשתיית תה יקור או קפה מאחר ויש הפרעה לספיגת חלק מהנוטריינטים מהמזון לגוף. לדוגמא: קופאין המצוי בשניהם ידוע כמעכב ספיגה של סידן וברזל. בברכה אביטל

11/01/2015 | 11:34 | מאת: שין-שין

קראתי איפשהו שלא טוב לאכול זרעי צ'יה למי שלוקח תרופות לדילול הדם. האם כצעקתה? שתי כפיות ביום זה כל הכמות שאני לוקחת...

20/01/2015 | 08:28 | מאת: אביטל זלצר

שין שין שלום בזרעי צ'יה יש כמות גבוה של אומגה 3 הידוע כמדלל דם ולכן לא יהיה זה לא זהיר לצרוך אותם עם מדללי דם. בברכה

האם לפני התוצאות אני לא בריא? CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

20/01/2015 | 08:53 | מאת: אביטל זלצר

אבי שלום פרופיל שומנים יכול בהחלט להיות סימן לסיכון ויחד עם זאת הוא מדד אחד. הסיכון לפתח מחלות לב וטרשת נובע מסוכר גבוה בדם (עמידות לאינסולין), עישון, השמנת יתר, גנטיקה וחוסר פעילות גופנית. מתמונת פרופיל השומנים שאתה מציג כאן לא ניתן לקבוע שאתה לא בריא!!! אבל אם גם הסוכר גבוה, אתה מעשן ובעודף משקל אזי התמונה כבר שונה כפי שהסברתי. בערכים שהצגת כאן,ניתן לטפל די בקלות. כפי שטובה כתבה...תזונה בריאה לרבות הורדת מאכלים שומניים ממקור החי וריבוי פעילות גופנית. בברכת יום נפלא אביטל

09/01/2015 | 23:56 | מאת: ורד

היי, התחלתי לקחת פוספוס דיל סירין. והבנתי מאוד חשוב שאקפיד על תזונה נכונה על מנת לשמור על יעילותו.... אז התחלתי כבר ממש להתבלבל ולהבין שאסור לי יותר מחצי מהסופר... כל הבית שלי מלא בזבל למעשה... השאלה שלי היא כזאת - יש תפריט או חנות שאפשר לקנות בה את מוצרי המזון החיוניים?! והאם נוצר נזק??? בגלל שאכלתי אוכל מזיק?! כולל סירופ גלוקוזה, או פרוקטוז..... אני ממש מודאגת...

10/01/2015 | 10:14 | מאת: טובה בר-שאן

ורד שלום אולי יש מקום שתלכי לתזונאית או לסדנא שתסביר לך מה בריא בגדול תורידי את הגנק פוד ותאכלי ירקות ,פירות ,דגים קטניות ,אגוזים ודגניים מלאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2015 | 12:11 | מאת: אביטל

שימו לב! הרגע ראיתי כתבה שפרסם משרד החקלאות על כך שנמצאו דגים מתים בנמל ליד הירקון https://www.facebook.com/Israeli.Ministry.of.Agriculture

20/01/2015 | 08:55 | מאת: אביטל זלצר

זה הוצג גם בחדשות

05/01/2015 | 07:57 | מאת: אבי

אני בחור בריא בן 25. אני אוכל רק אוכל בריא ולא נוגע בפחמימות בכלל לא לחמים ובצקים. ה-BMI שלי בטווח התקין. האם יש מאכלים שאסור לי לאכול? CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

10/01/2015 | 10:12 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום הכולסטרול הרע שלך גבוה והכולסטרול הטוב שלך נמוך המלצתי לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית שתרכיב לך תוכנית תזונתית . בגדול חשוב שתעשה ספורט ותוריד מוצרים מהחיי עם הרבה ירקות ופירות בהצלחה בברכה טובה בר- שאן בברכה וב

02/01/2015 | 17:33 | מאת: ממיכל

היי! אני בשבוע 23 ומאוד נהנת משתיית עולש (כן.. יש גם כאלה :-) ) האם זה בסדר? יש איזשהי מניעה בשתיית עולש במהלך ההריון וההנקה? תודה מיכל.

03/01/2015 | 19:08 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום שתי לך בהנאה העולש הינו תחליף מצויין לקפה. בברכה ובהצלחה אביטל

15/10/2016 | 08:44 | מאת: מירב

היי גם אני שתיתי את הציקורה כתחליף לקפה ממש בתחילת ההריון עד שזה גם עשה לי בחילות.. קראתי עכשיו בהמון אתרים אזהרות על הצמח בשימוש בהריון. האם יש לי סיבה להלחץ?

01/01/2015 | 19:35 | מאת: רינת

שלום רב. רציתי לדעת איזה מוצר מומלץ לצרוך לחיזוק המערכת החיסונית בחורף? בבית טבע אחד המליצו לי על "פרוטק פלוס" של אלטמן ובבית טבע אחר טענו ש"אונה דה גאטו" יותר יעיל ממנו. אני מבולבלת- מה יותר יעיל? על מה את ממליצה? מה באמת שווה את המחיר? בתודה מראש ושבת שלום, רינת.

01/01/2015 | 19:39 | מאת: רינת

יש לציין שאני בת 34, נוטלת תרופות: זיפרקסה, סרנדה ודפלפט כרונו. שוב תודה רבה.

08/01/2015 | 20:33 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום שני המוצרים שציינת מחזקים ותומכים במערכת החיסון. לי יש ניסיון מצויין עם האוניה דה גאטו. היתרון שלו הוא היכולת שלו למנוע וגם לטפל במצבים אקוטיים. בברכה אביטל

01/01/2015 | 14:44 | מאת: אנונימית

אני מאוד אוהבת עגבניות ומסוגלת לאכול כמות נכבדה לארוחת ערב. או שאני מכינה סלט גדול רק של עגבניות (כ 10 אם לאיותר עגבניות) או שאנימכינה מרק עיגבניות. יכול להיותש עגבניות גורמות לנפיחות בבטן? אני מצפה שביום למחרת תהיה לי קיבה רכה וקלה אך לפעמים יוצא שאחרי שאני אוכלת הרבה עגבניות הקיבה לא מתרוקנת לחלוטין ואנינותרת עם בטן מעט נפוחה. האם יש קשר בין זה לעגבניות או שסתם צירוף מקרים? תודה

03/01/2015 | 19:07 | מאת: אביטל זלצר

אנונימית שלום. יכול להיות קשר בין אכילת עגבניות לנפיחות בטנית. העגבניה שייכת למשפחת הירקות הסולניים ולכן יש לאכול אותה בשלה לחלוטין (ללא החלקים הירוקים) ובמינון של מקסימום 2-3 ליום. כמו כן, העגבניה נחשבת למזון חומצי- עוד סיבה לאכול בצורה מתונה יותר. בברכה ובהצלחה אביטל

31/12/2014 | 01:58 | מאת: נתי

שלום האם יש הגבלה יומית בנטילת אבץ? המטרה לשמה נלקח התוסף זה בגלל תרומתו לריפוי פצעים, בעקבות פצע לחץ גדול. מצד שני קראתי פעם שעודף אבץ מפריע לריפוי פצע. החולה מקבל פחיות מזון רפואי בהזנה אנטרלית, כמות האבץ מסך המזון היומי זה 34.4 מ"ג. במקביל נוטל תוסף שנקרא דרמה קליר (מכיל כמה ויטמינים שתורמים לבריאות העור) במינון המומלץ 2 כדורים ליום כשכל כדור 22 מ"ג אבץ. סך הכל 34.4 + 44 = 78.4. האם זה טוב? אפשר להמשיך לטווח ארוך? תודה

03/01/2015 | 19:04 | מאת: אביטל זלצר

נתי שלום מצרפת לך לינק עם כל המידע והתשובות לשאלתך. http://www.naturopedia.com/supplement.asp?rId=369 במקרה שאתה מתאר הייתי מתייעצת עם הרופאים המטפלים. בברכת רפואה שלימה אביטל

30/12/2014 | 21:24 | מאת: מאיה

אכלתי היום במלון בבופה חופשי ארוחת בוקר ענקית: יוגורט עם גרנולה ובוטנים ושקדים וסילאן 20 קוביות חלבה עוגת פרג 10 חתיכות עוגת גבינה חמה עוגת שוקולד עוגת קינמון עוגת שיש בורקס קינמון רוגלעך קוראסון חמאה ריבות אכלתי לפחות 20 מאפים אכלתי הכי הרבה שאכלתי בחיים שלי. התפוצצתי. עכשיו בא לי למות מהטעות שעשיתי. אכלתי יותר מ- 21,000 קלוריות. מאתמול בערב עליתי 4 קילו מ-200 גרם!!! האם אני צריכה לצום מחר? איך עכשיו אני אוריד את ה-4 קילו מהארוחת בוקר הענקית שאכלתי בבופה?

03/01/2015 | 19:01 | מאת: אביטל זלצר

מאיה שלום אני ממליצה לך בחום לפנות לתזונאית טבעית או נטורופתית. את מתארת כאן מצב שלא ניתן להתייחס אליו מבלי לדעת פרטים נוספים. בברכה אביטל

29/12/2014 | 11:30 | מאת: שם בדוי לחלוטין

שלום לכן, פעם הדביקו לי את התוית שיש לי מעי רגיש ומאז כל כאב בטן, עצירות, שלשול או בחילה מייחסים לזה(גוף נפש). אבל הפעם העצירות קשה עושה רושם שמערכת העיכול מתעצלת והקיבה מתקשה ולא נעים. בעזרת לחץ מצליחה קצת....בכמות קטנה ובמראה של ענבים קטנים. מה עצתתכן

03/01/2015 | 18:58 | מאת: אביטל זלצר

שם בדוי לחלוטין ממה שאת מתארת יצכן ויש לך יובש במעי הגס הגורם לך לאבני צואה. יש להקפיד על שתייה מרובה ( 2 ליטר מינימום ליום), אכילת מזונות רכים, רצוי מבושלים, יש להשרות בכל בוקר 2 כפות זרעי פשתן שלמים בכוס מים ל-20 דקות לפחות ולשתות על קיבה ריקה, כמו כן בכל ערב לאכול 2-3 שזיפים מיובשים מושרים בכוס מים רותחים. יש להקפיד ולאזן את התזונה ולצרוך פרוביוטיקה. בברכה ובהצלחה אביטל

27/12/2014 | 22:18 | מאת: רועי

אני בחור בריא בן 25. אני אוכל רק אוכל בריא ולא נוגע בפחמימות בכלל לא לחמים ובצקים. אני רזה מאוד. אני אוכל ביום פחות מ-1000 קלוריות. האם הבדיקות שלי טובות? CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

29/12/2014 | 08:37 | מאת: אביטל זלצר

רועי שלום, טובה ענתה לך על שאלתך, אתה מוזמן לקרוא את תשובתה. בברכת יום נפלא אביטל

27/12/2014 | 22:15 | מאת: דנה

אני בת 24. יש לי בטן שמנה ונפוחה מאוד כמו בלון ואני רוצה להוריד את הבטן הנפולה והתפוחה. ה-RMR שלי גרוע חילוף החומרים שלי גרוע ביותר וגם יש לי גנטיקה גרועה = כל המשפחה שלי שמנים עם שומן בטני שמתי לב שלאחר כל דבר קטן שאני אוכלת ישר הבטן שלי מתנפחת למימדים עצומים בערב. ה-BMI שלי = 18 ויש לי השמנה בטנית גדולה (השמנה תפוחית) הבטן שלי מאוד נפוחה- וזה מפריע לי מאוד. השומן שלי ברובו בטני..בטן נפוחה ועגלגלה ולא יפה! יש לציין שבבוקר הבטן שלי פחות נפוחה - ולאחר מכן- -.המאכל הכי קטן שאני אוכלת לא משנה מה מנפח אותה בחזרה!!!.. ואחרי ארוחה אני נראית כמו אישה בהיריון.. אפילו אם אני יאכל קרקר קטן - אז ישר הבטן שלי תתנפח ותגדל ב-5 ס"מ לפחות... מכל דבר הכי קטן הבטן שלי ישר תופחת... הייתי אצל רופא גסטרו- עשיתי את כל הבדיקות שיש (צליאק,גלוטן ועוד) כל הבדיקות שלי יצאו תקינות . גם ניסתי לקחת פרוביוטיקה, אנזימי עיכול - וזה לא עזר כלל... כל השומן שבגוף שלי מתפזר רק בבטן . יש לי מבנה בטן נשפכת. הבטן שלי תמיד נפוחה כמו בלון ולאחר כל דבר קטן שאני אוכלת הבטן מתנפחת בעוד 20 ס"מ בערב הבטן נראית כמו בלון תפוחה יותר מאשר בבוקר . !!! בבוקר הבטן תפוחה פחות מאשר בערב! ומפריע לי מאוד שאני עולה במשקל 3 קילו ביום מהבוקר עד הערב - בערב אני 3 קילו יותר מאשר בבוקר.!!!! מעולם לא הייתה לי בטן שטוחה!, המבנה של הבטן שלי נשפח ונפול ויש לי בטן תפוחה ונפולה ומבנה תפוחי וגנטיקה גרועה. מה אני יכולה לעשות על מנת להשטיח את הבטן?

29/12/2014 | 08:28 | מאת: אביטל זלצר

דנה יקרה חסרים לי נתונים כמו גילך, גובהך, משקלך, יומן אכילה וכדומה. על פניו אני ממליצה לך ספורט, בעיקר כזה שמחזק את שרירי הבטן. מעבר לכך, אמליץ לך לפנות לתזונאית טבעית/נטורופתית על מנת לסדר את העיניין ולהיות במעקב מקצועי עד שתגיעי לתוצאה הרצוייה. בברכת המשך יום נפלא, אביטל

25/12/2014 | 19:38 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 40, סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס כאשר ה - TSH כיום הינו 0.22. הויטמינים שלי אינם גבוהים והינם בירידה מאז שחדלתי לקחת תוספים: בי 12 - 300, די - 20 וחומצה פולית 8. עקב רמת הויטמינים הירודה התחלתי לחוש בלבול, חוסר ריכוז, עייפות, סחרור, ולעיתים תחושות של חרדה ואף חוסר מצב רוח. מצב זה קר לי לפני כשנה וחצי כאשר רמת הויטמינים הייתה זהה והפסיק כאשר התחלתי לקחת את הויטמינים. כיום אני לוקחת ביום כדור של בי 12, מגנזיום, קומפלקס בי 50 ו10 טיפות ויטמין די. יש לציין כי תחושות החרדה נעלמו אך העייפות והחוסר ריכוז עדיין מנת חלקי. מה גם בעבר לא נטלתי קומפלקס בי ומגנזיום ותוך מספר שבועות חזרתי לעצמי. האם קיים קשר בין תחושותיי כיום לנטילת קומפלקס בי ולמגנזיום? האם עלי ליטול תוספים נוספים? תודה על הסיוע, אני

25/12/2014 | 19:42 | מאת: אני

בנוסף הנני נוטלת כדור אחד של פולאט (במקום חומצה פולית).

22/12/2014 | 15:01 | מאת: תומר

היי, האם שמן שקדים ניתן למרוח על עור הפנים ישירות בכדי לתת לחות וחומרים מזינים לעור? ישנו שמן אחר שאותו גם ניתן למרוח? לקרקפת בריאה- מומלץ למרוח שמן רוזמרין ישירות על עור הקרקפת , או שגם טפטוף של כמה טיפות לתוך השמפו תוך כדי חפיפה ייתן תוצאות טובות? תודה רבה!!

29/12/2014 | 08:33 | מאת: אביטל זלצר

תומר שלום אפשר לערבב שמן שקדים עם מעט חמאת שיאה וכמה טיפות שמן לבנדר- נפלא להזנת עור הפנים. לא מורחים שום שמן אתרי ישירות על העור- תמיד יש לדללו בשמן נשא (כמו שמן שקדים למשל) ביחס של מקסימום 60 טיפות לכל -50 מ"ל שמן בברכה ובהצלחה אביטל

22/12/2014 | 10:59 | מאת: אורי

האם מישהו יודע אם לדבש אכן יש השפעה חיובית על גוף האדם או שזה רק סוכר נטו ראיתי את הפוסט הבא בכנס דבורים של משרד החקלאות ושם אומרים שלדבש יש המון ייתרונות אבל במקומות אחרים מספרים שזה סתם סוכר ולא יותר. מצרף לכם לינק לכתבה https://www.facebook.com/Israeli.Ministry.of.Agriculture

29/12/2014 | 08:36 | מאת: אביטל זלצר

אורי שלום, בדבש יש רכיבים טובים ומזינים, לרבות מינרלים וויטמינים חיוניים וחשובים כפי שקראת במאמר וישנם מחקרים רבים המוכחים את יעילותו לגוף האדם. יחד עם זאת, אחוז הסוכר בו אכן גבוה ולכן יש לצרוך במתינות. אין בלבול, זה עניין של מינון. בברכה אביטל

22/12/2014 | 10:47 | מאת: יעל ס.

האם מותר לנוטלים קומדין באופן קבוע לקחת Q10 ?

26/12/2014 | 08:37 | מאת: אביטל זלצר

יעל ס שלום לא מומלץ לצרוך ביחד ואפילו מסוכן. קראי את המאמר שצרפתי עבורך ולמדי היטב את הסוגייה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3057785,00.html בברכה, אביטל

22/12/2014 | 10:41 | מאת: יעל ס.

האם למי שנוטל קומדין באופן קבוע מותר לשתות את היוגורט של הפיטריה, אומרים שהמעלות שלה רבות.

26/12/2014 | 08:38 | מאת: אביטל זלצר

יעל ס שלום אין שום מניע לצרוך את היוגורט. בברכה אביטל

20/12/2014 | 12:32 | מאת: חני

שלום רב אני בת 30, גובה 168 שוקלת 48. משתדלת להתאמן כמה שיותר כדי לשמור על כושר ובריאות וגם כי זה עושה לי טוב מבחינה רגשית. לפני כמה חודשים ירדתי במשקל בעכבות דיאטה לא מאוזנת ובשל מצוקה רגשית והגעתי למשקל של 44. כולם אמרו לי לעלות במשקל כי יהיה לי יפה יותר וגם בשביל הבריאות. יש לציין שאני טבעונית ואוכלת כיום מזון מאוד בריא וכלל לא גאנק. לפני כ 3 חודשים לקחתי את עצמי בידיים והרשתי לעצמי לאכול יותר- כך שבשילוב עם האימונים בחדר כושר עליתי במשקל והיום אני שוקלת 48 . לשמחתי באמת שאני נראית יותר טוב, מראה רזה אך בריא ולא רזה חיוור/חלש. אלא שיש לי חשש מסויים ולכן אני מתיעצת כאן. החשש שלי הוא שאני אמשיך להשמין ולהשמין בלי לדעת מתי העליה תיפסק . כל עוד אני נשארת במשקל כמו שאני אז אין לי בעיה אבל אם עליתי במשקל עד כה כי אכלתי מעט יותר (ורק אוכל בריא) אז אם אמשיך במגמה הזאת האם אני אמשיך להעלות במשקל? - האם המשקל שלי עלה כי הייתי בתת משקל ולכן הגוף עלה כדי להגיע לבלנס ולאזן את עצמו ולכן אין לי ממה לחשוש שאעלה עוד אם אמשיך לאכול את מה שאני אוכלת או שאם אמשיך באותה תזונה אעלה עוד. יש לציין שלדעתי אני לא עולה על 1800 קל ביום- זה המקסימום. מקווה שהשאלה שלי ברורה תודה מראש

26/12/2014 | 08:29 | מאת: אביטל זלצר

חני שלום, כל עוד את מתעמלת (הוצאה קלורית) את יכולה להמשיך לאכול. לגבי עליה נוספת במשקל- יש לבחון את התפריט שלך ולאזן אותו אצל תזונאית טבעית או נטורופתית- מפגש אחד יסדר לך אחת ולתמיד את נושא הקלוריות והתזונה. השמרי מכל משמר לא לרדת שוב לתת משקל- זה גורם נזק עצום למערכות הגוף (ובעיקר לנשמה). בברכה אביטל

19/12/2014 | 20:45 | מאת: רונן

שלום רב, ברצוני לברר מתי נכון, רצוי וכדאי לקחת פרוביוטיקה, מבלי שתהיה בעיה ספציפית כלשהי. אני בשנות ה- 50 לחיי. האם יש הבדל מהותי בין מיני הפרוביוטיקה למיניהם, ג'ארו-דופילוס, למשל, ואחרים?האם לאדם במצבי רצוי ליטול פרוביוטיקה באופן קבוע או לזמן קצוב, ואם כך, לכמה זמן ובאיזו רמת מינון סבירה?

26/12/2014 | 08:25 | מאת: אביטל זלצר

רונן שלום, כל מקרה לגופו. פרוביוטיקה ניתן לצרוך בכמה צורות בהתאם לסיפור המקרה. לטיפול בבעיות עיכול- בדרך כלל אמליץ על בטן ריקה בבוקר (אבל שוב לא בכל מקרה) לחיזוק ומניעה- כמוסה אחת עם האוכל תעשה את העבודה. הג'ארו מומלצת כי מעוגנת בפטנט המאפשר לחומר לשרוד את חומציות הקיבה ולפעול במעיים- לגבי המינון והמשך- אותה תשובה- תלוי במקרה. בברכה אביטל

17/12/2014 | 16:33 | מאת: אייל

האם בריא לאכול לפת לא מבושלת, כמו שאוכלים צנון? האם הלפת מכילה רעלים או חומרים לא טובים לגוף וחייבים לבשל אותה בדומה לבטטה?

26/12/2014 | 08:21 | מאת: אביטל זלצר

אייל שלום, ניתן ומומלץ לאכול לפת בכל צורה ודרך. בברכה, אביטל

16/12/2014 | 13:20 | מאת: אדלה

כמה קלוריות יש בכף שמן זית

22/12/2014 | 09:28 | מאת: טובה בר-שאן

אדלה שלום יש בגוגל מחשבון תזונה שנקרא נטוגרין שם יש לך את כל האינפורמציה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2014 | 16:38 | מאת: מיה

שלום לפני חצי שנה בערך הורדתי מהתפריט מוצרי חיטה (גם מלאה) ואכן ירדתי בהיקפים ומעט במשקל (בשילוב ריצה). בגלל המחסור בחיטה אכלתי בעיקר אורז, תפ"א והיה לי הרבה יותר חשק למתוק מהתקופה בה אכלתי חיטה מלאה!. אמנם שילבתי לחם שיפון, שיבולת שועל, אורז מלא ולעיתים מאפי כוסמין אבל בגלל ההגבלות הרבות אכלתי יותר ג'אנק למרות ההרזיה. עכשיו אני רוצה לחזור למוצרי חיטה מלאה, בעיקר לחם של ד"ר מארק שעשוי מחמש אחוז חיטה מלאה והשאר שיפון ומידי פעם לא להגביל את עצמי ולאכול מאפי חיטה מלאה בעיקר בחוץ אם אני לא מאורגנת... הפחד הוא לעלות במשקל. האם החיטה היא כל כך מזיקה והאחראית על עליה במשקל?? תודה

22/12/2014 | 09:27 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום הבעיה בחיטה היא הגלוטן שבה שהרבה אנשים רגישים אליה מאוד אם את אוכלת מאוזן ירקות קטניות דגנים ופירות אין סיבה שתעלי במשקל את יכולה לחזור לחיטה מלאה במינון נמוך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2014 | 08:35 | מאת: רועי

לבקשתך צירפתי יומן אכילה: בן 25. בריא. יומן אכילה: ארוחת בוקר: סלט ירקות ו-3 פעמים בשבוע ביצה קשה צהריים: כף אורז או כף פתיתים או תפוחי אדמה עם קציצה או עוף ערב: כף אורז לבן עם ירקות מבושלים ועוף או קציצה ועד 17:00 אני לא אוכל כלום האם אני צריך לשנות את התזונה שלי? האם התזונה שלי לא טובה? כי אני לא אוכל לחם ומתוקים CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

22/12/2014 | 09:24 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום אכן כן רוב האוכל שלך מכיל שומן מהחי והפחמימות ריקות אכן כן אני הייתי משנה לך את התזונה בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

דליה שלום, דבש שלא עבר חימום נוטה להתגבש. הוא נחשב לבריא יותר כי לא נהרסו ערכיו התזונתיים. בברכה, אביטל

14/12/2014 | 01:30 | מאת: מיאה

היי כמה מומלץ ביום סובין שיבולת שועל בלי לפגוע בספיגת ויטמינים? תודה

22/12/2014 | 09:22 | מאת: טובה בר-שאן

מיאה שלום מותר בסביבות 2 כפות גדושות בברכה חג אורים שמח טובה בר- שאן

13/12/2014 | 18:52 | מאת: רועי

CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl האם הפרופיל שומנים תקין לבחור בריא בן 25? האם התזונה שלי טובה?

15/12/2014 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום הכולסטרול שלך גבוה וגם הLDL גבוה בעוד שהכולסטרול הטוב שלך מאוד נמוך בנוסף אתה אוכל הרבה סוכרים ולא עושה הרבה ספורט לא רשמת יומן אכילה אך לדעתי אחוז השומן הרווי שלך גבוה וכן כמות הפחממות הריקות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2014 | 15:15 | מאת: נדב

שלום רב! רציתי לשאול מהו המינון הנכון לצריכת טחינה ? [לפי ימים או שבועות]. תודה רבה.

15/12/2014 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

נדב שלום כל אדם לגופו של ענין בהתאם לבריאותו ומצבו הגופני . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/12/2014 | 09:48 | מאת: צמחונית

מאחר ואנחנו בית צמחוני וטבעוני שרק התחיל אצל חלק. אגוזים/שקדים לא קלויים הם חלק מהתזונה השבועית שלנו. אתמול נתקלתי בכתבה שהכותבת אומרת שאם אוכלים אגוזי קשיו לא קלויים. החיסרון רב על היתרון ובהמשך היא כתבה שאפילו משתחרר איזה חומר רעיל באגוז הלא קלוי. התבלבלתי לגמרי! אשמח לתגובתכן

15/12/2014 | 07:47 | מאת: טובה בר-שאן

צמחונית שלום אגוזי קשיו לאגוזים אלה יש קליפה בעלת 2 שכבות שביניהן יש נוזל בשם קרדול רעיל מאד. בתהליך העיבוד מייבשים את האגוזים בשמש ואח"כ קולים אותם כדי לשחרר את הקרדול. מסיבה זו אגוזי קשיו הם היחידים שאינם זמינים למכירה בקליפתם. כאשר את קונה את הקשיו אין בו כבר את הקליפה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2019 | 14:04 | מאת: איתן

עכשיו צצו בשוק אגוזי קשיו קלויים עם קליפה. חונכנו עד עכשיו שהקליפה רעילה. כיצד מוכרים את המוצר, והאם הקליה הורסת את הקרדול?

08/12/2014 | 15:23 | מאת: טלי

שלום, מה המינון המומלץ ליום של אבקת קינמון? הבנתי שמינון יתר יכול להיות בעייתי לכליות ולכבד ורציתי לדעת מהו מינון מקובל ולא מזיק. כמו כן, מה המינון המומלץ של קינמון לחולה אי ספיקת כליות (מתונה, ללא דיאליזה) תודה מראש

15/12/2014 | 07:43 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום כפית ביום של קינמון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2014 | 13:42 | מאת: ויקי

שלום! הבנתי שמלח ים אטלנטי הרבה יותר בריא ממלח רגיל. מה בעצם ההבדלים? מה לא בריא יש במלח רגיל? מה בריא יש במלח ים אטלנטי? תודה!

10/12/2014 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום במלח רגיל יש בעיקר נתרן וכלור ואילו במלח ים כמות הנתרן נמוכה יותר כי יש שילוב של מינרלים שונים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2014 | 21:08 | מאת: דליה

שלום, אומרים שמי טוניק עוזר במקרים של כיווץ שרירים האם אפשר לשתות את המשקה הזה ללא הגבלה,יש למשקה זה גם חסרונות? מודה לכם מראש לתשובה דליה

10/12/2014 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום מי טוניק מכילים בכמות קטנה כינין אשר במינונים נמוכים מונע התכווצות שרירים . לא ממש אי אפשר לשתות בלי הגבלה כי למינונים גבוהים של כינין יש תופעות לוואי כמו ירידה בטסיות ,הפלה וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2014 | 10:06 | מאת: פנינה

שלום רב, אבקש לדעת האם כול הפרסומים סביב בריאות של תה ירוק נכונים? או שזו רק תעמולת התה הירוק? האם יש גם חסרונות בשתיית תה ירוק,או רק יתרונות? ואיזה תה ירוק מומלץ לשתות ? אשמח לקבל את דעתכם פנינה

10/12/2014 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום אכן כן בתה ירוק יש חומרים אנטיאוקסידנטים ואנטי סרטניים בחיסרון היחידי שיש בתה ירוק קפאין . מומלץ לשתות כמה שיותר תה ירוק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2014 | 09:45 | מאת: רינה

שלום, ועוד שאלה בהמשך לנושא של אבקת קקאו האם היא גורמת לעצירות?ואם כן באיזה כמות של שתיית אבקת קקאו? תודה לתשובה רינה

09/12/2014 | 08:45 | מאת: אביטל זלצר

רינה שלום כפית ביום לא תעשה עצירות. בברכה אביטל

09/12/2014 | 08:46 | מאת: אביטל זלצר

שרי שלום אני לא רואה אותה... מוזמנת לשאול שוב. בברכה אביטל

03/12/2014 | 11:50 | מאת: קאמי

שלום לטובה ולאביטל, סופהרב/סולגר השיקה תוסף "לקטיום" - חלבון חלב (קזאין), המשתווה לתכונות חלב אם; לפי *ההתוויה; מקל על מצבי מתח וחרדה מסייע להפחית יתר לחץ דם הקשור בסטרס. תחושה של רוגע ושינה טובה... *במקום תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים... מה לסובל/ת מרגישות ללקטוז? שהרי התוסף על בסיס חלבון חלב ונגזרותיו? יש קשר, אין קשר? לא מציינים האם לתוסף תופעות לוואי אפשריות! תודה קאמי

04/12/2014 | 14:24 | מאת: אביטל זלצר

קאמי שלום המוצר לא מומלץ לרגישים לחלב. זה מופיע בהטוויות שעל המוצר. בברכה ובהצלחה אביטל

05/12/2014 | 00:53 | מאת: קאמי

אביטל שלום. תודה על תשובתך. היה לי חשד סביר שהתוסף לא מומלץ לרגישים ללקטוז! חבל מאד שמחלקת ההדרכה של סולגאר מהתלת בצרכן/ים, בלבד למכור! משם קיבלתי תשובה אחרת לגמרי..."לקחת ללא חשש!"

03/12/2014 | 11:30 | מאת: שרי

שלום רב, גיליתי את נפלאות ויטמין B8 אינוזיטול, בחיפוש סוג תוסף/ים כמסייע לטיפול בחרדה, והפרעות פאניקה (כדי עלייה פתאומית בלחץ דם - תגובתי). מסייע לטיפטל בדיכאון, אלצהיימר, כולסטרול, הפרעות שינה ועוד.. אם הוא כה חיוני, ומשתווה להשפעת תרופות SSRI, ללא תופעות לוואי ונזק, מדוע אין להשיג את האינוזיטול בארץ??? בגלל מחירו היקר??? *INOSITOL PAWDER* בסדרת NOW (שיווק מרשל) מחירו 740 ש"ח לקופסא. אין להשיגו בארץ!!! שמתי לב שהאינוזיטול אפילו לא מככב בתוספים מקבוצת B קומפלקס, בחברות השונות. אם הוא כה חיוני, מדוע לא משלבים אותו במינונים הקטנים, ובכלל לא מוזכר??? אכן המחיר...? אז איך אוכל להשיגו? בברכה שרי

05/12/2014 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום יש אבקת אינוזיטול לחברת NOW ויש תוסף ליפוטרופיק לחברת סולגר את יכולה לרכוז בבתי טבע בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2014 | 11:27 | מאת: ליאת

שלום מה דעתכם על הממתיק הזה? לפי הפרסומים הוא מושלם, אבל אני יודעת שגם הסטיוויה בהתחלה קיבל המון מחמאות והיום לאחר מחקרים הוא שנוי במחלוקת. אשמח לדעתכם לגבי הלוהנגו.

04/12/2014 | 14:14 | מאת: אביטל זלצר

ליאת שלום את הצמח הזה פגשתי לראשונה בממתיק של חברת סאנריידר ואני ממליצה עליו בחום. בברכה אביטל

02/12/2014 | 01:26 | מאת: ד

שלום יש לי שאלה רציתי להתיעץ בעניין הבא אחרי ארוחת צהרים נשאר לי לפעמים אוכל מה עדיף לעשות ? לשמור את האוכל במקרר או להכניס למקפיא( מבחינת שמירת הויטמינים שבו)

04/12/2014 | 14:13 | מאת: אביטל זלצר

ד שלום. אם יש כוונה לאכול מהאוכל יום אחרי, לא קורה כלום במקרר ובלבד שנשמר בכלי סגור היטב. אם יאכל בטווח של יומיים ויותר, עדיף מקרר כי כך לא יתפתחו עליו מושבות חיידקים. בברכה אביטל

01/12/2014 | 20:46 | מאת: רינה

שלום, אבקש לדעת כיצד מכינים משקה מאבקת קקאו אורגני שיהיה גם בריא וגם טעים בתודה רינה

04/12/2014 | 14:11 | מאת: אביטל זלצר

רינה שלום מכינים משקה בדיוק כמו מקקאו רגיל. כפית קקאו לכוס ומים רותחים. אם את רוצה ניתן להוסיף מעט חלב סויה/שקדים כמו בקפה וכמו כן אם את רגילה להמתיק, ניתן להוסיף כמה טיפות סטיויה. בברכה אביטל

01/12/2014 | 12:53 | מאת: רמי

שלום רב, כבר כמה ימים אני קורא על משקה אלוורה, וכל מה שנוצר זה בלבול גדול עוד יותר. אשמח לדעה מקצועית. אני לא מדבר על אלוורה כמשהו חיצוני למרוח על פצעים וכוויות, אני מדבר על לשתות/לאכול אותו כמשהו שיטפל בדלקות בגוף, במערכת העצבים, ושאר "יתרונות" - ודווקא לא בגלל משהו במערכת העיכול. הבלבול נוצר מזה שמצד אחד יש את הכתבה הזו : ספק שיווקית ספק אמינה, אך בהחלט מדרבנת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4591666,00.html ומצד שני יש את הכתבה הזו : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4261597,00.html שאומרת שמצד אחד - במיצי אלוורה השקופים שנמכרים אין כלל את הרכיב הטיפולי של הג'ל...! ומצד שני, בחלק מהן יש את הaloin שנמצא כמסרטן... ! עוד קראתי (לא זוכר אם במאמר זה) שהמיצי אלוורה מופקים מטחינה של כל העלה. אז תקנו אותי אם אני טועה אך זה מסוכן... ?!?! לסיכומו של דבר, אני מתעניין לגבי משקה אלוורה של אלטמן, אשר לא מצויין כלל אם יש בו aloin או לא... ובאיזו כמות. בתודה מראש, רמי.

עדכון - במשקה האלוורה המדובר יש 0.1ppm aloin, האם זוהי כמות שמהווה סכנה?

01/12/2014 | 16:25 | מאת: אביטל זלצר

רמי שלום במוצר של אלטמן יש 99% אלוורה המופק בשיטה ייחודית השומרת על ערכיו התזונתיים. כמו כן, יש למוצר את האישור הבא" ISAC - The international aloe science council גוף עולמי רשמי המסמיך ומאשר מוצרי אלוורה - בוחן את איכות מיצוי האלוורה, ריכוז הרכיבים בו ומקור חומר הגלם. בברכה אביטל

01/12/2014 | 09:14 | מאת: עדנה

שלום, רק בשנה האחרונה התחלתי לקנות ולהשתמש בפתיתי סויה קטנים שאני מוסיפה למרק. והנה קראתי שבמחקר חדש מצאו שפתיתי סויה מזיקים איני זוכרת אם ללב או משהו אחר בגוף... ברור שמשתמשת בכמות קטנה במרק. האם ידוע לך על מחקר ומימצא כזה? ועוד שאלה - האם באמת יש בכלל איזה ערך לפתיתי סויה או שזה סתם מעבה את המרק או הדיסה. תודה עדנה

01/12/2014 | 16:22 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום פתיתי סויה הנם חלבון מלא ומהווים תחליף מצוין לעוף במרק צמחוני. הכמויות שאת צורכת לא מהוות בעיה. בברכה אביטל

26/11/2014 | 13:54 | מאת: עדנה

שלום, לאחר ששמעתי וקראתי שפתיתי סויה בריאים -נתקלתי לאחרונה במאמר במדור בריאות האומר שבמחקר חדש מצאו שאינם בריאים ואף מזיקים(למרות שאיני זוכרת למה בדיוק) האם זה נכון עד כמה שאתם יודעים ומעודכנים? אני נוהגת לקנות פתיתים קטנים מאד ולהוסיפם למרק. תודה, עדנה

06/01/2015 | 08:39 | מאת: עדי מילר

שלום עדנה ראשית, סליחה על העיכוב במתן התשובה. יש המון מחקרים וחילוקי דעות לגבי הסויה - חלק גורסים שהסויה מומלצת ומשפרת מדדי בריאות רבים ומנגד יש כאלו הטוענים שלא רק שהסויה לא משפרת אלא אפילו עשויה להזיק. ככלל אצבע, במידה ובמדובר במבוגרים בריאים אפשר בהחלט לאכול פעמיים בשבוע מוצרים המכילים סויה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/11/2014 | 09:44 | מאת: ממ

שלום מה את יכולה לומר על הספירולינה? האם מותר לקחת על דעת עצמי? האם יכול להזיק? האם יש תופעות לוואי? למה מיועד בעיקר? ומה הכמות היומית המומלצת? תודה

29/11/2014 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

ממ שלום ספירולינה מצויינת יש בה כלורופיל ,מגנזיום ונחשבת מזון על בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן